Nem számolok azzal első gondolataimban, hogy Orbán Viktor 2014 előtt megbukik. Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is. Jelenleg azonban még erős a parlamenti kétharmad és túlságosan megosztott az ellenzék. Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani. Márpedig egy ellenzéki összefogásból származó győzelem utáni kudarc a Jobbikot akár az élre is sodorhatja.

Jelenleg tehát az ellenzék nincs abban az állapotban, hogy megtalálja a közös kormányzás módját, kidolgozza annak feltételeit. Hogy csak egy példát említsek: írni kell a másfél hónap múlva életbe lépő fércmű helyett egy tisztességes alkotmányt, holott még az sem tudható, mikor és mire lesz elégséges felhatalmazás - ha ugyan lesz. Ma még senki sem tudja, milyen módja lehet egy kétharmaddal megszavaztatott kínos szöveggyűjtemény - nekik alaptörvény - semmissé tételének. Hogyan lesznek például szétzavarva a bebetonozott Orbán-mamelukok Szalai Annamáriától kezdve Domokos Lászlón át Balsai Istvánig?

Ezzel együtt az Új Köztársaság lehetséges alapjain máris gondolkodnunk kell. Szükség lesz egy becsületes, számonkérhető pártfinanszírozási törvényre. A pártok kapjanak több pénzt, de a mutyit súlyosan büntessék. Készüljön tehát új alkotmány, amely tisztességes vitában formálódik, nem kategorizálja a magyar történelmet, és nem határozza meg, ki a rendes magyar, és ki nem az. Helyre kell állítani az oktatás becsületét, a szabad iskolaválasztást, a felsőoktatásban és az egészségügyben az állami és a magán-szerepvállalás méltányos egyensúlyát.

Helyre kell állítani a nyugdíjrendszert, mert amit Orbán itt hagy, abból az következik, hogy a húsz év múlva a hatvanadik évet elérő generációnak nem jut semmi, mert a tartalékot a Fidesz-kormány ellopta és felélte. Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést. Hogy aki Hitlernek masszkírozva grasszál, az börtönbe kerül. Kell egy új forgatókönyv a romák felzárkóztatására, a leszakadók támogatására, az állam és az önkormányzatok, az állam és a versenyt hirdető szociális piacgazdaság intézményei között. Vissza kell zökkenteni a helyére a politikailag elfogult ügyészség, és a szétverni készült igazságszolgáltatás becsületét. Ki kell mondani: a bank nem az ország ellensége, hanem szabályozott viszonyban a megtakarítások és a vállalkozásoknak nyújtott hitelek intézménye.

Muszáj kezdeni valamit az eluralkodott pökhendiséggel, az emberek lelkébe beköltözött félelemmel. Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük. Nem lehet úgy élni, hogy ha nem vagy fideszes, elveszítheted az állásod, hogy bárhol ne mondhasd ki, amit gondolsz, mert megütheted a bokád. Nincs több kisajátított nemzeti érzés, be kell fejezni a tehetségtelenséget és alkalmatlanságot leplezni hivatott bezárkózást. Újra kell építeni Magyarország nemzetközi kapcsolatait.

És persze a sor hosszan folytatható. Orbán Viktor ma ott tart határon innen és túl, hogy szinte bármit mond, rosszul sül el. Szavai üresen konganak a magyar észjárásról, folyamatosan szembesítik saját hazugságaival. Rendszere még áll, de végső kiépülése pillanatában (szétvert bírói kar és gyanús válaszójogi törvény) ereje már gyengül.

Gondolkodjunk tehát a jövőről.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr613372058

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány Ferenc mint köztársasági elnök? 2011.11.12. 15:40:22

A Fidesz szerint Gyurcsány lesz az MSZP és a DK közös köztársasági elnök-jelöltje 2014-ben....

Trackback: Galádság a tanúk ügyvéd nélküli kihallgatása 2011.11.12. 10:34:52

Ügyvéd ismerősöm egyszerűen galádságnak minősítette, hogy a védők a büntetőügyekben nem lehetnek jelen a tanúk kihallgatásán....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi Lencsés lstván 2011.11.12. 14:18:30

@Húsleves: Komoly dolgokkal nem viccelünk. És a krumpli komoly dolog.

rеgrеss 2011.11.12. 14:20:19

@HowAreYouOneAVetésün?: komiszárral? az mi? nemtudzs magyarul yrni köcsög?

rеgrеss 2011.11.12. 14:21:52

@rеgrеss: sok köcsög mind köcsög, köcsögköcsög

rеgrеss 2011.11.12. 14:23:24

@rеgrеss: egyépként tök jó, a kedvenc szóm ez a köcsög és csak pár hete tudtam meg, hogy nem köcsök
egy hülye köcsög szólt be, de sajnos igaza volt, nem baj, most már tudom
álamfő Úr is gyakorolhatna önkritikátat

lajos0 2011.11.12. 14:24:55

@midnight coder: Azért jó sok olyan diplomát kiosztottak itt az utóbbi években, ami utcaseprésen kívül másra nem predesztinál.

chronometere 2011.11.12. 14:27:27

@scsaba1: a rattus rattus-ok sokan vannak,de ismerek egy jó patkányirtót..

rеgrеss 2011.11.12. 14:39:40

@chronometere: magyarul köcsög, miért rekeszted ki a nép egyszerű fiját?

rеgrеss 2011.11.12. 14:41:02

@lajos0: predesztinál.

mivan? mért kell úgy böfögni, hogy ne értsük?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.11.12. 14:54:56

Úúú de jó lesz, valaki döntsön Orbánról és végre újra jó lesz nekünk, mert az a valaki biztos jól csinálja és jót akar nekünk.

Úúú, valaki adja ki a parancsokat hogy mit tegyünk.

