Egészen bizonyos, hogy rendkívüli jelentőségű napnak nézünk elébe. Még sosem fordult elő, hogy élőlánccal fogják körbe szakszervezetek a Parlamentet. Még sosem fordult elő a rendszerváltás óta, hogy egy hivatalban levő miniszterelnök euróválságnak hazudja a ma bejelentendő újabb megszorító csomagot, amely a reménytelenül siralmas gazdaságpolitkájának következménye, és amely megrengeti készül a magyar pénzügyi rendszert.

És Nagy Imre perbe fogása óta nem volt példa arra, hogy eljárást indítsanak egy miniszterelnök ellen. 1956 óta Kádár János, Münnich Ferenc, Kállai Gyula, Fock Jenő, Lázár György, Grósz Károly, Németh Miklós, Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, majd újra Orbán Viktor volt, illetve lett kormányfő. Ezek szerint ők úgy vannak elismerve mindennyian - akár posztumusz is -, hogy mindig mindenben törvényesen jártak el, egyikük sem élt vissza a hatalmával, alapvetően minden rendben volt, amikor az országot kormányozták. Bíróság elé ugyanis egyik sem került, sőt, ez fel sem merült. Egyedül ez a Gyurcsány Ferenc nevű hibázott, amikor azt tette, amit egy miniszterelnöknek kutya kötelessége megcselekedni. Leült egy befektetővel - egyetlen egyszer -, majd arra kérte a kormányzatot képviselő jelenlevőket, hogy ha a jogszabályok erre lehetőséget adnak, akkor valósítsák meg a beruházást, az adózandó bevétel és a sok munkahely ugyanis Magyarország érdeke. Majd elment a következő megbeszélésére.

Gyurcsány, persze nem követett el semmit, csak azt, hogy Orbán 2002-es vereségében mint kampánytancásadó, 2006-os bukásában pedig mint miniszterelnök szerzett elévülhetetlen érdemeket. Márpedig Orbán már 1989-ben megmondta a Fekete Doboznak, hogy a túloldalon Gyurcsány az egyetlen - meg az a Szilvásy....

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát ma elveszi a Fidesz-KDNP-Jobbik-LMP-koalíció. Az MSZP - helyesen - nemmel szavaz. Innentől a Schiffer-féle párt - saját MSZP-s unokatestvére szerint a név tulajdonosa nem értett meg semmit családja történetéből - és az MSZP együttműködési lehetősége minimálisra csökken az "orbánváltás" érdekében. Hogy fogódzkodhat az MSZP egy olyan párttal, amelyik koncepciós perhez adja ki a baloldal volt elnökét és miniszterelnökét? Más kérdés, hogy a közösködésből az LMP nem is kér - Orbán érdekében.

Amúgy a séma ugyanaz: Kádár tudta, hogy ha Nagy Imre él, akkor előbb-utóbb a tömegek újra rátalálhatnak. Orbán agya ugyanígy működik: amíg Gyurcsány él... Kádárnak Nagy Imre volt az útjában, Orbánnak Gyurcsány. Még jó, hogy egyelőre nincs halálbüntetés. Majd megnemzetikonzultálják, aztán egyéni képviselő indítványként benyújtja valaki...

De hiába minden: pénteken elindult a Demokratikus Koalíció új honlapja. Amikor e sorokat írom 114 ezerhez közelít a Gyurcsány-videóüzenet megtekintőinek száma. Ez akkor is brutális, ha többen többször is megnézték. Több, mint kétmillió kattintás volt az oldalon... Gyurcsány facebookos oldala pedig átlépte a 10 ezres határt. A demokratikus ellenzéki oldalon ez messze a legnagyobb szám. A honlapon - közös megegyezéssel - szerepel a Bajnai-, a Bokros-, a Majtényi vezette alapítvány, illetve intézet, a volt Milla-csoport egy része és a Demokratikus Charta. Azaz - ha távolabbról is -, de máris jelen vannak baloldaliak, liberálisok és mérsékelt konzervatívok.

Persze, idegen pályáról "amortizálás", "hazai" pályáról "meg kell akadályozni, hogy visszatérjen"... Amiben a Fidesz és némelyek az MSZP-ben egyetértenek... Meg az is mondható, hogy ez a honlap még kevés, sőt, a fanyalgás - miért nem várt Gyurcsány a visszatéréssel - is folytatható. Az sem kizárt, hogy ami körvonalazódni látszik, talán még nem az igazi, de hogy "válámi ván", az egészen biztos....

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr603219853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jelentés a Kegyelmes Úrnak 2011.09.27. 14:15:29

Balsai, a volt független fideszes, jelenleg szintén független alkotmánybíró megírta szintén független szakdolgozatát nemzetiegyüttműködés szakon. Hát, mondjuk legyen egy jóindulatú kettes alá....

Trackback: Jelentés a Kegyelmes Úrnak 2011.09.27. 14:15:29

Balsai, a volt független fideszes, jelenleg szintén független alkotmánybíró megírta szintén független szakdolgozatát nemzetiegyüttműködés szakon. Hát, mondjuk legyen egy jóindulatú kettes alá....

Trackback: Az MSZP kiáll Gyurcsány mentelmi joga mellett 2011.09.12. 19:28:01

Kötelezően nemmel szavaz az MSZP-frakció Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésére.

Trackback: 09.12. - Egy történelmi nap 2011.09.12. 09:53:01

Gyurcsány, persze nem követett el semmit, csak azt, hogy Orbán bukásában szerzett elévülhetetlen érdemeket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 13:53:55

@Scagnetti:

Ebben tökéletesen igazad van, ezért a maszop opportunista, gyáva mamelukjai a felelősek. Pontosan erről beszélt Fletó, amikor azt mondta, hogy "nem kell beszarni Orbán Viktortól", de ezek mégis beszartak tőle és beszari, gyáva módon kihátráltak a saját miniszterelnökük/pártelnökük mögül.

Arról nem is beszélve, hogy valaki belülről árulta el az őszödi beszéd kihozásával.

nyiihihii 2011.09.12. 13:54:57

@Betelgeuse-2:

"az én cégem tulaja mondta, te jóember, nem a pikszisből kiesett cég tulaja"

Te "cégem tulaja" ez a történet egyre jobb... Mondjuk az, hogy te most be vagy szarva az telejsen jogos és érthető, pláne ha a "cégem tulaja"-nak "fideszes barátai" vannak! :))

Fell Bandi 2011.09.12. 13:55:29

@Scagnetti: jól is néznénk ki, ha a mai kormány is folyton az ellenzék betartására hivatkozva "nem csinálna semmit", bízva abban, hogy a szavazók majd ezt beveszik.. Nem, ők csinálják, amit jónak látnak, mi pedig majd ítélünk a szavazáskor. Egyelőre a szocik kezdenek eltűnni a szemétdombon, már a Jobbik is előttük jár. Ez a világ rendje: a kormány kormányozzon, ne magyarázkodjon!

genyamagyar 2011.09.12. 13:55:31

@Scagnetti: A 2/3-os törvényeket mind megvétózta. Aztán emlékszel a 300 ft-os népszavazásra? Plusz hergelte a népet, azaz ellehetetlenítette a logikus döntések meghozatalát.

Egy demokráciában az ellenzék szerepe legalább akkora, mint a vezető párté. (már ahol nincs 2/3)

nyiihihii 2011.09.12. 13:57:38

@kvasztics47:

"A bíróságok azt sem tudják mi a függetlenség. Onnan tudom, hogy voltam bíróságon a Kádár rendszerben és az újban is és semmi különbség."

