Még mielőtt a fideszes elvtársak felkeresik a nekik fenntartott, számukra ingyenes ellátást biztosító kormányzati luxuskórházat egy gyors kivizsgálásra, azért csak felvetném, hogy sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a közhíradó.

Olvasom ugyanis, hogy a politikai mellett jogi felelősséget is szeretne megállapíttatni Orbán Viktor szóvivője, úgy is, mint a államadósságot vizsgáló bizottság tagja. Amúgy nem lennék szemérmes: ha az 1989-es privatizáció az eredendő bűn, amikor a csúnya komcsik elosztogatták a vagyont, mégis csak meg kell vizsgálni az akkori privatizációs kormánybiztos, bizonyos Martonyi János felelősségét is.

De rátérve a rendszerváltás utáni időkre, az állam adóssága az Antall-Boross-kormány idején is meredeken emelkedett - az akkori kormánytag, Balsai István szerepének alapos feltérképezése úgy vélem, nyilván megkerülhetetlen, nem is beszélve a Fidesz korábbi miniszterelnök-jelöltjéről, Bod Péter Ákosról.

Tulajdonképpen viccelni próbálok kínomban - de csak félig, mert a Fidesz komolyan gondolja ezt az elszámoltatósdit.

Hát lássuk: a 2001-02-es kétéves költségvetés keretein felül (!) milyen kiadásokat hajtott végre és miféle kötelezettségeket hagyott hátra a Medgyessy-kormányra az első Orbán-kabinet. (Most eltekintenék attól, hogy véleményt mondjak az oly bátor Medgyessyről, aki pedig tudja, hogy nem éppen rendezett pénzügyi viszonyokat hagyott rá az elődje, csak ezt nem meri kimondani...)

Nos, a Millenáris és más presztízsberuházások költsége 100 milliárd, szövetkezeti külső és nyugdíjas üzletrészek felvásárlása 63 milliárd, autópálya (büdzsén kívül elszámolva) 300 milliárd, adókedvezmények (nyugdíj, lakáshitel) 50 milliárd, lakáshitel kamattámogatása 150 milliárd, nyugdíjak 2x3 százalékos többletemelése 2001-ben 120 milliárd, köztisztviselők béremelése 250 milliárd. Az első három tétel egyszeri kiadás 463 milliárd forint, a többi azonban tartós kifizetés, 570 milliárd. Ez több, mint ezer milliárd!

Ennyit a 2002-es kormányváltás rendezett pénzügyi viszonyairól.

Amúgy Medgyessy meg azért menne börtönbe, mert Orbán és Fidesze, valamint az MSZP és az SZDSZ támogatásával 50 százalékkal megemelte pedagógusok és az orvosok, ápolók bérét? Mert adta a 13. havi nyugdíjat és a családi pótlékot? Ma már tudjuk, hogy ezek emelték a legjobban az államadósságot, de mára már nem lenne orvos az országban, ha akkor az meg nem történik, az idős emberek pedig Orbántól már éhen is haltak volna... És nem a szocik ígértek 14. havi nyugdíjat sem...

Az államadósságkezelő központ adatai szerint pedig összegében még sosem volt ilyen magas az államadósság, mint most. Az ellopott magánnyugdíjvagyonnal karcsúsítva is több, mint ezermilliárddal nőtt az összeg az elmúlt egy évben!!!

És mindez úgy, hogy közben se fejlesztés, se életszínvonalemelés - legfeljebb az amúgy is vagyonosaknak.

Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr1003082265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fenyegetik a gyöngyöspatai polgármestert 2011.07.20. 16:53:51

“Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (…) Figyelj, te ezzel az írással, ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat elzártad magad elől, ezt vedd tudomásul.” – mondta a F...

Trackback: Európa horoszkópja 2011.07.20. 11:23:28

Az európai adósságválság újabb fordulót vett. Immár nem csak rebesgetik piaci körökben azt, hogy Görögország után Olaszország és Portugália következhet a segítségre szoruló országok listáján. Az eurozóna minisztereinek a kedélyét tovább borzolta a tény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majdnem 2011.07.20. 08:03:16

úgy, úgy, csak óvatosan: 90 évre titkosítva minden adatot fognak elszámolgatni

fatia-negra 2011.07.20. 08:06:13

90 évre titkosítani kell minden fid eszest egy félre eső helyen...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.20. 08:08:39

Az államadósságot az import urándioxid, kőolaj és földgáz okozza, ugyanis kiviszi a lakossági forgótőkét az országból...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.07.20. 08:09:10

Nem lesz itt sosem semmilyen elszámoltatás.
Az elmúlt 22 év semmi mással nem telt, mint, hogy az aktuális kormányzat igyekszik fenntartani a bizonytalanságot (értem ezalatt a létbiznytalanságot és a gazdaságpolitikai irány bizonytalanságát). Mindezt teszi azért, hogy a zavarosban tudjon halászni.

Addig, amíg közpénzek felhasználásával kapcsolatos 40-50 éves titkosítások vannak, addig, amíg állami milliárdos beruházásokkal kapcsolatban megy a mismásolás, addig itt a világon semmi nem fog változni.

És nem szegény ez az ország, mert akkor nem körözne körülötte négy évente a sok ingyenélő keselyű.

Emiksz 2011.07.20. 08:24:36

Próbálom elmagyarázni a havernak az ország pénzügyeit:
"Ez meg az 500 millió.
Hú bakker, az de sok.
Az viszont 2 milliárd.
Mi, csak kettő?"

Miért hisszük, hogy a választópolgárt érdeklik akkora összegek, amit nem tudnak felfogni.
Vajon hányan tudják mondjuk a Zuslág által elkavart összeg és a MOL részvénycsomag árának az arányát. Csak úgy nagyságrendre?
Kb egyenlő? Vagy 1000-szeres?

2011.07.20. 08:27:15

@Con Storm: Közlekedés stop, fűtés, villany kikapcs és máris minden rendben? Végülis abban igazad van, a kőkorszakban nem annyira voltak pénzügyi problémák.

Kabarészínész 2011.07.20. 08:27:53

jobb, ha minden szót meggondol, ki szólni kíván e politikailag inkorrekt időben.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 08:39:34

orbánt nem börtönbe kell zárni, hanem tömlöcbe, 30 kilós vasgolyóval a lábán!!!akkor osztogassa a sellerjeit a kis köcsög!!mocskos videoton!!!!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.20. 08:43:24

Szerintem ne csak Meggyesi menjen börtönbe, hanem azok is akik rájuk szavaztak, vagy majd fognak, vagy csak gondolkoztak rajta.

Azok is menjenek börtönbe, akik nem szavaztak, a fideszre, mind az hatszor, családostul.

Azok is menjenek börtönbe, akik nem képesek szeretni viktort, nem képesek szeretni Istent, nem képesek Istenként szeretni viktort.

Azok is menjenek börtönbe, akik elköltötték a Meggyesi által adott magasabb nyugdíjat, mert miattuk is nőtt az adósság. Ha már elhunytak, akkor a gyerekeik. Meg az unokáik is, ha kaptak csokit a nyugdíján a nagyinak.

....

....

....

Nem lesz annyi hely a börtönökben, ezért mindenki, akinek nem kell börtönbe mennie, jogosult lesz valamelyik hermetikusan elzárt narancstelepen élni. Ezeket a telepeket őrizni fogják, lesz kerítés, és a kerítésen belül külön orvosi személyzet.

Szerintem a Hűvösvölgyi út 116 kiválóan alkalmas lenne narancstelepnek.
maps.google.hu/maps?hl=hu&tab=wl

Rwindx 2011.07.20. 08:43:49

Tudod Zsóti, ha a haverjaidat és elvtársaidat börtönbezárják egy életre (igen az elkúrót is), és az az ára hogy vigyék a teljes fideszt is, akkor tudod mit? Vigyék. Többszörösen megérte.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.07.20. 08:46:32

Én a probléma gyökerét abban látom, hogy mindenki azzal mosdatja magát, hogy "De az elmúlt négy évben is loptak!".

Végre jó lenne észrevenni, hogy ezzel nem mentesülnek a felelősség alól. Színesedne néhány város főtere, ha néhány titkosítást feloldanának. Sok lámpavas lenne feldíszítve.

manager2008 2011.07.20. 08:46:44

A lakosságnál a fűtés (gáz) és az élelmiszer a legjobban költségnövelő tényező.
Kényelmes a gáz, de sajnos drága a városi lakások fűtése. Egy falusi házban a városinak a töredéke is lehet ez a költség (fa fűtés). Hulladékfával (ágfa) gyakorlatilag alig kerül a fűtés pénzbe, csak macerás mert össze kell aprítani, és keveseknek van korszerű kandallója vagy cserépkályhája. A falun lehet termelni jó kert esetében burgonyát, hagymát, tartani lehet csirkét, stb. De sokszor már ezekről is leszokott a lakosság. 10 éve még egy faluban amit ismerek 250 tehén volt , ma 20. Csirkét alig látok, disznó még ritkább.
Tehát lehet nyomorogni úgy is hogy a helyzet miatt (város) és úgy is ha valaki lusta és/vagy nincs kályhára, csirkére, vetőmagra sem pénze.
A jólétnek már régen vége van, de ezt egy bizonyos tehetetlenséggel veszi észre a lakosság és egyenlőre fogyaszt (utazik, nagy tévét vásárol, autót tart, stb.). A termelési tapasztalatok (kert) pedig elvesztek, az demagógia hogy adjunk vetőmagot és akkor jó lesz. A francot, ha nem értesz hozzá a termés nem ér semmit.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.07.20. 08:46:48

@Ylim: Valahogy így, még a legfejlettebb országokban is hozzányúlnak ezekhez az eszközökhöz!

Már maga az a szokás is botrányos, hogy a közalkalmazotti réteg töketlenségéből fakadó hiányt, még meg is növelik évente inflációs fizetésemelés néven!

A mindenkori adóbevétel növekedés alapján kellene fizetésemelést kapniuk, nem az alapján mekkora hiányt termeltek ki... mert így érdekük a hiánytermelés!

ifrance 2011.07.20. 08:48:37

@Látnokzsálya: bizony, ez a gréczy is egy nagy hős, hogy dacolva az orbáni diktatúra médiatörvényével napról napra, hétről hétre jelenteti meg az újabb és újabb kormányt gyalázó posztjait. kész csoda, hogy még nem jött érte el az ávó. vagy lehet, hogy csak szemérmességből és alázatból nem számol be róla, hogy eddig több mint 90 millió forintra büntette a médiahatóság?

a poszthoz meg csak annyit: a baloldal a számok nagy barátja. de azért óvatosan megkerüli a kérdést, hogy hogyan alakult az államadósság 1990-től napjainkig. persze majdnem mindenki alatt nőtt. csak ugye az arányok kérem, az arányok... hát arról hallgatunk mélyen.

egyébként még azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért áll Medgyessynek érdekében azt hazudni, hogy a fidesz jól kormányzott? ezzel akar betenni az mszpnek, vagy Gyurcsánynak? de most komolyan...

Bona Fides 2011.07.20. 08:49:31

Nem kell sajnálni. Aki rabláncra való, azt hadd mutogassák, akármelyik szekértáborba tartozik is.

ifrance 2011.07.20. 08:54:06

@manager2008: hát igen, a németek ezt (is) jobban csinálják: ők a pénzt nem gázszámlára költik, hanem szigetelik a házaikat. és ezt nagyon komolyan veszik. ezzel egyrészt pörgetik a hazai ipart (építő ipart és a szigetelést gyártó cégeket), másrészt a pénzük nagy része marad az országban, és csak annyit adnak az oroszoknak, amennyit muszáj.
nálunk is azt kéne, hogy gázár támogatás helyett nyomassák a házak szigetelését. és nem úgy, mint annó a nyílászárócsere -programot, hogy annyi benne a bizonytalansági faktor, hogy egyszerűen nem éri meg igénybe venni, mert ha mindent terv szerint csinálsz, még akkor is elkaszálhatják a pályázatot akár még a kivitelezés után is.

[megmondoember] 2011.07.20. 08:55:54

Az Alkotmánybíróság kinyírása, az ügyészségbe a saját emberük beültetése és mandátumának meghosszabbítása, valamint a médiahatóság és egyéb szervezetek 9 évre megválasztása és a visszamenőleges törvények betiltása (miután saját maguk meghoztak pár ilyent) pont arról szól, hogy őket semmiért ne lehessen majd elszámoltatni. Aminek ugye semmi értelme nem lenne és semmi szükség nem lenne rá ha eleve nem lopni, csalni és hazudni akarnának a hátralévő három évükben is.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.20. 08:58:06

Pécs városa is teljesen bebukott a fideszes diktatúrában!

Nincs pénz a fizetésekre, óriási a munkanélküliség, most bukik az Elcoteq, a fideszes képviselők alig állnak szóba egymással, a polgármestert nem szeretik, hatalmas a hitelállomány de újabb és újabb kétes kimenetelű beruházásokba kezdenének, bukás előtt álló perek a város nyakán, az utcák járhatatlanok!

Ez a sikeres város helyzete.

Kormánybiztos kinevezése várható és új választás lesz!

Jock Ewing 2011.07.20. 08:58:13

Csodálatos, ahogy itt fröcsög az összes komcsi barom, a cikkíróval az élen !

Bona Fides 2011.07.20. 08:58:23

@manager2008: Éppen a fűtés és az élelmiszer miatt fogok egy eldugott vidéki faluba költözni nyugdíjas koromban.
Szerintem komolyabb mennyiségű állatot nem érdemes tartani, mert a takarmány megtermelése komoly gazdálkodást igényel, megvenni meg drága. Egy hónapban négy-öt csirkét még nyugdíjból is meg lehet venni.
Kecskét kell tartani, akkor van tej és nem használ áramot a fűnyíró, meg két-három tyúk is elfér a tojás reményében.

alfacharlybravo 2011.07.20. 09:03:58

Kedves itten észt osztó ízék, vasárnap a pap bácsi feltette a költői kérdést, hogy miért van szükség rátok? Az Istenke miért nem teremtett egy tökéletes világot, ahol minden pikobelló? Lásd a héber olvasmányokban is felmerül a kérdés Jób könyve. A válasz ha nem lennétek akkor mi sem létezhetnénk, mert a gonosz nélkül a jó sem létezhet, mert mi alapján lehetne különbséget tenni a jó és gonosz között ha csak egyik létezne. Azért GyF és egyéb kártevők rabláncon életem valószínűleg soha meg nem valósuló álma.
Addig pedig további kellemes csaholást kívánok.

Testvéri üdvüzlettel

okostojgli (törölt) 2011.07.20. 09:10:18

"sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a közhíradó"

Én nem.

Hadrianuska 2011.07.20. 09:11:39

@Bona Fides:
"Éppen a fűtés és az élelmiszer miatt fogok egy eldugott vidéki faluba költözni nyugdíjas koromban.
Szerintem komolyabb mennyiségű állatot nem érdemes tartani, mert a takarmány megtermelése komoly gazdálkodást igényel, megvenni meg drága. Egy hónapban négy-öt csirkét még nyugdíjból is meg lehet venni.
Kecskét kell tartani, akkor van tej és nem használ áramot a fűnyíró, meg két-három tyúk is elfér a tojás reményében."

