Nem áll jól az ellenzéki október 23-a, de a dolog még nem menthetetlen. Ma reggel úgy tűnik, hogy a Milla rendezvénye nem hogy erősítené, inkább szétveri a sokak által remélt ellenzéki együttműködést.

Az MSZP, a DK és az LMP hivatalosan nem vesz részt a programon. Egyrészt azért, mert nem hívták őket, márpedig az ember olyan buliba nem megy, ahol nem szívesen látott vendég. Másrészt azért is maradnak távol, mert mindhárom szervezetet - más-más szempontból - vérig sértette Juhász Péter. Az LMP-t azzal, hogy gyakorlatilag a Schifferék által mondott szövegeket átvéve szervez új politikai erőt, ma még egyesületnek nevezett pártot. Márpedig ez a gesztus a szétesés határára sodorhatja a Lehet Más a Politikát. Akadhatnak olyan, a belső harcoktól megfáradt tagjaik, akik az új erő (?) felé vennék az irányt, mások pedig a Millától való bojkottal próbálhatják egyben tartani a zilált csapatot. Egyelőre az utóbbiak győztek. A zelmúlthúszévhez tartozó Bajnai Gordon befogadása és a zelmúlthúszév egyszerre tagadása így együtt biztosan vállalhatatlan az LMP-nek - ha ragaszkodik az eddigi elveihez. Hosszabb távon is rendkívül bizonytalan az LMP politikai jövője: ha csatlakoznak egy majdani ellenzéki összefogáshoz, akkor azért, ha kimaradnak belőle, akkor azért.

AZ MSZP a két megnyert időközi választás önbizalmat erősítő mondataival tartja a tűzben két serpenyőjét. Mesterházy Attila nem megy el a Milla tüntetésére, de azt üzeni tagjainak, hogy ők csatlakozzanak, ha úgy van kedvük. Ha sokan lesznek, azt mondhatja, persze, mert a legnagyobb ellenzéki párt rászervezett, ha pedig bukta van, nem csoda, hogy kevesen voltak, hiszen ő nem volt ott, ráadásul, kiderült, hogy Bajnai Gordon sem jár a vízen. Azzal, hogy éppen a málló Milla rendezvényén jelenti be Bajnai a visszatérését, jelentősen gyengítette az őt támogatók pozícióit az MSZP-ben. Egy olyan szervezet színpadára állni, amelynek egy Dopeman az alternatív köztársasági elnöke, és amely szerint a zelmúlthúszév, úgy ahogy van, rossz volt, az önmagára miniszterelnök-jelöltként tekintő Mesterházy Attila mögé sorakoztatja a 20 évből 12-n át kormányzó pártot. Nincs az a tehetséges és jól érvelő, az MSZP-t nem egyedül, hanem Bajnaival az élen koalícióban kormányozva elképzelő szocialista, aki ennek ellenkezőjét védeni tudja. 

A DK elvi döntést hozott, ha úgy tetszik, Bajnai figyelmeztetése érdekében. Ha a zelmúlthúszév alig ér többet, és alig vállalhatóbb a Milla szerint, mint Orbán ámokfutása, azzal a 89-es éthoszban hívő, a rendszerváltást összességében pozitívan értékelő, Európa-párti Gyurcsány, Bauer, Debreczeni nem vállalhat közösséget. Volt MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es politikus, a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány által alkotott frakció ehhez nem adhatja a nevét. Furcsa, hogy Bajnai mégis igen. Gyurcsány bojkottra hívó szava azért is kavarta meg az állóvizet, mert egyszerre hívta fel a figyelmet egy politikai és egy morális problémára.

A Szolidaritás pozícióját ma jó szándékúnak látom. Nem kellett volna feladniuk a pártokkal tervezett saját tüntetés lehetőségét, és nem kellett volna hinniük az őket is átverő, immár nekik is politikai konkurenciát jelentő Millának. De Kónya Péter legalább megértette, hogy Juhász Péter őt is semmibe veszi. Gesztusa, hogy Juhász zászlótiltó, pártkirekesztő mondataival feleselve hívja a pártok híveit közös gyülekezésre, alapvetően tisztességes. Megértette, hogy pártok nélkül nincs ellenzéki összefogás, sőt, orbánváltás sincs. Ugyanakkor ezt neki és Juhásznak nem a nyilvánosság előtt, a bejelentések után kellene lejátszania, hanem jóval korábban kellett volna. Ma az látszik, hogy egymással verekednek, mi meg nézzük, hogy melyikük nyomja le a másikat. Tíz nappal az esemény előtt.

Bajnai Gordon helyzete sem könnyű, és azt kell mondjam, rögtön a visszatérése elején hibát vétett. Olyan színpadra áll fel, ahol a szervező az ő kormányzását is alig tartja jobbnak, mint Orbánét. Olyan színpadra, amely elől el akarják kergetni a pártok zászlós híveit. Igen, azon pártot is (MSZP), amelynek szavazataival vitte át az országgyűlésen a javaslatait, törvényeit. És igen, azon pártot (DK), amelynek elnöke a politikába hívta, és amelynek mai frakciójában az ő volt miniszterei és államtitkárai ülnek. Nem mellékesen, vajon mit gondolhatnak az SZDSZ előző ciklusbeli képviselői, hogy az ő négy évüket is károsnak tekintő Milla színpadáról szónokol a csak az ő húsz szavazatukkal kormányképes volt miniszterelnök? Hogy lett volna az IMF által is sikeresnek elismert 2008-2009-es válságkezelés Gyurcsány, az MSZP és az SZDSZ nélkül? Sehogy. Íme a politikai és az erkölcsi probléma, amelyre a DK elnöke felhívta a figyelmet. (Arról már nem is beszélve, hogy egy, a zelmúlthúszévet ablakon kidobó, elvileg pártmentes tüntetésen hogyan beszélhet egy volt SZDSZ-es képviselő, a Zöld Baloldal nevű párt elnöke?)

Bajnai tehát visszatér, és ez jó hír a demokratáknak, csak éppen ma nem tudni, ki áll mögötte? A Milla nemigen, mert szerintük ő csak egy szónok a sok közül. Az MSZP, a DK és az LMP első emberei - kb. 1,5 millió szavazóval a hátuk mögött - ugyancsak hiányozni fognak a beszédéről. A Milla rendezvénye ma nem egyesíti az ellenzéket, hanem megosztja. Juhásznak amúgy éppen ez a politikai érdeke. Új egyesület, majdani új képviselőjelöltek, civil látszat, plusz Bajnai, a nemzeti ünnepen talán több tízezres, orbánváltásért könyörgő tömeg, indulásnak kiváló. Csak éppen hiteltelen.

Mégis azt mondom, hogy a helyzet nem reménytelen, sőt. Sokan már Bajnait is előre temetik, én nem tenném. Bízom benne. Egy jó beszéddel még minden helyrehozható. Igaz, akkor a beszédnek meg kell szólítania - lehetőleg név szerint - a demokratikus pártokat. Ha lesz kezdeményezés, lehetőleg rímeljen a Majtényi László vezette EKINT téziseire, és mihamarabb álljon fel az állampárt elleni Ellenzéki Kerekasztal. (Megjegyzem: Juhász a Népszabadságban a Fidesszel kiegyezésről beszél, Majtényi a Fidesz teljes kizárásáról ír a rendrakás kapcsán,)

Szimbolikus erejű lenne, ha a Milla programja után Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Kónya és Jávor együtt elsétálna a Kossuth térre egy szál virágot tenni Nagy Imre-szobra elé, vagy bármilyen, az 1956-os forradalmat megidéző közös gesztust tenne. Oda biztosan százezrek kísérnék őket, és onnantól nincs az a Békemenetnek hazudott akármi, amely ennek erejét képes lenne felülírni. Persze, Juhász is megérthetné, hogy a tömegek nem őt, hanem az összefogást akarják, és tehet még lépéseket a pártok felé. Igaz, ehhez fel kéne rúgnia eddigi álláspontját.

Nagyvonalúságra, kölcsönös tiszteletre és a közös érdek felismerésére lenne szükség. Meglátjuk, sikerül-e. De ha október 23-án biztosan nem, később akkor is muszáj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr964845670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az október 23-ai kavarodásról 2012.10.16. 08:39:01

Új egyesület, majdani új képviselőjelöltek, civil látszat, plusz Bajnai, a nemzeti ünnepen talán több tízezres, orbánváltásért könyörgő tömeg, indulásnak kiváló. Csak éppen hiteltelen.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.13. 14:24:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illaim 2012.10.13. 10:03:54

@lajos0: Ami azt illeti, hogy mit kérdezne
Gyurcsány,evvel az erővel te is megkérdezhetnéd az apádat, hogy miért a fazekas szakmát választotta lajos akárhány!Mert ha a tisztességes asztalos szakmát választja,akkor lehetnél egy használható kis sámli,vagy egy, a gyerekek által kedvelt hintaló(!),és nem egy köcsög!Aki akkora bunkó, hogy az unoka férjét vádolja, a felesége nagyapja bűneiért!

zsanett114 2012.10.13. 10:35:33

@lajos0: Illaim csak az igazat mondja!
Ez a Olajos egy nagy bunkó!
Egyébként, ha Nagy Imre szobrához mennének javaslom Juhászt ne vigyék magukkal!

Andráska8 2012.10.13. 11:14:02

Nem az a lényeg, hogy hányan lesznek a DK rendezvényén, hanem hogy nem veszik ezt be, amit a Milla előad.
Ezzel a hozzászólással értek egyet, itt a lényeg:

Agymosottaknak hiába magyarázni a puszta tényeket.
Agymosottak mindkét oldalon vannak, nos nekik politizál ez az új Orbán:

Meggyőződésem, hogy Juhász Péter nagykoalícióra készül a Fidesszel.

Lásd előéletét : Kendermag – TASZ – LMP - Védegylet – Sólyom – Fidesz – Milla – Juhász Péter. Semmi köze Bajnaihoz, akit csalinak használ.

Tehát valóban egy csaló.

Treszoli 2012.10.13. 13:28:18

Ujhelyi István példát mutatott, hogy lehet úgy is hívni az embereket az október 23-i tüntetésre, hogy nem sérteget más pártokat, más politikusokat

"Ébresztő!!!
Kedves hivatásos közéleti kollégák, politikusok és közírók! Nem halljátok azok hangját, akik a taktikázásaink, pozícióharcaink miatt egyre elkeseredettebben legyintenek a demokratikus ellenzékre!? Az Orbán rendszert leváltani akarók, a családjuk sorsáért és az ország jövőjéért aggódók jogos elvárása, hogy
összekapjuk magunkat. Aki ma annak szurkol,hogy a 23-ai tüntetés kudarcos legyen,az végzetes hibát követ el; de az is,aki szervezőként nem látja be,hogy az eddigi tüntetések tömege sem egy új párt életre hozásáért gyülekezett! Meggyőződésem, hogy az MSZP nyerni fog két év múlva. Közösen,az ebben érdekelt PARTNEREIVEL. Ezért jelentem be, hogy ott leszek a demonstráción a piros pulcsimban,és viszek még magammal sokakat! Kérlek, gyertek Ti is..."

lajos0 2012.10.13. 14:29:01

@Az igazi sztrovacsek: "...nagyon kevés szövetségesünk van, ám azokkal együtt úgy gondoljuk, leszünk elég erősek, hogy kisöpörjük a náci eszmét."

Hát csak itt mindig ott a bibi, hogy akkor mi van amikor a cigányok zsidóznak és viszont. Mert azért ez sem ritka, vagy csak én futok bele hébe-hóba.

"A miskolci romák elfogadhatatlannak tartják a megfélemlítés mindenféle formáját"

Hát ez nagyon jó lenne, csak Miskolciakkal beszélgetve van pár olyan formája, amit rajtuk kívül senki sem képvisel. De ha ez ellen is fellépnek nagyon határozottan, az üdvözlendő.

"Mindenesetre nem szívesen lennék most rendőr Miskolcon."

Hát aki normális az sosem lenne szívesen rendőr Miskolcon, Ózdon vagy egyáltalán Borsodban. Persze talán máshol sem.

nyugger100 2012.10.13. 15:15:10

Sok duma, régi pofa. Pfuj! Új arcokat! Régi rablók nem kellenek!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.13. 15:28:37

Lenne egy oylan nemzeti ünnepünk, amelyet nem aktuálpolitizálunk el.

