Figyelemreméltó nyilatkozatot tett Karácsony Gergely, akit, amikor a Mediánnál dolgozott, hiteles elemzőként fogadtam el, most pedig tisztességes politikusnak tartok. Azt vetette fel, hogy az összes ellenzéki párt fogjon össze a Fidesz ellen - beleértve a Jobbikot is.

Megpróbáltam végiggondolni, mit akart elérni ezzel a javaslattal az LMP képviselője. Nyilván érzek benne egyfajta elemi vágyat, hogy valahogyan meg kellene szabadulni a nemzetet romba döntő Orbán Viktortól és csapatától. Ezt az indulatot megértem. Felmerülhet a széles összefogás abban az értelemben is, hogy a buktatáshoz - egy Áder-féle mélyen antidemokratikus választási szisztémában tényleg ez lehet egyfajta megoldás. (Igaz, Szájer József tán még be sem kapcsolta az ájpadját, hogy végül leírja a tutit.)

Szerintem azonban a Jobbikkal nem lehet együttműködni. Semmilyen szinten. Részben azért, mert a sárkányfű, amelyet a Karácsony Gergellyel készített Népszava-interjúban olvasok, nem jó semmire. Csukás István Süsüje ellen sem ért semmit, merthogy sárkányfű nem is létezik. A klasszikus bábfilm sárkányfű-árusa egy közönséges csaló, aki ki akarta használni a népek sárkány elleni félelmét és közönséges fűcsomók eladásából akart meggazdagodni. Csak éppen amikor Süsü megjelent előtte és tüzet okádott, akkor lelepleződött, és végül bevallotta, hogy át akarta verni a Süsüt támogató királyfit. Végül ő fizetett néhány aranyat, csak hogy mentse az irháját.

Sárkányfű tehát nincs, még akkor sem, ha a mi sárkányunk valóban létezik, és távolról sem a Süsü-féle jámborsággal megáldva. Ráadásul a Jobbik nem más, mint a mi sárkányünk kölyke. A Jobbik Orbán Viktor politikai gyermeke, jelenlegi elnöke éppen a Fidesz-vezér polgári körében kezdte politikai pályafutását. A két párt üzenetei összefonódnak, 2006 ősze óta az együttműködés folyamatos és szerves. Ha valaki mégis abban bízna, hogy Vona Gábor majd jól együttműködik - egy mai felállás szerint - Mesterházy Attilával és Schiffer Andrással -, akkor csak jelezném, hogy a Jobbik elnöke máris visszaüzent, hogy Orbán képes kivezetni az országot a válságból. (Bár nem értem, milyen válságról beszélt, hiszen eddig úgy tudtam, hogy ami a kormányváltás óta történik, az maga a mámor.)

Persze, én is emlékszem nagy pálfordulásokra. A tovarisi konyec feliratú plakáttal kampányoló MDF a MSZMP PB-tag Pozsgayból akart köztársasági elnököt csinálni. Az 1989-es újratemetésen kommunistázó Orbán 1992-ben azt mondta, lehetséges szövetségest lát az MSZP-ben, hogy aztán mégis úgy lássa, amikor tehette a baloldal, rátört a nemzetre. Magyar Bálint is mondta, hogy Horn Gyulával soha, majd lett a Horn-kormány művelődési és közoktatási minisztere. Aztán a Fidesz úgy látta, Torgyánnal soha, majd miután a kisgazdák visszaléptettek 82 jelöltet a Fidesz javára, Orbán elballagott Leányfalura, hogy a koalíciós megállapodás érdekében megdicsérje a primadonna asszony húslevesét.

Tehát elvileg bármi megtörténhet, és persze mégsem. Demokraták ugyanis még Orbán leváltása érdekében sem barátkoznak antiszemitákkal, rasszistákkal, gárdistákkal, a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal, a Nemzeti Színház igazgatóját lebuzizókkal. Annyit még Orbán sem ér. Enélkül is meg fog bukni.

Tehát, bár jószándékúnak tartom Karácsony Gergely felvetését, részben az LMP-n belüli harc folyományának tudom be. Schiffer András eddig ugyanis elutasított mindenféle együttműködést, még az MSZP-vel is, főleg Gyurcsány Ferenccel. De még a sukorói feljelentő is gondolhatja egyszer máshogy. Mint jeleztem, hosszú a pálfordulók sora. Szili Katalinról sem gondolták MSZP-s támogatói, hogy védencük a Fideszben fog kikötni. Megjegyzem, a Jobbik nélküli ellenzéki összefogást már Gyurcsány is leírta a blogjában, tehát a Karácsony-féle javaslat ezzel azért mutat rokonságot, és ez mindenképpen előrelépés az LMP eddigi hivatalos álláspontjához képest.

De ha igaz a sárkányfű-árus jelszava, miszerint "Itt a valódi, itt a fű, sárkány ellen sárkányfű!", akkor a csodaszer előbb legyen a kérlelhetetlen, számonkérő ellenzéki magatartás, az időközi választásokon végre kipróbált együttműködés, egy majdani, a demokráciát helyreállító, egyúttal valóságos szakpolitikai válaszokat kínáló kormányprogram kidolgozása.

Innen már érdemes lenne elindulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr213073664

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Főpróba 2011.07.18. 02:44:12

Gyöngyöspatán polgármester-választás volt. Olyan rendszerben, amely egyfordulós, a relatív többség döntött, és ahol komoly médianyomás is megjelent nemrég – méghozzá oly módon, hogy a közszolgálati adókban gyakorta fölvetült a két kis parlamenti ...

Trackback: Hiteles és hiteltelen, avagy a nép 2011.07.17. 12:49:55

Ma hazánkban kétféle ember van. A hiteles és a hiteltelen. Na most itt nem az igazmondásra kell gondolni, nem… ha nincs hiteled (autón, házon vagy amúgy) boldog lehetsz. Ha van… nyögd csak a kamatokat!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peripetia 2011.07.17. 10:40:07

"Annyit még Orbán sem ér. Enélkül is meg fog bukni." Súlyos lesz az az ár, amit a vezér eltakarításáért fizetni fogunk. És vérrel lesz megfizetve.

Andráska8 2011.07.17. 10:59:13

Őrület, amit felvet Karácsony. Megrettent a két szatelit-pártja a Fidesznek. Mint tudjuk az LMP-t Orbán kopogtatói juttatták a parlamentbe, a Jobbikot egyenesen Orbán hozta létre. Mára egyik pártra sincs szükség, s most páni rohamában az LMP a nácik karjaiba futna.
Ebben részt venni öngyilkosság, hiszen így legitimálnánk, hogy demokraták.
Erre való hivatkozással aztán a Fidesz bevenné ellenünk a koalíciójába.

Andráska8 2011.07.17. 11:01:04

Megjegyzem, hogy az LMP nincs magában Gyurcsány sukorói vádjaival.
Most, hogy beindult a kémügy, Gyurcsány utóbbi postjából kiderül, az MSZP odáig jutott, hogy Gyurcsányt is börtönbe látná.

Andráska8 2011.07.17. 11:02:22

Erről beszélek, Gyurcsány párttársairól ír itt:

„Lehullott a lepel, Gyurcsány lebukott” – kezdi krimibe illő felütéssel a csavaros eszűnek mondott régi motoros a kémbotránynak mondott nem tudom micsoda kirobbanásának harmadik napján. „Putyinnal szövetkezve magánhasznára MOL- részvényeket vásárolt” – avatja be a részletekbe beszélgetőtársát.

Idióta – ezt már én gondolom. Minden valaha volt MOL- részvényem az övé lehet.

„Ügyészségi biztos forrásból tudom, hogy a kém-ügy bolgár szálán Gyurcsány családja fog kompromittálódni, hiszen Gyurcsány feleségének édesapja, Dobrev Péter is bolgár volt” – terjeszti saját verzióját a másik öreg. Ebben van gyakorlata, kavarásban utolérhetetlen. Hogy van-e bolgár szál, azt nem tudom. De azt igen, hogy akinek minden bolgár dologról én jutok eszébe, az lassan kezelésre szorul. Tájékoztatásként: a rekkenő nyári melegben imádnivaló bolgár uborkalevest, a taratort nem mi családunk találta ki, és fájdalom, de Ali Agca se rokon. De azért ne adjátok fel fiúk!

A legnagyobb ász komoly képpel sétál a folyosón és felelősségteljes hanghordozással magyarázza: „Az Egymásért Alapítványból Gyurcsány sok pénzt kapott, és ebből hallgattatta le az MSZP-s politikusokat.”

Ó, de semmilyen ember vagy! – mondom magamban.

És ők hivatalos státuszuk szerint nem az ellenfeleim. Sőt..
:(((

Lucernaböde 2011.07.17. 11:07:22

Ha ha ha ! Nevetséges, tipikus Index címlap blog. Azt a látszatot kelti, pontosabban a pártszékház megrendelése szerint akarja izzadmányos nekibuzdulással kelteni, hogy az egész ország Orbán-ellenes. Nos nem az. Orbán összességében JÓL CSINÁLJA AMIT CSINÁL. Ami pedig a közmédiákban hemzsegő kommunista férget illeti: igen, takarodjanak. Én azt mondom: miért csak most ? Miért nem 89-ben lett a mocsok eltakarítva ?

Lucernaböde 2011.07.17. 11:08:24

Ja, most látom minden idők legidiótább, legalulműveltebb, legostobább, legprimkóbb balfasza a blog írója: maga Gréczy Görény ! Ha ha ha ! Innentől kezdve, no comment !

Lucernaböde 2011.07.17. 11:09:57

Figyejl Gréczy Görény:

HAJRÁ ORBÁN VIKTOR !!!

No mégegyszer:

H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!

Na, még most sem elég ? Akkor nesze öreg:

H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!
H A J R Á O R B Á N V I K T O R !!!

És tényleg hajrá ! Csak így tovább !!

3dom'f'speech 2011.07.17. 11:11:49

Jobbik-LMP(=SzDSz)-MSz(M)P -> ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK! Csak így tovább, komcsik!

jenőke 2011.07.17. 11:13:20

Az nem baj, hogy az MSZP vezetése belátta, hogy amit eddig csinált az nem volt eredményre vezető. A baj az, hogy nem változtatott a kommunikációján, ugyanazok üldögélnek ugyanott, a mentalitás is maradt.
Nagyobb baj, hogy mindezek ellenére elhitették magukkal, hogy mégis lesz változás.

Kármentő 2011.07.17. 11:21:06

ANYÚÚÚÚÚÚÚ !!!!

KEZDŐDIK !!!! :-D

különvélemény 2011.07.17. 11:24:38

Nem csak az lmp-t, vagy a joibbikot, de az mszp-t is orbán találtak ki, így az elmúlt 8 év is az ő bűne, sőt, az aids-et is orbán szabadította a világra.

magyar ember teli szájjal 2011.07.17. 11:28:40

Gazdádnál még a Patás is jobb.

qwasder 2011.07.17. 11:28:54

@Lucernaböde: Ügyes vagy, megkaphatod a csontot tovább rágni.

Andráska8 2011.07.17. 11:30:14

'A Jobbik szavazóit egész mással lehet megszólítani, mint a szocialista szavazókat, és a jelenleg párt nélküli liberális szavazókat. Ezért olyan kampány, amelyik egyszerre elfogadható a demokratikus és a jobbikos szavazóknak, az nem szólít meg senkit – hangsúlyozta Bauer Tamás, aki szerint az LMP elképzelése még 51 % elérésére sem alkalmas. Amit Karácsony Gergely javasol, az arra motiválja a fideszes szavazókat, hogy elmenjenek szavazni, eközben a szocialista és liberális szavazók pedig megzavarodnának. Ez egy képtelen javaslat - mondta a Demokratikus Charta ügyvezetője Karácsony Gergely furcsa javaslata kapcsán.'www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=130022

sárkányfő 2011.07.17. 11:34:28

Mint érintett, én is igazolom, hogy ellenem semmifélő fű-fa-virág nem használ :)

Amúgy meg kár kapálózni, 2014-ben Fidesz-Jobbik kormány lesz. Lesz választási szövetség is, Fidesz-Jobbik szövetség, ez természetes. Csak az itthoni szavazatok alapján buknak majd, de a határon túli milliók szavazataival megfordítják az eredményt.

Nem is baj. Ha 8 év kell ahhoz, hogy kinyírja magát Orbán, akkor 8 év. Ezen túl kell esni, de véglegesen, hogy aztán örökre eltűnjön és ne térhessen vissza rombolni. Túléltük a törököt, a labancot, stb., túléljük Orbánt is.

rókafogta 2011.07.17. 11:36:16

@Lucernaböde: Fogadni mernék ,hogy fél év múlva nem ezt fogod kiabálni! Orbán már most bukott ember(csak még nem tud róla,vagy már tudja.) A Jobbik is bukik! Mondom én a Jobbik szavazó!Én annyira nem ismerem Gérczy Zsoltot (Mint te!?) De a legidiótább......stb mindig az aki másokra mondja Ja és még a legnagyobb bunkó is! Mert kinyalhatod a vezéred seggét csontig az a te saját ügyed, de mások ettől még nem fogják, és nem követnek.

Andráska8 2011.07.17. 11:38:17

'Technikai koalíció????? Az egész LMP megőrült? Nem értik, hogy morálisan micsoda súlyosan negatív az ötletük? Egy közös választási kampány gyakorlatilag egy hatalmas reklámhadjárat lenne a Jobbik mellett is és épp a közös fellépés adna óriási legitimációs pluszt a magyar neonyilasoknak. Ezt nem látják át??

Veszélyes párt ez az LMP, úgy látszik. Még jó, hogy a Jobbiknak is ciki lenne ez az összefogás.'
letterforce.nolblog.hu/archives/2011/07/14/Karacsony_es_Schiffer_az_orulet_szelen/

3dom'f'speech 2011.07.17. 11:41:04

@sárkányfő: hamarabb jön létre együttműködés az mszp, az lmp és a jobbik között, mint az általad vizionált marhaság, és tényleg! Esztergomban már meg is született a Jobbik-LMP-MSZP szövetség!

midnight coder 2011.07.17. 11:41:26

Vicces elvtársak. Az LMP eredetét nehéz lenne meghatározni, szerintem kívül zöld, belül kék (SZDSZ). Ilyenformán nem csoda hogy bárkivel leáll a hatalomra jutás érdekében, így tette ezt a nagy előd is.

A Jobbik viszont egyértelműen az MSZP náci tagozata. Az MSZP-nek mindig meg volt a saját dísznáci csapata akikkel lehetett riatni a nagyérdeműt, hogy ha ezek hatalomra jutnak akkor jönnek a nácik és koncentrációs táborokat építenek a zsidóknak és a cigányoknak.

Erre régen a Szabó Albert féle társaság volt, majd a MIÉP, aztán a Báncsfi Diána de itt már kezdett a dolog röhelyessé válni.

Aztán a Jobbikkal a fagyi visszanyalt - sok-sok volt MSZP-s jött rá, hogy tulajdonképp ő jobban utálja a cigányokat mint amennyire Kádárt szerette. Így aztán a Jobbik nem hogy növelte a szavazótábort mint az eddigi dísznácik, hanem egyenesen csökkentette.

gyilkos fűegér 2011.07.17. 11:42:17

@Lucernaböde:

Orbán már hazavágta az országot, amire te is rájöhetnél, ha a gazdasági minisztérium, meg a széll kálmán terv számait képes lennél értelmezni. Vagy kérdezd meg anyádékat, hogy áll a család mostanában anyagilag, valamint milyen a hangulat a munkahelyükön.

Egy jó van az őszben, hogy visszatakarodtok a suliba, és kevesebb időtök lesz trollkodni.
Hülyegyerek.

3dom'f'speech 2011.07.17. 11:49:46

@gyilkos fűegér: te ott az egérlyukban bizony eléggé kifordítva látod a világot, ha nem tűnik fel, hogy a 8 év gyurcsányi-diktatúra alatt roggyant meg az ország gazdasága, és az elmúlt 1 évben pedig stabilizálódott

Kalmár 2011.07.17. 11:50:45

"egy majdani, a demokráciát helyreállító, egyúttal valóságos szakpolitikai válaszokat kínáló kormányprogram kidolgozása.

Innen már érdemes lenne elindulni."
:)))))
Hova te szerencsétlen??? A feledésbe?
Máshová nem vezet nektek út.
Fletóval helyreállítani a demokráciát, egy akkora oximoron, hogy az értelmező szótárba ezt fogják beemelni.
Hazaárulók, tolvajok, maffiózók.
Bárhogyan is kapálóztok ezek a bélyegek beleégnek a húsotokba és többé senki nem mossa le. Az igazság utat tör.

bs11 (törölt) 2011.07.17. 11:51:18

Azért az baromi vicces, hogy máskor azon megy a sírás, hogy a fidesz miért nem működik együtt az ellenzékkel, viszont most a jobbikot meg elvből kizárnál mindenből. A nagy demokratikus baloldal, az bazdmeg.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.17. 11:53:33

h mi a jobb ?

fityiszes viktóriánus diktatúra

semmilyen ellenzékkel
vagy
egy kemény (egységesebb) ellenzékkel

nézzétek meg, h milyen az ellenzék nélküli
vastagbor.blog.hu/2011/07/13/troll_ellenpolus_2011_07_12

@Lucernaböde:
vastagbor.blog.hu/2011/07/05/lucernabode

különvélemény 2011.07.17. 11:54:41

@gyilkos fűegér: " Vagy kérdezd meg anyádékat, hogy áll a család mostanában anyagilag, valamint milyen a hangulat a munkahelyükön."

Tehát a gazdasági válságot is orbán okozta.
Minden nap tanulok valamit.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.17. 11:55:02

Emberek, nem érdemes több szót vesztegetni
@Lucernaböde: -re

itt minden megvan/le vagyon írva:

vastagbor.blog.hu/2011/07/05/lucernabode

Kalmár 2011.07.17. 11:57:08

Külön megnézem, hogy a Jobbik szavazóbázisát és legaktívabb szimpatizánsait jelentő gárdisták, betyársereg, 64 Vármegyések stb, akik a tv székháznál törtek zúztak Fletó hazugságai után, hogyan fogadnák egy Fletó-LMP-Jobbik koalíció ötletét.....marhaság.
Világos, hogy kő kövön nem maradna.
A jobbik szellemileg pont a számegyenes túlsó felén van, mint az LMP.

bluesilver 2011.07.17. 11:59:43

Ez a cikk erőteljesen demagóg. Áldom az urat, hogy 2010-ben 2/3-ot kapott az a párt, amelyik kiviszi a szarból az országot. Szerintem ilyen ínséges helyzetben nem az ideológiák mentén kéne minősíteni egy kormányt, hanem a valós tettei alapján. Véleményem szerint ezen tettek nagyobbik része pozitív és előremutató. Ha marad ez a koncepció én '14-ben is rájuk szavazok!!

bájgúnár 2011.07.17. 12:01:00

Sunyi Sanyikáim!
Valahogy épp azt nemlátjátok hogy a Jobbik senkivel nemakar koaliciót kötni.
épp úgy szajkozzátok ezt mintha a Jobbik könyörögne valakinek is a koalicióért.Ha jól emlékszem akkor tivoltatok akik kuncsorogtak az unióért és a NATO ért is.
Itt egy rendszerváltó párt van az a Jobbik.És európában sokhelyen a hasonló pártoké a jövő!Lehet majrézni és vizionálni a böröndöket.Mert ebből olyan jól megéltek mint a cigók a segilyből.

Lucernaböde 2011.07.17. 12:07:01

@rókafogta: Hogyne buta senki. Hogyne... Neked van igazad, persze..

Plumper_ 2011.07.17. 12:08:35

@bájgúnár: a Jobbik elképzeléseinek nagy része alkotmány-, de főleg emberiség-ellenes. Milyen jogon nyúlhatnak bárkihez is, aki nekik nem tetszik?

avionics 2011.07.17. 12:08:40

"összenő, ami összetartozik"
ha valaki eddig úgy szerette az LMP-t mint hajdanán az SZDSZ-t, most legalább tudja hogy megint óriásit tévedett!

Kalmár 2011.07.17. 12:14:12

@szorokin: "h mi a jobb ?

fityiszes viktóriánus diktatúra

semmilyen ellenzékkel
vagy
egy kemény (egységesebb) ellenzékkel"

Ha lehet választani, akkor inkább a Fityiszes diktatúrát, mint az előző tehetségtelen rablóhordát.
Amióta ilyen iszonyú diktatúra van, azóta nőtt a fizetésem, mert gyermekeket vállaltam. Csökkent az államadósság. Megállt a gazdaság csökkenése sőt nőni kezdett. Adóznak rendesen a multik és a bankok is. Honfitársaim lehetnek és szavazhatnak újra a határon túliak is, éppen úgy mint minden normális európai nemzetben szokás.
Nincsenek érinthetetlen szent tehenek.
Dolgozni kell a 40-es rendőröknek is és nem tömjük ész nélkül pénzzel azokat akik CSAK csal-pótlékért szülnek gyereket.

Szóval, ha ilyen a diktatúra, akkor én erre szavazok.
Sőt, ha jól látom a a legtöbb időközi választást, nem sok népszerűbb verzió van.

political ideology 2011.07.17. 12:17:36

Szopnak a cocik....juhhhéééééééééé \o/

high up! 2011.07.17. 12:21:21

Kis Karácsony, nagy Karácsony,
Sose leszel 10%-on,
Ha összeállsz az emeszpével,
Elsüllyedsz az elempével! (is)

Kórus:
Ha összeállsz az emeszpével,
Elsüllyedsz az elempével!!!

