Nincs jó jó hírünk a világban. Lehetne ezen kárörvendeni, hogy úgy kell nekik, maguknak csinálták, de ez mégis csak baj, mert a szégyen mindannyiunké.

A magyarországi szélsőjobb, a vele szövetségben levő egypárti kormánnyal, folyamatosan lejáratja saját hazáját. Amíg Orbán Viktor kint azt mondja, hogy a krumplileves legyen krumplileves, meg hogy munkaalapú izé jön, elvtársak, idehaza olyan dolgok esnek meg, hogy egy új konzervatív magyar párt ezeket mélyen fogja szégyellni. Például azért, mert a munkaalapúság közben a 16 százalékos adóval éppen nem munkaalapon keresnek ők havi százezrekkel többet, és egyre többen csak keresik azt a munkaalapú izét. Ehelyett vagy elveszítik, vagy képtelenek újat találni. Olvasom: Debrecenben megjelentek az első diplomás utcaseprők, akik jobb híján közmunkát vállaltak.

Répássy Róbert szerint mindenki, aki 1989 előtt volt rendőr, nem más, mint Kádár-huszár - nem lennék Pintér tábornok helyében. És aki 1989 előtt volt párttag, és funkci lett az első, majd a második Orbán-kormányban? Velük mi legyen? Mit kezdjünk az MSZMP-tag Pintérrel, Gógllal, Stumpffal, Járaival, Martonyival, Boros Imrével, Szabadival és a többiekkel? Martonyi például 1988-ban lépett be, hogy az utolsó(előtti) magyar állampárti kormány, Németh Miklós kabinetjének tagja legyen. Amikor már inkább kifelé lépegettek a Magyar Szocialista Munkáspártból... Nem is beszélve Pozsgay et. szolgálatairól a Nenyi és az "alkotmányozás" kapcsán.

Répássy szövege tipikus példája annak, hogyan torzult el a Fidesz. Hogyan válhatott az 1989-es elvált szülők gyermekéből mára bármilyen értéket hetente megtagadni képes maffiapárttá. Kampányban azt mondjuk, megvédjük a szerzett jogokat, a korai nyugdíjazást is akár, kormányon meg megszüntetjük. Mindegy: egyik héten ezt mondjuk, a másik héten azt. És sehol egy sorry.

Nagy Anna kormányszóvivő például úgy látja, azért zuhantunk a mélybe a korrupciós listán, mert "az előző kormányok" olyan rosszak, csúnyák és gonoszok voltak. Hazudik persze, hiszen az elmúlt nyolc évben is történtek ugyan közpénzügyi furcsaságok (lopást még nem írnék, hiszen egyik perből sincs jogerős ítélet), de a pontszámunk akkor mégis magasabb volt, mint most. Valami csak történt az elmúlt egy évben, ha ekkorát zuhantunk. Ez persze nem menti azokat, akik belenyúltak a mézes bödönbe. A szóvivő asszony azonban gyorsan odasukorózott egyet, amelyről amúgy mindenki látja, hogy koncepciós per lesz, bűncselekmény ugyanis nem történt. Ha csak nem tekintjük annak a beruházás elmaradását.

Az IMF is beszólt, hogy még kínosabb legyen a helyzet. A Gyurcsány-kormány által felvett, a piacinál alacsonyabb kamatozású hitel ugyanis növelte a valutatartalékot, támaszt adott a válság idejére - és még csak el sem költötték. Na, ennek most annyi. A Gyurcsánnyal egykutya Strauss-Kahn (Kövér László szíves közlése) "megmentette" a magyar olajvállalatot. Van okunk a büszkeségre. Igaz, az IMF megjegyezte, hogy nem arra adta a pénzt, hogy Orbán államosítson. A vásárlással kapcsolatban azért szintén akad néhány kérdés: 1. Miért nem tájékoztatták előzetesen a közvéleményt? 2. A részvényvásárlás összefüggésben lehet-e kormányzati emberek horvátországi, a MOL-llal kapcsolatos üzleti tevékenységéhez? 3. Kimeríti-e a bűncselekmény fogalmát, hogy 80 milliárddal többe került a tranzakció, mint egy évvel korábban? 4. Schiffer András nem gondolja-e úgy, hogy feljelentést kellene tennie a közpénz elherdálása miatt, főleg amikor a GDP közel 2 százalékának kiszórása közben egész szakmák képviselői kerültek a tönk szélére?

És végül: a színházi szakma nyomása egyelőre elég volt ahhoz, elkerüljük az újabb nemzetközi botrányt, amely Alföldi Róbert kirúgásával burjánzott volna. A senki által nem ismert Réthelyi úr, aki ért az egészségügyhöz, a kultúrához, a zöldügyekhez és mindenhez, egyelőre írásbeli figyelmeztetést rótt ki, mert a Nemzeti Szíházban úgy mutatták be Az ember tragédiáját, ahogy Madách megírta - orgiástul.

Azt azonban mindenkinek látni kell: a meccs nem ért véget. A Jobbik nem nyugszik majd, és a KDNP sem, amely a Hoffmann-Pokorni meccs megvívása közben így próbál nyomást gyakorolni Orbánra. És persze az erkölcs nevében a pedofil papokról hallgat, de egy színházi előadás ügyében azonnal ordibál.

Lassan vonalkódot kéne tennünk minden hülye, ostoba és kártékony megszólalásra és döntésre, nehogy elfelejtsük őket 2014-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr862935844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelő képregény 2011.06.01. 14:16:20

Mosmámeg boldog - boldogtalan évértékeli a Forradalmi Jogász - paraszt Kormány első esztendejét. Gondoltam van képem hozzá nekem is. Kezdetben ugye csak készítgették előfele a disznóságokat:                 &nbs...

Trackback: Egy évvel a fülkeforradalom után 2011.05.27. 10:52:25

Alig hisszük, de egy teljes év telt el a II. Orbán-kormány ciklusából. Mindnyájan túléltük, a kormány éppúgy, mint a polgárok, de mégis hogyan? Az ősz haj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2011.05.27. 15:06:55

@orsosszar: ha majd megtanulsz négy-öt szót önállóan beütni googliba, akkor majd magad is képes leszel rá, hogy többet rakj a fejedbe a szaros bolsi dumáknál. Na majd ott lesz a Világbank meg az EU.
Amúgy is tudod bögrécske, valaki vagy tud valamit vagy nem. Nem vihetsz magaddal állandóan szótárat meg tankönyveket az esztergagép mmellé amikor hétfönként nekiállsz a munkádnak, hogy majd akkor nézel utána, hogy mi micsoda. Vagy tudod mit csinálsz vagy nem.

