Alig pár nap leforgása alatt három szocialista politikus gondolta úgy, hogy fel kell ajánlania Orbán Viktornak a Mesterházy Attila vezette párt szolgálatait. Először Suchman Tamás, majd Szekeres Imre, végül a budapesti elnök, Molnár Zsolt. Nem tudni, hogy van-e emögött elnökségi döntés, vagy csak néhány, magáról megfeledkezett szocialista aggódik önmaga és a Haza sorsa felett.

Az ország majdani kormányozhatóságával, a Köztársaság érdekével érvelnek, mintha a haza csak úgy lenne megmenthető, ha gyorsan összefésülnék Rogán Antal és Bárándy Gergely, Kunhalmi Ágnes és Hoffmann Rózsa nézeteit és terveit. Látom magam előtt, ahogy Orbán Viktor és Mesterházy Attila felelősen összehajolnak. Orbán kicsit visszább vesz az alaptörvényéből, sőt, azt is vállalja, hogy Szájerné mellett a Bárándy-dinasztia ifjabb tagjai is beleszólást kaphatnak abba, hogy az ügyvéd találkozhat-e a gyanúsítottal, illetve, hogy melyik bíróságra kerüljenek az ellenzéki politikusok "ügyei." Az MSZP cserébe vállalja, hogy szemet húny a rokkantak vegzálása felett, sőt, Korózs Lajos igen gombot nyom a nyugdíjak csökkentésére. Az államosítási tervek terén gyorsabb az egyeztetés, mint bárki előzetesen gondolta volna, sőt, a bankok káros szerepéről szóló közös doktrína is hamarabb elkészül a vártnál. Az MSZP politikusai a jövőben is a nyilas érzelmű írásokkal operáló Magyar Hírlapban üzennek a többi pártnak, és a a Margit-híd felújításának körülményeire létrehozandó parlamenti vizsgáló bizottság is okafogyottá válik.

A Közgép az MSZP szerint is csak egy nemzeti tulajdonú vállalkozás lesz, sőt, az alaptörvénybe is csak az kerül be, hogy az MSZP és a baloldal csak 2002 és 2010 között tört rá a nemzetre, különös tekintettel Gyurcsány Ferenc kormányzásának időszakára. Az egykori Gyurcsány-kormány MSZP-s képviselő tagjai kicsit szemlesütve asszisztálnak ehhez, mint ahogy ahhoz is, hogy a jegybank elnöke, Matolcsy György a hazai vállalkozások élénkítése érdekében belenyúljon a tartalékba, de mit tehetnek, ez a Köztársaság érdeke.

Komoly eredményt is elérhet az MSZP a Fidesszel közösen kormányozva: eggyel kevesebb kórházat zárnak be, cserébe viszont marad az egykulcsos adó. 

Az előkoalíciós tárgyalások eredménye az is, hogy Hódmezővásárhelyen az első ellenzéki egyeztetés után az MSZP váratlanul bejelentette, hogy egyedül indít jelöltet, ráadásul olyat, akit legutóbb a Zöld Baloldal is legyőzött. Nehogy esetleg a vártnál szorosabb legyen a meccs Lázár János birodalmában. 

Egyedül azon lesz komolyabb vita, hogy legyünk-e gyarmat. Az MSZP ebben megosztott, Kovács László ugyanis  uniópárti, még akkor is, ha mostanában mindenhonnan leváltották.

A többi megy, mint a karikacsapás. A Köztársaság érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr484690029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.01. 10:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zipe moha 2012.08.01. 11:27:24

