Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is írtam ilyen tartalmú n blogot az ünnep előtti napokban. Tehát, ha nekem volt információm, nekik még inkább. Ráadásul egy-két éve ugyanez a Fidesz egy ilyen AB-döntés hatására még lekomcsizott volna minden alkotmánybírót, hozzátéve, hogy ilyen piszlicsáré kekeckedéssel nem lehet meghátrálásra kényszeríteni a nemzeti együttműködés rendszerét.

Most pedig ugyanez a Rogán Antal kiáll és azt mondja: az ügy lezárva, nem lesz itthon regisztráció 2014-ben. Mi történhetett?

A talárosok ítélete, persze, utólag is legitimálja Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Kolber István és Niedermüller Péter éhségsztrájkját, amely először hívta fel a hazai a nemzetközi közvélemény figyelmét a regisztrációnak nevezett aljasságra. A DK tiltakozott a legerősebben - nemzetközi szervezetekhez fordulva, parlament körüli élőlánccal -, így a gyalázatosság megsemmisítése részben mindenképpen a Demokratikus Koalíció sikere.

A regisztráció megsemmisítéséből azonban akár az is következhet, hogy a Fidesz előrehozott választásra készül. Íme néhány érv, amely Orbán számára a 2013 június eleji voksolás mellett szólhat:

- A közvéleménykutatók szerint most még a Fidesz a legnépszerűbb párt (A Jobbikkal együtt pedig pláne meglenne a többség)

- Februárra ígérik a végleges választójogi törvényt, utána már csak fel kell oszlatni a parlamentet, 90 nap és jöhet a szavazás

- Határon túlra - ki tudja miért - megtartják a regisztrációt. (A bejövő voksokat a csak fideszes tagokból álló OVB rögzíti és összegzi.)

- Az ellenzék még csak most kezdett egymással tárgyalni. Kizárt, hogy júniusig meg tudjanak állapodni a közös programban, jelöltekben, különös tekintettel a miniszterelnök-jelöltre. (Az előrehozott választás, meglehet, inkább szétverheti, mint felgyorsíthatja az egyeztetéseket.)

- A Fidesz máris kampányol. (Gyurcsányt és Bajnait rágalmazó köztéri plakátok, újabb "békemenet" belengetése, csökkenő közüzemi díjak, ismét beígért pedagógus-béremelés, a keretszámok villámgyors visszaemelése...)

- Az előrehozott választással legalább százezer, ma még gimnazista, jövőjében elbizonytalanított diák tartható távol a voksolástól

- Az Orbán-rendszer felállt: a választások egyfajta ellenőrzésével megbízható járási vezetőknek kinevezett pártkatonák is a helyükre kerültek (a mandátumokat elveszítő képviselők ejtőernyői még biztonságosan kinyílnak)

- Márciustól Orbán pártkatonát ültethet az MNB élére, hozzáfér a jegybanki tartalékhoz egy, az utolsó pillanatokra tartogatott osztogatáshoz

- Ott a Kubatov-lista és a Simicska-milliárdok, a brutális médiafölény, az esetleges választási győzelem után a kinevezett pártkatonák mandátuma ismét meghosszabbítható

Persze, adódik a kérdés, mivel indokolná a Fidesz ezt a döntést? Egyszerű ez:

"A Nemzeti Együttműködés Kormánya úgy döntött, előrehozott választásokon erősíti meg a bizalmat önmaga iránt. Az elmúlt három évben új világot építettünk fel Magyarországon. Új alaptörvényt adtunk a hazának, a határon túli magyaroknak szavazati jogot adva egyesítettük a Nemzetet. Megszüntettük az ország gazdasági függőségét, megvédtük a magyar vállalkozásokat, nem engedtük, hogy gyarmattá tegyenek bennünket. Ehhez sok áldozatot is kellett hozni, de az új rendszer áll: Magyarország erős és magabiztos lett. A konfliktusokkal járó átalakítás befejeződött. Az ország ismét gazdasági növekedés előtt áll, itt a társadalmi-gazdasági-kulturális konszolidáció ideje. A Fidesz a jogállam és demokrácia őreként ismét bizalmat s mandátumot kér, hogy a választás után folytathassa a munkáját... stb. stb..."

Hát így... A veszély fennáll...

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr784999181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megsajnáltam Rogánt 2013.01.07. 17:45:35

Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, h...

Trackback: Az AB döntése után regisztráció helyett a "nem regisztráció" intézményével erősítené tovább a FIDESZ a demokráciát 2013.01.05. 17:15:06

Mint szerkesztőségünk megtudta az Alkotmánybíróság döntése után a FIDESZ, ahogy azt Rogán Antal sajtótájékoztatóján elmondta, mégsem ragaszkodna a 2014-es választásokhoz kötődő előzetes regisztrációhoz, helyette egyéb, méghozzá a "nem regisztráció" int...

Trackback: Jön az előrehozott választás? 2013.01.05. 10:00:01

A regisztráció megsemmisítéséből akár az is következhet, hogy a Fidesz előrehozott választásra készül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hell István 2013.01.05. 08:46:15

Kedves Zsolt, te most tippeket adsz? :)

gréczyzsolt 2013.01.05. 08:51:31

@Hell István: Kedves István, éppen ellenkezőleg. Azért kiabálok, nehogy megtörténjen

SzaGyu 2013.01.05. 08:57:24

Hát bizony ez a feltevés megalapozott lehet. Mert ugye a Fide SS nem arról volt híres az elmúlt időszakban, hogy meghátrál. Persze az ördög nem alszik, ezért az ellenzéki erőknek fel kell gyorsítaniuk a megbeszélés és megállapodást kell kötni.
Mindenre felkészülve kell várni Orbán trükkjeit.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.01.05. 09:00:00

@gréczyzsolt: ez szerintem is tipp volt!! Szégyelld magad:(

leponex 2013.01.05. 09:05:27

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvér Örökös Főtanácsolója, hivatásos Váteszünk!

Tényleg, nem is rossz gondolat!
Hajrá Zsolti!

Bár gyanúnk szerint Te csak attól félsz, hogy a Ferit kénytelen-kelletlen esetleg kihagyhatják a Nagy Októberi Demokratikus Összefogás rendszeréből, tekintve hogy a mai állás szerint 5-10 % veszteséget jelent személye a Bajnai féle forradalmi szervezkedésnek.

:)

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 09:07:31

@Hell István:
@batgirl:
Annyira azért ne nézzétek hülyének a FIDESZ-t, hogy bármilyen tippre szüksége lehet.

SzaGyu 2013.01.05. 09:08:19

@batgirl: Ez bizony már régen nem tipp Zsolt részéről. Ez benne van a pakliban. Csak van aki látja, van aki nem.
Mint tudjuk, Orbán nagyon szeret taktikázni és mivel ilyen gyorsan konzultált az elnökségével, valószínűleg döntöttek is valamiről.

Ez már nem neked szóló reagálásom, csak megjegyzem:
A Fidesz elmulasztotta a múlt évben a kongresszus összehívását.
Tehát, fel kellene oszlatni.
Az meg egy másik kérdés, hogy ebben az esetben indulhatnak e egy választáson.

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 09:09:16

Kérdés:
Ha ez megtörténne, már csak 199 képviselőt kellene választani?

SzaGyu 2013.01.05. 09:16:55

@leponex: Sürgősen jelentkezz az ortopédián.
Gerincre van szükséged.
Ha ez rendben lesz, akkor meg mehetsz a szemészetre, mert a szemedet csak a vákuum tartja helyén.

kentersturz 2013.01.05. 09:23:22

A nap izéje.:)
napizeje.blog.hu/2011/04/02/megis_lehet_elorehozott_valasztas

A 2012-ben esedékes előrehozott választás lehetősége az elmúlt hetekben többször is felmerült...

leponex 2013.01.05. 09:27:21

@gréczyzsolt:
Mi lenne az ostobaság ebben, Kedves Zsolt?
- Az indoklásod ( megbocsáss, de szokatlanul logikus Tőled ) ?
Szerintem is ésszerű felvetés.
SzaGyu fanod szerint is :)
- Gyurcsány Ferenc jelenleg a felmérések szerint inkább vinne, mint hozna szavazókat az Októberi Ifjak E2014 számára.
- Ferenc testvérünk 'Főtanácsolója' voltál, ezt még posztoltad is sokáig, nem gondolnánk hogy felmondott volna Neked. Az 'Örökös Főtanácsoló' csak ennek respektálása :)
- a Walesi Bárd' megint csak a Te emlékezetes posztodból lett átvéve, ha gondolod hivatkozni fogok rá mindíg, nehogy plágiumgyanúba keveredjek !

Nos, mi az ostobaság ?

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 09:28:54

Ezt a 199 főt komolyan kérdezem, mert nem tudom, hogy a rendkívüli, előre hozott választásokra is érvényes az új választójogi törvény, vagy csak 2014-ben lépett volna életbe?

gréczyzsolt 2013.01.05. 09:29:07

@leponex: milyen felmérések szerint???

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 09:35:08

Amennyiben 199 főt kellene választani egy előre hozott választáson, úgy nem tartom valószínűnek, hogy a parlament föloszlatja önmagát.
Legkevesebb száz fő, jelenleg még FIDESZ-es képviselőnek kellene lemondania a hivatalról, meg a mentelmi jogról, egy évvel korábban. Vagy mindenkinek le van vajazva a következő állás?
Ez is meglehet, de nem tartom valószínűnek, mert egy estleges ellenzéki győzelem esetén ezek az állások egyáltalán nem tekinthetőek véglegesnek.

gréczyzsolt 2013.01.05. 09:35:52

@Az igazi sztrovacsek: az lenne a mézesmadzag... az állítólag olcsóbb parlament

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 09:45:07

@gréczyzsolt:
Meglehet.
Én azonban "bízom" az emberi gyarlóságban, meg aztán minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Szerintem nem meri meglépni ezt a FIDESZ vezérkar, mert ha nem lenne meg a szükséges szavazat, az olyan szakadást eredményezne a frakcióban, hogy azonnal nyilvánosságra kerülnének a belső ellentétek, és biztosra vehetnék a 2014-es vereséget.
A kockázat ebben óriási a számukra.
Szerintem.

ancsika3114 2013.01.05. 09:46:36

@leponex: aztán mondd csak, te mitől vagy ebben olyan biztos?
a helyetekben jócskán visszavennék már az arcomból!

leponex 2013.01.05. 09:46:45

@gréczyzsolt:
'milyen felmérések szerint???'

Nem tudnék most konkrét felmérésre hivatkozni valóban. De ugye annak mégis csak valami praktikus oka van, hogy ölég látványosan nem ölelte keblére Bajnai keblére - egyelőre :) Ferencet.-) A Milla sem.

Azokra az elemzésekre, blogokra hivatkozhatnék, amiket nyilván Te is ismersz.

Értem én, hogy ez a nagy szívfájdalmad, hogy egy esetleges választási egybesülésnek tényleg inkább teher lenne Ferenc tstvérünk, semmint előre mozdítója.
***
Tegnap ugy épp idéztem Gyurcsány koncepcióját a felsőoktatás finanszírozásáról az Őszödi Összes internetes kiadásából, ott egy az egyben a Diákhitel2 konstrukciót írta le. Most meg ugye ...

gréczyzsolt 2013.01.05. 09:48:42

@leponex: Tehát nincs felmérés... Értem:) Nem tudom, feltűnt-e, de Bajnai és a Milla egy asztalnál ül a DK-val:))

leponex 2013.01.05. 09:49:36

@ancsika3114:
Aztán miben voltunk mi leponexek biztosak annyira ?
Hát már Kedves Bárdunk felvetését sem értékelhetjük?
:))

leponex 2013.01.05. 09:58:13

@gréczyzsolt:
De, feltűnt !
És magamban abban bízok, hogy végül nyilvánosan is vállalják, ahogy szokás mondani, tudod:
'Összenő ami összetartozik!'
:))

És remek projekt lesz, ahol a volt szocialista kormány meg a hozzájuk lelkendező néhány derék - és feledhetetlen :( - 'liberális' megint meghallgathatja Tőled, milyen remek volt 'azelmúttnyócév', sikerek, miegymás, aztán megtudjuk a Millától, miért volt zsákutca az egész, Bajnai elmondja majd, hogyan és miért kell saját magával is szakítani, a Feri - mai Angi Veraként önkritikát gyakorol - majd pedig előveszi az Öszödit, és választási programot csinálnak legott!

Remek meccs lesz, kedves Bárdunk, tényleg !
:))

Anselmo 2013.01.05. 10:01:51

Én örülök, hogy bevették Gyurcsányt a koalába, mivel ellenük drukkolok.

gréczyzsolt 2013.01.05. 10:03:23

@leponex: egyre zavarosabb, amit írsz... Értem az aggódást... a rezsim eresztékei már recsegnek

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 10:05:00

@gréczyzsolt:
Még valami.
Próbáljunk egy jelenlegi "mezei" FIDESZ-es képviselő fejével gondolkodni.
Olyanéval, aki nem tartozik a belső elithez, és a polgármesteri székre sincsen túl nagy esélye.
Miután tisztában van vele, hogy 2014-ben már nagy biztonsággal úgysem lesz képviselő, miért mondana le egy évvel korábban a biztos egzisztenciáról, egy bizonytalan jövő kedvéért?
Mi veszíteni valója van, ha nem szavazza meg a parlament föloszlatását?
Mindemellett nem tartom elképzelhetetlennek az ön által vázolt forgatókönyv megvalósulását, hiszen nevezett képviselők számtalanszor bizonyították már, hogy a párthűség mindenek felett. Elvették saját iskoláikat, kórházaikat.
Na de ha saját magukról van szó...?
Hát nem tudom....

gréczyzsolt 2013.01.05. 10:17:00

@Az igazi sztrovacsek: ma még mindegyiknek tuti állást tudnak biztosítani... nem féltem őket

leponex 2013.01.05. 10:19:35

@gréczyzsolt:
Mi ebben a zavaros, kedves Zsolt?

Egyesül újra a szétvált 'baloldal', hozzájuk csapódnak Juhász Peti kendermagosai, a két frissnyugdíjas 'bohócforradalmár' , oszt jöhet megint a rendszerváltás !

Bár abban igazad van, ez az E2014 tényleg nagyon zavaros, és egyre jobban.
:))

' a rezsim eresztékei már recsegnek'

Téged olvasva mi már régóta abban a hiszemben vagyunk, hogy az Autokratikus Despota rendszere már rég összedőlt, földönfutó pária lett a Patás.
Most meg csak egy kis recsegést hallasz a nagy viharban ... ;-)

ancsika3114 2013.01.05. 10:29:15

@leponex:
de értékeljetek csak nyugodtan, bármit! :)))
legalább ez az örömötök legyen meg!
más: azt írod, összenő, ami összetartozik...
mondd csak, ez igaz a fideszre, meg a jobbikra is? na, mit gondolsz?
és abban biztos vagy, hogy ez tetszeni fog a zembereknek?
amúgy Ferencünkkel tudod, mi a legnagyobb probléma? semmi, azon kívül, hogy éveken át néhány fidesznyik, meg "keresztény"demokrata azért kapta a fizuját, (a mi adónkból) hogy leamortizálják! /a tömjénzsótinak ez láthatóan jobban megy, mint disszertáció, meg szakdolgozat, meg egyéb ilyen baromságok/
tudom én, hogy ez demagóg, meg minden, de hát mit tegyek? :))) ti csak ezt értitek! bár teljesen nem vagyok benne biztos! :)

gréczyzsolt 2013.01.05. 10:29:36

@leponex: hát inkább Gyurcsány, Bajnai, Kuncze, mert akkor még demokrácia volt és az emberek is jobban éltek...

A diktátornak pedig előbb-utóbb vége lesz...

dadddd 2013.01.05. 10:29:38

Néhány hete azon vinnyogtatok, hogy itt bizony már sosem lesz többé választás, hacsak erőszakkal el nem kergetitek a kormányt. Most meg a legnagyobb félelmetek egy választás. hm...

leponex 2013.01.05. 10:30:15

@SzaGyu:
'a szemedet csak a vákuum tartja helyén.'
:)
Közeli ismerősöd lehet valahol az a vákuum, de ha megkérdeznéd, elmondaná, hogy neki ahhoz nem sok köze van. A külső ( nagyobb ) nyomás a bűnös.
Ha már bölcsészkedünk ;-)

debreceni.blog 2013.01.05. 10:31:54

„Mert ezt a nyomást még a sokat megélt Kedves Vezető sem fogja bírni sokáig. Mert akkora nyomás még nem is volt rajta soha, mint ami most készül rászakadni a diákok és az AB után felbátorodott, de eddig mélyen kussoló országban.”
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3644_ader_janos_a_vakondok

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 10:33:01

@dadddd:

Mindegy a Zsoltinak..
Az összeesküvés elmélet a lételeme.

Az összes paranoiája abból fakad, hogy Gyurcsány és a DK nem üti a 3%-ot.

Ekézi rengeteget a Fideszt, sokat az LMP-t, és kicsit a szocikat, egyszóval mindent és mindenkit aki csúnyát mond Ferire, vagy a DK-ra.

ancsika3114 2013.01.05. 10:33:14

@leponex:
ja, a kérdésedre a válasz, mármint:
"Ferit kénytelen-kelletlen esetleg kihagyhatják a Nagy Októberi Demokratikus Összefogás rendszeréből, tekintve hogy a mai állás szerint 5-10 % veszteséget jelent személye a Bajnai féle forradalmi szervezkedésnek."
na, erre kérdeztem, mitől vagy benne olyan biztos?

otgorbebogre 2013.01.05. 10:38:02

@Az igazi sztrovacsek: ha kfizetik nekik barmily indokkal az egy eves fizetesuket ha megszavazzak, es mondjuk azt mondjak nekik ha nem szavazzak meg akkor a bunti elviszi az egeszt penzt jovo evig, siman meg fogjak szavazni. Megelhetesi politikus mind.

leponex 2013.01.05. 10:38:50

@gréczyzsolt:
No, ez korrekt perspektíva vázlat.
'Gyurcsány, Bajnai, Kuncze'

Látod, erre buzdítalak 'benneteket', nem kell mismásolni, bújócskázni, önkritikára buzdítani mint Bajnai, Juhász, face to face!

És aki ezzel egyetért, az oda fog szavazni. Aki nem, az nem.

A diktátoroknak meg tényleg végük előbb-utóbb.
De így járnak a megválasztott politikusok is, - bár a szigorú lajosx barátunk nem tartja annyira embernek őket .-)

De akkor tényleg, miért a félelmed egy előrehozott választástól ?
Nem jobb lenne minél előbb megszabadítani az országot e vérgőzös diktatúrától?
Te kivel vagy mégis, Kedves Zsolt ???
:)))

ancsika3114 2013.01.05. 10:39:55

@Trompf:
hát nem lehet mindenki olyan köpönyegforgató, meg szemforgató, (meg gyomorforgató)mint a fideszes liberális, keresztény, jobboldali...... elvtársak!
ti is véditek a tieitek minden formuláját!
a Viktornak meg a harc, a szabadságharc a lételeme! mi lenne szegénnyel, ha megvalósulna a legfőbb álma? mindenki őt istenítené, mint a koreai vezírt, hát szgény belehalna a tétlenségbe! :)))

Peter Pal 2013.01.05. 10:39:59

@gréczyzsolt:

Most akkor Orbán akkora diktátor, hogy mégis lesz választás? Regisztráció nélkül ? Lehet 14-ig sem kell várni ? :)

Gyenge lábakon áll ez a diktatúrázás Kedves Zsolt! :)

Klarita 2013.01.05. 10:40:30

Egyszerű mezei állampolgárként természetesen nem tudhatom, hogy mi az oka az Alkotmánybíróság hirtelen "megbátorodásának", csak tippjeim vannak. Az első a Zsolt által vázolt verzió. A másik, hogy szóltak "kintről", hogy fiúk eddig és ne tovább...A mi bátor kurucvezérünk pedig a "csak szóljatok mit akartok és én megcsinálom" választ adta szokásosan...Hát majd meglátjuk rövidesen. Az előbb néztem meg az atv-n Rogánt. Toncsi, Toncsi, hát mennyit magyarázták a tréningeken, ha hazudsz, ne érintsd meg az orrodat!

dadddd 2013.01.05. 10:41:17

"Hát így... A veszély fennáll..."

Fletó már régen vállalhatatlan volt, de mégsem vállalta ezt a "veszélyt". Inkább keresett egy klónt, hogy mentse, ami menthető.

Azt meg végképp nem értem, hogy egy "demokrata" számára a választás hogyan lehet "veszély".

dnl55 2013.01.05. 10:44:51

Miután a fülkeforradalmár partizán mindig inkább előre menekül, a forgatókönyv akár valós is lehet...
Ez esetben adjunk már ötleteket a jobbra áhítozóknak is.
GyF azonnali hatállyal deklarálja, hogy egyszersmindenkorra visszavonul a politikától. A búcsúbeszéd lehet keserédes, amiben felszólítja "állandó tettestársát(aka: OV), hogy a tisztaság érdekében tegyen ő is így. Könnyeztető beszéd lenne, ez szavazatokat hozna.
Az MSZP összes, legalább tíz éve vezető funkcionáriusa szintén jelentse be hátországba vonulását (élén Ildikó, Szekeres meg a többi ortodox) és a még nem sáros fiatalok dömpingeljék az új szereposztást! Az Együtt oldalán pedig gyorsan előbbre kéne tolni Oszkót (mert ő a comboy, aki csípőből is tud tüzelni), meg a Szigetvárit, mert ő a higgadt és végtelen rutinos róka. H
Ha mindezt gyorsan, egyetértésben megcsinálják, onnantól a korábbi Fityisz azonnali gyorstüzelős stílusában mindent leütni, mert a mostani korményzó erő már pánikban van és csak figyelni kell arra, hogyan halmoz hibát hibára... Ezt úgy hívják:proaktív viselkedés. A Fidesz úgy hívta: levadászni...
Aztán nem irigylem a győztest, bárki lesz is az, ha valóban újat, jót és európait akar...

leponex 2013.01.05. 10:47:30

@ancsika3114:
Ja, hogy az 5-10 % veszteségben?
A zember már csak a zinterneten olvasgat ezt-azt-amazt, infója onnét eredezik.

A magánvéleményem természetesen az, hogy nem hagyhatják ki, nem is akarják, hiszen minden kézre-lábra szükség lesz.
Bajnai Új Hazafias Népfrontja - megint csak a netre hivatkoznék - nem igazán tudott a 'baloldalon' túlról támogatást szerezni, a szocik megerősödtek, de nem annyira.
Nagy falat az LMP, nem véletlen az a médianyomás, hogy álljanak be a sorba ...
De ha az LMP tényleg mást szeretne, akkor a jövőre kell gondolnia, mert a biztos bukást hozza el számukra az E2014 tagság. Néhányuknak persze karriert, de a párt számára a nihilt.
Vélem.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 10:50:40

@ancsika3114:
Többször leírtam már: semmi közöm a Fideszhez.
Az MSZP-hez se, és a DK-hoz legkevésbé.

Fáj neked ha Gyurcsányt kritizálják azt értem, de nem kell mindenkiben ellenséget keresni, mert úgy jársz mint a Gréczy Zsolti, vagy Gyurcsány vagy igazad van Orbánt is ide vehetjük.

is 2013.01.05. 10:54:42

@leponex: "mert a biztos bukást hozza el számukra az E2014 tagság."

és a kimaradás? nincs 5%-uk, tehát kiesnek a parlamentből. mondanál egyetlen pártot is az elmúlt 23 évből, amelyik bent volt a parlamentben, kiesett, majd visszajött? nem? nahát!

rezvez 2013.01.05. 10:55:06

Ellenzékben mindenki tudja mit kell csinálni. A választások után az kormányozzon, aki a legkevesebb szavazatot kapja. :)
Nem kell parlamenti ülés sem, a miniszterelnök pallosjoggal kormányozzon!
:)

Mária 2013.01.05. 10:58:24

@gréczyzsolt:

Nem kellene. Ez így ugyanis bulvár. Nem szakmai elemzőhöz méltó poszt.

Ráadásul egyetlen észérv sincs a posztban, ami amellett érvelne, hogy mégis mire alapozva lehetne előrehozott választást tartani.

Egy ilyen lépést ugyanis igencsak meg kellene magyarázni, nem csak a választópolgárok, de a külföld felé is.

Anselmo 2013.01.05. 11:01:14

Úgy tudtam, a választás a demokrácia ünnepe. És az nyer, akit a nép akar. Végre el lehet kergetni az Orbán-diktatúrát :)

high up! 2013.01.05. 11:02:24

Azért szeretem ezt a blogot, mert élőben lehet figyelni, hogy hány elmebeteg van még Magyaro-on. Szerencsére egyre kevesebb.

Greci, mondom neked már két éve, hogy 2014 tavaszán papirost fogsz kapni az Öszödi Böszméddel egyetemben, hogy ti KIPUSZTULTATOK. A megálmodott 30%-os pártotokból bolhafing lett.
A hülye agyad inkább arra járjon, hogy találjatok magatoknak egy gazdaállatot, amelyikre a kis 1%-os parazita pártotok rá tud tapadni, aztán így vinné be a parlamentbe.

Persze te előtted is világos a képlet: minden párt tudja hogy aki gyurtcsányival mutatkozik, az a saját bukását írja alá. Szóval mint a leprástól, úgy óvakodnak tőletek. Még Libásék is.

húzzad neki shakespeare 2013.01.05. 11:04:02

Orbán: Zsoltit fel lesz híjva ,az biztos!

Kivlov 2013.01.05. 11:04:48

Öszöd után nyomtad volna az előrehozott választás dumádat, zsótikám...

Bélabácsi 2013.01.05. 11:06:26

@Mária: ...szerinted Habonyéknak gondot okozna megmagyarázni a miértet ? Az elmúlt két és fél év magyarázatai tükrében én nem gondolom.

Európa pedig nem fog ebbe beleszólni.

2013.01.05. 11:07:04

mivel legkésőbb 2016-ig mindenképpen bedőlünk, maradjon csak a baltás és vigye ő el a balhét, mi a fasznak akarjátok kiszavazni ?

Bélabácsi 2013.01.05. 11:07:23

@Kivlov: Igaz. A hasonlóság annyi, hogy az akkor is a Fidesznek lett volna az érdeke, és most is a Fidesznek lenne érdeke.

Stenonis 2013.01.05. 11:08:19

Egyébként az előrehozott választás nem lenne az ördögtől való.

Mondjuk, ha a népszavazás után jött volna egy előrehozott választás...

Akkor már egyértelmű volt, hogy az mszp elvesztette társadalmi támogatottságát, de még messze nem volt a fidesznek 2/3-a.

Minden józan ember látta, hogy minél tovább marad kormányon az mszp, annál nagyobb mértékben nyer a fidesz.

Az mszp még veszteségminimalizálásra sem volt képes (görcsös ragaszkodás a hatalomhoz), ennek az eredménye lett a fidesz 2/3-os ámokfutása is.

Ha előrehozott választások lennének, akkor a fidesz még simán megszerezné az egyszerű többséget. És 2017-ig tovább kormányozhat. Náluk is az a helyzet, hogy minél tovább kormányoznak, annál inkább csökken az esélyük a győzelemre, mivel ők is elkúrják.

Politikai szempontból egy nagyon racionális lépés lenne a fidesz egy előrehozott választás.

Bélabácsi 2013.01.05. 11:10:00

@h.kovacs: Pont arról van szó, hogyha várnak ŐK még másfél évet, addigra valószínűéeg elolvad az a választói bázis, aminek hátán ma még simán megnyernék a választást (a legrosszabb forgatókönyvük, a Jobbikkal közös 50+% tutira meglenne, de talán a sima többség is).

Ergo ez az ő érdekük lenne. Reszelnek egy kicsit a választójogi törvényen márciusig - biztos, ami biztos - és megcsinálják.

Bélabácsi 2013.01.05. 11:11:55

@Stenonis: egyetértek.

Az MSZP anno szerintem is rosszul csinálta, bár azt gondolom hogy Őszöd után az előrehozott választásokkal is bukott volna, de valszeg nem ekkorát. De ügyetlenek-buták-vakok-akármik voltak, és nem tették.

laci0011 2013.01.05. 11:12:07

@high up!: Helybenhagytak az ufók,fényevő,meg a saját magatok által hamisított statisztikák.

Az igazi sztrovacsek 2013.01.05. 11:12:16

@otgorbebogre:
Hát igen...
Ez is benne van a pakliban.

húzzad neki shakespeare 2013.01.05. 11:12:17

Biztos hogy nem lesz előrehozott választás, annyira azért még ők sem hülyék, hogy kockáztassák a hátralévő közel másfél éves hatalmat.

Admiral. 2013.01.05. 11:12:46

@Mária:
Kivetelesen nem ertek veled egyet, Zsolt ugyanis felsorolja azokat az erveket amikre alapozva a Fidesz elorehozott valasztasokat kezdemenyezhet.
Az, hogy ezek az ervek mennyire meggyozoek az mas kerdes.

dadddd 2013.01.05. 11:13:59

@Stenonis: "Az mszp még veszteségminimalizálásra sem volt képes (görcsös ragaszkodás a hatalomhoz), ennek az eredménye lett a fidesz 2/3-os ámokfutása is."

