Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus fennmaradása ellen.

Az első reakció a megdöbbenés és az éhségsztrájkolók elsöprő erejű támogatása volt. Aztán előkerült egy hazugság az ebédlősátorról, hogy hiteltelen legyen az akció, meg egy másik mondat Gyurcsány szájába adva, hogy Orbánt nem lehet elzavarni 2014-ben, holott ennek az ellenkezőjét vallja. Most jönnek majd a viccelődések a nyilvános fogyókúráról, meg az éhező milliárdosról, de mindez teljesen érdektelen.

Két hét múlva a Fidesz átnyomja a Házon a regisztrációt, amit feliratkozásnak hamisítanak. Ha lesz regisztráció, akkor nem lesz szabad választás. Az országnak pedig két hete van arra, hogy ezt az eljárást megakadályozza. Kétségtelen, hogy a Demokratikus Koalíció válaszlépése radikális, de van-e más megoldás arra, hogy felhívják a figyelmet a készülő gyalázatra, hogy felrázzák az országot?

Tarthatna a párt még 4287 sajtótájékoztatót és kiadhatna újabb 57691 közleményt. A kereskedelmi tévékben a háromfejű kutya és a megrázta az áram a villanyszerelőt című anyagok mellé be sem férne. A közszolgálatinak hazudott Fidesz-híradók pedig ugyancsak szóra sem méltatnák, "legjobb" esetben átértelmezve adnának le negyven másodpercet. Muszáj tehát valami mást csinálni.

Magyarország súlyos politikai, gazdasági, szociális és morális válságban van, és a lejtőn csak most kezdünk majd el gyorsulni. A támogatását folyamatosan veszítő Fidesz mindent el fog követni, hogy a helyén maradhasson. Orbánnak ugyanis még egy vereség nem fér bele, ráadásul húsz év hatalomra készült. Attól is okkal félhet, hogy utolsó veresége után olyan mocskos ügyekre derülne fény, amelyeket csak hatalomban maradással lehet megpróbálni egy életre elsikálni. Ezért az alkotmányos jogokat korlátozó regisztráció, amely nyilván csak az első lépés, amelyet újabbak követnek majd, ahogy a bukás rémképe egyre erősebb lesz.

Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás. Ha nincs szabad választás, marad az egykulcsos adóval a szegény szegényedése, a gazdag további gazdagodása. Ha nincs szabad választás, és Orbán marad, a gyerekek iskolaköpenyben hallgathatják a rezsim butító diktátumait, lehet továbbra is havi 22 ezer forintért árkot ásni Fidesz-kegyelmeséknél közmunkában. A szegény gyerek továbbra sem jut majd be az egyetemre, választhat a kivándorlás és a bérrabszolgaság között. Ha nincs szabad választás, és Orbán marad, ide többet befektető nem jön. Ezáltal tovább nő az infláció és a munkanélküliség, tovább csökken a nyugdíjak értéke, Magyarország hosszú időre elszigetelődik, a diktatúra intézményrendszere bebetonozódik. Egy kistelepülésen az amúgy az ellenzék mellett kiálló regisztrált a voksolásig zsarolással, fenyegetéssel még eltántorítható a szavazástól. Ha regisztráció van, a határidő lejárta után bármilyen megszorító döntés esetén sem tudják meggondolni százezrek, hogy mégis inkább szavaznának, a nevezés ugyanis lejárt. Ha van regisztráció, nem lesz tévévita, minek az utolsó pillanatok kampánya, minek programot hirdetni, egy alapjogtól megfosztott ország nem fogja elfogadni az eredményt, akármi is legyen az. Annak következményei pedig beláthatatlanok....

Az egyhetes éhségsztrájk nem halálos, de igazi önsanyargatás, és rohadtul fáj annak, aki csinálja. Aki vállalja, valamit kiáltani akar. Ha a négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc és társai gesztusa velük és értük vállal szolidaritást, már megérte. Ehhez képest a majdan fanyalgó és gúnyolódó megjegyzések nem számítanak. 

Balázsovits Lajos és Galkó Balázs, akik éjszaka a Kossuth téren jártak, már megértették, miről van szó. Tudják, hogy mekkora a tét. Kérdés, hogy a megfélemlített, elkábított az ország megérti-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr654765551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diéta a Diétánál 2012.09.10. 12:39:00

Ezer és egyféle módon meg tudnám írni, hogy miért is ne foglalkozzon a Nagyérdemű Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció legújabb akciójával – az egy hetes éhségsztrájkkal a választási regisztráció miatt. Kitalálják önök is, könnyű szerrel. „Me...

Trackback: Vigyázat, mély víz! I. rész. 2012.09.10. 12:08:13

Többszörösen kifejező és hasonlatszagú a cím. Mivel víz nélkül nincs élet mégsem, hozzátok el az Ő vízét nékem! Mármint a vízszolgáltató által biztosított vezetékről a házba. Mikor belevágtunk eldöntöttük, vizsgálódás nélkül cseréljük a közművek vezeté...

Trackback: Miért éppen éhségsztrájk? 2012.09.10. 08:42:01

Az egyhetes éhségsztrájk nem halálos, de igazi önsanyargatás, és rohadtul fáj annak, aki csinálja. Aki vállalja, valamit kiáltani akar.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.10. 07:36:14

nem így kell ezt csinálni, először is ki kell menni a fradi pályára

gyurcsány kormányozni tud, csőcseléket mozgósítani nem, ezzel pont az ellentéte orbánnak

anyumega 2012.09.10. 07:43:03

@h.kovacs: Gyurcsány nem csőcseléket akar mozgósítani, hanem a leendő szavazókat felébreszteni,ill. ráébreszteni az országot a tragédiába sodró Fidesz ámokfutására.

Kalmár 2012.09.10. 07:43:43

Végre egy olyan ötlet, amit támogatni tudok.
Remélem Ferenc kitart a végsőkig, sőt még azon is túl!

Vicces vagy Gréczy. Elementáris erővel hatott a hír?.....ja, mintha Győzike bejelentené, hogy mától buzi lesz.
Egy hazug, senki bohóckodása.
Jól szórakoztatja a népet, de semmi több.
Viszek frissen sütött kolbászt és a közelben fogom eszegetni, végre kicsit szopathatom én is azt a szarzsákot. Annyi kárt okozott nekem, legalább kicsit törlesztek.

babobebi 2012.09.10. 07:49:34

Kalmár/ Szemét vagy,nem kicsit- nagyon!!

Tarski · www.aristotle.5mp.eu 2012.09.10. 08:22:29

5*

Ez engem is meglepett, Zsolt! De valóban ütős dolog!

Scagnetti 2012.09.10. 08:26:56

Elementáris erejű röhögésben tört ki az ország.

De legalább végre megint látszik Feri. Ehhez ért igazán, és ha ennél maradna, nem is lenne vele baj. Bohócnak mind közül a legjobb, legfeljebb Torgyán doktoron lehetett többet nevetni.

Vicces, hogy a regisztráció miatt panaszkodtok, miközben a 2% a ti fő problémátok.

lllilla- 2012.09.10. 08:27:54

@Kalmár:

itt az első rihegő-röhögő!

ha 2006-tól a fidesz nem akadályoz meg mindent----erre sor se került volna. Ez tényleg drámaibb a drámainál!

Scagnetti 2012.09.10. 08:32:53

@lllilla-: Ezzel az elmélettel még mindig az a probléma, hogy csak annyi dolguk lett volna az MSZP és az SZDSZ képviselőinek, hogy egyszerre megnyomják a gombokat a szavazáson. Nem sikerült.

lllilla- 2012.09.10. 08:34:30

@Scagnetti:

Azt hiszem a fő probléma a gazdasági állapot, ami 2006-tól jutott idáig---Ha akkor a drámai drámainak értékelődik mindenki által , akkor ez a drámai már nem lett volna szükséges.

a 2% gondját bizony most felülírta a helyzet

enmajor 2012.09.10. 08:36:38

Egy értelmiségitől ilyen demagóg, ostoba cikk? Nem láttam értelmét végigolvasni...Ahhoz túl kisstílű volt az elolvasott 2/3.

Kedves Zsolt!
Ha fogorvoshoz megyek, ha fodrászhoz, kozmetikushoz, orvoshoz, magánórákra, iskolába, hivatalos ügyintézésre mind-mind időpontot regisztrálok. A postán sorszámot húzok, ugyanez van a bankban is. Semmi gondom a választási regisztrációval. Most majd azoknak, akik a babkonzervesekre apellálnak nehezebb dolguk lesz. Négyévente van választás, tudatosan választó állampolgárként semmi gondom ezzel az aktussal.

enmajor 2012.09.10. 08:37:59

És miért éhségsztrájk? Mert ennek a tehetségtelen ripacsnak mindig is ilyen teátrális műmájer akciói voltak. A kormányzása is ezen elvek mentén haladt.

lllilla- 2012.09.10. 08:40:20

@Scagnetti:

azt hiszem a gombok nyomogatása így is megtörtént, csak a probléma megértése késett.

Azt hiszem itt és most nem egy kérdés van kiélezve.

az emberek megszólítása viszont kétségtelen
tán az ok is eljut a fejekig---
persze csak ha el akarják juttatni, akik azt értik.

Scagnetti 2012.09.10. 08:46:02

@lllilla-: A DK fő problémája a 2%. Nekik most a bejutás a kétséges, és az egyelőre nem a regisztráción múlik, hanem azon, hogy nem tudtak elegendő szavazót elvenni az MSZP-től, középről meg nem jön senki.

Ebbe nem kell belekeverni az ország állapotát, az őket ugyanúgy nem érdekli, mint a többi pártot.

Scagnetti 2012.09.10. 08:48:31

@lllilla-: Ha megtörtént volna, most nem kellene mindent az akkori ellenzékre kenni.

Ezzel véletlenül sem akarom azt mondani, hogy a Fidesz korrekt ellenzék volt. Igaz, korrekt ellenzéket itt soha nem is láthattunk.

De ettől még egy kormány tetteiért elsősorban a kormány a felelős.

enmajor 2012.09.10. 08:56:48

Amúgy ennek a fickónak a Való Világ 6 műsorba kéne jelentkezni, a kvalitásai alapján ott jó terepe lenne, feltűnősködhetne, és állandóan kokettálhatna a kamerákkal, VV Fleto:D

Sir Galahad 2012.09.10. 08:58:11

Az utolsó mondat a legszebb. Tehát ha az ország nem áll most egy emberként Fletó barátod mellé, akkor az ország meg van félemlítve és el van kábítva... Az egy dolog, hogy a kormánnyal valószínűleg sokan nem értenek egyet, de hogy az elégedetlen tömegek miért épp Fletó mögé kéne hogy álljanak, nem tudom. Egy hitelét vesztett bukott politikus, akivel a többi ellenzéki párt nagyjából kizárja az együttműködést, és ami róla az embernek elsőre eszébe jut, az az őszödi beszéd, esetleg a szakdolgozat-ügy. Egyik sem pozitív hívószó... Szóval szerintem ez 2 % marad így is, úgy is.

lllilla- 2012.09.10. 08:58:46

@enmajor:

ez a szűklátókörűség mintakommentje!

itt csak a regisztrációról van szó?!
Ebben a történetben az a legkevesebb-

Mindenkinek meg kell értenie, hogy a forrás adott--és azt is, hogy az embereknek felelősnek kell lenniük.

Ehhez a regisztráció csak hab a tortán--megjelenítése egy gondolkodásmódnak a választók egy részének lealázására

Kacatka 2012.09.10. 09:03:41

A fidesz trollok elgondolkodhatnának azon, miért is nem volt jó az a rendszer, ami 20 éven keresztül működött, és kétszer segítette kormányzati szerephez orbán bandáját.

Scagnetti 2012.09.10. 09:03:47

@Sir Galahad: Nézd el egy szerelmesnek, hogy szeretné, ha imádottja mögé állna mindenki! :)

kalapocska 2012.09.10. 09:41:46

@enmajor: ja mert nincs benne az alkotmanyban hogy jogod van negy evente megjelenni egy adott nap egy adott fodrasznal. ha benne lenne miert kene regisztralnod?
Eddig mindig megtalaltak teged a valasztasi ertesitovel nem? Mindig fenn voltal a listan nem? Miert kellene regisztralnod arra amire mar regisztralva vagy?

Te tudatos valaszto, az.
Mar feltetel nelkul hiszel a hazugsagoknak= mar nem vagy tudatos valaszto.

enmajor 2012.09.10. 09:44:01

@kalapocska:

Én téged nem minősítettelek, kérlek, te se tedd!

Azt mondd meg inkább, hogy neked mi bajod ezzel a regisztrációval?

lllilla- 2012.09.10. 09:47:24

@Scagnetti:

ezzel egyetértek--valóban a kormány!

Ezért mondott le Gyurcsány, mert elfogyott a támogatottsága pártjában akkor.2009-ben
(a nyilatkozata szerint 2006-ban még a nyílt puccs-kisérlet idején konszolidálni kellett--2008-ban a szoc. népszavazás után nem engedte a pártja
2009-ben aztán megtette----(a párt írásos igérettel Bajnait aztán végig kiszolgálta a gombok nyomogatásával)

akkor sem tudott embereket rávenni arra, hogy megértsék a forrás adott--abból kell jól gazdálkodni!

Most a helyzet 6 évnyi idővel rosszabb---Ez az akció vajon felébreszt némi felelősséget?
Vagy marad az apátia vagy rihegés röhögés a jelenségen a lényeglátás helyett
(a 2% alig érdekes e szempontból)

enmajor 2012.09.10. 09:47:26

@lllilla-:

Mindenkire érvényes a szűklátókörűség, aki azt hiszi holmi blogos észosztással megváltható a világ....

Ilyen értelemben Gréczy és társai ( természetesen beleértve a jobboldali és mindenoldali tollal árkot ásókat is )csak amortizálják a jövőnket.

Amig valakik csak az emberek megosztásán fáradoznak, nincs miről beszélni.

kalapocska 2012.09.10. 09:51:48

@enmajor: Egyszeruen : semmi ertelme. Mar regisztralva vagy (amiert be kellett faradni az onkormanyzatba lakcimkartya egyebek). Praktikus okokbol: penzkidobas az egesz. Elmeleti sikon: kizarja az igazan tudatos valasztokat akik az utolso pillanatig gondolkodnak a szavazason.
Meg nagyobb problema: kizarhat olyanokat akik nem a fovarosban laknak, oregek betegek, stb akiknek nem olyan egyszeru ugyeket intezni. gondolok itt a nagymamimra peldaul aki falun lakik(vegig fizetett adot peldas allampolgar es erdeklodik a politika irant), ellentetben mondjuk egy pestivel. Az allam tudja hol lakik , regisztralva van stb, eddig mindig megtalaltak, most meg regisztralnia kene?

Ha nincs semmi ertelme a szabalynak csak egy hogy neezebbe tegye bizonyos embereknek a szavazast (akik ugyanugy jogosultak ra az alaptorveny szerint) akkor baj van.

Scagnetti 2012.09.10. 10:16:24

@lllilla-: A támogatottsága azért fogyott el, mert 2006 nyarán már minden hitelét elvesztette, ehhez már csak egy kis adalék volt az őszödi beszéd. Továbbá olyan ötletei voltak, melyek sikert arathattak volna az SZDSZ-ben, de nem az MSZP-ben. Ezek következtében 2006 nyarától inkább volt kolonc a pártban, és ezért a párt nem is állt mögötte. Ezek után azt terjeszteni, hogy az ellenzék miatt nem volt reform, finoman szólva is hazugság.

Nem véletlenül iratta alá Bajnai azt a papírt a szoci képviselőkkel. Ő is tudta, hogy a fő veszélyforrás nem a Fidesz, hanem az MSZP.

"akkor sem tudott embereket rávenni arra, hogy megértsék a forrás adott--abból kell jól gazdálkodni!"

Ő maga sem tudott jól gazdálkodni, sőt, nem is akart. Őszöd, többek között pont erről szólt.

"Most a helyzet 6 évnyi idővel rosszabb---Ez az akció vajon felébreszt némi felelősséget?"

Ezért elég sokan felelősek, de még egyik sem vállalta fel. Feri sem. Ő is csak másokra mutogat.

"Vagy marad az apátia vagy rihegés röhögés a jelenségen a lényeglátás helyett"

Ezen az akción csak röhögni lehet. Az ország szempontjából a DK már nem sok vizet zavar. Egy 2%-os, kiesésre váró párt, melynek vezetője megpróbálja láttatni magát, csak azt nem fogja fel, hogy ismeri itt már mindenki épp eléggé, és ezért nem kíváncsiak rá.

"(a 2% alig érdekes e szempontból)"

Tévedés. Ebben az esetben ez a lényeg, mert ez egy szimpla kampányfogás, semmi más. Ez nem az országról szól, az nem érdekli a DK-t sem.

HanSolo90 2012.09.10. 10:32:50

Sajnos meg kellene végre érteni, hogy a bizonytalanok tábora nem akarja sem Gyurcsányt, sem a többi DK tagot, sem az MSZP-t és már a Fideszt sem kormányon látni. Felháborító, hogy a pártok ennyire hülyének nézik az embereket. Olcsó szövegekkel, nagy hangon felvezetett reklámokkal már nem lehet itt megvezetni senkit. Kérem szépen, az internet korában élünk. Azért van ennyi bizonytalan, mert mindenki látja, hogyan hazudik az összes politikus, a bizonyíték meg fent van az interneten. Kedves Gyurcsány rajongók! Hiába vártok a bizonytalanok táborára, sajnos ők már nem hiszik el imádott politikusotok minden szavát csillogó szemekkel. De ugyanezt üzenném az MSZP és Fidesz rajongóknak is. És hiába dobálózik itt bárki külfölddel :). Az EU-ban támadták a kormány terveit 2007-2008-ban is. Van Rompuy sem épp elismerően beszélt Gyurcsányról....Gondolom biztos ez is a "diktatúra" negatív kampánya nem? Gondolkodni is kellene néha, nem csak összeesküvés elméleteket gyártani.

Egy független szavazó!!!!
(És nem agymosott Fideszes)

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.09.10. 10:40:41

Gréczykém, napról napra megtudsz lepni a szemellenzős hülyeségeiddel. Jó látni, hogy ilyen kitartóan véded a nagy vezért. Remélem, együtt haltok éhen.

a soproni szűz 2012.09.10. 10:43:12

"Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése..."

ugyanmár, Zsóti!

Never 2012.09.10. 10:43:59

Éhségsztrájk? Azzal én is próbálkoztam, de sajnos nem ment le egy kiló sem.

A háziorvosom azt mondta (nagyon tapasztalt, rendes ember), hogy sokkal jobb a mozgás és az egészséges étrend.

Ha szálkásodni akar, akkor mondjuk ajánlom a P90X programot, nem olcsó megvenni a DVD-ket, kegyetlenül megdolgoztatja az embert (izomláz-hegyek az elején), de tényleg hatékony, ha valaki tartja magát hozzá.

A zóna-diéta sem rossz, kiegyensúlyozott étrendet biztosít, mellette napi 30 perc mozgás és akkor a delérium sem jön ilyen gyakran.

Egyszóval: az éhségsztrájk helyett gyúrni, aztán bicóval meg sixpack-el lehet a csajokat felszedni.

safranek 2012.09.10. 10:44:10

Nem! Ha regisztráció van akkor a választás nem ÁLTALÁNOS! Egyébként OK.

2012.09.10. 10:48:05

Én Gyurcsány mögé semmilyen körülmények közt be nem állnék. Annyira elkúrták, hogy egy szavát sem hiszem el, általában nem is mérlegelem, hogy igaza van, vagy sem. Ez is az ő érdeme...
Hajrá fidesz (lol), aztán várjuk, legyen valami életképes alternatíva... sajnos ebben is szkeptikus vagyok, 2014 nincs messze és még mindig ugyanazok kapálóznak akiket ugyanúgy nem szeretnék a topon látni, mint a mostaniakat. Szerintem rengetegen vannak ezzel így.

moncayo 2012.09.10. 10:48:54

Fletó, kérünk ne hagyd abba egy hét után! S ha hetek múlva Orbán mégse hátrál Te leszel az első hősi halottunk, akinek kultuszán eljöhet a szabadság. Fletó legyél ereklyénk, Jan D Arc-unk, ne add fel, harcolj végre mindhalálig!

Never 2012.09.10. 10:49:48

Hozzáteszem, hogy politikai szempontból hülyeség pont a regisztrációra kihegyezni a problémát, hiszen ilyen a - mainstream média szintjén - diktatúrával nem vádolt USA-ban vagy UK-ben is létezik.

A gond azzal van, ahogy és amire ezt használni akarják - csakhogy ez az üzenet már nem tömhető bele három tőszóba, vagy olyan mondatba, amiben alany-állítmány-tárgyon kívül más mondatszerkezeti elem is található. Így pedig sem az MSZP, sem a DK törzsszavazói körében nem lehet gyorsan és jól terjeszteni. Gyógyír erre az lenne, ha meg tudnák szólítani a négy általánost végzettek feletti társadalmi rétegeket is, csak ezzel meg az a baj, hogy azok gondolkodni is szoktak, és ott már nem lehet a jogfolytonos nómenklatúrát hitelesen eladni.

Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány] 2012.09.10. 10:53:41

Ti komolyan azt gondoljátok, hogy a görény kibírja 7 napig szilárd táplálék nélkül?

Fogadni mernék, hogy amikor leszáll az éj, és már csak egy-két lámpa pislákol a Kossuth tér peremén, mint elhanyagolható fényforrás, ezek a pöcsök baracklekvárt és kuglófot fognak zabálnak.

lackó 2012.09.10. 10:55:19

Az. Elsöprő erejű röhögőgörcs söpört végig az országon.

Kivlov 2012.09.10. 10:56:13

"Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: ...éhségsztrájkba kezd..."

Zsóti, vedd már ki a fejed kurcsi s*ggéből! a kutyát nem érdeli LQró éhezése, megváltás lenne a népnek, ha esetleg éhen pusztulna.

Kalmár 2012.09.10. 10:56:30

@lllilla-:
Mókás vagy :))))
Néha elmerengek rajta, hogy ezeket a zöldségeket ti mennyire veszitek komolyan. Remélem semennyire.

Wagem 2012.09.10. 10:57:01

Az ország reméli,hogy éhendöglik ez a barom.
De sajnos erre nem sok az esély.
Vihette volna magával a seggnyalóit is.
greczy,molnár cs,göncz k,meg azt a kocát..mi is a neve??
Jaaa..vadai.Hogy essen teherbe...!!

vadfarkatlan 2012.09.10. 11:00:34

Az egész értéktelen és propagandisztikus zagyvalék végén azért mégis csak fény derül rá, hogy mi is a valódi cél. Ez az elszólás - "Ha a négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc és társai gesztusa velük és értük vállal szolidaritást, már megérte." - jól mutatja, az egész akció célja: voksvadászat. A Dezertőr Kommunisták(DK) élén elmebeteg vezérükkel kétségbeesetten próbálnak 2014-ben is bejutni a parlamentbe.

lackó 2012.09.10. 11:01:52

És mi van, ha nem bírják és felzabálják egymást? :D Javaslom, hogy elsöprő erővel a sátor előtt aki tud, fogyasszon el egy jó nagy adag csülkös pacalpörköltet, fehér kenyérrel és számos hosszúlépéssel lekísérve.

zsoltúr: ha már ennyire aggódsz az országért, akkor a nagy sikerű műsorodban miért beszélteted 10 percig 300 Ft+Áfás percdíj ellenében azt a kisnyugdíjast, aki arról panaszkodik, hogy nincs pénze?

