Olvasom az interneten, hogy a Magyar Nemzet beszámol Oszkó Péter blogjáról. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc olyan sérült futballista, aki nem hajlandó lemenni a pályáról, ezzel akadályozza a többieket. Az üzenet egyszerű: a Demokratikus Koalíció elnöke, és az egész párt vonuljon le a pályáról, mert akkor majd lesz ellenzéki együttműködés.

Oszkó véleményével több baj is van. Hiányzik belőle a megalapozottság, a politikai tájékozódás és az empátia. Nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet vette észre elsőként észrevételét.

Szerényen azt javasolnám a volt pénzügyminiszternek, hogy ne a pálya széléről kiabálgasson be időnként, hanem álljon be, és tegye oda magát, ha valóban Orbán leváltásában érdekelt. Érdemes lett volna kiszállni a karosszékből, és lenézni a Kossuth térre. Kicsit beszélgetni az ott összegyűlt ezrekkel, és megérteni, milyen problémák foglalkoztatják őket. Megérthette volna, hogy ezeknek az embereknek, és a 2010 óta párt által szervezett legnagyobb tüntetésen - szombaton, a Batthyány-örökmécsesnél -, az a több ezer ember inkább megköszönte az éhségsztrájkot, mint hogy le akarná cserélni a csapatkapitányt.

A focis hasonlatnál maradva, a sportág történelme számos olyan esetet ismer, amikor a sérült játékos erejét megfeszítve küzd, gólt lő és végül őt ünneplik. Olyan is volt már, amikor kiderült, hogy a sérült játékos - ha klasszisról van szó - inkább a pályán maradjon, mert leköti az ellenfél figyelmét, egyetlen csele, mozdulata is helyzetbe hozhat, lehetőséget nyithat másoknak. Nyilván tudja Oszkó Péter, hogy aki a pályán van, azt meg is rúgják. Az ellenfél sztárja pedig különösen sokat kap. Az a baj, ha valaki mindezt - bár maga is pályára léphetne - valamilyen okból ezt nem teszi meg, csak kívülről kritizál. Oszkónak muszáj megérteni, Magyarország jelenlegi helyzetében nem lehet eltartott kisujjal finnyáskodni és beszólogatni. Meló kell ide, terepmunka. Ha úgy tetszik, vízhordás a középpályán.

Oszkó szavai azért is méltatlanok, éppen most különösen, mert az IMF tanulmánya a napokban sikeresnek minősítette a 2008-2009-es válságkezelést. Tehát nem csak azt, amelyet Bajnai Gordon hajtott végre, hanem azt is, amelyet Gyurcsány Ferenc indított el. Oszkónak ez nyilván fáj, de ettől még így van. Azért is mutat tájékozatlanságot Oszkó véleménye, mert éppen Gyurcsány, és a DK-s politikusok éhségsztrájkja hozta némileg közelebb egymáshoz a DK-t, az MSZP-t és a Szolidaritást. A sérült ember múlt héten lőtt gólja, amely óta a Fidesz folyamatosan hátrál a választási regisztráció ügyében. Amúgy, az állítólag sérült játékost a többiek kihagyhatnák az összjátékból: Gyurcsány nélkül is összefoghatna az LMP és az MSZP... Mégsem történik meg...

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke azt nyilatkozta a Mokkában, hogy ha már idejekorán kormányfőt keresünk, a DK elveihez, programjához leginkább Bajnai Gordon személyisége áll közel. Nem lenne szerencsés, ha Oszkó Péter - e sérült véleménnyel - akadályozná a két volt miniszterelnök szükséges, és az orbánváltáshoz nélkülözhetetlen együttműködését.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr584785056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Üzenet Oszkó Péternek 2012.09.18. 09:57:01

Oszkónak muszáj megérteni, Magyarország jelenlegi helyzetében nem lehet eltartott kisujjal finnyáskodni és beszólogatni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 09:31:41

Orbánváltás

Tetszik ez a szó.

.

.

Egyesek a gyurcsánynemszeretemségben már odáig jutottak, hogy ha a volt miniszterelnök azt állítja, 2x2=4, akkor ők dafke is ötnek mondják.

krtikuss 2012.09.18. 09:40:12

Oszkó Péter ezerszer megvédte a 2008-as IMF megállapodást is, legutóbb a napokban az ATV-n éppen úgy, mint az Echo Tv. Aki az ellenkezőjét írja, és maga sértődik meg, miközben Oszkót vádolja hazug módon, alaptalanul sértettséggel, az vagy végtelenül ostoba, vagy olyan mélyre süllyedt a rágalmazásban, mint a Magyar Nemzet. Oszkó egyébként nem írt blogbejegyzést Gyurcsányról, hanem a DK-s piszkálódóknak válaszolt a fotói alá teljesen oda nem illő módon feltett kérdésre, hogy miért nem ajnározza Gyurcsány megmozdulásait. Amit pedig leírt, az továbrba is nagyon igaz, jó lenne, ha Gréczy Zsolt a hazug rágalmazások helyett elolvasná, mert valójában semmiben nem tudta cáfolni a gondolatait, csak otromba módon sértegeti Oszkó Pétert.

LINOLEA 2012.09.18. 09:44:55

@krtikuss: mindegy, mit ír zsolti.

evila3 2012.09.18. 09:48:22

Így igaz.....Nincs mit hozzátenni...
köszönöm :)

Moin Moin 2012.09.18. 10:02:07

Oszkó – és hozzá hasonlóan a 30-as – 40-es képzett emberek – majd akkor fognak bárkit is támogatni tudni, ha az illető (személy, vagy párt) egy komplex, reális programmal áll elő, nem csak afféle lózungokkal, hogy „demokrácia!”. Az Oszkóhoz hasonló emberek megszokták azt, hogy teljes, összefüggő rendszerekben kell gondolkodni és nem elég „akciózni”. (Pl. Orbán sem úgy szerzett hatalmat, hogy akciózott, hanem úgy, hogy épített és 8 éven át összetartott és működtetett egy ütőképes szervezetet.)

krtikuss 2012.09.18. 10:03:45

Remek választ írt Oszkó Péter Gréczynek a facebookon, érdemes ide is bevágni:

Oszkó Péter: "Kedves Zsolt, annál többet nem tartom érdemesnek foglalkozni ezzel a méltatlan üggyel, mint hogy itt röviden válaszoljak. Először is ha visszanézed az elmúlt napok médiamegjelenéseit, magad is láthatod, hogy - bár nem dolgom - minden alkalommal megvédtem a 2008-as IMF megállapodást. Ennek az ellenkezőjét írni, engem sértettséggel vádolni és feleslegesen pocskondiázni eddig a Magyar Nemzet stílusa volt, sajnálom, hogy átvetted. Hasonlóképp az sem igaz, hogy bejegyzést írtam volna a blogomon Gyurcsány Ferencről. A helyzet az, hogy semmilyen módon nem kívántam ezzel a témával foglalkozni, de a blogomra rendszeresen beköszönő DK-s rajongótábor maga kezdett el piszkálni és sértegetni pusztán azért, mert NEM írtam Gyurcsány Ferencről (ráadásul ezt egy belinkelt természetfotóm alatt, mindenféle összefüggés nélkül tették). Ezekre a beírásokra válaszoltam röviden az inkriminált hasonlattal, jelezve, hogy egyébként az egész üggyel nem szeretnék foglalkozni. Hogy ebből is műbalhé készül, és hogy végtelenül méltatlan és hamis állításokkal teleírt blogbejegyzést írsz rólam, melyben egyébként a DK-s provokációkra írt gondolataimat semmilyen módon nem cáfolod, szerintem nem vezet sehova. Részemről ezért nem kívánom folytatni az ilyen stílusú vitát, s javaslom, győzd meg párttársaidat, hogy ne pocskondiázzanak már azért is, ha nem írok Gyurcsányról, s nem leszek kénytelen az álláspontomat elmagyarázni. Bízom benne, hogy a jövőben az írások tényszerűsége és személyeskedő jellege el fog tudni emelkedni a jobboldali média által teremtett hagyományoktól."

