Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!

Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes. Mégis úgy gondoltam, olyan emberek között, akiket valaha az a megtiszteletés ért, hogy demokratikus választáson bizalmat kapó miniszterelnökök mellett dolgozhattak, kijár az udvarias megszólítás.

Azért írom ezt a levelet, hogy jó szándékkal figyelmeztesselek: amihez most a neved adtad, már végképp vállalhatatlan. (Szerintem a korábbi dolgok is, de ez most mindegy.) Amit az államadósság, vagy a devizahitelek kapcsán művelsz, abból még komoly bajod lehet a jövőben. (Legalább ne az orosházi polgármestert választottátok volna be a számonkérő bizottság tagjai közé, akinek irányítása alatt a város adóssága megnégyszereződött...)

Először is végig kellene gondolnod a főnököddel együtt, hogy lehet-e három volt miniszterelnököt börtönbe juttatni, meg a négy pénzügyminiszterüket is. Végiggondoltátok-e ennek - ügy híján - belpolitikai, nemzetközi folyományait? Gondolod, hogy nincs elég adat arról, mikor, mit mondtatok és tettetek az államadósság növeléséért, amely amúgy ma is az uniós középmezőnyben helyezkedik el? Vagy előbb a kormányfők, aztán mindenki napirendre kerül, aki 2002 és 2010 között kormánytag volt, végül az MSZP és az SZDSZ összes volt képviselőjét is elvitetitek?

Én ezt meggondolnám.

Képzeld el, mi lesz, ha egyszer megbuktok - szerintem legkésőbb 2014-ben, szerinted nyilván évtizedek múlva -, de te ezt akkor is megéred, mert fiatal vagy. És majd jön egy új kormány, amelynek radikális, elszámoltatást követelő csoportjai megvádolnak téged és Kósa Lajost, hogy tudatosan, előre megfontolt szándékkal tönkre tettétek a forint árfolyamát. Ott leszel mint majdani Biszku Béla, és nem érted az egészet. Majd megindul a licit, hogy ezért neked és a a jelenlegi debreceni polgármesternek hány év jár. Esetleg megnézik, hogy is volt az a MOL-vásárlás, a tranzakció óta ugyanis jelentősen esett az olajcég részvényeinek értéke. Kimeríti-e ez a hűtlen kezelés vagy más bűncselekmény fogalmát.

Esetleg valaki odáig merészkedik, hogy megnézi 1990-től Orbán Viktor vagyonosodását, összeadja a fizetési céduláin szereplő összegeket - máshonnan ugyanis fizetést nem kaphatott, hiszen első munkahelye a köztársaság országgyűlése volt -, a búsásan honorált képes- és családi szakácskönyvek tételeit, és kiszámolja, hogy ebből lehetett-e szántó, rét, legelő, bánya, fociakadémia, rózsadombi villa stb. stb.

Péter, szerintem amit csináltok nem vezet sehova, illetve, ha igen, abból nagy baj lesz. Értem, persze, hogy féltek az ősztől. Szakértők szerint, ha beragad 250 forint körül a svájci frank árfolyama, akkor a devizahiteles nem törleszt, a bank elveszti a bevételt, emiatt nem hitelez, emiatt a vállalkozó nem tud fejleszteni, működni, alkalmazottat fog elbocsájtani - és a láncreakció végén óriási bukás lehet. De abba az ország is tönkre megy, nem csak a 8 éves hazugságban fogant Orbán-kormány. Márpedig a hazámat nagyon sajnálnám.

Tisztában vagyok vele, hogy nem ti tehettek arról, hogy a svájci frank 250 forintot ér, mint ahogy Gyurcsány sem tehetett arról, hogy a forint az euróhoz képest átlépte a 300-as határt. Vagy ha ő tehetett, akkor ti is. Most akkor mit tegyünk? Ragasszunk ki mi is óriásplakátokat, hogy "Orbán a hibás"?

Tudod, az általatok annyiszor hivatkozott embereket nem fogja érdekelni, hogy ti kire mutogattok visszafelé, immár több, mint egy éve. A közvélemény szemében mindig a kormány a hibás, akkor is, ha nem. Ezt ti sulykoltátok az emberekbe, vissza is fog hullani rátok.

Szerintem ahelyett, hogy 15 hónap kormányzás után a Btk-t bújjátok, el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban... És végre át kéne gondolni, hova juttattátok Magyarországot, mert ami itt van az nem forradalom, hanem káosz és tehetségtelen "kormányzás." Friss hír, hogy mínuszban az ipari termelés, a devizahiteteleseken nem segítettetek, a bankokora hiába vártok, őket már magatok ellen fordítottátok. A Munka Törvénykönyve a rabszolgatartó társadalmak szabályai szerint készül. Ma olvastam a 168 órában, hogy az AmCham ügyvezetője szerint romlott az ország versenyképessége. Pintér Sándor szíves közlése, hogy nőtt a bűncselekmények száma. Hol a rend, hol a közbiztonság? A szélsőjobbnak ígért két pofon olyan jól sikerült, hogy éppen most választották az egyik tagjukat polgármesterré. Magyarország nemzetközi megítélése a béka feneke alatt van, Deutsch Tamás szerint mégis jókat kacag Orbán Viktor, amikor a twitter bejegyzéseit olvassa. A demokratikus intézményrendszer tudatos szétveréséről még nem is beszéltem.

Péter, a gazdasági növekedés nem indult be, az adórendszeretek, amellyel állítólag mindenki jól járt, szociális válságot és gigantikus költségvetési lyukat eredményezett. Amióta ti kormányoztok, ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság, az általatok irányított városok éppen vagy csődbe mennek, vagy nem akarnak fizetni a hitelezőknek. Emiatt az államcsődkockázat értéke azonnal emelkedni kezdett. Mellesleg, bár 8 évetek volt felkészülni a kormányzásra, éppen azt sem tudjátok, mihez kezdjetek a felsőoktatással, pénzt vontok ki az egészségügyből, Medveczky Ádám személyében jobboldali érzelmű művész írja alá a főnöködnek írt levelet, amelyben az operajátszás szétverésével vádolják a kormányod.

Kaptam egy fényképet a Videoton-pályáról (!), ahol az egyik meccs előtt kitettek a szurkolók egy transzparenst, hogy "bűnözők ne bíráljanak szurkolókat"... Így gondolkodnak a Videoton (!) stadionjában rólatok, akik törvényt hoztatok a hulligánok ellen?! Pedig annyit tettetek a fehérvári csapatért...

Nem kétséges, hogy ennek a levélnek abból a szempontól semmi haszna nem lesz, hogy esetleg abbahagyjátok az ámokfutást. Ezt a levelet így is sokan el fogják olvasni, akkor is, ha egy bohócügyi államtitkárig sem jut el.

Mégis azt javaslom, kezdjetek el végre normálisan kormányozni, hagyjátok békén a politikai ellenfelet, kezdjetek végre őszinték lenni az ország népével, még akkor is, ha politikai veszteség lehet, és akkor is, ha a főnöködnek nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót. (Pedig 14. havi nyugdíjat is ígértetek, ami nyilván nem növelte volna az államadósságot...) 

Az nem tisztességes, hogy koncepciós perrel akarjátok eltakarítani Gyurcsányt - és bárki mást - az útból, aki újra veszélyes lehet, aki megdöntheti az épülő diktatúrátokat. (Nem én mondom, olvasom a világsajtó rólunk szóló tudósításait.)

Rákosinak minden hatalom adva volt, mégis hat évet bírt ki, majd soha többé nem jöhetett vissza. Kádár is eltüntette volna Nagy Imrét, aztán megérte az újratemetést. Gyalázat, de neki már a csontjai sincsenek meg, az általa kivégeztetett miniszterelnöknek pedig szobra áll.

Hidd el, nem árt az óvatosság!

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr263127866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nemzeti Összefogás Audenciája 2011.08.05. 21:29:24

Az egykor pécsi, ma már csak szimplán Ötödik Számú Nemzeti Tudományegyetem és Italbolt rektorjelöltje idegesen gyűrögette a kezében a félig használt papírzsebkendőt. Kicsit meghűlt a minap, ami nem is csoda: a Miniszterelnöki Meghallgatásra való felk...

Trackback: Jó lett volna nekünk a Matolcsy-Orbán-féle válságkezelés? 2011.08.05. 19:14:02

Beszakadtak a tőzsdék és pánikhullám söpör végig a világon. Meglehet, ez az új válság kezdete, és az is lehet, hogy ez még az előzőnél is brutálisabb lesz. Mert mindenki azt hitte, minden megoldható hitelből, az adósságot soha nem kell visszafizetni, ...

Trackback: Frankválság: megoldás helyett cirkusz 2011.08.05. 18:40:15

Szijjártó Péter, a kormányfő magyar hangja annyira elégedett az államadósság miatt bűnbakokat kereső parlamenti albizottság munkájával, hogy hasonlót szeretne felállítani a devizahitelek elterjedésének ügyében is. Szerinte az előző kormány súlyos bűnt ...

Trackback: Trükköm-trükköm, mondd meg nékem! 2011.08.05. 16:39:19

A Fidesz ügyesen terel, elképesztően képes ostobaságokkal tematizálni a balliberális médiát, a nyomtatott és internetes sajtótól kezdve az ATV-n át egészen a blogszféráig. Az írásokban már-már lesötétített belterű

Trackback: „Hagyomány”-őrzés, legnagyobb magyarjaink… 2011.08.05. 14:27:05

Már megint! Már megint felment a pumpa, pedig csak elhaladtam „egy”mellett. Nagymagyarország a pólón, még nagyobb címer a baseball sapkán, bakancs, szakadt farmer. S csak remélem, hogy egyszer kinövi majd…...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.08.05. 14:10:39

annyi történt, hogy az egyik pulikutya levelet írt egy másiknak.
MAgyarország demokratikus ország, sajtószabadság van ezért Gréczy Zsolt nyugodtan megszólalhat, és ez bizony így helyes. Hadd nevessünk néha mi is.

Nem Moby 2011.08.05. 14:13:10

Nagyon jó írás, de nyilván jönnek majd a jobbosok, hogy megint hazudsz és mosdatod Gyurcsányt. Ami az elszámoltatást illeti semmit nem találtak ezért akarják a btk módosítani visszamenőlegesen.

ursus artos 2011.08.05. 14:15:49

Felmosta a padlót 2006-ban?????
LOL!
"Elnök úr! Igaztalan kampány... vizit díj... vonja vissza... nem igaz ország..."

ursus artos 2011.08.05. 14:17:26

@Nem Moby: "semmit nem találtak ezért akarják a btk módosítani visszamenőlegesen. "
1) Nem akarják a BTK-t visszamenőlegesen módosítani.
2) Valóban: az államadósság 30% pontos növekedése az semmi.

gibson.papadolu 2011.08.05. 14:19:20

zsoltika, most petike játszik a homokozóban, ne hisztizz! igen, petike hülye meg amúgy is hogy néz ki, de fogadd el, a te magas szemüveges apukád is sajnos egy sültidióta, ezért nem mehetsz be a homokozóba. irogass nyugodtan, mi nagyon jól szórakozunk rajtatok.

(hozzátenném, ha már a vidi-stadionra hivatkozol meg huligántörvényre, hogy azt a biztonsági őrökre értették, nem a vipre, bármennyire szeretnéd belelátni. okostojás.)

IGAZ MAGYAR 2011.08.05. 14:19:23

"Nyílt levél Szíjjártó Péternek"

Peti menj a 3,14-be és add vissza a lopott holmit, pénzt!!

Ting Fu doktor 2011.08.05. 14:22:41

Gréczy levele hemzseg a félinformációktól, a hazug csúsztatásoktól, de ez alap. Ezt már megszokhattuk tőle.

Nekem ez tetszett a legjobban:

" főnöködnek nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót"

Amikor már tényleg semmi, de semmi nincs a ballib oldal kezében, akkor előveszik ezt a hülye toposzt. Tény és való, hogy 2006-ban Orbán nem tudta megvédeni az igazságot a folyékonyan és pofátlanul hazudozó Gyurcsánnyal szemben. Ha tetszik gyenge volt. Lehet örömködni egy ilyen csatanyerésen.

Mégis azt mondom, hogy akik azon örömködnek, hogy Gyurcsány a 2006-os TV vitában töménytelen sok hazugsággal nyert, azok legyenek kedvesek az eredményjelzőre nézni. Oda pedig az van írva, hogy Fidesz 2/3-ad.

Kedves Zsolt!

Ízlelgesd ezt a mámoritóan csodás dolgot, amit sokban nektek köszönhetünk.

Fidesz 2/3-ad!

Aztán ha ezek után még van kedved, hergeld magadat a 2006-os vitával ;)

magyar ember teli szájjal 2011.08.05. 14:23:24

Na apám, Gréczy et, +5% a Fidesznek akármit is írsz.

Never 2011.08.05. 14:23:46

Remélem, hogy ezt magánszorgalomból írta, mert ha valaki ezért fizetett (előre), akkor én a helyében visszakérném a pénzemet.

Kivancsi 2011.08.05. 14:27:05

"Kimeríti-e ez a hűtlen kezelés vagy más bűncselekmény fogalmát"

Ki am!!
Amit ezek csinaltak az elmult 20 evben az HAZAARULAS!!!
Ezert minimum eletfogyiii jar... vagy halal kotel altal!!!

:):)

asimlis 2011.08.05. 14:30:24

Nem értek mindenben egyet, de Szíjjártó Petyka nálam is kihúzta a gyufát tegnapi nyilatkozatával. Amivel egy gond van: lehet, hogy annak idején Gyurcsányék "engedték" az országot eladósodni, de baromira nincs nyoma, hogy az egyébként irtózatosan destruktív (akkori) ellenzék egy szóval is tiltakozott volna ez ellen. Magyarul: ők is ugyanolyan cinkosok ebben. Tehát akkor pattogjon, ha el tudná mondani azt is, hogy "mi pedig megmondtuk, megmondtuk, megmondtuk". Ja és ne shortoltak volna forintesésre.

Sir Galahad 2011.08.05. 14:34:30

"Értem, persze, hogy féltek az ősztől. Szakértők szerint, ha beragad 250 forint körül a svájci frank árfolyama, akkor a devizahiteles nem törleszt, a bank elveszti a bevételt, emiatt nem hitelez, emiatt a vállalkozó nem tud fejleszteni, működni, alkalmazottat fog elbocsájtani - és a láncreakció végén óriási bukás lehet." Valóban, de ennek pont ugyanakkora az esélye akkor is, ha Fletó barátodat meg a többit bekasztlizzák, és akkor is, ha nem. Egy dolgot nem szabad elfelejteni. A Zemberek többsége azért szavazott a most kormányzó pártokra, mert elege lett abból, hogy a politikai elit érinthetetlen, és ha tönkre is teszi az országot, a maximális büntetése az, hogy pár évig nem kormányon, hanem ellenzékben élvezi a jólétet. És ha a Fidesz bármilyen okból nem tud vagy nem akar elszámolást véghezvinni, a következő választáson lesz, aki meghirdeti. És a tömegek oda szavaznak majd, ha tetszik, ha nem. Akkor aztán lesz nemulass...

blah 2011.08.05. 14:34:40

Émelyítő modorosság ide vagy oda amiket leírt azért igazak. Abban nem is igazán vitatkoznék, hogy sok mindenkit le kéne ültetni a felelőtlen gazdálkodásért csakhogy ebbe a fidesz is részt vett így enyhén szólva vicces amikor egy ilyen seggfej mint Szijjártó ilyeneket nyilatkozik miközben ostoba megnyilvánulásukkal 20 forinttal emelték a frank árfolyamát. Egy normális helyen ezen a ponton dobták volna ki azt az embert akinek a szakmája a kommunikáció... Vicc. Egy szó mint száz nem örülök annak, hogy a fidesznek már most sikerült alulmulnia az előző kormányt sok mindenben és az egyenesen kurva nagy szopás, hogy felülmulnia meg nem igazán sikerült semmiben. Szarnék is a hülye játszadozásaikra, csatározásaikra, tőlem attól szabadulnak meg akitől akarnak ha jól végeznék a munkájukat de sajna ami mindenkinek a legfontosabb, a gazdaság, na ott teljesen impotensek ezek is...

isssti 2011.08.05. 14:41:55

Koncepciós per: tüntetők , békés megemlékezők megveretéséért, szemkilövetéséért; milliárdos csalásért-sikkasztásért/Sukoró és tsai/ (hogy a nem konkrét köztörvényes, "csak" politikai ügyeket ne is említsem: inkompetens kormányzás- eladósítás,stb) !? - ezt nevezitek ti "koncepciós pernek"?
Szerintem túlzottan is rögzült nálatok elődeitek gyakorlata - '46 és '89 közt..

Hiába no: a szokás nagy hatalom ám - ami egyszer rögzült, az úgy is marad! ;o)

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.08.05. 14:42:58

Tetszettek volna normálisan kormányozni.

Uncle Szem · http://vv5vera.blogspot.com/ 2011.08.05. 14:43:03

hol a közbiztonság? hol a radikális adócsökkentés? hol az egymillió új munkahely? hm?? ezek a kérdések 2011-ben, nem gyurcsány..

atta_troll 2011.08.05. 14:47:08

Sztálinizmus reloaded.

atta_troll 2011.08.05. 14:48:07

Szívesen látnám gyurcsányt börtönben, de orbánt is.

BALTAZÁR 2011.08.05. 14:49:35

A tévévitás "felmosta a padlót" legenda elég tartós ahhoz képest, hogy a legutóbbi választások során ki mosta fel kivel a padlót.
Mindezektől függetlenül a Fidesz megannyi hibája közül az egyik legszembetűnőbb a káderpolitikája.
Tenyérbemászó arcokkal szerepelni nap mint nap a médiában nem sok jót jelent a jövőre vonatkozólag.
Sajnos Szíjártó, Deutsch és sorolhatnék még pár arcot semmivel sem különbek mint Nyakó, Lendvai és itt is állhatna még jó pár név.
Nem hiszem el, hogy a jobboldal nem tudna előszedni egy minimum Navrasics kaliberű embert szóvivőnek, azaz a párt arcának. A többi prominensről már nem is beszélek.
Érdekes azonban megfigyelni, hogy a ballib által 24/24 szajkózott "demokrácia halála", "diktatúra" stb rémhírek ellenére a kormány népszerűségi indexe még így is jóval meghaladja az egész ellenzékét együttvéve.
Ezen ez az írás sem sokat változtat szerintem.

blah 2011.08.05. 14:50:11

@Sir Galahad: ez mondjuk elég durva, hogy olyan indokból szavaz valaki, hogy elszámoltasson. Attól aztán jobban fogunk élni. Arról nem is beszélve, hogy majd pont ezek számoltassanak el akik egy cseppet sem jobbak...

SzabóPatriciaVagyok 2011.08.05. 14:52:06

Szijjártó egy hülye.
Gréczy Zsolt meg egy hülye.

Be kéne őket együtt zárni egy hangszigetelt szobába, szórakoztassák egymást...

Jaffar 2011.08.05. 14:52:18

Ajjaj. Tényeg ennyire fosnak a jobboldalon, hogy minden bérbloggerüket erre az oldalra irányították?

Akkor mégiscsak igaza lehet a posztolónak.....

blah 2011.08.05. 14:53:12

@BALTAZÁR: ez a szomorú az egészben, hogy ennek ellenére még mindig népszerű a fidesz. Ezen inkább az mérhető le, hogy milyen nagy arányú az ostobaság a társadalomban...

Larry Silverstein 2011.08.05. 14:53:34

@blah: ostoba megnyilvánulásukkal 20 forinttal emelték a frank árfolyamát.

Hogy 3 nap múlva visszaálljon az eredetire. Találj ki újat..:D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 14:53:54

@blah: Ezzel értenék egyet, vagyis mindegyik számoljon el, mielőtt még valaki más számol le velük!
A helyesírási hibákat peniglen kérem javítani, ha már nyílt levél, hisz mégsem az Álamfőnek írattatott vala!

BALTAZÁR 2011.08.05. 14:56:13

@blah:
Azért az megfigyelhető, hogy akkor beszélnek a társasalmi ostobaságról egy választás kapcsán amikor nem a preferált oldal van kormányon.
nagyrészt ugyanazok a szavazók küldték kormányozni az MSZP-t 2002--ben és 2006-ban akik tavaly a Fideszt.

Larry Silverstein 2011.08.05. 14:58:25

@BALTAZÁR: Ez elég kevéssé valószínü, mert a Fidesz alig maradt le a győzelemről a 2002es meg 2006os választáson. Tehát masszív bázisa van, persze igaz, hogy a dilettáns szocikat a sajátjaik egy része is elküldte a picsába.

blah 2011.08.05. 14:58:50

@Báthory: nem állt vissza papa, az első böfögés után nőtt, megnyugtatták a piacokat akkor elkezdett csökkenni erre meg böfögött a Szíjjártó majom mégegyet amire megint nőtt. Tudom, figyeltem, van frank hitelem....

BALTAZÁR 2011.08.05. 14:59:28

@Jaffar:
Ettől a "bérkommentelők" szövegtől a víz kiver.
Ha valakit annyira zavar, hogy egy cikk kapcsán pro és kontra érvek is elhangzanak az minek olvassa a kommenteket?
Vegy netán csak nem egy bérkommentelő ő maga is?? :-)

blah 2011.08.05. 14:59:56

@Báthory: ja bakker, bocs, tekintsd semmisnek a hozzádszólásom, felismertem a neved, hívőkkel nem vitázom.

OrrSir 2011.08.05. 15:00:19

Szerintem ahelyett, hogy 15 hónap kormányzás után a Btk-t bújjátok, el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban...

Ez amolyan kommer szerencsen mosdatás vagy vannak konkrétumok is?

Pálpusztai fiúk 2011.08.05. 15:00:39

Zsolt egy dolgot felejtesz el de nagyon, bár nem történt olyan régen 2002-ben.
2002-ben Medgyessy került kormányra, aki akkro azt mondta,hogy 2006-ban csatlakozunk az Euro övezethez.

Ha ez 2006-2007-ben a Szlovákokkal együtt megtörténik ma nem lennének svájci frank hitelesek százezrei bajban, hanem mindenki euróban lenne eladósodva.

Az Euró jegybanki alapkamat pedig 0,5 %-on van jelenelg ez Eurozónában. lakáshitelt ma bárki 4-5 %-os hitelre tud felvenni Szlovákiában.

Magyarországon ez azért nem teljesült, mert a Medgyessy majd Gyurcsány kormány finoman szólva szart a maastrichti kritériumokra, inkább osztogattak ezerrel, felelőtlen gazdságpolitikájuk miatt a magar jegybanki alapkamat sosem ment 5 % alá, de Gyurcsány idejében volt az 12 % is.

Egyzsrű lett volna pedig a helyzet, 3 % alatt kellett volna tartani az állam GDp-hez viszonyított arányát és nem lettünk volna eladósodva.

Szóval TI kúrtátok, de nagyon

a te felelősséged pedig legalább akkorra mint kenyéradó gazdádnak

A helyedben inkább kussban lennék.

Battlestar Galactica 2011.08.05. 15:01:41

Elég jól összefoglalta a poszt. Kiakasztanám kontrasztnak a közintézményekbe a nemzeti együttműködési lófasz mellé!

zeddez 2011.08.05. 15:02:04

@ursus artos: amiből ~12%-t Orbán intézett el, államilag támogatott hitelekben. Onnan nézve a 18% 8év alatt máris nem is annyira sok.
Ez kb olyan, mint amikor a benzin jövedéki adóemelésre is mutogatnak, pdig 2002-s az emelést még 2001-ben Orbán kabinet szavazta meg, de már Medgyessi alatt lépett hatályba, és ezért ők ezt kis csúsztatással neki tulajdonítják.
Pl most egy év alatt nőtt 2%-l úgy, hogy behúzták a MNYP lóvét is, meg szavakban nagyon harcolunk az államadósság ellen, de annélkül megnézheténk mennyi is lenne. És közben nem épült semmi, amire rá lehetne fogni, hogy jaaa, izé hát arra ment el.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.05. 15:02:09

Vannnak olyan esetek, amikor leszarom, mi törvényes, mi etikus.
Főleg, ha az is leszarta, aki ellen irányul.
Igenis, rúgják seggbe a sok rohadékot, akik miattt itt tartunk!
Mert nem hiszem, hogy azért tartunk itt, mert Kis Miska nem fizetett elég adót. Fizettünk, 5x% -ot a fizunkból... Kéne, hogy legyen látszatja.

És ha ezek leköszönnek - ha :D - akkor őket is, nyugodtan.
Ez nem mehet így tovább, hogy bizonyos szinten nincs felelősség.
Korábban kellett volna, de jobbb későn.

blah 2011.08.05. 15:02:31

@BALTAZÁR: az első mondatodat nem tekintem magamra vonatkozónak, viszont pont azért szomorú a helyzet amit utána írsz...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.05. 15:03:02

@ursus artos: Budapest Minisztérium???

Ki is ígérte?

Pálpusztai fiúk 2011.08.05. 15:06:42

@zeddez: az államilag támogatott hitelek 2006 ban kifutottak volna , ha csatlakozunk akkor az Euro övezethez, amihez folyamatosan csökkenő áht hiány és ehhez kapcsolódó jegybanki alapkamat csökkenés párosult volna, míg végül nem kellett volna az államnak támogatnia a lakáshiteleket kamattámogatással,

hoyg ez nem következett be egyedül Gyurcsány Medgyessy párosnak köszönhető

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.05. 15:07:36

Jah, amúgy igen, én is most várom, hogy mikor rúgnak ki. avagy hogy a kirúgásom lesz előbb leépítés miatt, vagy a megszűnő céget fogom majd kiselejtezni, és utána leszek munkanélküli?
Nyilván ennek a cégnek sem a vezetői voltak a felelősek azért, hogy nem tudtak megrendelést szerezni évek óta, hanem az egyszeri betanított melós, aki 10000 termékből kettőt elengedett hibásan.

Rwindx 2011.08.05. 15:09:23

Ismét jót mulattunk. Következő.

zeddez 2011.08.05. 15:10:31

@Gumipók pápa: volna...ha... ha áramszedőm volna, villamos lennék a körúton. ;)

Larry Silverstein 2011.08.05. 15:12:03

@blah: A frank nem játszik, te vagy hülye hogy abban vettél fel hitelt, ami tipikus menedékvaluta. Az euró évek óta ugyanabban a biztos sávban müködik. Elég kockázatos dolog olyan valutában eladósodni, aminek az árfolyama a legkevésbé a svájci gazdaságtól függ.

Sir Galahad 2011.08.05. 15:12:41

@blah: Lehet, hogy elég durva, de ha lenne mondjuk egy közvélemény-kutatás arról, hogy hányan értenek egyet az elszámoltatással, kiderülne, hogy ez igenis szavazási motiváció - akár jól van ez így, akár nem.

Larry Silverstein 2011.08.05. 15:13:52

@OrrSir: el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban...

Hondurasra gondolsz? Mert a mi súlycsoportunkban (Szlovákia, Csehország) az eladósodottság meg sem közelíti az itthonit.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 15:15:58

@Sir Galahad: Azért nincs jól, mert egy tőről fakadnak a mostani pártok, a Jobbikot szájunkra ne vegyük azért!
A jóisten megtsen meg az Ő elszámoltatásuktól, volt is valami hasonló nevú tanulmányi emlékeim szerint.
Az LMP megen' nem számít, mert nemigen mutatja azt, ami a nevében van, kivéve talán a végit.

kaktuszpapa 2011.08.05. 15:17:18

@Mitya Ivanov: most meg az is megtörtént, hogy egy senki valakinek gondolta magát (én, spec.,mitya ivanovra gondolok most).

Balt 2011.08.05. 15:20:03

Nekem ez tetszik a legjobban: "És majd jön egy új kormány, amelynek radikális, elszámoltatást követelő csoportjai"

Tehát toljátok a Jobbikot, íme a bizonyság. Na de miért is nem lep meg...? Pedig ez markánsan eltér Fegyenc (nyilvánosságnak szánt) álláspontjától. A többi visszaböfögött gyurcsányista frázis marha ismerős és ennek ellenére megmosolyogtató.

Kivlov 2011.08.05. 15:21:24

kedves gréczyzsolt!

Amit eddig művelt az ország, abból még nagyobb baj lett volna.
miért is? segélyhegyek 2 kézzel szórása, adójóváírás feleslegessége a kamubéresek paradicsomában, rokik-korkedvezményesek nyugdíjai.
de a h*lye magyar majd úgyis visszaszavazza a vörösöket, mert azok majd ígérnek nyugdíjemelést, meg a "gazdagok" megadóztatását. meg majd osztogatnak hitelből. egészségetekre akkor...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.05. 15:21:33

Egyszerűen nem értem én ezt kérem.

