Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.

Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már csak elkullogni lehet. Szokás volt (?) őt afféle zseninek kikiáltani, aki tudja a receptet az ország bajaira, ma már emiatt szégyenkező politológusok és elemzők várták a kétharmadot, hogy akkor majd jön Viktor.... Pedig elvesztette a kormányzást a világ pénzbősége idején, 2002-ben is, most pedig végképp politikai potenciazavarokkal küzd, amikor az önmaga által gerjesztett gazdasági és szociális válsággal birkózik. Elfuserált és igazságtalan adórendszerével ugyanis szétzilálta a költségvetést, és érzéketlenül, pökhendi módon tovább szaggatta a szociális hálót.

Kétharmaddal megtehette volna, hogy reformokat indít az alrendszerekben, de erre immár képtelen lesz, mert fogy mögüle a társadalmi erő, ráadásul súlyos hitelességi válságba sodorta önmagát. Ő is tudja, hogy körülbelül azt kellene tennie, amit Gyurcsány, majd Bajnai cselekedett, csak éppen elvesztegette a társadalmi bázist, tönkretette a csukott szeműekben még létező szavahihetőségét. Nem kérhet pénzt az emberektől az egészségügyre, hiszen ő szavaztatta le a vizitdíjat. Nem várhat anyagi áldozatot az egyetemistáktól, hiszen leszavaztatta a tandíjat. Gyűlölik a nyugdíjasok,a pedagógusok, a rendvédelmiek és az orvosok, mert hazug szórólapokkal átverte őket.

Nem kétséges, hogy túl sok a felsőoktatási intézmény, és a karok számát is lehetne csökkenteni, tán iskolákat is be lehet zárni, de ha ez 2006 és 2010 között egyenlő volt a nemzetpusztítással, akkor az emberek nem hiszik el, hogy ez most a nemzetgyarapítás része. A kegyelmi első év letelt és nem nyúltak a MÁV-hoz és a BKV-hoz, belebarmoltak a sikeres patikaliberalizációba, csökkent az egészségügyi dolgozók bére, nincs ma már olyan olyan háziorvos, akinek nem hiányzik a 300 forint. Hogy lehet önkormányzati reformba kezdeni, ha ezt az átalakítást is fúrták ellenzékből, ráadásul majd minden településen ők vannak hatalomban? Nem kínos, hogy az Unió máris bejelentette: megfigyelőket küldenek a választási törvény megalkotásának idejére, mert élnek a gyanúperrel, hogy megint antidemokratikus döntések születnek?

Az Orbán-rezsim a forintárfolyam tavaly nyári pusztításával, de a MOL-vétellel is, növelte az államadósságot, pedig eközben a magánnyugdíjakat is ellopták. Nem készülnek magyar filmek, nincs pénze a színházaknak, leállt az opera és a balett, napi gondokkal küzd a Fesztiválzenekar.

A magyar miniszterelnök egyedül van a diplomáciában, egyetlen barátja, Berlusconi, épp a bukás szélén. A világ, vagy Európa egyetlen vezetője nem jön el hozzánk, őt egyedül Merkel fogadta, ennyit sikerült elérni az uniós elnökség idején. Pedig ezt a fél évet arra is kihasználhatta volna, hogy olyan alkotmányt hoz létre közben, amely széles társadalmi konszenzuson alapul, s ezt uniós vezetőként egész Európával legitimálhatta volna. Államférfiúi gesztus lett volna., de ezt is elszúrta, "alaptörvényét" még a saját szavazói sem veszik komolyan.

Orbán Viktor annyira szembe ment mindennel, ami 2002 és 2010 között történt, hogy mozgásképtelenné tette önmagát és kormányát. Még a 14. havi nyugdíj ígéretét sem vonta vissza, mi lesz ha felemeli az egészségügyi hozzájárulást? Saját sohanemhazudtam hazugságának foglya lett. Eközben felszámolta a demokráciát, korlátozza az utánuk következők mozgásterét.

A második Orbán-kormány első éve súlyos csalódásokat okozott. A takarodj! már hallik a Kossuth téren, a szavazók kiábrándultak. Év végéig további százezrek fognak tőlük elpártolni. A történelmi esélyt eljátszotta. Marad a lavírozás, a mindenféle történelmi nevekkel elfedni szándékozott megszorítás, a szaporodó tüntetések. Azzal a különbséggel Gyurcsányékhoz képest, hogy ők legalább a lentiekre igyekeztek vigyázni és nem a gazdagok zsebét tömködték tele. Az előző ciklusban az első három között voltunk az uniós kifizetések, a sikeres pályázatok területén, azóta a középmezőnyben kullogunk.

Leginkább a BL-döntő mutatta meg, kicsoda a jelenlegi magyar kormányfő valójában. Obama kézfogása helyett a Wembleyben járt. Amikor Puyolék közeledtek, felnézett a kivetítőre, eljött az ő pillanata. A világ szeme láttára kezet foghat azokkal, akik valójában érdeklik: a híres focistákkal. Nem Sarkozyvel, Obamával, Cameronnal, inkább Messivel, Xavival. A kormányzás untatja, nem is ért hozzá, ott az a sok felesleges egyeztetés, megoldásra váró konfliktus. Ráadásul az ember folyton hülyékkel van körülvéve, eközben folyamatosan kopik. Lelki szemei előtt az a híres sportvezető bukkan fel, aki ugyan játékosként nem lett Platini, de ott van a többiek között. Elvégre a focihoz jobban ért, mint a kormányzáshoz - és jobban is érdekli. Ha rajta múlna, inkább ezt csinálná: kezet fogna, fotózkodna, megkérdezné Iniestát az edzés előtt, rendben van-e a vádlija.

