Kérdések tolulnak fel az emberben az újabb fideszes plakátok láttán. Azokról a ragaszokról van szó, amelyek megint tízmilliókba kerülnek az adófizetőknek, és amelyek Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól féltik az nyugdíjakat. Jól tetszenek olvasni, azok féltik, akik ellopták a magánnyugdíj-megtakarításokat, akik megalázták rokkantak tízezreit, akik olyan árakat szabadítottak rá az idősekre, hogy nem tudják megvenni az ennivalót és a gyógyszereket.

Ám nem csak ez a furcsaság ebben az új plakátsorozatban, amely elvileg megint Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont kívánja lejáratni, valójában reklámot csinál majdani szükségszerű összefogásuknak. Néhány hete az MSZP tett ki plakátokat, amelyeken Hoffmann Rózsát és Matolcsy Györgyöt ekézik.

Az MSZP plakátjaira miért Gyurcsány és Bajnai a válasz? Miért nem Mesterházy Attila és az MSZP? Ők nem voltak kormányon a "zelmúltnyolcévben"? Nem mintha az a nyolc év ne lenne vállalható, sőt!! A mai MSZP-frakció kilencven százaléka ott ült a kormányban és a frakcióban. A párt elnöke helyettes államtitkára volt a Medgyessy-kormánynak, Gyurcsány idején frakcióvezető-helyettes, Bajnai Gordon egy évében pedig a parlamenti szavazatokat szállító frakcióvezető. A Fidesz a Demokratikus Koalíció elnökét és az Együtt 2014 egyik vezetőjét teszi ki a plakátra, miközben az MSZP ma a legnagyobb ellenzéki párt, és ők plakátolták ki az Orbán-kormány miniszterét és államtitkárát.

Mindebből adódik néhány kérdés. A Fidesz még mindig Gyurcsánytól és Bajnaitól fél? Őket próbálja démonizálni, miközben Mesterházy Attila vezeti ma a legnagyobb ellenzéki pártot? Mi ennek az oka? Az nem érv, hogy Mesterházy nem volt miniszterelnök, mert momentán az akar lenni, ráadásul, mint a mai legnagyobb ellenzéki erő vezetője, joggal is aspirálhat a jelöltségre. Vagy ennyire érdektelen a Fidesz számára a mai MSZP és annak elnöke? Hihető lenne ez? Miért nem pazarol a Fidesz egyetlen hirdetési felületet sem a szocialistákra?

Azt sem értem, hogy a szimbiózisban levő fideszes és jobbikos tüntetők miért csak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fórumain bukkannak fel? Hogy lehet az, hogy az MSZP bármely politikusa, beleértve a pártelnököt is, zavartalanul járhatja az országot, csak a két, állítólag már "lejárt lemez" rendezvényeit kell megzavarni?

A válaszokon el sem merek gondolkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr935065306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fogtam egy fidesztrollt, éppen kopipésztelt! 2013.02.06. 16:26:45

Az előre megírt manipulatív propagandaszövegeket saját véleményként terjesztő fideszes bérkommentelők tényleg léteznek! Régóta sejtjük, hogy a napszámban a neten nyüzsgő, egy-egy kormányellenes hangot megütő poszt alatt rajokban támadó jobbertrollok n...

Trackback: A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot 2013.02.06. 16:25:34

Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi...

Trackback: Az igazság az... 2013.02.06. 13:16:16

Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó ötlet Bajnaitól Orbán kihívása tévévitára. Milyen alapon? Nincs választási kampány (még ha a minden oldali lejárató plakátokat látva néha nem is így tűnik), és Bajnai hivatalosan nem is kihívója a kormán...

Trackback: A Fidesz-plakátok és az MSZP 2013.02.06. 10:52:01

A Fidesz még mindig Gyurcsánytól és Bajnaitól fél? Őket próbálja démonizálni, miközben Mesterházy Attila vezeti ma a legnagyobb ellenzéki pártot?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoppá! 2013.02.06. 10:59:05

"A válaszokon el sem merek gondolkodni."
Pedig nagyon egyszerű. Fletó sokkal többet visz, mint hoz! :)Amíg piócaként tapad az ellenzékhez, addig ott babér nem terem.

kvasztics47 2013.02.06. 11:07:15

• Az Orbán banda, amikor Gyurcsányt amortizálta akkor a demokráciát amortizálta le.
Mind ezeket a „civil” és nem „civil” mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.
Most pedig ez a regnáló értelmiségi réteg, (újságírók, publicisták, művészek, tanárok) nem vállal felelősséget a demokrácia lerombolásáért, hanem Gyurcsányt teszi egyedüli felelőssé.
Amíg ezek az emberek: rádióban, tv-ben, újságban elhatárolódnak Gyurcsánytól, azaz a felelősségük, elvállalásától, addig nem lesz demokratikus összefogás.
Gyurcsány egyedül nem tudja megteremteni, meg menteni a demokráciát.

kvasztics47 2013.02.06. 11:15:14

"A válaszokon el sem merek gondolkodni."
A válasz az lehet, hogy Orbán akarja kiválasztani az ellenfelet. Ezzel is azt a politikát folytatja, hogy egyszerre, csak az ellenzék egy részét amortizálja. A többi majd amortizálja egymást. Szeretném azért elhinni, hogy észnél lesznek a szociknál és nem sétálnak megint a Fidesz csapdájába, mint 2006 és 2010 között. Ha Mesterházi a miniszterelnökség reménye érdekében be kapja a horgot, soha nem lesz belőle Miniszterelnök.

kvasztics47 2013.02.06. 11:16:59

A 300 forinté eladott ország!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált, ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a legalpáribb módon a legmocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a "civil" és nem civil, értelmiségiek, a Zemberek, jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.
Ideje lenne végre józanul gondolkodni. Remélem sokan kiismerték végre a Fidesz Banda ország rontó politikáját, amellyel megosztotta a népet és a magyart a magyar ellenségévé tette.
Összefogás, bizalomépítés! Ez légyen jelszavunk!

pánpéter 2013.02.06. 11:35:15

Zsolti!

Így teszed fel a kérdést: " A Fidesz még mindig Gyurcsánytól és Bajnaitól fél?"
Nem, nem félnek tőle, a dolog ennél sokkal egyszerűbb, de ezt te is pontosan tudod, csak nem ismered be magadnak (se). Gyurcsány elutasítottsága óriási. Ennek nyilván sok sok oka van. Legfőbb oka a 2006-2010 közötti katasztrófakormányzás, és ami mögötte van: Hagyó, Hunvald, Zuschlag, BKV botrányok, szétvert megemlékezések, gumilövedék, kardlapozás, korrupciós botrányok tömkelege, sitten ülő MSZP-s prominensek, 82%-os államadósság, IMF hitel, elhazudott választás, Öszöd, elkadósított ország/önkormányzatok/emberek, belső puccsok, nevetséges miniszterelnök casating, 15%-ra erősödő radikálisok, stb stb stb. De hisz ezt te is tudod, tisztább pillanataidban (ha van ilyen) talán be is ismered, ha egyedül vagy és nem lát senki.
No, hát a Te Ferenced ezt tette. Ezért őt nagyon nem szeretik. Érted ezt? Nagyon nem, és akkor még finaoman fogalmaztam. És ő ezt nem látja be. Meg te se. Hanem még okoskodtok, böszméskedtek. 18 hónapj 2%-on álltok. Nem is lesz ez több. Horn Gábor is megmondta, levitézlett miniszterelnök. Bajnai, meg ugye miniszterként, kormánybiztosként, gazdasági miniszterként ehhez aszisztált. Tudta, hagyta, csinálta, nem szólt egy szót se, hogy ne.
És tudod sokan, nagyon sokan nem szeretnék, hogy ti mégegyszer katasztrófakormányozzatok. Nekünk szólnak a plakátok. Meg azoknak, akik hajlamosak felejteni. Emlékeztetőül. Gyurcsány=Bajnia= MSZP, és ez így lesz amíg világ a világ.
Hát, ezért.

mákos lecsó 2013.02.06. 11:50:23

Tény:
Ha a jobboldal nem tartaná rendszeresen napirenden Gyurcsányt, az istenadta nép már régen elfelejtette volna.
Na de ki lenne akkor az ellenség?
Mert arra már a fideszfanok is rájöttek, - kicsit későn - hogy aki a pénzt adja azzal nem érdemes háborúzni.
Pedig győzni kell, minden áron.
Meg aztán nehogy elfelejtsék már a birkák, hogy a farkas a kertek alatt járkál!

HanSolo90 2013.02.06. 13:17:03

@kvasztics47: 1. Medgyessy-t a saját pártja buktatta meg, nem a Fidesz. Megjegyzem a megbuktatásában nagy szerepe volt Gyurcsánynak. Legalább a nevét illene helyesen írnia.
2. Gyurcsány és Bajnai minek vette volna fel a fizetését, mikor havi szinten 7-8 milliós osztalékuk van? Ezenkívül a leggazdagabb Magyarok közé tartoznak. Ehez képest luxusadó helyett érték alapú ingatlanadót vezetnének be, hogy mindenki fizethessen (lásd DK programja)...
3. Ajánlom Önnek is a figyelmébe az alábbi elemzést, melyet nem éppen Fidesz közeli közgazdász készített:

fn.hir24.hu/velemeny/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/

HanSolo90 2013.02.06. 13:22:14

Az MSZP-t meg azért nem ekézi senki, mert csendben teszik a dolgukat és nő a támogatottságuk. Ehhez képest a DK egy agresszív, sértegető stílussal ugrál, hisztériázik, szerepel és a kamerák előtt villog. Mindenkibe belerúg, MSZP-be, Bajnaiba, LMP-be, az elmúlt 18 hónapban másról sem szólt a DK élete, minthogy kispártként osztotta az észt, kinek mit hogyan kéne csinálnia.
Vicces volt látni, ahogy bégettek a DK szavazók Gyulán, kissé igénytelen magatartás egy demokratikus, liberális párttól.... :)
Lehet tisztában kéne lenni azzal, mit jelent a demokrácia és a liberális szó. Mert sokak számára úgy tűnik a DK tábor korántsem elfogadó és liberális. Vagy csak az a demokrata és a liberális aki DK szavazó? :D Én kérek elnézést....

márta)) 2013.02.06. 13:26:55

"Gyurcsány, Bajnai?"

Nincs ebben semmi különös. Márcsak azért sincs, mert Bajnai Gordon lehet a választásokon, az igazi kihívója a jobboldal "jelöltjének.

márta)) 2013.02.06. 13:33:04

"Bajnai Gordon nyilvános vitára hívja Orbán Viktort - közölte az Együtt 2014 szerdán az MTI-vel.
Indoklásul azt írták: a Fidesz álcivil szervezetek mögé bújva hazugságokat terjeszt terveikről, és szembesíteni szeretnék „a valósággal" a miniszterelnököt.

A választói mozgalom közleménye arra reagált, hogy megjelentek a napilapokban a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány újabb hirdetései, amelyeken Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, képmásuk alatt pedig az Együtt tették tönkre az országot felirat látható.

Az Együtt 2014 ezzel kapcsolatban közölte, nem tűrik tovább a hazugságokat, Bajnai Gordon ezért vitára hívja Orbán Viktort.

Élőben, tévéműsorban vagy bármely más médiumban, akár kormánypártiban, „a lényeg, hogy álljon ki végre szemtől szembe, merje saját hangon elmondani a hazugságait és viselje el, hogy valaki válaszul a valósággal szembesíti őt" - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták azt is, hogy a Bajnai Gordonnal szembeni "fideszes gyűlöletkampány" hazugságokkal folytatódik. "

hetivalasz.hu/itthon/a-lenyeg-hogy-alljon-ki-vegre-szemtol-szembe-60295

Na. Igen. Lehetőség nyilik arra, hogy sok-sok ügy" nyilvánosan megvitatásra kerüljön.
Nagyon várom.
:)

HanSolo90 2013.02.06. 13:41:47

@márta)): Én is kíváncsi lennék arra, hogy az Ön által emlegetett Urak mikor néznek majd szembe a saját hazugságaikkal.
Bizonyos mutatók sajnos nem feltétlenül mellettük beszélnek.

Azonban a plakátos lejáratással én sem értek egyet.

