Némelyekben magasra csapott a lelkesedés lángja: mivel választójogi törvényt fabrikál a a politikai és morális válságban levő Fidesz, jöhet az előrehozott választás, és Orbán nemzetpusztító rendszere bukni fog. Akik így gondolkodnak, nem értik, hogy az új törvény - mai állapotában - csak és kizárólag a Fidesznek kedvez, és ha a súlyos demokráciaellenességre nem hívja fel a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmét a demokratikus ellenzék (Demokratikus Koalíció, MSZP, LMP), akkor a Orbán még sokáig az ország nyakán fog ülni.

Gyurcsány Ferenc felvetése, miszerint bojkottálni kellene a törvény megalkotásának parlamenti folyamatát, éles hangú figyelmeztetés, hogy ne tompuljon az éberség. Egy új választójogi törvényt egy normális politikai kultúrával megáldott országban nem egy hét alatt nyom át a hatalom, hanem hónapokon, de ha kell éveken keresztül kellene a pártok, civil szervezetek bevonásával egyeztetni, kialakítani, csiszolni. Ehelyett a Fidesz az örök érvényű narancsuralmat akarja bevezetni, és olyan játékszabályokat alkot, hogy az ellenfél a tizenhatosról rúgja a 11-est, kisebb kapura, mint a Fidesz, ráadásul ők lesgólt is rúghatnak.

Nagy kérdés, szabad-e ilyen körülmények között részt venni egy parlamenti vitában, segít-e a bojkott abban, hogy értse ország-világ, itt az újabb gyalázat, amellyel végképp sírba teszik az alkotmányos és demokratikus Magyarországot.

Ám ha valaki azt gondolja, amit a Fideszből nem is talicskával, de targoncával kihordott pénzzel megtámasztott Nézőpont Intézet, hogy Gyurcsány azért nyomul, hogy ellenzék vezére legyen, akkor olvassa el a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítvány elemzését a legutóbbi Vasárnapi Hírekben, vagy a honlapjukon.

Íme néhány kiemelés: "A tanulmány szerint az egyoldalúan ma­­ni­­pulált egyéni választókerületi határok és más részletszabályok együttes hatására a törvényjavaslatban foglalt vá­­lasztási rendszer érdemben korlátozza a jelenlegi kormány leválthatóságát, hiszen szinte kizárólag döntő ellenzéki győzelem esetén tudna érvényesülni ez a társadalmi támogatottság a képviselői mandátumok szintjén."

(...) az új rendszerben megnő az egyéni választókerületek befolyása a végeredményre és átalakul a kompenzációs rendszer.

Ezeket azonban a Fidesz–KDNP pártszövetség aktuális politikai érdekei szerint rajzolták újra. A stabilan jobboldali, billegő és stabilan baloldali egyéni választókerületek eddigi arányát és jellemzőit határozottan átalakítja a reform. Az új rendszerben a stabil baloldali körzetek a többieknél nagyobb népességű, elzárt, jellemzően nagyváro­sias szigetekké válnak, a stabil jobboldali választókerületek mennyiségükben és támogatottsági szerkezetükben megerősödnek, a billegő körzetek pedig határozottan jobboldalibb karakterűvé válnak. 1990 és 2010 között a billegő választókerületek valóban billegő, kiegyenlített jobb–bal támogatottságú körzetek voltak. Ha az új rendszer így marad, akkor az „új billegők” a jobboldal számára sokkal kedvezőbb adottságúak lesznek.

A beterjesztett törvényjavaslatban nem lehet beazonosítani egységes elveket: más logika szerint van felosztva Szeged és Pécs, mint Győr, vagy Debrecen; a hagyományosan kiegyensúlyozottabb, illetve az elmúlt két évtizedben baloldalibb nagyvárosok esetében a határok kialakítása inkább a Fidesz-KDNP politikai érdekeivel van összhangban. Az [origo] és az Index több, egységesen alkalmazott manipulációs módszert is bemutatott a héten. A lényeg: hagyományosan baloldali vagy billegő körzeteket jobboldali szavazókörökkel kiegészítve jobboldalivá tesznek, illetve a jobboldal számára nyerhetetlen balos körzetekhez újabb balos köröket csatolnak, így minimalizálva a veszteséget.

Jól mutatja ezt Szeged példája, ahol ráadásul hibáztak is az alkotók. A törvény 2. számú mellékletében szereplő választókerületi felsorolásból kiderül: Csongrád megye 1. választókerülete a térképen két, egymástól teljesen elkülönülő szigetből áll; az egyik a 43-as út mellett fekszik, a másik a Tisza-torkolatánál. Ez vagy pontatlanság, és hiányoznak területek, vagy törvénysértés, ugyanis nem csak a jelenleg hatályos, hanem a tervezett törvény szerint is csak egybefüggő területek alkothatnak egy körzetet. Szintén a 2. számú mellékletben a budai kerületek meghatározásánál Moszkva tér szerepel, miközben azt már hónapok óta Széll Kálmánnak hívják. Ez arra utalhat, hogy Kubatovék már régóta dolgoztak a térképen.

A tervezetben tetten érhető kispárt-ellenesség rontja az LMP és a Jobbik választási esélyeit: az ajánlószelvények mennyiségének aránytalan növelése és gyűjtése idejének rövidítése, valamint a „győztes kompenzáció” is. 2010-ben az LMP és Jobbik összeadott területi listaszavazat száma együttesen kevesebb mint 80 százaléka lett volna a Fidesz-KNDP győztes kompenzációs szavazatai­nak, miközben eddig ezek arra szolgáltak, hogy a vesztes jelöltállítók képviseleti arányát javítsák. Ehhez járul még a jelenleg kormányzó pártok választási esélyeit növelő körzethatár-kialakítás.

Az elemzők megállapítják: bár az új választási rendszerben is le lehet váltani a kormányt, de csak akkor, ha nagy és egységes támogatottsága van a demokratikus ellenzéknek. Közepes támogatottsági előny és fej fej melletti küzdelem esetén akkor sincs esélyük, ha a választók többsége leváltaná a kormányt. Ez a rendszer 2010-ben a jelenleg 68 százalékos Fidesz-KDNP-s mandátumtöbbséget 76 százalékossá tette volna. Sőt, 2006-ban is kormányt alakíthattak volna: az új egyéni választókerületek úgy lettek kialakítva, hogy több mint 17 százalékkal több mandátumot szerezne a Fidesz, amely öt éve jóval kevesebb szavazatot kapott, mint az MSZP és az SZDSZ.

Egy kétharmados parlamenti többséghez a 2010-es 53 százalékkal szemben már akár 30 százalékos támogatottság is elegendő.

Akad itt még más "apróság" is. Ma azt sem lehet tudni, hogy pontosan mennyi idő lesz a kopogtatócédulák (750 helyett már 1500) összegyűjtésére, így azt sem tudni, hogy meddig tart a választási kampány. A kötelező és jogvesztő előzetes regisztráció jogintézményének érvényesítése sem világos. Nem ismert, hogy kerülnek majd be a külföldiek a választók nyilvántartásába. Nincs konkrét információ a kampányhirdetések szabályozásáról. Korábban szóba került a fizetett hirdetések tilalma. Nem ismert a jogorvoslat rendje.

Magyarán: Botka László szegedi esélyei máris csökkennek, lehet esetleg bármilyen népszerű a csongrádi megyeszékhelyen. Az enyhébben baloldali Várpalotához hozzácsapták a nagyon jobboldali Balatonfüredet - az új körzetben az eredmény méris borítékolható. A másik variáció, hogy a fideszes Balatonfüred lakosai annyira csalódnak Orbánban, hogy átállnak az ellenzékhez....

Amúgy a vita bojkottja nem ördögtől való. Nyár elején ugyancsak Gyurcsány Ferenc javasolta ezt a módszert az alaptörvénynek csúfolt fércmű esetében. Az MSZP ezzel sokáig nem értett egyet - Bárándy Gergely több nyilatkozatban is jelezte a szocialisták részvételi szándékát , de aztán megértették, hogy ez az egyetlen hiteles megoldás. Végül az LMP is kivonult, ezzel a demokratikus ellenzék - ha többséget még nem is -, de politikai hitelességet teremtett önmagának arra, hogy majdan megváltoztassa az orbáni alkotmányt, hiszen nem sározta össze magát vele. Szili Katalin bezzeg átment a Fideszhez "alkotmányozni". Egyetlen javaslatát sem fogadták el és még meg is alázták.

Nyilvánvaló, hogy nincs ma fontosabb a haza számára, mint hogy ez a rezsim megbukjon. (Bár hozzáteszem: egy kampányban az ellenzék csak vért, verítéket és könnyeket ígérhet, amire a Fidesz majd jól ráveri, hogy jönnek a megszorítások és nemzeti érdek kiárusítása a Gonoszoknak.) A leváltáshoz pedig egyelőre egyetlen feltétel sem adott: hiányzik a demokratikus és méltányos választási törvény, valamint az ellenzéki összefogás.

Gyurcsány felvetése már csak azért is reális, mert nem az a megfutamodós fajta, és ha valaki, ő tudja, hogyan lehet Orbán Viktort legyőzni. Kulcsember volt Medgyessy Péter kampányában, majd négy év múlva bebizonyította, hogy kormányon is lehet választást nyerni. Orbán azt a tévévitát azóta sem heverte ki.

A végére azért legyünk optimisták: Rákosi az egypártrendszerrel, az ávóval és a szovjet csapatokkal együtt is csak pár évig húzta, tehát Orbán uralma is hamarabb véget érhet, mint bárki gondolná. Igaz, Rákosit nem is választás száműzte örökre Magyarországról.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr33423895

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:36

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.30. 10:36:32

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett jogi diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha va...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.30. 10:35:21

Nemzetgazdasági miniszterünknek (pénzügyminiszter) soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, ...

Trackback: Néztünk, mint a vett malac 2011.11.30. 10:32:27

Leminősítették Magyarországot, méghozzá a bóvli kategóriába! Hogyan tálalták az ország leminősítését a nagy hazai hírportálok? Segítenek a ma délután készült nyitóoldali képek! Indítanám a sort a reggeli Index-címlappal, azért éppen ezzel, mert a fős...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.30. 10:08:58

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Ahol a Duna, a szülőföld és a vers összeér 2011.11.30. 10:08:50

Ennek a szobornak itt kell maradnia. Nem azért, mert József Attilának ne lenne máshol szobra. Nem is azért, mert ha nincs itt ez a szobor, akkor elfeledkeznénk József Attiláról. Nem változnának meg a versek, a rímek, a múzsák sem. A Tiszta szívvel...

Trackback: Az előrehozott bojkottról 2011.11.30. 09:50:02

Nyilvánvaló, hogy nincs ma fontosabb a haza számára, miint hogy ez a rezsim megbukjon.

Trackback: Az előrehozott bojkottról 2011.11.30. 09:50:02

Nyilvánvaló, hogy nincs ma fontosabb a haza számára, miint hogy ez a rezsim megbukjon.

Trackback: Lefelezték, amit le kellett felezni 2011.11.30. 09:35:40

 Bár a huncutseggû parlamenti létszám csökkentése, a seggfej ragaszkodás a megyehatárokhoz és a körzetek választói lélekszámának kiegyenlítettségéhez komoly kötöttségeket jelentett, a görény választójogi reformot előkészítő fideszes szakemberek...

Trackback: Lefelezték, amit le kellett felezni 2011.11.30. 09:34:58

 Bár a huncutseggû parlamenti létszám csökkentése, a seggfej ragaszkodás a megyehatárokhoz és a körzetek választói lélekszámának kiegyenlítettségéhez komoly kötöttségeket jelentett, a görény választójogi reformot előkészítő fideszes szakemberek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feliratoss · http://hitlervideo.blog.hu 2011.11.30. 09:27:28

Lehet, hogy erről készül a következő videó. Úgyis mutatnak benne térképet :).

