Nyomja ezerrel a bóvlikormány feje, hogy mekkora pénzt szakított le Magyarországnak az uniós pénzügyi tárgyaláson. Pedig amit "elért", az bizony kudarc. Hiába az összes vonatos hasonlat, hogy mekkora sterelvényen fér el az összeg. Az az igazság: Gyurcsány Ferenc megint lenyomta Orbán Viktort. 

Jóval kevesebb pénzt kapunk ugyanis 2014 után, mint amennyit Gyurcsány Ferenc kiharcolt a hazájának 2005-ben - akkor az utolsó pillanatban még egymilliárd eurót szerezve. Orbán hazudik, mint mindig. Azért forintban sulykolja az eredményt, mert a gyenge forintárfolyam miatt a kevesebb euró, több forintnak tűnik. Másrészt azért használja az egy főre jutó támogatással kapcsolatos érvelést, mert az ország lakosságának csökkenésével értelemszerűen kedvezőbben kommunikálható adatot kap. De a lényeg változatlan: sokkal kevesebbet kaptunk, mint amit Gyurcsány Ferenc elért annak idején. Az meg egészen vicces hogy Orbán azt mondja legnagyobb eredménynek, hogy elértük a 15 százalékos minimális önrészt, ez ugyanis az elmúlt hét évben is ennyi volt. Orbán annyit ért el, hogy nem változott semmi.

Önrészben tehát nincs javulás, a pénz meg kevesebb. Az összehasonlítást úgy is Gyurcsány nyeri, ha azt nézzük, hogy a teljes torta hány százaléka jut nekünk. A többi nem más, mint porhintés, blabla.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr775070524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Árnyékboksz Bajnaival 2013.02.09. 22:46:40

Eljött a várva várt pillanat. Gyógyíthatatlan orbánfóbiások és megingathatatlan hitű nemzetmentők tömegei előtt ma este megmérkőzik egymással Bajnai Gordon és Orbán Viktor. Kapcsoljuk a felcsúti Kovács „Kokó” István Sportarénát, ahonnan kommentátorunk,...

Trackback: Miért kerültek át a címzett adatai az új energiaszámlákon a bal oldalra? 2013.02.09. 17:32:58

Azért, mert aki az új számlaképet tervezte, úgy tanulta az OKJ-s tanfolyamon a GÉPÍRÁS órán, hogy a címzett adatait bal oldalra, a feladó adatai alá kell gépelni. Kép a gépírás órán tanított levélformáról lentebb. Azt, hogy az úgynevezett ablakos borí...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.09. 17:30:30

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és az emberi élet. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kentersturz 2013.02.09. 08:18:05

Magyarország az egy főre jutó támogatások alapján a második legnagyobb kedvezményezettje lesz az EU következő költségvetésének. Az eredeti javaslathoz képest többet kapunk. Orbán Viktor szinte mindent elért a csúcs előtt megfogalmazott magyar célok közül.
index.hu/belfold/2013/02/08/jo_lett_a_magyaroknak_az_eu-s_alku/

Most akkor kinek higgyek? :(

abdelkader 2013.02.09. 08:39:35

Lehet ezt bárhogy előadni mint ahogy a néptribün szokta a vásári mutatványos számát,de Magyarország a 2007-13-as költségvetési időszakra 25 Mrd €-t hozott el az EU-ból felkészülten, programokkal, és együttműködve.
Ma Orbán kudarcot vallott szabadságharcával, hiszen csak 20,4 Mrd €-t hozott. A 4,6 Mrd eurós veszteség (kb.: 1.340 Mrd Ft) elég lett volna egész Pest megye 7 éves fejlesztésére, vagy a teljes Duna-Tisza-köze Csatorna kiépítésére. Óriási kudarc ez Orbánnak és durva veszteséget okozott hazánknak.
Bircác számoljatok,ahogy tudtok...

gréczyzsolt 2013.02.09. 08:44:26

@kentersturz: a határon túli új állampolgárokat beleszámítva is???

kentersturz 2013.02.09. 09:04:29

@gréczyzsolt:
"...az ország lakosságának csökkenésével értelemszerűen kedvezőbben kommunikálható adatot kap."

"a határon túli új állampolgárokat beleszámítva is???"

Most akkor melyikkel akarsz operálni?

kentersturz 2013.02.09. 09:35:37

Több intézkedéssel, például az uniós támogatásokat kiegészítő nemzeti önrész mérséklésével igyekeztek leszerelni a kelet-európaiak ellenállását. S noha összessé gében kevesebb pénz jut majd nekik, végül a tervezettnél szerényebb lefaragást hagytak jóvá Brüsszelben.

nol.hu/kulfold/20130209-csalodasi_hullam_csapott_at_europan

Most akkor csökkent vagy nem az önrész? Valaki bontsa már ki az igazság részleteit! :(

Szúrófény 2013.02.09. 09:44:30

„Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)

kartel666 2013.02.09. 09:46:32

a vajdánk mindig sikeöl beszél , mi meg beledöglünk a sikerébe. ez a pénz is elfog tünni a nagy magyar sülyesztöbe. mikor fog a magyar tisztán látni??????????????

Képes Lajos 2013.02.09. 10:17:19

Ezt a bizonyitványt még Karinthy sem tudná megmagyarázni.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.02.09. 10:42:22

ELKEZDŐDÖTT... RIADÓ!
Orbán és kormánya vigye a saját családját Ócsára, ne a miénket! A „devizahiteleseket” egy valamitől kell megmenteni, a korrupt állami bűnözőktől.
Sem a Fideszék sem az MSZP-ék ne alkudozzanak a vétlen emberek élete felett. Alig két napja írtam a Frontvonal című bejegyzésemben, hogy ha az események ezt szükségessé teszik akkor előrehozzuk a D-Dayt. Hát előrehoztuk.
2013. február 9-én déltől gyülekező Budapesten, a Kossuth téren. Mindenki öltözzön rétegesen, vastagon, sapka, kesztyű elengedhetetlen, hozzon magával kis hátizsákot a legszükségesebbekkel, hosszú ostromra rendezkedünk be ha szükséges. Csak piros, fehér, zöld zászlókat hozzanak magukkal! Mindenféle pártcsatlakozástól elhatárolódunk. Tiltakozunk a kiadott aljas közlemény ellen, tiltakozunk a magyar nép nyomorba döntése ellen és megvédjük magunkat a bankárok és végrehajtóitól valamint az általuk megvesztegetett állami bűnözőktől.
Miért nem tettek említést az okokról, miért nem említik meg az ezermilliárdokat a Nemzeti Bankból, amit a kisemmizett családoktól harácsoltak be és alig várják, hogy rátegyék a kezüket? Miért nem tesznek arról említést, hogy minden hatályos törvény a „devizahitelesek” mellett szól, miért nem tesznek említést arról, hogy köztörvényes bűncselekményeket követtek el a bankárok, miért nem tesznek említést arról, hogy törvénysértő aljas módon falaznak a hatóságok, hogy ki ne derüljön az igazság?
Azért nem tesznek említést mert részesei és haszonélvezői az egész törvénytelen folyamatnak. Most a „devizahitelesek” megmutathatják, hogy megmentik-e saját magukat, vagy várnak az eszközkezelőre, esetleg Ócsai lakóparki lakásra nyújtanak be pályázatot és megmutathatja az egész nemzet, hogy megértette-e miről van szó?
Mert nem pusztán a „devizahitelesekről” van szó, hanem arról, hogy köztörvényes bűnözők cselekedetei nyomorba taszította az országot és öngyilkosságba ezreket. Közvetetten okozói a gyilkosságoknak. Valójában nemzetpusztító gyilkosok!
Mindenkit értesítsenek, akit tudnak! Értesítsék a külföldre menekülteket, jöjjenek és csatlakozzanak, a fotelforradalom ideje elmúlt. Családanyák és családapák, helyezzék biztonságba gyerekeiket rokonoknál és csatlakozzanak. Ha most nem kényszerítjük térdre ellenségeinket akkor nem marad más hátra, mint a menekülés, a külföldön való cselédkedés, a hontalanság!
Csatlakozzanak!
Én ott leszek! Éjjel és nappal, amíg össze nem gyűlik a sereg!
Kásler Árpád,
2013. február 8. napján, 20 óra 30 perckor
________________________________________

kérődzőgiliszta 2013.02.09. 10:56:30

Elég szánalmas egy cikk! Gyurcsány és Orbán nem egyszerre, nem ugyanazon a pályán és nem ugyanabban a sportágban indult. Azóta (GyF óta) rengeteg minden megváltozott, amit GZs elfelejt, mert számára ez így etikus!

fanus 2013.02.09. 11:09:26

@kublerek:
várjál csak árpi, amig leszakad az ég!
jó ha kimennek 100-an...

Felkelanap Napsugár 2013.02.09. 12:31:58

@kentersturz:

A statisztika csodákra képes!!!! Az azt hozza ki, amit láttatni akar, attól függően, hogy mit veszek bele, illetve ki belőle!!!

FŐLEG, HA BÚSÁSAN MEG VAN FIZETVE A KÉSZÍTŐJE!!!!!

Tudja, én csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok!!!!

Felkelanap Napsugár 2013.02.09. 12:45:21

@kartel666:

Elég nagy még a húgyagyú, hazug, hazaáruló kishitlernek a a füstösbe, csontig benyaló bérenceinek a száma, könnyen el fogja tudni köztük osztani ezt a kis pénzt!!!!!

Mi meg nyögjük majd a visszafizetést!!!!!
Sőt még az unokáink is nyögni fogják!!!!!

MAGYAROK ÉSZBE KELLENE KAPNI, AMÍG CSŐDBE NEM VISZI EZ A KIS AGYILAG ZAKKANT c.i.GÓ AZ ORSZÁGOT!!!!!!!

MINDENT TÖNKRE TETT, KILOPOTT A BÉRENCEIVEL EGYÜTT!!!!

RABSZOLGASORSRA JUTTATOTT BENNÜNKET, MÉLY NYOMORBA TASZÍTOTTA A MAGYAROK NAGY RÉSZÉT!!!!!

LEGALÁBB 6 MILLIÓ KOLDUS ORSZÁGA LETTÜNK!!!

leponex 2013.02.09. 12:51:44

Szegény Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc Testvérünk Örökösen Bánatos Főtanácsolója, Elvetélt Tábori Lelkésze a Baloldalnak, elszürkült mókamesterünk ...

"Az összehasonlítást úgy is Gyurcsány nyeri, "

:))
Te Zsolti, ezen már szánakozni is nehéz.
Hol vagyunk már a Nagy Reformátor 'baloldali összefogás vezető erejétől', a katalizátortól, bármiféle szóba jöhető szerepétől, a Simor segítségével vágyott rendszerbuktatástól, az elsőprő népharagtól?
Amikor már az évekig gyűlölt és ócsárolt Sólyom úr bánatos panaszkodásában is támogatást véltek felfedezni ;-)
A DK-nak annyi, Te is tudod, és az utolsó reményednek számító választási adalékanyag is leszálló pályára került, amit az úttörőképű Benedek meg a Gergő odasomfordálása csak gyorsítani fog, ahogy azt majd megláthatod.

A jobb sorsra érdemes Szabó Iván jut az ember eszébe ...

Ráadásul így a Bajnai bácsi már tényleg csak a legvégső kétségbeesésében teheti meg, hogy a Feriék két százalékáért valahogy lekommunikálja, miért kellene még Ferencet is bevenni a csapatba ...
Képzeld el, ahogy a Bendus meg Gergő a Timivel bazsalyognak a Gordonnal, a Ferivel, a nyugdíjas bohócforradalmárokkal, a veterán Vitányi Ivánnal, Mesterházyval ... az óriásplakátokon!
Hogy fognak majd akkor lelkendezni az új arcokra vágyó ifjú rendszerváltók !
:))

Kedves Bárdunk, szerinted ki nem röhög már azon, hogy Te még most is Ferencünk haditetteit danolnád, hogy mennyivel több államadósságot rakott a nyakunkba, mennyivel kúrta el inkább a liberálisokkal együtt, hogy azt valaha gondolta volna. Hogy választáson ekkorát még senki nem bukott senki még nálunk sem, hogy még ennyire nemkívánatos 'politikus' nem volt a módszerváltás óta, akit még a sajátjai is messze kerülnének.

És Te azon lelkendeznél, hogy az Orbán kevesebbet kapott.
Hát számolgassál Kedves Bárdunk, 2014-ig és tovább ...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 13:24:58

@kentersturz:

A zIndex hazudik!
Orbán a kormány célját így fogalmazta meg:
"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás"
mandiner.hu/cikk/20121113_orban_nem_csokkenhet_a_kohezios_tamogata

Lilla50 2013.02.09. 13:51:18

@leponex:

ilyen módszerekkel a hátad mögött--tényleg Te vagy a nyerő:
atv.hu/cikk/20130208_nemeth_peter

függetlenül mindentől
Orbán tényleg kevesebb pénzt kapott , mint GyF anno
Ha az eurot forintosítod is!

ha egy főre számolod is--

hallgattam tegnap a Hírtv-t és Echo tv-t tegnap este. Hát a népbutító hangneme fenomenális!

Ahogy Rogán beszélt--kinevetve mindenkit, aki mást gondol, mint ő?! Szóval 100 év fidesz--ha a nép nem kap észbe. Mi régebbiek ezt már átéltük és elképedve szemléljük, hogy a fiatalabbak óvatlanul hogyan sétálnak be ugyanabba a csapdába, amelyből mi már az 1980-as években kigyógyultunk.

és az értelmiség hallgat--elárulva az ő nééet meg a civilizációt.

Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent 2013.02.09. 17:33:21

Sajnos a posztiro elegge elfogult.Nem lehet osszehasonlitani a ket helyzetet, most sokkal szerenyebbek a korulmenyek, mindenhol megszoritasok vannak mindenhol.Lehet hogy nagyon faj hogy Gy.F mar leszereprlt, de akarhogy erolkodik a posztolo Ferenc vegepp leirtamagat, 2014 ben a parlamentbe sem fog brkerulni.

Sir Galahad 2013.02.09. 17:33:22

Ha önmagában a számokat nézzük, a szerzőnek igaza van. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy most jóval szűkösebb volt a keret, mint Gyurcsány idején, amiből osztottak.Szerintem a kérdést helyesebb úgy feltenni, ki tudott az aktuális teljes keretből nagyobb részt elhozni.... ezt az összevetést is Fletó nyerné?

Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent 2013.02.09. 17:35:45

@Sir Galahad: Tokeletesen megfogalmaztad!A lehetosegekhez kepest sztem a legtobbet hozta ki a helyzetbol.
A posztolonak valszeg savanyu a szolo, de Ferencnek ez kb annyit hasznal mint halottnak a csok.

Kivlov 2013.02.09. 17:46:54

gréczy, te f*sz. neked meg csak annyit kéne elérned, hogy nem veszel levegőt...vagy 20 percig...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.09. 18:04:54

Úgy- úgy jobbosok, balosok ócsároljátok csak egymást. A pártok vezérkarai addig is jót röhögnek a markukba és folytatják a tolvajlást EGYÜTTESEN. Volt itt Fidesz, MSZP, MSZP, Fidesz kormány és nem tűnt fel senkinek az, hogy egy komoly rabló sem csücsül? belöknek egy- két kishalat a tömeg hadd csámcsogjon rajta.
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

pánpéter 2013.02.09. 18:06:31

Szolti, Zsolti, te kópé, te mókamester te. :)

"Jóval kevesebb pénzt kapunk ugyanis 2014 után, mint amennyit Gyurcsány Ferenc kiharcolt a hazájának 2005-ben" - hát Zsolti a torta kisebb, az nem tűnt fel?
"Hazdutunk reggel, délben, meg este! Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz... És közben nem csináltunk semmit 4 évig! Semmit!" - mondta a te szerelmed tárgya, Ferenc testvér, a legnagyobb magyar gondolkodó. És lám, te még mindig csak hozsannázol, és fényezel, és mondod, és írod, és hiszed. ÉS közben nem veszed észre, hogy már senki nem foglalkozik Ferenc testvérrel, nem veszed észre, hogy 2014-ben, a választások után már a Parlamentben sem lesz ott, de te még akkor is csak írni fogod, hogy de a Gyurcsány, és itt mindenki hülye. OLyan vagy mint Che Guevara, aki ott topzódott Fidel mellett az emelvényen:
"-De Fidel, baszki, forradalom, forradalom!
- Che, állj le, győztünk!
- De Fidel, akkor is, forradalom, forradalom!"
Egész egyszerűen nem veszed észre, vagy nem akarod észrevenni (inkább ez), hogy amit csinálsz, te, meg Ferenc testvér, az a szánalmas kategória. Hát veletek még az LMP szakadárok sem állnak szóba, pedig az már tényleg a legallja. Érted te ezt? Veletek senki! :)
Hát nem vicces ez, Zsolti?
Há'nem? Há'de!

angyalföldi partizán 2013.02.09. 18:08:27

@kublerek: Árpi elvtárs keblemre .végre egy marxista ,aki nem fél.sztem leszünk húsz,mit húsz ,százezren vagy akár egy millióan is.hű, de nem szeretnék ma burzsuj lenni.

vitalis06 2013.02.09. 18:19:34

Kedves Gréczy, téged nem zavar, hogy ennyire demagóg vagy? És ezt még ki is rakod egy blogra? Én is azt szoktam mondani a gyerekeimről, hogy a legszebbek és legokosabbak, de azt is elismerem, hogy az egyiknek eláll a füle, a másik pedig kicsit lustácska. Pedig ők a gyerekeim. De, hogy a politikában ilyen elvakultan blöd legyen valaki.... szégyeld magad

toportyánzsóti 2013.02.09. 18:27:29

Amikor hatalmon volt gyurcsány volt a túlmozgásos félszerzet,most viktorka nyomja a full retardáltat,nagy erőkkel.Bajnai meg csak azt csinálta amit mondott.Érdekelne, mi lett volna az összeg Bajnai brüsszeli útja nélkül,mert a pusztai putyintól és az értelmezhetetlen okoskodó szövegétől kivan a picsája már sokaknak.

rókafogta 2013.02.09. 18:37:25

@kérődzőgiliszta: Kik azok a szánalmasak? Akik nyócéveznek! A helyzet természetes ,hogy nem ugyanaz-röviden szarabb.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 18:42:46

4,6 Mrd euróval kaptunk kevesebbet, oszt jó napot.
"Meg lehet persze magyarázni."

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 18:53:32

@pánpéter:

Mára világossá vált: az öszödi beszédből nem azért idézitek állandóan ugyan azokat a részleteket, mert ezzel lehet lejáratni Gyurcsányt és a DK-t, hanem azért, mert valóban csak ennyit értettetek meg belőle.

Mitzimackó 2013.02.09. 18:56:49

@vitalis06: demagógságról talán a zsebnéró meg kuszaszem esetében beszélhetünk, és gírószász meg lézerjani a magyar hangjuk. az se igaz, amit kérdeznek. most épp a diákokat b@szták át, hogy a szánalmas alaptörvényükbe írják a röghözkötést. ahogy egy bolond felírogatja a rögeszméit, úgy vesznek bele mindent a tákolmányukba.

