Ül az ember a tévé előtt a siófoki éjszakában. Az ablakok nyitva. Mindenhonnan ugyanaz a közvetítés hallatszik. Amikor Gyurta célba csap, boldog ordítozás hallatszik mindenhonnan. A magyarok örülnek. Egy magyar fiú, Gyurta Dániel, világcsúccsal nyerte a 200 méteres mellúszást a londoni olimpián.

Itt szeretném jelezni, hogy soha nem fogok a Fideszre szavazni, de én is sírtam a boldogságtól. Így volt ez 1989 előtt is, és azóta is. Az olimpia az valami más. Gondolom, a környéken hejehujázó honfitársaim sem mind fideszesek. Kurjongatott a szerintük hazaáruló baloldali és liberális, a zsidók, a buzik, a kommunisták - kiket hagytam ki?

Ezt csak azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert a kommentátor mellett ott ült Czene Attila államtitkár, akinek surranópályás olimpiai győzelmét soha nem feledem. Akkor is könny szökött a szemembe. Amit azonban Czene tegnap művelt, az szomorú. Ha már beül egy korábbi bajnok a riporter mellé, muszáj az államtitkárnak? Van bőven úszólegendánk, bárki elvállalta volna a "feladatot." Miért van az, hogy Czene azonnal úgy fényezi a kormányát, amelyik "biztosított mindent ahhoz, hogy lehető legjobb legyen a felkészülés", hogy közben megjegyezte, hogy "ez a dolguk." Ha ez, akkor ezt miért kell elmondani? Ráadásul nem az ő pénzük, hanem a miénk, adófizetőké.

Amikor Münchenben és Montrealban úszóarany nélkül maradtunk - Szegény Gyarmati Andrea és Hargitay András -, akkor a Lázár-kormány nem adott elég pénzt? Amikor Czene olimpiai bajnok lett, a Horn-kormány irányította az országot. Szaladt bárki, hogy legalább ilyen áttételes szöveggel jelezze, hogy a kabinet adta a pénzt? Ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy Czene Hornék miatt, és nem saját tehetségének köszönhetően jutott fel a csúcsra? Gyurta sem azt mondta, hogy Orbán Viktorra gondolt az utolsó métereken, hanem az édesanyjára. Négy éve kajak-kenuban nyertünk két aranyat. Ott ült a riporter ölében Ábrahám Attila, korábbi olimpiai bajnok, a Gyurcsány-kormány államtitkára, hogy felolvassa, hányan sporttárs gratulál - ezáltal közvetve megköszönve a kormányzati apanázst? 

Ha pedig ezen múlik, akkor Rákosi Mátyás biztosította a legjobb felkészülést? Helsinkiben 16 aranyunk volt...

Nem tett jót az estének ez a nyomulás, még akkor sem, ha mindez nüansz ahhoz képest, hogy megvan a második aranyunk, Nem aranyotok, aranyunk.

Persze, ha ezen múlna, hogy Cseh László is végre olimpiai bajnok legyen, még egy ilyen önfényezést is kibírnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr194691753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurta fel – Czene le 2012.08.02. 09:48:01

Ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy Czene Hornék miatt, és nem saját tehetségének köszönhetően jutott fel a csúcsra?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garrett27 2012.08.02. 09:28:30

Czene csak beállt a sorba, amit a főnök meghatározott. A köztévé meg amúgy is csak rabszolga. Egyébként is jobb hallani Czenét, meg visszaemlékezni a surranós győzelmére, mint látni az elhízott egykori élsportolót. A lényeg azonban az, hogy Gyurta Dani óriásit alkotott, és ha olyan normális tud maradni, amilyen most, akkor remélhetóleg sosem lesz belőle exsportolóceleb valamelyik idióta tv-s vetélkedőben, vagy ne adj isten jóllakott napközisre hajazó államtitkár!

Anselmo 2012.08.02. 09:43:52

"Ül az ember a tévé előtt a siófoki éjszakában." - jó neked :)

És már megint második, ebből kezd rendszer lenni...