Emiksz 2011.11.30. 09:29:16

demokráciaellenességrew
miint
figyelmztetés
csakés kizárólag
méris
hamaravv

Kéne egy helyesírásellenőrzés mielőtt címlapra kerül, nem?

loláb 2011.11.30. 09:34:40

@Emiksz: Zsoltikát karakterre fizetik nem minőségre...

csorsza 2011.11.30. 09:43:06

@Kivlov: És milyen jó lesz, ha ez a három ismét a nyakunkba ülhet...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:45:47

@Kivlov: te nagyon szomoru leszel par ev mulva es en nagyon fogok rajtad rohogni.

ugytanilyen antiszemita teves szemetlada leszel akkor is, csak nem lesz mar vezered a hatalomban, kispufajkas:-)

es ez nagyon, nagyon fog neked fajni:-)

semmi sem tart orokke...:-)

nektek es a rendszereteknek is vege lesz hamarosan:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:47:20

@raftery: nem sazavazni is demokratikus alapjog...

a nem szavazas pont ugyanolyan velemennyilvanitas, mint a szavazas. magarol a szavazasrol mond vele velemenyt a valasztopolgar. egyszeruen megteheti, hogy erre biztat. mert az is legalis opcio.

csorsza 2011.11.30. 09:47:44

Ez a demokráciaféltő rettegtetés érdekel még valakit? Ezzel lehet választást nyerni? Rettenetesen kontraproduktív, persze, ha Zsóti főnökének nincs más már a tarsolyában, akkor érthető, miért ezt a mantrát nyomják.
Az is érthető, miért ezt a bojkottálást erőlteti Zsóti főnöke - mert mozgósítani, valós bázis alapján, nincs kit. Így legalább be lehet kerülni a hírekbe, legalább a nyugati újságíró-cimbiknél :)Már Várpalotán is fideszre szavaztak a bányászok 2010-ben is :)

SPU 2011.11.30. 09:49:04

Ennek a cikknek az a baja, hogy nagyon kilóg belőle a Gyurcsány. Mármost az, aki még emlékszik 2004-re és 2006-ra, aligha fog az életben rá szavazni. Jelenleg nincs olyan politikai erő, aki a Fideszt leválthatná és a következő választáskor sem lesz ilyen. Mit lehet ilyenkor tenni? Az ember reménykedik a valószerűtlen forgatókönyvekben, pl. abban, hogy Orbán, Smitt, Matolcsy, Pintér, Hoffmann és a hasonszőrűek helyett értelmes arcok veszik át a hatalmat a jobboldalon. Vagy abban, hogy a Jobbik úgy marad radikális, hogy nem lesz rasszista. Vagy az LMP levetkezi a zsidó pesti értelmiségi zöld elképzelésekkel és rosszemlékű kommancs felmenőkkel fílinget és megszavazható párttá válik.

csorsza 2011.11.30. 09:50:24

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A nem szavazás, az egy semmi. Nulla. Legális opció, csak szart sem ér. Nyilván, ha nincs kit szavazásra biztatni, akkor mondjuk azt, h a minket támogató tömeg inkább maradjon otthon :)
Másrészt, azt sosem lehet tudni, mi az egyes ember motivációjaa nem-szavazás mellett. Erre hivatkozni csak a vesztesek szoktak :)

Netuddki. 2011.11.30. 09:50:52

Ha nem lesz egy alternatíva a mostani pártok helyett akkor Magyarországnak kaput, tehát tök mindegy ki "nyeri" majd a választásokat. "Nyer". Még a kifejezés is rossz, mert a választókat kéne ezeknek a férgeknek szolgálniuk nem a saját zsebüket tömni...

Nem vagyok fideszes 2011.11.30. 09:53:18

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Demokratikus jog, ez tény. De mint tudjuk, a narancsdroidok, meg a neonácik akkor is elmennek szavazni, ha esik, ha fúj, ha kánikula van, ha zimankó. Nem pont, hogy azt kéne nyomni a demokratikus ellenzék vezetőinek, hogy mindenki menjen el szavazni ezek ellen, mert ha nem, akkor még ennyi képviselete sem lesz senkinek a Parlamentben, aki nem narancs, vagy nyilaskeresztes?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:53:54

@csorsza: azert teged is eroltet a fonokod rendesen..
uvolt rolad a klasszikus fidesz-kommunikacio, azaz ha nem tudunk vitazni a leirtakkal, akkor kossunk bele az illeto szemelyebe:-)

uzenem a fonokodnek, hogy te lebuktal, johet a kovetkezo:-))

egyebkent tudod, hogy ugyanugy mi fogjuk kifizetni azt is, amikor vissza kell csinalni azt, amit orbanek elkurtak? az idot, a penzt, a javitasi koltseget..
az alkotmany eltorlese es a regi visszaallitasa, a torvenyek visszaallitasa, a kozigazgatas, valasztasi torveny..

mert hogy el lesz torolve gyakorlatilag minden ebbol, az ne legyen ketseges:-)

sot, a buntetest is nekunk kell kifizetni miatta, amikor majd meg fognak erte buntetni. mert ne legyen ketseged egy pillanatig sem, hogy orbanek amokfutasa ezermilliardokba fog kerulni amit ki fognak rank szabni bunteteskent nemzetkozi birosagok, szervezetek.

szoval allhatsz felszegett fejjel, buskzen, de hamarosan keservesen sirni fogsz, amikor a nalad nagyobbak es erosebbek kiporoljak a nadragodat:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:54:38

@Lófasz Hadnagy: ebben egyetertek

szerintem meg igy, nehezitett palyan is el kell menni szavazni es barkit a fidesz elleneben megbizni...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:55:36

@csorsza: szerinted.

mert mindent elhiszel, amit a fidesz mond:-)

de ez a te hibad. ha sokat bizonygatod, hogy a fekete feher, el fognak gazolni egy zebran:-)

Netuddki. 2011.11.30. 09:58:18

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nagy tévedés! Szavazni állampolgári kötelesség!
Ha nem mész el akkor gyakorlatilag lemondasz arról, hogy itt bármibe is beleszóljál. A nemszavazók gyakorlatilag a biztos szavazóbázissal rendelkezők malmára hajtják a vizet. Ezért is alakítják úgy ahogy a fideszesek a választási törvényt. Nekik az a legjobb ha minél kevesebben mennek majd el szavazni.
Ha még mindig nem érted, akkor ajánlott irodalom a South Park idevágó E08S08 "Gennyes tus és redvás szendvics" epizódja...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 09:58:37

@SPU: en emlekszem ra es szavaznek ra.

na?

mit szolsz?

egyszeruen a jelenleginel jobb volt. a legjobban bajnainak orulnek, de egy mszp-tol megszabadult gyurcsany is jobb alternativa, mint a jelenlegi. a ratelepedett puchlacista mszpvel tenyleg gaz volt.

de en ertettem az oszodi beszedet is...

Kivlov 2011.11.30. 10:00:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
édesanya, az a baj, hogy a válasuztáson nem valaki ellen kéne szavazni, hanem valaki mellett. akkor talán nem itt tartana az ország...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:00:36

@kovi1970: ez a resz pont arrol szol, hogy nem vagy koteles szavazni, barki barmennyire is erolteti, ha egy8ik felkinalt opcio sem tetszik:-DD

igen, tudom kulonben.
ezert is irtam fentebb, hogy az en velemenyem mas, mint a postoloe.

ha az elorehozott valasztasokon sikerul kicsavarni a ketharmadot a fidesz kezebol mar az is nagy eredmeny lenne.

champagneM 2011.11.30. 10:00:50

Gréczy mit foglalkozik azzal hogy alakulnak a választókerületek? Ne aggódjon amiatt, hogy Balatonfüredet Várpalotához csatolják, hanem találja ki, hogyan tudja meggyőzni a balatonfüredieket, hogy Gyurcsi és nem Ovi az emberük.:) Mivel szinte borítékolható, hogy ez nem fog menni, ezért most itt hisztizik...

Kivlov 2011.11.30. 10:01:20

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
pár év múlva? és addig? vakargathatod a nunidat egy retkes népszabival és meg addig röhögök rajtad, vén kommer...

Netuddki. 2011.11.30. 10:01:21

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na, erről beszélek. Ha nem mész el szavazni akkor tuti, hogy az orbánék megússzák...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:06:30

@Kivlov: nekem boven eleg az orban ellen is:-)
mert orban viktor megteremtette a nemzeti egyseget. maga ellen. bebizonyitotta,hogy barki jobban kepes iranyitani ezt a szarfeszket, mint o. meg egy picit visszafogott jobbikkal is hajlando vagyok kooperalni ellenetek, erted, ugye?:-)
barki, aki hajlando orban viktor ellen fellepni, nekem a baratom es szovetsegesem. legyen lmps, jobbikos, mszps, zsido, arab, cigany, roman, szlovak. nem szamit.

egyebkent nem vagyok edesanya.

ez a rusnyasag az avataromon az egyik, akinek a valagat nyalod:-)

ez a mediahercegnod, muzsik. aki megmondja, mit nezhetsz a tvben, mitol fog fejlodni a leked es a kolykod lelke. a focenzorne onagysaga, akit az alkotmanyba is beemeltek azok, akiknek faszat fogkefekent hasznalod nap mint nap:-)

legy ra buszke, de ovatosan, a szereny kis plebejusi tekinteted az o arckepere csak naponta otszor vetheted:-)

Netuddki. 2011.11.30. 10:08:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Sajnos ebben sincs igazad. Nem erről szól az epizód. :(

hu.wikipedia.org/wiki/Gennyes_tus_%C3%A9s_redv%C3%A1s_szendvics
"Gennyes Tus: 1410 szavazat
Redvás Szendvics: 36 szavazat

Stan dühös lesz, mivel szerinte feleslegesen szavazott, apja, Randy azonban elmagyarázza neki, hogy nem az számít, hogy a jelöltje nyert-e, hanem maga a választás lehetősége. Ekkor Mr. Garrison bejelenti, hogy az összes PETA-aktivista meghalt, így visszatérhetnek a régi kabalákhoz. Randy közli fiával, hogy így már valóban nem számított a szavazata."

Mellesleg Ámérikában kizárt, hogy valakit azzal biztatnának, hogy ne éljen alkotmányos jogával és kötelezettségével.

Az utolsó két mondat az érdekes. Ha itt is választások után minden "politikus" feldobná a pacskert :), na akkor nem érne a szavazatod. Külöbnen igenis van jelentősége...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:08:53

@Kivlov: mondom, nincs nunim, te beteg allat:-)

ez a tiltakozasom a kulturalis forradalmatok ellen. ez a foforradalmarotok. szalai annamariska onagysaga, a porno- es erkolcshercegno egyszemelyben.

ilyen otvaros ven kommer kurvakat tamogatsz, te eszelos.
hat nem szegyelled magad?:-DD

csababácsi 2011.11.30. 10:09:38

Az a baj bennünk magyarokban, hogy soha,de soha nem tartottunk össze.
Az a baj a Fidesz-ben és fanjaiban, hogy ezt a széthúzást egyetemi szintre emelve még továbbfejlesztették.Aki nincs velünk az ellenünk van.Nem ellenfél, hanem elpusztítandó ellenség! Már a rómaiak is megmondták "divide et impera".Ezt a jogot végzett urak nagyon jól ismerik, és a sok, gyűlölettől elvakult emberben megfelelő táptalajra leltek.Nem értem ,miért kell ekézni azt, akinek más a véleménye.Az eddigieket látva,kedves Fideszes barátaim,még Ti is sírni fogtok pár év múlva, de nagyon!!!

dr kíváncsivagyok 2011.11.30. 10:10:32

Kisebb kárt okoztak 2002 - ig...mégis el lettek zavarva a picsába...2006 - ban hiába ígérgettek...mégsem nyertek ! 8 év hazudozás , nyílt obstrukció , külföldi lejárató kampány,...8 év duzzogás ,... 8 év nemzetmegosztás eredményeként újra esélyt kaptak a kormányzásra . Ehelyett leépítették a Demokráciát,..még jobban megosztották az országot...nyíltan egyeduralomra törekszenek . Ez nem fog sikerülni...Viktor ! Újra el lesztek zavarva a picsába....

Kivlov 2011.11.30. 10:11:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
elmebeteg kommert még nem sokat láttam kb: horn gyugyu, szekeres, szanyi, korózs...eddig...plusz most te.

