És Orbán Viktor egyre csak mondja, immár kontroll nélkül. Lassan mindent csak egyes szám első személyben fogalmaz, mint valami basi a végekről. Igaz, náluk a föld mélyén olaj és gáz, ő pedig még azt az uniós pénzt sem képes lehívni, amit Gyurcsány Ferenc szerzett Magyarországnak.

Orbán kétségbeesetten keresi a mankót, bármiféle fogódzót, ami magyarázatot ad elképesztő kormányzati sikertelenségére. Mindenki hibás, csak ő nem. Az nem érv, hogy "ügyesen" betonozza magát a hatalomba, még csak nem is siker, csupán visszaélés a 2010-es felhatalmazással. Ami marad, az félázsia, internacionalizmus,hanyatló Európa, lenézett magyarok. Éppen aznap sikerült neki alázó szavakkal illetnie a Nyugatot, amikor a Világ még ki sem heverhette a londoni olimpia megnyitójának csodáját. Nos, az volt az igazi Európa, az igazi Nyugat. Emelkedettség, büszkeség, kultúra, elegancia, tolerancia és szórakoztatás.

Ám Orbán, aki tönkre teszi a hazáját, ezt nem érti. Követeli a pénzt Európától, de a hatalmát korlátozó Európát gyűlöli. Odatojik az ablak alá és bekopog WC-papírért. Ül Posványoson, olyanokat mond, hogy azzal nem hogy miniszterelnök, de felcsúti párttitkár sem lehetne egy valamirevaló demokráciában.

Közben csendben kirúgja Budai Gyulát, aki pedig ügyvédként halottal is tudott szerződést kötni. Budainak mostantól annyi marad, hogy fedezze a földmutyikat és nézegesse, hogy a dinnyeárusok 99-ért, vagy 66-ért adják-e a portékájukat. Nem kell aggódni, a Kossuth-díjas, nemzetközi hírű énekeseket alázó Ókovácsra számít a diktátor. A Szépművészeti Múzeum élén is tehetséges Baán László is "örülhet." Egy olyan országban, ahol műveltségben egy Rockenbauer Zoltán, egy Magyar Bálint, egy Hiller István volt felelős a kultúráért, ott L. Simon alá tartozni igazi megtiszteltetés.

Orbán tudja, hogy megbukik. Ha olykor tisztul a világ előtte, akkor látja, hogy a 2012-es cudar társadalmi és  gazdasági helyzet is kacagó tarka tavasz ahhoz képest, amilyen állapotban lesz az ország 2014-ben. Minden szétmállott, elzüllött, tönkrement. Pénz nincs. Illetve ahol van, oda nem nyúlhat. Ha mégis megteszi, végünk van. Még az sem biztos, hogy lesz IMF-megállapodás, pedig nem az a kérdés leszünk-e gyarmat, hanem hogy leszünk-e...

Ha van egy csepp esze a demokratikus ellenzéknek, akkor egy kellemes szeptemberi százezres közös menettel megakadályozza a választói regisztrációt, amely korántsem az utolsó kísérlet lesz a vesztésre álló választás antidemokratikus, és nemhogy alkotmány-, de még alaptörvény-ellenes befolyásolására, felülírására. Ma még nem látom, hogy mindenki mindenkivel felvonulna-e, de inkább előbb, mint utóbb, szükség lesz rá.

Orbán Viktor fél. Tudja, hogy ha veszít, a Fidesz szétesik, és szép lassan minden kiderül, ahogy az ötvenes évekről is. Bármire képes lesz, hogy hatalomban maradjon, elvégre van olyan rendszer, amely - ha ideig-óráig is -, de válthatja a demokráciát. Jó, ha erre mindenki felkészül. Az utóbbi napok orbáni verbális ámokfutása erre bizonyíték. Nem érdemes abban bízni, hogy csak elgurult a gyógyszere. Nagyon is tudja, mit akar. Az sem érdekli, ha abba az ország még a mostaninál is jobban belerokkan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr504684382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.07.29. 11:13:47

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: A falkaforradalom kezdődő agóniája 2012.07.29. 11:12:01

Orbán Viktor fél. Tudja, hogy ha veszít, a Fidesz szétesik, és szép lassan minden kiderül, ahogy az ötvenes évekről is.

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.29. 11:11:47

Képzelt ellenségek, rettegő bizalmasok, az ellenállás megtorlása – a Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2llkedő 2012.07.29. 18:35:45

@lajos0: A sohasem hazudtam Orbán Viktort azért másként kék kezelni.

menőmano 2012.07.29. 18:36:07

Egy picikét más)

Lezárták a Balaton-partot: Rengeteg rendőrt küldtek a helyszínre
Fadarabot néztek aknavető gránátnak a balatonlellei strandon"

hetivalasz.hu/itthon/jobb-felni-mint-megijedni-52425

Hát! Már totális helyzet és zűrzavar minden szinten? !! Hát komolyan....

Már nem tudom, hogy sírni kell e vagy nevetni.
:)))

2llkedő 2012.07.29. 18:36:36

@lajos0: "2011. december 31-i határidővel"

Érdekes dátum....

házelnök 2012.07.29. 19:21:47

@Shlomo Morel:

Írásod alapján te totál ázsiai vagy.bunkó mint orbán

lajos0 2012.07.29. 19:29:39

@enola99: "pont az jön, hogy a kétszintűvel alapvetően nincs gond, de a cimboráid pusztítása következtében, amelynek során elsorvasztják a magyar felsőoktatást, értelmét veszti az emelt szint"

Nehány bölcsészkart volt szerencsém közelről látni, szerintem többségük a középiskolai színvonalat sem érte el már a 90-es évek végén sem. Azóta ez tovább romlott, ami a diplomát mindenkinek című hüyeségnek is köszönhető. Ma az érettségi felel meg a régi 8 eleminek, a diploma meg szerencsés esetben a régi érettséginek.

Ismert tények után keresgéljél magad, ha akarsz - mindenki tudja, mit neveztek anno "érettségi botránynak" a bulvársajtóban.

Ezt a véleményt én szocialista körökből idéztem, velük kell megbeszélni. Mindenestre a buktatás tilalmáról azért elég egységesen mindenki látta, hogy mekkora baromság. És akkor még hol vannak a digitális táblák, meg egyéb nyalánkságok.

"Ilyen román kémnős sztori alapján lehet demagóg, bulváros patronokat puffogtatni barátocskám, de a tény, az marad: a legutóbbi PISA-felmérés szerint kb. 13%-ot javult a magyar diákok matematikai és szövegértési képessége, és ez nem a haverjaid teljesítménye."

A román kémnős sztoriért egy demokráciában fejek hullanak és börtön jár. A PISA felmérés eredményeit meg nem látom az országban szétnézve. Nézz meg egy műveltségi vetélkedőt, vagy egy valóságsót.

"A bolognai rendszert is lehet vitatni, csak azt nem, hogy az Eu-csatlakozással összefüggésben be kellett vezetni."

Bolognában a mai napig nem történt meg
véletlenül.

"Soroldhatod a NER eredményeit, csak le ne égjen a billentyűzet..."

Részemről nem vagyok tagja.

márta)) 2012.07.29. 19:49:27

„Egy országot toltál át Ázsiába” – vádolta Faludy György Kádár Jánost. Egy országot tolnál át Ázsiába? – tehetnénk fel a kérdést Orbán Viktornak. Reméljük, végiggondolja a választ" - írja a jobboldali véleményportál, a Mandiner."

www.168ora.hu/itthon/orban-ellen-lazad-a-magyar-jobboldali-media-is-100120.html

Nem tudjuk, mi az az ázsiai modell, amit olyannyira követendőnek talál a miniszterelnök. A magyar tényleg alkatilag alattvaló lenne? Nem, a magyar alkatilag nem alattvaló, s annál kevésbé az, minél inkább éreztetni akarja azt vele valaki. Egyszerűen nem fog menni."

Ez (is) egy tartalmas olvasmány!

enola99 (törölt) 2012.07.29. 19:51:44

@lajos0: Nem a felvetésre válaszolsz, hanem sommás, erősen szubjektív tapasztalatokat osztasz meg pl. bölcsészkar-ügyben, ahova jó esetben a moslékért jártál a konyhára.

Akárhogy is: az elérendő EU-direktíva a 25-35 éves korosztály körében 40% a felsőfokú végzettségűek aránya. Ez nem a középkori írástudó elit egyeteme, hanem modern tömegoktatás: más a célja, más a tartalma, ostobaság összehasonlítani korábbi évszázadok műveltségképével, ahol az emberek 5-10%-a tudott olvasni. Ebben a szerkezetben igenis működőképes a bolognai rendszer, csak fejben fel kéne nőni a 21. századhoz.

Amúgy a szocik előszeretettel mutogattak az SZDSZ-es minisztériumokra, de az általuk felügyelt területeken észlelhető reformok nem indultak, és nem valósultak meg.

Ha a román kémnős sztori miatt valakinek börtönbe kellett volna mennie, akkor mit mondasz most?

De, tagja vagy, tudd meg tőlem. Foggal-körömmel véded a védhetetlent - szem vagy a láncban.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.29. 20:55:41

@Húsleves:

"Ha van még valami amit közvetlen tapasztalatból nem ismersz, nyugodtan kérdezzél, de még mindig nem mondtad el, hogy mit akarsz ebből az egészből kihozni."

*

Azt, hogy egy ostoba fajankó vagy, aki a pontatlan emlékeit arroganciával ellensúlyozza.

Peripetia 2012.07.29. 21:08:26

A cikkben leírtakat én már régen hangoztatom, írom, ahol tudom. Családom körében is felütötte a fejét a félelem, a félelem ezektől, mert ezek mindenre képesek, de én nem alkuszom és nem kussolok. De azt is állítom, hogy orbántól tisztességes, "jogállami úton" már nem tudunk megszabadulni, mert mindenre képes a hatalomért. A polgárháború is kicsi ár a hatalomért és majd megmagyarázza, hogy ellenforradalmat vert le. Kár lesz a sok magyar hiába elfolyt vérért, de ez lesz, mert nem lehet másként.

Húsleves 2012.07.29. 21:14:20

@No_Fidesz_No_Problem:
Mária, ennyire megbántotta a frusztált lelkedet amit Gréczynek írtam?
Már csak azért, te szerencsétlen hülye zombi, mert direkt volt, borítékolható volt a hatás :-)

lajos0 2012.07.29. 21:19:32

@félázsiai 2llkedő: Az AB már többször felhívta a figyelmet korábban is, hogy mondjuk némely pesti kerületből feleannyi vokssal lehet valaki képviselő, mint mondjuk némely pest megyeiből. De a sosem legitimált 5 %-os küszöb is csorbította a demokráciát rendesen, csak amikor a Fidesz meg az MSZP érdekét is szolgálta valami, akkor szünetelt a nemzethalál, a fasisztaveszély meg a sosemvolt demokráciáért való sopánkodás.

lajos0 2012.07.29. 21:33:05

@enola99: "Nem a felvetésre válaszolsz, hanem sommás, erősen szubjektív tapasztalatokat osztasz meg pl. bölcsészkar-ügyben, ahova jó esetben a moslékért jártál a konyhára."

Hát bizony. Köpeczi elvtárs elintézte, hogy ne kelljen felvételiznem :-) Sajnálhatod, hogy nincsenek szubjektív tapasztalataid a felsőoktatásról, nem tapsikolnál ennyire a színvonal emelkedésnek. Egyébként a javulást a szakértők a Harry Pottertől az internet terjedéséig sok mindennel magyarázták, de Magyar Bálintról és Hillel Piftáról nem olvastam sehol.

"Akárhogy is: az elérendő EU-direktíva a 25-35 éves korosztály körében 40% a felsőfokú végzettségűek aránya."

Meg az 34 fokos szögben görbülő uborka. Azért ezeknek a diplomáknak a többségével tényleg segget lehet csak törölni.
Mondjuk a műszaki egyetem ( ahol Kóka doki a dózerolásról elmélkedett) üdítő kivétel, de az ELTÉ-n sokszor már a tanárokat sem érdekli semmi.

"Ez nem a középkori írástudó elit egyeteme, hanem modern tömegoktatás: más a célja, más a tartalma, ostobaság összehasonlítani korábbi évszázadok műveltségképével, ahol az emberek 5-10%-a tudott olvasni."

Nem is tettem ilyet. Amúgy meg miért ne lehetne összehasonlítani ?

"Ebben a szerkezetben igenis működőképes a bolognai rendszer, csak fejben fel kéne nőni a 21. századhoz."

Jah. Meg tanuljunk demokráciát a fejlett nyugati országoktól, ahol mostanában kijelölik a miniszterelnököt.

"Ha a román kémnős sztori miatt valakinek börtönbe kellett volna mennie, akkor mit mondasz most?"

Hát az elmúlt 22 év elitjéből nem sokat tudok, aki nem érdemelne meg pár évet legalább.

"De, tagja vagy, tudd meg tőlem. Foggal-körömmel véded a védhetetlent - szem vagy a láncban."

Még a végén kommunikációs főtanácsadó leszek valahol. Hol védtem valamit is ? Csak a hülyeség az hülyeség, és Hillel meg Bálintunk nem volt az évszázad oktatáspolitikusa, ahogy Gréczy úr hivatkozik rájuk. Ettől Pokorni meg Hoffmann sem lesz az, de ez más kérdés.
Én kérek elnézést, de így gondolom.

2llkedő 2012.07.30. 05:53:51

@lajos0: Hmmmmm!

Amit itt leírtál, az mitől is alkotmányellenes?
Legfeljebb hiba, amin lehet változtatni.

Az 5%-os küszöb, miért is nem legitim?
Miért is csorbította a demokráciját?

lajos0 2012.07.30. 08:23:02

@félázsiai 2llkedő:

22/2005. (VI. 17.) AB határozat
A választójog egyenlősége

"A választójog egyenlőségéből származó, a szavazatok súlyára vonatkozó alkotmányossági követelmények
maximális teljesítésétől a jogalkotó csak megfelelő alkotmányos indok esetén térhet el. Az Alkotmánybíróság
mindazonáltal úgy ítélte meg, hogy minden körülmények között ellentétes az egyenlő választójog elvével, ha az
egyéni választókerületekben a jegyzékbe vett választópolgárok száma között kétszeres eltérés mutatható ki. Ilyen
esetben a választásra jogosultak száma közötti eltérés olyan nagy mértékű, hogy azt semmiféle indok nem teheti
alkotmányosan elfogadhatóvá."

"Az 5%-os küszöb, miért is nem legitim?"

Mert egy semmiféle legitimációval nem rendelkező csoportosulás egyezett meg benne, egymás közt. És sok minden másban is ( privatizációs szabadrablás menete, a diktatúra üzemeltetőinek sértetlensége, stb).

"Miért is csorbította a demokráciját?"