Turulsólyom 2011.05.27. 15:10:47

Gréczy, Grécy, egyet nem veszel észre....

A liberalizmus...hogy is mondjam, végre..halott:-))

Európa -szerte, világszerte.

Elbukott, mind gazdasági, mind szellemi értelemben ember - és Istenellenes személéletével.

Tényleghöröghettek még egy kicsit a belvárosban...meg Újlipóciátokban...de az is kitisztul előbb - utóbb...szóval: a liberalizmus halott...a világpolgárság tarthatatlan...és megszülethet végre újra a nemzetek Európája:)
Akinem meg nem tetszik, húzhat haza...azaz mivel hazája nincs, ahol otthon érzi magát:)

Tehát, barátaim: örömmel jelentem: A LIBERALIZMUS KIMÚLT!!!

orsosszar 2011.05.27. 15:11:30

@high up!:
Gondoltam,hogy nem tudsz linket adni!Ilyenek vagytok,hazug ostoba ,jobboldali barmok.

Bergeroth 2011.05.27. 15:15:19

@high up!:
"a magánnyugdíj sose volt a te pénzed, mert az államnak járó bevételelek lettek 12 éven át átpakolva magánszámlákra."

Tényleg!? Akkor mégis mi a lófaszt fizettem be 10 éven keresztül rendszeresen?

"Aztán mind az EU, mind a Viagbank elismerte, hogy a manyup pénzek csak államadósságot generálnak, azok visszavételére joga van az államnak."

Erről mutass már 1 linket.

orsosszar 2011.05.27. 15:16:34

"Akinem meg nem tetszik, húzhat haza...azaz mivel hazája nincs, ahol otthon érzi magát:)"

...jaja,...orbánt már egész Európa utálja,..lassan itthon is a perifériára szorul.

orsosszar 2011.05.27. 15:17:42

@high up!:
Na hol a link faszfej,..ne sumákolj!!!

high up! 2011.05.27. 15:21:12

@orsosszar: ritka ostoba lények vagytok ti bolsik. A munkához nem fülik a fogatok, még egy pár perces goolglizástól is undorodtok. Ti csak pofázni meg törni-zúzni tudtok. Szerencsére a marhahülye maszopotok jól megérdemelt kihalásra van ítélve, mivel az öreg komcsik hullanak mint a pelyva, a fiatal korosztálynak meg már csak a töredéke óhajt agymosott hülye balos lenni.

Itt van a link bögre gyerek, de lefogadom, hogy egy darab szót nem fogsz megérteni a TÉNYtanulmányból:

www.90fokosfordulat.hu/attachments/057_kun_magnnyugdjpenztar.pdf

" A magánnyugdíjpénztárak 1998. évi bevezetésekor feltételezettel szemben a pénztárak nem segítik a gazdasági fejlődést, sőt, növelik az államháztartási hiányt, rontják a magyar gazdaságról alkotott képet, nehezítik a maastichti kritériumok elérését, az euró bevezetését. Egyáltalán nem biztos, hogy a magánpénztárak tagjainak magasabb lesz a nyugdíja, mint azoknak, akik kívül maradtak. A világban paradigmaváltás megy végbe: több ország szűkíti vagy megszűnteti a magánnyugdíjpénztári rendszert, a Világbank átértékelte korábbi, a pénztárak létrehozását egyértelműen támogató álláspontját. Mai tudása alapján nem javasolná Magyarország számára a magánnyugdíjpénztárak létrehozását."

"A Világbank egy 2005-ben publikált terjedelmes tanulmányban (Holzmann és Hinz 2005) vizsgálta felül a kötelező tőkésített nyugdíjpénztárakra vonatkozó korábbi álláspontját. A tanulmány többször hangsúlyozza, hogy a Világbanknak a nyugdíjrendszerekre vonatkozó elképzelései nem tekinthetők követendő példának (blueprint) hanem csak viszonyítási alapnak (benchmark). Egy egész fejezeten keresztül (63.-70. oldal) bizonyítja, hogy a Világbank soha nem kényszerítette rá a nyugdíjrendszerre vonatkozó elképzeléseiket egyetlen országra sem."

high up! 2011.05.27. 15:22:11

@orsosszar: na bolsi faszfej ott a link. Húzzál viszza a tudod melyik testüregbe.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.05.27. 15:23:50

@barli: orsósszar meg genyamagyar nicken azért az IQ már belőhető könnyen.
Az is látszik ugyanebből, hogy nem is nagyon akarják megerőltetni IQ-ilag magukat, és hosszútávú fórumos anyázásra reggeltek.

A stílus alapján valahol 20 év körül járhatnak.

18 alatt is esetleg, de normális tinik még nem politizálnak.

Viszont fiatalok esetében ilyen elvakult dühöt senki nem érezhet. Szóval szerintem valami szoci klubb tagjai.

orsosszar 2011.05.27. 15:27:21

@high up!:
Látom,..sőt most már biztos vagyok abban,hogy hülye vagy!Hiába ,ez fideSS kiváltság,...olvassad csak el a linkedet ostoba!

orsosszar 2011.05.27. 15:28:47

@Trompf:
Öreg,...beteg az te vagy,...én ezt tisztán látom !

jobbcsapott 2011.05.27. 15:30:26

@orsosszar: kommentet vársz írásaidra? javaslok egy oldalt: kuruc.info

high up! 2011.05.27. 15:30:59

@orsosszar: ugye bögrefejü gyurcsányista bohóc, hogy igazam volt, hogy el se tudod olvasni a szöveget. Hát én nem fogom felolvasni neked, ahhoz keress magadnak a maszop körül valami írástudót.
Na jó, tudom, úgy se fogsz találni, cska szívattalak.

orsosszar 2011.05.27. 15:32:09

@high up!:
Egyébkén sz*rol rád meg a magánnyugdíjra is,..engem csak az irritál,hogy orbán és a fideSS azt a pénzt ellopta,..el fog tűnni a költségvetésből ,...ez a tuti ,te koton töltelék !

orsosszar 2011.05.27. 15:33:38

@high up!:
Te kis f*sz,..lássad be,...hülyét csináltam belőled,...már tudod is mit érsz !

orsosszar 2011.05.27. 15:34:55

@jobbcsapott:
Nem várok ,de ugratok rám,mint gyöngytyúk a takonyra!
Mit tegyünk?

high up! 2011.05.27. 15:37:47

@orsosszar: jól van kisbarom, ez a legszebb, amikor itt állsz megfürödve, hogy még olvasni se tudsz, mert 6 éves korod óta iskola és munkakerülö proli vagy, majd ezek után még te döntöd el, hogy te csináltál hülyét másokból. Szerintem ha anyádék tudnák, hogy mit müvelsz itt, már rég lelöttek volna. Hogy legalább a család becsületét mentsék.

