A mai bejegyzés címe még bagatellizálja is a tegnap nyilvánosságra került Wikileaks-irat különlegességét. Magam nem vagyok annak híve, hogy egy amerikai diplomáciai feljegyzést tökéletes készpénznek vegyek. (Eörsi Mátyás nyilvános jegyzetben írja meg April Foley súlyos tévedését Gyurcsány nemzetközi megítélésével kapcsolatban. Foley nem kedvelte Gyurcsányt - ez az érzés kölcsönös volt. A nagykövet asszony oroszbarátsággal "vádolta" a magyar kormányfőt, mit sem törődve azzal, hogy a 2002-től rendbe tett magyar-orosz viszonynak köszönhetően megnégyszereződött a magyar export - és visszakerültek a sárospataki könyvek is. Az USA számára lehet, hogy ez érdektelen, vagy zavaró, de nekünk, magyaroknak fontos volt.)

Az azonban bizonyos, hogy annak, amit a távirat szerint Orbán mondott, nem csak az amerikai nagykövet, hanem sok más diplomata is szem- és fültanúja volt. A Fidesz elnöke előre bejelentette, hogy hazudik a kampányban, hozzátéve: ehhez képest mást fog majd csinálni, ha kormányra kerül. Ezt Őszöd óta hazugságbeszédnek, választási csalásnak szokás nevezni, pedig Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor szövege között van egy alapvető különbség. Gyurcsány ugyanis azt jelentette be Őszödön, hogy ELÉG VOLT! Hogy nem kíván úgy politizálni, ahogy az addigi összes kormány tette, beleértve első saját kabinetjét is. Mondta ezt egy választási győzelem birtokában - nem tudva, hogy árulók ülnek a frakció padsoraiban.

Orbán a diplomatáknak nem azt mondta, hogy szakítani kíván az ígérgetés gyakorlatával, hanem cinikusan odahazudott. Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal, Orbán pedig folytatta a gyakorlatot. És ugyanezt teszi ma is. Majd beledöglik, hogy úgy tegyen, mintha kormányozna, és hazudik reggel, délben és este. Sőt, még reformokat sem csinál - Gyurcsánnyal ellentétben.

Gyurcsányt az őszödi kiragadott mondatok meghurcolták, de egyben meg is harcolt a maga igazságáért. Az MSZP mai állapotának éppen az az egyik oka, hogy nem segítették Őszöd valós értelmezését, sőt Gyurcsány lehetetlenné tétele után a vele való szembefordulással eljátszották a hitelesség helyreállításának esélyét. Az MSZP érdemben nem is szólalt meg Orbán most kiderült szavaira, mert akkor Őszödöt is értelmeznie kellene: milyen alapon támadja most Orbánt - és tart sajtótájékoztatót, nem randalírozást az MTV székháza előtt.

Gyurcsányt az őszödi szembenézés már csak Orbán másfél éves "kormányzása", bukásra álló gazdaságpolitikája okán is hitelesíti. Ő már beszélhet őszintén gazdaságról, baloldalról, pártfinanszírozási anomáliákról, akár Sukoróról, mert tudja, hogy igaza van. Orbánnak pedig szalad a szóvivője, hogy szórakoztatóipari terméknek minősítse mindazt, amit több tucat diplomata hallott, mély mélyebbre süllyesztve főnöke amúgy is gyalázatos nemzetközi megítélését. Aki kimondta az igazat, nyugodtan szemébe nézhet annak, aki azt mondta róla, hogy hazudik, ha az igazmondó tudja, hogy éppen a másik hazudik.

Amúgy ha szórakoztatóipari termék csupán ez a távirat, akkor miért nem számol be a Magyar Nemzet Orbán mondatairól? Hadd kacagjon a fideszes olvasó, aki még most is elhiszi, hogy Orbán sosem hazudott...

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr943205831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatalom nem eszköz: frakcióülés 2011.09.10. 19:25:51

Kormányunk az imperialista IMF és karvalytőkés csatlósainak legyőzése után újult erővel folytatja a harcot szeretett hazájának megmentéséért. Pártunk háromnapos, Hajdúszoboszlóra kihelyezett frakcióülése nem okozott csalódást, úgy tűnik zavartalanul ha...

Trackback: Sukoró: Gyurcsány a cserével lépte túl hatáskörét 2011.09.08. 16:01:02

Gyurcsány Ferenc a Sukoró-ügyben túllépte hatáskörét, amikor cserében határozta meg a telek értékesítésének módját - derül ki a mentelmi bizottságnak határozati javaslatából, amely idézi a legfőbb ügyészi indítványt. A legfőbb ügyész azt is leszögezi: a c…

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:55:42

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. ...

Trackback: Ezt elkúrtad, Viktor... 2011.09.06. 13:08:21

Orbán Viktor önmagát következetesen az igazság bajnokaként definiálja. odáig ment, hogy az Egy az ország című könyvében kerek perec kijelentette: sohasem hazudott. Az ősellenség Gyurcsány Ferencet és az MSZP-garnitúrát a Fidesz-propaganda „hazugs...

Trackback: Őszöd-Orbán 1-0 2011.09.06. 10:29:02

Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal, Orbán pedig folytatta a gyakorlatot. És ugyanezt teszi ma is.

Trackback: Hiánycikk lett a boldogság! (oknyomozó riportsorozat 1. rész) 2011.09.06. 09:48:53

Ma reggel első őszi szerkesztőségi értekezletünkre igyekezvén, szokásomhoz híven beugrottam a közeli éjjel nappaliba, hogy megvegyem elmaradhatatlan kakaós csigámat és kaukázusi kefiremet, hozzá pedig egy kis boldogságot kerestem. Már azon is meglepődt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.09.06. 09:21:31

Az értelmes emberek eddig is tudták, hogy a politikusok hazudnak a választási kampányban, de a választásokat nem az értelmes emberek döntik el.

belekotty 2011.09.06. 09:21:32

Az szép hogy elmondta belül, aztán ugyanúgy nem csinált semmit.

belekotty 2011.09.06. 09:23:25

Elmondta belül, majd ugyanúgy nem csinált semmit még két évig, majd lemondott.
Akkor azért nem kellene felmagasztalni!

belekotty 2011.09.06. 09:24:27

bassza meg a blogmotor... kicsit késésben van. Na mindegy, a narancskommandó megjelenése előtt még legalább írni tudtam valamit.

Héttörpe (törölt) 2011.09.06. 09:25:49

Na ez aztán hatalmas leleplezés. Tele van már a Kossuth tér?
A szánalmas próbálkozások sorába ez is beleillik. Mikor jön már rá kedves Gréczy bácsi, hogy minden Öntől és gazdájától érkező támadás nem gyengíti, hanem erősíti Orbán Viktort? Félre ne értsen, engem nem zavar, jókat derülök a maszatolásukon, de azért Önökre nézve ez már kicsit kínos, nem?

nyiihihii 2011.09.06. 09:26:09

Akárhogy csűrik és csavarják... Gyúrcsány aligha fogja kiheverni az őszödi kurvaországozást.

egerészölyv 2011.09.06. 09:27:03

Zsóti, értsd már végre meg, hogy a beszéd és a 2006-os poszt-öszödi rendőrattak vezettek a totális péppé veretésetekhez tavaly áprilisban. Figyelem a libbant sajtót, még az "április" szót is nagy ívben kerülitek azóta...

nyiihihii 2011.09.06. 09:27:57

@Héttörpe:

"Mikor jön már rá kedves Gréczy bácsi, hogy minden Öntől és gazdájától érkező támadás nem gyengíti, hanem erősíti Orbán Viktort?"

Unalmas klisék, ezzel nem fog Gyúrcsány hamvaiból feltámadni. Ritmust és stílust kellene váltani.

egerészölyv 2011.09.06. 09:28:26

@nyiihihii: sosem fogja. Ráadásul a vele különben egyívású és azonos "intellektualitású" Szanyi kapitány belülről rugdossa le a várfokról...

egerészölyv 2011.09.06. 09:29:34

@Héttörpe: és semmiből sem tanulnak. Ugyanaz a nyálas, lekezelő stílus, humortalan gyűlöletbeszéd...

egerészölyv 2011.09.06. 09:30:26

@nyiihihii: Gyurcsány alternatívája Szanyi kapitány :DD Jó kis párt!

nyiihihii 2011.09.06. 09:38:03

"Magam nem vagyok annak híve, hogy egy amerikai diplomáciai feljegyzést tökéletes készpénznek vegyek."

Ez jó...

"(Eörsi Mátyás nyilvános jegyzetben írja meg April Foley súlyos tévedését Gyurcsány nemzetközi megítélésével kapcsolatban. Foley nem kedvelte Gyurcsányt - ez az érzés kölcsönös volt [...]"

Ez mégjobb! :))

Ergo ki nem szarja le Foley asszony külügyi diplomáciai feljegyzését a saját adminisztrációja felé, majd inkább Eörsi Mátyás megmondja helyette a frankót... :))

NovákOttó 2011.09.06. 09:38:25

Őszöd valós értelmezése?
Szerintem ez: nincs tovább, azért nincs mert elkúrtuk (elkúrták)

Nem kell ezen szépíteni, nem igazságbeszédet kreálni hanem a lényegét nézni. Az Mszp kormány elrontotta, nem kicsit, nagyon.

"Gyurcsányt az őszödi szembenézés már csak Orbán másfél éves "kormányzása", bukásra álló gazdaságpolitikája okán is hitelesíti"
Hitelesíti a frászt. Gyurcsányt most már semmi nem fogja hitelesíteni, még egy bukott Orbán sem. Gyurcsányt (milyen kár) még Gréczy úr sem fogja hitelesíteni, hiába ír most már naponta róla egy új bejegyzést.

Gyurcsányt először a pártjának kellene hitelesítenie utána pedig a választópolgároknak.

NovákOttó 2011.09.06. 09:40:15

"Gyurcsány ugyanis azt jelentette be Őszödön, hogy ELÉG VOLT! Hogy nem kíván úgy politizálni, ahogy az addigi összes kormány tette (...)"

Ez konkrétan nem igaz. Magyarul: hazugság. Gyurcsány az őszödi beszédében semmi ilyet nem mondott.

soproni1 2011.09.06. 09:48:56

@NovákOttó:

De ilyet mondott.Már aki megértette.....

Rwindx 2011.09.06. 09:50:33

Gréczy légyszi soha ne hagyd abba az írást! :D Még, még, még! Ha téged olvaslak mindig vidáman indul a napom :D

nyiihihii 2011.09.06. 09:52:47

@soproni1:

"De ilyet mondott.Már aki megértette....."

Csak nem ilyen szellemben cselekedetett. Merjünk nagyot mondani... :))

Farkantoán Chatpartner 2011.09.06. 09:53:07

@soproni1: ja, aki nem ért veletek egyet, az hülye... Ebbe a modorba éppen elégszer belebuktatok már :$

NovákOttó 2011.09.06. 09:54:30

@soproni1: nem, nem mondott ilyet.
Nem kell mást beleérteni abba mint amit mondott. Ha azt akarta volna mondani akkor azt mondta volna. Hivatkozott volna másra, de nem tette. Ő konkrétan azt mondta, hogy az Mszp kormány elrontotta és hogy nincs tovább.

ezmegmi?? 2011.09.06. 09:56:24

@egerészölyv: rendkívül kesztyűs kézzel bántak a "tisztelt tüntetőkkel". Angliában megmutatták nem is olyan régen, hogy mit és hogyan kellett volna itt is csinálni. úgy sittelték le a randalírozókat, hogy csak pislogtak.

itt meg? felmentések, 1-2 előzetes, kártérítés.

Farkantoán Chatpartner 2011.09.06. 09:58:05

@ezmegmi??: ti buktatok bele, mint a fősámán.
:D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.09.06. 09:58:55

Baloldal, jobboldal, szélsőjobboldal, liberális, keresztény, nemzeti, ... parlamenti pártjaink egy tőről fakadnak. A különbség közöttük lényegtelen.

Amíg nem vesszük észre, hogy minden parlamenti pártunk nem értünk van, hanem csak önmagukért, addig előrébb nem jutunk. Sajnos a média, az ilyen-olyan oldalinak mondott blogok is ezt a plurális demokrácia képet sugallják, holott demokráciánk meglehet soha nem is volt. Hosszú, de megéri elolvasni:

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

mucsai 2011.09.06. 10:03:37

Zsóti mániákus beteg. Ezredszer is leírja, hogy a kiragadott mondatok...

Értsd má meg Zsóti, hogy az EGÉSZ BESZÉD még durvább, mint a kiragadott mondatok, és a kiragadott mondatok sem nem rontanak, sem nem javítanak az egész beszéden.
És akik itt hozzászólnak, többnyire ismerik az egész beszédet, mert olvasni is tudnak, meg az internetet kezelni is, tehát a teljes beszéd ismeretében mondanak véleményt, tehát ne hidd, hogy csak te ismered az egész beszédet.

Elég lesz ez, vagy mondjak még valamit, Zsótika...?

KolompárRómeó 2011.09.06. 10:03:41

Egyre jobb ez a Hírcsárda!

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 10:04:37

@egerészölyv:
"pontosan" Tehát van egyszer Gyurcsány aki azt mondta hazudtunk de már nem lehet hazudni! -azt a túl magyar leírja!!!!
..és van Orbán aki belemondja a frankót a nép szemébe, hogy Ő sohasem hazudott
-közben a pénzembereknek azt mondja hogy az a mondat hogy sohasem hazudott az a hülyéknek szól s Ti bízzatok bennem!
... mert Én kiverem ebből a köcsög népből a megtakarításait s oda adom nektek
...meg hogy itt ne legyen nyugdíjas a zemberek dögöljenek meg már nyugdíjas korukig vagy haljanak már éhen
... mert az nem lehet hogy Ti kedves gazdag Parragok, Csányik, Demjánok még a Maldív szigeteken sem tudtok venni egy-két csöppnyi szigetek magatoknak!

charlie sheen 2011.09.06. 10:06:37

Több nap, mint kolbász - tartja a népi bölcsesség.
És lőn.
Kezd fogyni a muníció. Mivel a zemberek elsősorban (jól) élni akarnak, a rossz gazdaságpolitikájával a saját sírját ássa meg. Amíg ellenzékben volt, a gáncsoskodó, álnemzetvédő demagógiája sok honfitársunknak ínyére volt. De ennek a korszaknak már vége. Vége a hagymázas lózungoknak, a tartalom nélküli üres halandzsának. Az a fostalicska, amit nyolc éven keresztül hízlalt most a pofájába ömlik. Mert a zelmúltnyolcév kormányzati impotenciája csak részben írható a szocialisták számlájára - jól emlékszünk a "megszorításoknak" nevezett reformok módszeres aláaknázására (l. népszavazások). Most a kétharmados hatalmával látható, hogy mire képes. Gyakorlatilag semmi értelmes, okos döntés nem tapasztalható a kormány részéről. Többet erővel, mint ésszel... Egy darabig még lehet manőverezni a múltba mutogatással, meg közhelyes baromságok puffogtatásával, de erre már nem lesznek vevők a zemberek. Eredményeket kellene felmutatni, de azt nem tud, valójában csak a választási kampányharchoz ért, az ország vezetésére teljesen alkalmatlan.

wetsom 2011.09.06. 10:08:38

@cremonaman: A Te igazi neved nem "hatökör"?

leila begin 2011.09.06. 10:11:07

Nem értem... ha ez a beszéd oly korszakalkotóan nemes volt, miért kellett sunnyogva kiszivárogtatni? Gyurcsány nem vallott be semmit, lebukott.

És a színjáték nemrég folytatódott, borítékolta, hogy szerinte ki volt a tettes, de aztán nem mondták el.

ili810 2011.09.06. 10:14:04

@Héttörpe: Az a kínos kicsi törpe,hogy az ország nagyobbik része nem az az elvakult bírka csorda aki vakon megy a vezérbika után? Lassan érik a gyümülcs.Eljön még az a nap, lehet hogy sokkal hamarabb mint gondolnád, mikor olyan dolgokkal fogsz szembesülni mit álmodban sem gondolnál.

nyiihihii 2011.09.06. 10:18:13

@ili810:

"Eljön még az a nap, lehet hogy sokkal hamarabb mint gondolnád, mikor olyan dolgokkal fogsz szembesülni mit álmodban sem gondolnál."

Milyen dolgok lesznek? Tudsz valamit?

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 10:28:13

Más!
Nem amit mondott hanem érdemes megnézni Orbán arc/profil változásait azóta mióta hatalmon van!!! ...még mondja valaki hogy a külsőn nem jelenik meg a szellemi leépülés!!!!

gigabursch 2011.09.06. 10:29:45

Gyurcsány akkor számolt volna le, ha mindezt a nyilvánosság előtt tette volna.