Majd 2014-ben így folytatódik a dal:

Jaj de szépen ég a maszop,
Nem jönnek a szavazatok,
Jön helyette koki, saller,
Közös listán az elempével!

Kórus:
Jön helyette koki, saller,
Közös listán az elempével!!!

ghalleck 2011.07.17. 12:22:42

A dolog iróniája az, hogy ezt az ötletet az MSZP-nek kellett volna felvetnie: a Jobbik szavazótáborában rengeteg hajdani, az MSZP-ben azonban csalódott szavazó található. A "baloldali" pártnak őket kellene visszacsábítania. Másképp megkerülhetetlen lesz a Jobbik bevonása az Orbánt leváltó koalícióba. Minél tovább húzzák az időt, annál nagyobb az esélye annak, hogy a FIDESZ leszalámizza a nemzeti radikálisokat, vagy pedig politikájukat úgy alakítják, hogy kifogják a szelet a Jobbik vitorlájából. Az utóbbi megoldással a teljes ellenzéki erő veszít: a Jobbik nemzeti radikális szavazókat, az MSZP a potenciális baloldaliakat, az LMP meg ugyanúgy felőrlődik, mintha a FIDESZ leszalámizta volna ...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:25:40

@sárkányfő:

Ha közösen indul a Jobbikkal, akkor szalonképtelen lesz az EU-ban, és általában a fejlett világba. Onnantól sokan nem fognak vele szóba állni.

Crescendo 2011.07.17. 12:25:44

@3dom'f'speech: A penz nagyobb ur, mint az ideologia...

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.07.17. 12:26:32

Az lenne az igazi, ha Karácsony ötletét a Fidesz is magáévá tenné, amikor már alacsony a támogatása. Mondjuk félidőben egy választás nem is annyira valószínűtlen.

high up! 2011.07.17. 12:26:46

Megjegyzem, ha greci értene csak egy szót is a politikából, akkor már rég megértette volna, hogy a maszop egy kihalásra ítélt párt.
A kádári öreg komcsi generáció roham mértékben fogy, a fiatalok között a komcsik gyrerekein, unokáin kívül már nincs jelentkezö agyhalott szoci-bocinak lenni. Ezzel bezárult a végzet köre: a párt kihalásra ítéltetett.

A 30 év alattiaknak csak alig 10%-a szavazna a maszopra, 25% szavazna a Jobbikra, a Fideszre meg 35%.
Nem nehéz kiolvasni a számokból, hogy a maszop 2-6 éven belül ki fog halni.
És mi ezt mellszélességben támogatjuk!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:28:09

@3dom'f'speech:

Esztergomban a cél meggyes megbuktatása volt, egy polgármestert indítottak, ha a leadott szavazatok ne aprózódjanak el. Tétényi Éva nyert, de a közgyűlést a fidesz vitte, mivel a listán mindenki szavazott mindenkire.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 12:29:35

@Andráska8: Azért ilyen mértékű összeesküvést szőni nem kellene. Miért volna jó Orbánnak két, őt fikázó párt? Vagy miért küldött ki fizetett KC-vadászokat Orbán a nagyobb városokba, és miért emelte meg a bejutási küszöböt a végtelenségig? Talán mert remélte, hogy az LMP kispártként nem jut önkormányzati helyekhez?

Végül: Miért kívánsz kétpártrendszert?

szmoker (Homo Trollicus) 2011.07.17. 12:30:44

@Andráska8: az nácziakok már a spájzban vannak.
Rettegjünk együtt!
...

te
hülye barom.

rókafogta 2011.07.17. 12:30:45

@Lucernaböde: Nem mondtam, és nem kellett volna válaszolni!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 12:31:32

@Lucernaböde: A lucerna is csak addig nagyszájú, amíg le nem kaszálják.
Csak szólok, addig komcsizott nagyokat a Fidesz, amíg el nem bukták 2002-t, most már ők képviselik a "baloldalt" is.

alfacharlybravo 2011.07.17. 12:31:37

Furák vagytok zsidók, Hitler -t hatalomra ültettétek, mert féltettétek a zsozsót a Róza Luxemburgéktól. Majd zsidó gyárosok gyártották a fegyvert és cyklon B gázt Hitler számára. Most meg szövetkeznétek a zsidózó jobbikkal a hatalom és zsozsó megszerzésére? Hát hányadék egy népség vagytok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:31:56

@3dom'f'speech:
Én naponta 4x nézem a munkahelyen az árfolyamokat, mivel a kiegyenlített vevői számlák ellenértékének konvertálásán adott esetben a minimálbér ötszörösét nyeri vagy bukja a cégünk.

Az utóbbi egy évben a HUF-EUR minden csak nem stabil. Ez tükrözi a gazdaság állapotát is.

3dom'f'speech 2011.07.17. 12:33:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mindegy mi a cél, vagy a cél szentesíti az eszközt, itt történetesen a Jobbikot?! és a Jobbik "technikailag" nem náci, amikor az mszp-szdsz-szel (jaj, bocsánat, lmp-vel) kell együttműködnie, de nácifasiszta LENNE, ha a Fidesz együttműködne vele?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 12:34:01

@Andráska8: Azzal nem számol Bauer Tamás, hogy van egy 50%-is inaktív réteg, akik ha elmennek szavazni, hiába aktívkodnak a fidesznyallerek, ők kapják a kokit.

high up! 2011.07.17. 12:34:02

Szóval a mondanivaló: 2014-ben az ellenzéki pártoknak a Jobbiknál kell lejmolniauk, hogy bevenné-e öket Vona egy egy közös listára. Ugyanis a Jobbik lesz a legnagyobb ellenzéki párt.

Vona meg elgondolkodik, hogy milyen gyönyörü kampányuk is lesz: A tribünön Lendvai és gyúrtcsány elnézik majd ahogy ápáccsávos zászlót lengetnek az ortodox zsidók, a pesti panelprolik a kávéházi pesti ficsúr értelmiségiekkel alkotmányügyi kérdésektöl egyeztetnek, a börszerkós ózdi kopasz legények meg éneklik, hogy Mi kommunista ifjak indulunk, mert bennünk apáink reménye!

Majd gyurtcsány bejelenti: Fogadátok nagy szeretettel a miniszterelnökjelöltünket, és személyes jó barátomat Vona Gábort! - vastaps.

jaj de szép lesz ez a szövetség, kár lenne, ha nem lenne belöle semmi!

high up! 2011.07.17. 12:34:52

Szóval a mondanivaló: 2014-ben az ellenzéki pártoknak a Jobbiknál kell lejmolniauk, hogy bevenné-e öket Vona egy egy közös listára. Ugyanis a Jobbik lesz a legnagyobb ellenzéki párt.

Vona meg elgondolkodik, hogy milyen gyönyörü kampányuk is lesz: A tribünön Lendvai és gyúrtcsány elnézik majd ahogy ápáccsávos zászlót lengetnek az ortodox zsidók, a pesti panelprolik a kávéházi pesti ficsúr értelmiségiekkel alkotmányügyi kérdésektöl egyeztetnek, a börszerkós ózdi kopasz legények meg éneklik, hogy Mi kommunista ifjak indulunk, mert bennünk apáink reménye!

Majd gyurtcsány bejelenti: Fogadátok nagy szeretettel a miniszterelnökjelöltünket, és személyes harcostársamat Vona Gábort! - vastaps.

jaj de szép lesz ez a szövetség, kár lenne, ha nem lenne belöle semmi!

bájgúnár 2011.07.17. 12:36:08

@Plumper_:
ALKOTMÁNY?! Most pampogsz alkotmányról amikor naponta változtatják!Egy alkotmányt meglehet tartani lehet módosítani és mint volt rá példa lehet figyelmen kívűl hagyni.
Holnap majd az lesz az alkotmányba foglalva amit ma alkotmányellenesnek tartasz.Bár sorold mik azok amik alkotmányellenese?
Hogy a segilyt ellenőrizhetővé kell tenni?
Hogy megkell szüntetni a cigányok pozitív diszkriminációját?
Hogy dolgozni kell a moréknak?
Hogy közbiztonságnak kell lenni?
Hogy a börtönök ne fitnesz klubként működjenek?
Hogy a buzik ne botránkoztassák meg a népet évente és minden alkalommal amikor tehetik?
Hogy végre valós magyar történelmet tanitsanak gyerekeinknek?
Ja hogy egyáltalán létezik a Jobbik ez neked már alkotmányellenes?
Betegek vagytok és még a demokráciától is féltek ha nem ti mondhatjátok meg hogyan is kell azt értelmezni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 12:38:25

@high up!: Csúsztatsz. Ha a maszop népszerűsége tovább esik, nem éri meg neki szövetkezni egy esetleg meg nem erősödő elempével, mert akkor a bejutási küszöb is duplázódik.

Gondolt át, mit írsz. Köszi.

gyilkos fűegér 2011.07.17. 12:38:48

@3dom'f'speech: "és az elmúlt 1 évben pedig stabilizálódott "

Azért kell kéthetente módosítani a költségvetést.

Dosztojevszkijt meg hiába a szádra ne vedd!
:)

Plumper_ 2011.07.17. 12:39:47

@bájgúnár: jó, mit akarsz, akartok?! járőröző csendőröket, munkatábort, internálást? a valós magyar történelem szerintetek az, hogy 40.000 éve alakult ki a magyarság a Szíriuszon, és azóta is csak szívunk a **** miatt (**** = tetszőleges ellenségkép behelyettesíthető).
Pon a demokráciára hivatkozol, amikor gyűlölitek a demokráciát, és a szándékotok mind demokrácia-ellenes. A demokráciában alapvető emberi, polgári jogok vannak.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.17. 12:39:57

@Kalmár:

látom te is igazi echte ungariche fidesznyik vagy

az igazi feltétel-nélkül-is-imádom-a-vezért-és-hű-vazallusaiból-álló-pártját droidsereg eminens tagja vagy, te is, mint @Lucernaböde:

amúgy szeretem az ilyen embereket:
kritika nélküli elfogadás előnyös tulajdonság.
ideálisak az ilyen illetők diktatúrákban nagy karrierek befutására, eszközök:
feljelentés, listázás, besúgás, lelkes pártmunka, ...

hitlerjugend, NSDAP, rákosi rencer, kádár rencer jóságos naív hívei, akik hittek a rencerben, és annak nagy vezetőjében, VAKON.

+

amúgy gréczi is ilyen lény....,
ő is csak ugyanúgy mint mások, "ti",
hisz a pártban, az emeszpében.

zisz 2011.07.17. 12:41:01

Az LMP-s elgondolás egy ötlet, de nem biztos hogy megvalósítását úgy kell végre hajtani ahogy az itt lévők gondolják.
A fő problémája az országnak a gazdaság!
Orbánnak most túl hosszú időt kell majd kihúznia egyre rosszabb körülmények között. A jelenlegi adatok szerint a mostani 47.000 munkahelyi lehetőségből 66% közmunka(31.020), a maradék 15980 hely oszlik el 19 megye és a főváros között. (Hoppá??????)
Na ez és a továbbiakban is ez lesz a mindenkori kormányzatok bukását kiváltó ok. Ilyen környezetben nem foglya a nép kihúzni 2014-ig. Emberek a gazdaságunk nem működik!Ezen az eltelt egy év sem segített. (lásd. adatok de közmunkák nélkül) A nagy ötletnek tartott 16%-os adó nem javít, inkább ront az ország lakosainak helyzetén. A nemzetközi megítélésünk romlott, európai uniós elnökségünk külföldi megítélése nem segített és nem fog a jövőben sem segíteni.(Ki segítene egy kokizós, saller osztó, stb. egyénnek)
Nehéz idők jönnek, nem hogy 2014, de 2012 is sors döntő lesz.

gyilkos fűegér 2011.07.17. 12:41:25

@bájgúnár: "Hogy a buzik ne botránkoztassák meg a népet évente és minden alkalommal amikor tehetik?"

Viszont a csajok továbbra is tapizhatják egymást a villamoson, meg smárolhatnak.
Sőt, nekik ezentúl kötelező lesz.

3dom'f'speech 2011.07.17. 12:41:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a dollár sem stabil és az euró sem stabil a svájci frankkal szemben, de az USD az EUR-val szemben sem, sőt az angol font is ingadozik az euróval és a svájci frankkal szemben és akkor még nem is a többi kelet-közép-eu-i devizát hoztam fel, okoska

különvélemény 2011.07.17. 12:42:47

@Member: "50%-is inaktív réteg, akik ha elmennek szavazni, hiába aktívkodnak a fidesznyallerek, ők kapják a kokit."

Az orbánellenes szekta már a néma ember szavát is hallja.
Ma folyamatosan csak tanulok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:44:14

@Kalmár:

"Adóznak rendesen a multik és a bankok is."
- ők adóztak eddig is. A te fizetésed attól lett több, hogy a multik és a bankok nyakába varrtak egy adag plusz adót, ami miatt még az EU esetleg ad nekünk egy kokit, két sallert, és három tockost.

Nincsenek érinthetetlen szent tehenek.
- Nézz körül jobban!

Szóval, ha ilyen a diktatúra, akkor én erre szavazok.
- Tüntetések ellehetetlenítése, ahol anno kordonbontás, ott most fotókiállítás, tibetiek jogtiprása, gőg, demagógia, arcátlan hazudozás.

Sőt, ha jól látom a a legtöbb időközi választást, nem sok népszerűbb verzió van.
- Aktív támogatója a fidesznek az időköziken 8%. Tudod a 20%-nak ennyi a 40%-a. Ez már akkora siker, hogy az már kudarc.
A 99,7%-os eredmény, na az a siker! Se Kádár, se Rákosi nem ért el ennyit még soha.

A többi agymenésedet majd a többiek megcáfolják.

zisz 2011.07.17. 12:44:24

@zisz: Elnézést: "fogja"

gyilkos fűegér 2011.07.17. 12:45:40

@zisz:

Ne kérj tőlük olyan csúnyaságot, hogy nézzenek rá a számokra!
Ingerli őket.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 12:46:16

@különvélemény: Ezt úgy mondod, mintha nem futnál bele folyamatos elégedetlenkedőkbe, akik senkit sem szeretnek a politikai palettán, de Orbánt már a Pokolra kívánják.

különvélemény 2011.07.17. 12:47:51

@3dom'f'speech:

Nem érted.
Az usa azért van xarban, mert orbán kína feléá húz.
Mindenről orbán tehet.
A chf is azért magas, mert orbán ott tartja a pénzét.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:48:31

@high up!:
" a fiatalok között a komcsik gyrerekein, unokáin kívül már nincs jelentkezö agyhalott szoci-bocinak lenni."

Járj nyitott szemel, és hallgasd meg az embereket.

A szociknak nagy a támogatottsága és az elfogadottsága is, de az utóbbi időben nem egyszerre.

Például lendvai nem mondott le az első forduló estéjén, ezt sokan nem tudják elfogadni, akik amúgy a szavazataikkal támogatnák a szocikat.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 12:48:55

teljesen mindegy hogy, az a lényeg, hogy a csuti elmeháborott törpe takarodjon már el az öregisten bunkós faszára, aztán majd lesz valami.

3dom'f'speech 2011.07.17. 12:49:35

@különvélemény: ja, kösz! :) az a baj, hogy nem olvasok elég sok gréczyzsótit és gazdijának fb-bejegyzéseit, hogy megértsem az IGAZI összefüggéseket

gyilkos fűegér 2011.07.17. 12:50:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Micsoda??? Szargyártó Droid Petike megmondta, aki nem megy el, vagy nem válaszol, értelemszerűen a kormányra bízza a döntést, szóval az nem 8, hanem 88%! Levadászunk, gecó, ha sokat köcsögösködöl!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:52:44

@3dom'f'speech:

A Jobbik alapvetően populista, baloldali, de egyes prominens tagjai importálták a pártba a náci ideológiát.

Például az edelényi kalapácsos ember (Molnár Oszkár ha jól emlékszem a nevére) amit mondott, nem azért mondta, mert ő náci. Egyéniben hozta a körzetet.
az Eu parlamentbe bejutott Morvai Krisztina vagy náci, vagy tudatosan zsidózik ennyire őszintén, mert hátsó szándéka van.

különvélemény 2011.07.17. 12:53:23

@Member:
Különbséget tudok tenni olyanok között, akik csak fröcsögnek, vagy akik gondolkodnak is.
Akik gondolkodnak, azok van, amivel egyetértenek, van amivel nem a fidesszel kapcsolatban.
Aki nem gondolkodik, az vagy majmolja, vagy átkozza a fideszt, de 2 szavából megmondom, hogy agyhalott.

Itt is írta valaki, hogy a fidesz adta el a molt. Ilyen emberekkel mit lehet kezdeni?

high up! 2011.07.17. 12:53:38

@Member: Tévedésben élsz. Az az 1 millió, jelenleg nem szavazó, amikor 2014-ben meglátja, hogy kik akarnak maguknak hatalmat meg milyen förcsögésekkel, rögtön fognak Orbánhoz rohanni, hogy védje meg öket ezektöl a nagyonmarháktól.

Szóval akár egy újabb kétharmad is benne van a pakliban a mai állás szerint.

3dom'f'speech 2011.07.17. 12:55:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: az időközi választásokra hagyományosan nem mennek el az emberek, úgyhogy nagy bódottá tölthet el, hogy ilyen szépen félremagyaráztad a tényeket, no de mind1, a kérdés inkább az, hogy a többiek ehhez képest hány %-ot értek el? 4-5%? volt ahol az mszp-s jelölt még a 2. v. a 3. helyet sem tudta megszerezni, olyan szánalmasan szarul muzsikáltok

sárkányfő 2011.07.17. 12:55:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Viccelsz? Más most is szalonképtelen. Magyarországnak 1956 óta nem volt olyan rossz sajtója, mint most. Barbár ősembernek ábrázolják hazánkat külföldön, Orbánt Lukasenkoval együtt emlegetik, stb. És ez még a finomított reakció volt, mert épp az EU elnökei voltunk, de így megvolt/van az informális elszigetelés.

Az meg külön jól jön a saját szavazói szemszögéből Orbánnak, ha nyugatról fújnak rá. Már annyira átmosta az agyukat, hogy bárkire/bármire rámutat, hogy ellenség, a szavazói kórusban üvöltik utána ész nélkül. Az EU már rég ellenség, Ha Orbánt támadják, a népet támadják, mert Orbán maga a nép, az meg senkit nem érdekel, hogy pumpálják belénk a pénzt, a tagsággal önmagában stabilizálják az országot, meg olyan kibaszott szemétségeket várnak el, mint demokrácia meg szabadságjogok. Törődjön a saját dolgával a keservit nekik...
Ha sikerül 2014 tavaszán újabb felháborodást kiváltania Orbánnak Európában, az a törzsi szinten rekedt szavazók körében +10%.

3dom'f'speech 2011.07.17. 12:58:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: és ezzel mit magyaráztál félre megint? :) hogy mégiscsak, "technikailag" szalonképes a Jobbik?! gratulálok, egyre szánalmasabb e a megmaradt mszp-s "élcsapat" :)

Lucernaböde 2011.07.17. 12:59:30

@szorokin:
Az a szörnyű, hogy elementáris tévedésben vagy amikor azt írod, hogy Viktor feltétlen híve volnék. Ugyanis ez implikálja, legalábbis a te és a hozzád hasonló kommentelők egyértelmű premisszának tekintik, hogy egyben elvtelenül is teszem ezt. Ez batár nagy hazugság. Nem igaz. Aki ismer - te sajnos nem - az tudja, hogy lábamat szilárdan a földön megvetve igyekszem állani minden értelemben és az elvetelenül imádás az nem az én világom. Ám az ettől egyébként sokkal rosszabb sem: az, hogy ha valaki kitűnik a tömegből intelligenciájával, ha valaki több ember helyett végez aktív - nem 100 pontos álprogramokban abszolvált semmittevést - elmentáris, valóban országmentő munkát akkor azt csak primitív irigységből vagy valamilyen klubhoz tartozás szintén primitív és ostoba indíttatásából ne ismerjem el. Ez a helyzet Orbán Viktorral. Sajnos, fáj vagy nem fáj összességében nagyon helyesnek tartom azt amit Orbán tesz és ahogy teszi. Igen tetszik, szimpatikus a bátorsága, a kiállása, a rétori képességei és tenni akarása. Ezek szerintem olyan tulajdonságok amelyek tiszteletet érdemelnek nem megvetést. A plebs reakciója persze eleve maga a morális és értelmi deformitás: azzal, hogy helvtelenül, értékválasztásom és pusztán a tényekből levezetett minősítésem okán Orbán talpnyalójának állít be elvégzi a piszkos munkát és saját zavarodott elméjének pszicoanalitikusa lesz. Megmenti ezzel magát a szembenézés nehéz luxusától, hiszen egyszerűbb mindenkit, aki nem utasítja el Orbánt, megnyugtatóan egyszerűen talpnyalójának tekinteni. A magyar baloldal a hozzácsapódó szellemi nyomorban vergődő plebsével együtt ezért szörnyűséges, ördögien mocskos tévút úgy ahogy van...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 12:59:38

@3dom'f'speech:

Akkor kicsit kifejtem.
Van olyan nap, amikor 265,0 a nyitó. Napközben elmegy 269-re, onnan vissza 260-ra, majd 265,2-nél zár.