Akkor talán nem is nagy baj, ha a a régivágású bírói kar trottyosabb fele haza lesz küldve nyugdíjaskondi.

kvasztics47 2011.09.12. 13:58:16

@genyamagyar:" Most aztán néz, mint hal a szatyorban"
A hal a szatyorban mi vagyunk és már nem sokáig bírjuk levegő nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy kiugrunk a szatyorból és lecsapjuk a gazt, hanem azt, hogy évtizedekre - századra elmerülünk a sülyesztőbe leépül az ország, elmenekülnek az életképes egyedek. A tehetetlenek maradnak itt és szavazgatják, a gazembereket hatalomba.

genyamagyar 2011.09.12. 13:59:35

@nyiihihii: Nem mindegy, hogy mi az ok? Azért olyan mint Kádár idején, mert a bíró úgy szocializálódott, vagy mert ilyen az elvárás vele szemben?

genyamagyar 2011.09.12. 14:01:00

@kvasztics47: "hogy évtizedekre - századra elmerülünk a sülyesztőbe leépül az ország, elmenekülnek az életképes egyedek."

Ez megy már itt ezer éve.

nyiihihii 2011.09.12. 14:01:30

@genyamagyar:

"Plusz hergelte a népet, azaz ellehetetlenítette a logikus döntések meghozatalát"

Ne mond már, hogy az "igaztalan" 300 Ft-ps vizitdíj bevezetése "logikus döntés" volt!

"Egy demokráciában az ellenzék szerepe legalább akkora, mint a vezető párté"

Na ezuért voltak fassszakalapék a szocik - gyúrcsánnyal az élen - nyolc évig... orbánék egyett függyentettek és azonnal romokba dőltek a nagyívű reformok.

kvasztics47 2011.09.12. 14:01:31

Mongyátok mán meg, hogy mér ilyen tökéletes hülye az ökológus Shiffer.

NA YA! 2011.09.12. 14:04:27

@Fell Bandi: "Nem emlékszel, mit mondott Bibó vagy II. János Pál pápa?"

Bibót ne erőltessük, de azért János egy két nagy mondása jöhet! Cserébe, ha kéred, akkor küldök linket a Brian élete című filmhez!;)

nyiihihii 2011.09.12. 14:05:26

@genyamagyar:

"Azért olyan mint Kádár idején, mert a bíró úgy szocializálódott, vagy mert ilyen az elvárás vele szemben?"

Tökmindegy... a kádári mentalitás addig él, amíg a kádári kisember a fogaskerék részét képezi. Még olyan 10-20 év, de egyre kevesebben vannak.

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 14:05:58

@kvasztics47:

Nálam már a "zárjuk be Paksot" dumája is tökéletesen elég volt, hogy ne soroljam be a komolyan vehető közéleti szereplők közé.

genyamagyar 2011.09.12. 14:06:32

Egyébként nézzük ennek a mostani helyzetnek a jó oldalát: most döbbennek sokan rá arra, hogy kevés a vokshoz az, ha valaki hangosan és erősen olyat mond, ami a választónak kedves.

Ez a mostani orbáni éra a tanulópénz arra, hogy megtanulja a magyar, hogy okosan, felelősen, a hazugságon átlátva, érdekeinek megfelelően adja le majd a voksát.

(Legalábbis bízok benne. Bár a lepényhal meg utoljára. :)

genyamagyar 2011.09.12. 14:08:46

@nyiihihii: "Ne mond már, hogy az "igaztalan" 300 Ft-ps vizitdíj bevezetése "logikus döntés" volt!"

Az volt, mint ahogy a németeknél is.

"Na ezuért voltak fassszakalapék a szocik - gyúrcsánnyal az élen - nyolc évig... orbánék egyett függyentettek és azonnal romokba dőltek a nagyívű reformok."

Betartották a demokrácia írott és íratlan törvényeit.

genyamagyar 2011.09.12. 14:10:31

@nyiihihii: Nincs igazad. Ha a politkai nyomás az oka a mai bírói döntéseknek, akkor annak senki sem fog ellenállni, egy új generáció sem.

genyamagyar 2011.09.12. 14:12:45

@Lófasz Hadnagy: Azt mondta, hogy zárjuk be Paksot?

Ez igaz?

Jesszusom, ez közveszélyes! És miből lenne energiánk? Égetnénk a tehénszart?

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 14:17:28

@genyamagyar:

Nem azt mondta (vagy ő, vagy valamelyik másik LMP-s "szakértő"), hogy most azonnal zárjuk be, hanem hogy nuku bővítés és a most üzemelő négy blokk üzemidejét se hosszabbítsák meg. Ez kb. azt jelenti. Dehát ismerjük a sötétzöldek hozzáállását a nukleáris energiához.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.12. 14:18:07

@genyamagyar: Igen! Tehénszar, a nagyon erős geotermikus energiáink (amit valami miatt mégsem éri meg felhozni), meg a szívcsakra. ;) Ja és a mecseki szénvagyon...

Fell Bandi 2011.09.12. 14:18:57

A szocikra már egy szót is kár vesztegetni, ez a bűnszövetkezet már rég kiírta magát a komolyan veendő erők közül.
De ha a mai nap végén nem szavazzák meg a köztörvényes bűnöző pápai pojáca mentelmi jogának felfüggesztését, erre még egy nagy pecsétet is ráütnek.
1. Maga az ideggyenge böszme kérte ui. ezt a parlamenttől, mert ő a bíróság előtt akarja megvédeni magát.
2. A dolognak semmi gyakorlati jelentősége nincs, a parlament ezt a néhány tucat szoci nélkül is megszavazza.
3. Köztörvényes ügyekben a parlamenti szokásjog is ezt diktálja: eddig ez többé-kevésbé elfogadott gyakorlat volt.
Szóval zsóti hiába agitálsz bárkit is, a vonat elment, nem kellett volna a nyurga szemüvegesnek bűnöznie, akkor szabadon maradhatna. De elkúrta ezt is...

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 14:19:11

@genyamagyar:

Azért a sorsnak van némi humorérzéke. Éppen elkezdünk az atomenergián témázni, majd ránézek az index címlapra és mit találok?

index.hu/kulfold/2011/09/12/robbanas_tortent_egy_francia_atomeromunel/

nyiihihii 2011.09.12. 14:19:35

@genyamagyar:

"most döbbennek sokan rá arra, hogy kevés a vokshoz az, ha valaki hangosan és erősen olyat mond, ami a választónak kedves"

Maximum a lassú felfogásúak döbbenthetnek most. Láttuk itt már beteljesült igaztalan vádakat, sebtében visszavont adócsökkentéseket.

genyamagyar 2011.09.12. 14:19:43

Mesterházy most alázza Orbán-Ceaucescu Viktort.

Ez nekem fáj! :)

genyamagyar 2011.09.12. 14:21:09

@Lófasz Hadnagy: Ja, én is olvastam. Persze, akkor tíltsuk be az autókat is, mert ma is történt bizos (valahol) halálos baleset.

genyamagyar 2011.09.12. 14:22:49

@TrueY: "szívcsakra"

Tedd hozzás a feng shui-t is, úgy kerek. :)

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 14:23:48

@genyamagyar:

Meg a konyhakést is, mert nem csak csirkemellet lehet vele szeletelni, de a szomszéd Jóska két éve lebökte a zasszonyt.

Fell Bandi 2011.09.12. 14:23:55

@genyamagyar: várd meg a viszontválaszt, akkor vigyorogj! Ha egyáltalán OV válaszra méltatja ezt a szar- és mesterházyt, akit még én is nemrég kizavartam egy étteremből, az összes vendég nagy tetszését kivívva ezzel...

genyamagyar 2011.09.12. 14:24:05

@Lófasz Hadnagy: Igen, ezt szeretem bennük. Ne legyen atomenergia, ellenben legyen sok-sok konnektor, mert mint tudjuk, onnan jön majd az áram.

genyamagyar 2011.09.12. 14:25:31

@Lófasz Hadnagy: Lebökte az asszonyt? Akkor az önvédelem volt!

