Ez az a kivétel, amikor a blogom saját címével nem értek egyet. Pedig a ma még magyar miniszterelnök újabb erőlködése alapján nehéz másra gondolni: Orbán Viktor szerint az apja bűnöket követett el a hazája ellen. Orbán Győző ugyanis párttag volt, tán még párttitkár is - mint azt korábban megírták.

A Fidesz ezzel "az MSZMP bűnös, és a bűnökért az MSZP is felelős" szöveggel újabb öngólt lő. Túl azon, hogy az izzadságos tervezet semmi más, mint a felelőtlen, tehetségtelen, az országot tönkre tevő "kormányzás", és az IMF behívásának lefedését szolgálja - újabb dörnercsurkai gesztust téve a Jobbiknak -, a Fidesznek fog leginkább kárt okozni.

Ha Orbán és Lázár azt akarta ezzel elérni, hogy minden fideszesről egyre nyíltabban leírják, hogy hányan szolgálták párttagként az előző rendszert, akkor ez hatalmas butaság: saját komcsijaik fogják szóvá tenni, hogy erre miért is volt most szükség.

Orbán ugyanúgy tagja volt a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek, mint Gyurcsány, Bajnai és Schiffer. Kormányai és közvetlen környezete hemzseg a régi káderektől. Az MSZMP-ben kezdte Stumpf, Járai, Chikán, Gógl, Boros Imre, Martonyi és sokan mások. Ezek szerint mind bűnösök? Az első Orbán-kormány szóvivője, Borókai Gábor is? Meg Pokorni, akinek az apja szépen lépegetett felfelé az ügynökök ranglétráján?

És egyformán felelős az MSZMP bűneiért Benkei András és Biszku Béla, meg az utolsó pártállami kormányfő, Németh Miklós? És mit kezdjünk Kövér Lászlóval, az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének munkatársával? Hiteles-e az az MSZMP-ellenesség, amelyben Boross Péter - Orbán főtanácsadója - a fő akadályozója az ügynöklisták nyilvánosságának? Pozsgay Imre őrt állt Nagy Imre koporsójánál, majd másnap elolvasta Horváth István - Stumpf apósa - jelentéseit, hogy Rozmaring és Kikerics mit jelentett... Ma ugyanez a Pozsgay Orbán tribünjének "dísze." Szűrös Mátyás pedig berlini és moszkvai nagykövet volt. Mit kezdjünk vele? Nemeskürty István filmstúdiót vezetett, Kerényi Imre pártünnepségeket szervezett. Aki egy kicsi kis sikert csinált az átkosban, az most szégyellje magát, hiszen lefeküdt az MSZMP-nek?? És aki ebben az egészben komolyan hitt: elment a kommunista szombatra, óvodát, utat, iskolát, művelődési házat épített, robotolt Csepelen, a mecseki bányában vagy valamelyik erőműben, azzal mi legyen? Főleg ha egyszerű, mezei párttag volt. Demján Sándor melyik rendszerben kapott lehetőséget a Skála felhúzására? Pintér Sándor monnyon le, mert MSZMP-tag rendőr volt a rendszerváltás előtt?

A 800 ezer MSZMP-tagból nem volt mindenki kommunista. Volt, aki a személyes karrierért, más a gyereke előmenetele érdekében lépett be, és persze volt sok-sok fafejű, vagy kártékony alak. De semmiképpen sem alkottak egységes masszát: ahány ember, annyi sors. És ez akkor is igaz, ha a Kádár-rendszer bizony diktatúra volt.

Megvetem a Fideszt ezért az apák és fiúk koncepcióért. Az MSZP része volt a demokratikus átalakulásnak, és egy mai harmincas szoci, aki gyerek volt 1989-ben, miért viselne bármiféle felelősséget az 1956 után megtorlásért, netán Marosán és Komócsin ügyeiért?

Az 1956-1989 közötti időszak még csak nem is homogén. Mást jelentett 1957-63, 1963-1968, 1968-1973, 1973-1985, 1985-1989. Nem leönthetők ugyanazzal a szósszal, bármennyire is szeretné a Fidesz. Az a Fidesz, amely ezzel újabb hazugságot vett a nyakába, mivel ez a fajta megbélyegzés még ellentétes volt 1989-es politikájával, de 1998- és 2002 között sem vetemedett ilyesmire. Sőt, Orbán a kilencvenes évek elején még lehetséges szövetségesként tekintett az MSZP-re.

Már csak azért sem tisztességes, amit a végső bukás elől menekülő Orbán csinál, mert ettől még nem fogja tudni tisztára mosni az 1920-1944 közötti időszakot a 3 millió koldussal, a lovas terngerésszel, a zsidótörvényekkel, az értelmetlen hadüzenetekkel, a 200 ezer halottal a Don-kanyarban, Hitler kiszolgálásával, a holokauszttal, Szálasiig bezárólag.

Ez az alkotmánykiegészítő komcsizás nem csak kontraproduktív, hanem primitív is. Lassan olyan egyszerű lesz a Fidesz, hogy drótból öt perc alatt különbet hajtogatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr113397427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jó komcsik, rossz komcsik 2011.11.20. 14:43:36

Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumába foglalná a Fidesz, hogy az MSZMP jogutódjaként az MSZP is felelős az állampárt összes bűnéért, amelyeket a tervezet hosszan fel is sorol. A szöveg szerint a szocialista párt a...

Trackback: Az alaptörvényben minősítgetnék az ellenzék egy részét 2011.11.20. 12:05:51

Mint az tegnap kiderült, a Fidesz az új alaptörvény részét képező átmeneti rendelkezések preambulumába foglalná: az MSZP is felelős a korábbi állampárt, az MSZMP és elődei bűneiért. Például a többpártrendszer 1948-as felszámolásáért vagy 1956-ért, ezek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 09:52:27

Primitív bunkóság a mit csinálnak. Figyelem elterelésnek gyenge, politikailag szánalmas, és visszaüt rájuk.
De ez legyen az ő bajuk, ahogyan az is lesz.
Az igaz hogy ideje lenne szembenézni végre a múlttal, de akkor komolyan, és tényszerűen.
A Trianon évforduló kapcsán pl. nagyon sok hírekben elhangzott, hogy az iskolákban megemlékezéseket tartottak. Én meg elgondolkodtam rajta, hogy vajon hány iskolában magyarázták el a gyerekeknek, hogy M I É R T alakult így a sorsunk Trianonban? (azért mert mi voltunk a "faszagyerekek?) Mi akarunk szembe menni azzal az Európával, aki a mai napig nem felejtette el nekünk, hogy kirobbantottunk egy világháborút, a másikban meg a végső leheletünkig kitartottunk a fasizmus mellett? Ráadásul soha senki nem állt ki és mondta azt, hogy bocsánat. Hibáztunk, de mindent megteszünk azért, hogy ez többé ne fordulhasson elő. Nem, mi ilyet nem teszünk. Helyette a parlamentbe juttatunk egy szélsőjobboldali pártot, és színházat adunk fasiszta eszméket valló embereknek. Úgyhogy lehet itt a komcsik bűneit fölhánytorgatni - voltak nekik szép számmal - csakhogy a jobboldal semmivel nem marad le mögöttük.
Abba kellene ezt hagyni, nem alkotmányba foglalni, mert ez nem vezet sehová. Vagy ahová vezet, abból nem kér a nagy többség.
Vajon mi baja a FIDESZ-ek az MSZMP-vel? Húsz év után elkezdett fájni, hogy akkor nem lövethettek? De kire lőttek volna? Arra akinek a kezében ott volt a felfegyverzett munkásőrség irányítása, és aki fordulhattak volna az itt állomásozó orosz csapatokhoz segítségért - más kérdés hogy megkapták volna-e - mindezek ellenére leültek a tárgyaló asztalhoz? Vagy azokra lőttek volna, akik megnyitották a határokat az NDK-soknak? Vagy azokra akik megnyitották a határokat a magyaroknak, elsőként bevezetve a világ útlevelet a szocialista tömb országai közül?
Kétszer már ráQrtunk a "kivagyiságunkra" és félő hogy harmadszor is rá fogunk Qrni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 11:38:38

@Az igazi sztrovacsek: "Kétszer már ráQrtunk a "kivagyiságunkra" és félő hogy harmadszor is rá fogunk Qrni. "

en mar szinte varom, hogy megtortenjen es gondnoksag ala helyezzenek minket..:-)

Unionista 2011.11.20. 11:46:08

a mai magyar baloldal jelentős részben az mszmp politikai bizottságának káderiból áll össze. a jobboldal pedig a hazafias népfront kádereiből. sajnos ez az igazság.

roxxtar 2011.11.20. 11:46:11

Ez poénblog nem?:D

igényes 2011.11.20. 11:46:14

Noha a háború alatt az átmenetileg Csepelen élő Orbánék illegális kommunistákat bújtattak, a családnak nincs munkásmozgalmi kötődése. Orbán Mihály - a nagypapa - nem is tudott Pesten megélni, a család visszaköltözött vidékre. A nyolcadik gyereknek született, törekvő Orbán Mihály végül állatorvossegéd (felcser) és állattenyésztési brigádvezető lett, és az volt a vágya, hogy egyetlen gyereke, Győző állatorvos legyen. Orbán Viktor édesapja ennek megfelelően állat-egészségügyi szakiskolában érettségizett, mégis felsőfokú gépészeti technikumban kötött ki, Mezőtúron. Ott ismerkedett meg leendő feleségével. Oklevél helyett őt vitte haza. Sipos Erzsébet az érettségi idején már terhes volt első fiukkal - a kedvenc unokával - Viktorral.

Az alcsútdobozi házban három generáció élt együtt, a gyermeket a szülei és a nagyszülei nevelik. O. V. különösen vonzódott a nagyapjához. Kéri László interjúkötetében is eldicsekedett vele, hogy a nagyapja a Don-kanyarból úgy jött haza, hogy nem esett orosz fogságba. A konok, rabiátus ember 48 évesen leérettségizett, hogy megmutassa, képes rá. (Tabajdon többen doktor úrként emlegetik, úgy tudják, állatorvos volt.) A nagypapa részese unokája nagy szerelmének, a focinak is: már öt-hat évesen maga mellé ültette, és együtt hallgatták a meccsközvetítéseket.

O. V. harmadikos, amikor a nagymama és a mama összekülönbözik, s elköltöznek hazulról. Kölcsönökkel is csak egy romos házra futotta Felcsúton, a Kolozsvári utca végén, az erdő aljában. Kilenc-tíz évesen O. V., aztán az öccse is gyomlál, kapál. Esetleg vigyáznak, hogy az őzek ne legeljék le a borsót. Kútról hordják a vizet, reggel a két fiú önti a vályúba a moslékot a húsz disznónak. Volt pár száz csirkéjük is. Az adósság, és az, hogy nem kockaházban laktak, a szegényebbek közé sorolta őket, törekvésben viszont dúsgazdagok voltak. A mama hátat fordított a könyvelésnek, a bérszámfejtésnek, és majdcsak negyed fizetésért képesítés nélküli pedagógusnak áll. Oroszt tanít, meg napközis, később hamar elvégzi a gyógypedagógiai főiskolát. A férje pedig befejezi a mezőtúri főiskolát.

- Győző erélyes, nyers ember, Erzsike nagyeszű, amit kigondoltak, létre is hozták. Erzsike Áronnal terhesen is letette az iskolát - dicséri őket a szomszédasszony, Németh Lászlóné.

Orbán Győző az Egyetértés Mgtsz melléküzemág-vezetője, a pártvezetőség tagja. Egy traktor eladása miatt indított perben mégis visszaminősítik teherautó-sofőrnek, a család szerint azért, mert az egyesítéskor nem a leendő elnök mellé állt. A téesz korábban szállítószalagot gyártott a gánti kőbányának. Oda hívják üzemmérnöknek. Később üzemvezető lesz, végül bányaigazgató. Élete egyenesbe jött.

O. V. portréinterjújában (HVG, 1989. augusztus 26.) azt mondta: fölfelé mobilizálódó családban nőttem fel. Apám valamikor gépkocsivezető volt, de időközben üzemmérnöki diplomát szerzett.

Az Orbán családot nem érdekelte a politika, otthon ez nem volt téma. A nagypapa a Don-kanyarból hazavezető útról sem mesélt (katonakanalát O. V. örökölte). A hagyományos családmodellben a mama feladata a fészek védelme. Ő vásárolja a könyveket - mint Dogossy Katalin-Győri Margit riportjában (Kiskegyed, 1993. 51. szám) elmondta, nagyfia miatt vette meg A nehezen nevelhető gyerek című művet -, ő tanítja meg a hadarós kisfiúval a Toldit, megszeretteti vele a szavalást, az irodalmat, majd ő csendesíti benne a korán felébredt közindulatokat. A papa a legegyszerűbb módon politizál: elhiszi, amit mondanak. A fia is komolyan veszi az úttörők 12 pontját, a hazaszeretetet, de Lenint is. Vörös nyakkendővel rohangál, sokszor az élen, pedig a tornasorban csak utolsó előtti. Olyan lelkes, hogy többször őrsvezető, pedig amint ő fogalmazta Kérinek: Az igazi vezérek mindig magas, erős fiúk.

- Ennek a mozgékony, kis növésű gyereknek mindig a helyén volt az esze, amit akart, kivívta magának - említi I-II. osztályos tanítónője, Lampert Attiláné. - Az írása elég rettenetes.

Élete első pofonja, hogy hármas magatartása miatt nem mehet Zánkára. Pedig azért nem kapott karácsonyi ajándékot sem, mert ha táborba megy, inget kell venni, ruhát, cipőt; ne látsszék csóró kis falusi gyereknek.

- Nem volt soha a kedvencem - emlékezik rá két férfi tanára. Aki szerette, az is azt mondja: erőszakossága ellenére is szimpatikus volt a jó esze miatt. Gyorsan megoldotta a példákat, aztán rendetlenkedett, kilógott focizni. Bandájuk a labdát keresve kibontotta a lányvécé tetejét stb. Noha a család becsben tartja a testi erőt - az apa súlyt emelget, ifi korában a középső fiú, Győző válogatott kerettag birkózó, Áron műkedvelő testépítő -, O. V. inkább kimondta a dolgokat, szájalt, mint verekedett. De a tanterem olajos padlóját azért feltörölte társaival egy párszor.

- Magatartása miatt nem kaphatott repetát, és egyik pajtását küldte maga helyett. A tanárnő rászólt, adja vissza. Itt van, nesze! - tegezte le, és a falhoz vágta a mákos bejglit. Erzsi, az anyja, itt tanított, és ez a szép asszony keményen elkalapálta a fiát.

- Ingázott a gyerek Alcsút, Felcsút, Vértesacsa iskolái között. Vagy kitették, vagy az édesanyja menekítette ki.

- Nyolcadikban, amikor én tanítottam, meghúzták magukat, mert tudták, hogy a gimnáziumba jellemzés készül róluk - idézi fel Szabóné Szalai Ilona fizikatanár, igazgató. - Nem is emlékeznék rá, ha nem tanítottam volna az öccsét is. Akkor tűnt fel, hogy az apjuk Győző, de Viktor is ezt jelenti, és a középső fiú is Győző. Hát nem tudnak ezek mást kitalálni, gondoltam magamban.

Viktor konok volt gyereknek, és konok maradt - mondta az édesanyja (Kiskegyed).

Nem bírtam a felnőtteket - vallja O. V. 1990-ben Richter Anna kötetében -, s a felnőttek sem nagyon bírtak engem, mindig fölém rendeltnek éreztem őket. Eltűrtem bizonyos korlátokat, mert kénytelen voltam, de mindig rugdalóztam ellenük.

Orbán Győző szerette volna, ha Viktor szakmát szerez, de ő maga nem tudta, mi leszek, ha nagy leszek. (Későn érő típusnak mondja magát, noha hetedikes korában állítólag az ügyvédi hivatás, meg az újságírás forgott a fejében.) A mama találta ki, ha ilyen bizonytalan, legalább nyelvet tanuljon. Így került a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatos osztályába.

- Amikor 1977-ben bementem az I/B osztályba - hat fiú, meg harmincegy lány! -, az egyik srác mellett nem ült senki - említi Hermann Róbert hadtörténész. - Hallottam, hogy jön Felcsútról egy fiú, ő volt az, így lettünk Viktorral padtársak.

E korosztály szülei a gyermekáldásban is szűkös háborús években jöttek a világra. Kevesen voltak, így kevesebb gyermekük is születhetett. 1962 és 1965 között van egy kis demográfiai hullámvölgy: Orbán Viktor és kortársai kevesebben voltak, mint az előttük és az utánuk jövők, nekik zöldebben világított a lámpa. A jópofa felcsúti fiút felvették a kollégiumba is - a kan-tárba -, amit rendje és szigorúsága miatt szívből utált. Éppen kirúgták volna, amikor az apja lakást kapott a bányától Fehérváron, s a család beköltözött a városba. Maradandó élmény, hogy meleg víz folyik a csapból; O. V. rászokik, hogy a fürdőkádban olvas.
Elég tág kör előtt ismert, hogy a hagyományos családmodellben nevelkedett Orbán Győző az atyai pofonokkal is élt fiai nevelésében. O. V. szűkebb kör előtt elmesélte, hogy tizenhét éves koráig rendszeresen elverte az apja, emiatt egy ideig utálta is. (A szerző bevallja, hogy ezzel ugyanígy volt ő is.) Az utolsó alkalom emlékezetes. Focimeccsről jött haza Pestről, a fehérvári állomás előtt leszakított egy virágot, és a rendőr felírta. Az édesapja kijárási tilalommal büntette. Ő mégis el akart menni a barátaihoz. Amikor készülődni kezdett, az apja rászólt, hogy nem mehet, ennek dacára elindult. Az ajtóban elkapta. Nem mégy! Elmegyek. Nem mégy! - hergelték egymást. A verés során az apja ekkor bele is rúgott gimnazista fiába. (A múló indulatnak semmi köze nem lehet ahhoz, hogy O. V. azon kevesek közé tartozik, aki a Ki kicsoda? lexikonban nem adta meg a szülei nevét. Tudomásunk szerint anyja leánykori nevét a megfigyelési üggyel kapcsolatban hozta nyilvánosságra.)

Kemény KISZ-es

A kicsit poroszos szellemű Teleki Blanka Gimnáziumban a hetvenes évek végén kevés az igazán gyenge tanár. Káder igazgatója ellenére türelmes az iskola, engedi a diákokat kibontakozni. Ráadásul a béseknek az emberséges (néhai) Rimele Géza az osztályfőnöke. Noha O. V. közepes vagy négyes matekból és fizikából, mégis apjaként tisztelte az ezeket a tárgyakat tanító osztályfőnököt. Tudott élni az adottságaival. Amikor hétfőn az orosztanár megkérdezte, hogy látta-e O. V. a Videoton-meccset, akkor - társai örömére - ő csak mesélt, mesélt.

O. V. nagyszerűen érezte magát társai között. Osztályából egy kivételével minden fiú továbbtanul, pedig renitensek. Ez a kettősség rá is jellemző. Noha a MÁV Előre ificsapatában nem tartozik a legjobbak közé (nyolcadik, tizedik), megfordult a fejében, hogy profi lesz. Csak annyit tanult, hogy az átlaga négyes fölött legyen. A középiskolában sem kimagasló semmiből, de problémaérzékenysége átlagon fölüli. A világnézetünk alapjai című tárgyat tisztességesen tanító új igazgató meg is mondta neki: sok gondja lesz az életben.

- Aranyos gyerek volt, de kemény KISZ-es - nevet az egyik lány. Két félévig alapszervi KISZ-titkár (valószínű 1978-1979-ben). Büszke volt már arra is, hogy felvették a KISZ-be, de rájött, hogy valami jobb kellene. Megszervezték a hagyományos angol karácsonyt, de az ő idejük alatt rendezték meg az első diák-önkormányzati napot, adták ki ez alkalommal az első diáklapot, s a futball- mellett ők rögbi-, sőt jégkorong-tornán is szerepeltek. (O. V. nem tudott korizni, de egy hét alatt annyira megtanult, hogy aztán kapusként, az arcvédőn át kilőtték a fogát.)

HerrBürgermeister 2011.11.20. 11:50:38

A Fidesztől ez a "kellene egy kis komenistást teríteni, arra sokan vevők" nem oké. Addig tovább bontják az országot.

igényes 2011.11.20. 11:53:04

Puskás Öcsi Felcsútra rablott milliárárdos értékű 20 ládányi nemzeti vagyonunk, már ennek fényében került a felcsúti gonosz kezébe. Puskás kiszolgálta a Rákosi érát, bukásuk után nem tért vissza. Puskás elvtárs mi lesz veled?

Roy 2011.11.20. 11:55:06

Akkor a Fidesz KDNP tagjai is bűnösök, hisz a legtöbbjük Kiszvezető, illetve MSZMP tagja vagy vezetője volt.
Természetesen Schmitt Palika is köztük volt. A fő seggnyaló.

Igaz Magyar 2011.11.20. 11:55:34

@Az igazi sztrovacsek: "Mi akarunk szembe menni azzal az Európával, aki a mai napig nem felejtette el nekünk, hogy kirobbantottunk egy világháborút, a másikban meg a végső leheletünkig kitartottunk a fasizmus mellett?"

Hát mert ez nem egészen így volt. Ez a másik véglete a demagógiának.

Tudod, ahogy a vicc is mondja, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...

Mesterlövész 2011.11.20. 11:58:26

Ez is maradhatott volna a focinál.

igényes 2011.11.20. 12:01:14

Többen gyanítják, hogy Hernádi Zsolt új nagyobb pénztömeget ajándékozott egy felcsúti alapítványnak.

Elsőszámú "gyémánt" támogató!

www.pfla.hu/?q=static/supporters

Megnézzük a támogatókat, megtudjuk, hogy 5000 milliárdot találtunk!

Kádár János csontjai is esetleg valahol itt lehetnek.

Igaz Magyar 2011.11.20. 12:04:24

@igényes: "konok, rabiátus ember " akkor megvan honnan örökölte az akarnok mérges-pulyka modorát

vizipipa 2011.11.20. 12:04:58

@Az igazi sztrovacsek: "kirobbantottunk egy világháborút"

Ez kb. annyira igaz, mint a Kádár korszak fekete-fehér megítélése. 1905 óta (marokkói válság)levegőben lógott a háború, készült is mindenki rendesen. Szerb hadüzenet az még nem világháború. De az lett belőle. Mert a nemzetközi helyzet...

nyuszicska 2011.11.20. 12:06:50

@Mesterlövész:
Egyetértek! Az kevésbé fájt volna!

Igaz Magyar 2011.11.20. 12:07:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Végül is akkor virágzott az ország amikor nem echte magyarok irányították és védték. :-D

ursus artos 2011.11.20. 12:10:53

@igényes: A falhoz vágta a bejglit!!
Azt a mindenit. Az anyja meg kurvára elverte érte... Ez hihetetlen.

igényes 2011.11.20. 12:12:16

A Fidesz bűnözöket is vegyük be az alaptörvénybe!

Kaya, Tot, Simicska, Orbán, Budai, Papcsák, Kósa 20%-os, Kövért a fingóst, Lázár S8-at is, de ezeket nevük szerint.

igényes 2011.11.20. 12:13:31

@ursus artos:

Igen Orbán a falhoz vágta a bejglit, de a falon ott volt a kereszt!

ursus artos 2011.11.20. 12:14:05

@igényes: Egyébként a leírtakból úgy tűnik, hogy O.V. teljesen úgy viselkedett gyerekkorában, mint egy gyerek.

rockjano 2011.11.20. 12:19:41

Igen ezzel a blogbejegyzéssel sajnos nem lehet vitatkozni, szánaémas és undorító ez az elterelési próbáékozás...és szerintem nem is hatásos.

Tegnap tankoltam először 440Ft-os dízelt, ott a kútnál együtt szidtuk a vezér jó édes anyját többen spontán...