Scagnetti 2012.10.13. 16:17:55

Zsolti, Zsolti! Ennyire fostok Bajnaitól?

"Egyrészt azért, mert nem hívták őket, márpedig az ember olyan buliba nem megy, ahol nem szívesen látott vendég."

Ez mióta zavar titeket? Tavaly ki hívta Ferit az LMP összeláncolós demonstrációjára? Az LMP biztos nem.

"Szimbolikus erejű lenne, ha a Milla programja után Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Kónya és Jávor együtt elsétálna a Kossuth térre egy szál virágot tenni Nagy Imre-szobra elé, vagy bármilyen, az 1956-os forradalmat megidéző közös gesztust tenne. "

Az biztos. Megmutatná, hova silányult az egykor nagy reményekkel teli rendszerváltás.

pierre bayle 2012.10.13. 18:41:33

Sok probléma van, az igaz, de van esély sok mindenre, különösen akkor, ha Gyurcsány végre visszavonul, mert óriási politikai és morális tehertétel a baloldalnak (elismerem, h csak részben a saját hibájából, de ez most mindegy).

pacsni · http://megminden.lapunk.hu/tarhely/megminden/kepek/pacsni.jpg 2012.10.13. 19:24:26

Kedves Zsolt!
Kár, hogy nem nem akarsz/tudsz túllépni az agit. prop. feladatkörön.
Miért nem ünnepeltek önfeledten az Egyetem téren, aztán sétál át közületek a Szabadsajtó útra, aki akar? Miért érzitek úgy, hogy "elszívja előletek a levegőt" © Gy.F. a Milla? Engedjétek, hogy kiforrja magát a civil népesség. Nem akar mindenki a pártok seggében élni. Én például soha nem tettem és azt hiszem nem is fogom. Te is gyere ki a popóból, és légy, aki vagy. Hátha az a lét érdekesebb, mint ez a szócsőként létezés. Gondold meg mi a véleményed Selmeczi Gabikáról? Jó a tükörképének látszani?
Ne görcsöljetek. Gyertek át az Erzsébet hídhoz, nézzétek meg az arcokat, hallgassátok meg mire rezonál a jónép és érezzétek jól magatokat.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.13. 19:40:02

@pacsni:
"Ó, mondd, te kit választanál?"

Hoppá! 2012.10.13. 21:22:31

Amikor az éppen csak mérhető(DK),szutykolja a nem mérhetőt(MILLA). Imádom!!!

lajos0 2012.10.13. 21:28:33

@illaim: "Aki akkora bunkó, hogy az unoka férjét vádolja, a felesége nagyapja bűneiért!"

Nem vádoltam, csak kissé bizarr a dolog az én kényes ízlésemnek :-) Én kérek elnézést, hogy visszásnak találnám a dolgot. A bunkóság meg egy másik kategória, mondjuk a "dobd el a pázsjod ászte hárc geci", vagy a "mi ván kecseg vagy".

lajos0 2012.10.13. 21:31:13

@Az igazi sztrovacsek: Szerintem ő is Puzsért. Nem biztos :-)

billy reed 2012.10.13. 23:44:23

Az LMP egy arc nélküli, megfoghatatlan semmi. Törvényszerű, hogy széthullik, ugyanis sokan vannak,akik szeretnének valamivé válni. Schiffer???...

Mesterházy egy riadt kisgyerek, aki eddig azt hitte, hogy OVi bácsi bénázásai tálcán kínálják számára a győzelmet. De kiderült, hogy van nála népszerűbb ember a baloldalon.
Az MSZP egy karakter nélküli, határozatlan massza per pillanat. Mesterházy egy olyan ember, akit a régi mesékben amolyan tedd-el-s-elő-se-vedd figuraként jellemezhetünk.

A DK? Csak a sértődött kicsinyesség. Gyurcsány neve önmagában elég, hogy ezreket riasszon el. Ha volna benne józanság, be kellene látnia, hogy ez a hajó elment. Ő már csak tehertétel azoknak, akiket támogat.
Óriási a riadalom. Okkal.

Kiderült, hogy vége a tündérmesék korának: Bajnai az egyetlen igazán népszerű ember, aki eséllyel szállhat szembe a Fidesszel.
Rögtön támadják is.

Lesz ellenzéki összefogás, legfeljebb a fent említett formációk kárára. Sokan átszállnak majd a gyorsabb, modernebb vonatra, és az emberekben olyan erős OVi leváltásának igénye, hogy elsöpri azokat, akik ezt akadályozzák. /lásd fentebb/.

Aki ezt nem látja be, ne méltó a politikában való részvételre.

Anselmo 2012.10.13. 23:52:50

Ajjaj, hát miféle baloldali összefogás lesz ebből? :)

leponex 2012.10.14. 00:40:47

Drága Jó Walesi Bárdunk Gréczy Zsolt, Ferenc testvér örökös Főtanácsnoka ...

Nagyon izgatottak vagyunk, most akkor ki fogja a Patás Önkényuralmát És Autokráciáját agyagba döngölni??

Kicsit csalódottak vagyunk, a zemberek nem erre számítottak - már ha a blogodat követik:)

Még a pályára sem futottatok ki, de már az előválogatón egymást rugdossátok le.

Nem lesz ez így jó, Kedves Bárdunk! Mármint ezeknek a szerencsétlen ballibbant parafenoméneknek, akik még mindig a zorbánozásban vélik felfedezni a jövő kormányzati sikerének zálogát.

Azért mégis van miért megdícsérni téged Kedves Bárdunk, hiszen neked - azaz Kedves Mentorodnak - természetesen a Nagy Zellenzéki Összefogás lenne a halála, már ha van halál a politikai elhalálozás után :)

Merthogy Ferencünk az 5%-ért küzd derekasan - még culágernek is felcsap egy vágókép erejéig - , de ha bármilyen minimális választási eséllyel rendelkező garnitúra összeállna, akkor Ferinek annyi.

Rétorikailag egész szépen összehoztad mára, hogy igazából se az új 'civilek', se a parlamenti demokratikusan ellenkező pártok nem képesek a Nagy Összefogdosó Hadművelet levezénylésére!

Így hát implicite maradna a Ferire e nemes feladat ...
Álmodj még tovább, Kedves Bárdunk :))

A héten Olga asszony annyit sopánkodott, hogy a Merkel asszony még egy kokit sem osztott ki a Despotának. Értetlenkedett szegény, miképpen történhetett ez meg, amikor mindenki tudhassa, mekkora Autokrata ez a Zorbán, fél kézzel lerombolta a Zalkotányos demokráciát!

Zsoltikánk, a Bajnai jön, ezt rég megemlítettük neked, nem kellene annyira rettegned még tőle sem.
Elcsíphettek vele akár egy bronzot is, szépen csillog az !

Magyarországért! A Királyságért!

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 08:04:05

@billy reed:
"Lesz ellenzéki összefogás, legfeljebb a fent említett formációk kárára."

Miután hozzászólásodban a "fent említett formációk" az LMP, az MSZP, és a DK, kíváncsi lennék milyen ellenzék fog össze kivel? Csak nem a Jobbik fog össze a Millával? Valamint az is érdekelne, ki lesz a masiniszta azon a gyorsabb, modernebb vonaton?
Bajnai?
Lehet.
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy akkor vállalja, ha egy olyan formáció kéri fel erre, amellyel esélyt lát a győzelemre. Ez lesz a feltétele.
Egyébként szerintem is le lesz váltva OV, és a magam részéről biztos vagyok benne, hogy amikorra kell, össze fog állni, aminek ehhez össze kell állni.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 08:26:07

@leponex:
"Merkel asszony még egy kokit sem osztott ki a Despotának."

Valóban nem. Viszont azt sem mondhatjuk, hogy átütő sikerekről, nagy összeborulásról, aláírt milliárdos gazdasági beruházásokról, stb. szóltak volna a hírek.
A szokásos diplomatikus lózungokon kívül nem jött át a médiában semmi.
Bár ha jól belegondolok a kokik és sallerek elmaradása tulajdonképpen már eredménynek számít. :))

HanSolo90 2012.10.14. 11:51:17

A DK egy vicc, amint feltűnik valami értelmes kezdeményezés, ami népszerűbb mint ők, akkor azonnal megy a fidesz-bérencezés, diktatúrázás, szemétkedés. Képtelenek elviselni, hogy nem tényezők ma Magyarországon. Ha így folytatják, pont, hogy miattuk nem lesz kormányváltás. Hagyni kellene másokat is kibontakozni, nem pedig úgy viselkedni, mintha a DK lenne a legesélyesebb kormányváltó párt....Ne feledjük, hogy Gyurcsány elutasítottsága még a jelenlegi kormányfőnél is sokkal nagyobb. Itt Bajnai egyedül az esélyes, a DK meg csak maga alatt vágja a fát, ha őt ócsárolja. De lehet csak félnek, hogy kimaradnak, kihagyják őket valamiből? :)
De úgy látszik agy-mosottak nem csak a fidesznél vannak :).

Anselmo 2012.10.14. 12:13:39

@leponex: nagyon jó gondolat amit írtál, hogy ha tényleg megvalósul az ellenzéki összefogás, abból ki fogják hagyni a DK-t, tehát akkor kerül Fletó igazán perifériára. Fura helyzetben vannak (bár még mindig jobb nekik így, mintha ott lennének, ahova én kívánom őket. egyeseknek nagy szerencséjük van azzal, hogy az élet igazságtalan. met ha igazságos lenne, és mindenki azt kapná amit megérdemel, akkor lenne nemulass).

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 12:16:28

@HanSolo90:

"Ha így folytatják, pont, hogy miattuk nem lesz kormányváltás."

Nem kötelező a DK-val összefogni.
Tessenek nélkülük kormányváltást csinálni, oszt jó napot. Ez esetben mennek a levesbe, oszt megint csak jó napot.
SŐT!
Az MSZP-vel meg az LMP-vel sem kötelező összefogni.(utóbbival nem is lehet)
Ott a Szolidaritás, meg a Milla, meg a Zöld baloldal, meg a 4K, meg mit tudom én ki!
Tessenek párttá alakulni, és megnyerni a választásokat!
Ja....
Hogy ezek civilek...!?
Hát istenem...
Legfeljebb segget csinálnak a szájukból.

Anselmo 2012.10.14. 12:20:47

@Anselmo: ki kell javítanom a saját gondolatomat, miszerint az emberek nem azt kapják amit érdemelnek. Már korábban volt egy olyan elképzelésem, hogy Gyurcsány ámokfutásáért nem Gyurcsány Ferenc a felelős, hanem azok, akik rá szavaztak (ha egy majom kezébe puskát adsz, és az lelő vele valakit, azért nem a majom a hibás, hanem te). Ha innen nézzük, akkor Gyurcsány méltóképpen megbüntette a saját szavazótáborát. Köszönöm, Ferenc!

Scagnetti 2012.10.14. 13:00:52

@Az igazi sztrovacsek: "Nem kötelező a DK-val összefogni."

Ezt kellene a DK-nak is megértenie.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 13:17:08

@Scagnetti:
Miért kellene?
Számomra természetes, hogy mindent elkövetnek, hogy bejussanak a következő parlamentbe. Az vessem rájuk az első követ, aki hasonló helyzetben nem így tenne! Inkább azt kellene egyeseknek megérteni, hogy sehová nem vezet, ha már a kezdet kezdetén Gyurcsányt kiáltják ki hibásnak, ha nem sikerül az összefogás.
Ha akkora nagy teher, miért nem hagyjátok figyelmen kívül?
Vagy attól féltek elvisz pár ezer szavazatot?
Van 8 millió, jut belőle mindenkinek.
Engedtessék ár meg neki is, hogy úgy harcoljon ahogy neki tetszik. Ahhoz képest amit vele szemben elkövettek, igazán visszafogott volt eddig.

Scagnetti 2012.10.14. 15:24:41

@Az igazi sztrovacsek:

"Miért kellene?"

Mert erre senkit sem lehet kényszeríteni. Ha valaki nem kér Feriből, akkor ezt illene tiszteletben tartani, és nem mocskolni az illetőt. Feri épp eleget tett azért, hogy épeszű ember a közelébe se menjen.

