Még mielőtt a fideszes elvtársak felkeresik a nekik fenntartott, számukra ingyenes ellátást biztosító kormányzati luxuskórházat egy gyors kivizsgálásra, azért csak felvetném, hogy sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a közhíradó.

Olvasom ugyanis, hogy a politikai mellett jogi felelősséget is szeretne megállapíttatni Orbán Viktor szóvivője, úgy is, mint a államadósságot vizsgáló bizottság tagja. Amúgy nem lennék szemérmes: ha az 1989-es privatizáció az eredendő bűn, amikor a csúnya komcsik elosztogatták a vagyont, mégis csak meg kell vizsgálni az akkori privatizációs kormánybiztos, bizonyos Martonyi János felelősségét is.

De rátérve a rendszerváltás utáni időkre, az állam adóssága az Antall-Boross-kormány idején is meredeken emelkedett - az akkori kormánytag, Balsai István szerepének alapos feltérképezése úgy vélem, nyilván megkerülhetetlen, nem is beszélve a Fidesz korábbi miniszterelnök-jelöltjéről, Bod Péter Ákosról.

Tulajdonképpen viccelni próbálok kínomban - de csak félig, mert a Fidesz komolyan gondolja ezt az elszámoltatósdit.

Hát lássuk: a 2001-02-es kétéves költségvetés keretein felül (!) milyen kiadásokat hajtott végre és miféle kötelezettségeket hagyott hátra a Medgyessy-kormányra az első Orbán-kabinet. (Most eltekintenék attól, hogy véleményt mondjak az oly bátor Medgyessyről, aki pedig tudja, hogy nem éppen rendezett pénzügyi viszonyokat hagyott rá az elődje, csak ezt nem meri kimondani...)

Nos, a Millenáris és más presztízsberuházások költsége 100 milliárd, szövetkezeti külső és nyugdíjas üzletrészek felvásárlása 63 milliárd, autópálya (büdzsén kívül elszámolva) 300 milliárd, adókedvezmények (nyugdíj, lakáshitel) 50 milliárd, lakáshitel kamattámogatása 150 milliárd, nyugdíjak 2x3 százalékos többletemelése 2001-ben 120 milliárd, köztisztviselők béremelése 250 milliárd. Az első három tétel egyszeri kiadás 463 milliárd forint, a többi azonban tartós kifizetés, 570 milliárd. Ez több, mint ezer milliárd!

Ennyit a 2002-es kormányváltás rendezett pénzügyi viszonyairól.

Amúgy Medgyessy meg azért menne börtönbe, mert Orbán és Fidesze, valamint az MSZP és az SZDSZ támogatásával 50 százalékkal megemelte pedagógusok és az orvosok, ápolók bérét? Mert adta a 13. havi nyugdíjat és a családi pótlékot? Ma már tudjuk, hogy ezek emelték a legjobban az államadósságot, de mára már nem lenne orvos az országban, ha akkor az meg nem történik, az idős emberek pedig Orbántól már éhen is haltak volna... És nem a szocik ígértek 14. havi nyugdíjat sem...

Az államadósságkezelő központ adatai szerint pedig összegében még sosem volt ilyen magas az államadósság, mint most. Az ellopott magánnyugdíjvagyonnal karcsúsítva is több, mint ezermilliárddal nőtt az összeg az elmúlt egy évben!!!

És mindez úgy, hogy közben se fejlesztés, se életszínvonalemelés - legfeljebb az amúgy is vagyonosaknak.

Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr713082265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fenyegetik a gyöngyöspatai polgármestert 2011.07.20. 16:53:51

“Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (…) Figyelj, te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul.” – mondta a F...

Trackback: Európa horoszkópja 2011.07.20. 11:23:28

Az európai adósságválság újabb fordulót vett. Immár nem csak rebesgetik piaci körökben azt, hogy Görögország után Olaszország és Portugália következhet a segítségre szoruló országok listáján. Az eurozóna minisztereinek a kedélyét tovább borzolta a tény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rókafogta 2011.07.20. 12:34:33

@Tidal Wave: Én most akkor csak annyit kérdezek tőled kiderült ,hogy Orbán gazdasági zseni?Mert szerintem igaz amit leírtak, 2002 re ,de nem tagadom neked is igazad van .De ettől még nem volt szuper minden ma meg pláne.Az SCHF re csak annyit (jogosulatlan haszon szerzés folyik amibe most nem megyek bele hosszú lenne) de annyit a Ft hitelről(mivel engem is érint egy szaros autóval,jelenleg 1 milla az emelt(eddigi tartozásom )három év múlva a jelenlegi szarral még 300 ha a havi(fix vagyok 25.300Ft)fizetem.Én kis naív gondoltam felveszek Ft hitelt kifizetem az 1 millát.Na hát meg nézem 48% THM (ha nem jelzálog amit ugye nem akarok a házamra mert így csak az autóm van veszélybe)na hát kijött a szép eredmény csak 5 évre adnák 1,800.000 be kerülne.Hát mit mondjak ? Fasza!

rókafogta 2011.07.20. 12:39:56

@Táskás Tóni: Ez is!Meg az is ,hogy azt is leszavazták amit nem kellett volna,csak azért ,hogy keresztbe tegyenek.Az ő felelősségük is egyértelmű,felesleges takarózni azzal , hogy loptunk, csaltunk ártottunk mi is, de a ők többet!Ez csak Orbán gondolkodás módjában érthető!