Rossz a példád! :-))))

Betelgeuse-2 2011.09.12. 14:25:45

@nyiihihii: Igen, mert igaz, hogy a cégem tulajdonosa benne van a pikszisben, de bármikor kieshet onnan, és ezt ő is nagyon jól tudja. Elég egy kis örömfoci hétvégén nemjólfekvő emberekkel, és kész, vége: a bosszúálló kicsinyes döntéshozók elejtik, és nagyot koppan.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.12. 14:26:29

@genyamagyar: Bocs, de feng-shui-nk nincs! Azt importálni kell Japánból! A pilisi szívcsakra meg világhírű. Rengeteg hivatkozást lehet olvasni! Itt van például, ... no és még sorolhatnám hosszasan! ;)

Betelgeuse-2 2011.09.12. 14:27:03

@Fell Bandi: Emlékszem, mit mondott Bibó, de én mégis félek.
Ami azonban a sokkal nagyobb baj, hogy Orbán nem emlékszik arra, mit mondott Bibó, holott a Bibó-szakkollégium tagja volt... Ez az igazán szomorú. Ha Bibó látná a mai Orbánt, akkor nagyon szomorú lenne.

Morzsi36 2011.09.12. 14:27:38

@kvasztics47: Ugyanarra az egyetemre jártam, mint a blog szerzője, és én is megtanultam, hogy hogyan kell olcsó retorikai fogásokkal hamis látszatokat kelteni.
Olvasd el a szöveget, amit írtam, nem állít semmit, csak az analógiát viszi tovább. Ha gondolsz valamit, az már a te bajod.

Nem vagyok fideszes 2011.09.12. 14:27:43

@genyamagyar:

Az én kedvencem Zwentendorf esete. Felhúztak egy 700 Mw-os erőművet, már csak el kellett volna indítani, de az akkori kancellár a hőbörgések miatt kiírt egy népszavazást, ahol a szavazatok 50.47%-a arra ment, hogy ne indítsák el. Nem is indították el soha, kihajítottak az ablakon kb. mrd ajrónak megfelelő schillinget.

De a legszebb: a kieső energia pótlására felhúztak egy SZÉNerőművet onnan egy köpésre. Persze azzal semmi baja nem volt a mélyen tisztelt setétzöldeknek.

genyamagyar 2011.09.12. 14:28:01

@Fell Bandi: "akit még én is nemrég kizavartam egy étteremből, az összes vendég nagy tetszését kivívva ezzel..."

Aztaaaa nemjóját.. csak úgy spriccelt elfelé ugye?

Amúgy mi a bajod vele? Bánccsa a vezírt? :-)))

A mai párhuzamok:

Nagy Imre - Gyurcsány Ferenc
Orbán Viktor - Nicolae Ceaucescu

Elég kínos Ovira nézve.

Betelgeuse-2 2011.09.12. 14:28:31

@Scagnetti: Nem beszélek mellé, dehogy! Felvettem a sohamegnemszorító kormány örökös miniszterelnöke magyar hangjának, Szíjj-ártó Megmond-ó Péternek a stílusát, csak ennyi történt.

nyiihihii 2011.09.12. 14:30:54

@genyamagyar:

"Az volt, mint ahogy a németeknél is."

Egyrészől a németeknél negyedévre befizetve 10 eurót és nem kell mindenhova 300 vagy 600 forint apróval az automatát vagy az adminisztrátort verned, akinek 10 percig tart kitlteni egy nyugtát és nem bír visszaadni.

Másrészről a németekné is időről időre felmerül, hogy meg kellene szüntetni.

Harmadrészről sok helyen meg nincs vizitdíj.

"Betartották a demokrácia írott és íratlan törvényeit."

Francokat... nyolc évig állandóan a hatalmi túléléseikkel voltak elfogalva... ld. őszödi-beszéd!

genyamagyar 2011.09.12. 14:32:02

@TrueY: Én pedig úgy tudom, hogy feng-shui-t úgy lopták tőlünk a japánok még abban az időben, amikor nyolcszor csavarodott a DNS-ünk és rovással írtunk.

Nem, nem adjuk a feng-shuit - ha addig élünk is.

Fell Bandi 2011.09.12. 14:32:26

@genyamagyar:
"Nagy Imre - Gyurcsány Ferenc
Orbán Viktor - Nicolae Ceaucescu "

Kínos lenne, ha ezt nem a zsóti állítaná.
Én hadd ne állítsak fel ilyen párhuzamokat, az idióta böszme kapcsán csak egy falhozvert lófasz jut az eszembe...

genyamagyar 2011.09.12. 14:33:45

@Lófasz Hadnagy: Az osztrákok sem százasak... :) Megjegyzem, gyakran járok arrafelé, hát kezdenek eléggé belterjesek lenni. Ha jól tudom, még egy kereskedelmi adó TV-jük sincs.

genyamagyar 2011.09.12. 14:36:37

@nyiihihii: Nézd, nem az volt a baja a fidesznek, hogy kp kellett vinni a pénzt, hanem a vizitdíj ténye. (Ami még mindig van a németeknél, pedig egy hangyafasznyival jobban áll náluk az eü.)

"Francokat... nyolc évig állandóan a hatalmi túléléseikkel voltak elfogalva... ld. őszödi-beszéd"

Ez így igaz, de nincs köze az állandó fidesz gáncsoskodáshoz. Gyurcsány számtalanszor nyújtott Orbánnak békejobbot az ország érdekében, nem fogadta el, pedig az ország érdeke azt kívánta volna.

Fell Bandi 2011.09.12. 14:47:34

@genyamagyar: "Gyurcsány számtalanszor nyújtott Orbánnak békejobbot az ország érdekében, nem fogadta el, pedig az ország érdeke azt kívánta volna. "

hahaha...
Egy önmaga által deklaráltan hazug bűnöző ne nyújtogassa a kezét, azt normális ember max. leköpheti..

Rwindx 2011.09.12. 14:52:58

@genyamagyar:
Csak akkor személyeskedek, ha már nagyon muszáj...

A vád megléte tény, hogy el is követte-e, az majd kiderül a bíróságon. Ezért vannak az ügyészek és a bíróságok.

"Például ha én egy új járdát szeretnék a házam elé, akkor nyugodtam beírhatom a pályázati anyagba, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik láttak már maltert."

Csak éppen ha már beleírod hogy Skoda teherautóval kell kihozni az aszfaltot és Szegedi cégnek kell azt előállítani, akkor már eléggé behatárolod.
Telket el lehet adni csere nélkül is, a csere előírása szükségtelen. Szerinted hogyan szoktak megbizniszelni közbeszerzéseket? Pont így. Látszólag szabályos, de olyan szűk feltételek maradnak, hogy 1-2 jelentkezőn kívül mindenki kiesik.

"Te tudsz róla, hogy Gyurcsány név szerint említette a Blum-ot?"
Nem kell a név. Ezt viszont ajánlom a figyelmedbe: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=21994

"Másrészt, egy min.elnök miért nem hozhat olyan döntést - mondjuk tanácsadói véleményére alapozva - hogy csak bizonyos körök pályázhatnak?"
Mivel ez esetben nem volt törvényi hatásköre, a saját hatáskörében hozhat.

"Vannak zártkörű pályázatok is. Az nem diszkrimináció? Mégsem büntetik."
Ezek általában valamilyen nemzetbiztonsági vagy egyéb fajsúlyos indok miatt zártak, nem adhoc.

"...aki a politikai megrendelővel szimpatizál - tényként kezeli."

Ez így van, elkerülhetetlen.

"Tökmindegy mennyi, ha az a beruházás bűncselekmény által valósult volna meg."

