Egészen elképesztő dolgokat írnak le magukat megmondó embereknek tartó úgynevezett elemzők. A Gyurcsány-féle szakdolgozat körül kialakult helyzet eszenciálisan mutatja meg a mai Magyarország súlyos válságát. Nem azért van ez így, mert két esztendőnyi, a hazát súlyos szociális, politikai és gazdasági válságba sodró orbáni kormányzás után még mindig a gyurcsányozás megy. Ha van szakdolgozat-botrány, akkor van. De momentán nincs. Minimum bizonyíték hiányában, de rendes kutatómunkával itt több minden is kiderülhetne...

Az ország pedig nem a hatszázmilliárdos adóemelésról, a titokban kétszeresére nőtt Orbán-villáról, a a noltv videójában szereplő emberekről, akik előre tudták, melyik Orbán körüli cimbora kapja az állami földeket, a Simicska-Közgép-botrányról beszél. A megmondó emberek inkább ítéletet hirdetnek egy történetben, amelynek igazsága nem derült ki.

Nem azt kellett volna tenni, hogy oknyomozó újságírók lepik el Balatonfüredet és Balatonalmádit, majd Pécset, hogy megtudják, mi történt valójában? Nem tanúkat kéne keresni? Nem különös, hogy amióta az anyós és a sógor megmondta a tutit a Fidesz-médiának, gyakorlatilag eltűntek? Ha pedig valaki felhívja őket, hogy feltegyen néhány keresztkérdést, lecsapják a telefont, vagy a ház ablakából ordítoznak? Felkutatta bárki, hogyan él, milyen a múltja a volt sógornak? Nem ér meg legalább egy kisebb mesét, hogy kiderül a pécsi egyetem oktatási igazgatójáról - innen tűnt el a két szakdolgozat -, hogy a város fideszes önkormányzati képviselője? Nem különös, hogy Gyurcsány első felesége, Rozs Beatrix, akivel zajosan váltak el, vezető állásban van a fideszes pécsi önkormányzat igazgatásrendészeti osztályán? A volt feleség a fideszes önkormányzatnál, az oktatási igazgató pedig fideszes önkormányzati képviselő. A Hír Tv pedig nem távoli a Fidesztől. Mindez véletlen lenne? Miért nem szán senki erre egyetlen megveszekedett mondatot sem? A Páva Zsolt irányítása alatt dolgozó volt feleség testvére bizonygatja egy, az egyetem által sosem iktatott papírhalomról, hogy az a szakdolgozata.

Ez lenne a bizonyíték?

Mire várt a pécsi egyetem a lopások (?) ügyében tett tegnapi feljelentéssel és a belső vizsgálattal? Miért akkor lett erre szükség, miután Molnár Csaba DK-alelnök ezt levélben kezdeményezte a rektornál? Miért nem olvasom szinte sehol, hogy a pécsi egyetem professzora szerint Gyurcsány nem adhatott be másolatot, mert az intézmény belső rendszere ezt már akkor sem tette lehetővé? És hihető lesz, hogy majd befúj a szél valahonnan valahová két, úgymond eredeti, végre összehasonlítható szakdolgozatot, miután azokat korábban ellopták? Az lenne majd a hiteles bizonyíték, amely már megjárhatott néhány kezet, számítógépet, photoshopot?

A magát Véleményvezérnek nevező bloggercsoport le meri írni ezt a mondatot? "Ha a végső bizonyítás el is marad, ez ma már semmit nem számít."

Létezik, hogy az LMP-től nem távoli, a szociológia területén amúgy érdemeket szerzett Hammer Ferenc le bírja írni ezt a mondatot? "És most itt van ez a szakdolgozat. A részletek itt már mellékesek. "

Hol élünk? Nem számít, ha nincs bizonyíték? A részletek mellékesek? Mi a különbség Hammer, a Vélenényvezér, meg a többi hullázó, és Selmeczi Gabriella között? Ebben a történetben semmi. Az a vezérvélemény 2012-ben Magyarországon, hogy bizonyítson a megvádolt, amúgy meg édesmindegy, hogy bebizonyosodik-e, amit a hiteles oknyomozásáról híres Hír TV állít? Szerintem aki ilyet leír, szégyellje magát.

A károkozás bizonyítékok nélkül is megtörtént: Gyurcsány Ferenc a középkori boszorkányperek áldozata. Ott is elég volt, hogy valakire ráterelték a gyanút, és már mehetett a máglyára. Ezt úgy hívták: a bűnösség vélelme. Ha tévedtek az ítészek, azt mondták, Isten majd elrendezi... Igaz, ez a középkorban volt, most pedig a XXI. századot írjuk. A módszerek azonban Magyarországon nem változtak.

A DK egy, az elnökére nem bizonyított váddal lesz kénytelen tovább dolgozni, lehet, hogy részben újjáépíteni. Közel százhat választókerületi szervezet, ötezer tag, egy frakciójától jogtalanul megfosztott párt fog újra nekifeszülni. És még csak most jön a sukorói koncepciós per, de ha az sem jön be, lesz majd más.

Felkészülnek Gyurcsány gyermekei, majd leendő unokái...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr354485676

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:29:48

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Trackback: A Gyurcsány botrány lesz a következő választás kulcsa? 2012.05.03. 10:37:08

 Tehát még mindig nem tudok dönteni az ügyben, nem tudom megmondani még azt sem, hogy melyik hipotézis valószínűbb számomra. Ma már nem arról van szó, hogy annyira keveset tudunk, hogy mindkettő igaz lehet, hanem - bár még mindig keveset tudunk...

Trackback: A bűnösség vélelme 2012.05.03. 09:12:01

A károkozás bizonyítékok nélkül is megtörtént: Gyurcsány Ferenc a középkori boszorkányperek áldozata. Ott is elég volt, hogy valakire ráterelték a gyanút, és már mehetett a máglyára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pékszakállú Henceg 2012.05.03. 08:04:01

Most éppen Ángyán kicsinálására kreálnak ügyet. A fidesz maffia így dolgozik, Ángyán pentito lett, ezért most leszámolnak vele.
Tegnap a hírtv-n egész szánalmasra sikeredett a célpont riportereinek makogása, gyakorlatilag annyi a "bizonyíték", amennyit bemutattak. Ja, és a hölgy váltig állította, hogy ő a kezében fogta Rozs Szabolcs dolgozatát, a bőrkötésűt, és valódinak tűnt. Érted? Nem mondta ki, hogy valódi, csak annak tűnt! Ez a lebukás!

lajos0 2012.05.03. 08:15:12

"Miért nem olvasom szinte sehol, hogy a pécsi egyetem professzora szerint Gyurcsány nem adhatott be másolatot, mert az intézmény belső rendszere ezt már akkor sem tette lehetővé?"

Mert a professzor helyesbítést kért ez ügyben, ő ilyet nem mondott. Ő egy normatív leírást adott, arról, hogy általában mi egy szakdolgozat leadásának, elbírálásának rendje. Nem igaz szerinte, hogy kizárta volna a csalás lehetőségét. És nagyon unfair eljárásnak tartja, hogy a DK azonnal a sajtó elé dobta azt a levelet, amiről ő nagyon határozottan kérte, hogy ne tegyék, mert ki szeretett volna maradni az újabb csúnya bulvárkacsából. A többit meg már leírtam tegnap, még az elején, hasonlóan mint Schmitt ügyben.

lajos0 2012.05.03. 08:17:21

"Nem a nyilvánosságnak szánta levelét Majer József, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a Demokratikus Koalíció mégis közzétette. Az írás szerint biztos benne, hogy Gyurcsány Ferencnek volt szakdolgozata.

A professzor szerint ő általánosságban írt a szakdolgozatírás rendjéről, és külön kérte Gyurcsány Ferencet, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a levél. Majer József egyébként egy online újságírónak küldte az írást, amit másolatban kapott meg a volt miniszterelnök is.

A professzor állítása szerint ő nem a volt miniszterelnök konkrét esetéről, hanem általánosságban a dolgozatírás rendjéről írt az internetes újságírónak, és külön kérte, hogy a levele ne kerüljön nyilvánosságra. A Demokratikus Koalíció ennek ellenére megjelentette az interneten az írást. Majer József szerint így Gyurcsány Ferenc "visszaélt az újságírónak írt magánlevéllel", ezért helyreigazítást kér."

barli 2012.05.03. 08:38:12

Azt tanácsolnám a fletónak, hogy nagy nyilvánosság elött ne az ügyvédjétöl hallottakat hangoztassa, mert a célközönsége nem fogja megérteni!

Mi is az új stratégia?
-Rozs mama példánya csak 'munkapéldány', tehát nem hiteles
-Rozs beköttetett példánya az egyetem által nem hitelesített, tehát hamisítvány
-Nem tudtok semmit bizonyítani, mert nincs nálatok az enyém (ez egy gondolkodó embernek annyit mond, hogy nálam vannak a példányok, ti meg bekaphatjátok)
-Ha mégis 'befújná a szél' egy eredeti példányt (új trükk, hogy ne higyjük azt, hogy ti loptátok el??), az úgyis hamisítvány lenne

Ezzel tuti pert lehet nyerni, de a nagyközönséget nem érdekli a jogi tényállás, büncselekmény hiányában pedig teljesen felesleges jogi útra terelni a dolgot. A nagyközönség majd szépen eldönti, hogy a rendelkezésre álló információk alapján kinek hisz.
A jelenlegi információk:
-Rozs mama munkapéldánya
-Rozs bekötött példánya
-Ugyanaz a név
-Ugyanazok a hibák ugyanazokon az oldalakon
-rokoni kapcsolat
-ellopott egyetemi példányok
-"elveszett" eredeti dolgozat
-hablatyoló félrebeszélö nyurga szemüveges
-Borászat hiánya

Mindenki vonja le a következtetéseket...