Mert megnehezíti az új, kisebb pártok bekerülését a demokratikus döntéshozatalba. Persze az SZDSZ eltűnését is ennek köszönhetjük, de a meghúzása teljesen önkényes. Lehetne mondjuk 2%, csak akkor nehezebben lopta volna szét az országot nagy tudású elitünk. Ezt úgy is mondják, hogy nem lehetett volna stabil kormányt alakítani, ami ugyanezt jelenti nagyjából.

igazi MZ/X 2012.07.30. 11:12:37

OV 2010.04.11-én mondta, hogy a legfontosabb a szerénység és az alázat a számukra. Ezt a radikális, nagyarányú adócsökkentéshez hasonlóan betartotta.

OV ellenoldala ne essen ugyanabba a hibába, amibe OV.

Két évvel a választások előtt szerintem elhamarkodott azt mondani, hogy Vitya elveszíti a választásokat.

peti6 2012.07.30. 12:39:27

@félázsiai 2llkedő: Pajtás, ennyire hülye csak te, meg a gréczi lehet......
utcai politizálással változtass már meg egy törvént...
röhej, mennyi szoclibes barom firkál ide idiótaságokat, nem is beszélve a gyurcsányba szerelmes grécziről, aki nem győzi annak a majomnak a seggét nyalni.....
nyugodjatok már bele, ehet itt bármilyen koalició 2014 után is úg fogják a miniszterelnököt hívni, hogy Orbán Viktor...
és ti további 4 évig fírkálhatjátok ide a baromságaitokat.....

2llkedő 2012.07.30. 13:14:00

@lajos0: "Mert egy semmiféle legitimációval nem rendelkező csoportosulás egyezett meg benne, egymás közt."

Mellik ez a csoportosulás? Netántán az ellenzéki kerekasztal lovagjaira gondolsz?
"""""Az úgynevezett jogi küszöb a választójogi törvényben azt az előre meghatározott szavazatmennyiséget jelenti, amelynek elérése a mandátumszerzés feltétele. A küszöb funkciója a választáspolitológiai szakirodalom szerint az, hogy a politikai stabilitás érdekében mérsékelje a bejutó pártok számát."""""
ujszo.com/napilap/europai-unio/2009/05/28/a-tagorszagok-feleben-van-valasztasi-kuszob

2llkedő 2012.07.30. 13:15:15

@peti6: "nyugodjatok már bele, ehet itt bármilyen koalició 2014 után is úg fogják a miniszterelnököt hívni, hogy Orbán Viktor..."

Vagy másként, de annak is 50% az esélye.

lajos0 2012.07.30. 13:51:46

@félázsiai 2llkedő: "Mellik ez a csoportosulás? Netántán az ellenzéki kerekasztal lovagjaira gondolsz?"

Igen, de voltak ők Nemzeti Kerekasztal is. Őket vajon ki bízta meg, hogy a lakosság nevében egyezkedjenek ? Mert a lakosság nem. A résztvevő alakulatoknak önmagában sem volt legitimációja, és erős a gyanú, hogy az egykori komcsi titkosszolgálatok jelentősen befolyásolták a működésüket és a személyi állományukat.

" A küszöb funkciója a választáspolitológiai szakirodalom szerint az, hogy a politikai stabilitás érdekében mérsékelje a bejutó pártok számát."

Jé, tényleg. No akkor a például a 4% 5-re emelése vajon kinek az érdekét szolgálta ? Nem azoknak az alkulatoknak jött ez jól, akik már sikeresen squattolták a parlamentet.

2llkedő 2012.07.30. 14:14:01

@lajos0: "Őket vajon ki bízta meg, hogy a lakosság nevében egyezkedjenek ? Mert a lakosság nem. A résztvevő alakulatoknak önmagában sem volt legitimációja,"

Ezexerint a rendszarváltozgatás se nem volt legitim.

De hagyjuk már ezt a legitim, nem legitim dolgot!

"No akkor a például a 4% 5-re emelése vajon kinek az érdekét szolgálta ?"

Nem tudom, azt se tudom, mikor lett felemelve. De nem is érdekel, mert ez nem visz egyről a kettőre.

Scagnetti 2012.07.30. 14:30:58

Kezdődő agónia? Már két éve folyamatosan a kezdődő agóniáról írtok. Túl vagyunk a félidőn, de még mindig csak most kezdődik?

"Ha van egy csepp esze a demokratikus ellenzéknek, akkor egy kellemes szeptemberi százezres közös menettel megakadályozza a választói regisztrációt"

Ebből az MSZP hozzon 99900-at, a többit vállaljátok ti. :)

Százezer? Ugyan már! Az már Orbánnak sem menne, a szociknak még úgy sem, ti meg a szokásos pár száz fős táborotokkal jobb, ha meg sem szólaltok. Egy normális ellenzék a mai helyzetben simán ki tudna vinni ennyi embert az utcára, de hát olyan itt nincs, csak ti vagytok. Ti meg még a Fidesz ultraszar kormányzása mellett sem tudjátok átvenni a vezetést.

Mariann19 2012.07.30. 16:42:42

@lajos0: Amint telnek az évek, úgy halványodnak és torzulnak a népakarat érvényesítése érdekében megszületett választási elvek nemes céljai, lassan már elveszítik jelentőségüket. Erőből, a hatalom fölényéből és anyagi források birtokában egy arrogáns kiszorítós játék folyamata megy végbe, melynek eszköze a választási szabályok olyan módosítása és változtatása, mely kizárólag a hatalom jövőbeni és folyamatos fenntartását hordozza magában.A választópolgár lassan tébolyultan forog ebben az örvénylésben, ez a politikai közeg szokatlan, érthetetlen és ellentmondásos, mivel a demokrácia hangzatos emlegetése mellett megy végbe.Ezeket a nemtelen célokat szolgálja a választási körzetek amőba alakban kijelölt földrajzi meghatározása, az ujdonsült regisztrációs kényszer, az eddigiektől eltérő egyfordulós választás. Különböző blogokat olvasván a külhoni állampolgárok szavazati jogának elutasítottsága jellemzi többségben a véleményeket. A pártfinanszírozás csökkenése, netán teljes megvonása esélyt sem ad a pár százezres kisebb pártok bejutására, hiszen a kortes tevékenység rendkívül költségigényes.Az általam felsorolt tényezők messze elkerülik az állampolgároknak a választások által áhított óhaját, hogy a parlamenti demokráciában minél szélesebb érdekérvényesítési struktúra jöjjön létre.

lajos0 2012.07.30. 20:12:46

@félázsiai 2llkedő: "Ezexerint a rendszarváltozgatás se nem volt legitim."

Hát nem. Abba azért érdemes belegondolni, hogy a magyar állam 22 éve nem készített egy vagyonleltárt sem. Azt sem tudjuk mink van, és mit adtunk el, kinek mennyiért. Én azóta sem értem, hogy lehet vezetni egy államot úgy, hogy nem tudjuk milyen vagyonnal rendelkezünk.

leponex 2012.07.30. 20:16:00

@Mariann19:
"a választási szabályok olyan módosítása és változtatása, mely kizárólag a hatalom jövőbeni és folyamatos fenntartását hordozza magában"

Szerintem ez egy marhaság, sőt!
Amint láthattuk, nálunk eddig minden kormányt megbuktattak, akik választáson nyertek felhatalmazást, de azt is, aki megpuccsolta elődjét. Őt nagyon :)

Egy 'arrogáns' kormány csak az ellene szavazókat tudja hergelni ezzel, és annál bioztosabban buktatják majd meg.
A bukott ballibek épp attól félnek, hogy a választani/szavazni hajlandók nem kívánják még így sem vissza őket.
Elvesznének azok a szavazó tömegek, akik egy kis száraztészta-rizs-olaj csomagocska fejében oda szavaznak, ahonnét megtámogatják őket.
Elvesznének azok, akiket buszoztatni kell, mert maguktól el nem mennének.

Elvesznek azok a 'szavazók' akik amúgy totálisan tojnak az egészre, de fogalmuk sincs, nem is érdekli őket a 'köz ügyei'.

Egy (jogos és egészséges) önbizalommal a ballib , az 'ország szürkeállománya' dörzsölné a tenyerét, hogy az öntudatos, liberális szavazók most aztán jól megbuktathatják véglegesen ezeket a maradi, ósdi senkiket.
De az igazi 'szürkeállomány' az országban mindenfelé ridegtartáson gyarapszik, no őket öröm nézni ! :))

Egyszóval ez a sopánkodás már tényleg közröhej! Ezek akarnának kormányozni legközelebb?
Szerintem .-)

leponex 2012.07.30. 20:25:03

@lajos0:
Antall úr aszondta a fanyalgóknak, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Nem csináltunk.
Abban természetesen viszont tökéletesen igazad van, hogy az ország vagyona szőrén-szálán eltűnt, és fogalmunk sincs róla, mennyi volt, mennyi maradt.
Csakhogy ez már a veszett fejsze nyele, nem festmények voltak, amiket még talán száz év múlva is visszakövetelheti a hetedik leszármazott is akár.

De mit csinálnál azokkal, akik a még megmaradt keveset is eladnák? A vizet, a földet.

leponex 2012.07.30. 20:31:15

@enola99:
" Ebben a szerkezetben igenis működőképes a bolognai rendszer, csak fejben fel kéne nőni a 21. századhoz."

Ja.
Meg annak az alapszakon végzett diplomásnak kellene még kitalálni, mit csináljon a 'diplomájával'. Mert ugye a mesterszakra csak egy kis része mehet.
Ebben a szerkezetben.

lajos0 2012.07.30. 21:59:13

@Mariann19: "A pártfinanszírozás csökkenése, netán teljes megvonása esélyt sem ad a pár százezres kisebb pártok bejutására, hiszen a kortes tevékenység rendkívül költségigényes."

5%-os eredmény felett kapnak nagyobb falatot a bödönből, plusz akkor jár a pár százmilliós támogatás a pártalapítványnak.
1% és 5 között meg valami jelképes összeget, ami mellett azért néhány pártember megmenekül a kapálástól.

A törvény szerint, aki jelöltenként 1 millió felett költ kampányra az csal, tehát kizárandó a versenyből. Ha ezt a törvényt betartják, akkor már sem Fidesz sem MSZP nem lenne, ami nagyot jót tenne az országnak.

lajos0 2012.07.30. 22:09:06

@leponex: "De mit csinálnál azokkal, akik a még megmaradt keveset is eladnák? A vizet, a földet."

Hát szerintem ennyire azért ismersz :-)

leponex 2012.07.30. 22:39:09

@lajos0:
:)
De nem ennyire visszafogottnak ;-)

ranat 2012.07.30. 22:50:51

@tass-tass: technikai értelemben a regisztráció korlátozza azt az állampolgári alapjogot, hogy szavazhatok. Ugyanis állampolgári alapjog az, aminek semmiféle előfeltétele nincs azon kívül, hogy valaki állampolgár (és nem áll büntetés alatt). A regisztráció ezt az alapjogot egy plusz cselekedethez kötné. innentől nincs alapjog.
Ez technikailag egy lépés kifelé a demokráciából megint.

enola99 (törölt) 2012.07.30. 23:02:48

@leponex: Elmehet könyvelőnek, vagy éppen mindenbe belekötő bértrollnak és még ötmillió másik munkahelyre, mert érdekes módon a cégek ezt a fajtát keresik. A BSC szintje is teljes (főiskola), és több esélye van elvégezni, mintha egyből egy MA szaknak áll neki. A világ (és a gyerek) nagyon sokat változik pár év alatt, ez alkalom a pályamódosításra, de akár évek múlva is folytathatja. Ne a zorbán-féle hülye sztereotípiáitokat nyomjátok már itt, a méla bölcsészről, könyörgöm.

Amúgy mi van az új nyugdíjrendszerrel, tapsihapsik? Nem lesz egyéni számla? Ezek a szellemi toprongyok, ha már egy háromelemű rendszert fel kell állítani, leseggelnek, és ez a lényeg - ha meg nem fúrták volna a hozzátok hasonlók a "szociális népszavazással", ma számos, rendszerszintű, működőképes reformon lennénk túl. Az oktatásit azért hoztam példának, mert MŰKÖDIK. Nem mondtam, hogy tökéletes.

Mi a könnyebb? Megfőzni egy bogrács gulyást, vagy beleköpni? Most látszik, mire képesek.

Kár itt nyomni ezt az antiliberális, antielitista szöveget, ez csak olyan "a csapos közbeszól" színvonal. Csak magatokból csináltok hülyét. Ha meg vissza akarsz menni a 18. századba, gyorsan iratkozzál ki a netről, dobd el a mobilt, mert ez mind a globalizáció, az EU, és a többi mumus ajándéka. Olyanok vagytok mint a tálibok. A 21. század vívmányait használjátok, hogy a dohos marhaságaitokat terjesszétek.

leponex 2012.07.30. 23:11:48

Szegény Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, Megkeseredett Tábori Lelkészünk, II. Rettegőnk, ...

"Emelkedettség, büszkeség, kultúra, elegancia, tolerancia és szórakoztatás.
...
Odatojik az ablak alá és bekopog WC-papírért."

Ennyire vagy emelkedett, elegáns és kulturált, kedves Szomorúszemű Bárdunk ;-)

"Orbán tudja, hogy megbukik. "

Drága Bárd Urunk! Most akkor megbukott már réges rég a Despota És Autokratikus Önkényúr, vagy mégsenem, és csak majd valamikor?

Csodálkozol, hogy nem százezres, de lassan százfős tömegtüntetésre sem tudtok összerettegtetni a fanklubból, annyira ciki már ez a végtelenségig cizellált, de totálisan hiteltelen nyafogás, amit előadsz itt is rendszeresen.
Mi tart vissza benneteket Kedves Bárdunk?
Illetlenség Attilát idézni nektek, hiszen annyira de annyira semmi közötök Hozzá, hiába használjátok áruvédjegynek:

"A híd lassan kijön a ködből, a túlparton szuronyok állnak -
Itt az olló, ott pedig a szövendő szövet -
Mire várunk?"

Nos, ha csak szemernyi igazságod is vagyon Kedves Bárdunk, hát akkor végre csináljatok a Ferivel úgy, ahogy a szátok jár!
Az Egymillió sajtószabadságért, az egymillióan Orbán lemondásáért, az egymillióan a demokráciáért, az egymillióan a mindenféléért , a 4k!faktoriális sokmilliós táborából csak össze tudtok végre trombitálni legalább egymilliót, oszt gyerünk, romboljátok le a zorbáni bábeli tornyot!

Ne a szád járjon Drága Bárdunk!
Hajrá!!