Ilyen egyszerűen megy ez...

ursus artos 2011.11.20. 12:21:48

@Igaz Magyar: a mai Orbán megítélését, jellemét levezetni abból, hogy milyen gyerek volt és milyen volt a családja felesleges, mert teljesen átlagos mind a kettő. Semmi kivetni való nincs benne.
És hát vagyunk egy páran, akit az apja elvert, mint a korpába szart macskát.

Jock Ewing 2011.11.20. 12:24:36

Küldjünk gyógyszert Zsóti, vagy meg fogsz egyszer tán nyugodni magadtól is?

Martian (törölt) 2011.11.20. 12:25:42

"ettől még nem fogja tudni tisztára mosni az 1920-1944 közötti időszakot a 3 millió koldussal, a lovas terngerésszel, a zsidótörvényekkel, az értelmetlen hadüzenetekkel, a 200 ezer halottal a Don-kanyarban, Hitler kiszolgálásával, a holokauszttal, Szálasiig bezárólag."

Azt nem is lehet tisztára mosni, ahogy a magyar történelem bármely időszakában jórészt vagy "kollaboráns labancok" vagy pedig "forrófejű, felelőtlen kurucok" vitték a prímet.

De arra is lenne egy fogadásom, hogy ha monjuk Medgyó vagy Fletó a Horthy-rendszerben került volna hatalmi helyzetbe, ugyanúgy meggyőződéssel levezényelték volna a hitlertalpnyalós, donkanyaros, deportálós időszakot.
Sőt, talán még a kiugrási kísérlet gondolatáig sem jutottak volna el...

kicsijuti 2011.11.20. 12:28:17

azért arra kíváncsi lennék ha itt maradnak az orosz tankok az MSZMP átalakult volna-e MSZPvé. erősen kétlem...

igényes 2011.11.20. 12:28:41

@ursus artos: Édesanyját kell tisztelni, mert elvégezte a Gyógypedagógiai főiskolát, hogy Viktort valahogyan nevelni tudja. Tudjuk még Grazban sem sikerült. Látjuk!

Martian (törölt) 2011.11.20. 12:31:07

@rockjano: "Tegnap tankoltam először 440Ft-os dízelt, ott a kútnál együtt szidtuk a vezér jó édes anyját többen spontán..."

A változatlan adótartalom miatt jogos, de azért az olajsejkek felmenőinek is kijárt volna (ld. nyersolaj ára).

rockjano 2011.11.20. 12:34:04

@Martian: Nana nemondmár hogy az adótartalom nem növekedett de durván. Ja és a forintgyengülésről sem a sejkek tehetnek gondolom.

Egyébként OK :-) az ő anyjukat is...de most ők engem egy csöppet kevésbé érdekelnek...

rockjano 2011.11.20. 12:36:26

@kicsijuti: Jó ha nem lett volna Gorbacsov és Reagen csillagháborús terve...stb... persze lehetett volna minden egész másképp. Meg a világháborút is nyerhették volna a németek.

Biztos léteznek olyan paralell valóságok ahol ez így is történt. :-)

Zene 56 2011.11.20. 12:40:10

"Az MSZMP-ben kezdte Stumpf, Járai, Chikán, Gógl, Boros Imre, Martonyi és sokan mások. Ezek szerint mind bűnösök?"
IGEN MIND!
Többek között pont ezek miatt a beépített emberek miatt vesztette el a FIDESZ a 2002-es választást! Pedig még a Szonda Ipsos előzetes felmérése szerint is (MSZP-s cég) 15 %-al többen szavaztak rájuk, mint az MSZP-re! Valahogy mégis 0,5 %-al az MSZP megnyerte az első fordulót és azzal a listás rendszer miatt mindent!!! Már hiába kezdett kampányba a 2. fordulón az addig a biztos előnye miatt nem kampányoló Orbán...
És nem volt senki, aki el tudta volna érni az újraszámlálást! Pedig soha nem látott tömeg gyűlt össze a Kossuth téren (Phillip szerint 1,5 millió) az újraszámlálásért, de se a média se a választási bizottság nem állt melléjük...és utána kordonokkal és erőszakkal tartották fenn a hatalmukat, az ellenük jogosan tüntetőkkel szemben!
Na ezért van most 2/3-a az Orbánnak.
De semmire se ment vele, mert a beépített emberek még ma is elbizonytalanítják a FIDESZ döntéshozóit. Érezhető az egység megbomlása, pont ezért!
DE ha Gréczy Zsolt javaslatára kirúgnák az összes ügynökgyanús személyt először a FIDESZ-ből, akkor rögtön megindulhatna a megtisztulás az MSZP-ben is!
És az mindenkire rá férne már...de főleg az országunkra!

Trackback 2011.11.20. 12:40:13

Azért első ránézésre az is elég kínos ebben az ötletben, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, 1974-ben született, tehát 15 éves volt a rendszerváltáskor, 1997-ben diplomázott, 2002-ben lett tagja az MSZP elnökségének, és 2010-ben lett az elnöke, miközben Orbán Viktor 1963-ban született, és ha jól emlékszem, végig asszisztált az elmúlt 20 évhez (a 20-ból eddig hatot miniszterelnökként), mint a FIDESZ egyetlen vezére.

Gondolom emiatt is képtelen megérteni, hogy egy párt már nem ugyanaz a párt, mint ami 10-20-30-40 évvel ezelőtt volt, hiszen 2050-ben is ő lesz a Fidesz elnöke, Szijjártó, Kósa, Kövér, Deutsch, Pokorni, Rogán és a többiek meg szintén ott fognak állni díszletként mögötte.

igényes 2011.11.20. 12:41:41

@ursus artos: Csak mert, hogy ismerjed a kedvenced.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/nem-volt-mintagyerek-az-ifju-viktorka-2043479?ncache=1&system=cachefrissit

Normális gyermek nem jár három iskolába, hacsak nem szülei költözése, munkája nem követeli.

Anyukája egy csodákra ugyan nem képes gyógypedagógus volt és igazán csinos.

2011.11.20. 12:44:05

@kicsijuti: ha itt maradnak a tankok, vajon mi lett volna a vikiből, szerintem párttitkár, nagy mákja volt, hogy öt évet nem csúszott a rendszerváltás

puffatag 2011.11.20. 12:45:56

@kicsijuti: akkor fidesz sem lehetne (hálistennek!!!)

ursus artos 2011.11.20. 12:49:37

@igényes: kedvencem, vagy nem kedvencem az egy dolog, de ettől függetlenül semmi kivetni valót nem találok a gyerekkorában.

puffatag 2011.11.20. 12:49:56

@Trackback: a fidesznél odajutottak a történelem-hamisításban, hogy a születési időpontok se számítanak, most kapott a stefka istván nevű bérborz 56-os kitüntetést, ez a féreg 44-ben született

akist 2011.11.20. 12:52:18

Más oldalakon már néhányszor leírtam, hogy a Kádár-rendszerben MSZMP/KISZ tagnak lenni vagy bármilyen pártállami szervezet tagjának lenni egészen mást jelentett, mint az MSZMP/KISZ fizetett alkalmazottjaként a nomenklaturához tartozni. Akik a kettő között nem tesznek különbséget, olyan cikkeket írnak, mint Gréczy Zsolt. Szeretnék összemosni gazdáikat 850 ezer MSZMP taggal, továbbá minden bűnük alól felmenteni Biszkut és társait, a későbbiek közül Gyurcsányt (Dialógus Békemozgalom betiltása) és a hozzájuk hasonlókat. A rendszerváltás egyik legnagyobb adóssága, hogy 1990 után csak fasisztázni lehetett, a kommunisták bűneit pedig besöpörték a szőnyeg alá, hogy a kádári diktatúra képviselői hadd játszanak egy kis demokráciát...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 12:52:23

@kicsijuti:
Csak azt ne mondd hogy Orbán küldte ki őket!

Netuddki. 2011.11.20. 12:54:18

Hagyjuk már a múltat. Az utóbbi 21 évre kéne inkább koncentrálni. Ami után az orbán ugyanúgy el lesz számoltatva a vagyonával, mint a többi.
Addig meg hadd henteregjen csak. Szánalmas, ostoba ember...

Gogol 2011.11.20. 12:54:48

@akist: Lehet, de pont ez a törvénytervezet általánosít és nem nézi az egyedi ügyeket. Így teljesen jogos az összemosás a másik oldalról is.

MrRoyce 2011.11.20. 12:56:25

"Megvetem a Fideszt ezért az apák és fiúk koncepcióért. Az MSZP része volt a demokratikus átalakulásnak..."

Én meg téged vetlek meg a bandáddal együtt. A maszop a gyarmatosításnak volt a része, neked meg lógnod kellene nagyon-nagyon régen, hazaáruló!

puffatag 2011.11.20. 12:57:29

@akist: te féreg, pl. kövér "köteles" laca az mszmp fizetett alkalmazottja volt, tehát szerinted bűnös... szerintem is, de a mostani dolgai miatt

Gogol 2011.11.20. 13:01:32

@MrRoyce: Hát erre a hazára tényleg büszke lehetsz. Ahogy egy utolsó rongyos koldusra az utcán.

vanegyközönséges (törölt) 2011.11.20. 13:02:21

Nyomasztó hiányérzetem van. Hol maradnak a libsibolsizó, komcsizó, gyurcsótányozó hörgések és fröcsögések...? Nagy a csönd.

Pedig itt volna most a helye az ilyesminek. Mégis mikor máskor? Mert, ha most elmaradnak a náci-nyilas söpredék okádásai, akkor talán máskor sem voltak azok igazán annyira indokoltak...

Úgyhogy: Audiatur et altera pars, ahogy egy művelt felcsúti mondaná adott esetben.

Epedve várnám.

Kedves náci-nyilas csőcselék! Tessék valamit hozzászólni

puffatag 2011.11.20. 13:02:54

aki nácikat tüntet ki, annak baja van az mszp-vel nyilván... a fidesz október 23-án nácikat tüntetett ki, ahogy jobbközép pártok szokták:
A Kerényi-művésztelep elszabadulását, Kövér doktor országos szólókoncert-turnéját, Matolcsy György adóegyszerűsítési szokásait kísérő petárdadurrogtatás közepette teljesen elsikkadt, hogy a rezsim idén odalökte 1956-ot a csókosoknak és a szélsőjobbnak. A pesti srácok forognak a sírjukban. A hivatalos ünnepségeken nemcsak a Fidesz reprezentánsait, szimpatizánsait, de a szélsőjobb (köztük újnácik) közismert figuráit és az egykori pártállam köpönyeget fordított kádereit is kitüntették.

Azt, hogy idén újabb éles jobbfordulat következik be 1956 megítélésében, már az ’56-os Intézet önállóságának elvétele is jelezte. Tavaly decemberben egy határozattal – számos más közalapítvánnyal együtt – az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs és Kutatóintézete Közalapítványt is megszüntették, majd hosszas hercehurca után megszületett a döntés, hogy az intézet megmaradhat (új neve 1956-os Intézet-Oral History Archivum), de pénzügyi, pályázati önállósága megszűnik, s gyűjteményeivel együtt szervezetileg betagozódik az Országos Széchényi Könyvtárba. Az eddigi munka folytatásáról csak fenntartásokkal beszélhetünk - nyilatkozta Rainer M. János főigazgató, aki szerint „a korábbi kutatási, prezentációs, kiadvány-gondozási intenzitás aligha marad meg.” A jobboldali rezsim a „liberális fészeknek” mondott intézetet gyakorlatilag „kivérezteti”, s rövid időn belül ellehetetleníti, ahogy ez korábban más intézetek esetében is történt.

Nem tegnap kezdődám ött az a jelenség, hogy a jobboldal és a szélsőjobb fokozatosan rátelepedik október 23-ra, ám a baloldal katasztrofális választási veresége, és az ezzel egyidejű „fülkeforradalom” győzelme után 1956-ról is új krónikát kezdtek el írni, amelynek új megvilágításba helyezett dicsőséges napjait immár a nemzeti radikálisok is a maguk elvárásai szerint értelmezhetik, s mint a mostani kitüntetések is jelzik, bőven részesedtek eme átigazított múlt áldásaiból.

A kormány gesztusai a szélsőjobbnak

Idén október 23-a alkalmából a Parlament Vadász termében – Orbán Viktor előterjesztésében – Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át – Boross Péter, Lomnici Zoltán, Rétvári Bence jelenlétében – az állami kitüntetéseket, többek között Ekrem-Kemál Györgynének és Szentmihályi Szabó Péternek is.

Az özvegy a 2009-ben elhunyt Ekrem-Kemál György nevében vette át a kitüntetést, aki a hazai szélsőjobb legpenetránsabb figuráinak egyike volt. A kilencvenes évek elejétől részt vett az „ébredő” magyarországi újnáci mozgalomban, s Szabó Albert, valamint Györkös István társaságában az újjáalakuló Hungarista Mozgalom társelnöke lett. 2001-ben alkotmányos rend elleni szervezkedés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt 2 év (5 évre felfüggesztett) börtönre ítélték, ám ennek ellenére folytatta korábbi tevékenységét. 2003-ban szimpatizánsai élén Szálasi Ferenc sírjánál emlékezett a nyilas nemzetvezető születésnapjára. 2006-ban pedig régi álma beteljesülését láthatta, egyike volt azoknak, akiknek heccelő szavaira a tömeg a tv-székházhoz vonult, majd aktív résztvevője volt az azt követő Kossuth téri eseményeknek is.

Szentmihályi Szabó Péter múltja szintén eléggé fordulatos, csak ő nem jobbról, hanem balról jutott el 56-ig. Ő 1969-ben az Új Írás augusztus számában még így vallott elkötelezettségéről: „Én örülök, hogy magyar lehetek itt és most a szocializmusban. Nagyon érdekes, sok feladatot nyújtó korszak ez... A gondolat, a szellem új mechanizmusát szeretném beindítani, ezt tartom mai költőhöz egyedül méltó feladatnak.” Szolgálatra kész költőnk el is nyerte jutalmát, az Írószövetségben KISZ titkár lehetett, József Attila-díjat kapott, s mint a pártállam megbízható kádere, ösztöndíjjal külföldre is utazhatott. A rendszerváltást aztán nála is jellemváltás kísérte, egy éles fordulattal a Bencsik András (a Népszabadság pártrovatának egykori munkatársa) szerkesztette Demokrata és a csurkista Magyar Fórum szorgalmas és harcias zsidózói, újnácijai társaságában publikált, majd a Nemzetőrnek, Kárpátiának és Keresztény Életnek is felajánlotta tollát. Jelenleg a Magyar Hírlap napi jegyzetírójaként, illetve az Echo TV állandó szereplőjeként ismert, s bocskaiba bújva épp olyan híven szolgálja a jobboldalt, mint a Kádár-érában VOR-öltönyben az elvtársakat. Nem mellesleg 2007-ben verssel köszöntötte a Magyar Gárdát.

Schmitt és a csókosok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Sándor-palotában Schmitt Pál köztársasági elnök is adott át – miniszterelnöki előterjesztésre – állami kitüntetéseket (az ünnepségen Boross Péter és Lomnici Zoltán itt is megjelent), amelyeket idén jórészt az 56-os Szövetség, a POFOSZ (elnöke, Mádi Jenő áprilisban az 1956-os forradalom emlékének méltó ápolásáért a Forradalom bölcsője emlékplakettet adta át Navracsics Tibornak, Semjén Zsoltnak, Rétvári Bencének) illetve a Recski Szövetség (elnöke vitéz Krasznay Béla) tisztségviselői kaptak. Az államfő (az egykori Kádár-káder) ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a forradalmat leverők "pirruszi győzelmet arattak", mert ma "van szabad Európa, amelynek mi is a tagjai vagyunk, de nincs vasfüggöny", az emberek szabadon mozoghatnak, "nincs zsarnokság, Szovjetunió, kommunizmus, szocializmus, és nincs mindaz, amit annak idején ránk erőltettek".

Schmitt listáján úgyszintén akadnak érdekes nevek, akik az államelnök megfogalmazása szerint tudják „hogyan kell a jót vigyázni, az értéket őrizni, a hagyományt továbbadni”. Közülük hármat érdemes külön is kiemelni.

Tóth-Zele József labdarúgó, labdarúgóedző. Kitüntetését ”az 1956-os budapesti forradalmárok élelmiszerrel történő ellátásában való részvételéért, a futball-utánpótlás, különösen a fiatal magyar sportolók nevelése érdekében végzett sokoldalú munkája elismeréseként” kapta. Ez „lefordítva” azt jelenti, hogy az egykori NB II-es focista jó viszonyt ápol Orbán Viktorral, gyakori vendég Felcsúton, a Real Madrid referenseként pedig neki köszönhető, hogy a királyi gárda többször is szerepelt a Puskás–Suzuki Kupán a Puskás Akadémián. 1956-os „érdemeiről” pedig így nyilatkozott:„Hevesen rúgtam a bőrt, és lelkesen dolgoztam mellette. Aztán 1956 vihara engem is döntési helyzetbe kényszerített… 1956. október 28-án érkeztem Budapestre, amikorra már győzött a forradalom, s demokráciát hirdettek. A Keleti pályaudvarnál leszálltam, rögtön odajöttek hozzám, hogy tudok-e teherautót vezetni, mert a forradalmároknak élelmiszert kellene hozni vidékről. Mindenre volt jogsim, így belevágtam.”

Stefka István újságíró, főszerkesztő. Kitüntetését „az 1956-os forradalom és szabadságharcban tanúsított kiemelkedő magatartásáért, 1956 eszméinek ápolása érdekében végzett tevékenysége, életútja elismeréseként” kapta. Stefka valóban a bármely kitüntetésre érdemes, jó káder mintapéldánya. Kádárt, Antallt, Orbánt, Szélest és más, kisebb-nagyobb főnökeit is fenntartások nélkül szolgált és kiszolgált, szakmai körökben ezért az „állhatatosságért” a „bérborz” becenevet kapta, s teljesítményét a Magyar Hírlapnál már főszerkesztőséggel „jutalmazták”. 1956-ban 13 éves volt…

Baldauf László, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke. Kitüntetését „a Kárpát-medencei magyar kisvállalkozásokat támogató bolthálózat létrehozásáért és eredményes működtetése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként” kapta. Az ő esetében már fügefalevelet sem keresnünk a szemérmetlenség eltakarására. Miért kapta? Csak. A szálak nem a múltba, hanem a mai politika kulisszái mögé vezetnek.

„Civil” elismerések: vitézek, bőrfejűek, Boross Péter

Bőven volna kutakodni való azon a tényen is, hogy vajon az egységesnek egyáltalán nem mondható 56-os szervezetek miért kedvelik, tisztelik ennyire egységesen Bús Balázst, a III. kerület (Óbuda-Békásmegyer) fideszes polgármesterét, akit idén kétszer is kitüntettek. A POFOSZ az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméinek ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként – Boross Péter és Mádi Jenő jelenlétében – adományozott neki emlékplakettet, majd néhány nappal később az 1956-os Pesti Srác Alapítvány, az '56-os Magyarok Világszövetsége és a Corvin-közi Bajtársi Közösség a Pongrátz Gergely érdeméremmel tüntette ki. Búsnak valószínűleg különleges érdemei lehetnek 56-tal kapcsolatban, mert 2009. március 15-én a Corvin-közi hősök babérkoszorúval ékesített érdemrendjét is átvehette. Október 23. alkalmával természetesen a helyi fideszes önkormányzatok is megragadták az alkalmat, hogy 56 mai kegyeltjeinek kitüntetéseket nyújtsanak át. A kitüntetettek közül csak Wittner Máriát említenénk, aki ismét gyarapította gyűjteményét, mert a forradalom 55. évfordulója alkalmából polgármesteri javaslatra az egykori „vörös Csepel” díszpolgára lett.

De nemcsak a fővárosban igyekeztek méltón megemlékezni a forradalom és szabadságharc 55. évfordulójáról. Balatonfüreden a Magyar Vidék Országos ’56-os Szövetsége emlékezett és osztott elismeréseket. vitéz Krasznay Béla ezredes (Recski Szövetség) és Bóka István fideszes képviselő, polgármester ünnepi beszéde után vitéz Pintér Kornél, a szervezet elnöke csaknem száz kitüntetést adott át „a forradalommal kapcsolatban, illetve a magyarságért végzett munkában szerzett érdemekért”. A kitüntetettek között volt többek között az egykori Magyar Érdek Pártját alapító, a Göncz Árpádot kifütyülő szkinhedeket patronáló, majd Szaddam Huszeinnel gyanús olajüzletekbe keveredő Király B. Izabella, az „akasztós” MIÉP-ig sodródó Dénes János, dr. Képíró Sándor (posztumusz), dr. Zétényi Zsolt, Képíró védõügyvédje, valamint Boross Péter korábbi miniszterelnök is.

Utóbbi nem volt kényes átvenni a kitüntetést és parolázni az adományozóval, sőt köszönő beszédében még gratulált is a szervezetnek a kitüntetésekben kifejeződő arculat kialakításához. Ez azért figyelemre méltó, mert Pintér Kornél a kilencvenes évek elején a „kopaszok” ismert alfahímje volt, és 1992-ben a Független Kisgazdapárt megbízásából közös szkinhedszervezetet (Független Magyar Ifjúsági Front) hozott létre Sneider „Roy” Tamással, az egri szkinhedek (Nemzeti Ifjak Egyesülete) vezetőjével, aki felfüggesztett börtönbüntetést kapott cigányverésért. Az egyesülési kongresszus után ezek a szkinhedek vonultak a Kossuth térre Göncz Árpádot kifütyülni. Azóta mindkettőjük karrierje magasra ívelt. Pintér bocskaiban „vitézkedik”, s 56 örökségével sáfárkodik, Sneider pedig a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Lakhatási bizottság elnöke (!), a Nyugdíj- és Idősügyi Albizottság tagja. Az egykori szkinhedszervezetek programjának követelései ennek köszönhetően ma már részben az állami politika rangjára emelkedtek, vezetőik pedig 56 örököseivé léptek elő.

Maléter özvegye hiába levelezik
A fentebb leírtaknak beszédes ellenpólusa, hogy Maléter Pál özvegye, Gyenes Judith az évforduló kapcsán egy Indexnek adott interjúban azt mondta rezignáltan: „A 89-es újratemetésen az uram koporsója mellett állva úgy gondoltam, hogy haláluk nem volt hiábavaló. Azt hiszem, most már hiába várom, hogy újra ezt gondoljam…A politikai pártok a saját tekintélyük erősítésére használják ki az ünnepet. Ezért se szoktam elmenni a központi rendezvényekre. Se ebbe, se abba az érába nem akarok tartozni.” Az 56-os Intézettel kapcsolatban pedig kijelentette: „Amíg a bíróság ki nem mondja, hogy megszűnt az intézet, addig van is 56-os Intézet, meg nincs is. De megdöbbentő, hogy ez a forradalom 55. évfordulóján történik. Megértem, hogy spórolni kell, de hogy pont az 56-os Intézeten, ez hatalmas fájdalom nekem. Úgy érezhetem, hogy ennek az intézetnek az alapítói között vagyok, így annál fájdalmasabb az, ami most történik. Jövőre lett volna, hogy 20 éve dolgozom ott, de ezt sajnos nem élem meg. Grátiszba járok be, ugyanis elvették az anyagi támogatást az intézettől, és Rainer M. János főigazgató azt mondta, ha meg tudom tenni, hogy bejárok úgy, mint eddig, ezért ő nem tud mást nyújtani, csak hálát.” Az özvegy arról is beszélt, hogy gyakorlatilag 1989 óta küzd azért, hogy a Budaörsi úti Petőfi laktanya a férje nevét viselhesse. Legutóbb idén Pintér Sándor belügy- és Hende Csaba honvédelmi miniszternek írt levelet ez ügyben. „Azt is megírtam, hogyha ő is elutasítja a kérésemet, már csak abban reménykedhetek, hogy a történelem megőrzi Maléter Pál nevét. Választ azóta sem kaptam."