Hát volt még dolguk. El kellett meg tüntetni nyomokat, "megfelelő" helyekre tenni megfelelő összegeket, és különben sem adták még a gazdáik az engedélyt. Fletó viszont már nem volt tartható (még nekik sem...)

din viesel (törölt) 2013.01.05. 11:14:08

@Stenonis: +1

oszod utan antidemokratikus volt az elore hozott valasztas,jottek a naaagy megmondoemberek,hogy az nem ugy volt,nem ugy kell erteni,stb...
aztan amikor lopcsanyi mar latta,hogy ki van zsirozva a szakadek mecsoda brainstorming volt,mire megtalaltak libajnait...akkor sem kellett az elorehozott valasztas...
eddig az volt mantrazva,hogy diktatura van,nem is lesz valasztas...
akkor most meg legyen elorehozott...

normalis ember mar joideje nem hiszi,hogy "bal" oldalon akad meg normalis ember,eleg ranezni a gittegyletekre,a hazmesterire,gyurcsanyira,a fejenkent 5-8 neven kommentelo ballib netes hiszterikakra,de szerencsere naprol napra bebizonyitjak,hogy csak a hiszteriakelteshez ertenek,mashoz nem...
:)

rockjano 2013.01.05. 11:14:19

A veszély fennáll de szerintem a 2/3-ad annyira finom hogy amíg lehet kiélvezik. És még kitalálhatnak akármit, a választások kapcsán is egyébként...

Ha nyernének is a következőn nem valószínű hogy 2/3-al.

Az biztos hogy az ellenzéki összefogást gyorsítani kell regisztráció ide-oda. Nem kell az LPM-vel foglalkozni, aki nem akar jönni az úgyis jelentéktelenné válik. Jó közös jelöltek kellenek helyileg és erős kampányt építeni mögéjük, nem lesz könnyű....

Nagy pénzdobálás lesz biztos a második 10%-os közműcsökkentés is és bizony ki nem örűl annak...

Bélabácsi 2013.01.05. 11:15:38

@huzzadneki shakespeare: Zsolt is pont azt írta, ha most lépnek, akkor a hatalom-átmentést még egy még nem vészesen elolvadt bázison meg tudnák most tenni.

Másfél év múlva már igencsak kérdéses.

Mária 2013.01.05. 11:16:22

@Bélabácsi:

1. Külföldön nem működnek azok a "nemzeti érzelmekre" játszó üzenetek, amikkel már itthon is egyre kevesebb embert lehet elérni.

Ha nem adnak észérveket, megindul a találgatás, mert a kamu dumát a nyugati elemzők nem fogadják el.

2. Kinek hiányzik, hogy az előre hozott választások előtt negyed évvel megzuhanjon a forint a találgatások miatt? Ez még a Fidesznek se kell.

Bélabácsi 2013.01.05. 11:17:03

@dadddd: lehet, de az is lehet hogy szimplán hibáztak egy baromi nagyot mert nem látták át eléggé mi a pálya.

De lehet hogy neked van igazad.

Mária 2013.01.05. 11:17:48

@Admiral.:

Érveket írt ugyan, ám ezek nem megfontolt szakmai érvek, hanem bulváros érvelések.

ancsika3114 2013.01.05. 11:18:26

@Trompf:
nem, nem fáj, ha Fletót bántják!
egyikért sem fáj a szívem!
van nekem annál jobb dolgom is! :)))
mondjuk, a 2/3-tól nagyon fáj a szívem!
mondod, hogy kikhez nem tartozol! szabad kérdezni, kikhez tartozol? :)))
a saját hovatartozásomat elárulom neked, de maradjon közöttünk! :)))
nem a fidesz, és nem a jobbik, meg nem a munkáspárt. a többi oké!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 11:20:38

@Mária:
Én úgy tudom külföldön a szocik is legalább olyan nacionalisták, mint itthon a Fidesz. Elég szlovákokra, vagy románokra gondolni. A Jobboldal meg a Jobbikkal vetekszik (nem antiszemitizmust rasszizmust természetesen, hanem nacionalizmust tekintve, bár pl Slota felveszi minden szempontból a versenyt)

Tulajdonképpen mi vagyunk az EU-ban kb az egyik legpuhábbak nacionalizmust tekintve.

peti6 2013.01.05. 11:20:55

@gréczyzsolt: Zsolti... A mostan irományod, ugyanolyan semmitmondó, mint a többi. Mit gondolsz, a regisztáció nélkül nem nye a Fidesz??? És nem 13-ban, hanem 14-ben. Ne csinálj itt összeesküvéselméleteket....Nyald inkább tovább Ferenc gazdád talpát. Ha nem veszed észre, hogy Gyurcsány jelenléte sokkal nagyobb kárt okoz az ellenzéknek, mint hasznot, akkor idiótább vagy Fletónál. Még szerencse, hogy az az idióta éhségsztájkolt, különben még az AB meghagyta volna a regisztrációt.Nézz már utána a közvéleménykutatásoknak, és gondolkozz el /de miket írok én, gondolkozz????/ a Fidesz 14-ben simán nyeri a választásokat. A te tippjeid nélkül is. Te inkább az atvben adjál tippeket a 80 éves komcsi betelefonálóknak, hogy mit mondjanak az emeltdíjas telefonálásaikban.

Bélabácsi 2013.01.05. 11:21:13

@Mária: Olaszország, Berlusconi - tekints csak vissza az elmúlt tizenöt évre.

Ugyan az EU ma már nem ugyanaz mint a 90-es évek közepén, ebbe a témába szerintem akkor sem fog beleszólni. Illetve másképpen fogalmazok: addig, amíg a németek lábfejére nem lépünk rá, addig semmi sem fog történni Európa oldaláról. Erre pedig vigyáznak.

A forintárfolyam meg mindig csak annyira érdekelte a Fideszt, hogy nagyon ne lengjen ki (leszámítva a kezdeti Kósa-Szíjjártó agymenést, aminek okán sokan gyanítják, hogy egy haveroknak előkészített shortolási lehetőség állt a háttérben).

laci0011 2013.01.05. 11:21:17

@Mária: Jelenleg azt lehet tudni a fityuszról,hogy törvénykezésben, kormányzásban,funkcionális analfabéták ,nagyképű és cinikus barmok.Előrehozott választás lenne nekik az egyetlen esély hogy hatalmon maradjanak,ha reálisan mérik fel a várható pályájukat.

ancsika3114 2013.01.05. 11:22:14

@leponex:
és ha már olvasgatsz ezt-azt, akkor szerinted a fidesznek mekkora veszteség már Orbán, meg Semjén, meg egy-két kivénhedt díszpinty?
erről milyen infód van?
úgy látod, hogy a népszerűségük tetőfokra hágott? :)))
vigyázz a sommás ítéletekkel!
jusson eszedbe 2002.......

fg56 2013.01.05. 11:22:16

Ez a lehetőség bizony bőven benne van a pakliban. Nagyjából ezeket a Facebook-on már én is leírtam - a blog olvasása előtt: a külhoniak leveles szavazataival rém egyszerűen lehet csalni a fideszes OVB-nek, az ellenzék impotens és nem áll készen a kormányváltásra, az MNB vezetőváltása után gyakorlatilag mindenhol fideszesek vannak beosztásban: áder segítségével bármikor ellehetetleníthetnének, vagy feloszlathatnának egy ellenzéki kormányt is. Szóval még a regisztráció elbukása után is bőven a Fidesz a legesélyesebb a hatalmon maradásra.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 11:22:18

@ancsika3114:
Jó eséllyel LMP-re szavazok.

De csak az biztos hogy kire nem:
1. Semmilyen formációra amiben szerepel az MSZP vagy Gyurcsány.
2. Semmilyen formációra amiben szerepel a Fidesz.

szofter 2013.01.05. 11:24:39

Nem látok bele azokba a zavaros fejekbe, úgyhogy nem tudom, mit akar a Fidesz (azaz Orbán, de az ugyanaz). Azt viszont tudom, hogy mivel egy csomó pártkatonát 9 évre neveztek ki, ezért sokkal jobb lenne nekik, ha a 2014-es választást elveszítenék.

Egyrészt, ha négy helyett nyolc évig folytatják ezt az ámokfutást kormányzás címén, akkor utána akkorát buknak, mint még soha senki, többet esélyük sincs tényezővé válni a politikában, örülhetnek, ha egyáltalán a parlamentbe bejutnak 2018-ban. Ha 2014-ig (vagy idén nyárig, ha már erről szól a bejegyzés) nem is, '18-ra (adott esetben '17-re) már egészen biztosan feláll majd egy potens ellenzék, akár széleskörű összefogással, akár valamely ismert párt önerőből, akár egy új párt önerőből, akár néhány kisebb párt összefogásával. Ha nem, az az egész országot minősíti.

Ha mához képest két ciklussal később nem a Fidesz az ultimate potmétercsavargató, akkor nem ők nevezik ki újra a lejáró mandátumú pártkatonákat, hanem az ellenzékük nevez ki helyettük másokat. Akkor aztán igazán nem volt értelme ilyen hosszú időre választani OVB-t, alkotmánybírókat, legfőbb ügyészt, és azt se feledjük, hogy az új jegybankelnök mandátuma is '19-ben fog lejárni. Az egyetlen fontos tisztség, amely a 2014-18-as ciklusban jár le, a köztársasági elnök, de mostanában mintha azt látnánk, hogy Áder közel sem akkora pártkatona, mint a Palimadár volt.

Ezenfelül a gazdasági ámokfutásuk levét csak részben isszák meg most, néhány intézkedésük "jótékony" hatása 2014 után fog igazán lecsapódni. Ha akkor ők vannak kormányon, akkor ők eszik meg, amit főztek, ha pedig ellenzékben vannak, akkor a békemenet mutogathat a Gyurcsány-Bajnai szövetségre, hogy "látjátok, feleim, mi megmondtuk, hogy ők tönkreteszik az országot".

Szóval, ha a Fidesz igazán jót akarna magának hosszú távon, akkor hagyná veszni 2014-et. Nem tudom, miért részegítette meg őket annyira a hatalom, hogy inkább rövid távon akarnak maguknak jót, mint hosszú távon. Korábban a Fidesz mindig előnyben részesítette a hosszú távú politikai hasznot. A '90-es években nyílt koalíciós ajánlatokat utasítottak vissza, ha elfogadják őket, esélyük sem lett volna '98-ban választást nyerni, és a kétharmadtól is piszok messze lettek volna, ha 2006-ban ők nyernek. Utóbbira nem állítom, hogy szándékosan hagyták volna veszni, de hallottam már rosszmájú hangokat, amelyek ezt mondták.

ancsika3114 2013.01.05. 11:28:01

@peti6:
biztos vagy benne, hogy a fidesz simán nyeri a választást?
akkor mégis, mi a fenének feccöltek ennyi energiát arra, hogy átírják, megváltoztassák, bebetonozzák......
neked is azt mondom, mint leponex barátunknak:
jusson eszedbe 2002!
és akkor még nem is volt a fidesz ilyen mélyrepülésben! most meg már szántanak a fiúk! szóval, vegyetek már vissza az arcotokból! mert még a végén ráfagy a vigyor, és úgy maradtok! :)))

Mária 2013.01.05. 11:28:34

@Bélabácsi:

Szerintem egy egyszerű, semmire nem kötelező véleménynyilvánító népszavazást se mernének kiírni, semelyik, számukra kényes témában.

A Fidesz úgy működik a saját félelmeivel kapcsolatban, mint a rossz beteg: ha tudja, hogy baj van, a lehető legkésőbb akar szembenézni a diagnózissal, és a lehető legtovább akarja hitegetni magát.

Valószínűleg ma még azzal se néztek szembe, hogy mennyire népszerűtlenek az ellenzéki pártokat választó biztos pártválasztók szemében.

Abba meg pláne nem akarnak belegondolni, mert RETTEGNEK tőle, hogy kire szavazna kb. ötmillió felhergelt, a pártpreferenciáját titkoló ember.

béla a görög (törölt) 2013.01.05. 11:29:15

Logikusan hangzik amit mondasz.
Mondjuk világ röheje, ha pont egy abszolut többséggel biró parlamenti párt csinál előrehozott választást ilyen szöveggel de mint tudjuk a fidesz számára csak egy cél van a hatalom és abban az egyes intézmények is csak eszközök. igy a választás intézménye is.

Mindazonáltal szerintem még igy is necces a szemszögükből mert többen utáják őket a jobbikkal együtt is. És nem kell ahhoz szeretni Bajnait vagy az MSZP-t, hogy rájuk szavazzon az ember, ha ezzel eltűntetheti ezt paraszt suttyót.

ancsika3114 2013.01.05. 11:30:37

@Trompf:
és ha az LMP mégis összeáll a többivel?
nos? mert benne van a pakliban!
amúgy semmi bajom az LMP-vel! listán rájuk szavaztam legutóbb. (egyéni jelöltjük nem volt nálunk)

Bélabácsi 2013.01.05. 11:34:19

@Mária: "Abba meg pláne nem akarnak belegondolni, mert RETTEGNEK tőle, hogy kire szavazna kb. ötmillió felhergelt, a pártpreferenciáját titkoló ember."

Szerintem pont fordítva, igenis belegondoltak. Kire is szavazna az az ötmillió ember ?

Az MSZP-re ? Őket váltotta a Fidesz, most eléggé valószínűtlen hogy csak tiltakozásból újra kézbe kapják a néptől a hatalmat, és akkor még finoman fogalmaztam.

Az LMP-re ? Szimpatikus, de budapesti gyülekezet, nulla vidéki bázissal, esélytelen hogy komoly labdát kapjanak most még.

Az Együtt 2014-re ? Még nem párt, kéremszépen. És vidéken dettó sehol sincsenek.

Marad a Jobbik, aki vidéken sok helyen erős, dehát ők sok szempontból természetes szövetséges, ergo ha pk mondjuk kapnak 20%-ot a Fidesz meg 31-et, már meg is van az egyszerű többség.

Most - MOST - a Fidesznek áll a zászló, és minél inkább megy az idő, ez annál kevésbé lesz igaz.

Hát ez benne a ráció.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 11:35:54

@Granadinho: igazán nem az elsőség a kérdés, magam is efféle gondolatokkal küzdök, augusztus óta

legifelvetel.blogspot.hu/2012/08/lmp-es-tobbiek-most-nem-lehet-mas.html

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 11:36:03

@ancsika3114:
Semmire nincs garancia.
Mellesleg nem az a baj, ha az LMP összeáll a szocikkal, vagy Fidesszel, kormányozni.
Sőtt.. Az lenne a lehető legjobb opció.
Sokkal jobb mintha bármelyik egyedül nyeri az 50% többséget.

A probléma az lesz, ha az LMP is megszűnik majd kontrollálni a koalíciós partnert, mint annak idején az SZDSZ.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 11:38:37

@gréczyzsolt: pedig megtörténhet, amit írsz és jöhet az előrehozott választás. És ennek fényében az ellenzéki demokraták megosztottsága életveszélyes. Erről írtam a 11:35-kor beidézet blog bejegyzésben, még augusztusban

mb1 2013.01.05. 11:47:01

@leponex: hát inkább Gyurcsány, Bajnai, Kuncze, mert akkor még demokrácia volt és az emberek is jobban éltek...

Zsoltika, ezt nem kéne erőltetni

nagyon kínos ...

komolyan

egyébként meg egyetértek a korábbi hozzászólókkal, hogy az előrehozott választás elképzelt fideszes indoklásában tőled nem elvárható módon logikusan gondolkodsz. És teljesen igaz és pontos amit írtál még ha ironikus is akart volna lenni. Sajnos ez a valóság.

És ha a maszopnak lett volna annyi esze, hogy 2008-ban ezt megteszi még ma is szívnánk ...

mert akkor még meglett volna egy normális bázisa ami utána teljesen érthetően eltűnt

szist 2013.01.05. 11:49:26

@Bélabácsi:
Nagyon rosszul látjátok bankezűek,
2013-ban és 2014 tavaszán jönnek a választás előtti igérgetések, sőt talán ,mint a 10%-os rezsicsökkentés mintájára megvalósitott 13.havi fizetés, nyugdíj,életszinvonalat javító intézkedések (pl. a kamat csökkentése,szociális hálót javító intézkedések....stb)
Hiszen ezeket a választások után vissza lehet szívni, mint gyurcsány az adóigérgetését.
Azaz ezért nincs válságban a fidesz kormány...
Előrehozott választás meg miért lenne?
semmi indoka

Mária 2013.01.05. 11:50:08

@Bélabácsi:

A magyar választók lélektanát ismerve van egy olyan veszély is, hogy sokan nem mennének el, amikor lehet, hogy voksoljanak, majd amikor látnák a számukra kedvezőtlen eredményt, akkor hergelnék fel magukat.

Az ellenzékkel szimpatizáló magyar választó most kóstolgatja az ízét annak, hogy milyen ellentmondani a Fidesz-kormánynak. Az erejét már érzi, de még nem kész nagy tömegben a határozott kiállásra.

Ha egy meglehetősen nagy létszámú, a passzivitásából éppen csak kilépni kezdő tömeg mindjárt az elején azzal szembesülne, hogy a Fidesz a seggével újabb négy évre beleült az arcába, akkor nem kellene sokáig hergelni őket, hogy az utcáról takarítsák el a magát frissen legitimált kormányt.

Ez meg kinek hiányzik?

A Fidesz szempontjából biztonságosabbnak tűnhet még 15 hónapig élvezni az egyre kopottasabb legitimációt, kitalálni valami szerintük működő és keresztül vihető forgatókönyvet és csiszolgatni a játékszabályokat.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 11:51:17

@szist: nyár vége? Akkorra már kiveszik a betéte a Nemzeti Bankból! :)

profilo 2013.01.05. 11:52:43

Kedves Zsolt!

Én Igazhitű Szent Ferenc helyében – amennyiben még tanácsadója,akarom mondani „főtanácsadója” vagy – már rég kirúgtalak volna.

Tudom,hogy rég elvesztetted minden realitás érzékedet,de azt gondoltam legalább saját,régebbi írásaidra emlékszel,tudod mit írtál,állítottál…és nem próbálsz – saját magaddal – ellentmondásba keveredni.

Hosszú hetek,hónapok óta írod,hogy: na most buktak meg végre,már egyharmadjuk sincs,teljes a társadalmi elutasítottság…stb.Most pedig közvéleménykutatókra hivatkozol,akiket szapultatok,mert a DK-t alig mérhetőnek találják,és akik közül sokan „állítólag” pártosak,de nagyon.Most pedig rettegsz,hogy egy előrehozott választást megnyernének a Nagy Elutasítottság Tengerében!Ennyire bízol az ellenzékben?Ennyire nem bízol az emberekben?Vagy csak ismered azt a munkát amit az ellenzék most,és amit még kormányzati ideje alatt végzett?!

Szomorúnak tartom,hogy egyáltalán kérdés lehet számodra az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének személye!És ha már hivatkoztál a közvéleménykutatóra,hát kérlek,nézz utána kit is szeretne a kormánnyal elégedetlen közvélemény? (segítek:nem Szent Ferencet!)

Szintén szomorúnak tartom azt,hogy a Szent Célt,azaz a Nagy Nemzeti Összefogósdit egy,a koncon,a pozíciókon júniusig tartó marakodássá silányítod.

felcsutisuttyo 2013.01.05. 11:56:26

NA EZÉRT KELL SÜRGŐSEN AZ ELLENZÉKNEK BEVEZETNI AZ ÚJ ADÓT A " LÁZADÓT"!!!!!!!
mEG KELL SEMMISÍTENI EZEKET A NEMZETI SZAROKAT ÉS A SEGGNYALÓIKAT IS...ÖRÖKRE!!! eL-ÉS LESZÁMOLNI KELL VELÜK.Aztán jöhet a DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS!!!!
NEM KELL VÁRNI HOGY A FIDESZ BANDA LÉPJEN...A NÉPNEK KELL LÉPNI, DE SÜRGŐSEN !!!!!!!!!!!

szist 2013.01.05. 11:59:15

@légügyi megfigyelő:
ki beszélt itt nyárvégéről, okoska?
Különben is van annyi tartaléka az MNB-nak ,hogy az általam felvázolt jövőképhez bőven elég legyen.
Majd az újabb választási győzelem után jöhetnek a "megszorítások"...

Egyallampolgar 2013.01.05. 12:03:26

Gyurcsány és a DK inkább csak "ügyesen" süttette magát abban a fényben amit már nem tudott eltakarni a NER elqrók takarója.

Érdekes a poszt és a hozott érvek cáfolhatatlanok de aki azt hiszi Viktoria bedobja a törülközőt 2/3-ból a ciklus 3/4 részén az nem itt élt az utóbbi 15 évben.

HanSolo90 2013.01.05. 12:06:36

@gréczyzsolt: Jobban éltek, valóban... Felvehettek jó sok hitelt, ahogy fel is vettek. Bajnai már képes volt elismerni, hogy a lakosság eladósodása az ő felelőssége is volt. Gyurcsánytól ilyet mikor hallunk?

Róna Péter nemzetközileg is elismert név a szakmában, őt nem tudják fideszes bérencnek nevezni. Érdekes, hogy ő is többek között Gyurcsányt, Bajnait Simort és Járait teszi felelőssé. Furcsa azért az is, hogy az egyik oldalhoz sem tartozók ugyanúgy bírálják Gyurcsány politikáját, mint Orbánét. Attól, hogy a Fidesz nagyon rossz, még nem lesz Gyurcsány a megváltó.....

Minden tiszteletem az Öné, hogy vezeti ezt a blogot, de nem ártana néha meghallgatni más embereket is, akik talán kevésbé elfogultak akár Gyurcsánnyal, akár a Fidesszel vagy más párttal szemben.
Pont az a baj a politikával, hogy az adott oldalhoz tartozók nem beszélgetnek egymással. Csak ítélkeznek. A DK is megbélyegez embereket rendesen. A másképp gondolkodókat meg úgy kezelik, mintha pestises lenne az összes...
A "politikai kultúránkat" meg kell változtatni, amíg az nem történik meg, egyik kutya, másik eb alapon megy majd a választás.

Egyallampolgar 2013.01.05. 12:07:46

@profilo:
"Szintén szomorúnak tartom azt,hogy a Szent Célt,azaz a Nagy Nemzeti Összefogósdit egy,a koncon,a pozíciókon júniusig tartó marakodássá silányítod."

Vagy csak tükrözi az "elmúlt nyóc év" balfékeinek hozzáállását az E14-hez. Szanyi, Gyurcsány, Lendvai, Kiss, Orbán, Kövér stb érdeke az, hogy összemossák az E14-t a szocialistákkal. Az említettek ugyanis abban egyaránt a két pólus (MSZP-FIDESZ) fenntartásában érdekeltek.

pánpéter 2013.01.05. 12:11:08

Zsolti Zsolti!

Gyurcsány, Kuncze, akkor még volt demokrácia? Te tényleg ekkora marha vagy? Emlékszel, Amikor öszödön után lebuktatok, és kiderült, hogy mekkora demokraták vagytok? Vagy emlékszel, amjikor 2006. októberében szétvertétek Budapestet, és kiderült, mekkora demokraták vagytok? Vagy emlékszel, amikor 3 évig azt várta mindenki, mikor lesz már előrehozott, és mikor látjátok már be, hogy elbuktatok, végleg? Emlékszel a szánalmasan nevetséges miniszterelnök castingra, amikor már a 2-es portást is megkérdeztétek, de ő sem vállalta? Vagy emlékszel, amikor 2010-ben 2/3-al anyon vert benneteket a fidesz, mert akkora demokraták voltatok?
Ebben az a legszebb, hogy te tényleg elhiszed, hogy te demokrata vagy, te tényleg elhiszed, hogy Fegyenc testvér 2010 után is ott lesz a Parlamentben, és te tényleg annyirqa ostoba vagy, hogy azt gondolod, hogy előrehozott választások lesznek... Ebből látszik, hogy te csak hatalomtechnikában tudsz gondolkozni, és ezért fogtok bukni!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 12:13:40

@Egyallampolgar:
Bajnai osztotta a Gyurcsány kormány EU-s pénzeit, melynek nyertesei legalább olyan mennyiségben voltak MSZP-SZDSZ érdekeltségűek, mint most a Fideszesek.
Ő lett Gyurcsány helyettese, és szoci miniszterekkel dolgozott javarészt.

Miből kéne látni, hogy messze áll Bajnai a szociktól, és az általuk fémjelzett (nem tudom tömörebben leírni) elkúrástól ?

dadddd 2013.01.05. 12:15:41

@Egyallampolgar: "hogy összemossák az E14-t a szocialistákkal"

Azért Bajnait mszp-s miniszerként (sőt miniszterelnökként) nehéz lenne nem összemosni a szocikkal. Persze ma már kínos neki, de vastagon benne volt az elkúrásban.

states1 2013.01.05. 12:26:59

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét. Mit szedsz Zsolti?

leponex 2013.01.05. 12:29:16

@is:
' amelyik bent volt a parlamentben, kiesett, majd visszajött? nem? nahát!'

Nahát.

Ezért nem tenne jót az LMP-nek, ha leugrana az E2014 ölelő karjai közé ;-)
Valószínűleg listán nem lenne meg az 5%.
Természetesen ez is csak egy vélemény ...

Obam Yarack 2013.01.05. 12:32:36

ORBÁNSS BETEG?

Orbán Viktort dr. Veér András ideg- és elmegyógyász, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója (Orbán rúgatta ki) kezelte, majd ezután Bécsbe járt kezelésre néhány évig, és kb. 1-2 éve Grazba jár. Nincs miről beszélni, ez az ember beteg. Egyébként Kövér Lászlót is kezelte dr. Veér András (aki már meghalt).

Orbán vezérünk betegségére utaló jelek magán úton szerzett információkra alapuló hozzászólásom, de szól mindazoknak, akik hasonló aggályokat fogalmaznak meg. Ami a tényeket illeti: a Tardive Dyskenesia tudomásom szerint nem a kezelt betegség, hanem a gyógyszeres kezelés mellékhatása, a kényszeres szájmozgás és nyelvmozgás, máskor végtagok mozgása. Ezeket különféle gyógyszerek okozzák, nem maga a betegség. A kiváltó gyógyszerek némelyikét skizofrén betegségekre is használják. Nem ez az egyetlen kiváltó ok, mert kokain is hasonló tüneteket produkál, és más pszichiátriai gyógyszerek is, de a tünet azt jelzi, hogy a gyógyszer az agyat és az idegrendszert támadja, az alapbetegségen túl. Ezért cserélni kell a gyógyszert a tünetek esetén, hozzáértő kollégáimmal elemezve a kérdést és annak súlyosságát. Nem tisztem, hogy ezekben a szakmai kérdésekben eldöntsek bármiféle vitát. Erre vannak az orvosok. A kommentem arra hívja fel a figyelmet, hogy a híradóban látható ijesztő szájmozgás alapján fel kell tenni a kérdést Orbánnak, hogy van-e betegsége, mi a betegsége, milyen gyógyszerekkel kezelik? A kommentem erről szól, és ennyit mond, nem dönti el a kérdést, nem ítél, és különösen nem mocskol, ahogyan ezt mások esetleg értékelik. A polgárok nem bízhatják magukat olyan emberre, aki erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásának tüneteit produkálják. Az nem mocskolódás, hogy egy ilyen felvétel után a polgár tudni akarja, hogy mit látott. Ehhez joga van, ez nem Orbán magánügye. Emberek millióinak van a sorsa a kezében, és már semmiféle korlát nincs, ami a hatalmát demokratikusan korlátozná. Még valamire való ellenzéke sincs. Nem sárdobálás annak felvetése, hogy a látottakról meg kell kérdezni. Ezt nem lehet lesöpörni azzal, hogy a konkrét tettei alapján támadjuk, mert a tettei kiváltó oka lehet a betegsége is. És a történelmi példák mutatták, hogy ez hova vezetett másokat. Felelőtlenség ezt elbagatellizálni, tartozunk annyi felelősséggel magunkért és másokért, hogy nem ülünk olyan sofőr autójába, aki nem tud megállni a lábán és tökrészeg. Egy pszichiátriai kezelt lehet ilyen szinten egy ország vezetését illetően. Ezt mindenképpen tisztázni kell. Erről szól ez az írás.

Ha nem lenne fizikai tünete az elmeroggyantságnak, akkor is jogos kételyekre adna okot, hogy egy olyan lépést, amely belevitte az országot az egyik háborús konfliktus közepébe, amivel két nagyhatalmat is magunkra haragítottunk, ami gyalázta a “magyar” nevet – a “súlyának megfelelően kezel” pedig láthatólag fogalma sincs arról, hogy mit művelt és nem is képes felmérni a súlyát!
Igen Egyeske, nem azt figyeljük, amit mondasz, hanem amit TESZEL.
Jobbosok, akik még mindig elvtelenül védik: gondoljanak már bele, hogy mit műveltek volna, ha ugyanezt Gyurcsány teszi? Akkor is mentegetnék, és azt latolgatnák, hogy mire lehetne költeni a “vérdíjat”? Akkor is eltekintenének attól, hogy muszlim keresztényt gyilkolót adtak ki? Hogy 30 pénzzel dobálják és égetik a magyar zászlót – méghozzá indokoltan?
A magyar mondás szerint 1 bolond 100-at csinál. Csak aztán az a 100 is 100-at: és így lesz 1-1,5 millió elvakult bolond egy fidesz nevű szekta és a látható tüneteket is mutató szektavezér mögött. Csak az a mondás sajnos nem fog megvalósulni, hogy “Ki miben hisz, abban üdvözül” mert ez nem az üdvözülés útja – hanem a kárhozaté. Azért azt is tudni kell, hogy orvosait /ha léteznek, és mért ne léteznének/, köti az orvosi titoktartás, és azt is, hogy egyetlen egy skizofrén betegnek sincs betegségtudata! Nincs a világon olyan skizofrén ember, aki betegnek érzi és hiszi magát, és kijelenti, hogy “igen kérem én őrült vagyok!” Ha ténylegesen beteg és ez a baja, a felelősség az orvosait és a környezetét terheli. Az összes Fideszes „belső körös” érdeke hatalmon tartani Orbánt – legyen bármilyen állapotban. Ha kell, fel fogják peckelni a szemeit is, csak élőnek hasson.

