Ami engem illet, kifejezettem támogatom, hogy drámát írjanak Gyurcsány Ferencről. Már ez az agyament ötlet is bizonyítja, kitől fél ma is a jobboldal, annak minden színe, a narancstól a barnáig.

A Fidesz által támogatott Tarlós István - bárki nyomására is cselekedett, amikor nyílt antiszemitáknak és uszítóknak adott színházat -, egész biztosan átlépett egy határt. Nem arról beszélek, hogy egykor az SZDSZ jelöltjeként lett óbudai polgármester, most meg mihez adja amúgy is lepusztult nevét, hanem arról, hogy ilyen típusú kultúrharcra a múlt század harmincas éveiben volt példa utoljára. Nyilasok akkor hörögtek ki maguknak Horthynál mindenféle pozíciókat, amelyet néha azzal kompenzált a kormányzó, hogy becsukta egy időre Szálasit - végül mégis neki adta át a hatalmat. Legyen ez Orbánnak és a demokratikus ellenzéknek erős figyelmeztetés.

Ami az Új Színházzal történt, az gyalázat. Nem mintha Márta István is nem addig járt volna a Fidesz kútjára a korsójával, amíg most megtanulta, hol lakik az Úristen: szedegetheti is a cserepeket. De legalább a társulatot és a gazdálkodást rendben tartotta, színházát kedvelte a közönség. Ám ahogy nem számított a hatalomtól távolabbi, amúgy közönségkedvenc József Attila Színház, úgy most kiderült, hogy a közelebbi Új Színház is bármikor odadobható. Nem lennék most Eperjes Károly helyében: vagy kiáll a régi csapat mellett, vagy beáll ezek közé. Ha távozik, jelentősen gyengül a társulat, de megmarad a becsület, ha marad, egy vállalhatatlan koncepció kiszolgálójává válik.

Csak jelezném, miféle viszonyok lehetnek a Fideszben, ha ez a váltás meg tudott történni Budapesten, mert nélkülük ez a gyalázat nem eshetett volna meg, ez egészen biztos.

Amúgy meg ha valakinek az élete drámáért kiált, az Csurka István. Aczél György személyes jelentéstevője a kétszeres József Attila-díjjal, az MDF szétverője, aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be. Az író, aki nekimegy a bevásárló központoknak, bár maga is ott költi a pénzét, aki úgy vett fel 28 millió forintot, hogy a munkát el sem végezte. Aki az élettársát nevezte ki a MIÉP gazdasági tótumfaktumának és még hosszan sorolhatnám. A Magyar Fórum cikkeiből még csak nem is idézek, mert nem szennyezem be a blogomat - majd megteszik némely szélsőséges hozzászólók.

Ezt a szégyent, ami 2011 őszén megtörtént Budapest kulturális életében, Orbán Viktor sosem fogja lemosni magáról... Igaz, neki már mindegy. Még arra az aljasságra is képes volt, hogy ugyanoda jelentsen be tüntetést, ahol ellene fognak tiltakozni. Hátha a nép otthon marad, mert megijed...

De nem fog megijedni!

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr263286879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:59:09

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Trackback: Dörner-Csurka - és az igazi dráma 2011.10.09. 10:49:01

Amúgy meg ha valakinek az élete drámáért kiált, az Csurka István, aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be.

Trackback: Dörner György Nemzeti Radikális Bábszínház 2011.10.08. 13:53:14

A világért se szeretnék tiszteletlen lenni, de ha a fővárosi vezetés szerint végül ez lett a nyertes pályázat, akkor milyen lehetett a vesztes? Valaki rászart egy félfamentes A4-es papírlapra, szépen összehajtogatva borítékba tette, majd becsúsztatta a...

Trackback: Nem értem Márta István mit nem ért? 2011.10.08. 11:01:53

Nem tudom, miért értetlenkedik Márta István. Az utóbbi másfél évben búra alatt élt? Esetleg ki sem mozdult a színházból? Nem hallgatott híreket, nem olvasott újságot? (Igaz, hiteles médiumból egyre kevesebb van, de a XXI. században élünk, legalább az i...

Trackback: Nyílt levél Schiffer Andrásnak 2011.10.08. 10:25:42

Schiffer Andrásnak, bele a kupolás-csúcsosba, ahol mostanában lakik. Nagy-nagy szeretettel....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:06:15

@high up!:

"A magyar baloldal (komcsik-libsik) a marcista-leninista tanok régi vérkomcsijai, "

Pozsgai, Szűrös, .....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:07:03

@high up!:
Ja igen! Gyurcsány 1989-ben menni idős is volt? Hogy lehetett ő akkor véresszájú komcsi-libsi?

Szvidrigajlov 2011.10.09. 11:07:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nézem a kommenteket és gondolkodom azon, hogy a "von" a nicknévben nem túl erős-e?

Hi

nu pagagyí 2011.10.09. 11:07:31

@Eklektos: Azt hiszed ezek tudják, ki az a Vidnyánszky?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:08:16

@-- dr kotász --:

" majd ennek birtokában olyan embereket odatenni, akik szerintetek megfelelők erre a posztra."

Az hogy valami jogszerű, attól még marhaság marad.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:10:27

@high up!:

"És ellentétben a komcsi-libsi bagázzsal, ö marad a jogállamiság keretein belül. "
- Visszamenőleges törvénykezés

"Ráadásul azt se fogjátok agyilag, hogy ha itt valóban diktatúra lenne, akkor kúrtcsány és a komcsi-libsi bagázs már rég a téglafal mögött lenne."
- Elég szorgalmasan dolgoznak rjta, de eddig csak a szorgalmat látjuk. Lehet nem is marad csak a szorgalom?

Eklektos 2011.10.09. 11:15:20

@nu pagagyí:

Sose késő tanulni. Még ezeknek az agyhalottaknak se.

safranek 2011.10.09. 11:30:14

Kétféle marketing stratégia van.
Egy. Jó terméket (színházat) csinálsz és azt adod el. Azok akiknek tetszik a programod meg fogják venni.

Kettő. Valami ideológiát találsz és azzal adod el a nem feltétlenül minőségi termékedet. ekkor azok, akik vallják/tetszik nekik a kiválasztott ideológiát, megveszik. Függetlenül a minőségétől. Ilyen pl a Nemzeti rock, amit középszerű vagy rossza bandák játszanak, de a közönség megveszi, mert NEMZETI.

Szóval ez lesz az Új Színházzal is. Lesz egy stabil közönsége, akik AZÉRT járnak oda, mert ez NEMZETI. Mindegy , hogy milyen a darab. Nemzeti szinű plakátra nyomtatva, bocskaiban előadva....

high up! 2011.10.09. 11:52:04

@nu pagagyí:

2/3-ados többség alkotja az Alkotmányt bocikám, ezt írta elö a törvébyt és ezt tartják be. Megint beégtél a bégetéseddel.

charlie sheen 2011.10.09. 11:55:46

@adamis.ivan: orbánék egyszerűen vágóhídra vitték azt a sok szerencsétlent. Ennyi.

high up! 2011.10.09. 11:56:57

@nasal:

butuska, a közvéleménykutatást nem én csinálom, én csak elolvasom. Ha lenne eszed, te is elolvasnád öket, aztán képben lennél, hogy mi is az a 80%-os jobboldali többség.

high up! 2011.10.09. 12:02:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, de hogy nektek boci-libsiknek az értelmi színvonalatok az 5 éves gyerekét se éri el, az is biztos. Még ma se értitek, hogy a tények ellen nem kell harcolni, különösen nem egy életen át, hanem levonni a konzekvenciákat és mást csinálni.
Orbán minden fassága ellenére pont abból él meg még ma is vígan 50-65%-on, hogy áz ellenoldal kivétel nélkül idótákbó áll, akik még mindig az 1900-as évek elején gyakorolt lenini permanens forradalom jegyében gondolják el a hatalomra jutást.
Nagyon ostobák vagytok, ez a blog is pont erröl szól.
A jobboldalnak viszont nagy örömöt okoztok, én is ezért olvaslak titeket.

Eklektos 2011.10.09. 12:11:58

@high up!:

SCHMIT - komcsi
KERÉNYI - komcsi
CSURKA - komcsi
MATOLCSY - komcsi
high up! - ostoba hülyegyerek, aki nem látja a fától az erdőt

egyébként pedig:
VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

Na takarodj a picsába tanulni!

HVC 2011.10.09. 12:24:55

A kommenteket olvasva, mindig arra jutok, hogy lassan elkezdhetünk imádkozni, hogy a gonosz törpének ne sikerüljön polgárháborút kirobbantani. Mert olyan szinten enymásnak esünk, hogy ez lehet a vége. Csak egy "profi szervező" ármánykodása kell még hozzá...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 12:26:45

@high up!:
"Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, "
Köszönöm, hogy emberismeretem újabb eredményét nyíltan elismered.

Még ma se értitek, hogy a tények ellen nem kell harcolni, különösen nem egy életen át, hanem levonni a konzekvenciákat és mást csinálni.
- Ezt te nem igazán tudod még, de akiket imádsz, azok sem érték még fel.

"permanens forradalom jegyében gondolják el a hatalomra jutást."
- Fülkeforradalom
- Állandóan harcban állunk
- Folyamatosan háborút hirdetünk valami ellen
Ezek a lózungok túlmennek minden retorikai fogáson. Ezek a lózungok egy tudatlan fanatizált tömeg (olyanok mint te) állandó mozgósítását célozzák, és lám te is megjelensz a magad által emelt virtuális barikádon, és aki nem áll melléd, azt megdobálod üvegcserepekkel, becsmérled. Vedd észre, nincs szükség barikádra, azt te magad emeled.

A hatalomra jutásról és hatalomhoz való beteges ragaszkodásról:
Nem a Gyurcsány-hívők foglalták el az Erzsébet hidat 2010-ben, sem a Horn fanatikusok 1998-ban.
Se Horn, se Meggyesi, Se Gyurcsány nem mondta azt, hogy a választás eredményét nem ismerik el. Sose mondták azt a regnáló kormányra, hogy ilyen-olyan módon hatalmat szereztek.
orbán viktor akkori kijelentéséért egy kultúrált demokratikus országban letöltendő börtönbüntetést kapott volna a demokratikus jogrend ellen intézett felforgató tevékenységért.
Demokratikus választások vannak, voltak, és remélem lesznek. És jelenleg a regnáló társaság is demokratikus választás útján kapott felhatalmazást az ország vezetésére. Bár ebben a vitában kimutattátok, hogy a választási eredmények fényében Sólyom László akár Az MSZP-nek, akár az LMP-nek is adhatott volna kormányalakítási megbízást, elvégre nem a szavazás számít.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 12:27:47

@HVC:
Miért esnénk egymásnak? Legalább is az ország egyik fele nem fog a másiknak esni. De ezt csak az egyik feléről merem kijelenteni.

HVC 2011.10.09. 12:35:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ebben sajnos nem értek egyet. A nép nyugodtabb fele végső elkeseredésében fog fegyvert fogni. Még pedig azért, mert őket nem fogja boldoggá tenni a Nagy Nemzet Pátosz, mikor 350+ Ft egy euró, 500Ft a benzin és botrányosan rosszabbul él, mint "azelőtt". És az ország másik agresszívebb fele pedig már csak önhittségből sem fogja beismerni, hogy egy olyan pályára állt az ország ami valami nagyon-nagy mélységben fejeződik be...
Na ezért.

HVC 2011.10.09. 12:37:06

Orbán legnagyobb műve, a libsibolsi vírus létrehozása, amivel emberek millióit sikerült beoltani. (Mellékhatásként a gondolkodás kiesése jelentkezik.)

high up! 2011.10.09. 12:39:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

te, nekem nem arra kell link, hogy Orbánt tényleg nem hívták az MTV-be 1994-98 között, mert ezt tudom, hanem arra, hogy igen, meg hányszor. Így megint csak engem igazoltál a sok fáradozásoddal, köszönöm!