A fidesz a választók felhatalmazása okán kormányoz (?), ebbéli meggyőződésük vezeti őket abban, hogy úgy bánnak az AB, KT, MANYUP, al kotmány, SZJA, bankadó, etc... kérdéskörökkel ahogy.

Szóval felhatalmazás szerint mennek a dolgok, hiszen az államhatalom forrása a nép.
Jó.
Még akkor is, ha a választási program konkrétumokat (de legalábbis a fentebb felsorolt kérdéskörök kapcsán) nemigen tartalmazott.
Mondom, jó.

A választói akarat kinyilvánítása folyományaként 2002-ben magalakult Medgyessy-kormány 100 napos programja (többnyire) a választási kampányban elhangzottak megvalósítása volt (közalkamazotti bérek 50%-osemelése, 19.000 Ft-os nyugdíj-pótlék, mintegy 200 Mrd HuF kiadás, miegymás) - amit a fidesz is megszavazott.

Szóval felhatalmazás szerint mentek a dolgok, hiszen az államhatalom forrása a nép.
Jó.
Még akkor is, ha tulajdonképpen a parlament fogadja el a törvényeket, amit az államelnök hitelesít.
Mondom, jó.

Viszont így nem teljesen értem.

Nos, mindkét oldal számoljon csak el viselt dolgaival (a hatályos törvények szerint), azaz ne csak egyirányba lövöldözzünk már...

Egyébként pedig kérem oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.

blah 2011.08.05. 15:22:51

@Báthory: ok, az tudom, hogy nem volt bölcs döntés, én is euro-t akartam de a hiteltanácsadó meggyőzött én meg fiatal voltam. Nem vág földhöz a jelenlegi árfolyam se csak bosszant. De, olyat mondani, hogy a frank nem játszik? Ezt hogy értetted? A gazdaságpolitika hiányában biztos nem játszik, de azért nem csak magánszemélyeknek okoz fejfájást hanem sok sok önkormányzatnak is amiről Szijjártónak is tudnia kellett volna. Csak abba gondolj bele, hogy azt a pármilliárdot másra költenék az emberek amit a két hülye a böfögésükkel a bankok zsebébe helyezett...

@Sir Galahad: na ez a gáz. A jólét meg csak úgy jön...

Balt 2011.08.05. 15:25:35

Ja, még valami: a számotokra rettegett 2/3 nem kis mértékben pont az elszámoltatás ígéretének köszönhető. (Ha a Jobbik képviselőit is ide számoljuk, pont 4/5-ös parlamenti többség van az elszámoltatás mellett, tehát Fletó ebbéli vágyálma máris teljesülni látszik egy ügy mellett...)

Pedig ugye alapvető Fidesz érdek Fegyenc további "építő munkája" a balszárnyon... :)

rókafogta 2011.08.05. 15:25:58

@Ting Fu doktor: Nem minősítem a válaszodat ( nem tisztem) tények azok makacs tények, bármennyire nem értesz egyet a blog írójával ,egy 100% biztos bukás és nagyon nagy bukás várható. A 2002 bukás az semmi ehhez képest.Sajnos a mostani Orbán bukásnak nagyon súlyos áldozatai lesznek(nem Orbán és Szíjjártó ,hanem mi emberek)A jelenlegi kormány teljesen alkalmatlan(és ez nem az előző kormány dicsérete)Csak ezt az egy tényt kellene végre tudomásul venni, és nem menetelgetni a 2/3 emlegetésével, mer őszre nem 2/3 (győztes lesz) hanem 2/3 vesztes és be fogsz állni ebbe a sorba akár mennyire azt hiszed ,hogy ez veled nem történik meg.És nem írogatok számokat ,csak egyet 1380 milliárd!!!!!!!!!-lopott 3000 milliárd mellett.Egyébként meg nyisd ki a szemed menj el a boltba az utcára falura vidéki városba meg még sorolhatnám aztán csodálkozzál rá a "Pannon pumára"-mert körülbelül ugyan akkora hazudozás folyik most is! Hála az új becsületes szakértő elszámoltató igaz magyar kormánynak.De nem kell egyet érteni mert ez az én véleményem(vannak még rajtam kívül sokan, az is lehet ,hogy 2/3 an)én már a 25589. reformot meg átalakítást élem meg kis országunkban "jó eredménnyel"! Folyamatosan egyre szarabb!És sajnos soha nem tévedtem a reformálók igen!

regress 2011.08.05. 15:27:40

ezek a tetvesek már sokmindenben túltettek a szocikon/sajnos/.egyre több közöttük a golyóérett,de majd bukásuk előtt hoznak egy törvényt,50 évig nem lesznek felelősségre vonhatók.oszt jónapot

hááááát 2011.08.05. 15:30:06

@Gumipók pápa: Ha bevezetik az euro-t szarabb helyzetben lennénk mint Görögország.
Nme kell izgulni, 2-3 héten belül beüt egy újabb világgazdasági válság és akkor ugyan olyan feltételek mellett produkálhat a FIDESZ.
A költségvetés már elszállt, igy egyenlőek lennének a feltételek.

Jaffar 2011.08.05. 15:31:03

@BALTAZÁR:
Onnan ismerszik meg a bérkommentelö, hogy sohasem a cikkre/posztra reagál és sohasem érvel. Tényekkel a mondanivalóját nem támasztja alá. Hivatkozik sok mindenre, de sohasem linkeli be azt, amire hivatkozik.
Na én meg pont ezért útálom öket.

/pfej, köpött egy nagyot és ........

Ting Fu doktor 2011.08.05. 15:33:38

@rókafogta:

Az, hogy mi várható, az várjuk csak ki. NEm vagy Te Nostredamus ;)

jenőke 2011.08.05. 15:35:38

@BALTAZÁR:
Minimum Navracsics?
Bizony minimummá vált Ő is.
Igy: Kérdezi az elnök, hogy Tibikém, miként értelmezed ezt a jogszabályt?
- Ahogyan parancsolod, Elnök elvtárs!
Ha meg nem, akkor születnek visszaható hatályú törvények a jogbiztonság maradék dicsőségére.
Jogelmélet és ilyesmik? Ja, most nem tanár Úr.
Ez van.

Pálpusztai fiúk 2011.08.05. 15:36:47

@hááááát:
"Ha bevezetik az euro-t szarabb helyzetben lennénk mint Görögország."

Ugyan miért ?

60 % alatti GDp arányos hiánnyal lehetett volna belépni az EURO zónába

Szlovákia vagy Szlovénia most szarabb helyzetben van mint Görögország?

Balt 2011.08.05. 15:37:12

@zeddez: De legalább jó vezető lennél - a szó legszorosabb értelmében. :))

Dr. Verőköltő 2011.08.05. 15:38:25

Nagyot nőttél a szememben! Szép volt Gréczy!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.05. 15:39:07

Csupán annyit tennék hozzá előző kommentemhez, hogy akár egy tetszőlegesen kiválasztott év vizsgálata során felmerülő, esetleg az abban az évben hatályos btk.-ba ütköző kormámyzati lépéseinek vizsgálata a valós személyi feleősség tekintetében elképesztően nagy munka lehet.

Figyelembe kell ugyanis venni a góecső alá vett érintett tárgykör akkori hazai helyzetét, az ehhez kapcsolódó nemzetközi állapotokat (kamatok, nemzetközi szerződések, stb... a szakértői tanulmányok javslatait, azok tényszerűségét, a benyújtott törvényavaslatokat, azok elfogadását, az igennel és nemmel szavazó képviselőket, a tárgykörben megszavazott törvény rövid és hosszútávú hatásait, az államdósságra vonatkoztatott hatását, a térsadalmi hasznosságait, szükségszerűségeit és egy sor más, szakértői véleményekkel alátámasztott momentumot.

csak a pontos nyomozati anyag, illetve az ez alapján elkészült vádirat évekbe telhet és iszonyú pénzeket emésztene fel, maga a bírósági ügy pedig évekig tarthat jogerős döntés meghozása nélkül is.

Kérdezem: tényleg ezt akarja a fidesz, tényleg van erre erőforrás, idő pénz és energia????
Ugyanez kánonban a következő kormány idején, már a fidesz ténykedését vizsgálva???

Valóban végiggondolta ezt valaki, vagy csupán annyiról van szó ismét, hgy kell egy kis csócsa-mócsa a plebsnek...

Foglalkozzunk végre a jövővel, mert a múlt rendbetételét '89-90 környékén már végérvényesen elszúrtuk.
Sunk cost.

Balt 2011.08.05. 15:39:23

@Báthory: "Az euró évek óta ugyanabban a biztos sávban müködik."

Kivéve a Fletó-Bajnai rosálást (muhaha) közvetlenül megelőző 2009. márciusi 318 Ft-os árfolyamot. (Amiről bloggerünk is prüntyög valamit.) :)

borharapo 2011.08.05. 15:40:18

Kedves Gréczy Úr!

Tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de sulykol, és nem sujkol. Kérem javítani.

P.Freddy 2011.08.05. 15:42:08

@ursus artos:

Korábban 1 év alatt 3.75%-ot nőtt az államadósság.

Orbán egy éve alatt 4%-ot nőtt az államadósság.

Melyik szám szebb, a nagyobb, vagy a kisebb?

Han Duo 2011.08.05. 15:43:31

@Ting Fu doktor:
"Ízlelgesd ezt a mámoritóan csodás dolgot, amit sokban nektek köszönhetünk.

Fidesz 2/3-ad!"

Erre sajna nem lehet hivatkozni, mert pl. ízlelgesd Te is:

Esztergomban polgármester 2/3-ad.

Ha ott ez senkit nem érdekel Fidesz részről akkor máshol sincs felhatalmazás és lehetőleg shut up, már elnézést a kifejezésért.

hááááát 2011.08.05. 15:46:29

@Gumipók pápa:
Jó akkor mond meg mit mondott volna Viktor ha aszociális hálót olyan szinten nyírbálta volna meg az MSZP kormány, mint azt a szlovákok tették.

Érdemes megnézni 2000-től az intézkedéseiket. :))
Mert ő a népért harcol.

MACISAJT 2011.08.05. 15:48:19

"Ezt ti sujkoltátok az emberekbe,"

No de gréczi elvtárs:D

Nem ciki ez így ebben a formában egy
NÉPSZABADSÁGOS ÚJSÁGÍRÓTÓL,mely élharcosa a S.P. helyesírási hibáinak kipécézésében?:D
(amúgy:sulykol)

"nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót."

Mondjuk ki: ezen a tévévitán az elmebeteg apró-klános egyszerűen lehazudta Orbánnak mind a hét fejét..:)

Balt 2011.08.05. 15:48:50

@hááááát: "Nme kell izgulni, 2-3 héten belül beüt egy újabb világgazdasági válság"

Korai öröm, ez ma elnapolva:
"Erre várt a piac - itt az adat!
A vártál jobb munkaerőpiaci adat jött az USA-ból."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/erre_vart_a_piac_itt_az_adat.491829.html

Ettől persze még nem lefutott meccs a vg válság, sőt, de ez is csak azt a bizonyos tusványosi beszédet támasztja alá... (Csodálom, hogy a fenti böfögésben nem került elő.) :)

hhh. 2011.08.05. 15:49:03

döbbenetesen színvonaltalan írás. szánalom, tényleg. süt belőle a frusztráció. hahaha

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 15:49:35

@P.Freddy: Szebb? A 4%, mert miként a szegény halász mondta az aranyhalnak harmadik kívánalomként:
"Legyen kerek szám" - és lőn!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.05. 15:50:31

@Han Duo:

Úgy van. Tökéletes példát hoztál a jobboldali csúsztatás és ferdítés leleplezésére.
Esztergom és Tétényi Éva Canossa-járása a fidesz gondolatiság Röntgen-felvétele.
Axiómatikus látkép a valóról.

/de itt tegyük hozzá gyorsan, hogy a fidesz féligazságai, csúsztatásai nem mentik fel a baloldalt viselt dolgai alól/.

Szép napot!

Balt 2011.08.05. 15:50:56

@Jaffar: ... és aláállt. :) (Pont kielégíted a bérkommentelő magad által felállított kritériumait, mint fentebb látszik.)

Balt 2011.08.05. 15:56:25

@hááááát: "Érdemes megnézni 2000-től az intézkedéseiket. :))
Mert ő a népért harcol."

Ha már a nézésnél tartunk: érdemes (sőt, kötelező) megnézni a youtube-on Medgyessy-Orbán vitát 2002-ből, pont erről is szó van. Már csak azért is érdemes megnézni, mert ugye akkor is "felmosta a padlót Orbánnal Megyó". :)) 10 rész, hidd el, megéri!

sárospataki 2011.08.05. 15:57:46

Szerintem meg csinálja csak a Fidesz, majd amikor megbukik, akkor csinálja a következő, egészen addig, ameddig senki sem mer majd sikkasztani. Ezért tart ott a baloldal, ezt igazából nem is hiszem el, pedig le van írva, aszongya hogy ne számoltassátok el az emeszpét, mert majd titeket is elszámoltatnak. HIHETETLEN!

michhuli · http://kerdesek.hu 2011.08.05. 15:59:22

"egyre több közöttük a golyóérett" - pff grat...

Balt 2011.08.05. 15:59:24

@sárospataki lány: Jogos észrevétel, mi meg átsiklunk felette. Elvégre ez a cikk alapvető mondanivalója. Szégyen!

rókafogta 2011.08.05. 15:59:49

@Ting Fu doktor: Nem kell ehhez jósnak lenni (csak nyitott szemmel járni)

Dr. Verőköltő 2011.08.05. 16:05:39

@Sir Galahad: Valóban, de ennek pont ugyanakkora az esélye akkor is, ha Fletó barátodat meg a többit bekasztlizzák, és akkor is, ha nem. Egy dolgot nem szabad elfelejteni. A Zemberek többsége azért szavazott a most kormányzó pártokra, mert elege lett abból, hogy a politikai elit érinthetetlen, és ha tönkre is teszi az országot, a maximális büntetése az, hogy pár évig nem kormányon, hanem ellenzékben élvezi a jólétet. Hát most éppen ez történik! A kormányzó elit érinthetetlen!

Netuddki. 2011.08.05. 16:06:00

"Esetleg valaki odáig merészkedik, hogy megnézi 1990-től Orbán Viktor vagyonosodását, összeadja a fizetési céduláin szereplő összegeket"

Ezt nem feltételes módban kell írni, mert előbb utóbb ezt meg KELL csinálni. Az elmúlt 21 évben bármilyen vezető tisztséget betöltött és jelentős vagyongyarapodást felmutató megélhetési politikus esetében IS.

Shadow75 2011.08.05. 16:09:33

Nem véletlen, hogy már a Pártszavának sem köllesz, zsóti.

Netuddki. 2011.08.05. 16:11:02

@Gumipók pápa: Hát ezért a ki lopott nagyobbat szösszenetért kár volt regisztrálnod. Ezen már túl vagyunk. Tolvaj mind...

"Gumipók pápa 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

leponex 2011.08.05. 16:13:14

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnok, Baloldali Tábori Lelkész, II. Demokráciasiratóasszonyunk, Gyurcsány úr Örökös Főtanácsolója, miegyebünk!

Végre egy viszonylag kultúrált szösszenete, köszönet érte!
Mondja, miért retteg folyamatosan, hogy Ferenc testvérünket netán mégis bíróság elé citálnák, ha az esetleges elkövetések idején érvényes törvények alapján ez indokolt lenne ?
Végre szemébe nézhetne vádlóinak Ferencünk,. ahogy vágyta egyszer! Izlandon a válság után nem sokat haboztak megindítani a vélelmezett felelősök ellen az eljárásokat. Hős lehetne Ferencünk, végre komolyan vennék ebben az országban !

Persze ha csak ilyen csacskaságokkal tud ’védekezni’,akkor érthető aggodalma:
”el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban..”
Jó Bárdunk, épp a válság idejére adósodtunk el annyira Ferenc tetsvérünk „gazdaságpolitikájának’ jóvoltából hogy semmiféle mozgástere nem maradt a Bajnai kormánynak , míg más országok valamelyest csökkenteni tudták a válság hatásait további eladósodással.
Sablonjaival felesleges foglalkozni, de ez a mondata :
„Kaptam egy fényképet a Videoton-pályáról (!), ahol az egyik meccs előtt kitettek a szurkolók egy transzparenst, hogy "bűnözők ne bíráljanak szurkolókat"... Így gondolkodnak a Videoton (!) stadionjában rólatok, akik törvényt hoztatok a hulligánok ellen?! Pedig annyit tettetek a fehérvári csapatért...”
Látja Kedves Bárdunk, hát milyen diktatúra és autokrácia van, milyen despota ez a Viktor, mily mérhetetlenül nagy a szólásszabadságtalanság, hogy a ’saját csapatának’ stadionjában következmények nélkül így lehet véleményt nyilvánítani ellene ??
Emlékszik ugye, amikor egy 'Gyurcsány takarodj! ' után már vitték is a rend őrei a vélemény tulajdonosát ?

No és az örök és megunhatatlan kedvence:
„ és akkor is, ha a főnöködnek nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót. „
Drága Bárdunk, még húsz évig mesélhesse , mint modern Münchausen báró a haditetteiről :)
( Az, hogy kit is kellene felsegíteni arról padlóról, most ne firtassuk tapintatból... :)) )

rákosizása, kádározása már senki ingerküszöbét el nem éri, legfeljebb egy elnéző mosoly erejéig.
Hajrá Kedves Bárd !!

Sir Galahad 2011.08.05. 16:14:34

@blah: Jólét? Szerintem annak még a reményétől is elköszönhetünk pár évtizedre. Aki azt ígér, arra senki sem fog szavazni, mert a vak is látja, hogy az lehetetlen.

Dr. Verőköltő 2011.08.05. 16:19:04

@MACISAJT: De aztán Orbán jött, aki mint tudjuk sohasem hazudott! Megteszi ezt helyette SzP! Egyébként én láttam Kálmán Olga műsorát. Ott szó szerint azt mondta, hogy a 16%-os adókulccsal senki nem járhat rosszul! De kurva sokan rosszul jártak! Akkor most ki hazudik? atv.hu/videotar/2009_mar__mire_keszul_a_fidesz__interju_orban_viktorral_.html

J.W. Booth 2011.08.05. 16:19:26

Megszólításként talán a "kutyuli-kutyuli hopp-hopp" lett volna szerencsésebb, Petike arra szokott csak odafigyelni.

Sir Galahad 2011.08.05. 16:19:37

@verőköltő bodobács: Valamit félreolvastál. Én nem a kormányzó, hanem a politikai elitről írtam, amibe kormány és ellenzéke egyaránt beletartozik. Valóban, akik épp kormányon vannak, azokat nehéz elszámoltatni (így volt ez az előző kormány idején is), de egyszer a most regnáló kormány is meg fog bukni. És akkor, ha meglesz rá az ok és a szándék, vegyék csak elő őket is.

Dr. Verőköltő 2011.08.05. 16:20:20

ez a videó nem az amire gondoltam de ez is vicces

vörös meteor 2011.08.05. 16:22:15

Azt hiszem a legenyhébb, amit mondhatunk a kormányról hogy az,mélyen a képességei alatt teljesít.

Az erkölcs elporlad a létezés és hatások között.

Szabályok virtuálisak, egyetlen törvény áthághatatlan csak:
Az erő és ellenerő mozgatja a világot.
Tér. Idő. Üresség. Anyag. Helyzet. Hatalom.
Folyamat, lehetőség, lehetetlen.
Hatások, okok, okozatok, születés, létezés, pusztulás.
Szeret, érdektelenség, harag.

Minden véges.

regress 2011.08.05. 16:25:04

@leponex: esztergom,meggyes??ez eléri az ingerküszöbödet?és ez csak egy a sok közül.nem tudjátok elfogadni,ha valaki kritizálja a fideszt.na itt léptek be a birkák csoportjába.én párton kívüli, de látok,hallok

kvasztics47 2011.08.05. 16:28:53

@Ting Fu doktor: " főnöködnek nagyon fáj az a 2006-os tévévita, ahol Gyurcsány Ferenc felmosta vele a padlót"
Te úgy teszel, mint ha gondolkodnál de, csak a hülyeséget nyomod, mint a gazdáid.
Az ilyen álszent bárgyú állatok nyomják a dumát a jobb oldalról.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 16:30:44

Egy levélben szarul leírni vki nevét übergáz, tisztelt Grétsi úr!

Szijjártó, rövid i-vel

Nah, lássuk a tartalmat!

dzsugasvili 2011.08.05. 16:31:45

Szerintem meg bánjanak csak el Gyurcsánnyal meg a többi korábbi bűnözővel, nagyon is jó lenne, aztán meg 2014-ben (legkésőbb) a mostani gengszterekkel számoljanak le nagyon csúnyán. Akkor talán visszavennének a "politikusbűnözők".

kvasztics47 2011.08.05. 16:34:58

@magyar emNa "apám, Gréczy et, +5% a Fidesznek akármit is írsz.ber teli szájjal:"
Te barom állat! már nem 5%, hanem 6% a tőzsde esése a mai napon, amióta átvették a hatalmat több mint 30%. Ezt intézte el nekünk a kedves vezíred.

kvasztics47 2011.08.05. 16:38:47

@dzsugasvili: "Akkor talán visszavennének a "politikusbűnözők".
Ha mindenki ilyen korlátoltan tud gonókodni a hunniába akkó persze, majd jó lesz nekünk. Aki a szezont a fazonnal össze keveri annak soká jön el a megvilágosodás. Az, hogy szabadon gondolkodhatna, ha tudna.

MACISAJT 2011.08.05. 16:40:03

kovi1970 2011.08.05. 16:06:00
"Esetleg valaki odáig merészkedik, hogy megnézi 1990-től Orbán Viktor vagyonosodását, összeadja a fizetési céduláin szereplő összegeket"

Ezt nem feltételes módban kell írni, mert előbb utóbb ezt meg KELL
csinálni. "

Erről is lemaradtál?:)
Pedig mit összekínlódtak a szabó "basszameg" zoltánok, eörsi mátyások, a Klubrádió még egyenes adásban is közvetítette(bruhaha):

2005-06-16
Orbán gazdagodása

Munkához látott az a parlamenti vizsgálóbizottság, amely a volt miniszterelnök, illetve családja, cimborái és üzletfelei gazdagodásának körülményeit hivatott tisztázni.

A szocialisták úgy vélték, a helyzet vizsgálóbizottság után kiált. A magát @kovi1970: konstruktívnak mutató Fidesz sem gördített akadályt a grémium megalakítása elé, s felállt "az Orbán család állami forrásokból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra" elnevezésű testület.
--

Aztán fényesen bebukták, persze.
Ezt is.

kvasztics47 2011.08.05. 16:41:03

@malacz69 eurofanyalgó: "Szijjártó, rövid i-vel"
Te faszkalap, neked csak ez szúrja a szemed?

Bohócügyi Államtitkár 2011.08.05. 16:43:10

Tisztelt Posztíró, Kedves Zsolt!

Leveled eljutott hozzám is, habár nem gondoltad volna...

A gazdaságunk 2010 óta is változatlanul dübörög:
Jelenleg 8% fölött van a magyar állampapírok hosszú-távú referencia-hozama.
A magyar csődkockázati felár a legutóbbi 1 hónap alatt közel 50%-ot romlott.
Pedig idén volt A Miniszterelnök Úrnak 3000 milliárd pótlólagos jövedelme...

Hivatalunk arra lenne kíváncsi, hogy 2011-ben miből fogjuk fedezni a költségvetési hiányt?
Javaslom az üzleti- és magán-bankszámlák befagyasztását, lefölözését.

Az Alaptörványünkbe pedig érdemes lenne még idén bevezetni, hogy az államháztartás hiányának növelése csak akkor bűn, ha nem a fidesz-kdnp követi el.

Várom a további fejleményeket, mert gazdaságis kollégámnak (matolcsy) még sok jó ötlete van az ország további felvirágoztatására.

Nem Moby 2011.08.05. 16:46:19

@ursus artos: Jelenleg nem bűncselekmény ma Magyarországon az államadósság növelése, lehet szidni ezért őket, de lecsukni nem! Vajon a fideszes polgármestereket is bíróság elé állítják majd az eladósításért?

kvasztics47 2011.08.05. 16:47:32

@vörös meteor: "Azt hiszem a legenyhébb, amit mondhatunk a kormányról hogy az,mélyen a képességei alatt teljesít."
Ez nagy tévedés. A NÉP teljesít egyenlőre a tehetsége alatt. Aki tud gondolkodni az tudta nagyon jól, vagy legalábbis tudnia kellet volna, hogy mi várható a zorbán Kormánytól. Ki az a barom állat aki jobbra számított?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 16:48:14

"nem ti tehettek arról, hogy a svájci frank 250 forintot ér, mint ahogy Gyurcsány sem tehetett arról, hogy a forint az euróhoz képest átlépte a 300-as határt"

Nah, ez mekkora ordas hazugság. A forint gyurcsányék hibájából ment 300 fölé, mert piszkosul gyenge gazdaságot talált meg a válság. Ha nincs IMF-hitel, államcsőd van.

regress 2011.08.05. 16:50:40

@malacz69 eurofanyalgó: ki a faaszom vagy,te köcsög ?háromszor buktál magyarból,anyád meg a sarokra küldöd?/tompika humor/

Nem Moby 2011.08.05. 16:51:32

@malacz69 eurofanyalgó: Ebből akkor az következik, hogy a frank 250 forintos ára meg az Orbánék hibája, ja nem bocsi, mert az elmúlt 8 év.

Arany kutya 2011.08.05. 16:51:50

Kedves!Ting Fu doktor és hozzád hasonló beállítottságúak!!!2/3-ról beszéltek.Ne feledjétek,hogy a választók fele ment el szavazni és csak ebből a szavazatmennyiségből lett 2/3!!!!Akkor hogy is van ez????Kik akarták Orbánt és bagázsát????Való igaz,a régi vezetés is hibázott,nem is kevese.De ezek?????Ha Gyurcsány hazudott akkor Viktorunk mit csinál.Tönkre teszi az EMBEREK életét,a vállalkozásokat,az egészségügyet és még sorolhatnám mi mindent.Így hát ne legyetek ennyire elszállva a híres Orbán kormánytó,mert ennek Te is Ti is inni fogjátok a levét.Itt nincs kivétel,csak azoknak,akik az ő árnyékukban kullog.Nekik fut a szekér,nincs gondjuk.Így aztán jó lesz,ha gondolkodsz reálisan,mielőtt bárkit is lealázol!!!!!

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.08.05. 16:51:59

A pofátlanságuk, szarháziságuk határtalan a fidesz hordának.
Ennyire érzéketlen, önző, sunyi, sumák, gátlástalan bandát nem látott még a világ.

Persze a nemzeti, a magyarság, külhoniak meg egyéb púder , a kétharmad nevében.

Jól fizet a közmédia, legalábbis a legfelsőbb szinteken
A feladatok növekedésével indokolták az MTI vezetőinek szerződésmódosítását
Fizetés- és prémiumemelést kapott Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda (MTI) vezérigazgatója és két helyettese, még áprilisban.
közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának nyilvános jegyzőkönyveiből kiderül, hogy Belénessy korábbi 1,7 millió forintos havi bruttó fizetését 1,9 millió forintra, az adható prémiumát pedig az éves személyi alapbérének 25 százalékáról 33-ra emelték. Így ha teljes egészében teljesíti a prémiumcélokat, jövedelme összességében meghaladhatja a havi két és félmillió forintot.

Három gyerekes anyaként nagyon szégyellem ezt a kormányt, Skicc Pál eltársat és a dájcsfürj féléket!

Ezek a szocikon szocializálódtak, sose dolgozott némelyik, csak rajtunk élősködnek.