Wagem 2012.09.10. 11:02:30

A multimilliárdos éhségsztrájkoló.
Beszarás.
Gyerünk Frenky boy csak keményen!!
Mutasd meg, h van vér a pucádban.
Élelem,vagy halál..
Ha kifingottál végre,ezzel hasznot hozol az országnak a sok pusztítás után.
Úgy h mindent bele..!!Ha nem menne,hosszabbíts.Vagy kérj segítséget.Sokan "segítenénk"rajtad.. :-)

Blogger Géza 2012.09.10. 11:05:30

" elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése:"

Valóban, én azóta is ezen röhögök... :)

Aztán biztos megy majd a Nagy fogyás műsorba is. De nem csak a kilóival: 2006: 40% felett kapott, 2014: lesz vagy 4%. Azért ezt kevesen tudják utánacsinálni! (Torgyán lehet a titkos tanácsadója)

kzoltana 2012.09.10. 11:07:55

Az éhségsztrájk kétségtelenül jobb, mint az absztinencia.
Tudják ezt vidéken is, a fideszesek is, a nők is. A vidéki fideszes polgármesternők meg végképp:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2941_a_polgarmester_alkoholos_hattere
Ez is egyfajta népszerűsítő politika!

molaris 2012.09.10. 11:13:31

Ez jobb:
index.hu/belfold/2012/09/10/rendorok_vittek_el_biszku_belat/
Majd ha Ferencet is viszik, az lesz az igazi. Addig is ajánlom a szíves figyelmetekbe ezt a megközelítést:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/09/10/ehsegsztrajk_vagy_vezekles

Scagnetti 2012.09.10. 11:13:36

@dr. Kóser Malac: Ha mégis, akkor gyanús, hogy az éhségsztrájkot is elcsalták. :)

regress 2012.09.10. 11:14:05

@enmajor: úgy látom neked más aktussal lehet problémád

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.09.10. 11:16:21

Szerintem kell hagyni éhen dögleni!!!!

regress 2012.09.10. 11:17:10

@dr. Kóser Malac: a teret azok szarják össze akik már egyszer megtették

Blogger Géza 2012.09.10. 11:17:28

"Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás"

Akkor ki kell mondani, hogy sajnos az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban meg Franciaországban se volt, szerintem szakítsuk is meg a diplomáciai kapcsolatokat ezekkel a sötét diktatúrákkal.

"lehet továbbra is havi 22 ezer forintért árkot ásni Fidesz-kegyelmeséknél közmunkában" Zsóti, hát nem vagy egy lángész, de azért majd odaszólok, hogy a havi 47 ezert azért kapd meg te is. Egyébként végre csinálnál valami hasznosat...

"a határidő lejárta után bármilyen megszorító döntés esetén sem tudják meggondolni százezrek, hogy mégis inkább szavaznának,"

Egészen nyilvánvaló, hogy a kormány pont a választások előtti 2 hétben , a kampányrendezvényeket megszakítva fog brutális megszorításokról dönteni, és Orbán Viktor élő egyenes adásban olvassa majd be, hogy elrettentse az összes szavazót! :)

"Balázsovits Lajos és Galkó Balázs, akik éjszaka a Kossuth téren jártak, már megértették, miről van szó."

Lehet, hogy találtak ott egy Norbi-féle update étlapot, és rájöttek a reklámkampányfogásra?

rockjano 2012.09.10. 11:17:34

Az akció céljával és a poszt tartalmával szinte teljesen egyetértek. A regisztráció tényleg demokrácia ellenes mint ennek a rohadt rezsimnek sok más döntése.

Az éhségsztrájk viszont szerintem nem sem a legjobb eszköz. Több méltóságot kéne mutatnia egy volt miniszterelnöknek.

Meg ez a rohadt cinikus hatalom és számos seggnyalója úgyis csak nevet majd rajta... nem így kéne... de igazán én sem tudom hogy hogy...

MoxNox 2012.09.10. 11:21:10

Az első reakció a megdöbbenés és az éhségsztrájkolók elsöprő erejű támogatása volt? Ez aranyos :) Végülis igaz lehet, de nagy hiba ám három pártbéli cimborád reakcióját extrapolálni az egész országra.

A gúnyos kacaj valószínűleg közelebb áll a valósághoz.

Ad Dio 2012.09.10. 11:22:46

Ezzel az a fő baj, hogy Gy.F. csinálja.

Az ellenzék logikája mentén vállalható az ügy mellett kiállás, ráadásul meg lehetne vele szólítani az embereket. Csak sajnos igenis számít hogy ki a megszólító. Ez így hiteltelen, cinikus és maximálisan kontraproduktív. Ki fogják röhögni. Ráadásul az öszödi Feriről mindenki azt fogja feltételezni hogy csalni fog. És valljuk be: nem is alap nélkül.

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.10. 11:25:17

2006-ban még 12 cukorgyárunk is volt, több ezer dolgozóval!
... Vajon miért adták el a cukorgyárainkat is a dolgozó "munkásosztály" alól a NEMZETIDEGEN, puccsista gyurcsányi és a magyarellenes szocialisták! www.youtube.com/watch?v=PpaGw5JNy7c&feature=share

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.10. 11:30:04

@rockjano: Igen, igen, igen, a cinukus... VÁLASZTÓK... Ismét jól elverték .... az nemzetellenség MSZP-t!!
mno.hu/belfold/ismet-jol-elvertek-az-mszp-t-es-a-jobbikot-1102901

csorsza 2012.09.10. 11:30:16

"Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése: Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Kolber István társaságában éhségsztrájkba kezd a választási regisztráció, és ezáltal az Orbán-rezsim antidemokratikus fennmaradása ellen.

Az első reakció a megdöbbenés és az éhségsztrájkolók elsöprő erejű támogatása volt."

Sírjak, vagy nevessek...? Ezt a szánalmas hazudozást, ezt tudnátok levetkőzni, Zsóti. De nem tudjátok, erre épül a világotok. Pech.

Kezdetnek nem rossz, remélem, egy ablaktalan konténer belsejében a falhoz láncolja magát, és eldobja a lakat kulcsát. Voila, teljesült is mindenki vágya: Fletó börtönben van! :))

csorsza 2012.09.10. 11:31:33

@enmajor: Sírni is fog még a kamerák előtt, meglátod. Táncolni nem biztos, h marad ereje... :)

QM 2012.09.10. 11:31:43

" négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc és társai gesztusa velük és értük vállal szolidaritást"
Ez még Jézusnak sem jött be nálam.
Helyettem és értem senki ne tegyen semmit.
A 4 millió éhező meg nem csak ez lemúlt 2 év produktuma. Gy.F. is hozzájárult rendesen. + A 4 millió éhező nem önkéntes alapon éhezik...

rockjano 2012.09.10. 11:31:50

@Nemzetidegenek nyálverése: No erre azért nem kell nagyon büszkének lenni és nyálat verni....

Kalmár 2012.09.10. 11:31:52

Lehet, hogy mi nem hallottuk jól és ez egy egy vezeklés??

Mert akkor rendben van. Viszek neki egy szöges korbácsot is, hogy rendesen tudjon bűnbánatot gyakorolni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.10. 11:32:23

Zsolti..
Csak egy kérdésem van..

Fejtse már ki valaki, hogy miért nincs szabad választás, ha van regisztráció ?

Onnantól mi történik, ha regisztráltam ?

Ja igen.. Te tudod meddig lehet regisztrálni ?

Teszem azt ha választás elött 1 hónappal még tudok, az még diktatúra ?

Kutchek (törölt) 2012.09.10. 11:35:36

A regiszráció visszavonására így már végképp nem maradt esély.
Majd pont Fletó egészségi állapota miatt vonja vissza a fidesz?!
Már reggel szét lett volna tépve a javaslat, ha Gyurcsány azt mondja, hogy ő bizony támogatja:)))

lima31 2012.09.10. 11:36:43

REGISZTRÁCIÓ!

Amerikában is így mennek a dolgok még a polgármester választásánál is basszus... de még az iskolákban is stb... Hogy a francba ne lenne szabad?????

A drágalátos választó regisztrálja (jelzi választási szándékát), tudjátok: Passzívból átmegy Aktívba.

Morcos Kartal (törölt) 2012.09.10. 11:40:19

"elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése" - ez csakugyan így van. Elementáris erővel tört ki belőlem a röhögés, bár ha belegondolok, ez még viccnek is rossz.

@Kutchek: van benne valami, bár szerintem ez is csak cirkusz a népnek, ha már a kenyérre valót - pártfüggetlenül - mind ellopták az elvtársak.

Kalmár 2012.09.10. 11:42:40

Láttam fletót nyilatkozni....vazze ez rendesen pocakot ersztett. Szóval nem tiltakozik, hanem léböjt kúrán van.

lima31 2012.09.10. 11:44:26

Na meg annyit, hogy részemről lazán nyilvánossá alakítanám a szavazást. Vállalja fel szépen mindenki a szimpátiáját... ha már szavazni akar... ne sunnyogjon meg kamuzzon és mutogasson kézzel lábbal...

Scagnetti 2012.09.10. 11:44:32

@h.kovacs: Tényleg tud kormányozni. Azért áll 2%-on a csodacsapata.

mókáné 2012.09.10. 11:44:47

"egy alapjogtól megfosztott ország nem fogja elfogadni az eredményt, akármi is legyen az."

Ez egy érdekes és fontos mondat, részben és egészben.

Az alapjogtól hol és mikor fosztják meg a választópolgárt, ha különben szavazhat?

Az eredmény, ami miatt a Fidesznek jól meg kell gondolni a regisztráció bevezetését, hiszen mondhatják később, hogy ajajj, csak az amúgy aktív választók mentek el szavazni és akik a politika iránt valóban érdeklődnek és akkor az esetleg gond, ha csak az értők.

notib 2012.09.10. 11:45:14

Zsolti. Zsolti !

A hülyeséged mint az a bizonyos helyzet, csak fokozódik...

A regisztráció és a választás szabadsága közt semmiféle összefüggés sincs, mivel az a választási jog korlátozásával nem jár, aki valóban akar szavazni, annak a regisztráció semmiféle gondot nem jelenthet, több min fél éven keresztül lehet regisztrálni....

Ez ugyanolyan ökörség, mint a szerencsétlen DK-s bohócok éhségsztrájkja, vagy az az idióta ötlet, hogy a baloldal bojkottálja a szavazást, ezzel aztán jól meg lehet buktatni a FIDESZ-t....

Zsoltikám, ha úgy gondoljátok, hogy aki el megy szavazni, az mind a FIDESZ-re szavaz, hát óriási tévedésben vagy, ezzel csak azt ismered el, hogy a töketlen Fletóék, és Te is, semmiféle értelmes alternatívát sem tudtok kínálni, bár ilyen előzmények után, amit Fletó (Timur) és csapata bemutatott, hát nem is nagyon lehetséges...

VT Man 2012.09.10. 11:46:56

"Ha nincs szabad választás, marad az egykulcsos adóval a szegény szegényedése, a gazdag további gazdagodása. "

Kedves Gréczy úr!
Fogd már fel végre, hogy a gazdagok NEM fizetnek SZJA-t! Vagy alig.

Gyurcsánynak miből van a jövedelme? Nagyrészt osztalékból, nem bérből.

Kell-e SZJA-t fizetni az osztalék után?
Nem kell.

Jól járt-e Gyurcsány az egykulcsosz SZJA-val? Nem járt jól, mert nem bérként kapja a fizetését.

Ennyi.

Aki gazdag, az hülye lesz SZJA-t fizetni, megoldja másként.

Ha ezt felfogná a baloldal, akkor leállhatna a középrétegek fikázásával.

lyia (törölt) 2012.09.10. 11:49:53

@enmajor: Orbán a 2008-as ún. szociális népszavazással éppen ezt a négyévenkénti választást írta felül - nem mellékesen köztársasági elnöki és alkotmánybírósági asszisztencia mellett. A regisztráció szükségtelen. A Magyarországon élők személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, adókártyával, taj-kártyával rendelkeznek, tehát az állam több helyen is nyilvántartja őket, eddig is szinte hibátlan volt a választói névjegyzék összeállítása. A külföldön állampolgárságot nyert magyarokról is kell, hogy legyen nyilvántartása az államnak, nyilván felírták valahova, kinek adtak "papírt" arról, hogy magyar.

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.10. 11:50:55

Ki az a Molnár Csaba, Niedermüller Péter? Mert Kolber, ez valami nagy tolvaj, az rémlik, de előbbi kettő?

A tömegbelövetős phaßt, ezt az énekes-táncos komikust, azt azt tudom, abba kár is az ennivaló. Hová küldjem a koszorút?

Blogger Géza 2012.09.10. 11:53:22

@jó arc a lóarc!: Pedig ő is volt miniszter... Amúgy én sem ismerném fel, ha szembe jönne velem az utcán. Ilyen "fajsúlyos" emberek rajzanak Fletó körül.

hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Csaba_%28politikus%29

an hero please 2012.09.10. 11:55:26

"Ha a négymillió éhező..."

Ez valami szerepjáték fórum? Vagy egy alternatív univerzum?

is 2012.09.10. 11:57:38

@Kalmár: ez vagy te, olvasgasd csak a kommented el, sokszor. te _szándékosan_ akarsz szívatni.

Tricia McMillan 2012.09.10. 12:00:14

Demokrácia van.
Régen az udvari bolond a királyt szórakoztatta, most a népet.

R_Gábor 2012.09.10. 12:00:34

Én támogatom az éhségsztrájkot. Maximálisan.

NE HAGYD ABBA, FERI!!!

Olafson 2012.09.10. 12:01:28

"Ha a négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc és társai gesztusa velük és értük vállal szolidaritást, már megérte."

Szerintem VV Fleto (ez jó! :) úgy tudna szolidaritást vállani ha szétosztaná a vagyonát a négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyar között és kolostorba vonulna. Na akkor lenne hiteles!

lyia (törölt) 2012.09.10. 12:01:29

@VT Man: Rosszul tudod, a magánszemély a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban Szja.) törvény 8.§(1) bekezdés és 66.§(2) bekezdés a) pontja alapján fizet szja-t az osztalék után.

is 2012.09.10. 12:01:31

@notib: "több min fél éven keresztül lehet regisztrálni...."

ja, ha eljut arra az alföldi tanyára rendesen a hír, hogy melyik 30 km-re lévő jegyzőhöz lehet befáradni, de se busz, se vonat a tanáyról oda, meg hát az pénzbe kerül ám, nem kevésbe. úgyfélkapu, ott? ugye nam akarod kinevettetni magad? levélben? a magyarok 30%-a praktikusan analfabéta.

nyilván Budapesten nem gond regisztrálni, de Nógrádban, meg Békésban más világ van ám. ha már ilyen határozottan próbálsz meg véleményt mondani, egy kis honismeret nem lenne ám hátrány.

Huorn 2012.09.10. 12:03:10

"elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése"

:D Naja. Mind a tizenhét dékás a szívéhez kapott.

Gratula, Gréczy, ez a szösszenet nyugodtan pályázhat az "Év Legdemagógabb Bejegyzése" címre. A retardált Gyurcsány meg azt csinál, amit akar; 60-as IQ felett már senkit nem érdekel annak a pszichopojácának a ripacskodása.

campobaszo 2012.09.10. 12:03:44

@VT Man: "Kell-e SZJA-t fizetni az osztalék után?"

A helyes válasz: igen.

pástétom 2012.09.10. 12:08:59

@Scagnetti: "Vicces, hogy a regisztráció miatt panaszkodtok, miközben a 2% a ti fő problémátok."

Kicsit hamisan ülsz a magas lovon. Mondtam már neked, hogy előszőr kerüljön az lmp-d 5% fölé, majd utána élcelődhetsz más pártok támogatottságán.

R.H. ny. 2012.09.10. 12:09:54

NÁCI BLOG.HU! IDE IS REGISZTRÁLNI KELL! :)

agentT 2012.09.10. 12:10:18

Tényleg nem értem, hogy mi a baj a regisztrációval. Komolyan.
Eddig mindig szavaztam. De tételezzük fel, hogy nem tudom, szeretnék-e szavazni. Akkor elmegyek, és regisztrálok. Ha később nem tetszik meg senki, akkor mégse szavazok. Azt nem kell megmondani a regisztrációnál, hogy kire akarok szavazni. Meg kell? Nem. Akkor?
Aki arra nem képes/nem érdekli annyira/nincs annyi esze - hogy regisztráljon, mert közeleg a választás, az ne szavazzon!
Az előzetes regisztráció ha csak annyit elér, hogy a leghülyébbeket kiszűri, már haszna van. Mert nem az a baj, hogy sok a hülye a földön (mondjuk az is nagy baj), hanem hogy a sorsomba nyúl négyévente.
sosem értettem, van egy csomó ember, idióták, a zombiszeműek az utcán (mindenki látja őket)... sittesek, csövesek, olyanok, akiket eltiltottak a gyereküktől a járművezetésig mindentől... de ha a bíróság külön nem mondja ki, ezek mind szavazgathatnak. Hát ha lehet, ne tegyék. SOKKAL keményebb cenzust kérek szépen!

Pontos 2012.09.10. 12:11:20

@h.kovacs: Kormányozni tud? Nahát, ez érdekes. Ő is inkább uralkodni tud és szeret.

Fül~orr~régész 2012.09.10. 12:11:31

Érdekes, itt Angliában is kell regisztrálni, még sem nevezi senki diktatúrának az országot...

Ronald 2012.09.10. 12:12:56

@Kalmár: mégis milyen kárt okoztt neked? Sorolnál párat?

pástétom 2012.09.10. 12:14:49

@erik ssonfan: Népességi nyilvántartás van?

Ronald 2012.09.10. 12:18:13

@enmajor: látszik, hogy semmit sem értesz a lényegből. Sajnos a többség így van ezzel, úgyhogy tényleg nincs értelme ennek az éhségsztrájknak. Magyarország homokba dugta a fejét, már jó régen és így is akar maradni lehetőleg örökre. Tudod mikor fog itt valami változás történni? Amikor tömegek fognak éhezni és nem "sztrájkból" és már nem lesz hova elmenni...az még minimum ötven év.

lorantka_a_gall 2012.09.10. 12:19:46

Én teljes mellszélességgel támogatom Fletót! Ne hagyja abba az éhségsztrájkot, amíg a gonosz Fidesz vissza nem vonja ezt a csodás demokráciánkat sötét diktatúrába taszító Regisztrációt!

Hiszen az igazán tudatos álampógárnak, aki az utolsó pillanatig gondolkodik, kire szavazzon, nem juthat eszébe elmenni időben regisztrálni... és ha eszébe jutott véletlenül, akkor már nem teheti meg, hogy az utolsó pillanatban úgy dönt, ő mégis inkább kirándulni megy vasárnap a családdal és tesz az egészre.

Nem és nem! Mert a Zorbán személyesen kényszerít mindenkit, hogy elmenjen és szavazzon a Fideszre, aki nem áll jóságos Első, avagy Fényevő Fletó kegyelmes Urunk védelmező szárnyai alá.

ON: jó ötlet odamenni, és vmi finomat tápolni, amíg a show megy az ideiglenesen Fletónak elkerített idegszanatóriumi területen belül.

márta)) 2012.09.10. 12:20:35

Én értem, hogy a Gyurcsány F. és társai, mert ha nem tévedek hárman vannak) így kivánja felhívni a figyelmet, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, illetve nagyon sok dolog........
Így üzen annak a társadalmi csoportnak, kik ilyen-olyan okból nem értik a politikát, a történéseket, vagy nem tájékozódnak eléggé.
hm?

Arbet 2012.09.10. 12:22:08

Hülyebarom Gyurcsány. Ha én elkezdek éhségsztrájkolni akkor leadja a kisköcsög az elrabolt milliárdokat? Nemhinném.. akkor meg mit akar elérni? Ekkora egy kétszínű lúzert. Egyetlen mentsége, hogy az összes politikus ugyanakkora pöcs.

Tricia McMillan 2012.09.10. 12:23:55

@is: Akár hiszi, akár nem, még az alföldi tanyákon is emberek élnek, van közlekedés és eljutnak az emberekhez a hírek. Szinte kizártnak tartom, hogy valakinek fél éven keresztül ne kelljen egyébként is valami hivatalos ügyet intézni, ha mégis van ilyen, akkor annak valószínűleg tényleg mindegy ki van kormányon.

márta)) 2012.09.10. 12:25:36

Bocs. lemaradt)
Azt viszont "én nem tudom", lehet e valami már (is) az előzetes regisztráció mögött. Gondolok itt egyes emberek teljes "lefedettségére"...........
Szóval, a kormány részéről a kommunikáció látványos hiánya. Persze, nem véletlen??

péniszirigy feminista szűz strihkurva (törölt) 2012.09.10. 12:29:08

Önmagában a regisztrációval semmi baj szerintem, sok országban van ilyen, mégsem antidemokratikus a rendszer.
Attól még arra szavazol, akire akarsz. Csak nem az utolsó pillanatban bedobott gumicsont, látszat jóléti intézkedések hatására megy majd el az ember.

Orbánnal sok baj van, illetve csak a baj van, de pont a választási előzetes bejelentkezést nem tartom olyan nagyon vállalhatatlan, durva dolognak. Mondjuk akár maradhatnak is a mostani rendszer, de akár meg is változhat, nem ezen fog múlni.

R.H. ny. 2012.09.10. 12:29:29

@is: Az alföldi tanyákról is bejárnak hivatalos ügyeket intézni. Ha pedig a 30% analfabéta akkor amúgy sincs joguk szavazni.

Vkki 2012.09.10. 12:30:17

A mi kis helyiérdekű Gandhink.

Wagem 2012.09.10. 12:30:37

Valahol olvastam,hogy pont most akarja visszahozni az Indonéziába kilopott 3 millió euróját ez a hibbant retek.
Természetesen ez az ország pénze volt.

Arbet 2012.09.10. 12:32:05

@péniszirigy feminista szűz strihkurva: Tök mindegy, hogy milyen a választási rendszer, amíg a politikusok és akikre szavazni lehet azok vállalhatatlanul kritikán aluli bűnözők.

Wagem 2012.09.10. 12:32:42

Mahatma Feri.. :-D

Egyallampolgar 2012.09.10. 12:32:55

@enmajor:
Hülye e vagy? A postán, az önkormányzatnál a fogorvosnál miért kell is kell regisztrálni? Na dereng valami? IGEEEN gratulálok! Hogy legyen időpont, hogy legyé azonosítva, stb.
Voltál már valaha szavazni? No ott ez mind nem játszik. A szavazó cetli előtt amúgy is azonosítanak. Igen területi alapon. Igen azért, mert az ország képviselőire az országban élőknek kell szavazni.

Elnézést ha megbántottam Önt tegeződő, lekezelő stílusommal. De nagyon bosszant amikor jobboldali magas labda sajtómaszlagot olvasok vissza sokadjára is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.09.10. 12:33:50

Rámférne egy kis éhségsztrájk. Le kéne dobnom úgy 20 kb-ot...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.09.10. 12:35:13

@Wegam: Wegam/wagem!