Ez a Napkelte weboldal meg maga a gyönyör, azzal a halom komcsi-libsi névvel. És még azt is odahazudják, hogy micsoda kiegyensúlyozott bagázs ök. Vaker, még a Lenin-mauzóleum is elszégyellné magát ekkora komcsi-sürüség mellett, mint ami a Napkelte stábja!

Ami meg a mindennapi rájszolásodat illeti:
1. A maszop bármelyik napján többet csalt lopott, mint a te párszavas makogásod Ezüsthajóról meg kayaibrahimról. Én azt se tudom, hogy ezek mik voltak, csak azt, hogy bírósági ítélet sehol, na meg hogy a komcsi libsi gagázs 13 ezer milliárdos hiányt csinált, ezen kívül minden ciklusukban államcsödöt jelentettek. És ez számit, mert ez bizonyíték és ennek súlyos következményei vannak.
Mondom én, hogy a ti szellemi színvonalatok még az 5 éves gyerekét se éri el, mert az már tudja rendezni magában az arányokat. Ezért buktok rendre a választásokon.

2. Ha ti, a pöttöm agyatokkal köpönyeg forgatónak hívjátok azt, ha valaki egyik demokratikus vonal helyett átáll egy másik demokratikus vonalra (amelyiknek meg ráadásul akkor éppen még 10%-os támogatottsága sem volt, bruhaha nagyeszüek!), akkor minek hívjuk:

a) a komcsikat, akik a marcizmusukról átforgatták magukat reformkomcsivá, majd a reform komcsi lényüket áforgatták liberalizált bolsivá, majd a liberalizált bolsi lényüket akarják nemzetivé forgatni (Trianon megszavazása, jaj ti szerencsétlen hívök, nagyon szenvedhettetek!!)

b) a szadeszt, amely átforgatja magát a komcsik ellenzékéböl a komcsik leghübb támogatójává? Tudod a Vásárhelyi sztori: faisztából komcsi lett, majd abból libsi. Na ezek vagytok ki, az igazi köpönyegforgatók, a megélhetési toprongyok.

Úgyhogy vonjuk le a következtetést, hogy nektek ESZETEK NINCS ahhoz, hogy felmérjétek, hogy ti kik vagytok, mivé lettetek és hogy a nem létezö értékrendeteket, illetve a magasfokú tudat zavarodottágotokat a nép miként értékeli.
Itt rájszoltok a 10-20 évvel ezelött még müködött jelszavaitokra (kayaibrahim, liberális Orbán), s azt se veszitek észre, hogy már akkor is avasak voltatok. Akkor még az volt a szerencsétek, hogy megörököltétek a kommunizmus birka népét, akiket lehetett irányítanotok, hogy mit gondoljanak. Erre hittétek azt, hogy mögöttetek tömegek állnak. hahaha!

Csak hogy ezeknek az idöknek vége, ti meg nem meritek bevallani magatoknak. Sebaj, mint írtam, nektek 2-6 éven belül végetek, mert a ti agyhalott öreg munkásör célközönségetek nagyon fogy, illetve a fiatalokból csak a családi utánpótlás jön.
2014 után a komcsi gyerekek meg unokák kivágják az öreg komcsi lendvaiékat, puchékat, majd egymásnak feszülnek a pozíciók lenyúlásáért. Aztán a nép meg kiseggeli öket még a közvéleménykutatási eredményekböl is. Aztán konyec koomcsik, a családi vállalkozás kihalt.

high up! 2011.10.09. 12:42:26

@Szvidrigajlov:

Az is lehetne a nickje, hogy Drazsé Frici vagyok von Nyóckerületböl, de az nem lenne ilyen hatásos.

HVC 2011.10.09. 12:45:10

Ezekről beszéltem, lásd feljebb.

Olyan szinten írnak... tippem sincs, hogyan lehetne ilyen emberekkel kultúrált hangnemben, érvekkel vitázni.

high up! 2011.10.09. 12:46:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem beteges hazudozó, nem ezt irtam, hanem azt, hogy

"Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, de hogy nektek boci-libsiknek az értelmi színvonalatok az 5 éves gyerekét se éri el, az is biztos. "

Tetszik fogni agyilag, vagy küldjek egy kiseítö iskolai gyógypedagógust a hétvégére, aztán hétföre már meg is értetted a mondatot?

high up! 2011.10.09. 12:51:18

@HVC:

Egy betegesen hazudozó és az országot rendre államcsödbe vezetö gépezet egyik irányító tagjának a blogjában te milyen kultúrált vitára vágysz?
Vagy lehet, hogy te nem értesz semmit ennek a blog gyártásának a lényegéböl?

HVC 2011.10.09. 12:51:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látom magam előtt a Nép Szent Vezérét, amint kiáll és oltja a tömegeket "Barátaim, azok ellen a hazaárulók ellen kell most fellépnünk akik semmibe veszik a nemzeti értékeket ...bla, bla, bla... és a kommunizmust akarják újra bevezetni."

Kb. ilyen lesz viktor toborzó beszéde.

HVC 2011.10.09. 12:55:24

@high up!: Nézd barátom, értem én, hogy nem szimpatikus neked Gy. F. Ez nem baj. Azt sem mondom, hogy nem "hazudozott". Ha vannak megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok, remélem bemutatják őket. Amíg ezt meg nem teszik, addig azonban koncepciós pernek. tűnik a dolog. Mindenesetre az O. V. berendezkedés világszerte aggodalmat eredményezett már eddig is. MOST a legnagyobb az államcsőd kockázata, nem Gy. F. idején.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 13:05:16

@high up!:
"te, nekem nem arra kell link, hogy Orbánt tényleg nem hívták az MTV-be 1994-98 között,"
- Arra kaptál linket, mi az a NapTV, és mióta létezik.

"Ez a Napkelte weboldal meg maga a gyönyör ... ekkora komcsi-sürüség mellett, mint ami a Napkelte stábja!"
- Egy érvet nem mondtál a Nap-Kelte kiegyensúlyozatlanságára. De ha már komcsi-sűrüség:
www.youtube.com/watch?v=-9qEuSKxpKE

"Ami meg a mindennapi rájszolásodat illeti: "
Az én koromban az emberek jellemzően párkapcsolatban élnek, nincs szükségük onanizálásra. Pár év múlva érteni fogod.

"Ezüsthajóról meg kayaibrahimról. Én azt se tudom, hogy ezek mik voltak,"
- Ezért nem hibáztatlak, hisz akkor kb 9-10 éves lehettél, valószínűleg a Doom2 volt érdeklődésed középpontjában, a közélet még periferikusan sem érdekelt

" a komcsi libsi gagázs 13 ezer milliárdos hiányt csinált,"
- Guglizz utána az áthozat fogalmának, könyvelési összefüggésben.

" ezen kívül minden ciklusukban államcsödöt jelentettek."
- kósa és szíjjártó komcsik? Más nem jelentett itt eddig álamcsődöt. Még a szájára sem vette rajtuk és gazdájukon kívül senki ezeket a szavakat.

" És ez számit, mert ez bizonyíték"
- Igen, ez nagyon komoly bizonyíték, kár hogy Springfielden kívül ez egyik bíróságnak sem lenne elég még egy ebédszünet elrendelésére sem. Tudod Springfield az a város, ahol indenki sárga, van atomerőmű, és egy fekete va, Mo, akinek kocsmája van.

"és ennek súlyos következményei vannak."
- Kétharmadakarattya.

"Mondom én, hogy a ti szellemi színvonalatok még az 5 éves gyerekét se éri el,"
- Akkor a tied az ötnapos kutyakölykét sem. Erre ékes példa jelen érvelésed is.

A kettes pontod annyit érdemel mindössze, hogy el kell gondolkozni azon, mi a jobb?
Ha egy pártnak abszolút többsége van?
a egy kétharmados kormány végre tud hajtani reformokat, ugyanakkor van a kormányon belül egy ellensúly?
Az SZDSZ szerint a második volt a jó.

" 2-6 éven belül végetek, mert a ti agyhalott öreg munkásör célközönségetek nagyon fogy, illetve a fiatalokból csak a családi utánpótlás jön."
- Tévdsz. Egyre több embernek van hányingere többek között attól a stílustól, ahogy itt kommentelsz. Ők fokozatosan ábrándulnak ki.

Közvetlen környezetemben eddig kb 50 fő mondta azt, hogy tévedett, amikor a fideszre adta voksát.

Mellesleg az agyhalott munkásőrök a Thürmer Gyula féle Munkáspártban vannak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 13:08:58

@high up!:

" küldjek egy kiseítö iskolai gyógypedagógust a hétvégére, "

Küldhetsz, legalább megvitatom vele, hogy kényszer-gyógykezeltessünk, vagy ignoráljunk.

Egyenlőre az utóbbit választom. Nem túl szórakoztató dolog 17 éves takony kirohanásait olvasgatni, aki egy érvet nem fog fel. Apád-anyád helyett is bocsánatot kérek, amiért ilyen lettél. Ne add fel! Még lehet belőled rendes ember is.

HVC 2011.10.09. 14:12:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem tudom mi a rosszabb, az a húsz volt munkásőr, aki még ma is ugyanazt vallja, vagy, az aki aktív részese volt az átkosnak ma viszont a "Szent Jobb legfőbb hordozója"...

JumboJet 2011.10.09. 14:28:40

@high up!: Te veszett nagy barom vagy, komolyan. Az, hogy a Fidesz ügyeiből nem lett vádemelés, nem az ártatlanságukat bizonyítja, te idióta. Legalább egy mondatodban ne kerülj magaddal önellentmondásba. Libsizni meg bolsizni tudsz, miközben a Vezéredet úgy mentegeted, hogy azt írod "egyik demokratikus értékrendből átment egy másikba, mi ezzel a baj?" Az egyik demokratikus értékrend az ultraliberalizmus volt. Tehát akkor az mégis demokratikus? Akkor mit is libsizel? Én és még a legtöbben nem vagyunk ultrák, csak liberálisok.
Tehát. Orbán 3 év alatt ultraliberálisból átment népnemzetibe. 3 év alatt. Ezzel indított. EZ egy normális ember életébe értékalapon NEM fér bele. Arról van csak szó, te egysejtű, hogy betömték az MDF után maradt piaci rést. Tdatosan, számítón, nem pedig személyiségi evolúció eredményeképp. A komcsizásodról meg annyit, hogy mindjárt bemásolom neked ide az A4-es oldalt megtöltő Fidesz-komcsik listáját. Az első Orbán kormánynak több ex-MSZMP-s minisztere volt, mint az MSZP-nek. Nem beszélve a többi szekértolójától. Szerinted a 800 000 MSZMP-tag hol van? Aki politikus maradt, annak a fele beült az MSZP-be, a másik fele meg az MDF-be, onnan meg a Fideszbe. Legyen az MSZP a kommunista párt, akkor a Fidesz a kommunistázó kommunista párt. És ez most már a viselkedésükre is igaz. Pont, mint a Rákosi időkben. EG yennyire kibaszottul antikommunista pártban és környékén mint a Fidesz, egy komcsi is sok volna, nemhogy 220-25 csak az vezérkarban, és az ismertebbek közt. És ahozzád hasonló sok lánglelkű forradalmár hol a faszban volt 89 előtt? Barátom, élvezettel dagonyáztak Kádár rendszerben. És személyes tapasztalatok mondatják velem, hogy sokszor a legnagyobb komcsikból lettek a legnagyobb joboldaliak. A nagyanyám mér mert templomba járni 89 előtt is, a sok Orbán imádó fasz, meg mér csak 89 után kezdett el misére járni? Előbújt a sok gerinces nemzetiféltő keresztény mint giliszták az eső után. Te bontottad le a rendszert? Netán anyád, apád? Na ugye! Az összedőlt, de gazdaságilag, nem társadalmilag. Ha lett volna még lóvé rá, most Orbán és akkor fiatal csapata is már az MSZMP-KB-ban ülne. Amostani Orbánimádók, bár tagadják, de gyakorlatilag a Kádár rendszert kérik vissza, csak Orbántól. És nem tom, feltűnt-e , én a rád használt jelzők közt írok és érvelek is valamit, ellentétben veled. 3 féle ember van. 1. aki a tények előtt meghajol, mégha nem is szívesen, 2. akit rohadtul zavarnak tények, 3. akiket rohadtul nem zavarnak a tények. Na, Te a 3. kategória vagy. Egy görcsös, kényszeres gyűlöletgombóc. Én nem fasisztátlak, nem nyilasozlak, nem nácizlak, (te ellenben libi-bolsizol) én egyszerűen csak végtelenül szánalmas primitív hülyének tartalak. Pedig, képzeld, vannak jobboldali barátaim is. És képzeld, nem egynek kezd felnyílni a szeme, és bizonytalanodik el, ábrándul ki, ezt az abszurd ámokfutást látva. Ők nem menthetetlenek. Te, úgy fest az vagy. És GYF fan sem vagyok. És MSZP szimpatizáns sem. Na, puff, tehát, még ezzel sem vádolhatsz meg.

