Volna itt néhány dolog, amit érdemes lenne tisztázni. A december 23-ai események ugyanis egyrészt logikusak, másrészt váratlan fordulatról tesznek tanúbizonyságot. Akik ott voltak az előző napon a Magyar Rádió épülete előtti tüntetésen, már érezhettek valamit abból a dühből és elszántságból, amely sokakat arra késztetett: vásárlás és karácsonyi készülődés helyett demonstrálni menjenek. Már ott is ezrek üvöltötték torkuk szakadtából: "Orbán, takarodj!" Nagy részük nyilván kivette a részét másnap a Kossuth téren is. Lehet, hogy az ellenzék pártjairól, civil szervezeteiről nem egyformán gondolkodnak, de hogy változást akarnak, abban egyetértenek.

Azonban érdemes lenne azt is tisztázni: mi történt az LMP-vel, ha úgy tetszik, az LMP-ben? Ez a párt néhány hete még részt vett az alkotmányozási bohózat végvitájában, ezzel némileg legitimálva a mélyen antidemokratikus alaptörvény fideszes bohózatát. Korábban kőbe vésve képviselték az egyenlő távoltságot az MSZP és a Fdesz között. Ugyanennek a pártnak a képviselője nem lépett vissza a nála az első fordulóban jobban szereplő szocialista jelölt javára a budai időközi választáson, ezzel a Fidesz győzelmét segítve. És ugyancsak az LMP nem értette, miért kínos, ha a Jobbikkal nyújtanak be javaslatot, még ha az a női kvótáról is szól, az úgynevezett technikai koalícióról a Jobbikkal, már nem is beszélve.
Aztán egyszer csak odaláncolják magukat..., ezzel elsőként fizikai tetté változtatva Gyurcsány Ferenc korábbi bejelentését a demokratikus nemzeti ellenállásról. Hozzáteszem: tettük nagyszerű gesztus volt, váljék dicsőségükre, megemelem a kalapom.
Ám mégsem teljesen érthető, ami történt. Annak fényében pedig különösen izgalmas ez a váltás, hogy délelőtt Schiffer András még 2006-hoz hasonlítja a rendőri beavatkozást - feledve, hogy akkor törtek, zúztak, romboltak, ellenben az LMP aktivistáival és politikusaival -, a délutáni tüntetésen pedig Székely Tamás - az LMP színpadán (!) - kimondta a nap egyik legfontosabb mondatát: "be kell fejezni a gyurcsányozást."
Szóval, lenne itt tere az oknyomozásnak. A DK, főleg Gyurcsány, és az MSZP bezsuppolására külön részletességgel nem térnék ki, mert helyes volt, amit tettek. Nem odamenni tisztességtelen, odaláncolni túlzás, de a helyszínen szolidaritást kinyilvánítani és vállalni a következményeket, elismerve az LMP tettének fontosságát, azt gondolom, mértékletes gesztus volt. A "meghekkelték", "ellopták a show-t" típusú megjegyzéseket azért érdemes lett volna elkerülni. Látom magam előtt, ahogy 1956. október 23-án a délután vidáman, kart karba öltve vonuló, a tüntetést szervező műszaki egyetemista otthon dohog, mert akik ledöntötték a Sztálin-szobrot, majd este tűzharcba keveredtek a Rádió épületénél, ellopták a show-t, ráadásul hekkelték a bulit.
Azokkal sem értek egyet, akik szerint, ha a Fidesznek lett volna egy csepp esze, teát visznek a leláncoltaknak, ezzel jelezve, hogy nálunk ezt is szabad, itt demokrácia van. Szerintem a Fidesz már ebből is vesztesen jött volna ki. Átsütött volna a cinizmus, hogy itt jópofáskodnak, ájtatoskodnak, miközben bóvliban az ország. Aztán visszamennek a Házba és megszavaznak még néhány kártékony törvényt. Azt gondolom, bármit tesznek, a visszájára fordul.
Végül az ugyancsak a Székely Tamás által bejelentett Ellenzéki Kerekasztalról.
Úgy legyen!
Még akkor is, ha ma szinte áthidalhatatlan távolságok vannak személyek, politikai érdekek, világnézetek és egy-egy adott téma megítélésében is. A sukorói feljelentő ott fog ülni a sukorói feljelentett mellett. A piacgazdaság híve az államosítást nem elutasító mellett. Az is, aki szerint a zsidózás a véleménynyilvánítás szabadságának része, és majd vesse ki az illetőt a társadalom, meg az is, aki szerint az ilyen alakokat börtönbe kelll csukni. A volt szocialista pártelnök a jelenlegi mellett. Schiffer, Mesterházy, Gyurcsány. Árok, Kónya, Székely, meg akiket még meghívnak. Boldogító lenne, ha mindannyian felismernék: itt az idő, és van más választás: polgári Magyarország.
Remélem, az EKA majdani szereplőiben lesz elég kitartás és bölcsesség, hogy megértsék: muszáj összefogni, mert Orbán magától aligha távozik. Ha ez mégis megtörténne, ha Navracsics vagy Varga, netán bárki más váltja a bukó kormányfőt, az olyan, mintha Rákosi helyére Gerő ülne. Mind megszavazták a nemzetet anyagi, politikai és morális válságba sodró törvényeket, és Orbán menesztésével a demokraták számára vállalhatatlan jogszabályok, a bebetonozott pártkatonák itt maradnak. Így aztán nagykoalíció sincs.
A hatalom majd igyekszik megosztani az ellenzéki tábort, bülbülszóval és izomból is. Erejük azonban fogytán: égjen be az agyakba az a képsor, ahogy a délután még cinikusan odamondó Kósa Lajos sunnyog az autójához, és meg sem mer fordulni a rá zúdúló szitkokra.
Az ellenzék felelőssége most óriási. Együtt megtehetik, hogy kimentik az árral sodródó, fuldokló magyarokat, vagy folytatódik a végvonaglás. A vetélytárs ott ül a másik ellenzéki pártban, de az ellenfél már talán valóban közös: az Orbán-rendszer, és annak minden eleme. A kerekasztal tagjainak tudniuk kell: a világ egyedül nem tudja leváltani ezt a rezsimet. Ahhoz az ő összefogásuk szükséges, a demokraták ezt várják tőlük. Egymás iránti nyitottság, tolerancia, bölcsesség, konstruktivitás vezesse az új rendszerváltókat hosszúnak ígérkező küzdelmükben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr323496192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Scheiring dilemmája: A parlamentben vagy a parlamenten kívül? 2011.12.27. 19:48:01

Egy dilemmámat szeretném veletek megosztani, kíváncsi vagyok a véleményetekre – kezdi Scheiring Gábor facebookos bejegyzését, és a kérdés személy szerint engem is foglalkoztatna....

Trackback: Orbán! Te tetted ezt! 2011.12.27. 10:56:25

Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a ...

Trackback: Cella-koalíció 2011.12.26. 21:49:48

Rajzoltam már Gyurcsányt Dantonnak, de azt nem gondoltam volna, h amikor tényleg viszik, pont a feljelentője szalad utána a Gyorskocsi utcába. Mégis csak tud valamit ez az Orbán! Persze, most

Trackback: Orbán nem kívánt nekünk békés ünnepeket 2011.12.26. 16:13:02

Csak @dajcstomi kívánt boldog karácsonyt, a kormánytagok és a szóvivők is hallgattak. Sem tévében, sem honlapon, sem Twitteren, sem Facebookon nem írtak semmit, igaz, a kutya se vonyított utánuk, de gondoltam, szólok. Nem mintha hiányzott volna a jókí...

Trackback: A Lázár, a Rogán, a Navracsics 2011.12.26. 16:11:57

Ezért a klipért tiltotta ki Kövér a Parlamentből az Index stábját, pedig szó sincs benne arról, hogy a képviselők mennek lopni. Igen, a párhuzam Dopeman mester munkásságával nem véletlen, őt a Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt kezdetű dala miatt tet...

