Olvasom a huzakodást, hogy bevegyék-e az Együtt 2014 nevű mozgalomba a Demokratikus Koalíciót. Úgy látom, nekik is Gyurcsány Ferenc a probléma. Éppen mint a Fidesznek, amelyet le akarnak váltani. Az a Gyurcsány, aki a legtöbb gyalázkodást kapta Orbánéktól. A háza előtti tüntetéseket, a büntetőfeljelentést, a mentelmi jog megvonását, a személye és családja elleni brutális és folyamatos támadásokat, frakcióalapításának törvényellenes megakadályozását. Nem mellesleg ő volt az utolsó, aki legyőzte Orbán Viktort. Vele nyert másodszor egymás után választást a magyar baloldal - 2006-ban 2,4 millió szavazóval. Amikor lemondott, az MSZP-nek akkor is 1,5 milliós tábora volt. Hogy mitől lett ez 1 millió egy év múlva a választáson, ma senki nem kutatja.

Ez a Gyurcsány Ferenc lenne a gond? A feljelentője jöhet, mert természetes szövetséges, kormánya ma is MSZP-s tagjaival tárgyalunk. Azonban őt, és mindazokat, akik a szocialista frakcióból hozzá csatlakoztak, kirekesztjük az ellenzéki együttműködésből? A DK tíz országgyűlési képviselőjéből Bajnai Gordon héttel egy kormányban ült Gyurcsány idején. Hatan közülük a Bajnai-kormány minisztereiként és államtitkáraiként fejezték be a ciklust, kilencen pedig képviselőként szavazataikkal támogatták a ciklus utolsó évében dolgozó kabinetet. Csendesen kérdezem: meddig irányítja Orbán Viktor láthatatlan keze az őt leváltani készülő ellenzéket?

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr214899887

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Együtt – Gyurcsány Ferenccel 2012.11.10. 08:30:02

Csendesen kérdezem: meddig irányítja Orbán Viktor láthatatlan keze az őt leváltani készülő ellenzéket?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tony_romita 2012.11.10. 08:58:08

Ne aggódj, összenő, ami összetartozik. Az egészből ezért a két mondatért viszont hálás lehetek:
"A DK tíz országgyűlési képviselőjéből Bajnai Gordon kilenccel egy kormányban ült Gyurcsány idején. Nyolcan közülük a Bajnai-kormány minisztereiként és államtitkáraiként fejezték be a ciklust.". Broáf. DK=MSZP=E2014=SZDSZ.

Anselmo 2012.11.10. 09:19:18

Tulajdonképpen igaza van Zsoltnak, Bajnai és az Együtt 2014 ugyanabból az anyagból készültek, mint Gyurcsány és a DK. Ugyanaz a társaság. Tehát képmutatás elfordulniuk Ferenctől. Remélem, az embereknek felnyílik majd a szeme, és rájönnek, kik ezek.

Volt egy olyan komment régebben, hogy ha létrejön az ellenzéki összefogás, akkor a DK még jobban perifériára kerül, mert őket kirekesztik belőle. Íme.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.10. 09:23:29

együtt kéne eltűnnie bajnainak gyurcsánnyal együtt, meg a szerző is mehetne velük.

és nem, nem vagyok fideszes, orbánviktornak is mennie kéne bayer zsoltival együtt.

HanSolo90 2012.11.10. 09:34:44

Sajnos kissé erőlködésbe ment át a DK az utóbbi időben. Valahogy az érezhető, hogy nekik nem is az számít, hogy kormányváltás legyen, hanem az, hogy mindenképp benne legyenek az új kormányban. És kifelé is ezt sugallják. Legutóbb Vadai azt nyilatkozta, hogy ők 10%-os támogatottsággal rendelkeznek és nélkülük nincs kormányváltás. Ha nekik tényleg csak a kormányváltás lenne fontos, csak a saját dolgaikkal foglalkoznának, nem más pártok dolgait ekéznék folyamatosan. Lassan illene tudomásul venni, hogy egyelőre a többiek nem kérnek a DK-ból. Az objektív választóknak meg emiatt hatalommániás "bagázsnak" tűnnek, mivel ennyire görcsösen ki akarnak erőszakolni egy összefogást. A szubjektív szavazókkal meg nem érdemes vitatkozni, mert annyira elfogultak mindkét oldalon, hogy azt sem veszik észre, ha ég a ház :)

gréczyzsolt 2012.11.10. 09:41:01

@HanSolo90: Milyen más párt? Az Együtt nem az... és kormányra kerülésről sem volt szó.... Csak az összefogás szükségességéről

lajos0 2012.11.10. 09:44:19

Nem merik bevenni Ferit, mert annyira hiteles és népszerű, hogy irigyek rá. Napnál is világosabb.

"A DK tíz országgyűlési képviselőjéből Bajnai Gordon kilenccel egy kormányban ült Gyurcsány idején. Nyolcan közülük a Bajnai-kormány minisztereiként és államtitkáraiként fejezték be a ciklust."

Gordon szégyenli ezt, legalább is nem sűrűn dicsekszik vele. Nem is érdemel meg egy ilyen hálátlan figura egy ilyen nagyszerű szövetségest mint a többszörös győztes Ferenc.

"Csendesen kérdezem: meddig irányítja Orbán Viktor láthatatlan keze az őt leváltani készülő ellenzéket?"

Letelefonált gondolom Juhásznak, hogy csak azt magos, nyurga szemüveges igazmondót nehogy bevegyétek, mert tőle rettegünk a legjobban.

gréczyzsolt 2012.11.10. 09:51:09

@lajos0: az atv szavazáson tegnap Juhász Orbánra szavazott, h ki legyen a miniszterelnök... tele van vele a facebook

farcsika67 2012.11.10. 10:22:03

nyugi nem lesz itt érdemi összefogás, mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti, hátha nyer vele 3 forintot, meg egy helyet a parlamentbe melegedni. túl sokan jöttek rá hogy baj van a rendszerrel és mindenki egyszerre akar ellene tenni, de mindenki más és más szervezetben. így lófasz lesz, nem összefogás

Uzbence 2012.11.10. 10:33:56

Nagy boldogsággal tölt el, amikor az önjelölt elemzők, mindent- mindennel összemosnak. Legalább a fehéret és a színeset tegyék külön, a színes az árnyalja a fehéret.A fehér a tény a színes pedig a ráhordott mocsok.Fentebb annyi, de annyi elfogult, s nem a tudáson, hanem a FIDESZ karaktergyilkos évei következményében kialakított hamis tény.Nagyon örülnék annak, ha bárki olyan tényszerű megállapításokat tenne, amelyik bizonyítanák Gyurcsány bárminemű önérdekből eredő, vagy az országnak ártani akaró tettét fel tudná sorolni, pontosan megnevezni.Könnyű úgy ítélni, hogy tényszerűen nem gondolok át semmit, csak mondom a papagájkommandó által beoltott szöveget. Egyetlen jelét nem látta, annak , hogy akár a DK, vagy akár Gyurcsány Ferenc pozícióért hajtana, ez inkább a régi begyöpösödött agyaknak a torzszüleménye. S az is igaz, hogy a szociknál még mindig ott van az a mag aki mindig is kevert, gondolok itt a műhajú volt informatikai árnyékminiszterre és ténykedésére, a Moszkva tér környékén, ott van a két volt pénzügyminiszter,Kaposvár nagyasszonya, s még jó páran , akik állandóan akadályoznak, mert olyanok mint az egér , amelyik a hídon az elefánttal megy át, s azt hiszi, hogy Ő is nagy.Pedig csak porszemek. S nekem ne mondja senki, hogy egy Gyurcsány kvalitású embernek nincs helye az ország vezetésében, bármit papol a FIDESZ. A legroszabb Gyurcsány év is jobb volt az első Fidesz kormányénál, a jelenről ne is beszéljünk. S nagyon jó lenne, ha mindenki alapra állna, és nem a személyeken, hanem a szándékukon töprengene,s nem au összefogást erősítenék a bizalommal a hittel.Kennedy után : Nem azon kell gondolkodni, hogy mit adott Neked az ország, hanem azon, Te mit adtál neki "
Így sokkal jobb lenne.
Kovács Kálmán

lajos0 2012.11.10. 10:38:46

@gréczyzsolt: Hát kezdem sajnálni, hogy bojkottálom a facebook-ot. Tehát Juhász Péter ellenzéki milla vezér, arra szavazott, hogy Orbán legyen a miniszterelnök. Fogalmam sincs róla, hol és milyen keretek között zajlott ez a szavazás, de akkor még kevésbé értem miért fájó, hogy Feri kimaradni látszik egy orbánista összefogásból.

zipe moha 2012.11.10. 10:40:43

....ugyan Gréczy úr mit nem ért? Gyurcsány úr valóban karizmatikus,tehetséges EMBER SZÉMÉLY de
Gyurcsány szimbólum is egyben.....és amit szimbolizál,nagyon kevesen akarják vissza...sokan azt mondják"akkor már inkább a fidesz"
Szimbólumként a mutyivilág tapadt a személyéhez...amit az őt pajzsra emelő mszp -nek köszönhet. Regnálása idején sem a pártot sem az országot nem sikerült új irányba fordítani...és a többségnek már nincs bizalma...egészen mást akar mint eddig.....úgy is mondhatnánk, hogy a felelőtlenség idejét és annak 22 éve szereplőit és erőit szeretné levetni a nemzet a hátáról...mert NEM KÉPESEK olyan nemzeti stratégiát alkotni...melyhez az emberek többsége közreműködőként megnyerhető lenne.....melyben több a nyertes mint a vesztes.És így fog járni az mszp is.....szavazók nélkül keveset ér a nyertes "vállakozók" pénzügyi támogatása, s a szervezet is szervezetlenné válik, ha megszünik ami összetart! Mi is az, Gréczy úr? Az elvek talán...naná!

zipe moha 2012.11.10. 10:53:41

@zipe moha: bocs' egy korrekció: a "melyben több a nyertes mint a vesztes"
helyett a
többség nyertes-t szerettem volna írni....és erre a fidesz sem alkalmas (mutatott példa)ám, hogy Gyurcsány Kunce lenne vagy Mesterházy képes lenne-e megítéli a nemzet 14'-ben (vagy előbb)....de hozomra voksot még egyszer nem kap senki...ezt hatást is kiváltja a regisztráció....és most az sem fog működni, hogy "...jobb híján ..mszp..dk...szdsz.." akkor marad a fidesz oszt jónapot......ezt kockáztatják az értetlenkedők és a sündörgők....tudni kell mikor kell támogatóként..de visszavonulni...szerintem, most és nem azok az összefogás ellenesek akik kimondják a nyílvánvalókat...hanem akik nem értik meg az idő szavát...az mszp-nek fel kellene oszlatni magát...hogy legyen ideje az újjászervezésre a választásokig.. akár a dk-val.... persze hogy is vár belátást bárki bárkitől a mai Magyarországon...ugye?