Koborlovag 2012.09.18. 10:16:48

Kedves Zsolt! Valóban ennyire fel kell fújni egy magánvéleményt, még ha az egyébként egy kifejezetten csapatközeli posztot korábban betöltő személytől is származik? Gyurcsány úr ténylegesen megosztó személyiség, így ő épp annyira malter mint feszítővas az ellenzék falában. Kérdés hogy melyik szerepe erősebb? Sokan vélik, hogy nélküle úgy a D.K., mint az egész ellenzék szebb fizimiskát tudna mutatni, ugyanakkor szerény véleményem szerint akár vele, akár nélküle, de nem lesz egységes ellenzéki összefogás. Az LMP önmagát építgeti és bizony nekik csak szavakban cél a kormányváltás, a realitások talaján ők kizárólag csak erősödni vágynak. A még meg sem alakult pártok egy része szóra sem érdemes (4K, Milla, stb.), míg más tömörülések szépen besimulnak majd a baloldalba (Szolidaritás).
Nem tisztem védeni Oszkó urat, de azért ennyire leszólni sem érdemes egy magánvéleményt. Maradjon meg a szólás szabadságának joga számára is, a pártok pedig csak szépen folytassák a jelenleg már folyamatban levő tapogatózásokat egymás felé. A vidéken ugyan ereje van a D.K.-nak, de még mindig jóval kevesebb mint az kellene. Sokan még mindig az MSZP-ben látják a váltó erőt, illetve sejtéseim szerint az elmúlt két év hatalmas pofára esései nyomán aki kiábrándult a narancsliget illatából az bizony Jobbik felé fog tendálni, lenyelve azok minden radikalizmusát. Ez ellen kellene valamit tenni, mert bizony simán jöhet az Fidesz-Jobbik összeborulás és akkor itt tényleg kő kövön nem marad. Egyszer arra ébredünk hogy drága szomszédaink EU-s pénzből körbefalazták az országot, bezárnak minket mint Csernobilt a 86-ban a betonszarkofágba.
Sok erőt és kitartást kívánok a kommunikációs munkához Önnek!
Tisztelettel...

Anselmo 2012.09.18. 10:34:51

"az IMF tanulmánya a napokban sikeresnek minősítette a 2008-2009-es válságkezelést. Tehát nem csak azt, amelyet Bajnai Gordon hajtott végre, hanem azt is, amelyet Gyurcsány Ferenc indított el"

Ez ugyanaz az IMF, amely addig nem adott újabb kölcsönt, míg Gyurcsány le nem mond?

gréczyzsolt 2012.09.18. 10:38:05

@krtikuss: Örültem volna, ha érdemi választ kapok, miért lenne Gyurcsány az ellenzéki együttműködésnek, amikor éppen az ellenkezője történik. Lásd, a tegnapi Botka-interjú az ATV-ben.
Nagyon örülnék, ha Oszkó Péter segítené az ellenzéki együttműködést. Nagyon jó pénzügyminiszter volt, felelősebben kellene megszólalnia.

hegyilány 2012.09.18. 11:03:23

Elnézést! Én megkerestem a cikket)

"Gyurcsány Ferenc megosztja a baloldalt"

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-ferenc-megosztja-a-baloldalt-1105947

Gyurcsány „a saját pár százezres táborán kívül évekig nem lesz képes szavazókat megszólítani”, és „az érdemi ellenzéki alternatíva kialakulását hátráltatja”."

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.")

hegyilány 2012.09.18. 11:11:24

Függetlenül attól, hogy az Oszkó P. mit írt) Nekem az a véleményem, hogy a baloldal, a szocialisták saját magukat, gyengitették meg, ha úgy tetszik belülről "bomlasztották" meg.
Kezdődött a Gyurcsány F. vezette kormányzás idején, mikor jöttek a gondok, bajok, és kihátráltak a Gy. mögül. Aztán meg az öszödi beszéd...... és a többi". Szerintem.

hegyilány 2012.09.18. 11:24:12

Botka: Gyurcsánynak is helye van az ellenzéki összefogásban"

atv.hu/belfold/20120917_botka_laszlo
...............
A Gyurcsány F. és társai éhségsztrájk) kapcsán kialakult tüntetésen tessék már megmondani nekem, hány emberre volt ráírva, hogy MSZP., DK. párti?

A DK. élére kellene egy "jelölt", ki kellene épiteni az országos hálót, s akkor le lehetne vonni, talán)mekkora szavazó bázis lesz/lenne mögötte a következő választásokon. Szerintem.
:)

Andráska8 2012.09.18. 11:33:03

Aki itt sánta az nem Gyurcsány. Szerintem ha Oszkó nem akarja Orbánt a pályán tartani, akkor nem nélkülönözheti azt, aki összefogás-párti.
Márpedig eddig Gyurcsány ismerte föl egyedül, hogy minden Fidesz-jelölttel szemben egy ellenzéki-jelöltet kell állítani, s még így is húzós, ugyanis kitalálták hogy sok egyéni jelölt indítására milliókat ad az állam, hogy még inkább szétaprózódjon a választói akarat.
Lásd:
atv.hu/belfold/20120917_toth_zoltan

Madár Zoltán 2012.09.18. 11:45:20

A 2008.évi készen léti hitel megállapodás alapjául szolgáló, 2008. nov. 4.-én kelt , Veres János és Simor András által aláírt” Szándéklevél és Technikai együttműködési megállapodás „ 9. pontja szerint
„a 13. havi nyugdíjak folyósítását havi 80 ezer forintban maximáljuk….”
vállalás szerepel (és ez elfogadásra is került az IMF ill.az EU részéről)
és nem a teljes eltörlés . A szóban forgó anyag 8. pontjában pedig –többek között -az alábbi szöveg szerepel:
„ a 2009 évre korábban előirányzott adócsökkentéseket vissza vonjuk, és nem hajtunk végre olyan változásokat az adótörvényekben ,amelyek kisebb nettó bevételeket eredményeznek. „
HOL VAGYUNK MÁR EZEKTŐL ????!!!
Tudni kell ,hogy az ellenkező irányba az első lépéseket a baloldal által ajnározott Bajnai –Oszko páros tette meg:
--Nemes egyszerűséggel eltörölték a teljes 13. havi nyugdíjat és még ugyanazzal a mozdulattal (egy kicsit megfejelve) betették a nagyobb jövedelműek zsebébe.
--Az egykulcsos adónak mintegy megágyazásaként az évi 1,9 millió forintos jövedelemről évi 5 millió forintos jövedelemre emelték meg a legmagasabb kulcsa tartozó jövedelem határt, ráadásul 36%-ról 32%-ra csökkenteni az adókulcsot. Ez biztos derék dolog volt, de baloldali gazdaságpolitika hirdetése mellett botrányos cselekedet. A költségvetés bevétele nominálisan 181 milliárd forinttal csökken. A csökkenés is nagyobb, mint a 13. nyugdíj címén a 2009 évre eső 165,6 milliárd forint. Valójában tehát a 13. havi nyugdíj elvétele nem javította a költségvetés helyzetét, mert ennél nagyobb összegű kedvezményben részesültek a jó módúak, ugyanis az adó- csökkentés hatása valójában a 200 ezer forintos havi jövedelemnél kezdődött.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 12:04:23

@Anselmo:

"Ez ugyanaz az IMF, amely addig nem adott újabb kölcsönt, míg Gyurcsány le nem mond? "

- Finoman körülírom: Téged sem az eszedért szeretnek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 12:06:21

@Andráska8:

"kitalálták hogy sok egyéni jelölt indítására milliókat ad az állam, hogy még inkább szétaprózódjon a választói akarat."