"Inkább azt kellene egyeseknek megérteni, hogy sehová nem vezet, ha már a kezdet kezdetén Gyurcsányt kiáltják ki hibásnak, ha nem sikerül az összefogás."

Nem a kezdet kezdetén, már régóta. És joggal. Csak ez a hatalmas egóval megáldott, hataloméhes pojáca sosem ismeri el, hogy ő tette taccsra az előző pártját is. Ezek után nem csoda, ha a többiek nem szeretnének ugyanígy járni.

"Ha akkora nagy teher, miért nem hagyjátok figyelmen kívül? "

Ez azért már erős volt még tőled is. Te is pontosan tudod, hogy a legtöbben szeretnék figyelmen kívül hagyni, csak ez nem könnyű, ha mindenhova odatolja a képét. Az LMP sem kért belőle a láncolós buliban, de ő odament. A Milla sem kér belőle, erre elkezd hangosan anyázni.

"Vagy attól féltek elvisz pár ezer szavazatot? "

Ezt igazán csak az MSZP-vel szemben teheti meg, ahogy azt a legutóbbi mérésekből is láthattuk, szóval ez a része a dolognak nem zavar. Az MSZP ugyanúgy katasztrófa lenne az országnak, mint a DK.

Aki itt igazán fél, az Feri. Be van szarva Bajnaitól. Ez nem most kezdődött, már a választás előtt is látni lehetett. Bajnai kormányzásának jobb a megítélése, mint az övének, és ebbe nem tud belenyugodni.

"Van 8 millió, jut belőle mindenkinek.
Engedtessék ár meg neki is, hogy úgy harcoljon ahogy neki tetszik."

Mármint úgy, hogy "mindenki fogjon össze velem, különben a kurva anyját"? Mert most ezt csinálja. Harcoljon azért, hogy a vacak kis pártja felmenjen 5% fölé, de ne ő döntse el, más pártoknak és szervezeteknek mit kell csinálnia!

"Ahhoz képest amit vele szemben elkövettek, igazán visszafogott volt eddig."

Semmi olyat nem követtek el ellene, amit nem érdemelt meg. Hazudott, lebukott, és ezután hazugnak nevezték. Csak azt kapta, amit érdemelt.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 15:42:06

@Scagnetti:
Tán rokonod neked, hogy így idegesíted magad miatta?
Röhögd ki, oszt jó napot!
Ha úgy van ahogy mondod, megy a levesbe, oszt megint csak jó napot.
Mit kell ezen a manuson meg a 2%-os pártján ennyit rágódni.....!?

Scagnetti 2012.10.14. 15:53:33

@Az igazi sztrovacsek: Mellébeszélsz, mert nem akarod elismerni, hogy jogos a kritika. Nem baj, értem én így is.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.14. 16:02:01

@Scagnetti:
JOGOS A KRITIKA, ELISMEREM!!!

(ha akarnád sem értenéd, akkora benned a gyűlölet)

Scagnetti 2012.10.14. 16:28:27

@Az igazi sztrovacsek:

"JOGOS A KRITIKA, ELISMEREM!!!"

Na látod. Akkor már csak azt nem értem, miért erőlködsz. Ha egyszer te is tudod, hogy a pojáca megint hülyeséget csinált, miért véded annyira? Elfogultságnak tűnik a javából.

"(ha akarnád sem értenéd, akkora benned a gyűlölet)"

Megvetés az inkább, nem gyűlölet, de abban igazad van, hogy tényleg elég nagy. De hát az ilyen alakokkal szemben nehéz mást érezni.

szaszi123 2012.10.14. 17:05:51

Zsolt!Ne törődj ezzel a sok,hülye,éretlen fecsegővel!Van neked dolgod,amit jól csinálsz.Ezek kártékony hülyék(a többségük,de nem mindegyik)Okt.23-án elmegyünk az Egyetem térre,aztán ahhoz a szerencsétlen millához. A felszólalókra kíváncsi vagyok.Most nem kell többet tenni. Van még idő,ha nem is végtelenül sok.

lajos0 2012.10.15. 08:35:17

Tegnap az hitgyüli tévén véletlenül belefutottam ebbe a millás emberbe, aki Vadaival és Szanyival vitázott. Meglepődtem mert nagyon egyet tudtam érteni a mondanivalója fő részével, és jó volt látni ezt a két levitézlett pártkatonát, hogy csak pislogni meg mellébeszélni tudtak.

Bajnai személyéhez persze nekem tényleg baromira be kellene fognom az orrom, de hát a többihez is egyelőre. Meg az eddigiekhez is be kellett. Viszont ha Gyurcsánnyal meg Mesterházyval együtt sétálgatnának, akkor a Juhász által elmondottak ellenére is komolytalanná válna a dolog.

7 perc múlva ismétlik a műsort, de szerintem online megnézhető.

Kedvenc részem amikor Vadainak egyszerűen megmondta, hogy ő sem demokrata a jelek szerint.

pánpéter 2012.10.15. 10:17:54

Zsolti Zsolti! Furcsa dolgok ezek, megint hülyének nézitek a választókat. megint...
- Gyurcsány mint nagy 89'-es rendszerváltó??? Baszki azért ezt még ő maga sem hiszi el, akkora kommer volt mint ide Lacháza, hogy van pofád ilyet leírni?
- bajnai mint válságkezelő? Semmi mást nem csinált, mint az IMF által leírt diktátumokat végrehajtotta. Azon tűnődöm, a Szolidaritás, aki az "elveszett" nyugdíjakért küzd, hogy egyezteti össze nézeteit liBajnaival, aki mindenről híres, de szociális érzékenységéről biztosan nem.
- ámokfutás az az volt, amit az MSZ(M)P csinált 8 évig... azt gondolod, elfelejtették a választók???
- A DK direkt nem írom ide, 3%-al nem érdemes foglalkozni. az MSZ(M)P nélkül nincs kormányváltás, de az MSZ(M)P-vel sincs. :) És ebben ez a zseniális. :)))

És végül, zsolti, láttad tegnap este az ATV-t, amikor Juhész Péter, Vadai nagyonszimpatikus Ágnes és Szanyi kapitány Tibor élő adásban, a ti csatornátokon alázta egymást?? :)) ott sértegették egymást élő műsorban, 25 percen keresztül!!!
Ellenzéki összefogás? Normális vagy? erre a csürhére bízni az országot?? van neked eszed?
"“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Zsolti, ezek vagytok ti, és ez tagnap, a képernyőről tökéletesen lejött! Undorító állatok vagytok, semmi több.

leponex 2012.10.15. 10:46:32

@lajos0:
"Tegnap az hitgyüli tévén véletlenül belefutottam "
:))
Épp most láttam 'véletlenül' az ismétlést, számomra meglepően jól érvelt az amúgy általam egyáltalán nem favorizált Juhász Péter, szegény Ágnes asszonyt meg a kapitányt gyakorlatilag lemosta a pályáról:)
Volt egy érdekes mondata; ha a mostaninál nem jön jobb, akkor felesleges leváltani ezt a kormányt (egy rosszabbra, gondolom)
Amivel épp azért tudok egyetérteni, mert végre valami lényegről szólt, nem a minden áron való hatalomra kerülésről.
Ha a Bajnai is képes lenne ezt képviselni, az első komoly kihívója lehet Orbánnak a választásokon.
Nem mintha olyan biztató politikus lenne, de ha a mostani huszonéve itt posványosodó ál 'balliberális' társaság helyett felépítene a mai civilféle mozgalmakból egy tényleges ballib pártot, akár el is indulhatna a valódi demokratizálódás féle hazánkban...
Bár a lepényhal megy elöl ...

Magyarországért! A Királyságért!

lajos0 2012.10.15. 11:31:10

@leponex: Az tetszett, hogy Ágika mennyire tolta a "Több dolog köt össze minket, mint ami elválaszt" lózungot, de a helyzet az, hogy az elmúlt 20 év szereplőit köti össze rengeteg dolog inkább.

A Bajnait nagyon felemelni akaró erőkről én igazán rosszat sejtek, de a pillanatnyi kínálat függvényében, akkor is sok helyen el kell ismernem, hogy Juhász álláspontja is legitim. Szili Katalin szerintem hitelesebb lenne a balvégről ha már onnan muszáj, de ha nem miniszterelnök-jelöltet választanak 23-án, akkor tényleg annyi van benne amennyi látszik. Bajnai egy mondjuk DK vagy MSZP rendezvényen viszont azonnal egy harakirivel kezdené a visszatérést, ennél több esze van az őt mozgató erőknek.

leponex 2012.10.15. 13:06:58

@lajos0:
TG-nek van erre egy jó bejegyzése most, bár a zamerikai hátszelet természetesen nem abajgatta. Ő sem. Pedig szerintem Bajnainak leginkább ott főzik a leendő menüt ;-)
Kedves Bárdunknak érthető a szorongása, a Feri végképp (?) lekerülhet a címlapról ... aztán már csak lefelé megyen út hazafelé ...
Az Ágika dadogása is erről árulkodott, tőle szokatlan visszafogottsággal nyelte le végül a Peti dorgálását ( pedig szerintem nem is kapott volna annyit ha nem replikázik többször úgy :). Szinte rimánkodni kezdett, csak hagyja már abba, és inkább az összekötözéses mazózást forszírozta.-)

(Tán csak én vélem felfedezni, de mintha folyamatosan visszaköszönnek Feriék háza tájáról a Patás régebben elsütött mondatai, jelszavai ... )
Magyarországért! A Királyságért!

leponex 2012.10.15. 13:20:48

@pánpéter:
" A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot"
...
Még az kisátkos férfikorában akadtam rá a 62-es (?) Nagyvilágban Szolzsenyicinre, akkor nem is igazán fogtam fel a jelentőségét az Iván Gyenyiszovics egy napjának ... Igaz, a 'kommunistáról' így csak implicite írhatott akkor ...
A Feri azért nagyon messze van ettől, meg tán lehetőséget sem kapott kiteljesedni ;-)
H kérhetnénk az állatozás mellőzését, plíz..

leponex 2012.10.15. 13:21:52

Magyarországért! A Királyságért!

lajos0 2012.10.15. 14:28:48

@leponex: Hát bizony nekem is vannak fenntartásaim például Clintonék, meg a többi támogató demokrataságát, meg valódi szándékait illetően. Persze más pártoknál sem jobb a helyzet sokkal. Hogy Ferinek nincs út a hatalomba választás útján az nyilvánvaló, de a lehetséges strómanjaitól is kell tartani. Tehát megválasztanak valami ismeretlen álcivilt, akit hamar baleset ér, vagy csalódott lesz és inkább átadja
hatalmat. Volt már ilyen, ha jól emlékszem.

"Az Ágika dadogása is erről árulkodott, tőle szokatlan visszafogottsággal nyelte le végül a Peti dorgálását"

A hármas vágókép nagyon jó volt, ahol egyszerre látszott Szanyi és Vadai álfelháborodása. Pedig min csodálkoznak. Ezek tényleg azt hitték, hogy akik Orbánban csalódnak, azok egyértelműen hozzájuk fognak rohanni ? Remélhetőleg ez Magyarországon már nem működik így a jövőben.

"Tán csak én vélem felfedezni, de mintha folyamatosan visszaköszönnek Feriék háza tájáról a Patás régebben elsütött mondatai, jelszavai ."

Hát nekem olybá tűnik, hogy itt már mindenki mondott mindent. Ellenzékből is meg kormányon is, De nem tudom konkrétan melyikre frázisra gondolsz. Gondolom nem az egy a tábor, meg a zászlósra .-)

Hoppá! 2012.10.15. 18:07:20

@pánpéter: Magam sem mondhattam volna szebben!

leponex 2012.10.15. 19:24:04

@lajos0:
Nem, az még nem volt :) Az a Gordonra vár. Talán.

'Persze más pártoknál sem jobb a helyzet'
Erre nézvést csak gyanakvásaim lehetnek, bár az elég árulkodó lehet, hogy a szocik már többször szemrehánytak a Diktátornak, hogy nincs egy támogató barátja sem a világban.-)
A H.Kovács Laci bácsi régi motoros ezen a pályán ...
Mondjuk a Silvióval bazsalygott néha, de hát őt meg elhajtották a karvalytőke meg a sajátja miatt .-)

Magyarországért! A Királyságért!

leponex 2012.10.15. 19:35:58

@lajos0:
Az Ági derekasat turulfasisztázott erre nagy zavarában, szegény Árpi bácsi ősz eszdéeszes fejjel mosakodhat és önkritikusan pironkodhat, hiszen 1992-ben épp az antalli-csurkista antiszemitaveszély setét fellegei alatt büszkén avatta fel a tatabányai turult.