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:41:19

@arizmendi: De nem éri el egyik sem a fidesz-celeb Rogántóni V. kerületi adósságállományát , ami 16 milliárd ft egy főre vetítve 500 ezer ft/fő. Vezet Rogán és még ezt akarták főpolgármesternek, ezt a csipak majmot.

rókafogta 2011.07.20. 12:42:48

@Táskás Tóni: Ez is!Meg az is ,hogy azt is leszavazták amit nem kellett volna,csak azért ,hogy keresztbe tegyenek.Az ő felelősségük is egyértelmű,felesleges takarózni azzal , hogy loptunk, csaltunk ártottunk mi is, de a ők többet!Ez csak Orbán gondolkodás módjában érthető!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 12:49:36

orbán éppen romániában győzködi a románokat, hogyha megkapják a magyarországi szavazati jogot, a fideszszarra szavanak!!!!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 12:51:19

@tovabb a jezsovi uton: szavazzanak....

fogai közt döghúsdarab rohad, orbán viktor, a mélynövésű lovag.

bolemann 2011.07.20. 12:54:02

Bárhogyis. Kormánypárti politikust rabszíjon, csak bajnaiék idején láttam. Na ez a nagy különbség.

rókafogta 2011.07.20. 13:04:10

@tovabb a jezsovi uton: Engem miért nem győzköd? Ja ,hogy én nem veszem be a demagóg hülyeségeit? Be kéne vezetni a helycserét mi meg ott szavaznánk! De ha lehet akkor inkább Canadában vagy Austráliában minél messzebb innen!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 13:16:56

@rókafogta: én szivesen szavaznák romániában, nagyon tisztelem a ceausescu házapár emlékét.sokkal szimpatikusabbak, mint az a fidesznyik tőkés.

Táskás Tóni 2011.07.20. 13:18:32

@fludd: Először a bunkó focistát csuknám le, mert 8 évig minden reformot és szükséges intézkedést megakadályozott, amit most kormányon ő akar megvalósítani.
Ez kimeríti a hazaárulás tényét, és ennél gusztustalanabb dolgot el sem tudok képzelni.Na ezért utálom ezt a cinikus hazug mocskos hazaáruló fidesz bagázst. Szerintem a tolvajlásban is az élen járnak. Csak nézd a körülöttük ólálkodó oligarcha csürhét.Na azok diktálnak ennek a hepciáskodó kis idétlen méregzsáknak.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 13:27:25

hajrá stum graz!!szopjon este a csuti csapata, a videoton!!az m1 persze élőben közvetíti a vezér csapatának meccsét....rohadjon meg.

pergy 2011.07.20. 13:33:33

"Az államadósságkezelő központ adatai szerint pedig összegében még sosem volt ilyen magas az államadósság, mint most. Az ellopott magánnyugdíjvagyonnal karcsúsítva is több, mint ezermilliárddal nőtt az összeg az elmúlt egy évben!!!"

ezt én nem értem, komolyan. mnyp: ~2500 mrd. és _ezzel karcsúsítva_ -1000 mrd egy év alatt? ez hogy jön ki? egy év alatt 3500 mrd-ot költött a fidesz? ugyanmár. vagy ha igen hova?

pjm 2011.07.20. 13:34:08

Emberek! Tudomásul kell venni a kétharmad demokráciáját. Az emberek többsége még ma is támogatja a fülkeforradalmat, amit most egy kis nyári szünetre felfüggesztettek. Most is élénk konzultáció folyik valamennyi fontos kérdésről. Még egy kis türelem, azonnal nem lehet megoldani mindent, most is térdig áll a kormány a munkában. Az elmúlt nyolc év szemetét nem lehet egy év alatt kisöpörni, és nem lehet valamennyi középvezetőt jó emberrel lecserélni. Annyi jó ember sincs tán..A racionális döntések már a fiókban lapulnak,az alkotmány bíróság meg nem lesz kegyes, valamennyi kérdésben az alkotmánynak megfelelően fognak határozni. Én hiszek a fényes szelek ifjúságában annak ellenére, hogy ők nem biztos, hogy hisznek magukban. Igenis a nyuggerek ne szólhassanak bele az életükbe, örüljenek, hogy még az orvoshoz elmehetnek. NA ennyi... Ahogyan azt már mondták egyszer: "Érted jöttünk elvtárs, nem ellened!"

Imágó 2011.07.20. 13:34:51

Én a magyar parlamentből legelsők között a fidesz kétharmadot,de amúgy csak 386 embert távolítanák el...
De hát akkor nem marad senki.Miért akkor a magyar melósnak rosszabb lenne??
Majd táv irányítással működne az ország,mint ahogy működik is.Nem kellet itt háború,nyugat a gazdasági ellehetetlenítést megtette rendesen.
Se ipar,se mezőgazdaság szeméttárolónak pedig kifejezetten megfelelünk... Nemde?

juzsuka 2011.07.20. 13:36:03

Nagyon sok okos hozzászólást olvastam!
Én egyet tudok: közalkalmazottként dolgozom, utoljára a MP.kormányától kaptunk ÁTLAG 50%-os béremelést, azóta semmit, illetve amit el lehetett pótlékot venni, azt elvették. Az új adórendszer miatt 4 ezer forinttal lett kevesebb a jövedelmem. Nem kell itt nagy összegre gondolni, 31 év munkaviszony után 85 ezer helyett 81 ezer. Ebből kell a lakást fenntartani, ruhát, cipőt és néha élelmet is venni, a gyógyszerekről már nem is beszélek. Az életfenntartás nem emelkedett, hanem olcsóbb lenne,csak nem vettem észre? Emberek! Hogy is van ez, jobban élek, mint 4 éve??? Valamit félreértettem volna??? Ki kit néz hülyének? Azért mert mindenki ostobának néz bennünket, még nem biztos, hogy mi vagyunk az ostobák. A taknyos Lázárnak üzenem, az Én szüleim is dolgos emberek, két kezi munkájukból neveltek fel engem és testvéremet, szakmát, diplomát adtak a kezünkbe. Látástól mikulásig dolgoztak, hogy mindenünk meglegyen. Biztos valamit rosszul csináltak az ő szüleihez képest. Persze a szüleim és én is nyugodt lelkiismerettel nézek. Ö elmondhatja magáról?!

zeddez 2011.07.20. 13:47:23

@fludd: Az utóbbi egy évben 3x úgy nőtt, mint a cocik egy évben. 2002-2010 között lett +12000Mrd
3000Mrd MNYP-kből 2000Mrd hitel az 5000Mrd, ami a 8 év per 12000Mrd kb 40%-a egy év alatt, és nem csökkent semmit az adósság, csak nőtt, na akkor kitől is kéne kérdezni, hogy "hol a lé?", zsenike? De ha MNYP 3000Mrd-ja nélkül nézem is a 12000 per 8 év vs 2000Mrd per 1 év esetén se a államadósság ellen -szóban- harcoló népnemzeti mélymagyar fülkeforrdalmista pártnak áll a zaszló, mert még akkoris közel 1.5x az arány jön ki a cocik vs fityisz számolásban. Nem mellesleg a cocik alatt vmit láttál is belőle, nem lopták el mind, ezeknél meg adócsökkentés ami adóemelés lett, még kevesebb pénzből élj meg a multiadókkal felemelt kiskerárak mellett, meg úgy tűnik el több ezer Mrd, hogy sehol semmi látszatja, adósság se csökkent, meg árak se, csak kifizeted mégegyszer adókban is(!)