:D :D :D

dr kíváncsivagyok 2011.11.30. 10:12:08

@csababácsi: "Az a baj bennünk magyarokban, hogy soha,de soha nem tartottunk össze.
Az a baj a Fidesz-ben és fanjaiban, hogy ezt a széthúzást egyetemi szintre emelve még továbbfejlesztették.Aki nincs velünk az ellenünk van.Nem ellenfél, hanem elpusztítandó ellenség! Már a rómaiak is megmondták "divide et impera".Ezt a jogot végzett urak nagyon jól ismerik, és a sok, gyűlölettől elvakult emberben megfelelő táptalajra leltek.Nem értem ,miért kell ekézni azt, akinek más a véleménye.Az eddigieket látva,kedves Fideszes barátaim,még Ti is sírni fogtok pár év múlva, de nagyon!!! "

Mélységesen egyetértek !

dr kíváncsivagyok 2011.11.30. 10:14:49

@Kivlov: "az a baj, hogy a válasuztáson nem valaki ellen kéne szavazni, hanem valaki mellett. akkor talán nem itt tartana az ország... "

Ez 2010 - re is érvényes , zombikám ?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:15:06

@kovi1970: akkor nem ertetted meg..

nem baj, van ez igy:-)

egyebkent nem tunt meg fel, hogy az sp eppen azokat az "amerikas" es "hazafias" dolgokat figurazza ki, amiket pl te is tipikus amerikainak tartasz? pl. azt, hogy allampolgari kotelesseg szavazni.
nem az. lehetoseg. es nem vagy vele koteles elni, ha nem tetszik egyik valasztasi opcio sem. ezert kergeti puf dady fegyverrel stant. ezert rohanjak le a tabort es irtjak ki a petasokat. ezzel jelezve, hogy micsoda elementaris faszsag azt hirdetni, hogy szavazni kotelesseg.

de mondom, nezd meg az epizodot. en lattam. en tudom, hogy mirol szol. es tudom, mit figuraz ki.

de azt hiszem, ez most mindegy lehet...

Netuddki. 2011.11.30. 10:16:08

@kovi1970: Ja és igen, amelyik politikus azzal biztat, hogy ne menjél el szavazni az valóban nem érdemli meg, hogy rá szavazz.

Az ilyen gyurcsány féléket is azért fizetjük (ha már valami csoda folytán bekerültek a parlamentbe), hogy ott legyenek a megbeszéléseken és ha kell szavazzanak igen vagy nem. És nincs lehetőségük eldönteni akarnak-e dolgozni vagy nem. Ettől még mondhatja, hogy nem akar, de akkor fizetést se vegyen fel azért amit nem csinált meg. Ha az orbánékban lenne kis tisztesség, akkor visszafizetnék azt a pénzt amit szintén felvettek a kivonulgatásaik alatt...

champagneM 2011.11.30. 10:18:24

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: szerinted a stílusoddal vonzóvá teszed a Másik alternatívát? Vagyis szerinted jó érzes egy hozzád hasonló nagyképű lekezelő seggfejjel egy bagázsba tartozni, egy kötelékben szavazni? Ezek után az ember már csak azért is a Fideszre fog szavazni, hogy a hozzád hasonló szófosó megmondóemberek képére ráfagyjon a mosoly.:) Legalábbis amíg nem lesz valós, értékalapú alternatíva. Személyes döntésemet az is megkönnyíti, hogy nálam sokkal nagyobb szitokszó a liberális értelmiség, mint a butus hoffmanrózsi:) És ez azért teljesítmény. Az elvtelen, nagyképű fideszes seggfejektől téged (a bárkivelszövetségrelépek elvtelen, nagyképű seggfejet) semmi sem választ el, csak ugyanannak a dolognak a két pólusát képviselitek, hehe. És érvelésben is kb egy szinten vagytok..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:18:34

@Kivlov: kepzeld el, en bank- es tokeparti vagyok..:-)
multiparti es vallalkozasparti. es maganvagyonparti. es allamositas ellenes.

kifejezetten lapitalista es jobboldali:-)

szoval ugy kommerezz, hogy 1990 ota eppen a legkommerebb kormany vedelmeben tamadsz engem azzal, hogy kommunista vagyok;-)

Kivlov 2011.11.30. 10:20:37

@kíváncsivagyok:
érvényes. nem savaztam a fityiszre. :D

SPU 2011.11.30. 10:20:49

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Mit szólnék? Kb. azt, hogy akkor neked biztos bejönnek a kicsit buzis, erős személyiségzavaros, hatalommániás bácsik hazaáruló tendenciával. Te tudod. Ízlések és pofonok...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:21:16

@Szun vu kung: az a jo a narancsban, hogy mar messzirol lehet latni majd benneteket:

vigyazz!! egy fideszes! markold meg az ertekeidet, el ne engedd, vigyazz rajuk!!!

;-)

DillingerEscapePlan 2011.11.30. 10:21:22

@csababácsi: a napi nemtudomhány cikk és blog ami folyamatosan széthúz és uszít a fidesz ellen, bizonyára annak a jele hogy a fidesz mennyire széthúzó :)

Netuddki. 2011.11.30. 10:22:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Úgy látszik nem egyformán működik az agyunk. ;)
Stan addig kiközösített lesz amíg nem szavaz. Ennyi. Ha Te ezt kifigurázásnak vetted akkor rajta. Ami kifigurázásra került az a peta és nem az usa választási rendszer. Éppen hogy az a lényege, hogy a szavazás és nemszavazás "halálosan" komoly dolog a szavazás javára...

champagneM 2011.11.30. 10:26:33

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Az a jó, hogy orbán bácsi nálad is jó munkát végeztt. Aki nincs velünk (azaz velünk, a gerinctelen, elvtelen, bárkivelklepaktálunk orbán ellen nagyképű seggfejekkel), az ellenünk (vagyis az fidesznyik.:) Ejha. jól megtanultad a leckét. Viki volt az ofőd vagy a Kövér Laci?:) Ismerd be, voltaképp vonzódsz hozzájuk, csak reménytelen szerelmed sajnos viszonzatlan...:)

komcsi, a salabakter 2011.11.30. 10:28:23

@loláb: karakterre? Akkor megy a híd alá...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:29:44

@SPU: mert a sajata ertekrendedbol indulsz ki.
en nem azert valasztok politikust, mert szimpatikus, vagy nem. a szimpatia nekem nem szamit. az erdekes baratsagban, szerelemben, de nem politikaban. a politikaban a valasztasok alkalmaval megbizok valakit, mint alkalmazottamat, hogy lassa el a gondnoki tevekenyseget a kozos tulajdonunk felett az elkovetkezo ciklusban.

nem erdekel, hogy szeretem, vagy nem szeretem, szpe, vagy nem szep, buzis, vagy macsos. ezek lenyegtelen kerdesek.

Waldorf Rolandó 2011.11.30. 10:30:12

enyhén baloldali várpalota:

5. Várpalota I. forduló
Részvétel 62,14%
1. Talabér Márta (FIDESZ-KDNP) 16964 57,77%
2. Deák Istvánné (MSZP) 5520 18,80%
3. Szabó Richárd (Jobbik) 4090 13,93%
4. Vancsek Ferenc (LMP) 2790 9,50%

Polgármester
1. Talabér Márta (FIDESZ-KDNP) (2765)45,21%
2. Csővári János (Független) (1515)24,77%
3. Deák Istvánné (MSZP) (1213)19,83%
4. Máté József (JOBBIK) (331)5,41%
5. Gadanecz György (Független) (292)4,77%

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.30. 10:30:54

Normális országban nem lehetne ilyen módon választást nyerni, mert hiába változtatja meg a körzeteket egy párt, a saját hívei is ellene fordulnának, mert veszélyben éreznék a demokráciát, így talán csak 1-2% elvetemült választója maradna. Csak nálunk a demokratikus értékrend nem létezik, a magát fiatal demokratának definiáló párt hívei meg még magasabb ívben szarnak a demokráciára.

barli 2011.11.30. 10:31:24

Ki****ott demokratikus USA:
www.extremetech.com/wp-content/uploads/2011/11/Illinois_District_4_2004.png

Azért ehez képest még jók vagyunk...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:31:51

@Szun vu kung: nem egeszen.

nalam ez ugy nez ki, hogy aki a fidesszel, az ellenem.

es igazad van, orban vegezte ezt a jo munkat nalam:-)

megtanitott, hogy sem ot, sem a kovetoit nem szabad toleralni, mert abbol nagyon nagy baj lehet.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.30. 10:33:55

@Waldorf Rolandó:
A korábbiakat nem ártana megnézni, Várpalotának 2006-tól volt először Fideszes polgármestere, Balatonfürednek meg jóval régebb óta, és még országos balos fölény idején is 70-80% körül kapott. A várpalotai eredmény egyértelműen az országos hangulatról árulkodik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.30. 10:36:07

@kovi1970: igen
kifiguraztak azt az ostoba tarsadalmat, amelyik kikozosit egy gyereket egy olyan hulyeseg amiatt mert nem hajlando szavazni rola, hogy mi legyen az iskolai csapat kabalaallata.

a gennyes tus, vagy a redvas szendvics.

a south park mindig a tobbsegi tarsadalmat es annak fonaksagait figurazza ki az egyen szemszogebol..:-)

barli 2011.11.30. 10:36:46

Gyurcsány észrevette, hogy 1%-on állnak és elmaradt a nagy áttörés. Most az az új jelszó, hogy aki nem megy el szavazni az azért nem megy el, mert mi a bojkottra hívtunk fel. Sose fog kiderülni, hogy ki miért nem ment el, de a DK majd veri a mellét, hogy velük az ország 70 százaléka.

Egér és elefánt sétál a hídon:
- Te elefánt, mi dübörgünk így?

Waldorf Rolandó 2011.11.30. 10:36:58

@Zabalint: igen sokáig laktam ott, ebből fakadóan vannak még arra kapcsolataim

felnőtt a korosztályom, az első szocialista iparváros egykori beköltöztetettjei meg halnak kifelé

szóval ennyit a baloldaliságról

komcsi, a salabakter 2011.11.30. 10:37:03

ti is észreveszitek, hogy a sajtószabadság bömbölő hívei sutyiban irtogatják a hozzászólásokat? Te lappangsz itt a bokrok tövében, zsóti, a barna nyelveddel?

csababácsi 2011.11.30. 10:39:36

@DillingerEscapePlan: Igazad van , a Fidesz nem széthúzó.Legalábbis belülről.
Kérlek sorolj fel egy,azaz egy pártot, ahol, már huszonkét éve ugyanaz az elnök.
Segítségül:Szaddam ,Kadhafi.!!!!De ők már csak voltak.
Ennyi ideig csak diktátorok uralkodni, demokráciában ez elképzelhetetlen.

komcsi, a salabakter 2011.11.30. 10:39:55

"Gyurcsány Ferenc felvetése, miszerint bojkottálni kellene a törvény megalkotásának parlamenti folyamatát, éles hangú figyelmztetés, hogy ne tompuljon az éberség."

Éberség, elvtársak, a hátra dagadó manó harcba hív! Zsóti, már csak te szundikálsz a két hájpárna között...

barli 2011.11.30. 10:40:12

"Ma azt sem lehet tudni, hogy pontosan mennyi idő lesz a kopogtatócédulák (750 helyett már 1500) összegyűjtésére"

és mennyi helyett mennyi embertöl kell összeszedni?

komcsi, a salabakter 2011.11.30. 10:41:26

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: hát hogy is van ez? Ha Gyurcsány lép koalícióra Vonával, az "koalíciós kényszer", ha Orbán Torgyánnal, az meg nemzetárulás?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.30. 10:41:32

@Waldorf Rolandó:
A kihalás nem magyarázza ezt az eredményt, ennyi idő alatt ennyire nem változik meg a társadalom. A 2010-es választáson Fekete Pákót is megzavazták volna egy csomó körzetben, ha Fideszes színekben indul. Volt néhány kivételes körzet, ahol egy-egy népszerű figura miatt a baloldal nyert, de korábban kimondottan balos körzet is ilyen eredményt produkált, mint Várpalota. Egyébként szerintem legközelebb a Jobbik fog nyerni Várpalotán, és ezt nem örömmel állítom. De Füreddel összevonva mégsem, mert úgy ismét a Fidesz.

Fritz David 2011.11.30. 10:41:32

"Egy kétharmados parlamenti többséghez a 2010-es 53 százalékkal szemben már akár 30 százalékos támogatottság is elegendő."