( aki egyébként tényleg impozáns látvány, kár hogy olyan fasisztás árnyékot vet mostanság )
Turulszobornak sincs könnyű élete, az már igaz ...

leponex 2012.10.15. 19:40:18

Emígyen tett hitvallást akkor Gönc úr ( Ági szerint tehát rejtőzködő fasisztaként ;-) )

". Az államfő beszédéből a Népszabadság ezt az idézetet tartotta érdekesnek:

"Jó, hogy ha jelképesen is, de az új évezred küszöbén is itt van velünk a turulmadár, hiszen azt hirdeti, hogy a magyarság fennmaradt a hadak útján, e háborúk gyötörte tájon. Megőrizte hazáját - ha csonkult hazát is -, megőrizte magyarságát. És tudom, hogy a hitét is megerősítette. Azt a hitet, ami népünket a legreménytelenebb helyzeteken is átsegítette."

die nadel 2012.10.15. 20:11:54

Túl van ez a dolog bonyolítva. Azt kell csak végiggondolni, hogy Gordonnak nincs ideje pártot építeni - meg az ámerikaiak is pragmatikusak, ,minek, ha csak bele kell költözni a készbe - a Millának meg nyilván jól jön az összeg, amit a Bajnai felléptetéséért kapnak.
Én csak a sok szegény hülyét sajnálom - már a honfi- és polgártársaimat - akik mindig csak remélnek, mindig várják a Messiást, aztán mindig csúsznak az arcukon. Ez a "széleskörű társadalmi összefogás" is piszok sokba fog nekik fájni. Minél több gittegylet alakul, annál több klientúrát kell eltartani, a világon nincs ennyi fb, it, tanácsadó állás, ami ezeknek a kónyapétereknek meg juhászpétereknek meg senkialfonzoknak elég lesz, ha nyernek.

HanSolo90 2012.10.15. 23:02:52

Na kérem szépen, csak kibújt a szög a zsákból. :) És még a DK támadja a Jobbikot alpári stílusáért, akkor Vadai képviselő asszony mégis micsoda? :) Rá kellene ébrednie a DK-nak, hogy nem hozzájuk rohannak a szavazók, ha Orbánból elegük van. Ugyanis éppúgy elegük van Gyurcsányból és az ilyen agresszív társaiból mint a Vadai. Annál jobb kabarét meg el sem tudok sehol képzelni, mint ami a DK facebook oldalán megy :). Azokat az elméleteket és következtetéseket olvasni már-már könnyfakasztó hahotázásra késztet!
Pár morzsa az "agymosott" DK fanatikusoktól:
- Bajnai is Fideszbérenc lett.
- A Milla a Fidesz civil szervezete.
- Orbán manipulálja a statisztikákat és a DK valójában 9-10%-os párt.
- Orbán retteg Gyurcsánytól, mert 2014-ben mögé fognak felsorakozni a szavazók és a pártok.
- Fidesz és az MSZP összejátszik Gyurcsány ellen, aki a messiása az országnak.
- Bajnai eladta a lelkét Orbánnak.
- Juhász maga Orbán Viktor II.

Ezek után szerintem bőven elég lenne ezeket a hozzászólásokat menteni és lejátszani mondjuk a következő választások előtt :) Vagy ezt küldjék el az EU-nak. :) Szerintem pár rajongó egyenesen az OPNI-ból érkezett a DK-hoz.. Hálásak, hogy Gyurcsány az utcára engedte őket :): Azt csoda, hogy senki nem akar a DK-val összefogni :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.16. 09:02:25

"Az MSZP, a DK és az LMP első emberei - kb. 1,5 millió szavazóval a hátuk mögött - ugyancsak hiányozni fognak a beszédéről."

És a dk-nak ugyan honnan van akár 2 szavazója is akit mértek valahol is, hogy ebbe a másfél millába rögtön a másodikként kell felsorolni???

vagy akár azt is kérdezhetném, hogy mit keres a listán, vagy bármelyiken?

Az igazi sztrovacsek 2012.10.16. 09:35:11

Örömmel látom, hogy a királypártiak újabban lelkes nézői a ATV-nek. Bizonyára látták tegnap este a szófosópetit Olga asszonynál szószátyárkodni. Hozta a formáját ismét. Ez a manus egyszerűen fölül múlhatatlan a semmitmondó szófosásban.
A német közszolgálati rádióban meg egyszerűen rablóvezérnek nevezik a Nagy Nemzet Vezetőt, és sehol egy tiltakozás, sehol egy följelentés, sehol egy "kikéremmagamnak"?
Hát hogy van ez fiúk?
Merkel asszony által hiányolt kokit kiosztotta a közszolgálati rádió, de rendesen.
„Üzenetem a magyar népnek így szól: Soha nem hazudok nektek, soha nem árullak el benneteket, és harcolok értetek.”
Kedves jótevőnk, nagy vezetőnk, szeretett vezérünk, miegymás.
Inkább ne tedd!
Mindnyájan jobban járunk.
Mellesleg nem tudja valaki, hogyan lett Mo. egyik legnagyobb földbirtokosa Anikó asszony?
Vagy esetleg mi van a kőbe vésett költségvetési sarokszámokkal? Ja, hogy homokkőbe vésték, aztán szétmállott.
Vagy esetleg van válasz arra, hogy miért szavazta le a fidesz frakció a főpolgármestert?

HanSolo90 2012.10.16. 09:47:44

@Az igazi sztrovacsek: Egyszerű a válasz a kérdésedre! Úgy lett az egyik legnagyobb földbirtokos, ahogy Gyurcsány-ból, Puch-ból, Simicská-ból vagy akár Demszky-ből is milliárdos pár év alatt :). Mert nehogy már azt gondolja bárki, hogy ezek az emberek becsületes úton, tisztán szerezték vagyonukat, lettek több cég tulajdonosai és vezetői. Nem hiába mondta anno Helmut Kohl, hogy a magyar politikusok eladták az országot a saját meggazdagodásuk érdekében. :) És te ezek után szavaznál bármelyikre is???

KP-papa 2012.10.16. 10:28:43

@bm613: Mert a hála, nem politikai kategória. Mindketten víz alá nyomják a másikat az első adandó alkalommal.

KP-papa 2012.10.16. 10:42:49

Előbbi bejegyzésem bm613 felvetéséhez kapcsolódik. A FIDESZ-nek és a Jobiknak vannak közös gyökerei, de a FIDESZ leszámol, akivel csak tud, ha lakalma adódik rá. Se a Jobbik, se a FIDESZ nem alhat nyugodtan a másiktól. Mások meg pláne nem.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.16. 11:46:40

@HanSolo90:
Szavazni mindenképpen szavazok. Eddig is mindig szavaztam, és ameddig a szavazófülkébe el tudok menni addig fogok is.
A kínálat adott lesz, majd választok belőle. (A'la carte)

Andráska8 2012.10.16. 14:05:23

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=291100234327524&set=a.291100230994191.58612.291098187661062&type=1&theater

Andráska8 2012.10.16. 14:08:40

A DK mindig is védte Bajnait, sőt nekik nem kéne Mesterházy, Bajnai lenne az elfogadható jelölt.
Vadai bizony nagyon fontos a parlamentben, igen kereken fogalmaz:

www.youtube.com/watch?v=tJB6ETVp_9s&feature=youtu.be

lajos0 2012.10.16. 15:10:46

@Az igazi sztrovacsek: "Örömmel látom, hogy a királypártiak újabban lelkes nézői a ATV-nek."

Mivel a legvidámabb vasárnapjainkon, itt hirdetik legbőszebben a királyság eljövetelét, ezt nézzük.

"Bizonyára látták tegnap este a szófosópetit Olga asszonynál szószátyárkodni. Hozta a formáját ismét. Ez a manus egyszerűen fölül múlhatatlan a semmitmondó szófosásban."

Szíjjártóról lemaradtam, az erősen túlgesztikulált Molnár Csabit viszont láttam, ezekből egy napra egy bőven elég.

"A német közszolgálati rádióban meg egyszerűen rablóvezérnek nevezik a Nagy Nemzet Vezetőt, és sehol egy tiltakozás, sehol egy följelentés, sehol egy "kikéremmagamnak"?"

Volt ott már Schröder, Merkel, a kis Bush Obama is minden, hát ez van. De ha tudnák itthon miket hallottam az E-on-ról, akkor még nekünk kéne elnézést kérni. Ráadásul szegényeket a mai napig lenácizzák mindenhol, nekik sem könnyű.

"Merkel asszony által hiányolt kokit kiosztotta a közszolgálati rádió, de rendesen."

Szerintem zárt ajtók megett azért osztogatja is, meg kapja is a kokit Merkel rendesen. Nekem olyan érzésem van, mintha nagy kapkodás lenne éppen az EU-ban, de lehet, hogy én látom rosszul.

"Mellesleg nem tudja valaki, hogyan lett Mo. egyik legnagyobb földbirtokosa Anikó asszony?"

Biztos ő is törvényesen és tisztességesen, miazhogynagyonis. Ha az lett. Mondjuk én nem találtam meg a hazai nagybirtokosok listáját a neten. Csak ezek általában így szoktak menni.

lajos0 2012.10.16. 15:30:14

@Andráska8:

"A DK mindig is védte Bajnait, sőt nekik nem kéne Mesterházy"

Ezért léptek ki az MSZP-ből, azzal a felkiáltással, hogy azok nem demokraták.
Bizony Bajnainak sincs szüksége ellenségre.

"Vadai bizony nagyon fontos a parlamentben."

Hát nem irigylem a következő garnitúrát, hogy nélküle kell majd boldogulniuk a jelek szerint .-) Azért az ATV-n én nem láttam annyira meggyőzőnek, amikor Juhász elmondta neki, hogy rájuk nem érdemes lecserélni a Fideszt a Milla szerint.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.16. 16:58:50

"Menthetetlen helyzetről beszéltek az [origo]-nak a megkérdezett fővárosi fideszesek, akik szerint nagyon eldurvult a vita Tarlós István és a Fidesz-frakció között."

Én meg csak ülök a kedvenc fotelomban a TV előtt, kezemben egy sörrel, és jól szórakozom. A meccs nem rossz, egyetlen szépség hibája, hogy nem lehet rá fogadni a TIPP-MIX-en.

lajos0 2012.10.16. 18:26:18

@Az igazi sztrovacsek: No legalább találtunk egy piaci rést. Ha a hazai politikusok nem jók semmire, amit elég jól bizonyítanak hosszú ideje, akkor legalább fogadni lehessen a hülyeségeikre.

lajos0 2012.10.16. 19:10:33

@Az igazi sztrovacsek:

Megtaláltam a citált írást, mondjuk csak a 168 óra sakkban tartott főszerkesztője jóvoltából. Érdemes azért elolvasni, bár csak egy kommentárról van szó:

"Ő és a haverjai egy egész országot kaparintottak meg, a mordály szerepét napjainkban a kétharmados többség tölti be."

Hát a helyzetet jól lefedi. Viszont a Milla álláspontja is érthető, hogy ez az ország mindig csak meg volt kaparintva, a mára végképp lejáratódott aktuális elitek által.

"A Fidesz-kamarilla állami megrendeléseken hízik, a miniszterelnök felesége nagybirtokos."

Szokás szerint, azért eddig sem volt ez másképp csak akkor az MSZP-kamarilla hízott. Mondjuk ennyi erővel maradhattak volna, mint ahogy most is maradhatna akár a Fidesz is, ha az MSZP és szatelitjei váltják.

"Az egyik pártbeli reklámcéges havernak a fiatal demokraták hatalomra jutása óta nyolcszorosára nőtt a pénztárcája, hála az állami megbízásoknak."

Hát akkor nagyon szerényen művelte az ipart, de ez sem Fidesz sajátosság.

"Az aktuális hirdetések a napilapokban azt hangoztatják, hogy nem leszünk az IMF rabszolgái – inkább a párton belüli jó barátokat tesszük gazdaggá."