-Nagyon szomorú nyugdíjas éveid lesznek, ha azt hiszed, hogy íly' egyszerű a falusi élet..(:

ojcabojca 2011.07.20. 09:14:06

Hosszú,fárasztó úton de visszatértünk közös nagyapánk Kádár et. kebelére.

Köszönjük viktor.

Bona Fides 2011.07.20. 09:16:56

@[megmondoember]: Nyugi! 2014-ben is lesznek választások és majd akkor mások fognak lopni, csalni és hazudni a rendelkezésükre álló négy évben.
Totális hülyeség ez az ellenségeskedés. Ez itt egy ország, nem pedig Fradika-MTK meccs. Nem Bayer és Gréczy fejével kellene gondolkodnotok, hanem a sajátotokkal. Akkor látnátok, hogy a komplett fostalicska politikai elittel baj van, ezekkel nem lehet más a politika.
Akkor is ilyen szar lesz ez az ország, ha 2014-ben a ballibek marhatják el a húsosfazekat.
Ha nem hajtjátok el a vérbe az egész leszerepelt bandát.

ojcabojca 2011.07.20. 09:16:58

@alfacharlybravo: Én is járok templomba, de számomra fontosabb üzenet, hogy embereket ne hívjak "izéknek", még akkor sem, ha politikai kérdésben nem értek egyet velük, még akkor sem, ha megesabb helyről ezt a parancsot kaptam.

Dícsértessék

Bona Fides 2011.07.20. 09:18:57

@Hadrianuska: Falusi vagyok, csak azért élek városban 35 éve, mert aktív életet nem lehet falun élni ebben a dicső országban.

Bona Fides 2011.07.20. 09:20:50

@ojcabojca: Visszatértünk? Soha egy percre el sem szakadtunk onnan.

maybach 2011.07.20. 09:20:51

Az emberek ostobasága valóban végtelen.
Évről évre, választásról választásra tömegek hiszik el, hogy őket fogják képviselni, az előző hozzáa nem értő és/vagy tolvaj társaságnál jobb jön.
Ez valami fantasztikus.

manager2008 2011.07.20. 09:25:02

@Hadrianuska: Általában nem lehet falusi életről beszélni, mert nagyon sok fontos szempont van ami befolyásolja a lehetőségeket.
- Föld: talaj minősége és a kert vagy telek mérete, illetve van e külső mezőgazdasági területen saját tulajdonú vagy bérelt területe a lakosnak.
- alkalmas e a ház állattartásra (istálló, ólak, stb.
- milyen a közbiztonsági helyzet (hiába termelsz ha ellopják (fáskamrából a fát, ólból az állatot, füstölőből a kolbászt stb.
- eszközök, gépek megléte (kapálógép,kistraktor, motoroskasza, motorfűrész, hasítógép, stb.
- vetőmag, vegyszerek, + termelési tapasztalat
- van e forrásod állatorvosra, takarmányra, stb.

Nulláról sok év mire működőképes kisgazdaság jön létre, és a piacra termelés kérdéses hogy fog e menni, mert a TESCO csirkemell sokszor olcsóbb mint amit te állítasz elő.
A kecske jópofa dolog, de sajtkészítéshez sok kecske, széna, jó kerítések, fejőgép stb. kel néhánnyal meg csak a gond van.
Az emberek nagy része leszűrte azt a bölcs tapasztalatot hogy a fentiekből sok nem áll a rendelkezésére ezért a kudarcot nem szereti és inkább nem csinál semmit.
és lőn nagy semmi, üres porta ,kosz szemét, összedőlő istállók, üres ólak és nyavajgás

Netuddki. 2011.07.20. 09:26:21

@Jock Ewing: Legnagyobb komcsi itt az orbánod kiskötsög!

"Jock Ewing 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Netuddki. 2011.07.20. 09:29:12

@alfacharlybravo: "alfacharlybravo 0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

T-5 2011.07.20. 09:32:37

Én a világ legnagyobb - és legelcseszettebb - homokórája mellett töprengtem el azon, hogy mennyibe került mindez... és hol vannak a felelősök: merthogy azóta se működik és csak röhög rajta minden külföldi, aki arra jár és látja :(

Bambulka 2011.07.20. 09:33:46

Ausztriában már gyanus, keleti hordának számitanak a magyarok. Ezt is elérte Orbán Viktor. Szégyen.

reálisan 2011.07.20. 09:35:07

Én nem sokat várok el egy kormánytól. De pl. azt elvárom, hogy pofátlanul ne hazudjanak a szemembe, mondjuk a cigánykérdéssel kapcsolatban.

Márpedig a komcsik és a liberálisok ezt tették az elmúlt 8 évben. Buktak! Nálam is, a választóknál is! Ennyi!

egerészölyv 2011.07.20. 09:36:16

Zsoca!

1) Ha cenzúra van, akor mivel magyarázod, hogy ilyen szellemtelen csacsiságokat publikálhatsz?

2) A Népszavában már próbáltad? :DD

alfacharlybravo 2011.07.20. 09:38:58

@ojcabojca: Mire gondolsz magasabb helyről? A fityes nem SZDSZ.

Bikfenc 2011.07.20. 09:39:04

Vegyük észre, hogy az állandó eszámoltatósdi nem vezet sehova.
Megkeressük a felelősöket, aztán jól leültetjük évszázadokra, felkötjük lámpavasra, de az államadósság ezzel nem fog csökkenni.
Az új embert meg nem fogja visszatartani a lopástól az, hogy az elődjét leültették, mert tudja, hogy a fiuk (haver, főnök, nagyfőnök) úgyis kihúzza a pácból. Na jó, néha nem, (pl.: Zuschlag)
Aminek változni kellene, az az általános szemlélet, hogy nem lopjuk el a közöst, sem az aprószög, sem az autópálya építés, vagy a kormányzás szintjén.
Sajnos ilyen szemléletű politikust nem látok széles e vidéken
:(

egerészölyv 2011.07.20. 09:39:12

@tovabb a jezsovi uton: huhú, huhú, ha diktatúra van, akkor az a ti diktatúrátok...

belekotty 2011.07.20. 09:40:52

@Jock Ewing: Szia Steve Jobs! Nagy Neil Armstrong? Melyiket szeretted jobban? :-))

egerészölyv 2011.07.20. 09:41:26

@Bona Fides: csakhogy a komplett fostalicska elit helyébe egy másik ugyanilyen tolul, ha őket kifehéríted az A4-es lapon.

DillingerEscapePlan 2011.07.20. 09:41:33

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

parázol zsoltika?

belekotty 2011.07.20. 09:41:44

@Bikfenc: Cusinak sem lett volna semmi baja, ha nem rúgja össze a port Fletóval.

egerészölyv 2011.07.20. 09:43:42

@Bambulka: csak nem? Ezt egy magát megnevezni nem akaró európai döntéshozótól tudod? (Ahogy szoktátok.)

egerészölyv 2011.07.20. 09:45:17

@alfacharlybravo: "fityes"? Te, ez a névtorzítós játék olyan sivár, alantas, unalmas, óvodás és ocsmány, hogy (hiszed vagy sem) már Kiss Péter sem zsideszezik.

Bona Fides 2011.07.20. 09:45:32

@egerészölyv: Ha a csere során néhányat véletlenül lelőnek, meg felakasztgatnak (nem a fülkében), akkor talán az újak elgondolkodnak picit.
Egyébként pedig visszahívható, ismert és megbízható civileket kellene küldeni a parlamentbe.
Nem csak itt, mindenhol ebben a korrupt ejrópában.
CIVILEK!!!

Nem vagyok fideszes 2011.07.20. 09:47:56

@Bona Fides:

Tétényi Éva tökéletesen megfelel az általad felállított kritériumrendszernek, és? Ott próbálják narancsék kinyírni, ahol csak tudják.

egerészölyv 2011.07.20. 09:48:30

@Bona Fides: Tranai.
(Amúgy: vágyálom. Robespierre-rel lezárult minden variáció. Nincs több. Azóta parasztvakítás folyik, hogy "ilyen még nemvoooooolt!".)

Tökiböki 2011.07.20. 09:48:36

Vigyázz Szíjjártó, nagyon vigyázz, mert fogtok még ti bukni választást. Neked is jut egy hely a rabláncon, mivel már most ott a helyed. 20 éve folyamatosan hazudtok az ország népének ugyan úgy mint a komcsik. Ti se vagytok semmivel különbek, de Ti még aljasok is vagytok.

egerészölyv 2011.07.20. 09:49:38

@Lófasz Hadnagy: amúgy súlyos vádak merülgetnek fel ellene, úgyhogy ezt a lólábat is visszacibálhatjátok az ajtórésből.

egerészölyv 2011.07.20. 09:50:31

@Tökiböki: 100 millió embert mindenesetre még nem gyilkoltak meg.

ojcabojca 2011.07.20. 09:50:36

@alfacharlybravo: Úgy érted, hogy nem szabadok és nem demokraták - asszem igazad van

DillingerEscapePlan 2011.07.20. 09:51:09

@Tökiböki: aszt milyen bűncselekménnyel fogod elítélni szíjjártót te tatamó? és mikor? mert a ti időtök már nemjön vissza sose :) bilibe nem lóg a kezed véletlenül hülyegyerek? :D

lilla- 2011.07.20. 09:52:35

@belekotty:

Inkább Szijjártóval!
Ketten ugyanis ugyanazt a módit követték.
Szijjártó jókor hagyta abba!Egyébként ő kezdte! :)

Nekem Molnár Gyula gyanusítása is tetszik!
Vagyoni előnnyel értékesít a testület ingatlant--és a pm-t hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsítják.

egerészölyv 2011.07.20. 09:54:35

@lilla-: demagóg vagy? Havernek játszotta át a jelek szerint törvénytelen módon. Ez nem feltétlenül jelent lopást, nem is az a vád.

egerészölyv 2011.07.20. 09:55:40

@Bambulka: stílusa alapján azt hittem. De ha nem, hát nem. Biztos a Népszavában olvastad. (Amíg van...)

Nem vagyok fideszes 2011.07.20. 09:56:33

@egerészölyv:

Jaja, "merülgetnek", hogyne, a 10 évig ámokfutó meggyes és seggnyaló brigádja meg maguk a szentéletűek. Vágom én, mint bálna fasza az iszapot.

Bona Fides 2011.07.20. 09:57:04

@maybach: Ez nem ostobaság, hanem kódolva van a rendszerben. Tudomásul kell venni, hogy népképviseleti demokrácia praktikusan nem létezik. Az csak egy technika, hogy a képviselőket a választópolgárok juttatják be a törvényhozásba, vagy a képviselő testületbe. Attól a pillanattól kezdve, ahogy megszerezték a mandátumot, önjárókká válnak és a pártjukhoz, valamint az őket kilóra megvásároló globális üzleti maffiához való kötődésük miatt többé nem képviselhetik a választóik érdekeit még akkor sem, ha lenne ilyen szándékuk.
Az üzleti maffiának tkp. mindegy, hogy kit "szavaz be a nép", akinek mandátuma van, azt vásárolja fel (zsarolja meg).
Az egész rendszer velejéig romlott - nem csak Magyarországon, csak éppen a kevésbé tehetős országokban kevesebb pénz jut a dögszag illatosítására -, teljesen mindegy, hogy a Fidesz (vagy más) milyen alkotmányt, választási törvényt, médiatörvényt alkot.
Lehet habot verni ezzel kapcsolatban, de valójában nincs jelentősége, a polgár élete egy fikarcnyival sem lesz jobb ettől.

MZ/x 2011.07.20. 09:57:50

Emberek, ha ebben az országban számonkérést akarnának, akkor a jelenlegi és volt kormányzati, parlamenti tagok , képviselők, a holdudvarok (amelyek szerintem nagy mértékben átfedésben vannak)az elkövetkező "90 évben" a bíróságokon a bírókat szórakoztatnák, s talán normális emberekkel elindulhatna az ország a tényleges megújúlás útján. De ehhez normális jogrendszer és alkalmazás kellene.

Tapogatott Kukorica 2011.07.20. 09:58:09

@Bona Fides: "Falusi vagyok, csak városban élek 35 éve"

Mindenféle személyeskedés nélkül ez LOL :D

Egyébként én is falusi vagyok. Viszont életem utolsó 30 évét fogom ott tölteni csak még nem kezdtem bele :D

rókafogta 2011.07.20. 10:01:04

@manager2008: Ez így van amit leírtál (mondom én falusi) én fiatal koromban a szarlapátolás után mentem dolgozni,valóban működött de sajnos ez a múlt. Ma ez így nem megy.Egyébként kocsi Tv stb. akkor is kellett(hozzá is),az sem volt könnyű és amikor fokozatosan rá jöttél ,hogy dolgozol otthon aztán többe kerül a leves mint a hús na akkor hagytad abba.Ma jelenleg kikapirgálunk munka mellet egy kis krumplit zöldséget (nagy ráfordítással)talán nekünk elég de az se biztos, ha minden vegyszert benzint stb. ráköltök a termés még akkor is lehet szar és drágább mintha megveszem. Régen ezt jócskán kompenzálta a megtermelt árú könnyű eladhatósága ( a 70 éves mama ült a piacon én kocsival oda szállítottam (mehettem munkába a feleségem is) a napi jegy és a költségek nem vitték el a bevételt, a nagymama még hozzá is tett (hisz neki is volt áruja,meg nyugdíja) a gyerekek iskola mellett azért láttak kapát néha. A sertést elszállították aznap fizették stb.Ezzel szemben ma ,ha beviszed az árut milyen költségek rakódnak rá? Azt veszed észre ,hogy minden hónapban a saját pénzeddel pótolhatod a hiányt.Persze nem mondom ,hogy nem lehet csinálni csak elég nagy hozzá értés elhivatottság stb. kell. Van abban valami,hogy egy bizonyos réteg tartsa rendbe a környezetét termeljen élelmiszert magának segítsünk) de az nem csoda szer.Egyetlen csoda szer van munkahely. Leírom még egyszer munkahely !Nem áll munkahely! Nem 500 milliárd elbaszása a többi mellett ,hanem beruházás ezáltal munka!De ,hogy a témához is hozzászóljak: Hiába minden ,hiába mondja bárki ,hogy jelenleg mi folyik,minden érvet lesöpörnek a "nyócévezéssel" Amibe persze vastagon benne voltak a fővezérrel együtt !

Bona Fides 2011.07.20. 10:01:59

@Lófasz Hadnagy: Ennél nagyobb hülyeséget nem is tehettek az esztergomiak, minthogy pártkatonák nyakára civilt akartak ültetni. Vagy mindenki legyen civil, vagy mindenki kormánypárti (mert ellenzéknek nem adnak pénzt).

ben2 2011.07.20. 10:03:06

Amikor Orbánék átadták 2002-ben a kormányt, akkor az államadósság 60% volt. Amikor 2010-ben átvették, akkor meg 80%.
Ezt egyetlen közgazdász, statisztikus, de még szocialista politikus sem vitatja.
Az ember azt gondolná, hogy legalább az ilyen egyszerű és világos kérdésekben nincs értelme hazudozni, mert aki túljutott az általános iskola első osztályán, azt látja a két szám közötti különbséget, ahogy azt is, hogy mely időszakban történt a növekedés.
Gréczy azonban mindig meg tud lepni. Szomorú látvány, hogy a vallásos politikai elfogultság milyen szellemi torzulásokat képes valakiben véghezvinni.