Ehelyett kiszivárgott.

Az pedig azt jelenti, hogy lebukott.
Orbán is lebukott.

Mind Soros-kölykök.

A narancs és a vörös között csak árnyalatnyi a különbség

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2011.09.06. 10:30:35

index.hu/velemeny/jegyzet/flet060921/

lézen zí bitte óder frágen zí íren árct óder ápotéker.

S. Annyi 2011.09.06. 10:37:28

Mi az Gréczy Zsótika! csak nem cenzúráztál ki?

Eltűnt a kommentem.

No, akkor fussunk neki még egyszer.

Tehát:

Mikor mész már el BKV ellenőrnek?

S. Annyi 2011.09.06. 10:40:02

No így nézett ki a kommentem. Fejből idézem:

Gyurcsány adott néhány mondatot Merkel szájába, amit Merkel cáfolt. Aztán folyamatosan hazugságon érték.
Mindezt Őszöd után...

Kedves Zsóti!

Milyen gyakorlattal számolt le Gyurcsány?

Mikor hagysz fel az írás gyakorlatával?

Miért nem mész el BKV ellenőrnek?

S. Annyi 2011.09.06. 10:40:35

Zsóti! Cenzúrázzáááá!

Gandalf(helyett) 2011.09.06. 10:43:33

@charlie sheen: Nagyjából jól mondod, egyetértek veled, csak egyben tévedsz.
A "zemberek" még mindig vevők erre. Mármint az agymosott részük. Akik még mindig elhiszik, hogy OV valóban sohasem hazudott (közröhej).

ili810 2011.09.06. 10:45:20

@nyiihihii: Szerinted meddig lehet ezt a húr feszíteni?

S. Annyi 2011.09.06. 10:46:25

@nyiihihii: Most renoválja az Aurorát.

imadom_a_balvanyom 2011.09.06. 10:46:59

Aki rosszat mer írni az emberemről azt felterjesztem!

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 10:47:46

@S. Annyi: jajj a nemsssok annyi! Te még itt tartasz közben meg folyamatosan szarnak a fejedre!!! Te nem a szomszédod büdi hanem Te büzlesz a sok szrtól a fejeden amit Orbán elvtárs tojt rá!!! Ó Te kis szaros fejű!!!

S. Annyi 2011.09.06. 10:49:54

@IGAZ MAGYAR: Olvasd el a vastagbéltükrözésről alkotott véleményem. Látom, te is otthon vagy e témában. Ami a bélsárral összefügg, kiváló tájékozottsággal bírsz. DE! Foglalkozz a saját ürülékeddel drágám, van a házad körül épp elég.

novákandris 2011.09.06. 10:49:58

Én nem emlékszem, hogy Gyurcsány reformokat csinált volna. Próbálkozott, de nem sikerült, egyetlen esetben sem.

Az elmúlt 10 év egyetlen reformja a nemrég bevezetett adóreform. Ez se sok, a sikerét pedig még korai lenne megítélni, de az biztos, hogy ezen kívül más nem volt.

Héttörpe (törölt) 2011.09.06. 10:50:15

@ili810: ha az ország nagyobbik részét jelenti az a 23 kommer bérkommentelő, aki ezeken az oldalakon idiótaságokat pofázik, akkor eléggé lent lehet már Magyarország (párdon komcsikáim, Magyar Köztársaság)
népességének a száma. Na mindegy, majd ha meglepődök, szólok...

a végzet aszonygya 2011.09.06. 10:50:55

Az erőt nem kellene összetéveszteni az elmebajjal.
Ő érezte már magát jedi lovagnak is.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy aki már annyiszor csinált seggget a szájából, annak ez a kis nüansz már fel sem tűnik.
Annyiszor mutatkozott már kétes alakok oldalán, annyi bűn terheli a lelkét, hogy ez akár elhanyagolható is lenne, legalábbis szerinte.

Várom az újabb kiszivárogtatást, bár sok híve még a kórlap megtekintése után sem hinné el, hogy a führer elmeroggyant.

S. Annyi 2011.09.06. 10:51:41

@IGAZ MAGYAR: PS:. olvastad tőlem azt a szót, hogy Orbán? Ugye nem drágám. Oszt honnét tudod, mit gondolok róla szívem?

irógép 2011.09.06. 10:53:35

Bameg, hogy próbálnak egy mondatból, öszödi beszédet csinálni:))
Mindegyik politikus hazudik a kampányban, ez kurvára nem újdonság Gréczy, de ha valaki te erről tudnál beszélni!!
Az Öszödi beszédben nem az volt a gáz, hogy hazudtak, hanem, hogy bevallotta éveken át nem kormányoztak csak a hiteleket vették fel.

Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Na ez a lényeg az öszödi beszédben!!
És igen Orbánék is hazudnak, de azt , hogy nem csinálnak semmit az nagyon nem lehet mondani!!
Szóval nagyon szánalmas ez a próbálkozás, a saját bűnük elfedésére!
Megint megkérdezem, mikor határolódsz el kertész áki szavaitól Gréczy??
Vagy továbbra is csak a zsidókat nem lehet szidni, a magyarokra bármit lehet mondani????
Ez jobban érdekelne, mint ez a szánalmas hazudozásod!!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.06. 10:54:04

@NovákOttó: Megkerestem a kedvedért:

"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni! [...] Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell."

Mondani tehát mondta...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.09.06. 10:54:48

"Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal, Orbán pedig folytatta a gyakorlatot"
Pontosabban csak bejelentette, hogy le akar számolni, de azért ő se tette meg.

okostojgli (törölt) 2011.09.06. 10:57:49

@egerészölyv: "a beszéd és a 2006-os poszt-öszödi rendőrattak vezettek a totális péppé veretésetekhez tavaly áprilisban. "

Nem.

cutcopy 2011.09.06. 10:58:26

"Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal"

Tulajdonképpen mire gondolsz Zsóti..?
Mert miután Őszödön zárt körben közölte hogy hazudott reggel éjjel és este mert akkora a baj, hazament és blogjában már is írta hogy minden a legnagyobb rendben barátaim..
Tehát a hazudozás gyakorlatával semmiképp sem számolt le..!

a végzet aszonygya 2011.09.06. 10:58:45

@irógép:
Persze, csináltak sárgaborházat, tokajban állami pénzen magánba, orbán bányát szintén állami pénzen, országblamázst, puccos páncélautót béreltek a paranoid skizo orbánnak, többszázmillós kiadások védelemre, többezer milliárd lenyúlása nyugdíjvagyonból.
Nekik nem szent a magántulajdon.
Olyanok, mint rákosi.

okostojgli (törölt) 2011.09.06. 10:59:11

@irógép: "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

13. havi. Nyugdíj, fizetés.
Tényleg semmi.

S. Annyi 2011.09.06. 10:59:33

Na mindegy, a továbbiakban leszarom a blogot. Egyszerű fekáliába mártott betűk halmaza.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:02:53

Érdekes nem tűnt el a kommentem.:))

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:04:32

@Héttörpe:
orbán szavazóbázisa mára lecsökkent a határon túli magyarokra, azért nyalja a seggüket annyira

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.09.06. 11:04:50

Orbán már annyira belehazudta magát a jobboldalba, hogy ő már onnan teljesen kivakarhatatlan, mint valami rossz kelés. Gyurcsány legalább a párt előtt elismerte, hogy mekkora szr az, ami az országban megy, Orbán még magának sem ismeri be, hogy amit csinálnak, az egy fos! A szimbolikus politizálásával a hülyéket megtartja, az orbanokrata híveket pedig megnyugtatja.
De a vár már omladozik, s ez még a Neten is észrevehető. Egyre kisebb a narancskommandó eszköztára, már csak olyanokkal tudják magukat életben tartani, ahol Gy. F.-ről van szó.
Külön csemege lesz, amikor Sukoró-ügyben hoznak valami kikínlódott ítéletet!

Jaffar 2011.09.06. 11:05:10

Azon lehet vitatkozni, hogy Gyurcsánynak van-e vagy lehet-e jövöje a politikában (szerintem nincs és ne is legyen, mert ö ott qrta leginkább el, hogy nem mondott le, amikorra kiderült, hogy az öszödi beszéd semmit sem használt), de azon szerinetm, nem, hogy Orbán ugyanolyan, ha nem nagyobb hazudozó, mint az elödjei. Söt, szerintem rosszabb.
Ha Gyurcsány , ill. Bajnai alatt van 2/3-ad és egy halott ellenzék, akkor mára nem itt tartanánk és valszeg pár reform is befigyelt volna. De a magyar embernek ez nem jó, mert birka nép a mienk. Most miafszért nincsenek az utcán az emberek, amikor kézzelfoghatóan rosszabul élünk, mint pár éve. Nem, nem a szocikat kívánom vissza, henme ezeket, akik most vannak a hatalomban küldeném el a ....oda.

S. Annyi 2011.09.06. 11:05:48

@Trompf: Az utolsó mondatod ugye prófécia? :-)

irógép 2011.09.06. 11:06:14

@okostojgli:
hallod ez a mondat, annak az embernek a szájából hangzott el, akinek itt a seggét nyalod fényesre!!!!!!
Legalább egymás szavának higgyetek már:))
Feri mondta ezt a mondatot

Netuddki. 2011.09.06. 11:09:22

A gyurcsány odaszart az asztalra. Miután ez kiderült a többi szaros elkezdett óbégatni, hogy ők ilyet nem csinálnak. Miközben mindennap titokban ők is csak odaszarnak az asztalra.
Ezt kellett volna felfogni, csak ahhoz IQ kell...

irógép 2011.09.06. 11:10:52

@a végzet aszonygya:
ja hát igen természetesen csak ezt:))
És mi köze Rákosihoz ehhez???
Ma szabadon, fröcsöghetsz Orbánról, ha ezt akkor Rákosiról tetted volna meg , másnap már lógtál volna.

Netuddki. 2011.09.06. 11:12:09

@Jaffar: Sajnos ugyanitt tartanánk. Mert a 21 év alatt megválasztott pártok közül egyik sem a választók érdekeit képviselte, képviseli. Azokat képviselik akik munka nélkül rajtunk élősködnek, őket is beleértve...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.09.06. 11:13:04

OV nem hazudik soha. Ő mondta. Nyilván a diplomata hazudik.

fülesboci 2011.09.06. 11:13:20

Zsótika: sztem a meccs ugy áll..
Böszme-Vitya 1:55

Martian (törölt) 2011.09.06. 11:14:45

"Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal."

Ez a része inkább olyan Gyurcsány vonatkozásában, mint a notórius dohányos, aki századszor hirdeti meg, hogy "de most tényleg leszokik a cigiről". Kifakadások, szavak önmagukban nem érnek semmit... és ez a másik oldalt sem menti.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:15:12

@irógép:
rákosiban és orbánban mi a közös?
Még nem vetted észre, hogy hasonló hatalmi eszközöket használ orbán?
Biztosan örülnél neki ha másnap már lógnék.
Nos pont itt a probléma, a fidesz szavazóbázisa és buzeránsai olyanok mint az ávósok, vagy a 3/3-asok, ők még a saját anyjukat is bejelentenék.

fülesboci 2011.09.06. 11:15:13

@novákandris: volt kb 20 db száznaposa..:dd

Netuddki. 2011.09.06. 11:15:58

@irógép: De szerintem ha most ezért orbán fellógatna valakit másnap már ő himbálózna...
Az akkor volt, most meg most van.

S. Annyi 2011.09.06. 11:16:54

@a végzet aszonygya: Voltál temár egyetlenegyszer is MSZP rendezvényen? Hallottad a nyugdíjasok beszélgetéseit?

Kiskoma, megbuktál, fexik, pihen.

rókafogta 2011.09.06. 11:17:41

@Héttörpe: Azért azt nem értem ki akarná Gyurcsányt feltámasztani? (bár lehet ,hogy vannak)Nem tartozom közéjük, de én azt tartom szánalmasnak amikor egyesek a szarra nem tudnak mást válaszolni(csinálni) csak kenegetik minden hová, ahová érik és véletlenül se a wc be húzzák le!És ez még csak nem is a hasmenés (az eztán jön)a pelenka még tartja egy darabig.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:19:39

@irógép:
Egyébként szerinted miért van annyira bexarva orbán, hogy már az első kormányzása idején egy egész hadosztálynyi csendőr kísérte egyszerű vidéki koszorúzásra.
Most is már televan a csendőrségével egész Hszoboszló.

S. Annyi 2011.09.06. 11:20:51

1 másodperc alatt kiszedni egy kommentet. Világcsúúúúúúúúúúúúúúcs!

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:21:07

@S. Annyi:
Most a fideszről van szó és orbánról.
Egyébként kérdezd meg a viktort, ő volt KISZ titkár.
No meg ott van kövér is.

S. Annyi 2011.09.06. 11:21:29

Csak nem befostál a Pokoltól?

Jaffar 2011.09.06. 11:22:41

@kovi1970:

Ezzel én csak azt akartam érzékeltetni, hogy lám, a 8 év várakozásban felészült ellenzék most 2/3-al a birtokában még annyira sem képes, mint anno Gyurcsány a válság alatt. Mit tettek volna akkor Viktorék? Csödben lennék az tuti, bár meglehet, hogy tényleg az kellene ennek az országnak. Meddig tart még, hogy megértsük, hogy komcsiból, Kisz-esböl nem lesz demokrata, aki az ország érdekeit nézi és az országért akar tenni. Tehát MSZP/SZDSZ/FIDESZ kilöve. Mondhattok akármit a Jobbikra vagy LMP-re, de még akkor is inkább rájuk szavazok, mint azokra, akik már egyszer (vagy többször) bizonyítottan alqrták, ill. alkalmatlanok.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:24:00

@S. Annyi:
Ha annyira jólértesült vagy, hát számolj be egy ilyen összejövetelről.

irógép 2011.09.06. 11:25:33

@a végzet aszonygya:
Mondod, ezt azután, hogy évekig mindent lekordonztak, ahova csak Fletó az útját vette, meg mesterlövészek a tetőn.

irógép 2011.09.06. 11:27:41

@a végzet aszonygya:
Nem azt mondtam, hogy örülnék, ha lógnál!
Azt mondtam, ha most valóban olyan lenne mint Rákosi alatt, és Orbán egyenlő Rákosi, akkor ha ilyeneket írnál róla, már nem lennél szabad lábon.
Amúgy örülök, hogy te tudod ki volt ÁVH-s vagy nem, belső infók??:)

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:29:30

@irógép:
Mégis orbán testőre lőtte szét a terepjáró tolvajt.
Tényleg annyi rendőr, testőr, csendőr szokott lenni a városban, hogy talán még az amerikai elnököt sem kísérik ennyien, amikor ellátogat valahová.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:31:05

@irógép:
Ki lehet kérni az Állambiztonsági Hivatalok Történeti Levéltárából, most várom a válaszukat arról, hogy kik nyomták fel édesapámat.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 11:32:18

@fülesboci: má mér lenne böszme Vitya te kis marha???? Ő igeni Dr Orbán Viktor miniszterelnök Úr aki sohasem hazudott!!!! No jegyezd meg Te marhácska .. boci!

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:32:57

@irógép:
Belső infók:)
Tudod mi egyszer az irodánkban találtunk poloskát, az orbán idején.

parttalan 2011.09.06. 11:35:20

@fülesboci: "Böszme-Vitya 1:55"

Igen, Vitya kábé ennyire "vezet" simliskedésben, csúsztatásban, ferdítésben, hazudozásban Gyurcsány előtt.

S. Annyi 2011.09.06. 11:38:20

@a végzet aszonygya: Nincs értelme....mint az ott lévőknek sem.

irógép 2011.09.06. 11:38:48

@a végzet aszonygya:
Hát az nagyon sajnálom viszont, már mint apukád. Nekem is jó pár felmenőm megjárta a börtönt a rezsim alatt, látod van bennünk közös is.

ili810 2011.09.06. 11:38:53

@Héttörpe: Te gondolod mindenki itt intelektuellkedig mint te.Kis hangyafaszu agyu.

S. Annyi 2011.09.06. 11:39:52

@a végzet aszonygya: Az szar lehet. Ciánozni kell. Rohadék vérszívó poloskákok.

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81gyi_poloska

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:41:06

@S. Annyi:
?
A történeti levéltárnak miért nincs értelme?
Miért ne köphetném szembe azt, aki beárulta édesapámat?
Lehet, hogy voltak ott még egyéb iratok is, mert azt orbán is elismerte, hogy be akarták szervezni.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:44:01

@S. Annyi:
Ciánozni azt kellene, aki odarakta.

parttalan 2011.09.06. 11:44:03

@irógép: Nem, ott még valóban nem tartunk, hogy felógassák azt, aki szerintük az útjukban áll, de erre nincs is szükség. Elég, ha anyagilag teszik tönkre, egzisztenciálisan lehetetlenítik el az illetőt. Nem a mezei kommentelőt, hanem aki számít: állami cégek korábbi vezetőit,politikusokat, újságírókat... aki ott van a tűznél.

ili810 2011.09.06. 11:44:18

@Héttörpe: Te gondolod hogy mindenki itt intelektüellkedik mint te? Kis hangyafaszu agyu.