"VOLNA?"
"De nem valósult! Gondolatbűn rulez..."

A bűncselekmény(hivatali visszaélés, telekár manipulációk, stb) megvalósult, a kaszinó beruházás nem valósult meg.

"Persze van egy olyan lazán körülírható társadalmi csoport, aki elég lazán kezeli a bűncselekmény fogalmát."

"Nos, ezek a fideszesek."
:D :D

"Nem bizony!

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy ma nem rabollak ki, ezért nyersz 20.000 ft-ot (ennyi van nálad).

Akkor a mai nem-rablás után már lesz 40.000 ft-od? :)"

Félreérted, nem a bűncselekmény által okozott kárról beszélek vagy annak elmaradásáról beszélek, hanem az általad említett elmaradt haszonról, ami pont azért maradt el mert egy bűncselekmény lelepleződéséből, vagy morális indíttatásból nem követtek el.

Értsd: Ha engedik a bűncselekményt elkövetni, akkor az aki engedte haszonra tesz szert. A társadalmi szempontokat figyelembe véve mi magasabb priorítású: a haszonra való törekvés akár bűncselekmények által, vagy az hogy ezek hatására nem következik be jelentős társadalmi demoralizáció (magyarul mindenki elkezd rabolni fosztogatni)?

genyamagyar 2011.09.12. 14:55:05

@Fell Bandi: "Egy önmaga által deklaráltan hazug bűnöző"

Hol is írta/mondta ezt magáról?

kvasztics47 2011.09.12. 15:11:28

@IGAZ MAGYAR: A hozzászólásod nagyon jó.
Nem értem, hogylehet olyan a közgondolkodás, amely nem tudja értékeln, hogy Gurcsán valamennyi intézkedési tervét behozta a parlamentbe. Szerette volna elérni, hogy a felelős képviselők megvitasák a kormány terveit.
Ehelyett mit csinált a gazember orbán banda? kivonult a parlamentből minden alkalommal és utánna ocsmány indoklással ócsárolt bármeit ami elhangzott.
Lehetetlenné tette a parlamenti demokráciát. Ezzel a módszerrel erőszakolta ki, hogy a nép ne bízzon a demokráciában, hiszen úgy is hasztalan.
Ez Óriási bűne a FIDESZ bandának!

genyamagyar 2011.09.12. 15:15:29

@Rwindx: „Csak éppen ha már beleírod hogy Skoda teherautóval kell kihozni az aszfaltot és Szegedi cégnek kell azt előállítani, akkor már eléggé behatárolod.”

Na és hol van az leírva, hogy meddig határolhatok? Igenis, én ragaszkodok a Skoda thg-hez és szegedi céghez, mert a szomszédnak is ilyen feltételek mellett csinálták meg (valakik) és jó munkát végeztek.

„Telket el lehet adni csere nélkül is, a csere előírása szükségtelen.”

Miért is? Osztottak-szoroztak, és arra jutottak, hogy így a legelőnyösebb. Baj ez?

„Mivel ez esetben nem volt törvényi hatásköre, a saját hatáskörében hozhat.”

Nem is hozott döntést, erre semmiféle bizonyítélók nincs. A Mancs féle feltételezés pedig vicc: „A felvételeken, mint azt a miniszterelnöki biztos is elismerte, Gyurcsány vagy Bajnai neve nem hangzik el, de úgy véli, ilyen fajsúlyú ügyekben aligha történhetett bármi a tudtuk nélkül.’

ÚGY VÉLI… jaj persze… én meg mit vélek?

„Ezek általában valamilyen nemzetbiztonsági vagy egyéb fajsúlyos indok miatt zártak, nem adhoc.’

Tévedés! Egyszerű, semmiféle nemzetbiztonságot nem veszélyeztető beruházásoknál is van ilyen, nem is ritkán.

„A bűncselekmény(hivatali visszaélés, telekár manipulációk, stb) megvalósult, a kaszinó beruházás nem valósult meg.’

A bűncselekmény természetesen nem valósult meg, legfeljebb Orbán fejében.

„hanem az általad említett elmaradt haszonról, ami pont azért maradt el mert egy bűncselekmény lelepleződéséből, vagy morális indíttatásból nem követtek el.’

Ez csak feltételezés. Egyébként MÉGIS lett volna haszon a sukorói beruházásból? Érdekes felvetés… Tehát nem volt ez egy rossz ötlet.

Nézd, ne adjuk már a naivat, se te sem én. Nagyjából tudjuk, hogy hogy mennek ezek a dolgok, nem csak Magyaroszágon, de mindenhol a világon, legyen az USA, Svájc, Nagy-Britannia vagy Japán. Minden ország minden min.elnöke naponta lépi túl a hatáskörét. Így tesz Orbán is (már azzal is, hogy ő akarja ezt a pert. Milyen jogon befolyásolja az igazságszolgáltatást?). Ebből egy ilyen koncepciós pert kreálni – kontraproduktív. Ha Orbán csak ennyit tud Gyurcsány ellen felhozni, akkor Gyurcsány tényleg egy ma született bárány.

Fell Bandi 2011.09.12. 15:17:20

Az itt a böszme nagy baja - de ezzel a zsóti sem nagyon akar foglalkozni - hogy a sukorói csereszerződést még az ő idejük alatt 2009-ben maga az ÁSZ is törvénytelennek minősítette több okból is.
Olyan sok volt benne a törvénytelenség, hogy teljesen nyilvánvaló volt a milliárdos lenyúlási kísérlet. Nem idézgetek belőle, akit érdekel, olvassa el:
www.mnvzrt.hu/data/cms469569/Asz_jelentes.pdf

Fell Bandi 2011.09.12. 15:23:17

@genyamagyar:
"„Telket el lehet adni csere nélkül is, a csere előírása szükségtelen.”

Miért is? Osztottak-szoroztak, és arra jutottak, hogy így a legelőnyösebb. Baj ez?"
Igen baj, méghozzá nagy baj! A törvény ui. tiltja!
"A bűncselekmény természetesen nem valósult meg, legfeljebb Orbán fejében."

A bcs. a hivatali visszaéléssel megvalósult, a gyanúsítás tárgya nem hűtlen kezelés...

"Ha Orbán csak ennyit tud Gyurcsány ellen felhozni, akkor Gyurcsány tényleg egy ma született bárány. "
Ezt nem OV hozza fel a pojáca ellen, hanem a hatóság. De lesz még több is, ne félj...

kvasztics47 2011.09.12. 15:23:26

@Rwindx: "A vád megléte tény, hogy el is követte-e, az majd kiderül a bíróságon. Ezért vannak az ügyészek és a bíróságok."
Na itt már el is követted az első hibát az okfejtésedben.
Nekem a földméréstan tanárom azt mondta, hogy egyetlen összeadási hiba elég a 7 jegyű logaritmussal végzett sok oldalas számításban ahoz, hogy az egész használhatatlan legyen.

Hol van magyarországon igazság szolgáltatás ügyvédi tisztesség? Mírói még akad. Hunvald, már 3 éve börtönben, de még az ítéletnek a közelében sem vagyunk. Ezt nevezi valaki igazságos rendnek?
Tasnádi aki állítólag gengszter, (pintés belügyminiszter szerezte meg az üzleti érdekeltségeit) lassan 10 évet ül ítélet nélkül.
Ezekután valaki azt írja, hogy majd az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS! Az egy büdös gazember!
Az ilyen mentalitás miatt halt meg Nagy Imre is.

genyamagyar 2011.09.12. 15:29:36

@Fell Bandi: "Igen baj, méghozzá nagy baj! A törvény ui. tiltja!"

Mit? Hogy előnyösebb módot válasszák?

"A bcs. a hivatali visszaéléssel megvalósult, a gyanúsítás tárgya nem hűtlen kezelés..."