Trackback: Hadd járjon ő a rózsában bokáig 2011.12.26. 10:43:04

Szeretett Orbán Viktor elnökünk karácsonyi tekintetébe....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemtanú 2011.12.26. 14:11:51

Ellenzéki kerekasztal? Jó lenne ismét belterjesen- magatok között - újra osztani a hatalmat, Grézy? Egyébként ez mitől demokratikusabb, mint egy választás?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.26. 14:20:40

@kvasztics47: Értem mit mondasz, de rosszul fogod meg.

Való igaz: Mi szükség olyan vasútvonalak fenntartására közpénzen, ahol egy kövérebb ember is gyorsabb a vonatnál biciklivel.

Mi szükség olyan dolgok fenntartására, amit az állam képtelen hatékonyan működtetni?

Obszerváló 2011.12.26. 14:24:40

Remélem most már tényleg megjött a demokratikus ellenzék esze, és megérti hogy csak összefogással lehet megmenteni az országot. Persze, ehhez hiteles és őszinte gazdasági program is kell, nem elég hangosan skandálni, hogy Orbán takarodj!
De ha sikerül, nem csak a gazdaság indulhat el végre jó irányba, de talán Orbánnal együtt sikerül a történelem szemétdombjára hajítani azt a gyűlöletre, az ország kettéosztására, az ellenfél démonizálására épülő politikát is amit a Fidesz még 1998-ban elkezdett, és újra egyfajta polgári kultúra jellemzi a közéletet, ami 1998-ig, még ha nem is hibátlanul, de működött.

JohnHenry 2011.12.26. 14:24:52

@Urban Gorilla: nem ugyanezt csinálta 8 évek keresztül?

becike4 2011.12.26. 14:27:13

Te Zsóti!

Szép kis kerekasztal lesz az ahová a túlmozgásos hülyegserek főnöködet odaengedik.

JohnHenry 2011.12.26. 14:28:24

@szemtanú: gy.k. a fidesz is ott volt az asztalnál a gengszterváltáskor, tehát a logikád szerint ők is a belterjesek között voltak.

kurgan 2011.12.26. 14:29:25

sok gusztustalan dolog van a magyar politikában, de a fletó és mszp féle 23-i odapofátlankodás mindennek a teteje. nem irigylem az LMP-t, hogy ilyen ocsmány piócák tapadnak rájuk a fidesz elleni küzdelemben.

egyiptomi ugróegér 2011.12.26. 14:30:03

Ellenzéki kerekasztal 2012: Zagyva György Gyula-Schiffer Bandi-Gyurcsány Fletó-Meseházy Attila.

Szép ki banda. Sok sikert!

dr kíváncsivagyok 2011.12.26. 14:33:50

@kvasztics47:
"Neked az a bajod, hogy méricskélsz, a kákán csomózol, helyre igazítasz, de az elvek elvesznek."

Itt már nem az elvekről van szó,...hanem a kenyérről...

dr kíváncsivagyok 2011.12.26. 14:36:22

@becike4: "Szép kis kerekasztal lesz az ahová a túlmozgásos hülyegserek főnöködet odaengedik. "

Ha az elvakült dühötök ködfátyolán át tudnátok nézni,...és megérteni mit mond,...talán nem égetnétek magatokat a Kedves Vezetőtökkel...

szemtanú 2011.12.26. 14:38:56

@JohnHenry: Sajnos az a valóság, hogy minden eddigi politikai erő meghatározó politikusai mind Kádár köpönyegéből bújtak elő! Ez mára tagadhatatlan ténnyé vált.
Visszatérve: mondjuk akkor a Fideszeseknek volt a legkisebb beleszólásuk a dolgokba, de mára bebizonyosodott, hogy nem lett volna másképp akkor sem, ha nagyobb beleszólásuk lett volna.

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.26. 14:46:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Mi szükség olyan dolgok fenntartására, amit az állam képtelen hatékonyan működtetni?"

Ezt talán a kormányzóktól kérdezd meg, ők államosítanak megint, így csak ők tudhatják.

Az én emlékezetem szerint azért történt rendszerváltás, mert az állam rossz gazda volt, nem tudta gazdaságosan működtetni az állami vagyont. Most majd tudja?

xxyati 2011.12.26. 14:53:04

@Urban Gorilla: Pontosan. Ahogy ezt csinálta a Fidesz is az elmúlt nyolc évben. Szar ügy, felköpött és most alá kell állnia.

xxyati 2011.12.26. 14:55:38

@lajos0: "Vagy Gyurcsányéra Bajnai ? Hiszen aprócska epizódszerepe azért neki is volt Ferenc gazdasági ámokfutásában, mint ahogy Navracsicsnak is Orbánéban." -Gyurcsány nem ámokfutott. Gyurcsány felvette a kölcsönöket és osztogatott, amikor reformálni akart azt megtorpedózta a fidesz. Gyurcsány nem shortolta meg a forintot nap mint nap.

xxyati 2011.12.26. 14:57:43

@egyiptomi ugróegér: Ennél "picsa. fasz. segg" beszólásod is magasabb szintű.

Alamio 2011.12.26. 15:02:51

@szemtanú: Attól, hogy ezáltal ők kerülnek hatalomra. Mert mint tudjuk, csak olyankor van demokrácia :-)

@látjátok feleim szümtükkel: Rendszerváltás azért volt, mert a Kádár és poszt-Kádár rezsim felélte politikai és gazdasági lehetőségeit, az orosz fegyverek meg már nem tartották hatalmon. Nem alapelvek mentén, hanem kényszerből adták át a hatalmat (vagy inkább mentették át).

Alamio 2011.12.26. 15:06:24

@xxyati: Pedig szerintem értelmesebb mint a rá adott válaszod.
Ha választani kell a Gyurcsány-Mesterházy-Schiffer tandem, és a jelenlegi kormány közül, a magyar egyértelműen a jelen kormányt választja. Ez a trió a választások óta szinte nem is szerzett plusz támogatót, pedig a Fidesz vesztett párat.

Hogy ez nem tetszik? Az más kérdés.

Balt 2011.12.26. 15:18:33

"Kitartás"?!?! Micsoda nyilas mocsok ez?! :))

Balt 2011.12.26. 15:19:52

"Majd megunják, azt' hazamennek..." :)))

Lepényhal 2011.12.26. 15:34:28

Te Gréczy, figyelj, van egy nagyszerű ötletem, hogy tudnátok megbuktatni Orbánt!
Fizessétek vissza az államadósságot, amit csináltatok! Hogy fog akkor elmúlt nyócévezni meg szabadságharcról beszélni?
Sajnos az embereknek már nincs pénze, úgyhogy csak a ti lopott pénzeitekből tudjátok megtenni, de ha ilyen fontos nektek, hogy megbukjon Orbán, akkor megéri, nem?

JohnHenry 2011.12.26. 15:36:26

@szemtanú: nyugi bele, hogy a jobbik se jobb, ők is csak a pénzre mennek.

JohnHenry 2011.12.26. 15:39:23

@Lepényhal: ezt beszéld meg a két nagy párt főpénztárosaival. kicsit naív vagy.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.26. 15:49:49

@kvasztics47:
Szetintem te meg mérhetetlenül ostoba vagy, és a politikai szűklátókörűség gyógyíthatatan vírusát kaptad el. Mióta mentegetem én Orbánt? Mi közöm nekem hozzá? Nincs ma sok politikus, akit jobban útálok Orbánnál és egész oligarchiájánál.

Sajnos odáig jutott ma az általad is közvetített politikai demencia, hogyha valaki nem ért egyett egy kormányt bíráló hozzászólás mondanivalójával, akkor azt azonnal Orbán hívőnek bélyegzik.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.26. 15:51:57

@xxyati:
Igen, ez így van, helyesen látod. De ettől még nem igaz, hogy a mindenkori kormány ezért tartja fenn ezeket az intézményeket. Valóban a Fidesz is ezt csinálta, sőt az Antall kormány alatt mindent megtett az egyházi ingatlanok visszaadása ellen, a hitoktatás ellen, gúnyolódott a keresztény és konzervatív politizáláson Orbánnal az élén. Most megfordultak, és most valóban nekik kell a saját köpésük alá állni sok témakörben.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.26. 15:52:49

@JohnHenry:
De igen, helyesen látod. De ettől még az állítás nem igaz, mint ahogy valószínűleg akkor sem volt igaz.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.26. 15:53:50

@kvasztics47:

"Te is azok közé tartozol akik azért kritizálnak egy párt programot, mert szinpatizánsokat lehet vele veszíteni."