orsosszar 2011.05.27. 15:41:59

@high up!:
Aztán te vagy az a Kun János ? Mérvadóbb véleményt nem tudnál hozni idióta ?
Miért nem Fekete Pákóval jössz ostoba fideSS zsoldos?

jobbcsapott 2011.05.27. 15:42:10

@orsosszar: hát egy kis takony vagy, igen!

oscar dirlewanger 2011.05.27. 15:44:06

az mekkora volt már, mikor kövér lászló beszólt annak a gusztustalan szűcs erikának, hogy ne tömje már azt undorító disznó szoci pofáját az ülésteremben!!)))

orsosszar 2011.05.27. 15:46:18

@high up!:
Figyelj "kunjancsi",,..a szinted Fekete Pékó és Győzike ötvözete,de azt is mondhatnám bigott fideSS !

orsosszar 2011.05.27. 15:47:33

@jobbcsapott:
Orsósszar,...köszönöm a bemutatkozásod jobbildali !

Bellagio 2011.05.27. 15:50:16

high up! 2011.05.27. 15:21:12

"az öreg komcsik hullanak mint a pelyva"

Azert ne legyunk naivak, tele van veluk a jelenlegi kormanyzat is. Meg minimum 15 ev, mire ebbol a szempontbol megtisztul a kozelet.

pj02 2011.05.27. 16:51:05

@orsosszar: Gyenge szar vagy, koma.

Na próbálj meg valami frappánsabbat válaszolni!

cutcopy 2011.05.27. 17:19:59

"a munkaalapúság közben a 16 százalékos adóval éppen nem munkaalapon keresnek ők havi százezrekkel többet"

Az adópolitikát és a bérezést csak bolsevista beidegződés így összemosni..

"Debrecenben megjelentek az első diplomás utcaseprők, akik jobb híján közmunkát vállaltak"

Az elmúlt években még ennyit sem tehettek megélhetésükért "túlképzettség" alapon..

"Kampányban azt mondjuk, megvédjük a szerzett jogokat, a korai nyugdíjazást is akár, kormányon meg megszüntetjük"

Ja, csak hozzá kéne tenni hogy a kettő közt eltelt egy szoci ciklus..

"Valami csak történt az elmúlt egy évben, ha ekkorát zuhantunk"

Hihi.. ez viszont jó vicc..)

"Az IMF is beszólt, hogy még kínosabb legyen a helyzet"

Az IMF helyzete valóban elég kínos..

"Kimeríti-e a bűncselekmény fogalmát, hogy 80 milliárddal többe került a tranzakció, mint egy évvel korábban?"

Akkor ez Bajnaiék sara..! Miért nem vásárolták ki még egy éve olcsóbban..?

"A senki által nem ismert Réthelyi úr"

Pedig Fletóval kézenfogva minden követ megmozgattatok annak idején hogy a magyar orvosok ne csak külföldön váljanak ismertté..

"Lassan vonalkódot kéne tennünk minden hülye, ostoba és kártékony megszólalásra"

Ne aggódj Zsótika a pécsi stop.hu archiválta blogodat..!

pollio 2011.05.27. 17:57:06

"Nincs jó jó hírünk a világban. Lehetne ezen kárörvendeni, hogy úgy kell nekik, maguknak csinálták, de ez mégis csak baj, mert a szégyen mindannyiunké.
A magyarországi szélsőjobb, a vele szövetségben levő egypárti kormánnyal, folyamatosan lejáratja saját hazáját."

Kedves szabadelvű barátom! Vajon szabad lehet-e egy ember, akinek minden igyekezetét az köti le, aki minden másodpercében azzal van elfoglalva, aki önértékelését arra alapozza, és attól teszi függővé, hogy vajon mit mondanak/gondolnak róla mások?

Szerintem az ilyen ember nem szabad, hanem függőségben él, a közönség, a "többiek" véleményének van kiszolgáltatva. Ha megváltozik a közönség, ha mások lesznek a "többiek", az egész önértékelése, ami a "többiek"-től függ, felborul és összezuhan.

Az ilyen ember, nem mer szembenézni saját magával. Nem vállalja fel a valódi önmagát. Talán nem is ismeri azt. Hogy önértékelését kontrollálja, imidzseket, szerepeket talál ki magának, amelyek létjogosultságát kizárólag és mindössze a környezettől, mint közönségtől érkező visszacsatolás igazolja. Szubkultúrákhoz csapódik, hogy identitását meghatározza. Aztán a nagynehezen megszerzett identitást nehezen ereszti el. Mások meg ezzel visszaélnek. Kihasználják. Zsarolják identitásának, azaz vélt önmagának elvesztésével. "Te nem lehetsz igazi deszkás/rocker/punk/stb., ha nem veszed meg ezt, meg ezt meg ezt."

Kész a függőség. Kész a kiszolgáltatottság. Azoknak, akik a deszkás/rocker/punk cuccokat árulják, elemi érdekük, hogy a kihasznált embernek véletlenül se jusson eszébe önértékelését teljesen más alapokra helyezni, mint az adott szubkultúra többi reprezentánsaiból álló közönség tetszési indexére.

Az ilyen függő ember menekül. Az ilyen embernek állandó megfelelési kényszere, kisebbségi komplexusa van.

Eddig tartott a pszichológiai eszmefuttatás. Most akkor olvasd végig úgy, hogy az "ember" helyére behelyettesíted a "nemzet" szót, a "deszkás/rocker/punk" helyére meg azt, hogy "nyugati". Na, ismerős a helyzet?

Szabad lehet egy olyan nemzet, amely önértékelését attól teszi függővé, hogy mások miket gondolnak meg mondanak róla?

És az a nemzet, amely magasról tesz rá, hogy miket ír róla a The Economist, meg a Der Spiegel, meg a Le Monde?

(Igen, az nem kap pénzt. Erről van itt szó, kéremszépen. Függőségünk anyagi természetű is. Ideologizálás, maszatolás, mellédumálás helyett beszéljünk inkább tisztán.)

Szóval, "Az én vezérem bensőmből vezérel", írta József Attila. Nem volt kimondottan jobbos költő.

Kedves szabadelvű barátom! Te tényleg a szabadság oldalán állsz?