Megértem őt: sokan irigyelték, hogy kik közelében állt a dísztribünön. Csak mi szégyenkezünk idehaza miatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr62947789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán éve: gyorsulás a lejtőn 2011.06.02. 14:44:01

A második Orbán-kormány első éve súlyos csalódásokat okozott. A takarodj! már hallik a Kossuth téren, a szavazók kiábrándultak.

Trackback: Nem 21. századi technológiával 2011.06.01. 09:41:59

Némiképp szakítva a blog stílusával most egy idézet következik egy tegnapi indexes cikkből, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja:Nem 21. századi technológiávalOrbán Viktor a következő évről azt mondta: a gazdasági fordulat megtörtént, ezután iparfej...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért vagyunk vesztesek ilonka néni? 2011.06.01. 13:14:24

@ember67: A sor, amibe mindenkinek, neked is be kell állni,ahhoz, hogy végül is majd egyszer ez egy jobb hely legyen és ne kelljen ebbe a blogba neked sem semmit írni, tehát: egy jó értelembe vett európai mentalitást kell, hogy magadévá tegyél és a saját kis környezetedben tegyél meg mindent, hogy az egész országnak jó legyen...Ne szemetelj, ne rombold magad, építs a magad kis módján az orzságimázst, ahol és amikor tutod...Na, ha a többség beáll majd ebbe a sorba, akkor itt minden jó irányba fog változni...és soha ne hivatkozz a politikára, hogy ezekben a dolgokban nem teszel semmit és csak várod, hogy viktor és feri megmodja a frankót...Érted már kicsit?

bájgúnár 2011.06.01. 13:14:28

Sztálin, Rákosi és Chausescu beszédein minden talpnyalója ott volt.A kicsi Ducse hívei is tolonganak nyelvecskéikkel tisztántartani Viktorka seggét!

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 13:16:36

mindig imádom, amikor az a téma magja, hogy a szicik biza 8 év alatt tették tönkre az országot, szegény vitya meg hogy tehetett volna bármit is 1 röpke év alatt ez ellen...

persze, nyilván elfelejti mindenki, hogy az országot mindig egy korménypárt és az ellenzék együtt irányított eddig (tudván, hogy eddig senki nem kapott ilyen durva töbséget, mint most vitya).

ennek következménye, hogy az a 8 év elkúrás is pontosan anyniban feltó bűne volt, amennyire vityáé, és erre pontosan jól rávilágít a cikk, mikor említi a vizitdíjat, meg a tandíjat, meg a sohanemhazudtunk-hazugságot.

szóval, aki fikázza flotót, meg isteníti vityát, és fordítva, fikázza vityát és istenití fletót, el kéne gondolkoznia, hogy jobb és baloldal együtt követte el azt a aszart, amiben vagyunk, és mivel most nincs ellensúly (ellenzék), az aktuális kormány még határozottabban érzi, hogy az ötlettelen kapkodásának és értelmetlen baromságainak korlátlan teret kell kapnia.

és ez pont úgy az aktuális ellenzék hibája is (ami sajnos most nincs), mint a kormánypárté (ami sajnos most van).

bájgúnár 2011.06.01. 13:19:17

@Kabbe:
most nem segélyként osztják szét az adófizetők pénzét hanem közmunkaként!De az adófizetők pénzét költik és bevétel az árok ásásból,kaszálásból,gátépítésből,nemlesz.
kidobott milliárdok.De nyugodt lehet a nép mert megszünik a sok segily.Minden marad a régiben csak más néven nyúlják le a lóvét.

miért vagyunk vesztesek ilonka néni? 2011.06.01. 13:19:45

@holex: Szia! Jobb és baloldal együtt követte el ezt a szart...? Ember, te melyik országban élsz? A politikában a kormánypártoké a hatalom és ők döntenek mindenről...vagy az ellenzék? Messzemenő vitába úgy általában a konstruktív ellenzékiségről nem kellene belemenni, talán ezz a vitát majd ötven év múlva vehetjük itt elő, addig még sokat fogunk tanulni...

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 13:20:17

Jó látni a sok talaját vesztett kommert aki most itt orbánozik és hisztizik. Már ezért is megérte a Bölcs Vezírre szavazni :-)

oscar dirlewanger 2011.06.01. 13:21:46

@ember67: ha nem tetszik a stílusom, olvass helyettem bayer zsoltot, sőt, a soxor megénekelt sváb nagyapját el is viheted bulizni a cappelába, oda járnak ugyis bulizni a degenerált fidesz buzik!!!

előrelátó 2011.06.01. 13:22:02

@fludd: Ó Te igen "jól"tájékozott! Ezt az összeget véletlenül nem a Bajnai spórolta a főnöködnek, úgy ahogy tette az Horn is, hogy legyen neki aranybánya a kőbánya meg a Tokaj.

oscar dirlewanger 2011.06.01. 13:23:41

@orgoványi erdőjáró: ki a kommer bazdmeg, ., én utálom a szocikat is, de a csutit meg bandáját még jobban!!!

