Nem számolok azzal első gondolataimban, hogy Orbán Viktor 2014 előtt megbukik. Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is. Jelenleg azonban még erős a parlamenti kétharmad és túlságosan megosztott az ellenzék. Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani. Márpedig egy ellenzéki összefogásból származó győzelem utáni kudarc a Jobbikot akár az élre is sodorhatja.

Jelenleg tehát az ellenzék nincs abban az állapotban, hogy megtalálja a közös kormányzás módját, kidolgozza annak feltételeit. Hogy csak egy példát említsek: írni kell a másfél hónap múlva életbe lépő fércmű helyett egy tisztességes alkotmányt, holott még az sem tudható, mikor és mire lesz elégséges felhatalmazás - ha ugyan lesz. Ma még senki sem tudja, milyen módja lehet egy kétharmaddal megszavaztatott kínos szöveggyűjtemény - nekik alaptörvény - semmissé tételének. Hogyan lesznek például szétzavarva a bebetonozott Orbán-mamelukok Szalai Annamáriától kezdve Domokos Lászlón át Balsai Istvánig?

Ezzel együtt az Új Köztársaság lehetséges alapjain máris gondolkodnunk kell. Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre. A pártok kapjanak több pénzt, de a mutyit súlyosan büntessék. Készüljön tehát új alkotmány, amely tisztességes vitában formálódik, nem kategorizálja a magyar történelmet, és nem határozza meg, ki a rendes magyar, és ki nem az. Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát.

Helyre kell állítani a nyugdíjrendszert, mert amit Orbán itt hagy, abból az következik, hogy a húsz év múlva a hatvanadik évet elérő generációnak nem jut semmi, mert a tartalékot a Fidesz-kormány ellopta és felélte. Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést. Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül. Kell egy új forgatókönyv a romák felzárkóztatására, a leszakadók támogatására, az állam és az önkormányzatok, az állam és a versenyt hirdető szociális piacgazdaság intézményei között. Vissza kell zökkenteni a helyére a politikailag elfogult ügyészség, és a szétverni készült igazságszolgáltatás becsületét. Ki kell mondani: a bank nem az ország ellensége, hanem szabályozott viszonyban a megtakarítások és a vállalkozásoknak nyújtott hitelek intézménye.

Muszáj kezdeni valamit az eluralkodott pökhendiséggel, az emberek lelkébe beköltözött félelemmel. Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük. Nem lehet úgy élni, hogy ha nem vagy fideszes, elveszítheted az állásod, hogy bárhol ne mondhasd ki, amit gondolsz, mert megütheted a bokád. Nincs több kisajátított nemzeti érzés, be kell fejezni a tehetségtelenséget és alkalmatlanságot leplezni hivatott bezárkózást. Újra kell építeni Magyarország nemzetközi kapcsolatait.

És persze a sor hosszan folytatható. Orbán Viktor ma ott tart határon innen és túl, hogy szinte bármit mond, rosszul sül el. Szavai üresen konganak a magyar észjárásról, folyamatosan szembesítik saját hazugságaival. Rendszere még áll, de végső kiépülése pillanatában (szétvert bírói kar és gyanús válaszójogi törvény) ereje már gyengül.

Gondolkodjunk tehát a jövőről.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr563372058

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány Ferenc mint köztársasági elnök? 2011.11.12. 15:40:22

A Fidesz szerint Gyurcsány lesz az MSZP és a DK közös köztársasági elnök-jelöltje 2014-ben....

Trackback: Galádság a tanúk ügyvéd nélküli kihallgatása 2011.11.12. 10:34:52

Ügyvéd ismerősöm egyszerűen galádságnak minősítette, hogy a védők a büntetőügyekben nem lehetnek jelen a tanúk kihallgatásán....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 09:05:38

A maga módján mindenki jót akar ennek a "lángoktól ölelt kis orszánnak".
Más kérdés, hogy van aki hülyén csinálja.
Egyszerű példa: minden kormány növelni akarja a versenyképességet.
Az egyik ezt így képzeli el:
Gyere ide kedves multi, hozd ide a gyáradat, én adok neked adó kedvezményt, biztosítok hozzá egy full extrára kiépített infrastruktúrát olyan szakképzettséggel, hogy még az udvart söprögető segédmunkásnak is két diplomája van, és három nyelven beszél.
A másik meg így képzeli el:
Gyere ide kedves multi, hozd ide a gyáradat, én adok neked rabszolga munkásokat éhbérért, szétvert szakszervezetekkel, gyakorlatilag sztrájkjog nélkül, olyan munka törvénykönyvvel, ami szerint a dolgozónak egyetlen joga van, az hogy dolgozhat.

hajerka 2011.11.12. 09:26:38

Orbán az állandó harci készültséggel nagyobb kárt okozott az országnak, mint a II. világháború, nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is; jelenlegi állapotában az országot alapjaitól kell újjáépíteni, akkora rombolást vitt véghez „röpke” másfél év alatt. Nehéz és
kínkeserves munka előtt állnak azok, akik – remélhetőleg – átveszik a hatalmat az Orbán-rezsimtől.

passzívház tervek · http://www.passzivhaztervek.hu 2011.11.12. 10:24:09

Ahhoz, hogy ebben az országnban (is) megkezdődjenek a változások, egyedül a birkaizmusról kell lemondani. A nehezítés, hogy ezt nem lehet valami vezetőre bízni, hanem mindenkinek magának kell felnőnie. Azért, mert úgy dönt, hogy felnő, gondolkodik és felelősséget vállal. Nem azért, mert jön egy vezető, aki azt mondja a követőinek, hogy elég a birkaizmusból. Hát, én ezt várom.

no successful 2011.11.12. 10:25:04

"Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

Ki hagyott hátra mit ?
Koma te eltévedtél. Másfél éve még ti kormányoztatok. Éppen hogy a ti mocskotokat kell eltakarítani.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:26:27

@hajerka: "kínkeserves munka előtt állnak azok, akik – remélhetőleg – átveszik a hatalmat az Orbán-rezsimtől. "

nem baj az..
en speciel szeretek sokat dolgozni es szeretem, ha hasznosak a napjaim. remeljuk, a kovetkezo kormany is hasonlo gondolkodassal lesz megaldva.

ha valami, egy kemenyen dolgozo, hasznos kormany visszaadhatja peldamutatasaval a munka erteket es szeretet.

midnight coder 2011.11.12. 10:27:10

Európa úgy jövő márciusra arról fog dönteni hogy az egész EU bomlik-e fel, vagy csak az eurózóna.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:29:58

@no successful: mind kiderult, van a puch-fele szociknal is lejjebb es karosabb az orszagnak:-)

az orban viktor vezette fidesz

azert a szociknak 7 ev alatt - bajnai kormany nem szoci kormany mar az en olvasatomban, mert teljesen fuggetlen volt a majmoktol - sem sikerult ekkora segget csinalniuk a szjaukbol, igy nyakonbaszni a nemzetgazdasagot, igy magukra haragitani a nemzetkozi penzpiacot es a befektetoket, igy elasni amagyar kulpolitikat, mint a jelenlegieknek masfel ev alatt:-)

de nem baj. ha ebbol kell megtanulnotok, hogy nem szabad egy megszalottal kezdeni, akinek latomasa van, akkor igy fogjatok megtanulni:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:31:31

@midnight coder: nem valoszinu..

szerintem kozpontositas lesz, a nemzetallamok onrendelkezesi joga helyi onkormanyzati szintre kerul es brusszel fogja kozpontilag iranyitani agazdasgpolitikat.

vagy kinai gyarmat leszunk.

lehet valasztani:-)

en brusszelre szavazok inkabb, mint pekingre

no successful 2011.11.12. 10:31:41

"Hogy csak egy példát említsek: írni kell a másfél hónap múlva életbe lépő fércmű helyett egy tisztességes alkotmányt"

Amiben le lesz fektetve, hogy a rendszerváltás előtti aparatcsikok kiemelt nyugdíjat kapjanak, valamint a rendszerváltáskor az aparatcsikok által "szerzett" vagyonhoz túlárazottan jutottak hozzá, (tejüzemért tetemes 5 milkót kellett leperkálni,) ezért kárpótolja őket az állam.
Ilyenre gondolsz ?

anyahajókabinajtóhajtogató 2011.11.12. 10:32:44

Orbán semmiért sem mondana le. Kell neki az idő, hogy még többet lopjon, még jobban be tudja biztosítani magát, hogy később ne lehessen felelősségre vonni. Ez egy kibaszott tetves szar ország amiből soha nem lesz semmi, csak egyre rosszabb és rosszabb lesz.

no successful 2011.11.12. 10:33:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"bajnai kormany nem szoci kormany mar az en olvasatomban"

Az én olvasatomban meg az. Egy alomból valók és kész.

midnight coder 2011.11.12. 10:34:08

@Az igazi sztrovacsek: Ja. Csak az a gond, hogy nem nagyon van olyan gyár ahol az az igény hogy az udvart felseprő embernek is 2 diplomája legyen. Viszont minden olyan cégnek aki termelni akar a kínai konkurenciával kell szembenéznie, és ez nem Orbán döntése hanem azoké akik vagy 20 évvel ezelőtt hagyták hogy kínába menjenek az európai / amerikai multik.

midnight coder 2011.11.12. 10:35:04

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ebbe pont a húzó tagországok (német, francia) nem mennek bele. Azt meg hogy te itt mit szeretnél Brüsszelben magasról szarják le.

hajerka 2011.11.12. 10:35:21

@no successful:

Nem akarom rabszolgaként leélni a hátralevő életemet! És te? Mert rátok is ez vár! Nem látjátok? Mert mi igen! Egyétek csak a demagógiát, abból jól meg lehet élni! Egészségetekre!
Időnként azért nem ártana levenni a szemellenzőt!
Ha elveszik egy havi béreteket vagy nyugdíjatokat, szíves örömest adjátok Orbánnak? Mert én nem!

Scagnetti 2011.11.12. 10:36:07

"Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük."

Ezen annyit korrigálnék, hogy ti itt már ne söpörjetek semmit. A morális megújuláshoz nektek ugyanúgy el kell tűnnötök, mint azoknak, akiket szidtok.

Vivianna 2011.11.12. 10:36:27

Teljesen lényegtelen, hogy mi történik a magyar és európai gazdasággal, ugyanis néhány hónap múlva a zsidók megtámadják Iránt és kiprovokálják a 3. világháborút. Undorító belegondolni, hogy ez a nyavalyás kis nép mennyi feszültséget és szenvedést szabadított már világra, és a neheze még hátra van.

Készüljetek! A zsidók már készülnek...

bs11 (törölt) 2011.11.12. 10:38:04

Bírom ahogy ellenzéki összefogásról beszélsz, de a Jobbik az maga az ördög, őket el kell taposni, meg az LMP se az igazi. Mégis hogy képzeled el ezt az összefogást? MSZP és DK? Hagyjuk már. Rá kéne jönni, hogy a többség még mindig a Fideszt szeretné hatalmon látni, és lehet, hogy sok megvezetett birkáról beszélünk, de állítólag demokráciában (vagy mi a szösz) élünk, ahol a többség fog diktálni, és nem egy 15-20%-kal haldokló, megbukott és hitelét vesztett csapat.

Mária 2011.11.12. 10:38:13

"azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

És azt a csődtömeget, amit a jelenlegihez még plusz két év alatt fog felhalmozni, azt könnyebb lesz eltakarítani?

*

"Márpedig egy ellenzéki összefogásból származó győzelem utáni kudarc a Jobbikot akár az élre is sodorhatja."

A választópolgárok nem ostobák, hanem tájékozatlanok. Ha hiteles és pontos tájékoztatást kapnak arról, hogy az új kormány mit örökölt, és hiteles és pontos tájékoztatást kapnak a tervezett lépésekről, majd a megvalósított lépések eredményeiről, akkor tudják, hogy mi, miért, mikor és milyen eredménnyel történik, és okosan együttműködnek.

*

"írni kell a másfél hónap múlva életbe lépő fércmű helyett egy tisztességes alkotmányt"

Miért kellene újat írni? Miért nem felel meg a jelenleg hatályos alkotmány visszaállítva, addig, amíg a gazdaságot rendbe nem rakják?

*

"Ma még senki sem tudja, milyen módja lehet egy kétharmaddal megszavaztatott kínos szöveggyűjtemény - nekik alaptörvény - semmissé tételének."

Például úgy, hogy új parlament hatályon kívül helyezi a _saját_ kétharmadával. Az nem baj persze, ha a saját kétharmadot nem egyetlen párt adja.

*

"Hogyan lesznek például szétzavarva a bebetonozott Orbán-mamelukok Szalai Annamáriától kezdve Domokos Lászlón át Balsai Istvánig?"

Fel lesz bontva a munkaszerződésük.

Big-B 2011.11.12. 10:39:16

@no successful: Nem is mondtad, hogy van egy tejüzemed.

kicsijuti 2011.11.12. 10:40:02

@Mária: két fekete lyuk beszélget....

hajerka 2011.11.12. 10:40:56

@no successful:
Azt hiszem, nem ezen a világon élsz, mert megint te is csak szajkózod, amit WM öreganyád. Antall már elvette a kiemelt nyugdíjakat!
Egyébként meg jó lenne, ha visszaolvasnád az elmúlt 21 év történéseit! Ki, mikor és hol volt, amikor a privatizáció történt! Mit gondolsz, hogy a drága fideszeseid a diploma után miből gazdagodtak meg, miből lett nekik számlálatlan millióik? Miből lett az Orbán családnak 38 (harmincnyolc!!!) ingatlana öt gyerek mellett?
Még egyszer kérlek, vedd le azt a rohadék szemellenzőt! A Mura-közi lovak ideje lejárt!

