Bár nem szokásom itt két nap egymás után bejegyzést tenni, a tegnapi Charta-Schiffer levelezés megér egy reakciót. Többen feltették a kérdést, miért írt a Charta nyílt levelet az LMP frakcióvezetőjének, hogy vonja vissza a Gyurcsány elleni sukorói feljelentést, amikor tudni lehetett: ha ezt meg is tenné Schiffer András, a nyomozás akkor is folytatódna.

Nos, a cél egyértelmű volt: a Charta nem a koncepciós per előkészítésének leállítását várta - jogvégzett embernek sem kell lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez nem tud megtörténni -, csupán egy politikai gesztus lehetőségét kínálta fel Schiffernek, hátha ráébredt már, mi készül az ő feljelentése alapján. A kezdeményezés sikeres volt: ismét tisztábban látunk. Schiffer pedig megszavazhatja a mentelmi jog elvételét, vállalva annak minden utólagos hazai és nemzetközi politikai következményét.

A válasz, amelyet Schffer megfogalmazott, nem volt váratlan, viszont a vártnak megfelelően önlejáratóra sikeredett. Az a formula, hogy a charta "nincs abban a helyzetben", szó szerint ugyanaz, ahogy Szíjjártó Péter fogalmazott, amikor Thomas Melia, vagy bárki más bírálni meri a magyarországi diktatúra kiépülését. Schiffer és Szíjjártó pökhendisége tehát egy tőről fakad, az okot talán az LMP-hez az utolsó pillanatban bezúduló kopogtatócédulákban kell keresni...

Hogy Schiffer félreérti a politikai térképet, az az ő, és a pártja nevének értelmét már rég sutba dobó politkájának a baja. Lassan már csak ő látja úgy, hogy van a Fidesz és van az MSZP, mint két Gonosz, és vannak ők, a tiszták. Szeretném jelezni, hogy nem ez a helyzet. Lehet neki baja az MSZP-vel, sőt Gyurcsánnyal is, de aki szerint ma létezik egyenlő távolság a demokratikus közép, ha úgy tetszik, a középen állók számára, de egyáltalán: az Orbán-Vona-Magyarország és mindenki más között, az vagy politikai vak, vagy hazudik. Az MSZP 1990-től - a Fidesszel ellentétben - mindig tiszteletben tartotta az alkotmányosságot, a parlamentarizmust, és akkor sem élt vissza a kétharmaddal, amikor ezt megtehette volna. Létezik, hogy Schiffer nem látja a különbséget?

Ráadásul az LMP-re csak Orbánnak van szüksége, hogy a segítségükkel bomlassza a demokratikus ellenzékét, innen nézve pedig az LMP maga a káosz, és az ellenzéki összefogás kerékkötője.

Persze, az is lehet, hogy az LMP belső válságát sikerült a Charta-levéllel ismét artikuláltatni. Karácsony Gergely MSZP-LMP-Jobbik összefogást hirdetett a Fidesz ellen. Schiffer valószínűleg neki is üzent, hogy még ő a főnök, ő diktál. Ugyancsak tegnapi hír volt, hogy az MSZP ismét hiába ajánlotta fel - amúgy helyesen - az LMP-nek a közös indulást a II. kerületben Balsai István elárvult képviselői helyéért. Az LMP tálcán kínálja a Fidesznek azt a helyet, amelyet amúgy is megnyerne, de próbát lehetne tenni a két ellenzéki párt összefogására. A Schiffer-válasz és a közös indulás meghiúsulása a bizonyíték: Karácsony együttműködne, Schiffer nem. Ez ma az LMP politikája.

Abba már belegondolni sem merek, hogy Schiffernek csak az MSZP büdös, a Jobbik majd nem is annyira. Ha ugyanis szerinte a Fidesztől és az MSZP-től is egyenlő lehet a távolság, akkor az Orbán által kitalált Vonától, és a Jobbiktól is az... A Gyurcsány-fóbia nem várt mellékhatásokkal járhat. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1986628343803&set=a.1986627863791.202185.1186110675&type=1&theater

(A fotón Schiffer András látható egy nyári rendezvényen Jobbik-politikusokkal jobbikos napernyők alatt....)

 

A Chartának adott válaszának azon tételét, miszerint a Fidesz ugyan felszámolta a demokráciát, Orbánt nem érdemes perelni, hiszen ők nemmel szavaztak a Parlamentben - tehát mindent megtettek -, egész egyszerűen szánalmasnak gondolom. Értem: Gyurcsányt büntetőüggyel bepereljük egy meg sem valósult beruházás nyilvánossága okán, a Fideszt meg leszavazzuk a Parlamentben, ha szétveri a sajtószabadságot, az alkotmányt és ellopja a magánnyugdíjakat. (Schiffer Gyurcsány-fóbiája valószínűleg a régi KISZ-es időkből származhat, amikor ott még együtt dolgoztak. Amúgy egy könyvet megérne, ki, miért lépett be anno a KISZ-be: Orbán, Stumpf, Kövér, Gyurcsány, Schiffer stb. stb.)

Arra már ki sem térek részletesebben, milyen hangot ütött meg Schiffer a Kádár elleni Demokratikus Ellenzékben munkálkodó Bauer Tamással, vagy a Rákosi börtönét megjárt Vitányi Ivánnal szemben, Ez a hang Schiffert minősíti.

A tegnapi levélváltás szépen megmutatta, ki, hol áll, ki, kit támogat. Kiderült, hogy az egyre több ember által szomjazott teljes demokratikus ellenzéki összefogásra még várni kell. Én azt sem bánom, ha Schiffer nélkül jön létre.

Mert előbb-utóbb szükség lesz rá, az egészen biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr393178787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szoci hadiösvények 2011.08.25. 20:08:53

p { margin-bottom: 0.21cm; }Komoly kihívás lehet a szocialistáknak, hogy már nem az egyetlen minden szélsőségességtől mentes kihívója a kormányzó erőknek. Így aztán jól konstruált, identitáserősítő háborút indítottak az egyetlen komolyan vehető alterna...

Trackback: Petőfi él, és fel van háborodva 2011.08.25. 14:49:57

Eltűntnek hitt szabadságharcos költőnket természetesen Hoffmann Rózsa támasztotta fel....

Trackback: Seggnyalók reneszánsza 2011.08.25. 09:40:45

A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2011.08.25. 07:55:13

A Schiffer-kontra Charta cikkhez: Schiffer a Fidesz farvizén lapátol. Egyre inkább kiütközik az a szándéka, hogy a Fidesz jelenlegi ellenzékét bomlassza. Olyan prostituáltnak látszik, aki azzal árulja magát két éve a placcon, hogy ő még szűz.

Rántott kard 2011.08.25. 08:23:27

Az LMP eldönthetné végre, hogy kinek az ellenzéke.

czjanos 2011.08.25. 08:31:07

@Rántott kard: Szerintem ez már indulásukkor eldőlt. A zöldpártiság csak egy köntös, kifelé ez látszik először és eltakarja beltartalmat. A gond csak az, hogy néha minden köntös szétnyílik.

Scagnetti 2011.08.25. 08:41:26

Schifferék egyszerűen nem haverkodnak az Mszp-vel. Ezt jól teszik, a szavazóik pont ezt várják tőlük.

Ettől még simán lehetnek a kormány ellenzéke. Az ellenzéki lét nem jelenti azt, hogy be kell sorolni az Mszp és Gyurcsány mellé. Ezeket leváltani kellene végre egy valódi baloldali pártnak, mert ebből már sok éve hiány van.

Emiksz 2011.08.25. 08:46:38

Az azért elgondolkoztató volt, hogy 2010. márciusában a legutolsó zsáktelepülés is tele volt ragasztva LMP plakátokkal, miközben még a jelöltet sem láttam-hallottam egyetlen médiában sem. Nemhogy aktivistákat.
Azóta is X akta, hogy ki rakott ki párezer plakátot a választókerületünkben.

Scagnetti 2011.08.25. 08:49:29

@Emiksz: Nem biztos, hogy mind lmp-s plakát volt. A választás előtt a szocik is sok helyen raktak ki zöld plakátokat, észrevehetetlenül pici mszp-s logóval, hátha valaki összekeveri az ő jelöltjüket az lmp-s jelölttel, és véletlenül oda szavaz. :)

EMU 2011.08.25. 09:13:33

Te hülye vagy ember, fogadd már el, hogy akinek hányingere van a fidesztől, az ugyanúgy lehet okádhatnékja a másik tolvaj bűnszervezettől is, az általad oly nagyra tartott szociktól is. Az lmp ebben nem különbözik egy átlagosnak és egészséges gondolkodásúnak mondható átlagembertől, aki mindkét tetves bandát eltakarítaná. A haverjaidat ugyanúgy, mint a regnáló másik tolvaj hazug bandát.

Scagnetti 2011.08.25. 09:19:48

@EMU: Ez errefelé elképzelhetetlen. Aki nem imádja Gyurcsányt, az csakis orbánista lehet.

Ezzel próbálják elhárítani a kritikát. Aki szidja az Mszp-t az csakis fideszes ügynök lehet, mert egyéb oka nem lehet rá, hisz a szocik mind tüneményes jó gyerekek, és kurvajól kormányoztak.

És sajnos ezt néhányan el is hiszik. Arról már nem beszél Gréczy, hogy a Fidesz kétharmada elsősorban az ő pancser főnökének köszönhető.

Anselmo 2011.08.25. 09:24:54

Látom működik a moderáció, elvtársak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 09:25:54

@EMU: 1) normális embernek nem lehet mindkét banda, Fidesz és MSZP egyformán tetves. Felfogod?! Az MSZP nem verte szét a demokráciát.

2) Az LMP-nek, meg fikarcnyi párt lévén, el kéne gondolkodnia, hogy ki a fenével fogja legyőzni a Fideszt. AZ LMP-nek nem kell barátkoznia az MSZP-vel, de tőröket döfögetni, az tutira nem a választás megnyerésének biztosítéka.

Ha netán egy MSZP-LMP koalíció fog nyerni a következő választáson, akkor Schiffer egyéni habzószájú bosszúhadjárata, és odamondogatásainak még meg lesz az ára. Rontja az LMP pozícióit, továbbá rontja a koalíció működőképességét.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.25. 09:32:28

Hülyén is nézett ki libsinek a sok komcsi, köztük Gyurcsány, vagy akár a Népszava baráti klub tagjai.

Azért a komcsik legalább tanulnak, a komcsik segítségével lehetőséghez jutott libsi bármikor hátbadöfi őket, ha az az érdekük. A libsi mindig is mindent elfogad a komcsitól, de mindig is megveti a komcsit, akkor is, ha azok saját szülei. Persze így vannak mindenkivel, saját választóikkal is.

Anselmo 2011.08.25. 09:32:49

Egyébként én nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet lesittelni Gyurcsányt.
Tekintve, hogy ő az egyetlen politikus, aki képes szétverni az MSZP-t és a baloldalt, Magyarországnak még szüksége lehet rá.
Bár ha arra gondolok, hogy a börtönben újfajta szexuális élményekre tehet szert, akkor mégsem szeretném megvonni tőle az élvezetet.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.25. 09:36:05

@Brendel Mátyás: "Az MSZP nem verte szét a demokráciát."

Soha nem egy párt veri szét a demokráciát, arra ott vannak az általa irányított "szervek".

2006 október 23-án nem MSZP sek hagyták el az azonosítójukat, hogy fejre lőhessenek, nem Lendvai és Szekeres kínozta, alázta meg a bevitt embereket és nem Gyurcsány hozott futószalagon kamu ítéleteket.

De persze azért e miatt az MSZP és az SZDSZ vesztette el az arcát.

Milyen győzelemről beszélsz, az MSZP-nek jóideig vége.

[medi@slag] 2011.08.25. 09:38:23

"az Orbán-Vona-Magyarország"

tényleg jóindulattal írom:
szerintem keresd meg a gyógyszereidet, mert messzire gurulhattak...

gro.cric0N 2011.08.25. 09:38:47

Ez rossz duma... Schiffer nem azért mondja, hogy "nincs abban a helyzetben" Gyurcsány baráti köre, mert nem nyertek választást, hanem mert nincsenek olyan erkölcsi helyzetben.
És azt meg felejtsük már el, hogy "nem éltek vissza a kétharmaddal". Ugyan kérem, a nyugat botrányt csinált volna abból, még akkor, 94-ben, ha a szadit nem veszik be a buliba, meg akkor, ha élnek a kétharmaddal. A mostani helyzetet nem lehet ahhoz hasonlítani amúgy se.
Izzadtságszagú ez az írás

Nils. H 2011.08.25. 09:42:03

Na aztán Zsoltikám, a te pökhendiséged milyen tőről fakad?

Én aztán kibaszott módon (tudom ez egyenesen nyegle volt) a demokratikus oldalhoz tartozom, de nem véletlenül küldtünk el titeket a bús picsába.
A ti felelősségetek a legnagyobb abban, ami most itt történik, a ti dilettáns kormányzásotok, a ti nem dilettáns rablásaitok voltak azok, amikkel ránk szabadították Orbánt és bandáját.Sőt, a szélsőjobb megerősödéséről is az impotens politikátok tehet, még akkor is, ha a fidesz nyitotta ki a palackot.
És akkor most egy 2-3 éves párt vezetőjét basztatod, hogy miért nem Gyurcsánynak nyal? Hát azért Zsolti, mert nem GYF Orbán "egyetlen politikai ellenfele", mint ahogy ezt a formulát minden posztban ellövöd párszor. "Lószart Mama!"
Ha így lenne, akkor nagyon rábaszott ez az ország.

És mindezt úgy írom ide le, hogy nem értek egyet Schifferrel abban, hogy feljelentette Gyurcsányt, és én is látom az ügyészség erőlködését... DE az, hogy te minden egyes posztodban tolsz egy kis spanyolviaszt, tiéd az egyetlen igazság, te mondod meg a tutit, egyenesen felháborító. Gyurcsány szerényebb nálad, az pedig már teljesítmény.... Ez a bicskanyitogatóan PÖKHNENDI, nem Schiffer. Rossz hír számodra, de te vagy a Gyurcsány szijjártója, haver.

"Karácsony Gergely MSZP-LMP-Jobbik összefogást hirdetett a Fidesz ellen. Schiffer valószínűleg neki is üzent, hogy még ő a főnök, ő diktál."
Zsólti, az lmp nem úgy működik, mint az mszp, nem kell abból kiindulni.

"Gyurcsányt büntetőüggyel bepereljük egy meg sem valósult beruházás nyilvánossága okán"
Miért, tán a gyilkosság előkészülete nem büntetendő akkor is, ha a gyilkosság nem történt meg? DE. A magyar büntetőjog szándékelvű, és ezt te is tudod.

A belinkelt képed, pedig egyszerűen a szánalom kategória, 2 képpel később egy MSZP-s sráctól fogad el Zagyva Gyula egy Népszavát, ezzel a képpel Zagyvát, vagy Újhelyiéket szeretnéd lejáratni majd, ha eszedbejut? Szóval egész egyszerűen GYENGE ÉS SZÁNALMAS, amit művelsz, az efotton a pártok végiglátogatták, körbeudvarolták egymást, ennyi.

Az LMP nagyon helyesen tartja magát távol a szociktól. Ti ugyanis már leszerepeltetek. Leszerepeltetek kormányon is, ellenzékben is. Attól, hogy Orbánnal ezt szabadítottátok ránk, most még nem fogunk (már ti. a "demokratikus oldal) visszarohanni a kebletekre. Nem mindenki antidemokrata, akinek hányingere van tőletek.

EMU 2011.08.25. 09:43:21

@Scagnetti: És igaz ez fordítva is, hogy aki nem orbánista fasz, az nyilván a másik felkapaszkodott pártmilliárdosért van oda.

Nils. H 2011.08.25. 09:45:05

Hű de mérges lettem az imént.

Zsoltikám, nem az mszp a "demokratikus oldal", hanem mi a szavazók. És ha nem kívánunk rátok szavazni, akkor nem mi vagyunk a hülyék. Hanem ti. Ennyire egyszerű a dolog.

ermi71 2011.08.25. 09:46:17

Hülye lenne szövetséges lenni, amikor az egész mszp társaság változatlanul ott ül mintha mi sem történt volna.Ott ül Gyurcsány,Szanyi,Szekeres,Lendvai,Lamperth,Kovács Laci bácsi és az egész díszes társaság. Ide álljon be? Ilyen névsorhoz? Az lmp halálos ítélete lenne.

Rwindx 2011.08.25. 09:49:06

@EMU:
Nos az aki részt vett a "Demokrácia nem szétverésében", megtiltja neked hogy 2 párttól is távoltartsd magad. Csak egyet választhatsz :) Az övét, vagy egy idióta vagy, ha a másikat, akkor meg egy patkány, tudod ez a demokratikus. Amit ők megmondanak.

Mindenesetre szórakoztató ilyeneket olvasni. Legyen tanulságul nektek is.

popocatepetl 2011.08.25. 09:51:50

Gonosz-gonosz randa Schiffer, hát hogy merte feljelenteni az Angyalok Angyalát, mit törődik ő azzal, hogy egy bűncselekmény gyanúját be kell jelenteni, még akkor is ha annak esetleges elkövetője a század legnagyobb koponyája és legtisztább lelkű gyermekmentő táncosa?

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 09:52:13

Schiffer, Orbán személyi ügyvédjeként, teljesen logikusan jelenti fel Gyurcsányt.
Mit vártak mást ?

Mégis, ki fogalmazza a följelentést Orbán ellensége ellen, ha nem Orbán ügyvédje ?

alpaca 2011.08.25. 09:52:32

@Brendel Mátyás:

Ha az LMP fikarcnyi párt, akkor a mögötte kullogó MSZP micsoda? :D

popocatepetl 2011.08.25. 09:52:55

@Nils. H: "Zsoltikám, nem az mszp a "demokratikus oldal", hanem mi a szavazók. És ha nem kívánunk rátok szavazni, akkor nem mi vagyunk a hülyék. Hanem ti. Ennyire egyszerű a dolog. "

Randa náci vagy, hogy mersz ilyet írni gyurcsánytökéncsüngőzsoltikának?

Ting Fu doktor 2011.08.25. 09:53:06

Jaj de tetszik, ahogy Gréczy úrat szétveti az ideg, hogy sem az LMP, sem Schiffer maga nem úgy ugrál, ahogy az MSZP vagy Ő akarja.

Kezdenek a dolgok, ha lassan is a helyükre kerülni.

Nils. H 2011.08.25. 09:54:48

@Canten vagyok Montageu-ból: Schiffer nem volt soha OV "személyi ügyvédje", a tasz tagjaként védte őt.
Nem mindegy.
Mellesleg a kormányt is nemrég perelte be Schiffer. (a magyar kínai megállapodások nyilvánossága ügyében) Erre miért nem vered magad?

popocatepetl 2011.08.25. 09:54:49

@Anselmo: "Egyébként én nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet lesittelni Gyurcsányt.
Tekintve, hogy ő az egyetlen politikus, aki képes szétverni az MSZP-t és a baloldalt, Magyarországnak még szüksége lehet rá.
Bár ha arra gondolok, hogy a börtönben újfajta szexuális élményekre tehet szert, akkor mégsem szeretném megvonni tőle az élvezetet. "

Nem tűnik kellemes helynek, de szívesen eltöltenék a sitten pár napot-hetet ha ez a féreg lehetne a zárkatársam.

EMU 2011.08.25. 09:55:11

@Brendel Mátyás: De, 1.) mindkét tolvaj banda a demokrácia ellensége, a korrupció is ugyanúgy demokrácia ellen dolgozik, mint mondjuk az alkotmánybíróság jogkörének korlátozása. Márpedig mindketten mindent lopnak és megszereznek, amihez csak hozzáférnek. Felfogod?
2. Az LMP-nek nem azon kell elgondolkodnia sztem, hogy kivel fogja legyőzni a fideszt, ugyanis nem feltétlenül az étlapról kellene választani, ha már ott kizárólag csak romlott, bűzös, egészségtelen ételek vannak. Az meg mitől tőrdöfés, hogy egy nyilvánvalóan ellopni szándékozott, elcsalt telekcserével kiügyeskedett, tutira vehetően korrupciós pénzeket mozgató ügyben valaki nem von vissza feljelentést, és nem hajlandó engedni, akkor az valami rossz dolog? Milyen ország ez már, mit szoktál te meg? Gondolkodj már el...
3. Érdemesebb volna hozzászoknod ahhoz a megnevezéshez, hogy lmp-mszp koalíció, másrészt pedig ha szted a tárgyilagosság szted ront egy partner pozícióin, akkor ne az lmp-t hibáztasd, hanem azt a pártot, amelyiknél ennek ára van, következménye, és koalíciós deficite. Az mszp foglalkozzon magával, nem ártana a szart elkezdeni levakarni magáról, nem pedig próbálni mindent összekenni vele, amihez csak közel kerül. Az mszp-nek óriási felelősége van abban, hoyg ez az ország itt tart, ilyen vezetéssel, effajta rezsimmel, jobb volna, ha számon kérne a holdudvara sem másokat, hogy miként állnak hozzájuk, hanem nagy kussban elkezdené a vezeklést.

abaka 2011.08.25. 09:55:35

@Scagnetti: Ez egyebebkent a masik oldalon is igy van, aki nem akar nemzetileg egyuttmukodni, az egy ballib komcsi (esetleg meg zsido). Amit viszont morbid modon viccesnek talalok, az ennek a helyzetnek az oka: Nyilvanvaloan mas indittatasbol, de ma mind a fidesznek, mind az mszp-nek az az erdeke, hogy az mszp maradjon az egyetlen erdemi ellenzeki ero...

Rwindx 2011.08.25. 09:55:42

"Értem: Gyurcsányt büntetőüggyel bepereljük egy meg sem valósult beruházás nyilvánossága okán"

Nem egészen, hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy közel másfél milliárdos tételért, ami nem azt jelenti hogy nem megvalósult beruházás, a magyar nyelv szabályai szerint.
Persze ezt leírni gázabb, ezért tőled nem várható el :)

popocatepetl 2011.08.25. 09:56:57

@Brendel Mátyás: "MSZP-LMP koalíció"

Álmodj, királylány!

Wagem 2011.08.25. 09:57:12

Gré...Én nem fogalmazom túl magam,mint az előttem szólók.
Szerintünk te egy szánalmas,seggnyaló bértollnok vagy.

popocatepetl 2011.08.25. 09:59:25

@czjanos: "A Schiffer-kontra Charta cikkhez: Schiffer a Fidesz farvizén lapátol. Egyre inkább kiütközik az a szándéka, hogy a Fidesz jelenlegi ellenzékét bomlassza. Olyan prostituáltnak látszik, aki azzal árulja magát két éve a placcon, hogy ő még szűz."

Azért kicsit több Fideszt bíráló nyilatkozatot hallottam tőle mostanság mint az álompártodat és annak debil vezetőit bírálót, tehát ne erőlködj!

kvasztics47 2011.08.25. 10:01:15

@Nils. H: "Nem mindenki antidemokrata, akinek hányingere van tőletek"
Te aztán egy igazi barom állat vagy!

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 10:01:27

@Nils. H:
Nem kell szégyellni, hogy a szegény, védtelen Orbán Viktor személyes szólásszabadságát védte.

Szegényke alig jut szóhoz az utóbbi 20 évben.
Csak saját tévéi voltak akkor, és nem volt még övé az összes tévé.
Meg kellett védeni, nyilván.

TASZ - társaság Orbán szabadságjogáért.
Schiffer egy nagy jogvédője Orbánkánknak.

Fell Bandi 2011.08.25. 10:03:17

zsóti, hiába kaparsz, a hazaáruló bűnöző gyurcsányi megy a sittre. Jegyezd meg a napját, mert az Nemzeti Ünnep lesz Magyarországon! Te pedig, mint a pojáca utolsó csatlósa, ne kerülj a szemem elé az utcán, mert akkora sallert kapsz, hogy a taknyodon csúszol hazáig, utolsó szarláda...

Nils. H 2011.08.25. 10:05:00

@Canten vagyok Montageu-ból:
Van az a szellemi szint, amivel nem tudok mit kezdeni. Hogy te is értsd: Túl hülye vagy ahhoz, hogy folytassam veled a társalgást.
Üdvözöllek.

szivatnakanyám 2011.08.25. 10:06:58

Nap mint nap ugyan azt műveljük a blogokon mint kedves megválasztott parlamenti képviselőink.

Egymásra mutogatunk, előre hátra.Szidjuk egymást és találgatjuk mit is kellene tenni a másiknak.
Nem kéne már végre tullépnünk rajtuk?
Nem együtt kellene kitatálni egy olyan alternatívát miben az elmult huszon év gennyes, fekélyes részét kilökve egy egészséges élhető országot hoznánk létre?

Ha már a tanult, értelmesnek mondott "elit" egytől egyik kudarcot vallott végre össze kellene fognunk. Magunkért,szüleinkért,gyerekeinkért, megmutatva hogy ige is vannak értékeink és főleg jővőnk.

gomorra 2011.08.25. 10:07:51

Tisztelt Gréczy úr!

Ennyire soványan értelmezni hogyan lehet egy helyzetet?

Egészen egyszerűen a tisztességes emberek úgy működnek, hogy ha valami gazemberség, akkor az akkor is az, ha van legalább akkora másik gazember is a mai helyzetben. Az, hogy Orbán antidemokratikusan kormányoz, az még nem menti fel Gyurcsányt s tetteit, azért még felelnie kell. Ahogyan majd kell Orbánnak is...

Hogyan lehetnek magukat elitnek kikiáltó emberek ennyire tájékozatlanok, ennyire elveszőek erkölcsi ügyekben? Egek!!

Scagnetti 2011.08.25. 10:08:27

@abaka: Persze. Hiszen az Mszp döglött. Mindegy, hogy Gyurcsány vezeti majd, vagy más, akkor is döglött marad. Ezért a Fidesznek mindenképp jó, ha maradnak ott, ahol vannak. És persze a szociknak is jó, mert még mindig jobb a Parlamentben ülni, mint kapálni valahol fillérekért.

