Olvasom az elemzéseket a LMP-s fejleményekről és azt gondolom, van miről beszélni, ha úgy tetszik, vitatkozni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy szegény, magát egykor ökopártnak nevező formáció az MSZP Szküllája és a Demokratikus Koalíció Karübdisze között hajózó Odüsszeusz, akinek valahogy át kell jutnia ezen a retteneten. Azon kínlódott idáig Schiffer András, hogy a két párt szorítását túlélje és független, önálló pólusként jelenítse meg, majd győzze is le a Fideszt.

Szerintem Kaufer Virág távozása, Scheiring Gábor, majd Schiffer András hátralépése mély válságot jelez. Nem csupán arról van szó, hogy az LMP részt vegyen-e az esetleges Ellenzéki Kerekasztal munkájában, nem is csak arról, hogy segít-e leváltani az antidemokratikus Orbán-rezsimet. Ha valaki csak ennyinek látja a Lehet Más a Politika problémáit, csupán amolyan politológusi értelmezést ad, anélkül, hogy érzékelné a feszültség igazi okait.

Az LMP-t több tényező egyszerre sújtja. Létezik egy erős nyomás az egyre szegényedő, a saját és gyermekeik jövőjét féltő ballib szavazóktól - a Kádár-rendszer ma is feltétlen hívétől az attól kortól irtózó liberális értelmiségiig -, hogy muszáj összefogni, különben minden tönkremegy. Akár az egész évtized rámehet Orbánék nemzetpusztító munkálkodására. Egyre erősebb a hang, hogy aki nem áll be a demokraták közé az antidemokratákkal szemben, az a Fideszt támogatja. Az LMP eredeti, ha úgy tetszik, schifferi különutas mivolta alapvetően tiszteletreméltó. Csak éppen ma nincs demokrácia: dönteni kell. Vagy hatalomban tartod ezt a rezsimet a különállással, vagy összefogsz, mert egyetértesz a többiekkel abban, hogy ezeknek menniük kell. Ez a fő kérdés.

A politika azonban nem csak ideológia és eszme, a hangoztatott szándékok rendszere, hanem emberi kapcsolatok és bizalom kérdése is. Az LMP pedig mára nem tudja, mit akar, és a normális hangnem is odaveszni látszott. Korábban kiszivárgott belső levelezéseikből kiderült, egymást olykor "drogos kurvának", "patkánynak" szokták szólítani, Scheiring fájdalmas és vádló levele is azt ábrázolta, hogy a vezetési problémák mellett a házon belüli stílus is kívánnivalót hagy maga után. Olvasom egy másik elemzésben, miféle dolog, hogy a baloldali sajtó - a galamus.hu közlése nyomán - rútul átvette Schiffer Anna, András nagynénjének nyílt levelét. Az hiányzott az elemző felháborodásából, hogy a nyílt levél azért született, mert a pártvezető törölte (!) a facebook-os ismerősei közül a vele egyet nem értő rokonát. Könnyű kiolvasni: ha valaki így bánik a hozzátartozójával, mi lehet egy párton belül?

Ma úgy látszik, a december 23-ai sikeres láncolós akció nem elindította az LMP-t egy új politikai irányvonal felé, hanem végképp felszínre hozta a belső válságot. Schiffer volt az egyetlen, aki nem vett részt tevőlegesen a demonstrációban, majd megjelent ott Gaudi Nagy Tamással, akinek párttársa most uniós zászlót égetett.

Nem lehet egyszerre kint és bent is egeret fogni. Egyik nap azt mondani, hogy az MSZP-vel és a DK-val nem, aztán, hogy mégis, de majd csak 2014-ben, esetleg a választás után, de akkor akár az ördöggel is. Vagy összenevetgélünk a zászlóégető antiszemita, szélsőséges és unióellenes formációval, vagy szóba sem állunk velük. Nincs technikai koalíció, nincs szavazat- és tekintélyvesztésben mérhető vissza nem lépés a második fordulóban.

Sokaknak az sem tetszik, hogy Schiffer András azt mondta, hogy nem rehabilitálja a zelmúltnyolcév politikusait. Nem szimpatikus ez a ki tudja honnan eredeztethető erkölcsi fölény, főleg, ha a nyolc évet vezető, immár két párt támogatottsága mintegy négyszerese az LMP-ének. Az úgynevezett mélyponton, 2010 tavaszán is egymillió magyar választó bizalmát élvezte a még egyben levő MSZP, és ez a szám immár kettéválva is megvan... Az egykori SZDSZ-szavazóktól sem elvárható, hogy ha vannak is fenntartásaik, mindenestül megtagadják saját kormányzati tevékenységüket Kunczéval, Magyarral, Persányival, a 2002-es és 2006-os választási győzelemmel, a Gyurcsány-féle fejlesztésektől és reformoktól a válságkezelésen át Bajnai Gordon egyensúly és forintjavító tevékenységéig. Erre ez a balliberális oldal nem rávehető, ezt be kell látnia az LMP-nek.

Fájdalmas lehet minden lmp-snek szembenézni azzal, hogy amikor bekerültek az országgyűlésbe, mérsékelt parlamenti ellenzéki pártként definiálták magukat, aztán meghirdették a nemzeti ellenállást. Schiffer másfél éve azt mondta, hogy a parlamenti kivonulósdit meg kell haladni, aztán mégis az utcán láncolják oda magukat. Az sem lehet könnyű élmény, hogy identitásuk része a sukorói feljelentés, aztán mégis sokkal inkább Gyurcsány áll közel hozzájuk, mint Orbán. Az a Gyurcsány, aki bojkottot hirdetett az alaptörvény ellen, amihez végül kénytelenek voltak csatlakozni.

Az ideológiai fundamentumok kényszerű, de folyamatos feladása okozta a mai helyzetet az LMP-ben. A tisztességes szándék csak demokratikus kormánypárt ellenzékeként működhetett volna. A Fidesz azonban felülírta a helyzetet. Az LMP-t nem az MSZP és a DK közelsége, hanem Orbán antidemokratizmusa és súlyos károkat okozó kormányzása szalámizta a jelenlegi állapotúra.

A meccset most maguknak kell megvívni, ebbe belebeszélni nem lenne szimpatikus. Az ellenzéki együttműködés esélyei mintha picit erősödtek volna, de ez sem bizonyos. Majd a kongresszusukon eldöntik, merre mennek tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr533553541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kovács László: Kell az együttműködés 2012.01.16. 14:57:01

Az egyfordulós választási rendszer miatt a demokratikus ellenzék választási együttműködését is szükségesnek nevezte Kovács László, az MSZP alelnöke.

Trackback: Kezdeni valamit a hülyékkel 2012.01.16. 14:11:54

Olvasom, indul a hülyék menete Budapestre, megünnepelni az önrendelkezést, valamint vesszentrianon. Meg mindaz, ami még szembe jön ott fönt, a Szent Orbán téren....

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.16. 12:40:04

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: Orbán kapcsolata az erőszakos tüntetőkkel 2012.01.16. 10:40:18

A Spiegel a jelek szerint valóban birtokában van erről szóló diplomáciai táviratoknak, mert a Wikileaksen is található utalás a táviratokra....

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.16. 10:25:59

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.16. 10:25:29

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.16. 10:24:31

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Amikor a FIDESZ-nek gágognak... 2012.01.16. 10:02:00

Ha a FIDESZ miután mindent szétvert és idővel majd távozásra kényszerül, emelt fővel már aligha teheti. A párt korábbi pozitív megítélése, olyan drámai módon zuhant az elmúlt hetekben, hogy nehéz elképzelni, hogy sokan maradjanak még, akikben szöv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:43:27

@Betelgeuse-2: Milyen sikerek voltak? Mondj már egyet, légyszi! 2002-ben lejtőre tették az országot, és 2008-ig, a csődhelyzetig lavíroztunk, majd vészfékezés.