- Megélhetési jelöltek.

empatikus pszichopata 2012.09.18. 12:23:13

@hegyilány: Ez egy nagyon fontos hozzászólás! Én kinn voltam a tüntetésen, noha sem 2002-ben, sem 2006-ban (sem 2010-ben) nem szavaztam az MSZP-re. Jó lenne tudomásul venni, hogy sokan vannak, akik nem valamiféle személyi kultuszos rajongás okán szimpatizálnak például a DK-val. Számomra jelenleg a DK az, amely azt képviseli, ami hozzám a legközelebb álló politikai eszmerendszer, és ezt a párt vezetőjeként jelenleg Gyurcsány Ferenc képviseli. Magánvéleményem szerint egyébként mindazok számára, akik ma baloldali liberálisnak vallják magukat.

teglagyar3 2012.09.18. 12:23:54

Emberek!

FELHIVAS!!

Az orszagra ujabb hatalmas veszely leselkedik!!!!
ROZSA MIHALY UJRA A HATALOMBA KESZUL!!!!!
AZ ELLENSEG ARCA:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

EZT MEG KELL AKADALYOZNI, EZ MINDEN MAGYAR KOTELESSEGE!!!!

SEGITENETEK KELL!!!

Ime a bizonyitek:
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
MEGJELENT A KOSSUTH TEREN EZ A HAZAARULO FEREG!!! SEGITENETEK KELL, HOGY NE JUSSON UJRA A HATALOMBA!!! KONYORGOM SEGITSETEK!!!!!!!!!!!!

Csülök 2012.09.18. 12:29:30

Egy órája keresem Oszkó bejegyzését, de kizárólag arra történő hivatkozásokat találtam. Segítene valaki?

hegyilány 2012.09.18. 12:30:46

Nem volt véletlen, hogy a Bajnai Gordon garanciát kért a szocialistáktól. Nem fognak kihátrálni mögüle, s támogatják Őt egy éves kormányzása idején.....
.................
MSZP: az idő igazolta a Bajnai-kormány teljesítményét"

a Bajnai-kormány, "jelentős áldozatok árán ugyan", de emelkedő pályára tudta állítani a gazdaságot egy tényleges világgazdasági válság idején,"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=489665

..................
Bajnai: Fájni fog

"Nyíltságra, egyenességre van szükség. Fájni fog, minden családtól áldozatot és lemondást kíván a válságkezelés. Minden magyar családot, minden embert érinteni fog, de lesz eredménye".

Bajnai szerint, ha sikerül a válságkezelő programját végigvinni, új távlatok nyílnak az ország előtt, Magyarország visszatérhet a győzelemre esélyes országok sorába. Őszintén kell beszélni, ha nem változtatunk, nem tudjuk elkerülni, hogy a vállalkozások és a családok még nagyobb bajba kerüljenek. A politikai bénultságot válságkezelő kormány váltja fel, amely nem az abban részt vevő politikusok érdekeit szolgálja. Utalt rá, hogy olyan politikusnak tartja magát, akinek nincsenek politikai ambíciói, és nem a népszerűségi mutató motiválja.

"Az ország legyen fontos, a válságkezelést távolítani kell a pártpolitikától, nem vagyok vetélytárs, meghatározott feladatra és időszakra vállalkozom" - mondta. Bajnai azt is hozzátette, hogy az előrehozott választást nem tartja az ördögtől valónak, de a gyors válságkezelés még mindig jobb, mint várni az új parlamenti többségre."

index.hu/belfold/2009/03/30/bajnai_fajni_fog/
................
Csak egy kis emlékeztető.

Bajnai nem mondta, hogy nem lesznek megszoritások. Voltak. De mégsem indult meg egy újabb, tömegeket érintő elszegényedési folyamat, nem dőltek életek romba.

empatikus pszichopata 2012.09.18. 12:47:09

@teglagyar3:

Kérem, Gréczy úr, hogy az ilyesféle bejegyzéseket szíveskedjen moderálni, miután ez nem "vélemény", és nem is tartozik a posthoz, tehát ha Ön törli ezt a hozzászólást, senki nem vádolhatja, hogy a szabad véleménnyilvánítás demokratikus jogát sérti.
Köszönöm.

hegyilány 2012.09.18. 12:48:04

Elnézést! Ez az "avatar " zseniális.

:)))))))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.18. 15:34:45

csak jelzem, hogy a blog szerzőjénél 10ből 9szer hiányzik a megalapozottság ezek után ezt másnak a szemére vetni több, mint bátor dolog.

SzaGyu 2012.09.18. 17:50:53

Szerintem Oszkó Péter igencsak nagy marhaságot beszél.
Ugyanis ha valakinek, vagy valakiknek nem tetszik az MSZP de mégis inkább baloldali elveket akar követni az választhatja esetleg a DK-t.
Közel sem biztos az, hogy a jelenlegi és leendő DK hívei nem létező DK esetén az MSZP-re szavaznának.
Aki meg azt állítja, hogy a DK elvonja az MSZP szavazókat az nagyot téved. 2010-ben megfelelő alternatíva híján a Fideszre szavaztak az emberek. Most legalább van és lesz alternatíva, aztán majd egyesíteni kell a szétszóródott erőket.

Egyébként meg Oszkó azt hangoztatja, hogy ő nem politizál és egyik párt mellett sem teszi le a voksot.
Hát úgy néz ki, hogy mégis csak voksol és a látszat szerint a jobboldalra, mert ezzel az írásával a baloldali erőket igyekszik megosztani, de legalább is tüskét rakni a talpuk alá.

czjanos 2012.09.18. 18:03:58

Oszkó Péter pénzügyminiszteri tevékenységét nagy figyelemmel kísértem és elismeréssel nyugtáztam. Oszkó Péter többször kijelentette, hogy nem fogta őt meg a politika, mint életcél, ezért 2014-ben biztosan nem lesz kormánytag. Vagyis, a pályán kívülről szól, ha szól. Ehhez joga van. Ami a gondom: vegyétek észre, hogy valakiknek evidens érdekük az, hogy a baloldali- vagy baloldalhoz közeli emberek, politikusok állandó konfrontációban legyenek egymással. Meg kellene gondolni, kedves balos társaim, hogy mire ugrotok!

noviktorka 2012.09.18. 18:08:35

@teglagyar3: Mi ez a baromság? Ezt tényleg törölni kellene!

noviktorka 2012.09.18. 18:20:46

Teljesen mindegy, hogy hol írta le Oszkó Gyurcsány leszólását, lényeg ennek megtörténte. Erre nem indok a DK-sok cseszegetése. Lehetett volna diplomatikusabb is. Ez nem feltétlenül segíti a baloldal összefogását Orbán leváltására. Zsoltnak igaza van!

pánpéter 2012.09.18. 19:01:30

Zsolti Zsolti!

Hát hogy lesz ebből így ellenzéki összefogás? :)
Az mszp nem közösködik, az lmp lenézi és megveti a szocikat is meg a dk-t is, a dk dörgölőzne mindenkihez (a maga 3%-ával ez érthető), de valahogy mindenki elmegy onnan, ahova ők odamennek, a szolidaritás nulla, a milla meg vicc kategória.
Közben egyébként ütitek vágjátok egymást, ahol csak lehet, és az egész politikátok abból áll, hogy orbán antidemokratikus, meg oda a demokrácia, és amúgy is csúnya rossz fidesz. És ezzel itt a tudomány véget is ér.
Feri képtelen elviselni, ha nem neki hozzsannázik mindenki, Oszkó meg nyilván okkal még csak a közeletekbe sem akar menni. ÉS ha Oszkó nem, akkor Bajnai sem.
És az egészben az a legszebb, hogy a közös megvetés és undor tárgya az a Gyurcsány és dk, aki ezt az egészet a leginkább (ellenzéki összefogás) szorgalmazza. Minnél jobban aklarja ő, és minnél többször elmondja, annál inkább elmegy a kedve az egésztől mindenkinek.
A dk létezése egyben a kudarc záloga is, mert amíg van dk, addig nem lesz ellenzéki összefogás, viszont ti sosem fogjátok tudni elfogadni kedves Zsolt, hogy a hazai politikai élet leggyűlöltebb figuráit sikeült összegyűjteni a bukott miniszterelnök körül. Vadai, Molnár, Gyurcsány, SzabóZ meg a többiek a hazai politikai "elit" legallja. Gyurcsány létezése egy összefogásban eleve 15% minuszban.