Te még dolgozol? Ezer éve nem láttam a nickedet. Azt hittem, hogy átadtad a stafétát bloggergézának.

zgabi 2012.09.10. 12:37:42

A regisztráció csak a kezdet. A " kopogtatócédulák" megszüntetése miatt ugyanis a regisztrációkor jól érthetőn artikulálva és kellő hangerővel be kell majd jelenteni, hogy ha lenne ajánlószelvény, azt melyik pártnak adná a választópolgár. Ezt rögzíteni is fogják és természetesen aláíratják a regisztrálóval. Aztán átmehet a szomszéd szobába, ahol hazugságvizsgálót kötnek rá, majd megkérdik, egyéniben ugyan kire szándékozik szavazni? S ha még ez sem lenne elég a Fidesznek a győzelemhez, bevetik a jó előre elkészített " kék cédulákat". Mindörökké Fidesz!

irógép 2012.09.10. 12:39:21

Na ez a poszt pont olyan, mintha a régi szép Kádári korszakban írták volna!
A a jelzők, a hatásvadászat minden kellék a helyén van!
Ezért kár kritizálnia Zsoltinak a jelenlegi kormányt, mert pont azt a stílust nyomatja.
Jó magam sem értek egyet a regisztrációval amúgy, de e ellen biztos nem olyannal együtt fogom kifejezni nem tetszésem, aki az alkalmatlanságát, és hatalommániáját sok sok éven át bebizonyította már!
Tőlem éhezhet Feri, de ne a regisztráció miatt, hanem kicsit vezekeljen a bűneiért!
Aztán majd Orbán is megtehetné ezt:)

ursus artos 2012.09.10. 12:40:42

@is: "lévő jegyzőhöz lehet befáradni, de se busz, se vonat a tanáyról oda, meg hát az pénzbe kerül ám, nem kevésbe..."
Egyébként meg hogy ment régebben szavazni???

Scagnetti 2012.09.10. 12:41:19

@pástétom: Még mindig mindegy, hol áll az LMP, a DK akkor is ott figyel 2%-on. Ennyi agyhalott gyurcsányista van még az országban. Tulajdonképpen bíztató.

megint 2012.09.10. 12:41:34

Ez semmi, inkább folyadék nélkül kéne kihúzniuk egy hétig. Valamiért mindig elfelejtik az elvtársak,hogy a helyzet náluk is drámai volt. 2014-es választást én biztos, hogy kifogom hagyni, nem látok értelmes pártot.

Kutchek (törölt) 2012.09.10. 12:41:37

Remélem lesz kényszertáplálás is:))))))))))

dr yetee 69 2012.09.10. 12:41:39

@Blogger Géza: Neked mindegy,nyalonc,Orbán bevezethet bár mit,te tapsolsz hozzá!

pástétom 2012.09.10. 12:42:50

@Tricia McMillan: Tudod, ebben az a legszánalmasabb, hogy látom magam előtt, amint ez az előzetes regisztáció mszp-kormány alatt (tudod: elmúltnyolcév) vetődik fel és az elhatározást tett is követi: teli torokkal és habzó szájjal te is meg minden hasonszőrű, a Fidesz tervét most védelmébe vevő itt ordibálja tele a blogokat meg a fórumokat - jogosan - tiltakozásképp a demokrácia, a szabad egyenlő és titkos választójog csorbítása miatt a Fidesszel együtt.

46,52% 2012.09.10. 12:43:02

Éhségsztrájk, beszarás.

Önégetés nem lesz?

márta)) 2012.09.10. 12:44:36

"Jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem, ha igen, hogyan akar részt venni a voksolásban - személyesen vagy levélben -, hol akar szavazni - határon belül vagy azon kívül -, majd ezt a dokumentumot visszaküldi - ismertette a menetrendet a fideszes politikus. Ezt követően, 2013. szeptember 1-jétől kezdődik az önkéntes regisztráció, amely a választást megelőző második hétig tart majd"

Az "első vonalhúzás" november-december körül lesz, ekkor kapnak egy visszajelzést az állampolgárok arról, hogy felírták őket, így szavazhatnak, azoknak pedig felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak - részletezte Lázár János.

A 2014-es választáson nem lesz kampánycsend, továbbá átalakul a kampányfinanszírozás rendszere, és a kampányeszközök is korlátozottabbak lehetnek a jelenleginél - ismertette Lázár. A kampánykiadások nagy részét az állam fogja biztosítani: a tervek szerint minden jelölt a jelenleginél magasabb összegű - az egymillió forintot is meghaladó - hozzájárulást kap majd, amellyel a választások után tételesen el kell számolnia, és ennek szankcionálása bekerül a büntető törvénykönyvbe (Btk.) is - részletezte a fideszes politikus, hozzátéve, hogy egyéb támogatást csak magánszemélyektől lehet majd elfogadni, de az várhatóan a költségeknek maximum az egyharmadát teheti majd ki.

Az elképzelések között szerepel a kampányeszközök korlátozása is - folytatta -, felmerülhetnek például kereskedelmi hirdetési tilalmak, a közmédiában pedig ingyenes felületek biztosíthatók.

A megszűnő ajánlószelvény-gyűjtés helyett a jelöltté válás módjára szóba jöhet az a nemzetközi minta, amely szerint aki már tagja a parlamentnek, annak semmilyen ajánlásra nincs szüksége, aki pedig nem, annak száz aláírást kell összegyűjtenie - ismertette."

Vagyis) "Így nézne ki az új választási rendszer - Lázár ismertette a Fidesz tervét"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_nezne_ki_az_uj_valasztasi_rendszer_lazar_ismertette_a_fidesz_tervet.530634.html

Bocsánat! Egy kicsit hosszú, a másolat.

söralátét 2012.09.10. 12:44:38

"elementáris erővel hatott","elsöprő erejű támogatás". zsóti fiú, fájdalmas lesz az ébredés...

Scagnetti 2012.09.10. 12:45:07

@46,52%: Az volt 4,5 éven át. Mennyit égjen még ez a szerencsétlen?

jó arc a lóarc! (törölt) 2012.09.10. 12:45:44

@is: ügyfélkapu a neten van, egy modemes net nem képtelenség manapság, én két és fél évig éltem ezzel a technikával.

pástétom 2012.09.10. 12:46:15

@Scagnetti: Foglalkozzál inkább a saját pártoddal, mert hálistennek megtörténhet, hogy a végén kihullotok a parlamentből. Aztán gyurcsányozhattok a szemétdombon. :)

2012.09.10. 12:46:41

Egy hetes éhségsztrájk? Ne röhögtessen már a főnököd Zsolti, éhségsztrájkolni komoly ember addig szokott, maíg el nem éri a céljait, vagy meg nem hal.
Lehet hogy így hatásosabb lenne az akció, mert a fidesznek elemi érdeke, hogy a pojáca jó egészégnek örvendjen, s hiperaktivitásával felidézze az elmúltnyócévet, ezzel is elterelve a mostani négyről a figyelmet.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.09.10. 12:46:52

Gratula Geczy Zsolti! Ennyi szemetet régen öntöttél a fejedre!:))

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.10. 12:47:04

Ez a blogbejegyzés leginkább egy szónklatra hasonlít. Szavalni kellene.
Asszem Gréczy (volt) Gyurcsány beszédírója. Nagyon meglátszik az íráson.

" Ha a négymillió éhező, lecsúszó, egzisztenciális félelemben élő magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc és társai gesztusa velük és értük vállal szolidaritást, már megérte. "

Szerintem ossza szét közöttük ebül szerzett vagyonát, akkor majd megérti a zegymillió; "szolidaritásra" vagy mire nincs szükségük, nem adnak érte kenyeret vagy kannásbort.

ledzep 2012.09.10. 12:49:40

@kalapocska: (Elmeleti sikon: kizarja az igazan tudatos valasztokat akik az utolso pillanatig gondolkodnak a szavazason.)

Ugye ezt nem kell kommentálni! :-)

Attól hogy valaki regisztrál még éppen gondolkodhat! :-)

Scagnetti 2012.09.10. 12:51:11

@pástétom: Leszarom, ha bármelyik is kiesik. Egyikért sem nagy kár. De szerencsére egyelőre a legundorítóbb áll a legközelebb a kieséshez. Szegény Ferinek már éheznie kell nyilvánosan, mert ennyire szarik a fejére még az MSZP tábora is. :)

VT Man 2012.09.10. 12:51:50

@lyia:
"Rosszul tudod, a magánszemély a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban Szja.) törvény 8.§(1) bekezdés és 66.§(2) bekezdés a) pontja alapján fizet szja-t az osztalék után. "

Bocs, ezt benéztem.

De azért az tény, hogy aki a Kft-jével építteti a lakása mellé az úszómedencét és szaunát, az nem fog SZJA-t fizetni.
Sőt, a céges autóra se kell SZJA-t fizetni.

Szóval alapvetően azt állítom, hogy a gazdagok megtalálják a módját annak, hogy ne fizessenek SZJA-t. Minél nagyobb a felső SZJA kulcs, annál inkább.

Ha máshogy nem megy, akkor ott az offshore.
Havi 100 ezerre nem lehet offshore-ozni, mert nem éri meg. De havi többmilliós jövedelemre már megéri.

MosoMasa 2012.09.10. 12:53:12

... elementáris erővel hatott ... elsöprő erejű támogatás ...

:D
Ez így kicsit az 50-es évek propagandáira hajaz, akkor kamuztak 5 fős létszámból sokezreset.

46,52% 2012.09.10. 12:55:34

Zsóti, Zsóti, ti még mindig nem érzitek a lényeget a gazdáddal együtt:

El lettetek küldve a halál vérvörös faszára, VÉGLEG!

Ha Viktor taknyol, ti már akkor se kelletek, már nem vagytok tényező, csak egy szarkupac.

radikalisviccek 2012.09.10. 13:04:27

élvezet nézni gréczy elvtárs vergődését nagy vezére mellett :)

mese1 2012.09.10. 13:06:33

A vincent bolgból ahol letiltottak, egy idézet: "Állítólag ha ezzel sem éri el a célját, akkor felgyújtja magát a Parlament előtt Gréczy Zsolttal együtt."

Nincs olyan szerencsénk... Jó étvágyat a sátorban...

enmajor 2012.09.10. 13:11:12

@is:

Te adózol úgy manapság? Az ügyintézési módozatok nagy része elektronikus formában történik... Könyörgöm, ne állítsátok be úgy, hogy vannak emberek, akik éppen barlangrajzokat készítenek, és pont azok idilli életét vegzálná ez az intézkedés.

Tudod, amikor gyerek voltam abszolút nem voltunk gazdagok, halkan jegyzem meg ellenkezőleg.
Ez az ország több évtizede minden polgárának kínál annyi lehetőséget, hogy minimum egy szolid önálló egzisztenciát ki tudjon alakítani, magabiztosan el tudja magát helyezni a társadalmi ranglétra bármelyik fokán. Csakis szorgalom, kitartás, és hit kérdése az egész. Azok akik például a dologtalanul,szegénységben segílyért rinyálnak, remélem, ők nem mennek szavazni. Nem viheti el őket egyik vagy másik párt sem. Ők például tényleg alkalmatlanok ilyen fajta tudatosságra. De azok, akik ezen a szinten vegetálnak, számomra nem jelentik azt a szintet, ahová kéne helyezni a mércét.Ez a fajta rendszer mindenki számára kábé olyan természetes lesz, akik a választáskori ingyé konzervnél többet várnak el az élettől.
Persze, megértem, ha sokan nem képesek elvonatkoztatni a pannon puma iránt érzett nosztalgiájuktól, és ezért nem fogadják el a helyzetet, de ez már egy másik történet.
Nekem teljesen mindegy lenne, milyen politikai erő hozná meg ezt az intézkedést, semmi bajom vele. Azzal annál inkább, hogy módszeresen tartják életben az emberek közti széthúzást, gyűlöletet szítanak.

pástétom 2012.09.10. 13:13:00

@Scagnetti: A Parlamentbe kerülésért (dk)meg kell küzdeni. A Parlamentben maradásért (lmp) meg kell küzdeni. A kormányra kerülésért (mszp) szintén meg kell küzdeni. Látványos figyelemfelhívó akciókkal is.

A politikusoknak el kell adni magukat. Ki így teszi ezt, ki úgy.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.10. 13:14:33

Még a látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy támogatom Gyurcsányi és Gréczy izéit, annyit azonban érdemes még hozzátenni, hogy ha kevesen mennek majd el regisztrálni, amire megvan az esély, mert az emberek egészségesen lusták, akkor ebből az egészből a Fidesz számára nagy fiaskó lehet, mert ez alássa a következő kormány legitimációját.
Csakhát ez ugyebár a hivatkozott négymillió osztva néggyel lumpent a legkevésbé sem fogja érdekelni.

Scagnetti 2012.09.10. 13:19:15

@pástétom: A DK hogy küzdött meg a Parlamentbe jutásért? Erősen kapaszkodott az MSZP-be, míg azok bevitték őket a vállukon?

"A politikusoknak el kell adni magukat. Ki így teszi ezt, ki úgy."

Ez tény. Mikor meg már se így, se úgy nem megy, akkor jönnek az egyre kétségbeesettebb ötletek. Feri már ebben a stádiumban van. De persze ezt egyedül magának köszönheti.

2012.09.10. 13:20:49

gyurcsány nagyformátumu politikus, akihez még nem nött fel az ország

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.10. 13:21:55

"Az első reakció a megdöbbenés és az éhségsztrájkolók elsöprő erejű támogatása volt."

és mégis merre volt az az elsöprő erejű támogatás?!

Scagnetti 2012.09.10. 13:22:18

@greatwideopen: A következő kormány legitimációja már így is egy vicc lesz, hiszen bármelyik oldal is nyerjen, az kb. 1,5 millió szavazó által fog neki sikerülni. Tehát a szavazásra jogosultak kb. ötöde fogja támogatni az új kormányt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.10. 13:23:50

Én úgy gondolom, hogy Gyurcsánynak kb. 10 évre be kellene bújnia egy hibernáló szekrénybe. Addig politikai halott. Ezt gondolom akkor is, ha nagyon sok mindenben egyetértek vele és sajnálom, hogy így van.

notib 2012.09.10. 13:24:42

@is: nagyagyú IS,eddig hogy szavazott, a Fletó vitte az ölében ????

ha bármit el akar intézni, akkor is be kell menni a körjegyzőhöz kis bogaram,
nem árt a honismeret mellett, egy kis
közigazgatási ismeret sem, mielőtt csörögsz gondolkodj IS...

Wagem 2012.09.10. 13:29:17

@ormány triktor: Hááát..visszahúz a szívem.
Amikor véletlenül meglátom geczy blogját,viszketnek az ujjaim.
No meg kőő a lóvéj.. :-D

kalapocska 2012.09.10. 13:33:43

@enmajor: kerdes : te melyik alkotmanyban(alaptorvenyvben) olvastad hogy a nem tudatos valasztok nem szavazhatnak? eltalaltad semelyikben. abban alapjog hogy minenki (tudatos nem tudatos, no ferfi, szegeny gazdag stb egyarant szavazhat).
"a nem tudatos" (akarmit is jelent ez) szavazok kizarasa alkotmanyellenes.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.09.10. 13:35:42

@kalapocska: "kizarja az igazan tudatos valasztokat akik az utolso pillanatig gondolkodnak a szavazason"
Mert a regisztráción azt is meg kell mondani hogy kire? Az lenne az érdekes titkos szaazás! Akkor viszont az utolsó pillanatig ugyanúgy lehet gondolkozni, nem?
Amúgy tényleg felesleges (hiszen regisztrálva vagyok) és pénzkidobás, az igaz.

HomicideWatch (törölt) 2012.09.10. 13:36:29

Szerintem csak simán tartani akart egy egyhete böjtöt - nagyon egészséges. Az hogy ezt politikai célra használja fel, hát lelke rajta.

Crescendo 2012.09.10. 13:43:23

@VT Man: Jogos a meglatas...
A cikk epp annyi igazsagmorzsat tartalmaz, amivel meg a hitelesseg latszatat keltse, csusztatasok, ill. hazugsagokhoz.
Az adocsokkentes mindenhol mukodott... persze amikor a kozeposztaly CHF torlesztoreszletei nagyjabol annyival emelkedtek meg, mint az SZJA "zsebben hagyott" penze, akkor nincs ami felporgetne a gazdasagot. :(
Csak hat errol a szerzo nagyot hallgat. A kormany is, csak szep csendesen a jogszabalyi keretet atalakija, hogy a banki erdekeket megvedje az egyszeru kishiteles igazsagkeresesetol (es lehet, hogy meg talalna is igazsagot, mert a CHF hitelezes messze nem egy atlathato mukodes).
Szoval megy a szokasos cirkusz, hogy elkendozze a tenyleges valosagot. Az egesz SZJA csokkentest tobbe-kevesbe egy bujtatott banki mentocsomagkent lehet tekinteni igy, ami nem a kozeposztalyrol, hanem a banki erdekekrol szolt.

GluGluGlu 2012.09.10. 13:43:28

Nem tudom, mi a probléma ezzel a választási feliratkozással? Ha már kötelező lesz, akkor feliratkozok, és csakazértis ellenzéki pártra/jelöltre fogok szavazni! Így legalább jelképesen seggberúgom ezt a mocskos Fidesz-KDNP patkánycsürhét.

pástétom 2012.09.10. 13:43:50

@Scagnetti:

"A DK hogy küzdött meg a Parlamentbe jutásért? Erősen kapaszkodott az MSZP-be, míg azok bevitték őket a vállukon?"

Előszőr is: a küzdelem nem múlt, hanem jelen és jövő idő: a 2014-es választásokra vonatkozik. Másrészt: a választókért való küzdelem sokszínű formája közé egy ilyen akció is belefér. Szóval ez az éhségsztrájk messze nem egy rendellenes, rendkívüli valami. Csak politikustól eddig még nem láttad, azért tünhet furcsának. Ki így próbálja eladni magát ki úgy. LMP-sek pl. odaláncolják magukat a Parlament elé, mszp-sek munkanélküliek közé vegyülve támogatólag éhségmenetben vonulnak föl Pestre, más meg most éhségsztrájkol. Legalább nem nyúlta le senkitől az akciót. A politikai marketing szempontjából ez egy eredeti ügyes húzás.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.10. 13:51:06

"Ha lesz regisztráció, akkor nem lesz szabad választás."
Mielőtt valaki ilyen hülyeségeket leír, érdemes lenne körülnézni, hogyan működik a szabad választás más országokban. Például az USA-ban se nagyon hasonlít a mai magyar rendszerre...

Scagnetti 2012.09.10. 13:53:30

@pástétom: Azért megérne egy misét az is, mit keres ez a DK nevű akármi a Parlamentben, miközben senki sem szavazott rá. De mindegy, végül is ott vannak.

Az tény, hogy most legalább tényleg nem mástól nyúlta az ötletet, és nem más rendezvényére pofátlankodott oda, ahogy eddig. Ebben persze benne lehet az is, hogy már nem hagyják neki, előre felszólítják, hogy ne tolja oda a képét, ahol nem hiányzik.

De a lényeg, ez nem az ország sorsa miatti aggodalom, ahogy Feri néhány imádója próbálja beállítani, hanem egyszerű kampányfogás. Tehát kezeljük is így! Hogy ennek milyen lesz, azt meglátjuk.

Crescendo 2012.09.10. 13:53:51

@enmajor: szerinted az un. segelyes a valasztasi rendszer modosulasait koveti, nem a Monika show-t?
Ez az intezkedes epp a dolgozo retegeket szoritja ki, akinek nincs ideje elmenni regisztralni szemelyesen es esetleg vegigulni par orat. A segelyeseket pedig, ahogy eddig is, a partszervezok tomegesen be fogjak regisztralni nemi azonnali fizetseg fejeben.
Mondjuk epp a minimalberen kemenyen dolgozo emberek jovedelme csokkent, ok talan erintettseg okan dontoek lehettek volna egy valasztason es szavaztak volna az MSZP-re. Gondolom ezert kell neutralizalni oket... es ezert ilyen fajo epp az MSZP-nek ez a dontesi szabadsagot ismet korlatozo intezkedes.

lllilla- 2012.09.10. 13:54:20

@zgabi:
Szerintem is 100 év fidesz!

a dk politikusai mszp-sként kerültek a parlamentbe.

Hogy ott most nincs két baloldali frakció az több, mint bűn--az hiba.

persze hogy mi lesz!Nem tudható--a fenti kommentekből látható hogy érzelmek azok vannak
a negatív érzelem is érzelem-----
Látni kell, hogy lassan lépkedünk a titkosból a nyílt szavazás felé!

de nem a regisztráció a legfőbb probléma, Aki ezt nem érti és leszűkít, az bizony valamit nem tud.

fun-tom 2012.09.10. 13:57:43

1. Remélem fletó legalább addig éhségsztrájkol, amíg Orbán le nem mond.
2. Ugye most valami olyan hablaty volt mondva, hogy féltik a demokráciát, blablabla... Demokráciában nem nyilvánítják műveletté a Kossuth teret, mint hm kinek az idejében is? Nem jut eszembe a neve. Ja, hogy fletó!

Crescendo 2012.09.10. 13:58:26

@online távmunkás: igy van, ott a part nem a kozpontbol diktatorikusan, hanem helyileg allit jelolteket, akikre a regisztralt partszavazok szavaznak es eldontik, hogy ki kepviselje oket az adott partbol. Aztan ezekre a jeloltekre lehet szavazni az altalanos szavazason. Az altalanos szavazason mar eleg a lakohelyet igazolni, sokszor meg azt sem.

karpackie 2012.09.10. 13:59:07

@Trompf: Teszem azt szavazhatok , ha mondjuk a választás előtti napon jön rám?
És biza nem regisztrálok , de Magyar Állampolgár vagyok idestova 51 éve, lakcímem, adóköteles jövedelmem van kb 33 éve, honnan veszi a bátorságot bárki ember fia, hogy ezek után bármire kötelezzen , hogy élhessek állampolgári jogommal? Vagy netán mégis korlátozzák jogaimat, azok akik az én adómból is ötletelnek, esetleg még a kukacukkal játszottak, amikor én már örültem annak , hogy új kor születik. :-)
Aki azt mondja , hogy a regisztráció ahhoz kell , hogy többen tudjanak élni alapvető jogukkal, az bizony hazudik, mint állat! Aki betölti a 18-ik életévét és magyar állampolgár,az automatikusan jogosult , hogy élhessen a szabad választás jogával! Miért kell ezt a nagyszerű és teljesen egyszerű jogot bármilyen formában korlátozni?

Dzsoki Júing 2012.09.10. 13:59:32

Jaaaaaaj, de imádom az ilyesmit! :) Az élet tényleg képes túltenni még a legszórakoztatóbb vígjátékon is. Szuper ez a Feri és nemkülönben szuper az írás.
„Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése” Bravúros! :) És tényleg, még most is beleborzongok, annyira elementárisan hatott! :)
Ferenc ezzel torgyáni, sőt már-már schmukki magaslatokban szárnyal. A Józsi bácsi által meghonosított real-time politikai bohózat kihalni látszott a közéletből, de most jött Ferenc és egy huszárvágással feltámasztotta. Hálásan köszönjük (de tényleg)! :)
„Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás.” A köztudottan a világ legelnyomóbb diktatúrájában élő amerikaiaknak például semmi bajuk a regisztrációval, de hát mondjuk nekik ugye, mi közük van a demokráciához? - kérdezhetnénk…
Na de ne komolykodjuk el a dolgot, mert már jön is a tetőpont, mondhatni a katarzis, hogyaszongya: „Az egyhetes éhségsztrájk… igazi önsanyargatás, és rohadtul fáj annak, aki csinálja. Aki vállalja, valamit kiáltani akar. Ha a négymillió … magyarnak csak a negyede megérti, hogy Gyurcsány Ferenc … értük vállal szolidaritást, már megérte.” Itt – tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim – bizony már nem kevesebb jelenik meg, mint az emberiségért önként vállalt szenvedés bibliai képe, Krisztus Urunk szerepében pedig az utánozhatatlan Gyurcsány Ferenc. Óriási, utolérhetetlen, zseniális! :) Bravó és háromszoros hip-hip hurrá a szerzőnek! :)
Ferencünk performansza ezzel az írással válik teljessé, köszönjük az Ő nevében is! És ígérjük az előadóknak, hogy bármennyire is lehetetlennek tűnik, azért valahogy mégis megpróbáljuk komolyan venni. :)

laci_52 2012.09.10. 14:02:20

"Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás"

Ez egy nagy marhaság! Regisztrálok és bárkire szavazhatok, aki a szavazólapon van.

