Muszáj tiszta vizet önteni a pohárba. Az a civil szervezet, amely szerint az 1990 és 2010 közötti időszak semmivel sem különb annál, mint ami a 2010-es kormányváltás óta történt, a Fidesz malmára hajtja a vizet. Akik nem látják a különbséget a két korszak között, akarva-akaratlanul Orbán hatalmát erősítik. Akik szerint a pártok tagjai, szimpatizánsai menjenek hozzájuk tüntetni, de ne vigyék magukkal pártjaik zászlóit, logóit, jelvényeit, a demokrácia alapját, a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozzák. Ahelyett, hogy örülnének, hogy ilyen félelmes időszakban még vannak magyarok, akik vállalják párttagságukat, szimpátiájukat, a pártokat, mint valamiféle szégyellnivaló képződményeket igyekeznek bemutatni. Pedig pártok nélkül nincs demokrácia, a választáson pedig pártokra szavazunk.

Lehet szeretni, befogott orral elfogadni, szidni, utálni az MSZP-t, a DK-t és az LMP-t, de ők a kínálat. Akinek nem tetszik, csináljon pártot, akár Millának, vagy Szolidaritásnak hívják. Az egy tiszta helyzet, indulhat a verseny a már meglevők és az újak között, annak minden kockázatával: az ellenzék szétaprózásával és az öt százalék alatt maradásának reális esélyével. Csak azt ne csináljuk, hogy akik 1990 és 2010 között politizáltak, azok ugyanúgy fogják be a szájukat, mint azok, akik 2010 óta lerabolták, kiéheztették, lepusztították, tönkretették az országot. Akiknek ugyanaz a bíróság élén Solt Pál, mint Szájerné, akiknek ugyanaz a médiahatóság élén Majtényi László, mint Szalai Annamária, akiknek ugyanaz a vádhatóság élén Györgyi Kálmán és Polt Péter, azok nem értenek semmit. A Sólyom László vezette Alkotmánybíróság éppen annyit ér, mint ez a fideszesekkel kipótolt mostani, amelyik akkor sem tett semmit a demokráciapusztítás ellen, amikor erre még voltak jogosítványai? Akiknek Bokros Lajos ugyanaz, mint Matolcsy, akiknek Magyar Bálint nem különbözik semmiben Hoffmann Rózsától, azok súlyos károkat okoznak. A Washingtonban, Párizsban, Londonban, Moszkvában, Berlinben elismerten fogadott Antall, Horn, Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai ugyanaz, mint a páriának tekintett, baltás gyilkost kiadó Orbán? Amikor még létezett pártdelegáltakkal OVB, az nem más, mint a jelenlegi csak fideszes? Göncz Árpád éppen annyira vállalható, mint Schmitt Pál és Áder János? És még hosszasan sorolhatnám...

Hogy 2010 előtt minden tökéletes volt-e? Egyáltalán nem, akadtak hibák, nyilván bűnök is. De nem volt ilyen ipari méretű a lopás, a cinizmus, az önkény, őrizték a fékek és ellensúlyok rendszerét - nem mellesleg jobban is éltek az emberek. 1990 és 2010 között Magyarországot demokraták irányították, 2010 óta pedig nem. Minimum ez a különbség.

A Milla viszolygása a pártoktól azért is érthetetlen, mert az MSZP, a DK, és az új identitást megúszni úgysem tudó LMP ma alsó hangon is 1,5 millió szavazóval rendelkezik. Ki kell őket dobni a kukába a támogatóikkal együtt? A Milla által lenézett MSZP nyert időközi választást, nem a Milla. Gyurcsány és a DK hívta fel a világ közvéleményének figyelmét éhségsztrájkjával a választási regisztráció veszélyeire, nem egy félévente megrendezett tüntetés. Lehet ekézni Mesterházyt, Gyurcsányt, Schiffert, hogy nem elég jók, de az biztos: két és fél éve küzdenek minden nap jól-rosszul - természetesen egymás vetélytársaiként egymás ellen is -, de iparkodva az Orbán-rezsim ellen. Menjenek oda a Millához, hogy meghallgathassák azoktól, akik néhány havonta jelentkeznek, rosszabb esetben az alt. közt. elnök Dopemantől, hogy mit kéne tenniük, ha jót akarnak? Először is, szégyellni magukat és visszavonulni?

Nem jó ez így. A Milla fontos habarcs lehetne az ellenzék által felépítendő Új Köztársaság felépítése közben, ha nem oktatna ki mindenkit valamiféle rejtélyes erkölcsi magaslatról demokráciából, aki merészelt már politizálni a második Orbán-kormány előtt. A szervezett civilek világára nagy szükség van a kormányváltáshoz. Ehhez azonban a Millának le kell szállni a magas lóról, el kell fogadnia a szövetséget a demokratikus pártokkal, mint ahogy mindenkinek ezt kell tennie, aki csak most kíván ringbe szállni.

Megjegyzem: még mindig nem késő, hogy egy nagy tüntetés legyen a civilek és a demokratikus pártok szónokaival. A Millán múlik, mit tesznek. Elmúlik-e az idei október 23-a is az összefogás képességének felmutatása nélkül - Mesterházy MSZP-s konferencián és a családjával, Gyurcsány a külön DK-s tüntetésen -, vagy elindul valami, amitől aztán Orbán valóban megkezdheti a visszaszámlálást..

P. S.: Lesznek Olvasók, akik e blogot elolvasva is szívükhöz kapnak, hogy jaj, ezek megint veszekednek, ahelyett, hogy összefognának. Nos, összefogásra szükség van, de ehhez kölcsönös tiszteletre, megértésre, nyitottságra, és nem kirekesztésre van szükség. Sajnálnám, ha erre néhányan október 24-én jönnének rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr194828007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a baj a Millával? 2012.10.09. 09:21:01

A Milla fontos habarcs lehetne az ellenzék által felépítendő Új Köztársaság felépítése közben, ha nem oktatna ki mindenkit valamiféle rejtélyes erkölcsi magaslatról demokráciából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kentersturz 2012.10.09. 08:54:16

mindenkinek jó a hír, dolgozik a bőrradír

laci0011 2012.10.09. 09:32:30

A milla gyakorlatilag nincstelen,ahhoz képest jól teszi a dolgait.A fityusz meg a mi adóforintjainkból költ százmilliárdokat a saját fényezésére,a valóság eltagadására!Gyurcsánynak köszönhetően teljhatalmon!

zsanett114 2012.10.09. 09:40:16

Teljesen igaza van Gréczy Zsoltnak, kivétel, hogy Siffert együtt említi Gyurcsánnyal és Meterházival.
Miért okozna a vadkenderesnek problémát, ha a rendezvényükön valaki p
ártlogóval jelenne meg? Örüljön, hogy a pártok is megjelennek a rendezvényükön!
Az lenne az igazi összefogás!

lajos0 2012.10.09. 09:56:15

"Csak azt ne csináljuk, hogy akik 1990 és 2010 között politizáltak, azok ugyanúgy fogják be a szájukat, mint azok, akik 2010 óta lerabolták, kiéheztették, lepusztították, tönkretették az országot."

Szerintem meg akik 1990 óta lerabolták, kiéheztették, lepusztították, tönkretették , szétprivatizálták, szétolajozták és ELADÓSÍTOTTÁK az országot nyugodtan eltakarodhatnának az anyjukba. Akkor is ha demokratának gondolják magukat.

"akiknek ugyanaz a vádhatóság élén Györgyi Kálmán és Polt Péter"

Az olajos Györgyi :-) Mecsoda kardinális különbség :-))

"Göncz Árpád éppen annyira vállalható, mint Schmitt Pál és Áder János? És még hosszasan sorolhatnám..."