HanSolo90 2012.11.10. 11:42:08

@gréczyzsolt: Tisztelt Gréczy Úr! Sajnos más pártok ekézése alatt értem az MSZP-t, az LMP-t és egyesületi szinten a Bajnai vezette E2014-et. Akár végtelen példát is fel tudok hozni linkekkel, cikkekkel itt, amikor egy DK tag, szimpatizáns vagy politikus agresszíven, minősíthetetlen stílusban kritizálta a többi ellenzéki csoportosulást. Én elhiszem, hogy Ön és a DK egy nézőpontot képvisel. Sőt, ezt el is fogadom. De!!! Önök is tiszteletben tarthatnák, hogy más párt, egyesület, vagy ember más elképzelést képvisel, másképp szeretné csinálni. Szerintem nem feltétlenül célravezető az agresszív nyomulás és kritizálás bizonyos esetekben, mert sokszor visszaüthet. Szerintem Ön is láthatta, hogy egy "balhémentes" DK éhségsztrájk azonnal megmozgatta a többi lehetséges szövetségest is. Így talán elérhetőbb közelségbe kerülhet az összefogás, mintha rugdossuk a másikat.

szist 2012.11.10. 11:54:49

uzbence !
Te ökör mit próbálod itt nyalni a sasorr segét?
Írod aki tud csak egy dolgot mondjon arról , hogy önérdekből, vagy országnak ártani akaró tettét adja elő, illetve gy. ferenc pozicióért hajtana :
akkor csak kettő , de az tény a többit majd mások!
1. Megkérdezte tőle Horn Gyula egy összeröffenésen : Feri hol a KISZ vagyon??? ezt megtette vagy 3 x
válasz csak a kényszeredett vigyor volt uzikám!
2. még ,hogy nem hajtott pozicióért a ferikéd?
akkor mi volt a Menyó elleni hátbaszúrás tette, és mi volt a kormányzása alatti állandó szavaztatása a koaliciónak? ( ő maradjon a min.elnök !)

Hát nagyokos ez nem jött be, ez a hozzászólásod
kilóg a lóláb, a szádból meg a kapanyél , te seggyaló bérenc - féreg!

Az igazi sztrovacsek 2012.11.10. 12:17:02

Gréczynek most Qrvára igaza van, oszt jó napot.
Egyenlőre ott tartunk, hogy pártokra lehet szavazni az egy fordulós választáson.
Jelen felállás szerint baloldali kormány lesz az MSZP vezetésével, oszt megint csak jó napot.
Az még kérdéses, hogy a "futottak még" kategóriában kik jutnak be, meg hogy lesz-e a 2/3 valamilyen koalícióval?
Süket duma a Milla pártokon kívülisége.
Nincsen középen senki.
Bal oldal van, meg jobb oldal.
Középen a nulla van.
Az a sok százezer kiábrándult szavazó vagy baloldali, vagy jobb oldali.
És aki kiábrándult, az most éppen nem a baloldalból ábrándult ki.
Mellesleg fültanúja voltam egy szóváltásnak két nyugdíjas között.
"Miért? Neked mit hazudott a Gyurcsány?
????
Mert nekem 13. havi nyugdíjat."
Hát itt tartunk.

zipe moha 2012.11.10. 12:42:33

@Az igazi sztrovacsek: ...és mond csak,mitől baloldali az mszp...azonkívül,hogy rendszerváltás óta bitorolja ezt a helyet? neoliberális,alakváltó,...igen, külsőségek,igen törekszik rá,hatalomátmentő volt kiszesek,mszmp-sek,igen...szóval mitől baloldali..talán a társadalom érdekét évényesítette a nagytőkével szemben...nanná, maguk is nagy tökéssé váltak.....még szociáldemokraták se...persze felhímeznek bármit..most éppen a kossuth-címert....mert nemzetiek se.....nem is értem, hogy ennyi megtévesztés után van még rajongó (ha érdekelt az más...)

zipe moha 2012.11.10. 12:46:59

@Az igazi sztrovacsek: Magyar Szocialista Párt: szocialista, mit jelent ez ennél a Magyarországon összegründolt pártnál (így az elnevezés is értelmet nyer)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.10. 13:26:49

@Az igazi sztrovacsek:
"Jelen felállás szerint baloldali kormány lesz az MSZP vezetésével"

Miért, a Fidesz és a Jobbik nem indul?

lajos0 2012.11.10. 13:45:09

@szist: "Megkérdezte tőle Horn Gyula egy összeröffenésen : Feri hol a KISZ vagyon??? ezt megtette vagy 3 x
válasz csak a kényszeredett vigyor volt uzikám!"

Ezt ha jól tudom Németh Miklós kérdezte Kiss Pétertől, amikor éppen ő volt a kijelölt messiás posztjára szánva és tárgyaltak róla. Bár olyan verzió is van, miszerint Németh azt mondta, hogy egy asztalhoz sem ül le velük, nemhogy egy kormányba. Végül is nagy jelentősége nincs, az előbb összelopott KISZ vagyont is szétlopták az utolsó szegig a lelkes mozgalmárok, persze törvényesen és tisztességesen.

lajos0 2012.11.10. 14:01:57

@zipe moha: Magyarországon ezeket az oldalakat ugyanúgy nevezik mint nyugaton, csak éppen semmi közük hozzá. Az MSZP inkább jobb oldali az ottani mércével, a Fidesz meg bal, de ezek tulajdonképpen haspártiak csak, mindenféle ideológia megfontolás nélkül.

Én mondjuk a Jobbikot is inkább a baloldalhoz sorolom, ahogy a történelemből ismert náci és a fasiszta pártok is inkább baloldali mozgalmak voltak, de ezt nyilván kikérnék maguknak.

Itt a baloldali az utóbbi években annyit jelentett, hogy aki utálja a Fideszt és Orbán Viktort, a jobboldali, meg aki utálja az utódpártot és az aktuális vezetőjét. Ideológiai tartalma nem volt, mert még a politikai elit sincs azon a szinten, hogy ideológiája legyen, a lakosságról nem is beszélve.

szist 2012.11.10. 14:05:09

T. Lajoso
nemjól tudtad!
Horn Gyula volt a min.elnök anno, mikor a gyurcsány et. feltűnt körötte, mindenhová be akart férközni a drága ...
és mondom egy MSZP összeröffenésen történt ez a dolog is...többek között!
Nem Kis Péter tette el az útból a sok zsét
üdv

SzaGyu 2012.11.10. 14:09:23

Szerintem nem lesz itt semmi baj.
Juhászt úgy ahogy van, el kell felejteni mert ő nem más mint Orbán klónja.
Olyan ő, mint megboldogúlt Csurka volt még hajdanán az MDF-ben.Juhásznak nézetei közelebb vannak Orbán diktátorhoz mint máshoz. Amit meg összezagyvál időnként az nem más mint egy tudatlan állapot. El kell őt felejteni. Elfelejti őt maga Bajnai is. Majd rájön, hogy a nyitótánc nem jól sikerült. Ha összefog az MSZP és a DK, akkor majd a többi párt fog igazodni és nem fordítva. Nehogy a nyúl vigye már a puskát.

zipe moha 2012.11.10. 14:14:26

@lajos0: igen, erre gondoltam:)....ideje, hogy a nemzet helyére tegye a dolgokat és az embereket is....elég volt a lesütött elnéző alázatos politikailag ál korrekt....a hát mögött kivont tőröket fényező,köztulajdont-folyamatosan befolyó adóbevétel dézsmálására parazita egzisztenciát építő "ál" értelmiségből...vagy adnak teljesítményt vagy nem kellenek..vannak mások..lesznek mások akik majd adják a teljesítményt ...és nem is kerülnek ennyibe....a kereslet MINDIG megszüli a kínálatot.... a nép felelőssége abban van ,hogy MIRE támaszt keresletet....

zipe moha 2012.11.10. 14:28:06

@SzaGyu: "Juhászt úgy ahogy van, el kell felejteni mert ő nem más mint Orbán klónja."....rosszul látod...azért karaktergyilkolászod mert nem érted ....és azért mert végre valaki cselekszik ebben a szánalmasan néma országban,például helyetted is??

"Ha összefog az MSZP és a DK, akkor majd a többi párt fog igazodni és nem fordítva."....helyes,igazodni egy bármikor nagykoalícióra képes kartellpárthoz....ami a távolságtartás mértékét illeti! Érdekelt vagy, hogy nem veszed észre, hogy már nincs aki fizetni szeretné ezt az ál baloldali bulit? Te is csak megélni akarsz belőle...gondoltam.Egészségedre!

ésmi nem foglalt 2012.11.10. 14:29:53

Van még idő, változnak még a helyzetek sokszor, visszamenőleg is. Nem is baj, ha még nem veszik be, majd a végén, az lesz a nagy meglepetés. A FIDESZ érdekes módon, fél Gyurcsánytól, ezt abból gondolom, hogy még mindig csak "elmútnyócév meg a gyurcsány"-ról hallani állandóan.

HanSolo90 2012.11.10. 14:32:47

@SzaGyu: Azért a DK-nak illene elérni a parlamenti küszöböt is, mielőtt összefogásról álmodozik. Mert még a baloldali elemzők és felmérések szerint is necces az 5%. Egyelőre a támogatottsági adatok szerint az MSZP a kutya, valahogy mégis az érződik, hogy a DK akarja őket csóválni.....

HanSolo90 2012.11.10. 14:36:59

@ésmi nem foglalt: Szerintem a Fidesz nem fél, egyszerűen csak kihasználja azt, hogy még mindig Gyurcsány elutasítottsága a legnagyobb. Bárki bármit mond, sajnos beszédes az, hogy amióta kilépett az MSZP-ből, az ottani szavazótábor erősödött, a DK szavazótábora meg egyelőre 2-3%. De ha a szórást is esetleg hozzászámoljuk akkor is maximum 3-4%!. Ennél jóval többet erősödött viszont az MSZP.
A DK nagy hírveréssel alakult, nem gondolja, hogy már rég vezető ellenzéki párt lenne, ha az emberek mind Gyurcsányt várnák vissza?

HanSolo90 2012.11.10. 14:42:55

Halkan jegyezném meg, hogy a Jobbik is azért erősödött meg, mert "elmútnyócév meg a gyurcsány"-ozik. És nem úgy tűnik, hogy mindezt félelemből teszik. Sőt, ha úgy vesszük nyíltan támadják a jelenlegi kormányt is. Szóval a "fél a Fidesz" Gyurcsánytól összeesküvés elméleteket ideje lenne elfelejteni, mert ettől nem lesz több szavazó a DK mellett. Olyan ez, mint anno a Manchester-Zalaegerszeg BL mérkőzés, ahol a Nemzetisport főcíme az alábbi volt: Manchester retteg Koplárovicstól. 5:0-ra nyertek az angolok.

Anselmo 2012.11.10. 14:43:36

@ésmi nem foglalt: "Nem is baj, ha még nem veszik be, majd a végén, az lesz a nagy meglepetés."

Szerintem is, mind Gyurcsányt akarják, csak összebeszéltek, hogy ezt még nem árulják el, csak a végén :)

lajos0 2012.11.10. 15:06:35

@szist: Nagy jelentősége nincs, de én
Lakatos Pálnál olvastam Kissről, meg Nagy Imréről:

"Gyakorlatilag a KISZ-vagyon is ugyanolyan álságos módon került magánkezekbe, mint a párt-, vagy a szakszervezeti vagyon. Magát az első titkár urat idézem, aki egykoron azt mondta: azért vették át és apportálták saját társaságaikba a KISZ-vagyont, hogy a vagyon hűséges, jó, gondos kezelése után a demokráciában majdan megalakuló ifjúsági szervezeteknek ne egy érték csökkent vagyont adjanak át, hanem a választási eredmény alapján egy jól kezelt, jól karbantartott vagyont. Na, erről az ígéretről tökéletesen elfelejtkezett Nagy Imre, Karl Imre, Kiss Péter…

– A volt munkaügyi miniszterről van szó?