De vicces az, hogy azok, akik szintén hazudtak, azok akarnak szembesíteni.

márta)) 2013.02.06. 13:44:13

@HanSolo90:

Tényleg? És? Mikor, mit hazudott a Bajnai ? Írja meg, legyen olyan kedves.
Köszönöm.

márta)) 2013.02.06. 13:45:39

@HanSolo90:

Bocsánat! Márcsak azért is érdekes, mármint, hazugsággal vádolni a Bajnait.
Mert) Nem is volt soha sem pártnak tagja, nem törekedett hatalomra.
Hogy csak ennyit emlitsek.

dr. jenőke (jenőke) 2013.02.06. 13:45:42

Mire Mesterházy plakátra került volna, elfogyott a pénz. Most Putyin adott, megint lehet költeni. Nem marad ki Mesterházy sem, nem kell aggódni.
Az Ő lepedőre hímzett képmását már bérelt helikopterből fogják kilógatni a nagyobb városok felett, aztán majdcsak ad valaki megint kölcsön.
Vita nélkül Bajnai baja lesz a visszafizetés.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.06. 13:47:09

Gyurcsányt nem kell démonizálni már maga megtette amit meg kellett tennie...

márta)) 2013.02.06. 13:51:25

Bajnai politikai szerepvállalásáról ezt mondta: ”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa.

Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat.
Nem vagyok párttag.

A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét." "

HanSolo90 2013.02.06. 13:53:50

@márta)): Ezen ne múljon, pár apróság:
1. Azt állította, hogy a kormányzása alatt megállt az államadósság növekedése, ami az Eurostat szerint nem igaz.

2. AZ EU-s pénzek lehívását a legsikeresebbnek nevezte a régióban az ő kormányzása idején. Ez megint nem igaz, gyakorlatilag az összes szomszédunk megelőzött...

3. Wallis - HajdúBÉT közötti ingatlanmentés és 300 milliós hitelezés, amihez állítása szerint semmi köze. Nem ő volt a Wallis többségi tulajdonosa és vezérigazgatója? Gondolom nélküle és a tudta nélkül döntöttek...

Hirtelen ez jut most eszembe. De ha akarja utánanézek neten, mert biztos, hogy van több is....

márta)) 2013.02.06. 13:59:52

@HanSolo90:

Nagyon kedves. Majd Én is megnézek még néhány dolgot". Csak most nem érek rá.

JA! Még annyi hirtelen eszembe jutott) MOL. csomag.
:(

HanSolo90 2013.02.06. 14:04:42

@márta)): Csontváz minden párt és politikus szekrényében lapul bőven. Ebben biztos vagyok.

Ezért ilyen nagy a bizonytalanok aránya. Sajnos ezt a jelenlegi pártok nem látják be. Azt hiszik, majd pusztán karaktergyilkolással vagy a másik pocskondiázásával megnyerik a bizonytalan szavazókat. Eddig ez nem jött be. Szerintem jövőre sem fog.

Hiába bégetnek a DK-sok, sokan nem birkák és egyik félnek, pártnak sem hisznek már.

márta)) 2013.02.06. 14:05:59

"Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.

A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

Bajnai kormány)

HanSolo90 2013.02.06. 14:07:57

@márta)): A mostani hiány 3 alatti, és az EU 2013-ra is ennyit jósol, ezek szerint a Fidesz jó???

Az igazi sztrovacsek 2013.02.06. 14:09:50

Az MSZP köszöni szépen, jól van.

márta)) 2013.02.06. 14:11:08

@HanSolo90:

Ugyan már! A társadalom egy hatalmas csoportja, a napi politikai eseméynek értelmezéséhez sem nőtt fel. Legalább (is) 2010-ben a jelek azt mutatták) Elég volt csak annyi, hogy lopott a másik.

Egyébként tudjuk, hogy mi volt, az elmúlt húsz évben, s azt is tudjuk, hogy most mi van?

Egyébként mindenki odaszavaz majd, ahova csak akar.

márta)) 2013.02.06. 14:12:54

@HanSolo90:

Bocsánat! A jóslatoknak nem szoktam "felülni".
:)

márta)) 2013.02.06. 14:14:39

www.hir24.hu/belfold/2013/02/06/nem-lesz-orban-bajnai-vita/

Már itt is a válasz. Nem lepett meg. Sarazni mindig könnnnyebbb.
szerintem.
:(

HanSolo90 2013.02.06. 14:15:42

@márta)): Én csak az ön logikája szerint kérdeztem rá arra, amire a Bajnai kormány idején hivatkozott.

Őszintén? Nekem egyik sem megfelelő. Sem az amit a Fidesz kínál, és az sem, amit az ellenzék.

Biztos ahhoz a csoporthoz tartozom, akik nem nőttek fel :). De büszke vagyok arra, hogy nem vagyok elfogult papagáj, mint sok vak hívő, aki csak ismételgeti imádott pártja szavait.
(Akinek nem inge, nem veszi magára)

márta)) 2013.02.06. 14:19:47

@HanSolo90:

Akinek nem inge nem veszi". Ugye?

Ön téved. Én egyálalán nem vagyok elfogult egyik irányban sem. pardon) egyetlen politikai erő sem tudott elfogulttá tenni. De még lehet/tehet.
:)

márta)) 2013.02.06. 14:21:10

@HanSolo90:
Ne zavarja a logikám. Legalább is, nagyon ne.
Ha nem tetszik amit írok, vagy egyáltalán a jelenlétem. Majd a bloggazda kimoderál. Gondolom.
:)

HanSolo90 2013.02.06. 14:24:53

@márta)): Nem értem miért forgatja ki a szavaimat. Egyáltalán nem zavar senkinek a jelenléte. Sőt a véleménye sem.

Egy fórum azt a célt szolgálja, hogy le lehet írni gondolatokat, elképzeléseket. Az más kérdés, hogy az elfogult rajongó tábor milyen mélységig sértegeti a másikat rajta.

Azt sem írtam sehol, hogy Ön elfogult. Mindketten rendelkezünk véleménnyel és ez így van rendjén.

fanus 2013.02.06. 14:26:58

@Hoppá!: "ezen el sem merek gondolkodni.."
mert nincs mivel tökfejű
ballibes

Drehás 2013.02.06. 14:27:07

Azt beszélik az MSZP berkeiben, hogy egyre több olyan figura kezd a párton belül egyre erősebb emberré válni-politikai értelemben-akiknek valamiféle Fideszes kötődése van.

Azt mondják, hogy Mesterházy Attila is a Fideszből indult...Ettől még, akár esküdt ellensége is lehet Orbán rendszerének.

indazs 2013.02.06. 14:38:26

A Fidesz nyilván a jól megszokott MSZP-től tart legkevésbé. Elnézik egymásnak, sőt összefonódva intézik az állami pénzek megcsapolását. Szépen megegyeznek a párttámogatásokban, az ügynöktörvényben, egyáltalán mindenben, amitől nem változik semmi, csak marad a posvány, a pénzek lehúzása. Ebbe köphet bele bármilyen új formáció. Ezért azt már a kezdetek kezdetén ki szeretné csinálni Orbán. Gyurcsányból ördögöt csináltak, tehát vele kell szerintük összemosni bárkit, akit ki akarnak csinálni. A nép nagy része pedig Orbán szerint birka és mindent elhisz. Eddig bejött neki.

Andráska8 2013.02.06. 15:25:34

Működik a Puch-Simicska paktum.
Az MSZP nem akar nyerni, csak bejutni.

Ezt az alamizsnát Puch megkapja.

feryke 2013.02.06. 15:53:18

@kvasztics47: ez egyoldalú vélemény a kurvák közt nincs ÁRTATLAN jegyezd meg semelyik oldalon

2013.02.06. 16:01:57

érdekes lenne egy közvéleménykutatás a sötét magyar nép között, hogy gyurcsány MSZP tag-e, meglepődnétek az eredményen, hát ezért.

angyalföldi partizán 2013.02.06. 16:14:10

@márta)): ezen jót nevettem Mártika néni.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.02.06. 16:14:57

Csak halkan azért megjegyzem:

Azt hangoztatják egyesek, hogy Magyarországon értelmes, valódi értékek mentén szerveződő pártnak esélye sincs, sem jobb, sem bal oldalon, mert mindent visz a legbutább populizmus, mert ennek van piaca. Ebben van némi igazság, de ez csak azért van így mert az értelmesebb réteg aki átlát a szitán közömbössé vált és nem érdekli hazája sorsának alakulása. Ez nagy hiba ezen emberek részéről. Mi azt mondjuk, igenis okosabbak ezek a politikától elfordult egyének mint az az "agymosott" Fidesz fanatikusok mert átlátnak OV üres fecsegésein.
Mutassuk meg azt, hogy igenis van jövője egy demokratikus alapelvekre épülő új társadalomnak hazánkban is !
Ébredj Magyar Nép ! Még ott van elöttünk az az utolsó szalmaszál amibe lehet kapaszkodni ! Ne taszítsd el ezt az utolsó lehetőséget magadtól, kapaszkodj belé, a gyermekeidért, unokáid boldogabb jövőjéért ezt meg kell tenned ! Semmi mást nem kell tenned csak elmenni választani és a demokráciára szép csendben szavaznod ! Ennyi az egész, mitől félsz, nem eshet bántódásod. Adj esélyt egy új politikai nézet terjedésének! Válaszd az SZMN- t.

Az SZMN új arcokból álló független szakértői kormánya "utat mutat neked és hiteles jövőképet tár eléd" ami nem hazugságokra, nem az átverésedre épül. Mi komolyan megmutatjuk neked azt, hogy milyen jövő fog rád várni ha mögénk állsz és te is kiveheted a részed a munkából. Kövesd majd figyelemmel pénzügyi, gazdasági, társadalmi reform elképzeléseinket (ami a te véleményeddel, javaslatoddal még tovább csiszolódhat is) és meg fogod tapasztalni azt, hogy ez a "jövőkép" elérhető a magyar nép számára és egy biztonságosabb élet veheti majd kezdetét. Az SZMN perspektívája minden szemszögből a nép érdekeit helyezi előtérbe és annak a szolgálatában is áll. Csak akkor lehet pártunk erős ha te is erősnek érzed magad a folytatáshoz !
A mi erőnk a te és a hozzád hasonló több millió ember erejében van !
Ha felsorakozol mögénk akkor ígérjük azt, hogy " rövidesen jobb életed lehet " , anyagi és erkölcsi biztonságban, kiszámíthatóbb jövőben érezheted majd magad jogaid megcsorbítása nélkül !
Tudnod és érezned kell azt, hogy Magyarországon a demokráciához a jólétet és stabilitást megalapozni képes államvezetésen át vezet a járható út és ezt csak az SZMN tudja garantálni neked a jelenlegi pártok kínálatából ! A régi garnitúra ezeken a vizsgákon már csúfosan megbukott és elvesztette hitelét ! Adj esélyt egy új pártnak ahhoz, hogy bebizonyítsa neked azt, hogy lehet itt jobban is élni !
Csak egy apró dolgot kell megtenned ha eljön a szavazás ideje.
Szavazz a demokratikus országot felépíteni szándékozó SZMN-re és hagyd, hogy annak vezetői vezessenek téged egy új világ, egy boldogabb élet felé !
Győzz le minden félelmedet magadban és ne légy gyáva, merj elmenni szavazni. Bántódásod nem származhat abból ha egy új kormányra szavazol !
A Demokratikus Magyarországnak szüksége van a te szavazatodra is !
Az inaktívak 52 % -ában igen nagy erő lakozik és ezek az emberek eldönthetik a választás kimenetelét. Magyarország sorsa 2014-ben ezeknek az embereknek a kezében van.
A kérdés már csak az, hogy akarnak e ezek az emberek élni szavazati jogaikkal, vagy inaktivitásukkal átengedik a terepet újra egy 20 %-nyi rossz irányba vezető politikának és azok rezsimembereinek ! Ezért van nagy tétje a 2014-es választásoknak !
Passzivitásoddal gyermekeid, unokáid életét veszélyezteted !
Ne hagyd, hogy ez bekövetkezzék !

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.06. 16:25:11

Te nagyon félre értessz valamit Zsolti.