MIért ? Derék pártkatonák mindahányan. Mondjuk Smici kicsit kilóg, ő inkább Ferivel mutat némi párhuzamot :-)

"De nem volt ilyen ipari méretű a lopás, a cinizmus, az önkény, őrizték a fékek és ellensúlyok rendszerét - nem mellesleg jobban is éltek az emberek. 1990 és 2010 között Magyarországot demokraták irányították, 2010 óta pedig nem. Minimum ez a különbség."

LOL :-) Azért a Bajnaiék által rendelt jelentést a privatizációról olvassuk már el, hogy alaphangon mennyit is loptak demokratáink a közvagyonból :-)

Vagy a Kossuth holding ugyan hány száz milliárddal csapolta meg a közvagyont ?

Lopás ügyben a Fidesz szerintem kismiska volt a nagy rendszerváltókhoz. Nem azért mert annyira tisztességesek, hanem még ehhez is hülyék voltak. Simicska meg nehány felkészültebb kivételével.

Scagnetti 2012.10.09. 10:16:29

Megint a szokásos millafikázó szöveg. Már hiányzott.

"A Milla viszolygása a pártoktól azért is érthetetlen, mert az MSZP, a DK, és az új identitást megúszni úgysem tudó LMP ma alsó hangon is 1,5 millió szavazóval rendelkezik. "

Vagyis a szoclib logikával élve, amit választási vereségek után gyakran szoktatok alkalmazni, 6,5 millió magyar választónak nem kellenek ezek a pártok. Nem lehet, hogy milláék ezeket próbálják megszólítani, és nem az elkötelezett szoci szavazókat, akik úgyis maradnak az MSZP-DK párosnál? Arról nem is beszélve, hogy az LMP-t egyelőre nem gyűrtétek magatok alá, és ha mégis megteszitek, akkor az onnantól egy halott párt lesz. (Bár gondolom, ennek ti örülnétek a legjobban, meg talán néhány agyhalott jobbikos.)

"A Milla fontos habarcs lehetne az ellenzék által felépítendő Új Köztársaság felépítése közben, ha nem oktatna ki mindenkit valamiféle rejtélyes erkölcsi magaslatról demokráciából, aki merészelt már politizálni a második Orbán-kormány előtt. "

Joggal teszik. Ők nem vettek még részt semmiféle elkúrásban, se piros, se narancs, se más színekben. Már csak ez elég ahhoz, hogy hozzátok képest meglegyen az erkölcsi fölényük.

"Nos, összefogásra szükség van, de ehhez kölcsönös tiszteletre, megértésre, nyitottságra, és nem kirekesztésre van szükség."

Tisztelet? Hmmm. Titeket tisztelni? Azt hiszem, erre még sokat kell várnotok.

öreg_répatorta 2012.10.09. 10:43:10

@Scagnetti: Igazat adok Neked. De, abban igaza van az írónak, hogy jelenleg csak a pártokból választhatsz és ha le akarod cserélni a kormányt, velük tudod. Egyébiránt meg épp itt lenne az ideje, hogy ők is valamilyen pártot alapítsanak, ha már ennyi rajongójuk van.

HanSolo90 2012.10.09. 11:09:42

Igen, muszáj tiszta vizet önteni a pohárba. Na de a DK-nak is. Nem gondolják az elvakult hívek - legyen szó bármelyik pártról - hogy az emberek nagy részének elege van belőlük? Többek között ezért is:

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20121005-2005-ota-minden-evben-volt-valamilyen-megszoritas-magyarorszagon.html

Miért lenne jobb bármelyik párt, mikor ugyanúgy hazudtak, raboltak és kifosztották az országot? Hiába próbálja Gréczy úr is messiásként kezelni Gyurcsányt, azért róla sem épp hízelgő dolgokat írt a külföldi sajtó a kormányzása idején. És a külhonban élő magyarok sem épp elismerően nyilatkoztak róla.
A Milla gondolom csak azt a lehetőséget próbálja megragadni, hogy az emberek nagy része nem kér a jelenlegi pártokból. Ezt el kellene fogadni a nagy "demokratáknak" is, nem csak ócsárolni és kritizálni. Nem minden ember "agymosott fideszes" kedves Gréczy úr, viszont sokan jól látják és nem felejtik az eddigi kormányok teljesítményét sem. :) Szóval én egyáltalán nem vagyok meglepődve, hogy nem kérnek a DK-ból, az MSZP-ből, a Fideszből, a Jobbikból és az LMP-ből sem. És sajnos ez a többség. :) Ez pedig nem fog változni.

Scagnetti 2012.10.09. 11:42:28

@öreg_répatorta: És mire mész, ha ezekkel lecseréled? 2018-ra kinek hozzák össze a kétharmadot? A Jobbiknak? Mert már csak azok maradnak. Kormányozni a szoclibek sem tudnak, azt elég egyértelműen bebizonyították.

Meg lehet őket választani megint. Egy év sem múlik el és már az ő távozásukat fogja követelni a nép. És még az is lehet, hogy rohan vissza a Fideszhez, bár a Jobbik valószínűbb. Láttunk már ilyet.

Scagnetti 2012.10.09. 11:49:20

@HanSolo90: "Ezt el kellene fogadni a nagy "demokratáknak" is, nem csak ócsárolni és kritizálni."

Csakhogy ezek a "demokraták" ettől félnek a legjobban. Hogy jön valaki, aki képes maga mellé állítani a többi szavazót, és ezzel óriási fölénybe kerülne a már csak az elvakult rajongókat maga mögött tudó pártokkal szemben. Ez lenne a vég számukra, ezért akarnak maguk alá gyűrni mindenkit, aki akár csak egy kicsit is más lehetőséget próbál mutatni, mint ők. Mert ha sikerül őket beolvasztani, de akár csak elhitetni róluk, hogy a régiek egy szatellitalakulata, akkor már győztek. A bizonytalan szavazó ezt látva otthon marad, és így felértékelődik a pártdroidok száma, aki biztosan elmennek szavazni a saját kis kedvencükre.

Mc Master 2012.10.09. 12:09:00

Na, erről a millás dologról olvastam éppen: commentallok.blog.hu/

Érdekes, hogy elég sok kritikus hozzászólást olvastam. Nem ehhez vagyok szokva.

Nem is értem ezt a Gréczyt...

Andráska8 2012.10.09. 12:09:56

MSZP még 2010 márciusára ígért egy nagygyűlést, nem láttuk.
Azóta sem mer utcára szervezni, mert egyszerűen nulla. Most is konferenciát szervez 23.-ára.

Szánalmas. :(

Mc Master 2012.10.09. 12:12:19

@Scagnetti: igen, ebben a nagy baloldali összefogásban az a veszélyes, hogy 3-4 párt együtt lehet, hogy koalíciót tud lépni és kormányt alapítani...de kormányozni? Hamarabb összevesznek ezek egymással és akkor megint jön a nevető harmadik. Akkor meg majd lehet a demokráciát félteni!

Andráska8 2012.10.09. 12:12:33

GYurcsány bármikor hív az utcára, mindig sokan elmennek. Szóval azért ebben is lehet valami.

'A Demokratikus Koalíció elnöke elmondta: október 23.-án a DK egyedül fog ünnepelni, és nem fogják korlátozni saját magukat azért, hogy a Milla tüntetéseire elegen tudjanak menni. Nem javaslom, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésre „biodíszletnek” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki szerint az ilyen civil mozgalmakból hiányoznak a programok, nem tudnak semmit mondani az embereknek arról, milyen megoldásokat javasolnak a politikai problémákra.