DillingerEscapePlan 2011.07.20. 10:05:01

@Bona Fides: te mit okoskodsz itt? egyáltalán nem úgy van ahogy mondod.

bájgúnár 2011.07.20. 10:06:15

Az egész ország börtönben van.Még nemvettétek észre?Csak azért mert néhányaknak nagyobb sétálótér jutott attól még a kerités és a rácsok ott vannak.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 10:07:34

@reálisan:

Bocs, hogy belevakkantok, de akkor nézzük tényleg reálisan, kedves blogtárs.

Mi az, hogy az elmúlt 8 évben? Mintha több, mint egy éve fidesz kormány lenne, nem?

Másrészt (ha a 2002-2010 közötti időszakra gondoltál) ne felejtsd el, hogy ebből a 8 évből 1 év a Bajnai kormány alatt telt, akik - igaz kényszerből - már nem hazudozással, hanem a csőd elkerülésével foglalkoztak - jól.

Bár véleményed lényegre vonatkozó része valós ("pofátlanul ne hazdujanak a szemembe"), mert ez nemcsak 2002-2010 viszonylatában, hanem ahogyan te fogalmazol, az elmúlt 8 évre igaz - és ugye ebból a nyolcból 1 év már fidesz érát jelenti.

A folytonosságot szem előtt tartva azért külön kell választani a dolgokat. A Meggyesy és Gyurcsány kormányok kártékony voltát ma már épeszű ember nem kérdőjelezi meg, de akkor hadd legyen már a legutóbbi 1 év is górcső alá véve - mindenféle nyócévezés nélkül.
Ne mossuk össze a dolgokat.

Érdekes megállapításokra lehet jutni, ha megnézzük, hogy például Meggyesy hitelből történt osztogatását kik is szavazták meg. Igen, a fidesz is! És az sem mellékes, hogy MP az osztogatással gyakorlatilag a választási ígérteit tartotta be!
Jajjj a boldog együgyűség, kedves polgártársak - hát nem erre szavazott a nép, nem erre adott MP kormányának FELHATALMAZÁST??? (Csak, hogy fideszes terminológiával éljek.)

Viszont így akkor mit tetszenek itt számon kérni, uraim?

Azt sem szabad elfejteni, hogy idén csak májusig 5,4%-kal nőtt az államadósság (ez mintegy 1000 Mrd HuF!), amit már nem MP és GYF hozott össze, hanem OV, miközben pont meghirdette az ez elleni harcot. Szép, olyan bájos, nemigaz?

Néhány szót a bukásról:

2002-ben az első Orbán kormány bukott, majd pedig 2 következő választáson szintén OV bukott, vagyis a fidesz 3 választást vesztett el az utóbbi négyből. Szóval, csak óvatosan ezzel a bukás dologgal...

Összegezve, politikai/vallási nézettől/beállítottságtól függetlenül nem ártana, ha mindenki feltenné a szemüveget, vagy pedig levenné az egyoldalú szemellenzőjét.
Kicsit tisztább lenne a kép, kissé érthetőbb lenne, hogy a butaság, a hozzá nem értés és a demagógia, a választók félrevezetése oldalfüggetlen, tovább az is, hogy 22 év történéseit nehéz feketén-fehéren látni, s a bajok okozóit csak az egyik oldalon keresni.

E megállapítást tekintve teljesen egyetértek a szerzővel, mert bizony látni kell és lehet is, hogy minden oldal kutyájának kölyke odapiszkított arra a bizonyos pamlagra.

Szép napot!

fludd 2011.07.20. 10:08:52

Kedves Komcsik!

Mennyivel növekedett Magyarország adósságálománya 98-és 2002 között, és mennyivel 2002 és 2010 köztött?

Ha nem tudnátok akkor segít az Eurstat.
Államadósság, a GDP százalékában kifejezve:
1998- 59,9%
2002- 55,6%, tehát 4,3%-kal csökkent
2010- 80,2%, tehát 44,24%-kal növekedett.

Nos, akkor ideillik az egykori SzDSz (de jó, hogy nincs!!!) kérdése:

"Hol a lé?"

Ezért kell felelnie a baloldali kormányoknak, mert ezt a hitelt nekünk kell visszafizetni, és nem nekik. Tehát amit loptak tőlünk lopták. Akik tönkretesznek egy országot azok igen is, hogy büntető jogi felelősséggel tartoznak!!! Ennyi!

Magam részéről szívesen látnám Gyurcsányt börtönben, de kár lenne megfosztani magunkat a MaSzoP-ot szétverő áldásos tevékenységétől... :))

DillingerEscapePlan 2011.07.20. 10:12:05

@fludd: osztom a véleményedet. gyurcsányt meg kell tartani az ország bazári majmának. tökéletesen illik hozzá a szerep és nagyon elemében is érzi magát benne. majd 5-10 év múlva bőven elég lesz börtönbe vetni.

bájgúnár 2011.07.20. 10:12:11

@Bona Fides:
Hát ezért szimpatizálok én a kinai rendszerrel.Néha visszalövik a valóságba a nagyon elrugaszkodott kiskirályokat.Néha még a Rákosit is visszasírom ezeknek.Választást azt adtak de beleszólást már nem.Választás után már nincs elszámolás a választóid felé-Marad a politikai karrier épitése és a minél több lenyulás minden oldalról.

basa1 2011.07.20. 10:12:30

Nem lesz gond, a kínai kommunista elvtársak kisegítik kormányunkat, megveszik kötvényeinket /jó drága kamattal/, s így a mai kormány is növelheti az államadósságot. Hiszen a mi magyar háztartásunk csak hitelből működtethető, nincs ipar (Martonyiék verték szét 1990-től), felszámolták a mezőgazdaságot, egy millió ember állít elő hozzáadott értéket, zömük minimálbéres bedolgozó. Egy ember tart el kilencet, de nem tart el, tehát hitel kell évről-évre.

rókafogta 2011.07.20. 10:12:33

@Dillinger: Nem akarok nagyon beleszólni a Tökiböki vel a vitádba ,de milyen időtök nem jön vissza soha többé? Nem is tudom milyen időről van szó (kinek az ideje, mármint a hozzászólók közül,nem látok köztük egy volt politikai vezetőt államtitkárt képviselőt minisztert)vagyis egyszerűen fogalmazva haszonélvezőt.Nem kötekedés kép még jós iskolába is jártál? És milyen különbség van a közelmúlt, és a jelen között? Nekünk? A szarból a fosba léptünk?! Miből kell azt gondolni ha valaki a jelenlegi vezetőket ugyan annak tartja mint az előzőeket akkor neki volt valamilyen "ideje".

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.07.20. 10:16:26

Ez csak parasztvakitás. Nem lesz itt semmi. Egyszerűen nem lehettek olyan hülyék az MSZMP-n tanult szocik 4+8 év kormányzása után, hogy semmi ütőset nem tudnak a Fidesz-ről, hiszen számtalan esetben közösen bizniszeltek (lásd autópályák, nem vizsgálja senki, vagy Grippen). Bár, ha egy volt minisztert hagynak rabláncon vezettetni, akkor lehet, hogy mégse sikerült semmi infót szerezni? Akkor meg, lopósokon kivül szánalmas hülyék is.

Vegyi Ali 2011.07.20. 10:17:12

@manager2008: Nem (csak) ez az oka az összedőlő istállóknak, meg az fűvel bevetett portáknak. Mondok még néhányat.
- Régen gyakran egy család legalább egyik fenntartója HTB volt, a gyerekek meg sokan voltak, és nem sokat jártak iskolába, tudtak segíteni. Ma meg 8-10 órát dolgozik egy felnőtt, a gyerek(ek) iskolában, senki sincs otthon. Úgy nem nagyon lehet állatot tartani. Egy család eltartására képes gazdaság mellett persze már nem kell feltétlenül dolgozni, de annak megalapozásához komoly források kellenek. Ha beleölsz 10 évet egy ilyen gazdaság létrehozásába, és bedől, akkor véged van, mert a munkaerőpiac már nem vesz vissza. Ez olyan kockázat, amit sokan nem mernek (merhetnek) vállalni, mert akkor még mindig jobb a viszonylag biztos megélhetés. Azonkívül a mezgazdban mindig vannak rossz évek, néha egymás után több is, és tartalék kell, hogy ezeket át lehessen vészelni. A vidéki többségnek semmilyen tartaléka sincs.
- a legkisebb településtől is max.10km-re van legalább egy nagyobb üzlet. Az idényzöldségek olcsóbbak, mint az otthon megtermelt (vetőmag, növényvédőszerek, trágya/műtrágya, gépi földmunka, beleölt kézi munka), ráadásul nem csak 2 hétig van újhagyma, friss borsó, vagy málna. Hozzászoktunk, hogy minden kapható.
- A "háztáji" gazdálkodást hazavágta az unió. A tejgyár nem veszi át a házi tejet, a vágóhíd pedig a kiöregedett kocát, vagy tehenet. Pedig előbbiből készül a jó szalámi, utóbbiból a marhapárizsi. Az állatok takarmányozását a többség nem drága tápokkal, hanem a helyi TSZ-től olcsón megvásárolható (zéró szállítási, tárolási, egyéb költség, gyakorlatilag termelői áron), vagy részben a fizetés helyett kapott gabonával meg tudta oldani. Így olcsón lehetett otthoni felhasználásra csirke-, disznóhúst, vagy tojást előállítani.

DillingerEscapePlan 2011.07.20. 10:18:02

@rókafogta: a hülyék idejére gondoltam. akik olyan hülyék hogy rászavazták a fejünkre gyurcsányékat, és akik olyan hülyék hogy nem tudnak különbséget tenni egy gyurcsány és egy orbán irányította ország között. csak nem értem aki ilyen hülye az minek foglalkozik politikával. de szerencsére már mindegy, az emberek nagyrésze felfogta hogy vagy kijövünk a szarból vagy vége a dalnak. és a hülyék már nincsenek elegen ahhoz hogy megint eljöjjön az ő idejük, 2014ben ismét a fideszt fogják a magyarok kormányra juttatni, nagyon okosan.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.07.20. 10:20:37

@Dillinger: Szijjártó Elvtárs! Látom megkezdődött a munkanap. Üdvözlöm a fedélzeten.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 10:22:35

@ben2:

Kedves ben2, a tévedés minimális kockázata mellett neked is leírom:

MP kormánya 2002-ben hitelből valósította meg választási programját, azt, amire a néptől FELHATALMAZÁST KAPOTT (© by fidesz). Azt a programot a fidesz is megszavazta, ergo az ő lelkükön is szárad.

Három dologba most ne menjünk bele:

1.
Az MP kormány közalkalmazotti béremelése (hitelből) nélkül most mi lenne a tanárokkal és az orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal? Lenne-e itt bárki, aki tanórát tartana és betolna téged a műtőbe? Hiszen most ez is napi téma (mármint az eü dolgozók arcpirítóan alacsony bére).

2.
Mit hagyott a fidesz maga után 2002-ben? Erre vonatkozóan olvastam kimutatást, amiből az volt kiolvasható, hogy nem volt valami fényes a 1998-2002 közötti időszak - most nem kotrom elő a neten, de ha akarsz és van időd, rákereshetsz.

3.
Az IMF-nél miért jobb a magasabb kamattal kibocsájtott államkötvény (lásd előző kommentem idei adósságnövekedésre vonatkozó részét).

Summázat:

Az a kérdés, hogy ki, miért, és mennyire növelte az ország adósságát erősen árnyalt képet mutat, vagyis nem lehet mindent az elmúlt nyócév okán az mszpo nyakába varrni. Hozzáteszem, hogy a fideszes önkormányzatok adósságnövekedése is megérne egy misét, ez ugyanis szerintem rekord nagyságú.

Amikor Gréczy Zsolt e szempontból kvázi egyenlőséget von MP, GYF, OV, és eme urak kormányai közt, akkor e teinktetben meglehetősen igaza van.

Szép napot!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.20. 10:24:07

@lilla-:

Nekem Molnár Gyula gyanusítása is tetszik!
Vagyoni előnnyel értékesít a testület ingatlant--és a pm-t hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsítják.

MI VAN?

Táskás Tóni 2011.07.20. 10:24:44

@Jock Ewing: A komcsi barmok másik fele, pedig éppen az országot lopja szét és osztja szét az oligarcháinak cinikusan nagyképűen és hazug módon.

bolemann 2011.07.20. 10:24:54

@ben2: Államadósság csökkentésben a Horn-Kuncze (ballib)kormány volt a világbajnok. 25%(!)-kal csökkent.
Orbánék alatt 4%-kal.
Államadósság növelésben, pedig az Antall-kormány viszi a prímet

tundrazuzmo (törölt) 2011.07.20. 10:26:21

Elég szomorúnak tartom, hogy Zsolt Úr állítását majdnem mindenki bekajálta, és a konklúzión vitatkoznak, hogy jó-e, vagy nem jó-e ha Fideszek is börtönbe mennek.

EZZEL SZEMBEN AZ ÁLLÍTÁS HAZUGSÁG! A KONKLÚZIÓ PEDIG ERRE A HAZUGSÁGRA ÉPÜL!

A tények kiolvashatók tanult kollégáim, ben2 és fludd hozzászólásaiból.

A szerző hozzáállása - nevesítve: hazudunk egyet és utána arra építve parasztvakítunk - nagyon ismerős böszmeség, Gyurcsány "The Dancer" Ferenc is valami hasonlót csinált.

Öleljék meg egymást elvtársak!

Bambulka 2011.07.20. 10:30:44

@fludd: Kérhetek egy Eurostat-os linket ezekhez az adatokhoz ?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 10:30:56

@tundrazuzmo:

Nézd meg kérlek az államadósság idei alakulását, és gondold át újra a dolgot.

Amit GZS ír, abban bizony van valami - mégha te ezzel nem is értesz egyet, és rögtön hazugsággal vádolod.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 10:31:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

No igen, a XI. kerületi volt PM ügyére nehéz bármit is mondani. Fából vaskarika.

Táskás Tóni 2011.07.20. 10:36:48

@Dillinger: Tudok különbséget tenni egy Gyurcsány és egy Orbán irányította ország között. A második irányító még szarabb hazugabb és cinikus és bunkó.

Táskás Tóni 2011.07.20. 10:40:42

@Zébácsi: Az IMF-et azért száműzték, mert akkor nem élhette volna fel az Orbán-kormány 13 év 3000 milliárdos mnyp-i megtakarítását és a hiány a 7%!!!! körül járna. A magyarázat pontosan olyan "egyszerű" , mint Mo jelenlegi kormánya és a fülkeforradalmi vezetője.

szist 2011.07.20. 10:41:22

Kedves Gr.eci Zsolt!
A címet nem jól választottad meg ...
így helyesebb lenne:
(szeretett vezéred) gyurcsány fleto után - medgyessy és Orbán börtönbe megy?

maybach 2011.07.20. 10:45:13

@Bona Fides:
Azt írtam, hogy az az ostobaság, hogy hisznek a rendszer igazságosságában. Hiszik, hogy őket képviselik.
A többi rendben van, de azzal már nem foglalkoztam.
Jelzem éppen a politikától független gátakat bontogatják éppen.