Scagnetti 2012.05.03. 09:25:51

Tudod Zsolti, már önmagában az kurvára gyanús, hogy Feri ugyanazzal a címmel adott be szakdolgozatot, mint a sógora. És ezzel kapcsolatban még a HírTv-re is hiába mutogattok, mert ezt biztosan nem ők találták ki. Ez tény.

És ti még ezt sem tudtátok megmagyazázni.

Az, hogy Feri plagizált, kevés rajongóján és néhány szolgalelkű újságírón kívül mindenki számára egyértelmű. Már csak a fentiek alapján is. A HírTv által mutatott bírálat és "munkapéldány" nélkül is.

Ezért fordult ellenetek szinte mindenki. Nem akarnak részt venni Feri hiábavaló és meg nem érdemelt mosdatásában.

Scagnetti 2012.05.03. 09:27:06

Ja, és kíváncsi vagyok, kit tudott tegnap Olgánál meggyőzni. Mert gyakorlatilag 1-2 kérdés volt, amire válaszolt, a többi csak melléduma volt.

barli 2012.05.03. 09:33:30

@Scagnetti: még a Magyar Narancs is :)

Scagnetti 2012.05.03. 09:40:30

@barli: Pont most olvastam. :) Át is emeltem pár részt. Ja és hivatkozással együtt, nehogy feerizésen kapjanak engem is. :)

Szóval az Indexről van a cikk, és ők a Magyar Narancsból vették átt.

"Hogy Gyurcsány Ferenc – mint már hetek óta – képtelen hitelt érdemlő választ, cáfolatot adni az őt ért vádakra, az az ő politikai végét jelenti – írja vezércikkében az eddig Gyurcsány Ferenccel szemben megengedő Magyar Narancs. – Ennyi volt. Valószínűleg marad még egy darabig, de semmi szükség nem lesz rá. Mi ugyan nem mondjuk, hogy menjen. Ki ő nekünk? Schmitt az elnökünk volt, a köztársaságé, ha rossznak is tartottuk – neki volt miért mondanunk. Gyurcsánnyal intézze a dolgot a pártja például.”

"A Magyar Narancs szerint Gyurcsány további politikai szereplése „számos járulékos kártételt” jelent az országnak és a politikai élet Fideszen és Jobbikon kívüli „demokratikus részének”. „Minden megszólalása csökkenti azon bűn súlyát, amit Schmitt Pál örökül hagyott a Fidesznek, végül semmivé is teszi” – írják."

Ennyi Zsolti. Már a tieidnek sem kell Feri, mert csak kárt okoz.

barli 2012.05.03. 09:48:22

@Scagnetti:
dehát NEM NEKI KELL BIZONYÍTANI :)

Rozs helyében kiperelném a vagyonából, mert megvádolta, hogy hamis a bekötött szakdogája :)))

Igazából én is arra várok, hogy az ellenzék rájöjjön, hogy bármit csinálnak, amígy gyurcsány porondon van nincs semmi esélyük. Na nem mintha az MSZP-nek szurkolnék, de azért a kétharmad elég egyszer is.

Ezek Mennek · http://ezekmennek.hu 2012.05.03. 10:06:27

Rozs helyében ezt az agyatlan Gyurcsányistát is perelném: kistiger.freeblog.hu/archives/2012/04/30/Rozs_nem_OK/ Zsolti! Ez a korrektség jellemző rátok.

Scagnetti 2012.05.03. 10:07:17

@barli: De, azt neki kellene bizonyítania, hogy nem lopta el a sógorától annak azonos című dolgozatát.

Szerintem is be kellene perelni. Nyilvánosan lehazugozta az egész családot.

Szerintem a szocik pontosan tudják. Azon sem lepődnék meg, ha a HírTv a fülest egy szocitól kapta volna. A hátuk közepére kívánják a Ferit már rég.

Egy normális ellenzéknek örülnék én is, mert most Orbánékat semmi sem tartja kordában.

Scagnetti 2012.05.03. 10:10:20

@Ezek Mennek: Undorító írás, de hát mit várunk egy fanatikus gyurcsányistától. Bárkit mocskolnak, ha a gazdit kell védeni.

És ezek vádolnak gyűlölködéssel másokat. :)

gréczyzsolt 2012.05.03. 10:48:41

@lajos0: hazudsz... nézd meg az mtv május 1-jei híradóját... képpel-hanggal azt mondja, hogy nem adott be másolatot

barli 2012.05.03. 11:00:19

@gréczyzsolt: wow, ezt is megértük!!! Gréczy Zsolt hazugságon kapott ... valaki mást :)

barli 2012.05.03. 11:02:21

@barli: Azért mondjuk tényleg fontos vagy kínos lehet az ügy, hogy ez már a harmadik blogbejegyzés a semmiröl az elmúlt három napban, és még a bloggazda is online.
Javaslom, hogy röffentsék össze az egész DK-t és keressék meg együtt az otthoni példányt az Apró villában..

barli 2012.05.03. 11:09:58

Na, mégsincs vége még a sztorinak, index főcímet kaptatok :) Sőt, az első hármat!

Scagnetti 2012.05.03. 11:10:07

@barli:

Persze, hogy kínos. Sorra fordulnak el Feritől olyanok is, akik eddig mindig mellette álltak. Tisztában vannak vele, hogy már az eddigi információk alapján is valószínűtlen Feri ártatlansága.

Megtehetnék. Persze ha Feri direkt tüntette el, akkor megkeresni se nagyon akarja.

Viszont ennyi idő alatt már hamisíthattak volna egy újat. :)

debreceni.blog 2012.05.03. 11:30:58

"A követhetetlen fideszes morális követelményeknek ezek szerint innentől kezdve teljesen tiszták az alapjai (most már), ha valakiről kiderül, hogy csalt, hazudott, satöbbi, akkor azonnal vennie kell a kalapját."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2189_plagiumok_tavasza

táltos 2012.05.03. 11:33:45

És azt vajon tudja valaki, hogy a volt feleség mióta dolgozik a polgármesteri hivatalban? Mert, ha már több éve, akkor bukott az elmélet, mert évekig szoci vezetésű volt a város.
Amúgy egy dolgozatról, ha előkerülne, elég könnyen be lehetne bizonyítani, hogy akkor készült-e vagy mostanában.
Viszont különös GyF magyarázkodása. Először még arra sem emlékezett, hogy a sógor milyen szakos volt (azt vágta rá, erős gondolkodás után, hogy Tesiszakos), azóta meg már biztosra állítja, hogy ott a házban találta az anyagot a szakdolgozathoz.

táltos 2012.05.03. 11:36:03

És az még nem jutott senkinek az eszébe, hogy egy biológia-technika szakos tanárképzős hallgató, hogy a bánatos fenébe írhatott szakdolgozatot a Balaton-felvidék szőlészetéről és borászatáról, pláne mindezt a technika szakon leadva?

barli 2012.05.03. 11:44:22

@táltos: hát mert az volt neki :)

die nadel 2012.05.03. 12:12:37

Zsolti, Zsolti, annyira nem szép, hogy kitörölted a kommentemet. Csak nem az a probléma, hogy a te felelősségedről is szó volt benne? A szólás és véleményszabadság bajnokaként, igaz demokrataként, a negyedik köztársaság reménységeként arra kérlek, tedd csak szépen vissza, kisfiam.

Scagnetti 2012.05.03. 12:35:03

@táltos: Ilyen apróságokon nem akadnak meg. A legszebb az, hogy azzal védekeznek, a választható címek között volt ez is. Tényleg?

barli 2012.05.03. 13:04:01

Törzsanyag az esetleg megkerülö Apró villai szakdolgozathoz:

tet.rkk.hu/index.php/TeT/article/download/399/798

Sajnos csak 11 oldal :)

barli 2012.05.03. 14:01:11

"Megtalálták csütörtök délelőtt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi Intézetében Rozs Szabolcs diplomamunkáját – tudta meg a Pécsi Újság."

Ez most a visszalopott manipulált változat? :)

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 14:27:07

@gréczyzsolt:

Lajos hazudik?
Á...... dehogy....
Csak mindenkinél mindig mindent jobban tud.
Zsigerből ilyen, oszt jó napot.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 14:33:02

"A nyugdíjvagyon közel 10 százalékát tőzsdézte el az állam – leginkább az árfolyamveszteségnek köszönhetően – 2011-ben.
Ez az összeg még a legveszteségesebb magánnyugdíj-pénztári portfólió mértékétől is jó pár százalékkal elmarad, a pénztárak súlyozott hozamát pedig jócskán alulmúlja. Az adatok alapján úgy tűnik, a nyugdíjkasszák nem is bántak annyira rosszul az ott tartott megtakarításokkal, viszont az állami átvétellel mindenki szívhatja a fogát."

Na ere varrjál gombot, fidesznyik, ne a Gyurcsány dolgozatára!