Andráska8 2012.09.18. 20:05:19

'A baloldal más tészta. Ők úgy gondolják, ha ráturbóznak az amortizálós mantrára és ők még hangosabban gyurcsányoznak, akkor nagyobb szavazótáboruk lesz. Ezt már jó ideje csinálják és a szavazótábor valahogy mégsem akar nőddögélni. Tán akkor sem nőne, ha egy autodafé keretében máglyára vetnék a Hősök terén. Ha valóban le akarják váltani a köpcöst, akkor észreveszik, hogy arra a pár százezer DK szavazóra is szükség van.
Itt be is fejezhetném, de nem.
Jelentem elkészült a mű. Mármint a tiltakozás tárgya. Itt olvasható:

www.parlament.hu/irom39/08405/08405.pdf

Benne van a regisztráció, a levélben szavazás és az is, hogy kétszáz aláírással boldog-boldogtalan indulhat.
Ezzel kéne foglalkozni, nem a Gyurcsánnyal.'
neonbagi.blog.hu/2012/09/18/fleto_nyet_a_tobbi_da

lajos0 2012.09.18. 20:06:38

@Andráska8: "Márpedig eddig Gyurcsány ismerte föl egyedül, hogy minden Fidesz-jelölttel szemben egy ellenzéki-jelöltet kell állítani"

Hát óriási felismerés, de a Jobbikot szerintem nem fogja meggyőzni Feri, és ha van eszük az LMP-t sem. Egyébként annyit ismert fel Oszkó is, hogy amennyiben Gyurcsány nem bír magával, és mindenképp a baloldalon akar sertepertélni tovább, akkor ez leegyszerűsítve megint egy Orbán-Gyurcsány meccs lesz, és bár Orbánt sokan legyőznék, Feri pont a kevés kivételek egyike.

lajos0 2012.09.18. 20:10:56

@empatikus pszichopata: "akik ma baloldali liberálisnak vallják magukat."

Jelentsen ez bármit is. A jobboldali liberális is suta, mert ezek a szavak már jelentés nélküliek. Én például szélső bal-jobboldali nemzeti liberális anarchistának vallom magam, ezért a királyság visszaállítását támogatom :-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 20:37:59

@pánpéter:

"Hát hogy lesz ebből így ellenzéki összefogás? :)
Az mszp nem közösködik, az lmp lenézi és megveti a szocikat is meg a dk-t is, a dk dörgölőzne mindenkihez (a maga 3%-ával ez érthető),"
- Az mszp nem közösködik - írod. Pont ez, hogy nem közösködik, volt a DK egyik életre hívója.

"az egész politikátok abból áll, hogy orbán antidemokratikus, meg oda a demokrácia, és amúgy is csúnya rossz fidesz. És ezzel itt a tudomány véget is ér. "
- Erre Molnár Csaba baltás ügyben adott interjúja a legjobb cáfolat.

"Feri képtelen elviselni, ha nem neki hozzsannázik mindenki, Oszkó meg nyilván okkal még csak a közeletekbe sem akar menni. ÉS ha Oszkó nem, akkor Bajnai sem. "
- Bajnai Gyurcsány egyik minisztere volt.

"A dk létezése egyben a kudarc záloga is, mert amíg van dk, addig nem lesz ellenzéki összefogás,"
- Ha megszűnik a DK, akkor pont az együttműködést szorgalmazó párt szűnik meg.
Nem vagy túl konzekvens, ellent mondasz saját magadnak.
''' Az mszp nem közösködik, az lmp lenézi és megveti a szocikat is meg a dk-t is '''

"a hazai politikai élet leggyűlöltebb figuráit sikeült összegyűjteni a bukott miniszterelnök körül. Vadai, Molnár, Gyurcsány, SzabóZ meg a többiek a hazai politikai "elit" legallja."
- Mitől? Miért? Mit tett pl Vadai, hogy a leggyűlöltebbek egyike lett?

mákos lecsó 2012.09.18. 20:42:01

@pánpéter:
Minimum úgy - de inkább jobban - útálom a Jobbikot és a FIDESZ-t, mit te a demokratákat. Akkorát buktok 2014-ben, hogy öröm lesz nézni.
Vegyetek időben egy rahedli szalvétát, hogy legyen mivel törölgetni a könnyeket meg a nagy arcotokat, mert a fagyi vissza fog nyalni.
Az a kormány már nem a régi szici kormány lesz, mert az okos a saját kárán tanúl, és nem szégyellik majd átvenni az elődeiktől az általuk alkalmazott hatalmi technikákat.
A saját maguk által hozott törvények keserítik majd meg a fideszes képviselők életét.
Orbán megy a sittre, mihelyst nem védi a mentelmi joga, mert amit a baltás gyilkos ügyében művelt, az színtiszta hívatali visszaélés. (Csont nélkül megvalósította a jogtalan előny okozását)

pánpéter 2012.09.18. 20:46:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
" Erre Molnár Csaba baltás ügyben adott interjúja a legjobb cáfolat." - Molnár egy egyszerű gyurcsány klón, semmi több. íztelen szagtalan arctalan figura, aki mindig ott van gyúrcsány seggében. ezzel véget is ért, amit érdemes róla tudni.
" Bajnai Gyurcsány egyik minisztere volt." - jah, most meg ahol a DK megjelenik, onnan bajnai eljön. eddig ez a tendencia, nem látoim, mitől változna ez meg.
"Ha megszűnik a DK, akkor pont az együttműködést szorgalmazó párt szűnik meg." - félreérted. akár még közösködnének is, de csak feri nélkül. vele senki, nagyon úgy néz ki.
"Mit tett pl Vadai, hogy a leggyűlöltebbek egyike lett?" - ezt kérdezd meg az emberektől, miért tartják őt a legaljának...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 20:46:53

@lajos0:

"Hát óriási felismerés, de a Jobbikot szerintem nem fogja meggyőzni"
- Kérdés, kinek mennyi jön össze. Időközin már volt, ahol a fidesz kevesebbet kapott, mint a szoci+jobbik.
Időközin már volt, ahol a szocik megduplázták a 2010-es szavazataikat (kevés volt), míg a fidesz nem hozott pluszt. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy a fidesz táborában a szavazói hajlandóság és a részvétel mindig is nagyságrendekkel nagyobb, akkor minimum fura trendek alakulnak.

"megint egy Orbán-Gyurcsány meccs lesz, és bár Orbánt sokan legyőznék, Feri pont a kevés kivételek egyike."
- Kérdés, ha csak a kettő közül lehetne választani, és muszáj lenne, akkor milyen eredmény jönne ki. pont ma mondta egy jobbikos ismerősöm, hogy lehet a Gyurcsányra vagy a szocikra kéne szavazni, mert azoknak van esélyük orbánt megverni.

pánpéter 2012.09.18. 20:48:07

@mákos lecsó: erre azért ne vegyél mérget. :)

lajos0 2012.09.18. 20:49:00

@Andráska8: "és az is, hogy kétszáz aláírással boldog-boldogtalan indulhat."

No ennek legalább több köze van a demokráciához, mint a 750 kopogtatócetlis rendszernek.

pánpéter 2012.09.18. 20:53:48

@mákos lecsó: jah és még valami. a szemkilövetőt én nem hívnám demokratának...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 20:53:50

@pánpéter:

" Molnár egy egyszerű gyurcsány klón,"
- Én a helyedben azért meghallgatnám az interjút. És utána mondanék róla véleményt.

" Bajnai Gyurcsány egyik minisztere volt." - jah, most meg ahol a DK megjelenik, onnan bajnai eljön.
- Azt próbáltam megtudni tőled, ez miért van. Miért volt jó neki GyF miniszter korában, miért nem bírja most a szagát sem.