Mitzimackó 2013.02.09. 18:58:08

@pánpéter: te vagy a legszánalmasabb a vakhiteddel.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:12:53

@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:

Akkor azzal hasonlítsd össze, amit két hónapja hazudott a hordójáról a kispöcsű Zsebsztálin:

Orbán a kormány célját így fogalmazta meg:
"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás"
mandiner.hu/cikk/20121113_orban_nem_csokkenhet_a_kohezios_tamogatas

lajos0 2013.02.09. 19:14:13

Némileg kevesebb 40 centis kilátónk lesz.

A 4,6 milliárd euró egyébként sok pénz, de mégis aprópénz az off-shore tolvajok által kivitt 170 037 964 163.43 euróhoz képest. Ha már összehasonlítgatunk. Gréczy úr viszont örülhetne, Orbánék ennyivel kevesebbez tudnak lenyúlni.

komissarlajos 2013.02.09. 19:16:16

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Teljesen igazad van, hozzátéve: minden pártnak meg van a maga szíjgyártópetije, törökzsoltikája, pacsákügyvédura, harrach öregura, vonógábora kacikásan, stb... stb.
Ja, és gréczyzsoltikája. Így teljes a kép.

Jurájhíp 2013.02.09. 19:19:25

@leponex: Drága testvérem, honfitársam!

Nem tudom azt mondani, hogy az irományodban nem világítasz rá a dolgok lényegére... Egyfelől!
Kár, hogy a jelenlegi népnyúzókkal szemben nem vagy oly kritikus.
Én egyetlen dolgot tudok javasolni, a tanácsom vagy megfogadod vagy nem...
Nyugodtan kihúzhatod Viktor király seggéből a fejed, akkor ugyanis azt is látni fogod mi folyik ebben az országban a hőn áhított fülkeforradalom óta! Akkor talán nem csak a zemút nyóc évvel fogsz foglalkozni, talán leesik a hályog a szemedről is! Tudod én nem vitatkozom a szoci éra bűnein, nem védem őket, és egyáltalán nem gondolom azt, hogy olyan jót tettek volna velünk. De ha megengedem magamnak a kritikus szemléletet az akkoriakkal szemben, akkor úgy illik, hogy ugyanígy teszek a maiakkal is! Jó ha tudod, hogy Viktorodék legalább akkorát hazudtak, legalább olyan böszmék Eltolcsyval az élen, és ami ennél sokkal rosszabb, megpróbálják az országot megosztani, szétszakítani! Na ez az igazi bűn, nem az, hogy kilapátoltak néhány száz milliárd forintot az ablakon.

2014-ben a nép ismét büntetni fog, ez már bizonyos! Hogy én ennek miért nem tudok örülni? Mert látom lelki szemeimmel, hogy sajnos azután sem lesz jobb! Akik tehették már elmentek az országból, és jómagam is lehet, hogy így teszek. A magadfélék (ahogy imádott fűrered szokta volt mondani)meg nyugodtan dagonyázzon majd tovább abban a fertőben ami itt van!

...csak tudnám miért van nekem mindig hányingerem ha hasonló "átszellemült" kommenteket olvasok mint a tied!? (nem kell válaszolni)

Mitzimackó 2013.02.09. 19:20:09

@lajos0: meg nem lesz Felsőmocsoládnak (700-as falu) 100milliós sportcsarnoka. az offshopre tolvajok meg ott vannak a fidesz közelében, lásd a legutóbbi közbeszerzést: vastagbor.blog.hu/2013/02/04/10_milliard_forint_alkotmanyellenesen#comments

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:26:04

Orbán tulajdonképpen HAZAÁRULÁST követett el,amikor aláírta az 1400 milliárddal kevesebb támogatást.

Ha nem írja alá, akkor az EU előző költségvetése megy tovább.

komissarlajos 2013.02.09. 19:29:48

@Anyád, a szúnyogok!!!: A jó q. annyát! Erre nem gondoltam! Valójában ezt honnan szedted? (Tisztelettel!)

Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent 2013.02.09. 19:33:44

@Az igazi sztrovacsek: teljesen mindegy mi mit ertettunk meg belole.Feri mit fog belole erteni 2014 ben amikor kikerul s parlamentbol..

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:33:55

@komissarlajos:

Mit?

Tavaly novemberben épp maga Orbán dicsekedett el azzal, hogy nekünk jó, ha nem fogadja el az EU az új költségvetését, mert akkor a régi szerint megy tovább az EU verkli és jóval többet kapunk.

Mivel hazaáruló, gyáva és beszari módon aláírt mindent, ezért 20%al kevesebbet kapunk.

braue 2013.02.09. 19:35:20

Álmodozzatok szerencsétlenek! Még agy kis hablaty és be se juttok a parlamentbe, mint párt. Csak a gyurcsányi jut be a Bajnai farvizén a tizedik helyen, kis szerencsével. (A tizenegyedik már nem jut be a listáról.) A többi mehet dolgozni! Életében először.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:36:35

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ráadásul pont a jobbos haverjai szopatták meg, Merkel és Cameron.

braue 2013.02.09. 19:36:39

@abdelkader: Minenki kevesebbet kapott, mi sem kaphattunk többet. Azért csak handabandázzatok, a döntő többség szarik rá!

braue 2013.02.09. 19:37:26

@Anyád, a szúnyogok!!!: Szánalmas. Te jó isten, mennyie szánalmas.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:42:23

@braue:

Pöcsike, életében egyszer a Zsebsztálinodnak is dolgozni kellett volna Magyarországért, de ő inkább gyáva és beszari HAZAÁRULÓ lett.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:44:27

@braue:

Bizony koma, szánalmas egy hazaáruló hordószónok:

"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás

2012. november 13. 18:20
A kohéziós, vagyis a fejletlenebb térségek felzárkóztatását szolgáló uniós támogatás eddigi összegét meg kell védeni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden újságíróknak Brüsszelben, a „kohézió barátaiként” emlegetett országcsoport csúcstalálkozóján."
mandiner.hu/cikk/20121113_orban_nem_csokkenhet_a_kohezios_tamogatas

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 19:50:10

Totál fidesz kormány bukta, miért hazudnak ezek?

- 4 szer módosítja a "fix" új szarkotmányt! SZÍVÁS!
- nincs elég jelentkező az ócsai fidesz gettóra ahol 300 ezer/m2 az USB lapos ház! BUKTA!
- nincs jelentkező a dohányboltokra pedig már fideszbugyit is lehetne bennük árulni. Tolják a határidőt! ÉGÉS!
- újra becsapják a diákságot! ALJASSÁG!
- padlón az egészségügy, a közlekedés, az oktatás. SZÁNALMAS!
- bóvli kategóriában továbbra is, leminősítés várható! SZÉGYEN!
- MOL részvényen óriási bukta, most Eon veszteséges üzlet jön! HÜLYÉK!
- az egyházi iskoláktól nincs elvonás!!! SZARHÁZISÁG!
- a felcsúti orbáni kirakatcsapat is részt vett a focibundában!!! SZAR ÉS A PAJTÁSA szép család!

diákok röghöz kötése
egyetemi autonómia korlátozása
a hajléktalanok bűnözővé nyilvánítása
a kormány elcseszései miatt a lakosságra különadó kivetése
bírósági ügyek ügyészi eltérítésének lehetősége
választási kampány korlátozása
egyházak feletti állami kontroll
az Alkotmánybíróság jogköreinek további csorbítása
a szólásszabadság korlátozása

és még ezer dolog ami miatt soha többé a fideszre....

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:50:54

@komissarlajos:

Amúgy itt is azt írják, hogy a legfőbb befizetők, a németek készültek erre, végül is számukra lófasz összegről ment a vita.:

"Egy ponton német diplomaták megpróbálták előkészíteni a terepet arra az esetre, ha nem történne megegyezés, mondván, hogy akkor sincs tragédia, a szerződés szerint a 2013-as költségvetés megy tovább. A történet egyébként azért is szomorú, mert az EU költségvetése az unió összjövedelmének (GNI) egy százalékát sem éri el."

leponex 2013.02.09. 19:51:35

@Lilla50:
Az, hogy számszerűen tényleg mi a helyzet, gondolom a héten jó alaposan kiszámolják a szakértők ( azok nélkül egy lépést sem tehetünk :) ).

Kíváncsian várom, Orbán milyen metódust követően jutott ezekre a számokra.
De azt tényleg szánalmasnak vélem, hogy van egy ország a Zunióban, ahol egy 2%-os pártocska fejének Főtanácsnoka így vergődjön ezen.

Mellesleg Varju László majdhogynem megdícsérte Orbánt, amit elért most, a kamera előtt.

De ahogy gondolod .-)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 19:53:43

Drága Zsolt!

Pöttyentsél már egy posztot erről is: index.hu/belfold/2013/02/09/veszelyes_gyurcsany/

Hahahaaaa.. :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:53:56

@braue:

Aztán nézzed csak, hogy 2005ben, amikor nem ő tárgyalt, akkor mekkkora volt a Zsebsztálinod pofája a kakasülőről:

"Bőkezűbb uniós támogatást akar Orbán
Brüsszel, 2005. január 27.

Kevésbé szigorú felzárkóztatási szabályokat és bőkezűbb közösségi költségvetést követelt az új tagállamok számára Orbán Viktor szerdán Brüsszelben."
www.bruxinfo.hu/cikk/20050127-bokezubb-nbsp-unios-tamogatast-akar-orban.html

Lucky Larry Silverstein 2013.02.09. 19:54:35

@gréczyzsolt:

Hányadik helyen volt Magyarország egy főre eső támogatásban 2006ban?

'Gyurcsány lenyomta Orbánt' hát igen. Megértem a kínodat mert a fidesz e nélkül a siker nélkül is megnyerné a választást.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:56:45

@Lucky Larry Silverstein:

Elkészült már egyáltalán a népszámlálási lista?
Mert akkor talán publikálhatnák, 2 éve kotlanak rajta!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 19:59:29

@Lucky Larry Silverstein:

Ha megvan a létszám, akkor matekold ki, hogy mennyivelkevesebb jut az 5,3 milliárddal, 20%al megnyirbált összegből egy főre:

" A BruxInfo becslése szerint tehát a mostani alku eredményeként 2014 és 2020 között 2011-es árakon körülbelül 20,4 milliárd euró kohéziós forrás lehívására lehet jogosult az ország. Az előző, 2005 végi költségvetési alku során akkori árakon 22,6 milliárd eurót tartalmazott a magyar kohéziós boríték. (Ez az összeg a későbbi árkiigazítások miatt ténylegesen 25,7 milliárd euróra emelkedett.) "
www.portfolio.hu/gazdasag/kkv/most_akkor_nyertunk_vagy_vesztettunk_a_brusszeli_megallapodassal.179531.html

m6beütő 2013.02.09. 19:59:39

@Az igazi sztrovacsek:
Nem ennyit értettekmeg belőle, hanem ennyit tudtak megjegyezni.Érteni ennyit sem.Figyeljétek orbán kezét, lop.

Pussy Riot (törölt) 2013.02.09. 20:01:28

Drága Zsolt!

Százból tíz
bizony kevesebb mint
nyolcvanból kilenc.

Ezt érti Zsolt?

Lucky Larry Silverstein 2013.02.09. 20:05:25

@Anyád, a szúnyogok!!!: A keretre semmi befolyásunk szóval nem tudom mit terelsz....

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:08:42

@Lucky Larry Silverstein:

Ezt beszéld meg a hazudozós hordószonokoddal:

"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás

2012. november 13. 18:20
A kohéziós, vagyis a fejletlenebb térségek felzárkóztatását szolgáló uniós támogatás eddigi összegét meg kell védeni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden újságíróknak Brüsszelben, a „kohézió barátaiként” emlegetett országcsoport csúcstalálkozóján."

Pontosan tudta, hogyha gyáva és beszari módon nem írja alá, akkor az előző 7 éves ciklus számai alapján megy tovább az EU költségvetés.
Szerinted mennyit kapott zsebbe a hazaárulásért?

leponex 2013.02.09. 20:12:30

@Jurájhíp:

Drága testvérem, honfitársam!
Váóóó!!

Beleborzongok most is, ahogy felidézted bennem a Teenager party jellegzetes hangjait a fülemre szorított kisrádióból a 68-as villamoson a Sweet Freedom felkonferálásáról ...
:))) A Pilgrim , a July Morning, ... Ahh!
Nekem ők voltak a legnagyobb ... meg a Pink Floyd, ...
Rossz ember nem lehet, aki szereti a zenéjüket;-)

Ettől még mondhatsz szamárságokat, de hát ilyenek vagyunk minden.

Írod:
"...csak tudnám miért van nekem mindig hányingerem ha hasonló "átszellemült" kommenteket olvasok mint a tied!?"

Talán valami koherenciazavar lép fel nálad ilyenkor, elsötétített egyszerű világképedet külvilági impulzusok érik, oszt zavarba jösz.
Ne is törődj vele, elműlik.
Üdv!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 20:15:54

Amúgy, hogy az aktuális poszthoz is hozzászóljak:

"A teljes kötelezettségvállalás 960 milliárd euró lett a hét évvel ezelőtti 994 milliárdhoz képest, a kifizetések összértékét pedig 908 milliárdban határozták meg, szemben a 943 milliárdos előzővel."

Kisebb tortából, több tagállam kap pénzt.Csoda, hogy csökkent a mi részünk??? :)

Szóval, Zsolti, ezt benézted...

Azt se felejtsük el, hogy az eredeti tervek szerinti 30%-os csökkenéshez képest, "csak" 10" lett a vége.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:17:51

@Lucky Larry Silverstein:

Fater, tán még a Munkásőregyenruhád is felhúztad, oszt szógálatba helyezted magad?
Lövetni is fogsz, baszomalássan?

Amúgy ugass Orbánnak, ő trollkodik minden hordóról, amire felmászik:

"Orbán: Nem csökkenhet a kohéziós támogatás

2012. november 13. 18:20
A kohéziós, vagyis a fejletlenebb térségek felzárkóztatását szolgáló uniós támogatás eddigi összegét meg kell védeni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden újságíróknak Brüsszelben, a „kohézió barátaiként” emlegetett országcsoport csúcstalálkozóján."
mandiner.hu/cikk/20121113_orban_nem_csokkenhet_a_kohezios_tamogatas

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:19:46

@jobbdemokrata:

Matekolj, baszod!

De ne Matolcsyul, kancsalon, unortodoxan, hanem számológéppel :O)))

" A BruxInfo becslése szerint tehát a mostani alku eredményeként 2014 és 2020 között 2011-es árakon körülbelül 20,4 milliárd euró kohéziós forrás lehívására lehet jogosult az ország. Az előző, 2005 végi költségvetési alku során akkori árakon 22,6 milliárd eurót tartalmazott a magyar kohéziós boríték. (Ez az összeg a későbbi árkiigazítások miatt ténylegesen 25,7 milliárd euróra emelkedett.) "
www.portfolio.hu/gazdasag/kkv/most_akkor_nyertunk_vagy_vesztettunk_a_brusszeli_megallapodassal.179531.html

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.09. 20:20:40

@jobbdemokrata: Arról majd a magyarnemzet, meg bayerzsóti ír.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 20:21:38

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Szépen beszélsz... :( Mit matekoljak azon amit írtál? Nem mond ellent annak,amit én írtam...

pánpéter 2013.02.09. 20:21:44

@Az igazi sztrovacsek:
" hanem azért, mert valóban csak ennyit értettetek meg belőle." - hát igen, ez az ország még nem érett meg a Gyurcsányi magassághoz. Nem nagyoin értjük a dolgot. Mi szegények...

leponex 2013.02.09. 20:22:36

@Lilla50:

"„Az az előterjesztés, amelyben sikerült megállapodni, Magyarország számára kedvezőbb helyzetet teremtett, mint ami korábban volt – fogalmazott Varju László. – Azt kell, hogy mondjuk, hogy az elmúlt napokban eredményesen tárgyalt a miniszterelnök – tulajdonképpen megismételve azt, ami hét évvel ezelőtt történt, hogy a tárgyalódelegáció Magyarország érdekeit megfelelően képviselte, és eredményt ért el” – mondta a pártigazgató."

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 20:23:55

@pocakos focista:

Persze, hogy írnak majd, de Zsolti tűzközelben van :) Gondoltam ejthetne pár szót... :D

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:31:44

@jobbdemokrata:

Ja, hogy te is unortodox kancsal vagy:O)))

Nálunk még általános suliban megtanították a százalékszámítást,talán kérj kölcsön egy alsóstól egy matekkönyvet, oszt matekolj:
2005-2013 25,7 milliárd euró
2014-2020 20,4 milliárd euró

Jurájhíp 2013.02.09. 20:32:58

@leponex:

Na ugye látod te is, hogy vannak még értékek! Ha már mostanság más nem is, akkor mondjuk Lóton Dzsoniék! :D
Ha az én elsötétült egyszerű világképemre abból következtettél, hogy én nem ajvékolok szeretett főnöködnek, nem járok "béke"menetekre, és nem tapsolok annak, hogy az idén (remélhetőleg) egyetemistává avanzsáló gyerekemet erre a szemétdombra akarja kényszeríteni miközben milliárdokkal tömi seggnyalói zsebét, én VÁLLALOM! Akkor bizony egyszerű, hülye gyerek maradok...
Amit írtam továbbra is áll, és csak figyelmedbe tudom ajánlani: A BŰN politikai hitvallástól független! Ha Gyurcsányék a társadalom szemétdombjára valók ahogy erről te meg vagy győződve, akkor Orbánék legalább annyira odavalók!
Amíg ebben a dologban nem lesz össznépi konszenzus (márpedig még egy darabig nem lesz) addig ez az ország lejtmenetben lesz, nemcsak gazdasági, de sokkal inkább társadalmi, erkölcsi vonalon. Te pedig velem együtt minden kárát látni fogod. :(

Ui: Félreértés elkerülése végett. Nem a személyeddel van bajom,(nem is ismerlek), csak a véleményeddel.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:33:36

@leponex:

Hogy Dájcs kompatibilis legyek: Ki a fasz ez a Varjú?

A holló haverja?
Azok nem vájják ki egymás szemét :O)))

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 20:39:00

@Anyád, a szúnyogok!!!:

A 25,7 a költségvetés elkészítésekor 22,6 volt, úgyhogy inkább azzal számolgass.

Értem én a csökkenést. De képzeld, nem csak matekból vagyok jó (ez köszönhető a mérnöki diplomámnak), hanem történetesen közgazdász diplomával is rendelkezem így nem csupán a száraz tényadatokat tudom szajkózni, hanem esetlegesen látom is a számok közötti összefüggéseket. :)

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 20:41:01

@Jurájhíp:
Nevedből ítélve te sem vagy már mai gyerek. A 'Jurájhíp' nekem is az egyik nagy kedvencem volt(?) a másik meg a 'Kredenc' /(Creedence) Clearwater Revival/

"Nyugodtan kihúzhatod Viktor király seggéből a fejed"
Nem fogja.
Jól érzi magát benne.

parászta 2013.02.09. 20:42:26

S Sok kis Fletó imádó van ebben az oországban.Azok az emberek,akik csak az oorrukig látnak és egy sörért,vagy egy vvirsliért eladnák az anyjukat is.Most úgy bújnak elő,mint a pondrók a földből.
Elfelejtették,hogy nyolc év alatt lenyúlták az országot?A villanyt duplájára a gáz triplájára emelték.A szoci funkcik java a biróságra jár csalással és korrupcióval vádolva.Jól van ez igy? Gondolkodjatok kis bolsik egy kicsit.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:47:26

@jobbdemokrata:
Menj a picsába a mérnöki diplomáddal alte trottel, ha te nem a valós összeget számolod, amit megkapsz, hanem virtuális valósággal matekolsz.