Lucernaböde 2011.08.25. 10:10:07

Szegény Gréczy... Nem is tudom, lehet hogy valójában négy lába van és fűre gerjed ? Tán tejet is ád ? Mindenesetre ritka röhejes jelensége a politikai kommentálás műfajának ez a szerencsétlen flótás. Az meg, hogy az egyértelműen bűnös Gyurcsány valagából mindenki derültségére lehetetlenség kiimádkozni megszépíti mindennapjainkat. Olyan jókat derülünk rajta nap mint nap !

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 10:11:09

@Nils. H: Hát, igen, ha nem tudsz semmit a perről, akkor jobb is.
Az oviban találsz a szintednek megfelelő hülyéző vitát.

Scagnetti 2011.08.25. 10:13:30

@Brendel Mátyás: Itt vagy te is cenzorkám? Innen is törölteted majd a neked nem tetsző hozzászólásokat?

Az Lmp nemigen fog veletek koalíciót kötni, mert pártod messziről bűzlik. Eddig sikeresen elhárította a közeledéseteket, és létérdeke, hogy ezt ezután is megtegye. A szavazói azonnal otthagynák, ha a szagotokat megérzik rajta.

Ti persze úgy tálaljátok, mint minden mást, ami nektek nem tetszik. Orbán műve ez is. Ennyit tudtok. De ezt a dumát a fanatikus gyurcsányista táboron kívül már senkinek sem tudjátok eladni. Nem csoda, hogy még Orbán is szarrávert titeket.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.08.25. 10:13:57

Gréczy mint Szíjjártó:
Aki nincs velünk az ellenünk.
Pedig vannak néhányan, akik az eddigi tapasztalataik alapján sem a szegfűt, sem a narancsot nem kedvelik, de szeretnének végre normálisan élni ebben az országban.

Nero Bianco 2011.08.25. 10:15:11

Nils. H 2011.08.25. 09:42:03

Látom, azért mindenki megtesz mindent, hogy ez az ország még 50 év múlva se legyen élhető.
:))

Puffognak a semmitmondó politikai frázisok meg politikai urban legendek, mert abból sokkal könnyebb összerakni egy egyszerű világképet.
Gyurcsányahibás, ránkhoztákajobbikotmegakétharmadot meg az összes többi hülyeség.

Ez mondjuk azért jó, mert minekutána nem a problémával foglalkozunk, hanem a látszatokkal, ezért a probléma maga sose lesz megoldva, viszont évtizedekig lehet fröcskölni hogy ki a hibás.

Fasza kis ország ez.
Kár, hogy úgy néz ki, mégsem lehet más a politika.

eszkütyü 2011.08.25. 10:16:52

Na álljunk meg egy pillanatra! Ha GyF törvényt sértett, akkor felelnie kell érte, akkor is, ha egyébként más ügyekkel kapcsolatban boszorkányüldözés folyik ellene. Ha az LMP taktikai szempontból szemet hunyt volna Feri több mint gyanús ügylete felett, azzal magát járatná le.

Lucernaböde 2011.08.25. 10:16:59

Gréczy! De hamar elfelejtetted, hogy a végtelenül "demokratikus" MSZP pár hónapja leszólt a pártházból és betiltották egyik, a pártot kritizáló írásodat ! De hamar elfelejtetted ! Tenmagad írtál róla ugyanide egy kolumnát öreg.

Big-Boy1 2011.08.25. 10:18:58

Schiffer egy rendes arc kár leszíjártózni, pont egy olyan politika képviselőjétől akinek még az LMP-nél is kevesebb szavazója akad.

Lucernaböde 2011.08.25. 10:19:07

@eszkütyü: Pontosan. Nem bírom én az LMP-t, de most jól tette Schiffer, hogy visszautasította a Charta kérését. Amúgy meg mi az a Charta ? Egy nagy semmi, ezt se felejtsük el...

Netuddki. 2011.08.25. 10:20:48

Közeleg az ősz. Lassan felváltja a zöldet a barna...

Lucernaböde 2011.08.25. 10:21:08

Amúgy Gréczy a szemantikával kapcsolatban is kihívásokkal küszködik. Ki érti például kristálytisztán mit értett ezen :

"Lehet neki baja az MSZP-vel, sőt Gyurcsánnyal is, de aki szerint ma létezik egyenlő távolság a demokratikus közép, ha úgy tetszik, a középen állók számára, de egyáltalán: az Orbán-Vona-Magyarország és mindenki más között, az vagy politikai vak, vagy hazudik."

Szóval, ez az ember még fogalmazni sem tud világosan...

is 2011.08.25. 10:21:36

@Nils. H: "A ti felelősségetek a legnagyobb abban, ami most itt történik, a ti dilettáns kormányzásotok, a ti nem dilettáns rablásaitok voltak azok, amikkel ránk szabadították Orbánt és bandáját."

Igyál még eg ypohárral, és azt is fogd rá a nyuszira. Szerintem van alternatív magyarázat is: az, hogy Orbán egy olyan autokrata, aki 1994 óta mindent annak rendel alá, hogy mindent és mindenkit kinyírjon. Torgyánt, Csurkát, MDF-et, LMP-t, és mellesleg az MSZP-t. Attól függetlenül, hogy ezek az emberek/pártok mit csinálnak. Ennek a magyarázatnak könyvtárnyi tényanyaga van, amivel alá lehet támasztani, és nem is 2002-ben kezdődött, amivel a te magyarázatod indul.

Sajnos, sajnos. Én örülnék a legjobban, ha az igaz is lenne, amivel te próbálod magyarázni. De nem, úgy nem áll össze a kép.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:21:37

@Anti Anyag:

"Soha nem egy párt veri szét a demokráciát"

dehogynem. Nézd meg a Fideszt!

"2006 október 23-án nem MSZP sek hagyták el az azonosítójukat, hogy fejre lőhessenek, nem Lendvai és Szekeres kínozta, alázta meg a bevitt embereket és nem Gyurcsány hozott futószalagon kamu ítéleteket."

ne haragudjál már, de az azonosító hiánya, és pár rendőri visszaélés, amelyből soknál még el is ítélték őket mióta a demokrácia felszámolása?

attól, hogy Józsi betör hozzád, aztán lecsukják, még nincs vége a demokráciának. ez a demokráciában előfordul. hol van ez az OVB, az AB szétverésétől, a médiatörvénytől, az MTV elfoglalásától, az alkotmánytól, a visszamenőleges törvényektől, a nyugdíjeinstandtól és hasonlóktól. észnél vagy te ember?!

"Milyen győzelemről beszélsz, az MSZP-nek jóideig vége. "

a Fidesz 9 százalékról jött vissza.

2014-re az emberek nagy része totál ki fog ábrándulni a Fideszből. ha lesznek választások, azt a Fidesz nem nyerheti meg. még egy közepesen eltorzított választási rendszerrel sem. ha egy fikarcnyi demokratikus elem lesz a választásban, akkor a Fidesz bukik. egyelőre ez a Jobbik, MSZP és LMP többségét jelenti. kérdés, hogy ebből hogy áll össze egy kormány.

de az nem kérdés, hogy 2014-ben Orbán vagy veszít, vagy eltörli a választásokat.

dr. v.b.1990 2011.08.25. 10:22:16

"Érdekes" egy álláspont. Úgy tűnik,hogy a baloldalnak azóta tüske az LMP amióta nem léptek koalícióra a választás 2. fordulójában. (vagy ott van ugye a főpolgármesteri választás során kialakult bohózat Budapesten)
Azért az LMP-t nem irigylem: jobboldalon az "új SZDSZ"-nek tartják -baloldalon meg "Őfelsége ellenzékének"-hát nem egy könnyű helyzet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:22:22

@alpaca: "Ha az LMP fikarcnyi párt, akkor a mögötte kullogó MSZP micsoda?"

reality check error.

Netuddki. 2011.08.25. 10:22:36

A gyurcsányt meg úgysem fogják leültetni. Színjáték ez az egész.
Szóval akkor mi lesz a gazdasággal?

czjanos 2011.08.25. 10:23:23

@popocatepetl: Schiffer bírálata annyi, mint halottnak a Miatyánk. Nagyjából annyi, mint amikor Mesterházy bírálja a Fideszt. Elhangzik két-három mondat és megy minden tovább, mint addig.

Lucernaböde 2011.08.25. 10:23:29

Mellesleg a "demokratikus", alkotmánybiztos MSZP csinálta a következőket :

- ÁFA visszatartás ---> kétségbeejtő helyzetbe hozva vállalkozások ezreit akiknek cash-flow-juk ezért megborult.

- gazdák pénzének 1 éves (!!!) visszatartása.

Csak kettőt említettem meg a több zsázból és kizárólag a példa kedvéért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:25:32

@popocatepetl: nézd, a történelem megmutatta, hogy ha két pártnak együtt lehet kormányt alakító többsége, akkor koalíciót szoktak kötni. még egészen nagy távolság esetében is.

szerintem Schiffer is van olyan mohó, mert semennyivel nem lehet más az ő politikája, mint a többi párté, hogy koalíciót köt.

de ha nem köt, akkor mi lesz? lesz másik választás, aztán megint másik választás, amíg nem sikerül. és az emberek egy idő után tudni fogják, hogy az LMP-re nem szabad szavazni, mert abból kormány nem lesz.

amikor a valóság kopogtat az ajtón, akkor még az arrogáns Schiffer is vagy meghajlik, vagy megtörik.

Teszt.Elek 2011.08.25. 10:26:26

@Brendel Mátyás: "de tőröket döfögetni, az tutira nem a választás megnyerésének biztosítéka."

Milyen választás? A következő 2014, még jó három év.. Egyrészt időközben átszabják az egész rendszert és nagyon meglepne, ha az új rendszerben a jobbikhoz és LMPhez hasonló kis pártoknak lenne esélyük.

Másrészt semmi garancia nincs rá, hogy 2014 elején nem közli majd a führer, hogy "Olyan faxák voltunk az elmúlt négy évben, tuti minket választanátok megint.. minek elkölteni hát azt a sok pénzt egy felesleges választásra aminek úgyis tudjuk a végeredményét?"

Szóval jah.. az LMP meg a választások.. az még meg kell élni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:28:32

@Scagnetti:

"Az Lmp nemigen fog veletek koalíciót kötni, mert pártod messziről bűzlik."

továbbra sincs pártom. hogy miért fog, arról ld előbb. amikor a valóság kopogtat Schiffer ajtaján, akkor vagy beengedi, vagy bukni fog.

az nem lehet, hogy az LMP miatt ne legyen kormánya Magyarországnak. azt a választók fél év után keményen megbüntetik. meg lehet nézni, mi van Belgiumban, és elképzelni, hogy mi van, ha egy minipárt a kerékkötő.

érdemes gondolkodni, és tudni valamit a politikából, és nem csak szagokkal foglalkozni.

Publius Decius Mus 2011.08.25. 10:28:55

S. András a politikai másságát akarja bizonyítani. Volt már ilyen, Dávid Ibolya...

Ha mégis az MSZP mellé állna, azzal legitimizálná, erősítené, tehát magától venne el szavazatot az LMP. Viszont szavazatot sem tud rabolni tőle, mert az MSZP kemény magja erősen szocializált. Matt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:30:37

@Teszt.Elek: "Egyrészt időközben átszabják az egész rendszert és nagyon meglepne, ha az új rendszerben a jobbikhoz és LMPhez hasonló kis pártoknak lenne esélyük."

ez még inkább amellett szól, hogy az LMP-nek koalíciót kell kötni, és még közös jelölteket is kell állítania.

"Másrészt semmi garancia nincs rá, hogy 2014 elején nem közli majd a führer, hogy "Olyan faxák voltunk az elmúlt négy évben, tuti minket választanátok megint.. minek elkölteni hát azt a sok pénzt egy felesleges választásra aminek úgyis tudjuk a végeredményét?""

ez igaz. ez a másik lehetőség, ez esetben nem koalíció kell, hanem forradalom. az egy másik téma.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:32:34

@popocatepetl: meg lehet nézni 1998 Fidesz: "a kisgazdákkal soha nem kötünk koalíciót". oszt mégis. és a Fidesznek nem ez volt a legnagyobb bűne.

szóval az elvek a realitás talaján legtöbbször megtörnek.

fog még Schiffer canossát járni az MSZP-nél. vagy ha nem fog, akkor neki annyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:34:43

@Publius Decius Mus: "Ha mégis az MSZP mellé állna, azzal legitimizálná, erősítené, tehát magától venne el szavazatot az LMP. Viszont szavazatot sem tud rabolni tőle, mert az MSZP kemény magja erősen szocializált. Matt. "

mondjuk, ha szép csendben maradna, és nem ingerelné az eseményeket, az még ilyen helyzetben is jobb volna.

Orbán legalább annyit tudott a választások előtt, hogy mikor taktikus hallgatnia. mondjuk Orbán pofátlanul, akkor is hallgatott, amikor az már hazugságszámba ment, de Schiffer akkor is ordibál, amikor nyugodtan hallgathatna, még stílusosabb is volna, meg jobban is járna vele.

preston 2011.08.25. 10:34:44

@Rwindx: egy álmot képes vagy valóságnak látni, biztos látod mindazt megvalósulni, amit orbany igért.
én csak azt látom, hogy az mszp kormányzás alkonyán a konkurencia, a fideszes pénztárnok, az ügyészség és a kihagyott nagyvezir elsöpörtek egy induló beruházást.
több mint egy év telt el és még a vádakat alátámasztó új telekértékelések sem készültek el.
a fidesz egyetlen sikere, hogy megtalálták az egyetlen olyan embert kis hazánkban, aki frissen vett és még rendbe nem hozott állandó lakhelyén nem lakott állandóan - ellentétben milliókkal, akik csak állandó lakhelyükön laknak állandóan.
nagy blöff, méltóan fog a nagymama lehallgatási ügy mellé kerülni a szemétdombon...

Teszt.Elek 2011.08.25. 10:40:49

@Brendel Mátyás:
Senkinek semmit nem KELL csinálnia. Az a baj, hogy ma magyarországon sok ember számára a politizálás az valami ellen szól.

Ha a fidesz nem csinál diktatúrát, vagy nem csap valami hatalmas populista osztogatást a köv választások előtt, akkor bukik.. ezt szerintem most mindenki látja. Egy év alatt sikerült kb minden réteget magukra haragítani és ez vissza fog ütni csúnyán.

Az MSZP nem fog tudni visszakapaszkodni, főleg nem így, hogy a fidesz látszólag mindent megtesz, hogy végleg elintézze őket.

A köv választáson tehát, feltéve, hogy nem lesz csúnyán manipulált.. akár még egy erős jobbik / LMP eredmény is születhet és ezt ezek a kis pártok is tudják.

Az utolsó amire szükségük van jelenleg, az a nagyokkal való együttműködés, hogy utána könnyedén összemossák őket velük.

Valójában ha egy fidesz kormány aggasztó, akkor mit mondjunk egy jobbik kormányról?

qwertzu 2011.08.25. 10:43:32

-A demokrácia, a demokrácia, a jobboldal megöli a demokráciát, jajj mi lesz velünk. Tán nem is lesznek választások, diktatúra lesz, meg kell védenünk a demokráciát. Aki nem ránk szavaz az nem demokrata.- Zengi a baloldali kórus.

Unalmas!

Ez ment 90-94 között, és az MDF simán vesztett, és átadta a hatalmat.
Ez ment 98-02 között, és a Fidesz, ha nem is sokkal, de elveszítette a választásokat, és átadta a hatalmat.
És ez megy most is. Én már meg sem hallom.

Lucernaböde 2011.08.25. 10:46:04

"Egy év alatt sikerült kb minden réteget magukra haragítani és ez vissza fog ütni csúnyán."

Ezzel ellentétben:

"Az összes megkérdezett körében a kormánypártok támogatottsága 40 százalék, míg az MSZP és a Jobbik a magyarok 11-11 százalékát tudhatja szimpatizánsainak körében" Aug 11, 2011.

Nagypn nagy a Fidesz előnye. Óriási.

avionics 2011.08.25. 10:46:26

Schiffer egyáltalán nem járatta le magát. A "lejáratás" szóról egyébként inkább a charta jut eszembe. Az aláírói között megtalálható az ország tönkretételében legnagyobb részt vállaló teljes szoclib banda, természetesen a blogíró is és gyurcsányi is.

zigzeg 2011.08.25. 10:48:42

"Ráadásul az LMP-re csak Orbánnak van szüksége, hogy a segítségükkel bomlassza a demokratikus ellenzékét, innen nézve pedig az LMP maga a káosz, és az ellenzéki összefogás kerékkötője."

Ember, te miről beszélsz? Az LMP gátolja, hogy ellenzékben a Jobbik és az MSZP egymás vállára boruljon?! :D

Szerintem meg az MSZP a puszta létével gátolja bármilyen hiteles és életképes baloldali erő létrejöttét. Nem tudom, hány meg milyen maflás kellett volna még az MSZP-nek, hogy végre ízekre szakadjon, és hiteltelen megélhetési politikusaival eltűnjön örökre a vérbe. A Fidesszel mos sajnos egy darabig nem fog megtörténni, de a politikai elit megújulása elkezdődhetett volna azzal, hogy 2010-ben az összes MSZP-s elhúz innen a vérbe.

kicsijuti 2011.08.25. 10:53:10

Ebből a levélből látszik hogy gyurcsány mennyire be van szarva. Amúgy azzal ha az lmp koalíciót kötne pont azt bizonyítaná be hogy nem lehet más a politika.
Azért azt kár lenne elfelejteni h pont az MSZP-SZDSZ kormány alatt alakult és akkor választotta (nem véletlenül) a "Lehet Más a Politika" nevet.

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 10:54:47

@Lucernaböde:
Így igaz. És spontán sem háborodik senki a tévészékház ellen.
Hídi csata sincs. Traktoros útlezárások sincsenek.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel mindenki meg van elégedve.

Orbán még harcol egy picit,
de ez itt már a minden világok legjobbika. Jobb nem is lehetne.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:54:57

@Teszt.Elek: te valamiért azt hiszed, az LMP be tudja előzni az MSZP-t már hogy a fenébe tudná?

ha pedig nem tudja, akkor az MSZP megkerülhetetlen.

most a Jobbikot félretettem, mert szalonképtelen. ha legyengül, ha megerősödik, az lenne a legnagyobb szívás.

EMU 2011.08.25. 10:55:41

@Brendel Mátyás: Kanosszát járni az emeszpénél? Bárki által is? Hol élsz te, ember? Hát ki a fészkes fenének képzelitek ti magatokat még mindig? Semmit nem tanultatok az elmúlt évekből? Félre lettetek állítva, mint a szél. Akinek itt kanosszát kell és lehet járni, az pontosan az emeszpé, kanosszát a társadalom, az állampolgárok irányába, akiket kizsebeltetek, akiket megvezettetek, akiknek lehetetlenné tettétek az életét egzisztenciálisan, kanosszát bármilyen más párt irányában, hogy legalább szóba álljanak veletek, és ne kézlegyintéssel intézzenek el, és kanosszát úgy általában mindenki felé, mivel a leghiteltelenebb párt vagytok jelenleg. És akkor te jössz azzal, hogy itt majd bárki kanosszát fog járni nálatok? Észnél vagytok? Tényleg nem fogjátok fel még mindig, hogy mi történt? Hogy mi volt a verdikt? Hogy hol álltok most, és miről szóltok? Álomvilágban éltek még mindig? Mondjuk ezzel a kis mitugrász hülyegyerekkel az elnöki székben pontosan kifejezitek, hogy fogalmatok nincs róla, hogy miújság.

kicsijuti 2011.08.25. 10:57:04

@Brendel Mátyás: és az SZDSZ 94'-ben? Ők aztán soha nem kötnek koalíciót az mszpvel, de azoknak annyira kellet a tejhatalom hogy 2/3 miatt mégis összeültek a komcsikkal...
Ráadásul valószínűbb h az mszpnek lesz annyi, 30 év alattiak között sokkal magasabb az lmp támogatottsága mint a szociké.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 10:57:08

@qwertzu: "-A demokrácia, a demokrácia, a jobboldal megöli a demokráciát, jajj mi lesz velünk. Tán nem is lesznek választások, diktatúra lesz, meg kell védenünk a demokráciát. Aki nem ránk szavaz az nem demokrata.- Zengi a baloldali kórus.

Unalmas!"

ezt a jobboldali kórus is zengte. minden eddigi választáson ez csak propaganda volt.

de Orbán megmutatta, hogy amikor farkast kiáltanak, akkor van, amikor tényleg jön a farkas.

Orbán tényleg szétverte a demokráciát. ha te ezt nem látod, akkor vak vagy.

például az OVB SEMMILYEN népszavazást nem enged át. sem LMP-st, sem MSZP-st, se másmilyet.

eddig ez nem volt.

Scagnetti 2011.08.25. 10:57:32

@Brendel Mátyás: Neked meg érdemes lenne levenni a szemellenzőt.

Nincs pártod? Ja persze.

Először is a Fideszt automatikusan leírod, pedig ma is kb. duplája a szavazótábora, mint az utána következőnek. Négy éve ilyenkor az Mszp már jóval a Fidesz alatt volt, ma viszont még mindig magasan vezet a kormánypárt. Kétharmada már nem lenne, de továbbra is megkerülhetetlen tényező lenne. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy választás előtt általában a kormány lazít a szorításon, ami szintén nem az ellenzéknek fog kedvezni.

Az Mszp támogatottsága semmit nem emelkedett másfél év alatt, ami teljesen érthető, hisz nem is tudnak semmit mondani a választópolgárnak. Fúj Orbán! kb. ennyi. Ezt viszont már lassan tizenöt éve mondják, senki sem figyel már rá. És, ismerve őket, ez lesz a választási program megint, ahogy 2010-ben is ez volt. Ezek képtelenek az újításra.

Aztán ott van még a Jobbik is, amely majdnem akkora ma, mint az Mszp.

Nagyon úgy fest, hogy még ha az Lmp be is hódol a szociknak, az is kevés lesz.

A szagokat meg nem ártana komolyan venni, mert egy választás idején nagyobb súlya van, mint pl. a médiatörvénynek vagy az új alkotmánynak.

Ja és azt is jó lenne tudni, mit kínál az ellenzék a kormánypárttal szemben. Mert a fúj Orbán kevés lesz.

midnight coder 2011.08.25. 10:58:18

@Brendel Mátyás: Idézek neked az Öszödi beszédből: "Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Azaz a választások előtt még csak tervezni sem mertünk, nehogy véletlenül kiszivárogjon és a választópolgár szavazás előtt tisztában legyen azzal hogy mi is a valódi kormányprogram ami alapján a következő 4 évben vezetni fogjuk az országot.

És miután ez a beszéd a nyilvánosságra került, pár héttel a választás után, az MSZP nem fordított hátat Fletónak ami miatt szembe köpte a demokrácia legalapvetőbb intézményét, hanem szépen egységesen felsorakozott mögötte.

Demokrácia ? Ugyan már, elvtársak! Ráadásul pont az a párt emleget demokráciát akiknek a jogelődje 40 éven át egy megszálló hatalommal a háta mögött amit ők hívtak be az országban proletárdiktatúrát folytatott ?

Scagnetti 2011.08.25. 11:02:52

@Brendel Mátyás: "fog még Schiffer canossát járni az MSZP-nél. vagy ha nem fog, akkor neki annyi."

Akkor lesz neki annyi, ha ezt megteszi. Akkor bebizonyosodik, hogy nem lehet más a politika. Aki a szocikhoz közelít, annak vége. Az a közvélemény-kutatásokból is világosan látszik, hogy a nép nem akarja visszahozni a szoci kormányt. Ha za Lmp mégis segít ebben a szociknak, akkor legközelebb nem jut be.

Lucernaböde 2011.08.25. 11:04:03

Az MSZP halott párt. Hála a Jó Istennek !

EMU 2011.08.25. 11:04:40

@qwertzu: Nem meghallanod kellene, hanem mondjuk emlékezned, vagy őszintének lenned. Az mdf kormány alatt a baloldalnak szava nem volt, nem hogy nem zengett semmit, hazudsz. 2002-ben a fidesz egyből kijelentette, hogy választási csalás történt, a haza nem lehet ellenzékben, hídlezárás, polgi körözés, uszította az embereket, úgyhogy nem hogy sima hatalom átadás nem volt, hanem kifejezett zavarkeltés folyt, újfent hazudsz. Tudsz valami iagazat is mondani?

Scagnetti 2011.08.25. 11:06:33

@Lucernaböde: Istennek ehhez nem sok köze van. Akik ezt elintézték, azok Gyurcsány, Lendvai, Szekeres, Lamperth, Lendvai, és még sokan mások.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 11:06:59

Schiffer hazárdíroz. Lehet, hogy bejön neki a végén, és az összes bizonytalan szavazó nem lát majd más lehetőséget, és rászavaz, lehet, hogy nem. Mindez politikai manőver, és nem magasabb erkölcsi platform. Lehet más a politika? Azért nem most jöttünk le a falvédőről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:10:38

@EMU: hülyegyerek, hányszor kell még mondjam, AZ MSZP NEM A PÁRTOM. legutóbb listán NEM AZ MSZP-re szavaztam.

de az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt. ez van. okoskodhatsz itt, hülyegyerek, csak a valóság ezzel keresztbe húzza az okoskodásodat. hiába spekulálsz, ha az a tény, hogy az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt.

IV Henriknek sem azért kellett canossát járnia, mert Gergely pápának jobban igaza volt, hanem mert a hatalmi viszonyok úgy alakultak. kis butuskám.

és emiatt Schiffernek is kellesz még. lehet, hogy titokban, de kellesz.

Lucernaböde 2011.08.25. 11:13:10

@Scagnetti: Legyen úgy, a lényeg, hogy döglődik az MSZP.

