Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki inkább megfogja azt, csak tovább tudjon haladni.

Ennyi jut nekünk személyes infóból, de azért néhány dilemmám csak megosztanám, ha már önmaga szerint negyven évig a nyakunkon maradna, még árral szemben is.

- Hogy lehet ma prioritás az államadósság elleni küzdelem, ha tavaly, hitelfelvételi szándékkal együtt még 7 százalékos hiányt tervezett?

- Hiteles-e a harc az államadósság ellen, ha 500 milliárdot adunk Mol-részvényekért, ráadásul a gonosz, ezért állítólag elzavart IMF pénzéből?

- Miért épül Debrecenben futballstadion és kell-e Önnek 10 milliárdos magánhadsereg, ha a Péterfy Sándor utcai kórházban bejelentik: műtétek maradnak el pénzhiány miatt?

- Nem érzi úgy, hogy a kétharmados többséggel visszaél? Ön becsapta az egészségügyi dolgozókat, a rendvédelmieket, a pedagógusokat, a nyugdíjasokat, az egyetemistákat, az önkormányzatokat, a bankokat és a devizahiteleseket, a magánnyugdíjpénztári tagokat. Ezek az emberek nemhogy 40, de 4 évig sem bírják ki.

- Milyen érzés úgy hallgatni a tömeg szájából, hogy takarodjon, hogy eközben az ellentábor nem vereti szét a várost, és nem mondja, hogy a kormány ellen bármi megtehető?

- Komolyan gondolja, hogy abból az emberből csinál alkotmánybírót, aki egy semmissségi törvénnyel megalázta a rendőröket, akit megbízott az előző kormányok elleni koncepciós perek előkészítésével?

- Tényleg Ön dönt az Opera igazgatójáról is? Akkor minek ide miniszter?

- Mit szól ehhez az idézethez? "Amint felröppent, hogy én vagyok a kultuszminiszteri poszt várományoaa, azonnal elkezdődött a gyűlölködés, a torzsalkodás, a mocskolódás, a gáncs, az ármány. Ám nem a túloldalról indult, hisz riválisaim a Fideszben keresendők....Nem a bántás zaklat föl, hanem hogy lassítanak, lehetetlenné tesznek, akadályoznak fontos ügyeket..." Szőcs Géza - Mozgó Világ 2011/4.

- Nem tartja kínosnak, hogy miközben Ön harcot hirdetett az off-shore lovagok ellen, addig kormányának tagjai ilyen cégekkel büszkélkedhetnek? Most Gál András Leventéről derült ki, hogy effélékben vállalt szerepet, ráadásul Hagyó Miklóssal is közös cégben dolgozott.

- Nyugodtan alszik, amikor Ön havonta annyivel visz haza több pénzt, mint egy évvel korábban, mint amennyit mások kapnak egy átdolgozott élet után nyugdíjként - egy év alatt?

- Nem gondolt arra, hogy a nagy választási győzelem után, ha elismerő mondatokat mond az előző nyolc évről, a nyilván Önt is büszkévé tevő fejlesztésekről, de legalább a 2008 őszén indult válságkezelésről, akkor hiteles és konszenzuson alapuló alkotmányt is faraghatott volna? Egyúttal egy időre elnémíthatta volna az Ön által bevezetett megszorítások kritikusait.

- Ha nem vizitdíjnak, akkor minek fogja nevezni azt az összeget, amit eddig nem, de a jövőben fizetni kell az egészségügyi ellátásért?

- Nem kínos, hogy amíg Gyurcsány uniós elnökség nélkül is idehozta Busht, Sarkozyt, Merkelt, Blairt, Putyint, addig Önnek ez a kivételes, bár ideiglenes sarzsival sem sikerült?

- Gyurcsány alatt az uniós kifzetések terén mindig az első három helyen álltunk. Most a középmezőnyben. Mit szól ehhez?

- Ha az előző 8 évben a kórházak átalakítása és az iskolák megszüntetése maga volt a nemzethalál, akkor miért nem az, amikor Ön teszi?

- Hiteles-e a rendvédelmiek korai nyugdíjazása elleni harc, amikor a belügyminiszter ugyanígy járt el, és leszerelése óta dúsgazdag ember lett?

- van-e még olyan kifizetetlen harcostárs, aki miatt törvényt kell módosítani?

- Ön aranyhalat kapott 2010 tavaszán, de a közvéleménykutatások szerint máris egymillió szavazót vesztett, pedig a megszorítások java még csak most jön. Mintha ez az aranyhal már maga is döglött lenne. Negyven évig miniszterelnök akar lenni, vagy lesz még alkotmánymódosítás, hogy afféle Horthyként a Sándor-palotából nevezhesse ki a miniszterelnököket?

- Mikor kíván elnézést kérni a nemzettől Schmitt Pál elnöki kinevezéséért?

- Nem tart attól, hogy választási bukása után elszámoltathatják a magántulajdon megsértéséért, a hivatali hatalommal való visszaélésért?

- Mi lesz, ha egy következő kormány simán kirugdossa az Ön által 9 évre bebetonozottnak hitt embereit?

- Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?

- Ha Ön megköti a következő kormányok kezét, lesznek-e még demokratikus és szabad választások Magyarországon?

 

És így tovább és így tovább. Amúgy hosszú beszélgetés lenne politikai tisztességről, lelkiismeretről, az elmúlt 22 év vargabetűiről, az egyháztagadástól a KDNP-s szövetségig, a szőlőbányáktól a tévévita elvesztése miatti személyes bosszúig, Nagy Imre koporsójától Wittner Máriáig, az 1992-es az MSZP-vel lehetséges együttműködéstől a nemzetre folyton rárontó baloldalig, Dávid Ibolya kormánytagságától az UD Zrt-ig, a tisztakezűségtől a Puch-Simicska tengelyig.

De majd egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr62982274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán tudathasadása? 2011.06.15. 08:08:51

A tudathasadás egy népi zsargon kifejezés, amelyet egyaránt használnak a skizofrénia, és a disszociatív személyiségzavar (többszörös személyiség) tünetegyüttesének a megnevezésére. Ez a parlamenti esküszegése és saját párt mutyijai miatt, várható későb...

Trackback: Alabama már Nem Fizet Nyugdíjat 2011.06.14. 13:38:53

Az alapamai Prichard városa 2009 októbere óta képtelen fizetni a visszavonult közalkalmazottai nyugdíját. Idős tűzoltók, hivatali dolgozók, és a város egykori seriffje is bevétel nélkül tengeti napjait több mint másfél éve. Akinek volt, már felélte a m...

Trackback: RIP társadalmi és érdekegyeztetés 2011.06.14. 12:12:20

Bár továbbra sem kívánunk a temetkezési vállalkozások piacára belépni, de “nyugodjék békében” sorozatunk egy újabb taggal bővül. A több, mint…

Trackback: Súúúhanterz: Tényleg nem tud vezetni Orbán? 2011.06.14. 10:06:52

Orbán Viktor miniszterelnök úr a minap a TV2 aktív című műsorának vendége volt, ahol Michelisz Norbert autóversenyzőnek köszönhetően beülhetett egy igazi versenyautóba. A nem mindennapi élmény mámorában megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát.&bdqu...

Trackback: A köpcös meg a labancbulvár 2011.06.14. 10:05:59

Azér fejlődik a mi köpcösünk, ezt nem tagadhattya le senki. Számszakilag legalábbis.Kezdetben volt ugye a három gyerek, három szoba, négy kerék. Utána meg ugye a hálószobába invitált öt nyugdíjas rendőr, hat rokkant, hét gonosz tűzoltó, nyolc katona, k...

Trackback: Cizellált nemzeti hasba rugdosás 2011.06.14. 09:50:36

Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármester-jelöltje azt állítja, hogy az időközi választásra szintén készülő Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka verni kezdte vasárnap hajnali egyeztetésükön. A bilincselésnek ellenszegülő Eszest előállította a ren...

Trackback: Orbán elvtárs sokáig maradna 2011.06.14. 08:36:02

Milyen érzés úgy hallgatni a tömeg szájából, hogy takarodjon, hogy eközben az ellentábor nem vereti szét a várost?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapi 2.1 2011.06.14. 07:59:19

"- Mikor kíván elnézést kérni a nemzettől Schmitt Pál elnöki kinevezéséért?"

Gondolom akkor, amikor az MSZP Szily Katalin jelöléséért. Ráadásul a közt. elnököt nem kinevezik, hanem választja az országgyűlés.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 08:36:31

- Hogy lehet ma prioritás az államadósság elleni küzdelem, ha tavaly, hitelfelvételi szándékkal együtt még 7 százalékos hiányt tervezett?

A világ változik, nekünk is fejlődnünk kell!
---

- Hiteles-e a harc az államadósság ellen, ha 500 milliárdot adunk Mol-részvényekért, ráadásul a gonosz, ezért állítólag elzavart IMF pénzéből?

Visszaszereztük a MOL-t, amit az előző nyolc év kormányai elherdáltak, a Nemzeti Vagyon egy újabb darabját tudtuk biztonságba helyezni, megszüntetjük az energiafüggésünket a karvalytőkétől.
---

- Miért épül Debrecenben futballstadion és kell-e Önnek 10 milliárdos magánhadsereg, ha a Péterfy Sándor utcai kórházban bejelentik: műtétek maradnak el pénzhiány miatt?

Az elmaradó műtétekért a szocialisták a hibásak, kik nyolc éve folyamatosan szabotálják az egészségügy átalakulását, de mi a jövő héten harcot hirdetünk, és megvédjük a kórházakat is, ahogyan azt a nyugdíjakkal is tettük.
---

- Nem érzi úgy, hogy a kétharmados többséggel visszaél? Ön becsapta az egészségügyi dolgozókat, a rendvédelmieket, a pedagógusokat, a nyugdíjasokat, az egyetemistákat, az önkormányzatokat, a bankokat és a devizahiteleseket, a magánnyugdíjpénztári tagokat. Ezek az emberek nemhogy 40, de 4 évig sem bírják ki.

A kormány azt teszi, amire a törvények felhatalmazzák.
---

- Milyen érzés úgy hallgatni a tömeg szájából, hogy takarodjon, hogy eközben az ellentábor nem vereti szét a várost, és nem mondja, hogy a kormány ellen bármi megtehető?

Ebből is látszik, hogy már részben megvalósítottuk a közbiztonságot, mivel a szocialista provokátorok lehetőségei annyira beszűkültek, hogy a garázda tömegek mozgósítására már nem marad lehetőségük.
---

- Komolyan gondolja, hogy abból az emberből csinál alkotmánybírót, aki egy semmissségi törvénnyel megalázta a rendőröket, akit megbízott az előző kormányok elleni koncepciós perek előkészítésével?

Az alkotmánybírók személyéről nem a miniszterelnök egyszemélyben dönt. Ezen túlmenően Balsai úr a tiszta (köz)erkölcs mintaképe, tehetséges jogász, igaz magyar ember, hithű keresztény, és lojális.
---

- Tényleg Ön dönt az Opera igazgatójáról is? Akkor minek ide miniszter?

Az elműlt nyolc évben a szocialisták dágványba döntötték a magyar kultúrát, ellopták a Háry Jánosból az igaz mondatokat, ezért a kultúrális forradalomban Horváth Ádámot egy fontosabb őrhelyre állítottuk, ahol többet használ a polgári magyar demokráciának.
---

- Mit szól ehhez az idézethez? "Amint felröppent, hogy én vagyok a kultuszminiszteri poszt várományoaa, azonnal elkezdődött a gyűlölködés, a torzsalkodás, a mocskolódás, a gáncs, az ármány. Ám nem a túloldalról indult, hisz riválisaim a Fideszben keresendők....Nem a bántás zaklat föl, hanem hogy lassítanak, lehetetlenné tesznek, akadályoznak fontos ügyeket..." Szőcs Géza - Mozgó Világ 2011/4.

Kedvenc újságom a Magyar Nemzet, abban ha ez nem jelent meg, akkor ez is csak egy hazugság a sok közül, amivel a szoclib felforgató elemek külföldön lejáratni próbálják az ifjú magyar demokráciát.
---

- Nem tartja kínosnak, hogy miközben Ön harcot hirdetett az off-shore lovagok ellen, addig kormányának tagjai ilyen cégekkel büszkélkedhetnek? Most Gál András Leventéről derült ki, hogy effélékben vállalt szerepet, ráadásul Hagyó Miklóssal is közös cégben dolgozott.

Gál urat megtévesztették, ő úgy tudta, hogy a Hejőpapi Bálványimádók Szövetségének az alapító papírjait szignálja mint hitelesítő tanú. A nyomozást megkezdtük, a csaló szocialista képviselőt hamarosan elfogjuk.
Hagyó Miklóssal közös cége kizárólag azért volt, mert be kellett szivárognunk a szocialista ármány birodalmába, ahonnan bizonyítékot kellett szereznünk a szocialisták lopásaira, mielőtt a szocik eltüntetnek minden bizonyítékot. Mert el akartak tüntetni, Hagyó Miklós letartóztatása is a fülkeforradalmi kormány egyik első intézkedése.
---

- Nyugodtan alszik, amikor Ön havonta annyivel visz haza több pénzt, mint egy évvel korábban, mint amennyit mások kapnak egy átdolgozott élet után nyugdíjként - egy év alatt?

Megvalósítottuk az egykulcsos adórendszert, amivel mindenki jobban jár, a bérkommandó pedig kiverekedte a munkavállalók számára, hogy a gonosz multicégek is tartsák magukat a kormány bérmegállapodásához.
---

- Nem gondolt arra, hogy a nagy választási győzelem után, ha elismerő mondatokat mond az előző nyolc évről, a nyilván Önt is büszkévé tevő fejlesztésekről, de legalább a 2008 őszén indult válságkezelésről, akkor hiteles és konszenzuson alapuló alkotmányt is faraghatott volna? Egyúttal egy időre elnémíthatta volna az Ön által bevezetett megszorítások kritikusait.

Nagyon leromlott országot vettünk át, a szocialisták már a tartalékok hazalopása után éppen a maradék bútort is készültek elvinni, mikor csapataink megérkeztek. Azóta a szocialisták által mesterségesen gerjesztett válsággal küzdünk, de nyerésre állunk, mert erősek vagyunk, és büszkék.
---

- Ha nem vizitdíjnak, akkor minek fogja nevezni azt az összeget, amit eddig nem, de a jövőben fizetni kell az egészségügyi ellátásért?

Ingyenes egészségügyi ellátás jár minden magyar állampolgárnak. A kormány egyszer még ellenzékben megakadályozta, hogy a szocialisták vizitdíjnak nevezett betegségi adót vessenek ki az emberekre, ezt bármikor újból megteszi ha kell.
---

- Nem kínos, hogy amíg Gyurcsány uniós elnökség nélkül is idehozta Busht, Sarkozyt, Merkelt, Blairt, Putyint, addig Önnek ez a kivételes, bár ideiglenes sarzsival sem sikerült?

A kérdésben említett szocialista politikusnak titulált károkozó megrévesztette ezeket az embereket, őelöttük lejáratta a polgári Magyarországot, de a fülkeforradalom helyreállítja nemzeti vívmányainkat. És onnantól nem fogjuk eltűrni, hogy akár Moszkvából, akár Brüsszelből, akár Washingtonból diktáljanak nekünk.
---

- Gyurcsány alatt az uniós kifzetések terén mindig az első három helyen álltunk. Most a középmezőnyben. Mit szól ehhez?

Az elmúlt nyolc évben a kifizetéseket elsíbolták, bezzeg most hasznosan használjuk fel az EU-s forrásokat. A végösszeget kell nézni, mert a hasznosan elköltött pénz most a tízsterese az elmúlt nyolc évinek.
---

- Ha az előző 8 évben a kórházak átalakítása és az iskolák megszüntetése maga volt a nemzethalál, akkor miért nem az, amikor Ön teszi?

Erőforrásaink hatékony kihasználása érdekében szükség van a források átcsoportosítására.
---

- Hiteles-e a rendvédelmiek korai nyugdíjazása elleni harc, amikor a belügyminiszter ugyanígy járt el, és leszerelése óta dúsgazdag ember lett?

Amennyiben a kormány megszavazza, a törvény hatálya a Pintér Sándor nevűekre is vonatkozni fog.
---

- van-e még olyan kifizetetlen harcostárs, aki miatt törvényt kell módosítani?

Minden hőst, ki a demokratikus Magyarország szociálliberálisok alóli felszabadításáhot hozzájárult, a megfelelő módon kell méltatni.
---

- Ön aranyhalat kapott 2010 tavaszán, de a közvéleménykutatások szerint máris egymillió szavazót vesztett, pedig a megszorítások java még csak most jön. Mintha ez az aranyhal már maga is döglött lenne. Negyven évig miniszterelnök akar lenni, vagy lesz még alkotmánymódosítás, hogy afféle Horthyként a Sándor-palotából nevezhesse ki a miniszterelnököket?

A haza nem lehet ellenzékben, ki igaz magyar, ránk szavaz. Gondolom senkit nem kell emlékeztetni rá, hogy a nem a Fidesz-KDNP pártszövetségre leadott szavazatok kimeríthetik a hazaárulás fogalmát.
---

- Mikor kíván elnézést kérni a nemzettől Schmitt Pál elnöki kinevezéséért?

A köztársasági elnök megválasztása a hatályos törvények szerint történt.
---

- Nem tart attól, hogy választási bukása után elszámoltathatják a magántulajdon megsértéséért, a hivatali hatalommal való visszaélésért?

Nem. Az alkotmány rendelkezni fog a miniszterelnökök hivatali idejük utáni időszakáról is.
---

- Mi lesz, ha egy következő kormány simán kirugdossa az Ön által 9 évre bebetonozottnak hitt embereit?

A zemberek meg fogják védeni demokratikus vímányainkat, ha kell forradalom tör ki, és fegyverbe szólítjuk külhoni magyar testvéreinket is.
---

- Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?

Meg kell teremteni a munka alapú gazdaságot, jelenleg is aki akar dolgozhat, a munka világa nyitva áll mindenki előtt.
---

- Ha Ön megköti a következő kormányok kezét, lesznek-e még demokratikus és szabad választások Magyarországon?

Lesznek, hisz egyszeri nagyarányú adócsökkentés is lett, ahogy megigértük.
---

lilla- 2011.06.14. 08:51:21

Az egy fecske soha nem csinál nyarat!

Sok hasonló írást mindenhol megjelentetve elgondolkoztatónak--de többektől!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.06.14. 09:12:44

Gréczy Zsolt kérdései jók, csak ne felejtsük el, hogy Orbán 2/3-a egyes egyedül a főnökének és az mszp-nek az érdeme.

Ha akár csak kicsivel is jobban csinálták volna a dolgaikat, akkor most nem tehetne meg mindent Viktor, úgyhogy az ország nekik köszönheti a mostani helyzetet. Ideje lenne az önvizsgálatnak.

borovi 2011.06.14. 09:17:08

@lapi 2.1: "a közt. elnököt nem kinevezik, hanem választja az országgyűlés"
De nem orbán alatt.

Bozdurgán 2011.06.14. 09:19:58

Azt szeretném kérdezni a kedves kommunista uraktól, hogy melyik politikai erőt érzik alkalmasabbnak a kormányzásra?

A Demokrata Pártot? Pszichopata Gyurcsánnyal?
Az MSZP-t? a megőszült tolvajokkal?
Az SZDSZ-t? ő nagyon szép emlékek minden liberális fiatalnak.)
Legyen az LMP aki méltó utódja az SZDSZ-nek.

Na ki legyen lássuk csak... jajj de hiszen akinek a szekerét tolta kedves Gréczy Úr mind elfogytak, honnan fog ezután jönni a Forint?:) kitől is várhatja?:) Ha jól látom jelenlegi rezidens címlapjait megvan a hely, az INDEXközeli értelmiségben van még power, Totaw, szily, piroslap, varánusz itt van az igazi liberális darázsfészek:) Itt a helye hol máshol:)

gaffel 2011.06.14. 09:20:53

greczy ur!

inkabb szanyi kapitannyal szajkaratezzon. azert lehetne az atlag indexes blogoloknal szinvonalasabbat is irni.

midnight coder 2011.06.14. 09:23:41

"Hogy lehet ma prioritás az államadósság elleni küzdelem, ha tavaly, hitelfelvételi szándékkal együtt még 7 százalékos hiányt tervezett?"

A világgazdaság helyzete változik. Változó helyzetre nem lehet statikus válaszokat adni.

"- Hiteles-e a harc az államadósság ellen, ha 500 milliárdot adunk Mol-részvényekért, ráadásul a gonosz, ezért állítólag elzavart IMF pénzéből?"
Már miért ne lenne hiteles ? A MOL mostanság nem igazán veszteséges cég, a részvényeinek megvásárlása nem hiszem hogy rossz üzlet lenne. A gonosz IMF pénzének nagy részét meg már lehívták, ez csak egy kis része a maradéknak.

"- Miért épül Debrecenben futballstadion és kell-e Önnek 10 milliárdos magánhadsereg, ha a Péterfy Sándor utcai kórházban bejelentik: műtétek maradnak el pénzhiány miatt?"
Elvtársak, ne gyertek már megint a lélegeztetőkészülékekkel. Különösen akkor ne, amikor a várólisták akkor keletkeztek miközben ti 3x-os áron építettétek az autópályákat.

"- Nem érzi úgy, hogy a kétharmados többséggel visszaél? Ön becsapta az egészségügyi dolgozókat, a rendvédelmieket, a pedagógusokat, a nyugdíjasokat, az egyetemistákat, az önkormányzatokat, a bankokat és a devizahiteleseket, a magánnyugdíjpénztári tagokat. Ezek az emberek nemhogy 40, de 4 évig sem bírják ki."

A gazdasági helyzet adott volt. És nem a FIDESZ hozta létre, hanem az MSZP. Mikor is vették fel azokat a devizahiteleket ?

"- Milyen érzés úgy hallgatni a tömeg szájából, hogy takarodjon, hogy eközben az ellentábor nem vereti szét a várost, és nem mondja, hogy a kormány ellen bármi megtehető?"
Ja. Mert a szakszervezetek - tisztelet a kivételnek - nem az MSZP zsebében vannak...

"- Komolyan gondolja, hogy abból az emberből csinál alkotmánybírót, aki egy semmissségi törvénnyel megalázta a rendőröket, akit megbízott az előző kormányok elleni koncepciós perek előkészítésével?"
Koncepciós perekkel ez idáig egy valaki próbálkozott, egy bizonyos Keller elvtárs. De ő aztán önfeláldozó módon, az egész családjával együtt dolgozott a nemes ügyön...

"- Nyugodtan alszik, amikor Ön havonta annyivel visz haza több pénzt, mint egy évvel korábban, mint amennyit mások kapnak egy átdolgozott élet után nyugdíjként - egy év alatt?"
Ezt inkább Fletótól kellett volna anno megkérdezni, elvégre ő volt a magát balnak címkéző oldal miniszterelnöke.

"- Nem gondolt arra, hogy a nagy választási győzelem után, ha elismerő mondatokat mond az előző nyolc évről, a nyilván Önt is büszkévé tevő fejlesztésekről, de legalább a 2008 őszén indult válságkezelésről, akkor hiteles és konszenzuson alapuló alkotmányt is faraghatott volna? Egyúttal egy időre elnémíthatta volna az Ön által bevezetett megszorítások kritikusait."
Melyik fejlesztés is tehet büszkévé minket ? A síkvidéki völgyhíd, vagy az alagút ? A 3x-os áron épült autópályák ? A PPP keretében elkészült dolgok amiket még az unokáink is fizetni fognak ?

"- Nem kínos, hogy amíg Gyurcsány uniós elnökség nélkül is idehozta Busht, Sarkozyt, Merkelt, Blairt, Putyint, addig Önnek ez a kivételes, bár ideiglenes sarzsival sem sikerült?"
Ja. És mennyibe fájt ez az országnak ?

"- Gyurcsány alatt az uniós kifzetések terén mindig az első három helyen álltunk. Most a középmezőnyben. Mit szól ehhez?"
Ja. És szépen ki is lett kövezve az ország valamennyi főtere. Kár, hogy eközben a GDP növekedése a hibahatár közelébe mozgott, mivel a sok-sok támogatást mindenre fordítottuk, kivéve a gazdaságot.

"- Hiteles-e a rendvédelmiek korai nyugdíjazása elleni harc, amikor a belügyminiszter ugyanígy járt el, és leszerelése óta dúsgazdag ember lett?"
Az.

"- Ön aranyhalat kapott 2010 tavaszán, de a közvéleménykutatások szerint máris egymillió szavazót vesztett"
Mindig így ment, az aktuális jobboldali kormány eltakarítja azt a trágyát amit az előző baloldali otthagyott, aztán a büdös miatt ők vesztik el a következő választásokat.

"- Mikor kíván elnézést kérni a nemzettől Schmitt Pál elnöki kinevezéséért?"
Amikor a ballib Göncz tatáért.

"- Nem tart attól, hogy választási bukása után elszámoltathatják a magántulajdon megsértéséért, a hivatali hatalommal való visszaélésért?"
Ilyen alapon már 20 éve nem lehetne szabadlábon balliberális politikus.

"- Mi lesz, ha egy következő kormány simán kirugdossa az Ön által 9 évre bebetonozottnak hitt embereit?"
Következő ciklusban mi is kirugdossuk a szocik által bebetonozottakat, ahogy most is.

"- Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?"
Ha viszont nem marad, akkor az a fele megy el külföldre aki az értékeket termeli. A nyugdíjasok meg majd élnek a cigányok által befizetett adókból.

"- Ha Ön megköti a következő kormányok kezét, lesznek-e még demokratikus és szabad választások Magyarországon?"
Ezt sokkal inkább attól kellene megkérdezni aki két ciklus alatt megduplázta az ország adósságállományát. Ennél nagyobb megkötés kevés van.

magyar ember teli szájjal 2011.06.14. 09:24:22

Pont a te helyzetértékelésed hiányzik még a jólétünkhöz. Szaros komcsi. Szétbaszta a gazdád az országot, a legkevesebb amit tehetsz hogy elhúzol a retkes francba valamelyik banánköztársaságba.

laci_52 2011.06.14. 09:27:54

@spontan: Erről van szó! Gyurcsányt kellene inkább megkérdezni, hogy így képzelte-e az ország jövőjét.

Mikrobi 2011.06.14. 09:28:21

Jaj, takarodj már vissza a népszavára! Mit rontod itt a levegőt, te ócska gyurcsánycsicska?!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.06.14. 09:31:35

Olvassa valaki ezeket a szar blogokat?
Egy bekezdést próbáltam,de szánalmas...

orgoványi erdőjáró 2011.06.14. 09:33:05

hörögj csak gyurcsányimádó buzerátor! minél jobban acsarogsz, annál biztosabban érzem, hogy helyes döntés volt a zorbánra tenni az ikszet! :-DDDD

dzsokijujing 2011.06.14. 09:33:06

1.Gréczy úr, Puch László az MSZP, azaz a legerősebb ellenzéki párt egyik legmaghatározóbb politikusa, immár több mint tíz éve. Árulja már el, mi köze van neki Orbán Viktorhoz?
2.Mindnig ezzel jön, hogy a jelentős európai politikusok szemében Orbán nem tényező, lenézik és ezért nem jönnek ide. Egy éve van a Fidesz kormányon, még van három, maga szerint ennyi idő alatt nem fog ide jönni egyik sem? (Az meg egy más kérdés, hogy senki nem fog jobban élni ebben az országban attól, ha idelátogat a német kancellár, vagy az amerikai elnök.)

orgoványi erdőjáró 2011.06.14. 09:34:16

@Azúrkék égbolt: ez a blog csak trollkodásra jó, ahol ki lehet ereszteni a gőzt, miközben másutt kultúráltan kommentál a zember :-)

bellissima 2011.06.14. 09:37:57

Gréczy, takarodj! Nem látod, hogy a demagóg szövegeiddel már az Index olvasóinak is szalonképtelen vagy? Jól írták a múltkor, te még a paksimogyorót is kinyalintod a véreskezű gyurcsány seggéből, te menj az agonizáló népszava portáljára, ott még tetszést aratva fasiztázhatsz is, meg ami tetszik... bye bye!

Dr Kangörény 2011.06.14. 09:40:08

@lapi 2.1: Szliy több nagyságrenddel értelmesebb, mint a nemzet tolla.

@magyar ember teli szájjal: szaros komcsi.Na ja, az a híres jobboldali kultúra cspkodja a biztosítékot.

@midnight coder: Neked ugye önálló gondolatod egy szál sincs? Neked nem az számít, hogy milyen szél, hanem az, hogy honnan fúj. Most éppen orbán viktor segglyukából, te meg ezerrel tüdőzöd és még tapsolsz is hozzá.

bigthereal 2011.06.14. 09:40:31

nem volt még elég eből az undorító maszlagból, amit rendszeresen beleböfögsz a szájbertérbe?

te végletesen elfogult, mszp-seggnyaló gyurcsánybérenc, ugyan ki hisz neked?

bőrmók 2011.06.14. 09:42:01

A magyarok éhen halhatnak. Most már a CSÁNGÓ a menő.

grofzero 2011.06.14. 09:42:18

aztamindenit, ti melyik minisztériumban dolgoztok?;) es mindent meg tudtok magyarazni, meg az ellenkezojet is. ha a Mesteretek egyik nap ezt mondja a masik nap azt, ti is ugy forogtok. hihetetlen, van sajat gondolatotok is? vagy amit ir a zujsag (magyar hirlap) az biztos ugy is van?

Bozdurgán 2011.06.14. 09:42:50

Azt nem értem, hogy miért nem az ATV oldalán vagy rezidens blogger, az újságíróklub huhogói még befogadnak.

Aki képes gondolkodni, körberöhög,remélem elérjük azt a helyzetet, hogy orosz józsef után kell szöknöd, hogy emigrációból írogathasd a kommunista kiáltványt.

Nagy a baj igaz? éhezik a család nincs több bértollnoki komcsi pénzt, jöhet a szalámilopás...

bájgúnár 2011.06.14. 09:45:12

2014 Fidesz KONEC!!!!!!!

midnight coder 2011.06.14. 09:47:05

@Kangörény_: Na ezzel oszt jól megaszondtad. De tulajdonképpen mit is ?

grofzero 2011.06.14. 09:47:19

@Bozdurgán: erre vissza lehetne irni hogy es a mi viktorunk mennyit fizet, meg hogy te meg menj az mtv, m2, echo tv, (rem)hirtv magyar nemzet, magyar hirlap forumara nem?:)

Kabarészínész 2011.06.14. 09:47:37

Én azért kiegészíteném a kérdést:

-Nem sül le a bőr a képéről, hogy a rendvédelmisek nyugdíjelvonásától 3 év alatt remél 500 milliárdot, pontosan annyi összeget, amit hitelből adott azért a Molért, aminek az osztalékából a hitel kamatára sem futja????? Mennyit kapott ezért az üzletért Ön és érdekszférája?

Bozdurgán 2011.06.14. 09:49:59

@grofzero:

nem igazán, mert én nem a médiából etetem a családom , hanem dolgozom. Nekem nem KELL nyalnom egyetlen segget sem, ellentétben Gréczy-vel akinek a megélhetése múlik azon hogy ki tud e nyalni pár kommunista segget hetente.

crawford 2011.06.14. 09:53:17

Nem szégyenlitek magatoka?Képtelenek vagytok egy értelmes,normális mondatot leirni?Milyen emberek vagytok ti?Menjetek ti el innen,ha nem tetszik,amit ir.A kutya nem kényszerit benneteket,hogy olvassátok.Gyalázat!!!
Ez csupán-hogy igy támadjátok Zsoltot-azt jelenti,hogy jó úton jár.

OkoskaTo:rp 2011.06.14. 09:55:20

@borovi: _Papíron_ az országgyűlés a miniszterelnök főnöke. A _valóságban_ ez épp fordítva van.

"Elméletileg nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között. Gyakorlatilag van."

igenember 2011.06.14. 09:56:44

Fú te jó ég. Nem vagyok fideszes soha nem is szavaztam rájuk, de azért ennél egy kicsit több reality checket lécci.

Az elmúlt 8 év után tiszta szívvel nem lehetett az MSZPre szavazni. Nem véletlen a 2/3.

midnight coder 2011.06.14. 09:57:45

@crawford: Szegény Hitlert is mennyien támadták! Nyilván mert ő is jó úton járt...

Kivancsi 2011.06.14. 09:59:27

nem tudom mit kell itt hoborogni..

a lenyeg..
az uj ado rendszer JO.. 16% -os fizetes nagy szep..

a problema a bekaseggen levo fizetesek!

szerintetek vki problemazna ha csak a nyugati netto berek 30%-a mondom csak H A R M I N C szazaleka lenne a minimalber Mo-on?
1300eu X 0.3 = 390eu = 100.000ft..
A MINIMALber...
az atlag pedig a CSAK a fele! 650eu=170.000ft..

De mi van?

sok sok minimalberes akit megszivatott az uj ado..
meg a jopar 200+-os fizetesu aki orul mint majom a farkanak..

azert azt se mondjatok:
az normalis, hogy 40/45 evesen nyugdijba mennek aztan az adofizetokon eloskodnek az eleteros egyedek!

IGEN is szuntessuk meg ezt...

de megint a modszer a problemas..
de hat ez van ha soha nem kezdik el soha nem csinaljak meg..
pont ideje volt valtoztatni ezeken...

midnight coder 2011.06.14. 09:59:57

@Látnokzsálya: Én inkább azon csodálkozom, hogy csak most jutott eszébe a mindenkori magyar kúrmánynak, hogy talán nem kellene 40 évesen nyugdíjba küldeni a traffipaxolásban megfáradt rendőröket. Ez ugyanis finoman szólva kissé sérti az egész társadalom igazságérzetét. Mondjuk egy balett-táncosnőnél meg tudom érteni ezt, de azt nem igazán látom hogy mivel dolgozik többet egy rendőr mint Pl. egy kőműves vagy egy tesco-s áruházi árufeltöltő.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:00:31

@crawford:

ember nincs néhány meggyőződéses Gyurcsány imádón kívül aki bepötyögni a böngészőbe hogy greczy.blog.hu/...

Ha meg az index liberális szerkesztői kirakják címlapra akkor viselje el. Semmi keresnivalója ennek a bértollnoknak a szabad médiában. Ez egy minősíthetetlen talpnyaló akinek nem tetszik hogy a kommunistákon kívül bárki kormányozhat. Hánynom kell ezektől a Népszavás hazug senkiktől.

2011.06.14. 10:02:00

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A világ változik, nekünk is fejlődnünk kell!"

Ezért akarunk betonozni 40 évre, ugye???!
Vicc!
Imádom az "egymondatos érveket", amik nagyjából a bullshit kategóriát megütik és ellentmondásba kerülnek már 6 sorral odébb.

grofzero 2011.06.14. 10:02:48

hat igen Gyurcsanyra mint pozitivumra hivatkozni gaz, pont akkora mint Orban-t megvedeni barmelyik ostoba intezkedese miatt

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:03:37

@Bozdurgán:

A média attól szabad, hogy a neked nem tetsző vélemények, írások is megjelennek.