1. A szocikat nem kell hitelteleníteni, mert hiteltelenítették önmagukat.

2. Gyurcsány még inkább ezt tette, elkúrta. Neve, képviselete, szerepeltetése a taszítás, undor záloga.

3. Bajnait épp ezért reklámozzák Gyurcsánnyal, hogy mint az egyetlen szóba jöhető, hitelesnek tűnő, ballib jelöltet hiteltelenítsék.

kentersturz 2013.02.06. 16:41:19

Zsóti, itt a piszkosfred effektus kombinált alkalmazásáról van szó. Az MSZP-t azért nem támadják erősen, nehogy túlzottan benépszerűsödjön. Fletót pedig a porondon tartják, mert még dóga van ;)

Mária 2013.02.06. 16:41:37

"Az MSZP plakátjaira miért Gyurcsány és Bajnai a válasz?"

Azért, mert az új Bajnai-Gyurcsány plakát NEM az MSZP Hoffmann-Matolcsy plakátjára készült válasz.

HomicideWatch (törölt) 2013.02.06. 16:43:30

Az a 8 év vállalhatatlan, ahogy a fidesz is. Mindenki aki hajlandó velük kooperálni.

Mária 2013.02.06. 16:45:49

"Azt sem értem, hogy a szimbiózisban levő fideszes és jobbikos tüntetők miért csak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fórumain bukkannak fel?"

Az éhségmenetet rendszeresen megalázzák, vagy próbálják megalázni. A helyszíneken is és a köztévében is.

angyalfoldi 2013.02.06. 16:46:44

Pán Péter!
Te agyamosott fidesz fan!
Úgy látom, hogy a fidesz által sulykolt elmúlt nyolcévezés keményen beléd ivódott!
Egyszerúen nem tudod tárgyszerúen nézni,átgondolni a mostani történéseket!!
Az hogy a Gyurcsányt ekézik állandóan(fidesz) ez azért van mert a Gyurcsány tönkreverte Orbánt a tévévitában, és ő ezt nem tudja soha megbocsájtani.
És egyébként mit szólsz ahhoz a kb.500 ezer magyar munkavállalóhoz akik az Orbán kormány alatt mentek külföldre dolgozni az elhibázott gazdaságpolitika miatt. Gondolkozz!-agyamosott!!

Mária 2013.02.06. 16:47:05

@HomicideWatch:

"Az a 8 év vállalhatatlan, ahogy a fidesz is"

És mi a helyzet az elmúlt 3 évvel, és az előttünk álló egy évvel?

Abból mit lehet majd felvállalni?

Mária 2013.02.06. 16:49:56

@Drehás:

Nocsak :)

Habony Árpi kiküldte körlevélben a suttogó propaganda heti anyagát?

angyalföldi partizán 2013.02.06. 16:57:30

@angyalfoldi: szervusz kedves unokám,Béla.ne firkálj hülyeségeket,mert csak a familyt járatod le ezzel,ezt bízd a nagypapira.

angyalföldi partizán 2013.02.06. 17:03:07

kedves Zsolt.azt üzenem innen Angyalföldről,a szabadság kis szigetéről,hogy ne félj.elleszünk mi 2014 után is,egy kicsit szegényesen,egy kicsit megroggyanva,de azért boldogan,mert az eszmében még mindig legalább 3 hiszünk. te ,én és a Feri.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.06. 17:04:56

Retteg a fidesz a Bajnaitól, még alig csinált valamit de már pánikolnak!

- Az LMP nem lopott, csalt, hazudott mint az eddigi kormányzó pártok!
Miért nem hiszed el, hogy el kell szakadni a két moslék párttól, a fidesz-szociktól?
- Ha nem lesz IMF megállapodás, Varga Mihály miért nem takarodik, miért élősködik rajtunk?
Szerepeltetni kötelező?? a számlákon a kormány által előírt csökkentést ( az eszem megáll)
Lenne még itt pár kérdés a telefonadó és az áthárított bankadók mellett:
- Hol van-lesz feltüntetve a villanyszámlán a világcsúcs fideszes 27%-os ÁFA miatti többlet-teher összege mind havonta, mind éves összesítéseben?
- Hol van-lesz feltüntetve a boltokban az élelmiszerek, a ruhák, a benzin, a vonatjegy, MINDEN árcéduláján a 27%-ra emelt ÁFA miatti többletteher?
- Hol a kötelező autóbiztosításon feltüntetve, hogy az új fidesz-adó, a biztosítási adó miatt mennyivel kell többet fizetni?
- Hol a gyógyszeres dobozokon a felirat, hogy kedves nyugdíjasok, a megszorítások miatt ennyivel kell többet fizetni?
- Hol a fizetési papírokon a kimutatás, hogy a Fidesz miatt, az adójóváírás eltörlése miatt (azaz a bújtatott szja-emelés miatt) ennyivel és ennyivel kevesebbet kaptok?
Hol az éves összesítése annak, hogy mennyivel keresnek kevesebbet?
Szarháziak!

HomicideWatch (törölt) 2013.02.06. 17:06:30

Az mszp miatt nem lehet euronk még hosszú évtizedekig. Képtelenek voltak többségben kormányozni.
Bajnairól pedig amerre jár csődöt okoz. Hajdú-Bét, majd az országot is csődhelyzetbe sodorta gazdasagi miniszterként.

DezInf 2013.02.06. 17:07:06

@Zuckerbrot:

Mekkora szerencse,hogy itt vagy nekünk :)
Nélküled mély sötétségbe süllyednénk.
Te mutatod meg lelked igazi sötétségét,olyan mint a fityisz vezérének lelkiismerete:)
Bámulatos:)))))))

babo81 2013.02.06. 17:08:30

@pánpéter:sokan nagyon nem szeretnék,ha Orbán,Matolcsy,Rogán, Hoffmann....stb.irányítaná a dolgokat! Dióhéjban:Orbán egy diktátor abból is a legrosszabb fajta!Matolcsy gazdaság politikája emberek millióit taszította szegénységbe!Rogàn egy celeb aki a belvárosi maffia feje,Hoffmann pedig az oktatás ellen nem pedig mellett van.Ez a nő tanárnő volt valamikor és most szembeköpi saját magát! Én csodálkozom,hogy van ember aki kiáll ezen emberekért...bár a mondás is úgy tartja:Van az a pénz...

angyalfoldi 2013.02.06. 17:10:06

@angyalföldi partizán:
Kikérem magamnak,hogy "unokázz!!"(Pláne Béla!)
Még az is lehet,hogy(csak) az apám lehetnél? Te ne hozz szégyent az Angyalföldiekre,ahová a Fidesz-Kdnp-nek a választások során semmi babér NEM termett.és NEM hisznek az EMBEREK a fidesz ostoba demagóg szövegének.Ez sokkal komolyabb annál hogy hülyéskedjünk!

babo81 2013.02.06. 17:11:44

@HanSolo90: "a mostani hiány 3 alatti..."de milyen áron?! Én nem kérkednék vele!

pánpéter 2013.02.06. 17:13:44

@angyalfoldi:
1, Hogy gyurcsány kit hogy vert tönkre, és ilyen tv vitában, az engem annyira nem nagyon érdekel. Bár, ahogy mondta, nem lesz gyógyszerfelírási díj. Aztán lett. Mondta, hogy nem lesz kórházi napidíj, aztán lett. Mondta, hogy 5% alatt lesz a költségvetési hiány, aki mást mond, az hazudik. Aztán 10% fölött lett. Bemenni a tv-be, és vita címén hazudozni egy nagyot szerintem felesleges, de hát nem vagyunk egyformák, kinek mi jön be.
2, tárgyzserűen nézni: Hagyó, Hunvald, Zuschlag, BKV botrányok, szétvert megemlékezések, gumilövedék, kardlapozás, korrupciós botrányok tömkelege, sitten ülő MSZP-s prominensek, 82%-os államadósság, IMF hitel, elhazudott választás, Öszöd, elkadósított ország/önkormányzatok/emberek, belső puccsok, nevetséges miniszterelnök casating, 15%-ra erősödő radikálisok, stb stb stb. Ezek elég tárgy- és tényszerű dolgok. De erre is azt mondom, kinek mi jön be.

angyalfoldi 2013.02.06. 17:14:35

@indazs:
Tökéletesen leírtad a valóságot!!!

angyalfoldi 2013.02.06. 17:29:44

@babo81:
Babo!
Egyetértenem kell veled: Van az a pénz,meg ÉRDEK ,DE:amit pánpéter is említ: pl.Zuchslagot,aki rongyos 50 milláért 6 évet kapott,és van aki a többszöröséért(pár miilliárd) 3 évet! Ugye tudjátok kedves kommentelő társaim, hogy kiről van sz?

vakapad 2013.02.06. 17:38:05

@HanSolo90:

Csak egy állítás a szerencsétlen elemzésből:

"Azonban 1994-ben elkezdődött a spontán kilábalás, a padlót fogott magyar gazdaság elindult végre fölfelé, 2,9%-kal nőtt a GDP, 16,6%-kal az export. Ezt nevezi a szakirodalom Jánossy féle helyreállítási periódusnak."

Megnéztem az adatokat:
1./ Az export az előző évben (1993) nagyot csökkent. Ehhez képest nőtt 1994-ben az export.
2./ A magyar gabonatermés 1993-ban (nyilván időjárási körülmények miatt) az 1992. évhez képest 15 %-kal csökkent.
3./ A magyar gabonatermés 1994-ben az előző évihez képest (nyilván időjéárási körülmények miatt 37(!!!) %-kal nőtt.

Na ezt nyugodtan hívhatjuk "Jánossy-féle helyreállítási (hehe) periódusnak". Méghozzá "spontán", azannya!

Ezek után a Bokrost nagyon rühellő Gazdagot valahogy nem tudom igazán "szakértő"-nek tartani.

Megjegyzendő még, hogy a Bokros-féle infláció olcsóvá tette a magyar munkaerőt, amire megindult a tőkebeáramlás, és a befektetett tőke az 1995-ös 8 milliárd euróról 2000-re 25 milliárdra nőtt. Na ez tette lehetővé a stabil, évi 4 - 5 % körüli GDP növekedést.

rockjano 2013.02.06. 17:42:16

Ezek a kampányok nem GYurcsányról szólnak ő csak eszköz.

Ez Bajnairól szól mert tőle félnek vagy legalábbis tartanak. Ez ilyen egyszerű.

A Fidesz úgy érzi hogy egy Bajnai vezette összefogás tudja megverni őket és én is így gondolom, ezért is teszek meg ezért mindet.

vénkujon 2013.02.06. 17:44:13

@pánpéter: persze gazdasági válság sem volt közben, ami átrendezte az ábrázatot, mint ahogy most sincs...vagy most van?
vagy nincs? vagy mi...

dzsak 2013.02.06. 17:45:26

@HanSolo90:
Nagyon-nagyon téved.

"1. Azt állította, hogy a kormányzása alatt megállt az államadósság növekedése, ami az Eurostat szerint nem igaz."
Ezt talán valamivel tudja igazolni? Valóban Bajnai kormányzása alatt a GDP arányos államadósság csökkent (mint ahogy most Orbán alatt is, de más-más okból), az államadósság azonban növekedett, de az az Orbán kormány alatt is most folyamatosan nő.

"2. AZ EU-s pénzek lehívását a legsikeresebbnek nevezte a régióban az ő kormányzása idején. Ez megint nem igaz, gyakorlatilag az összes szomszédunk megelőzött..."

Pedig igaz, csak tényszámokra kellene hagyatkozni. A szomszédaink akkor hagytak le bennünket, amikor a FIDESZ hatalomra került és gyakorlatilag leállították a szerződéskötéseket és kifizetéseket (1 éves időszak). Van olyan NFÜ-s téma, ahol a mai napig nincs kifizetve semmi, mert szabálytalansági vizsgálatot folytatnak, mert a már odaítélt beruházást nem akarják megvalósítani.
Másodsorban, a banki adók miatti kkv-k hitelezése állt le (önrészt nem tudták biztosítani az EU fejlesztésekhez).
Ez az oka annak, hogy a térség leelőzött, nem Bajnai.

"3. Wallis - HajdúBÉT közötti ingatlanmentés és 300 milliós hitelezés, amihez állítása szerint semmi köze. Nem ő volt a Wallis többségi tulajdonosa és vezérigazgatója? Gondolom nélküle és a tudta nélkül döntöttek..."