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:13:26

@Brendel Mátyás:
"@Teszt.Elek: te valamiért azt hiszed, az LMP be tudja előzni az MSZP-t már hogy a fenébe tudná?

ha pedig nem tudja, akkor az MSZP megkerülhetetlen."
Hiszem? Talán.. Remélem? Egyértelműen.

Miért? Mert szüksége van az országnak alternatív politikai erőkre és ha már, akkor inkább ők, mint a jobbik.

Sajnos abban azonban majdnem biztos vagyok, hogy az erősödés legjavát a jobbiknál fogjuk látni, hiszen az ő gyűlöletpolitikájuk sokkal "emberközelibb", sokkal jobban megfogja majd az embereket.

Elég lesz ez ahhoz, hogy az MSZP-t megverjék.. nos talán feltűnt, de a jobbik már az előző választáson sem sokkal maradt le az MSZP mögött, tehát igen.. azzal a rombolással amit a fidesz csinál, hogy kiszorítsa az MSZP-t, nem látom, hogy az MSZP hol tudna eléggé megerősödni ahhoz, hogy a következő választásokon ne a harmadik helyre fussa csak nekik. Az LMP talán nem fogja megverni őket, de reményeim szerint minimum közel lesz hozzá.

seagull 2011.08.25. 11:16:30

@Brendel Mátyás: huzd ki a fejed az MSZP seggebol es vedd mar eszre, hogy pontosan az MSZP-nek koszonheto a Fidesz ketharmados amokfutasa. Ezzel, ha nem kozvetlenul, de kozvetve vastagon benne vannak a demokracia tonkreteteleben. Es azert ne feledkezzunk meg a 2006-os esmenyekrol se, es az erte kimert kituntetesekrol is, a demokracia jegyeben. Szoval ugyanolyan droid vagy, a szerzovel egyetemben, mint az agymosott Fideszesek, csak pirosban...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:17:04

@Scagnetti: A Fidesz népszerűségében van egy erősen eső trend. Plusz, amit csinálnak, amit csinálnak, ami itt a frankhitellel, GDP-vel, államadóssággal történik, az alapján bukni fognak. Csak be kell érjen a választók agyában a dolog. De a Fidesz ígéretei közül nem valósult meg semmi, legfeljebb a kettős állampolgárság, az meg kevés egy választás megnyeréséhez.

Amennyiben a Fidesz nyerne, akkor persze Schiffer táncolhat, ahogy akar, mert akkor az LMP továbbra is funkció nélküli párt lesz.

MSZP támogatottsága nem nött, de az LMP-é sem. ennyi.

A Jobbikról már írtam, olvasd el!

"Mert a fúj Orbán kevés lesz."

a fúj Gyurcsány elég volt a kétharmadhoz. a fúj Orbán is elég lesz. persze egyetértek, hogy jobb volna valami program, de te mondtad, hogy a szagok erősek. és Orbánnak igencsak penetráns szaga van mostanában. tehát bőven elég lehet. nézzél körbe egy kicsit az interneten!durván sok az Orbángyűlölet. még olyan durva jelenségek is vannak, amelyre még én is azt mondom, hogy zsigeri, értelmetlen.

de a Fidesz bukáshoz bőven jó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:18:23

@Scagnetti: "Nincs pártod? Ja persze."

2010-ben nem az MSZP-re szavaztam listán. a pártom gyakorlatilag ma nincs.

ezek a tények.

most te okoskodhatsz meg rágalmazhatsz itt nekem, hülyegyerek, csak semmi alapja.

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:18:24

@Scagnetti:
"Négy éve ilyenkor az Mszp már jóval a Fidesz alatt volt"
Négy éve ilyenkor egy viszonylag szoros választás után álltunk, ahol az MSZP éppen csak megverte a fideszt és nem egy totális győzelem után.

Talán érdemes lenne megjegyezni, hogy egy éve az összes választó 52%-a szavazott a fideszre. Ehhez képest a 40%-os támogatottság szerintem eléggé drasztikus esés. Ráadásul a 40%-11%-11% feldob egy érdekes kérdést.. hol van a maradék 38%? Jah, a bizonytalanok.. hát elárulok valamit.. lesz azokból több is 2014-re és a 40% sem a kút alja.

haggyadmá 2011.08.25. 11:21:33

Minden napra jut egy címlapos Gréczy elvtárs blog az index címlapra. Juj de jó!
LMP is menjen a 'csába, ha rosszat akar ennek a drága, makulátlan előéletű, a nép érdekében cselekvő, eltévedt kislányt befogadó és haza vezető, külhoni magyarságot elutasító, privatizációból milliárdossá vált, zsidóktól államosított villában lakó, nulla forint megtakarítással rendelkező (lásd: vagyonnyilatkozat) igazi demokratának, az ország felvirágoztatására kiválasztott természetfeletti lénynek. Hányok tőled Gréczy!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:22:23

@midnight coder:

"Azaz a választások előtt még csak tervezni sem mertünk, nehogy véletlenül kiszivárogjon és a választópolgár szavazás előtt tisztában legyen azzal hogy mi is a valódi kormányprogram ami alapján a következő 4 évben vezetni fogjuk az országot."

ezt Orbán 2010-ben megcsinálta kétszer annyira. de ez belefér a demokráciába. itt a választó a hülye, hogy zsákbamacskára szavaz. de a választóknak demokratikus joguk hülyének lenni.

ennek tehát semmi köze a demokráciához. mellé lőttél.

"És miután ez a beszéd a nyilvánosságra került, pár héttel a választás után, az MSZP nem fordított hátat Fletónak ami miatt szembe köpte a demokrácia legalapvetőbb intézményét, hanem szépen egységesen felsorakozott mögötte."

ez is benne van a demokráciában. az alkotmányban nem volt, és ma sincs olyan kitétel, hogy kampányban hazudni törvénytelen. ha benne volna, akkor Orbán életfogytiglant kapna:

szelviktor.blog.hu/

Orbánnál hazugabb miniszterelnöke nem volt még Magyarországnak a rendszerváltás óta.

"Demokrácia ? Ugyan már, elvtársak! Ráadásul pont az a párt emleget demokráciát akiknek a jogelődje 40 éven át egy megszálló hatalommal a háta mögött amit ők hívtak be az országban proletárdiktatúrát folytatott ?"

a demokrácia azt is jelenti, hogy ezt is szabad.a szavazók ítélik meg, hogy ez ízléses-e vagy sem. 1994-ben már megítélték.

neked fogalmad nincs, mi a demokrácia.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.25. 11:23:28

@Scagnetti:

"Schifferék egyszerűen nem haverkodnak az Mszp-vel. Ezt jól teszik, a szavazóik pont ezt várják tőlük."

Az LMP szavazatainak kb fele származott MSZP szavazóktól, akik készek visszaszavazni az MSZP-re, feltéve, ha ott történik egy kis változás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:23:50

@Scagnetti:

"Akkor lesz neki annyi, ha ezt megteszi. Akkor bebizonyosodik, hogy nem lehet más a politika. Aki a szocikhoz közelít, annak vége."

ez egy spekuláció. az meg, hogy az LMP a maga öt százalékával nem nyerhet választást kemény matematikai tény.

mégiscsak a tény az erősebb, nem?

phoenix102 2011.08.25. 11:25:16

@Brendel Mátyás:
"1) Az MSZP nem verte szét a demokráciát." csak éppen szétlopta és megnyomorította arcátlanul

"Az LMP-nek, meg fikarcnyi párt lévén, el kéne gondolkodnia, hogy ki a fenével fogja legyőzni a Fideszt." inkább azon kellene elgondolkodnia, hogy hogyan szolgálhatja az embereket/a választóit.
Választott politikusainknak talán az lenne a dolga, hogy Mo. sorsával és ne a saját győzelmükhöz vezető út keresésével törődjenek.

Jester 2011.08.25. 11:25:18

Ez a blog egy troll-bait.

OftF 2011.08.25. 11:26:08

Leginkább a komcsi sírás jött át a cikkből, sajnálom.

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 11:26:25

@Brendel Mátyás:
A Haza nem lehet ellenzékben.
Nagyon nem figyeltél a zemútnyócévben.
Ha választani akarsz, jobb, ha kivándorolsz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.25. 11:26:27

@Anti Anyag:

Nem is a fidesz vezérkara verte szét a várost, hanem az általa mozgatott emberek.

Értem, köszönöm.

midnight coder 2011.08.25. 11:29:32

@Brendel Mátyás: Ez így picit még mindig kevés. Nem is picit. Orbán azért tudta legyőzni Fletóékat mert Fletóékról egyértelműen kiderült hogy egy rakás szarok, Orbánról meg nem. Ha most Orbánról is kiderül - ami azért még 3 év, ez alatt sok minden történhet - az még mindig kevés lehet ahhoz hogy leváltsák - mivel az MSZP-ről pontosan lehet tudni hogy még egy fokkal nagyobb szar.

És itt nem érdemes különösebben a demokrácián rugózni, azt nagyjából mindenki egyként szarja le. Fletóék sem azért buktak mert antidemokratikusak voltak, hanem azért mert szarul kormányozták az országot és a csőd szélére juttatták. Egyenlőre Orbánék sem tűnnek sokkal hatékonyabbnak, de győzni csak az tud ellenük, aki jobb alternatívát tud mutatni. És nem holmi demokratikus lózungokkal mert azzal tele a hócipője itt mindenkinek, hanem valami olyan programmal amivel ki lehet mászni abból a szarból amit az MSZP itt 8 év alatt összehozott. És akárki is lesz az aki alternatívát mutathat fel, az MSZP biztosan nem. Én az LMP-ben sem bíznék, mert a zöldség bár roppantmód trendy de a gazdagok luxusa. Azaz, ha a baloldal valamit akar kezdeni ezzel a helyzettel, akkor 3 éven belül össze kellene hoznia valami olyan formációt akinek látványosan semmi köze a mostani MSZP-s bagázshoz. A dologgal a másik probléma az, hogy ebből a szarból nem csak Orbán nem tudja kivinni az országot, de más sem igen. Ezért aztán nehéz hitelesen politizálni a FIDESZ-szel szemben. Protest szavazatokra persze lehet számítani, de az szvsz inkább a Jobbiknál fog dekkolni mint az MSZP-nél.

phoenix102 2011.08.25. 11:30:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Az LMP szavazatainak kb fele származott MSZP szavazóktól, akik készek visszaszavazni az MSZP-re, feltéve, ha ott történik egy kis változás." milyen változás??? Ugyanazok a sáros alakok szédölögnek az MSZP körül már 20 éve. Nekik azt jelenti a reform, hogy átírnak két mondatot az alapszabályban.
Ha egy párt mögött nincs egy jól meghatározott értékrend, akkor mit/kit képvisel??

én sajnálom 2011.08.25. 11:31:22

Hol élünk má'!
Jellemzően nem az LMP és/vagy Schiffer szorul politikai gesztusokra, tekintve, hogy Gyurcsány nem egyenlő a Chartával, sem az MSZP-vel. Nem értem miért kéne hülyét csinálnia magából. Nem a Charta dolga az egyetlen esélyt összetákolni. Egy választási szövetség a bal, lib., és egyéb centrista erők részvételével ad lehetőséget legyűrni a rezsimet, de ez NEM AZ MSZP FELADATA!!!!!! Gy. nem lehet ennek zászlórúdja, mert akkor szart sem ér.

midnight coder 2011.08.25. 11:31:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A mai napig nem derült ki, hogy ki verte szét. De a dolog sokkal inkább az MSZP érdeke volt mint bárki másé. Pár nap múlva 1956 50. évfordulója volt, és nem kicsit festett volna hülyén a CNN-ben hogy 50 év múltán azok ünneplik a magyar ellenforradalmat akik anno leverték. Ez az MSZP külföldi hírnevének sem tett volna jót. Ezért ez a füstfüggöny nagyon-nagyon jól jött nekik - és rajtuk kívül senki másnak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.25. 11:32:20

@Teszt.Elek:

"Az MSZP nem fog tudni visszakapaszkodni, főleg nem így, hogy a fidesz látszólag mindent megtesz, hogy végleg elintézze őket."

Megjegyzem: Az MSZP kövületei sikeresebbek a szavazatminimalizálásban, mint a fidesz propagandagépezete.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:32:25

@kicsijuti: az SZDSZ 94-ben is jó példa. az is csak azt erősíti, hogy a realitás sokkal erősebb a hangoztatott elveknél. az LMP kénytelen lesz koalícióba lépni. csak nem akarja előre elárulni. ez szép is, de okosabb lenne Schiffertől, ha most hallgatna, és nem hozna létre mélységes sebeket.

Scagnetti 2011.08.25. 11:32:26

@Brendel Mátyás: A Fidesz népszerűségének esése egyre lassabb. Először azok mennek el, akik egyáltalán nem hűek a párthoz. A szimpatizánsok viszont már sokkal lassabban fogynak. És a választáshoz közelítve a szorítás is enyhül.

Továbbá hiába veszíti el a szavazókat a Fidesz, azok nem mennek át a szocikhoz. Vagy maradnak a bizonytalanok táborában, vagy besorolnak valahova, de az nem úgy tűnik, mintha az Mszp-hez tartanának. Könnyen lehet, hogy az eddigi legalacsonyabb részvételi arányt a következő választáson mérik majd, pont azért, mert nincs kit választani.

Az tény, hogy a Fidesz is büdösödik rendesen, de ettől még a szocik büdösek maradnak.

A fúj Orbán azért nem lesz elég, mert attól, hogy a Fidesz is elveszette a hitelességét, a szocik még nem szerzik vissza. Ilyen terepen kaszálhatnak nagyot a még "szűz" pártok.

A mondandód felvet egy érdekes kérdést. tegyük fel, igazad van, és mégis nyernek a szocik. Akkor mi lesz? Gondolom, orbánoznak majd végig, ahogy azelőtt is tették, de valami egyebet fel tudnak mutatni?

midnight coder 2011.08.25. 11:32:53

@én sajnálom: De. A Charta = MSZP+SZDSZ közeli értelmiség. Ezt az elmúlt pár év ténykedése után soha nem fogják lemosni magukról.

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:33:07

@phoenix102: "Ha egy párt mögött nincs egy jól meghatározott értékrend, akkor mit/kit képvisel??"
Az elnökség és tagok mielőbbi meggazdagodását természetesen :)

Scagnetti 2011.08.25. 11:33:58

@Brendel Mátyás: Jaj de idegesnek tetszik lenni!

Ez van, ha az ember nem a saját blogjában van, és nem dobálhatja ki a neki nem tetsző válaszokat.

Majd hozzászoksz.

kemény keleti kommentelő 2011.08.25. 11:34:07

@phoenix102: Így is van.
A Fidesz alapító okiratába bele is írták, hogy a céljuk a párttagok érdekeinek szolgálata.
És azóta is azt csinálják.
A fideszesek szigorúan csak saját zsebre politizálnak.

qwertzu 2011.08.25. 11:34:22

@EMU: "Az mdf kormány alatt a baloldalnak szava nem volt, nem hogy nem zengett semmit, hazudsz. "

1:Nyasgem.
2: "A Demokratikus Charta nevű mozgalom 1991. szeptember 26-án alakult meg. Fizetett sajtóhirdetésen keresztül tudatta több művész, tudós és politikus: veszélyben a demokrácia Magyarországon, és ez ellen közösen fel kell lépni. A mozgalom több belpolitikai vitában hallatta a hangját 1994-es feloszlásáig, általában a vélt vagy valós szélsőjobboldali veszély ellen fellépve. A Charta kiadott nyilatkozatokat, és szervezett békés tömegtüntetéseket, kiállt a jobboldal által durván megtámadott Göncz Árpád mellett, a médiaháborúban kirúgott tévések és rádiósok mellett, és fellépett Csurka István és Kónya Imre megnyilvánulásai ellen. A Chartában léptek fel először közösen az SZDSZ és az MSZP politikusai,"

www.origo.hu/itthon/20010928civilek.html

"2002-ben a fidesz egyből kijelentette, hogy választási csalás történt,"
Nosza, linket, ahol a Fidesz "kijelenti", hogy választási csalás történt.

" a haza nem lehet ellenzékben, "
Ez szimpla tény, a haza nem lehet ellenzékben. Ellenzékben csak politikai pártok lehetnek.

"hídlezárás " Ja tényleg emlékszem, maga Viktor és Fidesz vezérkar lezárta a hidat, ja nem. Vagy nem is, a Fidesz csak utasította az erőszakszervezeteket, hogy foglalják el a hidat, ja ez sem.

"uszította az embereket" Politikai párt politikai propagandát folytat. Ez aztán tényleg antidemokratikus. Még belegondolni is rémisztő.

Valami konkrétum, ahol adminisztratív vagy erőszakos úton megakadályozták a hatalomátvételt? Semmi?

Nem a baloldal van hatalmon => veszélyben a demokrácia! Bla, bla, bla... Csak a régi lemez, és semmi több.

Scagnetti 2011.08.25. 11:34:30

@Brendel Mátyás: Az is tény, hogy a 20% meg az 5% együtt is kurva kevés.

EMU 2011.08.25. 11:34:32

@Brendel Mátyás: Nem a kongresszusotokon vagy, vegyél vissza. Másrészt pedig akkor az érveid között ne a feltétlen imádat legyen az elsőszámú, ami minden megnyilatkozásodon érződik, hanem mondjuk a cáfolhatatlan igazság. Honnan veszed, hogy az emeszpé a második legnagyobb erő? Honnan veszed azt, hogy bárkinek is jóban kell lenni vele? Miből gondolod, hogy a fidesz melletti koalíciós partnerként, mondjuk a mérleg nyelveként az lmp kevésbé szerencsés és cselekvőképesebb helyzetben lenne, mint egy emeszpés hátországú téeszpárt mellett? És továbbra is, miből gondolod, hogy bárkinek is az emeszpé kegyeit kellene keresni? Miből gondolod, hogy az emeszpének egy ilyen ostoba, maníros, balfasz, láthatóan buta, gondolatmentes elnökkel bármiféle esélye is lehet a 8 általános feletti végzettségűek között? Továbbra sem értem, mivel érvelsz, mi az az mszp oldalán, ami megkerülhetetlen annyira, hogy más pártoknak az elveiket kellene feladni, csak hogy szanyik, szekeresek, baják és mesterházyk oldalán vívhassák meg az orbán elleni harcot? Ja, hogy csak, mert te így látod jónak? Kevés ez nekem, hülyegyerek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:34:57

@seagull:

"az MSZP-nek koszonheto a Fidesz ketharmados amokfutasa."

ja, én még emlékszem, hogy Gyurcsány ott állt pisztollyal, hogy az emberek a Fideszre szavazzanak.

nem volt kötelező a Fideszre szavazni. kend a felelősséget másokra, az a 2,7 millió hülye a saját hülyeségéből szavazott a Fideszre. ő maga a felelős érte.

te kétéves kis pisisként kezeled a szavazókat, és totál irrális a fellelősségről alkotott felfogásod.

Scagnetti 2011.08.25. 11:35:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csakhogy az Mszp-ben ma két lehetőség van. Az egyik Mesterházy-Szanyi sé a többiek, a másik Gyurcsány. Ezek egyike sem változás, ezek mind felelősek az Mszp mélyrepüléséért.

midnight coder 2011.08.25. 11:35:52

@Brendel Mátyás: A 94-es SZDSZ valóban jó példa. Ezzel a húzással váltak középpártból kispárttá akik aztán soha többé nem politizáltak önállóan, csak az MSZP kisbolygójaként politizálhattak tovább. Ha nem teszik, akkor ugyan annál a választásnál kiesnek a húsosfazék közeléből, viszont harmadik erővé válhattak volna.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:36:25

@Teszt.Elek: ha Schiffer arra építi a politikáját, hogy te azt hiszed, az LMP egyedül is választást tud majd nyerni, akkor elég nagy hülye.:) ez nem politikusnak való.

phoenix102 2011.08.25. 11:37:18

@Teszt.Elek: na ez az, így pedig nehéz visszakerülni a ringbe, egyszer a szegény emberekért javeszékelnek, majd utána a bankokat védik, majd utána megint a devizahitlesekért sírnak. Ez egy vicc, az MSZP el fog tűnni a süllyesztőben, megújulásra alkalmatlan, ez egyértelmű. Gyúrcsányra pedig vagy rá tudnak bizonyítani valamit vagy nem, de ő is el fog tűnni, azzal a sok-sok pénzzel, amit kilopott a társaival az ország kasszájából.

midnight coder 2011.08.25. 11:37:41

@Brendel Mátyás: Gyurcsány teljesen hiteltelenné tette a pártot, az egyetlen értelmes alternatíva a FIDESZ maradt. Persze más kérdés, hogy az MSZP Fletó nélkül is pont az a rakás szar lenne mint nélküle, csak az átlagpolgár számára nem lett volna a dolog ennyire nyilvánvaló.

Scagnetti 2011.08.25. 11:38:05

@Teszt.Elek: Lehet kevesebb is persze. De ismered a mondást, vakok közt a félszemű a király. Tehát akár 30% is elég, ha a másik kettő ez alatt van.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 11:38:20

Személy szerint én már most szívesen szavaznék az MSzP-re, hogy drága miniszterelnökünk a kukában végezze. És ezt korábban nem tettem.

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:39:47

@EMU: "<rant>... Kevés ez nekem, hülyegyerek."

Köszönjük Emese, most menj és vegyed be a gyógyszeredet mielőtt ismét hozzászólnál.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.25. 11:39:50

@phoenix102:

Ugyanarra gondolunk. Lehet néha látni tehetséges fiatalokat az MSZP-ben, (Nem Zuschlagra gondolok), de a Kapolyi-Lendvai-Puch és társai mindent megtesznek ellenük.

Véleményem szerint szükség van egy új baloldali pártra, ami akár az LMP is lehetne, de az LMP irtózik a baloldali jelzőtől, ezért nevezték magukat zöldnek. Meg másnak.

És tehetségtelenségükkel és néha komoly idiótizmusukkal szépen építik ők is lefelé a támogatottságukat, jelenlegi támogatottságuk megítélésem szerint (ismerősi kör) protesztszimpátia, de az sem tart már ki soká.

Komoly emberek mondták már, hogy szavazzunk a jobbikra, legyenek cigánypogromok, és akkor majd a nyugat elhozza a demokráciát, a valós szabadságot. Ahogy legutóbb Irakba.

Az a baj, hogy sokan kezdik ezt komolyan is gondolni, mint egyetlen lehetőséget.

phoenix102 2011.08.25. 11:39:57

@Canten vagyok Montageu-ból:
"A fideszesek szigorúan csak saját zsebre politizálnak." mert ugye a korábbi kormányunk élén Ferenc barátunkkal csupa talpig becsületes emberekből állt, és ugye nem ők lopták szarrá az országot 8 évig.
Te hol éltél eddig?????

midnight coder 2011.08.25. 11:40:17

@Brendel Mátyás: Az LMP-ben hosszabb távon sokkal inkább van potenciál mint az MSZP-ben. Ez utóbbi szavazóbázisa főleg az MSZMP iránt nosztalgiázó nyugdíjasok voltak, ezek száma viszont csökken. Az LMP pedig az idióta fiataloké - ezek száma, hála az oktatási rendszerünknek megbízhatóan nő.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.25. 11:41:25

@midnight coder:

Azt eltekintve, hogy nettó szamárság amit írsz, ezeket az embereket nevesítsd kérlek: "50 év múltán azok ünneplik a magyar ellenforradalmat akik anno leverték. "

midnight coder 2011.08.25. 11:41:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Abban a gazdasági helyzetben amiben egész Európa van, velünk az élen, nem igazán lehet klasszikus baloldali politikát csinálni. A munkásosztály ugyanis Kínában van.

alien 2011.08.25. 11:42:00

a közvádas ügyben a feljelentés visszavonása miatt az eljárás nem szűnik meg

Lajos bacsi 2011.08.25. 11:42:00

Vigyék már el Gyurcsányt, egy álló éve ezen nyafizik a FIDESZ.

Scagnetti 2011.08.25. 11:43:20

@Egyed Ildikó: És mire mennél vele? Egy másik balfasz venné át a helyét, aki ugyanúgy csak visszafelé mutogatna, mert a vezetésre alkalmatlan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:44:29

@midnight coder:

"Orbán azért tudta legyőzni Fletóékat mert Fletóékról egyértelműen kiderült hogy egy rakás szarok, Orbánról meg nem."

dehogynem. a demokrácia lerombolásában vastagon benne vagyunk, már csak a végső lépések kérdésesek.

a gazdaság tekintetében Orbánék háromszor olyan szarok, de az még egy Chikán Attilának, tehát egy nem baloldali közgazdásznak is nyilvánvaló, hogy a MAtolcsyzmus bukott.

entellektuel.freeblog.hu/archives/2011/08/23/A_Matolcsyzmus_bukasa_es_pusztulasa/

Orbánról épp most derült ki a legszélesebb körben is, hogy kétszer olyan szar, mint amilyen Gyurcsány a legnagyobb karakterromboló propaganda szerint.

ennek már csak meg kell érnie. azért az 1-2 százalékos GDP-t a lakosság évek alatt fel fogja fogni. és azt is tudják, hogy már nincs válság, tehát nincs mentség.

" Ha most Orbánról is kiderül - ami azért még 3 év, ez alatt sok minden történhet - az még mindig kevés lehet ahhoz hogy leváltsák - mivel az MSZP-ről pontosan lehet tudni hogy még egy fokkal nagyobb szar."

le fog esni az embereknek, hogy jobban éltünk a 8 év alatt. a válságot figyelembe véve mindenképpen.

"3 éven belül össze kellene hoznia valami olyan formációt akinek látványosan semmi köze a mostani MSZP-s bagázshoz."

te még mindig a Fideszes karakterromboló agymosása alatt szenvedsz. az emberek 3 év alatt ebből ki fognak gyógyulni. nem lehet ezt a goebbelsi propagandát fenntartani még 3 évig.