Sir Galahad 2011.11.12. 14:56:43

"Bár ahogy Európa döntött Papandreu és Berlusconi sorsáról, dönthet Orbánéról is." Persze, lehet, csak egy a baj. A görögök és az olaszok halmozták az államadósságot, a magyar kormány - bár a módja lehet ellenszenves, de tény - csökkentette. Ha ugyanúgy dönt Európa Orbán sorsáról, mint a görög és az olasz miniszterelnökéről, annak az lesz az üzenete, hogy teljesen fölösleges csökkenteni az államadósságot, megszorításokat bevezetni, mert nem ez számít. Ez jó üzenet?

Wagem 2011.11.12. 15:02:18

"Orbán mamelukok" ?? Te ki a kurva anyád vagy?? Szaros talpnyaló.Fényesre nyaltad már a hibbant valagát.Miben reménykedtek??Új köztársaság kell nektek ,ahol megint szabadon lehet lopni,rabolni?Ne reménykedj kutya semmi esélyetek.

dibbler 2011.11.12. 15:19:27

Huh, látom itt is összegyültek az intelligens hozzászólók mindkét oldalról.

Egyezzünk meg abban, hogy a gyűlölködő, szidalmazó hozzászólások csak mérgeznek, SEMMI sem igazolja ezeket.

A mi legfontosabb jelenlegi gondunk nem a svájci frank vagy OV, hanem a sok-sok mérgezett lelkű ember.

Rossz lelkű emberekkel nem lehet együtt élni és dolgozni, csak rombolni.

vadfarkatlan 2011.11.12. 15:20:12

@rеgrеss:
Nyugi regress, azért mert fáj az igazság, még nem kell hisztizni. Hidd el, ha higgadt és kulturált maradsz, azzal csak te jársz jobban. Lehet, hogy savanyú a szőlő, de én neked is azt tudom csak javasolni, ne tarts ezzel a bukásra ítélt szánalmas csőcselékkel. Így legalább a megítélésed nem szenved csorbát. ;)

igényes 2011.11.12. 15:20:35

Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..."

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.11.12. 15:25:31

@igényes: Van két tehened. Mivel van egy szép zöld legelőd és tiszta vizű patakod is, és a sógorod időnként kölcsönadja a tenyészbikáját, a tejtermék és borjúhús-exportból szépen gyarapodsz.

Majd kommunistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány száz tankkal megtámogatva, és kijelentik hogy büdös kulák vagy, egyébként is internacionalizmusból kifolyólag a szavjet elvtársaknak szükségük van minden tejtermékre és borjúhúsra. A beszolgáltatott vajért, tejfölért, tejszínért túróért élőborjúért cserébe kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez így megy köbö negyven évig. Ha nem tetszik, nem lehet menni, csak szökni vagy kussolni.

Felvetődik benned: vajon nem ugyanezek a kommunistának öltözött pajeszkaftánok játszottak nálad tanácsköztársaságnak nevezett gyilkolászósdit? Vajon nem ők játszottak át tizenkét tehened közül tizet, valamint legelőd és patakod kétharmad részét holmi tehenet sosem látott erdőkerülő bocskorosoknak?

Majd kapitalistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány milliárd dollárral megtámogatva, és látják hogy legelőd még mindig szép zöld és patakod tiszta vizű. Privatizáció jeligére megvásárolják két tehenedet, azzal az igérettel hogy bevezetik őket a nagy közös tehéncsordába ahol ultramodern halliszt-takarmányt és tisztított folyóvizet kapnak és ötször annyi tejet fognak adni. Ezzel szemben másnap agyonlövik két tehenedet és kijelentik hogy ezen túl tejtermékeket és borjúhúst csak világpiaci áron lehet importálni, kizárólag pajeszkaftán cégeken keresztül.

Úgy döntesz legelőd és patakod nem maradhat kihasználatlanul ezért milkacsoki alapú pajeszkaftán hitelből veszel két tehenet. Fedezetként legelődet és patakodat ajánlod fel. Pajeszkaftánok a nemzetközi pénzügyi helyzetre hivatkozva a milkacsoki árfolyamát a duplájára emelik, így a futamidő végére már csak négy tehén árával tartozol. A pajeszkaftánok lefoglalják legelődet, patakodat és két tehenedet, majd pásztor és tehénfejő állást ajánlanak, a tehenek őrzéséért és fejéséért kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez tart már húsz éve. Ha nem tetszik lehet menni.

Mária 2011.11.12. 15:31:41

@igazitrebitsch:

"@kicsijuti: minden egyetemista mszmp tag volt

Na ezt a kapitális baromságot honnét vetted, Juti?"

Mondták neki a Fidelitas aggyűlésen:)

igényes 2011.11.12. 15:34:29

Járai azt mondja a videon, hogy ilyen sötét embert, mint Orbán még nem látott. A hülye Matolcsy még ennyit sem magyarázott Orbánnak.

hvg.hu/panorama/20111112_orban_jarai

bonafide 2011.11.12. 15:39:45

@Scagnetti: Én Bajnaira szavaznék inkább Gyurcsány helyett. Szerintem Mo-on eddig három olyan politikus volt, aki a gazdaságot jó irányba próbálta elindítani: Bokros Lajos, Kupa Mihály és Bajnai Gordon. Ők értenek is hozzá.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.12. 15:44:24

"Jelenleg tehát az ellenzék nincs abban az állapotban, hogy megtalálja a közös kormányzás módját, kidolgozza annak feltételeit."