A te minősíthetetlen stílusú gyalázkodásod is megjelenhet, a kommentek között.

crawford 2011.06.14. 10:04:52

@igenember: Igen,az a baj,hogy Gyurcsány nem volt "vaskezű",mint Orbán.Szeretett volna egyeztetni,de az ellenzék semmilyen tárgyalásra nem volt hajlandó.Ahhoz viszont qurvára értettek,hogyan kell keresztbe tenni.:-(Ha normálisan hagyták volna dolgozni Gyurcsányt,nem szemétkedtek volna munka helyett,ma az ország nem itt tartana.

midnight coder 2011.06.14. 10:05:27

@Kivancsi: Picit ezt is át kellene gondolni. Ki keres ebben az országban nettó 200+-t a politikusokon kívül (akik azért nincsen túl sokan) ? Azok akik nyelveket beszélnek, van egy-két diplomájuk és nem könyvtár-büfé szakon. Azaz azok az emberek akiket nyugaton is tárt karokkal vár az ottani munkaerőpiac, egyrészt mert elég sokba kerül egy ilyen kinevelése, másrészt mert egyre kevesebb az olyan fiatal akiből ki lehet nevelni ilyet.
Nekünk viszont sem ásványkincsünk nincs, sem hatalmas tőkénk, sem semmink amiből pénzt tudunk csinálni, csak az itt lévő emberek mukája és tehetsége. Ezért aztán állam bácsi abban érdekelt - ahogy egyébként mindenki más is - hogy ezek az emberek itt maradjanak, és itt dolgozzanak, fizessenek adót. Ebben a 16% persze nem csodafegyver - egy mérnök így is kevesebbet keres itt mint pár száz kilométerrel arrébb egy takarítónő - de mégis több a semminél.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:06:02

@spontan: A 8 év elkúrásában a bunkó focista, a fülkeforradalmár is benne volt , ráadásul nem kicsit, hanem nagyon. Az előző kormányok betartották a demokrácia szabályait , pl létrehozták a ktgvetési tanácsot, Orbánék megszüntették azt,8 év alatt mindig irányadó volt az AB döntése, Orbán a jogkörök megcsorbítását választotta...Hosszú a lista, de még annyit, hogy az előző kormányfőket nem védte 10 milliárdos magánhadsereg az Orbán által megszervezett csőcselék gusztustalan garázdálkodásai ellen.

2011.06.14. 10:06:10

@midnight coder:

"A világgazdaság helyzete változik. Változó helyzetre nem lehet statikus válaszokat adni."

Nem mintha ez érv lenne az adott kérdésben, de a válasz ugyan az, mint Karl esetében:
Ha ez igaz, aki 40!!!! évre betonoz bármit is az "hülye"!

Tehát a Miniszterelnökünk egy .... Fejezd be kérlek! ;-)

Szittyós Feri 2011.06.14. 10:06:17

@Látnokzsálya: miért, mennyi osztalékot fog fizetni a MOL a köv 3 évben? Te tényleg ilyen parasztfenomén látnok vagy?:-)

crawford 2011.06.14. 10:06:53

@Bozdurgán: Rohadtul nincsen igazad.Nekem meg a ti szövegetektől kell hánynom.Legyen véleményed,de a stilus maga az ember.Ilyen hányadákok lennétek ?

midnight coder 2011.06.14. 10:07:48

@crawford: Ja, Pl. ha hagyják megcsinálni a TB kassza átalakítását, akkor úgy havi 50 milliárd folyna ki a jó egészsébiztosító pénztárak zsebébe, miközben a rendszer még szarabb lenne mint ma.

Amúgy a ballibesek is milyen remekül egyeztettek: tőlük származik az az örökbecsű mondás, hogy a békákat sem kérdezik meg, mielőtt lecsapolják a mocsarat. Csak most ők brekegnek. Szar ügy...

Budaphestie 2011.06.14. 10:08:02

@grofzero: Én azt figyeltem meg, hogy tavaly nyáron és ősszel elég sok bérkommentert fizetett a fidesz... Könnyen felismerhetőek voltak. Mindig csak az éppen leglátogatottabb blogokba írtak. Pl. amint egy poszt lekerült az index főoldalról, ahhoz már nem fűztek hozzá semmit, hiába volt tőlük kérdezve stb...

Viszont mintha rájöttek volna, hogy ez nem vezet sehova, mert szerintem 2011-ben ezt mintha abbahagyták volna. Szóval akik most a pártot dicsőítik itt, azok civil/amatőr fidesznyikek, vagy hát az sincs kizárva, hogy a polgári körös MLM hálózatukon megy azért az utasítás, hogy szabadidejében kommenteljen kedves elvtársnő éljenorbánviktor...

Utolsó lehetőségként azt is el tudom képzelni, hogy maga Deutsch Tamás az különböző álneveken :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:08:02

@midnight coder:

Érveiddel összhangban az orvosok is maradnak akarnak, mert a 95000 Ft-os bruttó kezdő keresetükből csak 16%-ot kell adózni.

Soma0615 2011.06.14. 10:08:27

Teljesen jogosak a kérdések, a gyalázkodó fityeszeseket pedig a stílusuk jellemzi. Sajnos ezek a szemellenzős, nagyon buta emberek a fő támogatói vityának, akiket semmilyen ész érvvel nem lehet meggyőzni, mert nem fogják fel, ami körülöttük történik. Egyébként nem vagyok sem komcsi, sem gyurcsányista csak egy, a világot reálisan szemlélő ember.

rockjano 2011.06.14. 10:09:15

"Gyurcsány uniós elnökség nélkül is idehozta Busht, Sarkozyt, Merkelt, Blairt, Putyint, addig Önnek ez..."

AZért ez baszottul igaz kedves jobbosok.

A nagy nemzetmentőnkkel senki nem akar együtt mutatkozni, még a saját fészkének is büdös...

midnight coder 2011.06.14. 10:09:20

@MikeBoy: Azért az nem egy rossz ötlet, ha a mindenkori kúrmányt megakadályozzuk abban hogy megismételje a görögök mutatványát.

2011.06.14. 10:10:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bizony! Én még olyat nem hallottam, hogy masztizni rossz.
De itt most rólad van szó, ha nem vetted észre.
Szóval ott van az az ellenmondás, amit nem lesz könnyű feloldani.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:11:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez az "ember" nem igazán érdemel mást.

A fogalomzavar nálad is érezhető:

BÉRTOLNOK: Aki abból én hogy a médiában nyalja a kommunisták seggét.
Kommentelő: INGYEN SZÓRAKOZÁSBÓL VÉLEMÉNYT ALKOT. Nem kap pénzt érte, nem médiaszereplő.
Az egyik sajtószabadság, a másik véleményszabadság.Nagyon nem ugyanaz.

Kivancsi 2011.06.14. 10:11:29

@midnight coder:
en nem azt mondtam, hogy ne legyen 200+.. az a resze nem erdekel...

ne aggodj senki nem akarja elvenni toled... kiveve a viki-t:):)
mikor azt pedzegeti, hogy MINDENKInek le kene mondani 1 havi fizurol...
- allamadossag torlesztesre? :):)

En azt mondom, hogy:
ne legyen bekasegge fizetesek...

Igen is aki dolgozik het 40 orat az keressen atlagbert... pl a nyugati minimum felet!
aki vmi tenge-tangli meloban van vagy csak falsban dolgozik stb stb..

annak legyen magassabb minimalbere...
igy senkit nem erint negativan a 16%-os ADO..

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:12:35

@midnight coder: De a 16% az csodafegyver, hiszen kibaszott nagy lyukat lehet vele ütni a ktgvetésen, míg az orvosok , tanárok....kevesebbet keresnek. Nem így és nem most kellett volna bevezetni. Bajnai és Oszkó sokkal fokozatosabb és kíméletesebb bevezetését javasolta, de ez a hozzá nem értő idióta, hiúsági kérdést csinált belőle.Még az orbánimatolcsi államtitkárok is arról nyilatkoztak, hogy nem lesz bevezetve.Járulékcsökkentéssel többre ment volna a gazdaság, mert azzal az ország nyer és nem párszázezer ember.

midnight coder 2011.06.14. 10:13:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az orvosok nem nagyon adóznak a hálapénzből, meg a kis magánrendelésükből ahol aztán a gyógyítás költséges részét szépen áthelyezik a TB nyakába. Eleinte persze nehezen indul be az üzlet, de ha egyszer beindult, akkor nem él arányosan rosszabbul a magyar orvos mint Pl. a magyar informatikus a némethez képest. Kivéve egy-két olyan szakmát ami nem borravalós, Pl. patológus.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:15:17

@crawford:

Lennénk? Nálad még divatban van a kollektív bűnösség?
Vagy csak annyira egyszerű vagy,hogy meghaladja a képességed hogy ne fakkokban és dobozokban kezeld azokat akik nem értenek egyet?
Kollektív bűnösség? megvárjuk míg újra hatalomra kerülnek a kommunisták, vagy menjünk önkéntesen a kistarcsai táborba?

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:15:59

@midnight coder: Kósának Szíjgyártónak és Vargacsontváznak majdnem sikerült a görögválságozással bedönteni az országot. Ha ez nem lett volna előre megbeszélve Orbánnal már régen repülniük kellett volna.

crawford 2011.06.14. 10:16:06

@midnight coder: Ja,azért húz el egyre több orvos külföldre. :-(

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.06.14. 10:17:25

Orbán egy puhapöcs.Az összes mszp-snek és szdsz-es cinkosaiknak rég a börtönben kéne rohadni,teljes vagyonelkobzás terhe mellet.
De ezek még mindig ugatnak,hihetetlen!

hoseman 2011.06.14. 10:17:36

@lapi 2.1: nna te hiperkorrekt fasz!! van különbség jelen esetben???!! idióta

crawford 2011.06.14. 10:17:45

@Bozdurgán: A stilussal nem értek egyet.Lehet más a véleményed,de normális,emberi hangon.Vagy nem is vagy ember??

Budaphestie 2011.06.14. 10:18:11

@midnight coder: "nem rossz ötlet"????
ÖTLET?? Kurvára nem kéne ötletelni! Kurvára nem hülyegyerekek ötletelésére hagyatkozva kellene közelíteni gazdaságtudományi és pénzügyi kérdésekhez!

Az a demagóg ökörség, miszerint az eladósodás minden körülmények között versenyhátrányt jelent egy országnak esetleg a disznószartakarítók (pl. viktor) között megállja a helyét, na de hogy ezt a f4szságot államilag/alkotmányilag betonba önteni?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:18:58

@midnight coder:

A patológus is borravalós szakma: Az orvos adja a patológusnak a pénzt, hogy a műhibákat pl ne vegye észre.
Orvostól tudom.

Van kapcsolatom jelenleg orvosi egyetemre járó leendő rezidensekkel is.
Nem mindegyik a boritékra hajt, amelyik nem a boritékra hajt, az mind külföldön képzeli el a jövőjét. Jelenleg az arány 60-80% az, aki külföldre fog, vagy akar menni. Természetesen ez az arány még változhat, de fel kell ismerni, hogy a boriték már nem sokáig képes a rendszert fenttartani.
De hogy a leendő orvosok emberi természete változik, vagy az emberek maholnap pár kivétellel már csak egy ködszönőkártyát tudnak a boritékba tenni, ezt nem tudom.

Én már önmagában annak örülök, hogy meglátásom szerint a leendő orvosok többsége undorodik a boritékos rendszertől.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:20:31

@Bozdurgán: Mi a fasznak olvasod? Magyar Nemzet Hirtv Echotv vagy miafaszom, ennyi kell neked, meg a hörgő beszédei a bunkó focistának.
Nagyon jó Gréczy blogja , ezeket a kérdéseket egyre többen felteszik majd, többek között az az egymillió ember, aki egy év alatt otthagyta a fideszt.Nincs itt kétharmad, harmatgyenge egyharmad ,oszt jónapot.

midnight coder 2011.06.14. 10:20:58

@BPHead: Mondd ezt a görögöknek. De egész európa egyre nagyobb szarban van, és ez csak fokozódni fog. A folyamat nyertese pedig már évtizedek óta Kína.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:21:25

@crawford:

A kulturált kritikára való jogot ez az ember a "munkássága" során elvesztette.
Nem érdemel, csak egy köpetet. Aki ilyen permanensen élősködik a kommunista hatalmon, nyalja azok seggét akik ide juttatták ezt az országot ennyit érdemel.

gorcsev54 2011.06.14. 10:21:44

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te nem értesz semmit Nem is fogsz,vagy mire megérted késő lesz.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:23:02

@Táskás Tóni:
Akkor neked is :
mber nincs néhány meggyőződéses Gyurcsány imádón kívül aki bepötyögni a böngészőbe hogy greczy.blog.hu/...

Ha meg az index liberális szerkesztői kirakják címlapra akkor viselje el. Semmi keresnivalója ennek a bértollnoknak a szabad médiában. Ez egy minősíthetetlen talpnyaló akinek nem tetszik hogy a kommunistákon kívül bárki kormányozhat. Hánynom kell ezektől a Népszavás hazug senkiktől.

Majd akkor kérdezd meg ha egy olyan cikkhez irogatok ami nincs címlapon.

crawford 2011.06.14. 10:25:15

@Bozdurgán: Te is ugyan oda kerülsz majd egyszer,ahova ő és én.Ennek semmi értelme,hogy egymást köpködjük.Az ellenfél nem ő,hanem Orbán.

Budaphestie 2011.06.14. 10:25:16

@midnight coder: Egyébként ez a válaszod sem volt demagóg. Igen széles látókörről tanúskodik. Kábé ismételgeted, amit a környezetedben hallasz gondolkodás nélül. Hát persze hogyne! Kína virágzik, ő lesz a mindentvivő ország. A nyugati világ meg hanyatlik. Az okok közé meg beteheted, ami éppen tetszik neked. Most például az államadósságot. Micsoda érvrendszer!

2011.06.14. 10:26:19

@midnight coder:

Az érvrendszer bukik és nem az intézkedések.
Azzal most hagy ne foglalkozzak, mert a hatásuk pudingként fog érvényesülni a jövőben.

Nincs egységes gazdaságpolitika a háttérben.
Az első számú "közellenség" az államadósság a MOL vétellel már megbukott.
Nem az a lényeg, ez szükséges, jó vagy megtérülő tranzakció volt-e vagy sem. Hanem az, hogy abszolút ellentmondásban van az eddigi elvekkel.

Tedat 2011.06.14. 10:27:18

K.va jó ez a Gréczy blog, jobb, mintha Hahotát olvasnék!

Hajrá Gréczy úr!

Amúgy meg rohadtul le kellene már szállni erről a "gazdagok jártak jól az SZJA csökkentéssel" lóról!

A gazdagok adót csaltak, őket nem érinti az SZJA csökkentés.

Az SZJA csökkentés annak kedvez, aki eddig legálisan adózott, és fizetésének 2/3-át beadta a közösbe. Most meg kicsit kevesebb mint 2/3-át adja be.

midnight coder 2011.06.14. 10:27:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nézd, azt nem mondom hogy nem lenne jó, ha több pénz jutna erre a területre. Csak ezt nem jó ötlet szembeállítani a 16%-os SZJA-val. Ugyanis, az orvosok jövedelmét a befizetett TB, illetve egyéb dézsmák adják. Na most, az erre a célra elosztható jövedelem nagyban függ a gazdaság teljesítőképességétől - ezt pedig bizony nem az orvosok, rövid távon nem is a tanárok, és végképp nem a kispénzű melósok vagy pláne nem a segílykéből élők fogják megteremteni. Azaz ha állam bácsi túl sokat markol az újraelosztásnál - márpedig még így is azt teszi - akkor csak egyre kevesebbet fog. Nem csak az orvosok mennek ugyanis ezerrel el, hanem minden más fiatal értelmiségi is. És ez még nagyobb baj mint az orvosok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:27:45

@gorcsev54:
Gréczy kérdez, Orbán szimpatizánsai fura stílusban válaszolnak. ezt nem kell megérteni.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:27:49

@midnight coder: Te mennyivel keresel többet a 16 %-os szja miatt? Pár tízezer ft-ért nem kellene ennyire segget nyalni. Vagy befizettetik veled az államadósságba, vagy nem fogják tudni tartani a ktgvetésben. Nagy jövője nincs az orbánmatolcsilázálom 16 %-os szja-nak.

Ufóka 2011.06.14. 10:28:41

Az gáz, hogy én fidesz szavazóként is majdnem teljesen egyet értek a cikkel?

A kurva anyukáját Viktornak, hogy még nekem kell szégyenkeznem, hogy a diktatúrára szavaztam. Tudta a kis kukim, hogy ez lesz...

Bozdurgán 2011.06.14. 10:29:51

@crawford: inkább 1000 Orbán mint egy Gyurcsány.
Mindenkinek nagyon rövid az emlékezete, GYF munkássága idején mentünk lefelé, adósodtunk el, vettük fel a devizahiteleket, építettünk síkvidéki alagutat és völgyhidat a semmiért.PPP unokáink is fizetni fogják. Ez az ország csak a vagyont herdálta miközben GYF sírva fakadt a tévében. Kaszinóváros, tehetetlenség, erőtlenség.

Ennél rosszabb aligha jöhet.

Ufóka 2011.06.14. 10:30:16

Egyik nap Szanyi Tibor nyilatkozta, hogy a legdemokratikusabb párt az MSZP. Ismerve a többit, valóban így van. Beszarás.

midnight coder 2011.06.14. 10:32:12

@BPHead: Ok. Akkor most szépen nézz körül a monitorod környékén, és mondd meg hogy hány olyan cucc van a mobilodtól a monitorodig amire nem az van ráírva hogy Made In China. Sőt, hogy még jobbat mondjak: ha Pl. Lenovo laptopod, esetleg ZTE telefonod, vagy Benq monitorod van, akkor még jobb ezek echte kínai - egyébként állami tulajdonú - cégek. De jó eséllyel a póló is az ami rajtad van, meg a zokni is. Meg a cipő. Meg a nadrág. Persze, semmi gond nincs ezzel, nyilván mi is ugyanannyi árut tudunk eladni nekik, mint ők nekik. Veszik a magyar búzát mint a cukrot.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:33:38

@Bozdurgán: A minősíthetelen talpnyaló az a tolvaj fidesz önkormányzatok által kitartott szlovákrendszámos Bayerzsóti, akit arra tartanak, hogy a szélsőjobbot ne hagyja távozni a fidesz köreiből. Csak sajnos ő már annyira szalonképtelen, hogy az írásai max a Magyar Nemzetben jelenhetnek meg.
Ez jó írás jó kérdésekkel és az az egymillió távozó fidesz szimpatizáns is meg fogja kérdezni ezeket, akik még egy éve a fideszre szavaztak.Sunyi módon csinálja Orbán a megszorításokat, amelyek nagy részével 8 évig nem értett egyet.Kicsi, sunyi mocsok hazaáruló.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:34:01

@midnight coder:

Sokan elmennek, mert a visszamenőleges törvénykezés és a hetenkénti alkotmánymódosítások mögül már a jogbiztonság csúcsa sem látstik ki.

midnight coder 2011.06.14. 10:34:02

@Ufóka: Persze hogy demokratikus. Minden klikk pontosan tudja hogy a másik mennyit lopott, ki mivel zsarolható.

2011.06.14. 10:35:11

@Bozdurgán:

"Ennél rosszabb aligha jöhet. "

Vagy mégis? Most újítunk fel egy 60 km-es vasútvonalat méterenként 2.5 millió Ft-ért????

Jó Reggelt!

"Politika és bűnözés egy és ugyanaz. Ahogy Don Tomassino mondta volt.... :-)))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:35:16

@Ufóka: Nem gáz.

Sőt! Erény.

Hibáinkat, tévedéseinket beismerni a legnagyobb eredményeink egyike.

midnight coder 2011.06.14. 10:35:16

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az átlagpolgár magasról szarik ezekre, egy-két balfék bölcsésztől eltekintve.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:36:00

@Táskás Tóni:

Nagyon ügyes vagy, hogy tudtál példát hozni a jobboldalról.
Egyetértek vele.
A vitánk abban áll, hogy ez a talpnyaló különb-e. A válasz NEM. Ugyanakkora bértollnok, csak más stílusban.

midnight coder 2011.06.14. 10:36:04

@MikeBoy: Hány km autópálya épült eddig, kilométerenként 3-5 milliárd forintért ?

KalJack 2011.06.14. 10:37:26

Én egyre inkább pártatlan vagyok mert teljesen mindegy ki van hatalmon, egyik sem különb a másiknál.De a kedves fideszesek tényleg azt gondolják, hogy Viktort jobban érdekli az ország tényleges helyzete mint az előtte lévőket?Beleértve a saját rajongótábora sorsát is? Tényleg ennyire ostobák vagytok? Szánalmas ez az ország és ezért nem jutunk soha előre.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:38:02

@MikeBoy:

Nem az a kérdés lopnak-e hanem az , hogy a lopás után mi jut az országnak.
A tapasztalat az hogy a Kommunisták olyanok mint a sásákák, semmi sem marad utánuk. A jobbosok meg legalább fel tudnak mutatni valamit a végén.

hower 2011.06.14. 10:38:21

Nagyon jó írás. Összeszedi a lényeges kérdéseket.

crawford 2011.06.14. 10:38:56

@Bozdurgán: Rendben,majd akkor mondd ezt,amikor Orbán diktatúrája kellő képpen fojtja már a torkodat.Amikor anyádtól elveszik a nyugdiját,téged kirúgnak az állásodból és mehetsz közmunkára,amikor reményed sem lesz arra,hogy a havi csekkeket befizesd,akkor mondd,hogy éljen Orbán.:-(

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 10:41:20

A kérdések jók, kár hogy a címzett válaszra sem méltatja, csak jönnek a megmondó emberek, a klissékkel...az unalmas frásisokkal....az elkopott, mert a másik elbszta terelésekkel.....

Ting Fu doktor 2011.06.14. 10:41:33

Kedves Zsolt!

Orbán bizony sokáig fog maradni. No nem azért, mert egy isten lenne, vagy éppen róla lehetne mintázni a tökéletesség szobár. Dehogyis.

Orbán alapvetően azért fog sokáig maradni (és itt nem cska a 2014-es választások megnyeréséről beszélek), mert Gyurcsány Ferenc és az MSZP "elkúrta". Nem kicsit. Nagyon. AHelyett, hogy még időben, 2006-ban vagy legkésőbb 2007-ben bedobtátok volna a törülközőt és előrehoztátok volna a választásokat, hogy ne legyen meg a Fidesz 2/3-ad, úgy döntöttetek, hogy az utolsó napig foggal-körömmel fogtok ragaszkodni az édes hatalomhoz. És közben lenulláztátok magatokat. Mit lenulláztátok? Már a negatív tartományban vagytok, ahonnan a 0 pont már felfele van.

Engedd meg, hogy szépen sorban köszünjük meg neked és barátaidnak, hogy elintéztétek nekünk Orbán 2/3-adát.

Köszönjük, hogy a választások után nem vontátok le a megfelelő következtetést és továbbra is véditek a védhetetlent.

Köszöjnük, hogy megteszítek a Fidesznek (és az országnak) azt a szívességet, hogy az elmúlt 50 év legnagyobb átalakítása közepette Ti egymással vagytok elfoglalva és töketlen impotens bandaként ti magatok segítitek a Fidesz abban, hogy ezeket a nagy horderejű, konfliktusos átalakításokat sikeresen végigvigyék.

Köszönjük azt is, hogy még nem szakadtatok szét és hogy késhegyre menő harcot folytattok az MSZP pénzéért és aparátusáért.

Tiszta szívemből köszönöm neked és Gyurcsány Ferencnek, hogy a csúfos vereség és bukás után nem mentetek el k.rva jó könyveket írni a modern baloldalról, hanem továbbra is mindent megtesztek azért, hogy a Fidesz mumusként riogasson veletek.

Ezért a legtöbb köszönet és szívemből kívánom, hogy csak így tovább!

Húzzatok bele!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:41:34

@midnight coder:
Ne hidd!

Az átlagpolgárok félnek, hogy a nyugdíjak után esetleg a bankbetétjüket is 'megmenti' a kormány.

Az átlagpolgárok félnek, hogy visszamenőlegesen adót kell fizessenek valami után, amire most nem kell.

Az átlagpolgárok félnek, hogy listázzák őket, és ennek következtében hátrány éri őket.

Az átlagpolgárok látják, hogy mindenhol jobb lassan élni mint itt, és aki teheti, elmegy.

2011.06.14. 10:42:20

@midnight coder:

Most mit tegyek kérdéseddel?

Hidd el nem az én zsebembe vándorolt a korrupciós része.
Nos ez "fidesz" közeli zsebbe fog vándorolni legfelsőbb (ezt értsd szó szerint)jóváhagyással.

A megoldás pedig ez és ezek ellen csakis az, ha az állam MINÉL KEVESEBB FORRÁST OSZT ÚJRA!

Most pedig nézd meg, hogy az elmúlt egy év intézkedései általánosságban ez irányba hatnak-e vagy sem. Segítek: NEM.

Ha pedig így van, akkor rossz az irány, rossz országot "épít" a kormány, rossz intézkedéseket betonoz be és alapvetően rossz döntéseket hozott.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 10:43:04

@Bozdurgán: A kommerek autópályát építettek (bár loptak is), míg a fidesz lóf@szt épített. Tudod a gazdaság és a befektetők miatt kra nem mindegy mennyi autópálya van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:44:08

@Bozdurgán:
Akkor szerinted a lopás és lopás között van különbség?

Ha komolyan gondoltad amit leírtál, akkor holnaptól a segélyest nem lehet megbüntetni ha lop egy szatyornyi árut a boltban, hisz a húsz polcnyi árut otthagyta.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.06.14. 10:45:24

Sokkal kevesebb munka lett volna azt a kérdést feszegetni, hogy "a mai parlamenti összetétel vajon egy demokratikus választás eredményeként jött e létre?"
Mert a választási szisztéma, a választáson való részvétel teljesen tisztán dobta ezt a helyzetet... A demokrácia nem sérült, csupán az van, hogy olyan eredményt hozott, amire nem számított mindenki. Aki meg - ismétlem egy tiszta választáson - megkapta a felhatalmazást, az most él vele...

fizetekmegegysort 2011.06.14. 10:45:31

Valaki majd egyszer magyarázza el nekem, hogy miért érv az, hogy "de a komcsik is szarul csinálták, meg loptak, meg nyolc évig ők voltak hatalmon"? Ez miért érv arra, hogy valaki más, aki az adott nyolc éven keresztül hangoztatja, hogy debezzegőmennyiveljobb, amikor hatalomra kerül, kiderül, hogy semmi elképzelése nincs, össze - vissza törvénykezik, és folyamatosan a 2/3-ra hivatkozik.
Könyörgöm, ha nekem nyolc évem van előkészülni életem nagy feladatára, akkor minimum, hogy részletesen kidolgozott A, B, és C verzióim vannak. Arra meg ne hivatkozzon, hogy nem tudta milyen helyzetben van az ország, ezt csak a hülyék hiszik el. Beszélt volna Varga Mihállyal, az ő embere, nem?

Bozdurgán 2011.06.14. 10:45:36

@crawford:

NINCS diktatúra. anyámtól senki sem vette el a nyugdíjat(és senki sem akarja) Engem nem hiszem, hogy kirúgnak az állásomból mert semmi közöm a politikához, én egyetlen hatalomhoz sem dörgölőztem a pénzért, Elég tanult vagyok ahhoz, hogy ne kelljen közmunkára mennem, ráadásul a közmunka nem a munkanélküli járadék feltétele, hanem a hosszútávú segélyé.Amúgy ezzel mi a bajod?Orbán munkára KÉNYSZERÍTI az embereket?

Annak ami itt van kb. semmi köze nincs Orbánhoz, nem kellene az 1 éve regnáló kormány nyakába varrni 8 év szemetjét.
Amit írsz nem több az újságíróklub huhogóinak bérrettegésétől.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 10:45:43

Először a kommunistákért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén kommunista.

Aztán a szakszervezeti tagokért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén szakszervezeti tag.

Aztán a zsidókért jöttek,
de nem szóltam, nem lévén zsidó.

Amikor értem jöttek,
már nem volt, ki szóljon.

– Martin Niemöller atya

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 10:46:15

@Ting Fu doktor:

Ezt a kurva nagy átalakítást egyes emberek a fasiszta állam felépítéseként aposztrofálták.

Keresd Bartus László vonatkozó cikkét!

amit még megtehetsz 2011.06.14. 10:47:27

Aki meg elhiszi, hogy az előző meg a mostani kormánypártok különböznek, az nagyot téved.
A különbség csak az, hogy más "maffia" pénzeli őket, hogy céljaikat megvalósítsák.
Baloldali, vagy jobboldali ideológia: ezen csak a pórnép veszekszik.
Egy szinttel feljebb, már egyátalán nem számít.
Hát nem látjátok?

Bozdurgán 2011.06.14. 10:48:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem kell a provokáció. A lopás permanens hatalomtól függetlenül.
kb, 200 éve. A kérdés hogy a lopás után a maradék egy lánchíd, vagy egy völgyhíd. A különbség annyi, hogy az egyik hasznos a másik meg kizárólag a lopás céljából keletkezett.

bőrmók 2011.06.14. 10:49:38

"-Ha nem vizitdíjnak, akkor minek fogja nevezni azt az összeget, amit eddig nem, de a jövőben fizetni kell az egészségügyi ellátásért?"

Amikor ez a betegesen makacs tudat végre beismeri, hogy rövidtávon ugyan jó fogás volt a 300 Ft-os népszavazás-népetetés, de hosszútávon KURVA NAGYOT HIBÁZOTT, na majd akkor. Ennél közelebbit csak a pszichológusa tud mondani.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:50:38

@Tedat: és hol dolgoznak ezek, akik most jobban jártak a 16%-os szja-val, hát a mulktiknál nagyrészt és a bankoknál és a parlamentben. Na és hozzájárul-e a foglalkoztatás növekedéséhez illetve a fogyasztás növekedéséhez ez a 16%-os szja ? Nem!!! Tehát nem valósította meg a hozzá fűzött reményeket.Pár százezer embernek bejött, a többinek 9,5 milliónak nem. Tehát nincs létjogosultsága.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 10:51:42

@Bozdurgán: Ja elvenni még nem vették el, de majd megadóztatják az anyukád nyugdíját. Majd ehhez is tapsolsz?
Meg kilométereket buszoztatni a rengeteg közmunkást az nagyon kifizetődő lesz az országnak.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:52:06

@fizetekmegegysort: Nekik nincs A és B és C verziójuk, csakis CBA verziójuk van élen Smittpalibával.Az meg nem elég.

Ufóka 2011.06.14. 10:52:32

@Bozdurgán: Nem azzal van baj, hogy munkára kényszerítik az embert. Ott kezdődik a diktatúra, amikor olyan emberek támogatnak egy eszmét, akik nem ismerik fel benne a rosszat. Mi a rossz? Az, hogy szerzett jogokat vesznek el visszamenőleg. Ilyen demokráciában nincs, csak diktatúrában. Ha elég tanult vagy, akkor ezt tudnod kell. Ha elég okos is vagy, akkor megérted, és minden lehetséges módon tiltakozol ellene.

fizetekmegegysort 2011.06.14. 10:53:01

@Táskás Tóni: ennyire lefoglalta őket nyolc éven keresztül, hogy egyetlen embert megfúrjanak?

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.14. 10:53:25

Szerintem ez egy szinjáték, s Orbán és Gyurcsány valójában olyan jó haverok, hogy még a feleségeket is cserélgetik. Ami közös:
1./Ugyanaz a réteg finanszirozza őket (Csányi, Demján és tsi.) és ugyanazon réteget hozzák helyzetbe
2./Állandó könyvelési egyeztetésen állnak, lásd Puch-Simicska szinkron.
3./Néhány odadobott kishalat (Hagyó,stb.) leszámítva mindketten érintethetetlenek.

A jónép meg nézi az előadást, hol az egyik fele tapsikol, hol a másik. De mindkét tábor fizet.

2011.06.14. 10:53:59

@Bozdurgán:

"A különbség annyi, hogy az egyik hasznos a másik meg kizárólag a lopás céljából keletkezett. "

Na ez azért már valóban a humor kategóriája! :-))))))))))

De hogy miért pont kb. 200 éve??

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:54:32

@tojastobias: Meg plusz fizetést adni az előnyugdíjból visszaterelt rendőröknek, hogy felügyeljék az összevissza szállítgatott közmunkásokat. Jól ki van ez találva.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:55:03

@tojastobias:

Ezt honnan vetted? azt az adóztatás dolgot? a NYUGDÍJ adómentes. Úgyhogy
biztosan nem.

A közmunka meg akkor is hasznos, ha utaztatni kell az embert. mert a fő cél nem az hogy a közmunkás megtermelje a segélyt, hanem az, hogy ne essen ki a munka világából, és az, hogy ne legyen normális álláspont, hogy otthon ülve is jön a pénz.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.06.14. 10:55:09

@tojastobias: Ezt az autópályépítés toposzt érdemes ízlelgetni még! A Közlekedési Múzeumban van egy térkép, azon a fejlesztési tervek láthatók, ma tulképpen ezeket építik. Az érdekesség az, hogy a dátum a sarkában, ha jól emlékszem 1973. Ez tervezgetéssel, kisajátítással, régészeti feltárással, építéssel együtt nem annak az érdeme, aki a szalagot átvágta. Ráadásul sajnos a gazdasági szárnyalás sem ütött be az autópályák fejlesztésével - talán mert a GDP 7%-át adó Audi is vasúton szállít, amit Mo-n vmiért nem tekintenek prioritásnak a szállításban.

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 10:55:43

HÜLYE magyar NÉP ha most időben nem csinál FORRADALMAT sürgősen!!!!!Véres, akkor véres, más sok embenek nincs mit félteni..és kilátástalan a helyzete és rettegésben nem akar élni....

Addíg kell csinálni amíg a sok különböző társadalmi réteg elégedetlen. NEM SZABAD HAGYNI, HOGY EGYEDURALOM, DIKTATÚRA LEGYEN. Igaz a Diktatúrát csak MEGDÖNTENI LEHET
Ma már nem elég !!!!! az ORBÁN TAKARODJ !!! El kell takarítani Őket!!!! SÜRGŐSEN....ÉS MINDEN TÖRVÉNYÜKET, RENDELKEZÉSÜKET EGY TOLLVONÁSSAL MEG KELL SZÜNTETNI ÉS VISSZAÁLLÍTANI. ...hisz a Diktúrában, vagy Egyeduralkodásban csinált törvények nem érvényesek a Demokráciában!!!!

midnight coder 2011.06.14. 10:55:45

@MikeBoy: Nem igazán az állami újraelosztás nullázása a megoldás. Lásd Kína. Sehol ennyire nem avatkozik be állam bácsi - csak ott valahogy sikerült azt elérni, hogy ezt az ország érdekében tegye, és ne az ellen mint az előző két ciklusban idehaza.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:56:26

@Bozdurgán: 17 km útszakasz épült 1998-2002 között. Ezért kár a melledet verni.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 10:56:45

Még 1 kérdés:
Ha annyira fontos az államadósság csökentése, akkor pl. Pintér elvtárs miért nem fizetett bele az alapba a 1,6 milliárd forintos éves jövedelméből????

bőrmók 2011.06.14. 10:58:04

@nepszavazo.com: ehhez képest a blogod elég egyértelműen tapsikol az egyik oldalnak ;)
(én is ennek tapsikolok, de nem teszek úgy, mintha nem tapsikolnék senkinek)

Bozdurgán 2011.06.14. 10:58:37

@Ufóka:

Én egyetlen szavammal sem állítottam olyat, hogy mindennel egyet értek, amit Orbán csinál.
A visszamenő törvénykezés pl. félelmetes.

