- Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.

- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi cég pedig éhen pusztul.

- Magyarország ma olya hely, ahol a miniszterelnök nem szólal meg, amikor leszedik az uniós zászlót, aztán pedig pénzért kuncsorog Európa vezetőinél és antidemokratikus rendszerek urainál.

- Magyarország ma olyan hely, ahol bemutatott bizonyítékok nélkül plágiumváddal illethető egy politikus, aki olyan miniszterelnöke volt Magyarországnak, akivel közös könyvet vállalt a válságkezelésről egy Nobel-díjas közgazdász.

- Magyarország ma olyan hely, ahol lassan hetek óta nem téma a kormányfő házának titkos gyarapodása.

- Magyarország ma olyan hely, ahol az állami földeket is csak fideszes cimborák kaphatják.

- Magyarország ma olyan hely, ahol egyre mélyebb a szakadék a szegényedők és a gazdagodók között.

- Magyarország ma olyan hely, ahol egy ember döntése alapján egy-két nap alatt is olyan törvényeket hoznak, amelyek nem állják ki a jogalkotás szabályainak minimumát sem.

- Magyarország ma olyan hely, ahol a tehetséges fiatal nem jut be az egyetemre, egyre többen hagyják el az országot, és keresik hazájuktól távol a boldogulás lehetőségeit.

- Magyarország ma olyan hely, ahol azokat fogják perbe, akik lebuktatják egy párt magán titkosszolgálatát, és amikor felmentik őket, az már csupán ötperces hír.

- Magyarország ma olyan hely, ahol újabb és újabb trükkökkel sarcolnak, lassan a mérvadót is bevezetik.

- Magyarország ma olyan hely, ahol az öregek nyugodt éveit is elveszik: csökkennek a járandóságaik, a rokkantakat vegzálják.

- Magyarország ma olyan hely, ahol csalódott a vállalkozó, az orvos, a melós, a pedagógus, ahol magas az infláció, stagnál a gazdaság és magas szinten ragadt be a munkanélküliség.

- Magyarország ma olyan hely, ahol kevesek újabb munkateher nélkül is százezrekkel keresnek többet, miközben szerintük 47 ezer forintból is meg lehet élni.

- Magyarország ma olyan hely...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr584492621

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Papot hívott Orbán az országhoz: lelkészéből csinált minisztert 2012.05.07. 08:49:12

Balog Zoltán betanított esztergályosból lett református lelkész az új nemzeti fejlesztési miniszter, életrajza lentebb olvasható. Hamarosan az első keresztelő is meglesz: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot keresztelik át Emberi Erőforrások Minisztéri...

Trackback: Statiszta volt az iskolaigazgató a Hír Tv Célpont műsorában? (Updated) 2012.05.07. 08:47:11

  Vagy csak egy szenilis öreg tanár volt, aki már azt se tudta, mi a különbség a hospitálás, a gyakorló tanítás és az egyhónapos egyéni iskolai gyakorlat között, és aki egy üveg borért bizonygatta Gyurcsány tanárjelölt bliccelését a tényfeltáró ko...

Trackback: Magyarország ma olyan hely 2012.05.07. 08:45:01

Magyarország ma olyan hely, ahol bemutatott bizonyítékok nélkül plágiumváddal illethető egy politikus, akivel közös könyvet vállalt egy Nobel-díjas közgazdász.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 15:56:29

@Hohó60: "Ez éppen arra példa, hogy rajtunk kívül másutt nem divat az állandó önostorozás"

Mámost azt az apróságot elfelejted, hogy ettől még kb. 800ezer örmény megszűnt létezni, ahogy (Mo.-on) kb. 600ezer zsidó is.
Ha úgy véled, hogy inkább a török út a járandó, mint a német, akkor értelek, ha meg nem is értelek.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.05.07. 16:01:57

@belekotty: Szégyenled a zsidó szót? Változtasd meg, mint a neveteket szoktátok, Tarházikám. Sokba került az SZ betűt lecserélni nagyapádnak, mi? :)))

Ja, akkor nem lenne miből élned?

@dr. mesterseges szinezek: Tompika játszik?

puffatag 2012.05.07. 16:04:08

@Trompf: náci féreg 1 barátom, ki beszélt itt gyurcsányról, illetve mit keres oszkó a wizzerbe avagy simicska a közgépbe? az utóbbi 300 milliárdot eddig (és netovább!!!)

belekotty 2012.05.07. 16:05:27

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Miért szégyellném? Engem az zavar mint katolikust, amikor valaki elhagyja a hitét - mint te - és a saját fajtáját ócsárolja. Ez vallástól és származástól függetlenül undorító.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 16:05:38

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Igen,
Tompika. Csak szépen játsszál! Ne hozz szégyent anyukádra, elég neki a keserűség miattad!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.07. 16:07:58

Csak halkan kérdem, hogyha annyi zsidó elpusztult (ugye több, mint 6 millió), akkor miként vannak most ennyire sokan? Hiszen nem cigányok, hogy 8-10-15 gyerekük legyen. Jó ha kettő van nekik.

Egyesek szerint keltetőgép lehetett ott, nem munkatáborok.

Van valami logikus magyarázat ezekre a hamiskás adatokra? A harácsoláson és hazudozáson kívül.