Az emútnyócév alatt ilyen nem volt.

Ennek a jelentőségét nem fogod fel, hacsak nem a mellettem levő asztalnál ülsz. (vagy hasonló helyen dolgozol)

érdeklődő 2011.07.17. 12:59:39

...Azt vetette fel, hogy az összes ellenzéki párt fogjon össze a Fidesz ellen - beleértve az MSZP-t is.

Szerintem azonban az mszp-vel nem lehet együttműködni. Semmilyen szinten. Az mszp sem más, mint a mi sárkányünk (mszmp) kölyke. A két párt üzenetei összefonódnak, 1989 ősze óta az utòműködés folyamatos és szerves.

Bàr bàrmi megtörtènhet,de normàlis politikai pàrtok még Orbán leváltása érdekében sem barátkoznak bolsevikokkal, hazaàrulòkkal, munkàsőrökkel, a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal, a nemzettàrsakat megtagadòkkal.

(Az index szìvesssèget tesz a fidesznek azzal, hogy grècyi zsoltot cìmlapra küldi. A fideszben bàr mostanra elbizontalanodòkènt ùjra meg kellett győződnöm ròla, hogy sajnos egyelőre nincs màs alternatìva...)

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:01:05

@sárkányfő: gratula, csak azt felejted el, ha már az analógiáknál tartunk, hogy ha a Fidesz-szavazók törzsi szinten vannak, akkor a maszopók az egysejtűek intelligenciájával rendelkeznek

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:02:30

@3dom'f'speech:

Ha nem mennek el az időközire az emberek, akkor TE MAGAD miért hozod fel büszkén azokat az eredményeket?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:03:21

@3dom'f'speech:

És ha az emberek nem mennek el az időközire, akkor miért is mondod, hogy főlénnyel nyer a fidesz?

kvasztics47 2011.07.17. 13:04:07

Remek dolog az indextől, hogy teret ad Gréczy blogjának, mert így mód nyílik arra, hogy a sok barom állat zorbán bérkommentelő levezethesse a heti kannásbor elfogyasztásától keletkező agynyomást.
Az eddig megjelent kommentek azt mutatják, hogy csak néhánan maradtak akik a valódi, komolyan végig gondolt véleményüket szeretnék összemérni másokéval.
A reménytelenség minden oldalon kezd elhatalmasodni.
Már, csak a legelvakultabbak mantrázzák, hogy jó dolog is kisülhet a zorbánbandától.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:04:36

@3dom'f'speech:

Hogy lehet egy párt szalonképes, amely engedi magába a náci ideológiát beszivárogni?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.17. 13:06:50

@különvélemény: Volt egy-két jó húzása a Fidesznek, de sajnos nem ezek domináltak (alapvetően én is a "segély helyett munka" álláspontján vagyok, de a stadionépítős munkatábor ötlete már komolyan Horthy ínségmunkáit idézi). Túlzottan is belehülyültek a kétharmadba, és ennek mámorától láthatóan nem is tudnak szabadulni, pedig éppen, hogy az ENSZ és maga az EU is köti keményen a kezünket, ha továbbra is akarják nyomni a nemzet(fidesz)állam vízióját, akkor ezekből a szövetségekből ki kell lépnünk.

@high up!: Arról. De ahogyan Karácsony mondta, a 4-5 demokratikus korlátokat állító törvény legyalulása után ez a kétharmad felbomlana.

különvélemény 2011.07.17. 13:08:13

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Az emútnyócév alatt ilyen nem volt."

Ja, meg válság sem volt, meg nem dőltek be havonta országok.
Tudom, tudom, a válságot is orbán okozta.

high up! 2011.07.17. 13:09:43

@sárkányfő: Ezért lesz belöletek kihalt párt 2-6 éven belül, mert ti ott folytatjátok ahol 40 év után abba sem hagytátok: hazudni minden szinten, a közismert valóságról hazugságot állítani. És nem vettétek észre, hogy az elmúlt 20 évben nem volt intézményesített agymosás (kötelezö KISZ + építö-nevelö táborok), így az emebrek egyre nagyobb része inkább hallgat a saját eszére, mintsem hogy agyhalottként kövesse a pártok bemondásait.

Szóval ne erölködj itt a nagyon ostoba kijelentéseiddel, hogy Orbánnak a legrossszabb a sajtója, mert akkor elhazudnád a világ sajtóját 2006-2008-ból. Az nem semmi volt ugyanis, amikor a távol-keleti meg arab TV-ék a gyúrtcsány diktatúrában kirobbant népfelkelésekröl, utcai harcokról tudósítottak éjjel-nappal.

Tudjuk, hogy Tabajdi eftárs többször megszervezte a nemzetközi lejárató kampányt a Fidesz ellen, ezzel csak annyi tért el, hogy pl a Financial Times a sokszorosan bebukott hamis tudósításai után megnézte, hogy akkor mi is a valós helyzet és most már áradozik a kormány munkáról.
Ez az ágyú is akkor fordítva sült el. Az idö ellenetek dolgozik, de most már nagyon.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:10:19

Mellesleg roppant beszédes, hogy én értékválasztásom okán seggnyalóként vagyok aposztrofálva - miközben sem Fidesz tag nem vagyok, sem nem is merem Orbánt személyesen stb. Ám GG (Gréczy Geczy), aki gyakorlatilag csak akkor lehet kicsalogatni Gyurcsány seggéből amikor már nagyon éhes és bent már minden elfogyott és akkor is csak annyi időre amig gyorsan bekap egy Bigmakket, nos őreája senki nem használ ilyen jelzőket pedig leginkább ő érdemelné meg. Coki...

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:11:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 2009.03.06: HUF/EUR = 316, a napközbeni változékonyságról és a hosszabbtávú volatilitásról meg ne kezdd nekem előadni magad, mert lemoslak, mint a szart, ugyanis nem tegnap kezdtem a tőzsdézést, mint te, akinek a minimálbér 5x-öse roppant nagy pénzt jelent

regress 2011.07.17. 13:11:50

@Lucernaböde: akkor miért olvasod te köcsg?miért nem húzol el a kurva anyádba?

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 13:16:36

nem gondoltam volna, hogy bármikor is szimpi lesz a csávó, de mikor daniel cohn bendit orbán beszéde közben mutatta, hogy-hülye vagy, bazdmeg-azért az jó volt!!!)))))mert lehet ám vadliberális narkós pedo, de attól orbán még a büdös életbe nem lesz normális!!!)))))

high up! 2011.07.17. 13:18:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te se tudsz csak hazudni? Az euróért 2002-ben még csak valami 230 forintot kellett adni, ezt 2010-ig a maszop többszörös valutaválság keretében egészen a 320 forintig is fellötte, úgy hogy ennyi ingást és hullámpályát még kitalálni sem lehet. A globális válság ellenére a forint már háromnegyed éve stabil pályan mozog, egyáltalán nem jellemzöek rá a napközi volatilitások, kivéve amikor a PIIGS válság miatt MINDEN devizapiac hektikus.
Az forint alappályáról viszont fogod tudni lehazudni, hogy már jó ideje stabil.
Mondom, ezért jut a libsik után a maszop is kaihalásra, mert az embereknek elegük van már abból, hogy aazt is elhazudják, amit mindenki lát.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:18:38

@regress: ez ilyen hogy szoktátok hazudni magatokról ? Humanista, demokrata, jóérzésű, toleráns... megszólalás volt.

(Másik: az én email címem elérhető, nyilvános, ha van a pucádba vér akkor találkozunk és meglátod hol kötsz ki azért amit írtál. Ha meg nincs és beszarsz, mint általában szoktátok, akkor meg kit érdekelsz szerencsétlen, frusztrált barom ???)

különvélemény 2011.07.17. 13:18:49

@Member:
Jelenleg az állam nem tud "ingyen" segélyt fizetni.

Ha szerinted jobb megoldás kölcsönből/elvonásból segélyezni, mint megtermeltetni a segély forrását, akkor alapíts egy pártot, amelyik ilyen programmal áll elő.

2011.07.17. 13:19:41

@3dom'f'speech: te ott az egérlyukban bizony eléggé kifordítva látod a világot, ha nem tűnik fel, hogy a 8 év gyurcsányi-diktatúra alatt roggyant meg az ország gazdasága, és az elmúlt 1 évben pedig stabilizálódott

Neked ez tűnt fel? Stabilizálódott?
Ennyire nem lehetsz elfogult! Mi stabilizálódott? Az állapotod?

Lucernaböde 2011.07.17. 13:19:53

@tovabb a jezsovi uton:
No igen, Orbán nem normális, de a pedofil gyökér az igen.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:20:43

@high up!: CSAK HAZUDNI KÉPESEK. ANNYIRA NYILVÁNVALÓ EZ MINT AHOGY A NAP SÜT!

gyilkos fűegér 2011.07.17. 13:21:00

@érdeklődő: "Bàr bàrmi megtörtènhet,de normàlis politikai pàrtok még Orbán leváltása érdekében sem barátkoznak bolsevikokkal, hazaàrulòkkal, munkàsőrökkel, a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal, a nemzettàrsakat megtagadòkkal."

Tehát a fidesszel.

2011.07.17. 13:21:26

@high up!: Financial Times a sokszorosan bebukott hamis tudósításai után megnézte, hogy akkor mi is a valós helyzet és most már áradozik a kormány munkáról.

Tényleg? Én más Financial Timest olvasnék? vagy a magyar fordítás mást mond? Mondjuk ezen nem csodálkoznék.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:22:19

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem az a 8 év az nem tűnik fel nekik. Érdekes, hogy arról SOHASEM bezsélnek, mintha csak úgy a téridő 2002-es bugyrából csak úgy a 2010- bugyrába estünk volna és nem lett volna sem gyf sem öszöd sem hazugságok, sem lenyúláscunami balról stb.

Mondom: a magyar balostól idiótább fajzat nem létezik a földgolyón.

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:23:02

@különvélemény: egyébként a "stadionépítős kényszermunkatábor" valóságtartalma a lendvaibotoxildikós "lassanmondomhogymindenkiértse:nemleszgázáremelés" igazságszintjén van

finalNmbr 2011.07.17. 13:23:20

Komoly a vergődésetek :D De most komolyan, miért nem takarodtok el az országból? nem hiányoznátok senkinek sem.. [nemkell reply, nem nézem meg őket]

gyilkos fűegér 2011.07.17. 13:23:41

@Lucernaböde: "sem nem is merem Orbánt személyesen stb. "

Orbánt én sem merném személyesen!

:)

Lucernaböde 2011.07.17. 13:24:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Az a helyezet, hogy az FT egyértelműen elismeri Orbán kormányának erőfeszítéseit és eredményeit. Az, hogy K. Olgánál az ATV-n te csak a részeg MSZPs alkoholisták szájából elhangzott hazugságokat teszed magadévá hangos élményhorgések közepette az nem a megfelelő út a tisztánlátás és az arányos gondolkodás elsajátítása felé.

bájgúnár 2011.07.17. 13:25:28

@gyilkos fűegér:
Ha egészséges génekkel lennél megáldva tudnád hogy egy FÉRFI számára két nő ölelkezése nem megbotránkoztató hanem vágykeltő!Mivel a természet a másik nemre való gerjedést táplálta belénk/fajfentartási ösztön,szaporodás stb/Neked érthetetlen szavak.
Mig azonos neműek közeledésére bészbolütőt ragadok.

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:25:53

@tovabb a jezsovi uton: aki az elmebeteg pedofil Kohn-Bendittel egy platformra helyezkedik, az magát minősíti - és ugyan kit érdekel már, hogy mit mutogat egy bolond, elborult elméjű hiteltelen senki? a véleménye = NULLA

Lucernaböde 2011.07.17. 13:27:35

Azért tanulságul íme egy toleráns, tájékozott, jóérzésű, humanista, a demokratikus oldalhoz tartozó egyed kirohanása:

"akkor miért olvasod te köcsg?miért nem húzol el a kurva anyádba?"

Szóval ezen minden magát baloldalinak, humanistának, antifasisutának, toleránsnak és magát másság-tisztelőnek tételező baloldali gondolkozzon el...

2011.07.17. 13:27:37

@high up!: Na, azért ha annyira nagyon értesz a tőzsdéhez, akkor nyilván azt is tudod, hogy a forint követi az árfolyamokat. Az is előtted van, hogy a devizák ára nem követi a gazdaság fejlődésének irányát. esetleg hallottál már a devizapiacról, a menekülődevizáról, a mesterségesen befolyásolt árakról.

Ha ez neked nem mond semmit, akkor egyszerűen csak vagdalkozol.

gyilkos fűegér 2011.07.17. 13:28:47

@bájgúnár:

Biológiából meg génekből nekem ne tarts kiselőadást, mert abból nagyon szarul fogsz kijönni.

Pszt! 2011.07.17. 13:29:31

Érdekes, hogy a legtöbb blogon a viktorfanok szólnak hozzá legnagyobb tömegben mocskolódva. Ez a szint fideszországban?

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 13:30:16

@Lucernaböde: @3dom'f'speech: tök mindegy, akkor is orbán az egyetlen miniszterelnök, akit lehülyéztek az eu parlament ülésén, és nekem ez tetszik!)))

2011.07.17. 13:31:10

@Lucernaböde: Kemény hangú cikkben idézi fel a Financial Times internetes verziójának hétfői kommentárja a fideszes politikusok piacokat megrengető mondatait. Az írás szerint a történtek egyik tanulsága, hogy Orbánnak alighanem le kell mondania Simor András MNB-elnök távozásának kikényszerítéséről.

Erre gondolsz?

gyilkos fűegér 2011.07.17. 13:31:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: "menekülődevizáról,"

Az nem az, hogy az arabnak dollárral kell fizetnie a csempésznek, ha el akar menni Líbiából?

Kalmár 2011.07.17. 13:32:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Figyelj vakegér. Ne számolgass itt mint egy ovis, mert már ezredszer próbálom elmagyarázni a hülye fejednek, hogy tedd mellé ugyanezen logika mellett a szocik és többi bukott senki támogatottságát is.
Jelenleg nincs SENKI akit többen támogatnának, mint a FIDESZT.
Akármit próbálsz itt bűvészkedni a számokkal, nem lesz több ellenzéki szavazó.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:33:34

Érdemes még továbbá megemlíteni, hoyg a Jobbik nem náci. Nem vagyok Jobbik szavazó, de a Jobbik EGYÉRTELMŰEN nem náci. Aki az ellenkezőjét állítja az mind hülye. Ha a Jobbik náci, akkor náci Sárkozy is - aki faju alapon kitakarította Franciaországot a ronáktól - meg még vagy egy tucatnyian Európában akik pl. falakkal szegregálják a deviáns cigányságot. Aki pedig ok nélkül náőcizik, az a legveszélyesebb...

különvélemény 2011.07.17. 13:33:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szépen összefoglaltad, miért nincs sok köze a fidesznek az árfolyamhoz.

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:33:51

@tovabb a jezsovi uton: minden OPNI-szökevénynek bejön ez a dolog, ezért neked is, ezen nem csodálkozunk, de ideje lenne már szót fogadnod és ismét elvonulnod a zártosztályra :)

hunor76 2011.07.17. 13:35:04

@high up!: Valamit félreértettél, gondolom nem olvastad el Karácsony nyilatkozatát, csak valamelyik főcím 2/3-ig jutottál…

Amit ő javasolt, ahhoz (az Áder-féle választási rendszerben) semmiféle közös lista, koalíció, közös miniszterelnökjelölt nem szükséges – csupán annyi, hogy a három párt ne indítson egyéniben egymás ellen jelölteket és előre megegyezzen abban, hogy mik azok az alkotmánymódosítások (beleértve a választási törvény módosítását is), amit a 2/3-ot megszerezve a Fidesz ellenében meg fognak szavazni, mielőtt feloszlatják a parlamentet.

Gréczyvel amúgy vszeg elszaladt a wishful thinking, ha a Karácsony-féle javaslatot az LMP-n belüli törésvonal erősödésének veszi: a nyilatkozat nem magánakció (ahogy azt mondjuk az MSZP-ben szokás), hanem az Országos Választmány, melynek Schiffer is tagja, előzetesen jóváhagyta…

Itt a két interjú, amit érdemes elolvasni azoknak, akik szeretnek első kézből tájékozódni és nem pletykákból:
nol.hu/belfold/20110712-javaslat_alkotmanykorrekcios_szovetsegre
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=450798

Kalmár 2011.07.17. 13:35:17

@szorokin:
Miután nem szóltam hozzád és nem is írtam semmi sértőt rádnézve, így csak azt tudom válaszolni a teljesen értelmetlen ocsmányságaidra, hogy rohadj meg te senkiházi köcsög.

Lucernaböde 2011.07.17. 13:36:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hol élsz te ? Miért hazudsz magadnak ? :

"A feltörekvő piacok idei meglepetése Magyarország, miután látványosan teljesített a közép-európai devizák, részvények és kötvények között, olvasható a Financial Times keddi számában. (Index)"

"A londoni gazdasági napilap internetes kiadásának felzárkózó piaci blogrovatában Kester Eddy tudósító kiemelte, hogy - miután Magyarország az előző években Közép-Európa "rosszgyereke" volt - a magyar adósságpiac figyelemreméltó hat hónapon van túl."

A londoni gazdasági napilap internetes kiadásának felzárkózó piaci blogrovatában Kester Eddy tudósító kiemelte, hogy - miután Magyarország az előző években Közép-Európa "rosszgyereke" volt - a magyar adósságpiac figyelemreméltó hat hónapon van túl: a külföldi befektetők, észlelve a kormány elkötelezettségét a kiadáscsökkentés és az adósság megfékezése mellett, öntötték a pénzt a helyi kötvényekbe, amelyekből most már rekordmennyiséget, 3600 milliárd forintnyit tartanak, ami a teljes állománynak több mint a harmada.
Széll Kálmán Terv (Orbán-csomag)

A Financial Times idézi Horváth Istvánt, az UniCredit Bank budapesti makroelemzőjét, aki mindezt "kiemelkedő teljesítménynek" nevezi.

"Az írás szerint a korábbi befektetői aggodalmakkal összevetve most már tényleges megbékélésről lehet beszélni Orbán Viktor, az "energikus", Magyarországot első helyre helyező miniszterelnök és a piac között."

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:37:55

@3dom'f'speech:

Előszőr is finomíts a stílusodon!

Köszönöm.

Továbbá. Nem írtam azt, hogy nekem a minimálbér ötszöröse komoly pénz, azt se hogy nem.

Azt írtam, hogy vevői számláink konvertálása folyamán nem mindegy menyiért váltunk, mert a cég ezáltal nyer/veszít egy minimálbér ötszörösét.

Az, hogy egy napot kerestél, amikor 316 volt az euro, az nagyon ügyes dolog, mindazonáltal az elmúlt egy évet nézd végig, mennyit mozgott napközben.

Mellesleg engem az se érdekel, ha 1 EUR=400 HUF, ha stabil.

Jelenleg nem stabil.

További kellemes tőzsdézést, külön hajóban evezünk. Sajnálom, hogy magasfokú tőzsdei műveltségeddel nem ismerted fel, hogy az exportban vagyok érdekelt.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 13:39:28

@3dom'f'speech:téged meg elvihetnének a szamuely tibor fémjelezte lenin fiúk!)akkor azért kussba voltatok!)

Lucernaböde 2011.07.17. 13:40:20

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Amúgy felhívom a figyelmed, hogy szarok az FT-re. Csak azért tartom fontosnak megemlíteni, hogy ha már ti olyan fontosnak találjátok, akkor most a követlezetesség követelménye nyomán kissé engedékenyebbnek kelenne lennetek miután zsinóran ismeri el az orbáni gazd. politikát. Persze, különös anyagból vagyatok ti gyúrva, ki kell szedni azt az egy mondatot vagy cikket amelyben kritizálja az FT Orbánt. Igen, ebből éltek: a lényeges elhallgatásából és a lényegtelen, vagy kevésbé fajsúlyos felnagyításából. Magyar balos, ballib tempó. Ismerjük jól...

Andráska8 2011.07.17. 13:40:46

Ezt Gyurcsány Ferencen kívül, nem hajlandó belátni az MSZP. Azért vesztettek a szocialisták, mert rajtuk ragadt, hogy hazudtak és rajtuk ragadt, hogy loptak. A pártvezetés semmit nem tett a választás óta, hogy ezzel szakítani akar. Gyurcsány Ferenc erről beszél évek óta, a párt azonban hallgat – húzta alá a közgazdász.

Magyarországon, aki választást vesztett, minden pártról azt gondolták az emberek, hogy loptak. Aki kormányon van, azzal szemben ez megerősödik, aki pedig ellenzékben van, annál pedig nem merül fel. Pedig a Fidesz sem tud a mai napig elszámolni a fekete pártfinanszírozásáról. Olyan világos szervezeti és személyi gesztusokat kell tenni, amitől hihetővé válik, hogy a szocialista párt ezzel szakított, és nem lehet ellenzékben olyan ígéreteket tenni, amelyeket nem tudnak betartani. Ez is elkezdődött, ezért megint előre vetítődik az a helyzet, amibe belebuktak – fejtegette Bauer Tamás.