Még azt is megtehetem, hogy üresen hagyom vagy mindet beikszelem és ezzel érvénytelen szavazatot adok le.

Gyurcsány ne éhségsztrájkoljon, hanem szervezze meg a pártját, hogy esélye legyen '14-ben.

pástétom 2012.09.10. 14:03:50

@fun-tom: Ha Orbán ellen is kimenne tüntetni a szélsőjobb, úgy mint 2006-ban törve-zúzva, gyújtogatva, a Kossuth tér gyepére hugyozva, ne aggódj lenne újra műveleti terület a tér, sőt még rosszabb dolgok is történnének.

Idióta...

fun-tom 2012.09.10. 14:04:27

@laci_52: de bohóckodni egyszerűbb

Kalmár 2012.09.10. 14:06:10

@karpackie:" Miért kell ezt a nagyszerű és teljesen egyszerű jogot bármilyen formában korlátozni? "

Nem korlátozzák. Aki akar szavazni, az regisztrál. Titkosan és demokratikusan szavaz.
Azért kell ezt az egyszerű pontot beemelni, mert:
1. a határon túliak nincsenek névjegyzékbe véve.
2. Véget kell vetni az egy napra összetrombitált bérszavazó rendszernek. Ha előbb regisztrálni kell, akkor lényegesen nehezebb így csalni.

sanya64 2012.09.10. 14:06:20

nálunk itt a faluban már szervezik a különbuszt, hogy megyünk a Pestre megnézni, ahogy éhezik a Gyurcsány, utána meg megyünk az állatkertbe is...

MosoMasa 2012.09.10. 14:07:28

@sanya64: Az a kettő ugyan az, nem?

Frank Morgan 2012.09.10. 14:08:01

Elkábított országra itt maximum az utal, hogy valaki ennyi baromságot össze tudjon szedni egy cikkbe másképp nem lenne lehetséges. Én ezért nem gépezek direkt, ha be vagyok gombázva, most nézd meg magad! :D

eloi 2012.09.10. 14:10:45

@Sir Galahad: Gréczy bértollnok. Hívő. (Érdekelt!) Ennek megfelelően ír.
Az első néhány sorban leírt "nagy szavak" pedig tökéletesen kontra produktívak! Annyira egyértelmű, hogy a bili viharát fújná tornádóvá, szavakkal. "Elementális erejű" pol. propaganda.
De nyilván vannak híveik, akik elhiszik, hogy igaz, hogy tényleg felhördült egy ország. Érdemes Gréczynek is elolvasni a Vincent-blog reakcióját!

GluGluGlu 2012.09.10. 14:11:38

Fletó éhségsztrájkoljon, ha akar. Csak ne hagyja abba...

eloi 2012.09.10. 14:17:11

@sanya64: Nekem is rögtön az ugrott be, hogy le kell foglalni körülöttük a tér többi részét, telepíteni széksorokat, és hadd lehessen élőben nézni a hülyéket. Ahogy OGY-i képviselők parlamenti munka helyett politikai show-t, ingyencirkuszt, performanszt nyomnak. (Az új tőkés hattyú halálát. A végső kétségbeesést élőben, több felvonásban. De kell a reklám, kell a nyilvánosság, mert szarul áll a pártocska! És, ha nem jut jobb - olcsóbb - az eszükbe...) És igen, akár külön turistalátványosság is lehet.

pástétom 2012.09.10. 14:21:19

@fun-tom: Nem, anyukám nem volt kint randalírozni 2006-ban, ellentétben a büdös fajtáddal, te gyökér. :)

eloi 2012.09.10. 14:23:44

@laci_52: "Gyurcsány ne éhségsztrájkoljon, hanem szervezze meg a pártját, hogy esélye legyen '14-ben. "

De hát ezt csinálja! Ez a toborzó!!!
A haknijaikra nem megy el senki, csak a már menthetetlen rajongók, de azok nem hoznak új szavazatot. Ezért kell egy cirkusz, hogy "forogjon" az arca, neve a médiában! Különben eltűnik a süllyesztőben. Illetve éppen onnan akar visszakapaszkodni.
Most ez lett ehhez kitalálva. Éppen nem lehet odasettenkedni egy LMP-s tüntetéshez, és "letartóztattani" magát!!! Most ez van. Ideje van, olcsón kijön, ingyen reklám...

Darth_Vader 2012.09.10. 14:23:49

Kinek a bal golyóját szopja ez a gréczy az Index-nél, hogy minden nap címlapon van?

eloi 2012.09.10. 14:24:38

@eloi: ...letartóztattatni..."

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.10. 14:25:09

Ez nagyon téves lépés volt Gyurcsányék részéről. Ezt úgy mondom, hogy szerintem jelenleg a DK a legnormálisabb párt.

Sir Nyű 2012.09.10. 14:27:14

@poszt: "elementáris erővel hatott a nyilvánosságban"
Elementáris röhej lett, az. Komolyan, hogyan élhet egy magát elemzőnek hívó ember ennyire a valóságtól független dimenziókban? Elképesztő ez az egész blog.

pástétom 2012.09.10. 14:28:16

@eloi: "A haknijaikra nem megy el senki, csak a már menthetetlen rajongók, "

Mondál már egy ellenzéki pártot, amelynek haknijaira tömegével mennek el az emberek.

lllilla- 2012.09.10. 14:29:07

@eloi:

ez szimpla érv!

de a célját eléri--gondolkodni kezdesz!
Miből mi lehet :)

Szűcslaci 2012.09.10. 14:30:17

ha ez sem jön be, állítólag októberben a Kodály-köröndön le fog szopni egy halat.

Scagnetti 2012.09.10. 14:30:36

@pástétom: A Jobbik volt az utolsó ilyen, de ma már nekik sem megy.

Pussy Riot (törölt) 2012.09.10. 14:33:14

Lehet, hogy reggel még elementáris erővel hatott, de még a blog.hu meghatározó - értsd az index címoldalára rendszeresen indokkal-indokolatlanul felkerülő - megmondói sem igazán értik mi értelme az egésznek.

Ezúttal én sem.

bgp 2012.09.10. 14:33:18

"Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás."

Most akkor kimondta, vagy nem mondta ki. Itt állok tanácstalanul.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.10. 14:36:35

@karpackie: Tehát önmagában azzal van bajod, hogy regisztrálni kell. Értem.

Nekem is van bajom azzal, hogy adminisztrációs papírok ezreit kell kitöltenem ingatlan vásárláskor, lakcímváltozáskor, örökléskor, ...

De kitöltöm mert ez a törvény.
Ha regisztrálni kell majd, akkor regisztrálok, és úgy szavazok.

De még mindig nem látom a demokráciadeficitet.

fun-tom 2012.09.10. 14:39:46

@pástétom: pedig jobban jártunk volna, ha inkább randalírozni jár, mint sem hogy a te megszüléseddel bajlódjon

megint 2012.09.10. 14:41:51

Gréczy-hez képest Szíjjártó egy kezdő alattvaló, pedig ő sem semmi.

M. Péter 2012.09.10. 14:47:08

@Never: Az USA-ban és az Egyesült Királyságban nincs lakcímbejelentés, nincs népességnyilvántartás, az USA-ban az egyes államok szintjén sem, ezért kell a regisztráció a választói névjegyzék összeállításához. Észak-Dakotában viszont nincs se regisztráció, se választói névjegyzék.

Ezenkívül az Egyesült Királyságban aki jogosult szavazni, annak kötelező is felíratkoznia, ellenkező esetben 1000 font bírság is kiszabható rá.

megint 2012.09.10. 14:48:02

Hajdúnak tegnap igaza volt, egy olyan "dologért" tüntet amit a legtöbben nem is értenek, a több millió szegénynek ez a legkisebb baja. Enniük kell, gyereknek ruhát venni, törleszteni a részletet, megvenni a bérletet..stb, ő meg azt gondolja, hogy ilyen helyzetben tényleg azzal fognak foglalkozni, hogy szavazás előtt regisztrálni kell majd????

CM2131 2012.09.10. 14:48:21

'Ki kell mondani, hogy ha regisztráció van, nincs szabad választás.'
Tehát hazudni kell, minden áron. Ezt már megszokhattuk.

Bambano 2012.09.10. 14:49:00

Oké, fletó éhségsztrájkba kezd. Mi fog történni? Majd hazamennek... oh wait, ki is mondta ezt...

karpackie 2012.09.10. 14:50:38

@Trompf: Nem igazán jó a példa, mert én már regisztrálva vagyok, és ez nem változik, ha csak el nem vesztem a szavazati jogomat.Most mindenkinek újra kell regisztrálni, mert a most regnáló hatalomnak így a jó? Kezdjünk új lapot , mert nekik így tetszik?Hát egy nagy frászt! Ez igenis demokráciadeficit, hol van arra garancia , hogy nem vezetnek be további intézkedéseket, hogy "könnyítsék és elősegítsék a választási hajlandóságot"
Sehol!
Ha valami egyszerű és működik, azt az én tapasztalataim alapján csak rosszabbá lehet tenni.

Bambano 2012.09.10. 14:51:58

@Trompf: az elmúlt 50 évben ha valamit akadályozni akartak, akkor emelték a hozzá tartozó adminisztrációt. az adórendszerünk azért olyan ótvar bonyolult, mert akadályozni akarták az adócsalást. Ezt a gondolatot kell extrapolálni a választási regisztrációra.

Never 2012.09.10. 14:52:19

@M. Péter: De az ottani politikai kultúra kevésbé ismeri a "kimegyek a falu végére és tartok egy kis toborzókörutat némi pia és készpénz segítségével" intézményét.

Nem mintha ez ott soha nem létezett volna, lásd a "Gangs of New York" c., egyébként nem túl emlékezetes opuszt, vagy Al Capone gyakran idézett szavait a választásról.

Félreértés ne essék, nem tolom én senkinek a szekerét, de okosabban is meg lehet választani a támadási pontokat egy figyelemfelkeltőnek szánt akcióhoz.

Jut eszembe: én éhségsztrájkot fogok folytatni a felszámolók nehéz felelősségre vonhatósága miatt. Hogy ez senkit nem érdekel? Pedig komoly téma, amiből sokkal több kára származott és származik az országnak, mint amennyit bármilyen Közgép csinálni tud. Mégsem érdekel senkit, mert nem tematizálható jól.

Vegyenek fel egy tisztességes politológust, meg egy szociológust, és azokra hallgassanak is.

hackbard.celine 2012.09.10. 14:54:48

@Trompf: nézzük csak meg Lázár legutóbbi nyilatkozatát:
"Jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arról, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem, ha igen, hogyan akar részt venni a voksolásban - személyesen vagy levélben -, hol akar szavazni - határon belül vagy azon kívül -, majd ezt a dokumentumot visszaküldi. Ezt követően, 2013. szeptember 1-jétől kezdődik az önkéntes regisztráció, ami a választást megelőző második hétig tart majd. November-december körül mindenki kap egy visszajelzést arról, hogy felírták-e, azaz szavazhat-e, akik nem regisztrálták magukat, azokat figyelmeztetik."
Azaz a jelenlegi választói névjegyzék alapján megy egy oda-vissza levelezés, aztán pedig egy időkorlátos regisztráció.
Ennek az egésznek mi értelme?
A deficit pedig ott keletkezik, hogy a választások előtt 2 héttel lezárul. Nagy kérdés, hogy miért és kinek származik ebből előnye?
Ahol van regisztráció a demokratikus világban, ott az utolsó pillanatig regisztrálhatsz, mert úgy általános a választás.
Arról nem is beszélve, hogy szeptemberben honnan tudja előre bárki is, hogy hol fog tartózkodni hónapokkal később. Erre szolgált a jegyzői bejelentkezés és problémamentesen működött.
A legnagyobb kérdés (sokadszorra ismét): mi a gond azzal a demokratikus választási rendszerrel, ami a fideszt és Orbánt kétszer is hatalomhoz juttathatta. Valóban megérett az ennyire drasztikus átszabásra, vagy ez is csak az orbanizálódás irányába visz?

dogbakszi 2012.09.10. 15:01:27

Tetszik, hogy sok-sok, magát függetlennek mondó hozzászóló azt mondja, hogy semmi baja a regisztrációval...

...miközben a választói jog alkotmányos alapjog, s nem tiltható le senki sem csak azért, mert előző év novemberében nem regisztrált,...vagyis alapjog korlátozása történik.
...a lakónyilvántartás jelenleg elég pontos (t.i. nemrég volt népszámlálás, ahol büntetés terhe mellett kellett nyilatkozni arról, hogy hol lakik ideiglenesen és állandóan bejelentkezve), így csak azokat kell megkérni, hogy menjenek el feliratkozni, akik a választás időpontjában nem tartózkodnak otthon, s más helyen akarják leadni voksukat. Őket eddig is csak felkérték, hogy fáradjanak be a jegyzőségre ez ügyben, de a többi választói jogosultsággal bíró személyt nem kényszerítették arra, hogy ugyanezt megtegyék.
...Persze ha be kell menni a jegyzőségre mindenkinek (akár 20-30 km távolra is, még olyanoknak is, akik mozgásukban korlátozottak, akiknek az urnát a választásokkor ki szokták vinni...)
Lázár szerint levélben is le lehet tudni a regisztrációt... bár ha nem tértivevényesen adja fel valaki a levelét, akkor az el is tűnhet a nagy regisztrációs forgatagban..., miközben elegendő lenne csak azoknak jelezni, akik nem a saját körzetükben személyesen, hanem levélben akarnak szavazni, illetve határon kívül lesznek.
(ez a választópolgárok jelentősen kisebb százaléka)
(...persze még nem látni, hogy hogyan gondolják a levélben történő szavazást... lehet, hogy új választási fogalommal ismerkedhetünk meg a kék cédula után? ...a kék levéllel?
Persze egy magánszemély érzelemnyilvánítása, a Gyurcsányfóbia felül írhat még ilyen esetben is normális jogi gondolkodást, ezért azokat, akik ezt a hírt Gy.F. fóbia alapján itélik meg, nagyon tudom sajnálni szűklátókörűségük okán.
Ha valaki itt Jobbikos, vagy Fideszes szimpatizáns, annál megértem, hogy kibukik belőle a Gyurcsányellenes szöveg, de a többieknek javaslom meghallgatni Rogán szövegét, amit a reggeli rádióműsorok hoztak... ott Rogán arról beszél, hogy bevezetik a választási regisztrációt, eltörlik a kopogtatócédulás játszmát, s a parlamenti pártok e nélkül nevezhetnek képviselőjelöltet...
...vagyis már Freud közreműködésével az is kezd látszani, hogy csak azokat a pártokat akarják engedni képviselő-jelölt állítására, amelyek jelenleg parlamenti pártok. Vagyis se Milla, se Szolidarítás... se más szervezet...
Ennek egy finomítottabb változatát vezette elő Lázár dél körül, de valahogy egy ilyen embernek (akit ótvaros nagy hazugság után Martonyi nem sokkal később alapból cáfolt) már nem tudok hinni, így marad a Freud és Rogán reggeli nyilatkozata...
Érdemes elgondolkodni ezekről, mielőtt valaki csak Gy.F. vagy G.Zs. ellen rohan ki.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.09.10. 15:03:33

"Balázsovits Lajos és Galkó Balázs, akik éjszaka a Kossuth téren jártak, már megértették, miről van szó."

Miért, micsináltak ott?

dogbakszi 2012.09.10. 15:08:12

@Bambano:
Lehet ennyire egyszerűsíteni is a dolgot, és a kormány szemszögéből ez az alapállás ebben az ügyben is és más tiltakozások ügyében is... bár véleményéből nem tűnik ki, hogy mi is a véleménye a regisztrációról, hisz azéhségsztrájk sem Gy.F.-ről, hanem a regisztrációról szól.
Itt az idő a színvallásra!

Antoninus Pius 2012.09.10. 15:10:27

@Kivlov: Jobb egy elmebeteg ámokfutása alatt senyvedni, igaz? Ostoba!

pástétom 2012.09.10. 15:11:00

@fun-tom: Már megint anyámról hadoválsz? Ennyire telik? :o

No_Fidesz_No_Problem 2012.09.10. 15:12:28

@péniszirigy feminista szűz strihkurva:

Menjetek már a jó büdös picsába ezekkel a pár napja regisztrált, elmebeteg orbánt mentő idióta nickkekkel!

Habonyárpitól meg a homoszexuális zsidó tanácsadó férfipárostól jobb ötletre nem telik, mint hogy frissen regelt, közpénzekből fizetett idióták szállják meg a fórumokat?

Bélabáttya (törölt) 2012.09.10. 15:18:26

„Az első reakció a megdöbbenés és az éhségsztrájkolók elsöprő erejű támogatása volt.”
Nem. Az első reakció a nyüszítve röhögés volt, majd a kérdésfeltétel: Ha esni fog az eső, akkor majd elunja és hazamegy?

Bambano 2012.09.10. 15:22:46

@dogbakszi: én pl. nem értem, minek kell regisztrálnom, ha pl. megkaptam Viktor összes levelét. Tudják az adataimat, nem haboznak illegálisan felhasználni, akkor a legális felhasználáshoz minek nekem még plusz dolgot csinálni?

kalapocska 2012.09.10. 15:23:36

@Trompf: mi ertelme van a valasztasi regisztracionak szerinted?
14 evesen regisztralsz a nepessegnyilvantartasba oszt csokolom. tudjak hol vagy. ha elkoltozol at kell regisztralni. azert van lakcimkartyad. amit meg vinned is kell mindenhoval
tehat a regisztraciot mar megtetted. a valsztasi iroda eler.
na adj egy racionalis es alkotmanyos mangyarazatot, hogy minek a ragisztracio.

dtk74 2012.09.10. 15:24:55

@Kalmár: Ha eddig ilyen könnyű volt csalni, akkor szerinted ez megkérdőjelezi az előző választások eredményét? 2010, 206, 2002, 1998, stb...
Más Aki azon gondolkodik, mit csinál a parlamentben a DK, akit az MSZP vitt be a hétén, azt megértem. Azt már kevésbé, hogy ugyanezen emberek ugyanezt a KDNP-ről, vagy múltba révedve az egykori Kisgazdákról miért nem kérdezik? Az sem más.

Bambano 2012.09.10. 15:26:45

@kalapocska: nono, születéskor regisztrálnak, születési anyakönyvi kivonatnak nevezik, mert ha nem, a kórházi orvosnak vazelinre lesz szüksége.

a poszthoz még annyit: sajnos kétfelé kell választani a témát, mert a regisztráció kérdése egy fontos társadalmi kérdés. ezzel szemben az, hogy pont a dk mit is csinál ezügyben...

dogbakszi 2012.09.10. 15:27:51

@Kalmár:
"Nem korlátozzák."

- A választójoggal élést nem lehet elvenni akár 2 héttel a választás időpontja előtt, a választás napján is mondhatja valaki, hogy választani akar, s ebben az esetben nem korlátozható a választó joga. Ha mégis ez megtörténik, akkor az még a FIDESZ saját alaptörvényének is ellentmond.

"Azért kell ezt az egyszerű pontot beemelni, mert:
1. a határon túliak nincsenek névjegyzékbe véve. "

- Nekik kell előzetes regisztráció, mert nem szerepelnek a választási névjegyzékben, hisz eddig még nem szavaztak M.o.-on!

" 2. Véget kell vetni az egy napra összetrombitált bérszavazó rendszernek. Ha előbb regisztrálni kell, akkor lényegesen nehezebb így csalni."

- Ez így egy nagy ótvaros hazugság, hisz akik mozgósítani tudnak, azok ezt meg tudják szervezni (Kubatov és egyéb listák alapján), s csak két sörük bánja az egy helyett (regisztráció + választás), oszt jó napot...

dogbakszi 2012.09.10. 15:29:24

@Bambano: És már egyet is értünk, hiszen a Nagyvezír által kiküldött levelekhez ugyanazt az adatbázist használták...
:-)

fludd 2012.09.10. 15:31:01

Gy. F. politikai pályafutása azaz a reformoktól a performanszig (performance:
:)

kalapocska 2012.09.10. 15:31:30

@Bambano: oke, ebben igazad van de a lakcimregisztracioval folyamatosan kell jelentened epp hol vagy. (lasd lakcimkartya). Amerikaban a valasztasi regsztracioval igazolhatod hogy hol tartozkodsz mert az allamnak amugy nem kell bejelentened.
szoval csak az a lenyeg hogy az allam tudja hol vagy hova kuldje a szavazolapodat. nalunk tudja. mifele indok lehet (ami alkotmanyos?) erre a regisztraciora????

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.09.10. 15:33:47

@kalapocska:
Szerintem semmi értelme a regisztrációnak. Meg is indokoltam miért.
Mert egy alapvetően fölösleges bürökratikus lépés. Nincs haszna csak adminisztrációs költsége.

Pont mint egy csomó más bürökratikus faszságnak.
Amiktől ugyanúgy demokrácia van, és marad, mint ettől.

Mikrobi 2012.09.10. 15:35:41

Elementáris erővel? Hát, túl sok embert nem izgat... Ha a gyurcsótány esetleg éhen halna, az már valamelyest érdekes lenne. De ilyen szerencsénk nincs.

dogbakszi 2012.09.10. 15:36:06

@Pussy Riot:
"Lehet, hogy reggel még elementáris erővel hatott, de még a blog.hu meghatározó - értsd az index címoldalára rendszeresen indokkal-indokolatlanul felkerülő - megmondói sem igazán értik mi értelme az egésznek."
Én azoknál a megmondó emberkéknél (akik nem a regisztráció tényével, alapjog-ellenességével , hanem azzal foglalkozik, hogy Gy.F. miért így és miért nem úgy, illetve mit hoz neki kérdésekkel foglalkozik, az valamit el akar fedni...
...Gy.F. fóbiáját vagy a kormányzó párt melletti kiállását
Innentől kezdve az ilyen megmondók válnak hiteltelenné, nem az, aki valamire felhívja a figyelmet.

MosoMasa 2012.09.10. 15:47:16

@dogbakszi: " ... ahol büntetés terhe mellett kellett nyilatkozni arról, hogy hol lakik ideiglenesen és állandóan bejelentkezve ... " Természetesen ugye a népszámlálás anonim ... hogyan kérik akkor számon ezt? o.O

kalapocska 2012.09.10. 15:47:53

@Trompf: nem, nem marad mert az alkotmany szerint senkit (SENKIT) nem szabad kizarni a szavazasbol aki monjuk nem koztorvenyes bunozo. mondj egy alkotmanyos(!) ervet hogy miert lehetne kizarni azokat akik 15 nappal a valasztasok elottig nem regisztralnak.

azert mert a kormany nem kepes a meglevo es kotelezove tett adatbazisat hasznalni?? mert a kormany lusta? inkompetens? penzt akar kolteni burokratakra?

kalapocska 2012.09.10. 15:49:07

@MosoMasa: az okmanyirodaban folyamatosan kell jelentened allando es ideiglenes lakcimedet. allandoan regisztralnod kell.
mi az eletert kene ugyanazt megegyszer?

dogbakszi 2012.09.10. 15:59:25

@MosoMasa:
Tényleg! Hogy is indítottak büntetőeljárást?
...mert indítottak!

Valahogy úgy, hogy
- az anonim lapokat névreszólóan küldték ki,
- a visszaküldésnél azonosítva volt, hogy ki küldi vissza
- A visszaküldött lapokon rajta volt a lakcímtől kezdve sok minden, csak annál használhatatlan az adat, aki hazugságokat írt bele... de a jelenlegi nyilvántartási rendszernél többet tudnak mindenkiről, mint amit az illető feltételez...

peti6 2012.09.10. 16:02:29

Zsolti! Már megint a saját fejedre szartál, persze a gazdádéra nem szabad, neki csak a seggét nyalhatod. Miért nem állsz közéjük? Szerencsétlen idióták......

teknoc erno 2012.09.10. 16:06:36

Gyurcsány tehet mindenről, Orbán meg sose hazudik. Ezzel a vita lezárva!

miaturo 2012.09.10. 16:14:08

Szerintem Gyurcsánynak legalább 4 hét éhségsztrájkot kellene bevállalnia. Vagy 4 hónapot. Csak hiteltelenít mindent, aminek melléáll.