Igen, felelős a Fidesz IS, de csak az ellenzéki párt kormányzati felelősségének mértékéig (azaz alig). De ez mit von le az elkúrásból? Ők a mostani elkúrásért felelősek.

seagull 2012.01.16. 11:43:46

@is: úgy látszik nem egy országban éltünk. Szerintem nézz utána egy kicsit a számoknak, mielőtt égbekiáltó hülyeségeket írnál. Csak kettőt ragadnék ki:1. pártfinanszírozás- legjobb tudomásom szerint mai napig megoldatlan, de te biztosan jobban tudod. Normális, egészségügyi reform: elég merész állítás, egyrészt, mert nem élt egy percet sem, így nem tudjuk, milyen lett volna, másrészt több szakértő szerint is a kiizzadott kompromisszum éppen a lényeget ölte volna ki az eredeti elképzelésből. Egyébként rosszul gondolod, nem torpedőztam meg, én is fontosnak tartottam, a népszavazósdit meg éktelen idiótaságnak. Úgyhogy ezentúl próbáld mellőzni az ostoba előfeltevéseidet; azért, mert nem dugom a fejem egyik párt seggébe sem, még nem biztos, hogy én vagyok a hülye.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:46:08

@S.O.Meone: Te annyira tudod a tutit, barátom, és oly remekül lököd a számokat, hogy jelentkezz Matolcsynál! Biztos lenne egy jól fizető íróasztala neked!

Bryan élete 2012.01.16. 11:46:55

@gomorra: és akkor mi történik, ha fleto lemond 2007-ben? Átveszi Gordon és befejezi, amit elkezdett, vagy új választások és már akkor elkezdődik a fidesz ámokfutás? Ha az utóbbi, akkor most üzbegisztánnal lennénk szoros szövetségben.

Szvidrigajlov 2012.01.16. 11:47:05

@RAMBO:
Tökéletesen egyetértek, sőt 2012. januárjában két 1972-es vicc jut az eszembe, az egyik a gréczyblogról:
Szt.Péternél a mennyekben Brezsnyev elvtárs kérdi, hogy a kicsin csengettyűk miért szólalnak meg, mire mondja szt Péter, hogy ha valaki hazudik, megszólal egy, majd egyszer csak éktelen hangzavarral óriási harangok: nyomják a Pravdát. Vagy a gréczyblogot?
Legyen mindenkinek világos, hogy az LMP-t azok tömörítenék bele az MSZP koalícióba, akik annak idején az SZDSZ-t is. L.még: bajnai-clinton.
A másik vicc:
Brezsnyev elvtárs táviratot küld: gratulálok az új gazdasági mechanizmushoz stop. Kőolaj stop, földgáz stop, vasérc stop.
Olli Rehn, Christine LaGarde vajon ismeri a viccet?
ciao

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:47:28

@Betelgeuse-2: Nem, NEM KELL. Lehet. Nagy különbség.

A Fideszes (és az MSZP-s) kemény magot meg leszarom. Nehogy már én viseljem mások hülyeségének terhét! Már az eredendő bűnnel is tele a tököm.

Egyébként a 2/3-ad nem jött volna össze a keménymagból. Ezt jól mutatják az átpártoló szavazók a statisztikákban.

seagull 2012.01.16. 11:47:32

@kíváncsivagyok: azért én többre tartom magam, és az országnak is többre kéne annál, hogy elfogadja azt a szart, ami éppen abban a pillanatban kevésbé büdösnek tűnik...

S.O.Meone 2012.01.16. 11:49:45

@kíváncsivagyok: jah a földön...csak melyiken?

milye elemei voltak a csomagnak, és milyen hatásuk volt? medig hatott, mennyit törölt el belőle az AB, mennyit csináltak vissza hornék miután kibaszták csomagostul.

gondolom semmit nem tudsz, csak a legenda él benned a mesebeli bokrosról, akiről ilyen gréczy féle hülyék az elkúrása után 10 évvel elhitették, hogy vmi nagy dolgot csinált, és a Fidesz is csak azért volt jó, mert a bokros rendebetette a gazdaságot. vicc bazmeg.
kirúgták a gecibe, a csomag nagy részét az AB visszavonatta. talán az uccsó visszacsinált intézkedés a fogmegtartó-kezelések újbóli ingyenessé tétele volt. 11millió ilyen kezelés maradt el, 11 millió fog. szted mennyi egy fog eszmei értéke? szorozd be, oszt nesze.
és csak nagyon kicsit voltam demagóg. ellentétben veletek.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:50:35

@RAMBO: Autópálya építések, autóút építések, csatornázások, Audi további beruházás, Mercedes, Hankook, közalkalmazotti bérek rendezése, de ha akarod, részletesen utánamegyek, csak ne hazudjuk már le a 2002-2010 közötti előrelépéseket sem.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:51:56

@RAMBO: Tévedsz. Szavazni KELL. A "lehet"-tel bebetonozod a jelenlegi rezsimet vagy 50 évre.
Persze, lehet a lehet. Hogyne. De akkor ne rinyáljunk, ha a rezsim azt teszi velünk, amit tesz.

S.O.Meone 2012.01.16. 11:52:01

@seagull: "Normális, egészségügyi reform"

mint romániában :D

ide nekünk az IMF csomagot :DDDD

remélem orbán elküldi őket a gecibe, innen már hova minősítenek le? felmondjuk a gyurcsány által felvett 35mrd-t, oszt jónapot. tán még egy IMF-ből való kilépés is belefér, ha egy EU-ból való nem is ;)

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:53:59

@RAMBO: Márpedig mindig te viseled mások hülyeségének terhét, bárhogy is tiltakozol ellene. A 2/3 persze nem csak a kemény mag. De ha nem mész el szavazni, lásd az időközi választásokat, azzal csak a jelenlegi rezsimnek teszel szívességet.

S.O.Meone 2012.01.16. 11:54:21

@Betelgeuse-2: inkább ezek 50 évig, mint MSZP-SZDSZ (akármilyen néven is induljanak) egyszer is.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:55:08

@Betelgeuse-2:
- autópálya építések? M60? LOL. "Miért fáj magának az az ötmilliárd?"
- csatornázások: EU pénz + önrész svájci frank kötvényből. LOL
- Audi beruházás, Merci - ekkora kedvezményekkel az államnak soha nem térül meg. LOL
- Hankok - helyi ingatlanpanama. LOL
- közalkalmazotti bérek rendezése - teljesítménytől függtelenül, leépítések nélkül, inhatékonyan. LOL

Légyszi, ENNÉL jobban menj utána, mert ezekre az eredményekre nyugodtan tekinthetünk buktaként is.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:55:36

@Betelgeuse-2: Ó persze, a Fletót is milyen faszán bebetonozta, hogy nem mentem szavazni, igaz-e?

Mária 2012.01.16. 11:56:20

@RAMBO:

"AZ LMP-t nem a Fidesz szalámizza, hanem a kommancsok."

Az LMP saját magát szalámizza.

