Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!

Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes. Mégis úgy gondoltam, olyan emberek között, akiket valaha az a megtiszteletés ért, hogy demokratikus választáson bizalmat kapó miniszterelnökök mellett dolgozhattak, kijár az udvarias megszólítás.

Azért írom ezt a levelet, hogy jó szándékkal figyelmeztesselek: amihez most a neved adtad, már végképp vállalhatatlan. (Szerintem a korábbi dolgok is, de ez most mindegy.) Amit az államadósság, vagy a devizahitelek kapcsán művelsz, abból még komoly bajod lehet a jövőben. (Legalább ne az orosházi polgármestert választottátok volna be a számonkérő bizottság tagjai közé, akinek irányítása alatt a város adóssága megnégyszereződött...)

Először is végig kellene gondolnod a főnököddel együtt, hogy lehet-e három volt miniszterelnököt börtönbe juttatni, meg a négy pénzügyminiszterüket is. Végiggondoltátok-e ennek - ügy híján - belpolitikai, nemzetközi folyományait? Gondolod, hogy nincs elég adat arról, mikor, mit mondtatok és tettetek az államadósság növeléséért, amely amúgy ma is az uniós középmezőnyben helyezkedik el? Vagy előbb a kormányfők, aztán mindenki napirendre kerül, aki 2002 és 2010 között kormánytag volt, végül az MSZP és az SZDSZ összes volt képviselőjét is elvitetitek?

Én ezt meggondolnám.

Képzeld el, mi lesz, ha egyszer megbuktok - szerintem legkésőbb 2014-ben, szerinted nyilván évtizedek múlva -, de te ezt akkor is megéred, mert fiatal vagy. És majd jön egy új kormány, amelynek radikális, elszámoltatást követelő csoportjai megvádolnak téged és Kósa Lajost, hogy tudatosan, előre megfontolt szándékkal tönkre tettétek a forint árfolyamát. Ott leszel mint majdani Biszku Béla, és nem érted az egészet. Majd megindul a licit, hogy ezért neked és a a jelenlegi debreceni polgármesternek hány év jár. Esetleg megnézik, hogy is volt az a MOL-vásárlás, a tranzakció óta ugyanis jelentősen esett az olajcég részvényeinek értéke. Kimeríti-e ez a hűtlen kezelés vagy más bűncselekmény fogalmát.

Esetleg valaki odáig merészkedik, hogy megnézi 1990-től Orbán Viktor vagyonosodását, összeadja a fizetési céduláin szereplő összegeket - máshonnan ugyanis fizetést nem kaphatott, hiszen első munkahelye a köztársaság országgyűlése volt -, a búsásan honorált képes- és családi szakácskönyvek tételeit, és kiszámolja, hogy ebből lehetett-e szántó, rét, legelő, bánya, fociakadémia, rózsadombi villa stb. stb.

Péter, szerintem amit csináltok nem vezet sehova, illetve, ha igen, abból nagy baj lesz. Értem, persze, hogy féltek az ősztől. Szakértők szerint, ha beragad 250 forint körül a svájci frank árfolyama, akkor a devizahiteles nem törleszt, a bank elveszti a bevételt, emiatt nem hitelez, emiatt a vállalkozó nem tud fejleszteni, működni, alkalmazottat fog elbocsájtani - és a láncreakció végén óriási bukás lehet. De abba az ország is tönkre megy, nem csak a 8 éves hazugságban fogant Orbán-kormány. Márpedig a hazámat nagyon sajnálnám.

Tisztában vagyok vele, hogy nem ti tehettek arról, hogy a svájci frank 250 forintot ér, mint ahogy Gyurcsány sem tehetett arról, hogy a forint az euróhoz képest átlépte a 300-as határt. Vagy ha ő tehetett, akkor ti is. Most akkor mit tegyünk? Ragasszunk ki mi is óriásplakátokat, hogy "Orbán a hibás"?

Tudod, az általatok annyiszor hivatkozott embereket nem fogja érdekelni, hogy ti kire mutogattok visszafelé, immár több, mint egy éve. A közvélemény szemében mindig a kormány a hibás, akkor is, ha nem. Ezt ti sulykoltátok az emberekbe, vissza is fog hullani rátok.

Szerintem ahelyett, hogy 15 hónap kormányzás után a Btk-t bújjátok, el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban... És végre át kéne gondolni, hova juttattátok Magyarországot, mert ami itt van az nem forradalom, hanem káosz és tehetségtelen "kormányzás." Friss hír, hogy mínuszban az ipari termelés, a devizahiteteleseken nem segítettetek, a bankokora hiába vártok, őket már magatok ellen fordítottátok. A Munka Törvénykönyve a rabszolgatartó társadalmak szabályai szerint készül. Ma olvastam a 168 órában, hogy az AmCham ügyvezetője szerint romlott az ország versenyképessége. Pintér Sándor szíves közlése, hogy nőtt a bűncselekmények száma. Hol a rend, hol a közbiztonság? A szélsőjobbnak ígért két pofon olyan jól sikerült, hogy éppen most választották az egyik tagjukat polgármesterré. Magyarország nemzetközi megítélése a béka feneke alatt van, Deutsch Tamás szerint mégis jókat kacag Orbán Viktor, amikor a twitter bejegyzéseit olvassa. A demokratikus intézményrendszer tudatos szétveréséről még nem is beszéltem.

Péter, a gazdasági növekedés nem indult be, az adórendszeretek, amellyel állítólag mindenki jól járt, szociális válságot és gigantikus költségvetési lyukat eredményezett. Amióta ti kormányoztok, ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság, az általatok irányított városok éppen vagy csődbe mennek, vagy nem akarnak fizetni a hitelezőknek. Emiatt az államcsődkockázat értéke azonnal emelkedni kezdett. Mellesleg, bár 8 évetek volt felkészülni a kormányzásra, éppen azt sem tudjátok, mihez kezdjetek a felsőoktatással, pénzt vontok ki az egészségügyből, Medveczky Ádám személyében jobboldali érzelmű művész írja alá a főnöködnek írt levelet, amelyben az operajátszás szétverésével vádolják a kormányod.

Kaptam egy fényképet a Videoton-pályáról (!), ahol az egyik meccs előtt kitettek a szurkolók egy transzparenst, hogy "bűnözők ne bíráljanak szurkolókat"... Így gondolkodnak a Videoton (!) stadionjában rólatok, akik törvényt hoztatok a hulligánok ellen?! Pedig annyit tettetek a fehérvári csapatért...

Nem kétséges, hogy ennek a levélnek abból a szempontól semmi haszna nem lesz, hogy esetleg abbahagyjátok az ámokfutást. Ezt a levelet így is sokan el fogják olvasni, akkor is, ha egy bohócügyi államtitkárig sem jut el.

Mégis azt javaslom, kezdjetek el végre normálisan kormányozni, hagyjátok békén a politikai ellenfelet, kezdjetek végre őszinték lenni az ország népével, még akkor is, ha politikai veszteség lehet, és akkor is, ha a főnöködnek nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót. (Pedig 14. havi nyugdíjat is ígértetek, ami nyilván nem növelte volna az államadósságot...) 

Az nem tisztességes, hogy koncepciós perrel akarjátok eltakarítani Gyurcsányt - és bárki mást - az útból, aki újra veszélyes lehet, aki megdöntheti az épülő diktatúrátokat. (Nem én mondom, olvasom a világsajtó rólunk szóló tudósításait.)

Rákosinak minden hatalom adva volt, mégis hat évet bírt ki, majd soha többé nem jöhetett vissza. Kádár is eltüntette volna Nagy Imrét, aztán megérte az újratemetést. Gyalázat, de neki már a csontjai sincsenek meg, az általa kivégeztetett miniszterelnöknek pedig szobra áll.

Hidd el, nem árt az óvatosság!

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr913127866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nemzeti Összefogás Audenciája 2011.08.05. 21:29:24

Az egykor pécsi, ma már csak szimplán Ötödik Számú Nemzeti Tudományegyetem és Italbolt rektorjelöltje idegesen gyűrögette a kezében a félig használt papírzsebkendőt. Kicsit meghűlt a minap, ami nem is csoda: a Miniszterelnöki Meghallgatásra való felk...