– Igen, jelenleg ügyvezető elnök az MSZP-ben. De ebbe a körbe tartozik még Kocsis András, az úgynevezett fiatal titánok egyik ide-oda csapódó embere is. Társaságba apportálták a KISZ-vagyont, majd az apportot jóhiszemű vevőnek még tovább játszották, innentől kezdve a vagyon további útja követhetetlen.

– Mekkora volt ez a KISZ-vagyon?

– Tízmilliárdos nagyságrendű 1989-es forintban számolva. Az ingatlanok értéke hihetetlen nagyságrendű, csak nézzük meg Zánkát, amely eladási árának ma sokszorosát éri. Arról van szó, hogy az apport értéke és a társaság értékének megállapítása a '89-es és a '90-es gyakorlat során a jól bevált hasraütéses módszerrel történt, utána már csak meg kell nézni, hogy kinek játsszuk át a vagyont. Ha mondjuk az értéke egymilliárd forint, azt lehetőleg tizenötmillióért vegye meg. Tehát ennyiben állapítják meg az értékét.

.............

"Persze a KISZ-vagyon privatizálása időszakában nemcsak Nagy Imre, mint volt első titkár szerezhetett vagyont, hanem mások is.

– Természetesen, a saját csapat nagyon összetartó, hiszen az elmúlt rendszer káderpolitikája hihetetlen erős volt, pozíciókba ültette az úgynevezett KISZ-eseket. A KISZ-ből nevelődött ki az egész ÁVÜ. Rábízták a nemzeti vagyont erre a siserahadra. Csepi Lajos például honnan került ki? A KISZ-ből. Onnan került ki Kocsis István is. Tragédia, hogy kontroll nélküli, tit-kos szerződésekkel az egész nemzeti vagyont át lehetett játszani. Pártvagyonként kezelték a nemzeti vagyont is.

– Az MSZMP és a KISZ 1990 előtt egymást segítette, az MSZMP-s káderek a KISZ-ben szerezték a gyakorlatot. Hogy alakult a volt KISZ és a mostani MSZP kapcsolata 1990 után gazdaságilag?

– A Baloldali Ifjúsági Tömörülés, az MSZP ifjúsági szervezete a KISZ jogutódja lett, és ha sikerül nekik a Xénia-lánc nevű szélhámosság, még az úttörő szövetséget is bekebelezik maguknak, annak összes tagságával, összes vagyonával. Hála Istennek, ezt már olyan erkölcstelenül csinálták, hogy még önmaguk sem tűrték el. Ezek is milliárdos vagyonok. De egy kicsit megzavarodott az MSZP vezérkara is, mert már egyre éhesebbek lettek, és úgymond egymást is “lekontrázták”. De gondoljunk bele, úttörő szövetség–Xénia-láz, KISZ–BIT, MSZMP–MSZP, ennek a mérhetetlen vagyonnak a kezelője, tulajdonosa az MSZP ötvennyolc százalékos akkori parlamenti többséggel. Szinte kontroll nélkülivé tudtak válni, úgy a szerzésben, mint a politikai módszerekben. A baj benne az, hogy ennek negatív következményeit egy Bokros-csomaggal nekünk kellett elszenvedni. "

"Garázdálkodik a KISZ-es bandérium
Csepi Lajos országlása

• A rendszerváltozás mögöttünk lévő tizenhárom esztendejének igaz dzsoli dzsókerei, mindenesei a KISZ Bizottságban és az Úttörőszövetségben dolgozók. Közülük nagyon sokan az Antall-kormány ideje alatt az úgynevezett háttérintézményekben élhették tovább nyugodt életüket, nem volt egzisztenciális gondjuk, és voltak, akik kiemelt pozíciókba kerültek.
• Az erőszakosabbak magas polcra kerültek, egy részük gazdasági hatalommá változtatta kiszes múltját, másik részük politikaivá. Közülük az úgynevezett Baloldali Ifjúsági Tömörülés vezetője, Kiss Péter, ma kancelláriaminiszter.
• Stumpf Istvánt is ebbe a körbe kell sorolni.
• Stumpf Istvánt és a fideszeseket is, hiszen ez is egy tőről fakadó. A KISZ szétosztása, két irányban, ugyanúgy megtörtént, mint ahogyan a pártok szétszórása. Jelenleg például a Rogán-féle csapat Fidelitasként működik. A Fidelitas és a Baloldali Ifjúsági Tömörülés most is a pártok hátországának számít.
• Miféle egyezség született a KISZ- és az úttörővezérekkel kapcsolatban? Előző könyveinkben arról írtunk, hogy a Fidesz tulajdonképpen Aczél György javaslatára és ötletéből alakult meg, amikor is azt mondta a Kádár-rezsim fő „kultúrfelelőse”, hogy küldjünk ki Nyugatra kétszáz kommunista szülő gyerekét, tanítsuk meg őket jogra, idegen nyelvre, közgazdaságtanra, hozzuk őket vissza, aztán majd ők fejezik be azt, amit mi elkezdtünk. Így alakult meg a Fidesz és a Baloldali Ifjúsági Tömörülés, hiszen akkor még nem dőlt el, hogy a Fidesz lesz-e életképes vagy a másik. Egyéb más megegyezések is voltak?
• A vagyontárgyaknál igen. Ugyanúgy, mint ahogy a pártvagyonnál az előző fejezetben már beszéltünk róla, a nagyobb KISZ-es monstrumok is ingatlannyilvántartási bejegyezésre kerültek.
• Tehát ugyanaz történt a ’70-es évek közepén a KISZ-vagyonnal is, mint ami a pártvagyonnal. A KISZ is az állami vagyon kezelőjéből tulajdonossá lépett elő.
• A ’70-es évek végén gyakorlatilag ez történt. A „rendszerváltozáskor” aztán ezt a vagyont, azzal a gondolattal, hogy amíg nem találnak neki végleges gazdát, olyan emberekre bízzák, akik hozzáértéssel hasznot hajtanak belőle, és a haszonból mindenki részesül. A végén aztán elszámolnak a vagyonnal. Az ÁVÜ koncepciója szerint gyakorlatilag ez történt a Conexusnál és még jó pár vagyonkezelő szervnél. Elmorzsolódott az állami vagyon, bevétel nem keletkezett. A párt- és a KISZ-vagyon sorsa ugyanez lett. Nagy Imre látványos beszédben azt mondta, úgy kell bánniuk a rájuk bízott vagyonnal, hogy majd, amikor a választások megtörténnek, és kiderül, hogy milyen politikai struktúra alakul ki a fiatalok között is, akkor a jó gazda gondosságával el tudjanak számolni a nemzeti vagyon ezen részével. "

lajos0 2012.11.10. 15:18:54

@SzaGyu: "Ha összefog az MSZP és a DK, akkor majd a többi párt fog igazodni és nem fordítva. Nehogy a nyúl vigye már a puskát."

Hát éppen nem rég szakadtak széjjel. Akkor pedig igen komoly indoklások hangzottak el a DK részéről, hogy az MSZP-sek nem is demokraták, meg miért is lépnek ki. Mesterházy elfogadottságát növelte, hogy Feriéktől meg tudott szabadulni. Most ezek fogjanak pont össze a demokrácia nevében ?

lajos0 2012.11.10. 15:28:45

@HanSolo90: "Szóval a "fél a Fidesz" Gyurcsánytól összeesküvés elméleteket ideje lenne elfelejteni, mert ettől nem lesz több szavazó a DK mellett."

Ez nem konteó igazából, hanem pszichés öntuning, de annak sem túl meggyőző. A Fidesznek még mindig Gyurcsány a legjobb kampányembere és lehet, hogy ez még 20 év múlva is így lesz.

"Manchester retteg Koplárovicstól. 5:0-ra nyertek az angolok."

:-) Na ja.

házelnök 2012.11.10. 16:32:35

@doggfather:
Neked meg haza Etelközbe vagy Indiába.

zipe moha 2012.11.10. 16:35:42

Kedves @lajos0: ....szerintem sok mszp fidesz rajongónak leesett az álla.....amit idéztél nagyon valószinű,most hallottak róla először...elképzelték a mutyit eddig is csak valahogy kisebbnek...másnak... nahát, lehet tovább rajongani a 22 éves hülyeségeinkhez...Neked pedig örülök...végre beszélgetünk (és még mennyit fogunk...!)...Gréczy úr, mikor szíveskedik szintén valóban beszélgetni a blog olvasóival...gyurcsány nem gyurcsány....baloldal ide-oda...na persze.....gratulálok a hitelesítő értelmiségnek ...egész sokáig hitelesítettek...mit is???

zipe moha 2012.11.10. 16:59:25

HA már Lakatos Pálról volt szó...ennyi mindent nem tudok bemásolni ide....viszont felettébb érdekes olvasmány csak a meggyőződéseseknek vagy a bizonytalanoknak...utána meggyőződéses leszel...vagy bizonytalan...

hu.scribd.com/doc/46168288/Lakatos-Pal-Rendszervalto-miniszterelnokok-porazon

Az igazi sztrovacsek 2012.11.10. 17:19:00

@zipe moha:
"...és mond csak,mitől baloldali az mszp..."

Attól, hogy a FIDESZ-től balra van.

@Gudea enszi:
"Miért, a Fidesz és a Jobbik nem indul?"

Dehogy nem.
Elvégre valakinek veszíteni is kell.

Más.
A Jobbikkal kapcsolatban volna egy kérdésem.
(Hátha van itt Jobbikos, aki fölvilágosítást ad)
Kormányra kerülés esetén hogyan egyeztetnék össze a két nagyon fontos céljukat?
Nevezetesen az EU-ból való kilépést, és a trianoni határok visszaállítását?
Mert ezt hangoztatják úton útfélen.
Szóval a kettő együtt hogyan?
Ez komolyan érdekelne.

lajos0 2012.11.10. 17:43:36

@zipe moha: Érdekes módon senki nem perel, inkább amiről nem beszélünk az nincs.

A jobb meg baloldaliság kérdésköréhez kis adalék szintén innen:

"S következzék még egy idézet, ugyanebből a könyvből, szintén Kőrösi Imrével beszélgetve:
„- Antall Józsefnek nagyon sokat köszönhet az MSZP, nélküle ma Magyarország egy évtizeddel jobban állna társadalmilag, gazdaságilag, politikailag, tudatilag. Minden szempontból. Ők törték meg a ’90-es évek elején azt a lendületet, ami egy gazdasági, tulajdonosi vagy lelki változás motorja lehetett volna. Az a privatizáció, amit Antall folytatott, idegen érdekek és a szocialista párt érdekei szerint, 2003-ban már ismert. De nemcsak privatizált, milliárd dolláros kintlévőségeket sem hajtott be, illetve az adósság rendezésének lehetőségét átadta a szocialista vállalkozóknak. Mostanában már napvilágot látott, hogy az úgynevezett orosz államadósság rendezésének lehetőségét Máté László, a szocialista párt pénztárosa, és Hujber Ottó, a szocialista párt vállalkozói tagozatának vezetője 1992-93-ban szerezte meg, az Antall-kormány ideje alatt, az akkori miniszterekkel folytatott telefonbeszélgetések alapján.

