Nincs minden rendben a Balsai-jelentés szocialista fogadtatása körül. Négy MSZP-s képviselő ugyanis megszavazta a 2006 őszéről szemrebbenés nélkül hazudó tákolmányt. Balsait azóta alkotmánybírói poszttal fizette ki Orbán, fia pedig a nemzeti ünnepet feldúló alakokat védte a bíróságon.
Persze, szóban az MSZP elutasította a fideszes narratívát, sőt képviselői nagyobb részt nem is nyomtak gombot az országgyűlésben - kivéve azt a négyet.
Megtehette volna az MSZP, hogy azonnal reagál és közleményben jelzi: tévedés történt, elnézést kérünk a balliberális közösségtől.
Nem tették.
Mivel még másnap délelőtt sem történt semmi, Molnár Csaba nyílt levelet írt, hogy megkérdezze, mi történt. Van-e ilyen, a Fideszt támogató kisebbségi vélemény az MSZP-ben, vagy csak félrenyomtak a renitensek?
Attól tartok, a félrenyomás nem volt véletlen. Az MSZP a 2010-es kampány óta azon fáradozik, hogyan tagadja meg saját nyolc éves kormányzását. Ez nagy szerepet játszott a kétharmad megszületésében, és motiválta a párt ketté szakadását is. Makacsul tartja magát az a nézet az MSZP környékén, hogy a tisztújító kongresszus előtt Mesterházy Attila azt teszteli, meddig mehet el az elhatárolódásban, a párt saját múltjának megtagadásában. Ebben az sem zavarja, hogy a teljes MSZP-s pártelit valamilyen tagja volt a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányoknak, de képviselőként szinte bizonyosan voksaival támogatta azt a 8 évet, vegyük annak bármelyik időszakát. Ehhez az elhatárolódáshoz jó teszt lehetett ez a szavazás. Lesz-e foganatja, kialakul-e bármiféle felháborodás, ha négyen átszavaznak, vagy már ez is belefér?
Nos, egy éjszaka alatt kiderült, ha máshol nem, közösségi oldalakon, hogy a baloldal tábora nem fogadja el, hogy az MSZP bármiféle - akár véletlen - engedményt tegyen Orbánnak a 2006-os puccskísérlet megítélésében.
Az a gond a félreszavazással, hogy a négyek a gyors döntés pillanatában máshogy is voksolhattak volna. Nyomhattak volna nemet és tartózkodhattak is volna. Lehetett volna a véletlen két nem, egy tartózkodás, egy igen, netán ehhez hasonló megoszlás. Ám ők igent nyomtak.
Szóval, az egész történet gyanús. Mintha beleillene abba a folyamatba, amikor az MSZP segédkezet nyújtott a Fidesznek abban, hogy a DK-nak fél évig ne lehessen frakciója, és amikor erről szavazni kellett, akkor is némák maradtak.
Kövér László pedig másodszor is él a fél éve az MSZP által nyújtott támogatással. Most már az sem számít, ha felül kell írni a 2010-es választás idején érvényes szabályokat. Ez, persze csak erősíteni fogja a DK-tagok és szmpatizánsok elszántságát. Mostantól minden korábbinál érvényesebb Orbán 1989-es videója, miszerint a túloldalon csak a Gyurcsány nevű számít....Azt se feledjük, hogy a 2006-os Gyurcsány-Orbán tévévitán Gyurcsány tarolt. A Medián egy 500-as mintán 50:32 arányban hozta ki győztesnek, a Szonda Ipsos ezer megkérdezettnél 54:23 arányt számolt, a Gallup érdekes adata pedig az volt, hogy még a Fidesz hívek közül is 11 százalék a miniszterelnököt látta jobbnak. Hát, itt a bosszú...
Ám a politikai szerencse forgandó, ezt Orbán tudja a legjobban.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr214317933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kizárták egy roma portál újságíróit a Kossuth-díjak átadásáról 2012.03.15. 10:01:02

A sosinet.hu újságíróit a hosszadalmas előzetes egyeztetés ellenére sokáig várakoztatták a kapuban, majd elküldték....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várúr 2012.03.15. 10:01:37

1989-ből: "a túloldalon egyedül Gyurcsány számít..." Jó, hogy Gréczy nem egy 1905-ös némafilmet vagy egy 1322-es pergament, esetleg sumér ékírásos táblát idéz. Érdemes akkorát lihegni visszamenőlegesen Furcsány miatt?