Trackback: Jó lett volna nekünk a Matolcsy-Orbán-féle válságkezelés? 2011.08.05. 19:14:02

Beszakadtak a tőzsdék és pánikhullám söpör végig a világon. Meglehet, ez az új válság kezdete, és az is lehet, hogy ez még az előzőnél is brutálisabb lesz. Mert mindenki azt hitte, minden megoldható hitelből, az adósságot soha nem kell visszafizetni, ...

Trackback: Frankválság: megoldás helyett cirkusz 2011.08.05. 18:40:15

Szijjártó Péter, a kormányfő magyar hangja annyira elégedett az államadósság miatt bűnbakokat kereső parlamenti albizottság munkájával, hogy hasonlót szeretne felállítani a devizahitelek elterjedésének ügyében is. Szerinte az előző kormány súlyos bűnt ...

Trackback: Trükköm-trükköm, mondd meg nékem! 2011.08.05. 16:39:19

A Fidesz ügyesen terel, elképesztően képes ostobaságokkal tematizálni a balliberális médiát, a nyomtatott és internetes sajtótól kezdve az ATV-n át egészen a blogszféráig. Az írásokban már-már lesötétített belterű

Trackback: „Hagyomány”-őrzés, legnagyobb magyarjaink… 2011.08.05. 14:27:05

Már megint! Már megint felment a pumpa, pedig csak elhaladtam „egy”mellett. Nagymagyarország a pólón, még nagyobb címer a baseball sapkán, bakancs, szakadt farmer. S csak remélem, hogy egyszer kinövi majd…...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pasinda 2011.08.06. 07:28:31

@Balt: Egyszeri csökkentés! Ha minden évben lehetne manyup-"átcsoportosítás", akkor valóban nem növelte volna...Tehenet naponta többször lehet fejni, levágni csak egyszer! Ez van...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.08.06. 07:45:26

Fenyegetőzöl kicsi bolsi GZS?
Fenyegetőzöl?

seahawks 2011.08.06. 07:49:40

hát igen, jó kis cikk, pont erről beszélgettünk cimbikkel a minap. ha ezek most becsukatják a volt kormányfőket, akkor ezentúl minden kormány becsukathatja az előzőket, ráfogva, hogy valamit rosszul csináltak...márpedig az orbán kormány vége is el fog jönni 1x, ha teszik ha nem.

2011.08.06. 07:54:26

-Látom dübörögnek az érzelmek. Mindenki lopott, mindenki csalt, csak az én imádott politikusom-pártom becsületes, mig a másik fél hazug, zsivány, becstelen , gerinctelen, stb, stb.Ez jön le az oldalról.
- Akkor egy pár gondolatot--mint realista --leirnék. Sáros itt minden--a "gengszterválltás" után, a parlamentbe bekerült politikai párt, annak vezetői, volt és a jelenlegi kormányok tagjai is.
-Ha már a felelőségre vonást kezdjük, akkor a volt Antall-kormány tagjainak rég a börtönben volna a helyük.Utána jönnének a szocik, az szdsz, a kisgazdák, a fidesz és a kdnp vezetői, kormánytagjai.De ne hagyjuk ki a milépet és a mostani jobbikot sem.
-Hogy miért? Mert ezen pártok és vezetői, leszarták az ország érdekeit, csak és kizárólag a saját családjuk, pártjuk, ismerősük, haverjaik, barátnőik érdeke volt náluk az első.
-Nehéz elfogadni, de az eredmények ezt mutatják.Elértünk oda,- megköszönve politikusainknak,- hogy maholnap, nincs munkahely, nő a szegénység, kilátástalan a fiatalok helyzete, létbizonytalanság van szinte mindenütt, nő a büncselkmények száma, de dübörög a hülye, ostoba kommunikációs bla-bla.
-De vajon miből lettek milliárdosok ebben az országban? Hiszen ha ennyi okos és értelmes "észkombájn" lett volna az országban az 1960-1988 között, akkor mostmi adnánk kölcsön az IMF-nek, Svájcnak és a világ többi országának is.
-De nem voltak zsenik! Sőt! Igy aztán nehéz elhitetni bárkivel is, hogy a felhalmozott milliárdokat tisztességes munkával szerezték meg! Akkor honnan is van egyeseknek milliárdos vagyonuk? Miből?
-Ha már vizsgálódunk, akkor kezdjük 1989-nél. Minden politikust vizsgáljunk meg, minden képviselőt, családtagot, barátot-barátnőt! Akinek csak 1 ft is tapad a kezéhez, amit nem becsületesen , munkával szerzett--azt be kell csukni! Korra, nemre, pártállásra, beosztásra való tekintet nélkül. Hajrá politikus urak-elvtársak!
- Van itt mit tenni, csak mindenki fél, hogy az ő sara is előkerül, pedig ő becsületes volt. Látszólag, mert mint köztudott, a látszatra adni kell, de a látszat néha-mindig csal. A politikusoknál meg főleg!

röhögő 2011.08.06. 08:00:02

@Zébácsi: "Ráadásul ez év május végéig 5,4% százalékkal (1.000 Mrd HuF) nőtt a hiány mértéke (önkormányzatok nélkül és manyup vagyonnal számolva!!!)"

- A manyup vagyon még nem volt benne a májusiban. Nézd meg a júniusit a májushoz képest, ott 1500 milliárddal csökkent! Frissítsd az adatokat amivel érvelsz! De egyébként egyetértünk.

Halkaja 2011.08.06. 08:40:42

@Pajtás: és mindenki szabin...:)

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 08:58:40

@FILTOL: .... valami nem tetszik????

Na ... még mindig nem????

Hmmm! Na azért!

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 09:12:12

Ide is leírom, azért (is) szavaztam a fideszre, hogy az elmúlt 8 év ügyeit kivizsgáltassa és ha kell, igenis vágja sittre Gyurcsányt, Bajnait és a többit.

Baj inkább akkor lesz, ha nem teszi, mert akkor fogja tenni a következő.

Ingerlékeny Banya 2011.08.06. 09:29:52

@kirsten: @szgy: A legsajnálatosabb az, hogy egy ilyen pancser, hozzá nem értő társaság nyerte. Ennek aztán mi magyarok isszuk a levét, amíg el nem kergetjük őket a búsba.

A kommunizmus csodálatos eszméje is amiatt bukott meg,mert hozzá nem értőkre bíztak komoly dolgokat.Csak mert paraszt volt,meg munkás.Ha ezt nem teszik,akkor most virágozna a kommunizmus,mindenki viszonylagosan jól élne,és ellennénk, mint Kína a nagy fal mögött.

Darkcomet 2011.08.06. 09:33:38

Akár még egyet is lehetne érteni a poszt írójával, ha nem lenne ennyire részrehajló. Szar a fidesz, mindig is az volt, de nem kéne rózsaszín ködbe feltüntetni a maszop elmúlt nyolc évét. Az ő nyolc évük alatt egy, azaz egy évig tudtak normális kormányzást produkálni, azt is kényszerből. És ez a Bajnai kormányzat volt. És azt kell mondanom, hogy ez a kormány volt a legjobb kormányzat az elmúlt húsz évben.

regress 2011.08.06. 09:33:43

@Anti Anyag: nem fogja.sőt hozni fognak egy törvényt bukásuk előtt,hogy ók 80-évig nem vonhatók felelősségre

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 09:36:16

@Anti Anyag: Ezt ki vizsgálja ki???
Ez most van!!!
Nézd:Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. július végi hiánya 1494,5 milliárd forintra teljesült, amely az éves törvényi módosított előirányzat 126,2 százalékát jelenti. Ez jelentős romlás a féléves állapothoz és az egy évvel korábbihoz képest is. A Mol-vásárlással együtt az éves terv 217 százaléka a mostani deficit.
Ebbe még nincs benne a Simicska cégnek adandó-adott 24 ezer millió ft a semmiért, s a többi lenyúlás ami kifizetése áthúzódik !!!

regress 2011.08.06. 09:45:39

@Darkcomet: igazad van.sajnos még három évig szabadrablás lesz.