- Legalábbis ez jelenik meg a Magyar Nemzetben, amikor is Dunai Imre az orosz államadósságból eltűnt tizennégy milliárd forint sorsát taglalva azt mondja, hogy Hujber Ottó, aki az MSZP vállalkozási tagozatának volt a vezetője, Szabó Ivánnal, mint országgyűlési képviselővel Budapesten, a IX. kerületben találkozott, és beszélte meg, hogy mi legyen az orosz államadósság sorsa, mely vállalkozások kaphatják meg ezt az államadósságot, és kufárkodhatnak vele. Ebbe besegít Kádár Béla akkori gazdasági miniszter is. Tehát – mondja Dunai Imre, egykori Horn-kormánybéli ipari miniszter – Hujber Ottó nem volt más, mint egy MDF-es.

- Gyakorlatilag ez volt az antalli örökség. Ez az a maszkabál, amit még évtizedekig nyögni fog az egész magyar társadalom, teljesen függetlenül attól, hogy jobboldalinak gondolja magát vagy baloldalinak. A hazai nemzeti vagyon, amely hangsúlyozom, mint privatizálható vagyon százhúszmilliárd dollárra volt értékelve, s ennek, az antalli időszak alatt, közel a fele került értékesítésre tömeges privatizáció címén. Ez a tömeges privatizáció reálértékben nem éri el a hét-nyolc százalékot a tényleges, könyv szerinti értékhez viszonyítva. Ezt nem lehet másként minősíteni, mint hazaárulásnak.” (…) "

lajos0 2012.11.10. 18:20:43

@zipe moha:

Én sem akarok többet innen bemásolni, akit érdekel megkeresi és elolvassa, aki meg a Gyurcsány vagy Orbán kérdéskört tartja kardinálisnak, ám tegye. Viszont a KISZ-hez fűződő viszonyt sokszor próbálják elkenni azzal, hogy valaki kisdobos is volt, meg őrsvezető, azonban itt nagyon másról van szó. És talán az is érthető, hogy a Fidesz sűrű komennistázások közepette, miért utasította el a Schiffer-féle javaslatot az ügynök kérdés rendezésére, olyan nagy vehemenciával:

" A vagyonrendszer szétosztása a KISZ KB-n, s annak munkatársain keresztül a volt Hungalu székházban, az ÁPV Rt.-ben történt meg. Az ÁVÜ, az ÁPV Rt. vezérei a KISZ Központi Bizottságából „ejtőernyőztek” ide, ez a kapcsolatrendszer hatalmas vagyonátrendezéseket eredményezett. Hiszen a KISZ-vagyon eltörpült a párt-, a szakszervezeti vagyonhoz képest, a gazdagodáshoz más utat kellett találni. Nem akarom degradálni a kérdést, de a kiszesek rendkívül összetartóan, igazi galeriként működtek, és az igazán komoly, pénzes állásokat egymásnak játszották át. A felszámolók, a végelszámolók jelentős része kiszes körből került ki, és mérhetetlen vagyonok átrendezését tudták végrehajtani. A kedvezményezett minden esetben a maffia, a szervezett bűnözés vagy éppen a politikai „elit” volt.
• Vannak kiemelt volt kiszesek, akik a magyar nemzeti vagyon elherdálásában fontos szerepet játszottak. Csepi Lajos például az ÁPV Rt.-nél dolgozott. Ő a KISZ Központi Bizottságának egyik prominense volt. De Csányi Sándort is ide lehet sorolni, aki ma a bankvilág egyik nagyon gazdag embere lett, szintén KISZ-es múlttal.
• Megint oda kell visszatérni, hogy amikor az MDF-esek leváltották Tömpe Istvánt az ÁVÜ éléről, utána olyan ember jött, aki a hazai érdekeket akarta érvényesíteni, Teleki Pál miniszterelnök unokája. Ő azonban nagyon rövid idő alatt megbukott, gyakorlatilag az MDF-es maffia felszámolta. De ez a maffia az MDF egész szakmai kollégiumrendszerét felszámolta, ez is áldozatul esett az MDF választási győzelmének. A mérnöki kollégium több ezer emberből állt, a sportolók kollégiuma is hatalmas tömeget mozgatott, és sorolhatnánk az ágazati kollégiumokat. Nagyszerűen fel volt építve, és arra készültek, hogy átveszik a kormányzást, ahogy ez egy polgári demokráciában számtalanszor megtörtént. Ezzel szemben nem így lett. Abban a pillanatban, amikor valaki egy-egy intézmény élén, minisztériumban szakembert akart váltani, az égig hallatszott az SZDSZ-es és szocialista sajtóban a hangzavar. Kommunistaüldözés, boszorkányüldözés, ordították. Így elbátortalanodtak Antall Józsefék, ha egyáltalán volt bennük valaha bátorság és akarat a váltásra, és feloszlatták ezt a nagyon fontos szakmai csapatot. Ezek után Antall József azt kérte tőlünk, mondjunk már legalább egy személyt, akire bármit rá lehet bízni. A mi káderpolitikánk nagyjából azzal, hogy azt mondtuk, a fiatalokra bízzuk a vezetést, őket majd kézben tudjuk tartani, ki is merült. De ennek a helyzetnek Csepi Lajosék egész csapata, amely átitatódott a bűnözéstől az ÁVÜ-ben és az ÁPV Rt.-ben, lett a haszonélvezője.
• Csapat alatt kit ért?
• Az egész KISZ-es bagázst, nem akarok neveket kiemelni. Emlékszem, a KISZ-es csapat egy ötvenmillió márkás csalására (ez a bejelentés a Monopoly csoporthoz érkezett, és érdekes módon az ÁPV Rt.-ből származott), ez volt az Autoker buli, mai értéken közel húszmilliárdos veszteséggel, ami akkor 8,9 milliárd forintot jelentett. Amikor erről tudomást szereztünk, a KISZ-es csapat védelmi rendszere a Belügyminisztériumban is működött, hiszen az ügyeket titkosították. Azóta sem indítottak egyetlenegy büntető eljárást sem ebben az ügyben, operatív módszerrel gyakorlatilag minden bizonyítékot eltüntettek. De nemcsak ebben az esetben, hiszen több képviselőtársam észrevette, hogy az összegyűjtött iratok rendszeresen eltűntek az irodáinkból. A Monopoly csoportot a parlamenti vizsgálóbizottság elődjének tekintettem, de gyakorlatilag ez is már akkor ugyanolyan eredménytelen volt, mint a későbbi bizottságok, mert ez a fiatal, felkészült sáskahad letarolta a Belügyminisztériumot és a többi minisztériumot is. Szabó Tamás vezetésével olyan privatizációs csúcsminisztérium jött létre, amely mint állami tulajdonos kezelt minden vagyont, és kontroll nélkül értékesítethetett. Ennek a fiatal csapatnak a kilencven százaléka fideszes volt. Ide már MDF-es és jöttment vidéki gyerekek, mint mi is voltunk, nem is kerülhettek. Igazából az volt a probléma, hogy a nemzeti vagyon eltűnt az ellenőrzés rendszeréből. Azóta is ingatlanértékben szinte felbecsülhetetlen vagyonok tengődnek, csapódnak ide-oda gazdátlanul. Tudatosan gazdátlanul, mind a mai napig. "

centenárium 2012.11.10. 18:31:28

Együtt küldünk beneteket a pokkol fenekire.

márta)) 2012.11.10. 18:33:05

Na. Igen. Tudjuk mit rontottak el a szocialisták, nem csak a Gyurcsány. A történet, pardon) a politikai-, gazdasági történések már rég nem a Gyurcsányról szólnak.
Az, hogy sikeres lesz e az ellenzéki összefogás, nem azon múlik, bukik, hogy a DK. ott" lesz e avagy sem. Úgy gondolom.

márta)) 2012.11.10. 18:35:40

Még ilyet!? "pokol fenekire"
Hát az meg mi, hol van?
Írja már meg valaki, legyen olyan kedves, ha tudja, vagy esetleg már járt ott".??Köszönöm.

zipe moha 2012.11.10. 19:32:20

@Az igazi sztrovacsek:
"...és mond csak,mitől baloldali az mszp..."
Attól, hogy a FIDESZ-től balra van."........nagyon össze kellett szedni magad ehhez a válaszhoz....ez igen:)?......egyrészt NEM nincs balra...másrészt a fidesz a viszonyítási pont?....szerintem alakíts ki saját, önálló véleményt....mint hogy agymosottként ismételgeted amit megtanítottak neked...ébresztő!!! vagy aludj jól!!

zipe moha 2012.11.10. 19:44:40

@lajos0:
...."Érdekes módon senki nem perel, inkább amiről nem beszélünk az nincs."....homokba dugott struccok feje....ez e rendszerváltás igazi kérdése mit kezdünk ezzel....machiavelli szerint a hatalom a népnek az igazságot tudomására nem hozhatja soha,mert:
1.. nem hiszik el (ekkora aljassággal soha nem találkoznak kis életükben),ezért inkább hiteltelenítenek,sőt cáfolnak
2.nem tudják viselni a súlyát...tanácstalanság, kétségbe esés...jaj most mi lesz...hogyan tovább..

Ha polgárosodni akar e nemzet itt az ideje, hogy teherhordózója legyen önön hatalmának..... ha képes visszavenni,a kezekből melyek jogtalan bitorlóként birtokolják helyette majd 100év immár...ugyan azok!

zipe moha 2012.11.10. 19:59:00

Javaslat az mszpfidesz-nek-- emeljék a tétet...és ehhez mindenkire...lassan mondom, hogy mindannyian megértsék m i n d e n k i r e szükség lesz...repülőjegyet csak oda szíveskedjenek venni (közpénzből, egye fene)hircsarda.blog.hu/2012/11/07/ketharmados_gyozelem_az_egyesult_allamokban

bankvezér 2012.11.10. 20:07:35

Gyurcsány Ferenc nagyon nagy szolgálatot tesz Orbán Viktornak. Nem csak azért, mert senki sem tett annyit Orbán kétharmadáért, mint Gyurcsány. Hanem ezért is, mert amíg Gyurcsány él és produkálja magát, addig elég Orbánnak csak rámutatnia és megkérdezni az embereket: tényleg őt akarjátok??? És erre az emberek nagyobb része futva menekül vissza Orbánhoz.
Ha az úgy nevezett baloldal meg akar tisztulni, akkor saját magának kell leszámolnia Gyurcsánnyal. Mindenkinek magának kell agyonvernie a saját veszett kutyáját.

Az igazi sztrovacsek 2012.11.10. 21:05:54

@zipe moha:
"NEM nincs balra.."
Szerinted.
Szerintem meg balra van, oszt jó napot.
"másrészt a fidesz a viszonyítási pont?"
Miért, ki legyen, ha nem a 2/3-al kormányzó párt???
"szerintem alakíts ki saját, önálló véleményt"
Tényleg?
Minek?
Hogy leszóljad?
Egyébként hosszú évek óta fejtem ki ezen a blogon a véleményemet.
Némelyek sokat tudnának mesélni erről.
Vagyunk még néhányan - bár egyre kevesebben - akik szinte a kezdetek óta itt "okoskodunk".
Keress vissza nyugodtan, meg fogod találni!

zipe moha 2012.11.10. 21:57:41

@Az igazi sztrovacsek: igazad van...nem akartam leszólni,sajnálom....csak nagyon lassan megy a megértés...ez van.

