Bármennyire is szerencsés lenne, félő, hogy a válás nem lesz békés, bármennyire is ez lenne a célszerű és hasznos. Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen. Mesterházy Attila - talán nem is önszántából -, de történelmi hibát vétett.

Pedig úgy is alakulhatott volna, ahogy a Fidesz és a KDNP két frakciójának kialakítása. Néhány fideszes átült a KDNP nevű kimutathatatlan támogatottsággal rendelkező formációba. Több lett a felszólalási idő, a két frakció jelenléte jobb teljesítményre, nagyobb szorgalomra, hatékonyságra ösztönözhette volna egymást. Az ellenzék mindenképpen jól járt volna. A Jókai utca azonban bekeményített: már azt is akadályozták, hogy a tíz fő kiválhasson, most pedig már helyben megy a párttagok hol lágy, hol szigorú útbaigazítása. Az átlépések ennek ellenére elkezdődtek, az igazi vízválasztó az MSZP-kongresszusa, majd tisztújítása lesz. Sokan akkor döntik majd el, mit tegyenek. Muszáj kimondani: az MSZP adja a muníciót ahhoz, hogy a Fidesz nemet mondhasson a DK-frakciójára - fél évre a függetlenek közé sorolva a csapatot.

Az MSZP nélkül ez nem menne. Ehhez nekik kell azt mondaniuk, hogy tízen kiléptek a frakcióból - igaz, ehhez bármiféle aláírt dokumentum nem áll rendelkezésükre. A pártelnök levele szerint nem is zártak ki senkit. Magyarán: az 1996-ban már megtörtént MDNP-s eset ismétlődik meg. Akkor szinte egyhangúlag szavazott a Ház az új frakció mellett, most a Fidesz és az MSZP összjátéka nyomán előfordulhat, hogy a korábbi precedens sem számít.

Igaz, a Mesterházy-levél gyakorlatilag öngól: azt ugyanis tartalmazza, hogy a tíz embernek joga van frakciót alapítani, elismeri, hogy kizárás nem történt, a kilépést pedig nem bizonyítja semmivel. Ilyen alapon tehát Kövér Lászlónak nincs más lehetősége - elvileg -, hogy dél-amerikai turnéját befejezve rendelkezzen az új képviselőcsoport helyéről, a bizottsági posztok újraosztásáról.

Hogy a Fidesszel való összeátszás hogyan hat majd az MSZP szavazóira, tagjaira, maradék morális tartására, az ma még nem tudható. Ám ami történt, az a szolidaritás teljes hiányáról, politikai vakságról és mély züllöttségről állít ki bizonyítványt.

Hogy lesz ebből együttműködés a két párt között, amelynek szükségességét gyakorlatilag minden csoport sürgeti, a szavazóikról nem is beszélve?

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr943330483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP vs. DKP - egy barátság kezdete? 2011.10.26. 14:54:39

Most szombaton végre pont került a szocialisták hosszú ideje húzódó szenvedésére: Gyurcsány Ferenc tizedmagával kivált az MSZP-ből és új pártot alapított. Az előzményeket látva a lépés elkerülhetetlen volt, ráadául teljeséggel egyedi helyzetet teremt a...

Trackback: Zeneajánló: Hogy juthattunk ideáig? 2011.10.26. 14:05:34

Csapások sorozata sújt minket. Nem elég, hogy szerkesztőnk félholtra verve kórházban fekszik, én elveszítettem Galván Lilit (akinek talán sose mondhatok tollba többé), még az MSZP és Gyurcsány örökkévalónak látszó frigye is megbontatott. Ez utóbbi külö...

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az Aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.10.26. 11:38:07

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az Aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.10.26. 11:38:07

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.10.26. 11:34:21

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.10.26. 11:29:02

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Trackback: Schiffer András: nem kell ellenzéki együttműködés 2011.10.26. 10:00:14

Az LMP frakcióvezetője már megint mosolyt varázsolhatott a Kedves Vezető arcára, mert ismét elvetette az ellenzéki pártok együttműködésének a lehetőségét....

Trackback: Az MSZP a Fidesznek segít 2011.10.26. 09:33:01

Az MSZP adja a muníciót ahhoz, hogy a Fidesz nemet mondhasson a DK-frakciójára - fél évre a függetlenek közé sorolva a csapatot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.26. 08:05:18

Az egész mandátumom visszaadom-nem adom hercehurca vihar egy pohár vízben. (vagy a biliben?) Minden mandátumot szerzett képviselő szabadon rendelkezik vele, ha már megszerezte, és ez teljesen független attól. hogy egyénileg, vagy pért listán szerezte.
(A választó a pártra szavazott, a pártban meg tetszettek volna olyan listát állítani, amelyből nem lép ki senki)
Így van ez minden, a demokráciára valamit is adó államban. Az USA-ban pl. megtörtént, hogy egy képviselő egyszerűen átült a másik oldalra, a többség biztosításához, pedig ott csak két párt volt a törvényhozásban. De számtalan példa van rá Európában csakúgy, mint az önkormányzatokban.
Mellesleg teljesen mindegy hogy most lesz frakció, vagy fél év múlva, a politikai tömörülés létrejött, és a média kifejezetten nagy érdeklődése kíséri. Bár azt sem tudom, hogy mi akadálya lenne annak, hogy tíz független képviselő megalakítsa a függetlenek frakcióját. Mekkora durranás lenne, ha valamelyik másik pártból átülne valaki a függetlenek közé! Persze ez csak utópia. (vagy mégsem)
Mindjárt jönnek "gyurcsótányizók" és fújják a szokásos szöveget.
Sok dologban talán igazuk is van, csak ne felejtsék el, hogy Gyurcsány addig lesz "valaki", amíg nincs helyette jobb. Gyönyörűen tüntettek a millások, meg a szolidaritástagjai, meg a civilek, de fájdalom, a választáson pártra kell szavazni. Vagy tudnak maguknak olyan vezetőt állítani, akire fölfigyel a nagyvilág, és jobb mint Gyurcsány, vagy marad Gyurcsány a baloldal vezető szereplője.
Ha nem alakítanak pártot, akkor legkésőbb 2014-ben állást kell foglalni, melyik pártot támogatják.
Miért ne próbálná meg Gyurcsány kihasználni a lehetőséget? Persze a hivatásos károgók már előre élvezkednek, hogy darabokra hullik a bal oldal. Legszebb öröm a káröröm, mert nem kerül semmibe, és mindig szívből jön. De ha véletlenül egy ellenzéki összefogás leváltja a 2/3-ot, na hát ott lesz azután pártszakadás, nem kicsi, nagy.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.26. 08:08:37

Még valami.
Erkölcsileg elítélem az ilyen "kilépek képviselőket" ha nem adják vissza a mandátumukat, de attól függetlenül ez jogilag teljesen rendben van.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 08:41:06

nem lesz egyuttmukodes a gyurcsany es az mszp kozott amig puch el es az mszp-t sajat gazdasagi befektetesekent kezeli.

nem vagyok meglepve a tortenteken. sot, igazabol ezt vartam egy ilyan ember politikai formaciojatol, aki simicskaval nyaral konstans hanyas nelkul:-)

ennyi

el kell intezni a maradek mszpt. mar halott a part, csak meg puchet tartjak gepen, hatha ki lehet meg sajtolni parmilliardocskat kozpenzekbol a puch-simicska birodalom javara - es a fidesz kasszajaba.

legalabb az egyik oldal tisztuljon meg, ha amig orban vegre meg nem doglik a magat jobboldalinak tarto prolipart mocskos, korrupt gane marad.

de legalabb osszenott ami osszetartozik...

mesterhazi dartanyan es a fidesz:-D

IGAZ MAGYAR 2011.10.26. 08:54:57

Alighanem az MSZP tényleg túl lőtt a célon! Eddig legalább elhitette hogy nem is annyira mocskos mint amilyennek látszik, de most saját magát kente be szarral!
Már meglepett Tóbiás harcias fellépése is, ha eddig ezt láttuk volna más ügyekben tőle ... s ez a szomorú, hogy még a viszonylag fiatalabb korosztály is összeszarja magát s lemegy Kovácsba, Puchba.
Mesterházy tényleg komolytalanná vált! Az MSZP-nek vége! Se nafta, se erkölcs! ..csak áporodott hullaszag!

lackó 2011.10.26. 09:39:33

Történelmi beszéd, történelmi tüntetés, történelmi hiba...nagy szavak ezek.

fontana_X 2011.10.26. 09:43:23

Semmi nem fedi el Mesterházy tehetségtelenségét és ebből fakadó alkalmatlanságát.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2011.10.26. 09:52:21

Primitív egy banda ez az egész megrohadt baloldal.
Gyurcsány pajtás egy feltűnési viszketeg pojáca, Mesterházy meg egy tehetetlen tesze-tosza seggfej.
Hála istennek ezek nem sok vizet fognak zavarni a következő 5-10 évben.

----
www.at-bt.hu

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 09:52:34

Egymillióan gyurcsányért?

A rendszer nem tetszik neki, Gyurcsány igen

Kiáltványban áll ki Gyurcsány Ferenc mellett egy fiatalokat tömörítő civil szervezet - kapta meg szerkesztőségünk az Újkorcsoport körlevelét. A tömörülés arra biztatja generációjuk tagjait, hogy "a jelenleg regnáló hatalom, a bizonytalankodó ellenzék és az egzisztenciáját féltő régi pártelit ellenében is merjen kiállni értékei mellett, vegye kezébe saját jövőjét". A közleményből kiderül, hogy a szervezet elnöke, Kaderják Dániel mellett a kiáltványt az Újkorcsoport ügyvivője, Polgár Dóra jegyzi.

Polgár Dóra onnan lehet ismerős, hogy ő is elmondja az önmagát Millának nevező, korábban a sajtószabadságért, mostanában pedig a demokrácia állapotáért aggódó Facebook-csoport vírusvideójában, hogy nem tetszik neki a rendszer.

"Komolyan azt gondolja ez a kormány, nem emlékszünk, hogy 2008-ban pont ők kérték, hogy nemet mondjunk a tandíjra a népszavazáson? Komolyan azt gondolják, hogy milliós nagyságrendű tandíjjal ők holmi nemzeti középosztályt fognak csinálni?" Polgár Dóra kérdései ezek, amelyek csak azért pikánsak, mert - ahogy az Újkorcsoport közleményében fogalmaz - Gyurcsány "komoly reformambícióinak" egyik sarokköve volt a tandíj, és október 22-én, a Demokratikus Koalíció születésnapján sem beszélt kabinetjének ezen terveiről egyértelműen elutasítóan az egykori kormányfő.

"Gyurcsány Ferencben néha eltúlzott magabiztossága, máskor egykori pártjával és a politikai elittel szembeni naivitása ellenére tiszteljük a változás iránti megingathatatlan elkötelezettségét. Mára kiderült, ő az egyetlen politikus a politikai centrumban és az attól balra álló világban, aki képes programot adni Magyarországnak - véli az Újkorcsoport. Nem látnak sok fantáziát a parlamenti ellenzékben ("az LMP látványos ötlettelensége", "a szocialisták harsány impotenciája"), de még az Országházon kívül szerveződő civil erőket is csak "tiszteletre méltónak" tartják, kommunikációjukat lagymatagnak és elitellenesnek vélik. "Mi, akik végighallgattuk és megértettük az őszödi beszédet, őszinte meggyőződésünkkel, személyes szimpátiánkkal, valamint komolyan vehető - személyi, tartalmi és politikai - alternatíva hiányában, nem félünk kiállni mellette!" - írják Gyurcsányról.

-

kibújik lassan a szög a zsákból.

lorantka_a_gall 2011.10.26. 09:54:49

A rendkívül silány minőségű végtermék két adagra szeparálódott. Miért kell ezen rugózni? Nem mindegy, hogy egy, kettő vagy ötvenhárom pártként tűnnek el?

unionist 2011.10.26. 09:59:30

a baloldalnak azt kellene belátni, hogy egyik pártja sem lesz vezető erő. egyik politikusa sem lesz vezető politikus. ezt be kell látni. gyurcsány sem lesz az. mesterházy sem. egyelőre senki.

a magyar baloldalt ma leginkább generációs alapon lehet megszervezni:
-- societas: 20-30 évesek
-- szolidaritás: 30-40 évesek
-- szocialista párt: 40-50 évesek
-- demokrata párt: 50-60 évesek
-- szociáldemokrata párt: 60-70 évesek (korábban tisztelet társasága)

tehát egyes generációk különféle problémáira külön-külön kell válaszolni. a fókuszcsoportja, és a támogatói bázisa mindenkinek adott. szerintem az is nyilvánvaló, hogy az mszp "brand" nem alkalmas a fiatalok megszólítására. szóval a racionális az lenne, ha lenne egy "societas" frakció.

egy új labour meg úgy lehet ebből az egészből, ha megjelenik az első szavazókat tömegesen megszólítani tudó eddig még ismeretlen politikus. és neki adhat majd "kibaszott" jó tanácsokat gyurcsány.

ha nem lesz ilyen, akkor meg marad az, hogy a kampányban az öt mozgalom vezetője kiáll a színpadra, és azt mondja: szavazzatok a balolal közös listájára.

teddyde 2011.10.26. 09:59:54

Zsolti Zsolti, már megint hülyeséget írsz... Tudod nagyon jól, hogy senki nem akadályozta a 10ek elmenését, sőt inkább ösztönözték őket.
Ne felejtsd el, hogy a fidesz 2/3át Ferenc testvérnek köszönhetjük!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 10:01:20

@fontana_X: ha mesterhazy tehetseges lenne es eros egyeniseg, mondhatni, igazi vezeto, akkor puch mar kinyirta volna a partbol:-)

ezert adtak ki az oszodi beszedet is a fidesznek, ezert fogtak ossze a fidesszel, hogy megbuktassak gyurcsanyt, csak biztak a hetvenharmincas betyarbecsuletben, hogy a fidesz nem fogja az o torkukat is rogton elvagni, amint lehetosege lesz ra es a hetvenharminc helyett a korrupciobol befolyo osszegek 100%at megszerezni.

tevedtek, de ahelyett, hogy belatnak a mutyiorszag veget inkabb tovabbra is gyurcsanyra fujnak. pedig ok maguk, amikor kiadtak gyurcsanyt a fidesznek akkor adtak szabad utat a fidesznek es orbannak az mszp szetzuzasahoz.

probaljak ellehetetleniteni fletot mert fel akarja szamolni azt, amit ok 20 eve a fidesszel kozosen olyan szepen muveltek.

scsaba1 2011.10.26. 10:02:17

Azér' mekkora fles lesz már 2014-ben, ha az MSZP meg ez a Demokratikus Kulabácsi fej-fej mellett végez 4,9-en... (egy kommentben olvastam valahol)

Vegyétek már észre: törzsdrukkereken kívül senki sem kíváncsi rátok! Azért mert a Fidesz ugyanúgy balfaszkodik, ahogy ti is balfaszkodtatok 8 évig, nem jelenti azt, hogy majd megint ti jöttök.

Pontos 2011.10.26. 10:03:23

Nem is tudom, miért, de nekem úgy tűnt, hogy Gyurcsány és a DK ásta ki a csabárdot az MSZP ellen. Nem értem, mért kell itt hazudozni.
Így mindenesetre jobb, hogy távoztak, mert legalább nem az MSZP rontja a levegőt az a hiteltelen alak, aki Orbánt kétharmadhoz juttatta, vagyis ő volt a Fidesz legnagyobb segítsége, s azóta is a Fideszt támogatta demokratikusnak álcázott akcióival.
De ha már itt tartunk: Mért is nem adta vissza Gyurcsány a mandátumát az MSZP-nek, akitől kapta? Vagy erkölcsileg ez így helyes? Nos ezután nem kellene már Gyurcsányról pampogni, menjen ő a híveivel együtt a fenébe.

scsaba1 2011.10.26. 10:03:47

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Majd alkalmasint elmorzsolok egy könnycseppet a jó Fletóbácsiért...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.26. 10:05:42

Én ezen beszartam:

"történelmi hibát vétett" mármint az MSZP.

És miért ? Mert Gyurcsányék csak fél évvel később tudnak majd frakciót alakítani, addig meg függetlenkednek.
Ez aztán a történelmi hiba.
20 év múlva majd iskolásaink emlékeznek a Gyurcsány szobornál, és beszédeikben eme fél éves csúszás minduntalan elhangzik majd.

Még jó hogy szóltál Zsolti. Most már tudom mi teszi a történelmet történelemmé.

[medi@slag] 2011.10.26. 10:06:35

"Néhány fideszes átült a KDNP nevű kimutathatatlan támogatottsággal rendelkező formációba."

Halkan kérdezném, Gyurcsányék (nem is létező) frakciójának mekkora támogatottsága van? Ja, semekkora, mivel nem is indultak választáson.

Nem értem, ha annyira bátrak és erkölcsösek, mi több, demokraták - miért nem adják vissza a mandátumukat?

Apropó, az egész történetben a "demokrata" szó a leggusztustalanabb. Tudja kedves Zsolt, hogy az mit jelent?

idézet:
"A demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma."

Namármost, önök folyamatosan antidemokratának neveznek mindenkit aki nem a maguk oldalán áll, miközben a FIDESZ 2/3-ot Magyarország választotta meg. Az önök Demokratikus Koalíciójára ellenben SENKI nem szavazott.

Talán el kéne gondolkozni ezen.

gentry 2011.10.26. 10:09:55

Miért kellene írásos dokumentum a kilépésről??? Egyértelmű a szituáció, fölösleges lenne "lepapírozni".

Tita nick 2011.10.26. 10:11:15

A kimoderálásom után látom , hogy gond... :-))))

tundrazuzmo (törölt) 2011.10.26. 10:13:00

A magyar baloldal megszűnt, nincsen. Már csak jobboldal van. Az utcának is két jobboldala van - csak nézőpont kérdése.

Ferivel több hónapja megy az egyeztetés a színfalak mögött, hogy megúszhatja a börtönt, de csak akkor, ha szétszakítja az MSZP-t. A mór megtette kötelességét.

scsaba1 2011.10.26. 10:13:08

@[medi@slag]:

Hát ja, Gyurcsány és a demokrácia egy mondatban elég meredek. Akkor én inkább mégsem szeretnék demokráciát.

Kis magyar politikai újbeszél:

Azok a pártok akiknek a nevében szerepel a "demokrata" szó, kurvára nem demokraták, az MSZP nem szocialista, a Jobbik meg nem a jobbik, hanem a Rosszabbik. Vagy inkább a Sötétebbik. Nem lehet más politika...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.26. 10:15:26

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ezen beszartam.. Mutyi felszámolsá Gyurcsány módra.

Soha az életben nem volt annyi büntetőeljárás, mint a Gyurcsány kormány következményeként. Hagyók, Zuschlagok tucatjai tüntek fel. Már a látszatra se adtak.

Gyurcsány aki a privatizációkor gazdagodott meg (3 milla törzstőkével Motim vásárlás), ingatlanokat vett meg az államtól és béreltette vissza, adót csalt, közokratot hamisított elévülten, akar erkölcsi mérce lenni ?
Megújítani bármit ?

Annak is elment az esze, aki ennek a paprikajancsinak ad még bármit is a szavára.
Az MSZP megérdemelte a sorsát.
Gyurcsány elkúrta őket is, nem csak a gazdaságunkat.

genyamagyar 2011.10.26. 10:16:06

@Pontos: "Így mindenesetre jobb, hogy távoztak, mert legalább nem az MSZP rontja a levegőt az a hiteltelen alak, aki Orbánt kétharmadhoz juttatta,"

Hülyeségeket beszélsz. Te juttattad 2/3-hoz a fideszt, mert rá szavaztál. És akinek nem tetszett Gyurcsány, miért nem szavazott az LMP-re vagy a Jobbikra?

Úgy hogy csak rizsa amit írsz...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 10:16:20

@teddyde: nem
a fidesz ketharmadat a hozzad hasonlo, ellensegkepekkel manipulalhato proliknak koszonhetjuk:-)

ne akard magadrol lemosni a butasagod felelosseget. megnyerted, a tied:-)

a ketharmadrol az itt elo nagyszamu, ostoba, bosszuszomjas proli tehet akik nem kepesek tudomasul venni, hopgy az eletuk az o felelosseguk, ha szarul erzik magukat, ok basztak el:-)

szopjatok, faszkalapok. mnegerdemlitek, hogy a fuleteken follyon ki amire leszavaztatok:-DDD

czjanos 2011.10.26. 10:17:42

Frakciót csak képviselők alakíthatnak. Mesterházy azt írta Molnár Csabának, hogy a tízeknek joguk van frakciót alakítani. Tehát elismert a tízeket képviselőnek.

genyamagyar 2011.10.26. 10:19:30

@Trompf: "Gyurcsány aki a privatizációkor gazdagodott meg (3 milla törzstőkével Motim vásárlás), ingatlanokat vett meg az államtól és béreltette vissza, adót csalt, közokratot hamisított elévülten, akar erkölcsi mérce lenni ?"

Hazudsz! Nem csalt adót, nem hamisított köziratot.

Úgy látom, nagyon bevagytok szarva Gyurcsánytól. Lehettek is, mert minden mocsok ki lesz vizsgálva és tényleg lesz elszámolás. Erre készülhettek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.26. 10:21:37

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Sok mindenben igazad van ami a Fidesz kritikákat illeti.
Viszont abban tévedsz, hogy az MSZP és vitézeitől van rosszabb formáció.

2002-ben élen voltunk az újonnan csatlakozó országokat tekintve, a gazdasági mutatók tekintetében.

2010-re szinte minden mutatóban utolsóak lettünk.

Ezt az elkúrást senki nem tudja megismételni.
Sajnos az előrelépés innen ahová az MSZP vezette az országot, rendkívül nehéz.

genyamagyar 2011.10.26. 10:23:56

@Trompf: Az MSZP alatt 30%-al nőtt az életszínvonal. És ami ne jött be, az mind a fidesz sara.

spájdernecc 2011.10.26. 10:24:13

csak egy apró, ám lényeges kiegészítés:
a FIDESZ - Kdnp közös lista a cetligyűjtéstől ismert volt.
Tehát két párt egy, a lista.
Az MSzP pedig egy párt, egy lista.
Csinálják, ahogy akarják.
De ne keverjék a szezont a fazonnal.

barli 2011.10.26. 10:25:03

na végre, itt a gréczy, minjárt elolvasom :)

Clear-water 2011.10.26. 10:26:10

De most tényleg, komolyan.
Azt hiszem, az MSZP nagyon nagyon súlyos hibát vétett. Megerősíti azokat a véleményeket, hogy az MSZP-Fidesz a háttérben összejátszik (pártkassza szinten biztos). Mindenesetre ezzel most jól maguk alá rottyantottak. Az ellenzék végletekig megosztott, és ezzel csak új ellenzéknek segítenek.
Teljesen mindegy, mi a véleményem Gyurcsányról, de azért a választók hagy dönthessék már el, hogy kell e Gyurcsány vagy sem.

Anselmo 2011.10.26. 10:27:54

Nahát, mégsem szólalhatott fel a DK frakció hétfőn reggel? Pedig megfenyegettétek az egész világot, hogy jujj mi lesz, ha nem alapíthattok frakciót, de azonnal.

Egyébként nagyon élvezem ezeket az írásokat, egyik kedvenc blogom.

abaka 2011.10.26. 10:27:56

Ennek a greczynek tenyleg a seggeben van a feje...

"Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen"

A DK-s kepviselok kijelentettek, hogy nem akarnak tovabb az MSZP frakcio tagjai lenni, es ezek utan az mszp azz, aki kiassa a csatabardot??? :D

"Igaz, a Mesterházy-levél gyakorlatilag öngól: azt ugyanis tartalmazza, hogy a tíz embernek joga van frakciót alapítani, elismeri, hogy kizárás nem történt, a kilépést pedig nem bizonyítja semmivel"

Szerintem meg tok egyertelmu. Egy kepviselo jogilag harom modja van, hogy elhagyja a frakciojat: lemond a mandatumarol, kizarjak vagy kilep. Az elso nyilvan nem tortent meg, a masodikat pedig joszandekbol nem lepte meg mesterhazy. Ezek utan eleg keves lehetoseg maradt. Vagy meg mindig mszp-sek gyurcsanyek (ami ugye nem), vagy pedig kileptek.

Lorp 2011.10.26. 10:28:56

Tényleg ideje lenne lecserélni az autópályát. Már megint minden hülye szembejön:) A fideszesek mikor átléptek a kdnp-be, azt mindkét fél beleegyezésével tették. Itt nem ez a helyzet. Ne tessék csúsztatni. Az mdnp-nél nem volt frakcióvezető aki írásban jelezhette volna hogy kiléptek, szóval megint csak ne tessék csúsztatni. A saját belháborútokat demokratikus mércévé emelni szintén nem ízléses. Ha nem tudtok egymással megegyezni, és ott csesztek ki a másikkal ahol lehet, azért ne megint az ország legyen lejáratva. Bár tudom hogy ez elég naiv kérés. Jah és kiadhatnátok valami útmutatót az igazi demokratáknak. Most akkor csak az lehet igaz ember aki a dkp-t támogatja, vagy a millásokkal szimpatizáló is? Az mszp-s most ilyenkor igaz demokrata, vagy megtévesztett demokrata, mint az lmp-sek? Tényleg egy jobboldali lehet demokrata? Kínzó kérdések. Apropó! Ez már tényleg csak egy mellékszál. Ha a márciusi millás tüntetésen megjelenik 100-200 randalírozó, jogosan lesz szétverve a maradék 50-60 ezer is?

irógép 2011.10.26. 10:30:13

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"probaljak ellehetetleniteni fletot mert fel akarja szamolni azt, amit ok 20 eve a fidesszel kozosen olyan szepen muveltek."