vivaNER 2011.06.01. 13:28:37

Minden kormányra kerülő párt tevékenysége megjósolható az ellenzékben eltöltött idő alatt tanúsított hozzáállásával.
A Fidesz válogatás nélkül mindennek betartott amit az előző kormány elindított, csak hogy megbuktassa, a végtelen és mérsékelhetetlen hatalomvágy okán. Az ország csődbe vitele sem jelentett volna problémát, a hatalom megszerzése érdekében. Kormányon sem tesz mást mint a hatalmát bástyázza körbe.
Az MSZP több tehetetlen kormányt állított az ország élére, akik a "hátország" kiszolgálását végezték, aminek nem volt érdeke semmi komoly változás, ment a mutyi, nem volt érdekük ennek megváltoztatása, azaz nem csináltak semmit. Mint ahogy most, ellenzékben sem csinálnak semmit azon kívül, hogy felveszik a képviselői juttatásokat.
Az LMP-t ellenzékben ismerjük meg most, talán konstruktívnak lehetne mondani a hozzáállásukat, csak éppen kicsik, és még "zöldek", nomeg éppen nincs igény a valós konstruktivitásra a kormánypárt részéről. Átfogó programjuk nincs, bár ez sokkal kisebb baj, mint az, hogy a kormánypártnak sincs, pedig volt rá nyolc évük, hogy kidolgozzák.
Ennek ellenére az LMP-t tartom a leginkább parlamenti pártnak (egyenlőre).
A Jobbik, ellaposodott, nem is próbál parlamenti eszközökkel, kidolgozott javaslatokkal a céljaiért tenni valamit.
Ezek után el lehet gondolkodni azon, mitől alakulna itt valami pozitívan a zemberek javára? Mitől kellene pozitívan értékelni az elmúlt egy évet?

előrelátó 2011.06.01. 13:28:54

@fender11: Nem igazán, hanem a mai hatalom krémjét, akik 90-94 között "térdre csuhások" felkiáltással éltek a parlamentben, ma pedig nyomják az egyházakba a pénzt (persze főként a katolikusba), na meg persze szeretett nyelvőr elnökünk az SP, aki fürdőzött a jóban az átkosban is, ma pedig csak annyi esze van, hogy a pápánál koncertet hallgat, miközben jeles országok vezetőinél tarthatna pofavizitet. Nos ezekre gondolok, meg arra, hogy egy kis falu egyetlen iskoláját átadják az egyháznak, mert a szavazás 52-48 arányú volt. És mi van a 48-al?Nos ezekre gondolok.

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 13:29:59

@oscar dirlewanger: te egy látens kriptokommer lehetsz vazze, mert ha egyenlően utálnád mind a kettőt azt megérteném, de ha felcsútit jobban utálod gyurcsótányéknál akkor kilóg a lóláb, mert azt azért tény, hogy a csuti 4+1 év hatalommal rendelkezik, míg csótányék 4+8 évig böszméztek itt, meg persze előtte még vagy 40 évig is raboltak-fosztogattak ebben az országban az elvtársak!
Szumma szummárum: lehet a törpét utálni, de bolsiknál nincsen alábbvaló féreg a világon!

oscar dirlewanger 2011.06.01. 13:34:08

@orgoványi erdőjáró: értem mind akarsz, de most hiába utálom itt kun bélát, mikor már régen elrohadt!!orsósék meg most vannak itt, frissen!!!

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 13:35:09

@oscar dirlewanger: monnyuk ez érthető.De ugye megígéred, hogyha a csótányék visszajönnek, akkor őket fogod jobban utálni orsóséknál? :-))

fender11 2011.06.01. 13:43:34

@előrelátó: 2002-2010 között mi volt azzal a majdnem 50%-al? mármint ami nem mszp-szdsz :D jah hogy akkor az más mi? el kell fogadni: a többség dönt kissebbség nyal! ennyi. aki meg ezt kétségbe vonja...az magát a demokráciát hazudtolja meg. nem véletlenül mondják, mondták sokan: vissza fogják még sírni az emberek a kommunizmust! magyar embernek ultraliberálisdemokrácia nem való!

oscar dirlewanger 2011.06.01. 13:45:33

@orgoványi erdőjáró: megigérem!!!
viszont hol már orsosszar nevű kedves kommentelő??ilyenkor már itt szokott nyüzsögni 1000-el!!ő itt az egyetlen tiszta jellem!!!!

fender11 2011.06.01. 13:45:45

@dopp.man: az LMP alias LUP takarodjon a parlamentből! 2014-ben FIDESZ-KDNP-JOBBIK 2/3-ot! (FIDESZ vezetéssel)

diesel12 2011.06.01. 13:46:49

Mikor fog vegre az orszagrol szolni a politika? Azt hiszem soha tobbe. Mindenki hazudik, hogy hatalomra keruljon es amikor ott van akkor vege az egesznek. Ez reg nem Magyarorszagrol szol. Ez arrol szol, hogy ha az egyik igy csinalta mi majd ugy fogjuk es aztan vica versa. Mint a hulye gyerekek, csak egy picivel nagyobb a tet. Egyik kutya, masik eb. Semmi az eg vilagon nem biztato Magyarorszagon. Regen volt ennyire szar helyzetben az orszag.