A DK elnöke elmondta: beszélt Bajnai Gordonnal – akiről több helyen is megjelent, hogy a Milla tüntetésén jelenti be, hogy visszatér a politikába – és azt tanácsolta neki, próbálja meg összefogni az ellenzéket és ne csak legitimálja a Milla rendezvényét. A politikus szerint Bajnai Gordon lehet koalíció-kötő személy, de nem a személyek a lényegesek. '

atv.hu/cikk/20121008_gyurcsany_a_milla_tobbet_art_mint_hasznal?source=hirkereso

Mc Master 2012.10.09. 12:18:36

@Andráska8: éppen ezt a cikket vesézi ki az általam fentebb belinkelt blog.
Szerintem összefogni kéne, nem széthúzni. A millának meg lehet, hogy van némi igaza, az emberek elfordultak a pártoktól.

HanSolo90 2012.10.09. 12:29:21

@Andráska8: Ez hazugság. A DK megmozdulásain alig van pár száz ember. Mivel a DK pont az ellenkezőjét kommunikálja én is kimentem kétszer, pusztán csak kíváncsiságból. Elég jó vagyok matematikából, szóval gyorsan meg tudtam becsülni, kb. mekkora tömegről volt szó. Rögtön fel is merült bennem jó pár kérdés. Hol vannak a fiatalok, és hol van a tömeg, amiről a DK ír rendszeresen? Jó lenne, ha nem csúsztatna össze-vissza a DK sem, mert a bizonytalanok már nem eszik meg ezeket. Sőt! A milla meg Bajnaival az élen elég komoly erő lehet. Lehet ettől fél a DK? Hogy kimaradnak a hatalomból? Mert nekem nagyon úgy tűnik.....

pacsni · http://megminden.lapunk.hu/tarhely/megminden/kepek/pacsni.jpg 2012.10.09. 12:50:18

Kedves Zsolt! Abban Gy.F-nek és neked is igazatok van, hogy kinyilvánított céljait illetően nem szabad egyenlőségjelet tenni a jelenlegi és az azt megelőző kormányzat között. A "centrális erőtér" O.V. copyrightja. De ami a kormányzás gyakorlatát illeti, már lenne mivel előhozakodni Gy. F. időszakából. (Én például úgy csöppentem egy MSZP-s korrupció szorításába, hogy örülhettem, hogy élve szabadulok. Ja és ráadásul a FIDESZ-szel közös volt a buli.) Úgyhogy a viszolygásom fennáll, persze nem csak ezért az úgynevezett baloldallal szemben is, ami minden csak nem baloldali.
De a lényeg: a milla tüntetésére szívesen megyek ki, mert nem akarnak felhasználni, belőlem maguk számára tőkét kovácsolni.
Azt mondod gründoljon magának pártot, akinek a jelenlegi kínálat nem tetszik. Csakhogy én megrendelő vagyok! Vevő! Ha majd a pártok hitelesen olyat képesek villantani, amire szívesen voksolok, akkor oda fogom tenni az ikszet. Ha azt látom, hogy értem dolgoznak és nem önmagukért, akkor mögéjük állok. Addig meg a magam szórakoztatására, néhány tízezer társammal oda megyek, ahol (bármilyen impotensek is) nem kell szégyellnem magam, hogy ott vagyok.
Ha ez nem tetszik neked Gy. F-nek vagy M.A-nak, szervezzen olyan tüntetést, ahol 30-50 ezer ember megjelenik. Mert ha elgondolkoznátok, rájönnétek, hogy nem azért nem megyünk hozzátok, mert van a milla. Akkor se mennénk, ha nem lenne. De nem bennünk a hiba. Csak unjuk már ezt a "legkisebb rossz" kínálatot.

HanSolo90 2012.10.09. 13:43:04

@pacsni: Maximálisan egyet értek veled! Sajnos a jelenlegi pártok ezt nem látják be.

indazs 2012.10.09. 14:35:55

Kezdem a kötelező mentegetőzéssel: nem az a polgár vagyok, aki reggelente "elmútnyócév" és "gyurcsányahibás" büffentésekkel ébredek. Próbálom képességeimhez mérten szétválasztani, mi volt a lejáratógépezet rájuk fröccsentett sara (szerintem több mint 50 %. DE! Azt veszem észre, hogy az MSZP aki próbál lébecolni a senkire szavazni nem tudó polgárok visszatérő részének várható szavazataiban, miközben igyekszik átmenteni a régi jó szervezetet, vagy a DK, akik valahogy túl szeretnének lenni a bejutási küszöbön, elkezdett félni a civilektől, hogy beleköpnek a jól megszokott posványukba. Főleg, amióta szárnyra kelt a hír, hogy Bajnai, aki még képes lenne valamit összefogni, a Millánál tér vissza. Beállt a pánik. Ezek elviszik azt a kevés kis szavazónkat is -gondolják. Ha a Milla fog össze egy választási szövetséget, és esetleg hatalmas tömegbázisa lesz (úgy legyen), akkor a szövetségen belül induló jelöltek minőségébe remélem, beleszólhat. Oda lesz tehát a parlament melege a régi jó öreg párttagoknak, akik úgy befolyásolták eddig a pártjaikat, hogy a saját pecsenyéjük szépen piruljon. Kiszórni őket! Ettől félnek. Szerintem egy szövetségen belül sokkal nagyobb létszámmal juthatnának be MSZP-sek, vagy játszva átlépné a bejutási küszöböt a DK, de ez nem jó a mostani begyepesedett régi elvtársaknak, mert tőlük aztán szabadulni kellene. Szerintem ez a felháborodás oka és nem egyéb. Könyörgöm, legyen egy civil szervezet, aki megszűri a jelölteket és ezzel megtisztul a parlament. Ja, és akkor a Fidesznek is annyi. De már gyártják a TEK-ben a Bajnait kompromittáló "bizonyítékokat".

Mc Master 2012.10.09. 14:50:14

@indazs: A TEK-ben nem gyártanak semmilyen bizonyítékokat, arra ott van egy másik csapat. Őszintén, Te rájuk bíznál ilyen feladatot? "Mondj kevesebbet, ne tudjanak belekötni."

Igazad van, ezeket a pártokat a régi pártkatonák húzzák vissza. Az embereket nem érdekli, hogy mi a neve a pártnak, felőlük lehet az MSzP is. De amíg Lendvai Ildikó néni és Kovács Laci bácsi a tagjai, addig túl sok lapot nem fognak nekik osztani.
A Fletó meg tényleg remeg, érzi ő is, hogy nem lesz meg az az öt százalék. Ezért még képes rombolni is: commentallok.blog.hu/

indazs 2012.10.09. 15:07:41

@Moka_Miki: :-) Nagyjából ugyanúgy látjuk. Azért a TEK-es verziót gondold át még egyszer. Szerintem a szervezeten belüli, titkosszolgálati lehetőségekkel felruházott egység javarészt a volt UD-sekből állhat. Ugyanis a hivatalos titkosszolgálatoknál lehetnek még a FIDESZ által "megbízhatatlannak" tartott maradványok. Egyébként nem kellett volna a TEK-en belül is titkosszolgálat. De ott teljes a bizalom, mert minden szinten azok vannak, akik hatalomra is segítették Orbánékat, bomlasztva az MDF-et, SZDSZ-t (tudom, most sokan felhördülnek, de gondoljunk rá, milyen vicc vezetők kerültek az élére teljesen megmagyarázhatatlanul). Vagy létrehozták az LMP-t. Most még nagyobb felhördülés lehet, hogy mekkora összeesküvéselméletes marha vagyok. Csak azt a kopogtatócédulás éjszakát tudnám feledni. Ezek miatt nem tudok bízni ezután a semmiből létrejövő, hirtelen sok pénzzel bíró kis pártocskákban sem, mert ott fog munkálni bennem a kisördög, hogy ezt a sokkamerás telephelyen főzték ki. Marad a bizalmam egy civilek által ellenőrzött jelölőlistában! Ne okozzatok csalódást. Gondolom, a TEK már legalább 15 perce tudja, kit takar a nick nevem. Várható, hogy az éjjel rátörik a szomszédra az ajtót. :-)

cozumel 2012.10.09. 15:10:04

kar, hogy van egy ket durvan demagog kijelentes, mert amugy alapvetoen igaz a poszt.

lajos0 2012.10.09. 15:31:14

@indazs: "de gondoljunk rá, milyen vicc vezetők kerültek az élére teljesen megmagyarázhatatlanul"

Mondjuk Kóka Jankó. Csalással. De legalább több jelölt volt :-)

lászló71 2012.10.09. 17:05:52

Zsolti a Főnököd mond valamit.Te übereled a Milla az LMP SZDSZ vagy bárki aki nem Feri "náci" egy a sorba.......