Kivlov 2012.09.10. 16:21:24

a levegőről is leszokhatna már ferkó...

dogbakszi 2012.09.10. 16:22:06

@miaturo:
"Csak hiteltelenít mindent, aminek melléáll."
Miért? Azért mert melléállt, már nem létezik a választójog korlátozásának szándéka?
...olcsó mellébeszélő érv ez!

dogbakszi 2012.09.10. 16:23:39

@Kivlov:
Általában az ilyen "jókívánságok" visszaütnek kívánójukra, így szerintem óvakodjon a hasonló kívánságoktól.

Kalmár 2012.09.10. 16:25:43

@dtk74: Folyamatosan meg is kérdőjelezték.
Ott ültem mindegyiken egy szavazatszámláló bizottságban. Mindig nagy hanggal érkeztek csapatban a cigányok. Tuti, hogy valakik szervezetten hozták őket. Nem érdekel, hogy ki, legyen vége.

egy maréknyi dollár 2012.09.10. 16:28:22

az a helyzet, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvános fogyókúrája különösebben nem érdekel.Gondolom, ő is tisztában van vele, hogy sem ezzel,sem az eddig alkalmazott módszerei egyikével sem tud egy jottányit sem hatni a mostani kormányra.Mindenesetre elszánt lépése sok szép publicisztika és poszt megszületését eredményezi.
Az ominózus regisztrációról annyit, hogy az már rég megtörtént.Minden, szavazásra jogosult, lakcímkártyával rendelkező állampolgár adatait nyilvántartják az önkormányzatoknál.(is).Ennek alapján küldik ki címükre a választások előtt az értesítést:Mikor és hol kell megjelenniük, ha szavazni óhajtanak.Arra kötelezni az embereket, hogy m é g e g y s z e r nyilvántartásba vétessék magukat ugyanott:értelmetlen, abszurd baromság.(ha nem a lakóhelyén akar szavazni, csak akkor kell regisztráltatnia ott, ahol amúgy nem szerepel a nyilvántartásban, értelem szerűen)
Amennyiben egy kockás füzetbe kell majd beírni, hogy "A magyarok istenére esküszöm, hogy idén elmegyek szavazni!), akkor is felmerül a kérdés:milyen alapon korlátoznák az állampolgárok felelős döntésének lehetséges időtartamát?!

dogbakszi 2012.09.10. 16:33:04

@megint:
"Hajdúnak tegnap igaza volt, egy olyan "dologért" tüntet amit a legtöbben nem is értenek, a több millió szegénynek ez a legkisebb baja. Enniük kell, gyereknek ruhát venni, törleszteni a részletet, megvenni a bérletet..stb, ő meg azt gondolja, hogy ilyen helyzetben tényleg azzal fognak foglalkozni, hogy szavazás előtt regisztrálni kell majd????"
- Ez a gondolkodó írástudók felelőssége, hogy elmondják azoknak, akik nem értik,
...hogy mik az alapjogai
...hogy mi ez a regisztráció,
...mi a következménye
...hogy érinti őket, ha választani akarnak

Hajdúnak azért nincs igaza, mert ő egy kívülállóként szólt róla, miközben őt is ugyanúgy érinti az ügy, mint a többi választókorú állampolgárt, csak ő pottyant rá, s az emberek tájékoztatásában nem is szeretne részt vállalni.

miaturo 2012.09.10. 16:36:32

@dogbakszi: Minden párt menekül Gyurcsánytól, mint a tűztől. Ahová ő odadörgölődzik, az adott párt szavazói, szimpatizánsai- kivéve a DK fanatikusait - biztosan nem oda fognak szavazni. Ennyi.

dogbakszi 2012.09.10. 16:42:14

@miaturo:
Attól még a tény tény marad, függetlenül a pártszimpátiától, vagy nem?

miaturo 2012.09.10. 16:48:19

@dogbakszi: a választási regisztrációval én sem értek egyet, ha ezt kérdezed.

pánpéter 2012.09.10. 17:19:07

"Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban Gyurcsány Ferenc tegnapi késő esti bejelentése..."

hát zsoltikám, ebben teljesen igazad van. az ország fele ezen röhög, a másik felének meg nem éri el az ingerküszöbét sem, bármit is csinál a túlmozgásos...
a ti nagy bajotok, az a bűvös 2-3%, amit az Istennek sem akar több lenni! :)

hajrá, zsolti, hajrá. a végjáték elkezdődött. :))

tiborc2008 2012.09.10. 18:19:27

Muhaha.
Zsóti, a Zindeksz azt írja, hogy te vagy kurcsányi Sancho Panzája. Eszerint a pojáca lenne Don Quichote.
Csak így tovább.
:-)))

menőmano 2012.09.10. 19:17:15

Azt mondta a Gyurcsány F. hogy picit fél. Mármint az éhségsztrájktól.
Nos hát! nem kell félni. Főleg akkor, ha egy jó" cél érdekében teszi az ember, azt amit tesz.
Csak remélni lehet, hogy valóban eljut sok-sok mindenkihez az "üzenet".

***

Az a hatalmas probléma, hogy némelyek olyan szinten vannak, elég nekik csak annyi, hogy lopott a másik........

Szóval totális a helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.
Szerintem.
kész.ennnyyyi.
:)

Munchausen 2012.09.10. 20:21:33

Nem ertitek ti ezt, a reegiztracionak 2 oka van, az elso hogy valamelyik cimbinek legyen egy jol fizeto allasa es cime, a masik, hogy a kozombosek nehogy elmenjenek szavazni, mert amig 2010-ben ezek ugymond a kisebbik rossznak velt fideszre szavaztak 2014-ben bizto hogy nem igy dontenenek, a fidesznek a hivok szavazata kell es amilyen birka a magyar ez eleg is lesz neki a gyozelemhez.

die nadel 2012.09.10. 21:30:00

Elsöprő erejű médiaérdeklődés. Na eddig bírtam olvasni
Valóban, Feri bekerült az indonéz vonatkatasztrófa és Paris Hilton mellműtétje közé a hírfolyamban.
Szegény Zsóti, ebből a mély barátságból Ferivel, te már sose szabadulsz. A végén még együtt fogtok sörözni a Bayer Zsolttal, mint az újságírótársadalom két kitaszítottja.

lajos0 2012.09.10. 22:34:28

De mi értelme 1 hétig éhség sztrájkolni ?
Ettől azért nem lesz egy Bobby Sands. Ráadásul az országban sajnos elég sokan éheznek ahhoz, hogy ne szolidaritásnak vegyék az egy hetes látványos ripacskodást, hanem sértésnek.

Az ország nagyobbik fele, meg azt sem bánná ha felfordulna Feri a nagy éhezésben.

Rettentő fájdalmas dolognak meg az gondolja, aki sosem éhezett még, de tulajdonképpen megszokható. Sajnos erre sok példa van. De részemről pár fesztivált végignyomtam már egy hétig kaja nélkül. Egészséges szervezetnek semmi extra nincs benne, főleg ha van sör :-) Ahogy meg Ferit ismerem, az első alkalommal, amikor nem figyelnek éppen oda, már tolja is befele a narancsos buktát :-) Hát ez tényleg elementáris.

"Aki vállalja, valamit kiáltani akar."

Hogy én akarok lenni a miniszterelnök megint. Imádom csinálni.

márta)) 2012.09.10. 23:25:47

eltántorítható a szavazástól. "

Én ezt, azért nem gondolom.
Na. Igen! Ebből következik, hogy dolgozni kell a pártoknak, többek között azon" is, hogy minél többen regisztrálják magukat, s szavazzanak.
S persze tudják azt, hogy miért, és mire. pardon) kire.

Látod?? 2012.09.10. 23:32:10

Én speciel nagy ívbe le...rom, tőlem az összes éhség sztrájkolhatna aki a parlamentbe mereszti a seggét..
Szavazás.... regisztráció... bla-bla... Nem mindegy?? Az emberek nagy részét már évek óta nem érdekli. Tisztán látszik hogy teljesen mindegy ki ül a trónon, nekünk itt lent nem lesz jobb!

Látod?? 2012.09.10. 23:36:50

@dogbakszi: Hajdúnak az a lényeg hogy fleto letette az asztalra a pénzt hogy szerepelhessen a műsorba. Ha te leteszed te is szerepelhetsz, és lehetsz celeb. Ő a többit nagy ívben le..ja. Bokros letette a lóvét, még táncolhatott is, az csinál majmot magából aki akar, csak ki kell fizetni a beugrót!

Halász Patrik 2012.09.11. 01:56:16

Nem igaz az, hogy nem jelenti a választójog érdemi korlátozását az, hogy postán, levélben kell jelezni a választási szándékot. Egyrészt ez is egy időrabló és kellemetlen sorbanállást jelent. Azon kívül ki tudja, hogy a levelek odaérnek-e a címzetthez. Időnként vesznek el levelek. Ha nem ért oda, elveszett a szándéknyilatkozat, és az csak a szavazóurnánál derül ki, akkor mi van? Vajon hány százalékát korlátozza ez a választóknak "érdemben"?

Halász Patrik 2012.09.11. 01:58:27

Ha nem a járási hivatal lesz a fideszes feliratkozási tömegnyomorgató intézmény, hanem csak a posta, akkor is érdemi korlátozását jelenti ez a választáshoz való jognak. Hiszen így nem szavazhatnak azok, akik egyébként csak a választási kampány során döntenének valamelyik párt mellett. Ezzel a Fidesz a választási kampányt is részben értelmetlenné teszi. Ha ehhez hozzá tesszük, hogy a pártok finanszírozását úgy változtatja meg, hogy a támogatás zömét csak a választási kampány során használhatják fel, amikor a választók feliratkozása már megvolt... Így pont abban az időszakban nem lehet addig közömbös vagy bizonytalan választókat meggyőzniük, amikor erre még lenne is pénzük. Összeáll a mozaik... Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mostanra a bizonytalanná vált választóknak egy nagy tömege alakult ki, akik a Fidesztől elfordultak, de az ellenzéki pártok eddig csak egy kis részüket tudták megnyerni...

Halász Patrik 2012.09.11. 02:01:08

Talán nemcsak olyan rövid távú, praktikus politikai célja van az egésznek, hogy elriasszák a potenciális ellenzéki szavazókat, főként a falusi szegényeket.

Talán mögöttes cél az is, hogy tömegek tudatosítsák: nektek nem "jár" a demokrácia, hanem ha bizonyos általunk kitalált önkényes feltételeknek megfeleltek, akkor tetszésünk szerint engedélyezzük. Hiszen ez az egész értelmetlen feliratkozási cirkusz voltaképpen ezt is jelenti.

Relativizálják, feltételtől teszik függővé azt az alapjogot, amelytől köztársaság a köztársaság. Teszik ezt oly módon, hogy az emberek számára kellemetlenné tegyék a "köztársaságosdit". Ha elég sok embert el tudnak ezzel kedvetleníteni, akkor sikerült politikailag tovább nyomulni a távoli horizonton felsejlő királyság-diktatúra (talán egy olasz fasizmus jellegű rendszer) irányába.

M. Péter 2012.09.11. 02:15:56

@Never: Érdemes elolvasni, hogy mi volt Angliában az 1832-es választási reform előtt: en.wikipedia.org/wiki/Rotten_boroughs . A választók etetése, itatása bevett szokás volt, de 1872-ben betiltották és bevezették a titkos szavazást, ezzel gyakorlatilag megszűnt.

A regisztráció szerinted hogy segíti a korrupció csökkenését? Szerintem inkább további lehetőségeket nyit meg. Most már azt is el lehet érni, hogy valaki ne regisztráljon, ha ez kívánatos. Lehet, hogy még pénzbe sem kerül, elég, ha a polgármester az emberek értésére adja, hogy aki segélyt akar, az ne szóljon bele a politikába.

lajos0 2012.09.11. 07:55:40

"Most jönnek majd a viccelődések a nyilvános fogyókúráról, meg az éhező milliárdosról, de mindez teljesen érdektelen."

Azért gondolom ezt lehetett látni előre, és biztos volt, hogy szerencsétlen Fletó nagy igyekezetében megint kiröhögteti magát. Ezért kellett ilyen elővágás az ügyben. Ha ez igazi blog lenne, akkor úgy kezdte volna Zsolt, hogy a főnökömnek újabb baromság jutott az eszébe, megint szalad a pofonért.

De tényleg, miért hagyja a DK, ezt a szúnyogcsődört éhezni, amikor vannak ott sokkal nagyobb tartalékokkal rendelkező aktivák is, például Vadai Ágica, vagy Avarkeszi.

Kivlov 2012.09.11. 08:05:52

@dogbakszi:
:D
általában a gyf hasonló férgek elnyerik büntetésüket, csakhát ez abszurdisztán.
mellesleg: óvadkodjál te.

paragrafus 2012.09.11. 08:06:50

Tisztelt Kommentelők!
Tisztelt Gréczy Zsolt!

A következő kérdéseim vannak a regisztráció kapcsán:

1. Ha regisztráltam, akkor ezt követően hogyan és mivel tudom ezt a tényt bizonyítani?
2. Ha azt - esetlegesen - bizonyítom is, hogy a regisztrálási szándékomat valamilyen formában bejelentettem, mivel tudom bizonyítani, hogy ez a regisztráció meg is történt?
3. Ezt követően később honnan tudhatom biztosan - egyáltalán tudhatom-e - hogy benne vagyok-e még a regisztráltak jegyzékébe és valamilyen ok folytán nem kerültem ki belőle?
4. Mi történik, ha valaki a regisztrálás után valamilyen okból mégis kikerül a regisztráltak köréből, de nem tud róla és csak a választáskor közlik vele, hogy nem szerepel a regisztráltak jegyzékében?

paragrafus 2012.09.11. 08:12:45

@egy maréknyi dollár:
Benne vagyunk a népesség nyilvántartóban. Ez alapján küldenek nekünk, mindannyiunknak névre szólóan egy levelet.
Vagyis regisztráltak vagyunk.
(És akkor még nem is említettem a Kubatov-listát.)
Mégis mi a fenéért kell újabb listát gyártani ezzel a regisztrációval?

lajos0 2012.09.11. 09:57:25

"Miként fordulhat az elő, hogy abban a műsorban, ami tudottan kiemelt sztárgázsit fizetett például a jogerősen nőverő Damu Rolandnak, a beteg gyerek anyukája elmondja, hogy a kisfiú betegsége miatt pénzzé tették mindenüket, még a konyhát is, ezért nincs egy tűzhelyük, lavórban mosakodnak, maga vigyorogva átnyújt egy... na mit? Egy Pókember-figurát a gyereknek.

Nem tolnak be egy tűzhelyt (45 000 forint), vagy egy hűtőt (65 000 forint), nem jön be egy bútorbolt mosolygó igazgatója, hogy (a termékelhelyezésért cserébe) maga elintézte, hogy építsenek be nekik egy új konyhabútort gépekkel. Nem, maga adott egy műanyag bábut. Ott gázolt kötésig ennek a szerencsétlen családnak a nyomorában, kihasználta-felhasználta őket.

Majd minderre ráeresztette Gyurcsány Ferencet, aki bejelentette, hogy egy hétig nem fog enni. Nem érzi, nem érti, nem fogja fel, hogy micsoda otromba kontraszt van a két vendég között? Mondja csak, maga egy belemenős, innovatív, tökös riporter? Akkor ahelyett, hogy jópofaságnak szánt narancshalmot ad át, inkább győzte volna meg arról a milliárdos politikust, hogy ha már egy hétig nem eszik, a máskor erre költött pénzt adja oda az éhező családnak, a beteg kisfiúnak."

hvg.hu/kultura/20120910_Kedves_Hajdu_Peter_ezt_most_kene_abbahagy

fun-tom 2012.09.11. 10:00:01

@pástétom: hát rólad még is mit írhatnék, te szerencsétlen hülye?

Scagnetti 2012.09.11. 10:12:24

@lajos0: Hajdútól mit vártál? Az egyik legnagyobb ripacs a magyar médiában.

lajos0 2012.09.11. 10:27:50

@Scagnetti: Hát ez nehezen vitatható. Hajdú Tornóczki Anita egykori firstbaby hátán evezett be a nyilvánosságba, meg tett szert kapcsolatokra, ettől még egy tehetségtelen nímand, akinek bántóan nincs érzéke a műsorkészítéshez. Gondolom ezért voltak olyan jól meg Anitácskával, akinek munkásságából csak a "Hát akkor most ezt így hogy?" bravúros kérdés maradt fenn.

Tehát Hajdútól nem vártam semmit.

De ennek a Gyurcsánynak állítólag vannak tanácsadói. Most ezek vagy hülyék és tényleg jó ötletnek tartották ezt az akciót, vagy teljesen szervilisek, aki némi pénzért bármire rámondják, hogy "Mekkora ötlet ez Feri". Esetleg mondták neki, hogy ez visszafelé fog elsülni már megint, de Gyurcsány valójában le sem tojta a véleményüket. Nem tudom melyik a kedvezőbb opció.

lllilla- 2012.09.11. 11:07:27

@lajos0:
Niedermüller Péter
„A kormány a szegényeket, a társadalom perifériájára szorultakat, a hajléktalanokat, a rokkantakat, az időseket, a nyugdíjasokat, az elszegényedésük okán reményvesztetteket, a csalódottakat, kiábrándultakat akarja kizárni.”

Jogot biztosít, de feltételeket nem a számukra.

A Budapesten élő magát szellemesnek tartó istent-embert nem ismerő csak a példányszámért botrányra kihegyezett sajtó képéről

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=161062:az-ehsegsztrajk-es-a-sajtoja&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

hegyilány 2012.09.11. 11:31:41

Elfogadták a trafiktörvényt"

www.hir24.hu/belfold/2012/09/11/elfogadtak-a-trafiktorvenyt/

A nagybetűs nép nyilván ezt is értékelni fogja (negativan) vagy legalább, egy hatalmas csoportja, mikor majd oda kell tenni azt a bizonyos X-et.

Nem titok, hogy azok a kényszervállalkozók, kik kisebb kereskedelmi egységet üzemeltetnek, mondjuk az éhen halás ellen) hatalmas kiesést jelent, nem forgalmazhatnak dohány terméket. többek között.......
Erről röviden ennyit.

hegyilány 2012.09.11. 11:35:57

Mondjuk egyáltalán nem tetszett a Gyurcsány F. kijelentése, miszerint egyetért az un. "trafiktörvénnyel".

Akkor most tessék mondani? Mivel ért egyet?? Ő és esetleg mások (is)??

hegyilány 2012.09.11. 11:40:38

Elnézést! lemaradt) Az, hogy már "zárt, kijelölt " helyen sem lehet dohányozni, többek között........már, csak hab azon a bizony
tortán.

illaim 2012.09.11. 11:48:32

@lajos0: Megint kitört belőled a Gyurcsány fóbia ! Orvosod mit mond? Még menthető vagy? A lényeg megint nem jutott el a fejedig! Azt az alkotmányossággal mi van?
Az nem zavar? te idióta remete! Az ilyen lakájmédia közegben milyen megszólalási lehetősége van akár Gyurcsánynak akár a DK-nak? Vagy nekik nem jár szerinted a demokratikus joguk gyakorlása?

illaim 2012.09.11. 11:53:24

@hegyilány: Erről a témáról beszélgettem egy ilyen kis bolt vezetőjével, és azt mondta, hogy a dohányárún szinte semmi haszna nincs, de ha van dohányárúja akkor jó esélye van, hogy a vevői más árút is tőle vesznek.

lajos0 2012.09.11. 12:08:00

@lllilla-: „A kormány a szegényeket, a társadalom perifériájára szorultakat, a hajléktalanokat, a rokkantakat, az időseket, a nyugdíjasokat, az elszegényedésük okán reményvesztetteket, a csalódottakat, kiábrándultakat akarja kizárni.”

Szerintem ez a regisztráció egy felesleges baromság, mint a kopogtatócédula, meg az 5 %-os küszöb.

Viszont az hol van benne, hogy szegény , a rokkant, az idős vagy nyugdíjas nem regisztrálhat ?

Hajléktalanoknak eddig is kellett ( ha valaki akart szavazni előbb tartózkodási helyet kellett létesítenie hajléktalanként, ezért alig élt vele valaki).

A reményvesztetteket, a csalódottakat, kiábrándultak meg azért hívják így mert akkor is szarnak az egészre, ha nem kell regisztrálni.

Mihancsik meg most rácsodálkozik, hogy a szar büdös ? Jé tényleg.

lajos0 2012.09.11. 12:19:44

@illaim: "Megint kitört belőled a Gyurcsány fóbia !"

Igen. Teljesen rettegek tőle, véletlenül sem tartom viccesnek az újabb akcióját.

"Azt az alkotmányossággal mi van?"

Tényleg. Úristn, ki is ment a fejemből. Amikor évtizedekig fennállt több mulasztásos alkotmánysértés, akkor mi volt vele ? Szerintem valami hasonló van most is.

"Az ilyen lakájmédia közegben milyen megszólalási lehetősége van akár Gyurcsánynak akár a DK-nak?"

Tetszettünk volna objektív közszolgálatot kialakítani a pénzünkből. Akkor sem érdekelne sok embert, de legalább lenne. Most visszanyalt volna a fagylalt ? De hát ott az objektív ATV, meg a Klubrádió és a Népszava.

"Vagy nekik nem jár szerinted a demokratikus joguk gyakorlása?"

Hát most azt gyakorolják, csak közben mások a saját demokratikus jogukból fakadóan kiröhögik őket. Tényleg kellemetlen lehet, de hát a demokrácia már csak ilyen.

Scagnetti 2012.09.11. 12:20:01

@lajos0: Szerintem ennyire szervilisek. Visszafele meg tulajdonképpen nem sülhet el a dolog, mert az a szűk, de fanatikus kör, amely rajong Feriért, úgyis rá fog szavazni, bármit csinál vagy mond. Legfeljebb egyéb helyekről nem jönnek szavazók, de azok eddig sem jöttek, és ezután sem várhatók.
A kis tábor viszont még jobban imádhatja a Ferit, aki már "éhezett is értük". Újabb csodatett, amit betehetnek a megtalált kislány, a vonatbaleset utáni sírás és a fel nem vett fizetés mellé. :)

lllilla- 2012.09.11. 12:33:32

@Scagnetti:

Sajnos itt azért nem eről szól a történet
ez Orbán--a maga világpolgároknak szóló jövő szeptemberre félépített világrendjével.

a maga egységes adókulccsával
mert Lázártól tudjuk, mindenki annyit ér amennyije van

de mi van egy üzemi baleset történtekor?

24 perc tiszta gyönyör!
orbanviktor.hu/cikk/az_unio_problemai_miatt_van_szuksegunk_imf-megallapodasra

lajos0 2012.09.11. 12:34:36

@Scagnetti:

"Legfeljebb egyéb helyekről nem jönnek szavazók, de azok eddig sem jöttek, és ezután sem várhatók."

Tényleg mint a vadriasztó a kocsin. Mindenki döntse el maga, hogy vajon nem is voltak őzek, vagy már elriadtak.

