Bár nem szokásom itt két nap egymás után bejegyzést tenni, a tegnapi Charta-Schiffer levelezés megér egy reakciót. Többen feltették a kérdést, miért írt a Charta nyílt levelet az LMP frakcióvezetőjének, hogy vonja vissza a Gyurcsány elleni sukorói feljelentést, amikor tudni lehetett: ha ezt meg is tenné Schiffer András, a nyomozás akkor is folytatódna.

Nos, a cél egyértelmű volt: a Charta nem a koncepciós per előkészítésének leállítását várta - jogvégzett embernek sem kell lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez nem tud megtörténni -, csupán egy politikai gesztus lehetőségét kínálta fel Schiffernek, hátha ráébredt már, mi készül az ő feljelentése alapján. A kezdeményezés sikeres volt: ismét tisztábban látunk. Schiffer pedig megszavazhatja a mentelmi jog elvételét, vállalva annak minden utólagos hazai és nemzetközi politikai következményét.

A válasz, amelyet Schffer megfogalmazott, nem volt váratlan, viszont a vártnak megfelelően önlejáratóra sikeredett. Az a formula, hogy a charta "nincs abban a helyzetben", szó szerint ugyanaz, ahogy Szíjjártó Péter fogalmazott, amikor Thomas Melia, vagy bárki más bírálni meri a magyarországi diktatúra kiépülését. Schiffer és Szíjjártó pökhendisége tehát egy tőről fakad, az okot talán az LMP-hez az utolsó pillanatban bezúduló kopogtatócédulákban kell keresni...

Hogy Schiffer félreérti a politikai térképet, az az ő, és a pártja nevének értelmét már rég sutba dobó politkájának a baja. Lassan már csak ő látja úgy, hogy van a Fidesz és van az MSZP, mint két Gonosz, és vannak ők, a tiszták. Szeretném jelezni, hogy nem ez a helyzet. Lehet neki baja az MSZP-vel, sőt Gyurcsánnyal is, de aki szerint ma létezik egyenlő távolság a demokratikus közép, ha úgy tetszik, a középen állók számára, de egyáltalán: az Orbán-Vona-Magyarország és mindenki más között, az vagy politikai vak, vagy hazudik. Az MSZP 1990-től - a Fidesszel ellentétben - mindig tiszteletben tartotta az alkotmányosságot, a parlamentarizmust, és akkor sem élt vissza a kétharmaddal, amikor ezt megtehette volna. Létezik, hogy Schiffer nem látja a különbséget?

Ráadásul az LMP-re csak Orbánnak van szüksége, hogy a segítségükkel bomlassza a demokratikus ellenzékét, innen nézve pedig az LMP maga a káosz, és az ellenzéki összefogás kerékkötője.

Persze, az is lehet, hogy az LMP belső válságát sikerült a Charta-levéllel ismét artikuláltatni. Karácsony Gergely MSZP-LMP-Jobbik összefogást hirdetett a Fidesz ellen. Schiffer valószínűleg neki is üzent, hogy még ő a főnök, ő diktál. Ugyancsak tegnapi hír volt, hogy az MSZP ismét hiába ajánlotta fel - amúgy helyesen - az LMP-nek a közös indulást a II. kerületben Balsai István elárvult képviselői helyéért. Az LMP tálcán kínálja a Fidesznek azt a helyet, amelyet amúgy is megnyerne, de próbát lehetne tenni a két ellenzéki párt összefogására. A Schiffer-válasz és a közös indulás meghiúsulása a bizonyíték: Karácsony együttműködne, Schiffer nem. Ez ma az LMP politikája.

Abba már belegondolni sem merek, hogy Schiffernek csak az MSZP büdös, a Jobbik majd nem is annyira. Ha ugyanis szerinte a Fidesztől és az MSZP-től is egyenlő lehet a távolság, akkor az Orbán által kitalált Vonától, és a Jobbiktól is az... A Gyurcsány-fóbia nem várt mellékhatásokkal járhat. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1986628343803&set=a.1986627863791.202185.1186110675&type=1&theater

(A fotón Schiffer András látható egy nyári rendezvényen Jobbik-politikusokkal jobbikos napernyők alatt....)

 

A Chartának adott válaszának azon tételét, miszerint a Fidesz ugyan felszámolta a demokráciát, Orbánt nem érdemes perelni, hiszen ők nemmel szavaztak a Parlamentben - tehát mindent megtettek -, egész egyszerűen szánalmasnak gondolom. Értem: Gyurcsányt büntetőüggyel bepereljük egy meg sem valósult beruházás nyilvánossága okán, a Fideszt meg leszavazzuk a Parlamentben, ha szétveri a sajtószabadságot, az alkotmányt és ellopja a magánnyugdíjakat. (Schiffer Gyurcsány-fóbiája valószínűleg a régi KISZ-es időkből származhat, amikor ott még együtt dolgoztak. Amúgy egy könyvet megérne, ki, miért lépett be anno a KISZ-be: Orbán, Stumpf, Kövér, Gyurcsány, Schiffer stb. stb.)

Arra már ki sem térek részletesebben, milyen hangot ütött meg Schiffer a Kádár elleni Demokratikus Ellenzékben munkálkodó Bauer Tamással, vagy a Rákosi börtönét megjárt Vitányi Ivánnal szemben, Ez a hang Schiffert minősíti.

A tegnapi levélváltás szépen megmutatta, ki, hol áll, ki, kit támogat. Kiderült, hogy az egyre több ember által szomjazott teljes demokratikus ellenzéki összefogásra még várni kell. Én azt sem bánom, ha Schiffer nélkül jön létre.

Mert előbb-utóbb szükség lesz rá, az egészen biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr373178787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szoci hadiösvények 2011.08.25. 20:08:53

p { margin-bottom: 0.21cm; }Komoly kihívás lehet a szocialistáknak, hogy már nem az egyetlen minden szélsőségességtől mentes kihívója a kormányzó erőknek. Így aztán jól konstruált, identitáserősítő háborút indítottak az egyetlen komolyan vehető alterna...

Trackback: Petőfi él, és fel van háborodva 2011.08.25. 14:49:57

Eltűntnek hitt szabadságharcos költőnket természetesen Hoffmann Rózsa támasztotta fel....