Te már ismered a bíróság döntését? Ugyan már!

"Ezt nem OV hozza fel a pojáca ellen, hanem a hatóság."

Ugye nem gondolod, hogy csak úgy kipattant Polt fejéből?

"De lesz még több is, ne félj..."

Hát ha az eddigieket nézzük, valahogy nem úgy néz ki. Még egy tilosban parkolást sem tudtak Gyurcsányra bizonyítani.

Izzadságszagú ez az egész erölködés.

genyamagyar 2011.09.12. 15:31:35

@Fell Bandi: bezzeg a "Ne mi nyerjük a legtöbbet" az törvényszerű volt, ugye?

Fell Bandi 2011.09.12. 15:35:15

@genyamagyar:
"Mit? Hogy előnyösebb módot válasszák?"
OLvasd el az ÁSZ jelentést, benne van. A Nemzeti Földalaphoz tartozó vagyont csak nyilvános meghirdetéssel lehet értékesíteni. Nem világos?

"a gyanúsítás tárgya nem hűtlen kezelés..."

"Te már ismered a bíróság döntését? Ugyan már!"
gyanúsításról beszéltem, ha nem vetted volna észre..

Mondd, te jártál valamilyen iskolába, vagy magadtól vagy ilyen hülye?

Rwindx 2011.09.12. 15:38:01

@genyamagyar:
"Na és hol van az leírva, hogy meddig határolhatok?"
Scania ugyanolyan olyan tökéletesen alkalmas az aszfalt szállításra mint a Skoda. Tehát nem reveláéns feltétel, ezt szakértők fogják igazolni. Meg fogják kérdezni akkor mégis miért?

"Miért is? Osztottak-szoroztak, és arra jutottak, hogy így a legelőnyösebb. Baj ez?"
A kérdés kinek előnyös, és azt hiszem kihagytad a mancs egy részét.
"Mindez azért fontos, mert e telkeknek köszönhették a beruházók, hogy megúszták az állami vagyon elidegenítésére kötelezően előírt versenyeztetést. A vagyontörvény egy 2007-es módosítása ugyanis arról rendelkezik, hogy aki állami földért cserébe olyan területet tud felajánlani, amire feltétlenül szüksége van a köznek, verseny nélkül hozzájuthat. Vagyis nem alaptalan a fölmerült gyanú, hogy Blum csak azért vette meg a telkeket, hogy a versenyt megkerülve tehessen szert a sukorói földekre. "

"Nem is hozott döntést, erre semmiféle bizonyítélók nincs."
Tátrai állítja, az MNV volt vezérigazgatója. Majd a vallomásokból kiderül, hozhatott-e ilyet vagy sem, de szvsz nem ez a lényeg, hanem a fenti.

"Tévedés! Egyszerű, semmiféle nemzetbiztonságot nem veszélyeztető beruházásoknál is van ilyen, nem is ritkán."
A lényeg az indokolhatóságon van, de sztem az eset szempontjából tök8.
Itt jelenleg a telekcsere az indok, ahogy a Mancs írja (2007-es tv). Erre lehet visszavezetni sok mindent. Ezzel érték el hogy ne legyen nyilvános pályáztatás. Amit "véletlenül" pár héttel korábban vett meg Blum.

"A bűncselekmény természetesen nem valósult meg, legfeljebb Orbán fejében."
Rosszul fogalmaztam meg, természetesen a vádról van szó. A vádban foglaltak függetlenül következhettek be a kaszinó beruházás megvalósulásától. Természetesen nincs előttem az ítélet :)

"Ez csak feltételezés. Egyébként MÉGIS lett volna haszon a sukorói beruházásból? Érdekes felvetés… Tehát nem volt ez egy rossz ötlet."
LOL, azt te írtad, én csak arra regáltam. Fogalmam sincs lett volna-e haszon.

"min.elnöke naponta lépi túl a hatáskörét."
Ez igaz, de ahogy jóval feljebb írtam jópáran kerülnek mostanában a vádlottak padjára...

"Így tesz Orbán is (már azzal is, hogy ő akarja ezt a pert. Milyen jogon befolyásolja az igazságszolgáltatást?)."
Ha befolyásolja, akkor pár év múlva bezárhatjátok orbánt. Nem jó üzlet?

"Ebből egy ilyen koncepciós pert kreálni – kontraproduktív."
Az hogy koncepciós csak ti állítjátok. Ha nem igaz, akkor az elég nyilvánvaló lesz, addig meg a koncepciós eljárás csak wishful thinking.

"Ha Orbán csak ennyit tud Gyurcsány ellen felhozni, akkor Gyurcsány tényleg egy ma született bárány. "
Sajnos az elmúlt 70 évben a törvényhozók "elfelejtettek" olyan törvényeket hozni amelyekkel törvényhozókat el lehetne ítélni, ha azok nagy károkat okoznak az országnak.

IGAZ MAGYAR 2011.09.12. 15:48:54

@Fell Bandi: ... hát még kint vagy ??? Reggel azzal kezdted hogy börtönbe mész! Még sem ??? ...de böszme vagy, becsapod az olvasókat!

genyamagyar 2011.09.12. 15:50:20

@Fell Bandi: "A Nemzeti Földalaphoz tartozó vagyont csak nyilvános meghirdetéssel lehet értékesíteni. Nem világos?"

Nem, nem világos. Elolvastam az ÁSZ jelentést, ezt nem rótták fel.

"gyanúsításról beszéltem, ha nem vetted volna észre.."

Ezt írtad:

"A bcs. a hivatali visszaéléssel megvalósult, a gyanúsítás tárgya nem hűtlen kezelés..."

Szóval hol az a bírói ítélet, amely kimondja, hogy a hivatali visszaélés megvalósult?

"Mondd, te jártál valamilyen iskolába, vagy magadtól vagy ilyen hülye?"

Tehetetlenségedben személyeskedsz.

Ja, és szerinted jogszerű volt-e a "Ne mi nyerjük a legtöbbet!" ?

Fell Bandi 2011.09.12. 16:01:17

@genyamagyar: "A földalapba tartozó sukorói földterületek cseréje a pilisi/albertirsai ingatlanokra
nem volt szabályos, és nem volt célszerű.A csereszerződést a Ma-
8 Az MNV Zrt. észrevétele alapján a Társaságnak nincs a 2005-ös megállapodásról tudomása.
I. ÖSSZEGZŐ MEGÁLLAPÍTÁSOK, KÖVETKEZTETÉSEK, JAVASLATOK
17
gyar Állam nevében eljárva az MNV Zrt. vezérigazgatója úgy kötötte meg,
hogy azzal nem jutottak érvényre maradéktalanul az NFA tv. előírásai, így a
szerződés, amely a törvény megkerülésével jött létre, semmisnek tekinthető. A
csereingatlanok teljes területére nem állt fenn az NFA törvényben meghatározott,
útépítésre vonatkozó, közérdekű cél. A cserepartner által felajánlott három
ingatlan összterülete megközelítőleg 182,89 ha, ebből az útépítéshez megközelítőleg
10,31 ha volt szükséges, amely a teljes terület 5,63%-a. A befektetők és a
magyar Kormány képviselői közötti 2008. május 21-ei megbeszélésről készült
emlékeztető szerint az MNV Zrt. vezérigazgatójának feladata volt határidő
megjelöléssel a csere előkészítése. A területért felelős irodavezető által adott tájékoztató
földérték és a cserében ténylegesen beszámított érték között nagy öszszegű,
több száz millió forint eltérés van. A tájékoztató földérték és az értékbecslés
jelentős eltérése a sukorói ingatlanok beszámítási értékének megalapozottságát
is befolyásolhatja."
A hivatali visszaélést a gyanúsítás mondja ki (egyelőre) lásd: mkogy.hu

Ha a "ne mi nyerjük a legtöbbet" szerinted jogszerűtlen, tégy feljelentést, ahogy Schiffer a pojáca ellen...Jobban tetszett volna neked egy olyan szöveg, amit a pápai böszme vallott: mindent mi nyerjünk?

genyamagyar 2011.09.12. 16:02:19

@Rwindx: Nézd, elolvastam, de már nem fogok érdemben reagálni rá. (Más dolgom van, és túl hosszú lenne.) Az ÁSZ jelentését elfogadom, de a Mancs nekem nem hiteles... pontosabban nem tekintem sem hitelesnek, sem hiteltelennek. Vagy úgy van, vagy nincs.