Lencsés István 2011.08.06. 10:11:45

Amit csinálnak az az ország javát szolgálja . Kéretik befejezni a hazudozást ezen a gréczyblogon , mert itt már nem ez az első . Mondjuk anonim , szóval így nem csodálkozom ....

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 10:20:16

@Lencsés István: A nagy lófaszT!!! Ez a tolvaj Fideszes banda lop csal hazudik EZ NEM AZ ORSZÁG ÉRDEKE!!!
Persze lehet Orbán seggét nyalni !!! De azért ne a mi pénzünkből kapjon a sok seggnyaló hálapénzt!!!

mutáns csiga 2011.08.06. 10:30:47

Jelen állapotok mellett Viktoréknak
talán, ha egy-két évük van még a garázdálkodásra.
A jelenlegi gazdasági háttér mellett
számolva a több ezer becsődölt vállalkozással az óriási munkanélküliséggel,a lakosság
eladósodásával,államadóssággal,növekvő bűnözéssel zuhanó tőzsdével, és semmi gazdasági kilátással sajnos nagyon valószínű, hogy bedől a gazdasági rendszer előbb vagy utóbb.
Azt a vak is láthatja, hogy ez a rendszer ebben a formájában sokáig nem nem életképes.

Lencsés István 2011.08.06. 10:46:54

@IGAZ MAGYAR: Hogy lehetsz igaz MAGYAR ha a " kultúrád " csapkodja a biztosítékot ? :O A többi mondanivalód értelmetlen ....

bájgúnár 2011.08.06. 10:48:05

@mutáns csiga:
A jelenlegi Fidesz fiuk szüleik mint jó komcsik 1988 ban már elkezdték a cucialista rendszerre kiabálni hogy megreformálni nemlehet és tarthatatlan.Most ez a rendszer is az.Akor mi a fszt épitgessen ez a birka nép?Teljesen mindegy nektek mert csak a faszt cserélik ki a szátokban.

Pistie 2011.08.06. 11:00:13

@Anti Anyag: Az a baj ezzel a felfogással, hogy egy (tetszőleges) ország volt miniszterelnökét nem lehet büntetlenül sittre vágni.
Ott kezdődik a dolog, hogy MINDENKI lop, aki a húsosfazék közelébe kerül. Lop az Orbán is, most például a vasútépítkezések kapcsán hirtelen 25 milliárddal drágábban csináltatják meg a saját cégükkel, ez nyilván neki is pénz, személy szerint. De ha megpróbálnák egyszer ezért (és még pár ilyenért) sittre vágni Orbánt, akkor európai gyűlölet lenne ellenünk a jobboldali vezetésű országok felől, mondjuk Németországtól. Hasonló a helyzet Gyurcsánnyal. Bajnai meg kivételesen szerintem pont az a miniszterelnök volt, aki nem lopott, 1 év alatt, reflektorfényben elég nehéz lett volna neki.

manipul 2011.08.06. 11:01:28

Gréczy úr piszkos vízzel mosogat.

A valóság: index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/

Az államadósság növekedése önmagában nem feltétlenül gond. Attól függ mire használják. Ha jól, akkor megtérül, mert az adósság növekedésnél nagyobb termelésnövekedést generál, ezért is nézik a kettő hányadosát. Ez csökkent az Orbán kormány alatt annó. Ha rosszul használják fel mint ahogy Gyurcsányék tették, akkor nincs pozitív hozadéka legfeljebb annyi, hogy lehet nyögni a visszafizetését.
Tipikus manipuláció a világválsággal való összemosás. Gyurcsány nem világválság miatt adósította el az országot, hanem már azt megelőzően, mondhatjuk saját jogon.
A harmadik pedig amit szintén elfelejtenek a Gyurcsány rajongók, hogy nem csak az adósságról lehet szó, hanem félrevezetésről, hanyag kezelésről stb. stb. Ezek pedig lehetnek bűntetendő cselekmények.

mutáns csiga 2011.08.06. 11:05:57

@bájgúnár:
Szerinted milyen gazdasági kilátások
várnak erre az országra ha:
nincsenek munkahelyek,
nincsenek vállalkozások,
nincs ipar,
nincs mezőgazdaság
magas az államadósság
magas a költségvetési hiány.
van viszont megszorítás, elvonás.
Az egy más kérdés, hogy a rendszerváltástól kezdve Anttalltól-
Gyurcsányig mindenki elkúrta.

rexter 2011.08.06. 11:07:49

rémunalmas írás, harmadik bekezdés végén abbahagytam az olvasást.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 11:08:52

@Pistie: Ja hogyne. Mindenki lop.

Én azt magasról leszarom. 2014-től akkor majd Orbánék ügyeinek kivizsgálása lesz nálam a kulcsszó.

Most az MSZP-SZDSZ-é. És mivel "mindenki lop", remélem, Gyurcsányék sittre is kerülnek.

ifarkas 2011.08.06. 11:09:07

Tisztelt Gréczy, kedves Zsolt!

Ezt akarod vissza?
videa.hu/videok/vicces/best-of-gyurcsany-1-hitler-mszp-nazi-i4T5qhWW7P3Vz4UP

Hidd el, már éhenhaltál volna, annyi adó, meg minden szart kaptál volna a nyakadba.

Pistie 2011.08.06. 11:17:04

@BALTAZÁR: "Érdekes azonban megfigyelni, hogy a ballib által 24/24 szajkózott "demokrácia halála", "diktatúra" stb rémhírek ellenére a kormány népszerűségi indexe még így is jóval meghaladja az egész ellenzékét együttvéve.
Ezen ez az írás sem sokat változtat szerintem."

Ez látod tévedés, megvezet téged a sajtó. Ugye nem mindegy, hogy melyik közvélemény kutatást nézed. :) Török Gáborról nyilván hallottál már. A választások után csinált egy összefoglalót, "Mérnek vagy vágynak?" címmel ( torokgaborelemez.blog.hu/2010/10/05/257_mernek_vagy_vagynak ) arról, hogy melyik KVK találta el jól az eredményt, és melyik kamuzott.
Röviden a lényeg:
-Nézőpont: A felére mérte a Jobbik és az MSZP támogatottságát a valóságosnak
-Századvég: Jelentősen felülmérte Fideszt és az LMP-t, alulmérte a Jobbikot az MSZP-t.
-Gallup: a kispártoknál pontos csak
-Medián: Nagyjából jó, de az MSZP-t alulmérte
-Szonda: pontos.

Tehát, célszerű a Szonda mérését néznünk.
Kövesd a Fidesz népszerűségének alakulását a Szonda méréseiben: torokgaborelemez.blog.hu/2011/07/30/kozvelemeny_kutatas_19

1 év alatt 42%-ról 24%-ra esett a teljes lakosság körében. Így már lassan leérnek népszerűségben az MSZP dicsőséges 14%-ára (mert május óta még 2%-ot csökkentek, már csak 22%-on vannak..). Így ha összeadod, bár még mindig a Fidesz a legerősebb, de egy MSZP-Jobbik koalíció már verné őket.

Pistie 2011.08.06. 11:19:07

@Anti Anyag: De pont ez az, hogy igen, sz*r, hogy mindenki lop, de ennél sokkal fontosabb dolgokkal kellene foglalkozniuk a politikusoknak. Mondjuk a 2 legfontosabb: gazdaság, egészségügy. Ezek 100x fontosabbak Gyurcsánynál, meg Orbánnál..

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 11:24:29

@Pistie: Ja hogyne. Ilyen alapon futni lehetne hagyni a betörőket is.

Ezt látom gondnak egyesek, a te gondolkodásában. Nem fogja fel, hogy normális gazdaság sem létezik, ha korrupció van. Ha Gyurcsányék megússzák, az "útmutató" a többinek is.

A demokráciának fontos része a korrupció kivizsgálása és megtorlása. Mivel ezt az ügyészség és bíróságok végzik, a kormány koncentrálhat a gazdaságra, egészségügyre.

Cardealer 2011.08.06. 12:00:10

Tisztelt Gréczy (Úr?) Elvtárs!