Hohó60 2012.05.07. 16:08:40

@Szabványok:

Tudod, a múlt hét végén pont Isztambulban voltam. Ottani partnereimmel jót beszélgettünk vacsora közben politikáról, történelemről.
Ennek során kérdeztem tőlük, hogyan ítéli meg a mai török közfelfogás a Kemal pasa előtti időket, az Ottomán Birodalmat. Amit mi ugye egy sötét, despota hatalom zsarnokságaként ismerünk.
Ők teljesen magától értetődő természetességgel válaszolták: "the glorious past".
És utána még elmondták, hogy csakúgy, mint a mongoloknak a tatárjárás, a vikingeknek az angliai gyilkolászsással és fosztogatással töltött angliai week-endek, sőt, mint Attila a magyaroknak, vagy a kalandozások, mert erről is tudtak.
(Nem is értették volna, ha én erre a nyereg alatt puhított húsról, meg az Augsburgnál ("szerencsére") jól megvert magyarokról szóló balliberális blogokon található örvendezésről beszéltem volna.)
Erre mondtam azt, hogy ebben az országban szörnyű az a kollektív önértékelési deficit, amit a balliberálisok számomra érthetetlen módon, még mélyíteni is igyekeznek az ilyen idióta posztokkal, hogy nem lehet szobrot emelni egy magyar államférfinak.
Aki követett el hibákat pályája végén, de előtte elévülhetetlen érdemeket szerzett például a vörösterror következményeinek felszámolásában.
Ha ő nincs, akkor lehet, hogy mi is a Szovjet Unió egyik tagköztársasága lettünk volna.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.07. 16:14:06

@dr. mesterseges szinezek: "Az 1938-as World Almanac 16.588.259-re teszi a zsidók számát a világon."

Mai nap kb. 16 millióan vannak.

????

Hohó60 2012.05.07. 16:14:48

@Hohó60:

A gyengébbek kedvéért: a Szovjet Unió kifejezést a mostanában annak bebérjaira törő Európai Unió miatt írtam...

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.05.07. 16:17:12

@belekotty: Te nem tudsz olvasni? Nem ♥♥♥Diana♥cica♥♥♥ a nevem. Akiről te beszélsz, az a hittársad, a híres náci zsidó bácsfi diana.
:)

@dr. mesterseges szinezek: A tiéd viszont rendkívül büszke lehet. Gondolom már megbánták, hogy nem vettek inkább egy kutyát. Igaz Tompika?

puffatag 2012.05.07. 16:18:41

@Hohó60: a vörösterror például a horthy előtti jobboldalnak köszönhető egyébként... a vörösterror másrészt a magyarok elnyomott 90 %-ának bosszúja volt az elnyomó 10 %-kal szemben, horthy fehérterrorja pedig a magyarok 10 %-ának bosszúja a 90 % ellen... most is ez megy, úgyhogy jobb, ha elmenekülsz innen, mert itt nem tűrjük sokáig a horthy és más náci férgek mosdatásait

lajos0 2012.05.07. 16:24:20

@dr. nomac: "A "budos" kommunistak aztan kivegeztek. Aztan a szotori masik resze, hogy a csalad masik agan meg elvittek azt aki ezt nehezmenyezte."

Mondjuk a nácik meg a komcsik elég gyakran ugyanazok voltak. Ahogy a viccben mondja a cigány, amikor számon kérik, hogy miért vallotta be kommunistáknak, hogy a náciknak hegedült: hogy tagadhattam volna le, mind ott ültek.

Az ÁVÓ-sok körében nagy büszkeség volt, ha náci felmenői voltak valakinek, pedig zsidók is akadtak köztük szép számmal. Valahogy van egy olyan rétege az emberiségnek, akinek mindegy milyen eszme csinál belőle valakit, csak ő a felszínen legyen. Magyarországon többnyire ma is ez a réteg adja a politikusokat. De sok helyen máshol is.

Hohó60 2012.05.07. 16:24:48

@dr. mesterseges szinezek:

Mi már elmondtuk a bűnünket, igen, galádul bánt a Magyar Állam a zsidókkal.
Bocsánatot is kértünk érte, kártérítést fizetünk a túlélőknek. Emléknapja van a holokausztnak.

Mit kell ezt még nap mint nap az orrunk alá dörgölni, miközben más országok, népek ugyanilyen súlyú, vagy akár ezt nagyságrendekkel meghaladó súlyú hibái, bűnei az idő ködébe vesznek, azokról egy szót sem lehet hallani.
Sőt gyakran épp azok, vagy azok leszármazottai akanak nagy hangon kioktatni kioktatni minket, akik meg azokat követték el. Nem a saját bűneikről beszélnek, hanem a miénkről.
Semmivel sem vagyunk rosszabbak, jobbak sem másokhoz képest. épp ezért gusztustalannak tartom a velünk szembeni terrorhadjáratot, és tiltakozom ellene.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.05.07. 16:24:53

@puffatag: "pártod a fidesz szintén náci"
Na ügye! És a sok zsidó aki ott van, az is az.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.05.07. 16:26:09

@lajos0: Bizony. Péter Gábor, Rákosi és a többi vérszomjas zsidó, hogy csak a csúcsot említsük. A kis(ebb) pufajkások most is a hatalomban röhögnek.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 16:28:59

@puffatag: Magadtól vagy ilyen hülye, vagy van egy testvéred?

Hadd mondjam el Neked, hogy a "magyarok 90%-át" képviselő vörösterror (legalábbis szerinted képviselt annyit) a legtöbb áldozatát pont azok körében szedte, akikre hivatkozott. A parasztság körében, mely értetlenül nézte, hogy Kun Béla és egy rakat idióta állami tulajdont csinál a földjéből, megbecsteleníti a vallását és önérzetét. A vörösterror NEM az arisztokráciának volt káros, hanem azoknak a polgároknak és parasztoknak, akik megdolgoztak a vagyonukért. Gondolkodj el ezen, és legközelebb olvass, mielőtt hülyeségeket írsz.

"a vörösterror például a horthy előtti jobboldalnak köszönhető egyébként" - gondolom akkor a holokauszt is a zsidóság hibája volt, nem? De ha már itt tartunk, akkor az antiszemitizmus és kommunistaellenesség feléledésében döntő szerepet játszott az a 133 nap, amikor a vörös zászló alatt egy olyan tanácshatalom pusztított, melyben erősen (legalább 60-70%-ban) felülreprezentálta magát a zsidóság.

Hohó60 2012.05.07. 16:36:22

@puffatag:

"a vörösterror másrészt a magyarok elnyomott 90 %-ának bosszúja volt az elnyomó 10 %-kal szemben..."

Hát ez durva volt... A FoxiMaxin tanultad?
Nem, nem hiszem. Ezt a szintet csak magasabb fokon lehetett elérni... Akkor biztosan az MSZMP Politikai Főiskolája, vagy a KGB-ügynökképző, a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyeteme lehetett az.