Ez bizony reménytelenné teszi a 2014-es kormányváltást. Ha a határon túl rosszul sül el, amit Orbán Viktor mond, akkor ugye nem is kell attól tartani, hogy 2014-ben a határon túliak rá szavaznak. Vagy rosszul állítom összefüggésbe a poszt érveit?

blacklord 2011.11.12. 15:59:55

Istenem, istenem, Zsoltikám, ha csak egyszer is felemelted volna a szavad a Gyurcsány-korszak számos hibája és szemétsége ellen, akkor most nem forogna sokadmagammal a gyomrom róla, hogy pont te akarod megmondani, hogy hogy és mint legyen a jövőben. Te, és a zászlón hordott Krisztusod már soha, semmilyen tűz közelében nem lesznek. Sorry. Sokan elég hülyék vagyunk sajnos, de ekkorát még egyszer nem fogunk hibázni országként, erre mérget vehetsz.

krausz2 2011.11.12. 16:19:26

Miért beszél ez az újságíró ennyi hülyeséget vajon? 6 év Gyurcsány és 1,5 év Orbánizmus után már csak az a kérdés,
hogy egy eladósodott országnak leginkább
Kínai miniszterelnökre van szüksége vagy valamilyen bankárra aki végleg kifosztja ezt az országot.
Persze ebből az újságíró sem marad ki, csak az a kérdés, hogy melyik Kinai kőfejtőben fejezi be a pályafutását
előbb-utóbb...

csongor66 2011.11.12. 16:22:09

Sajtószabadság?Kinek tiltották meg hogy ne irjon le amit akar?
2006-ban is elakarták mondani az emberek
hogy nem tetszik a rendszer megvolt az eredménye!
8év alatt lett volna idő azt csinálni amit akarnak a gazdasággal tudom jön a válasz hogy az a fránya ellenzék.
Egyébként nem a Fidesz nyert 2/3dal hanem a MSZP veszítette el ha nem bénáznak annyit még mindig ők lennének. Emlékeztetek mindenki 2008ban csak az imf mentett meg (tudom az ellenzék volt a hibás)Ha beszedték volna a 300ft akkor mi adhatunk volna kölcsön?
Ferenctestvér amikor lemondott 10db miniszterjelöltje volt az MSZP-nek mert senki sem akarta eltakarítani a szart.
Jó lenne ha nem lenne választási kampány nem kéne ígérgetni a sok hülye meg elhiszi .Kéne végre egy szakértői kormány mind két oldalon vannak jó szakemberek nem politikus.
Nemzeti tudat:
Kovács László 20 mil. románnal nagyon sokat használt.

Lajosforras 2011.11.12. 16:39:46

hitlernek maszkírozva grasszál,az baj,de ha öltönyben úgy viselkedik,az oké...?
a szólás szabadsága az pont az,hogy mindenki azt mond,amit akar.
minek is a banki hitel...? miért nem tud egy vállalkozó annyit keresni,hogy hitel nélkül is megfinanszírozhassa a szükséges fejlesztéseket,ne adj' Isten munkahelyeket teremtsen?
volna itt még pár kérdés,mert alapjaiban szarul van megszerkesztve a mi kis demokráciánk,függetlenül az épp kormányzó párt elnevezésétől.
amúgy fidesz és orbán-ellenes gondolatmenetnek egész jó.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 16:47:44

@dibbler:

Érdekes témát feszegetsz, és közben még igazad is van.
Szavazó polgárok milliói hitték és hiszik el most is - pártállástól függetlenül - a politikusoknak, hogy jobb lesz, nélkül hogy egy szalmaszálat is keresztbe tennének azért, hogy jobb legyen.
Mer ugye "Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!
És nem elég akarni,
de tenni, tenni kell!"

royslade 2011.11.12. 16:48:49

@kicsijuti: tudod, '78-tól '83-ig voltam egyetemista, és ennek alapján azt állítom, hogy hazudsz. Szoktál-e tükörbe nézni kommentelés előtt/után?

Húsleves 2011.11.12. 17:11:42

@Az igazi sztrovacsek:

"Szavazó polgárok milliói hitték és hiszik el most is - pártállástól függetlenül - a politikusoknak, hogy jobb lesz, nélkül hogy egy szalmaszálat is keresztbe tennének azért, hogy jobb legyen."

Senki sem hiszi ezt, csak ti mantrázzátok folyton, hogy az emberek ezt hiszik. Ennek a pszichológiai oka ugyanaz, mint a rasszizmusé, vagyis emberek jelentős csoportjának kollektív fikázásával voltaképpen tudatalatt azt mondjátok, hogy TI különbek vagytok, mert nem hozzájuk tartoztok. Abból, hogy mindegyik politikus hazudik, és az emberek valamilyen szempontok alapján valamelyik mellett leteszik a voksot, nem következik az, hogy elhitték a hazugságaikat.

lajos0 2011.11.12. 17:12:53

@rеgrеss: tom, hoty natyon művelt kifejezés, de szerintem ércsük :-)

torró 2011.11.12. 17:14:35

Zsoltikának csak annyit mondanék,meg a vele egyet értőknek , amit HOFI mondott az anyósának: Mama!Ha ébren van ne álmodjon!
Mindentől függetlenül! Azért Olaszországot, Görögországot és bennünket összemosni elég nagy böszmeség! Én elhiszem hogy szép álom, de legyünk már tájékozottak! Bukottak meg ne játszák el a nagy bölcset.Volt idő mikor megtehették volna.Ha értettek volna hozzá,az ellenzéket is meg lehetett volna kerülni.De szerintem meg is tették. Csak nem a saját és a haverok zsebét kellett volna szemérmetlenül tömni!Ráadásul, most meg egymás alól rángassák ki a széket. De mit lehet tőlük várni, annak idején a saját elvtársaikat fel is akasztották a saját öncéluk érdekében

lajos0 2011.11.12. 17:18:24

@Sir Galahad: Egyébként vicces, hogy Gréczy úr elfelejtette, hogy Gyurcsány sorsáról is Európa döntött, vagy az IMF, vagy a háttérhatalom valamelyik szervezete. Ő nem az a lemondós típusú gyerek. A mostani kormány meg csökkentette, aztán mégis nőtt :-) Le kéne írni a francba az összes nemzetközi uzsorát is, oszt jónapot. Ha lenne vér a pucájában, akkor ez lenne a legolcsóbb megoldás. Persze lehet bohóckodni a GDP arányos ködösítéssel, csak minek.

túrós_rudi 2011.11.12. 17:19:40

@no successful:
Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával.

igényes 2011.11.12. 17:19:43

Másnapos vagy Viktor és nem iszol többet, majd a meccsen bebaszunk!