A jelek szerint tehát napjainkban hivatalos szinten a forradalomnak csak a jobb, illetve most már a jobbik arcát is láthatjuk a gondosan szelektált szereplőgárdával együtt. És közéjük most tényleg sok mindenki befér. Ahogy Garibaldi mondta a salernoi partraszállás 10. évfordulóján a körülötte tolongó szabadsághősökön végignézve: „Olyan kevesen voltunk, s milyen sokan lettünk.”

Utóirat: Idén Pákozdon, a Katonai Emlékparkban is felavatták az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékpontját. A rendezvény keretében dr. Hende Csaba honvédelmi minisztert a forradalom szellemiségéhez méltó, eddigi munkájáért az 1956-os Magyarok Világszövetsége és a Pesti Srác Alapítvány a Pesti Srácok díjjal tüntette ki. Minden érintettnek gratulálunk!

Lencsés lstván 2011.11.20. 13:05:20

Ismét egy hazug blog, ahol hemzsegnek a mocskolódó anonimek.

Netuddki. 2011.11.20. 13:07:42

@MrRoyce: "MrRoyce 0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Kis köcsög fidesz troll! A nagy vezéred nagyobb komcsi még a kádárnál is. A nagy megosztó, piha.
Az ilyenek hazaárulóznak, akik aprópénzért eladták a magyar ál'ampolgárokat a külföldnek? Köpjél föl kisköcsög és álljál alá B+!

Bruhahahahihihi 2011.11.20. 13:08:36

A életrajzát folytatva a kis Nemzeti Rohadék Szarjankónak, röviden:
" ...a 2/3 ot elvesztette, a fülkeforradalmat elvesztette, és a Nép gyűlölete oly magasra hágott hogy a Fidesz Banditákkal együtt elzavarta a kormányból és SZÁMON KÉRTÉK VISSZAMENŐLEG a Nép ellen elkövetett bűnei miatt és Diktatórikus törekvései miatt. Sorsa csak egy lehetett.mint a többi Diktátornak,...spontán elítélték , lámpavasra akasztották a többi Fidesz banditával együtt !!!!! -és Magyarország újra virágzásnak indult:)

vanegyközönséges (törölt) 2011.11.20. 13:09:19

Bár minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne. MrRoyce személyében időközben megjelent az említett oldal is, úgyhogy innentől Magyarország sínen van.

(És a vonat is jön persze, mint a viccben.)

Éhes_ló 2011.11.20. 13:09:23

@Az igazi sztrovacsek: a kissé avittas és rosenfeldre emlékeztető magyar-történelem interpretációd alátámasztja azt a meggyőződésemet, hogy az elmúlt 20 év és a változás illúzióját keltő "rendszerváltás" elégtelen volt ahhoz, hogy a magadfajtákat helyére tegye.

De ami késik, nem múlik.
Ez is egy lépés, bár megkésett és nem is elégséges.

Rántott máj (törölt) 2011.11.20. 13:09:38

"Aki egy kicsi kis sikert csinált az átkosban, az most szégyellje magát, hiszen lefeküdt az MSZMP-nek?"
Az legalabbis mindenkeppen, aki azota mar kideritette magarol, hogy mindig is antikommunista es ellenallo volt es froccsogve szidja az akkori rendszert es annak kiszolgaloit (tobbnyire beleertve minden volt parttagot onmagan kivul). Ilyenekkel pedig tele van a kozeletunk, minden oldalon.
Ami a cikket illeti, nem gondoltam volna, hogy egyszer egyet fogok erteni egy Greczy-iromannyal. Legalabbis ami a fobb mondanivalot illeti - a stilusa szokas szerint csapnivalo.

kennyking 2011.11.20. 13:10:06

" Az MSZP része volt a demokratikus átalakulásnak, és egy mai harmincas szoci, aki gyerek volt 1989-ben, miért viselne bármiféle felelősséget az 1956 után megtorlásért, netán Marosán és Komócsin ügyeiért? "
Miért viselnék felelősséget a holokausztért, amikor akkor még az anyám sem élt? Miért kéne felelősséget vállalnia bárkinek is, nem csak egy harmincas szocinak ( sem) Száalsi tetteiért?
Áhh, cak a szokásos kettős mérce.Ezért utál titeket az egész ország.
Egyébként , ha nem lett volna " rendszerváltás" , akkor Gyurcsány és Orbán azon ölné egymást, hogy melyiket nevezzék ki a párt főtitkárának.

kenya5 2011.11.20. 13:10:27

@rockjano: nekem volt egy mondásom annakidején,amikor a puccs volt a szovjetunióba : mondtam most kellene visszajönni az oroszoknak és egy kemény Rákosi kalibernek 1 évre utánna lenne rendszerváltás:)) tudjátok mit mondott az elvtárs? bolondvagy mennyi vér folyna,mondom én de letisztulna minden:))

vanegyközönséges (törölt) 2011.11.20. 13:13:00

@Lencsés lstván: A te kommentjeid pedig a neveddel együtt sem érnek semmit. Hát akkor nem mindegy kérlek?

rockjano 2011.11.20. 13:13:25

@kenya5: A rendszerváltással semmi (lényeges) gond nem volt, büszkék lehetünk rá.
Én átéltem ott voltam minden fontos pillanatban teljesen OK volt.
2000 után kezdett beteg lenni a magyar társadalom a betegség neve: DEMAGÓGIA. és mi egy súlyos eset vagyunk...

no successful 2011.11.20. 13:15:04

@Az igazi sztrovacsek:
"Mi akarunk szembe menni azzal az Európával, aki a mai napig nem felejtette el nekünk, hogy kirobbantottunk egy világháborút,"

Ha kicsit is olvastad volna a történelemkönyveket, tudnád, hogy az Osztrák Magyar monarchia, egy provokáció nyomán küldött hadüzenetet. Ha magunk dönthettünk volna, nem kezdünk háborút.
Ha kiváltunk volna a monarchiából, az első ország amelyet megszáll a Német haderő, az Magyarország lett volna, és akkor már 14-ben felosztották volna az országot.
Sajnos abban a szituban nem volt más alternatíva, mint a sodródás a központi hatalmakkal.
Egyébként nemrég néztem egy Angol dokumentumfilmet az első világháborúról, Magyarországot még csak nem is említik, mint mumust.

A törvénytervezettel meg egyetértek, volt egy nagyon rossz morális üzenete annak, hogy a rendszerváltás előtti rezsim kiszolgálói, az új rezsim sikeremberei lettek.

Kivlov 2011.11.20. 13:17:07

89ben kellett volna felelősségre vonni a sok kommer férget. de nem szavakkal, kötéllel...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.20. 13:18:49

Nem rossz írás de az utolsó előtti bekezdés tök fölösleges volt szerintem.

Netuddki. 2011.11.20. 13:20:28

@Rántott máj: Bizony. Az kiabál a legjobban akinek a háza ég. A saját, állampolgárok ellen elkövetett köztörvényes cselekedeteikről akarják ezzel elterelni a figyelmet. A probléma csak azzal van, hogy már túl sok embernek kinyílott a szeme ebben az országban...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.20. 13:22:00

@Az igazi sztrovacsek: Azért pl. A második világháborút nem mi kezdtük hanem a németek.Ja,hogy őket most mindenki szereti,mert jól megy nekik?

fidesz = házmesterek pártja 2011.11.20. 13:25:58

@Unionista: jah, kötél laca, csurkapisti, pokorny apuka, orbán elvtárs stb.

Id. Lencsés István 2011.11.20. 13:26:02

@Lencsés lstván:

Megmondtam, hogy te nem az igazi Lencsés István vagy. Neved Huba!

Feküdj le aludni, itt most okos emberek fejtik ki véleményüket.

P.S.: Apaszomorító vagy!

Netuddki. 2011.11.20. 13:26:08

@Kivlov: '90-ben elkezdődött az ország szétlopása. Biztos, hogy jó páran voltak ezen rablók között az előző rendszer kiszolgálói is. De szerintem még több újonnan a "politika" közelébe férkőzött szélhámos is van közöttük. Olyanok akiknek '90-ben még kilógott a seggük a gatyájukból, mostanra pedig jelentős vagyonra tettek szert. Mint például az orbán is. Na erről megy a nagy elterelés, ezt nem szeretnék ha kapargatná valaki. Pedig ami késik, nem múlik...

Húsleves 2011.11.20. 13:26:20

"és egy mai harmincas szoci, aki gyerek volt 1989-ben, miért viselne bármiféle felelősséget az 1956 után megtorlásért, netán Marosán és Komócsin ügyeiért?"

Ugyanazért, amiért ha egy mai harmincas (aki nem is élt még a háború idején) horogkeresztet visel, akkor te fogsz a legjobban óbégatni, hogy fasiszta.

Netuddki. 2011.11.20. 13:29:27

@kovi1970: Ja és igen! Az ország szétlopásába az is beleértendő, hogy emberek millióit dolgoztatták szégyentelenül alacsony munkabérért. Amiben vastagon benne volt és van a mindenkori magyar kormány. Ami után az extraprofiton szépen megosztozott az éppen "hatalmon" regnáló "politikai" "(muhaha) elit" a foglalkoztatókkal...

Mária 2011.11.20. 13:29:29

"Megvetem a Fideszt ezért az apák és fiúk koncepcióért."

Nem apák és fiúk koncepció, hanem a kollektív bűnöség elve. És nem megvetni kell miatta, hanem számonkérni.

Az elv egyébként világos, mármint a Fidesz "furfangos" ésjárása szerint: aki MSZMP-tag, KISZ-tag volt, vagy a jókáder szülők révén alapozódott meg az anyagi biztonsága, DE még időben átkeresztelkedett a Fideszbe, az nem bűnös.

Aki MSZMP-tag volt, és az MSZP-ben folytatta, az bűnös.

Aki nem volt MSZMP/KISZ tag, de az MSZP-ben kezdte, az is bűnös, méghozzá kollektíve.

Az egész hűhó egyébként nem más, mint az, hogy Lázár úrnak megint lassabban járt az esze, mint a szája. Persze ez csak a lájtos verzió.

A hardcore verzió az, hogy a jelenlegi vezérkarhoz képest egy másik, új generációba tartozó, 1975-ös születésű, MSZMP múlttal vélhetően nem könnyen sakkban tartható Lázár ezzel a javaslattal akarja kitakarítani az istállót.

bigthereal 2011.11.20. 13:32:54

zsótika, buta vagy, ülj le...

az én családomban egyetlen mszmp-tag sem volt, erre büszke vagyok, és mérhetelenül rühelleki minden volt és mai komenistát.

Netuddki. 2011.11.20. 13:34:33

@Húsleves: Ostobaság! Az egyes embereknek kell felelősséget vállalni azért amit tettek. Ennyi.
Azon kéne lenni, hogy ne történhessen meg mégegyszer ugyanaz. Se amit a németek tettek, se az amit a magyarok. Tök mindegy milyen eszmét is húztak rá a tetteikre. Aki ezt nem látja át és általánosít, annak szerintem valami takargatnivalója van, amit ezzel szeretne leplezni...

EsteeSatmary 2011.11.20. 13:34:50

@igényes: És most mit vársz? Fakadjunk sirva a gyönyürű életrajz szemelvénytől?
Szerinted ez a nagyarázat erre a hülye törvénytervezetre? Mivel különb Szűrös vagy Pintér, Stunpf Kovács 23 Jakab volt
MSZMP tagnál? Ők miért nem bűnösök Orbánnal, Vargával, Pokornival együtt??

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.11.20. 13:37:18

@Zene 56:
És nem volt senki, aki el tudta volna érni az újraszámlálást! Pedig soha nem látott tömeg gyűlt össze a Kossuth téren (Phillip szerint 1,5 millió) az újraszámlálásért, de se a média se a választási bizottság nem állt melléjük..." Te nagyon egyszerű gondolkodású. Az ő belügyminisztere Don Pintér jelentette ki, hogy a választás törvényes volt. Viktorod még utána sem volt hajlandó elismerni a választási vereséget. Viktorodnak meg kellene szabadulnia sz olyan embereitől akikre a kommunistákkal történő kollaborálás árnyéka is vetül. Soroljam kikről van szó? Schmitt Pál, volt Astoria szálló igazgató helyettes, Boros Péter, Boros Imre, Pozsgay Imre, Stumpf István, Szűrös Mátyás, Bencsik András, Bayer Zsolt, Martonyi János, Matolcsy György Hoffman Rózsa (ő KDNP-s), Fónagy János, és a sort még lehetne folytatni.

Netuddki. 2011.11.20. 13:38:03

@Mária: Az én verzióm szerint meg a saját stiklijeikről akarják elterelni a figyelmet. Ha már az ország gazdaságának a helyreállításához tökhülyék...

Mária 2011.11.20. 13:38:53

@vanegyközönséges:

A kommentedről jutott eszembe:

A Fidesz ezzel az MSZMP-MSZP kollektív bűnöséggel ugyan kinek csinálja a politikai palettán a helyet? Na kinek?

Nem olvastam Lázár beadványával kapcsolatban, hogy azt javasolta volna, hogy a jelenlegi MSZP mellett a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) is legyen bűnös kollektíve azért, amit az MSZMP csinált :D

puffatag 2011.11.20. 13:39:40

@bigthereal: ha rühelled a kommunistákat, akkor nem szavazhatsz a fideszre

Netuddki. 2011.11.20. 13:40:15

@the_lonewolf: Nem baj, legalább ezektől a megélhetési "politikusoktól" a fidesszel együtt fogunk megszabadulni...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:40:29

@kicsijuti: meg itt voltak a tankok, amikor lefegyvereztek a mukasorseget, targyaloasztalhoz ultek az ellenzekkel es lebontottak a vasfuggonyt.

ugyhogy a kivancsisagodat kielegithetted volna nemi tortenelemtanulassal is:-)

Mária 2011.11.20. 13:40:32

@kovi1970:

Dehogy hülyék! Hogy terjeszthetsz ilyet?

Éppen most készülnek ütköztetni a láthatatlan sikereik jéghegyével a magyar nemzeti gyorsnaszádot!

Netuddki. 2011.11.20. 13:41:56

@Mária: A fidesznek szerintem nem a gyurcsánytól és a pártjától kéne félnie. De ahhoz is hülyék, hogy ezt felfogják...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:42:36

@kovi1970: azert a szetlopasban vastagon benne volt az orszag nepe is..

emlkezzunk csak a 80as evek gmk mozgalmaira;-)

Netuddki. 2011.11.20. 13:43:07

@Mária: Tényleg nem hülyék. Maradjunk a tényeknél. Buták, na...

Jenő_bácsi 2011.11.20. 13:43:24

Sajnálom azokat az MSZMP tagokat, akik annak idején hittek abban, amit csináltak, és sajnálom azokat a FIDESZ tagokat, akik elhitték, hogy a vezetőik azt fogják tenni, amit igértek. Sokan lesznek, akik őket fogják hibáztatni, pedig csak : h i t t e k .

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:43:38

@Mária: "Éppen most készülnek ütköztetni a láthatatlan sikereik jéghegyével a magyar nemzeti gyorsnaszádot!"

megegyszer?

ez csutortokon mar megtortent..:-D

tenyleg..

csak ugy palikosan

HOVA TUNT ORBAN VIKTOR???:-D

Húsleves 2011.11.20. 13:44:45

@kovi1970:
Három pont helyett írd inkább le, hogy szerinted mit takargatok azzal, amit írtam.

akist 2011.11.20. 13:46:33

@puffatag: Tisztelettel köszöntelek. A kedves Mama? Mint "demoktratának" illene tudnod, Kövér László életében is lesz/volt választási vereség, mint büntetés...

Mária 2011.11.20. 13:47:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Akkor valamiről lemaradtam :D

Én úgy tudom, hogy a Mató szombaton délelőtt adta elő valamelyik himihumi főiskolán, hogy nekik láthatatlan sikereik vannak, és azért láthatatlanok, mert akkorák, mint egy jéghegy :DDD

Netuddki. 2011.11.20. 13:47:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Az, hogy az átlagembert hagyták "kriminalizálódni" nem csökkenti a "vezetők" bűnét. Sőt! Sajnos még most, a XXI. században is ez folyik itt. Nem volt itt igazi rendszerváltás, csak más dirigál (és fölözi le az átlagember munkáját)...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 13:47:31

@no successful:

Aha, értem.
Csak azt nem értem, hogy ha semmi bűnünk nem volt ebben, akkor mi a faszért szoptunk ekkorát!?
Mert az egész világ összeesküdött ellenünk mi?
Mindig bántják a szegény magyart.....
Persze indokolatlanul jogtalanul, és direkt kibaszásól ugye?
Pedig mi mindenkinél különbek vagyunk.
(csak tudnám hogy miben)
Olyan nehezetekre esne ott a jobboldalon néha azt mondani: "bocsi, hibáztam" ????

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 13:48:07

@Tigeri:
Te meg ne forgasd ki a szavaimat!

Netuddki. 2011.11.20. 13:48:45

@Húsleves: Azt talán neked kéne tudni nem nekem. De mesélj csak, meghallgatlak. ;)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 13:49:56

@kovi1970:
A megélhetési politikusoktól soha nem fogunk megszabadulni.
Esetleg néha kevesebben lesznek átmenetileg.

Lencsés lstván 2011.11.20. 13:50:41

@Id. Lencsés István: Anonim vagy, a nevem mögé bújsz. Nem tudom mit akarsz elérni vele, de a sértésed lepereg!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:54:19

@kovi1970: tehat te rendszervaltas cimen egy mukodo kommunizmust kepzeltel el?;-)

en kapitalizmust, ahol a magantulajdon elorebb valo az allamnal es egyesek lefolozik a hasznot amit masok megtermnelnek. nekem jo lenne az ami 90ben elkezdodott, ha a kadar faszan csungok nem akarnak allandoan oskommer dumakkal visszahozni a langyos hugy rendszeret:-)

nalam az a normalis, hogy vannak gyoztesek es vesztesek. hogy vannak milliardosok es foldonfutok. igy kerek ugyanis a vilag. az amirol te beszelsz az utopia. nem megvalosithato ezen kivul az a tarsadalom, amelyik kinyirja a motivacios peldakat (tudod.. a gazdagok es szegenyek.. legyel okos es gazdag lehetsz, ha hulye leszel viszont papundeklin alszol majd az aluljaroban) halalra van itelve.

nekem az a problemam, hogy mindig jonnek ilyen kis gukmicsizmas ostoba parasztgyerekek, mint orban es el akarjak magyarazni, hogy az nem jol van,hogy a hulye elbukik es az okos megerosodik. de. kurvara ugy van jol.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 13:54:21

@Lencsés lstván: Jaj Huba! Már +int a mama megmondta a jelszót a géphez? +mondtam, hogy ha a gyógyszereidet nem veszed be, nem internetezhecc és főképp nem feleselhecc a papának!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.20. 13:54:48

@Mária:
Ja.
Ezt mondta.
A siker láthatatlan mint a jéghegy, mert a nagyobbik része a víz alatt van.
Enenk megy éppen neki a gyorsnaszád.
(ezt már nem ő mondta)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:55:10

@kovi1970: igen, en is ott neznem meg,hogyan keszitik fel a lemondasara..:-)

bar lehet, ez nem tesz jot majd a karmamnak, de mindenesetre megneznem, ahogy elo egyenes adasban ledobja az agya az ekszijat....:-DDDDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 13:55:54

@Mária: igen, de csutortokon utkozott a gyorsnaszad a jegheggyel, ami miatt hivni kellett az imf-et, hogy sos, sullyedunk..:-D

Húsleves 2011.11.20. 13:57:15

@kovi1970:
Na, akkor ezzel el is jutottunk a lényeghez: te, aki általánosításnak nevezed az olyan igen markáns ismérv, mint a horogkereszt alapján történő következtetést, valamiféle "rejtegetnivaló"-ra következtetsz abból, hogy valaki a horogkeresztből valamiféle ideológiai hovatartozásra következtet.
Tudsz követni, ugye? Nem baj, ha nem, ez eddig látszott.

Netuddki. 2011.11.20. 14:02:37

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ???
Miféle kommunizmusról beszélsz? Régen kommunizmusnak azt hívtuk amikor a kollégiumi szobából mindenki azt vett ki a hűtőből amit akart. Aztán aki betette a kaját pont annak nem jutott.
Na pont ez megy most itt is. Csak nem mindenkinek van kulcsa a kivéthez.

Az "utópia" amit én gondolok az az, hogy a törvényeket mindenki betartja. Aki meg nem az megy a dutyiba. Röviden és tömören ez lenne az alapja...

Jenő_bácsi 2011.11.20. 14:04:28

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Azért azt se felejtsük el, hogy jelenünk milliárdosai a kapcsolati tőkéjük kamatoztatásával jutottak hozzá a pozícióikhoz, amihet viszont hozzányúltak ott kő kövön nem maradt ( Ikarus, Rába, Videoton, stb. )

Netuddki. 2011.11.20. 14:04:39

@Húsleves: Fosod a szót mint az orbán és azt hiszed összezavarsz vele...

bigthereal 2011.11.20. 14:04:59

@puffatag: ki mondta, hogy a fideszre szavaztam?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.20. 14:05:53

@kovi1970: nem hiszek az allami tulajdon letjogosultsagaban.
az allamnak nem az a feladata, hogy tulajdonoljon.

a tulajdon magankezben van jo helyen, az allam pedig abbol karistoljon, amit beszed adoban es jarulekokban.

Húsleves 2011.11.20. 14:09:03

@kovi1970:
A mocskolódás nem érv, de semmi baj. látszik, hogy összezavartalak.

Id. Lencsés István 2011.11.20. 14:11:12

@igazi Lencsés István:
@Lencsés lstván:

Huba, Huba! Olyan vagy mint a grazi barátod. Megmondtam, az igazi Lencsés István nem te vagy. Múltkor Trebitsch voltál, meg Johann Sebastian Napoleon.

Tényleg vedd be a gyógyszert.

Martian (törölt) 2011.11.20. 14:14:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"a magantulajdon elorebb valo az allamnal"

Hehe, anno ezzel a kijelentéssel lopták szét az államot! :)

Egyébként egy RT esetében nem nyilvánvaló, hogy éppen az államnak ennyi-vagy-annyi részvénytulajdona van.
Ilyen értelemben az állami- és a magán is csak egyfajta alkategóriája a tulajdonnak.
Természetesen ha nem tekintik politikai hitbizománynak... de ez már nem a tulajdonról, hanem a hatalom átláthatóságáról szól.

"a kadar faszan csungok nem akarnak allandoan oskommer dumakkal visszahozni a langyos hugy rendszeret"

Nyugi, azóta már az Ájrópai Politbüro csinált egy sokkal nagyobb langyos húgy rendszert... amelynek faszoncsüngője(i) éppen szopóágra kerültek!
:) vagy :(

Jenő_bácsi 2011.11.20. 14:20:19

Vannak akik húzzák, vannak akik tolják az ország szekerét, némely kerék- ( és ló- ) kötők meg abból élnek, hogy ezt a két csapatot egymás ellen ugrasztják. Ez már a Habsburgoknak is bejött. Az egymás ellen acsargóknak meg kéretik észbe venni, hogy királyok soha nem küldték egymást a vérpadra! Csak a népet!

Éhes_ló 2011.11.20. 14:22:08

@Trackback: gondolom ezt teli szájjal hirdeted minden neonáci párt esetében is.
Vagy nem?

fidesz = házmesterek pártja 2011.11.20. 14:24:22

@Húsleves: nácika! Tudom, nehéz azzal az egyetlen agysejteddel felfogni, de messze nem egy kategória a kettő! Megértem, hogy frusztrált vagy, mert az értelmes emberek egy utolsó szarházinak tartják a náci eszméknek tapsikoló tetveket, de ez van...