Az elmúlt 20 évben Ferenc 6 évig volt miniszterelnök, a leghosszabb ideig eddig. Ne beszélj már róla úgy, mintha valami kívül álló jóságos bácsi lenne aki segíteni szeretne, de nem hagyják.
Az mszp hanyatlás, Gyurcsány alatt indult el, és most hogy elhagyja a süllyedő hajót, rögtön az mszp a hibás???? Ő volt az ország és az mszp elnöke hosszú éveken át, tehát van némi köze ahhoz, hogy hol áll a baloldal.
Az mszp-ben most többen nagyon dühösek Gyurcsányra, csak azzal meg az a baj, hogy elégedetlenségüknek hangot adhattak volna, mikor Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga ellen. Szóval egy kutya mindkettő.
Mikor Orbán kerül le a hatalomról, akkor majd a fideszen belül is sokan, elfogják mondani utólag, hogy hát ők tudták, hogy nem minden frankó. Utólag!!! Ebbe a hibába esett a baloldal, és most a jobb oldal is.
Ez a mai magyar politika sajnos.
Remélem születnek új baloldali pártok, de esélye csak azoknak lesz akik elhatárolódnak Gyurcsánytól, mert akkor sok ember nem fog mögéjük állni, max az a pár tízezer vak követője. Akik elkúrták jobban tennék, ha visszavonulnának, és hagynák az új generációt érvényesülni.
Mert akinek az elmúlt 20 évhez köze van, és ahhoz ami itt kialakult az inkább maradjon most már magának.
Most a baloldalon alakulnak az új mozgolódások, ami tök jó. És majd idővel a jobb oldalon is elkezdődik ez. És, ha nem lesz hatalmon Orbán vagy Gyurcsány akkor majd elkezdőthet egy igazi rendszerváltás. Mert a mostaniak, már tudni fogják elég a hazudozásból és gyűlölet keltésből!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.26. 10:31:45

@Trompf: Itt egy rövid összefoglaló a közokirathamisításáról:

www.fidesz.hu/index.php?menu=latasserult&Cikk=49420

Mi nem stimmel ebben ?
Ki cáfolt ebből egy mondatot is akár, és mikor ?

Diocles 2011.10.26. 10:32:59

A Fidesznek természetesen elemi érdeke volna (mondom ezt jobboldaliként), h a "Gyurcsány-mumus" frakciót alakítson, de ezt vélhetően a zsigeri ellenszenvük meghiúsítja.

(Pedig miből fognak élni a jobboldal propagandistái fél évig, ha Fletónak nem lesz frakciója, nem lesz terepe? De ezek tényleg annyira hülyék, hogy eddig már nem tudnak elszámolni...)

Szerintem egyébként nincs jelentőssége annak, h Mesterházy mit írt, hiszen itt napnál világosabb, h PÁRTSZAKADÁSRÓL van szó (sokkalta inkább, mint a Szabó Iván-féle esetben, hiszen itt egy volt kormányfő vált ki, MSZP-tagok százaival karöltve, mi a pártszakadás, ha nem ez?)

Márpedig pártszakadás esetén Kövérnek mindössze meg kell állapítania, tudomásul kell vennie, h itt biza pártszakdás történt, és innentől kezdve nem kérdés a Gyurcsány-frakció létrejöttének jogossága. (Ismétlem, ez volna a Fidesz racionális érdeke is, hiszen ezzel gyengíthetnék a fő ellenfél MSZP-t. Én a DKP-sok helyében próbálnék kapcsolatot keresni ez ügyben a Fideszesekkel a háttérben, ha az egyáltalán lehetséges.)

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 10:34:38

Én csak azt nem értem, hogy a Gyurcsány a sötétcella mélyéről hogy lesz képes irányítani a Demokratikus ( megarofl )Koalíciót?

Anselmo 2011.10.26. 10:34:54

@Lorp: "Ha a márciusi millás tüntetésen megjelenik 100-200 randalírozó, jogosan lesz szétverve a maradék 50-60 ezer is? "

Nem, mert ők baloldaliak. A "jókat" szétverni nem demokratikus, csak a "rosszakat" lehet. És akkor arról még nem is beszéltem, mi történjen a csúfokkal.

Anselmo 2011.10.26. 10:36:15

@orgoványi erdőjáró: az nem gond, maffiákat is irányítanak így. Egy lefizetett börtönőr majd a végbélnyílásában csempészi ki-be az üzeneteket.

lajos0 2011.10.26. 10:36:36

@Az igazi sztrovacsek: Azért érdemes arra is emlékezni, amikor még Gyurcsány és Mesterházy teljes egyetértésben bélyegezte mandátumtolvajnak Szili Katókát :-)

lehet más a handa-banda 2011.10.26. 10:37:38

Ki tudja mit hoz a jövő, lehet hogy egyszer majd bekopog a jégcsákányos terminátor a szakadárok vezéréhez

Bogyó 2 2011.10.26. 10:40:02

"Az MSZP kiásta a csatabárdot a Demokratikus Koalíció ellen."
Micsoda? Miközben puhánysággal vádolják Mesterházyt, amiért intelligensen akarta kezelni a kilépést? Amiről Gyurcsány gerinctelen módon még a legutóbbi napokban sem nyilatkozott egyértelműen?
"már azt is akadályozták, hogy a tíz fő kiválhasson"
????? Tele volt a sajtó azzal, hogy az Mszp vezetői sürgetik, Gyurcsány végre valljon színt? Hogyan akadályozták? Mert ennek pont az ellenkezőjét láttuk.
"Igaz, a Mesterházy-levél gyakorlatilag öngól"
Ja, mert korrekten leírta a valós helyzetet, s ez érthetetlen, ha összeesküvést hiszünk róla. Mégis mit tehetett volna, hogy megfeleljen, ő kérje meg Kövért, hogy engedélyezze a Dk-frakciót?Korrekt akart maradni, de ez nem kifizetődő, ha így folytatja, ebben a kinek nagyobb a farka-féle felfogású országban hamar kicsinálják. Orbán már rég kizáratta volna a Dk tagjait, s gyanítom, hogy Gyurcsány is.
"Ám ami történt, az a szolidaritás teljes hiányáról, politikai vakságról és mély züllöttségről állít ki bizonyítványt."
???És az Mszp nevében szerzett mandátum megtartása az bezzeg erkölcsös?
Tudom, hogy ez a szokás, de ettől meg etikátlan, tisztelt Gréczy úr, más szemében a szálkát, sajátjukéban a gerendát se?

Az a helyzet, hogy az Mszp méltán megérdemli, hogy a történelem szemétdombjára kerüljön mindenestül, de ebben az esetben nem ő a hunyó, ezt csak a politikailag elvakultak gondolják másként. Ezt az írást is ilyennek vehetjük, semmivel se jobb az ilyen felfogás mint egy vallásfanatikusé.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.26. 10:42:23

Vagy Gréczy vagy Mesterházy hazudik (www.facebook.com/mesterhazy.attila). Tippre Gréczy.

Lorp 2011.10.26. 10:43:17

@lajos0: Jajj tényleg:). De az tök mááás volt. Ők a demokrácia védelme miatt szakadtak ketté, Szili meg egy mezei áruló:). Vagy gondolom valami ilyesmi a hivatalos magyarázat.

kanbatu 2011.10.26. 10:43:37

Ki az a Mesterházy Attila?
Ki az a Gyurcsány Ferenc?

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 10:45:22

Rendszeresen rápacsálok erre. Megyek is hányni :-))))

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.10.26. 10:46:50

@unionist: Én ezt nem merném így kijelenteni. Mert nagyon sokan, a szavazók zöme bizonytalan, nincs párt preferenciája. Ami azt illeti, hogy egy megfelelő, centrális balos párt meg tudja őket szólítani. Erre is jó a párt ketté válása. Akinek kell az mszp gyurcsány nélkül, akkor úgy tud rájuk szavazni, hogy nem szavaz gyurcsányra. És fordítva. Igény van a baloldalra. Jin és Jang. Egy érem két oldala. A kérdés az, hogy kinek sikerül.

[medi@slag] 2011.10.26. 10:47:13

@durcás: hú, öregem, te aztán igazi demokrata vagy. Igaz, hogy egy jogerős és hivatalos választás volt, de szarjuk le az eredményét mert nekünk nem tetszik.

Gratula, értelmes és jogos eszmefuttatás volt. :-)

A személyeskedésre nem reagálok, nincs értelme.

2011.10.26. 10:48:01

"Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. (...) Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. (...) Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról."

Bogyó 2 2011.10.26. 10:49:05

@Lorp: "A fideszesek mikor átléptek a kdnp-be, azt mindkét fél beleegyezésével tették."
Hát igen..Ez is megérne egy misét, hogy mennyire etikus ez a KDNP-s játék. Maradjunk annyiban, nem igazán.

A tüntetés szétverése nem lesz etikus, ha 200 randalírozik, ahogyan 2006-ban se volt az, de már az valami, hogy valaki elismeri a randalírozást. Az állat-viselkedésre egy eltúlzott és politikailag számító, cinikus és durva reakció volt, ami akkor történt.

2011.10.26. 10:50:04

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"probaljak ellehetetleniteni fletot mert fel akarja szamolni azt, amit ok 20 eve a fidesszel kozosen olyan szepen muveltek."

Aminek mellesleg Fletó, mint bukott KISZ vezető az egyik fő haszonélvezője volt és ami milliárdossá tette.

Ugyan már. Ezt Te sem gondolhatod komolyan.

lajos0 2011.10.26. 10:50:50

@genyamagyar: Ahogy egy pápai nyugdíjastól hallottam nemrég, a jobbikra azért nem szavazott, mert fasiszták, az LMP-re meg azért mert zsidók .-) Kis magyar abszurd, de sokan voltak így vele.

barli 2011.10.26. 10:51:48

@Diocles: szvsz ez nem szakadás.
Szakadás akkor van, ha a kongresszusuk elhatározza, hogy szakadnak. Ez csak a tömeges kilépésnek egy extrém esete.

Lorp 2011.10.26. 10:53:56

@nemorino: Nekiállt könyvet írni, aztán hopp egy új párt lett belőle. De ez is kibaszott jó lett. Meg történelmi.

Flúgatlan 2011.10.26. 10:55:42

Kedves MSZP és Demokratikus Koalíció!

Veszekedjetek! Hajrá!

Legalább, miközben sarat dobáltok egymásra, újabb disznóságokra derül fény, és még jobban kiviláglik, hogy főként (nem kizárólag, de főként) a ti soraitokban ülnek az ország tönkretevői.

durcás 2011.10.26. 10:56:48

@[medi@slag]: "Ha a napsugárba nézel és elveszted a látást, a szemed hibáztasd, ne a sugárzást." Személyeskedni nem akartam. Bocs.

barli 2011.10.26. 10:56:52

@orgoványi erdőjáró:

ezt könnyü lenne neki becsempészni:
www.youtube.com/watch?v=MtDdukfCods

:)

Bár én inkább egy desktop PCt kívánok neki oda..

Bogyó 2 2011.10.26. 10:57:24

@[medi@slag]: Jó, de mindannyian tudjuk, hogy a 2/3-ot nem a Fidesz nagyszerűsége hozta el. Nem valamiért, hanem valami ellen szavaztak az emberek, s más életképes alternatíva nem nagyon volt. Hitlert is megválasztották a töketlen weimari köztársaságbeli kormányok után válságos helyzetben, s akkor magasztaljuk fel Hitlert utólag, hiszen biztosan jó volt, ha a népakarat emelte föl?
Igazán büszke akkor lehetne akármelyik fideszes a kétharmadra, ha 2002-ben is azt kapta volna, vagy ha változatlanul hagynák a médiát, a választási rendszert és ennek ellenére ismételnek 2/3-ot 2014-ben.
Azaz, a 2/3-ad akkor tiszteletreméltó, ha potens alternatíva és normál gazdasági viszonyok között kapja valaki.
A kétségbeesés kergette oda az embereket, szarból a fosba, s már sokan most mondják, hogy száradt volna le a kezem....

magyar ember teli szájjal 2011.10.26. 10:58:15

Zsótikám, neked legalább nem okozott sok dilemmát hogy kinek a farához kell odasorolnod. Meg nincsenek is előtted túl sokan, odaférsz.

De nem irigylem az egykori elvtársaidat, Kálmán Olgát, Mészárost Demokratát, az egész Népszava és Népszabó sleppet. Ők aztán törhetik a fejüket, hogy hogyan helyezkedjenek ebben a nagy megújulásban.

Barbaar 2011.10.26. 10:58:21

Megkönnyeztet ez a Gyurcsányimádat.
Az MDNP esete annyiban más volt, hogy az akkori MDF frakcióvezetője is ebbe a frakcióba ült át, így a maradéknak nem volt frakcióvezetője, aki egyáltalán nyilatkozzon.

Ez meg:

"Igaz, a Mesterházy-levél gyakorlatilag öngól: azt ugyanis tartalmazza, hogy a tíz embernek joga van frakciót alapítani, elismeri, hogy kizárás nem történt, a kilépést pedig nem bizonyítja semmivel."

nevetséges. Mi az, hogy nem bizonyítja semmivel? Miért kellene azt bizonyítani? Kijelentette, hogy megtörtént és kész. Vagy nem történt kilépés?

Lorp 2011.10.26. 11:00:36

@Bogyó 2: A kdnp-be átlépés egy gusztustalan kicsinyes politikai játszma volt. És 2/3-nál még az értelmét sem nagyon látom.
Szerintem abban sosem volt vita hogy voltak-e kint randalírozók az utcán. Igen voltak. De akkor miért a fidesz gyűlést kellett szétverni, nah azt nem nagyon értem. Mert a könnygázt már javában lövöldözték a tömegbe, amikor még bőven mentek a beszédek. Aztán uccu neki, vertek mindenkit akit értek. És hogy ezután az igazi demokraták fröcsögve csőcseléznek mindenkit, ez a gyomorforgató. Valahogy félek ha belegondolok, hogy ilyenek akarják megmondani hogyan is kéne gondolkodnom a demokráciáról.

Diocles 2011.10.26. 11:00:40

@barli:

egy pártszakadásnak nem muszáj kongresszuson történnie, egy volt kormányfő és közvetlen környezete kilépése, a bázis kettéhasadása megfeleltethető a pártszakadás definíciójának.

egyébként nagyon csodálkozom, h a DKP-sok miért nem a PÁRTSZAKADÁS értelmezéssel házalnak (pláne, ha Mesterházy megszegte a megállapodást, mint írja Gréczy), hiszen ebben az esetben:
- eleve csipőből visszautasíthatják a mandátumvisszaadásra felszólító kérelmeket
- jóval nagyobb bázist tudnának meríteni
- Kövér is jóval nagyobb eséllyel fogadná el ezt az értelmezést, ami egyenlő volna az azonnali új frakcióval.

De még van egy hét meggyőzniük Kövért, egyedül ő dönt, Mesterházy levele ide, vagy oda.

bucbuc 2011.10.26. 11:00:46

"a Fidesz és az MSZP összjátéka nyomán"

Összefogott minden gonosz a hős ellen.
Fetrengve röhögök.

Bogyó 2 2011.10.26. 11:01:40

@lajos0: Nincs ebben semmi abszurd. Attól, hogy valaki nem kedveli a fasisztákat, s nem lövöldözné a zsidókat a Dunába, attól még lehet, hogy nem kedveli őket akármiért is.
A világ nem csak két színből áll. Gondolj bele, hányan nem kedvelik a cigányokat, s nem szavaznának egy cigány pártra. Sokan. Most akkor ők mind fasiszták vagy nácik? Ugyan!

Barbaar 2011.10.26. 11:04:15

"Hogy a Fidesszel való összeátszás hogyan hat majd az MSZP szavazóira, tagjaira, maradék morális tartására, az ma még nem tudható."

Csak szeretnéd, hogy rossz hatással legyen rájuk és hozzátok vándoroljanak a szavazatok. Sőt lehet, hogy ebbe az irányba is szeretnéd terelni a dolgokat, de én meg remélem, hogy ezekkel a nevetséges posztjaiddal épp az ellenkező irányba tereled a dolgokat, és a normálisabb MSZP-vel kell a jövőben számolni, ilyen Gyurcsány-féle hulladékokkal pedig nem.

egerészölyv 2011.10.26. 11:05:10

Gyurcsányék kiléptek vagy sem? Gréci, lécci áruld már el...

MDNP: nem hozható ezzel közös nevezőre, mert ott az MDF közös megegyezéssel történt SZÉTVÁLÁST jelentett be. Itt ilyenről szó sincs.

barli 2011.10.26. 11:05:16

@Diocles: persze hogy pártszakadás történt, te is tudod, én is tudom. Csak nem hinném, hogy jogilag is szakadtak.

Globetrotter2014 2011.10.26. 11:06:07

Néha komolyan érdekelne hogy milyen érvek alapján lesz egy posztból Index címoldalas cikk. Ha a cím igaz is lenne, etzzel az erővel meg hozzá lehetne tenni hogy a Gyurcseánusok meg a Jobbiknak segítenek. Nem kicsit, nagyon...

röhögő 2011.10.26. 11:06:17

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "szopjatok, faszkalapok. mnegerdemlitek, hogy a fuleteken follyon ki amire leszavaztatok"
- follyon :-)) Bocs!

Bogyó 2 2011.10.26. 11:06:20

@Lorp: Én is úgy gondolom, ami ott történt, az védhetetlen. Gyurcsánynak pont ez az ereje, hogy anti-Orbánt látnak benne, aki tud keménykedni, meg hatást gyakorolni a tömegekre. Az erős embert. S az Orbán-gyűlölő tömegek már annyira szomjaztak egy ilyen emberre, hogy megbocsájtják neki azt is, ami miatt rettegnek, hogy Orbán majd ilyet tesz. Amíg az emberek nem nőnek ki ebből a tekintélyelvű, autokratikus felfogásból, s erős emberekre áhítoznak, addig itt a kulturált politika a vesztesek politikája marad.

Petibá 2011.10.26. 11:06:31

Najakkor tisztázzuk ezt a hazugsághalmot, amit Woldemort hűséges szolgája, Gréczy Féregfark Zsolt körmölt le:
1, az MSZP és Mesterházy nem ásott ki semmilyen csatabárdot, mindössze arról van szó, hogy - bár Gyurcsány Ferenc imádja felrúgni a szabályokat, törvényeket, amik épp nem neki kedveznek, de ettől még - tény: nem szerepel más megfogalmazás az MSZP szabályozásában ennél a tételnél. Azért érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy Gyurcsány Woldemort Ferenc és Gréczy Féregfark Zsolt addig tökéletesen egyetértett ezzel a rendszerrel, amíg legnagyobb ellenzőjüket, Szili Katalint kellet pocskondiázni áruló jelzővel és felszólítani, hogy adja vissza mandátumát(megjegyzem jogosan tették). Most meg már büdös ez a törvény. Kissé szégyellném magam, ha ennyiszer változna a véleményem. Arról nem beszélve, hogy MINDEN szocialista képviselő, aki nem saját erejéből jutott be a Parlamentbe aláírta, hogy amennyiben kilép vagy kizárják az MSZP-ből - ismét megerősíteném aranyhal memóriájú DK-s olvasóknak, hogy az MSZP szabályozásában más kifejezés NEM létezik -, akkor ezen mandátumokat KÖTELESEK visszaadni az MSZP-nek. Na, ez az, amely aláírását és adott szavát köpte le most Gyurcsány Woldemort Ferenc és 9 követője. Ennyit az erkölcsről, amit ezt követően nem lenne szerencsés emlegetniük.
2, Jogosultak frakciót alakítani, amennyiben ennyire erkölcstelenek, mert a jog ebben nem korlátozza őket, más kérdés, hogy a tükör nem javasolt ezen emberek számára, tehát Mesterházy levele precíz.
3, Arról, hogy ki áskálódik a másik ellenében elég csak felidézni, hogy Gyurcsány Woldemort Ferenc és követői, különösen Gréczy Féregfark Zsolt hányszor és milyen aljas módszerekkel fúrta az MSZP önkormányzati kampányát és azt követően hányszor ekézte azt a pártot, melyet saját elmondásuk szerint sajátjuknak tekintettek. Most pedig ott tartanak, hogy az MSZP tagságát bombázzák levelekkel, hogy lépjenek be a Demokrata pártjukba. Ezzel csak az a gond, hogy
a, honnan van meg nekik az MSZP taglistája? Talán csak nem lopkodtak is az árulásukat követően? Gombostűre nincs szükségük, de taglistára igen?
b, Saját elmondásuk szerint ők nem az MSZP szavazóbázisát akarják elhappolni az MSZP-től, aminek ez a felettébb gyors intézkedés igencsak ellentmond.

Összegezve: Gyurcsány Woldemort Ferenc és szolgája, valamint követői ha lehet ne beszéljenek erkölcsről. Bőven elég volt, hogy sorozatosan megszegték adott szavukat, aláírásukat leköpték és szervezkednek aljas módon smúzolva a baloldali szavazókért, miközben mindent tagadnak. Ha egy cseppet gerinces, férfias lények lennének, akkor odavágták volna az asztalra a mandátumot Mesterházyéknak, mondván "nesztek, nem kell olyan mandátum, ami olyan párthoz kötődik, amellyel nem vállalok közösséget" és tökösen nekilátnak saját ideáik szerint felépíteni egy közösséget. Na, ez az, amit Gyurcsány Woldemort Ferenc nem ismer. A férfiasságot és a gerincet.

röhögő 2011.10.26. 11:08:16

Azért Gyurcsány hitelességével vannak gondok. Tulképp le kellene lépnie a politika színpadáról.
De ma a jobbik, lmp és emeszpé annyira töketlen, hogy nincs már aki a kormány arcába ordítsa a parlamentben hogy hazudnak. Jobb híján hát tegye azt Gyurcsány!

ili810 2011.10.26. 11:10:48

Nem mesés állapotok-népmeseiek

Hétfejű Sárkány szedi rejtőzködve áldozatait
Csak a fejei láthatók,a PÁRTOK.
Tüzet okádnak--egymásra és szüntelenül.
Csak lángja van, hője nincs.

Hogy a nyakak egy testből ágaznak szerte, gondosan takart. Többpárt-egysárkány-rendszer működik.

genyamagyar 2011.10.26. 11:12:27

De jó látni, hogy mennyire rettegnek a fideszesek Gyurcsánytól! :-))))

genyamagyar 2011.10.26. 11:15:02

@Petibá: Aki megszegte a szavát, az Orbán és a sleppje. Hazudnak reggel, délben és este. Valamint éjszaka.

barli 2011.10.26. 11:16:31

@genyamagyar: röhögünk, nem rettegünk. A gréczy blogra csak röhögni járunk, nem tünt még fel?

Petibá 2011.10.26. 11:17:57

oppsz, még valami: "Hogy a Fidesszel való összejátszás hogyan hat majd az MSZP szavazóira, tagjaira, maradék morális tartására, az ma még nem tudható."
Tehát akkor az MSZP és Mesterházy rendszeres támadásai a Fidesz, Orbán Viktor és kormányával szemben, kiállása GYF mellett a Fidesszel szemben csak kamu volt? Ez már annyira szánalmas Gréczy Féregfark Zsolttól, hogy szóra sem lenne érdemes, de van itt még valami. Amikor Gyurcsány Woldemort Ferencet megtámadták Sukoró ügyében, akkor az MSZP elnöke, elnöksége és teljes frakciója kiállt mellette. Nos, mi volt Gyurcsány Woldemort Ferenc reakciója? A következő frakció ülésen egy szót se szólt, viszont felháborodott azon, hogy mindössze 4 azaz négy ember ment hozzá KEZET FOGNI VELE! Értik? Ennek az embernek valami teljesen fordítva van bekötve az agyába. Ahelyett, hogy hálásan megköszönte volna a frakciónak és a pártnak, hogy egységesen kiálltak mellette azok után is, ahogy jellemtelenül és gerinctelen módszerekkel folyamatosan támadta a pártját Gyurcsány Woldemort Ferenc megsértődött! Milyen ember az ilyen?

[medi@slag] 2011.10.26. 11:18:14

@Bogyó 2: én egy szóval nem beszéltem arról hogy a FIDESZ 2/3 miért jött össze, vagy hogy ki miért hova szavazott.

Arról beszélek, hogy olyanok nevezik magukat itt "demokratáknak" akik egy demokratikus választáson felhatalmazást kapott pártot diktatúráznak le, csak mert nekik nem tetszik. Nekem sem tetszik. De hogy aki nem ért egyet Gyurcsánnyal, Zsótival meg a Vágó Credithill Pityuval, az már egyből nem demokrata? Ez a leggusztustalanabb az egészben. Erről beszéltem.

A demokrácia játékszabályait talán el kéne fogadni. Nemde?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 11:18:35

@Trompf: tehat nem tudod megcafolni a leirtakat, csak tovabbra is puffogtatod a megbukott frazisokat:-)

ursus artos 2011.10.26. 11:19:04

Nincs gáz, Feltó!
Irány a szobor - mint máskor - és kérdezd meg Imrét, most mit tenne a helyedben?

Petibá 2011.10.26. 11:19:23

genyamagyar: stimmel, de ennek semmi köze ahhoz, amit leírtam és nem is cáfolja.

Diocles 2011.10.26. 11:19:28

@barli:

"persze hogy pártszakadás történt, te is tudod, én is tudom. Csak nem hinném, hogy jogilag is szakadtak."

ez egyedül a Házelnök jogértelmezésén múlik, semmi máson.

még van egy hete a DKP-nek meggyőzni a fideszes háttérstábot, nyilván most Mesterházyék is ezt csinálják.

politikai döntés fog születni, a Fidesz vagy Mesterházyéknek kedvez, vagy a DKP-nek. Vagy-vagy.

ds9 2011.10.26. 11:19:41

Kedves Zsolt, egyre érdekesebb dolgokat írsz.
Én eleddig mindig az Mszp-re szavaztam (nem vagyok a párt tagja, nem dolgozok ott, véleményezésem szerint fiatal vagyok.o), értelemszerűen 2006-ban is, akkor Gyurcsányra is.
Sőt én még kedveltem is, most nem tudom hova tenni.
Úgy emlékszem, hogy 2009-ben egyszerűen lemondott a miniszterelnökségről és az utána következő kutyakomédia miatt a pártelnökségről is.
Ennek ellenére még mindig úgy láttam, hogy ő a legtehetségesebb magyar politikus, még kedveltem is, drukkoltam is neki, de az utóbbi ámokfutása már nem jött be nekem.
Az Mszp jórészt miatta veszített 2010-ben (emléke még élt), de ő úgy gondolta, vagy gondolja, hogy a párt és a frakció volt az, ami miatt ő olyan helyzetbe került. Ez nem igaz, hiába írod le akár 100x is. A frakció mindent megszavazott, és Feri állításaival ellentétben nem a párt hátsó sora tolta őt előre baleknek (ezt egy videon láttam 3-4 hete), hanem ő (!!) akart lenni pártelnök.
Gyurcsány úgy gondolta, hogy az Mszp-vel van a baj, ezért ebből egy olyan pártot kell csinálni, amely azt akarja, amit ő, és úgy működik ahogy az neki jó. Ez valamiért (ő nem értette) ellenállásba ütközött (v.ö. az úttörők és a vakember esetét a zebrán), ezért egy hosszabban eljátszott sértődési folyamat végén, mely közben állandóan a párt megújulásáról beszélt és a tisztességesség visszaállításáról, elvitte magával Oláh Lajost, aki az utóbbi mintapéldánya :o)

A mandátumokról meg csak annyit, hogy eléggé érdekesnek tartom azt, hogy még néhány héttel ezelőtt az volt a DK műsora, hogy mindenki adja vissza a mandátumát és majd a párt tagság eldönti, hogy ki maradjon, ki nem. Namost ez nem valósult meg, de ők elvittek 10 mandátumot, nem emlékszem, hhogy a párttagság ezt megszavazta volna (emlékezzünk talán arra, hogy 2004-2008-ban Gurcsánynak 80 vagy több % támogatottsága volt a pártban, most csak olyan 20).
A másik arról, hogy a magyar D'artagnan (Mesterházy) felszólította őket arra, hogy adják vissza a mandátumukat (bár jelezte, hogy őket erre semmi sem kötelezi, bár (!!) aláírtak egy papírt (mindenki, 2006-ban) , hogyha elmennek visszadják.
Ha nem Gyurcsány lett volna az, aki tavaly Szili távozása után a frakcióban hisztizett, hogy Szili adja vissza a mandátumát, talán egy pici igaza lehetne de így nem, így nagyon nem.