...érthető,hisz együtt kell,hogy védjék a hátukat az elmúlt 22 év felelőtlen gazdaság-és társadalom politikája miatt az elégedetlen rendszer kritikusokkal és a lakossággal szemben. Maga a szándék mit jelent? Ha a FIDESZT A VÁLASZTÓK ÖSSZEFOGVA LEVÁLTJÁK és AZ MSZP NEM A VÁLTÓPÁRT,akkor
az MSZP arra is készen áll,hogy nagykoalícióba álljon mostani"állriválisával" kijátszva ezzel az eredeti választói szándékot,akaratot.
Bár ebben semmi újdonság ilyen tekintetben nincs,sőt nemzetközi példa is van ugyanerre:görögországban az országot kifosztó 30 éve regnáló baloldal és a klientúra építő jobboldal fogott össze,és kormányoz gátolva , akadályozva a rendszerkritikus pártokat
az újjáépítésben. Az eredmény hamarosan látható lesz..opcióként felmerül az előrehozott választás de a polgárháború is...felkészült a nemzetünk, hogy ne preferencia (szimpátia) alapján hanem ráció(összefüggéseket és hatásokat is mérlegelve) hozza meg döntését?

Anselmo 2012.08.01. 12:11:47

Már megint csak második, a francba, folyton lemaradok. Pedig szeretem ezt a blogot :)

Anselmo 2012.08.01. 12:15:46

Arra még nem gondoltatok, hogy Ferenc belülről gyengítse a rendszert egy Fidesz-DK koalícióval?

Treszoli 2012.08.01. 13:09:27

2008 őszén Gyurcsány miért hívta közös munkára, kvázi háttér-koalicióra a Fideszt? És miért ült velük egy asztalhoz? Olyan helyzetben volt az ország?
Amúgy amit itt a blogger összehordott, az ő fantázia világában van. Szánalmas, mennyire erőlködnek az MSZP megbuktatásán. Különösen mert jelenleg az MSZP mandátumaival politizálnak a parlamentben. Ha így folytatják, 2014-ben már nem kerülnek be. Akkor kerítésen kívülről dobálhatják a szart az mszp-re.

die nadel 2012.08.01. 13:24:18

Nagyon el vagy te keskenyedve (vagy nagyon meg vagy fizetve) Zsóti, ha már rendszeresen kell Mszp-t ócsároló bejegyzéseket elhelyezned az oldaladon. Tulajdonképpen ki ellen hadakozol? Kezd a helyzet úgy kinézni, hogy azon a bizonyos autópályán mindenki szembejön. Már most ideje lenne végiggondolni, hogy akkor ki is megy rossz irányba

TheloniusMonk 2012.08.01. 13:47:55

@Treszoli:
Nem tűnt fel hogy jelenleg éppen az MSZP dobálja magát az általad említett anyaggal?

TheloniusMonk 2012.08.01. 13:49:09

@die nadel:
Fidesz-MSZP koalíció biztos hogy rossz irány, de mivel ez a blogbejegyzés témája, ehhez egy szavad sincs...

SzaGyu 2012.08.01. 13:55:15

Ha ez igaz, akkor azt a 3 (három) embert máris meneszteni kell az MSZP-ből.

Egyébként tényleg nagy a hallgatás az MSZP-be
Csak a nagy (ATV)confetti durrogtatás van.

Uzbence 2012.08.01. 14:30:57

Zsolt !

Mondhatnám tán' azt is, hogy megtalálja a zsák a foltját.Ám szerintem ennek mélyebb gyökerei vannak.Honnét jönnek a gyökerek?
Onnét, hogy a szocik jó része mindig élvezte a semmiből jött pénzeket, lehetőségeket, a kiemelt elbírálást. Szívük szerint Ők is megmondhatnák a kiindulási pontokat. Viszont nincs alkalmas karizmatikus vezető, sem olyan tag aki véleményét a sajátjaként meri kimondani- tán' Szanyi Tibor.Azért, hogy tovább tocsoghassanak a mocsárban, képesek feladni mindent. Képesek a saját érdekükben tönkre menni hagyni az országot.S ez nem egy vak álom, hanem bizony egy lehetőség.Azt nem értem ,hogy a DK mi a jó fenének nem erélyesebb, miért nem csábít már át egy embert, hogy frakció lehessen, miért nem hangos, miért nem veri az asztalt. Oka volna rá minden intézkedéskapcsán ezt megtenni,most főleg a médiaviszonyok kapcsán kialakult lehetetlen helyzet ostorozása kellene minden nap. Ti bármennyire is akarjátok, tesztek , objektívak vagytok. Ez kevés. Oly kevés.,mint ahányan fogni tudnak benneteket, míg a földi csatornákon megy az ige hirdetés. A fél- ázsiai származásról a közmédiában, egyetlen szó erről el nem hangzott. S nem értem, miért fordulnak a médiák csak a parlamenti pártokhoz, és miért nem olyanokhoz is, akinek kidolgozott elképzelései, világos célja és több mint kétezer regisztrált tagja van, mint pl a SZEMA.
Barátsággal Kovács Kálmán