JumboJet 2011.10.09. 14:33:27

@charlie sheen: Jó lenne hinni, hogy ez így, ebben a formában nem igaz, mutatnak erre jelek, mint én is írtam. MIndenestre, ha már vizsgálódunk, errefelé is kellene, úgy igazságos.

JumboJet 2011.10.09. 14:41:05

@high up!: Ne ventilátorba fosni használd az internetet, elsősorban nem arra találták ki, hanem javslom, például, utánanézni dolgoknak. Például, hogy mit mond a Fidesz reggel és mit aznap este, hogy mit ígértek, és mi lett, meghogy a Fideszben és környékén, kikből kik lettek, aztán, ha van még mindig van képed egyoldalúan köpönyegforgatózni, hát lelked rajta. Te szelektív amnéziás tulok.

high up! 2011.10.09. 15:10:00

@adamis.ivan:

Majd ha te ezt az összehasonlítást ugyanígy elvégzed gyúrtcsánnyal és a maszoppal, azután gyre vissza ugatni az igényeiddel másokkal szemben. Addig meg csinálj olyat, amit az életedben még nem: dolgozz meg az igazadért.

high up! 2011.10.09. 15:30:56

@adamis.ivan:

bocikám még eygszer: keller eftársnak minden eszköze megvolt, hogy köz- illetve PÓTMAGÁNVÁDAS eljárásban börtönbe csukja az Orbán kormányt. Csakhogy minden vádjával megbukott, pedig a magánvádas eljárásban már a saját kormányuk által befolyásolt semleges bíróság járt el. Hát ennyi a székházügy-Simicska- kayaibrahim imátok maradéka: egy nagy nulla.

A rendszerváltáskori szerepeket meg nem te fog itten elmagyarázni senkinek. Lövésed sincs semmihez, fogalmakhoz sem értesz (még hogy Orbán egy ultraliberális pártban/unióban volt? - jaj de hülye vagy te szegénykém!).

Orbán 1992-ben nagyon jól meglátta, hogy a SZADESZ ELÁRULTA A RENDSZERVÁLTÁST. Azt is jól meglátta, hogy a liberalizmus kllasszikus lényege megteremtödött az új rendszerrel, ezek után ez már nem lehet egy párt egyetlen politikai célja. Még rétegcélnak is kevés.
És hát a következmények ismertek:

1. A szadesz megkötötte a paktumot a komcsi ellenségével (ez nem köpönyegforgatás volt libsi marhák, hanem darwinista ideológiai fejlödés - ugye??) a paktum pedig így szólt: a BOLSIKAT A LIBSIK SZALONKÉPESSÉ TESZIK EURÓPÁBAN, CSERÉBE ANNYIT LOPNAK AMENNYIT CSAK NEM SZÉGYELLNEK. Mindenki tudja, hogy 1996 után már csak a közös bün tartotta össze ezt a két szarházi bagázst. 2010-töl aztán kéz-akézben vonulnak a börtönbe.
Érted pubi az ok-okozatokat 15 éves távlatban, vagy gyenge vagy hozzá?

2. A szdesz társadalmi mondanivaló híján, a liberalizmus cél értelmetlensége következtében átvedlett egy ultraliberális csökevénnyé. Szavazatokat az értelmes polgári rétegtöl nem kaphatván, a társadalom deviánsait célozta meg. Nem újdonság ez, csak éppen nyugaton ezt a degenerált utat leginkább a zöldek járják be és nem egy gazdasági-szakmai párt. Szóval jól újradefiniálta magát a szadesz.

3. Annyira tudatzavaros vagy te szegény, hogy magad se tudod eldönteni, hogy Orbán akkor most Kádár vagy Hitler vagy Chavez vagy micsoda.
Én elárulom neked: egyik se, hanem te vagy nagyonmarha!

Eklektos 2011.10.09. 15:31:10

@high up!:

Te hülye vagy bazdmeg. Az, hogy felébredj, az a te érdeked, nem másé! Az imádott pártod úgy basz át téged minden nap, hogy csak na, utána még a pofádba is röhög, te meg azokat ugatod le, akik fel akarják nyitni a vaksi szemed? Mi van bazdmeg szerlemes vagy a Fideszbe? Mert az viselkedik így aki szerelmes, csak értelmes emberek nem pártokba szoktak beleszeretni.

Nem hiába mondta Voltaire: "Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat."

high up! 2011.10.09. 15:35:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha már villogsz azzal, hogy párkapcsolatban élsz, javasolnám, hogy próbáld meg azt, hogy a párodnak más a neme. Tudom, undorodsz ettöl a Sodomiától, de meg kellene próbálnod.
Akkor majd megérted, hogy mit jelent az, hogy egy utódnak családi meg nemzeti gyökereket adni útravalónak és nem sodomiát, kendermagot meg hasonló ultralibsi értékvilágot.

high up! 2011.10.09. 15:37:07

@Eklektos:

Érdekes, neked ezt ugyanígy visszaírhatnám, hogy ébredj fel.
Gondolom fel se fogod, hogy miért.

HVC 2011.10.09. 15:40:59

@high up!: "Ha már villogsz azzal, hogy párkapcsolatban élsz, javasolnám, hogy próbáld meg azt, hogy a párodnak más a neme."

Erre remélem nem fog válaszolni KFDdFvS. Mert ez már az a szint, amit ignorálni célszerű. (Én is hibáztam, hogy nem tettem ezt. :)

high up! 2011.10.09. 15:45:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Szegénykém, érved sincs, mit kellene akkor abból felfognom?
Fordítva van ez pubikám: én meghallgattam a kibuggyanásaidat, majd besoroltam oda azokat ahova tartoznak:
amit ti itt levágotk, az csak rejszolás lényegtelen dolgok felett.
Majd ha karácsonyra eszet kapsz ajándékba a pártól, akkor majd megérted (talán), hoggy amíg a bolsi-libsik rendre állmacsödbe vitték az országot, addig az emberek leszarják, hogy melyik csapatban focizik Kaya Ibrahim. Vagy hogy melyik folyón úszik az Ezüsthajó.

De hát ahogy írtam: a szellemi színvonalatok megragadt a 70-es, 80-as évek színvonalán, s bár a 90-és évekre határozott emelkedést mutatott, 1994-töl visszazuhant a kiinduló pontra.
Ma is azt hiszitek, hogy a 20, 30 éve bevált módszerek müködnek majd a másik megsemmisitésére.
jaj, nagyonmarhák, csak saját magatokat semmisítettétek meg. De még ahoz is hülyék vagytok, hogy ezt észrevegyétek.

Sebaj, Orbán faszkodásaiból akkor majd csak a Jobbik fog egyedül hasznot húzni, ti meg mentek a maradék bolsikkal a kihalásba 2-6 éven belül.

high up! 2011.10.09. 15:51:38

@HVC:

Nocsak, hova ez a meghátrálás kedves HVC? A libsik az Olyan párkapcsolat hívei és meg az Ilyené. A libsik az Olyan mellett kardoskodtak és propagáltak (és a Ilyet le se szarták), én meg gondoltam, hogy most már az Ilyenre is fel kellene hívni a figyelmet. Látom, a nagy mindent megmagyrázó képességeitekkel ebben a témában rögtön sokkot kaptok. Pedig milyen is lenne, ha ezt is jól megmagyráznátok, hogy miért csak az Olyan?

HVC 2011.10.09. 15:53:40

@high up!: Nem meghátrálás kedves high up! Egyszerűen színvonaltalan, hogy lebuzizod azokat, akik nem értenek egyet veled.

JumboJet 2011.10.09. 16:03:33

@high up!: Arra csak a magad fajta elvakult és eldugult barmoknak van szüksége, hogy bírósági eljárás legyen nyilvánvaló mocskos ügyekből, a magunkfajták látták és érezték a bűzét enélkül is. A nyilvánvaló az nyilvánvaló. Mellesleg akkoriban a Fidesz volt a legkorruptabb párt az akkori közvéleménykutatások szerint. Még a Fideszesek egy része is annak tartotta. Aki nem látta, hogy dolgoznak össze az Ezüsthajó, a Happy End, az Országimázs, Millenáris, a Defend, stb egymással és a kormánnyal az szimplán hülye. Ma is Simicska és Pintér cégei kapják az összes állami megrendelést, te vakló! Polt Péter volt szíves mindent visszadobni még vádemelés előtt. Szted hogy afszba lehet pl. Lévai Anikó tulajdonában 38 nagyértékű ingatlan? Ha hozzáadod a lakóházukat, máris megvan a milliárd. És ez csak ingatlan. Ha nem vállalkoztak, nem loptak, nem csaltak, hogy a fszomba jött össze aképviselői fizuból milliárdos vagyon 20 év alatt? Te barom, a Fidesz liberálisabb volt az SZDSZ-nél. Idézetek kellenek? Ki árult el mit? Orbán mindent eszmét, emit bedarált el- és kiárult, de leginkább magát. 90-ben még térdre csuhások, 93-ban már segget csókolt az érseknek.
Összevágjaek neked egy akkor és most videót? Orbánnál elég egy tegnap és ma is, bazdmeg. Még emlékszem, amikor süvöltötték bele a pofánkba, hogy a Kisgazdákkal soha, inkáb száradjon le a karjuk - 3 nap múlva megvolt a koalíció. Mert egyébként még azt a válsztást is bukták volna.
Kérlek, adj kimerítő elemzést az említett konténernyi Fidesz komcsi szmélyiségfejlődésére.
Mid dumálsz nekem munkáról, meg adóról? Én egy vagyok azon másfélmilló barom közül, eltartja a kőccségvetést, mert 96 óta rendesen fizet adót, mert csak rendes cégeknél teljes bejelentett bérrel dolgoztam. Én még a GYF féle 4% szolidarítási adót is fizettem. A legtöbb adócsaló rinyáló magyar vállalkozó meg akkora Fideszes, mint ide Lacháza. Van szerencsém ismerni jónéhányat.

high up! 2011.10.09. 16:06:57

@HVC:

Tessék? Csak a libsik egyik sarkalatos poltikai céljára kínáltam alternatívát, ennyi történt.
Vagy ma már ti is szégyellitek magatokat? Pedig de daliás idök voltak azok, amikor 5%-kal lehetett hülyére venni 95%-nyi többséget!
Na de ezek az idök elmúltak, fogjátok agyilag?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 16:07:47

@HVC:

Szerencsétlen fasz nem fogja fel, hogy a liberalizmusnak köszönheti, hogy fröcsöghet.

Eklektos 2011.10.09. 16:08:45

@high up!:

Nem bazdmeg, nem fogom fel. Én tökéletesen látom, hogy a Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP, SZDSZ, MDF, Miép mind egy és ugyanaz más csak köntösbe csomagolva. Egy rakás szar az egész banda, tele mocsok bűnözőkkel és elmebetegekkel.