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 14:40:16

"Az MTI szerdán fontosnak tartotta kiszemlézni egy pár órával korábban regisztrált blog egyetlen, Ángyánt lejárató bejegyzését."

Szégyen.

barli 2012.05.03. 14:49:23

"Az egyetem sajtóreferense, Kottász Gergely se megerősíteni, se cáfolni nem kívánta a szakdolgozat megtalálásáról szóló értesülést."

Hmm... Doktor Kottász... Rossz ómen :)

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 15:01:00

Van nekem ezzel a 2/3-os kormánnyal egy ici-pici problémám. Nem egy nagy dolog, de tudj' isten, engem valahogy mégis érdekel. Bár eddig szép csendben el voltam a kis problémámmal, most úgy gondoltam mégis szóvá teszem.

ROSSZABBUL ÉLEK MINT KÉT ÉVE!!!!!

Apró "vigaszom", hogy egyre többen leszek, és minél többen leszek, annál hangosabb leszek.

Scagnetti 2012.05.03. 15:06:16

@Az igazi sztrovacsek: A poszt témájáról is fogsz írni valamit?

Veridicus2012 2012.05.03. 15:37:23

Na mi van, felszopófiú, ideges vagy? Van is miért, szerelmed pszichopata tárgya folyamatosan építi le magát. Az egész DK-s banda a napiszar.hu-ra való.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 16:04:22

@Scagnetti:

Minek?
Irtok ti róla eleget.
Én meg jól szórakozom.
Egyébként tegnap, sőt tegnapelőtt is kifejtettem a véleményemet. Minek ismételgessem?

kzoltana 2012.05.03. 16:17:47

Ha én Orbán lennék: ...amikor már a szomszéd kertészének egyéjszakás luvnyája is első oboás az operaházban, s minden havernál tele van a széf meg a fagyó (mint zemberek töke), simán elveszítjük a választásokat...
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2190_ha_en_orban_lennek

mbacsi 2012.05.03. 16:41:49

van az a helyzet, amit mar nem erdemes -mert nem lehet- mentegetni. ez most az. nem mellekesen roppant ciki, ha valaki egy ilyen temarol sem tud egyedul irni. ez tenyleg csak konyvtarazast igenyel(=semmi sajat gondolat). zsolti, ciki vagy

Scagnetti 2012.05.03. 17:33:29

@Az igazi sztrovacsek: Szórakozol a francokat. Próbálsz terelni, mert kínos a sztori nagyon. :)

champagneM 2012.05.03. 17:38:03

húha, itt nagy moderálások folynak, ha jól látom. Eltűnt az én kommentem. Is.

héjakútmácsonya 2012.05.03. 18:16:17

„Felkutatta bárki, hogyan él, milyen a múltja a volt sógornak?”

Oszt miért is releváns Gyurcsány plágiumügyében a volt sógor múltja, és az, miképp él????? Miért akar Gréczy Rozs Szabolcs életében, múltjában kotorászni? Tán csak nem azért, mert ha találnának egy szaros gatyát Gyurcsány exsógora szennyesében, azzal hitelteleníteni lehetne a Gyurcsány elleni vádakat? De miért? Nem Rozs vádolja Gyurcsányt, hanem az előkerült dokumentumok. Azok, melyek szerint Gyurcsány dolgozatában ugyanazok a hibák, pontatlanságok vannak, ugyanazokon az oldalakon, mint a volt sógorának a dolgozatában (nyári csapadék, rezisztencia, erózió, csak ’78-ig meglévő termelési adatok, stb.).
Ám ha Rozs múltjának valamilyen szeplője megkérdőjelezhetné a Gyurcsány elleni vádat, akkor Gyurcsány múltja már most megkérdőjelezi a volt kormányfő szavahihetőségét, hisz őt már egy egész ország kapta csaláson, hazugságon (lásd őszödi beszéd!).

S az az igény, amellyel Gréczy Rozs Szabolccsal szemben fellép, azaz hogy valami terhelőt kéne előkotorni a volt sógor ellen, hányingerkeltő, eszement és egyben jellemző is rá. Miközben volt főnökével azon siránkozik, mint vénasszonyok, hogy itt karaktergyilkosság zajlik, hogy itten az Orbán politikailag akarja meggyilkolni Gyurcsányt, Gréczy maga hív fel arra, hogy valaki vadássza le Gyurcsány volt sógorát. Hánynom kell Gréczytől.

„Nem ér meg legalább egy kisebb mesét, hogy kiderül a pécsi egyetem oktatási igazgatójáról - innen tűnt el a két szakdolgozat -, hogy a város fideszes önkormányzati képviselője?”

Nem. Ja, és nem kettő szakdoga tűnt el, hanem csak egy, Gyurcsányé, Rozs Szabolcsé megvan (index.hu/belfold/2012/05/03/elokerult_az_egyetemen_gyurcsany_sogoranak_szakdolgozata/), szóval izgulhat Feri, hisz így már van egy hiteles, a főiskola által elbírált szakdoga (Rozs Szabolcsé), és egy hiteles szakdogaértékelő (Gyurcsányé). Vagyis immár Gyurcsány értékelőjét, melynek hitelességét még Gyurcsány sem tudta kétségbe vonni, össze lehet majd vetni Rozs Szabolcs hiteles szakdogájával, melyet eddig Gyurcsány annyira hiányolt, s ha ugyanaz tapasztalható, mint a füredi házból kikerült munkapéldány átolvasása után, Gyurcsány lebukott, erkölcsi hullává válik, és el kell kotródnia a közéletből. Úgy, mint Schmitt Pálnak. Nem lesz több lári-fári, hanem takarodó lesz.

„Nem különös, hogy Gyurcsány első felesége, Rozs Beatrix, akivel zajosan váltak el, vezető állásban van a fideszes pécsi önkormányzat igazgatásrendészeti osztályán? A volt feleség a fideszes önkormányzatnál, az oktatási igazgató pedig fideszes önkormányzati képviselő.”

Napestig sulykolhatja Gréczy ezeket a teljesen lényegtelen információkat, a tényeken, a dokumentumokon jottányit sem változtatnak. Sejtet, bujtatva vádaskodik, majd ezekre alapozva felvázol egy vérgőzös összeesküvés-elméletet, melyben a Fidesz, a HírTV, a Pécsi Egyetem, Gyurcsány volt sógora, anyósa és első felesége szövetkeznek politikai meggyilkolására, előbbiek hazudnak, csalnak, s velük szemben egyedül Gyurcsány mond igazat, ő képviseli az igazságot és az ártatlanságot. Miközben dokumentum, értékelhető bizonyítéka csak a vádlónak van, a vádlottnak eme hagymázas összeesküvés-elméleten kívül semmi, s nem is töri magát, hogy legyen.

„A Páva Zsolt irányítása alatt dolgozó volt feleség testvére bizonygatja egy, az egyetem által sosem iktatott papírhalomról, hogy az a szakdolgozata.”

Gréczynél ez valami beteges kényszer, hogy fideszes, vagy fideszezés minden mondatában legyen?
Szóval Gréczy szerint azért nem szabad elhinnünk Rozs Szabolcsnak, hogy a HírTV-ben bemutatott szakdolgozat az övé, s teszem azt, nem Gyurcsányé, mert a testvére, akitől Gyurcsány „zajosan” vált el, Fideszes polgármester vezette önkormányzatnál dolgozik? Ez tényleg lehet érv a Gyurcsány elleni plágiumvád hiteltelensége mellett?? Ezt tényleg komolyan gondolja Gréczy, vagy csak a kényszer, a kín és a frusztráció, a tehetetlen düh íratja vele?
Igaz, eleddig sem néztem ki sokkal többet Gréczyből, de ez még engem is meglep. Az, hogy ilyen primitív, buta módon, ovis szinten igyekszik menteni Gyurcsány maradék becsületének süllyedő roncsait.

„És hihető lesz, hogy majd befúj a szél valahonnan valahová két, úgymond eredeti, végre összehasonlítható szakdolgozatot, miután azokat korábban ellopták? Az lenne majd a hiteles bizonyíték, amely már megjárhatott néhány kezet, számítógépet, photoshopot?”

S ez a lényeg, Gyurcsány és csicskája, Gréczy, akkor sem ismernék be, hogy Gyurcsány plagizált, ha előkerülne Gyurcsány szakdolgozata, mert azt mondanák, amit fentebb Gréczy ír: hamisítvány, miért nem rögtön került elő, photoshop, számítógép, s a többi. Ők ketten mindig tudnak egy lépéssel hátrálni. S egy szűk, de annál fanatikusabb tábor szorosan követi őket, nincs az a hely, ahová ne követnék ezt a két embert.

die nadel 2012.05.03. 18:39:51

@héjakútmácsonya: Bizonyos szempontból igen, komolyan gondolja, hogy az ex Gyurcsány-rokonok mocskolásával célt érhet. Aki látta már a Gyurcsány rajongói kör magját adó öregecskedő hölgykoszorút extázisban, netán bejegyzéseikben is elmélyedt a facebookon, az tudja, hogy pont így gondolkodnak. Kicsinyesség, irigység, végtelen rosszindulat, pletykálkodás, elvakultság, anyatigris attitüd Ferivel kapcsolatban. Úgyhogy náluk ez működik, ez Gréczy utolsó lehetősége, ezt a magot összetartani, más ugyanis már nem jut nekik.

héjakútmácsonya 2012.05.03. 19:27:49

@die nadel:

Miközben Gréczy amiatt sír, hogy Gyurcsányt lekaraktergyilkolják, ő hív fel arra, hogy valakik ugyan vadásszák már le Rozs Szabolcsot, keressenek már valami rá nézve terhelőt, amivel erkölcsileg esetleg ki lehet nyírni, mert azzal, az ő esze szerint, a Gyurcsány elleni vád összeomlana. De ha találnának is valami terhelőt, akármilyen brutálist is, a bizonyítékokon semmit sem változtatna, a vád sértetlen maradna., miközben nyilvánvalóvá mválna, hogy a vádlottnak és csatlósainak nincs cáfolatuk, nincs saját bizonyítékuk, s csak karaktergyilkolással, nemtelen, obszcén eszközökkel igyekeznek embereket kicsinálni. Vagyis azt teszik, amivel vádlóikat vádolják.