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron10_5839.jpg

Kalmár 2011.11.12. 17:21:20

"Szükség lesz a morális megújulásra, a szavak igazi jelentésének helyreállítására, hogy Augiász istállóját valóban kisöpörhessük."

Te, ez már szánalmas, hogy nem veszed észre, azt a világos tényt, hogy ebben az istállóban ti vagytok trágya.
Ha valamit ki kell ebből az országból takarítani, az a volt komcsi bűnözők és a csicskásaik(ez te vagy)

no successful 2011.11.12. 17:30:05

@hajerka:
"Nem akarom rabszolgaként leélni a hátralevő életemet! És te? Mert rátok is ez vár! Nem látjátok? Mert mi igen! Egyétek csak a demagógiát, abból jól meg lehet élni!"

Már kb. 60 éve akként élünk. De továbbmegyek, jelenleg a világ legsikeresebb gazdaságának tartott Kínában is rabszolga ként élnek az emberek. A kérdés nem is ez, hanem az, hogy akarsz e továbbra is akként élni. Elárulok egy nagy titkot, a világ egy nagy átalakuláson megy keresztül, amelyben, sajna az ún fogyasztói társadalmakra nehéz napok (évtizedek) várnak. A folyamat nem most kezdődött, hanem a 70-es évek elején, az olajárrobbanással. A dominó első kockái az Európai szocialista országok voltak.
Aztán több válságperióduson keresztül a nyugat próbálta a gondokat elodázni, a legutóbbi nagy húzás, a készségesnek mutatkozó kínai gazdaság bevonása volt. Vegyük azonban észre, hogy alapvetően globálisan az erőforrások szűkössége az ok.
7 milliárd ember ezen a bolygón sok !
Mosolygok, amikor a Fideszt fikázzák, a jelenlegi állapotokért, amikor alapvetően a világgazdasági folyamatok, és az előző kormányzat destruktív költségvetési politikája határozzák meg a jelenlegi helyzetünket.

no successful 2011.11.12. 17:32:07

@túrós_rudi:
"Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával. "

Melyik dumámmal ?

VT Man 2011.11.12. 17:40:18

@Az igazi sztrovacsek:
"Az egykulcsos adó az első lépés az általános uniformizálódás felé."

Sose gondoltam volna, hogy valaki ki fogja fejteni, hogy a liberális egykulcsos SZJA az tulajdonképpen a kommunizmus előszobája :-)

Ez valami gyönyörű!

no successful 2011.11.12. 17:40:58

@blacklord:

"Istenem, istenem, Zsoltikám, ha csak egyszer is felemelted volna a szavad a Gyurcsány-korszak számos hibája és szemétsége ellen, akkor most nem forogna sokadmagammal a gyomrom róla, hogy pont te akarod megmondani, hogy hogy és mint legyen a jövőben. Te, és a zászlón hordott Krisztusod már soha, semmilyen tűz közelében nem lesznek. Sorry. Sokan elég hülyék vagyunk sajnos, de ekkorát még egyszer nem fogunk hibázni országként, erre mérget vehetsz. "

Hát igen, bármi is történjen, kevés szarabb forgatókönyvet tudok elképzelni, mint a majálisos, nagyot mondó inproduktív és korrupt szoclib politika visszatértét, és az ország további fojtogatását.
Határozott nemzeti politikát érzek a jelenlegi kormányzat tevékenysége mögött, és ezt támogatni fogom, (amíg más irányt nem vesznek a dolgok).

igényes 2011.11.12. 17:51:32

Szíjjártó és a nagykövet nem ugyanúgy szégyenlik, mint Cameron Borisz Jelcint.

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron2_5839.jpg

no successful 2011.11.12. 17:51:52

@rеgrеss:
"Hol lehet belépni a DK-ba? Emailban lehet? Az nem baj ha most nem tudok fizetni? Viszont jövőre magadom becsszó. "

:))))

blacklord 2011.11.12. 17:56:36

@no successful: Jaja, tartunk a határozott nemzeti csőd felé. Szóval szerintem enyhénszólva nem vagyunk egy véleményen, te meg én. Viktorék sajnos eleve nem tudnak túl sokat, egy ilyen környezetben (eleve magas, és azon belül is magas devizaarányú államadósság, igen kedvezőtlen külső gazdasági környezet) pedig szerintem életveszélyesek.
A még kevéssé fejlett demokrácia intézményeinek megerősítése helyett durva visszanyesése és még inkább kézi vezérlésre és uram-bátyám alapra helyezése, az átláhatóság csökkentése, eleve a hosszútávú víziók tökéletes hiánya (azaz jóval több pénz kéne oktatásba és K+F-be, és jóval kevesebb szociális kiadás). A helytelen politika meg ott jön, hogy addig kellett volna dolgozni, amíg nem csak a színfalak mögötti mutyi menne a szocikkal súrlódásmentesen, hanem az ország közös céljainak tíz éves távlatban lefektetése (és az azokhoz szükséges áldozatok mögé az elit értelmes felét - azaz a Jobbikot sajnos nem, bár még ők is olyannak tűnnek amúgy, akik az általuk hasznosnak tűnő dolgokat megszavazzák ellenzékből is, és ez tiszteletet érdemel mindenképpen) és az ezekhez közelítő intézkedések végrehajtása. Ha utóbbiban (azaz a végrehajtásban) csak tizedannyit mutatnának, mint amekkora mellénnyel magyaráznak mindenféle baromságot (tényleg, te hogyan magyarázod Selmeczit? Valamikor leszopta Viktort valamelyik vécében és filmre vette, és azóta ez az ütőkártya ott van a kezében?), akkor már rég feleennyi kamatot fizetnénk az államadósságra. Sóhaj...

bebe tv 2011.11.12. 17:57:10

@Húsleves: Van egy nagyon egyszerű javaslatom. Legközelebb ha netán híradót néznél akkor figyeld árgus szemekkel, hogy az olasz rohamrendőrök sisakján van-e azonosító. Az angoloknál meg pont most hagyták jóvá a gumilövedék használatát. Mielőtt a kis szürke agyacskádból hülyeségek jönnének elő, először informálódj kicsi citrancs. A te észjárásod szerint nem is szúrt a Sztojka, hanem a Kozma ment bele direkt a késébe.