Nem kellene lassan letenni azt a tollat és hazamenni a családhoz, ahelyett, hogy a Gy. F. Seggét nyalja?

Árulja már el nekem, hogy Varga Miklóssal egy családban milyen lehet egy ebéd?

.....

Közben olvasta egy ismerősöm a levelét, és csak egy kérdése volt:
"Az a nagyorrú, izzadós talpú zs... tetű még szabadlábon van?

bájgúnár 2011.08.06. 12:03:41

@mutáns csiga:
Tökéletesen igazad van amig ezek nem működnek addig csak igérgetés és vágyálom a jobb életforma.Csak azon gondolkozz el hogy az Antal kormány nemcsak politikai fordulatot kezdett el hanem szétqurta az egész magyar gazdaságot majd folytatta ezt a többi kormány is.Letarolták az élelmiszeriparunkat,könnyűiparunkat,mindent.
Mára semmi nincs ami nekünk hozna hasznot.Még bankunk sem.Szóval keményen nem a multikat kellene milliárdokkal támogatni hanem állami beruházásokat kell létrehozni.Állami élelmiszerfeldolgozókat,bankokat.Élelmiszer egyre fontosabb termék lesz.ezzel a magyar vidéket is újból fellehetne támasztani.Szóval állami és magáncégek ésszerű aránya több munkahelyet teremtene.Ha akkor a menő állami cégeket/dohánygyárak,élelmiszerfeldolgozókat/ vegyes vállalatként madták volna el 49% kűlföld 51% magyar akkor most vidámabbak lennénk.Sajnos sokan az elmúlt rendszer gyűlöletét,sérelmét mind rajtunk bosszulták,bosszúlják meg.Amig ez a vak gyűlölet vezeti a politikusainkat amig minden párt akinek része volt a rendszerváltásban elnem tűnik addig nem áll talpra ez az ország.Új nemzedék teheti csak le az új alapokat.Gyűlölet nélkűl a nemzet jobbitása érdekében.Minden pártnak megkell állapodni legalább a nemzet fejlődését segitő programokban.Gazdaság,népességpolitika,család,erkölcs,tisztesség,munka.

moncayo 2011.08.06. 12:44:50

Sok tény van a post-ban. Csak egy baj van!

Kedves Greczy Zsolt! Te pont olyanja vagy Gyurcsánynak, mint Szijjártó Orbánnak.

Így ami más szájából hitelesen hangzik, tőled. hát....... Ugye megérted?

rfbzs 2011.08.06. 13:18:34

leponex!
Ugye hiányzott a Stopról Gréczy úr?
Most ide jöttél okoskodni?

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 13:39:15

@Lencsés István:
Hiába no azért lehet abba valami hogy a hülye rendőr párba jár! Az egyik tud olvasni a másik írni!!! Értelmezni hogy mit olvastak azt meg a főnökük teszi! István szólj a főnöködnek!

leponex 2011.08.06. 13:49:17

@rfbzs:
Valóban hiányzott kicsit ... :))
Kedves Bárdunk olyan semmitmondó kisstílű nyafogó lett, sajnálom rá az időt.
No de mi ebben az okoskodás?

"@rfbzs:
"Vagyis nagyon is az ő "érdemük" - már, ha annak számít a nyugdíjpénzek lenyúlása. Könnyű más f....val a csalánt verni!"

Valóban könnyű volt ( egyeseknek) az állam által felvett hitelből magánszámlán gyűjtögetni, magyarul lenyúlni az aktuális nyugdíjak kifizetésére beszedett nyugdíjjárulékot.
És tényleg ennek a kormánynak az érdeme, hogy ennek véget vetett. "

Néha őszintén csodálkozom, hogy ezt a manyup lenyúlást ( Orbán részéről ) valaki el is hiszi. Ilyenkor szoktam segítő kezet nyújtani ... :)))

P.Freddy 2011.08.06. 13:51:59

@Anti Anyag: Az a baj ezzel, hogy pont most lopják ki a szemünket, amit azért tudnak megtenni, mert ilyen baromságokkal takargatják egyrészt a hülyeségüket, másrészt a tolvajlásukat.

Hiszen minden igaz hívük bizseregve csak erre koncentrál (fasza virtus egyébként), így azoktól azt is meg lehet csinálni, amiért már régen ügyészség előtt kellene állnia a mostani kormánynak.

Továbbra is fenntartom, hogy ez emberiség elleni bűn. A bizsergő-viszkető tenyerű horda a büdös életben nem lesz alkalmas arra, hogy működő országunk legyen.

P.Freddy 2011.08.06. 14:05:56

@Báthory:

"--és te meg tudod magyarázni, bíróság előtt? Egyébként fröcsögés 4"

Hallottad annak idején a rohamtempóban eltüntetett hanganyagot (alig győzték töröltetni:)? A megjegyzésed alapján valószínűleg nem. Szerezd be, hallgasd meg, utána korrigálni lehet az állításnak álcázott kérdésedet.

okostojgli (törölt) 2011.08.06. 14:06:16

A Fidesz és majmolóik bekaphatják.

Miért is várjunk 2014-ig?

Dexter007 2011.08.06. 14:25:44

@FILTOL: neked nem viszket még a nyakad lámpavas környékén? pedig illene...

sz_ 2011.08.06. 14:28:16

Tompika megébredt:
"Nyílt twit G. Zsoltnak Tisztelt G. úr, kedves Zsolt! Megérdeklődted már,h előzetesben lehet-e blogolni?Látod, én is keményből vagyok varrva!"

http://twitter.com/#!/dajcstomi/status/99791418528239618

Dexter007 2011.08.06. 14:33:15

@sz_: Tompika, viszont twittelni sem tudsz majd, amikor vezetőszáron visznek a bíróságra Petivel meg Vityával az oldaladon :D

manipul 2011.08.06. 14:51:51

@Pistie: A Szonda Ipsos volt az egyetlen, amely még választások után is azt hitte, hogy Horn győzött. Lengyel Lászlóval együtt.

Fifike 2011.08.06. 14:57:05

Reggel elolvastam a levelet, de a több száz hozzászólást nem, úgyis mindkét oldal védi a maga igazát. Érvekkel vagy érvek nélkül.
Annyit fűznék hozzá, hogy soha ennyi fiatal és középkorú nem hagyta el az országot, akkor, amikor a románok és lengyelek már mennek haza, mert rendeződni látszik a helyzet náluk. Akkor itt valami nagyon nem stimmel szerintem. Ebben a tempóban maradunk a nyugdíjasok országa, csak nem lesz, aki befizessen annyit, hogy nyugdíjunk is legyen. A gyerekszületésről nem is beszélve, pont az a korosztály megy külföldre....

Balt 2011.08.06. 15:38:06

@pasinda: Naná, pont erről van szó: jól fejegették az államot 15 éve. A tb-kassza hiány miatt évente párszáz mrd ft-os folyamatos többlet államkötvény-kibocsátás kamatai által.

Dexter007 2011.08.06. 15:42:24

@Fifike: és sajnos teljesen igazuk van, élhetetlen lett ez az ország, ép eszű és értékrendű ember nem marad meg itt sokáig. mindez köszönhető az elmúlt 21 év dilettáns és korrupt vezetőinek és a választóik ostoba rövidlátóságának. az egyetlen és nagyon rövid konstruktív időszak Bajnai-Oszkó 1 éve volt, ha végig ilyen szakemberek kezében lett volna az ország, a válság ellenére is mi lennénk az EU élmezőnyében. a poszt kiváló, a sok száz hsz meg a szokásos posványos dagonyázás a szarban, ezt tudjuk. 2011, Magyarország, Balkánia

czjanos 2011.08.06. 16:38:32

@Cardealer: az ilyen ismerőssel nem dicsekednék.

sisifux 2011.08.06. 16:44:58

@Dexter007:

Kíváncsi lennék, hány olyan ember van ebben az országban, aki becsületesen élte át az elmúlt 21 évet. Szemlélet váltásra van szükség, anélkül semmi remény a problémákból történő kikecmergésre. Csalás nélkül kell tudnia élni mindenkinek. Amíg ezt nem fogadja el a magyar társadalom, addig nem történhet előre lépés.

ritmikus csimpifon 2011.08.06. 17:02:44

@sisifux:

Apám. Ő mindig befizette az adót, mind egy szálig. Most meg kb. nincs semmilyük anyámmal.