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.20. 13:59:46

@juzsuka: Bocs hogy ezt mondom, de a szüleid baszhatják a lelkiismeretüket, ha éhen döglesz.

Lázár (audibólalegjobbat) János irritáló vigyorgása, Orbán (szaporodok-8-kerék-8villa) Viktor kamu-bölcselkedése, és Szijjártó (mindent-megmagyarázok-bár-tegnap-még-másra-esküdtem) Péter és a többi szarházi görény (jaj, nem folytatom mert még elvisz az ÁVÓ) miatt kibaszott nagyot fog bukni a Fidesz. Ha lesz választás Orbániában 2014 tavaszán...

malaclaca 2011.07.20. 14:01:42

Egy kicsit továbbgondoltam:
kopaszcenzor.blogspot.com/2011/07/bortonbe-orbannal.html

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

Én nem.
Bátran neki az elszámoltatásnak!
Le az országrontóval!
Börtönbe a gazemberrel!

egerészölyv 2011.07.20. 14:09:41

@tamimaci: silány és szánalmas ez a "nem lesznek választások" bérriogatás. Még Pünkösti Árpád et. kezdte Antall idején, aztán ez kibuggyant minden ballerből, akinek megnyomogatták a pociját.

egerészölyv 2011.07.20. 14:12:42

@Bangó Tarzan: hiába bérretegsz, lesznek. Szerinted ki nyeri? Ti? :DDD

egerészölyv 2011.07.20. 14:13:42

@bolemann: akkor valóban bűnözőkből állt a kormányoldal.

egerészölyv 2011.07.20. 14:14:48

@Táskás Tóni: neked meg avatarod sincs... Szégyelled a csipak arcodat? :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:17:14

@Bangó Tarzan:
@juzsuka:

"Bocs hogy ezt mondom, de a szüleid baszhatják a lelkiismeretüket, ha éhen döglesz."

Ejj Tarzan, de szépen írtad....

Ha egy házaspár tisztességben felnevel két gyereket, azoknak szakmát, diplomát ad a kezébe, akkor ennek a házaspárnak nincs mit baszhatnia.

Persze, egy normális országban.

Juzsuka, legyél büszke a szüleidre, az pedig, hogy 31 év munkaviszony után annyi pénzt viszel haza, amennyit, nem a te szégyened!

Nem lehet mindenki politikus vagy oligarcha, és az tényleg egészen arcpirító, hogy manapság dolgozó embereknek gond a megélhetés.

egerészölyv 2011.07.20. 14:17:26

@Táskás Tóni: Hofi szegény, minden zsenialitása ellenére, nem volt éppen egy Jellem Szilárd.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:20:08

@egerészölyv:
"akkor valóban bűnözőkből állt a kormányoldal. "

Szerinted most kikből áll? Egyébként pedig bűnöző az, akire rábizonyítják (és akkor se mindig).

Szóval csak óvatosan a sarkos kijelentésekkel...

egerészölyv 2011.07.20. 14:20:42

@tovabb a jezsovi uton: ezek az ő szavai, vagy valaki más súgta a füledbe? :)

fludd 2011.07.20. 14:21:12

@zeddez:
4 évre kaptak megbízást, majd a 4. év végén nézzük meg, hogy hogy áll az ország. Azt gondolod, hogy abból a csődtömegből amit itt hagytatok könnyű országot építeni? 2 évvel ezelőtt a nemzetközi sajtó szerint is Magyarország csődközeli helyzetben volt, de most nem emlegetik a görögökkel, a spanyolokkal, portugálokkal együtt. Ez nem volt kis munka, és ebben el kell ismerni a Bajnaiék munkáját is. DE ez nem megy ingyen... 1 év alatt a szarkupacból nem lehet várat építeni.... szerintem 4 év alatt se.

egerészölyv 2011.07.20. 14:21:27

@Zébácsi: most is bűnözőkből áll az akkori kormányoldal.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:25:11

@fludd:

Sőt, olyannyira, hogy szinte csak Bajnaiéknak köszönhető az, ahol állunk.

/De ez hosszú téma. És még nincs vége./

fludd 2011.07.20. 14:25:26

@Táskás Tóni:
Milyen reformot gátolt meg? A 300 forintos vizitdíjat? Az aztán nagy reform...
A te logikád szerint, akkor most azért olyan rossz a kormányzás, mert a szocik a lompossal meg a jobbikkal meggátolnak mindent?
Mit tud az ellenzék meggátolni?

bolemann 2011.07.20. 14:26:06

@fludd: 2 évvel ezelőtt a nemzetközi sajtó szerint is Magyarország csődközeli helyzetben volt.
És akkor jött Bajnai.

egerészölyv 2011.07.20. 14:26:24

@Zébácsi: félreértések elkerülése végett: természetesen nem gondolom komolyan, hogy bármely kormányoldal bűnözőkből állna. De könyörgöm, valahogy rá kell nyissam a szemeteket, hová vezet ez az idült, aljas ótvarkodás ebben a cenzúrázatlan világban...

fludd 2011.07.20. 14:26:40

@Zébácsi:
Érvelésed tanítani kéne! Lenyűgöző az az adathalmaz amivel véleményedet alátámasztod!

fludd 2011.07.20. 14:28:23

@bolemann:
Na igen. Tehát te is elismered, hogy Gyurcsányék csődközeli helyzetbe juttatták az országot. És egy országot büntetlenül be lehet csődöltetni? Az nem hangzik túl demokratikusnak...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:31:36

@egerészölyv:

Értettem a poént, nem is volt rossz.