Netuddki. 2011.11.20. 14:24:31

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ezt miből gondoltad? Ilyet én nem állítottam.

Az államnak az a feladata, hogy az állampolgárok érdekében(!) működtessen bizonyos intézményeket. Amik működési költségeit az általunk befizetett adókból fedezzük(!). De szerintem Te is ezt írtad.
Állami tulajdonra pedig szükség van. Ha tetszik, ha nem. Ott vannak pl. az iskolák.

Amire a kommunizmusra célozni szerettem volna az az, hogy rengeteg adót beszednek tőlünk (igen, én is csak bérből és fizetésből élek), de nem arra megy el amire kéne. Már amit nem lopnak el belőle.
Nevetségesen alacsonyak a bérek. Aminek az extraprofitját egyrészt zsebreteszi a munkáltató (multi aki még adót sem fizet?), másrészt az állam az irreálisan magas járulékok révén. Egy szó nem volt állami tulajdonú vállalatról...

fidesz = házmesterek pártja 2011.11.20. 14:26:35

@Éhes_ló: te másik náci! Tényleg nem fogjátok fel, hogy veletek nem elsősorban az elődeitek bűne a gond, hanem az, hogy épp olyan aljadék, emberiségellenes tetvek vagytok, mint azok voltak?

kvadrillio 2011.11.20. 14:39:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: hmmm.....még igazad is lehetne, ha NEM A KURVA OKOSOK BASZTÁK VOLNA A ZEMBERISÉG FEJÉRE VÁLLÁRA EZT A VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁGOT, AMIÉRT MOST AZ EGÉSZ VILÁG SZOPIK, KIVÉVE téged ! :)
...nopersze..., ha a világon mindenkinek 9 évre bebetonozott állása lenne, mint a tiéd, és nála sokkal okosabbak "megvezetéséért" kapná a tripla lóvékat...., talán elgondolkodna....rajtad kissé.

DE SAJNOS SOKAN VAGYTOK, AKIKET KÉNYSZERESEN VISZNEK HÁTUKON A TÖMEGEK ADDIG, AMÍG EGYSZER CSAK MEGRÁNTJÁK MAGUKAT, OCCT NEM KAPNAK UTÁNAD ! :o)

Éhes_ló 2011.11.20. 14:42:49

@al kotmány aláiro álamfö: köszi, újabb kitűnő példa mit kellet volna már rég eltakarítani innen.
De sebaj. Pár év és meglesz: vagy kihaltok, vagy hazahúztok innen.

Mária 2011.11.20. 14:45:15

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"a hulye elbukik es az okos megerosodik"

Elvi szinten igazad van abban, hogy vannak sikeres és kevésbé sikeres emberek, és ez így van jól.

De valószínűleg nem hallottál még arról, hogy ebben az országban 1990 környékén hogyan vált szét a szar a májtól, (szándékosan használom ezt a meghatározást) és hogyan lettek néhány év alatt milliárdosok azok, akiknek korábban a szocializmus írott törvényei szerint nem volt, mert nem is lehetett vagyonuk, míg másoknak, bármennyire is tehetségesek voltak, semmi nem jutott.

Elmondom neked:

- régen a szociban törvény mondta ki (!) hogy senkinek nem lehet magánvagyona

- ami a közösen megtermelt bevételekből nem az emberek napi szükségleteit kielégítő javakra fordítódott, az ment a nagy, közös állami beruházásokra

- a rendszerváltás idején, amikor magánosítani kezdték a közösen összehordott értékeket, ennek neve volt a nemzeti vagyon, senki nem írt listát, hogy mit halmozott fel az ország 1945 és 1990 között

- tehát senki nem írt leltárt, nem vont mérleget, nem vezetett listát arról, hogy a privatizáció során a közösen előállított vagyonból kinek, mennyi, milyen feltételekkel, és mennyi pénzért jutott

- az állami cégeket akkoriban fillérekért lehetett megvásárolni, amihez, ha a vevő kérte, még kamatmentes kölcsönt is kapott

- vevő persze nem lehetett akárki, hiszen sokkal kevesebb elherdálható állami vállalat volt, mint ahány állampolgár

- ha a vevő a saját pénzén, plusz a nagyon jóárasított kölcsönnel sem jutott hozzá, amihez akart, rábeszélte a kiszemelt cég dolgozóit, hogy indítsanak Munkavállalói Résztulajdonosi Programot

- a kisembereket ezzel az MRP programokkal vették rá arra, hogy pár nagyhalnak adott kölcsönhöz, és önerőhöz tegyék hozzá a saját kis megtakarításaikat, és legyenek ők is részvényesek a nagyhalak birodalmában

- a nagyhalak természetesen soha nem a kisemberek közül, hanem a húsosfazék környéki elvtársak közül kerültek ki

- a nagyhalak természetesen hülyék voltak a piaci viszonyokhoz meg a vállalatirányításhoz, ráadásul izomból beintettek az orosz piacnak, ezért aztán 10+ év alatt felélték a velük társuló kishalaktól kicsalt vagyonkát

- a kishalakat utána kipicsázták a cégből, a befektetett pénzük akkorra már az induláskori részvényeik névértékének a 10-30% százalékát érték, mert a többit a nagyhalak a dilettáns döntéseiknek köszönhetően eltapsolták

- így küldték padlóra a dilettáns, buta és gőgös, ám roppant magabiztos ex-MSZMP nagyhalak néhány év alatt az ország iparát és mezőgazdaságát

- a nagyhalak azóta is boldogan élnek, míg meg nem halnak, zsugorodó vagyonkájuk, aminek egy komoly hányadát a kishalaktól csalták ki, azóta már külföldi számlákon van

Dig, Lazarus! 2011.11.20. 14:48:36

Szerző nem érti a tervezet szándékát – az összes MSZMP-bűnért az MSZP a felelős. Tehát a felsorolt, és fel nem sorolt fidesz-prominensekért, a DK érintettjeiért csakúgy, mint a sajátjaikért. Hogy mi a bűn, azt egyébként majd ők mondják meg. Vagy nem. Hiszen úgyis az MSZP a felelős. Segítik ezáltal a valódi disznóságok (besúgás, nyomda-, kőbánya- vagy éppen timföldgyár-privatizációk, 56-os megtorlások, pártvezetőségben, kormányban irányító szerep stb.) felelőseinek számonkérését? Újságíróként nem ez lenne az igazi kérdés?

Megint egy "faék egyszerűségű" törvény (-tervezet), amit csak a Jobbik beelőzésére találtak ki. Mert a másfél éves ámokfutás mind ennek köszönhető – kifogni a szelet a vitorlájukból. A gyurcsányozás, meg a többi mind mesebeszéd, már régen semmi veszélyt nem jelentenek, és nem is tőlük félnek igazán (persze a tévészereplés frusztráltsága soha nem múlik). De hogy a Jobbik elől elszívják a levegőt, a csődig voltak képesek vinni az országot (Ez a saját csődjük, és ehhez a témához a korábbiak nem tartoznak!) És gyengült ettől a jobbik?
Újságíróként akár meg is láthatná ezeket az összefüggéseket.

Ehelyett a szerző posztjaiban és műsoraiban a mesebeszéd témakörében siránkozza tele az amúgy is áporodott klímát. Mert a valódi megtisztuláshoz bátorság kellene, ő viszont elégedett lenne, ha visszajönne az az idő, aminél egyébként most sem sokkal rosszabb neki.

Még egy szó az életrajzi vonulathoz: ha valakivel "Egyéves szolgálata alatt többször előfordult, hogy megszökött a laktanyából", az nem ússza meg azzal, hogy "több napig fogdába küldték". Hacsak nem a laktanyaparancsnok is a rendszer dühödt ellensége ...

samer 2011.11.20. 14:51:14

@vanegyközönséges: Kedves komcsi-csőcselék! Az MSZP remélem odajut ahová való a történelem szemétdombjára a libsikkel együtt

dr kíváncsivagyok 2011.11.20. 14:52:24

@akist: Te nagyonhülye ! Egyéltalán nem jelentett mást....ugyanis nem volt kötelező ÉN SEM VOLTAM PÁRTTAG, pedig 74 - től dolgoztam !! Azok "lettek" párttagok , akik valamit reméltek ettől , vagy kötelezővé tették nekik ( fegyveres testületek ) ! A Fidesz vezetői között rengeteg olyan párttag és FUNKCIONÁRIUS van AKIK MAGUK VÁLASZTOTTÁK A PÁRTOT, ANYAGI ÉS SZAKMAI ELŐRELÉPÉSÜK REMÉNYÉBEN !!!! És dettó a szüleik !! Akkor most bíróság elé viszik Apát - Anyát ...Nagyapát - Nagyanyát ??????
Mocskos , aljas , demagóg banda ! Sosem voltam sem KISZ , sem párttag , de ez már a végjátszma a Fidesznél !?

dr kíváncsivagyok 2011.11.20. 14:53:48

@samer: Te egy nagyon-nagyon egyszerű emberke vagy....mondhatnám , olyan egyszerű , mint egy fogpiszkáló....

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.20. 14:55:31

A kommunizmus elvi elítélésével természetesen mélyen egyetértek, azonban ez a fideszes tervezet színdemagógia. Az MSZP 20 éve nem kommunista, sőt 1989-es alakulásakor is leginkább szocdem volt, apró reformkommunista szárnnyal. S a vicces az, hogy az MSZP volt reformkomcsi szárnyának a jeles figurái, mint Pozsgay és Szűrös, 15 éve kvázi-fideszesek.

Ezen kívül abszurdum mindent egybemosni. Nem lehet azonosságot tenni vezetők és egyszerű emberek között.

Ráadásul a legutolsó pártállami idők vezetéséből többen is azért dolgoztak, hogy a rendszert megszüntessék.

samer 2011.11.20. 14:55:43

@puffatag: Miért a többi nem az?

samer 2011.11.20. 14:56:54

@kíváncsivagyok: Csak az Mszp stílust utánoztam,amit írtál az akkor rátok is vonatkozik...

dr kíváncsivagyok 2011.11.20. 14:57:44

@Mária: "- régen a szociban törvény mondta ki (!) hogy senkinek nem lehet magánvagyona "

...hogy Én miért nem tudok ilyen törvényről ? Te faszkalaporbánseggtöltelék ,...tudod mit beszélsz ?? Honnan az anyádból veszel ennyi hülyeséget ?!

Dig, Lazarus! 2011.11.20. 14:57:59

@kennyking: "Egyébként , ha nem lett volna " rendszerváltás" , akkor Gyurcsány és Orbán azon ölné egymást, hogy melyiket nevezzék ki a párt főtitkárának." – Igaz, nagyon igaz! :-/

dr kíváncsivagyok 2011.11.20. 14:58:24

@samer: Te csak ne utánozzál,...nem vagy Te olyan aljas.....

samer 2011.11.20. 15:00:01

@kíváncsivagyok: @vanegyközönséges: hozzászólásának stílusára reagáltam csak ezzel a stílussal

puffatag 2011.11.20. 15:01:48

@samer: egyedül a szadesz nem volt kommunista a választékból, el is tüntették ezért a zemberek

salamander 2011.11.20. 15:01:49

Tisztelt "gréczyzsolt"!

Jogrendszerünk védelmét a kommunista káderektől s utódaiktól meg kell tenni.

Nem állapot, hogy jelenlegi és a jövőre hatályba lépő alaptörvényünk által védelmezett jogtárgyakat mélyen sértő rendszeridegen helyzeteket tovább engedjünk pusztán ilyen maszatoló (mint a fent említett blogbejegyzés) gondolatok miatt. Ezt a rendszerváltás után eljátszották - hibásan - többek között olyan jogászok segítségével és neve alatt, mint Kilényi Géza, Sólyom László, akik nem voltak azon a szellemi magaslaton, hogy visszautasítsák azt a politikai nyomást ami ez ügyben rájuk nehezedett... Megjegyzem óriási károkat okoztak ezzel.

A jogrendszer alapvető pillérei a biztonság és a társadalomra való veszélyek felismerése, elhárítása a jogeszközeivel... Ehhez ez a szabályozás elengedhetetlen.

Amit felvetettél az a jog szempontjából tehát teljesen mellékes. Majd ha megszületik a norma, majd a jogalkalmazó eldönti mi történjen az említett személyekkel - már ha egyáltalán érintettek...

Összegzésül: A jogrendszernek válaszolnia kell tehát
erre a kérdésre, mert ennek szabályozatlansága hatalmas veszélyt hordoz a társadalomra.

...

kicsijuti 2011.11.20. 15:05:04

@h.kovacs: @puffatag: @Az igazi sztrovacsek: nektek mindenről refelexből orbán jut eszetekbe? paranoia...

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Mint mindig most is jobban jártál volna ha csendben maradsz.
MSZMP feloszlatás-MSZP alakuló ülés :
1989. október 7.

szovjet csapatok kivonásának kezdete:
1989. április 25.

komolyan azt képzeled hogy a kedves pártod akik egész 89ig hazaáruló lakájként szolgálták a ruszkikat, egyszer csak fogták magukat és elhatározták hogy itt most ők rendszerváltást csinálnak? komolyan ennyire kimosták az agyad? megszünőben volt a szovjet befolyás és ezért volt rendszerváltás, ha az mszmpn múlott volna még most is kommunizmus lenne...

samer 2011.11.20. 15:05:57

@puffatag: Na ne, a szadesz Bauer Tomikával..., Demszky Maoista Gáborral...

Mária 2011.11.20. 15:19:44

@kíváncsivagyok:

"hogy Én miért nem tudok ilyen törvényről ?"

Talán azért, te idióta, mert nem éltél benne és nem is olvastál utána.

Családonként egy házad lehetett, és egy autó. A bérek nem voltak akkorák, hogy komolyabb megtakarításaid lehessenek, hiszen a rendszer alapvetése volt a puritán, szocialista világnézet és életmód. Ezt egészítette ki az is, hogy akinek lett volna pénze, mert mondjuk seftelt a közösből hazalopott cuccokkal, az se tudta volna mire költeni, hiszen a boltokban csak a fapados kelet-európai cserekereskedelemből származó termékek voltak, már amikor voltak.

Külföldre meg nem lehetett menni, hiszen a határ zárva volt, minden kiutazásodat engedélyeztetni kellett, simán csak útlevéllel nem engedtek ki az országból, csak ha bele volt pecsételve a hivatalos és friss jóváhagyás.

Kék útlevél, amivel nyugatra meg Jugoszláviába lehetett utazni, egyébként se járt mindenkinek, csak a megbízható elvtársaknak.

Ha nem lennél annyira hülye, mint amennyire az vagy, hallottál volna róla, hogy puritánságban maga az első számú vezető járt az élen és mutatta a példát azoknak, akik Fa szappanról meg ITT tévéről álmodoztak a létező rendszerek legjobbikában.

Sajnos nagyon ostoba vagy :)

tovabb a jezsovi uton 2011.11.20. 15:20:23

ezek egyik se igazi kommunisták!!dicsőség a lenin-fiúknak!!őld a burzsujt!!!!

nu pagagyí 2011.11.20. 15:21:59

Az emberek nem változnak. Ma is pont olyan gerinctelen, karrierista, pénzért az anyját is eláruló faszkalapokkal van teli az ország, mint mondjuk a Kádár-rendszerben. Lázár elvtárs még Rákosi alatt is kiválóan teljesítetett volna, Csurka elvtárs szintén jó ügynök volt, most is felnyomna bárkit akinek nem tetszik a pofája, Polt elvtárs szakértelme szintén minden rendszerben aranyat érne.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.20. 15:26:43

@Mária:

"Kék útlevél, amivel nyugatra meg Jugoszláviába lehetett utazni, egyébként se járt mindenkinek, csak a megbízható elvtársaknak."

Járt az szinte mindenkinek, de mivel minden utazáshoz kellett külön engedély, nagy jelentősége nem volt.

komplikato 2011.11.20. 15:28:35

@Az igazi sztrovacsek: Te ezt nem értheted! :D
A magyar egy kiválasztott nép, mi másért akarná kicsinálni a zsidó töke, az USA, az EU, az Oroszok, a titkos és kevésbé titkos komcsik, a szabadkőművesek meg az UFO-k? Biztos nem a titkos ásványi lelőhelyekért ... valamitől über fontos ez az ország.

puffatag 2011.11.20. 15:29:35

@samer: "@puffatag: Na ne, a szadesz Bauer Tomikával..., Demszky Maoista Gáborral..." - értelmezhetetlen, amiket írsz

komplikato 2011.11.20. 15:30:15

@nu pagagyí: Mindig a Hofi klasszikus ugrik be erről:
- Nem emlékszel?
- Nem.
- Együtt lőttük a pártházat!
- Mikor? Melyiket?
- Mikor melyiket ...
Helyezkedő barmok voltak szerintem már az 1800-as években talán előbb is. Meg is látszott az "eredményeken".

Mária 2011.11.20. 15:31:08

@max val, a bircaman:

Nem járt mindenkinek. Elég volt egy pöttyöcske a nyilvántartásban, egy kamaszos hőbörgés a középiskolában, vagy egy rosszul fogalmazott mondat a munkahelyen ahhoz, hogy az egész rokonságod nyugati kirándulási terveit hazavágd.

Arról nem is beszélve, hogy egyvalakit mindig itthon tartottak a családból, hogy azok, akiket kiengedtek, nehogy kint maradjanak.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.20. 15:34:12

@Mária:

Röviden a magyar kommunizmus utazási szempontból.

1947-1961: A magyar állampolgárok utazásait TITKOS rendeletek szabályozták, az állampolgár beadta a kiutazási kérelmét és várt, majd kapott egy igen vagy nem választ, indoklás nélkül.

1961-től már nyilvános jogszabályok voltak, melyek megszabták, hogy milyen követelményeknek kellett megfelelni az utazáshoz, bár megmaradt az indok nélküli elutasítás lehetősége, a "kiutazása közérdeket sért" gumiindok.

(Az 1961-es dátum oka természetesen a berlini fal!)

, hiszen addig egy lyuk volt a "népi demokráciák" falán, melyen bárki átmenhetett. Ezért is volt alapállásban tiltva Magyarországon úgy általában a külföldi utazás, azaz a "baráti" kommunista országokba ugyanúgy, mint a szabad világba, hiszen az NDK-ba való utazás de facto a Nyugat-Berlinbe való szabad beutazást is jelentette.

A rendszer alapesetben: minden egyes utazáshoz útlevelet kellett kérni, az útlevelet pedig hazautazás után a hatóság elvette az állampolgártól. A szocialista országokba pedig betétlapot adtak ki, mely a személyi igazolvánnyal együtt volt használható. A betétlapok kezdetben csak Csehszlovákiára voltak érvényesek, majd érvényességük ki lett terjesztve az NDK-ra, Lengyelországra, Romániára és Bulgáriára. Kezdetben minden egyes utazáshoz külön betétlap kellett, majd megjelentek a többszörösi utazásra jogot adó betétlapok.

Reform 1970-ben: ekkor jelent meg a magánszemélyek részére a kék és a piros útlevél. A piros útlevél a betétlapok helyett jött be. A piros útlevéllel a szocialista országokba lehetett utazni, kezdetben kiutazási engedély is kellett a kiutazáshoz, majd ez megszűnt és már nem kellett kiutazási engedély, csak az a korlátozás maradt, hogy minden egyes kiutazás időtartama maximum 30 nap - évente nem több, mint 180 nap - lehet. A kék útlevekkel lehetett utazni bárhová, de itt minden egyes kiutasáshoz külön kiutazási engedélyre volt szükség, mely meghatározott országokra és időtartamra szólt.

Fontos tudni, hogy a NDK, Lengyelország, Csehszlovákia, Magyarország, Románia és Bulgária között közös állampolgár-korlátozó egyezmény létezett. Ennek értelmében ezen országok hatóságai kölcsönösen ellenőrizték egymás állampolgárait és ezen országok területe "tömbként" működött utazási szempontból.

1984-es reform: megszűnik a piros útlevél, a szocialista országokba is már kék útlevelet kellett használni, egyszerűen a kék útlevél 5. oldalára be volt pecsételve az állandó kiutazási engedély a szocialista országokba, viszont nyugati utazásokhoz továbbra is minden utazáshoz külön egyedi kiutazási engedélyre volt szükség.

1988: Grósz Károly féle "világútlevél", azaz megszűnt a kiutazási engedély. Az utolsó korlát még megmaradt: azaz továbbra is létezett a "kiutazása közérdeket sért" gumiparagrafus, azaz bizonyos emberek nem kaphattak útlevelet.

A teljesen szabad utazást már az 1989-es útlevéltörvény vezette be.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.20. 15:35:06

@Mária:

Ez igaz, de az emberek 95 %-a akkor már megkapta az útlevelet.

nu pagagyí 2011.11.20. 15:35:18

@salamander: Szerintem elég veszélyes, hogy ismét ideológiai alapon óhajtanak törvényileg minősítgetni. Ilyesmit csak diktatúrák szoktak csinálni. Egy normális országban az emberek saját tettei számítanak. Például, ha egy népnemzeti beálítottságú hazafi lop, az ugyanolyan lopás, mint ha ezt egy szocialista elveket hangoztató személy követi el. Lopáson a teljesítmény nélkül zsebre tett közpénzt értem. És a tényen az sem változtat, ha törvényt hoznak arról, hogy kinek lehet lopni és kinek nem.

Mária 2011.11.20. 15:43:02

@max val, a bircaman:

"1984-es reform: megszűnik a piros útlevél, a szocialista országokba is már kék útlevelet kellett használni"

Igen, ez után meg jött az úgynevezett "világútlevél" 1988-ban :D

Bele volt írva, hogy "érvényes a világ összes országába" az emberek tiporták érte egymást az okmányirodában, bár pénzük nemigen volt rá, hogy bárhová is elinduljanak ami komolyabb célországnak számított volna :DDD

1988-ban még zsebkönyvet is kiadtak hozzá, hátha valaki nem tudná a nagy bezártság után, hogy mit jelent az a szó, hogy "világ" :DDD

Röhögtünk is rajta, hogy milyen már, hogy milyen legyen egy útlevél, ha nem "világ"

De hát a szómágiát se ez a rendszer találta fel, csak az emberek gyorsan felejtenek és semmiből nem tanulnak.

Mária 2011.11.20. 15:47:14

@nu pagagyí:

"És a tényen az sem változtat, ha törvényt hoznak arról, hogy kinek lehet lopni és kinek nem."

Nem várhatod el, hogy tényleges keresztény értékeket kövessen egy vulgárkeresztény, vulgárnemzeti és vulgármagyar retorikával manipuláló kormány :)

Bryan élete 2011.11.20. 15:57:37

@kovi1970: nanáhogy figyelemelterelés. Mindíg van pár gumicsontjuk raktáron ilyen esetekre. Most az IMF-magyarázkodást - ami elől kurvára lapítanak már napok óta - próbálják ezzel a hülyeséggel elmaszatolni.
Nekem a "megfigyelési botrány" óta mindig eszembe jut, hogy most éppen manipulálnak.

torró 2011.11.20. 16:15:43

"Mária"!
Nem teljesen így van, mert a 65 utáni években kezdett más lenni a hozzáállás a magántulajdont illetően.A 70-évek után már lehetett maszek ipart váltani, többek között én 75-n lettem iparos.A 80-s években már rendesen járhattunk külföldre. A vállalatok szétszedése már ezekben az években elkezdődött attól a pillanattól ahogy megtudták az oroszoknál elkezdődő Gorbacsov korszakot.EZ úgy 85 körül.Már ezekben az években az Osztrák Tv egy riportjában arról beszéltek hogy a Magyar politikai vezetőknek annyi pénze van bankjaikban, mint az akkori egyéves nemzeti jövedelmünk! Tehát a pénz a rendszer váltás után kezdett előbújni és a privatizáció során tisztára tudták mosni.Mert a kisember nem volt erre anyagilag felkészülve. És ráadásul valóban a Kádár rendszer volt vezetői és pártitkárjaik tudtak minden lehetséges üzletről, természetesen egymást segítve hozzájutni a közös vagyon szétlopásához! Sajnos ez a folyamat ma is tart.Különben nem lennénk így földhöz szögezve.
A jelenlegi helyzet meg már egy ideje a külföld kezében van.És bebizonyítják hogy nem lehet ellenük ugrálni, lásd Orbánt is vissza kényszerítették a tárgyaló asztalhoz.És ne nagyon örüljön ennek senki,mert így is úgyis padlón tartanak bennünket. A nemzetközi pénzvilág nem tűri a renitenskedőket.Így aztán az lesz amit ők diktálnak .BÁRKI KERÜLJÖN A KORMÁNYRÚDHOZ NEKÜNK NEM LESZ JOBB!!! Ezt kell megérteni hiába kurvázzátok és hülyézitek egymást. A Görögök most lesznek a falhoz állítva ! Amit eddig fizetésként kaptak most csengethetik vissza!Ez így működik. Ha magadtól térdelsz eléjük akkor is szopsz ,ha ők kényszerítenek akkor is!!!

torró 2011.11.20. 16:24:55

Egy kis történelem .Rövid!

