Olvasgatom az erőlködést, hogy egyesek megpróbálják összemosni az őszödi beszédet és Schmitt Pál lopását, mondván, ha az egyik lemondott, miért nem mondott le a másik. Megértem, ha a fideszes tábor nem fogja fel, hogyan bukhatott meg Plagi bácsi, aki olyan fess ember, és különben is, na és, ha lopott, akkor mi van. A jogászok majd kimossák, oszt jónapot.

Nos, akkor vegyük sorra, a különbségeket. Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön mondott egy beszédet. Abból kiemeltek néhány retorikai túlzást, amúgy a miniszterelnök az elmúlt 22 év legfontosabb beszédét produkálta, amely valóban szembefordult a hazugsággal. Nem lehet nem látni, hogyan fojtogatja Orbánt az őszintétlenség, a hazugság, ha úgy tetszik, Őszöd igazsága. Orbánnak ma nincs olyan mondata, amely köszönőviszonyban lenne, még csak nem is az 1991-es, de a 2009-es állításaival.

Aki Gyurcsányt 2006-ban hazugsággal vádolja, vesse össze Gyurcsány akkori ígéreteit Orbánéival. Nos, a Fidesz háromszor annyit ígért, mint az MSZP, mégis veszítettek. Azon kívül Orbán melyik 2010-es ígérete teljesült az elmúlt két évben? A csökkenő adók, a csökkenő benzinár, az orvosok és a pedagógusok magasabb fizetése, a magánnyugdíjak megvédése, hogy nem híve az egykulcsos adónak? Most akkor igazat ígért, vagy hazudott?

Csak csendesen teszem hozzá: Gyurcsány 2006-os ígéretei nagyrészt valóra váltak: egyensúlyközelbe került a költségvetés, reformok indultak az államigazgatásban, az egészségügyben, az oktatásban és a honvédelemben, a fejlesztési ígéretek 85 százaléka pedig megvalósult.

Visszatérve a Gyurcsány kontra Schmitt történetre, jelentős különbség kettejük között - a képességekre még csak ki sem térve -, hogy Gyurcsány 2006. október 6-án az országgyűlésben bocsánatot kért a beszéd túlzásaiért, sokak érzékenységét esetleg sértő megjegyzéseiért, majd sorsát a képviselők kezébe helyezte. Bizalmi szavazást kért, amit megnyert.

Ezt Schmitt is megtehette volt. Kiderült volna, valóban mögötte áll-e a kétharmad. Ha ennyire hisz a maga igazában, hogy rendjén való a lopás, és őt csak mindenki báncsa (sic!), sőt, ha valóban Jézushoz hasonlítja a mártír Plagit a Fidesz és a KDNP, mondhatták volna, hogy nem fogadják el a nagyszerű hős lemondását, szavazzunk... Ám nem ez történt. Schmitt lemondásának zokszó nélküli elfogadásával a Fidesz és kimutathatatlan népszerűségű csatlósa elvette a lehetőséget Schmittől, hogy helyén maradva igazát bizonyíthassa.

Ha hazugságot hazugsággal álíltunk párhuzamba, Őszöd csupán egy beszéd, amelyről kifejtettem, hogy a közélet megtisztulását célozta. Azonban Orbán állításáról, miszerint őket és családtagjaikat megfigyelték, bíróság mondta ki, hogy hazugság. Nem kellett volna lemondania?

És ha a lopást lopással állítjuk párhuzamba, akkor mi a különbség a mások tanulmányainak ellopása és a pártszékház ellopása között, amelyből bizonyítottan bánya letta papának? Nem kellett volna Orbán lemondania?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr414387261

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Támadnak a keresztények 2012.04.20. 12:15:53

Kedves Naplóm!Magyarországon már egy ideje a keresztények uralkodnak. Kb azóta, hogy a Vezér átvette a hatalmat. Múlt héten nem tudtam bejegyzést írni, mert üldöztek! Végig kergettek a fél városon, mert nem vagyok hajlandó megkeresztelkedni.Orbán köztu...

Trackback: Orbán Viktor azt üzente… 2012.04.17. 09:45:21

  …elfogyott a regimentje. Ha még egyszer, azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni. Nagyon úgy néz ki, hogy most mindnyájunknak el kell menni, mert a Kedves Vezető másodszor is üzent. Első üzenete még 2001 márciusából való: "...

Trackback: Ki monnyon le utólag? 2012.04.12. 08:27:01

Őszöd csupán egy beszéd, amelyről kifejtettem, hogy a közélet megtisztulását célozta. Azonban Orbán állításáról, miszerint őket és családtagjaikat megfigyelték, bíróság mondta ki, hogy hazugság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scagnetti 2012.04.12. 09:06:00

De, Orbánnak is le kell mondania. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy Ferinek nem kellett volna.

Egyébként meg erőlködhetsz, hogy tisztára mosd Ferit. A szimpatizánsaitok igen alacsony száma mutatja, mekkora nagy hiba volt, hogy ragaszkodott a hatalmához, miután erkölcsileg és szakmailag megbukott.

Ja és bocsánatot nem a beszéd stílusáért kellett volna kérnie, hanem a tartalmáért. Pl. a "beledögöltünk, hogy úgy tegyünk, mintha kormányoznánk" és hasonlókért. Mert ez volt az ő bűne, nem a kurvaországozás. És ezt ti is nagyon jól tudjátok, csak próbáljátok kimosni őt a mocsokból.

Schmitt sem érdemel mosdatást. Az első pillanatban le kellett volna mondania, de még két és fél hónapig erőlködött. Úgy látszik, a kettő és fél a bukottak kedvenc száma, mert szerelmed két és fél évig kapaszkodott a hatalomba, mire végre elhúzott a francba, és otthagyta a takarítást Bajnainak.

Őszöd akkor célozta volna a megtisztulást, ha Feri rögtön utána lemond. De nem mondott le, hanem egy végighazudott kampány után fintorogni kezdett, hogy hazudni csúnya dolog. Tehát ő ugyan ezzel nyert, és ezt nyeljük le neki, de utána már senkinek sem.

Bizalmi szavazás? Ugye viccelsz? A bűntársai bizalmat szavaztak neki. Micsoda meglepetés, hogy nem az előrehozott választást akarták a négy év húsosfazék helyett. Micsoda nagy jellem mind, és mekkora nagy erkölcsi támogatás ez Ferinek.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 09:06:34

"Hosszú évek óta nem volt példa olyan mértékű pénzromlásra, mint az év első három hónapjában: december óta az áremelkedés mértéke elérte a 4 százalékot."

"Mindenki fizetné Matolcsy új adóját
A tervezett tranzakciós adó azokat a pénzügyi műveleteket sújthatja, amiket a többség végez."

"10 munkanappal csökkenthető a szabadság
A munka új törvénykönyve szerint az alapszabadság egy része pótszabadsággá válik."

Nesze nektek birkák egy kis NEM megszorítás.
Ja, és közben Makovecz-stadion épül Felcsúton.
De van jó hír is.
A héten nem emelkedik a benzin ára.
Köszönjük.
A virágot az öltözőbe kérik?
Egyébként meg rettenetes hiányérzetem van. Eltűnt a "szófosópetike".
Vagy csak én nem látom?
Komolyan mondom, hiányzik. Egy időben szinte minden este megröhögtetett. Egy élmény volt nézni, ahogy vigyorgó pofával előadta az előző napi hülyeségeinek az ellenkezőjét, és közben tisztán látszott rajta, hogy maga sem hiszi amit mond. Csak nem fölérte végre ésszel a vezér, hogy amit a személyes szóvivője mond, az annyit jelent, hogy ő maga mondta?
Lehet jönni jobbról, hogy a cikk nem erről szól.
Nem hát. De ahhoz nincs mit hozzátennem, mert minden szavával egyetértek.

héjakútmácsonya 2012.04.12. 10:22:19

„…Őszöd csupán egy beszéd…”

Mifene, ma már csak egy beszéd?! Nemrég még szenvedélyes igazságbeszéd volt, a retorika csúcsa, stb. Igaz, akkor azt nem értem, még ma sem, lassan hat éve az elhangzása után, hogy miért zárt körben hangzott el, miért titkolták, és a kiszivárogtatása után miért kellett a legnyilvánvalóbb állításait is letagadni, elhazudni? Továbbá azt sem értem, hogy Gyurcsány egy évvel később, az Országgyűlésben, miért adta elő saját őszödi beszédének cenzúrázott, meghamisított, kilúgozott, lebutított változatát?

