Úgy fest, lépést téveszt a demokratikus ellenzék, ha úgy tetszik, a Gyorskocsi utcai koalíció. Január 2-a a ciklus eddigi legfontosabb ellenzéki mozzanata lehetett volna, de a ziccer valószínűleg kimarad.

Ahelyett, hogy a demokratikus ellenzéki pártok vezetői összefogódzkodva felmennének az Operaház előtti színpadra, folytatódik az eddigi féltékenykedés és maszatolás: mintha nem tudnák, mi a tét, és mit várnak az Orbán-rendszerben fuldokló emberek.

Már azt sem érthette a kormányzás elleni zsigeri utálatot érző honpolgár, miért nem mindegy, ki jelentett be először tüntetést a pillanatra, amikor a Népköztársaság útján mennyi különös alakot rejt majd a konfekciókabát... A lényeg az lett volna, hogy kérelem benyújtva, terület foglalva, színpad építve, aztán uccu, fel a mikrofon mögé, jelezve: egyre erősödik az összefogás.

Ellenben ami most látszik, az a széthúzás, a megosztottság, és ha január 2-án nem sikerül együtt demonstrálni, a Szolidaritás által meghirdetett Ellenzéki Kerekasztal létrejötte hónapokat csúszhat.

Fogy a levegő Orbán és megvetett rendszere körül: az állampapírpiac számunkra kiszáradt, a világsajtó püföli Übü királyt és csapatát, az IMF közölte, hogy vagy a legszigorúbb ajánlat, vagy semmi. Szövetséges sehol, a csőd már a közelben. A bóvlikormány rettenetes bajban van, a társadalmi elégedetlenség olyan arányban nő, mint a Blaha Lujza tértől a sor a krisnások ételosztásán a sor.

Ebben a helyzetben az ellenzékben bízók azt szeretnék, ha összefogás lenne. Márpedig január 2-a, 2012 első munkanapja erre kiválóan alkalmas pillanat. Álljon fel a színpadra Mesterházy Attila, Schiffer András, Gyurcsány Ferenc, a Szolidaritás, a Milla, a 4K képviselője! Csak hogy érezze a Fidesz, hogy a nyomás nem csak külföldről érkezik, immár a hazai ellenállás is formálódik. Keveslem, hogy majd néhány civil beszél, a pártok pedig, amelyekre végül is majd szavazni kell, ott állnak oldalt, gyanakodva pillantgatva egymásra.

Az MSZP és az LMP úgy tesz, mintha nem tudnák, mit vár el tőlük a demokraták közössége. Miért derogál nekik egymás mellett szerepelni? Vagy azt gondolják, ha Gyurcsány beszél a néphez, nekik kevesebb jut a helyszíni siker zajából?

Ha egymás kezét felemelve együtt a színpadon állnának, olyan dübörgő, zúgó tapsvihar lenne, hogy szinte behallatszana az Operába. Katartikus pillanat lenne...

De nem...

Azt mondja az MSZP - amely egy nappal korábban még örült, hogy a DK csatlakozott hozzájuk -, hogy inkább a civilek szervezzék azt , amit egy nappal korábban még ők akartak szervezni. Az LMP is, amely egy hete még egyedül szervezett demonstrációt, most ugyancsak a civilek mögé bújik.

Ha pedig a dolog arról szól, hogy az MSZP és az LMP nem csak egymással nem, de a DK-val sem, akkor ebből hogy lesz Ellenzéki Kerekasztal? Miért nem lehet felfogni, hogy egymás nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt? MIért csak a DK érti, hogy muszáj végre együttműködni?

Most, sajnos, úgy áll a helyzet, hogy Fidesz-EKA 1-0. Orbánék röhögnek a markukba, hogy ezek egymással szórakoznak. Pedig minden más meccsen 0-5-re állnak...

Mivel itt az év vége, az írás befejezésére mégis legyünk optimisták. Rendben, nevezzük civil tüntetésnek azt, amit pártok kezdtek szervezni, de ha a pártok vezetői ott együtt megjelennek, ha mégis csak egy térben vannak végre a saját, nem mindenben egyformán gondolkodó híveik között, az mégis csak jelenthet valamit.