Szilárd bácsi 2012.08.02. 09:44:30

A magyar sportot mindig a sportolók "fényezték", soha nem az állam vezetői. azok inkább a "maszatoláshoz" értenek, na meg a "más tollával" ékeskedés nagymesterei.. Még jó, hogy "csak egy Czenét" hallottunk, mert ha Orbán szólalt volna meg, talán az örömünkbe ÜRÖM került volna.. De ettől /sztem/ nem kell tartani: Most is ott ül Felcsuton a Stadion terveiben gyönyörködve és arról "álmodik", mikor lesz már NYUGDÍJAS, hogy nézhesse, hogyan verik a magyarok el (FOCIBAN!) a világot.. szerintem nem lenne jobb mindenkinek, ha ezt az idöt ELŐREHOZNÁNK? Úgyis annyi Embertől vették el a jogos nyugdíját, hogy ha egynek (jogalap nélkül) ADNÁNAK ELŐ-nyugdíjat, egy ország örülni.. Legalább annyira, mint Gyurta Dani + ne feledkezzünk el Szilágyi Áron aranyérmének..

states1 2012.08.02. 12:19:34

Hülye vagy te Gréczy, sokmillióan néztük tegnap Gyurta úszását, s hallgattuk Czene kommentárját, ami szerény, visszafogott volt, a régi nagyokról beszélt, akiknek Gyurta a nyomába lépett. S olyan bennfentes dolgokról is természetesen, amit csak egy úszó, egy volt olimpiai bajnok tud megosztani a nézőkkel. Nyoma sem volt abban annak, amit te itt szeretnél kihozni belőle. Az a te bajod, hogy az olyan tehetségek, mint Czene is, nem a retardált főnököd pártjában vállalt tisztséget, hanem az Orbánéban, de akkor ezt írjad, és ne adj olyat a szájába, amit nem mondott.

Braunci 2012.08.02. 12:30:05

Statesi - Jól fizetnek ott a minisztériumban?Van még bérkommentelő állás?
Én speciel idegbajt kaptam a harmincadik sms-től, amit az Ő!!! mobiljára küldtek gratulálni.Mint szerényen megjegyezte:mennyien ismerik a számomat!
Aztán minden harmadik mondatában (ismét csak szerényen) megemlítette magát, mint olimpiai bajnokot, ha valaki egy másodpercre elfelejtette volna.Mindezt igen visszafogottan.

Pas de probleme 2012.08.02. 12:55:11

@states1: Tudod, én még rátennék egy lapáttal.

Czenétől nekem is hányingerem volt. Még akkor se hagyta abba az ömlengést, amikor Gyurta már a dobogón állt, és végképp nem őt akarta az ember hallgatni. Úgy kellett elhallgattatni. Ami kb. 30 másodpercre sikerült, mert naná, hogy nem bírta ki, hogy előhozakodjon a saját aranyával (Ezt spéci a riporternek kellett volna megtennie, de ő meg nem készült fel)

És az a bizonyos plusz lapát. Forma 1, Híradó a hétvégén. "Az idén is sokan érkeztek külföldről. A legtöbben Németországból, Ausztriából, és Erdélyből."

Azt, persze. Mert számolták, mi? És nem Szlovákiából, ami kb. 100 km-re sincs a pályától. Vagy azért azt, hogy "Felvidék", mégiscsak ciki volt benyögni? Rosszul vagyok tőle, hogy a sportot is ilyen durván kihasználják a beteg világképük népszerűsítésére.

No, bocs, hogy felhúztam magam. Ezek ilyenek, nincs mit tenni.

Anselmo 2012.08.02. 14:37:55

@Pas de probleme: "Az idén is sokan érkeztek külföldről. A legtöbben Németországból, Ausztriából, és Erdélyből."

Igazad van, ez nácizmus, ebből diktatúra lesz :)

karajcsont 2012.08.02. 17:24:40

Nem értem mi a gond?