Ezek szerint a demokratikus ellenzék nagyon könnyen leválthatja az Orbán-diktatúrát, sőt, még a diktatórikus tákolmányt is könnyedén megváltoztathatja. Zsoltnak örülnie kellene, különösen, mivel az országban forradalmi rendszerellenes és kormányváltó hangulat uralkodik.

notib 2011.11.30. 10:45:29

Zsolti, Zsolti nem értelek....

Mire ez a parázás ???

Azt mondod, hogy a FIDESZ-KDNP kormány bűn rosszul kormányoz, tönkreteszi a kommunisták által csodálatosan vezetett és irigylésre méltó állapotban átadott országot....

Ha ez így van, akkor a FIDESZ-KDNP akárhogy rajzolgatja a választási körzetek határait, bukni fogja a választásokat, ha a zemberek ezt látják, és el is mennek szavazni...

Ennek némileg ellent mond, hogy szeretett Böszméd, a választások bojkottálásán gondolkodik....

Szándékosan el akarja veszíteni a választásokat ???

Zsolti valahogy ez nem gömbölyű...

Szerintem Ti, Böszméék, még mindig nem jöttetek rá, hogy mekkora volt az "elkú....s", hogy a FIDESZ-KDNP mindezt a választók által büntetlenül megteheti..

Amíg erről el nem számoltok saját magatokkal, addig esélyetek sincs, már az ATV-ben sem...

Waldorf Rolandó 2011.11.30. 10:46:39

@Zabalint: nem a kihalás magyarázza, hanem az, hogy belépett a színre az eddig nagyjából inaktív és csak kocsmázó fiatal réteg, akik meggyőzik a nagyikat is, hogy neked már mindegy, hadd döntsem el én, ki szívasson, és az ne a "köcsög volt kábeltévés/igazgató/áfészes/művházas" legyen

csorsza 2011.11.30. 10:47:34

@csababácsi: ostoba, komcsi mantra, túl sokat nosztalgiázol Kádár után.
Nem lehet összefogni azokkal, akik egy idegen hatalom érdekeit szolgálva tették tönkre Magyarországot. Egyszerűen túl sokakat tettek tönkre a kommunista uralom alatt, h meg tudjanak bocsátani nekik. Egyszerűen elviselhetetlen nagyon sokak számára, h ezek a hazaárulók megúszták, ma is élnek, mint Marci Hevesen, jólétben, mint régen...

barli 2011.11.30. 10:47:47

Egyébként nagyon kiváncsi lennék, hogy hogyan tudnák a patásék úgy átszabni a körzeteket, hogy ne menjen a rinyálás.
Lehet persze trükközni a határokkal, de ha akkora lesz az elégedetlenség, mint ahogy ti már most látni szeretnétek, tök mindegy, hogy hol vannak a határok.

champagneM 2011.11.30. 11:05:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: te tényleg nagyon butus vagy.
Orbánék egyik legnagyobb hibája, hogy hülyének tartják az embereket. Vagyis úgy akarják a nemzetet összefogni, közösséggé szervezni, döntésekben a közösségi elvet előtérbe helyzeni, hogy közben azt éreztetik, hogy a nemzet HÜLYE. Vagyis, hogy hülye, életképtelen vagy, ezért majd mi megmondjuk mit tehetsz, hogyan kell vezetned az életed, mi a helyes és mi a helytelen. A legtöbb embernek éppen ez a gyerekként való kezelés csapja ki a biztosítékot. Nálam pont nem, mert én nem vagyok e tekintetben frusztrált, vagyis pontosan ismerem az értékeimet, nem kell visszaigazolás, és rohadtul nem érdekel hogy viszonyulnak hozzám. Legalábbis addig, míg nem korlátoznak fizikailag vagy szellemileg - egyelőre még nem érzem a bőrömön az intézkedések hatását, de talán idő kérdése, nem tudom. Viszont azonnal kész vagyok csatasorba rendeződni, ha lesz egy hiteles vezető, aki képes hitelesen az összefogás mellett érvelni, tenni. Szóval a Fidesz azt nem ismeri fel, hogy a közösségi érzés kialakításában, a felelősség felébresztésében, a kollektív tudat fenntartásában az egyik legfontosabb lépés az, hogy az embereket érdekeltté tegye abban, hogy magukat egy közösség tagjaként definiálják és érezzék. És ez nehezen fog menni, ha bizalmatlanságot sugároz, azt hogy hülye, alkalmatlan, alsóbbrendű vagy, ellenben mi tudjuk mi a tuti. Vagyis ahhoz, hogy az ember azt mondhassa, hórukk, közdelemre fel, tegyük naggyá a nemzetet, ahhoz az kell, hogy a vezető(k) egyfelől hiteles legyen (a korrupció gyanúja se vetüljön rá), akit ezáltal a tömeg elfogad, másfelől, hogy felnőttként, egyenrangúként kezelje a társadalom tagjait, azt sugallja fontos a véleményük. Nyilván döntenie kell majd, de legyen képes azt sugározni (hitelesen), hogy nyitott a problémák, szempontok megvitatására. Ha ez hiányzik itt sosem lesz összefogás.
Erre jössz te, és azt hiszed, hogy ha lekezelően osztod itt az észt és lehülyézed, leagymosottozod kommentelő társaidat, akkor ettől bármi is változni fog. Tényleg elhiszed, hogy a hülyézéssel népnevelő hatást, változtatásra való hajlandóságot, belátást fogsz kiváltani az "ellenfeleidből"?!:) Ha igen, elég buta vagy. Ha viszont nem megbeszélés, figyelemráirányítás a cél, hanem a tombolás, egymás sértegetése, semmibe vétele, akkor kezeljük is akként. Mondjuk azt, hogy ez egy fórum a nagyzolásra, feszültséglevezetésre, ahol a poltikai csak ürügy. De akkor tessék vállalni azt a felelősséget is, hogy fikarcnyival sem vagytok jobbak azoknál akiket kritizáltok.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 11:16:21

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ..igen, eddig én is így gondoltam, ismerve Bereznay András, "Kibulizott ország" című írását. Amennyiben a Fidesz az elképzelései szerint változtatja a választási törvényt, (eltörli a résztvételi érvényességi küszöböt) akkor akár egyedüli szavazatával Orbán Viktor is megnyeri a választást! SAJNOS. Nem marad más, mint a tüüntetések és a tiltakozások. Természetesen normális körülmények között, nem szétverve a várrost, mint ahogy a Fidesz által felbéreltek tették 2006-ban!

barli 2011.11.30. 11:19:15

@butus: nem lenne egyszerübb egyszerüen több szavazatot összeszedni, mint a "diktátorék"?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 11:22:21

@butus: ...az előző írásom a választás bojkottálhatóságáról szól. Azaz arró, hogy az új választási törvény szerint már semmi értelme és haszna nincs a bojkottnak, sőt árt az ellenzéknek!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 11:25:46

@barli: ...tudod az a baj, hogy jelenleg még nincs egyetlen demokratikus párt sem, hiszen nem volt rendszerváltás, az MSZMP létrehozta a saját ellenzékét, a saját embereiből, és szétosztotta az ország jelentős vagyonát egymás között. Először az embereket meg kellene tanítani arra, hogy mi is a valós demokrácia, majd önszerveződéssel egy teljesen új "tiszta" pártot kellene létrehozni. Alulról építkezve!

DeMarco 2011.11.30. 11:31:03

Hát ezt benézte Zsótika...

Jobban utána kellene nézni a dolgoknak, mielőtt leírunk valami baromságot...
Persze csak akkor, ha számít a valóság is, de hát itt ilyesmire ne számítson az ember...

Várpalotán az előző választáskor is fideszes volt a polgármester, meg most is az, ahogy fideszes a parlamenti képviselő is, sőt várpalota összes körzetének többségében fideszes nyert, kényelmes többségük van.
Legközelebb újra fideszesek fognak győzni és ehhez még köze sem lesz Balatonfürednek.
Egyrészt aki azt hiszi, hogy Várpalota "bányászváros" és ott balos "bányászok" szavaznak, az annyira nincs tisztában a helyi viszonyokkal, hogy bődületes. Valamikor a 60'-as évekre igaz lehetett ez, de mostanra ennek semmi nyoma nincs. (Jah, a bányászok korán halnak..) Talán van még egy kis nyugdíjas csoportocska, de ennyi.

Éppen holnap fogja megszavazni az országgyűlés, hogy az 1995-ben felvett várpalotai kistérségi un. Japán-hitel (amiből kiépítették anno a gázvezeték rendszert) fennmaradó részét elengedik. Ez cirka 3 milliárd forint.
Aztán ott van a szocik miatt folyamatosan nyolc éven át lehúzott fehérvár harmadik ütem - várpalota elkerülő szakasz - veszprémig felújítás terv (8-as főút project) amit talán realizálni lehet 2013-14-re.

Aztán ott van még az utolsó szoci polgármester esete, aki a legutolsó napján a helyi népszavazás ellenére aláírta egy szemétégető telepítését... (Ez később természetesen nem valósult meg, azonnal törölték a szerződést.)

Várpalotának nem kell Füred ahhoz, hogy a Fideszre szavazzon legközelebb is, elég lesz megnéznie, hogy kinek köszönheti a fejlődését és kik voltak azok akik idáig gátolták azt...

(Azon túl persze, hogy 2012 a város életében borzasztó nehéz lesz, ahogy számtalan más városnak is az lesz.)

irógép 2011.11.30. 11:34:10

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"szerintem meg igy, nehezitett palyan is el kell menni szavazni es barkit a fidesz elleneben megbizni... " - na ezért tart itt az ország , az ilyen gondolkodás mód miatt.
Erről az jutott eszembe, hogy ja a nácizmus ellen a nyugat, hagyta , hogy a komcsik jöjjenek:)) Mennyivel jobban jártunk!!:))
Pont, hogy nagyon nem mindegy, hogy ki lesz a következő a hatalmon, mert 21 év hazudozás után, ha nem jön egy valóban értelmes és becsületes társaság (tehát az mszp és DK elve szóba sem jöhet , persze a jobbik sem), akkor tényleg nagy baj lesz itt.
Ez a blog annyira primitív, és szájbarágós, mint a Kerényi festményei, ha épp nem showder klubot nézek, itt jókat lehet nevetni:)))

Épelméjű 2011.11.30. 11:34:21

LoL ezt a poszt.
Szegény Gréczy félelmében már megint félrebeszél.
Várpalota...., ennyire nem ismeri az internetet?

Egyeseknek nagyon nehéz felfogni, hogy az MSZP és pártkáderei örökre kiírták magukat a kormány pártok és tagok listájáról.
Ebben az országban lehet dögvész, pestis, akár Jobbik 4/5, soha a büdös életbe nem lesz már az MSZP-ből érdemi politikai formáció.
A sorsa hasonló az MDF-SDZSZ-éhez, lassú ki és elmúlás...

Csak maguknak köszönhetik! Rohadt korrupt politikusok.

kicsijuti 2011.11.30. 11:37:01

Jaj bazzeg mindig sikerül bebizonyítani miért lettetek elzavarva a picsába. Még mindig ti vagytok a leghülyébbek az ellenzéki sorokból. Ha nem mentek el szavazni csak még nagyobb arányban nyer majd a fidesz, viszont cserébe legalább kiestek a parlamentből. Valamit valamiért.

DillingerEscapePlan 2011.11.30. 11:37:36

@csababácsi: most megint te húzol szét. mit zavar téged hány éve ugyanaz az elnök? utálod orbánt aszt kész, én meg nem. és még sokan nem, különben nemlett volna kétszer miniszterelnök.

cso zsi 2011.11.30. 11:41:12

@kíváncsivagyok: De még mennyire érvényes.
Elkúrták? Igen.
Menniük kellett. A szavazók ellenük szavaztak, és egyéb lehetőség híján (valamint "a Jobbikra nem, mert azok nácik") a Fideszre szavaztak.
Akik másfél év alatt többször padlóra küldték az országot.
És még nem végeztek.
Ki fog ezekre szavazni?
Mert ellenük sokan, csak még nem tudják, hogy ez után a 20 év után mit csináljanak.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 11:44:19

@irógép: ..teljesen egyetértek veled. Nem ismereik Bereznay András írását, (Kibulizott ország) amelyben részletesen leírja az elmúlt évtizedek történelmét,(50 év) és elemzi, hogy mi is történt 89-ben. Magyarul, röviden, létrejött egy áldemokrácia. Eddig lehetett volna ellene harcolni a választások teljes bojkottjával is, de az új választási törvény már ezt nem teszi lehetővé, hiszen egy szavazattal is győznének. Nincs más megoldás, mint allról kezdve, el kell kezdeni építkezni, de ehhez egyetlen jelenlegi pártot sem lehet, még a közelébe sem engedni. Egyébként azt őszintén leírom, hogy ezt nem én találtami, hanem a kérdésemre Bereznay András javasolta. Ugyanis nyugaton ezek alulról jövő csoportosulások bevett gyakorlatként működnek.