Takarodjatok a szocik után!

high up! 2011.08.05. 16:53:16

Hát akkor itt van greci BEISMERÖ VALLOMÁSA. Nem azt írja, hogy gyúrtcsótányék meg a maszop teljesen ártatlan az ország államcsödbe juttatásért. Dehogy, nem is tagadja greci, hogy bünösök. Hanem megpróbálja jó komcsi módon a saját szarukat elkenni. Elkenni az ellenzékre, mert nem akadályozta meg a ballibsi kormányt. (ugyanakkor a másik mantrája az, hogy a Fidesz mindenben megakadályozta a bolsi-libsi kormányt)

Szóval greci beismerö vallomást tett, hogy bünözök voltak az ország élén. És ezért fosik most, duettben gyúrtcsótány gazdival. Nemkicsitnagyon.
Pedig miért kellene fosniuk. Ha tényleg ártatlan bárányok, akkor csak örülhetnek a független magyar bíróság (ezt a maszop mondta mindig, hogy független) eljárásában, ahol végre egyszer s mindenkorra tisztázni tudják magukat.
Miért is fosnak akkor a komcsik egy ilyen remek lehetöségtöl?

kicipepe 2011.08.05. 16:54:01

@Gumipók pápa: Te szerentcsétlen ha a Bokros féle gazdaság politikát csak 2 évig csináltátok volna akkor most mi lennénk a királyok az EU-ban.DE hát a járai mega matolcsi....... undormány!

Kotkodus 2011.08.05. 16:54:04

@leponex: szerinted jelenleg jól gazdálkodik ez a kormány? nézz már légy szíves utána egy picit...

politikailag leszarom ki van hatalmon, de viktorka pont semmivel sem jobb gazdaságilag, mint gyurcsányka...

ami pedig viktorka erkölcseit illeti, aki 20 év alatt antiklerikális liberálisból populista keresztény lesz; majd két nap alatt a kommunizmus ellenségéből a kínai "demokrácia" éltanulója, az ne szóljon be senkinek. nem hiszem, hogy rosszabb lenne gyurcsánynál, de nem is jobb semmivel sem...

Gatinho 2011.08.05. 16:55:29

Jézus Mária, ekkora egy fos írást... :D

Kotkodus 2011.08.05. 16:56:25

@high up!: te hó tanútá hejesen irni?

Hertelendi 2011.08.05. 16:57:07

Hát látom szép számmal képviseltetik magukat az MNO bértollnokai:)) Érthető! Ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket! Egyvalamit el kell ismernünk: Orbán és csapata szépen elgondolta, hogyan tudnák bebetonozni magukat 20 évre. A terv jó volt, a végrehajtás sikerült, csak egyvalamit felejtettek el..., a népet, vagy ahogy ők mondják a Nemzetet! A nép nem hülye! Lám már a saját rendőreik sincsenek mellettük! Hiába fogják őket, mindegyiket beosztani szeptember 29-n szolgálatba, Pintér úr meg fog lepődni hányan lesznek az utcán! De nem csak rendőrök ám! Sokan leszünk! Nagyon sokan! És van még egy nagy baj! Bennünket nem fognak szétverni a rendőrök! Vigyázz Orbán, vigyázz Szíjjártó!

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.08.05. 16:58:36

ha a fidesztol ennyi telik akkor az orszagnak vege

Nem Moby 2011.08.05. 16:58:57

@high up!: Miért is kéne bíróság elé állniuk? Rossz gazdaságpolitikáért? Jelenleg nincs ilyen bűncselekmény a btk-ban. Csinálhatnak persze, de akkor az első kormány, akit emiatt bíróság elé lehet majd állítani az az orbán kormány lesz, ugyanis büntetőtörvényt visszaható hatállyal nem lehet csinálni, legalábbis demokráciában

Larry Silverstein 2011.08.05. 16:59:09

@Hertelendi: És hozd a nyuggerkommandót is!

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:01:11

@Nem Moby: Miért is kéne bíróság elé állniuk? Rossz gazdaságpolitikáért? Jelenleg nincs ilyen bűncselekmény a btk-ban. - ki mondta hogy azért? Lopás pl.? Minősítési kérdés.

büntetőtörvényt visszaható hatállyal nem lehet csinálni, legalábbis demokráciában -- ahhoz képest a háború után minden demokráciában volt ilyen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:02:16

@Nem Moby:

Nem következik. Nézd meg, szétnyilt az olló: a forint az euróhoz képest tartja magát 270 körül hónapok óta, a CHF pedig elszaladt, mert abba menekül a tőke (az arany mellett).

Vagyis az igazság az, h Orbánék valóban nem tehetnek a mostani CHF árfolyamról.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:06:02

@regress:

Kedves Barátom, olyan tisztelettel szóltál, h muszáj megadnom neked a tiszteletet: felhívom tehát becses figyelmed, h itt egy személyhez ír levelet a mester, és hát a személy nevét rosszul írja le. Lehet, h ez felétek semmiség, mifelénk, falusi suttyók felé ez bizony illetlenség.
Köszönettel, örök híved: malacz

Kotkodus 2011.08.05. 17:06:33

@Báthory: ha háború után lehetett, akkor most is lehet... ügyes érv... gratulálok, biztosan sokáig gondolkodtál ezen...

a római birodalomban lehetett rabszolgát is tartani (demokráciában)... elküldöd hozzám a gyerekeidet?

Dour 2011.08.05. 17:07:12

@Ting Fu doktor:
Neked nem csak az arcod narancsbőrös.
A segg is olyan, amelyiket erős nyelvcsapásokkal hűtesz.
Esetleg nem Petyának hííínak?
Az agyad is csak 2/3?

Nem Moby 2011.08.05. 17:07:24

@Báthory: Valahogy lopásért még nem sikerült egy nyamvadt vádat sem összehoznia az elszámoltató bizottságnak, ezért kell megvizsgálni a hiány növelése miatti jogi felelősség lehetőségének a megvizsgálását! Melyik demokráciákban csináltak visszaható hatállyal? Szerintem max csak németországban és a többi háborús bűnös országban és azért az emberiség elleni bűntett kicsit komolyabb dolog és vélhetően egyszeri volt.

high up! 2011.08.05. 17:08:28

Ezt olvassa el mindenki, aztán döntse el, hogy kik kúrták el az országot, méghozzá úgy hogy az tényleg fegyházbüntetésért kiált:

2004-böl:
A kormány úgy döntött, hogy az euró nem gyors, hanem biztonságos bevezetését tartja szem előtt, ezért Magyarország 2010. január 1-jén fogja bevezetni az eurót - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Aláhúzta: a magyar gazdaság 2008-ra teljesíteni fogja az összes olyan feltételt, amely megteremti a lehetőséget arra, hogy 2010-re az országban felváltsa a forintot az euró.

A magyar államadósság GDP-hez mért aránya 2008-ban 54,8 százalékra mérséklődik, az államháztartási hiány a GDP-hez viszonyítva 2,7 százalék lesz, az infláció 3 százalékot tesz ki éves szinten. A pénzügyminiszter szerint a 2005-2008-ra elfogadott program, "a felzárkózás gazdaságpolitikai programja"

Nem Moby 2011.08.05. 17:08:37

Egyik megvizsgálás kihúzva

Arany kutya 2011.08.05. 17:09:22

@Nem Moby: @Arany kutya: @MACISAJT: Meg Édesapa bányái,szántók legelő,termőföldek.Ugyan miből???Ezeket mikor fogják elszámoltatni.Na és Pintér:a maffiavezér.Nagy arca volt,hogy mit meg fog oldani!Erre a bűnözés csak nő és nő,amit még Ő is bevallott.Mikor akarják leváltani??Mire várnak??Szégyen gyalázat,ahogy becsapták az embereket!!Szavazni,kb 50% ment el és ebből lett az emlegetett 2/3.Akkor hányan akartuk ezeket hogy kormányozzanak????

Nem Moby 2011.08.05. 17:10:44

@malacz69 eurofanyalgó: Nem vagyok gazdasági szakember szóval lehet hülyeséget írok, de nem azért tartjuk az euró árfolyamot, mert az euró is gyengül a frankhoz képest azaz az euró is szarban van?

almee 2011.08.05. 17:12:12

Hol élsz Te Gréczy elvtárs????
Te oktatsz, figyelmeztetsz?
Köszönet Gyurcsánynak?
MI VAAAAAN????

Ilyen férgek mellé odaállni..szégyelld magad az összes haveroddal együtt, és aki megérdelmi igenis menjen oda, ahová való, az őszödi bagázzsal az élen!

Tönkrettetek egy országot pár évtizedre. Jobb lett volna, ha hallgatsz. A kormányról bárkinek lehet véleménye, de TI NEKTEK NAGYON ERŐSEN K**OLNI KELLENE ÉS SZERÉNYEN VISELKEDNI. Mert most a befőtt teszi el a nagymamát.
Nem volt olyan régen az a 8 év, hogy ilyen szavakat megengedhess. Nem felejtünk!

ÜDV!

high up! 2011.08.05. 17:12:16

@Nem Moby: A Fülöp-szigeteken, meg ha jól tudom Thaifödön is állítottak politikusokat az ország kirablásáért bíróság elé, pedig ott se voltak explicit törvények az ilyenre.
Vagy most Ukrajnában Timosenko. Böven van mocsok gyúrtcsótányék számláján, a csoda az lenne, ha büntetlenül el tudba menekülni. Mondjuk Szlovákiába.

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:13:18

@Kotkodus: Miért mennyivel jobb egy multi alap dolgozó sora egy rabszolgáénál? Na? Semmivel. Ráadásul a rabszolgaságot az Asterix és Oberixhez hasonlóan fogod fel.

Nem Moby 2011.08.05. 17:14:22

@Arany kutya: A bányák meg a többi soha nem lesz megvizsgálva! A 2/3 az jogilag teljesen rendben van nem ők találták ki azt a választási rendszert, ami alapján 2/3-ot kaptak. Szar a rendszer vagy nem, de nem lehet megkérdőjelezni a 2/3-ot, többen kellett volna elmenni és nem rájuk szavazni

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:14:42

@Nem Moby: Egyszeri? Ha a zsidókra godolsz nincs olyan európai állam ahol ne irtották volna őket.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:16:00

"nőtt a bűncselekmények száma"

Nagyjából 208ezer bűncselekményről beszélünk, ez nőtt kb. 700-al úgy, h bizonyos események bűncselekménnyé lettek minősítve, amelyek előtte nem voltak azok. A növekedés nem szignifikáns, kb. 0,35%-nyi.

Viszont lopás és rablás kb. 10 ezerrel lett kevesebb.

Dour 2011.08.05. 17:17:15

@Orbán takarodj!!:
A szocikat szidják, pedig a papi, és a mami is az volt.
Akkor szedték meg magukat anyagilag. Mintha lett volna egy egyén is, aki a III/III -asok ellen agitál.
Láss csodát, jaajjjj a papi is az volt...

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:17:30

@high up!: Tuti hogy lesz elszámoltatás utólag még a maxpolkorrekt USAban is, mert az amúgy gigantikus adósságukat megduplázták 10 év alatt. Csak ha sokáig halogatják, akkor főbelövetések lesznek, nem tárgyalás.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:17:36

@malacz69 eurofanyalgó: Majd kijavítja, miként a Köztársasági Hivatal tette V. Harold...izé..Harald nevével...mármint a Grétsi, mi?
Barom. Ez utóbbi kijelentés lenne.

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:18:44

@Nem Moby: A fantáziád bányáit 8 évig lehetett vizsgálni. Nem talált Keller semmit? Ciki. Akkor kuss van.

Nem Moby 2011.08.05. 17:19:10

@high up!: Nem hinném, hogy fülöp-szigetekhez és ukrajnához szeretnénk hasonlítani! Szerinted mennyire korrekt, ha én csinálok vmit, ami akkor nem bűncselekmény és 2 év múlva azzá teszik visszaható hatállyal és lecsuknak érte?

Dour 2011.08.05. 17:19:14

@malacz69 eurofanyalgó:
Kevesebb, de jóval nagyobb tételben.
Pl nyugdíj.

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:19:50

@Dour: Mármint szeinted, vagy bizonyítani is tudod....:??DD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:20:24

@poszt

"A szélsőjobbnak ígért két pofon olyan jól sikerült, hogy éppen most választották az egyik tagjukat polgármesterré."

Nem a Jobbiknak lett ígérve a 2 pofon, hanem a Magyar Gárdának, amely meg is kapta, és az utóbbi hónapokban - a szigorított törvények hatására - teljesen megszűnt a masírozásuk. Zsolt, a szigorítás az egyenruhás vonulásról, megvan?

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:21:15

@Nem Moby: ha én csinálok vmit, ami akkor nem bűncselekmény és 2 év múlva azzá teszik visszaható hatállyal és lecsuknak érte?

Itt mire gondolsz?

lanyi 2011.08.05. 17:21:44

@Kivlov:

Te egy agymosott idióta vagy:)

Egy igazi seggfej.

Kotkodus 2011.08.05. 17:23:17

@Báthory: szóval neked egy multis állás a 21. században egyenértékű az ókori rabszolgaléttel...

te egy kifejezetten olvasott ember lehetsz...

van még hasonlóan jó érved? esetleg nem kellene a multikat egyből kizavarni magyarországról?

(egyébként a képregény figurát akire utalsz, obelix-nek hívják)...

további jó fejtörést... szükség lesz rá... (esetleg olvass utána a jelenlegi gazdasági kilátásoknak is; csak a rend kedvéért...)

Nem Moby 2011.08.05. 17:24:06

@Báthory: Talán nem akarták az exminiszterelnököt lecsukni, mint egyesek! Ki ne emlékezne a taggyűlés nem taggyűlés perre, ahol olyanok hangzottak el, hogy ne mi kapjuk a legtöbbet és a jogász fidesz arra perelt, hogy az formailag nem volt taggyűlés, amit meg is nyertek és aztán harsogták, hogy a bíróság nekik adott igazat! Jajj de gusztustalan volt Istenem!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:24:12

@namitirok:

"Barom."

Nem kértem, h mutatkozz be, de azért köszi, h feloldottad az anonimitásodat.

Humorod jól van?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:24:49

index.hu/kulfold/2011/08/05/letartoztattak_julija_timosenkot/

Hírcsárda után:
2014. február 30.
NTI jelentések szerint egy budai bíróság elrendelte pénteken Gyurcsány Ferenc magyar ellenzéki politikus, volt kormányfő őrizetbe vételét. Az ügyészség azért kérte a politikus előzetes őrizetbe vételét, mert Gyurcsány sorozatosan megsértette az eljárási szabályokat a hivatali hatalommal való visszaélését vizsgáló perében. Ferenc testvér azzal gyanúsítja a bíróságot, hogy valójában Viktor Orbán elnök megbízásából jár el, hogy megakadályozzák az indulását a választásokon.

Nem Moby 2011.08.05. 17:25:52

@Báthory: Pl megcsalom ma a feleségem és 2012-ben bűncselekménnyé teszik a házasságtörést visszaható hatállyal és a feleségem feljelent értem és elítélnek letöltendőre

Kotkodus 2011.08.05. 17:27:52

@almee: abban igazad van, hogy nincs miért gyurcsánynak mit megköszönni (bajnainak annál inkább), azonban mielőtt nagyon belehevülnél nézz utána a mai kilátásoknak, amelyeket már a jelenlegi kormánynak sikerült ilyenre alakítani...

2012-ben ott fogunk sorban állni hitelért az eu-nál és az imf-nél... érdemes velük jó kapcsolatot áplni szerinted?

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:28:10

@Kotkodus: Igen, mivel én veled ellentétben olvasgattam az ókori rabszolga-létről, tudom hogy a rabszolgák többsége élt olyan szinten, mint ma egy 80-100 nettót kereső operátor, aki lenyomja a müszakot, hazamegy az albiba, eszik, alszik, TVzik. A müvelt rabszolgák pedig, akiket nem lehetett könnyen pótolni(házitanítók, orvosok stb.) anyagilag jobban éltek (Rómában) mint sok politikai jogokkal rendelkező szabad polgár.+megválthatták pénzen a szabadságot. Ilyet lehet most is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:28:49

@poszt

"Péter, a gazdasági növekedés nem indult be, az adórendszeretek,"

Mindenesetre év végén egészen biztosan 2% felett lesz adósságválsággal küzdő Európában, miközben válság nélkül, az előtt, gyurcsány alatt bőven 1% alatt volt majdnem 2 évig. Még egyszer: nem volt válság, és 1%-ot sem tudtak elérni azok, akiknek a kormányzására Zsolt szerint (ezt többször leírta) büszkének kéne lenni.

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:29:21

@Nem Moby: Nagyon is akarták, külön államtitkárság jött létre erre a célra Keller vezetésével. Csak beégtek, slussz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:29:33

@Kotkodus: Nem úgyanaz!
Obeliksz, miként van oly igaz magyar keresztnév is, hogy: Dzsesszika.
Igaz madzsar ígyen írgya vala!:-P

kvasztics47 2011.08.05. 17:29:54

@Sir Galahad: "Jólét? Szerintem annak még a reményétől is elköszönhetünk pár évtizedre. Aki azt ígér, arra senki sem fog szavazni, mert a vak is látja, hogy az lehetetlen."
A jólét nem lehetetlen Magyarországon. Csak azért van a messze távolban, mert van egy rettenetesen agresszív, gazember banda (párt)a Fidesz, aki rájött, hogy a politika játék is lehet. A Magyar Nép nem tanulta meg az év ezredek alatt, hogy neki kell és most már, lehetősége is van kiállni a jogaiért. "Haza, csak ott van ahol jog is van" Petőfi.

Trejo 2011.08.05. 17:30:04

@Arany kutya: A leváltani szó és szinonímái értelmezhetetlen a naridroidok és kenyéradó gazdáik számára.

Éljen soká a mi Bölcs Mindenható Szeretett Vezérünk és minden fülkeforradalmi harcostársa aki a jóisten és a magyar nép akaratából ilyen fantasztikusan vezeti immáron 15 hónapja boldog Magyarországot!

Köszönöm neked Orbán Viktor, hogy megbünteted a gonosz, rossz kommunistákat! A jó kommunistáknak pedig hajlandó vagy megbocsájtani a TE hihetetlen nagylelkűséged által!

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:31:12

@Nem Moby: Nézd maradjunk abban hogy a jogerős bírói döntés valamit jelent, amit meg te fantáziálsz, kevesebb a semminél.

Nem Moby 2011.08.05. 17:31:54

@Báthory: A fideszes elszámoltatás nem égett be? 1 éve nem találtak semmit, pedig van egy Polt Péterük is, igaz az a szociknak is volt :)

Kotkodus 2011.08.05. 17:33:04

@Báthory: akkor kimaradt az olvasmányodból a bányákban és földeken dolgozó rabszolgák fejezete... persze ez egy elhanyagolható kisebbség... ugye?

Nem Moby 2011.08.05. 17:34:56

@Báthory: Persze, hogy jelent vmit, azt hogy nem volt taggyűlés, de a bíróság nem foglalkozott a nem taggyűlésen elhangzottakkal, mert nem erre pereltek ez volt a trükk az egészben és a per után az elhangzottakra vonatkozóan is az ítélet mögé bújtak, hogy milyen igazuk van. Okos lépés volt aláírom

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:35:00

@poszt

"Amióta ti kormányoztok, ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság"

Ööööö....izé.... a GDP nem nőtt (by Gréczy), az államadósság 1000 milliárddal nőtt, a KSH szerint meg lejött 81%-ról 77%-ra. Asztakurva!!! Ravasz dolog a közgazdasági matek, mindig tudtam.

Trejo 2011.08.05. 17:35:53

@kvasztics47: Majd bebizonyítják Petőfinek az ellenkezőjét, erre mérget vehetsz!
Mit tudott Petőfi a mi Szeretett Vezetőnk igazságához képest? Mi volt a Szabadságharc a mi Szeretett Vezetőnk Fülkeforradalmához képest?

A magyar történelem 15 hónapja kezdődött. Éljen A PÁRT!

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:38:14

@Nem Moby: Mi az hogy 1 éve nem találtak semmit? Zuschlag, BKV, vagyonkezelő vezetősége, kaszinó, moszkvai képviselet, szilvássy, gergényi és sok-sok más. Ezeknek persze nincs még vége, de egysze vége lesz.

Trejo 2011.08.05. 17:39:57

@Báthory: Te vagy a legkedvencebb naridoidom, a programod kódolását egyszer feltölthetnéd valamelyik hozzászólásodba, nem lehet több pár tucat karakternél. :-)

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:41:31

@Kotkodus: bányákban és földeken dolgozó rabszolgák ma is vannak. Kínában. Az hogy 50-150 ezer egy LCD TV, 20ezer egy bicikli azért lehetséges, mert rabszolgák.
Az hogy te demokráciában élsz, annak ez az ára. Az hogy a római polgár rómában rendelkezett pol-i jogokkal annak a peremvidék rabszolgái termelték meg a feltételeit. Ergo semmi sem változik.

regress 2011.08.05. 17:42:17

@Báthory: nagyon be lehettél baszva,ha ilyeneket olvasgattál.most elmehetsz rabszolgának viktorodhoz.aztán hóvégén lesz csodálkozás

Nem Moby 2011.08.05. 17:42:35

@Báthory: Zuschlag még a szocik alatt volt, de egyenlőre egyikben sincs ítélet! Eddig a szocik is eljutottak, hogy vádat emeltek különböző ügyekben szóval jelenleg pont ott tartanak, ameddig a szocik jutottak! A Szilvássy ügyről meg annyit, hogy sokatmondó az, hogy kémkedés a vád és a bíróság megszüntette az előzetes letartóztatást! Szerinted, ha megalapozott lenne a vád, akkor egy ilyen főbenjáró bűnben megszüntetné a bíróság? Persze soha nem fogjuk megtudni a részleteket, mert titkosították

Kotkodus 2011.08.05. 17:43:54

@malacz69 eurofanyalgó: nézz utána a magyar állampapírok jelenlegi hosszú-távú referencia-hozamának és a jelenlegi csődkockázati mutatónknak...

abban egyetértek veled, hogy gyurcsányék szarul gazdálkodtak, de viktorkáék semmivel sem jobbak... sőt, ha lehet még rosszabbak is.

végül az általad idézett ksh adat a manyup lenyúlásból eredő javulás... ezt az összeget 10-20-30 év múlva kamatostúl kell majd kifizetni... csúcs-üzlet egy csúcs kormánytól!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:43:58

index.hu/kulfold/2011/08/05/tolmacsot_kert_timosenko_sajat_targyalasan/

Tolmácsot kért Gyurcsány saját tárgyalásán

NTI

2014. augusztus 5., péntek 13:13
Váratlanul megjelent Gyurcsány Ferenc magyar ellenzéki politikus, volt kormányfő bírósági tárgyalásán pénteken Szijjártó Péter jelenlegi miniszterelnök, akit tanúként hallgattak meg elődje perében.

Szijjártót, aki testőrei kíséretében érkezett, Polt Péter elnöklő ügyész hallgatta meg a hivatali hatáskörrel való visszaéléssel vádolt Gyurcsány jelenlétében. Gyurcsány azonnal tolmácsot követelt, hogy lefordítsa az újmagyarul tanúskodó Szijjártó szavait.

kvasztics47 2011.08.05. 17:44:07

@Báthory: "Nagyon is akarták, külön államtitkárság jött létre erre a célra Keller vezetésével. Csak beégtek, slussz." Könnyen elintézed! Nem ők égtek be, hanem a MAGYAR jogrendszer égett be. Ha neked ez smfu, akkor azt kívánom lopják el a biciklidet és próbáld vissza szerezni.
Polt Péter nem engedett egyetlen ügyet sem a bíróság elé. Ez volt a beégés? Mi lett volna, ha a félig meddig kompetens Magyar Bíróság elé kerülhettek volna az ügyek?

M_Runcájsz 2011.08.05. 17:44:17

3 óra alatt közel 900 like az elég komoly teljesítmény.

Nem Moby 2011.08.05. 17:44:49

Az is sokat elárul a két oldal közti különbségről, hogy a szocik alatt is le lehet őket csukni lásd Zuschlag, Hagyó ügy a fidesz alatt ők teljesen érinthetetlenek

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:44:52

Amúgy, mint minden hazug írásban, ebben is vannak igazságok, hiszen úgy kell hazudni, h igazságok közé betoljuk a kamut.

Pl. igaz, koncepciós per ne legyen, visszamenőleges törvénykezés sem. Igaz.

De ahogy cenzúrát kiáltottak itt sokan 2011. elején, a blogok büntetéséről és kötelező regisztrációjáról beszéltek, milliós büntetésekről, melyek weblapokat lehetetlenítenek el, stb... ahhoz képest semmi nem vált be ebből. Ez a koncepciós peresdi meg visszamenőlegesen bűnössé tétel sem lesz. A helyzet az, h a baloldal beszopta ezt a gumicsontot, aszt' most hevesen rágja, miközben sokkal komolyabb dolgok vannak égen és földön, ami az emberek életét valóban befolyásolja. Kommunikációs trükké silányult az elszámoltatás, nem egyéb. Megtartani a Fidesz jobb szélét, elhitetni, h mi mindent megtettünk gyurcsány bebörtönzéséért, csakhát ugye jogilag lehetetlen.

Valaha kb. 10ezer lájkkal verte Orbánt az Egymillióan a sajtószabadságért oldal, ma pedig már Orbán vezet 30ezerrel. Mindezt 100ezres nagyságrend mellett. Ha valóban igaz lett volna a rettegés, ez nem lehetne így.

A koncepciós perek delirálás éppen ilyen kipukkanó lufi lesz majd, de addig még sűrűn eljátszadozik vele néhány baloldali blogger. Egészségükre!

Sir Galahad 2011.08.05. 17:45:05

@kvasztics47: De jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne! Ha a mi jólétünk sorsa csak a politikusokon múlna... ha a világgazdasági helyzettől mondjuk nem függne... vagy attól, hogy a bankok hogy szivattyúzzák ki az utolsó filléreket is a zsebünkből. Istenem, szeretnék olyan fiatal lenni, mint te - gondolom, ezért vagy ilyen naiv.

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:45:07

@Nem Moby: Honnan tudod hogy főbenjéró bün, ott voltál a meghallgatáson? Nem? Akkor várd ki a végét.

abandi 2011.08.05. 17:45:23

Na, amikor két idióta virtuálisan levelezik egymással...
Brávó!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:46:00

@Nem Moby: Az egyenlőrét tessen feledni végre, azt osztogatnak az eligazításon, kedves komm(n)ertárs?

Kotkodus 2011.08.05. 17:46:28

@Báthory: hogy lehetsz ilyen lenéző a kínai barátainkkal? ők a mi példaképeink... nem figyeltél az órán?

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:46:30

@Kotkodus: Orbánék 1 ciklusuk egésze alatt bizonyították hogy tudnak gazdálkodni. Gyurcsányék hogy nem tudnak. Mit kell erről annyit beszélni?

kvasztics47 2011.08.05. 17:47:15

@malacz69 eurofanyal"Ravasz dolog a közgazdasági matek, mindig tudtam.gó:" Nem tudsz te semmit. Csak jártatod a pofád.

májkrém dzsekszon 2011.08.05. 17:47:47

A levél kitűnő gondolatokat tartalmaz, de a helyesírási hibák sokat rontanak rajta...

Larry Silverstein 2011.08.05. 17:48:00

@Kotkodus: Amerika szövetségese meg Szaúd Arábia. Attól még nem példakép és nem akarnak az amerikaiak királyságot. Vagy érted és provokálni szeretnél, vagy nem de akkor minek írogatsz?

Várúr 2011.08.05. 17:48:20

Ebadta fasz Gréczy. Épp most tartóztatták le Julija Tyimosenkot. Pár hónapja a volt horvát miniszterlenököt. Korábban Moshe Kacáv izraeli államelnököt. Stb. Épp csak a te Furcsányod érinthetetlen? Holott a felsoroltak gazemberségben közel nem jönnek hozzá? Öblösebb csicska vagy, mint egy benzineshordó.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:48:34

@Kotkodus:

teljesen igazad van, a manyupok államosítása növelte a majdani kiadási oldalt, egyetértek, de az akkor sem lehetséges közgazdaságilag, amit itt Gréczy összehordott egyetlen posztban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:49:14

@namitirok: Pardon, Ön az árok másik komenista oldalán van, de azé' akkór is tessen figyelmezni, ha kérhetem!:-D
Meja kulpa vagymi.

Nem Moby 2011.08.05. 17:49:40

Vicces volt az ügyészség indoklása a jobbikos polgármester és a fideszes területi fejlesztési tanács elnöke közti ügyben a nevekre nem emlékszek, de gondolom mindenki tudja miről van szó. A jobbikos feljelentette a fideszest és az ügyészség azzal az indoklással utasította el, hogy fenyegetés azért nem lehet, mert a jövőre vonatkozik (miért hogy máshogy lehet valakit megfenyegetni, mint a jövőre vonatkozólag?)

dr. krusovice 2011.08.05. 17:51:37

Ezt a hasonlatot értem:
"Rákosinak minden hatalom adva volt, mégis hat évet bírt ki, majd soha többé nem jöhetett vissza."