Kalmár 2011.05.27. 18:00:39

Ritka egy szemellenzős hazug trágyadombot lapátoltál ide. Annyira kirívóan ostoba hazugságokkal szórtad tele, hogy még álcáznod sem lehet ezt a politikai seggnyalást.
Nem az előző kormány miatt estünk a korrupciós liatán???? Hát mi a balherémért te félkegyelmű? Még említenek is vagy féltucat esetet.
Azon nem is csodálkozom, hogy azt hazudod, hogy Alföldi a rendezésért kapott fegyelmit.
Persze most is hazudsz szoci.
Azért kapott mert nem tud állami intézmény vezetőként viselkedni és otrombaságokat beszél a nyilvánosság előtt.
A többi zöldséget már meg sem hámozom.
Kamugép. Hála istennek, hogy a helyeteken vagytok. A szemétdombon. Csak kiabáljatok a kerítésen kifelé, már az éjjeli őrt sem érdekli.

leponex 2011.05.27. 18:51:32

@high up!:
:))
Hagyd már ezt a szerencsétlen Önkéntes és Száznevű Szélmalmunkat, Hivatásos Provokátorunkat, Kedves Bárdunk Férenyulványát, ...
Hozzá képest a 32 nevű ságvári bandi bácsi egy nevesincs neokon liberális prédikátor ...
;-)

leponex 2011.05.27. 19:03:01

Jó Gréczy Zsolt, Kedves Bárdunk, a Rozsdásodó Időkerék Örökös Sajtófőnöke, ... !

Emígyen lanyhul a Februári Forradalmárok hevülete:

"Lemondott a rendvédelmi sztrájkbizottság elnöke
Független Hírügynökség
2011. május 27., péntek 13:13

Olyan többségi vélemény alakult ki a sztrájkbizottságban, amely számomra emberileg nem vállalható, ezzel indokolta lemondását Kónya Péter a Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság leköszönő vezetője. Az FRDÉSZ elnöke azt mondta, ezt a többségi véleményt ő már nem tudja képviselni."

Osszián kománk Utolsó Bizodalma És Mentsvára omladozik :))

orsosszar 2011.05.27. 19:26:11

Mekkora egy barom ez a "leponex",..ez még jobboldaliban is a párját ritkítja!
Tudnék vele mit kezdeni,ha a kezemre lenne bízva.

farkas 2011.05.27. 19:28:11

@cutcopy:

A 80 milliárdról: "Akkor ez Bajnaiék sara..! Miért nem vásárolták ki még egy éve olcsóbban..?"

Mert a Fidesz nem engedte (mielőtt hőbörgés lenne, ezt konkrétan meg tudta tenni). Sőt azt mondta (Varga Mihály), hogy ezzel a ziccerrel már ők szeretnének villantani. Nekik valószínűleg megérte, hiszen 80 milliárdért "vásároltak" egy imázst maguknak. Én egy kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy ennyi pénzt megért-e a kormányzó párt egy konkrét cselekményre vonatkozó fényezése... Illetve megérte-e az országnak. Szerinted?

farkas 2011.05.27. 19:33:20

@farkas: Ja és azért csak úgy óvatosan gondolkodjatok el Sukoró (el nem veszett) 1.3 milliárdja és a 80 milliárd (elveszett) közötti különbségen. Start Menü --> Futtatás --> calc.exe :)

orsosszar 2011.05.27. 19:38:17

Szerencsétlen marha fideSSes utóvéd,..már 1 millió szimpatizáns elmenekült tőlük,de ez a pár szerencsétlen itt küzd orsós soha nem volt becsületéért!
Mindegy milyen kormány következik ,a lényeg ezt a tolvaj felcsúti szemetet eltakarítani.
Gréczykémnek minden szava igaz,..még ha ezek a faszfejek megpróbálják is hitelteleníteni ,...de a lényeg,..több százezren már ott hagyták ezeket a gazembereket,...szerintem nemsokára a küszöbért küzdenek ,mint 1994-ben !

high up! 2011.05.27. 19:47:41

@orsosszar: mi van gyúrtcsótányszarocskája, még mostanra se tudtad elolvasni a manyup tanulmányt? Majd akkor legközelebb Bambi történeteketz küldök, hogy az agysejtjeid partiban legyenek a történettel. Talán a 3 osztálypoddal csak meg érted a rajzokat.

Tudtad te azt te kis Orbántra rájszoló bolsi, hogy a Világbank már gyúrtcsótánynak is ajánlotta, hogy számolja fel a manyup rendszert? Na te kisbarom, akkor úgy látszik itt nemzetközi összesküvés volt a magyar manyup pénzre, egyenesen Washington szervezte meg az ellopás visszalopását.

Még jó hogy gyúrtcsótány eftárs elleállt és csak Sukorót lopott. Meg pályázati pénzeket. Meg BKV-t, Meg Malévet. Meg moszkvai nagykövetséget. Meg 4-es metrót. Meg Margit hidat. Meg Öszödöt. Meg Máv-ot. Meg ivóvizet. Szóval a maszop 10 milliárdos lépcsös lopási listájának valahol a 28-ik fokánál állhatunk.

orsosszar 2011.05.27. 19:59:09

@high up!:
El sem tudtam képzelni,hogy egy jobboldali ekkora hülye mint te,..nem is csodálom ,hogy egyre többen otthagyják a félnyilas bandátokat.

high up! 2011.05.27. 20:05:18

@orsosszar: gyurtcsótány szarocskája. Magas neked a lineáris számtani müvelet úgy látszik. Hidd el, hiába rájszolsz a népszerüségi adatokra, neked aztán semmi okod nincs.

Szóval bögre majom, az a helyzet, hogy minden ciklusban a 2. évben a választási hajlandóság lemegy 45-50%-ra. Csupán attól, hogy az embereknek jobb dolguk is van, mint a mindennapi politikán lógni. Ebben az idöszakban szokta aztán az ellenzék népszerüsége a kormánypártot beérni, söt leelözni.

Na rájsz-bolsi, most jön a rossz hír rád meg a csótány gazdádra: a szavazói hajlandóság most kb. ott van ahol lenni szokott (50%), a kormánypárt támogatottság törvényszerüen esett, viszont a maszop 1 darab %-nyi népszerüséget nem tudott ebböl az 1 milliónyi lemorzsolódott szavazóból magáévá tenni. Szóval kisbarom, az a helyzet, hogy nem hogy nem egyenlített a múmia maszop, hanem semennyit sem tudott elöre mozdulni.
A magyarázat marha egyszerü: az embereknél 20 év után végleg leesett a tantusz, nincs már piacotok az agymosást igénylö prolikra.

Szóval kisbarom, arra nem kell rájszolnod, hogy ha most lennének a választások, akkor a Fidesz továbbra is abszolútat kapna, a maszop meg a Jobbikkal bírkózna a 3. helyért.