A viszonyítási pont pedig a nemzet maga..ehhez képes objektíven megítélhető a valódi bal ( a társadalmi érdekek képviselete) és a valódi jobb ( a tőke érdekképviselete)..és képviselői.

Tehát még egyszer kérdezem...miért baloldali az mszp? Van egyáltalán baloldal Magyarországon?

Olvass:
hu.scribd.com/doc/46168288/Lakatos-Pal-Rendszervalto-miniszterelnokok-porazon

márta)) 2012.11.10. 23:02:36

Ja! Aha! a "biblia". Értem!
Bocsánat! De azt hittem, hogy más" valamiféle pokol fenekiről" van szó.
De azért nagyon köszönöm.

Mondjuk, akik" nagy vesztesei a kormány tevékenységének, folyamatos megszoritásoknak érezhetik úgy, hogy a "pokol fenekin" vannak. De mindegy.
Szerintem.

todor48 2012.11.11. 04:34:26

Drága kommentelő barátaim! Itt lenne már az ideje annak, hogy kilépjünk az Orbán által teremtett mesterséges kommunikációs térből! Itt lenne már az ideje annak, hogy az "elmúltnyócév"-et /de inkább tizenkettőt/ végre a tények alapján, reálisan értékelje az ország! Vonatkoztassunk végre el a fityisz propagandától, bármennyire is nehéz! Ugyanis ez az alapja az ellenzéki összefogásnak, és nem más. Megint úgy viselkednek egyesek, mint az igaz magyarok: én, /mi/ nem vagyok hibás, csak a másik, én /mi/ erkölcsös, korrekt, becsületes, stb., stb. vagyok, de a az a másik......! Miyen könnyű is mindent a más nyakába varrni, hiszen akkor nekem semmi felelősségem sincs! Hiszen ezt teszi a mai kormánypárt is! NEM KELLENE-E MÁR EGYSZER VALAMENNYIÜNKNEK MAGUNKBA SZÁLLNI?! /Tessék mondani!/

Szúrófény 2012.11.11. 04:37:42

@tony_romita: Tocqveille aranyköpéseiből

Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
Ezeket, az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
Mai valóságunkat köszönjük meg a Szovjetuniónak, és az Ő helytartóinak, a szocialista pártnak.

Az igazi sztrovacsek 2012.11.11. 08:09:49

@zipe moha:
A tőke képviseletére azért akadnak most példák rendesen. Ami a bankok kapcsán megy, az meg színtiszta népámítás. Mármint a bankárkormányozás. A bankok egy az egyben átterhelik a veszteségeiket a lakosságra. Hülyék volnának ha nem tennék. Egyébként sem látom, hogy olyan nagy lenne a tiltakozás a részükről.
Földtörvény, közbeszerzés kapcsán a milliomos kreálás folyik, az egykulcsos adó a jól keresőknek kedvez, ugyanakkor megvonnak segélyeket, nyugdíjakat, közgyógyellátásokat. Szociális érzékenység a nullával egyenlő.
Az előző kormányok nem módosították radikálisan a dolgozók hátrányára a munka törvénykönyvét, nem vontak meg már törvényesen járó nyugdíjakat visszamenőleges hatállyal, sőt a rosszkor nyugdíjba menők méltányossági emelést igényelhettek, tisztességes ideig járt a munkanélküli segély, rokkantakat nem minősítettek munkaképesnek, nem vették el magánszemélyek megtakarításait stb.
Ezek mind olyan dolgok, amiket az emberek a saját bőrükön tapasztalnak, és egyre többen döbbennek rá, hogy a bankárkormány alatt jobban éltek.
Lehet persze, hogy az MSZP nem felel meg mindenben a klasszikus baloldali párt kritériumainak, de nincs más, legfeljebb a Türmer pártja, de az olyan mint a másik oldalon a jobbik. Szélsőséges, fanatikus, és csak romlást hozhat.
Amit a mostani kormány csinál, az a tőke színtiszta képviselete.
Gyere ide kedves multi, itt olcsó munkaerőt kapsz, kiszolgáltatott dolgozót, akinek erősen korlátozottak a sztrájk jogai. Ezt elintéztük neked állami szinten a munka törvénykönyvével, de köthetsz vele olyan kollektív szerződést is amitől a falnak megy kínjában, akkor sem történik semmi, mert a szakszervezetek sztrájkjogát gyakorlatilag megvontuk.
Sok más között ebben látom én a jobboldaliságot, a tőke képviseletét, meg a baloldaliságot, a társadalmi érdekek képviseletét.
Mindez persze el van adva a kommunikáció szintjén a bank adó-bankár kormány szinten, a bankokkal kötött háttéralkukkal együtt.

lajos0 2012.11.11. 09:48:00

@Az igazi sztrovacsek: "nem vontak meg már törvényesen járó nyugdíjakat visszamenőleges hatállyal"

No ebben az egyben nem értek egyet. Nekem mindig is felháborító volt, hogy a rendőrzenekar trombitása 39 évesen nyugdíjba megy, és több nyugdíjat kap, mint az aktív dolgozók többsége fizetésnek. Sokkal előbb lépni kellett volna ezen a téren.

"sőt a rosszkor nyugdíjba menők méltányossági emelést igényelhettek,"

Az is beszédes, hogy a differenciált nyugdíjemeléssel még egyik oldal populistái sem mertek megpróbálkozni.

"rokkantakat nem minősítettek munkaképesnek,"

Viszont munkaképeseket rokkantnak annál inkább.

"nem vették el magánszemélyek megtakarításait stb."

Ez meg meddő vita, de ennyi erővel nekem elvették az adómat.

"Ezek mind olyan dolgok, amiket az emberek a saját bőrükön tapasztalnak, és egyre többen döbbennek rá, hogy a bankárkormány alatt jobban éltek."

Egyébként igaz is, csak többnyire hitelből. Az ingyen ebédelésről meg sokat hallhattunk már.

"Lehet persze, hogy az MSZP nem felel meg mindenben a klasszikus baloldali párt kritériumainak"

Például a baloldal mindig inkább támogatta az erős állami beavatkozást, az állam tulajdonosként való megerősítését, és ellenezte a privatizációt. A jobboldal pedig a szabad piac és a szabad verseny propagálója, és inkább privatizáció párti.

No most ennek nálunk inkább a fordítottja van, csak nagyon megrázná a balosok meg a jobbosok többségét is, ha ez kiderülne, hogy valójában rossz terminológiákat használtak magukra.

"de nincs más, legfeljebb a Türmer pártja"

Thürmer pártja olyan-amilyen, viszont baloldali, ennyiben a Fideszhez áll közelebb.

"Amit a mostani kormány csinál, az a tőke színtiszta képviselete.
Gyere ide kedves multi, itt olcsó munkaerőt kapsz, kiszolgáltatott dolgozót, akinek erősen korlátozottak a sztrájk jogai."

Azért az előzőek is ezt csinálták.

"a szakszervezetek sztrájkjogát gyakorlatilag megvontuk."

A szakszervezeteket többnyire már a rendszerváltás idején szétverték, vagyonukat szétlopták. Amikor most óriási demonstrációkat próbáltak szervezni, a legnagyobbak egyesülve tudtak 5000 embert utcára vinni. Sokat ártott nekik hogy tokás vezetőik vastagon ki lettek stafírozva a köz pénzéből, és parlamenti bársonyszékekben ücsörögtek. Ezt a mozgalmat ujjá kéne építeni, de nincs hozzá tömegesen munkásság sem.

"Sok más között ebben látom én a jobboldaliságot, a tőke képviseletét, meg a baloldaliságot, a társadalmi érdekek képviseletét."

Ezen az alapon nálunk baloldaliság nincs is, hiszen a tőke segítsége nélkül nem lehet hatalomba kerülni. De a klasszikus felosztás tényleg így lenne.

lajos0 2012.11.11. 10:27:16

@Az igazi sztrovacsek: Annyiban viszont sok értelme tényleg nincs a felosztásnak, hogy itt Fidesz és MSZP oldalról is elsődleges volt a saját éhes holdudvar tőkéseinek további kistafírozása, tehát ez egy közös jobboldali vonása mindkettőnek.

És akkor még kell valamit kezdeni a fából-vaskarika balliberálissal is. Ezt szerintem Csurka dobta be a köztudatba, és abból a megfontolásból, hogy a magát baloldalinak hirdető MSZP és liberálisnak elkönyvelt SZDSZ-t együtt tudja elküldeni az anyjába, de gyakorlati értelme nincs. Balliberális annyit jelent, hogy nem fideszes. Hasonló baromság a nemzeti oldal fogalma is, nem jelent semmit.

orbanazisten 2012.11.11. 11:30:16

. A juhász nem szavazott az orbánra , ( állítólag ) feltörték a PC.-ét. Higgyük el neki ezt a magyarázatot. A jobboldal mindent elfog követni, hogy az együttműködést megtorpedózza. A Gyurcsányt cikizni ma még rézón, de senki nem mondta, hogy könnyű lesz. nem lesz.De a választás még erős 1.5 év. Szerintem a Gyurcsány nem az az ember akit ez megingathat, sőt. ( ami nem öl meg, az megerősít ) Biztos, hogy ahogy telik az idő, akkor a fidesz által keltett hisztéria ellenkező hatást kelti majd a polgárokban, sőt, mivel a zorbán lesz a No. 1 közellenség, logikus, hogy az ellenségem ellensége a barátom hatás fog érvényesülni, mivel a választó is csak emberből van. Állítom, hogy a zorbánék köpködése egyre inkább csak nekik árt. És akkor a most olyan nagyon független civilek is rádöbbennek arra, hogy dugni is, meg szüznek maradni , na az csak egyszer működött.

zipe moha 2012.11.11. 12:05:43

@lajos0: nem vagy nagyon lassan megy az ébren lévőknek lajosO,ha világosságban szeretnék látni a nemzetet (lásd a fenti véleményt is)...aminek az oka szerintem,hogy ma mindenki tanítani akar másokat...tanulni szinte senki sem!
....inkább megyek vissza tanulni..mindenkit meg kell várni....mi az a 400-500 év... addigra már Magyarországot sem Magyarországnak fogják hívni...csak egy tartomány lesz a többi közül....s van rá esély, hogy Bolondokföldjén bárki dolgozhat a csavargyárakban...a hideg víz meg a pitty pang mindenkinek bőséggel terem

Az igazi sztrovacsek 2012.11.11. 12:13:44

@lajos0:
Te így látod, én meg másképpen.
Ettől szép az élet.
Sohasem mondtam, hogy az MSZP-tökéletes, vagy hogy vegytisztán baloldali, de egy biztos.
A rendszerváltás óta mind a hat választáson az MSZP-re szavaztam, és amíg a szavazó fülkéig el tudok menni, rájuk fogok szavazni. Föltéve persze, hogy szerintem nem lesz jobb alternatíva a számomra.
Az ok egyszerű.
Én nem vagyok sem zsidó, sem cigány, sem határokon túli magyar, sem vállalkozó, sem bankár, sem földbirtokos, sem közalkalmazott. (mellesleg érdekelnek valakit a jogaim???)
Egy egyszerű, bérből és fizetésből élő munkavállaló vagyok, voltam, és leszek, és mint ilyen úgy gondolom, hogy a szocialista párt képviseli leginkább az érdekeimet. Persze az sem olyan nagyon, de a többi még annyira sem.
Ez bizonyítja többek között azt is, hogy nem vagyok "Gyurcsányfan",- amivel oly sokszor megvádoltak már itt - mert ha jól számolom, jelenleg a hatodik elnöke van az MSZP-nek, és mint mondottam mégis mindig rájuk szavaztam, és ezután is rájuk fogok, függetlenül az elnök személyétől.

hegyilány 2012.11.11. 14:41:54

Csóró Magyarország, a litvánok és a horvátok is megelőznek"

tozsdeforum.hu/gazdasag/csoro-magyarorszag-a-litvanok-es-a-horvatok-is-megeloznek/

Ez a baj, többek között, hogy itt tart az ország, ahol tart.