"Az államháztartást ki kell egyensúlyozni. A kincstárat fel kell
tölteni. Mérsékelni kell a közterheket. Az arrogáns közalkalmazottakat meg
kell fékezni. Meg kell szüntetni a külföld segélyezését, mert így a csőd
szélére kerül az állam. Az embereknek újra meg kell tanulniuk dolgozni és ne
azt várják, hogy az állam tartsa el őket!"
/ Cicero, Kr.e. 55-ben. /

Tehát, 2065 éve semmi sem változott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dtk74 2011.11.20. 16:30:14

Mikola István - Hazafias Népfront, eln÷k
Fónagy Jßnos - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkßr
Orbán Győző - párttitkßár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbßn Viktor; - Gimnßziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
- régen volt. talán csak a dolgukat tették. Talán többet is. Tényleg bolygatni kellene?

Kivancsi 2011.11.20. 16:32:22

Raadasul jopar volt fideszes vagy fidesz kozeli MSZMP-es partkader..
A rendszervaltaskor leprivatizalt maganak ezt meg azt szoval ahol csak lehetett jol megloptak a zembereket.....

Sitre mindet :):)

Jenő_bácsi 2011.11.20. 16:39:34

@dtk74: Hát, ha törvénybe hozzák, akkor bolygatni k e l l !!!!

igenember 2011.11.20. 16:42:32

Teljesen egyetértek a posztolóval. Orbán egy idióta. A komcsi bűnök mellett a fasiszta bűnöket is elő kellene vennie. Így csak egy idióta, aki tetszelegni akar a szélső jobbos választóinak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.11.20. 16:44:55

Fel kellett volna kötni mindenkit pártitkártól felfelé!
Ja, hogy az akkor egy új holokauszt lett volna? Hát ez ilyen...

ursus artos 2011.11.20. 17:01:35

@Mária: "az emberek tiporták érte egymást az okmányirodában"
Mivel az okmányirodákat a fújorbán kormány hozta létre 2000-ben, az emberek max. a rendőrségen taposhatták egymást, tekintve, hogy ott kellett intézni az útlevelet...

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:02:33

@puffatag: "...stefka istván nevű bérborz 56-os kitüntetést, ez a féreg 44-ben született..."

No és?
A párom falujában is megjelentek 56-ban az oroszok több tankkal, és valamennyi ideig ott várakoztak. Az unatkozó katonák a lakossággal ismerkedtek. A párom ekkor eléggé kis gyerekecske volt, és kiállt ő is kíváncsiskodni a kapuba. A kezében volt egy szeletke csokoládé, és azt egy katona incselkedve vele, el akarta venni. Büszkén meséli azóta is, hogy 56-os "ellenálló" ő is , mert nem adta a csokoládéját. Biztos Stefka is hasonló ellenálló volt, persze, hogy kitüntetést érdemel.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2011.11.20. 17:05:19

@igenember: A fasiszta bűnök folyamatosan elő vannak véve, ezért fizetünk búsásan ma is.

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:06:55

@Mária: "A hardcore verzió az, hogy a jelenlegi vezérkarhoz képest egy másik, új generációba tartozó, 1975-ös születésű, MSZMP múlttal vélhetően nem könnyen sakkban tartható Lázár ezzel a javaslattal akarja kitakarítani az istállót."

De előtte még bele kell rugni az MSZP-be is, hátha így nagyobb előnyük marad. CSak azt felejtik el, hogy a 20-30 éves korosztályt már ők se tudják megetetni, és nem biztos, hogy a fideszt fogják választani.

aetas aurea 2011.11.20. 17:07:11

A régi rómaiaknak volt egy mondása: Senatores bone virum, senatus bestia. Azaz: a szenátorok jó emberek, a szenátus bestia. Tehát itt nem az egyes emberről van szó, hanem egy társaságról. Ez az MSZMP, ebben a történetben. Volt ebben az országban így-úgy, önként, kényszerből, haszonlesésből, megtévesztésből, megtévedésből kb. 800 ezer párttag. De facto és de jure az 1989 - es pártalakítással az MSZP utódja - akárcsak a legfrissebb DK -az MSZMP - nek, valamint elődpártjainak. az MDP - nek és MKP - nak. Ezért eleve nem indulhattak tiszta lappal, de nem is akartak. Ha az évtizedek alatt összelopott javakat jogszerű volt továbbvinni, akkor az évtizedek alatt felhalmozódott rengeteg mocsokkal és az okozott tömérdek fájdalommal is kellene kezdeni valamit. Így tehát az MSZP felelőssége megkerülhetetlen. Az más kérdés, hogy az Alkotmányba ezt nem írnám bele. Gréczy blogjait mindig csodálattal olvasom, nincs még egy ilyen profi módon író elvetemült gondolkodású ember se közel se távol. Összemos mindent, de azt jól csinálja. similis simile gaudet: akár nagy haverja, Fletó. Azt már fel sem merem tételezni, hogy mindezt jóhiszeműen, mert akkor meg egészen egyszerűen hülye.
Történelmet hamisít, inszinuál: semmi se drága neki(k), aztán ez megy kifelé is, a határokon túlra, s ettől lesz kíváló az ország megítélése. Mindegy, hogy mit hazudnak, szóljon minél nagyobbat. Igazi hivatásos hazudozó.

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:09:53

@Húsleves: Kicsit demagóg a megközelítésed, mert attól, hogy egy mai huszonéves mszp-s, ő nem egyenes folytatása a leváltott rendszernek, és nem azért óbégatnak az emberek, hogy valaki horogkeresztet visel, hanem azért, mert a viselés mellett úgy is viselkedik.

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:12:56

@Mária: "Nem olvastam Lázár beadványával kapcsolatban, hogy azt javasolta volna, hogy a jelenlegi MSZP mellett a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) is legyen bűnös kollektíve azért, amit az MSZMP csinált."

Na nemá! Azt akarod mondani, hogy Lázár sugallatára, azért léptek ki az mszp-ből Gyurcsányék, hogy ne essenek ennek a baromságnak a hatálya alá?

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:14:44

@kovi1970: Igazad van, juliusi Cézárkának sem az ellenségeitől kellett félnie. Emlékszel? Te is fiam Brutus ( Janus)?

Jofiu 2011.11.20. 17:14:52

@igényes:
Nem valószínű, hogy be lesz.
Ennél hülyébb és amatőrebb banda már nem lehet, okos és normális ember ilyen öngyilkos húzást nem csinál.

Amúgy tetszett a hosszú írás amit megosztottál. Nagyon nem vagyok meglepve rajta, mindíg is egy szájtépő, törtető, együttműködésképtelen, értetlenségből fakadóan makacs alak volt (amit nem ért meg azt megváltoztatja), a gyerekkor is ezt mutatja.

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:18:54

@Mária: "...sikereik vannak, és azért láthatatlanok, mert akkorák, mint egy jéghegy..."

Nabassza! A jléghegy a negatívban ( a vízalatt )nagy, azért nem látjuk a méreteit.

2011.11.20. 17:19:39

"Ez az alkotmánykiegészítő komcsizás nem csak kontraproduktív, hanem primitív is."

Hahaha, még ezt is megéltük, hogy Gréczy Zsolt elmélkedik a kontraproduktivitás és a primitívség mibenlétéről. Az egész életműve leírható ezzel a két jelzővel... :-)

okosallah 2011.11.20. 17:25:31

Bátorkodom ismertetni az Eftásakkal a Prágai nyilatkozat egy két pontját amit a neo-Marxisták nem szeretnek előhozni.

"Prágai Nyilatkozat az európai lelkiismeret és kommunizmus ügyében 2008. június 3., Prága, a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusa"

minthogy a kommunista ideológia közvetlenül felelős emberiség elleni bűntettetekért,

minthogy lényegi azonosságok vannak a nácizmus és a kommunizmus között rémuralmi jellegük és emberiség elleni bűntetteik tekintetében,

minthogy számos országban a kommunista pártok, még ha nincsenek is hatalmon, nem határolták el magukat nyilvánosan a kommunista rendszerek bűntetteitől, és nem is ítélték el azokat,

gloriavictis.hu/a-pragai-nyilatkozat/

(A teljes szöveg a linknél található.)
Éljen a Párt és Thürmer Eftás!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 17:28:30

Kétségtelen, hogy ez a múltbeli bűnüldözés a gazdasági nehézségekről hivatott elterelni a figyelmet.

Viszont a baloldal továbbra is ragaszkodik a "szembenézéshez" a holokauszt kapcsán, pedig egyetlen valamikori haszonélvezője sincs pozícióban. Nem következetes a 67 évvel ezelőttet tegnapként kezelni, a 25 évvel ezelőttet meg "rég volt, tán igaz se volt" módra.

Aki következetesen gondolkodik, az némi szimmetriára törekszik a két ügyben.

dtk74 2011.11.20. 17:30:00

@Jeno bacsi: akkor öngólnak szánják, vagy megtisztulásnak, nézőpont kérdése. Ja és előéleté, rokonságé... :-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.11.20. 17:32:02

@Vértes László: A feltárt irattárak adatai, és a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a kommunizmus áldozatainak száma a következő: A Szovjetunióban 20. millió, Kínában 45. és 72. millió között, Kambodzsában Vietnámban, Észak Koreában 4.3. és 5 millió között, Afrikában 1.7 millió, Afganisztánban 1.5 millió, kelet Európában 1. millió, Latin Amerikában 150, 000. A fentiek alapján a kommunizmus áldozatainak összesített létszáma 73. millió lélek. A kommunizmus áldozatainak számát, azonban sokan száz millióra becsülik. A fenti számok nem a háborúkban elesettek számára vonatkoznak. Az áldozatok túlnyomó többsége a módszeresen megszervezett Gulág típusú haláltáborokban, és az úgynevezett ideológiai átnevelési gyűjtőtáborokban vesztette életét. Ezek közül nagyon sokat készakarva halálra éheztettek.
(A Kommunizmus Fekete Könyve, Nagyvilág Kiadó, 2000)

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.20. 17:32:24

@Vértes László:

Nem akad senki, akit megkérhetnél, hogy magyarázza el a különbséget a 'szembenézés' és a 'kollektív bűnösség' között?

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:32:37

@max val, a bircaman: Nagy a szájuk, ahelyett, hogy utána néznének a dolgoknak.Ezért azt is mond el nekik, hogy a 80-as évek elején még élt az a törvény, amely alapján aki külfödre szökött ( diszidált), itthon nem örökölhetett, mert azt elvette tőle az állam.

notib 2011.11.20. 17:35:12

Zsoltikám !

Bár nem akartad, de rátapintottál a lényegre....

Azért tart ott az ország ahol most van, mert a gengszterváltás után azok maradtak hatalmon, akik addig is voltak, az MSZMP az embereit VALAMENNYI pártban elhelyezte....

Hogy akkor a FIDESZ most miért komcsizik, ez a kommunista lélektan rejtélye (Márai elég pontos képet ad róla) ne felejtsd el, hogy a legtöbb kommunistát a kommunisták nyírták ki...

Majd ha rájössz, hogy a vörös métely ugyanolyan mint a barna métely, megvilágosodsz, hogy törvényszerű Magyarország mai sorsa....

Hitler -Sztálin

Gestapo - KGB

KISZ - Hitlerjugend

Molotov - Ribbentrop

SA - Munkásőrség

És még egy dolog, mindkettőt jellemezte a fanatizmus, csak hát, ha a kommunisták öltek, akkor azok sajnálatos események, ha a nácik, akkor bestiális gyilkosságok....

Ha a Szovjetúnió szállta meg fél Lengyelországot, akkor az megmentés, ha a nácik a másik felét, akkor az rablóhadjárat...

Ha a kommunisták gyilkoltak fanatizmusból, mert hittek a kommunista eszmékben az megbocsátható, sajnálatos esemény, ha a nácik, az égbekiáltó aljasság...

Azért a következő szituáció érdekes lehet:

1945, vége a háborúnak, Hitler meghal, a Német Nemzetiszocialista Párt, Német Szocialista Pártra változtatja a nevét, a náci diktatúrából, demokratikus rendszer lesz, a nemzetiszocialistákból szocialisták-kommunisták, Ribbentrop, Gőring, Hess és a többiek maradnak a helyükön, "rendszerváltást" csinálnak, és mindenki él boldogan, amíg meg nem hal...

Ugye milyen hihetetlen történet, ilyen a valóságban soha nem fordulhat elő...

És még valami, azért kellett a kommunista párt nevét szocialista párt névre változtatni, mert a kommunista szó az egész világon szitokszóvá vált, nem véletlenül....

És még egy hihetetlen történet:

az ÁVÓ-s jó elvtárs kinéz egy villát, a tulajdonost letartóztatják, meghal. a villát lefoglalják, egészen véletlenül az ÁVÓ-s kapja meg, örökre, visszavonhatatlanul, az ÁVÓ-s meghal, a gyereke és a családja továbbra is ott él a villában, előkerül a vila eredeti tulajdonosának a gyermeke, kit illet meg a tulajdonjog ????
(na mit gondolsz, hogy miért nem történt REPRIVATIZÁCIÓ...)

Ugye a gyermekek nem tehetnek a szülők bűneiről, kivéve, ha nem kommunisták...

Zsolti, Zsolti ideje felébredni...

Egyáltalán nem baj, hogy Viktorék megkezdik az elszámoltatást, ez régi kommunista móka, leginkább a kommunistákkal számolnak el, de azért biztos ami biztos, a jó szakembereket még a nyilasoktól is begyűjtik az ÁVÓ-ba, kezdődik Biszkuékkal, de sorra kerülnek Bauerék, Petőék is akik az ÁVÓ-n érdekes dolgokat vittek végbe, hiszen ott köztudottan tiltott volt a kínzás, meggyalázás, megfélemlítés, nyomorékká verés, meggyilkolás....

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:35:27

@nu pagagyí:
Nagyon tévedsz, mert ha te lopnál kificsücsköt, rád nem bíznák utána a nyugdíjvagyon.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 17:37:50

@milyen szép a Vértes, ó: Kérlek, légy te az, aki kifejti a különbséget.

Azt is fejtsd ki, hogy szerinted hol van szó kollektív bűnösségről?

isssti 2011.11.20. 17:38:42

Bocsánat, csak halkan kérdem meg: az Mszp valaha is elhatárolódott az Mszmp-től, vagy még mindig hivatalosan a jogutódja - mert azt ugye mindenki tudja, hogy a dolog '89-ben így indult.
Ha így van, ettől kezdve csak az a kérdés: elítéljük-e az Mszmp-t?

Persze el tudom képzelni, hogy az ehhez hasonló fórumokon sokan nem szívesen ítélnék el, de hát "sajna" ez ma már nem vitatéma: csakúgy, mint ahogy a holokauszt sem..
Szóval tisztázzuk: miről is beszélünk??

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:41:51

„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén.

„Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni” – mondta Orbán Viktor tegnap ...

...a kommunista Kína érdemeit méltatva.

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 17:42:27

@aetas aurea: "Így tehát az MSZP felelőssége megkerülhetetlen."

Magyarul: anyád, apád felelőssége, hogy hülye lett a gyereke? ( ne értsd szó szerint, nem rád, anyádra, és apádra gondoltam, hanem úgy általában).

Ilyen alapon Szent Istvánt utólag kéne halálra ítélni, mert felnégyeltette az ellenfelét, meg kiszúratta a szemét, meg ólmot öntetett a fülébe. Neki ki is a jogutódja? Talán a Fidesz, vagy a KDNP?

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:45:22

FIDESZKOMCSIK:

Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.
Pozsgay Imre MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag
Schmitt (független) Pál - MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, a Rogán féle narancsos forradalom lánglelkű bajnoka
Togyán József - alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere
Szita Károly – alias Krakus, III/III-mas együttműködő

Martian (törölt) 2011.11.20. 17:45:43

@aetas aurea: "A régi rómaiaknak volt egy mondása: Senatores bone virum, senatus bestia. Azaz: a szenátorok jó emberek, a szenátus bestia."

Ezek szerint a bolsevista kollektív felelősség (vagyis nincs személyes felelősség) már a római birodalomban is létezett.

rеgrеss 2011.11.20. 17:45:57

@max val, a bircaman: "Ráadásul a legutolsó pártállami idők vezetéséből többen is azért dolgoztak, hogy a rendszert megszüntessék. "

akkor azok maradjanak életben, de a biszku, lendvai és egyéb gusztustalanságok rohadjanak meg a börtönben

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.20. 17:46:44

@Vértes László:

Van épp elég dolgom, próbálj keríteni valakit.

Rendben, az 'emeszpé felelős az emeszempé bűneiért' felvetést sarkítás 'kollektív bűnösség erőltetése'-nek nevezni, ettől függetlenül a párhuzam teljesen rossz, nem arról van szó ugyanis jelen esetben, hogy 'nézzünk szembe a Kádár-korszak bűneivel'.

(Azt mondjuk nem értem, miért nem használják az érintettek - átfogalmazva - a műjobboldal egyik kedvenc toposzát és magyarázzák el bociszemekkel, hogy senki nem felelős a szocialista évek bűneiért, mindenre az oroszok kényszerítettek mindenkit.)

rеgrеss 2011.11.20. 17:47:36

@légycsapó: az mszmp tagság ki a faszt érdkel, meg egy mob elnökség ki a faszt érdekel, az ügynökség már gáz, de miért nem csinálsz egy ilyn listát az mszp-s trógerekről és a dk-s trógerekről is?

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:48:12

"Szeretném leszögezni, hogy... a szocialista politikai gondolkodás és gyakorlati politika számunkra nem az ördögtől való... A kommunisták utódpártja, az MSZP esetében... az eltelt másfél év alatt... odáig fejlődtek a dolgok, hogy talán már a következő választási ciklusban hiteles szociáldemokrata párttá válnak... A magyar demokrácia stabilitása érdekében úrrá kell lennünk rossz emlékeinken."

Orbán Viktor 1992

Mária 2011.11.20. 17:48:15

@aetas aurea:

Szervezeti jogutódlás létezik. Eszmei, ideológiai "jogutódlás" nincs. Aki azt gondolja, hogy ez lehetséges, az ostoba.

A "vagyon" megutódlásáról meg van egy érdekes példám.

A kádári rendszerben volt egy szervezete a művészeknek. Az volt a neve, hogy Művészeti Alap. Saját vagyonnal rendelkezett, alkotóházak, értékesítési bolthálózat, egyéb ingatlanok formájában. Emellé komoly befektetésekkel is rendelkezett, mert a Művészeti Alap saját nyugdíjpénztárat és segélyező rendszert is fenntartott, saccperkábé hatvanezer fő körül volt a tagsága, ez a szervezet adta a "munkaviszony" és a nyugdíjra jogosító ledolgozott évek nyilvántartását a szabadúszó művészek (írók, színészek, képzőművészek, stb) számára.

1990 után a Művészeti Alapból jogfolytonossággal Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete lett, az ingó és ingatlanvagyonát megtartotta, a nyugdíjpénztárban gyűjtött pénzecske is maradt.

2010-ben a Fidesz szemet vetett a MAOE vagyonkájára. Annál is inkább, mert az új kormány egyik kegyence, Makovecz Imre megcsinálta a MAOE konkurenciáját, Művészeti Akadémia névvel, párezres aktív tagsággal.

Egyetlen tollvonásba került, hogy 2011 tavaszán a Makovecz-féle "Akadémia" mindenféle jogutódlás nélkül rátegye a kezét egy nagy múlttal, és komoly vagyonnal rendelkező egyesület vagyonára.

A MAOE ottmaradt elvileg továbbra is létező szervezetként, amit gyakorlatilag kiforgattak a vagyonából.

Milyen érdekes:

- a Fidesz szerint nem csak az természetes, hogy egy létező és évtizedek óta jól működő szervezettől elveszik a vagyonát, csak azért, mert nem illeszkedik az "eszmeisége" a kormánypárt aktuális érdekhálózatába

- de a Fidesz szerint az is természetes, hogy "eszmeiség-utódlást" kényszeríthet rá egy tollvonással egy olyan szervezetre, amely egészen másféle értékeket képviselőnek vallja saját magát, ám amelynek az eszmeisége nem illeszkedik a kormányzó párt aktuális érdekhálózatába

A MAOE-vagyon elkobzása persze korántsem vert fel akkora port, és nem keltett akkora felháborodást, mint a manyup vagyon rekvirálása.

rеgrеss 2011.11.20. 17:49:13

@isssti: hogy határolódott volna el a saját anyjától?

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:50:26

"A nacionalizmus... és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert.

" - Orbán Viktor az első ciklusban

Jajj de előrelátó volt a Viktor.

rеgrеss 2011.11.20. 17:50:43

@Mária: elvették pár tetűhintás "pénzecskéjét", ami persze a mi adóforintjaink voltak, most ezt siratod? hülye picsa

rеgrеss 2011.11.20. 17:51:39

Remélem valaki ír egy cikket amiben a cím gréczy apjának a neve lesz. Tetű.

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:52:44

"Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének, fűzte hozzá Orbán Viktor. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse. Egy demokráciában mindig van más út, ha az emberek úgy döntenek.
Orbán Viktor meggyőződése szerint a népszavazás, az azt kedvezően elbíráló alkotmánybírósági döntés az erős Magyarországhoz vezető út egyik fontos állomása. „Akkor leszünk erősebbek, ha Magyarország polgári nem lesznek kiszolgáltatva a mindenkori hatalom önkényének. Közös döntést várunk, azt, hogy a legfontosabb kérdésekben végre a nép döntsön. Mindenkiben, akinek kétség van azt üzenjük: nem kell félni, nem fog fájni.
2007. március 12. Fidesz elnökségi ülés"

HOPPÁ-HOPPÁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mária 2011.11.20. 17:53:33

@rеgrеss:

A jogállamiságot siratom, te büdös paraszt.

isssti 2011.11.20. 17:54:31

@rеgrеss: Jaja, valahogy így: "anya, ronda komcsi vagy, szégyellek.."
No persze aki anya munkahelyén folytatja a letett fonalat, attól nehezen várható el..

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.20. 17:56:02

@rеgrеss:

Meg persze oda is volt írva, hogy nem (csak) a 'mi adóforintjaink'-ból állt a szervezet vagyona, de gondolom, ennyi aggyal még azt is nehéz volt eldönteni, melyik bekezdés illik oda a brosúrából. :)

Kerek négyszög 2011.11.20. 17:56:37

"Nemzeti Ügyek Politikája", Fidesz Program, 2010.:

Mondá Orbán Viktor:
"A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze."
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magán-nyugdíjpénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."

Szóval kesdes Viktorovics hogyan is állunk ma a szabad élet ügyében?

Nem szar érzés hazug demagógnak lenni?