Táskás Tóni 2011.07.20. 10:45:21

@Zébácsi: és rögtön hazugsággal vádolod.. Ez a fidesz és a fülkeforradalmár bunkó focista módszere és egyelőre a buta magyar ezt bekajálja.

bolemann 2011.07.20. 10:46:54

A GDP arányos államadósság a Horn kormány időszakában 28% százalékponttal csökkent,
- az első Orbán kormány alatt 10% százalékponttal csökkent,
- a Medgyessy és a Gyurcsány kormány időszakában 18 százalékponttal nőtt, de ha ebből a magánynyugdíj-pénztárak vagyonának hatását is levonjuk, akkor mindössze 6 százalékponttal.

jozicsenko 2011.07.20. 10:47:31

akinek nincs vaj a füle mögött, annak nem kell rettegnie...

innentől értem, mitől parázik a baloldal

tényleg, tényadatokkal miért is nem szolgál gréczy? pl
2002: 9,5e mrd Ft
2010: 20,8e mrd Ft

ami közötte van, az az mszp sara, innentől indul az elszámolás...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.20. 10:47:49

Ez a fideszes banda a szocikon szocializálódott 20 év alatt.

Semmivel sem különbek, ugyan azt csinálják - lopnak, csalnak, hazudnak- mint dicső elődeik.
Megspékelve, magyarkodással, álszenteskedéssel, jellemtelenséggel, sunyisággal, a papírkétharmad jegyében.

Ezek már megbuktak 1 év alatt, készülj az új választásokra.

Amíg Gyurcsány és Orbán képben van , nem lesz béke és javulás a hazában!

" Itt az idő", takarodó mindkettőnek!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 10:48:45

@Táskás Tóni:

Köszönöm a reagálást, nagyjából pont.

A választ azonban ben2 blogtársunktól várom.
Idézem szavait:

"Az ember azt gondolná, hogy legalább az ilyen egyszerű és világos kérdésekben nincs értelme hazudozni, mert aki túljutott az általános iskola első osztályán, azt látja a két szám közötti különbséget, ahogy azt is, hogy mely időszakban történt a növekedés."

Ez szép érvelés, magam is támogatom. Tehát akkor:

Államkötvény - 6%
IMF Hitel - 4,5%.

Nos, egyszerű, világos kérdés, nincs értelme hazudozni. Ha ben2 túljutott az általános iskola első osztályán, akkor látja a különbséget.

Szóval kíváncsian várom válaszát.

angyalföldi partizán 2011.07.20. 10:49:11

@kovi1970: szervusz,házmester komisszár elvtárs!figyelj,jegyzetelj,mert csak azok írhatnak,akik régi motorosnak számítanak.hej,de szeretem ezt a mentalitást!ó,azok a boldog 50-es évek visszatérnek.légy résen,elvtárs!

high up! 2011.07.20. 10:53:01

Jaj greci, nem mindenki müveletlen agyhalott maszopos zombi, aki a blogodat olvassa, vann itt olyanok is akik ismerik a valós számokat. Persze tudjuk, fönöködnek, a gyúrtcsányinak kedvenc játéka volt számokat hamisítani. Néha csak úgy magában, néha meg a veress jankóval.

Szóval ne hazudozz greci, a lakáshitel kamattámogatás a Fidesz alatt 50 milliárdba került. A maszopnak 8 évig jó volt ez a rendszer, úgy hogy menjél rinyálni a cenzoraidhoz, ha nem tetszik, hogy késöbb többe került a dolog. gyúrtcsányi fönöködnek is jó volt 5 évig a rendszer, úgy hogy menj hozzá és húzzál be neki egyet, hogy mit mert tenni az országgal.
Az meg úgyis meghaladja a képességed, hogy megértsd, hogy a kiadás ellenében bevétel is volt: az építésekböl, a felújításokból, a foglalkoztatottságból.
Libás haverod felmondta a támogatási rendszert egy az egyben, olvassál csak utána a KSH-n, hogy ezzel az építöipar szinte a megsemmisülés állapotába került.

A köztisztviselök (mintegy százezren) ugye akkora bértömeg emelést kaptak, mint amekkorát a közszolgák (mintegy 800 ezren) az 50%-os emeléssel? Ez utóbbi került ugyanis évi 300 milliárdba, te meg azt hazudod, hogy a köztisztviselöké is ennyibe került?

Hazudtok ti most is reggelélbeneste, és még csak azt sem akarjátok elfogadni az emberektöl, hogy pont ezért nincs számotokra visszaút a hatalomba.
Csak a börtönbe lesz, ott majd álmodozhattok tovább, hogy Orbán lesz a cellatársatok. De a Viki csak nem fog jönni.
Még látogatóba sem.

Matróz Kommandó 2011.07.20. 10:53:10

@Zébácsi:
Államkötvény - HUF 6 %
IMF Hitel - EUR 4,5%

Ami ugye nem mindegy, az egyéb "feltételekről" nem is beszélve.

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.20. 10:53:46

@tundrazuzmo: Elvekben társnak lenni jelen pillanatban a Fideszben khm úgymond ajánlatos, ha nem akarod hogy tönkretegyenek. Kár erőltetni a gúnyos megjegyzéseket, a tényeket senki sem tudja meghazudtolni. Ez a kormány pont olyan bűnös, mint az MSZP-SZDSZ kormány vagy az Fidesz-KDNP - Kisgazda, vagy éppen a legeslegaljának számító MDF.

bolemann 2011.07.20. 10:55:52

@fludd: 2007-től majd mindegyik eu-s országnak meredeken megnőtt a GDP arányos adóssága. Gyúrcsány a hibás!

okostojgli (törölt) 2011.07.20. 10:59:57

- Azt a viccet ismered, hogy Budaházy és Orbán beszélget a cellában?
- Nem, de jól kezdődik!

Tidal Wave 2011.07.20. 10:59:58

Kedves Zsolt,

A 2002-es kormányváltáskor az ország pánzügyei, nagy fájdalom, de igenis rendben voltak, pláne ahhoz képest, ami 2002. után következett. Az általad említett 570 Mrd-nyi tartós kiadási többlet ugyan megfelel a valóságnak, de elfeljeted, hogy ezzel szemben jelentős többletbevételek is álltak. Ugyanis 2001-2002-ben a tervezett infláció 6-7% volt, de nagyrészt az importált infláció és az élelmiszerek áralakulása miatt ennél magasabb lett az árváltozás üteme, ami jelentős többletbevételt eredményezett az államháztartás számára már 2000-ben is, így 2001-2002-ben már eleve a bevételi bázis is magasabb volt. 2002-re a tervezett bevételhez képest több száz milliárd forintos többlet realizálódott, ebből volt pénz Orbán intézkedéseire. 2002. második felére viszont ez a forrás már kimerült, a Medgyessy féle közalkalmazotti béremelésre (ami egyébként helyes döntés volt!), a kiadási oladon kellett volna fedezetett találni. 2002 és 2006 között, a korábbi ciklusokkal ellentétben elmaradt a kiigazítás a ciklus elején, és így a tartósan magas, GDP 6-7%-át kitevő államháztartási hiány gyorsan növelte az államadósságot.
A lakáshitelek kamattámogatásáról annyit, hogy az Orbánék által bevezetett rendszernek köszönhetően az 1999-es 20 ezer lakás helyett 2004-2005-ben már 45 ezer lakás épült évente, jelentős többletbevételhez juttatva az államkasszát, így a 150 Mrd-os kamatteher a valóságban jóval kisebb. Arról nem is beszélve, hogy a lakáshitelezési rendszer, amiről a 2002-es kormányváltás után elterjedt, hogy meg fogják szüntetni, ezért mindenki rohant hitelt felvenni, öngerjesztő folyamatként egyre nagyobb terheket rakva a költségvetésre, jobb volt, mint a rendszer 2003. végi megszüntetése után jött svájci frank hitelezés (remélem, ezt nem nehéz belátni akkor, mikor egy egész ország naponta nézi a CHF árfolyamot). Ha nem herélik ki teljesen a forintalapú hitelezést, olyan költségvetési politikát folytatnak, ami lehetővé tette volna a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentését, és a piaci jelzáloghitelek kamatának csökkenését, idővel a lakástámogatási kamatteher is csökkent volna, és a rendszer önmagától kifutott volna.

jozicsenko 2011.07.20. 11:00:34

@bolemann: beléptünk az unióba, ezeregy alkalom volt, hogy derogációt kérjünk, szembe menjünk brüsszellel, hangoskodjunk, kiálljunk magunkért - pont ahogyan szlovénia szívatta horvátországot egy pár km-s tengerért, ahogyan lengyelország beszólt a németeknek, ahogyan szlovákiában még mindig van Benes-dekrétum, stb

persze ha a vezetőség gondolkodása kimerül ott, hogy "merjünk kicsik lenni", na akkor kösz, jót nem lehet várni: ha a pénzem 8%át átadják pénzintézeteknek, akkor tessék elérni, hogy az így elkülönített/átutalt pénz ne növelje az államadósságot

persze a srácoknak fontosabb volt, hogy az uniós pénzeket fosztogassák (zushlag), a megmaradt vagyont elszórják (hunwald), a lehetőségekkel maximálisan visszaéljenek (szalainé a bkv-nál) vagy hogy 5 percenként újabb hülyeségeket dobjanak be a köztudatba (zászlóshajók, poliszok, mitudomén)

az ország (és a bennelakók) védelme soha, egy rohadt percig nem merült fel bennük:
-a víz a privatizált szolgáltatóknál 5* többe került, mint máshol, a haszonból meg nem fejlesztettek, hanem terjeszkedtek
-egy rohadt gumigyárnak annyit adtunk, amiről a hazai cégek álmodni sem mertek,
-a bankok simán palira vettek minket frankhitellel (figyelmeztetett bárki is minket? SENKI!),
-szavazatmaximálizálásért mindent megadtak a számukra fontosaknak (igen, a nyugdíjasok, a segélyesek, a rokkantak és a korkedvezményesek voltak a célközönség)
-ezek költségeit kifizettették a másik táborral (magyarul az adófizetőkkel)
-válaszok helyett náci lett, aki ellenszegült

s a legmocskosabbról ne is beszéljünk: Bajnai végigvitte, hogy a manyup-oknál felgyült pénzünk tőkéből tőkejövedelemmé válljon: a nyugdíjam 1/4-ét kaptuk volna tőlük, s az örököseim csak árvasági nyugdíjat kaptak volna, nem a felhalmozott tőkémet (hogy orbánék meg mindet elvitték, az csak hab a tortán): mocskos tolvajok, phej! (köp)

tamimaci 2011.07.20. 11:02:45

Látom, sokan fenik a szavazó cédulát
a következö választásokra.
De miért nem lesz 2014-ben választás?

->Azért mert nem lesz idöszerü. Az ország sulyos gazdasági helyzete miatt. Mert a nemzet még nincs rá felkészülve. Azért mert századik modositás és alkotmány átszabás után sem lesz tökéletes és kiforrott az új választójogi törvény.

Ès akkor mikor lesznek a következö választások?

->Akkor mikor idöszerü lesz, és Viktátorunk biztos lesz benne, hogy nem csak a határontúliak szavaznak rá, hanem mindenki.

Mit fog akkor ehhez az EU hozzászolni?
->Lesz akkor még EU?

Mit fog mondani Viktátorunk magának, amikor a tükörbe néz az elhalasztott választások után?
->Az nemzet egysége a viharos tengeren mindennél fontosabb. Amit 30 évre elterveztünk, nem hagyhatjuk más politikai pártok által szétrombolni.
A nemzeti jobboldal is demokrata, kár ezen vitatkozni !!!

ili810 2011.07.20. 11:05:34

@Tökiböki: A tetü az tetü teljesen igazad van.Nézzük meg a volt a jelen képviselők vagyon nyilatkozatát, szinte kivétel nélkül mind rendelkezik: erdő, szántó,láp, mocsár tulajdonnal. Vajon az EU mire is ad horribilis pénzeket? Ezek a tetvek akarják a vidéket feléleszteni? Mikor marhára, sertésre , szárnyas kivágására kaptak támogatást.Nincs takarmány olyan drágán tud venni tápot, hogy egyáltalán nem éri meg háztályi gazdaságot tartani. Nincs vágó híd, feldolgozó ipar.Külföldről kell sertést hozni meg kínai csupasz csirkét.Szarni az összes mocskos rohadt bagázsra. Mind csak a kiárusítás, meg a pénzek lenyulásáért szerzett diplomát,hogy legálisnak tudja bemutatni az aljasságukat.Az elmult 21 évben mindegyiket aki ott ült a padsorokban mindet kivétel nélkül elszámoltatni kíméletlenül és pont.

fludd 2011.07.20. 11:07:38

@bolemann:
Csehország 2007- 29%; 2010- 38,5% növekedés kb 10 százalékpont
Lengyelo. 2007- 45%; 2010- 55% növekedés 10 százalékpont
Magyarország 2007- 66,1; 2010- 80,2 növekedés kb 14%

A magyar növekedés kb. másfélszerese a másik kettőjének.

Viszont a 2002 és 2007 között is növekedett mintegy 10,5 százalékponttal ami az összadóságot nézve kb. 19-os növekedést jelent!

Azt nem lehet ugye a válságra fogni...

Bona Fides 2011.07.20. 11:09:42

@maybach: Én meg nem kritikaként írtam amit írtam, hanem a gondolatod kiegészítéseként.

Számomra azért az is aggályos, hogy abban az esetben, ha valami csoda folytán sikerülne civileket küldenünk a törvényhozásba/kormányba, azok vajon milyen módon tudnának együttműködni a mérhetetlenül korrupt EU-val, vagy a többi ország korrupt fostalicska pártos kormányával?
Perceken belül kicsinálnák őket. Mert hiába van "demokratikus választójog", azért az EU (ami igenis, hogy Moszkva helyett van) áldása is kell a választási eredményekhez. Ha pl. az EU azt mondja, hogy Haiderre nem szabad szavazni, akkor hiába a demokrácia, meg a választójog, jön ám a bünti, ha mégis rá szavaztak a polgárok.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.07.20. 11:10:07

Arról nem beszélve, hogy a Fidesz támogatott minden népjóléti intézkedést és ellenzett minden költségvetési kiigazítást. A nép, aki pedig lelkesen elszórta a könnyen jött jólétet.
Szóval,ha ezt az eladósítást, mint bűncselekményt komolyan vennénk, akkor felhúzhatnánk egy szögesdrótot a határra és börtönné kellene nyilvánítani az egész országot.
Baromság, ez az egész, nem érdemel túl sok szót.

Bona Fides 2011.07.20. 11:12:03

@tamimaci: És ha lesz választás 2014-ben, akkor mi fog változni szerinted? (Azt leszámítva, hogy nem baszunk el milliárdokat a kampányra.)