A szerzett jogok elvétele dettó( még akkor is ha egyet értek a céljával)

Én annyit mondtam, hogy inkább 1000 Orbán mint egy Gyurcsány.mert most legalább megyünk valahová 8 év balfaszkodás után.

Bozdurgán 2011.06.14. 10:59:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

ha én is bölcsész lennék, és elméleti harcos akkor egyet értenék.
de mivel felnőttem a realista énem felül kerekedett. A lopást ilyen szinten sosem fogod megszüntetni.

Táskás Tóni 2011.06.14. 10:59:47

@fizetekmegegysort: Ennyire.Van gazdaságpolitikájuk? Nincs. Hol növelni akarják a hiányt, hol csökkenteni az államadósságot.
Most jönnek a megszorítások, amivel egyet is lehetne érteni, ha nem ilyen sunyi módon csinálnák, és nem a fidesz tiltakozott volna 8 évig ellene.

Ting Fu doktor 2011.06.14. 10:59:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezzel az a baj, hogy ezt a "fasiszta" kártyát már alaposan elhasználták az elmúlt 20 évben. Ez volt az ürver érv, amivel mindent lehetett vinni.

Kár, hogy ma már az átlagemberek le se szarják az ilyen vádakat, mert olyan immunissá váltak. 20 éve folyamatosan fasisztázni, meg diktárotorozni.

AKkor még egy köszönönet:

KEdves Zsolt!

Hálás szívvel köszönjök nektek, hogy a fasiszta, antiszemita és diktátor vádakat totálisan sikerült hitelteleníteni és leértékelni az elmúlt 20 évben és mára eljutni oda, hogy akkor se higyjen nektek SENKI, ha tiszta véletlen még valami aprócska magva is lenne az igazságnak!

Köszönjük!

midnight coder 2011.06.14. 11:00:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az átlagpolgár manyup kasszája soha nem volt az övé. Állam bácsi egyszerűen átirányította azt a TB-ből egy kötelezően választandó kasszába. Miközben az oda átirányított összeget - hitelből - szépen kipótolta a felosztó-kirovó rendszerben. Magyarul Gipsz Jakab nevében állam bácsi felvett egy kalap hitelt azért hogy majd abból fogja fizetni Jakab nyugdíjának nagy részét.

>Az átlagpolgárok félnek, hogy >visszamenőlegesen adót kell fizessenek >valami után, amire most nem kell.
Ehhez nagyon agymosott szocinak kell lenni. Az előző két ciklusban nagy divat volt sok tízmilliós végkielégítéssel távozni állami munkahelyekről - és ez az átlagpolgárban nem igazán ébresztett mély szimpátiát a dologgal kapcsolatban, így kétlem hogy az a polgár aki egy életen át nem keresett annyit amit egy-egy ilyen ember lenyúlt túl sok krokodilkönnyet hullatott volna emiatt.

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:01:04

@Cirbi: Ezt kellene kitenni az összes közintézménybe a NENYI vagy a preambulum helyett.

Ting Fu doktor 2011.06.14. 11:01:20

@tojastobias:

Azért barátom, hogy ilyen hülye demagóg és populista szar kérdéseket tudjál Te is kérdezni a Zsoltival egyetemben! :)

Soma0615 2011.06.14. 11:01:32

Annyi történt a 2010-es választások eredményeként, hogy kicserélték a f@szt a szánkban.

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 11:01:39

Remélem kemény elszámoltatűás lesz!!!!!!! A Fidesz bűnöket nem kell évekig "vizsgálni"!!!!!!!!!!-annyira egyértelmű. A Diktatúrában hozott törvényeket és rendeleteket ,.. EGY TOLLVONÁSSAL MEG KELL SEMMISÍTENI!!!!!!!! ---kormányváltáűsról szó sem lehet, mert marad a nagy " demokratikus" egyeduralmi 2/3 os hajcihő!

midnight coder 2011.06.14. 11:01:52

@nesze nektek két harmad...: Keresd meg a gyógyszered, megvan az valahol a szekrény alatt, csak elgurult.

2011.06.14. 11:02:11

@midnight coder:

Nem nullázásról beszéltem, hanem az irányról.

Egyébként Kínában kommunizmus van!
Ha ebbe az irányba haladunk, akkor rendben.
Semmi gond. Csak ki kell ezt mondani bátran!! ;-)

amit még megtehetsz 2011.06.14. 11:02:34

@Canis Lupus Libertas: Akkor 1998 tól miért nem épült több autópálya, ha ez nem érdem.
Arról kérdezzük meg a kereskedőket, hogy vasúton vagy autópályán szállítják az áru nagy részét.
De nem is zavarlak, tapsolj tovább, én már abbahagytam...

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 11:02:42

Tegnap hallottam az ATV fórumban egy betelefonálótól, hogy 35-40 , de fiatalabb emberek között is országos szervezkedés és Forradalmi hangulat van. Én is ezt tapasztaltam , akárhová megyek az országban.
Végre a Nép nemcsak jártatja a száját, és " tárgyalgat" feleslegesen ( ezekkel nem lehet) , egyeduralmat, Diktatúrát csak leverni lehet!!!! Most már ki is mondta Orbán.
Harcolni akar? Meglesz remélem!!!!!!

Bozdurgán 2011.06.14. 11:04:03

@Táskás Tóni:

Durva:) a gazdaság meg ennek ellenére növekedett:) Durva mi? lehet hogy nem is áll aranyban az autópályák hossza a gazdasági növekedéssel?:)

amit még megtehetsz 2011.06.14. 11:04:26

@Ting Fu doktor: Barátom, erre te se tudsz válaszolni!!!!
Igenis hitelesebb lenne az egész ha pl. ők is csengetnének...

fizetekmegegysort 2011.06.14. 11:05:26

@Táskás Tóni: Azzal magam is egyetértek, hogy az "elmútnyócév" részben az ellenzéknek is köszönhető. Ha együttműködtek volna, ők is felvállalják, hogy igenis szükségesek a reform intézkedések (mint ahogy nyilván azt gondolják, hisz most jó néhányat meghoznak), és közös gondolkodással meghozzák ezeket, most jóval előrébb tartanánk.
Az, hogy a szocik úgy viselkedtek ahogy (igen, nekem sem szimpatikusan, és akkor még finom voltam), nem menti fel a Fideszt az alól, hogy ez idő alatt mindent megtett a rombolásért, és semmit nem támogatott, amit most törvényként meghoz.
Én csak szomorú vagyok, hogy tényleg ilyen színvonalúak a politikusaink. :(

fidesz = mszp = szdsz 2011.06.14. 11:05:58

Zsolti, a lényeg, hogy te nem fogsz éhenhalni, a Gyurcsány-érában megszedted magad a köz pénzéből! Úgyhogy, elmész te a jó...ba!

Arbet 2011.06.14. 11:06:12

@nesze nektek két harmad...: Te úgy vagy sötét ahogy vagy :D Kiért akarsz te harcolni? Van akiért? Vagy csak kiválasztottál egy ellenséges pártot akire elmentek az emberek szavazni és kapott egy 2/3-ot?

Kit akarsz te a kormányon látni? Van elképzelésed, vagy csak vered a fehér bottal a falat vak létedre és nem tudsz előrébb jutni? Kérj segítséget okosabbaktól!

Lucernaböde 2011.06.14. 11:07:13

@Bozdurgán: Dehogy áll arányban. Ki mondta ezt a hülyeséget ?

Ting Fu doktor 2011.06.14. 11:07:47

@tojastobias:

Honnan veszed hogy Ő nem csenget?

Szerinted csak az fizet be, aki aznap odahívja a teljes magyar médiát és nagy ünnepélyesen becsenget?

Lehet ezt szépen, csöndben és diszkréten is.

Szerintem Pintér is fizetni fog. Ahogy minden Fideszes képviselő és kormánytag is. Én legalábbis elvárnám tőlük. De ennyire ők sem lehetnek hülyék, hogy ilyen magaslabdát adjanak fel az ellenzéknek.

Bár már most látom előre a következő populista, demagóg támadást, hogy "miért csak ennyit fizettek be"?

Bozdurgán 2011.06.14. 11:09:30

@Lucernaböde:

Korábban írta valaki, hogy az autópályák azé épültek, hogy növekedjen a gazdaság. És ezért a kommerek naygon jól tették, hogy az ország pénzét autópályába ölték..

Lucernaböde 2011.06.14. 11:09:33

Nahát akkor Gréczy elvtárs :

Először is: az országromboló 8 évetek után fejed lehajtod, szerény vagy, nem hazudsz össze vissza többé (sajnos most is ezt teszed), 8 lvig hagyod dolgozni az értelmes, országépítő embereket. Ha szólni kívánsz akkor szerényen engedélyt kérsz és ha megkapod az engedélyt akkor szólsz, egyébként pofád befogod te nyomorult szemétláda !

Világos Gréczy elvtárs ?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:10:02

@Bozdurgán: Van ahol sikerült.

És itt most nem Kínára, Iránra és egyéb helyekre gondolok, ahol a korrupcióval vádolt embereket még a vádemelés előtt felhúzzák a lámpavasra.

Olyan helyekre gondolok, ahol a közcélú adatok nyilvánosságáért nem kell pereskedni, ahol minden bűncselekményt következetesen üldöznek, ahol mindenkire egyformán alkalmazzák a törvényeket, ahol minden bűncselekményt feltárnak (de legalábbis nem eleve úgy viszonyulnak hozzá, hogy úgyse lesz meg a tettes). Olyan helyek, ahol a demokrácia jobban ki van építve, mint nálunk.

Agyalap 2011.06.14. 11:12:45

@Bozdurgán: A bértollnok az, aki kérdéseket vet fel és azokat nem tudod úgy megválaszolni, hogy ne ütközzön a sziklaszilárd elveidbe?
Rugalmas lehetsz mint egy öntöttvas radiátor...

Lucernaböde 2011.06.14. 11:14:12

@Bozdurgán:
Marhák ! A kommunista érzelmű barmoknál károsabb embertípus nincs, ez nyilvánval. Hamis valóságértelmezéseket gyártanak futószalagon és azt nyomják ezerrel. Lételemük a megtévesztés, a hazugság.

A gyurcsányi érában épült autópályák NEM IS ÁLLAMI PÉNZBŐL ÉPÜLTEK, HANEM PPP KONSTRUKCIÓBAN MAGÁNTŐKÉBŐL. ENNEK AZ A KÖVETKEZMÉNYE, HOGY AZ ÁLLAM VAGY 30 ÉVIG EZEKTŐL A MAGÁNBEFEKETETŐKTŐL BÉRLI VISSZA IRTÓZATOSAN DRÁGÁN, AMI MIATT A VALÓS ÁRA AZ ÁLLAM SZÁMÁRA SOKSZOROS AHHOZ KÉPEST MINTHA AZ ÁLLAM ÖNERŐBŐL ÉPÍTETTE VOLNA.

NEM IGAZ TEHÁT AZ, HOGY A 12 000 MILLIÁRDOS ADÓSSÁGNÖVEKEDÉS OTT VAN AZ AUTÓPÁLYÁBAN. EZ EGY ORBITÁLIS, MOCSKOS KOMMUNISTA HAZUGSÁG.

HA AZ ÁLLAM ÉPÍTETTE VOLNA EXTRA, KILOMÉTERENKÉNTI 3 MILLIÁRDOS ÁRON AKKOR IS CSAK PÁR SZÁZ MILLIÁRD LENNE AZ AUTÓPÁLYÁK ÖSSZKÖLTSÉGE NEM 12 000 MILLIÁRD.

ROHADÉK, MOCSKOS, UTOLSÓ HAZUG SENKIK !

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:14:57

@Ting Fu doktor:
A fasizmus nem keverendő a nácizmussal!

Az olasz fasiszta állam kezdetben hatalmas sikereket produkált. Például a Duce kis híján örökre letörte a maffia uralmát.
Mindenki, aki gyanúsítható volt azzal, hogy maffioso, vagy csak szimpatizál velük, börtönbe került.
A cél önmagában jó volt, de az eszköz, azontúl hogy a legnemesebb cél sem szentesíthet minden eszközt, nagyságrendekkel több kárt okozott, mint amennyi hasznot a megvalósult cél hozott volna.

Budaphestie 2011.06.14. 11:15:06

@midnight coder: OK. Sok kínai cuccom van. És nem is mind szemét! Viszont ez még semmit nem mond Kína jövőjéről és még kevesebbet mond a vita eredeti tárgyáról, nevezetesen az államadósság kérdéséről.

Tényleg akkora tragédia, ha növekszik az államadósság? Gyorsan összehánytam a témában egy posztot is:

biztonsagos.blog.hu/2011/06/14/az_allamadossag_ordogtol_valo

Ezt már nagyon régóta meg akartam kérdezni.

...és bocs a személyeskedő megjegyzésemért. Úgy látszik a troll-lábammal keltem fel :)

Anselmo 2011.06.14. 11:15:12

Az indexet minősíti, hogy ebből címlap lett.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.06.14. 11:15:36

@tojastobias: Szerintem a "nem adtak át" és a "nem épült" között van különbség, esetleg ez elkerülte a figyelmed. Éppen ezért nem azt írtam, hogy nem érdem, hanem azt, hogy nem annak az érdeme... Ez is biztos félrement neked. Mert teszem azt megépül az M85 Pereszteg - Sopron szakasz, átvágja a szalagot OV, akkor az ő személyes sikere? Lószart!
Úh. én sötétség miatt mindenképpen visszavennék a tapsikolós megjegyzésekből...

Lucernaböde 2011.06.14. 11:16:31

mÉGEGYSZER zSOLTIKA, NEM LEHET ELÉGSZER HANGSÚLYOZNI:

FEJED LEHAJTOD, SZERÉNY VAGY, MEGESKÜSZÖL, HOGY NEM HAZUDSZ TÖBBÉ, BOCSÁNATOT KÉRSZ AZ ELMÚLT 8 ÉVES ORSZÁGLERABLÁSÉRT TE NYOMOSULT, 8 ÉVIG POFÁD BEFOGOD ÉS MAJD AZUTÁN NYISD A MOCSKOS POFÁD ÚJRA, OKÉS ?

Leonard Zelig 2011.06.14. 11:18:16

@Lucernaböde: Bödike, drága, lehajoljak neked az ágy alá? odagurult...

regress 2011.06.14. 11:20:49

@Bozdurgán: te barom,nem kényszermunkásokra van szükség,hanem munkahelyekre.persze neki nagy üzlet lesz buszoztatni a kapásokat tokajba

Lucernaböde 2011.06.14. 11:21:31

@Anselmo:
AZ iNDEXNÉL VAN EGY KORLÁTOLT BAROMÁLLAT AKI KONCEPCIÓZUSAN ORBÁNGYŰLÖLŐ ÉS KIZÁRÓLAG - ÉRTSD: SOHA MÉG VÉLETLENÜL SEM TESZI AZ ELLENKEZŐJÉT ! - KIZÁRÓLAG ORBÁN ÉS KORMÁNYELLENES BLOGOKAT TESZ KI A CÍMLAPRA 100%-OS KÖVETKEZETESSÉGGEL AZT A LÁTSZATOT KELTVE, HOGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN MÁR MINDENKI ORBÁN ELLEN VAN.

NOS EZ EGETVERŐ, IGAZI POSZTKOMMUNISTA HAZUGSÁG!

ITT VAGYUNK MI IS, NAGYON SOKAN, SOKKAL TÖBBEN MINT EZEK A MOCSOKLÁDÁK ÉS TÁMOGATJUK A KORMÁNYT !

EZEK A SZARHÁZIAK BESZÉLNEK SZÓLÁSSZABADSÁGRÓL ? EZ AZ INDEX KÖVETELI A MÉDIATÖRVÉNY ÁTÍRÁSÁT ? EZEK A MOCSKOS GETVA FÉRGEK AKIKNÉL KIZÁRÓLAG KORMÁNYELLENES PROPAGANDA TUD FURNI ÉS ELHALLGATTATJÁK AZOKAT A BLOGOLÓKAT AKIK KORMÁNYPÁRTI BLOGOKAT ÍRNAK ?

EZEK POFÁZNAK KIEGYENSÚLYOZOTT TÁJÉKOZTATÁSRÓL ?

CSAKAZÉRTIS JOBBOLDAL, CSAKAZÉRTIS FIDESZ, CSAKAZÉRTIS JOBBIK, CSAKAZÉRTIS ORBÁN VIKTOR !

Ting Fu doktor 2011.06.14. 11:22:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Teljesen egyetértek és én ezzel 100% tisztában vagyok és voltam is. Sajnos a vádolók nincsenek ezekkel tisztában...

mondatoló · http://3mondat.blog.hu 2011.06.14. 11:23:31

"Nem gondolt arra, hogy a nagy választási győzelem után, ha elismerő mondatokat mond az előző nyolc évről, a nyilván Önt is büszkévé tevő fejlesztésekről, de legalább a 2008 őszén indult válságkezelésről, akkor hiteles és konszenzuson alapuló alkotmányt is faraghatott volna?

Eddig bírtam ki hangos röhögés nélkül.

Gréczy úr! Nekem csak 1 kérdésem van önhöz. Nem gondolja, hogy pont az vezetett a maguk mostani támogatottságához, hogy még kérdezni is megtanultak úgy, hogy közben hazudnak?

gitáros 2011.06.14. 11:24:26

@Lucernaböde:
Vicces vagy, te szerencsétlen.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:24:35

AZ AUTÓPÁLYÁKRÓL RÖVIDEN A SOK TUDATLAN BAROMNAK:

NEM ÁLLAMI PÉNZBŐL ÉPÜLTEK, HANEM A LEGROSSZABB ÉS TÚLZÁSBA VITT KONSTRUKCIÓBAN A PPP-BEN VAGYIS MAGÁNTÁRASÁGOK ÉPÍTETTÉK ÉS BERBE ADTÁK AZ ÁLLAMNAK. AZ ÁLLAM PÉNZE NEM ERRE MENT, HANEM ELLOPTÁK, ELHERDÁLTÁK, HOZZÁNEMÉRTÉS OKÁN ELTŰNT A GAZDASÁG ÚTVESZTŐIBEN.

ROSSZABB ESETBEN - NEM TUDOM BIZONYTÍNI PERSZE - AZ EGÉSZET LENYÚLTÁK.

regress 2011.06.14. 11:24:50

@Lucernabudi: nem ismered a kisbetűket?

Lucernaböde 2011.06.14. 11:25:24

@gitáros:
NEM VICCES VAGYOK, HANEM TÉNYEKET ÍROK LE. TUDOM NEKED FÁJ ÉS 80%-BAN MÉG NEM IS HALLOTTÁL EZEKRŐL, DE SAJNA EZ AZ IGAZSÁG.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:27:06

TAKARODJ INNEN GRÉCZY GYURCSÁNY MOCSOKKAL EGYÜTT.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:27:12

@regress:

Ó TE BAROM gondolom neked kényelmes volt otthon segget mereszteni, esetleg feketén melózni, most meg mehetsz dolgozni:)
Az ingyenélésnek VÉGE ezt kellene a hozzád hasonló hülyéknek megérteni. Munkahelyet a kormány csak így tud azonnal létrehozni, a kormány max elősegítheti a munkahelyek képződését, ami annyira nem mehet szarul, mert valami 150.000 ember talált munkát a közelmúltban. CSÖKKENT a munkanélküliség. Ilyen eredményt a kommerek 8 év alatt sem nagyon tudtak összehozni.

regress 2011.06.14. 11:27:32

a döglött halak is dakoták?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:27:43

@midnight coder:
Bontsuk ketté:

Manyup:
A manyup nem 14 év alatt megtérülő rendszer. A manyup rendszere az állam számára 30-40 éves távlatban térült volna meg. De ebbe most nem megyek bele mélyebben.

Végkielégítések:
Engem is irritáltak azok a nagy pénzek, de járt nekik törvényesen. Akinek nem járt, azoktól bármikor vissza lehetett eddig is szedni.

Törvényt alkotni visszamenőleges hatállyal számomra elfogadhatatlan, aki ezt megteszi, az a szememben nem demokrata többé.

Budaphestie 2011.06.14. 11:28:25

@Lucernaböde: csupa nagybetűvel írni hatalmas nagy tahóság az online kultúrában. Kábé olyan, mint élő adásban túrni az orrod vagy padlóra köpni a villamoson. Csak szólok.

Persze érthető a hatalom kis csicskásának indulata. Ilyen kis "előugró pincsije" minden kormánynak, minden hatalomnak van. Jól lehet vele keresni.

Lencsés István 2011.06.14. 11:28:32

ORBÁN VIKTOR nem elvtárs , és miatta senki nem fog éhenhalni ....

Lucernaböde 2011.06.14. 11:29:18

@BPHead:
NYOMORULT, NE A BETŰMÉRETEMEN RUGÓZZ, HANEM CÁFOLJ ÉRVEKKEL TE POSZTKOMCSI FASZ !

fizetekmegegysort 2011.06.14. 11:31:04

@BPHead: Hidd el, nem érdemes. Mindenhol ezt csinálja, ahol "bántják" a Führerét. Mindjárt jönnek a Gyurcsány idézetek, csak figyelj... :)

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 11:33:35

@Arbet: Bárki egy Demokrata Párt ba kell egyesülni és mindegy ki jön...de nem Diktatúra, minta a Nemzeti Szar Csibész Suttyó Bandita és csapat. Akkor leszek megnyugodva, amikor ezeket temetik! Elmegyek a temetésre, hogy meggyőzödjem, hogy megdöglöttek e?

Lucernaböde 2011.06.14. 11:34:18

AKKORA BETŰMÉRETTEL ÍROK AMEKKORÁVAL LEHET.@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"A manyup nem 14 év alatt megtérülő rendszer. A manyup rendszere az állam számára 30-40 éves távlatban térült volna meg."

SZERENCSÉTLEN, HA MEG 30 ÉVES TÁVLATBAN HOZTA VOLNA EZT A SZÁNALMAS EREDMÉNYT AKKOR MEG 60 ÉVES TÁVLATRÓL BESZÉLNÉL.

NEVETSÉGES VAGY. AZ A BEFEKTETÉS AMI 13 ÉV ALATT 0,4 %-OS ÁTLAGREÁLHOZAMOT HOZ AZ ROSSZABB MINT HA ÁLLAMPAPÍRBA FEKTETTÜK VOLNA.

ÉRDEKES EGYÉBKÉNT, HOGY A BALOLDALI POSZTKOMCSI RÉTEG AZ EGYÉRTELMŰEN LEVONANDÓ, MEGFELLEBBEZHETETLEN GYALÁZATOS MANYUP EREDMÉNYEKRŐL IS ÚGY NYILATKOZIK AHOGY SZOKOTT: NEM VESZI TUDOMÁSUL, EGYSZERŰEN MINTHA MEG SEM TÖRTÉNT VOLNA, HOGY A MANYUPOSAK LEGALÁBB 20 %-NAK KONKRÉTAN REÁLVESZTESÉGE KELETKEZETT. MENTŐ ÉRVEKKEL JÖNNEK ELŐ, DE A MEGTÖRTÉNTET, VILÁGOSAN LÁTHATÓT AKKOR SEM AKARJA TUDOMÁSUL VENNI HA VÉRVALÓSÁG.

ILYENEK EZEK. MENTHETETLENEK.

regress 2011.06.14. 11:34:36

@Bozdurgán: te agyhalott,én melózok.ha érdekel,frankfurtban.nem a munkanélküliség csökkent,hanem a regisztrált munkanélküliek száma.legyél nyugodt viktor rövid idő alatt eléri azt a szintet,amit a szociknak8-év alatt sikerült.és az fájni fog

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 11:34:55

Már be vannak szarva a Fidesz barmok...Orbánnaka " hadserege" sem védi meg ha baj lesz...!!!! Gumibugyiban jár Orbán még mindíg ha a Gyurcsány nevet hallja:)))

Budaphestie 2011.06.14. 11:35:00

@Lucernaböde: Figyu. Barátilag: naggggyon ciki vagy.
És nem csak azért mert a hatalom seggszőrei közül kiabálsz ki. Bár ez már önmagában is nagyon ciki.

És minden olyan sajtótermék is nagyon ciki, amelyik a mindenkori hatalom érdemeit dicsőíti. A sajtónak ugyanis nem ez a feladata. Az index Gyurcsány alatt az MSZP-t ekézte, most meg a Fideszt. Ezért hiteles.

midnight coder 2011.06.14. 11:35:16

@BPHead: A trollkodás nem itt kezdődik, nézz picit körbe :-)
Való igaz, hogy létezhet olyan helyzet, amikor állam bácsi jogosan adósodik el. Ugyanakkor az eladósodás _nagyon_ veszélyes, és rossz stratégia, különösen nagyon eladósodni veszélyes. Állam bácsi ugyanis annál drágábban kap hitelt, minél inkább el van adósodva. Az eladósodás ugyancsak rossz hatással van a nemzeti fizetőeszköz stabilitására is.

A te példádnál maradva: képzeld el, hogy a scenario mégsem jön be, nem hogy nem megy fel a gáz ára, de az oroszok féláron kezdik el osztogatni. Állam bácsi meg itt van nyakon felül eladósodva. Aztán valaki elkezd spekulálni a forint ellen, állam bácsi erre leginkább azt tudja lépni hogy forintot vásárol a devizapiacon. Csakhogy, ehhez pénz kellene. A hitelminősítők viszont leminősítették az országot a béka feneke alá, a hitelpiacon egyszerűen nem lehet eladni az állampapírokat... Na ezért nem jó ha állam bácsi nagyon eladósodik. Különösen úgy nem, ahogy a szocik csinálták, hogy az általuk preferált szavazóbázis jólétére fordítják a hiteleket.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:36:04

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

TALÁN ANYÁD MIATT AKI NEM VÁGOTT FALHOZ EGY ILYEN KORCSOT MINT TE AMIKOR KIBÚJT BELŐLE.

nesze nektek két harmad... 2011.06.14. 11:36:39

@regress: én Hamburgban élek,és egyet értek... de mindet tudok mi van otthon ! Sajnos ....:D de azt is tudom, hogy van NEM a Nemzeti Ellenállási Mozgalom is már..és ez jó jel!!!!!

regress 2011.06.14. 11:36:40

@BPHead: ne írj neki ilyet,hogy villamos,még azt hiszi scifit olvas

Bergeroth 2011.06.14. 11:36:46

Ezek sima egyszerű kérdések, amik szembesítenék orbán "beszari" viktort a saját döntéseivel.
A probléma csak az, hogy orbán "beszari" viktor még soha, sehol nem volt hajlandó felelősséget vállalni a döntései után.
A fidesz úgy működik mint 1 maffia.
orbán "beszari" viktor az érinthetetlen keresztapa, aki a döntéseket hozza, és vannak a talpnyalói akik végrehajtják a döntéseket.
orbán "beszari" viktor minden esetben tiszta marad, és minden esetben a talpnyalóin csattan az ostor.

Most teljesen komolyan kérdezem.
Ennek tényleg így kellene működnie a 21. században, egy állítólag demokráciaként működő országban?
Tőlünk kapják a fizetésüket, mi vagyunk az ő munkáltatóik és ők lennének elvileg a mi beosztottjaink. Nekük kellene alázatot és tiszteletet mutatniuk felénk, akik megadták nekik a lehetőséget, hogy képviseljék az országot a nagyvilág előtt.
Ezzel szemben úgy érzem, mintha nekünk kellene hálásnak lennünk, hogy kiszolgálhatjuk őket.

midnight coder 2011.06.14. 11:37:18

@BPHead: Azért nem mindegy az ekézés mértéke. Én valahogy nem emlékszem olyanra, hogy Fletóék idején az index főoldalán a blog rovat szinte másból sem állt volna mint Fletóék ekézéséből. Illetve volt egy-két ilyen, de az csak pár napig volt így, amikor Fletó egy-egy nagyon feltűnő baromságot művelt. De az indexen gyakorlatilag állandó az Orbán-eke rovat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:38:36

@Bozdurgán: Csökkent a munkanélküliség, és mennyivel nőtt a foglalkoztatottság?

Munkanélküliség:
Statisztikai adat, mely a munkanélküli segélyen levők, illetve az állás nélküliek egy bizonyos csoportját öleli fel.

Foglalkoztatottság:
Minden munkáltató havonta elektronikusan jelenti a foglalkoztatottjainak a számát. Ezek összege.

Előbbit törvénnyel lehet kozmetikázni, utóbbi valós adat.

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:38:42

@midnight coder: Arra nem gondolsz, hogy esetleg nagyon is rászolgált az ekézésre?

regress 2011.06.14. 11:38:51

@nesze nektek két harmad...: van akinek ez nem jó jel,és ennek örülök

midnight coder 2011.06.14. 11:38:57

@Bergeroth: Miért, Fletóék mekkora alázatot mutattak ? Nem is igazán mentek el ballibes politikusok olyan helyre ahol nem a baráti médiának kellett nyilatkozni.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:39:04

@BPHead:
NÉZD: BARÁTILAG. NEM ÉRTEK VELED EGYET. NEM A HATALMAT DICSŐÍTEM ELSŐSORBAN HA NEM VETTED VOLNA ÉSZRE, HANEM A TOTÁLISAN KIFORDULT GONDOLKODÁSÚ, TUDATTALAN VADBARMOKNAK SZOLGÁLOK SZELLEMI TÁPLÁLÉKKÉNT HÁTHA MEGVILÁGOSODNAK.

AKI MÉG 2011-BEN IS AZT HISZI PÉLDÁUL, HOGY A GYURCSÁNY ÁLLAMI PÉNZBŐL FINANSZÍROZTA AZ EGYETLEN, 8 ÉVES VISZONYLATBAN KONKRÉT ÉS EMLÍTÉSRE ÉRDEMES TETTEÉT AZ EGY BUTA SEGG.

SAJNA, ITT AZ INDEX KONTRASZELKTÁLT AKOLJÁBAN SZINTE CSAK ILYEN FÉLIDIÓTÁŰK VANNAK ORBÁN ELLENI IRTÓZATOS ÉS INDOKOLATLAN GYŰLÖLETTEL MEGVERVE.

midnight coder 2011.06.14. 11:40:08

@Táskás Tóni: Közel sem annyira mint Fletóék. Azt amit az elmúlt 2 ciklusban sikerült elérniük 20 év múlva is nyögni fogja az ország.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.06.14. 11:40:30

Nagyon remélem, hogy Gyurcsány Ferencnek van olyan lyukas széke, amilyen a vödörbe szarós öregembereknek is, így Gréczy úr akkor is tudja nyalni a seggét, amikor épp üldögél!

Nem számolok fel közvetítői díjat...

apromix.hu/vegyes-hirdetesek/WC-szek-elado-451194.htm

Lucernaböde 2011.06.14. 11:41:03

@midnight coder:
"Miért, Fletóék mekkora alázatot mutattak ?"

HOGY MEKKORA ALÁZATOT MUTATTAK ? MEGMUTATOM, ITT EGY IDÉZET A PROGRESSZÍV, BALOLDALI, HUMANISTÁTÓTL, GYF-TŐL :

"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."

(Népszabadság, 2004. február 9.)

TEHÁT NEM LE KELL GYŐZNI, HANME LE KELL VERNI. EZ RITKA NAGY ALÁZAT JELE, NEMDE ???

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:41:24

@Bozdurgán: A gazdasági növekedés 2002-ben 2,6%-os!!! volt, addig pedig a Bokros -csomag intézkedéseiből profitáltak.

midnight coder 2011.06.14. 11:41:29

@Lucernaböde: Figyelj, van a billenyűzeteden egy Caps Lock feliratú gomb. Nyomd le légyszíves, mielőtt postolsz! A neten a nagybetű azt jelenti hogy kiabálsz. Márpedig, aki állandóan kiabál, azt nehéz komolyan venni.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:42:15

SZÓVAL GRÉCZY MOCSOK, TAKARODJ AZ ORSZÁGBÓL FLETÓVAL MEG AZ EGÉSZ MSZMP-VEL EGYÜTT HA NEM TETSZIK AMI ITT VAN. NÉLKÜLETEK CSAK JOBB LESZ !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.14. 11:42:40

@Lucernaböde: bevezettek a falunetet..?:-DDD

latod wazze, a kapajogositvany megsem eleg a szamitogep hasznalatahoz:-DD

fogsz te meg keservesen sirni, mikozben rohogve szarjuk tele orban koporsojat, rohadt kis tombbizalmi:-)

Bergeroth 2011.06.14. 11:42:52

@midnight coder:
Mielőtt belelovagolnál, közölném, hogy gyurcsányt is egy tehetségtelen balfasznak tartom, mint ahogy orbánt is.

Csak azért írtam ezt le, mert az ilyen 2 bites emberkék, mint pl. Lucernaböde, ezt képtelenek megérteni. Nem fogják fel, nem értik, számukra ez egyszerűen értelmezhetetlen.

bőrmók 2011.06.14. 11:42:53

@"the dragon": megint a gyurcsányozás, mint vitaalap.. ez annyira szánalmas :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:43:24

@Lucernaböde:
Ha egy értelmes ember lennél, akkor elmondanám neked, hogy demográfiai okai vannak annak, hogy a manyup állam számára megtérüléséhez miért kell 30 év. Te szerencsétlen.

De mivel nem vagy az, ezért jót röhögök rajtad, és fogom a fejem, mert egyre nagyobb arányban a stílusod és a színvonalad képviselve az OV rajongók táborában.
Bízom benne, hogy a lakosságnak csak egy elenyésző része az, aki folyamatos elmeorvosi gondnokságra szorul, és így 2014-ben újra demokratikusabban élhetünk, mint négy éve.

Budaphestie 2011.06.14. 11:43:53

@midnight coder: Az index ügyes oknyomozással több MSZP-SZDSZ politikus bukását okozta az elmúlt 8 évben.

A BKV ügytől kezdve, az autópálya beruházások vizsgálatán keresztül nagyon sok érdeme volt akkor is a hatalom kontrolljaként. Majd ha Fidesz bűnözőket is rács mögé küldenek az index kitartó munkájának eredményeként, akkor objektíve is igazad lesz. Addig ez csak szubjektív megítélés kérdése.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:44:01

@regress:

Ó te Frankfurti , elmondod nekem, hogy nálatok hogy megy ez a dolog? az állam épít gyárakat és így csökkenti a munkanélküliséget? vagy hogy? ha te Frankfurtban tolod elmeséled mia fasz bajod van azzal, hogy kötelezővé vált a közmunka ha hosszútávú segélyt kap valaki? elmeséled? MI A FASZ BAJOD VAN EZZEL? Ezzel max annak lehet baja aki eddig haszonélvezője volt a rendszernek.
Te ezek szerint nem( vagy csak nem füllentesz?)

www.hirzabalo.hu · http://www.hirzabalo.hu 2011.06.14. 11:44:39

Az a legfontosabb, hogy jó irányba mennek az ország dolgai. A hiánycél teljesülni látszik, csökken az államadósság, különadót fizetnek a bankok, stb. Ezeknek inkább örülni kellene, mintsem ostorozni a kormányt.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:44:44

@midnight coder:
FIGYELJ, LESZAROM, HOGY MIT JELENT A NAGYBETŰ. EZ KB OLYAN SZÓ ÉS GONDOLATMÁGIA MINT A "SZERZETT JOG" CÍMŰ FASZSÁG.