Köpedelem, féreg ország, szervilis, seggnyaló birkanéppel. Ha Deák, Széchenyi és a többi látná ezt, ami itt megy, elátkozná még azt is, hogy egykor köze volt ehhez a bűzlő szarrakáshoz.

leponex 2011.08.06. 17:14:00

Jó Bárdunk, kedves Gréczy Zsolt!

Ferenc testvérünk emígyen mereng:

"Felteszi a kérdést: Orbán börtönbe akar csukni jó néhányunkat? "Igen. Az jó lenne. De az is elég lehet, ha a többség egyszerűen bűnözőként tekint ránk. A végső bírósági ítélet már nem érdekes, ha naponta sulykolt közítélet szerint alávaló bűnösök vagyunk. Ami az államadósság ügyében folyik az nyilván nonszensz a jog logikája szerint. De Orbán nem a jog, hanem a propaganda logikáját használja. Ha elhiszik az emberek, hogy mi, a korábbi kormányok vezetői, tagjai, pártjaik bűnösök vagyunk, ha nincs alternatíva, akkor kevesek támogatása is elég lehet a többséghez" - véli az ex-kormányfő."

Amit eddig is tudhattuk egyedül Ferencünknek lenne érdekében álló, ha valóban börtönbe csuknák ( 'Igen, az jó lenne ') Lassan közröhej tárgya, hogy egy volt miniszterelnök így sopánkodjon a nyilvánosság előtt, szinte rimánkodik hogy csuknák be végre ! :))) Mert azt látja, hogy amúgy totálisan érdektelenné kezd válni. Pártján belül a többség mintha lenullázta volna már, a zöldmezős pártberuházás ígérete hamvában holtnak látszik.

Kedves Bárdunk, ez a nyafizás már egy tizenévesnél is mulatságos, nem egy valaha volt politikus esetében.
Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ? Nem ezt ígérte ??

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:21:37

@sisifux: Talán a politikusoknak és az ország vezetőinek kellene jó példával elöl járni, de amíg nyakló nélkül lopják a pénzt- a fidesz vezet ebben is legalább 2/3- al- addig nehéz megmagyarázni a zembereknek, hogy csak úgy haladhat az ország, ha becsületesen adózunk és a közterhekhez normálisan hozzájárulunk.

leponex 2011.08.06. 17:23:35

@Dexter007:
"az egyetlen és nagyon rövid konstruktív időszak Bajnai-Oszkó 1 éve volt,"

Hát ha arra a 25 MRD $ hitelfelvételre gondolsz mint konstruktivitásra, akkor azért ne felejtkezzünk meg az elsőről, mint a szocialista konstruktivizmus előremutató példájáról, talán 1988-ban ?
De mi abban a konstruktív, hogy kormánytagként aktívan csődbe vitte az országot ?

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:25:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Szivemből szóltál. Ennél a mocsok hazaáruló féreg bunkó focistánál senkit nem utálok jobban.

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:30:57

@FILTOL: Báncsa a komcsi kormányt? Pintért, Matócsit, Martonyi...

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:33:55

@Balt: Ja, azt most el is költi egy!!!! év alatt ez a dilettáns buzi kormány, sőt még meg is fejelték 500 milliárd ft IMF hitellel. Csak a MOL részvényeken 100 milliárdot bukott ez a sok barom.

Táskás Tóni 2011.08.06. 18:17:27

@Báthory: Orbánék nem gazdálkodni tudnak, hanem 13 év megtakarítását elbaszni, megfejelve még 500 milliárd ft IMF hitel eltőzsdézésével.

manipul 2011.08.06. 19:04:40

@Dexter007:
A Bajnai Oszkó páros olyan keveset volt a pályán, hogy nem is találkoztak a labdával.
Nem is csináltak semmit.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 20:18:39

@manipul: Lehetséges, hogy azért gondolta úgy, mert miután jól megnézte a győztes csapatot, nagyon pirosnak látta azt a narancssárgát?

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 20:26:29

@leponex: "Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ?"

Hát nem bír szegény a szemükbe nézni, mert becsukják, mielőtt szembe állnak vele!

Mensikov 2011.08.06. 20:37:33

@kvasztics47:
Nem tetszik nekem ez a bunkózó stílusod te utcárahívó proli-forradalmár.Én nem hülyéztelek, barmoztalak le, te se tedd.
Nem látom, hogy a nép, amelyikre hivatkozol, annyira félne ( liberális-szoci terminológia szerint rettegne ) vagy féltené a jogállamot. Ami haverjaidat illeti szépen sorakoznak: Zuschlág,Hagyó, a dégi polgármester, Versjankó haverja, aki bemenekült a pszichiátriára, de meglett és most ül. Vannak jópáran. Feri annyira ideges, hogy elveszti a kocsikulcsot és benzint tankol dieselautóba. A helyére kerül ő is, van rá példa a világon mindenütt. ( Hacsak el nem menekül mint anno Bettino Craxi ) Most épp Timosenko. Lehet, hogy holnap Feri. Mit is mondott Megyó és Bajnai ? Mintha elszólták volna magukat.
Ez a Gréczy írás pedig hihetetlenül megalázkodó. Ennyi tartás van bennetek ? Szégyen.
Béke veled...

Darkcomet 2011.08.06. 20:55:25

@regress: Hehe... Nagyon azt hittem, hogy le leszek hordva minden féle komcsi libsi g.cinek. Azért annyit még megemlítenék, hogy ha a Bajnai Oszkó páros maradt volna, nekik sem lett volna több mozgásterük, mint Viktor Királynak. Viszont lenne két óriási különbség. Egyrészt nem csináltak volna egy ilyen alapjaiban elb.szott adórendszert, és nem központosították volna ilyen mértékig, antidemokratikus eszközökkel a hatalmat. Viktorékkal az ugyanis a legnagyobb bajom, hogy k.rvára hiteltelenek a szembemben. Még ha azt mondom is, hogy jó (vagy az egyetlen) utat választották, mivel a hitelből élő államoknak tényleg befellegzett, a magatartásukkal, a lekezelő hangvételükkel, a tömegek hülyére vételével, az atyáskodó, már-már kommunista módszereikkel egész egyszerűen nem hiteles a gazdaság politikájuk. És mivel a gazdaságpolitikát baromira összekeverik a pártpolitikával, egy csomó húzásuk a megvalósítási szakaszban is megmarad a felelőtlen ötletelés szintjén.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 21:55:18

@abandi:

Tegyük ezt helyre egy kicsit:

Egyrészt, nem vagyok öreg. A Zébácsi egy nicknév, s mint ilyen kitaláció.
Másrészt, tizenegyes az, amit a bíró megad.
Harmadrészt, bűnöző pedig az, akit a bíróság elítél.

Egyébiránt pont a mai helyzetben érzem azt, hogy egy szoci, vagy liberális politikus megvádolása, elítélése kicsit talán gördülékenyebben menne (és ezzel nem feltételezem a magyar bíróság pártatlanságát úgy általában).

Az említett urak közül a legtöbb eséllyel GYF kerülhet börtönbe, míg a legkevesebbel pont Bajna és Oszkó párosa.

Apropó, Bajnaiék legazemberése erős volt, túllőttél a célon. Intelligens ember ilyet nem tesz, a többi meg nem tudja, mit beszél.
(Te hová sorolod magad?)

MP esetén azt mondhatjuk, hogy szinte az egyetlen olyan miniszterelnök, aki megpróbálta a választási programját megvalósítani (amihez egyébként az akkori ellenzékis segédkezett, sőt, pont a fidesz volt az, aki a választásokkor többet ígért a plebsnek Medgyessynél).

Fura egy világ ez. Gyurcsányt nem kedveltem (bár az kétségtelen, hogy tehetséges ember), elvitathatatlan, hogy őt felelősség terheli. Ha bebizonyosodna, hogy bűnt követett el (megjegyzem, a regnálása alatt érvényes törvényeket megszegve), akkor igen, ítéljék el!