Eltaláltam?

Egyébként a történelemben minden társadalomban kb. 10% uralkodott 90% fölött, és ez így is fog maradni.
Ez alól csak a kommunizmus volt kivétel, ahol 1-2% uralkodott 98% fölött.

puffatag 2012.05.07. 16:38:17

@Tivadar főkancellár: "133 nap, amikor a vörös zászló alatt egy olyan tanácshatalom pusztított, melyben erősen (legalább 60-70%-ban) felülreprezentálta magát a zsidóság." - a magyar nobel-díjasok között pedig 100 %-ban képviseltette magát a hazai geci zsidóság, el is mentek innen, de azért büszkélkedünk eredményeikkel (a geci magyar zsidóknak)... ilyenek vagyunk mi, gerinctelen féreg népség, a magyar... a grazi ápolt jó helyre rakta tétjeit

lajos0 2012.05.07. 16:43:43

@dr. mesterseges szinezek: "Egyébként Churchill ilyetén vonaláról nem tudtam, és most, hogy utánanéztem, ez a megírt és meg nem jelentetett kritika azért messze látszik lenni a feketeöves kitételtől."

Hát nem egy pamfletje volt csupán, de talán nem is ez a lényeg. Egy napokban Angliában kiadott könyv szerint, azért akarta meggyilkoltatni Mussolinit is, hogy ne derüljön ki, hogy Anglia a háttérben végig egyeztetett a fasiszta Olaszországgal.

Persze a történelmet a nagy pénzek csinálják, ahogy Soros György már rátapintott, és nyilván Mussolini és Churchill is csak báb volt a pénzhatalom kezében.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.05.07. 16:47:29

@puffatag: "ilyenek vagyunk mi, gerinctelen féreg népség, a magyar..."
Csak a megad nevében nyilatkozz, ha megkérhetünk! (Ha már kapod az adónkból a TB támogatott nyugtatóidat, legalább szeddnéd be!)

Hohó60 2012.05.07. 16:48:00

@puffatag:

Saját magadnak mondasz ellent fröcsögéseddel.
Ha büszkék vagyunk azokra zsidókra, akik tudósként Magyarország számára is dicsőséget hoztak, akkor a vörös terrorban részt vevő gyilkosokkal, Lenin fiúkkal nyilván nem az a bajunk, hogy zsidók voltak, hanem az, hogy szimplán gazemberek.

lajos0 2012.05.07. 16:54:25

@dr. mesterseges szinezek: "A hozzád hasonló progresszívok miatt felszámolnám a holokauszttagadás tilalmát."

Tényleg itt ütközik ki mekkora baromság ez a törvény. A holokauszt igenlésre valahogy nem vonatkozik. Amúgy szerintem egy vérbeli náci nem is tagadná a holokausztot, hanem büszke lenne rá. Ez ma megreked a kocsmákban lépten-nyomon elhangzó "Hitler rossz munkát végzett" féle ostobaságoknál.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 16:56:04

@puffatag: A grazi ápolt gondolom te vagy... mi köze a kommunistáknak a Nobel-díjhoz? Idióta.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:06:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az első deportálás 1941-ben volt"

Kit deportáltak, hova?

dr. trafik nomac 2012.05.07. 17:07:34

@high up!: "Söt, Horthynak köszönhetöen az áldozatok száma alatta maradt a lehetségesnek."
Annak aki kesz ideologiakl utan csuszik, teljesen mindegy mi tortent, es tortenik, az egyennel. De nekem 1 ember halala is sok. Ilymonodm minden vezetore aki csak 1 embert is kuldpott a halaba akarata ellenere, ugy tekintek mint egy tomeggyilkosra. horthy ebbe a kepbe tokeletesen beleillk. Tisztaban vagyok vele, hogy az alkonzervativ ertelmisegeinek van egy hatar ami belefer, mintahogy azt is tudom, hogyha o esik bele ebbe a szazalekba, akkor neki lesz a legnagyobb a pofaja...

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:08:17

@high up!: Na végre, egy értelmes ember a témában.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:14:53

@dr. nomac:

"Ilymonodm minden vezetore aki csak 1 embert is kuldpott a halaba akarata ellenere, ugy tekintek mint egy tomeggyilkosra."

Lefordítom magyarra: te az összes politikai vezetőre úgy tekintesz, mint tömeggyilkosra, vagy nem mondasz igazat. Gondolom Hunyadi Mátyást, Szent Istvánt, Churchillt, Rooseveltet, Julius Caesart is tömeggyilkosként értékeled.
Szóval piszkosul demagóg vagy: úgy teszel, mintha a náci Németország, meg a Szovjetunió között Horthynak olyan nagy mozgástere lett volna. Úgy teszel, mintha önmagában az nem lett volna hatalmas bravúr, hogy 1944-ig sikerült elodázni a deportálásokat, amikor olyan (ma demokratikus és hősi ellenálló) országokból, mint Franciaország, vagy Szlovákia, már régen zajlottak a deportálások. Úgy teszel, mintha az nem lett volna egyedülálló dolog Európában, hogy Horthy, egy megszállt állam korlátozott befolyású kormányzója a zsidóság megmentésére használta ki befolyását. Ilyen sehol máshol nem történt!
Szóval amikor a második világháború éveiről beszélünk, erről is szót kéne ejtenünk, mert ez is hozzátartozik az igazsághoz. Ahogy a hadba lépést illetően a kassai bombázás is hozzátartozik a történethez, a hagyományos oroszellenesség és a választási kényszer is hozzátartozik a történethez. Ha Horthy 1941-ben egy szál géppuskával kiáll, hogy megállítsa a Jugoszlávia felé dübörgö német tankokat, és a nácik már ekkor megszállják az országot, jobb lett volna?