Ősződ valóban „csupán” egy beszéd volt, melyben a regnáló kormányfő arról beszél, hogy a hatalom megtartása érdekében ő és elvtársai tudatosan, szánt szándékkel hoztak az ország számára káros következményekkel járó döntéseket. Őszödön Gyurcsány lényegében az alkotmányra tett esküje megszegéséről beszél, s ha ilyesmit lelepleznek, minden valamire való kultúrországbana a kormányfő azonnali megbukását és lemondását vonja maga után.

S az összes olyan „érv”, mely arról szól, hogy Gyurcsány a hazugságokkal való szakításról, a mutyival való leszámolásról beszél, s ez micsoda erény, azért nem ér semmit, mert egyrészt Gyurcsány semmit sem tett sem Őszöd előtt, sem utána, sem a hazudozás, sem a mutyik ellen, ráadásul ezek a jövőre vonatkozó ígéretei voltak, de az esküszegésről, az ország számára anyagi károkat okozó döntésekről, felelőtlen, hazardírozó politikáról már mint megtörtént eseményekről szól. Nem tudom, világos-e. Talán még Gréczy Zsolt is képes felfogni a különbséget. Nem biztos, ám remélem.

Gyurcsány az őszödi beszédének nyilvánosságra kerülésével politikailag és erkölcsileg is tarthatatlan helyzetbe került. Úgy, mint Schmitt Pál a plágiumbotránya kirobbanását követően. A különbség az, hogy Schmitt Pál lemondott/lemondatták, Gyurcsány pedig nem, azaz jóval később, s talán nem is emiatt, 2009 tavaszán. Különbség, szembetűnő különbség továbbá az is, hogy az erkölcsileg és politikailag megbukott Schmitt Pál államfőt, néhány kivételtől eltekintve, a jobbos nyilvánosság, itt elsősorban a sajtóra gondolok, lemondásra szólította fel, míg a szintén erkölcsileg és politikailag bukott Gyurcsány mellett a balos nyilvánosság a körme szakadtáig ragaszkodott, és védte a védhetetlen. Azok, akik anno támogatták, védték Gyurcsányt, most erkölcsileg bélyegzik meg Schmitt Pált és a jobboldalt, azok, akik a miniszterelnöki esküjét megszegő ember mellett a végsőkig, s talán azon túl is, kitartottak.

No, de hagyjuk a francba Őszödöt! Volt egy korábbi eset, majdnem pontosan egy évvel a szenvedélyes igazságbeszéd kiszivárgása előtt, amely erkölcsileg és politikailag szintén tarthatatlan volt, s mégsem eredményezte Gyurcsány lemondását. Konkrétan arról van szó, hogy 2005 szeptemberében a Magyar Nemzet megírta, hogy Gyurcsány és neje, Fittelina Kft. néven céget alapítottak családi fészkük felújítására, azzal a címszóval, hogy a felújítandó házban üzleti tevékenységet folytatnak majd. Gyurcsányék a felújítás költségéből az Áfát visszaigényelték, ám a családi házikóban semmiféle üzleti tevékenységet nem folytatott a Fittelina, mely nem sokkal a felújítás után beolvadt az Altus Zrt.-be, mely ezzel még az adóalapját is csökkenthette. Az derült ki tulajdonképpen a regnáló magyar kormányfőről, hogy sikeres üzletember korszakában meglopta az államot, az adófizetőket, mert családi háza felújítása után, egy nem túl bonyolult trükkel, visszaigényelte a költségek Áfatartalmát.
Ez a lopás, vagyis a köz, az adófizetők meglopása viszont, szerény véleményem és erkölcsi érzékem szerint, súlyosabb bűn, mint a plágium. Gyurcsány ellenben nem mondott le, tőle ezt senki ki nem kényszerítette, a baloldali nyilvánosság még csak meg sem feddte, nem hogy a lemondását követelte volna.
S még egy ennél korábbi esetet is iderángathatok, Medgyessy 3/2-es múltjának napvilágra kerülését. Csakis egy idézet kedvéért, a Magyar Narancs 2002. június 27-ei szerkesztőségi véleményének citálása kedvéért. Azért, hogy lássuk, a liberális hetilap szerkesztősége, kollektíven miylen morálisan is állt Megyó SZT-tiszti, diktatúrabeli múltjához.

"Medgyessy attól, hogy húsz évvel ezelőtt a III/II-es főcsoportfőnökség fizetett alkalmazottja volt, még lehet jó miniszterelnök, és lehet elkötelezett demokrata is."
(A szerk., Magyar Narancs, 2002. június 27.)

Schmitt attól, hogy húsz éve plagizált, még lehet jó államfő, és lehet elkötelezett demokrata is. Vagy nem? S ki mondja meg, ha nem? A Magyar Narancs szerkesztősége? A lószart!

lajos0 2012.04.12. 10:32:38

Plagibá egy ócska kis karrierista szerintem, aki elérte az alkalmatlansági fokát, és tarthatatlanul nevetségessé vált. Egyébként már a helyesírási megoldásai nyilvánossága után el kellett volna ballagnia.

Gyurcsány meg a frakciótársai előtt feltárta azt a helyzetet, hogy az ország első embereként tudatosan ártott a hazájának, hogy a hatalmát megtarthassa.

Hogy a két szerencsétlen közül ki melyiket tekinti az igazság letéteményesének egyéni rögeszmék kérdése. A közvélemény szemében szerintem továbbra is az a helyzet, hogy egy kukásnak is több becsülete van, mint ezeknek a figuráknak.

A sokat hivatkozott nyugati normák szerint, ha egy miniszter elfelejti befizetni a villanyszámláját, akkor másnap lemond. Pedig ott is többnyire gazemberek mennek politikusnak, de azért némi különbség mégis akad.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 10:37:11

@héjakútmácsonya:

Schmitt LOPOTT!
Igaz nem kézzel fogható dolgot, nem pénzt, nem almát, hanem szellemi terméket, de LOPOTT.
A saját szellemi termékeként adta el mások kutatási eredményeit.
Ergo, ELLOPTA azokat.
Gyurcsány nem lopott semmit. (legalábbis eddig nem derült ki róla)
Az őszödi beszédet pláne nem, az a saját fejéből jött, ott és akkor, spontán, szenvedélyesen.
Ennyi a különbség, oszt jó napot.

héjakútmácsonya 2012.04.12. 10:47:21

@Az igazi sztrovacsek:

"Gyurcsány nem lopott semmit."

Lopott. Mi az hogy, nagyon is! A háza felújítása után visszaigényelt Áfát lopta el a köztől, az adófizetőktől. (Ha jól emlékszem, úgy 10-15 millió forintról van szó.)Ám az egész sikeres üzletemberi tevékenysége az állam, vagyis az adófizetők kárará történő gazdagodásról szólt a balatonőszödi kormányüdülő lízingelésétől, a bp-i állami ingatlanon át a kádkőgyárig.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 11:22:27

@héjakútmácsonya:
MIÉRT NEM JELENTED FEL??????
Ha ilyen biztos vagy benne, akkor ez már bűnpártolás.
Nincs mit veszítened, hiszen Polt a legkisebb gyanú esetén elrendelné az előzetest, Handó Tündi meg kijelölné a megfelelő bírót, aki elítéli, oszt jó napot.
Úgyhogy csak bátran vágjál bele!

kalmik 2012.04.12. 12:06:50

@héjakútmácsonya: Állításadat a Fidesz már régen a Polt féle ügyészségre bízta, de azok a legnagyobb erőfeszítésik ellenére sem találtak bűncselekményt, így fájó szívvel ki kellett mondaniuk, hogy nem történt bűncselekmény. Kár fárasztani magadat régen megcáfolt rágalmak újra élesztésével. Ez a sunyiság hatja át az egész lényeteket.

kalmik 2012.04.12. 12:23:07

Egyébként Orbán Viktor egész politikai pályafutása egy sorozatos nagy hazugság. Egyetlen állítása sincs amit ne cáfolt volna meg saját maga, tőle tudjuk, hogy mást mond mint amit csinál. A baloldal még sem randalírozik, nem gyújtogat, nem csinál nyilvános WC-t az egész Kossuth térből, mert ennél többre becsüli a hazáját és saját magát.

mpreston 2012.04.12. 12:39:17

@Scagnetti: azért nem semmi, hogy a Gyurcsány beszéd úgy hetente előjön. A zseni a lehetetlent is megcsinálja, az MSZP pedig hat év után jutott el némi kis önreformhoz,Gyurcsánynak először pártját kellett volna megreformálnia, de nem volt zseni. Nem lehet a politikában többfrontos harcot vivni (ezt már mondta valaki?). Bajnai is csak úgy volt sikeres, hogy lemondását és a választások előrehozását kilátásba helyezte, az MSZP Gyurcsánybuktatói nem mertek ellene szavazni.
Gyurcsány szép és igaz beszédet mondott Öszödön, retorikai fordulatait nem kellene szó szerint véve kritizálni, ráadásul mindendezt elmondhatna minden politikus ellenfele.
talán a költészet napján utalnék József Attilára, aki tényleg nem akart betörni és embert ölni, de ezt sokan ma sem hinnék el neki.