EMU 2011.08.25. 11:44:42

@qwertzu: A charta nem baloldali mozgalom volt megalakulásakor, hanem független, pártsemleges értelmiséginek mondható mozgalom. A mai jobboldalról, illetve az akkoriból is rengetegen csatlakoztak. Amúgy a rádiós tévés tisztogatásokkal kezdődött, nem vaklárma volt, másrészt meséld már el, ki vizionálta akkor a választások diktatórikus eltörlését, mert ilyenre nem emlékszem. A többi meg, amit összehordasz, úgy cinikus faszság, ahogy van, mindenki pontosan emlékszik, mit művelt a parasztpártod 2002-es választásokat követően, még a parasztvezér törődött ostoba fejére is, amikor csak bután bambulni tudott, hogy most mi a fasz van, pintér nem ezt ígérte. De abban igazad van, amint a magyar jobboldal van hatalmon, veszélyben a demokrácia. Te ennek örülsz, mert korlátolt és elfogult vagy, valaki meg pontosan látja mi történik, ha a vályogházas komplexusos koleszos paraszttal elszalad a ló.

midnight coder 2011.08.25. 11:45:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az MSZP az MSZMP jogutódja. Nem csupán kádereket vettek át, mint Pl. a jó Horn Gyula a páneurópai piknikezőbajnok (aki szvsz Moszkva jóváhagyása nélkül a WC ajtót nem merte volna kinyitni, nem a határt) de a kelengyét is. És persze a szavazóbázist, a jó pesti ex-munkásőr akciónyugdíjasok keményen mögötte álltak az MSZP-nek. Nem véletlenül osztogatták Megyóék a 13. havi nyugdíjat, és járt Horn nyugdíjas szeánszokra amíg még bírta magát.

Lajos bacsi 2011.08.25. 11:46:06

@Brendel Mátyás: Mátyás, tedd a kezed a szívedre, ha CSAK az MSZP lenne, tudnál jó szívvel rájuk szavazni?

alien 2011.08.25. 11:46:17

@phoenix102:

phoenix102 2011.08.25. 11:39:57
@Canten vagyok Montageu-ból:
"A fideszesek szigorúan csak saját zsebre politizálnak." mert ugye a korábbi kormányunk élén Ferenc barátunkkal csupa talpig becsületes emberekből állt, és ugye nem ők lopták szarrá az országot 8 évig.
Te hol éltél eddig?????

és te most hol élsz? nem lehet mindenre az a válasz hogy feri ellopta feri elkúrta mert ez csak a szavazóknak szól, de a válságot nem érdekli, tehát most már csináljanak valamit

maybach 2011.08.25. 11:46:31

Schiffer miért vonná vissza a feljelentést?
Ha nem marad elég távol az MSZP-től eltűnik, mint az SZDSZ, vagy a másik oldalon az MDF és a kisgazdik, a KDMP meg sose volt.
Amúgy meg valóban fel lehetne jelentgetni a FIDESZ-t is.

Lajos bacsi 2011.08.25. 11:47:34

@maybach: Schifferék vidéken nem létező párt...

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:48:32

@EMU: "...rant... Kevés ez nekem, hülyegyerek."

Vedd be a gyógyszeredet. MOST.

@Brendel Mátyás: "ha Schiffer arra építi a politikáját, hogy te azt hiszed, az LMP egyedül is választást tud majd nyerni, akkor elég nagy hülye.:) ez nem politikusnak való."

Nem tudom mire építi a politikáját. Veled szemben őt lehet nem az foglalkoztatja, hogyan fog majd szerepelni a következő választásokon, hanem esetleg - talán - az, hogy miként tudna addig is az ország hasznára válni.

Nem tudom igazából, nem látok bele a fejébe, de szeretném azt hinni, hogy valami ilyesmi lehet benne. naiv? talán :P

@Scagnetti:
Igen, csak ha valaki 30%-ra csökken, akkor a többiek menthetetlenül meg fognak erősödni.. akkor is, ha rájuk nem szavaznak annyian, hiszen
ha a szavazatok aránya: 50-20-18-12-ről
30-20-18-12-re csökken, akkor a százalékos arány is megváltozik, a korábbi 50-20-18-12 helyett 38-25-22-15-re. Ez bizony, talán te is látod, de azt jelenti, hogy bármelyik kettőnek a szövetsége hirtelenjében veri a korábban abszolút elsőt.

Szóval nem.. már a 40% sem biztos, hogy elég lenne kormányalapításhoz, a 30% pedig szinte biztosan kevés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:49:10

@Scagnetti:

"hiába veszíti el a szavazókat a Fidesz, azok nem mennek át a szocikhoz. Vagy maradnak a bizonytalanok táborában, vagy besorolnak valahova"

ez elég. a Fidesz akkor is bukni fog, ha a bizonytalanok nem szavaznak, hiszen a Fidesz el fog fogyni.

de ráadásul azok a bizonytalanok azért élesben csak le fognak szavazni részben valamelyik ellenzéki pártba.

"hogy az eddigi legalacsonyabb részvételi arányt a következő választáson mérik majd, pont azért, mert nincs kit választani."

de a Fidesz akkor is bukni fog. ezen ez nem változtat.

"A fúj Orbán azért nem lesz elég, mert attól, hogy a Fidesz is elveszette a hitelességét, a szocik még nem szerzik vissza."

de. a nép feledékeny. a nép nagyrészének bőven elég egyvalakit utálni, és ez 3 év múlva Orbán lesz. két utálnivaló, ahhoz már két bit kell, ugye. annyi nincs.:)

" Ilyen terepen kaszálhatnak nagyot a még "szűz" pártok."

az OK, de mit csinál majd az LMP a legfeljebb tíz százalékával, miközben az MSZP-nek lesz legalább tíz?

utána mi lesz?

"Gondolom, orbánoznak majd végig, ahogy azelőtt is tették, de valami egyebet fel tudnak mutatni?"

ez távoli kérdés. nem releváns.

haggyadmá 2011.08.25. 11:49:19

Élvezet olvasni a sok idióta mszp fant. :-D Lopással, saját zsebre politizálással, hazugsággal vádolják a fideszt, miközben volt egy 50 éves szocialista diktatórikus uralmuk, és legutóbb 8 év merülés a szarba. Ki meritek ejteni a szátokon a lopás és hazugság szavakat? Pofátokon olyan a bőr, mint a rinocérosz picsáján.

haggyadmá 2011.08.25. 11:50:58

@Teszt.Elek: Te valami gyógyszer ügynök vagy? Unalmas és nem nevetséges ez a gyógyszerezős állatságod. Te nem unod?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:51:11

@Scagnetti: "Az is tény, hogy a 20% meg az 5% együtt is kurva kevés."

matematikai tény, hogy ha a Fidesz bukik, akkor az ellenzéknek együtt többsége van.

ha a Jobbik kikerülhetetlen, az katasztrófa. ha kikerülhető, akkor MSZP-LMP koalíció marad.

persze lehet LMP-Fidesz is, de akkor a Schiffernek a jó édes nénikéjét, mert az már tényleg durva.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 11:52:14

@Scagnetti: Talán nem intézményesítené törvényi szinten a lopást és a hazudozást.

gigabursch 2011.08.25. 11:52:34

Ha valaki nem tudná, hogy ki az a Richard Field, aki az LMP-t pénzelte, adok egy tippet.

Nos, ő az az amber aki annak a Manor nevű cégnek áll a hátterében (vagy egykori tulajdonosa volt), akiknek köszönhető a Szentmihályi út mellett ~50 ha erdő termelésből való kivonása.

Szóval LMP = zöldpárt.
LMP mecénás = erdőgyilkoló

Azért nem kicsit durva, hoyg kitől fogad el pénzt az LMP...

Szép kis társaság...

EMU 2011.08.25. 11:53:26

@Teszt.Elek: hát te meg ki vagy, honnan jöttél, ki a fasz kérdezett...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:53:33

@EMU: "Honnan veszed, hogy az emeszpé a második legnagyobb erő?"

a felmérésekből.

" Honnan veszed azt, hogy bárkinek is jóban kell lenni vele?"

leírtam. olvasd el!

" Miből gondolod, hogy a fidesz melletti koalíciós partnerként, mondjuk a mérleg nyelveként az lmp kevésbé szerencsés és cselekvőképesebb helyzetben lenne, mint egy emeszpés hátországú téeszpárt mellett?"

valaki csak úgy lehet a mérleg nyelve, ha hajlandó koalíciót kötni. tehát ezzel simán megcáfoltad magad. hülyegyerek.

Teszt.Elek 2011.08.25. 11:53:40

@haggyadmá:
Hmm.. ezekszerint sikerült az elsőt véletlenül kiposztolnom. mea culpa.. nem szoktam kétszer ugyanarra reagálni.

@Emu: érezd magad csak 1x lecseszve kérlek :P

midnight coder 2011.08.25. 11:53:42

@Brendel Mátyás: "dehogynem. a demokrácia lerombolásában vastagon benne vagyunk, már csak a végső lépések kérdésesek."

Pár újságírón és bölcsészen kívül szerinted ki a fenét érdekel ebben az országban a demokrácia ?

"a gazdaság tekintetében Orbánék háromszor olyan szarok, de az még egy Chikán Attilának, tehát egy nem baloldali közgazdásznak is nyilvánvaló, hogy a MAtolcsyzmus bukott."
Egy mellőzött jobbos közgazdász nem feltétlenül megbízhatóbb mint egy balos.
Egyenlőre nem nagyon megy a szekér, ez tény. De ez nem kimondottan nagy változás, az elmúlt 8 évben soha nem ment.

"ennek már csak meg kell érnie. azért az 1-2 százalékos GDP-t a lakosság évek alatt fel fogja fogni. és azt is tudják, hogy már nincs válság, tehát nincs mentség."
Ezzel még mindig max. ugyanott lesznek mint Fletóék akik szintén válság nélkül produkálták az 1% körüli GDP növekedést. Másrészt ez a nincs válság dolog azért sántít egy picit. Válság van bizony még most is, bár pici átmeneti fellélegzés volt, de az USA leminősítése, illetve most legújabban Japáné egy újabb jókora válság előszele.

"le fog esni az embereknek, hogy jobban éltünk a 8 év alatt. a válságot figyelembe véve mindenképpen."
Ja. Csak a történet vége az államcsőd széle lett, amit Fletó lemondása illetve Bajnaiék által a jóléti intézkedések azonnali felszámolása és a megszorítások megkezdése előzött meg.

"nem lehet ezt a goebbelsi propagandát fenntartani még 3 évig"
Ez nem propaganda, ezek tények. Lehet hogy Orbánék szarul csinálnak dolgokat, de Fletóék sem csinálták jobban. Ez pedig garantálja hogy _velük_ biztosan nem lehet nyerni Orbánék ellen.

nénike · http://mandiner.hu 2011.08.25. 11:54:44

Térkép e táj?
Nem a XII. kerületben lesz időközi választás, hanem a II-ban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:55:47

@midnight coder: az SZDSZ még így is jobban járt, mintha soha nem kormányzott volna.

meg lehet próbálni jobban csinálni.

de az ennél sokkal rosszabb terv, hogy senkivel nem lépnek koalícióba, és örökké a funkció nélküli, szereptelen párt lesznek. az mire jó?

mire jó öt százalékkal a parlamentben ülni, ha soha semmiféle kormányban nem akarnak részt venni?

minden normális nyugati kispárt időnként koalícióba lép valami nagy párttal, erről szól a politika.

Scagnetti 2011.08.25. 11:55:55

@Teszt.Elek: Nem biztos, hogy bárki is erősödik. A Fidesz elvesztett egymillió szavazót, de azok egyelőre sehol sem jelentek meg. A mai mérésk alapján most is nyernének.

Tehát az eredmény után egyelőre nem nekik kell futniuk.

qwertzu 2011.08.25. 11:56:39

@EMU: "De abban igazad van, amint a magyar jobboldal van hatalmon, veszélyben a demokrácia. " Nyilván, ha elég sokan állítják, akkor tutira így van.

A demokrácia akkor van veszélyben, ha nincsenek titkos választások, amiken az ellenzék átveheti a hatalmat. Majd ha nem tartanak többpárti választásokat 2014-ben, akkor veszélyben lesz a demokrácia. Addig csak a szokásos propagandeszköz. Kicsit sokszor kiáltottak farkast.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:56:53

@midnight coder: a vágyálmaid nem érvek. az LMP támogatottsága nem nő. ez a tény.

Scagnetti 2011.08.25. 11:57:00

@Egyed Ildikó: Te miről beszélsz? Pont azért buktak, mert loptak és hazudtak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 11:59:02

@Lajos bacsi: jó szívvel nem tudnék, de kénytelen lennék.

ha csak a Fidesz, Jobbik és MSZP lenne, nem kérdés, hogy kire szavaznék.

ha az LMP is van, akkor jó szívvel az MSZP-re és LMP-re se tudnék szavazni, de a kettő közül választanék. ha lehet, megosztanám, ha nem, akkor random.

mindkettőben óriási hibák vannak.

az LMP-ben például ez a politikailag irreális, zsigeri MSZP gyűlölet a hiba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:00:38

@Teszt.Elek: "Nem tudom mire építi a politikáját. Veled szemben őt lehet nem az foglalkoztatja, hogyan fog majd szerepelni a következő választásokon"

lehet, de akkor nem politikusnak való. QED. és ha most nem gondol előre, akkor abból mondom, canossa-járás lesz. a canossa járás tipikusan az ilyen előre nem gondolkodás következménye szokott lenni.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:01:31

@Scagnetti: Ja, sokan és egyénileg. Ezt hívják korrupciónak. De mégsem állami szinten csinálták, mint a Fidesz. És nem mondták meg, hogy mit gondolhatsz róluk. A legszarabb is jobb, mint ami most van.

EMU 2011.08.25. 12:02:17

@Brendel Mátyás: Láttam már másféle felmérést is, ahol a jobbik már veri a szocikat, másrészt semmiféle öncáfolat nincs abban, amit írtam, ellenben neked szövegértési nehézségeid vannak, cserébe viszont fogalmazási is. Ennyit tudtok, szocik, meg hőbörögni. Gondolkodni továbbra sem. Nem jött meg az eszetek, nyomjátok továbbra is ugyanazt a szart, amivel olyat buktatok, mint a rottenbiller.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:03:39

@Brendel Mátyás: Ez nem politikailag irreális, zsigeri MSZP gyűlölet, hanem taktikázás. De aki a politikai pragmatizmust nemes erkölcsi küldetésnek hazudja, az a végén maga is elhiszi, és olyan fanatikus lesz, mint a jelen miniszterelnök. Sajnos, Schifferről ezt el tudom képzelni.

Scagnetti 2011.08.25. 12:04:44

@Brendel Mátyás: Neked is mondom. Ma nem a Fidesznek kell futni az eredmény után, hanem a többieknek, és ők eddig egy lépést sem tettek. Egymillió szavazót elveszített a Fidesz. Ezek szerinted részben majd leszavaznak egy ellenzéki pártra. Részben meg a kampány alatt visszatalálnak a Fideszhez. Ez sem kizárt, hisz a kampány általában minden párt szavazótáborát növeli.

Érdekes, hogy most nem releváns, mi lesz utána. Akkor a 2010-es választás kapcsán sem releváns, mit csinált utána a Fidesz, hisz azt akkor senki sem tudta.

Azért is érdekelne a dolog, mert feljebb írtad, hogy az emberek a Fidesz kapcsán zsákbamacskára szavaztak. Megkérdezném, te láttad pl. az Mszp programját? Mert Mesterházy valóban lóbált egy piros doossziét az egyik gyűlésen, de hogy abban mi volt, azt senki sem tudta. Tehát ők ugyanúgy zsákbamacska voltak. A Jobbik és az Mdf hirdetett programot, de azoktól meg az isten mentsen meg mindenkit!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:06:16

@midnight coder:

"Egy mellőzött jobbos közgazdász nem feltétlenül megbízhatóbb mint egy balos."

lehet a végtelenségig bizonygatni, hogy ki miért megy Orbánnal szemben az autópályán, csak tudod a valóság erősebb. 2 százalék alatti GPD növekedés lesz idén. négyet ígértek.

"Egyenlőre nem nagyon megy a szekér, ez tény."

no látod, és a tények erősebbek, mint az, hogy Chikán Attilát miféle kitalációval söpröd le.

"De ez nem kimondottan nagy változás, az elmúlt 8 évben soha nem ment."

akkor odáig már te is eljutottál, hogy Orbán legalább ugyanakkora szar. ennyi már elég a bukáshoz. már ugyanolyan szarra sem szavaznak az emberek.

"Ezzel még mindig max. ugyanott lesznek mint Fletóék akik szintén válság nélkül produkálták az 1% körüli GDP növekedést."

ez elég a bukáshoz. ilyenkor a lakosság a régi szarra szavaz, mert mindig a másikban reménykedik.

" Másrészt ez a nincs válság dolog azért sántít egy picit. Válság van bizony még most is, bár pici átmeneti fellélegzés volt, de az USA leminősítése, illetve most legújabban Japáné egy újabb jókora válság előszele."

ez semmi a nagy válsághoz képest. ez kevés a bizonyítvány magyarázatához.

"illetve Bajnaiék által a jóléti intézkedések azonnali felszámolása és a megszorítások megkezdése előzött meg."

a megszorítások most ugyanúgy itt vannak.

"Ez nem propaganda, ezek tények. Lehet hogy Orbánék szarul csinálnak dolgokat, de Fletóék sem csinálták jobban."

fogd fel, hogy ez már Orbán bukását jelenti. ilyen a választási "logika".

Scagnetti 2011.08.25. 12:06:24

@Brendel Mátyás: A Jobbikot sajnos nehéz lesz kikerülni, mert majdnem akkora, mint az Mszp. És lehetnek még nagyobbak is. Sokkal több tartalék van bennük, mint a szocikban, akik a nyugdíjas korosztályon kívül gyakorlatilag nem bírnak szavazótáborral.

haggyadmá 2011.08.25. 12:07:06

@Egyed Ildikó: Neked megmondja valaki, kiről mit szabad gondolnod? Fiatal voltam a rendszerváltozás előtt, de tudom, akkor megmondták az elvtársak, róluk mit szabad gondolni. El is jött érted a nagy fekete autó és vittek "beszélgetni" ha nem jót gondoltál. Talán érted is jönnek manapság hajnalban? Tök unalmas ez a felesleges, mondvacsinált rettegés, amit ti levágtok. Demokrácia és szabadság csak akkor van, ha elvtársak vannak hatalmon, tudjuk...

Blogger Géza 2011.08.25. 12:08:24

@Brendel Mátyás: Ha Schiffer döntési pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy inkább a Fideszt választja, mint az MSZP-t. Főleg, ha olvassa ezt a blogot... :) Ki akarna ezzel a Géczyvel egy táborba tartozni?

EMU 2011.08.25. 12:09:29

@qwertzu: ez nem igaz, a demokráciát nem a választások szavatolják, oroszországban is vannak szabad töbpárti választások. Másrészt az is szavatolni tudná a demokráciát, ha nem rajzolta volna át a fidesz már az utóbbi önkormányzati választások előtt a választókerületek határait aszerint, hogy miként lehet hagyományosan nem fideszes körzetekbe fideszes szavazókat beékelni, lásd szeged, miskolc, szolnok, stb. Úgyhogy nagyon halvány, amivel jössz, továbbra is igaz, pontosan lehet tudni, mire megy ki a játék a fidesz részéről, véded a védhetetlent és ostobán locsogsz a jobboldali rezsim védelmében, tisztán látszik mi folyik,csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Nem akarod, mert érdekedben áll. Meg se kérdezem, miért, el tudom képzelni, gondolom te is lekezelt koleszos voltál, most meg igyekszel törleszteni

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:09:51

@midnight coder:

van egy alapvető választáspszichológiai tétel:

a régi szar a választók szemében akkor is jobb, mint az új szar, ha ugyanolyan szarok.

tehát ha Orbán csak olyan szarnak bizonyul, mint az MSZP, akkor már az MSZP nyer.

de ehhez még hozzájön, hogy Orbán valójában szarabb, plusz még a demokrácia leépítése, magánnyugdíjak ellopása, meg ilyenek.

a szemétkedő szar esetében a geciség is felértékelődik.

az igaz, hogy a zembereket a demokrácia annyira nem érdekli, amíg nincs nagyon nagy diktatúra, tehát amíg mondjuk utazhatnak külföldre meg ilyenek. de ha a gazdaság is ugyanolyan szar, akkor már csak befigyel az is, hogy egyébként ellopták a demokráciát is.

Scagnetti 2011.08.25. 12:10:28

@Egyed Ildikó: "Ja, sokan és egyénileg. Ezt hívják korrupciónak. De mégsem állami szinten csinálták, mint a Fidesz."

Ezt te el is hiszed? A nagyberuházások kapcsán kipattant stiklik, de még akár a szaros Cuslág ügy sem jöhetett volna létre egyéni akciókból. Ehhez kellettek emberek fent is.

Hozzászólásod alapján nagyon úgy tűnik, hogy a szoci lopás neked nem probléma, csak a fideszes.

"És nem mondták meg, hogy mit gondolhatsz róluk."

Még ez sem igaz. Főleg a szadesz idejében nagyon hamar megkaphatta bárki a náci jelzőt, ha mást mert gondolni, mint a szoclibek. Én is sokszor megkaptam, pedig nem érzem magam közel a Jobbikhoz. De kritizáltam a szocik ostobaságát, ettől náci lettem.

"A legszarabb is jobb, mint ami most van."

Na ezzel pont nem mondtál semmit.

Blogger Géza 2011.08.25. 12:11:30

@Brendel Mátyás: "négyet ígértek." Brendel, te továbbra is hadilábon állsz a tényekkel. Egész pontosan 3,1%-os növekedésre alapozva tervezték az idei költségvetést. De ez a különbség még mindig jóval kisebb, mint mondjuk az Oszkó-Bajnai féle, vagy a Gyurcsány-Veress-Drazsé féle durva mellélövések.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:12:52

@haggyadmá: Gondolom, te is azok közé tartozol, akiknek a jelen helyzetet köszönhetjük. Bravó. Nem csak úgy lehet leszoktatni valakit az önálló gondolkodásról, hogy beviszik fekete autóval, hanem úgy is, hogy elvesztheti az állását és a jogköreit, ha nem fogja be a pofáját.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:13:43

@Scagnetti: "Egymillió szavazót elveszített a Fidesz. Ezek szerinted részben majd leszavaznak egy ellenzéki pártra. Részben meg a kampány alatt visszatalálnak a Fideszhez."

megint belelóg a kezed a bilibe.

"Érdekes, hogy most nem releváns, mi lesz utána. Akkor a 2010-es választás kapcsán sem releváns, mit csinált utána a Fidesz, hisz azt akkor senki sem tudta."

a Fidesz 2010-ben tudhatta, hogy egyedül fog kormányozni, tök más eset.

"Megkérdezném, te láttad pl. az Mszp programját?"

igen. nem volt jó, de jobb volt. és lényegtelen, mert esélyük nem volt nyerni.

az lmp programját is láttam. sőt, volt az az "lkötelezetlen" blog, amely még össze is vetette őket. azt is követtem. szóval igen, tájékozott véleményem van, nem vagyok olyan hülyegyerek, mint ti.

Scagnetti 2011.08.25. 12:13:50

@Brendel Mátyás:

"tehát ha Orbán csak olyan szarnak bizonyul, mint az MSZP, akkor már az MSZP nyer."

Két probléma van az érveléseddel:

1. Ezen nem csak az Mszp nyerhet, hanem az Lmp és főleg a Jobbik is.

2. Az Mszp-nek nagyon nagyot kell nyerni még ahhoz is, hogy egyáltalán egálban legyen Orbánékkal. Ennek eddig semmi jele nincs, a Fidesz tábora a duplája a szocikénak még mindig.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:14:43

@Blogger Géza: "Ha Schiffer döntési pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy inkább a Fideszt választja, mint az MSZP-t."

OK, de akkor ezek után elvekre ne hivatkozz!

midnight coder 2011.08.25. 12:15:23

@Brendel Mátyás: Nem mondom hogy Matolcsyék megoldása sikerülni fog. De az MSZP-s megszorítunk, és ha megszűnik a közvetlen veszély akkor osztogatunk és így mindig a szakadék szélén maradunk dolog biztosan működésképtelen. Márpedig ez az MSZP-be bele van kódolva.

De szvsz az MSZP már nem is lesz tényező - ugyanabban a cipőben jár mint anno az MDF. Az első MSZP-SZDSZ kormány után sem az MDF-et választotta vissza a nép, hanem a FIDESZ-t. És ez nem csak Orbánnak köszönhető, de annak is hogy az MDF-ről már tudta a nép hogy szintén alkalmatlan.

Az LMP alapvetően nem csinálja rosszul amit csinál azzal hogy távol tartja magát az MSZP-től. Sőt, még azt sem zárnám ki hogy ezzel a zöld izével kormányra kerülhetnek ha a FIDESZ nagyon elkúrja és a Jobbik is olyan idióta marad mint eddig.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:16:10

@Blogger Géza: "Egész pontosan 3,1%-os növekedésre alapozva tervezték az idei költségvetést. De ez a különbség még mindig jóval kisebb, mint mondjuk az Oszkó-Bajnai féle, vagy a Gyurcsány-Veress-Drazsé féle durva mellélövések."

a világválságot tekintve az MSZP kormányok kb ennyire lőttek mellé a GDP-t illetően. GDP-ról beszélünk, ne feledd, hülyegyerek!

high up! 2011.08.25. 12:17:29

@Brendel Mátyás:
Azt még a te parányi eszed is felfoghatná brendel, hogy a Fidesz csak a beharangozott gazdasági céljaihoz mértén nem jó eddig (késöbb még lehet rosszabb), de sose fog a maszop színvonalára süllyedni. Ahhoz ugyanis az kellene, hogy minden kormányzati ciklusában államcsödöt csináljon.
Hát ezt már nem tudja megcsinálni.
És akkor még a völgyhidakról meg a nokiásdobozok boridalmáról még nem is beszéltünk.