És van egy még rosszabb hírem a számodra, amitöl mára már nem rájszolsz tovább: a 30 év alattiaknál, a teljes lakosság körében a bolsik népszerüségese 12%, a Jobbiké 24%. Szóval bögre bolsika, a Jobbik egyenesen átgázol rajtatok, ez a jövö. S ha még a Fideszt is hozzáveszem, akkor egy darab nemzeti szavazóra csak egynegyed bolsi proli jut. Igaz még az is sok.

Hát erre mondtam neked kisbarom, hogy a maszop az egy megérdemelten kihalásra ítélt párt: nincs már utánpótlása az agymosott hülyékböl. A komcsik karrierista gyerekei meg unokái még megcsinálják a 3. generációs maszopot 2014-ben az 5-10%-os országos eredménnyel, aztán 2018-ra még az írmagotok is kihalt. Akkor lehet majd elmondani, hogy Magyarország megszabadult egy évszazados fertötöl.

orsosszar 2011.05.27. 20:09:45

Ki gondolta volna,hogy ez a cigány orbán képes lesz túlszárnyalni a Gripen korrupciót is,..a ruszkikkal együtt ellopott 80 milliárd költségvetési pénz minden határon túl megy!!!!
Lámpavas.

orsosszar 2011.05.27. 20:15:27

@high up!:
2014-ben kedves fideSS buzi nektek még a Parlamenti küszöb is magas lesz,..erről a felcsúti cigány gondoskodik!
Ki kormányoz majd ????
Szinte mindegy,..ha az elmebeteg fajtátok eltakarodik,.. tőletek még a nyilas Jobbik is fényévekkel különb.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:20:20

@Trompf:
Már bocsi, de az a blog.hu.

Itt mindenki azt ír amit akar.

Hogy jön ide a stop.hu és a Népszabi? (Talán Népszava, de mindegy is)

high up! 2011.05.27. 20:22:54

@farkas: hát farkas, az a nagy probléma, hogy ellenzékböl Orbán aztán abszolút nem tudta volna megfúrni a bajnai-putin dealt, ezen talán még te sem vitatkozol. Ha bajnainak lett volna vér a pucájában, akkor nem tolja át az új kormányra, hogy írja alá. Szóval te se tudod, hogy mi történt, én sem. Csak azt tudom, hogy egy maszopostól jövö pápírt nem szabad aláírni: nem szabad aláirni se Sukorót, se a moszkvai nagykövetséget, se a metró szerzödést és így tovább.

Csak annyit lehet tudni, hogy a bolsik megint mennyi kárt okoztak az országnak: Csak ök adtak el MOL részesedéseket, a Fidesz nem. Aztán a bolsik még azt a viccet is megtették, hogy mielött eladtak, szépen megszüntettek minden, a Fidesz által berakott árszabályozást, hadd csináljanak az új tulajok annyi hasznot amennyit akarnak. Csak azt nem értem, hogy ha egy kormány szabad prédára engedi az olaj meg gáz árát, akkor ezt a busás hasznot miért kell másnak a kezébe átengedni. Csak a hülye árusítja ki az országát teljes széltében és hosszában.

És a számok: mindezzel a halom kedvezménnyel együtt 2006-ban 350 milliárdért adták el ez a 21%-os pakettet. Rá gyakorlatilag pár évvel már csak 50%-kal többért tudod visszavenni. Szóval az elherdálás nem a visszavételnél történt, hanem az eladásnál. Disznó olcsón adták el!

Ja, és hol a büdös francban van az akkori vételár, meg tudná valaki mondani?
Föleg annak a tükrében, hogy rá 2 évvel már az IMF-hez kellett menni koldulni, mert teljesen üres volt az államkassza.
Hát ez a botrány, ez volt az igazi elherdálás.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:23:02

@jobbcsapott:
Az az ember, aki téged megszívatott. Hisz itt vagy.

Puszika.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:24:37

@Várúr:
Ha én hozzád szólok attól te ideges leszel?

orsosszar 2011.05.27. 20:25:47

@high up!:
Figyelj te kotontöltelék,...új helyzet van,...a jobboldali nyilas pofátokra egyre csökken a piacképes kereslet.
A jövő hónapban megint minimum 10%-ot hoz rajtatok a maszop!
Megmérettetek faszfej,... könnyűnek találtatok.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:27:55

@high up!:
Pengeéles logika.

Megsértődsz, ha azt mondom, nekem mint állampolgárnak - ergo mint a magyar államnak - kurvára nincs szükségem olajipari multi részvényeire?

Inkább cukorgyári részvényt vettek volna.

Ha már.

high up! 2011.05.27. 20:28:30

@orsosszar: rajtad keresztül most már megértettem, hogy gyúrtcsótány faterja miért vált vonalas alkesszé: a fia pont olyan gyógyíthattalanul barbár elmebeteg volt mint te, ezért inkább az öreg a tartós mélyrészegség állapotába menekült.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:29:35

@high up!:
Ezek még az előzőnél is ütősebb érvek!

orsosszar 2011.05.27. 20:29:40

@high up!:
Te mekkora egy marha vagy kottontöltelék !

orsosszar 2011.05.27. 20:31:51

@high up!:

Részegen pihenned kellene elmebeteg,..csak kiröhögteted magadat!Vagy mennyé rejszolni egyet ,hátha segítene rajtad.

farkas 2011.05.27. 20:34:49

@high up!: index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/25/80_milliardba_kerult_orban_alairasa/

Egyrészt:

"A megállapodáshoz így garancia kellett volna arra, hogy az új többségű parlament biztosan szentesíti majd az ügyletet, így legalább informális jóváhagyásra lett volna szükség a Fidesztől. Információink szerint ez ügyben folyt is tárgyalás a Bajnai-kormány és az akkor még ellenzéki párt között, ahogy egyébként beavatták őket az oroszokkal folytatott további, akkor elsősorban a Malév sorsát érintő tárgyalások menetébe is. A Fidesz azonban akkor elutasította a megállapodást: míg a Malév-ügyben kvázi szabad kezet adtak Bajnaiéknak, a Mollal kapcsolatban azt mondták, ezt az ügyet ők akarják megoldani."

Másrészt: a MOL részvényeket az OMV vette meg, ő adta el az oroszoknak. És tudod mikor vette meg az OMV? Amikor a Fidesz a béka segge alá nyomta a MOL részvények árát. Akkor az OMV bevásárolta magát a MOL-ba.

Kérdés az is, hogy EZT miért nem akadályozta meg a Fidesz?