"Újabb csodatett, amit betehetnek a megtalált kislány, a vonatbaleset utáni sírás és a fel nem vett fizetés mellé. :)"

És az elájuló kormányszóvivő spontán elkapását se felejtsük ki :-)

Scagnetti 2012.09.11. 13:02:56

@lllilla-: EL vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy Viktor hülyeségei, hazugságai bármennyit is kompenzálhatnak Feri hülyeségeiből, hazugságaiból. Tudjuk, hogy Viktor sem százas, de ettől még Feri sem lesz az. Csak egy ripacs. Mára egyszerű bulvárceleb lett belőle.

Tegnap kiugrottam a térre, megnéztem a színjátékot. Sajnos a Baloldal Egyetlen Reménye nem bújt elő sátrából, de egy (természetesen nyugdíjas) rajongója gondoskodott a műsorról. És viccesek voltak a nézői reakciók is.

Scagnetti 2012.09.11. 13:05:35

@lajos0: Tényleg! Hogy is felejthettem el!

lajos0 2012.09.11. 13:11:02

@lllilla-: Az unió problémája szerintem más, az euro már létrehozásakor halva született ötlet volt, amit tudtak is a létrehozói. Orbán eddig azt mondta nincs is szükségünk a megállapodásra, meg nem is akarunk hozzányúlni, de aki ezt egy politikusnak elhiszi, annak egészségére.

Mitől lenne ez a mellébeszélés nyerő ? Vannak ilyen kardinális kérdések, ahol nem tudok nyerőt megállapítani: Fradi vagy Újpest, Pákó vagy Kiszel Tünde.

Nekem is megvannak a korlátaim.

hegyilány 2012.09.11. 13:23:17

@illaim:

Igen! Nem egy "kis bolt vezetőjével" kell csak beszélgetni.
Nagyobb tömeget kell megszólítani, azokat (is), kiknek néhány tízezer forint is számít.
S azután kell/kellene véleményt alkotni.

illaim 2012.09.11. 13:33:39

@hegyilány: Azt hiszem ez a kioktatása félre ment! Hol alkottam véleményt?
Csak annyit bátorkodtam leírni, hogy pl
a kis boltok amelyek a fennmaradásért küzdenek, miért tartanak dohányárút.
Az új trafiktörvény elveszi tőlük ezt a lehetőséget!A véleményt majd a választók mondják 2014-ben ha lesz rá módjuk!

dogbakszi 2012.09.11. 13:43:28

@Látod??:
"Hajdúnak az a lényeg hogy fleto letette az asztalra a pénzt hogy szerepelhessen a műsorba. Ha te leteszed te is szerepelhetsz, és lehetsz celeb. Ő a többit nagy ívben le..ja. Bokros letette a lóvét, még táncolhatott is, az csinál majmot magából aki akar, csak ki kell fizetni a beugrót!"

- Általában a szereplő kap pénzt a kereskedelmi csatornán, még olyan színvonal alatti műsorokban, mint a Mónika show is, ott még a néző is statiszta, aki pénzt kap azért, hogy vég9gasszisztálja a műsort. Én nem lennék annyira biztos benne, hogy Gy.F. fizetett volna Hajdúnak a műsorban szeeplésért. Megjegyzem, a Hajdú féle műsor azért volt alkalmas, hogy valamire felhívja a figyelmet, mert pl. az ATV-t, mely részletesebben tárgyalt a regisztrációs témakörben, mivel csak kábelen és MindigTv-n fogható, kevesebb háztartásban lehet elérni, mint a TV2-t, nem beszélve a celebimádók Hajdú féle műsornézéséről. E műsornézési szokásaikat figyelembe véve jó ötletnek tűnhetett, hogy a királyi TV e téma elhallgatása helyett egy másik országos csatornán hívja fel a figyelmet az alapjogaink csorbítására. Én ebből adódóan, s mivel Gy.F. nem bohóckodott a műsorban, úgy vélem, "nem csinált majmot" magából.

hegyilány 2012.09.11. 13:44:53

@illaim:
Nem volt szándékomban kioktatni. Ha azt tettem volna az nem így" jönne le.
Csak a véleményem bátorkodtam leírni.

dogbakszi 2012.09.11. 13:48:36

@Kivlov:
":D
általában a gyf hasonló férgek elnyerik büntetésüket, csakhát ez abszurdisztán.
mellesleg: óvadkodjál te."

- Általánosan már kisgyermek-korban jár szájról szájra egy közmondás, mely úgy szól, hogy:
"Mindenki magából indul ki, s oda is tér vissza" ...hm... féreg?...

hegyilány 2012.09.11. 13:50:15

Egyébként nem zárható ki, hogy felerősödik a cigaretta "feketepiaca".
Legalább némelyeknek helybe viszik, s egy bevásárlás után nem kell még külön rohangálni.
Nem beszélve arról, hogy kik korán járnak dolgozni, nem is tudják hol megvenni, mert gondolom, hogy a mélyen tisztelt trafikos nem fog hajnalban felkelni.......
Szerintem.

Ja! "Előre a múltba"?!! Kb. negyven évvel ezelőtt voltak trendik a trafikok..... úgy hallottam.
:(

dogbakszi 2012.09.11. 13:55:21

@lajos0:
"De ennek a Gyurcsánynak állítólag vannak tanácsadói. Most ezek vagy hülyék és tényleg jó ötletnek tartották ezt az akciót, vagy teljesen szervilisek, aki némi pénzért bármire rámondják, hogy "Mekkora ötlet ez Feri". Esetleg mondták neki, hogy ez visszafelé fog elsülni már megint, de Gyurcsány valójában le sem tojta a véleményüket. Nem tudom melyik a kedvezőbb opció."

- Az előbb egy másik hsz-ben leírtam, de itt is érvényes, hogy "Megjegyzem, a Hajdú féle műsor azért volt alkalmas, hogy valamire felhívja a figyelmet, mert pl. az ATV-t, mely részletesebben tárgyalt a regisztrációs témakörben, mivel csak kábelen és MindigTv-n fogható, kevesebb háztartásban lehet elérni, mint a TV2-t, nem beszélve a celebimádók Hajdú féle műsornézéséről. E műsornézési szokásaikat figyelembe véve jó ötletnek tűnhetett, hogy a királyi TV e téma elhallgatása helyett egy másik országos csatornán hívja fel a figyelmet az alapjogaink csorbítására."

dogbakszi 2012.09.11. 14:11:00

@lajos0:
"Viszont az hol van benne, hogy szegény , a rokkant, az idős vagy nyugdíjas nem regisztrálhat ?"

- Ugyan a dolog úgy alkotmányellenes, ahogy van, jelentő plussz költséggel jár, amit persze mi fizetünk meg, miközben ahogy már leírta, Ön is olyan nagy baromságnak tartja (ahogy én is) a regisztrációt, vagy az öt százalékos küszöböt.
...Miért ne regisztrálhatna, de azt még most sem tudjuk, hogy hol és hogyan...
Ki az, a választópolgár, aki jelenleg eléggé kiábrándult ezekből a politikusokból, s ha azt kérik tőle, hogy személyesen menjen be a jegyzőségre saját költségén, reggel 8:30-16:30 közötti időtartamban, előre kérjen telefonon időpontot, kéredszkedjen el a munkahelyéről, vagy vegyen ki arra a napra szabadságot, hogy regisztráljon? Nem beszélek olyanokról, akik jelenleg meg sem tudnak mozdulni, ágyhoz kötöttek, olyanok, akikhez választáskor az urnát hivatalból is ki kell vinni, esetükben hogyan történik a regisztráció?
...miközben az előző X alkalommal is ugyanott laktak, mindig sikerült őket elérni.

dogbakszi 2012.09.11. 14:32:11

@lajos0:

"Tényleg. Úristn, ki is ment a fejemből. Amikor évtizedekig fennállt több mulasztásos alkotmánysértés, akkor mi volt vele ? Szerintem valami hasonló van most is. "

- Szerintem azok a "mulasztások" senkinek az alapjogait nem korlátozták, nem járultak hozzá, hogy autokrácia alakuljon ki a demokrácia helyén...

"Tetszettünk volna objektív közszolgálatot kialakítani a pénzünkből. Akkor sem érdekelne sok embert, de legalább lenne. Most visszanyalt volna a fagylalt ?"

- Ahogy nézem, az akkori közszolgálati média inkább volt objektív, mint a mostani Obersovszkyval és a többi hírhamisítóval, retusőrrel együtt. És mindezt mindannyiunk pénzén....

"De hát ott az objektív ATV, meg a Klubrádió és a Népszava."

- Mondjuk nem zavarja a tény, hogy kereskedelmi csatornát, rádiót, lapot sorol fel, miközben a nem kormánypárti adózó pénzéből is tartják fenn a fentebb is jellemzett közszolgálati médiát?

"Tényleg kellemetlen lehet, de hát a demokrácia már csak ilyen."

- Mint jeleztem, a demokrácia nem ilyen, s nem csodálkozom, hogy a fiatalok, s aki tud, húz el az országból, mint a darumadár...
...Ha ez a rakás sz@r Önnek megfelel, akkor őszintén tudom sajnálni.

lajos0 2012.09.11. 14:46:34

@dogbakszi: "Ugyan a dolog úgy alkotmányellenes, ahogy van, jelentős plussz költséggel jár, amit persze mi fizetünk meg"

Ebben lehet valami, de nóvum nincs. Volt már ebben az országban alkotmánysértés bőven, mindenféle következmény nélkül.
Ráadásul Fideszék úgy írják át az alkotmányt, ahogy akarják, tehát felmerül a kérdés, hogy maga az alkotmány lehet-é alkotmányellenes.

"s ha azt kérik tőle, hogy személyesen menjen be a jegyzőségre saját költségén, reggel 8:30-16:30 közötti időtartamban, előre kérjen telefonon időpontot, kéredszkedjen el a munkahelyéről, vagy vegyen ki arra a napra szabadságot, hogy regisztráljon"

Hát én is meggondolom, hogy koptassam a cipőtalpat ezek miatt a léhűtők miatt. De ennyiben a regisztráció a nyugdíjasoknak kedvez, mivel ők ráérnek.
Meg az inaktívak is. A dolgozónak nehezebb, de velük úgy sem lehet választást nyerni, mert kevesen vannak.
(mellesleg úgy tartanám helyesnek, ha csak ők szavazhatnának)

Egyébként egy csomó olyan baromsággal van tele az életünk, ahová be kell menni, felesleges papírokat kell kitöltögetni, és előszobázni is kell. Ezek is felesleges bürokratikus lépések.

Ha ezt a hülyeséget bevezetik, akkor regisztrálok, aztán úgy küldöm el őket a sunyiba. Ha a szavazat számít, akkor megbuknak a regisztráció mellett is. A Kubatov, Werber stb. listáknak meg nem lesz sok értelmük, hiszen egy elég régi állapotot rögzítenek.

De ahogy eddig látszik, Feriék mögött semmiféle bázis nem áll, és ők elsősorban a médiafigyelmet akarták elmondásuk szerint. Hát tessék.

Scagnetti 2012.09.11. 14:49:01

@dogbakszi: Vajon objektivitásban melyik a jobb, Obersovszky vagy Orosz Józsi? Mert ezek mindketten a közmédiában voltak, csak nem egy időben, és érdekes módon az utóbbi miatt balról sosem érkezett kritika. Talán mert buzgón kiszolgálta a ballib kormányt, akárcsak Obersovszky a mostanit.

Meg kellene szokni, hogy a közmédia ilyen. Aki nyer, azé a következő négy évben. Mivel ez egy ilyen ország, az egyetlen megoldás az lenne, ha felszántanánk a helyét és sóval szórnánk be. Egy pénznyelővel legalább kevesebb lenne. A nézettsége alapján nem sokan hiányolnák.

Mellesleg a Fidesz is kiépítette a saját médiáját, ugyanezt balról is megtehetik. ÉS akkor nem kell panaszkodni, hogy nincs hol elmondani a véleményüket. Ami persze nem is igaz, hiszen még sok helyen elmondhatják. A probléma az, hogy érdeklődőből van kevés. De erről aztán már tényleg nem Orbán tehet.

M. Péter 2012.09.11. 16:12:08

@erik ssonfan: Mint egyeszer már írtam feljebb, az Egyesült Királyságban nincs lakcímbejelentés, nincs népességnyilvántartás, ezért kell a regisztráció a választói névjegyzék összeállításához. A regisztráció célja a szavazásra jogosultak összeírása, nem pedig a "kevésbé tudatos" szavazók kiszűrése. Aki jogosult szavazni, annak kötelező is felíratkoznia.

leponex 2012.09.11. 16:42:33

Szegény Jó Gréczy Zsolt, Kétségbeesett Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, a Kossuth téri ToyToy Őrizője, ...

"Ahogy várható volt, elementáris erővel hatott a nyilvánosságban "

No Kedves Bárdunk! Erre vártunk már régóta!
A Feri végre megmutatja, mire képes!
Ez az elementáció a Patás Akopaliszise leszen, meglátod! Izgatottan várjuk a Végkifejletet, mert hogy özönleni fognak a záróbulira és ripsz-ropsz elhajtják a Despotát Ausztráliába, ahhoz kétség nem férhet. Hiszen Te magad mondtad, hogy már rég megbukott a Zorbán, csak a Katalizátor Ferire várnak a népek.

A fasiszta Zindex címlapról ölég gyorsan lekerült a helyszíni közvetítés, egy kis ízelítőt azért idetennénk a hangulat fokozása érdekében:

"Niedermüller a látványból ítélve előbb kezdte a tiltakozást, mint a többiek, és a lopakodó nácizmus elleni kiállásból már hetek óta nem mos hajat.
...
A mikrotömeget elnézve századjára is elámulok, hogy mi vonzhatja ilyen erővel Gyurcsányban azokat, akik már kiöregedtek a Schmuck Andor-féle Tisztelet Társaságából. A rajongók szórólappal a kézben ácsorognak és megpróbálják begyűjteni a sztárok autogramját.

Az együttes legmozgékonyabb tagja szuperhegyes bőr lakkcipőt viselő Vadai Ágnes, aki a kemény mag tagjaival beszélget és sajnos nem veszi szó szerint egy komcsi néni "Ágika, a hátamra, bárhová!" felszólítását. Úgy tűnik, még nem szokta meg a fétiscipőt, mert csak úgy tud járni benne, mintha egy négykézláb mászó, láthatatlan Bauer Tamáson lovagolna."

Ugye ez nem igaz, Kedves Bárdunk!

Tízezrek tolonganak Feri körül, és csak a Jelre várnak!
Még egy csalódást nehezen viselnének el ...

Hajrá Zsolti!!

leponex 2012.09.11. 16:57:37

Jó Bárdunk!

Csak, hogy érzékeltesse valaki a Ferivel - meg veled - ezt az otromba happeninget, amit műveltek:

Mert hogy tényleg vannak, akik valóban éhségsztrájkolnak:

"Éhségsztrájk a kormány zaklatásai miatt
MTI 2012. szeptember 11., kedd 15:28

Éhségsztrájkot kezdett tucatnyi kubai ellenzéki a "törvényesség hiánya" és a hatóságok zaklatásai miatt, amelyek egyre súlyosabbakká váltak az elmúlt hónapokban.

"Amit a kormány csinál, azt nem lehet elviselni, abba nem lehet beletörődni" - jelentette ki a sztrájkolókat vezető egyik legtekintélyesebb ellenzéki értelmiségi, Marta Beatriz Roque közgazdász, az úgynevezett 75-ök csoportjának a tagja. Ezt a 75 ellenzékit 2003 tavaszán súlyos, esetenként több évtizedes börtönbüntetésre ítélték ellenzéki tevékenység miatt, és csak a katolikus egyház közvetítésével szabadultak ki 2010-ben."

Csak úgy mellesleg, ekkor -2003-ban - ment oda nyaralni Medgyessy úr, a Feri akkori miniszterelnöke ...

"Az éhségsztrájkolók közül többen jelenleg is börtönben vannak az ország különböző pontjain, és egyesek komoly egészségi problémákkal küszködnek. A 67 éves Roque cukorbajos, ennek ellenére közölte, hogy nem fogad el orvosi segítséget, és nem vesz magához mást, csak ivóvizet. Hangsúlyozta, hogy "az utolsó következményekig" ki akar tartani, és tudatában van, hogy akár 48 órán belül válságos állapotba kerülhet. ...
Kubában az utóbbi években több politikai fogoly és ellenzéki folytatott éhségsztrájkot. Egyikük, Orlando Zapata 85 nap után bele is halt 2010-ben a tiltakozásnak ebbe a formájába"
*****

Kedves Bárdunk!

Tényleg nem kéne elgondolkodni azon, szabad-é ennyire érzéketlen fafejűként erőltetni ezt a totális mértéktelenséget?
Nácizni, fasisztázni,diktatúrázni, miegyebezni, amikor valódi problémák, gondok is vannak bőségesen ebben az országban?

lajos0 2012.09.11. 17:04:34

@M. Péter: "Aki jogosult szavazni, annak kötelező is felíratkoznia."

Micsoda diktatúra.

M. Péter 2012.09.11. 17:12:40

@lajos0: Így nem lehet lefizetni a szegényebb néprétegfeket néhány fonttal vagy korsó sörrel, hogy ne regisztrálják magukat.

leponex 2012.09.11. 17:21:14

@lllilla-:
Emígyen a link alatt:

"A miniszterelnök szerint az ország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, "rossz megállapodást" kössön a Nemzetközi Valutalappal (IMF). Magyarországnak a saját problémái miatt egyébként nem is lenne szüksége biztosításihitel-típusú IMF-megállapodásra, arra az uniós problémák miatt van szüksége - mondta Orbán Viktor hétfőn, az őszi parlamenti ülésszakot megnyitó beszédébe"

Történetesen ebben teljesen igaza van Orbánnak.

2008-ban mintegy 20 Mrd azonnali hitel kellett a csőd elodázása érdekében. Mert valóban csak két évvel kitolta a csődhelyzet nyilvánvalóságát, a hitel 2010 márciusáig volt felhasználható.
Az IMF-Eu hitel gyakorlatilag csak a hitelező bankok javát szolgálta, a lejáró hitelek 'törlesztésére' szolgált.
Hogy aztán a következő kormány az államadósság finanszírozásán túl még az IMF-Eu hitel visszafizetését is kezdje meg.
És még ezt is produkálni tudta volna az ország, ha az euro válsága radikálisan meg nem nehezítette volna azt.
Teszi ezt még most is, IMF nélkül is.

Hát így van ez, ugye?

mákos lecsó 2012.09.11. 17:24:21

Egy fordulós választás mi?
De azért kétszer kell elmenni.
Az első fordulóban regisztrálni, a másodikban meg szavazni.
Hajrá Feri!
Veled vagyunk, sokan vagyunk, és egyre többen leszünk.

mákos lecsó 2012.09.11. 17:36:27

@leponex:

"a hitel 2010 márciusáig volt felhasználható."

Akkor hogy a lófaszban vette meg a harmadik - a Bajnai kormány által föl nem vett részletből - a MOL résvényeket a kormány 2011 májusában?

menőmano 2012.09.11. 18:01:45

Ugye, ugye? Milyen jó (volt), hogy az IMF hitel két részletét meghagyta "aranytartaléknak" a Bajnai Gordon.??!!

Hát, úgy látom némelyeknél totális a helyzet (most is).
Szerintem.

lajos0 2012.09.11. 18:16:56

@M. Péter: Nekem, ami kötelező az büdös. Vajon mi a szankció, ha mégsem regisztrálnak ? Mi van akkor, ha valaki a demokrácia nevű látványpékséget nevetségesnek tartja, és úgy önt, hogy nincs kedve bohóckodni benne, úgy csinálva mintha hinné, hogy itt valódi döntésről van szó ? És ha nincs névjegyzék honnan tudják, hogy ki nem regisztrált ?

lajos0 2012.09.11. 18:27:06

@leponex: "A miniszterelnök szerint az ország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, "rossz megállapodást" kössön a Nemzetközi Valutalappal (IMF)."

Hát velük jót meg nem lehet, akkor stornó az egész.

"Magyarországnak a saját problémái miatt egyébként nem is lenne szüksége biztosításihitel-típusú IMF-megállapodásra"

Ilyet nem is fognak adni, mint elmondták. Márpedig, ha mi kuncsorgunk, akkor a feltételeket ők diktálják.

"2008-ban mintegy 20 Mrd azonnali hitel kellett a csőd elodázása érdekében. Mert valóban csak két évvel kitolta a csődhelyzet nyilvánvalóságát"

Egyébként szerintem is 2008-ban gyakorlatilag államcsőd volt, amit megúszni nem lehet, tologatni igen. Azóta is csődben vagyunk, és engem nem nyugtat meg, hogy az USA is.

"Az IMF-Eu hitel gyakorlatilag csak a hitelező bankok javát szolgálta, a lejáró hitelek 'törlesztésére' szolgált.
Hogy aztán a következő kormány az államadósság finanszírozásán túl még az IMF-Eu hitel visszafizetését is kezdje meg."

Hát itt is saját maguknak adták a pénzt, mint a görögök "megmentésénél". Senki nem kapott belőle semmit, csak az MNB-n át történő szivattyúzás technikai feltétele, ezért landolt ott. De a piacok ( ez kb. 8-10 embert jelent esetünkben) megnyugodtak.

lajos0 2012.09.11. 18:51:57

@mákos lecsó: Nem hívtak le ehhez a hivatalos verzió szerint újabb részletet, hanem az MNB-ből történt az utalás a fel nem használt előző lehívásokból.

lajos0 2012.09.11. 19:03:32

@menőmano: Az még jobb lett volna, ha Surányi nem csap a valós aranytartalék seggére. No az volt a totális baromság.

Surányi adeptus 370 dolláros áron adta át az aranykészletet, most 1733-on áll. Hát mit mondjak, micsoda szakértelem, micsoda előrelátás. Pedig valószínűleg több információ birtokában volt Gyurka, mint én, mégis ilyen balfaszságra ragadtatta magát. Akkor én vagyok ekkora zseni, vagy neki adták utasításba a BIS-től, hogy most ezt fogod csinálni ?

menőmano 2012.09.11. 20:42:50

@lajos0:
Hát! "Én nem tudom". A balfaszságról sem tudok semmit, meg azt sem tudom, hogy zseni vagy e vagy sem.
Az a totális igazság, hogy én sem tudhatok mindent.
Szerintem.
Csak annyit, hogy kész ennyyyi.
:))

menőmano 2012.09.11. 20:51:15

atv.hu/cikk/20120911_dk_vadait_kitiltottak_a_bizottsagi_ulesrol

Hát! Totális a helyzet. "DK: Vadait kitiltották a bizottsági ülésről"

Pedig a "baltás" ügyről, joga van tudni a nagybetűs népnek is, már, ami publikus lehet belőle.
Szerintem.

Fell Bandi 2012.09.11. 21:10:58

Pénteken én tuti ott leszek a téren! Jön a Nagy Nemzeti Zabálás! Remélem, az idióta pojáca csorgó nyállal nézi majd a piknikünket! Ami az elementáris hatást illeti: délután arra jártam, nem volt ott több 10 vén kommancsnál a sátrak körül, ezt én inkább közönynek nevezném zsóti...

Fell Bandi 2012.09.11. 21:17:22

zsóti, amúgy ez a féleszű idióta fletó nem emlékszik már arra, hogy 2006-ban mit mondott? "A Kossuth tér nem kemping", " a politika színtere a Parlament, nem az utca" stb. Amúgy jó helyen van ott, remélem kitart a végsőkig, és eredményesen (éhhalállal) tesz pontot az akcióra...

Fell Bandi 2012.09.11. 21:28:49

@mákos lecsó: ezt csak a bulgárúr és bandája híreszteli. Az IMF hitelből 2009 után egyetlen garast nem vettünk fel. A pontos kifizetési ütemezés az imf.org oldalon nyilvános bárki számára. Tehát: Orbánék nem vettek fel egyetlen fityinget sem az IMF-től, aki írástudó, ellenőrizheti.

lajos0 2012.09.11. 21:54:12

@menőmano: "Az a totális igazság, hogy én sem tudhatok mindent."

