Ami engem illet, kifejezettem támogatom, hogy drámát írjanak Gyurcsány Ferencről. Már ez az agyament ötlet is bizonyítja, kitől fél ma is a jobboldal, annak minden színe, a narancstól a barnáig.

A Fidesz által támogatott Tarlós István - bárki nyomására is cselekedett, amikor nyílt antiszemitáknak és uszítóknak adott színházat -, egész biztosan átlépett egy határt. Nem arról beszélek, hogy egykor az SZDSZ jelöltjeként lett óbudai polgármester, most meg mihez adja amúgy is lepusztult nevét, hanem arról, hogy ilyen típusú kultúrharcra a múlt század harmincas éveiben volt példa utoljára. Nyilasok akkor hörögtek ki maguknak Horthynál mindenféle pozíciókat, amelyet néha azzal kompenzált a kormányzó, hogy becsukta egy időre Szálasit - végül mégis neki adta át a hatalmat. Legyen ez Orbánnak és a demokratikus ellenzéknek erős figyelmeztetés.

Ami az Új Színházzal történt, az gyalázat. Nem mintha Márta István is nem addig járt volna a Fidesz kútjára a korsójával, amíg most megtanulta, hol lakik az Úristen: szedegetheti is a cserepeket. De legalább a társulatot és a gazdálkodást rendben tartotta, színházát kedvelte a közönség. Ám ahogy nem számított a hatalomtól távolabbi, amúgy közönségkedvenc József Attila Színház, úgy most kiderült, hogy a közelebbi Új Színház is bármikor odadobható. Nem lennék most Eperjes Károly helyében: vagy kiáll a régi csapat mellett, vagy beáll ezek közé. Ha távozik, jelentősen gyengül a társulat, de megmarad a becsület, ha marad, egy vállalhatatlan koncepció kiszolgálójává válik.

Csak jelezném, miféle viszonyok lehetnek a Fideszben, ha ez a váltás meg tudott történni Budapesten, mert nélkülük ez a gyalázat nem eshetett volna meg, ez egészen biztos.

Amúgy meg ha valakinek az élete drámáért kiált, az Csurka István. Aczél György személyes jelentéstevője a kétszeres József Attila-díjjal, az MDF szétverője, aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be. Az író, aki nekimegy a bevásárló központoknak, bár maga is ott költi a pénzét, aki úgy vett fel 28 millió forintot, hogy a munkát el sem végezte. Aki az élettársát nevezte ki a MIÉP gazdasági tótumfaktumának és még hosszan sorolhatnám. A Magyar Fórum cikkeiből még csak nem is idézek, mert nem szennyezem be a blogomat - majd megteszik némely szélsőséges hozzászólók.

Ezt a szégyent, ami 2011 őszén megtörtént Budapest kulturális életében, Orbán Viktor sosem fogja lemosni magáról... Igaz, neki már mindegy. Még arra az aljasságra is képes volt, hogy ugyanoda jelentsen be tüntetést, ahol ellene fognak tiltakozni. Hátha a nép otthon marad, mert megijed...

De nem fog megijedni!

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr203286879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsárdi Miklós lesz az Új Színház vezetője 2011.10.10. 08:59:09

Egy bizonyos Dörner Györgynek nevezett szinkron- és egyébszínész fogja váltani a fesztiválrendezésben és egyéb langallósütéssel kapcsolatba hozható performanszszervezésben járatos Márta Istvánt az Új Színház élén. Azon túl, hogy most már tényleg a legk...

Trackback: Dörner-Csurka - és az igazi dráma 2011.10.09. 10:49:01

Amúgy meg ha valakinek az élete drámáért kiált, az Csurka István, aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be.

Trackback: Dörner György Nemzeti Radikális Bábszínház 2011.10.08. 13:53:14

A világért se szeretnék tiszteletlen lenni, de ha a fővárosi vezetés szerint végül ez lett a nyertes pályázat, akkor milyen lehetett a vesztes? Valaki rászart egy félfamentes A4-es papírlapra, szépen összehajtogatva borítékba tette, majd becsúsztatta a...

Trackback: Nem értem Márta István mit nem ért? 2011.10.08. 11:01:53

Nem tudom, miért értetlenkedik Márta István. Az utóbbi másfél évben búra alatt élt? Esetleg ki sem mozdult a színházból? Nem hallgatott híreket, nem olvasott újságot? (Igaz, hiteles médiumból egyre kevesebb van, de a XXI. században élünk, legalább az i...

Trackback: Nyílt levél Schiffer Andrásnak 2011.10.08. 10:25:42

Schiffer Andrásnak, bele a kupolás-csúcsosba, ahol mostanában lakik. Nagy-nagy szeretettel....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2011.10.08. 09:14:59

Két lehetőségre gondolok:
1. Tarlós és csapat küldött egy kokit Orbánnak és a konzervatív kultúrkörnek;
2. Utasítást hajtott végre, szolgai módon.
Az egyik lehetőség rossz, a másik még rosszabb.

Anselmo 2011.10.08. 09:17:38

Ez most gyenge volt.
További írásokat kérek Gyurcsány Ferencről! Azok a legszórakoztatóbbak.

low service 2011.10.08. 12:11:24

@Anselmo: én is gyurcsányos posztot kérek. ez most tényleg uncsi.

phantomcohan 2011.10.08. 12:14:29

a kiegyensúlyozottság jegyében - Szirtes Tamás naplója:
kalmarpeter.wordpress.com/szirtes-tamas-naploja/

high up! 2011.10.08. 12:16:45

Te greci, azt mondják az emberek, hogy te írtad gyúrtcsányinak az öszödi szöveget. Igaz ez?

lackó 2011.10.08. 12:17:26

Unalmas. A Gyurcsánnyal kapcsolatos fikcióid viccesebbek. Dörner tuti alkalmaz, ha vígjátékot akar rendezni a főnöködről.

vénkujon 2011.10.08. 12:21:20

a fasznak gyúcsányoztok itt. nézzétek meg inkább, ahogy viktor ájtatos pofával imádkozik az index-címlapon. na az a valami.

fülesboci 2011.10.08. 12:32:37

@vénkujon: nem fletózunk itt ezen a marha gréczin kivül..
1000 tüntető fletóért :dd
Berlusconiért 2 millióan is kimennek.
a propos: te ott voltál ferikénél?

dr. krusovice 2011.10.08. 12:35:24

szerintem most is gyenge voltál gréczy!
nem kicsit, nagyon!
továbbra sincs semmi elemzés, csak ítélet!
szerintem le kellett volna írni, hogy bármilyen megítélésnek is örvend csurka életműve, ma már csak egy szánalmas, szenilis, nem igazán beszámítható öregember!
(a politikai pályafutása is már ennek a zavart lelki állapotnak a jegyében zajlott.)
továbbá le kellett volna írni azt is, hogy dörner - bármilyen is a politikai kötődése - milyen kvalitásokkal rendelkezik. esetleg esélyt adni arra, hátha értékelhető teljesítménnyel szolgál!
egyébként ez a barnázás már kibaszott unalmas. észre kellene vennetek, hogy ez már nem mozgósító erő, hanem az emberek többségében visszatetszést kelt.
üdv!

Várúr 2011.10.08. 12:39:12

Amúgy is lepusztult nevét..." adja Gréczy újabb buta firkálmányához. Gréczya, azaz gráczia szegény fejének.

Andráska8 2011.10.08. 12:40:14

,,Nyilván nem akarok általánosítani, de az anonim üzengetések engem kicsit emlékeztetnek arra, amikor az ávósok a tetőcserepek mögül lövöldöztek a forradalmárokra." Ez a mondat a főpolgármester HVG-nek adott interjújából származik, s azoknak ajánlom, akik még mindig azon tűnődnek, hogy vajon miért egy gyakorló újnácit nevezett ki az Új Színház élére.

Andráska8 2011.10.08. 12:41:45

folyt:

'Ha egy főpolgármesternek az internetes fórumokon rajta viccelődő kommentekről forradalmárokra vadászó ávósok jutnak az eszébe, akkor nem is nevezhet ki mást színházi vezetőnek, mint gyakorló újnácit, a hozzá tartozó intendással együtt. Azon aztán, hogy ettől kicsit (vagy nagyon) nem válik-e maga is újnácivá, lehet vitatkozni, ám volna itt egy súlyosabb kérdés. Ebben az országban, amint azt van szerencsénk nap nap után, sőt óráról órára tapasztalni, az ország örökös miniszterelnöke fáradságot nem ismerve munkaalapú társadalmat épít, amibe Tarlós főpolgármester most rondított bele.

Itt volt két pályázati munka, a régi és az új igazgatóé. Meg lehet nézni mindkettőt az interneten: az egyik kétszáz oldalas, bőséges anyag teli tartalommal, tervekkel, a másik szinte kizárólag lózungokból és permanens kommunistázásból áll, még az a legeredetibb gondolat benne, hogy „kell majd busz is”.Igaz, a pályázó azt is megígéri, hogy amint elnyeri az igazgatói posztot, azonnal megváltoztatja a színház nevét, márpedig, mint tudjuk, a névváltoztatás a főpolgármester szemében az egyedüli aranyfedezet bárminemű kulturális és társadalmi felvirágzáshoz. Mondhatni tehát, hogy nulla teljesítményt ennyire még Hagyó alpolgármester idején sem díjaztak a BKV-nál; szép kis üzenet ez a feltörekvő, ifjú nemzedékeknek: gyerekek, csak slamposan, vagdalkozva, szarni az egészre."

tovabb a jezsovi uton 2011.10.08. 12:42:01

bruce willis dörner hangján jobb, mint az eredetiben....

Andráska8 2011.10.08. 12:42:39

Jobban járnánk, ha Tarlós echte újnáci volna, mert az tiszta sor, és előbbutóbb csak-csak kizavarják a városból. Ám a helyzet rosszabb. Nem arról van szó, hogy a főpolgármestert utasították, vagy hogy el se olvasta a pályázatokat, esetleg ne vette volna figyelembe, hogy az Új Színház Márta István vezetése alatt végig prosperált, jó darabok mentek jó társulattal, telt házak előtt. Nagyon is elolvasta a pályázatokat, a rendelkezésére álló szellemi kapacitással mérlegelte is őket, s arra a meggyőződésre jutott, hogy a szakmai grémium megint tévedett, mert Budapestnek Dörner–Csurka-féle színházra van szüksége „a kábítószertől erős csápolásban vonagló liberálisok” és „a tetőcserepek mögül lövöldöző ávósok” elleni háborúban.

Ez a frusztráció plusz Tarlós legendás, messze földön híres, reneszánsz műveltsége; amin tíz évvel ezelőtt még röhögött Óbuda, most már föl se tűnik, mert egyáltalán nem lóg ki a környezetből. Ugyanezen a héten az istenfélő és Biblia-bújó miniszterelnök egy fórumon Baál szobrát és Bálám szamarát keverve Bálám szobráról beszélt, ami jobboldali szempontból nézve természetesen nem hiba, hiszen miért ne lehetne Bálámnak is szobra, ha máshogy nem, majd Kerényi kormánymegbízott faragtat párat az Alaptörvény Asztalára. Ezenközben egy másik fórumon a köztársasági elnök harminc ország pénzemberei előtt beszélt arról, hogy Magyarországon „igazmondó kormány” és stabilitás van, sőt másfél éve megszűnt (!) a korrupció is; újólag deklarálva országnak, világnak, hogy immáron tényleg minden gátlástalanul mondható és megtehető.

Ami pedig a főpolgármestert illeti, öt év múlva már a kutya se fog emlékezni rá, semmi nem marad utána, csak Nemcsák meg Dörner; ők viszont nagyon.'

Várúr 2011.10.08. 12:43:36

Nem mellesleg szegény Gréczy már a spájzban is Orbánt látja. Dörnerékről egy Tarlós István nevű főpolgármester és egy Csomós Miklósnak nevezett kulturális alpolgármester döntött.

vénkujon 2011.10.08. 12:46:16

@Várúr: nem a spájzban van pedig, hanem egyenest körülölel téged az ánuszával. pedig kinn tágasabb. csusszanj ki. ne magyarázd a magyarázhatatlant.

Várúr 2011.10.08. 12:46:39

@Andráska8:
Baál és Bálám szimpla nyelvbotlás. Mondj pár szót a rendszeresen bérmálkozó Gyurcsányról...Vagy a zsidó újévkor a zsinagógában a "Megfeszítettet" dicsérő ugyancsak Gyurcsány nevű furcsányról...

Várúr 2011.10.08. 12:48:06

@vénkujon:
Neked semmit nem magyarázok tata. Rég elkésett már. Biztos jól eléldegélsz munkásőr nyögdíjadból.

vénkujon 2011.10.08. 12:53:03

@Várúr: lógikázz te. a vénkujon nikk egyértelműen egy vénembert takarhat igaz? ha vki utálja a viktort az gyurcs-fan igaz?:) ezekszerint te a sötét középkorban élsz-ugyebár. mondom biza mégeccer: hagyd ott a nemes farpofát.:)

Andráska8 2011.10.08. 12:53:28

'A Fővárosi Közgyűlés nevű színtársulat előadásai pedig megannyi stílusgyakorlat egy témára. „Nagyon meg fogja szidni az anyukája, ha majd odafönt találkoznak” – szól ki az ellenzéki frakcióvezetőnek, „ne pofázz” – inti a másik képviselőt –, értelmetlen bátorságpróbáknak nevezi a budai polgármester tiltakozását, érzékeinek bizsergéséről számol be, amikor csinos közgyűlési társnőre pillant. Mindezt vehetnénk játszadozásnak. Ha nem alázna vele – mindig.

Máskor ezen túlmenő tétje is van a stílusjátéknak. Felfüggeszti a budaörsi buszsávot, visszaülteti székükbe a helyettese által felállított kórházigazgatókat, pénzt ad a nélkülöző margitszigeti kisállatkertnek, pénzt kér a miniszterelnöktől a BKV-nak, ... színházigazgatókat meneszt és nevez ki. Anélkül, hogy bárkit is – közgyűlést, bizottságot, területért felelős helyettest – megkérdezne. Joga éppen van hozzá, teremtett legalábbis, a működési szabályzat átírásával, de azért mégis...

A jó király szerepe átmeneti. E hatalom stílusa most öröknek látszik. A használt eszközök végtelen unalommal követik egymást. Orrba farba – a Stílusgyakorlatok hármasának refrénje szerint. Majd Dörner üres lapokat osztogat a nézőknek és fapofával bejelenti: Most lediktálom az igazságot.

Valahogy így nézhet ki egy főpolgármesteri kabinetértekezlet is.'
nol.hu/velemeny/orrba_farba

Epokit Drive 2011.10.08. 12:55:21

Elolvastam Dörner pályázatát. A művészeti koncepció első másfél oldala egyszerű és a magafajták számára érthető és pontos helyzetelemzés. (Nem akarom ideidézni, elérhető pdf-ben, tessenek elolvasni.) Erre az a válasza, hogy a görög sorsszínházhoz kell visszanyúlni, és a magyar irodalom nagy hatású, jelentős műveit (fel is sorolja, mikre gondol) kell úgy színpadra állítani, hogy az ne a rendező "szabadjátéka" legyen, hanem hogy a művek eredeti mondanivalója és ereje jöjjön ki a színpadon. Hogy ezzel önmagában baj van-e, nem tudom megítélni, de ha arra gondolok, hogy pl. Bánk bánt (tudom, opera, az kicsit más) játszani mindig aktuális, akkor el tudom képzelni, hogy vannak még művek, amelyek nem úgy szórakoztatnak, mint egy operett, de arra nagyon is alkalmasak, hogy az egyszerű szórakozásnál többet adjanak. És talán senki nem veszi zokon, ha nem tartom ördögtől valónak, ha a néző nem vidáman mosolyogva, hanem gondolataiba mélyedve áll fel a végén.
Ami egy Gyurcsány-drámát illet, épp a Bánk bán tartalmaz olyan komplett mondatokat (Tiborc panasza, hogy konkrét legyek), amelyek némelyek számára a napi valóságot jelentették pl. 2007-ben (vagy 2009-ben, mindegy). És igen, úgy gondolom, hogy a mi jó Ferencünk lehet egy dráma - negatív - hőse, hiszen elképesztő mennyiségű alapanyaggal szolgált ehhez, másrészt pedig az a habitus, ami az övé, jól tipizálható. De nem vagyok drámaíró, és azt sem tudom, a nemzeti sorskérdések mennyire piacképesek.
(Hofi "panaszolta" egy műsorában, hogy csak olyan komoly versek vannak "manapság", hogy "Földanyjának földanyja...", és hogy "Tillárom, tillárom", ilyen vers mért nincs. Úgy tűnik, most az utóbbiból van túl sok.
Még egyet, és befejezem: a színház, bár eleve komolyabb erőfeszítést követel a nézőtől, mint a tévé vagy a mozi, rosszul teszi (szerintem), ha beáll a tévé és a mozi sodrába, és csak szórakoztatni akar. Mert a jellegénél fogva, eleve sokkal közvetlenebb és személyesebb, és ha át akar adni valamit, azt sokkal inkább megteheti. Márpedig a kultúra ilyen, át kell adni, nincs önellátás ebben sem. Vagy lehet menni tévézni, most indult a VV5, ha jól olvastam.

radikalisviccek 2011.10.08. 12:59:24

Még szerencse, hogy Alföldivel minden oké.

na__most__akkor 2011.10.08. 13:00:13

Nézd meg, hol lesznek EZEK tíz év múlva.

Addig meg türelem...

Várúr 2011.10.08. 13:00:25

@vénkujon:
Röviden: sem te, sem a nicked nem hoz lázba. Olvasgass, kommentelj, sörözz, amit akarsz. Ne velem görcsölj. Csápolj Gréczynek, puffogj a neves színészre és drámaíróra, lelkesedj Mártáért, a gyönge közepes muzsikusért. A ballib dalárda egyik szólamában legalább egy vissantásra neked is megvan a szereped.

asteridoda 2011.10.08. 13:09:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezért írja a Gyurcsány drámát a saját 6-os kartonja hátuljára!

fülesboci 2011.10.08. 13:11:10

@Várúr: mindig lenyűgöz, Kegyelmes Uram !

vénkujon 2011.10.08. 13:11:46

@Várúr: kurvára nem tudom, h ki az a márta. leszarom. a viktor által meghonosított logikai láncoddal szembesülni viszont fájó. örömmel trollkodok az ilyenekkel szemben, mint te.:)

fülesboci 2011.10.08. 13:12:39

@vénkujon: na pont itt értenénk egyet. a tököm tele van azzal, hogy azért lopok mert a másik lop. ez tipikus ballib magyarázat.
hová küggyem a halakat?

fülesboci 2011.10.08. 13:13:46

@Várúr: képzelje el Kegyelmes Uram, ha a tükörbwen látná:d

dr. krusovice 2011.10.08. 13:14:09

@Andráska8:
nyugodj meg!
senki nem akar bántani!
ha továbbra is félelmeid vannak fordulj pszichiáterhez!
ezt most őszinte, jó szándékkal mondom.
üdv!

vénkujon 2011.10.08. 13:15:23

@fülesboci: rántsd ki őket és egyed. ballib? akkor ballib.

hurmazs 2011.10.08. 13:26:43

"neves színész és drámaíró" Haha

Amúgy ha a mai rendszer ellenzékének kell lenni akkor vagyok ballib,amúgy Ti akkor mik vagytok?jobbkonz vagymi ?

high up! 2011.10.08. 13:27:09

@Andráska8:

Áh fel ne izgasd már magad libsike! Majd Döner is felzavar a színpadra néhány pucér nöt, orgiapartikat rendez a színpadon, Erdély elcsatolásának évfordulóján meg kiárusítja a színházát a románoknak,

és ekkor majd legalább te is vigyázzba vágva fogsz tapsikoli, mert teljesítmányéban utolérte Alföldit.

fonó 2011.10.08. 13:36:50

Ha ez lenne a keresztény jobbos nemzeti kultúra amilyen dühödt fröcsögő sértésekkel reagálnak csak mert valaki máshogy látja a dolgokat.....inkább legyek PIRÉZ VAGY HOTTENTOTTA.

dr. krusovice 2011.10.08. 13:46:04

@fonó:
legyél objektív!
próbáld meg elfogulatlanul értékelni mindkét fél hozzászólásait.
ha megteszed meg fogsz döbenni!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.08. 13:49:40

Te mint mindig most is nagyon hülye vagy Zsolti.
Ha ez a kinevezés ennyire borzolja a kedélyeket, akkor nyílvánvalóan ez azt jelenti, hogy nincs jelenleg nemzeti érzelmű vezetésű színház ma az országban.
Ha eltekintek attól, hogy milyen politikai nézetű emberek, milyen minőségű, műfajú színdarabokat rittyentenek Alfölditől Dörnerig, akkor vélhetően éppen a liberálisok által hangoztatott sokszínűséget szolgálja ez a döntés.
Avagy tényleg ragaszkodjunk liberálisként, vagy bárminemű gondolkodóként, hogy ne legyen nemzeti érzelmű színházigazgató sehol ?
Az rossz ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.08. 13:51:37

@fonó: Meglepő, hogy "dühödt fröcsögő sértések"-ket kérsz ki magadnak egy Gréczy blog bejegyzésében, mely 99,99%-ban dühödt fröcsögő sértésből áll.

reccs 2011.10.08. 13:56:07

@tovabb a jezsovi uton:

Sőt, Dörner is jobb lenne Eddie Murphy hangján :)

ROZ 2011.10.08. 13:57:08

@krusovice:

Ha Dörner komoly művészi teljesítményre törekedne, akkor nem "ideológiai röpirattal" pályázott volna!:-)
Ő valamit kurvára el akar mondani a színház által, de kérdés, hogy amit mondani akar, az mennyire igaz és mennyire segít a magyarnak igazán boldogulni?
Személyes véleményem és tapasztalatom az, hogy azok, akik a "legradikálisabbak" és a leghangosabban követelik a "magyar nemzeti értékek" előtérbe helyezését, rendszerint közepes, vagy még gyengébb képességű alakok. Ez így van művészetben (ld. a pekingi képzőművészeti kiállítást), tudományban (ld. a "sorait záró", kontraszelektált és erősen "jobbos" egyetemi eliteket) és a gazdaságban is (ld. megannyi, protekcionizmust követelő "vállalkozónkat: Lázár tesók, MOL, OTP, stb.)

A nagy kérdés most már az, hogy vajon teremhet-e világszínvonal és versenyképesség egy önmagát önmagába bezárni akaró attitűd talaján?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.08. 14:05:10

@ROZ: A tiltakozó színházigazgatók vezette színházak nyílt szabadgondolkodókhoz méltan, káromkodnak, vetkőznek, obszcénkodnak mindenféle színdarab modernnek nevezetnél is modernebb felfogásbak.

Engem lehet érdekelne egy darab ilyen színház is, ami mindenképpen a sokszínűséget növeli, hisz ilyen manapság nincs.
Ezt bizonyítja ez a felhördülés is.

dr. krusovice 2011.10.08. 14:13:40

@ROZ:
A nagy kérdés most már az, hogy vajon teremhet-e világszínvonal és versenyképesség egy önmagát önmagába bezárni akaró attitűd talaján?

úgy tűnik, talán te érted amit írtam.
ha igen, akkor megismétlem: ne mondjunk előre ítéletet! ez nem korrekt!
ki, hogy szintezi be dörnert az egy dolog, de azért elítélni azért amit még meg sem tett?!
a mai világszínvonal, amit említesz, nem értékmérő! (legalábbis számomra)
valamikor az volt!
ma a világszínvonal lady gaga, brtney spears, kertész imre stb.

kvasztics47 2011.10.08. 14:16:54

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

Vahakomb 2011.10.08. 14:17:45

@krusovice: Kihagytad a mai világszínvonalat képviselő művészek közül a VV sztárokat és a pornószínészeket. Azok is tudnak valamit, nem!? :))

dr. krusovice 2011.10.08. 14:30:01

@Vahakomb:
írtam egy: és a többit!
vv sztárok nem tudom kik, ezt teljesen őszintén mondom. nem hiszem, hogy a világszíntet képviselnék? egyébként miben is?
pornó színészek. na ebben jók vagyunk, úgy tudom ebben tényleg világszínvonalat képviselünk!
na ezt a szintet nehéz lesz dörnernek hoznia!
én nem bánom, ha nem sikerül! :-)

rfbzs 2011.10.08. 14:31:55

@low service: Persze, így kevésbé tudsz szemétkedni.

alfacharlybravo 2011.10.08. 14:32:18

@vénkujon: Látom okosabb vagy mint Bajer Zsolti te érted, hogy mi folyik itt ő nem. Vagy csak hülyének teteti magát, mert nem mer belecsapni a lecsóba. A vendége Boros azért elengedett egy célzást Dr. Joseph Göbbels progaganda filmjére a Rotscildra.

rfbzs 2011.10.08. 14:33:41

@lackó: És téged megkér orbánbohóc megformálására, hiszen a szereposztásban ő is ott lesz.

Andráska8 2011.10.08. 14:36:48

'Márta István: - Meg vagyok lepve, természetesen nem erre számítottam. Minden jel arra mutatott, hogy folytathatom. Maga a pályázati kiírás, amely egy az egyben ugyanazt az utat jelölte ki, mint amit én csináltam tizenhárom év óta, a szakmai bizottság döntése, illetve a legfőbb indokom arra, hogy miért ne folytatnám, hogy az Új Színház rendben megy, kiváló a társulat – most elnézést, hogy ilyen nagyképű vagyok a dologban –, biztos financiális alapokon állunk és legfőképp a közönség szereti és tiszteli a teátrumunkat.

- És volt még a pályázatnak egy elbíráló szakmai zsűrije, ahol 6-2 arányban az Ön pályázatát minősítették jobbnak. A két ellenszavazat pedig a kormányzat, illetve a Fővárosi Önkormányzat delegáltjától jött. De ebből már gyaníthatta, hogy valahogy a politikai hátszél nem az Ön hátába fúj.

- Igen, éreztem, hogy valami nem stimmel a dologban, de én bíztam abban, hogy a főpolgármester úr hoz egy olyan döntést, ami talán nem veszélyezteti a színház jövőbeni működését. Mert itt nem a József Attila színházról van szó, nem egy rosszul működő intézményről van szó, hanem egy kimondottan jól működő intézményről. Na most, a színházi életben, ahol egy csapat, egy társulat dolgozik, ahol a csapatjáték és összjáték a legfontosabb alapeleme a színpadi munkának és a bemutatóknak, természetesen ez ilyenkor keményen megroggyan. Jelen pillanatban én arra készülök, hogy hat órakor rendkívüli társulati ülést tartok, ahol arra fogom kérni a színészeket és a műszakot, hogy tudom, hogy nehéz, de a munkát ugyanúgy és ugyanolyan minőséggel kell folytatni, mintha mi sem történt volna. Kicsit nehéz, mert egy hete temettük el Huszár Zsoltot, negyvenéves fiatal színészünket, úgy látszik, hogy a jóisten most ránk küld mindenféle megpróbáltatásokat.

- A jóistennel nyilván Önnek sincs közelebbi kapcsolata, de esetleg olyan politikai vezetőktől, akiktől mostanában sok függ, akár a fővárosnál vagy még inkább a kormánynál, nem próbált érdeklődni, hogy mi ez a két szavazat Dörner Györgyre? Vagy nem voltak ilyen próbálkozásai?

- Én úgy gondoltam és máig is úgy gondolom, hogy ebben az esetben semmilyen protekciót, semmilyen segítséget nem kérek senkitől és nem is akarok kérni. Hisz nem számítottunk erre a lépésre. Egyébként sem kértem volna, nem szokásom segítségeket kérni, természetesen van egyfajta viszonyom a politikával, a politikusokkal, de én nem szeretem ezekre a dolgokra felhasználni ezeket a kapcsolatokat.

- Sőt, ha van valaki a magyar színházi életben, aki minden oldal vezető politikusaival jó viszonyt tudott fenntartani, az éppen Márta István. Szóval valószínűleg senki nem utasította volna el az Ön telefonhívását, vagy legalábbis eddig ezt feltételezte.

- Ezt egy picit pontosítanám. A jó viszonyból ezt a kis előjelzőt, hogy „jó” azért levenném.

- Viszonyban van?

- Ilyen bután hangzik, de tény az, hogy sok politikust ismerek, ezek közül sokat tisztelek is különféle oldalakról. Azt is meg kell érteni, hogy akár a Művészetek Völgyénél, akár az Új Színháznál a mindenkori hatalommal egy bizonyos mértékig – és ez a mérték nagyon fontos – muszáj és kell beszélni, hisz ők a politikai döntéshozók, akik a pénzt adják, és akik biztosítják részben a működését az általam vezetett projektnek.

- És ettől még a függetlenség is megtartható, ha az ember megpróbál korrekt kapcsolatokat tartani bárkivel, éppen azért, hogy a közönséget jobban lehessen kiszolgálni. Nem? Valahogy így feltételeztem.

- És az nagyon fontos. Én szeretek kiszolgálni, csak nem a politikusokat, hanem a közönséget. Illetve szolgálni, inkább ezt mondanám, ezzel a borzalmas, elcsépelt szóval. De visszatérve az előző témára, nagyon fontosnak tartom most stabilizálni a színészek és a színház helyzetét. Nagyon rossz állapotban van a társulat.

- Amióta bejelentették ezt a döntést, mit szóltak a kollégái?

- A sors fura fintora az is, hogy először is én honnan tudtam meg.

- Kinyitotta a rádiót, nem?

- Nem, ennél bonyolultabb a helyzet. Tudniillik három napot Gyergyószentmiklóson töltöttem, ahol egy színházi fesztivál folyik, ahol a magyar színházak igazgatóinak tartottam többek között a fővárosi színházi életről előadást. Majd felültem a marosvásárhelyi repülőre, illetve felültem volna, csak jött egy telefon, és közölte velem az egyik munkatársam, hogy hallottam-e már. Tehát én úgy érkeztem meg Ferihegy 1-re, vagyis a Liszt Ferenc repülőtérre, most így hívják, hogy hihetetlen mennyiségű sms várt és hihetetlen mennyiségű telefon. És rögtön berohantam a színházba, intézem a dolgokat. Egyébként az olvasópróbáink elkezdődtek, Schiller Don Carlosát próbáljuk. Most itt promotálni fogom pillanatokon belül a darabot, mert tényleg az életnek mennie kell tovább, ameddig lehet. Nincs mit csinálni.

- Elég szomorúan hangzik ez a nincs mit csinálni, hiszen mégiscsak művészetről van szó, független emberekről van szó, akik persze sok mindenben függenek mindig a hatalomtól, főleg ha pénzre, támogatásra szorulnak, és a művészet ugye ilyen ágazat. De hogy egy Márta István mondja azt karját széttárva, hogy nincs mit csinálni, ez különösen jelzi a helyzet drámaiságát. Azt mondja meg nekem, hogy Dörner Györggyel bármilyen kapcsolata volt vagy érintkeztek azóta, hogy ő is beadta a pályázatát. Egyébként, ahogy olvastam, az Ön számára is váratlanul. Sokáig úgy volt, hogy más nem is jelentkezik, annyira nyilvánvaló volt, hogy csak Ön nyerhet.

- Nem a nyerésről van szó, de a színházi életben nyilván valamit elértünk az Új Színházzal, nyilván van egyfajta rangja, akár a szakmán belül, akár a közönségnél. Én meghirdettem ezt a bizonyos nyílt napot, ahol be szerettem volna mutatni a lehetséges indulóknak a színház épületét padlástól pincéig, ezen nem jelent meg senki. Gondoltam, hogy nem is érdekel senkit.

- Akkor nem fogott valamilyen gyanút, hogy ha ennyire nem érdekli az esetleges döntéshozókat vagy a döntés környékén lévőket, hogy mit is akarok csinálni…

-… Az esetleges pályázót. Nem érdekelte. Nem fogtam semmilyen gyanút, tényleg nem, nem ezzel foglalkoztam, annyi gondunk, bajunk van, csinálni kell a színházat. De nem találkoztam Dörnerrel. Én a szakmában nagyon tiszteltem és szerettem annak idején, nagyon jó színésznek tartottam, tartom a mai napig is. Egyszer találkoztunk a szakmai bizottsági meghallgatáson. Tudniillik volt személyes meghallgatás, és ott a folyosón összetalálkoztunk. Beszélgettünk különféle dolgokról, de az Új Színházról nem esett szó.

- És amikor ő már beadta a pályázatát és Ascher Tamás, ennek a szakmai bizottságnak a vezetője később az egyik lapnak azt nyilatkozta, hogy itt valószínűleg valami politikai alku lehet, akkor még a döntésről nem lehetett tudni, csak arról, hogy az önkormányzat által küldött tagok Dörnerre is szavaztak, akkor például Ascherral már mérlegelték annak a lehetséges bekövetkeztét, hogy mégsem Ön nyer?

- Nem. Szóval nem egy illendő dolog kuratóriumi taggal beszélni. Tamás jelezte nekem, mint ahogy a kuratóriumi tagok közül többen is, hogy mondtak véleményt mind a két pályázatról és ebből az enyémet abszolút pozitívan ítélték meg.'

hollario 2011.10.08. 14:37:21

@krusovice: Nem, nem, ahol sok a pornós, az a jobbik. Ne keverjük össze :)

Andráska8 2011.10.08. 14:37:26

'- Amikor Dörner György mégis beadta a pályázatát és Ön tudta, hogy ott lesz és tudta, ismerte az ő politikai hátterét is nemcsak a szakmai, színészi hátterét, hiszen ez elég közismert, ő nagyon nyíltan szerepet vállalt a MIÉP mellett, aztán nem tudom, hogy a másik szélsőjobboldali párthoz fűzi-e valami vagy sem, akkor nem fogta el valami rossz érzés, hogy itt tényleg lehet valami? Csak úgy magától, csak a hecc kedvéért miért jönne Dörner György egy biztos vereség tudatában?

- Természetesen ez is megfordult a fejemben, de ismervén a színházi életet, ugye Pécsen nem sikerült a pályázata, és én úgy gondolom vagy úgy értesültem, hogy másutt is próbálkozott. Most úgy gondolta, hogy az Új Színházat megpályázza. Én ezt abszolút tiszteletben tartom. Mint ahogy tiszteletben tartom mindenkinek a különféle nézeteit. Nekem megvan a véleményem a politikáról, megvan az értékrendem, véleményem is van természetesen, de ezt én nem szeretem transzparensként használni.

- De úgy látszik, ennek most nincs szezonja.

- Igen.

- Annak van, ha valaki valamilyen nyilvánvaló, kimutatható, igazolható politikai álláspontot vall magáénak.