Tökmindegy, hogy mit gondolnak és milyen céljaik vannak, amikor a kommunikációjuk tragikus, és szinte minden megnyilvánulásukkal hülyét csinálnak magukból.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:57:21

@S.O.Meone: Persze, el kell küldeni az IMF-et a ... francba, felmondjuk a szerződést, nem fizetjük vissza a 35 mrd-ot, elvégre a mi bankunk, kilépünk az IMF-ből, a NATO-ból, az EU-ból, mert mi tökös magyar fasza gyerekek vagyunk! És hadüzenetet küldünk az USA-nak, annektáljuk Erdélyt, a Felvidéket, Németországot, Franciaországot, mert az nekünk ősi jussunk! Meg a hülye angolokat is, naná!
Tényleg kell neked szerezni egy jólfizető asztalt Matolcsy minisztériumában! Mert megérdemled!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:57:51

@Betelgeuse-2: És amíg nincs reális alternatíva, ez így is marad. Sajnálom a hülyék közül a hülyéknek kell választaniuk. Így valósul meg az ő érdekképviseletük. Az én érdekeim nem fontosak senkinek, ezért nincsenek is képviselve. Így jártam. Majd ha már minden hülye tönkrement, talán hallgatak arra, akire én is elmennék szavazni.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 11:58:28

@RAMBO: Nem te vagy az érdekes. Nem egy ember. Hanem ha két-hárommillió vélekedik úgy, ahogy te. Az már nagy baj lenne.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 11:59:40

@Mária: Ebben igazad van. :)

@Betelgeuse-2: Nézd meg a bizonytalanok arányát. Baj van.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:01:36

@RAMBO: Még jó, hogy neked rendelkezésedre áll a rengeteg bizonyíték. Most mit sírsz? Annyira naív vagy, hogy azt hiszed, lennének olyanok, akik nem veszik el a terített asztalról a magukét? Még te is elvennéd, berátom, ha oda kerülnél. Lehet, hogy 6-8 hónapig nem, de aztán mégiscsak... Az általam említett beruházások az ország javát szolgálták, akkor is, ha volt közben panama bőven.
Mit gondolsz, a kiegyezés után nem övezte óriási panama a magyar vasútépítést? Dehogynem! De mégis megépült 35ezer km vasút, ami hozzájárult Magyarország felvirágzásához! Csak az 1870-es évekbeli panamákat már elfeledtük...

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:03:57

@RAMBO: "Majd ha már minden hülye tönkrement, talán hallgatak arra, akire én is elmennék szavazni".
Csak az a baj, hogy neked is egy életed van. Vagy te 600 évig élsz? Mert akkor van időd kivárni, amíg magától jobbra fordul a sorsod...

S.O.Meone 2012.01.16. 12:04:25

@Betelgeuse-2: mit ettél? rosszul vagy?
a görögöknél már jóval több, mint 35mrd lett felmondva/elengedve.

itt is az lesz, meglátod.

NATO-ra, EU-ra már eleve nemmel szavaztam, szal igen, ezekből sűrgősen ki kéne lépni. az IMF-ből is, mert a velük anno kötött szerződés tartalma elfogadhatatlan.

ebből hogy következik a sok betegség amit írtál?

Psyman 2012.01.16. 12:06:12

A politikai történések félremagyarázása, hisztériakeltés, tények elferdítése. De végülis mit várunk attól akit egy pszichopata pénzel...

parttalan 2012.01.16. 12:07:29

Az LMP előtt két út áll:

1. Egyedül próbálja megnyerni a választásokat. Ez esetben min. 50+1% többséget kell(ene) szereznie - bízva abban, hogy a többi mai ellenzéki párttal meg lesz a kétharmad az orbáni posvány eltakarításához.

2. Előbb-utóbb képes belátni, hogy -bár még messze a választás - erre vajmi kevés esély van: összefog a demokratikus ellenzékkel és megérti, hogy - ugyan egyazon generáció: büdös ifjú neonáci szarokkal nincs, mert nem lehet összejátszás.

Az itt kommentelők többsége kívánja az orbáni rendszerrel való leszámolást? Akkor vesz egy nagy levegőt, és szabadjára engedi a kis lelkében az ellenzéki összefogás gondolatát - bizony, még azzal a "mocskosrohadtgyurcsány" és "elmúltnyóccévbenhazáttönkretevő" mszp-vel is, ill. jelen állás szerint CSAK velük, mert más politikai formáció egyelőre nincs!

Nekem meg az lmp-vel kapcsolatban vannak egyébként nem túl jelentős fönntartásaim, de egy kósza gondolat büdös erejéig sem jutott eszembe az, hogy nem lesz rájuk szükség.

Ezen gondolkozzon már el a sok nyámnyogó kommentelő.

És a legutolsó, Szonda Ipsos közvéleménykutatás eredménye alapján:

Mszp: 20%
LMP: 8%
DK: 3%

Ki a faszt nem kíván Schiffer rehabilitálni??!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.01.16. 12:11:25

@Betelgeuse-2: Nézd, amikor multinál voltam vezető beosztásban, hírhedten nem voltam kenhető. Ennyit tudok magamról, meg azt, hogy soha nem dolgoznék államigazgatásban.

Nincs 600 évem, de elkötelezettségem se egyik oldal felé se. Így vagy megélek a gazdaságból, vagy elmegyek innen, de nem rettegek attól, hogy az alkotmányban leírja-e valaki, hogy a homokosok házasodhatnak vagy nem házasodhatnak. Ha nagyon rossz lesz, keresek máshol megélhetést, és csak nyugdíjasnak jövök haza - vagy annak sem. De tolvajt (ha tudom, hogy az) nem juttatok kormányra, mert "ő a kisebbik rossz". Nem. Ő IS rossz, tehát nem szavazok rá.

seagull 2012.01.16. 12:20:55

@RAMBO: bár többen gondolkodnának így! Soha nem gondoltam volna, hogy az embereknek ilyen rövid az emlékezetük...vagy ilyen alacsony az igényszintjük? A végén el kell fogadnom, hogy minden népnek olyan a kormánya, amilyet megérdemel...

Ludovikás Levente 2012.01.16. 12:22:19

Szánalmas hogy mindig bebizonyosodik, nem lehet más a politika. Az LMP programjában volt sok jó elem, csak nehéz volt elhinni, hogy komolyan gondolják. A lemondásokból az következik, hogy voltak akik komolyan gondolták, mégsem lesz belőle semmi. Maradnak a porondon a Gyurcsányok, Gréczik, és más hasonló bohócok

Arbet 2012.01.16. 12:29:35

@Betelgeuse-2: Ez egy nagyon káros elgondolás. Az országban rengeteg versenyszférában dolgozó ember van aki nem lop el semmit sem és tisztességesen él, adózik. És akkor is becsületes maradna, ha állami projektek fölött kéne bábáskodni. Egyszerűen megengedhetetlen, hogy a nehezen összekapart adóforintokból akár egy fillért is lenyúljon valaki. Aki ilyet tesz azt úgy megbüntetném, hogy a büdös életben nem lenne pénze semmire csak a rezsire, kenyérre, vízre.
A tolvajokat meg kell büntetni. Nincs értékhatár, nincs nagyságrend, nincs összehasonlítás. Aki korrupt vagy lop annak legyen akkora büntetése, hogy még az ilyen tefajtád fejéből is egy életre eltűnjön az a gondolat, hogy tolerálható és az állami szféra velejárója.

Pinka-Panka 2012.01.16. 12:30:11

A legjobb dolog, amit Orbán szeretne. Érdemes elolvasni, ebben nincs semmi kivetni való, sőt...

index.hu/belfold/2012/01/16/orban_ne_kulfoldi_hulladekot_egyunk/

Arbet 2012.01.16. 12:30:57

@Ludovikás Levente: Szerencsére ezek a bohócok már csak a porond széléről ugatnak kivert kutyaként, mert a büdös életben nem lesz az embereknek bennük bizadalma.

Bryan élete 2012.01.16. 12:31:00

@Betelgeuse-2: az igazi Rambó sem az eszéről volt híres, ahogy kinézett a fejéből ...

Andráska8 2012.01.16. 12:33:50

Schiffert a minap egy étteremből látta kijönni a sajtó Navracsiccsal.

No comment!

Arbet 2012.01.16. 12:35:46

@Pinka-Panka: Orbánnal nem az a gond, hogy mit szeretne és miket mond. Az a gond vele, hogy 2/3-al semmi értelmeset nem csinál. Nincsenek meg azok a reformok amikre szükség van, valamint nem vonja felelősségre az előző kormányok tolvajait, mert ő is ugyna úgy nyúlja a kasszát.

Nem tesz a korrupció ellen, nem csökkenti a parlament létszámát, nem csökkenti a képviselők fizetését, nem szünteti meg a bkv-ból való pénzkihordást, nem szünteti meg az ingyenélők segélyezését stb.