Mariann19 2012.07.30. 23:21:00

@leponex: A választási szisztéma módosítása szerinted miért történik.Azért semmi esetre se, hogy a jelenlegi kormányaz ellene szavazókat hergelje, hogy aztán ezek buktassák le. Ez ellent mond a módosítás szándékának, semmi logika nincs benne.Ezt a teóriádat egyébként Te melyik pártra húzod rá?Gondolkodjál el azon, kinek áll érdekében és módjában a választási törvényt módosítani?Csakis a jelenleg regnáló kormánynak a hatalom megtartása érdekében.Nyilvánvaló, hogy nem bízik a teljes sikerben, ezért biztosítékként olyan módszert választ, amellyel tuti a többségi szavazatok elnyerése. A regisztráció pedig a protest szavazók távoltartását célozza meg.Valahogyan most ellentmondásba kerültél önmagaddal.Ez az egyik dolog. A másik,, hogy egy kormányzati szándékot lehet véleményezni úgyis, hogy tényszerű megállapításokat lehet tenni, de a pártszimpátia mellőzése mellett. A ballib választási kortes tevékenységéről és az élelmiszer csomagos korrumpálásukról azért írtál csak, mert eszedbe jutottak?Szeretek Veled eszmét cserélni, de valahogy most nem találom a logikádat.

Mariann19 2012.07.30. 23:38:44

@lajos0: Amiről írsz a pártfinanszírozás kérdésében, az az eddigi gyakorlat, ez a mai napig érvényes törvény szerint működött. Amiről én szóltam, az a szándék, hogy a pártfinanszírozás, mint olyan, megszűnik. Én erre az esetre építettem fel a a kisebb pártok ellehetetlenülésének esélyét egyrészt. Másrészt arra lehet számítani, hogy a tőkeerős nagy párttal szemben az anyagiak hiánya jelentős hátrányt jelent mindazon pártok számára, amelyeknek az anyagiak miatt nem lehet intenzív kortes tevékenységet végezni a finisben.Végül:Ez a jelöltekre leosztott 1 millió Ft-os norma fennállása óta közröhej, mint tudjuk, ennek minimum a tízszeresét kellett igénybe venni ahhoz, hogy a szokásos médiát, reklám felületeket, az országjáró körutakat fedezni lehessen.Attól tartok, hogy az új szabályozások elég sok technikai bravúrt igényelnek, a választók nagy része zsigerből rendpárti /járt út/, úgyhogy ez a választás nem lesz valami nyugis esemény.

leponex 2012.07.30. 23:39:31

@enola99:
" @leponex: Elmehet könyvelőnek, vagy éppen mindenbe belekötő bértrollnak és még ötmillió másik munkahelyre, mert érdekes módon a cégek ezt a fajtát keresik. "

Aha.
Tehát ez az a remekül működő bolognai rendszer ...
Merthogy konkrétan erről volt említés.

"A világ (és a gyerek) nagyon sokat változik pár év alatt, ez alkalom a pályamódosításra, de akár évek múlva is folytathatja."

Ja, ez igaz. Télleg, de frankó ez a bolonyai!

A két műegyetemista gyerekem valahogy mégsem így látja, bár őket még nem keresték meg bértrollkodásra .-)

"Ne a zorbán-féle hülye sztereotípiáitokat nyomjátok már itt,"

Hát itt labdába sem rúgna senki ezzel, még ha meg is próbálná, amíg kedves Bárdunk tolja a posztot, és a lelkes fanklub megfontoltan, és a legváltozatosabb formában nyomja az 'Ellopták a nyugdíjasok 19 ezer forintját, de mi visszaadjuk!' higgadtan tudományos érveket!
Ja bocs, az egyel előbb volt!
Most a 'Hatszázmilliárdos lyukat ütött az egykulcsos szja!'

"ha meg nem fúrták volna a hozzátok hasonlók a "szociális népszavazással", ma számos, rendszerszintű, működőképes reformon lennénk túl. Az oktatásit azért hoztam példának, mert MŰKÖDIK. "

Nomármost.
A népszavazást megnyerjük! - mondá egykor Ferenc testvérünk, kérd rajta számon, miért nem tette! :)

Ha a feles többséget igénylő döntéseit nem hajtja végre egy kormány, vagy visszavonja, és ezekért a kisebbségben lévő ellenzéket teszi felelőssé, az totálisan alkalmatlan erre a feladatra.
Az, hogy a bánatos fanklub ezen még húsz évig fog sopánkodni, az meg az ő baja ;-)

A bolonyaival nem az a legnagyobb probléma, ami van, hanem ami elmaradt.
Elhiteti az érettségizők felével-kétharmadával, hogy diplomás lehetsz!
Csak épp azt nem tudni, mire lesz jó az alapszintű 'diploma'. Te is tudod, gyakorlatilag semmire.
A 'régi' főiskolai diploma legalább némi gyakorlati képzést is adott, tényleges munkavégzés lehetőségét nyújtva.
Most mire mész a bsc-vel? He?
Jó, te elmehettél bértrollkodni, de a többiek? ;-)

leponex 2012.07.30. 23:54:11

@Mariann19:
"A regisztráció pedig a protest szavazók távoltartását célozza meg."

Erre mondtam azt, hogy marhaság.

Az, hogy a jelenlegi kormány miért vetette fel/vezetné be a regisztrációt, arra nyilván többféle feltételezés is jogos lehet.
De ha valaki tényleg 'protest' az annál inkább elmegy, még a haverjait is rábeszéli. Szerintem.

Ettől teljesen függetlenül, ha a 'nép' már teljesen megcsömörlött a Despota Autokratikus Rendszerétől, teljesen mindegy, mit fundálna az ki.

Ha valaki KÉT évvel a választások előtt azon kesereg, hogy miért fog megint választást nyerni a Patás:

- totálisan impotens, fogalma sincs, hogyan kellene kormányozni
- totálisan önbizalomhiányos, abszolút alkalmatlan a kormányzásra
- totálisan retteg a kormányzás felelősségétől, esze ágában sincs megpróbálni meggyőzni a választókat, de ezt nem ismerheti be. Ezért sajnáltatja magát már jó előre!
KÉT évvel a választások előtt!
Ki az az idióta, aki ezek után mégis rájuk akarna szavazni???

leponex 2012.07.31. 00:04:56

@Mariann19:
"Amiről én szóltam, az a szándék, hogy a pártfinanszírozás, mint olyan, megszűnik. "
:)
Szerintem Orbán nagyokat röhög:)
Bemond valamit, oszt ezen elrettegnek hónapokig, hótt komoly képpel hótt komoly 'politikai elemzők'.

De legyünk matematikusok!
Tegyük fel, hogy a pártok finanszírozását adományozókra bízzuk, ne az adófizetők pénzét fecséreljék el a mihaszna politikusok!
A Demokrácia Veteményeskertjében, a Liberalizmus Megingathatatlan Hazájában a legizgalmasabb kérdések egyike, hogy mennyi adományt gyűjtött a kampányban az egyik, és mennyit a másik versenyző! Mert ebből már valószínűsíthető, ki leszen az új elnök.
Expressis verbis, aki több pénzt gyűjt össze, az szerezheti meg inkább a hatalmat ...
Akkor mi a probléma?

leponex 2012.07.31. 00:21:30

@ranat:
"A regisztráció ezt az alapjogot egy plusz cselekedethez kötné. innentől nincs alapjog."

- A jelenlegi viszont állandó lakcímhez köti. Ezek szerint ha nincs állandó lakcímed, nincs alapjogod.

- Ha kimaradtál valamiért a névjegyzékből, és nem mész be a jegyzőhöz pluszcselekedetet végrehajtva, akkor innentől mergint nincs alapjog.

- Ha nem érkezik meg hozzád a 'kopogtatócédula', és nem mész be pluszcselekedetet keretében, megest nincs alapjogod.

- Ha gyámság alá vett a bíróság ( ez nem bünti) , megest oda baz alapjodgod

- 18 év alatt megest nincs alapjogod, miközben a 111 éves mozgásképtelen, alzheimer kóros bácsi dönthet a jövődet illető kérdésekben

Most hirtelen ennyi jutott a zeszembe ...

leponex 2012.07.31. 00:42:15

@enola99:
"Olyanok vagytok mint a tálibok. A 21. század vívmányait használjátok, hogy a dohos marhaságaitokat terjesszétek."

No.
Szelíd galamblelkemtől a tálibok legalább annyira távol vannak, mint liberális barátaid például.

Ezeket a tálibokat elmentek meglátogatni az internacionalista kommunisták ( a Szovjetunióból, írd be a gugliba, majd találsz róla valamit, nem kell, hogy megértsed azokat), elvinnék nekik a Szabadságot, meg a Népi Demokráciát! Nem akaródzott nekik ostoba módon, hát segítséget kaptak a Demokrácia Veteményeskertjétől. Meg tankot, rakétát, fegyvereket, ilyesmiket. Kiképzést. A legfáintosabb tanonc az Oszama volt.

Kicsit később a Veteményeskert gondolta, hogy majd ők személyesen viszik a Demokráciát, a teljesen Liberálist, hiszen mit tudhatnak azok a maradi tálibok a zéletről!

Hogy ki lesz a következő, aki valamilyen demokráciát fog exportálni talibánékhoz, azt még homály fedi.

Hogy mennyire dohos arrafelé a levegő, nem tudom, sosem jártam ott.
Így aztán a marhaságaikkal sem foglalkozom, még dealerként sem.

És Te? Szúrtál, szippantottál már olyan marhaságot, amit épp talibánék termelgetnek, és terjesztenek? Dohos volt?

enola99 (törölt) 2012.07.31. 09:49:00

@leponex: na, így kb. el is mondtál mindent magadról - ennyire tudsz érvelni, ennyire érted meg, amit a másik mond, igazi, több bekezdésű békemenetes vagy. Példa volt, párhuzam.

Csak azt nem értem, hogy akkor mi a f@cért ebbe a bizonyos nyomorult veteményeskertbe akar mindenki bevándorolni, és nem a tálibjaid közé?

Csak éppen - hogy kedves Vezéred útmutatását szem előtt tartsuk - ez a fajta rendszer (az angolszász típusú demokrácia) GYŐZÖTT, ez bizonyult az erősebbnek, minden hibájával együtt. És állítólag ti az erőből értetek. Akkor értsd meg, hogy amit képviselsz, azt 45-ben sz@rrá verték, képviselőit fellógatták. Szóval kinek az oldalán van az erő? Mivel mentek épp most szembe?

Legutolsó megjegyzés: mutass egy társadalmi rendszert, amely hasonló technológiai fejlődést tudott volna produkálni, tagjainak olyan jólétet, boldogságot, egészséget hozott volna. És próbálj meg a felvetésekre releváns válaszokat adni, mert eddig csak a szádat tépted.

leponex 2012.07.31. 11:06:40

@enola99:
" ennyire érted meg, amit a másik mond, "

No, hát nézzük, mit értsünk ezen a 'másik mond'-on:

"Olyanok vagytok mint a tálibok. A 21. század vívmányait használjátok, hogy a dohos marhaságaitokat terjesszétek."

- többesszámmal kezded, mi leponexek egy vagyunk ;-)
- szóval a talibánok használják a 21. század vívmányait. Én például egyet sem. Se szükségem, se pénzem rájuk. A PIII-asom meg 20. századi, a telefonom is, ...
:)
- konkrétan mi az a 'dohos marhaság', amit terjesztek? Mert ugye konkrét dolgokra lehet reagálni, az ilyen talibánozásra meg minek.

Úgy tudom, kábítószert terjesztenek, legnagyobb vevőjük épp a Veteményeskert! :)

- Ha a bolonyai rendszerről tett mértéktartó megjegyzésemre gondolsz, akkor talán érdemes lenne a feltétlen lelkesedés MELLETT a valóságot is fontolóra venned. Kérdezz meg alapképzésben diplomát szerzetteket, konkrétan mennyit ér a diplomájuk.

********
Ha a Veteményeskert szelíd iróniámból csak ennyit értesz, az a Te bajod.
De érdekes módon meg sem kísérelted 'cáfolni' rövid összefoglalómat. Talán mert nem is lehet.
De mond csak, a talibánok mentek a Veteményeskertbe bevándorlási szándékkal, vagy épp onnét mentek meglátogatni őket? No vajon miért?
Miért is kellene a dohos talibánokat a hazájukban akaratuk ellenére olyan boldoggá tenni, hogy rögvest bevándorolni akarjanak ?
Téged mire emlékeztet a 20. századból az a szemlélet, hogy 'Majd mi jól megmondjuk nektek, mi a ti igazi érdeketek, és ha nem fogadjátok el, hát majd jól lebombázunk benneteket a saját érdeketekben! '
Felváltva, a szovjet, az amerikai, mikor hogy.
Mindegyik vinné a saját egyedül üdvözítő demokráciáját. Kérés nélkül.
Vagy netán mégis inkább másról van szó, mint az Egyedül Üdvözítő Liberális Demokrácia vallás terjesztéséről?

"Akkor értsd meg, hogy amit képviselsz, azt 45-ben sz@rrá verték, képviselőit fellógatták. "

Kedves Bárdunk blogján eddig egyszer voltam annyira szigorú, hogy ostobának tituláltam valakit. Legyél Te a második.

"mutass egy társadalmi rendszert, amely hasonló technológiai fejlődést tudott volna produkálni, tagjainak olyan jólétet, boldogságot, egészséget hozott volna."

- technológiai fejlődést mindegyik hozott, voltak nagy ugrások is. Gyér ismereteim alapján esetleg figyelmedbe ajánlhatom mondjuk Kínát. Akár az első hatezer évüket. Nem is tudom, mi lett volna belőlük, ha végre európából nem szállítják oda nekik a liberális eszméket;-)
Az meg közismert, hogy a császárság alatt görnyedő japánok meg a kínaiak közül kevesen élik meg a 110 évet, tök egészségtelenül éltek, nem mint a Veteményeskertben, ahol annyi boldogságtól szinte kicsattanó 110 meg még több éves, pardon kilós polgár lubickol a boldogságban. Néha egy kis frissítő iskolai lövöldözés, ilyesmi színesíti ezt a felhőtlenséget.

- Abba, hogy ez a nagy technológiai fejlődés meghozta-é végre az eddig boldogtalan emberiség számára a várt boldogságot, jólétet, most talán nem, mennék bele. Hol találnék én releváns válaszokra?

Azért bátorkodnék Neked is javallani annyit, hogy a kész válaszok előtt érdemes lehet néha kérdést is feltenni.

Bocsásd meg gyarló szájtépésemet.
Üdv!

enola99 (törölt) 2012.07.31. 13:24:17

Nos, akinek csak annyira "fussa", hogy a 20-21. század kérdésén lovagol, az egy nagycsopis óvodás szellemi szintje. Nekem úgy rémlik, hogy először ezek a neked szimpatikus urak repültek bele valami ikertornyokba, kihasználva a Nyugat nyíltságát és bizalmát. Másrészt meg úgy, hogy a kínaiak és a japánok is egy angolszász típusú termelési módot és társadalomfejlődést erőltetnek, sikeresen.
Neked meg, a békemenetes, falkaforradalmas cimboráiddal együtt tovább békés vergődést matolcsystul, hoffmannrózsikástul, selmecigabistul - úgysem veszed magad észre.

lajos0 2012.07.31. 13:32:36

@ranat: "Ugyanis állampolgári alapjog az, aminek semmiféle előfeltétele nincs azon kívül, hogy valaki állampolgár (és nem áll büntetés alatt)."