Úgy hogy álmodjatok csak tovább makkal.
Amúgy is elemi matematikai képesség, hogy ha lenne két 11%-os párt, (maszop meg a Fidesz), akkor nyilván a maszop megint nem jutott hatalomra.

Amúgy meg a maszop köztudottan 2-6 éven belül ki fog halni a közéletböl, mert a kádári öreg komcsi generációja egyre fogy, a fiatalabbak között meg elfogyott az agyhalotti utánpótlás.
Egyedül maradsz brendel néhány éven belül.

Scagnetti 2011.08.25. 12:17:47

@Brendel Mátyás: Neked lóg a kezed a bilibe. Egylőre a szocik tönkre vannak verve, te meg keménykedsz, hogy mekkorát fognak nyerni. Még fel sem álltak, de te már a győzelmet ünnepled.

Az a szoci program kb. akkora lózunggyűjtemény volt, mint a Fideszé. Főleg annak fényében, amit előtte produkáltak.

És semmiben sem más eset az sem, csak te próbálod annak beállítani. Sírsz, hogy a Fidesz mit csinál a választás után, azt meg leszarod, hogy a szocik mit csinálnának.

És még van bőr a képeden leírni, hogy nincs pártod. :)

EMU 2011.08.25. 12:18:53

@Blogger Géza: Bajnai-Oszkó kormánytól el a kezekkel, a rendszerváltás óta a legfelkészültebb és eredményeiben elismerésreméltóbb kormányról van szó, még ha marha nagy divat is gyűlölni, mert nem fideszes volt. Az egyetlen, kizárólag a munkájára és feladataira koncentráló kormányról beszélsz, aki orbántól meg a szoci téesztagságtól függetlenül megmentette az országot a legkisebb érvágással. Nem véletlen, hogy meg sem érdemli ez a degenerált népség, kapja helyette majd újra évtizedekig, ami illik hozzá, pártkurzusokat a politika szeméttelepéről, az kell neki.

haggyadmá 2011.08.25. 12:19:40

@Egyed Ildikó: Rég volt az a 8 év ugye, Ildi? Ha egyszerre hívnád házibuliba azokat, akiket a szocik kisöpörtek, mikor hatalomra kerültek, kicsi lenne a népstadion. Melyik az a vezető, akit egy párt delegál valahová, és elviselné, hogy az ellenzék emberei dolgozzanak neki? Megbíznál egy fideszes dolgozódban, ha vezető lennél? Csak szocikat magad köré! Hát így van ezzel mindenki, én is így lennék, te is így lennél. Nem kell az álszent szöveg...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:19:48

@midnight coder: "De az MSZP-s megszorítunk, és ha megszűnik a közvetlen veszély akkor osztogatunk és így mindig a szakadék szélén maradunk dolog biztosan működésképtelen. "

a Fidesz módszer ugyanez. 7 százalékos hiányt, és osztogatást akartak, csak nem lehetett, most emiatt szorítanak meg. és persze a hülye matolcsyzmus miatt, ami további megszorításokat szükségeltet.

"Márpedig ez az MSZP-be bele van kódolva."

a Fideszbe is.

"Az első MSZP-SZDSZ kormány után sem az MDF-et választotta vissza a nép, hanem a FIDESZ-t."

az MSZP-t már háromszor választották újra. ebben biztosan nem hasonlít az MDF-hez.

"azt sem zárnám ki hogy ezzel a zöld izével kormányra kerülhetnek ha a FIDESZ nagyon elkúrja és a Jobbik is olyan idióta marad mint eddig."

álmodj királylány!

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:20:51

@Scagnetti: @Scagnetti: A nyugdíjpénztárasok pénzét lenyúlták, mert a pénztárak eltőzsdézték a pénzt. Azért ez a lopás minősített változata.

Az hogy ki minek nevez valakit, na bumm! De ha a helységnév bizottság nem nekik tetsző döntést hoz egy ügyben, akkor kirúgják őket, és sorolható az Alkotmánybíróságon keresztül, a Tv hiradóig a többi példa, az már állami szintű véleménykontroll.

haggyadmá 2011.08.25. 12:22:18

@Brendel Mátyás: "MSZP kormányok kb ennyire lőttek mellé a GDP-t illetően"

Csak akkor nem volt még csődben a fél világ, akikhez exportálunk és erősen függ tőlük a magyar gazdaság. Ha most szocik lettek volna hatalmon nem 1% tévedésről beszélnénk, hanem söprögetnénk a forintot az utcákon egy kellemes kis államcsőd keretein belül.

Blogger Géza 2011.08.25. 12:23:30

@Brendel Mátyás: Szerintem az mind elvileg, mind gyakorlatilag védhető álláspont, hogy egy tisztességes párt MSZP-vel vagy Gyurcsány Ferenccel nem kíván koalícióra lépni. Sőt, csak ez a normális álláspont.

haggyadmá 2011.08.25. 12:23:49

@Egyed Ildikó: "A nyugdíjpénztárasok pénzét lenyúlták, mert a pénztárak eltőzsdézték a pénzt. Azért ez a lopás minősített változata.
"

Mikor kötelezően kellett belépnie minden munkakezdőnek egy magánnyugdíj pénztárba, ami vagy nereséget, vagy bukást termel, az nem volt minősített lopás? Érdekes...

preston 2011.08.25. 12:25:17

nehéz vitatkozni olyanokkal, akik a fidesz mszp és gyurcsány jelzőit komolyan veszik és ebből indulnak ki.
valójában voltak komoly eredmények a szocik alatt is, sőt, ha szabad az eltelt fidesz időszakot kiterjesztően értelmezni, akkor nem volt ekkora szabadrablás, nem volt ennyi törvénysértés, mint most.
elég , ha csak arra gondolok, hogy hány millió ember jövendő nyugdiját költötték el már most....

Fell Bandi 2011.08.25. 12:26:00

@EMU: hát a tömeggyilkos liBajnai semmivel sem különb mint a norvég Breivik, szerintem sokkal undorítóbb annál is. Ez a szarházi ui. anyagi előnyök szerzése okán taszította öngyilkosságba libatenyésztők tucatjait, a norvég pedig csak a saját népének akart ezzel jót - még ha tévedett is...

Scagnetti 2011.08.25. 12:27:16

@Egyed Ildikó:

A nxyugdíjpénztárak ügy valóban szemét húzás volt. Még akkor is, ha egyébként magukat a nyugdíjpénztárakat nem sírom vissza, mert pl. az én esetemben valóban elszarták az egészet. Biztos volt, aki jól járt (volna) vele, de az nem én voltam.

Annak idején a pénztárakba kényszerítés is szemét húzás volt, most meg a egszüntetésük is az. Mindenkire rá kellett volna bízni a döntést.

De pl. a manyup miben kissebbíti az egyéb lopásokat? Az szebb, ha valaki az autópályákon sikkaszt el milliárdokat?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.08.25. 12:27:24

Gyurcsány körének megnyilvánulásai kísérteteiesen kezdenek emlékeztetni Dr. Torgyán az FKGP szétesése után tett nyilatkozataira. Máig előttem van, ahogy a tévében azt mondja, hogy "a Kisgazdapárt olyan hatalmas erő, amelytől az összes politikai párt retteg, ezért fognak össze valamennyien a Kisgazdapárt ellen".

preston 2011.08.25. 12:28:13

@haggyadmá: nem termelt bukást, mivel főleg magyar államkötvények voltak bennük, ezért a nyereség és a veszteség is annyi volt, amennyit a piac eredményezett.
miért volt rossz, hogy kötelező volt megtanulni, hogy a jövő a jelenben dől el.

haggyadmá 2011.08.25. 12:32:11

@preston: A tanítás szerinted úgy működik, hogy holnaptól kötelező? Annyira jó volt az a rendszer, hogy nyugaton már rég fel is számolták sok helyen, mert ott hamarabb rájöttek, hogy mekkora bukta. A lengyelek épp most kezdenek el ugyanilyen nyugdíj államosítás problémákkal foglalkozni. Sorba derül ki, milyen szemetek voltak ezek a pénztárak, milyen szemét módon kezelték a pénzeket és most az elszámolásnál is trükkösködtek.

kicsijuti 2011.08.25. 12:32:29

Onnan lehet tudni hogy EPIC FAIL volt az MSZP-SZDSZ kormányzása h összehasonlítjuk a többi azonos régióba tartozó országgal Magyarországot: 2002 óta Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Horvátország mind elhúzott mellettünk egy-főre jutó GDP és átlagfizetés tekintetében. Ennyi. És ezt nem lehet sem a fideszre sem orbán viktorra sem a válságra fogni, csupán a rossz, dilettáns kormányzásra. Ezért lettek elzavarva és azért utálj őket az LMP. (Még a nevét is erről kapta, nem csoda ha inkább a fidesszel alakítana majd kormányt mint az mszpvel)

midnight coder 2011.08.25. 12:32:30

@preston: Ja. Meg eltartott néhány embert titkárnénivel, Audival, üvegpalotával.

Ami miatt rossz volt egyebek közt az az, hogy az emiatt felvett hitel is rontotta az ország hitelminősítését, azaz az ország a többi, valóban szükséges hitelét is drágábban vette fel. Nettó pénzkidobás volt, amit ráadásul úgy próbáltak eladni mint fenntartható nyugdíjrendszert.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:35:00

@Scagnetti:

"Sírsz, hogy a Fidesz mit csinál a választás után, azt meg leszarod, hogy a szocik mit csinálnának."

nem leszarom, hanem azt mondom, hogy ennél alapvetőbb probléma az, hogy hogy állna fel a koalíció.

nem tudom, ezt miért nem tudod felfogni, hülyegyerek. a Fidesznek ilyen gondja nem volt.

ha az MSZP simán nyerne, és olyan üres programmal, mint a Fidesz, akkor amiatt is "sírnék". de ott még nem tartunk.

továbbá a választások előtt 3 évvel program még nem kell. de a lehetséges koalíciós partnerekkel totál tönkre vágni a kapcsolatot, az Schiffer részéről öngyilkos hülyeség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:36:29

@haggyadmá: "Csak akkor nem volt még csődben a fél világ"

ekkora csődben akkor is volt.

Magyarország leginkább Németországba exportál. Németország mostanában jobban áll, mint 2007-ben.

ennyi. véged van, mint a botnak.:)

Scagnetti 2011.08.25. 12:37:07

@kicsijuti: Az Lmp a Fideszhez sem közelíthet, az is veszélyes számára. A választásig semmiképp. Utána ha komolyan gondolják, kénytelenek lesznek besorolni valahova, de szerintem ez sem a mai Mszp, sem a maai Fidesz nem lehet. Csak egy új, vagy megújult párt.

Amit az EPIC FAIl-ről írtál, azzal teljes mértékben egyetértek. Ez ritka trehány munka volt, és nem kenhetik senkire.

EMU 2011.08.25. 12:37:37

@Fell Bandi: te, mit írt még a kurucinfo, gyereket nem evett?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:37:59

@Blogger Géza: "Szerintem az mind elvileg, mind gyakorlatilag védhető álláspont, hogy egy tisztességes párt MSZP-vel vagy Gyurcsány Ferenccel nem kíván koalícióra lépni. "

elvileg igen, gyakorlatilag nem. a valóság meg erősebb.

ismétlem, Schiffer kénytelen lesz, és fog is koalícióra lépni az MSZP-vel, csak drágán meg fog fizetni mostani hülyeségéért.

Blogger Géza 2011.08.25. 12:38:06

@EMU: Konkrétan rekord magasságba nőtt az idejük alatt a munkanélküliség, az államadósság, az általuk tervezett áfa 50%-a folyt be, nem tudták a kívánatos 3%-os szintre leszorítani a hiányt, azzal együtt hogy brutális mértékben megemelték az áfát (20->25%), Na az ilyen felkészült kormányoktól mentsen meg minket az ég.

Nils. H 2011.08.25. 12:38:36

@Canten vagyok Montageu-ból: az első mondatodból kiderült, hogy többet tudok a perről, mint te, szóval verd magad nyugodtan. :D

@is: tény, de ha az mszp nem olyan lett volna és lenne, mint amilyen, akkor orbánnak ez nem sikerülhetett volna.

sisifux 2011.08.25. 12:38:36

@Fell Bandi:
"hát a tömeggyilkos liBajnai semmivel sem különb mint a norvég Breivik,... Ez a szarházi ui. anyagi előnyök szerzése okán taszította öngyilkosságba libatenyésztők tucatjait,... "

Konkrétan mi volt az anyagi előnye Bajnainak ?

"a norvég pedig csak a saját népének akart ezzel jót - még ha tévedett is..."

Hát öcsém, nagyon az agyadra ment a hőség, ha finom akarok lenni, bár ekkora baromsággal szemben nincs helye a finomkodásnak. Ha még maradt 3 működőképes agysejted, gondolkozz el rajta, hogy Hitler is csak a népének akart jót. Meg Sztálin pajtás is.

haggyadmá 2011.08.25. 12:39:11

@Brendel Mátyás: Jah, végem van. És arról mi a véleményed, hogy dollár, frank, euró árfolyam a forinthoz képest? USA leminősítés, svájci frank árfolyam spekuláció, stb... Ezek biztos semmit nem számítanak egy külkereskedelem kapcsán.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:39:46

@Egyed Ildikó: "Ez nem politikailag irreális, zsigeri MSZP gyűlölet, hanem taktikázás."

ez zsigeri gyúlölet. taktikából Schiffernek hallgatnia kéne. nem nyer szavazót az MSZP ekézésével. de nehézséget csinál magának a jövőben.

az ilyen hülye ne menjen politikusnak!

Fell Bandi 2011.08.25. 12:41:30

@preston: már megint tévedsz, a mnyp-k portfóliójában soha nem érte el a magyar állampapírok aránya az 50 %-ot. Ha csak az lett volna benne, akkor sokkal nagyobb lett volna a reálhozam, de ez egyben a létjogosultságukat is megkérdőjelezte volna. Miért venne fel ui. az állam hitelt azért, hogy egyes mnyp-k jól éljenek belőle, miközben ő maga is hitelből finanszírozza a nyugdíjakat?
itt megnézheted: stabilitas.hu/dynamic/2009_III_negyedev_nyugdijpenztarak_elemzese.pdf

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:41:47

@Scagnetti: "Két probléma van az érveléseddel:

1. Ezen nem csak az Mszp nyerhet, hanem az Lmp és főleg a Jobbik is."

az elmúlt másfél évben egyik párt sem mozdult el sehova. szóval nem lehet azzal számolni, hogy majd az LMP meg a Jobbik erősödik. eddig sem tették.

ha meg marad a status quo, akkor az MSZP a legerősebb ellenzéki párt.

"2. Az Mszp-nek nagyon nagyot kell nyerni még ahhoz is, hogy egyáltalán egálban legyen Orbánékkal."

A Fidesz fog ekkorát bukni. az MSZP-nek éppen elég egy helyben maradnia.

Leone_510 2011.08.25. 12:44:08

"Schiffer pedig megszavazhatja a mentelmi jog elvételét, vállalva annak minden utólagos hazai és nemzetközi politikai következményét."

GYF felelősségre vonásával Orbán tartozik a nemzetnek! Remélem végigviszi. Megígérem, ha GYF-et eddig sosem volt módon elítélik, nem számítok börtönre, de olyan meghurcolásra igen ami kijár neki , akkor 10.000 Ft-os pezsgőt bontok.
Milyen következmény? Egy bukott senki a főnököd.

Nils. H 2011.08.25. 12:44:15

@Fell Bandi: LOL, te ugye viccelni próbálsz?

Scagnetti 2011.08.25. 12:45:18

@Brendel Mátyás: Látom, nagyon elöntötte a szar az agyadat, már hülyegyerek mindenki, aki az ostobaságaid szóvá teszi. Még szerencse, hogy itt vagy te, a bölcs, aki ugyan minden látható ténynek ellentmond, de legalább teljes meggyőződéssel teszi. Ettől bizonyára okosabbnak érzed magad.

Persze ha neked a leendő kormány összetétele fontosabb, mint az, hogy mit is akar csinálni, akkor tényleg felesleges erőlködni. Programot senki sem vár még, de legalább nagyvonalakban jó lenne tudni valamit. Mert a szocik az osztogatástól a megszorításig már mindent csináltak, sokszor a lehető legrosszabbul időzítve, szóval talán nem ártana tudni, mégis mire lehet tőlük számítani. A koalícióhoz sem árt tudni, hogy a partner számára egyáltalán elfogadható az irányvonal vagy sem.

Nektek viszont csak az a lényeg, hogy nyomjuk le Orbánt, aztán majd lesz valahogy. 2006-ban is csak ez volt a lényeg. Meg is látszott a kormányzáson.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:45:28

@high up!: "Azt még a te parányi eszed is felfoghatná brendel, hogy a Fidesz csak a beharangozott gazdasági céljaihoz mértén nem jó eddig (késöbb még lehet rosszabb), de sose fog a maszop színvonalára süllyedni."

de. most kb ott van Chikán szerint. szerintünkmeg persze rosszabb is, de még semlegesé nézőpontból is legalább ott van.

"Hát ezt már nem tudja megcsinálni.
És akkor még a völgyhidakról meg a nokiásdobozok boridalmáról még nem is beszéltünk."

most is ugyanúgy vannak Nokiás dobozok. aki nem hülye, nem hiszi, hogy most nincsenek. olvassál már híreket, milyen korrupció megy az országban!

"Amúgy meg a maszop köztudottan 2-6 éven belül ki fog halni a közéletböl"

egyelőre nem az ő népszerűségük esett felére.

EMU 2011.08.25. 12:46:01

@Blogger Géza: azt tedd hozzá, hogy a válság közepén. Mert ugyanez elmondható más országról is simán, sőt. Másrészt a hiánycél tartva volt, legalábbis tűrésen belül, nem igaz, amit írsz, áfát visszaállították, nem emelték, áfa bevételek pedig a fogyasztás csökkenésével szűkülnek, ez normális, de 50 %-ról nem hallottam. Viszont arról harangozhatnál, hogy az elmúlt egy évben milyen csodaeredmények születtek gazdaságilag egy sokkal normalizáltabb gazdasági környezetben, válságból kilábalva. Sokkal szarabbul áll most az ország, mint a válság közepén bajnaiékkal. Ennek kell tapsolnom? Jó, hogy figyelmeztetsz rá, mert magamtól eszembe nem jutott volna, talán mert nem vagyok ökör.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:46:45

@Brendel Mátyás: Túlértékeled Schiffert. Ő arra apellál, hogy majd Grál-lovagnak nézik, és ezt - mint az ábra mutatja - sokan be is nyelik. A politika nem lehet más. A politikusok lehetnek tisztességesebbek, de ezt majd hadd mi döntsük el, választók. Mesterházy-t sokkal szimpatikusabbnak tartom, mint Schiffert.

KelekótyaP 2011.08.25. 12:47:31

Miért kéne visszavonnia Schifinek bármit is? Igaza van abban, hogy ha valaki leakarja Orbánt cserélni az nem mocskolhatja össze a kezét azzal, hogy Gyurcsánnyal akár csak kezet is fog. Gyurcsánynak el kéne végre takarodnia, ahelyett, hogy a pszihés zavarait kiélve ellehetetleníti egy elfogadható alternatíva kialakulását a Fidesz ellenében.
A mentelni jog, úgy ahogy azt nálunk használják a képviselők (Hagyó, ect.) az ennek az amúgy nemesnek szánt intézménynek a megerőszakolása. Az nem normális, hogy valamivel 20 évig látványosan visszaélek, szarom le a szellemiségét, aztán utána meg én sápítozom azon, hogy annak milyen mögöttes tartalma van. Oka van annak, hogy az egész társadalom mentelmi jog ellenes és ez az ok, nem a "műveletlen kisemberek indulatból politizálnak mert hülyítik őket. Túl egyszerű mindig ezzel takarózni. Sukurón meg valami nagyon nem tiszta. Ha Gyurcsány benne van, akkor nyomozzák, ki, ha nincs benne , akkor meg derítsék ki azt, Aki egy országot akar vezetni, annak ki kell állnia , hogy megvizsgálják a jellemét és nem gyáván, gerinctelenül bebújni a mentelmi jog mögé. Milyen erkölcsi példa egy ilyen rongy alak viselkedés?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:47:42

@haggyadmá: megint öngólt löttél. az exportőröknek a forint gyengülése előny.

ha a frank brutális erősödése, és az euró kis erősödése mellett stagnál a GDP növekedés, az mutatja, hogy Matolcsyék valamit nagyon elbasztak.

ennyire Gyurcásnyék sose basztak el semmit.

Nils. H 2011.08.25. 12:48:33

@Brendel Mátyás:
"de a lehetséges koalíciós partnerekkel totál tönkre vágni a kapcsolatot, az Schiffer részéről öngyilkos hülyeség. "

Gyurcsány? Vagy a demokratikus Charta? Esetleg maga Gréczy? Nem az mszp-vel áll most vitában, ha elfogadom az érvelésedet, itt akkor is bibi van.

Scagnetti 2011.08.25. 12:48:59

@Brendel Mátyás:

1. Az nagyon kevés az üdvösséghez, ha hibahatáron veri az egyik ellenzéki pártot, és a másik sem akar vele szóbaállni.

2. Remények. Ezek vagy bejönnek neked, vagy nem. Mindenesetre a szociknak nagyon kell kapaszkodniuk. Arra építeni, hogy a Fidesz majd megnyeri nekik a választást lutri. És egymillió szavazóval egyedül nem lehet ugrálni. Koalíciót meg senki nem akar velük kötni.

megint 2011.08.25. 12:50:59

Schiffer egyértelművé tette már régen, hogy Gyurcsánnyal nem akar együttműködni, és így nyilván a haverjaival sem akikből áll ez a charta. Vonát nem Orbán hozta létre, és nem is miatt lett ilyen erős, hanem pont a kedvenc pártja miatt, elég csak megnézni hol szerepelt kiemelkedően a jobbik, az mszp-től vették el ott a szavazatokat és nem a fidesztől. Demokráciába úgy néz ki Gréczynek belefér a gátlástalan lopás. Tetszettek volna jól kormányozni és akkor nem kéne most sírni , hogy ennyi csak a szavazóbázis, pár év múlva meg lehet próbálni, de látom egyedül kevésnek érzik magukat, kéne az LMP is, mindegy milyen áron. A kétharmadot is az mszp-nek köszönheti a fidesz, és nem magának, ezen kéne elgondolkodni inkább.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:51:16

@Scagnetti:

"Programot senki sem vár még, de legalább nagyvonalakban jó lenne tudni valamit."

jó lenne, de nem kulcsfontosságú.

"A koalícióhoz sem árt tudni, hogy a partner számára egyáltalán elfogadható az irányvonal vagy sem."

hát ezügyben szerintem az LMP és az MSZP kb ugyanannyit tud egymásról, és ez elég is.

megjegyzem, az LMP-nek semennyivel nincs határozottabb programja, kár emiatt pont az MSZP-t ekézni.

"Nektek viszont csak az a lényeg, hogy nyomjuk le Orbánt, aztán majd lesz valahogy."

az való igaz, hogy bárhogy is bukik Orbán, az csak jó lehet. az is igaz, hogy jobb lenne tervvel előállni.

amiben igazad van, abban egyetértek, amiben nem értek egyet veled, abban nincs igazad.

szerintem ne győzködj tovább arról, amiben egyetértünk, elég hülyeség volt már eddig is részedről!

marosy 2011.08.25. 12:52:19

Geci Solt megint fosott egyet a blogjába.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:52:20

@Egyed Ildikó: nem értékelem túl Schiffert. hülyének tartom, emellett réveltem.

midnight coder 2011.08.25. 12:52:35

@Brendel Mátyás:

"a Fideszbe is."
Nem. A FIDESZ-ben az van amit az Orbán mond. Az MSZP-ben pedig az van amit a millió helyi kiskirály, frakció. Őket viszont csak az érdekli hogy meglegyen a zsírosbödön a következő 4 évben is. Ha nagy a szar, akkor ezek összezárnak az aktuális vezér (Fletó, Bajnai) mögött annyira hogy be tudja vezetni a megszorítást, de mihelyt csökken a vész, azonnal jelentkeznek hogy te Ferikém, itt azért engedhetnél egy picit. Nincs egyszemélyes vezetés, "demokrácia" van - valójában azonban káosz.

"az MSZP-t már háromszor választották újra. ebben biztosan nem hasonlít az MDF-hez."
Kétszer. Először az SZDSZ-szel csináltak koalíciót - ekkor egyértelműen azzal nyertek, hogy ők az MSZMP utódja és a jónép elhitte hogy ha jön az MSZP újra 3.60 lesz a kenyér.

A bukásuk nem volt egyértelmű bukás - nem az bizonyosodott be hogy totálisan alkalmatlanok az ország vezetésére, hanem erkölcsileg amortizálódtak le kissé (Tocsik ügy és társai). Ahogy aztán az Orbán kormány sem bukott meg, csak egyszerű kormányváltás volt. Ott sem azért kerültek lapátra Orbánék mert szarul ment a szekér, csak mert az MSZP jobbat ígért - és elhitték nekik. Ebben persze az is benne volt, hogy a ballibes véleményformálók el tudták hitetni a közvéleménnyel hogy az Orbánék eredményei a Bokros-csomagnak köszönhetőek.

Azaz eddig az MSZP egyszer sem volt még olyan helyzetben mint az MDF akik bizony totális csődnek bizonyultak. Egészen 2010-ig. Most viszont az MSZP pont ugyanabban a cipőben jár mint anno az MDF - úgy távozott az ország éléről hogy utána a vízözön elvtárs következik.

További adandó a témához, hogy ugyan a ballib sikerrel adta el ezt az egészet úgy hogy az MDF a csőd szélére vitte az országot, de jött a hős MSZP a Bokrossal, de valójában az MSZP Bokros előtt még jó egy évig töketlenkedett Bokros előtt úgy hogy semmivel nem produkált jobb eredményeket mint az MDF.

haggyadmá 2011.08.25. 12:52:50

@Brendel Mátyás: "az exportőröknek a forint gyengülése előny."