(Ja és ragaszkodok a Skodához, mert múltkor a sógorom lerobbant a Scaniaval. :)

Fell Bandi 2011.09.12. 16:03:58

Most hívott egy barátom a Kossuth térről, ahol már készül az esti utcabál, többen behűtött pezsgőkkel várják a bejelentést: felfüggesztették a pápai idióta mentelmi jogát!

IGAZ MAGYAR 2011.09.12. 16:10:24

"A Markit adatszolgáltató jegyzése szerint 23 bázisponttal 465 bázispont körülig emelkedett az 5 éves magyar CDS-felár délhez közeledve. Ez 2009 áprilisa, azaz két és fél éve a legmagasabb országkockázati felárat jelent"

No kedves ám a jó q .... mamájuk fideszes eftársak és szoba társak! No kiírja -e Orbán gádzsó Viktor a magyart a Kárpát medencéből??? Ez ám itt a kérdés!

FellBandi meg közbe Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztésére próbál maszturbálni .... a hülye köcsög!

Fell Bandi 2011.09.12. 16:14:51

@genyamagyar: mivel több fogad van, mint az IQ-d, kerestem neked törvényt is, miért nem volt kóser a pojácáék biznisz-kísérlete:
"A Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosítása

13. § (1) Az MNV Zrt. a Nemzeti Földalapba tartozó termőföldvagyont a földrészlet nyilvános pályázat vagy árverés útján történő eladásával, illetve nyilvános pályázat útján haszonbérbe adásával vagy vagyonkezelésbe adásával hasznosítja.

(2) Az MNV Zrt. a mezőgazdasági igazgatási szerv határozata alapján termőföld részarány-tulajdonával rendelkező magánszemélynek - az AK érték erejéig - termőföldet ajánlhat fel.

(3) Az eladás, illetőleg haszonbérbe adás során előnyben kell részesíteni a földbirtok-politikai irányelvekben meghatározott feltételeknek megfelelő személyeket.

(4) Vonalas infrastrukturális létesítmények, továbbá közérdekű cél megvalósítása érdekében történő eladás, csere, illetőleg haszonbérbe adás esetén az (1) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni. Közérdekű célnak minősül különösen a hulladékgazdálkodási, a közszolgáltatási, a szociális és egészségügyi létesítmény létesítése.

(5) A (4) bekezdés szerinti eladás, csere, illetőleg haszonbérbe adás esetén a szerződéskötést megelőzően 30 nappal nyilvánosságra kell hozni a tervezett szerződés tárgyait, vagyoni értékeit.

(6)

(7) Az MNV Zrt. a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletet birtokösszevonási célú önkéntes földcserében részt vevő személy tulajdonában álló földrészletre, az állattenyésztő telepek működésének biztosítása, vagy más fontos közérdekű cél megvalósítása érdekében cserélheti, illetőleg telekalakítás végrehajtásához szükséges tulajdonjogi változást eredményező megállapodást köthet.

(8) Addig, amíg az MNV Zrt. az (1)-(6) bekezdésekben meghatározott módon nem tudja a vagyonkezelésében levő termőföldet hasznosítani, külön törvényben foglaltaknak megfelelően gondoskodik a termőföld termőképességének fenntartásáról.

(9)

(10) A Tanács a vagyoni körébe tartozó vízlevezető árkokat térítésmentesen az azok fenntartására jogosultak tulajdonába, illetve vagyonkezelésébe adhatja."

Világos? Vagy még mindig nem? Ez esetben keresd elmegyógyász segítségét..

Fell Bandi 2011.09.12. 16:20:53

Na, azt hiszem, megyek pezsgőzni a Kossuth térre, no meg kiröhögni a nyurga szemüvegest, ahogy kioldalog a Parlamentből. Ma még nem rabláncon vezetve talán, de már nem sokáig kell arra sem várnunk. Egyébként a mentelmi jog felfüggesztésének percétől a rablánc is belefér, ez remek show lenne!!!

IGAZ MAGYAR 2011.09.12. 16:34:59

@Fell Bandi: ...no merevedéseddel nincs baj??? S csak a Gyurcsányra gondoltál??? ..te ne hazudj mert a nőd is (a Jenő) olvashatja amit válaszolsz!!! A Kossuth tér amúgy szinte üres már a délelőtthöz képest!

Fell Bandi 2011.09.12. 16:41:19

@IGAZ MAGYAR: nem is ígértem tömegdemonstrációt, de néhányan megünnepeljük a pojáca újabb bukását! Annak örülök, hogy a délelőtti csürhe elvonult, akkor jártam arra, szánalmasnak tartottam őket barátaimmal együtt.

IGAZ MAGYAR 2011.09.12. 16:55:49

@Fell Bandi: Persze Én meg a Máriahilferstrassén voltam és Orbánt szidtuk meg pezsgőztünk hogy negyed áron jutunk OTP részvényhez 2 hét múlva!!! Az orosz ismerőseim azt mondják a farzsebükből megvették Orbán Viktort s most azt csinálja amit mondanak neki!!!!

Fell Bandi 2011.09.12. 16:59:39

@IGAZ MAGYAR: biztos nem ismered annak a szerződésnek a részleteit, azok a tőzsdei árakhoz lettek igazítva. Aki ilyen feltételekkel is tud sokat kaszálni - nézd meg az árfolyam-grafikonokat - az megérdemli...

IGAZ MAGYAR 2011.09.12. 17:20:17

@Fell Bandi: ... pedig valaki jól járt és az nem a magyar állam, nem a magyar polgár!!! Itt nemzet és hazaárulás történt akár a MOL vételnél akár most az árfolyam rögzítésnél!!! Itt vannak akik 3 nap alatt milliárdokat loptak ki a magyar emberek zsebéből. a magyar állam kasszájából!!!!! Ez ki fog derülni ezért akár még kötelet is kaphat egy-két politikus remélem meg is kapják!!! Lázár-Orbán- Járai- Fellegi s a többi társtettes felelni fog!!! Örüljenek ha vagyon elkobzással megússzák!

kvasztics47 2011.09.12. 17:32:55

@Scagnetti: "az ellenzék képes volt megakadályozni a kormányt a munkájában, az azt jelentené, hogy a kormány egy béna, semmire sem jó figurákból álló banda volt"
Az ellenzék 45%-kal részesült a hatalomból. Ezzel az erővel símán tudott minden törvény ellen az alkotmány bírósághoz fordulni akik utálva Gyurcsányt el is kaszálták a törvényeket. Ha ez sem ment, akkor vépszavazást tudtak rendezni.
Egy demokráciában az ellenzék minimális együttműködésére is szükség van.
Gyurcsány minden tervet a parlamentben előzetesen ismertetett. Volt lehetősége az ellenzéknek bírálni, vagy az alternatívát fölmutatni, de ők nem tárgyaltak Gyurcsánnyal, a parlamentből is kivonultak, ha megjelent.
Demokráciában a politika nem személyek szímpátiáján múlik. A cél és az ésszerűség dominál.
Ezért legyőzhetetlenek a demokratikus berendezkedésű államok.
Aki elhiszi a zorbánnak, hogy a nyugati demokráciáknak vége az egy vadbarom, állat.