Egy interjúban néhány éve azt mondta, hogyha a párttal ő, vagy a párt vele már nem fog egyetérteni, akkor majd csendben távozik és csendben is marad, mert a volt pártját nem rugdossa. Hát mintha nem így lenne.
Mesterházy, akit egyébként egy se hal se hús embernek tartok, bejelentette, hogy Gyurcsányék kiléptek a frakcióból, szerintem más lehetősége nem volt, ugyanis kiléptek, nem kizárták őket, nem elrepültek, párologtak, kiléptek.
Talán nem azon kellett volna okoskodni, hogy meg tudják-e győzni az über becsületes Oláh Lajost, hogy legyen tizedik, mert 10 ember kell egy frakcióhoz, hanem azzal, hogy hogyan lehet ezt technikailag megoldani.
Az nem működik, hogy 1 éve szétzilálok egy rendszert, a vezetőit folyamatosan fikázom, majd amikor a végén én közlöm, hogy nem szívok velük egy levegőt, akkor azt akarom, hogy még segítsenek nekem, hogy nekem jobb legyen.

Zsolt, neketek valami nagyon csúnya mszp parátok/fóbiátok van, ami érthetetlen. Mégiscsak ebben a párt színeiben lett Gyurcsány miniszterelnök, nyert választást. A vasárnapi Demokraták című műsorban lett ez egyértelmű számomra, amikor a szavazás (mely arról szólt, hogy a DK és az mszp békésen válik-e el) már nagyobb részt azt mutatta, hogy békésen, benyögted, hogy " úgy tűnik a Jókai utca bejelentkezett" (gyengébbek kedvéért, mszp székház). Az is olyan jellemző volt.

Még valami, én nem tudom, hogy mi lesz az mszp-vel a jövőben, bármi lehet. De, azt talán nem kellene elfeledni, hogy abban a pártban azelőtt is volt élet mielőtt Gyurcsány a 2000-es évek elején belépett. Az Mszp nyert választást ( első párt volt aminek a Parlamentben 50% felett volt az aránya egyedül) és eléggé nagy párt volt. Nem csak olyan emberek voltak a párt elnökei (mint ahogy ezt ő mondja) akiket előretoltak baleknek, mert Hornról sok rosszat el lehet mondani, de hogy balek lenne és előretolták volna, na azt nem. Kovács detto. Gyurcsány régi haverja Hiller, akivel a barátság mostmár nem annyira teljes ha jól tudom ő is volt pártelnők, akkor gondolom, onnantól ő a balek, meg Lendvai meg Mesterházy (ez utóbbi sanszos).

Ez az egész sztori, amit ti előadtok semmi másról nem szól, mint hatalmi ambíciókról.
De azt még nem sikerült megértenetek, hogy azért, mert odaszartatok a szoba közepére, miután egy évig magyaráztátok, hogy a háziak főztje a gyomrotokat forgatja, talán nem kéne elvárni, hogy a háziak ezt ezüstkanállal megegyék és kifelé azt mondják, hogy "jaj be jó volt ez a csokitorta".

kurgan 2011.10.26. 11:20:15

tévedsz kedves Gréczy: Gyurcsány segít a fidesznek.
mikor lesz végre annyi belátás ebben az emberben, hogy visszavonuljon? ennyi hatalom- és szereplési vágy még orbánban sincs.

Rwindx 2011.10.26. 11:21:31

Még el sem fújta a szél gyurcsányék pártkönyvének hamvait, de már megy az mszp ekézése, de jólvan ez így :)

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 11:22:01

@genyamagyar: sose értettem ezt a logikát hogy attól hogy gyurcsány neve meg van említve miért jelenti azt hogy rettegne tőle bárki is? még ha miniszterelnök lenne és a tömegbe tudna lövetni mint anno pár éve, akkor talán retteghetne tőle valaki, de most hogy egy bukott nulla, agyhalottakkal körülvett paprikajancsi, igazán nem retten meg tőle senki szerintem.

notib 2011.10.26. 11:22:29

Zsolti, Zsolti miért jó neked mindig pofonokért helybe menni....

Ha tényleg Fletóban van a baloldal minden reménye, akkor tényleg régen rossz nekik...

Tudod már a Kádár-rendszert is (már a konszolidálódottat)a jogos, de nem etikus simlisségeiért tartották hazug, megbízhatatlan bohócok gyülekezetének...

Olyan, hogy egy frakcióban egyszerre kinn is vagyok meg benn is vagyok, csak a kommunisták közt létezik, a valóságban nem....

Annak a képviselőnek, aki listán jutott be, vissza kellene adnia a mandátumát, nem jog, hanem etika szerint....

Erre a nyálas, Molnár Csaba nevű majomra hányan szavaztak volna, ha egyéniben el mert volna indulni ???

És érdekes, a Millához csapódott új balos generáció azon érvelése is, hogy megértették az őszödi beszédet, és ez alapján Fletó a jövő letéteményese,
"hazudtunk nappal,hazudtunk éjjel...." "elkúrtunk mindent, amit lehetett...."
ez alapján az új baloldal jövője sem egy sikertörténet...

irógép 2011.10.26. 11:24:11

@genyamagyar:
Senki nem fél Gyurcsánytól. Csak igazságtalannak tartja sok ember, hogy miután 6 évig volt az ország és az mszp első embere, és alatt egy választást nyerő pártból lett egy 10% os párt, és most azt elhagyja, akkor úgy állítják, be hogy az mszp a szemét. Az mszp ott hibázott, hogy nem lépett fel hamarabb Gy. ellen. Ha egy cég vagy egy foci csapat, egy vezető alatt tönkre megy, akkor a vezető a hibás. Most hirtelen az mszp a hibás sok , és Gyurcsány meg a jó ember aki segítene , de nem hagyják. Pontosan 6 éven át hagyta az mszp őt, hogy csinálhassa amit akart. Az lett belőle ami lett, ő volt a vezető.

unionist 2011.10.26. 11:24:38

@lecsekkoltam:
ezzel csak az a probléma, hogy aki bizonytalan az két dologra biztosan nem fog szavazni. gyurcsányra, és az mszp-re. minden másra lehet, hogy igen, de erre a két dologra biztosan nem. a hasonlatodban: se a jinre, se a jangra. mert a körön kívül állnak.

persze meg lehet szólítani olyan egykori baloldali szavazókat, akik legutóbb otthon maradtak. szerintem elég egyértelmű itt is, hogy az mszp inkább a 40-50, a dkp inkább az 50-60 évesek számára szimpatikus.

értem, hogy mindenki a baloldal vezetője akar lenni. de ebből a mezőnyből senki sem lehet az. mesterházy képességei okán, gyurcsány a "böszmesége" okán. ha orbán viktor megbuktatása a célja, akkor egy világos stratégiát kell letennie az asztalra.

tiborc2008 2011.10.26. 11:24:55

Bezonyhogy áfacsaló volt a kurcsányi, mert céget hozott létre, hogy fitnesszelhessen kicsit a rablott apróvillában és visszaigényelhesse az áfát.
Egész élete trükk és csalás.
(és persze szemkilövöldöztetés)
Ezt érdemlitek, ezt a levitézlett pojáca-primadonnát!
:-)))

szociologus 2011.10.26. 11:25:58

Csak halkan kérdezem meg: Mit kapott az MSZP Gyurcsánytól és barátaitól?

Ahogy én látom 90-től Gyurcsányig volt egy olyan MSZP, ami mindig fontos szereplője volt a magyar politikának. Akár kormányon, akár ellenzékben, de megkerülhetetlenül. Gyurcsánnyal megfutották az első újrázást a demokratikus érában, cserében olyan szinten vitték padlóra a pártot ahonnan (szerintem) nincs visszaút.

A DK különvállásával valamilyen arányban megoszlik majd az eddig MSZP-re szavazók társasága. Itt és most egy kegyelemdöfésnek tűnik. Ne legyen senkinek illúziója: sem az MSZP sem a DK nem hoz új szavazókat a baloldalnak. A Titanic kapitányára sem bíztak volna új hajót, akkor sem, ha túléli a katasztrófát.

Mitya Ivanov 2011.10.26. 11:26:12

Mesterházy azt tette, amit egy rendes veszprémi tesz, ha egy pápai proligyerek ugrál: kibaszik vele még utoljára.

tiborc2008 2011.10.26. 11:26:50

Azért az tetszett, ahogy a mesterházi megszopatta ocsmánycsótányt!
+5% a maszoppnak!
:-))

irógép 2011.10.26. 11:30:00

@notib:
Az a fura ebben az országban, hogy sokan Gyurcsánytól hőstettnek veszik azt, amiért szidják Orbánt.
Pedig mind a kettő hazudott egy jó csomót. És sokan ezt ezt Orbántól fogadják el, és vannak akik meg Gyurcsánytól. Ebből látszik mennyire elvtelen sajnos az itthoni közeg egy jó része.
És mindig elfelejtik, hogy az a beszéd nem nyilvánosan lett elmondva.
Ha azt ország világ előtt mondja el, és utána lemond, akkor azt mondanám oké, kaphat még egy esélyt. De titokban mondta el, és utána meg köröm szakadtáig ragaszkodott a hatalomhoz.

Epokit Drive 2011.10.26. 11:31:06

Nem azért, Zsolti, de amikor GyF aláírta Mesterházy nyilatkozatát, hogy ő mszp-s, de nem túl diszkréten mellékelte, hogy de csak a mai napra értve, az, gondolom, a gerincességre volt példa. Miközben mindenki tudván tudta, hogy M. kenyértörésre és tisztázásra gondol, nem maszatolásra. Nyilván béna volt a szöveg, hogy ez a megoldás belefért az aláírásába.
De miután ily módon bolondot csináltak belőle, még tapsikoljon is hozzá, és minden eszközzel segítse - ne feledd! - egy direkte konkurens párt képviselőcsoportját megalakulni? Mit tenne GyF az ő helyében? Gondolom, még pakolni is segítene, vagy küldene frissítőket...
Ha fél év, hát fél év, de ha vki azért (is) ült át, mert így biztosan bizottsági helyhez (és jövedelemhez) jut majd, de most fél évig mégis jön a keserű kenyér, akkor csak emlékeztetnélek, hogy ne már a ku.va költségtérítésről szóljon ez az egész, bas.ameg! (Hallgasd meg újra Feri von Őszödöt, bár, gondolom, tudod kívülről. El is várjuk itt Tőled. :))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 11:33:41

@ds9: ne felejtsd el azt az igen fontos pontot a sztoriban, hogy az utolso ket gyozelmet az mszp gyurcsanynak koszonhette....

az az mszp ostobasaga volt, hogy nem ertettek meg, nem eleg a kampanyban fiatalos lenduletet es a valtozasra valo fogekonysagot mutatni, hanem utana is ugy kell csinalni. es amikor fleto vitte volna vegig azt, amit akart, amivel sikerult "a szarbol visszahozni a baloldalt", akkor ezek a ven maffiozok kiadtak a fidesznek. mert ok megelhetesi politikusok, a mindennapi kis luxusuk mulik a mutyiorszag mukodesen. fleto eseteben ez nem igaz. ha o kiszall apolitikabol is miliardos marad, nincs szuksege a mutyizasra.

az, hogy az mszp ide jutott annak a hibaja, hogy nem hallgattak az oszodi beszedre. inkabb a fidesszel kotottek hatteralkut a sajat miniszterelnokuk ellen, cska hogy lophassanak tovabb batran....

gmower (törölt) 2011.10.26. 11:33:51

Ha így haladunk, már 2014-ben kinyithatom azt a pezsgőt, amit arra az esetre tettem félre, amikor az MSZP (álljon akkor épp akárhány darabkából) nem jut be a parlamentbe. :D

genyamagyar 2011.10.26. 11:33:59

@DillingerEscapePlan: Érdekes, ha nem Gyurcsány vált volna meg sz MSZP-től, hanem Kovács XIII János országgyűlési képviselő, nem lenne ennyi rettegő hozzászólás.

nu pagagyí 2011.10.26. 11:35:19

@Az igazi sztrovacsek: Nincs mit elitélni. Megválasztásuk saját teljesítményük is. Négy év meg sok idő, módosulhat a társadalmi igény és jobb, ha ez a parlamentben is leképződik. Egy képviselőtől nem feltétlenül azt várjuk el, hogy négy évig csak a pártközpont által megnevezett színű gombot nyomogassa.

gmower (törölt) 2011.10.26. 11:35:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "fleto eseteben ez nem igaz. ha o kiszall apolitikabol is miliardos marad, nincs szuksege a mutyizasra."

Még az a szerencse, hogy azok a milliárdok nem mutyizásból származnak...

nu pagagyí 2011.10.26. 11:39:06

@irógép: Gyurcsány Őszödig hazudott, Orbán még mindig hazudik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 11:39:16

@Epokit Drive: "ne feledd! - egy direkte konkurens párt képviselőcsoportját megalakulni? "

na latod, ez az "aki nem velunk, az ellenunk" gondolkodasmod az, ami miatt megerdemel az mszp minden bajt amit magara zuditott az elmult evekben.

tessek vegre felfogni, hogy akkora irtozatos, szemet gecilada mint orban, nagyon keves szuletik. tehat nagyon kevesen tudjak jol muvelni a megosztos-kiszoritos-utalkozos jatekot.

az mszp erre alkalmatlan. de azert belevagtak.

azt kaptak, amit erdemeltek. aki azert szavazott az mszpre, mert undoritotta a fidesz stilusa az most azt kapta toluk, hogy ezek is egy szarhazi, gerinctelen banda, csak meg gecinek is gyengek...

van ismerosom, aki ezert szavazott az mszp helyett a fideszre. mert ha mar mindketto egy gecilada lett, akkor arra a geciladara szavaz, amelyik jobban csinalja...

tiborc2008 2011.10.26. 11:39:35

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
"az utolso ket gyozelmet az mszp gyurcsanynak koszonhette..."

A 2002-est miért is?

röhögő 2011.10.26. 11:39:38

@gmower: "szopjatok, faszkalapok. mnegerdemlitek, hogy a fuleteken follyon ki amire leszavaztatok"
- Mutyizás csak annyiból, hogy fillérekért megvette a Taurus egyébként az Antall kormány által halálraítélt részlegeit és jól működő vállalatokat faragott belőlük.
Ahogy a Széles megszerezte a Videotont, meg az Ikaruszt. Ez utóbbiak hol vannak?
Míg Gyurcsány cégei - köszönik szépen - megvannak.

barli 2011.10.26. 11:40:14

vicces lenne ha az mszp visszavásárolna egy dk-st kilóra
Mondjuk az is vicces lenne, ha a feri megvenne még két szocit, hogy a jobbik legyen a legnagyobb ellenzéki erö.
Szóval van itt még tér a szemétkedésre, hajrá elvtársak!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 11:41:27

@gmower: biozonyitsd be egyetlen kurva forintjarol, hogy nem legalis.

hajra. jogodban all megtenni, ha tudod.

de ha nem tudod, akkor nezz melyen magadba, mert akkor bizony te kurtad el es a hiba benned van:-)

ben2 2011.10.26. 11:42:25

Miről is szól ez a - lássuk be, kissé röhejes - frakcióalapítási hiszti?
Gyurcsányék pontosan tudják, hogy a hatályos házszabály szerint kilépőként nem alakíthatnak frakciót. De nem is ez izgatja őket, hanem hogy az új pártjuknak jó előre felépített, politikai bulvárkampánnyal szerezzenek instant médiafelületet.
Ultimátumot adnak a házelnöknek, hogy fél napon belül adja áldását a frakciójukra és biztosítsa hozzá a szükséges infrastruktúrát.
Mert ha nem!
Hát, akkor bizony tüntetnek!
Meg az EU-hoz fordulnak!
A nyilatkozataikkal meg sem várták a házelnök válaszát, máris fideszes elnyomást és diktatúrát kiabáltak. Nyilvánvalóan arra ment ki a játék, hogy ha a házelnök a jogszabályokat követve jár el, esetleg más fórumokhoz (pl. házbizottság vagy alkotmányügyi bizottság) utalja a kérdést, akkor azonnal megindulhatott volna a PR kampány, hogy őket a Fidesz hú de elnyomja. Mert hogy fél az igazi demokratáktól. (Muhaha.)
Ha pedig Kövér kapásból ráüti a stemplit a frakcióalapításra, akkor meg "Orbán csatlósa megfutamodott az igazi demokraták elől", "a szabadság legyőzte a zsarnokságot", stb. szóvirágokkal lehetett volna végighaknizni a vidéket.
Nos ebbe a politikai pornográfiába pancsolt bele Mesterházy nagyon ügyesen, kivívva ezzel Gréczy elvtárs haragját: ha már a szocik sem tudják eldönteni, hogy akkor ők most kiléptek vagy mi, akkor mi köze ehhez a vircsaftnak a Fideszhez?
Gyurcsányék tehát nem azon zúgolódnak, hogy - jelen állás szerint - nem lehet frakciójuk, hanem azon, hogy ha lesz is, azt nem a "demokrácia élharcosa és/vagy a Zorbándiktatúra üldözöttjei" bevezetőkampánnyal sikerül megalakítaniuk.

Lorp 2011.10.26. 11:43:54

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Te komolyan elhiszed hogy az egész politikai elit tolvaj, csak fecó patyolat tiszta? Neki igazából semmilyen személyes ambíciója nincs, csak azt szeretné hogy minden magyarnak jó legyen? (kivéve akik tüntetnek ellene, mert azok csőcselék, meg fasiszták, meg veszett kutyák)
Szerényen megelégedne egy picike kis bekezdéssel a történelem könyvekben?
Nem semmi, de gondolom az orbán fanokat szívből megveted, mert fanatikusak:).
Látod zsolti miket neveltek ki magatoknak?:)

nu pagagyí 2011.10.26. 11:45:25

Az MSZP szépen belesímul a NER-be. 2014-ben ők lesznek a Fidesz szocialista tagozata. Amúgy semmi nem oldódott meg náluk, a DK kiválásával a többi frakció is egymásnak eshet, mivel eddig a GYF ellenesség tartotta össze őket. Most, hogy magukra maradtak, a mutyi lehetőségek leosztásában kéne megegyezniük.

leponex 2011.10.26. 11:45:38

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, Demokraták Szószólója, II.Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, ...

Kedves Bárdunk, látta-é vajh az atv-n
Ferencünk beszélgetését az Olgával? 3x néztem meg, nem akartam másodszorra sem elhinni, de az Ön főnöke tényleg az összeomlás határán küzd ezerrel. Ez méltányolható, de annyira semmitmondó, összefüggéstelen lózungokra telt csak tőle, hogy még a rendíthetetlen balliberális Olga kénytelen volt rákérdezni:
'És ezt miért higgyem el Önnek? '
Három másodperc (!) néma csend, mire Ferencünknek sikerült kinyögnie valami olyasmit, hogy 'ne nekem higgyen, higgyen saját magának'

Jó Zsoltunk, nem lenne jobb MOST abbahagyni az egészet, amíg még vissza lehetne vonulni (látszat)méltósággal, hivatkozni a gaz mindenkire, mert nem akarják megmenteni Magyarországot Ferenc vezetésével?
Hibás lehetne a Kövér, a Mesterházy, az Olga, a szocialisták, a fideszesek, a fasisztoákokok, a Dörner, az Atv-n reklámozott Csurka, az egész világ!

Ez a kilépősdi szappanopera közröhej :))) Önt végül is tanácsadónak vette maga mellé Ferenc testvérünk, nem kabarészerzőnek!

Petibá 2011.10.26. 11:46:16

ds9: stimmel, de sajnos ennél - az általad is megfogalmazott - jellemtelenségnél is nagyobb a bűnük.

irógép 2011.10.26. 11:47:27

@nu pagagyí:
Öszöd után is még nagyon sokat hazudott, sok mindenről. És igen Orbán is hazudik sok mindenről. Nem ez a baj, Gyurcsánnyal, hanem ahogy most az mszp-vel szembe viselkedik, az nagyon jellemző rá, hogy nem néz semmit, csak hogy előre törjön és elől legyen. Csak külsőségekben különbözik Orbántól, nem is véletlen, hogy Orbán már 89-ben elmondta Gyurcsány az igazi ellenfele. Más a közönségük, de mindkettő egy zsarnok akarnok, és mindkettőt vakon követik jó sok ezren, és mindkettő nélkül jobb lenne most már.

ds9 2011.10.26. 11:47:36

@irógép:

Csak a pontosség kedvéért, választást nyerő pártból lett nem 10%-os párt, hanem majdnem 20 (19,3 %), azért a 19,3, az nem 10 :D

Gogol 2011.10.26. 11:47:42

Megy a fight. Dési jánost kirúgták az ATV-től, Gréczyt meg lefokozták.

tiborc2008 2011.10.26. 11:48:29

kurcsányiék helyében azért aggódnék, hogy mi lesz, ha az agyalágyult vén fasz vitányi feldobja a bocskort, és csak 9 kis indián marad. Hiába vennének egy új tizediket, annak is le kellene tölteni a hat hónapot. Vagy beveszik tizediknek a szilit.
:-))

a Zamboni nem egy tészta 2011.10.26. 11:49:29

Kedves Gréczy Zsolt,

Gyurcsány Ferenc egy szánalmas pojáca. Valamennyi az elmúlt 20 évben regnáló politikussal együtt fél mondatot sem kapnak a jövő század történelem könyvében. (kivéve 1-2 személytelen dolog EU, NATO...) Gyurcsány Ferenc történelmi bűne, hogy elszalasztotta azt, hogy 6 év alatt valódi változásokat vigyen véghez + elszalasztotta azt is, hogy Öszöd után valódi politikai és közéleti kommunikáció legye. Az Ön levele is hemzseg a manipulációktól, érzelmi felhangtól... Már a címe is szánalmas, hordozza mindazt, amiért az emberek jelentős része hányingert érez Önöktől, a magyar közélet szereplőitől és a nekik tanácsot adoktól. Ön nem egyéb, mint az elmúlt 20 éve hazugságainak szekértolója. Az, hogy mindeki ugyanilyen, Önt és GYF-et nem menti fel.

Lorp 2011.10.26. 11:51:00

Zsolti tényleg kirugtak az atv-ből? Tényleg ti akartok okítani sajtószabadságból? De azért nyugtass meg. Ez amolyan demokratikus harc a koncért, és nem olyan fasisztoid mint a fideszé.

tiborc2008 2011.10.26. 11:51:22

maszopp kurcsánynak köszönheti a 2006-os minimális győzelmet és a 2010-es oltári nagy buktát.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 11:51:28

@genyamagyar: mutass nekem egy hozzászólást amiben valaki rettegésének ad hangot.

egerészölyv 2011.10.26. 11:51:31

@ds9: az eljövendő hetekről beszél :)

Gogol 2011.10.26. 11:54:13

@Lorp: Désit rúgták ki, Gréczyit lefokozták.

egerészölyv 2011.10.26. 11:54:26

@genyamagyar: ha már így belétek görcsösült a rettegés, légy szíves világosíts fel valamiről.
- Ha TI rettegtek, akkor a világ demokratái egyesülnek az LMP-vel, Kohn Bandi ordít, mint a fába szorult féreg, a világsajtó és Barroso "felmossa Orbánnal a padlót"?

- Ha a Fidesz retteg, akkor bruha-bru-bruhaha van, rettegnek a marhái Gyurcsánytól?

egerészölyv 2011.10.26. 11:55:34

@Lorp: a 168 Óra mindenesetre az ATV átállásáról adott hírt...

tiborc2008 2011.10.26. 11:56:22

@röhögő:
Wazze, a magyar alumíniumipar is a Taurus (gumigyár) vállalata volt?
Kihittevolna.

egerészölyv 2011.10.26. 11:57:40

@DillingerEscapePlan: nem lesz ilyen, a helyzet röviden ez.

- valaki vagy pont úgy vélekedik Gyurcsányról, mint Dániel Peti vagy Gréczy (sokkal több celebet hirtelen nem tudok felhozni),

- vagy egy elvadult, rettegő, moslékzabáló, genetikai rusnyaság.

egerészölyv 2011.10.26. 11:59:54

@Gogol: szegény Dési... Már rá sincs pénz? Vagy "a piac arról szóóóól..."? :DD

irógép 2011.10.26. 12:00:42

@ds9: a biztos párt választók között, valóban 19%, de országosan jóval kevesebb volt az. De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy Gyurcsány előtt teljesen más volt az mszp megítélése, mint manapság.

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 12:01:26

@genyamagyar: lassan írom, hogy a hozzád hasonló gyurcsányzombik is megértsék: c s a k r ö h ö g ü n k a p á p a i h ü l y e g y e r e k e n !

egerészölyv 2011.10.26. 12:05:01

@orgoványi erdőjáró: ó, de lehet, hogy csak álcázzuk a jókedvünket, és valójában rettegünk, mint Weesenmayer a csatornarendszerben.

Lorp 2011.10.26. 12:05:07

@Gogol: hvg.hu/itthon/20111026_greczy_desi_atv

Igaz, bocsánat gréczynél nem egyértelmű a helyzet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:05:44

@egerészölyv: ha szerintetek egymaga felelos az "emuttnyocev"ert, akkor egy ilyet kisujjbol kiraz, nem?

vagy most mar megint valamifele fideszes logikai disszonanciaba kell belefutnom?

mar megint az a baj gyurcsannyal, hogy elmebeteg idiota, ennek ellenre rendkivul agyafurt taktikus, mi?;-))

egerészölyv 2011.10.26. 12:07:55

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: tévedésben vagy, bár gyurcsányistákkal vitatkoznom nem szerencsés ötlet (engem kirúgnak a blogból, te maradsz).

Hogy jobban megértsd: Orbán egymaga felelős? Ha nem, akkor miért éppen őt gyűlölitek?