Te honnan tudod, hogy én kik közé tartozom? Mikor beszéltem neked erről?

ember67 2011.12.26. 15:56:23

@lajos0: az , hogy fidesz hívő vagy, elvakít téged- kívánod az ostort.
Csak egy pillanatra gondolkodj el: 2008-ban az MSZP bejelenti, hogy a válságra való tekintettel lenullázza a magánnyugdíj rendszert... És most képzeld el, mit csinált volna a fidesz "békés tüntető tömeg" az utcákon! Öregem, még mindíg oltanák a tüzeket!! Ehhez képest ez az odaláncolós performasz egy ízig vérig kultúrált tiltakozás volt! Grat nekik! Az LMP-s Vágó Don Quijote pedig nagyon cool volt azzal a kikezdhetetlen fapofával!!!! Respect!

ember67 2011.12.26. 16:02:33

@Lepényhal: Az elloptátok kicsit zavaró: minden, az államháztartást borító extra kiadást megszavazott a fidesz is! Egyszer sem hallottam a 8 év alatt, hogy bocsika, nem szavazom meg a 13, 14 havi nyugdíjat, 50%-os közalkalmazotti béremelést, mert annak nincs meg a fedezete!! Tehát pofa alapállás! Éppen ez volt a poén az előző kurzus "éppenhogy többség" kurzusában, hogy az MSZP egy kurva fillért nem dobhatott ki az ablakon a fidesz jóváhagyása nélkül!!!

ember67 2011.12.26. 16:07:14

@Alamio: az "aranyhal" támogatókról beszélsz. Azokról, akik nem olvasnak, nem gondolkodnak, csak épp trendi gyurcsányozni, vagy orbánozni. Ezeket a tagokat nem most kell megnyerni. Ezeket 2 perccel a szavazócetli kitöltése előtt kell megnyerni, tovább nincs memójuk.

Wagem 2011.12.26. 16:16:43

Kerekasztalra fáj a beletek patkányok??Kaptok olyan kerekasztalt hogy beszartok.Nyomorultak.

laci0011 2011.12.26. 16:22:35

@Lepényhal: Orbánt a tények sosem zavarnák meg!Másrészt a jobboldal alapvetően nem ért az országvezetéshez,még sosem választották újra,ez csak jelent valamit!Ezért betonozza be magát orbán mert tudja a produkciója szokás szerint szánalmas lesz,csak lopni jöttek.

Lepényhal 2011.12.26. 16:25:01

@ember67:
Ez a pofa alapállás duma nagyon jó duma, ezennek kinevezlek az internet félelmetes Batmanjének.

szemtanú 2011.12.26. 16:29:20

@JohnHenry: Mondtam az ellenkezőét?

Lepényhal 2011.12.26. 16:33:40

@JohnHenry:
Annyira azért nem vagyok naív, hogy elhigyjem, hogy két nagy pártnál van a lopott pénz. A dicsőséges Antall kormány idején például több ezer milliárdra saccolt pénzt lopott szét az olajmaffia. Aztán ott van a Gréczy Zsóti nagy bánata, az LMP elődpártja, amelyik az 5%-os választási eredményével koalíciós partnerként eltávolította a miniszterelnöki székből Medgyessyt, mert elkottyantotta magát, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Csak hát aztán a Zsótikáék is megtapasztalták, mennyire jó szövetséges az ilyen, mert amikor kezdett égni a talaj, a törpepárt kiszállt a koalícióból, és minden disznóságukat Gyurcsányékra kenték, ők meg szépen mosták a kezeiket, átszivárogtak az MDF-be, a pénzelőik meg létrehozták az LMP-t az SZDSZ átmentett "értékeivel".

Mária 2011.12.26. 16:36:38

@kvasztics47:

1./ több kórházunk van >> rosszabb egészségi állapotban vannak az emberek, plusz nem tudják megfizetni a külföldi magán-gyógykezelésük árát, nem lehet az ellátás egy részét kiszervezni más országba, ráadásul a magyar eü nem megelőzés-központú, hanem gyógyítás-központú

2./ Hosszabb vasútvonalat üzemeltetünk >> nézz rá Svájc és Ausztria domborzati térképére, és látni fogod, hogy a területük komoly hányada nem alkalmas arra, hogy ember megtelepüljön rajta, a lakosság tehát koncentráltabban gyűlik össze a lakható területeken

3 a tömegközlekedésben több járművet működtetünk >> kevesebb ember engedheti meg magának a saját célú gépkocsit, és ha vesz is, csak nagyon megfontoltan használja a benzinárak és az egyéb adók és költségek miatt

4./ Több önkormányzati hivatalt működtetünk >> na ezen valóban lehetne spórolni

Alamio 2011.12.26. 16:50:55

@ember67: 5%-ból Bobbal együtt sem lesz 50% (csak képletes a szám). Az Másképp szólva: aranyhalat általában győzelemre esélyes erő szokta megnyerni. És nincs olyan sok aranyhal nálunk, ahhoz túlságosan át vagyunk politizálva (Werber munkásságának hozományaként). A jelenlegi elutasítottság valódi elutást jelent az esetek döntő többségében.

lajos0 2011.12.26. 18:53:02

@szemtanú: Mivel a Fidesz akkor még az SZDSZ ifjúsági tagozata volt, a totálisan antidemokratikus ellenzéki kerekasztalban ők nem is lehettek volna önálló tényező. Nem is akartak, így is szépen leboltolták a hatalmat a résztvevők maguk között majd 20 évre.

lajos0 2011.12.26. 19:03:35

@látjátok feleim szümtükkel: "Az én emlékezetem szerint azért történt rendszerváltás, mert az állam rossz gazda volt, nem tudta gazdaságosan működtetni az állami vagyont."

Az állam rossz gazda annyit tesz, hogy a politikusok mindent ellopnak, ha ennek nincs következménye. Érdekes, hogy a svájci, svéd, kínai , francia állam de akár a lengyel is jó gazda. Amikor ezt politikusok mantrázzák az a legviccesebb formája ( a butuska Kóka kedvenc fordulata volt), akkor vajon miért akarnak részt venni egy olyan dolog működtetésében, amiben ennyire nem hisznek.

Illetve, hogy ennyire rossz gazdának vajon miért hagyjuk, hogy a nevünkben mondjuk hiteleket vegyen fel a mi kontónkra ?

Scagnetti 2011.12.26. 19:07:42

@laci0011: "Másrészt a jobboldal alapvetően nem ért az országvezetéshez,még sosem választották újra,ez csak jelent valamit!"

Szóval akit újraválasztanak, az ért hozzá. Vagyis a 2002-2006-os Megyó-Fletó kormányok értettek hozzá. Vicces kedvedben vagy. :)

lajos0 2011.12.26. 19:08:06

@xxyati: " Beledöglünk az erős forintba" - ki is mondta ? Az ámokfutásra meg elég a nagyszerű öszödi beszédben elmondottakat citálni. Gyakorlatilag erről szólt.

Scagnetti 2011.12.26. 19:15:43

"A DK, főleg Gyurcsány, és az MSZP bezsuppolására külön részletességgel nem térnék ki, mert helyes volt, amit tettek. Nem odamenni tisztességtelen, odaláncolni túlzás, de a helyszínen szolidaritást kinyilvánítani és vállalni a következményeket, elismerve az LMP tettének fontosságát, azt gondolom, mértékletes gesztus volt."

Az tény, hogy Zsoltinál pofátlanabb ölebe nincs egy politikusnak sem. Képes gesztusként tálalni, hogy Fletóék kib.sztak az LMP-vel.