S. Annyi 2011.09.06. 11:44:47

@a végzet aszonygya: Az MSP gyűlésen lévőknek nincs értelme, ergo, azért nem számolok be róla, mert ezért nincs értelme. Margíííííííít!

kiskályha 2011.09.06. 11:46:38

Megnyugtató olvasni Gréczyt, minden megszólalásával visszalökné a ballibet a gödörbe. Persze a ballib ki se akar mászni a dágványából, ezért érthetetlen, miért pazarol Zsolt erre energiát. Arra kéne várnia, amikor Gyurcsányt az őskövületekkel (s vele) együtt ki akarják vágni, de most elpazarolni az energiákat ... És azért is jó olvasni Zsoltot, mert minden megszólalásával visszatereli a megingó fideszeseket és minden megszólalásával előkészíti a 2014-es Fidesz-JOBBIK koalíciós kormányt.

S. Annyi 2011.09.06. 11:46:51

De most komolyan, nagyon szép vagy azon a fotón Zsolti. Olyan férfias.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:48:48

@irógép:
Nekem nem járta meg a börtönt, "csak" az állását, a tiszteletet, és megbecsülését vesztette el.
Nem is nyerte vissza haláláig.

Attilajukkaja 2011.09.06. 11:50:00

Egyszer valahol azt irtam, hogy Gyurcsany es Orban is elkurtak. A kulonbseg, hogy Gyurcsany a sajat portajan akarta elkezdeni ezert osztogatni a sallereket. (Sajnalom, de nem csodalkozom azon, hogy akkor az MSzP nem allt ki mellette.)

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:50:12

@S. Annyi:
Akkor majd Hajdúszoboszlóról beszámolsz, az biztosan tanulságos lesz, amit ott művelnek majd a fideszesek.

S. Annyi 2011.09.06. 11:50:37

Várom a következő blogod Zsolt!

Legyen a címe mondjuk: .... Teremtőm, Gyurcsány!

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 11:52:08

@nyiihihii: Megfelelő válasz OV hazugságokkal megnyert kétharmadára a gyurcsányozás? A becsapott fülkeforradalmárok, és a makaón nyert kétharmad akkor már oké is?

a végzet aszonygya 2011.09.06. 11:59:44

"A Fidesz-frakció hajdúszoboszlói kihelyezett ülésén dől el, hogy Orbán Viktor kormányfő végül hogyan foglal állást a kórházak feletti felügyelet átalakításáról: a Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és csapata által összeállított Semmelweis Terv vagy a fideszes megyei vezetőknek tett ígérete alapján alakítják át az egészségügyet."

Namost erre varrjon valaki gombot.
Itt egydül ez az elmebajos kormányoz?

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 12:01:12

@napocska-EMD-milla: Tényleg akkor ORBÁN ELCSALTA a választásokat!!!! Tehát csalással volt meg a 2/3-ad!!! Semmis az Al-Tákolmány akkor igaz és semmis a7 összes 2/3-os megváltoztatott törvény!!!
Tényleg, akik évek óta kiabáltak, hogy "Gyurcsány csalássaal nyert", azok most hol vannak?

Mert mekkora hazugság volt ezek szerint a "megvédjük a nyugdíjpénztárakat" "nyugdíjgarancia-levél",meg az "adó csökkentés"? Ja, tudom hol vannak, a párt fizetési listáján...

fülesboci 2011.09.06. 12:01:54

@IGAZ MAGYAR: nem láccc a magyartól...
a blog cimére utaltam, a böszme természetesen az öszödi.

fülesboci 2011.09.06. 12:02:29

Éljen ÖÖÖRSI Máttyás!!

Lova 2011.09.06. 12:04:15

Az őszödi beszéd egyetlen igazi tanulsága a politikusok számára az lehet, hogy nem szabad a magyar választópolgárokat felnőttként kezelni és őszintén beszélni hozzájuk. Kurcsánynak volt egy őszinte beszéde, ráb.szott.
Orbán megtanulta ezt a leckét de nem eléggé. Hülyegyereknek néz ő is mindenkit, de ő is elszólta magát.
Mondjuk ez messze nem fog akkorát szólni, mert az őszödi beszéd csak a puskapor volt az akkori ellenzék ágyújába, a mostaniaknak meg még csúzlija sincs...

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:04:29

Szijjártó a WikiLeaksről: Nem foglalkozunk az amerikai szórakoztatóiparral

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.06. 12:04:48

Miért gondoljuk, hogy egy Ovi hívőt észérvekkel meg lehet győzni? A király új ruhája már rég elkészült és ő nem megy olyan társaságban, ahol van egy értelmes kisgyerek.

tölgyes 2011.09.06. 12:05:06

Elvtársak!!!:::)))
Lehet folytatni az álmodozást. Gyurcsány nem Őszödbe bukott bele, hanem az elkúrásba...:) Nem az volt vele a baj, hogy nem tartotta be az ígéreteit: elnök úr Ön hazudik. Nem tervezünk vizitdíjat.., Nem ebbe bukott bele, hanem abba, hogy állításával ellentétben nem dübörgött a gazdaság, nem ugrott a pannon puma, nem volt nagyobb a jólét, nem irogyelt minket Németország és.. a költségvetési hiány nem 4% volt, hanem 11% felett.. és a csomaggal is csak épp sikerült lenyomni a 10% alá.. És még valamibe bukott bele: az embereket semmibevevő cinizmusba, amit még reklámozott is:(

tölgyes 2011.09.06. 12:08:21

@Lova: Az a baj, hogy Ön is Zsolti is, Feri is hülyegyereknek gondolta Orbánt 89 óta.. amikor elmondta: az ifjuságunk ott fekszik a negyedik koporsóban..:(

nemecsek ernő áruló 2011.09.06. 12:08:24

@NovákOttó: "Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. !!!Nem akarom tovább csinálni!!!!"
A tények makacs dolgok. Ne hazudj, ha nem hallgattad végig, legalább ne próbálj úgy tenni!

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:09:25

Mert most dübörög az ország ezerrel.
Közmunkára amerikában a köztörvényes bűnözőket ítélik, itt pedig a szegényeket akarják erre kárhoztatni.
Nem akarom, vagy nem tudom megmondani, hogyan végzi majd ez a kispöcs.

Kivlov 2011.09.06. 12:11:24

@a végzet aszonygya:
igen, ez mondjuk szomorú. a jenkik nem fizetnek a közmunkáért. nekünk sem kellene...

nyehehe 2011.09.06. 12:12:19

a választási ígéret egy dolog. A teljesítmény eltitkolása (a tényleges adatoké) pedig egy másik. És ön szerint Gyurcsány 2006 nyarán leszámolt a hazugsággal? LOL. Hisz már az őszödi beszéd kiszivárgása után rögtön egy ordasat hazudott Balónak az M1-en.

Héttörpe (törölt) 2011.09.06. 12:13:06

@a végzet aszonygya:"orbán szavazóbázisa mára lecsökkent a határon túli magyarokra, azért nyalja a seggüket annyira"
igen, ezt hívják vágyvezérelt gondolatmenetnek

@ili810: :)

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:14:23

@Kivlov:
hahaha
Személy szerint a kormány tagjait, egyes polgármestereket és a parlament 2/3 részét ítélném közmunkára.
A köztársasági elnök smidtpali kimaradt, meg a kamaszkorban megrekedt dajcstomika.

Alf (törölt) 2011.09.06. 12:14:27

gyurcsány őszödön a párttársaival dumált, semmivel nem számolt le, utána ugyanúgy hazudtak, szerencsétlen szerecsenmosdatás ez.

abaka 2011.09.06. 12:14:39

:D:D:D

Szerintem a legegyszerubb lenne, ha greczy vegre irna egy oszinte posztot, szerelmet vallana gyurcsanynak, felajanlana, hogy leszopja (oszinten szolva, ilyen posztok utan az mar igazabol nem is jelentene tovabbi sulyedest...), aztan hagyja az egesz blogot a picsaba. Egyebkent meg mindig vicces, de kezdi kicsit elvesziteni a varazsat.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:17:07

@Héttörpe:
Aham.
:)))
Nekem egészen más irányú vágyaim vannak.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 12:17:13

@fülesboci: Te szerintem öszöd vagy nem öszöd de a böszme az Felcsúti!!!! ...az aki ... "soha nem hazudtam de Önök uraim ne vegyék komolyan amit a választásokkor a böszme magyaroknak mondtam!!! Azokat a böszméket szokványba baszom át!!!"

Jaffar 2011.09.06. 12:23:29

@Alf:
Mit változtat ez azon, hogy Viktor ugyanzet teszi?

tölgyes 2011.09.06. 12:25:21

@IGAZ MAGYAR: Ön megígérte az asszonynak, hogy élete végéig szereti.. Erről meg papírokat is aláírt:) No most akkor hazudott-e, amikor mégis elhagyta az asszonyt, mert rajtakapta a kertésszel?

Ugye ez egy be nem tartott ígéret! Ami nem szép dolog, de mégse hazugság..:)

Ellenben, amikor az üzlettársa előtt eltitkolta a cég valóságos helyzetét, hogy még egy kis pénzt kivegyen belőle, akkor hazudott:(

Épp az a bajaink egyik forrása, hogy az ilyen Zsiltik még ekkora különbségtételre se képesek..:(

tölgyes 2011.09.06. 12:26:56

@a végzet aszonygya: Viszont senki nem állítja, hogy dübörög.

tölgyes 2011.09.06. 12:30:06

@a végzet aszonygya: Most senki sem állítja, hogy dübörög..mint ahogy a világgazdaság se dübörög, miköüzben 2006-ban a világgazdaság dübörgött.. csak mi kúrtuk el.. nem kicsit, nagyon.. Ahogy a Feri mondta: még szerencsénk (volt), hogy nagy a pénzbőség a piacon:( Ami akkor szerencse volt az most az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd formájában teher! és bajaink fő oka!

Alikam 2011.09.06. 12:30:42

"Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal"

Le baszd meg. Annyira leszámolt vele, hogy utána ugyanott folytatta:)

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:31:59

@tölgyes:
1998-2002 között szerinted dübörgött?

lobster thermidor 2011.09.06. 12:32:46

Várjatok csak pajtások!

Fél négykor jön Orbán "lovasberényi beszéde". Na utána majd kapkodhatjátok a fejeteket.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 12:32:54

@Fell Bandi: mióta szemüveges Orbán??? ...tényleg zártosztályra akarják vinni a Dr Orbán Viktor miniszterelnök Úrat??? No most ez korán van még vagy már késő??? ..és ezt honnan vetted???

dunaparti 2011.09.06. 12:33:10

Orbánt most egy hétig eldugják a közönség elől, nehogy összekapcsolják az emberek evvel a hülyeségével.
Utána megy minden az elejétől, addig a komenistákra vagy az amcsikra fogják a mondását.
Fideszes módszer.

NovákOttó 2011.09.06. 12:33:22

@Rufus78: nem, ebben sem azt mondja amit Gréczy próbál meg a szájába adni. Ebben az idézett szövegben sincs szó előző kormány(ok)ról!

j311 2011.09.06. 12:34:40

Bárki, valaki, akárki elhitte valaha is, hogy egy politikus nem hazudik?
Mind hazudik, attól a pillanattól kezdve, hogy megmozdul a szája.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 12:36:13

@tölgyes: Téged csal a feleséged??? ...szarvaidat Te is látod vagy csak a szomszédod???? S ha a feleséged felszarvaz akkor még tisztességes a pénzügyekben??? -...legalább a pénzt haza adja???

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:38:22

@dunaparti:
Őt általában zártosztályra szokták bedugni, ha rájön az ötperc.

sisifux 2011.09.06. 12:38:42

@tölgyes:
"Ami akkor szerencse volt az most az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd formájában teher!"

Felnőttél a nagyok mellé, te is hazudsz, pedig már felvilágosító célzattal leírtam párszor neked. Az a 18 000 milliárd "csak" 10 000 milliárd, és a fidesz is hozzátette a maga 3 000 milliárdját a 18 000 ezerhez.

Egyébként, ha neked OV senki, a lelked rajta.:-) Lásd az 1. negyedév győzelmi jelentését.

NovákOttó 2011.09.06. 12:38:53

@Rufus78: A pontosság kedvéért.
Gréczy ezt írja: "Gyurcsány ugyanis azt jelentette be Őszödön, hogy ELÉG VOLT! Hogy nem kíván úgy politizálni, ahogy az addigi összes kormány tette (...)"

Az én antitézisem pedig az, hogy Gyurcsány ilyet nem mondott. Gréczy szerecsenmosdatása kontraproduktív, mert őt magát is hazugságon kapják/kapjuk.

Márpedig bloggert, elemzőt, stb. hazugságon kapni rá nézve csúnya dolog.

Gréczy nem publicista hanem egy mélyen elkötelezett, értelmetlenül részrehajló politikus. Nincs ezzel semmi gond, csak egy politikus ne mondja a másik politikusról, hogy hazug mert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát (ld. tézise)

tölgyes 2011.09.06. 12:39:26

@a végzet aszonygya: 1998-2002 között a GDP arányos hiány és az infláció 9%-kal csökkent, a munkanélküliség 8,5%-ról 5,7%ra csökkent...a növekedés üteme pedig az eus átlag duplája volt, pedig volt orosz és távolkeleti válság és még folyt a balkáni háború... majd lerombolták az USA tornyait.

Fell Bandi 2011.09.06. 12:40:26

@lobster thermidor: "Fél négykor jön Orbán "lovasberényi beszéde". Na utána majd kapkodhatjátok a fejeteket. "
A különbség csak az lesz, hogy ez nem suttyomban hangzik el, ahonnan áruló párttársak szivárogtatják ki, és nem lesz tele trágárságokkal, mint az idióta pojácáé. És azt sem hiszem, hogy benne lesz, hogy hazudtunk reggel délben meg este...

tölgyes 2011.09.06. 12:41:13

@IGAZ MAGYAR: Arra próbáltam rávezetni, hogy különbséget tegyen egy be nem tartott igéret és egy hazugság között. "Nem lesz gázármeleés".. ez az MSZP be nem tartott ígérete volt:(..az elkúrás lehezudása pedig hazugság..:) Így érti már?????

NovákOttó 2011.09.06. 12:41:23

@sisifux: Abból a szempontból igaza van a a kartácsnak, hogy az igazi elkúrás Gyurcsányék részéről akkor következett be amikor a válságnak még nyoma sem volt. Nem az a lényeg, hogy hány ezer milliárd, mert erről konkrét számok beszélnek.
Az a lényeg, hogy úgy rontották el az országot, hogy ebből nehéz kievéckiélni.

tölgyes 2011.09.06. 12:42:06

@sisifux: A felvett és elkúrt pénzhez adja hozzá az eladott és elkúrt nemzeti vagyont is:(

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:44:21

@tölgyes:
érdekes ezt nem éreztem bőrömön, egyébként miért is hinnék a fidesz statisztikáiban,
mikor most éppen ők voltak azok, akik ellopták a nyugdíjpénztári hozamomat.
A PSZÁF mossa kezeit, a selmeczi gabika meg hazudozik, mert igenis sokan voltunk, akik egy fillér reálhozamot sem kaptunk kézhez.

Fell Bandi 2011.09.06. 12:44:55

Az a szomorú, hogy egyáltalán egyesek vitakérdésnek tekintik azt, hogy a pápai pojáca hazaáruló bűnöző-e avagy nemzetépítő politikus. Az ország 90 %-a egyértelműen az előbbi álláspontot osztja. Remélem, a bíróság is ezen a véleményen lesz!

NovákOttó 2011.09.06. 12:48:17

@a végzet aszonygya: A nyugdíjpénztári hozamát (reálhozamát) mindenki megkapta. Ha mégsem akkor azt nem a Fidesz hanem a pénztár lopta el.

Bryan élete 2011.09.06. 12:48:20

Leila begin: nyilvánvalóan azért nem hozta GYF nyilvánosságra, mert csak közvetett bizonyítékai voltak, vannak. Senki sem fog egy szignót hagyni maga után. Az MSZP-nek pedig kurva kínos, hogy közülük - nyilván többen is - mocskos árulók, mert ekkora durranásra nem számítottak és gyakorlatilag emiatt kerültek a béka segge alá. Enélkül a kiszivárogtatás nélkül sokkal erőteljesebb politikát tudtak volna véghezvinni, mint így- állandó kereszttüzben, saját maguk által gúzsba kötve. DE MEGÉRDEMLIK, EGYÉK MEG AMIT FŐZTEK! Én GYF helyében már rég "kiszivárogtattam" volna a neveket.