Ezt a hasonlatot nem értem:
"Kádár is eltüntette volna Nagy Imrét, aztán megérte az újratemetést."

Ha érteném, arra gondolhatnék, hogy fletó, el nem ismert nemzeti hős, akinek majd a történelem hozza el az elismerést!
Na ez durva!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:51:46

Szolgálati közlemény:
18:25- kor lehet feltenni kérdéseket a szerzőnek ma este az ATV műsorán.

Trejo 2011.08.05. 17:52:26

@Báthory: Az érvek itt senkit nem érdekelnek elvtársam, a lényeg amit a mi Szeretett Vezetőnk és a Fülkeforradalom élharcosai mondanak!
A példa a változásra elvtársam:
A mi Szeretett Vezetőnk drága édesapja párttitkár volt, most pedig sikeres milliárdos vállalkozó!
A Gyurcsány és a mocskos kommunista sleppje azért bántja a mi Szeretett Vezetőnk drága édesapját, mert kommunisták mindenre rá akarják tenni a kezüket! A kikeresztelkedett és példamutató jó kommunistákat bántani bűn!

czjanos 2011.08.05. 17:52:29

Ha van a fórumon tőzsde-szakértő, mondja el nekem, hogy mennyit ér ma az a MOL-pakett, amit alig egy hónapja 508 milliárd forintért vett a kormány?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.08.05. 17:52:51

A MOL részvények ügyét valóban lehet támadni, de ugye most az egész világon buknak a részvények árfolyamai, a mai napot is meglehetősen negatívan zárták.

Itt inkább egy kommunikációs ellentmondást lehetne a Fidesz szemére vetni:
"tőzsdére vitték az emberek nyugdíját, eltőzsdézték azt" - mondták, ehhez képest kivontak 500 milliárdot, és a MOL képében tőzsdére vitték.

Persze, itt hosszútávon még változhat a megtérülés története.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:53:07

@krusovica: Eltüntette volt, ha minden igaz. Nem ez az egyetlen elírás itt, az írásban sajnos, kvázi "nyomtatásban"!

Várúr 2011.08.05. 17:53:38

Csak úgy ne járj szept. 29-én Hertelendi, mint a her(te)endi porcelán... Tüntizz, mint az egymillások, stb. oszt' meglátjuk, hányan lesztek.

Nem Moby 2011.08.05. 17:55:05

@Báthory: A kémkedés az főbenjáró bűn, ehhez nem kell ott lennem a meghallgatáson. Szerinted a kémeket a bíróság haza szokta engedni? LOL
@namitirok: Jól van na te nyelvtan náci a tartalomba nem tudsz belekötni? Elég vicces, hogy lekommunistázol, amikor a rendszerváltáskor 6 éves voltam. Én itt senkinek nem szóltam be és vártam mikor teszi ezt meg egy kedves jobbos te vagy az első gratulálok

abandi 2011.08.05. 17:55:49

Amikor a Zsótik /bajern-greczi/ írnak, akkor a néhais népszabi irodaszagát érzem a heftimben...

kvasztics47 2011.08.05. 17:56:21

@Báthory: "Nem talált Keller semmit? Ciki. Akkor kuss van." Miért hazudsz? Neked az a jó, ha nem derülhet ki az igazság a Bíróság előtt? Miért kell a gazember rohadt kurva főnöködnek olyan szarjankó ügyész, aki reggeltől estig a seggét nyalja? Csak azért, hogy ne lehessen senki másnak joga!

Kassian 2011.08.05. 17:56:26

@Báthory: Orbánék tudnak gazdálkodni? Ne bassz...nekem nem tűnt fel Vagy a "gazdálkodást" arra érted, hogy tudnak egymásnak kitüntetést meg pénzt osztogatni?
Mert akkor tényleg megy nekik...

Trejo 2011.08.05. 17:57:07

@Várúr: Ezek a szemét kommunisták a végén addig ármánykodnak, amíg a mi Szeretett Vezetőnket is börtönbe dugják, mindenféle koholt vádakkal! Igen is van olyan, hogy az embernek csak úgy lesz vagyona, Magyarországon minden megtörténhet!
De azt mi nem fogjuk hagyni elvtársam!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:57:34

@Báthory: Szaúd-Arábiában királyság van jelenleg is, a király Abdulláh bin Abd al-Azíz Ál Szaúd, miként az ország nevében is látható.
Magyarország, pardon, Orbánia királya ki legyen majdan?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 17:59:02

@Nem Moby: A tartalommal többé-kevésbé egyetértettem és nem vagyok náci.
Sőt, nyelvtankommuniszty sem, csak magyar, akinek ez az anyanyelve.

Dr. Verőköltő 2011.08.05. 17:59:58

@Sir Galahad: azt baszd meg, már bocsánat, hogy miután az ügyészségtől elkezdve a bíróságon át az alkotmánybíróságig odaültették az embereiket ezeket bárki eltudja számoltatni!

Nem Moby 2011.08.05. 18:01:54

@namitirok: Nem mondtam, hogy náci vagy, hanem azt, hogy nyelvtannáci azért az nem ugyanaz! Gondolom te még soha nem hibáztál vagy ütöttél el vmit, de jó neked látod én már csak ilyen gyarló vagyok

Mensikov 2011.08.05. 18:03:09

Kár, hogy Gyurcsány meggazdagodásáról nem írt semmit, vagy az smafú ?
Ennyire nagy az izgaloma bal oldalon hogy a szép Júlia Tyimosenkot is letartóztatták ?
Tán bilincsek csörgésére ébred mostanában a főnök Gréczy úr ?

Kotkodus 2011.08.05. 18:03:24

@Báthory: sajnos chikánt elküldték... matolcsyval vannak gondok... majd jövőre átbeszéljük, hogy mit sikerült bizonyítani...

Nem Moby 2011.08.05. 18:03:40

@Báthory: Kérlek válaszolj erre! A kémeket a bíróság haza szokta engedni?

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:04:32

@Trejo: Szeretett Vezetőnk drága édesapja párttitkár volt, most pedig sikeres milliárdos vállalkozó!

Jó lenne ha legalább az egyik elhangzott állítást igazolnád. Azaz link hogy párttitkár volt+hogy milliárdos

dr. krusovice 2011.08.05. 18:04:38

@namitirok:
a stilisztikai igénytelenség mellett, főként tartalmi problémáim vannak ezzel az idézettel!
a személyek behelyettesítését nem tudom átvetíteni a mai helyzetre.

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:07:22

@Kassian: Mondjuk nehéz a számokkal vitatkozni, ezért örülök hogy meg sem próbálod....:D

abandi 2011.08.05. 18:07:34

Gyönyörű látni, amikor a proli-demokraták mantráznak.
Értsétek meg: Nem fognak bántani benneteket a haverjaitok!
Egy csomó náczy kószál Judapesten és erról bezzeg nem mer írni a bloggazda!

Kotkodus 2011.08.05. 18:09:41

@Báthory: értem én, hogy mit akarsz mondani, de majd ha végignézed, hogy a nejedet és a lányodat megbassza a multis főnöke és utána odamész és letisztítod a faxát, majd a fiadat eladják egy másik multinak, úgy hogy neki és neked semmi beleszólásotok sincs, akkor majd hasonlítgathatod a rabszolgalétet a multis sorssal...

ez benne volt a könyvedben?

lanyi 2011.08.05. 18:09:54

@malacz69 eurofanyalgó:

Ha az elsíbolt orbánistán mondva megóvott nyugdíjkasszából törlesztésre fordított milliárdokat levonjuk.Akkor bizony kis barátom nőtt az államadósság.

Arra emlékszel még, hogy 2010-ben orbán és kutyáji rohangáltak az eu-hoz,azért, hogy a hiánycélt a megállapodott 4%-ról
7%-ra emelhesse?
Akkor ha nem kokikat meg sallerokat kapott volna,hanem hozzájárulást, akkor szerinted mi történt volna?
Elmondom, sokkal magasabb lenne a GDP arányos eladósodottság mértéke.

Ja akkor még kedvenc pszichopata törpe diktátorod nem volt az államadósság esküdt ellensége.:)

Vagy nektek munkaköri kötelsségetek, hogy ne emlékezzetek?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:09:56

@Hertelendi: "Pintér úr meg fog lepődni hányan lesznek az utcán! De nem csak rendőrök ám! Sokan leszünk! Nagyon sokan! És van még egy nagy baj! Bennünket nem fognak szétverni a rendőrök! Vigyázz Orbán, vigyázz Szíjjártó!"

bizony..
rengetegen leszunk. es nem a rendorok ellen vonulunk, ahogy azt tette az orbanek altal felbujtott csocselek, hanem a rendorok _mellett_

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:10:44

@Nem Moby: Nem tudom. Te mikor hallottál utoljára kémügyről? Tudod milyen minőségben hallgatták meg szilvássyt az ügyben? tudod mik az őrizet és előzetes letartóztatás tves feltételei? Mert nekem az jön le hogy lófaszt sem tudsz.

Nem Moby 2011.08.05. 18:12:08

Kicsit off, de szerintem a mi politikai vitánkban az a vicc, hogy anno a kombino villamosról készített közvélemény kutatásban a megkérdezettek közül, aki fideszes volt az azt mondta, hogy kényelmetlen, aki szoci az meg hogy kényelmes. Mennyivel jobb lenne, ha úgy beszélgetnénk, hogy mindenki a saját oldalát kritizálja és jól egyetértenénk, hogy mekkora szarok ezek a politikusok, mert azok! Tudom nagyon naiv vagyok

kvasztics47 2011.08.05. 18:12:24

@Sir Galahad: "gondolom, ezért vagy ilyen naiv." Gondolom Te vagy a naiv. Azt gondolod, hogy a kedves vezetőnek és a 2/3-dos pártjának nincs semmi ráhatása a magyar gazdaságra? Akkor minek a kormány, hogy a temetkezéseket intézze? Igen is az Európai Unióval szembemenő, az unió jogrendjét semmibevevő politika nagyon árt a MAGYAR NÉPNEK. Nagyon káros az a politika amely nem hajlandó elfogadni az évezredes, bevált nyugati kultúra modelljét. (Ezt, már Szt. István is fölismerte). Maradjunk mi, csak az Európa nyomába. Ne találjunk ki új utat, mert különben a normálisok átköltöznek nyugatra.

kvasztics47 2011.08.05. 18:14:10

@Báthory: Te egy fasz barom állat vagy! Az illen fityesz propagandisták mérgezik a levegőt a tiszta hazában.

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:15:30

@kvasztics47: Óriási szüksége van a Pártnak az ilyen blogpropagandára.....:D Nagy szarban vagyunk ugyanis.....:D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:15:57

@Báthory: a kemugy annyi, hogy lebuktattak a fidesz allamellenes tevekenyseget de ebben az elkurtt orszagban nem a bunozook, hanem a buncselekmenyt felfedezok szorulnak...

tele az internet az ud zrt-s szarral, te fasz. vedd mar eszre magad. mindent tudunk. hiaba titkositottak le, ez az internet. itt nincs korlat. itt nem el meg apropaganda.

kered a teljes udzrt-s hanganyagot?
meg tudod magyarazni, hogy fideszes prominensek, az otp vezerigazgatoja es egyeb szemelyek, akiknek vallig van a seggeben a fejed mikent kovetnek el buncselekmenyeket?

balfék 2011.08.05. 18:16:56

@Báthory: És te ki a faszom vagy, hogy mindent tudsz? Tán csak nem Orbán személyesen?

Nem Moby 2011.08.05. 18:17:54

@Báthory: Képzeld tudom mik a feltételei, ne akard azt mondani, hogy ha valakit kémkedéssel vádolnak és szabadlábon engedik védekezni, akkor nem áll fent annak a veszélye, hogy megszökik, bizonyítékokat semmisít meg, hátráltatja az eljárást stb... Milyen minőségben? Beírtam a googlebe, hogy szilvássyt kémkedéssel vádolják és egy rakat hírt talált. Nem csak őt vádolták meg kémkedéssel és a többiek is szabadlábon védekezhetnek biztos komoly lábakon áll a vád

czjanos 2011.08.05. 18:18:08

Azt helyesen írja Gréczy, hogy a CHF mostani szárnyalásáról Orbán nem tehet. Viszont arról, hogy milyen szintről kezdett el a forinthoz képest szárnyalni, arról a Fidesz nagy párosa tavaly bizony nagyon is tehetett, a görögországi hasonlat idején!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 18:18:47

@krusovica: Ha belegondolok, hogy bajuszkirály (Bokros Lajos) is az égbe ...ja nem, az ejrópai parlamentbe emeltetett, miért ne?-P
Miként Deutsch Tamás, a prágai tüntetések hőse is ily magasztos felemelkedésben vagyon, hogy már twitteren osztja meg legbensőbb gondolatait..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:19:19

@balfék: valoszinuleg Dr. Bathory Gyorgy, alias "higany" nevezetu ven fasz az, akit annakidejen a kossuth teriek egyszer miniszterelnok-jeloltnek is kiallitottak maguk ele.

balfék 2011.08.05. 18:20:45

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Meghallgathatná ez a "bátor" gyerek azt a felvételt, ahol a kamu e-mailezésről értekeznek. Csányi a fő Keresztapa.

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:21:12

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

a kemugy annyi, hogy lebuktattak a fidesz allamellenes tevekenyseget-fröcsögés1

elkurtt orszagban nem a bunozook, hanem a buncselekmenyt felfedezok szorulnak-fröcsögés 2

tele az internet az ud zrt-s szarral, te fasz- eljárás hogy áll?-fröcsögés 3

meg tudod magyarazni, hogy fideszes prominensek, az otp vezerigazgatoja es egyeb szemelyek, akiknek vallig van a seggeben a fejed mikent kovetnek el buncselekmenyeket? --és te meg tudod magyarázni, bíróság előtt? Egyébként fröcsögés 4

Ha minden szociimádó ilyen akkor közel a süllyesztő, a vége felé az moszadesz volt ilyen korrekt és egzakt.

leponex 2011.08.05. 18:21:32

@regress:
Esztergom úgy döntött, hogy nem kell neki Meggyes úr polgármesternek, és a szocik az Lmp, a Jobbik, a civilek összefogásával jó 2/3-dal elhajtották, helyére Tétényit választották. Oszt hasonló arányban fideszes képviselőket is választottak. Meglátjuk mire jutnak, bár természetesen mindig a másik a hibás ;-)
Hiába, már csak ilyen a diktatúra és az autokrácia ...
Országosan viszont még most is 2:1 az állás, de majd szeptember végén megérkezik a felmentő sereg, ha jól hallottam :)
Kivárjuk!

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:22:45

@Nem Moby: És ha nem áll komoly lábakon? Semmi kifogásom ellene hogy felmentsék ha nem csinált semmit. Vagy az hogy szabadlábon védekezik a diktatúra bizonyítéka?

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:23:44

@czjanos: Elterjedt mítosz, de többet érne, ha belinkelnéd az árfolyamgörbét, ami 3 nap alatt visszaállt!

Nem Moby 2011.08.05. 18:24:22

@Báthory: Ha a kémügy csupán ennyi, akkor miért kellett 60 évre titkosítani? Mivel titkosították, te honnan tudod, hogy csupán ennyi?

kvasztics47 2011.08.05. 18:24:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "Vigyázz Orbán, vigyázz Szíjjártó!"
Nem tudom, hogy mikor következhet el az a határ amikor a NÉP föl kíván lépni a jogaiért? Annyira elkényelmesedtünk az elmúlt 50 év alatt, hogy külön tudomány kell a nép mozgósításához. Szerintem senki nem akar áldozatot hozni a másikért. Orbán ezt tudja és ebben bízik. Nincsenek meg a mozgósításnak a technikái, módszerei. Kik és, hogyan szervezzék az elégedetleneket? Az Orbán ijesztgetés, csak pusztába kiáltott szó.

balfék 2011.08.05. 18:27:02

@kvasztics47: A fidesz dolgozik azon, hogy a Zemberek a láncaikon kívül már mást ne tudjanak elveszíteni. Na akkor majd csomagolhatnak ők is a bitófától való félelmükben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:27:48

@kvasztics47: te eddig mindig higgadt es inkabb cinikus es szarkasztikus voltal..

viszont most kezded az en lobbanekony, ellenseges hangvetelemet atvenni:-D

ha arra kerul sor, tamaszd nekem a hatad nyugodtan..:-)

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:28:57

@Nem Moby: Semmi kifogásom ellene hogy felmentsék ha nem csinált semmit.

Ezt küldöm újra. Nemzetbiztonsági ügyeket nem szokás nyílt bírósági tárgyaláson tárgyalni.

abandi 2011.08.05. 18:31:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Az ud zrt. mindkét párt felügyelete alatt tevékenykedett!
Te nagyonhülye.

leponex 2011.08.05. 18:31:51

@malacz69 eurofanyalgó:
"manyupok államosítása növelte a majdani kiadási oldalt,"

Persze csak akkor, ha nem veszed figyelembe hogy a bevételi oldalt is növeli közben, hiszen a járulékok is az államhoz kerülnek eztán.
Valamint nem számolva azzal a 6-7 ezer MRD ( állami hitelből finanszírozott ) 'megtakarítással', amit a manyup vélelmezett egyensúlyi helyzetében addigra felhalmozódik, amelynek kamatterheit a végtelenségig lehetett volna fizetni.

czjanos 2011.08.05. 18:32:12

@Báthory: Nézd meg. válaszd ki a bejelentés napját ( csütörtök volt) és Szíjjártó másnapi megerősítését. Együtt ugrott az EUR és a CHF: www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes

Nem Moby 2011.08.05. 18:32:30

@Báthory: Nekem az a problémám vele, hogy ez politikai lejáratás és ők is tudják előre, hogy felmentés lesz a vége, de az erkölcsi és politikai veszteségeket elszenvedi. Nem mintha annyira sajnálnám, de ez azért durva!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:32:37

@Báthory: ven hulye.
azt hiszed, hogy az negligalja az allitasomaty, hogy szerinted szociimado vagyok?

na most kapaszkodj meg. anti-fideszes vagyok. akar kulfoldi, akar belfoldi erokkel hajlando vagyok a fidesz es orban viktor ellen osszeallni. akar a szocikkal is. akar a jobbikkal is. akar az lmpvel. akar az mi6-szel. akar a moszaddal is. akarkivel, aki segit eltakaritani a munkasor fajtadat es a hozzad hasonlo fergeket kovek alol elocsalogato gumicsizmas torpet.

atlbilbaoo 2011.08.05. 18:33:04

Tisztelt Köcsög Magyar Választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsollatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul.
Az sejlik, hogy 22 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem. És? Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem(legálisan)
jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem?
Azé' bazdmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé' bazdmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd -, akkor így jártál. Majd 4 év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibebaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
4 év, kis köcsög! 4 év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt 20 évben, egyszer is? Tessék? Láttál te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz! Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem? Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazdmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyámat, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én 1 vagyok. Az elit. AZ ELIT!!!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg te, kis paraszt.
"A törvény szerződés, gazdagok és szegények között." - azt hitted vicc, mi?
Még pofázol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há' nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet.
Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsebembe turkálnak. Igen bazdmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közlöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.
400. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszám leépítést? Hehehe. Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint te? Viccelsz ugye?
Szóval, Kedves köcsög választópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellet tudomásodra hoznom, amire magadtól is rá jöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak meg bántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minek után te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek meg kérni, hogy a fentiek figyelembe vételével a pofádat evésre használd és most húzzál vissza dolgozni, köcsög

Tisztetlettel: Politikai elit.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.05. 18:34:09

@abandi: hat kurvara nem tevekenykedett mindket part felugyelete alatt.
vagy szerinted miert inditottak ellene nyomozast az elozo kormany alatt, ha annyira a felugyeletuk alatt mukodott?

Larry Silverstein 2011.08.05. 18:34:36

@czjanos: Nem, te nézd meg hogy akár havi távon volt-e hatása. Nem volt.

Sir Galahad 2011.08.05. 18:37:46

@kvasztics47: Nem azt mondtam, hogy a kormány ténykedése nincs semmilyen hatással a gazdaságra, hanem azt, hogy azon kívül még nagyon sok minden hat rá. Éppen ezért naiv dolog jólétet remélni pusztán attól, hogy hátsón billentjük az aktuális kormányt.

szgy 2011.08.05. 18:38:04

jajj, hát ha az író a 168 órát olvassa az megmagyaráz mindent.

pl. azt hogy ebben az országban ép ésszel ki akar Gyurcsánynak megköszönni bármit is? (nem számítva a gyöngyöspatai cigányokat) max. annyit köszönhetnek neki hogy ha nem lett volna akkor nem nyerte volna agyon magát a fidesz.

kvasztics47 2011.08.05. 18:40:30

@Mensikov: "Tán bilincsek csörgésére ébred mostanában a főnök Gréczy úr ?" Te egy hülye, barom állat vagy! A genyó Ügyészség 3 éve nem tud seni ellen vádat emelni akiket eddig meggyanúsítottak a szocik közül. A jogállam megcsúfolása amit művelnek. Addig jó amíg esetleg veled is így bánhatnak, de, ha már velem is akkor, kurvára nem tetszene. A jogbizonytalanság a legrohadtabb helyzet. A jog érvényesítés hiánya a legrohantabb helyzet. Ezt a hiányt nem szünteti meg a genyó Fidesz, hanem még tovább rombolja a jogállam gyenge építményét.

Nem Moby 2011.08.05. 18:42:56

@szgy: Miért a magyar nemzet az jobb? És a demokrata?

puffatag 2011.08.05. 18:44:45

@atlbilbaoo: kibaszott gyenge irományt hoztál össze, ezért kár volt ennyit erőlködnöd... ugyanis azt a a közhelyet írod le hosszasan, ami nem igaz: mindegy milyen párt van hatalmon

czjanos 2011.08.05. 18:47:08

@Báthory: "A magyar deviza árfolyama előző nap 2,2 százalékkal zuhant - ez volt a legnagyobb napi esés egy hónap alatt -, miután Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy Magyarországot egy görög típusú válság fenyegeti, "

rfbzs 2011.08.05. 18:48:27

@malacz69 eurofanyalgó:
Aztány mitől csökkent az államadósság?
Mert, hogy ez nem a kormány érdeme, az biztos. Vagyis nagyon is az ő "érdemük" - már, ha annak számít a nyugdíjpénzek lenyúlása. Könnyű más f....val a csalánt verni!
Ha valamilyen más gazdasági vagy pénzügyi mutató minimális javulását jelzi a statisztika, azért ez a kormány semmit nem tett. Nekik a sok szemétségen kívül semmit nem köszönhetünk.

leponex 2011.08.05. 18:49:55

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ez most a higgadt, cinikus állapotod, vagy már támasztja valaki a hátad ?

puffatag 2011.08.05. 18:52:03

a maszopos cusi 6 évet kapott, mert sör-virslit rendelt 1 balatoni táborba szabálytalanul... meggyesék esztergomban 25 milliárd adósságot hoztak össze 10 év alatt, ennek kb 20%-a a lopott fidesz pénz... a mai napig a helyi fideszesek üzemeltetik a nemműködő élményfürdőt stb... milliárdokat lopott meggyes és bandája...POLT POT PÉTER fülebotját se mozgatja... szerintem érik az is, hogy nemzetközi eljárás induljon ellene, akárcsak a grazi ápoltunk ellen

kvasztics47 2011.08.05. 18:52:10

@atlbilbaoo: "Kedves köcsög választópolgár!" Úgy látom Te a "Jobbik" oldalán állsz. A megállapításaid nagyon jók. Csupán az a kifogásom, hogy nem találsz búzát az ocsu (gaz)-ban. Pedig van azért búza is, mert a történelmünk korábban befejeződött volna, ha nem lenne. Sorolj föl búzát is. Akkor elfogadom amit írtál.

dr. krusovice 2011.08.05. 18:52:13

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"na most kapaszkodj meg. anti-fideszes vagyok. akar kulfoldi, akar belfoldi erokkel hajlando vagyok a fidesz es orban viktor ellen osszeallni. akar a szocikkal is."

na nehogy má ez most egy mindenkit megdöbbentő kijelentés legyen!
ez csupán szegénységi bizonyítvány!
ez a szemlélet -gondolom- a kommentjeidet is jellemzi.
nem vagyok fidesz fan, de van saját erkölcsi mércém ami azért akármivel nem egyeztethető össze!
nem is sejted mennyien vannak a hozzád hasonlók!
sajnos nektek kösztönhetjük, hogy 8 évig ülhettek a tolvajok és gyilkosok a nyakunkon!

puffatag 2011.08.05. 18:54:15

@krusovica: és ezeket, akik most ülnek a nyakunkon, hogyan jellemeznéd?

abandi 2011.08.05. 18:54:43

@czjanos:
Jóember!
Minden értelmes embar tudja, hogy Magyarország egy gyarmat, a pénzneme értéke fikciósabb mint a többié.
Az erőltetett adósággcsökkentésünk értelmetlen, kivéve a cionista háborús érdekeket képviselőket...

leponex 2011.08.05. 18:56:06

@rfbzs:
"Vagyis nagyon is az ő "érdemük" - már, ha annak számít a nyugdíjpénzek lenyúlása. Könnyű más f....val a csalánt verni!"

Valóban könnyű volt ( egyeseknek) az állam által felvett hitelből magánszámlán gyűjtögetni, magyarul lenyúlni az aktuális nyugdíjak kifizetésére beszedett nyugdíjjárulékot.
És tényleg ennek a kormánynak az érdeme, hogy ennek véget vetett.

kvasztics47 2011.08.05. 18:57:12

@Sir Galahad: "Éppen ezért naiv dolog jólétet remélni pusztán attól, hogy hátsón billentjük az aktuális kormányt." Nem az a lényeg, hogy az aktuális kormányt kell e elzavarni, hanem azt amelyik: nem a demokráciát képviseli, amelyik nem a jogállamot képviseli, amelyik nem tudja polgárok gazdasági, jólléti érdekeit hatékonyan képviselni.
Hogy látod ezeknek a kritériumoknak a jelenlegi megfelel?

ursus artos 2011.08.05. 18:57:26

@zeddez: "Pl most egy év alatt nőtt 2%-"
Ezt majd a 2011-es GDP-hez mérd és akkor majd 0,5% csökkenés lesz.

almee 2011.08.05. 18:57:46

@Kotkodus:
bajnainak is köszöngessen akinek 2 anyja van. Meg azok a szerencsétlenek akit padlóra tett Wallisos, Hajdúbétes korában.....

Azért akilátásaink jobbak mint 1-2 éve, ami meg rossz, azt még azért ne tudjuk be az 1 évnek. Az a kedves maradék. Én nem érzem, hoyg nagy gazdasági bakit követtek volna el bárki kárára.
Kaki van, ez tény. De ha ilyenkor a bankokat és a multikat adóztatják, azt én nem bánom

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 18:59:37

@krusovica: Zsiveli!
"nem is sejted mennyien vannak a hozzád hasonlók!" hm, kevesen voltak ahhoz, hogy megelőzzék a Fidesz rémhatalmát.
Ismerőseimnek (főleg az MSZP szimpatizánsoknak) évek óta rémálmot okoztam a 2/3-ad emlegetésével. Sajnos, bejött, ők nem hitték el, ami én sajnos valószínűsítettem.
Ilyenek vagyunk, Messiás-várok, aztán alig várjuk, hogy szabadulhassunk tőlük!
Viktor nem az első és nem az utolsó Messiás, remélhetőleg nem vele jő el a világvége!
A maják hüjék, ez a lényeg!

Andráska8 2011.08.05. 19:01:42

'Az alkotmányról azt hazudták, hogy az kommunista alkotmány, miközben az eredeti, 1949-es keltezésű alkotmányt húsz év alatt már teljesen átírták. Amikor a HVG ezzel szembesítette Szijjártót, ő azt mondta, hogy „gyakorlatilag igen, de vannak olyan ügyek, például a kommunista múlt lezárása, amely szimbolikus gesztusokat is kíván”. A kommunista múltat akarja 2011-ben lezárni, miközben húsz éve nem létezik a Szovjetunió Kommunista Pártja. Ezzel a hivatkozással szüntetik meg a sztrájkjogot, tiltanak be egyházként évtizedek óta működő felekezeteket, világvallásokat, korlátozzák a médiaszabadságot, tiltják be a népszavazást, készítenek elő koncepciós pereket, elfoglalják a közmédiát, tömeges agymosást hajtanak végre az egész országon. Ne tévesszenek meg senkit a köztévé rossz nézettségi adatai: a vidéki Magyarország a HírTV-t, az Echo TV-t és az MTV-t nézi. Szabad szemmel látható, hogy napról napra butábbak tőle.