cene +dolgozik a fizetéséért.nem köll ebbe semmi pluszt belegondolni, mer ezzel még - véletlenül /sze..- többet gondolunk róla mint ami van:((

olsen54 2012.08.02. 18:34:02

Már Bástya elvtárs megmondta: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. A döntő utáni sms-őrület hallgatása közben jutott eszembe.
Rémlik még a 2010-es budapesti úszó Európa-bajnokság pénzügyi elszámolásával kapcsolatos kormányzati kifogásokról szóló történet is. 2011. márciusában ugrott rá az ügyre és Gyárfás Tamásra Budai főszimat-biztos, majd folyamatosan fenyegették az úszó szövetséget az állami támogatás felfüggesztésével. Nem tudom, hogy Czene államtitkár akkoriban milyen sms-forgalmat bonyolított, valószínűleg óriásit, mert sokáig nem tudott megszólalni az ügyben. Bizonyára a telefonját töltögette, nem volt ideje megvédeni egykori szövetségét és annak elnökét. Akkor valahogyan belassult. Nem úgy, mint tegnap este, amikor átvette a kommentátor szerepét, aki akkor jutott szóhoz, ha Czene levegőt vett.
Talán nem is jutna eszébe az embernek semmi különös, ha a köztévé köztévé lenne. De, nem köztévé, hanem valami egészen más. Régen királyinak hívták, most számomra olyan "kedves vezetős". Már vártam, hogy egy másik kedves vezető is nyom egy sms-t, aztán rájöttem, technikailag sem menne neki, meg edzés is volt a Vidinek, nem ért rá. Egyébként figyeltem, hogy milyen szépen felépítették ezt az sms-akciót. A sportolók és sportvezetők közzé igen figyelmesen építették be a politikát. Amikor Czene újongva közölte, hogy megérkezett Tőkés László sms-e is, akkor adtam fel az egészet.
Mint ahogyan ma délután is feladtam a köztévé előtti küzdelmet, amikor derék sportlövőnk éppen éremért lövöldözött. Folyt rólam a víz a drukkolástól, amikor a köztévé átkapcsolt a magyar-horvát kézire, ahol éppen szünet volt. Ám az is igaz, pillanatokon belül elkezdődött a második félidő, amelyre annyi esélyünk maradt a győzelemre, mint hógolyónak a rezsón. Gondolkodtam, hogy kibírtam volna é azt a negyedórát kézilabda és horvát gólözön nélkül, amíg kiderül Bognár sporttárs eredménye lövészetben. Nem tudom. Talán
Na, mindegy, csupán annyit akartam kihozni az egészből: Köszönjük Gyurta Dani! A szerénységedet is!...

zoli004 2012.08.02. 19:06:37

Milyen véletlen, hogy a királyi párt tv pont az államtitkárt pécézte ki magának a sok-sok úszólegenda közül. Czene Attilát tisztelem, becsülöm a sporteredményei miatt, de igazán lehetett volna benne egy kis sportszerűség, hogy ne éljen vissza a pozíciójával. Hiszen, aki tudott olvasni a szavai között, az könnyedén érzékelhette a kormány reklámot, s az öntömjénezést. Az meg aztán csak hab volt a tortán, hogy pont Tőkés László sms-ét kellett beolvasniuk.

szíj 2012.08.02. 19:35:57

Nem tett semmi más Czene, csak megdolgozott a pénzéért, és megmutatta, hogyan is megy ez fideszéknél.

Hogy mondja Lucifer Madáchnál? "Csak azt adom, mi lényegem."

Ennyi, és erről szól ez az egész.

kerga 2012.08.02. 20:53:47

Czene mivel államtitkár lett (pláne egy Fidesz kormányban) most már ne is beszéljen a sportról egy riporterrel. Főleg ne egy olimpiai döntő alatt.

Nyakatekert egy logika.

olsen54 2012.08.02. 21:14:59

@kerga: Már miért ne beszélhetne. Csak nem ott, nem akkor, és nem arról, amiről beszélt. Politikusi sms-ekről, amit beleszőtt a sportba. Szerintem Te is tudsz kapásból sorolni - Egerszegi Krisztinától Kovács Ágiig - olyan kiválóságainkat, akiket egy sporteseményen szívesebben hallgatunk szakkommentátorként, mint egy államtitkárt. Még akkor is ha az államtitkár is kiváló sportoló volt. Amikor politikai feladatot vállal valaki, akkor tudjon hátralépni egy ilyen esetben. Mert már az elmúlt olimpián is kaptunk a politikából rendesen. Amikor Schmitt Pál azon kesergett napokon át, hogy nem támogatták kellően az olimpiai csapatot, azért várat magára az első arany. Legalább az olimpia idején hagyjanak már békén bennünket, ne kelljen akkor is államtitkárokat hallgatni. És nem Czenével van bajom, hanem magával a jelenséggel.

lajos0 2012.08.02. 21:29:27

Gréczy Zsoltról azért feltételezem, hogy olyan kommentártort hallgatott volna szívesen, akinek a neve ugyanúgy kezdődik mint a bajnoké, és volt már sportminiszter.