"Ha megszűnik a DK, akkor pont az együttműködést szorgalmazó párt szűnik meg." - félreérted. akár még közösködnének is, de csak feri nélkül. vele senki, nagyon úgy néz ki.
- Marhaságot állítasz!!! Pont te írtad, hogy se az mszp, se az lmp nem akar együttműködni.

"Mit tett pl Vadai, hogy a leggyűlöltebbek egyike lett?" - ezt kérdezd meg az emberektől, miért tartják őt a legaljának..."
- Mutass csak egy olyan forrást, ahol Vadai a legalja között szerepel.

pánpéter 2012.09.18. 21:01:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
" Azt próbáltam megtudni tőled, ez miért van. Miért volt jó neki GyF miniszter korában, miért nem bírja most a szagát sem."
- nem tudom, ezt tőle kéne megkérdezni. a tendecia az, hogy bajnai nem megy oda, ahol a feri és a dk megjelenik. az okokat csak sejtem. nagyjából senki nem megy oda, ahol feri ott van. ebből a szempontból bajnai nem kivétel, csak követi a tendenciát.
"Pont te írtad, hogy se az mszp, se az lmp nem akar együttműködni."
- amíg a leghangosabban fegyenc szorgalmazza az összefogást, addig senkinek nem érdeke igába hajtani a fejét. ez szintén abból következik, amit az előbb írtam: ahova feri odamegy, onnan mindenki eljön.
"Mutass csak egy olyan forrást, ahol Vadai a legalja között szerepel."
- a választói szimpátia/antipátia nem forrás kérdése...

márta)) 2012.09.18. 21:22:19

Nahát! Nahát! Hogy mik vannak!??

„Paprikajancsik” Torgyán beperelheti Kósát?
Kósa Lajos nyilatkozata távol esik még a bölcsesség szikrájától is, hiszen ha igaz lenne, amit mondott, akkor saját magát dehonesztálja a Fidesz, hiszen 1998-ban nem alakulhatott volna meg az első Orbán-kormány, ha én nem vagyok – ezt Torgyán József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "

atv.hu/cikk/20120918_torgyan_jozsef

Torgyán József úgy véli, a bűnök többsége a baloldalt terheli, de a második Orbán-kormány ámokfutása is elképesztő."
..............

Na, Igen. Csak az a probléma, hogy a bajok, problémák eredetét a gyökereknél kell keresni.
S nem kell csak a zseniálisan levezényelt rendszerváltásig visszamenni
Ki volt a nagy rendszerváltó párt?
S aztán lett"/lettek" kormányokon átivelő, ilyen-olyan ? okokból megoldatlan ügyek, problémák.
Igy nagyon finoman fogalmazva, s persze nagyon egyszerűen.
Tudjuk, egyébként, hogy mit rontottak el a szocialisták, tudjuk mi volt anno, s tudható, hogy mi van most.
Úgy gondolom.
Nagyon röviden csak ennyi.
hm?

lajos0 2012.09.18. 21:24:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Bajnai Gyurcsány egyik minisztere volt."

És ez Bajnain a legnagyobb kolonc. Szerintem szívesen elfelejtené. Bár több évtizede összejárnak elmondásuk szerint.
Kábé mintha Orbánt Kövér László váltaná.

"Ha megszűnik a DK, akkor pont az együttműködést szorgalmazó párt szűnik meg."

Hát mi mást szorgalmaznának 3 % tükrében. Ha a DK 40 %-on állna szerinted összefogna Feri bárkivel ? Ilyen hülye csak a Fidesz szokott lenni a virtuális kereszténydemokratákkal.

De mondjuk Szili Katót megkeresték már az összefogáshoz ?

"Mit tett pl Vadai, hogy a leggyűlöltebbek egyike lett?"

Mondjuk Vadai sok vizet nem zavart. Irritáló jelenség, de van aki szereti az ilyen töltött galambokat. De Vadai és Pelczné a nagyon jó érv a női kvóta ellen.

márta)) 2012.09.18. 21:25:32

Bocsánat! Tessék mondani?!
Ez egyfajta politikai kultúra? Mármint a "paprikajancsi", s "miegyebek?

Mert "én nem tudom".

lajos0 2012.09.18. 21:29:26

@mákos lecsó: "az okos a saját kárán tanúl, és nem szégyellik majd átvenni az elődeiktől az általuk alkalmazott hatalmi technikákat."

Eddig sem szégyellték, de akkor a tervek szerint folytatódik a diktatúra, ha demokratáék nyernek valahogy ?

"A saját maguk által hozott törvények keserítik majd meg a fideszes képviselők életét."

Ezt a műfajt olyan régóta űzik, hogy szerintem már kedvelik is.

"Orbán megy a sittre, mihelyst nem védi a mentelmi joga, mert amit a baltás gyilkos ügyében művelt, az színtiszta hívatali visszaélés. (Csont nélkül megvalósította a jogtalan előny okozását)"

Ferivel is úgy volt, hogy megy a sittre, de faluhelyen nem megy ez ilyen könnyen. Mondjuk a terrortámadással fenyegetőzést ő is csont nélkül hozta, de ezzel nem próbálkoztak Keller utódai.

lajos0 2012.09.18. 21:35:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Időközin már volt, ahol a fidesz kevesebbet kapott, mint a szoci+jobbik."

A demokrácia felszámolása, a sajtó igába hajtása, és az ország lerombolása után, ezt tartsuk eredménynek ?

"Időközin már volt, ahol a szocik megduplázták a 2010-es szavazataikat (kevés volt), míg a fidesz nem hozott pluszt."

Igen általában itt minden választást mindenki megnyer.

"Kérdés, ha csak a kettő közül lehetne választani, és muszáj lenne, akkor milyen eredmény jönne ki. pont ma mondta egy jobbikos ismerősöm, hogy lehet a Gyurcsányra vagy a szocikra kéne szavazni, mert azoknak van esélyük orbánt megverni."

Csak nem jóban vagy Csanáddal ? De viccen kívül, a Jobbik táborának jelentős része egykori szocialista szavazó. Annyi esélye mint Ferinek talán Retkes Attilának, vagy Torgyánné Mariskának is lenne. Bár mindenki rögeszméjét tartsuk tiszteletben.

lajos0 2012.09.18. 21:45:46

"Megérthette volna, hogy ezeknek az embereknek, és a 2010 óta párt által szervezett legnagyobb tüntetésen - szombaton, a Batthyány-örökmécsesnél -, az a több ezer ember inkább megköszönte az éhségsztrájkot, mint hogy le akarná cserélni a csapatkapitányt."

Nocsak, nocsak. Feri lenne a csapatkapitány ? Akkor ez mégis Feri kapitányról szólt, nem a gonosz diktatúrát elégelte meg a bölcs nép ? Zsolt te itt egy olyan drukkerhez hasonlítasz, aki mondjuk Toport összekeveri Ronaldóval. Nem baj, csak a helyzettől messze van. Persze, ha egy torony alatt állunk, akkor az a legnagyobb.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.18. 21:52:18

@lajos0:
"nagyon jó érv a női kvóta ellen."
- Sosem bírtam azokat a nőket, akik a kvótának köszönhették, hogy bekerülhettek valahova. Ők a kvótanők.

pescador 2012.09.18. 21:52:51

Itt van a teljes párbeszéd Oszkó Péter oldaláról:
www.facebook.com/photo.php?fbid=489147044446976&set=a.381980585163623.100836.119922941369390&type=1&theater
"Ott voltam" a párbeszéd elhangzása idején, figyelemmel követtem, semmi kivetni valót nem találok a DK-s hsz.-ekben, ellenben a "DK"-sok hívőknek, droidoknak bélyegzése nagyon ellenszenves volt számomra akkor is.

leponex 2012.09.18. 22:36:24

Szegény Jó Bárdunk, Éhező Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, Tábori lelkész, miegymás ...

"Olyan is volt már, amikor kiderült, hogy a sérült játékos - ha klasszisról van szó - inkább a pályán maradjon, mert leköti az ellenfél figyelmét, egyetlen csele, mozdulata is helyzetbe hozhat, lehetőséget nyithat másoknak."