A Demokratikus Charta ügyvezetője szerint Gyurcsány őszödi története arról szól, hogy ő legigazmondóbb politikus, aki ott is és azóta is az igazat mondja, ezért lehet elcsípni, ezzel szemben az a politikus, aki állítólag az életben még soha nem hazudott, az tegnap, ma és holnap, folyton hazudik – utalt Orbán Viktorra a közgazdász.

Ha a demokratikus oldalon nem lesz politikai fordulat, és nem alakul ki az összefogás készsége, akkor hiába veszíti el a Fidesz szavazóinak felét, meg tudja nyerni a választást, és hiába nem lesz népszerű, mégis hatalmon tud maradni. A felelősség a mi oldalunkon van, rajtunk múlik, magyar demokratákon, hogy fel tudunk-e állni. A Fidesz azt nyújtja, amit vártunk tőle - tette hozzá Bauer Tamás.www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=130022

Andráska8 2011.07.17. 13:41:29

'Az MSZP mára generációs párttá vált: a fiatalabb korosztályokban alig mérhető a támogatottsága – nekik továbbra sem fog tudni alternatívát kínálni. Egyszerűen nincs ehhez benne elég tehetség(es ember). Az öregek pedig egyre fogynak: 2014-ig százezer idős MSZP-szimpatizáns fog eltávozni az életből… Ráadásul bizonytalan is e párt sorsa: ki tudja, hogy 2013-’14-re mi lesz vele-belőle? Lehet, hogy haldoklik, lehet, hogy szakad és lehet, hogy Gyurcsányé lesz… Vagy a kutyáké.

Az LMP szubkultúra-párt: nincs „viszonyulása” a magyar valósághoz, nem mond semmit a fiataloknak – azon kívül, hogy a bringa és a demokrácia jó dolgok. De társadalmi programot és magabiztosságot adó jövőképet nem ad. Akiknek fontos az öko és elég jól élnek ahhoz, hogy ne kelljen rettegniük a saját jövőjüktől (mert akár elhúzhatnak innen külföldre), azok szavaztak és fognak rájuk szavazni, de mások nemigen…' progressziv.blog.hu/2011/07/16/karacsonyi_enek_2022

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:42:18

@high up!:

A 230 egy mese volt.

A 320 szintén.

Az is egy mese, hogy az euro-forintnak mindig 250-nek kell lennie.

Mennyi az infláció ott? Mennyi itt? Az elmúlt 10 évre? Köszönöm.

A munkahelyemen megvan 15 évre visszamenőleg a havi középárfolyam (Az dönti el, mennyit adózol a napidíjad után). Na az tudna mesélni. Mellérakod a hazai és idei inflációt, kiszámolható, hogy mennyi lenne a reális árfolyam.

2011.07.17. 13:42:36

@Lucernaböde: Please respect FT.com's ts&cs and copyright policy which allow you to: share links; copy content for personal use; & redistribute limited extracts. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights or use this link to reference the article - www.ft.com/cms/s/0/c7817292-856d-11e0-ae32-00144feabdc0.html#ixzz1SMU5LhJ8

None of this means Budapest is out of the woods. Moody’s last month downgraded the ratings of seven Hungarian banks, out of concern about the long-standing challenge of foreign-currency debt, which is about 70 per cent of Hungary’s loan stock.

Hungary has banned retail foreign exchange lending since the global crisis but Moody’s notes that the risks in the system will remain for several years “given the long-dated maturity of the existing mortgage portfolios of the banks”.

Én itt élek. És bocs, tudok angolul.
Nem csak az ominózus cikk egy bekezdését olvasom.
Ugyanezen cikk azt is írja, hogy a német(tudod, a fasiszta)gazdaság fejlődésétől függ a magyar kilábalás, amit erősít a német beruházások számának növekedése is.

EZ Orbán munkája?
0Tudod, a Merci megvette a földterületet 2006-ban . Még nem orbáni idők.
Egy beruházást évekkel előbb megterveznek, eldöntenek, mint ahogy megvalósul.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:46:35

@Kalmár:

Eddig más stílusban vitáztam veled, de most felveszem a szintedet, azaz lesüllyedek hozzád.

Vedd észre te gyökérszopó fasz, hogy 20%-os részvételből semmit nemlehet leszűrni, mindössze azt, hogy melyik képviselőnek van több rokona.

Felfogtad rejszbajnok?

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:47:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: egy szaros kis ügyintéző nem érti, és ezért rácsodálkozik a volatilitásra, akkor, amikor naponta jelentenek be potenciális és gyakorlatilag bekövetkezett országcsődöket, miközben Mo. része az eu-i és a világgazdasági folyamatoknak, ezért - kis, nyitott gazdaságként, bár úgysem tudod, mi az :) - objektív tényezők miatt a befektetők idegességét el kell viselnie, nem is beszélve az esetleges manipulatív spekulációs tényezőktől - na mindegy, ezzel a hülyével nem foglalkozom tovább, pá

3dom'f'speech 2011.07.17. 13:47:55

@tovabb a jezsovi uton: az volt neked a dicső korszak, mi? :) csak kibújt a szög a zsákból!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:48:22

@Lucernaböde:

A hazatoloncolt romák legálisan tartózkodtak ott? Volt munkavállalási engedélyük? Nem követtek el bűncselekményt? Minden törvényt betartottak?

Sárközi rendőrsége is nyilaskeresztes ruhára hajazó uniformisban pózol?

Andráska8 2011.07.17. 13:48:48

'Amit azonban Karácsony a három párt együttes indulásáról mond, az teljesen abszurd: ilyet a választókkal nem lehet megcsinálni, és a két polgári párt is végleg lejáratná magát. Mellesleg a most megismert választási szisztémában teljesen felesleges is lenne ez.'
nol.hu/lap/forum/20110715-teljes_felreertes

2011.07.17. 13:49:22

@Pszt!: sajnos igen!
Alapvető igény, hogy akkor lehetsz fizetett hozzászóló, ha minden esetben meg tudod védeni az igazadat. De ha már az érvek elfogytak, csak az érzelem marad.

Krisztiantara 2011.07.17. 13:49:24

@Andráska8: Fene tudja, anyám is rájuk szavazott. 64 éves éppen. Már nem tervezi a kivándorlást. Lehet, hogy éppen azért szavazott rájuk. Mondjuk én taktikai okokból nem rájuk szavaztam. A következő választáson én is az LMP-re teszem a voksom. Ha nem ők nyernek, hanem a Fidesz vagy a Jobbik, akkor meg kivándorlok. Én még fiatal vagyok.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.17. 13:49:51

@Kalmár:

"Miután nem szóltam hozzád és nem is írtam semmi sértőt rádnézve"

nem igaz, szóltál hozzám.
/ ha amnéziás vagy, akkor.../

és most már írtál durva sértéseket is.

amúgy meg további jó fröcsögést,azokkal akik nem fidesznyikek, ill elfogult vezér-imádók.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 13:52:03

@3dom'f'speech:

A beosztásom nem vita tárgya.

Sokkal jobban látom a tendenciákat mint te.
Mivel nem cáfoltad az érveimet, ezért látom eddig tartott az eszed, innentől csak szarosozni tudsz, de abban nem vagyok partner.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.07.17. 13:52:58

@Lucernaböde:

zero tuti ok nélkül szúrta ki gyönyörűséges kommentedet:

"Lucernaböde 2011.07.04. 13:04:24

Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi vagy.

Hajrá Viktor ! "

vastagbor.blog.hu/2011/07/05/lucernabode

további szép, objektív racionális világképen alapuló nézetekkel bíró életet !!

lnyak 2011.07.17. 13:53:53

Ezt a gyurcsótányos grézcy zsidó gyerek írta?Olvassátok!

Andráska8 2011.07.17. 13:54:37

Schiffer is perverz összefogásnak nevezte az ötletet:
nol.hu/belfold/20110713-schiffer__ez_technikai_koalicio

Megjegyzem én Schifferből minden perverziót kinézek, sajnos:((

Kalmár 2011.07.17. 13:59:28

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ettől még egy hülye segg maradsz.

A legújabb közvélemény-kutatás szerint a magyarok 62 százaléka egyetért a kormány Kína-politikájával, 52 százaléka elégedett az EU-elnökséggel, s 53 százaléka bízik a gazdasági növekedésben. A nemzeti konzultáció is népszerű: a megkérdezettek 61 százaléka várja a következő kérdőívet.
Az "új szövetség" ellen hangosan tiltakozó Lehet Más a Politika szimpatizánsainak 59 százaléka is inkább pozitívan ítéli meg a megállapodást.A felmérés szerint a külföldi gazdasági kapcsolatok alakulása, az adósságcsökkentő bejelentések és a beruházó-barát gazdaságpolitika is közrejátszhat abban, hogy a magyarok több mint fele (53%) egyértelműen optimista gazdasági várakozásaiban, s mindössze egyharmada tekint borúsan a következő 12 hónap elé. Az 50 százalék feletti gazdasági optimizmus jelentős javulásnak tekinthető, mert az idén áprilisban a lelkesek aránya még a 40 százalékot sem érte el.

Ezek mellett a választásokon is elküldték a fajtádat a francba. Az otthonmaradottaknak sincs jobb ötlete. Ezért maradtak otthon. Ezt persze nem érted mert hülye vagy.
A rejszbajnokot nem értem, hogy jön ide??
Ti liberókomcsi gyökrek csak a farok körül tudtok forogni??
Szerencsére a pedofil chon cimborátokkal együtt tűntök el a buzi picsába.

Leonard Zelig 2011.07.17. 14:02:41

@lnyak: Mi van megjöttél a déli miséről, és mesélt neked valamit a pap bácsi, esetleg kiadta az ukázt, hogy ne felejtsd el a napi kötelező verbális pogromot?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.07.17. 14:16:31

a szélsőbal és az exkommunisták és a szélsőjobb összeborulna..
LOL
annyira tipikus, annyira szánalmas....ez az lmp fogafehérje, lehet felébredni T. szavazók.

Hungman 2011.07.17. 14:26:43

Huu, mennyi zseni van ebben a kis szar orszagban?! es milyen intelligens vitak!! ja, semmi sem valtozott Mohacs ota?!! Pfuj!!

pirimogyoró 2011.07.17. 14:26:50

@high up!: Gyurcsány felé annyi gyűlölet süt az írásodból, hogy kacsát lehetne sütni rajta.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.07.17. 14:31:06

@Hungman: kösz benéztél...emelted a szintet...de nagyon.

@hunor76: és ez mi lezs? a karácsonyi paktum? gyerekek, nagy lehet a pánik a baloldalon, ha már a jobbik ánuszát kerülgetik...
bele lehet nyugodni. ki lesznek a bolsik söpörve és végre 60 év után nem ők diktálnak, megértem a fájdalmat. majd 20 év múlva ha kialakul egy rendel balos párt akkor lesz esélyük, addig max a jobbik az ellenfél.

2011.07.17. 14:31:15

@3dom'f'speech: objektív tényezők miatt a befektetők idegességét el kell viselnie, nem is beszélve az esetleges manipulatív spekulációs tényezőktől - na mindegy, ezzel a hülyével nem foglalkozom tovább, pá

Hiszen pont erről beszélek!
Orbánnak SEMMI ráhatása, mi lesz az ország gazdaságával, külhoni viszonylatban!
Persze, vehet fel hitelt Kínától, az IMF helyett, de ez semmin nem változtat!
Ha a német zuhan, minket tol maga előtt. Ha a német emelkedik, húz minket is!

pirimogyoró 2011.07.17. 14:31:31

@Kalmár: Ezt a szép, személyeskedő, igazi, magyar virtusbeszédet Kazinczy is megirígyelhethé :)
Kár, hogy nem neki jutott előbb eszébe, most nem kéne rajta gondolkodni, elég lenne csak idézni.

bebe tv 2011.07.17. 14:34:29

@Lucernaböde: Hogy lássam kivel van dolgom, hát kíváncsiságból elolvastam néhány válaszod. Sajnálatos módon arra a megállapításra jutottam, hogy igen nagy a valószínűsége annak, hogy a médiahatóság fizetett ügynöke vagy. Válaszaidból az is kiderül, hogy valóban 2 lábon állsz a valóság talaján, de ezt a valóság talaját momentán úgy hívják fidesz.
Az is kiderül a válaszaidból, hogy az élettapasztalat nálad = a nullával, és amit te és az önálló gondolkodásra képtelen elvtársaid annak hisztek, az elvtelen kiszolgálása egy önkényuralmat éppen kiépítő pártnak, mert átmenetileg ebből is kitűnően meg lehet élni sok sok tehetségtelen fazonnak mindaddig, amíg gondolkodás nélkül csápoltok.
A felállva tapsolás a vezérnek nekem ismert szitu. A vezért akkor úgy hívták Rákosi Mátyás.

lnyak 2011.07.17. 14:36:19

@Leonard Zelig: Ja!
Ahogy azt te elképzeled!
Meg ahogy téged elképzelt a metélt rendeződ!

2011.07.17. 14:36:58

@Kalmár: A legújabb közvélemény-kutatás szerint a magyarok 62 százaléka egyetért a kormány Kína-politikájával,

ki végezte?

Emlékszem, egyszer megkérdeztük a szerintünk érdekes eredményt hozó piacfelmérésről a marketingest, hogy ugyan milyen körből merített.
azt hittük, hogy Budapest domináns a felmérés, a vidéket figyelmen kívül hagyta.
de nem! A válasz minket is meglepett:
pironkodva beismerte, hogy megkérdezte az anyukáját, a nagymamáját, de a szomszéd nénit is!

Ti is így méritek? Félek, nem objektív.

2011.07.17. 14:45:44

@Kalmár: Szerencsére a pedofil chon cimborátokkal együtt tűntök el a buzi picsába.

Most akkor pedofil vagy buzi?

Amúgy, csak a tisztánlátás kedvéért: mikor ítélték el?
Esetleg együtt ült a győri megyéspüspökkel, vagy mi a titulusa?

Apropó!
Gondolkoztál már azon, hogy akit orbán megdícsért, az valamiért mostanában nagy szarban van?

Politikai példaképének nevezte Berlusconit.
Aztán a líbiai(?)- bocs már nem emlékszem pontosan- elnököt dícsérte.

Kezdenék félni, na kínai miniszterelnök lennék!

pirimogyoró 2011.07.17. 14:46:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Orbánnak SEMMI ráhatása, mi lesz az ország gazdaságával, külhoni viszonylatban!
Persze, vehet fel hitelt Kínától, az IMF helyett, de ez semmin nem változtat!"

Dehogynem :)

Elköltötték Mol-ra a szocik által tartalékba helyezett IMF-hitelt, aminek 5%-os kamata volt és még évekig nem kellett volna visszafizetni... Ha adósságtörleszésre használták volna fel, akkor nem kéne a hitel tőkerészén kívül még 27 milliárd kamatot visszafizetni. (Mai árfolyamon.)
A kínaiakkal megvetetett állampapírok kamata 7%. Nos, a kettő már nem egyenlő. Ezt is majd ki kell fizetnünk. Mennyivel jobb Kínának adni 7%-ot, mint az IMF-nek 5-öt, persze nem MOL-ra fordítva, amit 40%-os buktával vettek meg!

Muster Mark 2011.07.17. 14:58:29

Szerintem a zsidókkal - mint pl. ez a Gréczy-gyerek - olyan formában van értelme együttműködni, hogy ők megmondják, hol az aranyuk, cserébe megússzák száműzéssel.

vénasszony 2011.07.17. 15:11:08

Gréczi írásának olvasása előtt is gondolkodtam ezen a dolgon. Hogy a Jobbik-ot semmiféle összefogásba nem szabad bevenni, abban nincs közöttünk nézeteltérés.
De most nézzük, mi is tkp. Karácsony Gergely ötletének a szándéka?
Nem az, hogy együtt kormányozzon a Jobbikkal. Az sem, hogy az MSZP-vel együtt, egy koalícióban vezessék az országot.
Karácsony Gergely csak egy kicsi lépést tesz abba az irányba, hogy özzehozzon mindenkit egy cselekvő közösségbe, aki le akarja váltani Orbán RENDSZER-ét.
Mert, hogy Orbánt valószínüleg sikerülni fog leváltani valakinek, és akkor jöhetne a gúzbakötve táncolás.
A céljában egyetértek tehát Karácsony Gergellyel, de az eszközében nem. Ha a Jobbik részese lenne egy ilyen megállapodásnak, és ez az ellenzéki összefogás megérne 2/3-ot, akkor a Parlamenten belül bármelyik pillanatban hátat fordítana ennek a szövetségnek, és Orbán mellé állna, azaz megalkudna, és mégsem lehetne feloszlatni a Parlamentet egy igazságos, demokratikus újboli választás érdekében.
Van azonban egy javaslatom: 2014-ig van még közel 3 év. Az alatt meg lehetne magyarázni a Jobbik szavazóinak, hogy miért is fontos ez az összefogás, és úgy az LMP, mint az MSZP állítsák maguk mellé ezeket az embereket. Ők ugyanis jórészt megtévesztett emberek, és nincs is köztük annyi rasszista. Azután, ha végre melátnánk egy liberális pártot, vagy egy tisztességes konzervatív, jobboldali demokratikus pártot, akkor ehhez az összefogáshoz ők is, és a híveik is csatlakozhatnának. Egy ilyen társaság vszleg betartaná az egymásnak adott szavát.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 15:11:11

nagyon tudnám értékelni, ha a megmaradt fidesz tábor(azok már ugyis menthetetlenek)vezérestől, semjénestől, megyéspüspököstől, tőkés lacistól eltakarodna a kibaszott, imádott kinájába!!!!

vénasszony 2011.07.17. 15:12:03

Gréczi írásának olvasása előtt is gondolkodtam ezen a dolgon. Hogy a Jobbik-ot semmiféle összefogásba nem szabad bevenni, abban nincs közöttünk nézeteltérés.
De most nézzük, mi is tkp. Karácsony Gergely ötletének a szándéka?
Nem az, hogy együtt kormányozzon a Jobbikkal. Az sem, hogy az MSZP-vel együtt, egy koalícióban vezessék az országot.
Karácsony Gergely csak egy kicsi lépést tesz abba az irányba, hogy özzehozzon mindenkit egy cselekvő közösségbe, aki le akarja váltani Orbán RENDSZER-ét.
Mert, hogy Orbánt valószínüleg sikerülni fog leváltani valakinek, és akkor jöhetne a gúzbakötve táncolás.
A céljában egyetértek tehát Karácsony Gergellyel, de az eszközében nem. Ha a Jobbik részese lenne egy ilyen megállapodásnak, és ez az ellenzéki összefogás megérne 2/3-ot, akkor a Parlamenten belül bármelyik pillanatban hátat fordítana ennek a szövetségnek, és Orbán mellé állna, azaz megalkudna, és mégsem lehetne feloszlatni a Parlamentet egy igazságos, demokratikus újboli választás érdekében.
Van azonban egy javaslatom: 2014-ig van még közel 3 év. Az alatt meg lehetne magyarázni a Jobbik szavazóinak, hogy miért is fontos ez az összefogás, és úgy az LMP, mint az MSZP állítsák maguk mellé ezeket az embereket. Ők ugyanis jórészt megtévesztett emberek, és nincs is köztük annyi rasszista. Azután, ha végre melátnánk egy liberális pártot, vagy egy tisztességes konzervatív, jobboldali demokratikus pártot, akkor ehhez az összefogáshoz ők is, és a híveik is csatlakozhatnának. Egy ilyen társaság vszleg betartaná az egymásnak adott szavát.

vénasszony 2011.07.17. 15:13:00

Gréczi írásának olvasása előtt is gondolkodtam ezen a dolgon. Hogy a Jobbik-ot semmiféle összefogásba nem szabad bevenni, abban nincs közöttünk nézeteltérés.
De most nézzük, mi is tkp. Karácsony Gergely ötletének a szándéka?
Nem az, hogy együtt kormányozzon a Jobbikkal. Az sem, hogy az MSZP-vel együtt, egy koalícióban vezessék az országot.
Karácsony Gergely csak egy kicsi lépést tesz abba az irányba, hogy özzehozzon mindenkit egy cselekvő közösségbe, aki le akarja váltani Orbán RENDSZER-ét.
Mert, hogy Orbánt valószínüleg sikerülni fog leváltani valakinek, és akkor jöhetne a gúzbakötve táncolás.
A céljában egyetértek tehát Karácsony Gergellyel, de az eszközében nem. Ha a Jobbik részese lenne egy ilyen megállapodásnak, és ez az ellenzéki összefogás megérne 2/3-ot, akkor a Parlamenten belül bármelyik pillanatban hátat fordítana ennek a szövetségnek, és Orbán mellé állna, azaz megalkudna, és mégsem lehetne feloszlatni a Parlamentet egy igazságos, demokratikus újboli választás érdekében.
Van azonban egy javaslatom: 2014-ig van még közel 3 év. Az alatt meg lehetne magyarázni a Jobbik szavazóinak, hogy miért is fontos ez az összefogás, és úgy az LMP, mint az MSZP állítsák maguk mellé ezeket az embereket. Ők ugyanis jórészt megtévesztett emberek, és nincs is köztük annyi rasszista. Azután, ha végre melátnánk egy liberális pártot, vagy egy tisztességes konzervatív, jobboldali demokratikus pártot, akkor ehhez az összefogáshoz ők is, és a híveik is csatlakozhatnának. Egy ilyen társaság vszleg betartaná az egymásnak adott szavát.