Snoopyka 2012.10.09. 18:22:16

Most aztán retteghet a jobboldal. Ilyen ütőképes csapat.:-)))

Andráska8 2012.10.09. 18:23:07

Pár százan?
Akkor nézegess képeket!

http://www.facebook.com/dk.bp.15?sk=wall&filter=12#!/media/set/?set=a.3861917160793.2148477.1664381681&type=1

eseslevi 2012.10.09. 18:50:45

Fiúk,lányok.Aki még most is a mocskos komunistákat istenesíti,azt csak sajnálni tudom.Akik elvették házainkat,földjeinket,elüldöztek saját otthonunkból,akik börtönbe zártak,csak mert okosabbak,tanultabbak voltunk náluk,nagyszüleim gyilkosai,azoktól várni a segítséget.Inkább éhen halok itthon,minthogy ilyen senkiházi alakokkal közösködjek.Szánom azokat,akik nemzetünk gyilkosaiban látja a mi jövönket.

szaszi123 2012.10.09. 20:01:41

Na végre,csak,hogy sikerült belépni! Zsoltnak lényegében igaza van.A Millának -hányadszor kell elmondani? -el kell döntenie,hogy komolyan vehető politikai erő,vagy országnyi házibuli.Az apolitikusság, a semmire való kioktató, fölényes,infantilis hang és viselkedés semmire sem jó.Ma már- Gyurcsány jól látja ezt is - többet árt,mint használ.Ez az Okt 23. lehet forduló pont. Politikát csak politikával lehet csinálni.Ez a sivalkodó semmi meg emut2oévezés nevetséges üresjárat. Ja és annak ,aki bepofátlankodott Zsolt lapjára komonistázni -el tetszik tévedve lenni, ott a barikád,meg a kuruc ott tessék nyomulni.Ez itt a normálisok helye.

Hell István 2012.10.09. 20:03:58

Aki - mint Juhász Péter és a Milla - csak nemet tud mondani mindenre, de igent nem, az csak a tehetetlenségét teszi közhírré. És megérdemli a lúzerek sorsát.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.09. 20:29:30

"Lehet szeretni, befogott orral elfogadni, szidni, utálni az MSZP-t, a DK-t és az LMP-t, de ők a kínálat. Akinek nem tetszik, csináljon pártot"

"Igaz, igaz, Vánnyadt Ványatovics Vinyov.
Mintha magam mondtam volna."

lajos0 2012.10.09. 20:39:50

@Az igazi sztrovacsek: "az MSZP-t, a DK-t és az LMP-t, de ők a kínálat. Akinek nem tetszik, csináljon pártot"

Gondolom a Jobbikot is ez a gondolat hívta életre. Persze a pártok a koncra szerveződnek, de azért van még hely a palettán. Én ezeket a szolidáris akárhány K milla izéket meg sem tudom nagyon különböztetni. De ha Gyurcsány valakire megorrol, akkor az némileg szimpatikusabbá válik. Kihagyták viszont Ungár Klárika szemét, meg Szili szociális unióját.

Van MDF meg SZDSZ is még, sőt a MIÉP is létezik.

Ha már összefogás legyen kövér, mert ezekkel kiváltunk, majd fogjunk össze retorikákkal szerintem sokra nem mennek.

márta)) 2012.10.09. 20:46:15

"szívükhöz kapnak"

Hát ! Szerintem meg inkább a fejükhöz... Mondjuk- én fogom a fejem, hogy még mindig ott tart az ellenzék , az ellenzéki pártok, ahol..tartanak.
Lehet a Milla-ról, vagy akármilyen civil szervezetről írogatni, politikusok nélkül nem fog menni.
:(

Az igazi sztrovacsek 2012.10.09. 20:47:33

@Scagnetti:
"Nem lehet, hogy milláék ezeket próbálják megszólítani, és nem az elkötelezett szoci szavazókat, akik úgyis maradnak az MSZP-DK párosnál"

De, lehet.
Sőt.
Biztos.
Csak kár hogy feleslegesen.
A szavazólapon ugyanis PÁRTOK neve fog szerepelni.
Lehet persze MILLA PÁRT néven is pártot alapítani.
Vagy ha nem, hát kerek perec ki kell mondani 2014 tavaszán, hogy "Híveim, a Milla XY pártot, és annak miniszterelnök jelöltjét támogatja."
Ennyi.

márta)) 2012.10.09. 20:52:05

Az a baj, hogy a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja, nem is tudja, hogy a civil szervezetek egyáltalán léteznek.
Nem elég csak a fővárosban kiabálni, énekelgetni, sokkal több kell/kellene.
:(

Az igazi sztrovacsek 2012.10.09. 20:58:40

@lajos0:
Én az összes pártot eltörölném.
El kell törölni a bejutási küszöböt is.
Induljon boldog-boldogtalan egyénileg, és a legtöbb 199 szavazatot kapott ember jusson be, oszt jó napot.
De ettől még messze vagyunk.
(Vagy mégsem?)

Az igazi sztrovacsek 2012.10.09. 21:33:09

"NEM ENGEDÜNK AZ IMF-NEK"
Hirdeti a kormány.

Szerintem meg az IMF úgy szarja le, hogy van, hogy a közel kétszáz tagországa közül kell-e nekünk pénz, vagy nem. Ha kell majd szólunk és lesznek föltételeik.
De a Viktor most mondta, hogy nem kell.
Akkor meg miért kellene engednünk?

HanSolo90 2012.10.09. 23:49:20

@Andráska8: Én nem hiszek a fényképeknek, ahol egy jól beállított képpel, no meg profi fotósokkal bármit el lehet adni. A Fidesz is bértüntetőket és bértapsolókat hívott. A fotókon meg úgy volt beállítva, hogy mekkora a tömeg.... Én a saját szememnek hiszek és mivel két meghirdetett DK-s rendezvényen is csak "lézengett" pár ember, fotókkal nem tudsz meggyőzni. De követem majd a nagy megmozdulásokat, hátha felfedezem végre azt a több ezer embert, akik állítólag rögtön ugranak, ha Gyurcsány szól. Nem tűnt fel senkinek, hogy a bizonytalanok valahogy sehogy nem akarnak jönni???
Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek nem kérnek a DK-ból sem. Persze a Millával sok ember szimpatizál, ez nagyon zavarja a parlamenti küszöbért küzdő DK-t. Ha a Milla párttá alakul Bajnaival a soraiban, képesek lesznek választást nyerni a DK nélkül is. És akkor lesz itt nagy koppanás!

leponex 2012.10.09. 23:56:32

Szegény Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, II. rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, ... i tak dalse

"vagy elindul valami, amitől aztán Orbán valóban megkezdheti a visszaszámlálást.."

Vazze Zsolti, döntsd már el végre, megbukott már a Despota, vagy csak eztán esetleg?

Meg hát ugye téged végülis mégsenem igazán a Patás visszaszámolása érdekel ( kétezer körül kezdheti a centi vagdosást ;-) ), hanem a Feri.