Helyette inkább átnevezi az orzságot meg a tereket, hidakat, utcákat.

Tehát semmivel sem tesz többet a nyugati színvonalhoz közeledésért mint elődei.

Andráska8 2012.01.16. 12:36:08

@parttalan: Schiffer azt állította, ha nekik lesz kétharmaduk, utána még az ördöggel is tárgyal majd az alkotmányról. Azaz ez az ember nem abszolút többséget vizionált magának, hanem kétharmadot. Valszeg nem olvasta az új választási törvényt.

Arbet 2012.01.16. 12:36:42

@Andráska8: Meglepődsz? :) Múltkor Orbán volt az Apró villában kertipartin Gyurcsány vendége. Meglepődsz a magyar politikán? :D

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:40:03

@Arbet: 12:29-es bejegyzésedhez:
Nagyon szép gondolatok. Szépek, és naivak. Soha meg nem valósíthatóak, és soha meg nem valósulóak.
Jó dolog, hogy vannak álmodozók még közöttünk. Rájuk, rád is szükség van. Írjatok szép könyveket, fessetek szép képeket, szerezzetek kellemes zenét. Így van jól.
Az énfajtám szívesen fogja elolvasni ezeket a könyveket, megcsodálni a festményeket, és bódultan hallgatni a szép muzsikátokat.
De ahogy te elképzeled, sajnos vagy sem, az teljesen mindegy, a világ nem így működött, ahogy te szeretnéd: soha nem működött így, és soha nem is fog.
De azért szép gondolatod van.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:42:02

@Arbet: Ja, tényleg.
És a múlt héten Kim Dzsong Unt láttam Orbánék kertjében! Basir Asszad szíriai elnököt meg Feltóval együtt az óbudai Kisbudagyöngye étteremben!

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:44:49

@Arbet: Nem értek egyet 12:30-as bejegyzéseddel, szerintem tévedsz. Nem fog kivert kutyaként Gyurcsány a porond széléről ugatni, meglásd. Nyilván nem lesz miniszterelnök-jelölt, de ha sikerül leváltani Orbánt, akkor, ha tetszik, ha nem, abban neki is és a reá szavazóknak is nem elhanyagolható része lesz.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:45:31

@Arbet: Nem értek egyet 12:30-as bejegyzéseddel, szerintem tévedsz. Nem fog kivert kutyaként Gyurcsány a porond széléről ugatni, meglásd. Nyilván nem lesz miniszterelnök-jelölt, de ha sikerül leváltani Orbánt, akkor, ha tetszik, ha nem, abban neki is és a reá szavazóknak is nem elhanyagolható része lesz.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 12:49:21

@RAMBO: Örülök, hogy te nem voltál kenhető, ez szép dolog, viszont nem is akarsz az államigazgatásban dolgozni... Látod, látod, egy tisztakezűvel kevesebb, döntéseddel rontod az arányokat, növeled a korrupció részarányát...:) A te szíved joga eldönteni, hogy nem mész el szavazni, viszont homokba sem dighatod a fejed: ha nem a kisebbik rosszra szavazol, akkor ezzel kvázi elősegítetted te is a nagyobbik rossz hatalomra jutását. Ilyen egyszerű ez.

2012.01.16. 12:53:08

@S.O.Meone: Bokros csak egy évig volt pénzügyminiszter. 2005 márciusától, 2006 tavaszáig.

2005 elején az infláció 28,5, 2006 elején 24% volt, majd folyamatosan csökkent, a fidesz 10% körül vette át.

Bokros előtt Békesi volt.

high up! 2012.01.16. 12:54:20

Annyira édi ez a lúzer ballibsi ellenzék, hogy csak na.

Itt van ez az 1%-os, 2014-ben végleg kihalt Deka gerilla harci egység, tele idegbeteg marhákkal (köztük az ellenzék egyetlen vezéralakjával a legföbb vezér Vezér Vezerovics Fleto eftárssal)

Aztán itt vannak a lomposok, akiknek összesen nincs annyi agysejtjük, mint egy 5 éves gyereknek.

S itt a maszop, az öreg bolsi múmiák gyülekezete. Akik mellett még Lenin múmiája is szégyellné magát. S közben a maszop az agyhalott szavazók utánpótlás hiányának a következtében 2018-ra kipusztul.

Aztán ezek vitatkoznak arról, hogy ki kivel akar erre a hátra levö kis idöre pettingelni, s hogy ha full servicet játszanak, akkor ki legyen alul és ki felül.
Lúzerek!!!

Andráska8 2012.01.16. 12:56:17

@gréczyzsolt:

Milyen érdekes, a parlamenti közvetítésekkor is rendkívül jókat nevetgél a Jobbikkal.

Bryan élete 2012.01.16. 13:02:02

@RAMBO: Stallone tudja ezt? Most fizetheti vissza a rengeteg lóvét...

2012.01.16. 13:04:56

@high up!: De jó, hogy megjöttél!
High up! Ez valami energiaital. Mű koffein, műcukor, művitamin...
Látogatási idő van? Hogy jutottál számítógéphez? A nővérke ebédel?

Kotkodus 2012.01.16. 13:06:12

nem értem az értetlenkedőket: egy parlamenti párt vezetője lemondott pártbeli pozícióiról, mert nem volt hajlandó a párttagok többsége által támogatott irányvonalat követni, képviselni...
bárcsak fele ennyi gerince lenne a magyar "elitnek":

ma olvasom, hogy a jobbik eu-zaszlót éget, de a párt eu képviselői úgy tűnik még nem mondtak le eu-s juttatásaikról...

a fidesz nyomogatói sem értenek egyet mindenben vezetőikkel, de ellentmondani, lemondani nem soknak volt eddig mersze, gerince (tisztelet a kevés kivételnek!).

a dk/mszp-s huza-vonát és a 2010es óriási erkölcsi bukás ellenére érintetlen pártvezetéseket már meg sem kell talán említenem.

ezek vagyunk és mivel elfogadjuk, ezt is érdemeljük!

2012.01.16. 13:10:48

@Pinka-Panka: És milyen igaza van!
Csak az a baj, hogy egy helyes gondolatból helytelen következtetést von le a kormányzó párt.
Nem az EU szállítja be a szemetet, nem az EU ad el nekünk szar terméket. A vállalatok.
Ja, azért érdemes megnézni egy magyar és egy lengyel konzervgyár, húsfeldolgozó stb terméke közötti különbséget!
Angliában élek, látom, mit adnak el a lengyelek mondjuk felvágottként , és odahaza mit gyárt az élelmiszeriparunk.

irógép 2012.01.16. 13:16:16

Sajnálom Schiffer lemondását, de ha az LMP elkezd elmozdulni mondjuk a mszp, DK felé, akkor nagyon jól tette.
Milyen érdekes, ahogy a cikk arról ír, hogy nagy a nyomás, hogy aki nem az ellenzékkel van az akkor a kormánnyal.
Én is észlelem, ezt. Nos mennyit szidták ezért a hozzáállásért Orbánt, hogy aki nem vele van, az ellene. Hát akkor megint csak azt látom, hogy az ellenzék pont ezt csinálja.
Persze ez nagy csúsztatás, mert rengeteg ember, van úgy, mint én is, hogy a francba kívánja mind a két oldalt.
Amúgy az érdekes az lesz, amikor Bajnai színre lép majd. Na akkor lesz buli a baloldalon:))
Szerintem Bajnai színre lépése az mszpt, parlamentbe jutás küszöbére fogja lökni, a DK-nak meg annyi is lesz. Nem véletlenül nyújtotta máris ki Ferenc testvér hatalmas nyelvét Bajnai segge felé. Bajnai mögé sokan fognak beállni, még a mérsékelt jobbról is akár. Az is lehet akár Schiffer is valami Bajnai-féle formáció felé fog lépni majd.
Szóval nem az LMP az érdekes itt igazán, hanem, hogy Bajnai, mikor lép színre.

beszóló 2012.01.16. 13:19:30

Ez egy csúsztató, ferdítő, valótlanságokra megállapítást építő, még vitára is alkalmatlan írás.

miro1 2012.01.16. 13:22:59

Bevallom Schiffert nem kedveltem, de most nálam is nőtt, hogy szembe meg a magukat demokratának nevezőkkel, Ő nem felejtette el, hogy mennyi bajt okozott a gazdaság szétverésével az MSZP- SZDSZ kormány, balos, de ezért tiszteletet érdemel...