Szóval a 80 milliárd úgy ahogy van, konkrét veszteség az országnak. Szerintem te is sajnálhatod, mindenki sajnálhatja.

orsosszar 2011.05.27. 20:35:26

Ki gondolta volna,hogy ez a cigány orbán képes lesz túlszárnyalni a Gripen korrupciót is,..a ruszkikkal együtt ellopott 80 milliárd költségvetési pénz minden határon túl megy!!!!
Lámpavas.

high up! 2011.05.27. 20:39:25

@orsosszar: ennyire hülye vagy még kétjegyü számokhoz is bögrécske? Értsd már meg te gyúrtcsótányi bohóc, hogy akárhány kádári nyugdíjas klubban rinyálod a segged, a népszerüségi számok a maszop számára egy Waterloo:

Szavazói hajlandóság: 50%.
Ebböl szavaz a
Fideszre: 25%
maszopra: 11% (egy darab %-ot nem tudtak hozzátenni egy év permanens epehányással sem!!!)
Jobbikra: 9%
Lomposokra: 5%

Szóval össze tudja hozni a 6 éves gyerek szellemi színvonalán megrekedt agyad, hogy a Fidesz akár még az abszolútat is tudni hozná a mai napon? A bolsiknak meg NULLA (NULLA, NULLA!!!!!!!!!) plusz sszavazójuk lett az elmúlt egy évben. S ahogy mondtam, ez a 11% csak lefele fog menni a jövöben. A kádári bolsik halnak ki, a fiatal generációban meg a hozzád hasonló agymosott bolsi szerepre vágyók aránya meg egyre lefele tendál. A maszop ezáltal egy kihalásra ítélt párt.

okostojgli (törölt) 2011.05.27. 20:47:37

@high up!:
Választások voltak ma?

Bakker, lemaradtam.

orsosszar 2011.05.27. 20:48:09

@high up!:

Azért ,hogy téged mindenki a helyén kezeljen elmondhatnád milyen nehéz születésed volt,..beszorult a fejed a picsába ,sokáig nem jutottál levegőhöz,meghülyültél,...ezért lettél fideSS !

high up! 2011.05.27. 20:48:53

@farkas: ez egy index cikk, jó nagy találgatásokkal, meg úgymond, nem ellenörzött információkkal. Erre mondtam, hogy te se tudsz semmit. Meg én sem, meg senki.

Na meg az ilyen szövegeknél, hogy "a Fidesz szabad kezet adott" már berreg a csengö, hogy mi van? (a Fidesz valójában korrupciót kiáltotott a Malévra)

Szóval, ha a bajnai kormány törvényesen alá akar írni egy szerzödést, azt megteheti, ha meg nem akar, az meg nem azon múlik, hogy mit engedélyez neki a Fidesz. A PPP-ket sem engedélyezték, aztán mégis az utolsó percekben is gyártották libásék a haveri szerzödéséket.

Szóval én nem fogok itt olyan dolgokon lovagolni, amelyek amúgyis tele vannak egy halom, nem publikus belsö infóval és intranszparensek.
Hamarabb fogom inkább megfejteni, hogy ki lötte ke Kennedyt.

high up! 2011.05.27. 20:50:52

@okostojgli: arról maradtál le okostóni, hogy a felméréseket úgy kommentálják, hogy ha ma lenne a választás, akkor ez meg ez az eredmény születne. Te se tudsz semmit, csak iskolát kerülni, meg az elmebetegeket utánozni.

orsosszar 2011.05.27. 20:54:48

@high up!:
Ezzel szemben a fideSSt hagyta ott közel egymillió szimpatizáns,.. úgyhogy 2014 nektek csak faszverés lesz,...meg ezzel a tákolmánnyal való visszaélés ami azért is született,..ráadásul alaptörvény a neve!
Te meg keressél magadnak egy nőt,...a sok rejszolás már az agyadra ment !

orsosszar 2011.05.27. 20:57:53

Azért ez is beszédes:

"Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna?
Fidesz-KDNP - 29.52%

Jobbik - 14.12%

LMP - 6.28%

MSZP - 36.77%

más pártra - 13.32%

Összes szavazat:
2358
Szavazás időtartama:
2011. május 05. 00:00 -
2011. május 08. 23:59"

orsosszar 2011.05.27. 20:59:35

Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna?
Fidesz-KDNP - 29.52%

Jobbik - 14.12%

LMP - 6.28%

MSZP - 36.77%

más pártra - 13.32%

Összes szavazat:
2358
Szavazás időtartama:
2011. május 05. 00:00 -
2011. május 08. 23:59"

farkas 2011.05.27. 21:02:05

@high up!: Pedig ezt konkrétan lehet tudni, nem találgatás. Ha a Fidesz akarta volna, megvehette volna Bajnai a pakkot. Ha nem akarta, akkor pedig nem. Nincs ebben semmi homály, ez így fedi a teljes valóságot.

A Fidesz nem akarta, ezért nem lehetett akkor megvenni. Hanem most, +80-ért.

"A [Bajnai... a szerk.:)] kormány két finanszírozási megoldásban gondolkodott, az egyik a most is alkalmazott forrás, a már lehívott, de fel nem használt IMF-hitel volt. Ezzel egy gond volt: bár a pénz elköltésébe az IMF-nek nem volt beleszólása, ám a szabályok szerint parlamenti jóváhagyásra és a költségvetési törvény módosítására szükség lett volna."

Na ez nem ment a Fidesz nélkül.

Ezt a 80 mrd-ot nyugodtan elfelejthetjük: egyrészt mert el lett tapsolva, másrészt mert ehhez még Budai vagy Polt se kell, hiszen nyilvánosan lett eltapsolva.

orsosszar 2011.05.27. 21:02:33

Ez is nagyon beszédes:

" Mit gondolsz, milyen sikeres lesz a kormány az építkezésben?
Sikeres lesz, hiszen már eddig is sikeres volt az építkezésben. 6% (191)
Sikeres lesz, bár eddig tényleg nem jeleskedtek benne. 7% (223)
Se jobb, se rosszabb nem lesz, mint korábban. 13% (434)
Sikertelen lesz benne, az országnak pedig rosszabb lesz, mint eddig. 69% (2343)
Sikertelen lesz benne, az országnak pedig jobb lesz, mint eddig. 2% (55)
Nem tudom megítélni. 4% (137)
Szavazatok: 3383
EasyPolls"

..a cigány orsósban már nem sokan bíznak!

Bergeroth 2011.05.27. 21:05:20

Na, most hogy az összes elvakult fidesztroll, és jobbik hívő idióta kiokádta ide magát, akkor most szeretném megkérni az egybegyűlteket, hogy minden egyes állításukat, amivel cáfolni próbálják a blogban leírtakat, arra mutassanak már 1 linket, hogy láthassuk, a blogíró tényleg hazudott-e.
Mert amíg ez nem történik meg, addig sz lesz az igaz ami a blogban le van írva, ti meg pöröghettek a hülyeségetekkel akár hetekig is.
Szóval ne csak fröcsögjetek itt agyatlanul, hanem lássuk azokat a linkeket.