mpreston 2012.04.12. 12:47:39

@héjakútmácsonya: szerintem te sem érted, mit irsz. ma magyarországon van vagy félmillió vállalkozás, a mercedesz gyártól a káposztasavanyitó bt-ig és minden vállalkozás visszaigényelheti az afa egy részét, ha ezt a szabályok megengedik. ez az üzleti élet része. ami egyéb megjegyzésedet illeti, a kuroczinfo szintjén, hát igen, volt itt egy állami vagyon, amit a szuleim generációja épitett fel romokból. nem privatizációs célból. itt mindenki privatizált, kisebb nagyobb sikerrel, ma ezeket a dolgokat lehet kritizálni, mint a mezőgazdaság szétverését, de megváltoztatni nem lehet. van akinek bánya jutott, meg szőlőhegy, van akinek bankok és otp. ezzel kell élnünk, vagy mind a százezer privatizálóra acsarkodsz vagy senkire.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 13:03:34

@kalmik:
"A baloldal még sem randalírozik, nem gyújtogat, nem csinál nyilvános WC-t az egész Kossuth térből, mert ennél többre becsüli a hazáját és saját magát."

Igen, a baloldal ilyen.
Nagyon-nagyon nehezen jut el idáig, de ha egyszer eljut, abban nem lesz köszönet. Történelmi példák bizonyítják, hogy így van.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 13:13:10

@mpreston:

"...hát igen, volt itt egy állami vagyon, amit a szuleim generációja épitett fel romokból."

Szó szerint a romokból, kétkezi munkával.
Mert amit nem vittek magukkal a visszavonuló németek, azt elvitték az oroszok, kárpótlás címén.
Apáink, nagyapáink CSINÁLTAK EGY ÉLHETŐ ORSZÁGOT A SEMMIBŐL, a kommunizmus égisze alatt. Élhetőbbet, mint a románok, bolgárok, csehek, lengyelek.
És mit kapnak az unokáiktól hála képen?
Hogy mocskos kommunisták voltak.
Miért, VOLT MÁS VÁLASZTÁSUK?
Lehettek mások, miután a dicsőséges jobboldal belevitte őket két vesztes háborúba?

lajos0 2012.04.12. 13:22:35

@Az igazi sztrovacsek:
Ha jól sejtem Gréczy Zsolt sem fordult az ügyészséghez "a pártszékház ellopása miatt, amelyből bizonyítottan bánya letta papának?". Ha jól tudom ez ügyben sincs semmiféle ítélet,

Egyébként Gyurcsányék esetében, ha jól tudom az adócsalást és a közokirathamisítást elévülés miatt nem is vizsgálta a bíróság, bár az erős gyanú megállt. Sok érdekes nincs is benne, csepp a tengerben.

Valószínűleg Schmitt Pálról is vannak sokkal cifrább dolgok, mint hogy ellopta Grigorjev írását, amire nem mellesleg akkor sem lehetett volna kiadni egy doktorit, ha tényleg ő írta volna. Ez nem egy disszertáció témája, kábé olyan mintha a fingásból akarnék diplomamunkát írni. Annak viszont örülök, hogy ezek a doktorik témává váltak, mert legalább a 80 %-nál szerintem hasonló a helyzet, a diplomamunkáknál még magasabbra teszem az arányt. Ismeretségi körömben van legalább 3 közgazdász végzettségű egyén, aki semmiféle közgazdasági kérdésre nem tudna válaszolni. Az utóbbi 15-20 évben kiadott diplomák java mögött semmiféle tudás nem áll, még elméleti sem, sőt nekem gyakori tapasztalatom volt, hogy rengetegen jártak olyan szakokra, ami a legcsekélyebb mértékben sem érdekelte őket.

lajos0 2012.04.12. 13:25:25

@kalmik: "így fájó szívvel ki kellett mondaniuk, hogy nem történt bűncselekmény."

Ilyet sem mondtak ki, elévülés miatt nem vizsgálták. Másfelől mindenki eldöntheti, hogy ha alapítok egy kft-t a fürdőszobám felújítására, az miféle eljárás, még ha nem is hamisítok mellé okiratokat.

mpreston 2012.04.12. 13:39:26

@lajos0: köteles vagyok betartani a törvényeket, de nem vagyok köteles az államkincstár feltöltésén gondolkodni.ezt valahol az angol parlamentben mondták ki.
és hát nem tudunk semmit az ügyről, úgyhogy nem tudunk veled együtt szörnyülködni, mert te bizonyára ott voltal a fürdőben, amikor ez történt, mindent tudsz.

lajos0 2012.04.12. 13:57:22

@mpreston: "hát igen, volt itt egy állami vagyon, amit a szuleim generációja épitett fel romokból. nem privatizációs célból."

Amiről leltár sem készült, hogy nehogy a tolvajlást zavarja.

"itt mindenki privatizált, kisebb nagyobb sikerrel,"

Hát én például nem, de sok esetben visszakereshető ki mit lopott el, vagy miben segédkezett. Mondjuk a Kossuth Holding egyedül 3500 állami cég lezüllesztésében és elkótyálásában érintett, hol van ehhez képest Gyurcsány fittelinás-nomentánás bohóckodása, vagy plagibá fénymásolási teljesítménye.

"vagy mind a százezer privatizálóra acsarkodsz vagy senkire."

Az acsarkodás energiapocsékolás, de a véleményem azért megvan róluk. Meg a kárpótlási jegyekkel üzérkedőkről is, hiába volt akár úgymond törvényes.

Nem volt még egy ország a térségben, ahol a kárpótlás és a privatizáció ilyen mocskos módon lett volna lebonyolítva.

lajos0 2012.04.12. 14:15:30

@mpreston: "és hát nem tudunk semmit az ügyről, úgyhogy nem tudunk veled együtt szörnyülködni,"

Elég vaskos irodalma van már, az ügyészség nem indított eljárást ( az is érdekes, hogy milyen indokkal), az ügyben indított sajtóhelyreigazítási pert viszont Ferencünk elbukta. Mindenki döntse el pártállása, egyéni szimpátiái szerint, hogy melyik tény esik nála nagyobb súllyal a latba.

"mert te bizonyára ott voltal a fürdőben, amikor ez történt, mindent tudsz."

Hát ha csak azokról a dolgokról lehet véleményünk, melyek megtörténténél ott voltunk, akkor vicces egy világ jön.

kalmik 2012.04.12. 14:28:13

@lajos0: Régen lerágott penészes csonton rágódsz. Ízlés kérdése, de jó étvágyat, ha neked ízlik.

Mystes 2012.04.12. 14:59:18

@lajos0: Szia. Szereted Evolát?

Az igazi sztrovacsek 2012.04.12. 15:09:00

@lajos0:
"Nem volt még egy ország a térségben, ahol a kárpótlás és a privatizáció ilyen mocskos módon lett volna lebonyolítva."

No ebben azért nem kis része volt az "egyszerű paraszt gyereknek" sem.
Emberek százezrei verték a mellüket: "Apám két lovat meg egy kocsit vitt be a Tsz-be, 2 hold föld jár érte"!
meg
"Vissza az ősi jussot!"
Na ott van paraszt, kapáld meg!
De nem kapálja, hanem sír, mert megbüntették parlagfű "termesztés" miatt. Ennyit a magyar virtusról.
Az viszont tény, hogy ilyen elbaszott baromságot, mint a magyar kárpótlás, még nem látott a világ.
Persze az "okosok" kihasználták ezt is. Miért ne tették volna?
Régi igazság, hogy nem azt szabad amit a törvény megenged, hanem mindent szabad, amit nem tilt.
A legügyesebb az egyház volt. Egyetlen hold földet nem igényelt vissza - a földdel munka van, dolgozni meg a papok nem akarnak - pedig a fél egri határ az egyházé volt anno. Csak a műemlék épületek kellettek nekik. Ma az érsekség tulajdonában van Eger belvárosának legszebb épület együttese. Ott áll üresen, eszi az idő, és arra várnak, hogy valaki jó pénzért bérbe vegye.
Nem fogja.
Kárpótlás címén szerintem senki senkinek a szemére nem vethet semmit.
Elkúrta az ország, oszt jó napot.
Felejtsük el, lépjünk túl rajta, foglalkozzunk végre a jövővel!

lajos0 2012.04.12. 20:13:32

@kalmik: Hát én még az olajügyeken sem tettem túl magam, sőt sokkal régebbi csontok is vannak. De különösebben nem foglalkoztat, mert elég kisstílű pitiáner ügy a fittelina, meg a nomentana is, sőt egy milliárdos esetében szánalmas inkább. Ettől még voltak persze, de Gyurcsány jellemrajzához sokat nem tesznek hozzá.

lajos0 2012.04.12. 20:15:24

@Mystes: Nocsak. Az első ember vagy a fórumon, aki megkérdi, gratula. Megkerülhetetlen szerzőnek tartom, de nem vagyok vakbuzgó evoliánus.