Az ok rém egyszerű: ha Orbán kikerül a képből, a Fidesznek annyi. Orbán maga gondoskodott arról, hogy senki se pótolhassa. A diktatúrát először a Fideszen belül valósította meg, mint tudjuk. Látni kell, miként rotálja a belső embereit: melyiket helyezi éppen parkoló pályára, vagy húzza őket előtérbe. Nem írok példákat, aki ismeri az itthoni helyzetet, pontosan látja ezt.

Ha Orbán megszűnik, akkor nincs olyan utóda, akire a Fidesz tábor rácuppanhatna. Tessék számba venni valamennyi „potenciális arcot” – valamennyien vagy elhasználtak, vagy háttérben tartottak. Vagy egyszerűen csak undorítók, mint pl. Kövér László.

Ez az oka annak, hogy a környezete lélegeztető gépen tartja Orbánt. Addig kaszálhatnak, ügyeskedhetnek, manőverezhetnek, míg Orbánt, mint szimbólumot fel tudják mutatni. Hogy ez mibe kerül közben az országnak, az számukra érdektelen. Ezek szimpla csirkefogók, vagy, ahogy Török Gábor – a Fidesz házi politikusa – írta egy blogában: haszonelvűek. Így, saját magukról.
Egyébként szégyen, hogy az örmény elnök jobban meg tudja fogalmazni, mint az egész itthoni ellenzék:
“Magyarország lobogója nem Orbán Viktor, hanem a magyar nép jelképe! A magyar zászló nem a kormánypárt lobogója. A magyar zászló nem a magyar miniszterelnök szimbóluma.”
szerintem a betegsége egyik tünete a pávafarokként elrendezett tucatnyi magyar zászló – az már nem zászló, csak dekoráció. Arra pedig nem hoz szégyent egy baltás gyilkos kiadatása – legalábbis beteg elmék és jobbos “haszonelvűen” gondolkodók szemében. Kezd a kettő nagyon összemosódni.
Javaslom, hogy a jövőben Orbán ne a magyar zászlót használja pávafarokként, javaslom a citromsárga (kicsi, savanyú, de sajnos a mienk narancs) és a halványlila összeállítást. Mert láthatólag halványlila fogalmuk sincs a valóságról! Ha beteg, akkor alkalmatlan az ország vezetésére!
Merő önzésből és kíváncsiságból – mi betegre nem szavazhattunk – egy ország lejáratását már be kellene fejezni! Ennek felismeréséhez az országért felelősséget érzőknek már el kellene végre jutniuk! A zsebüket általa teletömhették, most már ideje lenne az országgal is foglalkozni, a vezetés nem megy, mindenütt csak a káosz!
Úgy tűnik az Örmény elnök egy vérbeli politikus.
( A vadbaromság MA nem alkalmas politikusi tulajdonság , pláne ha az illető valós befolyása és országának ereje a lepkefingéval egyenlő. Hiszen Brüsszel egyetlen kicsi szemhunyorítással söpörte félre a MALÉV.-ot , mintegy figyelmeztetésképpen a jelen regnálók számára , de láthatóan nem tanultak belőle. A vérmagyar már csak ilyen. Képtelen tanulni a saját kárából, de még a másokéból sem.
Egy betegség, legyen az bármilyen természetű és lefolyású, deformálja az egyéniséget. Minél tovább tart és válik súlyossá annál inkább.
Orbán eddig csak Közép Európára jelentett biztonsági kockázatot dédelgetett határrevíziós vágyálmaival és ázsiai politikájával E kockázatot kiterjesztette később egész Európára azzal, hogy örültségeinek néhány elemét kezdték mások is megszeretni. (Pl. magánynyugdíjpénztárak lenyúlása) Politikája ma már egész Európára nézve veszélyes, mert nemcsak a szomszédos országokkal szemben szít ellenségeskedést, hanem az unió egyben tartása ellen hat és más szélsőségeket támaszt fel a jobboldalnak tett engedményeivel.
Az elmúlt néhány hónapban sikerült a Orbánnak világpolitikai kockázattá felminősíteni magát amikor a baltás gyilkos tudatos, gátlástalan és cinikus áruba bocsátásával felszította az azeri- örmény évtizedes konfliktust és a szabadságharc exportálása mellett a – az azeri követségi emberek fenyegetése miatt – terrorizmust Budapestre importálta.
Ez a betegség kiszolgáltatottá és kiszámíthatatlanná tesz. Romba dönti az országot. Látni kellene ezt s tenni ellene.

Egy kis kitérő!
Ronald Reagen második megválasztása előtt már diagnosztizált Alzheimer kórral küzdött. Az elnökjelöltek vitájában „kiesett” a gondolatmenetéből, képtelen volt folytatni a vitát. Ennek ellenére további elnökségében három éven át senki a világon nem akarta leváltani.
Roosevelt elnökké sose lesz tolókocsiban, ha van tévé.
Winston Churchill második miniszterelnöksége alatt 7 (hetes) hónapig titkolták el az országa közvéleménye elől, hogy szélütés érte, beszédképtelen, munkaképtelen.
Francois Mitterand csaknem másfél évtizedig küzdött rákbetegségével, közben szörnyű mélységű intervallumok-kal. Erről Franciaország, aminek 14 éven át volt elnöke, mit sem tudott. Mint a második „feleséggel” való életéről, házasságon kívül született lányáról sem.
Jelcin napi állapota?
Vagy Brezsnyevé, akit hét éven át egy felcsernő látott el kábítószerekkel, és napi 10 percnél több összefogott gondolkodásra képtelen lett ettől?
És ők mind atomgombbal rendelkező vezetők voltak. Másutt sem egyszerű kérdés ez.
A felsorolt esetek egyikéből sem következik, hogy ennek így is kell lennie. Sőt, a felelős vezető felelőssége arra is kiterjed, hogy akadályozó betegségéről tudassa a vezetetteket.
Diktatúrában nem meglepő, hogy nem tudatja, hiszen nem felelős (sőt, általában felelőtlen is).
Demokráciában ez visszaélés, és tenni kellene ellene. Persze lehetne mondani , hogy tényleg egy pocsolya részeg Jelcin fog beszámolni a saját mentális állapotáról? Vagy egy beszédképtelen Churchill? Jaj…
Kicsit többet kell olvasni marxizmust: a diktátor helyén tartása a környezet seftje, és nem a diktátoré. Felelősség semmi, javak csőstül. Az apparátus hagyta haldokolni Sztálint is másfél napig.
Egyet azért tudomásul kell venni a fent említett vezetők világhatalmakat képviseltek, de a hátterükben egy jolkébzett hozzáértő apparátus ellátta a vezetőre tornyosuló döntéseket és többé kevésbé de inkább többé jó döntéseket hoztak. Ellentétben az Orbán sereggel, akik mint talpnyalók segédkeztek és segédkeznek a mai napig egy ország teljes szétzilálásában és főként a gyűlölet keltésében.

Antall József beteg volt, tudtunk róla!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 12:33:04

@gréczyzsolt: no igen

tudjuk ti libbantak itt az indexes bérblogokon azt nevezitek demokráciának, amikor az utcán mászkáló embereknek kilövetitek a szemét, akiket pedig rendőrökkel megverettek, azok mind részegek voltak... :x

köszi, de akkor inkább maradjon a diktatúra

szerencsére aki nem az interneten éli másokat fikázva éli le az egész életét (vagyis az ország zöme), az tudja, hogy a valóságban létező pártok közül még mindig messze a fidesz a legjobb
ezért is maradnak 2014 után is

szist 2013.01.05. 12:33:23

@dadddd: gratulálok !
ez találat volt!(mármint bajnai és a szocik)
ezt felejtik el az E14 - nek drukkoló és, csak ebben a formátumban hívők...
úgylátszik kell még nekik egypár "buszvégi reklám kép" róluk!
Tényleg kínos lesz a szemek csipátlanítása utáni felismerés

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.05. 12:35:36

"Ez az oka annak, hogy a környezete lélegeztető gépen tartja Orbánt. "

Ez nem igazán áll összhangban a sokat szajkózott diktatúrával, autokrata rendszerrel, Orbán vezér elmélettel amit oly sok helyen lehet olvasni.

Szóval döntsük el, hogy egy vérbeli diktátor, vagy gyógyszerfüggő akit a környezete irányít, aztán vitázzunk róla.

szist 2013.01.05. 12:36:34

@Obam Yarack:
mond és gyurcsányt miért nem kezelte dr.Veér?
megmondom fölösleges lett volna!

HomicideWatch (törölt) 2013.01.05. 12:38:58

Mivel Magyarországon rossz, mindenkinek és nagyon. Ennél fogva az ellenzéknek félnivalója nincsen, elsöprő nyereséget fog szenvedni, ha akar, ha nem. Nincs időhúzás, hogy csak választások ne. Magyarországon mindenki senyved, annyira hogy már a választásoktól is rettegnek, de miért? Az ellenzék sikere vitathatatlan, hisz mindenki senyved....

zajos1 2013.01.05. 12:42:22

@Obam Yarack: Gyurcsány biztosan Grazba járt, nem keverted össze a kettőt? :D

Jock Ewing 2013.01.05. 12:42:33

@HomicideWatch:

"Mivel Magyarországon rossz, mindenkinek és nagyon."

Nekem például jó. Politikai széljárástól függetlenül.

Viszont neked elég szar lehet.

leponex 2013.01.05. 12:44:40

@ancsika3114:
'neked is azt mondom, mint leponex barátunknak:
jusson eszedbe 2002!'

Köszönöm barátom, végre egy kedélyesebb hang :)

Az, hogy nekem mi jut eszembe, abszolút indifferens, én még Bokros bácsit is könnyedén átvészeltem, visszaadtuk az ajándék Trabit, oszt tovább nevelgettük csemetéinket :)

Fura mód, még e meglehetősen zűrösre sikeredett jó két év sem volt elég ahhoz, hogy az összevont ballib hadak nagyobb szimpátiát szerezzenek maguknak, mint amennyi a választás előtt volt. Oka lehet ennek, nem?

Nekem például a remekül kiteljesedett 'Jóléti Rendszerváltás Programja' jut eszembe, és az azt követő dübörgés
:)

zajos1 2013.01.05. 12:45:47

A blogírónak szeretettel: index.hu/tech/mem/2013/01/04/gyurcsanyon_rohog_a_magyar_internet/

" Klárika és jó magam nem jártunk jegyesoktatásra", hát a harmadikkal már nem is lehet...:D

Skolem 2013.01.05. 12:46:13

Zsolt!
Zsolt!

Bocsi, de nem lesz előrehozott választás. Hasonlót jósolt korábban Török Gábor politológus és Gyurcsány Ferenc 2012-re vonatkozóan, de amint láthatod, nem történt meg. Ez utóbbit annak idején én is megjósoltam, kritizálva az előbbiek véleményeit.

Az előrehozott választás ellen egyetlen érv szól: elveszítik a kétharmados többségüket, amivel 2014-ben még az utolsó pillanatban is megváltoztathatják az alaptörvényt. Ez a kifejezett szándékuk, hiszen éppen ezért nem volt referendum az alaptörvényről. Mert ha lett volna, akkor minden változtatás előtt engedélyt kellett volna kérni a démosztól. Tehát ameddig csak lehet, élvezni fogják a kétharmad adta lehetőségeket, és ezt a lehetőséget a Fidesz nem fogja nagylelkűen az ellenzéknek oda adni ideje korán.

A másik, amiért dupla bocsi! A "legitimáció" fogalmát csak olyan összefüggésben használjuk, amikor a démosz ad felhatalmazást valamilyen formában egy politikai pártnak a hatalom gyakorlására. Ezt meg lehet szerezni, de el is lehet veszíteni. A legitimáció nagyon fontos a kormányzáshoz,ezért annak megtartása érdekében nagyon sokat tesz minden kormány. De a "talárosok ítélete" semmit sem legitimálhat, legkevésbé Feriék éhségsztrájkját. Legfeljebb utólag értelmet adhat annak, és a jelentőségét kiemelheti, azaz érdemes volt éhség sztrájkolniuk.

Bocsi a kekeckedésért!

Tarski.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 12:47:57

@szist: tojikám, olvasd csak vissza, és megérted, legalábbis remélem! Nem kell válaszolnod, ha nem sikerült.

leponex 2013.01.05. 12:52:21

@Mária:
"Szerintem egy egyszerű, semmire nem kötelező véleménynyilvánító népszavazást se mernének kiírni, semelyik, számukra kényes témában."

Hát az úgy szokott lenni, hogy a magabiztos ellenzék - felismerve a társadalom nagyobbik részének szimpátiáját - keres egy kérdést, összeszedi könnyedén az aláírásokat,
- 200000 ölég is -
oszt jól elpáholja az éppen aktuális kormányzatot.
Legalábbis régebben, mondjuk 2008-ban ...
Azóta mintha alábbhagyott volna a lendület, talán nem véletlenül.

Hát hajrá, mi az akadálya?
Ahogy látom, nincs 40.000 lájk sem a honlapon :)

leponex 2013.01.05. 12:54:31

@mb1:
Tiltakozom!
Szíveskedjél az idézőjeleket korrektül használni!
.-)

pjm 2013.01.05. 12:57:42

@leponex: még mindíg nem értem és egy blogger összefoglalhatná: Mit vétett Gyurcsány, Amit tényleg vétett, ne a magyarhirlapos szarságokat vegyük elő, és amit orbán nem követett el?

apacsfiu 2013.01.05. 13:03:08

@felcsutisuttyo:

Zsóóóti!

Te teszed meg a feljelentést a hsz miatt, vagy tegyem meg én?

Kombájnos 2013.01.05. 13:05:30

Előrehozott választások az osztogatások előtt? Épp mikor megkapják az MNB trezorjának a kulcsát?

Szerintem most következik a "jó zsaru" időszak: megajándékozzák az embereket az elmúlt két és fél éves "jó magaviseletükért"
Jön egy-két közérzetjavító ajándék ld. pedagógus-béremelés hűűű de mekkora, jóárasított rezsiköltségek, nyugdíjemelés, stb, stb

És ez várhatóan így lesz majd jövő tavaszig...

Wagem 2013.01.05. 13:06:16

Kéne a hatalom te retkes seggnyaló greczy a gazdádnak??
Miközben a hibbantön röhög a facebook társadalom.
Elmész te a jó kurva anyádba..!!
Előrehozott választás mi..??
Csak a moszkvai bulitok került az országnak 17 milliárdjába...aminek egy jó része a gazdid zsebében landolt.PATKÁNYOK.

ancsika3114 2013.01.05. 13:06:54

@Trompf:
az aggodalmaid jogosak, osztom őket!
a magam részéről nem csak a szadesz, hanem a madef eltűnését is sajnálom!

dadddd 2013.01.05. 13:07:25

@Kombájnos: "pedagógus-béremelés "

Úgy legyen!

leponex 2013.01.05. 13:09:43

@Obam Yarack:
Veér András vagy Ranschburg Jenő tragikus halála után nem lenne illő, hogy 'érdemben' reagáljon bárki is ...

Nagy professzor igen nehezményezte, hogy nem védték meg eredményesen a Lipótot, még a fidesz sem.
Biztatlak, hogy konkrét tervek készülnek a megszüntetett intézet funkcionális újraszervezésére ... Nem kell a nappali gondozókban eltöltened majd az idődet
:)

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.05. 13:10:03

A Fidesz nem előrehozott választásban gondolkodik, hanem egyenesen népírtásban! Minden ellenzéki embert egyszerűen meg kell ölni! Az információ biztos, néhány befüvezezett ballib zugblogger most jött rá erre egy romkocsma homályában.

Gréczy úr is velük konzultált? Úgy tűnik.

lajos0 2013.01.05. 13:15:20

"A talárosok ítélete, persze, utólag is legitimálja Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Kolber István és Niedermüller Péter éhségsztrájkját"

Mondta valaki erről, hogy illegitim lenne ? Legfeljebb azt, hogy nem éhségsztrájk, hanem léböjt kúra. De hát sok ilyen átütő sikert kívánok még a DK-nak.

"A Jobbikkal együtt pedig pláne meglenne a többség"

A jobbikkal együtt az MSZP meg a E2014 is kormányképes lenne.

"Az ellenzék még csak most kezdett egymással tárgyalni."

Hát sok garancia nincs rá, hogy 2014-re már nem úgy állnak mint Karinthy macskái. Az is lehet, hogy addigra ismét szétszakadnak, ha addig egyesül belőlük valaki.

"A Fidesz máris kampányol."

Hát csak nem kell elmagyarázni egy kommunikációs szakértőnek a permanens kampányt. Kedves bárdunk szintén kampányol, na bumm.

"Az előrehozott választással legalább százezer, ma még gimnazista, jövőjében elbizonytalanított diák tartható távol a voksolástól"

Viszont legalább ennyi öreg meg még szavazóképes. A baloldal meg általában az ő körükben népszerűbb, bár ez változhat is.

"Márciustól Orbán pártkatonát ültethet az MNB élére, hozzáfér a jegybanki tartalékhoz egy, az utolsó pillanatokra tartogatott osztogatáshoz"

Hát az vesse rá az első követ :-) De valószínűleg azoknak van igaza, akik szerint Orbán itt majd megkapja a listát, hogy kikből választhat. A jegybank élén viszont az eddigi gyakorlat szerint pártkatonák ülnek, nagy változás nem lesz.

"Ott a Kubatov-lista és a Simicska-milliárdok, a brutális médiafölény, az esetleges választási győzelem után a kinevezett pártkatonák mandátuma ismét meghosszabbítha"

Hát a listázást én először Ron Werbertől hallottam, amikor az index újságírói bementek az MSZP-s fejtágítóra. Ott Werber lecseszte a szocialistákat, hogy mi az, hogy még nincs lista az utolsó kistelepülés szavazóiról is. No ne legyenek illúzióink, ott is van.

A Simicska milliárdokkal szemben azért van nehány baloldali szintén közpénzből milliárdossá avanzsált figura. Ha ezen múlik.

A médiafölény elméleteken meg továbbra is mosolyogni lehet csak. Már régen írtam, pont a másik oldalnak hogy, ha 8 millió Magyar Nemzet fogyna, akkor annyit nyomnának.

"Persze, adódik a kérdés, mivel indokolná a Fidesz ezt a döntést?"

Bizony ez a semmitmondó, logikusnak ható mellébeszélés elég jellemző lenne. Gréczy úr megállná a helyét fideszes tanácsadóként is, ehhez gratula.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.05. 13:17:11

@Skolem: "Bocsi, de nem lesz előrehozott választás. Hasonlót jósolt korábban Török Gábor politológus és Gyurcsány Ferenc 2012-re vonatkozóan, de amint láthatod, nem történt meg."

Egyetértek. Török Gábort pedig hagyjuk, az esélylatolgatás még senkit nem tesz jó politikai elemzővé. Török "nagy erőssége", hogy képes egy tetszőleges, légbőlkapott forgatókönyvet betolni az arcunkba, aminek valószínűsége nulla, majd az "elemzés" végén kihátrál az egész mögül, hogy "ezek persze puszta latolgatások".

Aztán később, ha VÉLETLENÜL bejön neki, akkor álszerényen ott motyog az utolsó sorban, hogy "ugyanmár, ezt bárki megjósolhatta volna", ha meg nem jön be neki, akkor hivatkozik az utolsó mondatra, hogy "dehát ez puszta latolgatás volt..."

Valóságtartalma mindössze annyi, mint az index "majavilágvégevárós" cikkeinek volt. Mindenki tudta, hogy baromság (kivéve a fanatikusokat), de azért a napról napra megjelenő, a be nem következő események forgatókönyveinek olvasása igen szórakoztató volt.

leponex 2013.01.05. 13:17:28

@pjm:

" még mindíg nem értem és egy blogger összefoglalhatná: Mit vétett Gyurcsány'"

Jó, forduljunk magához az érintetthez.
Idézzük hát fel vallomása jegyzőkönyének a többiek által már ismert részletét :))

'"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák - ismeritek.
Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib....ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.
Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."
***

Szólj, ha további segítségre van szükséged ;-)

lajos0 2013.01.05. 13:19:50

@SzaGyu:"A Fidesz elmulasztotta a múlt évben a kongresszus összehívását.
Tehát, fel kellene oszlatni."

Ezt támogatnám. Persze melléjük csapnám az elmúlt 20 év során illegális pártfinanszírozáson, kampányfinanszírozáson kapott delikvenseket is. Jöhetne az új politikai elit.

CICMÓK 2013.01.05. 13:20:17

BULVÁRKACSA DOSSZIÉ I.
(Szigorúan titkos, készült 1 példányban, látták a készítők:5 fő)

Távlati cél: A hatalom hosszú távú megtartatása, igazi rendszerváltás
Közeli célok:
- Gyurcsány kinyírása
- Az MSZP meggyengítése
- Az LMP lenullázása
- A Jobbik még szélsőségesebbé tétele (kockázatos)
- Lehetőleg két párti parlament
- Látszatdemokrácia
Akciók I.
1. Gyurcsány: állandó támadása, hiteltelen, hazug, lopott, stb.
Eszközök: korrupciós vizsgálatok, országgyűlés, országos és helyi média
Beszúrás: A megalakult DK nem lényeges, nekünk jó, frakcióalakítást meggátolni.(2011. dec.)
2. MSZP: elmúlt 8 év, erkölcstelen, korrupt
Eszközök: Országgyűlés, önkormányzatok, országos és helyi média (minden lehetőség kihasználása)
3. LMP: nem lényeges, nem sok vizet zavar.
4. Jobbik: óvatos elhatárolódás esetenként
Eszközök: Országgyűlés, önkormányzatok, országos és helyi média, esetenkénti esetleges együttműködés
5. Gyors törvényhozás
Eszközök: Megfelelő KE(SP ), egyéni beadványok, egyéni módosítók, egyeztetés, csak ha nagyon muszáj, média: az elmúlt 8 év hibáit gyorsa n ki kell javítani, rendszerváltás stb.
(népszerűségi mutatók: addig nincs baj, amíg a bizonytalanok tábora növekszik, nekünk 1,6-1,8 támogató elég, MSZP nem emelkedhet nagyon.)
Beszúrás: szimpátiatüntetés. (2011.dec.)
6. Gazdaság
Háttér: a „nagyokat” én rendezem, az ismert kört kitömni megbízással,
Kialakítandó környezet: Elfogadott alkotmány, választási törvény, egyéb sarkalatos törvények, elfoglalt hatalmi ágak, gazdasági háttér megerősítése, média ügyek stb.
Média: Közszolgálat: öncenzúra kialakítása. Ellenzéki: korlátozott. Független: cirkuszt a népnek, reális vélemények balra tolása.
Támadási felületek: diktatórikus, hatalom koncentráció, kádárizmus, stb.
Állandó elemzés: közhangulat, népszerűség, ha gond érzékelhető jelzés a MN-en keresztül.
Akciók II.
1. Ha az előzőek rendben, megbuktatni a KE-t.
Eszközök: ellenzéki sajtó (kisdoktori), saját kommunikáció: elhatárolódás, mártírgyártás, mocskos politikai támadás, demokrácia, sajtószabadság, stb.
Beszúrás: szimpátiatüntetések. (2012.márc.)
2. Új KE közületek. (Majd meglátjuk, megegyezünk.) A színjátékot végigjátszani.
3. Parlament feloszlatása, új választások
Beszúrás: Együtt 2014! Gondot okozhat! IMF, költségvetési cirkusz! (2012.nov.6.)
Időzítés: kb. 2 év kell a feltételek megteremtéséhez, ideális lenne a 13 tavaszi választás.

Véglegesítve, 2010. máj.

hexensussz 2013.01.05. 13:22:32

@Trompf: Az elemzésben ehgyetlen kis hibát találtam, amelya válasaz lehet a vitára buzdító felvetésedre:
Sztem a Simlicska-féle milliárdok az Orbán számára már hozzáférhetetlenek, azokat a lakosság "megszórására" nem tudja felhasználni. Az MNB tartalékához képest amúgy is elenyésző, egyetlen előnye viszont lenne: Büntetlenül lehetne felhasználni, nem úgy, mint a bank-tartalékot.
De sztem ezt a Simicska már nem adja, az az övé, és ahhoz az Orbánnak már coki. Az állam megfejésében a Simicska már önjáróvá vált a NFM-en keresztül.
Orbánt egy valaki tartja csak kézben, a Lajos.
Ezért aztán én azon az állásponton vagyok, hogy az Orbánt a környezete nem irányítja, tehát ő egy virtigli egyeduralkodó. Hogy emellett gyógyszerfüggő-e, azt nem tudom, nem, forgok a köreikben! ;-)

leponex 2013.01.05. 13:22:58

@tundrazuzmo:
' Török Gábort pedig hagyjuk, az esélylatolgatás még senkit nem tesz jó politikai elemzővé. '

Nem tisztem TG 'megvédése', de ő épp azon nagyon kevesek közé tartozik, aki hajlandó a lehetséges alternatívák megmutatására, és azokról véleményt alkotni. Nem emlékszem, hogy valamikor is megmondta volna, hogy mi fog történni, ELEMEZNI szokta a valóságot, és mérlegelni.
Furcsa ugye, hogy valaki gondolkodni mer.
Csak összehasonlításként olvassunk egy kis Lengyel Lászlót, Vértes Andrást, meg számtalan jövendőmondót :))
De ahogy gondolod.

mb1 2013.01.05. 13:24:22

@leponex: jogos, én kérek elnézést :)

Természetesen az idézet kompletten értendő, ez ez volt, amit Zsolti válaszolt Neked.

lajos0 2013.01.05. 13:27:46

@ancsika3114: "amúgy Ferencünkkel tudod, mi a legnagyobb probléma? semmi, azon kívül, hogy éveken át néhány fidesznyik, meg "keresztény"demokrata azért kapta a fizuját, (a mi adónkból) hogy leamortizálják! /a tömjénzsótinak ez láthatóan jobban megy, mint disszertáció, meg szakdolgozat, meg egyéb ilyen baromságok/"

Hát a szakdolgozatok plagizálása már szinte a politikusi lét elengedhetetlen kelléke. És azért az egy szint, ha valakit egy Semijen Zsolti tud amortizálni. Szerintem ez neki csak magát illetően sikerült, ahogy Feri sem szorult ezen a téren külső segítségre.

ancsika3114 2013.01.05. 13:27:48

@Obam Yarack:
beleborzongtam abba, amit leírtál!
azért, mert sajnos, nagyon sok a valószínűsége annak, hogy tele van igazsággal!

pjm 2013.01.05. 13:30:41

@leponex: Ez egy súlyos Önértékelés, amit SAJÁT maga mondott és az akkori MSZP vezetőknek kellett meghallgatni. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen politizálás nem az ország érdekét tartja szem előtt és azt AZONNAL meg kell változtatni! Tehát gyökeresen át kell alakítani az MSZP politizálását. Fel akarta rázni azt a sok begyepesedett csontagyú marhát, akik a Medgyessy féle vonallal beszivatták a magyar embereket. De a kérdés továbbra is az, hogy személyesen mit követett el? Mi szerepelhetne egy orbáni, vagy mondjuk egy tömjén zsolti "öszödi" beszédben? Mennyivel különb az, aki szépen csendben hazudik és azt sikerpropagandával leplezi? Hát nekem az öszödi beszéddel éppen az emberi nagysága jön le, mert szembe mert nézni a pártjának politikájával és azt bírálni merészelte. Próbálná csak meg valaki a kedves vezetőt így bírálni! A mai vezetők közül ki merne kiállni egy vitára vele, ahol a konkrét dolgokról vitetkozhatnának? SENKI! Ezért mondom azt, hogy csak a félbites agyú barmoknak mondja az öszödi beszéd, hogy gyurcsánytakarodj, a normálisabbaknak pedig, hogy elég tökös gyerek a Feri, szembe mert menni az MSZP főembereivel. Aztán persze szépen csendben az MSZP meg is lépte, amit kellett...

Szúrófény 2013.01.05. 13:35:14

@Peter Pal: Aki nem, vagy nem itt, ide adózik, mi jogon szól bele! Információ hiján!

pjm 2013.01.05. 13:35:19

@leponex: Ja és kíváncsi lennék a saját véleményedre is!

lajos0 2013.01.05. 13:37:38

@Klarita: "Toncsi, Toncsi, hát mennyit magyarázták a tréningeken, ha hazudsz, ne érintsd meg az orrodat!"