Az LMP sajnos a baloldallal való kapcsolata miatt mára hiteltelené vált, Schiffer ezt jól tudja...

miro1 2012.01.16. 13:24:57

@irógép: Bajnai egyértelműen az USA helytartója lesz, hisz még a Haza és haladás alapítvány is Clintonné asszony alapítványa támogatja az USA...
Nincs szükség a libásra...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.01.16. 13:27:14

Hülye. Gyurcsány szalámizza az LMP-t, a hozzá való viszony, nem a Fidesz - a vak is látja, csak a vakabbnál vakabb Gréczy nem.

Mellesleg, pár nappal ezelőtt ezt sikerült feljegyeznem ATV nézése közben:

hu-hu.facebook.com/permalink.php?story_fbid=313833498656760&id=173965402643571

gomorra 2012.01.16. 13:32:44

@kíváncsivagyok: Ki alatt volt élhetőbb az ország? Én nem élhetőbb országot szeretnék, hanem élhetőt. Midkettő gazember a mi nagy pechünkre s az is marad, ha oda nem csapunk. Nincs különbség, Fletó épp úgy lusta és buta volt, mint Orbán. Utóbbi pluszban még beteg is, skrizofén őrült, de ettől még fletó sem kaphat felmentést. Ha így vesszük amíg nem akaszt embereket a politikai elit, addig kóserek?

irógép 2012.01.16. 13:32:45

@miro1:
Igen ebben van valami. Én is félek ettől. De most nyugalom kéne már ennek az országnak.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.16. 13:32:53

DE hová lett Schmitt copy PÁl, miért nem vall, mert ezzel beismeri?
Kezdjük Schmitt Pállal, neki tényleg mennie kell?
Igen, mennie kell, de nem azért, mert sok évvel ezelőtt másolta a doktori disszertációját, hanem azért mert az elmúlt időszak munkájával bebizonyította, hogy alkalmatlan arra a feladatra, hogy (köztársasági) elnök legyen, mert semmi mást nem tesz, mint úgy ugrál, ahogy a kormány mondja.
Valóban ne legyen egy köztársasági elnök olyan ember, aki nem tud helyesen írni, aki plágiumot követ el, de valljuk be őszintén nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nem végzi a dolgát és még csak kísérletet sem tesz arra, hogy egy józan fék legyen a kormány ámokfutásában. De, ami a leginkább bosszantó Schmitt Pál disszertációja körül, hogy azt nem vesszük észre, hogy akkor vannak ilyen botrányok, amikor nagy a baj. Most államcsőd közeli állapotokról beszélünk, az IMF és az EU a nyakunkon és nagyon sok fog múlni azon a jövőre nézve, hogy mit fog aláírni Orbán Viktor velük, de nekünk ilyenkor a plágium az egyik legfőbb gondunk és az, hogy Schmitt Pál mondjon le.
A (köztársasági) elnöknek már rég mennie kellett volna, és igen én is azt mondom, hogy mondjon le, de nem ez a legfőbb probléma és mi történik akkor, ha valóban megy? Mi megnyugszunk, hogy jó van Pali bácsi elment, nagyon ügyesek vagyunk. De mi lesz utána? Schmitt Pál 2.0 aki lehet, hogy tud majd helyesen írni, aki lehet, hogy maga szerezte a diplomáját, de ugyanazt fogja csinálni, mint elődje. Semmivel sem lesz nagyobb fék és ugyanúgy lelkesen fog berohanni a parlamentbe, hogy aláírhassa a Fidesz legújabb őrületét.

Bye, bye Pál!

Kotkodus 2012.01.16. 13:34:15

@high up!: barátom! ha nem vagy blog-zsoldos, akkor az egyoldalú acsarkodásoddal csak tovább erősíted a hazai politika sáncvonalait és ezzel a jelenlegi beágyazódást!

ha érzel szimpátiát egy párt iránt, inkább feléjük koptasd az ujjaidat, nekik jelezd elégedetlenségedet! biztos van olyan amivel nem vagy elégedett!

egyoldalú kritikáid - ebben a formában - annyit érnek, mint az újpest-vasas meccsen bekiabált "hajrá fradi"...

persze ha ez téged kielégít: hajrá fradi!

miro1 2012.01.16. 13:36:19

@Kotkodus: Pedig nagyon igaza van!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.01.16. 13:41:34

Az LMP-t leszalámizni legkevésbé épp a Fidesz képes.

Ha valaki le tuddja szalámizni az éppen Gyurcsány. Az SZDSZ-en már be is gyakorolta kellően ennek a tudományát.

A másik aki ezt megteheti az Schiffer, meg a többi LMP-s párttag.

A Fidesznek erre esélye sincs. Egy LMP szavazót kurvára nem érdekli a Fidesz szándáka, akarata, mitöbb ha itt igény lenne a leszalámizásra, az inkább csak megerősítené a pártot.

De Zsoltit ismerjük jól.
Ha valaki szalámizódik, fingik, vagy büdös akkor a Fidesz tehet róla, ahogy arról is ha nem az, és leginkább személyesen Orbán Viktor.
Szánalmasan paranoiás ez a Zsolti gyerek.

pástétom 2012.01.16. 13:41:46

@miro1: "Az LMP sajnos a baloldallal való kapcsolata miatt mára hiteltelené vált"

Az, hogy lmp-s képvidselők jobbikos náci patkányokkal röhögcsélnek együtt a Parlamentben, az persze kicsit sem zavar, mi?!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.01.16. 13:43:20

@Trompf:

Hát ezt mondom én is!

Zsóttinak nem elemezni kéne, neki az nem áll jól és nem is megy. A nyalás... na, az igen, meg abban rutinos is szerelmes emberünk.

irógép 2012.01.16. 13:47:08

@malacz69 rezignált:
Mondok jobbat. Múltkor kapcsolgattam délután, és az ATV-n a Gréczy nyomatta az észt. Egy betelefonáló épp a szokásos gyűlölet beszédét mondta ép a kormányról, többek között azt is felháborítónak tartotta, hogy a kormány kirúgta Désit is!!
Na ezen már sírva röhögtem. De persze ez majom Gréczy meg sem szólalt, hogy az ATV rúgta ki, inkább hagyta még fortyogni egy ideig.
Na ilyen ember ez. Ha kell hazudik, ha kell kussol, hogy a hazugság ki ne derüljön.

miro1 2012.01.16. 13:48:34

@pástétom: Miért Horn Gyula Torgyánnal iszogatott a parlamentben. Akkor most mi van, szerintem itt nem a Jobbik a kirekesztő...

Pinka-Panka 2012.01.16. 13:54:58

@Arbet:
Szerintem jó úton van és ahhoz, hogy magyar asztalra végre magyar étel kerüljön, az nem kevés ídő. Mindent nem lehet egyszerre, de amit akar az meg is csinálja.
Jó volna, ha az emberek is visszatérnének, hogy a saját termékeinket vegyük és a kiskereskedőket támogassuk. Ez nem gyors folyamat, fel kéne ismerni, hogy ne naranccsal és kínai, Mchamhamburgerrel tömje a magyar a fejét.
A tolvajokat is elkapják, az viszont baj, ha közöttük is akad - én se nézem ezt jó szemmel, de jelenleg nincs jobb.
És ez javulni fog.
türelem

pástétom 2012.01.16. 13:55:48

@miro1: "szerintem itt nem a Jobbik a kirekesztő..."