Bryan élete 2011.11.30. 11:45:46

@csorsza: @komcsi, a salabakter: @notib: émegértem,hogy most még ilyen magabiztosak vagytok, de ajánlom, hogy az objektív Véleményvezér szakcikkeit vagy más pénzhügyi orgánumot - azt már nem is merem ajánlani,hogy külföldit - olvassátok el időnként és rögtön elmegy a mókázó kedvetek. Pláne, ha jövőre majd együtt ülünk veletek az emésztőgödörben. Akkor mi lesz a mantra?
A most még kézhezkapott juttatásaitok, pozicíóitok, amiért még kiálltok az őrült és a kancsi mellett, köddé válik hamarosan és ti fogtok a leghangosabban üvölteni, mert elbaszhott gazd.politikája miatt már csak tőletek tud elvenni. Velem együtt nyolcmilliótól már nincs mit.
Öklendezés előtt tájékozódjatok kicsit, hogyan is állunk úgy országilag az eu-ban és miért. Mit is tett velünk ez az alkúrt másfél év és mi lehetett volna, ha közös megegyezéssel, megállapodásokkal kialakított konszenzusokkal húzzuk ki magunkat a szarból, nem ránkerőszakolt ötletelésekkel próbálkozva.
Gyakoroljátok a szerénységet és az alázatot, óriási szükségetek lesz rá, nemsokára ugyanezeket a fickókat kell szeretni, akiket most kórusban gyűlöltök. Lehet még a ti nyelvetek is barna,nem kicsit, nagyon.
De már most is lehet mérleget vonni, hogy ki is a nagyobb balfasz.

champagneM 2011.11.30. 11:58:02

@Spániel: Minden kor a saját korát dekadensnek látta, és eszkatologikus prédikációkat fogalmazott meg (kicsit hasonlót, mint a szöveged, csak a tiédben nincs benne menny és pokol, utolsó ítélet és megváltás, vagy annak elmaradása). Én sem érzem itt most jól magam, de vigyázz, ha túlzásokba esel, senki sem fog komolyan venni. Tudjuk mi lett a puritán prédikátorok sorsa.

belekotty 2011.11.30. 12:05:58

Én nem félteném a demokráciát Európa közepén. Ahogy Gyurcsányékat elsöpörte a választás, a Fideszt is elfogja ha rosszul csinálják.

bvb09 2011.11.30. 12:13:50

Nem az van, amit mi akarunk, ergo veszélyben a demokrácia. Unalmas...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 12:18:12

@bvb09: ...egyenlőre még (21 éve) csak áldemokrácia van, és nem demokrácia.
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

bvb09 2011.11.30. 12:20:18

@butus: Szerintem meg demokrácia van.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.11.30. 12:27:10

Emberek!
Higgyétek már el, hogy a már bizonyított két simlis, sunyi, gané párton kívül- FIDESZ-MSZP- is van élet.
Bárkire szavazol ezeken kívül, csak jobb lehet

Lázár te igazi szarházi vagy!

SZOMBATON TÜNTETÉS!

Lucky Larry Silverstein 2011.11.30. 12:27:45

Demokrácia ott van ahol módos és müvelt középosztály van. Sima pénzügyi kérdés, ahol prolik vannak ott a demokrácia csak máz(Oroszország pl.).

Kinek volt a fenti réteg a bögyében? Maszop(+mszmp), szadesz. Most meg leckéket adnak demokráciából, agyamat eldobom.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.30. 12:29:35

@bvb09: ..először olvasd el amit mellékeltem, majd azt kövtően nyilatkozz.(ennyi idő alatt el sem tudtad olvasni)

Bryan élete 2011.11.30. 12:31:02

@Szun vu kung: nem vagyok sem vallási, sem párthívő, lehet, ezért nem írtam ilyen hülyeségeket, amit hiányolsz. Én csak sokat olvasok, néha blogot, néha szakcikket /is/.
Nem várom el, hogy mindenki komolyan vegyen, csak leírtam a gondolataimat, ami egy vélemény a napi sokszáz közül.

irógép 2011.11.30. 12:35:10

@Bóvli Orbán takarodj!:
Akkor Vonával is jobb(ik) lenne?
Az a baj nincs kire szavazni...

champagneM 2011.11.30. 12:36:06

@Spániel: Én nem hiányolok semmit, csak kívülről nézek rá az írásodra, és mivel épp most olvastam drámai hangvételű puritán prédikációkat (nem vallási megfontolásból, inkább belebotlottam), hát láttam a párhuzamot.

cso zsi 2011.11.30. 13:14:24

@bvb09: Hol? Magyarországon, most? Ugyanmár...

Bryan élete 2011.11.30. 13:19:09

@Szun vu kung: hja, hát kívülről könnyű, onnan én sem ezt írtam volna.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.30. 19:13:58

"Egy kétharmados parlamenti többséghez a 2010-es 53 százalékkal szemben már akár 30 százalékos támogatottság is elegendő."

Persze, ha az ellenzék legnagyobb pártja meg 29%-os támogatottsággal rendelkezik. Igaz, ekkor valószínűleg 4/3-os parlament alakulna ki, ami felettébb érdekes felvetés.

Hogy működik ez matematikailag, kedves posztoló? Nincs az az átszabás, ami 10%-nál nagyobb különbséget el tud tüntetni. Magyarország nem hutu-tuszi választókerületekkel rendelkezik, ez logikai képtelenség. Ha az ellenzék nem kap markáns többséget, mondjuk 5%-kal többet, akkor lehet, de ha ez így van, akkor 1. ez nyilván fordított helyzetben is így lesz; 2. megérdemli a sorsát.

level 1 2011.11.30. 19:50:02

Mi van hülye 1%-os kúrtcsótányisták, a közvéleménykutatók már ki is adták a papírt, hogy 2-6 éven belül kipusztultok!

level 1 2011.11.30. 19:51:28

Te greci, a kúrtcsi fönököd adott már pénzt a milliárdos vagyonából a saját pártjának az alapításába? Vagy csak kiröhögte a csóró lúzereket, akik 1000 forintjával gründolták meg neki az új állását?

level 1 2011.11.30. 19:53:51

@Vértes László:

Már magyarázza ez az 1%-os demokratikus szemkilövetö, államadósság gyártó banda, hogy miért fognak 2014-ben kipusztulni a politikai térképröl.

(nem azért mert nem lesz szavazójuk, hanem mert körzetek!)

cso zsi 2011.11.30. 22:08:47

@level 1: Magasabb szintre kéne lépned, hátha onnan jobban látsz.

lajos0 2011.11.30. 22:43:40

@kovi1970: Szerintem minden jelenlegi politikai erő alapvető érdeke, hogy minél kevesebben menjenek el. Nem szabad ezt az örömet egyiküknek sem megadni. Mondjuk nekem a kétfarkúak tűnnek a legkomolyabb politikai alakzatnak jelenleg, de még változhat.

lajos0 2011.11.30. 22:48:16

@kovi1970: Pedig az amerikai választás tényleg annyira izgalmas, mint a rovarok násztánca. A két lobbista közül ki tud több pénzt összekalapolni, aztán meg is van. Amerikában dinasztikus kormányzás van, amit a sok debil demokráciának gondol.

lajos0 2011.11.30. 22:51:57

@kíváncsivagyok: "Ehelyett leépítették a Demokráciát"

Nem volt mit leépíteni sajnos, csak elvált a szar a májtól.

,..még jobban megosztották az országot.

Minél régen az SZDSZ-MDF ellentéten is ölni tudták volna egymást, akik ezt a demokráciásdit komolyan vették.

"..nyíltan egyeduralomra törekszenek ."

Mint minden politikai párt. Ha suttyomban törnek egyeduralomra mennyivel jobb ?

lajos0 2011.11.30. 22:54:33

@kovi1970: Ha lenne tisztesség akkor, a Nyakó házaspár és Lázár jankó visszafizetné a 18 millás éves költségtérítését, a privatizátor tolvajok meg visszaadnák meaculpázva a lopott vagyont. De hát honnan lenne ?

lajos0 2011.11.30. 23:01:39

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"lassa el a gondnoki tevekenyseget a kozos tulajdonunk felett az elkovetkezo ciklusban."

Nagy igazság. Nem pedig azért választunk, hogy adja el közös tulajdonunkat a haverjainak sz-ért, h-ért meg visszacsorgatásért a haverjainak.

Anselmo 2011.12.01. 09:51:46

"Nyilvánvaló, hogy nincs ma fontosabb a haza számára, mint hogy ez a rezsim megbukjon."

deja vu

leponex 2011.12.01. 10:57:07

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, II. Demokráciasiratóasszonyunk, ...

Mesebeli visszatérő motívuma ez a padlófelmosásos tv-vita, amit a Patás nem tudott kiheverni :))

"Gyurcsány felvetése már csak azért is reális, mert nem az a megfutamodós fajta, és ha valaki, ő tudja, hogyan
lehet Orbán Viktort legyőzni. Kulcsember volt Medgyessy Péter kampányában, majd négy év múlva bebizonyította, hogy kormányon is lehet választást nyerni. Orbán azt a tévévitát azóta sem heverte ki."

Erre gondolt Kedves Bárdunk?

2006 tv-vita:
"Ami pedig a lényeget illeti: Elnök Úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza.
Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. No de most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni.

Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Annak van befolyása."

Valóban, Ferencünk kormányon választást nyert (először és talán utoljára életében ,-) ), és ahogy azt jó előre megmondta őszintén, az igaztalan kampánya, vádjai valóban nem igaz országhoz vezettek.

Örökbecsű öszödi önvallomásában tárta mindezt először csak a szocialista kisérdemű , majd máig ismeretlen
titokzatosságokat követően az egész nagyérdemű elé.
Akik aztán annak rendje-módja szerint véleményt alkottak az Ön Főtanácsoltja által összegründolt 'nemigaz
országról', és lőn a 2/3-ad.

A Despotának valóban nincs ideje heverészni miniszterelnökként,Ferencünk meg tovább csiszolhatja imádott történelemcsináló tehetségét a függetlenek egyik székében - szocialista listás mandátummal feljogosítva .-) .

Ferencünk így örvendezett a padlófelmosás után:

"Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél evet azért tudtam en személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált es egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitet, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejet ebben a kurva országban.
Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól es tanulja most mar meg magát nem őhozzájuk merni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért
érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok."

No de mi is volt az a fantasztikus másfél év, amit eufóriában töltött, mint egy kazánfűtő?
Ferencünk emígyen áradozott percekkel előtte:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget meg ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két evet. Teljesen világos volt, hogy amit
mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Part es a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. Es közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy
év alatt, akkor mit mondunk?"

Drága Bárdunk!
Nem szívesen használom az ön terminológiáját, de jelen esetben ez teljesen adekvát leszen:

Ferinek igaza van, tényleg nem kell beszarni Orbántól, de az Ön posztjain valóban be lehet ...
:))

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.01. 11:03:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "nem sazavazni is demokratikus alapjog"

Teljesen igazad van. Az ellenzék gyakorlatilag szabadon választja meg az általa alkalmazott stratégiát, melynek célja, hogy a kormány egyre népszerűtlenebb, ő meg egyre népszerűbb legyen. Tehát nem köteles konstruktív lenni, és ahol az általa képviselt közösség érdekeinek mély sérelmét tételezi, ott a lehető legkeményebb eszközökkel törekedhet a hatalom átvételére.