Diagonal 2012.08.01. 16:48:21

@Treszoli:

Csodabogár!!! nem tűnt fel a szocik vergődése? Mandátumot Mi baloldali választók adtunk nekik a Mi aktív munkánkkal, időnket feláldozva. Ez jusson eszedbe mikor ilyen f…got leírsz.
Emlékeztetnélek! Országos szinten CSAK 2 körzetet hoztak, kettőt. A többi szerény értéktelen listás hely. Remek teljesítmény. Én még faragnék a listás helyeken. Ezt kellene Molnár Zsóótikának feszegetni.
Szekeres,Suchman.... mehet szórólapozni meg cédulát gyűjteni :)

Treszoli 2012.08.01. 16:54:38

@Diagonal: Listás hely valóban. De nem a DK listája, hanem az MSZP-é. Ez meg valószínűleg neked nem tűnt fel. Majd 2014-ben térjünk erre vissza.

Diagonal 2012.08.01. 17:06:50

Nem alaptalanok ezek a koalíciós álmokról való megnyilvánulások kérem, hiszen az önkormányzati választásokat követően helyi szinten voltak és a mai napig is vannak /nem hallomásból/ gyenge próbálkozások kevés sikerrel, hiszen a fideszes fiatal fiúk hallani sem akarnak semmilyen fúzióról, főleg nem a szocikkal, következményeiről nem is beszélve, ám a gerinctelen alakulat folyamatosan erőlteti már nyíltan felső szinten is. Nem is kell, kérem ezen csodálkozni, hiszen a szocik támogatottsága a felmérésektől eltérően nagyon gyenge és ez nekik a menekülési útvonaluk.

@Treszoli
Választói szemszögből nincs jelentősége, hogy MSZP vagy DK lista. A lista csak egy lista értéket nem képvisel.
Így van térjünk vissza erre 2014-be. :)

Hajcihő 2012.08.01. 20:06:33

Egyre inkább érik a társadalom igénye arra, hogy olyan emberek vegyék át a vezető szerepet, akik az elmúlt bő huszonkét év összefonódásaitól intaktak.
Éppen azok a megnyilvánulások tántorítják el a választók többségét a politikától, mint amelyek ennek a három embernek a viselkedéséből kitűnik.
Ma egy jelentős többség gondolja úgy, hogy ezek a politikai elitbe tartozó szereplők kizárólag a személyes érdekeik mentén cselekszenek, és még véletlenül sem szolgálják a társadalmi érdeket.
őszintén remélem, hogy feltűnik néhány olyan új szereplő, akik képesek arra, hogy a választók széles rétegeit egységbe tudják kovácsolni egy demokratikus platformon, ellenkező esetben újabb négy évig "élvezhetjük" a jelenlegi ámokfutást, mert a lejáratódott elit érdekében az emberek nem fognak megmozdulni.

pilincka 2012.08.02. 00:10:27

A poszt látomásának megvalósulásán egy cseppet sem csodálkoznék, hiszen hova lett a nagy csinnadrattával bezengett parlamenti vizsálóbizottság, melynek feladata lett volna a Simicska Nyerges közpénz ügyletek kivizsgálása. Síri csönd van körülötte, ugyan mi lehet ennek az oka!? Vélhetően valamilyen egyezség, ami viszont szép csöndben köttetett.Alighanem!!!