Feketecsuklya 2011.09.06. 12:48:28

@a végzet aszonygya: hát azt nem ők lopták el, hanem a biztosítód.
tippelhetek? axa?

dunaparti 2011.09.06. 12:49:14

@a végzet aszonygya: Ez is pszichológiai módszer. Egy hét alatt leülepszik az emberekben, hogy Orbán hazudott. (Már akiben.) Viszont éjjel-nappal azt sulykolják beléjük, hogy más mondta.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:49:20

@Fell Bandi:
Minek kapkodjuk a fejünket, mikor
erre a alsó és felsőanktoni törpeuszkárra hetente többször is rájön a szófosás.

nem nemsiker_s 2011.09.06. 12:50:59

"Gyurcsány Őszödön leszámolt egy gyakorlattal, Orbán pedig folytatta a gyakorlatot."

Mivel számolt le ?

Erről a Gréczyről én első olvasatra mindig azt hiszem, hogy viccel. Pedig nem. Helyből ilyen zokni.
Figyu. A Gyurcsány nem állt ki az emberek elé megmondani a frankót, nem. Egy zárt gyűlésen mondta a párttársaknak a dolgot, ami aztán kiszivárgott. Gólnak semmiképpen nem nevezném a húzását, max öngólnak. Politikai hatásában talán kedvezőbb lett volna először kiállni az emberek elé, és töredelmesen kipakolni. Utána talán jöhetett volna egy kis öszödi beszéd kiszívárogtatás, akkor se úszta volna meg a Fleto, de a párt talán igen.
De hálistennek nem így történt, így a szoclib kormányzás réme talán már nem kísért többé.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:51:53

@Feketecsuklya:
Bocsi de a reálhozamot lopta "csak" el a biztosítóm, a többszázezres hozamomat az állam nyúlta le úgy, hogy az nem íródik jóvá a nyugdíjszámlán, olyan mintha nem is lett volna, az a pénz az állami vagyonkezelőnél maradt, vagyis azóta már lenyúlták maguknak.
Évgyűrűk

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 12:52:06

@Fell Bandi:
Mondtam már Dr Orbán Viktor Felcsúti!!! Milyen pápai pojácáról írsz???
Te kevered szerintem egyrészt a fogalmakat vagy a személyeket!!!
Gyurcsány az első olyan miniszterelnöke volt Magyarországnak aki valódi rendszerváltást akart az országban NEM HAZUDNI Szembe nézni a valós helyzetével az országnak!!! Persze ha böszme a tudatlan tömeg mint a példa is mutatja akkor az megszívja mint most!!!!

Feketecsuklya 2011.09.06. 12:54:11

@a végzet aszonygya: nem a tőkédről beszélsz véletlenül?
Mert az két fogalom...

Lapolvasó Polgári Kör 2011.09.06. 12:54:17

"hagyják figyelmen kívül, amit mondok"

ejnye no hát. erre mit is monnyak, na. ja, megvan: elmútnyócév! gyurcsányahibás! mindenki komcsi, aki nem én vagyok!

a végzet aszonygya 2011.09.06. 12:58:01

@Feketecsuklya:
Nem a hozamomról beszélek, amit lenyúlt a fidesz.
tőke+hozam=nyumagánnyugdíj
csak a fidesz nem ismeri a magántulajdon fogalmát, legalábbis az egyszerű állampolgárokét.
selmeczi gabika gondolom ebből fizette ki az apeh felé az ötmilliós, évek óta fennálló illeték tartozását

Kösz a halakat! 2011.09.06. 12:58:25

Nemsokára megy a sittre feri bácsi sálálálá!
Gréczy viheti majd neki a bablevest!

vitézy 2011.09.06. 12:58:33

Gréczy-kém!

Amennyiben a következő írásnak csak a töredéke is igaz, akkor te és a degenerált gazdád, a gyurcsány - csak így kis betűvel és vörössel, hogy stílusos legyek - örülhettek, hogy még nem lógattak fel titeket.

„Gyurcsányt az ájulás kerülgette”

Az alábbiakban olvasható beszámoló még soha sehol nem látott napvilágot, bár egyes részleteit egykét beavatott talán ismerhette. A szerző, aki éveket töltött el az Európai Unió fővárosában, személyes tapasztalatait, oknyomozó munkájának eredményeit foglalta össze e rendkívül értékes dokumentumban.
Akik ismerik Gyurcsány Ferenc egykori magyar miniszterelnök politikai pályafutásának igaz történetét, azok számára meghökkentő, hogy az MSZP és a balliberális oldal még mindig tőle várja a „megújulást”. A baloldal számára Gyurcsány Ferenc ma is hiteles politikus, akinek megvan a képessége és ereje, hogy maga köré gyűjtse az MSZP megmaradt híveit és az egykori állampártot ezzel, vagy más névvel sikerre vigye. Maga Gyurcsány Ferenc is hisz ebben, olyannyira, hogy próbálja önmagát Orbán Viktorhoz mérni. Demokratikus Koalíciós platformot szervez, blogját a magukat mérvadónak tartó balliberális médiumok, mint a Messiás megnyilatkozásait idézik.

Gyurcsány Ferenc európai szintű politikus azonban nem létezik többé. Véglegesen kiírta magát az európai politikából. Elérte, hogy soha többé nem léphet európai porondra. Jelenleg az egyetlen olyan európai politikus, aki az unióban „persona non grata”.

Hazudós puma

Már hatalomra kerülésének körülményei is sajátosak voltak. Az a jól előkészített puccs, amivel az SZDSZ hathatós támogatásával magához ragadta elődjétől a miniszterelnöki bársonyszéket, sokkal inkább hasonlított a jól ismert dél-amerikai módszerhez, semmint valamiféle európaihoz. Európa vezető politikusai egy pillanatra felkapták a fejüket, de kisebb dolguk is nagyobb volt annál, semhogy egy ilyen eseményre hivatalosan reagáljanak. Arra számítottak, hogy az európai politikai terepen bátortalanul mozgó, az uniós politikákban nehezen kiigazodó, helyenként iskolásan viselkedő Medgyessy Pétert egy energikus, kemény döntések meghozatalára képes, rátermett fiatal politikus váltja fel.

Úgy tűnt, nem csalódnak, hiszen azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc 2004 szeptemberében átvette a magyar kormány irányítását, hirtelen beindult, sőt „dübörögni” kezdett a magyar gazdaság. Sorra jelentek meg a balliberális médiában a magyar gazdaság sikereiről szóló beszámolók, olyannyira, hogy 2005-ben Kóka János azt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy „ha Szlovákia azt mondja, hogy ő a tátrai tigris, akkor Magyarország a pannon puma”.

A nemzetközi pénzintézetek és hitelminősítők, sőt a piac sem igazolta azt a boom-hangulatot, ami a magyar kormány kommunikációjában eluralkodott, de csöndben maradtak, hangjukat sem hallatták, hagyták, hogy a Gyurcsány-kormány folytassa ócska kommunikációs bűvésztrükkjét.

A legnagyobb bűnt mégis az Európai Unió követte el. Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergenciaprogramot.

A pénz- és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztos, Joaquín Almunia nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg. Gyurcsány Ferenc azonban nem tudta maradéktalanul élvezni a győzelmét. Hihetetlen teher nyomta a vállát.

A konvergenciaprogram késleltetett beadása mögött ugyanis egy titkos megállapodás húzódott meg, ami máig nem került nyilvánosságra: 2006 tavaszán, még a választások előtt az Európai Bizottság kézhez kapott egy konvergencia-programot, amelyben a lüktető magyar gazdaságnak megfelelő adatok szerepeltek. Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:

– Miniszterelnök úr, miért kívánják önök hamis adatokkal megtéveszteni az EU-t?
Gyurcsány elhűlt, de védekezett:
– Biztosíthatom, hogy a benyújtott adatok valódiak.

Almunia ekkor benyúlt íróasztalának fiókjába és egy hatalmas dossziét tolt a magyar miniszterelnök elé.

– Mi ez? – kérdezte Gyurcsány.
– A csalásaik gyűjteménye. Tudja, miniszterelnök úr, amióta a görögök hasonló trükkel jutottak be az eurózónába, már nem bízunk semmit a véletlenre. Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki.

Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.

– Mi legyen most? – kérdezte.
– Két lehetőséget látunk – mondta Almunia. – Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
– Ez végzetes lenne – felelte Gyurcsány. – Mi a másik lehetőség?
– A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.
– De hogyan? – csattant fel Gyurcsány.
– A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.

Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért.

E négyszemközti találkozó után sajtótájékoztatóra várták a brüsszeli magyar újságírók Gyurcsány Ferencet Magyarország állandó EU-képviseletén. A konvoj meg is érkezett, de az első limuzin, amiben Gyurcsány ült, váratlanul kivált és a képviselet garázsába kanyarodott. A sajtótájékoztatóra csak Draskovics Tibor és Bajnai Gordon ment be. Az igencsak rövidre sikerült tájékoztató után mindenki visszaült a kocsikba, amikor felemelkedett a garázs ajtaja, a limuzin a magyar miniszterelnökkel ismét a konvoj élére állt és gyorsan elhajtott a repülőtér irányába. Az újságírók csak egy pillanatra láthatták a limuzin hátsó ülésén gubbasztó és gondterhelt miniszterelnököt. Gyurcsány olyan ideges volt a találkozó után, hogy nem mert az újságírók szemébe nézni.

A sajtótájékoztató résztvevőinek nyomban szöget ütött a fejébe, hogy valaminek történnie kellett, ám arra a kérdésre, hogy mi történt valójában a négyszemközti találkozón, válasz nem ékezett. Gyurcsány abban reménykedett, a titkos megállapodás soha nem kerül napvilágra. Csakhogy Almunia nem a saját szakállára cselekedett, lépését egyeztette a Bizottsággal és a Tanácscsal is. Az eredményről pedig írásban kellett beszámolnia. Az irat szigorúan bizalmas besorolást kapott, de Brüsszelben nincsenek titkok. A mindig teli brüsszeli sörözők, és az uniós esti fogadásokon felszolgált pezsgő sok uniós közalkalmazottat szóra bír... Legyen elég itt ennyi.

Trükk hátán trükk

Az egyezség megköttetett. A tavasszal benyújtott és hamis adatokat tartalmazó programot a Bizottság hivatalosan visszaküldte „átdolgozásra”. A határidőnek 2006 szeptemberét határozták meg. Miután megnyerte a választásokat, Gyurcsánynak azon kellett, törnie a fejét, hogyan váltsa valóra ígéretét. Ekkor eszelhette ki Őszödöt.

A nagy vihart kavart beszéd május 26-án hangzott el. A felvételt feltehetően maga Gyurcsány rendelte meg. De az anyag egyelőre dobozban maradt, Gyurcsány biztos akart lenni abban, hogy a Bizottság szeptemberben elfogadja, és nem dobja ismét vissza az immár igazi adatokat, vagyis az igen hervasztó számadatokkal teli, a romokban heverő gazdaság képét tükröző beszámolóját.

Az átdolgozott program augusztus végére készült el, és Gyurcsány szeretett volna visszajelzést kapni egy befolyásos uniós politikustól, mielőtt benyújtja a Bizottságnak. Választása Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökre, az eurózóna elnökére esett. Repülőgépet bérelt, és villámlátogatásra Luxemburgba repült.

A találkozó eredményéről már Budapesten számolt be László Boglár, Gyurcsány sajtófőnöke:

– Pozitívak az euróövezeti országok miniszteri csoportját irányító Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök-pénzügyminiszter első reakciói a módosított magyar konvergenciaprogram fő intézkedéseit, a pályát és az irányokat tekintve. A luxemburgi miniszterelnök az átdolgozott konvergenciaprogram minden egyes szavával egyetért. Juncker egyetlen pontban sem fogalmazott meg kritikát a programmal összefüggésben.

Néhány Brüsszelbe akkreditált újságírónak feltűnt, hogy nem volt közös miniszterelnöki tájékoztató. A diplomácia alapszabályai szerint, ha két miniszterelnök megállapodik valamiben, akkor közösen áll ki a sajtó elé, és úgy számol be a tárgyalás eredményéről, hogy a másik is hallja. Ha nincs közös sajtótájékoztató, akkor nincs megállapodás sem.

Az egyik újságíró történetesen kíváncsi volt, milyen az a konvergenciaprogram, aminek Juncker a pénzügyekben igen kemény álláspontot képviselő luxemburgi miniszterelnök „minden egyes szavával egyetért”. Nem volt rest és felhívta telefonon a Külügyminisztériumot. Arra kérte az illetékeseket, hogy a programot angol nyelven jutassák el szerkesztőségéhez. A Külügyminisztérium közölte, a program egyelőre csak magyar nyelven létezik. Az újságíró azonnal felhívta Juncker kabinetfőnökét és azt kérdezte tőle:

– Mondd, mikor tanult meg a főnököd magyarul?
– Miért kellene az én főnökömnek magyarul tudnia? – hűlt el a kabinetfőnök.
– Ha a főnököd egyetért a magyar konvergenciaprogram minden szavával, akkor kell tudnia magyarul, nem igaz?
– Az történt – magyarázta a kabinetfőnök –, hogy a főnökömet felhívta a magyar miniszterelnök, aki közölte, szeretné ismertetni a beadandó programot. A főnököm udvarias ember, azt válaszolta: gyere. Gyurcsány megérkezett, elkezdte mesélni, mi minden lesz a programban. A főnököm türelmesen meghallgatta, majd azt mondta: amit most itt előadsz, így első hallásra jól hangzik, de az állásfoglalással megvárnám, amíg hivatalosan benyújtjátok a Bizottsághoz, és a Bizottság alapos tanulmányozás után állást foglal. Ezzel meg is köszönte a látogatást.

Juncker természetesen tudomást szerzett arról, mit mondott Budapesten a kormányszóvivő. Vérbeli politikusként soha nem éreztette, de nem tudta megbocsátani Gyurcsánynak, hogy hamis mondatokat adott a szájába. Gyurcsány ezzel az EU egyik legbefolyásosabb politikusánál játszotta el a hitelét. De nem tanult belőle.

Nem sokkal később képes volt ugyanezt eljátszani Merkellel is. Megbeszélésüket követően egyedül nyilatkozott a találkozóról, és olyan mondatokat adott a német kancellár szájába, mely mondatok soha nem hangzottak el. A német kancellária írásban volt kénytelen cáfolatot kiadni: „A téma, amiről a magyar miniszterelnök azt állította, hogy Merkel asszony jóváhagyását adta rá, a találkozón szóba sem került...”

Merkel volt a következő uniós politikus, aki számára a magyar politikus véglegesen szalonképtelenné vált.

Forradalmi technikák

2006. szeptember 17-én a Magyar Rádió lejátszotta az őszödi beszéd jól megszerkesztett változatát. A MR elnökét információink szerint maga Gyurcsány kérte meg, természetesen a legnagyobb titokban, a beszéd közzétételére. A botrány azonnal kitört. Az országban elszabadultak az indulatok, a becsapott, félrevezetett emberek joggal követelték, hogy Gyurcsány tűnjön el a színről. A levegő forrongott, félő volt, hogy kitör a forradalom.

Almunia az irodájába kérette a brüsszeli magyar újságírókat:

– Amint értesültek róla, a magyar gazdaság nagyon rossz állapotban van. Ahhoz, hogy talpon tudjon egyáltalán maradni, nagyon szigorú megszorításokra lesz szükség. Ez súlyosan fog érinteni bizonyos társadalmi rétegeket. Arra kérem önöket, hogy tudósításaikkal igyekezzenek megértetni nézőikkel, olvasóikkal, hogy ezekre a megszorító intézkedésekre elkerülhetetlenül szükség van, különben a magyar gazdaság összeomlik. Kérem, kérjék meg a magyarokat, hogy bírják ki azt a kis időt, amíg a magyar gazdaság teljesítménye javulni nem fog. Higgyék el, a magyarok ezt követően sokkal jobban fognak élni, mint korábban.
– Elég forradalmi a hangulat odahaza – válaszolta az egyik tudósító. – Mi történik, ha a megszorító intézkedések miatt forradalom tör ki az országban?
Almunia a következőt felelte:
– Erre számítani lehet. De Nyugat-Európában ismertek azok a technikák, amelyekkel az ilyen helyzeteket kezelni lehet, és biztos vagyok benne, hogy az önök miniszterelnöke is ismeri ezeket a technikákat.