Baszod, így számoltatok a szocializmusban is Matolcsyval az Állami Tervhivatalban :O))))

Hofi: Disznó terv
indavideo.hu/video/Hofi_Diszno_terv

lajos0 2013.02.09. 20:48:34

@Mitzimackó: "meg nem lesz Felsőmocsoládnak (700-as falu) 100milliós sportcsarnoka. az offshopre tolvajok meg ott vannak a fidesz közelében"

A sportcsarnokokat, főleg a
futballstadionokat én is baromságnak gondolom, nagyon sajnálom az ezekre fordított közpénzem. És egy szóval sem mondtam, hogy a fidesz közelében ne lennének off-shore tolvajok, és másmilyenek is bőven. Nagyon tetszene ( de alapvető minimum is lenne), ha off-shore érdekeltséggel rendelkező cégek minden közbeszerzésből eleve kizáratnának, és az ilyen cégek tulajdonosai, képviselői, aláírói nem indulhatnának politikai posztokért.

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 20:51:28

Nem tudom mit csinál Vitya,de nem tud kellőképpen barátkozni a többi ovissal,vagy kiközösítik ott a brüsszeli oviban?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 20:53:12

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ja, és öreg sem vagyok :)

Mit kell számolgatni? Csökkent a támogatásunk mértéke 2 Mrd-dal. Én csak jeleztem, hogy az összes támogatás is csökkent és már több fele kell osztani. Nyilvánvalóan hatalmas fegyvertény lett volna, ha mindemellett megmarad a 22,7 Mrd-os összeg, de ugye ezt te sem gondolod komolyan??? :)

eßemfaßom meg áll 2013.02.09. 20:53:27

@poszt: "De a lényeg változatlan: sokkal kevesebbet kaptunk, mint amit Gyurcsány Ferenc elért annak idején."

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük"

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 20:54:30

@hot-spot:

Ugyan ki kedvel egy olyan szakadt csövest, aki leanyázza azt, akitől pénzt koldul?

Orbán ezt csinálta, meg a kognitív disszonáns Birkamenete is, amely most épp azt ünnepli, hogy gyarmat és baromi sikeresen tarhált a Főnök:O)))

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:00:06

@jobbdemokrata:

De nem 2 milliárddal csökkent baszomalássan, hanem 5,3 milliárddal!

És épp az a poén, hogyha Orbán nem beszari és nem írja alá, akkor a 2005-2013 ciklus számai mentek volna tovább.

Ennyivel kevesebbet fog nektek Simicska állami újraelosztás keretében ellopni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:05:55

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ráadásul a 27%os ÁFAnak köszönhetően a befizetéseink is nőnek!

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 21:07:14

Én még azt nem értem,hogy nekünk egyszerű polgároknak miért nem teljesen tökmindegy,hogy 2 milliárd ide vagy oda,főleg annak fényében,hogy az összes uniós támogatásnak,jó ha a 0,000001%-a marad mindösszesen a gazdaságba,a többi az a bécsi meg svejci bankszámlákon köt ki?

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 21:08:16

@Anyád, a szúnyogok!!!: És ez mit is jelent?
Eggyel kevesebb szánkódomb fog épülni 80 millióért, uniós pénzből?

Jurájhíp 2013.02.09. 21:10:27

@Az igazi sztrovacsek:

Minden albumuk itt hever eredeti cd minőségben.. Van ami 24bit 96Khz, tehát audiophile! ;)

Ha szükségét látod csak szólj és elérhető vé teszem. :)

Hát igen, nem vagyok már én sem mai gyerek, bár a 43 évemmel azért öregnek sem mondanám magam.
Tanult honfitársunkról meg csak annyit: Mindenkinek joga van libsinek, szocdemnek, polgárinak, népi urbánusnak, egyszerűen csak jobb vagy baloldalinak .... uram bocsá' még homokosnak is lenni! De mindenek előtt demokratának és
ennek az országnak javát akarónak kell lenni. Ez alól azok sem kapnak felmentést, akik Gyurcsány vagy Orbán seggében szeretik érezni a fejüket. Ez van.... sajnos semmi jobbat nem tudok mondani. Kérem kaccsoja ki! :D

Jurájhíp 2013.02.09. 21:12:27

@Jurájhíp:

na jó talán annyit... szeressük a rakenróllt!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 21:13:12

A sunyi, aljas, szánalmas, álcivil birkamenet telefonon zaklatja a magyar polgárokat!

Egyik nap csörgött a telefon, a szám ismeretlen. Gondoltam, megint valami felmérést végeznek, vagy beteg gyerekeknek gyűjtenek. De nem. Egy gépi hang Gyulára invitált a békemenetre. Igazán sajnáltam, hogy nem személyesen kerestek fel, mert szívesen megkérdeztem volna, hogy honnan nézték ki a számom, fizetik-e az utam, lesz-e ingyen ebéd, esetleg vigyek-e magammal még egy embert.

Az is érdekelt volna, hogy önszorgalomból telefonál-e, vagy megbízták, ha igen, ki és mennyiért. Végül: hol lakik, mi a munkája, hány gyereke van, és tervezi-e, hogy külföldre költözik. Nagyon felbosszantott az eset!

Hogy mer ez a szemét, csőcselék banda otthon zaklatni? Állítólag még fel is fegyverzik őket.
Hja ezért jó a Kubatov mocskos listája!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 21:14:05

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Jajj, te, kis hamis! :) Magyarország 22,452 Mrd-ot kapott támogatásként a 2007-2013-as ciklusra az akkori költségvetésben. Tény, hogy a vége nem ez lett, de ez a mostani esetben sem lesz másképp. :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:15:37

@hot-spot:

1400 milliárdból akár Mátrát is össze lehetne hordani az Alföld közepére.

Hál Istennek a Górénak nem a sielés a hobbyja. Stadion ócsóbb, 80 miliárdból akarják az új Népstadiont. A felcsúti kijön 7-8 milliárdból.

1400 milliárdból kijönne Paks bővítésének a 60-70%a. Nem kéne politikai feltételű hitel az oroszoktól és nem lenne még jobban kiszolgáltatva nekik az ország.

lajos0 2013.02.09. 21:16:24

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"És épp az a poén, hogyha Orbán nem beszari és nem írja alá, akkor a 2005-2013 ciklus számai mentek volna tovább."

Nekem tetszett volna egy ilyen húzás. Csak az EU-s bürokrácia úgy működik, hogy ha valami nem tetszik az EU kijelölt urainak akkor ők is egy pillanat alatt átírják a szabályokat. Nem igazán szeretik, ha piti kis töltelékországok, vagy netán a lakosság beleszól a dolgukba. Gondoljunk csak a nép által leszavazott, majd erőből átnyomott alkotmányra. Ez az egész EU költségvetés a tagok GDP-jének 1 %-át sem éri el, hogy azért a jelentőségét érzékeljük. A nettó befizetők lakossága, minket is éhenkórásznak tart, akiket nekik kell etetni.

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 21:16:45

@jobbdemokrata: Az leosztva a hatmillió nyolcszázezer magyarral,mennyi is fejenként?
Én nem kaphatnám meg a részemet ebből az apanázsból?
Lehet hogy jobban járnék mint ha apáéknál marad.DD

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 21:17:47

@Jurájhíp:

A 60-as, 70-es évek zenéiből nem szorulok segítségre.
De azért nagyon kösz!
A többivel maximálisan egyetértek.

hkata 2013.02.09. 21:18:11

Drága jó Grézy úr, vidám perceket szerzett rövid, de fenemód hazug kis szösszenetével, köszönöm. Részint gyurcsány legfeljebb azoknál "nyomhatja" le Orbánt, akik neveltetésük folytán hírből sem ismerik az etikát, erkölcsöt, viszont remek szoc-lib / akkortájt még kommunistáknak hívatták magukat /lehetőleg kis ávós feeling-gel is rendelkező felmenőkkel rendelkezek. Akikben dereng némi tisztesség, azoknak gyurcsány persona non grata.. de ezt azt hiszem hagyjuk, nyilván nem érti,.. az azért szép, hogy az összes nyilványos tényadat tudatában is sikerült "félreértelmezve" valótlan adatokkal előrukkolnia.. Ebből nyilvánvaló, hogy a baloldalnak zene,/ halotti mise / mert már csak orbitális hazugságokra fussa... Lássuk: 2014 és 2020 között Magyarország egy főre jutó támogatása 712 ezer forint lesz, míg az idén záruló hétéves ciklusban ez 660 ezer forint volt. Ezzel az ország a harmadik helyen állt a tagállamok között.Magyarországnak összesen 7080 milliárd forint jut, húszmilliárddal több, mint az idén záruló hétéves ciklusban. A fiatal pályakezdők és munkanélküliek támogatására 48 millió eurót kap hazánk. A projektek 75 százalékos uniós támogatási részaránya pedig 85 százalékra emelkedik Magyarország esetében.Az elmaradott térségek méltánytalanul hátrányos helyzetét az unió külön 1 milliárd 560 millió euróval kívánja kompenzálni. Komolyra fordítva: meglehetősen aljas dolog, - hogy ha már valaki nem képes arra, hogy örüljön a lehetőségeknek,- megtetézi valótlan adatokkal...

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 21:18:58

@lajos0: Cserébe baszhatják és csinálhatják a cukrot meg termelhetik és kapálhatják a dohányt a földeken.
Ők akarták,akkor egyék meg amit főztek!

lajos0 2013.02.09. 21:19:32

@Anyád, a szúnyogok!!!: "1400 milliárdból kijönne Paks bővítésének a 60-70%a."

Akkor most képzeljük el mondjuk az MNB-s adósságcsere mai áron 8-10 ezer milliárdját, amit Surányi úr államadósságként suttyantott a lakosság nyakába. Esetleg a privatizáció során elrabolt nemzeti vagyon sokszor 10 000 milliárdját.

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 21:20:25

@hkata: Én bírtam a mókamestert.
Akkor még tudtam röhögni is a politikán néha.

leponex 2013.02.09. 21:20:51

@Jurájhíp:
No látod, megy ez így is.
- Sose küldtem senkit szemétdombra, Ferenc testvérünktől meg többször idéztem az egyfordulós, vegyes választási koncepciójáról, a csökkentett létszámú parlamentről, a Diákhitel2-vel szinte megegyező felsőoktatási finanszírozási koncepciójáról, de még az önértékeléséből is :)

Kicsit sajnálom, hogy ilyen böszmécske-féle Főtanácsolót tartott maga noszogatására ...

"Akkor bizony egyszerű, hülye gyerek maradok..."
Szabad, de nem kell! Kedves Bárdunkat is szoktam bíztatni ...

Nekem már három gyerekemet is az egyetemi szemétdombra kényszerítette a Patás, ölég nehezen viselem ;-) Majd megtudod Te is.

"A BŰN politikai hitvallástól független! "

Persze, és néha tényleg követnek el bűnöket is, politikusaink is.
Azért egy kis távolságtartás nem ártana még egy mezei kommentelőnek sem, 'Ne vegyük annyira komolyan magunkat!' - szokta mondani a drága T. Beller.

"Nyugodtan kihúzhatod Viktor király seggéből a fejed,'" - írod, a vén sztrovacsekünk örvendezése mellett.

Gondolod, hogy nick mögött bátran elengedheted magad, anélkül, hogy az önbecsülésed kárt szenvedne? Vagy ez már komoly érv felétek? Csak hogy tudjam.
;-)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:23:22

@jobbdemokrata:

Nocsak, ezek szerint te a Szilvássy öccs kormányzati jósdájában közgizdáskodsz :O)))
Ott is a helyed!

Amúgy rosszul tudod, azért lett magasabb az összeg, mert átszervezték az EU támogatási rendszerét 2007 után.

Mindegy a lényeg az, hogy 25,7 milliárd helyett, 20,4 milliárdnyi zsé jön!
Ja,és mivel nálunk nem csökken a költségvetési főösszeg, hanem nő és az ÁFA is 27%, ezért a BEFIZETÉSEINK NŐNEK!

Hidat, liftet, járművet nem bíznák rád baszomalássan mérnökúr, se a pénzem, elkúrnád!

bigthereal 2013.02.09. 21:25:34

zsóti, miért nem tettél be pár összehasonlító grafikont, néhány számot, stb.

hogy lássuk, igazakat írsz-e

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:26:38

@lajos0:
"Esetleg a privatizáció során elrabolt nemzeti vagyon sokszor 10 000 milliárdját."

Kérd vissza Csányitól, Szélestől, Demjántól, Simicskától vagy Gyurcsánytól és Orbántól!

Ott van náluk, a külföldi bankszámáikon.

Nemzeti vagyon nem vész el, csak átalakult magánvagyonná.
Akárcsak a felvett hitelek.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 21:28:09

@leponex:
A vén sztrovacsek nem örvendezik annak, hogy hol van a fejed, - sőt inkább szomorkodik emiatt - csupán ténymegállapítást hajtott végre, a kommentjeidből levont következtetések alapján.

leponex 2013.02.09. 21:28:17

off
@Jurájhíp:
'Nyugodtan kihúzhatod Viktor király seggéből a fejed,'
'The End' - ha jól emlékszem, az egyik HH lemez utolsó száma volt, sehogy se tudok nyomára bukkanni.
Öt seggfejezésért cserébe elküldenéd?
:))

Gatinho 2013.02.09. 21:28:34

Konklúzió: Idióta Gréczynek savanyú a szőlő...:)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 21:29:03

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Mindegy a lényeg az, hogy 25,7 milliárd helyett, 20,4 milliárdnyi zsé jön!"

Tehát te már tudod, hogy csak ennyi jön MAJD? Nem mellesleg az előző kormány lehívási sikeressége átlag alatti volt...

A befizetéseinknek mi köze van a támogatáshoz? Vagy erről beszéltünk eddig? :)

Nyugodtan rám bízhatnád az általad felsorolt dolgokat, de tudod ilyen emberrel, mint te, nem igazán szeretnék kapcsolatot tartani, "baszomalássan"! :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:32:35

@bigthereal:

Nesze, baszomalássan, csemegézz két Birkamenet közt, amin a nyugati segílykéért a markod tartod :O)))

Mennyit fizet be Magyarország az EU költségvetésébe és hogyan részesül az uniós forrásokból?
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

Jurájhíp 2013.02.09. 21:33:37

@hkata:
Kedves Kata!
Csak egy kérdés... ha továbbra is a miénk lesz az unió legmagasabb inflációja akkor mit fog érni vajon ez a pénz?
Ha elmennek az az országból százezer számra az emberek, ha olyan ütemben fogyunk mint ahogy az utóbbi 10-20 évben
még jobb is lehet az egy főre jutó támogatás. Hurrá!

Na hát ennyit ér a statisztikája, és a számai.

KopaszMercis 2013.02.09. 21:33:53

Orban mar majdnem Gyurcsanyi melysegbe emelkedett...

Ennyi az egesz...

leponex 2013.02.09. 21:34:22

@Az igazi sztrovacsek:
Te is tudod, hogy ez szamárság, csak épp nem tudod túltenni magadat bánatodon :)
Hol a várt összeomlás, a ziemef, meg hasonló vízióid?
A Patás a mostani garnitúrát messze veri, és a félszemű a vakok közt is király ( még a rettentő szigorú lajosunk sem vonta ezt kétségbe.)
De várjuk meg 2014-et ...

A Királyságért! Magyarországért!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:35:13

@jobbdemokrata:

Hásemmi köze bazdmeg, csak épp ha többet fizetsz be és kevesebbet kapsz, akkor még kevesebb NETTÓ összeget tudsz elközgizdáskodni a haveroknak.

Te valami Hoffman Rózsa féle Tesco gazdaságos közgizda lehecc, baszod:O)))

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 21:40:05

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Uhh, látom te vágod a közgazdaságtant... :D

Csak nem személyesen a gazdasági lángész Bajnai vagy, aki miniszterként csődbe vitte majdnem az országot, majd IMF-hitellel támogatva miniszterelnökként a gazdaság megmentőjévé vált? :)

Az igazi sztrovacsek 2013.02.09. 21:49:29

@leponex:
Fáradt vagyok, nem bánatos.
(megmetszettem ma három sor blauburgert)
Hogy a patás mennyire veri a mai garnitúrát, az majd jövő tavasszal dől el.
De már annyiszor mondtam:
Egy kétharmaddal kormányzó párt akkora hülye nem lehet - még a FIDESZ sem - hogy a következő választásokat ne tudja egy sima többségre hozni.
Vagy mégis?
Ebben olyan bizonytalan vagyok.
Vagy mégsem?
Az mindenesetre sokat elmond, hogy a 2,7 millió szavazó felét elvesztette mára.
Ezt még a Századvég is elismeri.
A bizonytalan meg azért bizonytalan, mert nem meri bevallani, - fene tudja miért,tán szégyenli - hogy a kétharmaddal kormányzó párt híve.:)))
Na ennyit mára.
Jó éjszakát!

leponex 2013.02.09. 21:51:35

@Az igazi sztrovacsek:
" az öszödi beszédből nem azért idézitek állandóan ugyan azokat a részleteket, mert ezzel lehet lejáratni Gyurcsányt"

'Lószart mama'

A Diákhitel2 - konstrukciót emígyen vázolta Feri:

"Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni akkor, hogyha jövedelme a minimál, a havi minimálbér negyvenszeresét elkezdi meghaladni évente, tehát ezt mondhatnánk ügyesebben is én szerintem, ez tehát nagyjából azt jelenti, hogy közel három és félszerese a jövedelme, igen és összesen a bérek 3 százalékával elkezd fizetni visszafelé. Hozzáteszem, én ennél többet szeretnék, én azt szeretném, hogyha az egyetemek saját hatáskörükben korlátokkal, de bevezethetnék a tandíjat. Nem mi, az egyetemek, mert önállóak. Akkor, hogyha a bevett tandíj egy meghatározott hányadát, meghatározott módon, szociálisan nehéz helyzetben lévő és jó tanuló gyerekek ösztöndíjára fordítják. Ugyancsak vizsgáljuk azt, hogy az egészségügyben az egyéni hozzájárulásnak milyen formája alakítható ki, vizitdíj, kórházdíj, receptdíj. "

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:51:39

@jobbdemokrata:

Baszod, fogadjunk, hogy nálatok ott a Hoffmanrózsa féle kommunista gyorstalpaló tehenészátképző központban nem meséltek még olyanról, hogy JÓZAN PARASZTI ÉSZ!

Elhiszem, baszki!

Nesze baszod, melyik vagy a filmen?
A videó címe 'Ülésezik az NGM gazdasági kabinetje':
www.youtube.com/watch?v=M1owcncKCHg

leponex 2013.02.09. 21:53:45

@Az igazi sztrovacsek:
Szerintem sem fogja elveszteni, de majd meglátjuk :)
Jó éjt!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 21:56:35

@jobbdemokrata:

Ja és mukikám, abszolute nincs azon mit csodálkozni,hogy szarban a haza!

Ahol a magadfajta tehenész egy gyorstalpaló után közgazdász lehet, ott SEMMIN NEM SZABAD CSODÁLKOZNI!

Neked se számokról, se adatokról fingod nincs, akárcsak a kancsal elmebeteg főnöködnek!

Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent 2013.02.09. 22:01:35

@Anyád, a szúnyogok!!!: te megnezted amit belinkeltel?
Nekem ugy tunik hogy az a duma miszerint netto befizetok vagyunk , az nem igaz.

Jurájhíp 2013.02.09. 22:03:45

@leponex:

"Gondolod, hogy nick mögött bátran elengedheted magad, anélkül, hogy az önbecsülésed kárt szenvedne?"

Oh no! Én egy elég őszinte és szókimondó gyerek vagyok "élőben" is. Amit kommentelek arról bármikor bárkivel szívesen elbeszélgetek akár egy pofa sör mellett, és ha nagyon "olyannak" ítélem a beszélgető társam érveléseit (mint a tied is fentebb) akkor bizony verbálisan is felkérem a seggből való távozásra. ;) Ez ilyen egyszerű...
Csak emlékeztetlek, hogy te is egy anonim nick mögül kommentelsz! (és sértegetsz így vagy úgy esetleg másokat)

" egyik HH lemez utolsó száma"
HH? Lemaradtam valamiről?

"Szabad, de nem kell! Kedves Bárdunkat is szoktam bíztatni ..."
Ugyan már ne ragadj ki egy mondatot... és ezáltal ne trollkodj!

Ne vegyük komolyan magunkat írod...

Tényleg ne? Tartsunk távolságot? Mikor?
Akkor amikor hétről-hétre turkálnak a zsebünkben ahonnan (pl. az én családom esetében) tízezreket vesznek ki, miközben arról papolnak hogy: Megszorítás? áááá az itt nincs kérem!
Vagy akkor amikor a gyerekem iskoláztatása 2 hét alatt 3x változik éppen attól függően, hogy Viktorunk hogy ébred? Vagy akkor kellene nyugodtnak, távolságtartónak és lazábbnak lennem amikor a feleségem inzulinját súlyos tízezrekért kell megvenni, csupán azért mert egy f@sz egy íróasztal mögött úgy döntött, hogy ezután az általa kigondolt hemoglobin értéke lesz a vízválasztó? (és a szakmaiság? Az smafu?)
Én veled ellentétben igenis arra a képzeletbeli szemétdombra küldöm Gyurcsányt is... Orbánt is... egyformán. Na jó Orbánt jobban, mert ő igazi nemzetromboló, Gyurcsány meg "csak" szimplán hagyta, hogy szétlopják az országot. (szerintem)

kúrórudi 2013.02.09. 22:13:30

@Sir Galahad:

ismerni kéne a tényeket te orbánfenéknyaló narancsvitéz...

"Ha önmagában a számokat nézzük, a szerzőnek igaza van. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy most jóval szűkösebb volt a keret, mint Gyurcsány idején, amiből osztottak"

2007-2013-ban 978 mrd euró vt a keret - ebből 22.6ot kaptunk
2014-2020 között 960 mrd a keret - ebből 20.4et kapunk....

ez értékben és arányban is KEVESEBB!

kétharmad viktor vezéred megint hazudik

tapsikoljatok fidesz hívők!!

szerintem menjetek és verjétek szét a tévészékházat megint

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 22:15:34

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Aranyos, ahogy erőlködsz! Vigyázz, ha lilul már a fejed, akkor vegyél be egy nyugtatót... :) No, szép estét!

kúrórudi 2013.02.09. 22:16:06

@jobbdemokrata:

te agyhalott vagy

orbánseggtől szaros nyelvvel nyomatod amit betanított neked szijjártó meg lézerjani....

kúrórudi 2013.02.09. 22:20:09

@jobbdemokrata:

a tényekre reagálj...

melyik több?
20.4 mrd vagy 22.6 mrd???
20.4/960=2.1% vagy 22.6/978=2.3%??

mosd meg a viktor kakás szád....és nyald kevesebbszer a királyi ülepet vagy legalább néha dugd ki belőle azt a buta fejed...

kúrórudi 2013.02.09. 22:24:56

bóvli viktor megint hazudik!!

Lucky Larry Silverstein 2013.02.09. 22:29:06

@kúrórudi: a Magyarországnak 2014 és 2020 között járó 7080 milliárd forintos pozitívum a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 3,6 százalékának felel meg. E mutató tekintetében csak Bulgária előzi meg Magyarországot. A mostani ciklusban Magyarország a hetedik volt ebben a sorrendben. A nettó pozíció teljes összegét összevetve Magyarország 2014 és 2020 között a harmadik helyen lesz a jelenlegi ötödikkel szemben.

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_az_eu-budzse_csokkenese_ellenere_no_a_magyar_tamogatas.179525.html

kúrórudi 2013.02.09. 22:29:37

és viktorkaa 85%banis hazudott persze....

"A magyar kormányfő kiemelte azt is: eldőlt, hogy minden korábbi szabálytól eltérően a magyarországi felzárkóztatási célú fejlesztések nagyon nagy része, 85 százaléka európai uniós forrásból finanszírozható."

ez ugyanis egy 2005ös cikkből van....

"Megszületett a megállapodás az uniós keretköltségvetésről

2005. december 17. 12:08"
www.gondola.hu/cikkek/45557-Megszuletett_a_megallapodas_az_unios_keretkoltsegvetesrol.html

kúrórudi 2013.02.09. 22:32:09

@Lucky Larry Silverstein:

te agyhalott!! ftban nőtt csak a támogatás mert 2007ben 250 ft volt az euró most meg matolcsy és orbán vezérednek köszönhetően majd 300....

euróban és arányban is KEVESEBB a mostani keretünk mint a korábbi. ez tény!! a többi csak narancsos agymosás és hazugság!

de úgy tűnik az olyan agynélküli fidesz seggnyalók mint te is vagy beszopják...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 22:33:04

@kúrórudi:

gyűjtés tőled:

"és ennek mi köze a poszthoz te náci geci?"

"ilyen szarul megy ennek a szánalmas náci oldalnak h mindenhol spamelni kell a hozzád hasonló karlengető barmoknak?"

"ez a poszt pont akkora hazugság mint az hogy te nem vagy buzi...."

"hát akkor takarodj a picsába te fasiszta szar!"

Aki ilyen szép, értelmes hozzászólásokat tud írni azzal én nem is merek szembeszállni... :D

kúrórudi 2013.02.09. 22:34:07

@Lucky Larry Silverstein:

a tények:
2007-2013: a 978 mrd eurós keretből 22.6 mrdot kaptunk.... ez 2.3%os részarány

2014-2020: a 960 mrdos keretből 20.4et kapunk.... ez 2.1%os részarány

kúrórudi 2013.02.09. 22:34:44

@jobbdemokrata:

a tényekre reagálj fideszseggnyaló!!

Lucky Larry Silverstein 2013.02.09. 22:36:41

@kúrórudi:
A tényeket az utolsó kommentemben találod forrással együtt.

kúrórudi 2013.02.09. 22:40:29

@Lucky Larry Silverstein:

a tények:
2007-2013: a 978 mrd eurós keretből 22.6 mrdot kaptunk.... ez 2.3%os részarány

2014-2020: a 960 mrdos keretből 20.4et kapunk.... ez 2.1%os részarány

kúrórudi 2013.02.09. 22:41:52

@Lucky Larry Silverstein:

mind értékben mind arányban KEVESEBB lett most!

tény... mehetsz békemenetre meg szétverheted a tévészékházat de akkor is tény marad

Jurájhíp 2013.02.09. 22:43:03

@Lucky Larry Silverstein:

Hja kérem! Ha valakinek Orbán Viktor a forrása!
Ne zavarjon, hogy az általad TÉNY-nek állított adatokat Viktor adja a szádba, és nélkülöz egy-két mellék adatot.

Forint árfolyamok? Népességi adatok?

kúrórudi 2013.02.09. 22:46:25

@Lucky Larry Silverstein:

amit te irtál az nem tény hanem orbán kampányag a hozzád hasonló agynélküli tapsikoló barmoknak....

működik a módszer - azt be kell látni... csak 80 alatti IQ kell meg szarálló szájszerkezet mint ami neked is van....

kúrórudi 2013.02.09. 22:48:34

@jobbdemokrata:

a tények:
2007-2013: a 978 mrd eurós keretből 22.6 mrdot kaptunk.... ez 2.3%os részarány

2014-2020: a 960 mrdos keretből 20.4et kapunk.... ez 2.1%os részarány

Lucky Larry Silverstein 2013.02.09. 22:54:09

@kúrórudi: Odaírtam a forrást, nem kampányanyag. A te számaidnak eltünt a forrása, gondolom.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 22:55:09

@kúrórudi:

Annyit pontosíthatnál, hogy: 998 Mrd-os keretből 22,45, de amúgy okés :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 22:56:29

@kúrórudi:

És még annyit: írd már meg, hogy az akkori támogatások, és a maiak hány ország fele is oszlanak el? :)

kutyafülü aladár (törölt) 2013.02.09. 22:58:06

Kedves Zsolt!

Látja, ez a baj a közéletről író megmondóemberekkel, meg a politikusokkal általában: akárki ekkor így csinálta, hú de fasza gyerek volt, bezzeg a genya fideszes ma ( ez persze fordítva is igaz, a másik oldalon az emúltnyócévezés megy).
Engem, mint a mai Mo-n élő állampolgárt kurvára nem az érdekel, hogy a maga Gyuri Ferije mit csinált 2005- ben, vagy máskor!
Mért nem arról beszél csupán, hogy a mi Ovink alapból mennyire szánalmas ezzel az Eu pénzes kommunikációjával, normális politizálással mennyivel több zsét kunyerálhatott volna mondjuk.
Sokkal fontosabb szerintem, hogy Orbán hogyan és miért bassza el a jelenünket és jövőnket, ezzel kéne foglalkozni, nem bezzeg Gyuri Ferizni.

nyazonia (törölt) 2013.02.09. 22:59:32

azt azért borítékolható, hogy akármilyen sikertelen is Orbán, a következő választáson ő fog nyerni, nem Gyurcsány
és erről elsősorban maga Gyurcsány tehet, mert 2010-ben sem Orbán miatt nyert 2/3-ot a Fidesz, hanem Gyurcsány idiotizmusa miatt
még annak is örülhet Feri, ha bekerül az országgyűlésbe
nem tud Orbán olyan rosszul kormányozni, hogy a zemberek visszaszavazzák a böszmét

Jurájhíp 2013.02.09. 23:06:59

@kutyafülü aladár:
Ez sajnos pontosan így van, kb. én is erről szájkaratézok. (de minek...?)

kúrórudi 2013.02.09. 23:12:09

@jobbdemokrata:

még ezt se tudod? 2007 óta nem bővült az eu!!

a 2007-2013as költségvetés tehát ugyanúgy 27 tagállam között oszlik el mint a 2014-2020as....

ha hallgattál volna.... ismered ugye?

kúrórudi 2013.02.09. 23:15:24

@Lucky Larry Silverstein:

megismétlem mert úgy tűnik még mindig nem akarod megérteni:

2007-2013: a 978 mrd eurós keretből 22.6 mrdot kaptunk.... ez 2.3%os részarány

2014-2020: a 960 mrdos keretből 20.4et kapunk.... ez 2.1%os részarány

amit bemásoltál az pedig orbán kampányduma... ami forintban adja ezt meg.... csakhogy 2007ben 250 ft volt az euró most meg közel 300 - így persze h a kisebb euróösszeg is több lesz ftban...

neked tényleg nincs agyad?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 23:16:42

@kúrórudi:

Mi köze ennek a bővítéshez? Ki mondta, hogy mindegyik állam kap a támogatásból? Szerinted ez így működik? :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 23:18:44

@kúrórudi:

2007-2013: 998 Mrd-os keretből, 22,45...Csak a pontosság kedvéért... :)

Amúgy nem értem miért a költségvetés keretösszegéhez hasonlítod a dolgokat. Nem egyenlő a támogatásokkal...

kúrórudi 2013.02.09. 23:18:58

@jobbdemokrata:

neked az alapokról nincs fingod se....

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 23:25:26

@kúrórudi:

"fideszhívő"? Ha szimpatizálók a Fideszzel, akkor "hívő" vagyok? Ez valami aberráció nálad, hogy így nevezel?
Te milyen hívő vagy? :)

kúrórudi 2013.02.09. 23:25:36

@jobbdemokrata:

azt pl. tudtad h még a svédeknek is alacsonyabb az állami újraelosztási aránya mint nekünk??

kádárista viktor vagy 15 évvel visszaugrasztott minket....
epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00021&plugin=1

kúrórudi 2013.02.09. 23:26:51

@jobbdemokrata:

én a gondolkodásnan "hiszek"....
racionalitás "hívő" vagyok.... a politikai lózungokat leszarom

kúrórudi 2013.02.09. 23:29:30

@kúrórudi:

A szlovákoknál 33% az állami újraelosztás nálunk 53%....

regress 2013.02.09. 23:32:16

@lajos0: lajoska,az unió viktortól tanult.nem tetszik?fél óra új szabály,törvény,oszt jónapot

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.09. 23:40:32

@kúrórudi:

És azt tudtad, hogy a norvégoknak meg a dánoknak majdnem ugyanaz? Most ezzel mit akarsz mondani? :) Akkor mennénk vissza a kádári korba, ha hitelfelvétellel próbálnánk megoldani a helyzetet...Ja, bocs, ez nem a kádári korra volt csak jellemző, hanem az előző kormányra is ... :D

kúrórudi 2013.02.09. 23:48:38

@jobbdemokrata:

"És azt tudtad, hogy a norvégoknak meg a dánoknak majdnem ugyanaz? Most ezzel mit akarsz mondani? :)"

azt h a kádárista viktor egy szoc. birodalmat épített.... hogy az ami eddig is nagy baja volt a magyar gazdasagnak azt nem mérsékelte az agyatlan matolcsyval hanem fokozta.... rettenetes versenyhátrányban vagyunk a régió összes országához képest.....

N48 2013.02.09. 23:52:04

"Gyurcsány megint lenyomta Orbánt"
"A többi nem más, mint porhintés, blabla."
Az, hogy van egy Magyarország nevű ország valahol Európában, ahol nekünk magyaroknak élni és boldogulni kéne, nem is számít.

kúrórudi 2013.02.09. 23:52:46

@jobbdemokrata:

"Akkor mennénk vissza a kádári korba, ha hitelfelvétellel próbálnánk megoldani a helyzetet.."

ki mondta h az kell??? kiadáscsökkentés kell és valódi adócsökkentés.... az állam ne nyomja agyon a gazdaságot..

a fenti dumád amúgy egy jó nagy orbáni hazugság szintén: az imf hitel és az állampapír ugyanúgy hitel.....

HanSolo90 2013.02.10. 00:06:52

Szinte vártam már, Gréczy mikor fényezi megint Gyurcsányt. Hihetetlen ez az erőlködés amit előadnak az utóbbi időben. Azért kíváncsi leszek mekkora sírás lesz majd, ha a DK még csak a parlamentbe sem jut majd be. Persze azt még kisírhatják, hogy az általuk 1 évig agyonrugdosott MSZP megint besegítse őket a parlamentbe, ahogy tette 2010-ben is.

Amúgy Gréczy megint ferdít, az agrártámogatás változatlan mértékű, a kohéziós csökken ugyan, de Magyarország nem járt rosszul. Persze a szavazók gusztustalan befolyásolása érdekében azt már nem veszi figyelembe a "megamegmondó", hogy az EU büdzsé csökkent, nem is kis mértékben. Megnéztem volna, hogy Gyurcsány mit alkudott volna ki a jelenlegi helyzetben. Gréczy meg olyan mint a futballrajongók.... A múltban él :D

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.10. 00:07:22

@kúrórudi:

IMF-hitel és állampapír: valóban mind a kettő a hitel egy fajtája, csak van különbség! :) Igaz ugyan, hogy az elmúlt évben sajnos voltak rossz kamattal eladott állampapírok is, de cserébe nem kellett az IMF előírásait (nyugi, nem a kormány által előadottakra gondolok) betartani. És, igen, ennek is van előnye...

kúrórudi 2013.02.10. 00:24:05

@jobbdemokrata:

az imfel nem lett volna unortodoxia (ami önmagában erősebb ftot és alacsonyabb kamatokat jelentene) meg lett volna kiadáscsökkentés ami a legfontosabb lenne....

orbánék semmi mást nem tesznek csak:
- bebetonozzák hatalmukat
- tartalékokat élnek fel (mnyp meg majd devizatartalék)
- kiadáscsökkentés helyett iszonyatos adóterheléssel pénzt szednek be és vonnak el a gazdaságból

Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent 2013.02.10. 00:28:28

@kúrórudi: igen.Es HA nagyanyambak fasza lenne o lenne a nagyapam.
Ugy tunik te id egy igen okos fotelpolitikus vagy, aki jol megszakerti a dolgokat.

kúrórudi 2013.02.10. 02:16:57

@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:

két dolog hiányzik a hozzászólásodból: az érdemi mondanivaló meg az érvek....

fuss neki mégegyszer!!

ja és nézd meg nem túl orbánkakis-e a szád - tartok tőle h ennyi viktorfenéknyaldosás után az a barna az nem csoki

hkata 2013.02.10. 02:19:43

@hot-spot: túl nagy árat fizettünk egy ripacsért:) amikor 2 milliárd dollárt kivitt indonéziába a cunami okozta károk enyhítésére, miközben sem a magyar, sem az erdélyi árvízkárosultak semmit nem kaptak, az volt a hab a tortán... egyébként az indonéz ujságok hozsannát zengtek róla, ja, és pont olyan retró képek jelentek meg róla és a feleségéről, mint anno a csaucseszku házaspárról

ne most 2013.02.10. 02:25:50

A britt miniszterelnök szerint is siker az EU csúcs, mert 29mrdal csökkent a teljes EU költségvetés. Első alkalommal csökkent mióta az EU létezik.

Mo sikeres volt, mert bár szinte mindenhol csökkentek a támogatások Mo maradtak, ugyanis akkora a nyomor néhány régióban az országban, hogy már bökte az EUs vezetők szemét is.