no successful 2011.11.12. 17:59:33

@túrós_rudi:
"Nevedhez méltóan igazi lúzer vagy az ilyen dumával. "

Ok ! A dumát tulajdonképpen (pontosabban a reciprokát) a Kókától kölcsönöztem anno azt találta mondani a majma, hogy merjünk sikeresek lenni, én sokakkal ellentétben már akkor tudtam, hogy tulajdonképpen magára, és a Gyurcsány haverjára gondol, na, innentől vagyok én nemsiker_s ill. újabban no successful, (mivel egy két helyről dacára annak hogy nem anyáztam nem zsidóztam kitiltottak mint nemsiker_s). Na ez a sztori egyébként tényleg a ti fogalmaitok szerint tényleg nem vagyok sikeres. Továbbmegyek, nem is akarok az lenni.

Húsleves 2011.11.12. 18:10:52

@bebe tv:
bebe fiam, neked is azt tudom mondani, hogy a liberális Bodokit kérdezd meg, mert ő írt erről egy könyvet. A gumilövedékeknek pedig semmi köze az eltört ujjakhoz, a járókelők meggveréséhez, környékbeli kocsmákból kirángatott emberekhez, börtönökben megvert emberekhez. Egyébként nem is értem, hogy jönnek ide a gumilövedékek, hiszen Heller Ágnes azt mondta, nem lőttek a rendőrök emberekre, tehát valószínűleg manipulált felvételeket láthattál a tévében.

igényes 2011.11.12. 18:23:25

Alkohol!

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron6_5839.jpg

Orbán Cameron nélkül találkozott Cameronnal!

Borisz Jelcin a példakép?

no successful 2011.11.12. 18:25:21

@blacklord:
"Jaja, tartunk a határozott nemzeti csőd felé. Szóval szerintem enyhénszólva nem vagyunk egy véleményen, te meg én. Viktorék sajnos eleve nem tudnak túl sokat, egy ilyen környezetben (eleve magas, és azon belül is magas devizaarányú államadósság, igen kedvezőtlen külső gazdasági környezet) pedig szerintem életveszélyesek."

Lehet hogy bukunk basszus, de az csak az olaszokkal együtt megy.
Egyet valóban meg kell állapítani, sok borsot törtünk az általam liberális orientáltságú nemzetközi pénzügyi érdekcsoportok orra alá, és ez úgymond meghatározza a velünk szemben támasztott attitűdjüket (lásd hitelminősítők) . Azonban a piacok, a kilátásokra áraznak, mivel megtanulták, hogy a hitelminősítők nem egyszer mellényúlnak. Szerintem bukni csak úgy tudunk, ha valakik rosszindulatú tranzakciókat indítanak, ennek azonban egyértelmű nyomai lesznek.

csorsza 2011.11.12. 18:25:41

@kíváncsivagyok: Az ilyen ostoba faszkalapok tart ott ez az ország, ahol, a súlyos mélyben.
Akik szerint az mszmp/mszp-féle 60 év az kisebb szar, mint az orbáni 8. Nyilván, te istenverte, agymosott idióta.

igényes 2011.11.12. 18:25:45

Egy munkanap! Zilált állapot, ápolatlan haj, izzadt homlok, büdös láb.

static.fidesz.hu/pics/galeria/nagy/839/G_orbancameron7_5839.jpg

csorsza 2011.11.12. 18:29:04

@Scagnetti: meg a magyarbálinti oktatási rendszer-féleség. Az volt ám még csak igazán felvilágosult, nyugatos és korszerű!
Elmehetnének már ezek az eftársak végre Bécsbe, cukrászdát nyitni... Még a vasfüggönyt is visszaépíteném, nehogy visszajöjjenek :)

sanyix 2011.11.12. 18:30:33

de szép lenne ha azokon a ritka napokon amikor senki sem bassza a rezet otthon az ország szemete közűl(mert ugye nekik dolgozni sem kell bejárni mint tudjuk), beomlana az a szép kis kupola maga alá temetve az összes szemetet, túlélő nélkül... bár biztos sok pénzbe kerülne a helyreállítás, meg nem venné a maradék fos a lapot, úgyhogy így meggondolva a lincselés a kossuth téren mondjuk hatékonyabb megoldás lenne. Akkor a következő politikus generációk kétszer is meggondolnák mit tesznek...

luis5 2011.11.12. 18:30:40

@bonafide: valami megmagyarázhatatlan módon terjed Bajnai "szakértő" mítosza. Ő az mszp (Miferink?) Németh Miklósa. A Gyurcsány kormány fejlesztési minisztere, a sokszorosan kistafírozott Wallis főnök. Miután fölvettek 20 mrd dollár IMF kölcsönt ( a visszafizetést elegánsan az utódra hagyva), SEMMIT nem csinált egy évig, kizárólag túlélésre játszott (pénz birtokában).
Ez már elég egy urban legend születéséhez.

no successful 2011.11.12. 18:31:42

@STX Joe:
"Sose gondoltam volna, hogy valaki ki fogja fejteni, hogy a liberális egykulcsos SZJA az tulajdonképpen a kommunizmus előszobája :-)

Ez valami gyönyörű! "

Hát ez az ezért szeretek én is ide járni. :)))

Húsleves 2011.11.12. 18:37:43

@luis5:
Bajnai szerepe nagyjából annyi volt, hogy az átadás előtti utolsó hónap eredménye hajszálnyira megelőzze az előző havit, és így elmondhassák, hogy növekedési pályára állították az országot.
Az IMF pedig nagyon jól ki volt találva:
1. ha az új kormány elfogadja az IMF feltételeit, akkor gyakorlatilag továbbra is ők kormányoznak, az IMF-en keresztül
2. ha nem fogadja el (ahogy történt), akkor lehet károgni, hogy micsoda dilettánsok, drágább piaci kamatot fizetnek az IMF helyett

no successful 2011.11.12. 18:38:55

@igényes:
"Egy munkanap! Zilált állapot, ápolatlan haj, izzadt homlok, büdös láb."