Zsoltikám, aranyapám, ez tüneményes volt, meg vagyunk rendülve!
Itt kéne abbahagynod, a csúcson!
:))

menőmano 2012.09.18. 22:58:29

Hát most nálam is totális a helyzet. Egy picikét sem tudok visszaemlékezni, vagyis rájönni, hogy annak idején " kit nevezett a Torgyán J. "széltyúknak"??? :))
Segítsen már valaki. Ha kérhetem.
Köszönöm.
:))))))

pilincka 2012.09.19. 00:24:24

Oszkótól többet vártam volna, nagy csalódás, hogy ő is azon igyekszik, hogy megossza a baloldalt.Úgy tűnik nem kellően intelligens ember, pedig mindezideig ezt tételeztem föl róla. A poszt alapos, és mindenre világosan rámutat, amit a témában ismerni illik.

Szúrófény 2012.09.19. 03:19:47

@Moin Moin: 1. A világon kétféleképpen lehet felülemelkedni: a magunk igyekezetével, vagy mások ostobasága által.

kentersturz 2012.09.19. 07:01:22

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz átfogó ellenzéki együttműködés 2014-ben.

nol.hu/belfold/gyurcsany_kezd_lemondani_az_ellenzeki_egyuttmukodesrol

És ezt így hogy? A sérült csatár leül a kispadra nehogy vágjon egy hálószaggató gólt a baloldali kapuba?

lajos0 2012.09.19. 08:59:05

@leponex: Nem is a sérült focista szerintem itt a legnagyobb gond, hanem az, hogy elfelejtettek szólni neki: félidőben kapucsere van.

lajos0 2012.09.19. 09:01:52

@menőmano: Liebmann Katinkát, ha jól emlékszem, mert bomlasztott belülről, és Jóska Bácsi ( aki Orbán leváltásában körülbelül annyira nélkülözhető, mint Ferenc testvér), ekkor már nem kapkodott legyek után.

mákos lecsó 2012.09.19. 09:03:34

@pánpéter:
Nem a szemét, hanem a szívét kellett volna kilőni mindegyiknek, amelyik kezet, követ, zászlónyelet, miegyebet emelt a rendőrre.

HanSolo90 2012.09.19. 10:46:15

Továbbra is választ várnék az alábbi kérdésekre. Sajnos más DK-s fórumon ezt nem kapom meg, mert vagy kimoderálnak, vagy kikiáltanak "fideszbérencnek". Érdemleges válaszokat viszont nem kapok.
Kérdéseim a következők (vannak régebbiek is):
1. Erősen antiszemitáztak a DK-sok Wass Albert esetén. Szeretném megkérdezni, hogy miért van tele akkor antiszemita írókkal a magyar irodalom? Nem zavarja a DK-t Arany János, Jókai Mór, Móricz Zsigmond vagy Szabó Lőrinc?
2. Miért állítják, hogy Gyurcsány 2008-ban nem vett fel IMF hitelt, mikor egyértelmű, hogy felvett?
3. Miért állítják a DK-sok, hogy az MSZP velük erősödne, mikor pont akkor kezdett erősödni, mikor Gyurcsány kivált? Nem gondolják, hogy már 20%-on lenne a támogatottsága a DK-nak, ha mindenki Gyurcsányra várna?
4. Nekem úgy tűnik, hogy pont a DK kreál konfliktust azáltal, hogy mindenkibe belerúg, aki másképp gondolja. Ha valaki más véleményen van, mint ők, az csak antidemokrata, agymosott talpnyaló lehet. Szerintem gusztustalan ez a hozzáállás. Miért van ez? Így gondolják az összefogást?

Úgy gondolom, amíg így állnak a dolgokhoz, a bizonytalan pártválasztókat nem fogják meggyőzni. Lehet itt tüntetni, meg erőlködni,de szerintem sokan nem a fidesz hadjárata miatt emlékeznek negatívan Gyurcsányra. Hanem, hogy mindig esik ki valamilyen csontváz a szekrényéből már 2000 óta.

HanSolo90 2012.09.19. 10:51:19

Megjegyzem el kellene fogadni mások véleményét és azt tiszteletben tartani. Na az demokratikus. Ellenben azzal, hogy mindenki csak "fideszpárti" lehet, aki nem egy követ fúj a DK-val, vagy Gyurcsánnyal. Most már Oszkót is ezzel vádolják, korábban Bajnait, hihetetlen egy agresszív bagázs ez. Elég csak megnézni az arc nélküli fórumozókat a facebook-on, milyen stílusban reagálgatnak egy-egy bejegyzésre.

Scagnetti 2012.09.19. 12:00:03

Megint vicces volt Zsolti. Oszkó csak azt mondta ki, amit előtte már sokan mások is. A szerelmes rajongótábor meg már megint nem lát a pipától, mert ismét megszólalt valaki, aki nem tartja istennek a Ferit. Ráadásul az illető aligha nevezhető fideszesnek.

Scagnetti 2012.09.19. 12:02:56

@pilincka: Kár, hogy a nyolc éves szoclib kormányzás egyetlen értékelhető időszaka ehhez a nem túl intelligens emberhez kötődik.

Hogy is jön egy ilyen ahhoz, hogy kritizálni merje a Kritizálhatatlant!?

Scagnetti 2012.09.19. 12:11:32

@HanSolo90: A DK stílusát is örökölte szellemi elődjétől, az SZDSZ-től. Aki mást mond, mint ők, az antidemokratikus, rasszista, náci, stb.

A szadeszt is ezért szerette a nép. Csoda, hogy Feriék is ott tartanak, ahol ők?

HanSolo90 2012.09.19. 12:36:25

És pár apróság a csillogó szemű rajongóknak, hogy Gyurcsány milyen jó volt:

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20051206afitch.html

www.bla.hu/profs/tagok_cikkei/Szakolczai_Gyorgy/C4a.pdf

www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081107-a-moodys-leminositette-magyarorszagot.html

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111125-a-gyurcsanykormany-forditotta-meg-a-felminositesek-sorat.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201209

Az ember rögtön választ is kap, hogyan adósodott így el az ország. Persze lehet itt ferdíteni holmi gazdasági válsággal, ami ugye csak 2008-ban érte el az országot. Na de előtt mi is történt? :) Elég csak megnézni a számokat. Persze a rajongók ezt nem teszik, hanem isszák Gyurcsány és Gréczy szavait, ahogy a Fidesz rajongók is Orbánét.
Mert a Fidesz sem különb, sőt. De én egyik rosszra sem fogok szavazni. Együtt tették tönkre az országot.

lajos0 2012.09.19. 17:34:44

@Scagnetti: Egyébként a DK az LMP-nek hajtotta a legnagyobb hasznot eddig létével. Mivel a betevőért még politikusként harcoló potentátok nagyjából ott vannak, az SZDSZ utódpártiság koloncát nem kell annyira cipelni az LMP-nek.

lajos0 2012.09.19. 17:44:00

@HanSolo90: Hát szeretik elfelejteni, hogy Gyurcsány a válság előtt már hónapokkal alig mutatkozott. Ezért is írhatta az index akkoriban, hogy a válság reanimálta Ferit. Az meg, hogy a jó előre kiszámítható nagy válság ( amitől csak a következő lesz nagyobb) pont telibe találta a saját, Feriék által összehozott válságunkat, szintén került téma.

lajos0 2012.09.19. 18:43:07

@leponex: Régóta traktállak vele, de én Bajnai, Gyurcsány, Orbán vagy Vona helyett egy Puzsér pártot látnék szívesen. Egyelőre még ő is taktikázik, mint Gordon .-), de legalább nem volt Fletó puszipajtása évtizedekig, és nem a privatizáció során szegényedett el.