Fell Bandi 2011.09.12. 17:36:08

@IGAZ MAGYAR: te meg annak örülj, hogy ilyen eszmefuttatás után még nem a dühöngőben vered a gumifalat... köszönd meg a nyurga szemüvegesnek, hogy bezáratta!

Fell Bandi 2011.09.12. 18:25:52

zsóti, itt a híradás a "történelmi nap" első attrakciójáról:
„Ahogy elnézem, akár név szerint is köszönthetnénk egymást”, mondta egy tüntető a szektaportál tudósítójának amiatt, hogy a nagy vehemenciával beharangozott demonstráció már az elején úgy kipukkant, mint a vörös lufi.

Négy szakszervezet tiltakozik a kormány elmúlt egy évben hozott, a munkavállalókat érintő intézkedései, és a készülő új Munka törvénykönyve (Mt.) ellen. Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napjára időzített, „Ne tovább” mottóval megrendezett tüntetést az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szervezte, de számos civil szervezet is csatlakozott. Aztán lettek vagy ezren, szekfűvel. A proli szépen haza megy, a górék meg kiutalnak maguknak valami ks prémiumot, a civilek meg lehúzzák a részüket a kárpótlásokból, meg a cigány-programokból.

Ne búsulj, a pojáca mentelmi joga meg lesz vonva, ha van az ügyészségben egy kis érzék a tetralitás irányába, már vezetőszáron távozik a parlamentből is!!

Rwindx 2011.09.12. 18:50:26

@kvasztics47:
Te tudsz beszélni is, nemcsak fröcsögni?

"Na itt már el is követted az első hibát az okfejtésedben.
Nekem a földméréstan tanárom azt mondta..."

Már csak azt felejtetted elmondani hogy milyen hibát.

"Hol van magyarországon igazság szolgáltatás ügyvédi tisztesség? Mírói még akad. Hunvald, már 3 éve börtönben, de még az ítéletnek a közelében sem vagyunk. Ezt nevezi valaki igazságos rendnek?"
Vagy a hiba az okfejtésemben az hogy nincs ügyvédi tisztesség? Most erre mit mondjak? Én nem tudom. Ez mennyiben befolyásolja a vádat? Az ügyész lefizeti a ügyvédet? Vagy nem értem mire gondolsz...

high up! 2011.09.12. 18:51:19

@Fell Bandi:

1.500 ember ment országosan tüntetni! Tömegeeeeek!

Szóval ha ez a töpörödött agyú kurcsi-greci börleszkpáros még mindig nem érti, hogy úgy kellenek ök a magyaroknak mint a pestis, akkor ezeken már a beöntés sem segít.

Elöre röhögöm, hogy mit is fog majd a Hibbant Nero írni a blogjában erröl a beégett bolsevik tüntetésröl. Na greci, VAN-E OLYAN DEMOKRATA KÚRTCSÁNY GAZDI, HOGY KIELEMZI, HOGY MEKKORÁT BUKOTT A MASZOP OLDAL A TÜNTETÉSI FELSZÓLÍTÁSAIVAL????
Vagy hallgattok majd mint kutyafos a füben?

Rwindx 2011.09.12. 18:57:44

@genyamagyar:
Tényleg hosszú. Viszont az ÁSZ-t nem én említettem. A Mancs olyan amilyen, de az infókat nem az ujjukból szopták, ezeknek mind utána lehet járni.

A Skodás érvelést meg nem fogadják el egy közbeszerzés esetén :)
Max olyat írhatnál elő, hogy garanciát kell adnia hogy a teherautói havi x óraszám alatti kiesést fognak szenvedni.

Fell Bandi 2011.09.12. 18:58:59

@high up!: a zsóti szerint ez egy történelmi nap! Nem tudom miért, talán azért, mert néhány agyalágyult bolsi kiment a Kossuth térre napozni, vagy azért, mert egy köztörvényes bűnöző mentelmi joga megszűnt, és az igazságszolgáltatás karmaiba került..

high up! 2011.09.12. 19:07:35

@Fell Bandi:

Az a helyzet Bandi, hogy én csak röhögni járok be ezeknek a törpeagyúaknak a mutatványaira. Nincs értelme azt elemeznem, hogy ennek a hungi StanésPan párosnak (kurcsi+greci) mi szüksége van magukat az ország legnagyobb marháinak láttatni. Meg hogy mi szükségük van arra, hogy naponta szuggerálják magukat, hogy örájuk szükség van és öket a nép még visszavárja, mint egykor Kossuth Lajost.

Nem tudom és nem is akarok ezzel az okokkal foglalkozni, ugyanis nem vagyok elmegyógyász, és így nem tudom, hogy ennek a kettönek az agyi deformáltságát minek hívják orvosi nyelven.

Én csak röhögni járok ide. És a show ingyen van!!!!

high up! 2011.09.12. 19:17:17

Egyébként a törpeagyúak felvilágosítására a video kattintásokról: Megindulnak a körlevelek, egyszerre 30-50 címmel, hogy vazzeg, ezt a marhát nézzétek meg. Aztán megnézzük a videot addig ameddig még tudunk rajta röhögni (5-8-szor) majd mindenki továbbküldi újabb címekre és így kijön, hogy 2 nap alatt 100 ezrek röhögték magukat szakadásig a Hibbant Nero legújabb ripacs-showján.

Na, most ezen illúzió rombiolás után remélem, hogy nem fognak most a komcsik rohanni, hogy bánatukban kurva sok bort igyanak.

Fell Bandi 2011.09.12. 19:25:08

@high up!: nyilván ez a helyzet, ezt a kb. 3-4 kivénhedt munkásőrt, aki ezen az utolsó fronton még védi a mundért, nem is lehet komolyan venni. De röhögni lehet rajtuk, olyan mint ha az ember belelapozna egy vicclapba - amiből csak a humor hiányzik. Ezt igyekszik pótolni zsóti és néhány követője a kretén érvelésével...

Fell Bandi 2011.09.12. 19:38:27

@high up!: egy dologban kíváncsi lennék a véleményedre, megmondom őszintén én nem tudom rá a választ. Ez a néhány elmebeteg pojáca-hívő vajon milyen megfontolásból mentegeti, sőt isteníti a böszmét? Ezek komolyan gondolják ezt? Szerintem ember ennyire nem lehet hülye, ha itt élt folyamatosan Magyarországon. Vagy szimpla Orbán-gyűlölet áll a háttérben? (ilyennel már volt szerencsém egyszer beszélni is) Vagy sima kertész-szindróma?

P.Freddy 2011.09.12. 20:02:00

@Fell Bandi:

Egyszerű: Gyurcsány jót akart az országnak (ne nevess, ez konkrétum), és senkinek se rosszat.

Orbán jót akart maguknak ÉS rosszat másoknak (direkt, mert ez az ő ars poeticája).

2011.09.12. 21:48:54

"Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát ma elveszi a Fidesz-KDNP-Jobbik-LMP-koalíció. Az MSZP - helyesen - nemmel szavaz."

Ezt nem értem, én úgy tudom, hogy a nyurga, szemüveges pasas maga kérte a mentelmi jogának megvonását. Akkor most az MSZP meg akarja akadályozni a nyurga, szemüveges pasast abban, hogy könnyedén lemossa az ügyészséget és ezzel nyurga, szemüveges főnixként támadjon fel hamvaiból államférfiúi karrierje? Biztos a gyenge minőségű emberek (lásd: pl. Szekeres Imre) szőnek összeesküvést a nyurga, szemüveges ellen, hogy magukkal rántsák az MSZP süllyedésével. Ezek szerint már Gréczy Zsolt is elhagyta a nyurga, szemüveges pasast, ez már a vég...