Mondjuk nagykorúnak is kell lenni hozzá. Én még bőven tennék hozzá feltételeket, mondjuk 8 általános legalább és némi pozitív szja fizetés az elmúlt 4 évből.

lajos0 2012.07.31. 13:45:44

@enola99: "Ha meg vissza akarsz menni a 18. századba, gyorsan iratkozzál ki a netről, dobd el a mobilt, mert ez mind a globalizáció, az EU, és a többi mumus ajándéka."

Ezek körülbelül 40-50 éves technológiák, hogy most hol tart a tudomány azt a nagyobb hadseregekben tudják csak szerintem. Amúgy a katolikus egyháznál globalistább szervezetet nehéz volt elképzelni, de tulajdonképpen a római birodalom is globalizálni akarta a bolygót. Ezeknél viszont szerintem nagyobb veszély, ha a nyomorék nyugati pénzügyi rendszert teszik globálissá, bár most már jön Kína és ezen a pályán is elveri a világot.

"Olyanok vagytok mint a tálibok. A 21. század vívmányait használjátok, hogy a dohos marhaságaitokat terjesszétek."

Hát a tálibok nagy ellenfelének, a gyengeelméjű G.W Bushnak a világosság és a sötétség erőiről szóló tanításai szintén nem tűntek túl korszerűnek.

lajos0 2012.07.31. 13:59:58

@Mariann19: "Ez ellent mond a módosítás szándékának, semmi logika nincs benne."

Az önsorsrontás sosem volt idegen a Fidesztől, és akit mindenki utál, annak semmiféle választási rendszer nem kedvez.

"Nyilvánvaló, hogy nem bízik a teljes sikerben, ezért biztosítékként olyan módszert választ, amellyel tuti a többségi szavazatok elnyerése."

Miért lenne tuti ? Tegnap jött pont egy elemzés, hogy a Fidesz nem biztos, hogy megnyerné a választásokat az új rendszer ellenére, és még van két év addig.

"A regisztráció pedig a protest szavazók távoltartását célozza meg."

Én régi vágású protest szavazó vagyok, és nem fog távol tartani.

"A ballib választási kortes tevékenységéről és az élelmiszer csomagos korrumpálásukról azért írtál csak, mert eszedbe jutottak?"

Itt mindenki úgy próbál manipulálni és csalni, ahogy a csövön kifér, ebben nincsenek nagy különbségek. Csak a Werber, meg a Kubatov listák már annyit sem érnek, mint elkészítésükkor. Az már a tavalyelőtti hó csupán.

lajos0 2012.07.31. 14:05:06

@Mariann19: "Amiről én szóltam, az a szándék, hogy a pártfinanszírozás, mint olyan, megszűnik. Én erre az esetre építettem fel a a kisebb pártok ellehetetlenülésének esélyét egyrészt."

Az új pártoknak most is csak azért volt esélyük, mert az elődeikből már az ország döntő része kiábrándult. Viszont ha az illegális pártfinanszírozáson kapottakat kizárnák és feloszlatnák az lenne az igazi előrelépés.

"Végül:Ez a jelöltekre leosztott 1 millió Ft-os norma fennállása óta közröhej, mint tudjuk, ennek minimum a tízszeresét kellett igénybe venni ahhoz, hogy a szokásos médiát, reklám felületeket, az országjáró körutakat fedezni lehessen."

Hiába közröhej, akkor is ez a törvény és már rutinból szegik meg, következmények nélkül.

lajos0 2012.07.31. 14:13:27

@leponex: "A Demokrácia Veteményeskertjében, a Liberalizmus Megingathatatlan Hazájában a legizgalmasabb kérdések egyike, hogy mennyi adományt gyűjtött a kampányban az egyik, és mennyit a másik versenyző!"

No igen. A legendás demokrácia, ahol valahogy mindig a pénzügyi dinasztiák, meg az olajvállalatok favoritjai nyernek.

enola99 (törölt) 2012.07.31. 14:23:28

@lajos0: Elég hamar eljutottál a klasszikus konteók szintjére - lásd echo tv. Az, hogy Bush mennyire sötét, semmiben nem érvényteleníti a tálibokét - megnézném az általuk gyártott i7-es processzort...

lajos0 2012.07.31. 14:42:09

@enola99: "Nekem úgy rémlik, hogy először ezek a neked szimpatikus urak repültek bele valami ikertornyokba, kihasználva a Nyugat nyíltságát és bizalmát."

Ez nagyon megható. Kicsit árnyalja a képet, hogy az állítólag a repülőn tartózkodó gonosz Szaúdiak közül többen ma is jó egészségnek örvendenek.( Vajon miért is nem Szaúd-Arábia lett lebombázva, mint a nemzetközi terrorizmus egyik melegágya). A szeptember 11 hivatalos verziója legalább akkora sületlenség, mint a róla szóló összeesküvés-elméletek többsége.
Volt már ilyen az USA történetében, például a "meglepetésszerű" japán támadás Pearl-Harbour ellen, amiről napokkal előbb már tudott az amerikai vezérkar.

"Másrészt meg úgy, hogy a kínaiak és a japánok is egy angolszász típusú termelési módot és társadalomfejlődést erőltetnek, sikeresen."

Köze nincs hozzá. A amerikai kapitalizmus nagyban különbözik, mondjuk a skandináv modelltől, és még nagyobban az ázsiaitól. Az ázsiai alapja a mai napig a családi kapcsolat. A társadalomfejlődésben meg Kínának van egy pár ezer éves előnye, de a japán társadalom sem hasonlít az amerikaira vagy az európaira sokban.

Ha érdekel a téma, itt kicsit utánaolvashatsz:

penzcsinalok.transindex.ro/media/cikk/9240

"Bullshit, mondta a válságot kiváltó trükkös pénzügyi termékekről egy kínai tanácsadó még 2000-ben. A nyugatnak van honnan és van mit tanulnia.

Jelenleg az az ábra, hogy míg a fejlett technológiák bevetése nyomán Kelet-Ázsia, jelesül Dél-Korea, Japán, Kína, Szingapúr és Tajvan jelenleg

a világgazdaság legfontosabb termelői,

addig az Egyesült Államok a legfontosabb fogyasztó, jegyzi meg Ferber. A stratégiai különbségeket jól jelzi, hogy míg az amerikai büdzsé hiánya csillagászati összegekre rúg, addig például Szingapúr 438 milliárd dollár tartalékot halmozott fel egy állami kezelésben levő, hosszú távú terveket megvalósító befektetési alapban.

Mi a fenti folyamatok oka? Az keleti elitek és kultúrák közötti óriási különbségek ellenére van valami közös az ázsiai pszichében: a rendezett társadalom iránti vágy, írja Kishore Mahbubani, a Szingapúri Egyetem Közpolitikai Karának vezetője az FT hasábjain. A kommentár címe sokatmondó: Az ázsiai kapitalizmus tanulságai a nyugat számára.

A rendezett társadalom ideálja a magyarázat arra, hogy gyakorlatilag az összes ázsiai ország habozott az amerikai neoliberális pénzügypolitikát, a pénzügyi piacok szabálymentesítését másolni.

Az elitek úgy érezték, az állami ellenőrzés továbbra is fontos. Ez a hozzáállás egyaránt jellemző volt a demokratikus elvek szerint szerveződő indiai államra és a kínai pártvezetésű diktatúrára. Y. V. Reddy, India volt nemzeti banki elnöke következetesen ellenállt a dereguláció nyomásának – most ő a nemzeti hős, mert emiatt a földrésznyi ország megúszta a krízis legrosszabb részét.

Ami a kínai vezetést illeti, talán ők értették meg elsőként, hogy az Egyesült Államok az újabb és újabb származtatott pénzügyi eszközök bevezetésével kártyavárat épít. Kao Hszi-csing (Gao Xiqing), a volt kínai miniszterelnök tanácsadója, jelenleg az állami Kínai Befektetési Társaság igazgatója 2000-ben ezt nyilatkozta: „Hogyha egyenként tekintünk ezekre a [derivatív] pénzügyi termékekre, akkor van értelmük. De együttesen kezelve az egész hülyeség."

Nem véletlen, hogy egyetlen, sikeres nemzeti vagyonalappal bíró ázsiai országnak sincs teljesen liberalizált pénzügyi szektora. Ezen országok bankrendszere szigorú állami ellenőrzés és kérlelhetetlen korlátozások mellett működik. A mi vidékünkön nyilvánvalóan a szocialista gazdaság öröksége az a tévhit, hogy az állam sem szabályozni, sem gondolkodni nem tud piaci módon. Kelet-Ázsia a példa arra, hogy tud” – teszi hozzá Ferber Katalin."

lajos0 2012.07.31. 14:51:22

@enola99: "Elég hamar eljutottál a klasszikus konteók szintjére - lásd echo tv."

Igen. Mondjuk legutóbb az a konteó igazolódott, hogy a Barcley manipulálja a LIBORT. Volt akit ez meglepett.

Szerintem ennél színvonaltalanabb a robbanásból kirepülő sértetlen szaúdi útlevél, vagy a tora-bora barlangban a merénylet sikerén örvendő tálibok, akik otthagyják az erről tanúskodó videókazettát.

"Az, hogy Bush mennyire sötét, semmiben nem érvényteleníti a tálibokét "

Szerintem sem. Ezek méltó ellenfelek voltak agyilag.

"megnézném az általuk gyártott i7-es processzort..."

Kínában készül, ha jól tudom. Vagyis amíg el nem avult, ott gyártották.

Mariann19 2012.07.31. 16:08:02

@leponex: A protest szavazók megitélésében nem tudok Veled egyetérteni.Ők azok a kb. 52%-ot kirevő bizonytalanok, akik még az eddigi szavazási szisztéma alkalmazása esetén is passzivitásban maradnának.Ennek több oka van. Kiábrándultság, döntési bizonytalanság, a társadalomtól való elzárkózás, és amit én nagyon fontosnak tartok, az állampolgárok politikai értelemben vett szellemi leépültsége. Ez utóbbi korlátozza a folyamatok értékelését, tétova mivoltjuk inkább a távolmaradást indukálja.Emiatt nem lehetséges, hogy a saját köreikben fejtsenek ki agitációt. Esetleg egy dologban tudom elképzelni, hogy felturbózzák magukat, ha az életkörülmények olyan robbanásszerűen romlanak, hogy az elviselhetetlenség érzete miatt mégis a részvétel mellett döntenek a változás reményében.

A pártfinanszírozás kérdése valóban pár hete a köztudatban leledzik, és nem véletlenül került nyilvánosságra a szándék. Orbán nem azon röhög, hogy a gumicsonton rágódnak az emberek, hanem azon, hogy helyzeti előnybe kerül tőkeerős pártként a többivel szemben, tehát örömében.Jelzem, a terv kitűnő, úgyhogy Orbán Viktor elnéző mosollyal tekinthet a többi párt felé, az általad fogalmazott orbáni röhögés indokolt.

enola99 (törölt) 2012.07.31. 16:14:32

@lajos0+másik izé: Szórakoztató, hogyan kaparjátok magatokat mind mélyebbre - az kevésbé, hogy ezt pont úgy teszitek, mint a jóarcú kis vezéretek: minden napra az előzőnél nagyobb baromsággal kell tromfolni: KÍNÁBAN IS FEJLESZTETTÉK? (Amúgy a lapotopoknak még legfeljebb 10%-ába építik be, annyira elavult.)

Ne erőlködjetek már: a Nyugat társadalomfejlődésen alapuló technológiai fölényére millió példa van a részecskegyorsítótól a holdraszálláson át (ami persze szerintetek díszletek közt zajlott...)

Amit produkáltok, az egy retardált, frusztrált, zsákutcás gondolkodásmód excrementuma, a kövér, herpeszes Ödönke durcizása a homokozó széléről.

(Teljesen liberalizált pénzügyi szektora csak annak lehet amúgy, aki ezt a liberális demokrácia nevű sportot három-négyszáz éve űzi...)

Mariann19 2012.07.31. 16:17:55

@leponex: Az pártfinanszírozást az adományozás váltaná fel, szerinted az adományok mértéke döntené el a hatalom végleges elnyerését.Ehhez jelentős pénzösszegek juttatása szükséges, nem a karitatív gyűjtések aprópénzeiből jön össze, hanem néhány - a politikai körökben jól ismert -szponzorok pénzeszközeiből.Miután az egy képviselőre eső norma szerinti összeg meghatározott lesz függetlenül attól, hogy állami vagy támogatói forrásból jön léttre, igen nehéz lesz a pénzügyi és adózási szabályszerűségi követelményeknek eleget téve folyósítani.Már előre röhögök, hogy milyen pénzügyi vircsaftok ás NAV ellenőrzések alapján fogjuk a bundázást megismerni.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.31. 16:25:35

@enola99:

"Amit produkáltok, az egy retardált, frusztrált, zsákutcás gondolkodásmód excrementuma, a kövér, herpeszes Ödönke durcizása a homokozó széléről."

Talált, sűllyedt!

Az igazi sztrovacsek 2012.07.31. 16:37:53

@enola99:

"lajos0", és "Leponex", /alias "dvitamin1"/ személyében olyan "vitapartnerekre " akadtá ezen a blogon, akikkel szemben szép lehetst ugyan, de okos semmi képpen. Olyat írni nem tudnál, amihez "lajos0"-nak /a "Stop"-on még "lajos1" volt/ ne lenne megjegyzése, és a "tabletta" sem megy a szomszédba érvekért, ha meg kell magyaráznia szeretett kormánya hülyeségeit.
De azért próbáld csak nyugodtan meggyőzni őket, hátha neked sikerül. Ha meg nem hát legfeljebb szórakoztál egy kicsit.
Én évek óta ezt csinálom.
Na ja.
Nekem is kell néha egy kis "mulatság".

Mariann19 2012.07.31. 16:41:25

@lajos0: Orbán Viktor önsorsrontó beállítottságát állapítottad meg. Lakonikus a véleményem: A magyar nemzet önsorsrontó, benne Orbán Viktor.
Annyira szeretném, ha ez az önsanyargató, önsajnáló attitűd lassan eltünne a közgondolkodásból, és helyére az élni akarás és vitalitás érzete érvényesülne.
A Fidesz választási nyerő prognózisa kedvező a kitartó hivek elvi szilárdsága miatt. Az ellenzék szimpatizánsainak jó része a bizonytalanok táborába tette át a székhelyét, szerintem a jelenlegi %-os mérték konstansnak tekinthető. A Fidesznek valóban nem áll rendelkezésre az igéretek tárháza, mivel ehhez anyagi források szükségesek, a jövő két éve nem teszi lehetővé gazdasági okok miatt a szép jövő igéretét. Nincs mozgástér!
LajosO!Te ne magadból induljál ki a protest szavazók várható magatartását illetően.Két nagy választói alakulat van . Az egyik az informált, értő, tudatos választó, aki joggal helyezheti magát döntési ppozicióba. A másik homogén csoport, aki elmegy ugyan szavazni, de követni fogja a tradiciókat, mondegy,hogy ki csak ezek ne. Erről beszélt Orbán Viktor is Bálványoson.
A pártfinanszírozás normáinak megszegése össznépi játék volt és most is az, a parlamentben is jócskán egymás fejéhez vágták a képviselők e vádakat. Ennek megszüntetésére jön be a támogatók általi adományozás új rendszerként, erről fentebb egy 16.08-kor írt kommentemben foglaltam állást. Nézd meg légyszíves!