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:12:14

@tundrazuzmo: Azt még ki sem fejtette Gréczy, hogy a bunkó focista és kormánya éppen a 3000 milliárd ft összegyűlt mnyp-i vagyont költi el 1 év alatt, és ezzel csak a kormányzásuk kezdeti szintjére viszi le az államadósságot ráadásul a világgazdasági válságot sem említi amelyik nagyon sok erősnek tűnő ország gazdaságát is megrendítette. Orbánék csak az olyan majmokat tudják etetni mint te ráadásul szart nyomnak bele az arcodba.
Az államadósság egyik jelentős tételével próbálják - nagyon helytelenül- lenyomni a szar gazdaságpolitikájuk eredőjeként felhalmozott ktgvetési hiányt.

manager2008 2011.07.20. 11:13:36

@Vegyi Ali: Igazad van, nem is részletezem.
De a szocializmusban kialakult háztáji modell ma már nem működhetne semmiképpen, nincs meg a szükséges méret a termékek előállításához, a tojást meg nem a piacon hanem a TESCO ban veszik meg a vásárlók..
A termelő és értékesítő szövetkezetek meg nem igazán erősödtek meg nálunk, sokszor emberi okból sem.
Ma azt látom hogy a fiatalok a kocsmában töltik napközben is az időt, régen meg dolgoztak a TSz ben vagy a háztájiban. Érdekes hogy egyes családok viszont csinálják a dolgukat és szépen gyarapodnak- persze hatalmas munkával. A nagybirtokokon meg tizedannyi munkaerő kell mint a régi TSZ ben kellett ugyanazon a területen (korszerűbb gépek vannak).
Az eredmény számít: sok ember rosszabb helyzetbe került mint volt 20 éve, a vásárló erő csökken, munkahely meg nem létesül elég (visszahat rá a vásárlóerő csökkenése).

centenárium 2011.07.20. 11:16:12

Ugyan vörös eltársak tisztelt posztkomcsik Mszp-s Lmp-s kútmérgező
senkik. Mikor haltok már ki???
Loptatok,hazudtatok börtönbe veletek..
Zuslag,Hunwald,Galambos a börtöncella
kalandos.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:16:31

@high up!: Valóban a Viki nem lesz büntethető illetve beszámítható. Szerintem már most sem az csak Grazban valahogy egy kicsit mindig összerakják.

hörgőszelep (törölt) 2011.07.20. 11:16:46

Maybachnál lehet az igazság. Én sem tudtam elhinni soha, hogy: " És akkor négy évente a nép a kezébe veszi a sorsát és választ." Majd' kimondtam, hogy mit vesz a nép a kezébe, de nem a sorsát....! Önjelölt csirkefogók sora volt eddig is a 20 év alatt a vezetésben, de nyugodjatok meg ezután is így lesz!

Bona Fides 2011.07.20. 11:17:59

@Vegyi Ali: Sajnos ebben teljesen igazad van.
A falusi jólét feltétele ma egy jól fizető városi munkahelyen megszerzett nyugdíj és egy városi lakás hasznosításából, vagy eladásából származó jövedelem. Én is csak így merek belevágni, s e mellé még egy ideig, amíg bírom, kiegészítő jövedelmet biztosító kisvállalkozásom is lesz.

rókafogta 2011.07.20. 11:18:07

@Dillinger: Én ugyan nem szavaztam a fejünkre Gyurcsányt, de sajnos ez az amiben ellent kell mondanom .2014 nem a Fidesz éve lesz! A szarból ki kell jönni, de sajnos nem megyünk. A kezdeti Fidesz elképzelés talán az volt de mára ez már messze nem az!Bebizonyosodott számomra, semmivel sem alkalmasabbak másoknál.De ez az én véleményem (meggyőzni sem akarok senkit-téged sem)de ettől még nem tartom hülyének magam (esetleg másoknak az a véleménye)legyen!Nincs semmiféle Orbán gazdasági modell. Ez minden csak nem az, vannak benne irányok amik jók(más kérdés a megvalósítás) én nem minősítem, vannak nálam sokkal jobban hozzáértők.

centenárium 2011.07.20. 11:19:40

40 ezer négyzetméter szőlőtulajdon Orbáné. Irják az analfabéta komcsik.
ez pár hektár midössze...
Nem értenek a piszkos komcsiK semmihez.
Nekem 800 hektárom van senkjancsik.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:21:27

@jozicsenko: Zusclag elődje Szíjgyártó volt. Tudod Peti kitalálta, majd együtt megvalósították illetve meglovasították pl a fidelitasba a pályázati pénzeket. Csak valahogy Szíjgyártót nem vizsgálták.

Bona Fides 2011.07.20. 11:22:48

@tamimaci: S ebben nagyjából igaza is van Viktornak.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:23:09

@fludd: Jó a humorotok, remélem nem hallgattok Hofit, nem nektek való.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 11:23:13

@Matróz Kommandó:

Nem teljesen, az államkövény dollár jegyzésű. Az ÁK futamideje 30 év, míg az IMF-é 5 év volt ismereteim szerint. A hosszabb futamidő magasabb kockázatot is jelent.

Részletek itt:
akk.hu/object.38523d7f-9e9d-46e4-aebb-5426d0a2e2fd.ivy

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.07.20. 11:23:36

Fidesz - magyar értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.

Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.

Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.

Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.

Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.

Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.

Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.

Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.

Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.

Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.

Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek és kuss magyar polgár!

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:25:01

@centenárium: Az Orbán kormányban élünk tovább mindörökre. Aláírás egy volt komcsi III/III-as kormánytag.

manager2008 2011.07.20. 11:26:07

@centenárium: 800 hektár nem ér semmit ha csak a homokot fújja rajta szél.
Önmagában ez nem információ csak adat :) már bocs. Az éves leadózott nyereség már infó, meg a mérleg.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:29:27

@rókafogta: Azok a jó irányok a fülkeforradalmi kormány ötleteléseiből, amit 8 évig ellenzékből tagadtak és akadályoztak.Ez az egyik fő bűnük.

maybach 2011.07.20. 11:29:50

@Bona Fides:
Tudom.
Csak ez a nagyfokú ostobaság, vagy jóindulattal, mérhetetlen naivitás szórakoztat.
A te csapatod szemét tolvaj, így ez feljogosítja az én csapatomat a még nagyobb lopásra.
Ha te sorolod az adatokat az hazugság, ha én csúsztatok csúnyán, az az igazság.
Leírják, hogy a mostani átlag jövedelem 210e Ft. körül van.
Senki sem mondja, hogy a baszott nagy válság közepette az én adómból ne kapja már egy politikus se ennek sokszorosát.
Nem vicces?

fludd 2011.07.20. 11:30:29

@Táskás Tóni:
Ez nyilván hazugság. Vagy ha tudsz valami terhelőt, akkor ne hallgasd el, mert a bűnpártolás... Nos?

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.07.20. 11:39:43

Nagyon helyes, az összes rohadt, szűklátókörű, csak a saját zsebeit tömő politikus horda rohadjon meg a börtönben. Mindenki, aki 89 óta (de lehet régebbről is) vezette ezt az országot elbaszott privatizációval, elsumákolt ügynöktörvénnyel, kommunista haverok felelősségrevonásának elmulasztásával, olajszőkítéssel, évi 1000 milliárd korrupciós pénz haverokhoz csorgatásával. És még lehetne sorolni. Élbaszott gázár támogatás az energiahatékonyság növelése helyett, amivel ráadásul az orosz oligarchák zsebeit tömjük (wikileaks szerint).

Meg is érdemli az összes, aki olyanokra szavaz, akik már hatalmon levőként bizonyították erkölcstelenségüket és ostobaságukat.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:41:58

@Zébácsi: A kommentedben rátapintottál a lényegre. A fidesz és vezetői hazugsággal és lopással rágalmaznak folyamatosan , ez a módszerük az egyszerű fidesz rajongók pedig beszopják.Bocs, ha félreérthető voltam.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:46:30

@fludd: Nem hazugság, sőt amikor a tv-ben ezzel szembesítették sunyin és sunnyogva elballagott. A hírtv és az echó tv valóban nem adott erről hírt

fludd 2011.07.20. 11:48:23

@Táskás Tóni:
Be tudnád ide linkelni, hogy hol lehet megnézni ezt a jelenetet?

Kandabula 2011.07.20. 11:48:36

Ez az egész társaság megéri a pénzét. 2000-ig visszamenőleg.

JumboJet 2011.07.20. 11:48:46

@ben2: Ti mantrázzátok ezt az egyetlen dolgot, mint valami imamalom, vagy mgakadt lemez. Ezt senki sem vitatja, Csak épp nem lehet minden bajunkat, még a seggünkön a pörsenést is ezzel magarázni. Ugyanilyen általános iskolás szintű tény, az első Orbán-kormány már ügyvezető kormányként előre eltapsolt egy csomó lóvét, mert még ekkor is hosszú távú szerződéseket kötöttek, hogy az államkasszát kiürítették (Mégha ezt Medgyesi nem is vágta a képükbe akkor), a 2002-es hiány nagyrésze megvolt tavaszra (miközben ugyanezt vágták Bajnaiék fejéhez), hogy 2002-ben 9%-os volt büdzsé hiánya (bezzeg, 2006-ban mekkora huhogás volt a 9,3%-tól), és abban még kisebb részt volt benne a 100 napos program (amit ugye, talán egyetlen MSZP-s törvényként a Fidesz is megszavazott), ugyanilyen tény, hogy a költségvetési egyensúly nem 2002 után , hanem már 2001-ben kezdett megbomlani, szóval, a gödröt még Viktorék kezdték el ásni. (Az MSZP-nek nyilván nem kellett volna tovább ásnia.) És akkor még szót sem ejtettünk, az akkori több ex-kommancs miniszterről, meg szekértolóról, akik a kormányban meg körülötte voltak, miközben ment a véresszájó kommcsizás, és nem ejtettünk szót a temérdek ÜGY-ről, stikliről.
Ezek is mind egyszerű, visszakövethető tények.
Szóval, nem az MSZP-t kell szeretni (sztem a nem-jobboldaliak közül itt senki nem az ő Fidesszel szembeni kiválóságukat hangoztatja), csak végre már a Fideszt kéne elkezdeni kicsit kevésbé szeretni. És akkor elhinném, hogy odaát is józan, kritikus gondolkodásra képes emberek vannak, és nem önjelölt pártszolgák. Mi itt meg tudtunk barátkozni a gondolattal, hogy a mi világnézetünkhöz -ELVILEG - közelebb álló formáció alkalmatlan volt, és elnyerte méltó büntetését. De ahhoz barátom, hogy a Fideszt bátmilyen szempontból jobbnak, sőt nem jobbnak, hanem egyenesen jónak (!) látni képesek emberek, az már nem politikai kérdés, hanem intellektuális. Értsd: gondolkodni képtelen, valakit követni vágyó, beolyásolható elvakultak gyülekezete képes csak így beállni mögé.

Kandabula 2011.07.20. 11:49:33

Ez az egész társaság megéri a pénzét. 2000-ig visszamenőleg.

HgGina 2011.07.20. 11:51:53

És gréczy mikor megy (pardon, mikor viszok már) börtönbe?

Anti Anyag (törölt) 2011.07.20. 11:53:54

Persze. Elő kell venni Gyurcsányt, Bajnait.

Aztán Orbánt is elő kell venni, ha ugyanaz történik nála is, mint a fenti kettőnél.

De még egyenlőre nem történt meg.

Bambulka 2011.07.20. 11:58:57

@fludd: Köszönöm. Beklikkeltem az osztrák, francia és angol opciót is. Valójában a magyar államadósság mutatói európai összehasonlitásban nem tünnek rossznak (mint pl. az olasz) vagy akár rendkivül jónak sem (pl. bolgár). Leginkább átlagosnak mondanám, igy nincs igazán miről vitatkozni.

Táskás Tóni 2011.07.20. 11:59:03

@Kandabula: Inkább 1990-ig visszamenőleg. Antall sem állt a helyzet magaslatán. Ha pedig dilettáns volt, akkor minek vállalta.

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:00:51

@fludd: Keresem még a blogot is ahol olvastam. Feltétlenül jelentkezem, ha megtalálom.

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:03:28

@lilla-: Tudsz e linkelni blogot vqgy riportot, hogy szíjgyártó is nyakig benne volt a pályázati pénzek lenyúlásában, mert fludd nem hisz nekünk.

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:06:35

@fludd: Ezek az országok nem tartottak hülyenépszavazást és nem utasítottak el kapásból minden reformot mint a bunkó focista ellenzékben.

fludd 2011.07.20. 12:06:52

@Táskás Tóni:
OK! Várom. CSak azért furcsa nekem az összehasonlítás, hoszen Szijjártó Fidelitas elnöksége Maszop-Szadesz kormány alatt volt, tehát nem igazán lehettek olyan minisztériumi egyeztetések, mint amik a Zushlag ügyben felmerültek...

Emiksz 2011.07.20. 12:08:42

@Tidal Wave:

"bevezetett rendszernek köszönhetően az 1999-es 20 ezer lakás helyett 2004-2005-ben már 45 ezer lakás épült évente, jelentős többletbevételhez juttatva az államkasszát"

No meg jelentős kiadáshoz is, a kamattámogatott hitelek okán. A mesterségesen felpörgetett építőipar azóta meg visszaesésében úgy átlendült a holtponton, hogy még mindig nem látszik az alja.

"Ha (...) olyan költségvetési politikát folytatnak, ami lehetővé tette volna a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentését"

Mire gondolsz? Tarkón kellett volna lőniük Járait? Mert erre más mód nem volt!

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:09:07

@Anti Anyag: Valóban? Orbánék egy év alatt annyival növelték az államadósságot, hogy csak a 13 év mnyp-i megtakarításával tudták a kezdeti szintre vinni. Nagy hőstett ordenáré hősökkel.

fludd 2011.07.20. 12:10:59

@Bambulka:
Nagyon szívesen! Ez a blogbejegyzés Fletót hasonlította össze Orbánnal, és nem Magyarországot Svédországgal. Más országokban nem tudjuk, pontosabban én nem tudom, hogy mire költötték el a hitelt, de ezzel szemben azt se, hogy itt mire, hiszen az ország állapotán egyáltalán nem látszik...

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:11:16

@fludd: Ugyan már, nem hallottál még a fidesz mszp nagykoalícióról a színfalak mögött? Pl Grippen, vagy Kocsis MVM-es több tízmilliárdos lopása?

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:20:55

@bolemann: Mer cúnyát ír a fociszta báciról.

fludd 2011.07.20. 12:22:42

@Táskás Tóni:
Hallok én sok mindent, de nem hiszek el mindent, csak amit bizonyítva látok.
Tóni, te most az álítod, hogy a fidesz az ugyan olyan szar tolvaj banda, mint az Mszp? Ezzel tehát elismered, hogy a Maszop szar, tolvaj banda? Ezek szerint akkor Fletó nyugodtan mehet a börtönbe, mert ő volt a fő szar, tolvaj...
:)

Mr. Waszabi 2011.07.20. 12:22:44

@fludd: Orbanescu hamarabb fog ülni (vagy lógni?;)...saját magára húzza a vizes lepedőt a hülye. Kellemes lehet a lehet a langyos kakiban dagonyázni, de amikor már a füledig ér a szar, nem árt kijózanodni:)

maybach 2011.07.20. 12:24:08

Szerintem Esztergom külföldön van.
Mert az egész országban csak nihil és eladósodás, szemét lenyúlás létezik.
Esztergomban a kérdésre, hogy ugyan mi a fenére adósodott el a fidesz által vezetett város, egész a fizetésképtelenségig, azt mondták, hogy de hiszen ott van a pénz az utakban, beruházásokban, stb, stb.

