Olvastam a hvg.hu portálon megjelent írásodat http://hvg.hu/velemeny/20130208_Aki_nem_birja_abbahagyni , amely a a változatosság kedvéért megint gyurcsányozik egyet. Több ismerősöm is mondta, hogy nem érdemes rá válaszolnom, elvégre, már nem vagy a politikai palettán, és nyilván azért született a dolgozat, mert valamilyen formációban ezzel szeretnél újra szerephez jutni.

Eltelt néhány nap, és én mégis úgy gondoltam, reagálok, mert azok a fáradt és rossz közhelyek, amelyeket felsorolsz, még ma is létező toposzok az úgynevezett balliberális értelmiség berkeiben. Már amelyikben.

Úgy gondolod, Gyurcsány Ferenc az akadálya az ellenzéki együttműködésnek. Nem zavar, hogy az ország sokkal jobb állapotban volt még a világválság kitörése után is, mint most. Ha ennyire kiakadtál az őszödi beszéden - ennyi idő elteltével persze-, miért voksoltál újra elmondójára, amikor bizalmi szavazást kért az országgyűlésben? Kiülhettél volna a függetlenek közé, de nem tetted.

Ha ő ma bejelentené teljes visszavonulását, holnapra tavasz lenne, csökkenne a kenyér és a benzin ára, az éhségmenet is visszafordulna, nem vegzálnák a rokkantakat, nem lennénk bóvliország, nem lett volna visszamenőleges törvénykezés, épségben maradt volna az alkotmány? Lehet, hogy nem értesültél róla, de Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció már része az ellenzéki együttműködésnek. Hetek óta tárgyalnak az alkotmányozás, az oktatás, a gazdaság és a külügyek kérdéseiről. Az ülések egy részén - a vetésforgó szabályai szerint - több alkalommal a DK elnökölt.

András, azért is tartom különösnek, hogy szerinted Magyarország korábbi miniszterelnöke lenne az akadálya az ellenzék összeborulásának, mert Te sem gondolhatod komolyan, hogy az LMP Gyurcsány miatt verte szét - igaz, erős külső segédlettel - önmagát. Komolyan elhiszed, hogy Bajnai Gordon azért ment neki a hétvégén az MSZP-nek, mert volt koalíciós miniszterelnököd még aktív politikus? Nem tűnik fel, hogy Bajnai egyesületének alapítói közül csaknem mindenki dolgozott Gyurcsánnyal? Nem is beszélve a szocialistákról. Ő vonuljon vissza, a régi emberei pedig szolgálják tovább a haza üdvét? Azért jelenti be boldog-boldogtalan, hogy pártot alapít - nyilván az ellenzéki egység jegyében -, mert az általad nem kedvelt politikus jelen van? Azon az ellenzéki tárgyalás-sorozaton az MSZP is ott ül, elvégre ők találták ki. Tehát nekik Gyurcsány rendben van. (Fura is lenne, ha nem így lenne...) Ungár Klára is csatlakozott, aki eddig szintén Gyurcsányt ütötte, legutóbb pedig már az ő romavédő tüntetésén szónokolt. Külsősként - mivel nem párt - ott van Kuncze Gábor egyesülete is. Most akkor akadálya az ellenzéki együttműködésnek a DK és Gyurcsány, vagy mégsem?

András, ne akarj erővel valakit visszaléptetni! Csinálj jobbat, különbet! Állítsd elő azt a helyzetet, amelyet kívánatosnak tartasz! Mutasd meg, hogy vannak Benned tartalékok! Szervezz olyan erőt, amelynek van 7000 tagja, jelen van 750 településen, amely nyert már két időközi választást. Ez a Demokratikus Koalíció. Tudod, Gyurcsány pártja, amely egyedüliként tünteti fel a honlapján a gazdálkodása adatait, és amelyet törvénytelenül fosztottak meg frakcióalapítási jogától. Javaslom, hogy Te is szervezz keddtől három napos virrasztást az oktatásért, vagy korábban éhségsztrájkot és élőláncot a regisztráció ellen, járd az ország falvait ugyanekkora erővel, médiajelenléttel és hittel, és akkor Gyurcsány Ferencre tényleg nem lesz szükség. Szavad és akciót hírét hallja meg a New York Times a Figaro és a Spiegel - és akkor eljön a Te időd. De amíg nem így van, több szerénység és méltányosság kéretik.

Nézhetjük a dolgot más szemszögből is. Ugyanazt az energiát, amit ebben a visszavonultatós dolgozatba öltél, másra is fordíthattad volna. A Gyurcsány-kormány idején (is) SZDSZ-képviselő voltál, így írhattad volna azt is: büszke vagyok arra, hogy abban a ciklusban lehettem kormánypárti honatya, amikor deszegregációs, és családon belüli erőszak ellenes törvényt fogadtak el, amikor létrejött a Kenedi-bizottság, amikor állam és egyház elválasztva működött, amikor hiteles és korrekt program indult az egészségügy és az oktatás területén, amikor jött a Mercedes és az uniós innovációs központ, amikor hat új egyetem épült, amikor autópályák, kórházak, művelődési házak épültek. Amikor nem pártkatonákat neveztek ki, amikor idejárt a világ összes vezető politikusa. Tudod - és lehet, hogy ez fáj: ha 2006-ban nincs Gyurcsány, talán nem is lettél volna akkor országgyűlési képviselő.

Horn Gábornak az alkotmányellenes, és az ország számára máig ható súlyos károkat okozó népszavazás éjszakáján tett megjegyzését pedig ne védd meg. Horn bunkó volt, és ki kellett volna rúgni, elvégre ilyen ember nem maradhat koalíciós egyeztetésért felelős (!) államtitkár. Szavainak jelentős szerepe volt pártod későbbi felszámolódásában. Érdemes lenne azt is megnézned, mi történt az SZDSZ-szel Kuncze után... A belső választási csalás, Retkes Attila pajzsra emelésével Pető, Magyar, Konrád és mások távozása, és így tovább... Gyurcsány a hibás??

Kedves András! Gyurcsány nélkül nincs kormányváltás. Hívei rá akarnak és rá is fognak szavazni. Másra aligha. Csakazértis. Márpedig egyetlen voksról sem szabad lemondani 2014-ben.Azokról sem, amelyeket a DK-ra adnak le. Vagy Te otthon maradsz, ha van ellenzéki egység Gyurcsánnyal együtt? Az MSZP még most sem érte el azt az 1,5 milliós szavazótábort, amely miniszterelnök-pártelnöke lemondása idején az övé volt. Jobbról-balról ütve létrehozott egy tisztességes programot megalkotó pártot, amelynek elkötelezett tagjai és szimpatizánsai nélkül semmiféle ellenzéki rendezvény nem létezik. Miért akarsz Te egy demokratát kitiltani, miközben össze sem lehet hasonlítani, mennyivel tett többet ezért az országért, mint mások?

Nem ilyen fárasztó és igaztalan cikkeket kell írni negyvenkettedszer, hanem dolgozni. Javaslom a terepmunkát: pártszervezés, országjárás, be a nép közé... Tudom, hogy ez a nehezebb, de az ellenzéki oldalon mindenkire szükség van, ha le akarják váltani ezt a maffiát. Gyurcsányra, Bajnaira, Mesterházyra, Kunczéra - és Rád is. Csak találd már meg, hogy ki ellen harcolsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr45073710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedves Bőhm András! 2013.02.11. 08:26:02

Ha ennyire kiakadtál az őszödi beszéden, miért voksoltál újra elmondójára, amikor bizalmi szavazást kért az országgyűlésben?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.11. 08:54:17

"Csak találd már meg, hogy ki ellen harcolsz"

Na ezt el lehetne mondani még néhány embernek.

Meg ezt is:
"András, ne akarj erővel valakit visszaléptetni! Csinálj jobbat, különbet!"

camilló 2013.02.11. 09:33:52

Mikor ilyen blogokat olvasok, elgondolkodom ennyire buta emberek élnek ebben az országban? Mikor veszi már észre mindenki ( főleg az érintettek) hogy a mai és az elmúlt huszon-egynéhány év teljes politikai elitje hiteltelen! Hogy beszélhet éhezésről olyan aki soha nem éhezett. Persze van empátia! No de aki megtehetné, hogy segít (uram bocsá') a vagyonát olyanoknak adja, aki rászorul, de nem teszi, az miről beszél! Annyira elegem van a liberális hazudozásból! Semmi érdemi dolgot nem tettek a haza üdvére. A rendszer váltáskori jelszavak csak arra szolgáltak, hogy megvezessék az embereket. Hol van a ruszkiknak eltékozolt magyar arany? Már bánya sincs, csak bauxit! Soroljam? 20 milliárdos adósságból hogy lehetett bő 100 milliárdot csinálni, hogy közben majd a teljes nemzeti vagyont eltékozolták. Hiteltelen mind a blog író, mind akinek szól. Menjen a teljes politikai elit ( volt, és mostani) A francba, ha a haz üdvére akarnak cselekedni, és ne ködösítsenek tovább!

Ezen az emailcímen értesítünk téged 2013.02.11. 10:16:04

ki a faszom az bőmandrás?
ja egy bukott szadeszes :D

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 10:31:21

Kedves Zsolt!

Először is gratulálok, nem hittem, hogy reagálsz erre a HVG-s írásra, főleg ilyen hamar.