Ez nem egyértelmű. Ha nem hazai alapanyagokból dolgoznak, akkor nem. Persze annak jó, aki baracklekvárt ad el, de vannak területek, ahol csak feldolgozzuk a külföldi alapanyagokat. Gyurcsányék nem kúrtak el így semmit? Ez érdekes, még saját bevallása szerint is elkúrta. Tudom....a híres igazságbeszéd. Az B+.

sisifux 2011.08.25. 12:53:22

@Blogger Géza:
" Konkrétan ... az általuk tervezett áfa 50%-a folyt be,"

Hol ebben a konkrétum ? Ez még csak egy semmivel alá nem támasztott állítás.
Természetesen lehetett volna jobban csinálni, és természetesen most is lehetett volna jobban csinálni. Az egyik oldal hülyesége nem mentség a mások oldal számára és fordítva. Ez nem olyan bonyolult.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:53:52

@Scagnetti: "Mindenesetre a szociknak nagyon kell kapaszkodniuk. Arra építeni, hogy a Fidesz majd megnyeri nekik a választást lutri. "

az LMP-nek kétszer annyira kell kapaszkodni, fogd már fel!

mindaz amit mondasz, sehogy sem érv amallett, hogy ne legyen LMP-MSZP koalíció, hogy nem lesz ilyen, és hogy Schiffer nem hülye, amikor most ennek lehetőségét veri szét

Leone_510 2011.08.25. 12:53:59

Ma reggel a kis nyúlszájú komcsit , azt a Meseházyt megkérdezték a milyen REÁLIS javaslata van a hitelesek megsegítésére. Semmi értelmeset nem mondott csak makogott mint általában. Milyen szavazatokat akar? Kiét? Egyre kevesebb az a nyugger réteg aki rájuk szavaz.
Próbálja lerázni magáról meg a maszopról a GYF-et , de nem megy neki. Ennyiből kimerül a "munkássága".

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:54:02

@Brendel Mátyás: Ja, én meg azt akartam írni, hogy túl hülyének nézed. Nagyon is számító, nem zsigerből csinálja, amit csinál.

midnight coder 2011.08.25. 12:54:55

@KelekótyaP: Nem csak Gyurcsány ott a probléma. Ő csak a jéghegy csúcsa. Az egész MSZP fertő. Pl. a jó Megyó ugyan kisebb gazember mint Fletó volt, de csak azért mert az esze is kevesebb.

marosy 2011.08.25. 12:55:26

@Brendel Mátyás: Egyelőre csak a gyurcsányista magyargyűlölő fasiszta és szemkilövető rezsim bukott meg, geci solt lakájjal együtt.
Brendelkém, megint kevered a fost?
Miért nem húzol el kelet-németbe, ahol kezdted bolsevik pályafutásod, te kis gyurcsány-seggnyaló?

kicsijuti 2011.08.25. 12:55:45

"az való igaz, hogy bárhogy is bukik Orbán, az csak jó lehet. az is igaz, hogy jobb lenne tervvel előállni.

amiben igazad van, abban egyetértek, amiben nem értek egyet veled, abban nincs igazad."

ez azért elég sokat elmond rólad, fanatikus orbángyülölő és gőgös vagy...

Egyed Ildikó 2011.08.25. 12:55:49

@marosy: Az a gyakorlat, hogy ha valakivel egy vitában nem értesz egyet, rögtön a személyét kezded mocskolni, tipikusan olyan szavazói mentalitásra vall, ami ránkszabadította egy elmeháborodott ámokfutását. Az a gyanúm, hogy ebben te is tevőleg résztvettél.

Scagnetti 2011.08.25. 12:57:33

@Brendel Mátyás: Úgy csinálsz, mintha az Lmp megsértené a szocikat, és ezért majd bocsánatot kellene kérnie. Ha igazad lesz, és tényleg az Lmp lesz az, aki királyt csinálhat a szociknak, akkor a seggüket fényesre nyalja az egész Mszp. A hatalomért bármit. Ezt már elég egyértelműen bizonyították.

Ha meg nem lesz igazad, akkor az lmp-re is rásütik, hogy orbánista, mert kb. ennyit tudnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 12:57:50

@midnight coder:

"Nem. A FIDESZ-ben az van amit az Orbán mond. Az MSZP-ben pedig az van amit a millió helyi kiskirály, frakció."

ez nem érv az állításom ellen. mellébeszélsz.

"Kétszer."

én az 1994-eset is annak vettem, mert az egyszerú ember szemében az is az volt.

"Most viszont az MSZP pont ugyanabban a cipőben jár mint anno az MDF - úgy távozott az ország éléről hogy utána a vízözön elvtárs következik."

ez a te víziód. érvként nem vehető, igazából nem is tudom pontosan értelmezni.

sokat beszélsz mellé.

midnight coder 2011.08.25. 12:58:09

@Brendel Mátyás: Nem. Van egy elég markáns fiatal értelmiségi réteg aki az LMP-hez kötődik. És az LMP még tudhat újat mondani. Egy nagyságrenddel nagyobb benne a potenciál mint az MSZP-ben aki mögött csak az egyre vékonyodó nyugdíjas munkásosztály van, és a magát balliberálisnak tartó értelmiség aki valójában sem bal sem liberális, de nem is túlzottan értelmes.

Scagnetti 2011.08.25. 12:59:23

@Brendel Mátyás: Az Lmp-nek valóban kétszer annyira kapaszkodnia kell. A Jobbiknak meg mondjuk 1,005-ször annyira. Csakhogy e két pártnak sokkal inkább lehetnek tartalékai, főleg a fiatalabb generáció körében, ahonnan az Mszp már évekkel ezelőtt kiszorult, és azóta sem tud visszatérni.

marosy 2011.08.25. 13:02:15

@Egyed Ildikó: Brendel Matyival nemcsak ebben a vitában nem értek egyet, hanem úgy általában és már jópár éve.
Például Brendel isteníti a tömeggyilkos Che Guevara -t vagy saját blogjában gyalázza a kereszténységet és egyéb vallásokat.

Scagnetti 2011.08.25. 13:03:24

@Brendel Mátyás: Na látod ez az, ami a legtöbb embert elriasztja a szociktól. Kilométerekre látszik, hogy egyrészt gőzük sincs, hogy is lehetne jól vezetni egy országot, másrészt meg hogy az egész párt az orbánfóbiára épül, ez tartja össze.

sisifux 2011.08.25. 13:03:27

@midnight coder:
"Az egész MSZP fertő. Pl. a jó Megyó ugyan kisebb gazember mint Fletó volt, de csak azért mert az esze is kevesebb."

Ha az egész politikai elitről írtad volna, még igazad is lehetne. Így max csak féligazság. Vagy inkább szánalmas agymosás.

midnight coder 2011.08.25. 13:06:56

@Brendel Mátyás: 94 érdekes kérdés. Akkor a népek szvsz valójában leginkább a rendszerváltást csinálták volna vissza. Antallék idején egy rakás gyárat zártak be, sok-sok ember vesztette el biztosnak hitt munkáját, és Antallék nem tudták megmagyarázni a népnek hogy ennek nem az az oka hogy ők a hülyék, hanem az hogy nagykalapáccsal nem lehet mikroprocesszort gyártani. De akkor szvsz a népnek halvány fogalmuk sem volt arról, hogy az az MSZP amit visszahívnak már nem fogja visszaállítani a cuculizmust és az ezer segédmunkást alkalmazó veszteséges nagyüzemeket. Persze a nosztalgia ezután is megmaradt, de ez a szavazás már nem ugyanaz mint a 2002-es vagy a 2006-os. Ezért nem számoltam ezt ide.

"ez a te víziód. érvként nem vehető, igazából nem is tudom pontosan értelmezni"
Pedig elég egyértelmű: az MDF-kormány a csőd szélén adta át az országot. Úgy, hogy az átlagpolgár meg volt győződve arról, hogy ezeknek egy trágyásszekér irányítását is felelőtlenség a kezükbe adni. Az első MSZP kormány nem így távozott. Az azt követő FIDESZ sem. Legutóbb viszont az MSZP szintén úgy távozott hogy a csőd szélét hagyta maga után.

DillingerEscapePlan 2011.08.25. 13:08:11

A mszp-sek és szimpatizánsaik szerencsére nincsenek sokan. Írják a blogjaikat, több néven kommentelnek, mintha sokan lennének, csókolgatják a fletó-képet, de minden normális ember tudja hogy fletóéknál még egy darab kutyagumi is több hasznot hozott az országnak, mert az legalább trágyázta a földet :)

midnight coder 2011.08.25. 13:08:20

@sisifux: Az igaz hogy a FIDESZ-ben sem angyalok ülnek, de ott legalább rend van. Az van amit Orbán mond, és őt kevésbé tudja a környezete dróton rángatni mint Fletót.

Egyed Ildikó 2011.08.25. 13:12:07

@marosy: Az látszik, hogy elég nagy az outputja.

sisifux 2011.08.25. 13:16:17

@Scagnetti:
"Na látod ez az, ami a legtöbb embert elriasztja a szociktól. Kilométerekre látszik, hogy egyrészt gőzük sincs, hogy is lehetne jól vezetni egy országot,"

Attól, hogy Orbánnak van víziója, - a középkorba visszavezetni az országot - még nagyon sokan nem boldogok. Egyébként volt Hitlernek is. Nem sokan beszélnek ma erről elismeréssel.

Scagnetti 2011.08.25. 13:17:09

@midnight coder: Ebben van valami. Sosem felejtem el, 1994-ben a HÉV-en ülve hallgattam pár ötven körüli fazont, akik arról beszélgettek, hogy "hát ez így most nagyon szar, hozzuk vissza a komcsikat".

Visszahozták. A helyett, hogy a világ végéig zavarták volna őket, visszahozták.

Aztán persze meglepődtek, hogy a komcsik is kapitalisták lettek, és ismét a vérüket szívják, csak más módon. :)

Scagnetti 2011.08.25. 13:19:17

@sisifux: Ez a hozzászólásod is annak a példája, amit írtam.

Az semmivel sem értékeli fel a szocikat, ha Orbán is szarul csinálja.

sisifux 2011.08.25. 13:22:39

@midnight coder:
"Az igaz hogy a FIDESZ-ben sem angyalok ülnek,..."

Ebben egyetértünk.:)

"...de ott legalább rend van. Az van amit Orbán mond, és őt kevésbé tudja a környezete dróton rángatni mint Fletót."

Még abban is egyetértünk, hogy Orbánt kevésbé tudják rángatni, és még abban is, hogy akár rendnek is tekinthető bizonyos nézőpontból. Mint a parancsuralmi rendszerek és szervezetek.

DillingerEscapePlan 2011.08.25. 13:23:54

@Scagnetti: Sokan - főleg az öregebbek - még ma is azt hiszik hogy más világ van. Egyszerűen nem tudják feldolgozni hogy már kapitalizmus van, és amit a komcsik meg gyurcsányék hitelből finnanszíroztak, azt valójában mamár kénytelenek az emberek hitel helyett munkával megteremteni. Illetve fel tudnák mindezt fogni, de valójában nem is akarják, mert könnyebb az állam, mint rossz szülő felé ujjal mutogatni hogy nem akarja bedugni a szájukba a cumit, és persze könnyebb az államot okolni saját elcseszett életükért is. Más országban ez a folyamat tízévekkel ezelőtt lezajlott, az emberek alkalmazkodtak a kapitalizmushoz és a munkához, magyarországon ez még csak most kezdődik.

Balbágy 2011.08.25. 13:24:34

Válasz erre haggyadmá 2011.08.25. 12:07:06
@Egyed Ildikó: Neked megmondja valaki, kiről mit szabad gondolnod? Fiatal voltam a rendszerváltozás előtt, de tudom, akkor megmondták az elvtársak, róluk mit szabad gondolni. El is jött érted a nagy fekete autó és vittek "beszélgetni" ha nem jót gondoltál. Talán érted is jönnek manapság hajnalban? Tök unalmas ez a felesleges, mondvacsinált rettegés, amit ti levágtok. Demokrácia és szabadság csak akkor van, ha elvtársak vannak hatalmon, tudjuk...

Nagyon laza vagy, tényleg fiatal lehettél a rendszerváltás előtt.
Fekete autók? 50 - es években mondjuk, de ez alapján meg 10 évvel korábban a Dunába lőttek, nem, Mi köze van ehhez a mai történésekhez, te politológus,
Nem egy nap alatt lesz diktatúra, hanem fokozatosan. És egyszer megérkezik a fekete autó.
Habár érted én fehéret küldenék, szirénával, nem retúrjeggyel.
Remélem, te nem leszel politikus, mert akkor anarchia.

Balbágy 2011.08.25. 13:26:34

Ja, és érted / szüleidért / valakiért jött már fekete autó? Nem most, akár az előző rendszerben. Enged meg, hogy megelőlegezzem magamnak a válaszod.

Scagnetti 2011.08.25. 13:27:33

@Dillinger: Tőlük már nem is várható, hogy változzanak. És hibáztatni sem lehet őket ezért, mert a rendszerváltás idején el lettek kábítva a szövegekkel, hogy hamarosan mi is úgy élünk majd, mint a németek.

De azért annak idején még mondhatni gyerekfejjel is beláttam, hogy az ilyen rövidlátás országában sok remény nincs.

sisifux 2011.08.25. 13:28:19

@Scagnetti:

"Az semmivel sem értékeli fel a szocikat, ha Orbán is szarul csinálja."

Ez igaz, és nem is akarom felértékelni őket, mert azt kapták, amit megérdemeltek.
A probléma csak az, hogy nagyon sokan éppen az mszp teljesítménye miatt értékelték fel a fideszt. Vagyis a fentiek alapján állítható, hogy a fideszt sem értékeli fel az mszp hülyesége.

DillingerEscapePlan 2011.08.25. 13:30:07

@sisifux: "Ha az egész politikai elitről írtad volna, még igazad is lehetne. Így max csak féligazság. Vagy inkább szánalmas agymosás. "

Ebből a hozzászólásodból egyértelműen bebizonyosodik hogy nem értesz a politikához, viszont azt hiszed értesz, vagyis olyan tudatlan vagy hogy még a saját tudatlanságodat sem ismered fel és meg sem kérdőjelezed, vagyis öntelt is vagy meg hülye is egyszerre. Az a kérdés merült fel bennem hogy hány éves lehetsz? Szerintem 20on valamennyi, jól tippelek?

Nero Bianco 2011.08.25. 13:35:31

@midnight coder:
"Most viszont az MSZP pont ugyanabban a cipőben jár mint anno az MDF - úgy távozott az ország éléről hogy utána a vízözön elvtárs következik."

Ez mondjuk konkrétan marhaság.
Túl sokat támaszkodsz a képzeletedre és az előítéleteidre, mint a számokra.

Bár kétségkívül a tömegdemokráciákban az ostoba frázisokra sikeresebb politikát lehet alapítani, mint a tényekre és számokra.

sisifux 2011.08.25. 13:42:44

@Dillinger:
"Ebből a hozzászólásodból egyértelműen bebizonyosodik hogy nem értesz a politikához, viszont azt hiszed értesz, vagyis olyan tudatlan vagy hogy még a saját tudatlanságodat sem ismered fel és meg sem kérdőjelezed, vagyis öntelt is vagy meg hülye is egyszerre."

Egész találó önjellemzésre vagy képes. Kifejezetten megleptél ezzel a szellemi teljesítményeddel.

Scagnetti 2011.08.25. 13:44:23

@sisifux: Olyan nagyon sokat nem tett hozzá az Mszp a Fidesz táborához. A 2006-os választáson is kétmillió fölött voltak. Inkább az segített sokat nekik, hogy az Mszp mint ellenfél megszűnt 2006 közepén. Így a Fidesz a már meglévő táborával is igen jól állt, és még azért pár százezer szavazót begyűjtött.

Persze a pocsék kormányzás azért jobb színben tüntette fel a Fideszt is, hisz sokan úgy voltak vele (jogosan), hogy az, amit Gyurcsányék csinálnak, a legalja. A Fidesz meg úgy csinált, mintha ők tudnák a megoldást.

De a szavazatszám tekintetében nagy előrelépést nem az a plusz 2-300000 szavazat jelentett, amit a Fidesz szerzett 2006 óta, hanem az a majd másfélmillió, amit az Mszp elveszített.

Most a Fidesz is veszít szavazókat, de ezek nagy része ugyanúgy nem fog megjelenni a szocik oldalán, ahogy a szocik elveszett szavazóinak nagy része sem ment át a Fideszhez. Eloszlottak a Fidesz, a Jobbik, az Lmp és a bizonytalanok között.

DillingerEscapePlan 2011.08.25. 13:50:39

@Scagnetti: Így van. Illetve sok maszopos jobbikos lett. És azt se feledjük hogy ha a határon túliak is szavazhatnak majd az '14ben plusz félmillió szavazó a fidesznek. Lényeg a lényeg hogy hála a jóistennek a fidesz fogja nyerni a következő választást is.

DillingerEscapePlan 2011.08.25. 13:52:05

@sisifux: Látod, mondom én. Nem vagy képes az önelemzésre. Ha fiatal vagy még reménykedhetsz benne hogy ez csak átmeneti időszak, ha idősebb akkor már sanszosabb hogy megmaradsz ilyen okoskodó-hülyének.

Scagnetti 2011.08.25. 14:07:02

@Dillinger: Ma én is rájuk fogadnék. Az ellenzék túl gyenge és megosztott, ráadásul az egyik részük, nevezetesen az Mszp, hiteltelen is. Így nem lehet kormányt váltani.

Hogy a Fidesz újabb négy éve mennyire jó dolog, az már más kérdés.

Az viszont jó dolog, ha az Mszp nem jön vissza.

Nero Bianco 2011.08.25. 14:22:20

@Dillinger:

Nem kevés tényszerű tévedést tartalmaz a hozzászólásod.
2006-2010 között másról sem szólt a szoclib koalíció politikája, mint arról, hogy "magyarország és főleg benne a magyar állam túllépte a hitelkeretét", és az állam nem vállalhat fel több kiadást a társadalmi béke fenntartása érdekében, és az egyénnek nagyobb felelősséget kell vállalnia saját személyes boldogulása érdekében. Nagyjából erről szólt az őszödi beszéd is, hogy ennek a politikai vonzatát a frakcióknak fel kell vállalni.
A fidesz pedig ennek ellenében hirdette meg az állami felelősségvállalás mindenhatóságának a politikáját, és vitte el a végletekig a szociális demagógiát, melynek szép példája a "cociális népszavazás" nevű országos öntökönszúrás.
A fidesz volt az, amelyik a manyupokat megszüntette, mondván, állambácsi gondoskodni fog rólatok.
A fidesz az a párt, amelyik gyakorlatban épp felszámolja a civil kezdeményezéseket, és az állami gyámság alá tereli azt, akit lehet.
Amúgy a fidesz retorikája volt a "bankárkormány", a fidesz retorikája volt a "szocialisták és liberálisok szociális érzéketlensége", ők forszírozták a 14. havi nyugdíjat, az államilag támogatott lakáshitelezést, és még sorolhatnánk.

De vissza lehet keresni a neten.

Éppen hogy a szocik voltak azok, akik 2006-ban belátták, (szinte ugyanúgy mint 1996-ban), hogy a fenntartható növekedés további eladósodással nem finanszírozható.

Szóval jobb lenne ragaszkodni a tényekhez, mert rossz kiinduló feltételezésekből 100%, hogy rossz végeredmény fog születni.

Még akkor is, ha a szocik ekézése okoz néhányaknak pillanatnyi örömet.

Nero Bianco 2011.08.25. 14:31:00

@Scagnetti:

"Persze a pocsék kormányzás azért jobb színben tüntette fel a Fideszt is, hisz sokan úgy voltak vele (jogosan), hogy az, amit Gyurcsányék csinálnak, a legalja."

A szocik szakmailag százszor jobban kormányoztak, mint ahogy kommunikáltak, a fidesz meg százszor jobban kommunikál, mint ahogy kormányoz.

Tudom, hogy sokaknak ez nem sokat számít, de a szocik legalább tudtak számolni, és alkalmazták ezt a tudásukat.
Ma azt látja az ember, hogy a kormányzat nem hogy nem tud számolni, de még büszke is rá.

Scagnetti 2011.08.25. 14:34:07

@Nero Bianco: "Éppen hogy a szocik voltak azok, akik 2006-ban belátták, (szinte ugyanúgy mint 1996-ban), hogy a fenntartható növekedés további eladósodással nem finanszírozható."

Mennyivel hitelesebbek lettek volna, ha ugyanezt fél évvel hamarabb látják be. De akkor csak az adócsökkentés kormányáról beszéltek. Kellett a szociális demagógia nekik is a választás megnyeréséhez. Mással itt még senki sem nyert. Ők sem.

Scagnetti 2011.08.25. 14:39:36

@Nero Bianco: Ha a szocik tényleg olyan szarul kommunikáltak volna, ahogy azt állítják, a Parlamentbe se jutottak volna be. Pont hogy az ügyességük, ahogy eredménynek kommunikálták a semmit, mentette meg őket.

Abban igazad van, hogy tudtak számolni. Pontosan tudták, mennyivel hamarabb kellett volna már megállni. De nem tették, mert csak a győzelem számított. Mielőtt valaki szentté avatná, Gyurcsány erről is beszélt abban a kiszivárgott beszédben. Tudták, hogy meg kellene állniuk, de nem tették.

Fell Bandi 2011.08.25. 14:40:02

@Scagnetti: pontosan ezt tartom én választási csalásnak, amivel a 2006-os választást megnyerték: 5 éves adócsökkentési törvényt fogadtak el,majd a választás megnyerése után - de a tv. hatályba lépése előtt - az egészet eltörölték. Mi ez, ha nem csalás?

Nero Bianco 2011.08.25. 14:44:00

De hogy az originális kérdésre visszatérjek, ami az LMP és az MSZP viszonya.

Orbitális politikai hiba volt az MSZP részéről bármiféle együttműködést felajánlania bárkinek akkor, amikor még az MSZP sincs tisztába azzal, hogy középtávon mit is akar.
Amíg ők nincsenek tisztában saját magukkal, hogyan lehetne elvárni, hogy bárki potenciális partnerként tekintsen rájuk.

Ahogyan egy durva válás után sem megyünk azonnal depressziósan csajozni (mert az inkább kurvázásnak tűnik), úgy a politikában sem keresünk a leggyengébb állapotban partnert, mert egyszerűen nem vagyunk kívánatosak.
Egy összeszedett, rendezett, kiszámítható szocialista párt, biztos háttérrel és kiszámítható jövőképpel ezerszer vonzóbb, mint egy megzuhant csapat.
A szocialistáknak nem kellene napi ügyekkel foglalkozni kényszeresen.
Nem kell együttműködést erőltetni semmirese jó kerületi harcokban. Tessék felépíteni egy vonzó baloldali, európai mintákat követő modernizáció párti pártot, oszt akkor nem az lesz, hogy a szociknak kell törleszkedni, hanem majd lehet válogatni a potenciális partnerek között.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:45:48

@haggyadmá: a baracklekvárosoknak is jó, meg a külföldi alapanyagból baracklekvárkonzervet eladóknak is jó.

a baracklekvárosok: eladnak egy frankért egy adag baracklekvárt, amelyet mondjuk 100 forintba került nekik előállítani.

ha a frank erősebb, akkor több forint a nyereség.

a baracklekvárkonzervelőknek: vesznek egy frankért konzervdobozt, beleteszik egy frankért a baracklekvárt, eladják két frankért. a nyereség egy frank. a nyereség több, ha a frank erősebb.

máskor gondolkodj, mielőtt kötözködsz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:47:10

@midnight coder: spekuláció. semmiféle szám nem támasztja alá. érvnek ez gyenge.

Scagnetti 2011.08.25. 14:47:50

@Fell Bandi:

Átverés. Méghozzá jó nagy.

Nem is ezzel van nekem bajom, a kampányban mindenki hazudik. Az egész kampány arról szól, ki hazudik még pont annyit, amennyit kell.

De hogy ezután a főkolompost nagy igazmondónak nevezik, az már kabaré. Miközben még annyi gerinc sem volt benne, hogy kiálljon a választók elé, és annyit mondjon, átkúrtalak titeket hülyék, hanem szimplán lebukott egy kiszivárogtatott felvétellel, ami, ha rajta múlik, sosem lesz hallható a szavazópolgárok által.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:49:42

@Egyed Ildikó: én leírtam, miért hülye Schiffer. erre az nem ellenérv, hogy "denemis". próbálj meg többet!

szavazót Schiffer ezzel nem szerez. koalíciós partnert viszont veszít. hol éri ez meg?

haggyadmá 2011.08.25. 14:49:56

@Brendel Mátyás: És ha a barackot is kintről kell venni frankért, és itt csak feldolgozzák? És ha kisebb a kereslet a magyar termékekre, mert a német és egyéb piacok is visszaesnek a globális válság miatt?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:50:54

@midnight coder: mindennek semmi köze az eredeti kérdéshez. ne haragudj, de nem megyek el veled a dzsungelbe bármiről vitázni. én a kérdésnél maradok, és a cikknél.

Nero Bianco 2011.08.25. 14:51:46

@Scagnetti:
"Mennyivel hitelesebbek lettek volna, ha ugyanezt fél évvel hamarabb látják be."

Lehet, hogy hitelesek lettek volna, választást viszont nem nyernek.
A politika pedig erről szól.
2006-ban amúgy a szocialista kampány ígérgetés szinten rendkívül visszafogott volt. A 2002-eshez képest mindenképp.
De nincs olyan nyerési esélyekkel rendelkező párt, amelyik tudatosan rombolná saját magát kampányidőszakban.
Ilyenek vagyunk mi választók.
Ez jön be nekünk.