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:19:07

Gréczy úr, én még emlékszem arra is, amikor Magyarország olyan hely volt, ahol létezett a megélhetési bűnözés fogalma.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.07. 17:25:02

Úgy gondoltam ehhez az "épületes" vitához ezúttal nem szólok hozzá, mert egyrészt annyi "okos" történész van itt mint égen a csillag, másrészt semmi értelme ennek a 'te vagy a náci-komcsi-zsidó' fröcsögésnek.
De olvasgatva a hozzászólásokat, megakadt a szemem egy vérlázító megjegyzésen, amit nem hagyhatok szó nélkül.

"Hogy Randótiról nem hallottál, az nem lep meg, de hogy még Rejtő is feljebb van egy polccal a fejednél, az furcsa és kínos."

Ezen megjegyzés - Radnóti nagyságát nem vitatva - kissé negatív színben tünteti fel minden idők legnagyszerűbb magyar íróját, Rejtő Jenőt. Ezt egyszer s mindenkorra kikérem magamnak, s fölszólítom a mondatot jegyző "@dr. mesterseges szinezek"-et, hogy azonnal kérjen bocsánatot a P.Howard rajongók klubjától!

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 17:31:39

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Mivel komoly a problémád, igyekeztem komolyan is venni.
A 16millióból kivontam 6milliót, ez lett a '45-ös szaporodási alap: 10millió. Kitaláltam magamnak, hogy generációnként csak a populáció ötöde szaporodik, 0.8-es szorzóval (vagyis 5+5 férfi és nő közül 4+4 nevel 2 gyereket). '45 óta 3 generációt számoltam. Íme (generáció, gyerekszám, összesen):
1 1600000 11600000
2 1856000 13456000
3 2152960 15608960

Nyilván ez durva közelítés, hiszen a halálozásról semmit nem tud, de remélem, a nagyságrend megnyugtat, hogy nincs itt szükség Fibonacci nyulaira.

Szóval inkább gondolkozz, és akkor nem kell senkinek megmondania! .)

dr. trafik nomac 2012.05.07. 17:33:56

@Tivadar főkancellár: "Lefordítom magyarra: te az összes politikai vezetőre úgy tekintesz, mint tömeggyilkosra,"
Gandhi neked mond valamit ?!

okoskodo.peti 2012.05.07. 17:35:25

Oh greczy, ez nagyon unalmas poszt lett. Pedig szeretek röhögni rajtad.
Mondjuk az tetszik, hogy az IMF-t és az EU-t csak úgy leantidemokratikusozod.
"aztán pedig pénzért kuncsorog Európa vezetőinél és antidemokratikus rendszerek urainál". Csak nem freudi elszólás? :)

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 17:36:35

@Hohó60: "Mit kell ezt még nap mint nap az orrunk alá dörgölni,"

Nem kell, és ha engem kérdezel, trianoni emlékmű sem kell, és aradi megemlékezés sem, és sorolhatnám.
Viszont nem érzem magam felkentnek arra, hogy elvitassam a megemlékezést attól, akinek egyik vagy másik fontos. Akinek pedig ciki valamelyik, azt nem túl őszintén sajnálom.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:38:00

@dr. nomac: Szűkítem a kört annyival, hogy akinek hatalom is volt a kezében. Egyébként Gandhi sem tudta megakadályozni az Indiában élő hinduk és muszlimok vérontását, tehát azon logika alapján, hogy "Horthy a bűnös, mert nem akadályozta meg a zsidóság deportálását", ő sem számít bűntelennek.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 17:39:17

@dr. Kóser Malac: A Fidesz nem náci, még ha Mesterházynak vagy Nyakónak olykór jól is esett/esik fidesznácizni, egyéb mondanivaló nem lévén.

A Fidesz bolsevik, de ezt nyilvány zsenánt volna éppen az MSZMP utódpártjából konstatálni.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:41:02

@dr. nomac: Pedig a halálos áldozatok száma plusz több százezer főben lett volna mérhető (deportáltak, sorkatonák, civilek), de te tudod. Ha egy Horthy megért neked ennyi áldozatot, ám legyen. Ékes példáját mutatod annak, hogy miért nem szabad érzelmek alapján megítélni a történelmet.
Arról nem is beszélve, hogy Horthyról sem úgy beszélnénk, mint egy hősről, hanem inkább egy idiótáról, aki játszotta a kemény legényt, és ezzel kiprovokálta Magyarország megszállását. Ebben az esetben ugyanis ez már 1941-ben bekövetkezhetett volna.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 17:41:31

@Az igazi sztrovacsek: Elhatárolódom magamtól.
Nem Rejtő minőségét, hanem éppen a széles olvasottságát alapul véve mertem csodálkozni a dír relativizáló kartács arcát- illetve tájékozatlanságán.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:43:38

@dr. nomac: "Annak aki kesz ideologiakl utan csuszik" - Horthy melyik ideológia után "csúszott"?

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:44:45

@dr. mesterseges szinezek: Felejtsük már el a nácikat. Ebben az országban senki sem náci, hungarista is annyi van, mint a fehér holló.

2012.05.07. 17:48:12

@Tivadar főkancellár: "1941 és 1944 között a magyar zsidóság több tízezer fős emberveszteséget szenvedett. 1941 nyarán, alig egy hónappal azután hogy a Szovjetunióra támadó német hadsereg mögött előrenyomuló különleges SS-alakulatok (Einsatzgruppen) megkezdték az útjukba kerülő zsidók legyilkolását, a magyar Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság megindította a tisztázatlan állampolgárságú, ún. "hontalan" zsidók deportálását. 1941. július végétől a magyar szervek néhány hét alatt mintegy 16-18 ezer zsidót szállítottak át a határon a németek által megszállt keleti területekre. Augusztus végén jelentős részüket - mintegy 15 ezer embert - Kamenyec-Podolszkij térségében SS alakulatok lőtték tömegsírokba. Ez volt a holokauszt történetének első olyan tömegmészárlása, ahol az áldozatok száma ötjegyű. A deportáltak közül legfeljebb kétezren tértek vissza Magyarországra."