Imádott Orbánod pont úgy lop, csal, hazudik mint Gyurcsány, csak te még egy ostoba kis óvodás pöcs vagy, akit simán át lehet baszni és így nem veszed észre. Eleve mit várjon az ember egy olyantól, aki a csökött agyával még azt se tudja felfogni, hogy azért mert valaki látja, hogy a Fidesz átbassza a népet, attól még nem lesz szerelmes a szocikba, mert képzeld: ugyanúgy látjuk, hogy ők is átbasszák a népet.

Majd felnősz egyszer és megérted ezt. Vagy nem és maradsz olyan hülye fasz mint most.

Eklektos 2011.10.09. 16:11:33

@high up!:

Látom tegnap óta nyomod itt folyamatosan. Szóval még szánalmas gyökér is vagy, aki egész hétvégén ott görnyed a buzi kis montirja előtt és a védi az imádott Fideszét.

Szerezz egy nőt bazdmeg, meglátod minden jobb lesz!

high up! 2011.10.09. 16:14:20

@adamis.ivan:

jaj öcsém, hogy te milyen hülye vagy! Az elöbb írtam, hogy nem érdekelnek a rétegproblémáid, különösen akkor nem, amikor 15 éve ugyanazt fújod. Megragadtatok a 70-es évekbeli szinteteteken, miközben ma már 2011-et írunk. Teccik hallani? 2011!!!

Most is azt bizonyítottad be, hogy 15 éve csak a pofátok jár, semmit nem tudtok bizonyítani, csak vádaskodtok.
Hülye vagy ha nem tudod, hogy OVI vagyonnyilatkozatát már rég cafatokra szedték a komcsi-libsi vérebek, még se tudtak vádatz semmit összhozni. meg akkor miért rájszolsz már 15 éve ugyanazzal a guminövel? Nincs ott az a nö érted, csak a fantáziád látja ott még mindig.

És meg se merem kérdezni, hogy vajon miért nem szerzel be egy guminöt komcsdi-libsi oldalról. Olyan jó testes babák lennének azok a gyúrtcsány, Juhász, Magyar, Szekeres és a többi ingatlanok. Ilyenre nem teccik izgulni adamis bácsi?

high up! 2011.10.09. 16:28:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem a liberalizmusnak köszönhetö a sajtószabadság oktondi pocok, hanem a diktatúra megdöntésének, a demokrácia kivívásának.
A liberalizmus csak egy használhatósági formája a demokrácia értékeinek, ráadául önállóan már régóta nem is létezik, a különbözö irányok mindegyike elismeri a klasszikus alapjogokat.

Most is bizonyítottad, hogy lövésed sincs az egész értékrend kérdésröl. Eszközökröl hiszed azt, hogy azok célok.
Hát ezért ment a libsi pártod a levesbe, mert alapvetöen nem értette meg társadalmi eszköz és célrendszereket. Kunce IQ mestered az orrotoknál fogva vezetett titeket sok-sok cikluson át, minden szellemi marhaságot megzabáltatok töle. És még az állmacsödben sem nyílt ki a tudatotok és még a 0%-ra való leszavazáskor sem.

Én meg ezért szeretlek titeket, mert házhoz hozzátok a 60-as 70-es évek butuska szocreál színvonalát.

JumboJet 2011.10.09. 16:34:07

@high up!: És még valami, Te kis töridoki. Mire a szadesz - valóban teljesen értelmetlenül - lepaktált a szocikkal (ezt elég rossz néven vettem tőlük), addigra a Fidesz már rég népnemzetivé lett, úgyhogy az, hogy a Fidesz, azért hagyta ott szövetségesét, mert azok elárulták a rendszerváltást, kissé sántít.
És még egyszer. Nem én vagyok kritikátlan párt és vezérrajongó, hanem Te. A szocik galádságainak listázásval meg azért nem foglalkozom most, mert azt megtette a jobboldali sajtó, és részben a baloldali is (a jobboldalon viszont zéró saját kritika), valamint, most gyakorlatilag vegetálnak, és nem utolsó sorban nem ők kormányoznak, hanem Viktorék 2/3-dal. És miután ők 2006-óta folyamatosan ugatják, hogy készek a kormányzásra, az ország állapotának tökéletes ismeretében vették át a hatlmat és ígértek toronyórát lánccal, szánkót csengettyűvel, megafaszom, elvesztették a jogot a visszamtogatásra. Ekkora balfaszok! Mondták volna, hogy sokáig szar lesz, mer a GYurcsány, de nem, ezek ennyire hülyék. Most meg a parlament az OPNI, bent játszanak a bolondok kormányzósdit a maguk teremtette virtuális valóságban, közben kint pedig ott az igazi valóság - és akettőnek köze nincs egymáshoz. Kezdenek rájönni, hogy a visszamutogatást elbaszták, ezért most az EU a hibás mindenért, amiért nem Gyurcsány. CSak halkan mondom, az EU-ban mindössze lassult a növekedés, de recesszió (még) nincs. De mert háborút hirdettünk a világnak, az országkockázati felár a válságkori szinten van megint. A költségvetést egyszerűen 300 milliárddal elszámolták. Még 2 hete is azt nyomták meglesz a hiánycél, miközben a brüsszeli jelentésben már bevallják, hogy nem lesz meg. És úgy nem lesz meg csomó mindent ki is hagytak belőle, ami eredetileg benne volt. Úgyhogy az meg majd a jövő évi büdzsét bassza el. És nyugdíjpénzeinstandból államadósságot csökkenteni, hát az aztán kurva nagy bravúr. Videók bizonyítják, hogy Vikotr megígérte, nem nyúlnak a nyugdíjrendszerhez, sem a médiatörvényhez, lehazaárulózta azokat kamerába, akik azt mondták, lesz akinek rosszabb lesz az egykulcsossal, soroljam? Egy könyvet tele lehetne írni csak másfél év kamuzásaival, baszki. És még csak másfél év telt el! És még valami. Az a 80%os választói akarat nyilván úgy jön össze, hogy az a 25-30%, aki még támogatja őket (ennyin állt a maszop Őszöd után), na azok 3-szor olyan erősen akarják. MIndjárt beszanak annyira erősen.

Látó88 · http://afium.blog.hu/ 2011.10.09. 16:36:33

Nem lehetne csak szimplán örülni annak, hogy a liberálisok csatát vesztettek?:) ne pazaroljuk az energiát a földre leverten fekve is kaffogó politikai hullákra:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 16:38:00

@adamis.ivan:

"hogy az a 25-30%, aki még támogatja őket (ennyin állt a maszop Őszöd után), na azok 3-szor olyan erősen akarják. MIndjárt beszanak annyira erősen."

Ez kurva jó!

JumboJet 2011.10.09. 16:45:43

@high up!: Egy vagyonnyilatkozatot nem kell szétszedni. 38 nagyértékű ingatlan. Tedd fel MAGADNAK a kérdést, honnan afszomból lehet neki ennyi, ha talpig becsületes, és sosem hazudik? Te Te vagy az a fasz, akinek papír vagy vallomás kell a hazugságról, mert olyan üvegszemed van, hogy magától nem veri ki. Te nyilván elhiszed, ha egy képviselő beírja, hogy van egy szál trabantja, meg egy 40-es garzonja - amíg a bíróság ki nem mondja, hogy uram, maga kamuzik.
És látod, Te tudsz engem a nevemen szólítani. Te meg elbújsz igaz magyarként két egyszótagú angol szó mögé, mert névvel nem vállalod az elmebajodat. Azt, hogy Magyarországon miért nem lesz a legtöbb ügyből semmi, pedig épeszű ember sejti.
És nem tom, feltűnt-e de Te nem érvelsz, nem mondasz semmit, nem mondasz tényeket, és rendkívül szelektíven cáfolsz.
MI a Te foglalkozásod, hogy ennyi ész, ekkora intellektus elég hozzá?

Kerek négyszög 2011.10.09. 17:24:46

@adamis.ivan:

"Tedd fel MAGADNAK a kérdést, honnan afszomból lehet neki ennyi, ha talpig becsületes, és sosem hazudik?"

Ejnye, hát tudja azt mindenki, aki tagadja, az is: "Ne mi nyerjük a legtöbbet" + Postabankos pénzek lenyúlása + Fidoxos cégek ellopott köztartozásai (Kaya Ibrahim) + eltitkolt kamu közbeszerzések + Gripen korrupciós pénzek + komcsi módszerrel minden családtag milliós fizetésű állami posztokra +

Az elmúlt 100 év kimagaslóan legnagyobb tolvajlása: "Megvédjük a nyugdíjpénztárakat"

Hány évet is dolgozott a kis populista demagóg a vagyonáért?

leponex 2011.10.09. 19:32:59

high up!
;-)
Bár szívem szerint messzemenőkig ellene vagyok ennek a közönséges stílusú kommentelésnek, ami kedves Bárdunk blogján (is) permanenssé vált, de be kell látnom, igazad lehet Nem kicsit, nagyon!
:))
Ami a lényegét illeti, az viszont remek, mondhatnám lenyűgöző!
Régen olvashattunk ilyen pazar és tökéletes szadesz-értelmezőt!
Hajrá!!
:)))))))))))

high up! 2011.10.09. 20:21:36

@leponex:

Na, hát ezért vitatkozunk, hogy fedezzünk fel újat a nap alatt!

high up! 2011.10.09. 20:35:26

@adamis.ivan:

Neked még mindig nem esett le a hályog a szemedröl: amit te itt bevádolsz énfelém, azt pontosan te gyakorlod.
Te ordítasz felém szelektív gondolkodást, miközben magad meg azt írod, hogy téged a ballibsik sara nem érdekel, mert arról a jobboldali média úigyis írt. Jaj, de egy kis igazi pártalan oknyomozó vagy!

Persze leginkább te csak egy aranyos kis lúzer cirkuszi bohóc vagy.
Vagy ugyanonnan egy aranyos kis egérke/patkányka a mókuskerékben, aki 15 éve futja ugyanazokat a köröket, de mégis csak egyhelyben marad és egyre jobban fárad. A közönség (=választók)az unalomból kifolyólag már rég hazamentek, de te csak futod a teljesítmény köröket.

Te, tényleg nem érted, hogy ti ballibsi oldalról azért vagytok könnyen lemosható vitapartnerek, mert eszetek sincs ahhoz, hogy

1. az boci-libsi kétszeres államcsödre (1995, 2008) nem válasz az, hogy "na de Ezüsthajó!"
2. a Fidesz összes fals ügye még egy negyed nokiás dobozba se férne bele
3. a maszop-szadesz egykori frakció és holdudvara gyakorlatilag teljes számban börtön aspiráns, te meg itt Kayaibrahimmal próbálkozol az egyensúlyt megteremteni?

Nektek tényleg nincs egy cseppnyi eszetek sem. Ez lett belöleletek mára, az egykori szürke állományból: szürke marha állomány.

high up! 2011.10.09. 20:43:29

@légycsapó:

Ne fáraszd magad, hanem nézz utána Orbán hitelállományának. Na ehhez már túl hülyék vagytok, hogy tudjátok, hogy minden aktíva ellenében áll egy passzíva.
Ez már magasfokú tudomány, legalább 15 éves közgáz szakközepes tanoncnak kell lenni, hogy valaki ennyit tudjon! Na de ki járt közületek valaha is iskolába?

Ja, és sorold már fel a gyúrtcsány, Juhász, Magyar, Szekeres, Horn, Hagyó, Demszki és a többi eftársi villa forrásait, a Hunvald autó- és repülögép múzeum finanszírozási eredetét, vagy ne maszatolj és kérdezz rá, hogy hogyan lehet egy havi 300 ezer nettós átlageftárs fizetésböl havi 1 milló forintos vagyongyarapodásra szert tenni? Úgy en bloc maszop-libsi párt és frakció.