Ezeken a mély értelmű metakommunikációs tanácsokon tegnap már jót vitatkoztam tegnap is. A politikusnak nem kell megérinteni az orrát, hogy kiderüljön. hogy hazudik, elég látni, hogy mozog a szája. Felesleges a népszerű pszichológiai tévképzeteket belekeverni.

ancsika3114 2013.01.05. 13:38:00

@leponex:
"végre egy kedélyesebb hang"
nem haragszom én rád, vagy rátok! miért tenném? beszélgetünk, odamondogatunk, de részemről ennyi. néha kicsit dühösebben, máskor csendesebben.
nem is kellene annyira egymásnak feszülni, mert a végén úgyis mi fizetjük a révészt. :((( EGYÜTT!!!!
tudod, én is mindent túléltem.
remélem, ezt is túl fogom! :))) mármint a második Orbán-kormányt.

kzoltana 2013.01.05. 13:38:08

Ó, Orbán-rezsim! Eközben rozsdaboglya arzénhadművelet a végeken.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3640_a_mi_utanfutoink

lajos0 2013.01.05. 13:43:05

@dnl55: "Az Együtt oldalán pedig gyorsan előbbre kéne tolni Oszkót (mert ő a comboy, aki csípőből is tud tüzelni), meg a Szigetvárit, mert ő a higgadt és végtelen rutinos róka."

Szigetvári azt hittem van hozzá elég rutinos, hogy többet neki felesleges bárhol szerepelnie. A youtube nem felejt, úgyhogy inkább a háttérből szakérteni, ha már valaki ennyire tökönszúrta magát. Az ilyesmiket nevezik ma tévesen MÉM-nek.

ancsika3114 2013.01.05. 13:43:26

@lajos0:
Navracsics is ezzel a feladattal volt megbízva! és ki tudja ki még?
és navrát azért nem értékelném le nagyon! amúgy egy írástudatlan ember is tönkretehet másokat. tudod, aki abba a kabátlopási ügybe keveredett....
ne csinálj úgy, mintha ezt nem tudnád, nem értenéd! nem áll ez jól neked! :)
a plagizálásról annyi, hogy a Fletóé nem bizonyított, míg a többié igen!
és ez akkor is így van, ha te ezt gyenge mentségnek tartod!

lajos0 2013.01.05. 13:49:23

@is: "és a kimaradás? nincs 5%-uk, tehát kiesnek a parlamentből. mondanál egyetlen pártot is az elmúlt 23 évből, amelyik bent volt a parlamentben, kiesett, majd visszajött? nem? nahát!"

Nahát mi ? Egyelőre az eredmények szerint bent lennének, másfelől mi zárná ki, hogy ha valami 23 évig nem volt, az nem is lesz ? Itt minden héten történik valami, ami az elmúlt 23 évben nem történt.

Tyreo 2013.01.05. 13:50:19

amúgy komolyan van olyan szavazója az mszp és csatolmányai szövetségnek akik nem azért szavazz rájuk, mert inkább ők és nem a fidesz?
ha meg nincs akkor nem kellene egy olyan pártot keríteni akitől tényleg jót várhat az ember?

lajos0 2013.01.05. 13:56:32

@ancsika3114: "Navracsics is ezzel a feladattal volt megbízva! és ki tudja ki még?"

Hát mindkét oldalon profi karaktergyilkosok vannak, de ha a delikvens ehhez nem szállítja az üzemanyagot akkor hiába. Ettől persze nálunk nem kell félni, mert különösen tehetségtelen elitünk van.

"amúgy egy írástudatlan ember is tönkretehet másokat. tudod, aki abba a kabátlopási ügybe keveredett...."

Hát azért némileg furcsa, hogy itt mindenki csak keveredett ezekbe a kabátlopási ügyekbe, de a ruhatár meg mégis tök üres.

"ne csinálj úgy, mintha ezt nem tudnád, nem értenéd! nem áll ez jól neked! :)"

Szigorú kritikusom vagy, azt meg köll hagyni .-)

"a plagizálásról annyi, hogy a Fletóé nem bizonyított, míg a többié igen!
és ez akkor is így van, ha te ezt gyenge mentségnek tartod!"

Én ezt semmiféle mentségnek nem tartom, és tényleg nem bizonyítható egyértelműen a dolgozat sajnálatos és fura eltűnése miatt ( már ha volt, mert ez sem bizonyított még), de azért nem baj ha saját használatra nagyon erősen valószínűsítem ?

Meridian74 2013.01.05. 13:58:41

A poszt ismét egy nettó hülyeség, olyan amiből az index címlapjain sűrűn látható kitéve. Miért is? Azon kellene elgondolkodni, hogyan is lenne beadva: na, emberek, mostan akkor választások lesznek!(?)
Abszurd.
A kormány milyen indokkal jelentené be, hogy nem tölti ki a 4 éves ciklusát? Szarul dolgoztunk, feloszlatjuk magunkat, válasszatok helyettünk mást? Akkor mást is fognak választani...
Továbbá beismerése lenne annak, hogy szarul csináltak mindent - nem szavaznának rájuk.
Vagy Jobbik, LMP egyik alkalommal felkiáltana, hoyg Orbán Vikopr mondjon már le, és erre válaszul nagy meglepetésre Orbán Viktor felajánlaná a lemondását? Ugyan már...!
Ezt még lehetne sorolni tovább, de baromság az egész.

A posztíró előrehozott választásokról álmodozik, annak ellenére, hogy pont az ellenkezőjét hajtogatja. Pedig pont ez az igazság. Meg zárjójelben jegyzem meg, legtitkosabb gondolatai közt van egy nagyon nagy rémkép is, amitől gondolom, éjszakánként izzadtan felriad álmából: minnél több idő telik el, annál jobban erősödik a jobbik, idén, 2013-ban még ugyan esélyük sincs választást nyerniük, 20%-al, de jövőre már kitudja? Minnél többet szívnak az mebreke, annál jobban radikálizálódnak.. itt már nem segít a csillagos ég beígérése sem, mert már 2x is eljátszották, erre már mindenki immunis. Ugyanakkor a Jobbik megoldást kínál több olyan problémára, amit a posztírót ugyan nem érinti, de azzal már tisztában van, hogy másokat széles körben viszont egyre súlyosbodó formában igen. És ez nem arról szól, hoyg 2000km autópályát építünk, meg a 10. metrót budapestre, vagy holdraszállást hajtunk végre 2100-ban, hanem arról, hogy a hétköznapokat megkeserítő un. fehérgalléros és cigánybünözés ellen sokkal hatékonyabban, és rámenősebben lépnek fel, továbbá, valóban pofán basszák azokat a multikat, akik elpofátlanodott módon csak kizsarolják ezt az országot, annak köszönhetően hoyg mindehhez a vezetőség nagyban asszisztál.
És mindenki jól tudja, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden zsidó rossz, sikkasztó tolvaj gazember, vagy minden cigány késelős színesfémtolvaj, vagy minden multi rablókapitalzmus szerint akar itt működni, szemben a posztolóval, aki mindezeket el akarná hitetni - természetesen pénzért, saját önös érdekből.

leponex 2013.01.05. 14:03:25

@pjm:
"Hát nekem az öszödi beszéddel éppen az emberi nagysága jön le, mert szembe mert nézni a pártjának politikájával és azt bírálni merészelte. "

Hiába, Feri nélkül nem megy az élet :)

Tényleg derék dolog volt, szembenézni a saját és pártja politikájával, a másfél évvel ...
Kár, hogy mi mezei polgárok erről is csak annyit tudhattunk meg, amennyit Feri fel tudott mutatni a négy év kormányzás eredményeiből.
A Semmit.

Esetleg ha velünk is szembenézett volna a Parlamentben mondjuk.

De még azt is csak egy elvtársa által kicsempészett kazettáról tudtuk meg.
Aztán a magyarázkodást....

Aztán nem unták meg, nem mentek haza, hát jött a kardlap, gumilövedék, paprikaspré, máig nem azonosítható derék verőlegények, meg ami kell ...
Végül a pénzügyi csőd.

De ahogy gondolod.

Kurtánfurcsán 2013.01.05. 14:03:47

Zsoltikám, ha belegebedsz is (remélem), a büdös életben nem éritek el az 5%-ot!:-))

Lucky Larry Silverstein 2013.01.05. 14:05:04

@gréczyzsolt: Úgy fest 2014 után se lesz munkád...

ancsika3114 2013.01.05. 14:07:58

@lajos0:
"Viszont legalább ennyi öreg meg még szavazóképes. A baloldal meg általában az ő körükben népszerűbb, bár ez változhat is."
ez már rég megváltozott!
az idősek, nyugdíjasok nagy része fideszes, és hidd el, tudom miről beszélek.
és tudod, mikor változott meg?
amikor a fidesz felvette a keresztény álruhát! és elsősorban vidéken!
mert ott több a templomba járó ember! meg amúgy is kevésbé tájékozottak, és előbb vevők bármiféle baromságra!

leponex 2013.01.05. 14:13:51

@ancsika3114:
'a plagizálásról annyi, hogy a Fletóé nem bizonyított'

Feltéve, ha a kamerába mondott elhamarkodott önvallomása erről nem árulkodik

Ha volt és olvastam, akkor természetesen felhasználtam, miért is ne tettem volna - valahogy emígyen.
Azt már tudjuk, hogy volt.
Feri mondta, hogy olvasta is.
A bírálatból tudjuk, hogy felhasználta.
...

Feri megint hagyta elszaladni maga mellett a lehetőséget, hogy egyszer az életben a nyilvánosság előtt mondjon el egy rövid igazságbeszédet.

ördöngös pepecselés 2013.01.05. 14:14:59

A ballibek nyertek egy (sajnos FONTOS csatát - előregisztráció a választásshoz), de a háborút(választást) a FIDESZ-KDNP fogja nyerni ismét!!

NEM ENGEDHETJÜK HATALOMBA A BALLIBEKET!!!

MEG KELL AKADÁLYOZNUNK A SZOCI, BALLIB PROTESTSZAVAZÓKAT!!

Az AB-t pedig tessék a Kormánynak felülvizsgálni, amiért megsegítik az ostoba, mocskos, analfabéta liberálbolsevik láncszavazókat!!

Rogán Úr, Áder Úr ne hagyják magukat, tessék kiállni, és beleírni az Alaptörvénybe a regisztrációt, különben bajok lehetnek a szocinyugger protestszavazó prolik miatt! Én szóltam!

Nem járhatunk úgy mint 2002-ben az ellenzéki protest szavazók miatt!!!!!!

Tisztelt Kormánytagok! Fontolják meg jól a véleményem! Nagyon veszélyes lehet ez a sok rejtözködő ember! Mindenképp szükség lenne erre a feliratkozásra!

ördöngös pepecselés 2013.01.05. 14:15:38

Lenne amúgy egy ujj választási koncepcióm a választokerületekhez:
Budapest a jelenlegi 18 vk. helyett maximum 5 választokerületböl álljon.

Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Vas és Győr-Moson-Sopron megyét pedig tovább kellene szabdalni, különösen Debrecent és Győr városát.

Érdemes lenne egy ilyen újab koncepcio szerintem.

jog-ász 2013.01.05. 14:17:09

remélem nem egy előidézett államcsőd lesz az oka az előrehozottnak...az még hab lenne a tortán.

ördöngös pepecselés 2013.01.05. 14:18:17

Gréczygeci, te meg ne nagyon nyomulj itt, mert amit csináltatok a 8 év alatt 2002-töl az KATASZTRÓFA!!!

ancsika3114 2013.01.05. 14:21:09

@lajos0:
"Szigorú kritikusom vagy, azt meg köll hagyni .-)"
Már az is baj, ha nem nézlek hülyének? :)))
a ruhatár lehet, üres, de a hócipőnk sokunknak tele van!
nem kicsit, nagyon! :(((
és ezt ilyen erősen soha nem éreztem az elmúlt 20 évben!
és sokan érezzük így!

Egyallampolgar 2013.01.05. 14:23:05

@Trompf:
Én annyiból gondolom Bajnait különbnek, hogy hazánk eddigi miniszterelnökei közül neki volt legkevésbé problémája az elemi matematikával.

ancsika3114 2013.01.05. 14:24:27

gyerekek, nálam megbolondult az oldal!
összemosódott feketeséget, elmosódott sor-és betűhalmazt látok csak alul!

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.05. 14:27:37

@Balibgeczyk: Ne tessék már ennyire nyalni a kormány seggét, és ne tessék már osztogatni a "jobbnál jobb" baromság-tanácsokat, mert az internet gondolkodó népe azt fogja feltételezni önről, hogy egy ballib provokátor.

Aki igazán védeni akarj a Fideszt, az tudja, hogy mit kell tennie a környezetében, és nem a kormánynak akar keresetlenül tanácsokat adni!

Mérges 1234 2013.01.05. 14:29:11

@Balibgeczyk:

Figyelj én utűlom az MSZPt is. De így nem lehet gondolkodni ahogyan te, éppen örülni kellene, hogy az AB még a helyén van.

Egyetlen kormány se alkalmazzon már durva módszereket, örömhír ez az orszgnak, mert a demokrácia működik. Az álliberlis csürhét meg ms módon kell tvoltartani a hatalomtól.

+ azért az sem rtana ha a fidesz végre normális lenne, mert sok tekintben az MSZP-vel egyenértékű tetvekkel van tele.

Mária 2013.01.05. 14:35:32

@leponex:

"Hát hajrá, mi az akadálya?"

Olvasgasd az "alaptörvényt", abba írták bele gondosan az akadályokat, amik biztosítják, hogy ne kelljen és ne is LEHESSEN kiírni a számukra igazán kényes kérdésekben népszavazást.

Egyéb kérdés?

3dom'f'speech 2013.01.05. 14:37:49

zsóti, szép kis vágyvezérelt álmodozás ez, mert ti is tudjátok, hogy hónapról hónapra kevesebb szavazótok lesz, különösen a gyurcsányipojáca-istáknak, melynél már csak az a kérdés, hogy a kerekítés során 0-t vagy 1-t írunk a %-jel elé

Scagnetti 2013.01.05. 14:41:17

Pár napja jutott eszembe az előrehozott választás, amivel 1-2 évvel ezelőtt volt riogatva a szoci tábor. Akkoriban 2012-re ígérték. Aztán, kb. egy éve egy csapásra elfelejtődött a dolog. Nem beszéltek róla odafent, így a választó fejéből is gyorsan kikerült. De lám, nincs új a nap alatt, megint az előrehozott választás a fő rettegnivaló.

Csak azt tudnám, egy demokratának miért kell félnie a választástól, bármikor is legyen az? Vagy az a probléma, hogy a DK 2%-on áll, és hivatalosan még senki sem jelentette be, hogy a hátára veszi?

Mária 2013.01.05. 14:41:34

@Trompf:

"Ez az oka annak, hogy a környezete lélegeztető gépen tartja Orbánt. "

Nem lélegeztetőgép az, hanem szopóág, amin a környezete tartja Orbánt XD

*

"Ez nem igazán áll összhangban a sokat szajkózott diktatúrával, autokrata rendszerrel, Orbán vezér elmélettel amit oly sok helyen lehet olvasni."

Diktátorokkal szokott előfordulni, hogy miután kiépítette maga mögött a kedvezményezetti rendszert, éppen ez a rendszer nem engedi őt visszavonulni, amikor testi bajok, vagy szellemi leépülés, esetleg mindkettő miatt már épp ideje lenne.

szist 2013.01.05. 14:42:51

@pjm:
A mai vezetők közül ki merne kiállni egy vitára vele?...SENKI!
Tudod miért Te félagyú, nem emlékszel amikor orbánnal vitáztak a választások előtt a TV-ben?
akkor is csak hazudott !!! (persze ő tudta az igazi eredményeket, de eltagadta mindenki előtt)
Mikorra persze kiderűlt ,már ő volt magyar ország (hazudós, zsivány ) miniszterelnöke!
MI van a gazdasággal ? köszönjük jól van..Pl. Persze a Pannon pumában hittél te is szaros..ezért nem áll ki vele politikus többet !

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.05. 14:43:07

@felcsutisuttyo:

Tökéletesen egyetértek veled.
A Fidesz borzalmas teljesítménye mögött ugyanazok a hatóerők állnak, amelyek a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok tragikus teljesítményét okozták. Az ingoványból nem vezet ki a régi és új ellenzék összekapaszkodása. Az elmúlt kormányzások(MSZP, Fidesz) arról szóltak, hogy hogyan kell eredménytelenül rendbe tenni az államot és hogyan kell tönkretenni a vállalkozókat és azok termékét, szolgáltatását fogyasztó lakosságot.

Egy új és hiteles tömörülésre van szüksége társadalmunknak, hogy felülírja a pártoskodók haza és nemzetromboló mesterkedéseit, hogy a népnek LEGYEN REMÉNYE, LEGYEN BIZTOS JÖVŐJE, hogy a gyermekeink NEM HIÁBA SZÜLETTEK MEG !
Új és tiszta erők jönnek velünk a felszínre alulról és a népből fog kinőni ez az új cselekvőképes, hazájukat szerető és azért tenni is akaró mozgalom. Az élni akarás, az életerő bármilyen kemény ellenállást át tud törni idővel. Mi nem akarjuk elhagyni ezt az országot, az anyaföldet. Mi itt születtünk, itt akarunk élni és boldogulni és itt akarunk meghalni is !

Az SZMN, Szabad Magyar Nép nevű civil szerveződés össze fogja gyűjteni az eltévedt bárányokat és a hazájukért aggódó hazafiakat azért , hogy megalakuljon egy Új alapokon nyugvó DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁG.
A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem, egyikkel sem szimpatizált és elég bölcs ahhoz, hogy az országot kivezesse a válságból amíg nem késő.

A mi országunk MAGYARORSZÁG !

Magyarország a miénk, a magyar népé és nem valamelyik párté vagy kormányé, vagy érdekcsoporté !
Legyen bátorsága kiállni minden hazájáért aggodó magyarnak e torz rendszer ellen.

Keress minket a www.girlsandboys.info , a facebook, az IWIW, a Myvip közösségi hálózatokon. A mozgalom nyitott. A csatlakozás önkéntes.
A gyeplő most a nép kezében van, nem szabad kiengedni, új fordulat vette kezdetét. Most kell nyomás alatt tartani a Fideszt egészen jövő tavaszig, hogy a magyarázkodással legyenek elfoglalva.

„Legyen bátorságotok megtenni, amiről ti is tudjátok, hogy helyes!” Nehru

ördöngös pepecselés 2013.01.05. 14:48:54

@szabadmagyarnép:

Fidesz = Balliberalizmus, mszp???

Ez a Dzsobbik hivatalos álláspontja? :DD

Nagy szakértők...

pjm 2013.01.05. 15:03:31

@leponex: 1. Te, mint mezei polgár csak annyit tudhattál meg, amit a fideszhirtv adott, meg a viktoinox ordibált. A kormány megbuktatását pedig én is szeretném tudni, ki akarta annyira. Ki szervezte a "forradalmi" tv égetést és kifosztást? Nem azt mondom, hogy Feri nélkül nincs élet, hanem azt, hogy a fidesznyik szűklátókörű kivonulgatásokkal már nem nagyon lehetett mit kezdeni és ne feledjük, az akkori fidesz kommunikáció kimrült a monnyonle-ben. Milyen 2/3-os dolgokat szavazott volna meg a fidesz?

2. és most, hogy leváltották, eltakarodott, mennyivel is lett jobb? Ja, most azok kormányoznak, akik az akkori "népfelkelést" szervezték és pénzelték? Na azt is szeretném tudni, kik voltak? A rendőrök meg egyszerűen csak nem voltak kiképezve az ilyen dolgokra. Túlreagálták, majd meg lettek büntetve. Szóval egy kicsit objektívebben, ha lehet! Ovastam most valamit. Ha a fidesznek van egy csöpp esze,, akkor még kiszippantja a lehető legtöbb pénzt, mondjuk az MNB-ből, majd jól átadja a kormányzást egy 53 %nak, akiket vérre tudnak szívatni ellenzékből. Szerintem a cinizmusba ez is benne lesz.

pjm 2013.01.05. 15:07:38

@szabadmagyarnép: és majd a nép beül a pénügyminisztériumba és törvényeket alkot! Melyik nép? pl innen a nyőckerből?

pjm 2013.01.05. 15:10:05

@szist: Hát ez eg intelligens hozzászólás volt. orbánviktor soha nem hazudott, legfeljebb amikor azt mondta, hogy soha sem hazudik. Mi a pálya a tandíjjal?
Leülhetsz, egyes!
Ja és nem vagyok szaros, mert nem illette a hátsómat még a nyelved.

húzzad neki shakespeare 2013.01.05. 15:10:25

@wmiki: A tied volt az a kocsi amit az idióta csürhe felborított és felgyújtott (biztosító nem fizetett rá)?
Azóta volt nem egy tüntetés, mégsem verte szét senki a várost!
Faszkalap, szadista, bűnöző rendőrök meg voltak is, lesznek is.

esefe 2013.01.05. 15:30:32

Te igazán szánalmas vagy, ezekkel az idióta agymenéseiddel, amelyek soha nem valósulnak meg.

esefe 2013.01.05. 15:31:51

@pjm: Viszont a sítlusod alapján, nyolc osztályt (se) végzett agrárproli vagy.

Scagnetti 2013.01.05. 15:38:23

@pjm: Az felmenti Ferit, hogy Viktor is hazudott?

esefe 2013.01.05. 15:45:23

@Scagnetti: Sőt! Trónra emeli, mint legalkalmasabbat.

ágica1 2013.01.05. 16:08:53

@Mária: Kedves Mária! A fidesz nem párt, hanem néhány here maffiája. Az ő pénzük már rendben van, a lelkes dolgozó közfideszeseknek meg marad a hitük. Közülük is megmentette a magáét jónéhány, kedves vezetőjük nevét így is imáikba fogják foglalni (hívőkkel pedig nem lehet vitatkozni)
Nem tűnt fel, hogy egyszer már ugyanezt megtették?
Szófosás lesz még rendesen, a választás -ha tényleg elveszítik- úgyis a libsibibsik csalása lesz és ezért aztán lehet megint hátat fordítani a parlamentben.
A zsozsó svájcban, a gyerekek jövője OK, a nyomok meg eltörölve. Semmi ezüsthajózás meg kayaibrahimozás, a bunkó trollok meg úgyis megvédenek, esetleg segítenek kifosztani a tv-székházat, és ráfoghatják a vonanyuszira, aki haver.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.05. 16:21:38

Azt a gyalázatot amit éhségsztrájknak neveztek semmi nem képes legitimálni, se utólag, se előre se sehogy.

Mária 2013.01.05. 16:22:08

@pjm:

"Ha a fidesznek van egy csöpp esze,, akkor még kiszippantja a lehető legtöbb pénzt, mondjuk az MNB-ből, majd jól átadja a kormányzást egy 53 %nak, akiket vérre tudnak szívatni ellenzékből. Szerintem a cinizmusba ez is benne lesz."

*

Majd jól ki lesznek vezettetve a teremből a házőrséggel, ha nem férnek a bőrükbe :P

lajos0 2013.01.05. 16:47:56

@béla a görög: "de mint tudjuk a fidesz számára csak egy cél van a hatalom és abban az egyes intézmények is csak eszközök. igy a választás intézménye is."

Azért ez tényleg rendkívüli éleslátás. A politikai pártok a hatalom megszerzésére jönnek létre, vagy parasztosan ez a politika bináris kódja. De legalább leesett.

lajos0 2013.01.05. 16:49:25

@ancsika3114: "amúgy semmi bajom az LMP-vel! listán rájuk szavaztam legutóbb. (egyéni jelöltjük nem volt nálunk)"

Én is csak listán tudtam rájuk szavazni, mert nálunk sem volt egyéni jelölt. No ennyire demokratikus volt az előző választási rendszer (is).

lajos0 2013.01.05. 16:52:29

@légügyi megfigyelő:" pedig megtörténhet, amit írsz és jöhet az előrehozott választás. És ennek fényében az ellenzéki demokraták megosztottsága életveszélyes."

Hát akkor a nagy elutasítottsággal rendelkező demokratának ilyenkor egy teendője van, hátralépni a többség érdekében. De ennyire egyik sem akar államférfi lenne valahogy, a bödön közelében jobban éreznék magukat.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 17:05:51

@lajos0: pontosan, hátra kellene lépnie egyeseknek.

babo81 2013.01.05. 17:15:42

@Obam Yarack:Emlékszel még 2006-ban a kampányra? Amikor Orbán hisztérikusan üvöltözöttés sok embert elriasztott eme megnyílvánulásával. Aztán 2010-ben megemberelte magát,mintha tudathasadáson ment volna keresztül! Már akkor is beszélgettük az ismerősökkel,hogy ez az ember nem beszámítható(kezelés ide vagy oda)bár lehet,hogy nyugtató inekciókat kapott akkoriban. Aztán eljött 2010 jött,hzudott,győzött és előbujt belőle az "igazi énje" Ami nem más mint egy megalomán,arrogáns,lekezelő diktátor aki qrvára leszarja,hogy a nép nyomorog!!!!

zajos1 2013.01.05. 17:15:45

@CICMÓK:
"Gyurcsány kinyírása"n : kinyírta ő saját magát...
" Az MSZP meggyengítése": az előző következménye (bár maguk is megtetek érte mindent!), egyébként sem hiányoznak senkinek...
" Az LMP lenullázása" :az LMP-t pont Bajnaiék nyírják ki, minden tiszteletem az övék, hogy ellenállnak!
"A Jobbik még szélsőségesebbé tétele (kockázatos)": A Jobbik önállópárt a Fidesznek semmi köze hozzá!
"Lehetőleg két párti parlament": A választók akarata dönt majd mi lesz, de kötve hiszem hogy kétpárti lesz.
"Látszatdemokrácia": Épp most bizonyosdott be, hogy valódi demokrácia van!

zajos1 2013.01.05. 17:16:36

@babo81: Mi van együtt kezeltek benneteket?

leponex 2013.01.05. 17:18:17

@pjm:
"a fidesznyik szűklátókörű kivonulgatásokkal már nem nagyon lehetett mit kezdeni "

De hát mit számított az?
Kormányozni kellett volna, nem az ellenzékkel foglalkozni:)
Látod, a Patás nem bíbelődik velük, az elképzeléseit igyekszik megvalósítani.
Oszt ha mégis falhoz ér, hát megáll előtte.

De semmi akadálya, lehet utánozni, hátha bejön a Ferinek is :))

'Milyen 2/3-os dolgokat szavazott volna meg a fidesz?'

Hát mondj egyet, amelyik azért nem ment át a parlamenti szavazáson, mert az ellenzék nem szavazta meg akkor! Nos??

A 2006-os Októberi Sajnálatos Eseményeket legalább ötvenszer vérre menően megvívták a fórum lelkes résztvevői, lajos barátunk majd neked is elmondja, ha akarja, mit keresett a titokzatos szolga a helyszínen, mit nem a felszerelt, de tétlenségre ítélt rendőri erők, ...

****

'Ha a fidesznek van egy csöpp esze,, akkor még kiszippantja a lehető legtöbb pénzt, mondjuk az MNB-ből, majd jól átadja a kormányzást egy 53 %nak'

Remek gondolat!

Nekem meg az volt régebben elképzelhető, hogy a Simor bácsi tán épp azért üldögél a 35 Mrd-on ( fizettetve ezért a kamatokat az állammal ), hogy ha sikerül 2012-ben a Patást megbuktatni az IMF bácsi segedelmével, akkor a látványos válságkezelésre legyen rögvest pénze a (Bajnainak ?) Róna Péter konkrétan mintha 2012 novemberében jelölte volna meg ennek idejét.
Tán emlékszel az IMF-tárgyalások kritikus pontjára, amikor Orbán hirtelen megadta magát. Ezért aztán elmaradt a megbuktatása.
Ez persze csak az egy az összeseküvéshalmaz elemei közül :)

todor48 2013.01.05. 17:19:15

@profilo: mondsza fiam! Te egyállóhelyben vagy ilyen, vagy csak akkor, ha nekifutsz?!

zajos1 2013.01.05. 17:21:29

@lajos0: Annál is inkább, hogy mint kiderült, hamisan vádolták Semjént.

Lilla50 2013.01.05. 17:23:15

@HanSolo90:
igen a politikai kultórán kell változtatni és méltányosnak kell lenni.
Meg kell nézni, hogy mi miért történik és lehetőleg a kicsi aprócska látóteret befogó lencsét szélesebbre kell tágítani.

Bizony 2006-ban az ország kapott egy menetrendet:
index.hu/belfold/partI7339/

Akkor is tudtuk, hogy nem lehet tőle eltérni
A fidesz a lényegről elvittte a figyelmet és mindent megakadályozott, mert más rezsimet akart--Ha olvasunk 1944-es lapokat ott az előképre lelhetünk.

A nép felháborodott a semmin, mert el nem olvasott semmit de riogott a célzott információkon, melyet a fidesz kommunikáció adott számára.

Máig nem hajlandó tisztázni az ott felvetetteket:
miféle "intézmények maradjanak közösségi működtetésben és miféle mértékben.

Most a fidesz osztogatja az üveggyöngyöket --és a nép örvend és heherészik és nem is gondolkodik/ foglal állást ismét.

Hát itt tartunk!