Trackback: Seggnyalók reneszánsza 2011.08.25. 09:40:45

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fell Bandi 2011.08.25. 15:46:27

@Brendel Mátyás: "amikor egy koalíció reális a két párt ideológiája szerint, illetve a választók ezt így látják, akkor a két pártnak kutya kötelessége koalíciót kötni."
Na, ekkora baromságot még ezen a geci-blogon sem nagyon olvastam eddig...
Ha az LMP koalázna a maszoppal, pont a nevét cáfolná meg...változtathatna is azonnal, NLMP-re...
Nem emlékszel, mivel indokolták annak idején a pártjuk létrehozását? Azonnal csináljanak segget a szájukból, mint gyurcsányi tette azt hetente?

Joaquin 2011.08.25. 15:48:04

@Brendel Mátyás: azért ez minimum kétséges. Az LMP szavazók többsége a volt SZDSZ-MSZP vonalról kerültek ki, és okkal hagyták ott előző pártjukat, így inkább az tűnik politikai öngyilkosságnak, ha mégis lepaktálnak velük. Nem biztos, hogy megbocsájtanának neki, hogy újra kormányerőre emelnék az MSZP-t, hisz részben pont ez ellen szavaztak.

Joaquin 2011.08.25. 15:49:48

Elnézést a rossz többesszám-egyeztetésekért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 15:52:17

@haggyadmá: "Lehet azt, hogy nem vesznek fel annyi hitelt, mint a fletó?"

1) azt ígérték, hogy nem fognak felvenni annyi hitelt. de ha ebből egyenesen következik, hogy a gdp-t ez erősen lerontja, akkor hülye egy közgazdász lehet ez a Matolcsy, hogy ezt nem vette figyelembe a tervbe

2) valójában vesznek fel hitelt, és az államadósság a nyugdíj-einstand ellenére megint nő.

szóval nagyon elbaszták ezt Matolcsyék. minden szempontból jobban, mint Gyurcsány.

"Vagy nem manipulálják olyan szakszerűen a makrogazdasági adatokat és esetleg valós adatokat közölnek? "

ő azt is manipulálgatják. ugyanúgy próbálkoznak a trükközéssel, és ugyanúgy változgatnak az adatok. de amikor végül az igazságot közlik, az semennyivel nem jobb, mint amilyen Gyurcsány igazsága volt.

"megcsináltak, hogy jobb demokráciákban a töküknél fogva lóbálták volna őket a háztetőről."

nem csináltak olyat, és a Fidesz ezzel a rágalommal kétszer bukott meg az ügyészségen. elfelejthetnétek már ezt a hazugságot.

" Az megvan, mikor törvényellenesen nem közölték határidőre az államháztartási adatokat 2006-ban, azzal az indokkal, hogy az befolyásolná a választások végeredményét? "

HAZUDSZ. kétszer bukott meg ez a vád az ügyészségen.

szelviktor.blog.hu/2010/08/13/arrol_hogy_gyurcsany_meghamisitotta_e_a_kozerdeku_adatokat

HAZUDSZ. itt a bizonyíték.

Joaquin 2011.08.25. 15:58:13

@Brendel Mátyás: Jogilag tényleg nem követett el törvénysértést, na de ezért lehet 4 évente szavazni, hogy csak legyen következménye az ilyesminek is.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:03:59

@Brendel Mátyás: attól, hogy te bizonyos cikkeket bizonyítéknak tekintesz, a tény még tény marad: gyurcsányiék meghamisítottak több államháztartási adatot, ill. nem tették azokat időben közzé. Az ez ügyben folyó bírósági (!!) eljárás minden tárgyalásán ott voltam, az alperesnek nem sikerült bizonyítania azt, hogy jogszerűen járt volna el.

haggyadmá 2011.08.25. 16:04:10

@Brendel Mátyás: "HAZUDSZ. itt a bizonyíték."

Az az ominózus index cikk, amiben a Daróczi mentegeti a fletót 2007.09.07-i. Ha valóban nyilvánosak voltak az adatok a 2006-os választások előtt, akkor miért nem azon csámcsogott a média? Szerinted a fidesz vádjaira, hogy nincsenek publikálva a közérdekű adatok, a baloldali média nem szirénázva közölte volna, hogy DE IGEEEEN! Eltitkolták, mert lehet akkor az ellenzék fel tudta volna fújni a rossz adatokat és talán nem nyertek volna a kommerek.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:09:24

@haggyadmá: ebben (is) nyilvánvalóan summantottak a szocik. Kizárólag internetes közlésre hivatkoztak a bíróságon is, de nem tudták bizonyítani, hogy az adatok időben felkerültek a PM oldalára. A felperesek viszont az Internet Archive's Wayback Machine segítségével ennek ellenkezőjét igazolták.

preston 2011.08.25. 16:12:16

@Scagnetti: nagyon is van értelme. mert amikor Gyurcsány a pártját arra ösztönözte, hogy változtassanak a hazudozós politikán, akkor kiborult a bili.
orgyán mint az igazság bajnokának pózába görcsösödött. az okosan és cinikusan felépitett fidesz propaganda ráhúzta az összes problémát az mszp-re és az egyetlen szóbajövő ellenfelére.
ti itt alapjában véve, tudjátok vagy nem tudjátok, a fidesz nyelvezetén beszéltek és ez a gondolkodást is erősen szabályozza. hadd ne menjek bele a részletekbe.
a szó tetté, anyaggá lesz. mi ez a sok gyurcsány baromság, frocsögés, hiszen jól tudjátok , hogy ennek nagy része még csak nem is értelmezhető.
a nagy igyekezet eddig csak egy nyulat lőtt, a szerencsétlen zuschlagot. eltelt egy év és egyetlen per sem indult.
talán, ha megújitják a birói kart.... akkor lehet majd a btk-t, ptk-t akármit, akárhogy értelmezni, esetleg új törvényeket kell irni stb...

haggyadmá 2011.08.25. 16:12:36

@Fell Bandi: Nem baj. Szelviktor-nak ezt nem tudjuk bemagyarázni. Ő tudja a frankót. Lehet keresek egy cikket a neten, hogy Elvis él, aztán akkor az is frankó lesz és igaz.

haggyadmá 2011.08.25. 16:17:00

@preston: "Gyurcsány a pártját arra ösztönözte, hogy változtassanak a hazudozós politikán, akkor kiborult a bili. "