Sajnos, én jobboldaliként szinte semmivel nem tudok egyetérteni írásodban, de gondolom ez nem annyira meglepő. Ellenben engedd meg, hogy felsoroljak pár dolgot (a teljesség igénye nélkül), ami miatt bármennyire is szeretnéd, hogy GYF újra a közélet meghatározó személyisége legyen, nem fog menni:

Jobboldaliak szemében Gyurcsány:

- magasrangú KISZ-es volt, aki a rendszerváltás után az állami vagyon mutyizós privatizációjával szerezte a vagyonát (azt a vagyont, melynek mértéke sem Orbánéval, sem a többi politikuséval össze nem mérhető - gondolj az üdülős bizniszére...)
- pokoli rossz sportminiszter volt, ráadásul már ott is korrupciós ügyek vették körül, és miután ME lett, felégette maga mögött a helyet... :)
- 2006-ig nagyjából súlytalan volt, mint ME, kiemelkedő eredményeket nem ért el, de...de akkor jött az ominózus tévévita, mely számodra ORbán lesöprését jelentette, a jobboldaliak számára viszont a gátlástalan hazugságot és cinizmust...Tudod, az azért még mindig hazugságnak számít, hogy nem gyógyszerfelírási díj, hanem vizitdíj lett bevezetve :)
- öszödi beszéd: végigolvastam, meghallgattam többször, de ami miatt az ellenzék fújt rá, az sajnos igaz: a csalások, és az emberek átverésének beismerése, nem ment fel a bűn alól...főleg nem szűk körben való beismerése! :)
- 2006-2009: katasztrófakormányzás...épült, szépült sok minden, de milyen áron? 2008-ban a világválság már egy megrendült gazdasági állapotban lévő Mo.-t talált...
- miniszterelnök-váltás: Gyurcsány a bukott gazdasági miniszteréből csinált, az IMF-hitel segítségével konszolidáló miniszterelnököt...Ez vicc, és Bajnai aztóa is az...Ez volt Gyurcsány utolsó igazi, hibája!
- ami még fontos: Gyurcsánynak köszönhetjük, hogy a nácizás, antiszemitázás napi szinten jelen van a közéletben...Neki köszönhetjük a Jobbik megerősödését, és azt, hogy az ellenzék szimpatizánsaitól elvették a demokrata jelzőt...Neki köszönhetjük, hogy a politikai csatározás túllépett a pártok szintjén, át a társadalomba...A Fidesz soha nem rejtette véka alá, hogy politikai háborút folytat, de csak pártokkal szemben, nem emberekkel!

A baloldalaik, liberálisok szemében:
- Meggyesi pucsistája
- öszödi beszéd ott sem aratott osztatlan sikert
- az SZDSZ lerombolása (én személy szerint örültem neki, de én jobboldali vagyok :) )
- a nagy arányban elvesztett 2010-es választások
- a teljes ballib oldal szétbombázása
- Minden, amit a 2009-es lemondása óta folytat :)

Mondom, a lista nem teljes, és nem biztos, hogy a legfontosabbakat emeltem, ki. Lehet jönni azzal, hogy "de akkor Orbán", vagy "de akkor a többiek", csakhogy: ha valamelyikük is ennyire diszkreditálódik, akkor majd történik velük valami. De egyelőre minden más politikust többen támogatnak, mint Gyurcsányt. És szerintem ez a lényeg...

Drehás 2013.02.11. 11:02:08

@jobbdemokrata:

Tudom jól,hiszen Bencsik András (aki az egypártrendszer idején hozsannázó cikkeket írt Kádár Jánosról)megmondta, hogy Orbán Viktor maga az angyal, Gyurcsány Ferenc pedig a kénköves, patás ördög!

Ez az alapvetés a jobboldali hívők számára! És mert nem akarom részletesen elemezni, cáfolni mindazt, amit Gyurcsányra szórtál. Legyen elég annyi, hogy az a hívő, aki szemrebbenés nélkül veszi tudomásul, sőt, még üdvözli is, hogy Magyarország miniszterelnöke azt hazudja a tanulni vágyó fiatalság szemébe, nem lesz tandíj, majd olyan nagyságrendű összeg megfizetésére kötelezi a diákságot, amit azok kevés kivétellel nem tudnak megfizetni,ne nagyon szórjon mindenféle ocsmányságot a leginkább veszélyesnek tartott politikai ellenfelére.

Persze, tudom jól, hogy a taggyűlés sem volt taggyűlés..

Gyurcsány Ferenc nem mérhető Orbánhoz, ebben egyet is tudok érteni. Az egyik államférfi, a másik csak egy egyre többet hazudozó politikus. Ne tévedj, az egyre többet hazudozó politikus alatt nem Gyurcsányt értem!

camilló 2013.02.11. 11:06:10

@jobbdemokrata: Gyurcsánnyal szemben felhozott vádjaidra válaszolva, és nem védve Gyurcsányt. A fideszben nincsenek olyanok akik a Kádár rendszert kiszolgálták? Még Orbán is! Ami miatt írok. Ne keverd már össze a baloldalt a liberálisokkal! Nincs olyan hogy baloldali liberális. Vagy egyik vagy másik. Értelmezd, mit jelent a baloldaliság, és mit a liberalizmus. Azok között a pártok il. civil szervezetek között akik a média fényében állnak egy sem baloldali! Az egyik liberális, a másik liberálisabb. A baloldali jelzőt azért viselik el magukon, hogy a tudatlan embereket megtévesszék. Baloldali párt ma Magyarországon a Munkáspárt 2006. Aztán hosszú szünet. A jobb oldalon meg vagy fasiszták vannak, vagy fasisztábbak. Miért állítok ilyet? Talán meg kell vizsgálni a "nagy elődöket".

HanSolo90 2013.02.11. 11:16:08

Tisztelt Gréczy Zsolt!

Pár hete itt még attól félt, hogy előrehozott választások lesznek, mert a jelenlegi ellenzék még nem áll készen, a DK sem elég erős még, nem szólítottak meg még elég bizonytalan szavazót stb.

Most meg arról ír, hogy Gyurcsány nélkül nincs kormányváltás és valójában az emberek rá akarnak szavazni. Nem gondolja, hogy a 2-3%-os támogatottság ehhez kevés? Lehet itt a közvélemény kutatókat támadni, de a balos felmérések is ezt mutatják.
Egy-két elvetemült DK rajongó szerint az emberek félnek, és nem, merik bevallani a véleményüket. Akkor az hogy lehet, hogy az MSZP szavazók és a Bajnait támogatók meg merik vállalni? Ők nem félnek a lehallgatástól, diktatúrától stb.? Még a facebookon is vállalják magukat, szemben a DK rajongókkal, akik sokszor arc nélkül, logók mögé bújva mernek csak véleményezni. Kicsit sok Orwell könyvet olvastak, meg elég erős a fantáziájuk is.

Akárhogy is számolom a százalékokat, igenis van Gyurcsány nélkül kormányváltás: az MSZP és az Együtt 2014 simán hoz annyit mint a Fidesz. Viszont úgy tűnik a DK többet visz, mint hoz.

Ellenzéki tüntetés DK nélkül? A DK által egyedül szervezett megmozdulásokon jó, ha lézeng 2-3 ezer ember. Ehhez képest mi van egy E2014 (Milla), MSZP rendezvényen? Legalább 10ezer ember. Nem gondolja, ha az emberek Gyurcsányra várnak, már legalább 15-20%-kon állna a DK?

HanSolo90 2013.02.11. 11:24:18

@Drehás: Gondolom Gyurcsány nem hazudott 2006-ban, csakis a színtiszta igazat mondta :). Akkor miért visszakozott sok dologban a kormányalakítás után?

Ezen kívül 10 év alatt vált belőle multimilliomos, gondolom ezt is becsületes munkával érte el :). Vajon akkor sok magyarnak ez miért nem megy?

Hogy lehet az, hogy miniszterelnöksége idején hemzsegett a korrupciós botrányoktól az egész politikai élet?

Hogy lehet az, hogy még az EU is furcsállta a 4-szeres áron megépített Megyeri hidat, autópályákat? Valahogy minden sokkal többe került, mint amennyibe került volna :).

Én nem vagyok Fidesz hívő, de képtelenség, hogy Gyurcsány semmiről nem tudott, teljesen ártatlan és csak a karaktergyilkolások áldozata. Halkan megjegyezném, ő maga is elismerte, hogy 2002-ben szépen részt vett karaktergyilkolásban a győzelem érdekében, ahogy 2006-ban is. Most akkor hogy is van ez? Gyurcsánynak szabad, másnak nem? :)

HanSolo90 2013.02.11. 11:44:13

Ja, igen és a DK megint nem hazudott, ahogy Gréczy sem az EU-s csúcsot illetően.

De lehet, hogy itt mindenki Fideszes, valójában Orbán már az egész Eu-t megvásárolta :).

Amúgy még a Haza és Haladás is elismeri, hogy nem jöttünk ki rosszul a dologból:

"Egyfelől, a legutolsó tárgyalási körből nem jöttünk ki rosszul. Tegnap és tegnapelőtt az EU csúcson a magyar tárgyaló delegáció helytállt. A 20,5 milliárd euró a tavalyi induló ajánlatnál mintegy 643 milliárd forinttal jobb. És ez respektálható, még akkor is, ha a last minute cukorkák, kedvezmények a nemzeti alkuk megédesítésére az ilyen csúcsértekezletek bevett rutinjához tartoznak." Írta Dr. Heil Péter

Sándorné Palotai 2013.02.11. 12:32:59

Kedves Zsolt

Minden egyes szava igaz!!!Gratulálok!!! Éljen a DK és éljen Gyurcsány Ferenc és Vadai Ági.Ők tudják hogy mi az igazsság ma az országban!!!
Hiányolom, hogy Kuncze Gábor,nem szólalt meg.Láttam hogy ott volt az E2014 gyűlésen.Gratulálok Bajnai Gordonnak!!!Jó volt.Azt viszont sajnálom, hogy sorra alapitanak pártokat,ezzel félő hogy szétforgácsolják az ellenzéket.És mi nem fogjuk tudni hogy kire,kikre is szavazzunk.Nem új pártokra van szükség hanem egy nagyon erős ellenzéki ősszefogásra.Nem kellene a helyekért előre harcolni, mert ennek még rossz vége is lehet.

HanSolo90 2013.02.11. 13:09:45

@Sándorné Palotai: Akkor nekem elmagyarázhatná Gyurcsány vagy Vadai, hogy miért került minden sokkal többe mint a tényleges ára. És hova tűntek el azok a pénzek.

Csak 3 kérdés:
Megyeri híd?
Autópályák?
Margit híd?

Vagy, hogy miért az Ő idejük alatt volt a Zuschlag-ügy, a BKV ügyek, az okirat-hamisítási ügy Gyurcsány egyik cégénél, korrupciós ügyek stb.

Válaszát előre is köszönöm!

evauraj 2013.02.11. 13:16:03

@jobbdemokrata: "ballib" oldal szétbombázása" -Persze, neki állt érdekében ezen felül a kisgazdák és az mdf szétbombázása is és a kdnp bekebelezése! Ha fideszszemüveg nélkül néznél, talán látnád, hogy a fidesz akart egypárt rendszert, s tett meg ennek érdekében mindent! "Meggyesi puccsistája"- Az szdsz puccsolta meg, az mszp -féltve a koalíciót- azisztált hozzá./Hibája: a 100 napos program,orvosok tanárok fizetésemelése stb, melyet nem bírt el a költségvetés./ "Mutyizós privatizáció"- Az eredeti tőkefelhalmozás az egész világon piszkos volt-bár én a Gyurcsányéval nem vagyok tisztában- tanultuk, olvastm, csak így lehet kialakítani a tőkéseket,gyárosokat,bankárokat, ezért volt nálunk pl.kárpótlási jegy. Hogy jó volt-e, arról lehet vitatkozni.Egyébként Gyurcsány-ellentétben Orbánnal- nem a regnálása alatt lett milliomos, a bratyinájának sincsenek bányái, földbirtokai.Ő privatizált,úgy, ahogy mások is rendszerváltáskor. Aztán ingyen dolgozott, ha emlékszel.Na, tudnék még veled vitázni, de kezdte az országgyűlést.Nézem, de minek?!