"A "meghekkelték", "ellopták a show-t" típusú megjegyzéseket azért érdemes lett volna elkerülni. "

Miért? Mert kimondják, mekkora görény a gazdád?

lajos0 2011.12.26. 19:18:18

@ember67: "az , hogy fidesz hívő vagy, elvakít téged- kívánod az ostort."

Hát jól lebuktam .-) Én azokat 20 éve csak sajnálni tudom, akik bármely politikai oldalnak hívei. Legutóbb LMP-re szavaztam kizárásos alapon, de ha összeállnának a DK-val vagy az MSZP-vel, akkor Jobbikot x-elnék, bármennyire is utálom őket.

"Csak egy pillanatra gondolkodj el: 2008-ban az MSZP bejelenti, hogy a válságra való tekintettel lenullázza a magánnyugdíj rendszert... És most képzeld el, mit csinált volna a fidesz "békés tüntető tömeg" az utcákon!"

Kit érdekel, megunják és hazamennek.

Észmegálló 2011.12.26. 19:19:27

@wagem: "Kerekasztalra fáj a beletek patkányok??Kaptok olyan kerekasztalt hogy beszartok.Nyomorultak."

Neked is keresztényi szeretettel teli, áldott, békés karácsonyt kívánok.

2011.12.26. 19:35:07

@iii: Jézusisten, ennyire nem lehetsz sötét. És te mikor mérted le?

Nekem nem kellett lemérnem, ott a Wikipédia listája, amit be is idéztem.

2011.12.26. 19:36:06

@kvasztics47: Jézusisten, ennyire nem lehetsz sötét. És te mikor mérted le?

Nekem nem kellett lemérnem, ott a Wikipédia listája, amit be is idéztem.

(Bocsánat, a sajátomra válaszoltam.)

becike4 2011.12.26. 19:54:39

@kíváncsivagyok: Miből gondolod,hogy létezik olyan személy a magyar politikai életben,akire kedves vezetőként tekintenék?Nincs köztük különbség.Közpénztolvaj,köpönyegforgató,hazug szarházi egytől egyig.

kvasztics47 2011.12.26. 19:58:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Értem, hogy éeted, csak azt nem értem, hogy akkor mért nem érted.

kvasztics47 2011.12.26. 20:12:49

@iii: @Mária: Barátom azért mert valakinek 3 szobája van és nincs pénze azért, még nem szükséges, hogy mind a 3-ba plazmatévét üzemeltessen. Mert nálunk könnyű volt vasutat építeni, nem muszály a kamionk és autópályák korába, nosztalgiából fönn tartani.
Azért mert, Kádár építetett 15 kilométerenként kórházat, mert utakat nem tudott, azért nem muszály fönn tartani, a mai viszonyokban. Ezeket kell fölül vizsgálni, nem azt, hogy ki volt kommunista ezelőtt 100 évvel.
Ez sokkal nagyobb és hasznosabb, értelmesebb feladat, mint amit a teljhatalommal fölruházott Vezír meg tud oldani.

kvasztics47 2011.12.26. 20:21:01

@lajos0: "a "demokratikus nemzeti ellenállás" inkább volt Gandhi ötlete, mint Gyurcsány Ferencé,"
Nincs neked véletlenül Gyurcsány fóbiád, hogy össze kevered Ganghival. Egyébként Indiában soha nem volt demokrácia és most sincs.

lajos0 2011.12.26. 20:23:44

@ember67:

"Cáfolható, hogy a Medgyessy-kormány (2002-2004) száznapos programja, közalkalmazotti béremelése hitelekből valósult volna meg. A 2002. szeptemberi 50 %-os közalkalmazotti béremelés 800 ezer munkavállalót érintett, és a magyar gazdaságtörténet legnagyobb egyszeri béremelése volt. Medgyessy átvette az inflációt 9,8 %-kal, átadta 2004 végén 4 %-kal. (2004 szeptemberében buktatták meg Medgyessy Pétert.) Kiderül a gyakorlatban is, amit Milton Friedman már elméleti úton korábban levezetett, hogy tudniillik nem létezik bérinfláció. Nem is létezhet, hiszen a globalizált világban a kereslet bármilyen bővülésére a kínálat (termelő és kereskedő) reagál és nem az ár.

Az államháztartás GDP-arányos hiányát Medgyessy 2002-ben 9,8 %-kal veszi át, átadja 5,8 %-kal, illetve ha az autópálya építés költségeit (ppp-konstrukció) ide vesszük, akkor 6,4 %-kal. Az igazi megugrás 2006-tól kezdődik, amikor három év alatt 80 %-ra emelkedik a GDP-arányos államadósság. 1993-ban volt e téren a csúcs, amikor a GDP-arányos államadósság 89 % volt. Ez ment le a Horn-kormány (1994-98) és az első Orbán-kormány (1998-2002) idején 2001 végére 53 %-ra. Arról viszont senki nem beszél, hogy ez a csökkentés miből valósult meg. Nos, a külkereskedelmi és a fizetési mérleg, valamint az államháztartás deficites volt végig. A magyarázat egyértelmű: mindkét kormánynak privatizációs bevételekből sikerült csökkenteni az államadósságot, aminek viszont jelentős nemzeti vagyonvesztés volt az ára."

fn.hir24.hu/gazdasag/2011/03/02/tevhitek_magyar_allamadossagrol

"Éppen ez volt a poén az előző kurzus "éppenhogy többség" kurzusában, hogy az MSZP egy kurva fillért nem dobhatott ki az ablakon a fidesz jóváhagyása nélkül!!!"

Miért is nem ? Azért a vonatkozó ÁSZ jelentések mást mondanak. Mondjuk egyik párt képviselőit sem volt nehéz akkoriban megvesztegetni a fővárosban ( és gondolom máshol sem), ezt első kézből tudom.

kvasztics47 2011.12.26. 20:30:01

@iii: "Ha a többiben is ennyit tévedsz, akkor hogy vitatkozzunk erről?"
Ki a franc akar vitatkozi a vasutak hosszáról. Itt arról van, szó, hogy Svájc és Ausztria együttvéve nen költ többet állami kiadásra, mint Magyarország, pedig 10x annyi a gazdasági teljesítményük.
Oszt azé nem tud fejlődni a magyar gazdaság mert haszontalan dolgokra költjük az adófizetők pénzét.
Ezt nem akarja megváltoztatni a Zorbán mer akkor nem tudná zsíros állásokba elhelyezni a seggnyalóit pl. Vitézi Dávid és még, vagy 100 ezer ingyenélőt.

kvasztics47 2011.12.26. 20:34:01

@Urban Gorilla: " akkor azt azonnal Orbán hívőnek bélyegzik."
Úgylátom ne igazán értetted meg amit írtam. Nem egy indulatos szónn kell fönnakadni és az egészet félre érteni.
Esetleg olvasd el még egyszer amit írtam.

2011.12.26. 20:48:05

@kvasztics47: Igen, erről lehet vitatkozni, erről szólnak a pártprogramok. Most egyébként kicsit másról beszélsz, Mo legfeljebb arányaiban költ többet állami kiadásra, de ez se feltétlen igaz, mert például oktatásra, egészségügyre meg sokkal kevesebbet. De most mindez nem érdekes, NEM ERRŐL VAN SZÓ. :)

lajos0 2011.12.26. 21:33:27

@kvasztics47: "Nincs neked véletlenül Gyurcsány fóbiád, hogy össze kevered Ganghival."

A demokratikus nemzeti ellenállás esetében a demokratikus gondolom a békésnek akart valami szinonímája lenni.

De azt tényleg elhiszi bárki is, hogy ez Gyurcsány találmánya lenne ? No szerintem maga Gréczy sem, csak belehúzott így év végére.

Gandhi államférfi volt, és mint ilyet nehéz lenne összekeverni Gyurcsánnyal,vagy bármely magyar politikussal.

"Egyébként Indiában soha nem volt demokrácia és most sincs."