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 17:54:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, hallottam a kamenyec-podolszki mészárlásról, de azért a visszatoloncolást deportálásként feltüntetni elég durva csúsztatás, még akkor is, ha ezeknek az embereknek a haláláért közvetetten Magyarország is felelős.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 17:57:52

@Tivadar főkancellár: Vitathatatlan, olyan sokan igazolják, hogy itten nincsenek nácik, csak a szemét, világösszeesküvő zsiráfok állítják, hogy vannak, hogy kezdek hinni.

2012.05.07. 18:00:22

@Tivadar főkancellár: deportálás - Lexikon ::
Az állam által kijelölt tartózkodási helyre kényszerítés. A deportálást korábbi
századok bűntetőgyakorlatából is ismerjük. Fogalma egybefonódott a fasiszta ...
www.kislexikon.hu/deportalas.html - 13k - Similar

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 18:00:35

@Az igazi sztrovacsek: Köszönöm! Egy, sőt Az igazi sztrovacsek megértésében bízhat az ember.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 18:00:47

@Tivadar főkancellár: "Horthy melyik ideológia után "csúszott"?" Tudsz te barmit is a horthy koszrakrol ?! Nagy magyarorszag... Militarizmus.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:02:17

@dr. mesterseges szinezek: Ezeknek a náciknak a többsége azt sem tudja, hogy a nemzetiszocializmus az egy és ugyanaz, amiben hisz. Gőze sincs arról, mi van a Mein Kampfban, miről szól ez az ideológia.
A náci kifejezés olyan, mint az inkvizíció idején a boszorkányvád. Ha valakit meggyanúsítanak, neki rövid úton annyi.
Ebben azért egyetérthetünk.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 18:02:31

@Tivadar főkancellár: "hogy "Horthy a bűnös, mert nem akadályozta meg a zsidóság deportálását", ő sem számít bűntelennek." Polgari korben ossszad a hulyeseget, Gandhi mikor irt ala deportalos torvenyt ?!

2012.05.07. 18:05:51

@Herr Vissarionovich: "zsidó matek

x+4.5millió=6millió
x+1.5millió=6millió"

Számháborúzol? Imádom, mikor próbálsz relativizálni:
Tisztelt bíróság! Engem kérem fel kell menteni. Hisz csak egy embert öltem meg. Mi ez Kádár, Hitler, Sztalin bűneihez képest! És őket sem csukták börtönbe!

Egyébként akkor szerinted Kádárt is fel kell menteni, hisz Horthyhoz hasonlóan a körülmények nem tették lehetővé, hogy több embert mentsen meg. A Kínai párt sokkal több ember kivégzését követelte! Kádár egy hős! Horthy szintén! Nemzetet mentettek!

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:06:19

@dr. nomac: Militarizmus? Magyarországon? A Horthy-korszakban? Mikor? Melyik tankönyvben olvastad ezt? Gondolom, még a Szikra nyomta... Gondolom, a győri programot hoznád most a militarizmus ékes példájának, de az hadd ne számítson militarizmusnak, hogy egy ország hadi fejlesztéseket végez a saját önvédelme érdekében. Ugyanis 1938 előtt nemzetközi szerződés lehetetlenítette el az ország védelmét.

A Nagy-Magyarországnak semmi köze a militarizmushoz. Elenyésző kisebbségben voltak azok, akik fegyveres úton akarták érvényesíteni a revíziós törekvéseket. Teleki fegyveres semlegességi politikája volt a fő irányvonal, amíg erre volt lehetőség. Jugoszlávia összeomlása után sajnos erre már nem maradt mód.

A történelmet ne a vágyaid, hanem a tények alapján ítéld meg, kérlek.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:07:30

@dr. nomac: Horthy független államfőként mikor írt alá törvényt deportálásról? Köszi!

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:09:46

@dr. nomac: Egyébként ki állította azt, hogy Gandhi deportált? Hogy jön ez ide?
Te azt állítottad, hogy mindazok, akik halálba küldtek embereket, tömeggyilkosnak minősülnek. Erre mondtam, hogy a felfogásod alapján Gandhit is megítélhetnénk ezen a módon, mert politikája nem tudta kiküszöbölni a vérontást, a polgárháborút.
Azt, hogy e kettőt hogy mostad össze, te tudod...

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 18:18:48

@Tivadar főkancellár: "Ha valakit meggyanúsítanak, neki rövid úton annyi.
Ebben azért egyetérthetünk."

Egyet is értünk.
Viszont akinek mindenről AZ jut az eszébe, az megérdemli, hogy mindig EZZEL nyomják a víz alá.
Haszna ugyan nincs sok, de legalább a máskép közelítsen az igazihoz, ha már egyszer az önkép teljesen torz.

dr. mesterséges színezék 2012.05.07. 18:22:26

@Tivadar főkancellár: "Militarizmus? Magyarországon? A Horthy-korszakban?"

Tényleg nem lehet mondani, hogy volt. Horthy a haragot növelte, nem az erőt. Öngyilkos mix.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:23:48

@dr. mesterseges szinezek: A víz alá nyomás viszont teljesen kontraproduktív és felesleges. Nem hinném, hogy a holokauszttagadásról szóló törvény meghozása óta csökkent volna az antiszemitizmus, sőt, az abszurd és nevetséges törvény újabb muníciót adott azoknak, akiket elvileg el akart hallgattatni. Abszurd, hogy egy történelmi vitában ne vehessek részt jogi következmények nélkül.