- Ez egy borzasztóan szomorú dolog, most visszatérek a promóciónkra, hogy a Don Carlosnál ugye Gáspár Sándor, Cserhalmi György, Pokorni Lia lesznek a főbb szereplők, nekik eszükbe se jut zászlót lobogtatni itt, ott, amott, hanem lobogtatják a tehetségüket a színpadon. Megtanulják és interpretálják Schiller fantasztikus szövegeit. Ezek nagyon egyszerű dolgok. Egy picit túlspilázzuk és túlmagyarázzuk ezeket a dolgokat, vannak olyan kollégák, akik így szeretnek lobogtatni és vannak olyanok, akik elhiszik ezeket a lobogásokat.

- Ez éppen a főpolgármester volna, aki Dörner Györgyöt kinevezte?

- Nem. Én nem a főpolgármesterre gondoltam, én általánosságban beszéltem.

- De vajon akkor kinek hitt Tarlós István, amikor nem a szakmai bizottság véleményét fogadta el, nem a szemének hitt, hogy Márta István bevált, sikeres színházi igazgató és színházi és művészeti eseményszervező, hanem egy mindenféle bizonyítékok nélkül, jó színészi teljesítményére hivatkozható pályázónak ítélte oda az Új Színházat.

- Nem tudom. Én egy gyors önvizsgálatot tartottam, ahol megállapítottam, hogy nem vagyok gyilkos, nem vagyok betörő. Utána megnéztem, nem sikkasztottam a színházban, nincsenek elherdált pénzek, az adófizetők pénzét jól használjuk, ez megmutatkozik, hiszen járnak a színházba. Egyszerűen nem találtam olyan indokot, ami ellenem szólna. De lehet, hogy a főpolgármester úrnak van valami fajta indoka. Én abszolút tiszteletben tartom az egyszemélyes döntését, amit nyilván alapos mérlegelés után hozott meg.

- Például ugye Dörner György pályázatában szerepel az, hogy intendáns, nem tudom mit jelent ez, Önnél van intendáns?

- Intendáns nem szokott lenni prózai kis színházaknál, az általában nagyobb egységek élén van, tehát például az operaházban.

- Lehet, hogy ebből is egy nagy egység lesz még, nem? Új és még újabb színházak együtt.

- Az Új Színháznak két játszóhelye van, a százszemélyes stúdiószínpad illetve egy háromszázötvennégy férőhelyes nagyszínpad. Intendánsra itt nincs szükség, azt úgy hívják, hogy ügyvezető igazgató.

- De az intendáns lehet, hogy Csurka István lesz, és ez szerepel a pályázatban is. Nem akarom megkerülni a kérdést, nem tudom, hogy válaszolni fog-e rá, mert a politikát eddig is igyekezett elkerülni. De az ember nem tudja nem megkérdezni, hogy nem arról van-e szó, hogy a Fidesz itt látványosan összefog a szélsőjobboldallal és tesz egy gesztust neki. Csurka István, Dörner György, tiétek az Új Színház.

- Ez az, amit nem értek. Én sem járok behunyt szemmel, nézegetem az internetet, és pontosan a Jobbik honlapján található, hogy ők sem értik, mert az említett urat vagy urakat ők árulónak tartják. Most akkor ez kinek jó? Nem értem a logikát, de mondom, biztos a főpolgármester úrnak van magyarázata, meg kell őt kérdezni.

- Ön például meg fogja kérdezni?

- Két héttel ezelőtt lefixáltunk egy időpontot, október 13-án délután lesz egy személyes találkozónk. Valószínű, hogy meg fogom nagy alázattal kérdezni, hogy vajon mi volt a döntés mögött. Illetve nem is azt, hogy a döntés mögött mi volt, hanem hogy velem van-e valami problémája a főpolgármesternek, hátha ki tudom javítani ezeket a problémákat. Nem az Új Színházban, hanem majd valahol valamikor.

- Nem lehet, hogy felfelé buktatják? Bennem ez is megfordult, hogy hátha kap valamilyen nagyobb feladatot.

- Én nagyon szeretnék semerre se bukni. Se fel, se le. Én nagyon szeretném, ha ez a csapat itt meg tudna maradni, és tudnám folytatni a munkát. Még egy gondolat, hogy nagyon sajnálnám azokat a dolgokat, amiket biztos az utódom nem fog tudni megcsinálni, mert ez az én személyes hitelemre és az én személyemre épült, és ezek a nemzetközi kapcsolatok. Tehát elkezdtünk az Új Színházban egy olyan folyamatot, amely a szomszédos országok színházi kultúráján keresztül egyfajta hidat képez, előadások cseréje stb., stb. Az adott ország nemzeti kultúrája, illetve ha van ott, akkor a magyar kultúrája között. Ennek a legjobb példája, hogy hétfőn például Belgrádba utazunk a Nemzeti Színház meghívására, ők pedig decemberben jönnek ide. De ugyanilyen megállapodásunk van hét erdélyi színházzal is. Ezek a megállapodások, és még sorolhatnám tovább, csak miattam jöttek létre és csak velem hajlandók szóba állni ezek az igazgatók. Ettől megint csak egy folyamat sorvad el, amit a főváros baromi jól ki tudna használni. Egyrészt kulturális kapcsolat, másrészt pedig nyilván tudnának ennek lenni gazdasági kapcsolatai is. És megint itt a kérdés, hogy miért? Nem értem.

- Én sem értem, de nem tudom, hogy lesz-e alkalmam megkérdezni a döntéshozót. Önnek köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre.'

rockjano 2011.10.08. 14:40:12

Úgy van ez hogy Csurka István egyszerre remek drámaíró és egy szánalmas vén náci. A kettő nem zárja ki egymást sajnos a világ nem ilyen jó hely.

Lehet valaki egyszerre remek művész vagy zseniális tudós és nagyon gonosz ember mellette.

Én is Fideszen belüli súrlódásokat sejtek az egész mögött, Tarlósnak komoly gondjai vannak az országos vezetéssel ez tudható. Budapest hiába a fideszé nem lesz soha olyan fontos a központ számára mint a vidék. ha meg nincs beruházás nincsenek új autóbuszok az Tarlósnak nem jó (aki itt soha nem lesz olyan erős mint a debreceni polgármester)

Kalmár 2011.10.08. 14:44:43

@kvasztics47: És ez olyan szimpatikus volt az embereknek, hogy 2/3-os győzelemre segítették, azzal, hogy elmentek és rá szavaztak......milyen furcsa nem?
Nem lehet, hogy te látod rosszul?

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 14:48:54

Gréci, megint bux elemi logikából: én rólad is írtam drámát, mégsem rettegek tőled. Németh László meg Galileiről, oszt' ő se rettegett. Vedd már észre, hogy itt rajtatok kívül senki nem retteg, sőt ti sem, csak pénzért tépitek a szátokat.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 14:52:16

@czjanos: hátha van harmadik lehetőség is, az meg kit érdekel, hogy te mit képzelsz?

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 14:56:40

@radikalisviccek: lehet, ha Alföldit meg Dörnert bezárnák a Jurta Színház pincéjébe, ahol kábellel verte agyon Romhányi csapata azt a szerencsétlen foglyot, hamar egymásra találnak.

dr. krusovice 2011.10.08. 14:56:55

ennek már a fele sem tréfa:

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Alulírott budapesti színházigazgatók az Új Színházban történt igazgatóváltás kapcsán fordulunk Önhöz.

Megismerve a győztes pályázatot, az a véleményünk, hogy az szakmai program helyett szélsőségesen radikális manifesztum, amelynek felháborító tartalma 2011-ben Európában elfogadhatatlan.

Tisztelt Főpolgármester Úr, a fővárosi színházi élet az elmúlt évtizedekben számos mély társadalmi változás közepette őrizte meg nézőit, minőségét és nemzeti elkötelezettségét. Ennek oka mindvégig a megalapozott szakmaiság volt.

Nézőink és színházi műhelyeink megtartása közös felelősségünk.

Budapest, 2011. október 8.

Tisztelettel:

Bálint András, Eszenyi Enikő, Mácsai Pál, Máté Gábor, Meczner János, Puskás Tamás, Szabó György, Szirtes Tamás, Zimányi Zsófia

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 14:57:31

@na__most__akkor: és te? Akkor lesz neved? Vagy akkor is névtelenül fröcsögsz? :D

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:00:15

@Andráska8: ha valaki nem gyilkos, akkor alkalmas az igazgatói posztra? Hurrá, akkor Dörner alkalmas! És Romhányi?

dr. krusovice 2011.10.08. 15:03:48

@krusovice:
még az eszenyi igazgatóvá váltása sem okozott tragédiát.
én azt szoktam hallani balról:
vessük le az előítéleteket!

egyetértek!
dörner szerintem megérdemli, hogy megkapja az esélyt!

ps.nem gondoltam volna, hogy a színházi világ szereplői ilyen tiltakozó (megbélyegző) nyilatkozatot képesek kollegájukkal szemben tenni!
lelkük rajta!

vénkujon 2011.10.08. 15:04:15

@alfacharlybravo: bírlak. te jó fej vagy. balyerzsotinál nem nehéz okosabbnak látszani.:D mellesleg nagyobb hazafinak sem...én pl. sohse adóztam a szlovákoknak.:D

no successful 2011.10.08. 15:07:41

"Nyilasok akkor hörögtek ki maguknak Horthynál mindenféle pozíciókat, amelyet néha azzal kompenzált a kormányzó, hogy becsukta egy időre Szálasit - végül mégis neki adta át a hatalmat."

Szálasinak a de facto a Németek passzolták oda a hatalmat (nyilaspuccs), Horthynak ez egyáltalán nem állt szándékában.

"Ezt a szégyent, ami 2011 őszén megtörtént Budapest kulturális életében, Orbán Viktor sosem fogja lemosni magáról... Igaz, neki már mindegy. Még arra az aljasságra is képes volt, hogy ugyanoda jelentsen be tüntetést, ahol ellene fognak tiltakozni. Hátha a nép otthon marad, mert megijed...

De nem fog megijedni!"

Eddig sem volt megijedve, azért váltotta le a szemkilövető kormányodat.
Sajnos kicsit lassú a magyar emberek felfogása, de 20 év alatt lassan rájöttek, hogy melyik politikai erő jelent rájuk nézve nagyobb veszélyt.
Az a "nép" akire te gondolsz, nem lesz ott, mert azok 2006-ban voltak ott.

dr. krusovice 2011.10.08. 15:08:30

@fog- és Bulawayo magiszter:
akciózgatunk, akciózgatunk? :)

ja! tudod szólt a táborvezető elvtárs, hogy jó lenne már egy papírgyűjtési akció.

MACISAJT 2011.10.08. 15:10:10

Ha valamiért gratulálok Tarlósnak, az az hogy bátor cselekedetével ismét kiváltotta a liba úsztatóban a gágogó őrjöngést...:)

Kedves eftársak, láthatóan megérett az idő, hogy ne csak MSZP-s képviselők fiacskái( Alföldi Róbert) , vagy SZDSZ-es kongresszuson "humorizálók"
( Székhelyi József), diploma nélküliek( Jordán Tamás) vagy elítélt adócsalók
( Sas József)lehessenek színházigazgatók..

Van ilyen, eftársak.

U.I.
Erre a mondatra:
"Csurka István(...) aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be."

Most őszintén: a szemlőhegyi apró-villához hogy jutottak hozzá
az ősrégi arisztokrata apróék?:)

U.I.2.
"Hátha a nép otthon marad, mert megijed...
De nem fog megijedni!"

Meglátjuk, hányan "nem ijednek meg" és
akkor majd összemérjük a megemlékező ünneplők, valamint az ellentüntetők számát.
Hátha meglátjuk azt a "milliót"(bruhaha).

no successful 2011.10.08. 15:10:23

@krusovice:
"ennek már a fele sem tréfa:"

dehogynem

no successful 2011.10.08. 15:15:47

"Egymillióan a demokráciáért" Mintha a demokráciával lenne a baj. Ez vicc.
Majd meglátjuk hányan lesztek ott.

vénkujon 2011.10.08. 15:16:04

@MACISAJT: ...még egy iqfighter. "azé mer' azok a másik hülyék is megcsinálták, ezé' mi is megcsináljuk"
teeee észkombájn.:)

fidesz = házmesterek pártja 2011.10.08. 15:17:22

@MACISAJT: ugyan, nácika! Téged még az indexes nyilas-dühöngőből is kiutáltak, annyira ostoba vagy. Szerinted kinek számít itt a "véleményed"? :D

vénkujon 2011.10.08. 15:18:17

@no successful: hogyan ismersz fel egy ballibet? írd körül. (pl. határozd meg a kezek, meg a lábak számát is..stb.)

MACISAJT 2011.10.08. 15:20:11

@vénkujon: ("azé mer' azok a másik hülyék is megcsinálták, ezé' mi is megcsináljuk")

Nem pontos.
Valójában ugyanazok őrjöngenek akik eddig "megcsinálták".
Akik az aczéli kultúrpolitika jogutódaiként a rendszerváltás óta (is) diktálták és diktálják a színházakat (is).

Csak úgy kérdem.
Amióta politikai tevékenységet is folytatott, Csurkának hány darabját játszották/mutatták be Magyarországon?

radikalisviccek 2011.10.08. 15:20:50

Azért mindig egy kéjes borzongást érzek, amikor kórusban visítozik az országvesztő liberálbolsevik horda :)

Nem voltam oda soha semelyik Orbán-kormányért, de ha ti vergődtök meg nyígtok azért, ami történik, akkor annyira rosszul nem csinálhatja ez a kormány :)

Ennél már csak a proletárfelvonulásotok volt jobb:D meg az"egymillióan a sajtószabadságért" húszfős flashmobjai :D Amikor így nyilvánosan szenvedtek meg diktátoroztok meg féltitek a demokráciát és visítoztok a többi hülyének Európa-szerte, olyankor örülök ennek a kétharmadnak, meg annak, hogy alsó hangon még 2 és fél évig ez lesz :)
és utána is, mert úgy szét lettetek verve - meg veritek tovább szét magatokat - hogy ilyen gyurcsány-kaliberű fejeket max mellékelt vezetőszárral meg smasszerrel fogok látni a továbbiakban a tévében :)

Vergődjetek, szívjatok, és szokjátok meg, hogy ez a dolgok normális menete, nem pedig az, hogy az abnormális normáitokhoz próbáljátok kerékbe törni a világot magatok körül.

Zajlik az értelmiségi őrségváltás, és szépen lassan visszafoglaljuk a kultúra őrhelyein is a pozíciókat, amik minket illetnek.

A világrendetek szépen lassan magába omlik, mert életképtelen, és ez ellen már semmit sem tehettek.

Szóval písz end láv, egyenlőség meg a többi faszság ;)

egerészölyv 2011.10.08. 15:21:50

@MACISAJT: ""Csurka István(...) aki állítólag az 1956 után kivégzett Angyal István lakásába költözött be."
- tételes és ordas hazugság greciéktől, ugyanis Angyal István özvegyét a bolsevik Abody Béla vette feleségül. Az kétségtelen, hogy Csurka gyakran töltötte együtt éjszakáit Abodyal ("Ki lesz a bálanya?").

MACISAJT 2011.10.08. 15:22:47

@vénkujon: ("hogyan ismersz fel egy ballibet? írd körül.")

Egyszerű.
1. Őrjöng 2. Messziről bűzlik.

Itt van ni, pl. ez mintapélda
al kotmány aláiro álamfö:

egerészölyv 2011.10.08. 15:24:13

@MACISAJT: arról ismerni meg, hogy mint a hiéna, nem ereszti a koncot, évekig rágódik rajta.

fidesz = házmesterek pártja 2011.10.08. 15:24:36

@MACISAJT: zolikám, ne csinálj magadból még nagyobb faszt, mint amekkora élőben vagy! :D

vénkujon 2011.10.08. 15:25:41

@MACISAJT: a faszomse tudja.
és szerinted az hová vezet, h az egyik(leváltott )seggfejarcbrigád után jön egy 40 százalékkal nagyobb seggfejarcbrigád és folytatja ugyanazt a faszságot csak pepitában?? jah..hogy ez nemzeti? jah.

dr. krusovice 2011.10.08. 15:26:07

ha székhelyinek, a szegedi nemzeti igazgatóságát kétségek nélkül tudtátok elfogadni, akkor most dörner esetében is hasonló nagyvonalúságra lenne szükség!

Guilelmus 2011.10.08. 15:26:22

De szép nézni, ahogy prüszkölnek, náciznak a büdös zsidók!-:)

MACISAJT 2011.10.08. 15:26:48

@al kotmány aláiro álamfö:

Rendben, but who the fuck is "zolikám"?:P

kerei 2011.10.08. 15:26:54

@kíváncsivagyok: Így van. De pl. államférfiként is megállta a helyét…

fidesz = házmesterek pártja 2011.10.08. 15:29:08

@MACISAJT: ne csináld kicsim, elég régóta ismerjük egymást! :DDD
Ja, hogy te nem emlékszel? Hát sorry...

MACISAJT 2011.10.08. 15:30:28

@vénkujon: ("a faszomse tudja. ")

Segítek.
A múlt hétig, amióta politikai tevékenységet is folytatott, Csurkának Magyarországon játszott/bemutatott darabjainak száma pontosan megegyezik a göncz árpád köztársasági elnök által 1994-1998 mszp-szdsz kétharmados kormány alatt az Alkotmánybíróságra, normakontrollra elküldött törvények számával..:)

Vagyis: NULLA.

ericssonfan 2011.10.08. 15:31:43

Ez a ti liberalizmusotok. Csak azt szabad, ami nektek tetszik...

Szakmailag pedig egy szó nem lehet Dörner vagy Csurka ellen.

MACISAJT 2011.10.08. 15:33:21

@al kotmány aláiro álamfö: "ne csináld kicsim, elég régóta ismerjük egymást! :DDD
Ja, hogy te nem emlékszel? Hát sorry... "

Biztos kéne emlékeznem, de ha valaki azzal indítja az "emlékezését" hogy "Zolikám", az már garantáltan kapásból ugyanúgy elkúrta mint gréczy zsolt főnöke az elmúlt éveket..:P

ursus artos 2011.10.08. 15:34:13

@vénkujon: "hogyan ismersz fel egy ballibet? írd körül."
A ballib mindig azt vágja a szemedbe, ami valójában ő maga.

vénkujon 2011.10.08. 15:36:29

@MACISAJT: nem érted, h telibeszarom? most majd ezentúl a balos jóskapista nem fog publikálni, és lehet elégedetten hátradölni...utána meg ríni ha a következő garnitúra miatt, akik ugyanilyen seggfejek lesznek csak amaz oldalról. viktor vetése beérett.
de bevallom, h a narancsdroidokon nagyobbakat lehet röhögni...az ájtatos faszságaik meg a nemzeti dürrögésük miatt. bazmeg, ha a homlokomra tetováltatnék egy vörös csillagot, akkor is nagyobb hazafi lehetnék, mint egy átlag polgárikör egybevéve.:D

vénkujon 2011.10.08. 15:37:41

@ursus artos: gondolom ezzel most előbbrejutottunk.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:41:17

@egerészölyv: nem is állítottam, hogy Romhányi maga gyilkolt, húzd ki a fejed a valagá*ól.

MACISAJT 2011.10.08. 15:41:59

@vénkujon: ("most majd ezentúl a balos jóskapista nem fog publikálni,")

Á nem...
Itt a liba úsztatóban a gágogó őrjöngést még csak az váltotta ki, hogy EGY színház vezetése ismét nem "az övék"...(még marad bőven).

Hasonló volt Nemcsák vagy Balázs kinevezéseinek esetében, de itt Csurka nevének felbukkanása elindította a ballib pavlovi(nyáltermelő) reflexeket..:P

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:42:33

@ericssonfan: az a pályázat vagy mi elég tré lett.

dr. krusovice 2011.10.08. 15:43:01

@krusovice:
tehát, mégegyszer!
székhelyi a maga politikai elfogultságával miért volt megkérdőjelezhetetlenül elfogadható direktor?

politikai vélemény nyilvánításai után is? miért is?

miért ugranak dörner torkának?
kit bántott?
ki ellen készül valami disznóságra?
konkrétumokat! én szívesen olvasnám!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:45:04

@krusovice: mem volt elfogadható, Alföldi sem az.

Csakhogy amíg ők seggnyalósan voltak alkalmatlanok, Dörner hülyén az. Az mégis más.

egerészölyv 2011.10.08. 15:46:47

@fog- és Bulawayo magiszter: cupp, kihúztam, jöhetsz te.

Kit ábrázol az avatarod? Elég lehangoló.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:48:41

@egerészölyv: akinek az életedet köszönheted. Ratkó Anna.

dr. krusovice 2011.10.08. 15:50:49

@fog- és Bulawayo magiszter:
"Csakhogy amíg ők seggnyalósan voltak alkalmatlanok, Dörner hülyén az. Az mégis más."

ez a dörner pályázat nem egy irodalomtudományi és színháztörténeti gyöngyszem, de azért én dörnert intelligens fickónak tartom!
ha csurkára mondtad volna akkor ok, ő már tényleg kuka!

regress 2011.10.08. 15:51:09

@Guilelmus: miért kell zsidózni?volt egy szakmai zsűri,a döntésüket nem vették figyelembe.na ez a gusztustalan.

high up! 2011.10.08. 15:51:32

@kvasztics47:

Na öreg munkásör, ezt a 4. pontos fasságodat láthatóan már minden greci blogba bemásolod.
Ja, Orbán irányította végig a Nyócévet, igazad van. Söt, neked megsúgom: 2002-ben Orbán irányította a választókat, hogy válasszák meg helyette a maszopot, mert tudta, hogy olyan Nyócév jön, hogy jobb abban ellenzékben maradni. Azért tudta ezt Orbán elöre, mert a háttérben már elkezdte a globáis pénzügyi világot irányítani, hogy az válságba menjen pár év múlva.

És a szerencsétlen maszop meg nem tudott erröl semmit, csak próbáltak becsületesen államkasszát fosztani, hazudni reggeldélbeneste és trükkök százaival kivédeni Orbán világméretü irányítását.
De sajnos nem tudták, mert Orbán közben már a maszop tagok felett is átvette titokban az irányítást. Söt egy nap már gyúrtcsányt is ö irányította. És Orbán akarata az volt, hogy gyúrtcsány lépjen le 2009-ben, hadd lássa a nép, hogy Hibbantka milyen gyáva, fél egy választási vitától. S gyúrtcsány le is lépett.

És ma már Orbán az egész ballibsi ellenzeket irányítja, ezért olyan töksötétek továbbra is.

Fell Bandi 2011.10.08. 15:53:43

Zsótikám, csak az maradt ki a posztodból, hogy mi a problémád tulajdonképpen? Az, hogy egy fővárosi színház vezetését egy vállaltan magyar színészre bízták, aki azért - bármely oldalról is nézve - az ország kimagasló színésze, versmondója. Vagy az a baj, hogy maga mellé venné az ország kimagaslóan legnagyobb drámaíróját? De nem is érdekes hogy mi a véleménye egy magyarellenes bloggernek, ha nem tetszik, el lehet innen menni - ahogy a főnököd mondta. Képzeld már el, te szerencsétlen, hogy ilyen dolgokkal támadnál bárhol világon egy színházigazgatót, aki a saját nemzetét szereti, ez az egyetlen bűne. Le vagytok ti szarva a fletó barátoddal együtt, intézd el, hogy élettársa lehess, akkor bemehetsz hozzá néha beszélőre... Most hallottam, hogy már terrorizmus gyanújával is fel lett jelentve a pojáca, halmazatban jó ha 80 évesen kijön a sittről a baromarcú - olyan méretűre tágított ánusszal, hogy oda már a fejed is simán befér :)))

fog- és Bulawayo magiszter 2011.10.08. 15:54:54

@regress: gyurcsótány idejében 541 ilyen eset volt.

Guilelmus 2011.10.08. 16:01:22

@regress: Szerintem meg az a gusztustalan, hogy a tetves kaftánok ("szakmai zsüri") megszállva tartják a magyar kultúrális életet és ezzel persze le is züllesztik azt. Én azt mondom: rekesszük ki a tetves kaftánokat!-:)

tovabb a jezsovi uton 2011.10.08. 16:10:48

a magyar kulturát illetően meg landeszman rabbi urnak volt igaza.

pizzaboy 2011.10.08. 16:12:52

Gyurcsányról nem lehet drámát írni, maximum tragikomédiát.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.08. 16:15:34

@tovabb a jezsovi uton: igazság... hohó barátom, az valami egészen távoli ködbe vésző dolog, aztán meg hogy ki bírja az igazságot méginkább, bírni nem is lehet, esetleg megismerni. De az oda vezető út nem dölyfösséggel, biggyesztett szájakkal van kirakva az egyszer bizonyos.

Fell Bandi 2011.10.08. 16:16:54

A puding próbája az evés.
Anélkül, hogy kóstoltad volna a főztjüket zsóti, ne alkoss kritikát előre. Bár abban biztos vagyok, hogy oda a lábad be nem fogod tenni - ahogy én sem a buzi alföldi féle Nemzetibe.

high up! 2011.10.08. 16:19:57

@regress:

Gondolod, hogy a szakmai zsüri szakmai és nem haveri? Mint mondjuk az egykori ORTT.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 16:28:11

Alföldy Róbert a Nemzeti Színház élén, Dörner (és Csurka) az Új Színház élén. Akkor mi a baj?

Nem a kiegyensúlyozottságot mantrázza maga is, Gréczy bá?

high up! 2011.10.08. 16:28:13

@pizzaboy:

gyúrcsányról tragikomédiát mindenképp lehet írni. Megzenésítve, mert táncolni is fog majd.
Addig is én már nekikezdtem egy lexikonnak.

A GYÚRCSÁNYI PARADOXONOK NAGYLEXIKONJA

1. gyúrtcsányi állítja, hogy Öszödön a legőszintébb becsület beszédet mondta el. Amikor viszont ezt valaki a nyilvánosság elé tárja, akkor gyúrtcsány őrjöngve nevezi az illetőt árulónak.

2. gyúrtcsány a 2010-es választások után közvetlenül, a sukorói ügy vizsgálatának hallatára bátran kijelenti, hogy önként lemond a mentelmi jogáról. Majd azt is mondja, hogy a maszop frakciót is arra kéri, hogy azok is szavazzák ezt így meg. Amikor eljön az idő a szavazásról és gyúrtcsány mentelmi jogát felfüggeszti a parlament, akkor gyúrtcsány őrjöng és tombol.

3. gyúrtcsány kijelenti, hogy áll elébe mindenféle vizsgálatnak és mivel semmi bünt nem követett el, ezért kész önmagát minden fórumon megvédeni.
Amikor az ügyészség kihallgatásra rendeli be, akkor viszont gyúrtcsány őrjöng és egy mukkot sem tud kinyögni az ártatlanságának a védelmében. Csak átkozza az eljáró szerveket.

bagamoyo 2011.10.08. 16:29:43

A Csurkának és a macájának a sikkasztási ügyével mi lett? elévült? Vagy elkenődött? Valakinek van infója? Az emlékeim szerint egy komoly, többmillás közvagyoni tétel volt..

high up! 2011.10.08. 16:31:13

@Fell Bandi:

Azért ha gyurtcsányi börtönbe vonul én majd viszek be neki blogot, hogy tudja továbbírni.
Meg majd féjszbukot is viszek be neki, azt is hadd írja tovább.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.10.08. 16:47:31

Meddig tűrjük még ezeknek az orbánista szarháziaknak az ámokfutását?

Miért kussol mindeni, miért nem kergetjük már el őket?

Ennyire fostosak vagyunk, velünk mindent meg lehet csinálni?

Támogasd, vegyél részt a tüntetéseken, mert "itt az idő"!

igenember 2011.10.08. 16:55:17

Egyetértek Zsolttal. Hihetetlen, hogy az ilyen Csurka féle viccemberek nem tudnak kipusztulni a politikából.

Biztos majd színre viszik a Nagy Nemzeti Csurka-dolgozatot lol.

A hülye magyarok meg az ő kibaszott 2/3-uk...

Vezérigazgató elvtárs 2011.10.08. 16:57:04

De unalmas ez a sok nácizó fasiszta elnyomó zsidó.Végre egyetlen nemzeti színház lehetne, az is szúrja a szemüket.
Miért kell kihívni maguk ellen a sorsot folyton, ahelyett, hogy szépen békében kussolnának?!

regress 2011.10.08. 16:59:37

@Guilelmus: te beteg vagy.anyádat büntetném@high up!: és akkor ezt folytatni kell?na ezért maradunk még 100-évig a szarba

bastian 2011.10.08. 17:02:16

Bár úgy lenne, ahogy Gréczy, meg Bartus és társai leírták! Sajnos ezzel a kormánnyal erre esély sincs...

Fell Bandi 2011.10.08. 17:03:51

@high up!: és ugyanott Őszödön arról is hazudozott a pojáca, hogy ha netán elválnának útjaik a szoci párttal, ő nem fog haragban elválni, nem fogja gyalázni őket. Hát, a helyzet úgy látszik, némiképp változott..

regress 2011.10.08. 17:06:59

ez a pályázat minden téren hiányos.valaki lehet úgy igazgató,hogy leírja,ő egy mély magyar és még mélyebb színházat csinál?

belagezabela 2011.10.08. 17:10:48

Gréczy ti meg kitől is rettegtek állandóan?

Vincenzo90 2011.10.08. 17:12:07

Miért, úgy hogy lehet a Nemzeti élére kerülni, hogy a konkurencia pályázatát elkeveri az apuci barátait foglalkoztató minisztérium? Soha nem mentek ezek a dolgok tisztán, akkor meg miért kell károgni? Mert lesz egy méltóságra és hagyományos értékekre valamit adó színház is a sok vállaltan liberális közt?

Fell Bandi 2011.10.08. 17:15:19

zsóti és társai: csináljatok zsidó színházat Tel Avívban, amennyit akartok, leszarom. Ti se foglalkozzatok azzal, hogy Budapesten végre lesz egy magyar színház!

Hiller Józsué 2011.10.08. 17:19:14

Dörner csont fideszes, különben nem hívták volna meg a HírTv-be éveken át. Ha Jobbikos lenne azt tudnánk, MIÉP-es pedig nem lehet, mert már nincs az a hülye aki a MIÉP-el egyáltalán számol. Ha fideszes akkor pedig nem lehet semmilyen szélsőjobboldali radikális manifesztum vagy mi a faszom a munkájában,mivel a fidesznek semmi köze nincs a jobboldalhoz és az, hogy ezt egyesek nem látják, számomra elég megdöbbentő. Eszenyi meg kussoljon azóta amióta azt mondta a Megasztárban: "NEKÜNK KELL A GENYAAA!"

belagezabela 2011.10.08. 17:19:46

@Fell Bandi: Jaja a főnök megmondta el lehet menni!!!!
Vagy ezt a Greczy írta meg előre a főnöknek.

high up! 2011.10.08. 17:22:26

@regress:

ez nem folytatás, hanem a váltógazdaság törvenyszerüsége. Mi van ebben csodálnivaló? Ma én uralkodok, az én sleppemmel. Ha megbukok, jössz te a te sleppeddel. Mi ebben az újszerü?

Tényleg nem értem, hogy itt vannak a libsik, a parlamentben 0%-on, az állam csöcsén (amit mindig ócsároltak) 100%-on és a mikor a regnáló kormánypárt elkezdi az állami pozíciókban az arányokat az arányokat módosítani, akkor kitör a hiszti.

high up! 2011.10.08. 17:29:28

@Lázár te igazi szarjankó!:

Azért nem tudod elkergetni ezt a kormányt, mert még mindig relatíve óriási tömegtámogatottsága van.

Mielött forradalmat akarsz kirobbantani, csekkold már le az esélyeidet az aktuális népszerüségi felméréseken. Aztán magyarázd már el, hogy kit is akarsz te elzavarni 80%-os jobboldali támogatottság mellett?
Óvodások vagytok még mindig és az állapototok egyre romlik.

Winger 2011.10.08. 17:29:50

Ha valakiknek igényük van széljobber színházra, akkor kezdjenek szervezkedni, szerezzenek hozzá épületet, színészeket, rendezőket, világosítókat aztán csinálják. Tőlem Tarlós akár még támogatást is adhat hozzá, elvégre ez is egy szubkultúra. Van még elég üres épület Pesten.

De miért úgy kell ezt csinálni, hogy valami mást, - amit sokan szeretnek, ami jól működik - tönkretesznek miatta?

Ez az általános baj ezzel az egész mai magyar jobboldali métellyel. Az az alapgondolatuk, hogy csak úgy lehet minden ahogy ők akarják. Élni, dolgozni, tanulni, szórakozni, hinni is csak úgy lehessen, ahogy ők akarják. Nem az a céljuk, hogy nekik jó legyen, hogy ők úgy tehessék a dolgokat ahogy nekik tetsszik, hanem, hogy mindenki más is csak úgy tehesse, akár akarja akár nem.

Ez a szemlélet pedig egyszer már csúnyán megbukott és most szólok: ismét bukni fog.

Aztán Dörner Gyuri majd állhat egyedül a színpadon a tök üres nézőtér előtt és egy szakadt, véres atlétában elmondhatja magának, hogy "Jippiáéj, seggfej!" - ahhoz legalább ért.

lord40 2011.10.08. 17:31:34

Igen már megint megy a mübalhé:Ebben az országban csak MSZP-s vagy Zs... emberek lehetnek vezető poziban a kúltúrában!!Szomorú

játccótér 2011.10.08. 17:32:53

Koltay sorsára fog jutni. Lázadni fog kb. 1 év után a társulat, az egész színház sehol se lesz. Ez a cél. Dörner nevéhez ez fog tapadni és nem lesz egy színház se, ahol befogadják. És: Tarlós nagyon megorrolt a Fideszre, hogy a Jobbik szekerét tolja, s a szdsztől a fideszen keresztül eljutni a Jobbikhoz nem semmi! Tarlós se lesz a gerincéről híres.

Fell Bandi 2011.10.08. 17:35:34

@Winger: Miért kellene új épület stb, ha volt egy színház, ahol lejárt a korábbi vezetés mandátuma, és az új pályázaton egy MAGYAR produkció nyert? Van Budapesten több mint 80 színház. Ebből egy nem lehet a magyaroké? Lesz az még több is, ne félj! Alföldi is megy a levesbe, remélem minél előbb. Csináljon buziszínházat ott ahol akar, de ne a Nemzetiben!

Anselmo 2011.10.08. 17:37:15

Ezt olvastam egy másik fórumon: "A pályázatot elbíráló bizottság tagja szerint még a kultúrpolitikusok sem köthetnek alkut nácikkal."

Ezek után ragaszkodom hozzá, hogy legyen Dörner a színházigazgató, még akkor is, ha egyetlen darabot sem fogok megnézni ott (Alföldi jobb rendező :D)

popocatepetl 2011.10.08. 17:37:40

@ericssonfan: Nyugodtan hörögjenek csak, ez csupán háttérzaj.

játccótér 2011.10.08. 17:39:59

@Vezérigazgató elvtárs: @Fell Bandi: ti hülyék vagytok! Ha egy új színházat csinálnak alapjairól így, akkor lehetséges. De ebbe a színházba vagy 5 évig a kutya se megy be! És az, akire ez a dilis dörner számít, fehér foltok,igényük sincs a színházra, és vidékről nem fognak neki feljönni, hogy őt méltassák! A bérleteknek annyi, és el fog bocsátani színészeket, csődbe viszi a színházat, amit meg majd kegyesen bezárnak. És az, hogy palllybá mögött háttérszínházat csinál, erre utazni, ez meg egyenesen undorító. Sorra farolnak ki majd mögüle, mint ahogy már az Aradi Magyar Színház is tiltakozik. És ennyi lesz a nagy magyarkodásból: üres gatya, amit fú a szél a nagy magyar nemzeti pusztába.