Martian (törölt) 2011.11.20. 18:03:52

@légycsapó: önmagában nem a párttagság vagy a beszervezettség az érdekes, hanem hogy ki és mennyire volt valódi hatalmi pozícióban... nem kényszerből vagy szocializációs okokból, hanem saját ambíciók által, gátlástalan önigazolással.

Azonban fontosabbnak és időszerűbbnek tartom, hogy inkább a "spontán privatizáció" avagy "MSZMP vezetőből kapitalista tulajdonos" nevű játék résztvevőit számoltassák el, vagyonilag és akár visszamenőleg is.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 18:04:38

@milyen szép a Vértes, ó: Ha már felvetetted a kollektív bűnösség lehetőségét, segítek az értelmezésben. Ezt találtam a Wikin:
"A második világháborúban győztes nagyhatalmak alkalmazták a legyőzöttekkel szemben, illetve a kisebbségben élő, a legyőzött nemzetekhez tartozó emberekkel szemben." ( hu.wikipedia.org/wiki/Kollekt%C3%ADv_b%C5%B1n%C3%B6ss%C3%A9g )

Mivel az MSZMP-tagok nem etnikai vagy nemzetiségi csoport, a felelősségükről szóló jogszabály nem minősül kollektív bűnösségnek. Te másként látod? Ha lehet, forrást is idézz.

olias 2011.11.20. 18:22:31

@torró: Maszek már az ötvenes években is lehettél. Az én édesapám 1956 elején a pártból kilépve lett vízszerelő kisiparos.

Húsleves 2011.11.20. 18:30:00

@al kotmány aláiro álamfö:
Én is utolsó szarházinak tartom a náci tetveket, a hozzád hasonlókkal együtt.

Húsleves 2011.11.20. 18:37:08

@látjátok feleim szümtükkel:
"Kicsit demagóg a megközelítésed, mert attól, hogy egy mai huszonéves mszp-s, ő nem egyenes folytatása a leváltott rendszernek, és nem azért óbégatnak az emberek, hogy valaki horogkeresztet visel, hanem azért, mert a viselés mellett úgy is viselkedik."

Minden hasonlat sántít, nyilván lehet fogást találni azon, amit írtam. Sajnos én az MSZP szellemiségét az MSZMP folytatásának látom, ha nem is teljesen egyértelműnek, de azért vannak problémák. Az egyik ilyen probléma elkerülhetetlenül adódik magából a helyzetből: utódpártnak tartják, ezért hol úgy viselkedik, hogy az ellenkező végletbe esik (az állam mindenek fölött elvet a piac meindenekfölött váltotta fel, ami ugyanazt a csak jelszavakban gondolkodni képes "tudást" takarja), hol megrázzák magukat és elkezdenek internacionálét énekelni. Ez bizony mentális egészségtelenség.

fülesboci 2011.11.20. 19:01:02

@samer: meg petőfélékkel. ekkor szoktáak a parasztok azt monfdani: a gyerek nem fele az apjáért.

fülesboci 2011.11.20. 19:02:20

@Húsleves: nem tartják, utódpárt. vagyonostul.

fülesboci 2011.11.20. 19:05:25

Zsóti: ne 5 percet, de tizet szánj a dróthajtogatásra. És akkor lesz egy szuper pártod.
ha nem ,akkor te is primitiv vagy, de egyszerű,mint egy faék, az biztos.

Húsleves 2011.11.20. 19:15:06

@fülesboci:
Szerintem is, viszont a mondandóm szempontjából közömbös, hogy az, vagy csak annak tartják. A lényeg, hogy ők maguk sem érezték sohasem legitimnek a hatalmukat, innen erednek az olyan szánalmas érvelések, mint az, hogy a kormányzásuk teljesítményéért is az akkori ellenzék a felelős. Amikor az ATV egyik beszélgetős műsorában Vágó István égnek emelte a kezét és indulatosan (ami nála úgy nyilvánul meg, hogy még lassabban és választékosabban beszél) ecsetelte, hogy ha az MSZP van kormányon akkor is a FIDESZ kormányoz, a beszélgetőtársai (a baloldaliak is) egyértelműen azon a véleményen voltak, hogy hát ez jó nagy szegénységi bizonyítvány az MSZP-re nézve.

Nge Swazili Mbeko 2011.11.20. 19:17:12

Már fárasztó, de még egyszer elmondom:
Itt nincsen SE JOBB, SE BALOLDAL, világos?
Itt nincsen normális mértékben értelmezett politika, mert EZ NEM AZ. Majd ha a Nemzetvezető elvtárs (igen, az, mert kommunistább mindenkinél, akire a legújabb gumicsont-törvénye vonatkozhat) a teljes pereputtyával az összes vagyonát magyar államkötvénybe fekteti, akkor majd hiszek neki. Addig nem.
Egyébként meg BOLONDNAK BOLOND A SZOLGÁJA (és a bolondokházában végzik is majd).
Alászolgája.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.11.20. 19:23:09

kihaltok komcsikáim, ez a legnagyobb bajotok. az idő nekünk dolgozik

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.11.20. 19:25:41

@Mária: hehe..elgurult a nyugibogyó kicsiny "sztárblogger"?
maradj szerintem a marketingnél, az talán még sülhet neked.

torró 2011.11.20. 19:26:35

olias:
Igen, valóban.Csak arra akartam reagálni hogy lehetett magánvagyon,ha nem is nagy ,de lehetett.Sőt! Hát sokan a TSZ-e sem léptek be,hanem magántermelők voltak. Egyébként szerintem a legnagyobb disznóságot az "úgymond rendszer váltásnál" és utána követték el a közvagyon ellen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.11.20. 19:27:48

@légycsapó: az fáj, hogy most nem a ti komcsitok vannak hatalmon? ha ezek is komcsik mit rinyálsz?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.11.20. 19:31:49

@Mária: amíg te röhögtél, mi felültünk a vonatra és az interrail jeggyel és bejártuk a világot.

Mária 2011.11.20. 19:33:41

@FILTOL:

Nahát, hogy itt minden hülyét beengednek kommentelni, még téged is :)

Mária 2011.11.20. 19:35:33

Na léptem innen, látom, valaki nyitva felejtette a zárt osztály ajtaját :)

béla a görög (törölt) 2011.11.20. 19:44:27

OVI! Hol a MANYUP pénzem?

(a kérdés ez és nem a bohóskodás)

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 19:59:23

@Húsleves: Khmm... khmmm.. hogy is volt az a népszavazás a vizitdíj és tandíj ellen?

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 20:00:46

@Húsleves: Eléggé hiteltelen úgy támadni az MSZP tehetetlenségét, hogy amit meg akart lépni, ti - illetve köcsög zsebdiktátorok - megakadályozta népszavazással.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 20:03:15

@FILTOL: Egyszerű vagy mint a százasszög. Nincsenek itt komcsik. Komcsik a pártodban vannak. No IMF, no bankok. Ismerős?
Medgyesi mit is csinált D209-ként? Elhárított hogy az oroszok minél később tudják meg hogy az IMF-hez fordulunk és ne akadályozzák meg. No most akkor ki is a komcsi?

Húsleves 2011.11.20. 20:09:15

@igazi Lencsés István:
Pontosan erről terelődött abba az irányba a beszélgetés az ATV-n, aminek az eredményét leírtam. Az a kifogás, hogy "nem tudunk az ellenzéktől kormányozni", nagyjából egyenértékú azzal, mintha egy üzleti vezető azzal magyarázza a bizonyítványát a részvényeseknek, hogy a konkurrencia miatt nem tudja megvalósítani a terveit. A részvényesek viszont nem olyan üzletembert kerestek, aki csak akkor tudná eladni a termékeiket, ha nem lenne konkurrencia, ezért kimondják rá, hogy alkalmatlan, és kirugják.

Húsleves 2011.11.20. 20:13:12

@igazi Lencsés István:
Egyébként nekem sem tetszett, amit akkor csinált a FIDESZ, de ez nem menti az MSZP-t.

Anti Anyag (törölt) 2011.11.20. 20:13:57

Orbánnal sokan egyetértenek, én is.

Hogy Gréczy nem, az egy dolog. Nyilván Himmler szerint is őrültség volt Nürnberg.

Mária 2011.11.20. 20:20:12

@Húsleves:

A hasonlatod a konkurenciával ott sántít, hogy ha a tisztességtelen eszközökkel játszó konkurenciát bepereled, elmeszelik őt tisztességtelen piaci magatartás miatt. Rászáll az ügyészség, a Gazdasági Versenyhivatal, sőt, ha ügyes vagy, akkor még a fogyasztóvédők is.

Míg a politika szótárábaól hiányzik az a meghatározás, hogy "tiszteségtelen politikai magatartás". A határ a csillagos ég, amíg a politikai ellenlábassal szemben el lehet menni, illetve a választópolgárok hiszékenysége szabja meg a határt. Annál is inkább, hogy a politikai piacon nincsenek fogyasztóvédők, akikhez panaszra mehet a megtévesztő reklám miatt az átbaszott fejű választópolgár.

De most már tényleg megyek múmiakettőt nézni :)

salamander 2011.11.20. 20:26:13

@nu pagagyí:

Hát 1945 után a győtzes hatalmak vajon mi alapján ítélték el a háborús bűnösöket.

Jogot és ideológiát alkottak és pl.: Radbruch-formula, és már ment is az illető akasztófára.

Sajnos a jogalkotás önkényes dolog és ideológia értékrend mentén zajlik.

Pontosan arról van szó, - meglátásom szerint-, hogy az új értékrend vonult végig a jogalkotás a közigazgatás a bürokrácia, tehát a közalkalmazottak köztisztviselők rendőrség, ügyészség, bíróság stb, testületein és nem épült be...

A rendszer élvezői hívei mind ott maradtak és csendes de annál erősebb ellenhatást igyekeztek kifejteni az általuk nem kívánt értékrenddel szemben.

Példaként említeném: ha egy vállalat vagy cég igazgatótanácsát leváltjuk és újat választunk, természetes, hogy az hozza magával saját embereit.

Egy ország nem ilyen egyszerűen működik pláne ha egy vízfejű széltében hosszában elburjánzó irányítási rendszere van, amelynek nagy részére már régen nincs szükség...
Ezekben a hatalmas túlélési technikák fejlődtek ki és erre a ravasz főtisztviselőkre középvezetőkre jogászokra az akkori új kormányzat nem volt felkészülve.

itt az eredmény

Az ideológia, ha úgy tetszik akkor az lenne, hogy őket kell adminisztratív úton lehetetlenné tenni, mert nem tudnak az új értékrendszer szerint dolgozni és pláne nem képviselik azt.

Erre egy ilyen törvény már régen szükséges lenne.

...

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 20:27:58

@Húsleves: Valóban nem kormányoztak, csak öntötték a pénzt az apparátusba. Ez nem vitás, ebben egyetértünk. Csak hát törékeny volt a többségük, az ellenzék meg ott tett keresztbe ahol tudott.
Azért pl. a tandíjat nagy kár volt elkaszálni.
A vizit díjat is, mert azzal a nagyon komolyan tudták kontrollálni az egészségügyet. 300 forint volt a vizitdíj. Mennyi is a buszjegy ma? Mennyi egy liter nafta?
A vizitdíj alatt a TB költségei 15 százalékot csökkentek, mert nem tudtak lopni-csalni a kórházak, olyan betegekre elszámolva akik ott sem voltak.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 20:29:41

@salamander: "Hát 1945 után a győtzes hatalmak vajon mi alapján ítélték el a háborús bűnösöket."
- A genfi konvenció alapján simán. Az más kérdés hogy Drezda bombázásáért az amerikai és angol tábornokok is bíróság előtt kellett volna hogy álljanak.
No meg Hirosimáért és Nagaszakiért.

Húsleves 2011.11.20. 20:32:12

@Mária:
Így van, ezért írtam, hogy nekem sem tetszett a FIDESZ akkori szereplése. Ugyanúgy, mint ahogy most nem tetszik, hogy olyanok fasisztáznak, akik külföldön és az ATV-ben nyilvánosan genetikai alattvalóknak nevezik a magyarokat (és az MSZP nem határolódott el ezektől), olyanok hisztiznek, hogy elszámoltatják őket, akik azért rugták ki Medgyessyt, mert elkottyantotta magát, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, stb.
Gréczy is hiába rinyál itt, hogy milyen csúnya dolgot művelnek velük, az a helyzet, hogy ők is elszámoltatást ígértek. Miért nem lett belőle semmi?
1. ha nem tudták megvalósítani, akkor vagy nem is volt igaz amiket mondtak, vagy ez is az impotenciájukat bizonyítja
2. ha nem is akarták megvalósítani, akkor meg nem jött be nekik a "hagyjuk, hadd lopjanak, majd ők is hagynak bennünket"

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.11.20. 20:51:16

@igazi Lencsés István: hát igen, ezt hívják költségáthárításnak, amikor egy ellenőrzési rendszer árát mással fizettetik ki.
ellenőrizzék a kórházakat...másképp.

tommygun 2011.11.20. 20:56:35

LOL, gréczy be van szarva.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 21:01:44

@Húsleves: Lényeges dologra tapintasz rá. A politikai elit úgy jár jól, ha kölcsönösen lebegteti ezt az elszámolás dolgot, de nem hajtja végre. Akkor az ő ügyeit sem kapargatják majd túlzott buzgalommal. 1989-től a politikában lenni azt jelenti, hogy számos kompromisszumra kényszerült az ember -- vagy annyira nem is kellett kényszeríteni rá.

Ugyanakkor reálisan be kell látnunk, hogy az ország legtehetségesebb emberei nem átlagbérért tűrik a napi szintű ekézést. Én vállalnám a miniszterelnökséget, lehet, hogy nem is lennék alkalmatlan a feladatra. Megszámítanám, mondjuk, évi 200 millió nettóért. Sajnálod tőlem? Vállald olcsóbban. Értenél is hozzá? Ennél kevesebbért komoly a veszély, hogy kézen-közön többe kerül.

komplikato 2011.11.20. 21:15:02

@igazi Lencsés István: Csepel lakónegyedének szétbombázása smafu? /OFF

látjátok feleim szümtükkel 2011.11.20. 21:19:41

@Húsleves: "...utódpártnak tartják, ezért hol úgy viselkedik, hogy az ellenkező végletbe esik (az állam mindenek fölött elvet a piac meindenekfölött váltotta fel, ami ugyanazt a csak jelszavakban gondolkodni képes "tudást" takarja), hol megrázzák magukat és elkezdenek internacionálét énekelni. Ez bizony mentális egészségtelenség."

Ezzel én is egyet értek, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az utód feleljen-e az előd viselt dolgaiért. Bár ezt az állapotot a mentális egészségtelenség helyett símán skizofréniának nevezném. Ebből azonban nem lehet kigyógyulni. De szerintem ez a viselkedés nem csak rájuk, hanem az utódnak nem nevezhető, de lényegében a leváltott párt utóérzésének tettsző pártokban is észlelhető.

dr kíváncsivagyok 2011.11.20. 21:36:21

@Mária: "Sajnos nagyon ostoba vagy :) "
A jó kurva anyád.....én éltem ebben az "átkos" rendszerben és nem érzékeltem azokat a "szörnyűségeket " amiket idekarcoltál . Volt közbiztonság , volt munka , volt MINDEN CSALÁDNAK NYARALÓJA ( ha akarta), MINDEN CSALÁDNAK AUTÓJA ( VOLT AHOL TÖBB IS ) minden évben külföldön nyaraltunk , nem rettegtünk amikor jött a villanyszámla - gázszámla - stb....Egyszóval sokkal , de SOKKAL jobban élt az átlagember !

leponex 2011.11.20. 22:24:25

@légycsapó: @igazi Lencsés István:
"igazi Lencsés István 2011.11.20. 20:27:58

" Azért pl. a tandíjat nagy kár volt elkaszálni."

Ja. Ha már van egy minimális tandíj, utána nincs különösebb akadálya bármekkora emelésnek. Egy átlagos többgyermekes családnak sok esélye nem maradt volna felsőoktatásba küldeni a gyerekeit. Most se könnyű.
Annak lenne értelme, hogy a virtuális tandíjat a diploma megszerzése UTÁN a feltehetően magasabb keresetből kelljen visszafizetni.

" A vizit díjat is, mert azzal a nagyon komolyan tudták kontrollálni az egészségügyet.... "

- engedelmededel nettó szamárság, amit állítasz. A vizitdíj beszedésének, kezelésének, adminisztrálásának konkrét költségei nagyobbak voltak, mint a beszedett díj. Az húzott belőle hasznot, aki bölcs előrelátással az automatákat és a működtető 'szoftvereit', időben remek érzékkel előre látva megcsináltatta, valamint a működtetését jó pénzért lekaszálta. Például Kóka mester neve mond-é neked valamit e ködös távoli történelmi múltunkból ?

"A vizitdíj alatt a TB költségei 15 százalékot csökkentek, mert nem tudtak lopni-csalni a kórházak, olyan betegekre elszámolva akik ott sem voltak."

Ja.
Meg a volumenkorlát miatt talán. Meg néhány ágyláb lefűrészelése okán.
'Szerencsére' az abortuszra ez valahogy annyira nem vonatkozott - hogy legyek egy kicsit demagóg. ( Jó, nem kicsit, nagyon ! ).
Nem a költségei csökkentek, hanem a finanszírozás. Meg a számlák kifizetésének ütemezése. Cserébe pedig az adósság nőtt. Nem kicsit ...
( Amúgy természetesen voltak virtuális esetjelentések is, de azok elég hamar kibuktak az utólagos ellenőrzésen. Én magam nem is javasoltam ezt a módszert soha.-) )

Martian (törölt) 2011.11.20. 22:42:22

@igazi Lencsés István: és örülhettek a ruszkik, mert a saját disznóságaik jó részét is a németek nyakába varrhatták (pl. Katyn).

leponex 2011.11.20. 22:42:56

Szegény Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, II. Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, legkedvesebb bloggerünk :)

Csámcsogjon lelkesen még egy jó ideig ezen újabb gumicsonton kedvére :)))

Csak ezt nem értem:
"az IMF behívásának lefedését szolgálja - újabb dörnercsurkai gesztust téve a Jobbiknak -, a Fidesznek fog leginkább kárt okozni."
( dörnercsurkai - ez pompás drága Zsolt, pompás nyelvi lelemény!! :) )

Hát akkor miért nem repes a zörömtől??
Ami a fidesznek kár, az a demokrácia barátainak és bástyáinak, őrtornyainak, pislákoló szabadságmécseseinek ... i tak dalse ... újabb fénysugár e setét elnyomás éveiben!

Ferencünknek nem sok esélye leszen ha Ön így folytatja küzdelmét a Patás ellen
amikor majd jő a szavazásos népítélet ( ami ugye Népfelséges Akarat És Demokrácia, ha Ferencünket követelik a trónra, minden egyéb esetben népnyúzó autokrácia és despotizmus meg médiahalál meg egyéb szörnyűségek )

Örüljön Kedves Bárdunk, megest egy százas szöget ver a gaz fidesznyik a saját koporsójába :)

leponex 2011.11.20. 22:51:51

@Vértes László:
@Húsleves: Lényeges dologra tapintasz rá. A politikai elit úgy jár jól, ha kölcsönösen lebegteti ezt az elszámolás dolgot, de nem hajtja végre. Akkor az ő ügyeit sem kapargatják majd túlzott buzgalommal."

Vagy esetleg arról van szó, hogy jogilag nem megragadható a korrupció, akár mennyire is nyilvánvaló.
Al Caponét sem az ismert, nyilvánvaló dolgai miatt ítélték végül el, hanem egy kis adócsalás okán ...

igazi Lencsés István (törölt) 2011.11.20. 22:53:40

@Húsleves: "az a helyzet, hogy ők is elszámoltatást ígértek. Miért nem lett belőle semmi?"
- Polt Pot? Ez mond neked valamit?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.20. 23:00:18

"Lassan olyan egyszerű lesz a Fidesz, hogy drótból öt perc alatt különbet hajtogatok."

Négy percig keresed a drótot?

magyar gyorsnaszád 2011.11.20. 23:04:37

te fasszopó névtolvaj,anyád ,hogy van?

leponex 2011.11.20. 23:05:11

@béla a görög:
"béla a görög 2011.11.20. 19:44:27
OVI! Hol a MANYUP pénzem?"

- először a saját pénztáradnál érdeklődj, maradt-é belőle valami :)
Reálhozamodat már meg kellett volna kapnod rég - ha volt.
- ha maradtál a manyupban, akkor ott keresd a továbbiakban
- ha visszaléptél az állami nyugdíjrendszerbe akkor az idei kifizetett nyugdíjaknál keresgélj,
valamint ha nyugdíjba mész, akkor a postásnál vagy a számládon.

Esetleg ha vannak nyugdíjas hozzátartozóid, ismerőseid, a nekik kifizetett nyugdíjban.
( Bezony, ennyi helyről hiányzott eddig :) )

Kandabula 2011.11.20. 23:22:48

@leponex: Nem Maga a Selmeczi Gabriella?

igazi Lencsés lstván 2011.11.21. 00:52:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez tetszett, tőled mindig jókat olvas az ember. Kár, hogy veled ellentétben Zsolt kezd leereszteni, érződik rajta, hogy alig kap levegőt Ferencünk seggelyukának szorításától.

igazi Lencsés lstván 2011.11.21. 00:53:10

@Martian: az nem a ruszkik disznósága volt, hanem öngyilkosok lettek a hülye náci lengyelek

béla a görög (törölt) 2011.11.21. 01:14:12

@leponex: ne humorizáljunk kérem!
- nem hogy megmaradt hanem hozama is volt vszonylag jó.
- a reálhozamot megkaptam - befektettem.
- az állami nyugdíjat állítólag egyéni számlán vezetik (tudsz róla?) illetőleg adósságot törlesztenek. Namost az meg növekedett.
A kérdés marad:

OVI! Hol a MANYUP pénzem?
ez ilyen egyszerű.

leponex 2011.11.21. 01:45:27

@Kandabula:
szőkének szőke vagyok :))

aetas aurea 2011.11.21. 01:47:26

Hahó, gyűlnek itt a kommentek.
1. Talán nem eléggé érthetően fogalmaztam. Nem az egyes ember felelősségét firtattam, az bizony megvan, "miaz hogy, nagyonis". Csakhát. Ott volt fölöttük a Párt, a szervezet, és ennek melengető égisze alatt, az Eszme nevében akár jóhiszemű emberek is (s ez nem menti őket) hihetetlen sok borzalmat műveltek, szerte a világban. Kádár, Biszku, meg a többi elvtárs: laza életfogytiglant kaphatna a legszelídebb bíróságon is. Nagy Imre: a véréval váltotta meg korábbi önmagát. De a többi? A damaszkuszi út: ahol Saulus Paulussá vált. Biszku mondhatta volna a riportban: akkor így gondoltam, de most már látom, hogy ez bűn volt, sajnálom és bocsánatot kérek mindenkitől. De nem ezt mondta. Gyucsány mondhatta volna, hogy nem tudok egy olyan villában élni, amelyet a nyilasok után a kommunisták, az anyósom apja, raboltak el (zsidó) tulajdonosától, de nem mondta, hanem ott él. És többszörös kommunista rokonságára és sját KISZ- béli kapcsolati tőkéjére támaszkodva milliomos lett. És ez a gárda így osztja az észt, így oktat a tisztességről és demokráciáról. Ez a gyomorforgató. Mint már mondtam, én nem alkotnék erről törvényt, hiszen Napnál világosabb, hogy az MSZP az MSZMP és elődpártjai utódja.
2. Sem apám, sem anyám nem volt párttag. Semmilyen pártnak sem tagjai. Nagyapám kezét lekötözték az ávósok, gumibottal véresre verték, mondván: te rohadék, ezzel a kézzel írtad alá a népnyúzó döntéseket. Bennünket nem telepítettek ki, csak egyszerűen B-listáztak. Ez azt jelentette, hogy anyámat nem vették föl sehová, vagy ha igen, néhány nap múlva kirúgták. Apám az első szívinfarktusáig - ez 1964 - ben volt, csak vidéken kaphatott állást, tisztviselői pálya helyett az építőipar perifériáján. Közben, még 1951 - ben "politikai okok" miatt le is csukták. Engem rossz magaviseletem miatt nem avattak kisdobosnak, nem voltam sem úttörő sem KISZ-tag. Még az egyetemen sem, ahová először származási és világnézeti(egyházi középiskola) okok miatt be sem kerülhettem. De azután mégiscak diplomáztam, mégpedig a rendszerváltás előtt, de hát aki akkor volt abban a korban, csak akkor diplomázhatott. Az élet élni akar, és keresi az élet lehetőségeit. A változásra, megtérésre mindig van idő, lehetőség. a damaszkuszi út ma is járható. De: csak akkor van megtérés, ha végig megyünk rajta.
3. Mindezt csak Gréczy blogja kapcsán, hiszen tanúi vagyunk annak, hogy mennyi kártékony, hamis és hazug állítás talál helyt ezekben a sorokban, ez az oldal valóban örömét leli abban, ha ráronthat a nemzetére.

leponex 2011.11.21. 01:48:37

@béla a görög:
- heles.
Ha a reálhozamot megkaptad, akkor az
- idei nyugdíjak ...
- nyugdíjas ismerősök, hozzátartozók aktuális havi apanázsa ...
satöbbi, satöbbi ... a lelőhely :)

leponex 2011.11.21. 01:59:41

Szomorú szemű Kedves Bárdunk, Jó Gréczy Zsolt !