A FERI!
Merthogy neki számol vissza az a fránya vekker. Mondhatnák homokórát is, de az előző posztod áthallása miatt maradjunk a vekkernél.
Emlékszel, ugye?? Nem vettétek komolyan :)

Kicsit mulatságos, hogy az eddigi hősies milliós tábor kezdi piszkálgatni az egódat. Merthogy a Ferit nem lájkolják annyira. Maltert sem kennének rá.
Oszt habarcsot nélkülözve biza nem sok kell már, hogy együtt pottyanjatok ki a ... valahova.

Ez van, Kedves Bárdunk. Tényleg röhely.

Pedig még a Bajnai belépő áriája el sem hangzott.
'Mi lesz itt?' - visítana néhány megboldogult eszdéeszes :))

leponex 2012.10.09. 23:57:25

@Az igazi sztrovacsek:
'Én az összes pártot eltörölném.
El kell törölni a bejutási küszöböt is.'
Ja.
Meg a múltat, aztat végképp
:))

Andráska8 2012.10.10. 00:15:33

@HanSolo90:
Hát persze, lézengtek, azért írta a sajtó tízezrek tüntettek.
Na itt van a pont a társalgás végén.

Bajnai és a Milla, aha.
:)
Nem vagy te politológus a jobboldalon?

Andráska8 2012.10.10. 00:17:44

@Az igazi sztrovacsek:
Látom, te írtad az új választási törvényt.
Így lesz.
Még te is indulhatsz.

Andráska8 2012.10.10. 00:22:05

@lajos0:
Nem sikerült felfogni a lényeget.

Gyurcsány nem orrolt meg senkire.
Egyszerűen ő egy nyílt pártpolitikus, aki nem sunnyog.
A Milla politizál, hiába sunnyog, kilóg a lóláb.
Nem összefogni akarnak, hanem hatalomra jutni.
No, de miért is?
Program az nincs.

Andráska8 2012.10.10. 00:23:31

@eseslevi:
Ezért kell Orbánnak takarodnia!

zipe moha 2012.10.10. 01:05:22

Gréczy úr!

A kezdet és a vég (ahogy ön látja...és ahogy én):
"Muszáj tiszta vizet önteni a pohárba. "
Ajjaj....nehéz lesz!
és a vég....
"Lesznek Olvasók, akik e blogot elolvasva is szívükhöz kapnak, hogy jaj, ezek megint veszekednek, ahelyett, hogy összefognának. Nos, összefogásra szükség van, de ehhez kölcsönös tiszteletre, megértésre, nyitottságra, és nem kirekesztésre van szükség. Sajnálnám, ha erre néhányan október 24-én jönnének rá."

Kölcsönös tisztelet megértés nyitottság Önökkel szemben..... volt...NINCS és NEM IS LESZ!

Az Európai Bizottság országjelentése szerint a magyar politikai osztály bizalmi indexe a vizsgált 142 ország közül a 130.helyre sorolt....megfőzték,most megeszik!
Szép estét

Hótt Kuzin 2012.10.10. 08:35:47

Fél órája volt Juhásszal hosszú interjú a Keljfeljancsiban. Párttá fognak alakulni, és ezzel vége is a történetnek. Mennek Szili, Kupa, a kisgazdák és Giczi után a levesbe. Ott is a helyük.

HanSolo90 2012.10.10. 08:42:12

@Andráska8: Nekem mindegy, mivel ámítod magad :). Jössz itt a sajtóval, meg fotókkal. Gondolom az ATV-re, Népszavára és hasonlóan hiteles forrásokra gondolsz :). Menj csak ki nyugodtan egy DK-s rendezvényre. Én már voltam. Szóval tudom mit beszélek. És melléfogtál, mert nem vagyok jobboldali. Csak én nem veszem be a baloldal hazugságait sem. Mi a tanulság? Egy vérbeli Gyurcsány imádóval nem érdemes vitatkozni, mert őket sokszor tényekkel sem lehet meggyőzni :). Lehet ide linkelni, hiteles adatokat hozni, egy DK-snak az tuti hazugság :). Aki másképp gondolkodik, az csak agy-mosott fideszes lehet :). Igazi demokraták vagytok :). És persze előítélet mentesek is :).

HanSolo90 2012.10.10. 08:46:34

@Andráska8: És Gyurcsány nem orrolt meg senkire? Kb. mindenkinek odaszólogat, aki kerüli. Legutóbb még Bajnai és Oszkó is mekkora "szemét" volt, hogy nem ment el valami DK-s rendezvényre. Gréczy pedig üt vág mindenkit, aki nem ért egyet példaképe nézeteivel....Az MSZP-t is békén hagyja mi? Mást sem csinál csak erőszakosan osztja az észt. De ha már a sajtóval jöttél, akkor visszadobom a labdát. Ezt még a baloldali sajtó is leírja. Szóval a nézeteid szerint tuti így van :).

Scagnetti 2012.10.10. 08:51:14

@Az igazi sztrovacsek: Honnan tudod, hogy feleslegesen? Mondjuk a szavazópolgárok harmadát tényleg hiába, mert azok sosem szavaznak senkire. De 2010 óta van újabb majdnem kétmillió, aki régebben szavazott, de most nem talál magának pártot. Ezeket meg lehet fogni egy akár csak kicsit is hitelesnek tűnő programmal. Persze nem Gyurcsányokkal és Mesterházykkal, azokra csak a fanatkus rajongók kíváncsiak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a DK ettől fosik igazán. Már elkönyvelték, hogy a szokásos bal-jobb térfélcsere majd újra a kezükbe adja a hatalmat, de egyrészt a választók nem kíváncsiak a Nagyformátumú Államférfira, másrészt az újabb politikai szereplők belerondíthatnak az eddig megszokott, számukra idilli képbe. Ha pl. igaz az, hogy Bajnai a millás tüntetésen tér vissza, az nagy pofon a hatalomra már nagyon vágyó Fletónak, és persze a szociknak is, akik szokás szerint megint csak azt várják, hogy az ölükbe hulljon a hatalom.

Ettől persze még igazad van abban, hogy a Milla egyelőre semmi. Lehet, hogy így is marad. De lehet, hogy nem. Meglátjuk.

Scagnetti 2012.10.10. 08:53:01

@szaszi123: Szerintem Gyurcsány inkább ne mondja senkire, hogy többet árt, mint használ, mert ez még mindig rá érvényes leginkább. Csak egy hozzá hasonló önimádó ezt sosem fogja tudomásul venni.

Scagnetti 2012.10.10. 08:54:41

@Andráska8: Tízezrek? Persze. Pár ezer esetleg. Ennél több csak akkor, ha más szervezi és a DK csak odatolja a képét, hogy úgy tűnjön, körülötte van a tömeg.

HanSolo90 2012.10.10. 09:14:37

Na, nem csalódtam a DK-ban. A facebook oldalán a fórumozók szerint a Milla Orbánnak dolgozik, és valójában a Fidesz kezdeményezése. Hihetetlen mennyi gondolkodni nem tudó fanatikus gyűlt össze. Ezek szerint csak az demokrata, aki DK-s és összeesküvés elméleteket gyárt???? Legalábbis a DK szimpatizánsok szerint. Lassan olyan lesz ez már, mint egy Fradi-Újpest rangadó :).

Scagnetti 2012.10.10. 09:25:00

@HanSolo90: A DK tábora ugyanolyan fanatikus hívőkből áll, mint Orbáné. Úgy tesznek, mintha különbek lennének, de ugyanaz a vakhit vezeti őket is. Aki nem isteníti a Ferit, az mind Orbán ügynöke.