Volt ilyen rabszolgás újsághirdetés ? Én a nem engedünk az IMF-nekes baromságot láttam csak. Esetleg ez is csak egy kommentári túlzás ?

"Ám az étvágy nagyobb, mint a pénztárca: a szocialisták üres kasszát hagytak hátra."

Hát ezt döntse el mindenki :-)

"Az EU ugyan milliárdokat szivattyúz Magyarországra, de hitelek nincsenek."

Az EU hitelek adására szivattyúzza a pénzt Magyarországra ? Amit kamatostól vissza kellene adni ? Ezek sem normálisak akkor.

"A Valutalap képviselőinek sincs kedvük pénzt adni olyasvalakinek, aki folyamatosan sértegeti őket."

Szerintem ez sem kedv kérdése. Nem akarják, hogy a roskadozó európai gazdaságban újabb válsággóc legyen. Az IMF hiteltől függetlenül azért lesz. Bár az előző hitelük is a jegybankban landolt némi szivattyúzást megkönnyítendő, és szerintem nem a javunkra.

"Ez bosszantja Orbánt, különösen most, amikor kénytelen tiszta vizet önteni a pohárba, miközben a magyaroknak csupán nemzeti szín pátoszt tud nyújtani, egyébként még szorosabbra kell húzni az övet."

Bosszantsa. Az az ő baja.

"Százezrek szegényedtek el az ország keleti felében, a fiatal, jól képzett szakemberek külföldre mennek."

Hát igen. 2010-ig remekül éltek Borsodban, azért kapott a Jobbik, annyit amennyit. A külföldre vándorlás is akkor indult meg .-)

"Hogy a választók ne vegyék észre, miként hizlalja a Fidesz-bandát, a mindent kényszeresen ellenőrizni akaró Orbán sakkban tartja a főszerkesztőket."

És a választók olyan hülyék, hogy a sakkban tartott szerencsétlen főszerkesztők nélkül ezt észre sem vették.

"Több száz kritikus újságírót lakájokkal váltottak fel."

Mély országismeretre vall. Giga LOL .-)
Nálunk az újságíró régen kihalt műfaj, itt csak lakájok érvényesültek a pályán 90 óta.

"A rendszert bíráló magyarok odahaza és külföldön hazaárulók. Ha zsidók, idegenszívűek."

Hát mondjuk masszív zsidózást és Orbántól nem hallottam, meg az ő holdudvarával érdekes is lenne.

"Az önjelölt szabadságharcos Orbán mindezt forradalomnak nevezi. Magyarországon a tűz körül most éppen Orbán Viktor rablóvezér bandája ül a kommentár szerint."

Most éppen. Majd jön a következő, oszt jónapot.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.16. 20:32:08

@lajos0:
"Viszont a Milla álláspontja is érthető,"

Számodra.
Számomra egyenlőre nem egészen világos, hogy mit is akarnak tulajdonképpen?
Civilként a parlamentbe jutni, vagy pártként a választásokon elbukni?

"eddig sem volt ez másképp"
"ez sem Fidesz sajátosság"
"Ezek sem normálisak akkor"

Na de akkor miért kellett a kormányváltás?
"Mondjuk ennyi erővel maradhattak volna"

És itt van az eb elhantolva.
Soha akkora várakozás kormányváltást még nem előzött meg, mint legutóbb.
Soha akkora fölhatalmazást kormány még nem kapott, mint 2010-ben.
Soha ekkora tömeg nem csalódott még ekkorát.

HanSolo90 2012.10.16. 23:30:57

@Andráska8: A DK védte Bajnait? Már ne haragudjon, de ez hazugság. Keresse csak vissza Gréczy úr irományait arról, hogy mit gondol Bajnai Millás fellépéséről, vagy akár arról, mikor lemondta a fellépését egy rendezvényen, melyről kiderült, hogy DK-s szervezés is.
De mondhatnám akár a Gyurcsány blogot is, ahol nem épp védő hangnemben kritizálta Gyurcsány többször is Bajnait. Ez lenne a nagy egyetértés, illetve védelem? Vagy az, hogy az "agymosott" DK szimpatizánsok már-már egyenesen a Fidesz emberének mondják őt is...
Vadairól meg annyit, hogy képmutató, és ez csak annak nem esik le, aki szerelmes belé.....

HanSolo90 2012.10.16. 23:39:25

@Az igazi sztrovacsek: Az MSZP is 2/3-os többséggel nyert 1994-ben, mivel az SZDSZ-el koalícióra léptek és a mandátumok száma összesen 71,7 % volt a kormánykoalíciónak. Tehát ott is megvolt ez a fene nagy felhatalmazás. Aztán mi történt? Pontosan az, amit Helmut Kohl mondott, eladták az országot, a fazék körüli emberek meg jól meggazdagodtak...Az emberek meg csalódtak már akkor a politikában. Az MSZP pedig elbukott '98-ban. Na ugyanez lesz a sorsa a Fidesznek is 2014-ben. Viszont én jelenlegi ellenzékből sem nagyon örülnék senkinek, mert csúnyán leszerepeltek már ők is.

leponex 2012.10.16. 23:51:37

"A Valutalap képviselőinek sincs kedvük pénzt adni olyasvalakinek, aki folyamatosan sértegeti őket."

Ja.

A Patás 2010-ben azt mondta, hogy nincs szükségkük IMF hitelre. De van! De nincs!
Hát majd lesz! - és lőn a forint hirtelen gyengélkedése ...

Több mint egy éve megy a mérkőzés, honi ballibbancsaink szinte követelik az IMF hitelt ( amit ugye nem azért kérnek, mert az olcsóbb, hanem mert nincs máshonnét, csődhelyzet van, és ára van, nem kevés. Feri sokat mesélhetne erről.-) )

Most már ott tartunk, hogy attól félnek bölcs ballibbencseink, hogy a Despota nem is akar megállapodást ...
Pedig hogy noszogatná mindegyik ...
****

A csodatevő Bajnai húszmilliárddal lett kisegítve, amit a Patáséknak kell visszafizetni ...

Mennyire árnyaltabb lenne a kép, ha Bajnai nem az elébbi összeggel a háta megett kormányolt volna, a Patáséknak meg nem kellett volna ezt a hitelt visszafizetni ...

Oszt valamiért mégse annyira akarja ezt az ajándékpénzt a Zorbán ...

Ritkán látni ennyi idiótát, aki azért szurkol saját érdeke ellen, mert útálja a neki nem kedves kormányt ;-)

"Soha akkora várakozás kormányváltást még nem előzött meg, mint legutóbb."
:)

Ekkora ajvékolás Kedves Bárdunk blogján (is) tényleg nem volt azelőtt, mi lesz, ha jő a Patás ...

Miben csalódtak??
Meg lett minden!

89-es alkotmány lerombolása, szólásszabadság elhantolása, diktatúra, autokrácia, despotizmus, önkényuralom, a fékek leszerelése, ellensúlyok szétszóratása, demokrácia alapjainak aláásása, zemberek megfélemlítése, horthy-korszak reinkarnálása, ... mifene :)

Mi a probléma? Nem ezt várták balsütetű barátaink? :))

A komolyabbak márciusra összeomlást vizionáltak. Évszám nélkül, az igaz :)

"Több száz kritikus újságírót lakájokkal váltottak fel."

:)))

Hun is voltak ezek a többszáz kritikusok a II Patás kora előtt?
Mit is kritizáltak??

Most éppen az eddig szívűk csücskét, reménységük zálogát, csak mert nem lájkolják eléggé a Feri polbizniszét ;-)

leponex 2012.10.17. 00:23:07

Rendíthetetlen és következetes ( talán egyetlen igazi kommunistánk TGM ) emígyen fogalmaz óvatlanul :

"A rendszerváltás óta eltelt idő: hanyatlástörténet. Ez a hanyatlás egészen addig tartott, ameddig – learatva a kudarc keserű termését – a Fidesz meg nem döntötte a demokratikus köztársaságot. Ez iszonyatos, de a demokratikus köztársaság (1989-2010, R. I. P.) nem véletlenül lett megdönthető. Nem volt jó anyja gyermekeinek."

Nagyon sokan hajlanak afelé, hogy ez a 20 év tényleg permanens hanyatlástörténet, ( a '3. Köztársaság'-nak becézett kudarcos rossz anya ) ami II. Orbánság beköszöntével ért végre véget.
A 2/3-ad is ezt a vélekedést erősíti.
A radikális jobboldal megjelenése és megerősödése szintúgy ennek a csődtömegnek a terméke, hiába is tagadnák balról.

Természetesen, akik döntő mértékben elqrták ( a volt eszdéeszes, ma már radikálisan szélsőbaloldali TGM-mel karöltve ), nehezen tudják másként elképzelni,hogy az elfuserált rendszerváltás megreparálása megintcsak az ő privilégiumuk leszen.

A kommunista párt rövid élettörténetéből ismerős a kép, rendszeresen megtizedelték egymást, majd az önkritikát ( és újratemetést) követően nekiláttak 'megreformálva' folytatni ugyanazt.

A 1998-as kisiklást követően volt annyi felhalmozott gazdasági-politikai tőkéjük, hogy 2002-es 'Jóléti rendszerváltást!' deamagógiájával látszólag visszaállt volna minden a rendes kerékvágásba - a következő 40 esztendőre.

No, ezt borította fel a sokkoló 2/3-ad, ezért a páni rémület, hogy hátha mégis vége lehet ??

De ezért a sipákolás a 'civil' milla miatt is, immár kétfelől is fenyegetik a vágyott ballib hegemónia visszaállítását.

Remek meccs lesz, azt gondolom.
:))
Magyarországért! A Királyságért!

Az igazi sztrovacsek 2012.10.17. 08:19:54

@HanSolo90:
"a fazék körüli emberek meg jól meggazdagodtak..."

Ugye nem kell erre példákat hoznom az utóbbi 2 évből?
Mintha ez is egy nagy nagy várakozás lett volna. Hogy fejezzék be a lopást a politikusok, és jusson valami apró pénz a pór népnek is.
Vagy rosszul emlékszem?
És mit kaptunk?
Közgép, Századvég, föld biznisz, egyebek.
A melósnak meg csökkent a fizetése.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.17. 08:30:05

@leponex:
"De ezért a sipákolás a 'civil' milla miatt is,"

Mint az előbbiekben említettem, számomra egyenlőre nem egészen világos, hogy mit akar a Milla tulajdonképpen?
Civilként a parlamentbe jutni, vagy pártként a választásokon elbukni?
Talán tudnál ebben segíteni?
Vagy a központ még nem adott ki állásfoglalást ebben kérdésben :))

HanSolo90 2012.10.17. 08:58:45

@Az igazi sztrovacsek: Persze, teljesen igazad van, a Fidesz sem különb a többinél. Viszont azt is erősnek érzem, hogy az ellenzék és Gyurcsány magyaráz a megtisztulásról, a korrupció felszámolásáról, meg a kétes ügyekről. Az a baj, hogy akárcsak az Orbán híveknél, a Gyurcsány híveknél sem látom értelmét bármikor is tényekkel alátámasztani, hogy bizony ő is hibát hibára halmozott. Jobban éltünk 2006-2008 között? Talán gondolkodni kellene, hogy miért. Vagy utánanézni. Mitől ugrott meg az államadósság ennyire? Sajnos mindkét vezető rajongói meg vannak győződve imádott politikusok emberfeletti mivoltáról, csakhogy a külföldi sajtó egyformán ekézte őket. Az Unió, akikhez most az ellenzék rohangál segítségért, nem volt épp elkápráztatva Gyurcsány teljesítményétől sem. Addig amíg a magyar nép ilyen könnyen megvezethető nincs értelme nagyon vitatkozni, mert az elvakultság rossz tanácsadó. Tisztelet a kivételnek :).

lajos0 2012.10.17. 10:41:05

@Az igazi sztrovacsek:

"Civilként a parlamentbe jutni, vagy pártként a választásokon elbukni?"

Juhász szavaiból úgy vettem ki, hogy ha a választást pártként elbukják, az sem túl nagy tragédia. Ha meg az MSZP emiatt nem jön vissza ( amit nem hinnék, mert nem ez lesz az oka), akkor sincs semmi.
Az MSZP-vel és szatelitjeivel "nem érdemes lecserélni a Fideszt", ha jól értettem.