A politikai, gazdasági történet (történések) már régen túlmutat, az elmúlt nyolc éven.
Észre kellene már venni, ha nehéz akkor is. Tudomásul kellene venni.

lajos0 2012.11.11. 17:20:56

@Az igazi sztrovacsek: "Egy egyszerű, bérből és fizetésből élő munkavállaló vagyok, voltam, és leszek, és mint ilyen úgy gondolom, hogy a szocialista párt képviseli leginkább az érdekeimet."

No kábé magam is így vagyok vele, viszont már mindenkire szavaztam aki megfordult a politikai palettán, kivéve az SZDSZ-t és a kisgazdákat. Amíg voltak illúzióim kábé 2000 addig többször meg is bántam. Mióta nincsenek nem érnek meglepetések.

lajos0 2012.11.11. 17:24:41

@hegyilány: "a litvánok és a horvátok is megelőznek"

Még jó. A szlovákok már elég régen elhúztak mellettünk és a románok is jó pár éve. És tényleg túlmutat a dolog az elmúlt 8, meg főleg az elmúlt 2 éven is. Mondjuk 2003-ban még éllovasnak számítottunk.

paragrafus 2012.11.11. 21:41:31

@lajos0:

1. De bizony vettek el visszamenőleges hatállyal törvényesen megítélt nyugdíjakat. Még akkor is, ha neked ezt kénelmetlen elismerni.
Ez súlyos törvény- és alkotmánysérté volt a fidesz részéről.
Sértette a tisztességes ellátáshoz való jogot, a visszamenőleges hatály tilalmát, az emberi méltóságot, a tulajdonhoz való jogot, a nyugellellátáshoz való jogot, a felek egyenjogúságának alkotmányos jogelvét,
elég ennyi?

Az állam egyolalúan megszegte a törvénnyel biztosított és vállalt ígéretét.

2. De bizony, hogy rokkantakat is minősítettek munkaképesnek. Ez tény, akkor is, ha nem vagy hajlandó elismerni.
Változtatni kellene a hírforrásodon.

3. De bizony, hogy elvették magánszemélyek megtakarításait. Méghozzá 3 millió emberét. Háromezer milliárd forint értékben.
A magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása köztörvényes lopás volt. Amit Orbán kormányzati szinten lopott el. Úgy. hogy állami szintre emelte és kvázi legalizálta önmaguk számára a köztörvényes bónözést.

A jobboldal tényleg a szabad piac és a szabad verseny propagálója, de csak addig a szintig és kereten belül, amíg a saját holdudvaráról van szó. Mert másokat meg nem enged még a közelébe sem.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.11. 22:07:39

@Az igazi sztrovacsek:
Ilyen már nekem is volt. Reggel bágyadtan ébredtem, és nem tudtam eldönteni, hogy ami a fejemben jár, azt csak álmodtam, vagy az a valóság.

Jelen állás szerint, ha hozzáadjuk majd az eddigi összes, MSZP-re adott szavazatodat, akkor is csak egy sarok jut majd a patkó bal oldalán a pártállami kedvenckéidnek.

lajos0 2012.11.12. 08:23:12

@paragrafus: "neked ezt kénelmetlen elismerni."

Nem kénelmetlen, csak pont egyet tudok vele érteni, hogy a rendőrzenekar trombitását nem kell 39 évesen 180 ezer forintos nettó nyugdíjban részesíteni. Az állandó portaszolgálatost, meg a fogdaőrt sem, meg az aktakukacokat sem, akikből van bőven. A kommandós-világbajnokságot megnyerő magyar kisnyugdíjas szintén elgondolkodtató, bár ott annyira nem volt visszás a dolog.

"Ez súlyos törvény- és alkotmánysértés volt a fidesz részéről."

Az utóbbi évtizedek sorozatos alkotmánysértései óta nem vagyok rá túl érzékeny. Pláne, ha egyet is értek valamivel pont. Annak a katonának, aki nem mehet el 40 évesen nyugdíjba sérül a tisztességes ellátáshoz való joga ( legyen az bármi is), vagy az emberi méltósága ?

"a felek egyenjogúságának alkotmányos jogelvét" szerintem a kötelező magánkassza sértette, hiszen az egyik polgár úgymond öngondoskodott és a magánszámlára gyűjthette a pénzt, a másik ezt kötelezően az államnak fizette. Ennek alkotmányellenessége nem verte ki a biztit ?

"Az állam egyolalúan megszegte a törvénnyel biztosított és vállalt ígéretét. "

De az államról tudjuk amúgy is, hogy tök hülye és rossz tulajdonos .-) Már a kommenizmust sem tudta felépíteni, pedig azt is ígérte.

"De bizony, hogy rokkantakat is minősítettek munkaképesnek. Ez tény, akkor is, ha nem vagy hajlandó elismerni.
Változtatni kellene a hírforrásodon."

Erről sem volt szó, hogy ezt ne ismertem volna el. Viszont megemlítettem, hogy az ellenkezőjére is akadt példa, üzemszerűen ráadásul. Csak furcsa, hogy 10x annyi rokkantunk van arányaiban, mint a szlovákoknak, annyira rosszul azért nem állunk talán. És nehéz mit kezdeni, az olyanokkal, mint 30 éves rokkant ismerősöm, aki valóban súlyos beteg, de ennek ellenére Hollandiában kőműveskedik.

"A magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása köztörvényes lopás volt."

Szerintem is. Állami bevételek kicsatornázása haveri cégeknek, akik buktája esetén majd az állam helyt áll a pénzünkből.
És az alkotmányt is sértette, hiszen mi az hogy valaki öngondoskodhat, más meg nem. Ez már sokszor ki lett itt tárgyalva, de meg nem lettem győzve soha.

"Amit Orbán kormányzati szinten lopott el. Úgy. hogy állami szintre emelte és kvázi legalizálta önmaguk számára a köztörvényes bónözést."

No azt aztán tényleg nagy újdonság volt állami szintre emelni. Alig pár évtizede irányítják csak köztörvényesek az országot, de legalább neked is feltűnt.

"A jobboldal tényleg a szabad piac és a szabad verseny propagálója, de csak addig a szintig és kereten belül, amíg a saját holdudvaráról van szó. Mert másokat meg nem enged még a közelébe sem."

Akkor még sincs Puch-Simicska tengely ? A saját holdudvar lopása tényleg csak a Fideszre jellemző jelenség és 2010-ben kezdődött. Tényleg én láttam rosszul, hogy évtizedek óta ez folyik.

Nekem van a Fidesszel elég bajom, de pont nem a magánnyugdíj visszacsatornázása, meg nem az életerős fiatal emberek nyugdíjának csökkentése.
De hát, nem vagyunk egyformák.

Az igazi sztrovacsek 2012.11.12. 09:06:59

@Gudea enszi:
Jó atyám azt mondaná:
Naaaaa...
Jó atyám erre azt mondaná:
"A maradékot csak vacsora után add a kutyának!"

Az igazi sztrovacsek 2012.11.12. 09:19:23

@lajos0:
"a rendőrzenekar trombitását nem kell 39 évesen 180 ezer forintos nettó nyugdíjban részesíteni."

Valóban nem.
Voltak benne visszásságok, az tény.
Azt viszont el kell ismerni, hogy a rendvédelmiseknek évtizedeken keresztül nem fizettek túlórát, nem kaptak kompenzációt az ünnepi munkavégzés után, meg ilyenek. Ezt kompenzálta az állam a 25 év utáni szolgálati nyugdíjjal, (ami szerintem is lehetett volna 30 év is) meg az állam iránti feltétlen hűséget, mert ugye az élete árán is...., erre esküdött.
Meg hát kötött az állammal egy szerződést, hogy ezért mit kap cserébe.
Ma ott tartunk, hogy egyszerűen nem éri meg az államot fegyveresen szolgálni, ami szerintem alapvető hiba, aminek hosszú távon súlyos következményei lehetnek.
A jelek már mutatkoznak, nem véletlen a tűzoltók fegyveres kiképzésének ötlete.

lajos0 2012.11.12. 10:17:55

@Az igazi sztrovacsek: "Ma ott tartunk, hogy egyszerűen nem éri meg az államot fegyveresen szolgálni, ami szerintem alapvető hiba, aminek hosszú távon súlyos következményei lehetnek."

Ez igaz, de nem csak a renvédelmisekre. Az orvosoknál ez a helyzet talán még durvább, de a tanárok helyzete sem rózsás. Pláne annak tükrében visszás, hogy például Pintér is rendőrnyugdíjas.

Szinte sehogy nem éri meg szolgálni az államot, csak talpnyalóként, az jól szokott fizetni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.12. 13:38:06

@Az igazi sztrovacsek:
Nézd, én megértem, hogy reménykedsz, szükséges dolog az. De ha a teljes baloldal összefogna (Haza és Haladás, LMP, MSZP, DK, Milla, Szolidaritás, stb.), ami nyilvánvalóan eleve esélytelen (Gréczy cikke is ezt jelzi), akkor is erősen meg kéne dolgozniuk, hogy a listás szavazatok felét elvigyék. De ez még elviekben lehetséges.

Eközben viszont meg kéne nyerniük a körzetek több, mint felét is, ami 1994-en kívül még soha nem sikerült nekik. És nem is egy 2/3-os verés után fog, ezt elhiheted nekem.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.12. 13:41:02

@Az igazi sztrovacsek:
Bocsánat, természetesen 4/5 + egy fős verést akartam írni, hiszen a jobboldalnak ekkora részesedése van a jelenlegi országgyűlésben.

lajos0 2012.11.12. 18:02:27

@Gudea enszi: Itt a DK azért nem erősítené, hanem gyengítené a koalíciót, az LMP pedig nem oszt nem szoroz szerintem. Én mondjuk az LMP-re szavaznék jelenleg, ha külön elindulnak, ha viszont belépnek ebbe az akármibe és a Jávor-féle vonal nyer, akkor a Jobbikra leszek kénytelen vagy a szintén vállalhatatlan Fideszre. Az is szar lesz, de tök mindegy.

Egy szívességet nem teszek meg a mocskos politikusoknak, hogy nem megyek el, még ha a sz.r meg a f.s között kell is dönteni. Ha már 4 évente egy napra demokrácia van, élvezzük ki.