"A "Baloldaliság. Remény. Erő." címmel kiszivárgott dokumentum szerint az MSZP-nek „a gazdaságpolitikai ügyekre érdemes fókuszálni a demokráciával kapcsolatos ügyek helyett”. Hogy mindenki értse, ez még több szociális uszítást és valamivel kevesebb nácizást jelent. A magyar közélet Mesterházy Jacksonja újra piacra dobja a Thriller c. albumot, mely huszonkét éve uralja a hazai belpolitika eladási listáit – írja Puzsér Róbert a Facebook-oldalán.

„Szakadjon le a kezem, ha másfél év múlva olyan pártra szavazok, ami tovább hergeli a nyugdíjasokat, ami kilóra próbálja megvenni a közalkalmazottak vagy a segélyen élők szavazatait. A szavazók felvásárlása sokkal nagyobb veszélyt jelent az ország demokratikus viszonyaira nézve, mint a Fidesz sunyi trükkjeinek százai. És ezt az egész hatalmi osztály gyakorolja. Húsz éve erre meg a pártfinanszírozási törvénysértésekre épül a politikai rendszer Magyarországon.

A szociális érzékenységet pedig - ha már annyira szívügyük - ott kellene elsősorban tanúsítani, ahol a legnagyobb a nyomor: a hajléktalanoknál. Csak hát abban nincs elég szavazat. És ők a szocialisták” – áll a bejegyzésben."

menőmano 2012.09.19. 19:28:02

Hát! Ja! Mondjuk én egyáltalán nem értem, hogy, ha valaki szimpatizál egy politikai erővel, miért kell rajongónak nevezni?
Ez engem személy szerint mindig nagyon zavart.
Szóval) Én kikérem magamnak, ha én helyeslem egy politikus, vagy politikai erő tevékenységét" (legyen az akármilyen "oldali" jobb- bal, akármi) rajongónak nevezzenek/nevezzen bárki.
osztjónapot!

lajos0 2012.09.19. 20:31:37

@menőmano: Szerintem a rajongók igazából azok, akiknek egy kritikus szavuk nincs a választottjuk tevékenységét, és megnyilvánulásait illetően. Van belőlük néhány mutatóban, de azért egyre többen kezdenek rájönni, hogy a politikusok arra valók, hogy rugdossuk őket, cserébe ingyen zabálnak, meg tollasodnak közpénzből. Aki itt normális az jobb híján szavaz valahová.

menőmano 2012.09.19. 20:40:35

@lajos0:

Szerintem "rajongók" egyre kevesebben vannak. Már akik nem fogalmaznak meg kritikát.
Aki egy kicsit is érti a "történéseket" az kinyilvánítja nem tetszését is.
A "rajongást" én soha sem tartottam egyébként "normális" dolognak.
jobb híján " Hát! Van benne némi igazság.

Scagnetti 2012.09.19. 21:25:50

@lajos0: Ennek ellenére mégis az LMP-t nevezik legtöbben az SZDSZ utódjának, pedig a DK-ra sokkal inkább illik ez a megnevezés.

Scagnetti 2012.09.19. 21:34:28

@lajos0: "Szerintem a rajongók igazából azok, akiknek egy kritikus szavuk nincs a választottjuk tevékenységét, és megnyilvánulásait illetően. "

Ez csak az egyik fele. A másik meg az, hogy ha valahonnan kritika érkezik, a rajongó sértetten (személyes sértésnek véve azt) és agresszív stílusban küldi el a kritikát megfogalmazót, miközben magával a kritikával egyáltalán nem foglalkozik. Az számára csak egy hazugság, hisz rajongásának tárgyáról rosszat elképzelni sem tud. Aki ilyet mégis megfogalmaz, az csak ártó szándékkal teheti, hisz igaza nem lehet, ezért a rajongó szemében a kritika mindig provokáció!

Na ezzel azt hiszem, jellemeztem Gréczy Zsoltot is, a szerelmes rajongók iskolapéldáját.

márta)) 2012.09.19. 21:38:10

Jut eszembe. Az SZDSZ. pardon) a Kuncze G. vezette... korrekt koaliciós partnere volt a szocialistáknak, de aztán már úgy nézett ki a helyzet, hogy a "farka akarja csóválni a kutyát"....
Azt mondják....
:)

Scagnetti 2012.09.19. 21:55:29

@márta)): Az SZDSZ-re remekül illett a mondás, hogy ilyen barát mellett ellenség már nem is kell. :)

Megérdemelték ők egymást a szocikkal. Ahogy az MSZP is megérdemli a DK-t és Ferit.

márta)) 2012.09.19. 22:28:17

Na! Ne már!
Kérdés, hogy az MSZP. megérdemelte e a Gyurcsányt. Így helyes. Ott ülnek a parlamentben.
hm?
Bezony.
:(

márta)) 2012.09.19. 22:31:38

Bocsánat! "ott ültek" így akartam írni.

leponex 2012.09.19. 23:08:52

@lajos0:
"Régóta traktállak vele, de én Bajnai, Gyurcsány, Orbán vagy Vona helyett egy Puzsér pártot látnék szívesen"

Hát rajtam biztos nem fog múlni .-)

No és mire mész, ha nézegetheted?
Mert most aztán nem lesz akadálya, indulhat boldog-boldogtalan, de még a Feri is. Meg a Zsolti is, szívünknek kedves Bárdja.

Olga asszonyt meg a zatévét nézve egyre nyilvánvalóbbak a pánik jelei, annyi remek ballib akció, meg öngól után a patásék csak nem akarnak még most sem eléggé útáltak lenni. Márpedig ha a következő ciklust is ők dirigálják, akkor a mai 'elitnek' a 'demokratikus ellenzék' térfelén annyi leszen.
Szerintem ez a 'demokrácia' valódi esélye Magyarországon. Most.

Királyságpártiként én jobb híján nem látok a Despotánál racionáliosabb választást két év múlva.
Lehetnek persze vicces kétfarkúak, háromfülüek, Csillagszületikes komoly bloggerek, de a mai maffiák közt erő kell, hogy ezt az egész elqrt 'rendszerváltást' kizökkentse valaki.
( A Geszti majomkodását a másfél centis helyére küldéséért viszont örök hála Puzsérnak :) )

A szocik kiszivárgott haditerve épp azt bizonyítja, hogy nincs mese, vagy agyagba lesznek döngölve végre, vagy tovább folytatódik az inaktívak 'demokráciája'. Mert hogy többségben vannak, az nem vitás.

leponex 2012.09.19. 23:12:19

@lajos0:
" a politikusok arra valók, hogy rugdossuk őket, cserébe ingyen zabálnak, meg tollasodnak közpénzből. Aki itt normális az jobb híján szavaz valahová."

Egy másik politikusra. Akit szintén csak rugdosni lehet aztán .-)

leponex 2012.09.19. 23:27:35

@lajos0:
"és Jóska Bácsi ( aki Orbán leváltásában körülbelül annyira nélkülözhető, mint Ferenc testvér), "
:)
És mit ád a Teremtő, a Zatévén máris meginvitálja Olga asszony igazságosztó tündér a Jóska bácsit, mert minő skandalum, hogy bohócnak titulálta őt a Kósa.
A korrekt persze az lett volna, hogy a korabeli ballib hozsannákból is szemelgetett volna előtte az összehasonlítás érdekében. Mert a Jóska bácsi a szíve csücske volt anno a ballibnek, még interjúzták is a fiát, minek utána a gonosz törpe elbocsátá - na nem ezért:)
Emlékszem, mekkora felháborodás volt emiatt :)

leponex 2012.09.19. 23:33:33

@lajos0:
"Szerintem a rajongók igazából azok, akiknek egy kritikus szavuk nincs a választottjuk tevékenységét, és megnyilvánulásait illetően. "

Szóval te egy Puzsér rajongó vagy, és leghőbb vágyad, hogy politikus legyen, és kormányt alakíthasson.
Akit aztán természetesen már csak rugdosni lehet.
Nehéz élete lehet annak, akit te megkedvelsz :))

lajos0 2012.09.20. 19:25:49

@leponex: "a mai maffiák közt erő kell, hogy ezt az egész elqrt 'rendszerváltást' kizökkentse valaki"

Hát ebben én az olajbizottság felszámolójára nem számítok.