Szabványok 2012.05.07. 18:27:09

@Hohó60: Nem értelek.
Természetesen, ha engem kérdeznek, hogy ki volt a világ legigazságosabb királya, akkor Mátyás mondom. A kuruc vitézségről, magyar jakobinusokról, a 48-s szabadságharcról és forradalomról, Deákról a haza bölcséről én is azt mondom, hogy a fényes múlt.
De eszembe sem jut ennek a jelenbe vetíteni a következményeit. Kivégezték Martinovicsot, az aradi vértanukat? Igen. De ezt nem hánytam Habsburg Ottó szemére.
Számomra a múlttal való megbékélés szép példája Isztambulban a Hagia Szophia. Az ezer éves keresztény birodalom főtemploma volt. Utána az Oszmán birodalom temploma. Ma múzeum. Ott vannak egymás mellett a korán idézetek és a keresztény freskók. Ha végignézed a festményeket a Dolmabahce palotában, akkor ott egy szép kép, ami a dicső török sereg nagy győzelmét ábrázolja Mohácsnál. Na és? Az fél évezrede volt, akkor épp ők nyertek. Mi meg az Egri Csillagokon merengünk.
Másrészt vigyázni kell a dicső múlttal. Mert valójában azok elég mocskos idők voltak.
Mert a jelenre nézve semmi relevanciájuk nincsen.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 18:27:57

@dr. mesterseges szinezek: Horthy nem növelt az égvilágon semmit. Meg kell nézni, hogy mit generált Trianon és mit generált a revízió a magyarság lelkületében. Nem volt olyan párt, amelyik a revíziót ne támogatta volna - egy volt, a kommunista, de az ő alternatívájukat 1945 után megismerhettük.
A haragot az igazságtalan béke okozta, a háborút pedig a nagyhatalmak impotenciája és a működésképtelen új Európa hívta életre. Horthyt úgy beállítani, mint egy valós választási lehetőséggel bíró államférfit, nem lehet. Bűnöst kreálni sem lehet belőle, még akkor sem, ha voltak hibás döntései - főleg úgy, hogy rendre két rossz közül kellett választania.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.05.07. 18:40:33

@Tivadar főkancellár: Vicces, ahogy próbálsz fényt gyújtani a gyűlölet népének belterjes tagjainak fejében.
Éppen elég megnézni "hazájuk" jelenlegi politikáját és teljességgel értelmét veszti mindennemű vitatkozás és értelmes párbeszéd velük.

lajos0 2012.05.07. 18:51:56

@Tivadar főkancellár: "Gőze sincs arról, mi van a Mein Kampfban, miről szól ez az ideológia."

A Mein Kampf ideológiailag is egy katyvasz, tele van önellentmondással. Ha nem lenne betiltva ( csak magyarul :-)), mindenki elolvashatná mekkora baromság, akár csak a Kommunista Kiáltványt.
Persze torrenten kismillió helyen fenn van magyarul is, tehát ez a nevetséges tiltogatás sokat nem ér ez esetben sem.
Nem sok alapja van szerintem, hogy a Mein Kampf olvasásától be lehetne náculni, a vonulgató buzgárok táncától be lehetne buzulni, vagy a cigaretta reklámtól dohányossá lehetne válni.

"A náci kifejezés olyan, mint az inkvizíció idején a boszorkányvád."

Ezen a blogon semmit sem jelent a

lajos0 2012.05.07. 18:56:48

@dr. nomac: "Gandhi mikor irt ala deportalos torvenyt ?"

Gandhit én már említettem egyszer itt, mint azon kevés politikus egyikét, akinek semmi ilyesmi nem fűződik a nevéhez, és nyugodtan kaphatna szobrot. Ha még ötöt kéne mondanom, akkor viszont gondban lennék.

lajos0 2012.05.07. 18:59:29

@dr. mesterseges szinezek: "Viszont akinek mindenről AZ jut az eszébe, az megérdemli, hogy mindig EZZEL nyomják a víz alá."

Lehet, hogy megérdemli, csak a módszer eléggé hatástalan. Elvesztette a szó a jelentését a bolsevikhez, meg a kommunistához hasonlóan.

lajos0 2012.05.07. 19:03:02

@Szabványok: "Ha végignézed a festményeket a Dolmabahce palotában, akkor ott egy szép kép, ami a dicső török sereg nagy győzelmét ábrázolja Mohácsnál. Na és?"

Kedvencem a műfajban a Marosvásárhelyi orthodox templomban a Krisztust kivégző magyarokról készült freskó.

lajos0 2012.05.07. 19:11:20

@Tivadar főkancellár: "A haragot az igazságtalan béke okozta, a háborút pedig a nagyhatalmak impotenciája és a működésképtelen új Európa hívta életre."

Ahogy Keynees megmondta az I világháborút lezáró béke törvényszerűen vezetett a II.-hoz. És ha ehhez még hozzáveszem Rotschild mama bonmotját: "Ha a fiaim nem akarnák, nem lenne háború!" kicsit közlebb vagyunk az eredeti okokhoz.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 19:12:14

@lajos0: " Ha még ötöt kéne mondanom, akkor viszont gondban lennék."
Talan nem oldoklo katonaknak, meg meszaros diktatoroknak kellene szobrot allitnai, hanem tudosoknak, muveszeknek.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 19:16:44

@Tivadar főkancellár: "Militarizmus? Magyarországon? : Ja bocs tevedek, horthy nem egy kemenyekzu katonabol lett allamferi, hamem egy kohasz. Elnezesed megegyszer...

dr. trafik nomac 2012.05.07. 19:17:50

@Tivadar főkancellár: "Horthy független államfőként mikor írt alá törvényt deportálásról? Köszi!" teleki pal mond valamit ?

lajos0 2012.05.07. 19:49:39

@dr. nomac: Mi a véleményed például a francia Napoleon kultuszról. Aki Európa másik feléről szemlélve egy szimpla idióta tömeggyilkos, Franciaországban óriási tábora van, és mégis vannak olyanok akik kultúrnépnek tartják a franciákat ?