Nincs ellenzéki összefogás az MSZP, az LMP és a DK nélkül. És orbánváltás sincs. A demokraták közössége pedig előbb-utóbb azokat fogja büntetni, akik ezt a parancsot, az összefogás parancsát nem értik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr683506268

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz-EKA 1-0? 2011.12.30. 15:15:01

Nincs ellenzéki összefogás az MSZP, az LMP és a DK nélkül. És orbánváltás sincs.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.30. 09:37:55

Minek MÉG MOST összeborúlni?
Van két és fél év a választásokig. Még két évig lehet tesztelni a kérdést. Addig úgysem tudja az ellenzék megdönteni a 2/3-ot, ha azok saját magukat meg nem döntik. Látott már a világ - M.o.-is - kisebbségi kormányzást is, akkor meg mit akar az ellenzék egy 2/3-os többségel? Olyan mindegy most, hogy ki áll ki a színpadra meg ki nem. Vagy lesz tömeg, és érzi a kormány hogy fogy a levegő, - bár nem tudom ez mennyire zavarná a sok bólogató bírkát - vagy nem lesz tömeg, és kiröhögi a 2/3 az egész bohóckodást.
Orbánt a jelemlegi állapotok szerint két dolog viheti el. Vagy a fegyveres felkelés, vagy az államcsőd. A harmadik, hogy leváltják a saját képviselői, egyre valószínűtlenebbnek tűnik, bár előfordulhat, hogy váratlanúl elpattan egy húr. Azok után ami az elmúlt két hétben történt, ehhez nem sok reményt fűzök.

anonymand 2011.12.30. 10:26:24

@Az igazi sztrovacsek:

Tisztelt Az igazi sztrovacsek!

A kérdés feltevése: "Minek MÉG MOST összeborúlni?" - hülyeség.
Egyrészt nem összeborulni kell, hanem összefogni.
Másrészt erőt kellene mutatni, s az csak együtt lehetséges. Együtt mindazok, akiknek még ép a demokráciáról alkotott képük, együtt azok, akik még hisznek abban, hogy lehet és érdemes harcolni a jóért, egy jobbért.
Gondold el, hogy milyen lenne, ha 200 logopédus tüntetni menne a Parlament elé, hogy jogait megvédje, s a tüntetésen ott lennének a rendvédelmisek, az orvosok, a pedagógusok, a vasutasok, az egyéni gazdálkodók, csak úgy szolidaritásból. Mondjuk 200.000 békés tüntető.
Hozzájuk is bohócügyi minisztert küldene Bonsai Duce, vagy lenne egyéb ötlete?

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: egységben az erő....

lajos0 2011.12.30. 10:34:34

Hát, hogy miért büdös az LMP-nek az MSZP, meg a DK az szerintem igencsak érthető. Mert nekik még van hitelük, ha egyre kevesebb is, az MSZP-DK vezető figurái pedig már lejáratták magukat és velük barátkozni olyan mint Piszkos Freddel.

Tegyük fel, egy az emberi élet védelmében rendezett tüntetésen, nem az összefogás széleskörűségét demonstrálja, ha Magda Marinkó is ott csápol a tömegben, bármennyire furcsa is ez Gréczy Zsolt számára.

jenőke 2011.12.30. 10:46:18

@anonymand:
Tisztelt anonymand!
Teljes mértékben egyetértek. Egységben az erő. Már a kettő is kétség - az eredményt tekintve. A kétség inkább az oszd meg elv érvényesülését jelenti, és ez az orbáni szándék szerint való.

Maradtam egyetértve, és tisztelettel: jenőke

varnai 2011.12.30. 12:51:54

Ez egy nagy dilemma. Amikor itt a kerületben felajánlották a szocik, hogy legyek közös jelölt, igencsak megoszlottak a vélemények.
Az idő segít, hogy kialakuljanak a reális arányok, itt, ebben a körzetben mi legyőztük a szocikat.
Szerintem érdemes várni, megvárni míg a szocialista párt megtisztul. Kiderül van-e valós támogatottsága Gyurcsányéknak.
Másrészt nem könnyű összefogni Hagyó, Zuslag, Puch, Lendvai, soroljam? által fémjelztett, irányított párttal. A napi kapcsolatban is ijesztő, ahogy a dolgokat rutinból, erőből kezelik. pl. ahogy rácuppantak a 23-i rendezvényünkre, de előtte nemet mondtak... stb.