KÉRDEZEK VALAMIT : MI VAN PÉLDÁUL HA BERGADT A CAPS LOCKOM, MERT SZAR ÉS NEM TUDOM VISSZACSINÁLNI ?

AKKOR NEM IS ÍRHATOK IDE MERT TE MEGTILTOD VAGY MI ?

HÜLYGYEREK VAGY TE IS AZ ÖSSZES MARHÁVAL AKI EGYETLEN ÉSZÉRVET FELHOZNI MÉG NEM TUDOTT, DE A NAGYBETŰ AZ ANNYIRA ZAVARJA , HOGY SZINTE FÁJ NEKI.

Roy 2011.06.14. 11:45:00

@Bozdurgán: Anyádtól is el fogják venni a nyugdíját valamilyen ürüggyel vagy csökkentik. Téged is kirúghatnak az állásodból, mert megszűnik a munkahelyed. Hán magasan képzett ember van munka nélkül, mert a kutyának sem kellenek. Legfeljebb minimálbérért vagy bejelentetlenül alkalmazzák, esetleg mint közmunkás. Kívánom, hogy Nálad ez soha se következzen be, de az esély mindenkinél fenn áll.

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:45:17

@Bergeroth: Miközben jönnek a dedós, hülyegyerekes szociális konzultációval, a NENYI-vel, a tárogatózos ostoba smittpalivalés az ő primtívségeivel. Az óvodában magasabb a színvonal , mint a fidesznél, amit az országgal és a lakossággal csinál.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:45:19

@Táskás Tóni:

Nyilván mi másból:) azt a 2,6 %-ot gondold újra:)

2011.06.14. 11:46:18

@Bozdurgán:

Kicsit sötét vagy, de legalább elfogult: Albánia autópálya nélkül is virágzik!
Kína meg nem épít egyet sem!

Nem arról van szó, hogy Gyurcsány elkúrta-e.
Arról beszélgetünk, hogy OV, szeretett és rettegve tisztelt mindenhez jobban értek büdös fasiszta németek! kúrja-e el most, de nagyon, vagy látsz-e valami pozitív irányt?

NEM! És tudod miért? Mert Magyarország gazdasági helyzete a német- és európai állapottól függ!
Tudod! IMF Fasiszta Németország,a Hülye EU élén a soros elnökkel...
Kínát hozzátok fel példának? Normálisak vagytok? Kommunista diktatúra! Magyarországnyi embert telepítenek ki a Párt utasítására, mert gátat építenek!

Itt is az lesz? Kényszermunkások építik majd korszerű módszerekkel a Duna-Tisza csatornát?

g99 2011.06.14. 11:46:48

@Táskás Tóni: "... jobban jártak a 16%-os szja-val. ...Pár százezer embernek bejött, a többinek 9,5 milliónak nem. Tehát nincs létjogosultsága."

A 16%-os adoval azok jartak alapvetoen jol, akik eddig is jo sok adot, TB-t es egyeb dolgot fiztettek az allamnak, azaz akik rendesen be voltak jelentve es rendesen fizettek a kozterheket.

Persze lehetne ezt a reteget tovabb szivatni, de akkor csak segelyezettek, nyugdijasok, rokkantak es az allami szfera maradna itt. Aki erdemben hozzajarulna a koltsegekhez az elhuzna kulfoldre.

Ennyi erovel azt is mondhatnanak, egyunk szar, mert sok milliard legy nem tevedhet.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:46:51

@midnight coder: Orbán eke:

Lehet Orbán minden nap nagy baromságot mond/csinál mint Fletó néha?

Budaphestie 2011.06.14. 11:47:32

@Lucernaböde: A soraid közt érzem, hogy azért egy kicsit elszégyellted magad. Szerintem most már visszaválthatsz kisbetűre is és akkor már nem leszel majd annyira kínosan ciki.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:47:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez tényszerűen nem így van. A munkanélküliek száma ugyanolyan nyilvántartáson alapul mint a foglalkoztatás.
Az egyik az apeh adata, a másik meg a munkaügyi központoké.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:48:25

@Roy:

DE HONNAN A FASZBÓL VESZITEK EZEKET A HÜLYESÉGEKET?
A pártközpontban mondják meg hogy mit kell terjeszteni? de most komolyan.

nyomasek 2011.06.14. 11:49:23

@Roy: Fizess több nyugdíjjárulékot és SZJA-t hogy a mamának legyen sok nyugdíja. Mégis ki a fasz gátol meg ebben?

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:49:42

@Bozdurgán: 150000 ember talált munkát 200000 pedig elvesztette a munkahelyét. Tudod "kiváló" fideszgyerekekre cseréltek le a közigazgatásban 20 éve dolgozó valódi szakembereket. 1 millió munkahelyet ígértek 10 év alatt, te pedig már előre mentegeted őket?

bőrmók 2011.06.14. 11:49:50

@BPHead: Ez az, hergeljétek csak. Aztán lemegy az utcára és megharap egy gyereket.

Kár ezért a blogért. És sok másikért. Ebben a zországban még vitatkozni sem lehet.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:49:58

@www.hirzabalo.hu:
Az miért jó, ha a bankok különadót fizetnek?

Holnaptól a Zoltán nevűek is különadót fizetnek?

aadam 2011.06.14. 11:50:34

Én nagyon nem bírom Orbánt meg a gyökéruralmát, de ez az írás helyenként már nagyon demagóg. :)

midnight coder 2011.06.14. 11:50:52

@Táskás Tóni: Ja. Csak 2001-ben is volt egy kisebb válság. A Bokros elvtárs meg jóval többet ártott mint használt. Lásd az energiaszektor szarért-húgyért elprivatizélése, a nagyon szuper manyupok felállítása...

2011.06.14. 11:52:01

@Bergeroth:

Szerintem rosszul látod.
Ez a Böde rájátszik az arrogáns, bunkó stílusra.
Nagyjából azért, hogy ne lehessen vitázni.

Nem intelligenciából nem értelmez dolgokat, egyszerűen a vita ellehetetlenítését akarja.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:52:11

@Roy: Hozzánk fémmegmunkáló gép mellett végzendő három műszakos szakmunkára jelentkezett egy két nyelvvizsgás, három-diplomás ember, a 3 diplomája közül kettő ipari volt, egy kifejezetten fémipari, a harmadik pedig üzemviteli.

Lucernaböde 2011.06.14. 11:53:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ha egy értelmes ember lennél, akkor elmondanám neked, hogy demográfiai okai vannak annak, hogy a manyup állam számára megtérüléséhez miért kell 30 év. "

NA MESÉLD MÁR EL OKOSTÓNI ! RAJTA ! KÉTDIPLOMÁS VAGYOK (MÚSZAKI + KÖZGAZDASÁGI), ANGOLUL FELSŐFOKON BESZÉLEK, ANGOLUL OLVASOK MŰSZAKI ÉS KÖZGAZDASÁGI IRODALMAT, SOKAT JÁROK KÜLFÖLDRE, MULTICÉGET VEZETTEM ÉS A FELSŐVEZETÉSBEN DOLGOZTAM MINDIG.

GYERÜNK, GYERE ELŐ VALAMI NAGYSZERŰ, EZOTERIKUS TUDÁSSZÖSSZENETTEL AMIT NEM TUDOK ÉN VAGY MÁS ITT.

AMIT ÍRSZ AZ MARHASÁG: A TÉNYEK ISMÉTELT ELKENÉSE UGYANIS, MERT :

IGEN, ELVILEG LEHETSÉGES, HOGY 30 ÉVES VISZONYLATBAN NYERESÉGESSÉ VÁLT VOLNA A MANYUP, DE ERRE SEMMILYEN KÖZGAZDASÁGI GARANCIA NINCS. VAGYIS LUTRI ÖREGEM. MÉGEGYSZER LEÍROM: L U T R I. MERT A MÁSIK, SZINTÉN LEHETSÉGES SCENARIO :

A MANYUP NEMHOGY REÁLHOZAMSZEGÉNY, HANEM DRASZTIKUSAN VESZTESÉGES IS LEHET 30 ÉVES TÁVLATBAN, AKÁR A BEFIZETT TŐKE KÁRÁRA IS. SEMMI OLYAN ÉRVED NINCS SZERINTEM, NEM IS LEHET AMI EZT CÁFOLHATNÁ.

DE HA VAN, AKKOR GYERE VELE ELŐ, VÁROM NAGY ÉRDEKLŐDÉSSEL ÉS EGYÚTTAL KÖZGAZDASÁGI NOBEL DÍJRA TERJESZTELEK FEL.

HA PEDIG VESZTESÉGES AKKOR MI TORTÉNIK : A CSALÓDOTT TAGOK ROHANNAK AZ ÁLLAMHOZ AMI KÉNYTELEN LESZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL VAGY AMI MÉG ROSSZABB, DE ESÉLYESEBB : ÚJABB HITELEKBŐL KONSZOLIDÁLNI.

AKI VAKON HISZ A MANYUP LEHETŐSÉGEIBEN AZ AZ EMBER NAGYON VAK ÉS NAGYON NEM ÉRT VALAMIT.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.06.14. 11:53:41

@Takony_fősámán:

Vitatkoztam volna? Kommunistákkal nem érdemes, ők csak az erő szavából értenek!

Bozdurgán 2011.06.14. 11:54:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Kínáról nem beszéltem, egy szót sem.
Az autópályát ahogy korábban említette valaki PPP konstrukciókban építettük, tehát EU pályázat a maradék meg PPP. Most nem kezdenék bele, hogy ez jó vagy rossz.De azért nem akkora fegyvertény.

Az autópálya km. hossza nem függ össze szorosan a gazdasági teljesítménnyel. Nem mondom, hogy nem élénkíti, de nem feltétele.

Ha visszaolvasol én egyet állítottam teljes meggyőződésből:
Inkább 1000 orbán mint egy gyurcsány.

midnight coder 2011.06.14. 11:54:53

@Táskás Tóni: Ja. A magyar közigazgatás valóban kiválóan dolgozik, köszönet a 30 éve ott dolgozó "szakembereknek". Ezért (is) tart ott az ország ahol. Egy reálszférában dolgozóra esik két közszolga.

Bozdurgán 2011.06.14. 11:55:24

@Táskás Tóni:

linkeld már ide a forrásaidat plz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 11:55:44

@Bozdurgán:
hu.wikipedia.org/wiki/Munkaer%C5%91piac#Munkan.C3.A9lk.C3.BCliek_sz.C3.A1ma
"Míg a munkaügyi hivatalok a munkanélküliek számát egyszerűen a náluk regisztrált állástalanok számával mérik, "

Lucernaböde 2011.06.14. 11:55:58

A FENTI ÉRVELÉST AZ SEM GYENGÍTI, HOGY AZ ÁLLAMI NYUGDÍJKASSZA SORSA IS KÉRDÉSES LEHET, DE MIVEL AZ ÁLLAMNAK ADÓKIVETÉSI MONOPÓLIUMA VAN MÉG MINDIG EGY FOKKAL BIZTONSÁGOSABB MINT A MANYUP RENDSZER.

EGYETLEN MEGOLDÁST A DEMOGRÁFIAI TENDENCIÁK MEGFORDÍTÁSA JELENTHETNÉ AMIT PONT A LIBERÁLIS MAINSTREAM HAGYOMÁNYGYILKOS ÉS INDIVIDUALISTA NARRATÍVÁJA TESZ LEHETETLENNÉ.

nyomasek 2011.06.14. 11:56:40

@nyomasek: Nyugi, a nyugdíj szinte biztosan adóköteles lesz, sőt TB járulékot is fognak vonni belőle. És azért, mert 2013-tól a bruttó lesz a számítás alapja, igaz sokkal kisebb kulccsal. Az igazi kérdés az, hogy a már nyugdíjasok mit kapnak a nyakukba 2013 után, mivel komoly társadalmi feszültségeket fog szítani, hogy egy éves eltéréssel nyugdíjba menők tetemes ellátásbeli különbségeket fognak tapasztalni. És nem a régi nyugdíjasok fogank szopóágra kerülni, hanem az újak. Ezért szól minden második híradás az öngondoskodásról, de ez semmi más mint felelősségáthárítás, "Ugye, mi szóltunk időben, magadra vess!" címmel.

2011.06.14. 11:56:53

@nyomasek:

"Fizess több nyugdíjjárulékot és SZJA-t hogy a mamának legyen sok nyugdíja. Mégis ki a fasz gátol meg ebben? "

Nem Roy-t akarom védeni, de az új alkotmányunk alapján ezek nem garantálják a több nyugdíjat.
Sőt, gyakorlatilag bármilyen mértékben elvonható az állami nyugdíj, ha éppen úgy dönt valaki odafent!

Táskás Tóni 2011.06.14. 11:57:00

@g99: Nem a szivatás miatt mondom, csak nem volt megfelelő és fokozatos a bevezetés, és ha a hiányt a mnyp-i megtakarítások felélése után nem tudják pótolni, akkor kénytelenek lesznek megszüntetni a 16 %-os szja-t , ami már nagyon sok országban nem vált be.

2011.06.14. 11:57:57

@BPHead:

Látom szereted a kihívásokat, de hidd el Bödebaba "menthetetlen"... :-))))

Lucernaböde 2011.06.14. 11:59:34

@Bozdurgán:
"Az autópálya km. hossza nem függ össze szorosan a gazdasági teljesítménnyel. Nem mondom, hogy nem élénkíti, de nem feltétele."

PONTOSAN.
AKI AZ ELLENKEZŐJÉT MONDJA AZ HAZUDIK.

EGYÉBKÉNT AZ AZ AUTÓPÁLYA FETISIZMUS A GYURCSÁNYISTA ÁLBALOLDAL SZELLEMI TERMÉKE, MERT UGYE MÁST 8 ÉV ALATT NEM TUDTAK FELMUTATNI CSAK AZ AUTÓPÁLYÉPÍTÉSEKET EZÉRT MOST NYOMJÁK MINT A MANTRÁT, HOGY AZ MILYEN FONTOS ÉS GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS SERKENTŐ.

JA, AZ KB 5 %-BAN MINDÖSSZE.

MÁSRÉSZT, EZZEL AKARJÁK AZTA LÁTSZATOT KELTENI MINTHA A GYURCSÁNYIZMUS NEM LOPTA VOLNA A PÉNZEKET SZAKMÁNYBAN ÉS OTT LENNE AZ ASZFALTBAN - EZ MEGINT NEM IGAZ - ÉS EZT SZERETIK ELHALLGATNI - MERT PPP KONSTRUKCIÓBAN ÉPÜLT, MAGÁNTŐKE BEVONÁSÁVAL.

Táskás Tóni 2011.06.14. 12:00:16

@midnight coder: Szíjgyártó éppen a múlt héten nyilatkozta Kálmán Olgának, hogy a korkedvezményes nyugdíjból visszaterelt rendőrök mennek a közigazgatásba. Ezek szerint az Orbánék által a haverok miatt egy év alatt felduzzasztott közigazgatásba még több ember lesz és többe is fog kerülni, hiszen a nyugdíj helyett ezek az emberek még több fizetést fognak kapni. Na ez Orbán átszervezése.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.14. 12:01:40

Engem azért ez az utolsó mondatrész megfogott:

"a tisztakezűségtől a Puch-Simicska tengelyig."

Puch, mint az Orbáni diktatúra egyik (fő)szepelője. Hát igen.
Azt a cenzúrázást nem bocsátod meg neki az látszik, pedig jót tettek veled. Azóta is csak Orbánt köpöd mint régen.
Ez neked való Zsolti és illik hozzád.

Bozdurgán 2011.06.14. 12:01:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Esküszöm nem értelek, a (regisztrált)munkanélküliek száma a munkaügyi központokban nyilvántartott emberek száma( ahogy írtam)
A foglalkoztatottak meg az APEH-nál bejelentetett foglalkoztatottak száma.

Nem tartalmazza sem azokat az embereket akik kiestek a munkaügyi rendszerből, sem a feketemunkásokat.
Azok akik a munkaügyi központban nincsenek nyilvántartva önként döntöttek így, mert van megunták, vagy nem akarnak dolgozni.

Nem értelek, hogy miért állítod azt hogy az egyik adat releváns a másik meg nem.

Lucernaböde 2011.06.14. 12:01:56

A PPP-RŐL:

"Kelet-Közép-Európában a magyar baloldali kormányok voltak a leglelkesebbek a PPP elterjesztésében, hiszen ezzel megtalálták az állam eladósításának olyan módját, amelyet államháztartáson kívül lehetett elszámolni."

midnight coder 2011.06.14. 12:02:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: Lehet hogy Kína diktatúra (senki sem mondta hogy nem az) de a piacon vele kell versenyezni. És ha te kevésbé vagy hatékony akkor mindenki leszarja hogy mennyire vagy demokratikus.

Lásd az EU: a szlovákoknál echte nácik voltak hatalmon, akikhez a jobbik szélsőbalos hippik gyülekezete, nálunk meg itt volt a magát ultrademoratikusliberálisnak beállító Fletó akinek minden valamirevaló pontentát nyomott egy barackot a fejebúbjára, még sem szólt senki egy rossz szót sem amikor a szlovákok megmondták Fletónak hogy mi és mekkora. Abból sem lett semmi gondjuk hogy a csurit, akarom mondani sólymot nem engedték be a határon, pedig az ilyesmi azért európában talán még a hidegháború idején sem igazán volt gyakorlat.

A piacon nem sok mindent lehet demokráciáért venni.

Lucernaböde 2011.06.14. 12:02:39

A PPP-RŐL :

"...van olyan PPP-szerződés, ahol az évek során az eredeti beruházási összeg HÉTSZERESÉT fizeti vissza a magánbefektetőnek az állam."

igényes 2011.06.14. 12:03:13

Mi lesz a sorsuk a mostanában, nagy hírtelenjében leépített külügyi dolgozóknak? Sajnos a külügy saját embereit sex diplomatának tartja, vagy nem?

Állítólag idős Kubatovisták állnak külügyi szolgálatba felvételi nélkül?

Lucernaböde 2011.06.14. 12:03:38

PPP:

"Az nem járja, hogy a magánbefektetőnél van minden előny, az államnál pedig minden felelősség" - magyarázza a döntést Hegmanné. Márpedig a magyarországi PPP-k ilyenek voltak. Először is hiányzott az átgondoltság: fel kellett volna mérni, hogy valóban szükség van-e az adott beruházásra. "

Lucernaböde 2011.06.14. 12:04:06

"A PPP-vel olyan bonyolult konstrukciót sikerült teremteni, ami szinte lehetetlenné tette a tisztánlátást. A beruházások sok esetben ellenőrzés nélkül, gyenge minőségben valósultak meg, miközben a vállalkozó titka maradt, hogy mennyi a beruházási érték"

Lucernaböde 2011.06.14. 12:04:44

"Miután nem volt ellenállás, a magánbefektetők a költségeik és az elvárt haszon mellé szinte minden kockázatot "beáraztak" a megrendelőnek. A projektcégek sokszor még a saját pénzüket sem kockáztatták: a börtönberuházásokat 90, illetve 100 százalékban drága banki hitelből valósították meg, melynek törlesztését teljes egészében az állam nyakába varrták. Sőt, az árfolyamkockázatot is, ha devizaalapú kölcsönt vettek fel. Így fordulhat elő, hogy az állam átlagosan a háromszorosát fizeti annak az összegnek, mint amennyibe az adott beruházás kerül. Más országokban ez a szorzó 1,2-1,5-szeres."

nyomasek 2011.06.14. 12:05:04

@MikeBoy: Alkotmány nem garantál semmit. Sem az előző, sem az új.

2011.06.14. 12:05:14

@www.hirzabalo.hu: A hiánycél teljesülni látszik, csökken az államadósság, különadót fizetnek a bankok,

Te érted is , amit olvasol?
A hiánycél : 7% körüli GDP arányos hiány fog teljesülni. Ezt módosítják olyan EGYSZERI bevételek, mint a Manyup-lenyúlás, ami jövőre visszaüt, mert: nyugdíjat fizetni kell, mert: a Manyup volt a legjelentősebb állampapír vásárló a belföldi piacon. Mostmár nem lesz. Gratula!

A bankok különadót fizetnek. Jó ötlet, igazságosnak látszik. Azóta azonban nem finanszírozzák a magyar gazdaságot.

Apropó: a Magyar Állam bóvli kategóriába zuhanása csak attól függ, hogy sikerül-e valami elfogadható megoldást találni jövőre, hogy plusz bevételre/költségcsökkentés révén akár/ tegyünk szert.
A Manyup pedig úgy tűnik, nem hoz annyit a konyhára, mint amit Ma-eltol-csy elvtárs számolt!
Tudod, az a kurva svájci anyukájuk frank! Hát nem erősödik! Mi meg az eu-hoz vagyunk láncolva! MERAZELMÚTTNYÓCÉV!

Lucernaböde 2011.06.14. 12:05:30

AKINEK MÉG MOST SEM LENNE VILÁGOS MI A PPP, ANNAK ITT EGY DEFINÍCIÓ:

"A PPP-projekt (public private partnership) lényege: Az állam megbízásából az adott beruházást egy magánbefektető saját forrásból vagy banki hitelből megépíti és üzemelteti. A szerződés 15-30 éves futamideje alatt az állam ezért rendszeres díjat fizet. A futamidő végén úgynevezett maradványértéken állami tulajdonba kerül a létesítmény."

Arbet 2011.06.14. 12:05:46

@Táskás Tóni: El vagy tévedve. Ha a nyuggereket visszarakják a nyugger tempós közigazgatásba akkor felszabadul egy rakás életerős ember aki termelő munkát tud végezni és nem csak mereszti a lusta seggét a hivatalban. Ez sokkal jobb mint amit a komcsi nyuggerekkel csinálnak. Kapják a pártnyugdíjat mellette meg tudnak dolgozni blogokon íróként vagy kommentelőként. Feketén persze mint ahogy a pártfinanszírozás pénzei is többnyire feketék. Örülnék ha inkább az utcát sepernék tisztára minthogy más emberek elméjét sároznák.

Dolgozz vazze!

Lucernaböde 2011.06.14. 12:06:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"A bankok különadót fizetnek. Jó ötlet, igazságosnak látszik. Azóta azonban nem finanszírozzák a magyar gazdaságot."

NEM IGAZ, FINANSZÍROZZÁK. MANTRA. LEHET, HOGY 3%-AL CSÖKKENT A FINANSZÍROZÁS DE FINANSZÍROZNAK.

gyilkos fűegér 2011.06.14. 12:06:54

@Soma0615: "Annyi történt a 2010-es választások eredményeként, hogy kicserélték a f@szt a szánkban. "

Meg a seggünkben, hogy érezzük a törődést.

g99 2011.06.14. 12:06:58

@Táskás Tóni: Szerintem a 16%-os dolog (ami ugye azert 20%) jo es szukseges lepes volt, a magasan kepzett, versenyszferaban dolgozok megtartasara (a B-terv mar sok embernel a kulfoldi munkavallalas). Ami nem volt megfelelo az pl a minimalber adomentessegenek bevezetese, funek-fanak rokkant es korengedmenyes nyugdij adasa. Ha kapitalizmust szeretnenek epiteni, akkor nem szabad kivenni a rendszerbol a szemelyes motivaciot, azaz az ember magatol probaljon meg elore jutni es azert kuzdjon is.

Lucernaböde 2011.06.14. 12:07:02

PÉLDA PPP-RE :

"A Budapesti Corvinus Egyetem Campus épülete
Beruházási összeg*: 6,1 milliárd forint
Futamidő: 20 év
Teljes szolgáltatási díj**: 30 milliárd forint - 20 év alatt az állam a beruházási költség közel ÖTSZÖRÖSÉT fizeti ki"

Lucernaböde 2011.06.14. 12:07:43

"M6-os autópálya
Beruházási összeg*: 532 milliárd forint
Futamidő: 30 év
Teljes szolgáltatási díj**: 1386 milliárd forint - 30 év alatt az állam a beruházási költség 2,6-szorosát fizeti ki"

igényes 2011.06.14. 12:08:24

Hová kell menni tüntetni 16-án?

Lucernaböde 2011.06.14. 12:08:34

TEHÁT ÁLLAPÍTSUK MEG SOKADSZORRA:

GYURCSÁNY HAZUDOTT AMIKOR ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY A FELVETT HITELEK HOL VANNAK, AZT VÁLASZOLTA, HOGY AZ AUTÓPÁLYA ASZFALTJÁBAN.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 12:08:56

@Bozdurgán:
A munkanélkülieket összesítő adatot két helyről lehet venni:
A munkaügyi központokból, ők csak a náluk regisztráltakat jegyzik, aki kiesik az ellátásból (most hagyjuk miért), az már náluk nem szerepel.
KSH: Itt több ember szerepel, mint a munkügyi központoknál.

Attól függően, hogy munkanélküliségként éppen melyik adatot vesszük, élehet kozmetikázni.

Ha a nettó foglalkoztatottsági adatot nézzük, akkor az már pontosabb képet ad, de megint csak irrelevánssá teheti a nyugdíjbamenők száma, értsd: 10 ezren mennek nyugdíjba, az ő helyükre csak 8 ezer embert vesznek fel. Ez akár a tényleges munkanélküliek számánbak a csökkenése mellett is megvalósulhat, a demográfiai helyzettől függően.

2011.06.14. 12:08:58

@Arbet: Vazze, munkahelyet csinálj, ne munkaerőt! Így is van elég munkanélküli!
Szakképzett nincs! Gondolod, ha valakit kiraksz a közig.-ból, mert FIATAL, az munkát fog kapni? CNC esztergások, autószerelők, szakácsok, hentesek ülnek ott? Az mind megy külföldre dolgozni.

Roy 2011.06.14. 12:11:36

@nyomasek: Én már fizettem eleget a 42 év alatt. Égyébként sem rólam volt szó.

nyomasek 2011.06.14. 12:11:46

@Lucernaböde: Csak a hülyék nem tudják hogy a nyugdíjban, TB-ben, segélyekben, szociális transzferekben van az a pénz. No meg a pártkasszában, néhány közelülő zsebében is landolt valamennyi. De azok csak morzsák.

Trejo 2011.06.14. 12:12:54

@Lucernaböde: Sok troll hozzászólót olvastam már, de te mindet alulmúlod. Gratulálok.
Szerinted ki kíváncsi az idióta fröcsögésedre? Igazi KOMMUNISTA vagy! XD

"Boldogok a lelki szegények,
mert övék a mennyek országa."

2011.06.14. 12:13:23

@nyomasek:

Az új alkotmány valóban nem.
Ajánlom olvasd el a "régi" és "új" alkotmányban a nyugdíjasokra vonatkozó részt.
Meg fogod látni a különbséget az állam szerepében.

Tudod pont ez a lényeg. Jelenleg akármekkora járulékot fizethetsz az állam nem kell hogy nyugdíjat fizessen, maximum a minimális ellátás szintjét, ami tán 30.000 Ft/hó körül lehet.

2012-ben a kormány hozhat ilyen döntést az új alkotmány alapján (miszerint mindenki minimumot kap csak, függetlenül a befizetett járuléktól), a régi alapján ezt nem tehette volna meg, mert elkaszálja az AB (no persze ha előtte nem vonják meg még ezt a jogkört is).

nyomasek 2011.06.14. 12:13:27

@Roy: Amit Te fizettél, azt szétosztották az akkori nyugdíjasok között. Felosztó-kirovó, ha ez mond valamit.

Roy 2011.06.14. 12:13:31

@Bozdurgán: Onnan, hogy a2/3-al mindent meg lehet csinálni.
A Fidesz pártközpontból.

Bozdurgán 2011.06.14. 12:15:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A KSH adatai (tudományos) becsléseket is tartalmaznak, a foglalkoztatottság, és a munkanélküliség adataiban is.

Amúgy itt egy forrás a KSH szerinti adatokról május 30-án:
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-437023

fizetekmegegysort 2011.06.14. 12:15:36

@Arbet: Szép az elv. Aztán, hogy közelítsünk a valósághoz, kérdezz meg egy versenyszférás HR-est, hogy a közszférából érkező önéletrajzokkal mit tesz.

Roy 2011.06.14. 12:15:37

@nyomasek: Most se megy különben. Amit most, és a jövőben fizetnek be abból lesz nyugdíj, ha lesz a jövő nemzedékének.

nyomasek 2011.06.14. 12:15:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: Munkahelyet csak járulék és adócsökkentéssel lehet "csinálni". Ennek viszont nagy ára van, csökkenteni kell a szociális transzfereket, többek között a nyugdíjat is. Plusz ki kell baxni a rendszerből az élősködőket.

2011.06.14. 12:15:44

@Lucernaböde: Vegyél fel hitelt. Nem egyszerű.
A számokat tessen módosítani: Multik hitelfelvétele(Mercedes építkezés), csak a magyarországi vállalkozásokra gondoltam, mert úgy érzem, hogy a külföldi gyárak adómentessége , állami támogatása jelentősen változtatja a közteherviselésüket.

Bozdurgán 2011.06.14. 12:16:55

@Roy:

Hát erre csak azt tudom mondani, hogy ha az elmúlt 8 évet nem azzal töltik a barátaid amivel töltötték akkor most nem lenne mitől félned...

Arról amit itt huhogtok mondjuk szó sem volt egyszer sem, de ez ne zavarjon jogod van rettegni, ha boldoggá tesz:)

Arbet 2011.06.14. 12:17:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Vazze.. nincs szakmájuk? Ilyen léhűtők vannak az államigazgatásban? Ezek mehetnek nyugodtan külföldi mc'kajáldákba dolgozni, majd a nyuggerek megcsinálják helyettük az aktatologatást.

Az államtól várod el, hogy munkahelyet teremtsen? Nem az ő feladata, hogy az ingyenélőket eltartsa. Engem sem az állam tart el és nem azért fizetek egy valag adót, hogy azokat tartsam el akik magukat képtelenek.

gorcsev54 2011.06.14. 12:18:58

@Lucernaböde: Ha annyira értelmes lennél ,mint ahogy állítod akkor nem nagy betűvel írnál, egyébként semmi de semmi nem igazolja az általad elmondottakat csak fikció-egy lehetséges dolog ahogy az is lehetséges , hogy az államtól sem kapsz egy peták nyugdíjat sem(ez egy nagyon is lehetséges forgatókönyv) jelek erre utalnak-és leginkább nem a MNYP. megszüntetése a gond hanem a módszer és hazugság arrogancia stb. ami az általad favorizált lépés-és leginkább ennek az összegnek a nyomtalan eltűnése lesz(mert ezt előre borítékolhatod) a gazdasági csoda várásban .

avionics 2011.06.14. 12:19:48

DEMAGÓGIA
ez az egy szó jellemezheti a blogot
"- Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?"
Hol vagyunk még az éhenhalástól?
Először lemonjuk a HBO-t, a TV előfizetést, aztán kevesebb kóla meg csipsz fog fogyni. Ennyi.

Goompah 2011.06.14. 12:20:21

"Tényleg negyven évig marad ez az adórendszer? Tudja, hogy akkor éhen hal a fél ország?"

Tudja, csak leszarja.

Roy 2011.06.14. 12:21:43

@Bozdurgán: Nekem egyrész nem voltak a barátaim. Másrészt ezek sem azok.
Minden politikus egyforma. Csak a saját javukat nézik pártoktól függetlenül.

nyomasek 2011.06.14. 12:21:49

@gorcsev54: Legyünk igazságosak, a manyup pénz nem nyomtalanul fog eltűnni. Ki lesz segítve a MÁV is többek között, nehogy egy sínbohócot is ki kelljen rúgni.

gpt32 2011.06.14. 12:22:22

@midnight coder:
Te figyu, látom veled lehet még értelmesen beszélni. Légyszi veregesd meg a melletted ülő kollégád vállát, hozz neki egy nagy pohár hideg vizet, és nyomd meg nála a CapsLock-ot. EGYSZER!

2011.06.14. 12:22:50

@avionics:

"Először lemonjuk a HBO-t, a TV előfizetést, aztán kevesebb kóla meg csipsz fog fogyni. Ennyi. "

De jó lenne, ha ilyen egyszerűen igazad lenne....

Roy 2011.06.14. 12:22:56

@avionics: Az országban már nagyon sok családnak erre se telik már.

2011.06.14. 12:23:01

@nyomasek: Munkahelyet csak járulék és adócsökkentéssel lehet "csinálni".

Nem. Ez tipikus ideológiai megközelítés.
Munkahely akkor lesz, ha növekszik a termelés, ha a piacon igény van a megtermelt árura, és kurvára nem érdekel a járulékteher!
Ha azért veszek fel munkaerőt, mert 6 hónapig nem kell utána járulékot fizetnem, mert...
Akkor: 6 hónap után elküldöm
Akkor: nem a szakértelme alapján választom a legjobbat.
Magyarul nem az érdekel, hogy jó munkával, javuló termelékenység/hatékonyság mellett plusz forgalmat, nyereséget érjek el, hanem állami támogatással csökkentsem a költségeimet, akár a minőség rovására is!
(Lásd: DIÁKMUNKÁS A tesco PÉNZTÁRÁBAN)

Arbet 2011.06.14. 12:23:25

@fizetekmegegysort: Ez nagyon jól tükrözi, hogy milyen a munkamorál a közszférában. Nehogymá' olyan embereket tartsunk el az adónkból akik képtelenek megállni a helyüket a versenyszférában vagy bárhol máshol. Az állami munkahely nem segély, hanem munkahely ahol képzett embereknek kéne hatékony munkát végezniük. Ha nem megy akkor mehetnek az alföldre kapálni napszámba koszt kvartélyért.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 12:23:36

@avionics:
Valahol olvastam, hogy közel 1 millió háztartás tartozik valamilyen közműdíjjal.

Ez durván a lakosság harmada. Náluk már most is kevesebb fogy, lemondaniuk nem kellett, mert már szerintem sok helyen áram sincs, nemhogy HBO.

Tény: Nem fenyeget tömeges éhhalál, de az általad vázoltnál is sokkal rosszabb a helyzet.

Kármentő 2011.06.14. 12:24:40

Ezt már szeretem Istenieket röhögök :D
Fletóaranyere Zsóti a stop után itt szellenti el magát hetente.
És a ráérő okosok hányásig kommentelnek.
Ez köll nekünk, meg ValóVilág.
Hajrá!

nyomasek 2011.06.14. 12:25:01

@MikeBoy: Ugye ez nem a január óta érvényben lévő 16(!)%-os SZJA miatt van. Vagy tévednék?

Lucernaböde 2011.06.14. 12:25:45

@gorcsev54:
Mégegyszer: nem értelemfüggő az, hogy az ember nagy avagy kisbetűvel ír-e.