Scagnetti 2011.08.25. 14:53:51

@Nero Bianco: Ok, csak akkor említsd meg itt is a szociális demagógiát, ne csak a túloldalon!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:54:14

@Scagnetti: amikor két párt koalíciós tárgyalásokba kezd, akkor nincs seggnyalás, hanem vannak erőviszonyok szerinti tárgyalások. ebben alapvető, hogy kinek mennyi képviselője van. lehetnek ettől való eltérések.

egy biztos, hogy egy korábban bevitt szükségtelen sértegetés biztos nem haszon egy ilyen tárgyalásnál, hanem hátrány.

tudod, például, ha el akarod adni az autódat, akkor különféle tárgyalási pozíciók lehetnek, de az, hogy a vevő anyját sértegetted, biztos nem tárgyalási előny. semelyik felállásban nem az.

tehát Schiffer hülye.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 14:56:16

@haggyadmá: "És ha a barackot is kintről kell venni frankért, és itt csak feldolgozzák?"

akkro is igaz, hogy a gyenge forint az exportőrökek csak jó.

" És ha kisebb a kereslet a magyar termékekre, mert a német és egyéb piacok is visszaesnek a globális válság miatt?"

azzal kezdtem, hogy Németországnak most jobban megy, mint 2007-ben.

összességében Matolcsy és Orbán valamit nagyon elbaszott, mert jobb körülmények között nem tud jobbat, mint Gyurcsány.

Scagnetti 2011.08.25. 14:57:54

@Brendel Mátyás: Csakhogy azt az autót eladhatom bárki másnak is, nem létszükség, hogy ezzel a vevővel legyek jóban. A szociknak viszont nem sok választási lehetőségük lesz, és azt már láttuk, hogy benyalnak akárkinek, ha ezen múlik.

Az Lmp viszont köszöni, de nem kér a lehetőségből. Ezt kellene tudomásul venni, és nem fikázni őket.

preston 2011.08.25. 15:02:29

@Scagnetti: azért a dolgok értékelése az idő múltával változik. abból indulunk ki, hogy az mszp nem mondott igazat a 2006 választás előtt és elfelejtjuk, hogy a fidesz még több lehetetlent igért. de
azért annyi mindent az mszp még vádak szintjén sem hazudott, amennyire a fidesz politikája ma eltér az igéreteitől, vagy a sejtetéseitől.

haggyadmá 2011.08.25. 15:03:51

@Brendel Mátyás: "összességében Matolcsy és Orbán valamit nagyon elbaszott, mert jobb körülmények között nem tud jobbat, mint Gyurcsány. "

Lehet azt, hogy nem vesznek fel annyi hitelt, mint a fletó? Vagy nem manipulálják olyan szakszerűen a makrogazdasági adatokat és esetleg valós adatokat közölnek? Elmebeteg fletó a másik barommal, mármint a Veres Janival olyanokat megcsináltak, hogy jobb demokráciákban a töküknél fogva lóbálták volna őket a háztetőről. Az megvan, mikor törvényellenesen nem közölték határidőre az államháztartási adatokat 2006-ban, azzal az indokkal, hogy az befolyásolná a választások végeredményét?

Scagnetti 2011.08.25. 15:04:31

@preston: Konkrétan ugyanannyit hazudtak. Mindkettő kánaánt ígért, és megszorításokat csinált. Semmi értelme azt keresni, ki volt a kisebb hazug. Nagy hazug mindkettő.

Nero Bianco 2011.08.25. 15:18:52

@haggyadmá:
"Az megvan, mikor törvényellenesen nem közölték határidőre az államháztartási adatokat 2006-ban, azzal az indokkal, hogy az befolyásolná a választások végeredményét? "

Jaja. Hogy változik a világ.
Akkoriban a pógárok az ÁHT adataival keltek és feküdtek.
Bezzeg ma a kutyán nem érdekli.
Rajtad kívül gondolom.

haggyadmá 2011.08.25. 15:22:15

@Nero Bianco: Tehát ez megmagyarázza a szándékos adat eltitkolást nyilvánvaló választást befolyásoló érdekek miatt. Az a jó, hogy nektek minden szoci szemétségre egyből van magyarázat, indok, érv. Csakhogy ez nekem nem magyarázat, hogy akkor érdekelte az embereket, most meg nem.

Nero Bianco 2011.08.25. 15:28:23

@haggyadmá:
"Csakhogy ez nekem nem magyarázat, hogy akkor érdekelte az embereket, most meg nem. "

Akkor se érdekelte az embereket, meg most sem.
Akit meg amúgy érdekelt, az pontosan tudott mindent.
Kurvára semmi hatása nem volt a választási eredményekre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 15:38:12

@Scagnetti: "A szociknak viszont nem sok választási lehetőségük lesz"

pont ugyanannyi, mint amennyi az lmp-nek.

"Az Lmp viszont köszöni, de nem kér a lehetőségből."

1) egyrészt az lmp most nem kér a szocikból, de majd rá fog jönni, hogy a kormányzásból viszont kérne.

2) amennyiben Schiffer 2014-ben, amikor krományra kerülhetnének az MSZP-vel (tegyük fel, mert ugye csak ekkor kérdés a kérdés) azt mondja, hogy "kösz, nem kérünk", akkor

A) új választások lesznek
B) a szavazók az új választáson iszonyatosan meg fogják büntetni azt a pártot, amelyik elbaszta a dolgot, ami miatt nem lehet magyar kormány, és ismételni kell (ugye emiatt például hirtelen esne a forint és a részvények). azaz az lmp-t.

ha Schiffer mindezt nem látja előre, akkor hülye a politikához, menjen vissza ügyvédnek!

haggyadmá 2011.08.25. 15:38:57

@Nero Bianco: Nem volt persze, mert eltitkolták. Miért titkolták fletóék, ha nem számított? Lehet csak szerinted nem számított?

Joaquin 2011.08.25. 15:40:30

A Demokratikus Charta miért viselkedik úgy, mint Gyurcsány személyes szervezete volna?

Ha ez szerintetek koncepciós per, miért a feljelentő volna a hibás, miért nem a bíróságok/bárki aki abban közvetlenül részt vesz?

Ha gesztus, miért ne utasíthatná el?

Ha az LMP összedolgozik egy-egy közös ügyben a Jobbikkal, akkor az gond, de az ellenzéki összefogás jó dolog (amiben benne van a Jobbik is)?

Pontosan mit kellene tenniük a "felszámolt demokrácia" ellen véleményed szerint? Ellene szavaztak, felemelték a hangjukat. Az MSZP mivel tett többet?

Szíjjártó is használ mássalhangzókat, akkor azt már senki sem teheti?

Szerinted, aki a hasonló gyűlöletkeltést, oktalan ellenségkeresést szereti (feljelentő sározása az eljárás - szerintetetek - koncepciós jellege miatt, amihez nyilvánvalóan semmi köze), az pont az MSZP-re fog szavazni? Szerintem van erre jobba építő párt, nem is egy. Nem érzed, mennyire kontra-produktív, amit csinálsz?

Persze sejtjük, ha biztosan nem is tudjuk a választ: az a gond, hogy ez egy banánhéj, amin megbukhat Gyurcsány. Gyermeteg hibát vétett. Nagyon nehéz lesz bemesélni a koncepciós per jelleget, ha az MSZPn kívül (némileg belül is) teljes támogatottsága lesz az eljárásnak, ráadásul új törvényeket / eljárási módokat sem kell igénybe venni, hogy Gyurcsányt leültessék. (Ha mégis, én már nem támogatom. Jogállam, kedves Fidesz... Azt, hogy erőből bárkit le lehet ültetni már egyes rendszerek bemutatták. Köszönjük, nem kérünk belőle.)

Fell Bandi 2011.08.25. 15:40:37

@Scagnetti:
"Az Lmp viszont köszöni, de nem kér a lehetőségből. Ezt kellene tudomásul venni, és nem fikázni őket. "
Eddig, ha jól számolom, 4 parlamenti párt határolódott el a maszop-pal való bármiféle együttműködéstől.
Úgy irtózik ezektől mindenki, mint a leprástól. Talán nem véletlenül...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 15:41:51

@Brendel Mátyás: amikor egy koalíció reális a két párt ideológiája szerint, illetve a választók ezt így látják, akkor a két pártnak kutya kötelessége koalíciót kötni. nem kötni koalíciót öngyilkosság. és ha a dolognak egyoldalú felelőse van, akkor az az oldal halott.

az lmp szavazók nagy része nem bocsátaná meg az lmp-nek, hogy nem volt képes koalíciót kötni a kormányzás érdekében az mszp-vel.

lehet, hogy az lmp szavazók nagy része nem szeretné, ha az lmp mszp-függővé válna, de azt biztos szintén nem szeretné, ha kormányban lehetnének, elbénázzák, sőt, ismételni kell miattuk egy választást. ez tutira megbocsáthatatlan minden normális mszp és lmp szavazónak. a többség azt elfogadja, hogy ha kell, kormányt kell alakítani.

Joaquin 2011.08.25. 15:43:18

@Brendel Mátyás: Azért lehetséges - bár félek akárcsak gondolni is ilyesmire - nem a népszerűség érdekli, hanem az elvei. Persze én naiv vagyok.

Fell Bandi 2011.08.25. 15:46:27

@Brendel Mátyás: "amikor egy koalíció reális a két párt ideológiája szerint, illetve a választók ezt így látják, akkor a két pártnak kutya kötelessége koalíciót kötni."
Na, ekkora baromságot még ezen a geci-blogon sem nagyon olvastam eddig...
Ha az LMP koalázna a maszoppal, pont a nevét cáfolná meg...változtathatna is azonnal, NLMP-re...
Nem emlékszel, mivel indokolták annak idején a pártjuk létrehozását? Azonnal csináljanak segget a szájukból, mint gyurcsányi tette azt hetente?

Joaquin 2011.08.25. 15:48:04

@Brendel Mátyás: azért ez minimum kétséges. Az LMP szavazók többsége a volt SZDSZ-MSZP vonalról kerültek ki, és okkal hagyták ott előző pártjukat, így inkább az tűnik politikai öngyilkosságnak, ha mégis lepaktálnak velük. Nem biztos, hogy megbocsájtanának neki, hogy újra kormányerőre emelnék az MSZP-t, hisz részben pont ez ellen szavaztak.

Joaquin 2011.08.25. 15:49:48

Elnézést a rossz többesszám-egyeztetésekért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 15:52:17

@haggyadmá: "Lehet azt, hogy nem vesznek fel annyi hitelt, mint a fletó?"

1) azt ígérték, hogy nem fognak felvenni annyi hitelt. de ha ebből egyenesen következik, hogy a gdp-t ez erősen lerontja, akkor hülye egy közgazdász lehet ez a Matolcsy, hogy ezt nem vette figyelembe a tervbe

2) valójában vesznek fel hitelt, és az államadósság a nyugdíj-einstand ellenére megint nő.

szóval nagyon elbaszták ezt Matolcsyék. minden szempontból jobban, mint Gyurcsány.

"Vagy nem manipulálják olyan szakszerűen a makrogazdasági adatokat és esetleg valós adatokat közölnek? "

ő azt is manipulálgatják. ugyanúgy próbálkoznak a trükközéssel, és ugyanúgy változgatnak az adatok. de amikor végül az igazságot közlik, az semennyivel nem jobb, mint amilyen Gyurcsány igazsága volt.

"megcsináltak, hogy jobb demokráciákban a töküknél fogva lóbálták volna őket a háztetőről."

nem csináltak olyat, és a Fidesz ezzel a rágalommal kétszer bukott meg az ügyészségen. elfelejthetnétek már ezt a hazugságot.

" Az megvan, mikor törvényellenesen nem közölték határidőre az államháztartási adatokat 2006-ban, azzal az indokkal, hogy az befolyásolná a választások végeredményét? "

HAZUDSZ. kétszer bukott meg ez a vád az ügyészségen.

szelviktor.blog.hu/2010/08/13/arrol_hogy_gyurcsany_meghamisitotta_e_a_kozerdeku_adatokat

HAZUDSZ. itt a bizonyíték.

Joaquin 2011.08.25. 15:58:13

@Brendel Mátyás: Jogilag tényleg nem követett el törvénysértést, na de ezért lehet 4 évente szavazni, hogy csak legyen következménye az ilyesminek is.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:03:59

@Brendel Mátyás: attól, hogy te bizonyos cikkeket bizonyítéknak tekintesz, a tény még tény marad: gyurcsányiék meghamisítottak több államháztartási adatot, ill. nem tették azokat időben közzé. Az ez ügyben folyó bírósági (!!) eljárás minden tárgyalásán ott voltam, az alperesnek nem sikerült bizonyítania azt, hogy jogszerűen járt volna el.

haggyadmá 2011.08.25. 16:04:10

@Brendel Mátyás: "HAZUDSZ. itt a bizonyíték."

Az az ominózus index cikk, amiben a Daróczi mentegeti a fletót 2007.09.07-i. Ha valóban nyilvánosak voltak az adatok a 2006-os választások előtt, akkor miért nem azon csámcsogott a média? Szerinted a fidesz vádjaira, hogy nincsenek publikálva a közérdekű adatok, a baloldali média nem szirénázva közölte volna, hogy DE IGEEEEN! Eltitkolták, mert lehet akkor az ellenzék fel tudta volna fújni a rossz adatokat és talán nem nyertek volna a kommerek.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:09:24

@haggyadmá: ebben (is) nyilvánvalóan summantottak a szocik. Kizárólag internetes közlésre hivatkoztak a bíróságon is, de nem tudták bizonyítani, hogy az adatok időben felkerültek a PM oldalára. A felperesek viszont az Internet Archive's Wayback Machine segítségével ennek ellenkezőjét igazolták.

preston 2011.08.25. 16:12:16

@Scagnetti: nagyon is van értelme. mert amikor Gyurcsány a pártját arra ösztönözte, hogy változtassanak a hazudozós politikán, akkor kiborult a bili.
orgyán mint az igazság bajnokának pózába görcsösödött. az okosan és cinikusan felépitett fidesz propaganda ráhúzta az összes problémát az mszp-re és az egyetlen szóbajövő ellenfelére.
ti itt alapjában véve, tudjátok vagy nem tudjátok, a fidesz nyelvezetén beszéltek és ez a gondolkodást is erősen szabályozza. hadd ne menjek bele a részletekbe.
a szó tetté, anyaggá lesz. mi ez a sok gyurcsány baromság, frocsögés, hiszen jól tudjátok , hogy ennek nagy része még csak nem is értelmezhető.
a nagy igyekezet eddig csak egy nyulat lőtt, a szerencsétlen zuschlagot. eltelt egy év és egyetlen per sem indult.
talán, ha megújitják a birói kart.... akkor lehet majd a btk-t, ptk-t akármit, akárhogy értelmezni, esetleg új törvényeket kell irni stb...

haggyadmá 2011.08.25. 16:12:36

@Fell Bandi: Nem baj. Szelviktor-nak ezt nem tudjuk bemagyarázni. Ő tudja a frankót. Lehet keresek egy cikket a neten, hogy Elvis él, aztán akkor az is frankó lesz és igaz.

haggyadmá 2011.08.25. 16:17:00

@preston: "Gyurcsány a pártját arra ösztönözte, hogy változtassanak a hazudozós politikán, akkor kiborult a bili. "

HA elfogadom, amit írsz, akkor egy újabb példa, hogy a komplett mszp vezetés egy hazug, geci banda. Csak a fletó volt a király csávó, akinek elege lett a hazudozásból, de nem volt egy embert sem a sok kommer között, aki ebben mellé állt volna. Mindenkinek fontosabb volt a saját önérdeke és a hazudozás fenntartása. Persze én ezt nem hiszem el. Gyurcsány nem csak véletlenül hazudik, hanem elvből, átgondoltan, direkt, megfontoltan. Így született, így van összerakva, ő maga a hazugság megtestesülése. Konkrétan orvosilag elmebeteg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:20:04

@Joaquin: "Jogilag tényleg nem követett el törvénysértést"

no látod. Orbánék viszont jogilag is követtek el törvénysértést például a visszamenőleges törvénykezéssel. és mondjuk a manyup pénzek lenyúlása az holmi jogilag nem törvénytelen statisztikai késleltetett közlésénél messze nagyobb disznóság, nem?

Fell Bandi 2011.08.25. 16:21:04

@preston: mi az, hogy ráhúzták az egészet az mszp-re és gyurcsányira?
Ezt hogy lehet másképp értelmezni?
„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”
Ezen mit kellett ráhúzni a szocikra? Ki a bánatos tököm kormányzott ebben az időben, ha nem ők?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:22:14

@Fell Bandi:

"attól, hogy te bizonyos cikkeket bizonyítéknak tekintesz, a tény még tény marad: gyurcsányiék meghamisítottak több államháztartási adatot, ill. nem tették azokat időben közzé. Az ez ügyben folyó bírósági (!!) eljárás minden tárgyalásán ott voltam, az alperesnek nem sikerült bizonyítania azt, hogy jogszerűen járt volna el. "

hiába ülsz a tárgyaláson, ha jogi analfabéna vagy. az ártatlanságot nem kell bizonyítani, a bűnösséget kell. első számú jogi alapelv.

egyébként nem lehettél ott ilyen tárgyaláson, mivel az ügyészség visszautasította a feljelentést, tehát bíróságra nem került semmi.

nem volt ilyen ügy, az ügyészségen megbukott a Fidesz hazugsága.

haggyadmá 2011.08.25. 16:25:06

@Brendel Mátyás: "Orbánék viszont jogilag is követtek el törvénysértést például a visszamenőleges törvénykezéssel"

Csak halkan odasúgom neked, hogy az mszp nem 5 évre visszamenőleg javasolta a különadót, hanem 8-ra, ha jól emlékszem. Tehát jobban járnál, ha ezt nem írnád jóvá az mszp-nek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:26:11

@haggyadmá: "Ha valóban nyilvánosak voltak az adatok a 2006-os választások előtt, akkor miért nem azon csámcsogott a média?"

a két forduló között lett nyilvános, és csámcsogott rajta a média. egyébként a sok százmilliárdos hiánynál százmilliárdos többletre derült fény, nem érdekelte ez annyira a szavazókat.

itt a bizonyíték:

entellektuel.freeblog.hu/archives/2006/10/13/Allamhaztartasi_hiany_a_szavazok_csaptak_be_magukat/

" Szerinted a fidesz vádjaira, hogy nincsenek publikálva a közérdekű adatok, a baloldali média nem szirénázva közölte volna, hogy DE IGEEEEN!"

közölte. a Népszabadságban jelent meg.

" Eltitkolták, mert lehet akkor az ellenzék fel tudta volna fújni a rossz adatokat és talán nem nyertek volna a kommerek. "

igazából az a plusz tíz százaléknyi hiány nem érdekelte a választókat. semmit nem fordított a második fordulón.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:27:45

@haggyadmá: "Csak halkan odasúgom neked, hogy az mszp nem 5 évre visszamenőleg javasolta a különadót, hanem 8-ra, ha jól emlékszem. "

az egy provokatív felvetés volt. az mszp NEM CSINÁLT ILYEN TÖRVÉNYT. nem szavaztak meg ilyen törvényt. a Fidesz igen.

provokatívan beszélni nem törvénysértés. a Parlamentben olyanra gombot nyomni, ami alkotmányellenes, az törvénysértés.

ilyet csak a Fidesz csinált.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:33:05

@Joaquin: szerintem meg érdekli Schiffert a népszerűsége, csak a zsigeri gyűlölete most éppen elborította az agyát. majd 2014-ben megvilágosodik, csak meg fogja fizetni az árát.

semmiféle elv nem mondja azt, hogy mindig mindenkit anyázni kell, akivel ellentétesek az elvek. Schiffer elvei mentén is nyugodtan hallgathatott volna, és akkor az elvek is megmaradnak, és a koalíciós lehetőségek is nyitva állnak.

csak a hülyegyerek választja az elveit az esélyei helyett akkor, amikor semmi nem kényszeríti a választásra.

példa: munkahelyen vagy, jelentkezel egy másik állásra. elveid szerint majd szólnod illik akkor, ha felvettek, és tudod, hogy távozni fogsz. de csak a hülyegyerek jelenti ezt be előre, amikor még nem vették fel.

na Schiffer ilyen hülyegyerek.

Joaquin 2011.08.25. 16:33:44

@Brendel Mátyás: már bocs de ez hatalmas hülyeség. Jogilag Fidesz sem követett el semmit, ha mégis tudomásod van ilyesmiről, kötelességed feljelentést tenni.

noviktorka 2011.08.25. 16:34:10

Valóban közölhették volna az adatokat, de a választás első fordulója után 2 nappal még nem futottak ki a határidőből. Az embereket nem nagyon hatották meg a gazdasági, pénzügyi adatok, mert a 2. fordulóban még nagyobb arányban nyert az MSZP.

haggyadmá 2011.08.25. 16:35:20

@Brendel Mátyás: Az mszp törvényei közül nem bukott meg pár az alkotmánybíróságon? Vagy igen? Szóval ezek szerint az mszp is nyomott igent törvénysértő dolgokra? Szelektív memóriám nem csak nekem van, úgy látom.

Joaquin 2011.08.25. 16:35:45

@Brendel Mátyás: félreértettél. A szavazók nem fogják megengedni neki, hogy koalícióra lépjen az MSZPvel, nem saját bármilyen elképzelése. Schifferről sok mindent lehet mondani, de nem hiszem, hogy az a fajta, aki gyökeresen átalakítja hívei gondolkodását (mint pl Orbán). Neki ebben a kérdésben nincs szava.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:36:33

@Brendel Mátyás: seggfejkém, volt ilyen tárgyalás, nem is egy, hanem sok.
De ez nem a Fidesz feljelentésére indult büntető ügyben, hanem polgári peres eljárásban zajlott a Fővárosi Bíróságon Pataki Árpád tanácsa előtt..
Nem baj, ha valaki tájékozatlan, de akkor ne akarjon tájékozottakat kioktatni..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:36:50

@Fell Bandi:

"Ha az LMP koalázna a maszoppal, pont a nevét cáfolná meg."

1) az LMP a nevére már régen rácáfolt többször is. már nem kell védeni a mundért, mert már nincs

2) ha az LMP az örök "senkivel sem koalíciózok, 5 százalékos ellenzék leszek örökre" párt szerepére tör, akkor sajnálom Schiffert. mondom, nem politikusnak való. de a választanak se fog tetszeni, hogy olyan pártra szavazzanak, amelyik sehogy sem akar kormányra kerülni. minek akkor rá szavazni?!

3) az nem valami politikai becstelenség, hogy egy kis párt belép egy koalícióba. előfordul nyugaton is. sőt, mindennapos. ha az LMP ebben akar más lenni, akkor eléggé a neve azt jelenti, hogy ők úgy mások, hogy perverzek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:37:42

@Joaquin: "már bocs de ez hatalmas hülyeség. Jogilag Fidesz sem követett el semmit, ha mégis tudomásod van ilyesmiről, kötelességed feljelentést tenni. "

már ment egy kört a dolog az alkotmánybíróságon, tehát nem kell még külön feljelenteni őket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:38:40

@haggyadmá: "Az mszp törvényei közül nem bukott meg pár az alkotmánybíróságon? Vagy igen? Szóval ezek szerint az mszp is nyomott igent törvénysértő dolgokra? "

volt ilyen, de ekkora disznóság, mint a visszamenőleges hatályú hadisarc, ilyen nem volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:40:48

@Joaquin: "A szavazók nem fogják megengedni neki, hogy koalícióra lépjen az MSZPvel, nem saját bármilyen elképzelése"

a szavazóknak aligha fog tetszeni, hogy az LMP akár kormányba is kerülhetne, ehelyett nemcsak, hogy nincs kormányon, de nincs is kormány, tönk szélére kerül az ország, és új választást kell kiírni.

a szavazóknak ez nem fog tetszeni, amint élesben megy a dolog.

és egy jó politikusnak ezt előre kell látni, hogy a dolog lehet, hogy jól hangzik most, de amikor majd élesben lesz, akkor nagy pofáraesés lesz az LMP-nek.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:40:53

@Brendel Mátyás:
"hiába ülsz a tárgyaláson, ha jogi analfabéna vagy. az ártatlanságot nem kell bizonyítani, a bűnösséget kell. első számú jogi alapelv."
Látszik, hogy faiskolába jártál, ilyen alapelveket csak ott tanítanak..
Polgári peres eljárásban, ha a per tárgya bizonyos adatok közzététele az ÁHT által előírt módon, az alperesé a bizonyítási kényszer, vagyis hogy a kellő időben és tartalommal közzétette az adatokat...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:41:54

@Fell Bandi: valamit kurvára összezagyválsz, hülyegyerek.

haggyadmá 2011.08.25. 16:42:59

@Brendel Mátyás: Olyan szemét végkielégítés rendszer sem volt, mint amilyet a szocik kiviteleztek. A emberek igazságérzete követelte a visszamenőleges hatályt. És nem pár emberé, hanem a lakosság 95%-é. Csak azok nem akarták, akik az előnyeit élvezték.

Joaquin 2011.08.25. 16:43:11

@Brendel Mátyás: nem értelek (titeket, haggyadmá-val). Alkotmánybírósági határozatnak semmilyen büntetőjogi felelőssége nincs, ilyesmi megállapítása nem feladatuk. Ezek szerint bárki, aki megszavazott egy törvényt amit utólag elkaszálnak annak börtönbe kéne vonulnia? Te jó ég...

noviktorka 2011.08.25. 16:43:25

@Brendel Mátyás: És nem korlátozták az AB hatáskörét, hanem tudomásul vették, hogy tévedtek. Nagy különbség!

Joaquin 2011.08.25. 16:47:03

@Brendel Mátyás: Pedig igaza van. Hatósággal szembeni kötelezettség esetén megfordul a bizonyításkényszer, erre milliónyi példát lehetne mondani. Csak a legnyilvánvalóbb: azt, hogy befizetted az adódat, neked kell bizonyítani, ha az APEHnek kétségei merülnének fel.