Szívből reméljük, hogy Almunia ajánlott technikái között nem szerepelt az véres utcai terror, amivel Gyurcsány Ferenc inkognitóba burkolózó rendőrei 2006. október 23-án felléptek a békés tüntetőkkel szemben. Az ilyen „technikák” ugyanis Nyugat-Európában teljesen ismeretlenek. Ilyen eszetlen mészárlásra az EU nem adhatott felhatalmazást.

Lapolvasó Polgári Kör 2011.09.06. 13:01:07

@lobster thermidor: "Fél négykor jön Orbán "lovasberényi beszéde". Na utána majd kapkodhatjátok a fejeteket."

Mi itten a körben kezdünk összezavarodni, elnézését kérem, elvtárs. Eztet a beszédet akkor nem kell figyelmen kívül hagyni? Sürgős segítséget várunk a központtól. Köszönettel: elvtársaid.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 13:01:42

Amúgy ezúton gratulálok szélll kállmán téri sajtósoknak, akik felnyomták a plakátragasztókat.
Tiszta kommunizmus.

sisifux 2011.09.06. 13:02:46

@NovákOttó:
"Nem az a lényeg, hogy hány ezer milliárd, mert erről konkrét számok beszélnek."

Az ilyen maszatolással kezdődik a hazudozás. Ha konkrét számok vannak, akkor azokat kell figyelembe venni, nem pedig Matolcsy módra gazdaságpolitizálni. Ha egyszer ki akarunk kerülni a hazugság spirálból, akkor az igazsághoz, a konkrét számokhoz kell ragaszkodni. Oldalfüggetlenül!!
Az más kérdés, hogy ki mit rontott el.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 13:04:27

@Feketecsuklya: nem kell leváltani, miért kellene !!! Az okos nép más kárán tanul a böszme a sajátján sem!!! ... várjuk ki a végét!
Elnézve hogy cseléd törvény, a visszamenőleges törvénykezés, a fölturbózott lenyúlások , a "munkatáborok" lehetőségét !!! ...kiderül hogy a magyar hova tartozik!!! Igaz a hozzászólások alapján még az utóbbi áll nyerésre -de állítólag csak azért mert aki tud az menekül nyugatra dolgozni!!! Hajrá magyarok most mutasd meg!!!

parttalan 2011.09.06. 13:04:52

@Feketecsuklya: hát igen, a cúúúúúnya biztosító...a reálhozam vagy van, mert úgy alakult a befektetések értéke, vagy nincs. A hozamok nélküli mnyp-i befizetéseket, a tőkét viszont az állam nyúlta le, és most elherdálja kiadásokra - ahogy mondják: a költségvetési lyukak befoltozására.

Kár, hogy agyilag ezt nem vagy képes fölfogni. De fideszes agymosottként tudom, egyszerűbb azt ordibálni, hogy cúúúúnya biztosító.

sisifux 2011.09.06. 13:11:46

@tölgyes:
"A felvett és elkúrt pénzhez adja hozzá az eladott és elkúrt nemzeti vagyont is:( "

Nem ezt írta.
De, most nem is erről van szó, hanem arról, hogy a politikusok párt hovatartozástól és személytől fü ggetlenül hazugok.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 13:14:46

@vitézy: -kém! Te a brancsból való vagy aki 2,3 milliót kap a semmiért? ..esetleg maga a Klán a Maffia feje??? Ez a vitézy brancs mennyit nyúlt le az elmult 20 évben??? No???

"Szívből reméljük, hogy Almunia ajánlott technikái között nem szerepelt az véres utcai terror, amivel Gyurcsány Ferenc inkognitóba burkolózó rendőrei 2006. október 23-án felléptek a békés tüntetőkkel szemben. Az ilyen „technikák” ugyanis Nyugat-Európában teljesen ismeretlenek. Ilyen eszetlen mészárlásra az EU nem adhatott felhatalmazást. "-ezt a HÍR Tv-ben vagy a Magyar Nemzet szerkesztői szobájában netán a Fidesz propaganda osztályán kreálták??? Még mindig fosstok Gy.F.-től???

Fell Bandi 2011.09.06. 13:15:31

@parttalan: és ki duplázta meg szerinted az államadósságot, amit most be kell foltozni? Figyelmeztetlek, ez nem egy szubjektív kérdés, itt tényszámok vannak! Az idióta pojáca kúrmányzása alatt az államadósság több mint kétszeresére nőtt.

nyiihihii 2011.09.06. 13:20:28

@parttalan:

Azt álmodtam, hogy majd 2014. év elején bejelentik, hogy jön az állami egyéni nyugdíjszámla és a választások előtt egy hónnappal kapunk egy névre szóló értesítőd, hogy visszakaptuk a lenyúlt tőkénket... persze csak virtuálisan, mint eddig... :))

És akkor jött egy csomó gyúrcsányhívő egy csartista szenászon és mindenki összepisálta magát! Ekkor beleért a kezem bauer bilijébe és felébredtem... :))

sisifux 2011.09.06. 13:24:35

@vitézy:
Sajnos ebből a jelenlegi kormány sem okult. Mintha pár fordítás "félre sikerült" volna egyes törvények angolra átültetése során.
Vedd már észre, hogy részinformációkkal az orránál fogva akarnak mindenkit vezetgetni!

eMJe 2011.09.06. 13:33:38

Ez valakinek újdonság volt? Sajnos igen. A nagyobb baj az, hogy még mindig vannak elvakult fanok, akik tovább segítik Vikit a szemétdombon. Akinek meg van egy csöpp esze, ezek miatt ugyanúgy szív. Ez a demokrácia

Fell Bandi 2011.09.06. 13:34:15

ajánlom elmebeteg zsóti és a többi agyilag zokni figyelmébe, akik azt híresztelik, hogy az idióta böszme helyrehozta az államadósságot és jó pályára állította a költségvetést:
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

Itt hivatalos számok vannak, amiből világosan látszik: az idióta pojáca több mint megduplázta az államadósságot.

Feketecsuklya 2011.09.06. 13:34:20

@parttalan: sajnálom, hogy szövegértési problémáid vannak.
másik agyhalott gyurcsányhívő barátod az ellopott hozamáról beszélt, erre írtam, hogy azt a pénztára nyúlta le.
Ha ennyire hlyék vagytok, minek irogattok?
A tőke sem magántulajdon, mint írta remek képességű pajtásod, az is kötelező adó volt, amit majd beleszámolnak/tak volna a nyugdíjadba, csak a hozam lett volna a bónusz a történetben, de mindegy...

level 1 2011.09.06. 13:36:56

kurcsi Öszödön igazat mondott!
Mégpedig azzal, hogy beismerte, hogy a komcsik és libsik szövetsége hazudott a 2006-os választás elött, méghozzá úgy hogy közben a cél érdekében a csödbe vezették az országot.

És ezután az igazbeszéd után kurcsiék azt kezdték el hazudni, hogy Öszödön hazudtak!
Ezek nagyonmarhák! Ilynek a komcsik, egész életükben hazudnak. Még azt is elhazudják, amikor véletlenül igazat szólnak.

Betelgeuse-2 2011.09.06. 13:40:21

@vitézy: Szerinted volt valaki, bárki, aki elolvasta ezt az irdatlan hosszú bejegyzést? Senki. Csak feleslegesen foglalja a helyet.

parttalan 2011.09.06. 13:40:32

@Fell Bandi: Felélni az emberek megtakararítását igazi nemzetellenes bűn. Mondhatsz bármit, kenheted akárkire és akármire, jöhetsz államadósággal, bármivel - teljesen mindegy mire költik. Egy a lényeg: elrabolni és felélni a dolgozók nyugdíjaséveikre félretett pénzét igazi haza-és nemzetellenes bűncselekmény. Ebből következően Orbán egy igazi hazaáruló. A legnagyobb Kádárék óta.

tölgyes 2011.09.06. 13:42:06

@sisifux: Azt írtam, hogy az adóinkon felül elkúrt 18000 millirádot Gyurcsány és az MSZP... ha nem ezt olvasta, akkor tanuljon olvasni:(

Egyébként én nem írtam mást, mint hogy az ígéret be nem tartása nem azonos a hazugsággal... Jól mutatja ezt, hogy az MSZP nem bukott bele abba, hogy "Nem lesz gázáremelés"(Lendvai még lassan is mondta..:( aztán mégis lett.., de belebukott Gyurcsány elkúrásaiba, amit lehazudott.

parttalan 2011.09.06. 13:42:31

@Feketecsuklya: Adó vagy nem adó, agymosott: félretett pénz. Amit most elraboltak és elköltenek kiadásokra. Ezt nem vagy képes megérteni, agyhalott.

level 1 2011.09.06. 13:42:36

Öszödön meg ez volt az ábra:

kurcsi közölte a bizalmi lumpenprolijaival, hogy elkúrták és ezt most helyre kell hozni.

Amit kurcsi nem közölt velük: Nem azért kell helyrehozni mert a komcsi becsület így kívánja, hanem azért, mert az EU biztos Almunia megmondta a választás elött, hogy ha a választás után nem jön a nagy több 100 milliárd forintos korrekció, akkor szeptembertöl kurtcsányiék utalhatják is vissza a milliárdos EU transzfereket. Illetve pontosabban: Magyaro nem fogja többé megkapni az EU Kohéziós Alap támogatását.
Na ez volt a lényege, hogy miért nem tudott kurtcsányi tovább ámokfutni. Akarni akart volna, de tudni már nem tudott, mert az EU elkapta a farkát. És jól megszorította.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 13:45:26

@Feketecsuklya:
kis fideszes seggnyaló,
milyen adóról beszélsz?

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 13:47:09

Amúgy meg nem kellene ennyit gyurcsányozni, mert ez már a múlt és már 1,5 éve a fidesz diktatúra uralja a a terepet.
Nem tudom ki költött 500 milliót a MOL-ra ráfizetéssel.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 13:50:39

@Feketecsuklya:
idióta
habratyolsz itt összevissza, a saját tagdíjbefizetésre is járt volna a hozam, de az állam azt is lenyúlta
talán neked is osztottak a pénzből, azért véded annyira őket
ez nem gond a fidesznél már 90 óta lenyúlnak mindent és mindekit, aki és ami az útjukba kerül

nyiihihii 2011.09.06. 13:51:26

@pcr:

"Amúgy meg nem kellene ennyit gyurcsányozni, mert ez már a múlt"

Hülyve vagy-e? Gyúrcsány a múlt? A gréczi-blogon?

Szittyakürt 2011.09.06. 13:52:21

Jéééé, leesett a tantusz?
Jó reggelt!

nyiihihii 2011.09.06. 13:53:51

@a végzet aszonygya:

"lenyúlnak mindent és mindekit"

Max. téged! Engem kevésbé nyúlnak, mint eddig. Életemben nem adóztam ilyen keveset... :))

Állítsuk meg a ......... 2011.09.06. 13:54:10

@nyiihihii:
Csak összehasonlító elemzést végez.

Egyébként az előbb rosszul írtam 500 milliárd volt a MOL pakett.
Pont annyi, amennyi a MANYUP hozamokból befolyt.

tölgyes 2011.09.06. 13:54:26

@vitézy: Érdekes ez a hoszú történet.. de én még emlékszem arra, amikor Veres vitte a táskáját és azt mondta, hogy benne vannak az adatok, de nem mutatom meg.. majd az itt tartózkodó Almunia azt mondta: nem akarjuk a választást az adatokkal befolyásolni:::((((

Vagyis a magyar választóra nem tartozik, hogy miként kúrták át. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az eu együttmúködése nélkül ez nem történhetett volna meg.. de az Eu-nak inkább kellett egy zsarolható gyenge kormány, mint egy olyan, amelyik kiáll az érdekei mellett.Gyurcsány erre éppen jó volt.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 13:55:55

Van egy kormányfőnk, aki hazugsággal jutott kétharmados hatalomhoz. Tehát elcsalta a választást. Van más is, ami érdekes lehet ma?

a végzet aszonygya 2011.09.06. 13:56:37

@nyiihihii:
Nagyon sajnálom!
Ezen a fronton sem történt változás, még mindig tele vagyunk minimálbérre bejelentett vállalkozókkal.
Ami késik, nem múlik:)))

tölgyes 2011.09.06. 13:57:21

@IGAZ MAGYAR: Látom sikerül páratlan intellektusával elkapni szarva közt a tőgyit...:)

lobster thermidor 2011.09.06. 14:08:48

@Lapolvasó Polgári Kör:

Ne aggódjatok pajtások!
Hamarosan a szokott módon megmondjuk, hogy mi legyen a véleményetek!

vitézy 2011.09.06. 14:09:24

@IGAZ MAGYAR
Te nem igaz magyar vagy, hanem IGAZI GYÁRI IDIÓTA.
Miért csak az írás utolsó részét próbáltad értelmezni? Valószínűleg a többi meghaladta a szellemi képességedet! Mondjuk, ez legyen a te problémád! Annyira ostoba azonban nem lehetsz, ha előhozakodsz az elmúlt húsz évvel, hogy ne tudnád, a FIDESZ csak egyszer volt kormányon, az elvtársaid pedig háromszor. Több szót felesleges vesztegetni rád. Olvasd tovább a Zsótit!

@Betelgeuse
Neked biztosan nem ártott volna! Egyébként szerintem voltak többen is. Pl. az IGAZ MAGYAR. Neki azonban túl nagy falat lehetett, no, nem a terjedelme, hanem a tartalma miatt.

lobster thermidor 2011.09.06. 14:11:28

@Fell Bandi:

Nem is kell azt mondani, mert aki nem a párttól kapja utasításba a véleményét, az tudja hogy a Viktornak lételeme a hazugság.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 14:17:03

Egy hazugsággal kormányra került kormányfőt védeni! Ejnye gyerekek.
Itt mellékes a kormányzás minősége, bár a MOL részvényesdivel már kétszer annyit vesztettünk, mint amennyiről a nagyon magas Erdei Tanács ma Nagyon Titkosan költségvetést módosít. Ejnye, szakértelem!

vitézy 2011.09.06. 14:17:40

Itt a folytatás. Bár ez sem rövid, azért érdemes elgondolkodni rajta.

„Gyurcsány dühödten kirohant a teremből”

Hogyan alázta meg Nicolas Sarkozy a bukott magyar kormányfőt? Mi pecsételte meg végleg Gyurcsány Ferenc sorsát? A szerző, aki éveket töltött el az Európai Unió fővárosában, személyes tapasztalatait, oknyomozó munkájának eredményeit foglalta össze e rendkívül értékes dokumentumban.
Az őszödi beszéd elhangzásának másnapján, 2006. szeptember 18-án hétfőn, az Európai Bizottság déli sajtótájékoztatóján, akkor még mit sem tudva a háttéralkuról, feltettem a kérdést Barroso szóvivőjének:

– Milyen lépéseket tervez az Európai Bizottság azt követően, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével kiderült, a magyar kormány és annak miniszterelnöke súlyosan becsapta nemcsak a magyar polgárokat, hanem az EU-t is. Terveznek-e valamiféle szankciót Magyarország ellen?

– Az ön által említett beszédről az Európai Bizottságnak nincs hivatalos értesülése. Ami pedig az erről szóló híradásokat illeti, az Európai Bizottság nem olvas magyar újságokat és nem kommentál sajtóértesüléseket.

A fideszes EP-képviselők sem jutottak bővebb információhoz. A Bizottsághoz intézett hivatalos levelükre az a válasz érkezett, hogy „a beszéd hangneme, valamint annak tartalma Magyarország belügye, ami kívül esik az Európai Bizottság hatáskörén”.

Az EU tartotta magát a titkos megállapodáshoz, és elégtétellel nyugtázta, hogy Gyurcsány, ha elég szerencsétlen módon is, de betartotta ígéretének első felét. Az unió az egyre növekvő elégedetlenség, az MTV elleni támadást követően is néma maradt. Néma maradt az október 23-i véres rendőrattak, a szemkilövések után is. Egyszerűen kívülállónak tekintette magát, mintha Magyarország nem lett volna az Európai Unió tagja.

Az európai néppárti képviselők részéről azonban egyre nagyobb nyomás nehezedett az EU törvényhozó testületére. Franco Frattini, jogi és igazságügyi biztos kénytelen volt levelet írni Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszternek, amiben felkéri a magyar kormányt, vizsgálja ki, történt-e „túlkapás”, nem alkalmazott-e „túlzott erőt” a magyar rendőrség a békés tömeg feloszlatásakor. A biztos nem szabott határidőt a vizsgálat lefolytatására.

A levél kimerítette a jogi abszurdum fogalmát: a bűnelkövetőt bízta meg saját bűntettének kivizsgálásával. A fideszes EP-képviselők nem nyugodtak bele abba, hogy az EU igyekszik eltussolni a történteket, ezért Brüsszelben kívánták bemutatni, mi is történt valójában. Elérték, hogy a rendőrattak szenvedői meghallgatáson vehessenek részt az Európai Parlamentben.