Lilla50 2013.02.11. 15:52:43

@jobbdemokrata:
igen ez az összeszedett pont sor van ma a közmédiába végtelenségig csócsálva

jobbról -balról

és ez az igazi kép!
jobbról balról!
Miért is?!

egyébként nem gondolja kedves fórumtárs, hogy minden felvetett adata áltéma?!

a valódi téma az, hogy Orbán adott egy keresztény konzervatív gondolkodásmódot mellé államkapitalizmust a kettő együtt pedig erős hierarchia

akarjuk-e
ez nem jó nem rossz olyan amiféle.

Gyurcsány adott programot egy nyugatias
polgári liberális szolidaritás mentén épülőt, ahol az ember nincs gúzsba kötve.

1989. után ilyesfélére vártunk.
de Lezsáki lett.
számomra rémes!

Tudom , hogy megint kell az ajánló levél a protekció , amelyet már-már elfeledtünk
megint kell a meghunyászkodás a pozícióban lévők előtt.

Ezt is csaknem feledtük már.
Szóval a mindennapokban visszaléptünk a rend felé.
Ismét görcsbe rándul a gyomrom a rendőr láttán, mert nem segít, hanem bűntet--pedig azt is elfeledtem.
Nézze meg a legújabb felnőttképzési törvénytervezetet--micsoda bizalmatlanság tűnik ki belőle mindenki iránt--és a bűntetési tétel 350 000 Ft-nál kezdődik.
Szóval összességében ne beszélje el itt azokat a tételeket amit jól felturbózva karaktergyilkosságra lehetett használni, hanem mondja meg Ön is ezt akarta Orbánnal?

és sorolja még ide miféle intézkedések tetszenek még!
de mondjon hülyeségeket, amelyek Gyurcsányról szólnak és nem arról amit 2006-tól képvisel. igen az őszödi programbeszédtől!
a programbeszéd is az elhiresült is májusban hangzott el .Orbán alaposan ismerhette, mert az ott felvázolt menetrenden egy icurkát sem változtatott az átalakítást illetően, csak más tartalommal töltötte meg--

az tényleg Gyurcsány szerencsétlensége, hogy a színtvallása korai volt--és nem volt felkészülve akkor arra sem a pártja sem az ellenzéke. Orbán a 4 éve alatt felépítette annak megvalósítását a más tartalom mellett--úgy, hogy Gyurcsány karaktergyilkolása közben az emberekbe súlykolta annak elengedhetetlen voltát .
Győződjön meg róla:

hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz%C3%B6di_besz%C3%A9d

index.hu/belfold/partI7339/
program beszéd

elhíresült
nol.hu/archivum/archiv-417593
nekem nyilnak

Drehás 2013.02.11. 16:26:07

@HanSolo90:
Tudod, számomra mindig nevetésre húzódik a szám, amikor valaki ezerrel el kezdi ekézni Gyurcsány Ferencet,teszik ezt úgy, hogy nyomatják a már unásig ismert Fideszes mondatokat, de azért közben már szinte buzgó imádságként szajkózzák: Én nem vagyok Fideszes!!!

A hazai politika, különösen a választási kampányok idején, arra állt rá, hogy ígéretek garmadájával állítsák maguk mellé a szavazók sokaságát. Így volt ez még a legutolsó, 2010-es választásokon is. Kíváncsi lennék arra, hogy van-e leltár arról a kezében, melyik párt kormánya, mit valósított meg a választási ígéreteiből? Gyurcsány annyival van előrébb a jelenlegi miniszterelnökhöz képest, hogy már elmondta a sajátjai előtt,nem akar tovább hazudni!! A jelenlegi miniszter pedig mintha arra az álláspontra helyezkedett volna, hogy nem akar többé igazat mondani!!

Gyurcsány nem a politikából lett vagyonos ember,a vállalkozásainak eredményes működtetése tette azzá! Éppen úgy, mint sok más olyan embert, akik ma a száz leggazdagabb magyar listáján, sok-sok milliárdos vagyonokkal ott vannak az élmezőnyben. Az vagyonosodásukat a magukat nem Fideszesnek tartó honfitársaink nem szokták piszkálgatni, mert ők jelentős szolgálatokat tesznek kurta termetű akarnok hatalomgyakorlásához. Egyébként Gyurcsány nem fér fel a százas listára!

Arra kérem Önt, jelölje meg azt a forrást, amely korrekt módon igazolja, hogy Gyurcsány Ferenc okirat hamisításban érintett volt, és ezért el is marasztalták őt.

Továbbá kérem, hogy mennyivel került többe a megboldogult Lágymányosi híd építése, a Margit híd felújítása, és az autópályák építése, mint amennyibe kerülniük kellett volna?

És ha már a kéréseknél tartok, akkor kérném azt a listát,amely a korrupciós ügyekben elítélt szocialista politikusok neve szerepel, és ha lehet, akkor ellentételezésként tegye mellé a korrupciós ügyekért elítélt Fidesz politikusok neveit is. Elvégre nem Fideszesként, a Fideszes korrupció nyilván éppen annyira fáj Önnek, mint a nem Fideszes politikusok korrupciós ügyei.

Ami pedig az EU csúcson elért eredményt illeti. Lehetséges, hogy az első ajánlathoz képest jobb eredménnyel jöttek el Orbánék. Na de azért azon még Ön is elgondolkodhat, hogy ha egyszer a végül megajánlott összeg 4,8 milliárd euróval kevesebb, mint az előző hét évre kapott összeg, akkor az nem több!Mert ami kevesebb, az nem több! Csak mindenféle bugyuta számmágia alkalmazásával lehet butítani az embereket. Persze Önt nem,mert ön nem Fideszes....

Mitzimackó 2013.02.11. 17:24:16

Felesleges ez a sok rizsa: Azok ekézik Gyurcsányt, akik be vannak szarva tőle. Ilyen egyszerű: hisznek a szómágiában, hogy bele tudják dalolni a földbe, mint Vejnemöjnen Joukahajnent. De nem fog nekik sikerülni :-)

MrDemokrata 2013.02.11. 18:14:49

Bőhm Andrásnak, ezzel a magát minősítő "firkálmányával" sikerül alulmúlnia a legsilányabb politikai analfabétákat. Minden politikai hátsó szándékot mellőzve, van-e ma Magyarországon még egy olyan idióta, aki azzal házal, hogy a rezsimváltáshoz Orbán egyetlen ellenfelét, /akitől egyébkét fóbia szinten retteg/ azt a rezsimváltásban nélkülözni lehetne. Azt a személyt, aki valóban a nulláról épített fel társaival együtt egy parlamentbe kerülő pártot. Bőhm Úr! civilként adnék önnek tanácsot; amennyien valóban a demokráciát, a jogállamiságot szeretné visszaállítani a hazájában, gyorsan vegye ki a nyelvét Orbán seggéből és dolgozzon az "egységes ellenzék" egyesítésén. Gőz erővel dolgozzon, hogy helyrehozzák azt a hibát amellyel a Fideszt a hatalomra juttatták. Amelynek Ön és azóta a semmibe elhalt pártja oroszlán szerepet vállalt. Azt viszont már csak szorgalmi feladatként teszem hozzá, amíg az ön nevét, személyét az országban csak a vájt fülű politikusok ismerik, addig a Gyurcsány nevet vagy rettegik és félelmükben gyalázzák, vagy értik, s akként tisztelik és becsülik. Az Ön neve egyik kategóriában se versenyképes!

camilló 2013.02.11. 18:25:00

@MrDemokrata: Egyszerűen nem értem, hogy lehetnek ennyire vakok az emberek! Miért nem látják, hogy Gyurcsány, Orbán, Bajnai, és had ne soroljam, teljesen egyenlő!! Mondjam úgy, hogy egy kutya! Én értem mindet! A saját hatalmuk érdekében Megtesznek mindent. Szociális látszat intézkedések minden honnan. Mikor látják már be tisztelt hölgyeim, és uraim maga rendszer hazug, a vezetőivel együtt.

HanSolo90 2013.02.11. 18:59:36

@Drehás: Tehát 2006-ban Gyurcsány hazudott a győzelem érdekében! Szuper, Ön az első DK-s, aki ezt elismeri. Gréczy erre nem képes! :) Köszönöm!

Akkor a kért hivatkozások Önnek. Sajnos a vérbeli DK rajongók már korábban elküldtek emiatt a fenébe:

fn.hir24.hu/velemeny/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/

www.wita.hu/index.php?show=post&post=865

www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/tizmilliarddal-tobbe-kerult-az-m0-s-ket-szektora-.html

nol.hu/belfold/20090627-hidpenz

Gyurcsányt pedig az tette gazdaggá, hogy jókor volt jó helyen a privatizációk idején, ahogy a többi multimilliomost is. Nem pedig a szakértelme. 10 év alatt egy egyszerű emberből nem lesz csak úgy milliomos, hacsak nem nyer lottót vagy talál fel gyógyszert.

Korrupciós ügyek: Zuschlag, Szabó Gábor, Molnár László, akiket ténylegesen elítéltek, több ügy ugye folyamatban. Amúgy a korrupciót meg kifejtettem már Fideszes blogban is.
Az sokkal jobban zavar, hogy van még ember aki hisz Gyurcsánynak vagy akár bármelyik politikusnak :).

Okirat-hamisítás:
www.origo.hu/itthon/20060327pert.html

Elévülés miatt ejtették. Nem pedig amiatt, hogy bárki is ártatlannak bizonyult volna. Gyurcsány azt állította, hogy ő erről semmit nem tudott.

Amúgy akár hiszi, akár nem tényleg nem vagyok Fideszes, de gondoljon amit akar. Azon bizonytalan szavazók közé tartozom, akiknek elegük van a régi arcokból a politikában. És jókat nevetek a két tábor elfogult rajongóin :) Ennyi!