3dom'f'speech 2011.06.01. 13:47:03

gréczyzsolti, gyurcsányi fegyenc hátsójának nyalása közben néha kikukkanthatnál és észrevehetnéd, hogy te/ti meg a valóság, az két külön univerzum,
szánalmas egy lény vagy, ahogy hűen loholsz gazdád és eltartód, a magyar politikai történelem legnagyobb szélhámosa, a "kurvaország"-ot is elkúró borderline-szindrómás beteg elme után, szolgalelkűen lesed minden mozdulatát és lelkesen csaholsz az asztal alá dobott csontok láttán

3dom'f'speech 2011.06.01. 13:50:03

ráadásul olyan hülye vagy, gréczyzsoltikám, hogy már az elvtársaid sem vállalnak fel téged, ezért tüntettek el a népszavából és a stop.hu-ról is

mendson 2011.06.01. 13:52:11

@orgoványi erdőjáró: Azt hiszem te tényleg erdőjáró vagy és sokat nem tudsz az azon kivüli magyar világról.Az, hogy ki van névleg hatalmon semmit se jelent.Az van igazán helyzetben aki az un. független hatalmi ágakban dominál.A hazai sajátosság, hogy a függetlenség ezen ágakban csak és kizárólag abban nyilvánul meg, hogy a kormányzati szereplöktől független (saját vezetőik politikai elkötelezettsége szépen kidomborodottaz ügyek igen elfogult,visszaélésszerü kezelésében) és ugyan a parlament beleszólhat müködésébe,de sajnálatos módon ezt meg mindenféle konzenzusos törvények szabályozzák.Szóval tök mindegy mitakarat az elmúlt nyolc év kormánya, ha az ellenzék kapásból mindent meg tudott furni.Hol igy hol úgy.Ma már ugye más a helyzet, mert ezen intézmények melyeknek a fidesz ellenzékben a hatalmát köszönhette már nem léteznek vagy sokkalta gyengébb a hatásközük.

mréveiller 2011.06.01. 13:52:31

Gréczy Zsolt! egy szocialista ne szidja már az aktuális kormányt! ti mit csináltatok? 2006-ban 10 százalékos államháztartási hiány volt. előtte 2006-ban hamis adatokat közöltetek a választások előtt. 2005-ben csökkentettétek az áfát hogy nyerjetek. rohadék banda vagytok!

egerészölyv 2011.06.01. 13:55:35

@orbánmentesítő: ez maradt nektek, tibikém? :) A veszett fröcsögés? :) Jobb volt lopni 8 éven át, mi? :)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 13:56:17

@miért vagyunk vesztesek ilonka néni?:
1. legyen vizitdíj vs. ne legyen vizitdíj!
2. legyen minimális alaptandíj vs. ne legyen tandíj!
3. legyen áfa emelés vs. ne legyen áfa emelés!

stb...

nyilván belátod, hogy ehhez az ócska huzavonáláshoz két fél kellett.

de ha ragaszkodsz csak a "kormánypárt-felel-mindenért" verzióhoz, akkor felelősség akkor lesz, hogy kormány tagjai nem csakhogy a pokolba fog kerülni, hanem még ott is elhamvaszják őket, és lesózzák a hamvaikat, hogy még véletlenül se születhessen újra egyikük sem, semmilyen reinkarnációban.

a világ nem olyan szép fekete-fehér, ahogy azt tálalja a jobboldal és a baloldal is, ami ha úgy lenne, csak nekik lenne rossz, a tetteik tükrében.

leponex 2011.06.01. 14:00:00

@kkk666:

"a két hozzászólás stílusa gyökeresen eltér, mintha két különböző ember írta volna vagy egy egyszerű bértroll "

:))
Vagy a Száznevű Önkéntes Szélmalmunk, Kedves Bárdunk főhivatású provokátora ... ;-)

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 14:03:45

@mendson: magyarán azt mondod, hogy a parlament, a rendőrség és a bíróság fideszes kézben volt csótányék idején. Mondd neked elgurult a gyógyszered? A parlament ( törvényhozó hatalmi ág ) a többség miatt a poszbolsi-libbant társaság kezében volt, a rendőrség ( végrehajtó hatalmi ág ) úgyszintén, a bíróságok ( igazságszolgáltató hatalmi ág ) meg egy vegyes saláta volt. Nagy részük pártatlan, kisebb részben bolsi vagy fideszes volt.
Szóval az ellenzék valóban nem volt konstruktív, de mivel kisebbségben voltak, így csótányék a legtöbb törvényt lazán meghozhatták tőlük függetlenül. Csak éppen elkúrták, mert hülyék voltak és ráadásul csak a lopással és a párton belüli hatalmi harcokkal foglalkoztak, semmi mással.
Szóval az amit leírtál szimpla csúsztatás, bocsi.

Kalmár 2011.06.01. 14:05:49

@mendson: te tényleg elhiszed amiket írsz???
Végtelenül szánalmas magyarázkodás 8 év kormányzás után az, hogy az ellenzék megfurta.....na neee. Ezt az ovisok sem eszik már, kit hülyítettek még?
Töketlen kormányzás. Az volt bőven.
Csak egy egyszerű példa.
Bajnai meg akarta venni az orszoktól MOL részesedést. Az IMF nem engedte, mire behúzott farokkal lemondtunk róla.

(Rögzítsük a tényt, hogy az IMF pénzéből megvenni a MOL-t, a szocik szerint is jó ötlet, ők is akarták.)

A Fidesz megállapodott az oroszokkal, majd amikor megszólalt volna az IMF jelezte nekik, hogy ez nem része a hitelmegállapodásnak, akkor ugassanak, ha nem fizetünk. Ugyanis ez nem rabszolga szerződés, hanem üzlet.