Mária 2011.11.12. 10:41:20

@kicsijuti:

Csak vigyázz, nehogy előrángassalak abból a fekete lyukból :)

no successful 2011.11.12. 10:41:28

"Helyre kell állítani a nyugdíjrendszert, mert amit Orbán itt hagy, abból az következik, hogy a húsz év múlva a hatvanadik évet elérő generációnak nem jut semmi, mert a tartalékot a Fidesz-kormány ellopta és felélte."

Azaz csökkentette belőle az államadósságot, növelte a nemzeti vagyont, és nem a saját zsebébe tömte mint a ti aparatcsikjaitok.
Furcsa terminológiával élsz.

Scagnetti 2011.11.12. 10:42:14

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"de nem baj. ha ebbol kell megtanulnotok, hogy nem szabad egy megszalottal kezdeni, akinek latomasa van, akkor igy fogjatok megtanulni:-)"

Vicces ezt egy gyurcsányistától olvasni. :)

no successful 2011.11.12. 10:43:34

@Big-B:
"Nem is mondtad, hogy van egy tejüzemed. "

Volt ilyen privatizációs tranzakció, de sajnos nem én voltam a kedvezményezett, hanem ha jól emlékszem egy SZDSZ-es

hajerka 2011.11.12. 10:44:19

@Mária:
Végkielégítés nuku!
Az jutott eszembe, ha sikerül ezeket elkergetni, az új kormány vajon mire esküszik fel? Erre kellene kitalálni egy jó és frappáns megoldást! Mert a január elsején életbe lépőre nem lehet, szerintem.

csorsza 2011.11.12. 10:44:42

"Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani"

Te istenverte, hazug, elvakult komcsi. Van képed Orbán csődtömegéről beszélni? Az arcátlan arrogancia csimborasszója, amit te itt összehordasz, Isten mentsen meg tőletek mindörökre, ámen.

dr kíváncsivagyok 2011.11.12. 10:45:33

@no successful" "Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

Ki hagyott hátra mit ?
Koma te eltévedtél. Másfél éve még ti kormányoztatok. Éppen hogy a ti mocskotokat kell eltakarítani. "

Bizony , 10 év sem lesz elég a morális és anyagi károk helyrehozására amit Orbán és bandája okozott...ha ebben az országban lehet felelősségre vonni politikusokat a rossz munkájukért , .. akkor Orbán és egy-két főembere sokáig fog sitten rohadni !!!

dr kíváncsivagyok 2011.11.12. 10:48:55

@csorsza: "Te istenverte, hazug, elvakult komcsi. Van képed Orbán csődtömegéről beszélni? Az arcátlan arrogancia csimborasszója, amit te itt összehordasz, Isten mentsen meg tőletek mindörökre, ámen. "

Na az ilyen zombik miatt vagyunk a béka segge alatt,....egy csoportban Ukrajnával ! Avagy Te nem tankolsz , nem jársz boltba , nincs iskolás gyereked , nincs Anyád ?

no successful 2011.11.12. 10:50:48

@hajerka:
"Még egyszer kérlek, vedd le azt a rohadék szemellenzőt! A Mura-közi lovak ideje lejárt! "

Természetesen etikailag mindenképpen kifogásolható volt, a vagyonszerzés ezen útja.
De ennek kedvezményezettjei döntően a ballib oldal káderei voltak.
Ezenkívül én nem is az ily módon szerzett vagyont kifogásolom, (bár ismétlem etikailag mindenképpen kifogásolható volt) hanem azt ahogyan ezeket utána kezelték. Az általam említett tejüzemet pl. bezárták, utcára téve ezzel az embereket. Ha jól tudom az Orbán bányák egy részében ma is dolgoznak. (nyilván amelyeket hasznosítani lehet).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:50:57

@Scagnetti: nekem mind1, hogy gyurcsany, oszko, bajnai vagy kovacs 23 jozsi hirtelen felbukkant tehetseg.

ne azt akarja mondani, hogy igy kell lennie, mert magyar vagyok es kesz. ne determinalja a sorosomat, ne hivatkozzon faszsagokra, legyen joban a bankokkal, a befektetokkel, kovesse az unios eloirasokat, ne hazudozzon kokikrol, sallerekrol, ne legyen kibaszott nagy arca arra, hogy 10 evesen meg felt a mozgolepcsotol, mert faluhelyen nincs olyan es ezert bosszut akar allni azokon, akik a fovarosban nottek fel, stb...

erted.

nem gyurcsanyista, hanem jozaneszista vagyok. az a ti szegyenetek, hogy pillanatnyilag nem tudtok felmutatni a kormanyoldalon csak matolcsikat, orbanokat, semjeneket, lazarokat, szijjartokat.

hajerka 2011.11.12. 10:51:22

@Vivianna:
Esetleg érted is amit írsz, vagy csak szajkózod az újfasiszták szólamait! Legyen már önálló gondolatod is, nem ártana!

Mérges 1234 2011.11.12. 10:51:45

@csorsza:

"Te istenverte, hazug, elvakult komcsi. Van képed Orbán csődtömegéről beszélni? Az arcátlan arrogancia csimborasszója, amit te itt összehordasz, Isten mentsen meg tőletek mindörökre, ámen."

Hagy tegyek igazságot, 8 elbaszott évet kell helyrehozni, melyet még 2-vel agy 4-el fejjel meg a pusztai Putyin.

Nem kérdés, hogy 8 évig rossz irányba mentünk, azonban az is látszik, hogy most más de tovébbra is szar irányba megyünk.

A tényke nem hazúdnak....

kicsijuti 2011.11.12. 10:52:17

Bezzeg az mszps idők, amikor exponenciális ütemben nőt az államadósság, és úgy volt 2-3% a növekedés hogy az összes környező országban 6-7%, nameg akkor legalább lehetett 100 millás végkielégítéseket adni, meg el lehetett intézni a helyi képviselővel egy kis borítékkal bármit. ráadásul még egy alagutat is fúrtak pest alá 600 milliárd ért, nem volt bérplafon sem. azok a régi szép idők...

dr kíváncsivagyok 2011.11.12. 10:52:35

@hajerka: "Mit gondolsz, hogy a drága fideszeseid a diploma után miből gazdagodtak meg, miből lett nekik számlálatlan millióik? Miből lett az Orbán családnak 38 (harmincnyolc!!!) ingatlana öt gyerek mellett? "

A lottón nyerte ....biztosan .
Mit gondolsz , a MOL részvények ki(k)nek lettek megvéve ? A csókosoknak , barátom....megvárják hogy a béka segge alá menjen az árfolyam, elsíbolják , majd hirtelen vissza fog állni az eredeti magasabb árfolyam !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:53:07

@hajerka: a regire...

a szarkotmany, a tesco gazdasagos munka torvenykonyve es az egyeb szegyenek egy tolvonassal torlendok es visszallitando a 2010es jogi allapot.

csorsza 2011.11.12. 10:53:30

Hihetetlen, h mersz ilyeneket leírni.Mintha az elmúlt 20 évből nem lett volna 12 évetek ezeknek a problémáknak bármelyikét megoldani. Pártfinanszírozás, nyugdíjrendszer, oktatás - sose volt egyikhez se közötök, ugye?
Zsóti, te ezt tényleg komolyan veszed, amit leírsz, vagy csak provokálsz?
Tükörbe nézel néha? Nem kell köpnöd olyankor?

Scagnetti 2011.11.12. 10:53:41

@kíváncsivagyok:

"ha ebben az országban lehet felelősségre vonni politikusokat a rossz munkájukért , .. akkor Orbán és egy-két főembere sokáig fog sitten rohadni !!!"

Ha ebben itt lehetne felelősségre vonni politikusokat, akkor se a Fidesz, se az Mszp nem így vezette volna az országot. Csakhogy nem lehet, mert ez egy következmények nélküli ország. Legalábbis a politikai elit számára.

klorofil 2011.11.12. 10:54:49

"Hogyan lesznek például szétzavarva a bebetonozott Orbán-mamelukok Szalai Annamáriától kezdve Domokos Lászlón át Balsai Istvánig?"

Ennek talán csak egy módja van. A fizetésüket eredményhez kötött, demokratikus szempontok alapján kell megállapítani. Gondolom ehhez még kétharmad sem kell. Fél év múlva elhúznának. Pl a CBA igazgatósági tanácsában biztos lehetne helyet szorítani nekik ...

csorsza 2011.11.12. 10:55:38

@Doubledecker: értelmezni tudod, amit írok? Én gréczy mester pofátlanságát teszem szóvá, nem orbánékat értékelem.
Téged nem zavar ennek a faszinak az álszent, hazug szövege?

Ricsi_91 2011.11.12. 10:56:03

"Márpedig egy ellenzéki összefogásból származó győzelem utáni kudarc a Jobbikot akár az élre is sodorhatja."

És? Azzal már nem is számolsz, hogy mi van, ha esetleg a Jobbik jól kormányozna?

Scagnetti 2011.11.12. 10:58:27

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Szépen kikerülted a választ. Azt mondtad, látomások által gyötört megszállottakkal nem szabad kezdeni. Ennek ellenére Gyurcsányt simán visszahoznád, pedig ő pont az.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 10:59:32

@no successful: "Azaz csökkentette belőle az államadósságot, növelte a nemzeti vagyont, és nem a saját zsebébe tömte mint a ti aparatcsikjaitok. "

az allamadossag rekordot dontott, a gazdasag szo szeint romokban, chf 250+, euro 310+, az iniflacio 3.9%, a jovo evre inkabb varhato recesszio, mint bovules..:-D

a befektetok menekulnek, havonta billiok aramlanak ki az orszagbol, aki megteheti, kulfoldre viszi a penzet, mert itt mar semmi nem biztos. maganszemelyek, cegek, egyarant.

nemzetkozi vizsgalatok es perek folynak ellenunk, amik milliardokat fognak meg pluszban elvonni az amugyis megrogyott "4 db a4-es oldal" budzsetol..:-)

a rendorok, a tuzoltok, az orvosok a kormany ellen fordultak. a rezidensek felmondanak, kulfoldre menekulnek.

mindekozben kosa, simicska, pinter, lazar es cegeik tollasodnak, sokasodnak.

vagy valamit rosszul tudok?:-)

Scagnetti 2011.11.12. 10:59:44

@csorsza: Nekem a kedvencem, mikor a cigányokról beszél. Az ő helyzetüket piszok jól megoldották a szoclib kormányok.

komisz_kölök 2011.11.12. 11:00:31

Nem lehetne úgy kezdeni a szép új világot, hogy gréczy meg a haverjai eltakarodnak. Ne ad Isten, elmennek _dolgozni_?

magyar ember teli szájjal 2011.11.12. 11:00:53

Lehetnél te a miniszterelnök, Zsóti.

campobaszo 2011.11.12. 11:01:47

Nagyszerű poszt!Főleg azért,mert ha helyettesítjük Orbánt Gyurcsánnyal,A Fideszt MSZP-vel,ugyanolyan igaz marad!Sőt valószínűleg az elmúlt száz év és a következő száz év kormányaira is az.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 11:01:52

@Scagnetti: nem volt mit kikerulnom...:-)

te allitottal valamit, en megcafoltam:-)

az, hogy nem azt a valaszt kapod ami neked kedvezo, nem azt jelenti, hogy kikerultem a valaszt, hanem azt, hogy alulmaradtal:-)

bigthereal 2011.11.12. 11:02:46

"Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

tehát 2010 májusában virágzó gazdasággal adták át az országot orbánnak?

"Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre."
lett volna rá 12 évetek...

"A pártok kapjanak több pénzt"
lószart! A PÁRTOK NE KAPJANAK PÉNZT!

"Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát."

erre is volt 12 évetek, baszod...

"Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül."

de aki vörös csillagal grasszál, annak az állam fizet másfél milliót, igaz? az egyenlő mérce jegyében...

"Kell egy új forgatókönyv a romák felzárkóztatására, a leszakadók támogatására"

erre is volt 12 évetek, miért nem csináltátok meg?

Zsótika, buta vagy, ül le, egyes:D

hajerka 2011.11.12. 11:02:48

@kíváncsivagyok:
A MOL-nál miért nem áll fenn a hűtlen kezelés vádja, hiszen az értékénél jóval magasabb áron vették meg, aztán két hónap alatt már is 130-150 milliárddal kevesebbet ért. Egyből összejön a közel 250 milliárdos veszteség! Mi ehhez képest az állítólagos Sukorói ügy? Mert ez egy mondva csinált kirakat ügy a híveknek, a MOL-féle pedig egy valóságos hűtlen kezelés!

Qqriq 2011.11.12. 11:04:04

"Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre. A pártok kapjanak több pénzt, de a mutyit súlyosan büntessék."

"Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát."

"Kell egy új forgatókönyv a romák felzárkóztatására, a leszakadók támogatására, az állam és az önkormányzatok, az állam és a versenyt hirdető szociális piacgazdaság intézményei között."

"Újra kell építeni Magyarország nemzetközi kapcsolatait."

Lemaradtam valamiről??? Az éjjel kiírták az előrehozott választásokat?
Pártok választási programjaiban szoktam ilyen szánalmas közhelygyűjteményt olvasni....

hajerka 2011.11.12. 11:07:12

@komisz_kölök:
Fordítva egyszerűbb és jobb lenne! Nem gondolod?