HA elfogadom, amit írsz, akkor egy újabb példa, hogy a komplett mszp vezetés egy hazug, geci banda. Csak a fletó volt a király csávó, akinek elege lett a hazudozásból, de nem volt egy embert sem a sok kommer között, aki ebben mellé állt volna. Mindenkinek fontosabb volt a saját önérdeke és a hazudozás fenntartása. Persze én ezt nem hiszem el. Gyurcsány nem csak véletlenül hazudik, hanem elvből, átgondoltan, direkt, megfontoltan. Így született, így van összerakva, ő maga a hazugság megtestesülése. Konkrétan orvosilag elmebeteg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:20:04

@Joaquin: "Jogilag tényleg nem követett el törvénysértést"

no látod. Orbánék viszont jogilag is követtek el törvénysértést például a visszamenőleges törvénykezéssel. és mondjuk a manyup pénzek lenyúlása az holmi jogilag nem törvénytelen statisztikai késleltetett közlésénél messze nagyobb disznóság, nem?

Fell Bandi 2011.08.25. 16:21:04

@preston: mi az, hogy ráhúzták az egészet az mszp-re és gyurcsányira?
Ezt hogy lehet másképp értelmezni?
„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”
Ezen mit kellett ráhúzni a szocikra? Ki a bánatos tököm kormányzott ebben az időben, ha nem ők?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:22:14

@Fell Bandi:

"attól, hogy te bizonyos cikkeket bizonyítéknak tekintesz, a tény még tény marad: gyurcsányiék meghamisítottak több államháztartási adatot, ill. nem tették azokat időben közzé. Az ez ügyben folyó bírósági (!!) eljárás minden tárgyalásán ott voltam, az alperesnek nem sikerült bizonyítania azt, hogy jogszerűen járt volna el. "

hiába ülsz a tárgyaláson, ha jogi analfabéna vagy. az ártatlanságot nem kell bizonyítani, a bűnösséget kell. első számú jogi alapelv.

egyébként nem lehettél ott ilyen tárgyaláson, mivel az ügyészség visszautasította a feljelentést, tehát bíróságra nem került semmi.

nem volt ilyen ügy, az ügyészségen megbukott a Fidesz hazugsága.

haggyadmá 2011.08.25. 16:25:06

@Brendel Mátyás: "Orbánék viszont jogilag is követtek el törvénysértést például a visszamenőleges törvénykezéssel"

Csak halkan odasúgom neked, hogy az mszp nem 5 évre visszamenőleg javasolta a különadót, hanem 8-ra, ha jól emlékszem. Tehát jobban járnál, ha ezt nem írnád jóvá az mszp-nek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:26:11

@haggyadmá: "Ha valóban nyilvánosak voltak az adatok a 2006-os választások előtt, akkor miért nem azon csámcsogott a média?"

a két forduló között lett nyilvános, és csámcsogott rajta a média. egyébként a sok százmilliárdos hiánynál százmilliárdos többletre derült fény, nem érdekelte ez annyira a szavazókat.

itt a bizonyíték:

entellektuel.freeblog.hu/archives/2006/10/13/Allamhaztartasi_hiany_a_szavazok_csaptak_be_magukat/

" Szerinted a fidesz vádjaira, hogy nincsenek publikálva a közérdekű adatok, a baloldali média nem szirénázva közölte volna, hogy DE IGEEEEN!"

közölte. a Népszabadságban jelent meg.

" Eltitkolták, mert lehet akkor az ellenzék fel tudta volna fújni a rossz adatokat és talán nem nyertek volna a kommerek. "

igazából az a plusz tíz százaléknyi hiány nem érdekelte a választókat. semmit nem fordított a második fordulón.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:27:45

@haggyadmá: "Csak halkan odasúgom neked, hogy az mszp nem 5 évre visszamenőleg javasolta a különadót, hanem 8-ra, ha jól emlékszem. "

az egy provokatív felvetés volt. az mszp NEM CSINÁLT ILYEN TÖRVÉNYT. nem szavaztak meg ilyen törvényt. a Fidesz igen.

provokatívan beszélni nem törvénysértés. a Parlamentben olyanra gombot nyomni, ami alkotmányellenes, az törvénysértés.

ilyet csak a Fidesz csinált.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:33:05

@Joaquin: szerintem meg érdekli Schiffert a népszerűsége, csak a zsigeri gyűlölete most éppen elborította az agyát. majd 2014-ben megvilágosodik, csak meg fogja fizetni az árát.

semmiféle elv nem mondja azt, hogy mindig mindenkit anyázni kell, akivel ellentétesek az elvek. Schiffer elvei mentén is nyugodtan hallgathatott volna, és akkor az elvek is megmaradnak, és a koalíciós lehetőségek is nyitva állnak.

csak a hülyegyerek választja az elveit az esélyei helyett akkor, amikor semmi nem kényszeríti a választásra.

példa: munkahelyen vagy, jelentkezel egy másik állásra. elveid szerint majd szólnod illik akkor, ha felvettek, és tudod, hogy távozni fogsz. de csak a hülyegyerek jelenti ezt be előre, amikor még nem vették fel.

na Schiffer ilyen hülyegyerek.

Joaquin 2011.08.25. 16:33:44

@Brendel Mátyás: már bocs de ez hatalmas hülyeség. Jogilag Fidesz sem követett el semmit, ha mégis tudomásod van ilyesmiről, kötelességed feljelentést tenni.

noviktorka 2011.08.25. 16:34:10

Valóban közölhették volna az adatokat, de a választás első fordulója után 2 nappal még nem futottak ki a határidőből. Az embereket nem nagyon hatották meg a gazdasági, pénzügyi adatok, mert a 2. fordulóban még nagyobb arányban nyert az MSZP.

haggyadmá 2011.08.25. 16:35:20

@Brendel Mátyás: Az mszp törvényei közül nem bukott meg pár az alkotmánybíróságon? Vagy igen? Szóval ezek szerint az mszp is nyomott igent törvénysértő dolgokra? Szelektív memóriám nem csak nekem van, úgy látom.