Ilyen b.meg ha valaki dolgozik. Üdvözöllek a dolgozó emberek világában. Ha érdekel, részt is vehetsz egy ilyen kurzuson, nem kell megemelned egy rohadt kilót, mégis garantálom, lever a víz, főleg, ha olyan gyászos állapotokat kell átvenned, amit az előző kollégád rád hagyott.

luis5 2011.11.12. 18:46:20

Azért csípem, amikor a trágya kiabál hogy büdös van!

no successful 2011.11.12. 18:52:14

@luis5:
"valami megmagyarázhatatlan módon terjed Bajnai "szakértő" mítosza. Ő az mszp (Miferink?) Németh Miklósa. A Gyurcsány kormány fejlesztési minisztere, a sokszorosan kistafírozott Wallis főnök. Miután fölvettek 20 mrd dollár IMF kölcsönt ( a visszafizetést elegánsan az utódra hagyva), SEMMIT nem csinált egy évig, kizárólag túlélésre játszott (pénz birtokában).
Ez már elég egy urban legend születéséhez.
"

S ez egyszersmind meghatározza a bal lib. várható frontemberét. Bajnai egy alomból való a bukott politikai elittel, de ők úgy gondolják, még tudnak vele új arcot csinálni.
Valójában Bajnai nem sok mindent tud felmutatni. (a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. munkatársa lett. 1993-ban szakmai gyakorlaton vett részt a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD). Később az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt.-nél dolgozott 1994-ig. A Creditumnál és az Eurocorpnál is együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel, ezek nálam nem sokat mondanak.)

Kandabula 2011.11.12. 19:14:50

@kicsijuti: ""MSZMP tag" az tudod mit jelent? pl minden egyetemista mszmp tag volt..." Mi ez a hülyeség?

regress 2011.11.12. 19:17:54

@rеgrеss: takarodj innen te köcsög szerb cigány

regress 2011.11.12. 19:20:36

@rеgrеss: popcatepetl meredjél meg anyósodon,szerb cigány.otthon baszogasd a kecskédet

luis5 2011.11.12. 19:21:53

@gest apó: "Szabályozni kell, hogy a szólás szabadsága nem terjeszkedhet odáig, hogy befogadja a faji, vallási, identitásbeli megkülönböztetést."

Érdekes,a sokat fikázott médiatv épp ezt akarta, de liberálisék az EU-ban kivetették.

Húsleves 2011.11.12. 19:36:21

@luis5:
Persze, mert a liberálisok úgy szeretnék, ha benne lenne, hogy kivéve a genetikai alattvaló magyarokat.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:07:36

@STX Joe:

Na látod!
A jó pap is holtig tanul, te meg nem vagy pap, hát van még mit tanulnod.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:11:23

@STX Joe:
Ja és még valami.
Én sem gondoltam volna soha, hogy a 'konzervatív jobbközép párt'(?) a liberálisok adó javaslatait valósítsa meg.
Arról már nem is beszélve, hogy mit össze háborgott ellene annak idején.
De hát istenem...
Ha saját elképzelés nincs...

tiborc2008 2011.11.12. 20:19:11

Ha jól emlékszem, hogy a cikkben reggel még maszopp-savazás is volt, ami eltünt, mióta gumigerinc üdvözölte a kongresszusukat.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:19:49

@Húsleves:

Mi a véleményed pl. arról, hogy emberek százezrei aggódnak az államadósság mértékét illetően, (elQrták a szocik) ugyanakkor ugyanazok az emberek a végletekig föl vannak háborodva attól az egyszerű ténytől, ha az állam csökkenteni akarja a közösségi közlekedés támogatottságát, ergó drágább lesz a bérletük.
De ugyan ezek az emberek leszavazták a vizit díjat is, viszont elvárják, hogy az eladósodott állam sokkal többet költsön az egészségügyre.
De a példákat hosszan sorolhatnám.

tiborc2008 2011.11.12. 20:20:34

@tiborc2008:
jav:
Ha jól emlékszem, a cikkben...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:32:50

"A magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton"

Szegény szófosóka mentené még a menthetetlent.
Hogy is mondotta anno Varga Mihály?
"A leminősítés bokréta az ország kalapján"
Hát ez egy szép nagy csokor lesz valószínűleg.
Előre látom amint a fideszfanok megmagyarázzák itt hogy a minősítők milyen hülyék, közben akrobata mutatványokat tanulnak, hogy a benzinkútnál a fizetendő összeg számlálóját meg tudják állítani a kívánt érték alatt.

Húsleves 2011.11.12. 20:46:48

@Az igazi sztrovacsek:
Nagyon egyszerű a válasz: az a véleményem, hogy aki az embereket okolja az eredményért, az ugyanúgy csúsztat, mint az a pincér, akitől rendelsz egy tányér lencsegulyást, kihoz egy vödör szart, és ha megkérdezed mi ez, azt mondja te rendelted.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 20:58:49

@Húsleves:
Hát ki a lófasz okoljunk a választási eredményekért??
Az emberek választottak.
Vagy nem?
Sajnos nem okolhatjuk a zombikat, mert egyetlen szavazatot sem adtak le.
Ezt a vödör szart sajnos a magyar emberek rendelték, és most választhatnak.
Megeszik helyben, vagy becsomagolva haza viszik.
Mert ezt visszaküldeni, hogy nem kérem mert oda kozmált, sajnos már nem lehet.
Ez van.
Emberek százezrei annyit láttak a politikából, hogy Gyurcsány hazudott, a BKV-nál meg loptak.
Ami persze igaz, csak a politika nem idáig terjed.
Kiválóan működött az agymosás, de most majd az öblítővíz leviszi a mosópor maradékát is, és jöhet a száradás.
/Szikkadás a kötélre kiakasztva/

bebe tv 2011.11.12. 21:05:56

@Húsleves: Valamit gyorsan tisztázzunk.
A stílusod alapján lehetsz vagy huszonegy néhány éves, és max. elvégeztél hármas alával egy ipari iskolát kőműves és malterkeverő szakon,és annyi az élet tapasztalatod mint a kölyökkutya ír szetteremnek,tehát ne nevezz fiamnak. Ennek alapján innentől nem tartalak vitapartnernek, mert amíg te a Járás II-ben, addig én valamivel magasabb osztályban fociztam és játszom ma is.