HanSolo90 2013.02.11. 19:11:52

@MrDemokrata: Akkor árulja már el nekem, hogy a nagy Demokraták miért moderálnak ki embereket a DK fórumokról? Miért van az, hogy a minősíthetetlenül káromkodó DK szavazó maradhat, a kulturáltan kérdező bizonytalant meg elzavarják? Ez lenne a demokratikus hozzáállás?

Személyes tapasztalat: a minap, betettem egy MNB és Állami Számvevő Szék oldaláról származó 2007-2008 statisztikáiról szóló linket, ami cáfolta a DK facebook oldalán megjelent írást. 5 perc sem kellett, és eltüntették a hozzászólásom. Ennyit erről :) Megy ám ott is a szavazók befolyásolása, nehogy az a kevés is átlásson a szitán.

m6beütő 2013.02.11. 19:12:19

@camilló:
Volt olyan kormánytag, aki-akik a fizetésüket nem vették fel.Bocs

MrDemokrata 2013.02.11. 19:12:41

@camilló: Azt gondolom barokkos túlzás párhuzamot vonni a szocialisták és a Fidesz közé. Ugyanis Orbán a kétharmados válsztási győzelme után,/ellentétben az akkori szocialistákkal, akik szintén rendelkeztek a 2/3-s többséggel/ azonnal kiépítette diktatúrát. Miniszterelnöki kinevezése ,törölte Magyarországról a jogállamiságot és más diktárokhoz méltón alapított magának a feudalizmus mintára hajazó saját Magyarországot. A Fidesz hazug volt ellenzékben és hazug most kormányzati tényezőkéntis.

Kemény Miklós 2013.02.11. 19:32:13

Csak torlaszol: ideje lenne felre allni az utbol.

Gyurcsanynak abba kellne hagynia a hivatasos politikai tevekenyseget.

Gondolom a politikabol szarmazo bevetel nelkul is meg tudna elni. politikailag senkinek nem jo, meg neki sajat maganak sem, hogy erolteti a dolgot.

Tobbet erhetne el Gyurcsany politikailag, ha inkabb nalanal joval tehetsegesebb politikusokat tamogatna, akik kepesek hathatos vezetokke valni.

Gyurcsany erolkodese tobbet art mint hasznal. Feri, eleg volt mar.

camilló 2013.02.11. 19:49:46

@m6beütő: Könnybe lábad a szemem az áldozatuk láttán! Egy kis példa: Akármelyik politikusunk jótékony célra befizet 1 millió forintot. Én 5 ezret. (85 ezer a jövedelmem) Ki hozta a nagyobb áldozatot?

camilló 2013.02.11. 19:51:13

@MrDemokrata: Egyezzünk ki abban hogy mindegyik hazudik, csak az egyiknek jobb a kommunikációja, mint a másiknak. Lásd már meg hogy maga ez a polgári demokráciának nevezett akármi a hibás!

MrDemokrata 2013.02.11. 20:25:03

@camilló: Számomra megfelel a tisztes alku és készségesen hajlok arra, politikusi definícióra, miszerint a politikusok hazudnak. Megerősítésként a kommunikációjuk amatőr voltára, éppen mos hallgattam Gyurcsányt, amint dicsérte Orbán Uniós sikerét, amely szerint tisztességes eredményt ért el és a jelenlegi helyzetből a lehető legtöbb pénzt hozta haza. Ebben az esetben viszont miért kell fényezni egy tisztességes eredményt? Ki érti, hogy a a politikai ellenfelet miért kell méltatni?! Demokrata az Istenadta? Tökéletes demokráciáról viszont még sehol nem hallottam.

MrDemokrata 2013.02.11. 20:48:01

@HanSolo90: Sajnos nem tudom a kérdéseit megválaszolni ugyanis nem vezetek DK-s fórumot és moderátor se vagyok. Azt viszont tapasztalatból válaszolhatom, hogy az ott kommentelők többsége békés természetű ember és csak abban az esetben zárnak össze, ha aljas szándékból provokálják őket a jobbikos trollok. Azt gondolom, ahogy más politikai családhoz tartozó szavazókat se kell a szavazataikért befolyásolni", úgy a DK-s tagságnak is meg van igaz meggyőződése az általuk választott pártról.

Drehás 2013.02.11. 20:50:52

@HanSolo90:

Lágymányosi híd.

Tudja Ön, hogy az a német híd, amelynek bekerülési költségeit a Lágymányosi hídéhoz hasonlítják, milyen műszaki tartalommal épült meg? Csak a legszembetűnőbb különbséget említem meg. A német híd összesen két forgalmi sávval bír. Ön szerint a Lágymányosi híd mennyivel?

A Margit híd felújításának költségeit, már a bizonyítékként idehozott cikk bevezető szövege is igazolja.

Az autópálya, M0 körgyűrű építések Magyarországon mindig drágábbak, mint a környező országokban! Ennek oka abban keresendő, hogy hatályos törvények szerint, az autópályák nyomvonalát, annak közvetlen környezetét az állam nem sajátíthatja ki! Az érintett önkormányzatok csak akkor adják ki az építési engedélyeket, ha az ő különböző igényeik is megvalósulnak! Annyi körforgalmas lehajtó a világon nincs,mint nálunk Magyarországon! De akkor álljon elő ezzel a többe került szöveggel, ha más kormányok olcsóbban építettek autópályát, mint a szoci kormányok.

Ami a Gazdag László féle írást illeti. Nem tudom komolyan venni, mert Gazdag úr nem objektív, politikailag determinált.

Mondjuk, egy komolyabb okirat-hamisítás büntetési tétele öt év letöltendő börtönt jelent.Most én azt mondom, hogy Ön 2006-ban okiratot hamisított!Sőt! Fel is jelentem a rendőrségen!Mit gondol, mi fog történni Önnel?? Ne gondolkodjon, megmondom. Semmi! Tudniillik olyan a magyar törvénykezés, hogy ha egy feljelentésben megfogalmazott, feltételezett bűncselekmény régebbi időpontra van datálva, mint annak a lehetséges büntetési tétele,akkor a rendőrség minden vizsgálat, nyomozati cselekmény nélkül lezárja a meg sem kezdett ügyet. Na, mit szól? És ha ez megtörténne, majd én azzal szórnám tele a médiát, hogy Ön okiratot hamisított, mert az ártatlansága soha nem derült ki, mégis mit szólna?? Deutsch Tamás, és Répássy Róbert két esetben játszották el ezt Gyurcsány Ferenccel.

Ami pedig a korrupciót illeti. Pontosabban azt a korábbi állítását, hogy elöntötte a korrupció a politikát Gyurcsány idején. Hát, mit mondjak? Elég karcsú az a három név, amit előkotort.

Két apróságot tennék ide. Várhegyi Attila, Szolnok polgármestereként, Orbán kabinetfőnökeként a duplájával károsította meg Szolnok városát, mint amennyi pénz miatt Zuschlagot hat évre ítélték. Várhegyi másfél év felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta, jelentős ügyészi segítséggel.

És akkor még egy apróság:

Bayer Zsolt egyszer már kilépett a Fideszből mert elmondása szerint már nem bírta elviselni mindazt, amit Simicskáék műveltek, és Bayer szavai szerint pontosan úgy működtek, mint a maffia !!

Mindezt csak azért adtam a tudtára, mert Ön nem Fideszes!! Megnevetettet...

Drehás 2013.02.11. 21:06:34

@HanSolo90:

Még egy apróság!

fedor.blog.hu/2012/06/21/varga_simicska_orban?fullcommentlist=1

Olvasgassa egy picinykét, hátha megvilágosodik!!

lajos0 2013.02.11. 21:09:18

@jobbdemokrata: "azt a vagyont, melynek mértéke sem Orbánéval, sem a többi politikuséval össze nem mérhető"

Mondjuk Pintér Sándoréval azért igen, aki szintén olajozástól a privatizációs tolvajlásokig benne volt mindenben. Martonyin szintén nem csodálkoznék, de amúgy egyetértek.

"pokoli rossz sportminiszter volt, ráadásul már ott is korrupciós ügyek vették körül, és miután ME lett, felégette maga mögött a helyet... :)"

Hát Megyót is egy sportminiszter puccsolta meg, jobb félni alapon igaza volt.

"jött az ominózus tévévita, mely számodra ORbán lesöprését jelentette, a jobboldaliak számára viszont a gátlástalan hazugságot és cinizmust..."

Az a tévévita jó kabaréműsor volt mindkét fél részéről, Orbán hazugságaira viszont éppen kevesebb volt a vevő. De gondolom nem is a jobboldali szavazókat akarják megszerezni, ez sok baloldalinak is sok volt. A 2006-os választást inkább Orbán nyerte meg az MSZP-nek, mint Gyurcsány, majd 2010-ben fordult a helyzet.

"főleg nem szűk körben való beismerése!"

Hát a bűnsegédeket tájékoztatta a helyzetről. Ez mint igazságbeszéd tényleg komikus.

"katasztrófakormányzás...épült, szépült sok minden, de milyen áron? 2008-ban a világválság már egy megrendült gazdasági állapotban lévő Mo.-t talált..."

2002 és 2008 közt nominálértéken a 30 év alatt összejött adósság 150 %-át pakolták még az adófizetők nyakába. Ehhez hasonló tétel csak a Surányi féle adósságcsere volt, természetesen az is teljesen feleslegesen.

"Gyurcsány a bukott gazdasági miniszteréből csinált, az IMF-hitel segítségével konszolidáló miniszterelnököt."

No ezt szerintem nem Gyurcsány csinálta, Bajnait ennél jóval magasabb körökben jelölhették ki.

"Gyurcsánynak köszönhetjük, hogy a nácizás, antiszemitázás napi szinten jelen van a közéletben."

Hát már Antall József is náci volt a maga idejében a sajtóban és diktátor is.
Most meg lehet csodálkozni, hogy 20 év permanens nácizás után a lakosság ingerküszöbe olyan magas, hogy az sem érdekli nagyon, ha valahol tényleg jön a farkas.

"és azt, hogy az ellenzék szimpatizánsaitól elvették a demokrata jelzőt."

Én már rég elvettem minden oldalról, de a "mi demokraták" kezdetű litániákat sem veszik komolyan. A rendszerváltás elitjének komoly szerepe van abban, hogy ez a szó a lakosság többsége számára semmiféle komoly értéket nem hordoz, nem sok haszna van, ha valaki kizárólagosan akarja birtokolni.

"Neki köszönhetjük, hogy a politikai csatározás túllépett a pártok szintjén, át a társadalomba."