Szijjártó azt mondja az amerikai nagykövetnek, aki az Egyesült Államok kormánya nevében beszél, hogy csak bizonyos határokon belül fogadnak el kritikát, az ország demokratikus voltának megkérdőjelezése elfogadhatatlan. Mondja ezt annak a nagykövetnek, akinek kedvence Orbán Viktor, és akiről a főnöke nyomán azt mondja Szijjártó – annak ellenére, hogy amerikai –, hogy „nagyon korrekt a viszonyunk”. Azt elhiszem. Csak rá kell nézni arra a fotóra, amelyiken Orbán kezet csókol neki. Az nem egy miniszterelnök és egy amerikai nagykövet találkozása. Ám akárki is ez a hölgy, az Egyesült Államok kormányát képviseli, amelyet Szijjártó immár nem először, most ismét kioktat.

Úgy tűnik, Európában már tudják, hogy nagy a baj. A nyugati sajtó tisztán lát. De Orbánt nem lehet megállítani, mert az országon belül nincs ellenzéke. Szilárd meggyőződésem, hogy a háttérben kézben tartják az MSZP-t, manipulálják az LMP-t, a Jobbik mindig is a markukban volt. Itt teljesen új pártokra van szükség. Az ATV a Fidesznek bedolgozik az álellenzéki tévéjével, a maradékot majd megfélemlítik, megvásárolják vagy ellehetetlenítik. A demokratikus Nyugat ezekbe nem tud beavatkozni, miután Orbán a hazugságaival végig azt a látszatot keltette, hogy minden lépése mögött demokratikus felhatalmazás áll. Ma már talán maguk is elhiszik, hogy ők soha nem látott egyeztetéssel kreáltak új alaptörvényt. Ezeket a hazugságokat kellene félresöpörni, mert semmiféle legitimáció nincs az új alaptörvény mögött. Az nem más, mint a demokratikus és alkotmányos rend önkényes felszámolása. Ha lenne Magyarországnak köztársasági elnöke, Orbán Viktort az alkotmányos rend megdöntése miatt őrizetbe kellene vetetnie, és elindíttatnia ellene az eljárást. A förmedvényt megsemmisíteni, az a bizonyos iPadet pedig jól összetörni Szájer kemény fején.

Amíg Magyarország értelmesebb része nem emeli fel a hangját, nem áll ki, és nem mondja el, mekkora hazugságokkal etet minket a saját kormányunk, addig menthetetlenek vagyunk.' nepszava.com/2011/08/velemeny/bartus-laszlo-a-puskas-gabor-effektus.html

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:01:44

@leponex: Áldom is a nevüket, hogy Allah növessze hosszúra...de hol a postás?
És mikor hozza a következő havi nyugdíjkifizetést? Meg a 13. és 14. havit?:-P

real madafaka 2011.08.05. 19:03:31

Tökéletes írás.Olvasását kötelezővé tenném minden túrbófideszes választónak,de valaki felovashatná a Parlamentben is.Teltház előtt.

Peace!

czjanos 2011.08.05. 19:03:48

@abandi: ha a pénzneme "fikciósabb...", akkor pláne kellene vigyázni vezető politikusainknak, hogy mikor, mit nyilatkoznak. Kósa ugyan el akarta bagatellizálni a bejelentése értékét, mert ő csak egy vidéki polgármester, de tudjuk, hogy fő-másodállásában a Fidesz ügyvezető alelnöke (vagy valami efféle).

leponex 2011.08.05. 19:05:19

@atlbilbaoo:

"A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. "

Mielőtt teljesen belehevülnél, és a Forradalom kitörését várnád mint a maják világvégét, pihenj egyet.

Ülj le egy székre, képzeld magad elé a világot, oszt vízszintesen próbáld meg felosztani jobbra-balra. OK ?
Aztán függőlegesen is ...
Neked menni fog, hidd el! Megcsinálod!!!!

:-)))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:05:20

@almee: Ja, a bankokat meg a multikat, aha.
Ha nem lenne a kormány "kizsákmányoló bankok adóztatása" akciója, tán a bankokkal is lehetne tárgyalni CHF ügyben, de így?
A multik adóztatása meg nem gyűrűzik be, mi? Mikor vásároltál utoljára boltban (élelmiszert)?
Ha politikus vagy, ne válaszolj, megértenélek! Mert megérdemlik...by Lázár

Balt 2011.08.05. 19:06:13

@Nem Moby: "Ebből akkor az következik, hogy a frank 250 forintos ára meg az Orbánék hibája"

Azt hiszem, felesleges mondanom: Egyáltalán nem ebből következik, lásd a CHF euróval és dollárral szembeni árfolyamát.

[megmondoember] 2011.08.05. 19:06:33

Hülyeség, hogy csökkent az államadósság. Legfeljebb kifelé csökkent, de befelé, az állampolgárok felé tartozást is beleszámítva nem. A Fidesz kormány ugyanis a magánnyugdíjak ellopásával 1500 milliárd forinttal növelte az állam adósságát saját polgáraival szemben.

A poszt egyébként ettől független teljesen nyilvánvalóan csak retorikus, közvetlen értelme nincs. Mármint annak, hogy Szíjjártót szólítja meg, mert az az ember egy totál idióta. Orbán csak gazember, így őrá lehet észérvekkel hatni, és legkésőbb akkor meghunyászkodásra kényszeríteni, amikor belátja, hogy ezért neki is kell fizetnie később.

A Szíjjártó viszont egy akkora idióta, hogy önként és dalolva áll ki nem csak vezére mellett, de helyett is, és a hülyéje csak akkor fog rájönni mekkora debil volt, amikor már szó szerint szorul a hurok a nyakán és roppan a csigolyája. Vagy még akkor sem. Én kinézem belőle.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:09:00

@real madafaka: A tökéletestől azért messze van, hidd el. Vitaalapnak valami, ha a stilisztikát nem követeljük meg.
A kifejtés kettes, a meglátás hármas. Szerintem.
Saalem Beléd is, haver, így Ramadan tájékán!:-)

Balt 2011.08.05. 19:09:08

@Arany kutya: "Ne feledjétek,hogy a választók fele ment el szavazni és csak ebből a szavazatmennyiségből lett 2/3!!!!"

Ez bizony így van. Na most akkor tessék összevetni az ellenzékre (pláne a legerősebb pártjára, az MSZP-re) jutó szavazatokkal, különös tekintettel az azóta előforduló időközi választásokra...

dr. krusovice 2011.08.05. 19:09:43

@puffatag: : és ezeket, akik most ülnek a nyakunkon, hogyan jellemeznéd?

jó szándékú, dilettánsok!

persze szét kell választani viktort -akiben maximális a jószándékú tenni akarás- és a slepjét!
sajnos az utóbbi durva! és ezért nagyon kár!

Balt 2011.08.05. 19:12:59

@Hertelendi: "És van még egy nagy baj! Bennünket nem fognak szétverni a rendőrök!"

Pedig rátok férne, már csak viszonossági alapon is. :) De azért hátha, mégis! Én szívesen tevőlegesen részt vennék benne, annyit mondhatok!

leponex 2011.08.05. 19:13:59

@namitirok:
"Amennyiben megvalósul a Fidesz járulékcsökkentés programja és ennek nyomán több százezer új munkahely jön létre, kitűzhetővé válik a 14. havi nyugdíj bevezetésének célja – ezt pedig Orbán Viktor 2006. január 20-án, Egerben a városi sportcsarnokban tartott nagygyűlésen, a Változás 2006 című országértékelőn."
Szóval még csak nem is hazudott Orbán, ha megnyerték volna a 2006-os választást, még számon is lehetne kérni rajtuk.
Ezt a jelentős adócsökkentést maga Gyurcsány úr foglaltatta törvénybe, kár hogy néhány hónap múlva visszavonták, majd jött a 'Nem kell félni, nem fog fájni ...'

puffatag 2011.08.05. 19:14:26

@krusovica: most már értem, hogy gyilkosoknak nevezted az előző kormányokat te pszichopata féreg... valszeg több embert megöltél, és a grazi pszichopata idolodat reméled megmentőként, hátha nem csuk le , ha bazseválsz neki... nem sok időd van hátra, te gyilkos féreg

dr. krusovice 2011.08.05. 19:17:41

@puffatag:
: most már értem, hogy gyilkosoknak nevezted az előző kormányokat te pszichopata féreg... valszeg több embert megöltél, és a grazi pszichopata idolodat reméled megmentőként, hátha nem csuk le , ha bazseválsz neki... nem sok időd van hátra, te gyilkos féreg

no komment!

balfék 2011.08.05. 19:18:04

@[megmondoember]: Van az a pénz, amennyiért korpás az ember haja.

puffatag 2011.08.05. 19:18:21

@krusovica: ezenkívül külön sértés, hogy egyik kedvenc sörömhöz hasonló a nicked te féregorbánszopógép

balfék 2011.08.05. 19:19:55

@krusovica: Tisztára, mint Kádár apánk. Ő volt a jó ember, a rosszat mind a beosztottak követték el.

dr. krusovice 2011.08.05. 19:23:12

@balfék:

@puffatag:
: most már értem, hogy gyilkosoknak nevezted az előző kormányokat te pszichopata féreg... valszeg több embert megöltél, és a grazi pszichopata idolodat reméled megmentőként, hátha nem csuk le , ha bazseválsz neki... nem sok időd van hátra, te gyilkos féreg

ezt elemezzd!

kvasztics47 2011.08.05. 19:24:47

@krusovica: "sajnos nektek kösztönhetjük, hogy 8 évig ülhettek a tolvajok és gyilkosok a nyakunkon!" Te mé nem tanúszmeg gondókodni? Kik vótak a tóvalyok? Mit loptak e? Mé nem talája meg a hatóság mán 2 éve üket. Mer 2 éve nem ük kómányoznak ugyi. Pót Pétör a kómány eböre. Az akutmány bír az övék.A főbíró, mán nekik dógozik. A Pintér elég nagy gazember oszt mégse tud semmit tenni. Hogyan?

Balt 2011.08.05. 19:25:13

@malacz69 eurofanyalgó: "Nem a Jobbiknak lett ígérve a 2 pofon, hanem a Magyar Gárdának"

Ja, a két pofont meg szó szerint lerendezték egymás közt, Juhász meg a (kvázi gárdista) Eszes. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:25:24

@balfék: Nem Kádár, csak a Messiás!
Nem több, nem kevesebb.
A Messiásokat sajnos el szokták zavarni fel keresztre feszítik!
Utóbbit nem kívánom, nem is ér annyit, mint akivel ezt tették...

dr. krusovice 2011.08.05. 19:25:26

@balfék:
@puffatag:
: most már értem, hogy gyilkosoknak nevezted az előző kormányokat te pszichopata féreg... valszeg több embert megöltél, és a grazi pszichopata idolodat reméled megmentőként, hátha nem csuk le , ha bazseválsz neki... nem sok időd van hátra, te gyilkos féreg

ezt elmezzd!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:26:17

@namitirok: ...vagy keresztre feszítik!
Átszerkesztődött valahogyan az irományom!

Balt 2011.08.05. 19:28:53

@lanyi: De legalább illendően aláírtad...

dr. krusovice 2011.08.05. 19:29:02

@krusovica:
@puffatag:
: most már értem, hogy gyilkosoknak nevezted az előző kormányokat te pszichopata féreg... valszeg több embert megöltél, és a grazi pszichopata idolodat reméled megmentőként, hátha nem csuk le , ha bazseválsz neki... nem sok időd van hátra, te gyilkos féreg

drága humanista barátaim! őszintén minden jót kívánok nektek!
s egyben búcsúzom!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:30:25

@krusovica: Két féreg is van a mondatban (is:-)
Most már két "is" az enyémben is!
Sőt, már három..vagyis négy..tovább nem mennék...
Elemzés vége, pszichopata Urak!

alfacharlybravo 2011.08.05. 19:32:09

Hülye vagy Greczy, vagy gazember!!!! Te vagy a rossz példa a TV ben!!!

kvasztics47 2011.08.05. 19:38:09

@leponex: "Ezt a jelentős adócsökkentést maga Gyurcsány úr foglaltatta törvénybe, kár hogy néhány hónap múlva visszavonták, majd jött a 'Nem kell félni, nem fog fáj" Egyébként a Gyurcsány gazdaságpolitika nem fájt senkinek csak a zorbánnak, mert látta, hogy megvalósítása esetén ujra Gyurcsányt választották volna miniszter elnöknek. Ezért fúrta meg népszavazással. A szegény buta népet fölheccelte Gyurcsány ellen. Ne felejtsük el, hogy a Fidesznek 35%kos képviselői felelőssége volt az ország sorsának irányításában. Be se mentek a parlamentbe! Csak a kiadásokat növelő indítványokat tettek. Minden kiadáscsökkentést népnyúzásnak, hazaárulásként közvetítették a nép felé.
Ezek után még azt is elhitetik a buta nemtörődöm néppel, hogy mindenért Gyurcsány a hibás?

kvasztics47 2011.08.05. 19:39:00

@alfacharlybravo: Te honnan kerülté elő, te barom állat?

puffatag 2011.08.05. 19:39:35

@almee: az egész jobboldali agymosottat jellemzi a bajnai megölte a hajdúbéteseket című faszság... rugózzatok rajta még sokáig, miközben olajos sintér sanya és simicska a szemeteket is kilopja... rajta eeetársak, mehettek orbán bányájába beszállítónak havi 40 ezerér, bár majd kaya ibrahim leszámitolja

abandi 2011.08.05. 19:41:41

@czjanos:
A mindenki által tudott adatokat még csak fel sem emlegette...
Nem tisztem védeni a likudost, de nem ezen múlott akkor sem forint "dicsősége".
Nézze: Én érteni vélem a kétpártrendszer elméletét, de azért ne legyünk hülye-szarbatiporhatóak!

Balt 2011.08.05. 19:43:10

@malacz69 eurofanyalgó: "a manyupok államosítása növelte a majdani kiadási oldalt"

Őőő, izé, vagy csökkentette: legalább a tb-kassza hiányát pótolandó folyamatos kötvénykibocsátás kamataival...

alfacharlybravo 2011.08.05. 19:43:33

@kvasztics47: Onnan ahunnan te az anyákád lukából. Állat.

kvasztics47 2011.08.05. 19:43:58

@[megmondoember]: "Szíjjártót szólítja meg, mert az az ember egy totál idióta."
Szerintem Gréczy is tudja ezt, de éppen ezért lehet kíváncsi, vajon a nép mennyire tudja ugyanezt. Úgy látszik azért, még elég sok a barom állat aki bedől a Szíj-ártó dumának.

Balt 2011.08.05. 19:46:08

@krusovica: Mindenesetre még mindig jobb, ha posztumusz kell (túl)értékelnünk, mintha még egyszer a való életben... :)

puffatag 2011.08.05. 19:46:59

@kvasztics47: buzi rejtőivadék, te még élsz? nem volt elég, hogy szülődet megöltük a munkatáborban? a schifferrel, hellerrel együtt örülhetsz, hogy nem ástunk el titetek (mi igaz magyarok)az orgoványi erdőben ( az 5-ös számú fidesz párttagkönyv tulajdonosa).... BAYER ZSÓTI VAGYOK! MOST LOPOK MEGINT a KÖZÖSBŐL AZ MTV-BEN

Balt 2011.08.05. 19:50:28

@namitirok: "Eltüntette volt, ha minden igaz."

Nem, ez tényleg "volna" - amennyiben a fizikai megsemmisítésen túl az emlékét is megpróbálták negligálni évtizedeken át. De hát ilyenek a kommunisták egymás közt...

Balt 2011.08.05. 19:51:14

@Balt: (Amitől persze még Nagy Imre valóban mártír.)

dájcstomi 2011.08.05. 19:51:29

ki a fasz az a Gréczy Zsolt?

bájgúnár 2011.08.05. 19:52:16

"Kádár is eltüntette volna Nagy Imrét, aztán megérte az újratemetést. Gyalázat, de neki már a csontjai sincsenek meg, az általa kivégeztetett miniszterelnöknek pedig szobra áll."
Sztálin,lenin mindegyiknek volt szobra.Nagy Imrének szobra is Lenin etársa mellé fog kerűlni egyszer!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:54:21

@Balt: Meg még pár népség, ha csak afáraó-dinasztiákra vagy közép- és dél-amerikára gondolunk.Szerintem nem ezt hívják törzsfejlődésnek, inkább: Ember embernek farkasa, nem?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 19:55:38

@Balt: Igen, van a mi komenistánk meg van az övék, pfúj!
A trappista, az a legbüdösebb! nonszensz

Balt 2011.08.05. 19:57:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "nem a rendorok ellen vonulunk, (...) hanem a rendorok _mellett_"

Pórázon. Bárcsak látnám már! :)))

Balt 2011.08.05. 20:00:09

@kvasztics47: "Akkor minek a kormány, hogy a temetkezéseket intézze?"

Bocsi, de ezzel az MSZP kampányolt tavaly. Sejtettem, hogy te vagy az ötletgazda, de hát tudtuk, mindig a nyugdíjasoknak akartok kedvezni... :)))

bájgúnár 2011.08.05. 20:01:57

"Mondja ezt annak a nagykövetnek, akinek kedvence Orbán Viktor, és akiről a főnöke nyomán azt mondja Szijjártó – annak ellenére, hogy amerikai –, hogy „nagyon korrekt a viszonyunk”.
Vaze ez kezet csókolt a Botoxos sopánkának is.Abból mit vonsz le?

Balt 2011.08.05. 20:04:54

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ácsi: az UD-balhé idején még vastagon Kúrcsány-kormány volt (igaz, kisebbségben, amihez szükséges lett volna azt MDF támogatásra), az akkori ügyészség mégsem talált semmi "terhelőt", pedig Polt még a pitvarban sem volt. Másrészt a félig orosz gyerek még előzetesben van, tehát ez az ügy még messze nincs lefutva, lesznek itt még bilincsben vezetgetett Szívásyék.

HVC 2011.08.05. 20:07:57

@high up!: Ilyen hsz-okat olvasva beletörődve azt mondom: megérdemeljük a sorsunkat.

Balt 2011.08.05. 20:08:55

@balfék: És a MEH kontra Mac is megvan? Na, toljad, hadd röhögjünk Szívásy emberein!

kvasztics47 2011.08.05. 20:11:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "osszeallni. akar a szocikkal is. akar a jobbikkal is."
Nem jó taktika az ördöggel összeállni belzebúb ellen. Ha a sárkány egyik fejét leütöd, még ott a másik. Új politikáért kell kiállni! Meg kell keresni azokat vagy azt, aki tudja folytatni a rendszerváltáskor remélt eszmék megvalósítását. Azért, mert van egy "gengszter párt" akik kihasználták a tapasztalatlanságunkat, naivságunkat, nem kell mindenkiben a nép ellenségét látni.

master sergeant 2011.08.05. 20:11:19

@dájcstomi: Azt nem tudom... De dajcstomi az biztosan egy sláveczdeknis, hanukás ingyenélő kis tetü! :-D

puffatag 2011.08.05. 20:12:18

@Balt: polt és bandája volt az előző 8 évben is hatalmon az ügyészségben... az ud ügyekbe még beletörik kenyéradó gazdáid bicskája... az ud-ügy bizonyította, hogy a fidesz keze elér mindenhova, ezt nem tudják kenyérbéladó gazdáid eltüntetni... nyugdíjas kovács főügyész alatt a POLT POT BANDA szétszálazta az ud-ügy összetartozó szálait és külön-külön megállapította, hogy nem, történt semmi

puffatag 2011.08.05. 20:15:22

@Balt: kommentjeidet olvasva meggyőződtem, hogy te vagy a legnagyobb kommunista közöttünk... remélem, nem gyilkoltál annyiszor, mint a főnökeid

Balt 2011.08.05. 20:20:11

@krusovica: Arról nem is beszélve, hogy ez ugyebár szimpla hazaárulás, kvázi Breivik-i manifesztum (kicsit tömörebben, bár az ürge egy zseni ehhez az idiótához képest); máshol már simán vinnék egy rendes médiatörvény alapján. (Amilyen Norvégiában lesz...)

Balt 2011.08.05. 20:26:40

@Andráska8: Kiugrott Hit gyülis sirámai nem osztanak-szoroznak. Itt is csak ezt böfögi fel.

Balt 2011.08.05. 20:27:55

@real madafaka: Én is kötelezővé tenném: szerintem egytől egyig gurul(ná)nak a röhögéstől. :))

Balt 2011.08.05. 20:31:02

@[megmondoember]: "A Fidesz kormány ugyanis a magánnyugdíjak ellopásával 1500 milliárd forinttal növelte az állam adósságát saját polgáraival szemben."

Vagy nem. Ki tudja, mennyivel? (Egyébként azt rebesgetik, jön a svéd modell.)

Viszont a 100e öntudatos maradó balek nyugdíját meg megspórolta. :)

IGAZ MAGYAR 2011.08.05. 20:36:19

Kedves Fideszes és Jobbikos eftársak!
A hülyeség akkor is hülyeség ha Ti csináljátok!
A hazaárulás akkor is hazaárulás ha Ti csináljátok!!!!
A böszmeség akkor is böszmeség ha Ti vagytok az okozói!
No !!! Az UD Zrt egy a Nemzetre Támadó Titkos szolgálat amely sajnálatosan megtalálta azokat a hazaárulókat a szolgálatokon belül és a politikában akik haszon reményében adatokat adtak e cégnek!!! A szolgálatoktól való információ kiszivárogtatás akár az UD zrt-nek akár a Fidesznek HAZAÁRULÁS!!
...és HAZAÁRULÁS AZ IS HA A KATONAI ÜGYÉSZSÉG NEM LÉP FEL MINT AZ információt adó ellen mint az információkat átvevők ellen!!
Magyarországnak lehet titkosszolgálata a Fidesznek NEM!!!

lanyi 2011.08.05. 20:37:38

@Balt:

Te mondjuk HVG-t nem olvasol?

Az szerinted szentírás amit szijgártópeti vagy a gonosz törpe mond?
Nekik a zsebükbe csúsztatta valaki a bölcsek kövét?

Balt 2011.08.05. 20:39:29

@kvasztics47: "Ne felejtsük el, hogy a Fidesznek 35%kos képviselői felelőssége volt az ország sorsának irányításában."

:)) Na igen, ők irányították (35%-ban) az országot, a kormány úgyis épp el volt foglalva az ellenzék csesztetésével. :))
(Még jó, hogy most nem így van, a kutya nem foglalkozik velük - rajtatok kívül - csak H. Kovács meg Lendvai mami szónokok a vörös posztó előtt, a megújulás jegyében. :)))

Larry Silverstein 2011.08.05. 20:39:30

@czjanos: Mit nem értesz azon,hogy havi/heti távon? A politikusok kijelentései rövid távon mozgatják a piacot, hosszú távon a tettek számítanak. Látom erre nem sikerült rájönni.

Tojglitojas 2011.08.05. 20:46:34

Szíjjjártó és az egész fityisz banda nagyon gáz…
Azonban van egy kis bökkenő, mert Grézcy és csapata még ezekhez képest is nagy nulla, harmat gyenge.
Ezért király még mindig a fityisz és el sem tudom képzelni, hogy veri vissza magát kormányra a maszop. De szerintem ők sem ;-)
Az meg külön jó vicc, hogy ha majd 1 euró lesz a svájci frank (a frank erősödésről pont nem Viki tehet, szív vele a fél világ), jól seggbe rúgják Vikit és üvöltve hívják vissza Ferit, aki majd jól lenyomja a svájci frank árfolyamát. Höhö…
Ahhoz pedig, hogy Magyarország a sok hitel miatt jobban szív, mégiscsak több köze van Gréczy csapatának, meg az akkori a jegybanknak, mint a narancsosoknak.
Vagy az is szép, hogy nem kell elszámoltatni senki, merthogy a fityisz is lopott, lett bánya meg minden. Hát bazmeg, dehogynem számoltassák el szépen a szocikat és majd nagyon drukkolok, hogy ha az életben egyszer még szoci kormány lesz, akkor ugyanígy elszámoltatják a fityiszt is és Viktor is. Így talán jobban fosik mindegyik. Szar ügy lesz ez így, de még mindig jobb, mint egy következmények nélküli ország, ahol bárki elbaszhat bármi, ellophat bármit, legfeljebb a vállát rángatja, hogy na és a másik is elbaszta és az is lop.

Larry Silverstein 2011.08.05. 20:49:18

@Tojglitojas: Azért s szavazók között soha nem lesz jelentős a bukott hitelesek aránya. Ennyire nem hülye a pénzhez a magyar átlag....

almee 2011.08.05. 20:52:51

@puffatag: Agymosott..Hadd rugózzak már azon, amit személyes barátaim átéltek emiatt a görény miatt. Azt sem tudod miről beszélsz.

Larry Silverstein 2011.08.05. 20:53:53

@Andráska8: Igen, magyarország értelmes része a 100% külföldi tulajdonú Népszavát olvassa..:D Tényleg ilyen hülye vagy? A Népszava nem is létezik.

almee 2011.08.05. 20:58:36

@namitirok:
Persze, jobb lett volna valami olyat, amit triplán megérzel. Egy kis extra adó úgy mindenkinek, áfát csökkentünk választásra,majd vissza az egészet dulán, egy kis odapörkölés a családoknak, egy kis plusz lóvé a segélyezetteknek (akik 1 kevertért szavaznak), meg a nyugdíjasoknak az elvett 19 ezer Ft-os csekk és máris jön a siker. Az államadósság meg a duplája 8 év alatt.
Őszödi komcsik, megérdemlik. De én és a fiam nem!

Tojglitojas 2011.08.05. 21:03:31

@Báthory: igen, én is így gondolom, de ha esetleg mégis sok lesz a bukott hiteles szavazó, az sem biztos, hogy nagy örömre adhat okot Gréczyéknek. Pedig nagyon "félti" a fityiszt a forró ősztől ez a jó szívű ember. :)

nemakarodtudni 2011.08.05. 21:06:17

Elore is elnezest, ez nem olvastam el, minthogy mar a ximnel lealltam. egy (egykori?) ujsagiro igazan vehetne maganak a faradtsagot h a cimben szereplo szemely nevet legalabb helyesen irna le.

Larry Silverstein 2011.08.05. 21:06:22

@Tojglitojas: Pontosan tudják, hogy mennyien vannak. Ha sok szavazatot érnének, komolyabb intézkedések lettek volna a védelmükre. De így leszarják. Teszem hozzá helyesen, nem tetszene ha az okosak pénzéből kéne hülyéket menteni.

Tojglitojas 2011.08.05. 21:32:41

@Báthory: Hát nem tudom, hogy pontosan tudják e (nyilván becslések vannak), mennyien vannak a bedőlő adósok… Tekintve, hogy ez folyamatosan változik és rengeteg külső és belső körülménytől függ. Lehet te többet tudsz. :)
A lényeg azonban nem is erről szól, hanem, hogy fog e romlani jelentősen a helyzet és ebben az esetben a népharag ki ellen fordul végül. Gréczy erre utalt. Én meg arra, hogy nem lehet tudni,jó e egy elégedetlen forrongó tömeg a szociknak. Jobbikéknak inkább.

Sir Galahad 2011.08.05. 21:35:15

@kvasztics47: Úgy látom, hogy ezeknek az előző kormány se felelt meg, fenéken billentettük, és semmi se lett jobb. Fenéken lehet billenteni a mostanit is, de önmagában a gondot ez sem fogja megoldani. Sokkal nagyobb és összetettebb a probléma.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 21:39:22

@almee: Az egyszeri, nagyarányú adócsökkentéssel mindenki jól járt, mi?
Meg a MOL részvényvásárlással az Mnyp. pénzből. Nohiszen. De legalább lesz Debrecennek új stadionja, ami most, a fellendülés korában újabb munkahelyeket generál és máris itt a Kánaán, amint a munkáltatók kipótolják az, ami nincs, vagyis adóveszteség a normál dolgozóknál, nem a vezetőknél! Brávó, kár, hogy az egyik intézkedés üti a másikat, sőt, ott von el, ahol adni kéne és viszont! Bárcsak tévednék és Matolcsy Úrnak lenne igaza!
Bár tartok tőle, hogy csak megálmodják ezeket és valahogy nem látszik az összefüggés az intézkedések között, Széll Kálmán terv ide-oda..