Az én szememet (ami nem része az általad használt többes számnak) nem kell felnyitnod, mert egyrészt nagyon klasszul látok mindkét irányba, másrészt mindig is nyitva volt.

Nyugi, a legtöbb esetben el tudom választani az ocsút a búzától. Most a fidesz gabonája igényel némi szortírozást.

Nem egyszerű, mert nagy a termés és sajnos van benne hiba rendesen.

pirimogyoró 2011.07.20. 14:33:00

@high up!: Gréczy konkrétumokat írt, te meg lenyálaztad érte. Egészségedre, ha nem tudsz mást.

átlátó 2011.07.20. 14:35:45

Jajmán Zsolt. :) Én nem tudok ilyen összeszedetten gondolkodni, ezért csak annyit tudok megjegyezni, hogy ne röhögtess meg. Még, hogy az a látvány amit sajnálná nem boldogítana...:)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:38:10

@fludd:

Tanítani neked is kellene: olvasást, mármint számodra, hogy ne ess hibába.

"Érvelésed tanítani kéne! Lenyűgöző az az adathalmaz amivel véleményedet alátámasztod! "

Egyrészt én nem érveltem, hanem állítottam valamit (azt, hogy szinte csak Bajnaiéknak köszönhető az ország helyzete). Ez nagy különbség.

Adathalmazt pedig valóban nem citáltam kommentem mellé, hisz akkor m,ár érveltem volna, nemigaz?

Azt írtam érvelés helyett, hogy ez hosszú téma, vagyis pont nem mentem bele az érvelésbe.

Nota bene, Bajnai-Oszkó jelentősége triviális, nem igényel érvelés folyamot.
ha ők nincsenek, akkor már régen (még a választások előtt lehúzhattuk volna a rolót.

És most szintén csak állítottam, és nem érveltem.

Tiszta?

fludd 2011.07.20. 14:42:00

@Zébácsi:
Pont ez volt amit előző hozzászólásomban magam is elismertem... :)))

gejzabejla 2011.07.20. 14:43:19

Éhes disznó makkal álmodik...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:47:46

Ha olyat állítok, ami tényszerű és összetett adatokat, idézeteket, egyszóval érveket vagy érvrendszert igényel, akkor persze megteszem.
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy szoktam is.

Ha kommented irónia volt, akkor bocs, ma lassú vagyok és öreg.

avionics 2011.07.20. 14:53:59

@juzsuka:
"Az új adórendszer miatt 4 ezer forinttal lett kevesebb a jövedelmem. Nem kell itt nagy összegre gondolni, 31 év munkaviszony után 85 ezer helyett 81 ezer.
Én szüleim is dolgos emberek, két kezi munkájukból neveltek fel engem és testvéremet, szakmát, diplomát adtak a kezünkbe."
Kedves juzsuka! Én az ön helyében behúznám fülem farkam. El tudom képzelni hogy műveli a szakmáját, vagy miféle diplomája van, ha 31 év után 81 ezer Ft a fizetése. Az látszik, hogy az összefüggésekről halvány fogalma sincs. Nem csodára kellett volna várni egész életében. Javaslom szavazzon 3 év múlva újra a meggyesifélékre. Lesz még 30 ezer is a pénze.

Kandabula 2011.07.20. 15:02:04

@avionics: szociális érzékenységed és igazság iránti vágyad megkapó. Azt is írhattad volna: úgy kell neked, te lúzer! De ezt már valaki elsütötte. Egyszerűen szégyenletes!

HgGina 2011.07.20. 15:06:49

@bolemann: kiegészítené a csapatot, a szoci-komcsi és a fideszes mellé egy bukott szadeszbérenc.

avionics 2011.07.20. 15:09:40

@Kandabula: Kedves alanyunk nem szociális segélyből él... itt szociális érzékenységről nem kéne beszélni. Viszont nem ártana tisztán látni. Ha itt bárki a nyomorát a mostani kormányon akarja számon kérni, hatalmasat téved.

Kandabula 2011.07.20. 15:13:07

@avionics: itten egészen pontosan négyezer Forintot kérnek számon. Ennyi.

Hans Lopkowitz 2011.07.20. 15:15:56

Az egészben legnagyobb bűnösök nem mások, mint Gyurcsány és bandája. Az ő "munkásságuk" miatt sikerült 2/3-os helyzetbe hozni a jelenlegi kormányt. Évekkel a választás előtt lehetett látni, hogy ez lesz és ez milyen sok veszélyt hordoz. Az utolsó pillanatig csak a saját zsebükkel törődtek. Ez lett az eredménye.

Részemről nem érdekel, én elég jól elvagyok szerte a világban...

avionics 2011.07.20. 15:17:58

@Kandabula: Én egyszer sem kértem számon a 4 ezer forintjaimat gyurcsányiék alatt amiket túladóztatással és különadókkal vettek ki a zsebemből hogy az "osztogató-fosztogató" politikájuk zökkenőmentesen menjen. Egyszerűen csak elmentem szavazni.

finalNmbr 2011.07.20. 15:19:28

2001-2002 csökkent a magyar államadósság.
2002-2010 megduplázódott..

értelmetlen poszt, nincs miről beszélni

Fell Bandi 2011.07.20. 15:27:18

Hiába ajvékolsz zsóti, a pápai idióta főnöködön hamarosan kattan a bilincs. Örülj neki hogy bírósági ítélet lesz és nem a nép ítélkezik felette, mert akkor már régen ott lobogna valamelyik Andrássy úti lámpaoszlopon a kampós orrú kretén!!

Behajtó70 2011.07.20. 15:27:40

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

Hááát, ha azon múlik, hogy mit szedtél itt össze, akkor bizony Orbánnak és a Fidesznek hajszálnyi félnivalója sincs!