Mystes 2012.04.12. 21:05:05

@lajos0: Azért első, mert a Gréczy blogon szerintem nemigen ismerik Evolát. Fontos szerző. Szeretem! :)

lajos0 2012.04.12. 22:28:47

@Az igazi sztrovacsek: "No ebben azért nem kis része volt az "egyszerű paraszt gyereknek" sem."

Hát amennyiben az SZDSZ ifjúsági tagozataként működött a korai fidesz annyiban igaz. Martonyi mondjuk nyakig benne volt.

"Emberek százezrei verték a mellüket: "Apám két lovat meg egy kocsit vitt be a Tsz-be, 2 hold föld jár érte"!
meg
"Vissza az ősi jussot!"
Na ott van paraszt, kapáld meg!
De nem kapálja, hanem sír, mert megbüntették parlagfű "termesztés" miatt. Ennyit a magyar virtusról."

Akik kárpótoltak voltak azok kárpótlási jegyet kaptak, nem az ősi jussot vissza. A kárpótlási jegyeket mindenféle jöttment seftesek vásárolták fel, és komoly ügyeskedés ment velük. A Leisztinger nevű köztörvényes például ezeknek az egyik emblematikus figurája. Én 4 ingatlan után kaptam kárpótlási jegyet, de mire sikerült hozzájutni a földárverés első köre már lezajlott, az első körben pedig a tűzközelben lévő egykori állampárti széltolók már szétosztották maguk között az értékesebb területeket, maradtak a nadrágszíjparcellák, amiket többe került volna bekeríteni, mint amennyit a föld ért. Más kérdés, hogy azóta vásároltam hozzá jóval többet, sőt igazából még most sincs komoly ára.

"Az viszont tény, hogy ilyen elbaszott baromságot, mint a magyar kárpótlás, még nem látott a világ.
Persze az "okosok" kihasználták ezt is. Miért ne tették volna?"

Ők hozták a törvényt maguknak, nem egyszerűen kihasználták a kiskapukat. Nem a kiskapuk kihasználása az igazi gazemberség, hanem a azok gyártása.

"A legügyesebb az egyház volt. Egyetlen hold földet nem igényelt vissza - a földdel munka van, dolgozni meg a papok nem akarnak - pedig a fél egri határ az egyházé volt anno."

Ez kicsit gyermeteg megközelítés. Ora et labora. Ismerjük a sommás megállapításokat, hogy kik azok akik nem szeretnek dolgozni, de szerintem az ilyen kijelentésekkel, többnyire saját lustaságukat kenegetik ezek szajkózói. Lásd van olyan réteg, aki még nálam jobban is utálja a munkát, tehát a saját munkautálatomat próbálom ilyenkor kivetíteni másra: azt gyűlölni benne, amiben magam sáros vagyok.

"Csak a műemlék épületek kellettek nekik. Ma az érsekség tulajdonában van Eger belvárosának legszebb épület együttese. Ott áll üresen, eszi az idő, és arra várnak, hogy valaki jó pénzért bérbe vegye.
Nem fogja."

Nem tudom mi van Egerben ezen a téren, de a fővárosban is rengeteg üres irodaépület van.

"Kárpótlás címén szerintem senki senkinek a szemére nem vethet semmit.
Elkúrta az ország, oszt jó napot.
Felejtsük el, lépjünk túl rajta, foglalkozzunk végre a jövővel!"

Szerintem meg igen. Én nem kúrtam el részemről, és nem is szeretem a felelősség ilyen általános szétterítését ( mindannyian az állampárti diktatúra fogaskerekei voltunk az MSZMP KB tagjai is, meg a wc-s néni is, stb.).

De amúgy mi van a jövővel ? Azzal a legegyszerűbb foglalkozni, mert lesz, ami lesz :-)

lajos0 2012.04.12. 22:35:17

@Mystes: Meg máshol sem :-) Azokkal a körökkel, akik viszont szinte kritikátlanul fogadják el nagyon laza a kapcsolatom. De országosan talán ha pár száz embert érdeklő téma ez. Talán sokat is mondtam. Nem tudom ki vagy, de nem lepne meg, ha ismerősök lennénk .-)

Mystes 2012.04.13. 00:17:26

@lajos0: Én Julius E. vagyok. Önben kit tisztelhetek, Lajos?

héjakútmácsonya 2012.04.13. 09:47:22

@kalmik: „…azok a legnagyobb erőfeszítésik ellenére sem találtak bűncselekményt…”

Semmiféle erőfeszítést nem tett az ügyészség, ugyanis a cselekmény (áfacsalás) elévülési idejét elérte, mikor a lap megírta a Gyurcsány-házaspár trükkjét, így az ügyészség csak az elévülés tényét állapította meg, s azt, hogy emiatt nem nyomozhat.
Így úszta meg Gyurcsány a házfelújítása után visszaigényelt áfával az adófizetőknek kárt okozó ügyét. Mi pedig gazdagabbak lehettünk egy tapasztalattal: a Magyar Köztársaság miniszterelnöke egy piti áfacsaló.

Hogy világos legyen számodra is, miről szólt a történet, elmesélem, más szereplőkkel.
Céget alapítok, azzal a felkiáltással, hogy lakóházam egy részében üzleti tevékenységet kívánok folytatni (pl. bérbeadom), ám előtte fel kell újítanom az ingatlant. Felújítom: öntözőberendezést, úszómedencét, új csillárokat, szaunát építtetek. Persze eszem ágában sincs családi fészkem akár egyetlen egy szobáját sem bérbe adni, sem üzleti, sem magáncélokra. Ezután pedig törvény adta jogomnál fogva az számlákat benyújtom az adóhatósághoz, s kérem a költségek áfatartalmának visszafizetését. A hatóság pedig fizet. Eredeti terveimnek megfelelően a családi házamban a felújítást követően sem végzek semmiféle üzleti tevékenységet, a házfelújításra alapított cégemet ezek után a másik, nagyobb cégembe olvasztom, amely a „beruházás” okán még az adóalapját is csökkentheti.
Sikeresen felújítottam családi házam a piaci árnál jóval kedvezőbb áron. Csak arra kell ügyelnem, hogy az elévülési időn belül senkinek szemet ne szúrjon, hogy becsaptam az adóhatóságot!

Tehát arról van itt szó, hogy Gyurcsány színlelet. (Ahogy anno kormányfőként is.) Gyurcsány és neje üzleti tevékenységet színleltek; egy családi, magáncélú beruházást üzleti beruházásnak színleltek, azért, hogy a költségeiket csökkenthessék. Ezzel viszont megkárosították az államot, vagyis az adófizetőket. Jogtalanul igényeltek vissza áfát, vagyis adót csaltak. Gyurcsány és neje. S ez a Gyurcsány moralizál, ez az ember szólította fel Schmitt Pált lemondásra.

héjakútmácsonya 2012.04.13. 09:53:10

@mpreston: „…minden vállalkozás visszaigényelheti az afa egy részét, ha ezt a szabályok megengedik.”

Igen, ha a szabályok engedik. Ám a szabályok korábban, és most sem engedik, hogy családi házam felújítása után az áfát visszaigényeljem, de egy egyszerű trükkel, ha elég gátlástalan vagyok, akkor meg tudom téveszteni az adóhatóságot, mégpedig úgy, hogy a magáncélú házfelújításomat, cégalapítással, céges beruházásnak színlelem. Gyurcsány és neje ez tették, s ezzel megkárosították az államot, a közösséget. S most ez a Gyurcsány okít, prédikál felelősségvállalásról, tisztességről, erkölcsről, és ő szólította fel Schmitt Pált, miután kiderült, hogy csalt, lopott, mondjon le. Gyurcsány, aki szintén csalt és lopott.

héjakútmácsonya 2012.04.13. 10:08:39

@mpreston: „köteles vagyok betartani a törvényeket, de nem vagyok köteles az államkincstár feltöltésén gondolkodni.”

Valami hasonlóval védekezett Gyurcsány is, amikor sorba jöttek az ügyei a balatonőszödi kormányüdülő lízingelésétől a családi ház „költséghatékony”, áfamentesített felújításáig.
A bibi az, hogy a történet arról szól, hogy Gyurcsány nem pusztán az államkincstár feltöltésén nem gondolkodott, hanem ennek éppen az ellenkezőjén járt az esze, vagyis azon agyalt, miképp tudna onnan pénzt visszaigényelni, látszólag jogosan, valójában jogtalanul, színlelet üzleti tevékenységre hivatkozva.