Mr. Waszabi 2011.07.20. 12:26:15

@Kandabula: Pontosítok. 98-ig visszamenőleg. Ha már fontos az igazság, ne legyünk szűkmarkúak e szerény kormánypárttal sem. Nem illő megrövödíteni senkit sem jogaiban. Szépen számoljanak csak el a 2002-es kormányváltás előtti időszak közpénz költéseivel, végkielégítéseivel. Tisztázhatják magukat, ez nekik is jár állampolgári jogon.

fludd 2011.07.20. 12:26:22

Gratulálok, a tartalmas és konkrétumokkal alátámasztott hozzászóláshoz!

arizmendi 2011.07.20. 12:32:39

Debrecen adósságállománya 22 Mrd HUF. Szegény Kósa úr, most mi lesz vele? Épít egy stadiont 10 Mrd-ért. Kaposvár adóssága csekély 20 Mrd HUF, minden egyes Szita-alattvalóra 330 e HUF jut. Persze ez csak közelíti a Lézer-féle hódiak 425 ezrét...

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:34:29

@fludd: Úgy gondolom,hogy a mai mo-i politikusok kezdve 1990-től nagyon elkúrták az országot. Gusztustalan privatizációkkal - Széles, Csányi, Orbán-bányák vagy akár a baloldalon Kapolyi stb... hülye gazdaságpolitikával pl mezőgazdaság szétverése, idióták-Torgyán- kormányra emelése stb. Amivel most vagdalkoznak az idióta gyerekes hülyeség.
A fűlkeforradalmár bunkó focista csak eteti a hülye magyarokat, hazudik és vádaskodik. Klinikai eset a kancsi szélhámos pénzügyminiszterével együtt.

rókafogta 2011.07.20. 12:34:33

@Tidal Wave: Én most akkor csak annyit kérdezek tőled kiderült ,hogy Orbán gazdasági zseni?Mert szerintem igaz amit leírtak, 2002 re ,de nem tagadom neked is igazad van .De ettől még nem volt szuper minden ma meg pláne.Az SCHF re csak annyit (jogosulatlan haszon szerzés folyik amibe most nem megyek bele hosszú lenne) de annyit a Ft hitelről(mivel engem is érint egy szaros autóval,jelenleg 1 milla az emelt(eddigi tartozásom )három év múlva a jelenlegi szarral még 300 ha a havi(fix vagyok 25.300Ft)fizetem.Én kis naív gondoltam felveszek Ft hitelt kifizetem az 1 millát.Na hát meg nézem 48% THM (ha nem jelzálog amit ugye nem akarok a házamra mert így csak az autóm van veszélybe)na hát kijött a szép eredmény csak 5 évre adnák 1,800.000 be kerülne.Hát mit mondjak ? Fasza!

rókafogta 2011.07.20. 12:39:56

@Táskás Tóni: Ez is!Meg az is ,hogy azt is leszavazták amit nem kellett volna,csak azért ,hogy keresztbe tegyenek.Az ő felelősségük is egyértelmű,felesleges takarózni azzal , hogy loptunk, csaltunk ártottunk mi is, de a ők többet!Ez csak Orbán gondolkodás módjában érthető!

Táskás Tóni 2011.07.20. 12:41:19

@arizmendi: De nem éri el egyik sem a fidesz-celeb Rogántóni V. kerületi adósságállományát , ami 16 milliárd ft egy főre vetítve 500 ezer ft/fő. Vezet Rogán és még ezt akarták főpolgármesternek, ezt a csipak majmot.

rókafogta 2011.07.20. 12:42:48

@Táskás Tóni: Ez is!Meg az is ,hogy azt is leszavazták amit nem kellett volna,csak azért ,hogy keresztbe tegyenek.Az ő felelősségük is egyértelmű,felesleges takarózni azzal , hogy loptunk, csaltunk ártottunk mi is, de a ők többet!Ez csak Orbán gondolkodás módjában érthető!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 12:49:36

orbán éppen romániában győzködi a románokat, hogyha megkapják a magyarországi szavazati jogot, a fideszszarra szavanak!!!!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 12:51:19

@tovabb a jezsovi uton: szavazzanak....

fogai közt döghúsdarab rohad, orbán viktor, a mélynövésű lovag.

bolemann 2011.07.20. 12:54:02

Bárhogyis. Kormánypárti politikust rabszíjon, csak bajnaiék idején láttam. Na ez a nagy különbség.

rókafogta 2011.07.20. 13:04:10

@tovabb a jezsovi uton: Engem miért nem győzköd? Ja ,hogy én nem veszem be a demagóg hülyeségeit? Be kéne vezetni a helycserét mi meg ott szavaznánk! De ha lehet akkor inkább Canadában vagy Austráliában minél messzebb innen!

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 13:16:56

@rókafogta: én szivesen szavaznák romániában, nagyon tisztelem a ceausescu házapár emlékét.sokkal szimpatikusabbak, mint az a fidesznyik tőkés.

Táskás Tóni 2011.07.20. 13:18:32

@fludd: Először a bunkó focistát csuknám le, mert 8 évig minden reformot és szükséges intézkedést megakadályozott, amit most kormányon ő akar megvalósítani.
Ez kimeríti a hazaárulás tényét, és ennél gusztustalanabb dolgot el sem tudok képzelni.Na ezért utálom ezt a cinikus hazug mocskos hazaáruló fidesz bagázst. Szerintem a tolvajlásban is az élen járnak. Csak nézd a körülöttük ólálkodó oligarcha csürhét.Na azok diktálnak ennek a hepciáskodó kis idétlen méregzsáknak.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.20. 13:27:25

hajrá stum graz!!szopjon este a csuti csapata, a videoton!!az m1 persze élőben közvetíti a vezér csapatának meccsét....rohadjon meg.

pergy 2011.07.20. 13:33:33

"Az államadósságkezelő központ adatai szerint pedig összegében még sosem volt ilyen magas az államadósság, mint most. Az ellopott magánnyugdíjvagyonnal karcsúsítva is több, mint ezermilliárddal nőtt az összeg az elmúlt egy évben!!!"

ezt én nem értem, komolyan. mnyp: ~2500 mrd. és _ezzel karcsúsítva_ -1000 mrd egy év alatt? ez hogy jön ki? egy év alatt 3500 mrd-ot költött a fidesz? ugyanmár. vagy ha igen hova?

pjm 2011.07.20. 13:34:08

Emberek! Tudomásul kell venni a kétharmad demokráciáját. Az emberek többsége még ma is támogatja a fülkeforradalmat, amit most egy kis nyári szünetre felfüggesztettek. Most is élénk konzultáció folyik valamennyi fontos kérdésről. Még egy kis türelem, azonnal nem lehet megoldani mindent, most is térdig áll a kormány a munkában. Az elmúlt nyolc év szemetét nem lehet egy év alatt kisöpörni, és nem lehet valamennyi középvezetőt jó emberrel lecserélni. Annyi jó ember sincs tán..A racionális döntések már a fiókban lapulnak,az alkotmány bíróság meg nem lesz kegyes, valamennyi kérdésben az alkotmánynak megfelelően fognak határozni. Én hiszek a fényes szelek ifjúságában annak ellenére, hogy ők nem biztos, hogy hisznek magukban. Igenis a nyuggerek ne szólhassanak bele az életükbe, örüljenek, hogy még az orvoshoz elmehetnek. NA ennyi... Ahogyan azt már mondták egyszer: "Érted jöttünk elvtárs, nem ellened!"

Imágó 2011.07.20. 13:34:51

Én a magyar parlamentből legelsők között a fidesz kétharmadot,de amúgy csak 386 embert távolítanák el...
De hát akkor nem marad senki.Miért akkor a magyar melósnak rosszabb lenne??
Majd táv irányítással működne az ország,mint ahogy működik is.Nem kellet itt háború,nyugat a gazdasági ellehetetlenítést megtette rendesen.
Se ipar,se mezőgazdaság szeméttárolónak pedig kifejezetten megfelelünk... Nemde?

juzsuka 2011.07.20. 13:36:03

Nagyon sok okos hozzászólást olvastam!
Én egyet tudok: közalkalmazottként dolgozom, utoljára a MP.kormányától kaptunk ÁTLAG 50%-os béremelést, azóta semmit, illetve amit el lehetett pótlékot venni, azt elvették. Az új adórendszer miatt 4 ezer forinttal lett kevesebb a jövedelmem. Nem kell itt nagy összegre gondolni, 31 év munkaviszony után 85 ezer helyett 81 ezer. Ebből kell a lakást fenntartani, ruhát, cipőt és néha élelmet is venni, a gyógyszerekről már nem is beszélek. Az életfenntartás nem emelkedett, hanem olcsóbb lenne,csak nem vettem észre? Emberek! Hogy is van ez, jobban élek, mint 4 éve??? Valamit félreértettem volna??? Ki kit néz hülyének? Azért mert mindenki ostobának néz bennünket, még nem biztos, hogy mi vagyunk az ostobák. A taknyos Lázárnak üzenem, az Én szüleim is dolgos emberek, két kezi munkájukból neveltek fel engem és testvéremet, szakmát, diplomát adtak a kezünkbe. Látástól mikulásig dolgoztak, hogy mindenünk meglegyen. Biztos valamit rosszul csináltak az ő szüleihez képest. Persze a szüleim és én is nyugodt lelkiismerettel nézek. Ö elmondhatja magáról?!

zeddez 2011.07.20. 13:47:23

@fludd: Az utóbbi egy évben 3x úgy nőtt, mint a cocik egy évben. 2002-2010 között lett +12000Mrd
3000Mrd MNYP-kből 2000Mrd hitel az 5000Mrd, ami a 8 év per 12000Mrd kb 40%-a egy év alatt, és nem csökkent semmit az adósság, csak nőtt, na akkor kitől is kéne kérdezni, hogy "hol a lé?", zsenike? De ha MNYP 3000Mrd-ja nélkül nézem is a 12000 per 8 év vs 2000Mrd per 1 év esetén se a államadósság ellen -szóban- harcoló népnemzeti mélymagyar fülkeforrdalmista pártnak áll a zaszló, mert még akkoris közel 1.5x az arány jön ki a cocik vs fityisz számolásban. Nem mellesleg a cocik alatt vmit láttál is belőle, nem lopták el mind, ezeknél meg adócsökkentés ami adóemelés lett, még kevesebb pénzből élj meg a multiadókkal felemelt kiskerárak mellett, meg úgy tűnik el több ezer Mrd, hogy sehol semmi látszatja, adósság se csökkent, meg árak se, csak kifizeted mégegyszer adókban is(!)

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.20. 13:59:46

@juzsuka: Bocs hogy ezt mondom, de a szüleid baszhatják a lelkiismeretüket, ha éhen döglesz.

Lázár (audibólalegjobbat) János irritáló vigyorgása, Orbán (szaporodok-8-kerék-8villa) Viktor kamu-bölcselkedése, és Szijjártó (mindent-megmagyarázok-bár-tegnap-még-másra-esküdtem) Péter és a többi szarházi görény (jaj, nem folytatom mert még elvisz az ÁVÓ) miatt kibaszott nagyot fog bukni a Fidesz. Ha lesz választás Orbániában 2014 tavaszán...

malaclaca 2011.07.20. 14:01:42

Egy kicsit továbbgondoltam:
kopaszcenzor.blogspot.com/2011/07/bortonbe-orbannal.html

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

Én nem.
Bátran neki az elszámoltatásnak!
Le az országrontóval!
Börtönbe a gazemberrel!

egerészölyv 2011.07.20. 14:09:41

@tamimaci: silány és szánalmas ez a "nem lesznek választások" bérriogatás. Még Pünkösti Árpád et. kezdte Antall idején, aztán ez kibuggyant minden ballerből, akinek megnyomogatták a pociját.

egerészölyv 2011.07.20. 14:12:42

@Bangó Tarzan: hiába bérretegsz, lesznek. Szerinted ki nyeri? Ti? :DDD

egerészölyv 2011.07.20. 14:13:42

@bolemann: akkor valóban bűnözőkből állt a kormányoldal.

egerészölyv 2011.07.20. 14:14:48

@Táskás Tóni: neked meg avatarod sincs... Szégyelled a csipak arcodat? :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:17:14

@Bangó Tarzan:
@juzsuka:

"Bocs hogy ezt mondom, de a szüleid baszhatják a lelkiismeretüket, ha éhen döglesz."

Ejj Tarzan, de szépen írtad....

Ha egy házaspár tisztességben felnevel két gyereket, azoknak szakmát, diplomát ad a kezébe, akkor ennek a házaspárnak nincs mit baszhatnia.

Persze, egy normális országban.

Juzsuka, legyél büszke a szüleidre, az pedig, hogy 31 év munkaviszony után annyi pénzt viszel haza, amennyit, nem a te szégyened!

Nem lehet mindenki politikus vagy oligarcha, és az tényleg egészen arcpirító, hogy manapság dolgozó embereknek gond a megélhetés.

egerészölyv 2011.07.20. 14:17:26

@Táskás Tóni: Hofi szegény, minden zsenialitása ellenére, nem volt éppen egy Jellem Szilárd.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:20:08

@egerészölyv:
"akkor valóban bűnözőkből állt a kormányoldal. "

Szerinted most kikből áll? Egyébként pedig bűnöző az, akire rábizonyítják (és akkor se mindig).

Szóval csak óvatosan a sarkos kijelentésekkel...

egerészölyv 2011.07.20. 14:20:42

@tovabb a jezsovi uton: ezek az ő szavai, vagy valaki más súgta a füledbe? :)

fludd 2011.07.20. 14:21:12

@zeddez:
4 évre kaptak megbízást, majd a 4. év végén nézzük meg, hogy hogy áll az ország. Azt gondolod, hogy abból a csődtömegből amit itt hagytatok könnyű országot építeni? 2 évvel ezelőtt a nemzetközi sajtó szerint is Magyarország csődközeli helyzetben volt, de most nem emlegetik a görögökkel, a spanyolokkal, portugálokkal együtt. Ez nem volt kis munka, és ebben el kell ismerni a Bajnaiék munkáját is. DE ez nem megy ingyen... 1 év alatt a szarkupacból nem lehet várat építeni.... szerintem 4 év alatt se.

egerészölyv 2011.07.20. 14:21:27

@Zébácsi: most is bűnözőkből áll az akkori kormányoldal.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:25:11

@fludd:

Sőt, olyannyira, hogy szinte csak Bajnaiéknak köszönhető az, ahol állunk.