"Soha ekkora tömeg nem csalódott még ekkorát."

Szerintem a rájuk szavazók többségének sok illúziója nem volt. Ez volt az egyetlen alternatíva látszólag a megelőző 8 év töketlenkedésére, meg történéseire. Sokan orrukat befogva szavaztak rájuk akkor is. Én mondjuk LMP-re szavaztam, de csalódni nem tudtam bennük, mert nagy várakozásim nem voltak, csak nem Fidesz, nem MSZP és nem Jobbik.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.17. 11:57:33

@lajos0:
A Milla nem fog párttá alakulni.
Szerintem.
Ezzel ugyanis szembe köpné a hívei. Persze láttunk már olyat, hogy egy "vezető" (vagy több) saját politikai céljaira használta a mögötte álló tömegeket.
A Milla erőssége jelenleg az elmúlt húsz év teljes tagadása, és a pártok - minden párt - teljes elutasítása.
Ez azonban kevés. Erre már ott van az LMP, amely távol tartja magát az MSZP-től is, a FIDESZ-től is, a Jobbiktól is, meg a DK-tól is, és valószínűleg nemsokára a parlamenttől is.
Az nem cél, hogy senkivel semmilyen közösséget nem vállalok.
Ez csak eszköz.
Ha ezzel az eszközzel párttá alakulnak, egy lesznek a választási listán. Egy vesztes párt. A küszöböt esetleg átléphetik, de nem valószínű.
Ha ezzel az eszközzel civilek maradnak, akkor pedig le kell tenni a voksot valamelyik párt, vagy esetleges párttömörülés mellett, különben semmi értelme ennek a nagy népmozgósításnak.
Ez a "mindenki hülye volt 20 éven át" stílus sokáig már nem tartható.
Szerintem.

lajos0 2012.10.17. 12:37:16

@Az igazi sztrovacsek: "A Milla nem fog párttá alakulni. Szerintem.
Ezzel ugyanis szembe köpné a hívei."

Nem tudom mennyire elkötelezettek a hívei, mert ha nem lép ebbe az irányba, akkor jogos a kérés, hogy minek van. Az viszont valószínű, hogy az úgymond híveivel ő sem rendelkezik, ha ők nem párt akkor szavaznak majd mindenfelé, valószínűleg nagyon gyenge korrelációban azzal, hogy a millás vezetők mit mondanak. A Juhásztól látottak alapján simán szavaznék rá, viszont ha azt mondaná, hogy mi nem leszünk párt de szavazzatok mondjuk az MSZP-re, akkor kinevetném.

Ezért butaság a jelenlegi ellenzéki erők támogatottságát spekulatíve összeadogatni is, bár ezzel rendszeresen próbálkoznak.

"Erre már ott van az LMP, amely távol tartja magát az MSZP-től is, a FIDESZ-től is, a Jobbiktól is, meg a DK-tól is, és valószínűleg nemsokára a parlamenttől is.
Az nem cél, hogy senkivel semmilyen közösséget nem vállalok."

Az LMP is sok protest szavazatot kapott, példul tőlem is, de ha most a kongresszuson szakadnak, akkor kérdéses a jövője. Ha jól olvastam van egy összefogáspárti része, ezek szakadás esetén mennek a levesbe. Hasonló volt a helyzet az SZDSZ-szel meg az MSZP-vel. Kóka volt a gyerek-Gyurcsány, a szemüvegétől a gesztusaig szinte ugyanaz, mint Feri. De ha valamiből van eredeti, akkor akinek az tetszik miért szavazna a béta verzióra. Ha az LMP bármely már odakozmált garnitúrával összefogna, akkor minek rájuk szavazni, ennyi erővel a régi garnitúrára is lehet.

"Az nem cél, hogy senkivel semmilyen közösséget nem vállalok."

Szerintem sem, de az sem, hogy összefogok bárkivel csak bekerüljek.

"Ez a "mindenki hülye volt 20 éven át" stílus sokáig már nem tartható."

Még ha csak hülye lett volna, az a jobbik eset. Viszont itt komoly bűncselekmények történtek ebben a 20 évben ( nemzeti vagyon széthordása, adósságcsere, olajügyek, stb.), és sok pofátlan gazemberség nagykoalíciós alapon zajlott.

Én nagyon komoly elszámoltatást szeretnék a rendszerváltás előtti időket is beleértve. Ezt tényleg el lehetne tanulni a zsidóktól, hogy aki még előszedhető és felelősségre vonható, azzal ne várjunk. Amelyik vagyonelemnek még utána lehet menni, azt tessenek már visszaszerezni.

lajos0 2012.10.17. 12:49:40

@leponex: "Hát majd lesz! - és lőn a forint hirtelen gyengélkedése ."

Hát kevesebb melldöngető dumával, sokkal többre lehetett volna menni. Ezt Viktornak már nem lesz ideje megtanulni, ha eddig sem jött rá.
Bizony. Azért kell az IMF-hitel, hogy megvédjen minket saját magától. Az IMF-nek sincs amúgy pénze, őt is a piacokról finanszírozzák végső soron, és ők is elsősorban a saját hitelezőik érdekeit képviselik.

"A csodatevő Bajnai húszmilliárddal lett kisegítve, amit a Patáséknak kell visszafizetni ..."

És a pénzből senki sem kapott, hanem az MNB-ben landolt, a további szivattyúzást megkönnyítendő, vissza meg mi fizetjük most, meg jövőre. Simor meg ma elkottyantotta az ATV-n, hogy az MNB devizatartaléka nem devizában van ám, hanem stabil rövidtávú befektetésekben. Gondolom Lehman Brothers részvényekhez hasonló remek papírokban. Én az arannyal valahogy jobban kiegyeznék. Az új jegybankelnöktől sem érdemes csodát várni e-téren, Orbán valószínűleg megkapja az ukázt, hogy melyik 3 jelöltből választhat.

"Mennyire árnyaltabb lenne a kép, ha Bajnai nem az elébbi összeggel a háta megett kormányolt volna, a Patáséknak meg nem kellett volna ezt a hitelt visszafizetni ..."

Vagyis nekünk, de ez nehezen vitatható.

"Több száz kritikus újságírót lakájokkal váltottak fel."

:)))

Ez a mondat tényleg csak egy szmájlit érdemel. Vajon honnan szereztek hirtelen ennyi lakájt ? Bolgár Gyuri bácsi biztos tudná .-)

leponex 2012.10.17. 12:59:41

@Az igazi sztrovacsek:
Itt a Központban természetesen van megalapozott véleményünk és távlati tervünk a Millát illetően, de stratégiai okok miatt ezt konspirációs csatornákon keresztül csepegtetjük a zembereknek ;-) A figyelmes szemlélő előtt kezünk nyoma azért lépten-nyomon felfedezhető.

"Ezzel ugyanis szembe köpné a hívei. "

Ezt a sületlenséget már rég érdemes lett volna törölni az aktuális lózunggyűjteményből ...
Számomra egyáltalán nem szimpatikus a Milla, de megérteni vélem szanaszét futó ábrándjaikat, dühüket, indulatukat. Leginkább a teljesen idióta 'legendás' 68-as nyugati mozgalmakat idézik fel számomra, bár
annál sokkal értelmesebb képet festenek. Természetesen lövésük sincs, mit is kellene tenni a mai viszonyok közt kormányzati pozícióban, jól mutatja ezt Bajnai favorizálása.

Mindemellett ha a 'demokratikus ellenzékiek' :)) képesek lennének saját hatalmi ambícióikat háttérbe szorítani, tényleg össze tudna a Milla katalizálni egy választási koalálást. Talán nem is esélytelenül.
Aztán persze jöhetne a nihil ...
***

A csak csepült Matolcsy mostani étlapja szerintem azt mutatja, hogy a Patás biza komolyan vette a 'harcot', nem ok nélkül fújnak rá. Nem rég az egyik főleminősítő ígért be egy dádát, ha nem állapodik meg a Patás a Ziemeffel :) Ennyire nyilvánvalóan ritkán szokott megnyilvánulni, honnét is fúdogálnak mindenféle hideg szelek -szükség esetén.

És még mindig milyen lelkes szurkolótábora van hazánkban e derék intézményeknek! Egy Bauer, Vértes, Várhegyi, Pestchnig hivatásos ballib esetén még meg is érthető, az általuk favorizált világkép csúfos bukását nem lehet máshogy kompenzálni.
De egy 'civil' hogyan tud lelkesedni értük ?? ...

lajos0 2012.10.17. 13:15:01

@leponex: TGM már annyiszor leégett, felsült stb. a hülyeségeivel, meg annyi minden volt már, hogy nehéz komolyan venni. Én azt nem értem továbbra sem, hogy ha ez a tag filozófus ( teljesen 0 filozófiai munkássággal), akkor ki nem az.

lajos0 2012.10.17. 13:16:50

@Az igazi sztrovacsek: "Civilként a parlamentbe jutni, vagy pártként a választásokon elbukni?"

Mondjuk a DK-nál ez legalább egyértelmű. Ők pártként akarnak elbukni, de azért kicsit még az állami apanázst élvezni. Jobb mint az autófényezés, az igaz .-)

leponex 2012.10.17. 13:25:03

@lajos0:
"Hát kevesebb melldöngető dumával, sokkal többre lehetett volna menni. Ezt Viktornak már nem lesz ideje megtanulni, ha eddig sem jött rá."

Sokáig magam is ezt véltem, de már nem vagyok ebben annyira biztos. Annyira nem vagyok naív, hogy némi mézes-mázoskodásra eltekintettek volna a fentebb idézett dádá belengetésétől.

Belhoni használatra szánt provokatív beszólásainak haszna meg úgyis csak a választás eredményének ismeretében vélelmezhető, az meg magánügy, mivel ássa el esetleg magát valaki ;-)

A 'legendásan remek' IMF csomag egyre furább képet kezd mutatni, ahogy néhány további részlet is napvilágra kerül a laikusok elé. Is.

Hozzányúlni nem szabad, mert nagy baj lesz, és arra kell, hogy ha nagy baj lenne, akkor legyen mihez nyúlni - kábé ez a mostani letisztult verzió lényege.

És az egészet vissza kell fizetni rövid idő alatt, kamatostól. Véletlenül pont ebben a ciklusban .-)
Ezen felül természetesen az amúgy is megújításra szoruló 'hitelek' finanszírozására további állampapír kibocsátásra van szükség.

Matolcsy reakciója ölég meredek, bár a legnagyobb kockázat ebben csak annyi, hogy két év múlva belebuknak ( mint a lettek most :) )
Ha meg bejön, tényleg leamortizálják reménykedni látszó ballibbencseinket. Bár nekem Mesterházy inkább az erdőben félelmében hangoskodással magát biztatót idézi fel ... :)
De hát neki is csak előre van út ...

A Királyságért! Magyarországért!

leponex 2012.10.17. 13:29:14

@lajos0:
Én bírtam mindig TGM-et, a boldog nyolcvanas években volt egy ÉS, jókat írt bele ...
Nem értek egyet vele szinte semmiben, de legalább következetes önmagához, és vállalja is azt! Visszatérő önkritikája meg amúgy is a hívő kommunista sajátsága :)
Lengyel László tudományos jóslásaihoz képest meg egy élő Nostradamus .-)

leponex 2012.10.17. 13:34:27

( mint a lettek most :) )
a litvánok, persze :((

lajos0 2012.10.17. 15:06:03

@leponex: "Annyira nem vagyok naív, hogy némi mézes-mázoskodásra eltekintettek volna a fentebb idézett dádá belengetésétől."

Akkor is saját magát nevettette ki az elzavarás visszahívás közti ingadozással. Arról nem is beszélve, hogy erre a marhaságra 200 millió forintot költeni szimpla mutyi volt.

"Belhoni használatra szánt provokatív beszólásainak haszna meg úgyis csak a választás eredményének ismeretében vélelmezhető, az meg magánügy, mivel ássa el esetleg magát valaki ;-)"

Ez is igaz.

"Hozzányúlni nem szabad, mert nagy baj lesz, és arra kell, hogy ha nagy baj lenne, akkor legyen mihez nyúlni - kábé ez a mostani letisztult verzió lényege."