Ha pedig valamikor a nem messzi jövőben az éppen hatalmon lévő kormány úgy dönt, hogy megvizsgálja a most kormányzó fidesz vezetők esetleges felelősségét (büntetőjogi értelemben), és úgy találja, hogy akad egy-kettő olyan, aki bizonyíthatóan bűnös, akkor ezeket is ítéljék el.

Ha esetleg így lesz, akkor azt mondhatjuk, hogy a demokrácia kapott egy esélyt (mert nem lehet a hatalom mögé bújva disznóságokat csinálni következmények nélkül, ugye), a bíróság valóban független, minden oldal megette a maga feketelevesét, s ha (bármelyik oldal) nem akar további fogásokat, akkor nem csinál olyat, ami miatt repetára kényszerül. Azaz, betartja a játékszabályokat.

S ha a fenti eset tényleg megtörténne, akkor tessék szépen elfogadni a tényt, hogy a mi kutyánk kölyke is odacsinált a padlóra.

Azzal, hogy a fidesz most felelősöket keres nincs baj, de azzal, hogy ezt kizárólag egy oldalon teszi, már van.

Tényleg, hogy ha elfogadom azt (és igyekszem)), hogy a vádhatóság/bíróság pártatlan, akkor hogy a viharba lehet még Meggyes Tamás szabadlábon, egy elmarasztaló ÁSZ jelentéssel a háta mögött? Hogyhogy nem indul hivatalból nyomozás?

GYF nevének mantrázása, a tarkóján érezhető hűvös keleti lehellet pedig azt sejteti, hogy ez esetben kicsit a bosszú-motívum is bejátszik, ami nem szerencsés, mert irtó szar az üzenete (mondjuk a fidesz sosem az eleganciájáról volt híres).

Még két adalék a dolgok valós lényegét illetően (a tévedés minimális kockázatával):
a.,
A pártfinanszírozás átláthatatlansága a korrupció melegágya, amíg ez nem lesz rendben, addig itt nem lesz rend, bárkit is csuknak le.

b.,
Úgy érzem, hogy ezzel a bűnbakkereséssel a fidesz egy háttéralkut rúg most fel, nevezetesen, hogy "nem piszkáljuk egymás dolgait", azaz létezhet egy olyan hallgatólagos megállapodás a pártok közt, ami lehetővé teszi a feleknek a zavarosban halászást úgy, hogy ezek a dolgok nem kerülnek felszínre. Viszont így a mostani hatalmi elit (az ellenzék is)távol tud tartani minden más erőt a befolyás megszerzésétől (új pártok). Talán a 2/3 okán gondolhatta most úgy a fidesz, hogy ezt az alkut felrúgja, hiszen akkora hatalma van, hogy ki tud védeni bármilyen ellentámádást.
Ez önmagában nem baj, sőt,üdvözlendő! - a kérdés csak az, hogy vajon lesz-e valaha is alkalom a mostani pandúrok viselt dolgainak vizsgálatára?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 22:03:29

@röhögő:

Köszönöm a kiigazítást, valóban rosszul fogalmaztam, de látom, értetted a lényeget.

(Egyébiránt az önkorik témája is megérne egy-két vizsgálódást, már ami az odaégett karamellt illeti a dobos torkán...)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.07. 08:26:38

mikor lesz már az a Nemzeti Kis Gonosz szar temetése?m -nagyon várjuk! az ország megváltásának napja-és felszabadulásunk ünnepe lesz!!!!!!

almee 2011.08.07. 09:30:53

@Zébácsi:
Ki lehet figurázni a tényeket. Te arra egy szóval nem reagáltál, hogy 30%-kal felduzzasztotta - az általad persze soha nem szeretett és választott - szoclib banda az ükonokád által is fizetendő államadósságot. Ehhez semmilyen szemveg nem kell. Ahhoz kell, hohgy ignoráld ezt.
A 2011-es értéket meg nézzük meg év végén, mert azért mert februárban veszel egy új konyhabútort, nem azt jelenti, hogy felelőtlenül költesz és a fizetésed 20szorosa a hiányod. hiszen igyekszel gazdálkodni. (már ha nem átlag magyar vagy...)
Mindegy. Lehet szídni mindenkit, én soha nem is állítom, hogy ez a kormány hibátlan, sőt. De az biztos, hogy nekem most sokszor jobb a közérzetemm mint a maffiózó és gátlástalan és nem mellesleg degenerált pszichopata Fletó idején. UFF

IGAZ MAGYAR 2011.08.07. 09:59:18

@almee: ...hát komám???? Szerintem Te ülve eszed a holdat!!!!

Lencsés István 2011.08.07. 10:05:51

@IGAZ MAGYAR: Most hiába vicceled el a dolgokat , én értelmeztem amit leírtál csak az mind hülyeség .... de a lényeg akkor is hogy gusztustalanul beszélsz , tehát innentől kezdve értelmetlen ez a kommunkiáció ....

kvasztics47 2011.08.07. 15:24:43

@Mensikov: "Nem tetszik nekem ez a bunkózó stílusod" Te aztán egy igazi baron állat vagy!

kvasztics47 2011.08.07. 15:48:34

@Zébácsi: " a kérdés csak az, hogy vajon lesz-e valaha is alkalom a mostani pandúrok viselt dolgainak vizsgálatára?"
Nagyon jó a kérdés. Nefelejtsük el , hogy a kormányonlévők csak azért kerülhettek 2/3-mal hatalomra, mert 8 évig nem az ország érdekeit szolgálták, hanem csupán a hatalom megszerzésére játszottak. Mindég csak a legkívánatosabb vágyainkat hirdették, mindég a nép jóllétének jogosságát propagálták, csak a legjobbat ígérték. Soha nem jelentett akadályt a realitás. Mindent elérhetőnek állítottak be. A szocialista kormányokat népnyúzónak nevezték. Az volt a mantra, hogy "ne a néppel fizettessék meg" az oktatást az egészségügyet a (susztert).
Az ilyen gazemberekkel szemben, egy kiforratlan demokráciában milyen politikát folytasson egy demokrata?

kvasztics47 2011.08.07. 15:52:15

@Lencsés István: "Amit csinálnak az az ország javát szolgálja!
Te aztán egy valódi barom állat vagy.

kvasztics47 2011.08.07. 15:55:05

@P.Freddy: ," utána korrigálni lehet az állításnak álcázott kérdésedet."
Nem vetted észre, hogy a beszóló egy barom állat?

kvasztics47 2011.08.07. 15:58:50

@leponex: "Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ? Nem ezt ígérte ??"
Miért vagy te még mindég egy barom állat?

kvasztics47 2011.08.07. 16:03:54

@Anti Anyag: "igenis vágja sittre Gyurcsányt, Bajnait és a többit."

Az ilyern barom állat miatt mint te vagy, sikerült Rákosinak meghonosítani feudalista hazánkban a bolsevizmust.

kvasztics47 2011.08.07. 16:08:03

@abandi: "Mink, meg a nem romakákók végre könyveket olvasunk..." Ki akadályozott eddig, hogy ne égesg, hanem olvasd a könyvet? Vagy neked mán csak a menykaf az olvasnivalód?

kvasztics47 2011.08.07. 16:16:21

@jános515: "Akkor honnan is van egyeseknek milliárdos vagyonuk? Miből?"
A kérdésed jó. Magad is látod azonban, hogy ezzel a technikával nem lehet a tényeket föltárni. Hiába szeretnénk a 0-ról kezdeni most, nem sikerülhet. Állapítsanak meg legalább most olyan törvénaeket a mik a további ezer évben nem teszik lehetővé a csalást, a jogtalan gazdagodást.

kvasztics47 2011.08.07. 16:24:36

@mutáns csiga: " a rendszerváltástól kezdve Anttalltól-
Gyurcsányig mindenki elkúrta" A mindenkiben nincs igazad. Volt aki megpróbálta elmagyarázni, hogy hiába hazudunk magunknak attól nem lesz jobb. Volt viszont mindég egy jelentős erős tábor (egy banda) akik a saját hatalmuk megszerzése érdekében nem sajnáltak senkit és emmit. Akiknek nem számít a nép jólléte, csak az, hogy a minélnagyobb hatalmat megszerezzék, megtarthassák, hogy senki ne legyen képes az akaratuk ellenére kormányozni. Eztet kéne fölismerni és nem általánosítani, a szezont a fazonnal keverni.

kvasztics47 2011.08.07. 16:28:36

@Anti Anyag: "remélem, Gyurcsányék sittre is kerülnek."
Ha úgy lesz ahogy reméled, akkor én meg biztos vagyok benne, hogy te sem lehetsz biztos abban, hogy nem kerülsz melléjük.

kvasztics47 2011.08.07. 16:39:25

@seahawks: "akkor ezentúl minden kormány becsukathatja az előzőket,"
Ezzel a genyó zorbánnal nem csak az a baj, hogy jogtalan visszamenőleges törnényeket fogadtat el, hanem, hogy nem tartja be az ígéretét azt, hogy ezután mindenkinek jobb lesz.
A hazug embert mindég bottal verték ki a határból.