lapi 2.1 2011.12.30. 15:25:59

népköztársaság útja??? csak nem jönnek vissza a kommunisták? ehhez vajon mit fognak szólni a nemzetközi piacok?

afejer 2011.12.30. 15:36:07

Széthúzás - magyar átok. Úgy látszik, nem sikerült megszabadulni tőle. Ha nem lesz ellenzéki együttműködés, közös fellépés, akkor a fidesz nyer. Pedig sietni kéne. Egyre kiszolgáltatottabbak vagyunk, és gyártják a népjogtipró törvényeket.Magunkon csak mi segíthetünk.

panelburzsuj 2011.12.30. 16:07:51

@anonymand:

"egységben az erő"

1 hordó bor + 1 kanál pisi = szennyvíz

1 hordó húgy + 1 kanál bor = szennyvíz

A pártok, és pláne "'ikonikus" alakjaik rétegízlést elégítenek ki. És egyre vékonyodó rétegekét. Kormánypárt és ellenzéki párt kívánatossága nem abban különbözik most, hogy olvad vagy hízik, hanem csak az olvadás sebességében.

A mai menü: szennyvíz.

De a tegnapi is az volt.

Ma és tegnap együtt is lesz kiöntve.

leponex 2011.12.30. 16:38:16

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, II.Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, Ferenc testvérünk örökös Főtanácsolója, 89-es demokraták szószólója, triumfálónk és mókamesterünk!

Karácsony előtt emígyen szóltál a hívő és a jobb nem lévén fideszre-szavazókhoz:

"Ha tetszik, ha nem, triumfálni fogok. Tényleg ezt akartátok? "

Gondoltam, akkor ez felhívás végre, hogy tegeződve barátkozzunk blogodon!
Legyen hát kívánságod szerint!

Kedves Bárdunk, olyan mulatságos vagy ezzel a 89-es fílinggel, a szadesz egykor 'legendás' szavajárásával, a 'Demokratikus Ellenzék' kifordításával, és szegény Ferenc testvérünk taszigálásával e vágyva-vágyott EKA 2.0 verzió élére. :))
Még a bohócforradalmárok ( a 41 éves hadirokkant agg obsitosssal az élen, meg a lengyel Szolidaritás paródiájaként idétlenkedő 'civilek' ) se nagyon lelkendeznek ehhez, és ahogy szomorkásan Te magad megjegyzed, gyakorlatilag senki nem akar koalálni Ferivel még a Gyorskocsi utcában sem. Ahogy az Ildi néniék becsücsültek a rendőrségi autóba, hogy márpedig őket vigyék már be! - méltán váltott ki közröhejt, hiába erőlködik a baráti média felturbózva már-már koncentrációs tábort vizionálni Budapestből.

Az 'Orbán-rendszerben fuldokló emberek'napi megélhetési gondjaik közt legalább elkaccanthatták magukat megest.

"Szövetséges sehol, a csőd már a közelben." - írod Kedves Bárdunk, és még mindig nem érthető, miért nem várod lelkes örömmel, hogy az általad vizionált csőd végre elsöpörhetné ezt a Despotát.

Megható az igyekezeted a Nagy Népi Összeborulás És Összefogás egyre közelgő pillanatát elénk varázsolni:

"Ha egymás kezét felemelve együtt a színpadon állnának, olyan dübörgő, zúgó tapsvihar lenne, hogy szinte behallatszana az Operába. Katartikus pillanat lenne..."

Már indulnánk is megfogdosni egymás kezét, oszt együtt a Téli Palotát megostromolni, amikor visszarántasz minket a jeges valóságba:

"De nem..."

Hát nem Zsolt, valóban.
Ez az általatok lenézett 'birkanép' valamit tud. Jobban mint gondolnátok.
Te is, meg a Feri is.