Bajnai annyira volt a Wallis tulajdonosa, hogy a részvények 2,5%-ával szavazhatott benne, azaz gyakorlatilag nem volt tulajdonosa (Ha Önnek van 2,5%-os OTP részvénye, akkor Ön az OTP tulajdonosa?).
Mint vezérigazgató, mentette a menthetőt. Mindenki bukott rajta, arányaiban is, de a Wallis és sok termelő túlélte a bukást, mások nem. A TRIGÁNIT a mai napig tartozik az ARCADOM-on keresztül a vállalkozóknak, és ha az ARCADOM csődbe megy, az összes vállalkozó fut a pénze után. (Debrecen, 2-es villamosügy). De a TRIGÁNIT is a befektetését és hiteleit bukja.

Önnek csak: Magyar Nemzet:

Helyreigazítás
2007. november 19. 00:00

MN
Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe; a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

Igaz, ez a helyreigazítás is egyike az összes, Bajnai által megnyert rágalmazási perek következménye.

"Hirtelen ez jut most eszembe. De ha akarja utánanézek neten, mert biztos, hogy van több is.... "

Nekem is csak az jut eszembe, hogy ne csak az egyik oldalt nézze, mit kommunikálnak politikai célzattal, hanem a másik oldalt is, hogy mi a TÉNY!

1bak 2013.02.06. 17:57:15

@pánpéter:
Ez, így, egy lélegzetre! Fel van véve magnóra, vagy hogy jön ilyen tömören a zagyválás.
A legjobb benne Horn Gábor, aki megmondta. Ő a hiteles megmondó? Miért ő nem államtitkár volt?
Nem ő volt az, aki azt a megfejtést hozta a tökkelütött népszavazásból, hogy Feri húzz el ezt üzenik a választók? Ezt úgy, hogy Feri az egyedüli hibás, Horn és a Szadi meg a ministráns fiúk gyülekezete.
Ember, lehet, hogy 2% a DK támogatottsága, nem tudom, de messze a legkevesebb baromságot beszélik, a legkövetkezetesebb véleményük van, olyan apróságokról, mint a honi demokrácia, alkotmányosság állapota.
A gumilövedék és társai, ez már borzasztóan unalmas, pláne, hogy a tizedük sem volt igaz. Aggasztó, és ez az ország jövője szempontjából, és nem a DK vagy Gyurcsány szempontjából aggasztó.

márta)) 2013.02.06. 18:01:45

@angyalföldi partizán:

Tessék? Mi a gond?
Az, hogy Önnek mi a jó és mi a nem jó a legkevésbé sem érdekel.
"néni" a nénikéje. ott a pont!!!

reszeg tengeresz 2013.02.06. 18:06:22

@1bak: "ez már borzasztóan unalmas"
A holokauszt meg meginkabb, megis az folyik 60+ eve mindenhonnan bazdmeg! Az, hogy valami unalmas nem azt jelenti, hogy el is evult!

barli 2013.02.06. 18:08:24

@rockjano:
jó ez a "rettegnek gyurcsánytól/bajnaitól" imamalom is.
Nem rettegnek, az egyiket ki akarják csinálni, mert komoly ellenfél lehet, a másik meg akarja/nem akarja olyan eszköz lehet, akivel bárkit és bármit tönkre lehet tenni akihez egyáltalán hozzászól/hozzádörgölözik.
Mindenki döntse el, melyik ki :)

ui: ha gyurcsány akkora államférfi lenne mint "sokan" azt hiszik, szimplán elhúzna a pélóba (2006ban meg kellett volna tennie), hogy legyen esélye egy baloldali fordultanak. Jelenleg pont miatta nincs rá esély. Még ha igaza is lenne és szeplötlen lenne a múltja, akkor is el kéne tünnie, mert jóval többet visz, mint hoz.

barli 2013.02.06. 18:10:12

@barli: jav: nem lehet, hanem lett

Emiksz 2013.02.06. 18:25:59

emiksz.blog.hu/2013/02/06/115_q_e_d
"Mai adásunk a méltán nagy figyelmet kapott kérdéssel foglalkozik, miszerint miként lehet egzakt módon belátni, hogy a Gyurcsány-Bajnai szövetség hatalomra jutása esetén csökkenti a minimálbért 32.000 forinttal."

lajos0 2013.02.06. 18:34:08

"A Fidesz még mindig Gyurcsánytól és Bajnaitól fél? Őket próbálja démonizálni, miközben Mesterházy Attila vezeti ma a legnagyobb ellenzéki pártot?"

A helyzet talán nem ez, inkább Gyurcsánnyal közös fotóival próbálják lejáratni Bajnait. Abban viszont egyetértünk, hogy mindenféle ilyen plakátos néphülyítés (amit egyébként a Fidesz honosított meg mint műfajt) az adófizetői pénzek szimpla ellopása. Hasonlóan a maszek jogtanácsosok, kommunikációs tanácsadók, politológusok meg a többi mihaszna léhűtő közpénzből fizetéséhez. Ezen a téren meg nincs nagy különbség a két oldal közt.

HanSolo90 2013.02.06. 18:44:35

@vakapad: Azért aki az elemzést írta nemzetközileg elismert közgazdász, nemzetközi publikációkkal, közleményekkel. Az, hogy Bokrosról mit gondol nem érdekel, de az elemzésből számomra az derül ki, hogy bizony itt senki nem értett igazán a gazdaságpolitikához.

márta)) 2013.02.06. 18:48:54

hvg.hu/kkv/20130206_Alig_akar_valaki_trafikot_uzemeltetni__b

Nemzeti trafikok. Több kiskereskedő, kik már most is csak vegetálnak, elesik" még ettől" a jövedelemtől is.
Mert nekik minden fillér számit.

HanSolo90 2013.02.06. 19:23:07

@1bak: A gond csak az, hogy a DK mindezt úgy teszi, mintha ők lennének a főnökök, a többség, a legnagyobb támogatottsággal bíró ellenzéki párt stb. Borzasztóan unalmas már, hogy 18 hónapja mindenkibe belerúgnak, mindenkit pocskondiáznak, kikezdenek stb. Terítéken volt már az MSZP, Bajnai, LMP, Milla és még sorolhatnám. Most, hogy felcsillant az MSZP-vel az összefogás reménye, hirtelen nagy a csend. Semmi kritika. Bezzeg eddig....
Vadai is azt állította, hogy ők soha nem kezdték ki az MSZP-t. Úgy látszik nem olvassa és nézi Gréczy műsorát :)

Demokráciáról magyaráznak, ehhez képest ők a legkevésbé elfogadó párt. Gréczy véleménye is hétről hétre változik, sokszor ellentmond magának, összeesküvés elméleteket gyárt stb.

Kolb Ace 2 2013.02.06. 19:25:43

@pánpéter:

Az adósság az Orsós rezsim alatt 82%-ról (amiben az Orsós elvtárs is nyakig benne van, hiszen egyszer már kirabolta az országot) 96%-ra nőtt. Katasztrófakormányzás = 1998-2002 és 2010-2014. "elhazudott választás" <- ez bizonyára 2010 lehet. Még mindig emlékszünk a hazaáruló fidesznyik oligarchákra: Simicska "kayaibrahim" Lajcsikára és a többi hazaáruló, tolvaj fajtájára. Még mindig emlékszünk arra hogy Orsós elvtárs KISZ titkárként kezdte, Gyurcsánnyal együtt, de Ferivel ellentétben azóta is az maradt. Ezért is veszi körbe magát olyan lejárt komcsi arcokkal mint a Szűrös "MSZMP KB" Matyi és Pozsgai "moszkvai nagykövet" Imike elvtársak. Mert a fajtáját nem tudja megtagadni. A fidesznek egy szava nem lehet az amúgy szintén tolvaj MSZP-re, mert ugyanazt csinálják, csak pofátlanabbul. Az MSZP legalább nem akarta megmagyarázni hogy nekünk jó hogy kirabolnak minket, ezek meg igen. NEmbaj, majd elkergeti a nép megint őket, mint 2002-ben is.

is 2013.02.06. 19:28:18

@indazs: +1. tökéletesen így gondolom én is.

is 2013.02.06. 19:30:04

@pánpéter: "No, hát a Te Ferenced ezt tette."

Ezek történtek. De nem ő tette. Ezt te is nyilván tudod, csak próbálsz itt hazudozni. Csak egyet említsünk: 2008-as népszavazás, előtte 18 hónapos őrültekháza kampánnyal. Csak nem azt is a Te Ferenced tette?

midnight coder 2013.02.06. 19:43:08

@Kolb Ace 2: Ugyan már. Az MSZP-ben mindenki vagy ex-vörösnáci, vagy annak tudatában csatlakozott, hogy tudta hogy az ex-vörösnáci gazemberekhez csatlakozik. A második FIDESZ kormány ugyan nem annyira sikertörténet - köszönhetően jórészt annak a szarnak amit a szocik hátrahagytak, bár a narancsosok is csinálták a hülyeséget rendesen, de az első igencsak az volt - az volt az a 4 év amikor úgy csökkent a GDP arányos államadósság, hogy közben nem volt jelentősebb privatizélés, és nem esett vissza a GDP a béka segge alá. Na, ezt sikerült megyóéknak visszafordítani a jóléti rendszerváltással. Olvasgasd az ide vonatkozó KSH-s statisztikákat...

Lopás szempontjából pedig egyik oldalnak sincs mit a másik szemére hányni - az egyik oldalon ott van Kaya Ibrahim, a másik oldalon a 3x-os áron épült autópályák aminek kilométere 3 milliárd forint és több száz épült, a testreszabott motorvonattender, a kakaobiztos számítógépek, a háromszázezer forintos postásbiciklik, Megyó elvtárs végtelenített repülőjegye amit akkor kapott amikor meg találta említeni a seggberúgása utáni sértődöttségében hogy mennyi SZDSZ-es korrupciós ügyről tud, és ezek csak azok az ügyek amik hirtelen az eszembe jutnak. Anno minden hónapra jutott egy-két ilyen.

Egy igaz ember 2013.02.06. 19:55:17

@kvasztics47:

Gyurcsány és a demokrácia? Gyurcsány és a reform? Melyik szóból fog még viccet csinálni ez a szánalmas emberke?

Éhesló 2013.02.06. 19:58:02

www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/januar-meglepetesek-nelkul-467.html

A többi blabla.
Buktorék a szokásos rutint nyomják, nem kell erőlködniük, hogy elqró és libás leamortizáljanak bármi, aminek a közelébe mennek.
A maszop és a jobbik majd később jön, ha az előbbiben az öregek eldöntik kit tolnak be a takony bábjuk hűlt helyére, az utóbbinál meg kiderül maradnak-e egyben vagy szakadnak háromfelé....

Egy igaz ember 2013.02.06. 20:01:38

@pánpéter: Az ötéves, adócsökkentési programot, amit Gyurcsány I. törvénybe iktatott és utána kampányolt és választást nyert vele, Gyurcsány II. a választás után azonnal visszavonta. Azt állította, hogy nem volt tisztában az ország helyzetével. Érdekes, de utána valahogy nem volt Veres Jancsi popsijában a cipője orra, azaz a pénzügyminiszter ugyanaz maradt.
És akkor még hol volt az öszödi beszéd...
Ha egy maffiavezér az emberei előtt kifakad, azt valahogy soha nem szokták a nyilvánosság előtt jóindulatú igazságbeszédnek mondani.

ob.szerver 2013.02.06. 20:02:52

@midnight coder:

"első (orbánrezsim) igencsak az (sikertörténet)volt.

Sorold fel azokat azokat kormányzati intézkedéseket lécci, amelyek az Orbán kormány nevéhez fűződnek és amelyeknek a sikert köszönhettük. Szerintem egyet sem tudsz mondani.

Két kérdés:

1 Ha annyira sikeresek voltak, ma ugyanazok az emberek szinte minden pozícióban, miért olyan döbbenetesen dilettánsok és sikertelenek.

2. Az nem lehet, hogy egyszerűen élvezték a Bokros csomag által elindított konjunktúrát, és két és fél évig, ameddig kialakították a maffiaállam működési rendjét SEMMIT nem csináltak, igaz, sok kárt sem? A károkozást a 3. évben kezdték csak el.