„…nem tudunk semmit az ügyről, …”

Ez nem igaz. Nagyon is sokat tudunk az ügyről. Megírta a szabad és független sajtó. Így azt is tudjuk, Gyurcsány és neje még a kerti öntözőberendezés után is visszaigényelték az áfát.

„…mert te bizonyára ott voltal a fürdőben, amikor ez történt, mindent tudsz.”

Akkor te biztos ott voltál, amikor Schmitt Pál lopta a doktoriját, ugye? Különben nem szörnyülködnél. Igaz? Meg Gyurcsány is ott volt, meg a Gréczy is. Így mindent tudnak.

mpreston 2012.04.13. 11:10:37

@héjakútmácsonya: Kedves Mácsony, én törvénytisztelő ember vagyok.Gyurcsányt meg azért kedvelem, mert szamomra elfogadhatóan érvel.A Fidesz nagyon sokat költött arra, hogy Gyurcsányt diszreditálja, mindaz, ami történt körülötte, nem volt spontan. Ingyen segitség volt az MSZP pártársak mohósága és irigysége. És volt egy adottság, ami nagyon megnehezitette a dolgát: az igérőverseny, ahol licitalni kellett.
Neked , kedves Mácsony, az a feladatod, önként, vagy tudatlanul, hogy a homályos , bebizonyithatatlan kabátlopási vádakat emlékezetben tartsd. Ez nagyon fontos. Mindegy, miről van szó, legyen az sukoro szerű érthetetlen hülyeség, elévült és kivizsgálatlan akármi, a lényeg, hogy valami vád lengje körül Gyurcsányt. Most itt állunk két évvel a fulkék forradalma után és a hoza nem értés, a butaság és a mohóság ünnepet ül. Csak a buta megnyilatkozások miatt- államcsőd stb,- tizmilliárdokat vesztettünk. A hiteltelen gazdaságpolitika miatt százmilliárdokakkal drágábbak a kölcsönök.
Na , ezért kellene Gyurcsánynak a múltban lemondania, hogy ne kelljen ezt Orbángazdának a mában megtennie.

mpreston 2012.04.13. 11:17:57

@héjakútmácsonya: Jaj, a Smitpál. Dejszen ő is elmondta, hogy mindent másolt, itt csak a másolás minősitése volt a kérdés.Szerinte másolgatni lehet, szabad, tudományos és szakszerű dolog.
Szerintem a lemondást megúszhatta volna, ha plagi bacsi nem egy gerinctelen illető. Ha kiállt volna, hogy ez volt a követelmény, neki ezt megcsinálták, de lemond róla, sőt, mar irja is a másikat. de akkor nem ő lett volna a nemzet bohoca és nem választották volna erre a posztra. Mindent a meghalt kommunistakra fogott volna. DE itt is csak himezett hámozott.

lajos0 2012.04.13. 13:16:25

@mpreston: "A Fidesz nagyon sokat költött arra, hogy Gyurcsányt diszreditálja, mindaz, ami történt körülötte, nem volt spontan."

Kidobott pénz volt, csak hagyni kell szerepelni meg akciózni.

"Ingyen segitség volt az MSZP pártársak mohósága és irigysége."

Meg is mondták neki, Feri baszki te már loptál 4 milliárdot, de nekünk is kell élni valamiből.

"És volt egy adottság, ami nagyon megnehezitette a dolgát: az igérőverseny, ahol licitalni kellett."

Hát a nagy hazugságversenyben a Fidesz felüllicitálta Gyurcsányt, csak valahogy Gyurcsánytól jobban elfogadták ezt saját támogatói, vagy profibban hazudott. Ugyanakkor hazugságverseny után elbukni egy választást a dolgok normális menete, azután kormányt alakítani viszont neccesebb, mint az 2010-re meg is hozta a gyümölcsét.

"Mindegy, miről van szó, legyen az sukoro szerű érthetetlen hülyeség, elévült és kivizsgálatlan akármi, a lényeg, hogy valami vád lengje körül Gyurcsányt."

Ahogy a szőlőbányászati ügyeket is emlegetik mai napig. Persze biztos a setétben bujkáló karaktergyilkkosok tehetnek mindenről.

"Csak a buta megnyilatkozások miatt- államcsőd stb,- tizmilliárdokat vesztettünk. A hiteltelen gazdaságpolitika miatt százmilliárdokakkal drágábbak a kölcsönök."

Az állam eladósítása szerintem önmagában bűncselekmény volt, amire senki sem adott felhatalmazást egy kormánynak sem.
Véget is kellene vetni ennek a gyakorlatnak sürgősen.

lajos0 2012.04.13. 13:21:59

@mpreston: Ezek a rangkórságban szenvedő egyedek erre teljesen alkalmatlanok. Dobolyi Alexandra, vagy a magát diplomásnak hazudó Török Zsolt viszont sokkal kisebb kaliberek voltak, mint egy KE, bár a dolog ugyanolyan ciki. Ugyanakkor továbbra is üdvözlöm, hogy ez téma lett, és végre elő lehet venni az egykori diplomamunkákat, doktorikat, mert lett rá precedens. Szűkebb pátriám polgármestere szintén egy kamu doktori címet használ, melyet egy nem is létező egyetem adott ki, ráadásul amikor erre rákérdeztem, simán el is ismerte.

Másfelől Schmittnek talán nem magától jutott eszébe a lemondás, hanem erős nyomás volt rajta más irányból. Mondjuk én Feri lemondásáról is ugyanezt gondolom.

mpreston 2012.04.13. 14:17:06

@lajos0: nem hiszem, hogy a diplomák és cimek vizsgálatára szukség van, ennél kisebb és fontosabb dolgok, mint az ügynoklista sem ment sehova és ma már nem is fog.ki és hogyan lett milliomos, az sem deritheto ki, és ha igen, minek.
az osztrakmagyar monarchiáben a cimek fontosak voltak.legális doktori cimet lehet venni 200-500 dollárért, lehetsz az ördögűzés doktora és amit akarsz.csak ne állj ki a napra, ha vaj van a füled mögött.de a dr. vagy phd stb jogosan lehet a neved mogott. lehet akadémikusi cimet is venni.
a blagi bacsi annyire teljes nulla volt, hogy nem kar érte.ha valahol egy végzettség vagy fokozat elo van irva, akkor lehet kutatni, egy nyelvvizsgát is, hogy rendben van e.amugy blagi ba, ha van egy kis sutnivaloja, nem hasznalta volna a cimet. viszont egy itteni diszdoktori cimért csserébe bárhol kaphatott volna egy diszdoktorit, aztán lett volna elokeje.Itthon pedig diszdoktorit már sokat adtak, pld ha visszaveszik az iráni sahtól, azt pont oda is adhatták volna akárkinek.barrterben meg blagi ba lehetett volna honduraszban vagy kazahstanban diszdoktor.

mpreston 2012.04.13. 14:52:10

ami a cimeket illeti, a katolikusoknak tett példatlan szolgalatokért a nagyvezirnek kinéz egy boldog cim.balga blagi bacsinak meg lehetett volna valami olyan cimet igényelni a nagyvezir romai előkészitője alatt, amit a sok liberális okostojás nem tudott volna megtámadni.
pld a szent ereklye őre, a szent jobb őre, (ha balkezes volt a tartalékos csapatban, akkor a szent bal őre).a Hit doktora.

Scagnetti 2012.04.13. 15:03:36

@mpreston: "azért nem semmi, hogy a Gyurcsány beszéd úgy hetente előjön."

Ha a Fidesz nem hozza elő, akkor előhozza Feri valamelyik imádója. Tulajdonképpen nevetséges, hogy ez az ember még mindig része lehet a politikának. Ami okot ad a reményre, az az, hogy a támogatottsága azóta is minimális.

"A zseni a lehetetlent is megcsinálja, az MSZP pedig hat év után jutott el némi kis önreformhoz"

Miféle reformhoz? Hol látsz te bármi változást az MSZP-ben?

",Gyurcsánynak először pártját kellett volna megreformálnia, de nem volt zseni."

Feri ott kúrta el, hogy meg akarta változtatni a pártot. Olyan irányba vinni, ami már egyáltalán nem egy magát baloldalinak valló pártnak való. Nem is sikerült neki. És persze a régi emberektől sem tudta elvenni az irányítást.

"Nem lehet a politikában többfrontos harcot vivni (ezt már mondta valaki?). Bajnai is csak úgy volt sikeres, hogy lemondását és a választások előrehozását kilátásba helyezte, az MSZP Gyurcsánybuktatói nem mertek ellene szavazni."