Nálunk a család MDF-es és SZDSZ-es fele már 91-ben sem állt szóba egymással. Ma már a Jobbik szimpatizánsok is jól elvannak az LMP-sekkel mert nem veszik annyira komolyan a saját szimpátiáikat sem.

"az SZDSZ lerombolása"

Ezen az SZDSZ elnökei sokat dolgoztak Kunczétől a csalással megválasztott Kókáig. Legjobb volt, hogy később Fodor nyakába próbálták varrni az egészet, aki egy szinte teljesen elsüllyedt hajón lett kapitány.

"De egyelőre minden más politikust többen támogatnak, mint Gyurcsányt. És szerintem ez a lényeg..."

Így van. 1 %-os támogatottsággal és 70 %-os elutasítottsággal sok értelme nincs szövetségre lépni, mert sokkal többet visz, mint hoz.

lajos0 2013.02.11. 21:11:25

@Drehás: "Az egyik államférfi, a másik csak egy egyre többet hazudozó politikus. Ne tévedj, az egyre többet hazudozó politikus alatt nem Gyurcsányt értem!"

Orbán a hazudozó ezek szerint, de ki lehet az államférfi ?

lajos0 2013.02.11. 21:20:23

@camilló: "Nincs olyan hogy baloldali liberális. Vagy egyik vagy másik."

Nagy igazság. A balliberális összetétel Csurka találmánya volt.

"Értelmezd, mit jelent a baloldaliság, és mit a liberalizmus."

Magyar viszonylatban a baloldaliság azt kommenista MSZP-s, a liberális meg azt hogy SZDSZ-es, esetleg a zsidó szinonimája. Nálunk nincsenek elvekre épülő pártok.

"Baloldali párt ma Magyarországon a Munkáspárt 2006. Aztán hosszú szünet."

A gyakorlatban ezt nem volt lehetőségük bizonyítani, de hellyel közzel így lehet.

"A jobb oldalon meg vagy fasiszták vannak, vagy fasisztábbak. Miért állítok ilyet?"

Mert gondolom fogalmad sincs a fasizmus, meg a nácizmus közti különbségről. Szerintem Mussolininek ma kevés követője van, én konkrétan egyről sem tudok. Viszont a Jobbik szavazóinak jelentős része egykor MSZP szavazó volt, és a balnak hívott oldalon is nagy számban vannak zsidó és arabgyűlölő antiszemiták, meg cigányellenesek is ( bár általában nem a bőrszínük miatt nem kedvelik őket, tehát nem is szimpla rasszizmusról van szó).

lajos0 2013.02.11. 21:35:41

@evauraj: "Ha fideszszemüveg nélkül néznél, talán látnád, hogy a fidesz akart egypárt rendszert, s tett meg ennek érdekében mindent!"

Elárulom, titkon minden párt egypárt rendszert szeretne, amennyiben ez őket jelenti.

"Hibája: a 100 napos program,orvosok tanárok fizetésemelése stb, melyet nem bírt el a költségvetés."

Ez tévedés, az igazi galibák utána jöttek, ennyi populizmus még belefért volna.

""Mutyizós privatizáció"- Az eredeti tőkefelhalmozás az egész világon piszkos volt"

Ez nem piszkos volt, hanem köztörvényes bűncselekmények minősített eseteinek a sorozata. Még ha van is hasonló, ezt szimplán azzal leírni, hogy 'a gyilkosságokban világszerte meghal az áldozat' nem egy nagy megállapítás.

Eredeti tőkefelhalmozás ? :-) Hát tényleg eredeti, de ennyire pofátlanul sehol sem ment végbe.

"csak így lehet kialakítani a tőkéseket,gyárosokat,bankárokat, ezért volt nálunk pl.kárpótlási jegy."

Mondjuk az is a lopás minősített esete volt, mert nem a kárpótoltak kapták vissza az eredetileg tőlük ellopott ingatlamokat, gyárakat, stb., hanem többnyire a diktatúra egykori kedvezményezettjei húztak hasznot a kárpótlásnak nevezett parasztvakításból is.

"Egyébként Gyurcsány-ellentétben Orbánnal- nem a regnálása alatt lett milliomos, a bratyinájának sincsenek bányái, földbirtokai."

Tényleg nem, de a politikai kapcsolatainak köszönhetően. Mint a többi. Azért az anyóst mondjuk érdemes megnézni nála is, szerintem egy párszáz kőbányát farzsebből ki tudna fizetni. Ferenc hozzá képest kiflispisti volt ezen a téren.

"Aztán ingyen dolgozott, ha emlékszel."

No ez a 'lottóötös megnyerése után egy kocsmakör' féle nagyvonalúság kissé populista lépés volt. Én szívesen eltekintettem volna tőle.

Lilla50 2013.02.11. 22:18:09

@HanSolo90:
hova akar kilukadni ezzel?

csak a fenébe is!

ott egy megszerkesztett program 2006-ból és egy dk-s program 2013-ból

mi a csudának Gyurcsányoz még.
Gyurcsány akkora politikai görbeutat soha nem járt be, mint Orbán a liberális internacionálé alelnokségétól a konzervatív internacionáléig.
mindezt úgy, hogy a korábbiakat egyszerűen fiatalkori tévelygésnek minősítette és hittek neki.

Gyurcsány ilyesmit semmit nem tett--mégis vele kapcsolatban a személyét cincálják--mi a fenének?
unalmas duma ez már egy nem vezető politikus esetében

ameddig nem birja magában megfogalmazni, hogy mi is a baja Gyurcsánnyal, hanem hülyeségeket sorol, addig semmire nem jut. Szóval a programját utasítja el--mert agyilag munka lenne vele? el kéne olvasni?!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.12. 09:05:58

Miért a szerző még a politikai palettán van?!

Vagy volt valaha is?!

Gyurcsány ölebe nem politikai karrier...

Csak jelzem!

lajos0 2013.02.12. 13:50:11

@MrDemokrata: "Minden politikai hátsó szándékot mellőzve, van-e ma Magyarországon még egy olyan idióta, aki azzal házal, hogy a rezsimváltáshoz Orbán egyetlen ellenfelét, /akitől egyébkét fóbia szinten retteg/ azt a rezsimváltásban nélkülözni lehetne."

Ha ez így lenne, Gyurcsány egyedül is legyőzné Orbánt. Szerintem a fideszben attól jobban rettegnének, ha visszavonulna. Ezzel a ki kitől retteg toposszal persze minden oldalon turbózzák magukat a hívek, de a rettegés fokának összhangban kellene lenni a rettegett személy támogatottsággal.

"Azt a személyt, aki valóban a nulláról épített fel társaival együtt egy parlamentbe kerülő pártot."

Mármint az MSZP-t a 0-ból építette fel Ferenc ? Nekem az az érzésem, hogy inkább arrafelé vitte. A DK meg nem került a parlamentbe, hanem ott alakult.
Ennyi erővel Jávor Benedekék is a 0-ból felépítették az új parlamenti pártjukat, 3 nap alatt.

lajos0 2013.02.12. 14:14:14

@Lilla50: "Gyurcsány akkora politikai görbeutat soha nem járt be, mint Orbán a liberális internacionálé alelnokségétól a konzervatív internacionáléig."

Azért a Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik főmuftijából, demokratává vedleni szintén nem kis fordulat. A liberális fideszesek egyik reggel arra ébredtek, hogy konzervatívok lettek, a diktatúra ifjúgárdistái meg arra, hogy demokraták. Most tényleg el kéne hinni ezt bármelyiküknek is ?

Sándorné Palotai 2013.02.12. 14:44:35

@HanSolo90:

Most csak röviden, de ha felgyógyulok bővebben.Az tény hogy Zusslag csalt hazudott, csalt és lopot.A BKV per ha jól tudom, még mindig fólyik, mert nem tudják rájuk bizonyitani,amit az ügyésszség állít.
Csurcsány megnyert eddig minden pert amit ellene índitottak.
De nagyon nem szeretem ha egy fidessz közeli mocskolódik, és nem az igazat írja.
Kíváncsian várom hogy 2014-ben , kik kerülnek a bíróság elé csalás, hütlenkezelés, vádjával.
Kérem nézze el nekem de most nagyon beteg vagyok.

HanSolo90 2013.02.12. 15:18:54

@Drehás: Mondom, azt gondol amit akar! Én tudom, mik a nézeteim, egy ismeretlen blogoló persze azt von le magának amit akar. De örülök, hogy megnevettettem!

Gazdag László teljesen független, a neten is utána lehet nézni. Megjegyzem épp úgy ekézi Orbánt, mint Gyurcsányt.

Ön olyan neveket kért, ahol már ítélet született. Gyanúsított van még jó pár.

Megjegyzem külföldön kulturáltabb a politikai élet, sokszor már a gyanú esetén is lemondások vannak, nem pedig arcoskodás a média előtt. Ez mindkét oldalra egyaránt vonatkozik.

Ennyi erővel akkor bizonyítsa a DK és Gréczy azokat a vádakat, melyekkel az LMP-t illették. Vagy az MSZP-t.

Kissé egyoldalú a mérce! Ha szegény ártatlan Gyurcsányt és a DK-t mindig csak bántják és kormozzák a csúnya többiek, a DK meg ártatlan józan gondolkodóként csak nyugodt politizálást akar. Ehhez képest rágalmak, összeesküvés-elméletek szinte naponta születnek itt vagy a DK fórumán, persze bizonyíték vagy jogerős ítélet nélkül ugye. Az MSZP és az E2014 ebből a szempontból sokkal kulturáltabb.

HanSolo90 2013.02.12. 15:26:35

@Sándorné Palotai: Jobbulást kívánok!

Tévedni tetszik, mert legutóbb Gyurcsány is elveszített két pert is, csak ezt a balos média nem verte nagydobra. De attól még igaz!

Önnek is elmondom, nem vagyok Fideszes, de akárcsak a fórumozó társa, azt gondol amit akar.

A folyamatban lévő perekről az a véleményem, ha jól eltüntetik a nyomokat és bizonyítékokat, nem is lesz normális ítélet. Ráadásul sok számonkérés és vizsgálat még a Bajnai kormány idején indult.

Az országban soha nem volt következetes a törvénykezés, sokan megúsztak olyan dolgokat, melyekért egy hétköznapi ember 20-30 évet is ülne. Pár példa: Császár Előd, Stohl András, Cozma gyilkosság stb.

Még egyszer jobbulást Önnek!

HanSolo90 2013.02.12. 15:34:37

@Lilla50: Ahhoz képest, hogy Gyurcsány nem is vezető politikus, rendre úgy viselkedik. Egy kis párt vezetőjeként szerintem csendben be kellene állni a nagyobbak mögé és nem is foglalkozna vele senki. Ő maga is okot ad arra, hogy támadják.