Adalberto Gellenzeeri 2013.02.06. 20:08:16

@pánpéter: Péter! Ez így, ahogy felállítottad az egyenletedet, nagyon kevés. Gondolom a lóvé sem sok amit kapsz érte. De megértem. Nehéz idők járnak még egy alulkvalifikált előre programozott fideszfanra is. Tudod, épp a gazdáid teremtettek itt egy sokkal rosszabb helyzetet. Gazdaságilag és morálisan is.A zelmúttnyócév elmúlt. Nem az a folyó folyik már. Tudod. Más társadalmi folyamatok, más kihívások, más értelmes válaszok kellenek. Megoldások. Gazdáid csak a hatalmat akarják, a társadalmi problémákra megoldást nem. Ezért születnek a megoldások helyett az ilyen idióta egyenletek, semmitmondó szövegek.

susu64 2013.02.06. 20:25:40

@márta)): mármost csak az a kérdés, hogy ki az a Bajnai és hogy milyen minőségben szeretne nyilvánosan vitázni? Meg kinek a hazugságairól? A sajátéiról? Azután: Magyarországon él kb. 10 millió ember. Ezek közül (közülünk) miért éppen Bajnaival kellene vitázni? Talán arról, hogy mindenféle felhatalmazás és felkérés nélkül rohangál Brüsszelbe, hogy a "hazájáért lobbizzon", azután a riportban jó nagyokat rúg édes hazájába. Ezek alapján bármelyik állampolgár előállhat, hogy nyilvános vitát szeretne a miniszterelnökkel.

lajos0 2013.02.06. 20:38:31

@kvasztics47: "Lejáratta a politikát és a politikusokat."

A politikát a politikusok járatták le, ekkora jelentőséget azért nem kell Orbánnak tulajdonítani. Mindig megmosolyogtat, amikor a parlamentben elhangzik az "őrizzük meg a ház takintélyét" lózung. Nálunk a politikusok nagyon döntő többsége mezei köztörvényes.

"még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl."

Hát azért ez 'apró'pénz volt ahhoz a lopáshoz képest, amit a privatizációs ügyleteik alatt bezsebeltek. Vadai most ki van akadva, hogy a KDNP-s off-shore huszár lebukott. Teljesen jogos a felháborodás, de azért vicces amikor egy DK-s forgatja a szemeit emiatt.

lajos0 2013.02.06. 20:46:20

@Dr. jenőke (jenőke): "aztán majdcsak ad valaki megint kölcsön.
Vita nélkül Bajnai baja lesz a visszafizetés."

Hát azért itt elég sok a feltételes mód. Ehhez először Bajnainak kell lenni a balnak mondott oldal vezérének, majd meg is kellene nyerni a választást. És még ha így lenne, akkor is csak hasonló a helyzete mint Orbánnak, akinek a Bajnaiék által felvett hitelt kell törleszteni ( persze a mi pénzünkből, mert annyira azért senki sem államférfi, hogy a saját pénzéből ugráljon).

lajos0 2013.02.06. 20:48:27

@márta)): "Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa."

Hát évek óta mondom itt ezen fellengzős kijelentések komolytalanságát, most meg már elég nyilvánvalóan ki van lógva a lónak az ő lába. Mit lehet ezen még komolyan venni ?

vakapad 2013.02.06. 20:51:22

@HanSolo90:

A legkevésbé ő. Amint a mellékelt ostobaság mutatja.

lajos0 2013.02.06. 20:52:46

@Andráska8: "Működik a Puch-Simicska paktum."

Ha van ilyen paktum, akkor az vajon 2010-ben kezdett el működni, vagy netán évtizedekkel ezelőtt ?

márta)) 2013.02.06. 20:53:38

@lajos0:

Akkor" még nem volt politikus a Bajnai.
Mit lehet ezen nem érteni?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.02.06. 20:55:43

@pánpéter: Nem, nem félnek tőle, a dolog ennél sokkal egyszerűbb, de ezt te is pontosan tudod, csak nem ismered be magadnak (se). Gyurcsány elutasítottsága óriási. Ennek nyilván sok sok oka van. Legfőbb oka a 2006-2010 közötti katasztrófakormányzás, és ami mögötte van: Hagyó, Hunvald, Zuschlag, BKV botrányok, szétvert megemlékezések, gumilövedék, kardlapozás, korrupciós botrányok tömkelege, sitten ülő MSZP-s prominensek, 82%-os államadósság, IMF hitel, elhazudott választás, Öszöd, elkadósított

Igen, többek között ezért lett kétharmada a Fidesznek. Aztán most mi van? Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc, MÁV felújítás tripla árért, ócsai adóspark, tibeti tüntetők szétverése, MTVA ellen tüntetők szétverése, elhazudott manyup-államosítás, a választási bizottság megvásárlása, korrupciós botrányok tömkelege, "ignore what I say/nekem nem a kommunista rendszerrel volt bajom, hanem azzal akik vezették", eladósított FIDESZES önkormányzatok közpénzből megmentése, eladósított politikusok közpénzből megmentése, szétlopott önkormányzatok, tönkretett oktatás. Az IMF hitel összege meg ugye ott lapul devizatartalékként, ami csak addig fujjrossz, amíg Matolcsy rá nem tudja tenni a kezét, és egy év alatt gyorsan szétosztogatni.

Szóval igen, Gyurcsány egy fasz, és nem hiszem el, hogy nem a Fidesz pénzeli, hogy maradjon céltáblának. Ilyen egyszerűen nincs, hogy ez az ember nem látja hogy puszta személyével mennyit árt a saját táborának. De amíg Orbánék 3 év alatt sokkal pofátlanabbul összehazudtak és loptak annyit amennyit Gyurcsányék 8 5-6 év alatt, hát... ezzel nem érdemes kampányolni, mert csak nevetség tárgyává teszik magukat.

Azért megnézném azt a TV vitát Bajnaival. Ugye az tény, hogy Orbán Magyarország legjobb vezetője Mátyás király óta, nem értem, miért is ne tudná bebizonyítani pár szóban az igazát. 2006-ban is olyan jól sikerült, meg is nyerte vele a választást az MSZP-nek...

lajos0 2013.02.06. 20:58:57

@babo81: "a mostani hiány 3 alatti..."de milyen áron?! Én nem kérkednék vele!

És Bajnaiék 3,8-ával ? Annak is ára volt, és még csak nem is sikerült 3 % alá vinni.
Csináljon már valaki egyszer egy -10 %-os hiányt, különben csak folytatódik a vergődés.

lajos0 2013.02.06. 21:04:54

@márta)): Akkor" még nem volt politikus a Bajnai.

Mint volt miniszterelnök ? Az a Bajnai, aki Stumpfal, Fletóval meg még jópár potentáttal Miszotozott már a rendszerváltás hajnalán, míg fontosabb nem lett a szép csendes privetizátorkodás ?

Ugyan már.

És a szakértőisége is elég vicces, ha a E2014 antréját is így elcseszték a sok rettentően európai demokrata szakértővel. Ha egy ilyet képtelenek megszervezni miben lehetnek szakértők ?
Mert valamiben mindenki az, ez biztos.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2013.02.06. 21:15:16

@fanus: Mielőtt az egyik oldalból (Fidesz) Istent csinálsz, a másikat pedig sarazod, nem árt ha az alábbiakon elgondolkozol:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

márta)) 2013.02.06. 21:19:28

@lajos0:
Mert valamiben mindenki az, ez biztos. "

Most akkor? mi? a gond?

Tiborpapa 2013.02.06. 21:48:55

Sok mindent köszönhetünk a Fidesznek. Hajrá! Nekik köszönhetően pl. egyre szimpatikusabb nekem ez a Gyurcsány és a Bajnai. :)

pánpéter 2013.02.06. 21:58:19

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Bajnai? Ez az az ember, aki válságkezelés címszó alatt megcsinálta pontról pontra azt, amit az IMF írt elő a hitelért cserébe? Ő az ugye? Ő az az ember, aki fejlesztési kormánybiztosa, majd gazdasági minisztere volt a nagy elkúrónak? Ő az, akinek a gazdasági minisztersége idején a gazdaság évről évre szűkült, majd végül recesszióba fordult? Ő az, akinek a gazdasági minisztersége idején volt az államháztartási hiány 6-8% körül is? Ez az az ember? Hát vitázzon vele Gyurcsány, és vitassák meg, hogy ki baszta el jobban, ő vagy Ferenc testvér. Szerintem.

pánpéter 2013.02.06. 22:02:15

@is: Hogy is volt a 2006-os miniszerelnöki vitában? Ferenc mondta, hogy nem lesz gyógyszerfelírási díj. Aztán lett. Mondta, hogy nem lesz kórházi napidíj, vonja vissza mindenki ezt a hazug állítást. Aztán lett vizitdíj is. Ugye? Így volt. Bement a tv-be hazudozni, egy hazug kampány részeként. Maga vallotta be Öszödön: "teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz". Te meg itt mentegeted? Véded a védhetetlent? Igazságbeszéd? Ne nevettesd ki magad kérlek.
Az ok-okozati összefüggéseket nem célszerű felcserélni. Tudod annak oka van, hogy Ferenc testvért ebben az országban úgy utálják, mint a büdös sz@rt. neki ebben sok sok munkája van.

pánpéter 2013.02.06. 22:04:15

@vénkujon: jaja, volt gazdasági válság. Le is ültünk tőle a földre, elsőként rohantunk az IMF-hez, hogy adjon pénzt, különben megdöglünk. Ez nyilván az évek óta zajló zseniális gazdaságpolitika miatt volt.

pánpéter 2013.02.06. 22:07:00

@1bak: "A gumilövedék és társai, ez már borzasztóan unalmas, pláne, hogy a tizedük sem volt igaz." - igen, és a tv felvételek is hamisak, amik az eseményekről készültek. itt mindenki, az ország, a sajtó, a fél világ összeesküdött szeretett Ferenc ellen, aki az igazat, a szín tiszta igazat mondta mindig is, Öszödöt is a szemét fidesz találta ki, hogy rohadjanak meg mind.
Vicces vagy.

nyisziati 2013.02.06. 22:27:13

@kvasztics47: "Ideje lenne végre józanul gondolkodni."
Mindig is ideje volt, de az elmúlt 22 év inkább a józanságvesztésről szólt. 2010 a legeklatánsabb példa.

" Remélem sokan kiismerték végre a Fidesz Banda ország rontó politikáját, amellyel megosztotta a népet és a magyart a magyar ellenségévé tette. "
Ha ez így lenne, nem kaptak volna kétharmadot. De mondok durvábbat: nem ők lennének MÉG MINDIG az első helyen.

SŐT: a külföldi magyaroknak, akinek létérdekük a parlamenti képviselet, olyan szinten alájuk vágott a helyi pártok darabolásával (lásd pl.RMDSZ), hogy már a parlamentbe kerülésük is veszélybe került. Na ez már hazaárulás az én fogalmaim szerint. Ehhez képest viszont még mindig őket támogatják! Felfoghatatlan.

Úgyhogy 2014-re (és a magyar választópolgárok többségére) már nem tudok csodavárással tekinteni.

Itt ilyen emberek élnek javarészt, nem csoda, hogy százezrek távoznak.

bigthereal 2013.02.06. 22:47:06

"A válaszokon el sem merek gondolkodni."

hát neked nehéz is lenne, zsóti:P

Kalmár 2013.02.06. 22:52:03

@Dr. jenőke (jenőke): Siralom vagy...
Bajnai gazdasági minisztere volt fletónak.
Ők duplázták meg az adósságot, ami a Fidesz kormányon folyamatosan csökken.

Szóval már 2x eljátszotta a baloldal a hitelből nagyképűsködést és másodszor fizeti a Fidesz vissza.

Nem kellene ennyire a fordítva ülni a lovon.

menőmano 2013.02.06. 23:24:21

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.

A közvélemény kutakodások azt mutatják, hogy a Bajnai Gordon népszerű.
Ezért támadják, sarazzák Őt.

Ráadásul a nemzetközi ismertség, elismertség (is) megvan, ami nem hátrány.
Szerintem.
:)

HanSolo90 2013.02.06. 23:31:02

@vakapad: Ezek szerint Ön nagyobb hozzáértő és szaktekintély a közgazdaság terén. :) Ez esetben várom Öntől a cáfolatokat a docens úr állításaira, valamint a hivatalos adatokat arra, hogy tévedett. Azért aki nemzetközi folyóiratokba publikál nem épp arról híres, hogy hamis, valótlan állításokat fogalmaz meg.
Mondjuk azt sejtettem, hogy a DK-sok mind ostobaságnak fogják mondani, már megszoktam a DK demokráciáját és liberális eszméjét.