Ennyi. Azért az is hozzátartozik, hogy akkor már minden mindegy volt a szociknak. Nem volt más, aki vállalja a miniszterelnökséget, és kénytelenek voltak az egyetlen vállalkozó parancsait követni. Különben új választás, amit elveszítettek volna. Akkor már inkább plusz egy év a húsosfazék mellett, még ha nem is szólhatnak bele a dolgokba úgy, mint régen.

"Gyurcsány szép és igaz beszédet mondott Öszödön, retorikai fordulatait nem kellene szó szerint véve kritizálni, ráadásul mindendezt elmondhatna minden politikus ellenfele."

Nem a retorikai fordulatai lényegesek, hanem az, amiről beszélt. Szándékosan rossz kormányzás, hogy választást nyerjenek vele. Ez az, ami menthetetlen, és ez az, amiről, pont ezért, nem beszélnek azok, akik menteni próbálják őt.

"talán a költészet napján utalnék József Attilára, aki tényleg nem akart betörni és embert ölni, de ezt sokan ma sem hinnék el neki."

Nem hasonlítanám őket össze. József A. legalább a költészetben alkotott valami maradandót és szépet. Ez viszont...

lajos0 2012.04.13. 15:47:25

@mpreston: "nem hiszem, hogy a diplomák és cimek vizsgálatára szukség van, ennél kisebb és fontosabb dolgok, mint az ügynoklista sem ment sehova és ma már nem is fog."

Pedig most már szükség lesz rá, mivel ki tenné ki magát még egyszer egy ilyen égésnek. A kocka el lett vetve, úgyhogy rettegjenek a kamu doktorok, meg a copy-paste diplomások ( szerintem 80%), de ha csak távol tartják magukat a közélettől, az is eredmény.

"ki és hogyan lett milliomos, az sem deritheto ki, és ha igen, minek."

Ezt majd megpróbálom elsütni a következő NAV vizsgálatomnál. Biztos hatásos lesz.
De aki az állam pénzéből ( ami ugyebár a miénk), állami vagyonból, befolyásos ismerősök révén az talán kerülje el a közéletet.

"az osztrakmagyar monarchiáben a cimek fontosak voltak.legális doktori cimet lehet venni 200-500 dollárért, lehetsz az ördögűzés doktora és amit akarsz.csak ne állj ki a napra, ha vaj van a füled mögött.de a dr. vagy phd stb jogosan lehet a neved mogott. lehet akadémikusi cimet is venni."

Bizony. Csak eddig ezeket büszkén használták, most már a kisördög a legakadémikusabb figurák esetében is ott bujkál. Persze eddig is az gondolt nagy dolognak egy diplomát, doktorit, vagy Phd-t, akinek illúziói voltak ezt illetően. Rovarok násztánca egy ilyen védés, nem szellemi munka.

"a blagi bacsi annyire teljes nulla volt, hogy nem kar érte."

Ez igaz.

"ha valahol egy végzettség vagy fokozat elo van irva, akkor lehet kutatni, egy nyelvvizsgát is, hogy rendben van e."

Vagy fel lehet tenni egy kérdést az adott nyelven, aztán kiderül a delikvens képes e többre mint, ájmmónika lampert, vagy áderjankó.

"amugy blagi ba, ha van egy kis sutnivaloja, nem hasznalta volna a cimet."

Szerintem komoly embereket nem igazán érdeklik ezek a címek. Egy barátom nemrég doktorként kapta meg a kocsi forgalmiját, majd kapott az önkormányzattól egy papírt, hogy mit kell még sürgősen átiratnia. Az 24 000 lett volna, a forgalmi vissza iratását 5000-ből megúszta, így most a papírokon nem doktor, hiába tanszékvezető az egyetemen.

"Itthon pedig diszdoktorit már sokat adtak, pld ha visszaveszik az iráni sahtól, azt pont oda is adhatták volna akárkinek."

Itt a magyar gazdaság új kitörési pontja :-)

héjakútmácsonya 2012.04.14. 09:45:50

@mpreston: „Gyurcsányt meg azért kedvelem, mert szamomra elfogadhatóan érvel.”

Kinek a pap, kinek a papné, továbbá de gustibus non est disputandum.
No, de hogyan érvel a „polgári Magyarország sok-sok szocializmus” nevű programja mellett?

Szerintem pedig Gyurcsány egy piti áfacsaló, egy nárcisztikus, hazardírozó, komolytalan politikus, egy csepűrágó, aki a hatalma megtartása érdekében a szakadék széléig vitte az országot. Egy olyan ember, aki üzletemberként is, és politikusként is csak a versenytársakkal szemben jogosulatlanul szerzett előnnyel volt képes sikeres lenni.

„A Fidesz nagyon sokat költött arra, hogy Gyurcsányt diszreditálja, mindaz, ami történt körülötte, nem volt spontan.”

Ugyan, ne légy már naiv!! A baloldal mennyit fektetet bele 1998 óta, hogy diszkreditálja Orbánt? Nehogy már aggódjunk Gyurcsányért, aki az úgynevezett „köteles beszéd” és a „23 millió román özönli el az országot” című szoci kampányok kitervelője! A köteles beszéd pedig talán Magyarország rendszerváltoztatás utáni történetének legkiteljesedettebb karaktergyilkolászós esete.

„Ingyen segitség volt az MSZP pártársak mohósága és irigysége.”

No, itt a szokásos, unalomig ismételgetett, képmutató szöveg. Nos lényegében ugyanazok fordultak 2006 után Gyurcsány ellen, akik 2004-ben Medgyessy ellen, csakhogy 2004-ben még a szembefordulók között, az árulók között Gyurcsány is ott volt. Láthatta, miként bántak elv…, azaz párttársai Megyóval, úgy bántak vele is. Ne tessék már megilletődést mímelni!
Ja, és Gyurcsánynál mohóbb és irigyebb szoci aligha volt még MSZP-ben.

„Mindegy, miről van szó, legyen az sukoro szerű érthetetlen hülyeség, elévült és kivizsgálatlan akármi, a lényeg, hogy valami vád lengje körül Gyurcsányt.”

Érthetetlen hülyeség, homályos, bebizonyítatlan, elévült, kivizsgálatlan. Érthetetlen, de ilyesmik nem szokták feszélyezni a baloldali véleményformálókat, amikor jobbos politikusokról alkotnak súlyosan elmarasztaló véleményt.
Ami pedig a lényeget illeti, Gyurcsány áfaügye nem érthetetlen, nem is homályos, nagyon is világosan feltárt, és megírt történet, ismertettem magam is, itt, egy tegnapi hozzászólásomban. De ha az nem segített tömören összefoglalom miről szól: Gyurcsány és neje színlelt üzleti beruházásuk, valójában abszolút magáncélú házfelújításuk után az adóhatóságtól visszaigényelték az áfát, a csakis a színlelés céljából alapított, semmiféle üzleti tevékenységet nem végző, tehát pusztán az adóhatóság félrevezetését szolgáló Kft.-t pedig egy másik cégükbe olvasztották. Gyurcsány és neje tehát megkárosították, csúnyábban szólva meglopták a magyar államot, azaz az adófizetőket. Ez derült ki 2005 őszén. Az tehát, hogy a regnáló magyar kormányfő és neje piti áfacsalók. A baloldali nyilvánosság, nem úgy, mint most, Schmitt lopós ügyében a jobbos, nem volt egységes abban, hogy Gyurcsánynak takarodnia kell a posztjáról, mert mégiscsak gáz, ha az ország miniszterelnöke egy áfacsaló, aki lényegében csak az elévülés okán úszhatja meg a felelősségre vonást (börtönt?).