No akkor ennyi közös legalább benne Magyarországgal :-) De az Európa Parlament tőlünk eltérően például így látja a kérdést :

"India a világ második legnépesebb országa, a régió domináns politikai és katonai hatalma és a fejlődő országok között az egyik legdinamikusabb gazdaság, különösen gyorsan fejlődő informatikai szektorral. Az országban egészségesebb és dinamikusabb a demokrácia, mint valaha is volt, maga az ország pedig globális ügyekben egyre fontosabb szereplő. Mind az EU, mind pedig India hatékony multilaterális megközelítést támogat."

lajos0 2011.12.26. 21:53:01

@kvasztics47: "Oszt azé nem tud fejlődni a magyar gazdaság mert haszontalan dolgokra költjük az adófizetők pénzét."

Bizony. Például a felelőtlen hitelfelvétel kamatainak kifizetésére. Ennél feleslegesebb kiadás kevés van ekkora tételben. Kb az összes SZJA befizetés erre a butaságra megy, pedig annyi értelme van, mint a szitával vízhordásnak.

is 2011.12.26. 22:54:04

@kvasztics47: ez a 31 ezer milliárd kiadás, ez honnan jött ki?

laci0011 2011.12.26. 23:37:04

@Scagnetti: Látom nem ment át,de majd rájössz,mint viktorod,aki kínai popsit nyalt nemrég üzlet reményében,lehet még a szellentésük is teccett neki,úgy át volt szellemülve.

afejer 2011.12.27. 09:51:52

@Obszerváló: Legelőször a fontossági sorrendet kell kitalálni. Az OV rezsim eltávolításához nagyon fontos az összefogás, ennek első jele volt a 23-i megmozdulás. Bár kevesen voltak, de még ez csak a kezdet. Remélem, lesz folytatás. A kerekasztal is jó ötlet, ha tud működni. Összefogás, összetartás nélkül nincs esélye az ellenzéknek. Nem árt a külföldi támogatás sem, de ezt a problémát itthon kell megoldani.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.27. 10:26:03

@kvasztics47:
De igen, tökéletesen értettem. Azt írtad, hogy Orbán hívő vagyok (egyértelműen erre tettél utlalást a lelki vezérrel), ami nem igaz, következésképpen hülyeséget beszéltél. Ha sokszor elolvasom, akkor is.
Amiket meg a témával kapcsolatban írsz, az mérhetetlen együgyüség.

Scagnetti 2011.12.27. 11:25:34

@laci0011: Mire kéne rájönni? Arra, hogy a szoci balfaszok nyolc évig szarakodtak, és semmire sem jutottak? Mert sajnos ez történt.
Ha egy kicsit is ment volna nekik a kormányzás, akkor most nem kellene rinyálniuk a Fidesz kétharmada miatt. Nagyokos Feri elmondta Őszödön, miért tudtak újrázni. Ha az neked sikeres kormányzás volt, megérdemled.

És bármennyire is szeretnétek, Orbánék balfaszságai, melyekből szintén van bőven, nem fogják felértékelni a szoci ámokfutást. Legfeljebb annyit érnek el, hogy a szavazók többségénél az "ezeket sosem választanám" mezőbe a Fidesz is odakerül az MSZP, DK, SZDSZ, MDF mellé.

belevauvau 2011.12.27. 16:03:41

@lajos0: Talán még említést érdemelt volna a Bokros-csomag jótékony hatása az államháztartási hiányra, amelyet éppen a fidesz fúrt meg (pl a legyen, vagy ne legyen tandíj, amit akkor a fidesz támadott, most bevezetné). Arról nem is beszélve, hogy 1998 végén a GDP 7% felett volt, amely 2002 év végén lement 2,8%-ra.
Valamint a közalkalmazotti béremelés, amelynek az államadóságra gyakorolt hatásában Járainak elévülhetetlen szerepe volt, és lett is belőle a színfalak mögött csete-paté, amelyet már akkor is a jegybank függetlensége elleni támadással magyarázott az akkori ellenzék. Ha jól emlékszem, arról mehetett a vita, hogy ha a monetáris tanács 1-1,5 bázispontot enged mínuszban, akkor nem kellett volna a közalkalmazotti béremelést hitelből finanszírozni. No de miért is engedett volna.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.27. 16:12:18

@Scagnetti:
"Mire kéne rájönni?"

Neked semmire.

"Arra, hogy a szoci balfaszok nyolc évig szarakodtak, és semmire sem jutottak? Mert sajnos ez történt."

Miért, minek kellett volna történni?

"Orbánék balfaszságai, melyekből szintén van bőven, nem fogják felértékelni a szoci ámokfutást"

Deeeehogyneeeem......

"Legfeljebb annyit érnek el, hogy a szavazók többségénél az "ezeket sosem választanám" mezőbe a Fidesz is odakerül az MSZP, DK, SZDSZ, MDF mellé."

Pont ennyit akarunk, nem többet.
Csak nem Vona Gábor "mindent elsöprő szakértelmében" látod az ország jövőjét?

belevauvau 2011.12.27. 17:13:57

Azért nagy általánosságban el kellene mondani, hogy a kádárizmus-hortizmus-musszolínizmus ideológiai zagyvaságából ma már nem lehet országot építeni. Ez csak ideig-óráig arra jó, hogy elfedjen bizonyos pénzügyi machinációkat, elzárjon információkat, hozzon olyan törvényeket, írjon olyan alkotmányt, amelyeket nap mint nap van részünk megtapasztalni. A mainál jóval pontosabban kellene meghatározni a célokat. Jó lenne már végre megtudni például, hogy merre akarnak minket vinni, mármint a 2/3.
Régesrég meg kellett volna értetni az emberekkel (és a nagy többségnek önmagától is meg kellett volna érteni), hogy nincs más út a mocsárból való kimászásból, mint az azonnali piacliberalizáció. A fizetős felsőoktatás, a több biztosítós egészségügy fokozatos bevezetése (kizárólag a valóban rászorulóknak nyújtandó állami betegellátással). A hatalmi ágak (a még mindig szovjet mintára felépülő rendőrség teljes reformja), adóhivatal teljes és maradéktalan függetlenítése, az állam szerepének minimálisra csökkentése, valamint az előbb leírtakat elősegítő, betartani képes, valóban az emberek és az állam érdekeit 100%-ig figyelembe vevő 21. századi alkotmány, és törvények "legyártása". Én biztos vagyok benne, hogy a nagy átlag meg is értené, hogy egy kiszámítható rendszer sokkal jobban szolgálja az életüket, mint ez a mostani kialakulóban lévő „mineknevezzelek”.
Na ezért örülök egy ellenzéki kerekasztal megalakulásának, mert kell egy „kézzel is tapintható” alternatíva, amely fehéren, feketén körbeírja, kitűzi a célokat.
(De sanda a gyanúm, hogy előbb még át kell esnünk egy Vona féle kínlódáson, hogy az emberek teljes mértékben kinyíljon a szemük.)

kvasztics47 2011.12.27. 17:24:17

@is: "ez a 31 ezer milliárd kiadás, ez honnan jött ki?"
Úgy számoltam, hogy 26 ezer Milliárd a GDP és 4-5 Milliárd hitelt veszünk föl minden évben, hogy az esedékes Hiteleket és a kamatait törleszteni tudjuk, valamint a költségvetésbe tervezett 4-6%-kos hiányt pótoljuk. Lehet, hogy néhány ezer Ft hiba van a kalkulációmba a kerekítések miatt, ezé előre is elnézést kérek. Nem fagyok egy Matolcsi a számtanban.

kvasztics47 2011.12.27. 17:30:00

@Urban Gorilla: Ennek a Gorillának igen kicsi az agytérfogata. Mán nem fér bele több.

kvasztics47 2011.12.27. 17:42:06

@iii: "De most mindez nem érdekes, NEM ERRŐL VAN SZÓ. :)"
Nincs igazad. Nagyon is erről van szó, mert hiába zavarjuk el Orbánt, ha a továbblépésben a minimális egyetértés nincs meg. Igenis ki kell tűzni előre a gazdasági prioritásokat és annak elérési módját is, mert a hatalomban erről már nem szabad vitát kezdeni, mert akkor nem lesz kényszerítő erő, ami legyőzi a pártérdeket.

lajos0 2011.12.27. 18:25:41

@belevauvau: A témáról elég kimerítő elemzést ad Gazdag László
A Bokros-csomag mítosza – és a valóság című könyve. Most eltekintenék a bekopizásától, de tény, hogy a Horn kormány 9 hónapos semmitevése, és Békesi töketlenkedése után legalább történt valami.