De hány nagy rabszolgatartó elnök van ma is szintén nagy becsben tartva a politikailag korrekt USA-ban. Néhány ezek közül az indiánok kiirtásában is tevőleges szerepet vállalt. Ha végig megyünk az országokon kevés intakt politikus volt az elmúlt 300 évben (is), ezért emeltem ki Gandhit, hogy rajta például nincs vita.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 20:07:56

@dr. nomac: Teleki mikor hozott törvényt a deportálásról? Hogy jön ez ide? Kérdem megint.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 20:08:35

@dr. nomac: Értem, ezek szerint akkor De Gaulle idején Franciaország is militarista állam volt.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 20:21:52

@Tivadar főkancellár: "Értem, ezek szerint akkor De Gaulle idején Franciaország is militarista állam volt."
Ne torjed magad, eleg sok allamforol elmondhato, hogy militarista, az a sok fegyver nem magatol keletkezett a foldon. Nyilvan egy fegyverbuzinak, az sem militarizmus, ha puskaval torli a segget, de vanank jozanabb beletasu emberek elhiheted.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 20:27:22

@dr. nomac: Józan belátású ember nem beszél militarizmusról abból eredően, hogy egy katona tölti be az államfői pozíciót. Továbbmegyek, józan belátású ember nem békeidő szerinti mércével méri egy államfő háborús tevékenységét, és nem aszerint mérlegeli hibáit.
Még tovább megyek: józan belátású ember nem beszél militarizmusról egy olyan ország kapcsán, melynek mozgásterét két szuperhatalom rivalizálása szabta meg, és amelynek a "fegyverkezése" elsősorban arra irányult, hogy meg tudja védeni a saját határait.
Ez a véleményem.

dr. trafik nomac 2012.05.07. 20:51:29

@Tivadar főkancellár: "Még tovább megyek: józan belátású ember nem beszél militarizmusról egy olyan ország kapcsán, melynek mozgásterét két szuperhatalom rivalizálása szabta meg, és amelynek a "fegyverkezése" elsősorban arra irányult, hogy meg tudja védeni a saját határait."
Azert a trotenet nem 38-ban kezdodik, de meg csak nem is 18-ban, sem nem horthy-nak, se nem Magyarorszagnak. Azt talan nem vitatod, hogy a szazadelon a szegenysegbol egyetlen egy kiut volt, a tiszti elet, es erre igencsak radolgoztak az akkori kormanyok. Mi ez ha nem militarizmus ?

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.07. 21:17:31

@dr. nomac: Nem vitatom, de ez sosem volt újdonság. A katonai pálya mindig biztos kiugrást jelentett, tehát nincs értelme militarizmusról beszélni.
Militarizmussal II. Vilmos Németországát, vagy a hitleri rezsimet, vagy a modern Egyesült Államokat lehet vádolni, amelyik tudatosan expanzióra akarja felhasználni katonai erejét.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.08. 08:00:44

Orbán a parlamentben, az ügynök ügyek kapcsán:

“Megismétlem: ha kapunk szélesebb cselekvési lehetőséget, szélesebben, mélyebben és hatékonyabban fogunk eljárni, mint ahogy ez ma történik”

Kérdésem a témában:
Mi az akadálya annak, hogy a 2/3 semmi perc alatt, véglegesen rendezze ezt a a kérdést?
Valamelyik képviselőjük benyújtja az egyéni törvény javaslatot, megszavazzák, oszt jó napot.
Annyiszor megtették már, hogy ez igazán nem lehet akadály.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.08. 08:58:41

@Az igazi sztrovacsek:

Ez csak egy manipulációs trükk. Persze hogy nem kell neki sem az emberektől, sem az ellenzéktől semmire semmiféle felhatalmazás.

Ez az a trükk, amit úgy ismerünk, hogy a kisujjamat nyújtom, de a karom kéne nekik. De ugyanez van a mesében is, amikor először a farkas csak a mellső lábát kéri, hogy bedughassa, és utána egyre többet kér.

Úgy nevezik a trükköt, hogy "a pozitív elköteleződés spirálja".

Azokat akarja Orbán manipulálni vele, akik ellenzik a politikáját. Először egy olyan ügyben kéri a "támogatásukat", amivel az ellenfelei szavazótábora is egyetért. Majd, miután ebben a kérdésben elköteleződnek a Fidesz felé, egyre több olyan kérése lesz, amivel az induláskor nem értett egyet az ellenzéki szavazó, de "ha már korábban" igent mondott, együttműködött, akkor hülyén érezné magát, ha a durvább kérésekben nem támogatná a Fideszt.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.08. 09:00:40

@Az igazi sztrovacsek:

A kommentem végéről lemaradt: miután megszerezte az ellenzéki támogatást is a kérdésben, természetesen majd talál valami ürügyet, hogy a galaktikus méretű felhatalmazás ellenére se kelljen megpiszkálni a mocskos dolgokat.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.08. 12:07:24

Na még valamit a blog témájához.
Sokat röhögtem már a sztorin, de a legnagyobbat ezen a KAPITÁLIS BAROMSÁGON.

"Párttársa vizsgáztatta Gyurcsányt"

Drága egyetlen hírcsináló karaktergyilkos zugfírkászok!
Mondjatok már egyetlen egy esetet arra, amikor az előző rendszerben a vizsgáztató párttag volt - túlnyomó részt az volt - meg a vizsgázó is párt/KISZ tag volt, és a nem voltak párttársak!?
De azért jól hangzik, nem?

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.05.08. 12:53:39

@Az igazi sztrovacsek: Igen, ez felületes megfogalmazás volt a "karaktergyilkos zugfirkászoktól". Helyesen emígyen kellett volna fogalmazni: Odaszóltak a vizsgáztatóknak fentről, hogy figyeljenek oda, mert ma Gy.F. megy vizsgázni.

Bizonyíték:www.hirado.hu/Hirek/2012/04/05/07/Mellar_Letelefonaltak_hogy_Gyurcsany_elvtars_jon_vizsgazni.aspx

Szép napot!

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.08. 14:59:04

@Salemi boszorkány: Miért számít mélyre süllyedésnek, ha Horthynak emléktáblája van? Engem sokkal jobban zavar, hogy annak a Doktor Sándornak, aki igyekezett jugoszláv kézre játszani Pécset, egészen a közelmúltig szobra állt.

Állítsuk meg a ......... 2012.05.08. 15:20:56

@Tivadar főkancellár:
Engem horthy zavar, de nagyon.
Ráadásul még a reformástus egyház is asszisztál hozzá.