Az aki az ellenkezőjét állítja az szellemileg igen korlátolt.

Szándékosan, a primitívek provokációjának szándékával írtam nagybetűvel. Bejött.

Hirtelen semmi sem lett olyan fontos nekik, mint hogy nagybetűt látnak egy olyan műszaki platformon amely természetesen teszi lehetővé a nagybetűvel írást.

Ostobák.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 12:26:26

@Kármentő: Ha itt is lehetne szavazni, akkor a VV-t már nem is néznéd.....

Arbet 2011.06.14. 12:27:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te kitől várod a helyzet javulását? Magadtól vagy a jelenlegi kormánytól? Milyen kormányt szeretnél a jelenlegi helyett? Milyen alternatívát tudsz felvázolni?

nyomasek 2011.06.14. 12:27:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ühüm. Aztán a termelés mitől növekedne? Esetleg versenyképesebbnek kéne lenni? Bonyolult dolgok ezek, vazze.

Goompah 2011.06.14. 12:29:01

@nyomasek: Nem. Az csak rátett pár lapáttal. Akinek eddig futotta ételre, annak ezután már arra sem fogja futni.

avionics 2011.06.14. 12:29:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Megdöbbenél ha tudnád hogy mennyi cigarettát, italt és ki tudja mennyi nem alapvető cikket vásárol az a réteg, amelyiknek közműtartozása van.

T-101 2011.06.14. 12:30:54

A blogban feltett kérdések jogosak - függetlenül megfogalmazójuk pártszimpátiájától, vagy politikai előéletétől.

Kijelenthető:
ITT JELENLEG NEM DEMOKRÁCIA ÉPÜL. Tudom, mindig lesznek "vérjobbosok", akik inkább meghalnának, mintsem belássák ezt.

Engedjetek meg egy kis elemzést!

Le kell szögeznünk: Orbán nem Hitler. (Bár kétségkívül sok hasonlóság van. És akkor nem csak a testmagasságukra gondolok...) Azt, hogy azzá váljon - remélhetőleg - Európa még egyszer nem engedi meg.

Viszont paranoiásan fél a baloldaltól, van egy bizonyos csaknekemlehetigazam öntudata és mindenek feletti hatalomvágya. Ja, és beteges hazudozó.

Milyen a tábor? (egy...)

A mai magyar fityiszes jobboldali szavazó meglátásom szerint csordaszellemű, arrogáns és képtelen az önkritikára. Magát nagyon műveltnek tartja, 8 diplomájával és 15 anyanyelvi szinten beszélt idegen nyelvével dicsekszik. Ugyanakkor képtelen leírni két l-lel, hogy állam. Szüksége van egy Vezetőre, akit istenít, meg egy kijelölt balos ördögre. Nézete szerint csakis a politikai ellenfél hibázhat, csalhat, lophat, hazudhat. Sőt, ha netán ilyet mégis fityiszes tenne, nos az elkerülhetetlen volt, az a nemzet épülését szolgálta, csak mi ezt nem akarjuk észrevenni. És különben is elmútnyócév.

Kedves fityiszesek, alapvető különbség köztünk, hogy mi a sajátjainkat is maró gúnnyal tudjuk kritizálni. Kell példa? Tessék: Gyurcsány szerintem is hajlamos a ripacskodásra. Hagyót börtönben kell hagyni. Vagy a személyeskedésen túl pl. messze nem értettem egyet minden intézkedésükkel, midőn kormányon voltak. Csak kb. a felével. (Viktoréban viszont egyáltalán nem találok vállalhatót.)

Mindettől függetlenül láttam néhány gazdasággal, nyugdíjjal, stb. kapcsolatos Gyurcsány előadást egyetemen, ahol nem kifejezetten a szimpatizánsaiból állt a közönség. És a végén tapsot kapott. Tőletek is. Na félek, ilyet Orbán sose fog letenni az asztalra. Mert nincs meg hozzá a szellemi kapacitása. Ő csupán egy jó(?) szónok. A jó utáni kérdőjel jelentése: illene néha emlékezni arra, amit tegnap mondott egy másik rendezvényen...

Mielőtt bárki megvádol: nem, nem várom vissza Gyurcsányt. Egy Bajnai szerű, teszem a dolgom antikaraktert várok egy bármilyen párttól. Lehetőleg balostól, de ha nem megy, ám legyen jobbos.

A fentebbi kommentek közt - tityiszfantól - max egy olyasmire emlékszem, hogy "a visszamenőlegességgel én se értek egyet". Csak ennyire futja?

Baloldaliként én pl. GYŰLÖLÖM az MSZP-t azért, amit most tesz, ill. nem tesz. Gyűlölöm, hogy kisstílű hatalmi harcaik annyira lekötik őket, hogy elszalasztják a lehetőséget a jelenlegi demokrácia-rombolás ostorozására. Ezt a fityisz sokkal ügyesebben csinálná. Ha a blogban felsorolt UGYANEZEN intézkedéseket Gyurcsány tenné, talán már lámpavason lógna...

Kedves Jobboldaliak!

Sokan várjuk azt a napot, amikor Orbán Elvtárs egy ködös-borús reggelen felébred, önmagával sem értve egyet azonnali hatállyal meneszti magát. Tudjuk, máshogy nem szabadulhatunk tőle.

Volt fentebb egy kérdés: ha leváltanánk a fityiszt, ugyan ki is jöhetne helyette? (Volt benne sok muhaha.)

Erre tegnap egy másik blogon kaptam választ: Ha a spájzban megromlott a kaja előbb AZONNAL kib@szom a kukába, aztán MAJD keresek valami mást... Márpedig ennek a politikai befőttnek már így, egy évesen is erős szaga van.

Arbet 2011.06.14. 12:32:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Internetre azért van pénz ugye? :) Meg ha szar helyzetben lennél akkor nem kommentelgetnél egész nap, hanem dolgoznál ami két kezedből kifér :)

Bergeroth 2011.06.14. 12:32:57

@Lucernaböde:
"HÜLYGYEREK VAGY TE IS AZ ÖSSZES MARHÁVAL AKI EGYETLEN ÉSZÉRVET FELHOZNI MÉG NEM TUDOTT"

Hát, te se sűrűn villogsz ám a tényekkel.
Az, hogy miket idézgetsz, az senkit nem érdekel.
Ahogy mondtam tegnap is, forrásokat, tényeket, linkeket mutass.

fizetekmegegysort 2011.06.14. 12:33:35

@Arbet: Ezzel egyetértek. Viszont azt nem gondolom, hogy erre az a megoldás, hogy tömegesen ráeresztjük őket a nagy semmire.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 12:35:09

@Arbet:

Én egy demokrata kormányt szeretnék, mely nem törvénykezik visszamenőleges hatállyal, nem módosítja hetente az alkotmányt, nem vet ki minden hónapbqan más-más különadókat.

Akkor kialakul a jogbiztonság, amely a befektetői bizalom alapja.

A jelenlegi kormány nem ebben az irányban munkálkodik.

Arbet 2011.06.14. 12:35:58

@T-101: Milyen érzés mikor a nyelved találkozik gyurcsány seggén a pattanással? Van az a pénz amiért érdemes? Az az ember hazduott, lopott, csalt.

nyomasek 2011.06.14. 12:40:22

@Goompah: Mely bérszinten okoz ekkora kiesést, hogy enni se legyen elegendő, mert Orbán ellopta az egykulcsos adóval?

80e bruttónál 2.172 helyett 4.156
120nál 10.808 helyett 12.284
180nál 23.762 helyett 24.476
a fizetendő adó.

Persze demagóg hülyeségeket lehet nyomni, mint pl. gazdagok adója, stb.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 12:41:13

@avionics:
Látom őket vásárolni, de látom azokat az embereket is, akik nem, mert próbálják feladni a csekkjeiket.

Nálunk én jól keresek, feleségem közalkalmazott. (Itt jegyzem meg, Rogán Tóni állításával ellentétben náluk nem valósult meg a bérkompenzáció, tehát a Rogán féle bérkommandó csődöt vallott, vagy Tóni szándékosan hazudott).

Az ő fizetése 1-én jön, abból feladta a csekkeket, és a maradékból vett magának egy ruhát, egy csizmát, stb.

Aztán kiegészítettem neki a maradékot 8-án, hogy legyen új ruhája, csizmája stb.

Aztán szólt 2-án, hogy ki kell pótolni a rezsihez a fizetését.

Most már én kérdezem tőle mindig, mennyit kell adjak a fizetéséhez csekkekre.

Mi lehet olyan családban, ahol két átlagos, sőt! két gyenge kereső van?

Netuddki. 2011.06.14. 12:46:15

@Lucernaböde: Moderátor!

Szerintem ez a "hozzászóló" már régen kiérdemelte a kizárást...

Netuddki. 2011.06.14. 12:46:57

@Arbet: "Arbet 0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

nyomasek 2011.06.14. 12:47:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Talán nem kelllett volna eladni a közműcégeket... De ez már egy másik történet.
Persze még tudnám javasolni a "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" örökbecsűt.

A mostanra élhetetlenné váló országot nem csak és kizárólag a patás csinálta. Ami itt van, ez a sz@rhalom, ez bizony az egész polelit szemete. És a legtöbbet az SZDSZ-MSZP koalíció hozta össze, a rendszerváltást követő legtöbbet kormányon lévők.

T-101 2011.06.14. 12:48:05

@Arbet: Na, látod? Erről beszéltem. De azért szedd össze Magad, tudsz Te ennél jobban is mocskolódni! Vagy tizenix diplomával csak ennyire futja?

"hazduott"(???): talán hazudott-at akartál írni. Igen, el is ismerte.
"lopott, csalt": ez elég kemény kijelentés. Majd a bíróság eldönti. Ha igen: rohadjon börtönben. Na, ehhez mit szólsz?

Lucernaböde 2011.06.14. 12:51:10

@T-101: "Szüksége van egy Vezetőre, akit istenít, meg egy kijelölt balos ördögre."

Sajnos ebben tévedsz. Nincs szükség Vezetőre csak annyiban amennyiben súlyos problémák közepette minden emberi közösségnek szüksége van rá. Ez ilyen egyszerű. Mindig, mindenkor, minden emberi közösségnek vannak vezetői mert az emberi közösségek természetüknél fogva nem képesek működni vezető nélkül. Az a hamis látszat, hogy erős vezető nélkül a nyugati demokráciák milyen jól működnek hibás:

1. ott is vannak erős, karizmatikus vezetők.

2. ez a látszólagos helyzet addig tart ameddig a korábbi gyarmatbirodalmakon felhízlalt jólét kitart a nyugati demokráciákabn. Abban a pillanatban, ahogy ez a jólét eltűnik - lassan, de biztosan közeledünk ehhez a ponthoz - az erős vezér, vezető vagy vezetőK igénye természetes módon fel fog éledni bármenynire is azt hiszed, hogy ott valamiféle felsőbb rendű, a demokráciát intelligensen felfogó és abszolutizáló polgárok élnek. Ez hamis látszat.

Ennek jelenségnek sajátosan triviális okai vannak: a vezetők határozottsága, intelligenciája alapvetően határozhatja meg egy közösség sikerét. Látható például, hogy az elmúlt 8 év dilettáns vezetői milyen drámai mértékben pusztították le MO lehetőségeit és viszonyait. Itt van előtted a példa és mégis, a demokráciák anekdotairodalmában turkálva keresel valami komplikáltabb magyarázatot de nincs. A történet ennyire egyszerű. Vezetőre szükség van, főleg problémákkal terhes időszakokban és ez az.

röhögő 2011.06.14. 12:51:17

@Lucernaböde: "KÉRDEZEK VALAMIT : MI VAN PÉLDÁUL HA BERGADT A CAPS LOCKOM, MERT SZAR ÉS NEM TUDOM VISSZACSINÁLNI ?"
- Ja, te a műszaki diplomás. :-))
Te műszaki diplomás! A shift gombos nyomja kisbetű lesz! Különben meg a CAPS LOCK hogy ragad be? :-))
Te idióta!

Goompah 2011.06.14. 12:51:44

@nyomasek:

"80e bruttónál 2.172 helyett 4.156
120nál 10.808 helyett 12.284
180nál 23.762 helyett 24.476
a fizetendő adó."

Ugye akkor mégis hazudott Orbán, hogy senkinek nem lesz rosszabb?

Ehhez add hozzá a mesterségesen gerjesztett inflációt (a multikra kivetett különadó épp a legolcsóbb láncokban okozott százalékosan a legnagyobb áremelkedést), így aki csak a legolcsóbb termékeket tudja megvenni, annak lett a legnagyobb az infláció. Íg yaztán pl. a 80 ezres bruttónál a kétezer többletadóhoz járul még sok-sok ezres áremelkedés.

"Persze demagóg hülyeségeket lehet nyomni"

A demagóg hülyeségeket a kurva anyukád nyomja a placcon.

röhögő 2011.06.14. 12:52:12

@kovi1970: Isten ments Lucernabödét kizárni! A legszórakóztatóbb idióta. :-))

Lucernaböde 2011.06.14. 12:52:25

@röhögő:
Ja és te úgy írsz, hogy folyamatosan a shiften tartod az egyik ujjad.

Aha, jól van öcsi...

röhögő 2011.06.14. 12:52:58

@Lucernaböde: Na mi van? Megjavult a CAPS LOCK-od?

nyubocs 2011.06.14. 12:54:04

@Bozdurgán:
A hivatalos KSH adatok szerint nálunk 52 nem idén barnult kisebbségi lakik.
Mondjuk az iskolába több jár, meg mutatok egy-két közös udvart Neked, ahol ettől többen laknak.
Ennyit a KSH adatokról.

röhögő 2011.06.14. 12:54:38

@Lucernaböde: Na mesélj hogy ragadt be a CAPS LOCK-od! :-) Neked nyomva kell tartanod ha folyamatosan nagybetűket akarsz? Ez valami új fajta klaviatúra, te műszaki értelmiségi? :-))

avionics 2011.06.14. 12:55:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Még mindig tart a gazdasági válság... még szerencse hogy a hírekben most nem mi vagyunk a középpontban... egy és mindenkorra meg kell barátkozni azzal a gondolattal hogy az osztogatásos politikának vége. A szocik nem voltak képesek másra, csak elvenni attól aki teljesít és odaadni annak aki nem. Az adórendszer nem fél év alatt fogja meghozni az eredményt. Ha mindenki rádöbben arra hogy csak akkor élhet jól ha teljesít, akkor lesz itt igazi változás. Természetesen a rászorulókat kell támogatni. De csak a rászorulókat. Ez szociális kérdés. Nem jövedelemadó kérdése. De ezt hiába mondja el OV a parlamentben ezerszer. Ha valaki demagógiával akarja fertőzni az embereket akkor fertőzi így is úgy is, mint a blog írója is teszi minden nap.

nyubocs 2011.06.14. 12:56:09

@Lucernaböde:
Nem tán a SHELL volt vezérigazgatójához van szerencsénk?

Milyen multicéget vezettél Te ezzel a stílussal?
Valamelyik Tesco vezető raktárosa voltál? :))))

Kármentő 2011.06.14. 12:56:31

Ki halt meg ?! :D :D :D

röhögő 2011.06.14. 12:57:51

@nyubocs: Lucernaböde a Tesco nevezetű cégnél volt, bevásárló kocsi rendezési vezető. :-))

Lucernaböde 2011.06.14. 12:58:57

@röhögő:
Nem hiszem hogy idióta lennék. Sokkal idiótábbak azok akik egy szabaddá vált országban korábbi elnyomóikat ültették miniszterelnöki székbe ami világviszonylatban is páratlan teljesítmény.

Amúgy azzal, hogy leidiótázol saját magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt, mert pontosan tudod, hoyg nem vagyok idióta és pontosan tudod, hogy amiket leírok az igaz és eddig egyik konkrétumomra sem tudtál érdemben reagálni, de hülyézni azt tudsz.

Én szívesen tolerálom azt ha indulatból lehülyéz égy értelmes, okos, érveket okosan felvonultatni képes ember, mert az ember többek között indulati lény, de te nem tartozol ezek közé picinyem.

Te azok közé tartozol akik számomra a levegőt, a langyos híg fost, a szürke középszer alatti szánalmas övezetben élő szellemi toprongyot képviselik. A semmire sem jó, mindössze jó nagyot idiótázni tudó, embernek alig nevezhető szellemileg rokkant
nyomorultat akinek konkrét tudása a sör emelgetésénél, meg a cigaretta napi beszerzésénél többre nem futja.

Szánalmas kis pöcs vagy öreg...

Mérges 1234 2011.06.14. 12:59:16

Bár nem csipázom a Fityeszt, de elinte voltak jó elképzeléseik.

Mára, mi maradt, az összesvissza kapkodás, a mindent szétbaszunk erpből politika.

Szarni rá, ha egyszer jóra vezet, de egyre inkább látszik, hogy nem fog.

És szrani rá, ha elmondnák, hogy tényleg mit miért de nem.

Emlékszünk még, megmentették a nyugdíjunkat.

Hazúg mocskos banda ez is.

És tudjátok, a sánta kutyával és a hazúg emberrel, hogyan áll a helyzet????

oscar dirlewanger 2011.06.14. 12:59:36

gyurcsányt megvédte a rendőrség a népharagtól, orbánt-ha van egy csepp eszük-nem fogják!!szopni fogsz, csutigeci!!még a 4 év se lesz meg, nemhogy a 40!!

Lucernaböde 2011.06.14. 13:00:30

"Kármán: három rekordot is megdöntött a dollárkötvény-kibocsátás

2011. március 25. - 14:41

Három szempontból is rekord teljesítményt eredményezett csütörtökön a dollárban jegyzett magyar globálkötvény-kibocsátás, nemcsak magyarországi, hanem közép- és kelet-európai regionális szinten is"

Lucernaböde 2011.06.14. 13:01:09

Londoni dicséret: imádják külföldön Magyarországot!

"2011. Április 11. - 11:32

A közép távon látható kihívások ellenére úgy érezzük, hogy Magyarország fordulóponthoz érkezett. A kormány reformprogramja hosszú idő után a legjobb esély arra, hogy kezelje az ország hosszú távú strukturális gyengeségeit - adnak hangot meglehetősen optimista véleményüknek a Morgan Stanley londoni közgazdászai2

nyomasek 2011.06.14. 13:01:32

@Goompah:

"A demagóg hülyeségeket a kurva anyukád nyomja a placcon."

Erre csak ennyit tudok mondani:

" A stílus maga az ember."

Örülök hogy sikerült magadra találnod, sok sikert az internet adta, minél mélyebb műveltséget adó lehetőségekhez.
Esetleg posztold ki, nagy sikert fog aratni a blogodon:

cicaoldal.uw.hu

Lucernaböde 2011.06.14. 13:01:47

OECD: erősen támogatjuk a Széll Kálmán Tervet (2.)

2011. Április 8. - 12:54

A strukturális reformok mindig is meghatározóak voltak növekedési szempontból, de most ez az egyetlen lehetőség a növekedésre - mondta Ángel Gurría, a Gazdaság Együttműködés és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára pénteken, az MTI-nek adott interjújában....

midnight coder 2011.06.14. 13:02:22

@Doubledecker: A menyup felszámolás volt eddig a legjobb húzásuk. Azt kellett volna lecsukni aki ezt eleve így kitalálta. Egy személyre levetítve a manyup azt jelenti, hogy Gipsz Jakabka minden hónapban beballag a bankba és felvesz pár tízezer forint hitelt, majd átballag a takarékszövetkezetbe és beteszi azt kamatozni a számlájára, hogy legyen miből élnie öreg napjaiban. Épeszű ember ugye ilyet nem csinál. Csak állam bácsi...

röhögő 2011.06.14. 13:02:47

@Lucernaböde: De idióta vagy, mert a legkisebb kritika sem merül fel benned.
Az államkötvényekkel ne gyere, mert marha magas a kamatuk amivel kibocsájtották őket és most a görög papíroktól menekülő befektetők veszik.

Goompah 2011.06.14. 13:04:00

"Nem tart attól, hogy választási bukása után elszámoltathatják a magántulajdon megsértéséért, a hivatali hatalommal való visszaélésért?"

Ebből a szempontból igen hasznos és bizonyító erejű lesz a mostani interjúban előszeretettel hasnzált egyes szám első személy. Orbánnak még véletlenül sem lesz módja másra kenni a felelősséget.

röhögő 2011.06.14. 13:04:26

@Lucernaböde: "Amúgy azzal, hogy leidiótázol saját magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt, " - te már ezerszer kiállítottad magadról a bizonyítványt, te CAPS LOCK műszaki értelmiségi! :-))

Mr.Treeger 2011.06.14. 13:05:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
a MOL-t 2001-ben vesztettük el, egy akkori miniszterelnök kijelentésiből adódó árfolyam esés után. Azt hiszem 6000 Ft-os árfolyamon vittel el a pakettet az OMV

fülesboci 2011.06.14. 13:05:27

Éljen Gyurcsány!!!!!!
Gréczizsóti, menj a p...ba.
sz@r provokátor vagy. én meg egy barom, hogy elolvasom.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.06.14. 13:05:28

Arró nemis beszééve, hogy a én születésnapomat, mely június 16-ra esik, nemzeti gyásznappá nyilváníttatta, tisztelt miniszterelnökúr. nem most, még az előzőregnálása alatt.

klacus 2011.06.14. 13:06:13

A 2/2 nem azt jelentette, hogy a Fidesz milyen kurva jó, hanem azt, hogy az MSZP mennyire szar.

Ezen az idő sem változtat. A gyurcsók többet tett a jobboldal egységesítéséért, mint amennyit a jobb oldali véleményalkotók, összességében tehetnek.

Az MSZP pedig hozza a formáját, szép lassan a marakodó kutyák koncaként végleg eltűnik.

A jelenlegi rezsim, lehet sőt biztos hogy nem tökéletes, de egy fényévvel még mindig jobb mint az elöző volt.
Nekem ez a véleményem.

A politika pedig a hazugságot máshogy nevezi. Leginkább nem a nevén. Nem különb egyik sem, de Viktorunk még igen messze van a feri mögött elhasználódásban. Én még az ő nevét nagy betűvel írom.. :-)

Goompah 2011.06.14. 13:07:06

@midnight coder: "A menyup felszámolás volt eddig a legjobb húzásuk."

Egyetértek, bár tegyük rögtön hozzá, ezt nem így tervezték. Csak menet közben alakult így Brüsszel ellenállása miatt, ezért inkább ad hoc lépésnek tekinthető, nem egy megfontolt, átgondolt terv részének.

Az meg, hogy mire költik a manyup-pénzeket, csak azt veti fel bennem, hogy hiába volt jó lépés, ha elherdálják a pénzt. Akkor már inkább hagyták volna, ahogy volt.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 13:07:53

@Lucernaböde: kicsit régiek ezek a cikkek, és mindnek volt folytatása is, azokat is bemásolhatnád, úgy lesz kerek a kép ;)

midnight coder 2011.06.14. 13:08:15

@Táskás Tóni: Na és, ha szerinted a nyugdíjas rendőrök nyugdíj _helyhett_ a közigagatásban fognak dolgozni (= kevesebb közszolga kell) az szerinted nem kiadáscsökkentés ? Ha a rendőr bármilyen közfeladatot lát el (akár ha kutyagumit szed is össze parkőrként) azzal eggyel csökkenti a közszférában ma eltartottak számát, mivel azt a pénzt nem kell odaadni másnak. Ő pedig szépen megkapja azt a pénzt a melójáért, amit eddig nyugdíjként megkapott.

Elég nagy luxus egy országnak 40 éves életerős embereket nyugdíjba küldeni.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:08:28

Mondjuk megfigyelésre igen érdemes fejlemény, hogy az ideírogató gyurcsányisták nem hogy egy szót, vagy egy mondatot, de egy pisszenetet sem bírnak a beidézett PPP konstrukciót bemutató tényszerű hozzászólásaimra és idézeteimre reagálni.

Valahogy megint egyszerűen kizárják a tudatukból a gyurcsányizmus orbitális hazugságát az autópályák aszfaltjába beleölt pénzekről amikre a hazugság szerint a temérdek hitel elment.

Erről nagy kuss van, de megy lehülyézés, a leidiótázás ezerrel. Mint ahogyan minden olyan tényadatról kuss van ami egyértelműen bizonyítja, hogy milyen gyalázatot hagyott ránk a gyurcsányizmus. A 2002-es 53 %-os államadóssági rátáról például ami 82 %-ra nőtt 8 év alatt miközben régiós összevetésben GDP elmaradásunk 25 %-os. Ilyenekről nem beszélnek ezel az áldott jó, progresszív, felkészült, jóérzésű emberek.

Bizony, én azt mondom, hogy a magyar ortodox baloldalinál sötétebb, veszélyesebb figora nincsen: ők az 50-es évek szellemi maradékai akik a valóság letagadásának és kiforgatásának technikáját alkalmazzák ma is.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:08:59

@Cirbi:
Hát javaslom idézd be őket te. Várom.

midnight coder 2011.06.14. 13:09:18

@Goompah: Idáig nagyobb "elherdálást" a MOL kapcsán látok (ami ugye IMF pénzből ment) és amúgy sem volt rossz üzlet.

Kármentő 2011.06.14. 13:09:58

És Kohn bácsival mi lesz?

Elvették a vagyonát a fasiszták.
Elvették a vagyonát a kommunisták.
A "demokrácia" pedig nem adott vissza semmit.

Mérges 1234 2011.06.14. 13:10:33

@midnight coder:

Méretes csúsztatás.

állami szinten tényleg így volt, de valójában, csak annak lett volna betétje, aki fizetett is az állami rendszerbe, aki nem annak úgye semmi.

Tényleg volt gond vele, de az is az államtól való függtlneség irányába tett lépés volt, és mint ilyen, akkor is jó, ha rossz.

trapperfarmer 2011.06.14. 13:10:53

PPP vel kapcsolatban itt egyesek az almát hasonlítják össze a körtével.

A PPP konstrukcióban nem csak a beruházás felépítése hárul a magánbefektetőre, hanem a teljes futamidő alatt a karbantartás, felújítás, üzemeltetés is.

oscar dirlewanger 2011.06.14. 13:12:43

exmunkásőrök, hasonlók, elő lehet ásni az elásott kalasnyikovokat!!!csuticány, takarodsz!!!!

okostojgli (törölt) 2011.06.14. 13:13:47

Megszívtátok az egykulcsos adót, fidesznyikek?

Lucernaböde 2011.06.14. 13:16:29

@Cirbi:
Amúgy meglepő hogy idei áprilisi és májusi cikkeket réginek nevezel...
Nem is értelek. Számomra megint egy furcsa logikát és technikát alkalmazol : az egyértelmű pozítív, idei, kormány munkáját pozitívan megítélő tényekre tereléssel reagálsz, bizonyítékot nem hozol, de sejtetsz. Ezt szoktátok ilyenkor csinálni. Mindig meglepetésként ér benneteket, hogy ha valaki tényekkel jön, amikor nem tudtok észérvekkel reagálni akkor jön a diszkreditálás, leidiótázás és annak a primitív, de megnyugvást hozó reflexnek a felélsztése amelyben a tényeket a leidiótázással együtt egyszerűen nem viszitek figyelembe és megkerülitek, nem szembesültök velük. Mintha arról győzködnétek magatokat: úgyis hülye ez, nem kell neki hinni.

Na ez gyalázat. Tényleg ilyen szellemi-intellektuális kiskorúságban és nyomorúságban éltek ? Tényleg ebben a szellemi tévutakra vezető nyomorúságban akartok élni ? Ilyen 8 év után sem lett számotokra világos, hogy hová vezet a gondolkodásnak ez a sekélyessége ?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 13:17:44

@Lucernaböde: ez csak egy, de ez is azt bizonyítja, hogy túl sok minden függ az elemzőket érő infóktól ;)

Forrás: www.portfolio.hu
2011 04 11-18:10 Túlzott a derűlátás Magyarországgal kapcsolatban

Túlzott a magyar gazdasággal kapcsolatos piaci derűlátás - vélekednek a Commerzbank londoni felzárkózó piaci elemzői. A szakértők azonban azt is hozzáteszik: azt ők sem várják, hogy a hangulat...

Lucernaböde 2011.06.14. 13:18:24

@trapperfarmer:
"A PPP konstrukcióban nem csak a beruházás felépítése hárul a magánbefektetőre, hanem a teljes futamidő alatt a karbantartás, felújítás, üzemeltetés is. "

Amit beépít az árba sokszorosan, még mindig nem érted ?

"Az nem járja, hogy a magánbefektetőnél van minden előny, az államnál pedig minden felelősség" - magyarázza a döntést Hegmanné. Márpedig a magyarországi PPP-k ilyenek voltak. Először is hiányzott az átgondoltság: fel kellett volna mérni, hogy valóban szükség van-e az adott beruházásra."

Mérges 1234 2011.06.14. 13:18:30

@Lucernaböde:

Sezrintem senki éppeszű nem kérdőjelezi meg, hogy a Gyurcsányizmus szar volt, de.....

De az éppeszüek az sem vonják kétségbe, hogy most sincs kolbászból a kerítés.

Én még azt sem mondom, hogy a mostani rendszer rosszabb, mint a Gyurcsányizmus, mert nagy vonalakban nem rosszabb, sőt talán jobb is, DE

DE ettől még mindig egy fos.

Van azért aki egyik hülyétől sem nyeli le a békát.

regress 2011.06.14. 13:18:59

@Lucernabudi: vezetőre a vakoknak,és a birkáknak van szüksége.jobb helyeken azért dolgoznak ,hogy a választóknak minél több jusson.itt ,a meglévő keveset is ellopják.neked nem a billentyűd ragadt be,hanem a fejed viktorod seggébe.levegőt csak akorr kapsz,ha fingik

Lucernaböde 2011.06.14. 13:19:17

@Cirbi:
Persze, nem tagadom, ilyen is van, de az összes hír eredője egyértelműen a konszolidáció felé mutat az elmúlt 8 évvel szemben amikor folyamatos lecsúszás volt.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 13:20:23

@nyomasek: A minimálbéresek az adójóváírás megszüntetésével kb 10ezerrel kevesebből kell h megéljenek.
Ami náluk nagyon sokat számít.

Balbágy 2011.06.14. 13:21:16

@klacus: A politika pedig a hazugságot máshogy nevezi. Leginkább nem a nevén. Nem különb egyik sem, de Viktorunk még igen messze van a feri mögött elhasználódásban. Én még az ő nevét nagy betűvel írom.. :-)

Ne viccelj, 21 éve nyomatja, megállás nélkül, lecserélt köpönyegekkel teli a gardróbja, egyik héten ezt mondja, másik héten szemrebbenés nélkül, mosolyogva az ellenkezőjét. Nincs elhasználódva? Ha O.V. egy kottongumi lenne, nem állítaná meg a nemibj terjedését, az tuti.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 13:21:19

@Lucernaböde: amúgy köszönöm, ezt a sorokközötti lebarmozást, látom te sem tudsz/akarsz értelmesen vitázni, részemről ennyi
----
ignore on
----

amit még megtehetsz 2011.06.14. 13:21:33

@tojastobias: és minimálon vannak az orvosok is, ezért nem h növelik, de csökkentik a fizetésüket.
1 év és nagy gázok lesznek az eü-ben.

Bergeroth 2011.06.14. 13:21:41

@Lucernaböde:

"Mondjuk megfigyelésre igen érdemes fejlemény, hogy az ideírogató gyurcsányisták..."

Aki szidja orbán "beszari" viktort, az nem feltétlenül gyurcsány vagy mszp rajongó. Már ne is haragudj, de te tényleg annyira sötét vagy, hogy ezt az egyszerű mondatot képtelen vagy megérteni?

"egy pisszenetet sem bírnak a beidézett PPP konstrukciót bemutató tényszerű hozzászólásaimra és idézeteimre reagálni."

Forrásokat és linkeket mutass, mondtam már tegnap is.
Amúgy a mondatod második részén, "tényszerű hozzászólásaimra és idézeteimre reagálni.", már hangosan röhögtem.
Nem az a baj, hogy 1 darab tényt nem tudtál még mutatni, hanem az, hogy te elhiszed magadról, hogy amit találomra ide írogatsz, az tény.
Ugyanazt csinálod mint orbán, addig próbálod hangoztatni a hazugságot, amig az igazzá nem válik. Megsúgom, nem fog.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:24:26

@Doubledecker:
Lehet így érezni, de sokkal inkább érzelmek által diktált indulati véleménynek érzem amit írsz, semmint ténykere alapozott objektív érvelésnek.

Amúgy igen: nincs kolbászból a kerítés, nem is lehet úgy, hogy kétszerű csődközel után, brutális eladósodottsággal, morális bomlasztással megvert országban élünk.
1 év ennek helyrehozására nem elég.
Én is azt mondom: ha 4-8 év alatt az Orbánék nem tudnak felmutatni fejlődést akkor jöjjön más, ha lesz más.

Nem vagyok bigott orbánista, csak a félkegyelmű többség által felkínált primitív intellektuális prizma fénytörésében tűnök annak... Mert Orbán ezerszer jobb mint bármelyeik volt maszopos dilettáns marha élükön a végtelenül szerény képességű Medgyessyvel, bár nyilván ő sem istenség, nem lesz képes 1 év alatt mindent megoldani. Ezzel tisztában vagyok én is.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:26:42

@Cirbi:
Ahogy tetszik, mindenesetre érdekes, hogy az általad sejtetett újabb keletű - értsd : április-május óta keletkezett - és az orbáni gazdaságpolitikát tömegével elítélő megnyilatkozásokról egy mocskos kis példát sem tudtál hozni, pedig szépen kértelek...

Pont erről beszélek: a valóságtól menekültök mint ördög a tömjéntől...

Balbágy 2011.06.14. 13:27:18

@Lucernaböde: Na ez gyalázat. Tényleg ilyen szellemi-intellektuális kiskorúságban és nyomorúságban éltek ? Tényleg ebben a szellemi tévutakra vezető nyomorúságban akartok élni ? Ilyen 8 év után sem lett számotokra világos, hogy hová vezet a gondolkodásnak ez a sekélyessége ?

Csak ezeket a nagy szavakat, ezt az állandósult pátoszt hanyagoljad már, annyira visszatetsző, főleg azelmúltegyév (levédve!) tapasztalatában.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:27:52

@Bergeroth:
"Aki szidja orbán "beszari" viktort, az nem feltétlenül gyurcsány vagy mszp rajongó."

Hát akkor nyilatkozz meg: te melyik párt mellett állsz ki ?

klacus 2011.06.14. 13:29:09

@Balbágy: Ugyan már, ez szerintem nem teljesen igaz. Persze az ördög mindegy mit csinál, akkor is ördög marad. A fóbiákat pedig kezelni kell. Mondom ezt úgy hogy nem zsánerem sem a Fidesz sem a jobb oldal... sőt.