Ezt a jegybanki függetlenséget részemről sosem vettem komolyan. A jegybank csupán a mindenkori kormánytól független ( ha épp nem ők delegálják az elnököt), de másrészről igen szigorú felügyelet alatt áll, ráadásul olyan szervezetek részéről, akiket senki sem választ meg demokratikusan.

lajos0 2011.12.27. 18:36:40

@belevauvau: "nincs más út a mocsárból való kimászásból, mint az azonnali piacliberalizáció."

Tudsz mondani egyetlen országot, amit a picliberalizáció húzott volna ki a slamasztikából ?

Másfelől, melyik piac az, ami itt még nem lett liberalizálva ? Ráadásul tegnapi hír, hogy az EU ( értsd Németország) a pénzügyi tranzakciók azonnali kemény megadóztatását követeli. Vajon miért ?

Scagnetti 2011.12.27. 19:01:19

@Az igazi sztrovacsek:

"Neked semmire."

Mindig akkor vagytok a legmulatságosabbak, mikor okosnak akartok tűnni.

"Miért, minek kellett volna történni?"

Mondjuk mutathatták volna minimális jelét annak, hogy tudják, mit csinálnak, és annak értelme is van.
De ez nem sikerült. Most meg sírnak szegények, hogy kétharmad van.

"Deeeehogyneeeem......"

Szerencsére ezt a képzeleteden kívül semmi más nem támasztja alá. A szocik és Fletó is ott ülnek a népszerűségi listák végén, ahova egyébként valók. Szavazót szerezniük a kormányváltás óta sem sikerült, és ez nagyon jól van így.

"Pont ennyit akarunk, nem többet."

Tényleg? Miért olyan nehéz ezt elhinnem vajon? :)

Hogy a Fidesz is lebukik közéjük? Pont leszarom. Nekik is kijár a pofon.

"Csak nem Vona Gábor "mindent elsöprő szakértelmében" látod az ország jövőjét?"

Egyáltalán nem. Azt sem igazán értem, hogy miből jutottál erre a következtetésre. Mert én még csak erre utaló megjegyzést sem tettem sosem. Talán te is túl sokat jártál a Népszava vagy a Klubrádió fórumán, és beléd ivódott, hogy az idióta szoclibek kritizálása csakis a Vonáék iránti vonzalom eredménye lehet. Mert egyébként őket kritizálni nincs miért. Olyan szuper volt az egész csapat. :)

lajos0 2011.12.27. 19:19:53

@belevauvau: "Na ezért örülök egy ellenzéki kerekasztal megalakulásának, mert kell egy „kézzel is tapintható” alternatíva, amely fehéren, feketén körbeírja, kitűzi a célokat."

Én kíváncsi vagyok vajon mik azok. Az Orbán tűnjön el-en túl. Mondjuk egyelőre az egykori MSZP és szatelitszervezetei akarnak összefogni saját magukkal, amitől többen nem lettek.

Scagnetti 2011.12.27. 19:27:37

@lajos0: Az vicces, hogy egyesek azokat tartják a Fidesz alternatívájának, akik a kétharmadot összehozták nekik.

A célok megfogalmazására meg épp nyolc évük volt. Illetve lett volna.

belevauvau 2011.12.27. 19:35:29

@lajos0: Gazdag László semmiben nem mond ellent az általam felvázolt lehetőségnek.
Úgy kezdődik, hogy: "A magyar gazdaság alapproblémája az elavult makroszerkezet."
Teljesen egyet értek a szerzővel. Tehát kell egy másik rendszer.

"Folyamatosan megsértjük a pénzstabilitás és az egyenletes pénzellátás kritériumát, a megszorító csomagokkal egészségtelen hullámzásokat (fluktuációkat) viszünk a monetáris rendszerbe, ez pedig továbbgyűrűzik a reálgazdaságra."
Teljesen egyet értek. Tehát kell egy másik rendszer.

Probléma a következő: A "mi lett volna ha, és hogyan kellett volna csinálni" már nem játszik. Itt, és most a "mi van", és "merre tovább" a lényeg!

belevauvau 2011.12.27. 19:46:10

@lajos0: A gond a következő. Mi nem vagyunk Németország.
Nekünk újra elölről kell kezdeni mindent. Ha Orbán úgy gondolja hogy megadóztatja a pénzügyi tranzakciókat, akkor a "piac" egyszerűen átlép rajtunk.

lajos0 2011.12.27. 19:52:01

@kvasztics47:

"Úgy számoltam, hogy 26 ezer Milliárd a GDP és 4-5 Milliárd hitelt veszünk föl minden évben, hogy az esedékes Hiteleket és a kamatait törleszteni tudjuk, valamint a költségvetésbe tervezett 4-6%-kos hiányt pótoljuk."

A GDP és a költségvetés bevételei között, azért egy nehány ezer milliárdos differencia van. 4-5 milliárdot meg a gyakorlat szerint napi szinten veszünk fel, úgyhogy gondolom 4-5 ezerre gondoltál. Ezért sem értem amikor gazdasági lapok is olyanokat képesek írni, hogy a GDP x százalékát fordítjuk oktatásra, mintha azt elkölthetnénk.

belevauvau 2011.12.27. 20:10:06

@lajos0: Én úgy gondolom, hogy hamarosan újra kell értelmezni az Öszödi Beszédet (így, nagybetűvel).

Valahol olvastam, hogy a nemzeti együttműködés tablója mellé, az Öszödi Beszédet is ki kellene rakni. Én tovább megyek. Mindenkinek el kellene olvasni.
A lényeg, hogy az emberek némiképp értsék is, hogy miről szólt a Gyurcsány beszéd, és Orbán ennek tükrében miképpen cselekszik.
Végülis én nem azon vagyok, hogy nyomjunk le ezt vagy azt, hanem hogy a választók lássák be, hogy per/pillanat nem lehet úgy kilábalni a bajból, ahogy az Orbán-Matolcsy tandem erölteti.

(Bár megjegyzem, lehet hogy a Matolcsy-féle gazdaságtannak van létjogosultsága, de egyenlőre úgy néz ki, hogy "pénz nélkül ment a kuplerályba":-))

belevauvau 2011.12.27. 20:19:42

@Scagnetti: A Molnár Horváth féle eü reform próbálkozás alkalmával a fidesznek semmiféle építő javaslata nem volt. Csak a totális elutasítás. Hja, kérem volt már itt lehetőség, de hát ezentúl nap, mint nap a fidesz fejére kell olvasni az ellenzéki töketlenkedéseit, a Hegedűs Zsuzsa féle népszavazósdit.
És akkor majd eljön az idő, amikor egyesek majd azokat tartják a Fidesz alternatívájának, akiket bő nyállal köpködtek.

Scagnetti 2011.12.27. 21:18:01

@belevauvau: Szerintem rakd ki Feri képét a falra, és imádkozz hozzá minden reggel és este! Bár hozzászólásodat olvasva nem lepne meg, ha már megtetted volna ezt.

Scagnetti 2011.12.27. 21:21:29

@belevauvau: Ja, széfet minden kórházba. Az tényleg nagyon fontos volt. Meg a vizitdíj, ami kiváltja a hálapénzt. Persze.

Olvashattok bármit a fejükre, semmire sem mentek vele. A szocik szavára a szűk rajongótáboron kívül már senki sem ad.