Az antiszemitizmusával, a cigányellenességével, az eu-és nyugatellenességével, a náci mentalitásával...persze, hogy nem a Jobbik a kirekesztő.

Persze szólj, ha fenti dolgok számodra szimpatikusak, mert akkor vedd úgy, nem is szóltam.

Kotkodus 2012.01.16. 14:00:10

@miro1: attól, hogy ketten vagy többen is hajrá fradiznak a vasas-újpest meccsen, sem a fradi focija nem lesz jobb, sem a magyar foci...

akit kielégít az egyoldalú szurkolás és elhiszi, hogy hiba csak az egyik oldalon lehet/van (a másikén), annak további jó szurkolást kívánok!

Pinka-Panka 2012.01.16. 14:03:39

A Fradi egyre jobb, fiatal játékosokat vitt Döme a csapatba - jobb is lesz:)

okoskodo.peti 2012.01.16. 14:12:55

Ezt a Gréczyt látta már orvos? ráférne.
Ez napról napra hülyül.

2012.01.16. 14:28:16

@S.O.Meone: Ez most ugye, a kabaré-rovatból jött? Mert annak nagyon jó, térdemet csapkodtam a röhögéstől :-D

Kicsit beborozok, én is tudok ilyeneket kitalálni. Egyszer megírtam, hogy a zsidók már építik a földalatti Duna-Haifa csatornát... Sokan buzgón kommentálták. :->

kela-bá 2012.01.16. 14:29:17

@TrueY: Helló ! Hiánypótlásként ajánlom jó szivvel :www.tenyek.tevhitek.hu -t. A lap leges-legalján az apróbetűs szavacskák nagyon hasznos információt rejtenek. Szerintem egészség és kultúra a legfontosabbak ! További szép napot !

2012.01.16. 14:37:27

"Nem szimpatikus ez a ki tudja honnan eredeztethető erkölcsi fölény, főleg, ha a nyolc évet vezető, immár két párt támogatottsága mintegy négyszerese az LMP-ének."

Nekem szimpatikus az erkölcsi fölény. Az eredete pedig egyszerű: a nyurga szemüvegessel szemben Jumurdzsák, Voldemort és Palpatine kancellár is erkölcsi fölényben van. Az LMP-nek a fletói pestistől távol kell magát tartania, ha csatlakozik az MSZP-DK-hoz, akkor azonnal vége, mint a Centrum pártnak vagy az MDF-nek. Úgy csalogatják az LMP-t a kommerek, mint a cukros bácsik a kislányokat a játszótéren.

kela-bá 2012.01.16. 14:37:42

Tisztelt Gréczy Úr !
Érdekene, hogy ebben a súlyos gazdasági helyzetben Ön mit tesz konkrétan a helyzet javitásáért ? A bloggoláson kivül mit csinál,ki a munkáltatója, mennyit keres, mennyit adózik ? (bocs ez adótitok,és magánügy, de elárúlhatná)
További szép napot !

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.01.16. 14:38:00

És az LMP szavazóinak vajon mekkora része lesz hajlandó egy Gyurcsánnyal, Lendvai Ildikóval, Szekeres elvtárssal összeborult pártra szavazni?

Kivlov 2012.01.16. 15:00:21

@Zigomer Trubahin:
:D
a zs-knek mind1, csak patásorbánt elzavarhassák...

Igaz Magyar - A Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.16. 15:04:47

@miro1: Bajnai vagy Orbán. Erre az egyszerű kérdésre ha tudsz válaszolni, akkor fölösleges is libázni, mindenki érti mit akarsz.

kurgan 2012.01.16. 15:06:24

nem a fidesz szalámizza az lmp-t, hanem a gyurcsány és a maszop, a mocskos kiszivárogtatós játékaikkal. arra mindenképp jó ez az ügy, hogy megmutassa, az mszp és gyurcsány szemernyit sem változott, ugyanolyan mocskos gennyes hataloméhes mindenre képes szarháziak, mint voltak. remélem bajnai sem áll össze ezzel a lepra bandával.

Igaz Magyar - A Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.16. 15:11:22

@irógép: "Egy betelefonáló épp a szokásos gyűlölet beszédét mondta ép a kormányról"

Gyűlöletbeszéd, egy kormányról?
Ez meg miféle állat? Ezt nyomják a hírtévén?

Ez a blog tényleg olyan mint a viagra, a narancs-sztahanovisták 2/3-os potenciálja egyből 4/3-ra nő tőle.

mszp fórumról kitiltott 2012.01.16. 15:22:06

Magyarország nyomorúságáért rendkívül súlyos felelősség terheli többek között Önt is , Gréczy úr , továbbá szeretett mentorát , Gyurcsány urat , valamint az Önök által már elhagyott MSZP-t is.
Mégpedig a gonosz , embertelen eszmékkel (vallás , fasizmus ) szemben tanúsított elvtelen tolerancia , a tehetetlen , gyengekezű demokratáskodás valamint a mértéktelenül túlzásba vitt pacifizmus és civilség kultusz miatt. A humánus civilizációt és a humánus emberi értékeket csak egy nagyon komoly katonai erő felmutatásával lehet megvédeni a szélsőjobb és a vallási fundamentalizmus szadista , brutális kegyetlenségével szemben. Tisztelettel : Csiszár István , Orosháza

Jannni 2012.01.16. 15:54:36

@Betelgeuse-2:
Nem akarok személyeskedni, de másképpen sajna nem tudom véleményemet közölni.
A jegyzeteid alapján látszik, hogy hivatásos megélhetési politikus vagy abból a rossz fajtából, amelyik nálunk tudott így elfajzani, ami utálatossá teszi a politikusokat.
Gyakorlatilag képviseled azt a nézetet, hogy hazudni kell a hatalom megszerzéséért, a választási győzelem után a néptömeg már nem számít, a politikusi, gazdasági korrupció és egyéni haszonszerzés a vezető előjoga,a megválasztott politikus az isten stb. stb.
Hogy pontosan ki vagy, és melyik pártot képviseled; nem érdekel. Azon viszont kérlek gondolkozz el, nem jobban járna -e ez a nyomorult és kihasznált ország ha pld. @Rambó helyett egy eldugott tanyára elvonulnál és ott próbálnál gondolkodni.
Tudod környezetemben ezért az általad igen jól bemutatott elvek miatt van herótja az emberek többségének a politikusokkal kapcsolatban.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 16:29:38

@Jannni: Kedves barátom, nagyon mellétrafáltál. Nem vagyok hivatásos megélhetési politikus. Több okból sem: ha a versenyszférából elmentem volna politikusnak, fő munkaidőben, akkor az életszínvonalam megtartása miatt az első időben nagyon sokat kellett volna lopnom, ehhez meg nem fűlik a fogam.
Én 2006 óta politizálok, magánemberként, amióta 2006 őszén láttam azt a rengeteg mocskot és szennyet, ami ömlött a jobboldali médiából. No és 2002 óta politizálok, amikor az egyik legjobb barátom (legalábbis én azt hittem), kijelentette nekem, hogy aki az MSZP-re szavazott, az neki nem barátja. Immárom 10 éve nem is járunk össze...
Tökéletesen téves következtetéseket vonsz le a bejegyzéseimből. Nem propagálom a hazugságot, a korrupciót, alapvetően én is elítélem.
Csakhogy én a való világban élek, nem pedig elefántcsonttoronyban. Hetente találkozom a korrupció intézményével. Hetente, és sokmilliós nagyságrendben. Persze, lehet megszökni, lehet idealistaként sokmindent leírni, de attól még én két lábbal állok a földön, és ha választani kell, akkor pragmatikusan a kisebbik rosszat választom, ahelyett, hogy orromat felhúzva nem választok, és ezzel hatalmora juttatom a nagyobbik rosszat.

Betelgeuse-2 2012.01.16. 16:32:43

@mszp fórumról kitiltott: Még jó, hogy a 15:22-kori bejegyzéseit igen kevesen szívlelik meg, mert ha megszívlelték volna, már lehet, hogy Románia egyik tartománya lennénk...