Arányok, öcsém, arányok, ez a neve a logikai játéknak, nem pedig az, hogy milyen szavakat tudunk felmondani kurtcsány eftárs blogüzenetéböl!

leponex 2011.10.09. 20:59:40

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Gyurcsány testvérünk Örökös Főtanácsolója, Baloldal Tábori Lelkésze ( by Galló B.), II. Rettegő Demokráciasiratóassszonyunk, ...

Tényleg, még egy ilyen jelentéktelen piszlicsáré ügyben sem képesek hiszti nélkül meglenni. Pedig! Ha csak egy csöpp eszük lenne, lelkesen támogatnák a híres ballib tolerancia, másságelfogadás, kulturális sokszínűség jegyében Dörner úr kinevezését, oszt mihelyst az új Új Színházban fasisztoákok kezdenének randalírozni, rögvest (egyszer az életben) hitelesen rémüldözhetnének. Segítséget lehetne hívni a világ öt égtája felől sálakat lobogtatva, mint tette azt a egykor a hős ellenálló Árpád apánk.
Így viszont hiába lesz akár alkalmatlan a színház vezetésére Dörner úr, hihetően hivatkozhat majd a balliberális intoleranciára.
Tényleg nagy lúzerek Önök, Kedves Bárdunk!

leponex 2011.10.09. 21:21:22

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2011.10.09. 12:26:45

" Nem a Gyurcsány-hívők foglalták el az Erzsébet hidat 2010-ben, sem a Horn fanatikusok 1998-ban."

Valóban, és nem is Orbánék, hanem Budaházy úr és a Lelkiismeret88.
Annyit követeltek, hogy ne semmisítsék meg a szavazócédulákat, amíg nem számolják újra a szavazatokat. Ezt amúgy egy demokráciában még akár fontolóra is venné a gyöztes, kerülvén még a gyanakvás lehetőségét is.

Az emlékezetes taxisblokád erőteljes szdsz-es támogatással viszont az Antall kormány lemondását és új választásokat követelt.

" Se Horn, se Meggyesi, Se Gyurcsány nem mondta azt, hogy a választás eredményét nem ismerik el. "

Ahogy Orbán is tett 2002-ben, kapott is érte szemrehányást, tekintettel néhány nem teljesen tiszta esetre.

2006-ban viszont maga Ferenc ismerte be ( sajátjai előtt csak) a választás megnyerése érdekében tett trükköket, hazugságokat. E kijelentéséért minden demokráciában természetesen egyidőben a lemondását is be kellett volna jelenteni.
Szerintem sokkal jobban járt volna az ország is, ferenc is, a baloldal is. Így viszont ...

" orbán viktor akkori kijelentéséért egy kultúrált demokratikus országban letöltendő börtönbüntetést kapott volna a demokratikus jogrend ellen intézett felforgató tevékenységért."

No lássuk KOKRÉTAN, melyik kijelentésére gondolsz!

leponex 2011.10.09. 21:23:16

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2011.10.09. 16:07:47
@HVC:

Szerencsétlen fasz nem fogja fel, hogy a liberalizmusnak köszönheti, hogy fröcsöghet."

Szóval akkor most liberalizmus van.
Ezért fröcsöghetsz.

leponex 2011.10.09. 21:34:13

Eklektos 2011.10.09. 15:31:10
Nem hiába mondta Voltaire: "Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat."

Mondott ez a jóember sok más okosságot is:

"- Képzeljétek el, Newton, ez a hatalmas szellem, akinek a gravitációs törvény és más csodák felfedezését köszönhetjük, öreg korában újból gyermek lett. Belekezdett annak a könyvnek a tanulmányozásába, amelyet Bibliának hívnak. Véleménye szerint a közlekedési eszközöket lényegesen tökéletesítik majd. Ha mesébe illő esztelenséget igaznak tartanók, el kellene hinnünk, hogy lesz idő, amikor az emberek óránként 10 mérföldet is utazhatnak…….Szegény, öreg bolond. "
:)

JumboJet 2011.10.09. 22:08:15

@high up!: Te faszkalap. 95-ben épp a pufajkás Horn gyusziék hozták vissza a mélyrepülésből az országot, amibe arendszerváltás és antallék bénázása taszította 30% inflációval meg 92%-os államadóssággal, és adták át stabil 4%-os növekedési pályával és 62%-os államadóssággal Viktoréknak, te faszfej! Ezt valószínű kurva nehéz megemésztened.
2008-ban pedig Vityának is becsődölt volna az ország IMF nálkül, ezt a mostani történések bizonyítják. Bajnaitól konszolidált viszonyok közt vették át az országot, most, világválság nélkül(!!!) megint államcsődközeli a helyzet alig másfél év alatt. (Nem emlékszel bazdmeg a kiszivárgott jelentésekre, amikben a Matolcsy méltatta Bajnait, meg jogosnak nevezte a z IMF hitelfelvételt? Akkor kapott is körmöst. Vagy amikor Viktor Merkelnek azt találta mondani, hogy a hiánylefaragásban bajnokok vagyunk? Nem emlékszel, hogy folyamatosan kamuztak még Brüsszelnek is, aztán később ment a helyes fordítás, ööö bocs.)És még a jobbos közgazdászok is szapulják Matolcsy balfaszkodását, meg Viktor értelmetlen háborúját. Arra, hogy mekkora hanta volt, hogy rettenetes az ország helyzete, nincs jobb bizonyíték, minthogy hozzá sem kellett nyúlni a nekik meghagyott IMF hitelkerethez, mert az ország már 2009-től a piacról finaszírozta magát, sőt annyira nem kellet az a lóvé, hogy törlesztés helsett inkább MOL részvényre költötték, ha annyira szar lentt voln az állapot, mint ahogy téged meghülyítettek, akkor nem a médiatörvénnyel, mega a faszom alkotmánnyal, meg utcaátnevezésekkel foglalkoznak egy évig, hanem kezdik azonnal a gazdasággal, a strutúrális reformokkal. Hiába, ha kenyér nincs, az ilyen magadfajta baromnak jó a hááborús cirkusz is. Minden megy tönkre, egyetlen kibaszott számuk, jóslatuk, tervük nem jött be, A CDS felár a válság szintjén, Te meg hallgatod a győzelmi jelentéseket a frontról, mint a világháborúban a németek. Csak amit győzelemként hirdettek, az valójában bukás volt. Téged meg beszippantott ez a virtuális világ.
Elmész a picsába, Te mondod, hogy Ezüsthajóval jövünk csak. Bazdmeg, összességében százmilliárdokról beszálhetünk Kisgazdádéknál is. Állami beruházások tömkelege udvari cégeknek, kétéves költségvetés, alultervezett infláció, soroljam, bazdmeg? És mége egyszer mondom: Egy rakás kommunistával a fedélzeten.
Én bazdmeg pontosan tisztában vagyoka az MSZP-vel, le is számoltam velük, az SZDSZ-szel dettó. Jelenleg képviselet nélküli ember vagyok. Te mikor világosodsz meg, barátom? Ma, annál nagyobb lúze nincs, aki képes politikai alakulatokhoz ilyen elvakultan lojális lenni, mint Te. És ne relativizáljuk a bűnöket, baszki. Ha valaki , mint a Fidesz, a az erkölcs felkent papjaként prédikál, akkor egyetlen kibaszott Ezüsthajó is sok. Ugyanúgy, mint egyetlen kibaszott kommunista egy fröcsögve kommunistásó pártba. Én apám, éltem 4 évet külföldön, beszélek 3 nyelvet, jobbnál jobb cégeknél dolgoztam, akkor húzok el külföldre újra amikor akarok. A lúzer Te vagy, aki nyilván röghöz kötött, különben nem nyalnád fényesre a seggéta, a szaros talpát, ész szopnád be mélytorokra egy ilyen köcsög galeri vezetőjének faszát. És még meg is nyalod a szád, mikor lenyeled. Tipikus jelenség vagy: a megkeseredett fasz, aki rájött, hogy itt kell megrohadnia, mert a nemzetieskedésen kívül semmije sincs, titkon nyilván magad is tudod, milyen genyókat szolgálsz kéretlenül, de bevallanod már késő, mert oly sokáig, oly vehemenciával, oly kritikáátlanul, transzba esve motyogtad magadban, vagy épp üvöltötted a tüntetésen, hogy Viktor, Viktor, hogy innen már arcvesztés nélkül nehéz visszajönnöd. Pedig megérné. Az emberek megbocsátanak. Én is megbocsátanék, és meginnék veled egy sört. Ez olyan mint egy őrült szerelem. Teljesen irracionális, sokunkkal megesik, de aztán egyszer mégis vége, és utána jó, ott várnak az emberek. Hála a sorsnak, mindig tudtam kritikusan, kívülállóként szemlélni a folyamatokat, így én a "magam oldalával" sem kerültem olyan intim viszonyba, mint Te Fidesszel. És így - a világnézetemet nem feladva - le tudtam számolni azokkal, akik annak képviseletére lettek volna hivatottak. Ezért tudom szánalommal nézni az MSZP-t az SZDSZ-t. Mert nem ragadtam bele abba amibe Te. Ha észrevetted, én nem a ballib politikát méltattam, hanem az agyhalott, kollektv transzba esett jobboldali szurkolókat és annak vezérpártját szapulom, de csakis minannyiunk érdekében. A baloldal összeomlott, össze kell a jobbnak is, hogy végre az a maradék 25%-nyi szerencsétlen hülye is észhez térjen, és akkor lehet elölről kezdeni. (Jut eszembe, emlékszel hogy a Fidesz, Orbánt idézve, "ami az embereknek jó, azt megszavazzuk" megszavazta Megyó 100 naposát, amit állandóan emlegettek? De akkor hogy élvezte a sok jobboldali közalkalmazott az 50%-ot! (És Orbán is megcsinálta ugyanezt a köztisztviselőkkel. 98-ban EÜ, meg adóreformot hirdetett. Lófaszt nem csinált. Csinált egy olyan lakástámogatási rendszert, amibe, ha nem hagyjuk abba beledöglött volna az orszá, az államadósság elszállt volna, stb. Faszikám, Cavinton). Már 2001-ben megindult a lejtőn az ország. Csak elfelejtitek. 2002-ben 9%-os volt a hiány, ugyanakkora mint 2006-ban, amikor hőbörögtetek. 2002-ben egy kurva szót nem szóltatok. És abban még a 100 napos alig volt benne. Na, ébresztő, vagy menj vissza a népesség 25%-30%-át kitevő 80%-odhoz erőlködni! Amit nem veszel észre, de még időben szólok: lassan nagyobb ciki lesz Fideszesnek lenni, mint 2006-ban MSZP-snek. És ha a Fidesz bukik nagyobbat bukik bárkinél, mert csodát vártatok tőle. A csoda meg elmaradt. Helyette szopás van, meg kommunista retorika. Ti csak annyit akartatok, hogy ne a Gyurcsány, hanem a Viktor hazudjon bele képetekbe, és ő lopjon, csaljon? Megkaptátok. Fasza, mi?

lajos0 2011.10.09. 22:20:54

@Kóser Malac: Alföldi tényleg jó volt Luciferként, ebben egyetértünk. Amúgy ha a Sas József nevű rendkívül nívótlan ripacs lehetett színházigazgató, akkor ki nem.

leponex 2011.10.09. 22:26:54

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15
@high up!: Te faszkalap. 95-ben épp a pufajkás Horn gyusziék hozták vissza a mélyrepülésből az országot, amibe arendszerváltás és antallék bénázása taszította 30% inflációval"

Ja.
kezdésnek mondjuk nézzük inkább a valóságot:
1994-ben 18.8% inflációt és közel 3%-os GDP növekedést produkált már az Antall kormány , a kormányváltást követő 8 hónap semmittevés ( osztozkodás a liberálisokkal a zabrálási territóriumok felosztása miatt ) eredményeképp jött Gyuszi bácsi megmentője, oszt rövidesen 28% fölé ment az infláció, a növekedés a felére esett. Nem, nem az Antall, hanem a Bokros irányításával.