No_Fidesz_No_Problem 2012.08.02. 00:12:35

Suchmann, Szekeres és Molnár talán jobban tennék, ha már most átigazolnának a Fideszbe, ha annyira közéjük vágyódnak.

Kormányváltó hangulatban senki nem fog az MSZP-re szavazni, ha belengetik, hogy dugnának a narancsokkal.

Márpedig kormányváltó hangulat lesz, ez biztos.

zipe moha 2012.08.02. 07:59:00

@no fidesz no problem
...nem kormányváltó hangulat lesz...rendszerváltó hangulat..

Scagnetti 2012.08.02. 09:10:19

Újabb szocianyázó cikk, már vártam. Úgy látszik, mostanra a DK belátta, hogy az egyedüli út számára az MSZP szavazótáborából lehasítani minél nagyobb darabot. Nem jöttek be az előzetes várakozások, még mindig küszöb alatt a csapat, a párt nélkül álló választókból sem sikerült megszólítani senkit. (Ferivel mondjuk ez nem is könnyű feladat.) Ezért be kell erősíteni, és el kell magyarázni a szavazónak, hogy ha a DK-n kívül bárki másra szavaz, azzal a Fideszre szavaz. Még ha ez nem is igaz, akkor is. (Hogy a DK mit tenne az országért, azt hagyjuk. Erről szó sincs.) Ennek jele lehet az is, hogy egyre többször kerül elő a Fidesz-MSZP koala az eddig sláger Fidesz-Jobbik helyett. Úgy látszik, az utóbbi, Fletóék kiválása óta, már nem jó kampányolásra. :)

A vicc az, hogy talán lesz is koalíció. Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy ha a szocik és haverjaik együtt indulnak, akkor sem tudnak többségbe kerülni, még ha a Fideszt le is nyomják, akkor sem, mert ott van még a Jobbik a maga 15-20% körüli várakozásaival. Egyszerűen akárhogy erőlködnek a magukat demokratikusnak nevező pártok (ez is egy vicc), akkor sem tudják megszerezni a hatalmat. És akkor ott lesz a kérdés, hogy a háromból melyik kettő köt koalíciót.

Scagnetti 2012.08.02. 09:11:36

@No_Fidesz_No_Problem: Kormányváltó hangulat eddig is volt, csak most először a rendszerváltás óta már nincs kire lecserélni a kormányt. Ezért vannak olyan furcsaságok, hogy a kormányváltó hangulat ellenére is a kormánypárt a legerősebb.

szaszi123 2012.08.02. 18:56:11

Azért kéretik Gréczyre mindig odafigyelni.Ugyanis lekiismeretes komoly ember akivel nem kell mindig egyetérteni,de mindig oda kell rá figyelni.Érdemes! Az MSZP és a DK a végén együttműködésre van ítélve.De szeritem a "hamradik", Bajnai nélkül nem igen megy. Bajnai ebben a rettenetes magyar világban egy jobb magyarság üzenete volt és maradt,olyan hálával tartozunk neki amit sosem fogunk tudni beváltani. Róla a mocskolódások lepregenek, a szennylapokkal szemben sorra nyeri a sajtóperereket. Ha mondhatom igy: jóformán kötelessége egy nagy bal-liberális összefogásban visszatérni a politikába. Azért van itt nekünk tartalékunk. A jobboldal semmit érő ,fáradt demagógjai már semmire sem képesek; csak, ha a mi hülyeségünk megint nem segít nekik. Ha már a jobber zöldségesek is teli torokkal küldik Orbánt a........... ba! Az idő már bőven nekünk dolgozik,csak el ne romtsuk. Most az egyszer ne!!

Hajós. 2012.08.25. 19:55:19

@szaszi123:
Előttem szóló a lényeget véleményem szerint tárgyilagos és a politikai realitásoknak is megfelelően vizonálta.
Itt hatalmi villongás és rosszul értelmezett ambíciók működnek, ez volt az ami miatt a szoci párt ekkorát bukott, ha sem összefogás, sem kiegyensúlyozottság nem lesz, akkor Orbán sokáig lesz az ország nyakán....
süti beállítások módosítása