Winger 2011.10.08. 17:41:20

@Fell Bandi:

"A progresszív belvárosi színházat 13 éve vezető Márta István is pályázott az Új Színház igazgatói posztjára, és az illetékes SZAKMAI bizottság is őt támogatta 6-2 arányban."

...ja, de még mennyire nyert!

Amúgy kössz, hogy jössz és élőben prezentálod mindazt amiről írtam.

pizzaboy 2011.10.08. 17:45:48

@Winger: "szerezzenek hozzá épületet, színészeket, rendezőket, világosítókat aztán csinálják."

Épp most csinálták meg, ha nem vetted volna észre. Ez olyasmi, mint amikor Orbán ellenzékben követelte magának az M2 tévécsatornát, erre Medgyessy "Nehézszó" Péter annyit válaszolt: ha a FIDESZ-nek kell saját tévé, csináljon magának. És voilá, így lett a Hír Tv.

regress 2011.10.08. 17:49:46

@popocatepetl: anyád is hörgött olyan jó volt neki

Winger 2011.10.08. 17:52:22

@pizzaboy:

Pont, hogy nem olyan. :) A HírTV nem valami más helyére jött, hanem teljesen új csatornaként indult, az M2 és az összes meglévő csatorna mellett, bővítve ezzel a kínálatot, ami mindenkinek jó.

Itt viszont ennek pont az ellenkezője történik, ráadásul az M2-vel ellentétben, - ami sose a nézettségről volt híres - most egy sokak által szeretett, jól működő intézményt cserélnek le, egy előre tudhatóan bukásra ítélt "koncepcióra". Ez pedig senkinek nem lesz jó.

pizzaboy 2011.10.08. 17:56:16

@Winger: a módszerek változnak, a végeredmény ugyanaz.

Ezt a bukásra ítélt szöveget, meg hagyjuk már könyörgöm.

Vezérigazgató elvtárs 2011.10.08. 18:00:57

@játccótér: Nagy tévedésben vagy.
Egyre nagyobb igény van a hazafias érzésekre. Sokan szeretnének lelkesítő és összetartást erősítő témákat szemlélni.
Nem értem, hogy ez miért pont mindig Magyarországon probléma a zsidóknak. Miért nem izraelben vagy az USA-ban népszerűsítik a nemzetellenes, sőt nemzetgyalázó ordas eszméiket?
Talán azért, mert ott seggberúgás jár ilyesmiért.Ne aggódjon senki, hamarosan itt is!

belagezabela 2011.10.08. 18:07:48

@Vezérigazgató elvtárs: próbálnál meg ott telavívban vagy new yorkban hisztizni, meg gengszterkedni. Az ilyen grecziket meg társaikat kb kirugással oldanák meg.

Winger 2011.10.08. 18:10:17

@pizzaboy:

Hát majd ha nem fog látszani előre, egyértelműen, hogy valami bukásra van ítélve, akkor senki nem fogja azt mondani, hogy bukásra van ítélve.

Ugyanígy volt ez a kormány csodás gazdaságpolitikájával is. Aki konyít egy csöppet a közgazdasághoz az tökéletesen láthatta, hogy mi lesz ebből és láss csodát, pontosan az is lett: bukás.

Most a magyar színházi szakma mondja, hogy ez bizony gáz lesz, de ha figyelmesen elolvasod Dörner pályázatát, akkor valószínűleg te magad se fogsz más következtetésre jutni. Nem véletlenül szavazta le a szakmai bizottság 6-2 arányban.

Aki ismeri a történelmet, tudhatja, hogy válságok idején mindig megerősödnek a szélsőségek. Ennek egyszerű oka van: az emberek elkeseredettek, csalódottak, dühösek és bűnbakok kellenek nekik, akiket hibáztathantak a saját helyzetük miatt. A szélsőséges pártok és szószólóik pedig pontosan ennek az igénynek tesznek eleget, erre épül Dörner egész pályázata is.
A történelemből viszont az is tudható, hogy egyetlen válság se tart a végtelenségig, a helyzet javulásával pedig az ellentétes arányban csökken a szélsőségekre és nézeteikre való igény.

A többit innen már kitalálod, annyit még segítek: nincs új a nap alatt...

Martian (törölt) 2011.10.08. 18:12:44

Dörner brings balance to the Force! :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 18:17:30

@játccótér: "Ezért ne féljünk az újtól, mert az jót hozhat nekünk,
Talán abban van az utolsó remény.
Létünk ingoványra épült, mely a sötét mélybe húz,
De ha akarjuk, még tűzhet ránk a fény!"

Winxa 2011.10.08. 18:17:51

@Fell Bandi:

Az Új Színház jelenlegi társulatának tagja pl Eperjes Károly is, közismerten jobboldali színművész. Ennyire nagyon nem magyar jelenleg az Új Színház. Érdekes, hogy őt nem zavarja az a liberális pokol ahol állítólag játszik.

Viszont azt megkérdezném, hogy évente átlagosan hány színházi előadásra látogatsz el, hogy ennyire biztosan tudod, hogy 80 pesti színházból egy se magyar a Nemzetiben meg buzidarabokat játszanak? A nulla elég közel van a valósághoz?

regress 2011.10.08. 18:18:14

@Vezérigazgató elvtárs: mi van?a hangyák csiklandozzák a kis agyad?én járok színházba,de szórakozni.nem depressziós drámákat nézni

HVC 2011.10.08. 18:24:51

Az összes "nemzeti együttműködőnek":

Irigylem az ország jövőjébe vetett optimizmusotokat. Illetve azt, hogy az esetleges (gondolkozás következtében) fellépő kételyeket sikeresen el tudjátok fojtani.

Az Új -magyar- Színház következő előadásaihoz pedig jó szórakozást kívánok nektek!

Vezérigazgató elvtárs 2011.10.08. 18:25:56

@regress: Látva a belőled áradó sötétséget,te legfeljebb a Mikroszkóp Színpadra járhattál a többi igavonóval, nem színházba. Vagy esetleg héberhetes forgatásra. :)

játccótér 2011.10.08. 18:27:39

@Winxa: na, végre volt egy ember, aki tudta kezelni Szamócát. Dörner egyhamar összerúgja vele a port, főleg ha az a dilis pikírt csurka is el kezdi ott osztani az észt.

@Vezérigazgató elvtárs: És azért nem túl vicces, hogy a nemzeti érzelmű nácidroidok a VI. kerületben vágynak. Csináljon Ópusztaszeren színházat, s ne a Gettóban!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 18:28:31

@Lázár te igazi szarjankó!: "Támogasd, vegyél részt a tüntetéseken, mert "itt az idő"!"
Jó! Majd lájkoljuk a fészbúkon! :)))

pizzaboy 2011.10.08. 18:29:24

@Winger: az a baj, hogy állandóan egybemossátok a "nemzeti/radikálist"(már magát ezt a két fogalmat is képtelenek vagytok különválasztani), meg a "szakmai hozzá nemértést".

Jó lenne már végre eldönteni, hogy mivel is van probléma.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 18:30:18

@játccótér: Nocsak! A VI. kerületben csak a zsiráfok csinálhatnak színházat? Hol van ez leírva? A Tórában??? :D

Fell Bandi 2011.10.08. 18:31:16

@Winxa: tudjuk, hogy Szamóca ott játszik, és ott is fog játszani. Buzik színházaiba nem járok, de remélem hamarosan mehetek a Nemzetibe is. Szerencsém van egyébként, mert ugyan nem hetente járok színházba, de azért a havi 1 fölötti átlag meg van. A szerencse pedig az, hogy abba a 9-be, akik most tiltakoznak, nem voltam évek óta, így az, hogy ezután sem megyek hozzájuk, nem jelent semmiféle önkorlátozást. Meg a kipám sincs kéznél, hogy ne lógjak ki a többiek közül..

Kalóz Pepi 2011.10.08. 18:33:22

@radikalisviccek:

Ennyi baromságot régen olvastam egy helyen.
Ha neked ez a demokrácia ami most van, akkor kicsit nagyon fogalomzavarban szenvedsz.

Sajnálom Zsolt, de ezeknek kár bármit is írni.
Nem látnak a narancsködtől és aki nem ért velük egyet, ergo megpróbál normálisan gondolkodni, az rögtön bolsi lesz.

További kellemes fröcsögést kíván egy átlag állampolgár, aki nem bolsi, nem komcsi, nem viktor rajongó, de az eszét azért használja.
És csak az eszét, nem a nyelvét!

játccótér 2011.10.08. 18:37:54

@Kóser Malac: Nem, csak akinek esze van, az csináljon színházat. Akinek meg csak mély érzelmei vannak, az maradjon a színpadon színésznek! És nagyon irigy vagy Te a zsidókra, ha a fixációd így rájuk irányul. Fogadjunk a szüleid/nagyszüleid neked is nagyon takargatnak valamit...érdemes lenne kutatnod.

Winger 2011.10.08. 18:38:05

@Vezérigazgató elvtárs:

Te se aggódj, ez az egész el fog múlni. Még a seggberugósdi előtt :)

Van egy lényeges különbség aközött amit amerikában látsz és aközött amit te itthon hazaszeretetnek gondolsz.

Amerikában a hazaszeretetet nem keverik össze a vallással, a politikai nézetekkel vagy a bőrszínnel, ők valóban a hazájukra büszkék és nem is kérdőjelezik meg más hazaszeretet pusztán azért mert más istenben hisz. Persze ott is megvan az, hogy a republikánusok inkább lengetik a zászlót mint a demokraták, de ha te ott kezdenél el zsidózni vagy hazaárulózni, akkor előbb rugnának seggbe mielőtt befjeznéd a mondókádat.

Nálunk a hazaszeretet a jobboldal lealacsonyította a napi politika szintjére, kicsinyes játékszerré téve azt.

Érdemes megnézni pl McCain beszédét a veresége napján, talán feltűnik egy-két különbség:
www.youtube.com/watch?v=NvgqRKYapU8

Pszt! 2011.10.08. 18:38:48

Dörner ugyanolyan náci, mint Csurka.

Pszt! 2011.10.08. 18:40:29

Ezzel a lépésével motatta be orbán, hogy a fasisztoid barmok is az ő nyájához tartoznak. Vona csak egy báb.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 18:42:57

@játccótér: Azt kötve hiszem, hogy takargatnának valamit a szüleim/nagyszüleim. Nincs fixációm, csak tizen év külker után, jobban ismerem a zsidókat mint pl. Te.

Kalmár 2011.10.08. 18:47:15

@Winger: Bocsáss meg nekünk, ha némi kétely támad a szívünkben, amikor az orosz titkosszolgálat átvilágíthatja a magyar NBH-t, amikor ismeretlen okból izraeli gépek jönnek mennek titokban, amikor KGB akadémián végzett embereket ültetnek nemzetbiztonsági vezető poziciókba, amikor a haza vagyonát a saját kft-be csalják ki milliárdszámra, amikor a miniszterelnök lop, csal, hazudik és még büszke is rá.
Szóval ezeknek a hazaszeretete nem kérdéses, csak a haza helye.
Az pedig a ti szégyenetek, hogy ha a Fideszesek kokárdát tesznek akkor ti azért se, ha zászlót lengetnek akkor ti azért se. Lehet, hogy nem tűnt fel de szoktunk levegőt venni....azért azt ne hagyjátok abba.
Szerinted, ha egy hozzátok hasonló az amerikai választásokon kitalálná, hogy mi nem viszünk amerikai zászlót mert ezek kisajátitották, akkor mennyi idő alatt dugnák föl a seggébe a saját lábát?

Fell Bandi 2011.10.08. 18:48:48

Azért az ide firkálgató tetűhintás tisztességben meggörbült orrú kommentelőknek üzenném: én egyetlen rossz szóval nem illettem Márta Istvánt, viszont volt egy pályázat, amit Dörner György megnyert. A tetűhintűsoknak javallom, ezentúl ne a Paulay Ede utcába járjanak, hanem máshová, ha engem kérdeznek menjenek haza, és ne ugassanak más dolgába, mert úgy járnak, hogy bele lesz lépve a pofájukba. Amúgy meg jobb, ha kussolnak, örüljenek, hogy nem kell jelvényt hordaniuk. Teljesen felesleges is lenne, szagról érzi őket az ember 200 m-ről. (időnként nem ártana a fürdőszobát is látogatni, tetűhintások)

lyia (törölt) 2011.10.08. 18:49:03

„Csurka István nem először fogalmazza meg a maga nemzetmegváltó gondolatait, amelyeket szerencsére nem nekem kell először az újabb keletű magyarországi nácizmus alapvetésének nyilvánítanom. (Zúgás és morajlás a jobb oldalon.)

Az ellenzék és a közvélemény jelentős része sem először háborodik fel ezen, és a kormány, illetve az MDF vezetése sem először próbálja a szőnyeg alá söpörni ennek következményeit. (Folyamatos zaj.)

A nézetek nem újak tehát, de új az, amit ez a sokak által tanulmánynak nevezett szellemi Molotov-koktél jelent.

Csurka István levonta a kétéves MDF-kormányzás következményeit, kijelentette, hogy ez a kormány elvesztette korábbi választóinak bizalmát, a koalíció megbukott. Ebben a helyzetben Csurka István úgy akarja megmenteni pártját, a Magyar Demokrata Fórumot, úgy akarja kimenekíteni a Demokrata Fórum maradékát az omladozó romok alól, hogy földig alázza miniszterelnökét és nyilvánvalóvá teszi, hogy céljának, a hatalom mindenáron való megtartásának érdekében neki a parlamenti demokrácia összeomlása, az ország külső és belső békéjének fölborítása sem nagy ár. (Szűcs M. Sándor: Csúsztatás!)

Az MDF-vezetés pedig szorgalmasan nyilatkozik. Kimondva, azzal nincs bajuk, hogy Csurka István írásán átsüt az antiszemitizmus, a demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erőszakszervezetek politikai megfontolásból történő alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése, azok kizárása a nemzetből, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak. Nem azzal a fajelméleti kirekesztéssel van bajuk, amelynek konkrét tárgyát egyelőre még Csurka sem nevezi néven, csak sejteni engedi. Nem azzal, hogy felmentést ad a másokat bőrszínük, származásuk miatt rugdosó köztörvényes bűnözőknek. Nem azzal, hogy a ’kulturális bűnözés’ fogalmának bevezetésétől már csak egy lépés az orwelli gondolatrendőrség felállításának követelése. Nem azzal van bajuk, hogy az új magyar élettér megteremtésére tett – homályosnak tetsző – célzásait nagyon is világosan értik Csurka úr szerb és román kollégái, a Karadzsicsok, Funárok. Nem, nekik – önöknek – csak azzal volt bajuk, őszinte tisztelet a kivételnek, hogy úgymond az írás időzítése nem volt megfelelő vagy hogy nem kellett volna a miniszterelnök úr betegsége kapcsán az utódlás kérdését feszegetni. Ez az egyetlen, amely tételét Csurka úr visszavonta.

Ennyi. A többi rendben van. A többi ’figyelemre méltó gondolat’, hasznosítani fogják az MDF új programjának kialakításakor. Siettek leszögezni, hogy Csurka Istvánnak helye van az MDF-ben. Fő a sokszínűség, a barna eddig még úgysem látszott elég tisztán. Csurka persze már nem sietett annyira leszögezni, hogy azoknak is helye lenne a pártjában, akik mindezt nem így gondolják. Csurka István azt mondja, hogy nem szabad tovább mellébeszélni.

Valóban: én is azt hiszem, hogy elérkezett a pillanat, amikor már nem lehet tovább mellébeszélni, amikor állást kell foglalnunk.

Ki az, aki komolyan gondolja, hogy Magyarországon társadalmi békének és demokráciának kell lennie, s ki az, aki számára ennek feláldozása sem nagy ár, lila ködökben gomolygó, homályos, nemzetinek hazudott célokért?”

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (FIDESZ) 1992. augusztus 31-én a magyar országgyűlésben

lyia (törölt) 2011.10.08. 18:50:14

@Fell Bandi: Mocsok náci rohadék vagy, szégyene a hazának!

Winger 2011.10.08. 18:54:37

@pizzaboy:

Én nem tehetek róla, hogy ez a két fogalom gyakran kerül egy platformra.

Valószínűleg az a baj, hogy a magukat "nemzeti/radikális"-nak vallók, abban a tévhitben élnek, hogy minden amit ők tesznek az megkérdőjelezhetetlenül helyes, mégpedig pusztán abból fakadóan, hogy ők a "nemzeti/radikálisok", nemzeti/radikális pedig nem tévedhet.
"A haza nem lehet ellenzékben" - mondta Orbán Viktor és ehhez igazodik is mindenki a jobboldalon, közepétől a széléig.

Nos, mint írtam ez tévhit. Attól, hogy valakiben dúl a hazaszeretet még nem lesz okvetlenül jó gazdasági szakember, nem lesz jó intézményvezető, nem lesz jó miniszterelnök. Illetve nem attól lesz jó, de ettől függetlenül persze még lehet(ne) az.

Dörner például nagyon jó színész, nagyon jó szinkronhang, de nem attól lett az mert "nemzeti/radikális" és pusztán ez nem is predesztinálja arra, hogy jó intézményvezető legyen, főleg ha egy színház vezetését is kizárólag a hazaszeretetből vezeti le. A színház ugyanis nem erről szól. Érdekes lenne ha pl egy Bruce Willis szinkronhoz is hasonlóan állna hozzá és John McClane Wass Albert idézeteket mondana a Die Hard magyar verziójában. Mindenki érezné, hogy nagyon szép, nagyon jó, csak ez valahogy nem illik ide. És ugyanez a helyzet Dörner "pályaművével" is, nem színházba való, pláne nem egy meglévő, jól működő színház helyére. Ha ő akar, csináljon egy saját színházat, meglátjuk lesz-e hozzá közönsége.

Persze mivel már kapott egy színházet, így mindenképp meg fogjuk látni - nem lesz.

Winger 2011.10.08. 18:57:41

@Fell Bandi:

Egyszer már leírtam neked, hogy Dörner 6:2 arányban VESZTETT (mondom V-E-SZ-T-E-TT!) és ennek ellenére kapta meg a pozíciót, de ez ne zavarjon meg a hintázásban. :) Csak vigyázz le ne ess. :)

Martian (törölt) 2011.10.08. 18:57:54

@Winger: "nem is kérdőjelezik meg más hazaszeretet pusztán azért mert más istenben hisz."

Hmmm... bizonyos vallások esetén nem megkérdőjelezik, hanem megesett, hogy bizonyítékok, vádemelés nélkül deportálták Guantanamo-ra.

Fell Bandi 2011.10.08. 18:59:53

@lyia: szoptok még tetűhintások, a HITLER-féle intermezzo csak egy könnyű kis pogromismertető volt! Nem jó annak, akit egy egész világ gyűlöl...

Fell Bandi 2011.10.08. 19:03:09

@Winger: hol vesztett a Dörner? Ahol a szerződését aláírták, ott nyert. És ez a lényeg. Lehet, hogy 3 hete meg ultiban vesztett, de ezeknek a dolgoknak nincs tétje. Nem tanultátok még meg, tetűhintások?

balfék 2011.10.08. 19:05:40

Kertész Ákos minden szava igaz!!!!!

nyilassmisi 2011.10.08. 19:07:11

kérdőjelezzünk meg néhány liberálbolsevik axiomát:
- gréczy és a magafajta fundamentalista szoclib 1% jelölné ki továbbra is a határokat kis hazánkban,
- mi értelme nácizni Magyarországon, az újra éledező hungarizmus otthonában, (akik egyébként is kevesebb ártottak nekünk, mint a gettólakóink által forrón üdvözölt, és évtizedekig kiszolgált szovjet megszállók)
- miért is kellene minden magyar kulturális intézményt, pl. színházat liberális, meleg, ... kultúrharcosok kezén hagyni,
- mennyiben tekinthető szakmailag elfogulatlannak, egy Ascher-féle rózsadombi doktriner kozmopolita által vezetett szakmai grémium,
- miért fontosabb, szakmaibb a steril, technokrata program, mint, ami az intézmény küldetését, a követendő elveket taglalja

Winger 2011.10.08. 19:13:19

@Kalmár:

Látom te is azért jöttél csak, hogy az én igazamat bizonyítsd, köszönöm szépen! :)

A "ti" alatt nem tudom kikre gondolsz, rám biztos nem, mert én nem tartozom egyik oldalhoz sem, több eszem van annál minthogy bedőljek akármelyik pártnak is a kínálatból.
Valószínűleg ebből következik az is, hogy számomra egyformán gusztustalan az NBH "eladása" és az, hogy az állami szervek védelmét jelenleg sorban nyeri el Pintér Sándor "volt" cége. Egyformán ökölbe szorul a kezem, ha azt hallom, hogy "hazudtunk reggel, délben, este" vagy ha azt, hogy "ne figyeljenek arra amit mondok" (bár egyik kijelentés se tartalmazott számomra új információt). Sorolhatnám még ezt reggelig, de felesleges, csak az nem veszi észre, hogy ma Magyarországon a politikai oldalak között nincs különbség, aki az egyik szemét csukva tartja és csak azt látja meg amit a neki kevésbé szimpatikus oldal művel.

Aki szerint viszont egy nemzetközi repülőtéren, fényes nappal, a nyitott kilátóterasz előtt végrehajtott "touch and go" az titkos jövés-menés, azt csak szimplán kiröhögöm a paranojájával együtt. :)

nyilassmisi 2011.10.08. 19:15:34

lyia 2011.10.08. 18:50:14
a közönséget továbbra sem lehet leváltani,
és az nem ti vagytok,
hanem az a kérdések függvényében 70-90 %-os többség, aki legkülönbözőbb közvélemény-kutatások tanúsága alapján egészséges tisztánlátással alkot véleményt a családdal, homoszexuálisokkal, zsidók szerepével kapcsolatban puhatolózó kérdésekre,
és akkor finoman fogalmaztam,
rá kell ébrednetek, nem vált be a több évtizedes cionista agymosás ....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.10.08. 19:18:10

Hát a pályázat bizonyosan ciki, gáz, de nem lehetne megvárni, h ennek a szubkultúrának van-e közönsége?

Ha van, virágozzék minden törvényes virág.

Winger 2011.10.08. 19:21:13

@Fell Bandi:

:))))))

Látom nehéz napod van, sebaj, fussunk neki mégegyszer. Ha van egy szavazás, ahol valakit lepontoznak, az ott vesztett. Ismétlem VESZTETT (ez a "nyert" ellentéte). Dörnert 6-2 arányban lepontozták, tehát vesztett. Nem ultiban, nem sakkban, hanem az Új Színház vezetésére kiírt pályázatban az erre hivatott bizottság előtt. Ha ennek ellenére a bíró az ő kezét emeli a magasba, arra nem azt szokás mondani, hogy "menyerte" hanem azt, hogy "csalt" továbbá "szemüveget a bírónak". Bár lehet, hogy ezek neked bonyolult fogalmak. :)

Mindentől függetlenül azért én kivánrám ennek a dolognak a végét és Gyuri bácsi helyében még nem kezdeném locsolni a pezsgőt és barátilag ezt tanácsolom neked is. :)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 19:21:50

@Winger: "A repüléshez a Nemzeti Közlekedési Hatóság adott engedélyt.
„A Külügyminisztériumon keresztül érkezett a szabályos kérelem a gyakorlórepüléshez, amit megadtunk, a gépek rendben végrehajtották a tervet” – mondta Lovas Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság alelnöke.
Hogy mit kerestek a magyar légtérben izraeli gépek, az közlekedési hatóság elnökhelyettese nem árulhatta el.
Aliza Bin-Noun, Izrael budapesti nagykövete is csak annyit mondott: gyakorlórepülést hajtottak végre. Szerinte rutinfeladat volt, és már többször is volt ilyen gyakorlórepülés Magyarország felett.
A diplomata ugyanakkor tagadta, hogy a gépek felderítő céllal repültek be az országba, és azt is, hogy akár mobiltelefonok lehallgatására is képes kémrepülőgépek voltak.

„Egy egész picike számot tudtam leolvasni a gépről, interneten utánanéztem, eszerint a gépek az izraeli hadseregben elektronikus felderítésre vannak rendszeresítve” – mondta Zord Gábor repülőgép-szakértő, a Magyar Nemzet újságírója.

Az izraeli hadügyminisztérium illetékese egyébként azt mondta a HVG kérdésére, hogy nem is kettő, csak egy gép repült."
Nagyon ne röhögj, mert 2 gép volt ami egy... :)

Winger 2011.10.08. 19:23:26

@malacz69 rezignált:

Én is ezt mondom, csak ehhez a kísérlethez nem lehetett volna egy üres épületet bérleni ahelyett, hogy egy meglévő, jól működő, népszerű színházat feláldozunk a társadalomtudomány-kutatás oltárán?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 19:24:25

@malacz69 rezignált: ""Kertész Ákos minden szava igaz!!!!!"
A zsidókra?"

Hát nyilván csak az olyan magyarokra, akik nem zsidók! Különben pl. a "moslékzabálás" elég csúnya dolog lenne... :))) (Ne beszélve arról, hogy ügye akkor még gyűlöletbeszéd is játszik.)

Guilelmus 2011.10.08. 19:30:36

@lyia: Én büszkén vállalom, h náci vagyok, te mocskos zsidó bérenc-:)

Winger 2011.10.08. 19:32:37

@malacz69 rezignált:

Köszönöm! Igazából csak ennyit akartam volna mondani, te vagy az első aki megérette. :) Mission Complete.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 19:33:48

Amerikában lisztériajárványba halnak bele az emberek, itt meg hisztériajárvány ide vagy oda, élnek, mint Marzi Hevesen. Ki érti ezt?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 19:35:31

@Winger:
Mi lenne, ha a te életed párját is szavazással döntenénk el, te nagyon buta. Majd hálnál azzal, akit neked megszavazunk?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.10.08. 19:36:36

@poszt

"nyílt antiszemitáknak és uszítóknak adott színházat"

Vicces, amikor egy minden írását az uszításra építő ember uszítókra lő.

Zsótti, ott a tükör, magadra lőj!

Winger 2011.10.08. 19:45:21

@Kóser Malac:

Jaj. Hát mindneki fél valamitől. Valaki az UFÓ-któl, valaki a villámlástól, én pl a részeg sofőröktől, valaki meg az előre bejelentkező, interneten leellenőrizhető hovatartozású, fényes nappal nemzetközi repülőtéren magukat mutogató titkos repülőgépektől.

Nem tudok többet hozzáfűzni ehhez, csak azt amit az előbb már leírtam továbbá azt, hogy muhaha :)

sárkányfő 2011.10.08. 19:51:00

@Kara kán: kinek az élete párját döntötték el még szavazással?

@Fell Bandi: Heil Hitler!

Te féreg, te magyarság/emberiség szégyene, te...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 19:51:30

@Winger: Akkor még1x. Lefényképeznek 2 db. katonai gépet egy közforgalmi repülőtér felett, amiről egyébként a polgári légi irányítás nem tud. Ezek után az adott ország hadügyminisztériuma simán behazudja, hogy az csak egy gép volt. Kérdés, hogy ezt pl. Berlin felett meg lehetett volna csinálni???

sárkányfő 2011.10.08. 19:53:35

@lyia:
"Csurka István nem először fogalmazza meg a maga nemzetmegváltó gondolatait, amelyeket szerencsére nem nekem kell először az újabb keletű magyarországi nácizmus alapvetésének nyilvánítanom."

Szép találat :-)

Szóval még Kövér Laci szerint is náci Csurka... nem undorodnak ezek néha maguktól? Hová süllyednek még?

Winger 2011.10.08. 19:54:32

@Kara kán:

Hajjaj, itt már nagy a baj. Gondolom azzal nem volt bajod amikor Orbánt megszavazta az ország, majd ezt követően ő lett a Miniszterelnök. Pedig Bajnai csinálhatta volna azt is, hogy megrántja a vállát, és azt mondja: "kit érdekel egy szavazás, a szavazás hülyeség, jól vagyok én itt" - és marad továbbra is a székében. Persze akkor lázadás lett volna. Hát itt is ez folyik éppen. :)

Remélem segítettem értelmezni a "szavazás" nevű demokratikus intézmény működését. Nem párválasztásra nem működik. További sok sikert, nagy út áll még előtted, de abban már nem segíthetek, mert akit én választottam az épp most emlékeztett rá, hogy hasznosabban is tölthetném a szombat estét annál, hogy hülyékkel vitatkozom egy blogon. ;)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 19:54:37

Teljesen érthetetlen, hogy megint töri a fészkes fene és a búbánatos nyavalya ezeket a mocskokat...

Elkezdte vetíteni a magyar kir. tévé a Tudorokat, előtte a Katedrális ment.
Fáj a szívem, sőt, sajog, és hullanak a könnyeim, amikor ezeket a filmeket nézem. És akkor egy szót sem szóltam a francia történelmi drámákról. Lehet itt hivatkozni pénzre meg akármire, de ilyen filmeket nem pénzzel, hanem szívvel kell csinálni. Ilyen filmeket csak olyan emberek gyárthatnak, akik szeretik hazájukat, és a lelküket is beleteszik abba a celluloidba, aminek képe kimegy aztán a vászonra, onnan pedig a néző szemébe, agyába, lelkébe, szívébe.

Magyarországon miért nincsenek ilyen filmek? Amúgy minden van, volt, Kern András, Darvas Iván, Bodrogi Gyula, stb. stb. szenvelgésétől és bohóckodásától kezdve és folytatva a sztárolt senkikig, csak olyan nem (leszámítva talán az Egri csillagokat és a Fekete várost), amire az ember büszke lenne.
Kb. 20 éve beszélgettem egy ismerőssel, aki az akkor még kvázi monopóliumot élvező budapesti filmgyárban dolgozott. Mesélte, hogy beszélgetett egy kollégájával, és rájöttek, hogy a 200 fős stúdiójukból csak ketten magyarok. A sztoriban a poén az, hogy az ő neve is valamilyen szláv név volt.
Na, mit szólsz ehhez Gréczzy?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 19:57:02

@Winger:
Észkombáj!
Amiről te beszélsz politika.
Tudományban, művészetben, házasságban, szerelemben, vallásban, filozófiában, sportban - kihagytam valamit? - általában nem szavazással döntenek.
Ne gyere nekem kivételekkel!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 20:02:12

Eszenyi Enikő is levelét megírta?
Hogy el ne sírjam magam!

Alföldivel együtt az infantilizmus, az 1920-as évek magyar sztárjait utánzó kiüresedett nő mintapéldája.
Ezt hiába próbálja ellensúlyozni ruhakölteményekkel, grófkisasszonyi kalapokkal, kamaszlányos nyafogással. Engem nem lehet átverni!
Ideje lenne felnőni, Enikő!
Ez érvényes a Robikára is. Amúgy, érdekes módon, én a Robiban látnék fantáziát, de eladta lelkét az ördögnek. Kiváló Hamlet lehetne, például.
Mondjam tovább?

egy maréknyi dollár 2011.10.08. 20:09:44

Ínyenceknek ajánlom Tóta W. Árpád írását;nem hiszem, hogy ennél jobb született volna e témában.

Ginero 2011.10.08. 20:17:48

@Kóser Malac:

Úristen cseszdmeg, hogy lehet valaki ennyire hülye? Ha nem értesz valamihez akkor minek ugatsz bele?

Te is írtad, hogy az NKH adott rá engedélyt, akkor a légiirányítók hogy ne tudtak volna róla? Ha legalább halvány fingod is lenne a repülésről, akkor tudnád, hogy egy métert nem repült volna az a gép az ország légterében, nemhogy ferihegyet megközelítse, ha a légiirányítók nem tudnak róla és nem adnak neki engedélyt minden egyes forduláshoz, minden méternyi süllyedéshez. Ez nem úgy működik, hogy csak elindulunk valamerre aztán odarepülünk a reptérre, keresztül különböző ellenőrzött légtereken csak úgy ahogy a kedvünk tartja.

Nesze bazdmeg, itt van a kurva titkos géped egy rakás más országban (csak az első oldalon: Olaszország, Málta, Franciaország, Portugália)

http://www.airliners.net/search/photo.search?aircraft_genericsearch=%3Dgulfstream\+aerospace*&airlinesearch=israel+-+air+force&countrysearch=&specialsearch=&daterange=&keywords=&range=&sort_order=photo_id+desc&page_limit=15&thumbnails=&maxres=500

Meg itt van egy rakás külföldi katonai gép ferihegyen, ezektől nem parázól csak az izraelitől, mi!?

www.airliners.net/search/photo.search?aircraft_genericsearch=&airlinesearch=&countrysearch=-+Budapest+-+Ferihegy+%28BUD+%2F+LHBP%29&specialsearch=military&daterange=&keywords=&range=&sort_order=photo_id+desc&page_limit=15&thumbnails=&maxres=500

Vigyázzá' nehogy megegyenek a zsidók! Komolyan, mint Borat baszki, csak az vígjáték volt, ti viszont siralmasak vagytok.

Parajpuding 2011.10.08. 20:18:29

Várható, mint mindig: a fityeszcsicskadroidok előjönnek patkányodúikból és rákezdenek gyurcsányozós, maszopozós, libsizős macsakzenéjükre. Tökmindegy, hogy mi a téma, a kontra mindig ez. Mást természetesen nem tudnak. Értelmük és gondolatviláguk kimerül az éppen aktuális talpnyalószoftver szerint. Gondolom a Dörner-Csurka féle színház közönsége ilyen zombitömegből kerül majd ki. Az értelmesek, meg majd elmennek más színházba.

Ginero 2011.10.08. 20:20:20

@Ginero:

Látom a MOSZAD meghekkelte a blog.hu-t is és nem lett link. Hátha most:

http://www.airliners.net/search/photo.search?aircraft_genericsearch=%3Dgulfstream\+aerospace*&airlinesearch=israel+-+air+force&countrysearch=&specialsearch=&daterange=&keywords=&range=&sort_order=photo_id+desc&page_limit=15&thumbnails=&maxres=500

Kalmár 2011.10.08. 20:22:17

@Winger: Jó röhögést te többeszű.
Amíg te röhögsz, a KGB betelepíti a szoftvereit a "nem hazaáruló" mszp közreműködésével.
Persze a lényíeg, hogy te tudod, hogy ez összesküvés elmélet és az ufók földjén a helye.
Jó pihenést.