Fell Bandi 2011.08.25. 16:51:47

@Brendel Mátyás: megértelek, hogy nyóc osztállyal nem könnyű tartani a frontot, de ez nem az én hiányosságom. Nekem megvan a teljes peranyag, a te fejed meg üres. Nehéz így érdemben vitatkozni..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:55:29

@Joaquin: ha megfigyeled az SZDSZ történetét, akkor volt benne olyan időszak, amikor éppen ellenségesek voltak az MSZP-vel. egyetlen szavazót sem hozott nekik. az LMP-nek sem fog.

de az vinni fog szavazót, ha nem kerülnek kormányba, ha miattuk nincs kormány, ha új választást kell kiírni, ha miattuk kerül válságba Magyarország.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:56:54

@haggyadmá: igazságérzetből sem szabad törvényt sérteni. azt ugye önbíráskodásnak nevezik, és nem jó dolog. ld Olaszliszka

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 16:58:35

@Joaquin: "Ezek szerint bárki, aki megszavazott egy törvényt amit utólag elkaszálnak annak börtönbe kéne vonulnia?"

nem, csak arról van szó, hogy a dolog akkor törvénysértő. és az AB leszarásában a Fidesz világcsúcstartó. ezt akarják itt a törvényt nem is sértő statisztikai adatok két forduló közötti publikálásával összevetni?

szánalmasok ezek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:03:20

@Joaquin: "Hatósággal szembeni kötelezettség esetén megfordul a bizonyításkényszer,"

itt nem ilyenről van szó. a kormánynak nem hatóság szembeni kötelezettsége közzétenni bizonyos adatokat, hanem a nyilvánosság előtti kötelezettsége. a nyilvánosság nem hatóság.

egyébként sem értem, mi a kérdés. itt a NOL cikk, amelyben másodpublikációban közzé lett téve.

www.nol.hu/archivum/archiv-400323

2006. április 11. a két forduló között van. mit kell ezen bizonyítani, ott van a szemed előtt, dátummal.

Joaquin 2011.08.25. 17:04:02

@Brendel Mátyás: akkoriban más volt a helyzet, az MSZP nem volt még büdös.
Az MSZP tényleg ezt a propagandát fogja nyomni, amit te is írsz, csak szerintem nem mennek vele semmire, legfeljebb a párthívek közötti kohéziót erősítheti egy újabb ellenségkép. (Csak mienk az igaz Isten feeling.)
Az LMP szavazókat kicsit sem fogja zavarni Piszkos Fred gyűlölete.

Pár hónap interregnum nem akkora tragédia, a parlament kisebbségi kormánnyal is életképes, bár nem találom valószínűnek, hogy az MSZP a közeljövőben (8 évig minimum) akár csak közel kerülne a kormányzáshoz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:04:11

@Fell Bandi: PhD.-m van, de ne zavarjon. postdoc kutató vagyok tudományos intézetben, hülyegyerek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:07:48

@Joaquin: "Pár hónap interregnum nem akkora tragédia"

nézzél körül egy kicsit Belgiumban! és ott még felelős sincs. továbbá Magyarországon lehet, hogy megsínylené a forint meg a BUX index a dolgot, azt meg nem szeressék a zemberek.

és végül: megismétlik a választást 8 hónap műlva, ugyanaz az eredmény. Schiffer ugyanabban a szarban van.

azt ne mondd már, hogy a második ismétlésre is csak a vállukat vonogatnák az emberek. nyilvánvaló, hogy széjjel tépnék Schiffert, avagy az LMP kiesne a parlamentből a valahanyadik kör után.

Joaquin 2011.08.25. 17:08:35

"ezt akarják itt a törvényt nem is sértő statisztikai adatok két forduló közötti publikálásával összevetni?"

Ez azért maradt meg annyira a választói emlékezetben, mert abban az időben volt valami Pannon Puma is :)

Fell Bandi 2011.08.25. 17:08:47

@Brendel Mátyás: "PhD.-m van, de ne zavarjon. postdoc kutató vagyok tudományos intézetben, "
attól még hülye vagy, mint a segg..
Fogadjunk, hogy több diplomám van, mint a te IQ-d négyzetgyöke!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:10:00

@Joaquin:

"akkoriban más volt a helyzet, az MSZP nem volt még büdös."

2009-ben az MSZP nem volt még büdös? én ugyan egyetértek, de most itt a választói hangulatról van szó, szóval ez azt tekintve HAZUGSÁG.

Joaquin 2011.08.25. 17:10:10

@Brendel Mátyás: Ha _ennyire_ kiélesedik a helyzet tényleg meg kell adnia magát. De ugyan már, ez szinte elképzelhetetlen forgatókönyv.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:12:25

@Joaquin: "Ha _ennyire_ kiélesedik a helyzet tényleg meg kell adnia magát. De ugyan már, ez szinte elképzelhetetlen forgatókönyv. "

ez a legvalószínűbb forgatókönyv. a jelenlegi trend szerint:

1) A Fidesz esik
2) Az LMP MSZP Jobbik pedig stagnál.

ebből meg az lesz, amit mondtam, nem lehet más.

ha Schiffer ezzel nem számol, akkor politikai hülye. mondtam már elégszer.

Joaquin 2011.08.25. 17:13:08

@Brendel Mátyás: Ja, leesett mire gondoltál. Á, SZDSZ magától süllyedt el, az MSZPvel való szakítás hatását emiatt már nem lehet megjósolni. Azonban, hogy a sokszor nyíltan MSZP ellen szavazók megsértődnének, ha kormányra emelnék őket, elég egyértelműnek hangzik.

Fell Bandi 2011.08.25. 17:15:27

@Brendel Mátyás: ne haragudj, de egy gyurcsányista IQ-ja nem lehet 80 feletti, hacsak meg nem fizetik érte busásan. Szóval erről lenne szó?

Joaquin 2011.08.25. 17:15:45

@Brendel Mátyás: Huh, hát addig még lesz választási törvény módosítás, stb...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:17:07

@Joaquin: az SZDSZ történetéhez hozzáadod, hogy az LMP is stagnál, akkor együtt elég hihető, hogy az MSZP-vel való keménykedés semmit nem hoz a konyhára. senki nem fog azért az LMP-re szavazni, mert Schiffer beszól az MSZP-nek. aki ettől élvez, az eleve a Fideszre vagy Jobbikra szavaz.

az MSZP-hez való túl közel kerüléssel lehet veszíteni, de keménykedéssel nem lehet nyerni.

ezért mondom, hogy Schiffer bölcs lett volna, ha hallgatott volna.

Joaquin 2011.08.25. 17:17:45

+ felteszel magadban valamit, ami nem biztos: Hogy LMP + MSZP ki fogja adni az egyszerű többséget. Ez eddig elég optimista szemlélet. 3-as koalíció nem lesz azt le merném fogadni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:18:02

@Fell Bandi: nem, arról van szó, hogy a prekoncepciód hibás.

Joaquin 2011.08.25. 17:27:20

@Brendel Mátyás: Már az elején is óvatosan fogalmaztam, mert én sem vagyok meggyőződve róla, hogy ez így van. Aki büntetni akarta az MSZP-t sem biztos, hogy nem érzi úgy, hogy a Fidesz kormányzása kellően nagy büntetés volt :) Abban biztos vagyok, hogy nem feküdhet le az LMP az MSZPnek ilyen gyorsan, így azt várni, hogy a gesztusokat máris viszonozzák, hülyeség, amivel az MSZPnek sincs több célja, mint bemutatni, hogy az LMP miatt van/lesz jobboldali kormányzás Mo.-n. Talán HVG jósolta még ezt a taktikát a választások idején, nem is tévedtek.
Az LMP taktikája pont ennek az ellenkezője lesz/kellene lennie: kivárnak az utolsó pillanatig, amikor rajtuk kívül már mindenki a koalícióról beszél, váltig tagadnak, majd amikor már nyilvánvaló, hogy a "fasiszta/jobboldali" kormányzástól csak így lehet megvédeni az országot, belemennek. Ez amúgy a párt fénypontja lenne. Azonban szerintem valószínűtlen ez a forgatókönyv.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:28:24

@Joaquin: az csak erősíti az állításom, mert az LMP amiatt csak rosszabbul szerepelhet, illetve rákényszerülhet a közös listára is. még rosszabb Schiffernek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:32:00

@Joaquin:

"Abban biztos vagyok, hogy nem feküdhet le az LMP az MSZPnek ilyen gyorsan, így azt várni, hogy a gesztusokat máris viszonozzák, hülyeség"

ez igaz. emiatt a közös jelölt előli elzárkózást most el is tudom fogadni. nincs még elég nagy tét.

de a befekvés és az ekézés között van egy köztes megoldás: a hallgatás. ezt mondom már mióta: Schiffer miért nyitotta ki azt a buta száját, miért nem hallgatott?

"kivárnak az utolsó pillanatig, amikor rajtuk kívül már mindenki a koalícióról beszél, váltig tagadnak, majd amikor már nyilvánvaló, hogy a "fasiszta/jobboldali" kormányzástól csak így lehet megvédeni az országot, belemennek."

ha addig hallgatnak, akkor jobban járnak, mert nem kerülnek akkora hazugságba, mintha addig ekézik az MSZP-t.

egyébként ez a taktika nem Lehet Más a Politika. ez ugyanaz a disznó politika, mint bármelyik másik párté.

"Azonban szerintem valószínűtlen ez a forgatókönyv. "

te valami hülyeségbe hiszel, ezt hajtogatod, de semmiféle szám nem támasztja alá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 17:34:15

@Joaquin: "LMP + MSZP ki fogja adni az egyszerű többséget. "

ezt felteszem. ha ez nincs meg, akkor tényleg nagy szívás van, már egyszer írtam. de Schiffernek megint nem abból kéne kiindulnia, hogy úgyis nagy szívás lesz, hanem abból, ami reális, elérhető, jó forgatókönyv. egy ilyen van, az MSZP+LMP koalíció.

egyébként az LMP azt is beharangozta, hogy az alkotmányt vissza kell állítani, tehát bizonyos fokig beharangozta, hogy koalícióra lép az MSZP-vel.

most meg itt ekézi. hülye ez a Schiffer.

Joaquin 2011.08.25. 17:35:33

@Brendel Mátyás: közös listának semmi értelme, politikai öngyilkosság lenne mind az LMP, mind személyesen Schiffer számára.

Joaquin 2011.08.25. 17:41:40

@Brendel Mátyás:
"egyébként az LMP azt is beharangozta, hogy az alkotmányt vissza kell állítani, tehát bizonyos fokig beharangozta, hogy koalícióra lép az MSZP-vel.

most meg itt ekézi. hülye ez a Schiffer. "

Nem látom az ellentmondást. Schiffer célja, hogy látszódjon, csak kényszerből hajlandó együttműködni a párt számára vállalhatatlan elemekkel, mint az MSZP és a Jobbik.
Nem hiszem, hogy egyetlen valódi LMP szavazó is felháborodott volna Schiffer válaszán, már csak azért sem, mert lényegében személyesen Gyurcsánynak szólhatott be, még csak nem is az egész MSZPnek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:16:20

@Joaquin: ha viszont az LMP-nek egyedül semmi esélye, mert a Fidesz űgy alakítja a választási rendszert, márpedig erre törekszik, akkor a nem közös lista sokkal gyorsabban, és hamarabb politikai öngyilkosság az LMP-nek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:20:16

@Joaquin: beszólt az egész MSZP-nek, hiszen amiről szólt, azt Gyurcsány az MSZP miniszterelnökeként az MSZP-vel tette. pl 2006.

"az MSZP-vel együtt megváltoztatjuk az alkotmányt, de semmi közöm az MSZP-hez" skizofrén kommunikációval Schiffer tönkreteszi az LMP-t.

preston 2011.08.25. 18:33:01

@Joaquin: nem sokan vannak, akik hisznek a sukoró ügyben, annyi mint annak idején a fidesz féle ,, lehallgatták a nagyszüleim szüleetésnapját,, cimű elvetélt ügy.
csak akkor menne, ha az ügyészség, biróság és AB után a vezir meghóditná és lecserélné az európai biróságokat is.

Scagnetti 2011.08.25. 18:41:16

@Brendel Mátyás: Elegánsan kihagyod a számításaidból a Fideszt és a Jobbikot. Mintha nem is léteznének, és a szavazóik sem.

Scagnetti 2011.08.25. 18:43:46

@preston: Ott a probléma, hogy a nagy Gyurcsány először megnyerte a választást tömény hazudozással, aztán meg elkezdett finnyáskodni, hogy nem lenne szabad hazudni. De addig nem volt vele problémája, míg a kampány tartott.

És még nagyobb probléma, hogy nem érzitek, mi is ezzel a baj.

Scagnetti 2011.08.25. 18:46:04

@Fell Bandi: Nem is szabad közeledni hozzájuk. El kell őket felejteni örökre. Ahhoz nem kell egy pártot fenntartani, hogy szidja Orbánt. Erre bárki képes egyedül is. Másra meg az Mszp nem jó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 18:46:13

@Scagnetti: elég nagy hülyegyerek vagy, hiszen itt vagy, olvasod a hozzászólásaimat, és már vagy harmadszorra kell megválaszolnom, hogy az egész kérdés csak akkor lényeges, ha a Fidesz+Jobbik kevesebb, mint 50%.

de Schiffer csak erre tervezhet, mert ha nem ez van, az kudarc. abból meg nem szabad kiindulni, hogy kudarc van.

kudarc esetében persze Schiffer fejre is állhat, már nem ront rajta sokat.

Scagnetti 2011.08.25. 18:58:50

@Brendel Mátyás: Te nem a szadeszből jöttél véletlenül? Ott volt divat ez a felsőbbrendű szöveg.

A Fidesz + Jobbik 50%-ban meg nagyjából biztos lehetsz. Fura dolgoknak kellene történnie, hogy ne legyen meg. Egy újabb ok arra, hogy Schifferék ne égessék le magukat azzal, hogy a szocikkal barátkoznak.

preston 2011.08.25. 19:02:58

@Scagnetti: mi elbeszélünk egymás mellett és egy ilyen fórum nem elmélyült vita helye.
1)a magyar politikai kultúra kiszolgálja a népet, amely igéretekre vágyik és ezekben hisz, hisz továbbá a mindenhatóságban, elég csak akarni stb.
2) ezért a választók kegyeiért folyó harc az óvodások szintjén megfogalmazott igéreteken alapul.
3) én elhiszem, hogy esetleg nem minden rossz statisztikát publikáltak a választások előtt, de a vezir és körei igy is mindent tudtak, tudhattak, ők még többet igértek mint Gyurcsány.
4) nem az ösződi beszéden akadtak ki a népek, hanem a reformokhoz szükséges anyagi áldozatokon. és volt egy nagyon jól előkészitett fidesz propaganda, ami mindent összemosott és ez az agymosás a mai napig tart.
5) Gyurcsány nem finnyás volt, csak egy zártkörű rendezvényen ostorozta az mszp vezetőit, a nem felolvasott és nem sz erkesztett beszéd hatásos volt, de olyan elemeket tartalmazott, amelyek összeollózva nagyon hatásosan voltak felhasználhatók .

stb, de nincs kedvem ezen rágodni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:05:04

@Scagnetti: az egy dolog, hogy te miről álmodozol, de Schiffer, és bármelyik politikus nem tervezhet az alapján, hogy totál elvesztik a választást.

ha Schiffer ezt tenné, akkor annál is hülyébb, mint amit gondoltam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:06:08

@Scagnetti: azt is "tudom", nem kell mondogatnod, hogy a Fideszben s a Jobbikban sok szerény ember üldögél, csak még nem láttam egyet sem.:)

Scagnetti 2011.08.25. 19:12:40

@preston:

1-2 Ez tény. Nekem csak az fura, hogy ha az egyik ez alapján politizál, az mocskos hazug, de ha a másik teszi, az igazmondó faszagyerek.

3. Esetleg tényleg nem mindet. Persze, hogy tudták Orbánék is. Tudniuk kellett. Csak azt nem értem, ez miben menti fel Gyurcsányékat.

4. Ez is igaz. Ezért is hazugság az, hogy Gyurcsány a Fidesz által felturbózott őszödi beszédbe bukott bele. Először is már 2006 nyarának végén erős mélyrepülésbe kezdett az Mszp, pedig általában a győztes párt iránti szimpátia emelkedni szokott a választás utáni első hónapokban. Már akkor érződött, hogy valami baj van. A beszéd csak ezután jött.

5. Pontosan. Zártkörű rendezvényen. Tehát a "szenvedélyes igazságbeszédből" egy szót sem akart a választóknak elmondani. Ennyit a nagy igazmondóról. És még mindig ott a kérdés, hogy ha ő ilyen becsületes, akkor miért csinálta végig a választást ezzel az általa (állítólag) nem helyeselt módszerrel?

Scagnetti 2011.08.25. 19:14:21

@Brendel Mátyás: Itt te álmodozol. Én csak felvázoltam, mi az aktuális helyzet, és mik a kilátások. Neked ez érthető módon nem tetszik, de ez nem kívánságműsor.

Scagnetti 2011.08.25. 19:17:36

@Brendel Mátyás: Nem mondtam ilyet sosem. Nem vagyok oda a Fideszben ülőkért, a jobbikosokért meg még annyira sem, mert azok közül néhány komplett őrült. De az önteltség mintapéldája még sokáig az Szdsz lesz. Ez az ő örökségük.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:18:14

@Scagnetti:
.
.
.
5. Azért, mert lopni akart még 4 évig. Kerül, amibe kerül. Ne felejtsd el az erre az időszakra jutó célpontokat: Moszkvai kirendeltség, Sukoró, autópályák, alagutak, stb. Több 100 Mrd lopás.

preston 2011.08.25. 19:27:37

@Scagnetti: aki ennek alapján politizál, az magyar politikus, aki győzni akar, mert ez a politikus lét lényege, hogy aztán hozza a világmegváltást. nincs miért felmenteni vagy elitélni.egy kupiban nincsenek szűzek és oda nem szerelemre vágyok járnak -elsősorban. igy lehetett legyőzni egy demagóg és szintén felelőtlenül igérgető Orbánt. Amikor meg Medgyessi teljesitette választási igéreteit, fizetésemelést adott a lehetetlen helyzetben levő orvosoknak és pedagógusoknak, akkor a lejtőre taszitotta a gazdaságot.
4) igy van. a durva propaganda mellett jottek a reformtervek, ami miatt az mszp elbukta az önkormányzati választásokat.
5)ez butaság. egy pártvezető a párt megfelelő fórumain és megfelelő szintű vezetői előtt nyilatkozik meg. ha sikerült volna maga mellé állitani kollégáit, akkor nem veszit annyit az mszp sőt, a beszéd sem került volna ki...

ne keresd a szerelmet a kupiban. és nézz körül, milyen igéretekkel kerülhet valaki országunkban olyan hatalom birtokába ( a választani jogosultak 32 százalékának szavazatával), hogy aztán nem is lehet semmit senkin számonkérni.

preston 2011.08.25. 19:28:44

most elmentem úszni. in corpo sano...

Scagnetti 2011.08.25. 19:29:19

@Fell Bandi: Szerintem sokkal inkább az volt a baj, hogy az egója nem volt képes elfogadni, hogy ezt bizony csúnyán elkúrta. Mindent elkövetett a győzelemért, azt is, amit nem kellett volna, és ezek után nem volt képes lemondani a hatalomról.

És némi messiástudat is gyanítható nála.

Scagnetti 2011.08.25. 19:32:09

@preston: Ismét elmondom, Nekem nem az a bajom, hogy hazudik. Politikus, tehát nem mondhat igazat.

Az a problémám, hogy ugyanazért az egyiket felmentitek, a másikat szidjátok.

"igy lehetett legyőzni egy demagóg és szintén felelőtlenül igérgető Orbánt."

Már bocs, de ez vicc. A demagógia rossz, ha Orbán csinálja, és jó, ha Gyurcsány? Ennek kissé elfogultság szaga van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.08.25. 19:34:10

@Scagnetti: az önteltség mindig is mindegyik pártra hasonlóan jellemző volt. egyébként totál lényegtelen kérdés, nem az önteltség egy párt valódi hibája.

Scagnetti 2011.08.25. 19:37:12

@Brendel Mátyás: 5% környékén azért veszélyes tud lenni. :)

Nero Bianco 2011.08.25. 19:38:54

Teljesen felesleges adok-kapokba bonyolódik egymással az mszp és az lmp.
Egyiknek sincs belőle semmi haszna, de legalább kára az van.
Ráadásul semmiféle politikai kényszer nincs jelenleg semmiféle együttműködésre.
Mindketten jobban járnának, ha egymást békén hagynák, és építgetnék a saját politikai bázisukat. Sok átfedés nincs benne úgysem. Nem egymás ellenfelei.

De ha mindkettőnek az a célja, hogy egymást gyengítsék, akkor persze hajrá.
Mondjuk azt meg fogjuk szívni, de ez van.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:39:10

@Scagnetti: egész biztos ezek a dolgok is közrejátszottak a dologban. De ténykérdés, hogy közben a publikumra nem tartozó bankszámlák a .... szigeteken igencsak hízásnak indultak. Erről egy részegen fecsegő maszopos minisztertől tudok, aki szintén bennne volt vastagon a bulikban. Az ő számlája is 9 számjegyű lett (dollárban), de ahogy mondta, mindez aprópénz a pojácáéhoz képest.

Scagnetti 2011.08.25. 19:45:36

@Fell Bandi: Az ilyen sztorikat nem szeretem. Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy korrupt a Feri, de bizonyítsák be! Mondani bárki tud bármit.

De lehet, hogy még ezt is elnéztem volna neki, ha jól csinálja közben a dolgát.

Scagnetti 2011.08.25. 19:47:47

Megyek. Mára elég volt a politikából.

Nero Bianco 2011.08.25. 19:49:19

@Fell Bandi:
"Az ő számlája is 9 számjegyű lett (dollárban), de ahogy mondta, mindez aprópénz a pojácáéhoz képest. "

Had kacagjak hangosan.
Ufók hogy-hogy nem szerepelnek a történetben? Hihetőbb lenne.

Fell Bandi 2011.08.25. 19:53:56

@Nero Bianco: ufók nem, viszont hála a sok italnak, elég sok konkrétum szerepelt benne. ezért nem kizárt, hogy ezek elegendőek lesznek a dolog felgöngyölítéséhez.. csak figyeld a sajtót - persze ne a népszagát - és lehet, hogy hamarosan találkozol érdekes részletekkel...

Nero Bianco 2011.08.25. 20:02:45

@Fell Bandi:
Rutinosabb öreg róka vagyok én már ahhoz, hogy ilyeneknek bedőljek.

Fell Bandi 2011.08.25. 20:05:52

Azért elég röhejes dolog, de itt a zsóti blogján folyamatosan annak a "politikusnak" (szerintem pitiáner bűnözőnek) a mosdatása folyik a blogger által, aki a jobboldali szimpátiával nem vádolható Szonda Ipsos politikusok népszerűségét vizsgáló kutatásai alapján az utolsó 5 évben folyamatosan a tökutolsó helyen állt, egyszer-egyszer cserélt helyet a kapafogú tolvaj kókadt majommal, a pannon puma keresztapjával. Ennél nagyobb lúzert a zsóti nem is választhatott volna ki magának, gratulálok!

Fell Bandi 2011.08.25. 20:13:15

@Nero Bianco: eredményt nem tudok garantálni, de az infókat eljuttattam a megfelelő helyre. Szerintem megérne az államnak pár millió dollárt egy CD a bankból, a betétesek neveivel, és egyéb adatokkal. Ez lenne a legjobb befektetés, még a MOL pakettnél is jobb...

Nero Bianco 2011.08.25. 20:18:26

@Fell Bandi:

Értem, gyakorlatilag a semmiről nyitottál vitát.

czjanos 2011.08.25. 21:41:58

@Nero Bianco: Lehet a mérlegre tenni és választani: valaki meggazdagodik, majd miniszterelnök lesz, illetve miniszterelnök lesz és meggazdagodik.

pilincka 2011.08.25. 23:45:34

Vajon mikor jöttök rá, hogy az lmp végül is a fityesz nyúlványa, csak egy előre leosztott szindarabot játszik, méghozzá igen silányan. Habzó szájjal szegülnek szembe a fityesszel, aztán együtt szavaznak. Amikor tétre megy a játék, akkor természetesen ott a helyük. Tökéletesen képesek behódolni a CIGA(cinikus,impertinens,gátlástalan és arrogáns) képződménynek. Ehhez is olyan masszív gyomor kell és olyan markáns gerinc mint siffernek és a földigilisztának van.

Táskás Tóni 2011.08.25. 23:53:52

@Fell Bandi: Külön szobában kezelnek a bunkó focistával Grazban és esténként a társalgóban összejöttök? Ennyi infó összegyűjtése és tárolása elég megterhelő lehet, főleg, hogy sokat kell a képzeletre is igénybe venni.

Tedat 2011.08.26. 16:26:33

@Joaquin:
"A Demokratikus Charta miért viselkedik úgy, mint Gyurcsány személyes szervezete volna?"

Szerinted?

Talán mert mégse nevezhetik "Magyar Gyurcsány Chartának" magukat.

Joaquin 2011.08.26. 17:19:15

@Brendel Mátyás: ezért hangsúlyoztam, hogy Schiffer számára sem alternatíva a (túl korai) együttműködés az MSZPvel, mert habár az LMP könnyen kieshet a parlamentből, neki személyesen még akkor is maradna politikai tőkéje.

czjanos 2011.08.26. 17:28:28

@Joaquin: Ha az LMP kiesne a Parlamentből, Schiffer csak egyetlen módon számíthatna a "politikai tőkéjére": ha a Fidesz a szárnyai alá veszi. Egyébként az lenne a sorsa, mint a nagyreményű "nemzet asszonyának", Petrasovits Annának volt a rendszerváltás elején.

Rántott kard 2011.08.26. 21:13:47

Kőkemény MEGSZORÍTÁSOK jönnek, mert a FIDESZ-nek nincsen sok választása. Azért nincsen, mert elkúrta. Nem kicsit, nagyon. 2/3-al kormányzó párt ekkora böszmeséget még nem csinált, oszt jó napot.
süti beállítások módosítása