Az is hazugság lenne, ha azt mondaná, hogy én spec nem jártam velük jól. 3 gyermek, annyira nem szar fizu... Szóval Én végre életemben élősszőr jól jártam. Tudod mi a vicc, ezekért az ígéretekért évekig az SZDSZ-re kellett szavazni... mert ők ígérgették. Tudom jól!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.14. 13:29:35

Ha már másolgatunk, akkor ilyen is legyen :)

...amit józan értelemnek vagy észnek nevezünk - természettől fogva egyenlő minden emberben; úgyhogy véleményeink nem azért különböznek, mert egyesek okosabbak másoknál, hanem azért, mert gondolataink különböző utakon járnak...
--------------------
Nem elég..., hogy valakinek jó esze legyen; a fő dolog az, hogy azt jól alkalmazza. A legnagyobb lelkek éppúgy képesek a legnagyobb vétkekre, mint a legnagyobb erényekre; s akik csak lassan haladnak, de mindig az egyenes úton maradnak, sokkal tovább érhetnek, mint azok, akik szaladnak, de eltávolodnak az egyenes úttól.

Mérges 1234 2011.06.14. 13:29:51

@Lucernaböde:

Az van, hogy általában már egy folyamat eleján el lehet dönteni, hogy jó irányba tart-e.

Vannak pozitív fejlemények, sorolom:

A társadalmi igazságosság visszaállítására tett törekvések, azaz a korkedvezményes nyugdíjak, és a rokkalntnyugdíjak felülvizsgálata.

A segélyezési rendszer átvizsgálása.

Ez mind szép és jó, DE

DE a mód mindkét esetben, már már botrányos, szerintem lehetet volna úgy erőt mútartni, hogy ne történjen skandalum.

A Manyupok ellen és mellett lehetet volna érveleni, de nem ezt tették, csak szimplán megmentették.

Láttom én, akarom látni a jó irényt, és talán van is ilyen, de a módzserek igenis diktatorikusak.

Így pedig tudjuk, hogy nem jutunk sehová, illetve ez nem vezethet jóra.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:31:07

@Balbágy:

Nem tudom hanyagolni az általad pátoszank tételezett, valójában megdöbbenést kifejező konnotációt amit kihalanni vélsz a szavaimból.

Ugyanis: tényleg döbbenet, hogy egyébként feltehetően épelméjű emberek ilyen sekélyes valóságismerettel, ilyan 8 év után még mindig milyen hihetetlenül ostoba módon nyilvánulnak meg. Nyilvánvaló, hogy az, hogy orbánt teljes szívükből szeretnék gyűlölni, és teszik is, az többet nyom a latba mint bármilyen tény. Ettől még egy állat is képes kognitív szempontból értelmesebb "logika" mentén cselekedni...

Balbágy 2011.06.14. 13:31:31

@klacus: És látod, hol van most az szdsz?
Semmi (senki) sem tart örökké, szerencsére.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.14. 13:32:38

Minek ennyi kérdést feltenni? Mikor egyetlenegyen is megbukna, ami az alapja mindennek. Pártfinanszírozás? Ja, hogy az marad így? Akkor politikai bűnözők vagytok ti is... semmilyen alapotok nincs az előző 8 évet bírálni!

midnight coder 2011.06.14. 13:32:59

@Doubledecker: És vajon az állam bácsi által, a manyupból kieső pénzt ki fogja visszafizetni ? Nem, nem a húsvéti nyuszi, a télapó sem vállalta, meg a 20 gyerekes szabolcsi nemzetiségi sem. Nem. Azt az fogja visszafizetni kamatostul akinek a számláján a manyup pénz csörgött, illetve azok gyerekei, unokái. Mivel továbbra is ők lesznek azok is, akiket meg lehet adóztatni, illetve a nyugdíjukat lehet csökkenteni.

2011.06.14. 13:34:29

@nyomasek:

Nem tévedsz.
Az SZJA-nak nincs köze a nyugdíjhoz és reméljük nem is lesz.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:35:17

@Doubledecker:
"Az van, hogy általában már egy folyamat eleján el lehet dönteni, hogy jó irányba tart-e."

Általában, írod magad. Ennek van jelentősége.

"A Manyupok ellen és mellett lehetet volna érveleni, de nem ezt tették, csak szimplán megmentették."

Érveltek, kb mindennap minden fórumon. Nem értem miért utalsz arra, hoyg nem érveltek. HOgy jól vagy rosszul az más kérdés, részben szellemi ízlés kérdése is, részben valóban az érvelők intellektuális lehetőségeit megmutató folyamat, de érveltek.

Attól nagyobb érv egyébként, hogy legalább 20%-uknak konkrétan reálveszteségük van nem tudom kell-e. Ez olyan kemény és perdöntő érv amivel szinte lehetetlen és felesleges tusakodni, márha az ember nem zsigeri orbángyűlöletből beszél, mert ha az utóbbi a helyzet akkor hidd el: ha 3 év múlva mindenkinek megdupláznáka jövedelmét akkor is ugyanezt harsogná az ilyen ember, azon is találna fogást, mert úgy akarja, mert zsigeri gyűlöletét csak így tudja tápláálni.

klacus 2011.06.14. 13:35:48

@Balbágy: Bezony béke poraikra... Az állandóan megszegett ígéretek ide vezetnek. A Fideszre, pedig rögtön a szocik kiesése után vár egy szép nagy szakadás. De ehhez élősszőr szvsz. az ősellenségnek ki kell nyiffannia.

Balbágy 2011.06.14. 13:35:55

@Lucernaböde: Nem kéne állandóan minősítgetned, erre céloztam. Hiába csomagolod be a mondandódat általad értelmesnek/kedvesnek/konstruktívnak gondolt jelmezbe, attól még csöpög a felsőbbrendűség a szavaidból, most már állatokhoz hasonlítgatod a tőled eltérően gondolkodókat. Na, ez az undorító az érvelésedben.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:37:00

@Cirbi:
No ebben teljesen igazad van! Így van, nem tudom ki mondta, de igaza van.

midnight coder 2011.06.14. 13:37:47

@regress: Ja. A hajókat is nyilván birkák irányítják, azért van hajóskapitány. És a cégeket is birkák népesítik be, mert bizony mindenhol van egy főnök (sőt, rosszabb helyen több is) aki megmondja mi legyen. Ha nem lenne szükség vezetőre akkor ma nem cégek lennének a piacon hanem munkaközösségek.

maariia 2011.06.14. 13:38:39

igazából az oktatásbeli ámokfutásuk sokkal hosszabb távú eredményhez vezet, mint a törvények
www.pedagogusklub.hu/hirek/katedra-a-padloszint-alatt.html

Bergeroth 2011.06.14. 13:39:37

@Lucernaböde:
"Hát akkor nyilatkozz meg: te melyik párt mellett állsz ki ?"

Egyik mellett sem, mert mindegyiket alkalmatlannak tartom.
Ami ebben az országban zajlik 21 éve az nem politizálás, hanem 4 évenkénti bosszúhadjárat a másik ellen, aminek mindig mi, az adófizető állampolgárok isszuk meg a levét.
Ennyiről szól a jelenlegi magyar politika, ezen kellene már változtatni, de úgy látszik nem lesz itt semmilyen változás.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:41:26

@Balbágy:
Olvass vissza itt ls másutt. Látni fogod, hog akikkel ilyen hangon beszélek azok hm... Sokszor tényleg állatoknál nem látott aljassággal szólnak hozzá.

Vedd észre, hogy amióta értelmesebb hozzászólások érkeztek én is igyekszem moderálni magam.

A zsigeri ostobát valóban, talán túlzottan is utálom, számomra a tényeket letagadó ostobaságnál nagyobb bűn nincs a világon, mert ez egyébként a kulcsa a fasizmusnak, nácizmusnak, kommunizmusnak, minden emberveszejtő izmusnak általában. Az összefüggés az embertelen rendszerek és eme karakter között egyértelmű és világos. Ezért vagyok faragatlan ha velük beszélek és még ők idiótáznak le engem.

Majd ha hasonló szituba kerülsz és száz ilyen emberfarkas vesz körbe és nem fakadsz ki te sem egyszer sem akkor majd kalapot emelek.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:42:11

@Bergeroth:
OK. Értem. Ez egyenes beszéd volt.

Lucernaböde 2011.06.14. 13:43:43

@Balbágy:
Ja mégegy: kedves biztos nem vagyok :)
Soha nem si gondoltam, hogy itt, ebben a zűrzavaros akolban kedves lennék, vagy annak kellene lennem.

Gréczyt olvasva nehéz kedvesnek maradni.

dbeata 2011.06.14. 13:44:02

Volt egy időszak, amikor nagyon kétségbeestem, mert azt láttam, hogy nagyon rosszra fordítja hatalmát az újonnan hatalomra került Fidesz. Aztán most ott tartok, hogy hátrébb léptem eggyel, mert azt éreztem, hogy a harag és kétségbeesés belőlem veszi el az erőt. Ezt pedig nem akarom. Én most nem akarok acsarkodni, mert nem akarok energiát veszteni ezzel. Ugyanakkor nagyon kíváncsi vagyok, és tartok tőle, hogy mi lesz itt.
Összegezve viszont azt kell, hogy mondjam, a Fideszt csak a fideszesek fogják tudni leváltani. Végül is a kommunizmust is kibírtuk valahogy, és az is 40 évig tartott.

Mérges 1234 2011.06.14. 13:44:59

@Lucernaböde:

Na majd elválik a reálhozam kifizetésnél mennyi a veszteség.

Amúgy meg, persze, hogy veszteség volt, hsizen válság volt vagy mi fene.

Nó mindegy, alapvetően astílussal és az erőből hülyének levéssel van baj.

Agyalap 2011.06.14. 13:45:30

@Lucernaböde: Miért kellene párt mellett kiállnia bárkinek is?
Ezek a förmedvények amelyek pártnak vagy polgári tömörülésnek, akárminek nevezik magukat - mind a saját pecsenyéjüket sütögető balf@szok társasága.
Legyen az MSZP, Fidesz, mind egykutya.

klacus 2011.06.14. 13:46:38

@tojastobias: Ha valaki minimálbért keresett az eddig sem élt meg. Eztán még annyira sem fog. Azonban pár igencsak liberális érv:

- a valóban minimálbért kereső, mennyit tesz az önképzésben?
- egy 10 -es skálán a minimálbért kereső hány évet tanult ezért, milyen végzettsége van
- egy 10 -es skálán vajon ez az ember hány állást néz meg negyedévente ahol több pénzt is lehetne keresni?

Azért pofázok könnyen, mert 17 éve minimálbéren kezdtem egy állami cégnél, mint fizikai. Nagyjából látom, hogy milyen emberek keresnek minimálbér közelében.

továbbá
- hány olyan van aki minimálbért keres, papíron, de többszörösét viszi haza?

Az a baj, hogy elhitették velük, hogy nekik jár:
- az orvos ingyé
- a tömegközlekedés támogatása
- és legyen autópálya, meg nyugdíj is.

Ezek pofáznak a leghangosabban, miközben az elmúlt időszakban egy kurva peták adót nem fizetett.

Pl. édesanyám, aki 40 éve alatt összesen nem fizetett annyi adót amennyit én az elmúlt 3 év alatt.

Én a szavazati jogot is elvenném akár tőle is, mert ne mondja már meg hogy ki költse el azt a pénzt amit én fizetek a közösbe.

regress 2011.06.14. 13:46:48

@midnight coder: ne keverd össze az irányítást,a vezetéssel.egy országot,ahol értelmes,önjáró emberek élnek, nem lehet kézivezérléssel működtetni

Lucernaböde 2011.06.14. 13:50:39

@Agyalap:
"Miért kellene párt mellett kiállnia bárkinek is?"

Mert "praktikus", mert valakiknek vezetni kell az országot.

klacus 2011.06.14. 13:50:54

@regress: Ez nem az a hely. Itt kell egy faszi aki megmondja merre kell menni. Amint a lakosság anyagi szarjai rendeződnek, még népszerű is lesz.

Sajnos vagy hálistennek, döntse el mindenki maga.

OrrSir 2011.06.14. 13:51:31

Talán visszatérhetnétek a munkához, mert pöföghettek, de nem lesz másképp úgyse.
Szívtuk a faszt Feri alatt is akkor se lehetett beleugatni.
Majd lehet menni szavazni aztán ablak.

T-101 2011.06.14. 13:52:25

@Lucernaböde: "...szüksége van egy Vezetőre, akit istenít...".

Kedves Mezőgazdasági Kártevő!

Itt a (rész)mondat hangsúlya az "istenít"-en van. Persze tehetsz úgy, hogy nem érted...

Igazad van: mindig kell egy főnök, ahol bármilyen csoportról beszélünk - a hatékony működés okán. Mindenhol: a politikában, a munkahelyen, de még a családban is...

De NEM KELL, hogy annak minden szavát isteni kinyilatkoztatásként valljuk magunkénak, kritika lehetősége nélkül. Nem kell birka módon utána mennünk, ha a mocsárba vezet is.

A dolog - demokráciákban - úgy működik, hogy még a főnököt is, ha sz@r munkát végez, el lehet mozdítani pl. választások útján, vagy - nagyobb balhék után - lemondatják.

Diktatúrákban is el lehet mozdítani a Szeretett Vezetőt, csak ott valaki mindig erősen vérzik...

Isteneket a legnehezebb. Azok megfoghatatlanok, elérhetetlenek. Azokat meg kell tagadni.

Csak egy példa, hogy értsd, mit akartam ezzel:

Kb. 5 éve történt: Gyermekem tanára (ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN!!!): "Gyerekek, ma délután X városba megyek. Mondjátok el a szüleiteknek is, hogy aki magyar, annak ott kell lennie." A gyerekek: Miért, mi lesz X-ben? A tanár: Nem mi, hanem KI! MAGA AZ ISTEN! (Találd ki, kire gondolt...)

amit még megtehetsz 2011.06.14. 13:52:44

@Legelő Őse: abszolút egyetértek!
A fidesz akkor igazolná be a rendszerváltásukat meg a fülkeforradalmat, ha a kétharmaddal letisztázná a pártfinanszírozást.
De ennek eddig nyoma sincs...

klacus 2011.06.14. 13:53:01

@Lucernaböde: A Tóta írta a jó múltkor. A szavazati lapra kell felvezetni az
- egyik sem rubrikát.

Kivételesen igaza volt. Persze pont akkor ment csődbe az SZDSZ BT ami a kenyéradója volt, de az ötlet jó.

Agyalap 2011.06.14. 13:57:01

@Lucernaböde: Praktikusnak praktikus, én is belépek (most a Fidesz a menő) hátha nekem is megköszöni valaki egy jó kis fal állással, pályázati győzelemmel.
Sajnos vezetni kell valakinek, de ez az egész vezető réteg úgy rohadt ahogy van.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:03:43

@Doubledecker:
"Amúgy meg, persze, hogy veszteség volt, hsizen válság volt vagy mi fene."

Itt egy érdekes, kognitív képességeidet megmérető ponthoz érkeztünk : nem érted, hogy ezzel éppenhogy belátod, hogy a MANUYP rendszere nem jó ? Itt van egy sajátos értelmezési-továbbgondolási potenciálgát amin képtelen vagy átlendülni:

Hát hiszen amit írtál épp a MANYUP rendszer legnyilvánvalóbb fogyatékosságára világít rá: ezért tarthatatlan. Úgy érvelsz mint aki nem látja a fától az erdőt, itt van előtted az ok amitől nem jó a MANYUP rednszer és nem ismered fel. Az, hogy "éppen válság" volt nem mentség: éppenhogy fundamentális ok arra, hogy kétségbe vonjuk a MANYUP életképességét.

Senki sem mondta, hogy egy 50 éves folyamatos fellendülés esetén a MANYUP sok pénzt hozhat, de ez csak lehetőség szemben az állami adókivetési monopóliumot figyelembe vevő érveléssel ami nem áll rendelkezésre egyetlen magéncégnek, tehát MANYUP pénztárnak sem: ha baj van megy a pénz a kukába vagy az állam konszolidál.

Érted már ? Vagy mosse (sic!) ?

Lucernaböde 2011.06.14. 14:04:36

@Agyalap: Szerintem ez így nem igaz, de elfogadom, hogy te így gondolod.

2011.06.14. 14:05:47

@Lucernaböde:

"Attól nagyobb érv egyébként, hogy legalább 20%-uknak konkrétan reálveszteségük van nem tudom kell-e. Ez olyan kemény és perdöntő érv amivel szinte lehetetlen és felesleges tusakodni...."

Mindjárt sírok Böbebaba! :-))))
Hamar megbuksz ebben a vitában.

Olyan cuki "érveid" vannak.
Nyilván tudod, ha valamit is értesz a közgazdaságtanhoz (egyébként NEM - csupa nagybetűvel), hogy a kockázati befektetéseket nem szokás 1-3 éves távlatban vizsgálni. Akkor meg főleg nem, ha 40 évre szól ahogy egy nyugdíj megtakarítási időszak.
Ennyi elég is lenne, hogy le legyél söpörve, de nézzük a gyakorlatban hogy is volt ez?

Néhányan (sokan) akik pont minden idők egyik legnagyobb a PÜ válságakor kezdték a felhalmozást, nos ők a rövid idő alatt veszteséget szenvedtek el.

De áruld el nekem itt nagy nyilvánosság előtt, akik már kb. 10 éve halmoztak fel az mnypk-ben és rájuk is hatott ez a PÜ válság, nos azok közül hánynak volt negatív hozama?

Segítek: kb. NULLÁNAK!

Na ennyit a Te perdöntő érvedről....MUHAHAHAHA

És még mielőtt szómenésed lenen és terelni próbálnál:
A kérdés még egyszer: a 10 év körüli mnyp tagok közül hánynak van/volt negatív hozama?

Lucernaböde 2011.06.14. 14:06:25

@klacus:

"A Tóta írta a jó múltkor. A szavazati lapra kell felvezetni az
- egyik sem rubrikát."

Bonmotnak jó, gyakorlati értéke nulla.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:08:31

@MikeBoy:

"Nyilván tudod, ha valamit is értesz a közgazdaságtanhoz (egyébként NEM - csupa nagybetűvel), hogy a kockázati befektetéseket nem szokás 1-3 éves távlatban vizsgálni. Akkor meg főleg nem, ha 40 évre szól ahogy egy nyugdíj megtakarítási időszak."

Ó nem, dehogy értek, csak annyi pénzem van 10 éve a tőzsdén amit te még leírva sem láttál vazze... :)

Ó nem értek én, dehogy aki éppen egy Citigroupos ilyen befektetésen haslaltam 4 milliót és pontosan tudom - elsőkézből, érintettként - hogyan működnek ezek a portfoliók, pontosan tusdom mi az a kockázati felár, nem kellene erőlködnöd pubi, annyira szánalmas vagy !

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:11:33

@avionics: Az a baj, hogy OV 8 éven keresztül demagógiával érvelt ellenzékből.

Abban egyetértünk, hogy csak a rászorulókat kell támogatni.

Abban látom a hibát, hogy minden kormány igyekszik minél többet elbvenni, hogy azt a saját szájíze szerint, a neki kedves célokra költhesse el.

Egyszerűen túl magas újraelosztási arány.

Én azt szeretném, ha minél kevesebbet vennének el tőlem, és én majd felhasználom.
Természetesen adókra szükség van, de az adómból ne támogassanak sem pártokat, sem egyházakat. Az egyházakat tartsák el a hívek, a pártokat a párttagok.

Mérges 1234 2011.06.14. 14:11:49

@Lucernaböde:

Éppen a mostani kormány bizonyítja, hogy az álamtól várni a nyugdíjat sem valami célravazető.

Egyre komolyabb meggyőződésem, hogy a pénz a legjobb helyen annál van, aki megkeresi.

Már csak az egyetlen parám, hogy a bankszámlát is megdézsmálják, ha nem marad más.

Ingatlanba is fektethetnék, de valahogy ebben az orszgában ahhoz sem nagyon van kedvem.

Aki a jelenelegi folyamatokat látva, azt mondja minden ződ, az maga éretlen még.

Mondom hiszem, hogy a helyzet jobb, mint a Gyurcsányék alatt ez nem is kérdés, de meddig lesz így, és tényleg szentesíti a cél az eszközt, illetve ha tűzön vízen vezet az útunk a célhoz, akkor az elért cél vajon tényleg jó-e????

2011.06.14. 14:11:55

@Lucernaböde:

A kérdésre válaszolj tőzsdezseni!
Az önfényezés itt nem sokat ér, már bocsi!
Egyszerű lesz, biztos tudod, hisz mindent tudsz.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:13:36

@MikeBoy:
"De áruld el nekem itt nagy nyilvánosság előtt, akik már kb. 10 éve halmoztak fel az mnypk-ben és rájuk is hatott ez a PÜ válság, nos azok közül hánynak volt negatív hozama?
Segítek: kb. NULLÁNAK!"

Hát erről a jelenségről beszélek amit nehéz szép szavakkal illetni. Az elvtárs ugyanis hazudik. Nem egynek és nem kettőnek negatív a reálhozama, hanem nagyon soknak.

De te pubikám, tudatlan sötét barma e világnak, csak hazudjál ahogy megszoktad !

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:15:31

@Mr.Treeger: Szerintem a Gyurcsányék miatt veszítettük el, a szoclibek minden nemzeti kincsünket igyekeznek átjátszani a karvalytőke kezére.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:15:33

@Doubledecker:

"Éppen a mostani kormány bizonyítja, hogy az álamtól várni a nyugdíjat sem valami célravazető."

Hát ez az, hogy nem rétetek hozzá. szóval: igen a kijelentésed igaz, de a MANYUP rendszerrel való összehasonlításban nem igaz, mert az állam százszor biztosabb, mert van adókivetési monopóliuma, a magány manyupos cégeknek meg nincs. Ha csődbe megy ment a pénzed, hacsak nem koslatsz az államhoz, hogy konszolidáljon már.

A tudatlanság borzasztó dolog, mert teljesen lehetetlenné teszi a tisztánlátaást.

Goompah 2011.06.14. 14:16:07

@klacus: "Pl. édesanyám, aki 40 éve alatt összesen nem fizetett annyi adót amennyit én az elmúlt 3 év alatt.

Én a szavazati jogot is elvenném akár tőle is, mert ne mondja már meg hogy ki költse el azt a pénzt amit én fizetek a közösbe."

Közben szegény édesanyád már régen megbánta, hogy ilyen kölyköt hozott a világra.

Bummer 2011.06.14. 14:16:21

"Ha Ön megköti a következő kormányok kezét"

Orbán nem ezt mondta, hanem azt, hogy szeretné megkötni. "Möchte".

Lucernaböde 2011.06.14. 14:17:08

@Doubledecker:
Ráadásul a MANYUP pénztárak 4-5 %-os költséggel működtek az állami szférában a nyugdíjra csak 2 % körüli költség rakódik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:17:39

@midnight coder:

Ha nyugdíj helyett közmunkás lesz, az mennyiben megtakarítás az államnak?

gorcsev54 2011.06.14. 14:18:42

@Lucernaböde: Szerintem az a primitív aki aki másokat primitívként kezel(akárcsak a nagy ember) de nem óhajtok vitázni erről.

Tedat 2011.06.14. 14:18:48

@Táskás Tóni:
"Nagy jövője nincs az orbánmatolcsilázálom 16 %-os szja-nak. "

Az a szép, hogy olyanok szapulják most a 16% SZJA-t (ami igazából 20% körül van most még), akik pár éve tapsoltak az SZDSZ-féle "18% SZJA" plakátnak.

Éljen a koherens érvrendszer!

Lucernaböde 2011.06.14. 14:19:13

Másrészt: ott a lehetőség, menjetek a MANYUP pénztárakba és fialtassátok a pénzeteket !

Leht hogy jól jártok, de lehet , hogy úgy hogy éhendöglötök.

Ti dolgotok !

2011.06.14. 14:19:22

@Lucernaböde:

Ez az ami nem igaz! Ennyi!

Tényleg nem tudtad, hogy mitől van néhányaknak negatív reálhozama, míg a többségnek pozitív?

Akkor talán utána kellett volna nézni.
Vedd úgy, hogy megtettem helyetted, akik pedig elhitették veled azok megvezettek. Ne aggódj sokan vagytok.

Mert ugye amit leírtam azt nem tudod cáfolni, még kísérletet sem tettél....

Mérges 1234 2011.06.14. 14:20:14

@Lucernaböde:

Igen, értelek revidiáltam is a nézeteimet, mondjuk én annyival egészítettem ki, hogy az áalmnál sem és a magánnyugdíjpénztárnál sincs jó helyen a pénzem.

Jó helyen a saját befektetéseimben van.

Továbbra is azt mondom, az álamnál semmi sincs jó helyen, de ezt mindeki látja is, a színes segélyesek eltartása, a 40 éves rokkant komnandósok eltartása, mind mind a mi pénzünkből megy.

Csökkenteni kell az álami újraelosztás mértékét, a Manyupok felszámolása, pedig pont ez ellen hat megint.

Én továbbra is mondom, hogy vannak értelmes elképzelések a kormány munkájában, de az összkép egyelőre igencsak lehagnoló.

Na de hátha.....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:20:29

@Balbágy: Ha kottongumi lenne, akkor is inkább neccharisnyaként lehetne hordani.

Tedat 2011.06.14. 14:21:03

@Táskás Tóni:
"@Tedat: és hol dolgoznak ezek, akik most jobban jártak a 16%-os szja-val, hát a mulktiknál nagyrészt és a bankoknál és a parlamentben."

Hol dolgoznak, akik jól jártak?
- Állami szférában (nekik kompenzálták az adójóváírás csökkenést)
- Minimálbéresek (a minimálbér emelkedett, így a nettó is)
- Akiknek van legalább egy gyerekük (azok jobban jártak).

Összességében ez a dolgozók kb. 80%-a. A maradék 20% rosszul járhatott, ugyanakkor ha nettó + zsebbe konstrukció miatt jártak rosszul sokan, őket nem tudom sajnálni.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:21:52

@MikeBoy:
"Tényleg nem tudtad, hogy mitől van néhányaknak negatív reálhozama, míg a többségnek pozitív?"

Na, tehát van akkor negatív reálhozam, ugye ?

No és miért ? Várom, te közgazdasági fenomáén a választ ! Ha nem válaszolsz úgy veszem, hogy csak blöfföltél !

Lucernaböde 2011.06.14. 14:23:01

@Tedat: Így van, Szanyi hazudik amikor pont az ellenkezőjét mondja.

Mondjuk Szanyi mikor nem hazudik ?

Mérges 1234 2011.06.14. 14:23:03

@Lucernaböde:

"Ráadásul a MANYUP pénztárak 4-5 %-os költséggel működtek az állami szférában a nyugdíjra csak 2 % körüli költség rakódik."

Ezt már a PSZÁF már többször cáfolta.

Ráadásul alma körte.

A manyup rendszer szar volt, de meg lehetett volna javítani.

Azért azt csak látod, hogy az összegyűlt pénzt gyorsan feléljük, nem pedig az álam fekteti be, hogy tényleg legyen majd nyugdíj.

Az még rendebn is van, hogy az álamkötvényeket kivonják, de a többi.

avionics 2011.06.14. 14:23:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igazad van, demagógia bőven jött a Fidesz irányából is. Sajnos a világban nem sok olyan pártot látunk akik nem élnek ezzel a fegyverrel. A hatalomba nem is ezek jutnak. A reklámokban csak azért dícsérik a temékeket, mert nem a konkurencia csinálja a reklámokat. Szerintem a fő kérdés az, hogy hatalomra jutva folytatódik-e az önhitegetés.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:23:50

@klacus: A külső ellenségek elfogyása után mindig is a belső leszámolások következtek. Főleg, ha a tábor hozzászokott az állandó mozgósításhoz, az állandó háborús retorikához.

Mike36 2011.06.14. 14:27:12

Mindig mondogattuk rá, hogy miniDuce
de senki nem akarta elhinni
hát tessék

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:28:36

@klacus:
A szavazati jog megvonásával óvatosan!

Szeretett Viktorunk és pártja épp most készül azt kibővíteni a határon túli testvéreinkre is.

Na de minimálbér:
Nem azzal van baj, hogy emberek minimálbért keresnek, hanem azzal, hogy a minimálbér semmire sem elég.

Ha a minimálbéresek nem szavazhattak volna, OV nem került volna hatalomra. Ugyanis abban igazad van, hogy aminimálbéresek között nagyon nagy arányban van gyenge végzettségű, alacsony intelligenciájú, ezekből adódóan könnyen befolyásolható, a demagógiára fogékony ember.

Agyalap 2011.06.14. 14:30:02

@Lucernaböde: Az a jó a nagy vitapartnerekben, hogy nem hajlandóak elolvasni (észrevenni) azokat az érveket, amelyek nem passzolnak brilliáns gondolatmenetükbe.
Tehát például negatív hozama van annak, aki 2009-ben kezdte berakni pénzeit.
Aki korábban, annak már pozitív - és vegyük bele a válságot is - ami nélkül meg teljesen érv nélkül maradt volna dicső kormányunk...

Lucernaböde 2011.06.14. 14:30:37

@Doubledecker:
"Ezt már a PSZÁF már többször cáfolta."

Forrás ?

Mérges 1234 2011.06.14. 14:31:40

@Lucernaböde:

Hol a forrás, hogy a népek 20% rábaszott????

midnight coder 2011.06.14. 14:31:57

@Doubledecker: A manyup rendszer ott volt szar, hogy a magyar átlagpolgárra eső GDP kb. arra elég, hogy fenntartsa a jelenlegi felosztó-kirovót úgy ahogy + állam bácsit + hogy ő ne haljon éhen. Nincs annyi erőforrás hogy még e mellett a saját nyugdíjára - vagy bármire - takarékoskodjon. Nem is ez történt, hanem a kieső pénz hitelből lett fedezve. Ezen elég nehéz mit javítani.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:32:59

@Tedat: Nem a 16% a baj, hanem az, hogy túl hirtelen lett bevezetve.

Folyamatosan kellett volna csökkenteni a sávok közti különbséget.

OV egyszer lőtt már ekkora bakot, mikor a minimálbért 27-ről 50 ezerre emelte. Ott sem az 50 ezerrel volt a baj, hanem azzal, hogy mindezt egy nap alatt.

Elstron 2011.06.14. 14:33:11

Azzal együtt, hogy vannak (fél)igazságok a cikkben, azért az a gyakorlat sem volt ám megoldás, hogy kormányváltáskor az első lépés mindig az volt, hogy "minden intézkedést eltörölni, és teljesen átalakítani az adórendszert". A versenyképesség egyik legfontosabb összetevője a stabilitás, az erre irányuló törekvés pedig üdvözlendő.

A tragédia az, hogy ezt 2/3-os törvényekbe kell foglalni, mert enélkül tovább folytatódna a jövőben ez az összevisszaság.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:33:42

@Agyalap:
És ? Ez miért bizonyítja a MANYUP szisztéma életképességét.

Épp arra mutat rá, hogy sztochasztikus, megjósolhatatlan mi fog történni a hozammal.

Elképesztő, hogy ennek az egyszerű gondolatnak nem látjátok meg a lényegét.

Mr.Treeger 2011.06.14. 14:34:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
2001-ben vett 10%-ot az OMV. A többit Hernádi Zsolt vezetése alatt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 14:35:15

@Tedat: Hány olyan embert ismersz személyesen, akiknél az állami szférában a kompenzáció valóban megvalósult?

Akiket én ismerek, azoknál ez valahogy nem történt meg. Viszont az ÁNTSZ-nél az egyik főorvos nettója valóban 85 ezerrel emelkedett.

2011.06.14. 14:35:57

@Lucernaböde:

Én kérdeztelek Böbebaba!
Ha arra válaszolsz, ne aggódj én is fogok neked. Addig viszont nincs miről beszélnünk.

Addig meg lettél cáfoltatva.
Akinek negatív hozama volt, annak egynek sem lett volna negatív hozama mire nyugdíjba megy!

Érted ezt? Mert nem a válság utáni 1-3 évet vizsgáljuk csak, hanem minimum 10-et.

Aki a válságra hivatkozik az megtehetné azt is, hogy 1 napot néz és, ha éppen fél százalékot esik a tőzsde akkor elkezdi fogni a fejét, hogy az biza éves szinten 180%-os bukta lesz.
Jöhettél volna ezzel is, az sem sokkal nagyobb hülyeség.

Kapizsgálod már vagy kell még magyarázni?

Túl kicsi a vizsgált időszak és szélsőséges, mert nem szokás PÜ válságokból kiindulni egy 40 éves befektetési időszakot vizsgálva.

Mit magyarázzak még ezen, már lassan egy óvodás is megértheti.

Akik 10 éve mnyp-sek azoknak nincs negatív hozamuk, ezt nem tűnt fel neked?

Mérges 1234 2011.06.14. 14:37:24

@midnight coder:

Hét ha esetleg már korábban hozzáfogtak volna a vadhajtások levágásához, akkor jutna másra is.

Mert a Magyar GDP azért most is fedezi 600.000 segílyes tengődését, legalább 100.000 feleslges közalkalmazott, egy szétlopott MÁV, BKV és ki tudja még milyen álami szar kiadásait.

Szóval nem a jó irányvonalat, azaz a megtakarítást kellett volna felszámolni, hanem betömni a lyukakat.

Mondjuk mintha most részben ez is történne, de úgye csak lett közben TEK, új satdion is lesz, meg ki tudja, még mi....

olajoslajos 2011.06.14. 14:40:14

Ezt a demagóg cikket végig sem bírtam olvasni..
-milyen érzés volt hitelből fizetni a nyugdíjakat, segélyeket?
-milyen érzés volt nézni a hírekben hogy egyes rohadékok becsületesen dolgozó emberek munkáját ellopják és még a termelő kerül sittre ha hatékonyan akarja megvédeni?
-milyen érzés volt látni hogy méterenként milliárdokért építünk autópályát miközben boldog-boldogtalan tudta hogy a lóvé fele visszacsorog a pártkasszába és magánzsebekbe?
-milyen érzés volt látni hogy a honvédség épületeit milliárdos megbízásokért privát biztonsági cégekkel őriztetik?
-milyen érzés volt végignézni a BKV kirobbant botrányait a világválság kellős közepén? 100 millás végkielégítés, satöbbi..
Piszok nehéz idők várnak a kisemberre, de a szar ami most a fejünkre hullik, 20-60 éve gyűlik. És ha nem nézünk szembe vele akkor a kölkeinknek még sokkal rosszabb lesz. Vagy már nem is lesz.
Nem az a lényeg hogy a rendvédelmiseket egy pont közülük való ember szivatja, hanem az hogy ezt márpedig valakinek meg kell tennie. Ha bizonyos emberek ezt Pintér szájából cikinek érzik, az morálisan helyes, de a tényken nem változtat. Tényleg jobb lenne ha a Tibeti Láma mondaná??

midnight coder 2011.06.14. 14:42:16

@Doubledecker: Az semmiképp nem jó irányvonal, hogy arra veszünk fel hiteleket hogy a manyupba nyomjuk a pénzt. Ez független a vadhajtásoktól, amiben persze igazad van - ezeket már régen meg kellett volna tenni - legalább 10 éve, ha nem 20.

blah 2011.06.14. 14:43:55

Lehet itt összevissza magyarázgatni a fidesz lépéseit de eddig egyetlen egy dolgot sem hallottam arról, hogy mi lenne a kormány gazdasági stratégiája... vagy legalább egy elképzelés is jó lenne, hogy lássam merre tartunk. Mert ez amit csinálnak az kimerül spórolásban. Ami szép dolog de ez csak tűzoltás... hosszútávú tervek sehol.