Scagnetti 2011.11.12. 11:08:10

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Szeretnéd. De sajnos az a helyzet, hogy magadnak mondtál ellent, ami nem ritka eset az elvakult rajongóknál. Én meg rávilágítottam erre, ami neked természetesen nem tetszik. :)

Rossz dolog a megszállottság, de ha Gyurcsánynak hívják az illetőt, akkor nem baj. :)

na__most__akkor 2011.11.12. 11:08:19

"A pártok kapjanak több pénzt"

Ne kapjanak.

Link Elеk 2011.11.12. 11:08:51

@hajerka: a ti lelketekben, tetűfejű, a ti lelketekben, de ez jól is van így

Scagnetti 2011.11.12. 11:09:15

@Qqriq: Kampány van, nem tudtad? A DK-nak most úgy kell csinálnia, mintha tényező lenne 2014-ben. :)

T-101 2011.11.12. 11:09:18

Nyilvánvaló, hogy orbán (szándékos a kis "o") semmilyen hibáját, tévedését nem képes belátni. A kérdés az, hogy a pártjában vannak-e olyanok, akik képesek erre. Ha igen, - nem utolsó sorban saját jól felfogott érdekükben - itt az ideje "megkezdeni a szervezkedést", orbán és közvetlen sleppje eltakarítására. Ezt követően felülvizsgálni a hibás döntéseket (pl. adó- nyugdíj rendszer, bank-ellenségkép, a sor tetszőlegesen folytatható), megkísérelni kapcsolataink helyreállítását az Unióval és a szomszédokkal.

Talán még nem késő...

tanár52 2011.11.12. 11:09:29

Zsolt, most láttam egy remek műsort egy tv csatornán,arról szólt mennyire befolyásolja egy választás végeredményét egy jól megválasztott pop zenekar slágerei.Pl a jobboldalnak van Kárpátia.

Link Elеk 2011.11.12. 11:10:33

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nos, igen, valakinek nyalni kell, ettől nem tudtok elrugaszkodni.

HowAreYouOneAVetésün? 2011.11.12. 11:10:36

Az ilyen Gyucsány-Kóka-félék jól kipárnázott bankszámlájuk biztonságából nézik a kétségbeesetten ide-oda szaladgáló emberhangyákat, és egzisztenciális felsőbbrendőségük tudatában kellemesen érzik magukat ha arra gondolnak mit hoztak össze.

no successful 2011.11.12. 11:10:48

@kíváncsivagyok:
"Bizony , 10 év sem lesz elég a morális és anyagi károk helyrehozására amit Orbán és bandája okozott...ha ebben az országban lehet felelősségre vonni politikusokat a rossz munkájukért , .. akkor Orbán és egy-két főembere sokáig fog sitten rohadni !!! "

Hmm én szerintem is helyre kell állítani a morális és anyagi károkat amit ti 60 !!! éven keresztül okoztatok.
Erre legnagyobb bizonyíték a kettős állampolgárság kérdésében rendezett és általatok "megnyert" referendum.
Az én szememben ez mindenképpen a magyar nemzet már már szuicid egoizmusát és szűklátókörűségét tükrözte akkor. Szerencsére azóta sok minden megváltozott.
Főleg azáltal, hogy politikai értelemben a saját kardotokba dőltetek, és felnőtt a rendszerváltás óta egy új generáció, akiket már nem köt a
Kádári rezsim nekünk így is jó igénytelensége, és a "ez a volt párttitkár egész jó gyerek, a majálison is odajött hozzám kezet fogni" mentalitás.

Link Elеk 2011.11.12. 11:12:47

És állandóan címlapon ez a hülye elvakult gyurcsányszopó zsoltika.

komisz_kölök 2011.11.12. 11:13:52

@hajerka: Nem nagyon értem, mire gondolsz.

Kandabula 2011.11.12. 11:16:51

Nekem az egészről egy vicc jut eszembe:

Három sperma beszélget:
- Tudjátok, az én apám mérnök. Én is mérnök szeretnék lenni! De mit mérnök! Híres feltaláló, Nobel díjas tudós!
- Az én apám meg katona. Én is katona szeretnék lenni! De mit katona! Tábornok! Győztes hadvezér!
Megszólal a harmadik is:
- Uraim, mielőtt összevesznek, ha még nem tudnák, hát közlöm, hogy szarban vagyunk!

hajerka 2011.11.12. 11:17:40

@Link Elеk:
Elég nagy link vagy, és még névnek is ezt választottad, ahhoz csak gratulálni lehet! Nem sértegettem a hsz-emmel senkit és főleg nem tetű fejűztem! Megkérlek, hogy a továbbiakban tartózkodj az ilyen és a hasonló jelzőktől, ha már észérvekkel nem tudsz reagálni.
Orbánék hathatós munkát végeztek az ország kettészakításában, mert tudták, hogy a sérült lelkű emberek vevők az aljasságaikra. Legyen további szép napod!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 11:22:12

@no successful:
"Hmm én szerintem is helyre kell állítani a morális és anyagi károkat amit ti 60 !!! éven keresztül okoztatok."

Ugye közben rájuk is gondoltál, mint a 60 év "termékeire"!?

Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag,
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora,
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Balogh Gyula : MSZMP tag,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Mikola István - Hazafias Népfront,
Fónagy János : MSZMP tag,
Vonza András : MSZMP tag,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.

hajerka 2011.11.12. 11:22:48

Ha már a pártokról is szó esett, a pártok finanszírozásánál sokkal nagyobb gondnak tartom a katolikus egyház nyomulását a politikai életbe! A burkolt támogatásukról már nem is beszélve! Az önkormányzati iskolák támogatására az államnak nincs pénze, viszont az egyháziakra még az önkormányzatinál is több jut. Állami és EU-s pénzből korszerűsített iskolák kerülnek át egyházi kezelésbe, amit gyomorforgatónak tartok, mert beleszólhatnak az emberek, a családok minden napi életébe!

hajerka 2011.11.12. 11:25:00

@Az igazi sztrovacsek:

Egyetértek a felvetéssel, a lista ide hozatalával. Ilyenkor még a sivatagi homok is kevés egyeseknek!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 11:26:23

@no successful:

Mert az hogy az MSZP-ben komcsik vannak, az teljesen rendben van.
Hát hol a jó büdös francban volnának máshol, mint a kommunista párt utód pártjában?
Na de egy komcsiellenes pártban!?
Ráadásul vezető beosztásban!?
És hozzá ennyien!?
Na ez az ami nincs rendben, főleg akkor, amikor ők maguk komcsiznak.

kenterbe 2011.11.12. 11:26:27

Lidérces, hátborzongató érzés néha egy letűnt kor emberét olvasni, aki úgy tesz, mintha minimum a küszöbön állna a visszatérésük... Mintha egy filmszerepet játszana. Orbán még legalább hat évig miniszterelnök lesz, én Gréczy helyében inkább elkezdenék olvasni és tájékozódni.

dr yetee 69 2011.11.12. 11:29:13

@no successful: Hát,mit tömött az egykulcsossal?A saját és szervilise zsebeit!

kicsijuti 2011.11.12. 11:29:38

@Az igazi sztrovacsek: "MSZMP tag" az tudod mit jelent? pl minden egyetemista mszmp tag volt, bár gondolom te nem jártál egyetemre... nem az számít hogy párttag volt-e hanem hogy vezető tisztségben volt vagy döntési pozícióban, azok 99%-a meg az mszpben ül jelenleg és irányítja a pártot jelenleg is.

Lencsés lstván 2011.11.12. 11:32:18

Hej! Bérfirkász! A utolsó felszólító mondat végére felkiáltó jel kell.
Gondolom újságíró oskolába nem jártál, mert oda ilyen helyesírással nem vesznek fel.

Link Elеk 2011.11.12. 11:33:05

@hajerka: értéktelen lénynek, stb lehet nevezni embereket, csak tetűfejűnek nem, ugye, tetűfejű?

Lencsés lstván 2011.11.12. 11:33:30

Na, a sok anonim internet szájhős látom megint előadja magát.

Link Elеk 2011.11.12. 11:34:00

@kenterbe: vagy elkezdeni kávét, cigit és egyebeket csomagolni a rajongott urának

inebhedj - szerintem 2011.11.12. 11:35:34

Nos, a kormányzásra egyáltalán esélyes ellenzék két csoportra osztható:

1. Azok csoportja, akik saját maguktól összeomlasztják az országot (ez az egyetlen amire eddig is képesek voltak, és amit akarnak csinálni), saját érdekükben.

2. Azok csoportja, akik miatt a külföldi gazdasági tótumfaktumok omlasztják össze az országot, saját érdekükben.

Ha ezt a két csoportot kizárjuk, akkor nem maradt ellenzék, ergo maradt a Fidesz (3. csoport).

Egyébként a Fidesszel szemben a 2. csoportnak van egyedül esélye arra, hogy képes legyen megakadályozni az összeomlást, és megfordítani a tendenciát, de ez csak egy aprócska esély, nem garancia (az ellenséges környezetet már-már emberfölötti erőfeszítéssel lehet csak ellensúlyozni).

Az 1. csoport esetében ilyesmire esély sincs, az a garantált összeomlás.

Nagyjából ez a helyzet, ti. józan paraszti ésszel vizsgálódva.

Ki-ki ossza be, hogy melyik csoportba mely pártok, szervezetek tartoznak (bár nincs túl sok helyes megoldás).

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 11:39:39

@kicsijuti:
"...nem az számít hogy párttag volt-e hanem hogy vezető tisztségben volt vagy döntési pozícióban"

Akkor szelektáljunk a listából.

Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora,
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Fónagy János : MSZMP tag,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.

Van benne három jelenlegi miniszter, (Mikola csak volt)az országgyűlés elnöke, a miniszterelnök, EU képviselő,
polgármester, államtitkár stb.
Hogy a a festményrendelő és házi-TV "sztárokról" már ne is beszéljünk, mert ők egyszerűen oda szartak, ahonnan ettek, oszt jó napot.

cianista 2011.11.12. 11:40:17

De mulatságos is lesz mikor géci zsótika 2014-ben az újabb Fidesz győzelem napján a börtönkapun dörömbölve követeli gyurcsányi szabadon bocsájtását.

VT Man 2011.11.12. 11:40:55

"Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést. Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül."

Normális ez a Gréczy?

És utána mi jön?
Aki öltönyben van, az börtönbe megy?
Akinek hosszú a haja, az börtönbe megy?

Mert, ha az embereket az alapján visszük börtönbe, hogy hogyan néznek ki, vagy hogyan öltöznek, eléggé fasizmus jellegű.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 11:41:55

@kicsijuti:
Ebből számomra egyértelműen az derül ki, hogy jelenleg tőzsgyökeres kommunisták irányítják az országot.
Meg is látszik rajta.

VT Man 2011.11.12. 11:42:22

@Az igazi sztrovacsek:
Bírom, hogy azok MSZMP-znek, akik soha nem írják mellé, hogy az MSZP vitte az MSZMP teljes vagyonát.

A Fidesz meg semmit.

Akkor ki is a jogutód?

VT Man 2011.11.12. 11:43:08

@Az igazi sztrovacsek:
"Ebből számomra egyértelműen az derül ki, hogy jelenleg tőzsgyökeres kommunisták irányítják az országot."

Kommunisták? Te kommunistának hívod azt, aki az egykulcsos adóért dolgozik?

Mi a kommunizmus ebben? Az, hogy aki többet keres, többet is adózik?

pumukli 12 2011.11.12. 11:43:23

@kenterbe:
Hat évig? Ami kárt csináltak másfél év alatt, azt viszonyítsd a hat évhez. Neked nem tünt fel, hogy az IMF 4,5%-os hiteléhez képest az államkötvények 7-8 %-os kamattal lettek értékesítve? Mert, ha a kettő különbözetét nézed, már akkor is jól megszívtuk mi adófizetők. Mert, hogy az állampapirok értékesítése is hitel, amit kamatostol kell visszafizetni.

kicsijuti 2011.11.12. 11:47:06

@Az igazi sztrovacsek: azért egy gimis KISZ titkár vagy a "Társadalompolitikai Intézet munkatársa", nem hasonlítható össze mszmp központi bizottsági tagokkal vagy mszmps kormány tagokkal akik az mszpben ülnek...

Az "együttműködő" szintű beosztásokról már ne is beszéljünk...

scsaba1 2011.11.12. 11:49:14

Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Te tényleg elhiszed ezt a "kínai gyarmat" féle baromságot? Akkor USA is kínai gyarmat a maga nyolczázvalahány milliárd dollár hitleállományával?

Egyébként Gréczy meg a többi idióta szoci és DK-s balfék: ne csináljatok úgy, mintha ehhez nektek semmi, de semmi közötök nem lenne. Mert ezt a nagy halom szart együtt lapátoltátok össze.

Soha nem fogok sem rátok, sem a Fideszre szavazni. És ezzel sokan vagyunk még így.

no successful 2011.11.12. 11:53:59

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"az allamadossag rekordot dontott"

mikor ? és a forrás ? De tényleg, keresek rá mint az őrült, de csak egy grafikont találtam, ami a gdp arányos adósságot ábrázolja, ami ha jóllátom csökkent.

Táskás Tóni 2011.11.12. 11:54:21

@no successful: Milyen kár, hogy az államadósság a 3000 milliárd ft mnyp-i vagyon elkúrása és a gazdaságot tönkretevő különadók bezsebelése mellett is nőtt!!!!Mégpedig 2000 milliárd ft-al 5000 milliárd ft-nak vertek a seggére másfél év alatt.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 11:56:12

@STX Joe:
Az MSZMP jogutódja az MSZP.
Pont.
Ezért nem értem mit élveztek abban, hogy lekomcsizzátok az MSZP-t????