peti6 2012.03.15. 10:19:55

A korbban magát "pártoktól független" újságírókén tituláló Gréczy, /ami persze akkor is kamu volt/, most egyértelműen Gyurcsány pulikutyája. Mögötte lohol kilógó nyelvvel és esenyővel, hugy az esetleges esőtől, vagy éppen arra hulló tojásoktól mevédje paranoid gazdiját.......
Amit pedidig az ATV-ben produkál, az már egyenesen közröhej!!!!!!
Gyurcsány iránti elfogoltságát %-ban ki sem lehet fejezni.
És ez az ember szajkózza a szólásszabadság megkurtítását.....

Scagnetti 2012.03.15. 10:24:48

" Mostantól minden korábbinál érvényesebb Orbán 1989-es videója, miszerint a túloldalon csak a Gyurcsány nevű számít...."

Na ja. Azt Orbán is felismerte, hogy Feri legalább olyan gátlástalan törtető, mint ő, ezért lehet még az ellenfele.

"Azt se feledjük, hogy a 2006-os Gyurcsány-Orbán tévévitán Gyurcsány tarolt. A Medián egy 500-as mintán 50:32 arányban hozta ki győztesnek, a Szonda Ipsos ezer megkérdezettnél 54:23 arányt számolt, a Gallup érdekes adata pedig az volt, hogy még a Fidesz hívek közül is 11 százalék a miniszterelnököt látta jobbnak. Hát, itt a bosszú..."

Azon a tévévitán hiába nyert Feri, ki is csinálta magát vele. Amit ott elmondott, azt mind ellene tudták fordítani, mert tömény hazugság volt az egész szövege. Orbáné is persze, csak ő nem nyert, így nem is bukott le. Feri viszont lebukott, és azóta is ott csücsül a népszerűségi lista végén.

"Ám a politikai szerencse forgandó, ezt Orbán tudja a legjobban."

Ezzel vígasztalhatjátok a híveket, biztos lesz olyan, aki beveszi, de onnan, ahol Feri most van, még senki sem nyert választást. 5-10%. Ennyit érhettek el, aztán mehettek kuncsorogni koalíciós partnerért, akinek van gyomra, és felvállal titeket. Ez még mindig csak az MSZP lehet, amely lassú, de stabil fogyásban van.

Orbánt sokkal hamarabb el lehetne tüntetni, ha a hozzátok hasonlók eltakarodnának, de mivel ragaszkodtok a konchoz, Orbán is marad még egy darabig.

pástétom 2012.03.15. 10:31:12

Nem értem ezt a posztot. A dátumozás mai, pedig mintha tegnap íródott volna - rögtön az ominózus szavazás után. Hiszen azóta történtek fejlemények.

Egyrészt a négy szocialista képviselő közös nyilatkozatban állt ki amellett, hogy félreszavaztak, másrészt Zsolt egyetlen gondolat erejéig sem szól arról a tegnapi fideszes egyéni törvénymódosítási beadványról, amelynek értelmében a DK-nak már nem lehetne frakciója ebben a ciklusban. Pedig azért ez szót érdemelne, nem?

rocksztar 2012.03.15. 10:34:53

Zsóti, örülj, ha összejön Lopcsánynak az 5%...

high up! 2012.03.15. 10:44:44

Szegény nagyonhülye greci, minél jobban közeledik a kipusztulásotok napja, annál nagyobb álommal hülyíted magad.

Te greci, nézz már a tükörbe, aztán valld be magadnak, hogy az álandó idegelésed teljesen tönkre tette a fejedet meg arcodat. Csak úgy mint gazdi eftársnak. Lassan veteményest lehetne nyitni az arcotokon, annyi barázda van rajta. Még 1-2 év és a Halloween-en már maszkot se kell feltennetek!

MrDemokrata 2012.03.15. 10:58:26

Azt gondolom, hogy Érvek hiányában személyeskedni, meglehetősen szánalmas dolog.:)

fran7 2012.03.15. 11:11:38

@MrDemokrata: Mert az érv, egy Fletó-párti szájából, hogy Viktor megmondta, ugye?