Gyurcsány első reakciója, először nem tud semmit, majd csupa feltételes módban elismeri, hogy felhasználhatta sógora szakdogáját, majd az összes bizonyíték és szereplő hitelességének megkérdőjelezése, mely egy vérgőzös összeesküvés-elméletben csúcsosodik ki, mind közvetett bizonyíték Gyurcsány plagizálására.
S ma már ott tartunk, hogy a Magyar Narancs is levette kezét Gyurcsányról! Ma már számukra is vállalhatatlan. Gyurcsány körül már tényleg csak a legfanatikusabb, legbigottabb és legkorlátoltabb hívei maradnak meg. (Debreczeni József megszólalt már?)

Az igazi sztrovacsek 2012.05.03. 19:59:45

@Scagnetti:

Terelni legfeljebb téged tudnálak, csakhogy én nem vagyok birka pásztor.
Egyébként nyugodtan alszol a témától?

lajos0 2012.05.03. 21:45:17

@gréczyzsolt: "hazudsz... nézd meg az mtv május 1-jei híradóját... képpel-hanggal azt mondja, hogy nem adott be másolatot"

Megnéztem. Ha már lovagolunk a szavakon, akkor nem mondott ilyet (képpel-hanggal), hogy Gyurcsány nem adott be másolatot, és honnan is tudhatná, ha nincs meg az eredetei. Azt mondja "Kizárt, hogy egy hallgató nem a saját szakdolgozatát adja be". Ezután olyan indoklás következik, ami semmiféle indokot nem ad arra, hogy ezt mi is zárná ki, és utólag közölte is, hogy általánosságban beszélt.

"mert az intézmény belső rendszere ezt már akkor sem tette lehetővé?" írod. Ilyen meg végképp nem hangzott el. Miféle belső rendszer lenne ez és, hogyan is zárja ki ? A professzor által elmondottakból az derül ki, hogy elvileg hibák sem lehetnének benne, mert azokat folyamatosan javítják, mégis becsúszott Gyurcsányéba is az értékelés szerint, ráadásul pont ott hibázott mint Rozs.
Persze lehet, hogy a békaemberek írták utólag a hibajegyzéket is.

Kíváncsi vagyok Schmitt doktorijánál vajh miért nem alkalmaztak egy ilyen remek rendszert, ha létezett ?

Hogy én hazudok, vagy te próbálsz ebbe a szalmaszálba kapaszkodni, azt döntse el mindenki kedve szerint. De azért örülök, hogy így összetegeződtünk :-)

lajos0 2012.05.03. 22:28:17

@Az igazi sztrovacsek: "Bár eddig szép csendben el voltam a kis problémámmal, most úgy gondoltam mégis szóvá teszem.

ROSSZABBUL ÉLEK MINT KÉT ÉVE!!!!!"

Vegyél fel hitelt a napi kiadásaidra. Ha az állam szerinted a végtelenségig megteheti, neked mi bajod lehet .-)

barli 2012.05.04. 07:08:35

@héjakútmácsonya:
debreczeni is megszólalt, amikor az atv végigkérdezte a dksokat. Persze mindenki azt mondta, hogy képtelenség hogy plagizált, de ha igaz, akkor sincs semmi. Az egyik azt mondta, azért ne mondjon le, mert akkor már a régi tv. Szerint sem lehetne frakciójuk. Csúcs ez a DK...

lajos0 2012.05.04. 08:03:42

"Hol élünk? Nem számít, ha nincs bizonyíték? A részletek mellékesek? Mi a különbség Hammer, a Vélenényvezér, meg a többi hullázó, és Selmeczi Gabriella között? Ebben a történetben semmi."

Selmeczi szenátorrasszony azért már sokszor megkapta például a kiflitolvaj jelzőt Zsoltitól. Csak mert olyan jól hangzik, a részletek nem számítanak. Most meg lehet csodálkozni, hogy a másik oldalon sem úriemberek dolgoznak a sajtóban.

leponex 2012.05.04. 08:06:13

@lajos0:
Azért ez nem kis dolog, hogy személyesen A Gréczy Zsolt szól hozzád a maga sajátos barátságos hangján :))

leponex 2012.05.04. 08:20:30

Szegény Jó Gréczy Zsolt, Szomorú Szemű Kedves Bárdunk!

Azért azt meg lehet állapítanunk, a magad részéről derekasan küzdöttél Ferenc testvérünk legléptelenebb, legmulatságosabb magyarázkodó verzióit tolmácsolva, még Olga asszonnyal történt 'beszélgetése' után is.
És dícséretes, ahogy immár a rugalmas elszakadás útjára léptél:

"A DK egy, az elnökére nem bizonyított váddal lesz kénytelen tovább dolgozni, lehet, hogy részben újjáépíteni. "

De facto itt már beismered, hogy a helyzet menthetetlen, magyarázhatatlan, még azt a lehetőséget sem villantod fel Ferenc testvérünknek, hogy ha esetleg mégis előkerülne a doga, hogy ha kiderülne Rozs manipulációja, ...

Tényleg, le a kalappal, ahogy ebből a kínos helyzetből igyekszel kilavírozni, fáradt sóhajjal még az inkvizíció mai csapásait is emelt fővel viseled immár!

Fájlalnánk, ha alábbhagyna harci kedved kedvenc fórumunkon a Diktatúra és a modern kori inkvizíció elleni hősies küzdelmedben! Ne add fel, Kedves Bárdunk! Mi veled maradunk! Avanti!!
:))

Scagnetti 2012.05.04. 09:03:30

@Az igazi sztrovacsek: Imádom, mikor egy hívő gyurcsányista birkáz másokat. :)

Teljesen nyugodtan alszom. Az én szakdolgozatom megvan, és Fletót nem engedem a közelébe. :)

Un verre de sang 2012.05.04. 10:15:22

A kérdés az, hogy egyáltalán létezett-e Gyurcsány szakdolgozata. Mert ne felejtsük el, erre ugyanúgy csak közvetett bizonyítékok vannak, mint a plágiumra.

Lehet, hogy Gyurcsány be sem adott semmit, hanem ez a Scherdánné, aki egyben témavezetője és bírálója is volt, kapott egy telefont a KISZ-ből, hogy ugyan intézze már el a fontos elvtárs diplomáját? És Rozs szakdolgozata azért nem az eredeti helyéről került elő az egyetemen, mert Scherdánné nem oda tette vissza? Lehet, hogy semmiféle lopás nem történt, egyszerűen - az első híreknek megfelelően - sosem létezett Gyurcsány-dolgozat?

Ha már összeesküvéselméleteknél tartunk, ezt éppenséggel semmiben nem cáfolná egyetlen eddig napvilágra került információ sem.

És mindenképpen erősebb lábakon áll, mint Gréczy kétségbeesett erőlködése, amivel már jó előre minden bizonyítékot hamisítványnak nyilvánít.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.04. 10:28:48

@Scagnetti:

Miztán a kiritizálom a FIDESZT, számomra is "természetes", hogy csakis és kizárólag hívő gyurcsányista lehetek.
Ez evidens, mint a marhatrágya.
Téma túltárgyalva, osztjó napot.

Scagnetti 2012.05.04. 10:35:03

@Az igazi sztrovacsek: Attól biztos nem. Én is elküldöm az anyjába őket időnként, és ettől azért szerencsére nem leszek szocifan.

De aki rendszeresen mosdatja Ferit, az bizony gyurcsányista a javából. Mert hogy érdemei miatt nem lehet mosdatni, az tény. Becsületessége, szakértelme miatt szintén nem, ez is tény. Marad az imádat. Ő volt, aki legyőzte Orbánt. És nektek ez bőven elég. :)

Az igazi sztrovacsek 2012.05.04. 10:39:49

@lajos0:

Köszöm a jó tanácsot, de elkéstél vele.
Ennyi eszem magamtól is van, ha nem is látszik rajtam.
Ugyan úgy ahogy állambácsi megteheti, én én is megtettem. Elmentem a falig.
Annyi hitelt vettem fel, amennyit csak megengdtek a törlesztési lehetőségeim.
Miután azonban a nyugdíjjárulékom a tizedrésze a tiédnek, lehetőségeim igen korlátozottak.
De mivel vigyázok arra, hogy fizetőképes, megbízható adós legyek, hiteleimet rendszeresen meg tudom újítani.
Jelszavam a témában: Kicsibe, mint a csibe, de biztonságosan.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.04. 10:41:57

@Scagnetti:

"Ő volt, aki legyőzte Orbánt. És nektek ez bőven elég. :)"

Bagoly mondja verébnek....
Kösz!
Legalább röhögtem egy jót.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.04. 10:49:35

@Scagnetti:

Még valami.
Szerintem Orbán 2002- ben lett legyőzve, Medgyesi által.
2006-ban Gyurcsány nem győzött le senkit, hacsak saját magát nem.
Ha jól tudom, miniszterelnökként újra nyerte a választásokat.
De javíts ki nyugodtan, ha rosszul emlékszem.