Elég lenne csak a saját ...kalapoddal bíbelődnöd, bár kétségtelenül markáns az érdeklődésed ...

lajos0 2011.10.09. 22:54:04

@Lófasz Hadnagy: Azért Putyin némileg képviselni talán jelképesen a folytonosságot a KGB-vel. Ahogy mondjuk Apró Piroska is. Mert a kulcsfigura, nem Gyurcsány, hanem ő. Nálam ő lesz a darab főszereplője, ha írok majd drámát Gyurcsányról. Csak kicsit fosok, nehogy kinevezzenek kultuszminiszternek :-)

lajos0 2011.10.09. 22:57:58

@leponex: No igen. Ezt a 8 hónapot, amíg a pénzcsatornákat átállították teljesen a saját zsebre, szerintem ritkán emlegetik. Pedig 2/3-al kormányzott Gyulánk is, vagy legalábbis próbált úgy csinálni

charlie sheen 2011.10.10. 08:58:40

@adamis.ivan: Ebben hinni több, mint naivitás. OV és bandája erkölcsi színvonalát illetően nincsenek kétségeim.
Viszont sokkal izgalmasabb kérdés a közelgő 2011 október 23. A jelek szerint megint rotyog valami vityuska boszorkánykonyhájában, máskülönben nem szervezett volna rá a sajtószabadságosok rendezvényére. Valószínűleg bízik egy tömegverekedés kirobbanásában...

Anselmo 2011.10.10. 09:58:46

Ez mind szép és jó, de mostmár jöjjön az a Gyurcsányos írás, Gréczykém!

leponex 2011.10.10. 11:34:26

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15

No azért nézzünk egy másik jellemzően megfontolt 'érvedet' te kis Bokros Lajos kalapja:

"Csinált egy olyan lakástámogatási rendszert, amibe, ha nem hagyjuk abba beledöglött volna az orszá, az államadósság elszállt volna, stb. Faszikám, Cavinton). "

Akkor 10%-os kamattámogatást nyújtott ez a támogatási forma ( ha jól emlékszem 20%- felett volt akkor a hitelek kamata ), így 2001-re közel 200 MRD lakáshitelt kellett támogatnia a költségvetésen keresztül. 10%-al.
Prognosztizálhatóan ez a duplájára nőtt volna.

Ezzel együtt csak az ÁFA miatt közel kétszer annyi bevétele származott a költségvetésnek ( igaz ez csak egy évben ).
A hitelek támogatása miatt kényszerűen legális irányba mozdult az építési anyagok, munkák elszámolása. Ez további többletbevételt jelentett. Természetesen a foglalkoztatottság növekedéséből szintén bevételek származtak.
Volna, ha hagyták volna a ballib okosok.
Ha maradt volna, nem alakult volna ki a devizahitelezés abszurd mértéke, és az ezzel járó TÖBB EZER MILLIÁRDra tehető veszteség. Hasonlítsd össze a százmilliárddal.
Nem fog menni, talán nem véletlenül.

leponex 2011.10.10. 11:47:33

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15

"Én bazdmeg pontosan tisztában vagyoka az MSZP-vel, le is számoltam velük, az SZDSZ-szel dettó. Jelenleg képviselet nélküli ember vagyok. Te mikor világosodsz meg, barátom?"

Mókás, amikor a kétszer is csöbe húzott de kétszer is megvilágosodott képviselet nélküli csalódott frusztráltak osztják a bölcsességet, gondolván ha ők maguk ilyen lúzerek voltak ( kétszer legalább, önvallomásozol magadról: Tipikus jelenség vagy: a megkeseredett fasz ) , akkor mások se élhessenek ezen tapasztalatok nélkül :)

A homoerotikus vízióid ellen meg csak próbaképp egyszer tényleg megfontolhatnád az együttlét örömét egy másneművel. Előzör furcsa lehetne, de megszoknád azt is, hidd el.
És akkor nem jönne annyiszor a szádra itt a fórumon sem afsz :))

leponex 2011.10.10. 12:32:00

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, ...!
No lássuk miképpen vélekedik egy balliberális színházi szakember :

"Ellenzem azt a hazai gyakorlatot, amely lehetővé teszi, hogy egy állami vagy önkormányzati fenntartású kulturális intézménynek 15-20 vagy akár 30 évig is ugyanaz a személy legyen az igazgatója. Elsősorban ez az eljárás teszi monolitikussá és provinciálissá a hazai kulturális- és közéletet, amelyben szinte teljesen természetes a kiemelkedőnek tartott személyiségek állás- és pozícióhalmozása" - írja a Revizor portálon megjelent publicisztikájában Shlilling Árpád, a Kértakör vezetője.

"Magyarországon minden személyre szabott, minden az egyén belátásán áll vagy bukik, nálunk se a szakmaiságot, se a törvényességet, se a felelős döntéshozatalt nem ismeri senki. Ezért nem emlékezhetem egyetlen olyan pályázati procedúrára sem, amelyet szakmai szempontból elfogadhatónak tartottam volna. Közhely, hogy a pártpolitika minden komolyabb döntési jogkört magánál tart, ezzel is akadályozva a civil és szakmai szervezetek emancipációját. Következésképpen a civil és szakmai szervezetek meg sem próbálnak felnőni a feladathoz. A színházi területen belül maradva egyértelműen látszanak a szakmai hézagok, amikor egy szakmai bizottságban se gazdasági, se szervezeti, se közönségkapcsolati, se pályázati (és még sorolhatnám) szakembert nem látni, többnyire csak színészt és rendezőt. Mintha egy több százmillió adóforintból fenntartott állami szervezet feladata nem is volna más, mint e két szakma igényeinek kielégítése.

Pontosan tudjuk, hogy a színházat mindenki más üzemelteti, csak a színészek és a rendezők nem. Ennek ellenére ezek a hölgyek és urak immáron húsz éve minden kétséget kizáróan azt érzik, hogy egyedül is képesek eldönteni azt, vajon ki tud egy ekkora „gyárat” gazdasági és művészeti szempontból egyaránt elszámoltathatóan üzemeltetni. A teljes színházi szakma egy szűk csoportja tehát fenntartja magának a jogot, hogy a magyar színházi élet fenntarthatóságának és fejlődőképességének minden egyes kérdésében totális szakmai kontrollt gyakoroljon. A színházi szakma tehát önmagát is retardálja, ha már az állam nem engedi számára a nagykorúvá válást. A szűklátókörűség és felelőtlenség természetesen visszahat, és újabb degenerált helyzeteket állít elő. Ennek volt immáron sokadik, és egyben legmegrázóbb példája az Új Színház ügye" - írja Schilling.

leponex 2011.10.10. 12:33:07

"Dörner György nyilvánossá nem tett, de kiszivárgott pályázatából kiderült, "hogy az 1994 óta használatos nevet az új intézményvezetők Hátország Színházra kívánják módosítani, és kulturális missziójuk gerincét a nyílt politizálás fogja jellemezni. Joguk van mindehhez: a szabad véleménynyilvánításhoz, a gyűlölethez és a színpadi politizáláshoz. Joguk csak ahhoz nincs, hogy egy végiggondolatlan, konkrétumokat csak elvétve tartalmazó, minősíthetetlen stílusú, frázispuffogtató pamflettel állami intézményvezetővé válhassanak. Kivéve akkor, ha az állami szervek képviselői éppen ezt akarják."

"Persze van ennek a mai dúlásnak némi pozitív hozadéka is" - véli Schilling. - "A színházi szakma folyton sodródó, a politikai tektonikát általában csak lekövetni igyekvő korifeusainak egy része most hirtelen észbe kapott, és reagált. Pedig nem történt más, csak amit Vidnyánszky Attila már hónapokkal ezelőtt nyilvánvalóvá tett, amikor dölyfösen és cinikusan közölte: az inga most kileng a másik irányba is. Kellett kapnia szolgálataiért egy színházat a szélsőjobbnak is. Megkapták.

Mi állíthatta volna meg ezt a lejtmenetet? A szakmaiság védelme, amelyről épp maga a szakma tett le, amikor ellenzett minden beavatkozást, kiigazítást, újítást, új hatást, fejlesztést és együttműködést. Elmaradt az intézmények átvilágítása, a szervezeti, pályázati, támogatási struktúrák felülvizsgálata és korszerűsítése, az intézményvezetői képzés beindítása, a már évtizedek óta működő nyugat-európai kultúrpolitikai stratégiák honosítása és meghaladása, a szakmai érdekképviseleti szervek szocializmusból örökölt módszertanának megújítása, a kultúra, a művészet, a közönség és a politika fogalmaknak az újragondolása.

Ha elmaradt, hát elmaradt. Viszont éppen ezért nincs is min csodálkozni. Most akkor van Tarlós István meg Csurka István, Dörner György és Eperjes Károly. Évtizedek múlva is emlékezni fogunk a nevükre, mert ennek a kornak ők a meghatározó alakjai" - írja Schilling.

leponex 2011.10.10. 13:00:25

Magyarul Kedves Bárdunk,

az hogy Csurka-Dörner páros lehet esetleg egy színház élén, azt is ti qrtátok el :)
Nem is kicsit, nagyon!

:)))

high up! 2011.10.10. 18:59:47

@adamis.ivan:

Hú ba+ csak nem azt akarod játszani, hogy te, a filozófia-fröcsögés végzettségü akárki fogsz engem kiképezni pénzügyi meg gazdsasági ismeretekböl? Mindjárt magamhoz nyúlok!
Te, lődd már be magad, hogy mihez értesz, aztán csak abban próbálj okoskodni.

Meg se kérdezem tőled, hogy tudod-e hogy milyen matematikai modell van a CDS árazás mögöt, mert csak bámulnál mint egy hülyegyerek. Meg azt se kérdem meg, hogy mi köze a CDS árnak a magyar államadósság finanszírozásához? Hogy ne kétszer bámulj hülyegyerekként, elárulom neked, hogy semmi. Ezek után megkérdezhetném, hogy akkor mire is való a CDS, de erre te megint csak pislognál.

Azt már mondtam neked, hogy nem érdekel a hozzád hasonló öreg komcsi, aki 30 éve ugyanazt a mantráját fújja fel, miközben már a teljes hitvilágát már rég megdöntötte a valóság. Gondolod, hogy elolvastam ezt a tengernyi fasságodat gazdaságról, gazdaságpolitikáról? Csak az első bekezdést olvastam el, meg minden 20-ik sort, s az eredmény ugyanaz: ennyi tudatlan marhaságot csak a libsi szürkemarha állomány képes összehozni.

S hogy ne halj meg hülyén, kegyes leszek hozzád, és elárulom neked, hogy ez a a Horn-Bokros mantra hogy is festett a valóságban.

Szóval történt az, hogy 1994-ben jött a szadesz-maszop érdekházasság (szalonképessé tételért korlátlan állami vagyon lenyúlás), és nem csináltak semmit. 1995-nek adamiskám, a komcsi-libsi bagázs már a saját költségvetésével indult neki, teccik fogni? Hogy értsd a lényeget: ők tervezték meg az 1995-ös kiadásokat és bevételeket, ők fogadták el a saját 1995-ös költségvetési törvényüket. (teccik fogni idáig?)
Csak mivel Pufajkás gyuszi 1994 decemberében felondott egy már megkötött privatizációs szerződést, ezzel az összes külföldi befektetőt elijesztette. 1995 januártól egy darab dollár nem jött be privatizációból a költségvetésbe, pedig vaskos összegek voltak betervezve. Ráadásul a kiádási oldal is hogy-hogy nem, egyre jobban távolodott a tervtől.
Summa summárum a komcsi-libsi családod ott állt a költségvetésÜK összeomlásának a szélén 1995 márciusában. Nem tudtak mást tenni, mint rohantak az IMF-hez (mint mindig, amikor hatalmon voltak ezek a nagyonbarmok). Az IMF 3 (!!!!) napot adott, hogy Hornék összeállítsák a megszorító csomagot, amiért cserébe megkapják az IMF hitelt és nem kell fizetésképtelenséget jelenteniük.

na pubikám, ez a 3 nap volt a híres Bokros-csomag, erre hiszi a hülyéje, hogy ez volt a növekedési alap letétele.
Jaj, de marhák vagytok! Harom nap alatt feltalálni a világképletet??? Meg ráadásul mikor volt a világon növekedés megszorításból???? Ha elvonom tőled a kaját, te is inkább lefogsz, mint hogy Schwarzenneger válik belőled.