Az ígéretlicitről csak annyit, hogy Gyurcsány nem csak licitált, hanem, mivel ő volt hatalmon, cselekedett is. (A híres, inkább hírhedt kormányfőjelölti vitában a szemére is vetette ezt Orbánnak, hogy ti. ő cselekszik, Orbán meg csak beszél.) Gyurcsány cselekedett, a gond az, hogy cselekményeivel tudatosan okozott kárt az országnak. Tehát úgy hozott meg döntéseket, a hatalom megtartása érdekében, hogy tudván tudta, hogy ezek a döntései kárt okoznak az országnak, azaz amit tesz, esküszegés. Az Országgyűlést is csak a választók megtévesztésének eszközeként használta, amikor a szoci szavazógépezettel megszavaztatta az ún. ötéves adócsökkentési programot, melyet a győztes választások után ugyanaz a szoci szavazógépezet visszavont.

illaim 2012.04.14. 13:24:29

@héjakútmácsonya:
Nem mondom te aztán tudod keverni a dolgokat ! A tételes cáfolatba csak azért nem bocsátkozom,mert egy vaknak hiába mesélnék a szivárványról! A beírásod tele van gyűlölettel, és az általad leírtaknak annyi köze van a valósághoz, mint a tyúknak az ABC-hez, bár a tyúknak egy kicsivel több, mert a betűtészta tartalmaz tojást! A 23 millió román özönlési lehetőségét mégis csak az Orbán- Nastase paktum tette lehetővé, de a te ötperces memóriád odáig már nem hord! LOL

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.04.14. 14:19:19

@illaim: És hol özönlött be az országba az a bizonyos 23 millió román? Tudod egyáltalán, mi volt az Orbán-Nastase-paktum? Úgy gondolod, hogy ez megteremtette a "beözönlés" lehetőségét? Ha neked ennyi közöd van a valósághoz, akkor inkább ne is bocsátkozz "tételes cáfolatba", mert könnyen nevetségessé teheted magad.

illaim 2012.04.14. 14:49:30

@Tivadar főkancellár:
Sehol! De a fideszesek hozzák fel a témát,
mint az maszop által terjesztett riogatást.
Ami pedig az Orbán- Nastase paktumot illeti, hát hallottam róla.Te esetleg szó szerint tudod?Mert különben nem kell a tudálékos szöveg ! Azért nem árt megjegyezni,hogy a sok fideszes még emlékezni sem akarnak rá, csakúgy mint a Martonyi a Velencei Bizottságnak írt levelére se ! Pedig Orbán akkor is csak a magyarságot árulta, hangzatos nemzeties dumába csomagolva!

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.04.14. 15:38:53

@illaim: Talán azért hozzák fel a fideszesek a 23 millió román kampányszöveget (mint pl. a bevallottan karaktergyilkolásra használt "köteles beszédet", mert ennél undorítóbb kampányt párt még nem folytatott a határon túli nemzettársai ellen. Egy ilyen pártot, és annak szellemi örököseit mély megvetés illet, és nem hiszem, hogy akármilyen "nemzeti" kérdésben hallatni kéne a hangjukat.
Ez örök szégyenbélyeg rajtuk, de így van ez jól. Aki a zsebén keresztül próbálja érzékelni a magyarságát, az ne csodálkozzon, ha nemzetietlennek nevezik.

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.04.14. 15:41:13

@illaim: A 23 millió román özönlési lehetőségét mégis csak az Orbán- Nastase paktum tette lehetővé - ezt írtad, majd utána elismerted, hogy nem özönlött be sehol még félmillió román sem. Igazából nem is tudom, miért hoztad fel, de elég nagy öngól volt.

illaim 2012.04.14. 16:05:55

@Tivadar főkancellár: Látom Te sem akarsz elsőre megérteni semmit! De sebaj, majd lemegyek hozzád! Azért mert jogilag lehetővé tesznek valamit, az nem jelenti azt,hogy az teljességében meg is valósuljon!Miután az Orbán diszkrimináció miatt nem tudta elérni,hogy csak a magyar nemzetiségű jöhessen dolgozni Romániából, kénytelen volt aláírni a hivatkozott paktumot, így lehetővé tenni a román állampolgárságú személyek kedvezményes munkavállalási lehetőségét mindenkire nézve!Tette ezt az állampolgárság megadását megtagadó Velencei Bizottságnak írt levél után! Ma már nincs jelentősége a magyar állampolgárság megadásának a Romániában élő magyarok részére, mert Románia is EU
tagállam lett. Csak azt nem értem, ha ezt mind tudod, akkor miért értetlenkedsz?LOL

Tivadar főkancellár (törölt) 2012.04.14. 16:16:15

@illaim: Nem tudom, miről akarsz vitatkozni. Én pusztán annyit bátorkodtam megfogalmazni, hogy a 23 millió románnal azért kampányolnak máig az MSZP ellen, mert ez a valaha volt egyik legmocskosabb kampányhúzás volt. És ez annál inkább igaz, ha a Nastase-paktumot nézzük, főleg úgy, hogy a román vendég munkaerő elsősorban a nyugati EU-tagoknak (pl. Spanyolországnak) jelent gondot, nem nekünk.

illaim 2012.04.14. 16:32:43

@Tivadar főkancellár: Hasonló a véleményem, mint a Tied.Erről nincs mit vitatkozni.Üdv.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.14. 18:35:54

@lajos0:

Hát én még az olajügyeken sem tettem túl magam,

- Dunai Imre miniszter lemondása? Aki azt mondta, majd fél év múlva megmondja, miért mondott le.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.14. 18:38:59

@héjakútmácsonya:

Ám a szabályok korábban, és most sem engedik, hogy családi házam felújítása után az áfát visszaigényeljem, de egy egyszerű trükkel, ha elég gátlástalan vagyok, akkor meg tudom téveszteni az adóhatóságot, mégpedig úgy, hogy a magáncélú házfelújításomat, cégalapítással, céges beruházásnak színlelem.

- Fogd fel, ezt nem tiltja a törvény.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.14. 18:41:51

@illaim:
az általad leírtaknak annyi köze van a valósághoz, mint a tyúknak az ABC-hez, bár a tyúknak egy kicsivel több, mert a betűtészta tartalmaz tojást!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Az igazi sztrovacsek 2012.04.14. 20:56:07

Kicsit "benéztem" miheztartás végett.
Hát mit mondjak....
Ha a hülyeség növesztene, egyesek ülve nyalnák a holdat.

lajos0 2012.04.14. 22:16:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hogy az olajügyek, az orosz államadósság lebontása vagy az energiaszektor hazaárulással felérő privatizációja, esetleg a Horn Gyulával való összekapásai miatt kellett mennie, azt nem tudom. De a sitt helyett valami bankigazgatóságba ment érte a kaszás, ha jól emlékszem.

pánpéter 2012.04.16. 07:53:53

Zsolti Zsolti!

Öszödöt igazságbeszédnek beállítani még így, 6 év távlatából is meglehetősen arcátlan retorikai csúsztatás! Ha öszöd igazságbeszéd lett volna, akkor azt a nagy nyilvánosság előtt mondta volna el Ferenc testvér!
Gyurcsány 2006-ban nagyarányú adócsökkentést ígért, emlékszel, gyorsan lejjebb vitte az ÁFa-t, amit aztán pikkpakk vissza is tolt, és a sor hosszú! Költségvetési csalás, 4 éves semmittevés, az ország megtévesztése, tönkre tétele, hogy csak néhány dolgot említsek, ami öszödön elhangzott. No, már ezekért minimum le kellett volna mondania!
Ebben az egészben amúgy az a ciki, hogy még mindig nem érted az egész helyzet lényegét! Schmitt lemondott, mert ez volt az erkölcsi kötelessége! Ferenc testvér meg nem mondott le! Ez a különbség már egy hatalmas különbság a jobb és a bal oldal között. D209, az öszödi böszme, libatolvaj bajnai: ezeket az embereket sikerült eddig miniszterelnöki székhez juttatnotok. Pufajkás gyuláról már ne is beszéljünk! És a Schmitt ügyben akkora pofont kaptatok azzal hogy Schmitt lemondott, amekkorát csak lehet kapni! A baloldal ilyenre sosem lesz képes, mert az MSZP-t még mindig erkölcsi hullák alkotják, veled az élen, aki egy beteges hazudozót véd még mindig. 3%-on vagytok, és ott is maradtok. és tudod miért? mert pont 3%-nyi szavazó hiszi neked el, hogy a hazugság az igazságbeszéd.

foton öv 2012.04.16. 16:46:08

Gyurcsánynak is korábban kellett volna távoznia, (és ma ő röhöghetne a markában), és igen, mostanság kellene Orbánnak is elhúznia a politikából, ha egyáltalán még valakinek a szemébe akar majd nézni.
Az, hogy orbánék a klientúrát már minden szinten kiépítették és mindent a felügyeletük alatt tartanak nem segít, - hiszen az emberek egyre jobban szegényednek, nemhogy megtartva nincs a közép-felső osztály, de komoly mértékben csúszik lefelé (sajnos az én családom is) - mert a nyomor egyszer csak felháborodik.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.16. 20:54:49

(K)Áder Jánost jelölte a vezér köztársasági elnöknek.
Ennél a jelölési procedúránál azok a büdös komcsik is többet adtak a látszatra anno az átkosban, oszt jó napot.

lajos0 2012.04.16. 23:56:22

@Az igazi sztrovacsek: Akkor talán igen. Szili Katival nem biztos :-) Gondolom Áder is motor lesz, de a köztársasági elnöki posztnak már mindegy. Ha lett volna vér Orbán pucájában, akkor Sólymot jelöli, de erre nem is számítottam.

lajos0 2012.04.17. 00:31:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen. Ha már az ország eltart, akkor kötelességem. És ráadásul az országnak is, sőt a Fidesznek is jobb húzás lett volna. Sok pofontól megkímélnék magukat egy ilyen elnökkel, pedig neki is vannak gyenge pontjai.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.17. 01:05:08

@lajos0:

Sólyom Lászlónak azért nem lett volna szabad elvállalni, mivel első ciklusos elnökként, a néhai jelölőszervezet kihátrált mögüle.