Mulatságos vagy a szenvedéseddel, az izzadtságszagú csúsztatásaiddal, azzal, hogy nem tudsz szembenézni és nem tudod egyenes derékkal felvállalani az "elqurtuk" esetét és valóságtartalmát, a pannonpumát, azt, hogy gyurcsányi haverod nem kivételes üzleti érzékével lett milliárdos, hanem simán a közvagyon áron-aluli megvásárlásával (nyilván nem nagy okosság megvenni a kormányüdülőt, ha utána a kormány 50 évre bérbe veszi)...

Nyilván látod már, hogy a rendcsinálás után már valódi munkából kell meglénetek, nem lesz elég egy kis haveri kacsintással, orbánozással előhozakodni!

Minek is sorolni, hiszen a magad fajta úgynevezett "liberál-demokrata" kivesző félben van, az üszkök még villanni próbálnak egyet-egyet, de aki látja a hamut, az tudja, hogy nem nemes tölgy égett itt, hanem csak egy kupacnyi bűzlő, környezetszennyező autógumi kapott lángra az önmagára vetett fúkusztól...

Örömmel látom keservetek!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 15:37:56

@Kandabula: @avionics:

Bocs, hogy belevakkantok, de avionics blogtársunk részére pontosítanám Kandabula blogtársunk frappáns észrevételét.

Nem a 4000 Ft-ról van szó, hanem talán arról, ahogyan az egykulcsos adó kommunikálva lett: senki sem fog rosszabbul járni a változtatással!

Ehhez képest látjuk, bérkommandó és egyéb ötletelés folyik, hogy helyén maradhasson a renomé (ha már egyáltalán).

Van, aki jól járt az új rendszerrel, a többség (főleg a gyerektelenek) viszont nem.
Szóval lehet ezt ragozni, de itt valami bizony hibádzik. (Mondom ezt úgy, hogy én jól jártam ezzel.)

Normális országban egy bejelentett állás elég a tisztes megélhetéshez, és nem kell huszadika után a csirkefarháttal szemezni.

Az pedig, hogy valakinek a diplomája vagy a megszerzett tudása mennyit ér, szintén nehezen ítélhető meg. Egy kezdő orvos, vagy egy fiatal tanár lehet jó szakember, de a közalkalmazotti bértábla olyan, amilyen.

A versenyszférában pedig számtalan kiváló szakember van állás nélkül, több diplomával, nyelvtudással (tudom, mert több volt kollégám ilyen gondokkal küzd).

Egy mérés nem mérés, ezért egy hozzászólás alapján ne feltételezzük már senkiről, hogy lúzer és értéktelen, vagy, hogy a csodára vár. Nekem ugyanis nem ez jött le az eredetileg kommentelt hsz-ből.

Szép napot!

Márk vagyok 2011.07.20. 15:42:32

A "több mint x" szerkezetben nincs vessző.

És ez az ember újságíró, és volt kormánylófasz?

Fell Bandi 2011.07.20. 15:43:54

zsóti, nem tudom voltál-e már bíróságon, de ha igen, nem tanultál semmit. Tudod mit szokott mondani a bíró a tolvajnak, aki azzal védekezik, hogy igaz, hogy ő lopott, de a másik még többet?
- Végig sem hagyja mondani a felvetést, mert nem ez a per tárgya.

Bánáti vagy Bárándy et. okosabb lesz nálad amikor a gyurcsányit védi, ők vélhetően a beszámíthatatlanságára fognak hivatkozni. Ez nem esélytelen, de várjuk ki amíg odajutunk..

avionics 2011.07.20. 15:49:40

@Zébácsi: Nem szeretnék senkinek a lelkébe mászni. Aki úgy érzi hogy sértő rá nézve amit mondtam, attól elnézést kérek. Egy magasabb fizetéssel rendelkező társunk nem 4 ezer, hanem havi többszörösét bukta dicső adórendszerünk miatt. Érdekes, akkor az igazságérzet valahogy nem volt jelen a társadalomban. Sajnos azt is látni kell, hogy nagyon sok olyan "diplomagyűjtő" létezik, akik semmire sem mennek a papírjaikkal. Fiatalon jó volt elidőzni a bölcsész karon, meg a pedagógusképzőkben, de arra hogy ezt tudja-e a tulaj használni valamire arra nem gondolt. Sajnos ma olyan munkaerő kell, aki használható valamire. A nyelvvizsga és a nyelvtudás is két dolog. Szerintem ma ha valaki jól beszél egy világnyelvet, biztos talál rendes munkát. Ha nem, igazán nem is akar.

Fell Bandi 2011.07.20. 15:52:59

Íme az idióta pojáca emlékének egyik utolsó őrzője, az 56-osok terén létesített közvizelde: index.hu/belfold/budapest/2011/07/20/senkifoldjen_gazosodik_az_56-os_emlekmu/

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 15:58:59

@Márk vagyok:

A több mint x szerkezet kétféle lehet: összehasonlító (itt kell vessző a mint elé) és tartalom erősítő (itt nem kell vessző a mint elé).

A Magyar helyesírás szabályai 243. /c. pontja.

A cikk szövegében két ilyen szerkezet van, mindkettőnél van vessző a mint előtt.
Szerintem a másodiknál nem kellene, mert az egy erősítő szerkezet, de ettől függetlenül nem hinném, hogy ezért a szerzőt meg kellene kövezni.

Viszont ha csak nyelvtani hibát véltél felfedezni, akkor ezek szerint egyetértesz a cikk tartalmával? Mert ebben az esetben a tartalom az, ami a kommentelőket érdekli: sokkal inkább, mint egy vesszőhiba.