Róna Péter pedig hülyeségeket beszél a mai Magyarországgal kkapcsolatosan bázisdemokrataként
még a szakmai tudását is képes feledni!
Itt tartunk!

babo81 2013.01.05. 17:25:32

wmiki:"inkább a diktatúra,messze a fidesz a legjobb" Mondd,neked nincsenek anyagi gondjaid?Viki elintézte?Nyald a seggüket fényesre,hátha még többet profitálsz!

lajos0 2013.01.05. 17:29:03

@Obam Yarack: Jobboldali udvari pszichiáterek már hasonlóan kielemezték a Fletó elmeháborodottságára utaló tényezőket, a baloldaliak az Orbánnal eljátszotta ugyanezt. Én készséggel hiszek mindegyiküknek :-)

Lilla50 2013.01.05. 17:29:27

@zajos1:

az lmp -nek végre tisztáznia kéne mit akar
Schiffer erősen balos nézetei a bázisdemokrácia talaján nem éppen nyílt verzió---kommunistább a legvadabb Lenin által képviselttől
Karácsony Gergely egész más felfogása--

az egész párt viszont a bázis (közvetlen demokráciát vallja

Hogyan lilleszkedik ez a mai demokrácia felfogásba, amelyet a civilizáció hozott létre.
Orbán a keresztény egyházban gyökerező hierarchikus rendet szeretné
a többiek pedig e két véglet mellett a harmadikat a liberális demokráciát látják működtethetőnek .

Akkor most mi van?
adjon az állam többet---nyerjünk csatákat a háború ugyan kit érdekel?

leponex 2013.01.05. 17:30:13

Rosszul emlékeztem, Andor Lászlóban látta RP az új miniszterelnököt ...
Demokratikus választások után, természetesen, ahogy az EU-ban már megszokott:

www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/egy-even-belul-levalthatjak-orban-viktort-/2011-11-11

A közgazdász vélekedése szerint ez a mechanizmus már beindul, és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket. Mindezt alátámasztja a Wall Street Journal cikke is, amelyben arról írnak, hogy Magyarországon lehet a következő nagy válság. A közgazdász szerint a cikk megalapozója Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának nyilatkozata lehet, amelyben a biztos elmondja, hogy mekkora lesz a magyar költségvetési hiány.

„A dolog lényege az, hogy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van” – összegezte Róna Péter.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 17:32:29

@babo81: :x

mert ha eljő a gyurcsány/bajnai/kuncze szentháromság, akkor végre eljön a kánaán is, és egyből bevezetik az ingyenpénzt, meg az örökéletet, igaz?

te igazi libbant vagy :x

lajos0 2013.01.05. 17:34:49

@Kombájnos: "Előrehozott választások az osztogatások előtt? Épp mikor megkapják az MNB trezorjának a kulcsát?"

Az MNB trezorjának kulcsát a BIS őrzi. Ők engedték meg Surányinak, hogy bagóért kipakolja belőle például a 60 tonna aranyat. Lehet itt belpolitikán bohóckodni, de a jegybank szigorú külföldi felügyelet alatt áll, mivel szinte mindennek a kulcsa.

Lilla50 2013.01.05. 17:36:46

@lajos0:

ez a legegyszerűbb magatartásforma
a vezető önmagában mit sem ér!
Orbánt a holdudvara tartja ott

Gyurcsányt a holdudvara hagyta egyedül
Ezért az emblematikus figura önmagában még a nyomorunkat sem fejezi ki!

Méltányos az lenne, ha az elveket legalább a magunk nyelvére fordítanánk:
a. hierarchiát--mert én magam a felső harmadban lennék

b. állandóan szavaznék az engem érintő összes kérdésben--gazdaságilag pedig fogalmam sincs mi lenne egyenlősdi--vagy ki tudja--mert az nincs megjelenítve

c. törvényekben rögzített szolidaritás mentén felépített liberális demokráciát

Ha mindez a duma mögött marad, akkor csak duma bele a világba!

babo81 2013.01.05. 17:37:31

@zajos1: Nekem nincs rá szükségem és ha mégiscsak rá lennék szorulva nem engedhetném meg a külföldi kezelést. Mondjuk jó lett volna ott lenni és felvenni majd Petyka leadná a Frizbiben ja bocs elfelejtettem ő is csak egy orbitális seggnyaló!

Lilla50 2013.01.05. 17:38:52

@leponex:

a bázisdemokrata --meglehetősen nyíltan törve hatalomra--amely anarchia ma még

Lilla50 2013.01.05. 17:40:36

@wmiki:

mondjukez heherészésnek is gyenge

index.hu/belfold/partI7339/

ha ebből ezt olvasod ki
No akkor igazán fura a látásmódod!

lajos0 2013.01.05. 17:41:11

@pjm: "Fel akarta rázni azt a sok begyepesedett csontagyú marhát, akik a Medgyessy féle vonallal beszivatták a magyar embereket."

Gyurcsány Megyó főtanácsadója volt nem mellesleg. ha így lenne a beszédnek másnap nyilvánosnak kellett volna lenni. Itt egyszerűen befenyítette a frakciót, hogy nehogy már azt képzeljék, hogy demokráciát fogunk játszani, az asztalt 12-en üljük körül, és a trükkökről nektek nem kell tudni.

De a kérdés továbbra is az, hogy személyesen mit követett el? Mi szerepelhetne egy orbáni, vagy mondjuk egy tömjén zsolti "öszödi" beszédben? Mennyivel különb az, aki szépen csendben hazudik és azt sikerpropagandával leplezi? Hát nekem az öszödi beszéddel éppen az emberi nagysága jön le, mert szembe mert nézni a pártjának politikájával és azt bírálni merészelte. Próbálná csak meg valaki a kedves vezetőt így bírálni! A mai vezetők közül ki merne kiállni egy vitára vele, ahol a konkrét dolgokról vitetkozhatnának? SENKI! Ezért mondom azt, hogy csak a félbites agyú barmoknak mondja az öszödi beszéd, hogy gyurcsánytakarodj, a normálisabbaknak pedig, hogy elég tökös gyerek a Feri, szembe mert menni az MSZP főembereivel. Aztán persze szépen csendben az MSZP meg is lépte, amit kellett...

leponex 2013.01.05. 17:41:33

@Lilla50:
'a bázisdemokrata --meglehetősen nyíltan törve hatalomra--amely anarchia ma még'

Hát a lajos biztosan le tudja majd fordítani nekem is :(

babo81 2013.01.05. 17:42:44

@wmiki: mondtam én Gyurcsányt,Bajnait...stb. Szerintem NEM! Képmutató az összes!!! Gyurcsány elkúrta,Viktor szétbaszta....soroljam?

lajos0 2013.01.05. 17:42:54

@lajos0: A b-rész véletlenül bennmaradt. bocs :-) De, hogy Feri tökösségét bizonyítaná azért egy mosolyt megér .-)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 17:48:36

@babo81: remek...
tehát akkor szerinted van egy képzeletbeli MesePárt, ami tökéletes emberekből áll, akik csak mindenkinek jó döntéseket hoznak, és akik majd 2014-ben lépnek elő a fénybe... :x

gratulálok, ennél még egy libbant is értelmesebb, az legalább olyan dologban hisz (az evolúciót, meg az ősrobbanást kivéve), ami létezik a valóságban is (msz(m)p)

lajos0 2013.01.05. 17:49:58

@Szúrófény: "Aki nem, vagy nem itt, ide adózik, mi jogon szól bele! Információ hiján!"

Nem az információhiány a baj, a hülyék is tömegesen szavazhatnak. Az adóbefizetés a baj, és egyet értünk. Aki az elmúlt 4 évben egy vas adót sem fizetett itt, az ne szavazzon, oszt jónapot. Így nem lehetne az inaktívaknak történő ígérgetéssel még egyszer bödönközelbe kerülni.

wip 2013.01.05. 17:52:28

Jó a szöveg, de a fideSS számára benne van a bukta lehetősége is!Minden előfordulhat, még az ellenkezője is!

Mindfield 2013.01.05. 17:53:29

"„Íme néhány érv, amely Orbán számára a 2013 június eleji voksolás mellett szólhat.” "

Nyehehe, nem lesz itt olyan, Orbánék is mennyit vinnyogtak az előrehozott választások miatt még anno (jaj, a vekkerek!) most ők sem lesznek olyan hülyék, hogy az ellenfélnek megadják ezt a lehetőséget. Tessék szépen kivárni mindenkinek a sorát, eddig is ez volt a szabály, ezután is ez lesz, de természetesen csak akkor, ha úgy gondolják, hogy akarnak még választásokat tartani, hiszen a kétharmaddal az sem biztos hogy kell! Most ők a főnökök, tessék elfogadni, amit csinálnak!

vakablak 2013.01.05. 17:53:41

Szerintem nem lesz előrehozott választás a következő okok miatt:

- A 2/3 az űberkirályság, ez már az elérhető legfelső szint. Az előrehozott választásokon vagy meglenne újra a Fidesznek a 2/3, vagy sem, de érezhetően inkább nem. Mit kezdjen egy hatalom-junkie, mint Orbán, egy egyszerű többséges hatalommal, amikor a nagy mű még kész sincs? A hatalom sava-borsa a korlátlanság, a minősített többséges törvények és az alkotmány (alaptörvény) kény és kedv szerinti változtatgatásának korlátlan lehetősége. Pont erről mondana le Orbán?

- Szar a gazdaság helyzete. Természetesen ezt így Orbánék sohasem vallanák be, pont az ellenkezőről hazudoznak, de nyilván ők is pontosan látják, hogy lószart sem értek el, sőt, elrugaszkodás helyett hanyatlás következett be. Viszont ők is pont olyanok, mint a viccbéli rabbi, akinek még annyi sok jó ötlete volna a libák pusztulását megállítandó: nagyon szeretnének tovább próbálkozni, hátha majd a 2013-as év hozza meg végre az áttörést, s vele megtépázott népszerűségük helyreállítását, amitől 2014-ben az újabb 2/3-ot remélik.

Ezzel szemben viszont, ha maradna a választások megszokott üteme (2014), volna még lehetőség az alaptörvénnyel való további piszmogásra, az elkaszált regisztráció helyére valamilyen egyéb, a Fideszt még jobban helyzetbe hozó intézkedés kiötlésére és bevezetésére (az AB hamarosan kikapcsolva!), meg egyáltalán, a korlátlan hatalom élvezetére.

2014-ben szinte biztosra vehető a győzelmük; és ha mégsem nyernének, szinte 100%, hogy az ellenzéknek nem lesz 2/3-a (ehhez, ha kell, a Fidesz habozás nélkül meg is hamisíthatja a választások eredményeit, pl. tetszőleges számú fiktív és ellenőrizhetetlen határon túli szavazat generálásával). Ha sima feles többséggel nyerne az ellenzék, akkor úgy fél-egy éven belül megbuktatható, tekintettel a Fidesz által megszállt államra és lényegében minden médiára (AB, KE, KT, OVB, MNB, Polt, Handó, Médiatanács/MTVA és rajtuk keresztül a közmédia, plusz a privát média-birodalom, egyéb leválthatatlanul bebetonozott lakájok).

A Fidesznek a fentiek miatt nincs miért aggódnia 2014-ben, ezért kár is előrehozott választásokban gondolkodniuk.

Bronislav Kaminski 2013.01.05. 17:57:17

elbaszta az ab a csuti törpecigány most cserébe elintézi hogy egyltalán ne legyen választás..!! valamit valamiért...!!!
heil gyurcsány!!!! atomot felcsútra!!!!!))))

szist 2013.01.05. 17:57:50

@pjm: ne beszélj mellé hugyos (nem szaros)
a nagyorrú ott hazudott ahol csak képernyőre került!
Emlékezzél az öszödi beszédre ! utána hogy kóserolta magát, mert ő egy nagy államférfi...a nép a mindene..hhahahaa
"igazságbeszéd" ne röhögtess.....

masszív 2013.01.05. 17:58:40

@Obam Yarack: Occam borotvája: 10 lehetséges verzióból mindíg a legegyszerűbb az igaz. Sajna amit írtál az az igazság. máshogy nem is működhet a dolog ebben a velejéig romlott hazug aljas embertelen országban

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.05. 17:59:09

Pintér féle életpályamodellt mindenkinek.
Közrendőrből milliárdos pár év alatt, "tisztességes munkával", (pofátlan)kedvezményes nyugdíj mellett miniszteri állás és fizetés! A kínai piac üdvözöl Sándor!
Rendőrök hajrá, itt a nagy lehetőség és a jó példa!

Valami elkezdődött....hajrá diákok.

Ha a sunyi békemenetet küldik ellenetek, nagy balhé lehet....

lajos0 2013.01.05. 17:59:31

@pjm: "Ki szervezte a "forradalmi" tv égetést és kifosztást?"

Szerintem ugyanaz, aki határozottan megtiltotta a pár sarokra lévő készenlétiseknek, hogy 10 perc alatt felszámolják a műbalhét. És így a lapok másnap ezzel voltak tele az öszödi beszéd elemzése helyett. 80 év múlva kiderül igazam volt-é, majd visszatérünk rá.

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 18:05:39

@vakablak: A rabbis hasonlatra: azért az egy dolog, hogy az egyszeri zsidó tanácsért járt a rabbihoz. Orbán nem tanácsadó, hanem aktív irányítója a dolgoknak.

Az orbánista hivatalnokokról: ugyan, ne lenne eszköz a kipenderítésükre? Alkotmány felfüggesztve, közjogi érvénytelenség miatt, hivatal megszüntetve, a kilenc évre berendezett irodákból hivatalnokok el, és slussz. Szerintem az, aki ebben a rendszerben hivatalt vállal, számolhat azzal, hogy futva kell elhagynia a székhelyét. Ez még a nagyfőnökre is igaz lehet.

babo81 2013.01.05. 18:06:33

@wmiki: De azért azt te is belátod,hogy az egyik tizenkilenc.... Mese párt kilőve hiszen Matolcsy bácsi jóvoltábol mi egy tündérmese résztvevői vagyunk! Én csak azért szólítottalak meg,mert nem jó diktatúrában élni. És megkérlek, ha csak kötekedni akarsz inkább ne reagálj semmit a felvetéseimre! Köszi!

wip 2013.01.05. 18:08:48

Hölgyeim és Uraim, kedves magyar honfitársaim! NEM egymással kéne veszekednünk, hogy ez elb...ta, az meg elqrta, egyezzünk meg egy minimális fideSS elzavaró együttműködésben és egy minimális alaptörvényben, a többi már jön magától! Alapvető az legyen, hogy SOHA TÖBBÉ NE ÜLHESSEN egy párt vagy szervezet sem a nyakunkra!DE: amit 1990-ben nem tettünk meg, most írassuk be az ALKOTMÁNYBA, vagy alaptörvénybe, mindegy: A NÉP ne lehessen rabszolga a saját hazájában,az a politikus, amely a NÉP ellenében hoz döntéseket, a saját vagyonával feleljen érte!A másik dolog, amit fontosnak tartok: Ne kaphasson senki, sem állami, sem saját állásban tíz minimálbérnél nagyobb bért, jövedelmet.Az ettől nagyobb jövedelmet 90%-os adóval sújtani kell.

lajos0 2013.01.05. 18:09:23

@leponex: „A dolog lényege az, hogy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van” – összegezte Róna Péter.

Az élet annyiban igazolta, hogy aztán a nem annyira perifériára is megérkeztek a Goldman Sachs-os alkirályok. De Rónával egyetértek abban, hogy az igazán komoly döntéseket nem itt hozzák rólunk.

wip 2013.01.05. 18:10:37

@légügyi megfigyelő: de minél előbb, annál kevesebb kárt okoznak még!

légügyi megfigyelő 2013.01.05. 18:12:24

@wip: majdnem mindenben egyetértünk, a lényegben feltétlen!

lajos0 2013.01.05. 18:13:47

@leponex: "'a bázisdemokrata --meglehetősen nyíltan törve hatalomra--amely anarchia ma még'

Hát a lajos biztosan le tudja majd fordítani nekem is"

Hát megvannak a korlátaim, be kell látni. Esetleg valami szabad vers ? Majdnem haiku csak nem jön ki pont a szótagszám.

lajos0 2013.01.05. 18:21:02

@masszív: "Occam borotvája: 10 lehetséges verzióból mindíg a legegyszerűbb az igaz."

Occam beretvája, amit magam is szívesen forgatok, ha a szükség úgy kívánja, nem ezt mondja ki, hanem azt, hogy ha valami megmagyarázható feltételes elemek nélkül is, akkor tegyünk úgy. Azért ez nem ugyanaz, mint a legegyszerűbb magyarázat elfogadása.

Pluralitas non est ponenda sine necessitate.

vagyis

A számosság feleslegesen nem tételezendő.

babo81 2013.01.05. 18:21:47

@wip: oké ez mind szép és jó! De kérdem én miért nincs az a sok elégedetlen,rosszabb esetben nyomorgó ember az utcákon? Itt írogatunk,betelefonálós műsorban óbégatunk. Mire elég ez? Közben ez a szemèt rabló rezsim teljesen kifosztja az országot! Pontosítok,MINKET átlagon alul keresőket!

lajos0 2013.01.05. 18:22:23

@Valami fidesz simli van az AB bukta mögött!: "Közrendőrből milliárdos pár év alatt, "tisztességes munkával""

Mi az hogy, nagyon is .-) És még azt mondják, hogy nem ez a végtelen lehetőségek országa.

lajos0 2013.01.05. 18:24:12

@légügyi megfigyelő: "Szerintem az, aki ebben a rendszerben hivatalt vállal, számolhat azzal, hogy futva kell elhagynia a székhelyét."

Azért vannak vérprofik, akik már 5-6 garnitúra óta kotorásznak a közpénzes fazékban. Tőlük lehetne tanulni.

lajos0 2013.01.05. 18:26:50

@wip: "az a politikus, amely a NÉP ellenében hoz döntéseket, a saját vagyonával feleljen érte!"

Minden politikusi fb-tagi, stb. döntés legyen nevesítve, és teljes vagyonával feleljen érte.

Hamarosan hajléktalan strómanok kormányoznának Ciprusi cégek megbízásából .-)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 18:28:57

@babo81: azért a jelenlegi rendszerben a választható pártok közül, még messze a fidesz a legjobb

de egyetértek én sem hiszek ebben a demokráciának nevezett rendszerben, ahol egy csoport kiválasztott dönti el helyettem, hogy mit kell tennem
de jelenleg ez van

érdekelne, mi a te javaslatod?

márta)) 2013.01.05. 18:42:43

' Török Gábort pedig hagyjuk, az esélylatolgatás még senkit nem tesz jó politikai elemzővé. '"

Már! Bocsánat! Csak szólok! A Török Gábor kiváló politikai elemző, az ország legismertebb politikai elemzője.
ott a pont.

babo81 2013.01.05. 18:59:34

@wmiki: a jelenlegi pártok közül....a Fidesz a legrosszabb! Kinek a pap kinek a papné. És akkor kifejtem bővebben miért ez az utálat:szerény személyem egy büdös fillért nem profitált Matolcsy bácsi intézkedèse során! Sőt amig némelyeknek jócskán megugrott a fizetése a hozzám hasonlóknak még abból a kevésből is lecsippentettek!(nem keveset!)adójóváírás kivonása,egykulcsos adó,mind a alacsony keresetűek szívták meg! Aztán egy éve lapátra tettek és három hónap segély(41 ezer forintocska)után azt mondták menj Isten hírével! Érted?!HÁROM hónap! Gyalázat!Közmunka?!Modern rabszolgatartás! Bár,ha te jól jàrtál(16%adó)akkor én hiába tépem itt a számat!Demokrácia itt? Ne viccelj! :( Ötletek? Használható ötletek? Igazad van,tőlem ne várj. Egy végletekig elkeseredett embertől arra nem tellik!Még mindig úgy gondolod,hogy csak a Fidesz?!

leponex 2013.01.05. 19:10:27

@lajos0:
'Hát megvannak a korlátaim, be kell látni. '

Mostanában halmozod a korlátaidat :)
Olvasnod kéne, meg alapművelődnöd, ahogy olvastam a személyre szóló javallatot ...

RP hirtelen megbántódott, öncenzúrába hajtotta fejét.
Tán csak nem szóltak neki a Cityből, ne fecsegjen már annyit ...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 19:18:27

@babo81: igen
még mindig úgy gondolom, hogy csak a fidesz

az messze a legjobb a választható pártok közül... a jelenlegi rendszerben

ez az is bizonyítja, hogy állandóan van ez a fizetett lejáratókampány, ami az interneten folyik ellene, a folyamatos ajvékolás

de igazából nekem mind1 melyik
mivel én nem mást hibáztatok a saját életemért

Jolka40 2013.01.05. 19:21:45

A logikád kristálytiszta. Nem lesz előrehozott választás, van még több, mint egy évük. És az ellenzéknek ugyanennyi, hogy összeszedje magát.

lajos0 2013.01.05. 19:21:55

@babo81: "Közben ez a szemèt rabló rezsim teljesen kifosztja az országot!"

Hát már jó 20 évvel ezelőtt is nagyjából túl voltunk ezen. Bár azóta még voltak azért kreatív srácok.

leponex 2013.01.05. 19:28:57

off
Ha már LMP:

"Határozatban erősítette meg az LMP országos választmánya, hogy a párt nem kíván részt venni az MSZP által indított Szövetség a változásért elnevezésű kezdeményezésben. Ennek oka, hogy ezeknek az ellenzéki tárgyalásoknak a célja egy választási szövetség megalkotása, az LMP novemberben elhatározott stratégiája azonban kimondja: a jelenlegi parlamenti pártokkal nem kíván választási együttműködésre lépni.

A párt novemberi kongresszusának döntéséde szerint az LMP a korábban kormányzati felelősséget viselő összes politikai szereplő esetében a szakpolitikai egyeztetéseket megelőzően elengedhetetlennek tartja, hogy az érintettek tisztázzák viszonyukat a 2002 és 2010 közötti kormányzás gyakorlatához."

is 2013.01.05. 19:28:57

@márta)): Csak szólok. Török Gábor a legismertebb, ez igaz. Hogy kiváló lenne, azt pont elegen vitatják ahhoz, hogy készpénznek ne lehessen venni. Úgyhogy szívesen hallgatok egy érvelést, hogy mi az a kiváló benne.

márta)) 2013.01.05. 19:29:19

még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett."

Na. Igen. De, tudjuk, azóta megváltozott a helyzet.

""Természetesen az Ab döntése után is van lehetőség arra, hogy módosítsuk az alkotmányt, és az alaptörvény szövegében biztosítsuk a regisztráció alkotmányos védelmét. A kétharmados parlamenti többségnek ehhez megvan a választóktól kapott felhatalmazása, azt mondhatnám, megvan a politikai ereje. Az erő azonban nem minden.

Az ész szava és a politikai felelősségérzet ma mást kíván tőlünk" - fejtette ki Rogán Antal. A Fidesznek mindig is fontos volt, hogy a demokrácia nyugodtan, kiszámíthatóan és kiegyensúlyozottan működjön.
Egy esetleges alkotmánymódosítás viszont elhúzódó politikai és jogi vitákat, bizonytalanságot eredményezne, a választók körében pedig - a közelgő parlamenti voksolás előtt - a zűrzavar érzését keltheti - mondta.

Rogán szerint a választójogi reform időszaka lezárult, minden fontos kérdésben döntés született, a választások pedig jogi értelemben stabil körülmények között lebonyolíthatók."

www.origo.hu/itthon/20130104-rogan-antal-nem-lesz-regisztracio-2014ben.html

Költői kérdés) Eddig vajon hol volt az "ész szava"?
"Én nem tudom".
:))

is 2013.01.05. 19:34:30

@leponex: "Hát mondj egyet, amelyik azért nem ment át a parlamenti szavazáson, mert az ellenzék nem szavazta meg akkor! Nos??"

Nos:
- Volt kodifikált alaptörvény, a la Petrétei. Orbán megüzente, hogy nem tárgyal róla. Ez egyenlő a leszavazással, ha te esetleg értelenkednél, mert nem fogod agyilag.
- Volt új önkormányzati törvény. orbán megüzente, hogy nem tárgyal róla. Ez egyenlő a leszavazással, ha te esetleg értelenkednél, mert nem fogod agyilag.
- Volt pártfinanszírozási törvény. Orbán megüzente, hogy nem tárgyal róla. Ez egyenlő a leszavazással, ha te esetleg értelenkednél, mert nem fogod agyilag.
- Lett részben egészségügyi reform, Orbán lenépszavaztatta, nemhogy ne legyen tovább, hanem vissza.
- Lett részben felsőoktatási reform, Orbán lenépszavaztatta, nemhogy ne legyen tovább, hanem vissza.

Nos??

márta)) 2013.01.05. 19:40:07

@is:

Igen? És? Miért vitatják?

márta)) 2013.01.05. 19:48:21

Az esetleges irigységen kívül szeretnék, valamiféle konkrétumot olvasni.

rakaz 2013.01.05. 19:48:22

Vigyázzunk, a bűvészeinkel!!!

is 2013.01.05. 19:53:03

@márta)): Bocs. Te állítottál valamit, légy szíves te érveljél mellette. Különben előveszem egyik kedvenc zsidóviccemet :)

lajos0 2013.01.05. 19:55:19

@leponex:

"Mostanában halmozod a korlátaidat :)
Olvasnod kéne, meg alapművelődnöd, ahogy olvastam a személyre szóló javallatot."

Igen. De van igazsága egyébként a delikvensnek, csak ma már annyi mindenhez kell érteni, hogy annyira én nem lehetek a toppon.

Egyébként haikuban így szólt volna ez a mondat :

A demokrata,
A hatalmat áhítva,
Mi ma még káosz

Kicsit pongyola, mert az anarchia nem káoszt jelent, de a fordítói szabadságba belefér:

"RP hirtelen megbántódott, öncenzúrába hajtotta fejét.
Tán csak nem szóltak neki a Cityből, ne fecsegjen már annyit "

Konkrétan mire gondolsz, nem olvastam az utóbbi napokban róla ? De azt nagyon sajnálom, hogy Hera kedvencünk kimaradt Róna Bajnai-kritikájának megvitatásából. Pedig hányszor példálózott Rónával, mikor éppen a patást ekézte :-) Meg mikor a gonosz spekulánsok éjcaka megtámadták a forintot. Nekem hiányzik .-)

leponex 2013.01.05. 20:01:06

@is:
Szóval egy sem volt ...

- Csak nem a Feri által visszakövetelt Alkotmányt akarta Petrétei úr lecserélni?? Igaz, már a Maczó Ági is írt egyet otthon a férjével ... Csak úgy repkedtek az alkotmánytervezetek. A Szájer meg írt egyet, na bumm.

- készülgetett a tervezete az önkormányzati törvénynek, de még a koalíción belül sem jutottak egyezségre, ehhez nem kellett Orbán

- pártfinanszírozás detto

- az eü 'reform' nem volt 2/3-ados, a békákat meg nem kérdezik a mocsár lecsapolása ügyében .. Az a sok tudatlan népség meg lenépszavazta néhány elemét.
Pedig a Feri megmondta, hogy meggyőzik a zembereket ( pardon, akkor még az embereket ), oszt meg is nyerik a népszavazást. Hát így jártunk.

- lett ugyan felsőoktatási reform, nem épp az, amit Feri Öszödön felkonferált, ( és amit a Hornék is támogattak volna ), külön neked megidézem esmét:

" Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni"

Helyette lett tandíj.
Bizonyára hallottad, a népszavazás eredményét illetően épp Horn Gábor segítette ki Ferencet, amikor annak értelmezési problémái adódtak: 'Nem azt mondták Feri, ...'

Nos?
Egy szem parlament elé vitt, és leszavazott kétharmados törvényt sikerül-é végre találnod?

Vagy csak a régi siránkozás megy:
Óvónénííí! A Zorbán nem hagyja hogy kormányoljak!!

Érdekes, két évig hagyták, igaz akkor mással volt Ferenc elfoglalva, a későn jövők kedvéért :

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit."

Nyilván ez is az Orbán miatt volt...

márta)) 2013.01.05. 20:03:29

@is:

Szerintem kiváló. És? Mi a probléma.
??

Igen támadják)

hvg.hu/itthon/20121219_torok_gabor_jobbik

""Kizárólag az íróasztal mellől nem lehet követni"

Az, hogy Törököt „kiszemelte” a Jobbik vezetése, azért is érdekes, mert politikai elemzői körökben régóta beszédtéma, hogy az ismert politológus Vona Gábornak ad tanácsokat. A minap éppen Török Gábor utalt Facebook-oldalon ezekre a vádakra. Eszerint éjszaka kapott egy levelet, amelyben a következő állt: „Látom, ég nálad a villany, mégiscsak igaza volt annak a Somogyinak, hogy ilyenkor dolgozol a Jobbiknak.” Török erre úgy reagált, hogy inkább lekapcsolja a villanyt és elteszi holnapra a maradék zárthelyi dolgozatot, amit addig javított. (Politikai elemzői körökben a Somogyi vezetéknévről a legtöbben Somogyi Zoltánra, a Political Capital egykori tulajdonosára asszociálnak.) Vona Gábor a hvg.hu-nak azt mondta: Török soha nem dolgozott a Jobbiknak.