KIT_BASE 2013.02.10. 04:39:06

Szerintem is rossz, adják oda az összes támogatás, mi az, hogy csak a második legtöbb támogatást kapjuk ! ez a szarházi tényleg ilyen ostoba ? Magyarország esetében , még az is jobb, hogy beruházások maximális uniós társfinanszírozási rátája 85 (és nem 75) százalék lesz ez becslések szerint a hét év alatt GDP-arányosan 0,7 százalékos (közel 5 milliárd eurós) újabb megtakarítást jelenthet a büdzsénekMi kell még ennek a hülyének ő szeretné kiosztani az EU zsozsoját :D :D :D

felcsutisuttyo 2013.02.10. 07:28:47

Orbán HAZUDIK..nem szoktátok még meg?????
Önfényezése és a szar másokra kenéséről ismert kis gonosz törpe.
Már mindenki ismeri......:DDDDDD
JÖvőre a szokásos ideg szanatóriumban rohad majd:)))

felcsutisuttyo 2013.02.10. 07:30:08

Az ország akkor lesz sikeres ha ez a Nemzeti Szar banda el lesz pucolva, de még a föld színéről is!!!!!!!

maguborka 2013.02.10. 08:09:33

Megtartani egy szintet, az elmult evek gazdasagi dolgai utan eredmeny. Ezt nem latni jelen gazdasagi kornyezetben, meg igencsak szuk latokorre utal. Az eredmeny meg nem viktor erdeme... Na mem is ferie... ;)

Leszart Ritthberger 2013.02.10. 08:31:24

Gondolom 9 évvel a belépés után elvárhatták tőlünk pl. a német adófizetők, hogy valamit fel tudjunk mutatni magunktól is.
Az eléggé kétséges eredmény volna, ha majd 10 év szocifidesz "fejlődés" után most még inkább at EU adófizetőire szoruljunk.
De gondolom ők meg szívesen fizetnek, mert amikor a Nyugat végre tényleg beletáncol a szakadékba addigra Magyarország a kohéziós alapnak és Gyurcsány Ferencnek köszönhetően megnégyszerezi a gdp-jét és szívesen segíti európai barátait.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 08:35:55

@leponex:
Diákhitel.
Meg kell kérdezni a diákokat, hogy mit szeretnének jobban? A diákhitelt törleszteni hosszú-hosszú évekig, vagy a törlesztő részlet összegét befizetni a képzés ideje alatt tandíjként?
Akarnak-e önfenntartó felsőoktatást, akarnak-e röghöz kötést?
Nem kevés emberről van szó, arról nem is beszélve, hogy a jövő Magyarországa értelmiségének véleménye "TALÁN" számít valamit ennek a kormánynak is.
Egészségügy.
A magántőke és az egyéni hozzájárulás nem ördögtől való. Lásd fogorvos, háziorvos, művese kezelés, gyógyszertár, és sok EU-s országban a vizitdíj.
Én támogattam a vizitdíjat, mert a háziorvosom azt csakis és kizárólag fejlesztésre fordíthatta, ami az én érdekeimet is szolgálta volna.
A módszerekről lehet vitát nyitni, és kellene is, de minden jobb mint a totális államosítás.
Ezt a napnál fényesebben bizonyítja, hogy aki csak teheti - és az is aki alig-alig teheti - magánorvoshoz megy.
Mellesleg Molnár Lajosnak tökéletesen igaza volt amikor azt mondta, hogy az egészségügyben akkor lesz rend, ha az orvos előre köszön a betegnek.
Szerintem.
De ahogy gondolod.
Bár aki királyságot szeretne....

Ha jól tudom, az MSZP és a DK álláspontja ez ügyekben gyakorlatilag változatlan, ami nem igazán mondható el a jelenlegi kormány még ellenzékben hangoztatott, és kormányon megvalósított álláspontjáról.
És akkor még finoman fogalmaztam.

susu64 2013.02.10. 08:41:38

@Anyád, a szúnyogok!!!: 2005 és 2010 között 6 milliádot nem hívtak le az akkori kormányok (Gyurcsány, Bajnai!), azaz az EU szerint erre nem volt szüksége Magyarországnak. Nem beszélve a trükkös lehívások miatti büntetésekről (Metro4, Csepel szennyvíztisztító, stb). Azután különbség van a keret és a megvalósulás között is. Így tehát, főleg az előzmények ismeretében ez igenis siker. Lehetne ennek örülni is, és nem hülyeségeket beszélni és mocskolódni. Gréczy meg eredendően hülye, és reménytelenül az is marad.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.10. 08:52:09

lenyomta, és mégis egy 1%-os pártban üldögél ami nem fog bejutni sehova többet.

Akkor mi értelme a lenyomásnak?!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.10. 08:54:29

@Lucky Larry Silverstein:
Ha dátumot is néztél volna, akkor láttad volna, hogy 2011-es adatok, azaz...
Hagyd tényleg, bonyolult ez neked! :))

dadddd 2013.02.10. 08:59:27

A seggnyalás köztudottan jól fizet. Zsolti már csak tudja...

Egyébként melyik ország kapott többet a 2005-ös szintnél?

Lencsés István 2013.02.10. 09:08:30

ORBÁN azt érte el hogy még több pénze lesz MAGYARORSZÁG - nak , lehet hazudozni meg irigykedni tovább anoniman , de attól még a tények nem változnak .

lobster thermidor 2013.02.10. 09:12:49

Sebaj!
A határon túliak szavazatainak megvásárlására bőven elég lesz ennyi is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.10. 09:13:21

@Lencsés István:

"Magyarország a következő költségvetési időszakban a 2007-13 között rendelkezésre álló 25,7 milliárd euróval szemben csak 20,4 milliárd euróból gazdálkodhat."

Ez a "még több pénz"?

A -4,3 milliárt €?

Piktorod szerint ez a 20,4 milliárd € az 7800 milliárd forint.

Akkor számold már ki milyen árfolyamot...
Menni fog?

Kivlov 2013.02.10. 09:15:59

Ha megyó + ferkó "csak" annyit ért volna el 8 év alatt, hogy 2002höz képest nem változik semmi, nagyon sokan boldogok lennének vele...

lobster thermidor 2013.02.10. 09:16:03

@Lencsés István:

Van amikor a kevesebb több, -például a te hozzászólásaidnál-, de ez nem az az eset.

Avagy a matolcsy-féle számrendszerben élsz, amiben a 2x2 mindig 5...

dadddd 2013.02.10. 09:18:24

Az tény, hogy a Fidesz kormányzás ezer sebből vérzik. Na de hogy Gyurcsány? Na neeee!

dadddd 2013.02.10. 09:21:36

2002-ben még az mszp is a 2005-ös euró-bevezetésről beszélt. Aztán szépen elkúrták.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.10. 09:26:26

@dadddd:
Erre most Piktorunk 347 forintos €-val számolja ki a győzelmet...

Lencsés István 2013.02.10. 09:40:35

@lobster thermidor: Többet kaptunk , az hogy nem tudsz számolni , nem az én bajom .... MATOLCSY neve nagy kezdőbetűvel írandó , alapdolgot nem tudsz .... ( én a tisztelet miatt írom csupa naggyal . )

Lencsés István 2013.02.10. 09:42:02

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha idézel pontosan tedd , köszönöm szépen . :) Én annak hiszek aki dolgozik az ügyön nem egy anonimnak aki ráadásul alapdolgot nem tud . Ilyen nincs hogy " .... Piktorod .... " .

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 09:43:02

@susu64:
"2005 és 2010 között 6 milliádot nem hívtak le az akkori kormányok (Gyurcsány, Bajnai!),"

A 2007-2013 közötti időszak egy ciklus, a 2014-2020 közötti meg a következő.
Vagyis a mostaninak a fele ennek a kormánynak az idejére esik. Mennyit nem hívtak le? De ez ne zavarjon, Gyurcsány-Bajnai a hibás, oszt jó napot.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 10:00:13

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Csak a pontosság kedvéért:
25,7 mínusz 20,4 az 5,3, nem 4,3.
De ettől a tény még tény marad.
Kevesebbet kaptunk, oszt jó napot.
Az is tény, hogy kevesebbet osztottak szét.
Sikerről, meg győzelemről akkor beszélhetnénk, ha a szétosztott kevesebből ugyan annyi, vagy több jutott volna.
Bukásról sem beszélhetünk, mert annyira kevés nem jutott.
Viktorunk úszott az árral, örült neki, hogy a sallerek és kokik után ennyit is kaptunk. Szép csendesen befogta a száját, vagy legalábbis erősen visszafogott hangnemben tett némi kritikai megjegyzést, amit mindenki elengedett a füle mellett.
De azt sem tartom kizártnak, hogy ebédszünetben megsúgták neki, ennyi van, és jobban jár ha csendben marad, mert rosszabbul is járhat.
Ezt még legalább némi kommunikációs vircsafttal el tudja adni mint sikert.

lobster thermidor 2013.02.10. 10:23:39

@Lencsés István:

Talán nem kellene alapdolgokra hivatkoznod, különösen azért nem, mert neked is csak felrémlik valahonnan a messzi távol ködéből, hogy miért is írtam a nevezett egyén nevét kisbetűvel.

Ellenben én nem a NER rendszerében kitalált módszerek szerint, hanem a hagyományos módon tanultak alapján számolok.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.10. 11:39:23

Bocs, hogy csak most írok újra, de a Fidesz pártközpontból csak most biztosítottak róla, hogy megkapom az utalást a bér-kommenteléseimért... :D

No, bár nem tartozik szorosan a témához, de hát Gyurcsányról van szó, ezért gondolom Zsoltinak is érdekes lehet az alábbi vélemény:

hvg.hu/velemeny/20130208_Aki_nem_birja_abbahagyni

Toljad még Gréczy, amíg lehet, jó ez! :D

Lencsés István 2013.02.10. 11:55:46

@lobster thermidor: Azért írtad kisbetűvel , mert irigyled a tudását , meg azt hogy ő rendelkezik alapdolgokkal IS . Ha hagyományos módon számolnál , akkor rájöhetnél hogy az ország jól járt , azóta meg folyamatosan jól jár mióta az ORBÁN kormány irányítja az országot .

@pocakos focista: Egy ló nem tud internetezni . Ilyen pedig nincs : " .... Dudoglo Pável .... " .

kúrórudi 2013.02.10. 12:04:59

@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Erre most Piktorunk 347 forintos €-val számolja ki a győzelmet..."

szerintem csak most kivételesen előrelátók....

ha a kancsal gyuri nekiesik az mnb tartalékoknak akkor gyorsan ennyi lesz az euró...

leponex 2013.02.10. 12:05:29

@Az igazi sztrovacsek:
"Diákhitel.
Meg kell kérdezni a diákokat, hogy mit szeretnének jobban? A diákhitelt törleszteni hosszú-hosszú évekig, vagy a törlesztő részlet összegét befizetni a képzés ideje alatt tandíjként?
Akarnak-e önfenntartó felsőoktatást, akarnak-e röghöz kötést?"

Ja.

Oszt akkor meg kellene kérdezni a többieket is ( akik az adóval összedobják a költségeket ), hogy akarnak-e folyamatosan fizetni azért, hogy mások diplomát szerezhessenek, anélkül hogy ők ezért legalább annyit vállaljanak, hogy egy ideig itthon is dolgoznak, ha már mások addig eltartották őket.

Ez így demagógia.

A Diákhitel2 koncepció ( ahogy a volt 'liberálisoké', meg Gyurcsányé is volt ) lényege épp az, hogy bárkinek lehetővé teszi, hogy a felsőoktatásban részt vegyen, ennek költségeit az állam ( az adófizetők ) megelőlegezi, majd a diplomás munkavállaló a képzés költségeit apránként kezdi visszafizetni munkabéréből.
(A privát szférában ezt a munkáltató átvállalhatja - adókedvezmény fejében.
A közszférában meg az állam vállalja át.)

Vagy azt is mondhatjuk, hogy az akkori diákok képzési költségeihez járul hozzá a volt diák.

A sokat emlegetett 'társadalmi igazságosság' alapján így mind az állam, mind a diplomaszerző, mind a magánszektor részt válal a képzés finanszírozásából, bár végső soron szinte teljes egészében az állam fizet így is.

De abszolút nem mindegy, hogy a diáknak MOST kell fizetnie a képzésért ( tandíjat, amit ha nem tud a családja előteremteni, akkor hitelt kénytelen felvenni hozzá), vagy a megszerzett tudással magasabb fizetéséből utólag.

Jelenleg a megélhetéshez is hitelt kell felvennie egy alacsonyabb jövedelmű családnak, ha egyetemre járnak gyerekei. Mesélhetnék róla.

leponex 2013.02.10. 12:13:24

@Az igazi sztrovacsek:
"Én támogattam a vizitdíjat, mert a háziorvosom azt csakis és kizárólag fejlesztésre fordíthatta, ami az én érdekeimet is szolgálta volna."

Ja. Évi 20 db-ot maximum. Az adminisztráció, a pénzkezelés bürokráciája elvitte a felét. Maradt max 3000 Ft/ év / fő.
A páciens meg gyújthette a blokkokat, és a 20. után mehetett kérvényeket írni a jegyzőhöz, mert jogosult volt a 300 Ft-ot visszaigényelni.
Elemezzük ennek költségeit is?

A fekvőbetegellátásban még rosszabb volt a helyzet, megint csak mesélhetnék.

A kivételek kezelése meg abszurd helyzetek sorát okozta, a megsérült tűzoltó ellátásának kényszerű 'megtagadására' tán emlékszünk.
De kétség kívül Kóka bácsi vizitdíjautomata bizniszének jó lett volna :)

kúrórudi 2013.02.10. 12:13:52

@ne most:

"Mo sikeres volt, mert bár szinte mindenhol csökkentek a támogatások Mo maradtak"

a tények
2007-2013 összkeret 978 mrd euró, nekünk 22.6 mrd....ez 2.3% részarány
2014-2020 960 mrd euró, nekünk 20.4 mrd....ez 2.1% részarány

tehát arányban és értékben is KEVESEBB lett!!

leponex 2013.02.10. 12:27:10

@Az igazi sztrovacsek:
"Ha jól tudom, az MSZP és a DK álláspontja ez ügyekben gyakorlatilag változatlan, ami nem igazán mondható el a jelenlegi kormány még ellenzékben hangoztatott, és kormányon megvalósított álláspontjáról.
És akkor még finoman fogalmaztam."

Valóban, a szocik változatlanul a képzés alatt fizetendő tandíj mellett vannak, Feriéknek meg rettentően kínos lenne, ha Feri öszödi felsőoktatási koncepciójáról kellene beszélnie. Marad az ordas nagy demagógia.-)

Valóban, az Orbánék a kapkodva, át nem gondolt 'önfinanszírozó' modelljüket a diákmegmozdulások hatására igen gyorsan visszavonták, be is ismerve, hogy ez most nem fog menni.
'Vereséget szenvedtek', ahogy szocialista barátaink interpretálták - de láthatóan némi frusztráltsággal, mert a kampányeszközökben így komoly veszteséget könyvelhetnek el.
A diákság egy kis részének szánalmas tovább hergelése ölég lagymatag lett, ahogy láthatjuk.

A legnagyobb érv a 'röghöz kötés' marad, ami szerintem nagyon visszafelé fog elsülni a kampányban.
Kevés bizonytalan választót lehet majd megnyerni azzal, hogy ő csak fizesse bátran annak a diplomásnak a képzési költségeit, akinek esze ágában sincs aztán itthon dolgozni, és adójával hozzájárulni utólag.
A röghöz kötés ráadásul szemernyi igazságot nem tartalmaz, minden diplomás változatlanul oda megy, ahova akar.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 12:48:04

@leponex:
Országok, ahol van vizitdíj.
Ausztria
Belgium (%-os hozzájárulás)
Ciprus
Csehország
Dánia
Finnország
Franciaország
Lengyelország
Lettország (%-os hozzájárulás)
Luxemburg
Németország
Írország (50 euró)
Olaszország (%-os hozzájárulás)
Portugália
Svédország
Szlovénia (%-os hozzájárulás
(Wikipédia)

Kevés valami sikerül elsőre tökéletesen. (erről a mostani kormány órákig tudna mesélni)Természetesen voltak a rendszernek hibái, amiket fokozatosan javítani kellett volna.
Mindez azonban nem változtat azon, hogy az alapelv jó volt.
Szerintem.
De volt szó több biztosítós rendszerről, kórházak működésének magánkézbe adásáról, kórház bezárásról, ágyszám csökkentésről, egyebek.
Az akkori ellenzék bűnét a totális tagadásban látom.
Tárgyalni, egyeztetni kellet volna.
Elmondani mi miért nem jó, és főleg azt, hogy hogyan másképp.
Az egészségügybe pénz kell, (meg az oktatásba is) nem kevés, sok.
Állam bácsinak nincs.
Akkor meg mire ez az általános államosítás?
Csak nem bezárások lesznek?
De igen.
A FIDESZ kormány most nem tud olyat az egészségügy területén csinálni, ami ellen ne tiltakozott volna már kézzel-lábbal.
Ezért "fű alatt" szűnnek meg a kórházi ágyak, osztályok, nőnek a váró listák, vándorolnak ki az orvosok, megy tönkre az egész. Az emberek meg inkább nem vesznek kenyeret, de magánrendelőbe mennek, mert nem bíznak az állami ellátásban. Nem véletlenül. Amikor egy kórházi osztályon éjszaka nincs orvos, és a délelőttös is csak tízre érkezik meg, ezen nem is csodálkozhatunk.
Ingyé mit várunk?
Majd ha egyetlen forintot is letett a polgár az asztalra, verheti a mellét, hogy a pénzemért ezt meg ezt várom el.
Ez elvi kérdés, és sokkal fontosabb, mit hogy mennyibe kerül a vizitdíj adminisztrációja.
Szerintem.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 12:53:55

@leponex:
"ő csak fizesse bátran annak a diplomásnak a képzési költségeit, akinek esze ágában sincs aztán itthon dolgozni"

Na ez az igazi demagógia.
Ennyi erővel nyugodtan mondhatja a vidéki polgár aki soha nem jut el Pestre, hogy az ő adójából ne finanszírozzák a BKV-t, hanem fizessék meg a Pestiek az utazás teljes költségét.
De tudnék ilyen példákat órákig sorolni.

kentersturz 2013.02.10. 13:30:12

@Az igazi sztrovacsek: frissíteni kék a listát.
A német Bundestag elfogadta a vizitdíj eltörlését. Az egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban az nyilatkozta, hogy a vizitdíj sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és a tapasztalatok szerint nem eredményezett csökkentést az orvos-beteg találkozások számában, ezért annak eltörlése indokolt.
www.eski.hu/hol/cikkh.cgi?id=2906

kúrórudi 2013.02.10. 14:07:13

@kentersturz:

nálunk eredményezett. ne feledd a társadalmak közötti különbségeket. nálunk minden ami "ingyen" van az rettenetesen túl lesz fogyasztva már csak azért mert "ingyen" van. egy fejlett nyugati, különösen egy német társadalomban eznem ilyen.... elhiszem h ott nem sokat ért a vizitdíj, nálunk érdemben csökkent az orvos-beteg találkozások száma....

leponex 2013.02.10. 16:04:47

@Az igazi sztrovacsek:

"Az egészségügybe pénz kell, (meg az oktatásba is) nem kevés, sok.
Állam bácsinak nincs."

Nincs, valóban, és akkor mitől lett volna több pénz az eü-re, ha a tb járulékot magánbiztosítóknak fizetnénk, és ők 'rendelnék' meg a szükségesnek ítélt szolgáltatásokat?
Mert a mostani ellátórendszer is nagyon alul van finanszírozva, vajon ha ebből a pénzből még a profitot is kivonjuk, akkor tényleg több marad??

Régi példa a 'művesekezelés' magánosítása. A TB finanszírozásból nem jött ki a kezelés költsége. Nosza, privatizáljuk. A meglévő állami infrastruktúra és humán erőforrás virtuális kiszervezésével ÉS a finanszírozás radikális megemelésével egyből remekül ment, azóta is.
Ha ugyanezt a finanszírozást megkapta volna az állami kórház is, neki sem lett volna értelme ezt privatizálni.

Ez a recept ment hazánkban a módszerváltás előtt is, a kockázatot, költségeket társadalmasítjuk, a nyereséget privatizáljuk.
EZÉRT jutottunk a mai gazdasági helyzetbe, szerintem (is)

"Akkor meg mire ez az általános államosítás?
Csak nem bezárások lesznek?
De igen."

Remélhetőleg az Orbánék második cikkusában valóban meg tudják majd tenni ezeket a racionális lépéseket.