Mariann19 2012.07.31. 16:54:21

@lajos0: Pártfinanszírozásról írtam még 16.17-kor is.

enola99 (törölt) 2012.07.31. 18:47:31

@Az igazi sztrovacsek: Nyilván nem miattuk csináljuk, hanem egyrészt a jegyzőkönyv számára (csak nehogy kubatov-jegyzőkönyv legyen belőle), és a szemellenző nélkül olvasóknak. Épp eléggé átadtuk nekik a teret konkrétan, és virtuális értelemben is.

lajos0 2012.07.31. 21:40:00

@Mariann19: "Ők azok a kb. 52%-ot kirevő bizonytalanok, akik még az eddigi szavazási szisztéma alkalmazása esetén is passzivitásban maradnának."

Aki bizonytalan, az akar szavazni, csak nem tudja még kire. Mondjuk variál a DK meg a Jobbik, netán a Fidesz vagy LMP között. A passzívak vagy nagy tudatosan belátták, hogy ezekre a gazemberekre nem, vagy királyságpártiak ( mint mellesleg jómagam is), vagy kismilló egyéb okuk lehet. Volt olyan ismerősöm, aki megrögzött MSZP szavazó volt, csak azért szavazott a Fideszre mert Mikola körmösöket ígért, amit ő nagyon helyénvalónak tartott. Tehát a szavazók között annyi féle állat van, hogy talán felesleges is a motivációkat elemezni.

"Emiatt nem lehetséges, hogy a saját köreikben fejtsenek ki agitációt."

Itt még a biztos szavazók többsége is befogja az orrát, amikor voksol, kinek van kedve agitálni ? Elbeszélgetnek, hogy ki melyik maffiát támogatja, oszt jónapot.

"Esetleg egy dologban tudom elképzelni, hogy felturbózzák magukat, ha az életkörülmények olyan robbanásszerűen romlanak, hogy az elviselhetetlenség érzete miatt mégis a részvétel mellett döntenek a változás reményében."

Pár ilyen drasztikus romláson túl vagyunk, de ha nagyon drasztikusnak érzik, akkor nem a szavazáson gondolkodnak majd, hanem hogy kit melyik lámpavasra, vagy melyik bankot gyújtsuk fel. De előtte valószínűbb, hogy elmennek betörni valahová.

"Orbán nem azon röhög, hogy a gumicsonton rágódnak az emberek, hanem azon, hogy helyzeti előnybe kerül tőkeerős pártként a többivel szemben, tehát örömében."

Azért itt van nehány privatizátor, meg egyéb szarjankó, aki farzsebből megveszi bármelyiket. De a pénzügyi világ is bármikor előállhat egy újabb favorittal, aki korlátlan anyagi lehetőségekkel bír majd a megválasztása érdekében.

lajos0 2012.07.31. 21:48:45

@enola99: "KÍNÁBAN IS FEJLESZTETTÉK? (Amúgy a lapotopoknak még legfeljebb 10%-ába építik be, annyira elavult.)"

Hát tök mindegy. Nincs Intel gyár, ha még nem tűnt fel, ez csak egy logó.

"Ne erőlködjetek már: a Nyugat társadalomfejlődésen alapuló technológiai fölényére millió példa van a részecskegyorsítótól a holdraszálláson át (ami persze szerintetek díszletek közt zajlott...)"

Én figyelem nagyjából a matematika és fizika tárgykörében a tudományos publikációkat. 20 éve elvétve találtál egy nem angolszász nevet, ma már a többségüket, Ahmednek, Visvamurtinak, meg Yangnak hívják.

"Amit produkáltok, az egy retardált, frusztrált, zsákutcás gondolkodásmód excrementuma, a kövér, herpeszes Ödönke durcizása a homokozó széléről."

Nekem inkább úgy tűnik mintha az angolszász kultúrfölény kapná a nagyobb pofonokat mostanában.

"(Teljesen liberalizált pénzügyi szektora csak annak lehet amúgy, aki ezt a liberális demokrácia nevű sportot három-négyszáz éve űzi...)"

Meg ilyen fasza válságai is. Kína röhög rajtuk, teljes joggal. És nem értékeli fel a yüant, akárhogy vergődik is az USA vezetése.

lajos0 2012.07.31. 21:55:40

@Az igazi sztrovacsek: "Olyat írni nem tudnál, amihez "lajos0"-nak /a "Stop"-on még "lajos1" volt/ ne lenne megjegyzése"

Engem már győztek meg itt érvekkel, esetleg tényekkel arról, hogy éppen nincs igazam ( kétszer is .-). Veled ez még nem fordult elő.

Te általában arról akarsz meggyőzni, hogy ferikirály az éceszgéber, úgyhogy tényleg nem tetted alacsonyra a lécet, de csak elsétálnod sikerül alatta. Ez is az én hibám lehet.

lajos0 2012.07.31. 22:00:38

@Mariann19: "Két nagy választói alakulat van . Az egyik az informált, értő, tudatos választó, aki joggal helyezheti magát döntési ppozicióba. A másik homogén csoport, aki elmegy ugyan szavazni, de követni fogja a tradiciókat, mondegy,hogy ki csak ezek ne."

Az arányuk 1 a 99 %-hoz.

"A pártfinanszírozás normáinak megszegése össznépi játék volt és most is az, a parlamentben is jócskán egymás fejéhez vágták a képviselők e vádakat."

Azért a Fidesz meg az MSZP sosem fedte le a lakosság 20 %-át sem. A törvény viszont az, hogy aki ezt megszegi, azt a választandók közül ki kell zárni.

"Ennek megszüntetésére jön be a támogatók általi adományozás új rendszerként"

Tehát aki több jótéteményt ígér az ebbe invesztáló piaci szereplőknek az nyer. Általában eddig is így volt.

márta)) 2012.08.01. 00:09:22

Ez parlamenti diktatúra, ahol mindent meg lehet csinálni"

A szakértő a Klubrádiónak, majd az ATV-nek is nyilatkozott kedden a választójogunknak előzetes választói regisztrációhoz kötéséről.

Emlékeztetett, hogy ennek az intézménynek semmilyen értelme nincs a mi viszonyaink között. - Tudja egyáltalán valaki, hogy mit akarnak regisztrálni? - kérdezte Tóth Zoltán. Talán felteszik a kérdést, hogy melyik pártot tetszik támogatni? Ez kiválóan alkalmas lenne a Kubatov-listákkal való egyeztetésre - mondta.

- Éppen most csökkentik a választójogosultak számát 8 millióról 4 millióra. Mindez a demokrácia intézményrendszerének felforgatása, egyszerűbben szólva a demokrácia sárba tiprása - jelentette ki. - Ma nálunk parlamneti diktatúra van, ami a törvényhozásnak és végrahajtó hatalomnak egyetlen párthoz kötésében nyilvánul meg.

Azzal, amit a választási törvénnyel tesznek, legfőbb céljuk, hogy megkönnyítsék a következő ciklusokra a hatalomban maradásukat."

*****

Ez sem rossz)

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nekiment az egyik legtekintélyesebb gazdaságkutató műhelynek. Úgy tűnik, rosszul tették. A GKI Gazdaságkutató Zrt.-t támadó levelükben "Gyurcsányoznak" és vádaskodnak úgy, hogy igazából fogást nem találnak a szakemberek által összeállított elemzésen. A GKI-nál úgy vélik: a minisztérium vagy nem olvas, vagy csak nem akar olvasni."

Matolcsyék stílusa "az 50-es éveket idézi" - és tévednek is"

www.stop.hu/belfold/matolcsyek-stilusa-az-50-es-eveket-idezi--es-tevednek-is/1069813/

Igaz, egy kicsit más, mint a poszt témája. De jó, vagyis érdemes elolvasni.
Gondolom.
hm?

"Gyurcsányoznak" ez fantasztikus.

lajos0 2012.08.01. 06:07:30

@márta)): "Talán felteszik a kérdést, hogy melyik pártot tetszik támogatni? Ez kiválóan alkalmas lenne a Kubatov-listákkal való egyeztetésre - mondta."

Ha felteszik a kérdést, hogy kire szavazunk, szerintem 75 %-unk helyből hazudna valamit. De ettől eltekintve amúgy mi értelme lenne ezt a Kubatov, Werber, vagy a megfelelő Jobbikos, LMP-s listákkal egyeztetni ?
Mi derülne ebből ki ? És ez a csávó a szakértő ?

enola99 (törölt) 2012.08.01. 09:29:44

@lajos0: Kizárt, hogy téged valaki meggyőzzön - pl. azért sem, mert a kutya sem akar. Épp elég, hogy egyre szánalmasabban vergődsz itt (még büszke is vagy rá), és ezt "mások is észreveszik". Bizonyítani akarsz valakinek, vagy csak élvezed, hogy felmossák veled a padlót - te tudod.

Ha kilátnál a fejedből, és nem örökösen részletekbe próbálnál belekapcáskodni, észrevennéd - mondjuk Japán példáján - hogy az ázsiaiak célja a felzárkózás. Na, kihez? (Szerinted Ugandához.) Ha már sikerült - mint Japánban - akkor qrvára hasonlít majd a nyugatihoz, persze számos nemzeti sajátossággal. Az Intelt én nem félteném a helyedben, olyasvalami, ami tőled igen-igen távol áll: évtizedek fejlesztő munkájának, szellemi potenciáljának eredménye. Persze egyszerű lelkeknek (lásd Demján, orbán) csak a hidegvágó-nagykalapács-betonkeverő által létrehozott dolog az érték, ide akarnak bennünket visszavinni. Na ebből nem lesz processzor, és erre már a kínaiak is rájöttek.

Angolszász kultúrfölényről sohasem beszéltem, ezt az undorító szót a húszas években az elődeid használták, technológiairól viszont igen. Azt is megnézném a helyedben (amellett, hogy szerintem minimum demagóg csúsztatás, hogy a publikációk többsége ázsiai származásúaktól jönne, te csak ezeket veszed észre, mert ezt szeretnéd látni - pl. ott van mindjárt Higgs), hogy ezek HOL publikáltak - szerintem többségben amerikai egyetemeken. Vess egy pillantást a világ egyetemeinek rangsorára. (Persze ezt is "ők" csinálják, és nincs benne a magyar rovásírás- kumiszkészítő- és hátrafelényilazós diszciplína, ugye?) agysebészetben viszont jók vagyunk, ezt mát matolcsy is megmondta.

márta)) 2012.08.01. 12:28:04

@lajos0:

Mi derülne ebből ki ? És ez a csávó a szakértő ? "

Honnan tudjam, mi derülne ki? Egyébként eddig is tudható volt, hogy ki ment el szavazni- és ki nem.
Mert ugye? a polgár, aláírásával is igazolta azt.

Szóval, - nem is a szakértelem kérdőjelezhető meg, jelen esetben.
Inkább az, hogy ezt a regesztrációsdit, sokan, nagyon sokan értelmetlennek tartják..........
Egyébként nem tisztem, nem szokásom senki fölött ítélkezni, szakmaiságot megkérdőjelezni, amit írok, az csak vélemény.

leponex 2012.08.01. 15:20:49

@Mariann19:
"A protest szavazók megitélésében nem tudok Veled egyetérteni.Ők azok a kb. 52%-ot kirevő bizonytalanok, akik még az eddigi szavazási szisztéma alkalmazása esetén is passzivitásban maradnának."

Nem is kell :)
Én például abban nem értek egyet Veled, hogy a 'protest' szavazó bizonytalan, és passzivitásban marad. Akkor semmiképp sem protest.

Jómagam természetesen a nagyobb állami pártfinanszírozást vélem 'igazságosabbnak', mindössze arra utaltam, hogy a Legdemokratikusabb Veteményeskertben éppenhogy magánadományokon dőlhet el a 'demokratikus' hatalomgyakorlás.
És senki nem sopánkodik, hogy a Zobama meg az elődei betonoznak.
Ha a derék népfelség elégedetlen, elhajtja az aktuális hatalmat.
Kedves Bárdunk épp ebben nem bízik, ezért ez a sivalkodás. Lásd köv. posztja :)

Az 1 millás kampánypénz pedig tökéletesen jellemzi a honi köznyilvánosságot. Mindenki tudja, hogy ez semmire sem elég.
De 'mindenki' szajkózza, hogy azok a semmirekellő politikusaink éljenek meg minimálbérből, meg kampányoljanak, meg jól is kormányozzanak, de a saját zsebükből.
Mire Orbán bedobja az állami finaszírozás csökkentését, azonnal romokba dől a demokrácia meg az esélyegyenlőség.

leponex 2012.08.01. 15:32:28

@enola99:
Úgy látom, a konkrét dolgok elől elugrasz, sebaj.

'Amit produkáltok, az egy retardált, frusztrált, zsákutcás gondolkodásmód excrementuma, a kövér, herpeszes Ödönke durcizása a homokozó széléről.'

Nos, ebben azt hiszem igazad van.-)

Pontosan jellemzi azt a sopánkodást a Demokrácia felszántásáról, Diktatúráról, Szólásszabadság haláláról, egyéb ökörségektől való permanens rettegést, amit Kedves Bárdunk is tol ezerrel.
- Frusztráltan, mert a 'birkák' csak nem akarnak betolatni a Feri karámjába.
- Zsákutcás módon a 89-es Demokraták, A Demokratikus Ellenzék, a Régi Alkotmány lózungjait nyomni a totális nyolcéves kudarc után is
- Durcizás a homokozó szélén, hogy a Zorbán nem akar majd beengedni homokozni, mert jelentkezni kellene előtte.
Milyen (ellen)forradalmár az, aki emiatt hüppögve beszalad az udvarba, és anyuka szoknyája mellett sirdogál, hogy KÉT év múlva nem engedi kormányozni őt a Patás.

De ahogy gondolod komám, remek érveiddel csak talibánozz nyugodtan tovább :)

lajos0 2012.08.01. 16:11:20

@enola99: "Kizárt, hogy téged valaki meggyőzzön - pl. azért sem, mert a kutya sem akar."

Ez szerintem nem akarat, hanem érvek kérdése. Neked ebből nem voltak nagyon komolyak.

"Épp elég, hogy egyre szánalmasabban vergődsz itt (még büszke is vagy rá), és ezt "mások is észreveszik"."

Hát nem győztél meg.

" észrevennéd - mondjuk Japán példáján - hogy az ázsiaiak célja a felzárkózás. Na, kihez? (Szerinted Ugandához.)"