Az egykulcsos adó az első lépés az általános uniformizálódás felé.
Szociális érzékenység kizárva, aki hülye haljon meg. (Akinek nincs semmije. annyit is ér) Nemzeti együttműködés rendszere, egyformán adózunk, együtt kiáltjuk "ÉLJEN ORBÁN, ÉLJEN ORBÁN..."
Ti akartátok....

Link Elek 2011.11.12. 12:03:29

minden fideszes orult, vagy csak azok akikkel en talalkoztam eddig?

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 12:03:59

@kicsijuti:

Árul már el kicsihülye:
Mi a bajod egy kommunista utódpárt kommunista tagjaival??????

"nem hasonlítható össze mszmp központi bizottsági tagokkal vagy mszmps kormány tagokkal akik az mszpben ülnek..."

Hát hol üljenek te nagyon hülye???
Menjenek ők is a FIDESZ-be???

Még egyszer hogy világos legyen neked:
Ma a köztársaság elnöke, a kormányfő, három miniszter, egy FIDESZ-es alkotmánybíró, is egy volt komcsi.
Hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Ebből következik, hogy semmi erkölcsi alapotok nincsen szidni a régi komcsikat.
(De én vagyok a hülye, hogy fölidegesítem magam a magadfajta idiótákkal)
Na megyek ebédelni.
(Csülkös bableves van)

Bruhahahahihihi 2011.11.12. 12:04:18

ZSOLT! Nagyon finoman fogalmaztál a SZÁMONKÉRÉST illetően, pedig a FIDESZ NEMZETI SZAR banditákat nagyon meg kell büntetni. Amit ezek műveltek ellenzékben is és ebben a 2010 től lévő időben is. EL KELL KOBOZNI mindenüket!!!!!!- még a rajtuk lévő ruhát is és meztelenül egy gödörbe zárni a NEMZETI SZAROKAT és a kiszolgálóikat!!!!!

low service 2011.11.12. 12:05:29

"...Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül..."

1. maszkírozva
2. aki meg pl.: ördögnek maszkírozva grasszál, az hova kerüljön?

alfacharlybravo 2011.11.12. 12:10:19

csorsza: apád inkább kis széket csinált volna mint ilyen hülyét

ermi71 2011.11.12. 12:15:08

Jó rendben van tegyük fel leváltják az Orbánt.De nem azt akarom utána hallani a győztestől,hogy most minden szar amit az Orbán csinált, és akkor jöjjenek a megszorítások meg IMF. Ezt bármelyik párt tudná.Kiváncsi leszek a következő választási programokra. Azzal itt nem lehet leváltani senkit, hogy azt mondja most ez fájni fog legalább 10 évig.Ebben az országban biztosan nem lehet úgy választást nyerni, hogy a váltópárt belenget majd egy 4-8 éves szopást.

ember67 2011.11.12. 12:16:33

Szerintem nem az elmúlt másfél év alapján ítélem meg az orbán rezsimet. Ez már csak eredmény. Az elmúlt 5-6 év erkölcstelen, az ország érdekeit a hatalomszerzés érdekei alá rendelő, államférfihoz méltatlan ellenzéki viselkedés az, ami engem megdöbbentett. Minden szakember által KÖTELEZŐ ÉS SZÜKSÉGSZERŰ-nek minősített döntéseket vétóztak meg a legkülönbözőbb populista eszközökkel. Ők is tudták, hogy az egészségügynek életmentő és az igazságosságnak legmegfelelőbbnek látszó lépés a vizitdíj, de a hatalomvágy által fűtve keresztbetettek az ügynek. Cél: megalázni a kormányt mármiáron. És itt a baj: tudva tudták, hogy nem helyes, sőt káros, amit tesznek, de nem számított. Most TB-t emelnek. Lassan oda változik az országban az általános helyzet állampolgár-állam között, hogy aki BÁRMI SZOLGÁLTATÁST, BÁRMI JÁRADÉKOT IGÉNYBE VESZ AZ ÁLLAMTÓL, AZ ÉLŐSKÖDŐ, AKI NÖVELI AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT!. Beszarás. Aki a gyűlölködés légkörével átitatta ezt a kicsi országot, az nem államférfi, csak szar ember, és sajnos sikeres politikus. Ez a legégetőbb pecsét az országon.

ember67 2011.11.12. 12:18:44

@ermi71: a gond, hogy orbánék mindent megtesznek- saját elmondásuk szerint-, hogy a következők ne is léphessenek!!!!!! Ugrálj bilinccsel a kezeden-lábadon!

ermi71 2011.11.12. 12:20:25

@ember67: Milyen kormány az szerinted akit egy ellenzék el tud lehetetleníteni 5-6 éven át?Miközben kétszer egymás után nyertek választást. Ott azért az adott kormány gyengesége is szerepet játszik.

Rókakígyó 2011.11.12. 12:24:16

@ember67: Abszolút igaz és hozzátehetnénk az önkormányzatok totális eladósodásának dolgát, aminek most az önkormányzati rendszer felszámolása az eredménye. Azt kell hozzá tudni, hogy az önkormányzati választások megnyerése után a FIDESZ kiadta az ukázt, hogy annyi hitelt kell felvenni, amennyit csak lehet, hogy a miniszterelnök úr és csapata nehogy éhen haljon. Most meg stikában próbálják az önkormányzati hiteleket is rendezni, csak mivel sokan tudnak erről a disznóságról nem merik nagy dobra verni.

ember67 2011.11.12. 12:24:34

@low service: egy csoda vagy öcsém: Mivel gépelni tudsz, tehát csak játszod a hülyét. Gondolom ahhoz a csapathoz tartozol, aki orvosi látlelettel bizonyítja, hogy leprás lett, ha egy 5 ágú csillag árnyéka rávetődik. Mi volt a célja annak a maszknak. Ez számít! Ennek a cinizmusnak az eredménye, hogy lassan a késelés mentelmi megfogalmazása: integettem a késsel-közelről.

iko75 2011.11.12. 12:24:53

Az új köztársaság alapjaiba kellene "temetni" orbán, gyurcsány, meg a gréczy karrierjét- lehetne tovább sorolni. Na, az stabil alap lenne.

Rókakígyó 2011.11.12. 12:25:41

@ermi71: kivéve akkor, ha olyan szoros a választási eredmény, mint akkor és az egyetlen cél a kormányzás ellehetelenítése. A fidesz ellenzékisége nem szólt másról csak a folyamatos nemekről.

Arbet 2011.11.12. 12:28:20

@ember67: Te úgy vagy hülye ahogy vagy. Kár az mérlegelned, hogy igazam van-e vagy nincs, mert aki így eszi a szart az nem ember hanem szarevő légy. Meg is változtathatod akár a nevedet. Ugyan olyan seggfej vagy mint egy hülye fideszes, csak te más szarját eszed ennyi a különbség. És te erre a büdös életben nem fogsz magadtól rájönni. Csak azért mondom.

Ricsi_91 2011.11.12. 12:29:02

@Ricsi_91:

Hahó! A Jobbik épp úgy egy demokratikus választáson a Parlamentbe jutott párt, mint a ballib pártok, még ha nem is tetszik mindenkinek!

ember67 2011.11.12. 12:29:08

@ermi71: nem vitás! Ha így tudna beszélni egymással a két oldal, akkor el lehet indulni. Most már nyíltan látszik, hogy az MSZP idejében valójában 3 koalíció volt: MSZP régi gárda, mszp új gárda(GYF), SZDSZ. Töketlen, a kormánynál történő maradásért cserébe gerinctelenül semmit nem vállaló bagázs volt az mszp rezsim. Sajnos...

Dr. Trebitsch 2011.11.12. 12:31:45

@kicsijuti: minden egyetemista mszmp tag volt

Na ezt a kapitális baromságot honnét vetted, Juti?

ember67 2011.11.12. 12:32:41

@Arbet: ezért regisztráltál, hogy ezt leírd? Más megjegyzésed nem láttam. Ebben pedig semmit nem írtál, ami feljogosítana téged a választójogra.

ermi71 2011.11.12. 12:39:01

@ember67: És ember67 egy valami nincs kimondva ami szerintem fontos lenne. Csak akkor tudnak itt új köztársaságot csinálni ha 2/3 nyernek vagy nagyon nyernek. Ha lesz egy erős jobbik, egy még szintén jelentős de meggyengült fidesz, akkor itt az életben nem lesz semmi nagy változás.

ember67 2011.11.12. 12:40:42

@STX Joe: nem - szerintem nem jó megfogalmazás a komcsi-. Azért, mert a 46% állami visszaosztásos rendszert felvitték 52%-ra, s ha tehetik felviszik (elvileg az iskolák és kórházak államosításával már meg is teszik) 60% fölé. Ez az érték volt 1960-ban 97%, 1988-ban 75%.(mivel akkor már volt maszek világ)

Húsleves 2011.11.12. 12:40:43

"ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is"

Értjük a lényeget, Zsótikám, tehát nem az a megoldás, hogy úgy vezetitek az országot, hogy ne zavarjanak el benneteket a picsába, hanem az, hogy miután elzavartak, akkor segítsen vissza a külföld benneteket a hatalomba. Ahogy 56-ban a Szovjetuniót hívtátok a népi demokrácia megmentésére, most az Európai uniót hívjátok a liberális demokrácia megmentésére.

Arbet 2011.11.12. 12:44:06

@ember67: Mennyé oviba játszál választósdit. Edd meg a szart amit a pártok eléd raknak. Te nevezed magad komoly embernek aki bármire is jogosult vagy feljogosíthat? Te csak egy pártszarlégyvagy aki a jelenlegi parlamentben és pártokban tud csak gondolkodni ahelyett, hogy elutasítaná a hazugságot, korrupciót, tisztességtelenséget.

Te komolyan látsz olyan pártot a parlamentben akire szavazni fogsz 2014-ben?

Arbet 2011.11.12. 12:45:09

@ermi71: Kíváncsi vagyok, hogy számodra mi hozná el a változást? Melyik párt?

sityak 2011.11.12. 12:45:29

kicsijuli. ""MSZMP tag az tudod mit jelent? pl minden egyetemista mszmp tag volt, bár gondolom te nem jártál egyetemre..."
==
????? ekkora baromságot azért csak ciki írásba adni :-) "minden egyetemista mszmp-tag volt" :-D Minden nem egyetemista meg nem mszmp-tag :-DD Hát ha vki, te biztos nem jártál egyetem közelében.

1 db Magyarország 2011.11.12. 12:49:12

Érdekes ez az alkotmányozó hév, miközben a legitimáció nagy valószínűséggel hiányozni fog hozzá. Már az is sci-fi kategória hogy egy ellenzéki összefogással lenyomják a Fideszt, miközben a második legnagyobb ellenzéki erő mostanra a Jobbik lett. :) De hát merjünk nagyot álmodni, hajrá elvtársak! :)

Nyers Fa 2011.11.12. 12:52:52

@iko75:"Az új köztársaság alapjaiba kellene "temetni" orbán, gyurcsány, meg a gréczy karrierjét- lehetne tovább sorolni. Na, az stabil alap lenne."

Szerintem szarra ne építsünk semmit.

Nem vagyok fideszes 2011.11.12. 13:06:06

@kicsijuti:

"minden egyetemista mszmp tag volt"

Tipikus narancsdroid vagy: nem lehet tudni, hogy pofátlanul hazudsz, vagy szimplán ostoba vagy és hülyeségeket hordasz össze. De mindegy is, odavaló vagy, ahova tartozol.

Link Elеk 2011.11.12. 13:06:45

@hajerka: pld a Dörner-féle cikknél. Kihagy a memória, tetűfej?

Link Elеk 2011.11.12. 13:07:37

@Nyers Fa: Ne bántsad zsótikát, az indiánok is tisztlték az elmebetegeiket!

Anti Anyag (törölt) 2011.11.12. 13:09:58

Nincs is más esélyetek már nektek Gréczy, csak Moszkva. (Brüsszel)

Amit egyébként szerintem sokan nem fognak tétlenül nézni, ha nem szabad választások útján történik.

Táskás Tóní 2011.11.12. 13:11:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jaj, fel ne hozd a trolloknak, mert megint jönnek majd a hazugságaikkal, hogy nem volt jelvény a rendőrökön és ujjat törtek és hasonlók! Pedig megmondta a Gergényi úr, hogy minden rendben volt és a Miniszterelnök Úr is megdicsérte őket.

unionist 2011.11.12. 13:11:35

@kicsijuti:
a hazafias népfront utolsó vezetői pozsgay imre, stumpf istván, és mikola istván voltak. stumpf az akkori belügyminiszter lányát vette el.

akik népfront vonalon jöttek: mentek jobbra (orbán, stumpf, kövér, mikola, varga, deutsch). akik a politikai bizottság környékén voltak: balra (gyurcsány, bajnai, draskovics, schiffer). ők mindannyian kisz-káderek voltak.

a bm főcsoportfőnökségei közül a iii/i, és a iii/ii lett a baloldal. a iii/iii, és a iii/iv lett a jobboldal. vedd már észre, hogy ebben a kormányban a belügyminiszter, a külügyminiszter, és a pénzügyminiszter is mszmp tag volt. az államfő miniszterhelyettesi rangban volt. a számtalan sportdiplomatából schmitt pált választották ki az elvtársak. ebben nyilván közrejátszott a kiváló jelleme.

Táskás Tóní 2011.11.12. 13:11:57

@Anti Anyag: Mi bajod Moszkvával? Éljen Putyin!

Táskás Tóní 2011.11.12. 13:12:56

@unionist: Anyád mszmp-tag volt? Hát jóapád? Hát tenmagad?