(Mindentől függetlenül én egyetértek a leírtakkal, és mindemellett soha nem szavaznék egyik jelenlegi pártra sem. Ezt csak a 2 bitesek kedvéért írtam le.)

orsosszar 2011.05.27. 21:11:43

@Bergeroth:
Grégzynek igaza van,...én sem szavaznék egy mai Parlamenti pártra sem,... pedig szeretnék 2014-ben szavazni,n ha más nem lesz nem valaki mellett,hanem a fideSS ellen !

cutcopy 2011.05.27. 22:01:09

@farkas: "Mert a Fidesz nem engedte (mielőtt hőbörgés lenne, ezt konkrétan meg tudta tenni)"

Aha, szóval az ellenzék csak úgy besétál egy kormányülésre és nem engedi, hogy a kormány döntsön..

farkas 2011.05.27. 22:44:52

@cutcopy: Parlamenti jóváhagyás és költségvetési törvény módosítás kellett volna, ami már átnyúlt a választások utáni időszakra. Innentől a Fidesz diktált.

cutcopy 2011.05.27. 23:11:15

@farkas: Ja hogy átnyúlt.. Hát pedig Veres Jani már 2006-ban megmondta hogy csak egy kicsikét lehet még teszetoszáskodni..

leponex 2011.05.27. 23:24:23

Jó Bárdunk, A Rozsdás Időkerék Örökös Szóvivője , ... !

Emígyen retteg a Zönkényuralom És Despotisztán vasabronccsal szorongató fasisztoákok rendszerétől PLÁ a nép maradék szabadságán ( merhogy Médiahalál És Szólásszabadságtalanság setét felhői takarják el a III. Köztársaság sírhalmát ) :

"Diktatúra, autokrácia, jogállam vége; lecsukódik már a szemem. Monoton, mint utcánkban az útfelbontás és mindig újra töltik a vurlitzert: most éppen miért is kell egymást vigasztalva ijesztgetni. Ha a légkalapácsra előbb ébredek fel, mint a kisfiam, játék előtt, olvashatok egy kis kongatást. Online vészharang, prémiumminőség.

Félni persze lehet, s ha valaki fél, együttérzést, segítséget érdemel, magam, mint kényszeres hipochonder igyekszem is minden irracionális félelmet átérezni. Mégis: az elmúlt hónapokban mind erősebb a – számomra – minden valóságalapot nélkülöző demokráciatemető, eltúlzott, sokszor hisztériába hajló hang. A diktatúrát emlegető, túlzó hanggal a fő probléma, hogy kitakarja a komolyan vehető kritikát megannyi bajos részkérdésben, s gátja az önreflexiónak, s a korszak hiteles újraértelmezésének, amelynek köszönheti a jelenlegi kormány nagyarányú felhatalmazását."
*****
Jó Bárdunk, mi leszen így Patrónusával, ha már a fanklub is Önreflexióra vágyakozik? Ferenc testvérünknek könnyű volt, csak annyit kellett mondania: 'Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon! ... ' Önreflexiónak ez is megteszi, de a hívők többre vágynak!!
LINKEKET AKARNAK, mint Bergeroth barátunk az elébb!

Linket a népnek, a zemberiség nevében adjatok linket!
Drága Bárdunk, ne késlekedejen! Elő a linkekkel !! ( Van belőlük elég, ha csak az előzeteseket számoljuk ... )
:)

leponex 2011.05.27. 23:26:44

@cutcopy:
"Óvónéniiiiii !! A Zorbán nem enged kormányolniiiiii !!! Szójjjjjon rá!!

farkas 2011.05.27. 23:28:27

@cutcopy: Mindegy, végülis 80 milliárd bukta az eredmény. Kár érte.

cutcopy 2011.05.27. 23:36:41

@farkas: "80 milliárd bukta az eredmény"

Nocsak eredményt hirdetsz..? Szerinted már is elértéktelenedtek azok a MOL papírok..?

cutcopy 2011.05.27. 23:40:28

@leponex:

Hali..)

Mi szólsz hogy Zsótink kilépett a védett vörös burokból a kőkemény farkastörvényű szabad piacra..? )

leponex 2011.05.27. 23:45:41

Kedves Bárdunk, az Elfuserált Időkerék Szóvivője!

A héten még Kónya Péter bácsi által vízionált törvénytelen demonstráció messzeható következményeiben bizakodott itt a fanklubbal együtt ( osszián barátunk különösen reménykedett ), oszt mi ki nem derül e derék honvédőről:

"... az alezredesi rangig jutó fiatalember a főiskola után haditudósítónak tanult, katonai pályáját a Magyar Honvéd című lapnál kezdte, aztán a Honvédszakszervezet szóvivője lett, majd 1997-ben megválasztották mostani posztjára. Azaz világéletében irodai munkát végzett. Ennek ellenére - mivel 24 éves szolgálati idővel rendelkezik - rá is érvényes a fokozott megterhelésnek kitett rendvédelmiekre vonatkozó törvény. Annak alapján pedig, "feltéve, hogy egészségügyi okokból nem tudnék tovább szolgálni", jövőre korkedvezményes nyugdíjba vonulhatna; írd és mondd: 43 évesen."

leponex 2011.05.27. 23:54:57

@leponex:
Jaaa ???
Azt hittem, munkát talált végre ... ;-)

Peripetia 2011.05.28. 00:33:01

Azt kéne már látni mindenkinek jobb-és baloldalon, hogy az egész uralkodó osztályunk (politikai, gazdasági stb. része)alkalmatlan mind morálisan, mind agyilag az ország kormányzására. "Tetszettek volna forradalmat csinálni" helyett TESSÜNK FORRADALMAT CSINÁLNI! Soha sem késő megfizetni 20 évre visszamenőleg, mindenkinek, kinek, ahogyan mérte a gazemberséget, a hazudozást, a tolvajlásokat, az emberek hitének lerombolást és az egész ocsmány 20 évért keményen megfizetni. Szerezzük vissza az önbecsülésüket!

farkas 2011.05.28. 01:06:25

@cutcopy:

Milyen értékről beszélsz?

A 80 milliárd az Bajnai aláírása és Orbán aláírása közötti különbség. Így jártunk, ez ennyibe került.

farkas 2011.05.28. 01:10:34

@cutcopy: Esetleg érdemes lenne szólni Budai kollégának, hogy nem aggályos-e véletlenül 80 milliárd forint többletkiadás az államkasszából.