Japán államadósságban már felzárkózott, bár legalább a saját lakosságának tartozik. De az ázsiaiak mondjuk a nyugati pénzügyi vívmányokat fiktív hülyeségnek tartják, és ebben igazuk is van.

Egy mai hír az USA-ból :"Az amerikai kongresszus vezetői helyi idő szerint kedden bejelentették, hogy megállapodtak egy hat hónapos költségvetésben. Ezáltal elhárult annak a veszélye, hogy a kormányzat a választások előtt fizetésképtelenné váljon."

No ide kéne felzárkózni? Majd ha Kína lesz a világ legeladósodottabb állama, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült a felzárkózás ? Vagy ha japán atomozza le az USA polgári lakosságát ?

"Ha már sikerült - mint Japánban - akkor qrvára hasonlít majd a nyugatihoz, persze számos nemzeti sajátossággal."

A nemzeti sajátosságaikban van a fő különbség, de az igaz, hogy tényleg van számítógép, meg mobiltelefon ott is.

"Az Intelt én nem félteném a helyedben, olyasvalami, ami tőled igen-igen távol áll: évtizedek fejlesztő munkájának, szellemi potenciáljának eredménye. Persze egyszerű lelkeknek (lásd Demján, orbán) csak a hidegvágó-nagykalapács-betonkeverő által létrehozott dolog az érték, ide akarnak bennünket visszavinni."

Nem áll tőlem távol a nagykalapács sem, de te még a csattogós lepkével szaladgáltál, amikor a z80-as utasításkészlet, már a kisujjamban volt ( ha már fölényeskedünk .-). Mellesleg az intel IBM kompatibilis processzorokat gyárt ( főleg keleten), az IBM pedig jelenleg kínai cég ( hol vannak már a hőskortól, amikor a náciknak kölcsönöztek és szállítottak lyukkártyarendszereket a koncentrációs táborok lakóinak nyilvántartásához.)

"Angolszász kultúrfölényről sohasem beszéltem, ezt az undorító szót a húszas években az elődeid használták,"

Mondjuk Churchill ?

"szerintem minimum demagóg csúsztatás, hogy a publikációk többsége ázsiai származásúaktól jönne, te csak ezeket veszed észre, mert ezt szeretnéd látni"

A tények makacs dolgok:
arxiv.org

"Vess egy pillantást a világ egyetemeinek rangsorára. (Persze ezt is "ők" csinálják, és nincs benne a magyar rovásírás- kumiszkészítő- és hátrafelényilazós diszciplína, ugye?)"

A helyzet most tényleg ez, viszont a tendenciát sem árt figyelni. Hiller és Magyar Bálint dacára az első 300-ban nincs magyar .-) Viszont a top amerikai egyetemeket is közvetve Kína finanszírozza, mint ahogy az amerikai életszínvonal fenntartását, vagy az iraki megszállást is. Persze kérdés, hogy meddig.

Mariann19 2012.08.01. 16:26:08

@lajos0: Meglehetősen kiveséztük a választások rendszerét, a várható esélyeket.Az egyik leglényegesebb tényező azonban nem került szóba - esetleg érintőlegesen - a választásban résztvevők motívációja, leegyszerűsitve: melyek azok a szempontok, amelyek alapján a választó döntési poziciójában határoz.A rendszerváltáskor jött a megvilágosodás az ideológiák fogalmáról és tartalmáról, hiszen az azelőtti korban nemigen esett szó ezekről. Volt egy elméleteken nyugvó lehetőség, mely szerint oda lehetett állni valami mellé.Úgy tűnt, hogy az egyes tanokat hirdető pártok az általuk kiválasztott eszmék mentén határozzák meg tevékenységüket.Az évek során azonban az ideológiák és gyakorlati alkalmazásuk pártonként ellentmondásos módon alakultak, melyek zavarodottságot hoztak létre a fejekben.Ez a zavar terjedt át a választókra is, és él mind a mai napig. Ez a folyamat hozta létre azt a helyzetet, hogy a választók egyik nagy csoportja az igéretek hálójába kerülve pusztán az anyagi helyzet alakulása szerint dönt. A tudatosabb választónál hangsúlyosan esik latba a jogállamiság, a demokrácia, alkotmányosság és egyéb e körbe tartozó szempont.Szinezi a kialakult helyzetet az, hogy az általam vázolt két halmaznál a fő vonulat mellett mindkét választási orientációs tartalom is megjelenik. Ezen tűnődtem egész délelőtt, hogy saját magamnak is megfogalmazzam a teóriámat, konkretizáljam pontosan, hogyan gondolkozom ezekről. Nem mintha nem lenne fő csapás, csak nem ezzel kelek és fekszem le.

Mariann19 2012.08.01. 16:40:24

@leponex: Fogalmazási hiba: a protestál, /visszautasít, ellenkezik" szóból jön a protest, ezért nem lehet passzív. Így igaz!Sőt még az is igaz, hogy a magánadományok juttatása egyben magában hordozza a hatalomba való résztvétel szándékát, ezért egyet értek az ebből kiindult igazságoddal, hogy az állami pártfinanszírozsá legalább elvekben semleges jellegű hozzájárulást feltételez.Már olvastam a következő posztot, egyelőre azonban ide koncentrálok, később csusszanok át.Visszatérve a pártfinanszírozás kérdésére, a hiradásokból nekem az jött le, hogy nem csökkentésről lesz szó, hanem megszüntetésről. Eseteleg még mindkét lehetőség kérdése nyitott?

enola99 (törölt) 2012.08.01. 16:50:42

@lajos0: Lődd csak tökön magad a makacs tényeiddel: találomra az általad megadott oldalról: Algebraic geometry: 40 európai névhez 4 ázsiai aránylik. És ők két és félmilliárdan vannak.

Ezt ide másolom, mert mindnet elmond rólad:

"Az Intelt én nem félteném a helyedben, olyasvalami, ami tőled igen-igen távol áll: évtizedek fejlesztő munkájának, szellemi potenciáljának eredménye. Persze egyszerű lelkeknek (lásd Demján, orbán) csak a hidegvágó-nagykalapács-betonkeverő által létrehozott dolog az érték, ide akarnak bennünket visszavinni."

Nem áll tőlem távol a nagykalapács sem, de te még a csattogós lepkével szaladgáltál, amikor a z80-as utasításkészlet, már a kisujjamban volt ( ha már fölényeskedünk .-). Mellesleg az intel IBM kompatibilis processzorokat gyárt ( főleg keleten), az IBM pedig jelenleg kínai cég ( hol vannak már a hőskortól, amikor a náciknak kölcsönöztek és szállítottak lyukkártyarendszereket a koncentrációs táborok lakóinak nyilvántartásához.)

Innen-onnan összeszedett zagyvaságokkal próbálod elterelni a figyelmet arról, hogy egyetlen épkézláb válaszod sincs az alapkérdésre.

Ez a legjobb: a "z80-as utasításkészlet, már a kisujjamban volt"... Ettől essünk hanyatt, hogy itt ünnepled magad? Ez a legalja kocsmai duma, még ide is feltűnően sz@r. Ez van érvek helyett?

Kína saját problémáit sem tudja rövid távon finanszírozni, a túlnépesedést, a környezetszennyezést, a fogyasztásbővülést. Emlékszem, mikor ugyanezzel riogattak Japán esetében, és gyönyörűen belesimult a nyolcvanas évekre a fejlett világba.

Ökörségeket hordasz össze, blamálod magad a vezérkéd kedvéért, akinek most épp ez jutott eszébe, mint a cimborád, akinek saját kifejezés (utasítás)készlete sincs, csak ismétel.

A helyzet most ez, és ez is marad egy darabig, de nem ez a lényeg: a Kelet zárkózik fel a Nyugathoz és nem fordítva, ha a fejed tetejére állsz a békemenetes haverjaiddal együtt.

Hogy az előző kormányok mit tettek és mit nem a felsőoktatásárt, azon lehet vitatkozni, azon viszont, hogy Orbán és Hoffmann mit műveltek, az egyértelmű: eszetlen, primitív rombolás folyik, mint mindenhol az országban. Évtizedekre vetnek vissza minket a hozzátok hasonló eszelősök: mindenki menekül, aki teheti, a bizalmi indexek a béka segge alatt vannak, a növekedési kilátásaink hosszú távú leszakadást prognosztizálnak.

Na erre dobta be a vezéretek az előzetes választási regisztrációt. Mert már sejti, amit a birkái még nem.

lajos0 2012.08.01. 21:53:46

@enola99: "Ez a legjobb: a "z80-as utasításkészlet, már a kisujjamban volt"... Ettől essünk hanyatt, hogy itt ünnepled magad? Ez a legalja kocsmai duma, még ide is feltűnően sz@r. Ez van érvek helyett?"

Hát csak kicsit rá akartam mutatni, hogy ehhez a zsigerből lenézéshez, amit voltál szíves előadni, sok ész nem kell. Persze az egész a kétbites világképből fakad, amin nehéz segíteni. Vagy processzor vagy nagykalapács, oszt annyi. Ha nem rajongok Gyurcsányért, meg a progresszív baloldalért, akkor nyilván tarsolylemezzel az oldalamon Csingacsguknak öltözve fogom a nagy magyar überlófasz védelme alá helyezni a makói gázmezőket. Szerintem pont ez a kocsmai szint, amit te hozol, ha útálom a Fradistákat, akkor mocskos újpestrajongó lehetek csak. Szerintem a valóság ennél azért árnyaltabb.

"Kína saját problémáit sem tudja rövid távon finanszírozni, a túlnépesedést, a környezetszennyezést, a fogyasztásbővülést."

Van Kínának problémája elég, csak meglátásom szerint nekik most felfelé megy a szekér, az általad ájulásig tisztelt ámerikának meg lefelé. Kínának nem okozna gondot, ha az USA nem venné az állampapírjait ( nem is veszi), viszont ha Kína piacra dobná a dollárkészletét, meg az USA állampapírjait, akkor a nagy USA lehúzhatná a rolót. Most egyébként nagy a riadalom, hogy Kína ennek a vagyonnak jelentős részét Afrikában szeretné befektetni, olvass utána.

"Emlékszem, mikor ugyanezzel riogattak Japán esetében, és gyönyörűen belesimult a nyolcvanas évekre a fejlett világba."

Látszólag igen. Ekkoriban kezdődött a Reagen-féle dereguláció, és úgy tűnhetett a pénzügyi szektor robbanásszerű bővülésének semmi sem szab gátat. Ma nagyon nem így tűnik. Az USA a világ legeladósodottabb állama ( persze AAA kategóriával), az EU-ról kiderült, hogy egy impotens gittegylet, ami az összeomlást próbálja éppen elkerülni.

"Ökörségeket hordasz össze, blamálod magad a vezérkéd kedvéért,"

No ez megint egy kis kocsmai kekeckedés.
De ha már vezér nélkül nem tudsz tételezni egy mezei fórumozót. Akkor beismerem, hogy Mogács Dániel a szellemi világítótorony, akit a század legzseniálisabb politikusának tartok, esetleg Puzsér Róbert ( akit évek óta követelek itt tévéelnöknek), most már talán te is hallottál róla mert vót az ertéelen is.

"Hogy az előző kormányok mit tettek és mit nem a felsőoktatásárt, azon lehet vitatkozni, azon viszont, hogy Orbán és Hoffmann mit műveltek, az egyértelmű: eszetlen, primitív rombolás folyik, mint mindenhol az országban."

No ez is egy komoly érv, de persze mondd meg min lehet vitatkozni, meg min nem.

"A helyzet most ez, és ez is marad egy darabig, de nem ez a lényeg: a Kelet zárkózik fel a Nyugathoz és nem fordítva, ha a fejed tetejére állsz a békemenetes haverjaiddal együtt."

No a békemenetes haverozós hülyeségtől eltekintve ( sosem vonulgatnék sehová, mert nem vegyülök a MOB-bal, ha nem muszáj, pláne nem a népszabós Bayer, meg Széles privatizátor zászlaja alatt):

a nyugat fejére éppen most dől rá az évtizedekig tologatott szarkupac, a kelt meg elmenni látszik mellette. De higgy amit akarsz.

"mindenki menekül, aki teheti, a bizalmi indexek a béka segge alatt vannak, a növekedési kilátásaink hosszú távú leszakadást prognosztizálnak."

A hosszútávú növekedési kilátásaink az állami vagyon elkótyálása és a drasztikus eladósodás miatt már elég régóta szarok. Csak ezt nem tetszettetek észrevenni a hitelből finanszírozott látszatnövekedés miatt.

"Na erre dobta be a vezéretek az előzetes választási regisztrációt. Mert már sejti, amit a birkái még nem."

Vezérünk, Puzsér ilyet nem dobott be, amúgy meg ha valakit utálnak, azt a regisztráció nem fogja megmenteni a bukástól. Viszont ülj le egy Magyarország térképpel, és próbálj olyan körzethatárokat húzni, hogy Feri nyerjen. Hátha sikerül. Ha Torgyán vagy Kuncze dobta volna be ezt a hülye regisztrálósdit, akkor most ők kormányoznának ? Ezt tényleg komolyan elhiszed ?

lajos0 2012.08.01. 22:12:48

@Mariann19: Ha már 'enola99' hatására kénytelen voltam magamnak csillagot választani, akkor azért idézném neked is vezéremet Puzsér Róbertet :-)

„Ahhoz kellene politika is, ami Magyarországon mára megszűnt. Egy húszéves rendszer 2010-re visszafordíthatatlanul megbukott. Arra épült, hogy a pártfinanszírozási törvénykezést valamennyi párt megsérti, a magántőke pedig ennek révén bevásárolja magát a politikába. Ha nem születik meg az orbáni kétharmad, akkor is egyértelmű lett volna a rendszer bukása, csak éppen nem lehetett volna leváltani. Így le lehetett, de ami leváltotta, az meg nem rendszer. Ad hoc kormányzása egy fejedelemségnek. Új bonapartizmus, ahol úgy hoznak törvényeket, ahogy éppen a heti politikai érdek diktálja.”"

A motivációkat illetően az öreg antiszemita Churchill is tudott valamit, amikor azt mondta: "A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos választópolgárral."

enola99 (törölt) 2012.08.01. 22:39:11

@lajos0: A helyzet, hogy sunyin próbálsz valami "mértéktartó" figurát hozni - igen-igen gyengén, biztosan ez a kiosztott szereped, közben pedig elszántan véded a védhetetlent, az "unortodox" matolcsy-orbán-féle sz@rcunamit. (Lásd a sokat idézett Márai-féle, "most a tehetségtelenek jönnek" c. gondolatot.) nyomod ezt a "eekútyvetyéték a zállami vagyont, gyúccsány meg eeadoúsította az oúszáágot..." ennyit tudtok hozzátenni, ezt hallani az alja alkesztől is a falusi krimókban. Mert az állami BKV meg a MÁV akkora biznisz... huh.

Ezzel a "most a Kelet jön" c. lózunggal már a hetvenes években is riogatták a világot - megbuktál vele, vedd észre.