Scagnetti 2012.05.04. 11:03:38

@Az igazi sztrovacsek: Bagoly mondja? És mégis miért?

Scagnetti 2012.05.04. 11:04:44

@Az igazi sztrovacsek: Na, azért nem kell lebecsülni Ferit! :)

Megyó? Lehet. De ő már parkolópályán van, miután Feri megpuccsolta.

Az igazi sztrovacsek 2012.05.04. 11:39:36

Tidom hogy ez a blog a Gyurcsány dolgozatról szól, de arról már elmondtam a véleményemet (és azt is jól tudom, hogy ez "terelés")de ez sokkal jobban érdekel, mint Gyurcsány szakdolgozata.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=546094#null

Tudom, a "népszaga" írta, és mint ilyen, hmmm...
De ha ehhez még hozzá teszem a rokkantsági ellátások új szabályozását, újra csak megerősödik az a véleményem, amit már egyszer leírtam itt.
Akkor nem jött rá válasz jobbról, hátha most jön.

A 2/3-os fidesz által hozott törvények alapján mindenkinek két lehetősége van.
Vagy megöregszik, vagy meghal fiatalon.
Ha megöregszik, megbetegszik, és dolgozni már nem tud, újra két lehetősége van.
Vagy eltartja a családja, vagy nem.
Ha a családja nem tudja, vagy nem akarja eltartani, esetleg nem akar a terhükre lenni, akkor máris nyerő helyzetben van, mert már három lehetőség közül vélaszthat.
1.Bevonul a börtönbe életfogytig, és akkor eltartja az állam.
2.Önkezével véget vet az életének.
3.Senki által nem zavartatva, és senkit nem zaklatva, szép csendesen éhen hal, vagy megfagy.
És akkor még nem beszéltünk balasetben fiatalon, és véglegesen megrokkant emberekről.
Ez természetesen nem vonatkozik azokra, aki havonta millókat keresnek, és annyi pénzt raknak félre, hogy öreg korukban hosszú-hoszzú évekig (akár 15-20 évig)gondtalanúl élhessenek.
Ezt csak úgy miheztartás végett, mint jövőbeni lehetőséget vázoltam fel, remélve, hogy talán egyesek fölérik ésszel, hogy mégsem a Gyurcsány dolgozata a legfontosabb ebben az országban.
Bár ismerve a blog stílusát, és hozzászólóit, erős kételyeim vannak.

királyindiaivédelem 2012.05.04. 11:53:53

Mi az a DK ?
A KD (kövidinka) fordítottja ?
Esetleg Duplikált Koalíció ?

die nadel 2012.05.04. 13:11:20

Na, kulminál a rekettyés. Két idézet, Zsóti majd hámozd ki:

1. Majer Józseg egyetemei tanár nyílt levele
"Dr. Gersedi István dékánunk tévedett, mert ahogy látom Gyurcsány Ferenc nem biológiából, hanem technikából írta a szakdolgozatát. A témavezetője (dr. Rizner Dezső) ugyan is a Technika Tanszék vezetője volt."

HVG.hu:
"Valóban én voltam a témavezető, de többet erről az egész ügyről nem szeretnék beszélni – erősítette meg a hvg.hu információját Scherdán Józsefné, amikor csütörtök délelőtt megkerestük."

Az egyik a technika, a másik a biológia tanszéken - illetve annak elődjén - dolgozott.

Most mi a pálya?

Veridicus2012 2012.05.04. 16:10:17

Gyurcsánynak börtönben a helye.

lajos0 2012.05.04. 16:25:51

@leponex: "Azért ez nem kis dolog, hogy személyesen A Gréczy Zsolt szól hozzád a maga sajátos barátságos hangján :))"

Hát bizony :-) Azért nem akárkit hazugoz le egy ex-miniszterelnöki főtanácsadó. Ki köll azt érdemelni :-)

die nadel 2012.05.04. 17:44:31

Istenem, Ferit még az ág is húzza.
Most meg a pécsi iskolaigazgató nyilatkozza, hogy Gyurcsány felmentést kapott a tanítási gyakorlat alól, mert sokat kellett ügyintézni a Kisz-ben.

Ehhez képest mindkét tanítási gyakorlatára 4-t kapott az Indexe szerint.

Már most adódik a kérdés, az indexében a nevén kívül szerepel még valami, ami igaz?

héjakútmácsonya 2012.05.04. 17:49:58

„Húsz évesen, vagy harminc évvel ezelőtt nem készültem tudományos pályára, sok miden fontosabb volt nekem, mint szakdolgozatom, egyszerűen túl akartam lenni a főiskolán.”
www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/amortiz%C3%A1ci%C3%B3-90/398535870178881

Gyurcsány fenti mondata pedig akár úgy is folytatódhatna: s egyszerűbbnek látszott a volt sógorom szakdolgozatának lemásolása, és saját nevemen való beadása, mint levéltárazással, sok-sok utánajárással, olvasással, egyszóval munkával egy saját diplomamunkát összehozni. Még egyszer, nem készültem tudományos pályára, nem érdekelt különösebben a szakdolgozatom, túl akartam lenni végre az egészen. Így volt a legkönnyebb, a legegyszerűbb. Na és?

héjakútmácsonya 2012.05.04. 17:56:23

@die nadel:

Ha ez minden kétséget kizáróan igaz, akkor itt már nem csupán plágiumról, de okirathamisításról is szó van. S ez ugyan már rég elévült, de így már nem csak erkölcsi vétekről, hanem törvénysértésről is szó van.

lajos0 2012.05.04. 22:31:42

@Az igazi sztrovacsek: "Köszöm a jó tanácsot, de elkéstél vele."

A lehető legrosszabb tanácsot adtam, gondolom tudod. Hátha nem fogadod meg alapon .-)

illaim 2012.05.05. 11:24:39

@lajos0: Tudom,hogy az ötperces memóriád nem teszi lehetővé a pontos emlékezést, de a hazug jelzőt nem először kaptad meg!A különbség csak annyi, hogy most a blog szerzője se lépett át rajta! LOL
Tudod lajos akárhány, hogy a Mephitis mephitis annyival különb nálad, hogy ő csak védekezésre használja a "fegyverét"!
te meg aljas módon állandóan!

leponex 2012.05.05. 13:14:47

Látod lajosx, kellett neked engesztelhetetlen orbánfanná küzdened fel magad ... ;-)

high up! 2012.05.05. 13:50:54

DK:

DIPLOMATOLVAJOK KLUBJA

high up! 2012.05.05. 13:58:14

Mindenki tudja hogy futott az felsö fokú iskola elvégzése a komcsiknál: leszóltak a pártból, hogy gyúrtcsány eftárs nagyon elfoglalt, mert éjjel-nappal szervezi a kommunista világforradalmat, az egyetem meg segítsen neki.

Erre jöttek a vizsgák:
tanár: hogy hívják?
- gyúrtcsányi fleto.
tanár: OK, ez így négyes. Kér esetleg kérdést az ötösért?
-Nem.
tanár: na akkor ön sikeresen leszigorlatozott gyúrtcsányi eftárs!

Így ment az a dipóval is:
igazgató: van témája?
gyúrtcsi: nincs
igazgató: akkor másoljon le egy korábbit, aztán írja rá a nevét, s úgy adja be az elbíráló tanárnál.
gyurcsi: már megtörtént
igazgató: OK, akkor ez így négyes lehet.

high up! 2012.05.05. 14:01:37

Amúgy meg ti nagyonmarha Debilek:

gyúrtcsóti eltüntette az összes nyomot már akkoriban, csak éppen nem gondolt arra, hogy nem végzett teljes munkát. Most meg a megmaradt bizonyítékok meg tanúk szénné égetik a hibbant Nerot.

lajos0 2012.05.05. 18:34:01

@illaim: "Tudom,hogy az ötperces memóriád nem teszi lehetővé a pontos emlékezést, de a hazug jelzőt nem először kaptad meg!"

Hát na bumm. Aki régóta kommentel itt, azok közül már mindenki megkapott mindenféle jelzőt. Ezek érvek helyett szoktak jönni.

"A különbség csak annyi, hogy most a blog szerzője se lépett át rajta! LOL"

Azért szerintem őt sem vennék fel az igazmondó juhászok klubbjába :-)

"Tudod lajos akárhány, hogy a Mephitis mephitis annyival különb nálad, hogy ő csak védekezésre használja a "fegyverét"! Te meg aljas módon állandóan!"

Ekkora fegyvertény, hogy bekopiztam szegény Majer nyilatkozatát, hogy nem úgy értette amit mondott, ahogy Gréczy úr szerette volna ? Én kérek elnézést.

paragrafus 2012.05.10. 01:23:35

Véleményem szerint ennél a kérdésnél abszolúte nem szempont az, hogy Gyurcsány plagizált-e vagy sem. Akár igaz, akár nem, ez nem szempont.