Betelgeuse-2 2012.01.16. 16:34:22

@kurgan: Egyszer már összeállt Bajnai velük, barátom...

Betelgeuse-2 2012.01.16. 16:40:48

@nemorino: Ki az a Palpatine?
@irógép: Oly sokan nem veszik észre, hogy Bajnai lényegében Gyurcsány 2006 óta alkalmazott gazdaságpolitikáját valósította meg és valósítaná meg.
Lehet Fletót nem szeretni, ez OK, de valahol mégiscsak az ő elismerése (is), hogy amögé a Bajnai meg beállnának, aki a gyurcsányi 2006-os gazdaságpolitikát folytatná.

mszp fórumról kitiltott 2012.01.16. 16:58:20

@Betelgeuse-2: Egyrészt akkor lehetünk igen könnyen Románia egyik tartománya , ha a hadsereg és a katonai erő a jobboldal kiváltsága és privilégiuma marad a balliberális oldal betegesen túlzásba vitt civilség kultusza miatt.

Másrészt pedig én abban hiszek , hogy a Föld és a humánus civilizáció megőrzése és megvédése érdekében egy nemzetállamok felett álló , ateista katonai erőre van szükség. Az egész Földi élet létezése olyannyira egy hajszálon függ , hogy a Magyarországhoz (vagy éppen Romániához) hasonló kis nemzetállamocskák ideje végleg lejárt. Mint ahogyan a balliberális oldal rögeszméje , a civilség is teljességgel képtelen a Földi élet és a humánus civilizáció fenntartására , megőrzésére és megvédésére a globális természeti és társadalmi katasztrófákkal ( mint pl fasizmus és vallási fundamentalizmus ) szemben.

Scagnetti 2012.01.16. 17:21:22

Persze Zsolti! A Fidesz szalámizta le őket. Az a Fidesz, amelyik egyébként nem sok szót vesztegetett az LMP-re. De azért ők szalámiztak, hisz ki más is lehetne minden baj forrása.

Néhány hívő gyurcsányista ezt biztos el is hiszi neked, de a többség azért tisztában van azzal, hogy az LMP elsősorban nektek volt útban. Nem jó dolog, ha rajtatok kívül másik párt is baloldalinak vallja magát. Még rosszabb, ha, veletek ellentétben, róluk el is hiszik a szavazók. És a legrosszabb, ha ettől a párttól, szintén veletek ellentétben, a szavazók nem kapnak hányingert. Az ilyen pártnak mennie kell!

Nem is volt nehéz dolgotok, ott támadtatok, ahol az a legegyértelműbb volt. Ők azt mondták, lehet más a politika. Nektek csak annyit kellett tenni, hogy piócaként rájuk tapadjatok, hogy a szavazók ha őket látják, titeket is lássanak, és ezzel együtt azt, hogy nem lehet más a politika. Pedig lehetne, csak sajnos az LMP sem volt elég tökös ahhoz, hogy elküldjön titeket a ferde faszba, mikor közeledtetek. Legkésőbb dec. 23-án a Parlament előtt, mikor is szerelmed az eddigi talán legundorítóbb előadását mutatta be, az LMP-nek ezt meg kellett volna tennie. De nem tették. Sőt, most attól az emberüktől is megszabadulnak, aki eddig távol tartotta őket tőletek.

Meg is lesz az eredménye, legközelebb semmi esélyük nem lesz a bejutásra.

Küldetés teljesítve, LMP-nek vége. Természetesen ez azért legnagyobb részben az ő hibájuk. Észnél kellett volna lenniük, és erőt kellett volna mutatniuk. Hogy végül mitől fordultak maguk ellen azt csak ők tudják. Talán tényleg bevették, hogy Orbán leváltásához kellenek, pedig pontosan tudjátok ti is, hogy velük együtt is kevesen vagytok hozzá. Összességében talán lennétek annyian, mint a fideszes tábor, de ott van még a Jobbik is, jelentős számú szavazóval, tehát az ún. demokratikus ellenzék (ezen mindig nevetnem kell), még ellenzék marad egy ideig. Hacsak nem akartok nagykoalíciózni. :)
Az is lehet, hogy tényleg a pénzelőik csalódtak bennük, mert ők egy új szadeszt akartak létrehozni, és ebbe Schiffer nem passzolt.
És lehet még más is, nagyjából mindegy. Ennyi volt. Egy küszöb szélén álló párt ha még szakad is, és ti is megkörnyékezitek, akkor halálra van ítélve. Maradtok ti a "baloldal" egyedüli urai. Remélem, illően megünneplitek!

igenember 2012.01.16. 18:21:45

Én Bajnainak adok igazat. Itt hosszú ideig marad még a Fidesz. Hiába akarja őket mindenki leváltani, még a Jobbik is, ilyen választási törvény mellett összefogás nélkül nem lehet.

Na mindegy is, vagy megszoksz vagy megszöksz, magam részéről én megyek azt csomagolok.

Közbiztonság Szilárd 2012.01.16. 19:18:56

Nem hiszem, hogy itt a Fityisz szalámizott volna.

Az ellenben nagyrészt Ferencednek köszönhet, baszd meg, hogy az ellenzék semmire sem jut, mert ahová Ferenc beteszi a lábát, onnan mindenki menekül.

Vegyétek már észre, hogy a pár MSZP-menekült idiótán meg néhány nyugdíjason kívül mindenkinek KÍNOS, HA A TÁRSASÁGOTOKBAN MUTATKOZIK, AKKOR IS, HA NEM IS TEHET RÓLA.

Ha tényleg azt szeretnétek, hogy az Orbán-bandát leváltsák, akkor húzzatok Ferenccel együtt villámgyorsan a picsába, és hagyjátok a többi, veletek ellentétben magát a világ előtt még szarban meg nem úsztató embert érvényesülni.

Ha Ferenced 2006-ban lemond az őszödi beszéd után, akkor lehet, hogy nem így állna a helyzet - de NEM mondott le (azt a világon azóta végbement események - mondjuk világgazdasági válság - fényében nem is ecsetelném, hogy mekkora szívességet tettetek volna ezzel a baloldalnak, közte magatoknak is, és hogy megszopattátok volna a Fityiszt).

Azóta mindenhol, minden kicsit is értelmes ember társaságában SZALONKÉPTELEN.

Ezt kéne már felfognotok.

És nem odamenni SOHA TÖBBÉ az ellenzéki erők (akár pártok, akár civilek) által szervezett tüntetésekre vagy bármire, mert RÁTOK NEM KÍVÁNCSIAK.
SENKI.

high up! 2012.01.16. 20:43:15

Mivel rengeteg itt ezen a blogon a gazdasági analfabéta, így egy kis összeofglaló a Coclib Elkúró Nyócévröl:

2002: A bolsi-libsi gengsztereknek semmi nem volt drága hogy hatalomra kerüljenek, ezért egy 100 napos osztogatásban en bloc megvették maguknak a lumpen proletár szavazókat.

2004-re már rég világossá vált, hogy a 100 napos fosztogatás emelkedö adósságpályára rakta az országot. Erre jött gyúrtcsányi, aki ezt az adósságnövekedést a fellegekbe lötte, mert meg akarta nyerni a 2006-os választást, bármi áron.

2006 tavasza: a maszop vezérkara, élükön gyúrtcsányival elhatározza, hogy meghamisítja a költségvetést, hazudni fog a jövöröl a szavazóknak.

2006 választás után: greci megírja gyucsi gazdinak az öszödi beszédet, amelyben megfenyegetik a lumpen proli nmaszop tagokat, hogy aki nem nyomja a gombot a megszorításokra, az repül a frakcióból.

2006 október: gyúrtcsányi engedélyt ad a rendör vezéreknek a véres bosszúra a TV székházi vereség kompenzálására.
Kúrtcsótány beindítja a sarc programját.