"Orbánék röhögnek a markukba, hogy ezek egymással szórakoznak." - írod, pedig 'azok' valójában tojnak erre.
Azok röhögnek, akik sok mindent hajlandók elviselni némi zúgolódás mellett, hogy 'ezek' csupán ennyire képesek.
Akiknek akkora arcuk van IV. Köztársaságot hadoválni, de még egy komolyabb egyesülést sem tudnak összegründolni.
De hát te is tudod Kedves Bárdunk, Ferivel nem fog menni.
Nem kellene végre nekilátni azoknak a kib@szott jó könyveknek?:))

leponex 2011.12.30. 16:57:24

Kedves Bárdunk!
"MIért csak a DK érti, hogy muszáj végre együttműködni?"

Kérded, pedig Te magad is tudod a választ.
Ferenc testvérünkhöz nem rohantak a vágyott kisemmizett, - állami hitelekből kistafírozott manyupjaiktól 'meglopoptt' tömegek, és a következő választásnak - ami ugye közismert hogy egy éven belüli előrehozott lesz :) - bizony a pályán maradás a tétje, és a jelenlegi állás szerint Ferencünk egyedül biza nem biztos hogy tarolni fog.
Már pedig egy léc felett épp hogy csak bejutó DK elején virító Gyurcsány már csak parodistának lenne elégséges a következő parlamentben.
Képzelj el egy Vona mester és Gyurcsány azonnalit :)))
És ez már a legvérmesebb reményeitekben is egy jó nagy párnát kér magának ;-)

leponex 2011.12.30. 17:05:55

@panelburzsuj:
"1 hordó bor + 1 kanál pisi = szennyvíz"
- észre sem vennéd, ha a bor jó volt.

"1 hordó húgy + 1 kanál bor = szennyvíz"

- fenéket, nitrogéndús kiváló folyékony szervestrágya leszen az, ha kijuttatják a földre. Bor nem is kell bele.:)
Persze egy panelben ezt nem kell ismerni.-)

"A folyékony szervestrágyák közül, ill. azok talajra gyakorolt hatása révén a legnagyobb jelentőséggel a trágyalé ill. hígtrágya bír. A vizelet több, mint 90%-a víz. A friss vizelet
csak kevés szerves anyagot tartalmaz, ennek nagy része N-tartalmú vegyület, ezért nitrogéntartalma jelentős."

panelburzsuj 2011.12.30. 17:30:40

@leponex:

Köszönöm gugliműveltséged fáradságot nem ismerő személyemre szabását.

A figyelmeztetést megszívlelve elhagyom hát a metaforát: Lendvai, Mesterházy és kiemelten Gyurcsány személye legalább annyira irritálja a magyar állampolgárok tömegeit, mint Orbáné.

Bolond az az "új erő", aki rövidtávú sikerekért ilyen pofákkal közösséget vállal.

Ami pedig a Patás-kormányt illeti: a NER-t nem a "belföldi" zúgolódás, nem a "külföldi" szorongatás, hanem saját gyógyíthatatlan hitványsága fogja sírba dönteni.

A tömeg gondja meg leginkább az, hogy van-e még hova félreugrania, amikor borul az egész miskulancia, amit az utóbbi 10-12 év "kormányzása" a fejünk fölé tornyozott.

leponex 2011.12.30. 18:10:38

@panelburzsuj:
Szívesen, de mindössze a metaforád - szerintem - helytelenségére utaltam volna.

Utalhatnék persze arra a roppant leegyszerüsítő, de elég általános vélekedésre, amikor a pálya széléről oly lenézően kiabálnak be a falábú politikusainkra, és e szigorú kritikusok szemei előtt egy eddig soha nem látott Politika Szőke Hercege lovagol be végre a színpadra, lepöckölve az arra kódorgó semmirekellő politikusokat ( akiket mintha mégis csak a plebsz választott volna meg ), majd kardjával a Gellérthegyre suhintva tejjel-mézzel folyó 4. köztársaságot rittyent.

No aztán ki légyen az az 'új erő' ??
Itt bóklászik már ő is a színpadon, vagy még csak a távoli horizont alatt szárnyal mint egy fehér vitorla?

"A mai menü: szennyvíz.
De a tegnapi is az volt.
Ma és tegnap együtt is lesz kiöntve."

Természetesen senki nem akadályozza meg, hogy egy talpraesett szennyvízszippantós előteremjen, és eliminálja e szennyvíztelepet, ha már ez a metafóra nyerte el tetszésedet.
Rajta, lássuk!