Szerintem a ludmilla koala magában nem túl vonzó, viszont Orbán sokat segíthet rajtuk, ahogy ő sem ment volna sokra Feri nélkül. Még nehány Kerényi akció, pár Szíjjártó nyilatkozat és simán befuthatnak. Utána meg éppúgy nem fogja őket érdekelni az új alkotmány sem, ahogy régit sem vette komolyan senki.
És Orbánt ki fogják röhögni, mikor ő megy majd aggódni Brüsszelbe a demokráciáért.

Az igazi sztrovacsek 2012.11.12. 21:06:44

Morvai Krisztina az Európai Parlamentben tiltakozik a Baselben Videoton szurkolókat, és a Varsóban szélsőjobbos tüntetőket, köztük magyar szélsőségeseket ért rendőrségi terror, és a gumilövedékek használata ellen.

Vagy mégsem...!?

leponex 2012.11.13. 12:21:53

Jó Gréczy Zsolt Elfásult Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Hűséges Főtanácsolója, Reményét Vesztő Demokráciasiratóasszonyunk, ...

Szegény Bárdunk, mi szóltunk előre, hogy a Bajnai jön, és a Ferinek annyi ...

Ferencünk maga is már szép lassan minden habókos ábrándjából visszavonulót tart csendben, a legutóbbi elszólása azért elég mulatságosra sikeredett: ha nyernek a 'demokraták' akkor ő visszavonul 2014-ben :))

Ennek a derék embernek már csak az a vágya, hogy hagyjanak neki egy kis lehetőséget a színpadról visszavonulni kötcsei birtokára, és nekilátni a beígért kibaltázottan jó könyvek megírására a baloldalról.

Neked nem szólt még, hogy ne sopánkodj már annyit, inkább segíts a maradék eleganciával ezt a búcsúkoncertet megszervezni?

A kedvenced erre egész jó lehet, amint újfent anekdotálsz:

' Nem mellesleg ő volt az utolsó, aki legyőzte Orbán Viktort.'

Tényleg úgy alakulnak a korai koalálások, hogy még egy ideig tényleg a Feri lesz Az Utolsó, Aki Legyőzte a Patásot!

( Nagyapám is sokat mesélt az isonzói csatákról, ahol jól megverték a taljánokat ;-) )

Látod, a (tömeggyilkos) csegevarafan sem koalálna már Lud Millával, neked is ezt kellene Főtanácsolnod, nem gondolod?

A Feri elmenne a Gordonhoz, jól megmondaná neki, mit csináljon a fűnyírójával, és nekilátnátok a 2006-os Utolsó Győző történelmi tablójának kiszínezéséhez.

Oszt másfél év múlva jól kiröhögnétek Bajnait, hogy azért bukott meg, mert A Ferit ignorálta:))

Csak szólj, mi segítünk, azért vannak a barátok, nem ?

leponex 2012.11.13. 12:49:32

@Az igazi sztrovacsek:

'és egyre többen döbbennek rá, hogy a bankárkormány alatt jobban éltek.'

Ja.
Mint amikor a kisátkost vágyták vissza egykor. És tényleg voltak, akik jobban éltek.

Annak a 'jólétnek' a forrása a 12 ezer milliárd forint adósságnövekedés, a 20 milliárd eu IMF gyorshitel, a páreze milliárd forint privatizációs 'bevétel'.

Hogy egy magát 'baloldalinak' valló szocialista szimpatizáns fejében hogy áll össze ez echte baloldalisággal, az csoda és rejtély is egyben ;-)

A sokat emlegetett 'manyup' mániás védelmezése, amikor az állami nyugdíjjárulékot látszólag magánzsebekbe, ténylegesen külföldi bankok alapkezelgetőinek kockázatmentes hasznára ajándékozták 'baloldali' kormányok, cserébe ugyanezen külföldi bankjoktól kamatra hitelt vettek fel a nyugdíjak kifizetésére.

Ha CSAK ez az egy dolog lett volna, egy baloldalinak örök időkre szakítani kellett volna ezzel a garnitúrával, erre itt cirógatnák utolsó utáni reményüket, a Bajnait, akiről az inkább baloldalinak mondható Róna Péter pontos, precíz leírást adott.

Azt a 20 mrd dollárocskát, amit Bajnai bácsi kapott, hogy jólét-érzésed megmaradjon valamelyest, azt 2014-ig a népnyúzó kormány alatt KELL visszafizetni ...

De ahogy gondolod.

leponex 2012.11.13. 13:20:31

@lajos0:
"az is beszédes, hogy a differenciált nyugdíjemeléssel még egyik oldal populistái sem mertek megpróbálkozni. "

Hát 1999-ben kapott is eleget a Patás a differenciált nyugdíjemelése miatt, a 2002-es választási kampányban vég nélkül hallhattuk, hogy a Lendvai néni majd jól visszaadja az Orbán által ellopott 19 ezer forintokat. ( Ezek a fasisztoákok hol a nyugdíjat, hol a magánnyugdíjat lopják el a bankoktól).

A Gyula meg ingyenes repülőt is ígért nekik, ha rá szavaznak.

Valóban, a nyugdíjasok szavazatai ( a többit most hagyjuk, nem vagyunk puzsérok, hogy eltekinthessünk a pécétől .-) ) döntik el hazánkban a választásokat, ahogy a saját oligarha hiányában nincs esélyed.
Ezen lehet háborogni joggal, de ettől ez még egy darabig nem fog változni.

Na de majd jő Dataplex Gordon, és el lesznek zavarva az oligarhák meg az offshorlovagok, és jőnek kormányolni ingyér a mindenféle Demokratikus Grálok.

HanSolo90 2012.11.13. 13:54:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem meg a tettek beszélnek. Meg az adott helyzetben való viselkedés. Hiába próbálják sokan mentegetni Gyurcsányt, attól még ő is rengeteget hazudott a 2006-os kampányában.
Meg lehet nézni a 2006-os TV vitát is. Lemosta Orbánt, ez kétségtelen, de az elfogult szavazói csak ezt látják. Azt már nem hallják, miket ígért :). Vagy csak elfogultságból nem akarnak emlékezni.
Teljesen függetlenként azt mondom, persze vannak olyan cselekedetei, melyek valóban példaértékűek és dicséretesek, de bőven van vaj az ő füle mögött is. Nehogy már most hirtelen ő legyen az igazmondás és a becsület lovagja.

lajos0 2012.11.13. 17:11:16

@leponex: "Lendvai néni majd jól visszaadja az Orbán által ellopott 19 ezer forintokat."

Ami megint csak látszatintézkedés volt még a saját indoklásuk szerint is, hiszen nem a nyugdíjba épült be, hanem egyszer kifizették aztán maradt minden a régiben. Viszont választást lehetett vele nyerni.

"A Gyula meg ingyenes repülőt is ígért nekik, ha rá szavaznak."

"Valóban, a nyugdíjasok szavazatai ( a többit most hagyjuk, nem vagyunk puzsérok, hogy eltekinthessünk a pécétől .-) ) döntik el hazánkban a választásokat, ahogy a saját oligarha hiányában nincs esélyed."

Nagyon jó volt ez ügyben a Puzsér-Mesterházy pengeváltás, ahol azért nem Attila volt a D'Artagnan.

"Miért kezelik egységes tömbként a nyugdíjasokat, miközben jelentős részük korántsem nyomorog? Havi százharmincezer forint fölötti nyugdíjat több, mint négyszázezer ember kap, miközben se devizahitelt, se autórészletet, se óvodáztatást (és még sorolhatnám, mennyi mindent) nem kell már fizetniük, de hatvanöt éves koruk fölött még vonatjegyet sem.
- Miért ragaszkodnak körömszakadtáig az abszurd és elfogadhatatlan ingyenességhez a tömegközlekedésben, miközben egy vonatjegy ára olyan magas, hogy egy átlagos kétgyermekes család számára már a Balatonra is luxus lemenni? Miért nem csak a rászorulók kapnak ingyenes vagy olcsó jegyet arra az útvonalra (pl. boltba vagy orvoshoz), ami igazolható méltányossági, szociális szempontokkal? Miért kell a magyar adófizetőnek svájci vagy rózsadombi nyugdíjasok utazásait finanszíroznia?"

"Na de majd jő Dataplex Gordon, és el lesznek zavarva az oligarhák meg az offshorlovagok, és jőnek kormányolni ingyér a mindenféle Demokratikus Grálok."

Gordonékkal is a legfőbb baj, amit Róna Péter megállapított a HÉH nagyon szakértői és nagyon szakmai anyagainak áttekintése után, hogy ez tulajdonképpen ugyanaz a gazdaságpolitika ami ide juttatta az országot, és már többször használhatatlannak bizonyult. Azokról a szakértőkről mondjuk eddig sem gondoltam nagyot, akik képesek a "nem értettünk hozzá formulával védekezni". De legalább Gordon első kézből közölte, hogy a magántulajdonos lehet éppen olyan sz.r, mint az állam.

Gondolom kormányon eladnának bagóért mindent, amit még el lehet, meg felvennének annyi hitelt, amennyit még fel lehet, és mivel ettől sem változna igazán semmi hosszú távon, menne mellé tovább az "elmúlt 4 év"-ezés ( amivel semmi bajom persze, csak a 4-et keveslem).

Az igazi sztrovacsek 2012.11.13. 17:13:49

@leponex:
"Annak a 'jólétnek' a forrása a 12 ezer milliárd forint adósságnövekedés, a 20 milliárd eu IMF gyorshitel, a páreze milliárd forint privatizációs 'bevétel'.
Ki nem szarja le, hogy mennyi az állam adóssága!?
Amíg tudunk törleszteni, semmi gond nincs.
Ha meg nem tudunk, majd jön az IMF.
Azért van.
A politikusokat meg azért fizetjük, hogy a lehető legnagyobb jólétet biztosítsák az állampolgáraiknak.
Aztán ha hitelből biztosítják ezt akkor mi van?
El kell menni a végső határokig, oszt jó napot.
Gyurcsánnyal egy baj volt.
Nem hazudott elég nagyot.
Vett volna példát a görögökről, ahol mertek hazudni rendesen, és még mindig több a minimálbér, meg az átlag nyugdíj mint nálunk, pedig a felé már elvették tőlük.

"A sokat emlegetett 'manyup' mániás védelmezése, amikor az állami nyugdíjjárulékot látszólag magánzsebekbe,"

Milyen állami nyugdíj járulékot?
Azt az államit, amit a kétkezi munkámmal keresett jövedelmemből vontak le?
Most már nem vonnak járulékot.
Adót vonnak.
Nem is várhatunk érte semmit.
A magán zsebekkel viszont igazad van.
Abba ment amit tőlem elvettek.

"KELL visszafizetni ..."
NEM KELL VISSZAFIZETNI!
Az államok az adósságaikat nem szokták visszafizetni, csak megújítani.
Visszafizetni is lehet persze, mint tette ez Nicolae Ceaușescu.
Meg kell kérdezni a románokat, visszasírják-e azt az időt. Mikor éltek jobban, akkor, vagy most, amikor IMF hitelük van?
Másik megoldás a hitelek "eltüntetésére" az államcsőd.
Meg kell kérdezni az argentinokat, hogy visszasírják-e a jegyre adott élelmiszert, az üzemanyag hiányt, a napi több órás sorbaállást a semmiért, a mindennapos utcai zavargásokat halottakkal.
A harmadik lehetőség a hiány "eltüntetésére" a háború, több millió halottal.
Hát én inkább élvezni akarom az állam adósság előnyeit.