A lényeg az, hogy Schmitt után elkezdték Gyurcsányt ismét támadni. A támadás eszköze ez esetben most a szakdolgozat volt. De ha a szakdolgozat vonatkozásában ha megfeszülnek és akkor sem találtak volna semmilyen támadási felületet, akkor kerestek volna (és nincs kétségem: találtak is volna) más területet és felületet, ahol ismét - vagy tovább? - támadják Gyurcsányt.

Emlékezzünk csak: amikor Gyurcsány miniszterelnök volt, akkor Semjén Zsolt nyilatkozta a sajtónak, hogy az volt a feladata, hogy Gyurcsányt amortizálja és ez száz százalékosan sikerült is. Meggyőződésem, hogy most is valami hasonlóról van, lehet szó.
Gyurcsány támadása volt a lényeg, nem a szakdolgozata. Ez csak egy jelentéktelen részletkérdés volt.

A lényeg, hogy a fidesz igyekszik Gyurcsányt tovább eliminálni. Ebbe a körbe tartozik bele az is, hogy nem engedték frakciót alakítani, mert azzal pl. több felszólalási lehetőség jár.

És Orbán - vele együtt a fidesz is - még mindig nagyon fél Gyurcsánytól. Tisztában vannak vele, hogy a következő választáson Gyurcsány veszélyes lehet rájuk, ezért is már most is támadják. (Nem lehet elég korán kezdeni.)

Ugye soban pukkannak ki azok a lufik, amelyeket Gyurcsánnyal szemben akartak bevetni. És ezért kellett keresni egy másik eszközt erre. Mert a módszer az változatlan. A Schmitt-ügy adta magát, hogy akkor Gyurcsányt is ezen a vonalon keresztül próbáljál támadni. Határozott meggyőződésem, hogy Gyurcsány szakdolgozatát az életben nem kezdték volna el firtatni, ha ez a téma nem jön elő a fidesz oldaláról. De mint mondtam, akkor a fidesz keresett volna más támadási felületet.

paragrafus 2012.05.10. 01:25:14

A szakdolgozat vonatkozásában meg csak annyit: már egy idej gyanítom és minden újabb "napvilágot látott bizonyítékkal" csak megerősödik ez a gyanúm, hogy ez az egész előre nagyon alaposan és precízen meg volt szervezve.

Ennek számomra a leginkább életszerű bizonyítéka a Gyurcsány szakdolgozatáról készült - állítólagos - bírálat. Amely megvan. És amelynek a szakdolgozattal egyött kellett lennie. Tehát ha valaki az egyiket megszerezte, akkor meg kellett szereznie a másikat is. Ezért erősen gyanítom, hogy valakinél jelenleg elfekvőben van ez a szakdolgozat. És nagyon kétlem, hogy valaha is "előkerülne".

Ugyanis ha valóban igazolható lenne a plagizálás - Schmitt Pálhoz hasonlóan, a fidesz már ugrott volna, hogy feltálalja. De mivel ez nem bizonyítható vele, ezért igyekszik kivonni a forgalomból. Mindenféle értelemben.
Ezért is inkább lebegtetik.

A fidesz a maga nemében zseniális a politikai csomagolásban. Éppen ezért a fidesz számára nem szempont az, hogy Gyurcsány valóban plagizált-e vagy sem. Elég az a számára, hogy ha sikerül ezt elhitetni minél többekkel.

És az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a fidesz nagyon sokakkal meg tudott etetni valótlanságokat. Ráadásul - látszólagosan - olyan meggyőzően és hitelesnek látszóan, hogy akik hittek és hisznek a fidesznek, azokban fel sem merül, hogy a narancsosan cizellált dekoráció mögé lássanak, vagy legalábis elgondolkodjanak. Éppen ezért ezek a vakok, elvakultak és fanatikusok a legkisebb kétkedés nélkül el fogják hinni, hogy Gyurcsány plagizált. Számukra a legkevésbé sem lesz szempont az, hogy ez igaz-e vagy sem.

Egyetlen szempont lesz: hogy Gyurcsány - számukra - a gyűlölt ellenség. A fidesz pedig folyamatosan gondoskodik arról, hogy ezt a tüzet folyamatosan hevítse és a vasat állandóan üsse.

A fidesznek - ha már Orbán rendszeresen és elég gyakran - háborús retorikát szeret használni, akkor bizony ellenségképet kell felmutatni. És erre a fidesz Gyurcsányt szemelte ki.

paragrafus 2012.05.10. 01:29:55

Az viszont rendkívül elgondolkodtató a számomra, hogy mindazok a médiák, sajtóorgánumok, fórumok, blogok, amelyek ilyen-olyan formában feldolgozták a Gyurcsány plágium kérdését, azok közül elég nagy arányban sokakban egyetlen egy szó erejéig sem vetődött fel, hogy a fidesz valójában miért kezdte el megint támadni Gyurcsányt és miért pont most. Az "álamfő" doktorátusa csak ürügy volt ehhez.

Valójában és meggyőződésem szerint az húzódott meg mögötte, hogy a közellenségnek kikiáltott Gyurcsánynak már pusztán a személye elég ahhoz, hogy sokak számára sikeresen terelje el a figyelmet az újabb megszorításokról, a fidesz dilettáns politikájáról és gazdaságpolitikájáról. És ezt elég jól csinálta megint a fidesz, viszonylag sikeressé vált ez a terelő manőver. Arányaiban elég feltűnő, hogy a kormányzati ténykedés kapcsán kiderült disznóságokról, gazemberségekről sokkal kevésbé esett szó. Pl. a földoligarchák, vagy éppen a Közgép-sztori.

Tehát ha csak annyit ért el a fidesz, hogy a sajtó nem csámcsogott kormányzati intézkedéseken annyit és olyan mértékben, mint egyébként, akkor a fidesznek már megérte.

Mert ugye a média jelenlegi palettájának elég jelentős szelete a jobboldal birtokában van, amely a kormányzati negatívumnokat kevésbé terjeszti a "zemberek" között, miközben annál inkább nyomatja nagyüzemi módra közellenséget.

Az agymosáshoz pedig frissíteni kellett a municíót. Ezt hivatott kifejezni és megjeleníteni a szakdolgozat.

Mariann19 2012.05.10. 17:33:46

@paragrafus: A plágium ügyek valóban elterelő hadműveletek a társadalom figyelmének elterelése céljából, azonban egyéb következtetések is levonhatóak.Tekintélyes publicisztától tegnap hallottam egy gondolati levezetést a Schmitt ügy kapcsán, melynek végkövetkeztetése az volt, hogy az egész eset a Fidesz szervezésében történt. Erre az a magyarázat, hogy Schmitt Pál 2011.decemberében csont nélkül aláírt minden olyan törvényt, melyet a Fidesz benyújtott, ezek után további jelenlétére nem volt szükség.Az uj közt-i elnök kijelölésével a Fidesz 5 éven keresztül sakkban tarthatja az esetlegesen 2014-ben választott új kormányt az elnök hatáskörét figyelembe véve.Az, hogy a Gyurcsány plágium ügyet is megindította, az örökös ellenség ujbóli támadását hozta magával, párhuzamot vonva Schmitt Pállal, egyidejűleg maradandó stigmát rárakva Gyurcsány Ferencre.

lajos0 2012.05.10. 19:29:59

@Mariann19: "Tekintélyes publicisztától tegnap hallottam egy gondolati levezetést a Schmitt ügy kapcsán, melynek végkövetkeztetése az volt, hogy az egész eset a Fidesz szervezésében történt."

Azért tekintélyes publicisták is mondtak már sok ökörséget. Ami ellene szól ennek az elméletnek, hogy mit össze töketlenkedtek az eset kommunikációjánál. Orbán meg Szíjjártó szerintem nem égette volna magát feleslegesen az ostoba nyilatkozatokkal. Kizárt dolognak tartom, hogy ennyi stratégiai érzék szorult volna beléjük és ilyen hitelesen beszéljenek mellé, előre megtervezve. A jelenlegi politikai elitből szerintem mindenki alapból hülye egy ilyen szintű konspirációhoz, ezek csak műkedvelők. A "ki fogjuk vizsgálni", "amennyiben igazak vádak, természetesen felkérjük", stb. paneleket nézem ki belőlük, ha ezt előre tervezték volna.

"Az uj közt-i elnök kijelölésével a Fidesz 5 éven keresztül sakkban tarthatja az esetlegesen 2014-ben választott új kormányt az elnök hatáskörét figyelembe véve."

Szerintem nem számítanak új kormányra, de ha mégis, akkor sem nagyon tudná sakkban tartani a kormányt a köztársasági elnök. Ennyi haszna volt az ügynek a Fidesz számára, szerintem akaratán kívül.

Sólyom ( aki az utóbbi 20 év egyetlen KE-nek kinéző tárgya volt) is kudarcot vallott ez ügyben. Amikor visszadobta az egészségügyi törvényt, a parlament újra megszavazta egy betű változtatás nélkül. Az új alkotmány kicsit bővítette a KE jogköreit, de érzésem szerint ez ettől még továbbra is a "felelőtlen államfő" modellje.

"Az, hogy a Gyurcsány plágium ügyet is megindította, az örökös ellenség ujbóli támadását hozta magával, párhuzamot vonva Schmitt Pállal, egyidejűleg maradandó stigmát rárakva Gyurcsány Ferencre."