Orangekiller 2011.08.07. 17:24:25

Bár az ország nem érdemli de patkány fideszesek most megkapjátok az úti csomagot
250-270 forint per svájci frank formájában az elmúlt 16 év ámokfutásáért. Az önkormányzatok frankhiteleit feldughatjátok jó mélyre !!!
Nem vagyok egy rosszindulatú de nektek semmi jót nem tudok kívánni hogy estetek volna ki az 1994-es valasztáson , már régen jobb hely lenne Magyarország !!!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.07. 23:07:28

@almee:

Örülök, hogy jó a közérzeted, mert emberekkel beszélgetve manapság kevés ilyet hallok - a legtöbben panaszkodnak (még fideszesek is). Panaszkodnak a kapkodásra, az amatőrizmusra, a vastag bőrre és arroganciára - ők így élik meg azt, ami neked olyan jó közérzeted biztosít.

{Egyébként a minap volt egy felmérés (talán Ipsos), a többsdég nem ért egyet a fidesz ténykledésével, és 60% feletti volt az inkább rossz válaszok aránya.}

Nota bene azt is hozzátenném, hogy én az új SZJA törvénnyel NAGYON JÓL jártam - mégsem vagyok ettől felhőtlenül boldog, mert testvéreim viszont NEM nagyon jártak jól vele, így a családi kép 3:1 oda, s ráadásul az országban igen sokan vannak még ezzel így, s ez nekem egyáltalán nem tetszik.

Emlékszem mit írtam, de most vissza is olvastam legott: nem figuráztam ki a tényeket, hanem próbáltam érzékeltetni azt, hogy miből mi következhet és minek mi lehet az eredménye.

Ha a fideszt valóban a múlt rossz (és esetleg törvénybe ütköző) döntéseinek, vizsgálata és ezek felelőseinek megbüntetése vezérelné, akkor úgy járna el, hogy minden oldalt és minden szereplőt megvizsgálna.
Olajos kézzel (egyébként lehet, hogy tényleg, ha érted) fürdetik a gyereket.
Nagyon politikai-célzat szaga van ennek az egésznek!

Ismétlem: engem nem zavar (sőt!), ha kivizsgálja itt bárki a dolgokat! De akkor tegye azt teljes körűen, és olyan helyzetet hagyjon maga után, hogy később ő maga is vizsgálható legyen.

Szerinted, e felé megyünk? Ugye, nem?
Akkor hogyhogy nem érted, hogy mi itt a bibi???????

Más:
Az államadósság növekedésében a 2002-2010 közötti ellenzék masszívan benne van, és ezzel együtt továbbra sem tudom, hogy hogyan lehetne megfogni azt, hogy kié a konkrét felelősség. Ezt jól szemlélteti Medgyessy Péter példája, aki kölcsönből csinálta meg azt, amit a választóknak ígért, megválasztották, benyújtotta a törvényt, a parlament elfogdta azt, majd a KE aláírta.

Lécci mondd meg, felelős-e ebben az esetben MP azért a 200Mrd HuF adósságért, s ha igen, akkor mekkora az ő, mekkora a pénzügyminiszter, a választók (akik erre a programra szavaztak), a törvényt megszavazó mszp, szdsz és fidesz),az OK-k és a ME felelőssége.

Ha BG/OP is problémás, mert ájemef hitelt vett fel, akkor nem értem, hogy az orosz MOL részvények mostani megvásárlása (ami az évszázad sikere(?), de szintén a valutaalap pénzéből ment) miért nem az?

Ismétlem lehet találni bűnöst, de keresni nem csak egyirányabn kell.

Egyébként hozzászólásaidból azt olvasom ki, hogy te nem vagy szabad ember, béklyóba kötnek előítéleteid, feltételezéseid, csak az egyik oldal hibáit látod, s nem vagy képes szembesülni azzal, hogy lassan már védhetetlen az, amit a fidesz csinál.

Amikor mejd te is rádöbbensz (ne 2011 végére gondolj), hogy beragadt a szekér (és nem lesz manyup II., amit einstandolni lehet), akkor majd emlékezz vissza mindarra, amit most írtál nekem.

Kicsit haragudni fogsz magadra - megjegyzem, sajnos.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.07. 23:30:02

@kvasztics47:

Köszönöm a reagálást!

Azzal alapvetően nincs baj, hogy egy párt a hatalom megszerzésére törekszik, de azzal viszont már nagyon van, ha egy láthatóan nehéz helyzetben csak azért nem szavazza meg az egyébként helyes, vagy szakmailag elfogahdható tervet/törvényt, hogy kifogja a szelet ellenfele vitorlájából, és saját szkúnerét (pardon: inkább dszunkáját, most ez a menő) futassa ezzel a nyílt vizekre (amit meg később jól zsilipelni fog, na persze).

Szóval igazad van: csak elő kell kurkászni a neten, és pontosan tudható (sőt, ki is számolható), hogy a fidesz a parlamenti szavazásokkor hányszor voksolt igennel az országot eladósító kérdésben (amelyik trv. persze lehet, hogy társadalmilag indokolt volt, mondjuk közalkalmazotti bérek emelése), és hányszor nem szavazott meg olyat, ami viszont csökkentetette volna deficitet, az adósságot.

Óriási gond a választók rossz memóriája is, mert ez olyan irányba tolta eddig a pártokat, hogy azok ígérjenek sokat, és sokszor, jó hangosan ismételjék is el a szép új világ reményét, hogy a választó biztosan behúzhassa azt a fránya ikszet(kíváncsi leszek a következő választás is ígéret-galaxis lesz-e, néhány fekete lyukkal spékelve).

A társadalmi/demokrácia/politikai evolúció halad, aminek sebessége és - most leginkább - az iránya kérdéses.

Üdv!

Ps.: bocsánat a hosszú mondatok miatt.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.08. 07:27:06

Ha Gyurcsány börtönt érdemel , akkor a Nemzeti kis Szaros Törpe akasztófát érdemel. Annyi az esélye Gyurcsánynak hogy börtönbe kerül mint a Rohadt Nemzeti kis Szarjankó akasztófára!
(Persze a lámpavas az nincs kizárva:)) ha a Nép megelégeli ezt az arogáns Diktatúra csinálást!)

kvasztics47 2011.08.08. 08:52:41

@Zébácsi: "A társadalmi/demokrácia/politikai evolúció halad, aminek sebessége és - most leginkább - az iránya kérdéses."
Nekem is rá kellett jönnöm, hogy a társadalomfejlődési mechanizmust nem tudjuk elkerülni. Azt hittem, hogy sokkal rövidebb lesz. Az én környezetemben a múltrendszerben mindenki a nyugat híve vilt. Most, meg azt tapasztalom, hogy "csak a magyar" van. Sok ismerős aki nyugatra ment és egzisztenciát tudott teremteni, magyarabb a MAGYARnál. Európa az smafu.
Pedig elsősorban Európainak kellene lenni és utána magyarnak. Magyar Európainak!

almee 2011.08.08. 08:53:33

@IGAZ MAGYAR:
Te meg olvasd csak a Gréczy blogot, mert itt a színtiszta igazság.