Egyszerű képlet: Ha DK-s vagy: igazi hazafi és demokrata, valamint mindent jól látsz.
Ha Fideszes vagy: diktatúra rajongó, "fideszbérenc", Orbán csatlósa stb.
Ha független vagy: birka, az Orbán rezsim segítője, agymosott stb.
Ha más ellenzéki párt híve: akkor sem látod jól a dolgokat, csak Gyurcsány a megoldás, stb.

Szép demokratikus eszme amit a DK képvisel. Csak ők a jók, az igazak és a tuti megoldás kiagyalói. A többi nem számít. A lényeg, hogy ők szerepeljenek. :) Az MSZP-t is ütötték vágták mostanáig. Most, hogy a legnagyobb ellenzéki tömörülés hajlandó szóba állni a 2-3%-os kis párttal egyből mekkora a haverság. :) Persze így keresni kell másik szidható pártot, ahonnan szavazatot kéne szerezni az 5%-hoz: lásd LMP :)

bigthereal 2013.02.06. 23:34:52

@márta)): te nem mária reinkarnációja vagy véletlenül?

esetleg a húgod?

kísérteties a hasonlóság...

3dom'f'speech 2013.02.07. 00:20:54

azért nem pazarol, zsótika, mert nullák vagytok, semmit sem értek!

Pityerke 2013.02.07. 03:17:27

@márta)): Például amikor 200 diplomás cigánynak állást ígért a közigazgatásban.

Pityerke 2013.02.07. 03:18:52

@márta)): Ehhez képest elég nagy gazdasági birodalom az övé. Meg ugye miniszter is volt, nem álltak mögötte ágyúval, hogy vállalja el.

Pityerke 2013.02.07. 03:20:06

@márta)): Az, hogy ki hogyan definiálja a politikusságot, vagy magánügy vagy szakmai hozzá nem értés. Bajnai egyszerűen hazudik. Egy miniszter mindig politikus.

Sieg 2013.02.07. 05:38:39

A válasz tök egyszerű, Bajnai testesíti meg a legnagyobb veszélyt Orbánékra, ezért gyorsan mindent be kell vetni a démonizálása érdekében.
Az tévedés, hogy Gyurcsányt is hitelteleníteni akarják (már nem kell), pont az megy, hogy vele összemosva próbálják hitelteleníteni Bajnait. Mostanában a fideszdroid kommenteket olvasva már az a mantra, hogy Bajnai "része volt az elmútnyócévnek", ami technikailag igaz is (mint ahogy mindenki más is része volt, pl. Orbán is...), az meg kit érdekel, hogy pont az elkúrás trágyájának eltakarítására rakták oda.

Az MSZP meg azért nem célpont, mert az MSZP léte és viszonylagos ereje a Fidesz legnagyobb előnye, mivel a szocik mindenhová odabüdösítenek, mindent hiteltelenítenek. Ezért görcsöl még mindig az ellenzék és marják egymást. Az MSZP fantasztikus előny a Fidesznek, mert megosztva tartja az ellenzéket, és ez a kulcs a 2014-es győzelmükhöz.
És éppen ezért lett tele a gatya, amikor Bajnai újbóli megjelenésekor úgy látszott, hogy átveszi az ellenzék vezérszerepét az MSZP-től, mintegy szalonképesebbé téve az összefogást a Fidesz ellen.

Hát ezért.

HajraFidesz (törölt) 2013.02.07. 06:59:09

Hazudsz blogiro, de megszoktuk ezt balrol, sot ezt szeretjuk. Arnyald a kepet a manyuppal kapcsolatban, hogy mivel kikerult haverokhoz a rengeteg nyugdijpenz - ahol lofa@t sem gyarapodott - az orszagnak hiteleket kellett felvennie. Nem csak emiatt, de igen komoly mertekben. Hamost a kamatterhet osszeveted a nulla gyarapodassal, akkor en mint adofizeto nem jartam jol. Persze a haverok igen....

Szoval nem volt lopas az, ami nem is volt a mienk. Mivelhogy akik nem voltak manyup tagok, azok tovabbra is a koltsegvetesbe fizettek be. Erre az aprosagra a libsi jogvedo haverjaid nem figyeltek oda.

Ugyanazt csinaljatok mint az elmult 20 evben. Ezert vagytok bukasra itelve.

Sieg 2013.02.07. 07:32:50

@HajraFidesz: A nulla gyarapodás = minimális REÁLnövekedés egy gazdasági válságtól sújtott időszakban.
De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy az állam nyugdíjfizetési kötelezettségei a felvett hitelek kamatainál is gyorsabban növekednek, úgyhogy nem bukott (volna) rajta: 10-20 év múlva azok a megtakarítások egy inflációnál gyorsabban növekvő nyugdíjrészt váltottak volna ki.

De mindegy, úgysem hiszed el (nem mintha hinni kellene, érteni hozzá), mert jól láthatóan politikai meggyőződésből ered, hogy mit akarsz látni. Úgyhogy inkább szép napot és további jó szurkolást kívánok.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.07. 08:15:36

Padlón a fidesz, kezd kinyílni a magyar nép szeme.
Annyi gondot, káoszt, balhét, fejetlenséget okoztak, hogy nem tudják kezelni.
A normálisan gondolkodó fideszes egyre erősebben hallatja a szavát.

Kormány és igazi rendszerváltást a szép és élhető Magyarországért!

Kivlov 2013.02.07. 08:17:38

„Miért nem pazarol a Fidesz egyetlen hirdetési felületet sem a szocialistákra?”

Minek? Lejáratják azokat magukat. Pl a múltkori erdélyi kuncsorgással, kovácslaci 2/3ával, úgy általában véve szanyival, tóbiás agymenéseivel, kunhalmi idegbeteg nyilatkozataival stb, stb...

Scagnetti 2013.02.07. 08:39:13

Az biztos, hogy a nyugdíjasokat nem kell félteni egyik kormánytól sem. A nyugdíjemelés mindig meglesz, akkor is, ha a fizetések már öt éve ugyanakkorák (vagy kisebbek). Szóval ez tényleg kamu.

Egyébként meg minek támadni a szocikat? Mikor olyan figurákat engednek megszólalni, mint Török vagy Szanyi, kell még e mellé mondani bármit is? Mellsleg Gyurcsány emléke ma is szorosan kapcsolódik hozzájuk, így rajta keresztül az MSZP is megkapja a magáét. Bajnairól szól inkább a plakátkampány, mert ő még okozhat problémát a Fidesznek (és mellesleg az MSZP-nek is), ezért mutogatják Gordont Feri mellett, mert ennél hatékonyabb lejáratás nem is kell. Még szöveg sem kellene alá, elég a két kép egymás mellett.

fepe 2013.02.07. 09:00:15

@márta)): -3,8%??? És erre büszkének kell lenni?! Az EU-ban 3% alatti hiány kell és 2004 óta tagok vagyunk. Mondjuk utána kéne nézni annak is, hogy az 5. helyezésből 2. lett rá egy évre ha jól emlékszem és 3% alatti volt a hiány azóta mindig.

genyamagyar 2013.02.07. 09:04:01

Miért Gyurcsányt támadják? Egyszerű! Mert kormányzása alatt 30%-al nőtt a reáljövedelem. Orbánnál is meglesz ez a szám, csak negatívban.

Bajnai kormányzása pedig egyértelműen sikertörténet.

genyamagyar 2013.02.07. 09:08:47

@HajraFidesz: "Szoval nem volt lopas az, ami nem is volt a mienk."

Szóval ha ellopják a szomszéd autóját, akkor az nem lopás, mert volt a tiéd.

Egyszerű lélek vagy... olyan igazi fideszes. :DDD

(Egyébként természetesen hazugság már a kiindulási alapod is, de ezt tényleg hagyjuk. Neked túl bonyolult.)

genyamagyar 2013.02.07. 09:10:07

Helyen: "Szóval ha ellopják a szomszéd autóját, akkor az nem lopás, mert NEM volt a tiéd."

Leilan83 2013.02.07. 09:24:45

A cikkben felmerülő kérdésre a válasz:

Azért nem foglalkozik senki az MSZP-vel, mert elvtelen, arctalan, ötlettelen és hitelét vesztett csapat. Egyetlen ember sincs benne aki valami ütős kritikát tudna megfogalmazni a kormánnyal szemben, olykor-olykor Szanyi Tibi mond pár vicces (kínos) dolgot, mint legutóbb, hogy majd az anyanyelvükön köszönti a határon túli magyarokat, ez esetben az erdélyieket. Az Index riportere is kiröhögte, hogy na és melyik nyelv lesz az az anyanyelv? Szanyi úr úgy látszik azt hiszi, hogy az erdélyiek anyanyelve a román. Hát nem édes?

Gyurcsányt és Bajnait pedig azért teszik plakátokra, mert ők ketten voltak miniszterelnökök a szocialista 8 év alatt, és őket utálja legjobban a nép X százaléka.

Capisce?

Szúrófény 2013.02.07. 09:41:18

@márta)): A politika és a LOTTÓ csak a működtetőknek jövedelmez!Játékszelvényt szavazólapot négy évente kapsz,nyerési esélyed a lottóval egyező

vakapad 2013.02.07. 11:32:01

@HanSolo90:

Lehámozva a válaszszövegről az érzelmi megnyilvánulásokat és minősítéseket, maradt az, hogy cáfoljam a "docens úr" szövegét.

A korábbiakban pont azt cáfoltam. Nem azt néztem, hogy ki írta (ellentétben a válasszal), hanem hogy mit írt. Ráadásul az egész érvrendszerét arra alapozta. Ha nem tetszett megérteni, hát akkor nem.

vakapad 2013.02.07. 11:54:25

@Leilan83:

Hát igen. Az a kritika valóban ötlettelen, hogy Orbánék tönkretették a gazdaságot (lásd, napéldául, decemberi ipari adatok), bóvliba sodorták a minősítésünket, elüldözik az embereket, még nyomorultabbá tették a legnyomorultabbakat, maguknak írtak/írnak alaptörvényt, rátették a kezüket mindenre és mindenkire, beültették az embereiket mindenhová, és közben Simicskáék és Nyergesék révén kissé megcsapolták a közpénzeket is. Ennél azért tényleg ütősebb kellene. Mondjuk, Orbán kiflit lopott a boltban. Az már igen, azt értenék a népek.

Bár, az a véleményem, hogy ha Orbán személyesen robbantaná fel a Parlamentet élő, egyenes adásban, és utána nyilatkozna, hogy úgyis rég rühellte már, a blogokon tömegesen jelennének meg a hozzászólások, hogy egyrészt nem is ő volt (hogy a blogolók szerint ki, arra lehet tippelni), másrészt, ha mégis, akkor jól tette. És napi békemenetek köröznének a romoknál, "Nem leszünk mi Steindl esztétikai kapcarongya" táblákkal.