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:11:24

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: sipi, nemtudom tudtad-e, hogy Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző kárpáti hegyi-jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté. na ez a kövér laca az aki most szépen beintett egy jó nagyot a fletónak és fél évre száműzte a haverjaival együtt a függetlenek székébe, ahol mindössze 10 percet szólalhatnak fel összesen, napirend előtt pedig egyáltalán nem. én úgy gondolom Orbánnak megérte a kűzdelem :)

genyamagyar 2011.10.26. 12:11:55

@leponex: "Három másodperc (!) néma csend,"

Jesszusom, már az is baj, ha gondolkodik? Jó, jó, felétek ez nem szokás, kötelező bemagolni a lózungokat... :)

ili810 2011.10.26. 12:12:35

Az álproblémák özöne, mellyel a pártok eláraszják a közvéleményt, közös érdekükben, hogy az ország vagyonát és beáramló jövedelmét lefölözzék, alig követhető, szinte végtelen.

Acsarkodás a turilmadárról,szobrokról,kitüntetésekről,mindenről.
A kölcsönös vádaskodás lassan önfenntartóvá válik.
A kölcsönös szembenállás reflexszerüvé vált.
Az álvalóság érzelmileg megközelített álügyei mindinkább kiszorítják a valós racionális érzékelhetségének még a lehetőségét is.
A társadalom arra kondicionálódott, hogy bármi történjen is, azonnal az ilyen oldal-olyan oldal hamis tükrében próbálja meg értelmezni.
Ez idővel nem vezet sehová, csak teljes széteséshez.
A pártok érdekeinek gátlástalan követése az ország elpusztitásához vezet.

genyamagyar 2011.10.26. 12:15:05

@orgoványi erdőjáró: Én úgy érzem, tele a gatyátok! :-))))))

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 12:16:15

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: igen Sipikém, a kövérlacán :-))

Egyébként olvasva hsz-eidet olyan elemi orbángyűlöletet és gyurcsányimádat jön belőled, ami csak a gréciből jön. Komolyan ajánlom, hogy ne hergeld magad ennyire, mert rá fog menni az egészséged!
Sajnálnám, ha nem tudnám a hsz-eidet olvasni, mert elvitt egy agyérgörcs vagy szívroham! :-)

Kotkodus 2011.10.26. 12:17:00

@Flúgatlan: csak az első támadosort adják a tönkretételhez... a második támadósor éppen most van a pályán... és semmivel sem jobbak az mszp-szdsz-nél (sőt... de ez majd csak 2012-13-ban derül ki számodra)

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:17:23

@genyamagyar: mintha elfelejtettél volna reagálni a hozzászólásomra, melyben kértelek hogy mutass egy hozzászólást melyben bárki is a gyurcsánytól való rettegésének ad hangot.

lorantka_a_gall 2011.10.26. 12:17:45

@barli: Én nem vagyok fideszes, de én is csak röhögni járok ide. Szóval nem a ti kiváltságotok. :P
Biztos vannak olyanok, akik bosszankodni járnak ide - van akinek arra van szüksége -, illetve akad néhány Gréczy-szerű fan-klub tag.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:18:15

@orgoványi erdőjáró: agyérgörcs sipi esetében helyesen: agyhelyérgörcs :)

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 12:18:23

@genyamagyar: Várj, megnézem: jaj tényleg beszartam! :-)))

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 12:19:48

@DillingerEscapePlan: ne hergeld, mert tényleg megüti a guta! Annyira loose - loose szituban van, hogy ezt most baromira nehéz neki feldolgozni!

Épelméjű 2011.10.26. 12:20:13

Isten áldja meg Gyurcsány Ferencet!
Még egy ilyen "jó magyar" ember nincs kis hazánkban.
Komolyan mondom és hiszem minden szavát!!!!!

Ha Gyurcsány nincs, nem lett volna 2010-re az MSZP-ből 15-20 %-os támogatottságú párt.
Ha Gyurcsány nincs, NINCS ki kettészakítsa az MSZP-t. Ha nem szakad ketté az MSZP lehet még 2014-ben is 10 % feletti lett volna a támogatottsága! Így már tuti nem lesz!!!!
Ejjjjjjjjj:))))))

Gyurcsány pedig majd örülhet, ha egyáltalán bejut a parlamentbe, ejjjj!!!:)

Remélem 8 év alatt a Fidesz is erre a sorsra jut, majd ekkor lehet visszaköltözni ebbe a "szuper" kis országba.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:22:36

@orgoványi erdőjáró: dehogy nehéz, túl bonyolult műveleteket egyszerűen nem képes elvégezni, így beléjük se rokkanhat, hisz agy nélkül csupán a gerincvelőjében található idegsejteket használja. az ilyeneket sose üti meg a guta. max pityeregni kezdenek mint a hagyómiki, mikor összeomlik körülöttük a burok amiben éltek :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:23:15

@egerészölyv: ad 1. en nem gyulolom orbant, mert akik erzelmileg viszonyuil politikusopkhoz, az egy igazi balfasz, remekul kihasznalhato, ostoba droid

ad. 2. nem. orban nem egymaga felelos, ahogy hitler sem egymaga volt felelos. de tudom, hogy ha orban eltunik, az egesz fidesz eltunik a vezerkarral egyutt. orban a fidesz sebezheto pontja. termeszetes, hogy aki el akarja takaritatani ezt a politikai zrt-t, annak a leggyengebb pontot kell tamadnia. orbant.

ad. 3. az a mondat, hogy "tevedesben vagy" onmagaban lofasz es estifeny. semmit nem er, kutyaugatas a pusztaban. szemelyeskedes ervek nelkul. ha leirod, hogy amit leirtam itt es ott hibadzik ezert es azert, az megfontolas targyat kepezheti. a "tevedesben vagy" kifejezes onmagababn, ervek nelkul a sajat szegenysegi bizonyitvanyod.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:26:13

@Rwindx: meg mindig nem latok semmi illegalisat...

kiemelned azokat a reszeket, amik konkretan az akkor hatalyos torvenyekbe utkoztek?

tudod..

az, hogy szerinted nem igazsagos nagyjabol smemit nem jelent egy jogallamban.

tiborc2008 2011.10.26. 12:26:55

@Épelméjű:
Azt már mindannyian tudjuk, hogy kiknek kellene elmenni a p-ba (mindnek), csak azt nem tudja senki, hogy kiknek kellene jönniük helyükre.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:28:43

@tiborc2008: tulajdonképpen bárki jöhetne csak osztogasson pénzt az embereknek. nembaj hogy csődbe megy az állam, de legalább a hülyék örülni fognak míg a csőd be nem következik.

egerészölyv 2011.10.26. 12:31:44

@genyamagyar: nem lehetséges, hogy az orrod büdös belülről?

forrasztópákó 2011.10.26. 12:34:32

@DillingerEscapePlan:

Pont akartam is mondani, hogy vegyünk fel még sok államhitelt és adjunk a nyugdíjasoknak egyszeri 100e forintot, és mindenkinek aki minimálbérre van bejelentve egy piros szuzukit... Hát megérdemlik nem? Hát de...

Azokat a kulákokat akik 100e nettó fölött keresnek (a lábam is ökölbe szorul ha rájuk gondolok) meg nyomjuk meg egy 40%-os szolidaritási adóval...

Vagy egyszerűen csak együk meg a gazdagokat...

leponex 2011.10.26. 12:37:02

Kedves Bárdunk, Jó Gréczy Zsolt!

A szappanoperáról ballib felől emígyen értekezik H.A kollégája:

"„Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. […] Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek.”

(Őszödi Beszéd. Első felvonás)

Áll Feri a pódiumon, és beszél. A pártgyűlés közönsége feszült figyelemmel hallgatja. Csillogó szemek, néha föltörő tapsvihar, ováció. Az egész csarnok egy merő elhatározás: húzzunk bele.

Volt már ilyen.

Feri állt a pódiumon, és beszélt. Azt kérte, hogy legyen ő a miniszterelnök. Az lett, és lett lárifári, meg választási győzelem, majd lázas készülődés a reformmunkára, hogy aztán kormányt alakítson Szekeres Imrével, Kiss Péterrel, Szilvásy Györggyel. És Feri állt a pódiumon, és beszélt. Azt mondta, hogy keressenek másik madámot, ő ezt így nem csinálja tovább. Majd csinálta tovább, és lett Budapesten zavargássorozat, az Országgyűlésben bizalmi szavazás, és tönkrevert baloldal az önkormányzati választáson. És Feri állt a pódiumon, és beszélt. Azt javasolta, hogy legyen ő a pártelnök is. És pártelnök is lett, és jöttek a bársonyos reformok, az újabbnál-újabb kormányprogramok, a népszavazási bukta, a koalíciós társ kiebrudalása. És Feri állt a pódiumon, és beszélt. Azt jelenttette be kissé megtörten, hogy lemond a miniszterelnökségről, de pártelnökként továbbra is a magyar baloldal ügyét szolgálja, hogy három nap múlva úgy se szolgáljon tovább, miközben zajlott minden idők legszánalmasabb miniszterelnöki castingja, és lett a végére Fidesz-kétharmad. És Feri állt a pódiumon, és beszélt. Azt fejtegette, hogy nem új pártot kell alapítani, hanem az MSZP-t megújítani. Megalapította a Demokratikus Koalíciót, amely reményei szerint új életre galvanizálja a szocialista pártot, majd kezdeményezett szervezeti kérdésekről egy eredménytelenségbe fúló pártszavazást, hogy ennek sikerén fölbuzdulva ultimátumot intézzen a vezetéshez. Azonban az nem volt vevő a fölszólításra.

És most áll Feri a pódiumon, és beszél. Új pártot gründol. Nyugatost, nyitottat, baloldalit. Olyat, amilyenné az MSZP-t nem tudta galvanizálni, mert – valljuk be – a párton belüli küzdelemben alulmaradt. De kivel szemben is maradt alul?

Szótagoljuk, mert máskülönben nem fogjuk föl: Mes-ter-há-zy At-ti-lá-val szem-ben."

Épelméjű 2011.10.26. 12:38:36

Nem is kell tudnod, meg másnak tudnia, hogy "majd" "kiknek"!!!!!!
Ez egy tök felesleges kérdés!

A lényeg, hogy jöjjenek ÚJAK!
Majd az újak elmondják, mit és hogyan, miért és mikor akarnak csinálni, majd az emberek végiggondolva rájuk vagy nem rájuk szavaznak. A lényeg, hogy az elmúlt 20 év politikusai és pártjai (kivéve LMP és Jobbik) alkalmatlanok bárminemű kormányzásra és országvezetésre. Gyurcsány, Orbán, MSZP, Fidesz már rég eljátszotta a becsületét, már vagy 10.000.000.000.000.000-szor.

A lényeg: nem szavazunk MSZP-Fidesz, se EX Fidesz és MSZP politikusok pártjára.
Miért nem?
Hát csak mert az elmúlt 20 év nagy részéért ez a két párt KÖZÖSEN A FELELŐS!

Az Újak pedig majd jönnek, majd jönnek, ha úgy érzik, hogy itt az idő!!!!!
Olyan nincs, hogy nem jön új párt!!
Olyan viszont van, hogy egy PÁRT MEGSZŰNIK az összes korrupt tagjával egyetemben!

Lesz új, lesz, csak türelmesnek kell lenni! Hát lett a Jobbik is meg az LMP is!!!! Lehet még vagy fél tucat! csak türelem:)

A meglévő 4 pártból pedig tudatosan se MSZP-re se Fideszre és kivált részeire SOHA többet szavazni!
Amíg ezt az egyet nem fogják fel a választók, addig nem lesznek JÓ ÚJ pártok.

Waldi! 2011.10.26. 12:39:10

hvg.hu/itthon/20111026_greczy_desi_atv

Ennyi nem biznak magukban az MSZP "nagy oregjei" es fiataljai? Nekem Bolgar ur is gyanus, tul megerto Gyurcsannyal! De legalabb egyhaz lett a Hit Gyulekezet. Egyszer majd kerunk magatol valamit Pelikan elvtars.

Rwindx 2011.10.26. 12:41:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mutyiról volt szó, ha jól emlékszem a beszélgetésetekre.

Pl.: Természetesen a (állami tulajdonú) Magyar HitelBank teljesen jogszerűen adott gyfnek hitelt a MOTIM államtól való megvásárlására, ahol szintén érdekes volt hogy a MOTIM beszállt saját megvásárlásába. Ja az MHB akkori igazgatósági tanácsának tagja tök véletlenül Apró Piroska volt.

Nyilván az is tök véletlen volt, hogy szinte minden tulajdonszerzése az államhoz kötődött valami módon.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:41:18

@forrasztópákó: egyetértek. sőt, szerintem a legjobb lenne ha senkinek sem kéne dolgozni csak akinek kedve van. de aki járt iskolába meg egy kicsit több kvalitása van mint egy árokpucolónak, attól vegyük el a minimálbér feletti keresetet és adjuk oda azoknak akiknek nincs kedvük dolgozni.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:43:50

@Épelméjű: az új pártok létezése nem ettől függ, hanem attól hogy tudnak-e alternatívát kínálni. jelenleg csak nemtetszik a rencer, de alternatívát senki sem tud felmutatni, és valószínűleg 2014ig sem fog tudni, ezért új pártra kevés az esély, legalábbis olyanra akire érdemes szavazni, épp ezért 2014ben a fidesz újra meg fogja nyerni a választást. szerintem szavazz te is a fideszre.

leponex 2011.10.26. 12:44:24

...

Azt látom, hogy a „demokratikus ellenzék” különféle szereplői mindenféle felállásban és összevegyülésben utálják egymást, de hogy miben különböznek az elképzeléseik, azt nem. Nem csak azt nem tudom, hogy a most szétbútorozók miben hirdetnek mást, de azt sem, hogy az LMP, a Szolidaritás (plusz Milla és egyéb „civilek”), valamint az MSZP és Gyurcsány Magyarországa miben különbözne egymástól. Márpedig a pártosodásnak éppen ez volna a lényege.

Nem segít Gyurcsány szinkronhangja sem. Gréczy Zsolt azzal indokolja a szétválást, hogy „nincs ma olyan közösség az Országgyűlésben, amely ki meri mondani, hogy tiszteli a verseny szabadságát, a szociális piacgazdaságot, amely vállalja, hogy a leszakadókra is ügyelő kapitalizmust akar”. A volt főtanácsadó ismételten téved: a parlamentben csak ilyen közösség van, még a Jobbik is ki meri mondani, hogy „tiszteli a verseny szabadságát”, illetve nem meri kimondani – a többiekhez hasonlóan –, hogy nem tiszteli azt. Azonban amint a részletekre vagy a szlogenekre kerül a sor, akkor tömény demagógia ömlik mindenhonnan. (És igen, valószínűleg ebben a műfajban Gyurcsány május elsejei beszéde viszi el a pálmát, bár a most hétvégi tüntetés jelszava, miszerint „az egyetem a miénk, nem a befektetőké” is ott van az élen)."

dr. Kenderesy 2011.10.26. 12:45:41

Kedves Zsolt! Én egy vagyok az emlegetett MSZP-szavazók közül. Ezúton tájékoztatom, hogy az én morális tartásommal az égvilágon semmi baj nincs, van és erős. Hogy Önöknél mi a helyzet, azzal számoljanak el Önök, de nem hinném, hogy célravezető rugdosni és sértegetni a balos szavazókat. Minden ilyen kijelentésük csak azt az érzésemet erősíti, hogy a lehető legjobb dolog történt az MSZP-vel azzal, hogy Gyurcsány kilépett a spanjaival együtt.

kacsasult 2011.10.26. 12:46:06

@Petibá: jól beszéltél, ott a pont!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:47:47

@leponex: tehat haye a vilagbajnoki overt klicsko kesztyujevel szemben veszitett, nem klicskoval szemben?:-)

felto megszerezhette volna az mszpt, ha ugy feldobja puchekat a fidesznek, ahogy puchek dobtak fel ot anno.

igy nem oli meg szemelyesen az mszpt, siman hagyja megdogleni.

jabba74 2011.10.26. 12:48:10

Ez a blog egy szar.

genyamagyar 2011.10.26. 12:48:25

@egerészölyv: Neked szokott büdösödni az orrod? Csak nem azért, mert vitya hátsójában tartod? :-))))

Rettegjetek csak Gyurcsánytól - van is miért!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:48:44

@dr. Kenderesy: "hogy a lehető legjobb dolog történt az MSZP-vel azzal, hogy Gyurcsány kilépett a spanjaival együtt. "

mint amikor lekotnek valakit vegre a lelegezteto geprol, hogy ne szenvedjen tovabb...?:-)

Épelméjű 2011.10.26. 12:49:50

Új pártokra igény VAN!!!!!
A választani tudók 50-55 % egy mostani pártra se szavazna, az emberek 80-90 % nap mint nap érzi, hogy az állam és a kormányok ÁTBASSZÁK őket.
Az átlagfelhasználó érzi és tudja, hogy rosszul működnek Magyarország ellátó rendszerei, kormányzati szervei, adórendszere, stb....

Az átlagfelhasználó meggyőződése, hogy a FIDESZ és az MSZP korrupt, az átlagfelhasználó meggyőződése, hogy Gyurcsány és Orbán korrupt!!!!
Az emberek úgy gondolják, hogy az állam és a mindenkori kormány LOP a közösből, rosszul kormányoz, rossz intézkedéseket hoz, az ORSZÁG érdekei helyett saját pártjuk politikusainak ÉRDEKEIT tartja szem előtt, stb............

Az ÁTLAGFELHASZNÁLÓ a lelke mélyén tudja, NEM JÓ EZ ÍGY!
Azt is nagyon jól érzi és sejti, hogy a mai állapotokért a FIDESZ és az MSZP közösen felelősek!!!! Gyurcsány és Orbán KÖZÖSEN csinálta amit csinált, egymástól el nem választható egyik sem!
Ezt is érzik az emberek.....

De valami kellene, hogy ebben HIGGYENEK is és ennek következményeként azt mondják:
SOHA TÖBBET NEM SZAVAZOK MSZP-FIDESZRE, se belőle kivált politikusra!!!
Ez még sajnos nem jött el:((((((((((((

forrasztópákó 2011.10.26. 12:50:00

@DillingerEscapePlan: Nah, vannak itt életképes baloldali ötletek. :)

De amire ezt nagy vezéreink megvalósítják én sajnos Ausztriában fogok rabszolgaként kapitalizmust építeni. Nemzetáruló-e vagyok...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 12:54:21

@Rwindx: a mutyi buncselekmeny.

hivatalos neven korrupcionak hivjak.

az, hogy valaki olcson jut valamihez aztan penzt keres vele, az teljesen legalis.

es nem nagyon lehetett mashonnan szerezni, mert lehet, hogy te meg kicsi vagy es nem emlekszel, de nem volt mas tulajdon, csak allami. minden allami volt. es minden meg is dolgott szepen, kiveve azt, amit privatizaltak.

tudod, a felsorolt gyarak, uzemek tobbsegeben prosperalo vallalkozasok. szemben mondjuk a magyar postaval, aminel szarabb, becstelenebb, szemetebb, tolvajabb szolgaltatast meg nem szart ki magabol orszag.

talan a parlament a rosszabb csak.. de nagy a holtverseny...

szoval minnel kevesebb marad az allamnak, annal jobb. koszonjuk, az allam megmutatta mar kadar alatt, hogy mire kepes es hogy kell kezelni.

Épelméjű 2011.10.26. 12:54:57

@DillingerEscapePlan:

Szerintem Te se és más se szavazzon a Fideszre. Se az MSZP-re és Gyurcsányra.

Figy, ha megint rájuk szavaznak 2-3 millióan, akkor hogy tűnnek el a süllyesztőben? Nem azt mondom, hogy ne szavazzon rájuk senki?:) Miért gondolod azt, hogy nekem meg éppen rájuk kéne szavazni?:)))

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:56:37

@genyamagyar: már megint azt veszem észre kedves genyamagyar hogy még mindig nem sikerült olyan hozzászólást mutatnod melyben bárki gyurcsánytól való félelmének adott volna hangot.

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 12:57:55

@Épelméjű: én a fideszre fogok, szerintem tedd azt te is. vagy mutass nekem egy pártot amelyik szerinted alkalmasabb a kormányzásra. én nem látok ilyen pártot a fideszen kívül.

leponex 2011.10.26. 12:58:25

Rwindx 2011.10.26. 12:42:53
@leponex: :D "
;-)

H.A. szerintem egészen ideillő Kedves Bárdunk mostani posztjához:)
...

' a Gyurcsány-fanclub egyre inkább a viccbéli agresszív kismalacra hasonlít, aki ül a gödör alján, és amikor az arra járó róka lekiált, hogy „várj, hozok létrát”, akkor az fölüvölt, hogy nem várok. Hú, most nagyon röstellem magam, mert ezzel a viccmeséléssel az ATV-n futó „Demokraták” című műsorba is befértem volna, ám mit csináljak, ezek pontosan ilyenek.

Már sehol sincsenek, semmijük sincs, de látványosan megvetnek mindenkit, aki nem olyan, mint ők. Ha Sólyom László élesen és nyilvánosan bírálja az alkotmányt, akkor egyikük biztosan megírja, hogy Sólyom most már tényleg szégyellje magát. Így kell a demokratákat összefogni. Azt viszont egyikük se veti föl, hogy a lojalitásuk jutalmaként micsoda rettenetes figurákat kell elviselniük. Nemcsak a „nemzeti oldal” jelesei nem tették soha szóvá Szijjártót, hanem a legendás kritikai értelmiség se mondta azt Gréczyre, hogy „fúj, Feri, ezt vidd innen”. A minőségnél fontosabb a kötelékben repülés.

Habár… habár, ez a Gréczy lehet, hogy mégiscsak hasznos. Mintha váratlanul ő világított volna rá az új párt megalakításának értelmére. Ezt írja: „a hiányzó politikai mezőt – bár ezt némelyek bosszúsan veszik tudomásul – tegnaptól elfoglalták. Ráadásul Gyurcsány tette”. Elfoglalni a hiányzó politikai mezőt? Ennél nem lehet törökgáboribb szabatossággal megfogalmazni, hogy mennek a levesbe. Ha így van, akkor az egyik probléma letudva. Várjuk a következőt.'

Démonmac1 2011.10.26. 12:59:56

No, Mesterházyval az a piciny apró bajom, hogy nem hiszem el róla, hogy képes lenne irányítani. Nincs olyan kisugárzása. Az Mszpt régen meg kellett volna újítani, fiatalokkal feltölteni a lukakat, pihenőbe tenni a vén rókákat, és egyáltalán, tömegbázist létrehozni, mit ahogy azt Orbán Viktor csinálta a Pöcs - módra:D (Polgári öntev.cs.)

Az hogy a baloldal megosztott, egyrészt önmagának köszönheti, a régiek (érthető okokból) ragaszkodnak a pozícióikhoz.
Nagyon kevés a "feljövendő generáció". Ezzel a megosztottsággal sajna a Fidesz malmára hajtják a vizet.
Viszont, egy csomó ember bizonytalanná vált szavazatügyileg, rengetegen vannak, akik középutat követnének - de nincs politikai képviseletük.

megint 2011.10.26. 13:00:50

A DK lassan mindenkivel rosszban lesz, tegnap az lmp-s góré is kijelentette, hogy nem lép koalícióba senkivel. Eszembe jut valami: "egyedül vagyunk tibor", új szdsz-t akar lenni ez a DK, nem szép dolog azok fészkébe "tojni" akiknek köszönhetően mandátumuk van, ha már ezt csinálják akkor talán vissza kéne adni, úgy hitelesebb lenne. G. Zsolt új taktikája, hogy egy mszp-fidesz nagykoalícióval rémisztgeti az embereket, legalábbis egy részüket. Molnár repper tegnap hozta a kötelezőt mikor Balos Olga faggatta, aláírta azt a nyilatkozatot? Repper: nem emlékszem. Ezt mondják a bíróság előtt is, ez amolyan régi szoci reflex.

ili810 2011.10.26. 13:03:25

@Épelméjű: Ha 21 évig nem volt világos, mára azzá kellett, hogy váljon a kiútttalan áldemokrtikus rendszer minden további perce csak káros lehet az országnak.
Szerencsére a viszonyok olyanok, hogy megszüntetését könnyen és békésen el lehet érni.
Hamis az az unos unttalan ismételgetés állítás, mely szerint a demokráciát leginkább a választáson való részvétellel lehet támogatni.
Ez így nem igaz. A demokrácia lényege az önrendelkezés joga, ill. annak gyakorlása.
Ha olyan körülmények állnak elő, hogy a szavazás ezt nem tudja szolgálni, akkor a nem szavazás marad az eszköz mellel e jogot érvényesíteni lehet

Magyorországon olyan viszonyokat alakítottak ki a választás tartását értelmétől megfosztó, azt csak uralmuk állandósítására használó áldemokraták, amikor ez az egyetlen út maradt az önrendelkezés jogának érvényesítésére.
Biztosra vehető, hogy követése nem is volna hatástalan.

Az emberek szavazatai nélkül, mikor nincs kik közül választani, otthon maradnak, az áldemokratikus rendszer elveszti legitimitását, magától fölgöngyölödik.

Démonmac1 2011.10.26. 13:05:13

Személy szerint legszívesebben Bajnai Gordonra szavaznék. Neki kéne összeszednie egy hiteles csapatot, még azt se bánnám, ha vegyes lenne az összetétele, csak ne az legyen, hogy 4 évente kidobnak mindent, és újra a nulláról.

egy hang innen a sodródó tutajról.

Rwindx 2011.10.26. 13:06:45

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A mutyi nem feltétlenül korrupció, lehet hivatali visszaélés, közpénzekkel való visszaélés, felelőtlen gazdálkodás, csalás is. A célja az hogy valaki valamilyen előnyhöz jusson, többnyire más kárára.

Megkérdezném ha te besétáltál volna az MHB-hoz, hozzádvágtak volna 700 millát? Ha nem akkor miért nem? Ha azért nem amire mindenki gondol akkor az mégis mi?

Ha ez sorozatosan megtörténik akkor az mégis mi?

Parfümözheted meg csomagolhatod a szart, de az attól még az marad.

tiborc2008 2011.10.26. 13:09:34

@Démonmac1:
"4 évente kidobnak mindent, és újra a nulláról."

Hát momentán 2006-ban maszoppnak nem a nulláról kellett mindent újrakezdenie.
Az eredmény közismert.

[medi@slag] 2011.10.26. 13:10:42

N@Waldi!: úgy látszik volt valaki épelméjű a hitgyüliben is, aki látta azt a förmedvényt amit műsornak neveztek.