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2011.07.20. 16:02:15

Szomoru, hogy sokan meg mindig nem ismerik fel, hogy nincs itt mar se komcsi se fideszes kormany regota. Magyarorszagot mar reg megvettek kilora a globalista multicegek es nemzetkozi bankok. Ami van kormany eppen hatalmon mindig az uj tulajdonosok utasitasit es erdekeit tartja szem elott. a tarsadalom fele eljatszak a valasztosdit, a beleszolas illuzijat keltve igergetnek fut-fat de mindegy kire szavazol a vegeredmeny es a felsobb fonokeik ugyanazok. A vilaogt mar reg nem nemzeti kormanyok iranyitjak hanem a globalis penzugyi elit a demokracia latszatat megorizve. Ajanlom mindenkinek pl.Dr Drabik JAnos irasait: drabikjanos pontcom

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:09:23

@avionics: Kezdjek el olyan régiókat felsorolni, ahol nem egy, hanem két aktív világnyelv tudással lehet elhelyezkedni, az ön által lenézett nettó 80 ezerért? Azt is ismeretségen keresztül, nagy mázlival...
Ha ilyen nagy tapasztalata van a munkakeresés tekintetében, ajánlom, hogy esetleg próbálja ki magát... Kíváncsi volnék a tapasztalatokra...

maybach 2011.07.20. 16:10:34

@avionics:
Már ne haragudj, de hol élsz?
Javaslom próbálj elidőzni az ELTE Töri szakon, mellé egy nyelv, mondjuk angol, és hogy értelme is legyen pedagógia.
Aztán a három diplomáddal menj tanítani netto 75000 forintért.
Ha meg csak ennyit adnak tényleg értéktelen vagy.
Így ha a gyerekedet félhülye fogja tanítani ne csodálkozz. Az említett bölcsész meg lehet már rég egy multinál vezető, vagy marad megkeseredett tanár.
persze ez nem az elmúlt egy év bűne.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.07.20. 16:10:55

a Nemzeti kis szarjankó ha nem akasztófán végzi , akkor börtönben, de hogy meg lesz büntetve az biztos!!!!!!

avionics 2011.07.20. 16:15:47

@maybach: Kimondtad a lényeget az utolsó mondatodban. "Tyss" figyelmébe is!

avionics 2011.07.20. 16:17:09

@maybach: Az utolsó mondatodban ott a lényeg! Tyss figyelmébe is!

pirimogyoró 2011.07.20. 16:19:19

A politika a ti olvasatotokban egymás gyűlölése és köpködése. Legalább csak a politikusokat szidnátok, de nem, egymásnak estek az első mondat után. Mire jó ez?

maybach 2011.07.20. 16:19:53

@avionics:
De nem is javult a helyzet.
Egyébként meg csak arra reagáltam, amit a bölcsész szakról, meg az értéktelen diplomákról írtál.

Martian (törölt) 2011.07.20. 16:22:47

Tulajdonképpen lehetne olyan törvényt hozni, hogy a kormányzó politikusok/képviselők a négyéves ciklus után automatikusan mennek a börtönbe... :)

avionics 2011.07.20. 16:26:05

@maybach: Válság van a világban mindenütt. Ez nem 3 évig fog tartani. Persze csodát lehet várni. A felsőoktatás ontja a "túlképzett" embereket, miközben nincs képzett munkaerő olyan szakmákban ahol szükség lenne rájuk. Ezt nem én állítom, évek óta beszélnek erről a szakemberek.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:26:19

@maybach: jah, a lényeget leszarja... elmúltnyolcév a lényeg a többi nem számít...
mai hír, avionics figyelmébe:
"A KSH jelentéséből az derül ki, hogy az ebben a szektorban szellemi foglalkozásúként dolgozók - egyebek között a tanárok - havonta átlagosan 15 774 forinttal kevesebbet vittek haza az idei év januárjától májusig számított időszakban, mint az előző év azonos időszakában."

avionics 2011.07.20. 16:34:43

@Tyss: mondom semmi gond... szavazzon mindenki az elkúrókra.. lesz ez még így sem

maybach 2011.07.20. 16:36:45

@avionics:
Akkor még egyszer.
Szerintem az általam példaként hozott bölcsész sokkal értékesebb, mint mondjuk egy szakajtónyi politikus.
Szégyen, hogy ennyi a fizetése legálisan. Mint ahogy szégyen egy orvos, egy mérnök, stb. kezdő fizetése is.
Ha válság van, akkor egy nyamvadt politikus ne keresse már meg az átlag tízszeresét, plusz amit összeügyeskedik, mert nem hajt hasznot, szemben a lesajnált bölcsésszel, aki esetleg meg tudná tanítani a gyereknek, hogy ne szemeteljen az utcán, ne lökje fel a többieket, stb.
Az általad említett hiányszakmák viszonylag gyorsabban megtanulhatóak.
Számolj utána meddig tart egy diplomás képzése, a szakmai gyakorlatról nem is beszélve.
De ha ez túlzás, akkor lehet hályogkováccsal terveztetni a házat, kuruzslóhoz vinni a beteget, esetleg a varázslóra bízni a gyerek nevelését.
Egyébként meg azért van pl. jogászból túlképzés, mert a piaci igényeknek megfelelően sokan indultak arra.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:50:42

@avionics: tudod a világ szerintem nem ilyen fekete és fehér... Ráadásul általánosítasz... Sőt olyanokat állítasz, a munka kereséssel kapcsolatban, ami nagyon nem igaz!
Én téged komolyan nem értelek. Van egyrészről egy KSH aki közöl adatokat. Aztán van egy miniszterelnök, egy köztársasági elnök, egy gazdasági miniszter, aki mond másokat, és kettő közt elég nagy az eltérés. (ergo, valaki kurvára hazudik) Nem tudom emlékszel-e olyanokra, hogy "azonnali, radikális adócsökkentés", és "senki nem fog rosszabbul járni", "nem veszik el senki nyugdíját" stb.? Az téged miért vigasztal, h 8 éve mi volt, amikor tegnap, ma és holnap naponta hazudnak a pofádba, szemtelenül? Engem elkeserít...
És ha megkérhetnélek, engem ne általánosíts...