Nem véletlenül fogta a fejét Hajós is annó a heti hetesben, amikor még arról volt szó, hogy "á nem is nyulunk hozzá".
Akkoriban a Fidesz még tudta, hogy ez nem hozzányúlva is jó pár milliárdjába kerül az adófizetőknek.

"És az egészet vissza kell fizetni rövid idő alatt, kamatostól. Véletlenül pont ebben a ciklusban .-)"

Meg ha most felveszik, akkor a következőben is.

"Ezen felül természetesen az amúgy is megújításra szoruló 'hitelek' finanszírozására további állampapír kibocsátásra van szükség."

Ami után a busás profitot ugyancsak mi fizetjük a kedves befektetőknek. De azért legyünk adótudatosak :-)

"Ha meg bejön, tényleg leamortizálják reménykedni látszó ballibbencseinket."

Hát tekintve, hogy néhány éve még ők is azok voltak, ettől sem leszünk előbbre.

lajos0 2012.10.17. 15:17:05

@leponex: TGM-től az egyetlen értékelhető számomra az volt, amikor szegény ártatlan Patai Józsikát leszúrták a gonosz nácik, és ez a szerencsétlen egyből tüntetésen harcolt ellenük, majd revideálta az álláspontját, mikor kiderült, hogy az elkövető is kisebbségi.

Tomcat ezt jobban megfogalmazta Havasnak, amikor Havas felelősségre vonta, hogy "tetves, mocskos tolvaj cigánynak" nevezte a kis Józsikát: "Nézze Havas úr, aki egy kislánytól késsel fenyegetve elveszi a biciklijét, az számomra tetves, mocskos tolvaj, cigánynak meg ő vallotta magát".

Ez a két következetes emberünk még van szerencsére .-)

leponex 2012.10.17. 16:54:35

@lajos0:
Hát a Ziemefes harciaskodása tényleg nagy böszmeség volt, kapott is érte kintről/bentről eleget.

***
A Gazsin kívül eddig tényleg senki nem kért elnézést az antiizé-hisztik sora miatt. Nem is értem, miért nem lett rögvest nácibérenc nyalonc.

A derék szanyikapitányunk sem, amikor Lákátós Márió rettenetes kálváriájának állomásait kísérte végig telefonon féltő szeretettel, majd az apokaliptikus kettőskereszt égetést követően hadijelentést adott le az országnak.
:))
Sajnos ellustult Tomcat ...

lajos0 2012.10.17. 18:39:22

@leponex: "Sajnos ellustult Tomcat ."

Ráadásul szegényke még bombagyárosnak terroristának is ki lett kiáltva. Pedig akkoriban fogtak egy valódi bolgár bombagyárost is egy rendőrök által előszeretettel használt hostelben, ami egy egykori NBH-s csóka üzemeltetett. Valamiért nagyon hamar elsikkadt a róla szóló hír, ki tudja miért. Szerencsére még megvan:

"Közveszély okozás miatt őrizetbe vette a III. kerületi rendőrkapitányság azt a bolgár férfit, akinek vassárnap éjszaka robbanás történt a szobájában, egy munkásszállón.

A 26 éves férfi Magyarországon él, és a robbanás idején nem tartózkodott a szobájában. Azt, hogy mi robbant még nem tudni, jelenleg vegyész szakértők vizsgálják a megtalált anyagokat. A detonációban senki sem sérült meg - mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

A szállóban több száz rendőr is lakott, a BRFK ugyanis 125 szobát bérelt az épületben vidéki rendőrök elszállásolására. A robbanás után tűzszerészek vizsgálták át a szobákat, ezért 50 embernek kellett elhagynia az épületet, köztük rendőröknek is - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Olvasható, hogy egy - hírügynökségi megfogalmazás szerint - bolgár "vegyész fiatalember" 20-25 kg robbanóanyag birtokában szállt meg egy rendőröknek fenntartott szállón. Kérdés: Miért nem terrorista gyanús az ma Magyarországon aki külföldi lévén egy idegen országban robbanóanyagot tart magánál egy olyan helyen, amelyet a BRFK bérel a rendőrök számára?

A Hotel Touring-ot egy közbeszerzési pályázat alapján választották ki. Érdekes a tulajdonosi háttere, a cégnyilvántartásból kiderül, hogy orosz érdekeltségű tulajdonosi kötődése van a Hotelt üzemeltető Kft-nek...

Bizonyított tény, hogy a BRFK olyan szerződést kötött, hogy folyamatosan fenn kell tartani több mint száz üres férőhelyet a Hotel Touringban. Ezért a BRFK öt év alatt 150 millió forintot fizetett ki. Mégegyszer: az üres férőhelyekért fizetett a BRFK 150 millió forintot. Semmilyen ésszerű indoka nincs ennek, mivel ezen az áron (kb 1500 ft/fő/nap) Budapesten bármikor lehet munkásszállást találni. Ez ablakon kidobott pénz, amelyet a TMRSZ (Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete) a létező összes fórumon jelzett.

Több esetben merült fel információ a 2006 szeptemberi és októberi történések idején, hogy az azonosító nélküli rendőrök között idegen (szláv) nyelven beszélő személyeket láttak, hallottak egyesek.

És most ez a véletlenül felrobbant kisebb bombamennyiség egyszeriben azt mutatta, hogy hazánk egyik legnagyobb nemzeti ünnepén, - amikor százezres nagyságú tömeg verődik össze Budapesten - egy bolgár "vegyész fiatalmber" 25 kg robbanóanyaggal felpakolva egy orosz érdekelségű, BRFK által bérelt szállodában "pihen". Vajon mi lehetett a célja ezzel az irgalmatlan mennyiségű robbanóanyaggal?

Vajon a ma esti híradások miért még csak meg sem említették ezt a tényt? Legalábbis én nem hallottam róla, hogy foglalkoztak volna a kereskedelmi híradások....

Elég érdekes következtetések vonhatók le a fenti információhalmazból. Érdekes módon legnagyobb nemzeti ünnepeink idején időről-időre felbukkannak oda nem illő "külföldi részletek".

Mióta természetes, hogy egy "vegyész" fiatalember jelenik meg Budapesten 25 kg robbanóanyaggal felpakolva augusztus 20 előtt??

Érdekes és továbbgondolásra is alkalmas felvetések, mindenki levonhatja maga számára a neki legmegfelelőbb következtetést."

leponex 2012.10.17. 21:12:11

@lajos0:
Zavarba hoztál, az ilyet inkább nem (akarja) elhinni a zember ...
Reménytelenül naív vagyok, meg tán maradok is erre a kis időre ;-)

A Királyságért!

Az igazi sztrovacsek 2012.10.17. 21:16:18

"A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól két év alatt. A megszorítások a GDP 9 százalékát is meghaladhatják, átlépve a 2700 milliárd forintot, amiből csak erre az évre 2000 milliárdnyit jelentettek be. Az elmúlt másfél évben átlagosan negyedévente kaptunk egy csomagot."
Köszönjük Kedves Vezetőnk!
Mellesleg az Unióra fogják az újabb megszorításokat.
Akkor most megint elbuktuk a szabadságharcot?

leponex 2012.10.17. 21:42:07

Nem lehet megállni, hogy e bájos orbánfóbiás rettegés kulminálását ne prezentáljuk kedves Bárdunk bánatának enyhítésére :)

Van még remény a Ferinek is, kedves Zsoltunk, íme a recept:

"Én nem látom, ki fogja itt 2014-ben legyőzni Orbánt. Bár az Orbán-rendszerrel szembeni elutasítás napról-napra nő, az ellenzéki politikai erők mindegyike elfogadhatatlan a nagy többség számára. ... Bajnairól elhiszem, hogy képes lenne kezelni egy válságban lévő országot és a költségvetését, de nem nézem ki belőle, hogy képes lenne vezetni egy nemzetet. ...
Amit tennünk kell, nem lesz sem kellemes, sem könnyű. Egyetlen esélyünk van: ha az összes ellenzéki erő (és ebbe beleértem a Jobbikot is) szögre akasztja azokat a témáit, amiket a saját választóik szexisnek találnak bennük, és egy választási szövetségben indítják a jelöltjeiket a Fidesszel szemben. Félretenni minden ideológiai kérdést, elvi különbséget, egyéni ambíciót, sértettséget, a keménymagnak szóló üzenetet és az egyetlen küldetésre koncentrálni, ami megmentheti őket az árokparttól: hogy 2014-ben le kell győzni a Fideszt. A küldetés teljesítéséig nem védjük meg a nyugdíjasokat, nem mentjük meg a devizahiteleseket, nem döntjük el, mennyi kapitalizmus legyen az egészségügyben, nem piszkáljuk az adórendszert, nem zárjuk be Paksot és nem vesszük bele a cigánybűnözést a btk-ba. Nem kell hatféle programot írni, félre lehet tenni a szakpolitikákat és a követeléslistákat. Ezekre most nem lesz szükség.

Az ellenzéki szövetségnek egy küldetése van: leváltani Orbánt,
...
helyre kell állítani a politikai verseny sportszerűségét, szabaddá kell tenni a köz- és a magánmédiát, átláthatóvá és működőképessé kell tenni a pártok finanszírozását és népszavazásra kell bocsátani az új köztársaság játékszabályait. Aztán feloszlatja magát a parlament, és az új választáson már mindenki meghirdetheti a saját programját és akár tele szájjal is szidhatja a korábbi szövetségesét.

Tudom, hogy ehhez minden ellenzéki párt és szervezet vezetőjének át kellene lépnie a saját árnyékát. Mindegyik úgy érezné, hogy elárulná vele a választóit, az elveit, az elvbarátait. ...
És azt is tudom, hogy ez a helyzet az ellenzéki szavazóktól is emberfeletti kompromisszumkészséget követel meg. Bizony, lehet, hogy jobbikos jelöltre kell szavaznunk. Vagy gyurcsányistára. Azt kell fejben tartani, hogy nincs más választás. Nem lesznek jobbikos, gyurcsányista vagy millás jelöltek, csak az Orbán-ellenes szövetség jelöltjei. Vagy megesszük ezt a levest most az egyszer, vagy életünk végéig ez lesz a menü és Orbán Viktor lesz a főszakács."

:))
Ez lesz kedves Bárdunk!!
A Feri meg a Gabi kézenfogva kampányolnak a Schiffernek ... :)

Kicsit korán van még a tétet ennyire felsrófolni, de hát hajrá!!

Pedig Feri fénykorában sokkal egyszerűbbnek látta a helyzetet:

"Én vezető akartam lenni, azt akartam, hogy a világ kicsikét olyan legyen, mint amilyen én vagyok. Azt gondoltam, hogy egyszer miniszterelnök leszek. (...) Ma már kinevetném magam, de akkor ezt komolyan hittem"
(Népszabadság, 1996. szeptember 21"

Bocsi, nem ez illik ide.

No, megvan:

"És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam."

Be szép is vót, tán igaz se ...
:))

leponex 2012.10.17. 21:47:54

@Az igazi sztrovacsek:
"A Bokros-csomag közel dupláját kapjuk az Orbán-kormánytól"

Szegény hivatásos ballibbencseink akkor most nagy zavarban lesznek.
Eddig ugye a BOKROS volt az etalon, aki rendberakta a költségvetést, belőle táplálkoztak 11 évig a kormányok, bár őt hamarost kirúgták. Erre itt a Patás, aki kétszer nagyobb zseni eszerint ;-)

Rántott kard 2012.10.18. 08:00:11

@leponex:
A bokros csomagnak sem örültünk. Adott helyzetben elfogadtuk szükséges rosszként.
Tudtuk hogy fájni fog. Nem kicsit, nagyon.
És láss csodát, csak egészen kicsit fájt.
Ez viszont nagyon nagyon fáj.
Azért fáj ennyire - nem nekem, én ezt vártam - mert NEM LESZNEK MEGSZORÍTÁSOK!!!
Például annak fáj majd nagyon aki elveszti a cafetéria juttatást. Munkaadó legyen a talpán, aki egy nem kötelező jttatásból ezután is ugyan annyit ad.(ha egyáltalán ad) Bokros 2000 Ft tandíjat akart. Na és most? Bokros jövedelemhez kötötte a családi pótlékot, és a gazdagoktól vett el, nem a szegényektől.
Bokros nem vette el senki nyugdíját.
A túl kevés nyugdíjjal rendelkezők méltányossági emelést kérhettek.
Bokros nem minősítette munkaképesnek a rokkantat.
És még hosszan sorolhatnám.

lajos0 2012.10.18. 08:50:03

@Rántott kard: "Bokros jövedelemhez kötötte a családi pótlékot, és a gazdagoktól vett el, nem a szegényektől."