S a Bokros-csomagnak épp ez volt a hatása: két évig recesszió.
S utána se a magyar gazdaság lendült meg, hanem a már jól ismert magyar gazdasági dualitás történt: a hazai piacra termelő cégek negatív növekedésben voltak, de ezt elfedte a multik éppen akkor meglóduló növekedése.

Szóval pubi, Bokros-Horn egy használhatatlan, recesszóban levő belső gazdaságot adott át 1998-ban, egy szociális válságban leledző lakossággal megfejelve (pontosan ez Libásnak is a 2010-es öröksége!).
Csak a multik remekeltek 1998-ra, igaz ezeket meg majd midnent az Antall-kormány hozta be.

Na most pityereghetsz, hogy a csúnya High up! lerombolta a 15 éves mantrádat.

Vagy elhatározod, hogy nem akarsz hinni a valóságban, inkább maradsz a szürkemarha állományban.

high up! 2011.10.10. 19:06:49

@leponex:

Ahogy rámutatsz, ezek az adamis félék mindenek, csak nem megvilágosodottak.

Saját maguk szállítják önmaguk paradoxonját (avagy paródiáját): bár azt hangoztatják, hogy leszámoltak a bolsi-libsi bandával, de azért cunamit írnak a jól ismert, 15 éves avítt bolsi-libsi mantrákat felmondva.

Nem érdemes ezekre sok szót vesztegelni, a munkásörökre se pazarolta senki anno az idejét túlságosan.

Fell Bandi 2011.10.10. 19:53:59

Nem tudom melyik ide kommentelő seggfej kérdőjelezte meg, itt a cáfolat:
Nagy a riadalom a libsi libaudvarban: Pozsgai színt vallott

Pozsgai Zsolt hétfőn hivatalosan is bejelentette: elvállalja az Új Színház főrendezői-fődramaturgi posztját. Az író, rendező közölte azt is, hogy a jelenlegi társulattal szeretnének a jövőben is dolgozni. Az ok nélkül, alaptanul vagdalózó, rettegő bőröndösöket pedig azzal szembesítette: Akkor nem beszéltek politikai felhangokról, amikor a Nemzeti Színház Romagyilkosságok címmel hirdetett dokumentumdráma-pályázatot.
Pozsgai összefoglalta: "Nekem is vannak terveim, de ezekről még korai lenne beszélni" - tette hozzá, megemlítve, hallgatásának "technikai okai" is vannak. Ezek közül egy, hogy a társulat jelenlegi tagjaira szeretnének építeni, ám még nem tudják, a színészek miként viszonyulnak az új igazgatóhoz. "Ha nem vállalják, akkor november-december tájékán el kell gondolkoznunk, hogyan tovább" - magyarázta.

Dörner György pályázatára utalva kiemelte: a koncepciójuk arra épül, hogy minél több magyar művet tűzzenek műsorra, régieket, újakat vegyesen. "Ez azért jó, mert a fővárosban nincs ilyen profilú színház" - jegyezte meg.

Szerinte nem rendkívüli az, hogy egy színház bele akar szólni az aktuális ügyekbe. Példaként a Nemzeti Színház Romagyilkosságok című, 2011 januárjában meghirdetett dokumentumdráma-pályázatát említette. Ugyanakkor megjegyezte, ő az "örök, művészi értékeket" fogja a továbbiakban is képviselni, a politikai vonalat másokra bízza. "Bízom abban, hogy kiegyezünk a kérdésben" - tette hozzá.

nyilassmisi 2011.10.10. 21:00:34

te gréczy,
te új-magyar,
(honnét is e nemesi hangzású, ősi név),
- hogy egy miniszterelnökségig jutott pszichopatáról dráma (tragédia?) születne, az nem a nagyságát, hanem a jelenséget minősíti (Néro),
- maradva a bálványodnál, többek múltját felhánytorgatod, gyurcsányi kinek a villájába is költözött be, melyik családba házasodott be, az anyósa által vezetett melyik bank hitelezte meg neki 100%-ban a gyárprivatizációt
- elfogult, gyurcsánybérenc firkász létedre, hogy mered előre minősíteni egy elismert színész és drámaíró, Dörner és Csurka színházvezetését

JumboJet 2011.10.10. 21:07:06

@high up!: Te Deep Down! Orbán épp kb.25%-on áll vígan. Egszer jötte neki be nagyon, ezért sok sörrel jön az MSZP-nek. Azon kívül, még a 98-as választást is elbukta volna, he nem kép koalícióra Torgyánékkal. ""Az pedig, hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk, a legrosszabb álmainkban se kerüljön elő", nyilatkozta Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak, igaz, nem most, hanem 1991-ben. A Fidesz azonban most sem repes az örömtől, hogy netán az FKgP-vel köthet kényszerkoalíciót (lásd az előző oldalt), és a kisgazdák is fogcsikorgatva készülnek a kormányzásra. A Fidesz javára történő visszaléptetés természetesen egyáltalán nem automatikus folyamat, sőt megannyi időzített bombát rejt.
A fiatal magyar polgári demokraták addig lebegtették a dolgot, amíg bírták - pont egy hétig tartott a szusz. Aztán eljött a vasárnap este, vele A Hét című tévéműsor, és Pokorni Zoltán alelnök véget vetett a találgatásoknak. "Nem" - közölte tömören és határozottan arra a kérdésre, elképzelhető-e egy Fidesz-FKgP koalíció. Aztán két nap múlva kezet fogtak. " Na, ennyit Orbán folyamatos 50-60% százalékáról, meg igazmondó tisztességéről, gerincéről.
Elmondom, mitől van azért valóban stabilan bő egy milla mögötte. Mert maga köré tudta gyűjteni az ilyen hozzád hasonló "igazhitű" barmokat, akik ha kell, még öngyilkos merénylővé is válnak a kedvéért. Ebben valóban tehetséges Viktor. Rájött, hogy lehet megszólítani és egyben tartani a birkanyájat. Én meg nem annyira vagyok se öreg, se komcsi, Te Szent Fityma. 41 éves vagyok, tervező-fejlesztő mérnök, 4 országban éltem, szóval inkább vagyok kozmopolita, és tudod, akik sokat láttak a világból, több kultúrában töltöttek viszonylag sok időt, azok általában nem komcsik, ellenben képesek a szélsőséges baromságoktól, dogmáktól távol tartani maguka, nem úgy, mint a biciklibelsőben rekedt magadfajták. Liberalizmusom az, hogy toleráns vagyok, fellvillanyoz a tudomány, megőrjít a dogma, baloldaliságom pedig, hogy szociálisan érzékeny vagyok.Például téged is csak egy szánalmas hülyének tartalak, amiről nem tehetsz, és ez sokkal jobb. mint ha fasisztának, nyilasnak, nácinak, stb. tartanálak, ja és nem gyűlöllek, nem gyűlölöm a jobboldaliakat úgy általában, ahogy Te itt libsizel, komcsizol, csak a statisztikák egyszerűen azt mutatják, hogy a jobboldalon több a se hall-se lát dömötör. És ez adja Orbán hátországát. Az agyatlan hívők, akiket a tények, a valóság a legkevésbé sem zavar.
A CDS felár pedig tetszik vagy nem, a 2008-09-es szinten, és már hogyne volna köze az államadóssághoz? MIndennek mindenhez köze van. KIbaszott drágán kapunk hitelt, nem jön ide a kutya se - ezek sajnos, végső soron államadósságnövelő tényezők, persze lehet választania Csauszeszkui utat is államadósság ellen. És még jobboldali közgazdászok szerint sem első számú prioritás ilyen helyzetben az államadósság erőszakos csökkentése. Nem az a legnagyobb bajunk. Persze a jobber legendárium szerint igen, mert annyira primitívek vagytok, hogy ennek az egy számnak az emelkedését emlegetitek mantrázva, 10 éve. Mer ez olyan jól megfogható. Nem mondom, hogy jó, hogy emlkedett, de abban bizony még Viktor is benne van, meg a csoda lakástámogatása. Antall pedig nem a multikat hozta be, hanem azokat a törvényeket, amik alapján szarér hugyért el lehetett kótyavetyálni az ország iparát, ktatás-fejlesztését ingatlan spekulánsoknak, mert félt belevenni feltételeket, amiket csak komoly stratégiai befektetők teljesítettek volna. De kurva gyorsan kellett a pénz a zsebekbe. Ezért nincs ma Ikarusz, Ganz, a Rába nag része, Tungsram fejlesztőrészlege, a CSepel Művek, és még sorolhatnám. És a teljesen eltorzult iparszerkezet aztán mindmáig érezteti hatását, és tesz minket kiszolgáltatottá. A privatizáció az ősbűn. Ezért nem magyar cégnél vagyok fejlesztő. Nézd meg a Cseheket. Sokkal többet megőriztek az iparukból, a K+F-ből, mint mi. Még a szaros, lenézett, csak a hazai piacra eladott Karosa buszuk is megvan. Ide meg jött be a bérmunka, és csak mostanában jön valami kicsi minőségi, magas hozzáadott értékű munka.

lajos0 2011.10.10. 22:42:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Meglepő fordulat az MSZP honlapon, meg a fideszt fikázzák címlapon.
Mondtam én mindig is, hogy nálunk nincsenek demokraták.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.10. 22:51:53

Megnyugtató, hogy a nyíltan nemzetellenes, és a fasiszta izraelt támogató mazsihisz felháborodottan reagált a kinevezésekre.
Ezek szerint abszolúte jó döntés volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.11. 00:03:40

@lajos0:

Egyrészt nem szoktam az mszp oldalát böngészni, de most megnéztem. Nem tűnik annyira gusztustalannak, mint a fideszé. Van benne némi konstruktivitás.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 10:38:59

@high up!: "Te, lődd már be magad, hogy mihez értesz, aztán csak abban próbálj okoskodni."

Én ha ő századunk utolsó "polisztirolja"? Az általános művelcség nem szégyen... :)

Fell Bandi 2011.10.11. 15:28:04

@adamis.ivan: süket duma, a 98-as választást az FKGP nélkül is a FIDESZ-MDF lista nyerte: FIDESZ-MDF: 42,22 %, maszop: 34,72 % volt a parlamenti mandátumok aránya. Ez képviselői létszámot tekintve: FIDESZ+MDF: 165, (közös listán indultak) maszop: 134
FKGP: 48, szadesz: 24, MIÉP 14 mandátum.

JumboJet 2011.10.11. 16:41:18

@Fell Bandi: Ennek utánanézek, én nem így emlékszem, de a korrektség azt kívánja, megtegyem. De, ha pedig így volt, akkor még inkább ócska az a jobbos érvelés, hogy a rohadt szadesz betársult a maszopba, és elárulta magát, meg a szavazóit, mikor a maszopnak meglett volna vastagon a többsége anélkül is. (Mellesleg, nálam is fekete pont volt ez a szadesztől.)De akkor mennyivel különb lépés is a Fidesztől az FKGP-vel közösülni, pláne 3 nappal azután - amit viszont a saját szememmel láttam, saját fülemmel hallottam, és valahol fentebb idéztem is -, hogyaszongya: az FKGP-vel nem képzelhető el a koalíció? Drága jobbos barátom, kettős mérce, kettős mérce?