Ergo a szocik nem tudták elintézni, a Fidesz elintézte.
Most meg itt vinnyog pár töketlen pártot és anyját vesztett exszoci kommentelő és azon hisztizik, hogy nem kellett volna megvenni....akik még nagyobbat akarnak hazudni azzal jönnek, hogy Orbán fúrta meg pár éve.
Olyan szánalmas ez a tehetségtelenséget mentegető hazudozás, hogy már lassan haragudni sem tudok rátok.

egerészölyv 2011.06.01. 14:06:56

@bájgúnár: nem mondod... Az igaz, hogy FLETOW MARHASÁGAIRA MÁR A KUTYA SEM MENT LE...

kvasztics47 2011.06.01. 14:07:01

@3dom'f'speech: "szolgalelkűen lesed minden mozdulatát és lelkesen csaholsz az asztal alá dobott csontok láttán"
Te hülye szarjankó! Ez csak a zorbán seggnyalóknál szokás!
Te ugyan bunkó vagy, de egy szöget nem tudnál be ütni, ezze a tudással.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 14:09:34

@Kalmár: ahogy írod, ez üzlet. és ha így van, mit keres benne a politika? (ez csak egy szimpla kérdés)

egerészölyv 2011.06.01. 14:09:45

@holex: "persze, nyilván elfelejti mindenki, hogy az országot mindig egy korménypárt és az ellenzék együtt irányított eddig" - ne röhögtesd már ki magatokat...

kvasztics47 2011.06.01. 14:09:50

@egerészölyv: "Az igaz, hogy FLETOW MARHASÁGAIRA MÁR A KUTYA SEM MENT LE..."
Te hülye barom állat, hát elő jöttél a kloákából, és amit be nyelté azt okádod?

tinga9 2011.06.01. 14:10:42

Ez már nem csúszás a lejtőn,hanem szabadesés a föld középpontja felé Virág elvtárs...

egerészölyv 2011.06.01. 14:14:19

@kvasztics47: tibi, te bitang, ebben tudjátok már csak kiélni veszett indulataitokat? Ez maradt? :D

Treff7 2011.06.01. 14:14:24

bl döntős helyezkedése viktornak a kevés pirospontos megmozdulásai közé tartozik mindenképp

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 14:14:27

@egerészölyv: igazán ne haragudj, hogy felteszem ezt az egyszerű kérdést, de mit nem értesz azon, hogy egyidőben két ellenérdekű fél kellett az iszonyatos elkúráshoz?

egerészölyv 2011.06.01. 14:15:17

@holex: az ellenzék NEM KORMÁNYOZ - ezt a 4 szót így egybe próbáld felfogni.

egerészölyv 2011.06.01. 14:17:58

@Treff7: én mint meggyőződéses, régi szoci szavazó magam is így látom.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 14:21:02

@egerészölyv: rendben van... nyilvánvaló, hogy Te nem nagyon érted a demokrácia fogalmát, ezért lecserélem a szavakat, könnyebben emészhetőekre, igazítva a magya viszonyokhoz: az ellenzék a kormány munkájába beleugat, belepofázik, véleményt alkot, hogy saját akaratát, vagy annak részét az ellenzéki pozícióból is érvényesíteni tudja.

ez így akkor megvan most Nálad is?

egerészölyv 2011.06.01. 14:29:12

@holex: jaj, miért nem ezzel kezdted... Hogy Gyurcsány, Föld S, Kálmán Olga, Bolgár Úr, Vona Gábor, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, ifj. Szakasits beleugat a kormány munkájába... jaj de jó, akkor már értem is a demokráciát?

Mindamellett azt mégsem mondanám, hogy ezek a kutyuskák együtt kormányoznának Orbánnal. Nem tudom, ez így világos?

fludd 2011.06.01. 14:39:11

@előrelátó:

Az én főnökömnek nincs kőbányája, és aranybányája sincs. És ha lenne se nagyon zavarna téged, mert ő maszop párttag. Baloldalinak pedig lehet lopott villában lakni, adótcsalni, és megúszni mert elévülz (Fittelina), céget olcsón privatizálni azaz a közösből lopni, és magát tehetséges üzletembernek beállítani. Az nem zavar titeket ugye?

Mit spórolt Horn? Azt, hogy olcsó áron eladta a közmű szolgáltatókat, szerződésben garantálva nekik a hasznot? Azóta is ezt szívjuk. Az igen nagy spórolás volt, csak én fizetem azóta is. Meg te.

Ha már ennyire tájékozott vagy akkor mond már meg mire lett elköltve a Ferihegyi reptér ára a kb 500 milliárd forint? Hol a lé? Mi épült az elmúlt 8 évben? (alagutak az alföldön, völgyhíd ahol nincs rá szükség...) Mire lehet büszke a maszop az elmúlt 8 évből? Hova lett az a sok kölcsön amit felvettek??? Mi lett belőle?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.01. 14:39:20

@egerészölyv: nem az a lényeg, hogy Te nem érted, hanem az említett Urak és Hölgyek sem értik, akik pozícióban vannak, valamint a jelenlegi aktuális kormány se érti, hogy mi az ő dolga, és mi lett volna az ő dolga mikor ellenzékben volt.

azt hiszik, hogy az ellenzék ezt jelenti, hogy ellent kell mondani mindennek, ami a másik oldalon megszületik, mert az erendendően gonosz és romba dönti a világot. a probléma itt kezdődik, hogy ez kurvára távol áll a demokrácia és az ezt működtető kormányzás lényegétől.

ezért modtam azt, hogy mind a két fél effektíven közreműködött abban, hogy ide jutottunk, ahol most vagyunk, nevezzük ezt "együtt-kormányzásnak", vagy nevezzük ezt "közbeugatásos-balfaszkodásnak", teljesen mindegy, ez eredmény kifejezi önmagát.

egyik félnek sincs identittása, csak próbál evickélni a saját térfelén, de láthatóan egyiküknek sincs halván lila gőze (fingja) se, hogy mit kellene csinálnia, és arról sincs, hogy ezt hogyan kellene megtennie, és ezért valóban nem mondhatod el, hogy ezek (vagy bárki) együtt kormányozna a mindig aktuális miniszterelnök csapatával, mert az ellenzék mindig az ellenség szerepét tölti be.