Geczy őrvezető 2011.10.08. 20:31:32

@Ginero: Na, még egyszer, hátha majd akkor!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 20:35:59

@Ginero: Igazad van, helytelenül írtam, az NKH tudott róla, a HM nem!
Mivel civil légifolyósókat használtak, ezért a HM leszarta, ezért is rendelt el azonnali vizsgálatot Bajnai.
Látod, milyen rendetlenség volt itt a maszop rezsim alatt? :P

high up! 2011.10.08. 20:39:46

@Winger:

Megtudhatnánk hogy ezt az Ascher féle testületet kiállította össze, ki akkreditálta és mitöl tekinthetjük a szakmai hozzáértés legmagasabb fokának?

Ismereteim szerint ezek csak ajánlásokat fogalmaznak meg, nem pedig végrehajtandó ítéletet.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 20:50:14

@Ginero: "Meg itt van egy rakás külföldi katonai gép ferihegyen, ezektől nem parázól csak az izraelitől, mi!?"
Nahát! Ezek csak nem NATO tagországok gépei??? ;)

Az igazi sztrovacsek 2011.10.08. 20:50:38

Eddig azt hittem, hogy Mo.-on csak két dologhoz ért mindenki.
A focihoz, meg az orvos tudományhoz.
Most rájöttem, hogy egy harmadikhoz is igen sokan értenek.
A kultúrához.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.10.08. 20:53:23

Tapló s Pista a főváros szégyene. Ilyen nagy parasztot ritkán látni.

Ez a döntés megint a fideszes pofátlanság, arrogancia, szarháziság szép példája.

Készülj és vegyél részt a tüntetéseken, mert "itt az idő" ezt a bandát elzavarni!

Ipszter 2011.10.08. 20:53:37

@high up!:

Ciki már ez a próbálkozgatás, nem gondolod? Sorban jönnek a hasonló reakciók:

"Vidnyánszky Attila, a 2008-ban alakult, !jobboldali! színházdirektorokat egyesítő Magyar Teátrumi Társaság elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjút, meggondolatlan és elhibázott döntésnek nevezte Dörner kinevezését, . A debreceni Csokonai Színház igazgatója szerint "egy normális anyagi helyzetben lévő, izgalmas darabokkal működő színházat dúlnak így szét"."

Érdekes, hogy eddig egyetlen, szakmabeli se mondta azt, hogy helyes lépés volt Dörner kinevezése. Egy se! Jobboldali se! Szóval na... El kéne gondolkozni kicsit... Kivételesen...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 20:58:18

@Kóser Malac: Mármint többnyire NATO gépek és itt - gondolom -, nincs vita a darabszámról... :)))
Ez itt persze off!

Szerintem aki szívén viseli a színház ügyét, menjen tüntetni, indítson civil mozgalmat stb. Nem blogokon kell picsogni.

Ginero 2011.10.08. 21:01:04

@Kóser Malac:

Eddig gondolkoztál ezen? Kár volt :)

en.wikipedia.org/wiki/Mediterranean_Dialogue

De ha elég sokáig lapozgatsz, fogsz találni néhány olyan országot is, akiknek aztán tényleg semmi közük a NATO-hoz, aztán mégis leszálltak nálunk. Többek közt az iráni kormányküldöttségek is itt szoktak leszállni. Állítólag tankolni, de hát ki tudja ;) Sebaj.

Szóval uncsi vagy, üljél le szépen, nem ma fogod leleplezni a nagy cionista világösszesküvést.

MSimon 2011.10.08. 21:02:24

@pizzaboy: A tragikomédia is dráma. :-) Egyébként egyetértek: a tragédia most történik.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 21:25:49

@Ginero: Kár, hogy nem érted a lényeget. Nyilván az itt leszálló katonai gépekről tud a HM és nem kell azonnali kormányfői vizsgálatot elrendelni az ügyben. (Nem vitatkoznak a darabszámokról sem). Lényeg, hogy az izraeliek simliskedtek, de neked ez a szimpatikus, a Te dolgod. Amúgy meg nem írtam cionista összesküvésről.

lajos0 2011.10.08. 21:27:46

@alfacharlybravo: Boros ügynök Bayer ügynöknél (egér volt talán Zsolti fedőneve, ha jól emlékszem) azért nem lőtt nagyon mellé. A Göbbelseket és a Rotschildokat viszont tényleg jobb lett volna még idejében felkötni.

játccótér 2011.10.08. 21:31:47

@Kóser Malac: aha, szóval egy tehetségtelen hülye vagy és ezért a zsidók a hibásak?? Kb. így fogja magát érezni Dörner is, ha beül a székébe. Semmihez sem ért, csak a kishitűségén szenveleg, fetreng önnön magyar nagyságát magának kiszínezve, és persze valaki ezért hibás lesz.

@Parajpuding: teljesen igazad van! Zombiknak nem kell színház.:S

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 21:35:36

@játccótér: "aha, szóval egy tehetségtelen hülye vagy és ezért a zsidók a hibásak??"
Aha. Hallottál énekelni, vagy ezt mi a faszból szűrted le magadnak?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.08. 21:37:12

A sok nagytudású Nostradamus cigányjós jól megmondja mi lesz.
Szerintem az lesz, hogy a liberális pofázók kussolnak és békén hagyják a magyarokat, hadd járjanak egy nekik tetsző színházba.
Nem kötelező odajönni, ennyi.

játccótér 2011.10.08. 21:37:20

@Kara kán: na te is egy elfuserált fusztrált fickó vagy, sajnállak őszintén. Nézd már meg, hogy a kosztümös és korszakos filmeket ki rendezte! Többek között Várkonyi Zoltán. Sorolhatnám...

játccótér 2011.10.08. 21:38:40

@Kóser Malac: külkeren énekelni kellett? Mert? Dubajoztál, vagy mi?:D:D:D:D

Cliff 2011.10.08. 21:41:11

a mikroszkop szinpad cionfasisztainal semmivel sem lehet rosszabb,ellenben ez meg lehet jobb...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 21:45:16

@játccótér: Ja, abból, hogy azt írtam, hogy több zsidót ismerek és jobban mint pl. Te, arra gondoltál, hogy én tehetségtelen vagyok és irigykedek a zsidókra?
Akkor tévedsz!
Nem írtam egy szóval sem, hogy a zsidók akiket ismerek/ismertem egytől-egyig olyan seggfejek voltak mint Te... :)

dr kíváncsivagyok 2011.10.08. 21:47:26

Elképzelem a sok jobbert , a kis mellénykéjükben , amint színházba mennek...azt a sok értelmes arcot...

dr kíváncsivagyok 2011.10.08. 21:51:12

@Lázár te igazi szarjankó!: Ezt kapták cserébe , hogy az őszi megmozdulásokon, tüntetéseken ne vegyenek részt ! Mert fél ám vitya a jobberektől, nagyon fél , emlékszik még 2006 -ra amikor rászabadította Ő maga az országra ezt a söpredéket ! És azt is tudja , ha tüntetés , akkor 2-300 jobber náci nagyobb szart kavar , mint 100.000 ballib tüntető !!! Ő már tudja...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 21:54:04

@kíváncsivagyok: Nyilván most akkor ugye a "jobber-nácik" a Dörner-féle színházba mennek és nem fognak tüntetéseken részt venni. A próféta szóljon belőled!

osztovits 2011.10.08. 21:57:13

Hát meg lehet nézni ezt a sok taknyos zsidót és ezt a magas szitű igényes előadásaikat, Dörner György megfogja állni a helyét és Iluska nála nem lesz szajha.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.08. 22:02:50

Na, az örülünkvincent blog szellemi fogyatékos írója (jotunder · orulunkvincent.blog.hu) is brilliáns érveléssel alacsonyította le magát hőn szeretett judeobolsevik elvtársai szintjére. Gratulálunk!

komplikato 2011.10.08. 22:03:04

"én egyetlen rossz szóval nem illettem Márta Istvánt, viszont volt egy pályázat, amit Dörner György megnyert."

Mint arra pár tucatnyian rávilágítottak NEM NYERTE MEG. Az megy egy dolog, hogy a hülye politikai erők bizonyos kulcs pozíciókban "tisztogatnak" és saját embereket tesznek, az meg egy másik ha nem kulcspozícióban is ez megy, akik meg nem kellettek vagy pofázni mertek azokat FEKETE LISTÁRA teszik. Marhára nem ugyan az.
Ebben az ügyben nem az a kérdés Márta jön vagy marad, persze etikátlan mint állat, de ilyesmi senkit sem érdekel ebben az országban már, hanem az, hogy ha minden áron "saját" embert akartak betenni, nem volt valaki olyan ... aki két értelmes mondatot össze tud szedni a nagy tervéről? Esetleg még valami köze is van a melóhoz?

komplikato 2011.10.08. 22:05:50

@Kóser Malac: Ahhoz, mint arra néhányan kissé cinikusan rávilágítottak, színészek is kellenének abba a bizonyos színházba. Jó kérdés kit sikerül összetoborozni. No meg ugye elég esélyes, hogy az eddig jól működő színház igen hamar megy csődbe. De mit számít? Fentebb írta egy jól értesült egyén, hogy van egy csomó színház Budapesten.

különvélemény 2011.10.08. 22:06:25

Kéne már egy egymillióan az Új Színházért faszbúk oldal is, aki hamarabb megcsinálja, nyalhat egyet.

komplikato 2011.10.08. 22:08:39

@Ipszter: "El kéne gondolkozni kicsit... Kivételesen..."
"És lesz aki a gondolkodás kockázatát nem vállalja fel ..."

osztovits 2011.10.08. 22:10:34

@Kompli: Teljesen igazat adok, mert vannak színészek és nagyon jók de köszönhető ennek a lepra bandának legfeljebb egy vidéki színházba játszhatnak önkéntes alapon.

osztovits 2011.10.08. 22:13:50

A legfontosabb Alföldit visszakergetni a retek klub igényes reggeli műsorába és ott "cokolomozhat".
Mikor lesz a Nemzeti Színháznak végre vezetése?

játccótér 2011.10.08. 22:18:48

@Kóser Malac: akkor legalább jól szórakoztak, mert ha Te köztük voltál, volt kin röhögniük!:D Nem tudtál semmit se eladni, mi? A te jó magyar nemzeti szíved.

Ez a baj a nemzetieskedő idiótákkal, nem hiszik el, hogy verseny van, meg piac, oszt nagy érzelmekkel nem áramlik a lóvé oda, ahova ők parancsba kiadják. Ebbe döglik bele az ország, ez a CHF se akar az istennek se 180 Huf/ dbra lemenni, pedig Peti is nagyon szajkózta, vitya meg parancsba adta.

Na így mennek majd a gárdisták is dörner színházába, parancsszóra. Majd jól szétverik egypárszor, ha nem azt hallják, amit akarnak.

Igazából, most már, miután annyira erősködik itt egy pár hígagyú, kíváncsi lennék, rajta lesznek-e családostul a Hátszínház bérletlistáján 2012. februárjáról....

Anti Anyag (törölt) 2011.10.08. 22:21:59

Kevésnek találom, az összeset egyszerre kellett volna lecserélni. Vége a liberális korszaknak, én legalábbis szavazatommal azt támogattam, hogy vége legyen.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 22:24:08

@játccótér: Bár nem tartozik rád, de nem kellett semmit eladnom, mert IT igazgató voltam. De azért csak fantáziálj nyugodtan tovább, nagyon okos (nyugger) vagy... :)

osztovits 2011.10.08. 22:24:12

Igen, de látod egy színházon mit össze nyávognak. Ezeknek minden kell.

különvélemény 2011.10.08. 22:25:30

@osztovits:
Alföldi szerintem nem gáz, csak a Nemzeti nem az ő területe.
A Nemzeti nem lehet egy "trendi" színház, mint ahogy egy nemzet sem lehet "trendi".

Anti Anyag (törölt) 2011.10.08. 22:25:41

@játccótér: Kevered a szezont a fazonnal orbángyűlöletedben.

Ha Dörner színháza meg tele lesz, nyilván azt fogod majd írni, hogy sok itt a náci.

Mintha nem lenne majdnem mindegy, hogy ki egy színház igazgatója.

játccótér 2011.10.08. 22:26:39

@osztovits: jó a kérdés, nincs, de néha eljárok oda is. Szerintem már erre a kis időre nem is veszek.

Menjenek a nemzeti, hazaérzelmű honfiak, Isten ments, hogy kirekesszem őket, elvegyem a helyet előlük!:P

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.10.08. 22:30:00

@különvélemény: Alföldi elég megosztó művész. Az ember tragédiájában a Lucifer alakítása kb. csak nekem tetszett. Akkoriban (mivel a TV-ben is adták) jobb és baloldaliak egyformán szidták, pedig szvsz. nagyon jó volt.

Anti Anyag (törölt) 2011.10.08. 22:31:56

@játccótér: Színházba az igazgató miatt legfeljebb a sznobok mennek, vagy nem mennek.

Ennél még az is jobb, ha a büfé a szempont.

játccótér 2011.10.08. 22:32:25

@Kóser Malac: ja, persze, ig., nem is lehettél más, télleg, bocsi elfelejtettem. No, észt a beosztáshoz nem adtak sohasem.

@Anti Anyag: nem keverem, mert pont erről szól az ország. Fejétől büdösödik a hal. Állnak be a katonák minden szinten. Módszer meg azonos, erre utaltam.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 22:36:00

@Fell Bandi:

Jahogy a szövegértés alapfoka sincs meg.

Volt egy pályázat, amelyet Márta István nyert meg nagyon magasan, meg utána egy pártutasítás, melynek értelmében a pályázat eredményétől függetlenül Dörner kapja a posztot.

osztovits 2011.10.08. 22:48:43

@milyen szép a Vértes, ó: ja, fajtársukat kimondták győztesnek és utána jött a cumi, mert nem csinálhatnak azt amit eddig.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 22:50:42

@Azúrkék égbolt:

Csak a zsidókomcsik érvelnek a Párt döntése ellen!

Gábor a Jobbszélső 2011.10.08. 22:50:54

ideje kicsit javítani az egyensúlyon! Sajna ez még nem sokat segít, de reméljük lesz még folytatás!

Szebb jövőt!

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 22:53:24

@osztovits:

Igaz, egy igazi magyar hazafi csak azért nem szokott nyerni, mert a mocskos zsidók, komcsik és libsik összeesküdtek ellene és nem azért, mert még ahhoz is hülye, hogy egy pályázatot rendesen megírjon. És vannak idióták, akikkel ezt el is lehet hitetni. :)

osztovits 2011.10.08. 22:56:19

@milyen szép a Vértes, ó: ne viccelj, te még hiszel egy pályázat független elbírálásában, úr isten:)

osztovits 2011.10.08. 22:57:02

@milyen szép a Vértes, ó: hát nem tudom hol élsz de ébredj fel

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:01:24

@osztovits:

Ugyan, dehogy, a minisztériumból küldött pártfunkcionáriusok el se olvasták Márta pályázatát (a 2 a 6:2-ből). Dörnerét viszont olvastam és közröhej.

De azért lehet, hogy picit elfogulatlanabb a szakmai bizottság döntése, mint a tisztán haveri alapú politikai. Például meg tudják indokolni. Vagy legalább megpróbálják.

játccótér 2011.10.08. 23:02:07

@milyen szép a Vértes, ó: persze, mert csak a mocskos zsikomcsik tudnak csak írni és olvasni. Dörner pályázata egyébként fényesen ezt bizonyítja...se tartalom, se külalak. De ő lett a nyerő. Ez nem csak Dörnernek szegénységi bizonyítvány, hanem akiknek ez a szint is elég.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:05:15

@játccótér:

Dörner akkor is "nyert" volna, ha annyit ad be, hogy 'pina'. És most az olvtársak egy része azt magyarázná, hogy de milyen szép szó az és látszik belőle, hogy alkalmas.

osztovits 2011.10.08. 23:05:31

@milyen szép a Vértes, ó: ha szakmai szempontból nézzük meg kell nézni a színházakat és hogy mit játszanak, katasztrófa.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:07:32

@osztovits:

Fura, most néztem az Új Színház kínálatát, nem tűnt 'katasztrófának', de még túl "alternatívnak" sem.

játccótér 2011.10.08. 23:07:49

@milyen szép a Vértes, ó: :D:D:D:D
Márta Pistán meg nem volt sapka, illetve nem vitt magával cigit. Így járt! Meg már milyen név za, hogy Márta István? Gyanús, nagyon gyanús. Dörner az sokkal magyarabb.

Iszonyú. Mi lesz még itt...hajajaj...:(

Nem vagyok fideszes 2011.10.08. 23:08:33

@Kalmár:

" a KGB betelepíti a szoftvereit a "nem hazaáruló" mszp közreműködésével."

KGB 1991 óta nincs, de ez egy csöppet se zavarjon szent meggyőződésedben és paranoiádban.

osztovits 2011.10.08. 23:10:58

A Nemzeti Színház rendszeres lealázása vele együtt a magyarságé, valahogy nem zavarja ennek a szakmai elitnek az érzékenységét.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:11:22

@játccótér:

Csak az lep meg, hogy azokat, akik Mártára szavaztak, még nem rúgták ki.

Mi lesz? Abban az időben, amikor esztergályost nevezett ki gyárigazgatónak a Párt, mi volt?

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:12:36

@osztovits:

A szakmai elit mit szóljon bele abba, hogy a műjobboldal rendszeresen lealázza a Nemzetit? (Bármit is jelent az.)

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:13:24

@Lófasz Hadnagy:

Van KGB, csak most a zsidók csinálják egy nepáli pincéből.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:14:56

@játccótér:

Amúgy meg igen, Márta és István. Egy női név, egy férfinév. Biztos buzi. :)

osztovits 2011.10.08. 23:16:00

@milyen szép a Vértes, ó: nézd meg a darabot, de nem az Új Színházra gondoltam.
de ott is játszanak szart.

osztovits 2011.10.08. 23:16:52

@milyen szép a Vértes, ó: na ezt nem tudom, de nem lepődnék meg:)

játccótér 2011.10.08. 23:18:42

@milyen szép a Vértes, ó: végül is igazad van...dörnernek legalább diplomája is van, bár rohadtul elnyomták az előző rendszerben, nem is játszott filmekben, semmiben sem...
hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6rner_Gy%C3%B6rgy

stevekoti 2011.10.08. 23:20:05

@Fell Bandi: Nem nyerte meg, 6:2 arányban leszavazták. Tarlós nevezte ki. És még csak zsidó sem vagyok,csak(még) merek gondolkodni.

játccótér 2011.10.08. 23:20:09

@milyen szép a Vértes, ó: :D:D

Szegény Márta, megbocsátja remélem, hogy a nevén élcelődünk. De a legnagyobb bajt is segít megélni, ha van humor...:)

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:21:49

@játccótér:

Ja, egy másik blogon megkérdeztem egy mélyversenyzőtől, ha Dörnert 10 évig elnyomták és megfosztották minden lehetőségtől a hazafiságáért, hogyan szerepel 5-6 filmben ebben az időben, és jött egy másik mélyversenyző, aki nem ismervén az előzményeket kvázi eldicsekedte, hogy Dörner egy csomó szerepet kapott, igen.

De azt hiszem, az átlagos rajongónak nem jelent ellentmondást az ilyesmi. :)

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:22:23

@stevekoti:

Tudd, hogy most zsidóvá változtál.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:23:03

@játccótér:

Nem szép dolog, de biztos vagyok benne, hogy találkozott már ilyesmivel. :)

osztovits 2011.10.08. 23:24:38

Nem volt elnyomva de nem is volt futtatva, de helyette ott a nagy ász a Stohl az igen, csak ilyet. Na az még egy nagy rakás nulla.

komplikato 2011.10.08. 23:25:34

@osztovits: Az érzékenyeket az sem zavarta, hogy a Nemzeti főkapuja elé egy bazinagy betonkockát húztak fel.

" ha szakmai szempontból nézzük meg kell nézni a színházakat és hogy mit játszanak, katasztrófa."

Én ritkán járok színházba, de még ennek ellenére sem értek egyet.

osztovits 2011.10.08. 23:28:14

@Kompli: ha mindenki egyet ért mindenkivel az már baj

komplikato 2011.10.08. 23:29:23

Egyébként ha jól értettem Márta egy igen jó kis vezetői állásról mondott le, hogy a színháznál maradjon, és ezek után történt ez vele. Így legyél bármihez hű ...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:30:02

@krusovice:

"Ha ez lenne a keresztény jobbos nemzeti kultúra amilyen dühödt fröcsögő sértésekkel reagálnak csak mert valaki máshogy látja a dolgokat."

Van itt 4-5 másképp gondolkodó, akik érvekre nem válaszolnak, de fröcsögni mindig tudnak.
Ezeknek a kommentjeit hogyan kel értékelni? 500 Ft/db? 120 Ft/sor? 6 Ft/leütés?
Gyurcsányahibás 50% felár?
Elmútnyócév plusz 20%?

játccótér 2011.10.08. 23:31:07

@milyen szép a Vértes, ó: hát nem, semmi. Gondolkodni nem kell sokat, mert az fáj.

komplikato 2011.10.08. 23:31:58

Most viszont egyet értünk.
Morita Akio, a Sony egyik alapítója írta, hogy az első igazgatójuk odament hozzá és közölte lemond. Az volt az indoka, hogy sok mindenben nem ért egyet, máshogy gondol és ezért. Morita azt válaszolta neki, ha mindenben azonosan gondolkodnának egyikük felesleges lenne.

osztovits 2011.10.08. 23:33:08

A Nemzeti Színház kinézete, hát így sikerült, de ha bele gondolok, hogy ott milyen alkotói munka van és mennyire nemzetietlen, felháborít.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:35:12

@rockjano:

Budapest azért a fideszé, mert 2010-ben a kutyám is nyert volna egyéniben, ha fidesz színekben indul. Ez ma már nem így van.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:36:18

@osztovits:

Ja, az a méltatlan mutyizás, ami a felépítését kísérte, meg hogy kirakták a világvégére...

A kritikusok és a közönség szerint kifejezetten jó az alkotói munka a Nemzetiben, arra a 4-5 kifogásolt előadásra gondolsz (a párszázból), amelyek elhíresültek a műprűd jobbikos sajtónak köszönhetően?

rockjano 2011.10.08. 23:37:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Amíg nincs egy reménytadó, hiteles (-nek tűnő) ellenzéki párt addig ha relatív többséggel is de még mindig a fideszé budapest meg az ország is...sajnos...

Táskás Tóni 2011.10.08. 23:37:46

@lord40: Jobboldali színészek és színházigazgatók tiltakoznak.

osztovits 2011.10.08. 23:38:50

@milyen szép a Vértes, ó: hát a nemzetiben nem csak a 4-5 kifogásolt előadás a probléma. Te szerinted mitől nemzeti egy színház?

komplikato 2011.10.08. 23:39:47

Na majd meglátjuk mi sül ki az egészből. Lehet akkora szaharban leszünk jövőre, hogy a T. színművészek utcasarkokon fognak haknizni forró levesért meg szelet kenyérért.

Táskás Tóni 2011.10.08. 23:40:42

@osztovits: Kész csoda , hogy azon a helyen egy olyan ocsmány épületben egyáltalán játszani tudnak a színészek. Mo egyik szégyene, vagy inkább az Orbán deformált ízléséé a nemzeti színház.

osztovits 2011.10.08. 23:40:53

Hát a többség most se áll messze ettől.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:41:41

@osztovits:

ÉS azok az előadások, amelyeket annak ellenére nem kifogásoltak, hogy bármit tudnak kifogásolni, miért jelentenek problémát?

Azt macerás megfogalmazni, mitől nemzeti egy színház, de ez a 'Nemzeti Színház'. Az a neve.

komplikato 2011.10.08. 23:42:05

@rockjano: OFF:
De ha most azonnal vagy pár hónapon belül alapítasz egy pártot, sikerül elég embert szerezned, és a többi, akkor mi garantálja, hogy még a választások előtt nem széled szét, nem korrumpálódik, nem használja fel másik párt? És ha bejutnak mi garantálja majd, hogy 6-8 hónapon belül nem k*rvulnak el? :(

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:42:17

@Táskás Tóni:

Azok természetesen zsidó kémek, de most lebuktak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:43:35

@fog- és Bulawayo magiszter:

Utána olvastam Romhányinak.

hu.wikipedia.org/wiki/Romh%C3%A1nyi_L%C3%A1szl%C3%B3_(rendez%C5%91)

A Jurta Színház köré csoportosuló szervezetek Romhányi vezetésével elkezdték a 298-as parcella gondozását, ahol számos 1945 után kivégzett ember teste feküdt. A parcelláról úgy beszéltek, mint amely szintén 56-osoknak a nyugvóhelye, de egy eddig nem igazolt legenda szerint Szálasi Ferenc teste is ott nyugszik. Romhányit e miatt nem kritizálták, ugyanis a temetői munka közben eltűnt egy táska, melyben pénz volt. Az egyik lopással meggyanúsított ember meghalt és ebben a gyilkosságban való részvétellel vádolták Romhányit (mint felbujtót). 1992 júliusában letartóztatták, majd 4 éves szabadságvesztésre büntették, melyet teljesen letöltött.

A Romhányi szócikkben érdekes dolgot találtam a fideszről, arról a pártról, melynek vezetői 90%-ban most is ugyanazok az emberek, csak közben megváltoztak egy kicsit. Kicsit?

Az 1990-es választásokon a Jurtában tömörülő szervezetek alulmaradtak (bár a tévében is kaptak műsoridőt). Romhányi vezetésével számos utcai megmozdulást szerveztek, amivel felhívták magukra a közélet figyelmét. 1990. június 4-én élesen tiltakoztak az ellen, hogy az akkori FIDESZ kivonult az Országgyűlés terméből, amikor a képviselők Trianonra emlékeztek.

osztovits 2011.10.08. 23:43:57

@Táskás Tóni: nem az épület a szégyen, hanem ami ott folyik, arra kéne gondolni az emberek miért akarnak Nemzeti Színházat.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:46:21

@osztovits:

De. Szégyen az, hogy ott építették fel, szégyen az is, ahogy. Imádnivaló ez a mágikus gondolkodás, hogy mivel úgy hívják, ahogy, ezért a magyar nemzetet képviseli kacagányba bújtatva. És mi folyik ott, mit "tudsz"?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:49:33

@vénkujon:
ha a homlokomra tetováltatnék egy vörös csillagot, akkor is nagyobb hazafi lehetnék, mint egy átlag polgárikör egybevéve.:D

Jut eszembe: Meghívtam a fideszes barátomat egy sörre. (Politikát leszámítva nagyon jókat zoktunk dumálni, anno egy aknán kezdtünk a járműjavítóban).
Bazmeg! Nem iszik Heinekent, mert azon vörös csillag van.

potyus 2011.10.08. 23:50:27

Még nem történt semmi! Pusztán kinevezték, akit kineveztek. Már ez maga a szégyen, de nyugtával dicsérd a napot, mondja a közmondás. Meglátjuk milyen lesz a társulat, milyen darabokat fognak játszani, mekkora közönség előtt.
Tarlós ismét kivillantotta foga fehérjét, a szakma ellenében cselekedett, valószínűleg politikai nyomásra.
Az hogy Dörner nyert, még érthető, de hogy Csurka is pozícióba tud kerülni, amikor már vagy évtizede leírta magát a palettáról, ez enyhén szólva "gáz", a mai szóhasználattal.

Mindez a választók, (és nem választók) adóforintjaiból......

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:52:41

@bagamoyo: " egy komoly, többmillás közvagyoni tétel volt.."

28 millió.

osztovits 2011.10.08. 23:54:57

@milyen szép a Vértes, ó: hát ezt a kacagányos elgondolást nem igazán értem, de véleményem szerint egy magyar Nemzeti Színháznak már a nevéből kifolyólag is a magyarság és annak kultúrája az elsődleges. Nem hiszem hogy románkodni kellene ott.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.08. 23:56:41

@Winger:

Nagy igazságot mondtál ki!

Azitt nemzetieskedők és örömkönnyeket hullajtók közül hányan fognak bérletet venni?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.08. 23:57:16

Ti ballib buták!

Értsétek már meg: a pályázat önmagában szart sem ér, írott malaszt.

Herótom van már tőletek!

Olyan csicsás pályázatokat írtatok, majd felvettétek - bocsánat: felmarkoltátok - a milliárdokat, és a végén semmit nem csináltátok, elloptatok mindent, építettek magatoknak villát, vettetek yachtokat, limuzinokat, kurvákat fizettetek a lóvéval.

Annyi pályázatíró cég van még mindig Magyarországon, mint égen a csillag.
Ezeknek odaadod a lóvé (hadd buzeráljon tikteket az argó :-) 15%-át, és olyan pályázatot rittyent nektek, hogy a bíráló bizoccság elnöklője mind a tíz ujját megnyalja.

Én leszarom a pályázataitokat!

Dörner pályázatából azt látom, hogy ennek az embernek van stílusa, karaktere, elvei, bátorsága (mert képes odarikoltani az úri pusztaságnak), és egy művésznél, vezető művésznél ez számít, nem a seggnyalás, a képmutatás, a hazugságok. Biztos vagyok benne, hogy Dörner jól tudta, hogy botrányt fog okozni az ars poeticaja, de az ő korában már nem sok veszíteni valója van az embernek, vagy ha van is, már nem számít, mert nagyobb a bátorság.

Mit akartok akkor ti itt?
Annyira nevetségesek vagytok.
Hát nem veszitek észre magatokat?

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.08. 23:57:29

@osztovits:

Egen, ha elfogadjuk is valamiért, hogy 'a név kötelez', akkor is annyi igaz, hogy elsődleges.

osztovits 2011.10.08. 23:58:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hátha a zsidó ingyen bérleteket leszámítjuk többet,

osztovits 2011.10.09. 00:00:46

@milyen szép a Vértes, ó: miért ne kötelezne ezért hozták létre, jól néznénk ki ha az Országházba, Dánia törvényeit szavaznák meg.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:01:42

@Fell Bandi:

"Miért kellene új épület stb, ha volt egy színház, ahol lejárt a korábbi vezetés mandátuma, és az új pályázaton egy MAGYAR produkció nyert?"

Miért kell egy más szemléletű embert odaültetni,ha volt egy anyagilag rendben levő színház, akinek a vezetője SIKERES színházat vezetett, állítóag folyamatosan telt házzal mentek.

Márta mitől nem magyar? Dörner mitől magyar, attól, hogy a pályázatában hetvenhatszor írta le, hogy 'nemzeti'? Vagy Dörner attól magyar, hogy szalonképtelen kirohanást ír a pályázatába?

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.09. 00:03:06

@Kara kán:

Hja, igen, a primitív ostobaságot nevezhetjük stílusnak és karakternek, megértem, hogy van, akinek erre lenne szüksége - az egyetlen gond, hogy egy szakmai pályázat nem ártana, ha tartalmazna néhány a szakmával összefüggő részt is, azt reméltük, hogy az a kor, amikor kizárólag ideológiai alapon adták a kinevezéseket és elég volt elnyöszörögni, mekkora híve X.Y. a Pártnak (vagy amelyik hívószó épp aktuális volt), elmúlt. De úgy látszik nem, és úgy látszik, van, aki szereti azt a kort.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.09. 00:05:24

@osztovits:

nem, azért hozták létre, hogy pár Fidesz-közeli haver megszedje kicsit magát

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban mit vetítenek, nem tudod?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:06:25

@Fell Bandi:
Hova jár színházba egytisztességes magyar ember?

...

És azelött?

osztovits 2011.10.09. 00:07:53

@milyen szép a Vértes, ó: hát azért hozták létre hogy szdsz mszp maradványok égessék le a magyar kultúrát.

milyen szép a Vértes, ó 2011.10.09. 00:09:17

@osztovits:

ez a mániád, nem zavar, hogy csak az idióta műjobbos mítoszokban van így? :)

osztovits 2011.10.09. 00:13:29

na mindegy, nem kell beszarni nem lesz kárára a magyar színházi életnek. Ilyen Alföldi, Stohl senkiházik után már csak jobb lehet.

osztovits 2011.10.09. 00:15:11

jó éjszakát, sziasztok!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:17:12

@Kalmár:
Bocsáss meg nekünk, ha némi kétely támad a szívünkben, amikor a magyar katonatiszteket és rendőrtiszteket Langleyben képzik tovább, amikor a német sajtó azzal van tele, hogy Budapest és Varsó volt a köztes állomása a CIA titkos fogolyszállítmányainak az afganisztáni háborúban, amikor lelkes MSZMP tagok kapnak vezető tisztséget a fideszben, amikor a haza vagyonát a saját kft-be csalják ki milliárdszámra, amikor a miniszterelnök gyanúba keveredik és nem cáfolja meg az állítást, miszerint politikai hatalmát családi vállalkozásainak gyarapítására használta, amikor a miniszterelnök személyét a szélkakassal vetik össze, és összekeverik őket, amikor a miniszterelnök kirekesztő szózatokat intéz a néphez, amikor a miniszterelnök a politikai ellenfél megsemmisítéséről beszél.....
Szóval ezeknek a hazaszeretete kérdéses, nem csak a haza szeretete.

Az pedig a ti szégyenetek, hogy én nem teszem ki a kokárdát, mert sokunk számára a kirekesztés egyik szimbóluma lett.

Szerinted, ha egy hozzátok hasonló az amerikai választásokon kisajátítaná az amerikai zászlót, akkor mennyi idő alatt dugnák föl a seggébe a saját lábát?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:18:53

@Fell Bandi:

"volt egy pályázat, amit Dörner György megnyert."

Helyesen: Dörner nem nyerte meg a pályázatot, mert 6:2 arányban leszavazták, de ő lett kinevezve.

explorer68 2011.10.09. 00:19:59

Hülye ez a Tarlós én a Nemzeti élére neveztem volna ki a Dörnert!!!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.09. 00:21:43

Bocs, előző hsz-emben elkövettem egy tévedést, ti. nem buták a ballibek, mert akik a rencerváltás után 12 évig hülyét tudtak csinálni a magyar népből, és elllopták még az ingét-gatyáját is, azok nem buták, hanem rettentően kitanult rablók.
Persze, azt se felejtsük el, hogy mégiscsak buták, mert a rablókat is nyakon csípik egyszer. Csak nehéz kivárni.

Ui.
Nagy szerencsétek van, hogy a Fidesz egy mérsékelt párt, mert ahhoz képest nem is voltak itt nagy leváltások, pláne nem bebörtönzések. Pedig igény (és jogalap) lenne rá...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:24:12

@Guilelmus:

Szégyellem, hogy ezért a kijelentésedért még nem börtönöztek be.

high up! 2011.10.09. 00:24:24

Tényleg zoknik vagytok ti bolsi-libsik hogy nem értitek, hogy letünt a korszakotok és ez szükségszerüen áldozatokkal fog járni.