Róna Péter kiváló közgazdász számtalan alkalommal elmondta, mi lenne jó, mi a rossz szerinte a jelenlegi gazdaságpolitikában, de amikor szimbolikusan felkérte volna az LMP miniszterelnök-jelöltnek, esze ágában sem volt ezt vállalni.
Talán nem véletlenül.

A kilenc hónap után megbukott Békesi úr osztja az atv-n a bölcsességét, és a legnagyobb szamárságain szemrebbenés nélkül átlép, és csak mondja, csak mondja ...

No, ki lészen hát az, akire vágyakozik az elégedetlenek hada?
És addig is mi legyen??

panelburzsuj 2011.12.30. 18:43:35

Nem látok olyan (belső) politikai erőt, amely a (magyarországi) összeomlást képes lenne megakadályozni.

De abban biztos vagyok, hogy az a fajta gőgös, pöffeszkedő, kihívó, ostoba magatartás, amelyet itt most te is olyan látványosan demontrálsz, el fog tűnni a romok alatt.

Scagnetti 2011.12.30. 19:16:02

Zsolti! Gyorskocsi utcai koalíció legfeljebb a ti agyatokban van. Meg abban a néhány hívőében, aki képes volt nem észrevenni, ahogy kibasztatok az LMP-vel, és aki elhitte, hogy a Feritől ez is egy milyen nemes húzás volt. Miközben csak egy szimpla geciség.

A szocikat már említeni sem érdemes. A műsoruk, melynek lehetne a címe, hogy valaki vigyen már el minket is, az elmúlt évek egyik legszánalmasabb előadása volt. Már-már a 2009-es miniszterelnök-keresésre emlékeztetett.

Ha ti tényleg olyan nagy demokraták vagytok, ahogy mondjátok, akkor mi a fenéért erőszakoskodtok, és követelitek, hogy mindenki álljon ki veletek a színpadra összekapaszkodva? Majd ők eldöntik, hogy kérnek-e belőletek, vagy úgy gondolják, hogy az összes szemetet ki kell söpörni, tehát nem csak a kormányt, hanem titeket is. Ha demokraták lennétek, nem erőltetnétek rájuk magatokat, nem akaszkodnátok rájuk kullancs módjára.

Az LMP (és bárki más, aki még nem vesztette el minden hitelét) nagyon jól teszi, ha nem mutatkozik veletek egy helyen. Egyrészt elkerülik, hogy bűzötök őket is elborítsa és konkrét szavazatvesztést eredményezzen, másrészt meg nem hagyják, hogy megint ti arassátok le a babért helyettük. Épeszű demokratáknak a hozzátok hasonlók közelébe sem szabad mennie.

leponex 2011.12.30. 19:31:16

@panelburzsuj:
Értelek, én gőgösen kihívó ostoba magatartásként ott fogok pöffeszkedni a romok alatt. Összeomlunk Magyarországgal együtt. Ok. Heles.

És akkor külföldről jön majd a politikai erő ?

panelburzsuj 2011.12.30. 20:12:57

@leponex:

Nem fogsz pöffeszkedni: lapítani és szűkölni fogsz. (Ha vigasz: nem leszel egyedül.)

A"külföld" legfeljebb annyi segítséget fog nyújtani a feltápászkodáshoz, amennyi a tömeges elvándorlás, a "nemzetközi környezetet" is veszélyeztető köztörvényes bűnözés, a "szélsőséges" politikai erők fékentartásához okvetlenül szükséges. Működjön a karantén, és háború ne legyen.

Az "országüzemeltés" terhét nem fogja senki átvenni a magyarországiaktól. Úgy vélem, hogy egy "szükségkormányzat" a szakappaárusok, az önkormányzatok és esetleg az üzleti világ kevésbé kompromittálódott figuráiból álhhat össze.

Ha szerencsénk van. Ha nincs, és értelmes, tisztességes emberek nem vállakoznak a kármentésre, akkor hosszú évekig nyöghetjük a tegnapiakhoz és maikhoz hasonló politikai kalandorok "országlását". Válságból válságba tántorogva.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.30. 20:48:58

@leponex:

"Ez az általatok lenézett 'birkanép' valamit tud. Jobban mint gondolnátok."

"Igaz, igaz, Vánnyadt Ványatovics Vinyov.
Mintha magam mondtam volna."