Arra a kérdésünkre, hogy valóban ad vagy adott-e a múltban tanácsokat a pártnak, Török Gábor is nemmel válaszolt. „A Sólyom László melletti tanácsadás óta nem vállaltam ilyen feladatot. Ha úgy döntenék, hogy bármely párt vagy politikus tanácsadója leszek, akkor erről tájékoztatni fogom a nyilvánosságot” - mondta. „Évek óta nem dolgozom politikusoknak, ügyfeleim az üzleti élet vezető szereplői, akik fontosnak tartják, hogy egy kizárólag a tényeknek elkötelezett elemzőtől tudjanak meg többet a politikáról. Jogosan várják el tőlem, hogy személyes tapasztalataim legyenek, ezért is minden politikussal keresem a kapcsolatot, ez a munkám fontos része. Kizárólag az íróasztal mellől nem lehet követni, megérteni a politikát” – válaszolta arra a kérdésünkre, igaz-e az a párton belüli forrástól származó információnk, miszerint korábban rendszeresen találkozott a Jobbik elnökével. „Vona Gáborral több alkalommal találkoztam, körülbelül ugyanolyan rendszerességgel, mint az összes parlamenti párt vezető politikusaival” – mondta az elemző. Mindehhez hozzátette, „attól, hogy a foci iránt érdeklődőként megnézem az Újpest meccseit, még nem lesz belőlem lila-fehér drukker, s különösen nem vágyom arra, hogy gólokat rúgjak a Megyeri úton…”

Igen! Olvastam, hogy állítólag már az is probléma? "ha ég nála a villany, akkor biztosan a Jobbik-nak dolgozik". valahogy igy, ha nem is szó szerint idéztem.

Bocsánat! Nem erről szól a poszt . Tudom. De ha már elkezdődött valami (téma) valamilyen formában illik befejezni.

Ezt teszem most. Ezzel Én be is fejeztem.
:)

márta)) 2013.01.05. 20:10:23

Egyébként nem értem, és soha sem értettem) Tudomásul kell venni, hogy a Jobbik egy demokratikusan megválasztott parlamenti párt.
Az, hogy nagyon sokan, és Én is, elítélem a cigány- zsidóellenességét, és sok-sok minden mást a politikájukban egy más lapra tartozik.

Csak ennyit akartam még.
:(

Lilla50 2013.01.05. 20:12:13

Ezen az időszakon belül az LMP különösen fontosnak tekinti a tárgyalópartnerek álláspontját az 1adórendszer igazságossága,
2 az élőmunka túladóztatása,
3 a tőkejövedelmek,
54az extraprofit,
a környezethasználat alacsony részesedése a közteherviselésből;
6az államadósság-növekedés,
7 valamint az adósságállomány és a nagyberuházások összefüggéseit illetően,
8 továbbá a Magyarország adottságait ki nem használó beruházási politika,
9 a kiemelt beruházási törvény,
10 a multinacionális befektetők előnyben részesítése a hazai kis- és középvállalkozásokkal szemben,
11 a hazai beruházási ráta alakulása ügyében.
HIRDETÉS

12Az LMP ezen túlmenően a bankrendszer szabályozása,
13a devizahitel-krízis kialakulása és kezelése,
14 a 2009-es banki magatartási kódex;
15 a közszolgáltatások piacosítását szolgáló lépések;
16a kistelepülések magukra hagyása (különös tekintettel a kisiskolák bezárására,
17 a vasúti szárnyvonalak meg
szüntetésére),
18 a szociális kettészakadás;
19 a birtokpolitika,
20a helyi termelők kiszorítása;
21az energiapolitika: az energiapazarlás és 22importfüggőség konzerválása,
23 a megújuló energiaforrások elenyésző kihasználása;
24 a közpénzen folytatott kormányzati propaganda témakörökben is lényegesnek tartja a tárgyalópartnerek álláspontját.

ez az lmp témafelvetése
Tán boruljék Szanyi vállára és minden oké!

leponex 2013.01.05. 20:15:26

@lajos0:
Váóóó! Szóval még költői véna is csörgedezik ereidben...
( Egykoron Oravecz bácsi tolta naponta a haikukat, és egy életre el ment a kedvem tőlük, még elolvasni se.)

RP ugye szomorkásan megállapította, hogy ő most már felhagy mindenféle véleményformálással, mivelhogy nem hallgat rá senki. Addig sem nagyon.
( a Patás szerintem egy kicsit ami a devizahiteleket illeti, de én végletesen elfogult vagyok, ugye )

De mintha a kemény beszólását követően épp a devizahitelezés felelőseinek firtatása után jött volna rá a remeteség vonzása.
Amilyen rigorózus volt a Bajani és tsai felé...

Kedves heránkat láttam kétszer is valamerre, egy kicsit megfakult, olyan fáradtan egyhangúan szólt. Legközelebb ha látom, meginvitálom
:)

Lilla50 2013.01.05. 20:26:03

@márta)): tisztázni kéne a fogalmakat!

mit jelent a jobboldal?
eredeti értelmében használjuk
azóta más tartalommal használjuk

Miféle gazdaságpolitikák köthetők hozzá?

mit jelent a bal oldal eredeti értelemben?

Mit jelent ma?
Vannak árnyalatai
Miféle gazdaságpolitikát kötnénk hozzá?

Amit itt akartok az jobb vagy baloldali gondolkodásmód?

mert bizony ahogy olvasom itt a kommenteket--mind szinte az 1989. előtti állapotokat kívánja vissza---akkor felesleges volt egymásra irigynek lenni, mert Csak a Trabantos irigyelhette a Wartburgost.
Most más a helyzet, de a gondolatok ugyanott tartanak.

Ha jó a gazdaság mindenkinek több jut---ha törvényekkel szabályozzák a szolidaritást--az kiszámítható mindenkinek.
Ha elmarad ez akkor bizony az van ami most!

lajos0 2013.01.05. 20:29:06

@is: - "Volt kodifikált alaptörvény, a la Petrétei."

Most akkor kellett új alkotmány vagy nem ? Én elvoltam a régivel is, senki sem zavartatta magát miatta, csak kérdem.

"Volt pártfinanszírozási törvény. Orbán megüzente, hogy nem tárgyal róla."

Az elvtársak pedig égnek csapták tekintetüket és megállapították, hogy továbbra is kénytelenek lesznek mutyizni.

"Lett részben egészségügyi reform, Orbán lenépszavaztatta, nemhogy ne legyen tovább, hanem vissza."

Csupán a vizitdíjat szavazta le a nép, de Horn Gábor szerint csak azt mondták Feri menj a p..ba. Egy igazi demokratának viszont minden népszavazás ünnep.

"Lett részben felsőoktatási reform, Orbán lenépszavaztatta, nemhogy ne legyen tovább, hanem vissza."

Jah. Tehát a tandíj bevezetéséből állt volna az a reform is. És csodálkozunk, hogy a reform mára szitokszó lesz.

A rajtakapott feleség is mondhatja ennyi erővel, hogy apuci ez nem félredugás, hanem reform.

Valami SZDSZ nevű néhai törpepárt kilépése a koalából, nem játszhatott némi szerepet ezen reformok kisiklatásában ? Valami leadható audikulcsokról is ment a polémia egy ideig.

Orbán összeveszette őket ? Akkor hülyék. A koncon vesztek össze ? Akkor meg gazemberek.

Lilla50 2013.01.05. 20:31:24

@lajos0:
wiki.kalozpart.org/index.php?title=B%C3%A1zisdemokr%C3%A1cia

de barátod a google sokat segít---a háttérben ezzel vagyol kábítva

az lmp Róna Pétere ezt vallásként hirdeti!

lajos0 2013.01.05. 20:31:54

@leponex: "Horn Gábor segítette ki Ferencet, amikor annak értelmezési problémái adódtak: 'Nem azt mondták Feri, ...'"

Ez a mi nagy bajunk, csak a szépre emlékezünk .-)

babo81 2013.01.05. 20:33:24

wmiki:oké!Szíved joga!Bàr nem tudom ki jár az élen ha a lejàratókampányról beszélünk!Engem ugyan nem fizet senki,hogy "nyervékoljak"de ha bekegondolok nem rossz üzlet.... :) Én nem MÁST,hanem a KORMÁNYT hibáztatom mégpedig a fasza gazdaságpolitikája miatt! De te örülj,hogy nem vagy kilátástalan helyzetben,de ha egyszer mégis padlóra kerülsz kívánom csakis olyan nulla empátiával rendelkező emberrel akadj össze mint amilyen te magad vagy! Amúgy akaratod ellenére megválaszoltad a kérdésemet:miszerint nagyon is jól jártál te a Viktorkával. Nem csoda,hogy fényesre nyalod a seggét! Fene a gusztusod!

Lilla50 2013.01.05. 20:38:08

@lajos0:

az együttműködés hianya miatt--melyet Orbán nyilván valóvá tett---vesztek öss ze
ketten együtt nem voltam oly pofátlanik, hogy átlépjék a demokratikus intézményrendszer szabályait---meg nem is volt 2/3-uk

Ezért béna kacsák voltak--emiatt az együttműködési hiány miatt vesztett az ország legalább 4 évet--mert 4 évig az állapotok hibernálva voltak---a nagy pénznyelő rendszerek meg +4 évig nyelték a pénzt --hogy most a legatyásodásig kell lemonani mindenről

Így kell ezt csinálni!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 20:43:42

@babo81: :(
látom mocskolódásban jó vagy
mint ahogy a libbantak is :x

márta)) 2013.01.05. 20:47:02

@Lilla50:

tisztázni kéne a fogalmakat!"

Tessék! tisztázza. Nekem nem gond.

Nem az Én problémám, ha Ön, vagy esetleg mások még most sem értik, mert esetleg nem akarják érteni, hogy mi köthető a jobboldali párthoz, és mi a baloldalihoz.

Ja! az "irigység" megjegyzés az ott" taglalt szakmaiságra vonatkozott (TG).
Nem másra.
Ennyi, nem kevesebb és nem több.

lajos0 2013.01.05. 20:49:20

@Lilla50: Nekem a google nem a barátom.

"A Google leállította a kínai honlapra érkező látogatók automatikus átirányítását a hongkongi oldalra, mivel a kínai kormány nemtetszését fejezte ki a cég cenzúrakerülő magatartása miatt."

És a demokratáknak sem ajánlom, hogy a cenzúra eme szekértolójával barátkozzon.

"az lmp Róna Pétere ezt vallásként hirdeti!"

Egy ilyen bázisdemokráciában még az állami vagyont sem lehet szétlopni olyan könnyen. De még ebben a formájában is jobb lenne mint a piacvallás.

Egyébként meg az LMP-ről mondja, hogy bázisdemokrácia alapján működik, nem az országba kívánja ezt, de ha van ellenkező infód, légyszíves linkeld be.

Vannak másféle modellek is. A fidesz egyszemélyi diktatúrája a párton belül.

Esetleg az MSZP-s gyakorlat, ahol a koncon osztozkodó-marakodó platformok harcaiban forr ki a megfelelő jelölt személye.

lajos0 2013.01.05. 20:59:01

@Lilla50: "az együttműködés hianya miatt--melyet Orbán nyilván valóvá tett---vesztek öss ze"

Tehát akkor nem is volt együttműködés, csak valamiféle érdekszövetség, amit az omerta tartott össze ?

"ketten együtt nem voltam oly pofátlanik, hogy átlépjék a demokratikus intézményrendszer szabályait---meg nem is volt 2/3-uk"

De azért a békákkal nem egyeztettek mocsárlecsapolási ügyekben.

"Ezért béna kacsák voltak--emiatt az együttműködési hiány miatt vesztett az ország legalább 4 évet"

És ezt úgy hívták, hogy választott, felelős politikai erők közt létrejött koalíció.

Tényleg így kell ezt csinálni!

lajos0 2013.01.05. 20:59:59

@márta)):

"Tessék! tisztázza. Nekem nem gond."

:-)

babo81 2013.01.05. 21:12:21

@wmiki: te meg jóindulatból és empátiából nulla vagy apukám! Csak azt kapod amit érdemelsz! Nem vagyok alapból ilyen,de ha találkozom hozzád hasonló"dögöljön meg a másik,ha nincs munkája"gondolat menettel akkor elszakad a cérna! Sajnos! Nem kéne,de ez van. Majdcsak kinövöm,hogy fennakadjak az ilyen"kedves" emberek nyilatkozatain!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 21:20:16

@babo81: :x
nem állítottam, hogy "dögöljön meg a másik,ha nincs munkája", sőt nem is hiszek ebben

szomorú, hogy elképzelt történeteket veszel készpénznek :((

Lilla50 2013.01.05. 21:39:28

@márta)):

szóval akkor mindenkinek egyéni e fogalmak tartalma?

akkor mitől baloldali a formálódó választási szövetség?

babo81 2013.01.05. 21:43:13

@wmiki: akkor elbeszélünk egymás mellett...Én savazom őket,te véded. Kár emiatt ilyen végtelen adok-kapokba belemenni! Tudd be,hogy rossz napom,hetem,elmúlt évem volt! Jó éjszakát!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.01.05. 21:45:51

@babo81: :x
hogy szent ferenc (bértollnoká)-t idézzem:
"De ez így nem old meg semmit."

hegyilány 2013.01.05. 21:45:57

így a gyalázatosság megsemmisítése részben mindenképpen a Demokratikus Koalíció sikere."

Pontosan.

***
A DK. volt, s a Gyurcsány Ferenc, aki korrekten kinyilvánította, hogy támogatja a Bajnai Gordon vezette E14 összefogást.

S ez jó.

Lilla50 2013.01.05. 21:47:12

@lajos0:

no ez már valami!

bizony a. hierarchikus--Orbáni
némi demokrácia hagyománnyal
b. bázisdemokrácia(közvetlen ) még sehol nem működik országosan
c. törvényekben szabályozott szolidiratis elvű liberális demokrácia
d. erősen balos államkapitalizmus nagy állami tulajdon és sok állami elosztás---(csak nem tudni mi a vélemény arról, ha mindenki azonosan kicsi részt kap a közös jevakból)

lehet modellt választani---

nol.hu/belfold/az_lmp_nem_akar_valasztasi_szovetseget

pjm 2013.01.05. 21:51:09

@esefe: hát nem tudom, hogy ha téged odaállítanának egy hektár föld mellé a bukfencen kívül tudnál-e vetni bele valamit, de a bunkóskodást nem én kezdtem, csak hasonultam. Ha gondolod átnézheted a szálat...
Amúgy meg mindenkinek: Ferit nem mentesíti viktorka hazugsága. De nekem Hollandiában azt tanították, hogy a politikus csak egy esetben hazudik, ha mozog a szája. Már a megválasztásához is azt kell tennie, mert különben nem választják meg.

hegyilány 2013.01.05. 21:55:26

"Jön az előrehozott választás?"

Á'áá! Nem, nem jön. Úgy gondolom.

Van még "dolog". :) Betonozás.
Csak ennyi.
:)

pjm 2013.01.05. 22:06:29

@lajos0: nem akarok belemenni mélyebben, de a műbalhé nem volt jó Ferinek szerintem. Ott és akkor azt gondolták a szervezők, hogy kormányt buktatnak...A rendőrök meg NEM voltak rendesen felszerelve és NEM volt világos parancsuk. Kiképzésük meg pláne nem...

pjm 2013.01.05. 22:09:44

szist 2013.01.05. "ne beszélj mellé hugyos (nem szaros)"
Ezt most a művelt jobbos fidesznyik kultúrált vitaindítő mondatának vehetem?

hegyilány 2013.01.05. 22:14:52

Ha már a Bajnait említettem)

nol.hu/belfold/be_kell_hatolni_a_ketharmadhoz

Arra lehet számítani, hogy 2013-ban valószínűleg úgyis belép a „piacra” egymillió szavazó, érdemes tehát addigra odaérnie Bajnai Gordonnak is. "

Pontosan.

Bajnai Gordonnak, illetve az "Együtt 2014" összefogásnak (természetesen a Bajnai vezetésével) időt nem vesztegetve, alapítania kellene egy új pártot.
Igen.

leponex 2013.01.05. 22:44:08

@lajos0:
'Ez a mi nagy bajunk, csak a szépre emlékezünk .-)'

Ó dehogy. De ami szép volt, ne tagadjuk.
A Királyság sem fenékig tejfel :)

lajos0 2013.01.06. 10:22:08

@Lilla50: "bázisdemokrácia(közvetlen ) még sehol nem működik országosan"

Még a valódi nem bázisdemokrácia is nagyon ritka. Esetleg Svájc vagy Norvégia közelít hozzá, bár ott sem tökéletes még.

c. törvényekben szabályozott szolidiratis elvű liberális demokrácia"

No ez milyen ? Ha szolidáritás elvű, akkor nem liberális, és viszont.

d. erősen balos államkapitalizmus nagy állami tulajdon és sok állami elosztás---(csak nem tudni mi a vélemény arról, ha mindenki azonosan kicsi részt kap a közös jevakból)

Ez lenne mondjuk Kína ? Esetleg az oroszok ?

Az LMP meg, ha be akar lépni bármelyik balos szövetségbe, Mesterházy vagy Bajnai vezetése alá, akkor egyszerűbb, ha bejelenti a megszűnését. Schiffer visszamegy ügyvédnek, Karácsony, Dorosz meg a többi buzgómócsing kis önjelölt kurzuslovag meg keményen küzd az esetleges győzelem esetén egy helyettes államtitkári posztért. Egyébként ezek az összetákolt szövetségek amúgy sem szoktak tartósnak bizonyulni mifelénk.
Könnyen egy újabb Fidesz győzelemnek ágyazhat meg, ahogy Ficóéknál is történt.

lajos0 2013.01.06. 10:28:50

@pjm: "Ott és akkor azt gondolták a szervezők, hogy kormányt buktatnak."

Ha tudnánk kik voltak, akkor lehetne erről nyilatkozni.

"A rendőrök meg NEM voltak rendesen felszerelve és NEM volt világos parancsuk. Kiképzésük meg pláne nem..."

Készenlétis ismerősöm ott állt 3 sarokra bevetésre készen a kollégáival. Körülbelül 15 perc alatt befejeződött volna a buli, ha nem kapnak nagyon határozott parancsot, hogy nem mehetnek a kollégáiknak segíteni, azok rendkívüli segélykérése ellenére sem.

Valaki fontosnak tartotta, hogy a szabolcsi közlekedésiek tartsák as frontot.

lajos0 2013.01.06. 11:04:52

@hegyilány: "Bajnai Gordonnak, illetve az "Együtt 2014" összefogásnak (természetesen a Bajnai vezetésével) időt nem vesztegetve, alapítania kellene egy új pártot."

Itt még megy a mellébeszélés, hogy hát nem is tudjuk ki fogja vezetni, a legfontosabb Orbán leváltása stb., de szerintem is Bajnait teszik majd a kirakatba. A szocialisták nélkül viszont az EN 2014 önmagában kevés lesz, a szocialistákkal összefogva viszont nem nagyon különböznek majd az MSZP-től.

A milla meg a szolidaritás megy a levesbe gondolom, győzelem esetén Juhász, meg Árok kap valami senkihelyettes posztot.

Valószínűleg az MSZP viszont nem fog kérni egy Meddgyessy 2.0-t, mert Bajnai mögé beállni ilyesmi lenne nekik. A DK, akik támogatják meg nem tényező ebben az egyenletben, örülhet az MSZP. hogy megszabadultak tőlük nagy nehezen. Egyébként amilyen szuperlatívuszokkal mindig leírja Zsolti Ferenc nagy győzelmét az Orbánnal folytatott vitában , legalább egy hasonló elismerést megérdemelne Mesterházy is, mert profi módon kötött útilaput Feriék talpa alá.

kentersturz 2013.01.06. 11:14:45

Teljesen érthető, hogy egy dekahuszár előrehozott választásokkal rémisztget mostanság. Fletót odaengedték az (egyelőre üres) vályúhoz, jó lenne ezt a pozit minél előbb bebetonozni. Mert sajna előbb-utóbb kiderül, hogy esély sincs a kétharmadra, talán egyszerű többségre igen, de a kormányzáshoz úgy hiányzik a DK mint egy falat szar. És akkor Bajnai majd mondhatja, hogy a megállapodás csak az aláírás napjára vonatkozott, oszt jónapot. :)

apacsfiu 2013.01.06. 13:03:04

@felcsutisuttyo:

Zsóóóti! Akkor még egyszer megkérdem: te teszed meg a rendőrségi feljelentést vagy én tegyem meg a hozzászólásért?
Többször nem fogom megkérdezni....

paragrafus 2013.01.06. 13:36:07

Orbán Viktor szerint egyetlen megoldás létezik a jelenlegi helyzetben, vissza kell adni a választópolgároknak a döntés jogát, minden más forgatókönyv komoly kockázattal és gazdasági veszteséggel jár.

Egyetlen megoldás van, minden más csak agónia, vergődés és nagyon komoly kockázatokkal és gazdasági vesztességgel járó elhibázott, sem emberileg, sem politikailag nem vállalható forgatókönyv a Fidesz számára" - jelentette ki a Fidesz elnöke újságíróknak a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülése után.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt mondta: a jelenlegi helyzetben semmilyen más megoldás nincs, csak az, hogy a döntés jogát visszaadják annak, akit illet, a választópolgároknak, a magyar népnek.

Orbán azt mondta: "bukott párt nem alakíthat kormányt".

Orbán leszögezte: egy országot nem lehet egy bukott párt irányítására bízni, egy bukott párt nem delegálhat kormánytagokat, nem adhat miniszterelnököt, csak az emberek rovására, kárára, illetve akarata ellenére. "Ezt kéne belátni, ez a demokrácia alaptörvénye, vissza kellene térni a rendszerváltáskori, 20 évvel ezelőtti nagyon világos és egyszerű elvekhez" - hangsúlyozta Orbán.

....a Fidesz elnöke úgy vélte: a következő kormánynak az emberek bizalmából kell megalakulnia - emelte ki Orbán.

Csak olyan kormány alakulhat, és csak olyan irány szerint haladhat Magyarország, amit az emberek jóváhagytak és kijelöltek, mert egy demokrácia nem a politikusok magánügye, hogy ők dönthessék el, hogyan kezelnek válságot, és merre menjen az ország - fogalmazott Orbán.

hvg.hu/itthon/20090323_fidesz_orban_elorehozott_valasztas

paragrafus 2013.01.06. 13:55:08

Az előrehozott választás gazdasági kényszer (Interjú Orbán Viktorral)
2008.07.15

Idézet:

- Hogyan idézhető elő Ön szerint a változás?

- Az ország érdeke egyértelműen azt diktálja, hogy az emberek minél előbb, előrehozott választáson fejezhessék ki akaratukat az ország jövőjét illetően. Ugyanakkor az előrehozott választás mára gazdasági kényszerré is vált, hiszen a kormány képtelen úrrá lenni a válságon, amit napról napra újabb bizonyítékok támasztanak alá: a májusi adatok szerint az infláció már elérte a 7%-ot, egy év alatt tizenegyezerrel nőtt a munkanélküliek száma, újabb gyárak, üzemek zárják be kapuikat, a kormány mindeközben pedig az ÁFA emelésére készül.

paragrafus 2013.01.06. 14:01:54

Orbán előrehozott választásokat szeretne
Index
2006. szeptember 20., szerda 21:51

A Fidesz elnöke szerint a magyar demokrácia válságba jutott: politikai, erkölcsi és morális válságban. Ők békés és demokratikus megoldást keresek a helyzet megoldására. Erre a válságra a demokrácia megerősítésével adjunk választ - szólította fel híveit Orbán.

index.hu/belfold/ovint060920/

paragrafus 2013.01.06. 14:08:40

Orbán: előrehozott választás lenne a megoldás
2007. február 28., szerda, 22:59 •

Orbán Viktor az Echo TV-nek adott interjújában azt mondta, hogy az ország helyre akarja állítani a demokráciát és sikeres kormányt akar, ám hogy ez megvalósuljon, ahhoz előrehozott választást kell tartani.

hvg.hu/itthon/20070228_orban_nepszavazas

paragrafus 2013.01.06. 14:11:24

@apacsfiu:

Miért is kellene rendőrségi feljelentést tenni?
A hozzászólás valóban ocsmány, de nem lépte túl a véleménynyilvánítás kereteit. Ezért jogi úton - konkrétan - ezzel a hozzászólással szemben nem lehet fellépni.

Lilla50 2013.01.06. 16:23:31

@lajos0:

Nekem csak az tetszik itt hosszú ideje, hogy mennyire nem látjuk a gyökereket

itt három nézet került össze: szociáldemokrácia---
liberális szociáldemokrácia--
-és egy artikulálatlan(homályosan élhetőt akaró)

más a demokrácia felfogás is
közvetlen (bázis) demokrácia---
közvetett demokrácia

a. szolidaritása törvényekben rögzítve b. nincs szolidaritás mert nincs bevallottan preferált rétege--de lényegében dolgozópárti/munáspárti/(szavakban mindenképpen)

ehhez jön a gazdaságpolitikai különbözőség:

a. szociálidemokrácia--a kapitalizmus megdöntésére, de mindenképpen átalakítására törekvő((Szanyi Tóbiás stb.lényegében államkapitalizmus, ahol a közösségi "intézményeket az állam képviseli szervezi)

b.--liberális szociáldemokrácia Törvényekben rögzített szolidaritás az elosztásban kevés állami szerepvállalás c. Bajnai képviselte praktikus működtethető szigorúan gazdasági nyereségorientált működtetésű--leginkább Oszkó jelzi

Amig a szereplők magukat nem artikulálják--és nem hülyeségeket beszélnek a lényeg elfedésére--
addig nem érdemes tárgyalni a feleknek--nem jön ki belőle semmi

Most feszt a neoliberálist mondják---elfedve vele a léyneget--ez a kifejezés meg hülyeség, mert mára nézve tartalmatlan--nem lehet jóléti társadalmat akarni, mert a szociális szféra egyre drágább Szóval mi magunk is tisztázás előtt állunk---

az lmp Schiffer szárnya bizony balosabb az mszp-nél a többi pedig erről nem nyilvánít véleményt

van itt kavarc rendesen!

lajos0 2013.01.06. 18:04:18

@Lilla50: liberális szociáldemokrácia

"Törvényekben rögzített szolidaritás az elosztásban kevés állami szerepvállalás"

Hát a törvényekben rögzített szolidaritás, az elég nagyfokú állami szerepvállalást feltételez az elosztásban. A piacról ne gondoljuk azért, hogy majd ő magától fog lemondani a profit bármilyen kis szeletéről az állam vagy a lakosság javára. A piac fő elve a profitmaximalizálás.

Most a Bajnai által (is) képviselt modell a piac érdekeit helyezte minden elé.

Hogy ez mennyiben praktikus vagy működtethető azt ítélje meg mindenki maga.

Leginkább Oszkó jelzi.

Mit ?

Lilla50 2013.01.06. 19:28:25

@lajos0:

olvasd el a Oszkó nézeteit van blogja is

de van adózás és azon keresztül lehet a jövödelmi ollót szabályozni

befolyásolni a piac profitfelhasználását--ha van szolidaritás eleme a rendszernek törvényekkel kiszámíthatóan szabályozva, akkor mindenki tudja mihez tartsa magát--épít öngondoskodással világot magának---de Orbán a nyugdíjpénztárral eme eszmét is szétzúzta ki fog itt mégegyszer hinni ilyesmiben függetlenül bármitől--

és hát dönteni kell---mennyi és miféle "intézmények" és mekkora mértékben kell hogy állami tulajdonban legyenek
államkapitalizmus? --egyenletes ellátási szinten

esetleg biztosítás
esetleg más?

de a mi agyunakat is ki kell nyitni és szakítani kell a hőbölgéssel és a nosztalgiával

lajos0 2013.01.06. 21:23:59

@Lilla50: "olvasd el a Oszkó nézeteit van blogja is"

Még a malévos magyarázkodást olvastam rajta annó, azóta nem voltam ott. Nem hiszem, hogy meg tud lepni valamivel, de belenézek azért.

"de van adózás és azon keresztül lehet a jövödelmi ollót szabályozni"

Ahol viszont jövedelem nincs, mit sem ér. Mondjuk az egykulcsost hülyeségnek tartottam én is. A mostani verziót is, meg Bajnaiék egykulcsosát is ( a második kulcs 1,250 000 havi fix felett indult volna, persze mindenki magából indul ki).

"befolyásolni a piac profitfelhasználását"

Például bankadó ?

"épít öngondoskodással világot magának---de Orbán a nyugdíjpénztárral eme eszmét is szétzúzta ki fog itt mégegyszer hinni ilyesmiben függetlenül bármitől-"

Azt nem tudom. Én már a bevezetésénél sem hittem benne, de alig bírtam kimaradni belőle. Amúgy a nyugdíjak negyed részét érintette, és állami garancia kellett e mögé is. Egyfelől kifizetni az állampapírok után a kamatot is ( a nem tag adófizetők pénzéből is), másfelől garanciavállalás is volt megette.

"mennyi és miféle "intézmények" és mekkora mértékben kell hogy állami tulajdonban legyenek"

Azért mondjuk a közműveknek legalább illene. Több ezer milliárdot talicskáztak ki az országból a szolgáltatók, mióta eladták őket. Ráadásul államilag garantált profittal, ami vicc, de ez ellen nem lázadtak a piacvallás hívei valamiért.

leponex 2013.01.07. 09:16:24

@paragrafus:
Ha már annyira fontosnak láttad felemlíteni ...