A szocialistáknak azért nem ment ez kicsit sem, mert nem volt elég erő, hogy a saját oligarcháival szembe menjen.
Olvass egy kis őszödit, ajánlom ;-)

" Ingyé mit várunk?
Majd ha egyetlen forintot is letett a polgár az asztalra, verheti a mellét, hogy a pénzemért ezt meg ezt várom el."

No, csak nem amellett érvelsz, hogy először tandíjat fizessen a deák, aztán tegye csak magáévá az egyetemet?

:))

leponex 2013.02.10. 16:18:35

@Az igazi sztrovacsek:

"Na ez az igazi demagógia.
Ennyi erővel ... fizessék meg a Pestiek az utazás teljes költségét."

Hát demagógiából sosem elég, raktáron van elég :)

Akkor még egyszer röviden a tervezett felsőoktatás finanszírozásáról:

- kifizeti az állam a teljes költséget most
a. - a közszolgálatban elhelyezkedő diplomás képzési költségeinek visszatérítését az állam vállalja át ( ő 'használja fel' a megszerzett tudást )

b. - a privát szférában a munkáltató adókedvezmény fejében vállalja át e költségeket - neki prifitot termel cserébe - , de tőle meg adókedvezmény formájában az állam vállalja át - mert neki meg adófizető munkahelyet teremtett

c. - diplomásunk külföldön vállal munkát, jóval magasabb bérért, ezért aztán korrekt úriemberhez méltón részletekben visszafizeti az adófizetőknek a reá addig szánt adóforintokat.

A 'röghöz kötés', az a demagógia. nem is kicsi! Szabadon mehet bárhova külföldre dolgozni.

A BKV-s példád ezért is sántít, a költségek nagyobbik részét most is az adófizetők állják. Ami méltánytalan, hogy a vidéki polgárok viszont tényleg nem jutnak arányos tömegközlekedési támogatáshoz.

kúrórudi 2013.02.10. 16:29:10

@leponex:

"Mert a mostani ellátórendszer is nagyon alul van finanszírozva, vajon ha ebből a pénzből még a profitot is kivonjuk, akkor tényleg több marad??"

hibás ez az érv... a profit ugyanis nem ugyanabból a pénztömegből vonódik ki... hasonlíts össze egy csődtömeg szoc. állami vállalatot egy jól működő kapitalista versenyző magáncéggel... és az utóbbiban még profit is van..

a profit az nem valami mocskos tőkés geciség meg az ördög maga (ahogy a pénznél a kamat se) hanem a tőke ára ami a hatékonyságra ösztönöz... ez az amire az állam mégha korrupció nem is lenne se lenne képes...egy korrupt állam meg mégrosszabb...

kúrórudi 2013.02.10. 16:35:01

@leponex:

"A szocialistáknak azért nem ment ez kicsit sem, mert nem volt elég erő, hogy a saját oligarcháival szembe menjen."

mert aztán a fidesz orligarchák a népért vannak.... a 2/3 egyelőre elfedi a belső feszültségeket. a szoci holdudvar a 10%os támogatottság és a közelgő óriás bukta miatt omlott össze: a túlélésért elkezdték egymást felnyomkodni... törvényszerű ez egy ilyen korrupciós rendszerben... a fidesznél is ez lesz ha nem 2014 után akkor 18 után... és az a jó ha ez van mert ez a jogállamiság és demokrácia ereje az a baj ha ez nincs....

leponex 2013.02.10. 16:48:46

@kúrórudi:
"hibás ez az érv"

Oszt melyik?
Ha az eü. ellátást a magánbiztosítók finanszírozzák ( a páciens külön hozzájárulása nélkül), akkor csak a járulékokból lehet profitot kivinni, - ha hinni lehet még az anyag-energia megmaradás törvényében :)

Profit így hatékonyságnövelésből (ami ölég bajos lehet a mostani helyzet alapján), vagy a szolgáltatások mennyiségének szűkítéséből, minőségének csökkentéséböl lehetséges. Vagy van más ötleted is?

"a profit az nem valami mocskos tőkés geciség meg az ördög maga (ahogy a pénznél a kamat se) hanem a tőke ára ami a hatékonyságra ösztönöz"

- nem a profit ösztönöz, hanem a hatékonyság növeléséből LEHET profit.
(Természetesen erre azért ösztönözne a tulasjdonos!)
De az eü biztosítás privatizációjában szó nincs friss tőkebefektetésről, hanem a meglévő struktúra üzemeltetését venné át az állam által kötelezően beszedett járulékokból.

Mit gondolsz, a mérgdrága egészségügyi beavatkozásokat ugyanígy lelkesen finanszírozná a magánbiztosító, a járulékokból? A gyógyíthatatlan betegségben szenvedők, transzplantéációk, gyermekgyógyászat, nyugdíjasok ellátása, stb... ?

Az Obamának mekkora meccse volt, hogy egy minimális ellátás mindenkinek járjon.

leponex 2013.02.10. 16:56:50

@kúrórudi:

Természetesen a fideszes oligarchák nem a népért vannak, nem úgy, mint a nemlétező szoclibek :)

Én is azt vélem, hogy 2014-ben semmiképp, de 2018-ra már alakulhat egy újabb garnitúra, saját oligarchákkal, akik majd ...
Én Schifferben láttam némi fantáziát, és most, hogy a Megmentő elvitte a Bendusékat, akár neki is láthat a munkának.
Ha a Vágó Gabi ilyen pozitív metamorfózison képes átmenni, mint amit én vélek felfedezni benne, akkor szerintem nem reménytelen.

leponex 2013.02.10. 17:07:53

Kedves Bárdunk, Jó Gréczy Zsolt!

Bocsáss meg, hogy offoltunk egy kicsit, kárpótlásul idéznénk akkor témádhoz illőt is:

"Jól jártunk

A költségvetési vita úgy alakult, hogy az Európai Bizottság még 2011 nyarán kijött egy tervezettel, amit a tagállamok egymás között megtárgyaltak, majd tavaly ősszel Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke vette át az egyeztetések vezetését. Sokáig nem sok jót ígért a dolgok állása Magyarország számára. Az eredeti bizottsági tervezet szerint mintegy 30 százalékkal kevesebb pénz jutott volna Magyarországnak a kohéziós alapokból. Ehhez képest 12 százalék körüli veszteség lett csak a vége, és több, Magyarországnak kedvezőtlen változtatás is elmaradt.

A nettó számokat nézve pedig egyértelmű, hogy jól jártunk. Az egy főre jutó támogatások alapján Magyarország lesz a második legnagyobb kedvezményezettje az EU támogatási rendszerének. Hét év alatt a magyarok fejenként 712 ezer forintnyi támogatáshoz jutnak - amennyiben persze sikerül maradéktalanul lehívni a keretet. Orbán azt hangsúlyozta, hogy ez a most lezáruló ciklusban 660 ezer forint volt. A magyaroknál jobban ebből a szempontból csak a litvánok jártak. Nettó összegben pedig a harmadik legnagyobb összeg jöhet Magyarországra az évtized második felében.

A kormányfő szerint a Magyarországnak 2014 és 2020 között járó 7080 milliárd forintos pozitívum a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 3,6 százalékának felel meg. E mutató tekintetében csak Bulgária előzi meg Magyarországot. A mostani ciklusban Magyarország a hetedik volt ebben a sorrendben. A nettó pozíció teljes összegét összevetve Magyarország 2014 és 2020 között a harmadik helyen lesz a jelenlegi ötödikkel szemben.

Hogy Orbán Viktor érzékeltesse a 2014 és 2020 közötti időszakban Magyarországra érkező, 7080 milliárd forintnak megfelelő uniós forrás mennyiségét, azt mondta brüsszeli sajtótájékoztatóján, hogy ez hat vasúti vagonnak megfelelő 20000 forintos bankót, euróban pedig egy teljes kocsinak megfelelő 500 euróst jelentene.

A 2007-2013-as ciklusban Magyarország a GDP-jének 3,5 százalékáig volt jogosult kohéziós támogatások lehívására. Ezt a bizottság egységesen minden tagállamnak 2,5 százalékra húzta volna le, és tavaly nyáron a tagállami egyeztetésen már 2,35 százalékig nyomták le. Ehhez képest az elmúlt években recesszióba került tagállamok mégis kaptak egy kedvezményes, 2,59 százalékos plafont. Ez már önmagában emelte valamelyest a Magyarországnak járó keretet.

Azt is sikerült elérni, hogy a legszegényebb régiók további pénzt kapjanak. Magyarországnak hat régiója (a hétből) a legszegényebbek közé tartozik. Ezek a magyarországi régiók 1,56 milliárd eurós bónuszt kaptak.

Magyar szempontból kulcsfontosságú volt, hogy a kötelező önrészt ne emeljék fel. Sokáig élt a javaslat, hogy az EU legfeljebb 75 százalékban finanszírozza a beruházásokat. A végső megegyezésben maradt a Magyarország által is támogatott 85 százalékos lehetőség is.

Szintén fontos magyar érdek volt, hogy a beruházásoknál az ÁFA-t továbbra is el lehessen számolni. Itt olyan kompromisszum született, ami alapján a támogatást felvevő jogállásától függ, hogy az ÁFA-t is lehet-e finanszírozni az EU-s pénzből. A közhatalmi szerveket zárták csak ki az ÁFA elszámolhatóságából.

Így szinte az összes magyar cél teljesült."

Ja, ezt a gaz fasisztoákok hazudták, a zindexen;-)

kúrórudi 2013.02.10. 17:08:10

@leponex:

"- nem a profit ösztönöz, hanem a hatékonyság növeléséből LEHET profit."

a profit a hatékonyságra ösztönöz... ha nem lenne profit vagy nem lennél érdekelt benne leszarnád a hatékonyság kérdését... lásd állam

kúrórudi 2013.02.10. 17:09:25

@leponex:

a tények
2007-2013 összkeret 978 mrd euró, nekünk 22.6 mrd....ez 2.3% részarány
2014-2020 960 mrd euró, nekünk 20.4 mrd....ez 2.1% részarány

tehát arányban és értékben is KEVESEBB lett!!

kúrórudi 2013.02.10. 17:10:13

@leponex:

és a 85%ról meg annyit h eddig is ennyi volt....

leponex 2013.02.10. 17:24:34

@kúrórudi:
"- nem a profit ösztönöz, hanem a hatékonyság növeléséből LEHET profit."

Hát ez inkább szőrszálhasogatás, de szerintem előbb van a hatékonyságnövekedés - amiből aztán lészen a profit. Mármint az eü-ben, hisz arról volt szó.

leponex 2013.02.10. 17:26:12

@kúrórudi:
"és a 85%ról meg annyit h eddig is ennyi volt...."

Valóban, ahogy a szélsőnacionalista zindex is írja, némi árnyalással:

"Sokáig élt a javaslat, hogy az EU legfeljebb 75 százalékban finanszírozza a beruházásokat. A végső megegyezésben maradt a Magyarország által is támogatott 85 százalékos lehetőség is."

leponex 2013.02.10. 17:29:57

@kúrórudi:
Ahogy írtam, én kíváncsian várom Orbán metodikáját, ha jól értem, az elműlt ciklus ténylegesen igénybe vett összegét hasonlította a következőben lehívható kerethez.-) Amiben igaza lehet, és ha végül a teljeset le tudják hívni, akkor az nominális összehasonlításban is.
Megvárjuk ! :)

Az igazi sztrovacsek 2013.02.10. 17:58:15

@leponex:
"No, csak nem amellett érvelsz, hogy először tandíjat fizessen a deák, aztán tegye csak magáévá az egyetemet?"

De.
Pontosan erről beszélek.
A mindenki által megfizethető tandíjról, ami szociális helyzet, tanulmányi eredmény stb. alapján kompenzálható, a rendszer a tandíj és az ingyenesség között szabályozottan átjárható, és amely ösztönöz a tanulásra.
A diplomásnak meg engedtessék már meg, hogy ő döntse el, a megszerzett tudását kinek ajánlja fel. De ha ő mindenképpen itthon akarja kamatoztatni, és mindenképpen az állam szolgálatában, de állambácsi esetleg nem tud neki állást kínálni, akkor is átvállalja a diákhitelt? Vagy állambácsi kötelezi majd a multit, hogy alkalmazza, és a diákhitelt átvállalja?
Az egészségügy kapcsán szintén erről beszélek. A differenciált egyéni hozzájárulásról, a magántőke kőkeményen szabályozott bevonásáról. Amiről meg te beszélsz az egészségügy vonatkozásában, járulék és profit kapcsán, az már szinte a színtiszta kommunizmus.
Kibucokban, kommunákban talán még működhet, piacgazdaságban semmiképpen.
Piacgazdaságban az állam feladata nem a működtetés, hanem a működtetés szabályozása.
Szerintem.
Bár egy modern(?) királyságban, ki tudja.....!?

leponex 2013.02.10. 18:27:30

@Az igazi sztrovacsek:
"A mindenki által megfizethető tandíjról"

Tán csak nem arra gondolsz, hogy anyagi helyzettől függően változó, többsávos progresszív tandíj kéne? Egy megbízható szocialistától ez nem is állhat távol.-)

Jövedelemigazolás alapján? 'Vagyon' alapján? Esetleg osztályhoz tartozás alapján?

Jómagam természetesen azt az érvelést is meg tudom érteni, hogy kapitalizmus van, mindenki boldoguljon, ahogy tud. A tandíj ezt is üzeni. Ha van pénzed, tanulhatsz. Világos beszéd.
( Hogy ez miképp hozható össze szociálisan különösen érzékeny hozzástzólásaiddal, az egy kicsit rejtély ;-) )
***

", de állambácsi esetleg nem tud neki állást kínálni, akkor is átvállalja a diákhitelt?"

Valóban, inkább ezekkel a problémákra kellene megoldást találni, az "önfinanszírozó felsőoktatás' -ban különféle okból diplomáig nem jutók nehézségeivel.
Természetellenes lenne, ha mindenki elvégezné, aki elkezdi.

Mert EZ valódi probléma, nem úgy, mint a vélgtelenül demagóg sopánkodás a 'röghöz kötés' miatt.
Javaslataim lennének ...

leponex 2013.02.10. 18:32:20

@Az igazi sztrovacsek:
"Amiről meg te beszélsz az egészségügy vonatkozásában, járulék és profit kapcsán, az már szinte a színtiszta kommunizmus."

No, erre kíváncsi lennék, miért is?

Az egészségbiztosítás privatizálása annyi lett volna, hogy az állam által kötelezően előírt, beszedett járulékot magánbiztosítókhoz irányítanák, és finanszírozzák ők az ellátórendszert.
Űgy, hogy profit is keletkezzék.
Kíváncsian várom a működő modellt :)

leponex 2013.02.10. 18:45:00

@Az igazi sztrovacsek:
"Piacgazdaságban az állam feladata nem a működtetés, hanem a működtetés szabályozása. "

Ja.
Mert az állam rossz gazda. Ki ne tudná ezt jobban, mint egy rendíthetetlen szocialista szavazó :)

( Megegyeztünk elébb, demagógiából végtelen a felhozatal .-) )

Valamiért a már említett Obama úr a Demokrácia Veteményeskertjében évek óta erőlködik, hogy valami minimális egészségbiztosítása legyen mindenkinek, mert az mégse járja, hogy tízmillióknak tényleg nincs semmi ellátásra joguk, ha nincs pénzük.
Nemrég ugye sokszázan, akik természeti atasztrófa következtében egészségügyi ellátásban részesültek, utóbb megkapták a tízezres - százezres számlákat.
Igazad van, ha már piacgazdaság, fizessenek, hogy életben maradhattak.

Igaz, az Obamát is kinevezték kommunistának.

Természetesen egy elképzelt ideális piacgazdaságban minden remekül menne, pontosan űgy, ahogy az elképzelt idealista szocializmusban menne.
Ideig-óráig, aztán összedől.
Neked magyarázzam ??

lobster thermidor 2013.02.10. 18:57:09

@Lencsés István:

Kedves Fiú!
Jól megnevettettél, de most már itt az ideje, hogy bevedd a gyógyszereket, és szépen csicsikába menj.

kúrórudi 2013.02.10. 19:11:05

@leponex:

"Ahogy írtam, én kíváncsian várom Orbán metodikáját, ha jól értem, az elműlt ciklus ténylegesen igénybe vett összegét hasonlította a következőben lehívható kerethez.-) Amiben igaza lehet, és ha végül a teljeset le tudják hívni, akkor az nominális összehasonlításban is."

mindkettő KERET!
2007-2013 összkeret 978 mrd euró, nekünk 22.6 mrd....ez 2.3% részarány
2014-2020 960 mrd euró, nekünk 20.4 mrd....ez 2.1% részarány

orbán ftban számolt (akkor is érthetetlen mert 20.4 mrd euróból csak 340 feletti euróárfolyamon lesz 7000 mrd ft)....

lajos0 2013.02.10. 19:18:27

@Az igazi sztrovacsek: "De már annyiszor mondtam:
Egy kétharmaddal kormányzó párt akkora hülye nem lehet - még a FIDESZ sem - hogy a következő választásokat ne tudja egy sima többségre hozni."

Ezt rendszeresen elmondod, de már miért ne lehetne? Ha egy feles többséggel kormányzó párt lehet annyira hülye, hogy 20 % alá küzdi magát, akkor egy 52 %-kot kapó párt mitől ne tudná simán elbukni a következőt ?

kúrórudi 2013.02.10. 19:18:50

@leponex:

szerinted a 20.4 mrd euró miért 7080 mrd ft??

leponex 2013.02.10. 19:53:45

@kúrórudi:
Jó kérdés, meglátjuk mit mond rá holnap ;-)

Lencsés István 2013.02.10. 19:55:44

@lobster thermidor: Nem fiú vagyok hanem férfi . Nevess addig amíg megteheted . :) ;) Nem szedek gyógyszert mert nincs rá szükségem és nem megyek aludni sem .

leponex 2013.02.10. 19:58:13

@lajos0:
Sztrovacsek barátunktól meg végképp érthetetlen, miért aggódik , hogy hátha mégse nyernek újra?
Én rögvest visszakapnék havi 16 ezer Ft-ot, ő is boldog lenne :)

Jurájhíp 2013.02.10. 20:32:13

@leponex:

"Az egészségbiztosítás privatizálása annyi lett volna, hogy az állam által kötelezően előírt, beszedett járulékot magánbiztosítókhoz irányítanák, és finanszírozzák ők az ellátórendszert.
Űgy, hogy profit is keletkezzék."

Hülyeség... A lényeg a versenyhelyzeten lett volna. Az egybiztosítós - elosztós rendszerben ez nem valósul meg.
Ráadásul az eszközfinanszírozás sem az állam dolga lett volna.
Azért mégiscsak furcsa dolog, hogy ti jobbosok adott esetben kizárólag az államosított működtetést látjátok megoldásnak, más esetekben meg azt állítjátok: nem probléma, mert versenyhelyzet van a szolgáltatók között.

Az, hogy az államosított intézményrendszer a központosított finanszírozásból mennyire nem működőképes modell történelmi tény, csak vissza kell nézni a saját 50-60 évünket!
Más felől meg az a véleményem, hogy nem feltétlen az a legfontosabb kérdés, hogy állami egybiztosítós rendszert működtetünk avagy több biztosítós piacit, hanem az, hogy mennyire hatékonyan, és jól vagyunk képesek működtetni. Sajnos a jelenlegi sehogy nem működik, és ebben a helyzetben (csakhogy Obamás írásodra is reflektájak) az én szempontomból tökmindegy, hogy a jómagam miért döglök meg egy betegségből kifolyólag: a jelenlegi szar és alulfinanszírozott rendszer miatt, vagy azért mert nincs pénzem a kezelésemre.