Inkább örüljetek, hogy a kormányzó illetékesek olyan gálansak, hogy megvárják míg hivatalosan is ki lehet tenni az ellentábor szürét és nem a hivatali idejük kellös közepén rúgják ki öket, mint ahogy tették ezt a boci-libsi kormányok kissé ezerrel fontosabb pozícókban, mint pl MNB, PSZÁF, KSH elnökök. Söt, a PSZÁF elnökét még meg is verették.
Ehhez képest egy színházigazgatói poszton lovagolni csak rejszolás a dunyha alatt. Márta meg akár hálás is lehet Tarlósnak, hogy búcsúzóul nem kapott baseball ütöt a fejére, mint PSZÁF Károly.

JumboJet 2011.10.09. 00:24:46

@Anti Anyag: "Vége a liberális korszaknak, én legalábbis szavazatommal azt támogattam, hogy vége legyen."
Írtad vóna tán oda kiegészítésül az ikszed mellé, egy kívánságlistát is mellékelve.
Menj, írj Viktornak a FB-on, biztos tetszene neki azötlet, még időben vagy, nem fogadták el az új választási törvényt - én mindenesetre támogatnám az eféle szavazólapokat.
Én pölö olyat szerettem, volna, hogy legyen egy "egyik pártra sem szavazok (mert mindtől hányok)" rubrika. Aszittem, én találtam ki, de kiderült vannak országok, ahol VAN ilyen kis kocka.

Táskás Tóni 2011.10.09. 00:25:08

@milyen szép a Vértes, ó: Érik a fidesz koalíció a Jobbikkal, ahogyan fogy Orbán és a fidesz támogatottsága, a gazdaságban eluralkodó Orbán- Matolcsi-Kopátsy cunami végett. Kiengedik a terrorista Budaházit, Dörner kinevezése direktornak- Tarlós kötelezve- forradalmi megemlékezés a "rendőrterror" áldozataira.... Pótcselekvések , csak ehhez értenek. Ennél gusztustalanabb embert és csapatát nem tudok elképzelni, akárhol is vannak. Ellenzékben, vagy kormányon.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.09. 00:25:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Na hányan vesznek bérletet a jobboldalon?

Miért beszél mellé, miért nem mondod el az okokat?
Azt, hogy a jobboldalt a ruszkik segítségével gyakorlatilag a földbe döngöltétek, felszámoltátok, leszegényítettétek, kiirtottátok.
Csoda, hogy még ennyi is maradt - kovásznak.

high up! 2011.10.09. 00:28:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Te, Orbán Viktor is magyar volt mindig, de pl 1994-98-ban egyszer se hívták meg a Magyar Televízióba. A Magyar Rádióba is talán ha fél tucatszor.

Ezt hívják úgy, hogy a történelem kamatostul fizeti vissza a bolsiknak-libsiknek azt, amit másoknak adtak.
Nem protestálni kell nektek, hanem elismernetek, hogy a módszereitek visszaütöttek rátok.

rockjano 2011.10.09. 00:29:31

@Kompli: Mi garantája??? SEMMI...persze...

Viszont annál sokkal rosszabb nem lehet mint ahogy ezek csinálják. Komolyan mondom az egyébként igen harmatos Gyurcsány féle társaság is jobb volt ennél, a Bajnaiék meg mérföldekkel.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.10.09. 00:29:33

Csak az a sok gyilkosság, bebörtönzés, kínzás, deportálás amit főleg 1948. után, majd újból 1956. után elkövettetek az égbe kiált.

Hol van kb. 400 ezer magyar, aki külföldre menekült? Meg az utódaik? Mit gondoltok, hány Dörner-féle színházat tudnának megtölteni?

high up! 2011.10.09. 00:34:28

@Táskás Tóni:

De ha Orbán megveretné az ellenzéki demonstrálókat, az ujjaikat töretné el Vágó Lászlóval és pribékjeivel, meg levízágyúzná az embereket, akkor a kényes ízlésednek rögtön nem lenne gusztustalan ez a kormány, ugye?
Hiába, ezek nem tudnak még pogromot se végrehajtani, ezért marha undorítóak lehetnek a számodra!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:41:15

@osztovits:
Milyen a zsidó ingyen bérlet?

És milyen a nem zsidó ingyen bérlet?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:46:44

@Kara kán: Jelenleg 2/3-os jobbkormány van.

Vagy a fidesz balos párt?
Mégsincs 2/3 csak a parlamentben?

Annyira el volt nyomva a jobboldal, hogy Szűrös, Pozsgai, Kerényi, stb slendriánságból nem semmisítették meg teljesen?

Táskás Tóni 2011.10.09. 00:49:01

@high up!: Igazad van. Konkrétan Gyurcsány adta parancsba hogy Vágó valakinek törje el az ujját, és ha Révész Márius az oszlatás ellenére a rendőrök felé tart, és mutogatva a parlamenti belépőjét azt kiabálja, hogy álljatok át , akkor basszák jól pofán.
Véleményem szerint voltak túlkapások,de Orbánék kibebaszott fajtalankodása a Kossuth téren a szaros hugyos forradalmárokkal és a vekkerrel annyira ordenáré volt, hogy ha a hepciáskodó álforradalmárokra gondolok és arra a tömérdek fizikai és szellemi kárra, amit Mo-gal műveltek lehet , hogy rendőrként kíméletlenebbül jártam volna el velük szemben. Ha így viselkednek a baloldali tüntetők , nyugodtan el lehet törni az ujjukat . De nem így viselkednek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:50:16

@high up!: Én arra emlékszem, amikor hívták, és az Ádert küldte el maga helyett.

Arra is emlékszem, hogy a Napkeltébe nem mentek el soha, utána mocskolódtak, hogy a Napkelte milyen mostohán kezeli őket.

Németországban egy politikus, aki nem megy el egy tévébe, az lehúzta a karrierjét a WC-n. Németországban egy tévé,aki nem hívja meg mindegyik oldalt,másnap a nézettségi lista utolsó helyére esik.

Csak 600 kilométer,és micsoda különbségek!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 00:54:12

@Kara kán:

Én is megkérdezem:

Hol van kb. 400 ezer magyar, aki külföldre menekült?

- Orvosok Londonban
- Helpdeskesek Dublinban
- Gyári munkások Németországban
- Pincérek Ausztriában
- Narancsszedők Spanyolországban
- Óvónők Svédországban

Lassan már csak az a három tucat marad itthon, aki elmegy a Dörner nyitóelőadására.

---

EEgyébként Dörner Györgynek sok sikert! De nem így, ilyen módon, ilyen szavazati arányok után kellett volna lehetőséghez jutnia.

JumboJet 2011.10.09. 00:55:42

@high up!: "Tényleg zoknik vagytok ti bolsi-libsik hogy nem értitek, hogy letünt a korszakotok és ez szükségszerüen áldozatokkal fog járni."
Te elmebeteg, indulatvezérelt, vakhitű, vezérhiányos barom! Én libibolsi vagyok, de nem az ÉN időmet várom, hanem az országét! Azt a kort, amikor kurvára mindegy lesz nekem, hogy jobb vagy bal orientációjú épp a kormány, mert az ország általános jóléte szempontjából, bizonyos felsőbbrendű közös minimumok megléte miatt, egyszerűen csak működik, fejlődik az ország. Béna fasz volt az maszop-szadesz koalíció, de ha nem veszed észre, hogy ezeken sincs mit szeretni, csak gyűlölni, hogyha azok hazudtak reggel, délben este, akkor ezek hajnalban, reggel, délelőtt, délben, délután, este, éjjel...és egy kicsit alvás idejére abbahagyják, akkor veled kurva nagy baj van. Ne légy balos, ne légy libsi, ne szeresd meg az MSZP-t, csak legalább egy kicsit kedd már ráncolni a homlokodat Viktorékra, jó?
Neked tényleg nem tűnt fel, hogy nem ez a színigazgatói csere a "rugózás" egyetlen tárgya? Hogy nem ez a legfontosabb esemény? Rávilágítsak a hézagos és szelektív emlékezetedre?
Egyszerűen elkeserítő a ti szellemi nívótok. Ez már rég nem politikai, hanem intellektuális kérdés, kategória. Azon örvendezni, hogy hurrá, a Vityáék kormányoznak, és ez milyen fasza! Bújj már ki a biciklibelsőből, baszki. És az, hogy nincs ballib kormány, nem a baloldal és a liberalizmus bukása, te dióagy! Nézz már körül, hogy Európa összes jól működő, élhető államában, stabilan megvan a 20%-os baloldali képviselet, még akkor is, ha épp nem ők vannak kormányon. (Merkel koalíciójában alig vannak kevesebben, mint a jobboldal) Ezek az országok épp attól működnek, hogy az alapvető, és nem eleve szélsőséges társadalmi igények nagyjából egyensúlyban képviselve vannak a mindenkori parlamentben, és egyik nem a másik ellensége. És ezen országokban az ún. jobboldali pártok is liberálisabb politikát követnek, mint amit Ti valaha el tudtok ide képzelni. Ráadásul, alapvetően a liberalizmus az, ami miatt itt, INTERNETEN például, tudod nyugodtan belefosni a híg "gondolataidat" a ventilátorba. Az emberiség összes fontos fejlődési lépcsője valamiféle liberalizálódási folyamat eredménye. Valami dogmatikus, valami merev, valami erőszakos alóli kitörési, szabdulási vágy eredménye. A felvilágosodás, az ipari forradalom, de még az is, hogy lehetsz akár jobboldali is. Felőlem is. Csak ostoba, hülye, vakhitű, beszűkült, vezérimádó, stb ne legyél. Használd azt a kocsonyát a fejedben és légy mindig kicsit kritikus.

vénkujon 2011.10.09. 01:16:38

@Táskás Tóni: ...jah. a vezér farpofái nagyon erősen tartják a kán arcát.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2011.10.09. 01:29:30

Legalább a tájékozódás minimumát (értsd: wikipédia) tanúsíthatta volna a tisztelt nyalonc úr, amikor ilyet ír le:

"Aczél György személyes jelentéstevője"

Ezzel szemben ez áll:

"1956 után fél évre internálták, majd beszervezték III/III-as ügynöknek. A kilencvenes évek elején az elsők között tárta a nyilvánosság elé ügynökmúltját. Állítása szerint a beszervezési nyilatkozatot az internálás során, kényszer hatására írta alá, és soha nem írt jelentést. Az átvilágítások eredményei és a levéltárakban fellelhető dokumentumok szerint az együttműködés teljes hiánya miatt alkalmatlannak nyilvánították."

Az "állítólag" mondatokra meg majd akkor lesz érdemes egyáltalán reagálni, amikor a szerző kihúzta a nyelvét a böszme seggéből. Nem gondoltam volna, hogy egyszer odáig fogunk jutni, hogy nekem kell bármit is leírnom a Magyar Igazság és Élettársa manifesztálódásának védelmében.

Merketon 2011.10.09. 01:36:44

@high up!:

Áruld már el te baromarcú tetvedék seggfej, hogy "Vidnyánszky Attila, a 2008-ban alakult, jobboldali színházdirektorokat egyesítő Magyar Teátrumi Társaság elnöke" hogy az anyád picsájába sorolható be a "bolsi-libsik" közé?

Csakmert Ő konkrétan ezt nyilatkozta Magyar Hírlapnak: "egy normális anyagi helyzetben lévő, izgalmas darabokkal működő színházat dúlnak így szét"

Aztán erre is varjál már gombot féregnyúlványám:

"Dörner kinevezését az Aradi Kamaraszínház is kommentálta, amelyet a színész megnevez pályázatában. “Folyamatos munkakapcsolatot kivánok kialakítani a Tapasztó Ernő által vezetett Aradi Magyar Kamaraszínházzal” – írja Dörner pályázatában, nem pontosan említve a színház nevét. A színház honlapján [4] Nótáros Lajos művészeti tanácsadó azonban így fogalmaz: "Dörner György nem egyeztetett velünk, az Aradi Kamaraszínház semmiféle kapcsolatban nem áll vele, éppen ezért a pályázó idézett megfogalmazása számunkra értelmezhetetlen."

"„Dörner pályázata nem csak politikailag bornírt – emellett semmit sem mond a jelenlegi Új Színház működéséről, lényegében fogalma sincs, hogyan működik az intézmény, amelyre igényt tart” – nyilatkozta a színházi portálnak a rendező (Ascher Tamás), aki szerint a két beadott pályamunka közti különbséget jól mutatja, hogy mindkét pályázatban szerepel Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezetőjének neve, de amíg Márta István egy aláírt szándéknyilatkozatot mellékelt a rendezőtől, addig ugyanezt a művészt Dörner Bocsárdi Miklósként mutatja be, és csak úgy általában számít rá. Ascher szerint Bocsárdi elmondta, hogy Dörner még csak meg sem kereste, csak beblöffölte a nevét."

Nesztek agyhalott nácik, ez a ti hősötök! Jobban hazudik mint gyurcsány, de a ti seggfejeteknek az is elég ha 3945258 leírja, hogy NEMZETI, tök mindegy, hogy egyébként ért-e bármihez is és még a többi NEMZETI se támogatja.

Ne inkább ő legyen az igazgató?
subba.blog.hu/2007/06/18/a_hazaszeretet_roham

JumboJet 2011.10.09. 02:02:59

@high up!: Figyelj, deep down! Nem pogromot, hanem programot végrehajtani sem tudnak. (Mentségükre legyen mondva, nem is volt program, amit végrehajthattak volna. :) )
Ti amnéziás idióták, szálljatok már le erről a 2006. okt 23-ról, mert nagyon szaros a téma - nektek is. Voltak túlkapások, törvénysértések - mint minden oszlatáskor, mindenütt a kultúrvilágban is. (Láttál már híradót pölö franciaországi oszlatásról? Karhatalmisták közé ugyanis mindig vegyülnek olyan emberek, akik azért vannak ott, hogy kicsit durvuljanak. Ez egy ilyen szakma.
VISZONT. Mi a faszért nem beszéltek soha a párszáz, röptükben gumimacikká változott kockakövektől érthetetlen módon megsérült rendőrökről? Nyilván a széljobbosokat is Gyurcsány vezérelte oda, hogy meghajigálják a rendőröket, nem? Aki nem volt teljesen hülye süket vagy vak, az pontosan tudhatta, mi lesz eleve, aki meg ott volt "békésen" hallhatta, merre kell elhagyni a terepet, (aki az Astoria felé ment, az arra AKART menni, és részese lenni a bulinak, hogy majd mártírkodhasson, meg dicsekedhessen a csajának, csak kicsit elszámolta magát, aztán sírás lett a vége. A Fidesz gyűlésen pedig képek tanúsága alapján legalább néhányan tudták mi van a Deákon, és, hogy feléjük tartanak. Ha a rendezők bemondják a megafonba amirő őket viszont tájékoztatták, bőven lett volna idejük elhúzni a Rákóczin, a Kossuth Lajoson, a Múzeum körúton a picsába. A Fidesz bazmeg a saját hülye rajongóit beáldozta! Aki pedig tudta, és mégis ott maradt, szintén befoghatja a pofáját. Ott maradok buliból, azt mikor kapok a pofámba, rinyálok a kamerába. A vezéretek meg elsőként hagyta el a terepet a páncélautójában. No Comment, marhák! Tudod, milyen az oszlatás? Bemondják kurva hangosan, hogy mindenki húzzon a piucsába erre meg erre, aki nem akar bajt. Ezek után a kommandós bácsik nem fognak leállni, egyenként kérdezősködni, hogy Te széljobbos kőhajító vagy békés tüntető vagy. Mellesleg, ha ott maradsz valahol, ahol olyanok dühöngenek akikkel kurvára nem értesz egyet, akkor a velük való szimpatzálásodról teszel tanúbizonyságot. Te békés tüntető , Te! Volt egy fasz, egyébként teljesen kuka kollégám, aki a székházostrom másnapján dicsekdve mutatta a fotóit bent a cégnél. A sunyi kis geci. Ha kérdi valaki, akkor ő csak békés tüntető, belül meg dörzsölte a kezét, hogy a sok széljobbos elvégzi azt a piszkos melót, amihez ő gyáva, de persze egyetért vele. Ez az üzenete annak, ha végignézel ilyesmit. És nem vagy jobb, sőt szarabb alak vagy annál, aki szétverte a székházat. Na ennyit a békés tüntetőkről Gerinctelen emlősök.

Kalmár 2011.10.09. 02:52:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mekkora köcsög vagy te féreg. El sem kezdem magyarázni. Csak szimplán rohadj meg.

Newpak 2011.10.09. 03:15:55

@Kalmár:

Persze, hogy nem kezded el, mert lófaszt se tudnál rá mondani. Személyeskedni tudsz csak, ez a védjegyetek. Amikor elfogy minden kamu ervetek, akkor már csak ez marad. Ennyit tudtok, ilyen az összes agymosott jobber. Már amennyi maradt, mert napról-napra kevesebben vagytok, minden nappal egyre többen ébrednek fel a kómából. Egyszer majd te is fel fogsz, ne aggódj, de bizony szar lesz. Nem kicsit, nagyon. De megéremled.

klacus 2011.10.09. 05:43:02

Ezek a balos szófordulatok

"nyílt antiszemitáknak és uszítóknak adott"

"átlépett egy határt"

"múlt század harmincas éveiben volt példa utoljára. Nyilasok.."

Ez csak az első pár mondat. Nem tűnt fel, hogy ezek már elkoptak és unalmasak. Mikor kap végre a fejéhez az, aki valódi változást akar? Te sem akarsz, azért nem mert képtelen vagy elszakadni a jól bevált és szarrá kopott szóvirágaidtól. Ugyanolyan hiteltelen vagy mint akit fikázol. Sajnos ez nekünk nem jelent jót... Ezért nincs igaz ellenzék, és ezért nem is lesz.

klacus 2011.10.09. 05:52:04

Szánalmas ami a pályázat körül történt. Igaziból a Dörner megkapta a csontját a "Hit-TV" -s megmondásaiért. A lényeg pedig nyilván az, hogy a Csurkát ne a Jobbik karjaiba zavarják.

A Csurka a gödröt most magának ássa, éppen egy kicsit kell majd meglökni, ha nem jól alakítja a politikai megnyilvánulásait. A Csurka elvtárs 1,5 -2 % nyi szavazót jelent, ezért kellett neki találni valami helyet. Azért örüljünk, hogy nem a Nemzetit kapta.. :-)
Elég egy simlizés,és valaki valahonnan előkotor egy HD-s felvételt négy kamera állásból, és már mehet is a sittre.

klacus 2011.10.09. 05:55:54

@adamis.ivan: Mond már meg nekem, hogy a focimeccsről hazafelé a busz miért is a Tv-től nem messze állt meg?

Kik is voltak, akik dobálóztak? Hányan voltak? Ha az első 10-20 percben a Tv-nél a karhatalom szakszerűen lép fel, az egészből nem lett volna semmi. Azt a maroknyi idiótát kellett volna kiemelni.

klacus 2011.10.09. 06:10:30

@adamis.ivan: Nézd a felháborodásod jogos.

Azt azonban vedd figyelembe, hogy itt ebben az országban nem megyünk soha semmire, amíg valaki frankón meg nem tudja mondani mi legyen. A 2/3 -al módosítható törvények pont arra voltak jók, hogy a mindenkori vezetés kit tudjon bújni az igazi döntések alól. Nagyon remélem, hogy ez gyökeresen megváltozik, ahogy azt is nagyon remélem, hogy az általad felvázolt irányítást megérem.

A probléma nem feltétlen az amit Viktorék csinálnak, hanem ahogy csinálják. Bár nyilvánvaló tény, hogy a rögtönzést sokkal könnyebb agresszív kommunikációval eladni.

Az út tökéletesen emlékeztet a Gyurcsány-féle koncepcióhiányra 2005 -ből.

Valószínűleg sokat nézték a Ford Fairlane kalandjait.
koncepció:
"Ha nincs pénz a drogra, csinálj egy rock a drog ellen koncertet."

Az akkori 100 lépés agyament számai, és sajátos lóugrásai teljes mértékben emlékeztet a mi Viktorunk országmentő tervére. Csak amíg a Ferink azt hangsúlyozta, hogy tud számolni, addig Viktorunk az erejével dominál.

Valószínű egyik sem igazabb a másiknál!
Ezt Ferink megmutatta, a 2066-os költségvetési hiánynál, Viktorunk nagy égése 2012-13 ban várható.

A gond az, hogy ezeket az urakat, és az akcióterveiket egyaránt nekünk kell kifizetni.

JumboJet 2011.10.09. 06:41:25

@klacus: Kicsit kómába eső félben vagyok, de alapvető nézetkülönbséget nem látok köztünk. Most csak ennyire futja.

Az előzőre csak röviden. Nyilván nem tudok minden kérdésedre válaszolni. A székházostrom óriási blama volt a rendőrségnek, és valóban, ott viszonylag kevés embert kellet volna hatástalanítani. De ode odáig nem merészkednék összeesküvés elméletben, hogy azt is a Gyurcsány rendezte meg. (Idáig még Morvai krisztina sem jutott.)
Nekem hihető, hogy egyszerűen felkészületlenek voltak leblokkoltak következetes parancsok híján.
A 23-a más dolog. Széljobberek dobálóztak, sacc, párszázan, talán félezren. Hidd el, ennyi agresszív indulatos hajigáló elég ahhoz, hogy elszabaduljon a pokol, és feladja a leckét a még mindig nem túlképzett, de a blama után nyilván valahogy bizonytani akaró osztagoknak. DE továbbra is fenntertom. Aki a nem a Fidesz rendezvényen volt, megkapta a lehetőséget az elhúzásra jó irányba. A Fidesz rendezvényen a szervezők pedig biztosan tudták, mi folyik a Deákon, és az efléjük halad. Néhányan a résztvevők közül is tudták, erre fotók vannak. Ha Fidesz szervezők időben bemondják, hogy gáz van, menjetek gyorsan, simán mehettek volna, hisz abba az irányba 3 főútvonal is a rendelkezésre állt. És 3/4 óra alatt érkeztek az Astoriához a rendőrök a széljobbereket részben követve, mert azok attörtek a nyilván béna sorfalon. Nem az indokolatlan fellépéseket vitatom. Mindössze azt állítom, hogy a dolgok idáig fajulásában a Fidesz szervezősége és a tábora is vastagon benne van. És így, végülis sokan maguknak köszönhetik a sbeket meg a sírást, részben pediga saját táborukat indokolatlanul tették ki veszélynek. Vagy direkt. Vagy jóindulattal, nem mérték fel a helyzetet, és akkor súlyos balfaszságból. Mindenestre vizsgálnám a másik oldal felelősségét is. Azt viszont kizártnak ntartom, hogy központi, Gyurcsányi utasítás vezetett ide. Mondom, idáig még morvaiék sem merészkedtek. A karhatalmak belső működéséről meg már írtam. Nagyon jó szervezés mellet is esnek indokolatlan áldozatok. Jóéjt/reggelt.

klacus 2011.10.09. 07:05:25

@adamis.ivan:Jó reggelt.

"Azt viszont kizártnak tartom, hogy központi, Gyurcsányi utasítás vezetett ide."

Hát azt én sem írtam. A rendőrség dolga lett volna a rend teremtés. Volt akkoriban elég kordon a városban, oda a jelek szerint nem jutott.

De ez már történelem, a gyerekeink talán megtudják majd mi az igazság.. :-)

igazi Lencsés István (törölt) 2011.10.09. 07:14:57

@Kara kán: Ha már évtizedekre visszanyúlunk, akkor 600 ezer zsidóval és 200 ezer a rossz oldalon meghalt katonával hány színházat lehetne megtölteni? Az MNO-n, az akol melegben nem érzed jól magad?

Fell Bandi 2011.10.09. 07:38:23

@stevekoti: már hogyne nyerte volna meg Dörner pályázatot! A nyertes az,akit győztesnek hirdetnek ki. Az senkit nem érdekel, hogy ki vezet a F1-ben 3 körrel a vége előtt, az nyer, akinek a zászlót lengetik a célban.

Fell Bandi 2011.10.09. 07:39:44

Dörner György lett az Új Színház új vezetője. Intendánsa pedig Csurka István. Ennyi a hír. S minden ezután a hír után kezdődik. Ahogy várható volt, a liberális és szocialista értelmiség kapára-kaszára kapott. „Botrány”, „megdöbbentő” – sorjáznak a jelzők, az ítéletek.

Minden ítélet készen áll, azelőtt, hogy Dörner vagy Csurka bármit is csinált volna.

Dörner az ország egyik legjobb színésze. Jó mindenben, amiben feltűnik. Jó színházban, jó filmben, jó szinkronban, vannak amerikai sztárok, akik kizárólag az ő hangján szólhatnak hozzánk hosszú-hosszú évek óta.

Csurka az ország egyik legjobb drámaírója és dramaturgja.

Nem tagadják, mert nem tagadhatják ezt még legádázabb ellenfelei sem. Amit Csurka letett a magyar irodalom asztalára, sokszorosan felülmúlja sok-sok ma ünnepelt, agyonsztárolt, minden nyelvre lefordított „zseni” életművét.

Azért van ez így, mert nem a mű dönti el, hogy mi lesz a sorsa, és végképp nem a közönség.

Alkotónak s művének sorsa ma egy szűk kör kezében van. Ők határozzák meg a sikert vagy sikertelenséget, a hírt és a hallgatást, a befutást és a partvonalra szorítottságot, a nemzetközi elismerést vagy a semmilyen elismerést.

Ehhez nincs szükség tehetségre, rátermettségre, aktuális mondanivalóra, régi vagy új érdemekre, és nincs szükség közönségre.

Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a megfelelő oldalon állj, feküdj, ébredj, tegyél-vegyél, szorgoskodjál, és ismerd az összes közhelyet, PC dumát, hülyeséget, amit ismerni kell.

Ha nincs mondanivalód a bennünket körülvevő világról és a valóságról, de elismered a két fő témát, amit el kell ismerni, senki sem ment meg a „sikertől”.

Hódolj és szolgálj őnekik – ez ma a siker titka.

Tagadd meg akit és amit meg kell tagadni – ez meg a másik titka.

Légy olyan, mint az amerikai szépségkirálynő: ha felteszik a kérdést, hogy mi a legfőbb vágyad, lábadjon könnybe a szemed, és rebegd azt, hogy „világbéke”… Akkor lesz belőled színházigazgató, ünnepelt költő vagy író, színészkirály, megmondóember, orákulum és prédikátor.

De ha nem világbéke, nem Auschwitz, nem a melegek jogai, nem a cigányok, s ha tetejébe még Kertész Ákos fájdalmát sem érted meg, nos, akkor alkalmatlan vagy mindenre.

Ha olyan atavisztikus ügyeid és gondjaid vannak, mint nemzeti múlt, nemzeti lét, magyar történelem, magyar fájdalom és szenvedés, az igazi Ady, Szabó Dezső, Németh László, Sinka István, Erdély – én Istenem, ne hagyj el! –, netán Wass Albert vagy Tormay Cécile, akkor véged.

Mert nincsen itt már is-is sem, csak csontos, szikár vagy-vagy.

És akik úgymond száműznék a politikát mindenhonnét, azok politikát csinálnak mindenből az égvilágon. Mert most habzó szájuk arról habzik, hogy Dörner és Csurka politikailag alkalmatlan a színház vezetésére, lévén kívül esnek az általuk felállított politikai normarendszeren és szalonképességen. „Politika”! – kiáltják rémületes dühvel, s politikai nemtetszésük okán átkozzák ki a még ki sem nevezetteket.

Na, hát én többek között ezért rühellem mindet, s vetem meg őket egyenként is, meg úgy együtt is. Ahogy vannak.

Dörnernek és Csurkának pedig szívből gratulálok, és sok-sok erőt, kitartást és sikert kívánok. Szükség lesz bizony mindegyikre. S ha megengedik, s hogy még jobban idegesítsem azokat, hadd köszöntsem őket Sinka Istvánnal:

Egyszer volt szép az anyám tánca,
mikor kendőjét gyepre hányta,
a Korhány vizénél, Pusztapándon,
s bokázó lába pásztortűznél,
öles apám örömére
szállt, mint illat a virágon.
De gyönyörű lábán víg figurát
eredő táncába ő se vitt,
csak mutatta ringó mozdulattal
halálba járó őseit.
Mert ugyanaz sírt fel a flótán,
hogy meghaltak azok ima nélkül,
nagy szakállal, akasztófán.

No, hát meghalni még meghalhatunk, de jelet legalább már hagytunk magunk után. Ettől olyan idegesek a törpék… Bayer Zsolt

Fletcher 2011.10.09. 07:41:04

Egészen hihetetlen és felháborító, hogy milyen kórus szólal meg, ha nem az eddigi körből választanak színházigazgatót.
Én pontosan tudom, mert részese voltam egy győztes pályázatnak. Nem annak akit a legfőbb ellenfelének tekintett a baloldal. Egy nevető harmadikként sikerült. Utána azonban kaptunk mindent, hogy "pooitikai döntés" született, meg minden.
Miért privilégiuma Bálintoknak, Szirteseknek, stb. hogy pesti színházakat vezessenek? Miért fáj, hogy valaki egy más, határozott értékrendet kíván bemutatni és megfogalmazni a színpadon? Miért kell elviselni, hogy közepesen vagy egyátalán nem tehetséges "színészek" sokasága uralja a színházakat és a magyar filmeket, mert része a klikknek?
Végre egy új színfolt. Végre egy új színház.

Fell Bandi 2011.10.09. 07:53:08

@Fletcher: azért nyüszítenek a sorstalanok, mert egy sorozat megszakadt, valami megváltozott. És ha ez sikeres lesz, lehet, hogy a tendencia a többi színházban - esetleg más helyeken is - folytatódik majd. De semmi baj, ez a világ rendje...

Chopinke 2011.10.09. 08:15:16

Hé srácok, ne zavarjon benneteket a pályázat szövege, sem a szakmai döntésben 6:2 arányban leszavazás, sem a megkeresésről nem tudó megkeresettek. Azok mind bolsilibsigyurcsányahibáselmútnyócév...

Fell Bandi 2011.10.09. 08:20:13

@Chopinke: nem is zavar, ezek titeket zavarnak. A kinevezés aláírva, az a 6:2 meg titeket sem zavart, amikor a KGB kém laborcot annak ellenére nevezték ki NBH főigazgatónak, hogy a bizottság ezt nem javasolta. További jó nyüszítést a törpéknek!

regress 2011.10.09. 08:22:04

@Fell Bandi: a dőner az egy jó kaja,de ki a faszom az a dörner?

nasal 2011.10.09. 08:56:17

Osztovitskám ha ekézel, néha menj el a színház nevű intézménybe, ne csak az RTL-t nézd.Dörnert meg nem elnyomták, hanem nem kellett, mert tehetségtelen.

nasal 2011.10.09. 08:59:50

@Fell Bandi: Egyszer te is eltűnsz majd a szemétdombon.

nasal 2011.10.09. 09:02:55

@Fell Bandi: Hiába harmadik, ha Eccleston(baromarcú Tarlós) csak neki lenget, akkor verseny sem kell. Biztosan jó pénzért fogadott erre Londonban...

high up! 2011.10.09. 09:39:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Teljesen rosszul tudod. 1994-98 között valszeg még Napkelte se volt, de ami tény, hogy Orbánt a Magyar Televízió szinte az egész ciklus alatt nem hívta meg adásba.
Erröl Orbán panaszkodott valamikor 1997-ben, hogy öt, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezérét, hogyan diszkriminálják a közszolgálati médiában.

1998-2002-ben Orbán még volt olyan naív (meg a tanácsadóitól megvezetve), hogy elhiggye, hogy neki mást, valami POLGÁRIT kell mutatni és nem pedig a komcsi ellenfelei módszereivel visszavágni.

2010-re azonban Orbánnál tisztában lett, hogy a komcsi-libsikkel csak komcsi-libsi módon lehet bánni. Orbán felismerte, hogy amit a másik oldal csinált vele, azt úgy hívják, hogy ha a politkában ki lehet valakit nyírni, akkor azt kicsinálják. Öt pedig 1992-töl csak kinyírni akarta a komcsi-libsi bagázs.

Szóval summa summarum, Orbán csak azt adja vissza, amit a komcsi-libsi oldaltól kapott 20 éven át, ráadásul ahogy elnézem, MINDENT visszaad.
Ti pedig nem hiszitek el, hogy ez a nap is eljöhetett.
Hát pechetek van.

nu pagagyí 2011.10.09. 09:41:21

@Fletcher: Az a baj, hogy nem adott be szakmai pályázatot. Valószínűleg nem is képes rá. Téged feltétlenül operáljon egyszer egy olyan orvos, aki azzal nyerte el a posztját, hogy új szemléletet akar bevinni a kórházba a szikékkel meg gézekkel hivalkodó orvosi fertő helyett.

nu pagagyí 2011.10.09. 09:54:14

@high up!: Szépen leírtad egy diktátor fejlődési regényét. Először demokratának gondolja magát és talán jót akar mindenkinek, de úgy érzi mellőzik. Aztán megharagszik az egész világra és már nem is akar jót. Most itt tartunk, eljutott arra fokra, hogy csak neki lehet igaza, kicsinyes gyűlölködés és primitív bosszúállás tölti ki napjait, már eszébe sem jut min is háborodott fel annak idején.

fülesboci 2011.10.09. 09:58:05

Patkány Gréczi: te nem irhatsz olyat "állitólag".

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.09. 10:03:15

"Nem lennék most Eperjes Károly helyében: vagy kiáll a régi csapat mellett, vagy beáll ezek közé."

Eperjes sajnos már régóta beállt "ezek" közé. Sőt valszeg az ő "bosszúja" is ez a kinevezés. Most már a fideszen belül dúl a háború a koncokért.

high up! 2011.10.09. 10:05:14

@adamis.ivan:

Hogy tudsz te ennyi kevés ésszel ennyi sok marhaságot összeírni? Ott se voltál az Astóriánál, de nyomod a szöveget, hogy hány másodperc alatt lehet az egész területet kiüríteni.
A te gyurcsányista bohócagyaddal, nyilván számításba se veszel olyan tényezöket, hogy

1. a gyurtcsányi pribékeknek kötelességük lett volna a radikálosokat (amelyeket a beépített emberek mozgattak) olyan irányba terelni, ami a legkevésbé veszélyes az emberekre és a közbiztonságra. Minden irányba terelhették volna öket, csak éppenséggel nem rá egy másik rendezényre, a tömegre. Ehelyett megszegték az elemi szabályokat - tudjuk hogy tudatosan. Ehelyett a pogromista Görényi banda olyan útvonalat választott, ahol a legnagyobb kárt tudja okozni az emberekben.

2. A rendöröknek éppenséggel a Fidesz nagygyülést kellett volna kordonba sorakozva védeniük egészen addig, amíg midnenki biztonságban elhagyta volna a helyszínt. Nekik kellett volna arról gondoskodniuk, hogy megvédik a rendezvényt és az ünneplöket! Na mogyórónyi agyúkám, vajon miért nem történt ez meg?

3. Mit gondolsz pogromista adamista, egy tízezres rendezvényröl milyen gyorsan lehet eltávozni az öregeknek, családoknak, mozgás problémásoknak, meg úgy általában tízezreknek, akik nem tudják hogy most mi is van, meg merre menjenek? Talán Görényi megüzente a BKV-nak, hogy azonnal küldjenek felmentö metrókat meg buszokat az Astóriához, mert az ünneplöket 10 perc alatt ki kell üríteni a terepröl?