Orbán az előrehozott választás szükségességét Ferenc testvérünk örökbecsű önvallomását követően vetette fel, teljesen jogosan.
Bármelyik 'nyugati liberális demokráciában' egy ilyen beismerés nyilvánosságra kerülésekor ez magától értetődő lett volna.
Az ezt követő konfliktusok kezelése a hatalom erőszakszervezeteitől - a miniszterelnök nyilvános támogatásával - csak megerősítették ezt.

A népszavazás nyilvánvaló tétje már csak az volt, hogy formailag is tényszerűsíthető-e a kormány társadalmi támogatottságának teljes megsemmisülése.
2008-ban ez is megtörtént.
A rögvest visszavont 'reformok', a koalíciós partner felmondásával egyűttal a formális parlamenti többség is megszűnt, és még ekkor sem írták ki a választásokat.
Az, hogy a 'külső támogatással' még két évig elvegetált a leamortizálódott ballib garnitúra, annak azért megkérte az árát az szdsz.
Ez az ár lett végül a 2/3-ad ;-)

***

Jelenlegi helyzetben a fentiek közül egyetlen egy elem sem valósult meg, így semmi nem indokolná az előrehozott választásokat.

Kedves Bárdunk artikulált félelme épp az, hogy egy előrehozott választást ma ( még ?? ) valószínűleg megnyerhetné Orbán.

Lilla50 2013.01.07. 11:17:49

@leponex:

egy zárt ülésről kiszivárgott/kilopott?? élőbeszéd indulatát nem tükröző
a közös előismeretet nem tartalmazó leírt szöveg---kiragadott pár perc alapján felépített kampány

(amiféle a regisztráció kérdésében ma létrejöhetett volna :) :) :) )

bizony sikeresen változtatta meg a az eredeti szöveg lényegi mondanivalóját és változtatta át teljesen hamis értelművé

ott bizony az vetődött fel a szöveg által, hogy nem lehet tovább osztogatni---mert a nagy rendszereket át kell alakítani úgy, hogy a forrás elbírja azokat

A fidesz jóvoltából a pénznyelők még négy évig működtek utána --sőt ma is!

Minden kisérlet meghalt azok bármiféle ésszerű átalakítására azon logika szerint ahogy akkor a liberális szociáldemokrácia szerette volna.

Ezt a logikát is elfedte a fidesz hőbölgés. És mi van ma?

megvalósul az Őszödön elhangzott szükséges lépéssor egy orbáni logika szerint---nem jobban nem rosszabban másként.

de a legatyásodáshoz mégis ez a 6 év segítette hozzá a népeket.
Gyurcsány első megszorítását a lakáshitelezés felfüggesztését és átalakítási kisérletét mesterien lépte át a fidesz gépezet kormánybuktatási szándékkal preferálva a deviza alapú hitelezést---hogy most aztán saját maga ajánlkozzék megmentőnek---cseles!

Szóval olvasd újra eme hevenyészett kérdéssort és válaszolj arra mit is akarsz??! Lilla50 2013.01.06. 16:23:31

mert különben megint beülsz a hintába!

HanSolo90 2013.01.07. 13:39:12

@Lilla50: Abban igaza van leponexnek, hogy a DK legnagyobb félelme pont az előrehozott választás lenne. Viszont furcsa az az ellentmondás, hogy Gréczy folyamatosan szapulja a közvélemény kutatásokat, Vadai pedig egyenesen odáig ment az ATV műsorában, hogy a DK-t 10-15%-os pártnak mondta és a felméréseket hazugnak és a Fidesz által megrendeltnek nevezte.

Az Együtt2014 két hónap alatt nagyobb támogatói bázist szedett össze, mint a DK másfél alatt. És bizony itt derül ki, hogy Gréczy és Vadai sem gondolják komolyan amit a közvélemény kutatásokról állítanak, mert akkor most hova a nagy félelem az előrehozott választásokról??? Hiszen ha a DK olyan jól áll, ahogy állítják nincs mitől tartani :).
Sajnos egyre inkább erőlködés szaga van a dolognak...

leponex 2013.01.07. 13:48:01

@Lilla50:

Kedves Lilla50,
Mégse kérhetek újra telefonos segítséget a lajostól .-), megpróbállak értelmezni.

Meggyőződéses királyságpártiként nem foglalkoznék a 'gyökerekkel', szerintem ölég zavarosak az abc -id.

a. - a szocikról nincs mit mondani, semmiféle elvről, társadalomfilozófiáról nem beszélhetünk velük kapcsolatban. Hatalmat bármi áron.

b. - lajossal nagyrészt egyetértve, amúgy a totális társadalmi, morális csőd programja. Bármi más, csak ezt ne.

c. - valóban, Schiffer legalább egy kicsit 'baloldali' - már ha ennek a distinkciónak még egyáltalán van értelme. Kár, hogy le fogják nyomni a rövidtávú nyereség érdekében. Szerintem bennük még van jövő.

****
Ami Ferencünk öszödijét illeti :

Legtöbbet tán én idéztem belőle, a 300 fős parlament, egyfordulős listás-egyéni választási rendszerét, az 'önfinanszírozó' felsőoktatási koncepcióját.
No meg persze a filozófiájának lényegét visszaadó mondatait is.
És igazad van, a szoci-lib osztogatás tarthatatlanságát.
Senki és semmi nem változtatta meg a szöveg lényegét.
DE ha így is lett volna, Ferencnek minden nyilvánosság a rendelkezésére állt, hogy akár a választások előtt, akár utána mindezt elmondja.
ÉS a ballib értelmiségi rajongóknak is rendelkezésükre állt MINDEN nyilvános fórum, ehelyett 'rétori csúcsteljesítményről' zengedeztek. A lényegről nem.

Lakáshitelezés.
Egzakt számokkal még senki nem mutatta be, hogy az 'állami támogatású orbáni lakásépítési program' effektíve milyen mérleggel bír.

Az, hogy a kamattámogatással noszogatott építkezés mekkora közvetlen és közvetett állami bevételeket, társadalmi szempontból mekkora nyereséget jelentett, hogy a segély helyett az építkezésen munkát és fizetést találtak sokan.

Az, hogy az építőipar emiatt kényszerűen fehérebb lett, hiszen számlával és legális jövedelemmel lehetett részt venni benne

Az építőipar elmúlt évek beli visszaesése mekkora bevételcsökkenéssel és szociális kiadásnöveléssel járt.

Hogy a devizahitelezés következményeként nominálisan is sokkal nagyobb a veszteség, mint amennyibe a kamattámogatás összességében került volna.

Érdeklődve olvasnék végre egy korrekt, valódi adatokkal, hiteles becslésekkel alátámasztott összegzést.

'mesterien lépte át a fidesz gépezet kormánybuktatási szándékkal preferálva a deviza alapú hitelezést'

Ennek mi lehet az értelme?
Nem haiku, azt már én is felismerem.
Juhász Feri bácsi meg ennél cirkalmasabb volt.

Segíthetnél :))'

Lilla50 2013.01.07. 15:15:23

@leponex:

köszi a kérdéseidet!

Magad bizonyítottad most, ha nincs közös előismeretünk, akkor bizony ennyi méltányosságot megérdemel az ember, hogy visszakérdezzenek mit s hogyan gondol.

GyF esetében ez a minimum elmaradt---és értelmezték önkényesen az élőbeszéd szavait írott beszéd összeszedett fogalmazásaként!

érdemben később!de nem mulasztok--csak most mennem kell!

Lilla50 2013.01.07. 15:27:47

@HanSolo90:

a dk-nak flelme az előrehozott választás, de nem maga miatt, hanem mert az ellenzék nem kész---és akkor Orbán rezsim 2018-ig biztosan felépül

az is igaz, hogy ha Róna Péter a bázisdemokráciája hívőjeként nem teszi tönkre az E14-et, akkor Bajnai mára a dk-t felszívta volna---hiszen nézeteiben a dk--Bajnai is ---de Oszkó Gyurcsányban bűnbakot talált, mert GyF nem bírt az mszp misztikus balosaival

szóval idő kell, hogy a lejtő pályára legalább némi edzés után fussanak ki a csapatok.

Lilla50 2013.01.07. 15:50:15

@leponex:
folytatva:
a. az mszp a mai napig kétarcú--igazi balos--kapitalizmus ellenességgel
és Mesterházy köré tömörülve liberális szociáldemokraták--kapitalizmusról nem is szólnak a programjuk viszont légvár, de van--csak a forrást nem mutatják meg sehol

Nem a morális csőd programja--csak más, mint ma Orbáné --nem jobb vagy rosszabb --más

más logikai alap --más elosztási viszony más szisztéma--Nekem személy szerint nem eléggé képviselt--épp az előbb emlegetett kettősség miatt---az mszp-ben benne lévő két nézet klasszikus szociáldemokrata és liberális demokrata --nem tud egymás fölébe kerülni--ezért gyakran kioltják egymást

Ezt a folyamatot láttuk, amikor GyF mögül kiléptek

Schiffer nem egyszerűen baloldali, hanem amellett még bázis(közvetlen ) demokrácia híve is--ezért beszélhet a lopós politikusokról amúgy általában--ezért negálja az előző 20 évet, mert szerinte az nem volt "jó" demokrácia

Őszödi

de! megváltoztatták a szöveg kontextusát erősen! és ellentétes értelművé "varázsolták"

Hogyan bírta volna a nyilvánosság megérteni a dolog lényegét, ha még a pártja, amely tudta a gazdasági mutatókat--se értette, hogy az idők megváltoztak addigra??!

A ballib értelmiség épp a lényeget emelték ki--olvasható ma is---de aztán a puccs lenyomta őket---maradt az élőbeszéd szövege írott változatban értelmezve a fidesz által---

Lakáshitelezés---
bizony az lett volan az első megszorító intézkedés--de lett belőle fidesz által felpörgetett deviza alapú eladósodás---
a rendszerben nem volt több pénz így se úgyse!
csak körbetartozás--
a kamattámogatás pedig az eladósodás egy rafinált formája volt/lett és most még az is napi szintű fidesz hazugság csócsálva--

mert a deviza alapú hitelek fidesz általi szorgalmazása az önkormányzatok felé is--kormánybuktatási célú volt--

Sajnos sok évig nem akadályozhatta emiatt meg senki----mert azonnal hatalmas volt az ellentámadás---most meg én is---akinek nemvolt hitele soha---is fizethetem Debrecen adósságát is----

Most viszont én kérdezném : ha meggyőződéses királypárti vagy akkor tudod, hogy ma csak alkotmányos(parlamentális ) monarchiák vannak--a király uralkodik de nem kormányoz.

Te akkor miféle rendszert képzelsz alkotmányos keretek között magadnak?

Lilla50 2013.01.07. 16:22:00

ez egy komment részlete---de a hierarchia egyik formája kiolvasható belőle?:

" Az 1945 előtti egy páratlanul elmaradott rendszer volt, feudális elemekkel, grófokkal, nagyságákkal. Ott ahol az volt a legfontosabb kérdés, hogy a középkori módon vitézzé ütött atyafit milyen cím illeti meg, kegyelmes, méltóságos, nagyságos vagy tekintetes az vajon a kinek tetszene? Ahol egy kis faluban külön iskolába járatták a felekezetek gyerekeit, ahol meg lehetett verni hivatalosan is a rosszul viselkedő felnőtteket, ahol egy íróasztal előtt állva kellett megvallani kire szavazol, vajon kinek kellene? Ahol egy faluban a földbitokos lenézte a parasztot akárhány holdja volt, ahol a 100 ha-os paraszt lenézte a 20 holdast, ahol a 20 holdas lenézte az 5 holdast, ahol az 5 holdas lenézte a zsellért, ahol a zsellér lenézte az uradalmi cselédet ez jó rendszer volt?" egy királypárti ezt hogyan gondolja?

leponex 2013.01.07. 19:39:15

@Lilla50: kezdjük a végén .-)

"ahol a 100 ha-os paraszt lenézte a 20 holdast, ahol a 20 holdas lenézte az 5 holdast, ahol az 5 holdas lenézte a zsellért, ahol a zsellér lenézte az uradalmi cselédet ez jó rendszer volt?" egy királypárti ezt hogyan gondolja?"

Úgy, hogy ennek semmi köze a királysághoz.

lajos0 2013.01.07. 20:05:42

@leponex: Bizony. minden föld a királyé, és jónapot. Ezzel nem kell variálni.

leponex 2013.01.07. 20:09:57

@Lilla50:

Szerintem rég lejárt sztori, tényleg történelmet csinált a Feri.

De ha már ...

"visszakérdezzenek mit s hogyan gondol.
GyF esetében ez a minimum elmaradt---és értelmezték önkényesen "
:)

Négy hónap telt el a beszéd és a nyilvánosságra kerülés között.
( Amit természetesen Ferencünk nem szándékozott megosztani a pórnéppel.)

Ölég sok idő lett volna arra, hogy Ferencünk - akár részletekben is - megelőzve az esetleges kérdéseket, megtegye vallomását, stb ... stb.

- Citálj már ide egy ballib rajongó értelmiségi lényeget kiemelő szövegelemzését, amit a puccs ( oszt mellik vót az ?? ) elnyomott az ATV-n? :)

a. - jó, hát akkor kioltják egymást, azért nincs ...

"Nem a morális csőd programja-"
- hát mié? Amikor a mindenkit erőteljesen sújtó pénzügyi-gazdasági válságban horribilis jutalmakat vettek fel a bankokban, miközben az adófizetők pénzéből horribilis összegekkel 'mentették meg' azokat a csődtől, a magánszemélyek meg kit érdekeltek?
És Bajnai ezen bankok nyereségét félti. ( Jó, ez popppulizmus, de attól még igaz.)
És amúgy KONKRÉTAN mi is az E2014 programja, amiben természetesen Bajnai csak mint mezei képviselőjelölt szeretne lenni ... ;-)

'mert a deviza alapú hitelek fidesz általi szorgalmazása az önkormányzatok felé is--kormánybuktatási célú volt--'

Ja.
Jól eladósítom a települést, hogy megbukjon a Feri. titokzatosan és rafináltan persze.
( Azért ennél Juhász Ferenc maratoni versei is követhetőbbek :) )

***

"ha meggyőződéses királypárti vagy akkor tudod, hogy ma csak alkotmányos(parlamentális ) monarchiák vannak--a király uralkodik de nem kormányoz."

Ja.

Ha meggyőződéses "liberális demokráciapárti" vagy, akkor tudhatod, hogy gyakorlatilag a parlamentek hozzák a törvényeket, de mindenhol a 'pénz' mondja meg azokat. Tollba, szinte.
A 'nép' uralkodik ugyan, de nem kormányoz.

A Demokrácia Veteményeskertjében a kampányban a legfontosabb info, ki gyűjtött össze több adományt, és valószínűleg az fog kormányozni.
De ha ez a hatalom korlátozni akarná a fegyvertartást a heti - napi szokásos tömegmészárlások csökkentése érdekében, vajh meg tudná-é tenni?

leponex 2013.01.07. 20:13:09

@lajos0:
'Bizony. minden föld a királyé, és jónapot. '

Bizony. Oszt kiadja művelésre.
Némi eufemizmussal élve tulajdonképpen mi ezt csináljuk a Földdel, megkaptuk gondozásra ...

Lilla50 2013.01.07. 20:58:07

@leponex:
mondjuk ez nem volt valami tisztességes válasz!

Szóval mi egy királypárti társadalom szerkezete ma?

hvg.hu/itthon/20060923eszterhazy

de nem barátod google segít, ha ez nem elég!

az pedig hogy logikai alapon más és más a felépítmény---attól még nem jó vagy rossz
attól függ hányan támogatják a hangadókon kívül

Itt és most --de magyar hagyományként--az elődeinket patásnak állítjuk be--és nemcsak a meghaladni való hülyeségeit ostorozzuk.
Gyurcsány beszédét az mszp ott és akkor már besorolta a felejthető kategóriába---GyF kirohanásának tartotta---és fel sem fogta miről szólt Eszterháziék igen!
a fidesz sem! vagy meg Nekik semmi sem volt drága....

egyébként a Horthy rendszer királyság volt--csak kormányzó vezette--azaz király nélküli királyság

de épp az imént figuráztad ki---akkor most

egy királypárti hogy is gondolja???

(de ne keverd ide a bankoktól való riogásodat mert az egy másik történet)

lajos0 2013.01.07. 21:00:37

@Lilla50: "egy zárt ülésről kiszivárgott/kilopott?? élőbeszéd indulatát nem tükröző
a közös előismeretet nem tartalmazó leírt szöveg---kiragadott pár perc alapján felépített kampány"

Az élőbeszéd indulatát ( már ha ez szükséges egy élőbeszédben egyáltalán) tartalmazza, mivel hallgatható. A kiragadott pár percnél szerintem jóval súlyosabb összességében. Itt az ország első embere bevallja, hogy tudatosan ártott az országnak a hatalom megtartása érdekében. Nekem a Demjános rész a kedvencem, gyanakszom, hogy az ő megemlítésének nem kis szerepe van a kiszivárgásban. Továbbá érdekes, hogy a feristáknál ez egyszerre egy retorikai csúcsteljesítményű igazságbeszéd, ahol Ferenc véget vet az elmúlt 20 év hazudozásainak, de rohadjon meg a mocskos áruló, aki kiszivárogtatta. Na most a kettő együtt azért, kissé üti egymást.

"ott bizony az vetődött fel a szöveg által, hogy nem lehet tovább osztogatni---mert a nagy rendszereket át kell alakítani úgy, hogy a forrás elbírja azokat"

Nem lehet tovább osztogatni, mert nincs miből. De azért ment tovább az állampapírok kibocsátása nyakló nélkül.

"A fidesz jóvoltából a pénznyelők még négy évig működtek utána --sőt ma is!"

Pár csap azért elzáródott, de néhány új ki is nyílt. A nagy pénznyelőket feles többséggel is be lehetett volna szüntetni, csak azért ott volt a holdudvar továbbra is, aki keményen követelte a jussát.

"Minden kisérlet meghalt azok bármiféle ésszerű átalakítására azon logika szerint ahogy akkor a liberális szociáldemokrácia szerette volna."

Ezek szerint a liberális szociáldemokrácia az tulajdonképpen a válságban végleg elbukott neoliberális gazdaságpolitika.

"megvalósul az Őszödön elhangzott szükséges lépéssor egy orbáni logika szerint---nem jobban nem rosszabban másként."

Melyik része lenne a beszédnek ez a lépéssor ?

"de a legatyásodáshoz mégis ez a 6 év segítette hozzá a népeket."

Meg az előző 40 is. Meg az állami vagyon szétlopása és szétosztogatása, meg az állam nyakig eladósodása.

"kormánybuktatási szándékkal preferálva a deviza alapú hitelezést---hogy most aztán saját maga ajánlkozzék megmentőnek---cseles!"

Nem emelt szót ellene ( Róna Péter például igen), de ellenzékben volt. A magas jegybanki alapkamat, a bankok cinikus és tisztességtelen magatartása, és az emberi türelmetlenség és butaság tette ezt lehetővé. Az emberek képtelenek voltak felfogni, hogy itt svájci frankot shortoltatnak velük, ami mindig is rossz üzlet volt. Más kérdés, hogy ezek az ügyletek sima forinthitelek voltak ( nem is volt a bankoknak ennyi svájci frankjuk), frankban elszámolva. Azt senki nem mondta ki, hogy kit érdekel a kamat, ha a tőkerésszel is úgy játszanak, ahogy akarnak. hasonló a helyzet nagyban a görögöknél. Elengedték egy csomó adósságukat, a hitelállományuk viszont mára ugyanakkora mint a válság előtt. Ott sem őket mentették meg, hanem a nekik hitelező felelőtlen nyugati pénzintézeteket. Érdekes, hogy ha egy asztalos csődbe megy, akkor nem érdekli az államot, a szintén a piacon szereplő bankot viszont meg kell menteni közpénzből. Az elmúlt tizenpár évben 6500 millió euró közpénzt kaptak ajándékba az EU-ban ezek az állítólag piaci szereplők, a lakosságtól.

lajos0 2013.01.07. 21:05:04

@Lilla50: "GyF esetében ez a minimum elmaradt---és értelmezték önkényesen az élőbeszéd szavait írott beszéd összeszedett fogalmazásaként!"

A szavak szerintem ugyanazt jelentik elmondva, mint leírva. Csak politikusoknál mindig van ez a "szerencsétlen mondat volt" mellébeszélés. Mintha ők csak úgy mozgatnák a szájukat, és maguk is meglepődnének rajta, hogy mik jönnek ki onnan.

lajos0 2013.01.07. 21:11:02

@Lilla50: "az is igaz, hogy ha Róna Péter a bázisdemokráciája hívőjeként nem teszi tönkre az E14-et, akkor Bajnai mára a dk-t felszívta volna---hiszen nézeteiben a dk--Bajnai is ---de Oszkó Gyurcsányban bűnbakot talált, mert GyF nem bírt az mszp misztikus balosaival"

Róna tette tönkre a E14-et ? Tehát tönkre van téve, valaki olyan által, aki részt sem vett benne ? Az LMP-n belüli bázisdemokrácia keretében leszavazták a csatlakozási felszólítást, nem kértek a csendőpertuból pestiesen. Az LMP létét az legitimálja, hogy nem Fidesz, nem MSZP, nem Jobbik. MSZP alatt most az egész társaságot értem ( MSZP, DK, E14, egykori SZDSZ). ha ide beáll, az ugyanaz, mint ha feloszlatja magát.

Ha nem így döntött volna az LMP, nem szavaznék rájuk. Karácsonyt és Doroszt viszont vihetné Bajnai.

"szóval idő kell, hogy a lejtő pályára legalább némi edzés után fussanak ki a csapatok."

Csak néhányan itt már túl edzettek, és gyakrabban lőttek öngólt, mint kellett volna.

lajos0 2013.01.07. 21:20:15

@Lilla50: "Schiffer nem egyszerűen baloldali, hanem amellett még bázis(közvetlen ) demokrácia híve is--ezért beszélhet a lopós politikusokról amúgy általában--ezért negálja az előző 20 évet, mert szerinte az nem volt "jó" demokrácia"

Nem nem volt jó demokrácia, hanem nem volt demokrácia. Egyetértek Schifferrel.

"de! megváltoztatták a szöveg kontextusát erősen! és ellentétes értelművé "varázsolták""

Nekem egyben továbbra is durvább.

"Hogyan bírta volna a nyilvánosság megérteni a dolog lényegét, ha még a pártja, amely tudta a gazdasági mutatókat--se értette, hogy az idők megváltoztak addigra??!"

Tehát a nép hülye, az MSZP-s képviselők hülyék. Egyiken sem vitatkozom.

"maradt az élőbeszéd szövege írott változatban értelmezve a fidesz által---"

Sejthető, hogy a fideszben is vannak hasonló beszédek hetente. Az MSZP-ről meg tudható is. Ennyi a különbség.

"de lett belőle fidesz által felpörgetett deviza alapú eladósodás---
a rendszerben nem volt több pénz így se úgyse!"

Ezt miért a Fidesz pergette fel ? És ellenzékből, hogyan ?

"Sajnos sok évig nem akadályozhatta emiatt meg senki----mert azonnal hatalmas volt az ellentámadás---most meg én is---akinek nemvolt hitele soha---is fizethetem Debrecen adósságát is----"

Meg a fővárosét is. Meg az országét is, amely 8000 milliárdról 20000 milliárdra nőtt a liberális szociáldemokraták kormányzása alatt. Az eladogatott dolgokat ( MÁV-Cargó példul) nem is számolva.

"Most viszont én kérdezném : ha meggyőződéses királypárti vagy akkor tudod, hogy ma csak alkotmányos(parlamentális ) monarchiák vannak--a király uralkodik de nem kormányoz."

Példaképen a királyság terén (is) Bhután. Ott a király vezette be a demokráciát, amit a nép különösebben nem is akart, de mivel a király mondta elmennek és megszavazzák.

lajos0 2013.01.07. 21:24:37

@Lilla50: "egyébként a Horthy rendszer királyság volt--csak kormányzó vezette--azaz király nélküli királyság"

Nem minden formáját támogatjuk a királyságnak, csak a tradicionális formáit. Itt továbbra is csak Bhutánról tudok, a cipőjüket nem köthetik be a nyugati paraván demokráciák.

Lilla50 2013.01.07. 21:32:54

@lajos0:

még nem beszéltüktúl a témát, de még csak nem is közeledtünk

most már csak élőbeszéd írott beszéd témakörre térnék vissza

az hangzott el ott és akkor--hogy :
nem kormányoztunk egy ideig, mert a nagy ellátó rendszerek átalakítását nem kezdtük el--mert nem volt egyezség az mszp két nézópontját képviselők között. Szanyi ott akkor azt mondta : egyedül Feri---magadnak, az embereket nem hagyjuk---ugyanis a teljes hanganyag az egész a két napi hallgatható csak keresni kell---

Ezzel a megjegyzéssel felejthetővé is tette--- Te azt a beszédet valószínüleg nemi s ismered, amire való értetlen reagálás kiváltotta ezt az indulato.

Azóta sincs döntés arról, hogy miféle intézmények és miféle mértékkel legyenek állami fenntartásban és azt hogyan finanszírozzák.

E kérdést Neked is hiába tetem fel---ez mélységesen tabu

itt él ma utóéletet a kádári rendszer--

ha van türelmed cáfolj!

( de a neoliberális vadbaromságot hagyd, mert a jóléti államok ideje lejárt--hiába hirdeti ma Orbán tele szájjal)

leponex 2013.01.07. 21:40:45

@Lilla50:
"mondjuk ez nem volt valami tisztességes válasz!"

??
De hát mi köze a királyságnak az x holdasok hogy nézik le egymást ?

Neked demokratának mi a véleményed arról a liberális demokráciáról, aki százezreket bombáz le afrikában, ázsiában, hogy elvigye nekik az egyedül üdvözítő demokráciát?

leponex 2013.01.07. 21:46:52

@Lilla50:
"ugyanis a teljes hanganyag az egész a két napi hallgatható "

Nos, akkor ki is akarta, akarja a mai napig eltitkolni, hogy valójában mit is mondott Ferenc testvér?

Akkor újra megkérdem, Ferenc miért nem hozta le, tette nyilvánossá teljes egészében a szövegét??
Miért nem tette meg azóta sem?

Tán csak nem tabu?

'nem kormányoztunk egy ideig, mert a nagy ellátó rendszerek átalakítását nem kezdtük el--mert nem volt egyezség az mszp két nézópontját képviselők között.'
- mondod, és Horn Gábor őszinte szavai jutnak eszembe.

Nem, Feri nem ezt, nem így mondta.
Még azon a dokumentumban sem, amit az amoba-ra kitett.

Nem kellene egyszer elolvasnod neked is, nem csak beszélni róla?

leponex 2013.01.07. 21:49:52

@Lilla50:
' de a neoliberális vadbaromságot hagyd, mert a jóléti államok ideje lejárt--hiába hirdeti ma Orbán tele szájjal'

napi.hu
"A miniszterelnök szerint világosan látszik, hogy az európai történelem egy szakasza lezárult, a jóléti államok időszaka véget ért. Orbán Viktor ezt csütörtökön mondta Frankfurtban, ahol előadást tartott a Sberbank pénzügyi konferenciáján."

Lilla50 2013.01.07. 22:04:02

@leponex:

csak annyi--hogy a legutóbbi királyságnak az volt a felépítése

hvg.hu/itthon/20060923eszterhazy

az összes forrás nyitható ott az egész anyag nyilvánosan nézd meg a dátumokat mikor is lett nyilvános---én a források közül a 3-at szoktam Orbán kottájának tartaniű

egyébként az élőbeszéd írottá tett szövegében tényleg szó szerint nem ezek a szavak szóltak, de az előismeret és közös megelőző tudás miatt az ottlévők értették ezt---csak nem fogadták el, hogy az egészségügyi és egyéb kiadásokat megnyirbálják ---de nem a bankok, hanem a gazdaság teljesítőképessége miatt--

kötvényeket pedig magas hozamra ma is bocsátanak ki rendesen :)

De mint tudjukmást mond külföldön és mást itthon Orbán--de ott van ez is 2006-ban az őszödi anyagban :) ha van türelmed keresd meg!

csak mit gondolsz a nagy ellátó rendszerekről---ez kulcskérdés

leponex 2013.01.07. 22:09:16

@Lilla50:
'csak mit gondolsz a nagy ellátó rendszerekről---ez kulcskérdés'

Jó, ha előtte megmondod, mit gondolsz a fentebb említett bombázós kedvű liberális demokráciárúl :)

leponex 2013.01.07. 22:11:18

@Lilla50:
'csak annyi--hogy a legutóbbi királyságnak az volt a felépítése'

Ja.
Tehát a királyságnak az a felépítése, a lényege, hogy a többholdas lenézi a kevesebbholdast ...
Hát ezen majd még tűnődök egy keveset .-)

leponex 2013.01.07. 22:21:59

@leponex:

'Miért nem tette meg azóta sem?'
Természetesen, ez így nem igaz, az 'azóta sem' a májustól (?) szeptemberig,a nyilvánosságra kerülésig , 'addig sem' -nek van értelme. Mea Culpa.