Várúr 2011.11.12. 13:13:41

Újabb Gréczy-féle hazudozás. "A fidesz ellopta és felélte..." Azt a magánnak nevezett nyögdíjalapot, melyből félmillió befizető vagy egy fillér hozamot se kapott, vagy nevetségesen keveset. Majd szét reped az ügyészség és a bíróság az előző rezsim tolvajai, korruptjai ügyei miatt. Az államadósság 21.0000 milliárdra dagadt, a kamatok az egeket verik. Amőba-szerűen szaporodnak az ilyen-olyan mozgalmak és pártocskák. Furcsány saját pártját nullázta le, miközben Szűcs Erikával, Bauerrel, Debreczenivel, a lakástámogatást csalással felmarkoló Varjú Lászlóval és egyéb szellemóriásokkal hoz létre valami DeKO nevű képződményt.
Gréczy: röhej, szánalom, görcs, szófosás.

unionist 2011.11.12. 13:16:28

@Táskás Tóní:
se anyám, se apám, se én nem voltak mszmp tag. kisz-tag sem voltam. itt a baloldal jelentős részben a politikai bizottság környékéről jött emberekből áll össze. a jobboldal pedig a hazafias népfrontból.

nyilván vannak köztük értelmesek, és futóbolondok. például elég vicces, amikor a volt mszmp tag kerényi elvtárs tartja az alkotmányos szemináriumokat.

Lófasz Hadnaqy 2011.11.12. 13:16:31

@magyar ember teli szájjal: "Lehetnél te a miniszterelnök, Zsóti. "

Szégyelld magad! Hogy mondhatsz ilyet amikor olyan nagyszerű, megkérdőjelezhetetlen becsületű és jellemű, brilliáns eszű vezető áll az élünkön, mint Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr? Nincs semmi baj Gréczy Úrral sem, de azért nyugodtan maradjon a szerepénél, azaz lehet továbbra is seggdugasz Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úrban.

Lófasz Hadnaqy 2011.11.12. 13:17:41

@unionist: Akkor akasztani mindent? Balt és jobbat?

Totof 2011.11.12. 13:18:37

Melyikre nem férne rá?

unionist 2011.11.12. 13:19:00

@Az igazi sztrovacsek:
az mszmp jogutódja az mszp. a fidesz pedig a hazafias népfront szellemi örököse.

Lófasz Hadnaqy 2011.11.12. 13:20:09

@unionist: Te pediglen a Tanácsköztársaság lelkes rajongója vagy.

Lófasz Hadnaqy 2011.11.12. 13:20:44

@Totof: Ha nekem válaszoltad, akkor gondolom költői kérdés volt.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.11.12. 13:24:56

Hát, ha valakinek a lekébe félelem költözött az te vagy.

Amúgy meg amellett, hogy nem szeretném elbagatellizálni a mostani kormány hibáit, te és a pajtikád úgy beszéltek Orbán bukásáról, mintha nem nyerné meg lazán egy jövő vasárnap kiirt választást majdnem kétharmaddal.

Eléggé tipikus komcsi, vagy jobbikos hozzáállás az egész nemzetet magunk mögött tudni, miközben egy választáson tíz százalékot kapunk.

Amúgy ez a blog miért van folyton index címlapon?

Húsleves 2011.11.12. 13:31:49

@Táskás Tóní:
A liberális Bodoki Tamás egy egész könyvet "hazudott" tele azzal, hogy hogy nem volt jelvény a rendőrökön és ujjat törtek és hasonlók.

Húsleves 2011.11.12. 13:34:21

@d.z.:
Jaja, maga mögött tudja a nemzetet, de azért az uniótól várja, hogy zavarja el a kormányt.

unionist 2011.11.12. 13:34:25

@Lófasz Hadnaqy:
az egyik brancs el fog tűnni. vagy a baloldal jut az szdsz sorsára. atomjaira hullik úgy, hogy már soha nem tud összeállni. ha orbán bukik meg, akkor a jobboldal fog szétesni úgy, mint az mdf.

a nép majd eldönti: mit akar.

regress 2011.11.12. 13:35:04

@bigthereal: ehez képest virágzott.@Lófasz Hadnaqy: te meg a viktorod seggében@Várúr: a fidesz tőzsdézik a pénzünkkel,nem csípi a szemed?

tiborc2008 2011.11.12. 13:37:34

Látom, a kurcsányi ellenségképben a fityesz mellé betagozódott maszopp is.
Lehet találgatni, melyik az igazi gyűlöletpárt.
Hogy lesz ebből koala, eftások?
No, mindegy!
Akkor én már csak egy sört kérek!
:-)))

fingerbangs 2011.11.12. 13:40:20

fontos hogy a választóknak örökre az agyukba égjen mennyire átbaszta őket a fidesz és soha többet ne szavazzanak ilyen megélhetési politikusokra

unionist 2011.11.12. 13:41:34

@Várúr:
a baloldal így próbálja átmenteni a hatalmát. egy tucat formáció alakul. ebben a veszélyes az, hogy nem tudnak összeállni. sok lúd disznót győz alapon próbálnak nyerni.

a jobboldal pedig egyetlen személyre építi fel politikáját. ebben meg az a problémás, ha a nemzetvezetőt megutálja a nép. ahogy gyurcsányt is megutálta a többség, ugyanúgy kiszerethetnek orbánból. persze az is lehet, hogy nem.

ez két teljesen eltérő stratégia. majd meglátjuk, hogy melyik kerül ki győztesen.

2011.11.12. 13:44:04

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Korrekt! Az EU és az euro jövője attól függ, hogy a politikusai végre továbblépnek-e a nemzetállami szintről. Azt nem hiszem, hogy önkormányzat jelenti a jövőt, de a régiók szerepe és a központi adószedés kulcskérdés lesz.

rеgrеss 2011.11.12. 13:56:20

@fingerbangs: Szerintem már beleégett. Már csak valahogyan azt a hazugságsorozatot kéne kiégetni belőlük, hogy Gyurcsány nem a legnagyobb magyar. Szerintem az és aki mást mond, az egy szájbarakottköcsögállat.

kvasztics47 2011.11.12. 13:57:06

Muszáj vagyok ide másolni ezt az idézetet. Ez mindent megmagyaráz arról, hogy mért fog orbán hamarosan távozni:
„Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. .Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra . Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját.”

rеgrеss 2011.11.12. 13:57:44

Hol lehet belépni a DK-ba? Emailban lehet? Az nem baj ha most nem tudok fizetni? Viszont jövőre magadom becsszó.

vadfarkatlan 2011.11.12. 13:59:12

Figyu, Zsolti. Nehéz úgy értelmes párbeszédet folytatni, hogy az egyik fél csípőből elutasít mindent, tagadásból nem lehet sikeres országot építeni. Szükség lenne megállapodni néhány minimumban, amit nem vontok kétségbe, nem tagadtok meg. Mint például az alkotmányos rend, a haza, vagy a kommunizmus bűneinek elítélése. Ti fogjátok felépíteni az új köztársaságot? :) Ne nevettess. Azzal már elkéstél, több, mint két évtizede már megtörtént. Akikkel te most együtt akarsz építkezni, azok akkoriban még bőszen építették az előző rendszert. Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy ők lennének, ti lennétek ebben az országban a demokrácia zászlóshajója. A Gyurcsány nevével fémjelzett DK, egy silány fércmű, a múlt utolsó maradéka. Velük együtt fogsz te is eltűnni. Ez van, Zsozsó!

Fufo 2011.11.12. 13:59:28

@kicsijuti: Ez nem igaz! Az egyetemisták nagy része nem volt MSZMP tag. Amire te gondolsz, az az, hogy az egyetemi felvételinél előnyt jeéentett a KISZ-tagság. Felvételi után általában azt is hagytuk a fenébe.

rеgrеss 2011.11.12. 13:59:35

@d.z.: Amúgy meg amellett, hogy nem szeretném elbagatellizálni a mostani kormány hibáit

mit jelent az az elbag.... kezdetű szó?

rеgrеss 2011.11.12. 14:00:49

@Fufo: mit vágtok fel azal a hülye egyetemel? két erős kéz kell, strapíbíró máj, dógos kéjrúd és jónapot

rеgrеss 2011.11.12. 14:02:26

@vadfarkatlan: miről beszész te köcsög? sosem fog eltunni bármi is amihez Gyurcsány elnök úrnak köze van.

rеgrеss 2011.11.12. 14:05:39

bimm-bamm tik-tak birr-berr piff-pöff ..... hűűű .... hőőőő .... valami izé izél a fejemben .... na megyek leöblítem

rеgrеss 2011.11.12. 14:06:13

Ezt olvastátok már?

"Nem számolok azzal első gondolataimban, hogy Orbán Viktor 2014 előtt megbukik. Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is. Jelenleg azonban még erős a parlamenti kétharmad és túlságosan megosztott az ellenzék. Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani. Márpedig egy ellenzéki összefogásból származó győzelem utáni kudarc a Jobbikot akár az élre is sodorhatja.

Jelenleg tehát az ellenzék nincs abban az állapotban, hogy megtalálja a közös kormányzás módját, kidolgozza annak feltételeit. Hogy csak egy példát említsek: írni kell a másfél hónap múlva életbe lépő fércmű helyett egy tisztességes alkotmányt, holott még az sem tudható, mikor és mire lesz elégséges felhatalmazás - ha ugyan lesz. Ma még senki sem tudja, milyen módja lehet egy kétharmaddal megszavaztatott kínos szöveggyűjtemény - nekik alaptörvény - semmissé tételének. Hogyan lesznek például szétzavarva a bebetonozott Orbán-mamelukok Szalai Annamáriától kezdve Domokos Lászlón át Balsai Istvánig?

Ezzel együtt az Új Köztársaság lehetséges alapjain máris gondolkodnunk kell. Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre. A pártok kapjanak több pénzt, de a mutyit súlyosan büntessék. Készüljön tehát új alkotmány, amely tisztességes vitában formálódik, nem kategorizálja a magyar történelmet, és nem határozza meg, ki a rendes magyar, és ki nem az. Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát.

Helyre kell állítani a nyugdíjrendszert, mert amit Orbán itt hagy, abból az következik, hogy a húsz év múlva a hatvanadik évet elérő generációnak nem jut semmi, mert a tartalékot a Fidesz-kormány ellopta és felélte. Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést. Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül. Kell egy új forgatókönyv a romák felzárkóztatására, a leszakadók támogatására, az állam és az önkormányzatok, az állam és a versenyt hirdető szociális piacgazdaság intézményei között. Vissza kell zökkenteni a helyére a politikailag elfogult ügyészség, és a szétverni készült igazságszolgáltatás becsületét. Ki kell mondani: a bank nem az ország ellensége, hanem szabályozott viszonyban a megtakarítások és a vállalkozásoknak nyújtott hitelek intézménye.

Muszáj kezdeni valamit az eluralkodott pökhendiséggel, az emberek lelkébe beköltözött félelemmel. Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük. Nem lehet úgy élni, hogy ha nem vagy fideszes, elveszítheted az állásod, hogy bárhol ne mondhasd ki, amit gondolsz, mert megütheted a bokád. Nincs több kisajátított nemzeti érzés, be kell fejezni a tehetségtelenséget és alkalmatlanságot leplezni hivatott bezárkózást. Újra kell építeni Magyarország nemzetközi kapcsolatait.

És persze a sor hosszan folytatható. Orbán Viktor ma ott tart határon innen és túl, hogy szinte bármit mond, rosszul sül el. Szavai üresen konganak a magyar észjárásról, folyamatosan szembesítik saját hazugságaival. Rendszere még áll, de végső kiépülése pillanatában (szétvert bírói kar és gyanús válaszójogi törvény) ereje már gyengül.

Gondolkodjunk tehát a jövőről.

"

rеgrеss 2011.11.12. 14:06:48

hülülülülülü ájvé

Húsleves 2011.11.12. 14:08:27

@rеgrеss:
Csak voltam, haver. A háború után kommunista lettem, most meg liberális jogvédő vagyok.

HowAreYouOneAVetésün? 2011.11.12. 14:08:28

állítólag valami Andor nevű EU-komisszárral akarnák lecserélni.

rеgrеss 2011.11.12. 14:12:54

@Húsleves: akkor a dk-ban a helyed, evtárs

igazi Lencsés lstván 2011.11.12. 14:18:30

@Húsleves: Komoly dolgokkal nem viccelünk. És a krumpli komoly dolog.

rеgrеss 2011.11.12. 14:20:19

@HowAreYouOneAVetésün?: komiszárral? az mi? nemtudzs magyarul yrni köcsög?

rеgrеss 2011.11.12. 14:21:52

@rеgrеss: sok köcsög mind köcsög, köcsögköcsög

rеgrеss 2011.11.12. 14:23:24

@rеgrеss: egyépként tök jó, a kedvenc szóm ez a köcsög és csak pár hete tudtam meg, hogy nem köcsök
egy hülye köcsög szólt be, de sajnos igaza volt, nem baj, most már tudom
álamfő Úr is gyakorolhatna önkritikátat

lajos0 2011.11.12. 14:24:55

@midnight coder: Azért jó sok olyan diplomát kiosztottak itt az utóbbi években, ami utcaseprésen kívül másra nem predesztinál.

chronometere 2011.11.12. 14:27:27

@scsaba1: a rattus rattus-ok sokan vannak,de ismerek egy jó patkányirtót..

rеgrеss 2011.11.12. 14:39:40

@chronometere: magyarul köcsög, miért rekeszted ki a nép egyszerű fiját?

rеgrеss 2011.11.12. 14:41:02

@lajos0: predesztinál.

mivan? mért kell úgy böfögni, hogy ne értsük?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.11.12. 14:54:56

Úúú de jó lesz, valaki döntsön Orbánról és végre újra jó lesz nekünk, mert az a valaki biztos jól csinálja és jót akar nekünk.