Szóval hülye vagy mint egy zokni, de ennél is nagyobb probléma, hogy te betegesen hülye vagy. Na ez nem is csoda, ha valaki a komcsi-libsi oldalról meríti a szocializáltságát, akkor rendre megbomlik az agya.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.09. 10:10:34

"komcsi-libsikkel csak komcsi-libsi módon lehet bánn"

Ezzel az a bajom, hogy akiket te "komcsi-libsiknek" hívsz demokrata módon próbáltak viselkedni. Ellentétben Ovival, aki soha nem volt demokrata. Már akkor sem, amikor párttársaival leszámolt. Tipikus bolsevik tempó.

Vajon hány kurrupciós botrány robbant ki Ovi uraralkodása alatt? Egy. Amikor a kisgazdákkal le kellett számolni. A maszop alatt ott volt a Tocsik ügy, amibe Hornék bele is buktak. No és a locsolócső balhé (Zu-slag) is Gyurcsány alatt pattant ki. Szóval ez alapvető különbség. Ovi Putyinuzmust akar nálunk bevezetni. Remélem nem fog neki sikerülni. Bár jelentős sansza van, mert a polgárság sajnos nagyon gyenge nálunk.

Times New Roman 2011.10.09. 10:23:48

hihi, "pályázat"... ez nem olyan, mint az állásra való jelentkezéshez csatolt motivációs levél, amit meg lehet tanulni írni???!!! igaz, hogy kurvára nem türközi a valódi szándékokat, terveket és képességeket, de a lényeg, hogy megtanulható a pályázat formájában megtestesülő, profi szinten való hazudozás.. majd éppen a pályázat fogja eldönteni az alkalmasságot...

high up! 2011.10.09. 10:30:20

@adamis.ivan:

szerencsétlenkém, neked lövésed sincs se az értékrendhez, se az arányokhoz.

Ne gyere itt az európai baloldallal, mert azok nem a retkes komcsikból lettek átfestve baloldalivá, hanem egész életükben szocdzsmek voltak, tisztelték mind a hazájukat, mind az embertársaikat. A magyar baloldal (komcsik-libsik) a marcista-leninista tanok régi vérkomcsijai, AVH-sai és utánpótlásai, akik mindent utálnak, amire nem tudják kiterjeszteni a hatalmukat.

Ne jajong, ez a bünbanda 2-6 éven belül úgyis ki fog halni, mert az öreg komcsik fogynak rendesen, a fiatalokból meg már nem jön az agyhalott utánpótlás. Már csak a családi utánpótlásból tudnak merítkezni a komcsik.

És ne élj hamis reményben: Orbánék költségvetési faszkodásait és tévútját rendre kritizálom. De ezen kívül nagyon tetszik ahogy Orbán próbálja visszavezetni az országot a történelmi és nemzeti értékekhez, már csak azért is, mert erre 80%-os igény van a társadalomban. Tetszik tudni ezek azok az értéket, amelyeket a bolsik és libsik tudatosan pusztítottak el Mo-on.
Ilyet pl egy nyugati baloldal sose csinált, de te ezzel valahogy nem akarsz villogni amikor összehasonlítasz!

Ebbe az országteremtési munkába meg beletartozik, hogy akik szétverték a nemzeti értékeket, a nemzeti ünnepeken szétverték a polgárokat, meg szétverték és szétlopták maguknak a gazdaságot, azok most repülnek és elszámoltatás alákerülnek.

Arról meg ugye nem tehetünk mi normálisak, hogy nem hisztizünk automatikusan csak azért, mert Orbán létezik vagy mert csinál apró hibákat. Csak az érdemi hibáit kritizáljuk. Ezt ti úgy hívjátok, hogy benyaltunk. Mi meg titeket úgy hívunk, hogy belebetedett már a ti agyatok gyógyíthatatlanul az Orbán-fóbiába.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 10:30:52

@Fell Bandi: Nézd meg az F-1-et (pont ma van Suzuka), a zászlót annak lengetik, MiNDIG ANNAK LENGETIK aki előszőr fejezi be az utolsó kört, és nem annak, aki hatodikként.

Ezt az idei hátralevő futamokon megfigyelheted.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 10:32:46

@Fell Bandi:

"nem a mű dönti el, hogy mi lesz a sorsa, és végképp nem a közönség."

Ezen most nem röhögök. Ezt elteszem a hosszú téli estékre.

-- dr kotász -- (törölt) 2011.10.09. 10:34:17

A kinevezés egyelőre úgy tűnik, hogy teljesen jogszerű. Ha szerintetek mégse, akkor tegyetek feljelentést!

Az, hogy nem tetszik, az más kérdés. Ez esetben tessenek a választásokon megfelelő felhatalmazást szerezni, majd ennek birtokában olyan embereket odatenni, akik szerintetek megfelelők erre a posztra.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 10:34:40

@Fell Bandi:

"Ők határozzák meg a sikert vagy sikertelenséget, a hírt és a hallgatást,"

Erről a nemzeti hírgyár jutott az eszembe.

high up! 2011.10.09. 10:40:14

@nu pagagyí:

Ne hazudj eftárs, nem azt írtam, hogy Orbán diktátor lett, hanem azt, hogy csak azt adja vissza amit ellenfeleitöl kapott. Tetszik fogni?

És ellentétben a komcsi-libsi bagázzsal, ö marad a jogállamiság keretein belül.
Ráadásul azt se fogjátok agyilag, hogy ha itt valóban diktatúra lenne, akkor kúrtcsány és a komcsi-libsi bagázs már rég a téglafal mögött lenne.
Ehelyett a nép csak azt látja, hogy túl sok itt a demokrácia és kormány tétlenség, mert a gyúrtcsányiék bandája még mindig szabadlábon táncolgat.

Trejo 2011.10.09. 10:46:50

@high up!: Te egy igazi nemzeti bőrbe bújt kommunista vagy!
Hányszor piszkítottad össze a gatyádat az élvezettől miközben az "elvtársaidat" gumibotozták az Astoriánál?

high up! 2011.10.09. 10:48:48

@adamis.ivan:

És egy infó: eddig 160 millió forintot fizettek ki a gyúrtcsótány pogrom áldozatainak kártérítésként. Plusz az ujjtörö Vágó László börtönbe magy-

Tetszik tudni, mindehhez meg JOGALAP kell. Ennyit a te nagyokos eszedhez, hogy mi is történt 2006 október 23-án.

Kevesebb maszop/szdsz = több emberi jog.

Arra meg várj, hogy a te világod eljön. Azt éppen most küldte a nép 20 év után a süllyesztöbe. Te is tudod, hogy sose tudtok majd visszamászni.

Javaslom, hogy ne betegítsd magad tovább azzal a gondolattal, hogy eltakarítsd a társadalom 80%-át az országból, ehelyett járj el dolgozni, fizesd be az adót, aztán élj boldogan a magad határain belül.

high up! 2011.10.09. 10:49:46

@Trejo:

Mi van, az ápolód egyedül hagyott pár percre?

nu pagagyí 2011.10.09. 10:51:46

@high up!: Annyira jogállami, hogy saját maga alkotja a jogot. Akár csak Rákosi elvtárs, a nép érdekében. Biztosan ő is meglepődött 56-ban.

nasal 2011.10.09. 10:51:55

@osztovits: Te biztosan nem jártál még színházban, maximum színház presszóban.

nasal 2011.10.09. 10:53:19

@high up!: Közvélemény kutatást végeztél?

nu pagagyí 2011.10.09. 10:55:28

@-- dr kotász --: Amennyiben a szakma véleménye figyelmen kívül hagyható, valóban jogszerű. Végülis egy buszvezető is eldöntheti merre kanyarodik, akár szembe is mehet a forgalommal. Az is jogszerű, bár nem célszerű.

Trejo 2011.10.09. 10:55:33

@high up!: Ez felettébb frappáns válasz volt te gyurcsányista pribék, de a kérdésre nem válaszoltál.
Hányszor piszkítottad össze a gatyádat az élvezettől miközben az "elvtársaidat" gumibotozták az Astoriánál?
Ha erre a kérdésre nem tanított ki az ÁVH-s apád, Lenin fíú nagyapád, akkor nem kell válaszolni, te sztálinista fattyú!
Te nem vagy magyar.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 10:56:05

@high up!:

Szerintem még a húszon sem vagy túl, vagy nagyon mélyen alszol, vagy 1200+ÁFA felett kapsz kommentenként. Más indokot nem találok a korlátoltságodra.

"Teljesen rosszul tudod. 1994-98 között valszeg még Napkelte se volt, de ami tény, hogy Orbánt a Magyar Televízió szinte az egész ciklus alatt nem hívta meg adásba."
naptv.hu/naptv/naptv.news.page?nodeid=41
hu.wikipedia.org/wiki/Nap_TV
- Nem menni és nem hívni között van különbség. Nem kicsi.

Erröl Orbán panaszkodott valamikor 1997-ben, hogy öt, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezérét, hogyan diszkriminálják a közszolgálati médiában.
- A Wikipedia is komcsi? Netán libsi? Vagy csak szimplán hazudnak?
hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#Az_1994-es_v.C3.A1laszt.C3.A1s

"1998-2002-ben Orbán még volt olyan naív (meg a tanácsadóitól megvezetve), hogy elhiggye, hogy neki mást, valami POLGÁRIT kell mutatni és nem pedig a komcsi ellenfelei módszereivel visszavágni."
- A polgári dolgok: Ezüsthajó, Josip Tot, Kaya Ibrahim, .....

"2010-re azonban Orbánnál tisztában lett, hogy a komcsi-libsikkel csak komcsi-libsi módon lehet bánni."
- Te nagy magyar hazánkfia, ragozni tanuljál meg! Lehet, hogy még 15 sem vagy?

" Orbán felismerte, hogy amit a másik oldal csinált vele, azt úgy hívják, hogy ha a politkában ki lehet valakit nyírni, akkor azt kicsinálják."
- Ismét remekkel ragzol - sic!.

" Öt pedig 1992-töl csak kinyírni akarta a komcsi-libsi bagázs."
- Az, hogy 1992-ben fideszke viktorostul a libsi internacionálé tagja, nem fogja megfeküdni a gyomrodat? Akkoriban volt a "Térdre csuhások" is.
"2000 novemberében az Európai Néppárt tagja lett és egyidejűleg kilépett a Liberális Internacionáléból. 2000 decemberében az Európai Demokrata Unió tagjává vált."
"1988-tól az első szabad választásokig a magát „liberális, radikális és alternatív” erőként meghatározó generációs szövetség elképzeléseit olyan, a társadalmat megmozgató tüntetéseken ismertette, mint az épülő bős-nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás vagy az október 23-ai demonstráció, és állást foglalt a romániai falurombolás, vagy a kínai, Tienanmen téri események ellenében. Hármas önmeghatározása a jogállamiság, a parlamentáris demokrácia, a megvesztegethetetlen politikai stílus és a kulturális sokszínűség szabadságának képviseletét jelentette."

Szóval summa summarum, Orbán egy köpönyegforgató, demagóg. Hívei, ki mellette érvelnek, még nálad is komolytalanabbak és tényekkel még könyebben cáfolható érveket hoznak, bár érveket inkább nem hoznak.

"csak azt adja vissza, amit a komcsi-libsi oldaltól kapott 20 éven át,"
- Egy tény: A fidesz sosem felejt el semmit, de nem is tanul.

" ráadásul ahogy elnézem, MINDENT visszaad.
Ti pedig nem hiszitek el, hogy ez a nap is eljöhetett.
Hát pechetek van."
- Gondolod, hogy őneki senki nem fogja megadni a tartozást?

nasal 2011.10.09. 10:56:35

@-- dr kotász --: Olvasd el a pályázatot, mielőtt össze vissza beszélsz,- igaz neked úgyis mindegy. Egy idióta fasiszta zavaros rémálma ami abban van. Ha ez tatszik- akinek ez tetszik, mindenki az. Javaslok új nevet: Rémálom színház.

Wagem 2011.10.09. 10:57:47

Nem tetszik a váltás te kis fasz seggnyaló gréczy.A majom főnöködről meg nem drámát kéne írni,hanem börtönnaplót.De meg is lesz.Ha rajtatok múlna ti kertész..retek..zsidrák lenne a sziniigazgató.

nu pagagyí 2011.10.09. 10:58:34

@high up!: Megteremtették a jogalapot. Visszamenőleges hatállyal, szabad kővel hajigálni a rendőröket. Kár, hogy most már amikor igazán szükség lenne rá, már nem osztanak érte 160 milliót.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 10:59:14

@high up!: Előzőből kimaradt egy link:

naptv.hu/naptv/naptv.main.page

Közben felnéztem a fidesz.hu-ra is, hátha a párt szól valamit a saját történelméről. Címlapos írásban fikázzák az mszp-t. Tudod még a bajor CSU honlapján sem találsz olyan írást, ami a vetélytársra csak egy félmondatnyi negatív utalást tartalmazna, mert ott a saját programot illik hirdetni. Viszont legalább tudjuk már, mi a fidsz programja. Ez: 0

nu pagagyí 2011.10.09. 10:59:44

@wagem: Jelentkezz a Csurka-féle drámaíró versenyre! Ezt a hangot keresik.

Eklektos 2011.10.09. 11:00:17

A tököm tele van már az összes komcsizó, libsizó, zsidózó fasztarisznyával, szóval leírom így hátha felfogja végre az ostoba fejetek:

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

Továbbá Dörner kamuzott az aradi és a sepsiszentgyörgyi színhzák együttműködéséről is - gyk: HAZUDOTT REGGEL, DÉLBEN ÉS ESTE. Ezzel szemben a Sepsiszentgyörgyi színház a sepsiszentgyörgyi színház Márta Istvánnal már alá is írt. (gyk: Arad és Sepsiszentgyörgy Erdélyben vannak!)

Azt a kilenc igazgatót akik kiálltak ellene, már nem is említem, olvassatok ha tudtok:
index.hu/kultur/2011/10/08/nyilt_levelelben_tiltakoznak_a_fovarosi_szinhazigazgatok_dorner_kinevezese_miatt/

index.hu/kultur/2011/10/08/ascher_tamas_szerint_dorner_palyazata_csak_egy_bloff/

ELÉG VOLT MÁR A KOMCSIZÓS SZÖVEGEITEKBÓL! BESZLÉGESSETEK ERRŐL INKÁBB PALI BÁCSIKÁTOKKAL, KERÉNYIVEL, VAGY CSURKÁVAL!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:06:15

@high up!:

"A magyar baloldal (komcsik-libsik) a marcista-leninista tanok régi vérkomcsijai, "

Pozsgai, Szűrös, .....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:07:03

@high up!:
Ja igen! Gyurcsány 1989-ben menni idős is volt? Hogy lehetett ő akkor véresszájú komcsi-libsi?

Szvidrigajlov 2011.10.09. 11:07:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nézem a kommenteket és gondolkodom azon, hogy a "von" a nicknévben nem túl erős-e?

Hi

nu pagagyí 2011.10.09. 11:07:31

@Eklektos: Azt hiszed ezek tudják, ki az a Vidnyánszky?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:08:16

@-- dr kotász --:

" majd ennek birtokában olyan embereket odatenni, akik szerintetek megfelelők erre a posztra."

Az hogy valami jogszerű, attól még marhaság marad.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 11:10:27

@high up!:

"És ellentétben a komcsi-libsi bagázzsal, ö marad a jogállamiság keretein belül. "
- Visszamenőleges törvénykezés

"Ráadásul azt se fogjátok agyilag, hogy ha itt valóban diktatúra lenne, akkor kúrtcsány és a komcsi-libsi bagázs már rég a téglafal mögött lenne."
- Elég szorgalmasan dolgoznak rjta, de eddig csak a szorgalmat látjuk. Lehet nem is marad csak a szorgalom?

Eklektos 2011.10.09. 11:15:20

@nu pagagyí:

Sose késő tanulni. Még ezeknek az agyhalottaknak se.

safranek 2011.10.09. 11:30:14

Kétféle marketing stratégia van.
Egy. Jó terméket (színházat) csinálsz és azt adod el. Azok akiknek tetszik a programod meg fogják venni.

Kettő. Valami ideológiát találsz és azzal adod el a nem feltétlenül minőségi termékedet. ekkor azok, akik vallják/tetszik nekik a kiválasztott ideológiát, megveszik. Függetlenül a minőségétől. Ilyen pl a Nemzeti rock, amit középszerű vagy rossza bandák játszanak, de a közönség megveszi, mert NEMZETI.

Szóval ez lesz az Új Színházzal is. Lesz egy stabil közönsége, akik AZÉRT járnak oda, mert ez NEMZETI. Mindegy , hogy milyen a darab. Nemzeti szinű plakátra nyomtatva, bocskaiban előadva....

high up! 2011.10.09. 11:52:04

@nu pagagyí:

2/3-ados többség alkotja az Alkotmányt bocikám, ezt írta elö a törvébyt és ezt tartják be. Megint beégtél a bégetéseddel.

charlie sheen 2011.10.09. 11:55:46

@adamis.ivan: orbánék egyszerűen vágóhídra vitték azt a sok szerencsétlent. Ennyi.

high up! 2011.10.09. 11:56:57

@nasal:

butuska, a közvéleménykutatást nem én csinálom, én csak elolvasom. Ha lenne eszed, te is elolvasnád öket, aztán képben lennél, hogy mi is az a 80%-os jobboldali többség.

high up! 2011.10.09. 12:02:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, de hogy nektek boci-libsiknek az értelmi színvonalatok az 5 éves gyerekét se éri el, az is biztos. Még ma se értitek, hogy a tények ellen nem kell harcolni, különösen nem egy életen át, hanem levonni a konzekvenciákat és mást csinálni.
Orbán minden fassága ellenére pont abból él meg még ma is vígan 50-65%-on, hogy áz ellenoldal kivétel nélkül idótákbó áll, akik még mindig az 1900-as évek elején gyakorolt lenini permanens forradalom jegyében gondolják el a hatalomra jutást.
Nagyon ostobák vagytok, ez a blog is pont erröl szól.
A jobboldalnak viszont nagy örömöt okoztok, én is ezért olvaslak titeket.

Eklektos 2011.10.09. 12:11:58

@high up!:

SCHMIT - komcsi
KERÉNYI - komcsi
CSURKA - komcsi
MATOLCSY - komcsi
high up! - ostoba hülyegyerek, aki nem látja a fától az erdőt

egyébként pedig:
VIDNYÁNSZKY ATTILA, A JOBBOLDALI SZÍNHÁZDIREKTOROKAT EGYESÍTÓ MAGYAR TEÁTRUMI TÁRSASÁG ELNÖKE IS ELLENZI A KINEVEZÉST!!!!!

Na takarodj a picsába tanulni!

HVC 2011.10.09. 12:24:55

A kommenteket olvasva, mindig arra jutok, hogy lassan elkezdhetünk imádkozni, hogy a gonosz törpének ne sikerüljön polgárháborút kirobbantani. Mert olyan szinten enymásnak esünk, hogy ez lehet a vége. Csak egy "profi szervező" ármánykodása kell még hozzá...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 12:26:45

@high up!:
"Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, "
Köszönöm, hogy emberismeretem újabb eredményét nyíltan elismered.

Még ma se értitek, hogy a tények ellen nem kell harcolni, különösen nem egy életen át, hanem levonni a konzekvenciákat és mást csinálni.
- Ezt te nem igazán tudod még, de akiket imádsz, azok sem érték még fel.

"permanens forradalom jegyében gondolják el a hatalomra jutást."
- Fülkeforradalom
- Állandóan harcban állunk
- Folyamatosan háborút hirdetünk valami ellen
Ezek a lózungok túlmennek minden retorikai fogáson. Ezek a lózungok egy tudatlan fanatizált tömeg (olyanok mint te) állandó mozgósítását célozzák, és lám te is megjelensz a magad által emelt virtuális barikádon, és aki nem áll melléd, azt megdobálod üvegcserepekkel, becsmérled. Vedd észre, nincs szükség barikádra, azt te magad emeled.

A hatalomra jutásról és hatalomhoz való beteges ragaszkodásról:
Nem a Gyurcsány-hívők foglalták el az Erzsébet hidat 2010-ben, sem a Horn fanatikusok 1998-ban.
Se Horn, se Meggyesi, Se Gyurcsány nem mondta azt, hogy a választás eredményét nem ismerik el. Sose mondták azt a regnáló kormányra, hogy ilyen-olyan módon hatalmat szereztek.
orbán viktor akkori kijelentéséért egy kultúrált demokratikus országban letöltendő börtönbüntetést kapott volna a demokratikus jogrend ellen intézett felforgató tevékenységért.
Demokratikus választások vannak, voltak, és remélem lesznek. És jelenleg a regnáló társaság is demokratikus választás útján kapott felhatalmazást az ország vezetésére. Bár ebben a vitában kimutattátok, hogy a választási eredmények fényében Sólyom László akár Az MSZP-nek, akár az LMP-nek is adhatott volna kormányalakítási megbízást, elvégre nem a szavazás számít.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 12:27:47

@HVC:
Miért esnénk egymásnak? Legalább is az ország egyik fele nem fog a másiknak esni. De ezt csak az egyik feléről merem kijelenteni.

HVC 2011.10.09. 12:35:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ebben sajnos nem értek egyet. A nép nyugodtabb fele végső elkeseredésében fog fegyvert fogni. Még pedig azért, mert őket nem fogja boldoggá tenni a Nagy Nemzet Pátosz, mikor 350+ Ft egy euró, 500Ft a benzin és botrányosan rosszabbul él, mint "azelőtt". És az ország másik agresszívebb fele pedig már csak önhittségből sem fogja beismerni, hogy egy olyan pályára állt az ország ami valami nagyon-nagy mélységben fejeződik be...
Na ezért.

HVC 2011.10.09. 12:37:06

Orbán legnagyobb műve, a libsibolsi vírus létrehozása, amivel emberek millióit sikerült beoltani. (Mellékhatásként a gondolkodás kiesése jelentkezik.)

high up! 2011.10.09. 12:39:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

te, nekem nem arra kell link, hogy Orbánt tényleg nem hívták az MTV-be 1994-98 között, mert ezt tudom, hanem arra, hogy igen, meg hányszor. Így megint csak engem igazoltál a sok fáradozásoddal, köszönöm!

Ez a Napkelte weboldal meg maga a gyönyör, azzal a halom komcsi-libsi névvel. És még azt is odahazudják, hogy micsoda kiegyensúlyozott bagázs ök. Vaker, még a Lenin-mauzóleum is elszégyellné magát ekkora komcsi-sürüség mellett, mint ami a Napkelte stábja!

Ami meg a mindennapi rájszolásodat illeti:
1. A maszop bármelyik napján többet csalt lopott, mint a te párszavas makogásod Ezüsthajóról meg kayaibrahimról. Én azt se tudom, hogy ezek mik voltak, csak azt, hogy bírósági ítélet sehol, na meg hogy a komcsi libsi gagázs 13 ezer milliárdos hiányt csinált, ezen kívül minden ciklusukban államcsödöt jelentettek. És ez számit, mert ez bizonyíték és ennek súlyos következményei vannak.
Mondom én, hogy a ti szellemi színvonalatok még az 5 éves gyerekét se éri el, mert az már tudja rendezni magában az arányokat. Ezért buktok rendre a választásokon.

2. Ha ti, a pöttöm agyatokkal köpönyeg forgatónak hívjátok azt, ha valaki egyik demokratikus vonal helyett átáll egy másik demokratikus vonalra (amelyiknek meg ráadásul akkor éppen még 10%-os támogatottsága sem volt, bruhaha nagyeszüek!), akkor minek hívjuk:

a) a komcsikat, akik a marcizmusukról átforgatták magukat reformkomcsivá, majd a reform komcsi lényüket áforgatták liberalizált bolsivá, majd a liberalizált bolsi lényüket akarják nemzetivé forgatni (Trianon megszavazása, jaj ti szerencsétlen hívök, nagyon szenvedhettetek!!)

b) a szadeszt, amely átforgatja magát a komcsik ellenzékéböl a komcsik leghübb támogatójává? Tudod a Vásárhelyi sztori: faisztából komcsi lett, majd abból libsi. Na ezek vagytok ki, az igazi köpönyegforgatók, a megélhetési toprongyok.

Úgyhogy vonjuk le a következtetést, hogy nektek ESZETEK NINCS ahhoz, hogy felmérjétek, hogy ti kik vagytok, mivé lettetek és hogy a nem létezö értékrendeteket, illetve a magasfokú tudat zavarodottágotokat a nép miként értékeli.
Itt rájszoltok a 10-20 évvel ezelött még müködött jelszavaitokra (kayaibrahim, liberális Orbán), s azt se veszitek észre, hogy már akkor is avasak voltatok. Akkor még az volt a szerencsétek, hogy megörököltétek a kommunizmus birka népét, akiket lehetett irányítanotok, hogy mit gondoljanak. Erre hittétek azt, hogy mögöttetek tömegek állnak. hahaha!

Csak hogy ezeknek az idöknek vége, ti meg nem meritek bevallani magatoknak. Sebaj, mint írtam, nektek 2-6 éven belül végetek, mert a ti agyhalott öreg munkásör célközönségetek nagyon fogy, illetve a fiatalokból csak a családi utánpótlás jön.
2014 után a komcsi gyerekek meg unokák kivágják az öreg komcsi lendvaiékat, puchékat, majd egymásnak feszülnek a pozíciók lenyúlásáért. Aztán a nép meg kiseggeli öket még a közvéleménykutatási eredményekböl is. Aztán konyec koomcsik, a családi vállalkozás kihalt.

high up! 2011.10.09. 12:42:26

@Szvidrigajlov:

Az is lehetne a nickje, hogy Drazsé Frici vagyok von Nyóckerületböl, de az nem lenne ilyen hatásos.

HVC 2011.10.09. 12:45:10

Ezekről beszéltem, lásd feljebb.

Olyan szinten írnak... tippem sincs, hogyan lehetne ilyen emberekkel kultúrált hangnemben, érvekkel vitázni.

high up! 2011.10.09. 12:46:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem beteges hazudozó, nem ezt irtam, hanem azt, hogy

"Hát lehet, hogy én nem vagyok túl a 20-on, de hogy nektek boci-libsiknek az értelmi színvonalatok az 5 éves gyerekét se éri el, az is biztos. "

Tetszik fogni agyilag, vagy küldjek egy kiseítö iskolai gyógypedagógust a hétvégére, aztán hétföre már meg is értetted a mondatot?

high up! 2011.10.09. 12:51:18

@HVC:

Egy betegesen hazudozó és az országot rendre államcsödbe vezetö gépezet egyik irányító tagjának a blogjában te milyen kultúrált vitára vágysz?
Vagy lehet, hogy te nem értesz semmit ennek a blog gyártásának a lényegéböl?

HVC 2011.10.09. 12:51:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látom magam előtt a Nép Szent Vezérét, amint kiáll és oltja a tömegeket "Barátaim, azok ellen a hazaárulók ellen kell most fellépnünk akik semmibe veszik a nemzeti értékeket ...bla, bla, bla... és a kommunizmust akarják újra bevezetni."

Kb. ilyen lesz viktor toborzó beszéde.

HVC 2011.10.09. 12:55:24

@high up!: Nézd barátom, értem én, hogy nem szimpatikus neked Gy. F. Ez nem baj. Azt sem mondom, hogy nem "hazudozott". Ha vannak megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok, remélem bemutatják őket. Amíg ezt meg nem teszik, addig azonban koncepciós pernek. tűnik a dolog. Mindenesetre az O. V. berendezkedés világszerte aggodalmat eredményezett már eddig is. MOST a legnagyobb az államcsőd kockázata, nem Gy. F. idején.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 13:05:16

@high up!:
"te, nekem nem arra kell link, hogy Orbánt tényleg nem hívták az MTV-be 1994-98 között,"
- Arra kaptál linket, mi az a NapTV, és mióta létezik.

"Ez a Napkelte weboldal meg maga a gyönyör ... ekkora komcsi-sürüség mellett, mint ami a Napkelte stábja!"
- Egy érvet nem mondtál a Nap-Kelte kiegyensúlyozatlanságára. De ha már komcsi-sűrüség:
www.youtube.com/watch?v=-9qEuSKxpKE

"Ami meg a mindennapi rájszolásodat illeti: "
Az én koromban az emberek jellemzően párkapcsolatban élnek, nincs szükségük onanizálásra. Pár év múlva érteni fogod.

"Ezüsthajóról meg kayaibrahimról. Én azt se tudom, hogy ezek mik voltak,"
- Ezért nem hibáztatlak, hisz akkor kb 9-10 éves lehettél, valószínűleg a Doom2 volt érdeklődésed középpontjában, a közélet még periferikusan sem érdekelt

" a komcsi libsi gagázs 13 ezer milliárdos hiányt csinált,"
- Guglizz utána az áthozat fogalmának, könyvelési összefüggésben.

" ezen kívül minden ciklusukban államcsödöt jelentettek."
- kósa és szíjjártó komcsik? Más nem jelentett itt eddig álamcsődöt. Még a szájára sem vette rajtuk és gazdájukon kívül senki ezeket a szavakat.

" És ez számit, mert ez bizonyíték"
- Igen, ez nagyon komoly bizonyíték, kár hogy Springfielden kívül ez egyik bíróságnak sem lenne elég még egy ebédszünet elrendelésére sem. Tudod Springfield az a város, ahol indenki sárga, van atomerőmű, és egy fekete va, Mo, akinek kocsmája van.

"és ennek súlyos következményei vannak."
- Kétharmadakarattya.

"Mondom én, hogy a ti szellemi színvonalatok még az 5 éves gyerekét se éri el,"
- Akkor a tied az ötnapos kutyakölykét sem. Erre ékes példa jelen érvelésed is.

A kettes pontod annyit érdemel mindössze, hogy el kell gondolkozni azon, mi a jobb?
Ha egy pártnak abszolút többsége van?
a egy kétharmados kormány végre tud hajtani reformokat, ugyanakkor van a kormányon belül egy ellensúly?
Az SZDSZ szerint a második volt a jó.

" 2-6 éven belül végetek, mert a ti agyhalott öreg munkásör célközönségetek nagyon fogy, illetve a fiatalokból csak a családi utánpótlás jön."
- Tévdsz. Egyre több embernek van hányingere többek között attól a stílustól, ahogy itt kommentelsz. Ők fokozatosan ábrándulnak ki.

Közvetlen környezetemben eddig kb 50 fő mondta azt, hogy tévedett, amikor a fideszre adta voksát.

Mellesleg az agyhalott munkásőrök a Thürmer Gyula féle Munkáspártban vannak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 13:08:58

@high up!:

" küldjek egy kiseítö iskolai gyógypedagógust a hétvégére, "

Küldhetsz, legalább megvitatom vele, hogy kényszer-gyógykezeltessünk, vagy ignoráljunk.

Egyenlőre az utóbbit választom. Nem túl szórakoztató dolog 17 éves takony kirohanásait olvasgatni, aki egy érvet nem fog fel. Apád-anyád helyett is bocsánatot kérek, amiért ilyen lettél. Ne add fel! Még lehet belőled rendes ember is.

HVC 2011.10.09. 14:12:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem tudom mi a rosszabb, az a húsz volt munkásőr, aki még ma is ugyanazt vallja, vagy, az aki aktív részese volt az átkosnak ma viszont a "Szent Jobb legfőbb hordozója"...

JumboJet 2011.10.09. 14:28:40

@high up!: Te veszett nagy barom vagy, komolyan. Az, hogy a Fidesz ügyeiből nem lett vádemelés, nem az ártatlanságukat bizonyítja, te idióta. Legalább egy mondatodban ne kerülj magaddal önellentmondásba. Libsizni meg bolsizni tudsz, miközben a Vezéredet úgy mentegeted, hogy azt írod "egyik demokratikus értékrendből átment egy másikba, mi ezzel a baj?" Az egyik demokratikus értékrend az ultraliberalizmus volt. Tehát akkor az mégis demokratikus? Akkor mit is libsizel? Én és még a legtöbben nem vagyunk ultrák, csak liberálisok.
Tehát. Orbán 3 év alatt ultraliberálisból átment népnemzetibe. 3 év alatt. Ezzel indított. EZ egy normális ember életébe értékalapon NEM fér bele. Arról van csak szó, te egysejtű, hogy betömték az MDF után maradt piaci rést. Tdatosan, számítón, nem pedig személyiségi evolúció eredményeképp. A komcsizásodról meg annyit, hogy mindjárt bemásolom neked ide az A4-es oldalt megtöltő Fidesz-komcsik listáját. Az első Orbán kormánynak több ex-MSZMP-s minisztere volt, mint az MSZP-nek. Nem beszélve a többi szekértolójától. Szerinted a 800 000 MSZMP-tag hol van? Aki politikus maradt, annak a fele beült az MSZP-be, a másik fele meg az MDF-be, onnan meg a Fideszbe. Legyen az MSZP a kommunista párt, akkor a Fidesz a kommunistázó kommunista párt. És ez most már a viselkedésükre is igaz. Pont, mint a Rákosi időkben. EG yennyire kibaszottul antikommunista pártban és környékén mint a Fidesz, egy komcsi is sok volna, nemhogy 220-25 csak az vezérkarban, és az ismertebbek közt. És ahozzád hasonló sok lánglelkű forradalmár hol a faszban volt 89 előtt? Barátom, élvezettel dagonyáztak Kádár rendszerben. És személyes tapasztalatok mondatják velem, hogy sokszor a legnagyobb komcsikból lettek a legnagyobb joboldaliak. A nagyanyám mér mert templomba járni 89 előtt is, a sok Orbán imádó fasz, meg mér csak 89 után kezdett el misére járni? Előbújt a sok gerinces nemzetiféltő keresztény mint giliszták az eső után. Te bontottad le a rendszert? Netán anyád, apád? Na ugye! Az összedőlt, de gazdaságilag, nem társadalmilag. Ha lett volna még lóvé rá, most Orbán és akkor fiatal csapata is már az MSZMP-KB-ban ülne. Amostani Orbánimádók, bár tagadják, de gyakorlatilag a Kádár rendszert kérik vissza, csak Orbántól. És nem tom, feltűnt-e , én a rád használt jelzők közt írok és érvelek is valamit, ellentétben veled. 3 féle ember van. 1. aki a tények előtt meghajol, mégha nem is szívesen, 2. akit rohadtul zavarnak tények, 3. akiket rohadtul nem zavarnak a tények. Na, Te a 3. kategória vagy. Egy görcsös, kényszeres gyűlöletgombóc. Én nem fasisztátlak, nem nyilasozlak, nem nácizlak, (te ellenben libi-bolsizol) én egyszerűen csak végtelenül szánalmas primitív hülyének tartalak. Pedig, képzeld, vannak jobboldali barátaim is. És képzeld, nem egynek kezd felnyílni a szeme, és bizonytalanodik el, ábrándul ki, ezt az abszurd ámokfutást látva. Ők nem menthetetlenek. Te, úgy fest az vagy. És GYF fan sem vagyok. És MSZP szimpatizáns sem. Na, puff, tehát, még ezzel sem vádolhatsz meg.