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.05. 21:42:05

@Sir Galahad: Az előző kormány nem lett fenéken billentve, ellentétben több más, azt megelőzővel. Lejárt a választásokat tartó mandátuma, amely feladatot többek szerint jól végzett el.
mostaniak szerint is, amíg ezt nem írta felül az aktuálpolitika, ne felejtsük ezt se, ha lehet!

Larry Silverstein 2011.08.05. 21:48:00

@Tojglitojas: Igen, van benne ráció. Gondosan hallgat róla a magyar média, de a csontig eladósodott Izland fogta a kormányt, leváltotta, bíróság elé állította és elítélte a kormánytagok nagyobb részét, a külföldi hitelezőknek meg beintett az új kormány hogy bekaphatják. Mindez az EU-ban, demokratikus hagyományú országban. Az itthoni balmédia meg hisztizik ha egy magyar hivatalnok olyat merészel mondani(!) ami külföldön vkinek nem tetszik. És sajna sok ember vevő erre. Amíg nem éhes.

mama10 2011.08.05. 21:58:04

A választások előtt kormányunk nem igért semmit. Programja nem volt, de elhittük, hogy van. No itt a hiba. Volt neki. Csak ezidáig elhalgatta, s mostmár el is mondja. Ez már nagybaj, mert a forint úgy száll el mint Mézgáéknál a kacsamadár.

Larry Silverstein 2011.08.05. 22:05:03

@mama10: A forint elszállt? Nem tudtam. Mihez képest?

P.Freddy 2011.08.05. 22:11:42

@almee:

Az elmúlt egy évben gyorsabban nőtt az államadósság, mint az előtte lévő nyolc év bármelyikében.

Na, ki van hatalmon az elmúlt egy évben? Őszödi komcsik? Vagy csak nem őszödiek?

kirsten 2011.08.05. 22:11:43

@szgy: A legsajnálatosabb az, hogy egy ilyen pancser, hozzá nem értő társaság nyerte. Ennek aztán mi magyarok isszuk a levét, amíg el nem kergetjük őket a búsba.
Többet ártottak az országnak 15 hónap alatt, mint az azt megelőző 20 év összesen. Dunába velük, te meg ha annyira elégedett vagy velük ugorj utánuk. Érted sem lenne kár.

csorsza 2011.08.05. 22:12:47

@lanyi: Akinek a HVG mértékadó hetilap... Az sikeres ember nem lehet.

szgy 2011.08.05. 22:17:46

@kirsten: hát, ne haragudj, őszintén szólva ilyen szintű primitívséggel még nem találkoztam hogy pártpolitikai alapon itéltek volna pusztulásra. ráadásul találgatás alapján. ezzel elég szépen minősítetted magadat.

almee 2011.08.05. 22:28:27

@P.Freddy:
Államadósság 2002 a GDP 55%-a, 2010 a GDP 80%-a...
Várt államadósság 2011 végére a GDP ~75%-a
Ja, és közben megkedztük törleszteni a kedvez ájemef hitelt is.

P.Freddy 2011.08.05. 22:46:40

@almee: Ok, akkor mégegyszer:

2002-2010: 3.75% évente
2010-2011: 4.00% évente

Eddig így állunk, ezek a tények. A vártat, azt majd meglátjuk.

Csak az nem világos, hogy honnan van pofájuk a mostani baromságaikhoz ilyen [tény]számok mellett? Etetni kell a trolljaikat, az világos, nade olyan áron, hogy csak az nem hökken meg aki nem normális?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.05. 23:02:09

@Andráska8:

Most komolyan, azt gondoltad, hogy a buta "kopipészted" után bárki is reagálni fog hozzászólásodra???

Ugye csak viccnek szántad?

Tudod mi történt?

Bevágtad Bartus cikkét (aminek állításaival lehet és kell is vitatkozni, de ettől még jó húrokat penget), de erre nem történt más, csak két, leginkább OV és a fidesz politikáját védő (Balt és Báthory)jobboldali kommentet kaptál, akik ugyan nem kezdtek el érveket felsorakoztatni az állítások ellen (nem is nagyon
tudnának, a fidesz mára ugyanis a védhetetlenség mezsgyéjére jutott), mégis öngólt rúgtál.

Tanács:
legközelebb is nyugodtan linkeld a szerinted fontosnak, érdekesnek tartott weblapot-cikket, de a mindenkori blog témájához fűzendő véleményedet saját szavaiddal tedd közzé!

Eredetibb, elegánsabb (és hathatósabb, ha fröccsenetek helyett érdemi választ vársz).

Bocsánat a vakkantásért...

Szép estét!

almee 2011.08.05. 23:10:27

@P.Freddy:
Amit írsz az nem tény, azok valamilyen átlagok.Ráadásul amit 8 évvel szemben állítasz az elég homályos. 2011 még nem ért véget, 2010-ben meg májusig nem a mostani kormány volt.

Amit én írtam az tény. A 2002-es 55%ról 8 év alatt 80 fölé tornázták a GDP arányos adósságot. Ez csak a szoclib mintakormányok eredménye és abszolút számok.
De nézhetjük az azt megelőző időszakot:
1998 61%
20002 55% (2001 53%!)

abandi 2011.08.05. 23:14:05

@IGAZ MAGYAR:
Már most megkérném, hogy ne említse egy lapon/napon a Jobbikot a Fidesszel, mert:
Az UD Zrt-t a fideszesek állították be a nagy cégekbe még 2000-ben.A kormányváltás után a maszoppal is játszadoztak...
A Jobbik meg a maguk kipicsázására jött létre elvileg.
Köszike

Húsleves 2011.08.05. 23:32:24

@real madafaka:

"Tökéletes írás.Olvasását kötelezővé tenném minden túrbófideszes választónak,de valaki felovashatná a Parlamentben is.Teltház előtt."

Így van. Ez az írás tökéletesen mutatja, hogyan építették fel az ilyen Gréczyhez hasonlók a kéz-kezet mos alapú korrupt társadalmat, ahol szabadon lehet lopni, amíg mindenkin lehet találni valami fogást.

A turbófideszesek ugyanis a szoci zombikkal ellentétben értik a lényeget. Ezt írja a Zsoltika:
"Én ezt meggondolnám."

Hát én viszont nem, kedves Zsolt. Már régen a börtönben lenne a helyed, a szappanszedő szakkör örökös tagjaként.

Aztán így folytatja:

"Képzeld el, mi lesz, ha egyszer megbuktok - szerintem legkésőbb 2014-ben, szerinted nyilván évtizedek múlva -, de te ezt akkor is megéred, mert fiatal vagy. És majd jön egy új kormány, amelynek radikális, elszámoltatást követelő csoportjai megvádolnak téged és Kósa Lajost, hogy tudatosan, előre megfontolt szándékkal tönkre tettétek a forint árfolyamát. Ott leszel mint majdani Biszku Béla, és nem érted az egészet. Majd megindul a licit, hogy ezért neked és a a jelenlegi debreceni polgármesternek hány év jár. Esetleg megnézik, hogy is volt az a MOL-vásárlás, a tranzakció óta ugyanis jelentősen esett az olajcég részvényeinek értéke. Kimeríti-e ez a hűtlen kezelés vagy más bűncselekmény fogalmát."

Ugye ebből nem látod - te nem turbófideszes - hogy a vesztét érző Gréczy Zsoltika éppen zsarolni igyekszik a kormányt azzal, hogy ha nem állnak le, akkor majd ők is elszámoltatnak? És ugye nem érted, hogy nem azzal van a baj, hogy ők is elszámoltatni akarnak, hanem azzal, hogy igazából éppenhogy nem akarnak - mert ha akarnának, akkor nem üzengetnének - hanem folytatni az egymásnak kölcsönösen elnézett intézményesített lopást?

És ugye az se derül ki számodra ebből a sirámból, hogy ezek a Gréczy-félék úgy állnak a korrupcióhoz, hogy arról szól a "verseny", hogy aki kormányon van az többet lophat, aki ellenzékben az kevesebbet - de azért az ellenzék is lopjon csak, hogy ha kormányra kerül, akkor zsarolható legyen.

Pedig erről szól ez az egész írás.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.05. 23:55:40

(@P.Freddy:)

@almee:
"De nézhetjük az azt megelőző időszakot:
1998 61%
20002 55% (2001 53%!)"

Hm...., én igen örülnék, ha 20002-re(?) csak ennyi lenne az ország GDP-hez mért hiánya, mert így az "ük az x-ediken" unokáim valszeg egy klassz országban élnek majd – már, ha lesz egyáltalán olyan, hogy Magyarország, Európa, meg Föld nevű bolygó.

De félre e viccet. Olvasd el kérlek egy itt fellelhető korábbi hozzászólásomat: kis gondolkodás után rájössz, hogy zsákutcában lépdelsz a bazaltköveken és a fidesz mantra áldozata vagy.

Ráadásul ez év május végéig 5,4% százalékkal (1.000 Mrd HuF) nőtt a hiány mértéke (önkormányzatok nélkül és manyup vagyonnal számolva!!!)- ami igen magas és furcsa adat egy olyan kormány ténykedését szemlélve, amelyik ősellenségnek állítja be az államadósságot.
Very nice. Very take. Veríték.
Mivel nem vagyok egyetlen párt szimpatizánsa sem, viszonylag könnyen (mondhatnám: szabadon, mert nem kell meghasonulnom a mantrák hallatán) meg tudom ítélni, mi mennyi erőforrásba, pénzbe, politikai tőkevesztésbe/nyerésbe kerül és mi az, ami csak azért van napirenden, mert része a kommunikációs stratégiának és ezzel együtt ahhoz kell, hogy fent lehessen tartani a háború (vö. forradalom) bájosan hazug látszatát.

GYF (vagy MP, BG) megvádolása-bíróságra citálása-elítélése-bebörtönzése szépen mutatna a MNO/MTV/HírTV címlapján/Esti Híradójának vágóképein, de elképesztően sok pénzbe, munkába és nehézségbe kerülne. És akkor nem is szóltunk Orbán, Matolcsy, Kósa, Simicska, Meggyes, Lázár, Rogán és más fideszes urak viselt dolgai ellen irányuló esetleges vizsgálatokról (lásd ezer milliárd forint adósságnövekedés).

De egyébként igen: a szoclib kormányok sokat hibáztak, voltak bűncselekmények (Zuschalg már csücsül, Hagyó és Hunwald talán követi, who knows?, de volt olyan is (Medgyessy Péter), aki az adósságnövekedést népi választói akarattal felhatalmazva követte el, miután programját megismerve azok rászavaztak (mint most a fideszre, akinek ugye mindenre felhatalmazása van).

Ki érti ezt?
Ki fog meg kit, és vajon börtönbe kerül-e eygetlen fideszes is, mert 2002-ben a 100 napos Medgyessy programra (mínusz 200 Mrd HuF) igennel szavazott? Esetleg maga Orbán Viktor Úr, a regnáló Miniszterlenök?

Szóval csak csínján bánjunk aszázalékokkal és a paragrafusokkal, s kerüljük azokat a boltokat, amelyekben csak narancs színre szűrő napszemcsit árulnak, Made in China felirattal, mert a kép erősen árnyalt, és perspektívája egyszerre két irányba húz, ennek a pengének bizony két éle van.

potyus 2011.08.06. 00:02:21

@Húsleves: Nagyon elcseszték az ízesítésedet, szinte savanyú vagy.
Azt elfogadom, hogy Orbán, és jobboldal imádó vagy, ezért szemellenzővel nézed a jelenlegi világot.
Azt is elfogadom, hogy ha a fene fenét eszik, te tapsikolsz valamennyi intézkedésért a jelenlegi kormányfőnek.
De azt nem tudom elfogadni, hogy normális embernek kinézve ne éreznéd saját bőrödön a rengeteg hibának hatásait.
Te szerencsétlen vedd már észre, hogy amit elleneztek a Fideszesek ellenzékben, azt nekik kellene megoldani, mert már így is vissza vetették az országot minimum 15 évvel. Mennél jobban húzzák a változtatáshoz az időt ez a lemaradás annál jobban hatványozódik.
Szerintem neked orvosi kezelést kellene kapnod, mert mazohista vagy, az pedig erős deviancia.

P.Freddy 2011.08.06. 00:06:43

@Húsleves:

Egy pillanat: teljesen igazad LENNE, ha Zsoltit egy nem belőletek álló, jogilag totálisan függő "igazságszolgáltatás" (ha-ha:) próbálná felelősségre vonni. Hanem egy független.

Igazad LENNE, ha nem attól az embertől függene az igazságszolgáltatás, aki

1. Ellopott a magyar emberektől 50 milliárd forintot (Vegyépszer)
2. Ellopott a magyar emberektől 80 milliárd forintot + az efölötti veszteség még nem is ismert (MOL)
3. Ellopott a magyar emberektől és homályos zsebekbe helyezett több száz milliárd forintot

Amíg a fenti személy(ek)től függő igazságszolgáltatás csinál bármit, addig tényleg csak turbófideszes lehet az, aki egyetért.

Másoknak meg felháborító, hogy a legnagyobb tolvajok (vagyis Szijjártóék) ugatnak és hergelnek. Az meg nem felháborító, hanem szomorú, hogy vevők vannak a hergelésre, és erre a vevőhalmazra fel lehet építeni egy politikát (mert más alapja a politikájuknak sajnos nincs). És ez már emberiség elleni bűn.

Húsleves 2011.08.06. 00:07:20

@Zébácsi:

És szerinted az a jó, ha szabadon hagyják lopni egymást a politikai ellenfelek, "mert a pengének két éle van"?

Érdekes, mert én inkább azt gondolnám, hogy nem itt tartanánk, ha a politika ezidáig nem arról szólt volna, hogy Torgyán József és Horn Gyula (valamint elődeik és utódaik) a politika színpadán azt kiabálták egymásra, hogy "monnyonle!", a színfalak mögött meg pubizták egymást.

Húsleves 2011.08.06. 00:13:42

@potyus:
Putyikám, mindig örömmel veszem, amikor a hozzád hasonló agyatlan droid válasz helyett tajtékzik.
Ez maradt nektek, és ez jó.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 00:17:58

@Húsleves:

Én nagyon nem értek a politikához, az újságíráshoz se sokat, Gréczy valós szándékát sem ismerhetem (mert amire te célzol - zsarolás - az nem biztos hogy az), de egy-két dolgot tudok.

22 év alatt sokminden történt a magyar politikában, közéletben:
több párt is beadta a kulcsot (Mszdp, MDF, MIÉP, Fkgp, SzDSz,), mára van, amelyik a gyűlölt komcsi pártból nötte ki magát, és mostanra (vezetői generációváltása előtt) látahtóan nem találja a helyét (Mszp), és van olyan, amelyik a legmesszebbre került kezdeti önmagától (fidesz).

Ki is gondolhatja azt, hogy ezek a pártok nem tudnak egymás viselt dolgairól? Ugyan...
Nincs itt másról szó, csak arról, hogy a 2/3-dal a fidesz átesett a ló túloldalára, és midőn látja az mszp szenvelgését úgy érzi, hogy itt az idő a hatalom évtizedekre szóló megszerzésére.

Ehhez a lépéshez jó ötletnek tűnik poltikai karaktergyilkost játszva kinyírni pár szereplőt, miközben az etetőgép által szórt manna-morzsdarabok a társadalomban is begybe kerülnek, ahol megduzzadva a jóllakottság érzését kelthetik.

Kíváncsi vagyok, hogy ezzel OV sért-e bármilyen háttéralkut itthon és/vagy az EU-ban, aminek csak azért nincs következménye, mert manapság sok lett a dolog a világban (CHF,JPY, EUR, USA, etc...)
Nos? Igen, vagy nem?
A játék folyama win-win, win-lose, lose-win, avagy lose-lose kimenetelt mutat szerinted?

Mernél fogadni?

Húsleves 2011.08.06. 00:18:04

@P.Freddy:
Igen, sokkal jobb lenne, ha olyan kormányok lennének, amelyek saját magukat is elszámoltatják. De mivel ilyenek a valóságban nem igen léteznek, ezért a semminél még mindig jobb, ha legalább egymást korlátozzák kölcsönösen a lopásban. Ennek a cikknek az írója viszont elég nyilvánvalóan inkább folytatná a kölcsönös mutyizást (ez egyébként korábbi írásaiból is kiderül).

abandi 2011.08.06. 00:18:23

@P.Freddy:
No, akkor most a felsorolásnál torpanjunk meg egy csöppet!
Több ezer milliárd forint tűnt el kézen-közön, ezt mindkét oldal tagadja, de minek(?!).
Maga szerint értelmes ember bízik még a leszerepeltekben?

Húsleves 2011.08.06. 00:21:01

@Zébácsi:
Elég nyilvánvalóan sérti az eddig kialakult háttéralkukat, kivéve, ha akkorát csavarunk a logikán, hogy feltételezzük, még az ilyen panaszos írások is részei a "nagy színjátéknak".

baliquez 2011.08.06. 00:31:26

Penészedjen meg a fideszisták lekvárja mind.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 00:32:26

@Húsleves:

Köszönöm a választ, illetve ez nem is nekem szólt, mert közben írtam én is neked, de megelőztél.

De most meg én hadd reagáljak arra, amit nekem írtál.

Kicsit félreértettél....

Ha egy vizsgálat/per során az derülne ki, hogy az adott iőpontra érvényes hatályos jogszabályok miatt MP, GYF, BG, vagy akár OV törvénytelenséget követett el, akkor igen, nosza rajta, kattanjon az a bilincs!

De én mem ezért írtam azt, hogy kétélű a fegyver. Hanem.

Az mszp korményoknak volt baja bőven, és hibát hibára halmoztak igen. Nem is tetszett az, amit csinálnak, de őszintén szólva, a fidesz ténykedése sokkal inkább iriitál. Gyűlölöm az arroganciát, a kisstílűséget, a pökhendiséget és a nepotizmust, és mindebben a fidesz túltesz a szocikon.

Másrészt, a látszat szerint ők is mesterei a pénz eltűntetésének (ékes példa: Esztergom, Meggyes Tamás a fidesz Hagyója, csak őt még védik, mert egyelőre fontos, hogy ne essék folt a NER dukkóján.

Ha a fidesz úgy dönt, hogy tegyük rendbe a dolgokat (jogos), akkor én viszont joggal véárom el, hogy a saját háza táján söpörjön először - joggal várom el ugyanis, hogy csak olyan hoppmester csináljon/tartasson rendet, aki a saját portáján is rendet tart.

De ez nem fog bekövetkezni, mert sok a vaj a fidesz-fülek mögött és nem engedhetik meg maguknak, hogy több kulcsemberük is sározódjék (azt meg ne gondoljuk, hogy, az mszp-hez, illetve zuschalghoz hasonlóan lesz bárki is olyan tökös, hogy elviszi egyedül a balhét).

Igazságot és jogot tehát, de mindkét oldalon.

A kört csak így lehet bezárni.

P.Freddy 2011.08.06. 00:33:11

@Húsleves: Azügyben sajnos pesszimista vagyok, hogy valaha valahol csak "tiszta" játék legyen (még a fejlett nyugatot és Amerikát is beleértve). Ha másképp nem, hát beleárazzák a költséget a tisztességbe, vagy leshortolják, mint a Fidesz. Mindegy, úgyis tőlünk lopták el és nem tehetünk ellene semmit, se most, se a jövőben.

De ha már ez úgyis csak így működik, akkor legalább a legnagyobb disznó tolvaj ne arra használja az emberek tömegét, hogy a saját tolvajlását erősítse, hanem próbáljon meg országot építeni.

Mert amit ellop, azt leszarom, nem attól fogunk felfordulni, vigye a 80, meg 50, meg akárhányszáz milliárdját. Attól fogunk felfordulni, hogy nem lesz működő ország. Mert a hörgéstől, attól nem lesz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 00:35:36

@Húsleves:

Simán el tudom képzelni, hogy egy gigantikus színjáték részesei vagyunk.
/Ugyanezt gondolom az USA, CHF, JPY helyzetről is, pedig nem olvasok sok conteo blogot./

Vagy csak tényleg az van, hogy viktopr vérszemet kapott, és kicsit hagyják lapátolni a homokozóban. Csak ki ne szitálja az országot!

És igen, GYF-et ne engedje többé senki a vödör közelébe, de azért nem áratana néha tiszta homokkal játszani...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.08.06. 00:41:17

Esztergom az igazi, nemzeti hős város!

A tetű orbáni fideszes banda itt is kimutatja a foga fehérjét!

Nem érdekli a szarházi, büdös bukókat, hogy nem ők nyertek?

abandi 2011.08.06. 00:46:26

T. Blogger!
A maguk által lefasisztázottak egyre szaporodó tömege, kontra a Népszabi-Népszava olvasótáborának megszűnte, megméri a maradék brancsuk hatékonyságát.
Ez is egy evolúció, amit megpróbálnak követni –általában nemtelen eszközökkel- reményem szerint: Mindhiába!
Az a néhány elkötelezett hívük, a hagyományosan kitermelt humanoid fajta: leninfiúból náci, majd nyilaskeresztesből kommunista fia/lánya-unokája.
Egyszóval: gané-banda.
Véleményem szerint: Maga ezeknek a szószólója.
A Sors ne kímélje!

P.Freddy 2011.08.06. 00:57:58

@abandi: Ez kemény volt, fijjam. Pedig még a judeobolsevik szót nem is használtad, nagyon bejött volna az is. Öntsed, amíg van mit.

Pazar2 2011.08.06. 00:58:32

A csőcselék az világ életében csőcselék volt és az is marad. Mondta ezt 1 drága jó barátom és egy ideig vitattam ezt tézist. De idővel rájöttem, mennyire igaza volt, sajnos már nem tudom megkövetni. Igazát a napi politikában nap-mint-nap tapasztalom, az ország jelenlegi vezetése bőven ad okot rá, dilettantizmusával lehetetlen helyzetbe sodorja az országot, józan ítéletűek között, mindössze ellenszenvet vált ki, tehetetlenül szemléljük az abnormális tevékenységüket. A PÁRTFEGYELEM AZ PÁRTFEGYELEM VOLT MÁR A KÁDÁR RENDSZERBEN IS ! Az ember el se akarja hinni, hogy kerülhetett be ennyi tulok (többi jelző borítékolva), a Parlamentbe, arról nem is beszélve, kiknek a bizalmával szórakoznak.

abandi 2011.08.06. 01:04:23

@P.Freddy:
Mert nem a kiscsaládjáról voltam szíves megemlékezni...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 01:10:54

@abandi:

"Maga szerint értelmes ember bízik még a leszerepeltekben?"

Teljesen egyetértek, kiváló meglátás!

Ennek az országnak valóban nincs sszüksége leszerepelt vitézekre, így csak bízni tudok abban, hogy Megyessy Péter soha nem tér vissza, GYF marad a kisded játékánál (Altus), és bár robbantja az mszp-t, komoly szerephez a hazai politikai életben már nem jut - no, és visszavonul kolbászt tölteni, pálnikát főzni meg dekázgatni a regnáló miniszterelnök is, aki eddig 2 választást bírt elbukni, míg most úgy nyert, hogy láthatóan nem tud vele a cementezésen kívül mit kezdeni.

Szóval, egykomám, igazad van, ide új arcok kellenek!

(Bár és az Oszkó-Bajnai párost megpróbálnám még, azok elég jó kis szakik. Mit gondolsz, mögéjük állna a fidesz, miután Viktort végre leváltják és elküldik végre haza Felcsútra? )

Napkutya 2011.08.06. 01:20:00

Kiegészítés:

Kedves Péter!

Azt most kihagynám, hogy 150 év alatt sem lettünk törökké, -Önöknek, meg nyilván nincs is annyi...

Ugorjuk.

De szeretnék adni egy jó tanácsot. (Nem biztos, hogy igazam van... DE, ez alig néhány éven belül kiderül.)

Szóval: Orbán megússza. Talán Kövér is. Pokorniban nem vagyok biztos, - Dr. Matolcsy Györgyből, meg már az életben nem lesz szalonképes közgazdász Európában.

Vállalták. Pénzért, hatalomért.

De, a kérdés az, hogy néhány év múlva, Ön, miképp jellemezné önmagát?

Figyelembe véve, hogy most csak a Vezér hangját erősíti, hívhatnánk Szócsőnek, -de erre csak akkor van szükség, ha ugyanaz marad a Vezér.

(ld. Paul Joseph Goebbels família, -nem ragoznám, nem egy karrier történet...)

Figyelembe véve, hogy most milyenek a kilátások, azt javasolnám, MOST igyekezzen rommá keresni magát a MI adópénzeinkből, -mert utána nem hinném hogy szalonképes lesz az a fajta tehetség, aminek Ön most adja tanúbizonyságát.

Nem hívnám Orbán bohócának, mert az nyilván tiszteletlenség, még akkor is ha ez a munkája. De, nem is tőlem kapta ezt a titulust. Gondolkodnia meg már nyilván késő.

De van az a fogalom, hogy túlélő ösztön....

Éljen vele!

P.Freddy 2011.08.06. 01:22:21

@abandi:

Ez zseniális volt, erre még F.Jimmy is csettintene:)

Hiába, a kiképzés az kiképzés, az egy komoly dolog.

Na de a lényeg, hogy vagy ne ugassunk, vagy mondjuk meg hová kellett hirtelen kb. 230 milliárd. Meg a többi. Meg a még több, ami kelleni fog.

Nekem is kellene, de nem akarok pofátlan lenni.

abandi 2011.08.06. 01:30:46

@Zébácsi:
(Bár és az Oszkó-Bajnai párost megpróbálnám még, azok elég jó kis szakik. Mit gondolsz, mögéjük állna a fidesz, miután Viktort végre leváltják és elküldik végre haza Felcsútra? )
A nicknevéből adódóan remélem nem lesz ideje kivárni, hogy ez a két gazember kijöjjön a börtönből, ha van független igazságszolgáltatás...

P.Freddy 2011.08.06. 01:35:16

@abandi:

"remélem nem lesz ideje kivárni, hogy ez a két gazember kijöjjön a börtönből, ha van független igazságszolgáltatás... "

...ez teljesen kész..:)

abandi 2011.08.06. 01:37:42

@P.Freddy:
Köszi!
Gondoltam megnézem mi a helyzet cion-fronton, ha már (zs)index címoldal...
Nem csalódtam, elhiheted!
Le fogtok csengeni, mint az első tasli a cigánybálban, oszt annyi!
230 milliárd 2011-es árfolyamon bakfitty!
Hová lett a Ganz-Mávag, az Ikarus stb...?
Hová lett a horngyuszi?!

P.Freddy 2011.08.06. 01:57:16

@abandi: "Oszt annyi"? Miért nem "Jónapot"?:)

Ismét kemény voltál, mint régen, ez becsülendő. Csajod is mondta, csak sajnálta a múlt időt.

No de a lényeg: ha egyszer el kell lopni 230 milliárdot (mert el kellett, ez nem vitás), akkor miafaszér nem maradunk kussban és próbálunk inkább valami értelmeset csinálni ahelyett, hogy ugatunk a birkák tereléséhez szükséges hangokon a torkunból kifelé? Miért jobb üzlet terelni a birkákat, mint legelőt gyártani?

Talán azért, mert semmilyen színű fing sincs a fejben, és ez roppant szomorú.

abandi 2011.08.06. 02:27:03

Milyen 230 milliárdot siratsz pajtás?!
A mindenkori kúrmány 20.000 milliárdnár tart, a lakosság meg...tán többszöröse mára már...
Te meg itt vergődsz szaros párszáz milliárdon!
És ezt egy gyurcsányista blogon hallod először...
Szopattyú.

abandi 2011.08.06. 02:47:59

Egyébként nem is értem a Gréczyt.
Van egy kibeszélő műsora az ATV-n a femdom Olga előtt, ahol az összes néhai funkci-munkásőr-házmester elmondja, hogy neki mire állna föl, vagy lenne jó.
Rendben.
A meghökkentö az, hogy a T-com akkor is sugározza, ha nem kérem.Na, jó a minap berakták a Váncsát, aki végre nem zsidóarcú, csak szimplán hülye.Kösz, mert az mtv meg cigányokkal higíti a felhozatalt.
Nincs ezzel semmi gond. A putriban tán táncolnak is a romakákók.
Mink, meg a nem romakákók végre könyveket olvasunk...
És okosodunk, készülünk az ünnepekre.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.06. 04:42:44

NAGYON JÓL ÖSSZEFOGLALTA ZSOLT a Nemzeti szar Banda tevékenységét és bűneit ( igaz van még ami fel van jegyezve,és nincs és nem lesz elfelejtve) de azok amiket felsorolt azokért a FIDESZNEK az ELSZÁMOLTATÁSAKOR sokaknak "minimum" lámpavas jár:)-de Forradalom esetén életükbe is kerülhet!!!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.06. 04:43:59

Gratulálok ZSOLT! Ezt elmentettem és a " ráolvasásnál" a nagy elszámoltatásnál majd előveszem!!!-és engedelmeddel publikálom!