Amúgy újabban sok DK szavazótól hallom, hogy bizonyítsák a Gyurcsány ellen felhozott vádakat és rágalmakat.
Én viszont kérdezem, hogy a DK tudja bizonyítani azokat az "elméleteket", amiket megfogalmaznak? Tudja bizonyítani vádjait? Belinkelnek ők is ám mindenféle elemzést és statisztikát, csakhogy ilyet a másik oldal is tesz. És mindenki hazugsággal vádolja a másikat.

Lassan olyan lesz ez az egész mint egy vallás. Csak azon alapszik, hogy ki miben hisz.
Ha idejönne Van Rompuy és azt mondaná, hogy Gyurcsány, Orbán, Mesterházy vagy Bajnai egy hazug, tehetségtelen politikus, a hívek akkor is kitartanának és Van Rompuy lenne a hozzá nem értő agy-mosott!

Sándorné Palotai 2013.02.13. 07:33:33

@HanSolo90:
A jó kívánságát köszönöm szépen!!És elnézést kérek hogy le fidesszesztem,de a felhang az volt.
A Cosma gyilkosság az már szerintem a FIDESZ idejében volt.Az már a Handó Tünde által fém jelzett.A másik két személy megkapta a büntetését.Hülyeséget csináltak, megfizettek érte.Az egy más dolog, hogy például a Stohl A.ügyében a sérült idős úr , úgy gondolja hogy még több pénz illetné meg.Pedig a Stohl elég szépen kártalanította több millával, még a tárgyalás előtt.Amit a bíróság megítélt azt is kifizette.Én egyszer láttam a tv-ben Császár Előddel egy interjút,hát ott őszintén elmondta,hogy ő mit élt át a baleset után,és ő rá csak a gyorshajtást, meg hogy meghalt a fiatal rendőr.Tudom hogy az emberélet drága,de hála az égnek nálunk nem fogat fogért törvény van.Akkor Előd még a vízcsapból is ő folyt nagyon híres volt.Még le nem zárult az ügye minden barátjával megszakítót minden kapcsolatot, mert nem akarta, hogy ők is megigyák a levét.Sokáig nem mert kimenni az utcára, mert mindenki aki felismerte,kiabált utána.Pánik beteg lett,öngyilkos akart lenni,a szülei vették észre, így maradt életben.Nem volt munkája,és talán csak egy lány tartott ki mellette , aki most a felesége és a kisfia anyja.Szóval biztos hogy a lelki teher sokkal nagyobb mint az hogy kap még két évet.
A Cosma gyilkosság az más megítélésben kell hogy nézzük, ott direk rászálltak.
Ő csak táncolt a mennyaszonyával, amikor belekötőttek.Én ott még súlyosabb itéletett vártam.
Most befejezem, mert elég gyenge vagyok.Szóval nem árt különbséget tenni, egy bűnöző és két ember akinek nincs piusza!

lajos0 2013.02.13. 09:03:49

"Bajnai Gordon, az Együtt 2014 társalapítója az ATV Szabad Szemmel című műsorában vasárnap azt mondta, „a kérdés az, hogy tud-e olyan politikai teljesítményt nyújtani a Demokratikus Koalíció, amivel azt a nagyon nagy elutasítottságot, ami a magyar társadalomban velük szemben van, valamilyen módon oldja.” Ezt követően meg is válaszolta a kérdést: „Én ma nem érzékelem, hogy lenne akkora szavazótábor, vagy olyan elfogadottság, ami őket a parlamentben szeretné látni tömegesen. Ehhez nagyon jó politikai teljesítményt kell még nyújtani nekik.”

Hát érdekes helyzet lehet ez Zsoltnak: Bajnai is a forgalommal szemben halad, ahogy mindenki más. Vajon mi is lehet az oka ?

Az igazi sztrovacsek 2013.02.13. 10:14:38

"Elbukta a kormány az adósság elleni harcot
Egy év alatt 468 milliárddal nőtt az államadósság, csak egyszer volt magasabb, mint január végén."

"Komolyan visszaeshetett tavaly a gazdaság
Akár két százalékot csökkenhetett 2012-ben a magyar GDP. Jövőre sem lesz nagy növekedés."

De vannak azért jó hírek is:
"Felszámoltak három kuplerájt Budapesten"

Mellesleg ha nem megy a kupleráj....

kentersturz 2013.02.13. 10:22:52

"Ahogyan szövetségesekhez illik" Az ATV-ben vitázna Gyurcsány Ferenc Bajnaival
atv.hu/belfold/20130212_gyurcsany_interju_dk_virrasztas

Ez a hüle még alsó kenőnek is gyengus. :(

leponex 2013.02.13. 13:08:42

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökké Bánatos Főtanácsolója, ...!

"Eltelt néhány nap, és én mégis úgy gondoltam, reagálok, mert azok a fáradt és rossz közhelyek, amelyeket felsorolsz, még ma is létező toposzok "

Azokra a fáradt és rossz közhelyekre gondolsz ugye Kedves Bárdunk, amiket amúgy fáradhatatlanul gajdolsz Ferenc testvérünk fényes uralkodásáról, "amikor idejárt a világ összes vezető politikusa." ... :).

De abban igazad van, tényleg méltánytalan eljárás Bajnaitól, hogy egykori miniszterelnökét, majd később őt magát ebbe a székbe emelőt ( Tőled tudjuk, hogy Feri tette oda Gordont ) ily durván akarja negligálni.

De Bajnai praktikus ember, az a 2-3 % szavazó nagyon kellene neki, de nyilvánvaló, hogy ha Ferenc is jön velük, akkor másik 6-8 % menni fog.
Márpedig a mai támogatottság mellett Mesterházynak sokkal nagyobb az esélye a közös baloldali miniszterelnök jelöltségre.

De ugye nem gondolod, hogy Bajnai a másodhegedűs szerepre pályázik?

Ismerjük el, Feriben van azért valami különlegesen eredeti báj, még a saját Hahái is elhajtották a tüntijükről, de ő alázatosan félrevonulva tovább támogatja őket. ( Meg is látszik rajtuk :) )

Három éjszaka fog virrasztani, no nem a deákokkal együtt az egyetemen, hanem a minisztérium előtt egy kis sátor alatt.

Kedves Bárdunk, el tudtad volna képzelni a 2006-os dicsőséges 'orbánalázó' tv- és választási győzelem
mámorában, hogy néhány év múlva mint egy hajléktalan fog Ferencünk demonstrálni?
És itt fogadja majd a "világ összes vezető politikusa" részvétnyilvánítását ...
Hajrá Zsolti!

leponex 2013.02.13. 14:38:39

@Drehás:
"Magyarország miniszterelnöke azt hazudja a tanulni vágyó fiatalság szemébe, nem lesz tandíj, majd olyan nagyságrendű összeg megfizetésére kötelezi a diákságot, amit azok kevés kivétellel nem tudnak megfizetni"

Ebben így gyakorlatilag semmi nem igaz.

- Ha tandíjnak azt nevezzük, amikor a beiratkozásért fizetni kell, akkor nincs tandíj jelenleg sem - az államilag finanszírozott oktatásban részesülők esetén.

- A tervezett finanszírozási modellben sem lett volna 'tandíj', a képzés költségeiről viszont számlát nyitottak volna. A diplomaszezésig felhalmozódó költségszámla törlesztése ezt követően kezdődne meg:

a. - közszférában való elhelyezkedés esetén az állam átvállalja

b. - a privát szférában a munkáltató vállalhatja át - adókedvezmény fejében, így tulajdonképp megint csak az állam fizet

c. - külföldi munkavállalás esetén a diplomás úriember módjára visszafizeti a többi adófizetőnek a sokkal jobb fizetéssel járó lehetőség megteremtésének megelőlegezett költségeit.

Ha 'tandíjnak' nevezzük a képzés költségeit, akkor CSAK annak kellene ténylegesen kifizetni, aki nem tudja vagy nem kívánja a mások által finanszírozott tudását az itthon maradottak javára IS fordítani.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.13. 20:59:06

"Azt írja az újság, hogy"

Több évtizedes rutinja van a negatív kampányok szervezésében Arthur J. Finkelsteinnek és George E. Birnbaumnak, a Fidesz kommunikációs stratégáinak"
"Finkelstein általában a negatív attitűdöket vizsgálja az embereknél, az előítéletekre és a sztereotípiákra apellál."
"Finkelstein általában a homofób, rasszista és gyűlölet-kártyát játssza ki az általa segített kampányokban, köztudott róla, hogy évek óta házasságban él egy férfival és két gyermeket is nevelnek"

Na hogy is állunk akkor Ron Werber gyűlölet kampányával???

Az igazi sztrovacsek 2013.02.13. 21:37:55

A hírek szerint a 2/3-os kormány az alaptörvénybe foglalja azt amit a köznyelv csak 'röghözkötés' néven emleget.
Ennek kapcsán megindult az agyam - néha szokott - és a következő kérdések merültek föl bennem:
1. Bevonják-e az útlevelét az egyetemet állami pénzen elvégzett diplomásnak?
2. Ha esetleg "csak" az EU területére távozik, vissza hozza-e a TEK?
3. El tudja-e érni Orbán Viktor, hogy néhány koki, saller hatására az EU bármely tagállama kiutasítsa területéről az ott dolgozó magyar diplomást?
4. Ha az előbbi három pont egyike sem megvalósítható, a külföldre távozott diplomás itthon maradt hozzátartozói kaphatnak-e közalkalmazotti állást, vagy ez már kizáró ok?
5. Mennyi az elévülési ideje annak a szerződésszegés bűncselekménynek(?), amit a hallagató aláírt, de esze ágában sincs betartani?
6. Kell-e kézfizető kezes a vagyonnal nem rendelkező hallgató szerződéséhez, akin utólag behajtható a tandíj?

leponex 2013.02.14. 17:11:06

@Az igazi sztrovacsek:
1. - nem
2. - nem
3. - nem
4. - a. kaphatnak
b. nem kizáró ok
5. - a koncepcióban nem tekintik bűncselekménynek, de vélhetően a 20 év lejárta után lehetne érdeklődni, miért is tetszett a szavát adni, aztán mégse nem. Egy polgári demokráciában az úriemberek adott szavát komolyan szokták venni. Az úriemberek meg adni szoktak a saját szavukra is.
De hát nem vagyunk egyformák.