Húsleves 2011.11.12. 21:14:12

@Az igazi sztrovacsek:
Azért már bocs, de mielőtt még nagyon beleéled magad ebbe a vonaladba, talán elgondolkozhatnál azon, mennyire lett volna racionális döntés az emberektől azokra szavazni, akik bár azt mondják, mindent jól csináltak, de azért érdekes módon folyamatosan megújulnak, lásd, az ilyen Gréczy féléket is, akik már megint éppen szakítanak saját magukkal.

Húsleves 2011.11.12. 21:24:34

@bebe tv:
Valamit gyorsan tisztázzunk. Ez itt csak egy blog, itt lehetsz focista, meg terminátor, nem kell beszarni, nem rúg fel senki.
Nem tudom mire ez a sértődött hang, te kezdtél személyeskedni. Azt pedig nem csodálom, hogy azt mondod nem tartasz vitapartnernek, a hozzád hasonlók érvek híján mindig ezt mondják.

Húsleves 2011.11.12. 22:03:18

@Az igazi sztrovacsek:
És még valami eszembe jutott ezzel a ki mit rendelt dologgal kapcsolatban. Leegyszerűsítve a helyzetet, adva van két jelölt, "A" és "B". "A" azt mondja, "B" ellenzéktől nem tud kormányozni, mert folyton keresztbe tesz neki. Akkor kit logikus választani?

rеgrеss 2011.11.13. 09:28:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Miért nem szóltál neki hamarabb? A főtámogatóra hallgatott volna.

Anselmo 2011.11.13. 10:01:20

"Már csak azért sem érné meg Orbán gyors, bár méltán megérdemelt távozása, mert azt a csődtömeget, amelyet itt és most hátrahagyna, szinte képtelenség eltakarítani."

VÉGRE EGY JÓ GONDOLAT! Úgy kell csinálni, hogy Ferenc várja meg, míg Orbán kín-keservesen, de rendberakja az országot, újra felhalmoz egy kis pénzt az államkasszában. Eltarthat egy darabig. Aztán lehet mondogatni, hogy Orbán egy náci, ti majd jösztök visszaállítani a köztársaságot. És akkor újraválasztják Ferencet, és lehet majd lopni ezerrel. Aztán ha megint államcsőd közelébe kerülünk, Ferenc lemondhat, jöhet Orbán újra rendbehozni az országot. Mi meg majd nézzük... vagy pedig teremtünk magunknak egy szebb jövőt.

kvasztics47 2011.11.13. 19:27:35

@Anselmo: Mér vagy te egy barom álat,

Anselmo 2011.11.13. 22:09:12

@kvasztics47: látom a kultúra kiveri a biztosítékot. Rád a DK-ban van szükség.

lajos0 2011.11.13. 22:12:31

@Az igazi sztrovacsek: Akkor ezekkel az emberekkel szerinted is felesleges demokráciásdit játszani ? Nem mintha lett volna ebben az országban valaha is 10 percig demokrácia, de ezek szerint felesleges is lenne.

egon22 2011.11.13. 22:40:27

A kormány másfél év alatt, sok mindent bemutatott abból, amire képes.
A gazdasági eredményei kiválóak, külpolitikája hibátlan, hiszen még nem üzentünk hadat senkinek, zseniális törvényeket hoznak, rengeteg munkahelyet teremtenek, egyszerűen érthetetlen, hogy miért mennek külföldre néhányan dolgozni. Exportunk meg úgy emelkedik, hogy az áru mennyisége változatlan, az értéke a magas forint miatt az egekben. Szóval ezt a kormányt érdemes lenne megtartani, nagyon nagy kár, hogy az ország képtelen ezt tovább finanszírozni, pedig tőzsdeakcióihoz biztosan újabbnál, újabb ötletei lehetnek még.

Anselmo 2011.11.13. 23:22:54

@egon22: a kormány teljesítményével magam sem vagyok elégedett, de a poszt nem erről szól. Nem azt mondja, hogy "szar a kormány", hanem hogy "szar a kormány, ezért szavazzatok inkább ránk". Ez az amire azt mondom, hogy menjenek a sunyiba.

kvasztics47 2011.11.14. 07:53:30

@Anselmo: Nem a kultúráról van nálad szó, hanem a mis-másolásról. Szerinted mindenki hibás, sőtt ugyan az, tehát maradjon minden úgy ahogy van. Majd jönnek a pirézek oszt megcsinálják nekünk az országot.
Ha valaki beszopta, hogy a 300 Ft vizitdíj sok az 1% eü hozzájárulás (min 900Ft.), meg nemszámít, mert más a csomagolása, akkor tényleg hiába minden.
De valahogy még is lenni kell és a tök hülye, aljas banda helyett inkább legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.14. 08:07:21

@lajos0:
A muútkor már megállapítottam rólad, hogy kissé(?) sajátos fogalmaid vannak a demokráciáról.
Álláspontomat fönntartom.

lajos0 2011.11.14. 09:25:21

@Az igazi sztrovacsek: Igen. Nem túl gyakori, hogy valaki komolyan veszi. De számomra például a görög népszavazás felett szörnyülködő Sarkozy és Merkel demokráciafelfogása a sajátos. De sajátos a diktátumként Európára oktrojált alkotmány is, melynek most éppen minden előírását fel kívánják rúgni.

Szerintem meg a többség dönt, és tessenek őket megkérdezni, ha már döngetjük a mellünket, hogy mekkora demokraták is vagyunk.