Leilan83 2013.02.07. 12:19:45

@vakapad: Félreértés ne essék, egyetértek a kritikákkal a kormánnyal szemben, csupán azt mondtam, hogy ezek a kritikák egy olyan csapat szájából egyáltalán nem ütősek, akik ugyanezt csinálták 8 éven át, s egy focicsapatnyi szoci képviselő ül börtönben a korrupció miatt. Mellette pedig a demokrácia ünnepe volt, hogy kordonokkal körülvett parlamentben üléseztek, hogy a nép elégedetlen része véletlenül se tudjon tüntetni egy-egy neki nem tetsző törvény (EÜ) elfogadása ellen.
Más részről teljesen igazad van a Fidesz hatalom kiépítéséről, a hazugságról, hogy "senkit nem hagyunk az út szélén", hozzátenném még a fideszesek lenéző, arrogáns stílusát is ami szintén idegesítő. Plusz stadionépítések feleslegesen és stb., ezeket mind fel lehet hozni a Fidesz ellen de nem olyanok által akik már a Fidesz előtti időszakban lejáratták magukat.

kvasztics47 2013.02.07. 12:43:57

Kedves Etásak! Nagyon szép a múlt, amivel itt majdnem mindenki szívesen foglalkozik, mer mán öreg oszt csak ül, mint a moziban. Én járok vásárolni: 2 évvel ezelőtt a hús 800- 1000 Ft volt, most 1200-1600, a krumpli: 70-90 Ft, most 180-220 Ft. A fodrász:2000, most 1800, de, csak a fele vendége van, az üresen álló üzletek száma megduplázódott, stb....! A nyugdíjam: 67.000 Ft-ról, 74000 Ft.ra emelkedett az idén. A sör ára: 0,5l 180-ról, 260 Ft-ra emelkedett az idén. De minden egyéb is nagyon emelkedő tendenciát mutat, de a nyugdíjam az idén már nem lesz nagyobb. Lehet ezé Gyurcsányt okolni, hogy mé engette a Zorbánt a kormányrúdho! Hogy mé nem hazudott nagyobbat a Zorbánná! De azé mink is ott vótunk, oszt segítettünk neki, mer a nyalóka nagyon finom, hát szopjuk!

kvasztics47 2013.02.07. 12:49:16

Ilyeneket lehet olvasni, de sokat:
„Én 1954-es születésű vagyok. Helyzetem katasztrofális. 6 diplomával rendelkező tanár ember vagyok.2011-ben bezárták az Intézményemet, ahol gyakorlati-oktatásvezető voltam.
Azóta is beteg vagyok, a körülmények okozták betegségem. Táppénzjogosultságom már fél éve lejárt, semmi ellátást nem kapok, minden tartalékom elfogyott, lassan a 37 év alatt megszerzett lakásomat fogják elvinni a fejem fölül, mert már nem tudom fizetni a közüzemi dolgaimat. Senkit nem hagyunk az út szélén szlogen csak annyira változott, hogy nem hagynak ott, hanem oda löktek!!!! Rokkantnak nem tudok elmenni,46%-ot kaptam, hiába is fellebbeztem. Ez ki van találva azért, hogy így csak 40.000Ft rokkant ellátást kaphatnék. 37 év befizetéseim után 59 évesen!!!!!!!Hol a pénzem? Mit kapok vissza a befizetéseimből?”

kvasztics47 2013.02.07. 12:51:19

@Egy igaz ember:
Nagyon szép a múlt, amivel itt majdnem mindenki szívesen foglalkozik, mer mán öreg oszt csak ül, mint a moziban. Én járok vásárolni: 2 évvel ezelőtt a hús 800- 1000 Ft volt, most 1200-1600, a krumpli: 70-90 Ft, most 180-220 Ft. A fodrász:2000, most 1800, de, csak a fele vendége van, az üresen álló üzletek száma megduplázódott, stb....! A nyugdíjam: 67.000 Ft-ról, 74000 Ft.ra emelkedett az idén. A sör ára: 0,5l 180-ról, 260 Ft-ra emelkedett az idén. De minden egyéb is nagyon emelkedő tendenciát mutat, de a nyugdíjam az idén már nem lesz nagyobb. Lehet ezé Gyurcsányt okolni, hogy mé engette a Zorbánt a kormányrúdho! Hogy mé nem hazudott nagyobbat a Zorbánná! De azé mink is ott vótunk, oszt segítettünk neki, mer a nyalóka nagyon finom, hát szopjuk!

kvasztics47 2013.02.07. 12:58:37

@Leilan83: Az erdéjiek nem jönnek ide Orbánt dicsőíteni, csak a románok! Egy kis pízé!

lajos0 2013.02.07. 12:59:49

@Pityerke: "Bajnai egyszerűen hazudik. Egy miniszter mindig politikus."

Nemrég volt egy interjú Bajnai egykori kollégájával, Lantos Csabával :

" - Az Orbán-kormányt támogató Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának elnökeként ön Bajnai Gordonnal is jó viszonyt ápol, hiszen a CA-IB-nél együtt is dolgoztak. Hogyan vélekedik egykori helyettesének politikai szerepvállalásáról?

- Emberi tisztességéhez számomra nem fér kétség. Ő egy tehetséges közszereplő, aki régóta készül a politikusi szerepre."

No most akkor kábé ennyit az 'ó én nem is szeretnék politikus lenni' kezdetű affektálásról, ezeket már elhangzásukkor is nehéz volt komolyan venni, azóta meg kiderült, hogy de bizony.

kvasztics47 2013.02.07. 13:05:05

@HajraFidesz:
Nagyon szép a múlt, amivel itt majdnem mindenki szívesen foglalkozik, mer mán öreg oszt csak ül, mint a moziban. Én járok vásárolni: 2 évvel ezelőtt a hús 800- 1000 Ft volt, most 1200-1600, a krumpli: 70-90 Ft, most 180-220 Ft. A fodrász:2000, most 1800, de, csak a fele vendége van, az üresen álló üzletek száma megduplázódott, stb....! A nyugdíjam: 67.000 Ft-ról, 74000 Ft.ra emelkedett az idén. A sör ára: 0,5l 180-ról, 260 Ft-ra emelkedett az idén. De minden egyéb is nagyon emelkedő tendenciát mutat, de a nyugdíjam az idén már nem lesz nagyobb. Lehet ezé Gyurcsányt okolni, hogy mé engette a Zorbánt a kormányrúdho! Hogy mé nem hazudott nagyobbat a Zorbánná! De azé mink is ott vótunk, oszt segítettünk neki, mer a nyalóka nagyon finom, hát szopjuk!

vakapad 2013.02.07. 13:05:44

@Leilan83:

A szocik börtönben üléséről azt hallottam, hogy eddig egyetlen(!) szoci ül börtönben bírósági ítélet alapján, mégpedig Zuschlag (miniszterelnök: Gyurcsány). A többi az ügyészség jóvoltából (főügyész: Polt). Molnár Gyula felmentve, Hunvald elítélve, mert Szabó Zoltánnak ingyen biztosított telefonhasználatot éveken keresztül összesen hatmillióért, de egyéb ügyekben felmentve, Verók meghalt, Hagyó pere gőzerővel (hehe), ítélet még nincs, Császy, Tátrai = Sukoró ügy (kissé röhejesen) még folyik.
Szegény népet sajnálom, de úgy hallottam, hogy nem a nép volt a Kossuth téren, hanem párszázan, az meg kevesebbnek tűnik, és azt is hallottam, hogy nem a tüntetést tiltották be, hanem a Kossuth téren táborozást, ami Magyarország területének nem egy jelentős része.

Hogy mit csináltak 8 éven át, az egy más kérdés. És annak megválaszolása nagyban függ attól, hogy a világválság hatásait az ő nyakukba varrjuk-e, vagy sem. A mai divat szerint az ő nyakukba, csak ez nekem kissé sportszerűtlennek tűnik.

márta)) 2013.02.07. 13:07:49

@Pityerke:

Nem tudom, hogy igért e valamit, avagy sem. Mondjuk nem is érdekel.

Nem kellene vádaskodni, csak azért, mert Ön esetleg mást gondol, más a véleménye a politikáról. Politikusok tevékenységéről.
Még akkor sem, ha a Gyurcsányról, vagy a Bajnairól van szó.
De mindegy.

márta)) 2013.02.07. 13:09:18

@fepe:

Nézzen utána. Ki- és mi tartja vissza?

kvasztics47 2013.02.07. 13:11:47

@HajraFidesz:
Amióta a pártod vezeti az országot teljhatalommal,ilyeneket lehet olvasni, de sokat:
„Én 1954-es születésű vagyok. Helyzetem katasztrofális. 6 diplomával rendelkező tanár ember vagyok.2011-ben bezárták az Intézményemet, ahol gyakorlati-oktatásvezető voltam.
Azóta is beteg vagyok, a körülmények okozták betegségem. Táppénzjogosultságom már fél éve lejárt, semmi ellátást nem kapok, minden tartalékom elfogyott, lassan a 37 év alatt megszerzett lakásomat fogják elvinni a fejem fölül, mert már nem tudom fizetni a közüzemi dolgaimat. Senkit nem hagyunk az út szélén szlogen csak annyira változott, hogy nem hagynak ott, hanem oda löktek!!!! Rokkantnak nem tudok elmenni,46%-ot kaptam, hiába is fellebbeztem. Ez ki van találva azért, hogy így csak 40.000Ft rokkant ellátást kaphatnék. 37 év befizetéseim után 59 évesen!!!!!!!Hol a pénzem? Mit kapok vissza a befizetéseimből?”

márta)) 2013.02.07. 13:12:18

@Szúrófény:

nyerési esélyed a lottóval egyező"

Na. és? Másnak is, nem csak nekem.

Egyébként Én nem akarok nyerni. Minden szavazó azt szeretné, ha az a politikus lenne a befutó, akire adja a voksát.
Mi ezzel a gond?

vakapad 2013.02.07. 13:18:57

@lajos0:

Kéretik a "politikai megbízást vállal", és az "ebből él" élethelyzeteket nem összekeverni.

HanSolo90 2013.02.07. 13:19:08

@vakapad: Nekem aztán mindegy. Gyakorlatilag semmit nem cáfolt meg abból amit az elemzés tartalmaz. Az exportot illetően is túloz, nem is keveset.

Egy kis helyreigazítás a 93-94es évekről:
epa.oszk.hu/00000/00017/00031/pdf/rethi.pdf

Tisztán látható, hogy a kisebb 93-as visszaesést követően, dinamikus növekedésnek indult az export....Kár volt ezt a mezőgazdasággal magyaráznia, mivel az gyakorlatilag folyamatosan csökkent '89-1994-ig. Viszont a magyar ipar bővült. A spontán kilábalás csak elindult a Bokros csomag előtt!!!

Bokros csomag bevezetése: 1995!!!!!

Ami azon kívül, hogy olcsóvá tette a magyar munkaerőt, elősegítette és felgyorsította a privatizációs folyamatokat is és az ország kiárusítását. Milyen érdekes, hogy Németországban élő magyarok ezt már akkor mondták, ahogy Helmut Kohl is: Eladták az országot!

Lilla50 2013.02.07. 13:23:47

SZERINTEM:
csak Gyurcsánynak van alternatív elgondolása a fideszével szemben

már 2206-tól index.hu/belfold/partI7339/

a program azóta finomodott és egy párt programjába olvadt
www.dkp.hu

de azért van!
és az bizony roppant zavaró tény.

HanSolo90 2013.02.07. 13:32:57

@kvasztics47: A Gyurcsány-Bajnai kormány volt ugyanez volt a helyzet. A Műegyetemről olyan professzorokat küldtek el 2007-ben, akiket a mai napig nem lehet pótolni...
Ugyanúgy sok ember vesztette el a munkáját.

6 diploma? Nem túlzás az egy kicsit? Akkor ezek szerint 20 évig tanult? 1 diploma 5 év, van persze 4 éves főiskola is és ha 59 éves, akkor bizony nem volt még osztott képzés....Munka mellett meg igencsak nehéz komoly Egyetemet végezni....
Sajnálom azt, aki nem kap munkát és ilyen körülmények közé kerül, de mi a garancia arra, hogy egy Gyurcsány kormány garantálná neki a munkát, megélhetést és versenyképes jövedelmet???

Scagnetti 2013.02.07. 13:43:46

@vakapad: "Hogy mit csináltak 8 éven át, az egy más kérdés. És annak megválaszolása nagyban függ attól, hogy a világválság hatásait az ő nyakukba varrjuk-e, vagy sem. A mai divat szerint az ő nyakukba, csak ez nekem kissé sportszerűtlennek tűnik."

A válságot nem kell a nyakukba varrni, azt viszont igen, hogy a válság ilyen helyzetben kapta el az országot. A nyolcból hat és fél évet úgy kormányoztak, hogy nem volt válság, mégis az ország ekkor is csúszott lefelé. A hibák nagy részét válságmentes időszakban követték el, szóval a válsággal takarózniuk nem kellene. Főleg nem Gyurcsány megmondóembereinek, mert ő 2009-ig azzal etette a népet, hogy a válság nem gyűrűzik be ide, majd mikor kiderült, hogy mégis, le is mondott. Gyakorlatilag a szoci kormány válság alatti másfél évének nagyját Bajnai vitte végig. Az meg egy eléggé egyedi kormány volt a maga egyetlen évével és a képviselőkkel aláiratott hűségnyilatkozattal.