Joaquin 2011.08.25. 16:35:45

@Brendel Mátyás: félreértettél. A szavazók nem fogják megengedni neki, hogy koalícióra lépjen az MSZPvel, nem saját bármilyen elképzelése. Schifferről sok mindent lehet mondani, de nem hiszem, hogy az a fajta, aki gyökeresen átalakítja hívei gondolkodását (mint pl Orbán). Neki ebben a kérdésben nincs szava.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:36:33

@Brendel Mátyás: seggfejkém, volt ilyen tárgyalás, nem is egy, hanem sok.
De ez nem a Fidesz feljelentésére indult büntető ügyben, hanem polgári peres eljárásban zajlott a Fővárosi Bíróságon Pataki Árpád tanácsa előtt..
Nem baj, ha valaki tájékozatlan, de akkor ne akarjon tájékozottakat kioktatni..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:36:50

@Fell Bandi:

"Ha az LMP koalázna a maszoppal, pont a nevét cáfolná meg."

1) az LMP a nevére már régen rácáfolt többször is. már nem kell védeni a mundért, mert már nincs

2) ha az LMP az örök "senkivel sem koalíciózok, 5 százalékos ellenzék leszek örökre" párt szerepére tör, akkor sajnálom Schiffert. mondom, nem politikusnak való. de a választanak se fog tetszeni, hogy olyan pártra szavazzanak, amelyik sehogy sem akar kormányra kerülni. minek akkor rá szavazni?!

3) az nem valami politikai becstelenség, hogy egy kis párt belép egy koalícióba. előfordul nyugaton is. sőt, mindennapos. ha az LMP ebben akar más lenni, akkor eléggé a neve azt jelenti, hogy ők úgy mások, hogy perverzek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:37:42

@Joaquin: "már bocs de ez hatalmas hülyeség. Jogilag Fidesz sem követett el semmit, ha mégis tudomásod van ilyesmiről, kötelességed feljelentést tenni. "

már ment egy kört a dolog az alkotmánybíróságon, tehát nem kell még külön feljelenteni őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:38:40

@haggyadmá: "Az mszp törvényei közül nem bukott meg pár az alkotmánybíróságon? Vagy igen? Szóval ezek szerint az mszp is nyomott igent törvénysértő dolgokra? "

volt ilyen, de ekkora disznóság, mint a visszamenőleges hatályú hadisarc, ilyen nem volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:40:48

@Joaquin: "A szavazók nem fogják megengedni neki, hogy koalícióra lépjen az MSZPvel, nem saját bármilyen elképzelése"

a szavazóknak aligha fog tetszeni, hogy az LMP akár kormányba is kerülhetne, ehelyett nemcsak, hogy nincs kormányon, de nincs is kormány, tönk szélére kerül az ország, és új választást kell kiírni.

a szavazóknak ez nem fog tetszeni, amint élesben megy a dolog.

és egy jó politikusnak ezt előre kell látni, hogy a dolog lehet, hogy jól hangzik most, de amikor majd élesben lesz, akkor nagy pofáraesés lesz az LMP-nek.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:40:53

@Brendel Mátyás:
"hiába ülsz a tárgyaláson, ha jogi analfabéna vagy. az ártatlanságot nem kell bizonyítani, a bűnösséget kell. első számú jogi alapelv."
Látszik, hogy faiskolába jártál, ilyen alapelveket csak ott tanítanak..
Polgári peres eljárásban, ha a per tárgya bizonyos adatok közzététele az ÁHT által előírt módon, az alperesé a bizonyítási kényszer, vagyis hogy a kellő időben és tartalommal közzétette az adatokat...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:41:54

@Fell Bandi: valamit kurvára összezagyválsz, hülyegyerek.

haggyadmá 2011.08.25. 16:42:59

@Brendel Mátyás: Olyan szemét végkielégítés rendszer sem volt, mint amilyet a szocik kiviteleztek. A emberek igazságérzete követelte a visszamenőleges hatályt. És nem pár emberé, hanem a lakosság 95%-é. Csak azok nem akarták, akik az előnyeit élvezték.

Joaquin 2011.08.25. 16:43:11

@Brendel Mátyás: nem értelek (titeket, haggyadmá-val). Alkotmánybírósági határozatnak semmilyen büntetőjogi felelőssége nincs, ilyesmi megállapítása nem feladatuk. Ezek szerint bárki, aki megszavazott egy törvényt amit utólag elkaszálnak annak börtönbe kéne vonulnia? Te jó ég...

noviktorka 2011.08.25. 16:43:25

@Brendel Mátyás: És nem korlátozták az AB hatáskörét, hanem tudomásul vették, hogy tévedtek. Nagy különbség!

Joaquin 2011.08.25. 16:47:03

@Brendel Mátyás: Pedig igaza van. Hatósággal szembeni kötelezettség esetén megfordul a bizonyításkényszer, erre milliónyi példát lehetne mondani. Csak a legnyilvánvalóbb: azt, hogy befizetted az adódat, neked kell bizonyítani, ha az APEHnek kétségei merülnének fel.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:51:47

@Brendel Mátyás: megértelek, hogy nyóc osztállyal nem könnyű tartani a frontot, de ez nem az én hiányosságom. Nekem megvan a teljes peranyag, a te fejed meg üres. Nehéz így érdemben vitatkozni..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:55:29

@Joaquin: ha megfigyeled az SZDSZ történetét, akkor volt benne olyan időszak, amikor éppen ellenségesek voltak az MSZP-vel. egyetlen szavazót sem hozott nekik. az LMP-nek sem fog.

de az vinni fog szavazót, ha nem kerülnek kormányba, ha miattuk nincs kormány, ha új választást kell kiírni, ha miattuk kerül válságba Magyarország.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:56:54

@haggyadmá: igazságérzetből sem szabad törvényt sérteni. azt ugye önbíráskodásnak nevezik, és nem jó dolog. ld Olaszliszka

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:58:35

@Joaquin: "Ezek szerint bárki, aki megszavazott egy törvényt amit utólag elkaszálnak annak börtönbe kéne vonulnia?"

nem, csak arról van szó, hogy a dolog akkor törvénysértő. és az AB leszarásában a Fidesz világcsúcstartó. ezt akarják itt a törvényt nem is sértő statisztikai adatok két forduló közötti publikálásával összevetni?

szánalmasok ezek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:03:20

@Joaquin: "Hatósággal szembeni kötelezettség esetén megfordul a bizonyításkényszer,"

itt nem ilyenről van szó. a kormánynak nem hatóság szembeni kötelezettsége közzétenni bizonyos adatokat, hanem a nyilvánosság előtti kötelezettsége. a nyilvánosság nem hatóság.

egyébként sem értem, mi a kérdés. itt a NOL cikk, amelyben másodpublikációban közzé lett téve.

www.nol.hu/archivum/archiv-400323

2006. április 11. a két forduló között van. mit kell ezen bizonyítani, ott van a szemed előtt, dátummal.