"Egy másik politikusra. Akit szintén csak rugdosni lehet aztán .-)"

Nem lehet, hanem kell. A sajtó dolga ez lenne az összessel szemben, persze ha lett volna itt valaha szabad sajtó ezt is tennék.

"Mert a Jóska bácsi a szíve csücske volt anno a ballibnek, még interjúzták is a fiát, minek utána a gonosz törpe elbocsátá - na nem ezért:)
Emlékszem, mekkora felháborodás volt emiatt :)"

A kis Torgyán fényt evett, meg ilyesféle ezoterikus baromságokkal töltötte a drága idejét. Viszont a Torgyán család szórakoztatóbb volt, az azóta pozícióba került fidesz és MSZP droidoknál.

"Szóval te egy Puzsér rajongó vagy, és leghőbb vágyad, hogy politikus legyen, és kormányt alakíthasson.
Akit aztán természetesen már csak rugdosni lehet.
Nehéz élete lehet annak, akit te megkedvelsz :))"

Nem tör ilyen babérokra nagy sajnálatomra, de a hitelessége a szememben több mint, az egész politikai elité egybevéve és beszorozva tetszőleges számmal. Én a hiteles figurát inkább ilyennek gondolom.

leponex 2012.09.20. 21:22:47

@lajos0:
'Én a hiteles figurát inkább ilyennek gondolom.'

Őszinte tiszteletem, de ettől a kérdés még nyitott, és mire mész vele, hogy nézegethetnéd a parlamentben tizedmagával mondjuk?
Én egy rövid ideig az Lmp-ről véltem, hogy ha már bekerültek, és nem kell se most, se később a kormányzással bíbelődniük (valószínűleg), hát megengedik maguknak azt a luxust, hogy tényleg másként is lehet.
Valamiért mégsem megy, senkinek.
A Patásnak volt két önkritikus mondata, amikor arról a felismeréséről szólt, hogy megtanulta, ha lehet, agyon kell ütnie politikai ellenfelét, a másik meg az erő és az együttműködés hazai állapotjáról.
Nem épp szívderítő volt, az én legendás együttműködésre törekvésemmel ellenkezik ;-)
De a fegyverkovács fia is kénytelen volt elfogadni az öreg érveit ...

lajos0 2012.09.21. 08:58:18

@leponex:

"Én egy rövid ideig az Lmp-ről véltem, hogy ha már bekerültek, és nem kell se most, se később a kormányzással bíbelődniük "

Azért pár választással ezelőtt a Fidesz volt kisebb is, mint az LMP. És akár még lehet a jövőben is. Ne feledjük Gyurcsány elverte a patást, mielőtt 2-3%-ra leküzdötte magát.

"A Patásnak volt két önkritikus mondata, amikor arról a felismeréséről szólt, hogy megtanulta, ha lehet, agyon kell ütnie politikai ellenfelét, a másik meg az erő és az együttműködés hazai állapotjáról."

Szerintem ez nem önkritikus volt, hanem a lóláb kilógása. A politikai ellenfelek itt mindig is agyon akarták ütni egymást, ha ezt ő hirtelen ismerte fel, akkor teljesen alkalmatlan. A fidesz meg már jól beégett az 'Egy a tábor, egy a zászló'-s buktával, ez szintén Orbán nagy ötlete volt, akárcsak a megszűnt KDNP visszaemelése a hatalomba, mint virtuális szövetséges.

leponex 2012.09.21. 09:25:29

@lajos0:
Valóban, ölég sok ötlete volt a Patásnak arra, miképpen lehetne a 'történelmileg kialakult' hatalmi struktúrát megbolygatni alapjaiban.

A kétpólusú kétpártrendszer ötletéért kapott is eleget, oszt mintha mégis afelé tendálnánk. Ibolya asszony az egy zászlót kevesellte, egy kis időre még az 'új jobboldal' megalkotójának is bejelentkezett. Némi balhátszéllel :) Aztán snitt.

A Kdnp 'beemelése' igen hasznos volt, az akkori felmérések szerint a templomba járó katólikusok fele legalább a szocikra szavazott. Addig. Giczy Gyuri bácsi sokat mesélhetne erről.

Mégse jött be az egy a tábor, a szélre radikalizáltak a még elégedetlenebbek, a még nagyobbat akarók.
Így aztán a Feri segítsége kellett a 2/3-hoz ;-)

Bizonyos, hogy lesz sokkal kisebb is a mai kormánypárt, Orbán is ki fog kerülni a parlamentből.
De az kétségtelen szerintem, hogy ha két ciklusra sikerülne a ballibeket a fazéktól távolabb tolni, akkor azért komolyabban erodálódnának a 'megalvadt struktúrák'.
Aztán talán lesz valódi esély egy demokráciához közelítő rendszer kialakulására.
Donald Tusk jut hirtelen eszembe...

lajos0 2012.09.21. 10:01:49

@leponex: "A kétpólusú kétpártrendszer ötletéért kapott is eleget, oszt mintha mégis afelé tendálnánk."

Hát ez mindenkinek a vágya, feltéve, ha a kettőből ő lehet az egyik. Amerikában ez a demokrácia kirakatszerűségének egy nyilvánvaló eleme. Ilyenkor, ha a két nagy megegyezik, akkor sok kérdésben a társadalmi vita szünetel. A költségtérítéses közpénzlopás rendszerét például sokáig így tartotta fenn a Fidesz és az MSZP ( persze az MDF és az SZDSZ hallgatólagos támogatásával).

Akkor is az utódpárti komcsik és a lopakodó fasiszták vívták örök harcukat a magyar belpolitika porondján, de hogy melyik oldal katonái mennyi közpénzt talicskáznak haza adómentesen, az nem volt a harc tárgya.

"Ibolya asszony az egy zászlót kevesellte, egy kis időre még az 'új jobboldal' megalkotójának is bejelentkezett. Némi balhátszéllel :)"

Nálunk annyira nem volt konzervatív hagyomány, hogy egy kis liberális pártocskából meg lehetett csinálni a nagy konzervatív erőt, Boross Péter javaslatára. Hogy Boross milyen oldalt képviselhet igazából, azt mindenki döntse el maga. Vagy, hogy milyen páholyt .-)

"A Kdnp 'beemelése' igen hasznos volt, az akkori felmérések szerint a templomba járó katólikusok fele legalább a szocikra szavazott. Addig. Giczy Gyuri bácsi sokat mesélhetne erről."

Hát Semjénékhez képest ma is tömegpártnak számítana az emigráns belga bélyeggyűjtők pártja is. A KDNP-t nem beemelték, hanem elnevezték így a saját egyik szabadcsapatukat. Cserébe el lehetett játszani a keresztényt is, tök feleslegesen.

"Mégse jött be az egy a tábor, a szélre radikalizáltak a még elégedetlenebbek, a még nagyobbat akarók.
Így aztán a Feri segítsége kellett a 2/3-hoz ;-)"

Hát Orbán egy a tábora, hiába volt egy, ha kevés. Persze a "de hülye voltam akkor" bevallása elmaradt. Feri nélkül semmire sem jutott volna a Fidesz, ez viszont igaz.

"De az kétségtelen szerintem, hogy ha két ciklusra sikerülne a ballibeket a fazéktól távolabb tolni, akkor azért komolyabban erodálódnának a 'megalvadt struktúrák'."

Ezek a fazékfüggők, mindig ott lesznek a közelben. Hogy milyen színekben épp, az mindegy. Máté Lászlót a 90-es évek elején sokan MDF-esnek hitték például. Orbán már sokszor bizonyította, például az olajbizottság munkájának negligálásával mennyire is akarja erodálni a megalvadt struktúrákat.

"Aztán talán lesz valódi esély egy demokráciához közelítő rendszer kialakulására."

Hát reménykedjünk, de óvatosan .-)
süti beállítások módosítása