A demokrácia velejárója, hogy négyévente a választó dönt az alkalmazott stratégia sikeréről.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.01. 11:08:07

@lajos0: Én más logikát követek. Egy jól dolgozó politikus évi százmillió nettót érdemel, egy miniszterelnök évi két-háromszázmilliót.

Ha nem sikerült így-úgy annyit összeszednie, akkor nem hogy nem kell visszaadnia, hanem hivatalos állami forrásból ki kell egészíteni. Ez tehát képviselőnként 400 millió nettót, miniszterelnökönként 800 millió nettót jelent egy ciklusban.

Ha véletlenül többet vitt haza, udvarias levélben fel kell kérni, hogy a különbözetet indokolja plusz teljesítménnyel, vagy fizesse vissza, természetesen büntetlenség mellett. Ez a hozzáállás viszi előre Magyarországot, nem a folyamatos irigykedés.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.01. 11:11:33

Bocsánat, saját matekom szerint a miniszterelnök négy év alatt akár nettó 1,2 milliárddal is gazdagodhat, lelkes helyeslésemmel. Szóval csak az e feletti részről nyitok közéleti vitát, feltéve, hogy az illető jól, azaz az általa vezetett ország érdekében dolgozik.

Tegye fel a kezét, aki szerint ez sok. Szerinted sok? Rendben, vállald olcsóbban, de ugyanolyan jó eredménnyel!

leponex 2011.12.01. 11:23:02

Jó Bárdunk!

"A végére azért legyünk optimisták: Rákosi az egypártrendszerrel, az ávóval és a szovjet csapatokkal együtt is csak pár évig húzta, "

Rákosi pajtást ugye kisvártatva az 56-os kormányt elhagyó, majd az újabb szovjet csapatok élén visszatérő 'liberális jobboldali' Kádár követte az egypártrendszerrel, saját megreformált ávójával és haláláig is itt ideiglenesező szovjet csapatokkal.

Szóval ha jól értjük az Ön reményeit, a 2014-es forradalommal jön Ferenc testvérünk, és majd jól megdönti a Despotát. Létrehozza a diktatúra helyébe a 2.Népi Demokratikus 4.Köztársaságot, és 33 évet várhatunk megint hogy valakik összebarkácsoljanak egy 3.Ellenzéki Kerekasztalt, vagy mifenét. Szép kilátások:(

Jó Bárdunk!

Tízből kilenc erre azt fogja mondani, akkor inkább maradjon még ez a Despota És Önkényúr Valamint Autokrata, amíg nem találunk nála jobbat.
Fogadjunk, hogy az nem Ferenc lesz:)

lajos0 2011.12.01. 19:57:28

@Vértes László: Egy jól dolgozó esztergályosnak is megjár akkor 30 millió évente :-) De az a "jól dolgozó" sajnos nagyon tág kategória. Tényleg más logikát követünk. Szerintem egy rosszul dolgozónak, direkt ártónak, lopósnak egyből kötél. Szerintem jobban letisztítaná a politikai mezőnyt az én logikám, és lényegesen olcsóbb lenne :-)

leponex 2011.12.01. 21:43:05

@lajos0:
ne legyél már ennyire rigorózus , legalább karácsony előtt legyen elég életfogytiglani!
Oszt ki lenne a makulátlan ügyész és a főbíró? Vagy beléptél a DK-ba?
:)

lajos0 2011.12.01. 22:00:07

@leponex: Az a baj az életfogytiglanival, hogy a közpénzemből etetik, meg őrzik. Válság idején ezt nem tudjuk támogatni.

Az ügyész-bíró kérdés már fogósabb, ha legalább az inkvizíció találati arányát el akarjuk érni, ezen még dolgozni kell kicsit.

leponex 2011.12.02. 00:18:06

@lajos0:
És ha megvárnánk, míg nyugdíjba mész? Mármint adminisztratíve. Mások legalább etethessék meg őrizhessék, míg jó útra nem térnek. Én egyet elvállalok.
A megszorításokat lejjebb kell kezdeni, nem a nyaknál, még ily sanyarú autokrácia idején is.
DK-s vagy, ne tagadd.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 07:20:04

@lajos0: "Szerintem jobban letisztítaná a politikai mezőnyt az én logikám, és lényegesen olcsóbb lenne"

Kérdés, barátom, milyen képlettel számoltad ki az esztergályos 30 milláját. Ha évi 300 millió értékű terméket állít elő, én ugyan nem sajnálom tőle. Ha nem, akkor számold újra.

Én a miniszterelnök évi nettó 300 millióját egy nagyon egyszerű képlettel határoztam meg: minden valamire való bankigazgató keres annyit. Az ország vezetőjének döntésein évi 2000 milliárd ide-oda csordogáló pénz sorsa, valamint 1000-2000 milliárd GDP megléte múlik, ezért megérdemel annyit, mint egy bankigazgató.

A képviselők évi nettó 100 milláját úgy állapítottam meg, hogy könnyű ennyit összehozni egy-két önkormányzati ingatlanügyletből, nem hivatalosan. Sokkal egyszerűbb, ha hivatalosan jár, ám átlátható feltételekkel.

Kedves Lajos! A te logikád nem olcsóbb, épp ellenkezőleg. Azért tart itt a közélet és a korrupciós helyzet, mert a te logikád működik. Vajon te vagy ennyire naiv vagy polgártársaidat szeretnéd naivságban tartani?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 07:43:26

@leponex: Ha úgy indulnék autót venni, hogy 100-on fogyasszon 0,5 litert, menjen 200-zal, gyorsuljon 5 másodperc alatt 100-ra, férjen bele egy fél osztály, 100 ezrenként kelljen bele motorolaj, és újonnan ne kerüljön többe 1 millió forintnál, akkor mit szólnál?

Ezt: okos vagy, László, jól kitaláltad, akard csak kitartóan, és meglesz az igényednek megfelelő autó?

Vagy ezt: baromarc vagy, László, magadra uszítottad a Föld összes átverő brigádját, mert ha nem létező terméket akarsz, csak szélhámosok fognak nálad házalni?

A magyar választó irreális, nem létező terméket keres a közéletben, és még mérges is, hogy nem találja. Szőkenő módjára haragszik azokra, akik 20 éve ígérik, hogy majd idén, majd jövőre, és közben egész másképp alakulnak a dolgok. Első körben az irreális elvárások szintjén kell keresni a hibát. Második körben meg lehet nézni a működő demokráciákat, és olyat elvárni, ami az irányadó amerikai, brit, német, francia demokráciákban már működik. Az sem követelhető azonnal, meg kell dolgozni érte (nem másnak, Neked, nekem, nekünk).

Aki törődik a hazájával, az nem csak a szájával dolgozik.

Anselmo 2011.12.02. 09:34:17

"Orbán uralma is hamarabb véget érhet, mint bárki gondolná"

Zsolt, csak azt nem értem, ha Orbán elbukik, akkor kit javasolsz helyette miniszterelnöknek? Tudsz esetleg-netalán egy olyan személyt, akit alkalmasnak tartasz erre a feladatra? El nem tudom képzelni, kire gondolhatsz. A környezetedből valaki?

leponex 2011.12.02. 11:03:34

@Vértes László:
"A magyar választó irreális, nem létező terméket keres a közéletben, és még mérges is, hogy nem találja. Szőkenő módjára haragszik azokra, akik 20 éve ígérik, hogy majd idén, majd jövőre, és közben egész másképp alakulnak a dolgok."

??
Mintha valaki meghekkelte volna a profilodat:)
Szerintem ez a választó inkább abba a hibába esett, hogy elhitte a politikai marketingesek által elé terjesztett választékot, és megkóstolta.
Nem azt kapta, amivel kecsegtették, így aztán másik cégnek hitt legközelebb.
( Ki gondolhatta volna 1990-ben azt, ami rövidesen a 'liberálisokkal' megélt? )
Kell hozzá némi tapasztalat hogy idővel bölcsebben tudjon mérlegelni.
2006 volt szerintem az a pont, amikor az Omega Bűvésze életre kelve személyesen köszöntötte az Andrássy úton, meg is tapsolta lelkesen.
Bitó László úrnak valahol nagyon mélyen igaza van - még ha ezt ő egészen másképp is szeretné magyarázni.
***
Orbánéknak lehetőségük nyílt arra, hogy 'megreformáljék' a karámot, 6-8 év biztos rá fog menni.
Gyurcsány úr egyértelműen fogalmazott a szocialisták előtt:

'Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. '

Ferenc a magszerzett hatalommal - bár megpróbált, de - nem tudott élni.

Viktor nekilátott, és egyetértek Gyurcsánnyal, hogy különben a C. változat szerint nem történne semmi.

Nos, itt tartunk jelenleg.
Szerintem.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 11:30:42

@leponex: A világért sem szeretnék olyan dolgokkal vitatkozni, amikben egyetértünk. :)

Szerintem is sokkal jobb a mostani aktivitás, mint ami eddig volt. Ezért voltam és maradok Fidesz-szavazó.

Ugyanakkor, demokratikus távlatokban gondolkodva, legkésőbb 8-12 évente kormánycsere van, tehát fenntarthatóvá is kell tenni az aktivitás eredményét. Ehhez a társadalmat a vívmányok gazdájává kell tenni, másképp nem fogják őket megvédeni. Az alkotmány sorsa erősen kétséges, ha nem áll ki mellette a választók többsége. De ha kiáll, indokolt lenne, hogy kiálljon a József Attila-szobor védelme érdekében is, ez pedig már összefogást feltételez.

Mai helyzetünk szerintem a létező alternatívák legjobbika, ám a holnapi alternatívákat már mi alakítjuk, és hát (valljuk be) lennének még távlatok.

Ezért fontos, hogy a választók reális lehetőségekben, létező mechanizmusokban és emberekben gondolkodjanak, valamint hanyagolják a zéró összegű játszmákat.

Egy nem zéró összegű játszmában Gyurcsány úrnak és Schiffer úrnak ugyanolyan szerep jut, mint ma Orbán úrnak. Ha az ország jóléte a tét, akkor nem egy konkrét párt, hanem a magyar társadalom jól megfontolt érdeke az irányadó. Akkor járunk jól, ha legnagyobb politikai tehetségeinket ebbe az irányba tereljük, azaz visszaigazoljuk azt, amivel egyetértünk a terveikből.

Gyurcsány úr például sokkal jobb eladója volt a reformoknak, mint Orbán úr. Schiffer úr sokkal nyitottabb hatalomban gondolkodik, mint akár Orbán úr, akár Gyurcsány úr. Orbán úr sokkal jobb tartalmat nyújt a társadalom előnyére, mint akár Gyurcsány úr, akár Schiffer úr.

Mobilos hasonlattal: egyikük a havidíj, másikuk a percdíj, harmadikuk az SMS díja. Ha jól gyúrjuk egybe az erényeiket, akkor nagyot haladunk előre. Ha az egyik előnyeit nagyítjuk, a többiekét kicsinyítjük, érzelmi alapon, akkor lassan haladunk, vagy akár hátrafelé fogunk menni.

Egyszóval, nem a profilom, hanem a magyar valóság van meghackelve az elterjedt sztereotípiákhoz képest.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.02. 12:36:50

Az hogy a hatalmon lévő párt a saját szája íze szerint változtatja meg a választási körzetek határait, - főleg hogy meg van hozzá a nem mindennapi felhatalmazása - az némileg érthető. Hogy a választási rendszert a saját igényeik szerint változtatják, az is érthető.
A pofára esés akkor fog bekövetkezni, amikor előbb vagy utóbb a FIDESZ elveszti a hatalmat. Mert előbb, vagy utóbb elveszti. Na akkor van az, hogy a fagyi visszanyal. Mit össze fognak ezek lázadozni a saját törvényeik miatt....!?
Mer t kétségeink ne legyenek, az egykori új hatalom majd minden zokszó nélkül a FIDESZ orra alá fogja dörgölni, hogy "Mit lázadoznak, önök döntöttek arról 2/3-al, hogy a győztes mindent visz!"
Azt értem, hogy Orbánnak nagy a hatalma. Azt is értem, hogy ne mernek ma még neki ellent mondani.
De ha valóban megszavazzák, hogy a következő parlament létszáma 199 fő legyen, akkor remélem a helyzet változni fog. Igaz,a akkor már késő lesz. De jobb későn mint soha.
Ma ugyanis ha jól tudom, 263 FIDESZ-es képviselő ül a parlamentben. HA tegyük fel mind egy szálig FIDESZ-es lesz az új parlament, akkor is mennie kell 64-nek. Na most azok, akik bizton tudják magukról - mert azért ott sem mindenki hülye - hogy esélyük nincs a parlamentbe bekerülni, (a polgármesteri hatalmukat meg saját maguktól veszik el éppen) azok miért fosnak még mindig Orbántól?
Vajon mi tartja vissza őket attól hogy kilépjenek a frakcióból, és emelt fővel csinálják végig a még hátra lévő időt?
Be van ígérve a zsíros állás mindenkinek, vagy mi van?

leponex 2011.12.02. 12:53:11

@Vértes László:
Hát ha már valódi vitát nem lehet folytatni azzal, akivel nem értünk egyet ... :)

Gyurcsány-Orbán-Schiffer hasonlatod remek, gondolom nem véletlenül álltál meg a névsorban.
Valóban kétféle portéka van, az egyiket eladásra, a másikat használatra szánják ...