Utána kell olvasni. Az aranykészlet eladása. De ha már pedzegetjük a témát akkor az adósságcseréről is, ahol 2000 milliárd forintot pakoltak a magyar államadósságra Gyurkáék. Mintha valami összeesküvés lett volna a háttérben, mert ilyen hülye valaki magától nem lehet, Surányiról meg végképp nem feltételezem. Viszont van róla egy totális elméletem, majd egyszer leírom, ha lesz kis időm.

menőmano 2012.09.11. 22:07:09

@lajos0:

Hát! Ja! Valamit tisztázzunk) Nem pedzegetjük, hanem csak Te írogatsz róla.

"Utána kell olvasni". Persze, majd ha sok időm lesz, mert nekem más, egyéb, fontos feladataim is vannak.

Mit érdekel engem az összeesküvés.
Egyébként az államadósság téma, bonyolult ügy", ha szabad így fogalmazni.
Ne menjünk vissza csak a rendszerváltásig, az minden kormányok sara. Nem csak a Gyurcsányé Pardon) a szocialistáké pontosabban fogalmazva.

Nagyon megköszönöm, ha egyszer leírod az elméleted.
Hogy totális lesz e, az majd kiderül. Szerintem.

leponex 2012.09.12. 00:02:44

@lajos0:
"Hát velük jót meg nem lehet, akkor stornó az egész."
Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Patás annyira hajtana erre. Néhányszor mondta is, hogy nincs rá szükségünk, de annyira szívélyesen noszogatják alkalmasint a forintot, hogy az érvek súlya alatt kénytelen lehet meghajolni ;-)
Pedig ha nincs ez az 'euróválság' nevü eufémia, talán még sikerülhetett is volna.
Bár abban egyetértünk talán, hogy tényleg csak a csőd tologatása történik folyamatosan.
De úgy látszik most, a magasabb szempontoknak sem lenne igazán érdekük ennek deklarálása, talán nem véletlenül.
Merkel asszony mintha a görögök esetében emiatt gondolná mégis inkább 'megmenteni' őket.
Mármint a kintlevőségeket.

lajos0 2012.09.12. 08:19:55

@leponex: "Néhányszor mondta is, hogy nincs rá szükségünk, de annyira szívélyesen noszogatják alkalmasint a forintot, hogy az érvek súlya alatt kénytelen lehet meghajolni "

Hát ezért kellett volna kevesebb üres duma, meg melldöngetés, és sokkal többet lehetett volna tenni akár a forintért is. Bár a kialakult gazdasági katasztrófahelyzetnek jó megoldása nem volt, vagyis nincs.

"Merkel asszony mintha a görögök esetében emiatt gondolná mégis inkább 'megmenteni' őket.
Mármint a kintlevőségeket."

Hát igen. A görögök a megmentésükre szánt összegekből egy buznyákot sem láttak feltételezhetően. Viszont már többen kikeltek Németországban is az ellen, hogy német pénzből mentsék meg a Görögországban komoly portfóliókat felhalmozó bután harácsoló francia bankokat. Persze a németeknek eddig több ezer milliárdos haszna volt az euro létéből. De ha elfogadják most az AB-n az ESM-et akkor az ő gazdaságuk is be fog dőlni.

Külön érdekes, hogy a Moody's most az USA esetében is belengette a leminősítést, persze a megadhatatlan amerikai államadósság tükrében már rég a bóvliban kéne lenniük. Na őket vajon ki menteni majd meg ?

leponex 2012.09.12. 12:17:29

@lajos0:
"Hát ezért kellett volna kevesebb üres duma, meg melldöngetés"

A lelátóról én is ezt gondolom.

A Patás azért nem tűnik ostobának, bármennyire is erőltetik ezt a vonalat ballib barátaink.
Szerintem a 2002-es nem várt buktájához leginkább a konszolidált, visszafogott, jórészt érvekre alapozott kommunikációja vezetett, a ballib - és akkor még döntően meghatározó súlyú - média el tudta adni az akkori nyilvánosságnak, hogy a nagy ŐT keresgélő Megyó a benzinkutas szerkójával leradírozta. A Patás mondhatta, hogy a növekedés felét lehet csak jóléti célra fordítani, a másikat a növekedésre.
Több pénzt a zembereknek! Több pénzt a zönkormányzatoknak! ... És lőn.
A 2006-ost már nem is említem.

Talán ezért vélheti úgy, hogy a hazai érdeklődőket kell kiszolgálni, hiszen a radikális oldalakat a Feri nagyon felhozta a pályára.
A másik cél meg talán a tudatos 'hergelése' lehet a tanácstalanul tébláboló, önláncoló, fogyókúrázó, éhségmenetelő, baltázó ... politikai ellenfeleinek. És láthatóan boldogan ugranak rá :))
Mert ahogy a kötcseiben mondta:
"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

No, ezt az alternatívát én magam is szívesen látnám végre, nemrég a Horn Gábor fogalmazott a zatévén az értelmetlen baloldali összefogdosós projekten, és inkább a választék kidolgozását noszogatná.

Ettől függetlenül a számtalan kommunikációs baklövés nem ignorálódik :)

márta)) 2012.09.12. 13:36:36

Pánik a Műegyetemen - Luke-ra futtatták a kommandósokat

www.stop.hu/belfold/panik-a-muegyetemen-luke-ra-futtattak-a-kommandosokat/1082135/

Hát! kicsi ország, annál több eseménnyel.
Sokszor tényleg nem tudja már az ember, hogy nevetni kell e, avagy sírni.
:(

leponex 2012.09.12. 13:53:32

@márta)):
"Sokszor tényleg nem tudja már az ember, hogy nevetni kell e, avagy sírni."

Ja.

"Az egyik diák nem tudott arról, hogy mindez egy engedéllyel rendelkező forgatás része és hívta a hatóságokat."

Ők pedig 8 perc alatt ott voltak.

Nem oly rég volt, amikor mintha meg is halt volna valaki Pécsen egy ilyen kis be nem jelentett happeningen.

"Egy ember meghalt, hárman megsérültek a pécsi egyetemen, ahol egy férfi lövöldözni kezdett csütörtökön délelőtt - közölte az [origo]-val az Országos Mentőszolgálat. A mentők szerint egy fiatal férfit megpróbáltak a helyszínen újraéleszteni, sikertelenül. Egy embert életveszélyes sérülésekkel, két embert pedig súlyos állapotban szállítottak kórházba, a pécsi traumatológiára."

A norvégok meg nemrég azon háborogtak, hogy egy valódi robbantás utáni másik lövöldözéshez egy óra után értek csak oda. Talán nem gondolták, hogy ez komoly ...
***

Amúgy pánikról szó sem volt.

De igazad van, néha tényleg nem lehet tudni, mennyi idióta van ebben az országban, aki nem érti, mi a probléma, ha neki tréfálkozni támad kedve, mások meg komolyan veszik.

dogbakszi 2012.09.12. 17:17:19

@lajos0:
"Volt már ebben az országban alkotmánysértés bőven, mindenféle következmény nélkül.
Ráadásul Fideszék úgy írják át az alkotmányt, ahogy akarják, tehát felmerül a kérdés, hogy maga az alkotmány lehet-é alkotmányellenes."

- 2010-ig nem nagyon tudok arról, hogy következmények nélkül alkotmányellenes lett volna valaki (leszámítva, hogy pl. a hajdani ORTT elnökét, vagy anno az MR elnökét nem tudták megválasztani, s ebből mulasztásos alkotmánysértés lett, amit az Alkotmánybíróság jelzett a parlamentnek), de azóta az Alkotmánybíróság hatásköri csökkentésének, illetve a kormány AB-re történő nagyívű tojásának köszönhetően (l.d. bírák kényszernyugdíjazásának visszamenőleges megsemmisítésekor hozott itéletre történő reagálás)egre több ilyen alkotmánysértés van. A kormány hiába emel be bármit az alaptörvényébe, ha az az ott deklarált alapjogokkal ütközik, akkor az AB-nek ezt a passzust meg kell semmisítenie.

"s ha azt kérik tőle, hogy személyesen menjen be a jegyzőségre saját költségén, reggel 8:30-16:30 közötti időtartamban, előre kérjen telefonon időpontot, kéredszkedjen el a munkahelyéről, vagy vegyen ki arra a napra szabadságot, hogy regisztráljon"

"De ennyiben a regisztráció a nyugdíjasoknak kedvez, mivel ők ráérnek."

- Ja, és persze ingyen utazhatnak... nemde?
...De azzal is alkotmányellenessé válik bármilyen törvény, ha nem azonos feltételeket fogalmaz meg alapjogi szinten állampolgár és állampolgár között...

"(mellesleg úgy tartanám helyesnek, ha csak ők szavazhatnának)"

- Én erre a nézőpontra, mint demokratikusan gondolkodó, nem lennék büszke...

"Ha a szavazat számít, akkor megbuknak a regisztráció mellett is. A Kubatov, Werber stb. listáknak meg nem lesz sok értelmük, hiszen egy elég régi állapotot rögzítenek."

- Kicsit mögé nézve..., ha pl. külföldiek levélben szavazhatnak, akkor csak a leveleket kell megfelelő módon cserélgetni (kékcédula helyett kéklevél), s máris egy Rákosi féle 98%-os választási győzelmet érhet el a FIDESZ, miközben a sima választó csak néz...
A Kubatov listát a kormány már a népszámláláskor frissítette, s ez elől nem lehetett kitérni, s persze a hithű riídóláncban szereplő aktívisták nem változtak, az adja a törzsszavazói bázist, ami jelenleg a felméréseknél már állandósult...

Én úgy látom, hogy ha valaki a regisztrációt ellenzi, úgy találja, hogy alkotmányellenes, akkor nem azzal kellene foglalkoznia, hogy ki és milyen performance-ot használ az erre történő figyelem-felhíváskor, hanem azzal, hogy másokat is erről meggyőzzön, s ezzel hozzájáruljon egy antidemokratikus törvény bevezetésének megakadályozásához. Remélem az alapállás így változik...

dogbakszi 2012.09.12. 17:50:00

@Scagnetti:
"Vajon objektivitásban melyik a jobb, Obersovszky vagy Orosz Józsi? Mert ezek mindketten a közmédiában voltak, csak nem egy időben, és érdekes módon az utóbbi miatt balról sosem érkezett kritika. Talán mert buzgón kiszolgálta a ballib kormányt, akárcsak Obersovszky a mostanit."

- Én úgy tudom, hogy Orosz a Pártkeltében volt, amely műsorhelyet bérelt az MTV-től, s nem volt a közszolgálati TV-nél, nem mi fizettük az adóforintjainkból, hanem Gyárfás Tamás projektje volt, amit a TV alelnöke a műsoridő bérleti szerződés bontásával rakott ki, kiellenben Obersovszkyval, aki a mi pénzünkből folytat propagandát

"Meg kellene szokni, hogy a közmédia ilyen. Aki nyer, azé a következő négy évben."

- Valahogy én nem tudom megszokni, ezt a nem normálkis felállást.

"Mivel ez egy ilyen ország, az egyetlen megoldás az lenne, ha felszántanánk a helyét és sóval szórnánk be. Egy pénznyelővel legalább kevesebb lenne. A nézettsége alapján nem sokan hiányolnák."

- Egy közmédiának azért más szerepe is kellene, hogy legyen, mint a kormány pártpropaganda közvetítése..., kultúra és tudomámyos eredmények közvetítése kiegyensúlyozott módon... , csak az a baj, hogy mindenki, aki a közelébe megy, az felrúgja a mérleget, s ezért nem leli utána az egyensúlyt...

"Mellesleg a Fidesz is kiépítette a saját médiáját, ugyanezt balról is megtehetik."

- Igen, megteheti az, akinek pénze van. Ha valaki a pénzét rakja bele a baloldali médiába, akkor az nem feltétlenül a baloldalt támogatja, hanem mint pl. a jobber ECHO - Magyar Hírlap-os Széles esetében is így van, ő is a saját érdekeit nézi.

"Ami persze nem is igaz, hiszen még sok helyen elmondhatják."

- Melyek azok a helyek, s az milyen nagyságrendben jutnak el az állampolgárokhoz? A földfelszíni országos adók közül a két kereskedelmi nem is nagyon mer politikai álásfoglalást közvetíteni, inkább marad a celebszinten. Az MTV pedig meg van szállva az aktuális politikai vezetők által, akkor mikor és hol lehet bármilyen véleményt eljuttatni pl. vidékre, ha se internet, se KTV szolgáltatás nincs,azok a TV csatornák, melyek a baloldali választók gondolatait is közölnék, még a MindigTV-n is fizetősek.

"A probléma az, hogy érdeklődőből van kevés. De erről aztán már tényleg nem Orbán tehet."

lajos0 2012.09.12. 18:18:40

@dogbakszi: "2010-ig nem nagyon tudok arról, hogy következmények nélkül alkotmányellenes lett volna valaki"

Mivel a mindenki az volt. Például 2005-ben mondták ki, hogy sérti az egyenlő választójog elvét az egyes választókerületek választópolgárainak száma közötti különbség, amely sok helyen meghaladta a kétszeres eltérést. Így volt akinek a szavazata fele annyit ért. Ezt hosszú évekig letojták, hasonlóan a kisebbségek kötelező képviseletéhez, amiről szintén sok évvel ezelőtt határozott az AB. Körülbelül 30 ilyen eset állt fenn. Csak egyik nagy pártnak sem volt érdeke ezen változtatni, így letojták.

"Ja, és persze ingyen utazhatnak... nemde?
...De azzal is alkotmányellenessé válik bármilyen törvény, ha nem azonos feltételeket fogalmaz meg alapjogi szinten állampolgár és állampolgár között... "

Nem ingyen csak a közösség fizeti az utazásukat, ami egy populista húzás volt még Horn Gyulától, aztán úgy maradt.

""(mellesleg úgy tartanám helyesnek, ha csak ők szavazhatnának)"
- Én erre a nézőpontra, mint demokratikusan gondolkodó, nem lennék büszke... "

Nincs köze a demokráciához szerintem. Autót sem vezethet mindenki, pedig milyen demokratikus lenne. És az sem volt túl demokratikus, hogy az inaktívoknak ígérgettek, az aktívak kontójára és ezzel lehetett választást nyerni. És aki 14 éves az miért nem szavazhat ? Ez a szabály, szerintem jobb lenne, a szavazást pozitív adóbefizetéshez kötni, és akkor az rendelné a nótát, aki fizeti.

"ha pl. külföldiek levélben szavazhatnak, akkor csak a leveleket kell megfelelő módon cserélgetni (kékcédula helyett kéklevél), s máris egy Rákosi féle 98%-os választási győzelmet érhet el a FIDESZ, miközben a sima választó csak néz..."

Hát a külföldön tartózkodóknak eddig is kellett regisztrálni, de azért ilyen nagy arányban nincsenek. A fidesz meg könnyen befürödhet a külföldi szavazókkal, párszor már megtörtént.

"A Kubatov listát a kormány már a népszámláláskor frissítette, s ez elől nem lehetett kitérni, s persze a hithű riídóláncban szereplő aktívisták nem változtak, az adja a törzsszavazói bázist, ami jelenleg a felméréseknél már állandósult..."

Tőled kérdezték népszámláláskor, hogy kire fogsz szavazni ? Max ezeken a konzultációs szarokon próbálkozhatnak, de ismeretségi körömből senki sem küldte vissza őket. Ennyi erővel a Werber lista is frissülhetett MSZP-éknél, de a Jobbikéról is konkrét infóm van, és feltételezem az LMP sem maradt ki.

Ha valaki népszerűtlen, hajára kenheti a listáit.

"akkor nem azzal kellene foglalkoznia, hogy ki és milyen performance-ot használ az erre történő figyelem-felhíváskor"

Én hülyeségnek tartom a regisztrációt, de Fletó ripacskodását ettől még nem tudom komolyan venni. A kopogtató cédulát, meg az 5%-os küszöböt is antidemokratikusnak tartottam, meg az ebben a diktatúra képviselőivel a nevemben egyezkedő illegitim Ellenzéki kerekasztalt is. De ez már az én bajom volt.

illaim 2012.09.12. 18:31:59

Ha valaki nem olyan szenilis mint a lajos akárhány meg a dilibogyó leponex, az nagyon is jól emlékezhet a magánnyugdíjban maradók nyilatkozattételi mizériára is!Pont a választási regisztráció különbözne?
Ez a két előbb említett nyalonc, meg a nem említett többi veri a nyálát az IMF hitel miatt is, amit a hitelt tagadó Orbán fülkeforradalmi kontár kormánya csapolgat!
Az Államadósság Kezelő Központ jelentésében pedig ott áll fehéren feketén,hogy az Orbán fülkeforradalmi parasztjogász kontár kormánya a központi költségvetés finanszírozására 2010.06.30.és 2012.06 30. időszaka között 9 esetben összesen 17.666,2 milliárd Forint hitelt vett fel az IMF-től! Persze a fidesz goebbelsi propaganda ezt agyonhallgatja, sőt a seggnyalók mindent bevetnek, hogy tereljenek a témáról!Hangos pofával megugatni azt aki szóba hozza akár melyik becstelen aljas dolgukat!

lajos0 2012.09.12. 19:07:11

@dogbakszi: "Én úgy tudom, hogy Orosz a Pártkeltében volt, amely műsorhelyet bérelt az MTV-től, s nem volt a közszolgálati TV-nél, nem mi fizettük az adóforintjainkból, hanem Gyárfás Tamás projektje volt."

Hát akkor is mi fizettük, csak közvetve. Mint az összes külsősöktől rendelt műsort.
És bélszín áron, a vacak minőséget. Az meg önmagában is nonszensz egy közszolgálatnál, hogy mondjuk a Blikk főszerkesztője ott műsorvezetőként parádézhatott. A britteknél forradalom tört volna ki, ha a BBC közszolgálati műsorában feltűnt volna riporterként mondjuk a SUN című szennylap ( de legalább valódi bulvár) főszerkesztője.

"Valahogy én nem tudom megszokni, ezt a nem normálkis felállást. "

Az egy vicc önmagában, hogy a mi adóforintjainkból fenntartott közmédiumok műsorába, szervezeti felépítésébe a politikusok egyáltalán beleszólhattak. De ezeket mindig rövid pórázon tartották, és ha nem úgy bokáztak, ahogy a költségtérített gazemberek fütyültek, akkor a pénzcsapok elzáródtak. Másfelől döbbenetes pazarlás ment ott évtizedekig. Sőt most is.

"A földfelszíni országos adók közül a két kereskedelmi nem is nagyon mer politikai álásfoglalást közvetíteni, inkább marad a celebszinten."

Azért a Heti Hetes mondjuk igencsak mert, vagy Fábry Sanyi is. A mi politikai elitünk pedig szintén celebszinten mozog, de így sem sokan kíváncsiak rájuk. Ez van. Eddig is volt pár kormányváltás, pedig a helyzet rosszabb volt. Ha nincs kábeltévé, akkor HírTv-t, meg ECHO-t sem tudnak nézni.

M. Péter 2012.09.12. 20:31:59

@lajos0: Szavazni már nem kell, de ha valaki a választói névjegyzék miatt mártír akar lenni, akkor fizethet egy 1000 fontos pénzbírságot. Így nem lehet a szegényebb vagy kevésbé tudatos választókat lefizetni, hogy ne íratkozzanak fel a választói névjegyzékre.

Ha valaki nem küldi vissza az űrlap, akkor küldenek egy figyelmeztetést, majd valaki személyesen is kimegy, hogy tényleg üres-e a ház. Népességnyilvántartás nélkül is tudja a tanács, hogy egy adott címen valaki helyi adót fizet, vagy segélyt kap.

lajos0 2012.09.12. 21:09:04

@M. Péter: "Ha valaki nem küldi vissza az űrlap, akkor küldenek egy figyelmeztetést, majd valaki személyesen is kimegy, hogy tényleg üres-e a ház."

De, hogy küldik ki az űrlapokat, ha nincs népességnyilvántartás. Ha minden házhoz kiküldik, akkor hogyan tudják, hogy ott hányan laknak és kik ? És hogy brit állampolgárok-é, vagy csak valami illegális bevándorló népség ?

leponex 2012.09.12. 21:16:08

@dogbakszi:
"Én úgy látom, hogy ha valaki a regisztrációt ellenzi, úgy találja, hogy alkotmányellenes, akkor nem azzal kellene foglalkoznia, hogy ki és milyen performance-ot használ az erre történő figyelem-felhíváskor, hanem azzal, hogy másokat is erről meggyőzzön, s ezzel hozzájáruljon egy antidemokratikus törvény bevezetésének megakadályozásához. "

Hát hajrá, meg van minden feltétel hozzá. Belhoni, külhoni és egyéb média.
Népszavazást is lehet kezdeményezni, nem kell hozzá még az egész ballib szavazótábor töredéke sem.

No de mi van akkor, ha ez a meggyőzés nem volt sikeres? Ha a többség mondjuk nem így vélekedik? Akkor van a diktatúra, merthogy nem a mi egyedül demokratikus és igazhitű kinyilatkoztatásunk lett a nyerő??

Az emlékezetes "szociális népszavazás" előtt Ferenc mqagabiztosan kijelentette, hogy meggyőzik a zembereket és megnyerik a népszavazást.
De nem így lőn.
És akkor kiderült, hogy birkákok voltak, akik mégsenem a Ferit lájkolták.

Mint tudjuk, előzetes alkotmánybírósági kontrollt fognak kérni, ha kész a törvényszöveg. A Zalkotmánybíróság meg dönt ebben a kérdésben.
Természetesen, ha nem tartanák alkotmányellenesnek, akkor kész lesz a válasz a lekenyerezett Alkotmánybírókról, a behódolt, gerincét tört Alkotmánybírósáágról, és egyéb szamárságról.

De ahogy gondolod :)

leponex 2012.09.12. 21:22:21

@illaim:
Szervusz örök egybitesünk! :))
Oszt tanáltál-é magad mellé egy hűséges szinapszisot végre, lokális network építéséhez?
'Nem jó a szinapszisnak egyedül!' - mondá vala a Zúr ...
:)

leponex 2012.09.12. 21:28:17

@dogbakszi:

"- 2010-ig nem nagyon tudok arról, hogy következmények nélkül alkotmányellenes lett volna valaki "

akkor csak egy rövidke:

"Mulasztott a Tisztelt Ház - 21 mulasztásos alkotmánysértés az Országgyűlés rovására
2009.09. 4.
MTI

Huszonegy mulasztásban megnyilvánuló alkotmánysértés írható az Országgyűlés rovására szeptember 1-ig - tudatta az Alkotmánybíróság.

Ezek közül 18 esetben már letelt az alkotmánysértést kimondó Ab-határozatban a mulasztás orvoslására előírt határidő - olvasható az Ab hírlevelében.

A jogalkotói mulasztások közül az, amelyiknél a legrégibben járt le a pótlására előírt határidő, a II. világháborút lezáró 1947-es Párizsi Békeszerződés által előirt kártalanításról, illetve az akkoriban Csehszlovákiából áttelepítettek kárpótlásáról rendelkezik, és a parlamentnek 1997. június 30-ig kellett volna jogszabályt alkotnia. De 1999. december 15-én lejárt az Országgyűlés ülésezési rendjével kapcsolatos alkotmányos mulasztással kapcsolatban az Ab által a parlamentnek megszabott határidő is.

Az Országgyűlés hosszú évek óta nem rendezte a kisebbségek parlamenti képviseletét sem, bár jogászok ezzel kapcsolatban arra hívják fel a figyelmet, hogy az Ab határozatban ezt a mulasztást nem mondta ki.