úgyhogy most én kérek bocsánatot ünnepélyesen, amiért véletlenül kormányzásnak mertem nevezni azt, ami jelenleg történik, korábban történt.

fludd 2011.06.01. 14:44:15

@kvasztics47:
Ezzel az érveléssel nem lehet vitatkozni! Briliáns, szófordulatok és mondatszerkesztés. A retorika "balos" magasiskolája. Bámulatos adottságokkal bírsz ezen a téren. Jelentkezned kéne a valóvilágba, vagy a mónika sóba... :)

előrelátó 2011.06.01. 14:50:13

@fludd: Nos hát egy-két dolog: Újpesti híd, M7 a határig, közben a Völgyhíd, M3-as Nyíregyháza- Debrecenig, M6-os, budapesti 4-es metro, panelprogram (szigetels, felújítás ). De mos Te jössz mesélj szépen, hogy a zorbán ideje alatt mi is épült? milyen áron? talán a Nemzeti? ott a gödör a belvárosban. Merthogy ez mi vezírünk egy cezarromániás idióta, és amit nem ő talált ki az mind rossz. Már várom, hogy mikor bontják az Újpest hidat.

mendson 2011.06.01. 14:55:32

@orgoványi erdőjáró: Igen és most is.
@Kalmár: Kérlek szépen, ha már elöhoztad, igen az ellenzék szépen megfurta a dolgokat.Ha netalántán nem emlékeznél akkor emlkeztetlek a 300 forintos népszavazásra meg a 2002 óta tartó és nagyon hansulyozottan érzelmi alapra helyezett politizálására.Na és ha már elövetted a MOLT, ha a szocik vették volna meg azt 20 egynéhány százalékot akkor azt is elleneztem volna mint ahogy a lex molt is elleneztem.Az meg egy külön müsort érdemelne, hogy mindenki (vagy jó néhányan) az orosz cég tisztázatlan tulajdonosí háttere miatt tartották legálisnak egy tulajdonos kiszorítását a döntésből,na de amikor az OMV volt (és lexmol lett) akkor mi volt a gond? .Mert ugye pajtás te sem hiszed, hogy egy kereskedőcég (mert a hazai kitermelés már lófasz) energiabiztonságot nyujt.Amit nyujt az fedezet Hernádi is tsainak szemérmetlen lopásához amit mint vezetök (MOL vezető beosztású AKALMAZOTTAI) a tulajdonosok és a felhasználók kárára követnek el.Ja meg kis plusz lesz az aranylábú fiuknak.

előrelátó 2011.06.01. 15:01:59

@fludd: Ja és még egy dolgot nagyon szeretnék tudni: mi is van a Grippen-ügyben? ki lopott? és ki titkosította 80 évre? Jó lenne ha szemüveget cserélnél néha!

bájgúnár 2011.06.01. 15:14:06

@egerészölyv:
Hol tanúltbele a politikába mindkettő?MSZMP KISZ titkárok voltak.Tehát közös a gondolkodás de a mai igényeknek megfelelően kell hazudni a választópolgároknak.Csak sokan elfelejtik akár Fletó akár Vitya mindkettő védi a volt etársait sőt jó állásokba rakja őket.1989 ben amikor nemfigyeltünk oda kicserélték a faszt a szánkban.Nos ezvolt a rendszerváltás

kvasztics47 2011.06.01. 15:22:49

@orgoványi erdőjáró: "Csak éppen elkúrták, mert hülyék voltak és ráadásul csak a lopással és a párton belüli hatalmi harcokkal foglalkoztak, semmi mással."
Te aztán egy nagystílű barom állat vagy!
Hülyék voltak, mert lecsökkentették az állam adósságot 10%-ról 3,8-ra, Be vezették a vizit díjat, hogy szembe állítsák a hálapénzel, be vezették a tandíjat, hogy a jobban teljesítő diákok (apuci pénzétől függetlenül) könnyebben tugjanak részt venni a felső oktatásban.
Hülyék voltak, mert hagyták, hogy POLT GENYÓ MÉG 3 ÉVIG MESTERKEDJEN, HOGY jÁRAI MÉG 3 ÉVIG betartson a magas kamatokkal. Hülyék voltak mert a csírájában lévő demokráciát nem játszották ki, hanem megpróbálták a demokratikus játékszabályok szerint működtetni az országot egy aljas antidemokratikus ellenzékkel szemben.