Anselmo 2011.11.14. 09:38:59

@kvasztics47: nem tudom feltűnt-e, hogy nem éppen a DK híve vagyok. Hogy nem használok trágár szavakat, miközben minősítem őket (vagy a többi kommentelőt), az egy dolog. Szerintem nincs is rá szükség, értik ők így is.

leponex 2011.11.14. 17:20:01

@egon22:
"Exportunk meg úgy emelkedik, hogy az áru mennyisége változatlan, az értéke a magas forint miatt az egekben. "

ezt viszont a nol - nyilván neokisnyilas lakájmédia - írta nemrég:

"Így a külkereskedelmi mérleg aktívuma 4,209 milliárd eurót (1.132 milliárd forintot) tett ki, 1,226 milliárd euróval (317 milliárd forinttal) többet, mint 2010 azonos időszakában - közölte a holapján a KSH. Az export és az import forintértéke is meghaladta a gazdasági világválság előtti, 2008. év azonos időszakit."

Ha már ...

leponex 2011.11.14. 17:22:34

@lajos0:
az csak nézőpont kérdése, hogy mikor demokrácia a többség, és mikor nem :)
Ezt van amikor a többség, van amikor a kisebbségben maradottak döntik el. Ez így korrekt és következetes.-)

leponex 2011.11.14. 17:33:00

@kvasztics47:
Ha valaki beszopta, hogy a 300 Ft vizitdíj sok az 1% eü hozzájárulás (min 900Ft.), meg nemszámít"

Hát 2006-ban még egy kicsivel többen voltak, akik 'beszopták', hogy nem lesz ez meg az, oszt lett. 'Beszopták', hogy a Zelnök úr vonja vissza, mert a nemigaz vádaskodás nemigaz országhoz vezet. És lőn valóban rövidesen a nemigaz országfő nemigaz önvallomásozása, meg még egy kis időre a nemigazságok országa.
Aztán tavaly tavasszal a nemdemokratikussá lényegült 'demosz' döntött, , ahogy helyesen mondád: "a és a tök hülye, aljas banda helyett inkább legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén."
És így lőn :)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.14. 21:00:28

"..legyen egy nem tökéletes, de jóindulatú politikai garnitúra az ország élén."
És így lőn :)

"A jó szándék kevés,
Több kell, az értelem"

Egyébként csúcs ez a kormány.
Csúcson van -Az üzemanyag ára
-Az államadósság
-A CDS felár
-A Ft árfolyam
De a legmagasabb csúcson a kormány hiteltelensége van.

lajos0 2011.11.14. 21:26:48

@Az igazi sztrovacsek: A CDS felárral nem különösen foglalkoznék. Nem tudom mennyire tűnt fel, de a görögök megsegítésével a CDS piac összeomlott, amit részemről természetesen nagyon nagy örömmel nyugtázok. Ez egy olyan piac, ahol egymást ijesztgetik a gonosz spekulánsok, akiket máskor befektetőként hallunk emlegetni.

A drága benzinnek nem örülünk természetesen, de ez annyira függ a kormánytól, mint az ellenzéktől ( általában a mindenkori ellenzék ekézi ezzel a hülyeséggel a mindenkori kormányt). Én azt is várom, hogy fogyjon el a francba, és járjunk inkább lóval :-)

A csúcs államadósságban Gyurcsány közgáz előadása az irányadó, amikor azt találta amondani, hogy ők csak megduplázták, mint minden eddigi kormány. Tehát ha ő a másfélszeresét rápakolta ( 8000-ről 20 000 milliárdra), akkor a gonosz csutitörpe 50000 milliárdig még mindig csak rángathatja a válát, hogy ő csak a másfélszeresével növelte meg. Persze a nyilvánvaló meg az, hogy a 8000 milliárd is kifizethetetlen, akárcsak a 20 000 milliárd, vagy az USA államadóssága. Ezért nem igazán értem ők mitől AAA+ kategória, amikor ugyanakkora bóvli az ő adósságuk is mint a miénk. Ha nálunk lennének a hitelminősítők székhelyei, akkor mi volnánk AAA+ dacára mindennek. Tessenek a Dagongra figyelni a Lehmann Brothers-t a bukásik fényező kontárok helyett. Még ha esetünkben igazuk is van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.14. 21:54:58

@lajos0:

"az USA államadóssága. Ezért nem igazán értem ők mitől AAA+ "

Az USA a dollár lelőhelye.

leponex 2011.11.15. 09:56:25

@lajos0:
Vagy ha Franciaország vagyok :)

"Barnier: nagyon súlyos hiba volt Franciaország "téves" leminősítése
2011. 11. 11. 15:07|Gazdaság »
A Standard & Poor's hitelminősítő nagyon súlyos hibát vétett csütörtökön, amikor tévesen olyan közleményt adott ki, amely a francia adóskockázati besorolás leminősítéséről tájékoztatott - jelentette ki Michel Barnier európai biztos pénteki közleményében."

Kevésbé fajsúlyos országok esetén nyilván több idő (meg érdek) kellene egy tévedés korrigálásához. Igaz addigra a negatív következmények miatt akár indokolt is lehet a leminősítés.

A Dagong pedig egy ásatag kommunista cég, rendes ember a szájára nem veszi, nem hogy komolyan.-)

lajos0 2011.11.15. 21:22:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csak mi van, ha kiderül, hogy annyit ér amennyi a fűtőértéke. Persze ki lehet még végezni nehány diktátort, aki nem akar érte olajat adni, de a napjai meg vannak számlálva.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.11.15. 21:59:02

@lajos0:
"ha kiderül, hogy annyit ér amennyi a fűtőértéke. "

Ezen feltevés egy tompított verziója a másodlagos kiindulópontja egy jó regénynek, mely az energiaínséggel is próbál foglalkozni.
Jó olvasmány.
moly.hu/konyvek/arthur-hailey-nagyfeszultseg

Mivel a történet szempontjából mellékes, ezt a poént lelövöm: Aranyfedezet.
süti beállítások módosítása