És rájött hogy egy ilyen szánalmas, egyoldalú fröcsögés és kínlódás még az ATV-n is vállalhatatlan :-)

leponex 2011.10.26. 13:11:05

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
az allam megmutatta mar kadar alatt, hogy mire kepes es hogy kell kezelni. "

Ja. Szocialista egyeduralom alatt.
Vagy nem oly rég, amikor mindezt a 'liberálisokkal' együtt mutatták be. Kóka bácsi tudna mesélni a 'rossz tulajdonos államról', amikor épp ők babrálták kedvükre és hasznukra a maradék államot.
Oszt milyen szép és eredményes is lett a teljes privatizációt követően az ország.
Az a komcsi Kína meg totálisan becsődöl a nagy állam miatt.

Démonmac1 2011.10.26. 13:11:33

@tiborc2008: De pl volt már egy fideszkormányzás is, nem tanult belőle senki?? (Fehérhajó, Kaya Ibrahim, stb?)

A kövi váltáskor egy csomó mindent vissza kell majd csinálni.

Démonmac1 2011.10.26. 13:12:34

@leponex: Kína nem fog becsődölni, jóval okosabbak ők annál:)

Démonmac1 2011.10.26. 13:14:39

@[medi@slag]: Mert te inkább a kormánypárt agymosásnak hiszel:)

(ami voltaképp érthető, hisz onnan van a zsetonod, ha kormányváltás lesz, akkor sok embernek fog változni a munkahelye)
már megint.

u.i. az egymillió új, mikorra várható?

orgoványi erdőjáró 2011.10.26. 13:19:39

@Rwindx: ne magyarázz Sipinek, mert sosem fog egyetérteni a tényekkel. Őt a tények egyáltalán nem zavarják imádott Gyurcsányának magasztalásásban, vagy gyűlölt Zorbánjának pocskondiázásában.

slingsh0t 2011.10.26. 13:20:01

És most, sok induló közül, igen szoros versenyben Gyurcsány Ferenc elnyerte a baloldal Torgyán Józsefe címet!

ili810 2011.10.26. 13:20:25

@Démonmac1: A nem mesés állapotok népmeseiek.
Hétfejü Sárkány szedi rejtőzködve áldozatait. Csak a fejei láthatóak, a pártok.
Tüzet okádnak-egymásra és szüntelenül. Csak lángja van, hője nincs. Hohya nyakak egy testből ágaznak szerte, gondosan takart.
Többpárt-egysárkány-rendszer működik.

Démonmac1 2011.10.26. 13:22:38

@ili810: Igaz, jó meglátás, szeretem a meséket. (bár az, hogy a mindennapokban is szembesülök vele, már kevésbé)
Grimmék lehúzhatják a rolót, O.V. ellenében.

leponex 2011.10.26. 13:24:02

@Démonmac1:
De nagy az állam, és az rossz gazda. El kell adni mindent, és akkor jó lesz.
Vagy mégse?

A Fehérhajó az a legújabb? Vagy eddig titkolhatták?

Az Ibrahim barátunk amúgy a Horn kormányzat alatt üzletelt :)
Jó, nagyon kispályás volt egy alumíniumvertikumhoz képest, de aki a kicsit nem becsülte, az a nagyról lemaradt. (Na jó, nem teljesen ;-) )

Épelméjű 2011.10.26. 13:24:06

@DillingerEscapePlan:

Figyelj, miből gondolod, hogy MUSZÁJ SZAVAZNI??????? Miért hiszik azt az emberek, hogy KÖTELEZŐ a meglévő pártok közül BÁRKIRE is szavazni??????????????

Ki mondta ezt a baromságot?????????
Nem vetted még észre, hogy sokan csak azért szavaznak Fideszre vagy MSZP-re, mert szerintük az a "kisebb rossz"??????????

Szóval Te is ilyen szavazó vagy?

Rwindx 2011.10.26. 13:25:20

@orgoványi erdőjáró: tudom, de néha jót szórakozok rajta :)

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 13:25:36

A Legfőbb Ügyészség október 13-án elbírálta Gyurcsány Ferencnek a meggyanúsítása ellen tett panaszát a Sukoró-ügyben - tudta meg az MNO az ügyészség szóvivőjétől. Horányi Miklós tájékoztatása szerint elutasították a hivatali visszaéléssel gyanúsított volt kormányfő panaszát.
Érdekesség, hogy Gyurcsány eddig - legalábbis saját bevallása szerint - szinte minden okiratot, jegyzőkönyvet nyilvánosságra hozott az általa és "barátai" által üzemeltetett www.sukoroper.hu internetes oldalon. Azonban a gyanúsításának elutasításáról szóló határozatot - bár már legalább egy hete kézhez kellett kapnia - nem tette közzé.

lajos0 2011.10.26. 13:25:38

@Bogyó 2: Igen. Ez a kisöreg is a Fideszre orbán cigánysága miatt nem szavzott. Ő utálja a cigányokat, a zsidókat, meg a fasisztákat, így maradt az MSZP. Ez a mostani gyurcsánypárt szerintem el sem fogja érni az ingerköszöbét.

A világ meg tényleg sokszínű, hiszen zsidó gárdistáktól, a cigány MIÉP-esig, már mindent láttunk.

tölgyes 2011.10.26. 13:26:03

Kedves DK-sok. Ezt Gyurcsány megint csak elkúrta. Ez az igazság.. Még alig néhűány hónapja harsogta a zsolti, hogy a többség Gyurcsány mögött áll.. most pedig úgy tűnik kiseprúzve kullog ki a szobából.. mert se a valódi erőviszonyokkal, se a jogi hátérrel, se a szükséges előrelátással és rugalmassággal nem rendelkezettt. Még arra is képtelen volt, hogy egy 10 fős frakciót átvigyen a túlsó partra.:( Ha Gyurcsány vezeti a bibliai zsidók Vörös tengeren való átkelését, akkor mind odavesznek:(

Most minden attól függ, hogy a "lekötelezett" Kövér hajlandó lesz-e felrúgni és figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy Gyurcsány kilépett..: Azt gondolom kicsi a valószínűsége. Ráadásul a ház az elutasítást 90% feletti arányban fogja megszavazni:(.. ez is rávilágít Gyurcsány valódi helyzetére.. és arra, hogy egy 6 méter utcát 30 méter hosszan megtöltve még nem képvisel semmilyen érdemi politikai erőt:(

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 13:27:18

@Épelméjű: minden szavazás alkalmával megnézem milyen az a párt ami az ország (nem az én személyes) érdekeit a leginkább szolgálni tudja, és arra szavazok. ilyen egyszerű. ha egy párt sem lenne amelyik szolgálná az ország érdekeit, akkor egyikre sem szavaznék. de most volt, fidesznek hívják, és ugyanígy fogják hívni 2014ben is.

Démonmac1 2011.10.26. 13:28:14

@leponex: Ha már megkérdezted nekem (plusz a család:) személyesen GY.F volt a legszimpatikusabb őszöd előtt és utána is. Nem a pártja, hanem ő maga.
Tippelj, hogy kire fogok...

Epokit Drive 2011.10.26. 13:30:11

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ne haragudj, biztos még számtalan (ellen)példát tudnál hozni ismerőseid köréből, de ez mind kevés. A politika célja a hatalom. Hatalmat szerezni manapság a választások megnyerésével lehet, választást nyerni pedig (több egyéb módszer mellett, de alapvetően) a hatalom megfelelő gyakorlása segít (ha jó a kormány, megszavazzák újra).
Namost. Ha Gyurcsányék nem a hatalomra hajtanak, vagy Mesterházyék nem ezt teszik, akkor kár ott ülniük, menjenek dolgozni helyette (mondhatnám demagóg nyelven). Ha viszont igen, tehát nekik hatalom kell, akkor eleve konkurensei egymásnak, de mivel egy tőről fakad a két párt (nevezzük e tövet szociálliberálisnak), kifejezetten is ugyanarra a választói csoportra céloznak (majd).
Ha ebből nem az jön ki Neked, hogy az együttműködés lehetősége mellett (ki akar egy ballaszt-Gyurcsány pártjával együttműködni, amikor végre megszabadultak tőle?) azért lesz itt megosztottság is, akkor magyarázd el, hogyan lesznek itt a dolgok.
A "szeressük egymást, gyerekek" típusú magyarázatokkal viszont eleve ne fáradj, ez az eddigi tapasztalataink alapján nem passzol a politika lélektanához.

Ed

Démonmac1 2011.10.26. 13:30:24

Ha már sukoró szóbakerült, azért kéne eljárást indítani, hogy ki miatt nem valósult meg.
Micsoda hatalmas adóbevétel lehetett volna belőle, mennyi munkahely...

kolgét 2011.10.26. 13:31:23

Valamiér' a következő vicc jut eszembe gréci itteni folyamatos kínlódásáról:
"Vadász az erdőben bóklászik. Jön szembe a medve. Puska vállra, tűz - csütörtök.
Medve: idefigyelj vadász, két választásod maradt: vagy megöllek vagy leszopsz.
Vakarja a fejét a vadász, de nincs mit tenni, élni akar, leszopja a medvét. Mehetett dolgára.
Másnap vérgőzős fejjel ment az erdőbe bosszút állni. A biztonság kedvéért két puskával. Jön is a medve, puska elő,tűz-semmi. Sebaj ott a másik, cél,tűz-megint semmi. Medve-mint tegnap- ajánlatot ad, vadász szív.
Harmadnap a helyzet hasonló, vadász az erdőbe, medve jön, fegyverek besülnek.
Medve végigméri a vadászt, majd megszólal: vadász, vadász, én azt hiszem, te szopni jársz ide!"
Na gréci, valahogy így vagyok a te ténykedéseddel!

barli 2011.10.26. 13:31:34

@tölgyes: Mesterházy/Puch helyében én most felajánlanám a kilenceknek, hogy mivel még nincs frakció és hivatalosan nem is léptek ki (nincs kilépési nyilatkozat), holnapig még bejelenthetik, hogy maradnak. Mekkora poén lenne már :)

Várúr 2011.10.26. 13:31:51

Annak a "mélyen züllött pártnak" hosszú éveken át Furcsány volt az elnöke. Az a "mélyen züllött párt" csinált belőle miniszterelnököt. Az a "mélyen züllött párt" állt ki mellette egy emberként mentelmi joga felfüggesztésekor. Az a "mélyen züllött párt" nem rúgta ki páros lábbal, amikor új pártot kezdett szervezni, és vissza akarta adatni - kettő kivételével - az összes mszp-képviselő mandátumát. Amit most eszük ágában sincs visszaadni. Egy "mélyen züllött pártot" hagytak ott a még be sem jegyzett DeKo kedvéért, hogy közben gyermetegen hazudozzák: "Nem léptünk kiiiiii...."

leponex 2011.10.26. 13:34:36

@Démonmac1:
Mondjuk én a Fehérhajót kérdeztem :)
Egészségedre váljék Ferenc testvérünk!
Azért a Hont András elébb idézett összefoglalása nem sokat segít töretlen szimpátiád virulásának mások számára is közérthetővé válásában ;-)

Démonmac1 2011.10.26. 13:37:19

@Várúr: Azt a mélyen "zülött" pártot kellett volna feloszlatni, és újraszervezni de erre képtelenek voltak.
Meg kellett volna újulniuk, új arcokkal
Azért szavaztam rájuk, mert azt reméltem, hogy megállítják Viktort, és a jobboldali előretörést. Ez nem sikerült, sőt az a rengeteg kakas, szétkapirgálta a szemétdombot..

genyamagyar 2011.10.26. 13:37:31

@kolgét: Várj, tudok egy jobb viccet: "Azt hazudja Orbán, ha 2/3-a lesz, eljő a Kánaán. És 2/3-a lett. Azóta szop az egész ország!"

Ha ha ha! :-)))))

kolgét 2011.10.26. 13:40:28

@genyamagyar:
Tudom, szubjektív, de az én viccem legalább vicces. A Tiéd inkább szánalmas.

genyamagyar 2011.10.26. 13:40:30

Ha van züllött párt, akkor az a fidesz. Élén Dajcs Fűr Félrebaszó Tamással.... (DFFT) :-)))))

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 13:40:36

@genyamagyar: már megint azt veszem észre kedves genyamagyar hogy még mindig nem sikerült olyan hozzászólást mutatnod melyben bárki gyurcsánytól való félelmének adott volna hangot.

Démonmac1 2011.10.26. 13:40:50

@leponex: Bocs, a fehérhajó az csak eszembe jutott, annak kapcsán, hogy volt azért a Fidesznek egy két tisztázatlan ügye, és ennek ellenére megbíztak bennük az emberek (nemkevés mértékben az Mszp balfaszsága miatt)

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 13:41:34

@genyamagyar: nemtudom tisztában vagy-e azzal a ténnyel, hogy Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.

barli 2011.10.26. 13:43:33

@genyamagyar: ö azt mondta hogy "kis gyözelem kis változás, nagy gyözelem nagy változás"
Na most változás tekintetében nem hazudott...

Démonmac1 2011.10.26. 13:44:25

És a kolbászból font kerítést is megadóztatták, visszamenőlegesen is.

ili810 2011.10.26. 13:45:17

@Démonmac1: Egyszer volt, hol nem volt,volt egyszer Gyurcsány,egy Orbán, és a nép. Egyrésze Gyurcsány híve volt, másik része Orbáné. Gyurcsány és Orbán elhívták a népet a tóhoz fürdeni. Az emberek levették ruháiak a parton és bementek a vízbe. Hamarosan kiderült, mocsárba mentek. Hínárok akaszkodtak rájuk, úszni nem tudtak, és csak süllyedtek lejjebb és lejjebb, a feneketlen lápba. Orbán hívei egyik kezükkel torkon ragadták Gyurcsány híveit, arcába mutogatva kiabálták: Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba, Közben egyre lejjebb süllyedtek, de csak szorították egymás torkát. Még a szemük is kigúvadt, de hörögve ismételték ,Miattatok kerültünk a mocsárba, Miattatok kerültünk a mocsárba.
Aztán eltüntek, és csak buborékok szálltak föl.Gyurcsány és Orbán egymásra néztek, összeszedték a ruhákat és elvitték eladni,hogy abból is kerüljön még egy kis pénz.

B-rocker (törölt) 2011.10.26. 13:47:57

Azt hittem a hitgyülisek feristák. aztmégse.

tölgyes 2011.10.26. 13:49:00

@barli: Ez a játék nem poénra megy:) Már az a tény, hogy mandátumtolvajnak minősítették őket és kívántak sok sikert az SZDSZ felélesztéséhez - jelzi, hogy a háttérben sok otrombaság történt Gyurcsány részéről..:( Nagyon elkúrta azzal, hogy a mandátumok visszaadására szólította fel őket:( Az is jó poénnak tűnhetett:).. csakhogy megalapozta a "kilépés" levelet, ami mögött szilárd MSZP többség áll. Az az igazság, hogy ebben a tizesben nem látok egyetlen olyan embert sem, aki ért a szervezéshez, építkezéshez, a jogi normák értelmezéséhez és alkalmazásához. Ennek hiánya máris megmutatkozik.

tiborc2008 2011.10.26. 13:49:22

Kétségtelen, a legjobb lenne kurcsányt és vitykát egy cellába zárni 15-20 évre, ott legalább egymást kúrogathatnák, nem minket.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.10.26. 13:50:20

Remélem, ezek után a fidesz ötharmaddal nyer, s bezárnak mindenkit, Gyurcsánytól kezdve, Mesterházyn át egészen Gréczyig.
Gratulálok, elindultak a lengyel úton!

Csak egy kérésem lenne: álljanak minél előbb félre, hogy teret kaphasson más erő, mert magukkal és az MSZP-vel Orbánt már nem lehet leváltani.

Gratulálok még egyszer, így kell szétverni mindent! Csak most már tegyék minél gyorsabban!

genyamagyar 2011.10.26. 13:50:46

@kolgét: Igazad van, szánnivaló ez az ország.

genyamagyar 2011.10.26. 13:54:39

@ili810: Na ez legalább vicces! :-))))

tiborc2008 2011.10.26. 13:55:12

@B-rocker: Hitgyülisek feristák ... voltak, amíg ő állt nyerésre.
:-))

leponex 2011.10.26. 13:56:10

@Démonmac1:
Jó, de ha már tisztázatlan ügyeket említesz, legalább valóságos legyen :)

Az ibrahimos sztori amúgy teljesen 'elfogadott' adólenyúlási módszer volt akkoriban, mondhatni pitiáner összegekért.
Kétmilliárdért már egy Dataplexet is jól meg lehet forgatni a piacon. Ibrahimunk nem is vitte többre a kamionvezetésnél, nem úgy mint Gordonunk :)

jozicsenko 2011.10.26. 13:57:34

1. az mszp kiásta a csatabárdot: oszt hogyan? visszaütött? :-)))

2. Fidesz-KDNP: a legeslegelején már tudni lehetett, hogy ez lesz, lenyilatkozták, leírták: lesz kettő frakció. De TI meddig tagadtátok a kilépést? tegnapelöttig? a hétvégén még mindenki maradt! amikor pénteken alá kellett írni a bennmaradásról a papírt, Ferkó aláírta, nem? :-))

3. MDF-MDNP: akkor és ott megegyeztek, nem? pont mint a fidesz-kdnp: nálatok mikor volt megegyezés????

4. a simaképű cimborád (nem a mesterházi, a csabigyerek) nem tudott egy értelmes mondatot belenyögni a tv kamerába tegnap: megkérdezték: kilépés vagy kizárás? mire jön a válasz: egyéb módon - de hogy hogyan, azt nem mondta: csak mekegett, hogy egyéb módon...

sz.rkavarás, ködösítés: pontosan lefeditek azt, amiért az átlagember a politikát és az mszp-t meggyűlölte, amiért buktatok, amiért eltüntök majd a süllyesztőben: hiteltelen, hazug banda vagytok, akiknek a levegővételt sem lehet elhinni

egyéb módon, persze...

tölgyes 2011.10.26. 14:00:25

@tiborc2008: Ahogy hallom-olvasom a Désit meg a Grécyt máris tressékeli kifelé az ATV:(Már az is a fidesz keziben van:), nem csak Mesterházy:)

DillingerEscapePlan 2011.10.26. 14:00:30

@genyamagyar: már megint azt veszem észre kedves genyamagyar hogy még mindig nem sikerült olyan hozzászólást mutatnod melyben bárki gyurcsánytól való félelmének adott volna hangot.

tiborc2008 2011.10.26. 14:04:09

@tölgyes:

Az biztos, hogy jókat röhöghetünk még rajtuk!
:-))

tölgyes 2011.10.26. 14:05:02

@tiborc2008: Az egy érdekes kettős lenne.. Én azonban megvárnám bvele, míg Orbán kitakarítja a Gyurcsány által ránk hagyott Augiász istállóját. Ez eltart méfg néhány évig.:(.. hiszen a mocsok se két nap alatt gyűlt benne össze.:)

Démonmac1 2011.10.26. 14:06:28

@leponex: Utánnanézhetsz.

Bárki is kormányoz, mindig van valami.
Most extrasokminden van, és messze van még a vége.

tölgyes 2011.10.26. 14:10:00

@tiborc2008: Nem is tudom mi lesz a nagy négyessel:(.. de remélem Désinek lesz belőle annyi haszna, hogy kikezeltetheti idűlt nátháját.Egy biztos.. az a műsor se lesz már a régi.. Imádom amikor Mészáros kinyilatkoztatja a nagy semmit. Óriási érzéke van ahhoz, hogy fontosnak tüntesse fel a mondanivalóját, amelyik üres mint a kongó hordó:( Pedig hajdan még reméltem tőle valamit:(

genyamagyar 2011.10.26. 14:10:28

@DillingerEscapePlan: Ejnye, ejnye kedves Dillinger! Miért gondolod, hogy én mutatok neked bármit is? Miért gondolod, hogy bármilyen hangyaf*sznyit is érdekel a véleményed?

Ki kell ábrándítsalak - tudom, kemény ez élet - nagyívben teszek arra, hogy két rettegésed közben mit vársz tőlem.

Hát így jártál! :)))

Démonmac1 2011.10.26. 14:11:03

@tölgyes: Orbán csak tessék lássék takaríttatja azt az istállót, hiszen ő maga is tevékenyen résztvett annak telehordásában.

Esztergomban is voltak érdekes dolgok, a helyiek tudnának mesélni, ott a Fidesz megmutatta kicsiben a modellt, no ez megy nagyban.

barli 2011.10.26. 14:16:19

@genyamagyar: a gyurcsányimádóknak tényleg már csak annyi maradt, hogy elhiszik, hogy mindenki retteg tölük.

Olyan ez, mint a Dolly Roll volt a Szigeten pár éve. A legjobb buli volt, mindenki örjöngött, ök meg elhitték, hogy azért, mert annyira jók :)

nu pagagyí 2011.10.26. 14:17:11

@tölgyes: Időarányosan jól állunk. A demokráciát már el is takarították. Már csak egy párat kell aludnunk, hogy akár Te is egy munkatáborban dícsérgesd a rendszert.

alpaca 2011.10.26. 14:21:22

"Aki nem tud kormányozni, az ne csinálja!" - mondta Ferenc és magára gondolt. :D

leponex 2011.10.26. 14:25:20

@wagem:
Tiltakozom!
A Zsolti a miénk is! Nem adjuk!
Megvédjük a Gréczyt!
(Megvédjük! Megvédjük! Megvédjük! ... zúgja a tömeg )

barli 2011.10.26. 14:33:59

tényleg, a blog.hu-ról is ki lehet rúgni valakit? ;)

nu pagagyí 2011.10.26. 14:34:34

@alpaca: Mesélj valamit a mostani kormányzati sikerekről. Eddig annyi történt, hogy felélték az előző kormány által megtakarított pénzeket.

A kibontakozó koncepció pedig valamiféle módosított kommunizmus, központi árszabályozással, államosítással, hatóságok ezreivel. Annyiban azért különbözni fog a klasszikus modelltől, hogy néhány ember lehet majd gazdag is: 10-20 zsarolható oligarcaha és a kétszámjegyű sorszámot viselő párttagkönyvek tulajdonosai.

kolgét 2011.10.26. 14:40:36

@nu pagagyí:
"Eddig annyi történt, hogy felélték az előző kormány által megtakarított pénzeket. "
Na, ezen meg én röhögtem fel, de hangosan!!!

barli 2011.10.26. 14:40:49

@nu pagagyí:
"az előző kormány által megtakarított pénzeket"

ezt kifejtenéd bövebben?

jozicsenko 2011.10.26. 14:40:56

@nu pagagyí: "felélték az előző kormány által megtakarított pénzeket. "

ha neked többezer milliárd Ft hiány növekedés megtakarítás, akkor ez a nap beszólása volt...

jozicsenko 2011.10.26. 14:41:45

@kolgét: @jozicsenko: @barli:

úgy látom, egyszerre hárman rántottuk fel a szemöldökünket erre...

barli 2011.10.26. 14:45:46

@jozicsenko: biztos arra gondolt, hogy véletlenül megmaradt 2 milliárd dollár az imf hitelböl...

irógép 2011.10.26. 14:53:35

Lehet Gyurcsány kicsit elszámolta magát. Szerintem azt hitte ő az ász a baloldalon. Azért mert, az mszp-t évekig vezette, azt hitte erősebb. És, hogy egy gyűlésére elmegy vagy 2000 nyugdíjas rajongója. Na most a politika kicsit olyan, mint a maffia. És Feri most odaszart ahova nem kellett volna. Nem kellett volna újat húznia a régi öregekkel, mert azért nekik is sok a kapcsolatuk. Már takarítják is ki őket az ATV-ből:))
Mondjuk az egész országnak lesz jó, ha végre eltűnik Feri és bandája. És az a legszebb, hogy miközben Orbánt démonizálják egyfolytában, maga az mszp intézi el őket:))
Amúgy, amennyit hazudott és sumákolt most is Gyurcsány a kiválásnál, azzal megint megmutatta, hogy milyen ember is ő. Az mszp. ha kicsit összeszedi magát csak nyer ezen. GYurcsány meg egy második Thürmer Gyuszi lesz, el lesz ő a kis táborával, de ártani már szerencsére már nem tudnak majd.
Amúgy a jobb oldalon is ez lesz majd Orbán bukása után, bárki akar majd a fidesz ellen pártot alapítania vigyáznia kell majd, és nem érdemes kikezdeni az a nagy öregekkel.
Udvariasan el kell lépdelni mellettük, de újat húzni nem szabad. mert az igazi háttér még mindig az mszp meg a fidesz kezében van.

barli 2011.10.26. 14:57:32

@irógép: na jó, de kik a "nagy öregek" a fideszben?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 15:08:02

@Rwindx: mar ugye te azt kepzeled, hogy igy tortent..:-)

es kepzeld el, vanak dolgok, amiket en nem kapnek meg, mas meg megkap. nem hiszek az egyenlosdiben ugyanis. az ilyen komcsi faszsag. senki nem egyenlo senkivel. sot, kifejezetten kikerem magamnak,hogy engem barkivel is egyenlonek gondolj/nevezz. ebben kevesebb vagyok, abban tobb, de semmilyen korulmenyek kozott nem vagyok egyenlo senkivel. nagyon sok munkam van abban, hogy az emberek tobbsegenel tobb es jobb legyek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 15:09:13

@Epokit Drive: ki beszel a celokrol?
leszarom a celokat. egy ember minoseget nem a celjai, hanem a celjai eleresehez igenybevett eszkozok hatarozzak meg.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 15:10:39

@B-rocker: normalis ember nem ritkan vallasos..
egyik szektat sem preferalja, legyen az a romkat, vagy hitgyuli, vagy a sci....

Átvitel honvéd 2011.10.26. 15:13:49

A változatosság kedvéért Gréczy bácsi tényértelmezését megint kissé érdekesnek tartom...

Mesterházy, ugye, pártelnökként, formálisan, arra kapott felhatalmazást, hogy az MSZP érdekeit képviselje. Az ő felhatalmazása arra szól, hogy aki az MSZP szekerét tolja, az tolhassa, aki meg nem tolja, az csináljon, amit akar. Feriék kinyilatkoztatták, hogy nem tolják, sőt, lehetőség szerint minél többet vittek volna belőle. Sose gondoltam, hogy egyszer még ezt fogom mondani, de Mesterházy ügyesen politizált. Hagyta, hogy Feri kifussa magát, és az MSZP szempontjából a lehető legkisebb lenyúlással távozzon, mindazokkal, akiknek ez tetszik.