torró 2011.07.20. 16:53:01

Nem a Gréczy Úr volt a Ferenc egyik tanácsadója? Mintha úgy emlékeznék. Érdekes hogy már megint, vagy mindig ez a történet hogy a vezető!Mint Medgyesi.Nem akarom védeni,de! Tudtommal nem egyedül "A" vezető dönt.Ott a kormány ,a párt stb.És mégis mindenki "A" vezetőt rugdalja.Hogy van ez?Akkor már az is bűnös aki rá szavazott.Vagy nem? Ez a Magyar valóság show! Amíg győzünk addig mindenki happy, ha gáz van rögtön mindenki ártatlan ,csak Ő ,Ő a kurva. Szóval uraim Kéne már egyszer elismerni ,úgy kollektíve hogy igen elb...tuk. Itt meg a blogokon verni a nyálunkat hogy aztán, mi aztán.Egy lószart! Nem másokra acsarkodni, mert azt a legkönnyebb.
Ezt elkúrtad Gonosz Törpe"! Nem unod még magad ? Mert ez már kurva szánalmas hónapokon keresztül papagájt alakítani.

torró 2011.07.20. 17:02:01

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe !
Na ne mond hogy nem vagyok hozzád méltányos itt egy neked való vicc:

Lázár János és Orbán Viktor helikopteren utazik. Egy város fölött lepillantva, elégedetlen tömeget vesznek észre. Lázár megszólal:
Tudod Viktor, ha én most kidobnék egy mázsa kenyeret, ezek a kezemet is megcsókolnák!
Ha én kidobnék egymillió forintot, a lábamat is megcsókolnák!
- így Orbán.
A pilóta rezzenéstelen arccal fordul hátra: Ha én meg kidobnám magukat, a seggem is kinyalnák!*
Hangulat?

avionics 2011.07.20. 17:02:24

@Tyss: az igazságérzet. az igazságérzet..
Görögország, Románia, most már Olaszország is komolyan nyírbálja az állami béreket. Néhol 20-30%-os számokat is hallani. Ehhez képest itthon béke és nyugalom az az 1-2%. Te meg rágod a gumicsontot, ez az igazság.

NA YA! 2011.07.20. 17:06:38

@egerészölyv: "félreértések elkerülése végett: természetesen nem gondolom komolyan, hogy bármely kormányoldal bűnözőkből állna."

Látod meggondolatlanságot írsz, aztán befosol és visszakozol! Apropó, gratulálok az általános iskola elvégzéséhez! Személyidet megkaptad már?:P

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 17:13:12

@avionics: no, akkor hagyjuk szerintem ezt.Ttéged a számok látom nem zavarnak, mint ahogy matolcsy mestert sem... :-D Én spec maradok a számoknál.

avionics 2011.07.20. 17:17:54

@Tyss: tégy úgy... :-) jó számolgatást!
Én megyek, ennyi éppen elég volt Grézcy újabb agymenéséből.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 17:25:10

@avionics: mondjuk én sem értem miért jöttem ide... :-)

Ronin2010 2011.07.20. 17:36:27

Azt hiszem, ha Polt Péter nincs, Orbán még mindig nem szabadulna. KIi is nyalták mindenét, ahogy kell.

Fell Bandi 2011.07.20. 18:17:53

"Medgyessy és Orbán börtönbe megy?"

ha komoly volt a kérdésed zsóti, a válaszom is az: az idióta pojáca bűnöző gyurcsányi megy a börtönbe. Körülnézhetsz tehát hogy ezentúl kinek a valagát nyalod, mert tőle ezentúl nem kapsz semmit...

szemiramis 2011.07.20. 19:27:29

Hans Lopkowitz neved után itélve ugy tűnik nem Magyarországon élsz. Imádott grátzi ápoltad és ámokfutását se hagyd ki a sorból, Ezüsthajó Kft, Tokaji kereskedőház, olajügyek, FIDESz székház eladása stb. ha nagyon megnéznénk imádottadat is már régen rabszíjon kellene vezetni. Aki jól és becsületesen csinálta az Bajnai, de Gyurcsány fele annyi kárt nem okozott mint ez a hatalmi tébolyban szenvedő arrogáns focista, aki csak ehhez ért. Jó lenne ha már eltünne a polcz Petikéjével a maffiózó olajszőke Sintér haverjával a balfenéken, mert nagyon rosszul fogja végezni.

cutcopy 2011.07.20. 22:10:53

"Tulajdonképpen viccelni próbálok kínomban"

Zsótika ezt csinálod már évek óta, bár a 12 ezer milliárd hiány amit Fletóval felhalmoztatok egyáltalán nem vicces..

schlumbergerna 2011.07.21. 00:25:31

@pjm: Igenis a nyuggerek ne szólhassanak bele az életükbe, örüljenek, hogy még az orvoshoz elmehetnek.
---------
Őszintén kívánom neked, hogy mire végigrobotolod az életedet, olyan sorsra juss, mint amit te most kívánsz a szüleidnek, a velük egykorúaknak. Csak orvoshoz, meg patikába járjál, oda is csak tolókocsiban. Szarházi, buta narancsos.
Az emberektől elnézést kérek.

pjm 2011.07.21. 01:21:00

@schlumbergerna: kedves nagyonmarha, nem vetted észre az iróniát a szövegben? Gondolom a gyurcsánytakarodj-ot még együtt skandáltad, nem? Meg a tévétfelgyújtókat is forradalmárként tisztelted azzal, hogy a rendőrség ellen drukkoltál? A magyar ember baja, hogy az esze helyett a zászlókat követi, mint birka a kolompot. Most meg csak lobogtassátok a trikolórt, a kétharmad akkor is győzni fog. Ennek alapja az a széthúzás ami a trianonhoz is vezetett. Gondolom a fényes szelek ifjúságáról SEM hallottál semmit, nem?
Na pá kis bolsevik...(most)

Kandabula 2011.07.21. 02:38:15

@avionics: a gond ott van, hogy avinovics polgártársunktól... aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges. Megint katarzisnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy a magyar történelem kitermeljen egy normális társaságot.

juzsuka 2011.07.21. 08:06:07

@Zébácsi: Büszke vagyok a szüleimre!!!!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 10:32:09

@juzsuka:

Ebben biztos voltam, le is jött a hozzászólásodból.