Joaquin 2011.08.25. 17:04:02

@Brendel Mátyás: akkoriban más volt a helyzet, az MSZP nem volt még büdös.
Az MSZP tényleg ezt a propagandát fogja nyomni, amit te is írsz, csak szerintem nem mennek vele semmire, legfeljebb a párthívek közötti kohéziót erősítheti egy újabb ellenségkép. (Csak mienk az igaz Isten feeling.)
Az LMP szavazókat kicsit sem fogja zavarni Piszkos Fred gyűlölete.

Pár hónap interregnum nem akkora tragédia, a parlament kisebbségi kormánnyal is életképes, bár nem találom valószínűnek, hogy az MSZP a közeljövőben (8 évig minimum) akár csak közel kerülne a kormányzáshoz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:04:11

@Fell Bandi: PhD.-m van, de ne zavarjon. postdoc kutató vagyok tudományos intézetben, hülyegyerek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:07:48

@Joaquin: "Pár hónap interregnum nem akkora tragédia"

nézzél körül egy kicsit Belgiumban! és ott még felelős sincs. továbbá Magyarországon lehet, hogy megsínylené a forint meg a BUX index a dolgot, azt meg nem szeressék a zemberek.

és végül: megismétlik a választást 8 hónap műlva, ugyanaz az eredmény. Schiffer ugyanabban a szarban van.

azt ne mondd már, hogy a második ismétlésre is csak a vállukat vonogatnák az emberek. nyilvánvaló, hogy széjjel tépnék Schiffert, avagy az LMP kiesne a parlamentből a valahanyadik kör után.

Joaquin 2011.08.25. 17:08:35

"ezt akarják itt a törvényt nem is sértő statisztikai adatok két forduló közötti publikálásával összevetni?"

Ez azért maradt meg annyira a választói emlékezetben, mert abban az időben volt valami Pannon Puma is :)

Fell Bandi 2011.08.25. 17:08:47

@Brendel Mátyás: "PhD.-m van, de ne zavarjon. postdoc kutató vagyok tudományos intézetben, "
attól még hülye vagy, mint a segg..
Fogadjunk, hogy több diplomám van, mint a te IQ-d négyzetgyöke!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:10:00

@Joaquin:

"akkoriban más volt a helyzet, az MSZP nem volt még büdös."

2009-ben az MSZP nem volt még büdös? én ugyan egyetértek, de most itt a választói hangulatról van szó, szóval ez azt tekintve HAZUGSÁG.

Joaquin 2011.08.25. 17:10:10

@Brendel Mátyás: Ha _ennyire_ kiélesedik a helyzet tényleg meg kell adnia magát. De ugyan már, ez szinte elképzelhetetlen forgatókönyv.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:12:25

@Joaquin: "Ha _ennyire_ kiélesedik a helyzet tényleg meg kell adnia magát. De ugyan már, ez szinte elképzelhetetlen forgatókönyv. "

ez a legvalószínűbb forgatókönyv. a jelenlegi trend szerint:

1) A Fidesz esik
2) Az LMP MSZP Jobbik pedig stagnál.

ebből meg az lesz, amit mondtam, nem lehet más.

ha Schiffer ezzel nem számol, akkor politikai hülye. mondtam már elégszer.

Joaquin 2011.08.25. 17:13:08

@Brendel Mátyás: Ja, leesett mire gondoltál. Á, SZDSZ magától süllyedt el, az MSZPvel való szakítás hatását emiatt már nem lehet megjósolni. Azonban, hogy a sokszor nyíltan MSZP ellen szavazók megsértődnének, ha kormányra emelnék őket, elég egyértelműnek hangzik.

Fell Bandi 2011.08.25. 17:15:27

@Brendel Mátyás: ne haragudj, de egy gyurcsányista IQ-ja nem lehet 80 feletti, hacsak meg nem fizetik érte busásan. Szóval erről lenne szó?

Joaquin 2011.08.25. 17:15:45

@Brendel Mátyás: Huh, hát addig még lesz választási törvény módosítás, stb...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:17:07

@Joaquin: az SZDSZ történetéhez hozzáadod, hogy az LMP is stagnál, akkor együtt elég hihető, hogy az MSZP-vel való keménykedés semmit nem hoz a konyhára. senki nem fog azért az LMP-re szavazni, mert Schiffer beszól az MSZP-nek. aki ettől élvez, az eleve a Fideszre vagy Jobbikra szavaz.

az MSZP-hez való túl közel kerüléssel lehet veszíteni, de keménykedéssel nem lehet nyerni.

ezért mondom, hogy Schiffer bölcs lett volna, ha hallgatott volna.

Joaquin 2011.08.25. 17:17:45

+ felteszel magadban valamit, ami nem biztos: Hogy LMP + MSZP ki fogja adni az egyszerű többséget. Ez eddig elég optimista szemlélet. 3-as koalíció nem lesz azt le merném fogadni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:18:02

@Fell Bandi: nem, arról van szó, hogy a prekoncepciód hibás.

Joaquin 2011.08.25. 17:27:20

@Brendel Mátyás: Már az elején is óvatosan fogalmaztam, mert én sem vagyok meggyőződve róla, hogy ez így van. Aki büntetni akarta az MSZP-t sem biztos, hogy nem érzi úgy, hogy a Fidesz kormányzása kellően nagy büntetés volt :) Abban biztos vagyok, hogy nem feküdhet le az LMP az MSZPnek ilyen gyorsan, így azt várni, hogy a gesztusokat máris viszonozzák, hülyeség, amivel az MSZPnek sincs több célja, mint bemutatni, hogy az LMP miatt van/lesz jobboldali kormányzás Mo.-n. Talán HVG jósolta még ezt a taktikát a választások idején, nem is tévedtek.
Az LMP taktikája pont ennek az ellenkezője lesz/kellene lennie: kivárnak az utolsó pillanatig, amikor rajtuk kívül már mindenki a koalícióról beszél, váltig tagadnak, majd amikor már nyilvánvaló, hogy a "fasiszta/jobboldali" kormányzástól csak így lehet megvédeni az országot, belemennek. Ez amúgy a párt fénypontja lenne. Azonban szerintem valószínűtlen ez a forgatókönyv.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:28:24