A sok éven át tartó agymosás megtette hatását. Folyamatosan azt verték a fejekbe, hogy aki Ferit kritizálja, az csakis fideszes lehet. Az egységsugarú birka dk-s ezért megy neki mindenkinek. Van is dolga bőven, mivel nagyjából mindenki kritizálja ezt a pojácát. Persze joggal.

lajos0 2012.10.10. 09:53:16

@márta)): "Lehet a Milla-ról, vagy akármilyen civil szervezetről írogatni, politikusok nélkül nem fog menni."

Viszont nálunk sosem voltak profi politikusok. Nincs ilyen szakma. Abból lesz politikus, akit megválasztanak, ha tök hülye mindenhez akkor is. Ha 2 héttel a választás előtt alakul párttá valami, akkor is.

lajos0 2012.10.10. 09:55:55

@márta)): "Az a baj, hogy a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja, nem is tudja, hogy a civil szervezetek egyáltalán léteznek."

Egy jelentős csoportnak arról sincs fogalma, hogy hány megye van, de szerintem sok olyan is van, aki azt sem tudja mi az, hogy megye. Ahol a többség hajlandó volt aggódni amiatt, hogy a Balatonban sok a hidrogén meg az oxigén ott mit várunk egy többségi döntéstől ?

lajos0 2012.10.10. 09:57:29

@Az igazi sztrovacsek: Ez az ötlet nekem tetszik. És ha nem tudnak egyezségre jutni, akkor be kell őket falazni, kenyér és víz, oszt majd csak dűlőre jutnak. Aki pedig ennyit sem tud vállalni a közért, az ne menjen politikusnak :-)

lajos0 2012.10.10. 10:08:35

@Andráska8: "Gyurcsány nem orrolt meg senkire. Egyszerűen ő egy nyílt pártpolitikus, aki nem sunnyog."

egy nyílt pártpolitikus ( jelentsen ez bármit is) gondolom azért szakadt ki a pártjából (a tőlük kapott mandátumot gondosan megtartva), hogy önállóan fogalmazhassa meg újabb programját. Több mint egy évvel a választás előtt minek összefogni látványosan pláne azokkal, akiket nemrég hagytam faképnél.

"A Milla politizál, hiába sunnyog, kilóg a lóláb."

Hát na bumm. Bajnai is hasonlót csinál, mi ezzel a baj ?

"Nem összefogni akarnak, hanem hatalomra jutni."

Viszont ott van ezzel szemben a DK, akik bár utálták a hatalmat világ életükben, de merő altruista megfontolásokból hajlandók lennének elvállalni újra az ezzel járó óriási terheket. És a választók mégsem díjazzák ezt az önfeláldozást. Vajon miért ?

"Program az nincs."

Az a legkevesebb: "Több Európát. Több demokráciát. Több akármit és legyen jobb mindenkinek. Le a korrupcióval. Jah, meg a legfontosabb - Több pénzt az embereknek."

lajos0 2012.10.10. 10:13:55

@Hótt Kuzin: "Párttá fognak alakulni, és ezzel vége is a történetnek. Mennek Szili, Kupa, a kisgazdák és Giczi után a levesbe. Ott is a helyük."

Hát akkor meg minek foglalkozni velük ? Pláne egy olyan stabil parlamenti szereplőnek, mint a DK.

pánpéter 2012.10.10. 14:20:54

Zsolti, én továbbra sem értem, a szemkilövető és csapata miért demokrata? Vagy az miért van, hogy még mindig az 5%-os küszöb alatt vagytok sokkal? Vagy az miért van, hogy az LMP hétvégén kapott 2,3%-ot?

Szolti, 2014-ben repültök a parlamentből. :))

Mariann19 2012.10.10. 17:04:50

@lajos0: Lopás ügyben a Fidesz kismiska volt a nagy rendszerváltókhoz."
Melyek is voltak ezek a rendszerváltó pártok?

szaszi123 2012.10.10. 17:06:53

Nem értek egyet azzal - már valahova írtam - aki azt mondja,hogy Gyurcsány inkább ne mondjon semmit. De mondjon! Nagyon is! És igaza van,ha a milla nem dönti el gyorsan(mondjuk okt.23-ára),hogy miért is van,akkor többet árt,mint használ.Leszereli az igazi politikai akciót, pótcselekszik

menőmano 2012.10.10. 18:38:50

rosszabb esetben az alt. közt. elnök Dopemantől"

Hát! Ja! Totális komolytalanság, röhej, vagy szánalom. Szerintem.
:(

lajos0 2012.10.10. 18:49:21

@Mariann19: "Melyek is voltak ezek a rendszerváltó pártok?"

Hát ezek csak újabban lettek azok, de a nemzeti vagyon eltüntetése kérdéskörében Bajnaiék megrendelésére készült egy jelentés. Ebben elolvasható mennyit is magánosítottak az elvtársak és hogyan.

Persze az összes rendszerváltó párt társtettes volt a lopásban, szerintem akkoriban a Fidesz méretei miatt nem tudott nagyot hasítani, hisz anyapártja az SZDSZ volt igazán tényező.

A lopások jelentős része pedig a spontán privatizáció címszó alatt történt, Németh Miklós, Tömpe István és Martonyi János közreműködésével.

Több ezer milliárdal terhelte az adófizetőket a teljesen ostoba adósságcsere is ( ennek is utána lehet olvasni).

Illetve az orosz állami tartozás magánzsebekbe pakolásáról Puch, Máté, Boldvai, Kapolyi tudnának mesélni. Ha akarnának. Ezek mind legalább Simicska kaliberű figurák voltak. És mind szabadlábon rohangál a mai napig.

Tehát a rendszerváltók lopás ügyben sokat tényleg nem vethetnek egymás szemére, nem véletlen, hogy az ezt firtató kérdések általában hamar szőnyeg alá lettek seperve nagykoalíciós alapon.

A másik lopássorozat, az olajügyek esetében is elég beszédes, hogy maga Orbán állíttatta le a bizottság munkáját, mikor kiderül, hogy bizony a fiúk közül is belekavarodtak jó néhányan, meg akkoriban már Boross Péterrel is jóban voltak.

lajos0 2012.10.10. 18:52:07

@szaszi123: "Leszereli az igazi politikai akciót"

Az jó komoly politikai akció lehet, amit egy Dopeman képes leszerelni. Gyurcsány már mondjuk bizonyította, hogy tömegeket tud az utcára vinni október 23-án, és annak azért megvan a diszkrét bája, hogy az Apró-villa lakója akar ezen a napon szónokolni. Tóni bácsi mit szólna ?

Mariann19 2012.10.10. 19:54:57

@lajos0: Kedves LajosO! Örülök, hogy újra eszmét cserélhetünk, mint oly sokszor korábban.
Amit levezettél, az úgy igaz. Annyit tennék hozzá, hogy az állami vagyon azokban az években több párt szereplőjének birtokába került helyzeti előnyeikből eredően.
Naivitás azt hinni, hogy ami napjainkban zajlik, és a kapcsolati tőke folyománya nyomán jön létre, az a pártokon belül képzelhető csak el. Kicsi az ország, a gazdasági kapcsolatok átjárhatók a pártok között is. A nagy ellentét a parlamenten kívüli gazdasági kapcsolatok során elsímul.
Puch és Simicska nem haragosai egymásnak, ugyanúgy, mint a többi párt szereplői sem.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.10. 19:58:45

@Scagnetti:
"De 2010 óta van újabb majdnem kétmillió, aki régebben szavazott, de most nem talál magának pártot."

"Na erről beszélek nyuszó-muszó!"
Hogy pártot kell találni, mert pártra kell szavazni.
Pártok képviselői ülnek a parlamentben, párttámogatással indul a legtöbb egyéni jelölt, pártok kínálnak programokat. (elég szarokat)
Lehet tehát civilkedni, csak civilként a parlamentbe jutni kissé nehézkes.