almee 2011.08.08. 08:59:54

@Zébácsi: Az én szabadságom miatt ne aggódj. Jól alszom, boldog vagyok, nyugodt a lelkem és jó látni a kisfiam mosolyát nap mint nap.
A politika érdekel, de nem az határozza meg a mindennapjaim. Volt már 4 év, amikor ez a gőgösnek, arcátlannak mondott csapat úgy egy fényévnyivel jobban kormányzott, mint Horn Gyufa, Megyó, Fletó és libás gordon együtt. És nekem ez elég.
Mint mondottam hibátlan kormány nincs, de ha tavaly májusban Téged ültetnek oda, megnézném, hogy intézkednél úgy, abban a nagy kakiban, hogy ehhez mindenki tapsoljon. Ezért nem érdekel a körvéleméynkutatás, főleg nem az ipsosé. De ha ehhez ragaszkodsz, ilyen jól kormány másfél év után nem, állt még.
Az, meg hogy néhol takarítanak és sokan szüttyögnek (itt a kis érdekkörökről és nem az átlag emberekről beszélek) arra azt mondom helyes és kell is az erő, mert a mocskos kis posztkomcsi érdekköröket, mutyibrigádokat 20 éve kellett volna gyökerestől elvágni, kipucolni. MINDEN OLDALON!

Lencsés István 2011.08.08. 09:27:52

@kvasztics47: Ejha . :) Anonimként látom könnyen jön a sértés . :) Megsúgom : Lepereg ! :) ;) Pláne úgy hogy fáj az igaz ! :) ;)

leponex 2011.08.08. 09:30:41

@kvasztics47:
Gondolod, hogy a folyamatos provokációddal elérsz valami hasonló reakciót?
De hát a stopon sem voltál különb ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.08. 10:10:45

@Zébácsi: Kedves Zé, aki bácsi!

Nem kioktatásként, csak kéréssel fordulnék Önhöz/Hozzád.
Miután úgy vélem, mindkettőnk szívügye a magyar nyelv helyes alkalmazása, -nem védeni, hanem helyesen használni születtünk -, így kér(l)e(m)k, ennek szellemében jobban ügyeljünk mindannyian egyrészt a megfogalmazás érthetőségére, másrészt a betűelírásokra.
Ez utóbbi ritkábban zavar, mivel ez létrejöhet időhiánnyal vagy indulati módon, ám az egy megnyilvánulásban túl sűrű elírás a megértés élményét csökkenti, sőt, olykor annak akadálya is lehet!

Még egyszer, nem kötözködésképpen fogalmazódott meg bennem ezen mondanivaló, hanem értelmes sorai(da)t olvasva éreztem imígyen! (ez utolsó szó azért kétesélyes a helyesírás-ellenőrző szerint is:-)

Tisztelettel:

egy betűvető (legalábbis laikusként:-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:18:33

@kvasztics47:

Valahogy úgy, ahogy írod. Képesek leszünk-e rá???
Szerintem igen, csal lassú a folyamat. Sok múlik azon, hogy miz kezdünk az oktatással, ami ugye most fókuszban lévő ügy.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:31:05

@almee:

Írtam egy hosszabb választ, de sajnos elszállt. :-(.

Röviden a lényeg.

Az elszámoltatást illetően igazad van, ezt meg kellett volna tenni. Hogy miért nem történt meg, az mindnyájan tudjuk: ez volt a feltétele annak, hogy az MSZMP puskalövés nélkül átadja a hatalmat.
Most sem fog megtörténni, Gyurcsány emlegetése is csak mantra, része a taktikának.

Sok dolgot másképp csináltam volna, de leginkább hiteles kommunikácót vállalltam volna fel. Kettős beszéd, demagóg populizmus kizárva.

Kiegyeztem volna a szakszervezetekkel, egyben tartottam volna a társadalmi csoportokat, nem engedtem volna, hogy a társadalom még jobban tagolódjon. Válságban csak összefogással lehet előre menni, s most válság van.

Tartózkodtam volna egy elnyomó rezsim irányába (Kína)tett benyalástól (amit Viktor mondott a kínai vezetőnek, az ráadásul kissé kérdőjeles büntetőjogilag is).

Kerültem volna a kokik és sallerek kiosztását, így megúsztam volna, hogy közröhely tárgya legyek (itthon és külföldön).

Nem SP-t neveztem volna ki KE-nek. Ez ugyanis arculcsapása az elnöki intézmény eszmeiségének.

Operatív dolgokat illetően pedig merőben másként kezdtem volna hozzá a kormányzáshoz. A mozgástér kicsi, de ettől mág lehetett volna egész másként spórolni, és a dolgokat rendbe tenni. Sajnos most nincs időm kifejteni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:35:26

@namitirok:

Köszönöm soraid, igazad van. Igyekszem...

almee 2011.08.08. 13:06:39

@Zébácsi: Ez mind szép és lehet egyet is tudok némelyikkel érteni, de ezek közül kevés az, ami miatt esetleg fordulnak el emberek a kormánytól.

Mert nem SP vagy a Kína politika az, amin a kormány népszerűsége múlik. És az sem, hogy mekkora az államadósság és mennyi pénz marad az "egyszeri ember" zsebében.

A kokikkal én meg teljesen egyetértek!

Mensikov 2011.08.08. 13:52:00

@kvasztics47:
Azt kell hinnem éjszakánként te is bilicscsergésre riadsz. Leizzadsz, próbálod magadtól hessegetni.
Nem vagy te sem különb ennél a szegény, nyomorult, megalázkodó, rimánkodó Gréczynél.
Ha az érv elfogy jön a tahóság.
Béke veled...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 14:53:47

@almee:

SP és Kína persze, hogy nem hat ezekre, viszont nagyon jól mutatja az attitűdöt - és ebből szinte minden kiolvasható: megmutatja, hogy a mi a fidesz demokrácia- és társadalomfelfogása.

Egy rossz és hibát hibára halmozó mszp nem menti fel a többi pártot az alól, hogy ésszel kellene politizálni. Ebbe a tárgykörbe ugyanis nemcsak az államadósság és a költségvetés fogalomkörei tartoznak.

A hiteles politizálás a jelek szerint még mindig nem megy. Pedig az ország sokat nyerhetne egy jó fidesszel.

rókafogta 2012.08.13. 11:24:43

@Lencsés István: "Amit csinálnak az az ország javát szolgálja!" Nem barátom csak a magukat szolgálja -téged nem bármennyire is szeretnéd hinni eljön neked is az idő amikor megtapasztalod már sokat nem kell várnod.

lajos0 2012.08.13. 11:45:51

"Szerintem ahelyett, hogy 15 hónap kormányzás után a Btk-t bújjátok, el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban."

Meg gondolom azért is, hogy előtte viszont sikerült a 1,5 szeresét rápakolni, az összes korábbi kormány teljesítményére. Államadósság ügyben azért nagyon mélyen hallgatnék Zsolt helyében, hisz a főnöke itt is rekorder volt.

Szíjjártó persze ettől még ugyanolyan hiteltelen marad, mint DK-s kollégája.

Lencsés István 2012.08.13. 15:21:25

@rókafogta: Idézni meg kellene tanulni ám .... Magukát is szolgálják de ez IS teljesen normális .

rókafogta 2012.08.13. 19:11:31

@Lencsés István: Mi a baj az ídézettel? Ja és csak a magukét szolgálja! Ez nem kérdés ez tény Íme az idézet:"Amit csinálnak az az ország javát szolgálja ."
Nem Szijjártótól mert az még soha nem mondott olyat amit érdemes lenne idézni.
De ha neked ez a meggyőződésed lelked rajta és nem erőltetem rád az én meggyőződésemet(aminek persze semmi köze az alőző kormány kurmányához)de ,hogy azért értsed a véleménam nem az iránnyal van bajom hanem a kivitellel ami nem is az az irány amit mondanak.

Lencsés István 2012.08.13. 19:37:26

@rókafogta: Az hogy rosszul idézel már másodszorra IS és másodszorra hazudsz , tehát ha ezen nem változtatsz akkor nem reagálok többet . Szijjártótól is lehet idézni érdemeset .
süti beállítások módosítása