2011.06.14. 14:44:06

@Lucernaböde:

"Épp arra mutat rá, hogy sztochasztikus, megjósolhatatlan mi fog történni a hozammal.

Elképesztő, hogy ennek az egyszerű gondolatnak nem látjátok meg a lényegét. "

Itt van csak neked egy link:

www.pszaf.hu/data/cms2295891/nyphozamok_2001_10_2.pdf

Nézegesd a hozamokat, keresd a negatív számaidat.
Figyelmedbe ajánlom a növekedési portfóliók hozamait (tudod ez a legkockázatosabb) és azt a tényt, hogy PÜ válság mindbe benne van.

Itt vannak a számok levonthatsz minden következtetést, sem Matolcsy, sem a nagyon hozzáértő Selmeczi Gabi nem fog zavarni ebben.... ;-)

Lucernaböde 2011.06.14. 14:44:44

@olajoslajos:
Milyen érzés volt végignézni amint az államadósság meg két és félszereződik ?

Ezt kihagytad...

Na erről beszélek, amikor egyesek csodálkoznak, hogy erős jelzőkkel illetem azokat akik ezt okozták és azokat az előembereket akik még mindig ezek mellett állnak ki...

Gyarló Hintaló 2011.06.14. 14:45:23

gyönyörű ország, gyönyörű kommentek!!!!

Agyalap 2011.06.14. 14:45:30

@Lucernaböde: Nagyon okos és pénzügyileg sikeres barátom! A gazdasági válságba az állami rendszer is belebukik...

Lucernaböde 2011.06.14. 14:46:17

@MikeBoy: Nem tudom miről beszélsz.

Az emberek kb 20 %-nak negatív reálhozama lett. Az átlag reálhozam olyan 0,5% körüli 13 év alatt.

Ha szerinted ez jó dolog, ha ez szerinted megoldja a nyugdíjkérdést akkor te egy marha vagy öregem.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:47:01

@Agyalap:

Hányszor írtam le te szerencsétlen balfék, hogy az államank VAN ADÓKIVETÉSI MONOPÓLIUMA ????

HÁNYSZOR TE TUDATLAN SÖTÉT BUNKÓ ????

Lucernaböde 2011.06.14. 14:47:40

Amúgy ne csodálkozzunk, hogy ez az ország ezzel az emberanyaggal ide jutott.

Ezt a blogot olvasva ez szinte törvényszerűnek látszik.

Lucernaböde 2011.06.14. 14:49:06

@Agyalap:
Van a MANYUP magéncégeknek adókivetési monopóliuma ? Nincs ? Akkor miből konszolidálják magukat ha csőd felé mennek te idióta hülye balos faszfej ???????

Agyalap 2011.06.14. 14:50:39

@Lucernaböde: Akárhányszor leírhatod, attól még jobban nem hangzik.
Egy 1929-es típusú válságban mit adóztatna meg az állam zsenikém? És mekkora pénzt szedne be?
Osztod az észt - túl sok lehet...

azAttis 2011.06.14. 14:52:23

A fenti írás annyira színvonaltalan, demagóg fércmunka, hogy csak ezt lehet rá írni amíg az ellenzék ilyen silány:

Hajrá Orbán Viktor! és még: Hajrá Magyarország!

Lucernaböde 2011.06.14. 14:52:42

A szomszédos Ausztriában a nők 60, a férfiak 65 éves korukban vonulnak nyugdíjba. A törvény lehetőséget biztosít az előnyugdíjazásra, amit igen sokan vesznek igénybe. A korengedményes nyugdíjkorhatár nők esetében 55-56,5 év, férfiaknál 60-61,5 év. Az állami nyugdíjrendszer felosztó-kirovó elvű, vagyis a minden hónapban a befizetett járadékokból fedezik a nyugdíjakat.

Belgiumban a férfiak 65, a nők 62 éves korukban hagyják abba a munkát. A nők nyugdíjkorhatárát 2009-ben a férfiakéval azonos szintre emelik. Harminc éves munkaviszony után a minimálnyugdíj éves összege 457 ezer belga frank (11 330 euró, havi 236 ezer forint). Az öregkori járadékot szintén a hagyományos, felosztó-kirovó rendszerben fizetik.

Agyalap 2011.06.14. 14:53:12

@Lucernaböde: Nézd primitív barátom! Stílusod sokat elárul, aki így dobálja az infókat a nagy tőzsdei tudásáról (meg persze a hihetetlen befektetéseiről), az csak egy szerencsétlen csóró nulla lehet nagy álmokkal.
Sok szerencsét és mondogasd magadban: "Belégzés, kilégzés"

Lucernaböde 2011.06.14. 14:53:41

@Agyalap:
Akkor semmit, de nem érted most sem: nem azt állítom, hogy nincs olyan helyzet amikor az állam iscsődöt mond, de az a helyzet áll utoljára elő. Ennyi.

Előbb megy csődbe minden MANYUP pénztár mint az állam.

Aki ezt nem érti az tényleg hülye...

Crescendo 2011.06.14. 15:00:43

@Lucernaböde: Ez mit jelent, hogy van adokivetesi monopoliuma? Ha nincs aki adot fizessen sokra nem megy vele... Olyan mint a szallodas, aki all a tobb milliardos szallodaja mellett es iszonyu osszegeket kereshetne, ha van fizeto vendeg, de ha nincs sokra nem megy az oriasi eszkozparkkal...
Az adopolitikaja a Fidesznek szerintem kifejezetten jo es elonyere valik az orszagnak kozep es hosszu tavon. Akinek meg nem tetszik az menjen vissza a szocializmusba, ott mindenki hasonloan keresett es mindenki szegeny volt, mint a templom egere... Inkabb legyenek kogazdagok, ha en is elhetek elfogadhato szinvonalon, mint hogy ne legyenek gazdagok, de en is csak nelkulozo lehetek.

jenőke 2011.06.14. 15:03:14

@lapi 2.1:
Látom, elsőztél.
Figyelmen kívül hagytad a II/III-at, így az igazságod csak elvi, a bulgáriai levelet is figyelembe véve.
Szilyben igazad van.
Örülök, hogy vagy, vagyunk!

2011.06.14. 15:04:00

@Lucernaböde:

"Az emberek kb 20 %-nak negatív reálhozama lett. Az átlag reálhozam olyan 0,5% körüli 13 év alatt."

Alakul ez! Szinte hihetetlen! :-)))
Nem mintha az állam ennél magasabbat adna, de azért kicsit vizsgálódjunk még, hátha kijön a témából valami.

Miért csak fél százalék? Például a növekedési portfóliónak nem annyi, hanem magasabb. Ott a link ezt meg is nézheted.

Tehát az ok: Túl kevés volt sokáig a megengedett kockázati befektetések aránya.
Értsd: állampapírt kellett venni, nem lehetett befektetni, sokáig nem volt meg az a 3 portfólió ami most megvan, és ezért "alacsony" a hozam.

Értsd2: Ha a növekedési (a legkockázatosabb) portfólió választható lett volna az induláskor, akkor a hozam sokkal magasabb lenne és lesz is a jövőben azoknak akik maradtak és ezt választották.

2011.06.14. 15:05:22

@Lucernaböde:

"Nem tudom miről beszélsz."

Csendben jegyzem meg!
Ez a gáz, mert a lényegről.... :-))))

Mérges 1234 2011.06.14. 15:12:48

Na mindegy gyerekek, az van, hogy volt egy nagyon szar kormányunk 8 évig, erre jött egy kevésbé de még mindig szar kormány.

És aki ezt nem akarja belátni, mert pártérdeke nem engedi, na az a hazáruló.

Lehet tolni az Orbán kormány szekerét, de minek?????

A hülyeség mellé kiállni nem szabad, hiába a mi hülyeségünk, hiába a mi kutyánk kölke.

PL. Én sokáig MSZp szavazó voltam, de valahogy tavaly nem mentem el, mert szarhoz nem adom a nevem, szeretném látni, hogy majd itt is lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy kösz nem, nem ezt ígértétek, és nem erről volt szó.

De a súl,yosan retardáltaknak nehezükre esik bevallani, hogy tévedtek.

PL. nézétek meg a Fábrit egy igazi proli balfasz, de simán azt mondta, hogy nem erre számított és csalódott.

Én nem vonom kétségbe a jóakaratát a kormánynak, de azt látom, hogy így nem lehet.

A viszacsatolások megszűntetése egyszerűen nem vezethet jóra.

ISten kivételével mindekinek szüksége van visszacsatolásra...

Lucernaböde 2011.06.14. 15:13:49

@MikeBoy:

Jajj, ne fárassz már te szerencsétlen fatuskó. A növekedési portfolió azt jelenti, hoyg tele pakolják részvényekkel amelyek a pénzügyi világ legkockázatosabb instrumentumai te ügyefogyott, szerencsétlen fatuskó !

Minél növekedésibb, annál nagyobb a kockázata. Tudod zsenikém: kockázati felár...

Lucernaböde 2011.06.14. 15:17:16

Az pedig, hogy Gréczy Gecinek van pofája Orbánt elvtársozni az mindent elmond a primitív fajtájáról.

Pont ő elvtársozik, aki egy tőzsgyökeres elvtársnak a segge szőre között élősködik permanensen, egy olyan elvtárs aki ezt mondta:

„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”

részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)

Egy évvel később ő volt a politikai pluralizmus, a sokszínűség letéteményese.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.14. 15:17:23

"Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz (...)"
Erős felütés. És egyáltalán, miért elvtársa Gréczy Orbánnak? Mi van itt?

midnight coder 2011.06.14. 15:19:21

@Doubledecker: Egyrészt ez igaz. Másrészt, nálunk a visszacsatolás leginkább kerékkötést jelent. A mindenkori ellenzék ott tesz keresztbe a mindenkori kormánypártnak ahol lehet.

A másik probléma, hogy nem nagyon látni olyan erőt aki a FIDESZ-nél jobb lenne. Az LMP kezébe egy trágyásszekér irányítását sem adnám, nem egy országét, a Jobbikot civilizált ember soha nem fogja komolyan venni európában, az MSZP pedig minden idők legrosszabb magyar kormányzását produkálta az előző két ciklusban.

fizetekmegegysort 2011.06.14. 15:20:53

@Lucernaböde: Oké, az állambácsi megy utoljára csődbe. Ha csőd van, sztem tök mindegy. De mi van, ha nincs csőd? Ha mondjuk a manyup egy icipici hozamot termel nekem, és én azt felveszem a saját kis számlámról mikor nyugdíjba menek. Szemben áll ezzel V ígérete,hogy majd lesz nyugdíjam. Egy olyan alaptörvénnyel mögötte, ami őt nem kötelezi myugdíj fizetésre, de a gyerekemet kötelezi szülő eltartására. Mellé olyan kétharmados törvénykezési hajlammal, hogy hirtelen, megvonunk szerzett jogokat, és segély-féle juttatásnak minősítünk szerzett jog szerinti járadékokat. Miért nem érzem én úgy, hogy ez az állami cucc nekem nagyobb garancia bármire, mint a számlámon csücsülő lóvé? Lehet,h a manyup sok szempontból rossz volt, de nekem a legrosszabb variáció a fizess csak, én meg megígérem,h majd adok valamikor valamit-konstrukció, amit állami nyugdíjnak hívnak. Főleg ilyen demográfiai helyzetben, ilyen törvénykezési szokások mellett.

Lucernaböde 2011.06.14. 15:21:22

Az az ember beszél szólásszabadságról, az az ember áll ki magát demokrataként tételezve az emberek elé aki 88-ban még fideszes politikai csoportok elszigetelését szorgalmazta :

„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”

részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)

Lucernaböde 2011.06.14. 15:24:22

@fizetekmegegysort:
"De mi van, ha nincs csőd? "

Látod, kb 3 órája az első értelmes kérdés.
Annyira sivár itt a felhozatal, hogy 3 órát kellett erre várni.

Nos, ha nincs csőd, akkor vagy sokat lehet a MANYUPPAl keresni, vagy kb annyit amennyi annyi nyugdíjat biztosít, mint az állami.

Az előző esetnek kicsi a valószínűsége, de bekövetkezhet. Viszont ez olyan, mint az egyszeri család aki frankban vett fel hitelt: akkor jó ötletnek tűnt, de ma már néhányan öngyilkosok, mert egy pénzpiaci konstrukcióban bíztak. Ugyanez a helyzet a MANYUPPAl: lehet, hogy jó lesz lehet hogy szar, de az utóbbi valószínűbb.

blah 2011.06.14. 15:27:27

@Doubledecker: én inkább úgy fogalmaznék, hogy a fidesz másképp szar és nem kevésbé. Az, hogy 2/3-os többséget szereznek egyetlen konkrétum nélküli kampány után azért elég sokat elmond erről a társadalomról, szóval beismerést én nem várnék...

\\\'tor 2011.06.14. 15:27:40

Kedves Gréczy Zsolt!

Remélem hasonló kérdéseket Gyurcsány elvtársnak is feltett amikor tanácsadója volt! Mert anélkül a kérdések nagy része csak demagógia!

elBandy 2011.06.14. 15:27:55

@okostojgli:

Nem szívtam meg, jól jártam. Oszt csókolom.

Agyalap 2011.06.14. 15:28:14

@Doubledecker: Elszomorító a hozzászólásod, de sajnos igaz...
A legrosszabb abba belegondolni, hogy nincs valós alternatíva a következő választásokra. Erre még rá is tesz az orbánkormány a civil szervezetek lassú kinyírásával, pedig szerintem az lenne a jövő..

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.14. 15:29:34

@Crescendo: "Akinek meg nem tetszik az menjen vissza a szocializmusba, ott mindenki hasonloan keresett es mindenki szegeny volt, mint a templom egere... ."
Nem tudom hány éves vagy, de:
-ha több vagy 40-nél, akkor elvakult és vak vagy,
-ha 40-nél fiatalabb, akkor meg tudatlan vagy.
Nekem sok minden nem tetszik, de nem akarok visszamenni a szocializmusba még a kormánnyal sem, aki a munka alapú gazdaságot szeretné megteremteni. Ezt a szocializmusban már kipróbálták ( úgy hívták teljes foglalkoztatottság ), ezért vagyunk ma itt. Ha bejött volna, nincs az a magyar választópolgár, aki a rendszerváltásra szavazott volna.

"Inkabb legyenek kogazdagok, ha en is elhetek elfogadhato szinvonalon, mint hogy ne legyenek gazdagok, de en is csak nelkulozo lehetek."
A hozzászólásodból arra következtetek, te fiatal vagy, ezért elhiszed ezt a butaságot amit leírtál. Nem nélkülöztünk. Nélkülözött viszont az anyám, aki a II. vh előtt egy nyolcgyerekes zsellér családjában élt, és a szülőkkel együtt egy szobában laktak. Nyáron még a mezei egeret is megfogták, és megsütötték az éhségük enyhítésére. Akkor nem volt szocializmus.
A szocializmusban valóban volt olyan időszak, amikor nehezen éltünk ( képzeld akkor sem volt mindenkinek munka, és a földosztáskor kapott 2 hold föld nem volt elég 4 ember eltartására, de ennivalónk mindig volt, legfeljebb az egész faluban 2-3 családnak volt fürdőszobája. De azért minket sem evett meg a kosz, mert víz volt, mosdani lehetett. Később már mindenkinek jutott munka, lett áram az egész országban, mindenki tudta fizetni a rezsijeit, tartós használati cikkeket tudott venni. Alacsony bérek voltak, de nem fizettünk az iskoláért, orvosért, olcsón járhattunk színházba. Igaz, hogy nem volt mindenkinek autója, színes tv-je, számítógépe stb. Ez volt a szocializmus, meg az, hogy nem utazhattunk külföldre. Most is nagyon sokan vannak, akik nem tudnak külföldre utazni, mert nincs rá pénzük, és sokaknak ennivalóra sincs. Ez szerinted helyén való?
Ugye te küldöldön kommentelsz? Ha igen onnan könnyű hazaugatni.

blah 2011.06.14. 15:30:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Attissal bármelyik szekta jól járna és ahogy elnézem veled is...

Mérges 1234 2011.06.14. 15:31:39

midnight coder:

"A mindenkori ellenzék ott tesz keresztbe a mindenkori kormánypártnak ahol lehet."

Nocsak nem visszanyalt a fagyi.

De különben, ez is az egyik legnagyobb baja a Magyar politikának, ellenzékből még a jót is leszavazzák.

Egyik bugyant kollégám mondta, hogy mér nem ez a dolguk???? Szóval ott tartunk, hogy van aki el is hiszi, hogy ez így rendben van, pedig dehogy..... :D

"A másik probléma, hogy nem nagyon látni olyan erőt aki a FIDESZ-nél jobb lenne. Az LMP kezébe egy trágyásszekér irányítását sem adnám, nem egy országét, a Jobbikot civilizált ember soha nem fogja komolyan venni európában, az MSZP pedig minden idők legrosszabb magyar kormányzását produkálta az előző két ciklusban."

Ezzel is mind egyet értek. De ez még mindig nem legitimizálja számomra az ökörségeket.

Szóval mindemellett lehetne talán ügyesebben, szebben, korrektbben kormányozni. Akkor a végén még lenne társadalmi elfogadottságuk is, ami végső soron könnyebbé tenné a kormányzást.

Vannak jó törekvések, de pl. gazdaságpolitikai fronton totál szopó egyelőre, és ha nem lesz változás beledöglünk.

Tök kár volt elkúrniuk 1 évet a szarakodással, már régen beindíthatták volna a kaszát, talán mostanra már oszlana a népharag is.

Lucernaböde 2011.06.14. 15:31:48

@fizetekmegegysort:
"Lehet,h a manyup sok szempontból rossz volt, de nekem a legrosszabb variáció a fizess csak, én meg megígérem,h majd adok valamikor valamit-konstrukció, amit állami nyugdíjnak hívnak. "

Nem jól értelmezed azt ami van. AZ ÁLLAMNAK VAN ADÓKIVETÉSI MONOPÓLIUMA EZÉRT MINDIG BIZTONSÁGOSABB FIZETÉSI KÖTELEZVÉNYT AZ ÁLLAMNAK HAGYNI MINT BÁRMELY MÁS PIACI SZEREPLŐNEK.

Nem értem miért kell ezt ezredszerre leírnom, amikor ez evidencia.

Ha nekem nem hiszel akkor higgy a ténynek és vezesd le belőle, hogy egyébként pont ezért van az, hogy az állampapírok hozama a legkisebb mert a kockázatuk is a legkisebb - pedig azok is fizetési ígérvények.

Ha ennek sem hiszel akkor találd ki egy esetleges MANYUP pénztár csőd esetén milyen lehetőségek vannak. Ezek :

1. a befizető vagy éhenhal, vagy:
2. megy az államhoz pénzért.

Mindig az állam áll a sor végén és mindig a legbiztonságosabb. Erre az nem jó érv, hogy az állam is csődbe mehet, de az állam birtokolja egy nemzetgazdaság vagyona és teljesítőképessége mögötti adókivetsi monopóliumot. És a gazdaság teljesen nullára össze sem tud omlani - ellentétben agy pénztárral ami tud - mert az embereknek pl. enni kell.

Érted már ?

Lucernaböde 2011.06.14. 15:33:18

Ezért ezt ne felejtsük el :

„Úgy vélem, hogy a KISZ-nek politikai eszközökkel kell fellépnie az általa elfogadhatatlannak tartott törekvések ellen, politikai munkával kell elszigetelnie az esetlegesen megalakuló Fidesz-csoportokat”

részlet Gyurcsány 1988. augusztus 17-i keltezésű leveléből, melyet a pécsi felsőoktatási intézmények (Janus Pannonius Egyetem, Pécsi Orvostudományi Egyetem, Pollák Mihály Műszaki Főiskola) párttitkárainak küldött (a dokumentumok a Baranya megyei levéltárból származnak)

Mérges 1234 2011.06.14. 15:36:44

@blah:

"én inkább úgy fogalmaznék, hogy a fidesz másképp szar és nem kevésbé. Az, hogy 2/3-os többséget szereznek egyetlen konkrétum nélküli kampány után azért elég sokat elmond erről a társadalomról, szóval beismerést én nem várnék..."

Ennél is van szánalmasabb, konkrétan: rengetegen tapsolnak, az akasztófa ácsolóknak, még akkor is ha látják, hogy nekik is kevesebb van a borítékban, de örülnek, hogy döglik a szomszéd tehene is.

NA meg aki látja, hogy szar, de én erre szavaztam, ezért ennek jónak kell lennie, vagy habzó szájjal nyomja de dögöljön meg a kocsi disznaja......

Agyalap 2011.06.14. 15:39:03

@Lucernaböde: Úgy látom elakadt a lemez ennél az adókivetésnél ;D

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.14. 15:39:11

@klacus: "Ezek pofáznak a leghangosabban, miközben az elmúlt időszakban egy kurva peták adót nem fizetett.
Pl. édesanyám, aki 40 éve alatt összesen nem fizetett annyi adót amennyit én az elmúlt 3 év alatt.
Én a szavazati jogot is elvenném akár tőle is, mert ne mondja már meg hogy ki költse el azt a pénzt amit én fizetek a közösbe."
Ha jól értem te is a közösbe fizetsz! Na képzeld, akik korábban ( 90. előtt) nem fizettek adót, azok meg sem kapták azt a pénzt, amiből most levonják az adódat. Akik meg most nem fizetnek, nagyobb része nem is tud, mert nincs jövedelme.
Én nagyon sok adót fizettem már eddig is, de soha nem jutott eszemben olyan, hogy aki nem fizet annyi adót ( pl. az anyád), attól az állam bármit megvonjon. Furcsa a hozzáállásod. Vajon akkos is ezt mondanád, ha tartósan munkanélkülivé, neadj isten rokkantá válnál?

Lucernaböde 2011.06.14. 15:43:06

@Agyalap:
Nem elakadt, hanem alapvető fontosságú. nem tehetek róla, hogy állandóan olyan felvetéseket kapok amire ez a válasz.

blah 2011.06.14. 15:43:41

@Doubledecker: ezzel nem vitatkoznék, egész pontosan ez a helyzet. A futbalhuligánokéhoz tudnám hasonlítani az átlag magyar ember lelkét...

2011.06.14. 15:45:31

@Lucernaböde:

Ki a fatuskó azt nem tudom, mert leírtad amit én, de épp ezért:
Van remény!

"Ha a növekedési (a legkockázatosabb) portfólió választható lett volna az induláskor"

Ezt írtam én is a legkockázatosabb!Ott van.
És ennek a legmagasabb a hozama 10 év alatt.
Érted már? Nagyobb ám mint 0.5% sokkal.

Vagyis az nyer a ki a növekedésit választja és hosszú távra (nem 1-3 év pont PÜ válság után, ahogy azt te próbáltad ott feleslegesen)

No, veszed? Vetted? Becsapott Selemczi Gabi tégedet ezzel!

"Minél növekedésibb, annál nagyobb a kockázata. Tudod zsenikém: kockázati felár... "

És igen és annál nagyobb a hozama is!
Amint a példa is mutatja.
No, nézd már meg a 10-éves hozamokat ott a link azért raktam bele.
Ne nekem higgy, a számoknak Böbebaba!

Komolyan menthető vagy! Megmentünk Selmeczitől a "nyugdíjvédelmi biztostól" MUHAHAHAHA (valld be fidesznyik magadban te is nevettél ezen ;-)))), aki bebizonyította, hogy a több az kevesebb, de mi megmentünk ettől a boszorkánytól.

blah 2011.06.14. 15:48:15

@Lucernaböde: azért abba gondolj bele, hogy azt az adót te fizetnéd ki, viszont egy két pénztár bedőlésével sokkal kevesebben járnának rosszul. Arról nem is beszélve, hogy a válság sem döntötte be egyik pénztárt sem és volt olyan amelyik még akkor is nyereséges évet zárt.

Agyalap 2011.06.14. 15:49:58

@Lucernaböde: Alapvető, hiszen ebből működik maga az állam. De az működésképtelen dolog, hogy ha az állam megszorul, hirtelen ráébred erre a monopóliumára és kiveti a füstadót, a légvételi adót stb.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.14. 15:50:16

Szerintem az az igazi HÍVŐ, aki elhitte, hogy a pofátlan reálhozamokat produkáló manyupok majd jó nyugdíjjakat fognak fizetni... :)

fizetekmegegysort 2011.06.14. 15:54:21

@Lucernaböde: Ezt eddig is értettem. Már a oskolában is. Azt is felfogtam, hogy a manyup egy befektetés, ami kockázattal jár, és bebukhatom, és ha ez megtörténik, kevesebb lesz a nyögdíjam. Mégis vállaltam, önként (igen, mert nem volt mindenkinek kötelező, én még választhattam). De most nem ez a lényeg. Az a szitu érdekel, ha nincs csőd.
Mi van akkor? Mert jelen helyzetben egy biztos: az alaptörvény szerint a gyerekemet beperelhetem, hogy öreg koromban tartson el. Az Állam megígér valamit most. Aztán ha 20 év múlva a költségvetésre hivatkozva azt mondja, hogy bocs, nem tudok nyugdíjat fizetni,mer még mindig nincs elég píz, meg nemjó a dzsidípi, csak "öregségi segélyt" adok neked, ami havi 20eFt,akkor mi van? Akkor pofa alapállásba, és nyugodtan beroboghatok a nagy dunaparti épületbe, hogy de nekem a V. megígérte és hittem neki,és odaadtam a manyupomat, mer aszonta, nála nagyobb biztonságban van a lóvém... max. kiröhögnek. Mindeközben, ha a saját számlámat hízlalom, ottan lenne amihez hozzányúlhatnék.
Persze, mindezek csak elvi kérdések... eszemben sincs megvárni sem az állami nyugdíjat, sem ennek az ámokfutásnak a végét. Addigra már biztosan saját számláról fogok gazdálkodni egy olyan országban, ahol ennél sokkal nagyobb a jogbiztonság. Csak elvileg érdekelt. Hogy mi van, ha nincs csőd...
Az én lelkiismeretem egyébként nyugodt, a fiúknak mindig mindent befizettem, odaadtam nekik a manyup lóvét is, legyenek boldogok vele. Viszont nem kívánok tovább hozzájárulni az esztelen vircsaftjaikhoz, egymás tépéséhez, hatalmi harcaikhoz, a cégemből is kidobnám az alkalmazottaimat, ha így viselkednének. Jelen esetben az alkalmazottaim azt sem tudják, hogy én vagyok a főnök, azt hiszik, én vagyok a beosztott. És itt most nem az egyik vagy másik félről beszélek, hanem úgy ahogy van a teljes magyar politikai "elitről".

klacus 2011.06.14. 15:56:22

@Goompah: Mivel eltartom ezért nem igazán hinném...

olajoslajos 2011.06.14. 15:56:45

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem ezt azért mondta mert majdnem bármilyen szavazást meg lehet nyerni azzal a trükkel hogy bekamuzom hogy emelem a nyugdíjakat meg a segélyeket.
A szociknak ez csak takaró, magasról tennének a szegényekre ha nem lenne ilyen hálás, könnyen ugráltatható és megvehető szavazóbázis belőlük.
Valahol valaki felvetette az alábbi ötletet:
-adjunk szavazáskor minden szavazópolgárnak X ezer forintot.
-ha szeretné érvényesíteni a szavazatát, akkor ezt a pénzt vissza kell adnia szavazáskor.
-dönthet úgy is hogy megtartja a pénzt, de akkor nem szavazhat.
-így csak azok az emberek adnák le a szavazatukat akiknek többet ér a következő 4 év párezer forintnál. Mondjuk akinek valóban fontos az hogy a következő idényben a "jobbik" nyerjen. (nem úgy jobbik..) Akinek meg nem fontos, az igya el a kocsmában és menjen szépen haza.
Ez a rendszer egy jól megválasztott összeggel sokkal kevesebb kárt csinálna mint amennyit felhalmoztak az elmúlt évtizedekben.
-továbbá kellene egy rubrika a szavazólapon "egyik sem" opcióval. Mert így lenne hiteles a válasz.

klacus 2011.06.14. 16:00:37

@látjátok feleim szümtükkel: Hát tudod pár éve gyakorlatilag egy igen durva műtét miatt a jövedelmem nullára csökkent.

A befizetett járulékok után a TB 3 havi késéssel kezdte meg a folyósítást. Ezen okból kifolyólag BAR-ra kerültem. Mindenki leszarta....

Úgyhogy ne gyere nekem ezzel a mű humán szöveggel. A valóság az, hogy le vagy szarva akár ki vagy ha nincs pénzed. Tetszik nem tetszik ez a helyzet, ezért én is leszarom azt aki nem tud vagy akar boldogulni.

steve85a 2011.06.14. 16:00:54

Hát b. meg öregem a szívemből szóltál!

Én is rácsok mögött szeretném látni ezt a hazaáruló gazember orbánt!

2011.06.14. 16:02:19

@fizetekmegegysort:

"Már a oskolában is. Azt is felfogtam, hogy a manyup egy befektetés, ami kockázattal jár, és bebukhatom, és ha ez megtörténik, kevesebb lesz a nyögdíjam."

Van egy jó vagy rossz hírem döntsd el magadat.
Hosszútávon az időbeli és a befektetésbeli kockázatok is kiegyenlítődnek és nem lesz jelentőségük.

Hogy példával szemléltessem.
Kaszinót nyitsz. Egy nap alatt még veszteséges is lehetsz. Egy hónap alatt már nem. 3ÉV -> 40ÉV

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 16:02:32

@olajoslajos: Aki megtartja a pénzt, azt nem lehet egyik sem szavazatnak számítani?

Agyalap 2011.06.14. 16:05:33

@Kóser Malac: A nyugdíj egy j...
A magán nyugdíjnak nem az lett volna a feladata, hogy jól tartsa a befizetőt, hanem hogy kiegészítse az állami nyugdíjat. Arról nem is beszélve, hogy ha 66 évesen meghalok a gyerekeim ne érezzék nettó befizetőnek az apjukat és örökölhessék a pénz egy részét.
A nyugdíj így sem meg úgy sem lesz elég, a zemberek meg nem gondolnak az önkéntes pénztárakra, de semmilyen más formában sem gondoskodnak öregkorukról.
Ez a törvénytervezet, hogy mindenki köteles eltartani a szüleit, számomra egy fontos üzenettel bír: az állam előbb-utóbb egyáltalán nem akar nyugdíjat fizetni...

billy reed 2011.06.14. 16:06:11

@Lucernaböde: "Ó nem, dehogy értek, csak annyi pénzem van 10 éve a tőzsdén amit te még leírva sem láttál vazze... :)

Ó nem értek én, dehogy aki éppen egy Citigroupos ilyen befektetésen haslaltam 4 milliót és pontosan tudom - elsőkézből, érintettként - hogyan működnek ezek a portfoliók, pontosan tusdom mi az a kockázati felár, nem kellene erőlködnöd pubi, annyira szánalmas vagy !"

Már értem. Valszeg azért vesztettél a tőzsdén ennyit, mert állandóan kommenteltél, nem értél rá végezni a munkádat.
Ez a szánalmas.

Amúgy pedig, hogy a poszthoz visszakanyarodjak: Orbán Viktor az 1990 után időszak legkártékonyabb embere.
Senki nem tett annyit ennek az országnak a szétbomlasztásáért, mint ő.

Elvtelen ripacs, aki miniszterelnöki címmel istennek bohóckodja magát.
Nem buta, ó, nem, ezt bizonyítja, hogy itt is hány -magát értelmesnek gondolót-meg tudott hülyíteni.
Amit képvisel /most éppen/, a nemzeti eszmének ez a változata az 1920-30-as évek avítt molyrágta eszméje.
Annyira modern és eredeti, mint egy porcelán "Búsuló juhász".
Aki a ma kihívásaira nem tud mai válaszokat adni, az a múltba menekül, hátha talál valamit /vö. Szent Korona stb./.
Igen, vannnak ott, csak lejárt szavatosságú, elavult dolgok...

Hiába erőlködik, a globális világ feltartóztathatatlan.
Az egész európai történelem arról szól, hogy a római birodalom bukása óta a kisebb egységek nagyobbakká állnak össze. A feudális birtokok, városok nemzetállammá, a nemzetállamok unióvá.
Itt tartunk most.
Lehet rinyálni, hogy jaj, a betlehemezés, de én inkább azt mondom: "szükségszerűen vagyok ember, és csak véletlenszerűen magyar!"
"Aki kezét az eke szarvára teszi, és hátranéz, nem alkalmas Isten országára"/ remélem, ez elég keresztény!/
Persze Viktort ez cseppet sem érdekli /még ha értené is, de hát persze erről szó sincs/, neki csak a hatalom kell.
Szerencséjére talált magának annyi szervilis követőt, hogy már szinte maga is szégyelli.

Vagy ha ő nem, akkor én szégyellem, hogy ilyen lett ez az ország.

fizetekmegegysort 2011.06.14. 16:06:15

@MikeBoy: igen, ezzel tisztában vagyok,köszi. Azért fogalmaztam ilyen sarkosan, hogy érthető legyen: tudatában voltam annak, hogy ha a saját döntésem következményeként gázos helyzetbe kerülnék, akkor nem lesz "mentőcsomag". :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 16:07:36

@klacus: Azt nem értem, ha te olyan kurva sok adót fizettél be, amit édesanyád életében még nem, akkor:

- Mi szükséged volt hitelre?
- Nem tudtad, hogy a táppénzt csak kifizetőhelyen való alkaalmazásodkor kapod meg egyből?
- Nem volt annyi tartalékod (Te állítod, sokat kerestél)?

Egyébként disznóság, hogy a TB-nél ennyire szarnak bele mindenbe.

midnight coder 2011.06.14. 16:09:18

@Doubledecker:
>Nocsak nem visszanyalt a fagyi.
Nincs ebben semmi új. Már 98-02 közt is ugyanez ment. OVI-éknak akkor pont ugyanúgy tett keresztbe az MSZP mint most - és mint ahogy Antalléknak is. És ahogy az előző két ciklusban Orbánék tettek keresztbe az MSZP-nek. Nincs ebben semmi új. Viszont, ha azt nézzük amit Fletóék produkáltak az elmúlt két ciklusban, hát aki annak keresztbe tett az nem csinált rosszat.

2011.06.14. 16:10:51

@fizetekmegegysort:

Ráadásul megvannak az összefüggések is.
Ha a reálgazdaság hosszútávon nem termel és a kockázati befektetések nem adnak hozamot, akkor az államnak még kevesebb pénze van.

fizetekmegegysort 2011.06.14. 16:12:25

@MikeBoy: Nemtom miért nem lehet pénzügyi ismereteket tanítani alapból az iskolákban. Nem itt tartanánk.

midnight coder 2011.06.14. 16:22:21

@billy reed:
"Orbán Viktor az 1990 után időszak legkártékonyabb embere.
Senki nem tett annyit ennek az országnak a szétbomlasztásáért, mint ő."
Nagyjából mindegy hogy ki áll a jobboldal élén, ha Antall lenne ott akkor ma őt ekéznétek - ahogy tettétek ezt akkor is amíg élt.