Hasonló helyzetben én nem vállalnám el a helyében. Büszkeség és gerinc!

Sólyomtól a javadalmazást nem sajnálom. Kitöltött egy ciklust. Nem volt egy kiemelkedően jó elnök, de próbált az lenni.

Az igazi sztrovacsek 2012.04.17. 09:14:44

@lajos0:
Nem értem, hogy miért jön mindenki a témában Szili Katalinnal.
Köztársasági elnök lett?
Nem lett.
Egyébként is a baloldal belső ellenzékéhez tartozott mindig. Ellentétben a fidesszel, mert olyan ott - egyenlőre - nincs. Vagy legalábbis nem látszik. Van egy vezér, akinek az akarata szent és sérthetetlen.
Mára odáig jutottunk, hogy a vezér presztízse, vagy az ország érdeke?
Ez a kérdés.
Mert a kettő együtt valahogy nem akar összejönni.
Áder jelölése a konfrontáció nyílt fölvállalása és demonstrálása Európával szemben.
Javaslatom: Akinek van némi megtakarítása, fektesse aranyba, dollárba, svájci frankba.

Scagnetti 2012.04.17. 12:35:27

@Az igazi sztrovacsek: "Nem értem, hogy miért jön mindenki a témában Szili Katalinnal."

Talán mert ő is egy pártkatona volt, akiből köztársasági elnököt akart csinálni a pártja. Hogy ez nem sikerült, az már nem rajtuk múlt.

Ezért vicces, mikor azok az emberek aggódnak a pártkatonák jelölése miatt, akik akkor Szili miatt nem aggódtak.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.04.17. 13:39:33

@Scagnetti:

Ezért vicces, mikor azok az emberek aggódnak a pártkatonák jelölése miatt, akik akkor Szili miatt nem aggódtak.

- Én aggódtam. Sokkal jobban,mint Nagy Sándor esetleges jelöltsége miatt...

lajos0 2012.04.17. 15:38:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Hasonló helyzetben én nem vállalnám el a helyében. Büszkeség és gerinc!"

Lehet, hogy igazad is lenne, de a magyar politikai életből a gerincesek osztálya sok évtizeddel ezelőtt kihalt. A sok csúszómászó között meg ez legyen a legnagyobb baj, hogy kihátrált-é a jelölőszervezet.

"Sólyomtól a javadalmazást nem sajnálom. Kitöltött egy ciklust. Nem volt egy kiemelkedően jó elnök, de próbált az lenni."

Szerintem ebből a gyatra mezőnyből, akik eddig ezt a posztot betöltötték kiemelkedett, ha nem is volt abszolút értelemben kiemelkedően jó. Schmitt és Göncz szimpla pártkatona, akik semmiben sem mertek szembemenni az őket jelölő alakulatok érdekeivel, Mádl meg ilyen kvázi pártkatonának tűnt, akinek a tevékenységéből szinte semmire sem emlékszem.

lajos0 2012.04.17. 15:48:01

@Az igazi sztrovacsek:" Nem értem, hogy miért jön mindenki a témában Szili Katalinnal.
Köztársasági elnök lett?
Nem lett."

Ez nem az MSZP jó ízlésén múlt, hanem eltaktikázták magukat. Orbánnak is az orra alá van dörgölve mindig a 2006-os hazugságverseny, amit kampány címszóval volt szerencsénk finanszírozni, pedig hát miniszterelnök lett utána ? Nem lett.

"Egyébként is a baloldal belső ellenzékéhez tartozott mindig."

Egy másik érdekcsoportot képviselt ebben a konglomerátumban, amit éppolyan komolytalan baloldalinak gondolni, mint a Fideszt jobboldalinak.

"Ellentétben a fidesszel, mert olyan ott - egyenlőre - nincs. Vagy legalábbis nem látszik. Van egy vezér, akinek az akarata szent és sérthetetlen."

Szerintem inkább nem látszik, de Orbán autokrata butaságaival ott is sokaknak lehet tele a töke, csak ők sem akarnak visszamenni autófényezőnek.

"Áder jelölése a konfrontáció nyílt fölvállalása és demonstrálása Európával szemben."

Ez a veszekedő, egymást taposó országok halmaza, amit Európa névvel illetünk szerintem ebben az ügyben sem alakított ki egységes véleményt, és közülük szintén hányban volt már szimpla pártkatona az államfő. Említsük csak a németeket.

"Javaslatom: Akinek van némi megtakarítása, fektesse aranyba, dollárba, svájci frankba."

Dollárba ha van esze nem teszi, szerintem a svájci frank is necces, úgyhogy, ami erre volt azt már rég aranyba és földbe tettem. A továbbiakat is abban fogom tartani, az arany annyiban jobb talán, hogy arra aztán kitalálhatnának bármiféle vagyonadót, beszedni lehetetlen lenne.

lajos0 2012.04.17. 15:51:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ki az a Nagy Sándor ? Csak nem arra a nagytokájú szakszervezetis muksóra gondolsz ( bár mind olyan), aki 30 évig kádérként szolgálta az MSZMP-t, majd MSZP-s képviselő lett ?

Az igazi sztrovacsek 2012.04.17. 20:08:00

@lajos0:
Csodálkoztam volna, ha nem magyarázod meg minden mondatomat külön-külön.

"Dollárba ha van esze nem teszi, szerintem a svájci frank is necces, úgyhogy, ami erre volt azt már rég aranyba és földbe tettem."

Ha a dollár meg a svájci frank is bedől, akkor már édes mindegy, hogy van-e aranyad, úgyis elvisz az atomháború.
A földel meg csak annyi baj van, hogy elég egy kósza gondolat valamelyik fideszes "ki az isten ha nem én" tótumfaktum fejében, és másnap államosítják, oszt jó napot.

lajos0 2012.04.17. 22:08:28

@Az igazi sztrovacsek: "Csodálkoztam volna, ha nem magyarázod meg minden mondatomat külön-külön."

No ettől megkíméltelek :-) De nem megmagyaráztam, csak próbáltam felvillantani egy másik nézőpontot is, vagy csak eszembe jutott róla valami.

"Ha a dollár meg a svájci frank is bedől, akkor már édes mindegy, hogy van-e aranyad, úgyis elvisz az atomháború."

Tehát ha az USA dollár mint világpénz megszűnik létezni, így az USA nem fizettetheti az államadósságát más államokkal, akik hajlandóak még ebben tartalékolni ( Kína például egyre kevésbé), mert bíznak benne, akkor leatomoz mindenkit ? Akkor vajon a hivatalos náci propaganda szerint miért is Irán jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére, meg a nemzetközi közösségre ? Eddig csakugyan az USA volt az egyetlen ország, aki civilek ellen képes volt atomfegyvert bevetni, mint a demokrácia legfőbb letéteményese. Vajon miért Irán állítólagos atomfegyverei miatt aggódik állítólag a nemzetközi közösség ( jelentsen ez bármit is). Csúnya gazdasági érdekek húzódnának netán ennek háttérében ? De azért demokráciára oktatják a világot :-)
Szólj ha rosszul értelmeztem valamit, vagy valami logikai bakugrást követtem volna el.

"A földel meg csak annyi baj van, hogy elég egy kósza gondolat valamelyik fideszes "ki az isten ha nem én" tótumfaktum fejében, és másnap államosítják, oszt jó napot."

Eddig ilyesmire talán az elődpártnál volt példa, de a pakliban benne van, mint a meteorbecsapódás. Viszont az első 6-8 delikvenst, akikre ennek végrehajtását rábíznák vinném magammal, és mivel ezzel sokan vannak így nem én lennék az első valószínűleg.
Veszélyesebb szakma lenne mint ÁNTSZ-es dohányzásellenőrnek lenni Ózd külterületén. De ha értelmét látnám ám legyen. Most államosítottak Argentínában egy spanyol olajcéget, ami nekem mondjuk tetszik. Felrobbantani adekvátabb lett volna, de ez sem rossz. Barosso rendkívül csalódott is volt, de megüzenték neki, hogy nyugodtan kinyalhatja.

Scagnetti 2012.04.29. 23:21:00

Úgy tűnik, már össze sem kell mosni a két esetet, mert Feri megcsinálta azt is, amit Plagi bá.

És még el is kúrta mellette.

De gondolom, a kettő együtt sem lenne ok a lemondására. Másnál természetesen már az egyik is bőven elég lenne. :)
süti beállítások módosítása