@Joaquin: az csak erősíti az állításom, mert az LMP amiatt csak rosszabbul szerepelhet, illetve rákényszerülhet a közös listára is. még rosszabb Schiffernek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:32:00

@Joaquin:

"Abban biztos vagyok, hogy nem feküdhet le az LMP az MSZPnek ilyen gyorsan, így azt várni, hogy a gesztusokat máris viszonozzák, hülyeség"

ez igaz. emiatt a közös jelölt előli elzárkózást most el is tudom fogadni. nincs még elég nagy tét.

de a befekvés és az ekézés között van egy köztes megoldás: a hallgatás. ezt mondom már mióta: Schiffer miért nyitotta ki azt a buta száját, miért nem hallgatott?

"kivárnak az utolsó pillanatig, amikor rajtuk kívül már mindenki a koalícióról beszél, váltig tagadnak, majd amikor már nyilvánvaló, hogy a "fasiszta/jobboldali" kormányzástól csak így lehet megvédeni az országot, belemennek."

ha addig hallgatnak, akkor jobban járnak, mert nem kerülnek akkora hazugságba, mintha addig ekézik az MSZP-t.

egyébként ez a taktika nem Lehet Más a Politika. ez ugyanaz a disznó politika, mint bármelyik másik párté.

"Azonban szerintem valószínűtlen ez a forgatókönyv. "

te valami hülyeségbe hiszel, ezt hajtogatod, de semmiféle szám nem támasztja alá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:34:15

@Joaquin: "LMP + MSZP ki fogja adni az egyszerű többséget. "

ezt felteszem. ha ez nincs meg, akkor tényleg nagy szívás van, már egyszer írtam. de Schiffernek megint nem abból kéne kiindulnia, hogy úgyis nagy szívás lesz, hanem abból, ami reális, elérhető, jó forgatókönyv. egy ilyen van, az MSZP+LMP koalíció.

egyébként az LMP azt is beharangozta, hogy az alkotmányt vissza kell állítani, tehát bizonyos fokig beharangozta, hogy koalícióra lép az MSZP-vel.

most meg itt ekézi. hülye ez a Schiffer.

Joaquin 2011.08.25. 17:35:33

@Brendel Mátyás: közös listának semmi értelme, politikai öngyilkosság lenne mind az LMP, mind személyesen Schiffer számára.

Joaquin 2011.08.25. 17:41:40

@Brendel Mátyás:
"egyébként az LMP azt is beharangozta, hogy az alkotmányt vissza kell állítani, tehát bizonyos fokig beharangozta, hogy koalícióra lép az MSZP-vel.

most meg itt ekézi. hülye ez a Schiffer. "

Nem látom az ellentmondást. Schiffer célja, hogy látszódjon, csak kényszerből hajlandó együttműködni a párt számára vállalhatatlan elemekkel, mint az MSZP és a Jobbik.
Nem hiszem, hogy egyetlen valódi LMP szavazó is felháborodott volna Schiffer válaszán, már csak azért sem, mert lényegében személyesen Gyurcsánynak szólhatott be, még csak nem is az egész MSZPnek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:16:20

@Joaquin: ha viszont az LMP-nek egyedül semmi esélye, mert a Fidesz űgy alakítja a választási rendszert, márpedig erre törekszik, akkor a nem közös lista sokkal gyorsabban, és hamarabb politikai öngyilkosság az LMP-nek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:20:16

@Joaquin: beszólt az egész MSZP-nek, hiszen amiről szólt, azt Gyurcsány az MSZP miniszterelnökeként az MSZP-vel tette. pl 2006.

"az MSZP-vel együtt megváltoztatjuk az alkotmányt, de semmi közöm az MSZP-hez" skizofrén kommunikációval Schiffer tönkreteszi az LMP-t.

preston 2011.08.25. 18:33:01

@Joaquin: nem sokan vannak, akik hisznek a sukoró ügyben, annyi mint annak idején a fidesz féle ,, lehallgatták a nagyszüleim szüleetésnapját,, cimű elvetélt ügy.
csak akkor menne, ha az ügyészség, biróság és AB után a vezir meghóditná és lecserélné az európai biróságokat is.

Scagnetti 2011.08.25. 18:41:16

@Brendel Mátyás: Elegánsan kihagyod a számításaidból a Fideszt és a Jobbikot. Mintha nem is léteznének, és a szavazóik sem.

Scagnetti 2011.08.25. 18:43:46

@preston: Ott a probléma, hogy a nagy Gyurcsány először megnyerte a választást tömény hazudozással, aztán meg elkezdett finnyáskodni, hogy nem lenne szabad hazudni. De addig nem volt vele problémája, míg a kampány tartott.

És még nagyobb probléma, hogy nem érzitek, mi is ezzel a baj.

Scagnetti 2011.08.25. 18:46:04

@Fell Bandi: Nem is szabad közeledni hozzájuk. El kell őket felejteni örökre. Ahhoz nem kell egy pártot fenntartani, hogy szidja Orbánt. Erre bárki képes egyedül is. Másra meg az Mszp nem jó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:46:13

@Scagnetti: elég nagy hülyegyerek vagy, hiszen itt vagy, olvasod a hozzászólásaimat, és már vagy harmadszorra kell megválaszolnom, hogy az egész kérdés csak akkor lényeges, ha a Fidesz+Jobbik kevesebb, mint 50%.

de Schiffer csak erre tervezhet, mert ha nem ez van, az kudarc. abból meg nem szabad kiindulni, hogy kudarc van.

kudarc esetében persze Schiffer fejre is állhat, már nem ront rajta sokat.

Scagnetti 2011.08.25. 18:58:50

@Brendel Mátyás: Te nem a szadeszből jöttél véletlenül? Ott volt divat ez a felsőbbrendű szöveg.