Szóval röviden annyi, hogy a szocik nem a válságról tehetnek, hanem arról, hogy ekkorát szopott az ország a válsággal.

lajos0 2013.02.07. 13:53:59

@kvasztics47: "Én járok vásárolni: 2 évvel ezelőtt a hús 800- 1000 Ft volt, most 1200-1600"

És mi a tendencia vajon. Mennyi volt a hús ára 2008-ban, 2005-ben, urambocsá 2002-ben. Azt komolyan gondolja valaki, hogy ha most bármilyen színű kormány alakulna 2014-ben, akkor olcsóbb lesz a hús, vagy több lesz a nyugdíj ?

És nem mellékesen az EU-ba lépésünk óta a vásárolható húsok minősége egyre pocsékabb, sokszor azt sem lehet kitalálni, melyik országból való, (mivel stréberségből a korábbi szigorúbb magyar előírásokat lecseréltük az EU-sra).

"A sör ára: 0,5l 180-ról, 260 Ft-ra emelkedett az idén."

260 most egy aranyászok a kocsmában. A szintén kellemes kozelt 149-ért veszem a boltba ( az emelés óta).

"Lehet ezé Gyurcsányt okolni, hogy mé engette a Zorbánt a kormányrúdho! Hogy mé nem hazudott nagyobbat a Zorbánná!"

Mert egyszer volt Budán kutyavásár. Utána már mindegy volt mekkorát hazudik, mert fordult a kocka és pont az ő hazugságaira volt éppen kisebb kereslet.

fepe 2013.02.07. 13:59:28

@márta)): Funkcionális analfabéta. Nem nekem kell utánanéznem, hanem annak, aki a -3,8-at egy jó eredménynek tartja. (Ezt jelenti a fenti mondatom ugyanis.) Főleg, hogy azóta soha annyira szar még nem volt és várhatóan évekig nem is lesz. Más kérdés, hogy az elődök még annál is rosszabba voltak, de most ne fényezzünk valakit azért mert 6 perc alatt futja a 100m-t és az az ő csapatában egy meglehetősen jó eredménynek számít.

vakapad 2013.02.07. 14:09:13

@HanSolo90:

Az ipari növekedés folytatása a '96 utáni időszakra:
1997. 11,3 %
1998. 12,3 %
1999. 10,5 %
2000. 18,1 %

Ezután az Orbán kormány minimálbér emelésének következtében:

2001. 3,6 %
2002. 2,8 %
2003. 6,3 %

Mivel Magyarországnak a világpiacon eladható terméke '94-ben sem volt (kivéve, ha fillérekért adtuk), és a külföldi vállalatok termékein kívül ma sincs, jelenleg sem létezik más megoldás, mint a külföldi tőke idecsábítása.

vakapad 2013.02.07. 14:11:06

@Scagnetti:

Ezt az "ország csúszott lefelé" szöveget ha némi adatokkal alá tetszene támasztani.

lajos0 2013.02.07. 15:12:16

@vakapad: "Kéretik a "politikai megbízást vállal", és az "ebből él" élethelyzeteket nem összekeverni."

Hát megélhetési gondok nincsenek, az biztos. De a privatizáció során is azok tudtak igazán jelentős vagyonokat felhalmozni a közösből, akik jó politikai kapcsolatokat ápoltak. Gordon nem közvetlenül a politikából lett vagyonos, de nem is függetlenül tőle.
Bizony ő is közpénzből stafírozta ki magát, az elitnek csúfolt siserahad döntő többségéhez hasonlóan.

Azt viszont nem értem, hogy harcostársa, Juhász Péter meg közben egy interjú szerint éhezik, ami egy ilyen illusztris társaságnak azért ciki kellene, hogy legyen.

vakapad 2013.02.07. 17:32:51

@lajos0:

Ha mondanál ilyen közpénzt, hogy informáltabbak legyünk.

trabant 2013.02.07. 18:00:33

"Hogy lehet az, hogy az MSZP bármely politikusa, beleértve a pártelnököt is, zavartalanul járhatja az országot, csak a két, állítólag már "lejárt lemez" rendezvényeit kell megzavarni?"

Azért, mert a Fidesz-szektának az MSZP és a politikusai nem tényezők. Az alaptörvényük értelmében ugyanis az MSZP a múlt okán betiltható, ami meg is fog történni a választásokhoz közeledve.

Minek foglalkozzanak az MSZP-vel és az MSZP-s politikusokkal, ha a napjai - náluk - úgyis meg vannak számlálva?

lajos0 2013.02.07. 18:10:21

@vakapad: "Ha mondanál ilyen közpénzt, hogy informáltabbak legyünk."

Hát nézzük csak a nem igazán jobboldaliságáról híres atlatszo.hu leírását:

"Bajnai Gordon az ország legjobban álcázott oligarchája. Egy törékeny alkatú “kedves srác” a nagyok között, egy “halk szavú úriember” (copyright Wachsler Tamás), egy kisfiús mosoly az ádáz vigyorok árnyékában, aki joggal mondja, hogy vagyona nem mérhető az első százhoz és úgy tesz, mintha nem lenne az, ami. Gyarapodása azonban – kicsiben – éppen úgy a rendszerváltás utáni átmenet zavaros évtizedéhez köthető, mint oligarcha-társaié. Az egykori ifjúpolitikus üzletember lett, vagyont halmozott fel, majd megint politikusi pályára lépett – mi ez, ha nem kelet-európai oligarcha-sors?

Az első millió itt is homályba vész. 1994-ig például együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel az Eurocorp és Creditum tanácsadó cégeknél, amelyek az átalakulás hajnalán a privatizációs üzletek környékén mozogtak. 1995-től a legendás CA IB Értékpapír Rt.-nél előbb ügyvezető igazgatóként, majd a jelenlegi jegybankelnök, akkor vezérigazgató Simor András helyetteseként tevékenykedett, így a magyar állami vagyon jelentős része futott át a kezén: olyan nagy cégek magánosítását és tőzsdei bevezetését irányította, mint az OTP, a Matáv, a Mol, vagy a Richter. 2000-2005-ig aztán a Wallis vezérigazgatója: a cégek átszervezésével, vagyongazdálkodással foglalkozó furcsa csoport üzleteinek csak egy kisebb része köthető ugyan az államhoz, de a csúcson 110 vállalkozást és több mint 80 milliárdos éves forgalmat bonyolító holding ezer szálon kapcsolódott a politikához.

A politikai és gazdaság “wallisos” összefonódását mi sem jelzi jobban, mint a Wallis csoport személyi állománya: a cég jogi vezetője az indulástól fogva Gál Zoltánné, az egykori szocialista házelnök felesége volt, Bajnai helyettese egy időben a Fidesz korábbi gazdasági tanácsadója, az Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója, Gansperger Gyula volt, de ott találjuk a névsorban a fideszes Fürjes Balázst, vagy a “vörös sarokban” Zelles Sándort, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság későbbi vezetőjét. "

atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

márta)) 2013.02.07. 18:19:29

Bajnai: Megtisztelő, hogy a Fidesz első számú ellenségnek tekint"

inforadio.hu/hir/belfold/hir-536854

hm?

lajos0 2013.02.07. 18:20:09

@trabant: "Az alaptörvényük értelmében ugyanis az MSZP a múlt okán betiltható, ami meg is fog történni a választásokhoz közeledve."

És ha esetleg mégsem ? Az MSZP betiltásával semmi bajom nem lenne, csak nehogy már pont a Fidesz. A rendszerváltás idején több egykori komcsi csatlósállam esetében egyszerűen kizárták a diktatúra képviselőit a közéletből. Nálunk ők (és nem kis részben az addig a nyomdokukban lépkedő ifjú kommunisták) intézték a privatizációt, és ezzel hosszú időre lehetetlen helyzetbe hozták a magyar gazdaságot is. A lopott vagyon mindenhol visszajárt, csak nálunk lett a kárpótlási jegyekkel utólag törvényesítve az állami lopás, a kárpótlás menete és módszere viszont szintén jelenkori oligarcháink szája íze szerint alakult. Leisztinger vagy Vitézy, hogy ne legyünk pártosak szintén innen eredetitőkefelhalmozott.

kvasztics47 2013.02.07. 19:36:22

Tehát: az van, hogy a Zorbán banda direkt rá állított néhány baromarcú " magyart", hogy ócsárolja rendületlenül Gréczy Zsolt blogjait. Mivel félelem nélkül támogatja és egyet ért Gyurcsány Ferenc politikai munkásságával. E mellet kiáll és hatásos publikációkkal igazolja annak helyességét.
Én is ezért kísérem figyelemmel.

lajos0 2013.02.07. 20:58:50

Nekem is ez az egyik kedvenc összeesküvés-elméletem. A másik arról szól, hogy szabadkőműves nindzsák a jelölt tárgyas kapcsolatokból keletkezett összetételeknek üzennek hadat.

vakapad 2013.02.07. 21:03:43

@lajos0:

Különösen az "ezer szállal kapcsolódott a politikához" meghatározás tetszik.

De hol a közpénz a sok "sejtetés" közepette?

mákos lecsó 2013.02.07. 21:05:21

"Hogy mé nem hazudott nagyobbat a Zorbánná!"

Ahhoz túl tisztességes volt.
Ahelyett hogy példát vett volna a Görögökről.
Na, azok hazudtak ahogy kellett. De euróval fizetnek, és most panaszkodnak, hogy nem tudnak már megélni a 600 - nem tévedés, HATSZÁZ - euróra csökkentett nyugdíjból.
De ezek ahhoz is hülyék voltak, hogy hazudni tudjanak.
Na most lehet tanulni!
Orbán-Simicska megmutatja hogy kell lopni, csalni, hazudni.
De ez a birka nép még midig a nokiás doboznál tart, holott Simicska ennyiért a kisujját sem mozdítja meg.

lajos0 2013.02.07. 21:24:35

@vakapad:

Hát a közvagyon közpénzből lett. De ha konkrét közpénzt szeretnél akkor vegyük csak találomra a kellemetlen Dataplex ügyet. Tudom nincs róla jogerős bírósági ítélet, de mondjuk Simicska ügyeiben sincs ilyesmi, mégsem kötnék bele ezért mondjuk mákos lecsó úrba.

apacsfiu 2013.02.08. 17:36:24

Zsóti, Zsóti! Már megint rajtad és gazdádon röhög a fasiszta jobboldal! :D

www.tutiblog.com/2013/02/izekre-szedtuk-gyurcsany-programjat.html

menőmano 2013.02.08. 21:14:02

Volt pénzügyminiszterek elemezték az Orbán-kormány lépéseit egy csütörtöki konferencián. Járai Zsigmond szerint egy IMF megállapodás segítene a magyar gazdaságon, Chikán Attila szerint a kormány már a kezdetekkor rossz felé fordult. Kupa Mihány nem vár 2013-ra növekedést. "

atv.hu/cikk/20130207_megszolalt_orban_volt_minisztere_a_kezdetektol_rossz_az_irany

Hát! Ja! A Bajnai Gordon által megkezdett úton kellett volna tovább haladni.
Azon az úton haladni, azt a gazdaságpolitikát folytatni, mellyel egy éves kormányzása idején bátorkodott stabilizálni az ország állapotát.
Szerintem.
:)

menőmano 2013.02.08. 21:22:27

Egy picike adalék)

Kupa Mihály: a belső fogyasztás olyan szar, hogy az már elképesztő"

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/kupa-mihaly-a-belso-fogyasztas-olyan-szar-hogy-az-ma

Hát! a szegénységtől, az elszegényedéstől biztosan nem fog felpörögni a belső fogyasztás (sem).
Hogy csak ennyit emlitsek.

pillango73 2013.02.11. 22:09:27

Én úgy gondolom , ha Bajnai Gordon maradt volna nagyon is jó világ lenne !Nem kellene folytonosan remegni mi tudunk kifizetni és mit nem.Orbán mást nem tesz csak nyírja az emberiséget egy a baj nem tudja honnan jött és hová való!Pedig majd egyszer emberére akad és akkor majd neki is rosszul fog esni sok minden , csak azt nem tudom mikor jön már el az az idő az emberek fogjanak már végre össze és rakják ki a szűrét Magyarországról menjen a bocskorosokhoz és végre hagyják már , hogy Bajnai szebbé tegye a jövőnket!!!Zsolt maga egy szuper ember!!!

pillango73 2013.02.11. 22:10:12

@apacsfiu: Huu te vagy már egy gyökér!!!

pillango73 2013.02.11. 22:12:34

@menőmano: Ez így van csak itt sok pihetagyu ember él az országban meg tudatlan!
süti beállítások módosítása