"Ezeket meg lehet fogni egy akár csak kicsit is hitelesnek tűnő programmal."

Amely program mögé oda kell állnia egy pártnak, mert a miniszterelnököt a győztes párt, vagy egy több pártból álló koalíció adja. Még akkor is, ha az illetőt Bajnainak hívják, és több millió civil küldi a parlamentbe.

Scagnetti 2012.10.10. 20:31:59

@szaszi123: Ahogy azt már feljebb valaki nagyon találóan megjegyezte, baromság az a szöveg, hogy elszívják Feriék elől a levegőt. Ha nem lenne Milla és a többi, akkor sem lennének többen Feriék rendezvényein. Akit érdekelnek, azok ott vannak. Hogy ezek kevesen vannak? Na arról aztán Feriéken kívül más nem tehet.

A Milla meg a többi majd eldönti, mit mond. Ehhez Ferinek semmi köze. Akkor lenne, ha azok bejelentenék, hogy vele akarnak barátkozni, de ilyet nem tettek. Vicces, hogy a legalacsonyabb támogatottságú, az összes politikai szereplő által került, kis vacak DK akarja megszabni bárkinek is, mit mondjon vagy csináljon. Ahol megjelennek, onnan menekül mindenki, és ezek akarnak dirigálni a többieknek. Kabaré ez a banda.

Scagnetti 2012.10.10. 20:33:01

@Az igazi sztrovacsek: Az előző írásom, azt hiszem, erre is válaszolt.

lajos0 2012.10.10. 21:45:19

@Mariann19: "Annyit tennék hozzá, hogy az állami vagyon azokban az években több párt szereplőjének birtokába került helyzeti előnyeikből eredően."

Sőt ezeket a helyzeti előnyöket egy Ellenzéki Kerekasztal nevű önjelölt csoportosulás segítségével elég jól próbálták is biztosítani.

Az ügyek volumenét a K-monitor nevű lapon talán egész jól ki lehetne sakkozni, persze arányaiban mert, ott jó, ha 5 %-uk szerepel. Azért sok lehet a soha ki nem derült ügy is.

"Naivitás azt hinni, hogy ami napjainkban zajlik, és a kapcsolati tőke folyománya nyomán jön létre, az a pártokon belül képzelhető csak el."

Igen. Csak ők elvileg közpénzből élnek, és országjobbításra szerveződtek. A szintén közpénzből finanszírozott közszolgálati adóknak kellene ezt a legszigorúbban számon kérni. Persze igazi demokrácia meg sajtószabadság esetén, ami itt sosem volt.

"Kicsi az ország, a gazdasági kapcsolatok átjárhatók a pártok között is."

Ezt Csintalan el is mondta, amikor kiderült, hogy a Defend-ben is volt némi érdekeltsége, hogy " lehet, hogy politikai maffiából több is van, de gazdaságiból azért csak egy". Ilyesmi volt a lényege, nem szó szerint idéztem.

"Puch és Simicska nem haragosai egymásnak, ugyanúgy, mint a többi párt szereplői sem."

De ez a jó kapcsolat vajon 2009 óta tarthat csupán ? Feltéve, ha van :-)

Antal alatt ők például, haragban voltak, mondjuk 92-ben ? Vagy azóta bárki alatt is Horn-tól Bajnaiig ?

Mariann19 2012.10.10. 22:36:25

@lajos0: "Csak ők elvileg özszolgálati pénzből élnek, és országjobbításra szerveződtek.
Igen, csak elvileg.
Ma már világosan látszik, hogy a gazdasági érdekek szolgálatára alakul a gazdaságra vonatkozó jogalkotás azzal, hogy védőburkot vonjon föléjük és kiszolgálja az érdekeket.
Ami napjainkban zajlik, az már nagystílű birtoklást mutat a korábbiakkal összevetve, bár ott az olajbiznisz tarolt.
Holnap nagy bumm lesz az állami berendezkedésünkről szóló hír, hallottál a prezidiális elképzelésekről?

HanSolo90 2012.10.11. 11:14:01

Tényleg hihetetlen ami megy. Miért hazudja a DK, hogy ők nem bántanak senkit, nem szólnak be senkinek és igazi demokraták. Épp ésszel fel nem tudom fogni, hogy azért támadják Bajnait, mert nem velük fúj egy követ. Valami Déli báb nicknevű fórumozó a facebookon komoly mentális kivizsgálásra szorul. Újabban már attól sem riad vissza, hogy Bajnait a Fidesz emberének nevezze...Sőt ma épp azt írta, hogy '56 ellenforradalom volt és provokált hisztériakeltés, amit pár lézengő, ingyenélő fiatal robbantott ki. Legalábbis ő a szüleitől így tanulta és inkább nekik hisz... Oh my god. Én nem is csodálkozom ezek után, hogy a DK támogatottsága a béka f.neke alatt van, mikor ilyen művelt, intelligens szavazói vannak. Akik magukat demokratának hazudják, és mindenkit pocskondiáznak, aki nem az ő beteg ideológiájukkal ért egyet. És ugye aki nem nyal be a DK-nak, az csakis FIDESZ bérenc lehet. Komolyan mondom újra kellene nyitni az OPNI-t.....

Scagnetti 2012.10.11. 11:49:27

@HanSolo90: "Komolyan mondom újra kellene nyitni az OPNI-t....."

Végül is ők zárták be annak idején. Az egyik legnagyobb bűnnek tartom, amit az "EÜ-reform" keretében elkövettek. Százával kerültek az utcára olyan emberek, akik folyamatos felügyeletre szorulnának.

A DK szavazó lelkivilága elég egyszerű. Alapvetően a kádári nosztalgiára vevő szoci nyugdíjas, aki gyűlöli Orbánt azért, mert 1998-ban leváltotta az MSZP-t, azt a pártot, mely számára a kádári rendszer továbbélését testesíti meg, még ha csak szavakban és érzésekben, akkor is. Feri viszont isten a szemében, mert 2006-ban győzni tudott Orbán ellen. Hogy egyébként kormányzása közben mit csinált, az teljesen mindegy, a lényeg, hogy ő az, aki legyőzte Orbánt, az Ellenséget, és a rajongónak csak ez számít. A sok éves szoci propaganda azt is a fejébe verte, hogy aki Ferit támadja, az mind Orbán ügynöke. (Kellett ez a propaganda, hisz a kormányzásuk csapnivaló volt, valahogy el kellett magyarázni a szavazónak, miért.) Most ez a propaganda kicsit visszaütött, mert a hívő szemében már mindegy, hogy aki Ferit támadja, honnan jön, mindenképp orbánbérenc. Sőt, támadni sem kell, elég ha nem barátkozik vele az illető. Így lehet akár Bajnaiból is orbánbérenc az ilyen agyhalottak szemében. Meg lehet nézni bármelyik rendezvényüket, ahol más véleménynek hangot adók is megjelennek, igen agresszív módon támadnak rájuk. Ezek nem demokraták. Ahogy a Fletópárt sem az. Ha az lenne, elfogadná, hogy másoknak más a véleményük, és nem utasítgatná a Millát, LMP-t vagy bárki mást, hogy mit tegyenek és mit ne.

mákos lecsó 2012.10.11. 12:05:36

@Scagnetti:
A te lelki világod viszont eléggé bonyolult. Annyira, hogy pszichológus professzoroknak nem kevés túlórát okozna, ha megpróbálnák megérteni.
Mindezt tetézi, hogy valószínűleg el is hiszed amit itt összehordasz.