A Fidesz + Jobbik 50%-ban meg nagyjából biztos lehetsz. Fura dolgoknak kellene történnie, hogy ne legyen meg. Egy újabb ok arra, hogy Schifferék ne égessék le magukat azzal, hogy a szocikkal barátkoznak.

preston 2011.08.25. 19:02:58

@Scagnetti: mi elbeszélünk egymás mellett és egy ilyen fórum nem elmélyült vita helye.
1)a magyar politikai kultúra kiszolgálja a népet, amely igéretekre vágyik és ezekben hisz, hisz továbbá a mindenhatóságban, elég csak akarni stb.
2) ezért a választók kegyeiért folyó harc az óvodások szintjén megfogalmazott igéreteken alapul.
3) én elhiszem, hogy esetleg nem minden rossz statisztikát publikáltak a választások előtt, de a vezir és körei igy is mindent tudtak, tudhattak, ők még többet igértek mint Gyurcsány.
4) nem az ösződi beszéden akadtak ki a népek, hanem a reformokhoz szükséges anyagi áldozatokon. és volt egy nagyon jól előkészitett fidesz propaganda, ami mindent összemosott és ez az agymosás a mai napig tart.
5) Gyurcsány nem finnyás volt, csak egy zártkörű rendezvényen ostorozta az mszp vezetőit, a nem felolvasott és nem sz erkesztett beszéd hatásos volt, de olyan elemeket tartalmazott, amelyek összeollózva nagyon hatásosan voltak felhasználhatók .

stb, de nincs kedvem ezen rágodni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:05:04

@Scagnetti: az egy dolog, hogy te miről álmodozol, de Schiffer, és bármelyik politikus nem tervezhet az alapján, hogy totál elvesztik a választást.

ha Schiffer ezt tenné, akkor annál is hülyébb, mint amit gondoltam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:06:08

@Scagnetti: azt is "tudom", nem kell mondogatnod, hogy a Fideszben s a Jobbikban sok szerény ember üldögél, csak még nem láttam egyet sem.:)

Scagnetti 2011.08.25. 19:12:40

@preston:

1-2 Ez tény. Nekem csak az fura, hogy ha az egyik ez alapján politizál, az mocskos hazug, de ha a másik teszi, az igazmondó faszagyerek.

3. Esetleg tényleg nem mindet. Persze, hogy tudták Orbánék is. Tudniuk kellett. Csak azt nem értem, ez miben menti fel Gyurcsányékat.

4. Ez is igaz. Ezért is hazugság az, hogy Gyurcsány a Fidesz által felturbózott őszödi beszédbe bukott bele. Először is már 2006 nyarának végén erős mélyrepülésbe kezdett az Mszp, pedig általában a győztes párt iránti szimpátia emelkedni szokott a választás utáni első hónapokban. Már akkor érződött, hogy valami baj van. A beszéd csak ezután jött.

5. Pontosan. Zártkörű rendezvényen. Tehát a "szenvedélyes igazságbeszédből" egy szót sem akart a választóknak elmondani. Ennyit a nagy igazmondóról. És még mindig ott a kérdés, hogy ha ő ilyen becsületes, akkor miért csinálta végig a választást ezzel az általa (állítólag) nem helyeselt módszerrel?

Scagnetti 2011.08.25. 19:14:21

@Brendel Mátyás: Itt te álmodozol. Én csak felvázoltam, mi az aktuális helyzet, és mik a kilátások. Neked ez érthető módon nem tetszik, de ez nem kívánságműsor.

Scagnetti 2011.08.25. 19:17:36

@Brendel Mátyás: Nem mondtam ilyet sosem. Nem vagyok oda a Fideszben ülőkért, a jobbikosokért meg még annyira sem, mert azok közül néhány komplett őrült. De az önteltség mintapéldája még sokáig az Szdsz lesz. Ez az ő örökségük.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:18:14

@Scagnetti:
.
.
.
5. Azért, mert lopni akart még 4 évig. Kerül, amibe kerül. Ne felejtsd el az erre az időszakra jutó célpontokat: Moszkvai kirendeltség, Sukoró, autópályák, alagutak, stb. Több 100 Mrd lopás.

preston 2011.08.25. 19:27:37

@Scagnetti: aki ennek alapján politizál, az magyar politikus, aki győzni akar, mert ez a politikus lét lényege, hogy aztán hozza a világmegváltást. nincs miért felmenteni vagy elitélni.egy kupiban nincsenek szűzek és oda nem szerelemre vágyok járnak -elsősorban. igy lehetett legyőzni egy demagóg és szintén felelőtlenül igérgető Orbánt. Amikor meg Medgyessi teljesitette választási igéreteit, fizetésemelést adott a lehetetlen helyzetben levő orvosoknak és pedagógusoknak, akkor a lejtőre taszitotta a gazdaságot.
4) igy van. a durva propaganda mellett jottek a reformtervek, ami miatt az mszp elbukta az önkormányzati választásokat.
5)ez butaság. egy pártvezető a párt megfelelő fórumain és megfelelő szintű vezetői előtt nyilatkozik meg. ha sikerült volna maga mellé állitani kollégáit, akkor nem veszit annyit az mszp sőt, a beszéd sem került volna ki...

ne keresd a szerelmet a kupiban. és nézz körül, milyen igéretekkel kerülhet valaki országunkban olyan hatalom birtokába ( a választani jogosultak 32 százalékának szavazatával), hogy aztán nem is lehet semmit senkin számonkérni.

preston 2011.08.25. 19:28:44

most elmentem úszni. in corpo sano...

Scagnetti 2011.08.25. 19:29:19

@Fell Bandi: Szerintem sokkal inkább az volt a baj, hogy az egója nem volt képes elfogadni, hogy ezt bizony csúnyán elkúrta. Mindent elkövetett a győzelemért, azt is, amit nem kellett volna, és ezek után nem volt képes lemondani a hatalomról.

És némi messiástudat is gyanítható nála.

Scagnetti 2011.08.25. 19:32:09

@preston: Ismét elmondom, Nekem nem az a bajom, hogy hazudik. Politikus, tehát nem mondhat igazat.

Az a problémám, hogy ugyanazért az egyiket felmentitek, a másikat szidjátok.

"igy lehetett legyőzni egy demagóg és szintén felelőtlenül igérgető Orbánt."

Már bocs, de ez vicc. A demagógia rossz, ha Orbán csinálja, és jó, ha Gyurcsány? Ennek kissé elfogultság szaga van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:34:10

@Scagnetti: az önteltség mindig is mindegyik pártra hasonlóan jellemző volt. egyébként totál lényegtelen kérdés, nem az önteltség egy párt valódi hibája.