2011.07.17. 15:15:26

@3dom'f'speech: egyébként a "stadionépítős kényszermunkatábor" valóságtartalma a lendvaibotoxildikós "lassanmondomhogymindenkiértse:nemleszgázáremelés" igazságszintjén van

Ez az a Lendvai, aki most a Fideszt erősíti? Akkor ne szidd! Elvonják a prémiumod!

2011.07.17. 15:18:27

@pirimogyoró: OK értsd jól: arra gondoltam, hogy a külgazdasági viszonylatunk az európai unió állapotától függ. Az, hogy orbán hogy adósítja el az országot, jelenleg még belső gazdasági problémákat okoz.

2011.07.17. 15:21:44

@Muster Mark: Szerintem a zsidókkal - mint pl. ez a Gréczy-gyerek - olyan formában van értelme együttműködni, hogy ők megmondják, hol az aranyuk, cserébe megússzák száműzéssel.

Sorold már fel a 10 leghíresebb magyart!
Vigyázz, ha egy zsidó is lesz közte, levágom a fitymád!

bebe tv 2011.07.17. 15:22:01

@Kalmár: Az 50 százalék feletti gazdasági optimizmus jelentős javulásnak tekinthető, mert az idén áprilisban a lelkesek aránya még a 40 százalékot sem érte el.

Mindent hittem volna csak azt nem, hogy ezekért a hozzászólásokért amiket te produkálsz, még fizessenek is.
Nem tudom, hogy a felmérésekkor kiket kérdeznek meg rendszeresen. Engem és baráti köröm például az elmúlt 21 évben soha egyetlen egy közvélemény kutató intézet sem keresett meg. Érdekes nem?
Hát bízni a gazdasági fellendülésben éppenséggel lehet, de el kell szomorítani téged, mert most jön a 2008 utáni válságot követő még gázosabb fekete leves. Szólj a Matolcsy-nak, hogy tervezheti a lakosság bankbetéteinek elkonfiskálását amit persze úgy állíthat majd be,hogy a magyarok önként ajánlották fel a megtakarításaikat pusztán csak azért, hogy ő és Orbán Viktor megmutassák a világ fejlettebb részének hogyan kell egy nemzetgazdaságot irányítani.
Már kezdenek hasonlítani a módszerei a Sztojka klán megoldásaihoz. Már csak a bodzázás hiányzik a repertoárból.
Egyébként mit végeztél? Teológia vagy média szakot a Pázmányon? Ez a suli nagy kaliberű teológia szakos fazonokat nevel, mint pl. a miniszterelnöki hivatalba bejárni sem köteles tanácsadóját, aki egyébként 1998-2002 között az oktatásügyi minisztérium vallásügyi tanácsadója volt. Ő az a komoly szaktekintély aki a levegő munkacsoportot felhasználva megakadályozta, hogy a Johson's Control
Solymárról Pilisjászfalura települjön át. A cég beleunt a hazai gyors bírósági perekbe, és a telket és csarnok szerkezetet eladva inkább átvonult Szlovákiába. Ezzel a bölcs gazdasági előrelátásával a teológus K.Antalnak 200 munkahelyet sikerült felszámolnia és ugyan ennyit Szlovákiának teremtenie. Az már csak hab a tortán,hogy az ugyan csak fenn említett társasággal karöltve akadályozták meg, hogy a 10-es út új elkerülő szakaszát el tudják 2007-2008-ban kezdeni. Az ügy azóta is a bíróságon lapul valamelyik fiók mélyén.
Hát így működtök ti a nemzet odaadó fiai.

3dom'f'speech 2011.07.17. 15:23:14

@vénasszony: "nincs is köztük annyi rasszista", hahaha, ez gyurcsányi legújabb tézise, "a nácik is jó emberek"?
a Jobbik meg azt fogja mondani, hogy nehogymá', inkább az legyen, hogy a megszűnőfélben levő MSZP és a teljesen periferiális LMP szimpatizánsai inkább szavazzanak a Jobbikra, nehogymá' a nyúl vigye a puskát :)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 15:35:04

Ebben a Karácsony Gergelyben egy hitlerke veszett el! Összefogni a FIDESZ ellen... ez kimeríti a közösség elleni lázítás izgatás uszítás büntetőjogi kategóriáját! És kicsit fasiszta a módszer!

Demokráciában a képviselőikért küzdenek a képviselők... nem pedig mások ellen mennek...

Ilyen fasiszta felfogással be kellene tiltatnia a hatóságoknak az LMP-ét... Ilyet még a Magyar Gárda sem művelt... ilyen messzire még az sem ment el...

Muster Mark 2011.07.17. 15:36:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szerintem kb. ők azok:

Szálasi Ferenc
Hunyadi Mátyás
Szent István
Szent László
Árpád
Kádár János
Orbi pajti
Horthy Miklós
Habsburg Ottó
Kodály Zoltán

gój mind a 10. Mint én. Meg mint az emberek, úgy általában.

pontien 2011.07.17. 15:36:32

Gréci te beteg vagy.

Muster Mark 2011.07.17. 15:37:13

@Con Storm: Sajnos nem.

Én azért nem bánnám, ha egyszer egy kibővített Gárda segédkezne a nemzettestünk parazitakezelésében.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 15:37:15

@3dom'f'speech: Milyen nácik? Az ilyen magyartgyűlölő neonáci fasiszta pribékek írtották a magyart mindig... a Jobbik mitől lenne náci? az uszít? az mocskol? vagy maga...

Ebbe a blogba csak magyargyűlölő nácikák írtak...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 15:39:40

@Muster Mark: Szálasi nem is volt magyar!

Valami ruszin szlovák izraelita volt, aki tökéletesen megfelel Alois Hiedler céljainak, jah ez a jiddis neve hitlernek...

Persze a wikipédiában benne lehet hogy Szálasit ortodox egyházba keresztelték be, csak az a probléma vele, hogy az vagy 30 évig még nem is létezett Magyarországon...

Nzoltan 2011.07.17. 15:41:39

Az igazi nyavajgás jövőre jön mikor valahonnan elő kell húzni a következő IMF törlesztést, de már nem fog menni a nyugdíjból. Sokkal több népszerűtlen intézkedésre lesz szükség mint most. Akkor több potenciát fogok látni az ellenzéki sszefogásban.
Egyébként a manyup lenyúlása sem egyértelműen népszerűtlen intézkedés, hiszen elő lehetett adni a gonosz biztosítók és bankok dumát. Ami persze részben fedte is az igazságot. A reálhozam kifizetés is sok esetben népszerű lehet.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 15:44:00

@vénasszony: Ha már ennyire undorodik a Magyaroktól, szeretnék valamit kérdezni...

Hol vannak azok a magyar családok, akiket kiköltöztettek a második vh alatt az elit helyeken létrehozott gettókból?! Legalább az államnak nem kellett volna visszaadni azokat, ha már a koncentrációs táborokban fel lettek egymással zabáltatva?!

czjanos 2011.07.17. 15:44:26

@vénasszony: Magam részéről a "leváltót" (megváltót?) nem a mostani ellenzéki pártokban látom. Matematikailag sem jönne ki a leváltó erő, mert mind a három pártban vannak olyanok (eléggé sokan), akik a másik kettővel való összefogás miatt távol maradnának vagy éppen a Fideszre szavaznának. Mindenképpen egy új, civil formációra lenne szükség, amihez talán még elég lenne (de nagyon szűkösen) a következő választásig hátra lévő idő. Egy ilyen új, civil formáció tudná csak igazán megmozgatni a csalódottakat, az elpártolókat, az eleddig közömböseket, akiket a mostani ellenzéki pártok sokkal inkább taszítanak, mint vonzanának. Látni is már a csíráit egy ilyen új képződménynek, amit persze a Jobbik soha nem fog támogatni (Fidesz-Jobbik szövetség), a másik kettő talán felismerné a leváltás egyetlen lehetőségét.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 15:46:27

@Lucernaböde: Az MSZ(m)P pedig tömegével írtotta a kulákokat, hurcolta koncentrációs táborba verték őket agyon, csak azért mert dolgos emberek voltak...

Most ugyanezek a náci tömeggyilkos bűnözők akarják ugyan ezt megcsinálni a Jobbikkal...

De hogy tudnak már uszítani a kis magyartgyűlölő nácikák...

anyad2 2011.07.17. 15:46:43

A Lehet Magyarországból Palesztina fogjon csak össze az MSZP-vel. Pontosan oda valók, ahogy a szadesz is oda való volt.

"Demokraták ugyanis még Orbán leváltása érdekében sem barátkoznak antiszemitákkal, rasszistákkal, gárdistákkal, a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal, a Nemzeti Színház igazgatóját lebuzizókkal."

A demokraták alatt ugye azokat érted, akik 1989-ben ávósból és vörösbolsiból hirtelen varázsütésre demokraták és függetlenek (és szabadok) lettek? Antiszemita pedig ugye attól lesz valaki, hogy szerinted az. Öregem ez egy bíróságon aztán megállná a helyét. :)
A "gárdistákkal" most épp mi a bajod? Félsz tőlük? :) Rettegsz mikor homokzsákot cipelnek árvíz idején?
Alföldit lebuzizni természetesen nem helyénvaló. Aki azt állítja, hogy Alföldi buzi, az vak. Alföldi igazán férfias és minden nőt meghág a környezetében. Eszébe sem jutna férfiakkal köszörülni. Ja és őt buzinak nevezni antiszemitizmus és félfasizmus. :)

"a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal"

Ugyan már! Hogy kívánhatunk olajmaffiózókat rács mögé juttatni? Ez nem helyes. A nemzeti vagyonunk külföldi kézre juttatóinak pedig rosszat kívánni nem szabad! Csupán vagyonunk 90%-t herdálták el adósságrendezés címén. Az eredmény csak annyi, hogy az 1990-es 20 mrd. dollárnyi adósságból 200mrd dollárnyi lett és közben semmink sem maradt. Hogy lehet felelősségről beszélni 2011-ben? Nem értem.

Ami az egészben a legjobb, hogy 2011-ben már a következő hírt olvasom az (zs)index.en:

"Hét független jelölt verseng a jobbikos Juhász Oszkárral. Az győz, akire a cigányok szavaznak."

Hát én szeretném, ha mindenhol az győzne, akire a cigányok szavaznak. Az olyan jó lenne!

Nzoltan 2011.07.17. 15:48:13

Nem értem a folyamatos Jobbik elutasítást. Egy blog nem attól lesz mértékadó főleg objektív, hogy az egyik politikai szereplőt kapásból elutasítja. Semmilyen olyan dolog nem történt az elmúlt időszakban amitől a Jobbik szalonképtelen lenne. Sajnos a magyar pártokra és kötődő politikai életre jellemző, hogy az előremutató teljesítmények helyett a másra mutogatásra pazarolják az energiájukat.

igenember 2011.07.17. 15:48:26

Schiffer elmondta mi takar ez a technikai koalíció. Igaz két tévében mondta el és úgy kellett összerakni.

Megállapodnak a pártok egy szerződésben, amiben pontokba leírják mit fognak elfogadni ha hatalomra jutnak. Ezt végrehajtják azaz megszavazzák a kétharmados változtatásokat és kormány alakítás nélkül feloszlatják a parlamentet. Az új választásokon mindenki egyedül indul.

Na most ezen tépelődik az egész média, amikor Schiffer világosan elmondta miről van szó.

2011.07.17. 15:49:54

@Muster Mark: Azért ez a sor elég szégyen. Mondjuk a világ nem őket ismeri.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.17. 15:52:55

@Muster Mark: a habsburgok zsidó származásúak....orbán szabadkőműves, igy nem kizárt, hogy ő is....

midnight coder 2011.07.17. 15:53:13

@Andráska8: "Azért vesztettek a szocialisták, mert rajtuk ragadt, hogy hazudtak és rajtuk ragadt, hogy loptak."
Rajtuk ragadt ? Ja. Nyilván minden ok nélkül. Az hogy az előző ciklusban durván minden hónapban volt valami korrupciós botrány a szocik körül nyilván semmi szerepet nem játszott ebben.

"A Demokratikus Charta ügyvezetője szerint Gyurcsány őszödi története arról szól, hogy ő legigazmondóbb politikus, aki ott is és azóta is az igazat mondja, ezért lehet elcsípni, ezzel szemben az a politikus, aki állítólag az életben még soha nem hazudott, az tegnap, ma és holnap, folyton hazudik – utalt Orbán Viktorra a közgazdász."

Azért ez a közgazdász elolvashatná egyszer az öszödi beszédet (feltételezem hogy ha már közgazdász, akkor tud olvasni és szöveget értelmezni). Öszöddel kapcsolatban az MSZP legnagyobb hibája hogy azonnal megpróbáltak "igazságbeszédet" faragni belőle. Pl. hogy Fletó ezt az összes előző kormányra értette. Holott szó szerint ott van benne:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "

Ezt próbálta a ballib média szétkenni úgy, hogy ezt a Fletó az egész 20 év összes kormányára értette, ettől igazságbeszéd. Holott szemenszedett hazugság már ez is - feketén-fehéren benne van a szövegben hogy Fletó az MSZP és az SZDSZ utolsó két évéről beszél. Na most, a chartás elvtársak és a többi médiamunkás vagy nem olvasta a szöveget, vagy nem tudta értelmezni, vagy szimplán hazudnak ők is éjjel nappal.

"Ha a demokratikus oldalon nem lesz politikai fordulat, és nem alakul ki az összefogás készsége, akkor hiába veszíti el a Fidesz szavazóinak felét, meg tudja nyerni a választást, és hiába nem lesz népszerű, mégis hatalmon tud maradni."

Remélem ezt a demokratikus oldalt az elvtárs nem az MSZP-re értette.

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
Ez kedves elvtársaim nem más, mint a többpárti demokrácia nyílt semmibe vétele. Magyarra fordítva arról szól, hogy átbasztuk a szavazókat mint a szart a palánkon, téves képet prezentáltunk a választások előtt a polgároknak az ország valós állapotáról és az elmúlt négy éves kormányzásunkról, a választók pedig ez alapján szavaztak. Patyomkin-falut csináltunk az országból a gazdaság bebuktatásának árán, azért hogy még egy cikluson át hatalmon maradhassunk.

Egy ilyen beszéd kiszivárgása után Fletónak nem lett volna szabad a helyén maradnia - de az MSZP kormánynak sem. Azzal hogy ehelyett összezártak Fletó mögött és védték a védhetetlent a balos médiával egyetemben minden erkölcsi alapjukat elveszítették arra hogy bármilyen demokráciával kapcsolatos kérdésben egyáltalán véleményt nyilvánítsanak.

pontien 2011.07.17. 15:54:29

Gréci mi lesz a következő írásod? Netalántán cigány (Orbán) ellen bőrfejű? A mostani írásodra ez rímel. Tévúton jársz, öregem.

2011.07.17. 15:54:59

@Muster Mark: Szálasi nem is volt magyar!

Valami ruszin szlovák izraelita volt, aki tökéletesen megfelel Alois Hiedler céljainak, jah ez a jiddis neve hitlernek...

Kedves Márk! Akkor most mehetek metélni?
Levághatom az előbőrödet?

pirimogyoró 2011.07.17. 16:11:48

@vénasszony: "Ők ugyanis jórészt megtévesztett emberek, és nincs is köztük annyi rasszista."

Hááát... én erre nem vennék mérget. Nézd meg az előtted szólót, többet zsidózik, mint levegőt vesz. Lehet tippelni, ezt a kedves mamából szopta, vagy elég volt hozzá a bölcsiben a dada is?

2011.07.17. 16:12:54

@Lucernaböde: Az MSZ(m)P pedig tömegével írtotta a kulákokat, hurcolta koncentrációs táborba verték őket agyon, csak azért mert dolgos emberek voltak...

Kis történelem: az Rákosi pajtás volt. Tudod, MKP. Magyar Kommunista Párt.

Amúgy hogy lehet egy nick nevet egy nem túl szép, de legalább ronda károkozóról venni?
Lucernaböde. A termés 30-50 %-át elviszi. És olyan, mint a katicabogár, csak ronda!

3dom'f'speech 2011.07.17. 16:14:05

@Con Storm: az idézőjelet ("") ismered, te szerencsétlen??? idéztem a gyurcsány-fajtáktól

pirimogyoró 2011.07.17. 16:16:37

@anyad2: "Alföldit lebuzizni természetesen nem helyénvaló. Aki azt állítja, hogy Alföldi buzi, az vak."

Nem az a kérdés, hogy Alföldinek milyen a nemi hovatartozása (egyébként is nyilvánvaló), hanem az, hogy ehhez neked mi közöd? Nem óvóbácsinak ment, hogy a gyerekeket kéne félteni tőle, így aztán közöd?

val 2011.07.17. 16:22:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mármint a Rákosi alias Rosenfeld pajtira gondolsz?

2011.07.17. 16:23:01

@3dom'f'speech: az idézőjelet ("") ismered, te szerencsétlen??? idéztem a gyurcsány-fajtáktól

Azért ez szép, mikor két nem "Gyurcsány fajta" egymásnak esik!

apanna 2011.07.17. 16:23:15

"akkor a csodaszer előbb legyen a kérlelhetetlen, számonkérő ellenzéki magatartás,"
Mire gondolsz? A hátsó fertályba való turkálásra,amibe Keller belebukott?? Az is olyan demokratikus volt.
De az a fajta diktatúra sem Orbán nevéhez fűződik, amit pár hónapja átéltél, nevezetesen, hogy az mszp letiltott a stop.hu oldalról.

őszintén, meg is érdemelted. Amit te a demokrácia nevében írogatsz, mint Ferenc első hátsó nyalója, az olvasók megosztása, az nem semmi.

fülesboci 2011.07.17. 16:26:42

@Lucernaböde:
hát persze. a fajtájuknak.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 16:28:06

@3dom'f'speech: na és? ennyit elviselhetsz a propagandáért és az igazságért...

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.07.17. 16:32:58

Valaki magyarázza el, mi a baj a magyar-önérzettel. Volt 6 magyar nobel díjasunk, híres volt gépgyártásunk, stb., a térség vezető állama voltunk. Aztán elvették országunk 2/3-ad részét úgy, hogy a velünk vesztes Ausztria is kapott belőlünk. Természetesen nem lesz területi revizió. De emlékezni csak szabad nem?
Miért kellene szégyellni, hogy magyar vagyok? Ez az agymosás eredménye.
Ma az iskolapadban ülő kisgyermekek 50 %-a cigány. (Köszi. SZDSZ)
10 év múlva a pályakezdő 20 évesek fele az lesz iskola, munka, igény nélkül.
Az ország nem fogja birni segéllyel, rendőrséggel, börtönnel. Ha ezt egy párt észreveszi, az náci?
Ha egy párt azért szól, mert hepatitis járvány van egyes vidékeken, mert a cigányok maguk alá szarnak, az náci?
Minden országban készülnek statisztikák, közép és felsőfokú becslések, munkerő-nyugdíj, minden tervezést igényel. A cigányaink még azon is háborognak, ha meg kellene őket számolni, hogy tudjuk, mi várható. Ez a nácizmus?
Minden kormány terve annyi, hogy adjunk segély nekik, s ők cserébe húzzák meg magukat a putriban, ne sok gond legyen velük. Egyedül a jobbik akar tenni valamit, ha kell erővel.
A cigányok büszkén vallják, hogy a szocializmusban jól éltek.
A cigányok 700 éves európai történelmük alatt akkor éltek emberhez méltó életet, amikor kádárék kötelezték őket a munkára, iskolára. Ha nem kötelező, nem tesznek semmit.
Európának úgy jó, ha a magyar cigány kérdésből nem lesz európai cigány kérdés, maradjanak itt. Ezért sulykolják, védik őket, hogy maradjanak akár annak árán is, hogy tönkreteszik a magyar vidéki életet. Aki ezt nem látja, az vak. A jobbik látja.
Én még gárdistát nem láttam csoportosan az utcán szotyit köpködve gyűlölködni. Addig kellene rendet tenni, amig nem késő. EZ a nácizmus?

2011.07.17. 16:43:41

@www.doominogame.com: Európának úgy jó, ha a magyar cigány kérdésből nem lesz európai cigány kérdés, maradjanak itt. Ezért sulykolják, védik őket, hogy maradjanak akár annak árán is, hogy tönkreteszik a magyar vidéki életet.

Tökéletesen egyetértek!!!

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.07.17. 16:45:50

Gratulálok, Fidesz demokrácia.
Törölték a kommentemet, mert nem szidtam a Jobbikot élből. Remek, csak így tovább.

midnight coder 2011.07.17. 16:46:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:
MKP->MSZDP->MSZMP->MSZP

Ezek egymás utódpártjai, vagyis bizony az MSZP ma is formálisan az MKP jogutódja. Alakuláskor vitték a pártvagyonkát, valamint a tagok jó részét is.

midnight coder 2011.07.17. 16:48:16

@www.doominogame.com: Elég érdekes álláspont Gréczy elvtárs blogját FIDESZ demokráciával vádolni :-D

2011.07.17. 16:50:43

@Muster Mark: 1910. március 17-én, első szerzői estjén hangszeres kompozíciókkal állt a nagyközönség elé. Augusztus 3-án Budapesten, a Terézvárosban feleségül vette Sándor (Schlesinger) Emmát, Schlesinger Móric és Deutsch Sarolta lányát.