Hogy ezek után, egy országos politikában már rég, személyesen is megbukott csoportnak, aki most nagy kegyesen saját lábra állt, hogyan- és mint fog menni a sorsa, mit szeretne és mit nem? Úgy, hogy valójában a választók azonos szegmensére pályáznak? "Pártszakadás", azért, hogy technikailag jogos legyen, hogy a DK parlamenti frakciót alapít? ...Azt, meg a kiskutya elsődleges nemi jegyeit.

Ebből a dologból nem Mesterházy szemétsége vehető le, szerintem, hiszen ő, pártelnökként, formálisan az MSZP-nek tartozik felelősséggel, és ezzel teljesen összhangban cselekszik. Ebből a dologból az olvasható le, hogy a handabanda-jani, ez a Feri gyerek, a gyakorlatban ma is éppolyan "jó" politikus, éppúgy tud előre látni és tervezni, ahogy eddig is. Mármint sehogy. Egy politikai értelemben meglehetősen súlytalan, "kompromisszumos", közbeszédben gyakran nettó hülyére vett pártelnök ellenében is képes pofára esni. Ez az eset nem Mesterházyról állít ki bizonyítványt, hanem Ferencről, Ferenc taktikai érzékéről (pontosabban annak enyhe deficitességéről). Ennyi a történet.

stf! 2011.10.26. 15:13:51

A kígyó levetette régi bőrét,
hogy legyen egy sajátja,
amiben megkűzdhet a skorpióval.
A régi bőr meg lassan elszárad a napon.
Csak tudnám mit keres a homokozóban az a néhány szürke barát, barna inges meg rózsaszín papagáj...

Alterix 2011.10.26. 15:15:19

Ha Gyurcsányt eltűnne /Kuba, börtön, hétvégi nyaraló, betonalap, bármi/ az MSZP népszerűsége kapásból ugrana 10%-ot. Kb. 3x annyit amennyit Fletó össze tudna kaparni.
Innentől kezdve el lehet gondolkodni ki kinek segít.

Petibá 2011.10.26. 15:20:22

Egy kis mellékzönge: itten olyan sokan pocskondiázták Mesterházyt, hogy nem állom meg, hogy ezt is kommenteljem. Szóval Mesterházy sokak szerint uncsi, gyenge, erőtlen, unalmas, miegymás, de semmiképpen nem karakteres akárki. Ehhez képest a valóság: Gyurcsány Woldemort Ferenc 6 év alatt totálisan leépítette a pártot, mire ezt a Mesterházy gyereket odalökték, hogy nesze vazze, csinájjad. És a sakc csinálta, olyannyira, hogy a vének is elkussoltak. Csak egy adalék: az önkormányzati választás eredményhirdetésének napján Gyurcsány Woldemort Ferenc lelkesen készült befele az MSZP székházba, hogy majd milyen jó lesz neki, hogy a Mesterházy gyerek beég és akkor majd őt ottan megváltóként fogadják és lesz olyan kegyes és elfogadja a felkérést, ha már annyira akarják. Aztán félúton megkapta a hírt, hogy mégse bukott az MSZP, sőt 4%-al jobb eredményt ért el, mint a parlamenti választáskor. És akkor Gyurcsány Woldemort Ferenc szépen eltekerte a kormányt az első lehetséges kereszteződésnél és hazakullogott.
A Mesterházy gyerek meg elkezdte volna építeni a pártot, de Gyurcsány Woldemort Ferenc és szolgahada megnyitották a II. Média frontot. Ahol csak lehetett keresztbe tettek a Mesterházy gyereknek. Csak egy példa: MSZP frakcióülés, a képviselők átbeszélik a hétre váró feladatokat. Első napirendi pont érthetően a legfontosabb téma megvitatása. 58, illetve 48 képviselő igyekszik beleadni minden tudását, információját, hogy a lehető legjobb anyaggal álljanak ki a közvélemény elé. Megegyeznek, a közös álláspont kialakul, megszavazzák. Folytatják a munkát a következő napirendi ponttal, mire Gyurcsány Woldemort Ferenc feláll, kimegy a frakció ülésről és közli a médiával, hogy ezek ott bent - mármint az MSZP frakciója - tehetségtelen, ötlettelen, alkalmatlan banda, mert nincs értelme itt ennyit pöcsölni ezzel, hiszen egyértelmű, hogy azt kell mondani, hogy. És itt gátlástalanul elmondta a frakció álláspontját. Azaz szimplán ellopta a közösség által kiérlelt mondatokat és ellopta előlük a médiateret, miközben lehülyézte őket. Na, édes egykomáim mondja meg nekem valaki, hogy a bánatos péklegény faxába lehet ilyen közegben eredményes pártpolitizálást végezni? Mindeközben a tagság erről semmit nem tud, csak azt szajkózza, hogy a Mesterházy és az MSZP milyen alkalmatlanokból áll és a Feri milyen szép és okos, meg tehetséges. A tetű árulót kirúgni nem lehet, mert részint a párt szabályzata erre nem ad lehetőséget, részint mártírt csinálnának belőle. Ki kellett várni, amíg az önhittség oly mértékben eluralkodott Gyurcsány Woldemort Ferencen, amíg olyan támadást nem indított a Mesterházy gyermek és az MSZP ellen, amit hál istennek félre lehetett érteni és kiválásnak értékelni. Eljött az idő és Gyurcsány Woldemort Ferenc nem tehetett mást, mint ment. Ezek után tehetségtelennek, taktikailag, politikailag éretlennek, erőtlennek nevezni a Mesterházy gyereket szűklátókörűségre és információhiányra vall. A kommentelők között sajnos sokan vannak ilyenek, de azért reménykedem.

Édy, aki Endre 2011.10.26. 15:23:43

Miért van az a sanda hátsó gondolatom, hogy a grécizsóóti a szakadást azért fájlalja, mert ennek folyományként kipaterolták a 'zátévébül őtet. :) Vár a szabadpiac, zsóóóti! :)

nu pagagyí 2011.10.26. 15:24:05

@barli: Kérésed parancs. MNYP pénzek 3000 milliárdja, a soron következő forrás pedig a devizatartalék lesz, amit szintén Bajnaiéktól örököltek 30 milliárd eurót jócskán meghaladó összeggel. Ahhoz is hozzá kell nyúlniuk, ha nem akarnak szégyenben maradni az évvégi számokkal.

A saját produkció szánalmas: nem csökkenő államadósság, az eredetileg hatszáz, azóta ezervalahányszáz milliárd hiányra áttervezett idei költségvetés, aminek bruttó összege sem kisebb, mint a korábbi ciklusokban volt. Ez is csak adóemelések tömege miatt annyi, amennyi. Flexibilis prioritások: hol fogyasztást akarunk növelni, hol nem. Hol ez a barátunk, hol az. Hol növelni akarjuk a GDP-t, hol meg elvesszük a fejlődés lehetőségét is a cégektől.

Összefoglalva. Ez kormány sokat költ és nincs látszata. A pénz nyom nélkül szivárog el. Egy dologhoz viszont nagyon ért, és ez a legalkalmatlanabb emberek örök időkre való bebetonozása. Az egész ország összedőlhet, de ezek a pofák oszlopként fognak meredezni a romok között.

Petibá 2011.10.26. 15:28:04

@József István: Annyiban vitázom veled, hogy Mesterházy egy erősen félreismert személyiség. Baromira nem erőtlen, egyáltalán nem ügyetlen és kellő felkészítéssel igencsak jó rétor. Ezen felül ügyesen taktikázott, amit te is elismertél, márpedig ez a politikában sokkal nagyobb erény, mint a jó retorikai képesség, lásd Medgyessy Péter esetét. Amennyiben a közeljövőben lehull a hályog az emberek szeméről, mert végre nem Gyurcsány Woldemort Ferenc aljasságaival kell foglalkozzon a Mesterházy gyerek, hanem azzal, amiben amúgy jó, akkor szerintem ugrásszerűen fog javulni a róla kialakult kép.

barli 2011.10.26. 15:38:00

@nu pagagyí:

"MNYP pénzek 3000 milliárdja"
A nyugdíjpénzt aztán tényleg az elözö kormány spórolta meg.

"a soron következő forrás pedig a devizatartalék lesz"
Hangsúly a soron következön van. Nincs abban IMF pénz véletlenül?

A kormányt lehet és kell is szidni, de hogy az elözö szuper kormányok megspórolt pénzét költi, az egy ordas hazugság!

Scagnetti 2011.10.26. 15:38:05

Megérkezett a heti seggnyalás Gréczytől. Természetesen összevissza hazudozik, ahogy szokott. Hamar lesz az Mszp-ből is orbánista ellenség, csak merjen egy rossz szót mondani az isteni Ferencre.

Az van Zsóti, hogy ezúttal nem a Fidesztől kaptátok a pofont, hanem a szociktól, és a legszebb az, hogy teljesen megérdemelten. Nagy volt a pofátok, de megszívtátok. Rátok fért.

nu pagagyí 2011.10.26. 15:40:06

@József István: Azért várjuk meg a végét. Szerintem az MSZP a szétválás után sem lesz kívánatosabb, nemigen olvastam tőlük semmit, ami hatékony stratégia lehetne a kiépülő pártállam ellen. Az nem túl vonzó program, hogy itt-ott némi könnyítést harcoljon ki az alattvalóknak. Azt pedig, hogy az MSZP tagsága mit akar, nemigen kérdezte meg a jelenlegi vezetés.

VillonG 2011.10.26. 15:43:09

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Normális ember ritkán vallásos?

Remélem azt tudod, hogy aki ilyet ír, mint te, az viszont biztosan nem normális...

genyamagyar 2011.10.26. 15:43:09

Nos akkor mindenki vegyen elő papírt, ceruzát.
Írjátok: "Lesz még Gyurcsány F. miniszterelnök. Mondta genyamagyar, 2011.10.16, 15:45".

Én szóltam!

irógép 2011.10.26. 15:44:26

@Petibá: Mert eddig Mesterh. nem sok mindent csinált. De azt meg kell adni, ezt most jól csinálta valóban. És mögötte ott vannak a rutinosak, Gyurcsány mögött meg Vághók, meg Debreczenik vannak akikre senki nem kíváncsi pár ezer emberen kívül már. Amúgy nagyon vicces látni, hogy milyen a mai magyar politikus, a Gyurcsányisták egyből elkezdték köpködni azt az mszp-t, aminek a testén hosszú éveken át jól megéltek.
De szerintem hasonló dolgokat lehet majd a fidesz körül is látni, csak majd pár év múlva

Átvitel honvéd 2011.10.26. 15:48:25

@Petibá: nehezen ítélem meg, egyrészt, mert Mesterházy pártelnökké választása előtt nem volt túl ismert személyiség, másrészt valamiért azt gondolom - lehet, hogy nincs igazam, de kívülről így tűnt -, hogy éppenséggel azért kerülhetett a pártelnöki székbe, mert a párt "erős emberei" olyat akartak választani, aki közvetlenül senki számára nem veszélyes, ill. a párt várható bukásával nyugodtan "erodálódhat", kit érdekel... (kb. mint Retkes Attila szerepe az SZDSZ-ben). Meg kell, hogy mondjam, én alapvetően meglehetősen rühellem az MSZP-t, azaz egy könnycseppet sem hullattam, amikor végül bukott velük a szekér. Ezzel együtt, Mesterházy saját viszonyítási rendszerén - pártelnöki posztján - belül, azt kell mondanom, hogy egyetértünk. Sokkal többre volt képes, mint amit eredetileg gondoltam volna róla, és Feri távozásával valószínűleg még inkább így lesz.

irógép 2011.10.26. 15:51:59

@genyamagyar: nem lesz, nem is kell felírni.
Max bajnainak lehet esélye esetleg. Új pártok jönnek lassan létre végre, akikre mindenki inkább szavazni fog, mint Gyurcsányra. Én már azon csodálkoznék, ha mondjuk 2% ot elérne ez DK . Az mszp viszont erősödni fog.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 15:52:22

@Alterix: te ugye nem tudod elkepzelni, hogy az mszp pont azzal veszitette el a hitelet es szavazotabora jelentos reszet, hogy kiadta a sajat vezetojet a fidesznek..?:-)

es az oregek nem kussolnak. mesterhazi a szajuk. az o kezuk van mesterhazi seggeben es akkor beszel, amikor azok a kezuket mozgatjak es ugy beszel ahogy mozgatjak..:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 15:54:40

@VillonG: akinek manko kell, az nem egeszseges.

es azert, mert sok ember hizott el meg nem lesz a bojlertest a normalis es egeszseges.

Petibá 2011.10.26. 15:57:04

@József István: Bőven vannak még ott kevéssé ismert, ámde igencsak kiváló képességű fiatalok. Amúgy meg Mesterházy valóban nem alakított maradandót az ifjúsági szervezetben és a pártban eleddig, de az mindenképpen látszik, hogy a kölökben van spiritusz és akár még viheti is valamire. Már csak az a kérdés, hogy a háttéremberek is így gondolják-e, mert az tény: ők döntik el, mi történik az MSZP-ben. Megjegyzem ugyanez igaz szinte minden más pártra is, azaz az alapítók nélkül komoly funkciót nem kap sehol senki.

Scagnetti 2011.10.26. 15:57:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ezzel pont az a baj, hogy elképzelés. Azok elképzelése, akik nem képesek elfogadni, hogy Feri mégsem akkora géniusz, mint amekkorának igyekeztek beállítani.

nu pagagyí 2011.10.26. 15:58:41

@barli: Szerintem sem, de Te mint Fidesz hívő harsányan állítottad, hogy az MNYP megtakarítás nem az emberek magántulajdona. Ezért nem neveztem lopásnak, de ha ragaskodsz hozzá...
Az összeget ugyebár nem a bandzsa szakember halmozta fel, mert neki egyik első intézkedése volt, hogy már az einstand előtt, a tagdíjat is a feneketlen államkasszába irányította.

Devizatartalék? Ha van benne IMF vagy más hitel, akkor ugye nem költötte el a gonosz Bajnai. A devizatartalék eltékozlása amúgy azzal járhat, gonosz spekulánsok kedvet kapnak bedönteni a forintot. Egy dolgot kéne csinálnia ennek a kormánynak, de az láthatólag nem megy: elősegíteni a gazdaság fejlődését. Ehelyett a hajléktalanok stratégiájával kisérletezik, a bokor alatt húzzuk ki addig, amíg összejön egy lakásra való.

tiborc2008 2011.10.26. 16:03:08

Semmi új a nap alatt.
Elkúróbajnok elkúrta ezt is.
Komolyan mondom, tiszta paródia.

irógép 2011.10.26. 16:06:49

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A normális ember nem attól lesz valaki, hogy vallásos vagy ateista, vagy milyen származású. A normális ember ismérve, hogy elfogadja a másik embert, és azt nem szólja le az hite vagy származása miatt. Sok sok normális vallásos ember van, és sok-sok normális ateista is. De, ha ilyeneket mondasz te nem vagy normális ateista. És szívből kívánom, hogy tudd egyszer megoldani magadban azt a nagy konfliktust ami ezt a sok frusztráltságot szüli benned, a vallásos, vagy a másképpen gondolkozó emberek iránt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 16:10:02

@Scagnetti: geniusz..?
senki nem allitotta, hogy geniusz.

egyszeruen vakok kozott felszemu akiraly. fleroban semmi zsenialis nincsen. egyszeruen annyira merhetetlenul szar a nagy tobbseg, hogy ohatatlanul a hig fos tetejere emelkedik az ilyen tipusu ember.

ertem en, hogy szomoru dolog, de talan ki kellene termelni nala jobbakat...

mert nem nagy kunszt. csak egyszeruen a jelenlegi kozeletben ez nem lehetseges a hatteralkuk es osszefonodasok miatt. aki megprobal valoban politizalni, azt mindenki kikezdi.

en tamogatom azt a kapitalista, szabad piacra epulo iranyvonalat, amit fleto kepvisel. ha valaki jobban kepviselne, akkor valoszinuleg azt tamogatnam, aki jobban keviseli. de mivel o az egyetlen....

kit klellene tamogatnom, ha egyszer adopfizeto, nyelveket beszelo, jol kereso, kozmopolita, kapitalista lineralis vagyok?

a nemzeti alapu szocializmust epito fideszt? a sajat farkat kergeto mszpt? a nem letezo kdnpt? az oko-kommer lmpt? az 1930 evek weimarjat visszasiro jobbikot?

az az iranyvonal tetszik nekem, amit bajnai, oszko, gyurcsany kepvisel. az oszodi beszed nekem oromunnep volt. vegre valaki kitor a mutyicsapdabol, a 70-30 atkabol.

eleg szomorunak tartom, hogy az mszp sajat magat is felaldozta azert, hogy puchlacika tovabb gengszterkedhessen...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 16:12:46

@irógép: bullshit..

akinek manko kell nem egeszseges. akinek lelki manko kell, az lelkileg nem egeszseges. lehet ezen felhaborodni, lehet hiszteriazni, ramkuldhetitek az inkviziciot, leszarom.

aki nem kepes a sajat erejebol, a sajat kepessegeiben bizva iranyitani az eletet, felelosseget vallalni a donteseiert az nem teljes erteku.

VillonG 2011.10.26. 16:13:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"@VillonG: akinek manko kell, az nem egeszseges.

es azert, mert sok ember hizott el meg nem lesz a bojlertest a normalis es egeszseges."

Igen, ezután a levezetés után már biztos vagyok benne, hogy nem vagy normális... :) Mielőtt nekem támadnál, én nem vagyok vallásos :) Azonban, ha csak Kínát, Indiát nézzük, akkor azért az emberiség felét rögtön a nem normálisok közé soroltad. Hát, gratulálok! :)

VillonG 2011.10.26. 16:23:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"aki nem kepes a sajat erejebol, a sajat kepessegeiben bizva iranyitani az eletet, felelosseget vallalni a donteseiert az nem teljes erteku."

Látom, nem vagy otthon a vallási kérdésekben... :)

Édy, aki Endre 2011.10.26. 16:25:39

"...en tamogatom azt a kapitalista, szabad piacra epulo iranyvonalat, amit fleto kepvisel." Nem is tudtam, hogy felétek az anyósi háttérrel sunyiban mexerzett egzisztenciát kapitalista és szabadpiaci jelzővel is el lehet látni. Az ember mindig tanul új dolgokat a gyurcsányi közegtől. :)

irógép 2011.10.26. 16:26:25

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
a döntéseimért, tetteimért én vagyok a felelős, ennek semmi köze a valláshoz.
A vallásnak ahhoz van köze, hogy pl. fogalmunk sincsen hol élünk, mik vagyunk, és kik vagyunk. Mi van a világegyetem után, és az után, és mi lesz előtte és utána. Ezekről fogalma sincsen senkinek, és egy fikarcnyit nem is közeledünk a megoldáshoz. Na meg aztán arról sem, mi az a szeretet, meg gyűlölet. Na meg millió dolgot felsorolhatnék. Na persze ezeken nem kell mindenkinek filóznia, elég, ha a valóságot elfogadja valaki, és nem gondol bele , hol is van?
Az én életemnek magam vagyok a kovácsa, semmivel nem vagyok gyengébb mint mások, vagy mondjuk, min Te. Csak mint sokan mások én is elfogadom, hogy azért a világ nem annyiból áll, hogy ránézek a egy székre, és akkor csak az jut eszembe, hogy ez egy szék, és ennyi.
De , ha valaki így él azzal sincsen bajom, de ha valaki elkezd lenézni, sok millió sőt inkább sok milliárd embert akkor az kicsit fura nekem.

gaen 2011.10.26. 16:26:39

Hello, megjött a kedvem a lommenteleshez.
Kedves szerző, örömmel tolt el, hogy neked is sikerült keresni egy kis pénzt a bér firkászasbol. Biztosan te is tudod, hogy xy nem az ördög valamelyik bugyorból és Z sem a megváltó. Az enyém biztosan nem. Szóval ha szándékosan hülyíted azokat akik erre hajlamosak, akkor szégyelld magad.
Olvastam feljebb, hogy néhányan mennyire örültek volna neki ha megépül a casino beruházás, mer a munkahely meg az adó.
Hat kapaszkodjatok meg barátaim. A szerencsejáték ma Magyarországon naponta dönt nyomorba egy családot. Százezrek osztoznak e szenvedélyben, hordjak előbb a saját, majd mások pénzét az üzemeltetőkhöz. 5X annyiba kerül az államnak, mint amennyi pénz befolyik belőle. Nem casinot kell engedélyezni, hanem minden szerencsejátékot betiltani, kezdve a kocsmákban felállított rablógépekkel.
De valahogy nem teszik, noha tudjak, hogy rossz. Eltaláltad, pénzt kapnak belőle. Ha holnap minden kiderülne amit itt az utóbbi 23 évben a politikusok elkövettek az ország ellen, nagyon könnyen hadiállapot lenne Magyarországon.

Édy, aki Endre 2011.10.26. 16:26:39

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "kit klellene tamogatnom, ha egyszer adopfizeto, nyelveket beszelo, jol kereso, kozmopolita, kapitalista lineralis vagyok?" LOL! :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 16:31:18

@VillonG: szerintem sokkal tobb nem normalis, mint a fele..

de ez most mind1.

ne gondold, hogy ott mindenki vallasos. ez csak a szuklatokoruek gondoljak. ezen kivul a tavolkeleti vallasok nagyreszet ne sorold a klasszikus vallasok koze, ugyanis nem veszik le az egyen felelosseget vallarol es pakoljak at valami kaporszakallu misztikus identitas vallara - tudod.. azert lett igy, mert az ur igy akarta v ugy akarta...

ha megnezed az indiaban pl, akkor a karmaval hangsulyozottan felelosseget kap az egyen a sajat eleteben - es a tovabbiakban is, de ez mar megint kisse sarkanyosan hangzik nekem....

ugyanugy a taoizmus v univerzalizmus is elsosorban az egyent es a vilag megismereset az egyen elmelyulesen - meditacios gyakorlatok - keresztul helyezi a filozofiaja kozeppontjaba, a buddhizmus eseteben buddha nem iranyit, melletted megy a _sajat_ utadon es ha van kedved, akkor kerheted a tanacsat. ha nincs, akkor nem.

szoval a keleti vallasokat nem kevernem a monoteista kinyilatkoztato, egy igaz utat hirdeto, tomeggyilkos izeivel..:-)

tiborc2008 2011.10.26. 16:32:06

A vallás-vitához csak annyit, hogy fletó (annyi más mellett) hazudta már magát hívőnek is.
:-))

VillonG 2011.10.26. 16:34:14

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ertem en, hogy szomoru dolog, de talan ki kellene termelni nala jobbakat..."

Nála jobb, millió van... :)

"en tamogatom azt a kapitalista, szabad piacra epulo iranyvonalat,"
"kit klellene tamogatnom, ha egyszer adopfizeto, nyelveket beszelo, jol kereso, kozmopolita, kapitalista lineralis vagyok?"

Én támogatom a kapitalista, szabad, de egyben bizonyos korlátok között szabályozott piacot, hiszen adófizető, nyelveket beszélő, jól kereső, kozmopolita liberálkonzervatív egyén vagyok. Ezért bízom jobban a Fideszben! :)

Édy, aki Endre 2011.10.26. 16:37:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Igazából nem az elíráson mulattam, hanem az öndefiníción. De hisz' ehhez hozzászokhattunk már a közéletben is. Ha már egyszer a lúzer szocikból lehet Becsületes Emberek Értékalapú Közössége (BEmÉK) művésznéven futó bagázs, akkor az a minimum, hogy te is hívhatod magad "adófizető, nyelveket beszélő, jól kereső, kozmopolita, kapitalista liberálisnak" is. Sőt lineárisnak is, ahogy kedved tartja. :)

Édy, aki Endre 2011.10.26. 16:38:54

@tiborc2008:

És olyan tájékozott volt - a maga őszinte módján - arról a felekezetről, amelynek majdnem serény klerikális munkása lett, hogy ebbéli buzgóságában gyakran bérmálkozott is.

Ó, a sötét lúzer! :)

tiborc2008 2011.10.26. 16:40:03

főleg, hogy szemkilövöldöztetők is definiálhatják magukat demokratának...

IGAZ MAGYAR 2011.10.26. 17:03:52

@tiborc2008: A szemkilövetők tényleg demokraták voltak! A csürhe akik a nemzetre támadtak azok voltak a Fidesz zsoldosai!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 17:04:49

@Édy, aki Endre: miert ne hivhatnam magam annak..?

talan meg akarsz ebben akadalyozni..?:-)

az, hogy te kevered a liberalizmust valamifele szeretetvallassal mindossze a te tajekozatlansagodat mutatja..:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 17:08:14

@VillonG: nem nagyon hiszek a piac korlatozasnak lehetosegeben.

kepzeld el, amikor egy futoversenyen aki tul gyors, annak levagnak egy darabot a lababol...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 17:11:18

@tiborc2008: a szemkiloves nem vonja ketsegbe senki demokratikus mivoltat.

jo lenne, ha utananeznel, mit is jelent a demokracia, mint fogalom es ki minosul demokratanak:-)

hidd el, a tanulas a javadra fog valni..:-D

VillonG 2011.10.26. 17:11:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"kepzeld el, amikor egy futoversenyen aki tul gyors, annak levagnak egy darabot a lababol..."

képzeld el, amikor egy futóversenyen valaki lelövi a többieket...

tiborc2008 2011.10.26. 17:13:15

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
Szomorú hírem van: az én értékrendem szerint kétségbevonja.
:-))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.26. 17:16:30

@tiborc2008: na igy mar helyes.

de ugye tudod, hogy ez azt jelenti, hogy az ertekrended a politologia szabalyai szerint hamis?:-DD

mondjuk ertem en.

ha tisztaban lennel olyan foglamak jelentesevel, mint szolasszabadsag, demokracia, pluralizmus, liberalizmus, akor nem irnal ekkora suletlensegeket:-)

tiborc2008 2011.10.26. 17:34:25

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
Sajnos te vagy az, aki a marxistaleninistán tanult téziseivel traktál itt minket, úgyhogy hagyjuk a hülyeségeidet, most nincs időm rá.
Ha hiszed, ha nem: létezik baloldali liberalizmus is.
Tudod, több dolgok vannak földön és égen mintsem bölcselmetek álmodni képes.