Ha az MSZP jót akarna a nyurga, szemüveges pasasnak, akkor még több szereplési lehetőséget biztosítva feljelentések tucatjait kellene ellene indítani, hogy ismét felragyoghasson a progresszió napja és bukjon az fóbiás mucsai.

lajos0 2011.09.12. 22:09:34

@Betelgeuse-2: "Felfogtam, öregem, de látszik, hogy neked fogalmad sincs arról, mikor kell venni egy részvényt, és mikor eladni. Én hosszútávra majd veszek 13000-n MOL-t 2 hónapon belül. De nem 22.900-on, ahogy a balfaszok csinálták!"

Ahogy az öreg Livermore mondta: " Egy részvény ára sosem lehet olyan magasan, hogy ne legyen érdemes megvenni, sem olyan alacsonyan, hogy el kelljen adni". Aki ezt nem tudja, az balek, akit hamar megkopasztanak majd a brókercégek, mint a Shanghai Expresst vásárolgató idiótákat nemrég.

P.Freddy 2011.09.12. 23:23:12

@lajos0: Örülünk, hogy nemzetünknek ilyen bölcsességeket ismerő vezetője van. Továbbá örülünk annak is, hogy a részvényeket nem olcsóbban, hanem drágábban vette meg, és az vesse rá az első követ, aki nem vett már drágábban cukrot, mitha olcsóbban is vehetett volna.

A lényeg az, hogy a részvények itt vannak, a párszáz milliárd különbséget meg majd leverjük a bankokon.

lajos0 2011.09.12. 23:35:14

@P.Freddy: A részvények ára felmehet elég hamar. Mondjuk, ha sikerül bekeríteni a shortolókat. De szerintem valószínűbb, hogy tényleg nagy buktával lesz majd eladva. Nem lenne Magyarország, ha nem ez történne :-) És semmin sem fog segíteni.

Betelgeuse-2 2011.09.12. 23:46:39

@lajos0: Az öreg Livermore koldusszegényen halt meg úgy, hogy fejbe lőtte magát egy ruhatárban... No comment.

Betelgeuse-2 2011.09.12. 23:47:35

@lajos0: Ja és mekkora balek ezek szerint orbán meg matolcsy? Jól megkopasztották őket az orosz brókerek...

Betelgeuse-2 2011.09.12. 23:49:20

@nemorino: Az a nyurga, szemüveges pasas csodálatos beszédet mondott a Parlamentben ma este 22:10 körül.

Betelgeuse-2 2011.09.12. 23:51:40

@Fell Bandi: Nem istenítjük Gyurcsányt. Csupán szembemegyünk egy alávaló, arcátlan, erkölcstelen és demagóg hatalommal, amelynek az autokrata diktátora szó szerint fogalmazta meg, hogy Gyurcsány megölésére készül. És aljas szavait még az sem menti, ha mindezt (reméljük!) csak politikai értelemben állította...

zorro172 2011.09.12. 23:59:38

Ideje lenne tovább lépni Gy.F. istenítésével. Ha ez a blog csak az ajnározásáról és a többiek (főleg O.V.) mocskolásáról fog szólni, akkor pontosan a sztálini hagyományokat fogja folytatni.
Nem hiszem el, hogy erre van a legnagyobb szükség, emiatt tartunk itt: ez szakította szét az országot "Ránk" és "Rájuk". Az árkokat nem ásni kell, hanem átugrani. Nincs szükség bértollnokokra, akik mindenféle önkritika nélkül írnak. Ha egy (töredék)oldal vezető publicistája és közgazdásza csak ugyanazt hajtja, mindenre ugyanazt mondja: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam."
•Egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani! akkor tényleg itt a vég elő sót hintsük be a romokat!

kvasztics47 2011.09.13. 05:55:48

@Rwindx: Elnézést, de nagyon kis betűvel van szerkeszve az ablak és későn vettem észre, hogy ügyész, helyett, ügyvédet írtam, de, már nem volt időm kijavítani.
Egyébként az ügyvédekről ar a véleményem, hogy 10 filléré megbasznák az annyukat is.

nullanullahét 2011.09.13. 06:00:35

Konkluzió:

Az MSZP - jó!
Gyurcsány Ferenc - jó!

Értelemszerűen Gyurcsányt kell újra a párt élére állítani.

Halkan megjegyzem ezzel az ország meg is lenne mentve, mert a szocik a büdös életben nem kerülnének újra hatalomra. Orbán hibát követ el amikor Ferinket a kőbányába száműzi, sokkal hatékonyabb és hasznosabb lenne számára, ha meghagyná az MSZP élén, ezzel a pártját örökre kiiktatná.

Fell Bandi 2011.09.13. 06:41:27

Tényleg történelmi nap volt tegnap zsóti, igazad lett!
Nem szokhattunk hozzá eddig, hogy a parlament ülésnap vége felé irodalmi estet rendezzenek a Házban.
A tegnapi előadáson egy nyurga szemüveges adta elő adaptációját, Egy őrült naplója címmel.

Fell Bandi 2011.09.13. 06:50:25

Egyébként dramaturgiailag sokkal hatásosabb lett volna, ha a tegnapi beszédét egy kényszerzubbonyban adja elő a nyurga szemüveges..

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 07:44:26

Fantasztikus volt Gyurcsány Ferenc !!!
Nagy Imre méltó utódja! Csodálatos volt a miniszterelnök Úr!!!

Javaslom mindenkinek ha teheti nézze meg felszólalását!!! Az elmúlt 50 év legnagyszerűbb szónoklata volt a HAZÁÉRT a SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Úrnak Isten áldását és jó erőt egészséget küzdelméhez a gyilkos beteg lelkületű gonosz ellen!!!

Fell Bandi 2011.09.13. 08:00:58

@IGAZ MAGYAR:
"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Úrnak Isten áldását és jó erőt egészséget.."

Jobbat nem is kívánhatnál egy ateistának ...

IGAZ MAGYAR 2011.09.13. 08:11:11

@Fell Bandi: Egy Igaz Keresztény ember nem nézi senki vallását, nemzetiségét, nemét, korát amikor tisztességéért , becsületességéért Isten áldását kéri rá!!!

Rwindx 2011.09.13. 09:10:16

@kvasztics47:
Ok, így már értem. De erre azt tudom mondani hogy ez a te véleményed az ügyészekről, tehát ebből adódóan a hibás okfejtés is csakis a véleményed lehet.

Nekem más a véleményem, azt ennyi. Megbeszéltük.

fidzsi 2011.09.13. 16:28:07

Bár kifejezetten/ausgesagt/nem rajongok mártír/Dimitrov -ahogy tetszik- nagy organizátorunkért, ezt a vádat igencsak nehezen bizonyíthatónak érzem. Noha nem láttam a parlamentbéli szólószonátát, el tudom képzelni mennyire megható, egyszersmind lelkesítő volt. Azért egy csipetnyi különbséget érzek az ávós/GPU-s rábeszélés valamint a vezényelt Orbán ügyészség, továbbá Major hadbíró kontra Orbán reszkettette bíróság,Nagy Imre ügyvédjének lehetőségei és Hősünk ügyvédjeinek lehetőségei között. Úgy hogy felajzva várom öszödi Cicerónk Dimitrovot is csuklóból leköröző nagy vádbeszédét. Már látom lelkesült européeresedő szememmel hogy omlik össze az ellenvád alatt a gonosz fideszbagázs élén a Nemzeti Gonosz Törppel/ahogy egy független entelektüel komment-társam nevezi cipolai eszközökkel hatalomra került regnáló me-künket. Lehidaltam. Tiszteletem mindannyiotoknak.

fidzsi 2011.09.13. 16:33:45

Bocs. Szólószonátát hallani illik. Tiszteletem.
süti beállítások módosítása