Tojglitojas 2012.03.15. 11:15:29

Orbán nem hülye, tudja, amíg Gyurcsány nem takarodik el végleg, nem lesz érdemi ellenzéki összefogás.
És mivel Feri elutasítottsága elég magas még a maradék baloldalon is, ezért fontos az előtérben tartania.
Nem szépítsük, Zsóti, Orbán nem tud olyan barom módon kormányozni, hogy leváltsák, ha a másik alternatíva a Gyurcsányi lesz.
Sőt, ha nagyon élezni akarom, ez a két ember egymásra van gyógyulva, Gyurcsány hozta össze a Fidesznek a kétharmadot és jelenleg is összetartó erő a neve elutasítottságban a jobboldalon, de sok szoci sincs érte oda. Gyurcsányt pedig annak idején patás Orbánnal stresszelte a derék nyugdíjas híveket, gyakran hangoztatták büszkén, ő az mszp-s Orbán, volt is benne valami, mert Feri is szeretett egyedül dönteni, senki meg nem kérdezve, gyakran a szoci frakció is csak a hírekből értesült döntésekről.
Az ország lakosságának elsöprő többsége szerint nem jó irányba mennek a dolgok, de Gyurcsány mintha csak nem akarna megerősödni, legalábbis a közvélemény kutatások szerint, bár lehet közben a DK-nak már 2/3-a van, csak manipulálták az eredményeket. :)

barli 2012.03.15. 11:17:29

Amúgy ha azon a tévévitán a gyurcsány nyert: AKKOR MI VAN?
nem akarok lemenni vulgárisba hogy mit csináltok erre már vagy hat éve...

Amúgy szerintem nem nyert. A patás nem ment le olyan mélyre, mint a feri. Ez esetleg nem jött be a népnek, mert ök vért akartak látni.
Szerintetek a megyó is nyert, szerintem ö sem.
Mint mondtam, tök mindegy. Aki ezt a tv vitát hat év után is a gyf elönyének tünteti fel, az minimum egy idióta.

Pástétomnak van igaza, a cikk kicsit megkésett, a frakciótilalomnak talán most nagyobb a jelentösége, tessék arról írni :)

Scagnetti 2012.03.15. 11:21:38

Lehet, hogy tényleg egyetért a Fidesz és az MSZP abban, hogy nem kell DK. Tudod mit jelent ez Zsolti? Hogy már a saját oldalatokon is utálnak titeket. Ezen mondjuk nem kell meglepődni, elég ocsmány hisztit rendeztetek a kiváláskor is, és most is pofátlanul keménykedtek velük szemben, pedig az tény, hogy az MSZP hátán mászott be a Parlamentbe a kis szerelmed és csapata.

barli 2012.03.15. 11:52:51

eh, már most behalt a blog. Kérünk valami érdekesebbet!
Mondjuk, totó kutyáról, vagy a bulgáriai bizniszröl a kókával, vagy valami hasonlót!

Andráska8 2012.03.15. 12:04:23

'Az Orbán-csapat remeg, mint a komcsik végnapjaikban. Remeg a volt miniszterelnöktől, meg a néhány százalékos támogatottságot maga mögött tudható pártjától, továbbá mindentől, amit nem a narancssárga vállalkozás marketingosztályáról indítanak útjára. Pedig a korábbi kormányfő szörnyű bizalmi deficittel küzd, ám ez nem zavarja a Fideszt, ami nem különösebben meglepő, mivel már egy parlamenti látogatásra érkező hetedik bé osztály láttán törvényt tákol mintegy megelőzve, hogy a gyerekek Lázár frakcióvezetőhöz láncolják magukat a becsöngetés ellen tiltakozva.

Mindez, persze, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének csúfolt felcsúti legóállam szerint megfelel a demokratikus normáknak. Orbán Viktor pedig demokrata, mert ne feledjük sohasem, kizavarta a ruszkikat. Kiáltott, azok meg menekültek.

Kár, hogy nem kérdezte meg akkor senki tőle: a rendszerrel van baja, vagy azzal, hogy a komcsik irányítják?

Tán húsz évet is spóroltunk volna, ha akkor válaszol.'

nol.hu/belfold/orban__fel__mint_kadar
Népszabadság - Orbán: fél, mint Kádár

subtotal 2012.03.15. 12:08:50

@barli: "Aki ezt a tv vitát hat év után is a gyf elönyének tünteti fel, az minimum egy idióta."
Meg az is, aki az ott elhangzottak alapján hazugnak állítja be Ferit, közben 2010-ben leszavazott a Fideszre vagy a Jobbikra. Nem kevés ember ez.
Egyébként azért ez egy jelentős vita, Orbán azóta sem mert kiállni senkivel nyilvánosan vitázni.