Pas de probleme 2012.08.02. 22:10:35

@Anselmo: :-)
Fordított az összefüggés.

Pas de probleme 2012.08.02. 22:15:03

Nem nagyon szeretem a comment.com blogot, de ezúttal beletrafáltak.

"Közben Londonban Deák Horváth Péter kapta kezébe a mikrofont, a hivatalos közvetítésnek ő volt a magyar hangja, már amikor szóhoz jutott Czene Attilától, aki a Honvédelmi minisztérium, Tőkés László, a vajdasági magyarok, a szomszéd zöldséges és két kóbor szamár sms-üzeneteit olvasta be ismeretlen indíttatásból."

comment.blog.hu/2012/08/02/otthonrol_is_lehet_olimpiai_uszodontot_kozvetiteni

:-))

pánpéter 2012.08.02. 23:10:21

Gréczy te beteg vagy. mondjuk ezt eddig is tudtuk, de akinek egy magyar fiú olimpiai aranyának megszerzése közben is a politikai dübörög a fejében, az nagyon komoly problémákra utal. te ennek az egésznek a betege lettél. belebetegedtél, hogy az ocsmány dk még mindig csak 3%-on áll, a ferivel a kutya nem akar szóba állni, mindenki kerüli mint a büdös szart, az ostoba debreczeni jóska bojkottálni akarja a 2014-es választásokat, ami megint csak nagyon komoly agykárosodásra utál, és ennek az egésznek ti a betegei lettetek.
ahhoz azért kell egy féreg jellem, hogy valaki még Gyurta Dani olimpiai aranyából is politikát csináljon. mocskos egy aljas férgek vagytok ti mind. pfejj

pánpéter 2012.08.02. 23:14:13

"Másrészt: a történet még csak nem is erről szól igazán. Sokkal inkább arról, hogy Gyurta Dánielnek van egy megbocsáthatatlan bűne: szereti a nemzetét. És ezt még van képe azzal is súlyosbítani, hogy e szörnyű vétkét nem is titkolja. Győzelme után azt nyilatkozta, hogy 15 millió magyart vitt végig azon a kétszáz méteren, s a hírek szerint a döntőre Fankadeli egyik számával készült fel lelkileg."

ez fáj neked is mi gréczy? jóérzésű magyar ha meglát benneteket, köp egy nagyot.

Üdv Londonból, Avi 2012.08.02. 23:52:31

"Itt szeretném jelezni, hogy soha nem fogok a Fideszre szavazni, de én is sírtam a boldogságtól."

Te utolsó kis frusztrált gyökér! Ennek a mondatnak mi értelme van?

foto háber 2012.08.03. 10:24:26

mekkora faszkalap vagy te gréci
ülj tovább siofokon és ne irogass ekkora baromságot én még emlékszem a haverodra amkor sportért volt felelös +az idiota meggyesidre is amkor a baumgartnert fényezte

Az igazi sztrovacsek 2012.08.03. 11:57:43

Gyurta aranya ki van fényezve.
Csillog, villog mint a Salamon töke. (ahogy mifelénk mondani szokás)
Gratulálok neki!
Csak nehogy úgy csináljon már itt valaki, mintha ez lenne az évszázad csodája!
Ha jól tudom 121 egyéni, és 41 csapat aranyunk van már.
És remélem lesz még legalább ugyan ennyi.
Ő sem különb a többinél.
Még akkor sem ha az államtitkár személyesen konferálja a sikerét.
Mellesleg az államtitkár akkor daloljon, ha legalább 6-8 aranyunk lesz ezen az olimpián.
Mondjuk az sem olyan nagy dicsőség, mert volt már ennél több is.

leponex 2012.08.03. 13:35:45

Szegény Walesi Bárdunk, Jó Gréczy Zsolt, Ferenc testvér Örökös Főtanácsolója!