Scagnetti 2011.08.25. 19:37:12

@Brendel Mátyás: 5% környékén azért veszélyes tud lenni. :)

Nero Bianco 2011.08.25. 19:38:54

Teljesen felesleges adok-kapokba bonyolódik egymással az mszp és az lmp.
Egyiknek sincs belőle semmi haszna, de legalább kára az van.
Ráadásul semmiféle politikai kényszer nincs jelenleg semmiféle együttműködésre.
Mindketten jobban járnának, ha egymást békén hagynák, és építgetnék a saját politikai bázisukat. Sok átfedés nincs benne úgysem. Nem egymás ellenfelei.

De ha mindkettőnek az a célja, hogy egymást gyengítsék, akkor persze hajrá.
Mondjuk azt meg fogjuk szívni, de ez van.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:39:10

@Scagnetti: egész biztos ezek a dolgok is közrejátszottak a dologban. De ténykérdés, hogy közben a publikumra nem tartozó bankszámlák a .... szigeteken igencsak hízásnak indultak. Erről egy részegen fecsegő maszopos minisztertől tudok, aki szintén bennne volt vastagon a bulikban. Az ő számlája is 9 számjegyű lett (dollárban), de ahogy mondta, mindez aprópénz a pojácáéhoz képest.

Scagnetti 2011.08.25. 19:45:36

@Fell Bandi: Az ilyen sztorikat nem szeretem. Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy korrupt a Feri, de bizonyítsák be! Mondani bárki tud bármit.

De lehet, hogy még ezt is elnéztem volna neki, ha jól csinálja közben a dolgát.

Scagnetti 2011.08.25. 19:47:47

Megyek. Mára elég volt a politikából.

Nero Bianco 2011.08.25. 19:49:19

@Fell Bandi:
"Az ő számlája is 9 számjegyű lett (dollárban), de ahogy mondta, mindez aprópénz a pojácáéhoz képest. "

Had kacagjak hangosan.
Ufók hogy-hogy nem szerepelnek a történetben? Hihetőbb lenne.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:53:56

@Nero Bianco: ufók nem, viszont hála a sok italnak, elég sok konkrétum szerepelt benne. ezért nem kizárt, hogy ezek elegendőek lesznek a dolog felgöngyölítéséhez.. csak figyeld a sajtót - persze ne a népszagát - és lehet, hogy hamarosan találkozol érdekes részletekkel...

Nero Bianco 2011.08.25. 20:02:45

@Fell Bandi:
Rutinosabb öreg róka vagyok én már ahhoz, hogy ilyeneknek bedőljek.

Fell Bandi 2011.08.25. 20:05:52

Azért elég röhejes dolog, de itt a zsóti blogján folyamatosan annak a "politikusnak" (szerintem pitiáner bűnözőnek) a mosdatása folyik a blogger által, aki a jobboldali szimpátiával nem vádolható Szonda Ipsos politikusok népszerűségét vizsgáló kutatásai alapján az utolsó 5 évben folyamatosan a tökutolsó helyen állt, egyszer-egyszer cserélt helyet a kapafogú tolvaj kókadt majommal, a pannon puma keresztapjával. Ennél nagyobb lúzert a zsóti nem is választhatott volna ki magának, gratulálok!

Fell Bandi 2011.08.25. 20:13:15

@Nero Bianco: eredményt nem tudok garantálni, de az infókat eljuttattam a megfelelő helyre. Szerintem megérne az államnak pár millió dollárt egy CD a bankból, a betétesek neveivel, és egyéb adatokkal. Ez lenne a legjobb befektetés, még a MOL pakettnél is jobb...

Nero Bianco 2011.08.25. 20:18:26

@Fell Bandi:

Értem, gyakorlatilag a semmiről nyitottál vitát.

czjanos 2011.08.25. 21:41:58

@Nero Bianco: Lehet a mérlegre tenni és választani: valaki meggazdagodik, majd miniszterelnök lesz, illetve miniszterelnök lesz és meggazdagodik.

pilincka 2011.08.25. 23:45:34

Vajon mikor jöttök rá, hogy az lmp végül is a fityesz nyúlványa, csak egy előre leosztott szindarabot játszik, méghozzá igen silányan. Habzó szájjal szegülnek szembe a fityesszel, aztán együtt szavaznak. Amikor tétre megy a játék, akkor természetesen ott a helyük. Tökéletesen képesek behódolni a CIGA(cinikus,impertinens,gátlástalan és arrogáns) képződménynek. Ehhez is olyan masszív gyomor kell és olyan markáns gerinc mint siffernek és a földigilisztának van.

Táskás Tóni 2011.08.25. 23:53:52

@Fell Bandi: Külön szobában kezelnek a bunkó focistával Grazban és esténként a társalgóban összejöttök? Ennyi infó összegyűjtése és tárolása elég megterhelő lehet, főleg, hogy sokat kell a képzeletre is igénybe venni.

Tedat 2011.08.26. 16:26:33

@Joaquin:
"A Demokratikus Charta miért viselkedik úgy, mint Gyurcsány személyes szervezete volna?"

Szerinted?

Talán mert mégse nevezhetik "Magyar Gyurcsány Chartának" magukat.

Joaquin 2011.08.26. 17:19:15

@Brendel Mátyás: ezért hangsúlyoztam, hogy Schiffer számára sem alternatíva a (túl korai) együttműködés az MSZPvel, mert habár az LMP könnyen kieshet a parlamentből, neki személyesen még akkor is maradna politikai tőkéje.

czjanos 2011.08.26. 17:28:28

@Joaquin: Ha az LMP kiesne a Parlamentből, Schiffer csak egyetlen módon számíthatna a "politikai tőkéjére": ha a Fidesz a szárnyai alá veszi. Egyébként az lenne a sorsa, mint a nagyreményű "nemzet asszonyának", Petrasovits Annának volt a rendszerváltás elején.

Rántott kard 2011.08.26. 21:13:47

Kőkemény MEGSZORÍTÁSOK jönnek, mert a FIDESZ-nek nincsen sok választása. Azért nincsen, mert elkúrta. Nem kicsit, nagyon. 2/3-al kormányzó párt ekkora böszmeséget még nem csinált, oszt jó napot.
süti beállítások módosítása