6. nem kell

Ebből is látszik, mennyire komolytalan a rettegés a 'röghöz kötéstől'.

De ha valakinek 'megindult az agya' ...

Mint a Norvég Helsinki Bizottság aggodalmai Magyarországot illetően.

Gondolom Kőszeg bácsiék meg viszontaggodalmaskodnak a Norvégiában tartott politikai alapon megesett tömeggyilkosság miatt, ahol szocialista fiatalokat vadászott le Breivik újnáci.
Nálunk ez csak Ferenc testvér idején történhetett meg, lehet hogy csak most ért oda ennek híre.
;-)

leponex 2013.02.14. 17:16:14

Ferenc testvérünk természetesen nem kötötte volna röghöz a diplomásokat, ő nem diszkriminált volna. Mindenkinek vissza kellett volna fizetnie a képzési költségeket átlagfizetés esetén.

'Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni akkor, hogyha jövedelme a minimál, a havi minimálbér negyvenszeresét elkezdi meghaladni évente, tehát ezt mondhatnánk ügyesebben is én szerintem, ez tehát nagyjából azt jelenti, hogy közel három és félszerese a jövedelme, igen és összesen a bérek 3 százalékával elkezd fizetni visszafelé. Hozzáteszem, én ennél többet szeretnék, én azt szeretném, hogyha az egyetemek saját hatáskörükben korlátokkal, de bevezethetnék a tandíjat. Nem mi, az egyetemek, mert önállóak. Akkor, hogyha a bevett tandíj egy meghatározott hányadát, meghatározott módon, szociálisan nehéz helyzetben lévő és jó tanuló gyerekek ösztöndíjára fordítják. Ugyancsak vizsgáljuk azt, hogy az egészségügyben az egyéni hozzájárulásnak milyen formája alakítható ki, vizitdíj, kórházdíj, receptdíj. '

leponex 2013.02.14. 17:23:47

Ferenc testvérünk koncepciójához képest azzal kötötte volna röghöz a diplomásokat a félretett finanszírozási modell, hogy aki hazai röghöz akarta kötni magát, annak vagy direkt vagy adókedvezményen keresztül fizette volna az állam a képzési költségeit. Nyilván valami fájdalomdíjként, ha már nem tudott, vagy nem akart külföldre távozni derék diplomásunk.

Micsoda botrány, micsoda diszkrimináció!
Itthon marad valaki, és nem kell 'tandíjat' fizetnie!
Ahh, minő Mucsa és alpár!

Az igazi sztrovacsek 2013.02.14. 17:43:22

@leponex:
Akkor fölteszem a kérdést "magyarul".
Hogyan lehet a törvényt betartatni?
Talán úgy, hogy a Nemzeti Együttműködés rendszere szépen behajtja a tandíjat a polgári demokrácián szocializálódott, nemzeti lelkületű, konzervatív keresztény úriembertől aki itthon marad - bár nagyon vágyik külföldre - ugyanakkor hagyja magát kiröhögni a balliberális demokratától, aki egy német vagy angol multitól, norvég kórházból küld neki egy üdvözlő táviratot, hogy köszöni szépen, de 30 évig nem kíván hazajönni.
Márpedig a törvény mindenkire egyformán vonatkozik, pláne ha az egy év alatt negyedszer módosított gránit szilárdságú alkotmányba van belevésve.
Az meg már csak hab a tortán, hogy ez ellentétes az unió egyik alapelvével, a munkaerő szabad áramlásával.
Szerintem.

lajos0 2013.02.14. 18:10:42

@leponex: "szocialista fiatalokat vadászott le Breivik újnáci."

Árnyalja a képet, hogy az ifjú szocialisták Izrael ellenesek és palesztin-barátok voltak. Breivik pedig a szabadkőműves újnácikhoz tartozott és Izreael támogatójának számított. Nem mintha különösebben érdekes lenne a vérengzés szempontjából, csak annyiban, hogy mi is a jellemző Európában.

lajos0 2013.02.14. 18:16:02

@Az igazi sztrovacsek: "Hogyan lehet a törvényt betartatni?"

A felvetettek tükrében szerintem sehogy. Még ha azt mondják, hogy igazságos lenne, akkor sem. Persze eddig is volt sok betarthatatlan törvényünk, lesz még egy. Hiába foglalják az alkotmányba, a mulasztásos alkotmánysértésekkel hosszú évtizedekig együtt éltünk, és ez a jövőben is elő fog fordulni.

leponex 2013.02.14. 18:34:19

@Az igazi sztrovacsek:
"Hogyan lehet a törvényt betartatni?"
Gondolom, ha törvény lesz erre, pontosan definiálják majd.
Mondjuk úgy, ahogy egy hitelszerződés esetén szokták.
Ugye mem gondolod komolyan, hogy egy balliberális röhögve elmegy külfölfdre dolgozni és egy sms-ben értesíti a bankot, hogy a tőle fölvett kölcsönt most már ne is akarja behajtani rajta.
A bank meg csak szipog magában, ó be kitoltak vele!

"Az meg már csak hab a tortán, hogy ez ellentétes az unió egyik alapelvével, a munkaerő szabad áramlásával."

Miért is akadályozza meg bárki munkaerejének szabad áramlását??
Szabadon elmegy külföldre munkát vállalni, és még tíz év után sem kérdezik meg, mikor jön haza?

Csak 20 év alatt kell(ene) a képzési időnek megfelelő munkát vállalni itthon is.
Tényleg olyan nácifasisztakommunistafehérorosz dolog lenne ez?

Ha egy sportoló (mondjuk) ötéves szerződést köt egy munkáltatóval, biza el nem mehet máshová szabadon munkát vállalni, ha csak nem fizet. Egész Ejrópában.

Ha a munkáltatói kölcsönt veszel igénybe, biza el nem mész onnét addig, míg vissza nem fizeted.

De a szabad munkaerő vándorlását akadályozza például az is, hogy banszámla nélkül nem fognak alkalmazni külföldön sok helyen.

Röghöz köt a házépítésre felvett kölcsön, mert addig el nem adhatod, amíg ki nem fizeted, vagy át nem vállalja helyetted valaki.

Szerintem nagy öngól a ballibáktól, ahogy ezen a 'röghöz kötésen' lovagolnak. Mert erről a döglött paciról egyre nehezebb lesz leszállni, a kampányban viszont ölég hatásos lesz ellenük.
Szerintem.

Sokkal inkább arra a valódi problémára kellene megoldást találni, amikor egy diák nem lesz képes befejezni eredményesen a képzést, vagy egy diplomás nem jut álláshoz - ha bevezetnék a képzési költség visszatérítését.
Mert ennek valamilyen formájára szükség van, ebben lényegében mindenki egyetért.

A Feri koncepcióját elébb ismertettem, a volt liberálisoké hasonló, a szocik tandíjat szednének de facto.

Megértem, hogy Jurájhíp is belefáradt ...
:)

PS:
Az Unió alapelvei ... Haha, Muhaha ... :))

leponex 2013.02.14. 18:37:09

@lajos0:
még a látszatát is kerülni akartam ...
.-)

Az igazi sztrovacsek 2013.02.14. 19:41:46

@leponex:
"Röghöz köt a házépítésre felvett kölcsön, mert addig el nem adhatod, amíg ki nem fizeted, vagy át nem vállalja helyetted valaki."
Rossz példa.
A probléma nem a hitel visszafizetésével, vagy nem fizetésével van, arra ma is vannak megfelelő törvények, a hitel nyújtó meg kössön olyan szerződést, amit be is tud tartatni.
A bankot fikarcnyit sem érdekli, hogy a pontosan fizetett törlesztő részletet itthon keresed meg vagy pl. Belgiumban.
A lényeg nem a diákhitel - tandíj - visszafizetése, hanem az, hogy a friss diplomás vállalhat e munkát külföldön, amíg vissza nem fizette. Egy norvég kórházban dolgozó orvosnak ez biztos nem jelentene anyagi gondot.
A probléma ott kezdődik, ha megtiltják a friss diplomásnak, hogy külföldre menjen, és ott keresse meg a törlesztő részletet.
"Ha a munkáltatói kölcsönt veszel igénybe, biza el nem mész onnét addig, míg vissza nem fizeted."
Dehogy nem.
Főleg ha így sokkal rövidebb idő alatt tudod visszafizetni. Tárgyalás, megállapodás, szerződés kérdése az egész.
Ezt tapasztalatból tudom.

leponex 2013.02.14. 21:14:25

@Az igazi sztrovacsek:

"A lényeg nem a diákhitel - tandíj - visszafizetése, hanem az, hogy a friss diplomás vállalhat e munkát külföldön, amíg vissza nem fizette. Egy norvég kórházban dolgozó orvosnak ez biztos nem jelentene anyagi gondot.
A probléma ott kezdődik, ha megtiltják a friss diplomásnak, hogy külföldre menjen, és ott keresse meg a törlesztő részletet."

De hát ez nem igaz, itt kezdődnek a problémák!
A koncepció szerint 20 év ALATT kellene ledolgozni ITTHON a képzés tartamának megfelelő időt, ez teljesen egyértelmű volt.
Nyugodtan mehet Norvégiába dolgozni 13 évig, és ha ezután jön haza, még fizetnie sem kell.
Ennyi.

A rossz példámban ugye épp arra utaltam, hogy a bankot nem fogja érdekelni ..., ha nem fizetsz be fogja hajtani rajtad Norvégiában is, vélem.
Ha a törvényt meghoznák,szintén a banki hitelekhez hasonló eszközök lennének azok behajtására.

De jelenleg csak azon megy a sopánkodás, hogy vállalást kellene tenni itthoni munkára az állam ( az adófizetők ) által előre megfinanszírozott diplomaszerzési lehetőség fejében.

És végső sorban csak annak kellene visszafizetni, aki semmiképp nem akar itthon dolgozni semennyit.

Persze lehetne még ragozni, de minek.
Egy izmos kis demagógia a 'röghöz kötés', és bizonyosan kontraproduktív.

Az igazi sztrovacsek 2013.02.15. 15:41:40

@leponex:
"A koncepció szerint 20 év ALATT kellene ledolgozni ITTHON a képzés tartamának megfelelő időt"

De MIÉRT kell ledolgoznia ITTHON?
Nem mindegy hogy hol dolgozik, ha visszafizeti belőle a képzésére fordított összeget?

"Nyugodtan mehet Norvégiába dolgozni 13 évig, és ha ezután jön haza, még fizetnie sem kell"

De MIÉRT jöjjön haza 13 év után?
Hogy ne kelljen fizetnie?
És ha fizetni, és 30 évig kinn dolgozni szeretne?