Bocsáss meg, hogy e színvonalas posztodat egy mai markáns ellenzéki arc néhány mondatával kommenteljem:

"Hajós továbbra sem rajong Orbán Viktorért („Sőt.”), ám mint mondja, van, amiben kiderülhet még, hogy a miniszterelnöknek igaza van.

„Arról, hogy Orbán az EU-val, az IMF-fel távolságtartóan viselkedett, még kiderülhet, hogy helyes volt. Hogy esetleg sokunk előtt látta meg: ez nem érzelmi kérdés. Örültünk, persze, hogy EU-tag lett az ország, de a szabadságon és jogon túl mégiscsak az ócska joghurtot és a drága telefont kaptuk. Nekem oké így, de a többségnek a joghurt fontosabb, mint a független bíróság. Annak lebegtetése, hogy az európai hajóra felszállunk-e vagy sem, lehet jó tárgyalástechnikai stratégia, taktika. Én dolgoztam sales területen: van, hogy be kell rúgni az ajtót, játszani kell. Állampolgárként sem bánom, ha nem kell újabb hitelekkel tartoznom.”"

'További szép napot!' ;-)

leponex 2012.08.03. 15:30:51

Jó Bárdunk!

Emígyen hatotta át lelkecskédet az olimpiai eszme:

'Gondolom, a környéken hejehujázó honfitársaim sem mind fideszesek. Kurjongatott a szerintük hazaáruló baloldali és liberális, a zsidók, a buzik, a kommunisták - kiket hagytam ki?
"

Eddig úgy tudtuk, 'fideszes' már szinte nincs is, az Orbán megbukott, mi több majd ő is látni fogja, most csak abban bízol, hogy nem mind az :)

Kérdezed, hogy kiket hagytál ki?

Kérdezd inkább, miért hagy el újfent a józan eszed, a mértéktartás minimális igénye, a minimális elegancia!

"Ezt csak azért tartottam fontosnak megjegyezni,"

No, miért is Kedves Zsolt, derék Walesi Bárdunk, miért is jut neked mindenről EZ az eszedbe?

Segítünk Jó Bárdunk.

A Nagy Baloldali Integrátornak már virtuálisan sem az a gondja, hogyan álljon az élére a 89-es Demokraták Rendszerváltó Koalíciójának. Talán az, hogy egyre inkább elszállni látszanak hagymázas ábrándjai az általa alapítandó 4. Köztársaságról, annak Vezető Erejéről a DK-ról.
Már csak a hergelésre marad alkotó energia, noha a kommentelők között is alig-alig maradt 'forradalmat' vizionáló szamár.

Ezért tartod fontosnak megjegyezni, amikor csak tudod.

Sajnálunk, Gréczy Zsolt.
Legyen ez a te gondod, Kedves Bárdunk

vezérfika 2012.08.03. 18:01:56

savanyú a szőlő a tornából felmentett lúdtalpas púpos zsidó patkányoknak. egyikük felböfögését olvashatjuk ezen a blogon. hogy ki írta, lényegtelen, mind egyformák.

sterimar 2012.08.03. 19:12:47

@states1: A retardált főnöke mindenkinek nagyon ciki, már az ellenzék is ott menekül ahol tud, ha megjelenik a színen.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.03. 22:03:33

Sportközvetítésre miért kell államtitkárt hívni? Nem volt szabad sportoló?

Bad2012 2012.08.03. 22:51:07

@vezérfika: Nem akarsz magadnak kistestvért csinálni ?

Bad2012 2012.08.03. 22:52:24

"Ha pedig ezen múlik, akkor Rákosi Mátyás biztosította a legjobb felkészülést? Helsinkiben 16 aranyunk volt..."

Ez 10/10-es megállapítás.

márta)) 2012.08.04. 09:16:33

Ül az ember a tévé előtt a siófoki éjszakában. "

Na. Igen! Csendesen is el lehet könyvelni a sportoló sikerét, vagyis elmormolni, gratulálok neki",- ott" a TV készülékek előtt - vagy valami ilyesmi.
Különösebben nem kellene "senkinek" sem fényeznie magát......, sőt ordítozni sem szükséges. Gondolom.
hm?