Zsolti, a cikkhez: jobbra számítottatok az MSzP-től? Végülis mégiscsak közvetlen riválisok vagytok, nem?

pjm 2012.03.15. 12:37:11

Valamiért a vérnarancs is fél a főnixmadártól. Vitaképes pedig csak egy van a mostani ellenzékben. Ezt még az ellenzék is tudja. Mert ugye bármelyik baromi nagy politikus le merne-e ülni egy nyilvános vitára ezzel a "gátlástalan hazudozóval"? Mondjuk Ő volt az egyetlen, aki eddig be merte azt vallani, hogy a politikusok hazudnak. A többi csak nem mond igazat?

Scagnetti 2012.03.15. 12:52:22

@pjm: Mondjuk nem vallott be semmit, csak lebukott.

barli 2012.03.15. 13:03:47

@subtotal: azért mert a zorbán Is hazug, még a feri is az. Azon a vitán bizonyítottan végig hazudott. Ezután ezt felhozni pozitív példaként, az minimum szórakoztató.

"Egyébként azért ez egy jelentős vita, Orbán azóta sem mert kiállni senkivel nyilvánosan vitázni"
Most öszintén, de kivel álljon ki? Majd ha lesz valami hasonló súlycsoportbeli a másik oldalon, akkor talán lesz értelme.

barli 2012.03.15. 13:27:58

lehet hogy mindenki tüntetni van, hogy így meghalt ez a blog? :)

2012.03.15. 13:30:48

"Ez, persze csak erősíteni fogja a DK-tagok és szimpatizánsok elszántságát."

Ebben lehet igaza van kedves Gréczy úr, de ez az Önök népszerűségét vajmi kevéssé fogja növelni. Amire pedig nagy szükségük lenne, tekintettel az erősen kozmetikázott népszerűségi adataik valós voltára.
Önök, bár úgy szeretnék kommunikálni, hogy új teret nyitottak a jelenlegi hatalom elleni harcban, nagyon jól tudják, ez messze nem fedi a valót.
Önök egyszerűen az utódpártja, két politikai b-listára került pártnak, s ezen pártok lefutott egzisztenciáiból próbálják feltölteni az új pártot, ami véleményem szerint a legnagyobb akadálya annak, hogy Önök valaha is alternatívát jelentsenek a jelenleg hatalmon lévőknek. Amennyiben ez a párt mindazt megtagadná, amit "elődjei" műveltek a múltban, akkor talán lenne esély, de így nem sok.

"Azt se feledjük, hogy a 2006-os Gyurcsány-Orbán tévévitán Gyurcsány tarolt."

Ez így rendben is van, de ne feledje a mondást: "Egyszer volt Budán kutyavásár."

Tehát: ilyen többet nem lesz, s ezt Önnek, tekintettel a jelenlegi pozíciójára, nagyon jól kellene tudnia.

Azt pedig csak mellékesen kérdezném meg, mégis mire számítottak az MSZP-től?

Nils. H 2012.03.15. 13:32:29

Figyelj már Gréczy!

Gyurcsány valóban számít: lehetne egy jó főzőműsora, mondjuk VV Jerzyvel. Végülis a Majkás-Blikkes szereplés után ez még simán belefér nem?

Nem kérünk belőletek SEM, az MSZP-ből sem.
Üdvözöllek a valóságban.

2012.03.15. 13:43:42

@...elmúlik...: "jelenleg hatalmon lévőknek."

Helyesen: jelenleg hatalmon lévők leváltására.

notib 2012.03.15. 14:04:59

Rossz hírem van Zsolti, rég nem számít már Gyurcsány sem...

profilo 2012.03.15. 14:26:14

Nem tudom miért kötözködtök?!

Ez egy ünnepi blogbejegyzés…Minden valamirevaló udvari író,költő,krónikás csinál ilyet.Kell!....Muszáj…Az uralkodók elvárták,elvárják ezt.
És Zsolt is csak kedvére tesz a kedves vezetőnek.
A nosztalgia és az udvarlás jegyében emlékezik a vezér egyik „fényes” győzelmére,a sikeres tévévitára.És belerúg az egyik legbosszantóbb riválisba,a „szövetséges” MSZP-be.
Tolmácsolja a szeretett vezető intelmeit a renitens szocialista frakció vezetőinek….Miszerint,ha nem vállaljátok az arányos részt a közös szarkupacból,ha nem hódoltok be és nem álltok mögénk,akkor a „rivális” titulust könnyen az „árulók” és az „ellenség” jelző válthatja.
És persze nem maradhat el a szokásos „erősek vagyunk és elszántak” önbiztatás sem.