Logan Grimnar 2011.10.26. 17:39:27

@tiborc2008: @VillonG:
mikor értitek meg, hogy Sipit semmiről nem lehet meggyőzni? Nála van a bölcsek köve, ő a Mindent Jobban Tudó Ember, az Adófizető, Nyelveket Beszélő, Jól Kereső, Kozmopolita Kapitalista Liberális Lény.
Én már csak nevetek rajta, a rengeteg butaságán, a tényeknek és a valóságnak teljesen ellentmondó következtetésein, a hatalmas arcán :-))

tiborc2008 2011.10.26. 17:54:33

@Logan Grimnar: Franc se akarja meggyőzni, csak rajta és az imádott trágyán röhögni járok ide. Most meg már elment haza, letelt a munkaidő, máma már nem kurcsányvéd tovább.
:-)

Scagnetti 2011.10.26. 18:40:21

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A Gyurcsány féle vadkapitalista (és kurvára nem baloldali) politikával az volt a baj, hogy pártot tévesztett vele. Ehhez egy szadesz stílusú (és méretű) párt kell, mert ez a politika a többség szemében nem kedvelt. A szocik meg úgy voltak vele, hogy nekik mindegy, csak nyerjenek, Feri viszont megpróbálta a pártra erőltetni a választás után is ezt az irányvonalat, és ezzel el is kergette a szavazók közel kétharmadát. Miközben azt bizonygatta, hogy ő mekkora baloldali. Ezt persze csak az orbánfóbiába és a 2006-os győzelembe belebolondult öreglányok hitték el neki. Ma is ezek alkotják a táborát, meg az a nem túl nagy réteg, akinek tetszik ez a vadkapitalista politika. Az öreglányok majd koppannak egyszer, ha végre észreveszik, hogy az ő érdekeiket Feri sosem képviselte.

Scagnetti 2011.10.26. 18:45:35

Egyébként vicces, mikor azt olvasom, mennyit köszönhetnek a szocik Gyurcsánynak. Arról viszont egy szót sem írnak, mennyit köszönhet Gyurcsány a szociknak. A rendszerváltás utáni lehetőségeit nagyban. A haverok nélkül aligha lenne milliárdos. Azt is nekik köszönheti, hogy miniszterelnök lehetett belőle. Szóval nem kell szegény mártír Ferit emlegetni, mert nincs miért sajnálni.

Fell Bandi 2011.10.26. 18:45:54

@Scagnetti: nekem annyi elég, hogy ez a kretén pojáca lenullázta, és a parlamenti küszöb átlépéséért harcoló minipárttá silányította a szocikat, magából pedig (akinek eddig nem volt világos) egy idióta barmot, egy lúzer senkit csinált.
Jól van ferkó, most már elvégezted a dolgodat, mehetsz a sittre...

Andráska8 2011.10.26. 19:56:32

Megvalósult a nagy Puch-Simicska paktum célkitűzése.

Andráska8 2011.10.26. 19:59:02

Az MSZP beállt a Gyurcsányt libsizőkhöz, azaz a Jobbikhoz.

Beszédes.

tölgyes 2011.10.26. 20:31:00

@nu pagagyí: Nem látok a demokrácia terén semmilyen különös változást. Azt látom, hogy a demokrácia Magyarországon kialakult keretei lehetővé tették, hogy az országot nagyon nehéz reménytelen helyzetbe hozták... és lehetővé tették a békésen megemlélkezőkkel szembeni erőszakoskodást, törvénytelen fellépést... A demokrácia pedig nem tudott megvédeni minket.. Éppen ezért én a változásokat előremutatónak látom:)

tölgyes 2011.10.26. 20:34:59

@Démonmac1: Itt azonban most arról van szó, hogy Gyurcsány kilépett vagy nem lépett ki. Ma egyértelművé vált, hogy kilépett..:( Akkor meg mi is a baj? Rangos Katalin ma nagyon rosszallotta, hogy az MSZP nem akarta hazugsággal segíteni Gyurcsányt. Én ezt meg is értem. Miért is tenné, hiszen riválisok.. és nem sok jót tett Gyurcsány az MSZP-vel.. bár az elkúrásban ők is aktív szerepet vállaltak.

barli 2011.10.26. 20:45:10

Sipi, te nem a Brendel Mátyás vagy véletlenül? Vagy "is"? De legalábbis egy társaságba jártok?

lajos0 2011.10.26. 21:08:59

@leponex: És ezt a H.A.-t rúgatta ki a Deutch Tompika a kerületi fideszből, mert egy Garabits nevű komcsival összerúgta a port. Szerintem ezen a téren is jók az elemzései. De értelmes ember ott sem kell.

lajos0 2011.10.26. 21:14:56

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: És erről a kis Puch-ról már milyen régen megírta Csurka Pista bácsi a helyénvalót. De azért jó reggelt mindenkinek.

lajos0 2011.10.26. 21:19:02

@Démonmac1: A PÖCS egyébként egy létező politikai formáció volt a rendszerváltásnak nevezett folyamat hajnalán. Baloldali-anarchisták.

Scagnetti 2011.10.26. 21:51:08

@barli: Ezzel a feltételezéssel sértegetni akartad? :)

Egyébként szerintem nem ő Brendel. Az említett úriember nem viseli hosszú távon a Ferit érő kritikát, ezért a saját blogjában tiltja azt, aki nem béget vele, más blogokba meg ritkán jár, mert ott nem tud tiltani.

lajos0 2011.10.26. 22:44:13

@nu pagagyí: Azért a gonoszt spekulánst gyakran hívják más kontextusban eufemisztikusan befektetőnek. A spekuláns gonosz, a befektető meg jó, de ne felejtsük már el, hogy az átfedés elég nagy, ez egy csapat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.26. 22:57:41

Szemkilövető, kaszinócsaló, böszme, liberálbolsevik, hazug, antidemokratius, legnépszerűtlenebb.

Újabb érvek vannak a narancsoktól?

Epokit Drive 2011.10.27. 07:48:14

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: OK, szard le őket (szerintem ez hiba, célok nélkül az ember, hogy is mondjam, céltalan :)). Nézzük az eszközöket, és akkor most Te jössz: mutass egy gáncs nélküli lovagot a politikában.
Az egyik oldalon a "köteles beszéd" (és ellenoldali eltúlzott félremagyarázása), a 14. havi nyugdíj ígérete, másik oldalon a 23 mill. román... Soroljuk, vagy legalább ebben megértjük egymást?

Scagnetti 2011.10.27. 08:29:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem a legnépszerűtlenebb önmagában is elég. Váltópárti reményeknek nem tesz jót, ha a pártvezér a legutáltabb politikus az országban.

tiborc2008 2011.10.27. 08:38:02

Annak örülök, hogy a sipítozós hülyepicsa jól keres, mert jól fizetik a csótányfényezést. Aki állítólag férfi, bár ezt nem hiszem, maximum hermafrodita. Mi lesz vajon szegénnnyel, ha a böszme rájön, hogy kidobott pénz költeni rá, mert teljesen eredménytelen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 10:47:39

@Epokit Drive: ninc sgancsnelkuliseg a politikaban.

de van egy ero, amelyik a konkurencia megolesevel kivan egyeduli birtokasa lenni a hatalomnak.

nem tudom, mennyi idos vagy, en mondhatni felnott fejjel kovettem vegig az elmult 20 evet. szerinted hova lettek a partok? az fkgp, az mdf, az szdsz? megmnondom en neked.

a fidesz mindet megolte. ertem en, hgoy van akinek ez a stilus bejon, de en gusztustalannak tartom, hogy orban viktor csak azert felszamolta a teljes magyar kozeletet, hogy o legyen az egyeduli lehetseges valaszthato. mert miert valasztjak? mert nincs mas. es miert nincs mas? mert megolte az osszes ellenfelet.

lehet azt mondani, hogy az mszp hibaja a ketharmad, de ki is volt az, aki kiforgatta az oszodi beszedet? ki volt az, aki kiemelt par mondatot szajkoztatott a parttvben 24 oran keresztul, szuggesztivan? ki volt az, aki kinyirta a kisgazdakat, a miepet?

az, hogy nicsn alternativa ma ebben az orszagban orban es a fides zkaraktergyilkos politikajanak koszonheto. engem orban viktor azzal tett halalos ellensegeve, hogy mindenki mast kinyirt es ezzel lecsokkentette a demokratikus lehetosegeimet. azzal, hogy megszallta es egy sztalinista alapokon mukodo zrt-v tette a fideszt, aminek en szavazoja es tamogatoja voltam 1994ig.

egyszeruen ez az oka, hogy barki masra szivesebben szavazok, barki mast jobban el tudok fogadni. es barkivel haljlando vagyok osszeallni ellene, fasisztaval, komcsival, romannal, cigannyal, zsidoval. vagy fideszessel is.

barkivel orban viktor ellen. nem gyulolet ez..
az ember a csotanyokat sem gyuloli a lakasban. csak meg akar szabadulni toluk, mert mergezik a kornyezetet.

ez a csotany pedig kijeleentette, hogy ha lehetosege van megolni az ellenseget, akkor megoli. tehat konkretan ez egy eletveszelyes csotany.

gondolom vancsik tudna errol meselni, ha nem halt volna meg....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 10:54:06

@leponex: igen, a privatizacio a teljesen helyenvalo, a magantulajdon a normalis allapot.

az pedig, hogy kina mekkora csodben van csak nem tudsz. ha nem csak a fideszsajtot kovetnel, hanem mondjuk olyan hireket is, amiket kuylfoldrol kell beszerezni az itthoni cenzura miatt, akkor tudnad, hogy kinaban hatalmas ingatlanlufi fujodik eppen es teljes az eladosodas az orszagban.

a kinai csodrol azert nem tudsz, mert

- tajekozatlan vagy
- kinaban aki ezt kimndja, bebortonzik
- az mti csak azokat a hireket engedi at, amik alafekszenek az orbani elkepzeleseknek

Scagnetti 2011.10.27. 11:18:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"szerinted hova lettek a partok? az fkgp, az mdf, az szdsz? megmnondom en neked. a fidesz mindet megolte."

Ez már üldözési mániának tűnik.

A kisgazdákat még csak-csak, bár a tehetséges torgyánpubi nélkül lehet, hogy ma is élnének. De tény, hogy Orbán gyorsan lecsapott a szavazótáborra, amit lehet kinyírásként értelmezni.

Az Mdf már érdekesebb, mert ők már '98-ban kinyiffannak, ha a Fidesz nem segíti be őket a Parlamentbe. Utána valóban eltávolodtak egymástól, de ez miért lenne kinyírás? Ibolya a végén már szoci és szadeszes figurákkal bratyizott, és ez volt az, amit a szavazói már nem viseltek el. Az Mdf-Szdsz trutymópárt meg talán az elmúlt 20 év legnagyobb vicce volt.

A szadesz megdögléséhez meg mi köze van a Fidesznek? Még a szadeszesek sem mondanak ilyet. Vagy a Kuncze-Kóka csapatot hibáztatják vagy Fodort vagy Fletót. A valóság meg az, hogy ezek együtt hozták össze a csúfos leégést. De hogy a Fidesznek ehhez köze nem volt, az is biztos.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 12:09:48

@Scagnetti: tehat nem folytatott a fidesz permanens antiszdsz kampanyt 1994 ota?:-)

de igen....

egyszeruen a fidesz lekaraktergyilkolt mindenkit. mondj egyetlen pozitiv fidesz kampanyt, ami nem arrol szolt az elmnult 17 evben, hogy masok mennyire alavalo szarok...

mondj egy kampanyt, amivel nem a negativ erzelmeket mnanipulaltak masok ellen.

nem tudsz. mert nincs ilyen. ezt hivjak politikai karaktergyilkossagnak, destruktiv politizalasnak, aminek a celja a teljes kozelet felorlese hegylako modban.

there can be only one...

holott annakidejen o maga mondta, hogy aki egyetlen lehetosegkent aposztrofalja magat a kozeletben, az semmikeppen sem lehet demokrata...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 12:13:47

@Scagnetti: nem mellesleg, mondj meg egy embert, aki az elmult 20 evben folyamatosan vezeto szerepet toltott be a magyar kozeletben, fuggetlenul a teljesitmenyetol. fuggetlenul a nyert avagy elveszitett valasztasoktol, fuggetlenul nepszerusegi mutatoktol.

ertem en, hogy megvalasztottak. a cuclizmusban kadarekat is megvalasztottak es az osszes parlamenti kepviselot. hivatalosan kiirt valasztasokon. 4 evente. meg alkohol tilalom is volt azokon a napokon, nehogy az elvtars mellehuzza az egyetlen lehetosegnek az x-et....

ursus artos 2011.10.27. 12:22:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "mondj egy kampanyt, amivel nem a negativ erzelmeket mnanipulaltak masok ellen."
1998.
2002: A jövő elkezdődött.
(Ebben mi van negatív?)
(2010. Nem is volt kampány.)
Mindazonáltal 2002-ben a kampányt a ron werber által irányított emeszpé vitte el a gyűlöletkeltés irányába.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 12:47:31

@ursus artos: az egesz kampany egyetlen szlogenbol allt..?:-)

ugyan mar, kiralylany. ne akarj hulyenek nezni:-D

es a nyirfa-ugy?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 13:05:07

@ursus artos: egyebkent a 2002es kampanyt tudod miert nem vetted eszre?

mert amint kormanyra kerultek, nekikezdtek erodalni a tobbi politikai erot, tehat konstans ment a kampany. mint most, amikor puloverespetike kiall
es a sajat faszsagaikat ugy probalja elsimitani, hogy ekez masokat:-)

ertem en, hogy el meg egy jelentos mennyisegu, kadar faszarol leszakajtott proli, aki erre vevo, mert kelloen gusztustalan fereg aki azt hiszi, neki jo lesz ha majd masnak rossz, de ezek ki fognak halni.

ha nem, akkor a maradekot is beolvasztjak valami kulturnemzetbe, romaniaba, szlovakiaba, vagy az egesz unioba onrendelkezes nelkul.

kenytelenek vagyunk mi is hirdetni az interneten, mint annakidejen bush ujravalsztasanal az amik, hogy ne kopjetek le, erre a szarhazi bagazsra en nem szavaztam...

Epokit Drive 2011.10.27. 13:08:44

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Már meg ne haragudj, de ez is a politika természetéből fakad. És ha orbánozunk, gyurcsányozzunk is: 23 millió román, köteles beszéd - mindkettőről kiderült (nyomtatásban), hogy Feri agyszüleményei, és nagyon erős, az MSZP akkori vezetői által sem elsőre támogatott hazugságok voltak. (Az őszödi beszédet többször meghallgattam, a beismerés része - "hazudtunk" - kész tény, nincs miért finomítani, de nem is érdekes most.)
Az MDF 1994-ben tűnt el, de nem a Fidesz tüntette el, hanem a választói csalódottság (utána már kispárt maradt 2010-ig). Az SZDSZ-t a belső harcai, a hatalom akarása és a korrupció, az FKgP-t pedig a Torgyán-féle személyes alkalmatlanság. (Mindeme folyamatok természetesen úgy zajlottak, hogy létezett a Fidesz is, és pl. emlékszem a kisgazdák ügyére, ott elég aktívak voltak. De ne sírj, nem voltál Te soha kisgazda szavazó. :))
Viszont létrejött a Jobbik és az LMP az elmúlt pár évben, és bent ülnek a parlamentben, hiába akart lenni "egy a zászló". Akkor most azért sírsz, mert lett két új párt is? Nemigen értem.

Scagnetti 2011.10.27. 13:21:49

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ebben volt csúsztatás bőven, és persze gondosan kerülted azokat a dolgokat, melyek valóban a szadesz bukását eredményezték. De nem baj, majd én leírom.

Nem tudom, feltűnt-e neked, de a választási kampányok szerves része az ellenkampány is. Ezt nem csak a Fidesznél láthattad, de mondjuk a szocik vagy a szadesz kampánya sem nagyon szól másról már vagy 15 éve, csak Orbánról. Mert magukról túl sok jót ők sem tudtak írni. Persze ez neked nem okozott problémát, mert te csak akkor háborodsz fel, ha a tieidnek csinálnak ellenkampányt. Az csúnya dolgog, de mivel az Orbánt utálod, ellene nyugodtan csinálhatják.

Igen, a Fidesz csinált ellenkampányt a szadesz ellen, bár sokkal inkább a szocik ellen, mert a szadesz már '94-ben leírta magát, mikor összeállt a komcsikkal. Emlékszel ugye, hogy rövid idő alatt a szavazóik 70%-a odalett? Ott volt még a tocsikolás, ami oda vezetett, hogy a '94-ben 20% fölötti szadesz '98-ra már a küszöb környékére süllyedt, és ott is vegetált néhány évig. Ennek persze semmi köze nem volt a Fideszhez, ezt te is pontosan tudod. A szadesz magát szúrta tökön akkor is, és utána is. 2006-ig elvoltak valahogy, bár akkor már kellettek a szoci átszavazók is, akik ugyan majdnem annyira utálták őket, mint a jobbosok, de mégis átszavaztak az előre láthatóan szükséges koalíció miatt. Aztán jött II Gyurcsány (aki szintén ráhajtott a liberális szavazókra), meg Kuncze meg Kóka mester aki Veres mellett a legelutasítottabb miniszter volt, és mellesleg aki a saját pártelnökké való megválasztását is csalással intézte és jöttek a korrupciós ügyek (vicces, a cseppet sem negatív Lop-Stop kampány után, ugye?), a bicskanyitogató, kontraproduktív és ostoba cigánypolitika, és hopp, a szadesz eltűnt. Ehhez megint nem sok köze volt a Fidesznek (akkor már inkább a Jobbiknak, akikkel a szadesz igazi harca folyt), hacsak az nem, hogy rávilágított a szadesz faszságaira. De ez is csak nálatok számít bűnnek, szerintem sokkal nagyobb bűn lett volna, ha csendben marad.

Még pár szó a karaktergyilkosságról, ami mostanság a gyurcsányisták legújabb és egyben legszánalmasabb "érve" szokott lenni. Karaktergyilkolni azt lehet, aki erre alapot ad. Ha Feriék olyan csodásan vezették volna az országot, akkor a Fidesz nem tudott volna nekik ellenkampányt csinálni. Cskahogy Feriék szarul vezették az országot, a Fidesz meg ezt elmondta. Jól tette. Ti ezt úgy tálaljátok, mintha szegény Ferit "lekaraktergyilkolták" volna, pedig csak elmondták, hogy egy pancser.

Szóval ennyi. A szadesz saját magát juttatta a szemétdombra. Nem kár értük.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 13:22:36

@Epokit Drive: mitol lett volna a koteles beszed fleto agyszulemenye?

kover laca _kimondta_ azokat a mondatokat. fleto otlete az volt, hogy mutassuk meg, hogy gondoljak az ellenvelemeny kezeleset a fideszben. es nyomjak jo sokat. es mint a mellekelt abra mutatja, kurvara igazuk volt. a fidesz ugy kezeli, hogy akinek nem tetszik, kosse fel magat.

mert ezt mondsta kover. vagy neked vanak informacioid masrol? nekem nincsennek, en hallottam az eredeti felvetelt.

kicsit serosen hazudsz, amikor egy kalapban akarod emliteni a kover altal elkovetett kommunikacios szarvashiba folyamatos felemlegeteset egy legbol kapott buncselekmeny vadjaval.

es tudod miert vagyok en veled szemben demokrata? mert en akkor is akarnek kisgazdakat a parlamentbe, ha nem vagyok kisgazda szavazo. mert en akkor is akarok fideszt a p[arlamentbe, ha nem vagyok fidesz szavazo. es akkor is akarok mszpt a parlamentbe, hanem vagyok mszp szavazo.

en demokrata vagyok, kisfiam. en tudom, hogy a demokraciaban minnel tobbek velemenye es ertekrendje kell, hogy megutkozzon egymassal.

orban viktor viszont _nem_ demokrata. lattad a prezit a gazdasagi felemelkedesrol, ami szerint 2014re mi leszunk az uberfaszacsavok a rregioban?

na?

mivolt a "step 1."?

stabil politikai rendszer...

azaz teljhatalom.

fasza.
igy konnyu. igy hitler is tudta..

az lenne kunszt, ha a kis gumicsizmas meggyozne arrol, hogy _erdemes_ kurvaorszagert dolgozni. mert a szabadsagjogaim biztonsagban vannak, a maganvagyonom biztonsagban van es a jovom, kiszamithato. edesgessen bulbulszavakkal. szolgajon a penzemert, a kurva eletbe....

tiborc2008 2011.10.27. 13:24:41

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája: El vagy tévedve, husika.
Férfiassághoz nem gerinc kell, hanem valami olyan, amit te a nyakadon hordasz.
:-)
Maximum férfiAS lehetsz, mondjuk bajszos nő.

Scagnetti 2011.10.27. 13:25:51

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Megválasztották. És? Nyertek vele legutóbb is, nem is kicsit. Ha a béka segge alatt lenne a Fidesz, megérteném, hogy Orbán elzavarását várnád, de egyelőre nyerésre állnak. Főnököt cserélni nem ilyenkor szoktak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 13:28:04

@Scagnetti: a feriek altal mukodtetett rendszer kiszmaithatobb es biztonsagosabb, joval demokratikusabb volt, mint a mai.
ha mas a velemenyed, akkor nezd meg az alkotmanybirosagot, az asz-t, a pszf-et, a versenyhivatalt, a koztarsasagi elnokseg intezmenyet.

es utana nezz a tukorbe es mondd ki haromszor, hangosan, egyenes gerionccel, a szemedbe nezve, hogy "ez a mukodo demokracia"

ha tudod...

nem volt tokeletes egyaltalan, amit a maszop muvelt. de a vilag soha a kurva eletben nem lesz tokeletes. ha valaki azt mondja,hogy az eleted hatra levo reszeben mar csak a pocsodon kell a szort szamolni, mert akkora kiralycsavo, hogy ha megvalasztod akkor o megoldja az eleted es problemaid helyetted, az egy retardalt idiotaknet kezel, aki nem nezi ki beloled, hogy ember vagy. allatnak tekint, akitterelgetni kell a sajat boldogsaga iranyaba.

a jelenlegi rendsze rkiszamithatatlan, antidemokratikus,gyakorlatilag az unio egyetlen diktaturaja vagyunk, feheroroszorszag az unioban, egy orban nevu lukasenkoval, aki a trojai falova akar lenni a kinai tokenek.

szerencsere ezert ki fogja csinalni europa a kis kocsogot. es en segiteni fogok nekik, ahol csak tudok.

Scagnetti 2011.10.27. 13:40:46

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: El vagy tévedve. Nekem nem tetszik az sem, amit a Fidesz most kormányon csinál, és nem is mondtam soha, hogy tetszik.

De nem tetszett az sem, amit a szocik csináltak, és egy cseppet sem zavar, hogy annak idején az ellenzék (leginkább a Fidesz) ezt kíméletlenül a képükbe vágta. Mellesleg megteszi ezt a mostani ellenzék is, csak mivel már leírták magukat az előző ciklus(ok)ban, nem tudnak ebből profitálni, mert a nép (joggal) nem tér vissza hozzájuk, akkor sem, ha a Fideszt már elhagyta. És ez jól is van így.

A szadeszhez esetleg valami hozzáfűznivalód? Csak mert mintha kifelejtettél volna pár okot, amelyek a bukásukhoz vezettek. :)

Scagnetti 2011.10.27. 13:42:11

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Abban egyébként igazad van, hogy a Feriéké kiszámíthatóbb rendszer volt. Kiszámíthatóan volt szar.

Európára meg hiába vársz. Ha bármit is tehetnének, és szándékuk lenne rá, már megtörtént volna.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 14:03:25

@Scagnetti: majd meglatjuk, mennyire hiaba varok europara..

egyaltaslan nem biztos, hogy nyiltszini nagy buktatas lesz. egyaltalan nem biztos, hogy nem lesznek titkosszolgalatok bevonva, hogy orbant ellehetetlenitsek.

tudod, amit orban muvel az konkretan europa szuverenitasat es fennallasat veszelyezteti. az europai gazdasagot es az emberi jogokat kinalja eppen kinanak eladasra. ezert el fogjak taposni. es ha kell, en fogom kisuvickolni a bakancsaikat...

Scagnetti 2011.10.27. 14:07:24

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A baj az, hogy akit a helyére tennétek, azzal is megszívnánk. Ahogy egyszer már megszívtuk vele.

De gondolom, akkor is lenne kire ráfogni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 14:15:06

@Scagnetti: tehat orban elerte a celjat
sikerult ugy felszamolni, ellehetetleniteni a magyar kozeletet, sikerult minden komoly politikai formaciot ugy felszamolnia, hogy nem maradt mas...

igen, ok is hibasak voltak a vesztukben. mindenre fel kellett volna keszulni. az orban-fele veszett rozsomakokra, is.....

tudom, hogy a viktimologia mukodik es az lesz az aldozat, aki aldozat modjara viselkedik.

de ez nem menti fel a ragadozokat...

Scagnetti 2011.10.27. 14:40:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Annyira azért ne legyél már mániákus orbánfóbiás, hogy még azt is az ő számlájára írd, hogy az ellenfelei kretének!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 15:12:57

@Scagnetti: maremint azert kretenek, mert o azt allitotta...?

igazabol jo lenne felismerned azt, hogy orban elmult masfel evtizednyi propagandajanak a szavait ismetled az ellenfeleinek szapulasakor...

de egyebkent lehet, logikusan vegiog kellene gondolnod, csak ugy, a realitasok menten..

biztos, hogy mindneki idiota aki nem fideszes? biztos, hogy annyira kretenek a felszamolt kozeleti tomorulesek, amernnyire te gondolod? meg tudod magyarazni, hogy miert is..?

tudod, a ketelkedes - masban es onmagadban - a feltetlen hit elutasitasa nemhogy karos, de kifejezetten hasznos dolog....

en kizartnak tartom, hogy mindenki idiota volt a magyar kozeletben. egyszeruen lehetetlen. de azt el tudom kepzelni, hogy elhitettek sokakkal, hogy mindenki idiota, csak a fidesz ahelikopter.

na most kiderult, hogy ennel rosszabb kormanya meg nem volt az orszagnak az elmult 20 evben.

de ha gondolod, akkor elohozakodhatsz ennel rosszabbal. de indokold meg. ne a fidesz szavait olvassam vissza, a sajat velemenyedet akarom, a sajat erveidet, a sajat indokaidat.

van ilyen?

Scagnetti 2011.10.27. 15:50:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Engem kurvára nem érdekel a propaganda. A véleményemet magam alakítom ki. Ne akard bedumálni, hogy aki Gyurcsányéktól nem esett hasra, az mind a fideszes propaganda áldozata, mert ez egyszerű hazugság! Ferit saját magamtól tartottam rossz kormányfőnek akkor is, de a mostani szerencsétlenkedéseit látva meg már egyszerűen egy kreténnek tartom. Ekkora öngólt politikus még nem rúgott, mint most ő. Sajnos az országot is pontosan így vezette, ahogy a szocikkal való szakítását intézte.

A véleményemet a fideszes propagandához hasonlítanod már csak azért is ostobaság, mert ők alapvetően nem a képességeit támadták, sokkal inkább a szavahihetőségét.