Mit nem talál a zember a neten, ily korán :)
Jó, nem annyira friss, de mégis.

"Egy elszabott short története
2011.11.20. 08:09 Kuku

Sokat hallottunk már a tőkepiac sötét oldaláról, de akkora lóláb ritkán lóg ki a bankházak falai mögül, mint pénteken. A gazdasági portálok egy héten át futószalagon ontották a forint szakadása miatt aggódó, majd - a forint drasztikus erősödésén örvendezés helyett - az IMF kikötőjében lehorgonyzó gyorsnaszádon élcelődő cikkeket. Ezek között megbújva megjelent két rövid hír, ami csodásan szemlélteti, miért nem kellene eleve kiröhögni a "gazdasági szabadságharc" kifejezést, csak azért, mert Orbán Viktor mondja.

Az első, múlt hét szombaton megjelent írásban azt olvashattuk, hogy Benoit Anne, a francia Societe Generale vezető elemzője páros lábbal rugdossa a forintot, közölve hogy mit ajánlanak ügyfeleiknek: hétfő reggeltől gőzerővel shortolják a forintot. Ez persze unszimpatikus lehet nekünk magyaroknak, hiszen az ilyen forint öntésére buzdító harci kiáltások már hétfőn 6 forinttal emelték devizahiteleink terheit, de a shortolás jelenleg nem illegális. Magunknak köszönhetjük, mondhatja erre bárki. Azonban Anne és ügyfelei számításába ezúttal hiba csúszott. A hétfői kasza után a forint oldalazásba kezdett 315-ös euró árfolyam környékén, majd a gyorsnaszád váratlan csütörtöki manőverét követően pár óra alatt 7 forintot erősödött, amire rég nem láttunk példát. Erre persze mindenféle reakció érkezett, és azok ellenkezője is, de egyszer csak min akad meg a szemünk? Benoit Anne péntek reggel fél kilenckor újra felbukkan, de nem ám akárhogy, hanem mint a Financial Times szerkesztőségi blogjának vendég szerzője kap lehetőséget. És mit állít? Az IMF tárgyalás eleve kudarcra van ítélve, a Valutaalap pikkel ránk, a befektetők bizalmát végleg aláástuk, most azonnal adni kell a forintot. A végén csak így, egy szóba dramatizálva: "Sell." Véletlenül épp ezekben a percekben a devizapiacon kemény beöntés indult, gyakorlatilag az egyetlen komolyabb korrekció a forinterősödés ellenében, ami szerencsére egy óra múlva, 311 forintnál elhal. Innen aztán újra megnyílik az út a befektetői bizalom elpárolgásának cáfolata, vagyis egy újabb 8 forintos napon belüli forint erősödés előtt. Őszintén remélem, hogy ez már a melléktevékenységként "gazdasági újságírást" is űző bankház shortjait is kivágta. A magyar deviza végül bő 24 óra alatt 12 forinttal erősödött az euróhoz képest. Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napunk!

Kapcsolódó írások:

David Keohane: CEE market wrap: mostly pain… some temporary gain - Financial Times, beyondbricks 2011.11.11

Benoitte Anne: Hungary’s false dawn - Financial Times, beyondbricks 2011.11.18."

csak egy kis adalék még:
"Tévedésből" leminősítette egy időre Franciaország kormánykötvény-adósságának osztályzatát csütörtökön a Standard & Poor's, tovább fokozva ezzel az európai adósságpiacon kialakult zűrzavart. A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja elismerte, hogy Global Credit portálján egyes előfizetők számára olyan értesítést jelent meg, amely szerint "megváltozott Franciaország adósosztályzata".

A hitelminősítő ezt később technikai hibával magyarázta"

Nos Kedves Bárdunk, mit gondol erről??

leponex 2011.11.21. 02:07:28

@béla a görög:
- természetesen ha majd nyugdíjas éveidet morzsolgatod, akkor a saját számládon is boldogan szemrevételezheted a zállam bácsi által továbbított, de az épp akkor dolgozó adófizetők által - hozzád gasonlóan zsörtölődő - megtermelt és befizetett nyugdíjjárulékból származó ellátásodat.
Légy egy kis türelemmel addig ...

Anselmo 2011.11.21. 04:32:41

@kíváncsivagyok: értem én, hogy a szocializmusban sokkal jobb volt minden, csak az emberek nagy része kamu állásokban dolgozott, "gyárkapukon belüli munkanélküliség". Tehát nem maguk teremtették elő azt, ami volt. Az MSZMP pedig azért ment bele a rendszerváltozásba, mert elkerülhetetlennek látták a agzdasági összeomlást. Ami aztán meg is történt.

Mileszvelunk 2011.11.21. 05:42:22

Orban mar a bukasara keszul, hogy amit csinal most a torvenyek es hatalyos jogszabalyok majd kiut lesz szamara. De hat neki se volt fejfajas visszamenolegesen torolni dolgokat, tehat ez se lehet majd problema a NextGen kormanynak, amit mellesleg mar nagyon varunk.

nu pagagyí 2011.11.21. 06:36:22

@salamander: Az eredmény, hogy visszajöttek a kommunisták. Most éppen Fidesznek álcázzák magukat.

Húsleves 2011.11.21. 07:20:31

@igazi Lencsés István:
Úgy emlékszem, Polt Pot megkerülésére találták ki a pótmagánvádlót, aztán be is érték annyival, hogy megmutatták, meg lehet kerülni.

val 2011.11.21. 07:22:26

@notib: "És még valami, azért kellett a kommunista párt nevét szocialista párt névre változtatni, mert a kommunista szó az egész világon szitokszóvá vált, nem véletlenül....
"

Milyen igaz. A kérdés csak az, hogy a Szadeszt miért kellett LMP-re változtatni? :) Csak nem ugyanezért?

Húsleves 2011.11.21. 07:23:41

@leponex:
Ha szándékosan zavaros jogi környezetet hoznak létre, akkor tényleg nehezen megragadható a korrupció. De ez is rajtuk múlik.

hexa 2011.11.21. 07:24:29

@leponex: "zomorú szemű Kedves Bárdunk, Jó Gréczy Zsolt !"

Húzd már ki a fejed a seggéből, azt hiszem, elég oda a nyelved is. :)

Húsleves 2011.11.21. 07:30:39

@Vértes László:
Én annál több pénzt sem sajnálnék tőled a miniszterelnökségért, csak annyi feltételt szabnék, hogy a végén (vagy még jobb, ha közben is időnként) számolj el az eredménnyel, konkrét számokban, pl. államadósság, életszínvonal, egészségügy, stb.

igényes 2011.11.21. 07:31:57

@notib:

A teljességért!

Hitler - Sztálin - Orbán

Gestapo - KGB - TeK

KISZ - Hitlerjugend - Fidelitas

Molotov - Ribbentrop - Balsai

SA - Munkásőrség - Keménymag 2006

hááááát 2011.11.21. 07:33:30

@Kóser Malac: Inkvizició áldozatainak száma? Legfőképpen arányában az Európai népességhez.
Az afrikai rabszolgák száma az USA ban?

Amit kommunizmusnak hívunk az egy útópia, ami a büdös életben nem létezett.

FIDES AGITÁTOR 2011.11.21. 07:42:28

Felismertem a lényeget, azonnal távoztam.

F elelőtlen
I dióták,
D emagógok,
E lvakultak
Sz ervezete

Melee 2011.11.21. 07:47:05

Orbán Viktor Oxfordban tanult a '80-as évek közepén, mikor akkoriban erre csak MSZMP kapcsolatokkal rendelkező diák kapott engedélyt, de ő megkapta párttitkár apukája révén. Ő milyen büntetést kap a kivételezett státuszáért?
Matolcsy György elvtárs - MSZMP tag 1977-1990 - milyen bánásmódban fog részesülni?

igényes 2011.11.21. 07:57:27

@Melee:

Orbán Viktor nem tanult Oxfordban. Csupán néhány előadást tudott meghallgatni, mert 1989/90-re lett befizetve Soros György által. Lényeg, hogy a zsebpénzt felvette, de a Neten követhető, hogy 1989 október 01-ig Fidesz szóvivő, a novemberi kongresszuson itthon van, majd életrajzában egy koraiban megírja, hogy félbeszakította a tanulmányait az 1990-es választásokra való korteskedés miatt.

Ahogy telnek az évek, úgy hazudik!

kvasztics47 2011.11.21. 08:05:30

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a legalpáribb módon a legmocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A Zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

kvasztics47 2011.11.21. 08:07:54

„Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. .Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra . Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját.”

béla a görög (törölt) 2011.11.21. 08:29:31

@leponex: NEM! a szöveg az volt, hogy egyéni számlán vezetik a nyugdíjakat ahogy a magánnyugdíjbiztosítók is egyéni számlán vezették és ne 'keveredjek össze' a minimálbéresekkel.
Nekem 6 hetet hagytak annak idején arra, hogy döntsek 12-13 évnyi megtakarításomról.
Hogy tiszta legyen a kép. Lehet Orbánnak a kommunistákkal van elszámolnivalója nekem meg vele - fiatalabb vagyok nála. az ilyen homályos szövegek mint, ha majd nyugger leszek akkor majd én is kapok - ezek nem hatnak meg.
A kérdés marad:
OVI! Hol a MANYUP pénzem?
a kérdés továbbra is ilyen egyszerű.
El kell tudni vele számolni.

röhögő 2011.11.21. 08:35:21

@béla a görög: Megvédték a manyup pénzedet, mit vagy úgy oda? A csücsökügyi szenátorasszony személyesen tette bele a talicskába amivel kihordták.

röhögő 2011.11.21. 08:39:06

@aetas aurea: Esetleg részleteznéd Orbán úr kacskaringóit is?

röhögő 2011.11.21. 08:40:52

@igazi Lencsés lstván: Te nem is vagy az igazi Lencsés István!

röhögő 2011.11.21. 08:43:41

@igazi Lencsés lstván: Belőletek mennyi van? Mert látom, betű trükkel van két Lencsés István, illetve lstván, már igaziból is van kettő, meg ott az id.
Igaz abból még nincs lstván.
Szép nagy ez a netes család. :-))
Viszont eredménye az van, mert ahogy látom az eredeti nem anonim majom eltűnt.

torró 2011.11.21. 08:44:41

kvasztics47!
Sajnos nem egészen úgy van ahogy leírod.Csak vissza kell nézni a választási végeredményeket.A FIDESZ midig több helyet szerzett csak az SZDSZ aki állandóan azt hangoztatta hogy az MSZP-l soha koalíciót,csak oda állt.Vagyis a baloldal csak így tudott kormányt alakítani. Gazdasági hatalmat megszerezte?Neee már! Nézz már szét egy kicsit.
És milyen hazugsággal vádolta a kormánypártokat? Csak olyannal amit ők saját maguk elismertek! Nézd, nem akarlak elkeseríteni de amit itt leírsz az teljes tájékozatlanságot feltételez rólad. Amúgy egy ellenzéknek pont az a dolga hogy rávilágítson tényekre.Az rendben van ha nem szereted az Orbánékat,de marhaságot legalább ne írj le! Nem is folytatom tovább, inkább javaslom tájékozódj. Az hogy nem úgy mennek a dolgaink ahogy szeretnénk az nem csak tőlünk függ .A jelenlegi világválság, ami elemzők szerint is nagyobb mint a huszas években, nem egyszerű feladat elé állítják azon országokat akiket lerobbant pénzügyi helyzetben ért utól. Csak körül kell nézni, Görögország ,Olaszország, Spanyolok stb.Mi még egy picit állunk, Kérdés mi a nemzetközi pénzvilág célja velünk? És ők döntik el, akár Orbánt is, hogy talpon maradhatunk vagy sem! Egyébként a problémáink az úgymond rendszer váltással kezdődtek. Na most mennem kell.

Id. Lencsés István 2011.11.21. 08:56:10

@röhögő:
@igazi Lencsés lstván:

Kedves röhögő!

Jól látod a lényeget:
"Belőletek mennyi van? Mert látom, betű trükkel van két Lencsés István, illetve lstván, már igaziból is van kettő, meg ott az id.
Igaz abból még nincs lstván.
Szép nagy ez a netes család. :-))
Viszont eredménye az van, mert ahogy látom az eredeti nem anonim majom eltűnt."

Van az igazi Lencsés István, és van az id. Lencsés István.

Van a családban egy elfajzott gyermek, aki Huba István, az igazi Lencsés István viszont nem Huba.

az igazi Lencsés István egy értelmes, okos, becsületes, szorgalmas ember, és bizony jó megjelenésű a nők bálványa, kiváló táncos, egyben élsportoló és nem egy leroggyant bosszúálló.

Persze a Lencsés István nem ilyen, Ő inkább írigy, mindig vezér kell neki, egyszóval erősen irányításra szoruló polgár.

FIDES AGITÁTOR 2011.11.21. 09:13:07

@Id. Lencsés István:

Lencsésék egy szétszakadt család. Valójában a Kubatov listában mindegyik szerepel, ha nem árulok el nagy titkot.

A Huba egy fogadott gyermek, igazi szülei Grazban neveltették és az id. Lencsés nagylelkűségből vette magához, na és, hogy igazi Lencsés Istvánnak legyen játszó pajtása.

Állítólag Trebitschékhez köthető!

"Trebitschhez számos mítosz kapcsolódott, sok sületlenséget hordtak össze róla már a korabeli sajtóban is. Ezek egyike volt az a híresztelés, miszerint Trebitsch, a jelentős titkos ügynök szoros kapcsolatot ápolt kora több nagy befolyású emberével is. A cikk szerzője leírja: Churchill ugyan valóban támogatásáról biztosította a képviselőségre pályázó Trebitschet, arra azonban semmilyen bizonyíték nincs, hogy ezen kívül bármiféle viszony lett volna köztük.

Sok mítosz övezi Trebitsch és Hitler állítólagos ismertségét is, de – a churchilli barátsághoz hasonlóan – ennek se volt sok alapja. Tény, hogy az első világháborút követően Trebitsch valóban beférkőzött a német jobboldal kegyeibe, és egy alkalommal Hitler is betért abba szállodába, ahol Trebitsch volt. A későbbi náci vezér egy újságíró barátját kísérte, aki Trebitschhel készített volna interjút, ám amikor meglátta, hogy egy zsidó emberről van szó, azonnal sarkon fordult.

Wasserstein szerint Trebitsch valójában nem nevezhető jelentős kémnek, de politikai kalandorként fontos szerepe volt. Szerinte a 30-as években Trebitsch volt az a tipikus zsidó figura, akit a nemzetközi politikai összeesküvések hátterébe helyezett a náci sajtó. A nácik előszeretettel használták ezt a módszert: ha az igazság nem volt elég érdekes, akkor kitaláltak valamit, ami érdekesnek hangzott."

Egyszóval Huba is leht igazi de Trebitsch.

leponex 2011.11.21. 09:56:54

@béla a görög:
"@leponex: NEM! a szöveg az volt, hogy egyéni számlán vezetik a nyugdíjakat "
A szöveg valóban az volt hogy 'magánnyugdíj' pénztárba került a járulékod, amit neked gyűjtögetett és kezelgetett jó pénzért a külföldi pénzintézet.
De mivel a nyugdíjrendszer lényegében NEM változott , maradt 'felosztó-kirovó', azaz az aktuális befizetett járulékból fizették ki az aktuális nyugdíjakat. Törvény szerint.
A manyupba irányított járuléktömeg természetesen hiányzott a kifizetésekhez, ezért kötvényt kellett kibocsátani ennek pótlására.
A neked félretett járulék így államadósság formájában halmozódott fel, amit természetesen már az egész társadalomnak kell kamatokkal megnövelten fizetni. A végtelenségig.
Tehét a korrekt válasz kérdésedre az, hogy az ÁLLAMADÓSSÁGBAN lelheted meg az állam által kötelezően előírt állami nyugdíjkifizetés céljából az állam költségén beszedett és magánszámlákra átirányított járulékot.
A jelenlegi kormány volt annyira törvénytisztelő, hogy a nyugdíjkifizetésekre szánt járulékot ismét nyugdíjkifizetésekre használja.

Természetesen a továbbiakban is készségesen szolgálunk további felvilágosítással.
Ha már ennyire érdekel az a járulék, amit soha nem láttál és soha nem is volt a tied.
:)

szivatnakanyám 2011.11.21. 10:07:21

@béla a görög: Még mindig az ellopott MANYUP? Meg ha nyugger leszek? Hol leszel te az? Egy szó sem esik róla nem hogy felháborodás, hogy a TB járulékbefizetésből adó lesz!!!! Ami nem kötelezi az államot a nyugellátásodra!!
Ezekért kellene verni a tamtamot.A MANYUP ellopását meg már lekéste a tisztes közönség. Szépen nyugisan végignézték.Példát kéne venni más demokratikus országokról.Kevesebbért is lettek már kormányok megbuktatva.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 10:26:09

Érdekes ahogy hogy az itt kommentelő jobboldaliak magyarázzák a jelenlegi helyzetet, hivatkozva gazdasági válságra, Görögországra, megörökölt állapotokkal, stb.
Van persze némi igazságuk, viszont kommunikációs szempontból nézve kissé nevetséges a dolog.
Ugyan ezek az emberek a 2008-as válság kapcsán úgy varrták Gyurcsány nyakába az összes balhét IMF-estől, Ft-árfolyamostól, benzin árastól, hogy csak úgy füstölt. Ha valakinek van egy kis ideje, nézzen utána, a neten, hogy milyen nyilatkozatok hangzottak el csak az IMF hitel kapcsán.
Nem a FIDESZ vezetők részéről - az külön kategória - hanem a blogokban, a hozzászóló jobbosok részéről. Én magam már akkor is írogattam ide (sztrovacsek néven, de ezt az 'indapass'-on lenyúlta előlem valaki) és igen jól emlékszem néhány vitámra jobboldaliakkal. Akkor még a 'STOP'-on futott a blog, és sokan más néven, páran ugyan azon a néven követték ide is Gréczyt. Mint a blog "régi motorosa" azonban nagy-nagy valószínűséggel meg tudom állapítani a hozzászólók stílusából, kifejezés módjából, hogy kik azok az elvakult idióták akik fröcsögtek eddig is, most is, csak most már más néven, kik azok akik csak néha-néha írnak már ide, mert hatalmasat csalódtak, kik azok akik alapállásból jobbosok és védeni próbálják a védhetetlent is (övék minden tiszteletem, még akkor is aha a hibákat ők sem ismerik el) és kik azok akik a szélkakas minden irányában megnyilatkoztak már. Nagyon sokuknak "leesne az arca" ha a 2-3 évvel ezelőtti írásaival szembesítenék. (Ha egyszer sok időm lesz, lehet hogy megteszem)
Más.
Matolcsynak mennie kell, ez nem kérdés.
A kérdés az, hogy ki lesz helyette?
De az is lehet, hogy a kérdést úgy kellene föltenni, KI VÁLLALJA?
Ki lesz az az ember, aki szakmai hitelességét - mert ide politikus már nem elég - kockára teszi azzal, hogy ezt a másfél év alatt összehozott csődtömeget megpróbálja rendbe tenni Orbán Viktor hűséges fegyverhordozójaként?
Szerintem Matolcsy azért nem megy még, mert egyenlőre nincs ilyen ember.
Megint más.
Egyre többször hangzik el, hogy a FIDESZ-nek majd el kell számolni a tetteivel. A manyup pénzekkel, a MOL részvényekkel, a demokratikus intézmények leépítésével, stb. És furcsa módon ezt nem parlamenti politikusok mondják hanem különböző szakértők, elemzők, politológusok, interjúkban, elemzésekben. Egyszer már írtam itt, hogy a folyamat öngerjesztő is lehet, és esetleg az IMF ügy adja meg ehhez a kezdő lökést.
Vajon újra divat lesz a "TAKARODJ!" csak más más névvel?

leponex 2011.11.21. 10:34:44

@kvasztics47:
"kvasztics47 2011.11.21. 08:05:30

" 1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget."
- dehogynem, rögvest, még a hivatalos végeredmény előtt. Kapott is érte eleget szélről, hogy miért nem követeli az újraszámolást.

" Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert."
- dehogy nem, olyannyira, hogy e keretek között ért el aztán 2/3-adot:)

" Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta."
- joggal és okkal, a valóságnak megfelelően

" A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában."

- tehetetlen, impotens, alkalmatlan az a korány, amelyik parlamenti többsége birtokában nem képes kormányozni, és ovodai homokozóban érzi magát: 'Óvónéniiiii! A Viktor nem hagy kormányozniii!!'

No de majd most meg lehet mutatni, hogyan kell támogatni egy kormányt a kiigazításban!

" Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt."
- ezek szerint mégse tett keresztbe mindig :)

" ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett."
- pfuj micsoda önkényúri despotizmus ez, összegyűjteni az alkotmány szerint szükséges támogató aláírást, és megkérdezni a népet.

" Lejáratta a politikát és a politikusokat. "
Ja. A Viktor. Kézen fogta egyenként őket, oszt lefelé jártak egyet. Pedig nem is akartak. Nagy kópé volt ez a Viktor :))

" Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte."

- szóval még ez is a Zorbán ármányolása volt, hogy szótlanul, tétlenül , mi több 'kajánul' nézte a mértékadó.
Én Uj Péter rendíthetetlen balliberális mértékadóra emlékszem, aki nem nézte tétlenül, csak röviden annyit írt: 'Alkalmatlan!' - mármint Ferenc testvérünk a kormányzásra.
A Hajós mértékadó még barátian noszogatta is lemondóan :)

"A Zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni"
- no ez lehetséges, valóban nem jellemző rájuk az az önkritikára valló nyílt megvallása a semmitnemcsinálás éveiről, a titkok őrzéséről , az 5% helyetti 10%-os hiányról, aki amúgy köszöni, de jól van.

De hát ezért van a zellenzék, hogy az ország érdekében rájuk olvassa hazugságaikat, és ha lehet akadályozzák meg ámokfutását, de támogassák ha több pénzt kellene adni a zembereknek.