Tehát ez csak egy szokásos ünnepi fenékpolírozás egy udvari krónikástól.

MrDemokrata 2012.03.15. 14:32:15

@fran7: Miért rettegitek Fletót, hiszen a kisember veletek van, vagy tévednék?:)

2012.03.15. 18:25:09

@index szerkesztők: ezt a Gréczy blogot valami kéjes utórezgésként teszitek mindig blogketrecbe, vagy a sose lehet tudni, mit hoz a jövő elv alapján nem maradhat ki?

pjm 2012.03.15. 18:56:33

@Scagnetti: nem a fürdőszobában borotválkozás közben mondta, nem? Akkor beszélt róla, a vízhordóedények meg úgy csinálnak, mintha ők épp nem ezt tennék. Vagy csak azt nézzük, hogy mit csinál, nem azt, mit mond? Na megválasztottátok, élvezzétek!

subtotal 2012.03.15. 19:37:35

@barli: egy szóval nem mondtam, hogy Feri nem hazudott.
Azt viszont állítom, hogy Ferenc az MSzP-től történt leválás óta, a legkonzekvensebb politikus a szegényes palettán (csak a vállaltan politizálokat figyelembe véve).
Nekem is sok bajom van az 5 éves kormányzásával, szarul csinálta karöltve az MSzP-vel. A 2010 óta kormányzó Fidesz-szel összehasonlítva viszont fényévekkel színvonalasabb volt. Viszont ez az abszolút értékén nem változtat.
Szerintem a DK-nak el kellene magát különítenie teljesen az MSzP-től még annak az árán is, hogy 2014-ben nem váltják le a Fideszt.
A 9 évre kinevezetteket tekintetbe véve sokkal inkább az lenne optimális.

Csetepaté márki 2012.03.15. 20:27:15

"Azt se feledjük, hogy a 2006-os Gyurcsány-Orbán tévévitán Gyurcsány tarolt."
Szerintem abból még probléma lehet, ha túl sokan emlékeznek erre a vitára.

tupa77 2012.03.15. 21:54:04

A csuti törpe retteg Fletótól. Minden téren próbálja kerülni a vele való kontaktust.Ezért tiltatja meg a frakció alakítást.Nehogy megint verbális kokik és sallerok áldozatává váljon.A nagy észlény, papír nélkül egy tőmondatot sem képes elmondani.

hbo 2012.03.16. 09:47:27

Zsolti, az alkotmánybírósági blokádról nem írsz? Vagy arról meg nem egyeztettél a főnököddel?

Az igazi sztrovacsek 2012.03.17. 15:13:13

@Nils. H:

Meg egyéb jobboldali hozzászólók

"Nem amiatt kéne szót emelni, hogy a magyar átlagkereset a felét sem éri el európai átlagnak (annak csupán 48 százaléka), viszont az élelmiszerek árai kirívóan magasak, az üzemanyag, az ivóvíz és az elektromos áram tekintetében pedig Magyarország az egyik legdrágább hely a kontinensen? Miért nem mondjuk ki, hogy totál hamis konszenzusra épül a hazai rendszer, amelyben növekedésről, munkahelyteremtésről, szociális érzékenységről, középosztályról, GDP-ről és hasonló baromságokról pofázik minden döntéshozó, miközben a bérek és árak viszonyán senki, de senki nem akar változtatni?"
Miért nem arról pofázunk, hogy egy órai munkabérből lassan nem lehet venni egy liter benzint, hogy 60 Ft egy tojás, hogy százezrekre rúg a tandíj, hogy nincs ügyeletes orvos a kórházi osztályon a hét végén, hogy három hónap a munkanélküli segély 40 ezerért amiből még adót is vonnak, hogy négymillió ember él a létminimum alatt?

Tudom, a "zelmultnyócév, meg Gyurcsány hazudott, de lebukott, meg elkúrta és menjen a jó k.. anyjába.
Egyébként is minden balos egy rohadt komcsi, cigányt, zsidót ....(had ne mondjam) a büdös multik meg hozzák ide pénzüket, oszt kussoljanak! Éljen a szabadságharc, nem leszünk gyarmat, büszkén döglünk éhen, oszt jó napot!