Az igazi sztrovacsek 2011.12.30. 21:26:10

Lehet szidni Gyurcsányt, ahogy a csövön kifér. Belefér a demokráciába. Lehet az összes problémát a nyakába varrni, holott bőven volt benne része másnak is. Lehet ezen a blogon megfeszülni Orbánt dicsőítve, (a kutyát nemérdekli az ide írogatók véleménye) /az enyémet is beleértve/, lehet pártpolitikai szinten elemezni a semmit, és lehet szakértőt játszani a nemzetközi porondon.
Egy biztos.
HA az EU esetleg úgy dönt, hogy nem hajlandó finanszírozni a saját alapértékeinek a szembeköpését, akkor államcsőd lesz, és ez úgy vonul majd be a történelem könyvekbe: TE TETTED EZT VIKTOR!
És még mielőtt valaki arról kezdene értekezni, hogy az IMF-nek, meg az EU-nak milyen érdekei fűződnek M.o. megmentéséhez, közlöm az álláspontomat: SEMMILYEN.
Simán(?) be fogják vállalni, hogy az az ország, amely az EU lakosságának 2,5%- át, gazdaságának alig 1,5%-át adja, bedőljön, és legyen ez intő példa mindenki más számára a keleti periférián.
Mellesleg másfél éves, 2/3-os kormányzás után Gyurcsányozni....
Hát mit mondjak.....
Kiment a divatból, mint a lóden kabát.
A Gyurcsányozás mára nem maradt más, mint a fideszfanok végső és szánalmas elkeseredett nyivákolása, amellyel saját maguk számára is leplezni próbálják mélységesen mély csalódottságukat.

leponex 2011.12.30. 22:34:07

@panelburzsuj:
Szóval lapítok és szűkölni fogok:((
A többiek meg válságból válságba tántorognak ...
Szép kilátások...
Sehol egy Herceg?

leponex 2011.12.30. 22:47:53

@Az igazi sztrovacsek:
'Vén gazember', hát hol dicsőítette itt bárki Orbánt?
Meg mi az, "Belefér a demokráciába." ??
Te tagadod a Diktatúrát??? A Zönkényuralmat?? A Zautokráciát??

Ami az IMF-et meg az EU-t illeti, akár igazad is lehet, az évekig propagált fennkölt európai fílinggel tökéletes összhangban.
Még egyértelműbben fogalmaznál, ha a néhány 'vezető' európai ország kizárólagos önérdekét helyettesíted be az 'EU' helyére. Mert biza jórészt erről van szó.

De ahogy a görög befuccsolásától is megijedtek, az eurozóna lehetséges felbomlása bizony számukra is roppant kellemetlen következményekkel járna.

A 'saját alapértékeinek szembeköpése' már csak halavány mosolyt fakasztó lózung.

***
Gyurcsányt igazából alig érdekel valakit, de hát amint látod, Kedves Bárdunk blogjának ez az egyetlen célja.
Gyurcsányozást leginkább Zsoltunk műveli, ölég gyatrán.
:)

lajos0 2011.12.30. 23:40:35

@panelburzsuj: "Úgy vélem, hogy egy "szükségkormányzat" a szakappaárusok, az önkormányzatok és esetleg az üzleti világ kevésbé kompromittálódott figuráiból álhhat össze."

No fogadjunk, hogy a Goldman Sachs-ék fognak ide is kinevezni valami Csinyovnyikot 6 hónapon belül. Viszont ez 40 %-os Jobbikot jelenthet, tehát kíváncsian várom a kinevezett Fideszest. Szerintem Martonyi lesz, de majd meglátjuk.

Orangekiller 2011.12.30. 23:49:30

Basszus, ez a félkegyelmű Orbán tényleg csődbe viszi Magyarországot !!!
Sebaj az Andrássyn elég lámpavas lesz felakasztani az egész Fidesz bagázst - a Szíjjártót hagyjátok meg nekem
Ez " demokratikus akasztás " lesz

leponex 2011.12.31. 00:40:17

@lajos0:
No, ezt a 6 hónapot részemről is kíváncsiság övezi :)

panelburzsuj 2011.12.31. 05:25:41

@leponex: @lajos0:

Goldman herceg.