Kodály Zoltán felesége...

különvélemény 2011.07.17. 16:52:03

@Kalmár: "A legújabb közvélemény-kutatás szerint a magyarok 62 százaléka egyetért a kormány Kína-politikájával"

Ezt még a véleményvezér nevű pártblog is szépen becumizta, nem is kerekedett belőle rögzített szavazási végeredmény poszt, inkább tovább bénázott a "na jó, de mi ennek az ára" idiótasággal, mivel az embereknek tetszik a kínai nyomulás.

2011.07.17. 16:56:11

@midnight coder:

Azért a padlássöprést meg a kulák üldözéseket nem Kádárék csinálták, na!

de akkor ugyanígy: 56 kommunista megmozdulás volt, hiszen Nagy Imre moszkovita volt.
A mostani pártok kevés kivétellel a kádári MSZMP utódpártjai.
Indulásukhoz a pénzt a szocialista pártvezetéstől kapták, vezetőségükben fellelhető a szocialista örökség.

2011.07.17. 16:57:45

@különvélemény: ki végezte?"

Lásd előző kommentem.

Tehát pártpolitikai becslés?

3dom'f'speech 2011.07.17. 16:57:59

@Con Storm: mázlid van, hogy gyurcsányi hátsóját nyaló gréczyzsóti nagyobb barom, mint te vagy ezért kikerülsz a fókuszból :)

anyad2 2011.07.17. 17:02:57

@midnight coder: "Elég érdekes álláspont Gréczy elvtárs blogját FIDESZ demokráciával vádolni :-D "

Valójában kitiltások, komment-cenzúra a szadesz-lmp-maszop vonalon (lásd Trotyka W. vagy a fenti "blog") fordulnak gyakrabban elő. Még a kurucon sem cenzúrázzák a mindenkibe belekötő LMPs futóbolondokat, csak akkor, ha nem tudnak olvashatóan írni. :)

imres 2011.07.17. 17:08:32

Én csak annyit kérdeznék - ha már megy itt a nagy kombinálás - hogy a Jobbikot egyáltalán megkérdezte valaki, hogy mi a véleményük az ötletről?
:)

különvélemény 2011.07.17. 17:08:50

@pirimogyoró:
Te se menj tőzsdézni, hamar elbuknád a pénzed.

A fidesztől idéznék 2005-ből, a 2004-es privatizációval kapcsolatban, ha megengeded:

"Lázár Mózes fideszes képviselő a Pénzügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: 2004. február 17-én az ÁPV Rt. Londonban külföldi intézményi befektetőknek eladta a Mol-részvények 11 százalékát, több mint 11 millió részvényt, darabonként 6.500 forintért. Ez 73 milliárd forintot jelentett az állam számára - tette hozzá.

Közölte: a Mol-részvények mai árfolyama 14.500 forint, így ha a mostani áron értékesítenénk több mint 11 millió részvényt, akkor ez 163 milliárd forintot jelentene. Az állam így 90 milliárdot bukott a rossz időben történt értékesítésén - hangsúlyozta."

különvélemény 2011.07.17. 17:14:28

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nem, amire én utaltam, az a vv által megvezetett tömeg véleménye.
Ott az összes szavazás úgy megy, hogy vv leírja, ez a döntés szar, fos, hulladék, rasszista, homofób, senkisemértegyet, mindenkitiltakozik, még az atyaúrisensemértveleegyet.
Szavazz, TE egyetértesz?

És ebből utána posztot ír, ami tökéletesen fedi a maszop értelmiség stílusát.
Persze nem állítja, hogy reprezentatív, de minden értelmes ember szarrá röhögi magát rajta.

És itt is elbukott a kínai posztja.

Tetszik érteni?

midnight coder 2011.07.17. 17:20:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azért Kádárék sem voltak épp kiscserkészek, legalábbis eleinte. Aztán ahogy az egész béketábor egyre inkább függött nyugattól (egyébként érdekes párhuzam, de ma egyre inkább ehhez hasonlóan függ a nyugat Kínától) úgy lettek a Kelet-Európai országok a kommunizmus mosolygó arca, mi pedig ezen belül is a legvidámabb barakk - de maga a rendszer is felpuhult. A 80-as években már nemigen tudták volna az elvtársak behívni az oroszokat egy újabb 56 esetén - és ezt Kádárék is pontosan tudták.

ilja muromec 2011.07.17. 17:24:03

Magyarország jelen nyomorúságáért nagyon súlyos felelősség terheli az elmúlt 20 év balliberális elitjét és kormányait is. Ugyanis olyan gyengék , gyávák és tehetetlenek voltak a jobboldallal szemben , hogy bizonyos értelemben ők maguk is cinkosává váltak a jelen jobboldali rezsim gonoszságának és embertelenségének. A rosszindulatú , gonosz emberi és társadalmi erőkkel szemben ugyanis nem lehet az elmúlt 20 év civil , liberális léhaságával és puhányságával felvenni a harcot.

különvélemény 2011.07.17. 17:24:43

@vénasszony: "meg lehetne magyarázni a Jobbik szavazóinak, hogy miért is fontos ez az összefogás"

Muhaha

A szélsőjobbnak megmagyarázod, miért szavazzon/léptessen vissza hazaárulók javára?

Erre kíváncsi leszek.

pippantós 2011.07.17. 17:37:53

Kedves honfitársaim! A lehető legegyszerűbben próbálom leírni azokat a dolgokat, amiket mindenki figyelmen kívül hagy.
Mi is történt az elmúlt 21 évben, és mi miatt süllyedt ilyen mélyre a magyar gazdaság és vele együtt az emberek életszínvonala is?
A rendszerváltás után megörököltünk valamit, amit igazán senki nem tudott, csak az a "tűz közelében" lévő szűk kör, aki utána átvették a hatalmat. A jó mdf kormányunk a kárpótlás során "becsületesen visszaszolgáltatta" a földeket, az egyenlőség elvét "abszolút" szem előtt tartva. Már itt megkezdődött az ország kiárusítása, ezáltal eladósítása. Gazdasági fejlődés 0, és eltelt 4 év. Majd jött a Horn-kormány, és vele együtt Bokros papa csomagja, ami nem szólt másról, mint a kőkemény privatizáció elindítása, melynek egyetlen célja az addig jól működő szektorok kiárusítása, ezáltal a multik számára a kapuk megnyitása volt. Már a Bokros-csomag sem szólt másról, mint kb. 200.000 ember kőkemény megsarcolásáról. Csak azért, mert ők jól kerestek (magyarra fordítva: becsületesen be voltak jelentve). Gazdasági növekedés 4 év alatt: mínusz tendencia. Aztán jött az Orbán-kormány, ami szintén nem sok mindenről szólt. Egy fiatal kormány, akinek gazdasági rálátása a dolgokra még elég kevés volt, de azért a középréteg (eltartó réteg) megsegítését szerették volna elérni. 2002-ben győzött a Medgyesi-kormány. Hát, itt elindult a lavina...8 év alatt megduplázták az államadósságot, összesen 14 EZER MILLIÁRD FT-OT HALMOZTAK FEL, és így 2010-re 24 EZER MILLIÁRDRA TORNÁZTÁK FEL AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT. Nézzük, mire is ment el ez a bődületes összeg? Csak a nagyberuházásokról írok: kb. 2 db Duna-híd, kb. 250 km autópálya(3,5 Milliárd/km, a világ legdrágább autópályája), 4-es metróra 700 Milliárd.
Szociális kiadások éves szinten kb. 1500 Milliárd (ebben nincs benne a nyugdíj és az egészségügyi kiadások), amikor az állam éves bevétele kb. 11.000 Milliárd és 12.500-at költ évente. Arra lennék kíváncsi, hogy 8 év alatt mire lehet elkölteni ilyen bődületes vagyont, amikor semmilyen beruházás nem történt? Ez volt az MSZP-SZDSZ kormány (hozzáteszem: a mocskosságokról több ezer oldalt lehetne még írni). 8 év után 2008-ban az államcsőd majdnem bekövetkezett, aminek még mindig a közelében vagyunk. Hogy miért is? Mert M.o.-n nincs termelés, senki nem akar dolgozni, tisztelet a kivételnek. Nincs is hol termelni, mert az összes nyereséges és jól működő hazai vállalatot tönkretették, ellehetetlenítették, a mezőgazdaságot pedig teljesen leépítették. Ki viszi ki a nyereséget? Hát a multik!
Majd 2010-ben jött az Orbán- kormány, akik próbálják menteni a menthetetlent, próbálják kirángatni az országot a szarból, és próbálják rákényszeríteni az embereket a munkára, amit, ahogyan látjuk, nem sokan fogadnak szívesen. Próbálják a becsületes adórendszert kiépíteni, ez sem tetszik sokaknak. De akinek nem tetszik a 16%, az már eleve gyanús. A vállalkozók nagy részének-ismét tisztelet a kivételnek-még mindig nincs kedve adózni. És most jönnek ezek a Karácsony-féle LMP-s srácok, akik az SZDSZ szörnyszüleményei, akik azzal etetik a sok ostoba barmot, hogy ők egyszerű polgárok, és milyen érdekes, hogy budai luxusvillákban élnek ,és vagyonnyilatkozatuk szerint is csak 5000Ft a megtakarításuk?! A valóvilágot istenítő, agyhalottakat meg tudják etetni, a jólfésült Schiffer-féle mekegő-makogók.

különvélemény 2011.07.17. 17:38:54

@czjanos: "Egy ilyen új, civil formáció tudná csak igazán megmozgatni a csalódottakat"

Sorolj fel ilyen embereket, de legalább egy pártra valót!
De csak olyanokat, akik ismertek és még mindig pártatlannak tűnnek.

Én kezdem: TG

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.07.17. 17:48:02

Az LMP-t és a Jobbikot Orbán találta ki, azt hiszem ez vitán felül áll.

De természetesen ő gyilkolta meg Cézárt, üldözte a keresztényeket, irtotta ki az indiánokat. Neki köszönhetjük mind a két világháborút és az atombombát is. Ja és Trianont.

Na most ezekhez képest...

czjanos 2011.07.17. 17:57:12

@Con Storm: A nyilasok meg tömegével irtották a zsidóságot, korra-nemre való tekintet nélkül.

czjanos 2011.07.17. 17:58:53

@Kételk Edő: Nem, az atombombához nincs esze.

pirimogyoró 2011.07.17. 18:00:18

@különvélemény: Te mekkora tőzsdés vagy, hogy tippeket adsz nekem?

Már ez a tanácsod sem jött be, mert egyszer már tőzsdéztem és nyertem pár 000 forintot. Na, ilyet se tennék soha többet! Annyit izgultam, hogy nem érte meg :)

Aztán, kérlek, a Fidesztől ne idézzél :)) Főleg ne a szocikkal kapcsolatosan, mert azok még jót soha nem mondtak.
"Az állam így 90 milliárdot bukott a rossz időben történt értékesítésén"

Soha, senki az adott pillanatban nem tudja, hogy 7 évvel később jó döntésnek tűnik-e az akkori lépés.
A Fidesz néha önkritikát is gyakorolhatna, akkor engem is érdekelne, mit tudnak előadni. Így meg lepereg rólam, mert pl. a szóvivőktől igazat elvétve sem hallani :)
Dombonülő juhászkutya legyek, ha jó döntésnek bizonyul a nyugdíjvagyon elherdálása 7 év múlva, amikor a hajdani Ratkó-gyerekek tömegesen nyugdíjba mennek...
Mert már most sem tűnik jó döntésnek!

Érdekelne, konkrétan mekkorát buktunk Dajccccs Tomika bizniszével, tudod, beléptetőrendszer...
Gondolom, ő sem tudta, mekkora bakot lő. Ha tudta volna, lehet, hogy csinál inkább helyette valahol még egy gyereket :)

"A teljes beléptetőrendszert az eredetileg tervezett 1,7 milliárd forint helyett 4,76 milliárdért vásárolta meg a Deutsch Tamás vezette sporttárca a drágább ajánlatot benyújtó Dataware Kft.-től, amelyből 4 milliárdot ki is fizettek."...

czjanos 2011.07.17. 18:01:02

@különvélemény: pont az a helyzet, hogy nem egy pártra való kell, hanem annál sokkal több!

hhh. 2011.07.17. 18:02:38

greczy blog=még egy hülye...

klacus 2011.07.17. 18:03:28

Nem látom az utcán az ORBÁN TAKARODJ hívek százezreit, de még csak tízezreit sem. Sőt a nagy ellenzéki megmozdulásokon is kb annyian lézengenek mint egy megye kettes bajnokin.

Szánalom!

Hiába akarjátok azt a képet kelteni, hogy van alternatíva. Sajnos nincs. Majd ha a Fidesz szakad akkor lesz.

Ha szakad. Erről a helyzetről pedig pont a baloldali média tehet. Alig 4-5 évet késtetek el a bírálattal. Mit akar egy Kovács László? Hitelesnek tűnni, na ne röhögtess. Ezekkel akar egy platformra kerülni az LMP?

A jobbikos kismalacról már nem is beszélve. Most már nem számít, hogy fasiszta, zsidó és cigánygyűlölő?

Ezekhez képest a pocsolyában fetrengő mangalica, keménykalapos úriember, az éti csiga meg gerincoszlop.

Karácsondi Gergely nagyot turházott felfelé, majd aláállt. Gratulálok hozzá.

klacus 2011.07.17. 18:10:32

@különvélemény: Az LMP akkora labdát ütött fel a Jobbiknak, hogy még magukhoz sem tértek.

Majd jön valami frappáns válasz mondjuk.:

"Ekkora gusztustalan varangyos békát is nehéz lenyelni, hogy önökkel kell egy asztalhoz ülni..."

Mondta ezt Vona Gábor a Mesterházi elvtársnak.

Rühellem mind a kettőt, de azért Vonának volt igaza.

czjanos 2011.07.17. 18:10:54

@különvélemény: Nem a pártatlanság a lényeg, hanem a hitelesség. Az, hogy el tudják-e hitetni ( nem a fülkeforradalmárokkal) azt, hogy amit akarnak, az jó a köznek.

klacus 2011.07.17. 18:14:33

@bájgúnár: A 2/3 as arányú választási eredménnyel az alkotmány kb egy kormányrendelet szintjére süllyedt.

Ergo cerkával írják, és van ára a radírnak...

czjanos 2011.07.17. 18:19:43

@klacus: A varangyos béka is Isten teremtménye!

klacus 2011.07.17. 18:22:48

@czjanos: Hát akkor jó étvágyat hozzá... :-)

A szerelő 2011.07.17. 18:23:26

Erről a sárkányfüves hasonlatról Besenyő Pista jut az eszembe, amikor kitalál valamit (pl. zsírharang) és megmagyarázza, hogy miért hülyeség :)
Egyébként Karácsony Gergely javaslata figyelemre méltó, csak sokan nem értik a lényegét, szerintem.

klacus 2011.07.17. 18:30:34

@A szerelő: Igen a tűzzel harcolj a tűz ellen elvet követi.

A gond az csak a kimondott és jól megfogalmazott elvtelen hozzállással van.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 18:38:28

@czjanos: Hu Hu hahahha lol...

Mit csináltak a nyilasok?! Ne tagadd a holokausztot mert bünteti a törvény...

Öcsi... mire a Szálasi hatalomra került, már megszállás alatt volt Magyarország..

Lol... 1944. November 4. től voltak nyilasok!

Az összes olyan emberből lett kiválogatva, akik fegyveres szolgálatra alkalmatlanok voltak, ilyen nyikhaj idegbeteg megfélemlíthető emberekből!

Ha jobban megnézi a felvételeket, a pisztolytáskáik üresek, ha fényképezték őket fegyverrel, ott áll mögöttük a gestapós és a fegyvere a hátukba nyomva!

Január 15-én... kb 90 centis hó van, a Duna jege 85 centire befagyva... Szálasi meg valahol az osztrák határnál csücsült az anyjával egy kicsi szobácskában...

Ennyit a rémisztő nyilasokról...

Ráadásul amikor kivégezték Szálasi Ferenc helyett azt az ártatlant, aki csak hasonlított hozzá mindenki ujjongott... csak Szálasinak az egyik füle törött volt.. ezért volt szabad csak oldalról fotózni.. akit meg megfojtott a sok magyargyűlölő és kulákírtó neonáci meg élvezettel nézte ahogy egy ártatlant lemészárolnak...

Azok a tömeggyilkosok meg soha nem lesznek felelősségre vonva...

l3w1n7o 2011.07.17. 18:38:59

ez a poszt megmosolyogtatóan irreleváns tényező annak tükrében hogy fél vagy inkább egész európa, köztük Magyarország is súlyos kamatokat (a hagyó májki és társai forintszázmilliós lopásai ahhoz képest egy lyukas garasnak tűnnek mivel dollár milliárdokról van szó) fizet adósságterheiből kifolyólag iszonyat kamatokra, tehát ez a pártosdi egy nagy faszság, csak azzal kéne foglalkozni, hogy a gazdasági problémákat meg kell oldani, szóval bocsánat de ez a poszt és minden más politizáló figyelemelterő index címlapos marhaság ha csak nem direkt készült, oltári nagy időpazarlás.

alfacharlybravo 2011.07.17. 19:10:10

Akkor vessük már fel azt kérdést is, hogy mit csináltak a zsidók, Nemes bosszú Németország és Japán terror bombázása.
Csak Drezdában 143 000 civil lakos halt meg. Ahol pedig nem volt semmilyen hadi ipar, csak szokásos ószövetségí előírás. Stálin a zsidókra bízta a bosszút Mo-n. Megvárta amíg a németek végeznek a Varsói gettóban. A nyálas szájú Shiffer meg teleszájjal kampányol Magyarország ellen. Ezek lennének a (zs)fidesz alternatívái?
8 évig nem volt idelyük az elvtársaknak az országot menedzselni nem értek rá a magánvagyon gyűjtés közben. Orbánéknak legalább van rá idejük.

czjanos 2011.07.17. 19:26:43

@Con Storm: Aki szelet vet, Vihart arat.

bájgúnár 2011.07.17. 19:27:08

@klacus:
Faszt !Az árat mindig a tömegek fizették meg.Úgyhogy nenagyon ácsingózz azért a fizetésért.Akiknek fizetni kellene rég nemlesznek ebben az országban.

Leone_510 2011.07.17. 19:31:09

szerintem pont a komcsi ivadékokkal nem lehet együtt működni, se az országnyúzó szdsz utódpártjával

bájgúnár 2011.07.17. 19:33:32

@gyilkos fűegér:
Ahogy temeg egy férfi meg egy nő szexuális ismereteiből!
Fartúrásból doktoráltál?

genyamagyar 2011.07.17. 19:42:32

Ha az oroszok összefogtak az amcsikkal Hitler ellen, akkor mi is a baj Karácsony javaslatával?

klacus 2011.07.17. 19:51:04

@genyamagyar: Az hogy olvasgass.

Lengyelország lerohanása után jött a furcsa háború.

Ami azért volt furcsa mert az angolok azt várták, hogy a nácik meg sem állnak Moszkváig.
Állítólagos tervek is készültek Baku bombázásáról. Ezt majd 2040 körül talán tudni fogjuk. Persze mindez csupán fikció, és a képzelet szüleménye.

kb ahogy Adolf Hitler volt a The Times év embere...

és akkor most ezek magyaráznak itt nekünk.

regress 2011.07.17. 19:51:43

@Muster Mark: akiket felsorltálazok negativ értelemben hiresek.

klacus 2011.07.17. 19:52:02

@bájgúnár: Szerintem célpontot tévesztett a tisztelt úr...

NA YA! 2011.07.17. 19:55:29

@A szerelő: itt van például a forraló, hát mán hogyan is forrna a ló?:)

Egyébként Karácsony Gergely javaslatának a lényege szerintem valóban csak annyi, hogy a fütyisz "okosságaira" a "válasz", akár hasonló stílusú "okosság" is lehetne! Bár nem biztos, hogy erre a szintre le kéne sűlyedni!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 20:06:58

@czjanos: hehehehe haldoklom magyargyűlölő... tőlemmár nem tudtok mit elvenni hogy félnem keljen... orvosi ellátást meg egy magyar amúgy sem kapna...

különvélemény 2011.07.17. 20:28:22

@pirimogyoró: "Soha, senki az adott pillanatban nem tudja, hogy 7 évvel később jó döntésnek tűnik-e az akkori lépés. "

Ez 1 évvel később volt, 6500 vs 14400.

De persze hiába magyaráznám egy maszop fannak, hogy olajcéget nem adunk el, mert ti még a MATEMATIKAILAG KÓDOLT nyereséggel rendelkező szerencsejátékot is eladnátok.

különvélemény 2011.07.17. 20:29:14

@czjanos:
Na de hol vannak ezek az emberek?

különvélemény 2011.07.17. 20:30:16

@czjanos: "Nem a pártatlanság a lényeg, hanem a hitelesség"

Még ezt is el tudom fogadni, na de hol vannak?

különvélemény 2011.07.17. 20:31:53

@klacus:
Aha, tehát te semmibe veszed egy demokratikus választás eredményét.

Honnan jöttél?
Észak-Korea?

különvélemény 2011.07.17. 20:32:53

@A szerelő: "Egyébként Karácsony Gergely javaslata figyelemre méltó, csak sokan nem értik a lényegét, szerintem."

Lényeg, ide a lóvét!

czjanos 2011.07.17. 20:34:24

@különvélemény: Jobb, ha még nem lépnek elő, mert a fővadászmester puskacsöve elé kerülnének.