A parlament Ab által megállapított mulasztásos alkotmánysértései között vannak, amelyek kábítószerrel kapcsolatos nemzetközi egyezmények kihirdetésével függnek össze, vannak, amelyek a választókerületek kialakításával, a népszavazás speciális határidőivel, a kitüntetések adományozásával, a külföldön tartózkodók szavazásával, a közigazgatási hivatalokkal, vagy a médiatörvénnyel."

Scagnetti 2012.09.12. 22:27:12

@dogbakszi: Teljesen mindegy, milyen műsoron belül volt, a lényeg, hogy a köztévén nyomta a szoci propagandát, és ez senkit sem zavart azok közül, akik most sírnak a fideszes köztévé miatt.

Kettős mérce? Az.

Valóban nem jó, hogy a közmédia ilyen, és valóban nem is az lenne a célja, hogy az aktuális kormány propagandáját nyomja. De ezen eddig egyik kormány sem próbált változtatni, mind örült annak, hogy közpénzből hülyítheti a népet. És nem hiszem, hogy ez a jövőben változni fog.

Bőven van média baloldalon még most is. Ha akarnak mondani valamit, van rá lehetőségük. (Az más kérdés, hogy senkit sem érdekel, és ezen a médiafölény sem segít.) Ha meg egyszer majd megint ők kormányoznak, akkor a közmédia is újra velük lesz, és ezzel a médiafölény is. Ez egy ilyen játék.

Ha meg nem tetszik nekik ez a felállás, ott a lehetőség, ahogy a Fidesz is megcsinálta a maga médiáját, úgy megtehetik ők is. Van bőven milliárdos szoci körökben is, szerezzenek pénzt, és ne sajnáltassák magukat, mert nincs miért sajnálni őket.

M. Péter 2012.09.12. 22:53:17

@lajos0: Van vagy 10 embernek hely az űrlapon. A névjegyzéket bárki megtekintheti, így könnyen kiderülhet, hogy valaki olyan is rajta van, akinek nem lenne joga rá, vagy fordítva.

leponex 2012.09.13. 10:31:37

@márta)):
"Pánik a Műegyetemen - Luke-ra futtatták a kommandósokat"

Kétszer is megnéztem Olga asszony teljes lenullázódását saját műsorában, amikor eddig számomra elképzelhetetlenül idiótikos rihegés-röhögéssel próbálta Tarjányi urat ráhangolnia erre a mulatságra.

Oszt Tarjányi úr kifogástalan úri modorával, de szándéka ellenére a földig rombolta Olga asszony szélsőségesen elfogult - és megkockáztatom: rettenetesen ostoba - hozzáállását a TEK villámgyors és meghökkentően profi akciójához.
( Tarjányi úr nem igazán tekinthető orbánfannak ;-) )

A lóláb eddig közszemlére volt kitéve: természetesen bármi, amit fel lehet használni ballibéknál a Patás ellen, azt fel is fogják használni.
Ezzel nincs is semmi probléma, az 'ellenzéki médiának' ez a dolga.

De ennyire rövidlátó, buta, érzéketlen reakcióra eddig Zuschlag János volt képes, amikor vihogva viccelődött a holokauszt áldozatain.

Az 'azeri baltás' végtelenített szappanoperája is ezt mutatja, a remélni vélt minimális belhoni politikai nyereség fontosabb számára, a kétszínű aggodalmaskodás, nehogy háború törjön ki a háburúban álló két ország közt emiatt.
Ha ezt egy kicsit is komolyan gondolná, már rég csendben lenne.

dogbakszi 2012.09.13. 14:09:00

@lajos0:
"Hát akkor is mi fizettük, csak közvetve. Mint az összes külsősöktől rendelt műsort."

- Nem zavarja, hogy azt nem az MTV rendelte, hanem a Pártkelte bérelt műsoridőt? A tények elferdítésére ráérünk a tények megismerése után...nem?
(...Jereváni rádió...volgákat osztogatnak...moszkvicsokat fosztogatnak...

dogbakszi 2012.09.13. 14:24:07

@leponex:
Ahogy látom, ebből az alapjogokat érintő egyik mulasztás, hogy a parlamentbe a kisebbségeknek nem hoztak létre külön képviseletet... de azt amblokk mindegyik kisebbségre vonatkozóan. A másik a választókerület létszáma, amit 2/3-os konszenzussal kellett volna meghozni, s abban az időben már volt olyan magyar, aki már a másik magyar szerint nem volt magyar...azért alapkérdésekben sem tudott a kormány és az ellenzék megállapodni...
A kártalanítás financiális kérdés volt, mint látom, s kiindulása a kárpótlási törvény, amit úgy, ahogy van, jogilag elkefélt a törvényalkotó.
A Parlament ülésével kapcsolatosan a FIDESZ hozta be a ritkább ülésezést, és erre vonatkozott az adott mulasztás... ez már közben úgy látom nem aktuális..., A Médiatörvényben pedig nem tudtak ORTT vezetőt választani, mert ahhoz konszenzus kellett volna...
...vagyis elkövettek mulasztáss alkotmánysértéseket, de olyan nem volt, hogy pl. az alkotmánybíróság által hozott döntést, ha volt rá a kormányzó erőnek felhatalmazása, akkor sem hajtotta végre... ellentétben a mai helyzettel.

dogbakszi 2012.09.13. 14:36:05

@leponex:
Megjegyzem, hogy a nagy kivonulás helyett elég lett volna feltűnés nélkül két olyan embernek bemennie, aki rendelkezik fegyverrel (mint ahogy Tarjányi elmondása szerint bement egy ember és onnan jelezte a kintieknek, hogy az illető fiatalember hol található, s ami nála van, az fegyvernek látszó valami... by Tarjányi), majd a közelébe jutva csak rá kellett volna fogni a fegyvert, s a fiú nem csak folyékonyat, de a keményet is kiengedte volna. Na és utána, ha "lefegyverezték", akkor nem elszállítani kellett volna majd egy napra, hanem megnézni a "fegyverét" és rögvest megkérdezni, hogy mit és miért csinál ott, és talán rögvest kiderült volna, hogy ez csak egy gólyáknak szóló film forgatás kelléke...
Tarjányi védte a TEK-eseket, de a TEK-nél éppen az a probléma, mint a létrehozójánál... mindent azonnal erőből akar megoldani, ami meg nem az ő sikerük, azzal pedig fényezik magukat...
Nem csodálom, ha a lakosság körében komolytalanná válik egy ilyen politikailag irányultan létrehozott "terrorelhárító" társaság.

dogbakszi 2012.09.13. 14:56:46

@Scagnetti:
"Teljesen mindegy, milyen műsoron belül volt, a lényeg, hogy a köztévén nyomta a szoci propagandát, és ez senkit sem zavart azok közül, akik most sírnak a fideszes köztévé miatt."

- Nem zavarja, hogy abban az időtartamban az akkori köztévé csak a monopszkóp ábrát sugározta? Ennél talán gazdaságosabb az a megoldás, amit csináltak, vagyis bérbe adták a frekvenciát. Vagyis nem a közTV-n nyomták a propagandát, hanem a közTV frekvenciáját bérbe véve műsort szolgáltattak a közTV által inaktív időben. Lehet a bérbeadásról elmélkedni, de nem politikai oldalas megfontolásból, hanem gazdaságosságból, mert figyelembe kell venni, hogy ha máshonnan nincs bevétele az MTV-nek, és nem is adja bérbe az inaktív időtartamot, akkor a bérbeadásból befolyó pénzt is az állampolgároknak kell megfizetnie... és mint láttuk... az MTV azóta sincs elengedve túl sok pénzzel..., hiszen a FIDESZ nyilatkozata szerint éppen azért kellett az MTVA-t létrehoznia, hogy a műsorkészítés gazdaságosabb legyen, ne legyen szétaprózva... vagy nem így van?

"Ha meg egyszer majd megint ők kormányoznak, akkor a közmédia is újra velük lesz, és ezzel a médiafölény is. Ez egy ilyen játék."

- Amiről én írok az nem az "ilyen játék" támogatásáról, hanem megszüntetéséről szól. Mint olvashatja, én a közszolgálati médiáknál nem tudom elfogadni a pártos kisajátítást, és addig nem lesz itt normális ország, amíg nem csak a baloldalon, hanem a jobbon is át nem tör ez a kisajátítás ellenes vélemény. Igaz rövid távon az aktuális politikai hatalom birtokosainak és támogatóinak jó ha pártmédiává válik a közszolgálati média, de ezzel hosszabb távon nem lehet normális országot kialakítani.

"Van bőven milliárdos szoci körökben is, szerezzenek pénzt, és ne sajnáltassák magukat, mert nincs miért sajnálni őket."

A baj ezzel az, hogy ahogy a jobb oldalon is már látható, az ilyen gazdagok által finanszírozott média esetén az ott "muzsikáló emberek a befektető gazdag embernek húzzák a nótát" Én a jobboldaliak helyében nem tapsikolnék kritikátlanul az ilyen adókat nézve, hallgatva... de kinek a pap, kinek a papsajt...

dogbakszi 2012.09.13. 15:03:55

@Scagnetti:
@leponex:
@lajos0:
Bár nem szoktam eltérni a tényleges tárgytól de most röpke pillanatig mégis el hagytam téríteni magam Önök által...
Itt , amikor Gy.F. kiállt valami mellett, amiről esetleg lajos0-nak is ugyanaz a véleménye, nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki állt ki a regisztráció bevezetése ellen, hanem azzal kellene foglalkozni, hogy minél több emeber szólaljon fel az értelmetlen regisztrációs elképzelések ellen... Ehhez kérném én a további segítségüket, persze ha magukat demokratáknak tartják és nem csak egy blogra felszaladó, kommentelgető trollnak.

lajos0 2012.09.13. 15:13:58

@dogbakszi: "Itt , amikor Gy.F. kiállt valami mellett, amiről esetleg lajos0-nak is ugyanaz a véleménye, nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki állt ki a regisztráció bevezetése ellen, hanem azzal kellene foglalkozni, hogy minél több emeber szólaljon fel az értelmetlen regisztrációs elképzelések ellen."

Ha mondjuk Magda Marinkó kiáll az emberi élet szentsége mellett, akkor azért had gondolkodjak el a dolgon, hogy én most mellé álltam-é, ha ugyanazt gondolom, vagy a témában ő talán nem a legjobb protestáló a munkássága ismeretében.

Feri itt csak népszerűsíti a regisztrációt, az ő kiállása árt az ügynek szvsz.

dogbakszi 2012.09.13. 15:28:22

@lajos0:
Nem azt írtam, hogy Gy.F. mellé álljon, hanem azt, hogy az általa és Ön által is elitélt regisztráció elve mellé álljon. Az előbbinél azt kértem volna, hogy költözzön be ötödiknek a sátorba, ...de ha visszanézi, akkor én nem ezt írtam, hanem azt, hogy "minél több emeber szólaljon fel az értelmetlen regisztrációs elképzelések ellen... Ehhez kérném én a további segítségüket"
Azt hiszem a kettő között van különbség...

lajos0 2012.09.13. 17:48:03

@dogbakszi: Tényleg nem, de ilyenkor Gréczy Zsolt ezt úgy szokta kommentálni, hogy a "Gyurcsány Ferenc által kitalált tiltakozás a regisztráció ellen". Ha itthon ülök és nem csinálok semmit, az is többet ér mint Ferenc tiltakozása, melyről még ki is kotyogták, hogy a figyelem felhívás a legfőbb célja. Csak nem a regisztrációra, hanem saját magukra.

leponex 2012.09.13. 18:39:01

@dogbakszi:
Az 'alkotmányellenes...' akármik különösebben nem hoztak sose lázba, Sólyom elnök úr által bevezetett 'láthatatlan alkotmány szelleme' meg inkább a paródiák közé tartozott, szerintem. De ha már megemlítetted, hát árnyaltam egy kicsit :)

***
A mostani TEK-es dolog azért ennél sokkal komolyabb volt.
Az, hogy a Patást útálják sokan, azzal nincs különösebb probléma, mások másokat ki nem állhatnak, nálam most az Olga libbent alá.
De hogy egy ilyen ügy kommentálásában sem a józan ész, hanem a zsigeri útálat vezeti a ballibet a jobbikkal egyetemben, az számomra meglepetés.
Természetesen, ha az egyetem vezetésének engedélyével csinálta volna poénkodását a fiú, semmi gond nem lett volna.
" A dékán az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az eset."

Így viszont ...
Szerintem kiválóan és igen gyorsan oldotta meg a tek a problémát, tekinthetjük ezt akár egy olyan gyakorlatnak, amiről ők akkor nem is tudnak.
Ajánlanám Tarjányi úr beszélgetését mégegyszer megnézned, talán az ő szavai nagyobb nyomatékkal bírnak ...

Az meg már megmosolyogni való, amikor a magyar fociválogatott helyes összeállítása után a kommandósok helyes protokolljára is jobbnál-jobb komoly ajánlatok születnek a lelátóról.
A norvégoknál se vették először komolyan a lövöldözést...
DE ahogy gondolod.

Azért kíváncsi lennék rá, ha az éjszakai villamosra felszálló társaság késnek látszó tárgyakat rántana elő, vajh akkor is így gondolkodnál?
***

A politikai irányultságban azért lehet valami, az NNI meg a V.László körül eddig nyilvánosságra került hírecskék alapján ölég komoly indokok lehettek egy új szervezet létrehozásához.-)

leponex 2012.09.13. 18:52:22

@dogbakszi:
"Ehhez kérném én a további segítségüket, persze ha magukat demokratáknak tartják és nem csak egy blogra felszaladó, kommentelgető trollnak."

:)
szóval csak trollkodok itten néhány éve:)
Mihez is kellene az én segítségem - már ha demokrata vagyok? Mert ha nem segítek, akkor nem vagyok demokrata?

Mi lenne, ha először meggyőzni próbálna ÉRVEKKEL?
Mert a regisztráció önmagában semmiféle alkotmányt, alaptörvényt, liberális demokráciát, meg ilyesféléket nem sért. Ferenc testvérünk pedik kijelentést tesz ezzel kapcsolatban, Ön pedig trollnak tart, ha nem segítek.
Nyomós érvek, kétségtelenül.

A problémát szerintem csak az okozza, hogy a laghymatag, bizonytalan, dönteni nem tudó választópolgárt az utolsó pillanatban már nem lehet beugratni.
El kell vele hitetni, hogy érdemes lesz szavazni, mondjuk a Ferire.
De mivel láthatóan erre meglehetősen kevesek kaphatók, hát akkor előre sopánkodni kell, miért is nem jut be a parlamentbe (talán :) )
Kormányzáshoz feri alkalmatlan volt ( ezt maga Uj Péter deklarálta anno ), most már egy mezei képviselőnek se biztos.
Ez az össze gond a regisztrációval, szerintem.
Én amúgy tényleg királyságpárti lennék ... :)

márta)) 2012.09.13. 19:01:58

@leponex:

Nos, hát az az igazság, hogy én nem néztem emlitett műsort. De, őszintén szólva nem is érdekel.

"A biztonságpolitikai szakértő szerint nőtt az ország fenyegetettsége az azeri kiadatási ügy miatt, és a miniszterelnök nem dönthetett volna egymaga egy ilyen jelentős ügyben.

A TEK-nek nem volt mérlegelési lehetősége, a protokoll szerint járt el - mondta azzal kapcsolatban, hogy egy 22 éves fiatalember a Budapesti Műszaki Egyetem egyik 150 fős eladótermében fegyvernek látszó tárgyat tett az asztalra, a megijedt diákok értesítették az egyetemi biztonsági szolgálatot, majd azok a rendőrséget, illetve a TEK-et. Tarjányi Péter elmondta: először egy civil ruhás nyomozó mérte fel a helyzetet, majd ezután avatkozott be a terrorelhárítók csapata. A szakértő szerint nem történt „mellélövés”, vagyis nem volt rosszul megszervezve az akció. Tarjányi elmondta az utóbbi időben egyfajta „karaktergyilkosság” folyik a TEK-kel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a terrorelhárítók korábbi akciói - a külső véleményekkel szemben – szakszerűek és pontosak voltak. "

atv.hu/cikk/20120912_tarjanyi_peter

Itt, egy rövidke kiegészités.

Na! Ne már! Azért a 'baltás" ügy sokkal komolyabb mintegy "szappanopera".

Na. Igen. Nagyon sokan, sokszor jobban tennék, ha csendben maradnának.........

leponex 2012.09.13. 19:05:49

@dogbakszi:
"Igaz rövid távon az aktuális politikai hatalom birtokosainak és támogatóinak jó ha pártmédiává válik a közszolgálati média, de ezzel hosszabb távon nem lehet normális országot kialakítani."

Ebben lehet valami :)
Már biztosan nem is emlékszel rá, de a közmédia az elműlt 22 évben döntő részben ballib kezekben volt. Tényleg nem sikerült ...

leponex 2012.09.13. 19:14:50

@márta)):
""A biztonságpolitikai szakértő szerint nőtt az ország fenyegetettsége az azeri kiadatási ügy miatt, és a miniszterelnök nem dönthetett volna egymaga egy ilyen jelentős ügyben."

Pedig érdemes megnézni, Tarjányi urat még nem hallottam ennyire összeszedetten, pontosan fogalmazni.

Szegény Olga meg a végére, hogy valami nek tetsző végszó mégis csak legyen, bedobta az álkérdését ...
Ráadásul -ha jól emlékszem - Tarjányi épp azt a téves vélekedést tette helyre, hogy a miniszterelnök egyedül dönthetett volna.
Mint ahogy Orbán valóban nem azt mondta, hogy végül ő döntött, hanem azt, hogy végül neki kell KÖZÖLNI a döntést.

****
Szappanoperának pedig azért nevezhetem joggal, mert láthatóan Olga asszony minden lehetséges alkalommal újra és újra elmondja ugyanazokat az álnaív kérdéseit. Még egy hétig biztosan, fogadni mernék:)

Tarjányin láthatóan meghökkent, nem erre számított.-)

leponex 2012.09.13. 19:23:50

És ha már Olga ...
Kissé idétlenke módon a Brad Pittes 'melléfogást' is előhozta, amit Tarjányi megint korrektül helyretett. 7mp alatt újra lehetett élesíteni a fegyvert, nem voltak rendben az engedélyek, ...
Aztán még mondott néhány helytelenítő mondatot a mostani 'ellenzéki' kommunikációról a TEK-kel kapcsolatban ...
***
Szerintem visszafelé sül el ez a médiahisztéria, a Feri tragikomikus vergődése, Kovács Laci bácsi fontoskodása, ...
De ahogy tetszik, csak tessék, tessék :))

lajos0 2012.09.13. 21:48:13

@leponex: "Én amúgy tényleg királyságpárti lennék ."

No én is. Ebben nem lesz köztünk vita. És a királyság nem diktatúra. Úgy is végünk lenne, mint a botnak, de méltóbb befejezésnek érezném .-)

márta)) 2012.09.13. 22:55:57

@leponex:

No! Akkor Ön is csak rágódjon a témán nyugodtan.
Írja le még legalább tízszer. Ha kérhetem.
Már írtam, vagy nem?! Engem ez" a legkevésbé érdekel.
"De ahogy tetszik, csak tessék, tessék :)) "

Igen, bezony.

márta)) 2012.09.13. 22:57:56

@leponex:

"oppá lemaradt")

"Szappanoperának pedig azért nevezhetem joggal,"
Persze! Felőlem nevezheti, aminek csak éppen akarja.
ott a pont.

dogbakszi 2012.09.14. 09:25:44

@leponex:
Nem nekem kell Önt meggyőzni, hogy az alkotmányellenes, hiszen eddig egy alkotmányjogász nem szólalt meg úgy, hogy az ne lenne az, én nem venném a bátorságot, hogy a szakmában professzorról vagy hajdani alkotmánybírósági vezetőről mondanék szakmai véleményt...t.i. men ért a szakmájához? ...mert ők azt mondják, hogy alkotmányellenes... tessék utána olvasni... bár aki még értelmetlennek sem találja, annak az általam írt "Itt , amikor Gy.F. kiállt valami mellett, amiről esetleg lajos0-nak is ugyanaz a véleménye, nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki állt ki a regisztráció bevezetése ellen, hanem azzal kellene foglalkozni, hogy minél több emeber szólaljon fel az értelmetlen regisztrációs elképzelések ellen... ", vagyis ahogy látom, ez Önre nem vonatkozik... felejtse el a kérésem...

leponex 2012.09.14. 10:26:49

@dogbakszi:
Szerintem a kommunikációs zavarok egyik oka, hogy kis változtatással egészen más értelmet lehet adni a szóbanforgó esetnek, és aztán ezzel a tévútra vitt szöveggel lehet hadakozni.
Ahogy olvastam, legtöbben felvetették annak LEHETŐSÉGÉT, hogy alkotmányellenes is LEHET a regisztráció.
Önmagában természetesen nem, hiszen létező intézmény ez a világban.
Az ellenzők például nem is találnák alkotmányellenesnek, ha a szavazás napján is lehetne még a helyszínen is regisztrálni.
Műszaki végzettségüként természetesen fel sem merül bennem az igény, hogy komoly szaktekintélyek szakmai érvein ek súlyát kétségbe vonjam. A vélekedés más kategória.
A Diktatúra már csak ilyen, eltérő vélemények is elférnek a neten :)

És ha érdekelné a saját vélekedésem, elmondanám, hogy egyértelműen nem tudnék állást foglalni a kérdésben, bár valószínűleg a lustaságom okán nem lelkesednék egy regisztrációért.
Azok az érvek, miszerint így a választókat tudatosabb magatartásra noszogatja, számomra elfogadhatók, de még támogathatók is.
Érvek kellenek, nem politikai pankráció:)
A Feri meg nem a regisztráció ellen, hanem saját politikai túlélésének minimális lehetőségéért küzd. Ez derék dolog, bármennyire nem tartom őt én (sem) alkalmasnak az ország vezetésére.
Kíváncsian várom, végül hány szavazót tud maga mellé állítani.
Mert tudja, a végén a választók döntenek ...

leponex 2012.09.14. 15:44:50

@lajos0:
"És a királyság nem diktatúra."
Semmikép, feltéve ha komolyan veszik.
Jehovás barátaink termeket is építenek neki mindenfelé . Egyszer talán be is nézek valamelyikbe :))

lajos0 2012.09.14. 18:26:34

@leponex: "Jehovás barátaink termeket is építenek neki mindenfelé."

Nekem az jött be csak velük szemben, amikor elmondtam nekik én, mint ortodox zsidó komolytalannak tartom az ószövetséghez való hozzáállásukat.

Azóta nem csengetnek .-)

leponex 2012.09.14. 22:38:31

@lajos0:
:)
A katólikusok, azt hallottam, egy Üdvözlégyet mondanának el először velük a pápa szándékára ...
Amúgy szimpatikus fiúk, de beszélgetni velük olyan, mint amikor automata telefonhívást kapsz választások környékén :)

leponex 2012.09.14. 22:51:10

@márta)):
Hát ha nem, hát nem :)
H.Kovács laci bácsi majd nyomja tovább :-)
***
Aztán mit gondolna ön a tréfás kedvű filmes vicceske művéről? Kicsinyke mókája miatt néhány diplomata halálocska ... És nem az első, ha emlékszik. (És mindig a Mohamed úr az alany)
Pedig csak egy kis humorka volt, a csacsi muzulmánok nem akarni érteni fehér ember tréfa.
A Liberalizmus Veteményeskertjében mintha kiesett volna a fejekből valami. Ha volt egyáltalán. Szavakban persze mindig volt, de a valóban is?

leponex 2012.09.14. 23:35:55

@lajos0:
Kellett nekem megemlíteni jehovista barátainkat ... Máris itt virít a blogajánlóban egy posztjuk :))
süti beállítások módosítása