Lilla50 2013.01.07. 22:42:04

@leponex:

mégegyszer elmondom:

nem volt jelentősége ott és akkor a szavaknak--mindösszesen csak azt fejezte ki, hogy nem értették és nem fogadtál el a figyelmeztetést és ott akkor felejthetővé is tették
nem volt mit nyilvánosságra hozni ott akkor----

hogy a fidesz ezt csinált belőle?
hogy más csinálta?,,ma már mindegy!

a nagy ellátó rendszerek kérdését még mindig kerülöd

ki tartsa fenn?
oktatás egészségügy szociális háló: gyes gyed nyugdíj ápolás közösségi közlekedés közvilágítás(nem az energia rendszer---nem az ivóvíz---hanem a közösségi működtetés a lényeges pénznyelő)

a mai rend még mindig a kádári szisztéma---

én nem tudom, hogy te mit gondolsz a királyság rendjéről az alkotmányos monarchiáról--de itt ma Magyarországra vetítve kíváncsi lennék az elképzelésre--mert a kormányzóé--a király nélüli királyságban olyan volt---

(anyukám szokta mondogatni : egy évben egy cipő őtözet gunya--volt a béres javadalma esetleg még némi liszt---

szóval mondj erről valamit--igazán érdekelne

(ja és a liberális demokrácia nem bombáz---
de én azt hiszem liberális szociáldemokráciáról írtam--az meg más logikai alap--

leponex 2013.01.07. 23:07:26

@Lilla50:
'nem volt jelentősége ott és akkor a szavaknak--mindösszesen csak azt fejezte ki, hogy nem értették és nem fogadtál el a figyelmeztetést és ott akkor felejthetővé is tették
nem volt mit nyilvánosságra hozni ott akkor----'

Huhh! - mondanám, ha Szetey lennék ;-)
Hát ha nem volt jelentősége, akkor hagyjuk, igazad van.

'(ja és a liberális demokrácia nem bombáz---'
- No ezt örömmel olvasom. De akkor ki bombáz effektíve? Mert az mintha apró szünetekkel, de folyamatosan menne a II. vh. óta.

" de én azt hiszem liberális szociáldemokráciáról írtam--az meg más logikai alap--"

Ja.
Írtad, hogy Bajnai szokta csinálni, bevallom zavarban vagyok.
Talán, ha kifejtenéd, tényleg mire gondolsz. Oszt melyik a fa, melyik a vaskarika kettejük közül?

Mikor volt Bajnai valaha is szociáldemokrata? De tényleg!

A királyságra ráérünk később is ... :)

leponex 2013.01.07. 23:10:08

@Lilla50:
'a nagy ellátó rendszerek kérdését még mindig kerülöd'
Dehogy, csak egyszerre mégse kellene mindent megoldanunk, Kedves Bárdunk joggal fog megneheztelni ... .-)

Lilla50 2013.01.07. 23:22:59

@leponex:

akkor most kezdjük előlról? :) :) :)

Bajnai liberális szociáldemokrata
nem akar kapitalizmust dönteni--(a szociáldemokrácia ugyanis alaptézisei között az írja elő)
de törvényekben szabályozná a szolidaritást a gazdaság szereplói között--csökkentve a jövödelmi különbségeket

ezért ez nem ugyanaz, mint a liberális demokrácia---mert az szélesebb működést tesz lehetővé és nem kell szociáldemokratának lenni hozzá---ugyhogy se fa se karika --mások és kész

de a királyság mit képvisel hogyan?

ez igazán érdekelne---mert ma erről még jobban hallgatnak a kiagyalói--mint anno Gyurcsány

leponex 2013.01.08. 07:10:36

@Lilla50:
Ó, így már értelek;-)
Ezek szerint szinte mindenki szociáldemokrata kis hazánkban, csak különböző jelzőkkel ellátva.

- szociáldemokrata maga az Mszp
- de van egy külön szocdem platformja is
- legnagyobb szocdem a DK, a szocdem szocialisták szocdem platformjától a nagy öreg szocdem Vitányi Iván igazolt oda, nyilván azért, mert maga Ferenc lehet számára az igazi szociáldemokrácia letéteményese.
Gyurcsány mindig is szociáldemokráciát akart, a volt liberálisokkal együtt. Bajnaival közösen már majdnem fel is építették, de a zimperialista aknamunka lekaraktergyilkolta Ferencet.
Szerencsére sikerült kilépnie belőlük.

- Schmuck Andor a szocdemek főtitkára vezeti az igazi Magyar Szociáldemokratákat
- szocdem lényegében az LMP is, bár a nagy szocdem TGM szerint annak csak szép, de reménytelen aggiornamentója
- nagy szocdem maga a Jobbik is, és a kapitalizmuskritikájában ezek közül a legkövetkezetesebb.
- No és ott van maga Bajnai, aki ugye a 'liberális szociáldemokrácia' kiemelt képviselője. Azt már értem, (szavakban) miért szocdem ( nem akar kapitalizmust dönteni, törvényileg szolidarizálna ), és eddig az offshore szocdem taktikát alkalmazta a jövedelmi különbségek csökkentésére. ( Mert lássuk be, ha csökkenteni akarja mondjuk Demján vagy Csányi és saját maga jövedelmi viszonyai közti különbséget, az már egy lépés a szociáldemokrácia kiteljesedése felé.)
OK, és mi a liberalizmusának a lényege? Amiben akkor különbözik a fenti számos szociáldemokratától.

leponex 2013.01.08. 07:23:02

@Lilla50:
No és persze Orbán is szociáldemokrata.
- nem akarja megdönteni a kapitalizmust
- törvényekben igyekszik szabályozni a gazdaság szereplőinek jövedelmi különbözőségét, például a kiemelkedő profitot elérő pénzügyi szektorra kivetett adóval, a kereskedelmi szektorra kivetett multikat jobban terhelő adóval, a profitorientált, külföldi 'befektetők' kezében lévő KÖZSZOLGÁLTATÓK megadóztatásával, a segély helyett jelentősen nagyobb közmunkabérrel, a gyermekeket nevelőket terhelő extra büntetőadók csökkentésével.
De belátom, ezen a téren azért lemarad szociáldemokrata testvérpártjai sokasága mögött.-)

Kimaradt még valaki, kedves Lilla50 ?

Lilla50 2013.01.08. 08:52:47

@leponex:

bizony jól összekavartál ezt s azt! :)

és azt is látom pedzed már!

baloldal:
afféle marxi-----ma nincs, mert Marx anno az átmenetet technikai színvonalhoz kötötte, amikor már nem lesz érdekes kinek miféle tárgyai vannak, mert mindenkinek az van amelyet szükségletként magáénak érez--(mondjuk mint a mobilok ma--társadalmi különbségek nélkül mindenki birtokolhatja őket :) )

lenini--aki azt vallotta--mindenkinek joga van birtokolni a javak egyenlő szeletét
((Sztálin aztán tett distingciót egyenlő és egyenlő közé--de az egy másik történet :) )

Eme lenini ma ott van a Munkáspártban és az mszp több platformjának gondolkodásában

és most jön a szociáldemokrácia elve

vagyis demokrácia szociális elvű megkötéssel(befolyásolással, preferálással mit tudom én hogy fejezzem ki )

ezek is sokfélék már--alaptézisei között mindenképpen a kapitalizmushoz való viszonyuk többnyire szerepel--mert ahol osztályalapon gondolkodnak(Marx alapján) ott a termelési módhoz viszonyulni kell.

most az ÉN megkülönböztetésem azt volt hivatott jelezni, hogy az ortodox szociáldemokrácia nem foglalkozott eredetileg a kapitalizmus megdöntésével(Kéthly Anna) hanem a keretei között élhető módit követelt mindenkinek--azaz annyi bért, hogy az megélhetés és némi megtakarítást is tartalmazzon.

Aztán eme elv hol így hol úgy változgatott

ma jelző nélkül arra mondjuk, hogy szociáldemokrata, aki nem megdönteni akarja a kapitalizmust, hanem átalakítani--sőt még e gondolatkörbe belevonja a fenntartható fejlődés gondolatát is, mint kapitalista profitszerzést ésszerűen korlátozó elemet
az mszp-ben ilyen is van , mint platform

megkülönböztetésül szoktuk volt használni a liberális szociáldemokrata kifejezést azokra, akik a meglévő keretek között valamiféle működtethető ésszerűre törekednek.
Ez van leírva az őszödi első bevezető beszédében --amelyről azóta is alig esik szó--pedig Orbán annak a kottának a nyomán halad--nézd meg a források között a wikin a harmadik nyitható!

de az nem neoliberáslis vadbaromság--mert az egy másik --jóléti állam--idejében amikor kitalálták meglévőnek látszó feltételek idején működő rend lehetett---de 2006-ban azzal való szakításról esett szó már.

Most éppen Orbán ordibálja ezt, amikor rezsit csökkent--azzal a szöveggel, hogy mi megvédjük az embereket a magas rezsitől stb.

És Orbán valóban szociáldemokráciára jellemző retorikát folytat---hazug módon látványos intézkedést tesz is ilyesféléket, de összességében nem azt a politikát folytatja---Sokkal inkább egy hierarchikus rendet államkapitalista működés mellett--afféle kádárit, amikor az állam minden közintézményt felügyel--és megengedi mellette a magánszféra működését annak, aki azt ki tudja fizetni.

Az is szisztéma--nem jó nem rossz olyan.

A kérdés az, hogy mi a működtethető olyan , amit a többség elfogad.

Most Orbáné volt az----de látható hogy sok a vesztese
sok a megalázottja
sok lett a kiszolgáltatottja

Lesz-e vezetőjük?--még nem tudni.
Jobb lenne, ha olyan vezetőjük támadna, aki a működtethetőt teszi előtérbe, mert akkor tán azt is elmondaná
és
a népek tán megérthetnék, hogy mit s miért?!
Bár ebben a lerombolt közbizalomban én ebben már mérsékelten is alig hiszek.

Nos akkor egy királypárti mindezt hogyan gondolja,? Tényle nagyon érdekelne!

leponex 2013.01.08. 09:53:59

@Lilla50:
'bizony jól összekavartál ezt s azt! :)'
:)

Még szerencse, hogy igyekszel helyretenni a fogalmakat, köszi.
Valahogy emígyen:

"megkülönböztetésül szoktuk volt használni a liberális szociáldemokrata kifejezést azokra, akik a meglévő keretek között valamiféle működtethető ésszerűre törekednek.
Ez van leírva az őszödi első bevezető beszédében --amelyről azóta is alig esik szó--pedig Orbán annak a kottának a nyomán halad.
...

Orbán valóban szociáldemokráciára jellemző retorikát folytat---hazug módon látványos intézkedést tesz is ilyesféléket, de összességében nem azt a politikát folytatja"

Tehát Orbán a liberális szociáldemokrácia Ferencünk öszödi kottája nyomán haladva hazug módon látványosan intézkedik ...

Például a hatósági áras, külföldi profitérdekelt multik által nyújtott közszolgáltatások árait csökkenti.
Megadóztatja a válság alatt is remek prifitot 'termelő' bankokat.

Mennyivel szociáldemokratább intézkedés volt, amikor az állam által garantált 8%-os eszközarányos nyereség biztosításával a szocialista (szociáldemokrata) kormány privatizálta ezt a szektort (is).
Az inflációt messze meghaladóan engedte emelkedni eddig a hatósági árakat.

Mennyivel szociáldemokratább volt, amikor tízmilliárdokkal kisegítették a bankot, majd töredék áron privatizálták azt. És ha csődbe ment volna, hát megint adóból segítették ki.

Meggyőztél.

***

"egy hierarchikus rendet államkapitalista működés mellett--afféle kádárit, amikor az állam minden közintézményt felügyel"

Nem egészen értem, ha az állam egy közintézményt finanszíroz, akkor miért ne lenne kutya kötelessége annak gazdálkodását, működését felügyelni.
Mit mond erre a libszocdem?

"--és megengedi mellette a magánszféra működését annak, aki azt ki tudja fizetni."

Ezt most hogyan?
- Nem kellene engednie működnie?
- Engedni, de nem annak, aki ki tudja fizetni?
- Mindenkinek engedni, és kifizetni közpénzből, aki arra nem képes?

- Esetleg ez alatt azt értsük, hogy aki nem engedheti meg magának, hogy magánvállalkozást üzemeltessen, annak közpénzzel kellene megfinanszírozni?

Tényleg, próbállak megérteni.

***

"A kérdés az, hogy mi a működtethető olyan , amit a többség elfogad.

Most Orbáné volt az----de látható hogy sok a vesztese
sok a megalázottja
sok lett a kiszolgáltatottja"

Valóban, az még nyitott kérdés, hogy az Orbán által noszogatott rendszert elfogadja-é a többség, és finanszírozható-e.
Erre valók a választások. A többség majd eldönti. Gondolom, ez egy libszocdemnek is rendben lévő metodus.

Valóban sok vesztese van ( jelenleg), ha csak a fokozatosságot mellőző adójóváírás megszüntetésére gondolsz, egyet is érthetünk.

Azért az talán belátható, hogy az előző évtizedben brutálisan megnövekedett államadósság terhei, a devizahitelezés katasztrofális következményei, az euroválság, a világgazdasági válság, az IMF-hitellel - Bajnai ;) - elodázott államcsőd, a hatalmas belső adósságot felhalmozó tömegközlekedés, egészségügy, ... meglehetősen szűk pályát szabtak Orbán kormányának.
És még csak jó két év telt el.

"Bár ebben a lerombolt közbizalomban "

No, hát ebben is egyetértünk.
Nyilván csak a rombolást végző célcsoportban lehet köztünk diszharmónia :)

( Természetesen a királyságra is sort kerítünk még )

lajos0 2013.01.08. 10:21:28

@Lilla50: "nem kormányoztunk egy ideig, mert a nagy ellátó rendszerek átalakítását nem kezdtük el--mert nem volt egyezség az mszp két nézópontját képviselők között."

Hát a 'nagy ellátórendszer' kifejezés el sem hangzik a beszédben. De nekem nem is tűnt úgy, mintha itt két élesen elkülönülő eszme hívei huzakodnának, inkább gazdasági érdekcsoportok vitája jellemzi az MSZP-t. A képviselők nem is tudtak a trükkök százairól, az átalakítás ( ennek az irányát hagyjuk is) meg azért nem kezdődött el, hogy nehogy kiderüljön, mit akarnak csinálni, majd utána őrült lóhalálában kellett hozzáfogni.

"Te azt a beszédet valószínüleg nemi s ismered"

Ezt a beszédet kívülről tudom,Filó patkányozásától a kell még valamit mondanom Ildikóig.

"Azóta sincs döntés arról, hogy miféle intézmények és miféle mértékkel legyenek állami fenntartásban és azt hogyan finanszírozzák."

Ami közfeladatot lát el, vagy stratégiai fontosságú azt a világon általában sehol nem szokták eladni. Persze biztos vannak afrikai országok, ahol van erre példa.

"( de a neoliberális vadbaromságot hagyd, mert a jóléti államok ideje lejárt--hiába hirdeti ma Orbán tele szájjal)"

Hát Orbántól én azt hallottam, hogy a jóléti államok kora lejárt, és ezt Európában már sokan észrevették. Ugyanakkor Norvégiában, Svédországban csak működik valahogy. Az viszont, hogy mi sosem fogunk közéjük tartozni, már régóta borítékolható.

Lilla50 2013.01.08. 10:23:37

még nem olvastam végig hosszi írásmunkádat, de én edzve vagyok a zanzásításra--és értem benne az át nem gondolás szándékát
sőt azt is , hogy így egyszerűbb---mert rihegni röhögni célravezetőbb, mint kimondani: tévedtem

én így látom--ezt javaslom---mert ott a félelem, hogy esetleg Téged is zanzásítanak.

Cseles! :)

Lilla50 2013.01.08. 11:01:41

áramszünet és elszált az én szép hosszim

jelezve, hogy a gazdaságban ma a szükséges felújításokra karbantartásokra sincs elegendő pénz, de ez nem a privatizálás miatt, hanem a szabályozás miatt van így.

Azt nem tudom, hogy ha ismét állami kézbe kerülnek a szolgáltatók akkor hogyan lesz fejlesztés, mert azt tudom, hogy korábban az az elv működött, hogy építettünk nektek gyárat 1000 évig használjátok változatlanul.
hogy a termékét az idő rég túlhaladta ?4 ugyan már!

egy megjegyzés még--mert nincs türelmem újra írni az előzőt!

Te a GyF beszédet, amelyet ma Orbán is kényteeln követni ((wiki --források harmadik hivatkozás nyitható) nem ismered, mert anélkül az egész nem érthető

ott egész tanácskozás alatt a bevezető beszédhez egyetlen érdemi hozzászólás nem hangzott el--ennek hanganyaga is hallgathatő csak keresni kell---és akkor robbant a befejező beszéd, amelyet ott akkor már felejthetővé is tettek a résztvevők---ezért nem is emlékeztek arra legtöbben ---

a többit a fidesz csinálta
zseniálisan

Most pedig egye amit főzött
csak mi is esszük.

de még mindig nem tudom a demokratikus alkotmányos monarchiát egy magyarországi királypárti hogyan építeni fel Bhután mintájára?

Ha lesz türelmed keríts erre sort.

( a szolgáltatásokért pedig fizet akinek pénze van--én a szemészetre pl. dec . elején márc.31-re kaptam időpontot---ha kivárom és nem megyek magánrendelőbe addig :) )

lajos0 2013.01.08. 11:46:09

@leponex: "Tehát a királyságnak az a felépítése, a lényege, hogy a többholdas lenézi a kevesebbholdast ..."

Bizony. A demokráciának meg az a lényege, hogy a bémevés lenézi a szuzukist, az meg a gyalogost.

De ettől függetlenül azért nálunk is érezhető, hogy az un. elit, tényleg lenézi a mezei választót. Még jobban talán, mint az EU-ban.

Lilla50 2013.01.08. 11:49:24

és komolyra fordítva egy királypárti mit csinál?

lajos0 2013.01.08. 13:54:21

@Lilla50: "a gazdaságban ma a szükséges felújításokra karbantartásokra sincs elegendő pénz, de ez nem a privatizálás miatt, hanem a szabályozás miatt van így."

Azért a kettő sokszor összefügg, hiszen ha a privatizáció nyertesei megszegték a szerződésben vállaltakat, akkor sem követte ezt semmiféle szankció általában.

"Azt nem tudom, hogy ha ismét állami kézbe kerülnek a szolgáltatók akkor hogyan lesz fejlesztés"

Hát nem tették magasra a lécet a maszek tulajdonosok sem. De több ezer milliárd tiszta profitot már sikerült kimenteniük a rendszerből.

"Te a GyF beszédet, amelyet ma Orbán is kényteeln követni ((wiki --források harmadik hivatkozás nyitható) nem ismered, mert anélkül az egész nem érthető"

Miden beszédét biztos nem, de az öszödit fejből tudom.

"ott egész tanácskozás alatt a bevezető beszédhez egyetlen érdemi hozzászólás nem hangzott el"

"de még mindig nem tudom a demokratikus alkotmányos monarchiát egy magyarországi királypárti hogyan építeni fel Bhután mintájára?"

A demokratikust, meg az alkotmányost én nem mondtam. Amúgy, nyilván úgy, ahogy a demokráciát: sehogy. Én a királyságot nem akarom felépíteni, csak jobbnak gondolom.

"a szolgáltatásokért pedig fizet akinek pénze van"

Akinek nincs, az kivárja a sorát. A másik variáció lenne, hogy akinek nincs pénze, az nem megy szemészetre.

leponex 2013.01.08. 14:17:34

@Lilla50:
"a gazdaságban ma a szükséges felújításokra karbantartásokra sincs elegendő pénz, de ez nem a privatizálás miatt, hanem a szabályozás miatt van így."

Tegyük fel, így volt/van/lesz.

Az Antónia szorongatta meg az Atv-ben egy kicsit a nagybajuszos haverját a lajosnak, és Bokros úr makogott ilyesmit az energiaszektor privatizációja kapcsán.

Ha a szabályozás jó lett volna, akkor lett volna fejlesztés.

( Ugye ezt a szabályozást ugyan az a szociáldemokrata kormány végezte, aki garantálta a 8% profitot, és ha nem sikerül elérni, akkor majd az adófizetők pénzéből kipótolják. :(
Ha jól értem, ez lenne benn a liberális vonulat)

Akkor ezek szerint az ehhez szükséges bevétele meg volt (mondjuk a villamosenergia szektornak ), csak épp profitként kivitték.
Ezt akkor joggal nevezhetjük extraprofitnak?
Bajnai úr természetesen megszüntetné ezt a kádárista sanyargatását e derék szolgáltatóknak, ha már egyszer ez lenne a liberálisos szociáldemokrácia.

Az Orbán meg 'hazug módon látványos intézkedést tesz ' ezen extraprofit részleges csökkentésére.
Nem?

leponex 2013.01.08. 14:19:41

@Lilla50:
'áramszünet és elszált az én szép hosszim'

Így jár, aki szabályozás híján egy számítógép üzemeltetésénél megtakarítja a szünetmentest :)

Lilla50 2013.01.08. 14:34:15

:)

Bhutánra hivatkoztál .Ott pedig demokratikus alkotmányos monarchia van!.

Azt nem tudjuk, hogy a szolgáltatólk elvégezték-e a szükséges javításokat---vagy bővítettek-e hálózatot, de tény, hogy eddig az energiaigényünket télen a fűtéssel--nyáron a hűtéssel elvégezték.

Hogy a majdani állami fenntartás mindkettőt fedezi-e??! no az már érdekes lesz.

Máskülönben egyetértünk
csak nem tudom még mindig

(de látom már meg sem fogom tudni soha) hogy egy királypárti a királyságot ma Magyarországban hogyan gondolja?
és
mitől lenne jobb az egy liberális szociáldemokráciánál?)

A kerál bár hosszú távon uralkodik, de nem kormányoz.

Lilla50 2013.01.08. 14:36:54

@lajos0:

"
Miden beszédét biztos nem, de az öszödit fejből tudom.
"

Te csak azt tudod , amelyik a záró beszéd volt

a tanácskozás egészéről

a bevezető szerintem témánk szerint a lényegesebbről ---semmit nem tudsz
itt van

innen a források közül a harmadik --nyitható!

leponex 2013.01.08. 14:41:36

@Lilla50:
'és értem benne az át nem gondolás szándékát'

Hát így törekedjen a zember hosszabban kifejteni valamit, hát ha érthetőbb lesz a véleménye:(

Jó, hát zanzásítsunk, hátha így nem tévedünk ..

'lenini--aki azt vallotta--mindenkinek joga van birtokolni a javak egyenlő szeletét'

Ölég régen volt, amikor a tudományos-fantasztikus szocializmust tanították nekem, ott néhány karcosabb gondolatait is felfedték, a praktikumát meg akkoriban a Szer-ből ismerhettük meg;-)

" ((Sztálin aztán tett distingciót egyenlő és egyenlő közé--de az egy másik történet :) )'"

Igen, az egy nagyon-nagyon másik történet, a distinkció tevékenységén túl jó pár tízmillióan mesélhetttek volna róla, ha túlélik ... :(

Ennyi erővel azt is mondhatnánk, zanzásítva: Hitler distinkciót tett a különböző származású népek közé ...

leponex 2013.01.08. 14:54:29

@Lilla50:
'A kerál bár hosszú távon uralkodik, de nem kormányoz.'

Ez tényleg pompásan egyszerű és frappáns mondat.
Anélkül, hogy hosszan foglalkoznánk a királyság 'szellemi alapjaival', praktikusan valóban erről (is) van szó.
Mivel a királynak nem kell a 'demokratikus választások' lózungjaival elnyerni a hatalmat, megteheti hogy az elit tudását, ismeretét, szakértelmét felhasználva olyan kormányfőt, kormányt nevezzen ki, aki bírja a bizalmát, és eredményes. Leváltani pedig akkor teheti, amikor helyesnek, szükségesnek látja.
'Jó' király esetén szerintem a leghatékonyabb államforma lehetne.
Nos?

Lilla50 2013.01.08. 19:59:26

kiszámítható legalább is több évre.

csak a jó király hol terem?

((bár a király ott csak kinevez, de választások bizony manapság már vannak.
Sőt: már a bázisdemokráciai is a levegőben van :( ))

lajos0 2013.01.08. 20:03:48

@Lilla50: "Bhutánra hivatkoztál .Ott pedig demokratikus alkotmányos monarchia van!."

Igen. Majd 4 éve :-) És kizárólag a király kívánságára. Ezt ő vezette be, és a nép nem ellenkezett, mivel a király szava szent. Igazából nem nagyon értik, de mint hűséges alattvalók elmentek szavazni az alsóházra.

Legalább bejött neki valamennyire. A TV-t is ő erőltette, pedig a nép eléggé ódzkodott tőle ( ha tudnák mi az még jobban ellenezték volna).

Viszont cserébe boldogok, és olyan uralkodójuk van, akinek a kisujja körme alatt a kosz többet ér, mint az egész nyugati politikai elit, a mienkről nem is beszélve. Ez a meglátásom Bhutánt illetően, aki nem osztja, ám ne tegye :-)

"Azt nem tudjuk, hogy a szolgáltatólk elvégezték-e a szükséges javításokat---vagy bővítettek-e hálózatot, de tény, hogy eddig az energiaigényünket télen a fűtéssel--nyáron a hűtéssel elvégezték."

Azt viszont tudjuk, hogy az ágazatból nagyon sok milliárd profitot már kitalicskáztak külföldre, ráadásul állami garanciavállalás mellett. Az állami garanciát egyébként azért kérték mert cselt sejtettek az üzlet mögött, mivel nem hitték el, hogy van ilyen hülye ország, aki bagóért elad egy ilyen stratégiai ágazatot. Azóta nem építettek titokban még egy atomerőművet, a meglévőket üzemeltetik ( párat már bezártak), amik jelentős része fatüzelésű. A frissen kivágott nedves fát 15-20 %-os hatásfokon égetik el bennük ( egy rendes kályha 75-80 %-ot tud), és ez van kikiáltva megújuló energiának.

Hogy a majdani állami fenntartás mindkettőt fedezi-e??! no az már érdekes lesz.

"mitől lenne jobb az egy liberális szociáldemokráciánál?)"

Szerintem a jelenlegi kleptokráciánál bármi jobb lenne.

"A kerál bár hosszú távon uralkodik, de nem kormányoz."

A mi kormányaink meg rövid távon kormányoznak, de nem uralkodnak. Az USA-ban ezt ki is mondják, amerikai adminisztrációként emlegetik a kormányt, mivel ő adminisztrálja le a Wall Street döntéseit.

lajos0 2013.01.08. 20:25:30

@Lilla50: Ezt is olvastam párszor már. Erre kezdtek zúgolódni a képviselők, amikor a "második" nevezetes beszédben Ferenc elmagyarázta nekik, hogy hol a helyük. Gondolom a csipettel kevesebb jövedelemmel és költségtérítéssel volt a fő bajuk.

De az első beszédet megelőzően, ha jól tudom 4 évig a szocialisták kormányoztak, az első kettőben Feri tanácsadóként tolta az ország szekerét, a második kettőben meg miniszterelnökként.

És bőszen példálózott, hogy bezzeg a szlovák EÜ átalakítása, mecsoda eredmények vannak a fizetőssé tétel óta és róluk kell példát venni. Nos azóta a szlovák egészségügyi privatizáció elég jól megbukott, és nem népszavazáson, hanem a dolog természetéből fakadóan.

lajos0 2013.01.08. 20:27:16

@leponex: "Ennyi erővel azt is mondhatnánk, zanzásítva: Hitler distinkciót tett a különböző származású népek közé ."

És Hitler is remek beszédeket mondott, sosem említette, ha jól tudom, a zsidók kiirtását, csak azt, hogy végső megoldás.

lajos0 2013.01.08. 20:32:51

@Lilla50: "csak a jó király hol terem?"

Hát nem a mai politikai elitben, az nyilvánvaló. Kezdetnek mondjuk én Sólyommal beértem volna, (bár ez részemről azért inkább elvi elképzelés, mint, hogy a gyakorlatban be akarjam vezetni). Aztán, ha a Sólyom-ház netán kihal, választunk újat a Duna jegén :-)

"Sőt: már a bázisdemokráciai is a levegőben van :("

Bázisdemokrácia a világon sehol sincs, mivel azt azért tudják, hogy a legfontosabb kérdéseket nem lehet demokratikusan eldönteni, mivel a nép ehhez nem elég felkészült ideológiailag, meg tudományosan sem. Legjobban talán Svájc közelíti meg, de hát ők is csak magukat okolhatják, hogy ott tartanak ahol.

Lilla50 2013.01.08. 22:59:59

@lajos0:

és most hol tartanak az eü működtetését illetően?

Szóval : van forrás
felhasználni csak egyféleképpen lehet

amig a kiosztásra kerül sor , addig lehet vitatkozni---logikai alapokat keresni az elosztásra

de aztán a döntés után a kiosztás után ---már minden felesleges.

Itt pedig azután még komoly bűnbakmegjelölést végeznek
hogy kik?
a hangadók. de igazi preferenciájuk nincs--de a vesztesek közigényét kielégítik.

Egyszer már lehetne némi közkiegyezés is

ennek érdekében egy liberális demokratikus királyságot alkotmányos monarchiájával együtt látatlanban elfogadnék.

a bázisdemokrácia anarchiája pedig bizony bennünk van---mert nem fogadjuk el azt, hogy aki döntési helyzetben van--az ott és akkor úgy és többnyire csak úgy dönthet.
Utólag aztán --információk részleges ismeretében aztán mondunk mindenféléket--visszacsinálni nem tudjuk. Most Matolcsit sem! :( )
süti beállítások módosítása