SaulTigh 2011.05.28. 02:38:08

Már nem azért, de a "senki által nem ismert" Réthelyi professzorhoz képest Gréczy Zsoltika egy porbafingó seggnyaló korcs...

orsosszar 2011.05.28. 02:54:12

Ez a "leponex" nevű mekkora egy marha,ráadásul fideSS!
Az meg a csúcs ,hogy az anyja meg az apja munkásőr egyenruhában toligálta annak idején ( még tegnap is)a vörös csillagot.
Szép az élet jó az élet,fideSSesnek lenni jó.

cutcopy 2011.05.28. 05:49:58

@farkas:

Nézd, Gordonka megmondta hogy fájni fog..

cutcopy 2011.05.28. 05:53:20

@farkas:

Látom képtelen vagy kivárni hogy bejön e az üzlet az államnak és addig sem azt a 12 ezer milliárdot keresed amit Fletóék halmoztak fel adósságként..

orsosszar 2011.05.28. 06:13:38

@cutcopy:
Te szerencsétlen agyalágyult barom,...ez az üzlet hogyan jönne be az országnak ? Vagy talán a felcsúti cigánypurdét az országgal azonosítod? Sukorót se vártad ki te barom,...pedíg azon nyerni lehetett volna!
Oh,... isten barma fideSS ökre.

cutcopy 2011.05.28. 06:27:26

@orsosszar: "ez az üzlet hogyan jönne be az országnak ?"

Neked ez a kérdéskör túl magas mert te még a Fletó-féle privatizációs végkiárusításokon szocializálódtál..

orsosszar 2011.05.28. 06:30:41

@cutcopy:
Te ökör ennyi értelem van beléd szorulva, amennyit ez a válaszod ér!
Persze érthető,..orsós valagában szocializálódtál .

cutcopy 2011.05.28. 06:36:03

@orsosszar: "amennyit ez a válaszod ér!"

Tudod jól hogy rajtad semmilyen válasz nem segít, ezért általában nem is foglalkozom veled..

balbukta 2011.05.28. 13:41:17

@orsosszar: Látom kannásboros megint teleszarod ezt a blogot is. De sebaj High up! leosztott, mint Gyurcsótány lehűbb cuppanósát.

balbukta 2011.05.28. 13:44:22

@orsosszar: Hiába no! Az vagy ami a neved egy végtemék. Ezt ismered? Kisrakás, nagyrakás Gyurcsótány egy szarrakás!

balbukta 2011.05.28. 13:50:24

Zsóti! Ti meg úgyis pakkot kaptok a zmszptől Ferenc testvérrel együtt, hiába ugrálsz.

Andráska8 2011.05.28. 21:26:49

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció platform szombati ülésének szünetében úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy egy fontos demokratikus kezdeményezés megszerezte ahhoz a szükséges támogatást, hogy megmérhessék: hány aktív tagja van az MSZP-nek, akiknek van véleményük a párt fontos dolgáról és ezek hányad része áll a változás pártján.

A szocialista politikus hangsúlyozta: "azért fogunk tenni, hogy ne tudják távol tartani az aktív tagokat a szavazástól, amellett érvelünk, hogy akinek ez fontos, az jöjjön el". Kérdésre válaszolva hozzátette: nyilatkoztak már pártvezetők többen, hogy ők nem fognak elmenni, ezzel szemben Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha a pártvezetők arra hívnák fel a tagokat, hogy vegyenek részt a szavazáson, mert így derülhet ki, hogy a párt aktív többsége mit akar.

"Én az igen szavazatokért fogok küzdeni, de természetesnek veszem, ha valaki nemmel szavaz" - fogalmazott a volt miniszterelnök-pártelnök.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a pártszavazás a Mesterházy Attila pártelnök kezdeményezte kongresszus után lesz, mert abban biztos, hogy abban a két kérdéskörben, amiről a pártszavazás szól, a kongresszus nem fog döntést hozni.

Kérdésre válaszolva a szocialista politikus elmondta: "ha engem a kongresszus felszólítana, hogy menjek el a pártból, akkor azt hiszem, elmennék, de miért tenne ilyet a kongresszus, nem ellensége önmagának". Gyurcsány Ferenc szerint a magyar baloldal jelentős része számára az, amit képvisel, az fontos érték és "az értéktől nem megszabadulni kell, hanem gyarapítani kell".

"A jobboldalon van egy erős hegemón párt, és három év múlva valószínűleg lesz egy egyfordulós választás, amit relatív többséggel meg lehet nyerni. Tehát akkor járunk el jól, ha a jobboldal ellenzékét minél inkább képesek vagyunk együtt közösen elindítani a jobboldallal szemben" - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: az MSZP-t egyben akarja tartani, sőt nagyobbá akarja tenni.

A volt pártelnök kérdésre válaszolva elmondta: "bántóan szimpla" gondolat, hogy ami most zajlik, az egy Gyurcsány-Mesterházy vagy Gyurcsány-Puch vita. "Nem kívánok az MSZP elnöke lenni, nincsenek személyes hatalmi ambícióim az MSZP-ben. Személyekről értelmetlen beszélni ebben a fázisban, nincs választási helyzet az MSZP-ben" - tette hozzá.
index.hu/belfold/2011/05/28/gyurcsany_nincs_valasztasi_helyzet_az_mszp-ben/

lilla- 2011.05.28. 21:35:34

micsoda épületes szövegetek van!
Legalább szellemes lenne!
Pedig milyen jól indult itt a szöveg!
Most pedig?!

Csak bírnám kihámozni, hogy mit szeretnétek közölni!

lilla- 2011.05.28. 21:38:13

@Andráska8:

ez viszont most korrekt hír!

czjanos 2011.05.29. 06:20:40

@lilla-: Lilla, ki lehet-, ki kell válogatni a tiszta szemeket az ocsúból.

Kandabula 2011.05.30. 20:17:37

A lényeg: nincs jó hírünk a világban.

okostojgli (törölt) 2011.06.02. 10:35:06

@high up!:
De nem volt választás.

Viszont sok-sok fidesznyiknél esik le szépen a tantusz.
Talán egyszer nálad is.

tomtyi 2011.06.02. 15:04:01

@Kandabula:
Hogy egy "klasszikust" idézzek:
Lófaszt! Nincs rossz hírünk. Pár komcsi-libsi idióta ír nagyobbnál nagyobb hazugságokat néhány ballibsi újságban. A politikusok és pénzemberek nem ezek alapján döntenek.

Kandabula 2011.06.02. 23:08:37

@tomtyi: sajnálom. Saját tapasztalat. Német érdekeltségű dolgaim vannak. Abban igazad van, hogy a pénzemberek másképp nézik a világot, de ott is remeg a léc.
süti beállítások módosítása