2011.07.17. 20:36:41

@Muster Mark:
Szálasi a top10-ben? Ráadásul az első helyen? Barátom... 535 ezer találatot ad ki rá a google. Neumannra 7330000-et, Petőfire 6860000-et, Lehárra 4550000-et, Bartókra 3770000-et, Lugosi Bélára 3530000-et, Dohnányira 1610000-et, Charles Simonyira 1100000-et, és még nem említettem Lisztet, Kossuthot stb.

Elég elvakultan antifasiszta lehetsz, ha egy ilyen jelentéktelen lúzert ennyire az élre sorolsz. Biztos sokat hallgatod Fletó nagyívű szónoklatait, mert kissé kizökkent az értékrended és a realitásérzéked.

Sorge 2011.07.17. 20:38:36

Aki kiáll a devizaadósok mellett és megvédi őket a bankoktól, az fogja 2014-ben az új kormányt megalakítani.

bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/22263

bebe tv 2011.07.17. 20:45:14

@alfacharlybravo: Csak Drezdában 143 000 civil lakos halt meg. Ahol pedig nem volt semmilyen hadi ipar, csak szokásos ószövetségí előírás.

Meglepő az a magabiztos tájékozatlanságod,
mintha a Matolcsy elvtársat hallanám.
Ki mondta neked, hogy Drezdában nem volt hadiipar. Ha mész kifelé Drezdából a Königsbrücker Strasse-n, akkor egészen Klotsche-ig csak gyárak voltak mindkét oldalon kb. 8-10 km hosszan, még az NDK-s időkben is. Nem messze kb.30 km-re Drezdától pedig van egy városka, név szerint Großenhain amely 1744-től garnizon város volt, majd a Luftwaffe egyik fő kiképző bázisa lett.
Ráadásul a Dresden-Kotsche repülőteret is a Luftwaffe használta. Dresdától 15 km-re pedig ott van Pirna városa, ahol már a hitleri időkben sugárhajtóműve-
ket gyártottak.
Továbbá a tájékozottabbak részére köztudott, hogy gyakorlatilag az összes gép és elektronikai cég Németországban a hadiiparnak termelt.
Hát szóval ennyire nem volt ipar ebben a városban.
Összetéveszted Drezdát Vásárosnamény-Alsóval.

alfacharlybravo 2011.07.17. 20:57:18

@bebe tv: Elég hosszú időt töltöttem Drezdában, de amiről beszélt az nekem kínai. A szerző Kurt Vonnegut Fünfte Schlachthoff.

Mary O’Hare-nek és Gerhard Müllernek ajánlom

A tehén bőgni kezd,
A gyermek felriad,
De kicsiny Jézusunk
Sírásra nem fakad.
5. UTOLSÓ NAGY ÁLDOZAT...
Én is ismertem Rudolf Hoesst, Auschwitz parancsnokát. A háború alatt, 1944 elején találkoztam vele egy varsói szilveszteri mulatságon.
Hoess hallotta, hogy író vagyok, félrevont, és azt mondta, bárcsak ő is tudna írni.
– Ha tudná, hogy irigylem a magafajta alkotó embereket – mondta nekem. – Az alkotókészség az istenektől való adomány!
Hoess azt mondta, csodálatos történeteket mesélhetne. Azt mondta, egytől egyig színigazak, de az emberek nem tudnák elhinni őket.
Nem mondhatja el nekem őket, folytatta, amíg meg nem nyerjük a háborút. A háború után, mondta, összefoghatnánk.
– Szóban el tudom mesélni – mondta –, de nem tudom megírni. – Együttérzést várva nézett rám. – Amikor leülök írni, csak nézem a papírt.
Hogy mit kerestem én Varsóban?
Odarendelt a főnököm, dr. Paul Joseph Göbbels Reichsleiter, a német Népfelvilágosító és Propagandaminisztérium feje. Magaménak vallhattam némi drámaírói jártasságot, és dr. Göbbels azt akarta hasznosítani. Dr. Göbbels azt kívánta, hogy írjak egy szabadtéri történelmi játékot azoknak a német katonáknak az emlékére, akik meghozták az utolsó nagy áldozatot – vagyis meghaltak – a varsói gettófelkelés leverésében.
Dr. Göbbels arról álmodozott, hogy a háború után évente megrendezi a történelmi játékot Varsóban, és a gettó romjait meghagyja örök díszletül.
– Zsidók is lennének a játékban? – kérdeztem tőle.
– Hogyne – mondta –, ezrével.
– Megkérdezhetem, uram – mondtam –, hogy hol akar majd zsidókat találni a háború után?
Göbbels fölfogta a humort. – Nagyon jó kérdés – mondta kuncogva. – Ezt meg kell beszélnünk Hoess-szel.
– Kivel? – kérdeztem. Akkor még nem jártam Varsóban, nem ismerkedtem meg Hoess testvérrel.
– Egy kis szanatóriumot üzemeltet a zsidóknak Lengyelországban – mondta Göbbels. – Feltétlenül szólnunk kell neki, hogy hagyjon meg néhányat.
Hogy annak a förtelmes történelmi játéknak a megírását is a háborús bűneimhez lehet sorolni? Hála Istennek, nem. Alig jutottam tovább az ideiglenes címnél, amely így hangzott: “Az utolsó nagy áldozat.”
Készséggel elismerem azonban, hogy alighanem megírtam volna, ha elég idő jut rá, vagy ha a feletteseim eléggé megszorongatnak.
Voltaképpen készségesen beismerek én szinte akármit,
Ami ezt a történelmi játékot illeti, volt egy sajátos következménye. Fölhívta Göbbels, majd később személyesen Hitler figyelmét Abraham Lincoln gettysburgi beszédére.
Göbbels megkérdezte, honnét jutott az eszembe az ideiglenes cím, így hát lefordítottam neki az egész gettysburgi beszédet.
Göbbels elolvasta, végig mozgott közben az ajka. – Tudja – mondta aztán –, ez nagyon színvonalas propaganda. Sohasem vagyunk olyan modernek, sohasem vagyunk olyan messze a múlttól, mint hinni szeretnénk.
– A szülőhazámban ez egy nagyon híres beszéd – mondtam. – Minden iskolásnak betéve kell tudnia.
– Hiányzik magának Amerika? – kérdezte.
– Hiányoznak a hegyek, a folyók, a tágas síkságok, az erdők – mondtam. – De sohasem lehetnék boldog ott, ahol minden a zsidók kezében van.
– Idővel majd gondunk lesz arra is – mondta.
– Csak arra a napra várok – mondtam. – A feleségem és én csak arra a napra várunk.
– Hogy van a felesége? – kérdezte.
– Köszönöm, ragyogóan,

bebe tv 2011.07.17. 21:01:54

@Muster Mark: Nem gój hanem golyva, az vagy. Aki csak ilyesmire büszke, az húzza le magát a klotyón. Te például eddig mit tettél az életedben azon kívül, hogy össze vissza írogatsz mindenféle hülyeséget? Már kezdek rájönni, hogy melyik érteliségi réteget célozta meg a fidesz. Bravó. Ti lesztek a haza megmentői. Röhögnöm kell, hogy ennyi f@szkalappal elhitették, hogy ők a jövő, meg a haladás meg a... meg...a.

Bloberf 2011.07.17. 21:04:11

@genyamagyar: Sztalin meg összefogott Hitlerrel.

Drang 2011.07.17. 21:09:21

A jobbikos nyert Gyöngyöspatán. Kínos, nemde Gréczy úr?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:11:33

@Con Storm:

"Ebben a Karácsony Gergelyben egy hitlerke veszett el! Összefogni a FIDESZ ellen... ez kimeríti a közösség elleni lázítás izgatás uszítás büntetőjogi kategóriáját! És kicsit fasiszta a módszer!

Demokráciában a képviselőikért küzdenek a képviselők... nem pedig mások ellen mennek..."

1990-ben az állampárti rendszer ELLEN szavaztak az emberek.
1994-ben az MDF ELLEN szavaztak az emberek
1998-ban a kisgazdák az MSZP ELLEN léptek vissza 82 helyen
2002-ben a fidesz ELLEN szavaztunk
2006-ban a fidesz Gyurcsány ellen kampányolt
2010-ben a teszetosza MSZP ELLEN szavaztunk

2014-ben össze fogunk sokan fogni a fidsz ELLEN, mert azt szeretnénk, ha nem a fidesz és orbán irányítaná az országot.

De nem akarjuk őket felszámolni, megsemmisíteni, bebörtönözni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:15:19

@Muster Mark:

Antall?
Horn?
Kossuth?
Kun Béla?
Deák?
Széchenyi?
Martinovics?
Rákóczi?
Zrínyi?
Petőfi?

Sok híres emberünk van. Magyarok. A vallásuk meg kit érdekel?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:18:41

@Nzoltan:
"Semmilyen olyan dolog nem történt az elmúlt időszakban amitől a Jobbik szalonképtelen lenne."

Novák a héten zsidózott a parlamentben. Főnaggyal szemben.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:24:28

@www.doominogame.com:

"Ma az iskolapadban ülő kisgyermekek 50 %-a cigány."
- forrás?

"Ha egy párt azért szól, mert hepatitis járvány van egyes vidékeken, mert a cigányok maguk alá szarnak, az náci?"
- Lehet másképp kellett volna szólni?

A cigányaink még azon is háborognak, ha meg kellene őket számolni, hogy tudjuk, mi várható. Ez a nácizmus?
- Szerintem nem kell a cigányokat megszámolni, mivel nincsenek is cigányok. Magyarországon, mivel az alkotmány szerint tilos az embereket faji, etnikai, vallási, stb alapon megkülönböztetni, csak magyarok élnek.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 21:30:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Majd viszek reszelőt a sittre tortába sütve jó?

Csak hogy tudd mit csinálsz:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g_elleni_izgat%C3%A1s

Elkövetési magatartás [szerkesztés]

Az elkövetési magatartás a gyűlöletre uszítás. A magyar ítélkezési gyakorlat szerint az uszítás és az izgatás nem szinonim fogalmak, az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. A gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.

Teljes mértékben kimeríti a büntetőjogi fogalmat, ugyanis a szavazatok nem leadásáról szól! Tettre sarkall...

Igazi hitleri módszer... a Jobbik természetesen elhatárolódik minden ilyen LMP-és és MSZP-és fasiszta módszertől... mert ők a Magyar emberekért küzdenek, és nem mások ellen...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:35:26

@bebe tv:
Azt azért tudjuk, mikor bombázták Drezdát ugye? Akkor, amikor már semmi értele nem volt. Értsd feleslegesen.

flippant 2011.07.17. 21:35:47

A matek sohasem hazudik. A képletek más igazolnak:

MSZMP = Fidesz + MSZP + MDF +SZDSZ
SZDSZ = LMP
Fidesz = MSZP
Jobbik =/= MSZMP

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 21:41:17

@Con Storm:

Ha így gondolod, jelents fel! Állok elébe.

------------------------
Szólni kéne a szijjártónak, hogy funkcionális analfabétákat ne vegyenek fel a kiberpropaganda-osztályra.

Alamio 2011.07.17. 21:42:20

@alfacharlybravo: Ez nem az Ötös számú vágóhíd, hanem az Éj anyánk. Link hozzá, ha valaki a kiragadott helyett mást is el akar olvasni. www.scribd.com/doc/57939939/5/AZ-UTOLSO-NAGY-ALDOZAT

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Szerintem nem kell a cigányokat megszámolni, mivel nincsenek is cigányok. Magyarországon, mivel az alkotmány szerint tilos az embereket faji, etnikai, vallási, stb alapon megkülönböztetni, csak magyarok élnek."

Hee?????
Ezt most komolyan mondod? 1918 óta nem így van. A Kádárizmusban nem foglalkoztak külön a témával, de még ott sem volt így. Soroljam a kisebbségeinket (nyílvántartottat) vagy elfogadod, hogy ez az állítás így hamis?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.17. 21:59:51

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azért a Magyar Gárda nem tett törvénysértő dolgot, a magyartgyűlölő nácik mégis betiltatták...

Itt meg politikusok ellen lépnek fel jogtalan eszközökkel, ami kimeríti a terrorizmus nemzetközi fogalmát...

Az egész LMP-é szerintem megérdemelne egy jó hosszú guntenemarai nyaralást...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 22:00:09

@Alamio:

Úgy is leírhattam volna más szavakkal, hogy a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció.

czjanos 2011.07.17. 22:02:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: Neumann János, Gábor Dénes, Teller Ede, hogy csak hármat írjak, ami ugye, a magyar igazság!

Alamio 2011.07.17. 22:06:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csakhogy itt nem erről van szó.
Ha én azt szeretném, hogy regisztráljanak egy népszavazáskor mint valamely felekezet/etnikai csoport tagját, közlöm ezt a tényt. Mindenhol így van, és nagyon nem szokás ellene tiltakozni. Maximum nem vallod be, mint a határon túli magyarok anno a magyarságukat.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.07.17. 22:08:23

A lényeg:

Jobbikos győzelem. D:)))

Ha valakit ez zavar, akkor olvassa el valahol, hogy mit ért el Érpatak polgármestere, amióta megválasztották.

A lényeg: semmilyen kisebbség nem terrorizálhat senkit sem bűnügyileg, sem segélyköveteléssel, sem azzal, hogy elmennek, ha jobbikos lesz a pm.

Ha a fidesz faszkodása miatt űr lesz a politikában, azt nem az mszp fogja betölteni, hanem a jobbik. Szerencsére.

Amúgy egy tévedés: az nem zsidózás vagy cigányozás, ha valaki kimondja ezeket a szavakat. Ha valaki tényeket közöl róluk, az nem baj. Ennyi történt.
A Miskolci rendőrkapitány azt mondta, hogy egy időszakban az elkövetett 11 rablás mindegyike cigány volt. Ez tény. És kirúgták.

pirimogyoró 2011.07.17. 22:16:53

@különvélemény: Beledöglenél, ha nem személyeskedhetnél egy kicsit? :)
Ettől vagy nagyfiú, ugye?

Kár, hogy nem te vagy a miniszterelnök, mert neked 2 perc elég lenne, hogy rendet tegyél; baloldal, cigók, zsidók nyuggerek, rokkantak, betegek, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok (bocsi, ha valakit kihagytam) a falhoz, a többieket az adófelmentés előtt azért még felülvizsgálnád, nincs-e köztük bújkáló ellenség.

Alamio 2011.07.17. 22:20:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha így gondolod, előszedek egy másik logikai hibát:

"1990-ben az állampárti rendszer ELLEN szavaztak az emberek."

Miért, lehetett mellette is?
Amúgy mindegyik választásnál le tudnám írni azt is, hogy mire (és nem mi ellen) szavaztak az emberek.
'90- vér nélküli rendszerváltás
'94- médianyugalom, békés élet reménye
'98- fiatalos erő
'02- (talán itt a legerősebb a kontra mellett) -jóléti rendszerváltás
'06- Stabilitás
'10- Változás, mindegy milyen.

(ez persze vélemény)

Amúgy nem beszéltem el melletted. Egyértelműen ostobaságot mondtál az egységes politikai nemzet fogalmával, ami a Habsburgok alatt volt így definiálva utoljára. Az etnikumot és vallási kisebbségeket a népszámláláskor számba veszik. Ez normális. A felvetésed tehát, hogy "Szerintem nem kell a cigányokat megszámolni, mivel nincsenek is cigányok." egyszerű szűklátókörűség.

Kalmár 2011.07.17. 22:52:46

Ejnye elvtársak. Gyöngyöspatára hiába locsolt Fletó annyi pénzt nem sikerült a Jobbik ellen befuttatni valakit???
Egész nap arról szóltak a hírek, hogy Gyöngyöspatán az nyer, akire a cigányok fognak szavazni, Fletó ennek megfelelően szét is osztott egy millkót, erre ez történik....na akkor most mi van?? Vagy a cigányok fasiszta szárnya aktivizálódott vagy a romáknak tetszik a gárdista mellény??
Nehéz az élet.
Azért örülök, hogy egy olyan primitív agresszív kismalacot, mint az a véderős barom, nem választották meg.

pirimogyoró 2011.07.17. 23:03:14

@Kalmár: Kiváncsian várom a gyöngyöspatai rendet. Biztos nagy változások várhatók, mivel a befutónak más megengedett eszközei vannak, mint a többieknek lennének :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.07.17. 23:05:59

"Szili Katalinról sem gondolták MSZP-s támogatói, hogy védencük a Fideszben fog kikötni."

ÖN MIÉRT HAZUDIK?...MÉG MINDIG
...MINDIG

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.17. 23:24:21

@Alamio:

Lehet szűklátókörüség, de mikor az egyetemi felvételin 7 plusz pontot kap a jelentkező, ha cigány, akkor ott a pozitív diszkrimináció negatívan érinti azokat, akik amúgy ugyanannyira tudnak.

Egyik évben ha jól emlékszem, akkor Pécsett volt ebből botrány, mert mindenki cigánynak vallotta magát a magasabb ösztöndíj miatt.

Meggyőződésem, hogyha nem kivételezünk a cigányokkal pozitív értelemben, akkor a velük kapcsolatos negatív indulatok is csökkennek.

A szerelő 2011.07.17. 23:57:02

@különvélemény: "Lényeg, ide a lóvét!" Most ebben az esetben hol is van a pénz?

bigthereal 2011.07.18. 00:17:03

"valahogyan meg kellene szabadulni a nemzetet romba döntő Orbán Viktortól és csapatától"

hahahaha, zsolti, hahahahaha....

Goompah 2011.07.18. 01:30:06

"Demokraták ugyanis még Orbán leváltása érdekében sem barátkoznak antiszemitákkal, rasszistákkal, gárdistákkal," "a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal,"

El lehet dönteni - szerencsétekre még van rá időtök -, hogy fintorogni vagy Orbánt leváltani akartok. Avagy Körmös Bauer családja jobb volt?

"a politikai ellenfelet börtönbe vetni kívánókkal,"

Az MSZP szellemi-ideológiai-pártvagyonbéli elődje még akasztatott is. :)

"a Nemzeti Színház igazgatóját lebuzizókkal."

Miért, nem az?

Muster Mark 2011.07.18. 02:50:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A pozitív diszkrimináció már ott elkezdődik, hogy a megélhetési gyerekcsinálással többet lehet keresni, mint munkával. Meg pl. ott, hogy a cigánytól az ellenőr eleve nem kéri a jegyét, csak megmondja neki, hogy szálljon le... ha pedig fehér bliccel, akkor már repül is a csekk.

A helyzet az, hogy ebben a zsidók által uralt országban a cigányokat mint biofegyvert használják a többségi magyarság kiirtására.

Ez pedig ilyen-olyan segélymegvonásokhoz képest nagyon, de nagyon kemény lépéseket is indokol.

Muster Mark 2011.07.18. 02:53:58

@Alamio: Puhapöcs vagy. Megérdemelnéd, hogy eljöjjenek a cigányok érted és kibasszanak a saját házadból. Az lenne a nézetrendszered legnagyobb kritikája, kár, hogy nem tudnád értékelni abban a helyzetben.

Muster Mark 2011.07.18. 02:55:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Engem konkrétan az érdekel, hogy a kölköm 50 év múlva az unokáit nevelgesse ebben az országban, és ne kelljen cigányoktól félnie, se pedig buzivá ne neveljék az iskolában. Én ezt szeretném.

Adott esetben hajlandó lennék megölni olyan embereket, akik szántszándékkal ennek az ellenkezőjét akarják.

Muster Mark 2011.07.18. 03:26:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Van ez így. Nézzük a dolog jobbik oldalát: a kölkei már csak félig voltak zsék.

Tudom-tudom, a rabbinista judaizmusban nincs félzsé, de engem mint nácit az nem köt.

Muster Mark 2011.07.18. 03:27:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Levághatom az előbőrödet?"