Nem kedvelem különösebben a baloldal egyik pártját sem, de a teljesítményüknél csak az ilyen Puzsér-féle s@ggek a gyengébbek, aki azt hiszik, most jött el az idejük, és ilyen fentebb idézett álokosságokkal próbálnak némi médiafigyelmet kierőszakolni. Ez kb. a Tomcat-Novák Előd-féle pólóboltos színvonal. Egy elit van ebben az országban, és az olyan, mint az ország.

Legutolsó megjegyzésem: asszem, Churchill mesternek veled kellett volna beszélnie ahhoz, hogy még az élettől is elmenjen a kedve, nemhogy a demokráciától. Pedig neki volt életkedve.

Mariann19 2012.08.01. 22:48:57

@lajos0: LajosO Barátom!Mosolyogva olvastam enola99-ez írt nagydoktoridat, hát mit mondjak?Érvek, ellenérvek okadatolva, nem mondom, imponáló.Azonban Kínáról hallottam egy kis szösszenetet úgy egy-két hónapja.Arról szólt egy elemzés, hogy Kina nagy városainak önkormányzatai hitelből megalomániás infrastruktúrális beruházásokat hajtottak végre hitelből.Példát is hoztak fel, mely szerint egy év alatt 120 km-es metro épült meg, mely számunkra szinte hihetetlen. Elérkezett a hitelek visszafizetési ideje, pénzhiány, és kiderült egy jelentős eladósodásról szóló állapot, melyről a kormánynak nem volt ismerete.Mit tudsz erről? Számomra hihetetlen, hogy Kínában ennyire izoláltan lehetne gazdálkodni a tartományokban.
Nem tudom, hogy Puzsér Róbertet iróniával vagy szimpátiával emlegetted fel,az idézett megállapításai azért "ülnek".A jou tube-on több anyagot hallgattam tőle, eredeti, rendhagyó gondolatokat közvetít, nem kicsit ultra beütéssel.Ha a hatásvadász kinövéseket lefaragja az ember, akár követhető figura is lehetne. Kár, hogy kezdi magát eladni a bulvárnak.

lajos0 2012.08.02. 09:01:04

@enola99: "Nem kedvelem különösebben a baloldal egyik pártját sem,"

Dehogynem. Vezérlő csillagod Gyurcsány Ferenc, ne is tagadd, én úgyis jobban tudom ki vagy, mint te magad :-) ( szóval ehhez nem kell ész, de csak nyomjad).

"nyomod ezt a "eekútyvetyéték a zállami vagyont, gyúccsány meg eeadoúsította az oúszáágot..."

Nagyszerű rendszerváltóink valójában megóvták a nemzeti vagyont, még azon az áron is többen koldusbotra jutottak a nagy munka közben, Gyurcsány pedig megtriplázta az ország tartalékait, miután visszafizette a gonosz orbánék által felduzzasztott államadósságot.
Csak aztán elárulták szegénykét a nem igazi baloldaliak. Remélem így már elégedett leszel :-)

enola99 (törölt) 2012.08.02. 09:58:08

@lajos0: "én úgyis jobban tudom ki vagy, mint te magad :-)" - mindig azt hiszem, a következővel már nem tudsz lejjebb menni - de. Bírja a z80 utasításkészlet - kisujjból, ahogy kell... azoknál persze, ami nem illenek a koncepcióba (MÁV, BKV) más elfüstöl a z80-as kis proci. Nemzeti vagyon az is, vagy nem? A nemzeti kormányod (is) hatalmas haszonnal üzemelteti, ahogy látom. Na így jártak a többivel, és ezt hívták szocializmusnak. Egyetlen modellt nem tudsz mondani a világból, ahol ez eredményesen működik.

Mariannka örvendezzél csak a nagyon alapos (és szellemes) lajosnak (nekem ezután csak z80) aki ilyeneket ír: "Gyurcsány pedig megtriplázta az ország tartalékait, miután visszafizette a gonosz orbánék által felduzzasztott államadósságot."

Az MNB hivatalos statisztikája alapján 2006. január 31-én 16.627 M EUR volt a valutatartalék, 2010. június 30-án pedig 34.847 M. Belefér a z80-ba ennyi nulla? Magadat is hozzászámolhatod. Nem háromszoros, de több, mint kétszeres.

Az adósságról meg annyit, hogy ez is a társulatod által terjesztett ostobaságok egyike. Nem az adósság a magas, hanem a kamatfelár, amit az eszelős elvbarátaid miatt fizetünk évi több száz milliárdos nagyságrendben.

Nyolcvan százaléknyi államadósság az kb. annyi, mintha egy házaspárnak, aki évi nettó 3 M Ft-ot keres (az havi 125E/fő - életszerű) van egy 2,4 M Ft-os autóhitele, aminek ráadásul csak a kamatait kell visszafizetni. Az tíz százaléknál havi húszezer a havi nettó kettőötvenből, de, ha jófej vagy, és megegyezel egy bizonyos IMF-fel, akkor már 4-5%-ért is kapsz pénzt, az a példánkat véve havi tízezer. Mo.-ra vetítve: a kb 24 ezer milliárd után kb. ezer Mrd - volna, ha nem Matolcsy (Orbán) volna. Ha a felét vesszük, mert 40% körüli azért életszerűbb, mint a 0, 500 Mrd lenne a megtakarítás - annyi, mint amennyi elmegy az egykulcsos SZJA-ra. Szerintetek Magyarország problémája ötszáz milliárd forint?

Ennyit a fellengzős dumáitokról, meg a harmadikutas, antielitista, puzsérozós z80-ról, ezúttal tényleg. Próbáld ki egyszer Kinát, ahol húszan laknak egy harmincöt négyzetméteres lakásban, elpusztítják a megszületett lánygyerekeket, és nem látsz kóbor kutyát az utcákon. Még pár év orbán, és nálunk sem.

lajos0 2012.08.02. 13:10:57

@enola99: ""én úgyis jobban tudom ki vagy, mint te magad :-)" - mindig azt hiszem, a következővel már nem tudsz lejjebb menni - de."

Hát kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy nem kenyered az irónia. Nem is érted, nem is szereted.

"azoknál persze, ami nem illenek a koncepcióba (MÁV, BKV) "

Miért ne illene. Ezt a két céget évtizedek óta pártpolitikusok kifizetőhelyeként használták. Nem azért vannak szarba, mert állami tulajdonban vannak, hanem mert tolvajok vezették.

"Na így jártak a többivel, és ezt hívták szocializmusnak. Egyetlen modellt nem tudsz mondani a világból, ahol ez eredményesen működik. "

Ezek szerint a szocializmusról sincs sok fogalmad, de légy erős vannak nagy hasznot előállító állami cégek, csak máshol. Lehet, hogy mondjuk Franciaországban is cucilizmus van.

"Gyurcsány pedig megtriplázta az ország tartalékait, miután visszafizette a gonosz orbánék által felduzzasztott államadósságot."

Hát neked tényleg semmi sem jó. Azt hittem ennek legalább örülni fogsz :-)

"Az MNB hivatalos statisztikája alapján 2006. január 31-én 16.627 M EUR volt a valutatartalék"

Hát az MNB működéséről sincs sok fogalmad. Ennyi után fizetünk még plusz kamatot, de a nagy függetlenség miatt az állam ezt nem használhatja fel.

"Nem az adósság a magas, hanem a kamatfelár, amit az eszelős elvbarátaid miatt fizetünk évi több száz milliárdos nagyságrendben."

Igen. Nem a zsemle kicsi, hanem a pofánk nagy. A kamatfelár a bokréta a szaron. A 80-as években felvett hitelekre nominálisan legalább 3000 %-os kamatot fizettünk ( az MNB adatai még durvábbak ennél).

"Nyolcvan százaléknyi államadósság az kb. annyi, mintha egy házaspárnak, aki évi nettó 3 M Ft-ot keres (az havi 125E/fő - életszerű) van egy 2,4 M Ft-os autóhitele, aminek ráadásul csak a kamatait kell visszafizetni."

Ez abból a butaságból táplálkozik. hogy a GDP-t az ország költheti el. Ha a példádnál maradunk, akkor nem a házaspár keres ennyi pénzt, hanem a szintén velük lakó unokatestvér, akinek ráadásul szintén ők fizetnek, hogy szíveskedjen ott lakni. Amúgy tényleg életszerű.

"Próbáld ki egyszer Kinát, ahol húszan laknak egy harmincöt négyzetméteres lakásban"

Ilyen is van, Magyarországon is, meg Angliában is. És persze éljen a nagytudású elit .-) ( ezek a kis pontok meg vonalak, azt jelentik, hogy vicc volt)

lajos0 2012.08.02. 14:22:57

@Mariann19: "Arról szólt egy elemzés, hogy Kina nagy városainak önkormányzatai hitelből megalomániás infrastruktúrális beruházásokat hajtottak végre hitelből."

"Elérkezett a hitelek visszafizetési ideje, pénzhiány, és kiderült egy jelentős eladósodásról szóló állapot, melyről a kormánynak nem volt ismerete.Mit tudsz erről? Számomra hihetetlen, hogy Kínában ennyire izoláltan lehetne gazdálkodni a tartományokban."

Hát jó lenne egy link, mert erről nem hallottam. Egyébként Kínában is van korrupció, állami pénz ellopása, meg pazarlás, csak aki rajtaveszt az teljes vagyonelkobzás mellett minimum az életfogytot kockáztatja. Képzeld ezt nálunk.

"Nem tudom, hogy Puzsér Róbertet iróniával vagy szimpátiával emlegetted fel,az idézett megállapításai azért "ülnek"."

Hát ez a vezéremezés irónia akart lenni, de enola ez ellen be van oltva. Amúgy nekem régi kedvencem ettől eltekintve, és szinte az egyetlen közszolgálati hangként értékeltem sokáig. Ilyesmi lenne az újságírók dolga, de ez a szakma nálunk nem igazán létezik.

"Kár, hogy kezdi magát eladni a bulvárnak."

Pénzt kell keresni, de részemről azt sem bánom, hogy az országból többen ismerik, mert eléggé hasonlóan gondolkodunk a politikáról, és nem tudok más közszereplőt, aki ezt felvállalja.
És abban is igaza van, hogy ami nálunk van az nem bulvár: a valódi bulvár a celebecskék legmocskosabb titkait deríti ki, és ebben tapicskol, a miénk csak álbulvár, ahol a kereskeselmi csatornák különböző szereplőivel nem történik semmi extra, és ezt próbálják információként tálalni. Tehát Puzsér Róbert sem önértékén szerepel, hanem a Csillag születik szigorú zsűritagjaként.
Aki nincs benne valamelyik kereskedelmi tévében, az a hazai álbulvárnak nem alapanyag, történjen vele bármi is.

enola99 (törölt) 2012.08.02. 14:24:53

@lajos0: Legalább azt olvasd végig z80ka, mekkora méretes nagy loncsos s@gget csináltál a szádból MNB-ügyben, aztán elcsitulhatsz végleg.

Először megvádolod Gyurcsányt, hogy kiapasztotta a valutatartalékokat. (Ezt persze az általad "ironikusnak" nevezett stílusban próbálod, de a kontextus egyértelmű - már a te szinteden. Jelzem nem attól lesz valaki ironikus, hogy szmájlikat meg kacsintásokat biggyeszt a szövegébe, ezt jobb helyeken "cukrosbácsi-stílusnak" nevezik.) Miután pedig kiderül, hogy Gy. nemhogy kiapasztotta, hanem megkétszerezte az összeget, (más szóval beleverem az orrod a piszkodba) kiderül, hogy az nem is olyan jó ám, mert azután is kamatot kell fizetni. Ja. Alapkamatot, teszem hozzá. Ha elkölti az a baj, ha nem, az. És akkor nekem nincs fogalmam az MNB-ről.

Nem, a GDP-t nem az ország költi el: már várható volt a kedves Bogár László végtermékét mikor böfögöd vissza emésztetlenül.

Remélem, nincs családod - borzalmas, mit szenvedhetnek.

Mariann19 2012.08.02. 14:34:13

@enola99: Ugyan nem nekem cimezted a mondani valódat, hanem LajosO-nak, miután megemlítettél, személyes érintettségem okán reagálok.Előre bocsájtom, hogy udvarias és elegáns kommentelő vagyok. LajosO-val hosszú ideje vitázunk, sokszor győzködtük már egymást, amint látod, ez a stílus fenntartja a lehetőségét a folyamatos véleménycseréknek.Gazdasági szakemberként megértem a folyamatokat, és nem vagyok hülye, hogy ne lássam a jelenlegi két meghatározó párt kormányzásának eredményességét, vagy hibáit.LajosO-t rendkívül imformált embernek ismertem meg, ezért tudjuk kicserélni a hallottak alapján az álláspontunkat. Ezt csupán a kissé epés megjegyzésed ellensúlyozása miatt közlöm.
Számomra ez a blog egy unikum, mivel baloldali beállítottságú az origója, mégis itt olvashatóak az ellentétes vélemények ütközései, melyek okfejtéssel közölnek véleményeket, nem egy-két oda vetett kaffogás jelzi a hozzászólásokat.
Miután nem nekem címezted a Kinával és Puzsérral kapcsolatos álláspontodat, ezért erre nem reagálhatok.

Mariann19 2012.08.02. 14:51:12

@lajos0: Sajnos, a Kináról szóló elemzés hirforrására nem emlékszem, sok dolgot olvasok össze, politikait és szakmait egyaránt, ezeket elraktározom, de nem készülök fel sajnos arra, hogy ezeket az infokat alátámasztásul - mondjuk - kiirjam magamnak.
A kinai hír úgy jött le, hogy a kormányt meglepetésszerűen érte a tartományok eladósodásának háttere, a visszafizetés nehézségeinek drámai volta és mértéke, mely Kina destabilizációs veszélyét is jelenti gazdaságilag.
Számomra ez a hír azért meglepő, mert egy centralizált pénzügyi kormányzást feltételeztem, majdnem drákói szigorral ötvözve.Ezt nem a korrupció, lopás, és pazarlás okozta, hanem a gazdasági rendszer folyamatokba épitett ellenőrzési pontok hiánya.
A Puzsér jelenséget kiveséztük, ha Te is úgy gondolod, több szót nem érdemel.

enola99 (törölt) 2012.08.02. 14:54:03

@Mariann19: Nekem inkább az tűnt fel, hogy az itt kommentelők előszeretettel ünneplik magukat: "kisujjukban van a z80 utasításkészlet", "ironikusak", "elegánsak és udvariasak", sőt "szakemberek", sorolhatnám. Na, ilyeneket nem mond jólnevelt ember magáról, legfeljebb mások - ha kiérdemli. Az önünneplésbe vegyül egy kis egy udvarlás: "a lajos, az aztán... annak a kisujjában van az irónia..." Persze mindehhez jogotok van, a képernyő sokat elbír.