3dom'f'speech 2011.06.01. 15:23:22

@kvasztics47:
te vén büdös fogatlan komcsi, fölöslegesen véded az elvtidet, ti már eltűnőben vagytok a történelem süllyesztőjében, mint a posztkommunista pártalakulatok közül is a legszégyenteljesebb
ellentétben a primitív megjegyzéseddel, nem tartozom a lelkes csápolók közé, de ezt betudom a gerinctelen féreg-perspektívának, amivel rendelkezel
ja, és ha látnál is a vérben forgó szemeidtől, magad is látnád, ahogy gréczyzsolti lohol a "nagy baloldali vezér" után és olyan alattvaló módra viselkedik ahogy fent leírtam

3dom'f'speech 2011.06.01. 15:28:11

@előrelátó:
4-es metró = 500 md elpocsékolása, többéves csúszás, megkérdőjelezhető megtérülés - a többi is hasonló jellegű lopás: völgyhíd - fölösleges építmény); M6 - fölösleges, beomló alagutak, újpesti híd - a mai napig kifizetetlen, a halálba hajszolt alvállalkozók,
a többivel hadd ne fárasszam magam :)

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 15:31:41

@kvasztics47: téged csak a tények zavarnak te bolsibérenc! AZ államadósságot épphogy felnövelték a francba, a vizitdíj nevetséges balfaszkodás volt, a hálapénz kiváltását teljesen más, hosszútávú módszerekkel lehetne megoldani, a tandíj pedig eredményezte azt, hogy csak a gazdagoknak legyen esélye a továbbtanulásra ta nagyon ostoba!
Ezeknek a poszbolsi férgeknek a demokráciája kimerült az azonosító nélküli rebiszes keretlegényeknek a békés tüntetőkre történő ráengedésében. Aljas gerinctelen, posztkommer banda volt, mely a történelem szemétdombjára került annak rendje és módja szerint. Remélem Orbánék a bortön mélyére vetik őket!

előrelátó 2011.06.01. 15:36:37

@3dom'f'speech: Te is csak olyan vagy mint a vezíred, amit ők csináltak csak rossz lehet, de ha megnézed a Nemzeti költségvetését, és azt a stíluskavalkádot, meg az Erzsébet téri gödröt, talán a fejedhez kaphatnál. Na és a Grippenre nem tértél ki? Mi újság a 80 éves titkossítással. Ki az a Kaya Ibrahim, a Josip Toth, no és az APEH hosszúbájtok éjszakája, a 12 állami gazdaság utolsó pillanatbani privatizációja? Mi van?

kvasztics47 2011.06.01. 15:39:19

@bájgúnár: mindkettő?MSZMP KISZ titkárok voltak.Tehát közös a gondolkodás"
Azé, hogy valakivel egy faluba nőttem föl, vagy egy osztályab jártam, még nem egyforma a gondolkodásunk, sőtt.
Azt gondolná az ember, ha valaki kommentre adja a fejét, nem zárt gondolkodású, mint te.
Mi a közös Orbánban és Gyurcsányban, azon kívűl, hogy nagy befolyással bíró közszereplők? Azért nem írok politikust, mert szerintem Orbán nem politikus, csupán egy kis stílű szélhámos. (azért, nem nagystílű, mert egy kis országnak csak kis stílű szélhámosa van)
A 2/3 tettei alapján, szembe állítva az ígéreteivel, csak ezt tudom megállapítani. Nagy volt az akarás, hogy megszerezzék a hatalmat, (minél nagyobbat) de azon kívül, hogy a csókosokat beépítették a hatalomba, azon kívül, hogy 3.500 Milliárdot már lenyúltak, azon kívül, hogy a tápénzt a felére, a munkanélküli ellátást az 1/3 -ra stb.. csökkentették nem látni a tetteik hasznát.

előrelátó 2011.06.01. 15:39:41

@orgoványi erdőjáró: Mi pedig azt reméljük, hogy Európa a zorbánt küldi partvonalon kívülre!Nem féltem ezért már mindent elkövetett az soros elnökség alatt.

orgoványi erdőjáró 2011.06.01. 15:44:47

@előrelátó: csak a magyar szavazók tudnak bármilyen magyar pártot elzavarni, Európa csak a pálya széléről magyarázhat. Várjuk ki ezt a 4 évet, és majd meglátjuk kit fogunk megválasztani. Lehet, hogy nem fogok a zorbánékra szavazni ( vétettek eddig elég hibát az 1 év alatt sajna, de legalább volt egy minimális jó húzásuk is ) de az biztos, hogy semmilyen poszbolsi aljadékra soha többet az életben nem fogok szavazatot tenni.

stealthbomber 2011.06.01. 15:57:38

Csak csendesen jegyzem meg, hogy azok, akik azt hiszik, hogy a mostani kormányzat el tudja magát vonatkoztatni a kommunistáktól, az nagyon téved...
A legtöbbje funkcionárius volt, MSZMP tag, KISZ-titkár stb...

De nem baj, felépül a DVSC stadion 12 milliárdból, az egészségügy meg tönkremegy....ezért ne nagyon idegesítsétek fel magatokat, mert nem lesz hol gyógykezelni az agyvérzést...

fludd 2011.06.01. 16:28:34

@előrelátó:
A 4-es metró nincs kész, és a legdrágábban épülő metró a világon.
Völgyhídra semmi szükség nem volt, úgy ahogy az alagutakra se, ami fölé úgy kellett dombot építeni szinte.
Ez pénzkidobás... pontosabban lopás.

JA és nálunk másfélszer annyiba kerül egy kilométer autópálya, mint nyugat -európában. Miért? Nyilván nem korrupció.