Hát nehezen találhattak helyet még Ferencünk politikai testén újabb stigmáknak, szerintem inkább ezúttal néhány túlbuzgó sajtóterrorista kezdett magától vagy felszólításra kutakodni az ügyben, és valaki biztos kapott nehány dobostortát, mikor kiderült, hogy Ferenc is vastagon érintett egy hasonló ügyben.

Ráadásul most még előkerültek a Mozgó Világnak tett nyilatkozatai, miszerint Köpeczi elvtárs személyesen intézte a felvételijét, stb., úgyhogy szinte már magyarázkodnia is kár. Nagy tétje nincs is a dolognak, mert lemondania nincs miről, a rajongóit meg nem igazán befolyásolja, ha plagizált. A többség meg enélkül is feltételez róla bármit, látatlanban.

Lehetett volna kommunikációsan azzal operálni inkább, hogy Martin Luther King is plagizált, vagy valami hasonló. Persze ez Gyurcsány Schmitt ügyben tett felháborodott és kemény nyilatkozatainak tükrében szintén nem járható út. Ha nem szaladgált volna ennyit a napon vajas fejjel egyszerűbb dolga lett volna a kommunikációs stábjának, így meg minden nagyhangú kijelentése visszahull a saját fejére.

leponex 2012.05.10. 23:55:21

@paragrafus:
"Véleményem szerint ennél a kérdésnél abszolúte nem szempont az, hogy Gyurcsány plagizált-e vagy sem. Akár igaz, akár nem, ez nem szempont."

Ez elképzelhető. Mint ahogy SP esetében sem a plagizálás sem volt szempont. (Ami egyébként formailag nem is igaz, hiszen hivatkozott a felhasznált tanulmányra, amint azt az egyetem vizsgálata korrekt módon meg is állapított.)
SP esetében a Patásba szerettek volna rúgni egy megrendítőt, helyette azonban csak egy öngólra futotta.
Így most a Patás már a KE. személyét is a kollégiumi baráti társaságból nevezhette ki, ballib barátaink nagy örömére.

"Emlékezzünk csak: amikor Gyurcsány miniszterelnök volt, akkor Semjén Zsolt nyilatkozta a sajtónak, hogy az volt a feladata, hogy Gyurcsányt amortizálja és ez száz százalékosan sikerült is."

Emlékezzünk, de akkor pontosan, Tömjén Zsolti ezt jóval Ferenc testvérünk fényes uralkodásának dicstelen bukása után például a nol-on emígyen:

'A kereszténydemokrata politikus a Magyar Narancsban megjelent interjúban arra a felvetésére, hogy a párt és a képviselőcsoport vezetőjeként már ő a "párt ökle", úgy reagált: "Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez száz százalékosan sikerült. Nagyon nagyot hibázott, hogy ebbe a harcba belement."

Semjén Zsolt szerint a volt miniszterelnök énképe az volt, és azt mondta a szocialistáknak: "Azért vagyok én a vezéretek, mert én tudok harcolni Orbán Viktorral".

"Neki abból lett volna politikai haszna, ha Orbán Viktorral tud megmérkőzni. De nem ért el hozzá: mert ott voltunk mi, Navracsics Tibor és én" - mondta Semjén Zsolt.'

És ha félretesszük ( a másik ) Zsolt iránti averziónkat, bizony béláthatjuk, hogy ezúttal Semjénék tényleg maradandót alkottak.

**
"És Orbán - vele együtt a fidesz is - még mindig nagyon fél Gyurcsánytól. Tisztában vannak vele, hogy a következő választáson Gyurcsány veszélyes lehet rájuk, ezért is már most is támadják. "

Ahogy gondolod ;-)

Azért abban a nagyérdemű nagyobbik része immár egyetért, hogy Ferenc testvér a legutóbbi 2/3-ad után még 2014-ben is hatékonyan közreműködhet a Patásék ismétlésében, még ha nem is leszen kétharmad.
Veszélyes akkor lehetne a Feri, ha lecsuknák, börtönre ítélnék.
És lesz annyira bátor a fideszes bíróság-ügyészség-..., hogy nem hagyják meg ezt az esélyt Ferinek. :)

leponex 2012.05.11. 00:10:38

@paragrafus:
" Éppen ezért ezek a vakok, elvakultak és fanatikusok a legkisebb kétkedés nélkül el fogják hinni, hogy Gyurcsány plagizált. Számukra a legkevésbé sem lesz szempont az, hogy ez igaz-e vagy sem."

Hát nem kevésbé mulatságos, vak és elfogult az, akiben az eddigiek alapján legalább halovány kétely ne merülne fel Ferenc testvérünk dolgozatával kapcsolatban.

Ő maga mondta kamerába, hogy bolond lett volna nem felhasználni ... :)

Az összes többi makogása ezzel kapcsolatban már tényleg sajnálni való volt.
De ahogy láthatod, nem az a 'cél', hogy Ferencünkről a hirtelen előkerülő dolgozattal nyilvánvalóvá váljék ez a pitiáner plagizálás, Ferit bevitték az erdőbe, és hagyják hogyan keveredik egyre beljebb a málnásba. :))

Egy-egy kis info időnként cseppen, Feri meg újra blamálja magát.
Ötvenen megint összejöttek megblokádolni a zalkotmánybíróságot ;-)
Egy megyei focimeccsre zsúfolódik össze ekkora tömeg :)

Mariann19 2012.05.11. 17:15:27

Valóban mondhatnak ökörségeket a publicisták, amit A.E. hipotézisként felállított, számomra olybá tűnt, hogy a sokat tudók informáltsága beszél belőle.Abban lehet valami, hogy a kormány számára S.P. kezdett terhessé válni gyermeteg megnyilvánulásai miatt, valamint tényleg a törvények kritikátlan elfogadása után jelenléte már nem volt indokolt a kormány részére.Ezért jött a legjobbkor a plágium ügy, mert a lemondatással olyan K.E. elnök kiválasztása és megbízása lett aktuális, mely Fidesz hosszú távú érdekeit képes biztosítani.Ez az egyik változat. A másik Áder János küldetéstudatából ered, melyet bemutatkozó és székfoglaló beszédében adott elő. Nagyívű, remekbeszabott beszédei felcsillantottak reménysugarakat, hogy valóban nemes célokért fog nemes eszközökkel dolgozni.Ahogyan hallgattam, felébresztette bennem a reményt, hogy létrejöhet ebben az országban egy kontroll, a jogállamiság, egy emberközpontúbb demokratikus működés.Más oldalról pedig balga feltevésnek vélem saját gondolataimat, hiszen ezt a kormányt eddig sem volt képes korlátozni sem az Eu, sem az USA és a nemzetközi közvélemény elítélő megnyilvánulása sem.Miért lenne képes az KE szembe menni az eddigi gyakorlattal, különösen Orbán Viktorral, aki helyzetbe hozta őt.Jelenleg a vívódás állapotában vagyok. Ami Gyurcsány Ferenc jelenlegi szereplését illeti továbbra is azt mondom, hogy vissza kéne vonulnia a közéletből. Mindaddig, amíg nem merülnek feledésbe a kormányzása alatti főként a gazdaság terhére elkövetett hibák, az elfogadottsága csak nagyon szűk körben létezik.Továbbra is fenntartom, hogy visszatérése a baloldalt gyengíti nemcsak a várható szavazatok megoszlása miatt, hanem az MSZP-vel való vitái és a két párt örökös rivalizálása miatt is.

lajos0 2012.05.11. 20:29:40

@Mariann19: Hát ha az A.E monogram Aczél Endrét takarja, akkor az ő hipotézisei tényleg a helyükön kezelendők. Egyszer hallottam tőle valami beszélgetős műsorban olyan nagyívű kijelentést, miszerint az osztrákok Európa legönzőbb nemzete. Én Endrénknek sem nézem el az ilyen rasszista kiszólásokat. Az elméletei pedig általában nem puszta intellektuális rágódás eredményei, hanem valamilyen célt próbál velük elérni. Érdekes az a magyar sajtóban meghonosodott leosztás, hogy a jobboldalon a kutyahűség nyíltan felvállalható, a baloldalon viszont eljátsszák a függetlent. Nem tudom melyik a szánalmasabb. Áder mondjuk nyíltan idézett a megválasztásakor a másik prominens pártkatonától, Göncz Árpádtól is. Lehet, hogy lesz olyan jó elnök mint Göncz volt, bár olyan népszerű biztosan nem, mivel ennek a tisztségnek sincs már sok tekintélye. Nagy jelentőségét nem látom a dolognak.