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 05:53:14

@abandi: Jobbikot ne említsem a Fidesszel??
Oszt miért???
Hát az a Zavrivecz -erdélyi jött ment Vona nem az Orbán polgári kőréből jött-ment????
Ez a kettő egy kutya!!!
...ja az hogy egymásra morognak??? csak színjáték!!!
Nemzet Árulókkal VAN TELE MINDEGYIK!!! ...meg persze olyanokkal akik 10 fillérért eladnák még a saját anyjukat is!!!

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 06:18:54

"Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. július végi hiánya 1494,5 milliárd forintra teljesült, amely az éves törvényi módosított előirányzat 126,2 százalékát jelenti. Ez jelentős romlás a féléves állapothoz és az egy évvel korábbihoz képest is. A Mol-vásárlással együtt az éves terv 217 százaléka a mostani deficit."

No még utóbb meg kell nyitni Recsket!!! ..csak milyen munkát tudna végezni ott Orbán Viktor , Matolcsy György vagy Szijjártó Péter?????

csipkebokor 2011.08.06. 06:42:41

Jó írás--

végig olvasva az előző komenteket a dühös semmitmondások mögött már látszik a düh, és már sokan tiltakoznak a létező állapotok megfogalmazódása mögötti igazságban.

Még a tükör a hibás---de már nem törik össze!

1bak 2011.08.06. 07:05:34

Néhány olyan kérdés, ami, ha van rá válasz sokat megmagyaráz, csak úgy adalékként:
- mi okból történt, hogy az ebben az évben végzett fiatal rendőrök egytől-egyig a készenléti rendőrséghez kerültek?
- mi okból történik, hogy az uniós fejlesztési források kezelésénél semmi sem kiszámítható? pl: a meghirdetett pályázatot egy-két hónap múlva visszavonják, egy évvel a pályázat befogadás után még nincs eredményhirdetés, a kifizetések csúsznak, a hivatali eljárásban egyre több a súlyos hiba, a kistérségi vezetők egyenesben irányítják, hogy kivel készíttesse a település ezek után a fejlesztési projektjeit.
- az Útravaló Programban, a lezárt tanév után, miért nincsenek kifizetve sem az ösztöndíjas gyermekek, sem a mentor pedagógusok, ezt hogy gondolják?

pasinda 2011.08.06. 07:28:31

@Balt: Egyszeri csökkentés! Ha minden évben lehetne manyup-"átcsoportosítás", akkor valóban nem növelte volna...Tehenet naponta többször lehet fejni, levágni csak egyszer! Ez van...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.08.06. 07:45:26

Fenyegetőzöl kicsi bolsi GZS?
Fenyegetőzöl?

seahawks 2011.08.06. 07:49:40

hát igen, jó kis cikk, pont erről beszélgettünk cimbikkel a minap. ha ezek most becsukatják a volt kormányfőket, akkor ezentúl minden kormány becsukathatja az előzőket, ráfogva, hogy valamit rosszul csináltak...márpedig az orbán kormány vége is el fog jönni 1x, ha teszik ha nem.

2011.08.06. 07:54:26

-Látom dübörögnek az érzelmek. Mindenki lopott, mindenki csalt, csak az én imádott politikusom-pártom becsületes, mig a másik fél hazug, zsivány, becstelen , gerinctelen, stb, stb.Ez jön le az oldalról.
- Akkor egy pár gondolatot--mint realista --leirnék. Sáros itt minden--a "gengszterválltás" után, a parlamentbe bekerült politikai párt, annak vezetői, volt és a jelenlegi kormányok tagjai is.
-Ha már a felelőségre vonást kezdjük, akkor a volt Antall-kormány tagjainak rég a börtönben volna a helyük.Utána jönnének a szocik, az szdsz, a kisgazdák, a fidesz és a kdnp vezetői, kormánytagjai.De ne hagyjuk ki a milépet és a mostani jobbikot sem.
-Hogy miért? Mert ezen pártok és vezetői, leszarták az ország érdekeit, csak és kizárólag a saját családjuk, pártjuk, ismerősük, haverjaik, barátnőik érdeke volt náluk az első.
-Nehéz elfogadni, de az eredmények ezt mutatják.Elértünk oda,- megköszönve politikusainknak,- hogy maholnap, nincs munkahely, nő a szegénység, kilátástalan a fiatalok helyzete, létbizonytalanság van szinte mindenütt, nő a büncselkmények száma, de dübörög a hülye, ostoba kommunikációs bla-bla.
-De vajon miből lettek milliárdosok ebben az országban? Hiszen ha ennyi okos és értelmes "észkombájn" lett volna az országban az 1960-1988 között, akkor mostmi adnánk kölcsön az IMF-nek, Svájcnak és a világ többi országának is.
-De nem voltak zsenik! Sőt! Igy aztán nehéz elhitetni bárkivel is, hogy a felhalmozott milliárdokat tisztességes munkával szerezték meg! Akkor honnan is van egyeseknek milliárdos vagyonuk? Miből?
-Ha már vizsgálódunk, akkor kezdjük 1989-nél. Minden politikust vizsgáljunk meg, minden képviselőt, családtagot, barátot-barátnőt! Akinek csak 1 ft is tapad a kezéhez, amit nem becsületesen , munkával szerzett--azt be kell csukni! Korra, nemre, pártállásra, beosztásra való tekintet nélkül. Hajrá politikus urak-elvtársak!
- Van itt mit tenni, csak mindenki fél, hogy az ő sara is előkerül, pedig ő becsületes volt. Látszólag, mert mint köztudott, a látszatra adni kell, de a látszat néha-mindig csal. A politikusoknál meg főleg!

röhögő 2011.08.06. 08:00:02

@Zébácsi: "Ráadásul ez év május végéig 5,4% százalékkal (1.000 Mrd HuF) nőtt a hiány mértéke (önkormányzatok nélkül és manyup vagyonnal számolva!!!)"

- A manyup vagyon még nem volt benne a májusiban. Nézd meg a júniusit a májushoz képest, ott 1500 milliárddal csökkent! Frissítsd az adatokat amivel érvelsz! De egyébként egyetértünk.

Halkaja 2011.08.06. 08:40:42

@Pajtás: és mindenki szabin...:)

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 08:58:40

@FILTOL: .... valami nem tetszik????

Na ... még mindig nem????

Hmmm! Na azért!

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 09:12:12

Ide is leírom, azért (is) szavaztam a fideszre, hogy az elmúlt 8 év ügyeit kivizsgáltassa és ha kell, igenis vágja sittre Gyurcsányt, Bajnait és a többit.

Baj inkább akkor lesz, ha nem teszi, mert akkor fogja tenni a következő.

Ingerlékeny Banya 2011.08.06. 09:29:52

@kirsten: @szgy: A legsajnálatosabb az, hogy egy ilyen pancser, hozzá nem értő társaság nyerte. Ennek aztán mi magyarok isszuk a levét, amíg el nem kergetjük őket a búsba.

A kommunizmus csodálatos eszméje is amiatt bukott meg,mert hozzá nem értőkre bíztak komoly dolgokat.Csak mert paraszt volt,meg munkás.Ha ezt nem teszik,akkor most virágozna a kommunizmus,mindenki viszonylagosan jól élne,és ellennénk, mint Kína a nagy fal mögött.

Darkcomet 2011.08.06. 09:33:38

Akár még egyet is lehetne érteni a poszt írójával, ha nem lenne ennyire részrehajló. Szar a fidesz, mindig is az volt, de nem kéne rózsaszín ködbe feltüntetni a maszop elmúlt nyolc évét. Az ő nyolc évük alatt egy, azaz egy évig tudtak normális kormányzást produkálni, azt is kényszerből. És ez a Bajnai kormányzat volt. És azt kell mondanom, hogy ez a kormány volt a legjobb kormányzat az elmúlt húsz évben.

regress 2011.08.06. 09:33:43

@Anti Anyag: nem fogja.sőt hozni fognak egy törvényt bukásuk előtt,hogy ók 80-évig nem vonhatók felelősségre

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 09:36:16

@Anti Anyag: Ezt ki vizsgálja ki???
Ez most van!!!
Nézd:Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. július végi hiánya 1494,5 milliárd forintra teljesült, amely az éves törvényi módosított előirányzat 126,2 százalékát jelenti. Ez jelentős romlás a féléves állapothoz és az egy évvel korábbihoz képest is. A Mol-vásárlással együtt az éves terv 217 százaléka a mostani deficit.
Ebbe még nincs benne a Simicska cégnek adandó-adott 24 ezer millió ft a semmiért, s a többi lenyúlás ami kifizetése áthúzódik !!!

regress 2011.08.06. 09:45:39

@Darkcomet: igazad van.sajnos még három évig szabadrablás lesz.

Lencsés István 2011.08.06. 10:11:45

Amit csinálnak az az ország javát szolgálja . Kéretik befejezni a hazudozást ezen a gréczyblogon , mert itt már nem ez az első . Mondjuk anonim , szóval így nem csodálkozom ....

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 10:20:16

@Lencsés István: A nagy lófaszT!!! Ez a tolvaj Fideszes banda lop csal hazudik EZ NEM AZ ORSZÁG ÉRDEKE!!!
Persze lehet Orbán seggét nyalni !!! De azért ne a mi pénzünkből kapjon a sok seggnyaló hálapénzt!!!

mutáns csiga 2011.08.06. 10:30:47

Jelen állapotok mellett Viktoréknak
talán, ha egy-két évük van még a garázdálkodásra.
A jelenlegi gazdasági háttér mellett
számolva a több ezer becsődölt vállalkozással az óriási munkanélküliséggel,a lakosság
eladósodásával,államadóssággal,növekvő bűnözéssel zuhanó tőzsdével, és semmi gazdasági kilátással sajnos nagyon valószínű, hogy bedől a gazdasági rendszer előbb vagy utóbb.
Azt a vak is láthatja, hogy ez a rendszer ebben a formájában sokáig nem nem életképes.

Lencsés István 2011.08.06. 10:46:54

@IGAZ MAGYAR: Hogy lehetsz igaz MAGYAR ha a " kultúrád " csapkodja a biztosítékot ? :O A többi mondanivalód értelmetlen ....

bájgúnár 2011.08.06. 10:48:05

@mutáns csiga:
A jelenlegi Fidesz fiuk szüleik mint jó komcsik 1988 ban már elkezdték a cucialista rendszerre kiabálni hogy megreformálni nemlehet és tarthatatlan.Most ez a rendszer is az.Akor mi a fszt épitgessen ez a birka nép?Teljesen mindegy nektek mert csak a faszt cserélik ki a szátokban.

Pistie 2011.08.06. 11:00:13

@Anti Anyag: Az a baj ezzel a felfogással, hogy egy (tetszőleges) ország volt miniszterelnökét nem lehet büntetlenül sittre vágni.
Ott kezdődik a dolog, hogy MINDENKI lop, aki a húsosfazék közelébe kerül. Lop az Orbán is, most például a vasútépítkezések kapcsán hirtelen 25 milliárddal drágábban csináltatják meg a saját cégükkel, ez nyilván neki is pénz, személy szerint. De ha megpróbálnák egyszer ezért (és még pár ilyenért) sittre vágni Orbánt, akkor európai gyűlölet lenne ellenünk a jobboldali vezetésű országok felől, mondjuk Németországtól. Hasonló a helyzet Gyurcsánnyal. Bajnai meg kivételesen szerintem pont az a miniszterelnök volt, aki nem lopott, 1 év alatt, reflektorfényben elég nehéz lett volna neki.

manipul 2011.08.06. 11:01:28

Gréczy úr piszkos vízzel mosogat.

A valóság: index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/

Az államadósság növekedése önmagában nem feltétlenül gond. Attól függ mire használják. Ha jól, akkor megtérül, mert az adósság növekedésnél nagyobb termelésnövekedést generál, ezért is nézik a kettő hányadosát. Ez csökkent az Orbán kormány alatt annó. Ha rosszul használják fel mint ahogy Gyurcsányék tették, akkor nincs pozitív hozadéka legfeljebb annyi, hogy lehet nyögni a visszafizetését.
Tipikus manipuláció a világválsággal való összemosás. Gyurcsány nem világválság miatt adósította el az országot, hanem már azt megelőzően, mondhatjuk saját jogon.
A harmadik pedig amit szintén elfelejtenek a Gyurcsány rajongók, hogy nem csak az adósságról lehet szó, hanem félrevezetésről, hanyag kezelésről stb. stb. Ezek pedig lehetnek bűntetendő cselekmények.

mutáns csiga 2011.08.06. 11:05:57

@bájgúnár:
Szerinted milyen gazdasági kilátások
várnak erre az országra ha:
nincsenek munkahelyek,
nincsenek vállalkozások,
nincs ipar,
nincs mezőgazdaság
magas az államadósság
magas a költségvetési hiány.
van viszont megszorítás, elvonás.
Az egy más kérdés, hogy a rendszerváltástól kezdve Anttalltól-
Gyurcsányig mindenki elkúrta.

rexter 2011.08.06. 11:07:49

rémunalmas írás, harmadik bekezdés végén abbahagytam az olvasást.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 11:08:52

@Pistie: Ja hogyne. Mindenki lop.

Én azt magasról leszarom. 2014-től akkor majd Orbánék ügyeinek kivizsgálása lesz nálam a kulcsszó.

Most az MSZP-SZDSZ-é. És mivel "mindenki lop", remélem, Gyurcsányék sittre is kerülnek.

ifarkas 2011.08.06. 11:09:07

Tisztelt Gréczy, kedves Zsolt!

Ezt akarod vissza?
videa.hu/videok/vicces/best-of-gyurcsany-1-hitler-mszp-nazi-i4T5qhWW7P3Vz4UP

Hidd el, már éhenhaltál volna, annyi adó, meg minden szart kaptál volna a nyakadba.

Pistie 2011.08.06. 11:17:04

@BALTAZÁR: "Érdekes azonban megfigyelni, hogy a ballib által 24/24 szajkózott "demokrácia halála", "diktatúra" stb rémhírek ellenére a kormány népszerűségi indexe még így is jóval meghaladja az egész ellenzékét együttvéve.
Ezen ez az írás sem sokat változtat szerintem."

Ez látod tévedés, megvezet téged a sajtó. Ugye nem mindegy, hogy melyik közvélemény kutatást nézed. :) Török Gáborról nyilván hallottál már. A választások után csinált egy összefoglalót, "Mérnek vagy vágynak?" címmel ( torokgaborelemez.blog.hu/2010/10/05/257_mernek_vagy_vagynak ) arról, hogy melyik KVK találta el jól az eredményt, és melyik kamuzott.
Röviden a lényeg:
-Nézőpont: A felére mérte a Jobbik és az MSZP támogatottságát a valóságosnak
-Századvég: Jelentősen felülmérte Fideszt és az LMP-t, alulmérte a Jobbikot az MSZP-t.
-Gallup: a kispártoknál pontos csak
-Medián: Nagyjából jó, de az MSZP-t alulmérte
-Szonda: pontos.

Tehát, célszerű a Szonda mérését néznünk.
Kövesd a Fidesz népszerűségének alakulását a Szonda méréseiben: torokgaborelemez.blog.hu/2011/07/30/kozvelemeny_kutatas_19

1 év alatt 42%-ról 24%-ra esett a teljes lakosság körében. Így már lassan leérnek népszerűségben az MSZP dicsőséges 14%-ára (mert május óta még 2%-ot csökkentek, már csak 22%-on vannak..). Így ha összeadod, bár még mindig a Fidesz a legerősebb, de egy MSZP-Jobbik koalíció már verné őket.

Pistie 2011.08.06. 11:19:07

@Anti Anyag: De pont ez az, hogy igen, sz*r, hogy mindenki lop, de ennél sokkal fontosabb dolgokkal kellene foglalkozniuk a politikusoknak. Mondjuk a 2 legfontosabb: gazdaság, egészségügy. Ezek 100x fontosabbak Gyurcsánynál, meg Orbánnál..

Anti Anyag (törölt) 2011.08.06. 11:24:29

@Pistie: Ja hogyne. Ilyen alapon futni lehetne hagyni a betörőket is.

Ezt látom gondnak egyesek, a te gondolkodásában. Nem fogja fel, hogy normális gazdaság sem létezik, ha korrupció van. Ha Gyurcsányék megússzák, az "útmutató" a többinek is.

A demokráciának fontos része a korrupció kivizsgálása és megtorlása. Mivel ezt az ügyészség és bíróságok végzik, a kormány koncentrálhat a gazdaságra, egészségügyre.

Cardealer 2011.08.06. 12:00:10

Tisztelt Gréczy (Úr?) Elvtárs!

Nem kellene lassan letenni azt a tollat és hazamenni a családhoz, ahelyett, hogy a Gy. F. Seggét nyalja?

Árulja már el nekem, hogy Varga Miklóssal egy családban milyen lehet egy ebéd?

.....

Közben olvasta egy ismerősöm a levelét, és csak egy kérdése volt:
"Az a nagyorrú, izzadós talpú zs... tetű még szabadlábon van?

bájgúnár 2011.08.06. 12:03:41

@mutáns csiga:
Tökéletesen igazad van amig ezek nem működnek addig csak igérgetés és vágyálom a jobb életforma.Csak azon gondolkozz el hogy az Antal kormány nemcsak politikai fordulatot kezdett el hanem szétqurta az egész magyar gazdaságot majd folytatta ezt a többi kormány is.Letarolták az élelmiszeriparunkat,könnyűiparunkat,mindent.
Mára semmi nincs ami nekünk hozna hasznot.Még bankunk sem.Szóval keményen nem a multikat kellene milliárdokkal támogatni hanem állami beruházásokat kell létrehozni.Állami élelmiszerfeldolgozókat,bankokat.Élelmiszer egyre fontosabb termék lesz.ezzel a magyar vidéket is újból fellehetne támasztani.Szóval állami és magáncégek ésszerű aránya több munkahelyet teremtene.Ha akkor a menő állami cégeket/dohánygyárak,élelmiszerfeldolgozókat/ vegyes vállalatként madták volna el 49% kűlföld 51% magyar akkor most vidámabbak lennénk.Sajnos sokan az elmúlt rendszer gyűlöletét,sérelmét mind rajtunk bosszulták,bosszúlják meg.Amig ez a vak gyűlölet vezeti a politikusainkat amig minden párt akinek része volt a rendszerváltásban elnem tűnik addig nem áll talpra ez az ország.Új nemzedék teheti csak le az új alapokat.Gyűlölet nélkűl a nemzet jobbitása érdekében.Minden pártnak megkell állapodni legalább a nemzet fejlődését segitő programokban.Gazdaság,népességpolitika,család,erkölcs,tisztesség,munka.

moncayo 2011.08.06. 12:44:50

Sok tény van a post-ban. Csak egy baj van!

Kedves Greczy Zsolt! Te pont olyanja vagy Gyurcsánynak, mint Szijjártó Orbánnak.

Így ami más szájából hitelesen hangzik, tőled. hát....... Ugye megérted?

rfbzs 2011.08.06. 13:18:34

leponex!
Ugye hiányzott a Stopról Gréczy úr?
Most ide jöttél okoskodni?

IGAZ MAGYAR 2011.08.06. 13:39:15

@Lencsés István:
Hiába no azért lehet abba valami hogy a hülye rendőr párba jár! Az egyik tud olvasni a másik írni!!! Értelmezni hogy mit olvastak azt meg a főnökük teszi! István szólj a főnöködnek!

leponex 2011.08.06. 13:49:17

@rfbzs:
Valóban hiányzott kicsit ... :))
Kedves Bárdunk olyan semmitmondó kisstílű nyafogó lett, sajnálom rá az időt.
No de mi ebben az okoskodás?

"@rfbzs:
"Vagyis nagyon is az ő "érdemük" - már, ha annak számít a nyugdíjpénzek lenyúlása. Könnyű más f....val a csalánt verni!"

Valóban könnyű volt ( egyeseknek) az állam által felvett hitelből magánszámlán gyűjtögetni, magyarul lenyúlni az aktuális nyugdíjak kifizetésére beszedett nyugdíjjárulékot.
És tényleg ennek a kormánynak az érdeme, hogy ennek véget vetett. "

Néha őszintén csodálkozom, hogy ezt a manyup lenyúlást ( Orbán részéről ) valaki el is hiszi. Ilyenkor szoktam segítő kezet nyújtani ... :)))

P.Freddy 2011.08.06. 13:51:59

@Anti Anyag: Az a baj ezzel, hogy pont most lopják ki a szemünket, amit azért tudnak megtenni, mert ilyen baromságokkal takargatják egyrészt a hülyeségüket, másrészt a tolvajlásukat.

Hiszen minden igaz hívük bizseregve csak erre koncentrál (fasza virtus egyébként), így azoktól azt is meg lehet csinálni, amiért már régen ügyészség előtt kellene állnia a mostani kormánynak.

Továbbra is fenntartom, hogy ez emberiség elleni bűn. A bizsergő-viszkető tenyerű horda a büdös életben nem lesz alkalmas arra, hogy működő országunk legyen.

P.Freddy 2011.08.06. 14:05:56

@Báthory:

"--és te meg tudod magyarázni, bíróság előtt? Egyébként fröcsögés 4"

Hallottad annak idején a rohamtempóban eltüntetett hanganyagot (alig győzték töröltetni:)? A megjegyzésed alapján valószínűleg nem. Szerezd be, hallgasd meg, utána korrigálni lehet az állításnak álcázott kérdésedet.

okostojgli (törölt) 2011.08.06. 14:06:16

A Fidesz és majmolóik bekaphatják.

Miért is várjunk 2014-ig?

Dexter007 2011.08.06. 14:25:44

@FILTOL: neked nem viszket még a nyakad lámpavas környékén? pedig illene...

sz_ 2011.08.06. 14:28:16

Tompika megébredt:
"Nyílt twit G. Zsoltnak Tisztelt G. úr, kedves Zsolt! Megérdeklődted már,h előzetesben lehet-e blogolni?Látod, én is keményből vagyok varrva!"

http://twitter.com/#!/dajcstomi/status/99791418528239618

Dexter007 2011.08.06. 14:33:15

@sz_: Tompika, viszont twittelni sem tudsz majd, amikor vezetőszáron visznek a bíróságra Petivel meg Vityával az oldaladon :D

manipul 2011.08.06. 14:51:51

@Pistie: A Szonda Ipsos volt az egyetlen, amely még választások után is azt hitte, hogy Horn győzött. Lengyel Lászlóval együtt.

Fifike 2011.08.06. 14:57:05

Reggel elolvastam a levelet, de a több száz hozzászólást nem, úgyis mindkét oldal védi a maga igazát. Érvekkel vagy érvek nélkül.
Annyit fűznék hozzá, hogy soha ennyi fiatal és középkorú nem hagyta el az országot, akkor, amikor a románok és lengyelek már mennek haza, mert rendeződni látszik a helyzet náluk. Akkor itt valami nagyon nem stimmel szerintem. Ebben a tempóban maradunk a nyugdíjasok országa, csak nem lesz, aki befizessen annyit, hogy nyugdíjunk is legyen. A gyerekszületésről nem is beszélve, pont az a korosztály megy külföldre....

Balt 2011.08.06. 15:38:06

@pasinda: Naná, pont erről van szó: jól fejegették az államot 15 éve. A tb-kassza hiány miatt évente párszáz mrd ft-os folyamatos többlet államkötvény-kibocsátás kamatai által.

Dexter007 2011.08.06. 15:42:24

@Fifike: és sajnos teljesen igazuk van, élhetetlen lett ez az ország, ép eszű és értékrendű ember nem marad meg itt sokáig. mindez köszönhető az elmúlt 21 év dilettáns és korrupt vezetőinek és a választóik ostoba rövidlátóságának. az egyetlen és nagyon rövid konstruktív időszak Bajnai-Oszkó 1 éve volt, ha végig ilyen szakemberek kezében lett volna az ország, a válság ellenére is mi lennénk az EU élmezőnyében. a poszt kiváló, a sok száz hsz meg a szokásos posványos dagonyázás a szarban, ezt tudjuk. 2011, Magyarország, Balkánia

czjanos 2011.08.06. 16:38:32

@Cardealer: az ilyen ismerőssel nem dicsekednék.

sisifux 2011.08.06. 16:44:58

@Dexter007:

Kíváncsi lennék, hány olyan ember van ebben az országban, aki becsületesen élte át az elmúlt 21 évet. Szemlélet váltásra van szükség, anélkül semmi remény a problémákból történő kikecmergésre. Csalás nélkül kell tudnia élni mindenkinek. Amíg ezt nem fogadja el a magyar társadalom, addig nem történhet előre lépés.

ritmikus csimpifon 2011.08.06. 17:02:44

@sisifux:

Apám. Ő mindig befizette az adót, mind egy szálig. Most meg kb. nincs semmilyük anyámmal.

Köpedelem, féreg ország, szervilis, seggnyaló birkanéppel. Ha Deák, Széchenyi és a többi látná ezt, ami itt megy, elátkozná még azt is, hogy egykor köze volt ehhez a bűzlő szarrakáshoz.

leponex 2011.08.06. 17:14:00

Jó Bárdunk, kedves Gréczy Zsolt!

Ferenc testvérünk emígyen mereng:

"Felteszi a kérdést: Orbán börtönbe akar csukni jó néhányunkat? "Igen. Az jó lenne. De az is elég lehet, ha a többség egyszerűen bűnözőként tekint ránk. A végső bírósági ítélet már nem érdekes, ha naponta sulykolt közítélet szerint alávaló bűnösök vagyunk. Ami az államadósság ügyében folyik az nyilván nonszensz a jog logikája szerint. De Orbán nem a jog, hanem a propaganda logikáját használja. Ha elhiszik az emberek, hogy mi, a korábbi kormányok vezetői, tagjai, pártjaik bűnösök vagyunk, ha nincs alternatíva, akkor kevesek támogatása is elég lehet a többséghez" - véli az ex-kormányfő."

Amit eddig is tudhattuk egyedül Ferencünknek lenne érdekében álló, ha valóban börtönbe csuknák ( 'Igen, az jó lenne ') Lassan közröhej tárgya, hogy egy volt miniszterelnök így sopánkodjon a nyilvánosság előtt, szinte rimánkodik hogy csuknák be végre ! :))) Mert azt látja, hogy amúgy totálisan érdektelenné kezd válni. Pártján belül a többség mintha lenullázta volna már, a zöldmezős pártberuházás ígérete hamvában holtnak látszik.

Kedves Bárdunk, ez a nyafizás már egy tizenévesnél is mulatságos, nem egy valaha volt politikus esetében.
Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ? Nem ezt ígérte ??

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:21:37

@sisifux: Talán a politikusoknak és az ország vezetőinek kellene jó példával elöl járni, de amíg nyakló nélkül lopják a pénzt- a fidesz vezet ebben is legalább 2/3- al- addig nehéz megmagyarázni a zembereknek, hogy csak úgy haladhat az ország, ha becsületesen adózunk és a közterhekhez normálisan hozzájárulunk.

leponex 2011.08.06. 17:23:35

@Dexter007:
"az egyetlen és nagyon rövid konstruktív időszak Bajnai-Oszkó 1 éve volt,"

Hát ha arra a 25 MRD $ hitelfelvételre gondolsz mint konstruktivitásra, akkor azért ne felejtkezzünk meg az elsőről, mint a szocialista konstruktivizmus előremutató példájáról, talán 1988-ban ?
De mi abban a konstruktív, hogy kormánytagként aktívan csődbe vitte az országot ?

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:25:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Szivemből szóltál. Ennél a mocsok hazaáruló féreg bunkó focistánál senkit nem utálok jobban.

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:30:57

@FILTOL: Báncsa a komcsi kormányt? Pintért, Matócsit, Martonyi...

Táskás Tóni 2011.08.06. 17:33:55

@Balt: Ja, azt most el is költi egy!!!! év alatt ez a dilettáns buzi kormány, sőt még meg is fejelték 500 milliárd ft IMF hitellel. Csak a MOL részvényeken 100 milliárdot bukott ez a sok barom.