JumboJet 2011.10.09. 14:33:27

@charlie sheen: Jó lenne hinni, hogy ez így, ebben a formában nem igaz, mutatnak erre jelek, mint én is írtam. MIndenestre, ha már vizsgálódunk, errefelé is kellene, úgy igazságos.

JumboJet 2011.10.09. 14:41:05

@high up!: Ne ventilátorba fosni használd az internetet, elsősorban nem arra találták ki, hanem javslom, például, utánanézni dolgoknak. Például, hogy mit mond a Fidesz reggel és mit aznap este, hogy mit ígértek, és mi lett, meghogy a Fideszben és környékén, kikből kik lettek, aztán, ha van még mindig van képed egyoldalúan köpönyegforgatózni, hát lelked rajta. Te szelektív amnéziás tulok.

high up! 2011.10.09. 15:10:00

@adamis.ivan:

Majd ha te ezt az összehasonlítást ugyanígy elvégzed gyúrtcsánnyal és a maszoppal, azután gyre vissza ugatni az igényeiddel másokkal szemben. Addig meg csinálj olyat, amit az életedben még nem: dolgozz meg az igazadért.

high up! 2011.10.09. 15:30:56

@adamis.ivan:

bocikám még eygszer: keller eftársnak minden eszköze megvolt, hogy köz- illetve PÓTMAGÁNVÁDAS eljárásban börtönbe csukja az Orbán kormányt. Csakhogy minden vádjával megbukott, pedig a magánvádas eljárásban már a saját kormányuk által befolyásolt semleges bíróság járt el. Hát ennyi a székházügy-Simicska- kayaibrahim imátok maradéka: egy nagy nulla.

A rendszerváltáskori szerepeket meg nem te fog itten elmagyarázni senkinek. Lövésed sincs semmihez, fogalmakhoz sem értesz (még hogy Orbán egy ultraliberális pártban/unióban volt? - jaj de hülye vagy te szegénykém!).

Orbán 1992-ben nagyon jól meglátta, hogy a SZADESZ ELÁRULTA A RENDSZERVÁLTÁST. Azt is jól meglátta, hogy a liberalizmus kllasszikus lényege megteremtödött az új rendszerrel, ezek után ez már nem lehet egy párt egyetlen politikai célja. Még rétegcélnak is kevés.
És hát a következmények ismertek:

1. A szadesz megkötötte a paktumot a komcsi ellenségével (ez nem köpönyegforgatás volt libsi marhák, hanem darwinista ideológiai fejlödés - ugye??) a paktum pedig így szólt: a BOLSIKAT A LIBSIK SZALONKÉPESSÉ TESZIK EURÓPÁBAN, CSERÉBE ANNYIT LOPNAK AMENNYIT CSAK NEM SZÉGYELLNEK. Mindenki tudja, hogy 1996 után már csak a közös bün tartotta össze ezt a két szarházi bagázst. 2010-töl aztán kéz-akézben vonulnak a börtönbe.
Érted pubi az ok-okozatokat 15 éves távlatban, vagy gyenge vagy hozzá?

2. A szdesz társadalmi mondanivaló híján, a liberalizmus cél értelmetlensége következtében átvedlett egy ultraliberális csökevénnyé. Szavazatokat az értelmes polgári rétegtöl nem kaphatván, a társadalom deviánsait célozta meg. Nem újdonság ez, csak éppen nyugaton ezt a degenerált utat leginkább a zöldek járják be és nem egy gazdasági-szakmai párt. Szóval jól újradefiniálta magát a szadesz.

3. Annyira tudatzavaros vagy te szegény, hogy magad se tudod eldönteni, hogy Orbán akkor most Kádár vagy Hitler vagy Chavez vagy micsoda.
Én elárulom neked: egyik se, hanem te vagy nagyonmarha!

Eklektos 2011.10.09. 15:31:10

@high up!:

Te hülye vagy bazdmeg. Az, hogy felébredj, az a te érdeked, nem másé! Az imádott pártod úgy basz át téged minden nap, hogy csak na, utána még a pofádba is röhög, te meg azokat ugatod le, akik fel akarják nyitni a vaksi szemed? Mi van bazdmeg szerlemes vagy a Fideszbe? Mert az viselkedik így aki szerelmes, csak értelmes emberek nem pártokba szoktak beleszeretni.

Nem hiába mondta Voltaire: "Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat."

high up! 2011.10.09. 15:35:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha már villogsz azzal, hogy párkapcsolatban élsz, javasolnám, hogy próbáld meg azt, hogy a párodnak más a neme. Tudom, undorodsz ettöl a Sodomiától, de meg kellene próbálnod.
Akkor majd megérted, hogy mit jelent az, hogy egy utódnak családi meg nemzeti gyökereket adni útravalónak és nem sodomiát, kendermagot meg hasonló ultralibsi értékvilágot.

high up! 2011.10.09. 15:37:07

@Eklektos:

Érdekes, neked ezt ugyanígy visszaírhatnám, hogy ébredj fel.
Gondolom fel se fogod, hogy miért.

HVC 2011.10.09. 15:40:59

@high up!: "Ha már villogsz azzal, hogy párkapcsolatban élsz, javasolnám, hogy próbáld meg azt, hogy a párodnak más a neme."

Erre remélem nem fog válaszolni KFDdFvS. Mert ez már az a szint, amit ignorálni célszerű. (Én is hibáztam, hogy nem tettem ezt. :)

high up! 2011.10.09. 15:45:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Szegénykém, érved sincs, mit kellene akkor abból felfognom?
Fordítva van ez pubikám: én meghallgattam a kibuggyanásaidat, majd besoroltam oda azokat ahova tartoznak:
amit ti itt levágotk, az csak rejszolás lényegtelen dolgok felett.
Majd ha karácsonyra eszet kapsz ajándékba a pártól, akkor majd megérted (talán), hoggy amíg a bolsi-libsik rendre állmacsödbe vitték az országot, addig az emberek leszarják, hogy melyik csapatban focizik Kaya Ibrahim. Vagy hogy melyik folyón úszik az Ezüsthajó.

De hát ahogy írtam: a szellemi színvonalatok megragadt a 70-es, 80-as évek színvonalán, s bár a 90-és évekre határozott emelkedést mutatott, 1994-töl visszazuhant a kiinduló pontra.
Ma is azt hiszitek, hogy a 20, 30 éve bevált módszerek müködnek majd a másik megsemmisitésére.
jaj, nagyonmarhák, csak saját magatokat semmisítettétek meg. De még ahoz is hülyék vagytok, hogy ezt észrevegyétek.

Sebaj, Orbán faszkodásaiból akkor majd csak a Jobbik fog egyedül hasznot húzni, ti meg mentek a maradék bolsikkal a kihalásba 2-6 éven belül.

high up! 2011.10.09. 15:51:38

@HVC:

Nocsak, hova ez a meghátrálás kedves HVC? A libsik az Olyan párkapcsolat hívei és meg az Ilyené. A libsik az Olyan mellett kardoskodtak és propagáltak (és a Ilyet le se szarták), én meg gondoltam, hogy most már az Ilyenre is fel kellene hívni a figyelmet. Látom, a nagy mindent megmagyrázó képességeitekkel ebben a témában rögtön sokkot kaptok. Pedig milyen is lenne, ha ezt is jól megmagyráznátok, hogy miért csak az Olyan?

HVC 2011.10.09. 15:53:40

@high up!: Nem meghátrálás kedves high up! Egyszerűen színvonaltalan, hogy lebuzizod azokat, akik nem értenek egyet veled.

JumboJet 2011.10.09. 16:03:33

@high up!: Arra csak a magad fajta elvakult és eldugult barmoknak van szüksége, hogy bírósági eljárás legyen nyilvánvaló mocskos ügyekből, a magunkfajták látták és érezték a bűzét enélkül is. A nyilvánvaló az nyilvánvaló. Mellesleg akkoriban a Fidesz volt a legkorruptabb párt az akkori közvéleménykutatások szerint. Még a Fideszesek egy része is annak tartotta. Aki nem látta, hogy dolgoznak össze az Ezüsthajó, a Happy End, az Országimázs, Millenáris, a Defend, stb egymással és a kormánnyal az szimplán hülye. Ma is Simicska és Pintér cégei kapják az összes állami megrendelést, te vakló! Polt Péter volt szíves mindent visszadobni még vádemelés előtt. Szted hogy afszba lehet pl. Lévai Anikó tulajdonában 38 nagyértékű ingatlan? Ha hozzáadod a lakóházukat, máris megvan a milliárd. És ez csak ingatlan. Ha nem vállalkoztak, nem loptak, nem csaltak, hogy a fszomba jött össze aképviselői fizuból milliárdos vagyon 20 év alatt? Te barom, a Fidesz liberálisabb volt az SZDSZ-nél. Idézetek kellenek? Ki árult el mit? Orbán mindent eszmét, emit bedarált el- és kiárult, de leginkább magát. 90-ben még térdre csuhások, 93-ban már segget csókolt az érseknek.
Összevágjaek neked egy akkor és most videót? Orbánnál elég egy tegnap és ma is, bazdmeg. Még emlékszem, amikor süvöltötték bele a pofánkba, hogy a Kisgazdákkal soha, inkáb száradjon le a karjuk - 3 nap múlva megvolt a koalíció. Mert egyébként még azt a válsztást is bukták volna.
Kérlek, adj kimerítő elemzést az említett konténernyi Fidesz komcsi szmélyiségfejlődésére.
Mid dumálsz nekem munkáról, meg adóról? Én egy vagyok azon másfélmilló barom közül, eltartja a kőccségvetést, mert 96 óta rendesen fizet adót, mert csak rendes cégeknél teljes bejelentett bérrel dolgoztam. Én még a GYF féle 4% szolidarítási adót is fizettem. A legtöbb adócsaló rinyáló magyar vállalkozó meg akkora Fideszes, mint ide Lacháza. Van szerencsém ismerni jónéhányat.

high up! 2011.10.09. 16:06:57

@HVC:

Tessék? Csak a libsik egyik sarkalatos poltikai céljára kínáltam alternatívát, ennyi történt.
Vagy ma már ti is szégyellitek magatokat? Pedig de daliás idök voltak azok, amikor 5%-kal lehetett hülyére venni 95%-nyi többséget!
Na de ezek az idök elmúltak, fogjátok agyilag?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 16:07:47

@HVC:

Szerencsétlen fasz nem fogja fel, hogy a liberalizmusnak köszönheti, hogy fröcsöghet.

Eklektos 2011.10.09. 16:08:45

@high up!:

Nem bazdmeg, nem fogom fel. Én tökéletesen látom, hogy a Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP, SZDSZ, MDF, Miép mind egy és ugyanaz más csak köntösbe csomagolva. Egy rakás szar az egész banda, tele mocsok bűnözőkkel és elmebetegekkel.

Imádott Orbánod pont úgy lop, csal, hazudik mint Gyurcsány, csak te még egy ostoba kis óvodás pöcs vagy, akit simán át lehet baszni és így nem veszed észre. Eleve mit várjon az ember egy olyantól, aki a csökött agyával még azt se tudja felfogni, hogy azért mert valaki látja, hogy a Fidesz átbassza a népet, attól még nem lesz szerelmes a szocikba, mert képzeld: ugyanúgy látjuk, hogy ők is átbasszák a népet.

Majd felnősz egyszer és megérted ezt. Vagy nem és maradsz olyan hülye fasz mint most.

Eklektos 2011.10.09. 16:11:33

@high up!:

Látom tegnap óta nyomod itt folyamatosan. Szóval még szánalmas gyökér is vagy, aki egész hétvégén ott görnyed a buzi kis montirja előtt és a védi az imádott Fideszét.

Szerezz egy nőt bazdmeg, meglátod minden jobb lesz!

high up! 2011.10.09. 16:14:20

@adamis.ivan:

jaj öcsém, hogy te milyen hülye vagy! Az elöbb írtam, hogy nem érdekelnek a rétegproblémáid, különösen akkor nem, amikor 15 éve ugyanazt fújod. Megragadtatok a 70-es évekbeli szinteteteken, miközben ma már 2011-et írunk. Teccik hallani? 2011!!!

Most is azt bizonyítottad be, hogy 15 éve csak a pofátok jár, semmit nem tudtok bizonyítani, csak vádaskodtok.
Hülye vagy ha nem tudod, hogy OVI vagyonnyilatkozatát már rég cafatokra szedték a komcsi-libsi vérebek, még se tudtak vádatz semmit összhozni. meg akkor miért rájszolsz már 15 éve ugyanazzal a guminövel? Nincs ott az a nö érted, csak a fantáziád látja ott még mindig.

És meg se merem kérdezni, hogy vajon miért nem szerzel be egy guminöt komcsdi-libsi oldalról. Olyan jó testes babák lennének azok a gyúrtcsány, Juhász, Magyar, Szekeres és a többi ingatlanok. Ilyenre nem teccik izgulni adamis bácsi?

high up! 2011.10.09. 16:28:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem a liberalizmusnak köszönhetö a sajtószabadság oktondi pocok, hanem a diktatúra megdöntésének, a demokrácia kivívásának.
A liberalizmus csak egy használhatósági formája a demokrácia értékeinek, ráadául önállóan már régóta nem is létezik, a különbözö irányok mindegyike elismeri a klasszikus alapjogokat.

Most is bizonyítottad, hogy lövésed sincs az egész értékrend kérdésröl. Eszközökröl hiszed azt, hogy azok célok.
Hát ezért ment a libsi pártod a levesbe, mert alapvetöen nem értette meg társadalmi eszköz és célrendszereket. Kunce IQ mestered az orrotoknál fogva vezetett titeket sok-sok cikluson át, minden szellemi marhaságot megzabáltatok töle. És még az állmacsödben sem nyílt ki a tudatotok és még a 0%-ra való leszavazáskor sem.

Én meg ezért szeretlek titeket, mert házhoz hozzátok a 60-as 70-es évek butuska szocreál színvonalát.

JumboJet 2011.10.09. 16:34:07

@high up!: És még valami, Te kis töridoki. Mire a szadesz - valóban teljesen értelmetlenül - lepaktált a szocikkal (ezt elég rossz néven vettem tőlük), addigra a Fidesz már rég népnemzetivé lett, úgyhogy az, hogy a Fidesz, azért hagyta ott szövetségesét, mert azok elárulták a rendszerváltást, kissé sántít.
És még egyszer. Nem én vagyok kritikátlan párt és vezérrajongó, hanem Te. A szocik galádságainak listázásval meg azért nem foglalkozom most, mert azt megtette a jobboldali sajtó, és részben a baloldali is (a jobboldalon viszont zéró saját kritika), valamint, most gyakorlatilag vegetálnak, és nem utolsó sorban nem ők kormányoznak, hanem Viktorék 2/3-dal. És miután ők 2006-óta folyamatosan ugatják, hogy készek a kormányzásra, az ország állapotának tökéletes ismeretében vették át a hatlmat és ígértek toronyórát lánccal, szánkót csengettyűvel, megafaszom, elvesztették a jogot a visszamtogatásra. Ekkora balfaszok! Mondták volna, hogy sokáig szar lesz, mer a GYurcsány, de nem, ezek ennyire hülyék. Most meg a parlament az OPNI, bent játszanak a bolondok kormányzósdit a maguk teremtette virtuális valóságban, közben kint pedig ott az igazi valóság - és akettőnek köze nincs egymáshoz. Kezdenek rájönni, hogy a visszamutogatást elbaszták, ezért most az EU a hibás mindenért, amiért nem Gyurcsány. CSak halkan mondom, az EU-ban mindössze lassult a növekedés, de recesszió (még) nincs. De mert háborút hirdettünk a világnak, az országkockázati felár a válságkori szinten van megint. A költségvetést egyszerűen 300 milliárddal elszámolták. Még 2 hete is azt nyomták meglesz a hiánycél, miközben a brüsszeli jelentésben már bevallják, hogy nem lesz meg. És úgy nem lesz meg csomó mindent ki is hagytak belőle, ami eredetileg benne volt. Úgyhogy az meg majd a jövő évi büdzsét bassza el. És nyugdíjpénzeinstandból államadósságot csökkenteni, hát az aztán kurva nagy bravúr. Videók bizonyítják, hogy Vikotr megígérte, nem nyúlnak a nyugdíjrendszerhez, sem a médiatörvényhez, lehazaárulózta azokat kamerába, akik azt mondták, lesz akinek rosszabb lesz az egykulcsossal, soroljam? Egy könyvet tele lehetne írni csak másfél év kamuzásaival, baszki. És még csak másfél év telt el! És még valami. Az a 80%os választói akarat nyilván úgy jön össze, hogy az a 25-30%, aki még támogatja őket (ennyin állt a maszop Őszöd után), na azok 3-szor olyan erősen akarják. MIndjárt beszanak annyira erősen.

Látó88 · http://afium.blog.hu/ 2011.10.09. 16:36:33

Nem lehetne csak szimplán örülni annak, hogy a liberálisok csatát vesztettek?:) ne pazaroljuk az energiát a földre leverten fekve is kaffogó politikai hullákra:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 16:38:00

@adamis.ivan:

"hogy az a 25-30%, aki még támogatja őket (ennyin állt a maszop Őszöd után), na azok 3-szor olyan erősen akarják. MIndjárt beszanak annyira erősen."

Ez kurva jó!

JumboJet 2011.10.09. 16:45:43

@high up!: Egy vagyonnyilatkozatot nem kell szétszedni. 38 nagyértékű ingatlan. Tedd fel MAGADNAK a kérdést, honnan afszomból lehet neki ennyi, ha talpig becsületes, és sosem hazudik? Te Te vagy az a fasz, akinek papír vagy vallomás kell a hazugságról, mert olyan üvegszemed van, hogy magától nem veri ki. Te nyilván elhiszed, ha egy képviselő beírja, hogy van egy szál trabantja, meg egy 40-es garzonja - amíg a bíróság ki nem mondja, hogy uram, maga kamuzik.
És látod, Te tudsz engem a nevemen szólítani. Te meg elbújsz igaz magyarként két egyszótagú angol szó mögé, mert névvel nem vállalod az elmebajodat. Azt, hogy Magyarországon miért nem lesz a legtöbb ügyből semmi, pedig épeszű ember sejti.
És nem tom, feltűnt-e de Te nem érvelsz, nem mondasz semmit, nem mondasz tényeket, és rendkívül szelektíven cáfolsz.
MI a Te foglalkozásod, hogy ennyi ész, ekkora intellektus elég hozzá?

Kerek négyszög 2011.10.09. 17:24:46

@adamis.ivan:

"Tedd fel MAGADNAK a kérdést, honnan afszomból lehet neki ennyi, ha talpig becsületes, és sosem hazudik?"

Ejnye, hát tudja azt mindenki, aki tagadja, az is: "Ne mi nyerjük a legtöbbet" + Postabankos pénzek lenyúlása + Fidoxos cégek ellopott köztartozásai (Kaya Ibrahim) + eltitkolt kamu közbeszerzések + Gripen korrupciós pénzek + komcsi módszerrel minden családtag milliós fizetésű állami posztokra +

Az elmúlt 100 év kimagaslóan legnagyobb tolvajlása: "Megvédjük a nyugdíjpénztárakat"

Hány évet is dolgozott a kis populista demagóg a vagyonáért?

leponex 2011.10.09. 19:32:59

high up!
;-)
Bár szívem szerint messzemenőkig ellene vagyok ennek a közönséges stílusú kommentelésnek, ami kedves Bárdunk blogján (is) permanenssé vált, de be kell látnom, igazad lehet Nem kicsit, nagyon!
:))
Ami a lényegét illeti, az viszont remek, mondhatnám lenyűgöző!
Régen olvashattunk ilyen pazar és tökéletes szadesz-értelmezőt!
Hajrá!!
:)))))))))))

high up! 2011.10.09. 20:21:36

@leponex:

Na, hát ezért vitatkozunk, hogy fedezzünk fel újat a nap alatt!

high up! 2011.10.09. 20:35:26

@adamis.ivan:

Neked még mindig nem esett le a hályog a szemedröl: amit te itt bevádolsz énfelém, azt pontosan te gyakorlod.
Te ordítasz felém szelektív gondolkodást, miközben magad meg azt írod, hogy téged a ballibsik sara nem érdekel, mert arról a jobboldali média úigyis írt. Jaj, de egy kis igazi pártalan oknyomozó vagy!

Persze leginkább te csak egy aranyos kis lúzer cirkuszi bohóc vagy.
Vagy ugyanonnan egy aranyos kis egérke/patkányka a mókuskerékben, aki 15 éve futja ugyanazokat a köröket, de mégis csak egyhelyben marad és egyre jobban fárad. A közönség (=választók)az unalomból kifolyólag már rég hazamentek, de te csak futod a teljesítmény köröket.

Te, tényleg nem érted, hogy ti ballibsi oldalról azért vagytok könnyen lemosható vitapartnerek, mert eszetek sincs ahhoz, hogy

1. az boci-libsi kétszeres államcsödre (1995, 2008) nem válasz az, hogy "na de Ezüsthajó!"
2. a Fidesz összes fals ügye még egy negyed nokiás dobozba se férne bele
3. a maszop-szadesz egykori frakció és holdudvara gyakorlatilag teljes számban börtön aspiráns, te meg itt Kayaibrahimmal próbálkozol az egyensúlyt megteremteni?

Nektek tényleg nincs egy cseppnyi eszetek sem. Ez lett belöleletek mára, az egykori szürke állományból: szürke marha állomány.

high up! 2011.10.09. 20:43:29

@légycsapó:

Ne fáraszd magad, hanem nézz utána Orbán hitelállományának. Na ehhez már túl hülyék vagytok, hogy tudjátok, hogy minden aktíva ellenében áll egy passzíva.
Ez már magasfokú tudomány, legalább 15 éves közgáz szakközepes tanoncnak kell lenni, hogy valaki ennyit tudjon! Na de ki járt közületek valaha is iskolába?

Ja, és sorold már fel a gyúrtcsány, Juhász, Magyar, Szekeres, Horn, Hagyó, Demszki és a többi eftársi villa forrásait, a Hunvald autó- és repülögép múzeum finanszírozási eredetét, vagy ne maszatolj és kérdezz rá, hogy hogyan lehet egy havi 300 ezer nettós átlageftárs fizetésböl havi 1 milló forintos vagyongyarapodásra szert tenni? Úgy en bloc maszop-libsi párt és frakció.

Arányok, öcsém, arányok, ez a neve a logikai játéknak, nem pedig az, hogy milyen szavakat tudunk felmondani kurtcsány eftárs blogüzenetéböl!

leponex 2011.10.09. 20:59:40

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Gyurcsány testvérünk Örökös Főtanácsolója, Baloldal Tábori Lelkésze ( by Galló B.), II. Rettegő Demokráciasiratóassszonyunk, ...

Tényleg, még egy ilyen jelentéktelen piszlicsáré ügyben sem képesek hiszti nélkül meglenni. Pedig! Ha csak egy csöpp eszük lenne, lelkesen támogatnák a híres ballib tolerancia, másságelfogadás, kulturális sokszínűség jegyében Dörner úr kinevezését, oszt mihelyst az új Új Színházban fasisztoákok kezdenének randalírozni, rögvest (egyszer az életben) hitelesen rémüldözhetnének. Segítséget lehetne hívni a világ öt égtája felől sálakat lobogtatva, mint tette azt a egykor a hős ellenálló Árpád apánk.
Így viszont hiába lesz akár alkalmatlan a színház vezetésére Dörner úr, hihetően hivatkozhat majd a balliberális intoleranciára.
Tényleg nagy lúzerek Önök, Kedves Bárdunk!

leponex 2011.10.09. 21:21:22

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2011.10.09. 12:26:45

" Nem a Gyurcsány-hívők foglalták el az Erzsébet hidat 2010-ben, sem a Horn fanatikusok 1998-ban."

Valóban, és nem is Orbánék, hanem Budaházy úr és a Lelkiismeret88.
Annyit követeltek, hogy ne semmisítsék meg a szavazócédulákat, amíg nem számolják újra a szavazatokat. Ezt amúgy egy demokráciában még akár fontolóra is venné a gyöztes, kerülvén még a gyanakvás lehetőségét is.

Az emlékezetes taxisblokád erőteljes szdsz-es támogatással viszont az Antall kormány lemondását és új választásokat követelt.

" Se Horn, se Meggyesi, Se Gyurcsány nem mondta azt, hogy a választás eredményét nem ismerik el. "

Ahogy Orbán is tett 2002-ben, kapott is érte szemrehányást, tekintettel néhány nem teljesen tiszta esetre.

2006-ban viszont maga Ferenc ismerte be ( sajátjai előtt csak) a választás megnyerése érdekében tett trükköket, hazugságokat. E kijelentéséért minden demokráciában természetesen egyidőben a lemondását is be kellett volna jelenteni.
Szerintem sokkal jobban járt volna az ország is, ferenc is, a baloldal is. Így viszont ...

" orbán viktor akkori kijelentéséért egy kultúrált demokratikus országban letöltendő börtönbüntetést kapott volna a demokratikus jogrend ellen intézett felforgató tevékenységért."

No lássuk KOKRÉTAN, melyik kijelentésére gondolsz!

leponex 2011.10.09. 21:23:16

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn 2011.10.09. 16:07:47
@HVC:

Szerencsétlen fasz nem fogja fel, hogy a liberalizmusnak köszönheti, hogy fröcsöghet."

Szóval akkor most liberalizmus van.
Ezért fröcsöghetsz.

leponex 2011.10.09. 21:34:13

Eklektos 2011.10.09. 15:31:10
Nem hiába mondta Voltaire: "Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat."

Mondott ez a jóember sok más okosságot is:

"- Képzeljétek el, Newton, ez a hatalmas szellem, akinek a gravitációs törvény és más csodák felfedezését köszönhetjük, öreg korában újból gyermek lett. Belekezdett annak a könyvnek a tanulmányozásába, amelyet Bibliának hívnak. Véleménye szerint a közlekedési eszközöket lényegesen tökéletesítik majd. Ha mesébe illő esztelenséget igaznak tartanók, el kellene hinnünk, hogy lesz idő, amikor az emberek óránként 10 mérföldet is utazhatnak…….Szegény, öreg bolond. "
:)

JumboJet 2011.10.09. 22:08:15

@high up!: Te faszkalap. 95-ben épp a pufajkás Horn gyusziék hozták vissza a mélyrepülésből az országot, amibe arendszerváltás és antallék bénázása taszította 30% inflációval meg 92%-os államadóssággal, és adták át stabil 4%-os növekedési pályával és 62%-os államadóssággal Viktoréknak, te faszfej! Ezt valószínű kurva nehéz megemésztened.
2008-ban pedig Vityának is becsődölt volna az ország IMF nálkül, ezt a mostani történések bizonyítják. Bajnaitól konszolidált viszonyok közt vették át az országot, most, világválság nélkül(!!!) megint államcsődközeli a helyzet alig másfél év alatt. (Nem emlékszel bazdmeg a kiszivárgott jelentésekre, amikben a Matolcsy méltatta Bajnait, meg jogosnak nevezte a z IMF hitelfelvételt? Akkor kapott is körmöst. Vagy amikor Viktor Merkelnek azt találta mondani, hogy a hiánylefaragásban bajnokok vagyunk? Nem emlékszel, hogy folyamatosan kamuztak még Brüsszelnek is, aztán később ment a helyes fordítás, ööö bocs.)És még a jobbos közgazdászok is szapulják Matolcsy balfaszkodását, meg Viktor értelmetlen háborúját. Arra, hogy mekkora hanta volt, hogy rettenetes az ország helyzete, nincs jobb bizonyíték, minthogy hozzá sem kellett nyúlni a nekik meghagyott IMF hitelkerethez, mert az ország már 2009-től a piacról finaszírozta magát, sőt annyira nem kellet az a lóvé, hogy törlesztés helsett inkább MOL részvényre költötték, ha annyira szar lentt voln az állapot, mint ahogy téged meghülyítettek, akkor nem a médiatörvénnyel, mega a faszom alkotmánnyal, meg utcaátnevezésekkel foglalkoznak egy évig, hanem kezdik azonnal a gazdasággal, a strutúrális reformokkal. Hiába, ha kenyér nincs, az ilyen magadfajta baromnak jó a hááborús cirkusz is. Minden megy tönkre, egyetlen kibaszott számuk, jóslatuk, tervük nem jött be, A CDS felár a válság szintjén, Te meg hallgatod a győzelmi jelentéseket a frontról, mint a világháborúban a németek. Csak amit győzelemként hirdettek, az valójában bukás volt. Téged meg beszippantott ez a virtuális világ.
Elmész a picsába, Te mondod, hogy Ezüsthajóval jövünk csak. Bazdmeg, összességében százmilliárdokról beszálhetünk Kisgazdádéknál is. Állami beruházások tömkelege udvari cégeknek, kétéves költségvetés, alultervezett infláció, soroljam, bazdmeg? És mége egyszer mondom: Egy rakás kommunistával a fedélzeten.
Én bazdmeg pontosan tisztában vagyoka az MSZP-vel, le is számoltam velük, az SZDSZ-szel dettó. Jelenleg képviselet nélküli ember vagyok. Te mikor világosodsz meg, barátom? Ma, annál nagyobb lúze nincs, aki képes politikai alakulatokhoz ilyen elvakultan lojális lenni, mint Te. És ne relativizáljuk a bűnöket, baszki. Ha valaki , mint a Fidesz, a az erkölcs felkent papjaként prédikál, akkor egyetlen kibaszott Ezüsthajó is sok. Ugyanúgy, mint egyetlen kibaszott kommunista egy fröcsögve kommunistásó pártba. Én apám, éltem 4 évet külföldön, beszélek 3 nyelvet, jobbnál jobb cégeknél dolgoztam, akkor húzok el külföldre újra amikor akarok. A lúzer Te vagy, aki nyilván röghöz kötött, különben nem nyalnád fényesre a seggéta, a szaros talpát, ész szopnád be mélytorokra egy ilyen köcsög galeri vezetőjének faszát. És még meg is nyalod a szád, mikor lenyeled. Tipikus jelenség vagy: a megkeseredett fasz, aki rájött, hogy itt kell megrohadnia, mert a nemzetieskedésen kívül semmije sincs, titkon nyilván magad is tudod, milyen genyókat szolgálsz kéretlenül, de bevallanod már késő, mert oly sokáig, oly vehemenciával, oly kritikáátlanul, transzba esve motyogtad magadban, vagy épp üvöltötted a tüntetésen, hogy Viktor, Viktor, hogy innen már arcvesztés nélkül nehéz visszajönnöd. Pedig megérné. Az emberek megbocsátanak. Én is megbocsátanék, és meginnék veled egy sört. Ez olyan mint egy őrült szerelem. Teljesen irracionális, sokunkkal megesik, de aztán egyszer mégis vége, és utána jó, ott várnak az emberek. Hála a sorsnak, mindig tudtam kritikusan, kívülállóként szemlélni a folyamatokat, így én a "magam oldalával" sem kerültem olyan intim viszonyba, mint Te Fidesszel. És így - a világnézetemet nem feladva - le tudtam számolni azokkal, akik annak képviseletére lettek volna hivatottak. Ezért tudom szánalommal nézni az MSZP-t az SZDSZ-t. Mert nem ragadtam bele abba amibe Te. Ha észrevetted, én nem a ballib politikát méltattam, hanem az agyhalott, kollektv transzba esett jobboldali szurkolókat és annak vezérpártját szapulom, de csakis minannyiunk érdekében. A baloldal összeomlott, össze kell a jobbnak is, hogy végre az a maradék 25%-nyi szerencsétlen hülye is észhez térjen, és akkor lehet elölről kezdeni. (Jut eszembe, emlékszel hogy a Fidesz, Orbánt idézve, "ami az embereknek jó, azt megszavazzuk" megszavazta Megyó 100 naposát, amit állandóan emlegettek? De akkor hogy élvezte a sok jobboldali közalkalmazott az 50%-ot! (És Orbán is megcsinálta ugyanezt a köztisztviselőkkel. 98-ban EÜ, meg adóreformot hirdetett. Lófaszt nem csinált. Csinált egy olyan lakástámogatási rendszert, amibe, ha nem hagyjuk abba beledöglött volna az orszá, az államadósság elszállt volna, stb. Faszikám, Cavinton). Már 2001-ben megindult a lejtőn az ország. Csak elfelejtitek. 2002-ben 9%-os volt a hiány, ugyanakkora mint 2006-ban, amikor hőbörögtetek. 2002-ben egy kurva szót nem szóltatok. És abban még a 100 napos alig volt benne. Na, ébresztő, vagy menj vissza a népesség 25%-30%-át kitevő 80%-odhoz erőlködni! Amit nem veszel észre, de még időben szólok: lassan nagyobb ciki lesz Fideszesnek lenni, mint 2006-ban MSZP-snek. És ha a Fidesz bukik nagyobbat bukik bárkinél, mert csodát vártatok tőle. A csoda meg elmaradt. Helyette szopás van, meg kommunista retorika. Ti csak annyit akartatok, hogy ne a Gyurcsány, hanem a Viktor hazudjon bele képetekbe, és ő lopjon, csaljon? Megkaptátok. Fasza, mi?

lajos0 2011.10.09. 22:20:54

@Kóser Malac: Alföldi tényleg jó volt Luciferként, ebben egyetértünk. Amúgy ha a Sas József nevű rendkívül nívótlan ripacs lehetett színházigazgató, akkor ki nem.

leponex 2011.10.09. 22:26:54

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15
@high up!: Te faszkalap. 95-ben épp a pufajkás Horn gyusziék hozták vissza a mélyrepülésből az országot, amibe arendszerváltás és antallék bénázása taszította 30% inflációval"

Ja.
kezdésnek mondjuk nézzük inkább a valóságot:
1994-ben 18.8% inflációt és közel 3%-os GDP növekedést produkált már az Antall kormány , a kormányváltást követő 8 hónap semmittevés ( osztozkodás a liberálisokkal a zabrálási territóriumok felosztása miatt ) eredményeképp jött Gyuszi bácsi megmentője, oszt rövidesen 28% fölé ment az infláció, a növekedés a felére esett. Nem, nem az Antall, hanem a Bokros irányításával.