/De ez hosszú téma. És még nincs vége./

fludd 2011.07.20. 14:25:26

@Táskás Tóni:
Milyen reformot gátolt meg? A 300 forintos vizitdíjat? Az aztán nagy reform...
A te logikád szerint, akkor most azért olyan rossz a kormányzás, mert a szocik a lompossal meg a jobbikkal meggátolnak mindent?
Mit tud az ellenzék meggátolni?

bolemann 2011.07.20. 14:26:06

@fludd: 2 évvel ezelőtt a nemzetközi sajtó szerint is Magyarország csődközeli helyzetben volt.
És akkor jött Bajnai.

egerészölyv 2011.07.20. 14:26:24

@Zébácsi: félreértések elkerülése végett: természetesen nem gondolom komolyan, hogy bármely kormányoldal bűnözőkből állna. De könyörgöm, valahogy rá kell nyissam a szemeteket, hová vezet ez az idült, aljas ótvarkodás ebben a cenzúrázatlan világban...

fludd 2011.07.20. 14:26:40

@Zébácsi:
Érvelésed tanítani kéne! Lenyűgöző az az adathalmaz amivel véleményedet alátámasztod!

fludd 2011.07.20. 14:28:23

@bolemann:
Na igen. Tehát te is elismered, hogy Gyurcsányék csődközeli helyzetbe juttatták az országot. És egy országot büntetlenül be lehet csődöltetni? Az nem hangzik túl demokratikusnak...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:31:36

@egerészölyv:

Értettem a poént, nem is volt rossz.

Az én szememet (ami nem része az általad használt többes számnak) nem kell felnyitnod, mert egyrészt nagyon klasszul látok mindkét irányba, másrészt mindig is nyitva volt.

Nyugi, a legtöbb esetben el tudom választani az ocsút a búzától. Most a fidesz gabonája igényel némi szortírozást.

Nem egyszerű, mert nagy a termés és sajnos van benne hiba rendesen.

pirimogyoró 2011.07.20. 14:33:00

@high up!: Gréczy konkrétumokat írt, te meg lenyálaztad érte. Egészségedre, ha nem tudsz mást.

átlátó 2011.07.20. 14:35:45

Jajmán Zsolt. :) Én nem tudok ilyen összeszedetten gondolkodni, ezért csak annyit tudok megjegyezni, hogy ne röhögtess meg. Még, hogy az a látvány amit sajnálná nem boldogítana...:)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:38:10

@fludd:

Tanítani neked is kellene: olvasást, mármint számodra, hogy ne ess hibába.

"Érvelésed tanítani kéne! Lenyűgöző az az adathalmaz amivel véleményedet alátámasztod! "

Egyrészt én nem érveltem, hanem állítottam valamit (azt, hogy szinte csak Bajnaiéknak köszönhető az ország helyzete). Ez nagy különbség.

Adathalmazt pedig valóban nem citáltam kommentem mellé, hisz akkor m,ár érveltem volna, nemigaz?

Azt írtam érvelés helyett, hogy ez hosszú téma, vagyis pont nem mentem bele az érvelésbe.

Nota bene, Bajnai-Oszkó jelentősége triviális, nem igényel érvelés folyamot.
ha ők nincsenek, akkor már régen (még a választások előtt lehúzhattuk volna a rolót.

És most szintén csak állítottam, és nem érveltem.

Tiszta?

fludd 2011.07.20. 14:42:00

@Zébácsi:
Pont ez volt amit előző hozzászólásomban magam is elismertem... :)))

gejzabejla 2011.07.20. 14:43:19

Éhes disznó makkal álmodik...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 14:47:46

Ha olyat állítok, ami tényszerű és összetett adatokat, idézeteket, egyszóval érveket vagy érvrendszert igényel, akkor persze megteszem.
Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy szoktam is.

Ha kommented irónia volt, akkor bocs, ma lassú vagyok és öreg.

avionics 2011.07.20. 14:53:59

@juzsuka:
"Az új adórendszer miatt 4 ezer forinttal lett kevesebb a jövedelmem. Nem kell itt nagy összegre gondolni, 31 év munkaviszony után 85 ezer helyett 81 ezer.
Én szüleim is dolgos emberek, két kezi munkájukból neveltek fel engem és testvéremet, szakmát, diplomát adtak a kezünkbe."
Kedves juzsuka! Én az ön helyében behúznám fülem farkam. El tudom képzelni hogy műveli a szakmáját, vagy miféle diplomája van, ha 31 év után 81 ezer Ft a fizetése. Az látszik, hogy az összefüggésekről halvány fogalma sincs. Nem csodára kellett volna várni egész életében. Javaslom szavazzon 3 év múlva újra a meggyesifélékre. Lesz még 30 ezer is a pénze.

Kandabula 2011.07.20. 15:02:04

@avionics: szociális érzékenységed és igazság iránti vágyad megkapó. Azt is írhattad volna: úgy kell neked, te lúzer! De ezt már valaki elsütötte. Egyszerűen szégyenletes!

HgGina 2011.07.20. 15:06:49

@bolemann: kiegészítené a csapatot, a szoci-komcsi és a fideszes mellé egy bukott szadeszbérenc.

avionics 2011.07.20. 15:09:40

@Kandabula: Kedves alanyunk nem szociális segélyből él... itt szociális érzékenységről nem kéne beszélni. Viszont nem ártana tisztán látni. Ha itt bárki a nyomorát a mostani kormányon akarja számon kérni, hatalmasat téved.

Kandabula 2011.07.20. 15:13:07

@avionics: itten egészen pontosan négyezer Forintot kérnek számon. Ennyi.

Hans Lopkowitz 2011.07.20. 15:15:56

Az egészben legnagyobb bűnösök nem mások, mint Gyurcsány és bandája. Az ő "munkásságuk" miatt sikerült 2/3-os helyzetbe hozni a jelenlegi kormányt. Évekkel a választás előtt lehetett látni, hogy ez lesz és ez milyen sok veszélyt hordoz. Az utolsó pillanatig csak a saját zsebükkel törődtek. Ez lett az eredménye.

Részemről nem érdekel, én elég jól elvagyok szerte a világban...

avionics 2011.07.20. 15:17:58

@Kandabula: Én egyszer sem kértem számon a 4 ezer forintjaimat gyurcsányiék alatt amiket túladóztatással és különadókkal vettek ki a zsebemből hogy az "osztogató-fosztogató" politikájuk zökkenőmentesen menjen. Egyszerűen csak elmentem szavazni.

finalNmbr 2011.07.20. 15:19:28

2001-2002 csökkent a magyar államadósság.
2002-2010 megduplázódott..

értelmetlen poszt, nincs miről beszélni

Fell Bandi 2011.07.20. 15:27:18

Hiába ajvékolsz zsóti, a pápai idióta főnöködön hamarosan kattan a bilincs. Örülj neki hogy bírósági ítélet lesz és nem a nép ítélkezik felette, mert akkor már régen ott lobogna valamelyik Andrássy úti lámpaoszlopon a kampós orrú kretén!!

Behajtó70 2011.07.20. 15:27:40

"Óvatos lennék tehát azzal az elszámoltatással."

Hááát, ha azon múlik, hogy mit szedtél itt össze, akkor bizony Orbánnak és a Fidesznek hajszálnyi félnivalója sincs!

Mulatságos vagy a szenvedéseddel, az izzadtságszagú csúsztatásaiddal, azzal, hogy nem tudsz szembenézni és nem tudod egyenes derékkal felvállalani az "elqurtuk" esetét és valóságtartalmát, a pannonpumát, azt, hogy gyurcsányi haverod nem kivételes üzleti érzékével lett milliárdos, hanem simán a közvagyon áron-aluli megvásárlásával (nyilván nem nagy okosság megvenni a kormányüdülőt, ha utána a kormány 50 évre bérbe veszi)...

Nyilván látod már, hogy a rendcsinálás után már valódi munkából kell meglénetek, nem lesz elég egy kis haveri kacsintással, orbánozással előhozakodni!

Minek is sorolni, hiszen a magad fajta úgynevezett "liberál-demokrata" kivesző félben van, az üszkök még villanni próbálnak egyet-egyet, de aki látja a hamut, az tudja, hogy nem nemes tölgy égett itt, hanem csak egy kupacnyi bűzlő, környezetszennyező autógumi kapott lángra az önmagára vetett fúkusztól...

Örömmel látom keservetek!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 15:37:56

@Kandabula: @avionics:

Bocs, hogy belevakkantok, de avionics blogtársunk részére pontosítanám Kandabula blogtársunk frappáns észrevételét.

Nem a 4000 Ft-ról van szó, hanem talán arról, ahogyan az egykulcsos adó kommunikálva lett: senki sem fog rosszabbul járni a változtatással!

Ehhez képest látjuk, bérkommandó és egyéb ötletelés folyik, hogy helyén maradhasson a renomé (ha már egyáltalán).

Van, aki jól járt az új rendszerrel, a többség (főleg a gyerektelenek) viszont nem.
Szóval lehet ezt ragozni, de itt valami bizony hibádzik. (Mondom ezt úgy, hogy én jól jártam ezzel.)

Normális országban egy bejelentett állás elég a tisztes megélhetéshez, és nem kell huszadika után a csirkefarháttal szemezni.

Az pedig, hogy valakinek a diplomája vagy a megszerzett tudása mennyit ér, szintén nehezen ítélhető meg. Egy kezdő orvos, vagy egy fiatal tanár lehet jó szakember, de a közalkalmazotti bértábla olyan, amilyen.

A versenyszférában pedig számtalan kiváló szakember van állás nélkül, több diplomával, nyelvtudással (tudom, mert több volt kollégám ilyen gondokkal küzd).

Egy mérés nem mérés, ezért egy hozzászólás alapján ne feltételezzük már senkiről, hogy lúzer és értéktelen, vagy, hogy a csodára vár. Nekem ugyanis nem ez jött le az eredetileg kommentelt hsz-ből.

Szép napot!

Márk vagyok 2011.07.20. 15:42:32

A "több mint x" szerkezetben nincs vessző.

És ez az ember újságíró, és volt kormánylófasz?

Fell Bandi 2011.07.20. 15:43:54

zsóti, nem tudom voltál-e már bíróságon, de ha igen, nem tanultál semmit. Tudod mit szokott mondani a bíró a tolvajnak, aki azzal védekezik, hogy igaz, hogy ő lopott, de a másik még többet?
- Végig sem hagyja mondani a felvetést, mert nem ez a per tárgya.

Bánáti vagy Bárándy et. okosabb lesz nálad amikor a gyurcsányit védi, ők vélhetően a beszámíthatatlanságára fognak hivatkozni. Ez nem esélytelen, de várjuk ki amíg odajutunk..

avionics 2011.07.20. 15:49:40

@Zébácsi: Nem szeretnék senkinek a lelkébe mászni. Aki úgy érzi hogy sértő rá nézve amit mondtam, attól elnézést kérek. Egy magasabb fizetéssel rendelkező társunk nem 4 ezer, hanem havi többszörösét bukta dicső adórendszerünk miatt. Érdekes, akkor az igazságérzet valahogy nem volt jelen a társadalomban. Sajnos azt is látni kell, hogy nagyon sok olyan "diplomagyűjtő" létezik, akik semmire sem mennek a papírjaikkal. Fiatalon jó volt elidőzni a bölcsész karon, meg a pedagógusképzőkben, de arra hogy ezt tudja-e a tulaj használni valamire arra nem gondolt. Sajnos ma olyan munkaerő kell, aki használható valamire. A nyelvvizsga és a nyelvtudás is két dolog. Szerintem ma ha valaki jól beszél egy világnyelvet, biztos talál rendes munkát. Ha nem, igazán nem is akar.

Fell Bandi 2011.07.20. 15:52:59

Íme az idióta pojáca emlékének egyik utolsó őrzője, az 56-osok terén létesített közvizelde: index.hu/belfold/budapest/2011/07/20/senkifoldjen_gazosodik_az_56-os_emlekmu/

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.20. 15:58:59

@Márk vagyok:

A több mint x szerkezet kétféle lehet: összehasonlító (itt kell vessző a mint elé) és tartalom erősítő (itt nem kell vessző a mint elé).

A Magyar helyesírás szabályai 243. /c. pontja.

A cikk szövegében két ilyen szerkezet van, mindkettőnél van vessző a mint előtt.
Szerintem a másodiknál nem kellene, mert az egy erősítő szerkezet, de ettől függetlenül nem hinném, hogy ezért a szerzőt meg kellene kövezni.

Viszont ha csak nyelvtani hibát véltél felfedezni, akkor ezek szerint egyetértesz a cikk tartalmával? Mert ebben az esetben a tartalom az, ami a kommentelőket érdekli: sokkal inkább, mint egy vesszőhiba.

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2011.07.20. 16:02:15

Szomoru, hogy sokan meg mindig nem ismerik fel, hogy nincs itt mar se komcsi se fideszes kormany regota. Magyarorszagot mar reg megvettek kilora a globalista multicegek es nemzetkozi bankok. Ami van kormany eppen hatalmon mindig az uj tulajdonosok utasitasit es erdekeit tartja szem elott. a tarsadalom fele eljatszak a valasztosdit, a beleszolas illuzijat keltve igergetnek fut-fat de mindegy kire szavazol a vegeredmeny es a felsobb fonokeik ugyanazok. A vilaogt mar reg nem nemzeti kormanyok iranyitjak hanem a globalis penzugyi elit a demokracia latszatat megorizve. Ajanlom mindenkinek pl.Dr Drabik JAnos irasait: drabikjanos pontcom

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:09:23

@avionics: Kezdjek el olyan régiókat felsorolni, ahol nem egy, hanem két aktív világnyelv tudással lehet elhelyezkedni, az ön által lenézett nettó 80 ezerért? Azt is ismeretségen keresztül, nagy mázlival...
Ha ilyen nagy tapasztalata van a munkakeresés tekintetében, ajánlom, hogy esetleg próbálja ki magát... Kíváncsi volnék a tapasztalatokra...

maybach 2011.07.20. 16:10:34

@avionics:
Már ne haragudj, de hol élsz?
Javaslom próbálj elidőzni az ELTE Töri szakon, mellé egy nyelv, mondjuk angol, és hogy értelme is legyen pedagógia.
Aztán a három diplomáddal menj tanítani netto 75000 forintért.
Ha meg csak ennyit adnak tényleg értéktelen vagy.
Így ha a gyerekedet félhülye fogja tanítani ne csodálkozz. Az említett bölcsész meg lehet már rég egy multinál vezető, vagy marad megkeseredett tanár.
persze ez nem az elmúlt egy év bűne.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.07.20. 16:10:55

a Nemzeti kis szarjankó ha nem akasztófán végzi , akkor börtönben, de hogy meg lesz büntetve az biztos!!!!!!

avionics 2011.07.20. 16:15:47

@maybach: Kimondtad a lényeget az utolsó mondatodban. "Tyss" figyelmébe is!

avionics 2011.07.20. 16:17:09

@maybach: Az utolsó mondatodban ott a lényeg! Tyss figyelmébe is!

pirimogyoró 2011.07.20. 16:19:19

A politika a ti olvasatotokban egymás gyűlölése és köpködése. Legalább csak a politikusokat szidnátok, de nem, egymásnak estek az első mondat után. Mire jó ez?

maybach 2011.07.20. 16:19:53

@avionics:
De nem is javult a helyzet.
Egyébként meg csak arra reagáltam, amit a bölcsész szakról, meg az értéktelen diplomákról írtál.