Táskás Tóni 2011.08.06. 18:17:27

@Báthory: Orbánék nem gazdálkodni tudnak, hanem 13 év megtakarítását elbaszni, megfejelve még 500 milliárd ft IMF hitel eltőzsdézésével.

manipul 2011.08.06. 19:04:40

@Dexter007:
A Bajnai Oszkó páros olyan keveset volt a pályán, hogy nem is találkoztak a labdával.
Nem is csináltak semmit.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 20:18:39

@manipul: Lehetséges, hogy azért gondolta úgy, mert miután jól megnézte a győztes csapatot, nagyon pirosnak látta azt a narancssárgát?

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 20:26:29

@leponex: "Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ?"

Hát nem bír szegény a szemükbe nézni, mert becsukják, mielőtt szembe állnak vele!

Mensikov 2011.08.06. 20:37:33

@kvasztics47:
Nem tetszik nekem ez a bunkózó stílusod te utcárahívó proli-forradalmár.Én nem hülyéztelek, barmoztalak le, te se tedd.
Nem látom, hogy a nép, amelyikre hivatkozol, annyira félne ( liberális-szoci terminológia szerint rettegne ) vagy féltené a jogállamot. Ami haverjaidat illeti szépen sorakoznak: Zuschlág,Hagyó, a dégi polgármester, Versjankó haverja, aki bemenekült a pszichiátriára, de meglett és most ül. Vannak jópáran. Feri annyira ideges, hogy elveszti a kocsikulcsot és benzint tankol dieselautóba. A helyére kerül ő is, van rá példa a világon mindenütt. ( Hacsak el nem menekül mint anno Bettino Craxi ) Most épp Timosenko. Lehet, hogy holnap Feri. Mit is mondott Megyó és Bajnai ? Mintha elszólták volna magukat.
Ez a Gréczy írás pedig hihetetlenül megalázkodó. Ennyi tartás van bennetek ? Szégyen.
Béke veled...

Darkcomet 2011.08.06. 20:55:25

@regress: Hehe... Nagyon azt hittem, hogy le leszek hordva minden féle komcsi libsi g.cinek. Azért annyit még megemlítenék, hogy ha a Bajnai Oszkó páros maradt volna, nekik sem lett volna több mozgásterük, mint Viktor Királynak. Viszont lenne két óriási különbség. Egyrészt nem csináltak volna egy ilyen alapjaiban elb.szott adórendszert, és nem központosították volna ilyen mértékig, antidemokratikus eszközökkel a hatalmat. Viktorékkal az ugyanis a legnagyobb bajom, hogy k.rvára hiteltelenek a szembemben. Még ha azt mondom is, hogy jó (vagy az egyetlen) utat választották, mivel a hitelből élő államoknak tényleg befellegzett, a magatartásukkal, a lekezelő hangvételükkel, a tömegek hülyére vételével, az atyáskodó, már-már kommunista módszereikkel egész egyszerűen nem hiteles a gazdaság politikájuk. És mivel a gazdaságpolitikát baromira összekeverik a pártpolitikával, egy csomó húzásuk a megvalósítási szakaszban is megmarad a felelőtlen ötletelés szintjén.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 21:55:18

@abandi:

Tegyük ezt helyre egy kicsit:

Egyrészt, nem vagyok öreg. A Zébácsi egy nicknév, s mint ilyen kitaláció.
Másrészt, tizenegyes az, amit a bíró megad.
Harmadrészt, bűnöző pedig az, akit a bíróság elítél.

Egyébiránt pont a mai helyzetben érzem azt, hogy egy szoci, vagy liberális politikus megvádolása, elítélése kicsit talán gördülékenyebben menne (és ezzel nem feltételezem a magyar bíróság pártatlanságát úgy általában).

Az említett urak közül a legtöbb eséllyel GYF kerülhet börtönbe, míg a legkevesebbel pont Bajna és Oszkó párosa.

Apropó, Bajnaiék legazemberése erős volt, túllőttél a célon. Intelligens ember ilyet nem tesz, a többi meg nem tudja, mit beszél.
(Te hová sorolod magad?)

MP esetén azt mondhatjuk, hogy szinte az egyetlen olyan miniszterelnök, aki megpróbálta a választási programját megvalósítani (amihez egyébként az akkori ellenzékis segédkezett, sőt, pont a fidesz volt az, aki a választásokkor többet ígért a plebsnek Medgyessynél).

Fura egy világ ez. Gyurcsányt nem kedveltem (bár az kétségtelen, hogy tehetséges ember), elvitathatatlan, hogy őt felelősség terheli. Ha bebizonyosodna, hogy bűnt követett el (megjegyzem, a regnálása alatt érvényes törvényeket megszegve), akkor igen, ítéljék el!

Ha pedig valamikor a nem messzi jövőben az éppen hatalmon lévő kormány úgy dönt, hogy megvizsgálja a most kormányzó fidesz vezetők esetleges felelősségét (büntetőjogi értelemben), és úgy találja, hogy akad egy-kettő olyan, aki bizonyíthatóan bűnös, akkor ezeket is ítéljék el.

Ha esetleg így lesz, akkor azt mondhatjuk, hogy a demokrácia kapott egy esélyt (mert nem lehet a hatalom mögé bújva disznóságokat csinálni következmények nélkül, ugye), a bíróság valóban független, minden oldal megette a maga feketelevesét, s ha (bármelyik oldal) nem akar további fogásokat, akkor nem csinál olyat, ami miatt repetára kényszerül. Azaz, betartja a játékszabályokat.

S ha a fenti eset tényleg megtörténne, akkor tessék szépen elfogadni a tényt, hogy a mi kutyánk kölyke is odacsinált a padlóra.

Azzal, hogy a fidesz most felelősöket keres nincs baj, de azzal, hogy ezt kizárólag egy oldalon teszi, már van.

Tényleg, hogy ha elfogadom azt (és igyekszem)), hogy a vádhatóság/bíróság pártatlan, akkor hogy a viharba lehet még Meggyes Tamás szabadlábon, egy elmarasztaló ÁSZ jelentéssel a háta mögött? Hogyhogy nem indul hivatalból nyomozás?

GYF nevének mantrázása, a tarkóján érezhető hűvös keleti lehellet pedig azt sejteti, hogy ez esetben kicsit a bosszú-motívum is bejátszik, ami nem szerencsés, mert irtó szar az üzenete (mondjuk a fidesz sosem az eleganciájáról volt híres).

Még két adalék a dolgok valós lényegét illetően (a tévedés minimális kockázatával):
a.,
A pártfinanszírozás átláthatatlansága a korrupció melegágya, amíg ez nem lesz rendben, addig itt nem lesz rend, bárkit is csuknak le.

b.,
Úgy érzem, hogy ezzel a bűnbakkereséssel a fidesz egy háttéralkut rúg most fel, nevezetesen, hogy "nem piszkáljuk egymás dolgait", azaz létezhet egy olyan hallgatólagos megállapodás a pártok közt, ami lehetővé teszi a feleknek a zavarosban halászást úgy, hogy ezek a dolgok nem kerülnek felszínre. Viszont így a mostani hatalmi elit (az ellenzék is)távol tud tartani minden más erőt a befolyás megszerzésétől (új pártok). Talán a 2/3 okán gondolhatta most úgy a fidesz, hogy ezt az alkut felrúgja, hiszen akkora hatalma van, hogy ki tud védeni bármilyen ellentámádást.
Ez önmagában nem baj, sőt,üdvözlendő! - a kérdés csak az, hogy vajon lesz-e valaha is alkalom a mostani pandúrok viselt dolgainak vizsgálatára?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.06. 22:03:29

@röhögő:

Köszönöm a kiigazítást, valóban rosszul fogalmaztam, de látom, értetted a lényeget.

(Egyébiránt az önkorik témája is megérne egy-két vizsgálódást, már ami az odaégett karamellt illeti a dobos torkán...)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.07. 08:26:38

mikor lesz már az a Nemzeti Kis Gonosz szar temetése?m -nagyon várjuk! az ország megváltásának napja-és felszabadulásunk ünnepe lesz!!!!!!

almee 2011.08.07. 09:30:53

@Zébácsi:
Ki lehet figurázni a tényeket. Te arra egy szóval nem reagáltál, hogy 30%-kal felduzzasztotta - az általad persze soha nem szeretett és választott - szoclib banda az ükonokád által is fizetendő államadósságot. Ehhez semmilyen szemveg nem kell. Ahhoz kell, hohgy ignoráld ezt.
A 2011-es értéket meg nézzük meg év végén, mert azért mert februárban veszel egy új konyhabútort, nem azt jelenti, hogy felelőtlenül költesz és a fizetésed 20szorosa a hiányod. hiszen igyekszel gazdálkodni. (már ha nem átlag magyar vagy...)
Mindegy. Lehet szídni mindenkit, én soha nem is állítom, hogy ez a kormány hibátlan, sőt. De az biztos, hogy nekem most sokszor jobb a közérzetemm mint a maffiózó és gátlástalan és nem mellesleg degenerált pszichopata Fletó idején. UFF

IGAZ MAGYAR 2011.08.07. 09:59:18

@almee: ...hát komám???? Szerintem Te ülve eszed a holdat!!!!

Lencsés István 2011.08.07. 10:05:51

@IGAZ MAGYAR: Most hiába vicceled el a dolgokat , én értelmeztem amit leírtál csak az mind hülyeség .... de a lényeg akkor is hogy gusztustalanul beszélsz , tehát innentől kezdve értelmetlen ez a kommunkiáció ....

kvasztics47 2011.08.07. 15:24:43

@Mensikov: "Nem tetszik nekem ez a bunkózó stílusod" Te aztán egy igazi baron állat vagy!

kvasztics47 2011.08.07. 15:48:34

@Zébácsi: " a kérdés csak az, hogy vajon lesz-e valaha is alkalom a mostani pandúrok viselt dolgainak vizsgálatára?"
Nagyon jó a kérdés. Nefelejtsük el , hogy a kormányonlévők csak azért kerülhettek 2/3-mal hatalomra, mert 8 évig nem az ország érdekeit szolgálták, hanem csupán a hatalom megszerzésére játszottak. Mindég csak a legkívánatosabb vágyainkat hirdették, mindég a nép jóllétének jogosságát propagálták, csak a legjobbat ígérték. Soha nem jelentett akadályt a realitás. Mindent elérhetőnek állítottak be. A szocialista kormányokat népnyúzónak nevezték. Az volt a mantra, hogy "ne a néppel fizettessék meg" az oktatást az egészségügyet a (susztert).
Az ilyen gazemberekkel szemben, egy kiforratlan demokráciában milyen politikát folytasson egy demokrata?

kvasztics47 2011.08.07. 15:52:15

@Lencsés István: "Amit csinálnak az az ország javát szolgálja!
Te aztán egy valódi barom állat vagy.

kvasztics47 2011.08.07. 15:55:05

@P.Freddy: ," utána korrigálni lehet az állításnak álcázott kérdésedet."
Nem vetted észre, hogy a beszóló egy barom állat?

kvasztics47 2011.08.07. 15:58:50

@leponex: "Miért, hogy vonakodik szemébe nézni gaz vádlóinak ? Nem ezt ígérte ??"
Miért vagy te még mindég egy barom állat?

kvasztics47 2011.08.07. 16:03:54

@Anti Anyag: "igenis vágja sittre Gyurcsányt, Bajnait és a többit."

Az ilyern barom állat miatt mint te vagy, sikerült Rákosinak meghonosítani feudalista hazánkban a bolsevizmust.

kvasztics47 2011.08.07. 16:08:03

@abandi: "Mink, meg a nem romakákók végre könyveket olvasunk..." Ki akadályozott eddig, hogy ne égesg, hanem olvasd a könyvet? Vagy neked mán csak a menykaf az olvasnivalód?

kvasztics47 2011.08.07. 16:16:21

@jános515: "Akkor honnan is van egyeseknek milliárdos vagyonuk? Miből?"
A kérdésed jó. Magad is látod azonban, hogy ezzel a technikával nem lehet a tényeket föltárni. Hiába szeretnénk a 0-ról kezdeni most, nem sikerülhet. Állapítsanak meg legalább most olyan törvénaeket a mik a további ezer évben nem teszik lehetővé a csalást, a jogtalan gazdagodást.

kvasztics47 2011.08.07. 16:24:36

@mutáns csiga: " a rendszerváltástól kezdve Anttalltól-
Gyurcsányig mindenki elkúrta" A mindenkiben nincs igazad. Volt aki megpróbálta elmagyarázni, hogy hiába hazudunk magunknak attól nem lesz jobb. Volt viszont mindég egy jelentős erős tábor (egy banda) akik a saját hatalmuk megszerzése érdekében nem sajnáltak senkit és emmit. Akiknek nem számít a nép jólléte, csak az, hogy a minélnagyobb hatalmat megszerezzék, megtarthassák, hogy senki ne legyen képes az akaratuk ellenére kormányozni. Eztet kéne fölismerni és nem általánosítani, a szezont a fazonnal keverni.

kvasztics47 2011.08.07. 16:28:36

@Anti Anyag: "remélem, Gyurcsányék sittre is kerülnek."
Ha úgy lesz ahogy reméled, akkor én meg biztos vagyok benne, hogy te sem lehetsz biztos abban, hogy nem kerülsz melléjük.

kvasztics47 2011.08.07. 16:39:25

@seahawks: "akkor ezentúl minden kormány becsukathatja az előzőket,"
Ezzel a genyó zorbánnal nem csak az a baj, hogy jogtalan visszamenőleges törnényeket fogadtat el, hanem, hogy nem tartja be az ígéretét azt, hogy ezután mindenkinek jobb lesz.
A hazug embert mindég bottal verték ki a határból.

Orangekiller 2011.08.07. 17:24:25

Bár az ország nem érdemli de patkány fideszesek most megkapjátok az úti csomagot
250-270 forint per svájci frank formájában az elmúlt 16 év ámokfutásáért. Az önkormányzatok frankhiteleit feldughatjátok jó mélyre !!!
Nem vagyok egy rosszindulatú de nektek semmi jót nem tudok kívánni hogy estetek volna ki az 1994-es valasztáson , már régen jobb hely lenne Magyarország !!!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.07. 23:07:28

@almee:

Örülök, hogy jó a közérzeted, mert emberekkel beszélgetve manapság kevés ilyet hallok - a legtöbben panaszkodnak (még fideszesek is). Panaszkodnak a kapkodásra, az amatőrizmusra, a vastag bőrre és arroganciára - ők így élik meg azt, ami neked olyan jó közérzeted biztosít.

{Egyébként a minap volt egy felmérés (talán Ipsos), a többsdég nem ért egyet a fidesz ténykledésével, és 60% feletti volt az inkább rossz válaszok aránya.}

Nota bene azt is hozzátenném, hogy én az új SZJA törvénnyel NAGYON JÓL jártam - mégsem vagyok ettől felhőtlenül boldog, mert testvéreim viszont NEM nagyon jártak jól vele, így a családi kép 3:1 oda, s ráadásul az országban igen sokan vannak még ezzel így, s ez nekem egyáltalán nem tetszik.

Emlékszem mit írtam, de most vissza is olvastam legott: nem figuráztam ki a tényeket, hanem próbáltam érzékeltetni azt, hogy miből mi következhet és minek mi lehet az eredménye.

Ha a fideszt valóban a múlt rossz (és esetleg törvénybe ütköző) döntéseinek, vizsgálata és ezek felelőseinek megbüntetése vezérelné, akkor úgy járna el, hogy minden oldalt és minden szereplőt megvizsgálna.
Olajos kézzel (egyébként lehet, hogy tényleg, ha érted) fürdetik a gyereket.
Nagyon politikai-célzat szaga van ennek az egésznek!

Ismétlem: engem nem zavar (sőt!), ha kivizsgálja itt bárki a dolgokat! De akkor tegye azt teljes körűen, és olyan helyzetet hagyjon maga után, hogy később ő maga is vizsgálható legyen.

Szerinted, e felé megyünk? Ugye, nem?
Akkor hogyhogy nem érted, hogy mi itt a bibi???????

Más:
Az államadósság növekedésében a 2002-2010 közötti ellenzék masszívan benne van, és ezzel együtt továbbra sem tudom, hogy hogyan lehetne megfogni azt, hogy kié a konkrét felelősség. Ezt jól szemlélteti Medgyessy Péter példája, aki kölcsönből csinálta meg azt, amit a választóknak ígért, megválasztották, benyújtotta a törvényt, a parlament elfogdta azt, majd a KE aláírta.

Lécci mondd meg, felelős-e ebben az esetben MP azért a 200Mrd HuF adósságért, s ha igen, akkor mekkora az ő, mekkora a pénzügyminiszter, a választók (akik erre a programra szavaztak), a törvényt megszavazó mszp, szdsz és fidesz),az OK-k és a ME felelőssége.

Ha BG/OP is problémás, mert ájemef hitelt vett fel, akkor nem értem, hogy az orosz MOL részvények mostani megvásárlása (ami az évszázad sikere(?), de szintén a valutaalap pénzéből ment) miért nem az?

Ismétlem lehet találni bűnöst, de keresni nem csak egyirányabn kell.

Egyébként hozzászólásaidból azt olvasom ki, hogy te nem vagy szabad ember, béklyóba kötnek előítéleteid, feltételezéseid, csak az egyik oldal hibáit látod, s nem vagy képes szembesülni azzal, hogy lassan már védhetetlen az, amit a fidesz csinál.

Amikor mejd te is rádöbbensz (ne 2011 végére gondolj), hogy beragadt a szekér (és nem lesz manyup II., amit einstandolni lehet), akkor majd emlékezz vissza mindarra, amit most írtál nekem.

Kicsit haragudni fogsz magadra - megjegyzem, sajnos.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.07. 23:30:02

@kvasztics47:

Köszönöm a reagálást!

Azzal alapvetően nincs baj, hogy egy párt a hatalom megszerzésére törekszik, de azzal viszont már nagyon van, ha egy láthatóan nehéz helyzetben csak azért nem szavazza meg az egyébként helyes, vagy szakmailag elfogahdható tervet/törvényt, hogy kifogja a szelet ellenfele vitorlájából, és saját szkúnerét (pardon: inkább dszunkáját, most ez a menő) futassa ezzel a nyílt vizekre (amit meg később jól zsilipelni fog, na persze).

Szóval igazad van: csak elő kell kurkászni a neten, és pontosan tudható (sőt, ki is számolható), hogy a fidesz a parlamenti szavazásokkor hányszor voksolt igennel az országot eladósító kérdésben (amelyik trv. persze lehet, hogy társadalmilag indokolt volt, mondjuk közalkalmazotti bérek emelése), és hányszor nem szavazott meg olyat, ami viszont csökkentetette volna deficitet, az adósságot.

Óriási gond a választók rossz memóriája is, mert ez olyan irányba tolta eddig a pártokat, hogy azok ígérjenek sokat, és sokszor, jó hangosan ismételjék is el a szép új világ reményét, hogy a választó biztosan behúzhassa azt a fránya ikszet(kíváncsi leszek a következő választás is ígéret-galaxis lesz-e, néhány fekete lyukkal spékelve).

A társadalmi/demokrácia/politikai evolúció halad, aminek sebessége és - most leginkább - az iránya kérdéses.

Üdv!

Ps.: bocsánat a hosszú mondatok miatt.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.08.08. 07:27:06

Ha Gyurcsány börtönt érdemel , akkor a Nemzeti kis Szaros Törpe akasztófát érdemel. Annyi az esélye Gyurcsánynak hogy börtönbe kerül mint a Rohadt Nemzeti kis Szarjankó akasztófára!
(Persze a lámpavas az nincs kizárva:)) ha a Nép megelégeli ezt az arogáns Diktatúra csinálást!)

kvasztics47 2011.08.08. 08:52:41

@Zébácsi: "A társadalmi/demokrácia/politikai evolúció halad, aminek sebessége és - most leginkább - az iránya kérdéses."
Nekem is rá kellett jönnöm, hogy a társadalomfejlődési mechanizmust nem tudjuk elkerülni. Azt hittem, hogy sokkal rövidebb lesz. Az én környezetemben a múltrendszerben mindenki a nyugat híve vilt. Most, meg azt tapasztalom, hogy "csak a magyar" van. Sok ismerős aki nyugatra ment és egzisztenciát tudott teremteni, magyarabb a MAGYARnál. Európa az smafu.
Pedig elsősorban Európainak kellene lenni és utána magyarnak. Magyar Európainak!

almee 2011.08.08. 08:53:33

@IGAZ MAGYAR:
Te meg olvasd csak a Gréczy blogot, mert itt a színtiszta igazság.

almee 2011.08.08. 08:59:54

@Zébácsi: Az én szabadságom miatt ne aggódj. Jól alszom, boldog vagyok, nyugodt a lelkem és jó látni a kisfiam mosolyát nap mint nap.
A politika érdekel, de nem az határozza meg a mindennapjaim. Volt már 4 év, amikor ez a gőgösnek, arcátlannak mondott csapat úgy egy fényévnyivel jobban kormányzott, mint Horn Gyufa, Megyó, Fletó és libás gordon együtt. És nekem ez elég.
Mint mondottam hibátlan kormány nincs, de ha tavaly májusban Téged ültetnek oda, megnézném, hogy intézkednél úgy, abban a nagy kakiban, hogy ehhez mindenki tapsoljon. Ezért nem érdekel a körvéleméynkutatás, főleg nem az ipsosé. De ha ehhez ragaszkodsz, ilyen jól kormány másfél év után nem, állt még.
Az, meg hogy néhol takarítanak és sokan szüttyögnek (itt a kis érdekkörökről és nem az átlag emberekről beszélek) arra azt mondom helyes és kell is az erő, mert a mocskos kis posztkomcsi érdekköröket, mutyibrigádokat 20 éve kellett volna gyökerestől elvágni, kipucolni. MINDEN OLDALON!

Lencsés István 2011.08.08. 09:27:52

@kvasztics47: Ejha . :) Anonimként látom könnyen jön a sértés . :) Megsúgom : Lepereg ! :) ;) Pláne úgy hogy fáj az igaz ! :) ;)

leponex 2011.08.08. 09:30:41

@kvasztics47:
Gondolod, hogy a folyamatos provokációddal elérsz valami hasonló reakciót?
De hát a stopon sem voltál különb ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.08. 10:10:45

@Zébácsi: Kedves Zé, aki bácsi!

Nem kioktatásként, csak kéréssel fordulnék Önhöz/Hozzád.
Miután úgy vélem, mindkettőnk szívügye a magyar nyelv helyes alkalmazása, -nem védeni, hanem helyesen használni születtünk -, így kér(l)e(m)k, ennek szellemében jobban ügyeljünk mindannyian egyrészt a megfogalmazás érthetőségére, másrészt a betűelírásokra.
Ez utóbbi ritkábban zavar, mivel ez létrejöhet időhiánnyal vagy indulati módon, ám az egy megnyilvánulásban túl sűrű elírás a megértés élményét csökkenti, sőt, olykor annak akadálya is lehet!

Még egyszer, nem kötözködésképpen fogalmazódott meg bennem ezen mondanivaló, hanem értelmes sorai(da)t olvasva éreztem imígyen! (ez utolsó szó azért kétesélyes a helyesírás-ellenőrző szerint is:-)

Tisztelettel:

egy betűvető (legalábbis laikusként:-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:18:33

@kvasztics47:

Valahogy úgy, ahogy írod. Képesek leszünk-e rá???
Szerintem igen, csal lassú a folyamat. Sok múlik azon, hogy miz kezdünk az oktatással, ami ugye most fókuszban lévő ügy.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:31:05

@almee:

Írtam egy hosszabb választ, de sajnos elszállt. :-(.

Röviden a lényeg.

Az elszámoltatást illetően igazad van, ezt meg kellett volna tenni. Hogy miért nem történt meg, az mindnyájan tudjuk: ez volt a feltétele annak, hogy az MSZMP puskalövés nélkül átadja a hatalmat.
Most sem fog megtörténni, Gyurcsány emlegetése is csak mantra, része a taktikának.

Sok dolgot másképp csináltam volna, de leginkább hiteles kommunikácót vállalltam volna fel. Kettős beszéd, demagóg populizmus kizárva.

Kiegyeztem volna a szakszervezetekkel, egyben tartottam volna a társadalmi csoportokat, nem engedtem volna, hogy a társadalom még jobban tagolódjon. Válságban csak összefogással lehet előre menni, s most válság van.

Tartózkodtam volna egy elnyomó rezsim irányába (Kína)tett benyalástól (amit Viktor mondott a kínai vezetőnek, az ráadásul kissé kérdőjeles büntetőjogilag is).

Kerültem volna a kokik és sallerek kiosztását, így megúsztam volna, hogy közröhely tárgya legyek (itthon és külföldön).

Nem SP-t neveztem volna ki KE-nek. Ez ugyanis arculcsapása az elnöki intézmény eszmeiségének.

Operatív dolgokat illetően pedig merőben másként kezdtem volna hozzá a kormányzáshoz. A mozgástér kicsi, de ettől mág lehetett volna egész másként spórolni, és a dolgokat rendbe tenni. Sajnos most nincs időm kifejteni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 10:35:26

@namitirok:

Köszönöm soraid, igazad van. Igyekszem...

almee 2011.08.08. 13:06:39

@Zébácsi: Ez mind szép és lehet egyet is tudok némelyikkel érteni, de ezek közül kevés az, ami miatt esetleg fordulnak el emberek a kormánytól.

Mert nem SP vagy a Kína politika az, amin a kormány népszerűsége múlik. És az sem, hogy mekkora az államadósság és mennyi pénz marad az "egyszeri ember" zsebében.

A kokikkal én meg teljesen egyetértek!

Mensikov 2011.08.08. 13:52:00

@kvasztics47:
Azt kell hinnem éjszakánként te is bilicscsergésre riadsz. Leizzadsz, próbálod magadtól hessegetni.
Nem vagy te sem különb ennél a szegény, nyomorult, megalázkodó, rimánkodó Gréczynél.
Ha az érv elfogy jön a tahóság.
Béke veled...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.08. 14:53:47

@almee:

SP és Kína persze, hogy nem hat ezekre, viszont nagyon jól mutatja az attitűdöt - és ebből szinte minden kiolvasható: megmutatja, hogy a mi a fidesz demokrácia- és társadalomfelfogása.

Egy rossz és hibát hibára halmozó mszp nem menti fel a többi pártot az alól, hogy ésszel kellene politizálni. Ebbe a tárgykörbe ugyanis nemcsak az államadósság és a költségvetés fogalomkörei tartoznak.

A hiteles politizálás a jelek szerint még mindig nem megy. Pedig az ország sokat nyerhetne egy jó fidesszel.

rókafogta 2012.08.13. 11:24:43

@Lencsés István: "Amit csinálnak az az ország javát szolgálja!" Nem barátom csak a magukat szolgálja -téged nem bármennyire is szeretnéd hinni eljön neked is az idő amikor megtapasztalod már sokat nem kell várnod.

lajos0 2012.08.13. 11:45:51

"Szerintem ahelyett, hogy 15 hónap kormányzás után a Btk-t bújjátok, el kéne mormolnotok egy köszönömöt Gyurcsánynak és Bajnainak, hogy a világválság idején csak ennyivel nőtt az államadósság, más országokban ennél sokkal jobban."

Meg gondolom azért is, hogy előtte viszont sikerült a 1,5 szeresét rápakolni, az összes korábbi kormány teljesítményére. Államadósság ügyben azért nagyon mélyen hallgatnék Zsolt helyében, hisz a főnöke itt is rekorder volt.

Szíjjártó persze ettől még ugyanolyan hiteltelen marad, mint DK-s kollégája.

Lencsés István 2012.08.13. 15:21:25

@rókafogta: Idézni meg kellene tanulni ám .... Magukát is szolgálják de ez IS teljesen normális .

rókafogta 2012.08.13. 19:11:31

@Lencsés István: Mi a baj az ídézettel? Ja és csak a magukét szolgálja! Ez nem kérdés ez tény Íme az idézet:"Amit csinálnak az az ország javát szolgálja ."
Nem Szijjártótól mert az még soha nem mondott olyat amit érdemes lenne idézni.
De ha neked ez a meggyőződésed lelked rajta és nem erőltetem rád az én meggyőződésemet(aminek persze semmi köze az alőző kormány kurmányához)de ,hogy azért értsed a véleménam nem az iránnyal van bajom hanem a kivitellel ami nem is az az irány amit mondanak.

Lencsés István 2012.08.13. 19:37:26

@rókafogta: Az hogy rosszul idézel már másodszorra IS és másodszorra hazudsz , tehát ha ezen nem változtatsz akkor nem reagálok többet . Szijjártótól is lehet idézni érdemeset .
süti beállítások módosítása