Mariann19 2012.05.12. 13:44:08

@lajos0: Kedves Barátom! Valóban Aczél Endréről van szó. Amikor azt írod, hogy elméletei intellektuális rágódások, ebben az összefüggésen már az intellektuális minősítés is vonzó a mai világban, miután ez a mentalitás már nem "vonalas" a mai világban. Tudod, én már azt is képes vagyok értékelni, ha gondolatiságot fedezek fel valamiben, vagy valakiben.Példaként említeném dr.Bogár Lászlót, aki - kapcsolódóan ehhez a témához, mint példát - elmondta, hogy egy szavazós Facebook-on őt, mint az "Ország Hülyé"-jét szavazták le. Pedig Ő az az ember, akire fel kellett figyelni az Orbán kormány p.ü. államtitkársága alatti parlamenti megnyilvánulásai alatt, hogy válaszadásaiban hogyan jelent meg a világi műveltség. Ez nemcsak mondatszerkesztésben, hanem a gondolkodóktól való idézetekben és irodalmi hasonlatokban volt látható.Egy ilyen tipusú embernek a szellemisége, a látásmódja jóval fejlettebb, mint pl. egy technokratáé például. A hűséget felvállaló ujságíró, politikus tipusa nálam inkább nyerő, mint az elveket az egyéni előnyök érdekében folyton változtató egyed.Bizonyára megfigyelted, hogy számos független polgármester van az önkormányzatokban, akik ezt megelőzően a baloldal elkötelezettjei voltak.Áder Jánost illetően én nem hiszem, hogy a jelentéktelenség kisérné új beosztásában. Vagy tudja, hogy tisztségében mi a feladata a szó nemes értelmében, vagy Orbán Viktor elvárásainak kell, hogy megfeleljen.

lajos0 2012.05.12. 15:05:50

@Mariann19: "Példaként említeném dr.Bogár Lászlót, aki - kapcsolódóan ehhez a témához, mint példát - elmondta, hogy egy szavazós Facebook-on őt, mint az "Ország Hülyé"-jét szavazták le."

Bogárt közgazdászként én is jegyzem, viszont amikor belekezd a "jelenségvilág", meg a "spirituális szintek" nívótlan kifejtésébe, akkor nem tudom komolyan venni. Olyankor mérges is vagyok rá, és általában Princz Gábor VIP-listáján elfoglalt helye jut eszembe. A facebookot meg részemről ócska náci portálnak tartom, nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, hogy ott mit szavaznak meg és kicsodák.

"A hűséget felvállaló ujságíró, politikus tipusa nálam inkább nyerő, mint az elveket az egyéni előnyök érdekében folyton változtató egyed."

Politikusnál természetes, hogy nem igazán vannak elvei, főleg egy magyar politikusnak. Újságíróban viszont van a jobboldali, nyíltan hűséges (ez szakmailag általában zéró), meg a baloldali, függetlent játszó hűséges (szakmailag szintén zéró ), meg van Puzsér :-) Persze ez így elnagyolt, meg sokan kilógnak belőle, de leegyszerűsítve ez a helyzet. Gréczy Zsolt például baloldalinak gondolja magát, de a jobboldaliakra jellemző módon nem próbálja eljátszani a függetlent, nyíltan vállalja a házőrző kutyus szerepét, és ezt meg is mondja. Ez tisztességesebb egyébként, mint a Bolgár Gyurka féle szemforgató álfüggetlenség.

"Bizonyára megfigyelted, hogy számos független polgármester van az önkormányzatokban, akik ezt megelőzően a baloldal elkötelezettjei voltak."

Ez csakugyan jellemző. Oda aztán általában tényleg az megy el, aki még ahhoz is hülye, hogy az itt szánalmas szinten lévő országos politikai elitbe bekerüljön, bár köztük több tisztességeset is lehet találni, mint a nagypolitikában. Főleg kisebb településeken.

"Vagy tudja, hogy tisztségében mi a feladata a szó nemes értelmében, vagy Orbán Viktor elvárásainak kell, hogy megfeleljen."

Ádert az MNO sci-fi rovata ( á lá Szíjjártó) már megvádolta azzal, hogy az Orbán elleni zendülési kísérlet vezetője . Majd meglátjuk mi lesz. Schmittnél talán kevésbé ciki, legalább magyarul is tud, de nagy jelentőségét továbbra sem látom a posztjának. A KE nagyon ritkán volt ellensúly, előttem csak Sólyom László tudott néha annak tűnni, de ő is erkölcsi értelemben. Nála nekem a nagy feketepont, amikor az általa vezetett alkotmánybíróság megvétózta a reprivatizációt, és az ügyeskedő technokrata gazembereket hozta helyzetbe az ország vagyonának széthordásakor. Leisztingerek, Vitézyk, Szélesek, Aprók és Simicskák prédája lett a nemzeti vagyon nagy része, amit 20 éve még számba venni sem sikerült, tehát azt sem tudjuk mit loptak el pontosan a lakosságtól és mennyi kárt okoztak.

Remélem egyszer eljön a nap, amikor nagyon komolyan felelősségre vonják ennek a folyamatnak az irányítóit és haszonélvezőit. Persze ez valószínűleg elmarad, csak jelzem, hogy igény van rá.

Mariann19 2012.05.12. 16:30:43

A polgármestereket véleményező megállapításoddal találóbban nem is lehetett volna jobban összefoglalni az erre az embercsoportra illő jellemzést, a benne rejtőzködő humort nagyra értékeltem.Előző kommentjeidben is vissza-vissza térsz a nemzeti vagyon alakulására, ha kissé dramatizálva fogalmaznánk megsemmisülésére.Engedd meg, hogy az általam tapasztalt akkori folyamatokból kiemeljek egyet, melynek részese voltam. Egy vállalkozás megbízott üzleti tárgyalóként és szakértőként egy felszámolás alatt álló cég privatizációjában való résztvételre kért fel.Az adott cég két bank felé a teljes könyv szerinti vagyonának 70%-os mértékéig adósodott el. A tárgyalások a két bank és a felszámolók képviselőivel együtt folytak. Az 5-ik tárgyalás eredménye az volt, hogy a fennálló hitelt a megbízóim részére folyósítják, az így rendelkezésre álló forrásból privatizációs bevétel keletkezik a vállalatnál a p.ü.teljesítés papiron való lejátszása után, és a hitel törlesztése is valós pénzmozgás nélkül rendeződik. Tehát pénz nélkül a hitel átvállalásával és ennek a továbbításával birtokolni lehetett a vállalatot.Nálam ott esett le a tantusz, hogy ezek a folyamatok hogyan mennek végbe.A megbízóim ismerték az akkori körülményeket, nem ez volt az első esetük, hogy saját tőke nélkül miként lehet vagyonhoz hozzájutni.Az ügylet végülis meghiusult, mert akkortájt jelent meg a TB közlöny, melyben a 6 hónapnál korábban fennálló tartozásokat közölték a vállalkozások felsorolása mellett, miután megbizóimnak is volt fennálló tartozásuk, az akkori szabályok tiltották a privatizációban való résztvételt.Ha a TB Közlöny pár nappal később jelenik meg, övék a vállalat. Ez az eset csak a jéghegy csúcsa, hiszen a megbízóim "kispályások" voltak szerintem az igazi nagy halakhoz vizonyítva. Nem szerettelek volna méregbe hozni, Téged különösen nem, de nem hagyhattam ki a nemzeti vagyon elherdálásának ezt a példáját.Rettenetes!

lajos0 2012.05.13. 13:26:08

@Mariann19: Hát különösebben nem lepett meg ez az eset, de az elfuserált privatizációnk, az egyik oka, hogy ma már csak mosolyognak rajtunk a románok, meg a szlovákok is. Európában a privatizáció ilyen ostoba formáját senki sem választotta. Az igazán nagy halak azok a felszámoló holdingok voltak, akik több száz állami cég lezüllesztését és bagóért széthordását intézték. Ebből a folyamatból minden új politikai erő képviselői kivették a részüket 87-től kezdve. Akkor még mint MSZMP-sek, utána viszont szinte minden rendszerváltó pártba kiépítették az állásaikat.

És akkor senki sem sírt a szabad sajtóért, hogy kezdjenek tényfeltárásokat az ügyben, vagy a független igazságszolgáltatásért, hogy állítsa meg ezt a folyamatot. Inkább ezek eltussolásában jeleskedtek.

Mariann19 2012.05.13. 15:10:20

@lajos0: A mai társadalomban jelenleg is él az a kiolthatatlan fájdalom, amely a nemzeti vagyon elvtelen kiárusításából ered, ezt nap mint nap hallani lehet. Miután az ország ujjáépítésében mindenki részt vett folyamatosan, sajátjaként fogta fel a javakat. Többször gondolkoztam azon, hogy a történelem során volt-e példa arra, hogy össztársadalmi vagyont osztottak volna fel, különösen ilyen csalárd módon, ahogyan ez nálunk végbement. Te olyan okos vagy, biztosan tudod erre a választ vagy a példát.A privatizáció gyógyszövege akkoriban az volt, hogy a magántulajdonba adás hatékonysága hozza el a kánaánt, megszűnik a gazdaságtalan szervezetek fenntarthatatlan működése. Ez az elmélet hihetőnek is tűnt, több évnek kellett eltelni ahhoz, hogy a helyzetünkön a tulajdonlás ilyen formája sem hozott eredményt, a piacok elveszítéséről már nem is beszélve.Sajnos a tendencia napjainkban is folytatódik, jelenleg a föld körüli botrányokat figyelik ájultan az emberek. E tárgyban engem személy szerint az zavar, hogy a kialakuló trend miatt uradalmak jönnek létre, idézve a feudális viszonyokat, mely szemben megy minden progresszióval.Ugyanis nem a korszerű nagyüzemi gazdálkodás jelei körvonalazódnak, mely formát én hatékonynak gondolok, ám föld témában nem vagyok nagyon offé, igy csupán a magasan szervezett munkamegosztás elvei miatt gondolom így.Jóslatokat lehet hallani,hogy a föld körüli bonyodalmak megindíthatnak egy elégedetlenségi társadalmi mozgást, azonban az érintett parasztság nem nőtt még fel az érdekérvényesítés eszközeinek érvényesítéséhez.
süti beállítások módosítása