Az a szobor valóban borzalmas.:)

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.05.08. 15:29:17

@Salemi boszorkány: Jó, ez eddig egy szubjektív vélemény, nem látom, miért ne kaphatna emlékhelyet.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.08. 15:34:55

@Azúrkék égbolt:

Picurka agyamban motoszkál ennek kapcsán egy kósza gondolat.
Tegyük fel, - de tényleg minden hátsó szándék nélkül - hogy mondjuk Navracsics Tibor, vagy bármely FIDESZ tag vizsgáztató, (ILYEN PERSZE NEM LÉTEZIK, EZ CSAK ELVI LEHETŐSÉG) vizsgáztat egy szép reményű ifjoncot, aki - DE MOST TÉNYLEG VÉLETLENÜL - a Fidelitas oszlopos tagja, és odaszólnak a vizsgáztatóknak fentről, hogy figyeljenek oda, mert ma X Y megy vizsgázni.
Mondom, EZ KI VAN ZÁRVA, a nemzeti együttműködés rendszerében ilyen egyszerűen nem történhet meg, oszt jó napot.
(vagy mégis?)
Mondjuk kíváncsi lettem volna az első Orbán kormány idején pl. Deutsch Tamás
vizsgáira, miután már ki volt jelölve a sportminisztérium élére.
Ezt csak azért jegyeztem meg, mert hosszú-hosszú évek tapasztalata azt mutatja nekem, hogy a korrupció nem pártfüggő, bármennyire is szeretnék ezt elhitetni egyesek.

Állítsuk meg a ......... 2012.05.08. 17:26:13

@Tivadar főkancellár:
Mert mindegyik zsidótörvényen szerepel az aláírása, mert az ő jóváhagyásával gettósították, majd deportálták a zsidóságot, mert elküldte meghalni a katonákat a Don kanyarba és a többi frontra, mert hazudott, mert.......
és mert rokonaim haltak meg miatta.
felmenőim, hadifogságba kerültek.
Ez a tetű életében nem kapta meg a büntetését, akkor elégedjen meg annyival a másvilágon, hogy arisztokrata körülmények között a családi kriptában nyugszik a hozzátartozóival együtt
Kenderesen.
HA FELÁLLÍTJÁK AZ EMLÉKTÁBLÁT, BÁR NEM SZOKÁSOM ILYESMIT TENNI, DE MEGÍGÉREM, HOGY LE FOGOM KÖPNI.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.05.08. 18:16:04

@Az igazi sztrovacsek: Egyről beszélünk, hiszen ugyanannak a kutyának a kölykei emezek is. Ha lett volna rendszerváltás...
(sóhaj)
De nem volt.

dr. v.b.1990 2012.05.08. 18:19:14

És mindehez még tapsikolnak is a Fidesz zombik.

lajos0 2012.05.08. 19:01:35

@No_Fidesz_No_Problem: "a pozitív elköteleződés spirálja" helyett én "növekvő elköteleződés spirálja" néven ismerem, (meg a szakirodalom is), és a szekták bevett módszere. Én még a hitgyüli kapcsán találkoztam vele, és általában arról szól, hogy a szektatagoknak először kisebb megbízásokat adnak, majd csakugyan az egyre nagyobb kérések jönnek. Hogy vélemények esetében, ahol a szavazót nem is lehet felügyelet alatt tartani működik-e tudja fene. Biztos van akinél.

lajos0 2012.05.08. 19:19:31

@Az igazi sztrovacsek: "Mondjatok már egyetlen egy esetet arra, amikor az előző rendszerben a vizsgáztató párttag volt - túlnyomó részt az volt - meg a vizsgázó is párt/KISZ tag volt, és a nem voltak párttársak!?"

Ez szerintem is elég egyértelmű. De azt sem hiszem, hogy mozgalmárkodás közben érdemi vizsgák bonyolódtak volna. Látszott ez még akkor is amikor Schmitt doktoriját szakértették. Sejthető volt, hogy egy nesze semmi fogd meg jól vélemény fog születni. A mostani MTA nagy része is ebben a rendszerben szocializálódott, bár a foximaxis idióták jó részét már kiszórták.

lajos0 2012.05.08. 19:30:34

@Salemi boszorkány: Táblákat sok értelme nincs köpködni, de emeljenek bárkinek, általában kap ilyesmit. Én fiatalabb koromban az egykori ÁVÓ-sokat köpködtem, meg kedves párttitkárunkat, aki egyszer megpofozott 3.-os koromban. De mivel ezek megpróbáltak elugrálni, kicsit érdekesebb volt .-)

Az igazi sztrovacsek 2012.05.09. 11:26:53

Nincs új a nap alatt.

Állás hirdetés.
Lehet hogy nem szó szerint, de valahogy így hangzik.
Ha szeretnél egy sikerorientált, dinamikus csapat tagja lenni, érzel magadban kreativitást, és fontos számodra a szakmai előmenetel, jelentkezz a ......telefon számon. Időpont egyeztetés személyre szabva.
Amit kínálunk. Biztos fizetés, próbaidő után ingyenes szakmai továbbképző tanfolyam, kiváló munkahelyi légkör.

Ismerősöm jelentkezett.
Elmondása szerint - én hiszek neki - ezt a hirdetést anno így adták volna fel:
Ital nagyker szocialista brigádja raktári segédmunkást keres.
Szakmai előmenetel = targoncás tanfolyam, amiért 2 évet kell aláírni.
Fizetés nettó 60 ezer, két műszakban.
Bözsi kártya, utazás térítés, munkaruha, vagy BÁRMILYEN egyéb plusz juttatás nuku.

champagneM 2012.05.09. 23:16:19

Mo. ma olyan hely, hogy volt KISZ-titkárok szerencsére nem juthatanak be puszira az egyetemre.

Mózsi bá (törölt) 2012.05.11. 07:37:56

Emmostmán hányadik napja a blokádnak?

Az igazi sztrovacsek 2012.05.11. 20:13:04

@Mózsi bá:

Azt nem tudom, de biztos addig tart, míg nem kezdenek el csörögni a vekkerek.
(vagy nem is vittek magukkal?)

dennisthemenace 2012.05.12. 09:37:30

@Salemi boszorkány: Tavaly Magyarországon jártam, átautóztam Kenderesen: a falu elején hatalmas Horthy kép, "Isten hozta Kenderesen, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós falujában!"
süti beállítások módosítása