És még egy apróság: ma irdatlan pénzek folynak zsebekbe az egészségügyben. Nemcsak hálapénz formájában.
Van a családomban olyan orvos (kutató) aki nem jobbos, nem balos, tisztán szakmai alapon tud neked érvelni.
Fura módon éppen az a háziorvosi rendszer működik viszonylag konszolidált, egészséges módon amelyik lényegében privatizálttá lett. Nem furcsa?

lajos0 2013.02.10. 21:16:10

@regress: "lajoska,az unió viktortól tanult.nem tetszik?fél óra új szabály,törvény,oszt jónapot"

Az Eu előbb kezdte, bár a lényegen nem változtat. Ott sem voltak soha hatalmon a demokraták, meg nálunk sem.

lajos0 2013.02.10. 21:35:22

@kúrórudi: "még ezt se tudod? 2007 óta nem bővült az eu!!

a 2007-2013as költségvetés tehát ugyanúgy 27 tagállam között oszlik el mint a 2014-2020as..."

Vagy ha nem hát kisnyúl :-)
Horvátország 2013. július 1-jén válik EU-taggá. Biztos örülni fognak, ha 2020-ig csak befizetéseik lesznek :-)

Amúgy velük már kalkulált a költségvetés, itt van a különbség oka.

"ha hallgattál volna.... ismered ugye?"

Nem tőlem kérdezted, de én is ismerem.

lajos0 2013.02.10. 21:49:34

@kúrórudi: "ha a kancsal gyuri nekiesik az mnb tartalékoknak akkor gyorsan ennyi lesz az euró."

Azért a tartalékokról annyit, hogy Simort nemrég megkérdezték, hogy ha bemennénk az MNB trezorjaiba, akkor ott vajon meg lehetne tapperolni ezt a sok eurót. Rövid hümmögés után közölte, hogy nem mert rövidtávú befektetésekben van. Lehmann Brothers már nincs, úgyhogy kíváncsi lennék milyenekben. Mondjuk cikibb lesz, amikor az USA aranytartalékáról derül ki, hogy híre-hamva és egyre többen érdeklődnek róla.

Az meg külön vicces, hogy az MNB által kezelt pénz 1 %-a saját forrás, a többire szépen csengetjük a jegybanki alapkamatot.

Jurájhíp 2013.02.10. 21:53:45

@lajos0:

"Amúgy velük már kalkulált a költségvetés, itt van a különbség oka."

A különbség okát nem tudjuk! Ezt csak te mondod, a te véleményed. Persze ha van forrásod amiben a költségvetést készítők kinyilatkozzák ezen okot az más...

Szerintem amúgy annyira fölösleges arról vitázni, hogy akkor most ki mennyit hozott és ki mennyire volt ügyes a tárgyalásokon. Meggyőződésem, hogy sem Gyurcsánynak, sem Orbánnak nincs akkora súlya az Unióban, hogy a ránk szánt pénzt érdemben befolyásolhatták volna. Ha ezektől az összegektől eltérőt szántak volna nekünk akkor azt kaptuk volna.
Orbán ott volt, megtette a kötelességét és dolgát. Az más kérdés, hogy kényszert érzett arra, hogy valamilyen kommunikációs trükkel valami pozitívumot mutasson fel ebből a tárgyalásból, ezért is a sajátos forintra átváltás. Hétköznapi embereket nyilván meg lehet vezetni az ilyen kommunikációval, és a cél ez volt, de aki kicsit is gondolkozik, netán kjözgazdász és számolgatni kezd, hamar rájön, hogy kilóg a lóláb!
Gréczy csak reagált a maga stílusában.

lajos0 2013.02.10. 22:10:27

@Az igazi sztrovacsek: "Amikor egy kórházi osztályon éjszaka nincs orvos, és a délelőttös is csak tízre érkezik meg, ezen nem is csodálkozhatunk.
Ingyé mit várunk?"

Akkor én vagyok a hülye, hogy fizetem a járulékot rá.

"Majd ha egyetlen forintot is letett a polgár az asztalra, verheti a mellét, hogy a pénzemért ezt meg ezt várom el."

Egyelőre állambácsi a kb kétmillió adófizetőből próbál megélni, meg a másik 8 milliónak is abból kell valahogy.

lajos0 2013.02.10. 22:16:35

@Jurájhíp: "A különbség okát nem tudjuk! Ezt csak te mondod, a te véleményed."

EUCO 37/13
2. oldal

"Az új többéves pénzügyi keret a 2014 és 2020 közötti hétéves időszakra fog vonatkozni, és – azt feltételezve, hogy Horvátország 2013-ban csatlakozik az Unióhoz – egy 28 tagállamból álló Európai Unió számára készül."

Olvasható itt: www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/HU/ec/135373.pdf

"Szerintem amúgy annyira fölösleges arról vitázni, hogy akkor most ki mennyit hozott és ki mennyire volt ügyes a tárgyalásokon."

Szerintem is.

kúrórudi 2013.02.11. 02:11:18

@lajos0:

"Azért a tartalékokról annyit, hogy Simort nemrég megkérdezték, hogy ha bemennénk az MNB trezorjaiba, akkor ott vajon meg lehetne tapperolni ezt a sok eurót. Rövid hümmögés után közölte, hogy nem mert rövidtávú befektetésekben van."

látom te az a fajta vagy akinek bankszámlája és bankártyája sincs mert ami nem kézzel fogható az nincs így ilyen helyen nem tartasz pénzt.... okos vagy mondhatom. de gondolkodj el azon h akkor a nem kézzel fogható netes cyber okoskodásod vajon létezik vagy sem?

egyébként elárulom miben van az mnb deviza tartalék: jó része német államkötvényben.

"Az meg külön vicces, hogy az MNB által kezelt pénz 1 %-a saját forrás"

ezt inkább nem kommentálnám mert ezzel csak azt árultad el h alapszinten sincs közöd a pénzügyekhez.... a jegybank a bankok bankja.... mégis mi a picsáért és miből kéne saját forrással bírnia? az mnb nem az állam bankja hanem az egész nemzetgazdaságé. ne keverd a kettőt. a devizatartalék sem az állam devizatartaléka hanem a teljes nemzetgazdaságé (aminek az állam az egyik szektora)....

kúrórudi 2013.02.11. 02:14:16

@lajos0:

"a 2007-2013as költségvetés tehát ugyanúgy 27 tagállam között oszlik el mint a 2014-2020as..."

Vagy ha nem hát kisnyúl :-)
Horvátország 2013. július 1-jén válik EU-taggá. Biztos örülni fognak, ha 2020-ig csak befizetéseik lesznek :-)

Amúgy velük már kalkulált a költségvetés, itt van a különbsége oka"

értem.

tehát most már szerinted is tényleg KEVESEBBET kapunk...arányban is.. csak mert eddig az volt a jobbos duma h többet kapunk... orbán is ezt mondta...

akkor most szerinted is hazudott orbán. örülök h a poszt 200-adik kommentjére egyetértesz a poszttal de akkor eddig mit is vitattál??

kúrórudi 2013.02.11. 02:19:33

@lajos0:

ja és ezzela linkkel te magad buktattad le vezéred másik hazugságát is:

"53. Az egyes prioritási tengelyek szintjén a „Növekedést és munkahelyteremtést szolgáló beruházások” célkitűzést szolgáló operatív programok társfinanszírozási aránya legfeljebb:
a) 85 % a Kohéziós Alap esetében;
b) 85 % azon tagállamok kevésbé fejlett régiói esetében, amelyekben a 2007–2009-es
időszakban mért egy főre jutó GDP nem érte el az említett időszakban az EU 27
tagállamában mért egy főre jutó GDP átlagának 85 %-át, valamint a legkülső régiókban;"

a 85%ot tehát nem ő és a Magyarország érte el hanem általános eu direktíva.....

hazudnak reggel délben este.... az ostoba hívek meg csak tapsikolnak szaros szájjal...

kúrórudi 2013.02.11. 02:21:55

@lajos0:

szerintem ma már ne szólalj meg 2 ekkora öngól után....

Jurájhíp 2013.02.11. 07:29:43

@lajos0:

Köszönöm a linket. Sok minden benne van, arra konkrétan én semmilyen utalást (és főleg konkrétumot) nem találtam, hogy a mi ránk szánt összeg azért lett "csak" annyi mert H. ország is csatlakozik.
Csatlakozik, ez tény, de mi nem miattuk kaptunk kevesebbet, hanem mert az unió így állapította meg a keretszámot, és így döntött ahogy döntött. A horvát csatlakozástól függetlenül még kaphattunk volna valamivel többet, vagy akár kevesebbet is.
Sajnos az érvelésed nem tudom elfogadni, még akkor sem ha valóban volt ilyen ok, ezt senki sehol nem deklarálta. Maximum valamelyik magyar politikus szájából elhangozhatott. Az tény, hogy ha egy adott összeget nem 27 hanem 28 felé kell szétosztani akkor az 1 főre jutó nem annyi, de a mi esetünkben nem egy ilyen sima matematika volt az ok.

Viktornak nem kellett volna minden áron kampány nyilatkozatot tenni és akkor nem kezdenek számolgatni a népek, egy egyszerű és objektív nyilatkozat is elég lett volna....

Az igazi sztrovacsek 2013.02.11. 07:48:07

@lajos0:
"Akkor én vagyok a hülye, hogy fizetem a járulékot rá."

Ha úgy gondolod....
De az biztos, hogy a levont tb járulékot - amit átneveztek adónak, hogy még véletlenül sem járjon érte semmi - nem érzi fizetésnek a polgár. Mindig is vonták tőle, hozzászokott, nem kapta meg, nem tudta saját kezűleg elkölteni. /Mellesleg a negyven éven át levont tb. járulék ma egy vakbél műtétre sem elég/ Amikor a fizetéséből konkrétan, kp-ben letesz valamit, (vagy átutal) akkor érzi, hogy fizetett. Valami hasonló miatt nagy üzlet a hitelkártya is.
Ez az átnevezés járulékról adónak súlyos társadalmi feszültségeket fog még gerjeszteni. Járulékért ugyanis szolgáltatás jár cserébe, az adót meg behajtja az állam, és nem jár érte semmi. Mi most arra felé haladunk, amit Obama épen fölszámolni igyekszik - mint azt 'leponex kolléga volt szives megjegyezni - az USA-ban. Ha nem fizeted az adót, nem jár neked semmi.
A munkanélkülinek, aki 28.000 Ft.-ot kap, vagy az állástalan pályakezdőnek aki egy fillért sehonnan nem kap, annak is ki kell fizetni a 6.200 Ft.-ot minden hónapban, ha azt akarja, hogy ingyenes ellátást kapjon, HA esetleg orvoshoz kell mennie.
Ettől még a rendelőben fizetett 300 Ft.-is jobb volt.
Szerintem.

leponex 2013.02.11. 11:27:17

@Jurájhíp:

Hülyeség... A lényeg a versenyhelyzeten lett volna. Az egybiztosítós - elosztós rendszerben ez nem valósul meg.
Ráadásul az eszközfinanszírozás sem az állam dolga lett volna."

Attól, hogy az adott járuléktömegből ki finanszírozza az egészségügyet, még nem lesz több pénz benne, akkor sem ha még az eszközfinanszírozást is ebből a járuléktömegből kell kigazdálkodni.-)

De abban teljesen egyetértek, hogy a hatékonyság növelésével lehetne a mai finanszírozásra szánt pénzből jobb színvonalú szolgáltatást nyújtani.
Ezen nem a járulékok privatizációja, hanem a szolgáltatók 'versenyhelyzetbe' hozása segíthetne.
De ahogy a dialízisprivatizációra hivatkoztam, a mai térítési díjak mellett ez nem megy, tényleg kevés rá a pénz.
Az ellátórendszer racionalizálása mellett a járuléktömeg növelése is elengedhetetlen lenne. Például a nyugdíjak után szintén indokolt lenne a járulékfizetés.
A vizitdíj, ápolási díj érdemben jelentéktelen tétel az egész kasszához viszonyítva, cserébe viszont rengeteg kezelhetetlen helyzetet generál.

És ahogy a háziorvosi szolgáltatás magánosítását is említed helyesen, az állami egybiztosítós rendszerben !!
Nem furcsa?

Azért mégiscsak furcsa dolog, hogy ti jobbosok adott esetben kizárólag az államosított működtetést látjátok megoldásnak, más esetekben meg azt állítjátok: nem probléma, mert versenyhelyzet van a szolgáltatók között."

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.02.11. 11:31:44

"Összességében a rendelkezésre álló keret nőtt a kormány számításai szerint: 7060 milliárd forintról (24,9 milliárd euró) 7080 milliárdra (25,4 milliárd euró)."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/meglepoen-jo-magyar-eredmeny-kisebb-tortabol-nagyobb-szelet-397481

tehát euróban, és nem per fő számítva, hanem összességében nőtt a támogatás. Gréczy hazudik.

És akkor marháéra nem vagyok FIdesz párti, csak éppen nem hazugságokkal kell legyőzni a Fideszt.

HanSolo90 2013.02.11. 11:32:24

@Jurájhíp: Teljesen korrekt a hozzászólása. Csak az elvakult Gyurcsány hívők (és Orbán hívők) hiszik azt, hogy a számít az, hogy ki van ott és mit mond.....Magyarország egy kis pont az EU-ban és kész. Nem vagyunk tényező. Gréczy is elhiszi, hogy Gyurcsányt annyira nagyra tartják az EU-ban, hogy rögtön hozzávágnak jó pár milliárdot....

leponex 2013.02.11. 11:40:05

@Az igazi sztrovacsek:
"Mi most arra felé haladunk, amit Obama épen fölszámolni igyekszik - mint azt 'leponex kolléga volt szives megjegyezni - az USA-ban. Ha nem fizeted az adót, nem jár neked semmi. "

Hát így elég nehéz beszélgetni bármiről is.

Az amerikai eü-nek ugye épp az a hibája, hogy nincs egységes rendszer, nem kötelező abban részt venni, és akinek nincs biztosítása, az baj esetén vessen magára.
Obama épp azt szeretné elérni, hogy mindenkinek kötelező legyen valahol biztosításra BEFIZETNIE, akár bírság fenyegetésével, a biztosítóknak meg KÖTELEZŐ lenne velük szerződni.
Ez állami biztosítás mellett is megvalósítható, csak épp azt kellene elérni, hogy mindenki után fizessen valaki biztosítást.
Ahogy például a nyugdíjasokat említém fentebb.
Vagy ahogy a segélyen lévők után is, ahogy fentebb épp sopánkodsz emiatt.
Obamát nevezték kommunistának is, Hitlernek is, a Patás is megkapja ugyanezen címkéket.
Nem túlságosan egzakt érvek egy vitában, de sebaj.

Jurájhíp 2013.02.11. 12:21:29

@leponex:

Szerintem elbeszélünk kicsit egymás mellett. Azzal senki nem vitatkozik, hogy az eü jócskán alulfinanszírozott, de ez csak egyik bajunk, a struktúrája sem jó. Ezt nem én állítom hanem szakmabeliek, mint pl. a kórház szövetség.

Más kérdés a finanszírozás technikája. Én veled ellentétben abból indulok ki, hogy az államnak itt is, mint pl. a bank szektorban, csak felügyeleti szerepet kellene vállalnia, illetve az ellátás finanszírozásának azon részét amely kötelező és az államhoz folyik be, azt osztaná szét a biztosítók között.
Miért jobb ez a rendszer?

Mert önálló, szakmai alapú életet élhetne, és nem függne a mindenkori pártpolitikától. Csak nézd meg, hogy kormányváltásokkor hány és hány vezető beosztású embert küldenek el a pártok, akár kórházak éléről, akár más szervezetektől, hivataloktól. Ez szerinted jó? Így kell működnie?
Ma Magyarországon szinte az összes állami intézmény átpolitizált.

Másrészt. Egy államilag dotált eü. intézménynek (pl kórháznak) az az elsődleges célja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló pártvezérelt önkormányzatnak vagy kormány hivatalnak megfeleljen, nem pedig az, hogy fejlesszen, és rentábilisan működjön.
Egy magánkézben lévő kórháznál fel sem vetődik pl. egy tatarozásnál, hogy XY jóbarátjának cégével csináltassuk kurva nagy pénzért a munkálatokat.

Az eügyben ma egy sor olyan szolgáltatás nincs meg ami maszek alapon meglehetne. Ezeket a szolgáltatásokat összevonva is tudná egy olyan maszek cég szolgáltatni aki rendelkezik a megfelelő technikai és egyéb eszköz feltétellel. A nejemmel Kecskemétről Pestre járunk szemészeti vizsgálatra már kb. 10 éve, mert csak ott van gép, az is elavult. (röhej)

Abba is érdemes belegondolni, hogy ma (sajnos) az orvostársadalom jó része a hálapénzekből teremti meg az egzisztenciáját. Ez a dolog egy maszek orvos, egy maszek kórház esetében fel sem vetődik! Abban a rendszerben ahol versenyhelyzet van, az államilag dotált ellátáson túl legyen lehetősége annak a rétegnek aki megteheti plusz szolgáltatásokhoz, vagy magasabb szinvonalú ellátáshoz jutni! Miért ne? Ma a hálapénzedért mit kapsz?

Én azt mondom továbbra is, hogy:

1. Az EÜ -nek (is) legyen megfelelő szakmai önállósága és ne az állam akarjon rátelepedni, ne pártpolitikai alapon akarjanak reformálni.

2. Legyen megfelelően adekvát jogi, igazgatási keretrendszer amelyen keresztül az állam a működés törvényességét garantálja. (De lehetőleg ne úgy ahogy a Bankfelügyelett tette a deviza hitelek esetében az elmúlt 8-10 évben.)

3. Ne legyen állami monopólium, legyen tiszta, versenyalapú piac, ez ugyanis ha jól működik természeténél fogva is a leghatékonyabban fog működni.

Ennél mélyebb értelmezésbe nem mennék bele, mert nem vagyok szakember. ;)

Jurájhíp 2013.02.11. 12:31:48

@HanSolo90:
Persze... az emberek.
De azért Orbánnak is jogában lett volna szerényebben elővezetni ezt az ominózus pénzszerzést. :)
Pl. mondhatta volna:
"Emberek! Megtettük a magunkét, ennyit lehetett kialkudni. Örüljünk, hogy ennyit is sikerült, igyekezzünk minél hatékonyabban felhasználni. És itt pont!
Nem kell okoskodni, nem kell hülyének nézni az embereket és nem kell semmilyen maszlagot beadni. Nem kell megmagyarázni, hogy ő ezt kvázi miért csinálta jobban mint a korábbi ciklusban volt...
Valahol meg is értem ha elküldik a picsába a zemberek... már aki hajlandó persze a hályogot levenni a szeméről és gondolkodik is kicsit.

Gyurcsányt sem tartják nagyra, Orbánt sem Európában. Gyurcsányt maximum szalonképesebbnek... (de ez az ő múltbéli politikai felelősségét nem annulálja semennyire sem)

leponex 2013.02.11. 13:23:07

@Jurájhíp:

No, hát szakember én még annyira sem vagyok, bár 20 év az egészségügyben adott némi személyes tapasztalatot is.