Ne úgy mint amikor a Zorbán csinálta a patáival eztet, persze akkor csak a hatalom megszerzése érdekében :))

Hát hajrá, valószínűleg jó pár év lesz gyakorlásra ...

leponex 2011.11.21. 10:56:24

@Az igazi sztrovacsek:
'Ugyan ezek az emberek a 2008-as válság kapcsán úgy varrták Gyurcsány nyakába az összes balhét'
Valóban, és joggal.
Merthogy a válság ( ami ugye először nem is akart bekéretőzni, ott toporgott a határon, oszt valaki mégis csak behívta ) ELŐTT csődközeli állapotba juttatta az országot a semmittevéssel és az addig elképzelhetetlen szocialista-szabaddemokrata pénzszórással a gondviselés meg a pénzbőség által történő végzetes eladósodottsággal.
Ezt a balhét maga Ferenc testvérünk vette saját nyakába az öszödiben.
Az azt követő 'reformnak' eladott ötletelést ( átlag havi 2 új és korszakos programcsomag ) és bénázást aztán a népszavazásra kente - és kenné azóta is lelkes fanklubjával ;-) - pedig érdemben alig változtatta volna meg ez még az 'egészségügyi reformnak' álcázott nagy magánegészségügyi lázálmot sem.
Látta hogy mindezekkel semmi esélye nem marad 2010-ben, így aztán maga csinálta vissza mindegyiket.
A 4 év semmittevés után még két év, bár akkor már több eredménnyel a károkozás területén.)

Most akkor melyik a nevetségesebb dolog??
Az, hogy a Zorbánnak mit sikerül majd e ciklusa alatt összehozni, arra azért még egy kicsit várni kellene. Szerintem, terészetesen.
(Ha csak a manyup megszüntetését nézzük, már az is elég komoly eredmény. )

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 11:25:38

@leponex:
"reformnak' eladott ötletelést"
No ebben azután tényleg jobb a mostani kormány. Annyi különbséggel persze, hogy most nem reformok vannak, hanem az ország megújítása.

"szocialista-szabaddemokrata pénzszórással"
Amiben benne volt a közalkalmazotti béremelés is, meg az az autópálya is, amire Te is rámész (már ha van autód) akármilyen drága is volt.
És még sok-sok minden, amit a "zemberek" szépen elfogadtak tőle, és senki nem mondta,hogy nem kérem, mert nagyobb lesz tőle az állam adóssága.
Te sem mondtad, sem a jegypénztárnál, sem az orvosnál.

"'egészségügyi reformnak' álcázott nagy magánegészségügyi lázálmot"
At egészségügy területén ma már ott tartunk, hogy akkor legalább egy lázálom volt, ma meg a nagy büdös semmi. Még lázálom se. Ha csak az nem az, hogy a kórház igazgatók engedélyezhetik a hálapénz elfogadását.Hát mit mondjak...
"Hatalmas fejlődés."
És most ne gyere az idő rövidségével, mert 8 év ellenzékiség és másfél év kormányzás után talán nem ártana legalább valami lázálmot fölmutatni a még annak is gyenge Semmelweis terv helyett.

"Látta hogy mindezekkel semmi esélye nem marad 2010-ben, így aztán maga csinálta vissza mindegyiket."
Na ezt a példát követhetné Orbán már most is.

"Az, hogy a Zorbánnak mit sikerül majd e ciklusa alatt összehozni, arra azért még egy kicsit várni kellene."
Nem kell arra várni, látszik az már most is.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 11:30:54

@leponex:
Még valami.
'Ugyan ezek az emberek a 2008-as válság kapcsán úgy varrták Gyurcsány nyakába az összes balhét'
Valóban, és joggal.

Ebben sok igazság van, csakhogy én éppen arról írtam, hogy abban meg még több igazság lenne ha ugyan ezek az emberek egy ici-picit Orbán nyakába is akasztanának a mostani válságból.
Ez persze nem csak egy naiv baloldali kommentelő - aki én vagyok - elvárása.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 12:35:20

Idézet a 'véleményvezér' mai írásából:
"Csütörtök óta a kérdés tehát az, hogy a kormányfő a jövőben is megkapja-e a Fidesz és holdudvara feltétel nélküli támogatását."

Jó kérdés.
Mert ha igen akkor baj van, ha meg nem, akkor még nagyobb.

kvasztics47 2011.11.21. 14:08:40

@Az igazi sztrovacsek:
Helló! Keményen vitatkozol a leponexel és én is. Bár nem szívesen teszem. Jobban örőlnék, ha egy tank gázolajat 10 e. Ft-ét ért tudnám venni, nem 26 e. Ft ért, ha egy karton tej a legolcsóbb, 1200 helyett nem 2.200-ba kerülne. az olcsóbb termékeket egyszerűen kivonták a boltokból még azt sem tették meg, hogy drágábban adják, mert annyiért már úgy sem vennénk meg. Persze aki a lazacot vásárolja annak mindegy, hogy 5.000, vagy 5.500 Ft./kg. az ára.
Lehet a Gyurcsány nyakába varni a tornádót, meg az aszályt is, de a költségeink ettől még az egekig nőnek! Ettől még nem lesz több munkahely, több adófizető, jobb orvosi ellátás, hatékonyabb igazságszolgáltatás.
A Gyurcsányra való hivatkozás a lejtőn anem állítja meg az országot, a helyzetünk tovább fog romolni.
Tenn! Tenni! Tenni kéne már.
Vagy távozni!!!!!

lajos0 2011.11.21. 14:21:01

"újabb dörnercsurkai gesztust téve a Jobbiknak"

No ezt a hülyeséget, ha valaki megmagyarázza. Csurka lapjának pár éve fő elfoglaltsága a jobbik ekézése, szemlézi a jobbikos zsidókat, szapulja Vonát, stb. nem mintha baj lenne. A kuruc.info példul így kommentálta Tarlós beszólását Csurkának: "Eddig a Jobbikot kellett rágalmaznia, most a zsidózgatást tiltja meg Csurkának a Fidesz"

No most, hogy a szerző tényleg ennyire tájékozatlan, vagy csupán megírta a vágyait, esetleg tudatosan ferdíteni akart, azt mindenki döntse el ízlése szerint.

leponex 2011.11.21. 14:23:54

@Az igazi sztrovacsek:
- tehát szerinted sem volt semmiféle érdemi reform Ferencünk alatt :(
- a közalkalmazotti jelentős béremelés egyrészt indokolt és jogos volt, a mantrával szemben elhanyagolható negatív hatása volt - néhányszor már idézve lett az államadósság növekedésének menete.
- az autópályák legalább másfélszeres áron készültek, és a kifizetésük még évtizedekig is el fog tartani. Remek gazdasági teljesítmény.
- a hálapénzt elég rég óta sok helyen demokratizálták már, a felosztó-kirovó rendszer elemeit felhasználva .-), mindössze a helyzet tudomásul vétele történik meg.
Természetesen ez tarthatatlan, mint ahogy az is, hogy ilyen béreket fizetnek az egészségügyben. Valamiért mégis helyteleníted azt a kis (közalkalmazotti) emelést is :(
Ha ez a Patás rögvest két-háromszoros fizetést biztosítana a költségvetésből, joggal várhatnánk el a hálapénz megtiltását.
De hát ilyen gonosz ez a Patás, nem és nem hajlandó 'Több pénzt adni a zembereknek' ... Fasisztoák ez, kétség nem férhet hozzá.
Amint látod, eszembe sem jutott a 8 év elegetése, mi több a Medgyessy úr 50%-os ( na attól azért sokkal kisebb volt a valóságban ) béremelését ÉN helyesnek is tartom.

- Hát ha úgy gondolod, szervezzétek meg a tüntetést, oszt meglássuk mire leszen elég. Megretten-é e despota ? Végül is ha mindnki elmenne a milliós Millából, a szagszervezetektől, a 4K-tól, a 'Szolidaritás'-nak csúfolt plagizátoroktól, az egész demokratikus ellenzéktől ( Jaj az Ildikó asszony oly cuki volt, amikor a kialakuló ellenzéki demokratikus kerekasztalról vízionált :)) , a Demokratáktól, a Jiobbiktól, az összes nemzetféltő hivatásos Rettegőtől, ott leszen a friss nyugdíjas 41 éves délceg önérdekvédő, a nyugdíj előtt álló deli haditudósító, ....
Ez így együtt legalább 10 millió felháborodott tüntető !
Hát hajrá!!
***
Szóval ha NEM támogatják a Patást holdudvarilag, az is baj, ha meg mégis, akkor még nagyobb a baj.
Nem lehet, hogy másfelé (is) kellene azt a bajt keresni?

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 15:00:41

@kvasztics47:
"leponex"-el legalább vitatkozni lehet, ellentétben a sok idióta gyurcsótányozóval.
És ezt mindenképpen a javára kell írni.
Nem először vitatkozom már vele, és vélhetően nem is utoljára. (bár néha a központ tévútra vezényli)
A "nemes" ellenfelet meg kell becsülni.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 15:24:43

@leponex:
1.Érdemi reform Ferencünk alatt nem volt, Viktorunk alatt meg volt csak rossz irányú.
(akkor már inkább a semmilyen)

2.Autópályák drágaságának és a FIDESZ által a 2/3-os törvények elkaszálásának összefüggését ezen a blogon már többször kifejtettem, néz utána. Ez TÉNY, vélemény.

3. Az hogy legalizálják a rossz gyakorlatot - hálapénz - az még nem jelenti azt hogy ez a megoldás.
Mellesleg vajon milyen reformot, bocsánat, újjáépítést tudna fölmutatni a FIDESZ, az egészségügyben, amellyel nem cáfolná saját nyolc éves kommunikációját?

4.Én egyáltalán nem helytelenítem a közalkalmazotti béremelést, viszont a vizitdíjat sem szavaztam le. Sőt! Nagyon is helyénvalónak tartottam. Egy kezdeti apró lépésnek a mélyebb reformok felé.

5.Tüntetésről nem beszéltem de ha már szóba hoztad, nem sok értelme van a jelzésen kívül, bár az is nagyon fontos.
Mellesleg nem emlékszem olyanra, hogy békés tüntetés elérte volna a célját.
A FIDESZ-t egyébként sem az ellenzék tudja megbuktatni, hanem a sajátjai.
Erre utaltam az előbbi hozzászólásomban, egyszer majd kifejtem bővebben mire gondoltam.
Többször leírtam már itt, és most is fenntartom:
Egy 2/3-al kormányzó párt akkora hülye nem lehet, - még a FIDESZ sem - hogy a következő választásokat ne tudja egy sima többségre hozni.
Vagy mégis?
Ez csak a FIDESZ-en és holdudvarán múlik.

leponex 2011.11.21. 15:27:30

@Az igazi sztrovacsek:
:)
elpirulok ...
A Központból a vitamin megszökött sajna, így most tévúton nyomkodom a P3-as verdámat ... Ha nem lenne a Zsófi, kénytelen lennék több időt fordítani a terepasztalra a fiammal :)

leponex 2011.11.21. 15:30:45

@kvasztics47:
"kvasztics47 2011.11.21. 14:08:40
@Az igazi sztrovacsek:
Helló! Keményen vitatkozol a leponexel és én is. Bár nem szívesen teszem. "

- én sem szívesen, ha a gyurcsótányozós színvonalon tolod ...
.-)

"Tenni kéne már.
Vagy távozni!!!!!"

- tegyél ...
- távozzál
Vagy tán ebben is a Patás akadályoz meg 10 éve ??
:)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 15:37:38

"A Fidesz frakcióvezetője szerint Matolcsy György támogatottsága 100 százalékos. Az embereket jobban érdekli az euró árfolyama, mint az IMF,"

Mindig így kezdődik.
Tagadják a nyilvánvaló tényt, azután egyszer csak jön a bejelentés.
Az emberek meg nem olyan hülyék mit a "zemberek", főleg azért nem, mert néhány éve valakik valami kapcsán eléggé részletesen és szájbarágósan elmagyarázták nekik az összes létező híradóban minden áldott este, hogy mi az összefüggés az euró árfolyama, és az IMF között, különös tekintettel arra, hogyan is kell megítélni az IMF beleavatkozását az ország belügyeibe.
Ugye milyen érdekes ez!?

torró 2011.11.21. 16:08:17

Bírom ahogy elbeszéltek egymás mellett:))
Valójában negyven éve adósságban nyögünk,soha nem tudott egy kormány sem előre jutni.Vagy túl rövid volt a ciklus vagy túl hosszú.A hatalom mellé szegődött szerencselovagok mindegyiket padlóra tették.Gyurcsányék alatt robbant a bonba,Bajnai már csak pisilni tudott a tűzre.Csak halkan jegyzem meg a magánnyugdíj pénztár tervbe volt neki is csak már nem volt rá ideje.Vagyis ez nem az Orbán ötlete. Orbán viszont kapott egy nagy nullát és ebből kellett volna + csinálni, ráadásul bedőlt az unió rendesen.Ráadásul a 2/3-t is szeretné kihasználni. Nos már párszor leírtam hogy ekkora szarból várat építeni nem egyszerű mutatvány.Kérdem én! Ha negyven évig képtelenek voltunk kezelni ezt az adósságot, milyen alapon várjuk el hogy 2 év alatt valaki egyenesbe tudja hozni.Emberek! ez egyszerűen fizikai képtelenség.Hogy utálja valaki a megjelenése miatt,Oké. De nem ő a csodatevő!!!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.21. 16:26:26

@torró:

"Orbán viszont kapott egy nagy nullát és ebből kellett volna + csinálni,"

Tudta mit vállal, szakemberei ott ültek a parlamenti bizottságokban.

"Nos már párszor leírtam hogy ekkora szarból várat építeni nem egyszerű mutatvány."

Nem bizony. Talán azért nem kellet volna az emberekkel elhitetnie - már akivel el lehetett - hogy igen is , ő a szarból is tud várat csinálni.
Emlékszel?
CSAK A FIDESZ
De ez legyen az ő baja, ahogyan az is.

"Ha negyven évig képtelenek voltunk kezelni ezt az adósságot, milyen alapon várjuk el hogy 2 év alatt valaki egyenesbe tudja hozni."

Nem tudja.
Én nem is várom el tőle.
Senkitől sem várom el.
Negyven éve adósságban élünk, és még negyven évig abban is fogunk.
Ha élünk egyáltalán.
Az adóssággal semmi baj nincsen,csak arra kell vigyázni hogy az adós fizető képes maradjon.

torró 2011.11.21. 16:32:47

Az igazi sztrovacsek:
Egyetértünk!

leponex 2011.11.21. 16:51:04

@Az igazi sztrovacsek:
1. - tehát nem volt Ferencünknek reformja, ez most végleges ? .-)
- Viktornak meg van, szerinted is
- megalakulás után másfél évvel kicsit korai lenne megállapodott véleménnyel lenni a még csak alakuló reformokat illetően, nem gondolod? ( eü, igazságügy, oktatás, választási törvény, ...)
2. valóban írtál erről, megint csak az óvónénis sopánkodás jut eszembe. Az autópályás korrupció gördülékenyen ment a fidesz nélkül is, nincs mit magyarázni rajta.
3. A hálapénz lényegében pénzkérdés, ebben talán egyetérthetünk. Sok pénz kérdése. Azért, mert most nagyon kevés.

- vegyük úgy, hogy a fidesz belátta, hogy tévedett 8 évig, és most végre a helyes útra tért. Így akkor támogatható a koncepció?
4. 'a vizitdíj kezdeti apró lépés a reform felé ...'
Ahogy már vélekedtem, egy kisebb összegű, kivételektől mentes, jelképes vizitdíj még akár támogatható is lenne, de nem egy ilyen idióta adminisztratív környezetben, profitérdekelt vizitdíjautomata forgalmazó, üzemeltető magáncég bevonásával.
5. erre a 'feleslegesre' akkor szoktak hivatkozni, ha nagyon bizonytalan a résztvevők várható száma. Gondolom most is erről lehet szó. Kíváncsi vagyok, a két friss nyugdíjas 41 éves bohóc mikor állnak elő a farbával, hogy megjöttek az új Góg és Demagóg fiai seregeik élén, fusson az a gaz országrontó Patás!

- lehet hogy a holdudvaron sok múlik, de ahogy ez az Önkényúr és Despota mondá vala:

"Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete. Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

Versenyezzenek a holdudvarok, a baráti lakájmédiák, meg a szavazók.
Jó, tudjuk hogy ez színtiszta popppulizmus, meg autokrácia, de így megyen a modern demokrácia. Bocs, természetesen Diktatúrát akartam mondani, de félelmemben nem mertem ...
:)

leponex 2011.11.21. 17:08:31

@Az igazi sztrovacsek:
"Talán azért nem kellet volna az emberekkel elhitetnie - már akivel el lehetett - hogy igen is , ő a szarból is tud várat csinálni."

Mondjuk egy kicsit másféle kontextusban fogalmazta meg Orbán azt a tényt, hogy a jelenlegi politikai garnitúrában a fideszen kívül tényleg nincs, aki vállalkozhatna most Mo. kormányzására. 'Életem legnehezebb feladata előtt állok' - mondta már a 2/3-ados győzelem pillanatában, valószínűleg kevesen vették komolyan. Akkor.

- az adósság meg nem negyven évig lesz , ebben is egyetértünk ...
:)

leponex 2011.11.21. 17:11:34

@torró:
"Bírom ahogy elbeszéltek egymás mellett:))"

- inkább egymás mellé tenném ;-)

kvadrillio 2011.11.22. 08:49:22

Mi ez a SZÖVEGTÖMÖRÍTÉS AZ OLVASHATATLANSÁG JEGYÉBEN ???????????????

C E N Z Ú Ú Ú R A ?????!!!!!

Épelméjű 2011.11.22. 11:15:41

"Már csak azért sem tisztességes, amit a végső bukás elől menekülő Orbán csinál, mert ettől még nem fogja tudni tisztára mosni az 1920-1944 közötti időszakot a 3 millió koldussal, a lovas terngerésszel, a zsidótörvényekkel, az értelmetlen hadüzenetekkel, a 200 ezer halottal a Don-kanyarban, Hitler kiszolgálásával, a holokauszttal, Szálasiig bezárólag.
Ez az alkotmánykiegészítő komcsizás nem csak kontraproduktív, hanem primitív is. Lassan olyan egyszerű lesz a Fidesz, hogy drótból öt perc alatt különbet hajtogatok."

MSZP = EX kommunisták
FIDESZ = ÚJ kommunisták
a kommunista kommunista szemét nem vájja ki, miért félnek már megint a rettegésből élők? Hát még nem vették észre, hogy 21 év alatt a nyamvadt ügynöklistát se lehet szabad bejárással kutatni? Hát nem vették észre, hogy Biszku Béla él mint marci a hevesen?
Hát nem tetszettek észre venni, hogy Orbán biztos emberei között van jónehány EX MSZMP-s?
Hát Orbánnak nem MSZMP-s gyökerei vannak?

MI a ló**szról beszélünk itt?
Semmiféle igazságos, valóban hasznos, ésszerű és elfogadható törvény nem fog születni MSZMP ügyben! Megint csak a szart tologatják ide oda, az áldozatok és hozzátartozóik le vannak szarva! Lényeg, hogy a sok álszent, korrupt előző rendszerbeli káder titokban és jól éljen 2011-ben is.

Mit kellene csinálni vagy kellett volna már 20 éve:
1. Minden ügynök neve és tevékenysége bárki számára elérhető
2. Előző rendszerben bármilyen MSZMP-s pozíciót betöltő személy és leszármazottja nem lehet közszereplő, se állami alkalmazott
3. MSZMP KB tag, titkárok, stb fejesek max 30.000 Ft ellátásban részesülhetnek
4. Megtorlásokban résztvevő gyilkosok és parancsot kiadók bírósági elítélése

Ennyi, nem kell több!
És, hogy a lófaszba jön az MSZMP-hez és bűneihez a II. Vh előtti és alatti idő???????????????????????????????????????
Már megint a zsidók??????????????
De miért is kell a zsidókat hozzákeverni az MSZMP és általuk elkövetett bűnökhöz?

Épelméjű 2011.11.22. 11:20:37

Elképesztő amúgy, hogy a kedves poszt író az MSZP és EX MSZMP-s káderek barátja és védelmezője..........

Semmivel se különbözik a Fidesz fanatikus, védelmező az MSZP fanatikustól és védelmezőtől. Ostobák, számítóak, korruptak és jellemtelenek.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.22. 19:04:32

@Húsleves: "csak annyi feltételt szabnék, hogy a végén (vagy még jobb, ha közben is időnként) számolj el az eredménnyel"

Jó a javaslat, nekem tetszik. Én is ezt várom el a mindenkori (jól fizetett) politikusoktól.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.22. 19:07:25

@Épelméjű: Az is lehet, hogy a 21. századba belépve már nem a 20-adikkal kéne foglalkoznunk.

Igaz, akkor a gazdaság állapotáról szólnának a viták, és ezt alighanem szeretné elkerülni a kormány. Nem ésszerű, hogy ezerrel ráugorjunk minden gumicsontra.

Kerek négyszög 2011.11.22. 20:52:00

@Épelméjű:

"Semmivel se különbözik a Fidesz fanatikus, védelmező az MSZP fanatikustól és védelmezőtől. Ostobák, számítóak, korruptak és jellemtelenek. "

Lenne egy picike különbség azért. Az MSZP védelmezői szinte ugyan azokat az érveket hangoztatják, mint a legnagyobb demokráciák, a FIDESZ védelmezőinek érvei közel vannak Kína, Észak-Korea demokráciafelfogásához.

Van tehát valami különbség?

Kerek négyszög 2011.11.22. 21:03:20

@torró:

"Nos már párszor leírtam hogy ekkora szarból várat építeni nem egyszerű mutatvány."

Ezzel szemben:

A Bajnai kormány olyan szépen egyenesbe hozta az országot, amire nemzetközileg is felfigyeltek, jöttek is az elismerő gratulációk.

Lássunk néhány adatot: CHF + EUR árfolyam? Országkockázati felár? 1 l benzin ára? Mikor volt kedvezőbb? Mert az adatok azt mutatják (meg az ország állapota), hogy Orbánék rombolása szinte visszafordíthatatlan lesz.

"megvédjük a nyugdíjpénztárakat"

Épelméjű 2011.11.22. 21:09:44

@légycsapó:

Nem az adott helyzetre gondoltam, hanem úgy mindenre a két párttal kapcsolatban.
Nyugaton ez a két párt életképtelen lenne, nem lenne tized annyi szavazójuk sem, mint ami a parlamentbejutáshoz kell.

Amúgy teljesen mindegy, hogy 2011 novemberében MSZP vagy FIDESZ mit mond, az elmúlt 10-20 évben teljes mértékben hiteltelenné váltak. Mindegy melyik pártot nézzük, az általuk alkotott törvényekben és szabályokban nagyságrendekkel több a rossz mint a jó.

Gyakorlatilag képtelenek voltak 20 évig a jó döntések meghozatalára, ezért teljesen mindegy, hogy most mit akarnak vagy mondanak.

A baj pedig az, hogy ezt nem vették észre azok az emberek, akik még ma is két párt táborát alkotják. Ha pedig észrevették és tudják, akkor miért is állnak oda?

Épelméjű 2011.11.22. 21:16:36

@Vértes László:

"Az is lehet, hogy a 21. századba belépve már nem a 20-adikkal kéne foglalkoznunk."

Ez így lenne, ha mindent az idejében helyretesznek.

Ez a helyzet ismét kapóra jön a Fidesznek és az MSZP-nek, egy újabb ügyben küzdhetnek egymás ellen.
Pedig ha megnézzük az elmúlt 20 évet, eddig éppen egymás pártján voltak az adott ügyben, milyen érdekes.
Már 1991-ben közösen szavaztak NEM-el a ZÉTÉNY-TAKÁCS törvényre.

Kandabula 2011.11.22. 22:46:46

Hazudozás, kényszeres elhivatottság, önfejűség, klinikai méretű akaratgyengeség. Elviselhetetlen szégyenérzet. Hirtelen ennyi.
süti beállítások módosítása