Azokkal, akik szűklátókörűségükből eredően félreértenek, ostobaságokat feltételeznek és olyan skatulyába próbálnak betuszkolni, ahová nem tartozol, ne foglalkozz.

Ez volt reakcióm mondanivalója.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 10:52:13

@Kandabula:

Magam is valami a tiedhez hasonlót gondolok erről a helyzetről.

A társadalom- és politikafejlődés evolúciójának tekintetében rövid ez a 22 év, talán még nem elég ahhoz, hogy valami igazán jó kialakuljon.

A fidesz 2/3-a és ennek a hatalmi gócnak, valamint a gyenge és helyben topogó ellenzéknek, továbbá a kiforratlan közös civil akaratnak a megnyilvánulásai jól mutatják a hibákat.

Fogalmam sincs, minek kell történnie ahhoz, hogy végre használható demokráciánk legyen, és az emberek zöme ne vesztesként élje meg a mindennapokat.

De amíg itt a blogtérben egy számomra nyilvánvalóan helyes megközelítést tartalmazó cikk (ti., hogy mindkét oldalon vannak súlyos hibák, s ne csak az egyikét tekintsük casus bellinek) olyan heves indulatokat és meg nem értést vélt ki a tisztelt közönségből - nem sok esélyt látok arra, hogy akár 2014-re értékelhető fejlődés történjék.

Amikor ezt mondom, nem a fidesz leváltására gondolok, hanem arra, hogy valami olyan parlamentáris (és e mellett civil) közeg jöjjön létre, ami hatékonyan, szakmai tudja kezelni az ország vezetése kapcsán megoldandó feladatokat, és nem pártérdekké, vagy egy szűk gazdasági, társadalmi elit érdekévé zsugorítja mindazt, ami az ország jövőjét kellene, hogy szolgálja.

Ahogy most állunk, hosszúnak tűnik ez az út, és nem valami díszes szegéllyel van kikökevezve (gondolataim itt és így kapocsolódnak a te katarzis-várásodhoz).

Szép napot!

juzsuka 2011.07.21. 11:20:29

@Zébácsi: Köszönöm szépen. Örülök, hogy vannak értelmes emberek, akik megértik a másikat. Maradj mindig ilyen!!! Gratulálok.

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.21. 13:11:32

@egerészölyv: Sikerült elolvasnod azt az egyetlen hozzászólásom, és ebből kikerekedett a kis agysejtállományodban az a gondolat, hogy én bérrettegek? Láttad a többi hozzászólásom? Olvastad, értelmezted? Ha nem, akkor tedd meg, és meg fogsz lepődni azon, hogy melyik oldalon állok. A különbség közted és köztem leginkább az, hogy én jobboldaliként (konkrétan Fidesz szavazóként) merem kritizálni a faszfejeket, míg te - jól nevelt Fideszbérenc pártkatona - csak annyit mersz tenni, hogy leböfögöd az írásomat.

Nos, az aki nem ismeri belülről a Fideszt, az olyan mint te. Aki túlságosan is ismeri, az is olyan mint te. Bérrettegésről beszélsz, de valószínű hogy a semmit sem ismerő fideszbérenc pártkatonákhoz tartozol, akik csak izomból beszólnak másoknak, aztán rárántanak a boldogságtól a kis ivarszervükre, de előtte megvan a csatakiáltás: De beszóltam a komcsi-köcsögnek! Hát ezt kő keményen elbasztad barátom. Én nem vagyok sem komcsi, sem komcsibérenc pártkatona, főleg nem bérrettegő. És nem vagyok vérfideszes sem. Nem bálványozom I. Viktor őfelségét... Viszont látom, mi történik körülöttem. Látom, hogy kirúgtak 35 embert a munkahelyemről. Konkurenciáinknál is leépítenek. Régi ügyfeleink panaszkodnak, hogy nincs bevételük... Kereskedelemről, Iparról, Telekommunikációról beszélünk. Ők is baszkodják ki az embereket százával. Te meg ide mered pofázni, hogy bérrettegő? Hol a faszomban élsz te ember?! Mit látsz?! Mit érzékelsz a valóságból?! Vicces...

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.21. 13:16:14

@Zébácsi: De Magyarországon élsz, úgyhogy baszhatják a szülei a becsületességüket. Úgy kell csinálni, hogy Zorbán és pajtásai, vagy éppen Gyurcsány és cinkostársai, és még sorolhatnám az összes köcsögöt...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 14:01:32

@Bangó Tarzan:

Kedves Tarzan!

Először is köszönöm a reflekciót!

Kérlek, hidd el nekem, hogy pontosan értem, amit írsz, azt, amire gondolsz. Veled egyetemben én is nyitott szemmel járok a világban.

Csupán arra gondoltam – és ezt tartom is – hogy nem szégyenkezhet mindenki, akire nem zúdul hatalmas fizetés, cégautó, teljesen kiaknázható gyermekek utáni adókedvezmény és az ebben a való világban már-már égi mannaként értelmezhető földi javak tömkelege.
Egy fél ország nem szégyenkezhet és nincs mit baszhatnia azért, mert tisztességes munkája után arcpirítóan kevés bért kap.

Ugyanezzel a lendülettel nem lehet mindenki képviselő, pártfunkcionárius, oligarcha, pénzember, MOL-vezér, magánpraxissal bíró szülész-nőgyógyász vagy fogorvos, esetleg bróker.

Azoknak a szorgos kis hangyáknak - akik ezt a kócerájt technikailag működtetik, vagyis tanítják a kis lurkókat, sebet kötöznek, elviszik a szemetet, reggel 5-re a boltokhoz viszik a tejet meg a kenyeret, egy szűk kis fülkéből BKV-jegyet árusítanak – nos, nekik is jár valami olyasmi, hogy tisztességes megélhetés; szégyenkezés- és baszakodásmentesen.

Ha ezt elérjük, nyert ügyünk van.

Szép napot, Tarzan!
süti beállítások módosítása