Hát tessék, neked: Kína az elkövetkező ötven évben max. a BRICKS oszlopos tagja lesz, nem több, gazdaságával a problémái is nőnek, melyek maguk alá is temethetik. Puzsér pedig egy harmadosztályú nímand, egy bumburnyák, akinél száz jobb publicistát és politikust is elő tud rántani bármelyik oldal. Hányan mondták már el ezt a pártfinanszírozással kapcsolatos közhelyet? Nem is értem, hogy lehet tényezőként szóba hozni - lehet, hogy rokonok? Puzsér Lajos pl.

Mariann19 2012.08.02. 15:32:19

@enola99: Maradok továbbra is annál a kommentelő stílusnál, melyet jellemzőként leírtam. A célja az volt, hogy amennyiben létrejön egy véleménycsere, jelezze azt az atmoszférát, mely biztosítja a kultúrált eszmecserét. Úgy tűnik, Te erre nem vagy vevő, valamiféle indulat gerjeszti benned ezt a tüskés megnyilvánulást. Ezek után várom a sértő szavakat, bár szívesem mellőzném.
Ahogyan olvasom a hozzászólásaidat, Te egy örökké negatívan itélkező figura vagy, mindenki az ellenséged, aki nem áll a sorba. Hidd el, hogy sokkal élvezetesebb reális véleményt kialakitani és közvetíteni, és normális hangnemben /zeneileg szólva:moll-ban/ megállapításokat tenni.
Meg kell, hogy mondjam, nem örülök ennek a személyeskedő hangnak, melybe engem indokolatlanul bele vontál, mondhatnám, számomra rangon aluli. Sajnos nem tudok kitérni előle, mint a mellékelt ábra mutatja. Továbbra is maradok udvarias és elegáns, és előre közlöm, hogy minden várható sértésed lepereg rólam.Nem fogalmazom meg miért, mert Veled ellentétben soha nem szeretek embereket méltatlan helyzetbe hozni.Magamat sem!

enola99 (törölt) 2012.08.02. 15:45:28

@Mariann19: Lajos iróniája igen, szarkazmus nem? Bocsáss meg, de neked (és z80-puzsérlajos-megatronnak) a fogalmazási képességeid (én csak ebből ítélek) alapján semmi nem lehet rangon aluli. Szép napot, és minden jót nektek!

lajos0 2012.08.02. 15:59:29

@enola99: "Először megvádolod Gyurcsányt, hogy kiapasztotta a valutatartalékokat."

Ilyesmivel nem vádoltam meg. De az államadósság 2002 és 2010 között 8000 milliárdról 20000 milliárdra nőtt.

"Miután pedig kiderül, hogy Gy. nemhogy kiapasztotta, hanem megkétszerezte az összeget, (más szóval beleverem az orrod a piszkodba) kiderül, hogy az nem is olyan jó ám, mert azután is kamatot kell fizetni."

Nem Gyurcsány kétszerezte meg ezt az összeget, hanem az IMF-től kapott hitelt betolták jegybanki tartaléknak. Mi köze lett volna Gyurcsánynak a független jegybankhoz ? Viszont a kamatot tényleg ki kell fizetni rá, és tényleg az adófizetőknek. Mi nem világos ezen ?

"Ja. Alapkamatot, teszem hozzá. Ha elkölti az a baj, ha nem, az. És akkor nekem nincs fogalmam az MNB-ről."

Alapkamatot, meg némi kamatfelárat. És amúgy tényleg neked nincs.

"Nem, a GDP-t nem az ország költi el: már várható volt a kedves Bogár László végtermékét mikor böfögöd vissza emésztetlenül."

Tehát azt VIP-hiteles Bogár László találta fel, hogy a GDP egy területi alapú mutató, nem a te példád sántított, ahol a párocska fizetésével állítottad párhuzamba. Én kérek elnézést .-)

Esetleg nézz utána, egy NNDI nevű mutatónak, hátha okosabb leszel.

Mariann19 2012.08.02. 16:55:52

@enola99: Neked kisebbségi komplexusod van. arra a tipusra jellemző az érvek nélküli vagdalkozás.Nyugodj bele, sima ujjgyakorlattal le lehet Téged hengerelni, de mi értelme lenne?Neked csak okot jelentene, hogy mérgezett nyilaidat lövöldözzed. Ne válaszolj!

enola99 (törölt) 2012.08.02. 18:48:25

Nem válasz, utóirat: z80 csúsztat, hazudik, kever - ennyire képes. De igen, Gyurcsány kétszerezte meg, mert ő állapodott meg az IMF-fel, nem az MNB. A lehívott összegek nagy része pedig tartalékul szolgál, nagyon alacsony (3-4% közti) kamattal. Eddig senkinek nem jutott eszébe a tartalékképzés fontosságát megkérdőjelezni.

Az államadósságról pedig (ezen a blogon is) elmondták, hogyan kellett a 2004-es csatlakozáskor az MFB adósságát átszignálni, mit jelentett az esztelen lakáspiaci támogatás növekedése, és persze mit jelentett a "szociális népszavazás", valamint a 2007-től lehívandó fejlesztési pénzek önrészei.

Csak görcsös duma, valódi érvek sehol. A példa is érvényes, nyilván egyszerűsít, de nem véletlen, hogy az adósságot mindig is a GDP arányában szokták meghatározni.

M.nagysád: kisebbségi komplexusa annak van, aki egy névtelen blogon "elegánsnak" és "szakembernek" titulálja saját magát, a "kisujjról" nem is beszélve. Nyilván saját környezetében nem sikerült ezeket a jelzőket kiharcolni - ott ismerik. Foglalkoztassa csak az ujjacskáját, vagy a z80-puzsérlali kisujját - ahogy tetszik, váljék egészségére.

lajos0 2012.08.02. 19:38:13

@Mariann19: "A kinai hír úgy jött le, hogy a kormányt meglepetésszerűen érte a tartományok eladósodásának háttere, a visszafizetés nehézségeinek drámai volta és mértéke, mely Kina destabilizációs veszélyét is jelenti gazdaságilag."

Találtam róla anyagot.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/03/07/tovabb_tart_kina_eladosodasa/

Most a GDP 43 %-ánál tartanak, és emiatt nagy az aggodalom. Nem a 80, meg a 200 %-ok miatt. A tartományi adósság 80 %-a bankok felé van, hogy milyen bankok felé azt nem írja, de feltételezem, hogy belföldiek. Szívesen cserélhetnénk velük így is, sőt akár a németek is.

lajos0 2012.08.02. 19:46:16

@enola99: "Na, ilyeneket nem mond jólnevelt ember magáról, legfeljebb mások - ha kiérdemli."

Hát nem sikerült kiérdemelned. Az irónia meg úgy került szóba, hogy nem érted mi az. Ez nem is változott.

"Kína az elkövetkező ötven évben max. a BRICKS oszlopos tagja lesz, nem több, gazdaságával a problémái is nőnek, melyek maguk alá is temethetik."

Hát hidd ezt. Egyelőre a világgazdaság legtöbb szereplője szívesen cserélne vele. És lehetne most azon élcelődni, hogy nagy szerénységedben és jólneveltségedben 50 éves prognózisokat állítasz fel olyan témában, amiről halvány segédfogalmad sincs, de ez túl magas labda.

"Puzsér pedig egy harmadosztályú nímand, egy bumburnyák"

Te viszont elsőosztályú vagy, örülj ennek legalább.

lajos0 2012.08.02. 19:50:03

@enola99: "fogalmazási képességeid (én csak ebből ítélek) alapján semmi nem lehet rangon aluli. Szép napot, és minden jót nektek!"

Fogalmazási képességekről elmélkedni, majd az ostoba angolszász szépnapozással elköszönni ( ami kábé a kesztyűben kezetfogás szevaszbazmeg seggberúgással kiegészítve) igazi huszárvágás volt. De azért minden jót neked is.

lajos0 2012.08.02. 20:08:58

@enola99: "De igen, Gyurcsány kétszerezte meg, mert ő állapodott meg az IMF-fel, nem az MNB. A lehívott összegek nagy része pedig tartalékul szolgál, nagyon alacsony (3-4% közti) kamattal. Eddig senkinek nem jutott eszébe a tartalékképzés fontosságát megkérdőjelezni."

No akkor én a tiéd helyett inkább ennek az összeesküvés-elméletnek adok hitelt, ha nem baj.

"A transz-nacionális pénzügyi struktúrák a magyar nemzetgazdaság jövedelmének az elszívását az elmúlt másfél évben úgy hajtották végre, hogy valósággal elárasztották az országot spekulációs forrótőkével. Míg a nemzeti össztermék (25 ezer milliárd forint) ötszöröse fordult meg bankszámláinkon 1995-ben, addig 2008-ban a már a 28 ezer milliárd forintra növekedett GDP 43-szorosa. Ez az óriási mennyiségű deviza (elsősorban euró és dollár) azért érkezett az országba, hogy 2-3% helyett 12-14%-ot kamatozzon forintra denominálva. Amikor megszívta magát a hatalmas reálkamat különbözettel, akkor pedig szabadon akart távozni. Ehhez viszont a Központi Bank devizaszámláján nagy összegű tartalékra volt és van szükség. Nem volt elég a 2008-ban meglévő 18,5 milliárd euró, ezért kényszerített rá a nemzetközi pénzkartell a Nemzetközi Valutaalap és az EU útján Magyarországra további 25 milliárd dollárt, illetve 20 milliárd eurót, hogy teljes egészében zavartalanul vihesse ki a magyar nemzetgazdaságról elszívott óriási kamatkülönbözetet. A lakosságnak azt állították, hogy az államháztartás „csőd közeli helyzetbe” jutott, és az államcsőd megelőzése, valamint a reálgazdaságban a munkahelyek megőrzése végett van szükség a 25 milliárd dollár készenléti hitel elfogadására, amelyért eleve 5% kamatot kell fizetni akkor is, ha ezt a hitelt nem hívják le."

"Az államadósságról pedig (ezen a blogon is) elmondták, hogyan kellett a 2004-es csatlakozáskor az MFB adósságát átszignálni, mit jelentett az esztelen lakáspiaci támogatás növekedése, és persze mit jelentett a "szociális népszavazás", valamint a 2007-től lehívandó fejlesztési pénzek önrészei."

Nem ezek miatt nőtt elsősorban az államadósság.

"Az adósságnövekedés majd a Gyurcsány-kormány idején lódul meg, és 59%-ról fölugrik az 1992-es csúcs közelébe, 80% fölé. Csak 2006-ban 1700 milliárd forinttal (tízmilliárd dollárral) nő az államadósság, de a nemzeti adósság (lakosság, önkormányzatok, vállalatok) újabb 1700 milliárd forint növekedést mutat ebben az évben: Magyarország adósságállománya egyetlen év alatt 20 milliárd dollárral nőtt! Közben 2007-ben megkezdődik a kapkodás („Őszöd-szindróma”), indul az újabb megszorítócsomag, a reálbérszint „dinamikusan” csökken, elenyészik a 2002 után elért eredmény. Az újabb eladósodási hullám oka a voluntarista gazdaságpolitika, a felelőtlen állami gazdasági szerepvállalás: pénzügyileg megalapozatlan autópálya- és metróépítési program, illetve a gazdaságnak nyújtott állami támogatás megnyolcszorozódása 2001-hez képest. Ez ma az unióban nálunk messze a legmagasabb a GDP-hez viszonyítva, és vastagon „belepi” a korrupció! A támogatások 90%-át a multik kapják. Ne legyen senkinek kétsége: a multi ilyenkor mindig visszaoszt a támogatás kiutalójának, és/vagy annak pártjának."

nol.hu/lap/forum/20110903-devizahitel-mizeria

"A példa is érvényes, nyilván egyszerűsít, de nem véletlen, hogy az adósságot mindig is a GDP arányában szokták meghatározni."

A példa ott sántít, hogy nem mindegy, hogy te keresed a sok pénzt, vagy a telkeden lakó albérlő. Ha neked ez mindegy, akkor legyen igazad.

enola99 (törölt) 2012.08.02. 20:40:07

Közismert futóbolondtól idézni, ráadásul ilyen primitív copy-paste módszerrel, szép teljesítmény, nem hazudtoltad meg magad. A kommenteket is elolvastad alatta?

Egyetlen száma sem stimmel, ráadásul - amit sunyin elhallgatsz - dicsőíti a 100 napos programot -szuper. Becopyzzam neked ide a Bokros Lajos-összes az ÉS-ből?

Mariann19 2012.08.02. 20:52:30

@lajos0: Kösz a linket! Ha kiheverem a kézilabda traumámat, máris rávetem magam.

lajos0 2012.08.02. 21:16:49

@enola99: "Egyetlen száma sem stimmel, ráadásul - amit sunyin elhallgatsz - dicsőíti a 100 napos programot -szuper."

No lássuk a valódi számokat, hajrá. Szerintem nem dicsőíti a száz napos programot, csak azt mondja, hogy nem ez volt az adósságrobbanás fő oka.

"Becopyzzam neked ide a Bokros Lajos-összes az ÉS-ből?"

A copy-paste olyan primitív, inkább írd be betűnként :-) Kezdhetnéd a Budapest bank privatizációjával, azt is nagynevű druszám intézte. Valaki tollba mondhatja neked az erről készült ÁSZ jelentést is.

lajos0 2012.08.02. 22:32:15

Amúgy most átfutottam a kommenteket. Egyetlen számot vitatnak, nem egyetlen egy sem stimmel, hanem egyet vitatnak, és ott sem az összeget, hanem azt, hogy mivel hasonlítja össze.

Olyasmi ez, mint amikor valakit a GDP-t keveri az NNDI-vel, és azt hiszi annyit költhet a kormány, amennyi a GDP.

Mariann19 2012.08.03. 15:33:02

@lajos0: Áttanulmányoztam a Kina eladósodásáról szóló info-t, melyben a tartományi hitelállomány valóban a 60% körül mozog. Az a tény, hogy a GDP jóval alul marad az eddigi szárnyaló mértéknél, azt a kérdést veti fel, hogy a világgazdasági válság milyen hatásokat generált. Miután Kina felvirágoztatásának kezdetén a külföldi befektetői tőke jelenléte volt az origo, ennek jelenléte vonzhatja a világgazdaságban zajló folyamatokat. Ebből is az tűnik ki, hogy bármennyire is sajátos, vagy izolált egy gazdaság, a mai világban minden gazdasági természetű rezzenés ugyanolyan előjellel fejti ki hatását, mint szintetizált összefüggésben.Azt írod, hogy azért jó lenne cserélni velük, hiszen fejlett országok sincsenek hozzájuk hasonló, irigylésre méltó helyzetben.Azonban ha ezeket az imponáló adatokat szemben állítjuk a kinai lakosság életszínvonalával, a társadalmi jólét akár minimális elvárásaival, óriási a szóródás. Ott is kiépült egy hierarchikus társadalom, a többség elképesztő nyomora a jellemző, emlékezetem szerint 400 millió azoknak a száma, akikre a korszerű életvitel a jellemző.
süti beállítások módosítása