A siófoki éjszakában - megjegyezve, nagyon szép teljesítmény volt, mármint a sportoló sikere- én inkább egy zenés helyen iszogatom a Cuba libre-t.:))
Bezony.
:))))

olsen54 2012.08.04. 09:26:29

@márta)): A fehér rum áfonyával sem rossz! :)

márta)) 2012.08.04. 09:36:52

@olsen54:
Tényleg? Ilyet-, ilyen itókáról én még nem hallottam.
Ja. egyébként nem szoktam alkoholt inni, csak az általam említett itókát, s nem probléma, ha a libre-ből kispórolnak némi alkoholt........
:)))

márta)) 2012.08.04. 09:39:10

Bocsánat! lefelejtettem)

Úgy gondolom, nem hátrány, ha az ember minden pillanatban józanul szemléli a világot, elemezgeti a "történéseket".
hm?
:)

olsen54 2012.08.04. 11:05:24

@márta)): Lehet spórolni az alkohollal, de a kóla ártalmasabb. :):):) Egyébként ez az áfonyalé a finnlandia vodkával kevergetve még jobb!!!! :)

a szibériai szupervulkán 2012.08.04. 12:56:10

Én sohasem szoktam a magyar sportolóknak szurkolni.

A magyar nemzeti gőg és nemzeti beképzeltség ( amely mögött egy gyalázatos , immorális társadalom és egy szánalmas , nevetséges és jelentéktelen gazdasági és katonai "erő" rejlik ) már rég megutáltatta velem a saját magyarságomat.

Üdv Londonból, Avi 2012.08.04. 13:19:48

@a szibériai szupervulkán:

Remek hozzászólás!
Ritka az ilyen szar ember mint te!

Pas de probleme 2012.08.04. 15:24:39

Micsoda kis párbeszéd lett ebből, már két napja megy, és egyik "nemzetőrnek" se sikerült még elolvasni és megérteni a cikket.

Vagy, nem is érdekli őket.Gyengébbek kedvéért: a posztban egy árva szó nem volt Gyurta Dani aranya "ellen". Csak Czene ripacskodása és a tőkétlen Tőkés tolakodása miatt. Abban meg full igaza van a szerzőnek.

1733 like idáig, aranyapáim vs. 15 epehányó troll.

Hajrá Zsolti, folytasd csak! :-)

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.08.04. 16:32:50

"Itt szeretném jelezni, hogy soha nem fogok a Fideszre szavazni, de én is sírtam a boldogságtól."

Ezt megfejtené valaki?

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.08.04. 16:34:20

"Nem tett jót az estének ez a nyomulás, még akkor sem, ha mindez nüansz ahhoz képest, hogy megvan a második aranyunk, Nem aranyotok, aranyunk."

No ez meg végkép értelmezhetetlen.
Valami - nem orvosi jellegű - magyarázat esetleg?

márta)) 2012.08.04. 16:52:05

@olsen54:
Aha! Az a helyzet, hogy nem én spórolom ki, /spóroltam ki, hanem a pincér/a pultos , mikor megkértem rá. :)Mondjuk, az ötödiknél. :)))
A kolától legalább józan marad az ember. Ami nem hátrány. Már írtam.
"még jobb"? Hát! "én nem tudom".

hegyilány 2012.08.04. 17:09:58

Nahát! Nahát! Nagyon sokan ebben az országban elismerik a sportolók teljesítményét,kiválóságát. No. De azért ne essünk már át a ló túloldalára. Örömünkben, nehogy sírni kelljen már,) mint nézőnek, vagy hallgatónak.

Egyébként senkinek sem kellene túlzottan fényeznie a "dolgokat".
Mert ez a lényeg) "Ráadásul nem az ő pénzük, hanem a miénk, adófizetőké."

hegyilány 2012.08.04. 17:15:49

A felnőtt lakosság előzetes várakozásai szerint összesen hét aranyérmet szereznek a magyar sportolók a londoni olimpián - derül ki az olimpia kezdete előtt két héttel végzett Tárki-kutatásból. "

www.hirado.hu/Hirek/2012/08/04/14/Olimpia_het_magyar_arany_.aspx

Tessék lehet szavazni.
:))

lajos0 2012.08.04. 18:06:50

@a szibériai szupervulkán: Én meg semmilyen nemzet sportolóinak. Ez az olimpia is a cirkusz meg a gladiátorviadalok helyett van bedobva, ráadásul legalább annyira szól a kémiai laborok közti versenyről, mint a sportolókról. Tömör véleményem, hogy mindenki doppingol, ahogy a fociban is csak a bunda van mára. De szerintem, ha már szurkolási ingerenciád van, akkor csak a végletekig szerény franciáknak.