****
A sokat emlegetett kötcsei előadásában számomra olyan világosan, elfogadhatóan, mi több kifejezetten támogathatóan fogalmazott , hogy a mostani csetlés-botlás (egyelőre) nem tudja megingatni azt a meggyőződésemet, hogy jelenleg semmiféle valódi alternatíva nincs a piacon.
Úgy vélem, a mostani viszonyok közt megmaradt támogatottsága is ezt igazolja.

Anselmo 2011.12.02. 13:00:51

Igazából a választópolgárok azok, akiket nem lehet lecserélni. Hatalom közelébe csak olyan politikusok kerülnek, akik alkalmazkodnak a szavazóikhoz. Ennek ellenére nem minden politikus egyforma, de a kommunikációjuk nagyon hasonlít.

leponex 2011.12.02. 13:06:19

@Az igazi sztrovacsek:
Itt is elmondta már Kedves Bárdunk, hogy a Zorbán már megbukott, 79% szerint rossz irányba mennek a dolgok, Molnár úr meg épp most jelenti ki, hogy 14-ben a szocialisták jutnak kormányra. Mi a probléma?
Ez a 'választási határok megváltoztatása saját szája íze szerint' mantra már kezd nevetségessé válni a fentieket figyelembe véve.
Majd jól megbuknak, oszt sopánkodhatnak a saját választási törvényük miatt, a köztársaság demokratikus hívei meg végre örvendezhetnek a Diktatúra megbuktatásán.
Érdekes az okfejtésed a parlamentből kikerülő gaz fideszes képviselőkről, hogy már csak a zsíros állást tudod elképzelni a fellázadásuk elleni áfiumként :)

Ettől még nem lesz értelmes alternatíva balról.
Pedig arra lenne szükség, annak lenne értelme.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 13:15:22

@Az igazi sztrovacsek: "Be van ígérve a zsíros állás mindenkinek, vagy mi van?"

Gratulálok, rájöttél, hogyan működik a politikai gépezet. Hátha elgondolkodsz, és rájössz, hogy minden pártban így működik, nem csak abban, amelyikre épp most figyelsz. Jó hadvezér civilben sem hagyja veszni a katonáit.

Általában egy-egy igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagsággal vigasztalódnak, de a nagyobb kaliberek az európai intézményekhez is kerülhetnek. Így van ez más európai országokban is. Most hogy ezt átláttad, beállsz az ébredő magyarok egyesületébe?

Az igazi sztrovacsek 2011.12.02. 13:22:40

@leponex:
Ahhoz képest, hogy én csak a ciklus közepére (jövő tavaszra) vártam hogy a FIDESZ népszerűsége egyáltalán ELKEZD CSÖKKENNI, na ahhoz képest értelmes alternatíva még bőven kialakulhat 2014-ig.
De azt is mondtam már vagy ezerszer, hogy szerintem egy 2/3al kormányzó párt akkora hülye nem lehet - még a FIDESZ sem - hogy a következő választásokat ne tudja egy sima többségre hozni.
Tehát az általam fölvázolt lehetőség hosszú távon értendő. Mármint a kormányváltás.
A Fidesz-es képviselők "ébredése" viszont már ma is késő lenne.
Mellesleg egy jobbközép konzervatív párt sem ártana ennek az országnak. Szerintem annak is lenne értelme.:)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 13:23:45

@Az igazi sztrovacsek: Most jutott eszembe két régi név. Kitalálja valaki, milyen alapon került Medgyessy Péter és Bokros Lajos is az EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) igazgatóságába?

Akkora volt a szaktudásuk, hogy már nem fért be az országba, vagy a baloldal sem hagyja veszni a katonáit?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 13:29:33

@Az igazi sztrovacsek: Kérésed számomra óhaj. Íme az igényednek megfelelő párt:

wita.hu/index.php?show=post&post=1219

Bocs, kormányváltásban nem tudok ilyen rövid átfutási idővel segíteni.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.02. 19:24:06

@Vértes László:
Nem miniszterelnökről, vagy pénzügyminiszterről beszéltem. Még szép, hogy nekik "kijár" egy-két jól fizető állás. Ha másért nem hát azért, mert akár olyan információk birtokában is lehetnek, amelyre az alkalmazónak esetleg szüksége van.
Egyszerű mezei képviselőkről beszéltem, akiknek esélyük egy ilyenre annyi, mint hintalónak az ügetőn.
Azokról, akik TUTIRA nem lesznek ott a következő 199 fős parlamentben. Tán csak nem lesz mind az EBRD alkalmazottja?:)
Vagy van annyi felügyelő bizottsági, államtitkári, st. állás, és van az a pénz amiért érdemes a végsőkig kitartani?
De mi van, ha az ellenzék nyer?
Esetleg Orbán "dobja be a törülközőt"?
Na nem önszántából, ennyit azért én sem várok tőle.
Csupán azon agyalogtam, hogy most, amikor már szinte tuti, hogy a kormányzó pártból legkevesebb 64 (szerintem legalább száz) képviselőnek nincs helye a következő parlamentben, miért nem indul már el a belső hatalmi harc?
Mi tartja össze ezt a társaságot?
A pénz?
A hazafiság?
Az elkötelezettség?
A hivatástudat?
A hűség?
A félelem?
Lehet találgatni!

Fell Bandi 2011.12.02. 19:32:50

zsóti vazze, rajzold meg te a választókerületi határokat otthon a saját ízlésed szerint úgy, hogy a kedvenc böszme pojácád bejusson a parlamentbe! Ez csak akkor fog talán sikerülni, ha ez a választókerület kizárólag a Bp. II. Szemlőhegy u. 42. címet foglalja magába, de én még erre sem vennék mérget...
zsótikám, a ti lúzer csürhétek semmilyen szabályok szerint nem jut be a parlamentbe, a hibát ott keressétek, hogy utálunk benneteket, mint varjú a rohadt tököt...

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.02. 21:50:01

@Az igazi sztrovacsek: "Nem miniszterelnökről, vagy pénzügyminiszterről beszéltem."

Mondd inkább őszintén, hogy kellemetlen számodra szembenézni a baloldali valósággal. Gondolod, hogy ha a baloldali képviselők karrierjét megkapirgáljuk, nem lesz benne sok-sok ehhez hasonló "zsíros" állás? Fejből csak a nagyobb kaliberekre emlékszem, ezért írtam őket. Ez nem azt jelenti, hogy a jelenség csak ezen a szinten létezik.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.03. 08:46:39

@Vértes László:
Kár hogy nem érted - vagy nem akarod érteni - amit mondani akartam.
Sajátos a helyzet, ugyanis még sohasem fordult elő ami most fog. Eddig valamennyi kormányzati ciklus első harmadában - pártállástól függetlenül - még minden képviselőnek meg volt az esélye ara, hogy a következő parlamentbe is bekerüljön.
Most nincs (nem lesz) meg.
Ennyi.
Ha érted ennek az összefüggéseit jó, ha nem, úgyis.

röhögő 2011.12.03. 09:57:14

@Az igazi sztrovacsek: "Mi tartja össze ezt a társaságot?" - A félelem. De amint meggyengül Orbán, abban a pillanatban elkezdődik a nyílt belső harc.
A belső kör a végsőkig ki kell hogy tartson Orbán mellett, mert azok mind végleg lejáratták magukat.
Nem tudom egy Lázár, egy Kósa, Rogán hogyan néznek a választók szemébe Orbán bukása után.

röhögő 2011.12.03. 09:58:07

A Kövér és Pintér között harc már megkezdődött.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.03. 11:18:53

@röhögő:
Szerintem is kitart a belső kör a végsőkig.
De Én már régen mondom, ha egyszer mégis elpattan az a bizonyos húr, - mert semmi sem tart örökké - a Fideszben akkora hatalmi vákuum keletkezik, és olyan pozíció harc indul el, amely darabokra szedi ezt a pártot, és amely mellet az MSZP-DK konfliktus szakipari tanulónak is gyenge lesz.
Ez nem az MSZP, aminek ha jól számolom már hat elnöke volt az utóbbi húsz évben.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 13:46:06

@Az igazi sztrovacsek: "még minden képviselőnek meg volt az esélye ara, hogy a következő parlamentbe is bekerüljön.
Most nincs (nem lesz) meg."

1. Azt állítod, hogy ez feszültséget kéne, hogy okozzon a Fideszben.
2. Azt is állítod, hogy ennek nincs jele.
3. Azt állítod, hogy az ok a zsíros állások kilátásba helyezése.

Nos, elégedett vagy a megértésemmel?
Ha igen, akkor te is próbáld megérteni, amit én mondok: mennyivel nagyobb sokk lesz ez, mint az MSZP 2010-es képviselővesztése? Megoldották? Szemmel láthatólag.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.03. 17:31:41

@Vértes László:

Annyival lesz nagyobb sokk mint az MSZP 2010-es képviselővesztése, hogy azok a választók által elvesztették a ciklus végén, ezek meg kizárják magukat a ciklus közepém.
És ezzel a témát lezártnak tekintem.

Felix Edmundovics 2011.12.03. 18:01:10

Üdvözlöm, Kedves Zsolt.
Az ATV-n kívül itt is találkozunk. Úgy tűnik, a "baloldali" ATV-ben index alá tették a számomat, hívni sem tudom, mert azonnal letilt(ják). Miután (horribile dictu) szakember vagyok, nem kell különösebb magyarázat... Utalnék pl. a Bartus féle cikkre,amelyet említettem Önnek.. Nos, ami a témát illeti. Orbánék, az előrehozott választásokkal orosz rulettet "játszanak". Az ugyanis könnyen lehet,hogy a frusztrált -és megalázott társadalom,benne a magukat bizonytalannak vallókkal, revansot vesz,és úgy, mint anno a "nyugodt erőt" szégyenletesen fogja kikergetni a politikai színtérről, a Fideszt, és vele együtt, a cezaromán, önjelölt néptribunját. Még akkor is, ha már most látható, bármilyen csalásra,és aljasságra készek-és képesek, csak,hogy a hatalmat el ne veszítsék. Félnek ugyanis.. Netán,felelniük kell..

Üdv : Felix Edmundivics

Felix Edmundovics 2011.12.03. 18:04:13

@belekotty:
Szevasz Ezds. Ur.
:-)))
Utoljára,még a 168 óra fórumában találkoztunk...

lajos0 2011.12.03. 18:57:00

@Vértes László: "Ha évi 300 millió értékű terméket állít elő, én ugyan nem sajnálom tőle. Ha nem, akkor számold újra."

ha előállítja, akkor sem kap annyit, viszont valahogy arányosítani kellene a legnagyobb meg a legkisebb jövedelem közti rést.

A valamire való bankigazgató kategóriáját nehezen tudom értelmezni, de ezek már az én korlátaim. Azért havi 30 milkót nem keresnek. Hogy a politikusok jelenleg mennyit lopnak össze azt nem tudom, de ők lehet, hogy vezetnek. Csak költségtérítésileg Lázár Jankó 18 milliót lopott közpénzből, a Nyakó házaspár meg valami 35-öt.