Hát azért ezeknek az úgynevezett gazdagoknak a többsége viszont az EU-ból nézve bőven a szegénységi küszöb alatt él. Nagyon relatív ez a szegény-gazdag dolog nem is jelent önmagában semmit.

Bajnaiék kétkulcsos adójánál például a második kulcs 1.250 000-es havi jövedelem felett lett volna. Akkor az lenne a választóvonal köztük. De ha azt veszem az egykulcsos adó kapcsán már azok is többször le lettek burzsujozva, akik havi 110 000 forintot keresnek, ami tényleg csak az éhenhaláshoz sok.

"Bokros nem vette el senki nyugdíját.
A túl kevés nyugdíjjal rendelkezők méltányossági emelést kérhettek."

Hogy is mondta Bokros: "Nincs az a nyugdíj emelés amit ne tudnék elinflálni"

ha a Bokros-csomagot 1200 milliárd forintra teszik, akkor érdemes mellé állítani az MNB adósságcserét, ami mai áron alsó hangon 5000 milliárdba került, vagy a kereskedelmi bankok konszolidálását, majd elajándékozását, ami szintén legalább 3000 milliárd forintot vett ki az adófizetők zsebéből.
Bokros a Budapest Bank elkótyálásában is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Ráadás, hogy a Bokros-féle vámpótlék az emergiahordozókra persze nem vonatkozott, hogy az elvtársak olajozását nehogy megzavarja.

A Bokros csomag igazán népnyúzónak szánt intézkedései viszont ehhez képest nevetséges összegek, összesen nincs 50 milliárd az egész, de mondjuk a tandíjtól konkrétan 2-őt vártak. A fogorvosi ellátás fizetőssé tétele 7-et hozott. Ezek az eltapsolt 1000 milliárdokhoz képest bagatell összegek.

leponex 2012.10.18. 14:19:10

@Rántott kard:
"Adott helyzetben elfogadtuk szükséges rosszként."
Más választásunk nem is lehetett.
Engem például senki nem kérdezett .-)

Bauer úr már örvendezett is egyet most a csomag hallatán ;-)

Sorolhatnád persze, de talán érdemes megnézni konkrétan ennek a csomagnak az indikációját:
az eu úgy véli, hogy nem lesz 3% alatt a hiány, és ha nem hiszi, akkor a túlzottdeficit-eljárás keretében lecsippent a kohéziós pénzekből.
Igaz, hogy kétszer is határon belül voltunk, de ugye olyan régóta (2004) tartott a költségvetési átverés ( 'trükkök százai, amiről ti sem tudhattatok elvtársak, csak a Veres Jani ), hogy erre hivatkozással kevesellték az matolcsy1-et.
Érdeklődve várjuk a reakciókat ...

Bajnainak 'köbe vésték' a 2.7% hiányt, oszt valamiért mégis megelégedek 3.5% körülivel ...

Görög barátainknak többedszer feladta a zunió a zutolsó figyelmeztetést, ahogy F.Várkonyi Zsuzsa szellemesen írta egykor: 'Már százszor megmondtam, hogy nem mondok el semmit kétszer! '

"Bokros nem minősítette munkaképesnek a rokkantat."
:)
Meg is ugrott a számuk hirtelen, nagyon ártalmasakká váltak akkoriban a munkahelyek ...

A bokrosi tandíjnak nem a 2000 Ft volt a lényege, hanem hogy BEVEZETIK.
Utána már csak emelni kellett volna, tetszés szerint.

Mondjuk arról sem kérdeztek meg ...

Az igazi sztrovacsek 2012.10.19. 20:49:31

"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - közölte a miniszterelnök..."

Drága egyetlen, szeretett vezérünk, Turulba született népünk bölcs mentora! Te aki azt mondtad, "Soha nem hazudok nektek, soha nem árullak el benneteket, és harcolok értetek” Te most akkor letetted a fegyvert?
Hát mi ez?
Elbukott a szabadságharc?
Diktál az EU?
Ez kapituláció.
Hát mi lészen így a 23.-i békemenettel, amitől legutóbbi vonulása alakamával a gatyájába csinált Brüsszel?
Hiszen rád hívatkozva közölték, hogy ha nem lettek volna, már te sem lennél.
Hogy vívják így meg a béke harcot? Ők harcolnak érted, te meg lefekszel az ellenségnek? Vagy elég ha a menet végén fölengednek pár fehér béke galambot? Esetleg jegyeznek néhány béke kölcsönt?

leponex 2012.10.20. 17:07:17

:)

Emígyen írt Róna Péter - majd egy évvel ezelőtt:

"Róna Péter: így bukik el Orbán Viktor egy éven belül
2011. november 14., 09:05
Privátbankár

Róna Péter közgazdász szerint a görög- illetve olaszországi események után egyértelmű, hogy az EU "saját" embereit ülteti a periféria országainak kormányfői székébe. Orbán Viktornak szerinte egy éven belül mennie kell, már az utódja is megvan. Az eddigi európai csúcsok mind kudarccal végződtek, a kierőszakolt mentőcsomagok pedig csak a privatizációról szólnak.

Róna Péter közgazdász szerint Görögország és Olaszország után Magyarország vezetését is „saját emberére” bízhatja az Európai Unió.

Noha lenne lehetőség az euróövezet problémáinak orvoslására, ezek az eszközök egyelőre nem kerültek előtérbe. Jelenleg egy egészen más küzdelem zajlik, ami egy olyan eurózóna fenntartásáról és átalakításáról szól, ami a centrum és a periféria közötti erőviszonyokat betonozza be – nyilatkozta a mindennapi.hu-nak Róna Péter közgazdász.

Szerinte a periféria országainak szerepe a jelenlegi gazdasági szerkezetben annyi, mint a török vendégmunkásoké a 60-as években a német gazdaságban. Mint mondta, ennek a szerkezetnek az intézményesítéséről folyik most a vita. Amikor a görög válság beindult, minimális mennyiségű pénzzel kezelni lehetett volna a helyzetet, azonban Németország egyáltalán nem is foglalkozott a görög helyzettel, azt a látszatot keltve, hogy négy hónappal későbbi tartományi választásai miatt nem jó, ha Angela Merkel kancellár a görögök gondjaival foglalkozik. A júliusi európai megállapodás és a két héttel ezelőtti cannes-i G20-csúcs zárónyilatkozata komolytalan megállapodás a közgazdász szerint.
A görög „mentőcsomag” egyébként egy hatalmas privatizációról szól, amelyben a vízművek, a villamos energia és a kikötők is szerepelnek az eladásra váró tételek között. Róna Péter kifejtette: „jelenleg az zajlik, hogy a periféria országaiban a megválasztott politikai vezetőket az EU lecseréli a saját embereire...."

Természetesen nem vonjuk kétségbe az orbán-antifan klub legitim sopánkodását a Patás országlását illetően, a racionális gondolkodás morzsáinak felfedezése viszont komoly erőfeszítést igényelne az EU mostani szőrős lólábként az Orbán orcájába nyomott patáinak örvendezése felett.

Egészen hívő idiótának kell lennie annak immár, aki a magasztos, abszolút demokratikus, a népek közötti kölcsönösen előnyös, blablabla ( uniós békefenntartók érdeklődő nézői szeme előtt megtartott srebrenicai, ... békés mészárlás méltánylásaként legutóbb béke nobel díjat kiérdemelt ) Közös Európai Unió segedelmétől várja népünk sorsának jobbra fordulását.

( Sólyom urat ért, az európai joggal maximálisan összeegyeztethető szlovák megalázás némi ízelítőt adhat liberálisnak hazudott barátainknak, miben is áll ezen elvszerűség jelenleg. )
***

A Patás a fal elé érve feltehetően formálisan eleget fog tenni a Zunió minden elvárásának - további fejtörésekre noszogatva a GS agytrösztöt. ( Hirtelen a Fülöp jutott az eszembe, teljesen adekvát módon, amikor a jámbor tekintetű fazekasnak mondta: 'Sose adod fel? '

Orbánnal azért (is) lesz nehezebb leszámolnia brüsszeli jótevőinknek, mert itthon mindeddig nem sikerült felhergelni annyi embert, hogy egy ütősebbnek látszó tüntetést összebarkácsoljanak. A bajnai-féle felvonulás még jónak is tűnhetett volna, de mintha el lett volna számolva :))
Márpedig külföldről eddig csak lengyel csapatok jelezték 'békefenntartó' szándékukat ;-)

Mi Királyságpártiak érdeklődve várjuk az európai demokratikus hagyományok további kiteljesülésének parodisztikus momentumait.

A Királyságért! Magyarországért!

Fell Bandi 2012.10.20. 17:43:15

Nem érdekel a süket duma zsóti, én csak egy kérdésre várok választ a hülyeferitől: hol van a szakdolgozata?

lajos0 2012.10.21. 21:09:33

@leponex: "Róna Péter közgazdász szerint a görög- illetve olaszországi események után egyértelmű, hogy az EU "saját" embereit ülteti a periféria országainak kormányfői székébe."

Hát elnézve az olaszok Montiját, Rockefeller Dávid régi barátját, a kis zöld szabadkőmíves kőténykéjében nehéz nem gondolni a vonatkozó összeesküvés elméletekre. Róna csak ott fogalmaz rosszul, hogy ezek az "EU" saját emberei lennének, hiszen az EU elvileg mi is vagyunk. Monti, Draghi meg a többi szoknyában, vakolókanállal bohóckodó kőmíves inkább a Goldman&Sachs embere, illetve az ezt a rendkívül hasznos céget tulajdonló régi, neves családoké.

www.polskapartianarodowa.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1612

leponex 2012.10.22. 10:11:47

@lajos0:
Jómagam mindeddig hóbortos marhaságoknak tartottam ezeket az összeesküvéselméleteket, szabadkőmíves szervezkedéseket, vagy Bogár László soha végig nem mondott tekervényes mondatkígyóit a globális világhatalom szipolyozási metodikájáról ...
Hogy a rejtélyes Birodalom csak fantazmagória ...
Aztán csak kénytelen szembesülni a zember, hogy ennyi véletlen egybeesés valószínűsége egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

( Kép egy egy kis illustrációnak :)
www.eszakhirnok.com/gazdasag/18285-ezek-mennek-a-facsen-mindenki-figyelmebe-ajanlom-azt-a-hatalmas-okkult-baphomet-medalt.html)

Róna Péter egy évvel ezelőtti jövendölése a Despota lecserélésére és az EB mostani átlátszó kifogásai,
Bajnai könnyűszerkezetes ( hamar felépíthető és lebontható ) házépítésének amerikai menedzselése a 'civilek' fehér paripáján történő bevonulása teljesen fedik egymást.

Az LMP-n belüli törésvonal is ezt mutatja, ahogy a Schiffert mint potenciális akadályt az úttörőképű Benedek eltaszigálja az Útról .-)

RP remek írása legutóbb a Bajnai- csodavárók számára lett kesernyés koki, nehéz lenne vitába szállni vele. Ténylegesen nem is teszi meg senki.

Hogy Róna Péter tudja, meri mondani, de nem teszi, ( mert nem tudja, nincs hozzá 'eszköze') nekem egyre hihetőbb, hogy jelen helyzetben tényleg nincs valós alternatíva itthon ...
Ami van, az meg nagyon útban lehet. valakiknek.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.22. 12:46:56

"A Milla vezetője szerint mindenkivel hajlandóak összefogni azért, hogy 2014-ben leváltsák az Orbán-kormányt, ebből a körből a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciót sem zárta ki."

Forrás: mno.hu/hirtv

Miből lesz a cserebogár.....!?

Fell Bandi 2012.10.22. 16:56:36

Gratulálok a webmesternek a remekül olvasható összecsúszott oldalakért! Kb. olyan, mint a Dilis Kommunisták pártja..

Az igazi sztrovacsek 2012.10.22. 17:07:16

Gratulálj magadnak, hogy ennek az egyszerű problémának a megoldásához is hülye vagy.
süti beállítások módosítása