Nem, az lehetetlen. Az a testrészem, a fitymám, a Hitler szellemével kötött szövetségem jele. ;-)

regress 2011.07.18. 06:11:17

@Muster Mark: a sárkányfű helyett sokkal hatékonyabb a kalasnyikov.téged is kezelnélek vele egy percig.hatásos

Muster Mark 2011.07.18. 06:18:20

@regress: Én úgy tudtam, a náciknak kötél jár.

vénasszony 2011.07.18. 06:26:54

@3dom'f'speech: Épp hogy nem jó emberek a nácik. Azokról az Ózd környéki szegény emberekről beszélek, akiknek be lehetett magyarázni, hogy minden nyomorukról a cigányok tehetnek. De, ha megértenék, hogy a nyomor oka, amiben nekik és a cigányoknak egyaránt részük van,az Orbán RENDSZER-ének a következménye, hogy az "Út a munkához"-ban nem felére kellett vona csökkenteni a pénzt, hanem duplájára növelni,, vagy amennyire kell, akár annak az árán is, hogy nem vesznek MOL-részvényt, vagy nem kap pénzt a FOGORVOS úr, akkor lehetséges, hogy a jó irányba fordulnak ezek az egyszerű emberek. Csak ez a meggyőzés nagyon sok munkával jár ám!
Nos, ez az, mit nem kellene megspórolni!

vénasszony 2011.07.18. 06:32:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Az oktatás nagyon sokat segítene. A Jobbikos vezetők nagyon sokat tettek azért, hogy ilyen világnézet alakuljon ki. Továbbra is állítom, hogy felvilágosítással komoly eredményeket lehet elérni.

vénasszony 2011.07.18. 06:37:27

@különvélemény:
A HAZAÁRULÓ a kínai kommunistáknak benyaló és Brüsszelt kokival fenyegető kormánypárt és vezetése. Bocs, nem akarom azt a ronda nevet gyakorolni. Nos, nem kívánnék senkit se ezek javára visszaléptetni.

vénasszony 2011.07.18. 06:46:12

@czjanos: Ebben teljesen igazad van. Csakhogy olyan a magyar választási rendszer, hogy pártokra kell szavazni. A mai civil szférában nagyon sok normális mozgalom van. Lehet, hogy új párt, új pártok csírái. És , igen, lehet, hogy szívesen szavaznék rájuk. Csak nem kellene annyira undorodni a politikától, hiszen igazából azt csinálják ők is. Akkor már lehetne egy szimpatikus párt is belőlük.
A lényeg viszont mindenképpen Orbán RENDSZERÉ-nek 2/3-os leváltása, hogy utána lehessen szabadon kormányozni, mert, ha így marad minden, akkor max. 1 éven belül minden pártformáció megbukik, mert a bebetonozott emberek csakis Orbánt engedik uralkodni. Gondolok a Költségvetési Tanácsra, amely a költségvetést megtorpedózván Schmidtpalika kezébe tenné a Parlament feloszlatását.

pippantós 2011.07.18. 07:14:22

@vénasszony: Így van kedves agyhalott, adjunk oda minden lóvét a naplopó szarháziknak aztán csak bedől az ország! Hihetetlen mennyi ostoba barom van ebben a szerencsétlen országban!

belekotty 2011.07.18. 07:23:52

@Kalmár: Szerintem kacsa hogy Fleto lökött oda lóvét. A cigányok döntése ott volt hibás, hogy egyáltalán cigány jelöltet indítottak. A cigány jelöltre maguk a cigányok sem biztos hogy szavaznak, így eleve esélytelen volt. Szerintem jó hogy a Jobbik győzött, mert most van esély megmutatniuk hogy tudnak alternatívát nyújtani.

belekotty 2011.07.18. 07:30:10

@alfacharlybravo: "Akkor vessük már fel azt kérdést is, hogy mit csináltak a zsidók, Nemes bosszú Németország és Japán terror bombázása.
Csak Drezdában 143 000 civil lakos halt meg. " - Drezdát az amcsik és az angolok együtt bombázták. Na az angolokra akkor mindent foghatsz csak azt nem hogy zsidóbarátok voltak. Hülyeségeket beszélsz. Drezda a háromhullámú terrorbombázás katonai iskolapéldája. Szörnyű példája.

jog-ász 2011.07.18. 07:48:56

a szélsőséggel az a gond, hogy nagyon tetszetős amit mond, valóságalapja is van, lehet, csak amikor élesben kell megoldania a problémát akkor vagy nincs ellenszer(pl cigánykérdésre, ők sem találnak mást) vagy a többségnek sem fog tetszeni(gondolom a kiirtás csak nem lesz cél) és akkor ugyanott vagyunk, egy helyben topogunk.

Kalmár 2011.07.18. 07:54:55

@belekotty: Kacsa?? Akkor fletó hazudott a riportereknek. Ugye nem gondolod, hogy a polgármester lemondása után odaküldött 1millió tényleg az esetleges "cigány evakuációt" szolgálta és nem kampánypén volt...na ne.
Az igaz, hogy a cigányokat kérdezték, hogy megkapták e a pénzt, de valamelyik cigánygóré eljátszotta a helyi játékgépen és emiatt nem jutott mindenkinek. Javára legyen írva, hogy azzal védekezett: Meg akartam sokszorozni NEKTEK. :)))
Álmodó nyomorúság.
Vaskéz kell.

vénasszony 2011.07.18. 08:05:49

@pippantós: Se agyhalottnak, se baromnak nem tartom magam. Viszont Te belenézhetnél a tükörbe. Az egymás gyalázásával még soha nem ment előre ez a világ. És szégyelld magad!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.18. 08:09:26

@Muster Mark:

"A pozitív diszkrimináció már ott elkezdődik, hogy a megélhetési gyerekcsinálással többet lehet keresni, mint munkával."
- Ennek semmi köze a pozitív diszkriminációhoz. Van egy juttatás, melyet gyerekek után fizet az állam, és van a minimálbér. Illetve ezek egymáshoz viszonyított aránya.

" Meg pl. ott, hogy a cigánytól az ellenőr eleve nem kéri a jegyét, csak megmondja neki, hogy szálljon le... ha pedig fehér bliccel, akkor már repül is a csekk."
- Ez se diszkrimináció, az ellenőrnek egyszerűen nincs joga semmihez.

"A helyzet az, hogy ebben a zsidók által uralt országban a cigányokat mint biofegyvert használják a többségi magyarság kiirtására.

Ez pedig ilyen-olyan segélymegvonásokhoz képest nagyon, de nagyon kemény lépéseket is indokol.

Engem konkrétan az érdekel, hogy a kölköm 50 év múlva az unokáit nevelgesse ebben az országban, és ne kelljen cigányoktól félnie, se pedig buzivá ne neveljék az iskolában. Én ezt szeretném.

Adott esetben hajlandó lennék megölni olyan embereket, akik szántszándékkal ennek az ellenkezőjét akarják. "

Ezen négy bekezdés alapján négy dolog:
- Kezeltesd magadat az OPNI jogutódjában
- Attól, hogy valaki cigány, még lehet rendes ember, ahogy attól is lehet rossz ember valaki, hogy magyar.
- Attól, hogy valaki zsidó, még lehet rendes ember, ahogy attól is lehet rossz ember valaki, hogy magyar.
- Az, aki (az egyébként beteges) politikai meggyőződése érdekében ölni is hajlandó lenne, minimum nem demokrata, aki ezt még faji-vallási vonulattal is tarkítja, náci. Nácikkal nem vitázom, mivel ha a jövőben vitáznék veled, úgy legitimálnám az eszmét, ami miatt emberek millióit ölték meg, és amihez szemmel láthatólag vonzódsz. Ezt az eszmét ki kell irtani Európából, de még a világból is.
Aki cigány, berber, zsidó, kínai, japán, néger, busman, indián stb az mind-mind ember is.

Murderface 2011.07.18. 08:13:46

@jog-ász: Hehe. Akkor ezek szerint 1990 óta az összes kormányzó párt szélsőséges Magyarországon, hiszen mindegyikre pontosan ráillik a definíciód :D

pippantós 2011.07.18. 08:22:18

@vénasszony: Az a baj, hogy ebben az országban rengetegen elhitték, amit a nagy liberális eszmék hirdettek, hogy itt kolbászból van a kerítés! Semmiért nem kell megdolgozni,tanulni, majd az mszp és az lmp szerinti "gazdagok" (persze ők azok) eltartják az országot! Dolgozni, tanulni kell, ha kell földet kell művelni stb.Nem siránkozni meg arra várni, hogy majd a szegények "barátja" az mszp+lmp majd leváltja a kormányt és talicskával tolja majd a segélyt! Egyébként 20 év után most van először jó úton haladó gazdaságpolitikánk, eddig nem is volt soha! Csak most vagyunk a legszarabb helyzetbe, nincs termelés egyáltalán, rengeteg bedőlő hiteles, soha nem látott munkanélküli, segílykés alul iskolázott,EU válság! Szörnyű jövőkép, főleg ha ilyen baromarcúak azt skandálják, hogy adjuk el a MOLt és osszuk szét a segílykéseknek! Felháborító!

MetálFater (törölt) 2011.07.18. 08:23:01

Tisztelt Gréczy Zsolt Úr!

Rosszul tudja!
Sárkányfű (Dracocephalum) ugyanis létezik! Az ajakosvirágúak rendjébe tartozik, és Ázsiában van az őshazája.

Az nem baj, ha valaki nem polihisztor.
De azért ekkora blama az Ön esetében felfoghatatlan.

Hiszen Ön a megmondóember ebben az országban.
Önre figyelnek.
Isszák a szavait.
Imába foglalják a nevét.

Mármint az a néhány, (még) talpon lévő liberális, aki ebben a hazában minden problémát Orbán Viktor nyakába akar varrni, de/és nem érti meg, hogy a Jobbik térnyerése a nagypolitikában éppen az SZDSZ és MSZP kormányzásának köszönhető.

Tisztelettel;

vénasszony 2011.07.18. 08:59:25

@pippantós:
" Dolgozni, tanulni kell, ha kell földet kell művelni stb.Nem siránkozni meg arra várni, hogy majd a szegények "barátja" az mszp+lmp majd leváltja a kormányt és talicskával tolja majd a segélyt!"
Se az LMP, se az MSZP, soha nem állította, hogy nem kell dolgozni,tanulni. Az Út a munkához nem a segélyezést preferálta.

" Egyébként 20 év után most van először jó úton haladó gazdaságpolitikánk"

Ahhoz képest a mostani, nagyszerű gazdaságpolitikátok csak ínségmunkát kínál havi 30 ezer Ft megkeresésének lehetőségével. És semmi oktatás. Azért ehhez csak gratulálni lehet. Tudod mit? Éljél meg te 30 ezerből havonta. Mert akármit tanultál, bármelyik pillanatban kirúghatnak. A diploma nem ad biztosítékot ez ellen! És igen, az 500 miliárdnak lehetett volna jobb helye. A MOL részvények értéke a z állami vásárlás óta nagy arányban CSÖKKENT!

pippantós 2011.07.18. 09:13:57

@vénasszony: Hát ha a barátaid nem adták volna el és nem adósították volna el a saját bankszámlájukra az országot akkor már máshol tartanánk! Egyébként a részvények árfolyama folyamatosan változik te kis butus, nem azért vették vissza, hogy most épp mennyit ér a tőzsdén hanem mert egy stratégiai vállalat ami fontos egy erős gazdaságnak! Stratégiai cégek nélkül halott az ország vele együtt te is ha nem teszel vmit! Tőzsdézz te is, tanuld meg a pénzpiac működését és kereskedj és keress sok pénzt!Egyébként mire költötted volna a MOL árát, de most őszintén?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.18. 09:29:45

@pippantós:

Matolcsy elvtárs mondta egyik nap ebéd közben, hogy majd most jól lehet olcsósítani a benzint a választásokra.

Attól, hogy állami tulajdonba kerül a MOL, még semmivel nem lesz neküknk jobb, ugyanúgy függő a helyzetünk az energiapiacon.

A MOL árát rengeteg mindenre el lehetett volna költeni, új Duna hidakra, vasútfelújításra, villamos és metrók építésére, a matuzsálem buszok lecserélésére, EÜ beruházásokra, .......

Rengeteg jobb helye lett volna annak a pénznek. de ha már itt akkora a harc az adósság ellen, akkor miért nem fizettük vissza?

vénasszony 2011.07.18. 09:33:20

@pippantós: Azért, haladás, hogy már nem agyhalott és barom vagyok, hanem csak "kis butus"
Ami a haverjaimat illeti, nem ismered őket. Nem érintkeznek a Te köreiddel. A Simicska-Puch kapcsolat nem az én érdekköröm.

pippantós 2011.07.18. 09:48:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Látod mennyi a svájci frank? 238Ft! Milyen érdekes, hogy pl. norvégiát vagy finnországot nem igazán érinti a válság! Nálunk meg vagy 900ezer bedőlő sütőhiteles tisztelet a kivételnek aki 100ezer forint keresetére bevállalt 70ezres törlesztőt mert persze neki nem jó a panel neki családi ház kell meg plazma tv! Hát most itt állunk és ez egyre szarabb lesz! Ha az embereknek megtakarítása lenne akkor nem lenne ilyen érzékeny a forint, de most azt csinálnak vele amit akarnak és, hogy miért van ez? Nézz csak körbe magyarországon egy beteg társadalomban élsz, amit lebutítottak a nagy liberális eszmék, szétlopták az országot, kiárulták, eladósították! Ez a nagy magyar való világ! Hidd el én lennék a legboldogabb ha olyan országban élhetnék ahol a minimálbér 250ezer Ft lenne! Ha legalább 25 MOL méretű, árbevételű termelő vállalat lenne magyar kézben és a magyar GDP felét a mezőgazdaság adná! Ez lenne az igazi gazdaság! Villamosok és metrók építésére még pénzt adni? 700milliárd ment el a 4-es metróra ami sosem lesz kész és még te pénzt akarsz beletolni! Talán demszki haverodnál keresd a pénzt valahol az isztrián!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.18. 11:00:44

@pippantós:

"aki 100ezer forint keresetére bevállalt 70ezres törlesztőt mert persze neki nem jó a panel neki családi ház kell meg plazma tv"
- Ez nem a pártok hibája. Ez az emberek hibája.
Megjegyzem továbbá, nem a forint hibája a238 Ft-os CHF, hanem kivételesen a frank 'hibája', ugyanis stabil, ezért mindenki frankot akar venni.

Villamosok metrók:
Csak érintőlegesen: Mikorra lett volna eredetileg kész a 4-es metró?
Ki mondta azt a metróépítés leállítása kapcsán, hogy Budapest rosszul választott?

Úgyhogy szerintem hagyjuk.

pippantós 2011.07.18. 11:18:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az erős CHF persze nem a pártok hibája de az igen, hogy gyenge a gazdaságunk és gyenge a forintunk! Ha erős lenne a nemzeti valutánk akkor nem kellett volna az embereknek bedőlni az alacsony banki kamattal kecsegtető hitelekbe, ugye?! A másik, hogy az ostoba társadalomnak meg meg kellett volna magyarázni a tv-ben (barátok közt meg való világ helyett)az akkori felelősségteljes miniszternek, hogy a baromarcúak, hogy járhatnak ha beleugranak az ilyen hitelekbe, mert ugye a mari néni, meg a segílykések nem nobel díjas közgaszdászok! De itt nem az a cél, hogy jól menjenek a dolgok! Szerintem Te is egy otthon ülő lmp-s művész vagy, aki nem sok adót fizettél eddig az életed során az államnak. De ez csak az én szerény véleményem!

Andráska8 2011.07.18. 11:47:18

'A kormány gazdaságpolitikája csaknem mindent egy lapra tett fel. Óriási lukat vágva a költségvetésen drasztikusan csökkentette az adókat, bízva abban, hogy ettől majd élénkül a gazdaság és kint hagyott több mint 350 milliárd forintot az adófizetőknél abban a hitben, hogy ettől fellendül a belső fogyasztás is, ami minden fellendülés alapja. Erőltetett ütemben akartak izmos magyar középosztályt kreálni. Mindegy, hogy ennek az árát ki fizeti majd meg. A svájci frank épp ezt az illúziót teszi tönkre, mert akikre a kormány százmilliárdokat költött, azok jottányit sem vásárolnak többet, hanem a pénzt hónapról hónapra beviszik a bankba és fizetik a dupláját annak, amennyiért néhány éve vásároltak. Épp azokból akart az Orbán-kabinet a nemzet gerincéül szolgáló középosztályt faragni, akik egy-két éve képesek voltak új házat építeni, saját vállalkozásba fogni. Most az ő vállukat nyomja a legnagyobb teher. A súly évtizedekig nem lesz könnyebb és félő, a cseperedő középosztály lassan, de biztosan lesüllyed a több millió magyar szegény közé. Ráadásul ezért a tragédiáért nem csupán magunkat okolhatjuk.'
www.vasarnapihirek.hu/szerintem/devizahitelesek_euro_frank_gazdasag_kommentar

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.18. 11:58:08

@pippantós:

"Az erős CHF persze nem a pártok hibája de az igen, hogy gyenge a gazdaságunk és gyenge a forintunk!"
- És ezen a gyengeségen az ad-hoc jelleggel kivetett válságadók és egyéb gazdasági rögtönzések sem segítenek.

" Ha erős lenne a nemzeti valutánk akkor nem kellett volna az embereknek bedőlni az alacsony banki kamattal kecsegtető hitelekbe, ugye?!"
- Én csak azt nem értem, ha egy CHF hitel van, akkor azt aki akarja miért nem törlesztheti CHF-ben. Ezt magyarázza el valaki.

" A másik, hogy az ostoba társadalomnak meg meg kellett volna magyarázni ..."
- Általános iskolában tanítják a kamatszámítást. Itt az a baj, hogy a nbankok se voltak tisztességesek, lásd CHF részlet törlesztése forintban, illetve a bank tulajdonképpen nem vállal semmi kockázatot.
Azt elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki 6 év törlesztés után nagyobb tőketartozással rendelkezzen, mint az eredeti tőketartozása.

"Szerintem Te is egy otthon ülő lmp-s művész vagy, aki nem sok adót fizettél eddig az életed során az államnak. De ez csak az én szerény véleményem! "
- Jobb lett volna, ha szerény véleményedet megtartottad volna magadnak, ahogy nekem is lett emiatt rólad egy szerény véleményem.

pippantós 2011.07.18. 12:06:55

@Andráska8: Tele van a tököm ezekkel a komcsi lapokkal, hogy megmagyarázzák a tutit! Nehogy már 300milliárd tegyen csodákat, amikor 10000milliárdokat loptak el! Most mindenki a 16%-os adókulcsot támadja. A sok ostobának most nagyon fáj ha valaki tanult vagy felelősségteljes munkakörben dolgozik és keres mondjuk 600ezer forintot bruttoban! Számoljuk már ki baromarcú barátaim mennyi is a szuperbrutto miatt az adó és járulékterhe egy ilyen dolgozónak! Na kisbarátaim az adóék pontosan 51% azaz ennyi adót és járulékot fizet még a 16%-os kulcs mellett is! Ha veszünk egy minimálbérest akkor egy-két ezer forint a havi járuléka! Már húsz éve 200ezer ember adójából élt ez a nyomorult ország most, hogy igazságos lett a közteherviselés azaz arányos minden faszkalap tépi a száját, inkább dolgozna, tanulna, befektetne stb.

2011.07.18. 12:17:06

@pippantós:
Szerintem ne erőltesd ezt a gazdasági vonalat. Nagyon nem így van.
A forint az euro-val mozog.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.18. 13:13:57

@pippantós:

A 16%-os adó egy jó dolog.

Ami rosszkor és rosszul lett bevezetve.

Muster Mark 2011.07.18. 13:30:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Pattogj, zsidó! Pattogj!

De máskor ne hazudozz ily vastagon.

pirimogyoró 2011.07.18. 13:38:50

@Muster Mark: Te csak gorombáskodni és szitkozódni tudsz, vagy máshoz is értesz? Nagyon gáz...

okostojgli (törölt) 2011.07.18. 14:56:34

@pippantós: "amikor 10000milliárdokat loptak el!"

Neked meg kurtizán az anyád.

És nehogy a végén még nekem legyen igazam neked meg nem.

pirimogyoró 2011.07.19. 00:02:39

@pippantós: " minden faszkalap tépi a száját, inkább dolgozna, tanulna, befektetne stb."

Vagy ha nem, akkor legalább állna be segget nyalni, igaz?

Andráska8 2011.07.19. 10:59:37

Ha nem lenne a lótolvaj által lenyúlt manyup pénz, már csődben lennénk.
Ennyit erről a csodálatos gazdaságpolitikáról. Amit a firkász írt, sajnos úgy igaz, ahogy van.

bebe tv 2011.07.19. 22:23:30

@alfacharlybravo: Ha jól emlékszem a Reptér azaz Dresden-Klotsche -mert így hívják a repterüket -felé vezető utat említettem, ahol gyakorlatilag végig régebben gyárak voltak. Großenhain pedig kb. 30 km-re van Drezdától ahol a Luftwaffe kiképző bázisa volt. Az NDK-a időkben pedig az orosz légierő használta a kiképző bázist.

bebe tv 2011.07.19. 22:48:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hirosimára is feleslegesen dobták az atombombát. és mégis leengedték.
Ha rámész a Wikin a Luftangriffe auf Dresden-re, akkor egyértelművé válik, hogy komoly ipara volt és nem utolsó sorban fontos vasúti csomópont. Az Erzgebirge-ből a bányákból ezen a pályaudvaron át látták el magát a város iparát is, de Szászország egy részét is szénnel. Persze, hogy brutális és embertelen volt a bombázás,hiszen tele volt a város + még a sziléziai német menekültek 100 ezreivel is, de mi nem gondolkodunk katonai logikával, hogy mégis miért?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.19. 23:10:18

@bebe tv:

Elolvastam.

Továbbra is fenntartom, hogy 45 februárjában már baromság volt bombázni, hacsak nem az volt a cél, hogy a SZU ne tudja valamire rátenni a kezét, amit ott rejtegettek.

Jamakage Kufuku 2011.07.20. 09:54:29

@bebe tv:

A katonai logika nem magyarázza Drezda bombázását. Gyújtóbombákkal, tűzviharral pusztították el a belvárost. A katonai célpontokat nem napalmmal és foszforral szokás lerombolni!
Az angolok bosszút akartak állni az 1940-41-es német bombázásokért és megtörni a német hátországot. Terrorbombázás volt ez a javából, ugyanúgy, mint Japán felperzselése 1945 tavaszán és nyarán. Ennek kiagyalója, Curtiss LeMay tábornok maga mondta vezérkarának 1945. februárjában: "Ha mégis Japán nyerné a háborút, akkor mi háborús bűnösök leszünk". Aztán március 9.-én 1500 tonna napalmmal letörölték a térképről Tokió jórészt fából épült történelmi városközpontját. 300 ezren égtek el ott elevenen, többen, mint Drezdában...
süti beállítások módosítása