"A képviselők évi nettó 100 milláját úgy állapítottam meg, hogy könnyű ennyit összehozni egy-két önkormányzati ingatlanügyletből, nem hivatalosan. Sokkal egyszerűbb, ha hivatalosan jár, ám átlátható feltételekkel."

Bele sem merek gondolni mennyit keressenek a pénzszállítók :-)

"Kedves Lajos! A te logikád nem olcsóbb, épp ellenkezőleg. Azért tart itt a közélet és a korrupciós helyzet, mert a te logikád működik. Vajon te vagy ennyire naiv vagy polgártársaidat szeretnéd naivságban tartani?"

Én is naív vagyok, de azért fő célom továbbra is, hogy polgártársaim naivságban tartsam :-)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 19:10:06

@lajos0: "Én is naív vagyok, de azért fő célom továbbra is, hogy polgártársaim naivságban tartsam"

Ha így áll a dolog, folytasd csak, remekül csinálod. Én majd időnként kommentálgatlak. :)

"Bele sem merek gondolni mennyit keressenek a pénzszállítók"
Gondoljunk bele együtt. Ha minden további nélkül akár haza is vihetik a pénzt, akkor annyit kell adni nekik, hogy ne akarják. Ha nem vihetik, akkor kevesebbel kell beérniük.

A politikus azért külön állatfaj, mert ő hozza a törvényeket. A pénzszállító nem önmagát szabályozza. Ez komoly különbség, a politikus javára.

lajos0 2011.12.03. 19:44:29

@Vértes László:

"Szőkenő módjára haragszik azokra, akik 20 éve ígérik, hogy majd idén, majd jövőre, és közben egész másképp alakulnak a dolgok."

És tényleg másképp alakulnak. De vajon a politikai elit nem felelős kicsit azért, hogy úgy kommunikál a választókkal ahogy a hülye szőke nőkkel szoktak. Ha nekik ez a szintjük, a mezei választótól mit várnak.

"Második körben meg lehet nézni a működő demokráciákat, és olyat elvárni, ami az irányadó amerikai, brit, német, francia demokráciákban már működik."

Nekem a svájci vagy a svéd demokrácia akkor már kissé irányadóbb. Az amerikai dinasztikus kormányzást csak viccből lehet demokráciának nevezni, és a többiekkel is van bajom ez ügyben. Például részt vettek az EU-alkotmány diktátumként való beiktatásában, miután a lakosság sehol sem kért belőle.

lajos0 2011.12.03. 20:20:42

@Vértes László: "Az alkotmány sorsa erősen kétséges, ha nem áll ki mellette a választók többsége."

Az előző alkotmányt is akkor hagyta figyelmen kívül a politikai elit, amikor akarta, ezzel sem lesz másképp. Bár nagy különbség nincs a kettő közt, a preambulumtól eltekintve, de az a részen számomra nem komolyan vehető. Ráadásul a futóbolond Kerényi mindent elkövet, hogy vicc tárgya legyen az egész.

"Akkor járunk jól, ha legnagyobb politikai tehetségeinket ebbe az irányba tereljük, azaz visszaigazoljuk azt, amivel egyetértünk a terveikből."

Erre a visszaigazolásra a visszahívhatóság remek megoldás lenne. Addig négy évente elzavarják a francba, akit éppen többen utálnak. Az elit pedig 4 évig újra kart karbaöltve lophatja a közpénzt, hiszen azért ha jól nézem számtalan kérdés van, melyekben remek nagykoalíció volt a Fidesz és az MSZP között évekig. Például mikor a költségtérítéses lopást kellett megvédeni, akkor nem fenyegetett a komcsik miatt a nemzethalál, és a barna eső sem szemetelt.

lajos0 2011.12.03. 20:27:46

@Az igazi sztrovacsek: "Mit össze fognak ezek lázadozni a saját törvényeik miatt....!?"

Ezen én is előre röhögök. A körzetek eddig is viccnek számítottak, hiszen a fővárosból feleannyi szavazattal lehetett mandátumot szerezni, mint vidéken. De a Fidesz rendkívül tehetséges abban, hogy csöcsre tegye saját magát. Egyik kedvencem volt a 2006-os soproni időközi, amikor arról visítottak, hogy a szemét ügynök MSZP-s lépjen vissza, amikor visszalépett érvénytelen lett a választás, egy fideszes képviselővel kevesebb. Ekkor elemezték, hogy milyen szemétség volt az ügynök elvtárs visszalépése. De a napirend előtti felszólalások megreformálásával szintén csúnyán felsültek 2002 után.

lajos0 2011.12.03. 20:33:25

@Vértes László: Bokros mint baloldali :-) No ez tényleg nem semmi. Mondjuk konzervatívnak is vicces volt.

lajos0 2011.12.03. 20:37:22

@röhögő: Én azt figyelem meg, hogy Orbán Kósát veszélyesnek tarthatja, mert szegény akkora marhaságokat nyilatkozik mostanában, hogy már sajnálom. Gondolom valamivel kiérdemelhette, hogy őt küldik nyíltan hazudni.

lajos0 2011.12.03. 20:43:49

@Vértes László: "A politikus azért külön állatfaj, mert ő hozza a törvényeket."

Amiket aztán le sem toj :-) Egyszer egy képviselőtől hallottam, hogy nem azt kell nézni melyik politikus milyen törvényt szeg meg, hanem hogy milyen törvényt hoznak az érdekében. Talán a halasztott vámfizetés kapcsán, a daliás időkben, mikor Fideszes, MDF-es, Szadeszos, MSZP-s békés egyetértésben olajozgatott, az akadékoskodó rendőri vezetők meg étkezés közben véletlenül öngyilkosok lettek. No én egy olyan alkotmánymódosítást is szeretnék, mely az olajbűncselekményeket teszi visszamenőleg büntethetővé. Ez valahogy egyik "rendszerváltó" pártnak sem érdeke, és nagyon kellemetlenül érintené mindegyiküket.

lajos0 2011.12.03. 20:50:16

@Vértes László: Ha az önkormányzati politikus saját szakállára ingatlanozhat, ahogy írod, akkor semmi akadályát nem látom, hogy a pénzszállító is példát vegyen róla.

Én példaként tekintek a politikusokra ilyen szempontból. Tehát amikor netán nem adok számlát valamely bevételemről ( még senki sem kért), akkor ezt tiszteletdíjnak vagy költségtérítésnek tekintem, és el vagyunk intézve. Kölcsönösen hülyének nézzük egymást, de ez legalább zéró összegű játszma, már ha a NAV bevételei szempontjából tekintjük.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 21:30:43

@lajos0: "Az amerikai dinasztikus kormányzást csak viccből lehet demokráciának nevezni, és a többiekkel is van bajom ez ügyben."

Ebben elvágólagos vagyok: akinek alapvető problémája van az amerikai demokráciával, annak magával a demokráciával van alapvető problémája, azaz fogalma nincs róla, mi a létező demokrácia.

Sajnálom, hogy még a hozzád hasonlóan tehetséges emberek is ezen a küszöb alatti fokozaton tartanak. Nem meglepő, hogy országunk szintén. Szégyen, szégyen, szégyen -- és nem a politikusoké, hanem a választóké.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 21:34:36

@lajos0: Azt hiszem, fentebb kifejtettem, hogy egyszerűen fizikai képtelenség annyit ellopni, amennyi jogszerűen járna nekik. (Emlékeztetőül: képviselőnként 400 milla nettó/ciklus, miniszterelnökként 1,2 milliárd/ciklus.)

Megállapítom, hogy ebben nem alakult ki közöttünk egyetértés, de hozzáteszem, hogy én nem a fejemben élő fantomkép alapján beszélek a vágyaimról, hanem a létező demokráciák gyakorlatát részletesen megfigyelve.

lajos0 2011.12.03. 21:44:55

@Vértes László: "azaz fogalma nincs róla, mi a létező demokrácia."

Valami hasonló lehet, mint a létező szocializmus. Az USA Svájcnak például a cipőjét sem kötheti be demokrácia ügyben. A patriot acttal simán felülírták az alkotmányt, mindenféle vádemelés és gyanúsítás nélkül őrizetbe vehető, és ott tartható bárki. A guantanamói koncentrációs tábort ne is említsük.

De ha valóban akkora demokrácia lenne, és nem egy szűk pénzügyi háttérhatalom irányítaná, akkor is elgondolkodtató lenne, hogy mekkora esély van rá egy 300 milliós demokráciában, hogy valaki és a fia is elnök legyen, vagy valaki és utána majdnem a felesége is :-)

Ennyi erővel az orosz demokrácia is lehetne iránymutató, nekünk szerencsétlen butáknak, akik még állítólag csak tanuljuk a demokráciát.

Demokrácia ügyében ajánlom figyelmedbe, a "demokrácia rt." adásait utólagos meghallgatásra, mert itt magyarországon én ezt az egy közszolgálati műsort találtam, ahol valódi demokraták, fontos kérdésekről, pártatlanul beszélgettek.

Itt akkor lesz sajtószabadság a szememben, ha Puzsér Róbert lesz a maga kellemes stílusával a köztévé intendánsa, nem egy Rákay Filip féle kis nyalonc.

De hát ízlések és pofonok.

lajos0 2011.12.03. 21:47:43

@Vértes László:"én nem a fejemben élő fantomkép alapján beszélek a vágyaimról, hanem a létező demokráciák gyakorlatát részletesen megfigyelve."

Én viszont a "nagy demokraták" elvi alapvetését, szónoklatait, kommunikációját, ígéreteit próbálom összevetni, azzal a mélyen emberellenes és demokráciaellenes gyakorlattal, melyet hatalomba kerülve folytatnak. Szeretném, hogy igazad legyen, de sajnos nincs.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 22:00:57

@lajos0: "elvi alapvetését, szónoklatait, kommunikációját, ígéreteit próbálom összevetni, azzal a mélyen emberellenes"

A létező demokrácia egy tökéletlen szerkezet. Kettőnk vitája olyan, mintha én az autóról, te meg a perpetuum mobile-ról beszélnél. A perpetuum egy elvi szerkezet, az autó meg gyakorlati. A maga területén mindkettő hasznos, de a Balatonra nem utaznék perpetuum mobile-ben. Te igen?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.03. 22:25:03

@lajos0: "a "demokrácia rt." adásait utólagos meghallgatásra"

Köszönöm, meg fogom őket hallgatni. Jó a javaslat. Nagyon is érdekel, mit mondanak erről a jó szakemberek.

Pusztán arra igyekszem felhívni a figyelmet, hogy az idealistával nem a gondolatainak szépsége a probléma, hanem az, hogy a gyakorlata rosszabb, mint a realistáé. Ki sokat markol, keveset fog. Mi már elégszer fogtunk nagy marokkal elég keveset, így aztán nem ártana egy kis realizmus. Választási kampányszlogenem: merjünk reálisak lenni.

Mivel kiváló verbális állóképességgel rendelkezel, ám erősen eltértünk a témától, javaslom, hogy Jó Bárdunk következő ódája idején purparlézzunk tovább. Köszi az eddigit, élvezetes volt.

lajos0 2011.12.03. 22:42:42

Rendben.

Puzsérék nem jó szakemberek, de legalább nem is hazudják azt. Viszont ahány politikustól kérdeztek valamit, az általában menekülőre fogta. Pedig csak az általuk hangoztatott ideák és a létező gyakorlat közti kisebb-nagyobb differenciákról próbálták kérdezni őket.

A Che Festről nyilatkozó Marsakovszky például zseniális, de az öszödi beszéd elemzése is elég alapos.

A "merjünk reálisak lenni" nekem szimpibb, mint a NENYI.-)

belekotty 2011.12.04. 08:03:59

@Felix Edmundovics: Szasz! És ott ki voltál? Én már naon unom azon fó rumot, hukk! Szétesett a régi csapat igaziból.

Felix Edmundovics 2011.12.04. 20:55:16

@belekotty:

Szasz. :-))

Nem akarok offolni, csak röviden.
Ott, én voltam a Jászy. Már vagy két éve be sem mentem. Pontosan azért, mert nagyon szétment az régi, jó csapat.
Zsákolni jársz még ?

Üdv .

belekotty 2011.12.05. 05:17:06

Régi haverokkal boxolgatok hébe-hóba, de mostanság inkább judoval foglalkozom.
süti beállítások módosítása