2008: kúrtcsányt maga alá temeti a hazugsághegye, államcsödöt jelent az IMF-nél.

2009 március: kúrtcsány nem meri bevállalni az általa kötött IMF megállapodás esedékes szakaszát, a nyuggerek megszorítását, ezért a nagy szájhös meglép a feladat elöl.

2009 április: a maszop sok kersgélés után végre megtalálja azt a coclialista gengsztert, akit tud annyira zsarolni, hogy az bevállalja az IMF ukáz végrehajtását az utolsó évre. Libajnai végig úgy pislog a maradék egy évben, mint aki minded percben arra számít, hogy most fog lebukni a sok simlis ügyletével.

2010 április: Libajnait és a maszopot kivágja a nép a hatalomból.
Libajnai örökül hagyja a népnek:
a rekord munkanélküliséget, a gazdaság szinte minden szegletében a termelés zuhanását, a rekord vállalati csödöket.

2012 január: Libajnai túladagolja magát extasy tablettával, berohan egy szál IMF-es alsógatyában a magyar média felületre és elordítja magát, hogy vissza akar térni!!!

Nagyonmarhák!!!!!!!!

szárny 2012.01.17. 09:58:38

@high up!: Kb. nagyon pontos, ahogy leírtad. A baj azonban ott még csak kezdődik, hogy ezeknek nem harckocsipáncél, hanem földkéreg borítja a pofáját. Hogy egy Kovács László! egy Lendvai Ildikó! egy Bauer Tamás! a "demokrácia" szót egyáltalán a szájára merje venni, ez már önmagában a világ feneketlen felfordulását jelzi.
De mondom: a baj itt még csak kezdődik. Az igazi baj az, hogy a "Nyugatnak" - értsd: a világ bőrét lenyúzó, lelketlen, aljas, sátánhívő szatócsdemokrata bagázsnak, amelyik most végképp megbukott - a saját jól felfogott érdekében Lendvai Ildikó, meg pufajkás Horn a "demokrata", és nem az az ember, aki 89-ben, a szovjet szuronyok hegye előtt, el merte temetni Nagy Imrét. Az uzsorásbandának nem számít a kétharmad, nem számít semmi, csak az, hogy végső bukásuk előtt lenyúzzanak még a világról, amit lehet.
Világháború van, emberek, és mi a bankárok elleni front előretolt éke vagyunk. Van olyan hülye, aki elhiszi, hogy ami most történik a kormányzásban, az Orbán partizánakciója? Hát nem az. Hanem a bukott "piacgazdaságot" eltakarítani akarók kísérlete. Ez a társaság sem Grál-lovagok gyülekezete egyébként.

lajos0 2012.01.17. 11:00:01

"Az hiányzott az elemző felháborodásából, hogy a nyílt levél azért született, mert a pártvezető törölte (!) a facebook-os ismerősei közül a vele egyet nem értő rokonát."

Akkor Zsoltinak jó lesz vigyázni, nehogy nyílt levelet kapjon Vonától, aki a wiwes ismerősi gárdáját erősítette egy darabig, amíg eszébe nem jutott törölni .-)

"Sokaknak az sem tetszik, hogy Schiffer András azt mondta, hogy nem rehabilitálja a zelmúltnyolcév politikusait."

Nekem ez speciel tetszett.

"ha a nyolc évet vezető, immár két párt támogatottsága mintegy négyszerese az LMP-ének."

Hogy dübörög ez a DK :-) Tehát a 29 %-os támogatottság, az valójában 36.

"a Gyurcsány-féle fejlesztésektől és reformoktól a válságkezelésen át Bajnai Gordon egyensúly és forintjavító tevékenységéig."

Hát ebben az aranykorban vajon miért dőlt be az ország az első lepkefingnyi válságtól ? Vajon miért nőtt 150 %-al az államadósság ? Hitelből a hülye is tud fejleszteni. Az Economist friss írása az elmúlt 8 év lopásairól valahogy kimaradt a szemléből. Nem mintha sokat számítana.

"Az a Gyurcsány, aki bojkottot hirdetett az alaptörvény ellen, amihez végül kénytelenek voltak csatlakozni."

LOL :-))) Ez ma a kedvenc mondatom :) Nem lesz sok ez a tárgyilagosságból egy napra ?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.17. 14:16:55

@kela-bá: "Hiánypótlásként ajánlom jó szivvel :www.tenyek.tevhitek.hu -t."
PCOrvos? Mit kellene látnom?

"A lap leges-legalján az apróbetűs szavacskák nagyon hasznos információt rejtenek."
Mire gondolsz itten? Az e-mail címre?

mszp fórumról kitiltott 2012.01.17. 15:14:53

A jobboldalnak és a szélsőjobbnak ( vagy ahogy ők nevezik magukat : a magyar hazafiaknak ) hálaimákat kellene rebegniük a képzeletükben "élő" agyrém Istenüknek a tehetetlen és gyengekezű Gyurcsány Ferencért.

Az ő gyengekezűsége , valamint az úgynevezett balliberális oldal beteges civilség kultusza juttatta hatalomra Magyarországon a jobboldalt.

Ha 2006 őszén valóban az úgynevezett komcsik lettek volna hatalmon , a rendfenntartó erők nem gumilövedéket használtak volna , hanem éles lőszert.

webnazi 2012.01.18. 06:36:32

Mennyi hülyeséget, csúsztatást és hazugságot összehord irományaiban ez a gréczy. Ám mit is várhatnánk egy állandóan gyurcsánysegget nyaló újságíró-szerű balos niamand megmondóembertől? Szánalmas vergődésnek vagyunk itt szemtanui mindazokról, akik folyton csak vergődnek, az EU-nál és Brüsszelben árulkodnak, a reformokat antiszemitizmusként és fasizmusként élik meg, pedig nincs itt semmi más, csupán az elvtársi kiváltságok kismértékű megcsorbítása. sajnos csupán kismértékű, mert amint látjuk, gyurcsányi, demszky még szabadlábon, de biszkuelvtársnak is megvan az a kiemelt nyugdíja és szabadlábon-élete.
Hogy itt nincs demokrácia ... vagy éppenséggel sajtószabadság? ... és akkor ezek okán harcolni kell? Mondjuk odaláncolva a Parlament korlátjához vagy az Operaház köré?
Ha Magyarországon valóban nem volna demokrácia, a rendőrség már gondolatában elfojtotta volna ezeket az elképesztő elképzeléseket. Nem lenne szinte minden nap ellenzéki hőbörgés, nácizás és nyilasozás - csak a nagy kussolás lenne.

webnazi 2012.01.18. 06:42:15

@mszp fórumról kitiltott:
Honnan tudod, hogy nem volt náluk éleslőszer?
Én megsugom neked, hogy volt!
Csak nem merték használni, mert nem ismerték azt az pontosított adatot, hogy a hazafiaknál mennyi élesfegyver van. S miután az jócskán akad, ezek a hazaárulók izraeli barátaikkal egyeztetésben nem merték a polgárháború kirobbanásának pofonosládikáját feszegetni.
Néha hallani róla a hírekben, lebukik egy-egy fegyverarzenál, de összességében nézve az csupán a jéghegy csúcsa.

mszp fórumról kitiltott 2012.01.18. 16:09:26

@webnazi: Sajnos az úgynevezett balliberális oldalon tabu témának számít a gyűlölet fogalma. Egy baloldali érzelmű ember nem mondhatja ki nyíltan és őszintén , hogy ezért és ezért gyűlöl valamit vagy valakiket ( mint például egy bizonyos világnézetet vagy ideológiát). Pedig a gyűlölet hatalmas erő . Ez teszi erőssé a keresztény-nemzeti oldalt. A baloldalon pedig sajnos már évtizedek óta csak a tehetetlen demokratáskodás meg a szinte már beteges civilségi kultusz megy. Így egyelőre még örülhet a jobboldal a hatalmának. De ki tudja , meddig ?
süti beállítások módosítása