menőmano 2012.08.04. 18:19:46

Elnézést már! Ugye nem probléma. Én is hoztam egy cikket)

Égőnek titulálta a magyar csapat teljesítményét a londoni olimpián Schobert Norbert. Facebook-oldalán azt írta: "Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián? (sic) Érdekel a véleményetek a sportról, sportolókról, hozzáértésről, hozzáállásról. Norbi." A már törölt bejegyzésre rengeteg felháborodott komment futott be.

Kínos megnyilvánulását később úgy próbálta finomítani, hogy lájkgyűjtésbe kezdett Cseh Laciért, majd pedig az összefogás fontosságáról posztolt ki egy üzenetet. Magyarázkodását úgy kezdte: "El kellett gondolkodnom, hogy miért használtam a szót, miért éreztem égőnek? Talán mert mostanában annyira nincs összefogás, annyira sikertelen az ország, hogy a megszokott profikhoz sokkal vígasztalóbb, feldobottabb kezdést reméltem."

"A sportolóink sikerét, mint magyar, az én sikeremnek is megélem, hiszen 20 éve csak a sportra buzdítok és reménytvesztett embereket vezetek bele. Nem bajnokokat nevelek, életváltást, életmentést végzünk. A kudarcot, mert nekik legbelül a 2. hely is kudarc, én is a saját égésemnek érzem. Innen a szó" - foglalta össze Schobert megnyilvánulásának gyökereit.

Az edző azt is hozzátette: "nem az olimpikonokról írtam, hanem a gyenge helyzetről. A kettő nem mindegy."

Vagyis hát) ""Égő": így magyarázkodott Schobert olimpiai beszólása miatt "

hvg.hu/panorama/20120804_schobert_norbi_olimpiai_beszolasa#rss

Hát! Ja! Mondjuk annyi igaz. hogy nagyon megosztott a magyar társadalom, talán mint még soha.

Némelyeknél totális a helyzet. Már azt sem tudják talán, hogy miket írogatnak.
Előbb talán gondolkodni kellene, aztán írogatni. Szerintem.
Egyébként sokakkal" előfordul itt a neten (is) nem csak "Norbi"-val.
Szerintem.
osztjónapot!
:)

márta)) 2012.08.05. 00:34:03

Magyarország 16. az összesített éremtáblázaton"

www.hatharom.hu/article/0e629b-magyarorszag-16-az-osszesitett-eremtablazaton

Hát. Ez van.
:(

Az igazi sztrovacsek 2012.08.05. 11:31:28

@a szibériai szupervulkán:

"A magyar nemzeti gőg és nemzeti beképzeltség..."

Na ebben rejlik a problémák egyik gyökere.
Mindamellett én szurkolok a magyar sportolóknak, ha már egyszer magyarnak születtem.
De nem tartom egy világrengető sikernek az olimpiai aranyérmet. Semmilyen arany érmet. Azért mert valaki valamiben a legjobb, még nem biztos hogy különb ember másoknál. Az érmet nem érzem a MIÉNK-nek. Legyen az csak azé, aki megdolgozott érte. Ma az élsport már nem nemzeti ügy, hanem kőkemény vállalkozás, és megélhetési forma.
Azt sem tartom helyesnek, hogy valaki egész hátralevő életében simán megélhet abból, hogy egyszer kijött neki a lépés. (lásd pl. Igali Diána)
300 aranyérmet osztanak ki 4 évenként.
Elismerem a mögötte rejlő teljesítményt, és tudom hogy nem adják olcsón, de semmi közöm hozzá, mert nem dolgoztam érte, és nem érzem magam magyarabbnak attól, hogy néhány honfitársam a tíz millióból valamiben a legjobb.

lajos0 2012.08.05. 13:56:23

@Az igazi sztrovacsek: No ezt nagyon jól megfogalmaztad, tudunk mi egyetérteni is :-)

Az igazi sztrovacsek 2012.08.05. 14:42:34

@lajos0:
Nahát!
Ezek szerint vannak még "csodák"! :-)
süti beállítások módosítása