"Igen, vannnak ott, csak lejárt szavatosságú, elavult dolgok..."
Ennél sokkal lejártabb szavatosságú dolgok mozgatják a világot, különösen a balliberális oldalon. Hol van ma már munkásosztály ? Vagy Pl. nézd meg Izrael államot ami olyan területen van ahonnan jó pár évszázada elűzték őket, és olyan nyelvet beszélnek ami egyszer már kihalt. Mégsem nagyon hallottam még olyat liberálistól hogy a cionizmus és egyáltalán izrael lejárt szavatosságú, avítt dolog lenne.

"Aki a ma kihívásaira nem tud mai válaszokat adni"
Akkor adj válaszokat Ó mester a ma kihívásaira! Mert ahogy én látom egész európa nyakig van a szarban, valahogy egyik sem látja a választ a ma kihívásaira. Ahogy az USA is egyre mélyebben merül a fekáliába.

"Hiába erőlködik, a globális világ feltartóztathatatlan."
Bizony. Ma már nem nagyon látsz európai terméket a boltban (magyart már nem is említek) csak kínait. És nem csak nálunk. És amit megveszel "európai" adidas cipőt, az is kínában készül, max. kap egy címkét hogy Adidas, és eladják neked 3x annyiért. A kicsi kínaiak gyártanak mindent, az IPad-tól a zokniig. És egyre inkább saját márkákat - lásd ZTE, Benq, Lenovo. És visszafelé a németeken kívül nem nagyon tud túl sok mindent eladni nekik senki. És azok is miket adnak el - többnyire termelőeszközöket. Aminek a végeredményét aztán ismét csak a saját piacukon látják viszont.

"szükségszerűen vagyok ember, és csak véletlenszerűen magyar!"
Tévedés. Ember is csak véletlenszerűen vagy.

blah 2011.06.14. 16:23:26

@midnight coder: a lopásoknak nem tudtak keresztbe tenni, ugyanis azt nem bocsájtották parlamenti vitára. Így csak az embereknek tettek keresztbe ugyanis az mszp akart olyan intézkedéseket hozni amivel megnyerik a választásokat és befogják az emberek száját, hogy tovább mutyizzanak.

midnight coder 2011.06.14. 16:36:44

@blah: És pont ez vezetett ide. Az MSZP nagyjából ebből él: addig osztogat a szavazóbázisnak amíg el nem érik a csőd szélét, aztán nekiállnak megszorítani. Aztán a jobboldal megnyeri a következő választásokat, valamennyire helyrehozza a dolgokat, aztán megint jön a baloldal hangzatos ígéretekkel, osztogatással és irány a fal. Ezért nem fog ez az ország soha semeddig jutni.

blah 2011.06.14. 16:54:50

@midnight coder: azért én azt nem látom, hogy itt bárki rendbe hozná az országot. Én annyi különbséget látok, hogy a fidesz osztogatás helyett szimbolikus tetteket hajt végre. Ugyanis a gazdasággal még az ég világon semmit sem kezdtek. Ahogy fentebb is írtam a megszorítás csak tűzoltásra jó de gazdasági stratégia az nuku. Ahogy nem volt se a fidesz se az mszp részéről korábban sem. Eddig ugyanis az mszp felvette a hitelt majd amiből a fidesz is rendesen költött, aztán az mszp megint felvett de a seggére is vert és már arra kellett hitelt felvenni, hogy ne menjünk csődbe. Ugye a maradék pénzből meg részvényt vett a fidesz ami kb 20 év alatt térül meg ergo addig ránk semmilyen hatással nem lesz, szóval jobban is befektethette volna de ez már egy másik történet. A lényeg, hogy az ország azért nem fog sehova sem jutni mert az embereknek fogalma sincs a gazadaságról és mert mindkét oldal ezt kihasználva (bár ez is vicces mert mindkettő erősen balos) csak a hatalom megszerzésével/megtartásával foglalkozik.

blah 2011.06.14. 16:57:20

@midnight coder: írtam egy szép hosszú kommentet amit elnyelt a blogmotor, a lényege annyi volt, hogy lófaszt nem hoznak helyre a jobb oldalon, csak a hatalom érdekli mindkettőt.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 17:22:54

Valaki súgja már meg, mitől növeli a gazdasági teljesítményt a 16%os szja?????
Én nem értem hogy, amikor ez főleg a jól kereső beosztottaknak, és a vezetőiknek jó. A vállalkozók nagy része úgyis minimálbéres.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 17:51:38

@midnight coder:

''aztán megint jön a baloldal hangzatos ígéretekkel''

Maradjunk abban, hogy itt MiNDENKI ígér, és csak azt tud.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.14. 17:54:11

@tojastobias:

Ettől elvileg növekedne a fogyasztás, ami valóban képes lenne a gazdaság felpörgetésére, de pont annál a rétegnél mrad meg ez a pénz, amely ezt a többletet nem itthon költi el.

amit még megtehetsz 2011.06.14. 17:58:51

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tehát akkor évente kábé 500 milliárdot kidobunk az ablakon, csak azért mert így igazságos...hm...jó irány

vadirum 2011.06.14. 18:42:32

Szívemből szól minden betűje..........., köszönöm...
Én nem tudtam volna ilyen összeszedetten megfogalmazni azt, amtől egy éve szünet nélkül émelygek.

olajoslajos 2011.06.14. 19:41:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem kéne. Akinek hányingere van az egésztől, nos az is egy vélemény. Ha ki akarja fejezni, fizessen. Ez a világ már csak ilyen. :) Kiváncsi lennék egy ilyen szavazás részvételi arányaira és eredményére.

Kytia 2011.06.14. 19:54:09

Az a döbbenet, hogy a posztban nyilvánvaló tények vannak, amit az orbánista agymosottak szándékosan nem akarnak felfogni. Nem baj, az okosabbja úgyis elhúz majd szépen, aztán lesz csak igazán Balkán ez a hely.

Crescendo 2011.06.14. 21:56:04

@látjátok feleim szümtükkel: ebben az orszagban szulettem, de hamar rajottem, hogy ez egy marketing-orientalt orszag. Ugyan azt a szart, amit 40 evig adtak ujracsomagolva, gyakorlatilag ugyanazok a karakterek (MSZMP + KISz tagsag) ismet eladjak a jonepnek, de lenyegesen nagyobb marketingkampany kozepette. Ezek meg meg el is hiszik, hogy mas...
Ne haragudj, de szerintem kicsit neked kellene a szocializmusrol, vagy a nemzeti valtoztarol a fasizmusrol olvasnod, hogy kelloen megalapozott velemenyt tudj formalni, ne csak vagdalkozz benyomasaidra alapozva.
Pl. mi a velemenyed a kozponti tervhivatalrol? Amely minden kozponti elitiranyitasu tarsadalom alapveto iranyito eszkoze? Mennyire lehet sikeres egy ilyen?

Crescendo 2011.06.14. 22:01:02

@látjátok feleim szümtükkel: meg a nelkulozesrol a szocializmusban, a nemetek nalunk meg jobban megszenvedtek a haborut. Kb. 20 evig nalunk jobban nelkuloztek, de dolgoztak kemenyen (ahogy a magyarok is), de mivel nem egy elit dontotte el, hogy mi lesz a franko, jutottak is valamire.
Nalunk meg? A vas es acel orszaga: menjen a GDP ki tudja hany szazaleka hosszu evtizedeken keresztul erre az irracionalis es eletkeptelen torekvesre... Emberek millioi szubvencionaltak adojukon keresztul, ami annyit tett, mintha kidobtak volna az ablakon.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.14. 22:22:05

@Crescendo: Nem értem, hogy jönnek ide a németek? Én a háborúról nem írtam, azt viszont mondtam, hogy én nem szeretnék visszamenni a szocializmusba! Nem tudtad elolvasni?
"Pl. mi a velemenyed a kozponti tervhivatalrol? Amely minden kozponti elitiranyitasu tarsadalom alapvető iranyito eszkoze? Mennyire lehet sikeres egy ilyen?"
Ugyan az a véleményem, mint a Szél Kálmán tervről, meg a többi hasonlóról, mint a munka alapú gazdaság, meg az egymillió munkahely. Légvárakat könnyű tervezni, de sajnos azok könnyen szétfoszlanak. Kb. ezek az új tervek is annyira lesznek sikeresek , mint a szocik ötéves tervei. A szocik is kifejeltették a terveikből nemzetközi hatásokat ( de te sem veszed figyelembe a véleményed megalkotásakor), azért tartunk itt.
"Ne haragudj, de szerintem kicsit neked kellene a szocializmusrol, vagy a nemzeti valtoztarol a fasizmusrol olvasnod, hogy kelloen megalapozott velemenyt tudj formalni, ne csak vagdalkozz benyomasaidra alapozva."
Ezt nem értem, nem vagdalkoztam, csak feltételezem, hogy te a szocializmusban biztos nem éltél annyit, mint és.
Azért nyugodt lehetsz az ismereteimet illetően. Volt olyan ismerősöm, akinek az egész családja a lengyel koncentrációs táborban "vált léggé", maga pedig paralizissel jött haza a megrokkant anyjával, meg láttam szoci párttitkárt is közelről.
Te viszont nem válaszoltál arra, miért külföldről kommunikálsz? Tán nem jó az itthoni világ?

Crescendo 2011.06.14. 22:54:10

@látjátok feleim szümtükkel: nem jo az otthoni vilag, de mashol sem fenekig tejfel az elet... Igy kivulrol talan annyi latszik, hogy Magyarorszag az elmezonyben van lefele, de szinte minden mas orszag bizonyos faziskesessel koveti a lejton.
En az egyeni dontesi szabadsag es felelosseg valamint a szabadpiac es az instant demokracia hive vagyok. Nem szeretem ha valami hordoszonok megmondja, hogy mi is a jo nekem es erre rakenyszeritsen. A sajat verejtekem tegye fel a ruletten, hogy hatha bejon.
Olvastad peldaul von Mises-tol a Human Action-t? Az szamomra megvalaszolta reszletesen azt a kerdest, amit te fejtegetsz. Egy iranyba haladsz vele Mises-el, ami elismeres, de lenyegesen tobb okfejtessel tamasztja ala a mondanivalojat. Plusz evtizedekkel elore megjosolta a szocializmus kovetkezmenyeit.

Crescendo 2011.06.14. 23:16:51

@midnight coder: azert a globalizacio feltartoztathatatlansagaba vetett hitre ne tegyel fel kis osszegnel tobbet...
Kina meg mindig szocialista orszag, nagyon komoly problemai vannak (inflacio leginkabb). nem biztos, hogy Kina, ahogy most ismerjuk sokaig megmarad meg.

Crescendo 2011.06.14. 23:21:16

@látjátok feleim szümtükkel: amugy epp ez a kepzavarom veled, azt irod nem szeretnel visszamenni a szocializmusba, de pl. karl marx gazdasagfilozofiajara tamaszkodsz (progressziv adorendszer).

Latom, hogy egyet ertunk a regi rend nem volt jo, de ahhoz meg ugy erzem keves faradsagot vettel, hogy alaposan utana nezz, milyen alternativak vannak meg. Inkabb erzesbol valaszolsz. En meg szeretem a logikus valaszt.

2011.06.15. 00:38:44

Látom,nem ment át...

Magyarország ki van téve az európai elsősorban a német gazdaság alakulásának. Ezért nem kéne holmi kirohanásokat intézni a németek irányába. Nem csak a fasizmust köszönhetjük nekik.
Az a baj, hogy két dimenzióban gondolkoztok.
Gyurcsány szar volt. Éljen Orbán!
Semmivel se jobb!
Mit tett eddig?
IMF: adunk kölcsön, de látni akarom , mire költöd!
Azt már nem! Majd ÉN OV megmondom, mi a frankó!
Orosz: ment tárgyalni. Mi történt? Nem lehet egy nagy sikersztori, mert semmi hír róla.
Mémetek: ment tárgyalni. Mi történt?
Kína: mi történt? (KÍNA NEM VETT A MAGYAR ÁLLAMPAPÍROKBÓL!) Miért?

Előzőleg arra emlékszem, hogy a Fidesz baromira fel volt lázadva, hogy nehogymá Gyurcsány legyen az orosz gázvezeték (Keleti áramlat?) magyarországi vegyesvállalatának vezetője!
Most hallgatás van, erősen.
Mintha arra emlékeznék, hogy elmagyarázta valaki OV őméltóságának, hogy lehet ám vinni azt a csövet a horvátokon keresztül is!

A jövőnk lehetne bármelyik megoldás, ha épülne végre az EU vagy az orosz által az a kurva gázcső!

Egyezkedni kéne velük, de úgy tűnik, nem kérnek a magyarok nagyönérzetű nagymegmondó nagymegmentőjéből!

NEM BAJ! építsünk légvárakat!
Szerintem egy pszichológus ledoktorálhat csak abból a lázálomból, hogy majd a "fogturizmus" lesz a húzóágazat! Bakker!
Gyugyu se volt százas a táncos lábával, de OV minősített eset.

Ha már mindenképpen összevetni akarsz.
BÁR A VÉLEMÉNYEM: nem azt kell nézni, gyurcsány vagy orbán éra.

Szarban az ország, valaki kéne, aki ért hozzá, hogy rendbehozza. Mondjuk politikus, nem hordószónok, piti uszító. Közgazdász, mondjuk kicsit korszerűbb rálátással, mint holmi szocializmus politikai gazdaságtanán felnőtt exelvtárs, III/II-es (ez még bűn volt, Megyónak bukni kellett miatta, most Matolcsynál semmi), aki az államosításon tovább nem lát.

BMEG, ha nem virít valami elfogadható jövőképet, nyáron, vagy szeptemberben leminősítik az országot a bóvli kategóriába!!!

2011.06.15. 00:41:29

@Crescendo: szerintem Kína baja éppen az, hogy túl sok az elköltendő devizája. Túlnyerte magát.

De ha a történelembe visszatekintesz, jól látszik, hogy ha egy gazdasági válságot nem tudtak megoldani, jött a háború.

2011.06.15. 00:51:35

@Crescendo: Kina meg mindig szocialista orszag, nagyon komoly problemai vannak (inflacio leginkabb).

Tudod, mi az oka a kínai inflációnak?

A bankok rengeteg hitelt helyeznek ki. A központi bank radikális intézkedést tett, hogy csökkentse ezt a folyamatot.

Tehát a gazdaság termel, működik, pénzigénye van. Kína lehet, hogy tanult az USA példájából?

Mivel központi irányítás van, könnyebb lépnie, lehet hogy jobban ellenáll a gazdasági csődnek, amit a száguldó gazdaság generálhat.

2011.06.15. 01:22:37

@Lucernaböde: NEM IGAZ, FINANSZÍROZZÁK. MANTRA. LEHET, HOGY 3%-AL CSÖKKENT A FINANSZÍROZÁS DE FINANSZÍROZNAK.

Nnna. Akkor most mit is írtál?
2011 első negyedévében 3%-kal csökkent 2010 első negyedévéhez képest?
Miért, a bázis az olyan fényes volt???

A MANYUP-ról.
Csak hogy tisztán láss, és ne szórd tele az étert szamársággal:

A manyup szigorú állami felügyelet alatt működött. A befolyó pénz 50%-át MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNYBE KELLETT FEKTETNI!!!
Érted?

A többi is meg volt szabva. A PSZÁF felügyelte!!!
VAZZEG!
a tőzsdéről:
2007 befektetek 1000 ft-ot
2008 ér 600-at
2009 650
2010 700
2011 800
2012 750
2013 1100
2014 1500
2015 1700

és tudod miért? mert nem vész el a pénzed! Papírokban van, attól függ, hogy nyersz-e vagy vesztesz, hogy mikor veszed ki!

Matolcsy MOST nagyon rosszkor veszi ki a Manyup pénzt!
BUKÓBAN! Ilyenkor nem szabad hozzányúlni, ezt ő is tudja, de kurvára kell a pénz, hogy elkerüljük az államcsődöt!!!

Na, ezért hívhatjuk lenyúlásnak.

Az állam, mint adókivető a legjobb választás nyugdíj szempontjából?
Ez súlyos tévedés! Az államnak jogában áll a nyugdíjak tetszőleges változtatása, az infláció (pénzjegynyomda) és a vásárlóerő befolyásolása, stb.
Akár új pénz bevezetése (régi frank, új frank Franciaország )

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.15. 07:54:11

@Crescendo:

"Kina meg mindig szocialista orszag, nagyon komoly problemai vannak (inflacio leginkabb)."

Kína nevében valóban szerepel a szocialista szó.

Kínában, ahol állÍtásod szerint szocializmus van, nem létezhet infláció, hiszen ha szocializmus van, akkor az árakat központilag szabályozzák.
Ellenben Kína folyamatosan leértékelte nemzeti valutáját, hogy exportja versenyképes legyen.
www.netfolio.hu/befektetesi_tippek/kinai_juan
"amikor Kína gazdasága nyitottá vált, folyamatosan leértékelték a jüant, egészen 8,62 jüan/dollárig, annak érdekében, hogy növeljék a kínai export versenyképességét."

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.06.15. 07:55:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Orosz: ment tárgyalni. Mi történt? Nem lehet egy nagy sikersztori, mert semmi hír róla."

- Paks bővítése
- MOL

2011.06.15. 09:02:38

@Lucernaböde: kénytelen vagyok megvédeni Gyurcsányt. A "politikai eszköz" az pont nem a rendőri, önkényes eszközöket jelenti, mert sokan voltak, akik így akarták a Fideszt elhallgattatni. Tehát GyF pontosan a pluralizmus érdekében érvelt.

Ezt hívják bumeráng-érvelésnek.

Crescendo 2011.06.15. 09:04:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: korrekt meglatas. A kinaiak a volt gyarmatositok sajat fegyveret a strategiai valutaleertekelest hasznaljak. Semmi uj nincs ebben, ez a 18. sz-i merkantilista gazdasagpolitika.
Kina amugy vegyes gazdasag, a gazdasag felporgeset az okozta, hogy reszben szakitottak a szocializmussal. Azonban a kozponti iranyitas a penzen legalabb is megmaradt. Hogyan tudja leertekelni a sajat valutajat a kinai kormany? Errol nem szol a hir. Ugy, hogy penzkibocsatassal oriasi mennyisegu sajat penzt ad ki. Kulonosen nagy kibocsatas kell, mivel a kinai gazdasagi fejlodes miatt a remnimbi termeszetes modon gyorsan felertekelodne. (Fekezve ezzel a kinai versenykepesseget, mert igy a berek vasarloerteke is none a tobbi valutahoz relativan es kiegyenlitene a versenyt pl. Magyarorszag javara)
Hogyan jutattja el a penzt a gazdasagba? A bankrendszeren keresztul. Ezek utan a bankrendszert felelosse tenni, mikozben ha a kozponti kinai bank nem bocsatana rendelkezesukre kihelyezendo forrasokat, nem tudnanak kihelyezeni, szerintem kepmutato allaspont.

Crescendo 2011.06.15. 09:14:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ketlem a kozponti tervezes sikeresseget... Rovid tavon a mentocsomagok, tokeinjekciok, stb. latszolagos novekedest mutatnak, azonban ez sulyosan visszaut kozep es hosszutavon.
Mar most teljesen ures tobb szazezer lakost befogado varosokat epitenek, a GDP novelese erdekeben, stb. Nagyon pervezze valt a rendszer es jo par nalam okosabb ember szerint is komoly, szinte megoldhatatlan problemat fog jelenteni.
Es sajnos az egyik megoldas tovabbra is lehet a haboru, ami azert megoldas, mert hadigazdalkodas korulmenyei kozott ismetelten az emberekkel fizettetik meg ennek az arat...
Van mas megoldas is, de az azzal jarna, hogy haveri bankok, vallalatok csodbe mennek. Ezt meg a politikusok, ahogy nalunk sem, nem fogjak hagyni.

okostojgli (törölt) 2011.06.15. 15:00:10

@elBandy:
Nem emlékszem, hogy hozzád szóltam volna, tökorrú!

okostojgli (törölt) 2011.06.15. 15:01:37

@Lucernaböde:
Az elmúlt 12 évben hol a kedves felmenődben voltál a manyup iránti aggodalmaddal?

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.15. 17:16:18

Crescendo2011.06.14. 23:21:16

"... amugy epp ez a kepzavarom veled, azt irod nem szeretnel visszamenni a szocializmusba, de pl. karl marx gazdasagfilozofiajara tamaszkodsz (progressziv adorendszer)." Ezt meg honnan vetted? Én nem írtam semmi iylenről! Jó a szemed?

"En meg szeretem a logikus valaszt." Meg a mellébeszélést!
Szia!

2011.06.15. 22:37:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: igaz. bocs. bár én annak a mol-nak azért nem tapsikoltam önfeledten

2011.06.15. 22:40:30

@Crescendo: maximális egyetértésem. elfogadtam az érveidet, bár még ettől nem látom, hogy kína miért állna ugyanolyan közel a csődhöz, mint az usa?

2011.06.15. 23:03:24

@Crescendo: Azonban a kozponti iranyitas a penzen legalabb is megmaradt. Hogyan tudja leertekelni a sajat valutajat a kinai kormany?

Jó az okfejtésed, tetszik. De ehhez nem kell szocialista központi irányítás. Bármely ország inflációt gerjeszthet, ha akar. (mellesleg az usa is mesterségesen tartotta alacsonyan a dollárt az elmúlt évtizedben

Crescendo 2011.06.15. 23:06:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: Orulok, hogy egyet ertunk.
Szerintem terjunk vissza Kinara par honap mulva es akkor mar talan vilagosabban kirajzolodik, mire gondolok.

Crescendo 2011.06.15. 23:18:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: az usa kiveteles helyzetben van (volt). Reserve currency status: A kozel-keleti olajra ratettek a kezuket (oriasi us csapatosszevonas ott), es a szaudiak csak dollarert hajlandoak olajat adni. Igy aztan minden orszag kenytelen dollart venni, hogy olajhoz jusson. Igy a vilagon mindenkinek van dollara es emiatt az egymas kozotti tranzakciok is leginkabb dollarban vannak. Ezaltal az usa inflacio mindenkire szetoszlik es nem olyan durva az usa-ban magaban. A mostani arnovekedest is nalunk en annak tudom be, hogy az usa mentocsomagok soran ugy a duplajara noveltek a penzmennyiseget...
Amugy igazad van, hogy barki gerjeszthet inflaciot. Csakhogy itt jon be a penz definicioja. Amig pl. un. commodity moneyt hasznaltak (valamilyen termeszetben elofordulo ritka dolog, arany, ezust, stb.) az arucikk mennyisege termeszetes korlatot szabott a plusz penzkibocsatasnak, addig egy un. fiat money (puszta papir, barmilyen fizikai ertek nelkul mogotte) ilyen korlat nincs es annyit nyomnak, amennyit csak akarnak. Amugy ezt az amik rejtett adonak, vagy inflacios adonak is hivjak es elevenen megeszi a fix jutattason eloket (munkaber, nyugdij, stb.)

Crescendo 2011.06.15. 23:22:20

@látjátok feleim szümtükkel: sorry, de teljes mellszelesseggel tamogatva azt, hogy a "gazdagtol vegyek el" nagyjabol egy dolgot jelent, progressziv adokulcs... azert orultem en is.

2011.06.16. 00:35:35

@Crescendo: Csakhogy itt jon be a penz definicioja. Amig pl. un. commodity moneyt hasznaltak (valamilyen termeszetben elofordulo ritka dolog, arany, ezust, stb.) az arucikk mennyisege termeszetes korlatot szabott a plusz penzkibocsatasnak, addig egy un. fiat money (puszta papir, barmilyen fizikai ertek nelkul mogotte) ilyen korlat nincs es annyit nyomnak, amennyit csak akarnak.

Az angol elnevezés találóbb: bank notes

valaha aranytartalékkal kellett rendelkezni, ma a gazdaság ereje, teljesítőképessége a fedezet.

Az USA dollárkibocsájtó volt. Több deviza/valuta van kinn a világpiacon, mint amennyit az USA gazdaság lefed.
Tehát, ha hirtelen mindenki benyújtaná igényét az "ígérvény" fejében, az USA nem tudna teljesíteni, csőd. Talán (TALÁN!) ha leviszem a dollár értékét, vissza tudom vásárolni, még mielőtt benyújtaná a tömeg.
Reális ? Talán. Mindenesetre Kína, az Orosz, bizonyos közel-keleti országok erősen tárgyalgattak egy "másod világdevizáról", ami a dollár mellett megjelenne.
Az euro is szóba került.
Aztán a világválság átírta. Lehet, hogy nem véletlenszerű volt a válság kitörése?

2011.06.16. 00:43:35

@Crescendo: progressziv adokulcs..

Angol példa: mindenki egyformán adózik: 20%
De nagyon szigorú, egyszerű és átlátható szabályok alapján , megadott szempontok szerint visszaigényel az adójából, amit befizetett! Visszakapja a számlájára, fontban, átutalva!
Tiszta, világos. Nincs 842 féle szempont. Nincs átláthatatlan jóváírás rendszer.
Söralátét.

Ja, az állam megszab egy jövedelem szintet, és ha kevesebbet keresel, addig visszaigényelhetsz.

Diákhitel: a felvett hitelt a jövedelmed 3000 font feletti részéből kell fizetned (20%), ha nem keresel ennyit, akkor nem fizetsz!
Hát nem olyan, mintha az állam bízna abban, hogy a közös befektetés megtérül?

2011.06.16. 00:46:32

@Crescendo: Mar most teljesen ures tobb szazezer lakost befogado varosokat epitenek, a GDP novelese erdekeben, s

A jól működő kapitalista nyugat ugyanezt a hibát elkövette: olimpiai falvak.

Cilka 2011.06.16. 01:05:47

Kedves Zsolt!
Látom, úgy gyűlnek ide az agymosott szájtépők, mint a muslicák a cefrére. Védeni kell a vezírt, mert nem lesz lé.
Egyébként a kérdéseidre válaszolni....no, ahhoz ember kellene, nem egy kis fasisztoid gyáva diktátorocska.

czjanos 2011.06.16. 21:23:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: A MOL-vásárlás Hernádi miatt történt, aki viszont támogatja a Bozsik programot. Gázért, olajért foci.

2011.06.17. 00:20:05

@czjanos:

Hát igen. Éreztem én, hogy azért a nagy hallgatás, mert fizetnünk kell. Tehát a MOL olvasata: nem mi jártunk jól, hanem így fizetünk. Vajon Paks? Mennyibe lesz nekünk?

ovishit 2011.07.29. 14:21:15

Lucernaböde erölködésére válasz:
Vittorio Lopez nagy barátja Csányi OTP-je nyúlta le a megtévesztett prolikat, akik ott gyűjtötték a magán-nyugdíjpénztári (MNYP a továbbiakban) befizetéseiket. Emiatt korrekt volt az az észrevétele hőn szeretett diktátorunknak, hogy azokat a pénzeket ellopták (hiszen a lehetőségekhez képest minimális hozamot számoltak el a 13 év alatt végig, mert kötelező tagság miatt a delikvensek kénytelenek voltak valamelyikőjüknél tartani a megtakarításaikat, ahol ezért vastagon foghatott a ceruza, amikor a költségeket felszámolta az OTP. Mit gondolsz? Mitől Csányi a leggazdagabb Mo-on?)Igen. Köztörvényes-bűncselekménynek tűnik az, ami úgy látszik számtalan embernek, hogy erőfölénnyel történő visszaélést követett el ezzel kapcsolatban is.

Ami Bödénktől a legnagyobb csúsztatás, azaz, hogy minimális volt a reálhozam, és ez a MNYP-ak hibája! Nem ! Barátaim, nem! Ez csak és kizárólag azért van, mert a pénzt akkor söpörte be zsebdiktátorunk, amikor a hirtelen eladási kényszer miatt a MNYP-ak nem tudtak portfóliójukkal felkészülni a papírok mobilizálására optimális, jogbiztonságot lehetővé tevő rendszer szerint, azaz a piktátorunk a gazdasági válságot lehazudva, a piaci mélypont körül kényszerítette erre -hogy a rossz árfolyamokon szálljanak ki a papírokból.
Azaz nemcsak meglopta az eddigi befizetéseikkel a zembereket, hanem egy vagy primitív tudatlan, vagy csavargó gazemberként tudatosan Ovishit tőzsdézte el a jópármillió zember megtakarítását.
Egyszerűen úgy lehet szemléltetni, hogy pl. egy nyugalmi állapot árfolyamához hasonlítanánk az akkori kényszer-értékesítéskori árfolyamot, és látható lenne a sokszorosan magasabb reálhozam.
A MNYP-ak még a leírt összehasonlításnál is jobban tudtak volna reálisan produkálni, mert értelmes pénzügyi szakemberek a kockázatot megszüntetik, kvázi maximumot hoznak ki úgy, hogy a nyugdíj előtti pl. 5. évtől a magas hozamú kockázatosabb papírokat, tőzsdei befektetéseket szépen lassan folyamatosan átvezetik állampapírokba, garantált hozamú befektetésekbe. Így az addig folyamatosan elérhető legmagasabb hozamokat 100%-ban van esélyük elérni, és azután pl. évről - évre folyamatosan csökkentve megszüntetik azokat, így egy később kirobbanó válság, ami esetleg a tőzsdén a papírok árfolyamát töredékére csökkenti, a fenti elővigyázatos módszer elkerüli. Gyakorlatilag csak azoknak a befizetései mozognak továbbra is a tőzsdén (abban a pillanatban akár nagyot is bukva) akik több mint 5 évvel később mennek nyugdíjba. Azaz mint most is, a tőzsdei mélypont legrosszabb hónapjait, akár 1-2 évét is átvészelve, ami utána a rohamos növekedés miatt újból eléri, túlhaladja a korábbi hozamokat, ill. ha belegondolunk, akkor még nagyot is szakít a válságon, hiszen az alatt is a folyamatos nominálisan azonos befizetéseiből sokkal több részvényt tud venni a MNYP. (Azaz a nyomott áron, a krahban vásárolt arányait tekintve sokkal több részvény még óriási hozamnövekedést eredményez!
(Pl. 100,- volt egy részvény átlagosan a válság előtt. Ha a válságban átlagosan 50,-ért tudja ugyan azt a MNYP megvenni, és a válság után az eredetihez képest he még hozamnövekedéssel nem is számolnánk, akkor is a válság alatt vásároltak hozama mind átlagosan 100% lehetett volna. A válság alatt volt, hogy ez a részvény (pl. OTPrészvény) csak a korábbi negyedét érte, azaz példánkban 25,- ért is lehetett egy ideig venni.)
A gazemberség sokminden mellett az volt, hogy a fenti példa szerinti 80,-on kényszerítette elszámolásra az állam a MNYP-akat. Azaz az eddig megszerzett nagy hozamok realizálására nem adott időt, hanem kampányszerűen kényszerítettea rossz piaci helyzet miatt a hozamveszteség realizálására!

Ha értelmesek lettek volna, (de mint számtalan gazdasági horror-baklövésükből ismerjük), akkor éveken keresztül vezették volna ki a MNYP-akból az ügyfeleket, a pénzeket. Akkor éveken keresztül javíthatta volna az ország eredményeit papíron és a válságból kivándorolva az árfolyamok is sokkal jobbak lehettek volna, hiszen a piacon se lett volna a kényszereladás miatti nyomás, ami a részvények árfolyamát alacsonyan tartja.
De ne féljünk, mert a mi veszteségeinket (3m zemberét) a tőzsde alaptörvénye alapján valakik (egy szűk benfentes kormányközeli kisebbség) megnyeri. (Na nem túl korrekten, hiszen ők irányították a folyamatokat így)Szóval, amennyit a 3m zember elbukik, annyit az a törpe, max. párezres kisebbség a kormányrúd mellett tesz zsebre.
Pl. ha 3m-an buknak átlagosan 200.000,- forintot a fentiek alapján, akkor az 600milliárd!!!

Dinamikusan nézve, a kormányt működtető gerinctelen hűbéres csürhe havi 1-2 milliós apanázsából közvetlenül is részesül ezekből, ( a tőzsdei lehetőségek biztosítottak ahhoz, hogy egyszerűen a befektetett pénzük tízszeresének hozamát realizálhassák (akár magasabb szorzóval is mint hallottam), és ezek a pénzek hónapokon, éveken keresztül realizálódtak, fognak realizálódni.
Extraként ott vannak az általuk gerjesztett tőzsdei mozgások, amelyeket meg tudtak eddig is lovagolni, és várhatóan ez után is azt fogják tenni! Na ezek a boldogabb világban köztörvényes bűncselekmények hatalmas anyagi- és sokéves elzárásos büntetéssel!
A gazdasági cunamijuk továbbgördülve a jogbiztonság elvesztése miatt főként a bank és pénzügyi rendszert is megtépázza, így a hitelek, a pénzügyi eszközök drágábbak lesznek a vállalkozásoknak (és a magánszemélyeknek is) , ha egyáltalán adnak. Ezért visszazuhan a termelés, a forgalom, emiatt kevesebb az adóbevétel, az önkormányzatok és az állam is adót emel, újabbakat vezet be, (akár áttételesen is a vállalkozókat és a lakosságot terhelve, sarcolva.... Ld. bankadó, ami végül a lakosság által van kifizetve), így a vállalkozások és a háztartások is a több éve - évtizede félrerakott megtakarításaiból tud csak felszínen maradni (ha volt), és akkor is csak árakat növelve kényszerűségből!!!

ROSSZABBUL ÉLÜNK MINT 4 ÉVE!!! AZ ÁRAKAT VISSZA LEHET KERESNI!!! MENNYI VOLT AZ ÁRA 1 KG. CUKORNAK, KENYÉRNEK A KÜLÖNBÖZŐ ZÖLDSÉGEKNEK, GYÜMÖLCSÖKNEK, SAJTNAK, HÚSNAK?!?!?

A királyi udvar fenntartása nagyon drága, és sok a markát nyújtogató hazaáruló, akik az ország érdekeivel ellentétben a háttérben összejátszottak a zsebdiktátorral, megakadályozva a szükséges lépéseket, vagy/ és keresztbe téve a haladó reformoknak, építkezéseknek.
Olyan ez, mint a Mátyás mesében, amikor két asszony veszekedett, hogy kié a gyerek. Mátyás javasolta, öljék meg és vágják ketté. A destruktív orbánvezérkar azt mondta vágják!!! Amíg a progresszív (akik a tényleges hazafiak), még a veszélyt is látva, de inkább átengedték!
Bíztak benne, hogy a rossz szándékuk ellenére nem rongyolják le az országot. Már látjuk, hiába bizakodtak!!!
MEGTEREMTETTÉK A MODERNKORI RABSZOLGASÁGOT A FASIZMUSBAN! Az elnyomorított lakosság már csak azért dolgozik, hogy a csekkjeiket kifizesse!
A FASIZMUS, ITT NEM SZITOKSZÓ, HANEM TELJESMÉRTÉKIG A TÖRTÉNELMI TARTALMÁVAL KITÖLTVE!!! (lexikonokban nézze meg mindenki mit jelent tartalmában! Pontról-pontra az valósul meg!)

Minden adófizető állampolgár figyelmét felhívom, hogy Európa nyitott, mi már a részei vagyunk! Vár! Amíg tudsz, addig menj!
süti beállítások módosítása