Ez így idáig talán rendben is van, de talán ha hallhatnánk valamit az elmúlt két év eredményeiről....
Mondjuk arról, hogy
-Csökkent az állam adóssága?
-Csökkent a munkanélküliség?
-Nőtt az életszínvonal?
-Nemzetközileg elismert kormányunk van?
-Több pénz jut valamire a lenyúlt manyup pénzekből?
-Látványosan erősödött a Ft árfolyama?
Meg egyéb ilyen "apróságok"...

Egyébként meg

"Nem kérünk belőletek SEM, az MSZP-ből sem.
Üdvözöllek a valóságban."

Az igazi sztrovacsek 2012.03.17. 15:26:00

@Nils. H:

Ha Gyurcsánynak lehetne egy jó főzőműsora, mondjuk VV Jerzyvel, vajon milyen műsora lehetne egy harmadosztályú focistának, akinek életében sem egy munkahelye, sem egy általa vezetett vállalkozása nem volt?

Várom a tippeket!

leponex 2012.03.17. 17:54:01

"viszont az élelmiszerek árai kirívóan magasak, az üzemanyag, az ivóvíz és az elektromos áram tekintetében pedig Magyarország az egyik legdrágább hely a kontinensen? Miért " ?

Bizony, ennyit a rendkívül sikeresnek mondott zelmulthuszév ostoba(?) liberális privatizációiról a feldolgozóiparban, ( magyarul a piac megszerzése bagóért), a francia és német állami 'privatizációról' az energiaszektorban, a vízellátásban.
a 8 %-os garantált profitra az energiaiparban, ami unikális világszabadalom volt.

"miközben a bérek és árak viszonyán senki, de senki nem akar változtatni?"

Érdekes, amikor a minimálbért noszogatja felfelé a Patás, akkor viszont a visongás megy a rettenetes versenyhátrány miatt.-)
Ha meg a hatósági árakat nem emeli, akkor meg az a baj.
Nem egyszerű ennyi igénynek egyszerre megfelelni.

- csökkent
- csökkent
- nem nagyon
- nézőpont kérdése
- valamiből csak fizetni kellett a zelmúttnyócév kifizetetlen számláinak kicsinyke részét. Például a Bajnai-féle IMF hitel törlesztését

- néha látványosan, de a durva beszakadás csak elmaradt;-) pedig sokan dolgoztak és dolgoznak érte.
( az istenített exportnak meg éppen hogy segített. Róna úr amúgy az egyik megmaradt eszköznek tartja a forint leértékelést válságban. Ahogy a devizahitelek többletterheinek elosztását a bankrendszer, a hiteltörlesztő és az állam között.)

És egyéb apróságok ...

lajos0 2012.03.17. 18:10:52

@Az igazi sztrovacsek: "akinek életében sem egy munkahelye, sem egy általa vezetett vállalkozása nem volt"

Hát a magyar politikus erről ismerszik meg. Mondjuk támogatnám azt a szép cocialista hagyományt, hogy a politikus 25 év fizikai munka után mehessen el politikusnak. Ha már bizonyított, hogy nem a puszta hatalom érdekli. A parlamentben nem sokan maradnának.

Ilyen vállakozásvezetősdi, meg tanácsadás, meg pártmunka nem komoly dolog. Az is kívánatos lenne, ha privatizáció során vagyont szerzetteket kizárnánk, és aki nem magyarországi székhelyű cégben tulajdonos vagy vezető volt, az is inkább maradjon a versenyszférában.

Mellesleg Viktor focimániája tényleg elég idegesítő tud lenni, és szerintem nem csak nekem, aki szívből utálom a focit. De egy magyar miniszterelnöktől elvárható lenne, hogy ne rohanjon hanyatt-homlok oda, ahol elrúgnak egy labdát. Maradjon ez meg csak a plebsz szórakozásának.

lajos0 2012.03.17. 18:17:34

@leponex: "Bizony, ennyit a rendkívül sikeresnek mondott zelmulthuszév ostoba(?) liberális privatizációiról a feldolgozóiparban"

Mondjuk azért nem volt ez egységes folyamat Bajnaiék jelentése szerint sem.