Úúú, valaki adja ki a parancsokat hogy mit tegyünk.

Sir Galahad 2011.11.12. 14:56:43

"Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is." Persze, lehet, csak egy a baj. A görögök és az olaszok halmozták az államadósságot, a magyar kormány - bár a módja lehet ellenszenves, de tény - csökkentette. Ha ugyanúgy dönt Európa Orbán sorsáról, mint a görög és az olasz miniszterelnökéről, annak az lesz az üzenete, hogy teljesen fölösleges csökkenteni az államadósságot, megszorításokat bevezetni, mert nem ez számít. Ez jó üzenet?

Wagem 2011.11.12. 15:02:18

"Orbán mamelukok" ?? Te ki a kurva anyád vagy?? Szaros talpnyaló.Fényesre nyaltad már a hibbant valagát.Miben reménykedtek??Új köztársaság kell nektek ,ahol megint szabadon lehet lopni,rabolni?Ne reménykedj kutya semmi esélyetek.

dibbler 2011.11.12. 15:19:27

Huh, látom itt is összegyültek az intelligens hozzászólók mindkét oldalról.

Egyezzünk meg abban, hogy a gyűlölködő, szidalmazó hozzászólások csak mérgeznek, SEMMI sem igazolja ezeket.

A mi legfontosabb jelenlegi gondunk nem a svájci frank vagy OV, hanem a sok-sok mérgezett lelkű ember.

Rossz lelkű emberekkel nem lehet együtt élni és dolgozni, csak rombolni.

vadfarkatlan 2011.11.12. 15:20:12

@rеgrеss:
Nyugi regress, azért mert fáj az igazság, még nem kell hisztizni. Hidd el, ha higgadt és kulturált maradsz, azzal csak te jársz jobban. Lehet, hogy savanyú a szőlő, de én neked is azt tudom csak javasolni, ne tarts ezzel a bukásra ítélt szánalmas csőcselékkel. Így legalább a megítélésed nem szenved csorbát. ;)

igényes 2011.11.12. 15:20:35

Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..."

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.11.12. 15:25:31

@igényes: Van két tehened. Mivel van egy szép zöld legelőd és tiszta vizű patakod is, és a sógorod időnként kölcsönadja a tenyészbikáját, a tejtermék és borjúhús-exportból szépen gyarapodsz.

Majd kommunistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány száz tankkal megtámogatva, és kijelentik hogy büdös kulák vagy, egyébként is internacionalizmusból kifolyólag a szavjet elvtársaknak szükségük van minden tejtermékre és borjúhúsra. A beszolgáltatott vajért, tejfölért, tejszínért túróért élőborjúért cserébe kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez így megy köbö negyven évig. Ha nem tetszik, nem lehet menni, csak szökni vagy kussolni.

Felvetődik benned: vajon nem ugyanezek a kommunistának öltözött pajeszkaftánok játszottak nálad tanácsköztársaságnak nevezett gyilkolászósdit? Vajon nem ők játszottak át tizenkét tehened közül tizet, valamint legelőd és patakod kétharmad részét holmi tehenet sosem látott erdőkerülő bocskorosoknak?

Majd kapitalistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány milliárd dollárral megtámogatva, és látják hogy legelőd még mindig szép zöld és patakod tiszta vizű. Privatizáció jeligére megvásárolják két tehenedet, azzal az igérettel hogy bevezetik őket a nagy közös tehéncsordába ahol ultramodern halliszt-takarmányt és tisztított folyóvizet kapnak és ötször annyi tejet fognak adni. Ezzel szemben másnap agyonlövik két tehenedet és kijelentik hogy ezen túl tejtermékeket és borjúhúst csak világpiaci áron lehet importálni, kizárólag pajeszkaftán cégeken keresztül.

Úgy döntesz legelőd és patakod nem maradhat kihasználatlanul ezért milkacsoki alapú pajeszkaftán hitelből veszel két tehenet. Fedezetként legelődet és patakodat ajánlod fel. Pajeszkaftánok a nemzetközi pénzügyi helyzetre hivatkozva a milkacsoki árfolyamát a duplájára emelik, így a futamidő végére már csak négy tehén árával tartozol. A pajeszkaftánok lefoglalják legelődet, patakodat és két tehenedet, majd pásztor és tehénfejő állást ajánlanak, a tehenek őrzéséért és fejéséért kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez tart már húsz éve. Ha nem tetszik lehet menni.

Mária 2011.11.12. 15:31:41

@igazitrebitsch:

"@kicsijuti: minden egyetemista mszmp tag volt

Na ezt a kapitális baromságot honnét vetted, Juti?"

Mondták neki a Fidelitas aggyűlésen:)

igényes 2011.11.12. 15:34:29

Járai azt mondja a videon, hogy ilyen sötét embert, mint Orbán még nem látott. A hülye Matolcsy még ennyit sem magyarázott Orbánnak.

hvg.hu/panorama/20111112_orban_jarai

bonafide 2011.11.12. 15:39:45

@Scagnetti: Én Bajnaira szavaznék inkább Gyurcsány helyett. Szerintem Mo-on eddig három olyan politikus volt, aki a gazdaságot jó irányba próbálta elindítani: Bokros Lajos, Kupa Mihály és Bajnai Gordon. Ők értenek is hozzá.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.12. 15:44:24

"Jelenleg tehát az ellenzék nincs abban az állapotban, hogy megtalálja a közös kormányzás módját, kidolgozza annak feltételeit."

Ez bizony reménytelenné teszi a 2014-es kormányváltást. Ha a határon túl rosszul sül el, amit Orbán Viktor mond, akkor ugye nem is kell attól tartani, hogy 2014-ben a határon túliak rá szavaznak. Vagy rosszul állítom összefüggésbe a poszt érveit?

blacklord 2011.11.12. 15:59:55

Istenem, istenem, Zsoltikám, ha csak egyszer is felemelted volna a szavad a Gyurcsány-korszak számos hibája és szemétsége ellen, akkor most nem forogna sokadmagammal a gyomrom róla, hogy pont te akarod megmondani, hogy hogy és mint legyen a jövőben. Te, és a zászlón hordott Krisztusod már soha, semmilyen tűz közelében nem lesznek. Sorry. Sokan elég hülyék vagyunk sajnos, de ekkorát még egyszer nem fogunk hibázni országként, erre mérget vehetsz.

krausz2 2011.11.12. 16:19:26

Miért beszél ez az újságíró ennyi hülyeséget vajon? 6 év Gyurcsány és 1,5 év Orbánizmus után már csak az a kérdés,
hogy egy eladósodott országnak leginkább
Kínai miniszterelnökre van szüksége vagy valamilyen bankárra aki végleg kifosztja ezt az országot.
Persze ebből az újságíró sem marad ki, csak az a kérdés, hogy melyik Kinai kőfejtőben fejezi be a pályafutását
előbb-utóbb...

csongor66 2011.11.12. 16:22:09

Sajtószabadság?Kinek tiltották meg hogy ne irjon le amit akar?
2006-ban is elakarták mondani az emberek
hogy nem tetszik a rendszer megvolt az eredménye!
8év alatt lett volna idő azt csinálni amit akarnak a gazdasággal tudom jön a válasz hogy az a fránya ellenzék.
Egyébként nem a Fidesz nyert 2/3dal hanem a MSZP veszítette el ha nem bénáznak annyit még mindig ők lennének. Emlékeztetek mindenki 2008ban csak az imf mentett meg (tudom az ellenzék volt a hibás)Ha beszedték volna a 300ft akkor mi adhatunk volna kölcsön?
Ferenctestvér amikor lemondott 10db miniszterjelöltje volt az MSZP-nek mert senki sem akarta eltakarítani a szart.
Jó lenne ha nem lenne választási kampány nem kéne ígérgetni a sok hülye meg elhiszi .Kéne végre egy szakértői kormány mind két oldalon vannak jó szakemberek nem politikus.
Nemzeti tudat:
Kovács László 20 mil. románnal nagyon sokat használt.

Lajosforras 2011.11.12. 16:39:46

hitlernek maszkírozva grasszál,az baj,de ha öltönyben úgy viselkedik,az oké...?
a szólás szabadsága az pont az,hogy mindenki azt mond,amit akar.
minek is a banki hitel...? miért nem tud egy vállalkozó annyit keresni,hogy hitel nélkül is megfinanszírozhassa a szükséges fejlesztéseket,ne adj' Isten munkahelyeket teremtsen?
volna itt még pár kérdés,mert alapjaiban szarul van megszerkesztve a mi kis demokráciánk,függetlenül az épp kormányzó párt elnevezésétől.
amúgy fidesz és orbán-ellenes gondolatmenetnek egész jó.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 16:47:44

@dibbler:

Érdekes témát feszegetsz, és közben még igazad is van.
Szavazó polgárok milliói hitték és hiszik el most is - pártállástól függetlenül - a politikusoknak, hogy jobb lesz, nélkül hogy egy szalmaszálat is keresztbe tennének azért, hogy jobb legyen.
Mer ugye "Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!
És nem elég akarni,
de tenni, tenni kell!"

royslade 2011.11.12. 16:48:49

@kicsijuti: tudod, '78-tól '83-ig voltam egyetemista, és ennek alapján azt állítom, hogy hazudsz. Szoktál-e tükörbe nézni kommentelés előtt/után?

Húsleves 2011.11.12. 17:11:42

@Az igazi sztrovacsek:

"Szavazó polgárok milliói hitték és hiszik el most is - pártállástól függetlenül - a politikusoknak, hogy jobb lesz, nélkül hogy egy szalmaszálat is keresztbe tennének azért, hogy jobb legyen."

Senki sem hiszi ezt, csak ti mantrázzátok folyton, hogy az emberek ezt hiszik. Ennek a pszichológiai oka ugyanaz, mint a rasszizmusé, vagyis emberek jelentős csoportjának kollektív fikázásával voltaképpen tudatalatt azt mondjátok, hogy TI különbek vagytok, mert nem hozzájuk tartoztok. Abból, hogy mindegyik politikus hazudik, és az emberek valamilyen szempontok alapján valamelyik mellett leteszik a voksot, nem következik az, hogy elhitték a hazugságaikat.

lajos0 2011.11.12. 17:12:53

@rеgrеss: tom, hoty natyon művelt kifejezés, de szerintem ércsük :-)

torró 2011.11.12. 17:14:35

Zsoltikának csak annyit mondanék,meg a vele egyet értőknek , amit HOFI mondott az anyósának: Mama!Ha ébren van ne álmodjon!
Mindentől függetlenül! Azért Olaszországot, Görögországot és bennünket összemosni elég nagy böszmeség! Én elhiszem hogy szép álom, de legyünk már tájékozottak! Bukottak meg ne játszák el a nagy bölcset.Volt idő mikor megtehették volna.Ha értettek volna hozzá,az ellenzéket is meg lehetett volna kerülni.De szerintem meg is tették. Csak nem a saját és a haverok zsebét kellett volna szemérmetlenül tömni!Ráadásul, most meg egymás alól rángassák ki a széket. De mit lehet tőlük várni, annak idején a saját elvtársaikat fel is akasztották a saját öncéluk érdekében

lajos0 2011.11.12. 17:18:24

@Sir Galahad: Egyébként vicces, hogy Gréczy úr elfelejtette, hogy Gyurcsány sorsáról is Európa döntött, vagy az IMF, vagy a háttérhatalom valamelyik szervezete. Ő nem az a lemondós típusú gyerek. A mostani kormány meg csökkentette, aztán mégis nőtt :-) Le kéne írni a francba az összes nemzetközi uzsorát is, oszt jónapot. Ha lenne vér a pucájában, akkor ez lenne a legolcsóbb megoldás. Persze lehet bohóckodni a GDP arányos ködösítéssel, csak minek.

túrós_rudi 2011.11.12. 17:19:40

@no successful:
Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával.

igényes 2011.11.12. 17:19:43

Másnapos vagy Viktor és nem iszol többet, majd a meccsen bebaszunk!

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron10_5839.jpg

Kalmár 2011.11.12. 17:21:20

"Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük."

Te, ez már szánalmas, hogy nem veszed észre, azt a világos tényt, hogy ebben az istállóban ti vagytok trágya.
Ha valamit ki kell ebből az országból takarítani, az a volt komcsi bűnözők és a csicskásaik(ez te vagy)

no successful 2011.11.12. 17:30:05

@hajerka:
"Nem akarom rabszolgaként leélni a hátralevő életemet! És te? Mert rátok is ez vár! Nem látjátok? Mert mi igen! Egyétek csak a demagógiát, abból jól meg lehet élni!"

Már kb. 60 éve akként élünk. De továbbmegyek, jelenleg a világ legsikeresebb gazdaságának tartott Kínában is rabszolga ként élnek az emberek. A kérdés nem is ez, hanem az, hogy akarsz e továbbra is akként élni. Elárulok egy nagy titkot, a világ egy nagy átalakuláson megy keresztül, amelyben, sajna az ún fogyasztói társadalmakra nehéz napok (évtizedek) várnak. A folyamat nem most kezdődött, hanem a 70-es évek elején, az olajárrobbanással. A dominó első kockái az Európai szocialista országok voltak.
Aztán több válságperióduson keresztül a nyugat próbálta a gondokat elodázni, a legutóbbi nagy húzás, a készségesnek mutatkozó kínai gazdaság bevonása volt. Vegyük azonban észre, hogy alapvetően globálisan az erőforrások szűkössége az ok.
7 milliárd ember ezen a bolygón sok !
Mosolygok, amikor a Fideszt fikázzák, a jelenlegi állapotokért, amikor alapvetően a világgazdasági folyamatok, és az előző kormányzat destruktív költségvetési politikája határozzák meg a jelenlegi helyzetünket.

no successful 2011.11.12. 17:32:07

@túrós_rudi:
"Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával. "

Melyik dumámmal ?