JumboJet 2011.10.11. 17:43:56

@Fell Bandi: Kedves Bandi! Pomt ott néztem utána, még mielőtt válaszod olvastam volna. És ott bizony az áll, hogy emlékeim nem csaltak: MSZP 34,7%, Fidesz: 29,27%. más felállás melletti indított vona igazmondó vezetőnket, hogy segget csinálva igazmomdó szájából akolt biztosítson egy Torgyán nevű félőrültnek, akit aztán pártjával együtt rövid úton kicsinált? Nyilván. Semmi másra nem kellett neki, mint h megnyerje a választást. Mellesleg, a Wikipédia is hasonló eredmènyt publikál. Ezt, Orbán úgy mondja, h a választást megnyertük, csak a kormánnyrúd a ravasz második és a szemfüles harmadik kezébe került. :)

JumboJet 2011.10.11. 18:06:36

@Fell Bandi: Bocsánat a helyesírásért, csak telefonról nyomom vonaton. Valóban, annyiban pontosítanom kell, h az MDF-vel volt meg a győzelem. De önállóan a Fidesznek nem volt meg a kellő mandátuma. Még adekvátabb az előző kérdésem, mi a fenének kellett pár nappal a vége előtt belehazudni a világba, h FKGP-vel, nem, nem soha. És Te is pontatlanul reagáltál, mert a felvetésem lényege az volt, h a Fidesz EGYMAGA kevesebbet kaszált, mint az MSZP. Tehát, ha nem áll össze valakivel, igazad van, akkor az MDF-fel, nincs Fidesz kormány. Ennyiben tehát nem annyira süket a duma. És igen meglepő, egy bokros csomag után csak igy tudtak es csak ennyivel nyerni. Mondjuk a Horn elbaszta a végén rendesen a vízlépcsőzéssel például. Maradjunk annyiban, h ezt a győzelmet is a szociktól kapták; egész sokáig úgy tűnt, nem jön össze.

JumboJet 2011.10.11. 18:12:32

@charlie sheen: Nézd, Károly! :) nem akkora naivitás ez. Lehet, nem 14-ben jön össze, de előbb utóbb bukika honi jobb, és mint mondtam, akkor nagyobbat, mint a bal tette, mert sokkal magasabbak a velük szemben támasztott elvárások. Gyakorlatilag csodatevőkként szavaztak rájuk. És ez az őrült megosztottság nem tarthat örökké. Nem ezt a két galerit kivanom magunkak.

lajos0 2011.10.11. 22:51:40

@HVC: Az államcsődön rég túl vagyunk, akárcsak a görögök. Kérdés ki mikor ismeri be.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.12. 20:12:29

@lajos0: "Az államcsődön rég túl vagyunk, akárcsak a görögök. Kérdés ki mikor ismeri be."

Ezt nem értem. Az államcsőd akkor van, ha a nyugdíjakat, vagy a közszolgák pénzét nem tudják fizetni, vagy az esedékes külföldi törlesztéseket nem fizetjük. Ilyen még nem volt. Tudtommal. Lemaradtam volna valamiről?

high up! 2011.10.13. 19:21:51

@adamis.ivan:

Jaj drága tovaris adamis, két dolgot azonnal leszürhetek az újabb halomnyi marhaságaidból:

1. Jó komcsi családból származol, csak ez lehet az oka, hogy neked egyetlen önálló gondolataod nincs, csak a már 15 éve lejárt szavatosságú bolsi-libsi frázisokat nyomod ismét feltartózhatatlanul.
Teccik tudni, én bíron a kritikát, ha annak tartalma van. De amit te müvelsz, azt már 20 éve csak osztályharcnak hívják szaknyelven és nem kritikának.

2. Mondtam, hogy ne égesd magad, hogy ennyire gyík vagy a gazdasághoz. Most azt is sikerült bizonítanod a nagy 1990-1998-es elemzéseddel, hogy még azzal se vagy tisztában, hogy az ország honnan indult 1990-tól, csak sírsz, hogy jaj bezzeg a csekek!

Na figyelj drága tovaris: 1990-ben a komcsik 20 milliárd dollár adósságot hagytak hátra. Az 1990-es hiteltörlesztés 3 milliárd dollár volt. Ehhez képest Németh Miklós hátrahagyott a devizattartalékokban 400 millió dollárt. Most akokr számold ki a törlesztési képletet!
Szóval öcsém, a csehek nem ebböl a pöcegödörböl indultak, ezért nem voltak rákényszerítve, hogy tömegesen privatizálják a húgyot-szert érö vállalataikat, hanem az állam invesztálhat a struktúra váltásba.

Nem megyek bele az újabb, villanyszerelöi színvonalú fasságaidba a gazdaságról, csak annyit említek meg a tájékozatlan tudatodnak, hogy a privatizációs elherdálás 1988-90-ig volt, ez volt a spontán privatizáció korszaka, amikor is az eftársaid 150 milliárdos vagyont nyúltak le maguknak töredék áron. A másik elherdálás pedig 1995-1996 között volt (a Tocsik botrányig), amikor a fizetésképtelenségbe evezett maszop 1995 öszétöl, a pénzügyi kényszer miatt szinte a teljes stratégiai nagyipart elprivatizálta - nagyon sokan jól ézik, hogy húgyért-szarért. Aztán jött 1996, amikor kúrtcsányi, Medgyessi és a többi eftársaid az Egyszerüsitett privatizáció keretében, most már egymásnak privatizálták el a jó állami cégeket, lásd Perfekt és társai.

Szóval, ne villogj, hogy kozmopolita vagy, mert te éltél már 4 külföldi országban (Szovjetunió, Mongólia, Albánia, Észak-Korea), elég megszólalnod és már látszik is, hogy a külföldi tapasztalatok nem mindenkinél nyitják meg az agyat a racionális gondolkodásra. A ti ösztönötök örök marad és örökre felismerhetö.

high up! 2011.10.13. 19:26:13

@adamis.ivan:

A választásról meg tanulj meg annyit, hogy a szvazati arányok a nép akaratát fejezik ki. Tehát bármelyik két párt összeállhat kormányerönek, ha van 50%+1 arányuk. Kurva nehéz ezt megérteni ugye?

De te ne hazudtold meg a komcsi-libsi gyökereidet, Torgyánozzál 2011-ben is erövel, erre mondtam én, hogy ti olyan aranyos kis idióták vagytok, akiknek a szellemi színvonaluk az 5 éves gyerek szintjén ragadt le.

high up! 2011.10.13. 19:33:54

@adamis.ivan:

A legszebb hsz-od itt az, hogy miután kelletlenül beismered, hogy fasságokat mondtál, megmagyarázod hogy az valójában miért is nem fasság, majd eldöntöd magaban, hogy akkor maradjunk ennyiben. Öcsém, te egy gyurcsányi féle pschichopata bohóc vagy!

JumboJet 2011.10.14. 02:01:38

@high up!: 1.) Luxemburg, Franciaország, Németország, USA.
2.) Annyira komcsi a családom, hogy a faterom komcsi ukázra nem kezdhette meg a tanulmányait a Műegyetemen sikeres felvételi után, csak évekkel később, mert a nagyfaterról koholtak valami baromságot. És még a KISZ-be sem lépett be, sőt, én se, pedig az osztálytársaim 90%-a még megtette. Aztán, a rohadt nagy kommunista apám és anyám elmentek híradástechnikai fejlesztőmérnöknek, és beadtak vagy 15 szabadalmat, apám fejlesztésvezető és főkonstruktőr lett. (az a szint ameddig párttagság nélkül el lehetett jutni), és emlékszem othhon is meg anyai nagyapáméknál is, folyamatosan a Szabad Európa ment - szóval, tényleg tipikus kommunista életút, karrier...
3.) Önellentmondásokkal teli velős válaszod, de most már fáradt vagyok ezekre felhívni a figyelmed. Talán a hétvégén szánok Rád időt! :) Egyet talán kiragadok. Egyfelől ugye sorolod a komcsik által ránk hagyományozott adósságokat. Majd ezzel indoklod, hogy nekünk miért volt gyors privatizációra szükségünk (ellentétben a csehekkel), majd elkezded szapulni a komcsikat, hogy gyorsan privatizáltak. Mellesleg Medgyesiék idejére már alig maradt a GDP-re hatással levő állami vagyon (értsd: termelő cég.) Na, a Fidesz az állami vagyon eme utolsó pár százalékáért rohadtul verte a palávert. Nem emlékszem a nemzetféltő kiáltásaikra, amikor az első 95% ment el szarér-hugyér. És kényszerből kötsz belém, ez is látszik. Annyit állítottam, hogy stratégiai fontosságú termelő cégeket, saját kutatás-fejlesztéssel, know-howval, amikből racionalizálás után még mindig meg lehetett volna menteni rengeteget, nem stratégiai befektetőknek adtak el, garanciákkal (hidd el, így is lett volna vevő), hanem gyakorlatilag ingatlanspekulánsoknak. És az ezt lehetővé tevő törvényi környezetet az Anatall kormány hozta létre.
Végül is, szerinted is szarul ment a privatizáció, szerintem is, csak szerintem nem csak a kommunisták miatt, szerinted meg csak miattuk. Right? (Csak halkan kérdezem meg, szted Antall mennyire lehetett a rendszer harcos ellensége, ha múzeumi főigazgatói posztig vitte? Netán Boross, akit bár lecsuktak, végül mégis vendéglátóipari vállatigazgató lett? Oder Schmitt Pali a MOB főtitkárként, meg szállodaigazgatóként? Igen, ezeket a pozíciókat mind kifejezetten harcos antikommunistáknak, reakciósoknak tartották fenn. És ugye nem feleded azt rövid kis listát a Fideszről? Szóval, mondd már meg nekem drága barátom, ki a kommunista itt és ki nem? Ezt nyilván egy magadfajta tiszta fejű, józan, árnyalt, kritikai gondolkodással bíró, döntőbíró fogja egyszerűen eldönteni. Tudom, a Fidesz-komcsikat mind AK-47-essel kényszerítették az együttműködésre. Köszönöm, így van.)
4.) Én legalább elismerem, ha valamiben tévedtem. Jegyzem meg, abban az összefüggésben, amiben ott beszéltem, tényleg mindegy, hogy kivel kellet koalícióra lépnie a Fidesznek. A lényeg a kollégaúrral folytatott párbeszédünkben az volt, hogy nem ők szerezték a legtöbb mandátumot. Mint ahogy, az is érvényes továbbra is, hogy napokkal a Torgyán-frigy előtt beleüvöltötték az ország képébe, hogy az FKGP-vel, nem, nem, soha. És így, hogy szükségük sem volt rá, még csak szánalmasabb a dolog. És mindez, meg az összes többi kamu, hazugság, stikli azért esik nagy súllyal a latba Fideszék esetében, mert közben folyamtosan az magasabb erkölcs piedesztráljáról szónokolnak, istenhazacsaládoznak. Ha kussolnak, és nem moralizálnak annyit, sokkal kevesebb bajom lett volna velük 98-2002-ig. Tudod, egy papnak nehezebben nézi el a nép a disznóságokat, mint egy egyszeri embernek.
4.) Túlléphetnél ezen a kényszeres fixácódon, hogy aki nem Fidesz-hívő, az kommunista. Meglehetősen specifikusan szűrt adatokkal való bűvészkedéssel okoskodó, teljesen egyoldalú, (ön)kritikátlan szercsenmosdatásod, tarkítva indulatos, származási szintű személyeskedés szintjére süllyedt közbeszúrásokkal, az egy válaszban leírt libs-komcsizások számával, a liberális, mint szitokszó használatával...hát, barátom, annyira tipikus jelenség a (hiperaktív) jobboldaliak körében, hogy mosolyogtató ebből a pozícióból, bárkire rásütni az önálló gondolatok nélküliségének bélyegét. Neked hány önálló gondolatod volt itt eddig? Talán az lenne, hogy TI-büdös-elkúrtátok-mindenért-felelős-komcsik-libsik vs MI-illatos-nemzetmentő-semmiértsemfelelős-jobboldalikonzervatívmittudoménmik? Körülbelül ennyi a lényege mindannak a sokmindennek, amit leírtál. Ennyi. Nem több. Ez annyira árnyalt gondolkodás, mit egy sakktábbla.
süti beállítások módosítása