"A kormány elkészítette a privatizációs időszakot lezáró jelentését, amellyel már a vagyontörvény megalkotása óta adós. Eszerint az 1990-2007 közötti évek csúcsidőszaka 1995 volt, amikor a közműcégek eladásakor 480 milliárd forint bevételre tett szert az államkincstár. Ezt követően az utolsó privatizációs hullám 2006-ra esik, amikor körülbelül 350 milliárd forint bevételt könyvelt el az állam."

index.hu/gazdasag/magyar/prije090122/?rnd=456

A szép benne, hogy ezt az állam rossz tulajdonos felkiáltással tették meg a tolvajok. Sok jelenlegi képviselőnek is elég közvetlen tapasztalata volt róla, hogy milyen rossz tulajdonos az állam, hiszen sokat üzleteltek vele.

Viszont, aki abban hisz, hogy az állam rossz tulajdonos, az húzzon a versenyszférába, hiszen minek is akarna részt venni egy olyasminek az irányításában, amiben ennyire nem hisz.

Az igazi sztrovacsek 2012.03.17. 20:53:23

@leponex:

Hazudsz, "dvitamin1"

1. "A múlt év végén 20 955,5 milliárd forint volt a a központi költségvetés adóssága, ami 914,5 milliárd forinttal haladja meg a 2010 decemberit – derül ki az Államadósság Kezelő Központ által közzétett adatokból. Arányaiban ez 4,6 százalékos növekedést jelent, ami GDP-arányosan nagyjából 76 százaléknak felel meg.
Ha ehhez hozzátesszük az önkormányzati szektor ezermilliárdos nagyságrendű adósságát is, akkor a teljes államadósság GDP-arányosan meghaladta év végén a 80 százalékot."

2. A Központi Statisztikai Hivatal, avagy rövidebb nevén KSH legfrissebb felmérései, illetve az azokból készült adatok alapján jelenleg lényegesen kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt.
/Ez egy jan. 30.-i hír, tehát ebben még nincs benne a MALÉV, és a NOKIA létszám csökkentése./

3. Döbbenetesen szegény az ország fele
Index
2012. március 13., kedd 14:18
"Másfelől arra is utal az összeállítás, hogy Magyarországnak a Dunától keletre eső része, valamint a dél-dunántúli régiója inkább a kelet-, mintsem a közép-európai térséghez tartozik. Legalábbis ezt jelzi, hogy a hétből négy magyarországi régió is bekerült a húsz legszegényebb térség listájára (míg a legmagasabb GDP-t termelő húszas listán egy magyar régió sincs); a rangsorban egyébként 271 európai uniós régió szerepel.

Az uniósstatisztikai hivatal adatai alapján Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl térségei vannak hazánkban a legrosszabb helyzetben. A négy lemaradó közül még a legjobban teljesítő dél-dunántúli régió is csak az EU27-ek átlagos vásárlóerejének 45 százalékát éri el, és itthon csak a közép-magyarországi régió tudta meghaladni az átlagot (mindössze 5 százalékkal).

4. Mit lehet azon másképpen nézni, hogy a "zelmultkétévben" egyetlen televízió egyetlen híradója sem kezdődött úgy, hogy "Nem hivatalos baráti látogatásra hazánkba érkezett X Y, Z ország miniszterelnöke"
/Hivatalos látogatásra meg pláne nem./

5. Meg a föl nem vett hitelkertből Mol részvényt is kellett venni ugye, hát valamiből a fidesznyikéknek is élni kell.

6. A Ft árfolyamáról meg csupán annyit, hogy szeretett kormányotok megfosztott Titeket attól az egyszerű örömtől is hogy elmondhassátok, miszerint minden idők legrosszabb Ft árfolyamát a Gyurcsány kormány produkálta.
A "dicsöséges" 2/3-nak ugyanis ebben is sikerült csúcsot döntenie.

leponex 2012.03.17. 21:02:48

@lajos0:
Az állam rossz tulajdonos! - mantrában egy királyságpárti amúgy sem tud hinni, ami természetesen nem azt jelenti, hogy minden állami tulajdonban legyen.-)

De mindig ámulattal tölt el, amikor a fenti demagóg háborgást olvasom itt a neten.
Legyen európai a fizetés, de maradjon 19 ezer a minimálbér, mert megrokkannak a munkáltatók.
Ne legyen drága a villany, de a zállam ne kényszerítse a zenergiaszolgáltatókat veszteségre.