Győzni itt csak akkor fogtok, ha az egész leszerepelt bandát lecserélitek olyanokra, akiktől nem kap azonnal hányingert a szavazópolgár.

Ha továbbra is erőltetitek Ferit és haverjait, akkor készüljetek fel a következő választáson is egy nagy leégésre!

Az igazi sztrovacsek 2011.12.27. 21:27:05

@Scagnetti:

Na akkor nézzük:
(csak mert ráérek)

"Mindig akkor vagytok a legmulatságosabbak, mikor okosnak akartok tűnni."

Akar a rosseb.
Én csak irkálom a véleményem (nem többes számban) és megtiszteltetésnek veszem, ha valaki egyáltalán olvasásra méltatja. Mellesleg az egész blogon ha vagyunk egy tucatnyian, akik rendszeresen kifejtjük itt a véleményünket, akkor sokat mondtam.

"Mondjuk mutathatták volna minimális jelét annak, hogy tudják, mit csinálnak, és annak értelme is van."

Mutatták. Nem kicsit, nagyon. Kár hogy akor sem értetted, meg most sem.De a közeljövő megérteti majd veled.

"De ez nem sikerült. Most meg sírnak szegények, hogy kétharmad van."

Hát nem sikerült, az biztos. De nem sírnak a kétharmad miatt. Miért sírnának? Csupán próbálják elmagyrázni, hgy miért nem jó az irány. Sírni te fogsz, amikor bezárják a kórházat, ahová eddig jártál, és a hófúvásban elakad veled a mentő, amikor a 60 km-re lávő legközelebbi kórházba szállítanak. (vagy ha BP-i vagy, a város másik végére visznek, megkönyítendő a hozzátartozóidnak a látogatásodat) De erre magadtól is rá fogsz jönni.

"Tényleg? Miért olyan nehéz ezt elhinnem vajon? :)"

"Szerencsére ezt a képzeleteden kívül semmi más nem támasztja alá. A szocik és Fletó is ott ülnek a népszerűségi listák végén, ahova egyébként valók. Szavazót szerezniük a kormányváltás óta sem sikerült, és ez nagyon jól van így."

Ki mondta, hogy a szociknak kel itt újra kormányozni?
VAN ALTERNATÍVA A SZOCIKON KÍVÜL IS, még akkor is, ha te ezt nem látod.
ÉS EZ NEM A JOBBIK!!!!!!!!

"Tényleg? Miért olyan nehéz ezt elhinnem vajon? :)"

Kinek nehéz? Neked? A te bajod.
Egyébként hinni a legkönnyebb.
Érteni.
Na az a nehéz.

"Hogy a Fidesz is lebukik közéjük? Pont leszarom. Nekik is kijár a pofon."

Nem kellene estleg állást foglalni?
Na nem kötelező ,hiszen az is egy álláspont, hogy örök ellenzéki valaki.
Mert mint wegyik ismerősöm találóan megfogalmazta, "Nem kell sehová tartozni, mindig az aktuális hatalmat kell kritizálni."
Ez is egy álláspont, és igen figyelemre méltó, csak ezt is föl kell vállalni, mert edig nem derült ki számomra, hogy számodra mi lenne az elfogadható alternatíva.
CSAKHÁT AZ X-et BE KELL HÚZNI VALAHOVÁ:
(ha egyáltalán szavazol)

"Azt sem igazán értem, hogy miből jutottál erre a következtetésre."

A hozzászólásaid alapján.

"Mert egyébként őket kritizálni nincs miért. Olyan szuper volt az egész csapat. :)"

Dehogy nincs. Kritizálni mindig, mindenkor, mindenkit lehet. Akár elvtelenül is.
Nem volt szuper az a csapat.
Egyáltalán nem.
A probléma mindössze annyi, hogy a jelenlegi nem hogy nem jobb, hanem PANCSER.
A rosszat még rosszabb váltotta, és én inkább a kisebbik rosszat választom, ha egyáltalán lesz még rá lehetőségem.

lajos0 2011.12.27. 21:27:10

@belevauvau: Akkor egyetértünk. Ráadásul egy rossz makroszerkezetben kár növekedni.

lajos0 2011.12.27. 21:29:54

@belevauvau: A német pénzügyminiszter az ilyen tranzakciók globális megadóztatását sürgette. A piac meg bármelyik országon képes túllépni.

lajos0 2011.12.27. 21:47:00

@belevauvau: "Én úgy gondolom, hogy hamarosan újra kell értelmezni az Öszödi Beszédet (így, nagybetűvel)."

Nincs még hivatalos kánonja. Meg lehet magyarázni, az elmúlt 20 évre gondolt, meg a hazugságot akarta befejezni, de szerintem többségben lesznek azok, akik úgy értik, ahogy mondva volt.

Sokáig kívülről tudtam, már Filó patkányozásától a kell még valamit mondanom Ildikóig.

A NENYI-t egy giccses ömlengésnek gondolom, ez viszont egy fontos kortörténeti dokumentum marad. Amikor először kiderült, hogy a politikát valóban úgy csinálják, ahogy mi azt mindig is gondoltuk, a háttérben sok anyázással.

"hogy per/pillanat nem lehet úgy kilábalni a bajból, ahogy az Orbán-Matolcsy tandem erölteti."

Szerintem sem, és nekem túl ortodox, amit művelnek. Egyébként a jegybank rendszabályozásában is ez a fura. Nincs olyan potenciális fideszes elnökjelölt sem, aki nagyon mást gondolna, mint Simor. Persze igazi hatalom nincs is a kezükben, nekik a BIS diktált eddig is, és ez csak egy világgazdaági összeomlás után változhat meg. Reményeim szerint ehhez egyre közelebb is kerülünk.

Scagnetti 2011.12.27. 21:56:04

@Az igazi sztrovacsek:

"Ki mondta, hogy a szociknak kel itt újra kormányozni?
VAN ALTERNATÍVA A SZOCIKON KÍVÜL IS, még akkor is, ha te ezt nem látod.
ÉS EZ NEM A JOBBIK!!!!!!!!"

És ki lenne az? Mert a Jobbikot ugye kilőtted, tehát maradnak a szocik, meg az LMP. Vagy van még valaki? És ha igen, hol bújkál?

"Nem kellene estleg állást foglalni?
Na nem kötelező ,hiszen az is egy álláspont, hogy örök ellenzéki valaki.
Mert mint wegyik ismerősöm találóan megfogalmazta, "Nem kell sehová tartozni, mindig az aktuális hatalmat kell kritizálni."
Ez is egy álláspont, és igen figyelemre méltó, csak ezt is föl kell vállalni, mert edig nem derült ki számomra, hogy számodra mi lenne az elfogadható alternatíva.
CSAKHÁT AZ X-et BE KELL HÚZNI VALAHOVÁ:
(ha egyáltalán szavazol)"

Az X be lesz húzva legközelebb is. Csak lehet, hogy kicsit nagyobb lesz, mint az eddigiek, és át fogja érni az egész szavazólapot.
Nem vagyok lázadó típus, ezért eszem ágában sem lenne örök ellenzékinek lenni. Csak a mezőnyben most nemigen van olyan, amelyik vállalható.

"A probléma mindössze annyi, hogy a jelenlegi nem hogy nem jobb, hanem PANCSER.
A rosszat még rosszabb váltotta, és én inkább a kisebbik rosszat választom, ha egyáltalán lesz még rá lehetőségem."

Kissé másképp látom, szerintem az is rossz volt, meg ez is. A tavalyi választásnak egy pozitív eredménye biztosan volt, az, hogy a szociktól megszabadultunk. Ezt az egyet Orbánék sem tudják elcseszni, mert ez igazából tőlük független. És ezt nem kellene elrontani azzal, hogy legközelebb visszahozzuk őket, vagy valamelyik maradványukat. Örüljünk inkább, hogy elhúztak végre!

lajos0 2011.12.27. 21:59:36

Egyébként a független jegybankkal kapcsolatban érdekes kérdés, hogy a kormánytól ugye azért független a jegybank (elvileg), mert így nem lehet utasítani, hogy pénzt nyomjon, milyen inflációs cél legyen, stb. No most, ha ezektől a dolgoktól a kormányt el kell zárni, mert valószínűleg visszaélne vele, akkor hogy engedhetjük neki a szinte korlátlan hitelfelvételt, illetve közös vagyonunk eladogatását. Így mi értelme a jegybanki függetlenségnek, ha egyébként annyi hitelt vehet fel a kormány a mi és dédunokáink kontójára, amennyit csak bír ?