A kulcskérdés azért mégis csak az egészségügyi szolgáltatások fedezetén, a járulékokon van - már ha nem tisztán piaci alapú egészségügyi ellátást akarunk.
Ma sincs semmi akadálya, hogy a jövedelméből valaki magánbiztosítást kössön, és abból finanszírozza a saját igényének megfelelő ellátást.
Kinek mennyi pénze van rá.

Attól, hogy valaki inkább a szolidaritás-elvű állami biztosítós rendszert tartja célszerűbbnek, még nem lesz kommunista, szerintem.

A kettő sajátos keveréke készült (volna) Magyarországon is, a kockázatok maradjanak az államnál, azaz társadalmasítsuk, terítsük szét minden adófizetőre, a profitot pedig természetesen privatizáljuk a 'befektető' számára.
Mert a privatizált egészségügy is természeténél fogva profitorientált, gondolom ezt nem lehet tagadni.
Azt pedig semmi más nem fogja érdekelni.

A privatizált egészségügy hatékonyságával kapcsolatban figyelmedbe ajánlanám az amerikai egészségügy helyzetéről szóló tanulmányt.
Ölég tanulságos.

Amúgy természetesen igazad van, legyen az egészségügynek szakmai önállósága ( van is ), de az, hogy mennyit és miből költsön az állam erre a területre, az politikai döntés kompetenciája.
Hiába kerülgetjük, a pénzhez jutunk el.

***

De ugyanez a trükk volt a manyup esetén is, költségek, kockázatok társadalmasítása, profit magánosítása.
A mellébeszélések helyett.
Szerintem.

leponex 2013.02.11. 13:36:56

@Jurájhíp:
"De azért Orbánnak is jogában lett volna szerényebben elővezetni ezt az ominózus pénzszerzést. :)"

Ez így igaz, még ha nominálisan végül tényleg úgy tűnik, igazat állított.

Nevezhetjük akár finoman demagógiának is.

De ahogy már régebben is véltem itt, az Orbánék 2002-ben ( meg 2006-ban !! ) megtapasztalhatták, hogy a demagógia ellen csak demagógiával lehet hatásosan felvenni a kampányt, a racionális érveknek sokkal kisebb súlya van.
Választást pedig a szavazatok darabszáma dönt el.

Medgyessyvel szemben hiába mondta, hogy a növekedés felét szabad csak jólét növelésére fordítani, a 'Több pénzt az embereknek!', Magyarország többet érdemel!' demagógia lenyomta.

A 2006-os emlékezetes tv-vitát - amint azt Kedves Bárdunktól számtalanszor hallhattuk, Ferenc testvérünk fölényesen nyerte.

Aztán mit is mondott később Feri:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. "

Nos, két így elvesztett választás után tényleg ostoba lenne Orbán, ha nem használná politikai ellenfelei fegyvereit épp ellenük.

A kampány három éve dübörög, nincs ebben semmi különös.
Nekem gyakran mulatságos is :))

lajos0 2013.02.11. 13:47:27

@kúrórudi: "egyébként elárulom miben van az mnb deviza tartalék: jó része német államkötvényben."

Az nagyon jó befektetés. Negatív hozammal főleg. A tartalék negatív vagy zéró hozamú befektetésekbe megy, miközben a finanszírozó források átlagköltsége magas.

"az mnb nem az állam bankja hanem az egész nemzetgazdaságé."

Annak örülök, hogy te legalább ennyire értesz hozzá.

Valójában a Magyar Nemzeti Bank részvénytársasági formában működik, tulajdonosa (részvényese) a magyar állam. Elvileg persze.

A devizatartalékra majd alkalomadtán visszatérünk, hogy kié is, és miért is van, és miért is ekkora.

lajos0 2013.02.11. 13:55:15

@kúrórudi: "tehát most már szerinted is tényleg KEVESEBBET kapunk...arányban is.. csak mert eddig az volt a jobbos duma h többet kapunk... orbán is ezt mondta."

Nekem nem tűnik úgy mint ha értenéd :-) A vita fenn azon ment, hogy a letorkolltak valakit, aki felvetette, hogy az is csökkenti az egy tagra jutó részt, hogy bővült az EU. Pedig neki volt igaza, mert a kv. számolt a horvátokkal is.

Egyébként vicces volt, hogy tegnap Farkasházy megdicsérte Orbánt, mert szerinte többet kapunk, majd szintén sajnálkozott egy kört, hogy ennyivel több pénz lesz elcseszve viakolorozásra, felesleges szökőkutakra, meg egyéb baromságokra. De hát Tivadar régi fideszes, mint közismert :-)

lajos0 2013.02.11. 13:58:35

@kúrórudi: ja és ezzela linkkel te magad buktattad le vezéred másik hazugságát is:

Szerintem Mogács Dániel ilyesmit nem hazudott.

"a 85%ot tehát nem ő és a Magyarország érte el hanem általános eu direktíva....."

Bizony. Általános eu direktíva, amit még Gyurcsány Ferenc harcolt ki annak idején nyilván :-))

lajos0 2013.02.11. 14:02:01

@Jurájhíp: "Viktornak nem kellett volna minden áron kampány nyilatkozatot tenni és akkor nem kezdenek számolgatni a népek, egy egyszerű és objektív nyilatkozat is elég lett volna."

Az egyszerű objektív nyilatkozatnak én is jobban örültem volna, bár a népek számolgatását is üdvözlöm. A döntő többséget viszont ez a kérdés a legkevésbé sem érdekli. Sajnos. Viszont ők is szavaznak, ami még sajnosabb.

Jurájhíp 2013.02.11. 14:12:32

@leponex:

"A privatizált egészségügy hatékonyságával kapcsolatban figyelmedbe ajánlanám az amerikai egészségügy helyzetéről szóló tanulmányt.
Ölég tanulságos."

1. Én nem amerikai típusú EÜ-ről beszéltem.
2. Az, hogy az amcsik egy rendszert nem működtetnek megfelelően még nem feltétlen jelenti, hogy maga a konstrukció szar.

"Amúgy természetesen igazad van, legyen az egészségügynek szakmai önállósága ( van is ), de az, hogy mennyit és miből költsön az állam erre a területre, az politikai döntés kompetenciája.
Hiába kerülgetjük, a pénzhez jutunk el."

Szakmai önállósága még talán van is, de semmi több. A kormány nem tárgyal senkivel, nem érdekli senki véleménye, ha mégis, akkor 3 nap múlva biztos, hogy ellene megy. Eddig egyébként egyetlen kormány sem vonta be kellő mértékben az eü-ben szereplőket. Úgymint orovosok, ápolók, önkormányzatok, beteg-érdekképviseletek, szakszervezetek.
Minden eddigi kormány saját kompetenciájának tartotta, hogy döntsön. bele is törik mindnek a bicskája...
Arról nem beszélve, hogy így tulajdonképpen ciklusról ciklusra reformálás van. Mert ugye Kurcsányék elkezdtek valami, de Orbánczék szétrombolták, mondván, hogy az hüjjeség! Majd leváltják a vezírt is, és aki jön az megint a saját meggyőződése szerint fog ténykedni. Ez peig a létező legrosszabb forgatókönyv.

"Attól, hogy valaki inkább a szolidaritás-elvű állami biztosítós rendszert tartja célszerűbbnek, még nem lesz kommunista, szerintem."

Persze, hogy nem lesz kommenista! Én sem mondtam ilyet. Sőt! Továbbmegyek... még azt is el tudom képzelni, hogy egy ilyen rendszer lényegében normálisan működjön. persze nem nálunk, hanem mondjuk Skóciában. Jah...talán ott igen! de ne is haragudj, egy kurcsány-orbán-nyerges-pintér-simicska-hagyó-tocsik országban ez nem működik!
Nem véletlen, hogy Orbánczék ekkora államosításba kezdtek! Így ugyanis saját maguk tendereztethetik a Közgépet iskolaépítésre, tatarozásra, és a többi!

"Ma sincs semmi akadálya, hogy a jövedelméből valaki magánbiztosítást kössön, és abból finanszírozza a saját igényének megfelelő ellátást."

Papíron biztos így van, a valóságban viszont nem.

És ami szerintem a legfontosabb.
A pénz nem minden! Pusztán azért erőltetni egy tisztán állami eü rendszert, mert abban (elvileg) nincs profitorientáltság szűklátókörűségre utal!

Egy egyszerű példa:
Mint említettem a nejemmel negyedévente Budapestre vagyunk kénytelenek autózni, mert a diabéteszével kapcsolatban olyan szemészeti vizsgálatot kell megelyteni amihez ott van gép. Ez egy régi elavult gép.
Nekem pl. klurvára elfogadható lenne, ha itt a lakhelyemen ami egy megyei jogú város lenne olyan magán szemészeti szakrendelő amely végezne TB finanszírozott vizsgálatokat. Még akkor is jó lenne ha a TB-től kapott vizsgálati megtérítésén túl a profitját ki kellene fizetnem! Ugyanis még akkor is nyertem minimum 2 dolgot!
1. A najam szemét nem egy elavult szar ótvar rozsdás géppel vizsgálnák hanem egy lényegesen modernebbel!
2. Nem kellene 2 órát autóznom, nem terhelnén Pest forgalmát, és főleg nem ülnék egy fél napot egy zsúfolt kórházi folyosón másod magammal!

Továbbmegyek...
Jelenleg is vannak olyan TB finanszírozott ellátások amelyeket nemcsak állami keretek között végeznek. Pl. bőrgyógyászati szakrendelés is ilyen.
Na most... az miért van, hogy ha bemegyek a megyei kórház bőrgyógyászati járóbeteg ellátásra akkor minimum 3 órát ülök, rosszabb esetben állok egy lepukkant környezetben, ha meg elmegyek a maszek rendelőbe 5 percet várok, mindenki kedves velem, és kulturált a környezet?
Kiemelném, hogy nem fizetek semmit külön az orvosnak egyik esetben sem!

Hm???

Jurájhíp 2013.02.11. 14:20:02

@Jurájhíp:

Jááááj de csúnya az az elipszilonos jéé a megejteniben. ÉN kérek elnézést!

Jurájhíp 2013.02.11. 14:20:40

@lajos0:

Igen. Ebben a dologban teljesen egyet értek veled.

lajos0 2013.02.11. 16:01:00

@Az igazi sztrovacsek: "De az biztos, hogy a levont tb járulékot - amit átneveztek adónak, hogy még véletlenül sem járjon érte semmi - nem érzi fizetésnek a polgár."

Azért a vállalkozók talán mégis. És az off-shorozás valahogy ezt a nem érzett fizetést is kikerüli. Aki pedig állás nélkül is fizeti a kötelező 6000-et ( lehet, hogy már több), talán az is, sőt ő csak igazán.

"Mindig is vonták tőle, hozzászokott, nem kapta meg, nem tudta saját kezűleg elkölteni."

Ahogy a MANYUP ügyben is ezért maradhatott el a forradalom.

"Mellesleg a negyven éven át levont tb. járulék ma egy vakbél műtétre sem elég."

No ez igaz. Meg a rendszerváltásra az a kassza is üres volt.

"Járulékért ugyanis szolgáltatás jár cserébe, az adót meg behajtja az állam, és nem jár érte semmi."

Igen. A járulékot is behajtja, de az csak adott célra használható fel.

Mi most arra felé haladunk, amit Obama épen fölszámolni igyekszik.

Obama célja, hogy fizessen mindenki és legyen kötelező ellátni mindenkit. Most az USA-ban simán hagynak elvérezni, ha nincs biztosításod.

"A munkanélkülinek, aki 28.000 Ft.-ot kap, vagy az állástalan pályakezdőnek aki egy fillért sehonnan nem kap, annak is ki kell fizetni a 6.200 Ft.-ot minden hónapban, ha azt akarja, hogy ingyenes ellátást kapjon, HA esetleg orvoshoz kell mennie."

Bizony, az ingyenes ellátásért is fizetni kell. Ügyes.

"Ettől még a rendelőben fizetett 300 Ft.-is jobb volt."

Nekem azzal nem volt bajom, ezért tartottam álkérdésnek a népszavazási kérdéseket annó.

leponex 2013.02.11. 18:23:08

@Jurájhíp:
" egy rendszert nem működtetnek megfelelően még nem feltétlen jelenti, hogy maga a konstrukció szar."

- Ezt gondolom én is az állami egybiztosítósról.

" A kormány nem tárgyal senkivel, nem érdekli senki véleménye, ha mégis, akkor 3 nap múlva biztos, hogy ellene megy"

- Ez így blabla, de kérdezd meg mondjuk Rácz Jenő hozzánemértőt

Az, hogy 'Kurcsányék' mit kezdtek el Molnár doktorral meg a tündibündivel, milyen elvi álláspont szerint farigcsálták volna az ágyak lábait, milyen szakmai egyeztetéseket tartottak a volumenkorlátról, ... felesleges lenne felidézni.
Kóka doktor pontosan fogalmazott: 'Nem a békákat kérdezik meg a mocsár lecsapolásáról!'

"Pusztán azért erőltetni egy tisztán állami eü rendszert, mert abban (elvileg) nincs profitorientáltság szűklátókörűségre utal!"

Szerintem valamiért kevered a szolgáltatót és a finanszírozót.
A privatizációval kapcsolatban valódi probléma a járulékok magánosításával lenne, ugyanakkora pénzből jobb szolgáltatást plusz profitot csak hatékonyságjavítással képtelenség produkálni, különösen egy alulfinanszírozott rendszerben (amiben ugye egyetértünk)
Ahhoz sokkal több pénzt kellene hozzárendelni a HBCS egységhez, ahogy a dialízispéldánál említettem.
De abból a több pénzből a mostani szolgáltatók is tudnának magasabb színvonalat produkálni.

De nézzük a saját példádat!

Te azt várnád, hogy ott helyben legyen olyan modern gép, és ne kelljen utaznod miatta.

De épp arról lenne szó, hogy a modern eljárásokat épp hatékonyságnövelés érdekében kellene koncentrálni, és így lehetne jobb ellátást nyújtani.
A kapacitások átszervezésének pedig ezer ellenérdekeltje van.
A szocialisták tudnának erről mesélni.

"ha meg elmegyek a maszek rendelőbe 5 percet várok, mindenki kedves velem, és kulturált a környezet?
Kiemelném, hogy nem fizetek semmit külön az orvosnak egyik esetben sem!"

Külön nem, ölég furcsa is lenne. Odamész, kifizeted, és megkapod a szolgáltatást.
Csak a TB finanszírozási összeg fejében nem biztos, hogy fogadnának.

Próbáld meg ugyanezt mondjuk egy vesetranszplantációval.

*****
Mégegyszer: nem a szolgáltató hanem a járulék privatizációja a valódi kérdés.

De semmi akadálya, nosza, tessék meggyőzni a zembereket, hogy jobb lesz nekik, ha kötelező egészségügyi magánpénztárak fogják biztosítani eztán a gyógyulásukat.

Jurájhíp 2013.02.11. 21:21:57

@leponex:

"Mégegyszer: nem a szolgáltató hanem a járulék privatizációja a valódi kérdés."

hát ez az... soha senki nem akarta kiprivatizálni a járulékokat. Valahol el vagy tévedve, én viszont fáradt is vagyok, hangulatom sincs litániákat írni újra és újra. Annyira nem fontos nekem sem az, hogy igazam legyen, sem pedig az, hogy téged bármiről is meggyőzzelek.

Zárásként csak egy apróság:
Ha a rendszerváltás utáni időszakot veszem, még egy olyan patkány, opportunista és főleg DEMAGÓG politikus nem volt a politikai palettán mint a te Orbánod!

Ehhez elég csak visszanézned a 98 előtti megnyilatkozásait, és az egész eddigi munkásságát, kezdve a KISZ-től a FIDESZ -ig mint radikális balliberális párt, folytatva azzal, hogy megvilágosodása lett miután megérintette Jézus: Hirtelen rájött, hogy ő lényegében nem is baloldali, hanem jobbközép polgári konzervatív.
A legnagyobb bűne, amellyel jócskán túltesz Gyurcsányon, hogy 2002-ben, amikor az 1. fordulóban veszített, egy olyan dimenzióba süllyesztette a magyar politizálást amilyenbe soha előtte nem volt! Ugyanis bármily furcsa, nem a szocik kezdtek hazaárulózni, nem ők buzdítottak azzal, hogy veszélyben a haza, meg kell védeni, nem a szocik radikalizálták az országot! Ebben az országban mindaddig nem lesz béke és nyugalom, amíg kurcsány után Ő is nem távozik a politika szemétdombjára! Drága honfitársam! Rajtad is múlik!
Írhattam volna megint, hogy húzd ki a fejed a vezéred seggéből, de az már túl sekélyes lett volna.
Azt hiszem több energiát nem vesztegetek rád.

leponex 2013.02.11. 22:52:14

@Jurájhíp:

"Mégegyszer: nem a szolgáltató hanem a járulék privatizációja a valódi kérdés."

hát ez az... soha senki nem akarta kiprivatizálni a járulékokat. Valahol el vagy tévedve, én viszont fáradt is vagyok,"

Megértelek.

A privatizálás alatt eddig azt értettük, hogy az addigi közösségi/állami tulajdont átadjuk egy profitorientált magántulajdonosnak, aki majd azt gondosabban kezeli mindannyiónk örömére.
(Eddig erre nem sok jó példát tudnál hozni.)
Vagy tévednék?

Az állam által beszedett járulékot magánbiztosítókhoz irányítjuk át, és majd ők ugyanebből a pénzből jobb egészségügyi ellátást fognak finanszírozni, versenyeztetve a szolgáltatókat. Plusz természetesen profitot is termel közben az új tulajdonosoknak.

Akkor ez most mi?

"Azt hiszem több energiát nem vesztegetek rád."

Hát ha nem, hát nem.

Üdv!

Az igazi sztrovacsek 2013.02.12. 20:26:52

@Jurájhíp:
"Azt hiszem több energiát nem vesztegetek rád"

Na ezzel én is így voltam már párszor, mert kezdtem megunni a szisztémát, miszerint 'leponex' és 'lajos0' minden egyses mondathoz külön kommetárt fűz.
Így természetesen elveszik a mondandód lényege, mert minden egyes mondstot külön-külön értelmeznek, kiragadva a szövegkörnyezetből. Így kaocsolódnak pl. a munkavállaló tb.járulékához az offshor cégek, MANYUP pénztárak, és a vállalkozások adózása.
Dehát végülis minden mindennel összefügg. Volt nekem egy főnököm, aki simán levezette, hogy a dolgozó zoknijának színe hogyan befolyásolja a munkája minőségét.
Na de visszatérve a lényegre, mostanában én is ritkán pazaroliom az energiámat, bár régebben még szórakoztatott a dolog.

leponex 2013.02.12. 22:44:51

@Az igazi sztrovacsek:
:)
Hát ha valaki a magánbiztosítóknak átadott - addigi állami egészségbiztosítási járulékot nem tekinti privatizációnak, akkor tényleg negértem, ha belefárad ennek megmagyarázásba.

Ahogy ugye a manyupot is százszor megpróbálták magántulajdonnak tekinteni ...

Ilyenkor jön a "húzd ki a fejed a vezéred seggéből, de az már túl sekélyes lett volna." gondosan megválogatott érvkészlet legütősebbje.
Nem könnyű egy mai kommer élete :)
süti beállítások módosítása