De külön mulatság az ilyen megcsontosodott szocialista mentalitású kommentelők írása is:
"Mondjuk támogatnám azt a szép cocialista hagyományt, hogy a politikus 25 év fizikai munka után mehessen el politikusnak. "
Merthogy én ilyenre alig emlékszem. Arra inkább, hogy 25 év 'parlament' után is (apja/anyja miatt is ) mindenféle munkásszármazásúaknak tituláltak ellenőrizték szigorúan - évente egyszer - a Kormányunkat.
:)

leponex 2012.03.18. 09:10:40

Üdv Bronzkoszorús, ha erre járnál ! :)))

1. a forintban felvett államadósság csökkent, a devizában felvett államadósság szintén csökkent.
A forint aktuális árfolyamán átszámolt devizahitel (amiből ugye cirka 8 ezer Mrd HUF Ferenc testvérünk hagyatéka ) forintban számolva 'természetesen' növekedett.

2. www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21112.pdf

"46 ezer fővel dolgoztak többen az év utolsó negyedévében,
mint egy évvel korábban, a munkanélküliség nem változott
Foglalkoztatottság és munkanélküliség, 2011. október–december
3 millió 851 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma 2011 IV. negyedévében, 1,2%-kal több, mint az
előző év azonos időszakában. Elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak. A munkanélküliek
száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7%-os
munkanélküliségi rátát eredményezett."

3. Milyen érdekes, hogy az elkúrt évek után, a 25 MRD IMF hitelek után, elhúzódó válság közepett, görög csőd, uniós tanácstalan téblábolás között még mindíg nem lettünk gazdagabbak másfél év alatt

4. bezzeg a szocializmusban sorra jöttek a nemhivatalos barátok :) ugye milyen népszerűek voltunk:)

5. Mennyivel többet hozott a konyhára a Malév eladása, majd ismételt visszavásárlása, miközben folyamatosan dotálni kellett még magántulajdon korában is.-)
A Mol jó üzlet volt, nyilván azért vették meg az állami résztulajdont is. Abból tényleg csordogálhatott ballib zsebekbe. Ahogy D-209 is utalt rá régebben.

6. Lesz még rosszabb is ;-)

Mindörökké.

lajos0 2012.03.18. 20:41:50

@Az igazi sztrovacsek: "Arányaiban ez 4,6 százalékos növekedést jelent, ami GDP-arányosan nagyjából 76 százaléknak felel meg."

No ez egy ilyen frankó kis adósság, amiből minél többet törlesztesz, annál jobban nő. A GDP arányosság persze sokat nem jelent ezúttal sem.

"Ha ehhez hozzátesszük az önkormányzati szektor ezermilliárdos nagyságrendű adósságát is, akkor a teljes államadósság GDP-arányosan meghaladta év végén a 80 százalékot."

Ami még mindig nem lenne baj, de a teljes adósságtól ez még messze van, ez csak a nettó.

"Ez egy jan. 30.-i hír, tehát ebben még nincs benne a MALÉV, és a NOKIA létszám csökkentése."

A NOKIA létszámcsökkentése a szlovák adatoknál fog jelentkezni, mivel a munkavállalói 70 %-a szlovák állampolgár volt, akiknek a munkahelyteremtést magyar adóforintokból támogattuk.

"Nem hivatalos baráti látogatásra hazánkba érkezett X Y, Z ország miniszterelnöke"

Mondjuk Ven Csia-pao taval nyáron volt itt, mint kínai kormányfő. Nem mintha nem szarnám le.

"Meg a föl nem vett hitelkertből Mol részvényt is kellett venni ugye, hát valamiből a fidesznyikéknek is élni kell."

A mol-részvényeket piacra dobni nagyobb kár volt. Szerintem inkább abból csurrant-cseppent valami a haza nagy építőinek, mert most részvényként némi osztalékot fizet, de nem jelentős. Szerintem nem ebből élnek fideszék ilyen nagylábon.

Drueda 2012.03.19. 09:32:34

Hát először is az MSZP-képviselők azóta helyesbítettek. Másodszor pedig nem az MSZP rúgta ki Gyurcsányékat, hanem maguk mentek és most azon vannak megsértődve, hogy nincs előttük vörös szőnyeg leterítve.. mint a gyerekek, pedig tudniuk kellene, hogyan működik a politika. Eléggé érdekes, ezen el kellene gondolkodni.
süti beállítások módosítása