Olyat eredetiben még nem próbáltunk. Csak a hazai koppintásait. Azt is csak akkor, amikor már nyakig ért.

Amúgy tulképp jól elmarhulunk itt, nem?

Scagnetti 2011.12.31. 10:06:13

@Az igazi sztrovacsek:

Néhány megjegyzés ehhez. Ennek a blognak az egyik legfőbb célja Gyurcsány seggének minél gyakoribb kinyalása Zsolti által. Ő hozza fel állandóan ezt a leszerepelt ripacsot. Itt nem aktuális a gyurcsányozás? Ha valahol, hát itt még sokáig az lesz, legalábbis míg az öleb próbálja fényezni a gazdit.

Megjegyezném azt is, hogy míg Ferike továbbra is nyomul, akár kihasználva, lejáratva másokat is, ahogy láttuk a múlt héten, addig aktuális lesz a gyurcsányozás, mert nem szabad hagyni, hogy orbánék elzavarása után ezek jöjjenek vissza.

Szeretnék néhányan nagyon, hogy azt gondolja a nép, lejárt a gyurcsányozás ideje. Bíznak a rövid választói emlékezetben, és sajnos ennek van is alapja. De bíztató, hogy egyelőre nem látni a szavazókat, ahogy rohannak vissza az előző bandához. Talán ez a felnőtté válás első jele.

Ja és ki a fene dicsőíti itt Orbánt? Ő elkúrta. Ezt rendbehozni már nem tudja, és ami a rosszabb, nem is látni rajta, hogy akarná. Neki menni kell, és menni is fog, csak az a kérdés, mikor. Az alternatívákat (nem) látva, még lehet, hogy soká.

ÉS tudod, amíg a Feri félék jelentik az alternatívát, az csak Orbánéknak kedvez. Egy normális ellenzék ma már magasan vezetne előttük. De nekünk csak ilyen jutott.

empatikus pszichopata 2011.12.31. 15:05:44

Én meg egyszerű leszek most, mint a faék: lyóóóóól leszarom, hogy fanyalog egymásra az összes ellenzéki párt. Velük együtt pedig az itt ezen stiláris szempontból kifogástalanul nyammogó kommentelőket is. Még akár magamat is.

Bár ez utóbbit meggondolom, ugyanis én vagyok az a "névtelen tömeg", amelyik már '98-ban se vett részt a választásokon, bár egy csakis orbánnal azonosítható fideszre '89-ben se voksoltam volna, már ha egyáltalán megkérdeznek.
Csakhogy elfelejtettek megkérdezni, mert olyan sürgős volt az mszmp-nek meg az általuk gyártott "bibó-kollégistáknak" plusz a kádár-rendszerben azzal a maga paktumát megkötő, tehát szépen semmiért se zúgolódó "értelmiségnek" gengszterváltani, hápersze, hiszen épp nem be- hanem már kivonulóban voltak a ruszkik, és nem pont ezen díszpintyek nyomására, hanem mert Gorbacsov már pont leszarta az egészet. Ja, és mert olyan "baromi demokratikus" volt már akkor is az az "ellenzéki kerekasztal", vagy miahalálgereblyéje.

Nálam az LMP is leszerepelt már a jól fésült Schifferrel az élen. Tőlük se várok semmi jót.

Ezek nem engem, és a hozzám hasonló, a népesség sacckábé 58%-át kitevő, szerencsétlenségére magyar honpolgárt képviselték se a gengszterváltáskor, se azóta, se a jövőben, ha ez marad a választék.

Mégis: a következő választásokra elmegyek, és szövetséget kötök akár a legfeketébb ördöggel is (kivéve a jobb-legszarabb-ikot, mert mégiscsak van annak határa, hogy kivel), és akár arra fogok szavazni, aki a leghangosabban üvölti, hogy orbántakaroggyálfelalámpavasra, tőlem bele is ülhecc, de ízibe.

Ám most még lépésről lépésre: egyelőre január másodikáig látok el. És én ott leszek, amúgy is nagy operakedvelő vagyok, habár engem bévülre nem hívtak meg. Sebaj, csinálunk a benn ülő trubadúroknak egy kis új operát, remélem, jól fog szólni a kórus.
süti beállítások módosítása