Az eseményre 2006. december 7-én került sor, az épület második legnagyobb üléstermében. A jelenlévők a brutális és véres eseményt összefoglaló film után döbbenten, némán ültek a helyükön. Volt, aki sírt. A balliberális média cinikus és hazug módon tájékoztatott az eseményről, amiből csak annyi volt igaz, hogy a fővendég, Frattini valóban nem volt jelen.

A meghallgatás csütörtök délutánra esett, és az igazságügyi biztosnak haza kellett repülnie Bolzánóba, ahol minden hétvégén síelést oktat turistáknak. A biztos ugyanis mellékesként megtartotta síoktatói állását is.

A magyar kormány válasza három hónap elteltével érkezett meg, és ahogy arra számítani lehetett, a levélben az állt, hogy a rendőrség fellépése minden tekintetben jogszerű volt. Mivel az elégedetlenség továbbra sem csitult, Frattini 2007 elején ellátogatott Magyarországra, ahol mindössze annyit közölt, hogy a magyar rendőrségnek tartózkodnia kellene gumilövedékek használatától az oszlatás alatt.

Az unió minden lehetséges eszközzel védte Gyurcsány Ferencet, aki meg volt róla győződve, stratégiai húzása beérett. A színfalak mögött mindig azt hajtogatta: „ha én megbukom, jön Orbán Viktor, aki fütyül a reformokra és a neoliberális politikára. Ha engem nem védtek meg a pozíciómban, akkor számotokra Magyarország elveszett.”

Egy idő után azonban tapasztalnia kellett, hogy az uniós politikusok vele szembeni magatartása alapvető változáson megy keresztül. Egyre kényszeredetten állnak vele szóba, kerülik a társaságát. Rettegni kezdett, hogy kiközösítik abból a „politikai klubból”, amelyben vezető szerepet szánt magának.

Egy minapi blogbejegyzésében leplezi le önmagát, amikor arról értekezik, hogy Orbán Viktor „nemkívánatos személy” lesz az EU vezető politikusai között: „Az Európai Tanács üléseinek esti munkavacsorája előtt egy, a többiek előtt szigorúan elzárt területen találkoznak az államés kormányfők. A büfében még megisznak egy italt. Egy pohár bort, egy gin-tonikot, közben beszélgetnek. A kavalkádban jól érzékelhető, hogy kinek milyen az elfogadottsága. Kihez lépnek oda, kire figyelnek egy társaságban, kivel beszélgetnek csak a hivatalos ügyekről, kivel anekdotáznak szabadon. Sok »nagy embert« láttam magányosan ebben a körben, és gyanítom, egyik sem bánta, hogy a médiának nincsen betekintése ide, a színfalak mögé.” Ő csak tudja, hiszen átélte mindezt.

Mivel a színfalak mögött az állam- és kormányfők egyre kevésbé vették komolyan, igyekezett a média színe előtt az ellenkezőjét mutatni. Viselkedése megváltozott, színpadiassá és kenetteljessé vált. Elleste, mit csinálnak a „nagyok”, és őket próbálta utánozni. Különösen a francia köztársasági elnök, Sarkozy stílusa ragadta meg a figyelmét, aki a csúcstalálkozókon mindig keresett egy csoport miniszterelnököt, akiket szóval tarthatott, és mindig talált olyanokat, akik figyeltek rá.

Az egyik „családi fotó” elkészítése alkalmával, amikor a 27 állam- és kormányfő felsorakozik egy emelvényen, hogy felvétel készülhessen róluk, a felvétel után, amikor elhangzott a „köszönjük” és a miniszterelnökök elindultak kifelé, Gyurcsány a mellette álló svéd miniszterelnök felé fordult, és nagy gesztusokkal elkezdett neki magyarázni valamit, mintha a fotózás előtt félbeszakadt beszélgetést folytatná.

A svéd miniszterelnök ijedten nézett rá. „Mit akar tőlem ez az ember?” – mondta a pillantása, és faképnél is hagyta a nagyban magyarázó Gyurcsányt. Tanulságos burleszkjelenet volt.

Egyre fontoskodóbb lett. A csúcstalálkozókat követő sajtótájékoztatón bonyolult és mély politikai elemzésekkel rukkolt elő, miközben feltűnően gyakran hangoztatta, hogy „az EU magyar kezdeményezésre” (értsd az ő kezdeményezésére) fogadott el valamit. Elég volt belehallgatni más tagország sajtótájékoztatóiba, vagy az EU elnökségébe, hogy kiderüljön, ezekről a nagy sikerű „magyar kezdeményezésekről” a magyar miniszterelnökön kívül senki nem hallott. Néha már úgy tűnt, az Európai Unió Gyurcsány tanácsai nélkül csődbe menne.

Mindeközben a magyar gazdaság kezdett darabjaira hullani. Almunia biztos többször sürgette Gyurcsányt ígéretének betartására, a szigorításokkal járó reformok beindítására. Az egyre gyakoribbá váló találkozásokon nem egyszer hangzott el: „Ha nem teszi meg a szükséges intézkedéseket, miniszterelnök úr, államcsődbe viszi az országát. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy vége a szocializmusnak, nem várhatják többé, hogy az állam eltartsa őket. Mondja meg nekik, hogy nincs több ingyenkenyér, igyekezzenek önellátóvá válni”.

A „vége a szocializmusnak, nincs többé ingyenkenyér” lett ettől kezdve az a vezérmotívum, amire Gyurcsány a reformokat fel akarta építeni. A jelszó megvolt, de tettek nem követték az így üressé vált kommunikációt.

Már régen nem a kormányzással törődött, csak azon járt az esze, miként tarthatja fenn pozícióját, amely egyre jobban meginogni látszott. Betegesen rettegett attól, hogy megbukhat. Kettős játékba kezdett. Megpróbált kibújni az EU-nak tett ígérete alól, és az unión kívüli kapcsolatokkal erősíteni a magyar gazdaságot. Kapcsolatot keresett Putyinnal, akitől azt remélte, tekintettel a „közös múltra”, Magyarország hóna alá nyúl. Egy titkos szerződéssel hátba támadta az Európai Uniót, amikor a közös nagy beruházás, a Nabucco gázvezeték helyett az oroszok által támogatott „Kék Áramlat” megépítése mellett kötelezte el magát.

A megállapodás hamar napvilágot látott, és Gyurcsány nem győzött meakulpázni. Sietett visszakozni, de elkésett. E lépéssel elveszítette az amerikai kormányzat iránta tanúsított jóindulatát. Az amerikai lapok, amelyek korábban kiálltak politikája mellett, nyíltan bírálni kezdték. Az arab országokra sem számíthatott, hiszen ezeket az országokat már 2005-ben mélyen megsértette, amikor az MSZP-kongresszuson azzal viccelt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott „halált megvető bátorsággal küzdött” a szaúd-arábiai válogatott ellen, amelyben „nagyon-nagyon sok terrorista is volt”.

Más terepe nem maradt, mint az EU, visszaódalgott az eredeti megállapodáshoz. Kigondolt és bejelentett néhány reformot, az EU megnyugtatására. Ezekre a légből kapott tervekre építette új konvergencia- programját, ami csak annyiban tért el az ominózus, hazugságokkal teli, hamis adatokat tartalmazó két évvel korábbitól, hogy ebben a programban a jövőre utalva vázolta fel ugyanazokat a nagy ívű számokat, amelyek korábban a dübörgő magyar gazdaságot voltak hívatva bizonyítani. Az Európai Bizottság – más nem lévén – kénytelen volt ezt a konvergencia-programot üdvözölni.

Barroso bizottsági elnök úgy nyilatkozott, hogy „bár Magyarország a válság által egyik leginkább sújtott uniós tagállam, az ország megfelelő gazdaságpolitikát választott a magas államháztartási hiány és a külső adósságok kezelésére. Az ország jelentős előrehaladást tett költségvetésének szilárdabb alapokra helyezése felé”.

Mindezt akkor, amikor a magyar kormánynak már sorra kellett különböző válságintézkedéseket hoznia az államcsőd elkerülésére, majd 2008 októberében kiderült, ha az EU és az IMF nem siet kölcsönnel Magyarország megsegítésére, az ország összeomlik.

Egyetlen alkalommal (február 24.) szaladt ki Gyurcsány száján „Ami azt illeti, mi elég nagy bajban vagyunk”. A Brüsszelben tett kijelentésére azonnal zuhanni kezdett a forint. A kormány szóvivője gyors helyesbítést kért, leszögezte: a miniszterelnök a „mi” alatt nem Magyarországot, hanem Európát értette. „Hát elég nagy baj van a világban és elég nagy baj van Európában.” Így kellett volna értelmezni Gyurcsány Ferenc kijelentését a szóvivő szerint.

Talán ez az értelmezés adta az ötletet Gyurcsánynak, hogy nem Magyarországon kell a reformokat bevezetni, hanem egész Európában. Majd ő megmondja, mit kell Európának tennie, hogy kimásszon a válságból! 2008. október 15-én négypontos javaslattal érkezett Brüsszelbe, az európai uniós tagországok állam- és kormányfői találkozójára.

Ezeknek a javaslatoknak az lett volna a céljuk, hogy a lehető legnagyobb védelmet biztosítsák az európai pénzügyi rendszernek, és ezzel a védelemmel segítsék az európai (és benne a magyar) gazdaságot, elkerülhetővé tegyék a mély recessziót.

Gyurcsány szokatlan módon a találkozó előtt megjelent a Tanács épületének hatalmas fedett előcsarnokában, ahol a csúcstalálkozó idején közel ezer újságíró foglal helyet. Ezen a helyen miniszterelnök nem szokott sajtótájékoztatót adni, arra vannak a nemzeti sajtószobák, ezért nyomban egy nagy csoport újságíró fogta körül. Előbb magyar nyelven, majd gyenge angolsággal ismertette azt a négypontos elképzelését, amivel Európa gazdasága megmenthető. Ezt követően kezdődött el a tanácsülés. Meglepetésünkre kisvártatva arról kaptunk értesítést, hogy Gyurcsány otthagyta a tanácskozást, és hazautazott.

Igyekeztem kideríteni az okát. Amikor visszafelé jöttem az asztalomhoz, egy csoport hahotázó újságíróra lettem figyelmes. Odahívtak magukhoz, kérdezték, tudom-e, mi történt. Ráztam a fejemet.

– Amikor elkezdődött a tanácskozás, Gyurcsány felállt és közölte, kidolgozott négy pontot Európa megmentésére, amit szeretne ismertetni. Az elnöklő Sarkozy azt válaszolta: „Miniszterelnök úr, még senki nem hallott olyat, hogy a beteg akarja gyógyítani az orvost. Ne az akarjon tanácsot adni nekünk, aki a saját országának a gazdaságát elkúrta. Gyurcsány erre felugrott, dühödten kirohant a teremből, és elutazott haza” – mesélték nevetve.

A magyar média természetesen arról számolt be, hogy Gyurcsány elgondolásaiból hármat magáévá tett az Európai Unió. A válság azonban még Gyurcsány remek elgondolásai ellenére sem akart szűnni, Magyarországon kiváltképpen nem.

Az IMF-től és az EU-tól kapott 25 milliárd eurós hitel is kevésnek látszott ahhoz, hogy az ország talpon tudjon maradni. A magyar diplomácia komoly erőfeszítéseket tett, hogy további segítséget szerezzen az Európai Uniótól, de megint Gyurcsány segítségére volt szükség, hogy a vonakodó gazdagabb tagországokat megpróbálja rávenni arra, hogy fizessenek. Azt indítványozta, hogy az Európai Unió hozzon létre egy 180 milliárd eurós alapot (Európai Stabilizációs és Integrációs Program) a kelet-európai gazdaságok megsegítésére. Mint mondta, nemcsak Magyarországnak, hanem valamennyi kelet-közép-európai országnak szüksége van a pénzügyi támogatásra, erről valamennyi érdekelt tagország miniszterelnökével beszélt, akik jóváhagyták tervét.

Az érintett tagországok miniszterelnökei azonban az Európai Bizottság elnökének, Barrosónak címzett közös levélben tudatták, erről a magyar miniszterelnök velük nem egyeztetett, sőt egy árva szót sem szólt tervéről, amúgy köszönik szépen, de nincs szükségük pénzügyi támogatásra. Ez a diplomáciai blamázs végleg megpecsételte a sorsát.

Az EU minél előbb meg kívánt szabadulni a beszámíthatatlan viselkedésű magyar miniszterelnöktől, és diplomáciai úton lépéseket tett eltávolítására. Gyurcsány Ferenc megkapta a selyemzsinórt. 2009. március 21-én, az MSZP tisztújító kongresszusán kénytelen volt maga bejelenteni lemondását. Amitől rettegett, bekövetkezett. Nem a választók buktatták meg, az unió nyomására önként kellett lemondania.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 14:22:12

@vitézy: Ez a Kalevala, Uram? Az igazság tőmondatokban lakozik, sőt, egy szóban. Hazug.

belekotty 2011.09.06. 14:28:44

@vitézy: Ez az egész egy nagy hazugság. A hazugság ott kezdődik, hogy a 2006 januárjában az EU-nak átadott 2005-ös makrogazdasági adatok nem voltak hamisak. Sőt ezt Varga Mihály is megkapta. Hogy Gyurcsány a médiának hazudott azokról az adatokról a népnek, az egy másik dolog, de az EU tudta a valóságot.

lobster thermidor 2011.09.06. 14:40:49

@napocska-EMD-milla:

Mily meglepő, hogy a @vitézy nick által két részletben beírt, hosszú-hosszú szófosásnak véletlenül sincs megnevezve a lejegyzője.

Fell Bandi 2011.09.06. 14:43:24

Nem a témához tartozik, de szinte biztos vagyok benne, hogy a gyurcsányistáknak ez sem tetszik, a többieknek pedig igen: stohl buci lehet, hogy a pápai pojáca rabtársa lesz, ő már megváltotta a jogerős helyjegyét a sittre :))

lobster thermidor 2011.09.06. 14:44:34

@vitézy:

Na és vajon, ha szabadna megtudnunk melyik népszerű sajtótermékben jelent meg ezen felbecsülhetetlen értékű iromány?

Vagy csak belső használatra adják ki a megbízható tagtársaknak...

Fell Bandi 2011.09.06. 14:51:27

@lobster thermidor: a pápai pojáca rajongói körében nem ismeretes a gugli mint olyan? Nem vagyok meglepve...

lobster thermidor 2011.09.06. 14:55:49

@Fell Bandi:

Most akkor vagy te vagy a @vitézy, vagy nem téged kérdeztelek.
Bár ha tudod a választ, megoszthatnád velünk.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 15:04:55

@Fell Bandi: Annyira erős ember volna ez a Gyurcsány, hogy ha az új kormányfőről derül ki, hogy hazugsággal győzött, akkor is csak egy két és fél éve 0 pozíciójú politikus körül megy az agyalás? Terelünk, terelgetünk, terelgetnénk? Vagymegmi?

Molnár Sanyi 2011.09.06. 15:05:19

Zsoltika pontosan leírta az igazat:
Gyurcsány a választási győzelme után...

Mekkora gerincre vall!!! Milyen egyenes ember!
A baj, ami igazából nem baj mert ettől vagyunk a baloldalon emberek és nem az a jobboldali csőcselék, hogy mi nem szervezünk ,,spontán" tüntetést, nem gyújtunk fel semmit, így el is fog halni ez az egész...

Fell Bandi 2011.09.06. 15:11:35

@napocska-EMD-milla: ki a bánatos tököm foglalkozik ezzel az idióta pojácával minden áldott nap a zsótin kívül? Én konkrétan leszarom, de ő minden posztjában feldobja a labdát...

barli 2011.09.06. 15:16:05

az egy dolog, hogy ez elég gáz, ha orbán ezt és így mondta (a részletek valahogy mindig késöbb derülnek ki), de hogy mi köze van ennek hös ferencünk ügyéhez, azt nem tudom. Ja, hogy jön a Sukoró per? Szerintem inkább örülhetne, hogy még csak ezt a kis simlit akasztják a nyakába!
Ha meg már szóbakerült a feri is, végképp nem értem, hogy azért, mert Orbán hazudott, miért lenne jobb az ö öszödi ügye. Amiben ugye nem is a hazugság volt a leggázabb, hanem a direkt elkúrás meg nemkormányzás.
T. Gréczy! Ugyan mondja már meg, hogy miért csak a Gyurcsányról írogat ilyen szép seggnyalós cikkeket?
Nem tünne fel ennyire, ha jönne néha valami más is. Külpolitikáról, nemorbán fideszezésröl, baloldal problémáiról, mittomén. Ez így szánalmas.

a végzet aszonygya 2011.09.06. 15:16:56

@Fell Bandi:
De tetszik,
néked meg az nem fog tetszeni ha egy idő múlva a führer is bekerül.

pl, ilyen ügyek miatt is
Defend-ügy

"az Orbán-kormány idején kis őrző-védő kft.-ből a legnagyobb állami vállalatok partnere lett"

"Gyanúsítottként hallgatták ki az APEH egyik főosztályvezetőjét és a Defend Kft. két magánnyomozóját az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán - értesült a Magyar Hírlap. Mindhármukat a Defend jogszerűtlennek vélt tiktos adatgyűjtése kapcsán, különleges személyi adatokkal való visszaélés alapos gyanúja miatt vonták eljárás alá."