"Egy izmos kis demagógia a 'röghöz kötés', és bizonyosan kontraproduktív."

Kinek?

leponex 2013.02.15. 17:11:06

@Az igazi sztrovacsek:
"Nem mindegy hogy hol dolgozik, ha visszafizeti belőle a képzésére fordított összeget?"

:)
De, mindegy, de itthon dolgozva nem kell. De tiltva nincs, valóban. Derék öntudatos polgár :))

"És ha fizetni, és 30 évig kinn dolgozni szeretne?"

Hát akkor dolgozni kint és fizetni vissza.

"Kinek?"
Mi?

leponex 2013.02.15. 21:26:48

Kedves Gréczy Zsolt!
Valszeg még egy hétig fog még porosodni e derék posztod, és még az orosz meteor sem volt hajlandó romba dönteni a Patás rezsimjét, bedig a Gordon is megmondta, csökkenteni kell aztat.
Na de ha már a meteorokban sem bízhatunk, legalább a Napban lehet?
Lószart...

"Le a Nappal!
2013.02.15. 15:25 Holger Hartland

A Nap - balról

Reggel van. Fölkelt a Nap! Vége a sötétségnek, vége az Orbán-rezsimnek! A Nap sugarai mindenhová elviszik a fényt, világosságot gyújtanak a fejekben, reményt a szívekben. Táplálják az elégedetlenség csíráit, bevilágítanak minden sötét fideszes lyukba, leleplezik a rezsim összes üzelmét. Most kell mindenkinek összefogni, most kell a demokratikus ellenzéknek félretenni minden pitiáner perpatvart és önző érdeket! A Fidesz-rezsim nem pihen. Ha nem teszünk ellenük semmit, holnap lehet, hogy már nem jön el a reggel.

Dél van. A Nap tétlenül nézi, ahogy Orbán Viktor kiépíti a diktatúrát, a rezsim tönkreteszi a gazdaságot, stadionokat épít és földbe döngöli az oktatást. A Nap nem égette szénné Matolcsy Györgyöt, nem sütötte le a fideszes képviselők arcáról a bőrt, nem olvasztott vajat a fideszes oligarchák fején. Mi lesz már? Az egész országnak az utcákon kellene tüntetnie! Lángban kellene állniuk az egyetemeknek! Elmaradott, buta, mucsai szarország. Szar Nap. Ha már nem égeti porig az Orbán-rezsimet, legalább eltűnhetne végleg az égről, hogy sötét legyen és hideg és éhezés, hogy akkor ez a hülye mucsai nép végre föllázadjon, vagy ha nem, akkor kapja meg, amit megérdemel.

Délután. A Nap a felhők mögött van, de aki nem ismeri el, hogy kilóg a felhők mögül a lóláb, az agyhalott. Vagy rezsimszolga, mint a Nap is. Eljátszotta nekünk a mindenkitől egyenlő távolságot tartó, kínosan politikasemleges nagy lumen szerepét. Egyformán sütött Orbán Viktorra és Bajnai Gordonra, a rezsim embereire és miránk. Hát nem, kedves Nap: amikor ütnek, nem lehet eltartott kisujjal semlegest játszani. Aki a jó oldal és a rossz oldal között középen áll, az valójában a rossz oldalt szolgálja. De tudod ezt te jól, és talán jól meg is fizetnek érte. Nehéz eldönteni, hogy ez a rosszabb, vagy az, ha önszorgalomból lennél ilyen agyhalott fideszes majom.

A Nap a felhők mögött van, de én tudom, hogy narancssárgán bukik le a láthatár mögé. Lebukott. Egyre kevésbé tudom a hazámnak érezni ezt a naprendszert. El kell innen menni."

leponex 2013.02.15. 21:31:18

Kedves Bárdunk!
De mi , akik középen állunk, másféle Napnak is tudunk örvendezni:

"A Nap - jobbról

A Konzervatív Magyar Csillagászok Köre aggodalommal figyeli a Nap tevékenységét. A nemzet iránti felelősségünket átérezve kötelességünknek tartjuk, hogy megszólaljunk.

Tűrhetetlen, hogy a senki által meg nem választott Nap Magyarország egén 24 óránként áthaladva nagyobb befolyással bír a magyar emberek életére, mint a nemzet akaratából törvényesen megválasztott kormány, a nemzeti együttműködés kormánya. Miközben a kormány a rezsicsökkentésért küzd, a Nap nem veszi ki a részét a terhekből. A médiahatóság engedélye nélkül sugároz és nem fizet frekvenciadíjat az általa használt frekvenciákért. Rendszeresen a felhők mögé bújik, éjszakánként pedig teljesen eltűnik, ezzel súlyosan megnövelve a magyar családok villany- és fűtésszámláját.

A Nap függőségben és kiszolgáltatottságban tart bennünket. Ránk tukmálja senki által sem kért sugarait, ezáltal eléri, hogy szükségünk legyen rá, s így gátolja meg az önnfentartó, erős és magabíró polgári Magyarország kibontakozását. Ahelyett, hogy egyenletes, huszonkét fokos hőmérsékletet biztosítana, télen túl keveset, nyáron pedig túl sokat ad. Mezőgazdászok tízezrei tudnának mesélni a Nap által okozott aszálykárokról, és a szintén a Napnak felróható fagykárokról.

A Nap idegen érdekek szolgálatában áll. Messze idegen földön kel fel, a magyar légteret használva, de Magyarország földjét egy pillanatra sem érintve teszi meg útját messze a magyar családok feje fölött, a magyar emberek megkérdezése és felhatalmazása nélkül, hogy valahol messze nyugaton térjen nyugovóra, ki tudja hol, ki tudja kiknél. Útja során a délelőtti órákban a Közel-Kelet felől süt le ránk, amivel természetesen semmi bajunk, ha onnan akar sütni, szíve joga, de fontosnak tartjuk felhívni rá a figyelmet, hogy a Napból káros sugárzás is ér bennünket.

Ki kell mondanunk: nem leszünk a Nap gyarmata! Felszólítjuk a Napot, hogy fejezze be tevékenységét, és tűnjön el Magyarország egéről!"

Boggyor 2013.02.17. 11:45:13

@Drehás:
Pontokba szedném a válaszaimat.
1. Nem tudom mi nevetni való van azon, ha valaki nem Fideszes, de kritikusan viszonyul Gyurcsányhoz. Felhívnám a figyelmét arra, hogy a 2010-es választásokon, nem a Fidesz tábora volt akkora, hogy 2/3-dal nyert, (Ha így lett volna akkor most semmi tétje nem lenne az előttünk álló választásoknak)hanem ennyi ember szavazott a Gyurcsányizmus ellen.
2, A 2010-es választásokon a Fidesz nem ígért semmit. Pontosan az 1 pontban leírtak miatt nem volt rá szüksége. Teljesen nyilván való volt, hogy a protest szavazatokkal biztosan nyerni fog azzal is, ha "az elmúlt 8 évre" hivatkozik. nem volt szüksége az ígéretekre, főleg nem azokkal történő későbbi szembesítésére. Így az általad kért leltár nem kivitelezhető.
3, Természetesen Gyurcsány is a politika révén gazdagodott meg. Csak még az előtt, hogy a politikai színpad rivalda fényébe került volna. Mint ahogy az is igaz, hogy az összes Magyar nagyvállalkozó hasonlóan gazdagodott meg. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy az MSZMP-hez, a Demokrata Fórumhoz, az MSZP-hez, az SZDSZ-hez vagy a Fideszhez állt közel. Ez volt a rendszerváltás elején az eredeti tőke felhalmozás időszaka. Még azt is elfogadom, hogy erre szükség is volt, mert különben ma sem lenne hazai tőkés réteg. A különbség az, hogy Gyurcsány Kóka, és esetleg Bajnai kivételével egyikük sem került a politika élvonalába személyesen.
3, Gyurcsány ellen én csak egy jogerős elmarasztalásról tudok az un: medence építési ügyben. Azonban miután ez a cselekmény elévült, így felelősségre vonásra itt sem kerülhetett sor. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is volt más, csak azt, hogy Őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Legalább is jogilag. Mert itt hagy álljon egy idézet Kovács Lászlótól: " Egy politikusnak nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani"
4, Korrupció természetesen most is van. Ezt kár lenne tagadni. De a 2002- 2010- ig terjedő időszakban ez rendszer szintű és már-már teljesen nyílt volt. Nem véletlen az ebben az időben keletkezett mondás, hogy korrupció az, amiben nem vagyok benne.
5,Az EU megállapodás pedig siker attól függetlenül, hogy összegében kevesebb, mint az előző volt. Egyrészt, mert az eredeti költségvetési javaslathoz képest lényegesen magasabb. Másrészt pedig az mert a lényeg nem csak az, hogy mennyit kapunk az EU-tól, hanem az is mennyit fizetünk be. Ha pedig ennek a kettőnek a különbözete több mint az előzőben volt akkor az siker és javulás. Ez nem számmágia, hanem egyszerű matematika.

camilló 2013.02.17. 13:18:17

@lajos0: Az mszp-nek nemhogy a kommunistákhoz nincs köze, hanem a baloldaliság jegyeit sem mutatja. Lehet van némi fogalmam a fasizmus és a nácizmus különbségéről.A mai rendszer minkét ideológia (egyes) jellegzetességét mutatja. Írtál az eredeti tőke felhalmozásról, és utána védted Gyurcsányt. Feri teljesen tisztán jutott a millióihoz ugye?:)

lajos0 2013.02.18. 13:05:15

@camilló: "A mai rendszer minkét ideológia (egyes) jellegzetességét mutatja."

Hát az előzőek is mutatták néhány jellegzetességét. De mondjuk a fasizmusban nem volt fajelmélet, míg a nácizmusban igen. A fasiszta szó használata mindenre Sztálin utasítása volt, nehogy összekeverjék az ő szocializmusát, a nemzetszocializmussal.

"Írtál az eredeti tőke felhalmozásról, és utána védted Gyurcsányt. Feri teljesen tisztán jutott a millióihoz ugye?:)"

Mi az, hogy nagyon is :-))

Ezzel sem vádoltak még, hogy védtem volna Gyurcsányt, de hát ennyi baj legyen. Azzal, hogy azt írtam, hogy az anyósa nagyságrendekkel nagyobb tételben vett részt a közvagyon széthordásában privatizáció címszó alatt, nem akartam Feri ilyen irányú tevékenységét kisebbíteni :-)
süti beállítások módosítása