Az igazi sztrovacsek 2011.12.28. 11:05:34

Baráti beszélgetés keretében fölmerült a kérdés:
"Hol van Pelczné Gáll Ildikó?"
Tényleg, tudja valaki?
Mi lett a FIDESZ alelnökével azok után, hogy az RMDSZ küldöttgyűlésén finoman szólva is elküldték melegebb éghajlatra?

www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw

Mostanában mintha valahogy ki lenne írva a köztudatból. Csak nem ejtette a vezér? Mondjuk nem ő lenne az első. Pedig anno úgy nézett "fel" szeretett Viktorára, hogy én Anikó asszony helyében komolyan aggódtam volna.
(Nem azért kérdeztem mert hiányzik, csak úgy kíváncsiság képpen.)

Scagnetti 2011.12.28. 12:48:31

@Az igazi sztrovacsek: Hiányzik? Örüljünk inkább, hogy megkímél minket az ostobaságaitól.

laci0011 2011.12.28. 19:05:18

@Scagnetti: Amíg nincs gyakorlatilag ellenőrzés az éppen kormányon lévőkön,addig nincs kire szavazni.Már népszavazni sem engednek,nehogymá el keljen számolniuk a sok pofátlanul felvett pénzről a TISZTELT KÉPVISELŐ URAK.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.28. 19:12:08

"Figyelmeztette a kormányt az IMF
Akkor folytatódhatnak a tárgyalások, ha a magyar kormány tettekkel bizonyít. A forint esni kezdett."

Komolyan gondolta valaki, hogy az EU finanszírozni fogja a saját alapértékeinek szembeköpését?

lajos0 2011.12.28. 21:37:53

@Az igazi sztrovacsek: Az EU számtalanszor szembeköpte már a saját állítólagos alapértékeit, de mi egy túl kicsi és túlságosan lezüllesztett gazdasággal rendelkezünk ahhoz, hogy kimondjuk a király meztelenségét. Én éppolyan hülyeségnek tartom, hogy Orbánék mindenáron az első fecskét akarják eljátszatni, mint Gyurcsányéktól az elvtelen hajbókolást minden téren. Ki kellene várniuk szépen, hogy mikor kezdenek dőlni a dominók, és akkor már be lehetne vezeti különösebb feltűnés nélkül bármit. A nemzetközi pénzpiacok összeomlására szerintem már nem kell éveket várni, és ez az összeomlás a rendszerbe eleve be van kódolva.

Scagnetti 2011.12.29. 12:21:24

Ez milyen igaz. Lehetne ajánlani a Gréczynek és a többi koalíciózgatós-kerekasztalos hazugnak, de ők persze úgysem értenék meg.

index.hu/velemeny/2011/12/29/occupy_takarodj/

Az igazi sztrovacsek 2011.12.29. 13:34:48

@Scagnetti:
Ez is csak egy vélemény a sok közül.
Nekem meg az a véleményem, hogy egyre szánalmasabb ez.
Mármint a Gyurcsányozás.
A dolgok mibenlétének hová fordulása egyre inkább azt látszik igazolni, hogy Gyurcsány egy a sok közül. Ő és a DK egy azok közül, akik az Orbán rezsim leváltását tűzték ki célul. Mellette ott van a Szolidaritás, a Milla, a 4K, az LMP, az MSZP, néhány szakszervezet, és még ki tudja milyen most, vagy a közel jövőben formálódó alkalmi, és alkalmatlan szervezet.
Kaján mosollyal figyelem, ahogy internetes blogfirkászok, és magukat szakértőnek kikiáltó politológusok még mindig görcsösen ragaszkodnak a "Gyurcsány a mumus" rögeszméjükhöz, holott az idő rég túllépett ezen.
És ez nemsokára még jobban változni fog, hiszen 2012 elején "panelprolik" százezrei fognak rádöbbenni, hogy rosszabbul élnek mint 4-6 éve. A szükség nagy úr, és tetszik-nem tetszik, a "gyurcsánytakarodj"-ot fölváltja az "Orbántakarodj", és ezt ugyan azok az emberek fogják kiáltani, csak sokkal hangosabban.
Hamarosan eljutunk odáig, (vagy már ott is vagyunk) hogy a Gyurcsányozás már nem lesz más, mint elkeseredett emberek végső és szánalmas erőlködése, mellyel önmaguk számára is leplezni akarják mélységes csalódásukat.
Azt meg csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a legközelebbi nagy rendbontás - ha lesz ilyen - nem kétezer pestin huligán duhajkodása lesz.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.29. 14:54:35

@Scagnetti:

Vagy itt van ez a 'HVG'-ről:

"Hatalmas bukás az állampapír-aukción

Az állam a tervezett kölcsön felét sem tudta felvenni."

AZ IMF ki van paterolva, az államkötvényeink 9-10%-os kamattal sem kellenek, a FT-euro árfolyam 310-en, a gazdaság pang, beruházás nulla, kilométeres sor az ingyen konyháknál, és még csak most jön a 27%-os ÁFA.
Államcsőd és nyomor kódolva!??
Viktor, te tetted ezt!!!!

Scagnetti 2011.12.29. 15:52:54

@Az igazi sztrovacsek: A cikket tulajdonképpen az utolsó bekezdése miatt másoltam be, bár a többi részével is egyetértek.

"Aki Gyurcsánnyal tüntet, azért tüntet, hogy 2016-ban Szijjártó Péter láncolja magát a parlamenthez, és a Fidesz tűnjön újra egész vonzó alternatívának, miközben a kormány odabent éppen kockadobással dönt a költségvetésről. Nemes cél, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy tényleg így is lesz, de ha már kimegy valaki az utcára, ennél nyugodtan álmodhat valami merészebbet."

Na ez az, amit nem akarok. Ha már egyszer sikeresen megszabadultunk valami rossztól, azt ne hozzuk vissza!

És ne legyenek illúzióid, az MSZP és a DK rá fog telepedni megint arra, amit ma nem túl helyesen baloldalnak nevezünk. Mit rá fog, le se mászott róla. Ezt a múlt heti "Gyorskocsi utcai koalíció egyértelműen megmutatta. Nem hagyják senkinek, hogy tőlük függetlenek legyenek. Ha másképp nem megy, hát kicsinálják őket. Az LMP-t már jónéhányszor megpróbálták csőbe húzni, és nem szállnak le róla ezután sem. Nehogy már üljön a Parlamentben egy párt, amely baloldalinak mondja magát, mint ők is, de akiktől, a szocikkal és Ferivel ellentétben, nem kap hányingert a választó! Ez tűrhetetlen! És főleg veszélyes.

Milla, 4K, Szolidaritás? Ezek egyelőre nagy nullák mind. Politikailag jelentéktelenek. És ha akarnak valamit a következő választásig, akkor már most is lehet, hogy késésben vannak.

Csalódottság? Igen. Én eddig minden választás után csalódott voltam, csak a csalódottság mértéke volt változó. Pedig volt, mikor az én lovam futott be, és volt mikor nem, de ez nem csak ettől függ.
A következő választáson viszont nem leszek csalódott, mert egyrészt valószínűleg érvénytelen szavazatot adok le, másrészt a mezőnyt látva biztos vagyok benne, hogy bármelyik is nyer legközelebb, az katasztrofálisan fog kormányozni.

Sajnos ez addig így lesz, míg a régi őskövületeket el nem takarítjuk, és amíg nem lesz új jobb- és baloldal. Ez meg még legalább 20-30 év.
süti beállítások módosítása