Martian (törölt) 2011.07.20. 16:22:47

Tulajdonképpen lehetne olyan törvényt hozni, hogy a kormányzó politikusok/képviselők a négyéves ciklus után automatikusan mennek a börtönbe... :)

avionics 2011.07.20. 16:26:05

@maybach: Válság van a világban mindenütt. Ez nem 3 évig fog tartani. Persze csodát lehet várni. A felsőoktatás ontja a "túlképzett" embereket, miközben nincs képzett munkaerő olyan szakmákban ahol szükség lenne rájuk. Ezt nem én állítom, évek óta beszélnek erről a szakemberek.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:26:19

@maybach: jah, a lényeget leszarja... elmúltnyolcév a lényeg a többi nem számít...
mai hír, avionics figyelmébe:
"A KSH jelentéséből az derül ki, hogy az ebben a szektorban szellemi foglalkozásúként dolgozók - egyebek között a tanárok - havonta átlagosan 15 774 forinttal kevesebbet vittek haza az idei év januárjától májusig számított időszakban, mint az előző év azonos időszakában."

avionics 2011.07.20. 16:34:43

@Tyss: mondom semmi gond... szavazzon mindenki az elkúrókra.. lesz ez még így sem

maybach 2011.07.20. 16:36:45

@avionics:
Akkor még egyszer.
Szerintem az általam példaként hozott bölcsész sokkal értékesebb, mint mondjuk egy szakajtónyi politikus.
Szégyen, hogy ennyi a fizetése legálisan. Mint ahogy szégyen egy orvos, egy mérnök, stb. kezdő fizetése is.
Ha válság van, akkor egy nyamvadt politikus ne keresse már meg az átlag tízszeresét, plusz amit összeügyeskedik, mert nem hajt hasznot, szemben a lesajnált bölcsésszel, aki esetleg meg tudná tanítani a gyereknek, hogy ne szemeteljen az utcán, ne lökje fel a többieket, stb.
Az általad említett hiányszakmák viszonylag gyorsabban megtanulhatóak.
Számolj utána meddig tart egy diplomás képzése, a szakmai gyakorlatról nem is beszélve.
De ha ez túlzás, akkor lehet hályogkováccsal terveztetni a házat, kuruzslóhoz vinni a beteget, esetleg a varázslóra bízni a gyerek nevelését.
Egyébként meg azért van pl. jogászból túlképzés, mert a piaci igényeknek megfelelően sokan indultak arra.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 16:50:42

@avionics: tudod a világ szerintem nem ilyen fekete és fehér... Ráadásul általánosítasz... Sőt olyanokat állítasz, a munka kereséssel kapcsolatban, ami nagyon nem igaz!
Én téged komolyan nem értelek. Van egyrészről egy KSH aki közöl adatokat. Aztán van egy miniszterelnök, egy köztársasági elnök, egy gazdasági miniszter, aki mond másokat, és kettő közt elég nagy az eltérés. (ergo, valaki kurvára hazudik) Nem tudom emlékszel-e olyanokra, hogy "azonnali, radikális adócsökkentés", és "senki nem fog rosszabbul járni", "nem veszik el senki nyugdíját" stb.? Az téged miért vigasztal, h 8 éve mi volt, amikor tegnap, ma és holnap naponta hazudnak a pofádba, szemtelenül? Engem elkeserít...
És ha megkérhetnélek, engem ne általánosíts...

torró 2011.07.20. 16:53:01

Nem a Gréczy Úr volt a Ferenc egyik tanácsadója? Mintha úgy emlékeznék. Érdekes hogy már megint, vagy mindig ez a történet hogy a vezető!Mint Medgyesi.Nem akarom védeni,de! Tudtommal nem egyedül "A" vezető dönt.Ott a kormány ,a párt stb.És mégis mindenki "A" vezetőt rugdalja.Hogy van ez?Akkor már az is bűnös aki rá szavazott.Vagy nem? Ez a Magyar valóság show! Amíg győzünk addig mindenki happy, ha gáz van rögtön mindenki ártatlan ,csak Ő ,Ő a kurva. Szóval uraim Kéne már egyszer elismerni ,úgy kollektíve hogy igen elb...tuk. Itt meg a blogokon verni a nyálunkat hogy aztán, mi aztán.Egy lószart! Nem másokra acsarkodni, mert azt a legkönnyebb.
Ezt elkúrtad Gonosz Törpe"! Nem unod még magad ? Mert ez már kurva szánalmas hónapokon keresztül papagájt alakítani.

torró 2011.07.20. 17:02:01

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe !
Na ne mond hogy nem vagyok hozzád méltányos itt egy neked való vicc:

Lázár János és Orbán Viktor helikopteren utazik. Egy város fölött lepillantva, elégedetlen tömeget vesznek észre. Lázár megszólal:
Tudod Viktor, ha én most kidobnék egy mázsa kenyeret, ezek a kezemet is megcsókolnák!
Ha én kidobnék egymillió forintot, a lábamat is megcsókolnák!
- így Orbán.
A pilóta rezzenéstelen arccal fordul hátra: Ha én meg kidobnám magukat, a seggem is kinyalnák!*
Hangulat?

avionics 2011.07.20. 17:02:24

@Tyss: az igazságérzet. az igazságérzet..
Görögország, Románia, most már Olaszország is komolyan nyírbálja az állami béreket. Néhol 20-30%-os számokat is hallani. Ehhez képest itthon béke és nyugalom az az 1-2%. Te meg rágod a gumicsontot, ez az igazság.

NA YA! 2011.07.20. 17:06:38

@egerészölyv: "félreértések elkerülése végett: természetesen nem gondolom komolyan, hogy bármely kormányoldal bűnözőkből állna."

Látod meggondolatlanságot írsz, aztán befosol és visszakozol! Apropó, gratulálok az általános iskola elvégzéséhez! Személyidet megkaptad már?:P

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 17:13:12

@avionics: no, akkor hagyjuk szerintem ezt.Ttéged a számok látom nem zavarnak, mint ahogy matolcsy mestert sem... :-D Én spec maradok a számoknál.

avionics 2011.07.20. 17:17:54

@Tyss: tégy úgy... :-) jó számolgatást!
Én megyek, ennyi éppen elég volt Grézcy újabb agymenéséből.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2011.07.20. 17:25:10

@avionics: mondjuk én sem értem miért jöttem ide... :-)

Ronin2010 2011.07.20. 17:36:27

Azt hiszem, ha Polt Péter nincs, Orbán még mindig nem szabadulna. KIi is nyalták mindenét, ahogy kell.

Fell Bandi 2011.07.20. 18:17:53

"Medgyessy és Orbán börtönbe megy?"

ha komoly volt a kérdésed zsóti, a válaszom is az: az idióta pojáca bűnöző gyurcsányi megy a börtönbe. Körülnézhetsz tehát hogy ezentúl kinek a valagát nyalod, mert tőle ezentúl nem kapsz semmit...

szemiramis 2011.07.20. 19:27:29

Hans Lopkowitz neved után itélve ugy tűnik nem Magyarországon élsz. Imádott grátzi ápoltad és ámokfutását se hagyd ki a sorból, Ezüsthajó Kft, Tokaji kereskedőház, olajügyek, FIDESz székház eladása stb. ha nagyon megnéznénk imádottadat is már régen rabszíjon kellene vezetni. Aki jól és becsületesen csinálta az Bajnai, de Gyurcsány fele annyi kárt nem okozott mint ez a hatalmi tébolyban szenvedő arrogáns focista, aki csak ehhez ért. Jó lenne ha már eltünne a polcz Petikéjével a maffiózó olajszőke Sintér haverjával a balfenéken, mert nagyon rosszul fogja végezni.

cutcopy 2011.07.20. 22:10:53

"Tulajdonképpen viccelni próbálok kínomban"

Zsótika ezt csinálod már évek óta, bár a 12 ezer milliárd hiány amit Fletóval felhalmoztatok egyáltalán nem vicces..

schlumbergerna 2011.07.21. 00:25:31

@pjm: Igenis a nyuggerek ne szólhassanak bele az életükbe, örüljenek, hogy még az orvoshoz elmehetnek.
---------
Őszintén kívánom neked, hogy mire végigrobotolod az életedet, olyan sorsra juss, mint amit te most kívánsz a szüleidnek, a velük egykorúaknak. Csak orvoshoz, meg patikába járjál, oda is csak tolókocsiban. Szarházi, buta narancsos.
Az emberektől elnézést kérek.

pjm 2011.07.21. 01:21:00

@schlumbergerna: kedves nagyonmarha, nem vetted észre az iróniát a szövegben? Gondolom a gyurcsánytakarodj-ot még együtt skandáltad, nem? Meg a tévétfelgyújtókat is forradalmárként tisztelted azzal, hogy a rendőrség ellen drukkoltál? A magyar ember baja, hogy az esze helyett a zászlókat követi, mint birka a kolompot. Most meg csak lobogtassátok a trikolórt, a kétharmad akkor is győzni fog. Ennek alapja az a széthúzás ami a trianonhoz is vezetett. Gondolom a fényes szelek ifjúságáról SEM hallottál semmit, nem?
Na pá kis bolsevik...(most)

Kandabula 2011.07.21. 02:38:15

@avionics: a gond ott van, hogy avinovics polgártársunktól... aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges. Megint katarzisnak kell bekövetkeznie ahhoz, hogy a magyar történelem kitermeljen egy normális társaságot.

juzsuka 2011.07.21. 08:06:07

@Zébácsi: Büszke vagyok a szüleimre!!!!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 10:32:09

@juzsuka:

Ebben biztos voltam, le is jött a hozzászólásodból.

Azokkal, akik szűklátókörűségükből eredően félreértenek, ostobaságokat feltételeznek és olyan skatulyába próbálnak betuszkolni, ahová nem tartozol, ne foglalkozz.

Ez volt reakcióm mondanivalója.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 10:52:13

@Kandabula:

Magam is valami a tiedhez hasonlót gondolok erről a helyzetről.

A társadalom- és politikafejlődés evolúciójának tekintetében rövid ez a 22 év, talán még nem elég ahhoz, hogy valami igazán jó kialakuljon.

A fidesz 2/3-a és ennek a hatalmi gócnak, valamint a gyenge és helyben topogó ellenzéknek, továbbá a kiforratlan közös civil akaratnak a megnyilvánulásai jól mutatják a hibákat.

Fogalmam sincs, minek kell történnie ahhoz, hogy végre használható demokráciánk legyen, és az emberek zöme ne vesztesként élje meg a mindennapokat.

De amíg itt a blogtérben egy számomra nyilvánvalóan helyes megközelítést tartalmazó cikk (ti., hogy mindkét oldalon vannak súlyos hibák, s ne csak az egyikét tekintsük casus bellinek) olyan heves indulatokat és meg nem értést vélt ki a tisztelt közönségből - nem sok esélyt látok arra, hogy akár 2014-re értékelhető fejlődés történjék.

Amikor ezt mondom, nem a fidesz leváltására gondolok, hanem arra, hogy valami olyan parlamentáris (és e mellett civil) közeg jöjjön létre, ami hatékonyan, szakmai tudja kezelni az ország vezetése kapcsán megoldandó feladatokat, és nem pártérdekké, vagy egy szűk gazdasági, társadalmi elit érdekévé zsugorítja mindazt, ami az ország jövőjét kellene, hogy szolgálja.

Ahogy most állunk, hosszúnak tűnik ez az út, és nem valami díszes szegéllyel van kikökevezve (gondolataim itt és így kapocsolódnak a te katarzis-várásodhoz).

Szép napot!

juzsuka 2011.07.21. 11:20:29

@Zébácsi: Köszönöm szépen. Örülök, hogy vannak értelmes emberek, akik megértik a másikat. Maradj mindig ilyen!!! Gratulálok.

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.21. 13:11:32

@egerészölyv: Sikerült elolvasnod azt az egyetlen hozzászólásom, és ebből kikerekedett a kis agysejtállományodban az a gondolat, hogy én bérrettegek? Láttad a többi hozzászólásom? Olvastad, értelmezted? Ha nem, akkor tedd meg, és meg fogsz lepődni azon, hogy melyik oldalon állok. A különbség közted és köztem leginkább az, hogy én jobboldaliként (konkrétan Fidesz szavazóként) merem kritizálni a faszfejeket, míg te - jól nevelt Fideszbérenc pártkatona - csak annyit mersz tenni, hogy leböfögöd az írásomat.

Nos, az aki nem ismeri belülről a Fideszt, az olyan mint te. Aki túlságosan is ismeri, az is olyan mint te. Bérrettegésről beszélsz, de valószínű hogy a semmit sem ismerő fideszbérenc pártkatonákhoz tartozol, akik csak izomból beszólnak másoknak, aztán rárántanak a boldogságtól a kis ivarszervükre, de előtte megvan a csatakiáltás: De beszóltam a komcsi-köcsögnek! Hát ezt kő keményen elbasztad barátom. Én nem vagyok sem komcsi, sem komcsibérenc pártkatona, főleg nem bérrettegő. És nem vagyok vérfideszes sem. Nem bálványozom I. Viktor őfelségét... Viszont látom, mi történik körülöttem. Látom, hogy kirúgtak 35 embert a munkahelyemről. Konkurenciáinknál is leépítenek. Régi ügyfeleink panaszkodnak, hogy nincs bevételük... Kereskedelemről, Iparról, Telekommunikációról beszélünk. Ők is baszkodják ki az embereket százával. Te meg ide mered pofázni, hogy bérrettegő? Hol a faszomban élsz te ember?! Mit látsz?! Mit érzékelsz a valóságból?! Vicces...

Bangó Tarzan (törölt) 2011.07.21. 13:16:14

@Zébácsi: De Magyarországon élsz, úgyhogy baszhatják a szülei a becsületességüket. Úgy kell csinálni, hogy Zorbán és pajtásai, vagy éppen Gyurcsány és cinkostársai, és még sorolhatnám az összes köcsögöt...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.21. 14:01:32

@Bangó Tarzan:

Kedves Tarzan!

Először is köszönöm a reflekciót!

Kérlek, hidd el nekem, hogy pontosan értem, amit írsz, azt, amire gondolsz. Veled egyetemben én is nyitott szemmel járok a világban.

Csupán arra gondoltam – és ezt tartom is – hogy nem szégyenkezhet mindenki, akire nem zúdul hatalmas fizetés, cégautó, teljesen kiaknázható gyermekek utáni adókedvezmény és az ebben a való világban már-már égi mannaként értelmezhető földi javak tömkelege.
Egy fél ország nem szégyenkezhet és nincs mit baszhatnia azért, mert tisztességes munkája után arcpirítóan kevés bért kap.

Ugyanezzel a lendülettel nem lehet mindenki képviselő, pártfunkcionárius, oligarcha, pénzember, MOL-vezér, magánpraxissal bíró szülész-nőgyógyász vagy fogorvos, esetleg bróker.

Azoknak a szorgos kis hangyáknak - akik ezt a kócerájt technikailag működtetik, vagyis tanítják a kis lurkókat, sebet kötöznek, elviszik a szemetet, reggel 5-re a boltokhoz viszik a tejet meg a kenyeret, egy szűk kis fülkéből BKV-jegyet árusítanak – nos, nekik is jár valami olyasmi, hogy tisztességes megélhetés; szégyenkezés- és baszakodásmentesen.

Ha ezt elérjük, nyert ügyünk van.

Szép napot, Tarzan!
süti beállítások módosítása