És milyen érdekes, hogy létezik egy őrző-védő cég, amelynek Török a neve, márpedig a DEFEND átkódolás után a turkey nevet adja ki.

Fell Bandi 2011.09.06. 15:29:55

@a végzet aszonygya: ezekben az ügyekben már rég fordult a kocka, pillanatnyilag a te embereid vannak a szopóágon...
Ezt a Török-féle asszociációt nem egészen értem: a Török Security sokkal régebbi cég a piacon a Defend-nél..

a végzet aszonygya 2011.09.06. 15:32:59

@Fell Bandi:
Nekem nincsenek embereim(seggnyalóim).
Nem hinném, hogy fordult a kocka, azóta nem csak a Kubatov lista készül ám.

Fell Bandi 2011.09.06. 15:40:25

@a végzet aszonygya: lesz idejük az elvtársaidnak listákat írogatni a sitten...
Témajavaslatok: Bakancslista, Schindler-lista, szocia-lista...

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 15:47:25

@barli: "Ha meg már szóbakerült a feri is, végképp nem értem, hogy azért, mert Orbán hazudott, miért lenne jobb az ö öszödi ügye. Amiben ugye nem is a hazugság volt a leggázabb, hanem a direkt elkúrás meg nemkormányzás."
Nem jobb. Viszont OV is hazugsággal került kormányra, és másfél év alatt az ország gazdaságilag és humánpolitikailag is sokkal mélyebbre süllyedt, mint amikor Bajnai átadta. Rosszabbul él az ország, mint másfél éve. Nem ezt ígérték. Tudatosan hazudtak.

Fell Bandi 2011.09.06. 16:05:03

Sokan megírták már, hogy – hát, hogyan is lehetne ezt szalonképesen megfogalmazni? – Gyurcsány és Gréczy meghibbant. A fácsén és a blogon napi rendszerességgel közzétett véleményük szerint a magyar demokrácia történetének legnagyobb buktáját összevariáló kormányfő és kormányzati munka szuper volt, egyébként meg Gyurcsány nagy ember. Mindenről a zOrbán tehet, aki meg a főgonosz. Mindezt olyan elképesztő acsargással , bicskanyitogató pökhendiséggel és a valóvilág realitásaitól oly annyira elrugaszkodva teszik, hogy az ember nem tud nem röhögni rajtuk.

Arra, hogy mi szükségük van erre, az MSZP minapi sajtónyilatkozata, miszerint „keményebbek lesznek”, megmutatta. Az a pofozkodás, ami a túlélésért megy a pártban, mindenekelőtt az alkalmasságról szól. Arról, hogy ki tud lenni Orbán Viktor alkalmas kihívója. Az áltag emeszpés szerint az akitől jobban „fél” a miniszterelnök – gondolják házon belül. Így mindenki Orbánon át akar visszakapaszkodni.

Hát, ezért ez a sok hülyeség, a nyolcéves épülő-szépülő, nem is deficites országról, meg szörnyeteg Orbánról. Azt a réteget ugyanis, amit megpróbálnak maguk alá kaparni, nem a valóság érdekli, hanem egy szappanopera, amelynek a nyurga szemüveges a főszereplője. A show-t meg etetni kell, különben mindenki leszokik a nézéséről.
A jobboldal persze remekül szórakozik. Gyurcsány eddig a fasorban sem volt, irodalmi munkássága pedig mindig bizonyítja, hogy jól van ez így.

A dolog most azonban egyszerre megszűnt tét nélküli lenni. Gyurcsányt bíróságra citálják. Van bűne elég – morálisan mindenképpen. De ez eddig csak vélemény. A kérdés: lehet-e bizonyítani? Találkozik-e egyszer s mindenkorra Gréczy és Gyurcsány a valósággal, vagy mártírként tovább rugóznak? Ha a per(EK) felmentéssel zárul(NAK), akkor talán visszatérhetnek – a jobboldal nagy örömére – a párt vezetésébe.

Mesterházynak és az őt támogatóknak, ha játékban akarnak maradni, most már mutatniuk kell valamit. De őket is megbénítja a baloldal nyomorúsága: a vízió teljes hiánya, a politikai tartalom teljes hiánya, és a munka teljes hiánya. Toposzok és közhelyek és üres kommunikáció, zOrbánozás. Diagnózis, párt- és közösségépítés semmi.

A pályafutás vége közeledik.
PunkRhétor

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 16:09:16

No itt az új közmondás! .... hazudik mint Orbán a választások előtt de nem jobban mint Vitézy a választások után!! ...vagy fordítva? De így is -úgy is igaz!!!

atila68 (törölt) 2011.09.06. 16:14:51

Kedves Zsolt!

Tehát valaki mondodtt valamit valahol, hogy hallotta, hogy Orbán Viktor mondott valamit valahol.
A felelős újság(blog)írás bizony nem itt kezdődik.

De ha még ettől el is vonatkoztatok, ugyan melyik volt az a kijelentése Orbán Viktornak amit nem szabad nagyon komolyan venne?

Azt pedig végkép csak csendben jegyzem meg, hogy az legtöbb politológus, publicista a legvisszafogottabb kampányként könyvelete el ígérgetések terén a 2010 esztendeit.

Még ön is kedves Zsolt!
Bizony!
Sőt számonkérte Orbán Viktoron, hogy miért nem ígér kézzelfoghatót.
Bizony!

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 16:18:31

".. ki a bánatos tököm foglalkozik ezzel az idióta pojácával minden áldott nap a zsótin kívül? Én konkrétan leszarom, de ő minden posztjában feldobja a labdát..."
Ezt írod, ezekután Gréczy méretű szövegben analizálod az emeszpé hülyeségeit meg a Gyurcsányt.
Viktorunk meg nem gond, ha hazudik folyamatosan, és soha be sem vallja. Mi ez, ha nem szemellenző?
Én nem szeretem sz emeszpét, de ami az egyiknél felháborít, azt a másiknak sem nézem el. OVI becsapta az országot. Méltatlan a tisztre.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 16:20:08

@atila68:
atila! Talán még emlékszel hogy az egy kulcsos adórendszerrel mindenki jól jár!!!! No pl.: ezt HAZUDTA Dr Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke!!! Talán emlékszel! No???

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 16:20:08

@Fell Bandi: bocsi, a fentebbi szöveg hozzád szólt.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 16:33:55

@atila68:
Ígért kézzelfoghatót: fájdalom nélküli megoldást mindarra, amit Gyurcsányék el..tak. Hazudott, mert nőtt a szegénység, a munkanélküliség, eltűnt a nyugdíjmegtakarítás 3000 milliárdja zsarolással, nem önkéntesen, a manyup-nál maradókat megfosztja az állami nyugdíjtól, és a nyugdíjrendszert és korhatárt egyoldalúan, a munkavállalókra nézve sérelmesen alakítja át.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 16:39:46

"Ketchup, mustár: Óbudán is összekente az alkotmányt Dániel Péter"
... csak egy kis polgári virtus ami megmelengeti az ember lelkét!
Azért talán nincs veszve minden! Köszönjük ügyvéd Úr!!!

Fell Bandi 2011.09.06. 16:44:54

@IGAZ MAGYAR: no, ez a tetves buzeráns elmehet a jókurva anyjába! Ha egyszer meglátom a sunyi pofáját, akkora sallert kap, hogy a zsinagógáig csúszik a taknyán...

S. Annyi 2011.09.06. 16:45:04

BALATON, Alexandra Antikvárium - www.hunbook.hu, Bor-agora, I love Balaton, Spa Kereső, Komássy Ákos, Gyermekétkeztetési Alapítvány, Népszava Online, Budapesti Operettszínház, Orbán Viktor pedig főleg ne szennyezze a Facebookot!, Fradi (Ferencvárosi Torna Club), Legyen a Facebookra is kifüggesztve a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata!, Bajnai Gordon, Tóth József, OMEGA együttes (Hu)and 63 more

Úriember a Zsóti!

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 16:51:47

@S. Annyi: Egyszóval OV-nak szabad hazudni. Ilyen egyszerű ez. Csak a sok majom bonyolítja el az életet :)

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 16:59:45

@Fell Bandi: mostan Zsóti irányítja az országot, hogy fontosabb, amit ő mond, mint szeretve tisztelt miniszterelnökünk? Hiszen ő már le van írva rég, Gyurcsánnyal együtt, neeem? :)

Fell Bandi 2011.09.06. 17:02:43

@napocska-EMD-milla: zsóti készül a nagy feladatra, amíg a pápai pojáca sitten lesz, ő lesz a szóvivője. Nyugdíjas állást talált magának...

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 17:16:55

@Fell Bandi:
Ennél az országot sokkal jobban érdekli, hogy OV mire készül. Alattvalók milliói aggódnak.

casablanka 2011.09.06. 17:29:45

Még hogy a mostani kormány nem hazudik? ki állit ilyet? Hazudnak reggel délben este tehát folyamatosan, Például a 16% os szj-val - 6ooo ft al lett kevesebb a fizetésem, pedig azt mondták senki nem jár rosszabbul. A magányugdijakat megőrizzük, persze saját maguknak mi ez ha nem hazugság, ez a gazdagok és saját kormányuk zsebét tömik.13 évig fizettem a magánnyugdijamat semmit nem kaptam vissza és nem az Axánál voltam. Most is hol tárgyalnak ? mennyi pénzért ezt miért nem kérdezitek, Gyurcsány egy fillér fizetést nem vett fe ezt ezekről nem lehet elmondani, egy népnyuzó banda remélem minél előbb elnyerik méltó büntetésüket.

Fell Bandi 2011.09.06. 17:36:50

@casablanka: bazdmeg ezt a süket dumát nagyon únom már, hogy a pojáca nem vett fel egy fillér fizetést sem!!!!
1. Az összes fizetése át lett neki utalva a számlájára, amit ő állítólag odaadott valamilyen alapítványnak. De hogy melyiknek, az titok.

2. Ki nem szarja le a fizetését, ha közben lop, mint a gép? A fizetése évi 10 milliós nagyságrend, a cégének meg elintézi, hogy 100 milliós nagyságrendben olcsóbban vehesse az áramot.
Az államadósságot 10 ezer milliárddal megnöveli.
A moszkvai kirendeltséget sok milliárddal ár alatt adja el.
Folytassam?

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 18:31:03

@Fell Bandi: a pojáca felvette s felveszi most is a fizetését sőt még a felesége helyett is írtak valami szakácskönyvet s Ő vette fel a hasznot!! No a pojáca az ilyen markolja a pénzt !! ... egyesek szerint a pénze miatt ragaszkodik az egykulcsos adóhoz is!! Ilyen egy pojáca Bandi!!!!

Fell Bandi 2011.09.06. 18:34:02

@IGAZ MAGYAR: ki a faszom venne dobrev szakácskönyvet?

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 18:56:41

@Fell Bandi: Te kevered ...valami Anikó a pojáca felesége! (minden tiszteletem neki!!)

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 19:06:04

3 : 0 Bravó Dr Dániel Péter ügyvéd Úr a harmadik polgármesteri hivatalban kente össze a Tákolmányt!!! Hajrá Péter Hajrá ügyvéd Úr!!! Hajrá Magyarország!! Hajrá magyarok!!!
...mert majd a nóta is mondja "Kechap itt kechap ott Dániel Péter lecsapott"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.06. 19:14:01

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok".

Malacka leszállt a bicikliről.

Miután az egész sajtóbirodalma azon izzadt két napig, hogy minél jelentéktelenebbnek mutassák be a WikiLeakset és azon belül is az ott megjelent, 2006-os Orbán-távirat egy kurta mondatocskáját, Orbán kiállt, és megerősítette az abban foglaltakat. Ez gyakorlatilag az előremenekülés taktikája, a "legjobb védekezés a támadás", hogy -egy kicsit ugyan átfogalmazva- az ne az előre megfontolt populista választási ígérgetés beismerése, hanem a tettrekészség, a bátorság szinonimája legyen.

Hogy Orbán nem a szavak, hanem a tettek emberének tartja és láttassa magát.

Ez még innentől lehetséges is, egyetlen feltétellel: ha mostantól kezdve SOHA TÖBBÉ nem szólal meg. Kész. Ez a mondat ugyanis már nem az "amerikai szórakoztatóipar" része, hanem Orbán Viktor mondta a saját szájával. Ha ezentúl megszólal, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy "De hát Ő mondta, hogy arra nem kell figyelni", hogy azzal csak a száját szellőzteti, következésképpen nem is fognak; ezentúl a szája lufikat fog eregetni, bármit mondjon vagy kiáltson is, és minél jobban és kétségbeesetebben fogja bizonygatni ő és a stábja, hogy nem, erre most figyelni kell, annál nevetségesebbé, hiteltelenebbé és vállalhatatlanabbá fog válni. Megtette az első lépést a sakktáblán, az elsőt egy sikeres önmatt felé.

Éppen ezért bárki baloldali számára pedig a legrosszabb, amit tehet, hogy ezt a mondatot bármilyen módon is párhuzamba állítja Ösződdel és az ott elhangzottakkal, vagy ezzel próbálja igazolni a múltbeli hazugságokat. Nem, ez a mondat MOSTANTÓL számít, a visszamutogatás csak ezen mondat élét koptatja el, ezért egyszerűen hagyni kell, hogy ezt a mondat tegye a dolgát.

Vagy majd Orbán is mondhatja, amit egyik korábbi főnököm: "Ne arra figyelj, amit tegnap mondtam, hanem arra figyelj, amit most mondok!".

Fell Bandi 2011.09.06. 19:30:34

@IGAZ MAGYAR: nézd meg a dánielpéter szétvert pofáját egy hét múlva, remélem, akkor is röhögni fogsz.. én igen :)))

Fell Bandi 2011.09.06. 19:32:02

eredményes a gyurcsányi-geci-blog: a szocik mára teljesen leírták magukat, már a parlamentbe jutásuk is kérdéses: magyarnemzet.hu/portal/808105

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.06. 21:05:44

@Fell Bandi: Ja hogy neked az MNO az igazodási alap! :-)) Stimmel.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.06. 21:07:20

Ha jól emlékeszem a Fidesz hörgött amikor 300 forinthoz közelített Gyurcsány alatt a gázolaj. Most ők emelnek, mindjárt 400 lesz. De ez nem megszorítás, gondolom az ostoba narancskommandó ezt is bekajolja.

IGAZ MAGYAR 2011.09.06. 21:31:27

@igazi Lencsés István: ...no mit mondana erre a miniszterelnök személyes szóvivője: ...lehet hogy jól emlékezik de minek! Ne azt nézzék mire emlékeznek hanem azt ami most van!!! ...ja és megszorítás az nem lesz!!! ...a megszorítás az az MSZP kormány alatt volt csak!!! ...a megszorítás politikája az nem lehet az Orbán kormány politikája mert Dr Orbán Viktor miniszterelnök Úr kormánya nem megszorít!!!! ...hanem csak kifacsarja még a szart is belőletek hálátlan banda!!!

lajos0 2011.09.06. 22:31:24

Azért ez az öszödi beszéd szerintem egészében sokkal durvább, mint az úgymond kiragadott mondatok. Kívülről tudom az egészet, a megelőző felszólalásoktól (Filó Pál patkányozása) "a kell még valamit mondanom Ildikóig. Itt egy ország első embere beszámolt arról zárt körben, hogy tudatosan kárt okozott az országnak, hogy a hatalmat megtarthassa.

A legszánalmasabb rész szerintem, amikor azzal vagánykodik a frakciónak, hogy mekkora pariban van a Demjánnal ( akit szintén nem tartok sokra).