De ahogy gondolod.

lajos0 2012.11.13. 18:36:33

@Az igazi sztrovacsek:
"Ki nem szarja le, hogy mennyi az állam adóssága!?
Amíg tudunk törleszteni, semmi gond nincs.
Ha meg nem tudunk, majd jön az IMF.
Azért van."

Csak hamarosan előállhat a helyzet, hogy az IMF sem tud, hiszen ő is a piacról szerez forrást. A görögök még talán mennek, de az spanyolok meg az olaszok bajban vannak, valahogy nem megy a megújítás

"A politikusokat meg azért fizetjük, hogy a lehető legnagyobb jólétet biztosítsák az állampolgáraiknak.
Aztán ha hitelből biztosítják ezt akkor mi van?"

Vissza kell adni a többszörösét. Jelenleg több ezer milliárd forintunk megy el csak a kamatok törlesztésére, ami akár benn is maradhatna a költségvetésben. De én mondjuk nem ezért fizetem őket. Hitelt felvenni szerintem eleve az ördögtől való, de jóléti kiadásokra felvenni, olyan mint félkarú rablóra. Ahogy a magánembereknél sem szokott nagyon működni a hitelből élés, az államoknál sem működik ez másképp.

"El kell menni a végső határokig, oszt jó napot."

Erről szól a válság, hogy a végső határokon már rég túl vagyunk. És erről szólt Feri is Öszödön. A hitelezők sem hülyék ugyanis.

"Vett volna példát a görögökről, ahol mertek hazudni rendesen, és még mindig több a minimálbér, meg az átlag nyugdíj mint nálunk, pedig a felé már elvették tőlük."

És pár hónapja elengedték adóságuk jelentős részét, ami viszont valamiért most mégis nagyobb, mint volt. De lesz ez még náluk máshogy is. Érdekes módon nem azzal van tele a világsajtó, hogy milyen hülyék a németek meg a norvégok, hogy félnek az adósságtól, hanem, hogy meddig folytathatja még a nyakló nélküli eladósodást az USA. Meg az európai adósságválsággal.

"Milyen állami nyugdíj járulékot?
Azt az államit, amit a kétkezi munkámmal keresett jövedelmemből vontak le?
Most már nem vonnak járulékot.
Adót vonnak."

Feketén kell dolgozni, és akkor nem vonják :-) De a kötelező manyupba is csak a negyedét kellett fizetni, ami aztán vagy megvolt vagy nem. Mondjuk ezen nem izgultam sose, mert én nyugdíjra már eleve nem számítottam. Ki termelné ki, és miből 20 év múlva. Az adó meg a járulék között meg az a különbség, hogy az adót bármire költheti az állam, a járulékot meg (elvileg ) arra, amire beszedték.

"NEM KELL VISSZAFIZETNI!
Az államok az adósságaikat nem szokták visszafizetni, csak megújítani."

Hát sokáig ez volt a trendi, valahogy mégis az a helyzet, hogy számon van az tartva. Egyébként az adósságokkal az a tapasztalat, hogy már kamatok formájában is a felvett összeg többszörösét szokták visszafizetni és így is egyre nőnek, a kamatos kamat szabályai szerint.

"Visszafizetni is lehet persze, mint tette ez Nicolae Ceaușescu.
Meg kell kérdezni a románokat, visszasírják-e azt az időt. Mikor éltek jobban, akkor, vagy most, amikor IMF hitelük van?"

A csau jó példa arra, hogy mi lesz egy országból, amikor azt visszafizeti önszántából. No akkor sem lesz más a helyzet, amikor bevasalják rajta, mert ingyen ebéd azért továbbra sincs a kapitalizmusban.

"Másik megoldás a hitelek "eltüntetésére" az államcsőd.
Meg kell kérdezni az argentinokat, hogy visszasírják-e a jegyre adott élelmiszert, az üzemanyag hiányt, a napi több órás sorbaállást a semmiért, a mindennapos utcai zavargásokat halottakkal."

hamarosan a görögöktől meg a spanyoloktól is megkérdezhetik, aztán majd mi is megtapasztaljuk sajna, mert idő kérdése.

"A harmadik lehetőség a hiány "eltüntetésére" a háború, több millió halottal."

A II. vh az USÁ-nak bejött ilyen szempontból, az húzta ki a nagy válságból, nem a "new deal". És nem mellesleg megakadályozták vele az orosz nyersanyagok és a német ipar stratégiai együttműködését, ami nagyon nagy konkurencia lett volna számukra. Kínával ezt nehezebb lesz eljátszatni.

"Hát én inkább élvezni akarom az állam adósság előnyeit."

Az előnyein nagyjából túl vagyunk, most a törvényszerűen rákövetkező szopóágat élvezhetjük majd, csak sokkal tovább.

leponex 2012.11.13. 21:02:22

@Az igazi sztrovacsek:
Sokat nekem nem kell hozzátennem, úgy látom ...

Régebben fel nem foghattam, miképpen maradhat annyi támogatója a szociknak, ma már sokkal megértőbb vagyok, hála a zinternetes fórumoknak :))

Először azt hittem, csak ironizálsz:

'Amíg tudunk törleszteni, semmi gond nincs.
Ha meg nem tudunk, majd jön az IMF.
Azért van.'

Még jó, hogy komolyan gondolod, mert viccnek tényleg pocsék.

De vicc a te 'baloldaliságod':

'Milyen állami nyugdíj járulékot?
Azt az államit, amit a kétkezi munkámmal keresett jövedelmemből vontak le?'

Nem tudok egyetlen manyupfanról sem, aki (ha élnek még) odaállt volna nyugdíjas szülei elé, és beintett volna nekik, hogy nyugdíj ezentúl nincs, én eztán csak magamról akarok öngondoskodni! De addig forgassák csak a külföldi bankok saját hasznukra a ti nyugdíjatokat.

" A magán zsebekkel viszont igazad van.
Abba ment amit tőlem elvettek.'"

Ugye én éppen hogy azt írtam, hogy látszólag magánzsebekbe ment, ( ha ezalatt a szerencsétlen manyuphívőt értjük ) de az külföldi magánbankokhoz ment ingyen hasznot 'termelni'
A termelés alatt azt kell érteni, hogy az ingyen odaajándékozott járulékot rögvest kamatos hitel formájában 'kérte vissza' a Zállam.

Ezért virnyákolsz 'baloldaliként', hogy a Patás elvette a szegény bankoktól az ajándékpénzüket.

Kövér rövid szellemessége lassan tudományos megalapozottsággal bír ...

"NEM KELL VISSZAFIZETNI!
Az államok az adósságaikat nem szokták visszafizetni, csak megújítani."

No, így már világos a modern baloldaliság eszenciája.

Mert tényleg nem lehet visszafizetni, csak egyre több újat kell felvenni, hogy a lejárót vissza...megújítsuk.

Irigyelt görög barátainknak évi 30%-kamatra adták már ezt a megújítós mókát, de szerencsére jön segíteni az Imf.
Éppen csak a szigeteiket, kikötőiket, egyéb apróságaikat kell majd csak eladogatni, ami természetesen majd csak a kamatok egy részének fedezésére lesz elég.
Hát csak vágyakozzál te is, hogy megélhessed.-)

Azért van mégis olyan, amikor a zember rendíthetetlen hite meginog felebarátainak baloldaliságát látván :)

Scagnetti 2012.11.14. 08:47:16

@Az igazi sztrovacsek: Ezek után nem meglepő, hogy te már '90-ben is csak az utódpártban láttad a reményt.

fonó 2012.11.14. 12:24:55

A hazaarulo fidesz eladja az araboknak a magyar tortenelmi veraztatta kastelyokat, kiarusitja a hazat mint a baltas gyilkost. Az iszlam kotelezo lesz????......

lajos0 2012.11.14. 15:44:46

@Az igazi sztrovacsek: Eszembe jutott egy negyedik lehetőség. A világ fennálló gazdasági rendszerének teljes összeomlása. Szerintem ennek nagyobb az esélye jelenleg, mint a háborúnak, de annál is valószínűbb, hogy kifizetjük az adósságot. talán akkor lenne rá esély, ha kiderülne, hogy az Alföld alatt egy gigantikus olajmező húzódik. Bár ekkor is meglenne a lehetősége, hogy valakik elajándékozzák.

Az összeomlás viszont csak idő kérdése, hiszen a rendszer fenntarthatatlansága elég nyilvánvaló. Sőt, ha Kína felhagyna az USA állampapírjainak vásárlásával, akkor hetek kérdése az egész. Ez esetben kiderülne, hogy a király bizony meztelen.

LeslieFrank 2012.12.11. 07:25:37

Tény, hogy a mai választékból Gyurcsány Ferencet tartom a legszimpatikusabb politikusnak. De messze nem őt tartom a legalkalmasabbnak! Meg is tudom magyarázni: nekem nagyon határozott elképzelésem van arról, hogy mik Magyarország valódi problémái, és hogy mi a valódi megoldás. Ezt több írásomban rögzítettem, részletesen indokoltam, tényekkel alátámasztottam, egyes tételeit, melyek újak, vagy szokatlanok, zárt logikai láncolat mentén bizonyítottam. Úgy, ahogy ezt a tudományos közélet megköveteli. A visszajelzésekből arra következtetek, hogy írásaim közérthetőek és népszerűek, fogadtatásuk kedvező. Gyurcsány Ferenc viszont azon kevesek közé tartozik, akik elutasítják az általam megfogalmazott téziseket. Nem tudom eldönteni, hogy miért: azért-e mert nem érti, vagy azért, mert abban szó esik az erőforrások korlátlan kisajátításának tarthatatlanságáról, ami sérti az ő és környezete érdekeit. Esetleg valami más? Nem tudom. De hosszú levelezésünk rámutat, hogy nézeteink között ma még túl nagy az eltérés. Gyurcsány Ferencet elég konoknak tartom ahhoz, hogy kitartson álláspontja mellett, pedig én is tudom, ő is tudja, ez hova vezetett 2008-2009-ben.
De optimista vagyok, bízom abban, hogy az idő, mely nekem dolgozik egyszer majd meggyőzi arról, amiről én nem tudtam. Erről magad is meggyőződhetsz, ha teszel egy kirándulást a patriahungaria.freewb.hu/ honlapra.

makokriz 2013.01.20. 23:19:19

A cikk írója csendesen..., - de én hangosan kérdem, miért fanyalog az E 2014? Mit értek el ez idáig?

Bajnait, Oszkót Gyurcsány Ferenc nevezet ki, egyik miniszter, másik a Nemzeti Csúcs egyik tagjának. Nem azt mondom, hogy hálásak legyenek, de azt igen, - amit elértek, egy év alatt, - előtte öt évig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (és az sem mindegy milyen kormánybuktató ellenzékkel) kormányzott. Kiigazító lépései, reformjai. - eredményeként: 2008-ban kisebb lett a költségvetés hiánya, stabil a költségvetés 3,8 százalék. A konvergencia program alakulásáról - az EU-tól dicsérő intések, - ám ekkor köszönt be a gazdasági világválság.....

Bajnaiéknak nem kellett teljesen új fordulatot, új programot alkotni, - folytatták a Gyurcsány-kormány általi utat.

Ezért is érthetetlen és igazságtalan a magatartásuk, de nem csak ebben. . .
süti beállítások módosítása