Scagnetti 2012.10.11. 12:22:08

@mákos lecsó: Te magad tökéletes példája vagy a fent leírtaknak. Te még tapsolnál is a majomnak.

mákos lecsó 2012.10.11. 13:18:22

@Scagnetti:
Mi ez a feltételes mód?
Én nem tapsolnék, hanem tapsolok.
De inkább a majomnak, mint a felcsúti baromnak.
Mégiscsak közelebb áll az emberhez, nem?

Scagnetti 2012.10.11. 13:23:57

@mákos lecsó: "De inkább a majomnak, mint a felcsúti baromnak."

Egyikre se lennék büszke.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.11. 14:05:14

Reggel óta - ahogy mondani szokás - a csapból is Bajnai folyik. Újságírók, elemzők, bloggerek, illetékes és illetéktelen személyek kinyilatkoznak, következtetnek, megmagyaráznak pro és kontra, pedig Bajnai még meg sem szólalt. (Még az is lehet, hogy mond valami értelmeset)
Én sem akarok kimaradni a sorból.
Az, hogy egy volt miniszterelnök fölszólalása egy ellenzéki nagygyűlésen ekkora hír lett, számomra a napnál is világosabban jelzi, hogy egyre nő az elégedetlenség.

HanSolo90 2012.10.11. 14:28:12

@mákos lecsó: Ezek szerint te is egyet értesz azzal a nézettel, hogy Bajnai a Fidesz ügynöke? És hogy a Milla is Fideszes szervezet? Nem furcsa, hogy a DK osztja a tanácsokat, mit hogy kell csinálni; összeveszik boldog-boldogtalannal, hogy részese legyen egy ellenzéki összefogásnak.
Na de mi lesz akkor, ha az ellenzék nélkülük képzeli el azt az összefogást (MSZP + párttá alakult Milla Bajnaival + LMP)??? Mindenki Orbánbérenc lesz majd a DK szemében??? Kicsit úgy viselkedik a DK, mintha ők lennének a legerősebb ellenzéki erő, mikor ettől kicsit messze vannak azért. De tisztán látszik, hogy csak a parlamenti helyükért kaparnak, mert egy normális civil kezdeményezést rögtön logókkal és pártzászlókkal tönkre akarnak tenni. Ha meg valaki a DK-ra vágyik majd megy a DK rendezvényeire zászlókkal. De egy civil egyesületnek legyen már meg a saját joga úgy gyűlni, ahogy akar.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.10.11. 14:54:57

Komolyan annak a meccsnek kell lemennie, hogy:
- az Orbánt leváltani szándékszó civilek adják fel a reményt arra, hogy protestszavazatok helyett (amik a választás másnapjától értéktelenné válnak, mert az ország működtetésének még a lehetőségét is csak homályosan tartalmazzák) esetleg valami előremutatóra is szavazhassanak, mert a pártok úgy vannak vele, hogy minek változniuk, aki le akarja váltani Orbánt úgyis kénytelen rájuk szavazni;
- VAGY talán a pártoknak kéne olyan formációt felvenni, olyan nagytakarítást végezni, olyan mozgósításokat szervezni, olyan politikát folytatni, ami ha nem is szimpatikus, de legalább értelmesen választható alternatívává teszi őket?

mákos lecsó 2012.10.11. 16:42:44

@HanSolo90:
"Ezek szerint te is egyet értesz azzal a nézettel, hogy Bajnai a Fidesz ügynöke?"

Miért, ezt mondta a DK?
Mikor?
Hol?
Ki?
Vagy ezt írta valamelyik blogger?
Az lehet.
Hát istenem...
Közöttünk is lehetnek hülyék.
Egy demokratikus párt már csak ilyen, Megtűri maga között a hülyéket is.
"Na de mi lesz akkor, ha az ellenzék nélkülük képzeli el azt az összefogást"
Mi lenne?
DK nélküli összefogás.
Eggyel több párt lesz a parlamentben, oszt jó napot.
"(MSZP + párttá alakult Milla Bajnaival + LMP)???"

MSZP-OK.
Párttá alakult Milla???
Hahahhaha...
És mi lesz akkor a nagy büdös civil öntudattal?
Hiszen erre épül az egész.
LMP?
Megy a levesbe.
Azt a katyvaszt amit képviselnek, nem támogatja elegendő szavazó.
"De tisztán látszik, hogy csak a parlamenti helyükért kaparnak,"
Hát mi a szent tehénszarért kaparnának, ha nem a parlamentbe jutásért???????????

mákos lecsó 2012.10.11. 16:46:01

@Scagnetti:
Belőled nem is nézem ki, hogy egyáltalán tudsz büszke lenni valamire.
Hacsak nem a hagymázas elemzéseidre, amiktől tutira megveszne a kutya, ha megenné őket.

szaszi123 2012.10.11. 18:20:06

Én sem hiszem,hogy elszívják Feritől.Jut is marad is. Minden esetre nekem nagyon nem jó,hogy nagyjából egyszerre van Feri,meg a milla. Elég közel vannak,úgy,hogy átmehetek Ferit feltétlenül meghallgatni és vissza a millához. Váratlanul jó előadókat sikerült szerezni. TGM,Ungváry(a Rudi) és Bajnai -ez már valami.

lajos0 2012.10.11. 18:22:00

@Scagnetti: Hát nehogy már mi legyünk felháborodva, hogy a gréczy blogon hébe-hóba akad még nehány masszív ferista :-) @Az igazi sztrovacsek:

lajos0 2012.10.11. 18:22:58

@Az igazi sztrovacsek: Meg az a 60akárhány százalék bizonytalan is.

lajos0 2012.10.11. 18:31:14

@mákos lecsó: "LMP?
Megy a levesbe.
Azt a katyvaszt amit képviselnek, nem támogatja elegendő szavazó."

Ez még azért elég kérdéses. Én sem rajongok értük, de kábé letojom, hogy szóban mit képviselnek. Viszont nem MSZP és szakadár szervezete, nem Fidesz és nem Jobbik. Egyelőre ennyi elég lesz nekik a boldoguláshoz.

lajos0 2012.10.11. 18:54:54

"Bajnai Gordon október 23-án a Milla tüntetésén mond beszédet. A hírre máris mémek lepték el a netet."

Nocsak.

De azt a balfaszt aki elkezte a neten terjengő hülye képeket MÉM-nek nevezni szöges stafnival kéne agyoncsapni.

Kábé olyan mintha 'dolognak', vagy 'akárminek' hívná. A mém az minden másolható dolog a Római katolikus vallástól a varrógépig. A netes szemetet ennek hívni még nagyobb ökörség, mint a 'karaktergyilkosság'-ozás.

Viszont Gordonnak igaza van: minél nagyobb távolság Feritől és nem kell bohóckodni az összefogdosással amik nem tisztázottak az erőviszonyok.

Persze az én szememben ettől ők Ferivel még egy cég, meg 2010-ben is nyilvánvaló volt, hogy nem akar ő távozni sehová a politikából, de ez a nagy visszatérés nem is nekem szól, hanem a plebsznek. Ott viszont telitalálat és ők döntenek majd.

Scagnetti 2012.10.12. 08:36:56

@mákos lecsó: Majmoknak tapsolásra nem is szeretnék büszke lenni. De te csak legyél nyugodtan. Legfeljebb alkalmanként valaki nevet egy jót rajtad, de ezt már úgyis megszokhattad Feri rajongójaként.

Scagnetti 2012.10.12. 08:41:04

@lajos0: Dehogy vagyok én felháborodva. Szórakoztatnak. Viccesek, ahogy ismételgetik a sok éven át a fejükbe vert, Ferit mosdatni próbáló hülyeségeket.

Most meg aggódnak szegények, hogy Bajnai miatt hoppon maradhat a pápai pávián.

Scagnetti 2012.10.12. 09:04:36

És már Dániel Péter is beszólt Ferinek. Hamarosan ő is orbánbérenc lesz. :)
süti beállítások módosítása