Persze Gréczy Zsolt látszólag továbbra is a perspektivikus illúzió áldozata ( ha egy torony alatt állok, az tűnik a legnagyobbnak, hiába vannak nagyobbak is ). És mivel a saját identitását abból szereti levezetni, hogy belőle Fletó miniszterelnöki főtanácsadót csinált, ezért nem is lehet rá komolyan haragudni. Az egyszerű padödö szövegíró ilyen magas polcra jutott, tehát nyilván nem fog beleharapni a kézbe, amely őt oda emelte. Szerintem a kis fideszes buzgómócsing kommunikátorokra is ezért nem érdemes haragudni, most ők is valakinek érzik magukat.

high up! 2011.09.06. 22:54:43

A bödös proli maszoposa két kézzel tapsolta meg Kurcsányit Öszödön, annyira tetszett neki, hogy az ország tönkretétele árán hozták vissza a szarból a kormányzást.

napocska-EMD-milla 2011.09.06. 23:26:53

@lajos0: Csúsztatás, amit mond, kedves lajoso, mivel a bizalmas körben elmondott beszédben kizárólag többes számban hangzott el, hogy "hazudtunk" éjjel és nappal. Sohasem a beszélőre egyedül. Tehát ez a jelenlévőkre ugyanúgy vonatkozott, mint későbbi magyarázat szerint az addigi összes választásra. És ebben az értelemben is igaz? Nagyon is! Minden kampány a rendszerváltás óta hamis illúziókkal táplálta a választókat. Nem is volt módjuk felnőni, hogy igaz, de kellemetlen ígéretekkel szembenézzenek. Ezért tartunk itt. Mert eddig a demagóg ígéretek lehettek csak nyerők. Amit OV is kihasznált, és országon belül teljesen mással kampányolt, mint amivel a külföldi befektetőket etette. Ez az első olyan hazugság, amikor a saját népét becsapja, és külföld felé, titokban megmondja az igazat. Tudatosan, és csak a saját népét csapta be.

vitézy 2011.09.07. 00:44:22

@lobster thermidor

Úgy látszik a vörös köd nem csak a látását homályosította el.
Az általam feltett cikk íróját nem lengi semmilyen titok körül. Barcs Endrének hívják, és évekig dolgozott Brüsszelben. Személyes tapasztalatait, oknyomozó munkájának eredményeit foglalta össze a két dokumentumban.

@napocska
Sajnos az igazság picit bonyolultabb annál, ahogy Ön képzeli! Ezért javaslom Önnek azt az egyszerű és kissé együgyű játékot, aminek a neve "Fekete - fehér, igen - nem, mit vettél a pénzemen?"

@belekotty
Talán szerencsésebb lett volna nem belekotyognia! Minden esetre a figyelmébe ajánlom a következő elemzést. Lehet, hogy mégsem volt rendben minden a 2005-s adatok körül?

Ország:
Magyarország
Tárgy:
Konvergencia-program
Összefoglalás:

Az Európa Unió jogrendje értelmében az eurót még be nem vezetett országok minden évben konvergencia-programot nyújtanak be a Tanács és a Bizottság részére. Ez tartalmazza - és elfogadásával mintegy jogilag megköti - a tagállam olyan irányú és tartalmú gazdaság- és költségvetés-politikáját, amely előrevisz az euró rendszerhez való csatlakozás felé. E mostani konvergencia-terv egy másik követelménynek is meg kell, hogy feleljen Magyarország esetében, amely a túlzott éves költségvetési hiányt, és annak bekövetkezte miatti uniós eljárást megszünteti, már csak azért is, mert ha ez nem következik be, az ország számára elzárhatják a gazdasági felzárkózást támogató uniós strukturális forrásokat. Ezek éves keretösszege 3,2 Md euró a következő 7 évben.

Magyarország szociál-liberális kormánya a 2006. évi tavaszi országgyűlési választások előtt már kétszer nekifutott e feladat teljesítésének, de az EU 2005 januárjában, majd őszén hozott negatív ítéletet. Ennek oka a 2005-ben 7,5 %/GDP nagyságú hiány, vagyis az előzetes adatok és az alkalmazott számítási módszerek hamis, félrevezető volta - amit a miniszterelnök a választásokat követően be is vallott. Az Európai Bizottság utóbb az eljárási rendtől eltérve olyan haladékot adott, ami hozzájárult ahhoz, hogy a valós közérdekű adatokat Magyarországon a kormány eltitkolhassa és csak a választások megnyerése után tegye közzé.

A kormány a végső időpontban, 2006. szeptember 1-jén nyújtotta be aktualizált konvergencia-programját. A Bizottság korábbi feladat-meghatározását, annak teljesítését; ezt követően pedig annak kritikai elemzését szükséges elvégezni a szorosabb és tágabb, de közvetlen politikai következmények számbavétele előtt.

1. Az EU szabta feladatok és teljesítésük A Tanács legutóbbi állásfoglalása szerint a kiigazított konvergencia programot minél hamarabb, legkésőbb 2006. szeptember 1-ig kellett benyújtani. Tény, hogy a magyar kormány az utolsó pillanatban ennek eleget tett. A kormányfő a rendelkezésére álló idő maximális kihasználása ellenére, bevallottan 'a hagyományos menetrenden kívül' eljárva tett eleget a feladatnak. Ez azt jelenti, hogy elmaradt a konszenzuskereső társadalmi egyeztetés, az ellenőrző magyar intézmények formális közreműködésére került csak sor. (Az alternatívák és valódi egyeztetések nélküli diktátum, a hazugság és csalás tényének bevallása szükségszerűen vezetett a népharag és a demokratikus intézmények, politikai tényezők tiltakozásához, a miniszterelnököt lemondásra történő felszólításokhoz.) A tervnek tartalmaznia kellene az ország középtávú kiigazítási pályájával összhangban lévő konkrét strukturális intézkedéseket. A tény viszont az, hogy az új nemzeti fejlesztési terv és akcióprogram még készül, ezért â�� bevallottan - ' a konvergencia program nem foglalkozik az ágazat- és fejlesztéspolitikai intézkedések részletes bemutatásával', csak azok hatásait veszi figyelembe.

IGAZ MAGYAR 2011.09.07. 05:19:15

@lajos0: " Egyetlen dologra figyeljenek amit csinálok" ... mondotta Orbán Viktor!

Tehát ne arra amit mond!
De az előbb azt mondta hogy ... de arra ugye ne figyeljek!
Alighanem érthető!
Ne figyeljünk arra amit mond mert azt mondja a hogy valamit csinál!
Valójában akkor nem csinál semmit vagy csak a kezét figyeljük???? ... (mert titokban átment Rodolfoba!!!!)

Rodolfo ugye meg azt mondta "vigyázat csalok" de Rodolfo amikor azt mondta akkor mondott igazat!!!

Hát bonyolult ember a miniszterelnök Úr!!!

lajos0 2011.09.07. 07:45:22

@napocska-EMD-milla: "A majd beledöglöttem, hogy úgy kellett csinálni, mintha kormányoznék" szerintem azért egyes számban van. A jelenlévőkre is vonatkozott, de nekik egy csomó mindenről nem kellett tudni ?

Nem lehet ebből jól kijönni, hiába vannak rendkívül lelkes exegéták, akik megpróbálják megmagyarázni, hogy itt a hazugsággal próbált leszámolni, meg az ostoba kampányszlogenekkel. Ráadásul az öszödi beszédnek a kiszivárgása előtt nem sok hatása látszott a párton belül, utána meg a elég sokat hazudoztak is róla.

Nem sikerült még azt az ellentmondást sem feloldani, hogy ezt a nagyívű igazságbeszédet ( mely retorikai csúcsteljesítmény, és a valósággal történő bátor szembenézés), azt melyik mocskos áruló is tette közkincsé.

Hogy minden kampány hazudik a rendszerváltás óta Ferenc nélkül is nyilvánvaló, ráadásul a rendszerváltás előtt is így volt, a jövőben is így lesz, és minden demokráciának nevezett alakulatra igaz. A kampány a hülyéknek szól mindenhol, ahogy a reklámok általában.

Orbán szintén hazudott a kampányban, na bumm. A két hazug közül egyelőre neki van több támogatója, bár mindent megtesz, hogy fogyjanak. Ferenc meg a toplista alján tanyázik, és ezt lehet magyarázni mindenhogy, de tudomásul kéne venni.

IGAZ MAGYAR 2011.09.07. 07:51:44

@lajos0: "Orbán szintén hazudott a kampányban, na bumm" ...hát inkább a jó ....ke ..vesanyját neki!!!

lajos0 2011.09.07. 09:41:53

@IGAZ MAGYAR: Hát így is lehet. De nincs igazán jelentősége. A kampányban hazudnak, mellébeszélnek és ígérgetnek mindenhol. A magyar politikai elit pedig nagyságrendekkel silányabb még a nyugati garnitúránál is, pedig ott is előfordulnak többszörösen lejáratódott figurák ( Berlusconi, Sarkozy, stb..).

A kampány hülyeségekből áll, és a hülyéknek szól. Nekem az a furcsa, hogy van még néhány olyan ember, aki ezt képes komolyan venni és számon kérni.

leponex 2011.09.07. 10:37:08

Betelgeuse-2 2011.09.06. 13:40:21
Úgy látom rajtam kívül Te is elovastad :)
Igaz, nem először olvashatjuk Kedvenc Bárdunk blogján, de Ferenc testvérünk valószínűsíthető kihallgatózása előtt még ütősebb.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.07. 11:36:22

@lajos0: Jaja!

Egy régi vicc szerint:
"Ha egy úrinő azt mondja, hogy nem, akkor az azt jelenti, hogy talán.
Ha azt mondja talán, azt jelenti, hogy igen.
Ha azt mondja igen, akkor nem úrinő!

Ha egy politikus azt mondja igen, azt jelenti, hogy talán.
Ha azt mondja talán, azt jelenti, hogy nem.
Ha azt mondja nem, akkor nem politikus!"

Rántott kard 2011.09.07. 11:52:07

@lajos0: "A kampány hülyeségekből áll, és a hülyéknek szól. Nekem az a furcsa, hogy van még néhány olyan ember, aki ezt képes komolyan venni és számon kérni."

Hát kb. 2,7 millió ember még képes komolyan venni, ezt már tudjuk.
Hogy számon kérni hányan lesznek képesek, azon nem kevesebb múlik, mint Orbánnak és kormányának a sorsa.

Rántott kard 2011.09.07. 11:57:41

Nem olyan bonyolult ez, mint ahogy azt a megélhetési politológusok, szélkakas újságírók, meg mindenkinél mindent jobban tudó bloggerek magyarázzák.
Gyurcsány már túl van azon, aminek még Orbán előtte áll, oszt jó napot.

Rántott kard 2011.09.07. 12:12:35

@vitézy:
"Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:"

Milyen megbízható információd lehet neked egy négyszemközti megbeszélésről??????

lajos0 2011.09.07. 13:03:47

@Rántott kard: Nekem kicsit naiv feltételezésnek tűnik, hogy 2,7 millió ember a kampány hatására szavazott a Fideszre. A másik garnitúrát éppen jobban utálták, oszt jónapot. Nem hiszem, hogy sokan akarták az olajos Pintért belügyminiszterként látni, vagy egy Schmitt Pál féle ócska lakájt "álamfőként", esetleg a kifüggesztett Nenyi vagy az alkotmány asztalkája hiányzott volna bárkinek is.

vitézy 2011.09.07. 13:41:45

@Rántott kard

Megpróbálom neked lemodellezni az esetet, de az ostoba kérdésedből fakadóan, nem sok reményt fűzök hozzá, hogy meg is fogod érteni!

Tegyük fel, hogy van neked egy barátod! Nem is barátod, hanem egy elvtársad. Találkoztok, négyszemközt beszélgettek. Te meg ő. Rajtatok kívül senki sem hallja a beszélgetéseteket, két nap múlva mégis másoktól hallod vissza, hogy milyen bugyutaságokat hadováztál a négyszemközti találkozótokon. Hát ez meg hogy lehet? A te elvtársodnak van másik elvtársa, beosztottja, rokona, ismerőse és ő, a kis együttlétetek után elmesélte, megosztotta, netán tán még egyeztetett is valamelyikőjükkel arról, hogy te annyira egyszerű vagy, mint a faék. Persze, szóba jöhet még a titkosszolgálat vagy a Wikileaks is, bár azt a szintet még nem ütöd meg.

Még egy részletet is idemásolok, ha nem lenne elég az általam nyújtott mankó

" Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki."

Csak azért, mert ketten beszélgettek, mások is tudhattak a beszélgetés tárgyáról! Tudod Almunia nem egyedül irányítja az Uniót!

Egyébként érdekes, hogy Zsóti nem cáfol egy megállapítást sem, pedig ő annak a póráznak lifeg a másik végén, amit a Fletó rángat a markában.

Scagnetti 2011.09.08. 11:46:47

@ubk: Gréczy elintézi ezt is az első pár sorban. Ha Gyurcsányról állít valaki rosszat, legyen az akár a wikileaks, akkor nem megbízható hírforrás. Na de ha Orbánról, akkor már mindjárt más. :)

"Gyurcsány ugyanis azt jelentette be Őszödön, hogy ELÉG VOLT! Hogy nem kíván úgy politizálni, ahogy az addigi összes kormány tette, beleértve első saját kabinetjét is. Mondta ezt egy választási győzelem birtokában - nem tudva, hogy árulók ülnek a frakció padsoraiban"

Látod kedves Zsolt, itt a probléma. A választási győzelem birtokában mondta. Miután végighazudta a kampányt, eljátszotta a tisztességest.

És csodálkoztok, hogy így végezte.

Pedig nem kell csodálkozni. Azt kapta, amit érdemelt.

Rántott kard 2011.09.10. 07:11:55

@vitézy: Szeretem Dan Brown könyveit, most éppen "Az elveszett jelkép"-et olvasom. Bizonyára Te is szereted, mert neki vannak a könyveiben ilyen összeesküvés elméletek, amelyek igen érdekesek, szórakoztatóak, fantázia dúsak, és némi képzelő erővel még valóságként is elfogadhatóak.

Fell Bandi 2011.09.11. 13:09:12

mivel készülsz a holnapra zsóti? az idióta pojácát kiadja a Parlament és az igazságszolgáltatás karmaiba kerül a köztörvényes bűnöző... kinek a tatyóját fogod ezután lógó nyelvvel cipelni? Védenced megy a sittre, ott fog kifingani. Nem kéne új valag után nézned?

lajos0 2011.09.11. 13:10:10

@Rántott kard: Az, hogy vannak összeesküvés elméletek, nem zárja ki, hogy összeesküvés gyakorlatok is létezzenek. A kérdés inkább az, hogy melyik elmélet fedi vajon a valóságot. Például ma aktuális a WTC felrobbantása, amire rengeteg összeesküvés elmélet született már, amelyek többsége szimpla baromság. Viszont a hivatalos verzió szintén elég sok sebből vérzik, tehát ez is egy csupán az összeesküvés elméletek sorában. Kevesebben veszik komolyan még amerikában is, mint mondjuk a Da Vinci kód című lektűrben összehordott sok felszínes butaságot. Pedig a szerző is felhívta a figyelmet, hogy kár komolyan venni őket.

Mondjuk én feltételeztem az öszödi beszéd kiszivárgása előtt is, hogy nagyjából az a helyzet, amit Ferenc testvér ott vázolt, és hogy ebben a stílusban beszélgetnek egymással politikusaink. Ez egy összeesküvés elmélet volt a részemről, amíg a történelmi hanganyag ki nem került, és nyilvánvaló nem lett, hogy a helyzet tényleg ez.

Az Almuniás történet mondjuk több helyen tényleg zavaros és ellentmondásos, de amíg az elitnek nevezett csürhe folyamatosan titkosít mindent, főleg a saját sumákságait, addig minden összeesküvés elméletnek létjogosultsága van.

Bruhahahahihihi 2011.10.12. 13:20:24

Öszöd -Orbán 12-0 (gyanis Orbán minimum 12 évet fog kapni ezért ( is):
Orbán úgy vélekedett, hogy inkább holtan látná Gyurcsányt, mintsem csak sebesülten („Orban would rather see Gyurcsany dead than merely wounded”). „Megtanultam” – mondta a távirat szerint a Fidesz elnöke a nagyköveteknek június 26-án, „hogy ha az embernek lehetősége van végezni( megölni) a riválisával, akkor azt gondolkodás nélkül megteszi”. ("I've learned, that when you have the chance to kill your rival you don't think about it - you just go ahead and do it.")

atv.hu/belfold/20110912_wl_orban_gondolkodas_nelkul_vegzett_volna_gyurcsannyal
El lsez SZÁMOLTATVA!!!! Saját mély gödrébe fog esni!!!!

Bruhahahahihihi 2011.10.12. 13:22:27

Ezt nem felejtjük el..és már írjuk a FIDSZ Banditák és ORBÁN egyértelmű Bűnlistáját----olyan egyszerű lesz :DDDD egyértelmű..nem kell koncepciós per...:DDDD"elszámoltatni":)
süti beállítások módosítása