VT Man 2011.11.12. 17:40:18

@Az igazi sztrovacsek:
"Az egykulcsos adó az első lépés az általános uniformizálódás felé."

Sose gondoltam volna, hogy valaki ki fogja fejteni, hogy a liberális egykulcsos SZJA az tulajdonképpen a kommunizmus előszobája :-)

Ez valami gyönyörű!

no successful 2011.11.12. 17:40:58

@blacklord:

"Istenem, istenem, Zsoltikám, ha csak egyszer is felemelted volna a szavad a Gyurcsány-korszak számos hibája és szemétsége ellen, akkor most nem forogna sokadmagammal a gyomrom róla, hogy pont te akarod megmondani, hogy hogy és mint legyen a jövőben. Te, és a zászlón hordott Krisztusod már soha, semmilyen tűz közelében nem lesznek. Sorry. Sokan elég hülyék vagyunk sajnos, de ekkorát még egyszer nem fogunk hibázni országként, erre mérget vehetsz. "

Hát igen, bármi is történjen, kevés szarabb forgatókönyvet tudok elképzelni, mint a majálisos, nagyot mondó inproduktív és korrupt szoclib politika visszatértét, és az ország további fojtogatását.
Határozott nemzeti politikát érzek a jelenlegi kormányzat tevékenysége mögött, és ezt támogatni fogom, (amíg más irányt nem vesznek a dolgok).

igényes 2011.11.12. 17:51:32

Szíjjártó és a nagykövet nem ugyanúgy szégyenlik, mint Cameron Borisz Jelcint.

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron2_5839.jpg

no successful 2011.11.12. 17:51:52

@rеgrеss:
"Hol lehet belépni a DK-ba? Emailban lehet? Az nem baj ha most nem tudok fizetni? Viszont jövőre magadom becsszó. "

:))))

blacklord 2011.11.12. 17:56:36

@no successful: Jaja, tartunk a határozott nemzeti csőd felé. Szóval szerintem enyhénszólva nem vagyunk egy véleményen, te meg én. Viktorék sajnos eleve nem tudnak túl sokat, egy ilyen környezetben (eleve magas, és azon belül is magas devizaarányú államadósság, igen kedvezőtlen külső gazdasági környezet) pedig szerintem életveszélyesek.
A még kevéssé fejlett demokrácia intézményeinek megerősítése helyett durva visszanyesése és még inkább kézi vezérlésre és uram-bátyám alapra helyezése, az átláhatóság csökkentése, eleve a hosszútávú víziók tökéletes hiánya (azaz jóval több pénz kéne oktatásba és K+F-be, és jóval kevesebb szociális kiadás). A helytelen politika meg ott jön, hogy addig kellett volna dolgozni, amíg nem csak a színfalak mögötti mutyi menne a szocikkal súrlódásmentesen, hanem az ország közös céljainak tíz éves távlatban lefektetése (és az azokhoz szükséges áldozatok mögé az elit értelmes felét - azaz a Jobbikot sajnos nem, bár még ők is olyannak tűnnek amúgy, akik az általuk hasznosnak tűnő dolgokat megszavazzák ellenzékből is, és ez tiszteletet érdemel mindenképpen) és az ezekhez közelítő intézkedések végrehajtása. Ha utóbbiban (azaz a végrehajtásban) csak tizedannyit mutatnának, mint amekkora mellénnyel magyaráznak mindenféle baromságot (tényleg, te hogyan magyarázod Selmeczit? Valamikor leszopta Viktort valamelyik vécében és filmre vette, és azóta ez az ütőkártya ott van a kezében?), akkor már rég feleennyi kamatot fizetnénk az államadósságra. Sóhaj...

bebe tv 2011.11.12. 17:57:10

@Húsleves: Van egy nagyon egyszerű javaslatom. Legközelebb ha netán híradót néznél akkor figyeld árgus szemekkel, hogy az olasz rohamrendőrök sisakján van-e azonosító. Az angoloknál meg pont most hagyták jóvá a gumilövedék használatát. Mielőtt a kis szürke agyacskádból hülyeségek jönnének elő, először informálódj kicsi citrancs. A te észjárásod szerint nem is szúrt a Sztojka, hanem a Kozma ment bele direkt a késébe.

no successful 2011.11.12. 17:59:33

@túrós_rudi:
"Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával. "

Ok ! A dumát tulajdonképpen (pontosabban a reciprokát) a Kókától kölcsönöztem anno azt találta mondani a majma, hogy merjünk sikeresek lenni, én sokakkal ellentétben már akkor tudtam, hogy tulajdonképpen magára, és a Gyurcsány haverjára gondol, na, innentől vagyok én nemsiker_s ill. újabban no successful, (mivel egy két helyről dacára annak hogy nem anyáztam nem zsidóztam kitiltottak mint nemsiker_s). Na ez a sztori egyébként tényleg a ti fogalmaitok szerint tényleg nem vagyok sikeres. Továbbmegyek, nem is akarok az lenni.

Húsleves 2011.11.12. 18:10:52

@bebe tv:
bebe fiam, neked is azt tudom mondani, hogy a liberális Bodokit kérdezd meg, mert ő írt erről egy könyvet. A gumilövedékeknek pedig semmi köze az eltört ujjakhoz, a járókelők meggveréséhez, környékbeli kocsmákból kirángatott emberekhez, börtönökben megvert emberekhez. Egyébként nem is értem, hogy jönnek ide a gumilövedékek, hiszen Heller Ágnes azt mondta, nem lőttek a rendőrök emberekre, tehát valószínűleg manipulált felvételeket láthattál a tévében.

igényes 2011.11.12. 18:23:25

Alkohol!

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron6_5839.jpg

Orbán Cameron nélkül találkozott Cameronnal!

Borisz Jelcin a példakép?

no successful 2011.11.12. 18:25:21

@blacklord:
"Jaja, tartunk a határozott nemzeti csőd felé. Szóval szerintem enyhénszólva nem vagyunk egy véleményen, te meg én. Viktorék sajnos eleve nem tudnak túl sokat, egy ilyen környezetben (eleve magas, és azon belül is magas devizaarányú államadósság, igen kedvezőtlen külső gazdasági környezet) pedig szerintem életveszélyesek."

Lehet hogy bukunk basszus, de az csak az olaszokkal együtt megy.
Egyet valóban meg kell állapítani, sok borsot törtünk az általam liberális orientáltságú nemzetközi pénzügyi érdekcsoportok orra alá, és ez úgymond meghatározza a velünk szemben támasztott attitűdjüket (lásd hitelminősítők) . Azonban a piacok, a kilátásokra áraznak, mivel megtanulták, hogy a hitelminősítők nem egyszer mellényúlnak. Szerintem bukni csak úgy tudunk, ha valakik rosszindulatú tranzakciókat indítanak, ennek azonban egyértelmű nyomai lesznek.

csorsza 2011.11.12. 18:25:41

@kíváncsivagyok: Az ilyen ostoba faszkalapok tart ott ez az ország, ahol, a súlyos mélyben.
Akik szerint az mszmp/mszp-féle 60 év az kisebb szar, mint az orbáni 8. Nyilván, te istenverte, agymosott idióta.

igényes 2011.11.12. 18:25:45

Egy munkanap! Zilált állapot, ápolatlan haj, izzadt homlok, büdös láb.

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron7_5839.jpg

csorsza 2011.11.12. 18:29:04

@Scagnetti: meg a magyarbálinti oktatási rendszer-féleség. Az volt ám még csak igazán felvilágosult, nyugatos és korszerű!
Elmehetnének már ezek az eftársak végre Bécsbe, cukrászdát nyitni... Még a vasfüggönyt is visszaépíteném, nehogy visszajöjjenek :)

sanyix 2011.11.12. 18:30:33

de szép lenne ha azokon a ritka napokon amikor senki sem bassza a rezet otthon az ország szemete közűl(mert ugye nekik dolgozni sem kell bejárni mint tudjuk), beomlana az a szép kis kupola maga alá temetve az összes szemetet, túlélő nélkül... bár biztos sok pénzbe kerülne a helyreállítás, meg nem venné a maradék fos a lapot, úgyhogy így meggondolva a lincselés a kossuth téren mondjuk hatékonyabb megoldás lenne. Akkor a következő politikus generációk kétszer is meggondolnák mit tesznek...

luis5 2011.11.12. 18:30:40

@bonafide: valami megmagyarázhatatlan módon terjed Bajnai "szakértő" mítosza. Ő az mszp (Miferink?) Németh Miklósa. A Gyurcsány kormány fejlesztési minisztere, a sokszorosan kistafírozott Wallis főnök. Miután fölvettek 20 mrd dollár IMF kölcsönt ( a visszafizetést elegánsan az utódra hagyva), SEMMIT nem csinált egy évig, kizárólag túlélésre játszott (pénz birtokában).
Ez már elég egy urban legend születéséhez.

no successful 2011.11.12. 18:31:42

@STX Joe:
"Sose gondoltam volna, hogy valaki ki fogja fejteni, hogy a liberális egykulcsos SZJA az tulajdonképpen a kommunizmus előszobája :-)

Ez valami gyönyörű! "

Hát ez az ezért szeretek én is ide járni. :)))

Húsleves 2011.11.12. 18:37:43

@luis5:
Bajnai szerepe nagyjából annyi volt, hogy az átadás előtti utolsó hónap eredménye hajszálnyira megelőzze az előző havit, és így elmondhassák, hogy növekedési pályára állították az országot.
Az IMF pedig nagyon jól ki volt találva:
1. ha az új kormány elfogadja az IMF feltételeit, akkor gyakorlatilag továbbra is ők kormányoznak, az IMF-en keresztül
2. ha nem fogadja el (ahogy történt), akkor lehet károgni, hogy micsoda dilettánsok, drágább piaci kamatot fizetnek az IMF helyett

no successful 2011.11.12. 18:38:55

@igényes:
"Egy munkanap! Zilált állapot, ápolatlan haj, izzadt homlok, büdös láb."

Ilyen b.meg ha valaki dolgozik. Üdvözöllek a dolgozó emberek világában. Ha érdekel, részt is vehetsz egy ilyen kurzuson, nem kell megemelned egy rohadt kilót, mégis garantálom, lever a víz, főleg, ha olyan gyászos állapotokat kell átvenned, amit az előző kollégád rád hagyott.

luis5 2011.11.12. 18:46:20

Azért csípem, amikor a trágya kiabál hogy büdös van!

no successful 2011.11.12. 18:52:14

@luis5:
"valami megmagyarázhatatlan módon terjed Bajnai "szakértő" mítosza. Ő az mszp (Miferink?) Németh Miklósa. A Gyurcsány kormány fejlesztési minisztere, a sokszorosan kistafírozott Wallis főnök. Miután fölvettek 20 mrd dollár IMF kölcsönt ( a visszafizetést elegánsan az utódra hagyva), SEMMIT nem csinált egy évig, kizárólag túlélésre játszott (pénz birtokában).
Ez már elég egy urban legend születéséhez.
"

S ez egyszersmind meghatározza a bal lib. várható frontemberét. Bajnai egy alomból való a bukott politikai elittel, de ők úgy gondolják, még tudnak vele új arcot csinálni.
Valójában Bajnai nem sok mindent tud felmutatni. (a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. munkatársa lett. 1993-ban szakmai gyakorlaton vett részt a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD). Később az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt.-nél dolgozott 1994-ig. A Creditumnál és az Eurocorpnál is együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel, ezek nálam nem sokat mondanak.)

Kandabula 2011.11.12. 19:14:50

@kicsijuti: ""MSZMP tag" az tudod mit jelent? pl minden egyetemista mszmp tag volt..." Mi ez a hülyeség?

regress 2011.11.12. 19:17:54

@rеgrеss: takarodj innen te köcsög szerb cigány

regress 2011.11.12. 19:20:36

@rеgrеss: popcatepetl meredjél meg anyósodon,szerb cigány.otthon baszogasd a kecskédet

luis5 2011.11.12. 19:21:53

@gest apó: "Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést."

Érdekes,a sokat fikázott médiatv épp ezt akarta, de liberálisék az EU-ban kivetették.

Húsleves 2011.11.12. 19:36:21

@luis5:
Persze, mert a liberálisok úgy szeretnék, ha benne lenne, hogy kivéve a genetikai alattvaló magyarokat.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:07:36

@STX Joe:

Na látod!
A jó pap is holtig tanul, te meg nem vagy pap, hát van még mit tanulnod.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:11:23

@STX Joe:
Ja és még valami.
Én sem gondoltam volna soha, hogy a 'konzervatív jobbközép párt'(?) a liberálisok adó javaslatait valósítsa meg.
Arról már nem is beszélve, hogy mit össze háborgott ellene annak idején.
De hát istenem...
Ha saját elképzelés nincs...

tiborc2008 2011.11.12. 20:19:11

Ha jól emlékszem, hogy a cikkben reggel még maszopp-savazás is volt, ami eltünt, mióta gumigerinc üdvözölte a kongresszusukat.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:19:49

@Húsleves:

Mi a véleményed pl. arról, hogy emberek százezrei aggódnak az államadósság mértékét illetően, (elQrták a szocik) ugyanakkor ugyanazok az emberek a végletekig föl vannak háborodva attól az egyszerű ténytől, ha az állam csökkenteni akarja a közösségi közlekedés támogatottságát, ergó drágább lesz a bérletük.
De ugyan ezek az emberek leszavazták a vizit díjat is, viszont elvárják, hogy az eladósodott állam sokkal többet költsön az egészségügyre.
De a példákat hosszan sorolhatnám.

tiborc2008 2011.11.12. 20:20:34

@tiborc2008:
jav:
Ha jól emlékszem, a cikkben...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:32:50

"A magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton"

Szegény szófosóka mentené még a menthetetlent.
Hogy is mondotta anno Varga Mihály?
"A leminősítés bokréta az ország kalapján"
Hát ez egy szép nagy csokor lesz valószínűleg.
Előre látom amint a fideszfanok megmagyarázzák itt hogy a minősítők milyen hülyék, közben akrobata mutatványokat tanulnak, hogy a benzinkútnál a fizetendő összeg számlálóját meg tudják állítani a kívánt érték alatt.