Elég lenne csak a saját ...kalapoddal bíbelődnöd, bár kétségtelenül markáns az érdeklődésed ...

lajos0 2011.10.09. 22:54:04

@Lófasz Hadnagy: Azért Putyin némileg képviselni talán jelképesen a folytonosságot a KGB-vel. Ahogy mondjuk Apró Piroska is. Mert a kulcsfigura, nem Gyurcsány, hanem ő. Nálam ő lesz a darab főszereplője, ha írok majd drámát Gyurcsányról. Csak kicsit fosok, nehogy kinevezzenek kultuszminiszternek :-)

lajos0 2011.10.09. 22:57:58

@leponex: No igen. Ezt a 8 hónapot, amíg a pénzcsatornákat átállították teljesen a saját zsebre, szerintem ritkán emlegetik. Pedig 2/3-al kormányzott Gyulánk is, vagy legalábbis próbált úgy csinálni

charlie sheen 2011.10.10. 08:58:40

@adamis.ivan: Ebben hinni több, mint naivitás. OV és bandája erkölcsi színvonalát illetően nincsenek kétségeim.
Viszont sokkal izgalmasabb kérdés a közelgő 2011 október 23. A jelek szerint megint rotyog valami vityuska boszorkánykonyhájában, máskülönben nem szervezett volna rá a sajtószabadságosok rendezvényére. Valószínűleg bízik egy tömegverekedés kirobbanásában...

Anselmo 2011.10.10. 09:58:46

Ez mind szép és jó, de mostmár jöjjön az a Gyurcsányos írás, Gréczykém!

leponex 2011.10.10. 11:34:26

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15

No azért nézzünk egy másik jellemzően megfontolt 'érvedet' te kis Bokros Lajos kalapja:

"Csinált egy olyan lakástámogatási rendszert, amibe, ha nem hagyjuk abba beledöglött volna az orszá, az államadósság elszállt volna, stb. Faszikám, Cavinton). "

Akkor 10%-os kamattámogatást nyújtott ez a támogatási forma ( ha jól emlékszem 20%- felett volt akkor a hitelek kamata ), így 2001-re közel 200 MRD lakáshitelt kellett támogatnia a költségvetésen keresztül. 10%-al.
Prognosztizálhatóan ez a duplájára nőtt volna.

Ezzel együtt csak az ÁFA miatt közel kétszer annyi bevétele származott a költségvetésnek ( igaz ez csak egy évben ).
A hitelek támogatása miatt kényszerűen legális irányba mozdult az építési anyagok, munkák elszámolása. Ez további többletbevételt jelentett. Természetesen a foglalkoztatottság növekedéséből szintén bevételek származtak.
Volna, ha hagyták volna a ballib okosok.
Ha maradt volna, nem alakult volna ki a devizahitelezés abszurd mértéke, és az ezzel járó TÖBB EZER MILLIÁRDra tehető veszteség. Hasonlítsd össze a százmilliárddal.
Nem fog menni, talán nem véletlenül.

leponex 2011.10.10. 11:47:33

adamis.ivan 2011.10.09. 22:08:15

"Én bazdmeg pontosan tisztában vagyoka az MSZP-vel, le is számoltam velük, az SZDSZ-szel dettó. Jelenleg képviselet nélküli ember vagyok. Te mikor világosodsz meg, barátom?"

Mókás, amikor a kétszer is csöbe húzott de kétszer is megvilágosodott képviselet nélküli csalódott frusztráltak osztják a bölcsességet, gondolván ha ők maguk ilyen lúzerek voltak ( kétszer legalább, önvallomásozol magadról: Tipikus jelenség vagy: a megkeseredett fasz ) , akkor mások se élhessenek ezen tapasztalatok nélkül :)

A homoerotikus vízióid ellen meg csak próbaképp egyszer tényleg megfontolhatnád az együttlét örömét egy másneművel. Előzör furcsa lehetne, de megszoknád azt is, hidd el.
És akkor nem jönne annyiszor a szádra itt a fórumon sem afsz :))

leponex 2011.10.10. 12:32:00

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, ...!
No lássuk miképpen vélekedik egy balliberális színházi szakember :

"Ellenzem azt a hazai gyakorlatot, amely lehetővé teszi, hogy egy állami vagy önkormányzati fenntartású kulturális intézménynek 15-20 vagy akár 30 évig is ugyanaz a személy legyen az igazgatója. Elsősorban ez az eljárás teszi monolitikussá és provinciálissá a hazai kulturális- és közéletet, amelyben szinte teljesen természetes a kiemelkedőnek tartott személyiségek állás- és pozícióhalmozása" - írja a Revizor portálon megjelent publicisztikájában Shlilling Árpád, a Kértakör vezetője.

"Magyarországon minden személyre szabott, minden az egyén belátásán áll vagy bukik, nálunk se a szakmaiságot, se a törvényességet, se a felelős döntéshozatalt nem ismeri senki. Ezért nem emlékezhetem egyetlen olyan pályázati procedúrára sem, amelyet szakmai szempontból elfogadhatónak tartottam volna. Közhely, hogy a pártpolitika minden komolyabb döntési jogkört magánál tart, ezzel is akadályozva a civil és szakmai szervezetek emancipációját. Következésképpen a civil és szakmai szervezetek meg sem próbálnak felnőni a feladathoz. A színházi területen belül maradva egyértelműen látszanak a szakmai hézagok, amikor egy szakmai bizottságban se gazdasági, se szervezeti, se közönségkapcsolati, se pályázati (és még sorolhatnám) szakembert nem látni, többnyire csak színészt és rendezőt. Mintha egy több százmillió adóforintból fenntartott állami szervezet feladata nem is volna más, mint e két szakma igényeinek kielégítése.

Pontosan tudjuk, hogy a színházat mindenki más üzemelteti, csak a színészek és a rendezők nem. Ennek ellenére ezek a hölgyek és urak immáron húsz éve minden kétséget kizáróan azt érzik, hogy egyedül is képesek eldönteni azt, vajon ki tud egy ekkora „gyárat” gazdasági és művészeti szempontból egyaránt elszámoltathatóan üzemeltetni. A teljes színházi szakma egy szűk csoportja tehát fenntartja magának a jogot, hogy a magyar színházi élet fenntarthatóságának és fejlődőképességének minden egyes kérdésében totális szakmai kontrollt gyakoroljon. A színházi szakma tehát önmagát is retardálja, ha már az állam nem engedi számára a nagykorúvá válást. A szűklátókörűség és felelőtlenség természetesen visszahat, és újabb degenerált helyzeteket állít elő. Ennek volt immáron sokadik, és egyben legmegrázóbb példája az Új Színház ügye" - írja Schilling.

leponex 2011.10.10. 12:33:07

"Dörner György nyilvánossá nem tett, de kiszivárgott pályázatából kiderült, "hogy az 1994 óta használatos nevet az új intézményvezetők Hátország Színházra kívánják módosítani, és kulturális missziójuk gerincét a nyílt politizálás fogja jellemezni. Joguk van mindehhez: a szabad véleménynyilvánításhoz, a gyűlölethez és a színpadi politizáláshoz. Joguk csak ahhoz nincs, hogy egy végiggondolatlan, konkrétumokat csak elvétve tartalmazó, minősíthetetlen stílusú, frázispuffogtató pamflettel állami intézményvezetővé válhassanak. Kivéve akkor, ha az állami szervek képviselői éppen ezt akarják."

"Persze van ennek a mai dúlásnak némi pozitív hozadéka is" - véli Schilling. - "A színházi szakma folyton sodródó, a politikai tektonikát általában csak lekövetni igyekvő korifeusainak egy része most hirtelen észbe kapott, és reagált. Pedig nem történt más, csak amit Vidnyánszky Attila már hónapokkal ezelőtt nyilvánvalóvá tett, amikor dölyfösen és cinikusan közölte: az inga most kileng a másik irányba is. Kellett kapnia szolgálataiért egy színházat a szélsőjobbnak is. Megkapták.

Mi állíthatta volna meg ezt a lejtmenetet? A szakmaiság védelme, amelyről épp maga a szakma tett le, amikor ellenzett minden beavatkozást, kiigazítást, újítást, új hatást, fejlesztést és együttműködést. Elmaradt az intézmények átvilágítása, a szervezeti, pályázati, támogatási struktúrák felülvizsgálata és korszerűsítése, az intézményvezetői képzés beindítása, a már évtizedek óta működő nyugat-európai kultúrpolitikai stratégiák honosítása és meghaladása, a szakmai érdekképviseleti szervek szocializmusból örökölt módszertanának megújítása, a kultúra, a művészet, a közönség és a politika fogalmaknak az újragondolása.

Ha elmaradt, hát elmaradt. Viszont éppen ezért nincs is min csodálkozni. Most akkor van Tarlós István meg Csurka István, Dörner György és Eperjes Károly. Évtizedek múlva is emlékezni fogunk a nevükre, mert ennek a kornak ők a meghatározó alakjai" - írja Schilling.

leponex 2011.10.10. 13:00:25

Magyarul Kedves Bárdunk,

az hogy Csurka-Dörner páros lehet esetleg egy színház élén, azt is ti qrtátok el :)
Nem is kicsit, nagyon!

:)))

high up! 2011.10.10. 18:59:47

@adamis.ivan:

Hú ba+ csak nem azt akarod játszani, hogy te, a filozófia-fröcsögés végzettségü akárki fogsz engem kiképezni pénzügyi meg gazdsasági ismeretekböl? Mindjárt magamhoz nyúlok!
Te, lődd már be magad, hogy mihez értesz, aztán csak abban próbálj okoskodni.

Meg se kérdezem tőled, hogy tudod-e hogy milyen matematikai modell van a CDS árazás mögöt, mert csak bámulnál mint egy hülyegyerek. Meg azt se kérdem meg, hogy mi köze a CDS árnak a magyar államadósság finanszírozásához? Hogy ne kétszer bámulj hülyegyerekként, elárulom neked, hogy semmi. Ezek után megkérdezhetném, hogy akkor mire is való a CDS, de erre te megint csak pislognál.

Azt már mondtam neked, hogy nem érdekel a hozzád hasonló öreg komcsi, aki 30 éve ugyanazt a mantráját fújja fel, miközben már a teljes hitvilágát már rég megdöntötte a valóság. Gondolod, hogy elolvastam ezt a tengernyi fasságodat gazdaságról, gazdaságpolitikáról? Csak az első bekezdést olvastam el, meg minden 20-ik sort, s az eredmény ugyanaz: ennyi tudatlan marhaságot csak a libsi szürkemarha állomány képes összehozni.

S hogy ne halj meg hülyén, kegyes leszek hozzád, és elárulom neked, hogy ez a a Horn-Bokros mantra hogy is festett a valóságban.

Szóval történt az, hogy 1994-ben jött a szadesz-maszop érdekházasság (szalonképessé tételért korlátlan állami vagyon lenyúlás), és nem csináltak semmit. 1995-nek adamiskám, a komcsi-libsi bagázs már a saját költségvetésével indult neki, teccik fogni? Hogy értsd a lényeget: ők tervezték meg az 1995-ös kiadásokat és bevételeket, ők fogadták el a saját 1995-ös költségvetési törvényüket. (teccik fogni idáig?)
Csak mivel Pufajkás gyuszi 1994 decemberében felondott egy már megkötött privatizációs szerződést, ezzel az összes külföldi befektetőt elijesztette. 1995 januártól egy darab dollár nem jött be privatizációból a költségvetésbe, pedig vaskos összegek voltak betervezve. Ráadásul a kiádási oldal is hogy-hogy nem, egyre jobban távolodott a tervtől.
Summa summárum a komcsi-libsi családod ott állt a költségvetésÜK összeomlásának a szélén 1995 márciusában. Nem tudtak mást tenni, mint rohantak az IMF-hez (mint mindig, amikor hatalmon voltak ezek a nagyonbarmok). Az IMF 3 (!!!!) napot adott, hogy Hornék összeállítsák a megszorító csomagot, amiért cserébe megkapják az IMF hitelt és nem kell fizetésképtelenséget jelenteniük.

na pubikám, ez a 3 nap volt a híres Bokros-csomag, erre hiszi a hülyéje, hogy ez volt a növekedési alap letétele.
Jaj, de marhák vagytok! Harom nap alatt feltalálni a világképletet??? Meg ráadásul mikor volt a világon növekedés megszorításból???? Ha elvonom tőled a kaját, te is inkább lefogsz, mint hogy Schwarzenneger válik belőled.

S a Bokros-csomagnak épp ez volt a hatása: két évig recesszió.
S utána se a magyar gazdaság lendült meg, hanem a már jól ismert magyar gazdasági dualitás történt: a hazai piacra termelő cégek negatív növekedésben voltak, de ezt elfedte a multik éppen akkor meglóduló növekedése.

Szóval pubi, Bokros-Horn egy használhatatlan, recesszóban levő belső gazdaságot adott át 1998-ban, egy szociális válságban leledző lakossággal megfejelve (pontosan ez Libásnak is a 2010-es öröksége!).
Csak a multik remekeltek 1998-ra, igaz ezeket meg majd midnent az Antall-kormány hozta be.

Na most pityereghetsz, hogy a csúnya High up! lerombolta a 15 éves mantrádat.

Vagy elhatározod, hogy nem akarsz hinni a valóságban, inkább maradsz a szürkemarha állományban.

high up! 2011.10.10. 19:06:49

@leponex:

Ahogy rámutatsz, ezek az adamis félék mindenek, csak nem megvilágosodottak.

Saját maguk szállítják önmaguk paradoxonját (avagy paródiáját): bár azt hangoztatják, hogy leszámoltak a bolsi-libsi bandával, de azért cunamit írnak a jól ismert, 15 éves avítt bolsi-libsi mantrákat felmondva.

Nem érdemes ezekre sok szót vesztegelni, a munkásörökre se pazarolta senki anno az idejét túlságosan.

Fell Bandi 2011.10.10. 19:53:59

Nem tudom melyik ide kommentelő seggfej kérdőjelezte meg, itt a cáfolat:
Nagy a riadalom a libsi libaudvarban: Pozsgai színt vallott

Pozsgai Zsolt hétfőn hivatalosan is bejelentette: elvállalja az Új Színház főrendezői-fődramaturgi posztját. Az író, rendező közölte azt is, hogy a jelenlegi társulattal szeretnének a jövőben is dolgozni. Az ok nélkül, alaptanul vagdalózó, rettegő bőröndösöket pedig azzal szembesítette: Akkor nem beszéltek politikai felhangokról, amikor a Nemzeti Színház Romagyilkosságok címmel hirdetett dokumentumdráma-pályázatot.
Pozsgai összefoglalta: "Nekem is vannak terveim, de ezekről még korai lenne beszélni" - tette hozzá, megemlítve, hallgatásának "technikai okai" is vannak. Ezek közül egy, hogy a társulat jelenlegi tagjaira szeretnének építeni, ám még nem tudják, a színészek miként viszonyulnak az új igazgatóhoz. "Ha nem vállalják, akkor november-december tájékán el kell gondolkoznunk, hogyan tovább" - magyarázta.

Dörner György pályázatára utalva kiemelte: a koncepciójuk arra épül, hogy minél több magyar művet tűzzenek műsorra, régieket, újakat vegyesen. "Ez azért jó, mert a fővárosban nincs ilyen profilú színház" - jegyezte meg.

Szerinte nem rendkívüli az, hogy egy színház bele akar szólni az aktuális ügyekbe. Példaként a Nemzeti Színház Romagyilkosságok című, 2011 januárjában meghirdetett dokumentumdráma-pályázatát említette. Ugyanakkor megjegyezte, ő az "örök, művészi értékeket" fogja a továbbiakban is képviselni, a politikai vonalat másokra bízza. "Bízom abban, hogy kiegyezünk a kérdésben" - tette hozzá.

nyilassmisi 2011.10.10. 21:00:34

te gréczy,
te új-magyar,
(honnét is e nemesi hangzású, ősi név),
- hogy egy miniszterelnökségig jutott pszichopatáról dráma (tragédia?) születne, az nem a nagyságát, hanem a jelenséget minősíti (Néro),
- maradva a bálványodnál, többek múltját felhánytorgatod, gyurcsányi kinek a villájába is költözött be, melyik családba házasodott be, az anyósa által vezetett melyik bank hitelezte meg neki 100%-ban a gyárprivatizációt
- elfogult, gyurcsánybérenc firkász létedre, hogy mered előre minősíteni egy elismert színész és drámaíró, Dörner és Csurka színházvezetését

JumboJet 2011.10.10. 21:07:06

@high up!: Te Deep Down! Orbán épp kb.25%-on áll vígan. Egszer jötte neki be nagyon, ezért sok sörrel jön az MSZP-nek. Azon kívül, még a 98-as választást is elbukta volna, he nem kép koalícióra Torgyánékkal. ""Az pedig, hogy a kisgazdákkal egy koalícióban legyünk, a legrosszabb álmainkban se kerüljön elő", nyilatkozta Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak, igaz, nem most, hanem 1991-ben. A Fidesz azonban most sem repes az örömtől, hogy netán az FKgP-vel köthet kényszerkoalíciót (lásd az előző oldalt), és a kisgazdák is fogcsikorgatva készülnek a kormányzásra. A Fidesz javára történő visszaléptetés természetesen egyáltalán nem automatikus folyamat, sőt megannyi időzített bombát rejt.
A fiatal magyar polgári demokraták addig lebegtették a dolgot, amíg bírták - pont egy hétig tartott a szusz. Aztán eljött a vasárnap este, vele A Hét című tévéműsor, és Pokorni Zoltán alelnök véget vetett a találgatásoknak. "Nem" - közölte tömören és határozottan arra a kérdésre, elképzelhető-e egy Fidesz-FKgP koalíció. Aztán két nap múlva kezet fogtak. " Na, ennyit Orbán folyamatos 50-60% százalékáról, meg igazmondó tisztességéről, gerincéről.
Elmondom, mitől van azért valóban stabilan bő egy milla mögötte. Mert maga köré tudta gyűjteni az ilyen hozzád hasonló "igazhitű" barmokat, akik ha kell, még öngyilkos merénylővé is válnak a kedvéért. Ebben valóban tehetséges Viktor. Rájött, hogy lehet megszólítani és egyben tartani a birkanyájat. Én meg nem annyira vagyok se öreg, se komcsi, Te Szent Fityma. 41 éves vagyok, tervező-fejlesztő mérnök, 4 országban éltem, szóval inkább vagyok kozmopolita, és tudod, akik sokat láttak a világból, több kultúrában töltöttek viszonylag sok időt, azok általában nem komcsik, ellenben képesek a szélsőséges baromságoktól, dogmáktól távol tartani maguka, nem úgy, mint a biciklibelsőben rekedt magadfajták. Liberalizmusom az, hogy toleráns vagyok, fellvillanyoz a tudomány, megőrjít a dogma, baloldaliságom pedig, hogy szociálisan érzékeny vagyok.Például téged is csak egy szánalmas hülyének tartalak, amiről nem tehetsz, és ez sokkal jobb. mint ha fasisztának, nyilasnak, nácinak, stb. tartanálak, ja és nem gyűlöllek, nem gyűlölöm a jobboldaliakat úgy általában, ahogy Te itt libsizel, komcsizol, csak a statisztikák egyszerűen azt mutatják, hogy a jobboldalon több a se hall-se lát dömötör. És ez adja Orbán hátországát. Az agyatlan hívők, akiket a tények, a valóság a legkevésbé sem zavar.
A CDS felár pedig tetszik vagy nem, a 2008-09-es szinten, és már hogyne volna köze az államadóssághoz? MIndennek mindenhez köze van. KIbaszott drágán kapunk hitelt, nem jön ide a kutya se - ezek sajnos, végső soron államadósságnövelő tényezők, persze lehet választania Csauszeszkui utat is államadósság ellen. És még jobboldali közgazdászok szerint sem első számú prioritás ilyen helyzetben az államadósság erőszakos csökkentése. Nem az a legnagyobb bajunk. Persze a jobber legendárium szerint igen, mert annyira primitívek vagytok, hogy ennek az egy számnak az emelkedését emlegetitek mantrázva, 10 éve. Mer ez olyan jól megfogható. Nem mondom, hogy jó, hogy emlkedett, de abban bizony még Viktor is benne van, meg a csoda lakástámogatása. Antall pedig nem a multikat hozta be, hanem azokat a törvényeket, amik alapján szarér hugyért el lehetett kótyavetyálni az ország iparát, ktatás-fejlesztését ingatlan spekulánsoknak, mert félt belevenni feltételeket, amiket csak komoly stratégiai befektetők teljesítettek volna. De kurva gyorsan kellett a pénz a zsebekbe. Ezért nincs ma Ikarusz, Ganz, a Rába nag része, Tungsram fejlesztőrészlege, a CSepel Művek, és még sorolhatnám. És a teljesen eltorzult iparszerkezet aztán mindmáig érezteti hatását, és tesz minket kiszolgáltatottá. A privatizáció az ősbűn. Ezért nem magyar cégnél vagyok fejlesztő. Nézd meg a Cseheket. Sokkal többet megőriztek az iparukból, a K+F-ből, mint mi. Még a szaros, lenézett, csak a hazai piacra eladott Karosa buszuk is megvan. Ide meg jött be a bérmunka, és csak mostanában jön valami kicsi minőségi, magas hozzáadott értékű munka.

lajos0 2011.10.10. 22:42:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Meglepő fordulat az MSZP honlapon, meg a fideszt fikázzák címlapon.
Mondtam én mindig is, hogy nálunk nincsenek demokraták.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.10. 22:51:53

Megnyugtató, hogy a nyíltan nemzetellenes, és a fasiszta izraelt támogató mazsihisz felháborodottan reagált a kinevezésekre.
Ezek szerint abszolúte jó döntés volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.11. 00:03:40

@lajos0:

Egyrészt nem szoktam az mszp oldalát böngészni, de most megnéztem. Nem tűnik annyira gusztustalannak, mint a fideszé. Van benne némi konstruktivitás.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.11. 10:38:59

@high up!: "Te, lődd már be magad, hogy mihez értesz, aztán csak abban próbálj okoskodni."

Én ha ő századunk utolsó "polisztirolja"? Az általános művelcség nem szégyen... :)

Fell Bandi 2011.10.11. 15:28:04

@adamis.ivan: süket duma, a 98-as választást az FKGP nélkül is a FIDESZ-MDF lista nyerte: FIDESZ-MDF: 42,22 %, maszop: 34,72 % volt a parlamenti mandátumok aránya. Ez képviselői létszámot tekintve: FIDESZ+MDF: 165, (közös listán indultak) maszop: 134
FKGP: 48, szadesz: 24, MIÉP 14 mandátum.

JumboJet 2011.10.11. 16:41:18

@Fell Bandi: Ennek utánanézek, én nem így emlékszem, de a korrektség azt kívánja, megtegyem. De, ha pedig így volt, akkor még inkább ócska az a jobbos érvelés, hogy a rohadt szadesz betársult a maszopba, és elárulta magát, meg a szavazóit, mikor a maszopnak meglett volna vastagon a többsége anélkül is. (Mellesleg, nálam is fekete pont volt ez a szadesztől.)De akkor mennyivel különb lépés is a Fidesztől az FKGP-vel közösülni, pláne 3 nappal azután - amit viszont a saját szememmel láttam, saját fülemmel hallottam, és valahol fentebb idéztem is -, hogyaszongya: az FKGP-vel nem képzelhető el a koalíció? Drága jobbos barátom, kettős mérce, kettős mérce?

JumboJet 2011.10.11. 17:43:56

@Fell Bandi: Kedves Bandi! Pomt ott néztem utána, még mielőtt válaszod olvastam volna. És ott bizony az áll, hogy emlékeim nem csaltak: MSZP 34,7%, Fidesz: 29,27%. más felállás melletti indított vona igazmondó vezetőnket, hogy segget csinálva igazmomdó szájából akolt biztosítson egy Torgyán nevű félőrültnek, akit aztán pártjával együtt rövid úton kicsinált? Nyilván. Semmi másra nem kellett neki, mint h megnyerje a választást. Mellesleg, a Wikipédia is hasonló eredmènyt publikál. Ezt, Orbán úgy mondja, h a választást megnyertük, csak a kormánnyrúd a ravasz második és a szemfüles harmadik kezébe került. :)

JumboJet 2011.10.11. 18:06:36

@Fell Bandi: Bocsánat a helyesírásért, csak telefonról nyomom vonaton. Valóban, annyiban pontosítanom kell, h az MDF-vel volt meg a győzelem. De önállóan a Fidesznek nem volt meg a kellő mandátuma. Még adekvátabb az előző kérdésem, mi a fenének kellett pár nappal a vége előtt belehazudni a világba, h FKGP-vel, nem, nem soha. És Te is pontatlanul reagáltál, mert a felvetésem lényege az volt, h a Fidesz EGYMAGA kevesebbet kaszált, mint az MSZP. Tehát, ha nem áll össze valakivel, igazad van, akkor az MDF-fel, nincs Fidesz kormány. Ennyiben tehát nem annyira süket a duma. És igen meglepő, egy bokros csomag után csak igy tudtak es csak ennyivel nyerni. Mondjuk a Horn elbaszta a végén rendesen a vízlépcsőzéssel például. Maradjunk annyiban, h ezt a győzelmet is a szociktól kapták; egész sokáig úgy tűnt, nem jön össze.

JumboJet 2011.10.11. 18:12:32

@charlie sheen: Nézd, Károly! :) nem akkora naivitás ez. Lehet, nem 14-ben jön össze, de előbb utóbb bukika honi jobb, és mint mondtam, akkor nagyobbat, mint a bal tette, mert sokkal magasabbak a velük szemben támasztott elvárások. Gyakorlatilag csodatevőkként szavaztak rájuk. És ez az őrült megosztottság nem tarthat örökké. Nem ezt a két galerit kivanom magunkak.

lajos0 2011.10.11. 22:51:40

@HVC: Az államcsődön rég túl vagyunk, akárcsak a görögök. Kérdés ki mikor ismeri be.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.12. 20:12:29

@lajos0: "Az államcsődön rég túl vagyunk, akárcsak a görögök. Kérdés ki mikor ismeri be."

Ezt nem értem. Az államcsőd akkor van, ha a nyugdíjakat, vagy a közszolgák pénzét nem tudják fizetni, vagy az esedékes külföldi törlesztéseket nem fizetjük. Ilyen még nem volt. Tudtommal. Lemaradtam volna valamiről?

high up! 2011.10.13. 19:21:51

@adamis.ivan:

Jaj drága tovaris adamis, két dolgot azonnal leszürhetek az újabb halomnyi marhaságaidból:

1. Jó komcsi családból származol, csak ez lehet az oka, hogy neked egyetlen önálló gondolataod nincs, csak a már 15 éve lejárt szavatosságú bolsi-libsi frázisokat nyomod ismét feltartózhatatlanul.
Teccik tudni, én bíron a kritikát, ha annak tartalma van. De amit te müvelsz, azt már 20 éve csak osztályharcnak hívják szaknyelven és nem kritikának.

2. Mondtam, hogy ne égesd magad, hogy ennyire gyík vagy a gazdasághoz. Most azt is sikerült bizonítanod a nagy 1990-1998-es elemzéseddel, hogy még azzal se vagy tisztában, hogy az ország honnan indult 1990-tól, csak sírsz, hogy jaj bezzeg a csekek!

Na figyelj drága tovaris: 1990-ben a komcsik 20 milliárd dollár adósságot hagytak hátra. Az 1990-es hiteltörlesztés 3 milliárd dollár volt. Ehhez képest Németh Miklós hátrahagyott a devizattartalékokban 400 millió dollárt. Most akokr számold ki a törlesztési képletet!
Szóval öcsém, a csehek nem ebböl a pöcegödörböl indultak, ezért nem voltak rákényszerítve, hogy tömegesen privatizálják a húgyot-szert érö vállalataikat, hanem az állam invesztálhat a struktúra váltásba.

Nem megyek bele az újabb, villanyszerelöi színvonalú fasságaidba a gazdaságról, csak annyit említek meg a tájékozatlan tudatodnak, hogy a privatizációs elherdálás 1988-90-ig volt, ez volt a spontán privatizáció korszaka, amikor is az eftársaid 150 milliárdos vagyont nyúltak le maguknak töredék áron. A másik elherdálás pedig 1995-1996 között volt (a Tocsik botrányig), amikor a fizetésképtelenségbe evezett maszop 1995 öszétöl, a pénzügyi kényszer miatt szinte a teljes stratégiai nagyipart elprivatizálta - nagyon sokan jól ézik, hogy húgyért-szarért. Aztán jött 1996, amikor kúrtcsányi, Medgyessi és a többi eftársaid az Egyszerüsitett privatizáció keretében, most már egymásnak privatizálták el a jó állami cégeket, lásd Perfekt és társai.

Szóval, ne villogj, hogy kozmopolita vagy, mert te éltél már 4 külföldi országban (Szovjetunió, Mongólia, Albánia, Észak-Korea), elég megszólalnod és már látszik is, hogy a külföldi tapasztalatok nem mindenkinél nyitják meg az agyat a racionális gondolkodásra. A ti ösztönötök örök marad és örökre felismerhetö.

high up! 2011.10.13. 19:26:13

@adamis.ivan:

A választásról meg tanulj meg annyit, hogy a szvazati arányok a nép akaratát fejezik ki. Tehát bármelyik két párt összeállhat kormányerönek, ha van 50%+1 arányuk. Kurva nehéz ezt megérteni ugye?

De te ne hazudtold meg a komcsi-libsi gyökereidet, Torgyánozzál 2011-ben is erövel, erre mondtam én, hogy ti olyan aranyos kis idióták vagytok, akiknek a szellemi színvonaluk az 5 éves gyerek szintjén ragadt le.

high up! 2011.10.13. 19:33:54

@adamis.ivan:

A legszebb hsz-od itt az, hogy miután kelletlenül beismered, hogy fasságokat mondtál, megmagyarázod hogy az valójában miért is nem fasság, majd eldöntöd magaban, hogy akkor maradjunk ennyiben. Öcsém, te egy gyurcsányi féle pschichopata bohóc vagy!

JumboJet 2011.10.14. 02:01:38

@high up!: 1.) Luxemburg, Franciaország, Németország, USA.
2.) Annyira komcsi a családom, hogy a faterom komcsi ukázra nem kezdhette meg a tanulmányait a Műegyetemen sikeres felvételi után, csak évekkel később, mert a nagyfaterról koholtak valami baromságot. És még a KISZ-be sem lépett be, sőt, én se, pedig az osztálytársaim 90%-a még megtette. Aztán, a rohadt nagy kommunista apám és anyám elmentek híradástechnikai fejlesztőmérnöknek, és beadtak vagy 15 szabadalmat, apám fejlesztésvezető és főkonstruktőr lett. (az a szint ameddig párttagság nélkül el lehetett jutni), és emlékszem othhon is meg anyai nagyapáméknál is, folyamatosan a Szabad Európa ment - szóval, tényleg tipikus kommunista életút, karrier...
3.) Önellentmondásokkal teli velős válaszod, de most már fáradt vagyok ezekre felhívni a figyelmed. Talán a hétvégén szánok Rád időt! :) Egyet talán kiragadok. Egyfelől ugye sorolod a komcsik által ránk hagyományozott adósságokat. Majd ezzel indoklod, hogy nekünk miért volt gyors privatizációra szükségünk (ellentétben a csehekkel), majd elkezded szapulni a komcsikat, hogy gyorsan privatizáltak. Mellesleg Medgyesiék idejére már alig maradt a GDP-re hatással levő állami vagyon (értsd: termelő cég.) Na, a Fidesz az állami vagyon eme utolsó pár százalékáért rohadtul verte a palávert. Nem emlékszem a nemzetféltő kiáltásaikra, amikor az első 95% ment el szarér-hugyér. És kényszerből kötsz belém, ez is látszik. Annyit állítottam, hogy stratégiai fontosságú termelő cégeket, saját kutatás-fejlesztéssel, know-howval, amikből racionalizálás után még mindig meg lehetett volna menteni rengeteget, nem stratégiai befektetőknek adtak el, garanciákkal (hidd el, így is lett volna vevő), hanem gyakorlatilag ingatlanspekulánsoknak. És az ezt lehetővé tevő törvényi környezetet az Anatall kormány hozta létre.
Végül is, szerinted is szarul ment a privatizáció, szerintem is, csak szerintem nem csak a kommunisták miatt, szerinted meg csak miattuk. Right? (Csak halkan kérdezem meg, szted Antall mennyire lehetett a rendszer harcos ellensége, ha múzeumi főigazgatói posztig vitte? Netán Boross, akit bár lecsuktak, végül mégis vendéglátóipari vállatigazgató lett? Oder Schmitt Pali a MOB főtitkárként, meg szállodaigazgatóként? Igen, ezeket a pozíciókat mind kifejezetten harcos antikommunistáknak, reakciósoknak tartották fenn. És ugye nem feleded azt rövid kis listát a Fideszről? Szóval, mondd már meg nekem drága barátom, ki a kommunista itt és ki nem? Ezt nyilván egy magadfajta tiszta fejű, józan, árnyalt, kritikai gondolkodással bíró, döntőbíró fogja egyszerűen eldönteni. Tudom, a Fidesz-komcsikat mind AK-47-essel kényszerítették az együttműködésre. Köszönöm, így van.)
4.) Én legalább elismerem, ha valamiben tévedtem. Jegyzem meg, abban az összefüggésben, amiben ott beszéltem, tényleg mindegy, hogy kivel kellet koalícióra lépnie a Fidesznek. A lényeg a kollégaúrral folytatott párbeszédünkben az volt, hogy nem ők szerezték a legtöbb mandátumot. Mint ahogy, az is érvényes továbbra is, hogy napokkal a Torgyán-frigy előtt beleüvöltötték az ország képébe, hogy az FKGP-vel, nem, nem, soha. És így, hogy szükségük sem volt rá, még csak szánalmasabb a dolog. És mindez, meg az összes többi kamu, hazugság, stikli azért esik nagy súllyal a latba Fideszék esetében, mert közben folyamtosan az magasabb erkölcs piedesztráljáról szónokolnak, istenhazacsaládoznak. Ha kussolnak, és nem moralizálnak annyit, sokkal kevesebb bajom lett volna velük 98-2002-ig. Tudod, egy papnak nehezebben nézi el a nép a disznóságokat, mint egy egyszeri embernek.
4.) Túlléphetnél ezen a kényszeres fixácódon, hogy aki nem Fidesz-hívő, az kommunista. Meglehetősen specifikusan szűrt adatokkal való bűvészkedéssel okoskodó, teljesen egyoldalú, (ön)kritikátlan szercsenmosdatásod, tarkítva indulatos, származási szintű személyeskedés szintjére süllyedt közbeszúrásokkal, az egy válaszban leírt libs-komcsizások számával, a liberális, mint szitokszó használatával...hát, barátom, annyira tipikus jelenség a (hiperaktív) jobboldaliak körében, hogy mosolyogtató ebből a pozícióból, bárkire rásütni az önálló gondolatok nélküliségének bélyegét. Neked hány önálló gondolatod volt itt eddig? Talán az lenne, hogy TI-büdös-elkúrtátok-mindenért-felelős-komcsik-libsik vs MI-illatos-nemzetmentő-semmiértsemfelelős-jobboldalikonzervatívmittudoménmik? Körülbelül ennyi a lényege mindannak a sokmindennek, amit leírtál. Ennyi. Nem több. Ez annyira árnyalt gondolkodás, mit egy sakktábbla.
süti beállítások módosítása