De a hívő gyurcsányistáknak, mint amilyen te is vagy, minden Ferit ért kritika a Fidesztől jön, mert egy fanatikus gyurcsányimádó képtelen elfogadni azt, hogy valaki külső hatásoktól függetlenül rosszat gondoljon a Feriről. Pedig ez a helyzet. Ismerek rengeteg nem fideszes de még csak nem is jobbos embert, de a néhány gyurcsányista fanatikust leszámítva a többség egyetért abban ,hogy nem szabad újból a hatalom közelébe engedni. Pedig ők biztos nem a Magyar Nemzet olvasói. (Megjegyzem, én sem.)

Igazából feleslegesen írtam le mindezt, mert az eddigi írásaimból már világosnak kellett volna lennie számodra is. Na persze ha Gyurcsány szemüvegén keresztül nézed a világot, akkor megértem, ha nem megy. Az üldözési mániáját sikeresen tolta át a híveire is. A vicc az, hogy itt te vagy az, aki szó szerint visszamondja Feri propagandaszövegét, amivel éveken át próbálta áttolni a szart magáról másokra. Szerencsére a felmérések mutatják, hogy nem sikerült neki.

A többiekről annyit, hogy a kormány igen jó lehetőséget biztosít ahhoz, hogy legyenek begyűjthető szavazók a "piacon". Mégis az ellenzéki pártok közül egyik sem tudott élni a lehetőséggel. Hát mik ezek, ha nem kretének?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 16:32:51

@Scagnetti: a nem hasraeses nem ugyanaz a mufaj, mint a hazugsag es ragalmazas...

en nem azt mondom, hogy minden tokeletes volt akkro.

de ennel jelentosen kiszamithatobb es stabilabb volt a helyzet. ezt nem en mondom. ezt azok mondjak, akik kivonjak innen a toket, ezzel munkahelyeket szamolnak fel, megrendeleseket mondanak vissza.

hamarosan bovli kategoriaba minositik az orszagot. az allamadossag rekordon. a maganyugdij lenyulva, mal zrt allamositva, caffeteria rendszer allamositva, bankok betamadva. az allamadossag elszallt, a mai kincstarjegy-aukcio csufosan besult. a gdp novekedes jovore recesszioba csaphat at. a koltsegvetes komolytalan. masok bunosseget nem torvenyek alapjan hatarozzak meg, hanem a torvenyt hozzaigazitjak a bizonyitani kivant cselekmenynek. lasd a legujabb koltsegvetesi tv-t, ahol nem meghatarozzak a korlatokat, hanem egyszeruen kijelentik a torvenyben, hogya bajnai-fele koltsegvetes hamis es kesz. mindenfele bizonyitottsag nelkul...

akar tetszik, akar nem, egy ilyen bohafasznyi semmilyen kis hatsoudvari orszag gazdasaganak a 30%a kozvetlenul, a maradek 70 szazaleka pedig kozvetetten fugg a kulfoldi befektetoktol.

es ezzel vitatkozz.

tiborc2008 2011.10.27. 17:03:06

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Sipike, ha orbángyalázós topikban lennénk, akár még egyet is érthetnék veled. Ami viszont nevetségessé tesz, az a csótányfényezés, és ez reménytelen vállalkozás. Sajnállak, te kis sziszifusz!
Jah, és se vagyok magyarnemzet-olvasó.
Hidd el azt is, hogy demokráciával összeegyeztethetetlen a szemkilövöldöztetés.
Lehet köpködni vitykára, sőt kell is, de hidd el, ő még nem jutott olyan mélyre a demokrácia-gyalázásban, mint ocsmánycsótány.

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.27. 17:13:09

@Petibá: "Már csak az a kérdés, hogy a háttéremberek is így gondolják-e, mert az tény: ők döntik el, mi történik az MSZP-ben."

Eddig nem ők ( a háttéremberek) , hanem Gyurcsány döntöte el? Furcsa logika.

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.27. 17:32:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "az, hogy nicsn alternativa ma ebben az orszagban orban es a fides zkaraktergyilkos politikajanak koszonheto. ... mindenki mast kinyirt es ezzel lecsokkentette a demokratikus lehetosegeimet. azzal, hogy megszallta es egy sztalinista alapokon mukodo zrt-v tette a fideszt..."

Ha csak ennyit látsz a politikából, akkor nézz más felé, nehogy még jobban megromoljon a látásod. Nem Orbán tette, hanem az őt hatalomra segítő háttéremberek. Soroljam őket?

Gyurcsány sem a tehetségétől lett vezető, hanem a háttéremberek naivitásától, mert azt gondolták, majd megágyaz nekik. Ha nem lesznek anyagi támogatói, akkor az ő pártja is arra a sorsra jut, mint a többi, már alig vegetáló alakulat. Az öszödi beszédet nem nemek, neked, és úgy általában az embereknek mondta, és nyilván volt rá komoly oka. Valószínűleg a mai kormánypárt vezetője sem magától csinálja azokat a dolgokat, amik úgy általában nem tetszenek az embereknek.

Valaki a rendszerváltás első éveiben mondta, hogy nem a lánc változott, csak aki a lánc végét fogja. A kutyával meg nem foglalkoznak csak annyira, hogy fizesse az adót. Az egyszerű párttagokat soha nem hívták, és ezután se hívják meg oda, ahol a dolgokról érdemben döntenek.

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:36:10

"Ehhez nekik kell azt mondaniuk, hogy tízen kiléptek a frakcióból - igaz, ehhez bármiféle aláírt dokumentum nem áll rendelkezésükre. A pártelnök levele szerint nem is zártak ki senkit."

Házszabály 15.§ :
(4) A képviselő a képviselőcsoportból kiléphet. A képviselőcsoport a tagját kizárhatja.
(5) A kilépett vagy kizárt képviselőt függetlennek kell tekinteni. Az így függetlenné vált képviselő a kilépését vagy kizárását követő hat hónap elteltével bármely képviselőcsoporthoz csatlakozhat.

A Házszabály nem ismer kiválást, nincs olyan a Házszabályban, hogy frakcióból való kiválás, csak kilépés és kizárás szerepel benne. Gyurcsányékat nem zárták ki, ők önként távoztak, azaz kiléptek az MSZP országgyűlési frakciójából, így a 15. § 5. bekezdése értelmében most hat hónapot független képviselőként kell tevékenykedniük.
Ám ha szigorúan értelmezzük a Házszabályt, a fél év letelte után is csak egy másik, már meglévő frakcióba ülhetnének át, saját, új frakciót ekkor sem alapíthatnának. S ha józan ésszel végiggondolom, valóban nonszensz, hogy egy olyan pártnak (MDNP, DK) parlamenti frakciója legyen, mely párt választásokon nem indult, képviselő-jelölteket nem állított. Mert normális esetben, a törvények szerint, csak olyan pártnak lehet frakciója, amely demokratikus választásokon országos összesítésben a leadott érvényes szavazatok legalább 5%-át megszerezte. Anno sem az MDNP, sem most a Gyurcsány-párt nem indult választásokon, mégis „parlamenti párt” lett belőlük. Ez így nem jó. Nem a frakciónak van pártja, hanem a pártnak frakciója. Mind az MDNP, mind pedig a Gyurcsány-párt esete a képviseleti demokrácia ficama, rendellenes működésének tünete.

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.27. 17:37:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: vannal, csak azt nem merik leírni, mert kilógna a vörös pata.

Scagnetti 2011.10.27. 17:37:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem akarok erről vitatkozni, mert nem ez a topik témája. Csak te hozod ide állandóan az Orbánt, pedig senki sem kért erre. Egyszerűen képtelenek vagytok az Mszp-ről és Gyurcsányról úgy beszélni, hogy a második mondatban már ne Orbánnál tartsatok. (Ez egyébként jól mutatja, hogy Feri pancser volt, mert ha nem lett volna az, nem kellene állandóan Orbánhoz hasonlítani.) Ez tényleg a fóbia jele, mert ennyire mániákusan orbánozni csak az tud, akinek nincs más gondolata.

Ha képes vagy Gyurcsányt Orbán nélkül értékelni, akkor tedd azt, ha nem, akkor hagyjuk a fenébe az egészet! A klubrádiós szintű, gyurcsánymosdató-orbánozó szövegek nem érdekelnek.

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:39:30

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"...ezert fogtak ossze a fidesszel, hogy megbuktassak gyurcsanyt,..."

Hány éves is vagy?? És még hiszel a mesékben?!?!?!?!

tiborc2008 2011.10.27. 17:42:36

@Scagnetti: Vajon az, hogy Apple-höz hasonlította kurcsányi a fityeszt, Dunai Vasműhöz a maszoppot, az mi volt?
Nekem elismerésnek tünt.
(Be is rágtak érte mesterháziék...)

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:44:18

2...tízen kiléptek a frakcióból - igaz, ehhez bármiféle aláírt dokumentum nem áll rendelkezésükre..."

Szóval Gyurcsányék nem léptek ki a szoci frakcióból. Rendben. De akkor mit csináltak
? Ugyanis már nem szoci frakciótagok, s ezt tőlük és Mesterházytól is tudjuk. Nos, Gréczy úr?

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:50:03

@genyamagyar: "...akinek nem tetszett Gyurcsány, miért nem szavazott az LMP-re vagy a Jobbikra?"

Akik az LMP-re és a Jobbikra szavaztak, ők is a Gyurcsány-rendszer ellen szavaztak. Valamivel többen, mint 4 millióan szavaztak tavaly tavasszal a Gyurcsányizmus ellen.

Scagnetti 2011.10.27. 17:51:11

@héjakútmácsonya: Vergődnek, mert hülyék voltak. De ezt képtelenek belátni, ezért egyre erőszakosabban támadnak, hogy a híveik figyelmét eltereljék arról, mekkora hülyék voltak megint.

Scagnetti 2011.10.27. 17:52:08

@tiborc2008: Ők lehet, hogy nem értékelték annyira pozitívan a megjegyzést. :)

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:54:36

@czjanos: Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy mikor alakíthatnak a gyurcsányisták frakciót. A Házszabály szerint fél év múlva. Bár, ahogy korábban írtam, a Házszabály "csatlakozásról" ír, tehát nem új, saját frakció alapításáról, vagyis, ha szigorúan vesszük, fél év múlva sem alakíthatnának saját frakciót, hanem vagy az LMP, vagy a Jobbik, vagy a KDNP, vagy a Fidesz frakciójához kéne csatlakozniuk.

héjakútmácsonya 2011.10.27. 17:59:49

@Clear-water: "Megerősíti azokat a véleményeket, hogy az MSZP-Fidesz a háttérben összejátszik (pártkassza szinten biztos)."

Kérdés, hogy amíg Gyurcsány volt a Párt elnöke, fel volt-é függesztve ez az összjáték a Párt és a Fidesz között?
Vagy netán Feri erről az összejátszásról sem tudott, ahogy a hiány mértékéről sem? Lehetséges, hogy bő négy évig olyan kormányfője volt ennek a szerencsétlen országnak, akinek fingja sem volt arról mi zajlik körülette? Lehetséges, hogy eleve ebből eredt az elkúrás és a böszmeségek sora?

héjakútmácsonya 2011.10.27. 18:04:17

@Clear-water: "Teljesen mindegy, mi a véleményem Gyurcsányról, de azért a választók hagy dönthessék már el, hogy kell e Gyurcsány vagy sem. "

Hahó! Ébresztő!!! Szép jó reggelt kívánok a későn ébredőknek!!!! A választók már eldöntötték ezt, s nem kellett nekik Gyurcsány. Több, mint négymillió választópolgár mondta azt, hogy neki nem kell Gyurcsány. A szavazókoró népesség több mint fele.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.10.27. 18:12:46

@héjakútmácsonya: "Több, mint négymillió választópolgár mondta azt, hogy neki nem kell Gyurcsány. A szavazókoró népesség több mint fele. "

hazudsz

héjakútmácsonya 2011.10.27. 18:16:45

@Diocles: „Márpedig pártszakadás esetén Kövérnek mindössze meg kell állapítania, tudomásul kell vennie, h itt biza pártszakdás történt, és innentől kezdve nem kérdés a Gyurcsány-frakció létrejöttének jogossága.”

A bibi ezzel az, hogy Kövérnek mint házelnöknek nincs köze pártügyekhez, nincs dolga pártok belső háborúságaihoz. Ő a Ház, az Országgyűlés elnöke, nincs hatásköre pártügyekben, házelnökként ő az, aki a Házszabály szerint kell, hogy eljárjon, azt kell betartania és betartatnia, s a Házszabály 15. §-a frakcióból való kilépést és kizárást ismer, más távozása formát nem, s aki kilép, vagy akit kizárnak, tök mindegy, hogy egy szál magában (mint Szili), vagy csoportosan (mint Feri), hat hónapot függetlenként köteles működni. S a fél év letelte után „csatlakozhat” másik frakcióhoz. Szóval, ha Kövér rigorózus lenne, és szigorúan, szöveghűen értelmezné a Házszabályt, fél év után sem engedné a gyurcsányistáknak önálló, saját frakció megalakítását, csakis a meglévő frakciók közötti válogatást.

Scagnetti 2011.10.27. 18:25:53

@héjakútmácsonya: Inkább úgy mondanám, hogy a gyurcsányizmusra mondtak nemet, mely erősen ragadt az Mszp nevéhez. Gyurcsány maga ugyanis nem mert kiállni a szavazók elé tavaly tavasszal, ehhez túl gyáva volt. Azt akarta, hogy más vigye el a balhét, amit ő okozott. Csak a választás után aktivizálta magát, akkor megint vitte volna a pártot. De hát eddig is tudtuk, hogy gerinctelen alak.

héjakútmácsonya 2011.10.27. 20:08:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Hazudok? Ismered a 2010-es választások adatait? Nem? Kár. Segítek.

8 millió 34 ezer 394 szavazásra jogosultból, 5 millió 172 ezer 222 választott. Az 5 millió 132 ezer 531 érvényes szavazatból 2 millió 706 ezer 292 a Fidesz-KDNP, 990 ezer 428 az MSZP, 855 ezer 436 a Jobbik, 383 ezer 876 pedig az LMP listájára érkezett (MDF: 136 ezer 895, a többi egészen apró pártoké lett).
Tehát az MSZP közel egymillió választójával szemben 4 millió 82 ezer 499 állt. Ennyien mondták, hogy nem kérnek a Gyurcsány-rendszerből. Több mint négymillió választó. S ez bizony a szavazókorú népességnek több mint a fele volt 2010-ben. Ha pedig az érvényesen szavazókat veszem alapul akkor, a választók több mint ¾-e szavazott a Gyurcsány-rendszer ellen. Bukás a javából.

Esetleg ezt tudod cáfolni?

high up! 2011.10.27. 21:17:06

Ti nagyonmarha Deka agyúak. Ha gyúrtcsótányi eftárs még egy szük évet várt volna, akkor a maszop teljes létszámba kúszott volna a pápai proli lábai elé, hogy váltsa már le végre ezt a lúzer mesterházit!
Csak hogy gyúrtcsótány eftárs ezt is elkúrta, mint mindent az életében amihez hozzáért és nem voltak ott a sameszok, akik ennek ellenére mégis feljebb nyomták volna.

Greci, te nagyonmarha, már egy hét is eltelt a szökésetek óta és te még mindig fosol a saját lábadon megállni? Még mindig a mazopba kapaszkodnál, ha másért nem, hát akkor azért, hogy öket is lehúzd a ti 0,01%-otokra?
Nem fog ez menni grecike. Egyszer megírtad gyúrtcsótány gazdival az öszödi beszédet, ahol minden elkúrást a pártra fogtatok (és nem magatokra), a hülye proli tagságotok meg el is hitte, hogy ök a hibásak.

Hát ez még egyszer nem fog menni. Most már a seggetekbe rúgtak és többször is fognak. Az ATV épp most rakta ki a buta fejedet az egyik müsorból. Mert nem kell nekik a Zellenzék legegyetlenebb 0,01%-os vezetöjének az eunuchja.
Szóval nagyonmarha Deka agyúak és híveik, nagyon elkúrtátok.

Ja és ne feledjük: EGY HÉT ÓTA VONA GÁBOR AZ ELLENZÉK LEGNAGYOBB VEZÉRE.

Nagyonmarhák!

lajos0 2011.10.27. 21:26:21

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Indiában általában nem úgy képzelik el a reinkarnációt, hogy Gipsz Jakab meghal, majd újjászületik. De mondjuk Indiában megvan minden, meg az ellentéte is. Mondjuk ezek a bazári-krisna majmok nincsenek, akik nyugaton. De rendesen gyilkolásszák egymást a mai napig, vallási ügyek miatt, a nálunk tévesen kasztrendszernek hívott varna-rendszerről nem is beszélve.

A taoizmus filozófiai megközelítése és a népi misztikum felé hajló mezei taoizmus közt húzódó széles útba szintén minden belefér, meg az ellenkezője is.

Hogy Buddhától tanácsot kérnének még ezt is el tudom képzelni, de a buddhistáktól sem állt távol egymás gyilkolászása a történelem folyamán. Tibet történetét érdemes elolvasni, komplett szerzetesrendek lettek kiirtva. Ebben a geluk élen jártak, ahová a dalai láma is tartozik.

"egy igaz utat hirdeto, tomeggyilkos izeivel " tele van a kelet is, míg nyugaton is voltak mindig is nagyon toleráns irányzatok akár a kereszténységen belül is. De a zsidók vagy a muzulmánok között szintén vannak agresszív és toleráns áramlatok.

És érdekes lenne a tudomány-vallás, a piac-vallás, meg a fogyasztás vallás tanulmányozása is. Ezek nálunk elég elterjedtek.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.27. 22:06:54

@héjakútmácsonya:
"2 millió 706 ezer 292 a Fidesz-KDNP,"

Na látod,ez a szomorú.
Hogy a választásra jogosultak 1/3-ának szavazatával 2/3 van a parlamentben.
Magyarul: 1/3 a társadalmi támogatottsága a FIDESZ-nek.

lajos0 2011.10.27. 22:09:06

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Gondolom azért rohangál mindenki Kínába pénzért mert, akkora csődben vannak. Szeretne szerintem az USA is akkora csődben lenni. Ráadásul nem terhelik magukat ezzel a demokráciának nevezett, sehol sem létező butasággal sem. Ha Kína piacra dobná az összes amerikai állampapírját akkor az USA lehúzhatná a rolót. Nem lenne olyan könnyű dolguk a Kínaiakkal, mint Kadhafival mondjuk, akit egyszerűen kinyirattak, mert azt mondta, hogy a zöld papírfecnik helyett, aranyat kérünk az olajért. Husszein bűne hasonló volt.

lajos0 2011.10.27. 22:13:19

@lajos0: @az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez a karaktergyilkolósdi egy nagy marhaság. Attól, hogy a lejáratást így hívják, kicsit tudományosabban hangzik, de ezt mindig minden párt nagyban űzte, és a szánalmas magyar politikai elit figurái mindent meg is tettek, hogy legyen őket mivel lejáratni, bár az igazán profik ezt maguk intézték. Lásd öszöd, ami egyben sokkal durvább, mint a kiragadott részek.

lajos0 2011.10.27. 22:18:05

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Hát Debreczeni Jóskának egész mást mondott tollba Fletó a kötelezést illetően. Kövér ettől még egy hülye fasz, de ez pont nem az ő sara. Kuncze ciánozására is építhettek volna ilyen kampányt, ugyanilyen erőltetett lett volna.

lajos0 2011.10.27. 22:22:28

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem hinném, hogy Kína emberi jogokat akarna venni Orbántól, bár igény lenne rá :-) Európa szuverenitását az északi áramlat nevű vezeték kissé jobban veszélyezteti. Most adták át, érdemes utána olvasni.

lajos0 2011.10.27. 22:30:36

@Az igazi sztrovacsek: A fidesz támogatottsága ma csupán a társadalom 1/5-e. A mszp pedig kb 1/12-eddel bír. A DK meg szerintem a KDNP-vel harcolhat majd, esetleg a Szili Kati féle Szociális Unióval, vagy Ungár Klárika alakulatával.

leponex 2011.10.27. 23:24:30

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2011.10.27. 10:54:06
@leponex: igen, a privatizacio a teljesen helyenvalo, a magantulajdon a normalis allapot."

- a kérdés a mérték nagyságán van, nem a magántulajdonon..
A királyság például abszolút magántulajdon alapján működött ( az uralkodó volt a tulajdonos) , és a 'modern demokráciákhoz' képest nem is olyan rosszul :)

- a kínai csőddel kapcsolatban lajosakárhány barátunk talán adott némi támpontot ;-)

- a vallásos emberek mankó utáni vágyakozásáról előadott 'liberális' - vagy valami ehhez hasonlító :) - tudományos eszmefuttatásodról majd megkérdezzük ( hogy csak hazánban pillantsunk körbe ) Roska Tamást, Freund Tamást, Hámori Józsefet, Csókay Andrást, a néhai Szentágotai Jánost, Cseh tamást, ... hátha tudnak ők is valamit erről :)

- kicsit mulatságos ez az orbángyilkoló indulatod, gondolom neked ez lehet a mankód, elviselni e szörnyű despotikus kort.

leponex 2011.10.27. 23:27:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

No lássuk akkor megest a köteleseset:
"„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.
Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.
Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc”

leponex 2011.10.27. 23:29:58

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

no és az eredetit:

"Szóval mindezt felejtsük el és egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

leponex 2011.10.28. 00:11:43

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nem mintha jelentősége lenne, de nézzük azt az inkriminált mondatot, mondjuk a kimondottan orbánfan népszavától:

"A Fidesz elnöke az egyik amerikai távirat szerint úgy fogalmazott: "megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed". Az akkori találkozót összegző sürgönyben az is szerepel, hogy Orbán a 2010-es választásokig - persze képletesen szólva - sokkal inkább végezni akar Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, mint csak megsebesíteni őt."

Emlegetted még a csúnya fideszes karaktergyilkolókat ( a szintén orbánfan ;) lajosunkhoz fordulj e témában ), mint ahogy az idézett orbáni mondat is ölég keményen szólt. Politikai ellenfeleit politikailag megsemmisíteni, ha lehet.

Bizonyára emlékszel még a pornóujságba tett orbán írásra, a Frei Tamásos bérgyilkolós cikkre, a megellett feleségre, az elhagyott gyerekre, a zágrábi kezelésekre, a veszett kutyákra a sintérekkel, ...
Olyan cuki kis karaktercirógatások voltak.

Bizony, Orbán - szerintem - 2002-ben, de különösen 2006-ban végleg megtanulhatta, hogy a ballibekkel szemben hiba, sőt bűn lenne csak korrekt politikai eszközökkel ringbe szállni választásokkor.
Saját fegyvereikkel kell őket elrendezni, és lőn!
Lehet persze fanyalogni, hogy a Semjén meg a Navracsics szakmányban amortizálta kedvenc idolodat, Ferenc testvérünket, de ettől még a dolog nem változik. Saját fegyvereikkel gyepálták rommá a ballib sereget, sokak örömére.

Mi sem bizonyítja ezt jobban az is, hogy a fideszből kiábrándultaknak eszük ágában sincs visszaszeretni még egyszer.

Ettől függetlenül azért nyugodtan lelkendezz tovább Ferencünkért, a wittnerező ügyvédért, vagy akár Szegény Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunkért :)

tiborc2008 2011.10.28. 01:09:49

Wazze, a sipítozós picsa is vallásos!
Vallásának tárgya a trágya!
Szarember-ferenc.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.28. 11:34:44

"ha nem tetszett a reformok politikája, a költségvetés egyensúlyának helyreállítása és a fejlesztések gyorsítása, ki lehetett volna szállni: odadobni sarzsit, slusszkulcsot, juttatásokat. "

Egy embert ismerek, aki ezeket odadobta, mert nem tetszett neki, hogy senkinek sem tetszett a tenni akarás, mert nem tetszett neki, hogy a sajátjai jobban gáncsolták, mint az ellenzék, mert nem tetszett neki, hogy képtelen a párt és a frakció összezárni mögötte, mert nem tetszett neki, hogy egyesek a költségtérítéseikkel baszakodtak az ország dolgai helyett, meg azzal, hogy ezután hogy lesz helyük a megyei közgyűlésben.

Jelenleg az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsítja ezt az embert.

Epokit Drive 2011.10.28. 12:08:30

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ne haragudj, ehhez már nincs kedvem. Én nem vagyok pártkatona, Orbán-hívő meg ilyesmik. A kisfiamozós stílussal sincs mit kezdenem. Így csak a vitapartnereidet veszíted el, és előbb-utóbb a trollok közé sorolnak egyre többen.
(A köteles beszédet én is hallottam, és mszp-s barátaim hirtelen kitört hisztijét is, amit akkortájt nemigen értettem, eltúlzottnak éreztem. De ez az akkori viszonyok közt értendő, ma eleve kicsit hisztisebb mindenki.)

héjakútmácsonya 2011.10.28. 16:07:39

@Az igazi sztrovacsek: "Hogy a választásra jogosultak 1/3-ának szavazatával 2/3 van a parlamentben."

Nem tetszik a rendszer? Ha az angol rendszer működne nálunk, akkor a mandátumok kábé 99,98%-a lenne a Fidesz-KDNP-é.
Egyébként pedig egy képviseleti rendszerben ne az összes választókorút vedd alapul, hanem csak az érvényesen szavazók számát! Az érvényesen szavazók kicsivel több mint 50%-a a Fidesz-KDNP listájára szavazott, s ebből úgy lett meg a mandátumok kicsivel több mint 2/3-a, hogy az MSZP listája ehhez képest baromira kevesen szavaztak, vagyis az első és a második helyezett között ég és föld volt a különbség.
Az MSZP 1994-ben az érvényes szavazatok kábé 30%-ával a mandátumok 54%-át szerezte meg, a szadesszel összebútorozva pedig 2/3-uk volt. Pedig azt a 2/3-os kolalíciót a választók nem is akarták.

Kalmár 2012.01.15. 17:27:40

Hálás vgyok Fletónak. Nélküle nem lenne 2/3. Akkor pedig már kicsináták volna a kormányt, mint az olaszoknál és a görögöknél. Köszi Fletó, nélküled nem lenne egy ilyen erős kormányunk.
Elveszne a gazdasági szabadságharc is:(
Már már azon gondolkodom, hogy őt is belefoglaljuk az imába, VIktor mellé....talán mégse. Még a végén ártanánk a gonosz lelkének.

senior01 2012.01.18. 12:00:44

@Kalmár: De nagyot fog bukni a szeretett embered 2014-ben, saját emberei fogják a dögkútba dobni.
süti beállítások módosítása