Húsleves 2011.11.12. 20:46:48

@Az igazi sztrovacsek:
Nagyon egyszerű a válasz: az a véleményem, hogy aki az embereket okolja az eredményért, az ugyanúgy csúsztat, mint az a pincér, akitől rendelsz egy tányér lencsegulyást, kihoz egy vödör szart, és ha megkérdezed mi ez, azt mondja te rendelted.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:58:49

@Húsleves:
Hát ki a lófasz okoljunk a választási eredményekért??
Az emberek választottak.
Vagy nem?
Sajnos nem okolhatjuk a zombikat, mert egyetlen szavazatot sem adtak le.
Ezt a vödör szart sajnos a magyar emberek rendelték, és most választhatnak.
Megeszik helyben, vagy becsomagolva haza viszik.
Mert ezt visszaküldeni, hogy nem kérem mert oda kozmált, sajnos már nem lehet.
Ez van.
Emberek százezrei annyit láttak a politikából, hogy Gyurcsány hazudott, a BKV-nál meg loptak.
Ami persze igaz, csak a politika nem idáig terjed.
Kiválóan működött az agymosás, de most majd az öblítővíz leviszi a mosópor maradékát is, és jöhet a száradás.
/Szikkadás a kötélre kiakasztva/

bebe tv 2011.11.12. 21:05:56

@Húsleves: Valamit gyorsan tisztázzunk.
A stílusod alapján lehetsz vagy huszonegy néhány éves, és max. elvégeztél hármas alával egy ipari iskolát kőműves és malterkeverő szakon,és annyi az élet tapasztalatod mint a kölyökkutya ír szetteremnek,tehát ne nevezz fiamnak. Ennek alapján innentől nem tartalak vitapartnernek, mert amíg te a Járás II-ben, addig én valamivel magasabb osztályban fociztam és játszom ma is.

Húsleves 2011.11.12. 21:14:12

@Az igazi sztrovacsek:
Azért már bocs, de mielőtt még nagyon beleéled magad ebbe a vonaladba, talán elgondolkozhatnál azon, mennyire lett volna racionális döntés az emberektől azokra szavazni, akik bár azt mondják, mindent jól csináltak, de azért érdekes módon folyamatosan megújulnak, lásd, az ilyen Gréczy féléket is, akik már megint éppen szakítanak saját magukkal.

Húsleves 2011.11.12. 21:24:34

@bebe tv:
Valamit gyorsan tisztázzunk. Ez itt csak egy blog, itt lehetsz focista, meg terminátor, nem kell beszarni, nem rúg fel senki.
Nem tudom mire ez a sértődött hang, te kezdtél személyeskedni. Azt pedig nem csodálom, hogy azt mondod nem tartasz vitapartnernek, a hozzád hasonlók érvek híján mindig ezt mondják.

Húsleves 2011.11.12. 22:03:18

@Az igazi sztrovacsek:
És még valami eszembe jutott ezzel a ki mit rendelt dologgal kapcsolatban. Leegyszerűsítve a helyzetet, adva van két jelölt, "A" és "B". "A" azt mondja, "B" ellenzéktől nem tud kormányozni, mert folyton keresztbe tesz neki. Akkor kit logikus választani?

rеgrеss 2011.11.13. 09:28:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Miért nem szóltál neki hamarabb? A főtámogatóra hallgatott volna.

Anselmo 2011.11.13. 10:01:20

"Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

VÉGRE EGY JÓ GONDOLAT! Úgy kell csinálni, hogy Ferenc várja meg, míg Orbán kín-keservesen, de rendberakja az országot, újra felhalmoz egy kis pénzt az államkasszában. Eltarthat egy darabig. Aztán lehet mondogatni, hogy Orbán egy náci, ti majd jösztök visszaállítani a köztársaságot. És akkor újraválasztják Ferencet, és lehet majd lopni ezerrel. Aztán ha megint államcsőd közelébe kerülünk, Ferenc lemondhat, jöhet Orbán újra rendbehozni az országot. Mi meg majd nézzük... vagy pedig teremtünk magunknak egy szebb jövőt.

kvasztics47 2011.11.13. 19:27:35

@Anselmo: Mér vagy te egy barom álat,

Anselmo 2011.11.13. 22:09:12

@kvasztics47: látom a kultúra kiveri a biztosítékot. Rád a DK-ban van szükség.

lajos0 2011.11.13. 22:12:31

@Az igazi sztrovacsek: Akkor ezekkel az emberekkel szerinted is felesleges demokráciásdit játszani ? Nem mintha lett volna ebben az országban valaha is 10 percig demokrácia, de ezek szerint felesleges is lenne.

egon22 2011.11.13. 22:40:27

A kormány másfél év alatt, sok mindent bemutatott abból, amire képes.
A gazdasági eredményei kiválóak, külpolitikája hibátlan, hiszen még nem üzentünk hadat senkinek, zseniális törvényeket hoznak, rengeteg munkahelyet teremtenek, egyszerűen érthetetlen, hogy miért mennek külföldre néhányan dolgozni. Exportunk meg úgy emelkedik, hogy az áru mennyisége változatlan, az értéke a magas forint miatt az egekben. Szóval ezt a kormányt érdemes lenne megtartani, nagyon nagy kár, hogy az ország képtelen ezt tovább finanszírozni, pedig tőzsdeakcióihoz biztosan újabbnál, újabb ötletei lehetnek még.

Anselmo 2011.11.13. 23:22:54

@egon22: a kormány teljesítményével magam sem vagyok elégedett, de a poszt nem erről szól. Nem azt mondja, hogy "szar a kormány", hanem hogy "szar a kormány, ezért szavazzatok inkább ránk". Ez az amire azt mondom, hogy menjenek a sunyiba.

kvasztics47 2011.11.14. 07:53:30

@Anselmo: Nem a kultúráról van nálad szó, hanem a mis-másolásról. Szerinted mindenki hibás, sőtt ugyan az, tehát maradjon minden úgy ahogy van. Majd jönnek a pirézek oszt megcsinálják nekünk az országot.
Ha valaki beszopta, hogy a 300 Ft vizitdíj sok az 1% eü hozzájárulás (min 900Ft.), meg nemszámít, mert más a csomagolása, akkor tényleg hiába minden.
De valahogy még is lenni kell és a tök hülye, aljas banda helyett inkább legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.14. 08:07:21

@lajos0:
A muútkor már megállapítottam rólad, hogy kissé(?) sajátos fogalmaid vannak a demokráciáról.
Álláspontomat fönntartom.

lajos0 2011.11.14. 09:25:21

@Az igazi sztrovacsek: Igen. Nem túl gyakori, hogy valaki komolyan veszi. De számomra például a görög népszavazás felett szörnyülködő Sarkozy és Merkel demokráciafelfogása a sajátos. De sajátos a diktátumként Európára oktrojált alkotmány is, melynek most éppen minden előírását fel kívánják rúgni.

Szerintem meg a többség dönt, és tessenek őket megkérdezni, ha már döngetjük a mellünket, hogy mekkora demokraták is vagyunk.

Anselmo 2011.11.14. 09:38:59

@kvasztics47: nem tudom feltűnt-e, hogy nem éppen a DK híve vagyok. Hogy nem használok trágár szavakat, miközben minősítem őket (vagy a többi kommentelőt), az egy dolog. Szerintem nincs is rá szükség, értik ők így is.

leponex 2011.11.14. 17:20:01

@egon22:
"Exportunk meg úgy emelkedik, hogy az áru mennyisége változatlan, az értéke a magas forint miatt az egekben. "

ezt viszont a nol - nyilván neokisnyilas lakájmédia - írta nemrég:

"Így a külkereskedelmi mérleg aktívuma 4,209 milliárd eurót (1.132 milliárd forintot) tett ki, 1,226 milliárd euróval (317 milliárd forinttal) többet, mint 2010 azonos időszakában - közölte a holapján a KSH. Az export és az import forintértéke is meghaladta a gazdasági világválság előtti, 2008. év azonos időszakit."

Ha már ...

leponex 2011.11.14. 17:22:34

@lajos0:
az csak nézőpont kérdése, hogy mikor demokrácia a többség, és mikor nem :)
Ezt van amikor a többség, van amikor a kisebbségben maradottak döntik el. Ez így korrekt és következetes.-)

leponex 2011.11.14. 17:33:00

@kvasztics47:
Ha valaki beszopta, hogy a 300 Ft vizitdíj sok az 1% eü hozzájárulás (min 900Ft.), meg nemszámít"

Hát 2006-ban még egy kicsivel többen voltak, akik 'beszopták', hogy nem lesz ez meg az, oszt lett. 'Beszopták', hogy a Zelnök úr vonja vissza, mert a nemigaz vádaskodás nemigaz országhoz vezet. És lőn valóban rövidesen a nemigaz országfő nemigaz önvallomásozása, meg még egy kis időre a nemigazságok országa.
Aztán tavaly tavasszal a nemdemokratikussá lényegült 'demosz' döntött, , ahogy helyesen mondád: "a és a tök hülye, aljas banda helyett inkább legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén."
És így lőn :)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.14. 21:00:28

"..legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén."
És így lőn :)

"A jó szándék kevés,
Több kell, az értelem"

Egyébként csúcs ez a kormány.
Csúcson van -Az üzemanyag ára
-Az államadósság
-A CDS felár
-A Ft árfolyam
De a legmagasabb csúcson a kormány hiteltelensége van.

lajos0 2011.11.14. 21:26:48

@Az igazi sztrovacsek: A CDS felárral nem különösen foglalkoznék. Nem tudom mennyire tűnt fel, de a görögök megsegítésével a CDS piac összeomlott, amit részemről természetesen nagyon nagy örömmel nyugtázok. Ez egy olyan piac, ahol egymást ijesztgetik a gonosz spekulánsok, akiket máskor befektetőként hallunk emlegetni.

A drága benzinnek nem örülünk természetesen, de ez annyira függ a kormánytól, mint az ellenzéktől ( általában a mindenkori ellenzék ekézi ezzel a hülyeséggel a mindenkori kormányt). Én azt is várom, hogy fogyjon el a francba, és járjunk inkább lóval :-)

A csúcs államadósságban Gyurcsány közgáz előadása az irányadó, amikor azt találta amondani, hogy ők csak megduplázták, mint minden eddigi kormány. Tehát ha ő a másfélszeresét rápakolta ( 8000-ről 20 000 milliárdra), akkor a gonosz csutitörpe 50000 milliárdig még mindig csak rángathatja a válát, hogy ő csak a másfélszeresével növelte meg. Persze a nyilvánvaló meg az, hogy a 8000 milliárd is kifizethetetlen, akárcsak a 20 000 milliárd, vagy az USA államadóssága. Ezért nem igazán értem ők mitől AAA+ kategória, amikor ugyanakkora bóvli az ő adósságuk is mint a miénk. Ha nálunk lennének a hitelminősítők székhelyei, akkor mi volnánk AAA+ dacára mindennek. Tessenek a Dagongra figyelni a Lehmann Brothers-t a bukásik fényező kontárok helyett. Még ha esetünkben igazuk is van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.14. 21:54:58

@lajos0:

"az USA államadóssága. Ezért nem igazán értem ők mitől AAA+ "

Az USA a dollár lelőhelye.

leponex 2011.11.15. 09:56:25

@lajos0:
Vagy ha Franciaország vagyok :)

"Barnier: nagyon súlyos hiba volt Franciaország "téves" leminősítése
2011. 11. 11. 15:07|Gazdaság »
A Standard & Poor's hitelminősítő nagyon súlyos hibát vétett csütörtökön, amikor tévesen olyan közleményt adott ki, amely a francia adóskockázati besorolás leminősítéséről tájékoztatott - jelentette ki Michel Barnier európai biztos pénteki közleményében."

Kevésbé fajsúlyos országok esetén nyilván több idő (meg érdek) kellene egy tévedés korrigálásához. Igaz addigra a negatív következmények miatt akár indokolt is lehet a leminősítés.

A Dagong pedig egy ásatag kommunista cég, rendes ember a szájára nem veszi, nem hogy komolyan.-)

lajos0 2011.11.15. 21:22:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csak mi van, ha kiderül, hogy annyit ér amennyi a fűtőértéke. Persze ki lehet még végezni nehány diktátort, aki nem akar érte olajat adni, de a napjai meg vannak számlálva.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.15. 21:59:02

@lajos0:
"ha kiderül, hogy annyit ér amennyi a fűtőértéke. "

Ezen feltevés egy tompított verziója a másodlagos kiindulópontja egy jó regénynek, mely az energiaínséggel is próbál foglalkozni.
Jó olvasmány.
moly.hu/konyvek/arthur-hailey-nagyfeszultseg

Mivel a történet szempontjából mellékes, ezt a poént lelövöm: Aranyfedezet.
süti beállítások módosítása