A Megyeri híd, már ha arra gondolsz, valóban szép és jó.

Tehát erre ment el az a sok pénz? ezt a tizedéből is simán meg lehetett volna oldani.

Ne felejtsd el, hogy az első Orbán kormány alatt csökkent Magyarország adósság állománya és e mellett újították fel az M7-es burkolatát pl. Elkészült a nemzeti színház a millenáris.Terror háza múzeum, holokauszt múzeum.Az M5-ös autópályát nem tudták folytatni, mert a továbbépítés joga egy konzorcium kezében volt köszönhetően a Horn kormánynak, és azok nem adták el. De te ezt biztosan jobban tudod. Állami kézbe került az M1 autópálya. Ennyi jutott hirtelen eszembe.

fludd 2011.06.01. 16:30:18

@előrelátó:
Melyik kormány szereltette föl a grippeneket milliárdokért levegőben utántölthető szettel? Amire a légterünk védelmekor nyilván semmi szükség nincsn. No melyik? No melyik? Bizony a maszop-szadesz kormány Megyó vezetésével...

előrelátó 2011.06.01. 16:35:32

@fludd: ez nem válasz Te is tudod!

előrelátó 2011.06.01. 16:48:29

@fludd: Még egy kis pontosítás: az adósságállomány nem az Orbán kormány regnálása alatt csökkent, hanem a privatizázióból a Horn kormány csökkentette, nézz utána, így volt, ami pedig az Orbánék helyzetét könnyítette az a Bokros csomagból származó megszorítások hozadéka volt, vagyis a Hornék megszorításokat csináltak, az Orbánék pedig élvezték a hasznait. Nos a Millenárisról a haletetés jut eszembe, az M7-es felújításáról pedig a beszállító Orbán papa. Arról nem is beszélve, hogy egy hónapon belül újra zárták le az M7-est, mert repedések tarkították.A terroházáról nem beszélek mert az maga az undor - . A Nemzeti mennyibe került a gödör betemetéssel együtt? Tudod? Ami pedig azt illeti lehetséges, hogy az utópályaépítés drágább mint másutt, bár ellentmondó vélemények vannak ezügyben is, - de elkészült és az van.
A Grippenekre visszatérve: igaz a Medgyessy kormány ideje alatt szerelték ezeket a dolgokat amit említesz, de magát ezt a projektet az "áldott" Orbán kormány rendelte meg a korrupció akkor történt, hiszen ők titkosítják 80 évre.
A többi már szerződéses kötelezettség volt, vagy semmirevaló az egész anélkül.

fludd 2011.06.01. 17:08:09

@előrelátó:
Orbán apja nem volt beszállító az M7-nél.
Ez tény. És te a tényeket elferdíted az meg hazugság.
Az első Orbán kormány alatt csökkent az adósságálomány, szintén tény.
Az hogy Megyó kormány plusz 300 valahány milliárddal vette át a kormányzást, szintén tény, maga Megyó mondta. Nem kifosztva, mint 2010-ben kapták.
Az első Orbán kormány alatt a magyar gazdaság a régió egyik legerősebb gazdasága volt. 8 év elég volt ahhoz, hogy az államháztartási hiány mértékét kivéve mindenben szinte utolsók legyünk. A hiányt tekintve nálunk volt a legnagyobb. Minket érintett legérzékenyebben a válság is, mert lepusztított állapotban találta az országot, hála a maszop-szadesz rablásnak. Tehát még egyszer kérdezném. Mire ment el ennyi pénz?
Mennyibe került a nemzeti?
Amennyi adósságot felhalmoztatok 8 év alatt, minden faluban épülhetett volna egy nemzeti színház.
Milyen korrupció történt a Grippenek ügyében az Orbán kormány alatt?
Szeretném, ha konkrétumokat írnál.
:)
Ja és azt is, hogy a ne hazudjál többet!

bájgúnár 2011.06.01. 17:26:16

@kvasztics47:
Mindkettő retorikailag mást mást mond de a tetteik s a gondolkodásuk/ezt árúlják el tetteik/ azonos.Öncélú hatalom.Egyszemélyes isteni vezető!Ahogy a régi szép időkben volt.Amúgy meséld el miért vannak régi kipróbált elvtársak/volt MSZMP káderek,ügynökök/mais a FIdeszben?Menjünk vissza a kerekasztal tárgyalásokig.Ki,illetve kik hatalmazták fel azokat akik a tárgyaláson résztvettek?Mert a népet nemkérdezték!ki hatalmazta fel őket az alkotmányunk módosítására?Nem e azvolt a cél hogy a népet felálldozták azért hogy a gazdasági hatalmat megszerezzék?
Lenyúltak,eladtak mindent miközben ők jóljártak a népnek meg jutott a nyomor,munkanélküliség,segély,éhbér.Vajon anemludas e mindkét ember abban hogy 100% ig eladtak mindent a nép fejefelől?

kvasztics47 2011.06.01. 18:54:15

@bájgúnár: "Vajon anemludas e mindkét ember abban hogy 100% ig eladtak mindent a nép fejefelől?"
Mindég csodálkozom amikor azt hallom, hogy a gyárat eladták a népfeje fölül.
A gyár először vót a Ganzé, utána a rákosié, utána bezárták mer nem vót pénz a fejlesztésre. DE soha nem vót a népé. A nép csak robotolni járt bele. Nem mindeggy neked, hogy a szimensznek dógozol, vagy a zorbánnak. A szimensz legalább fizet, meg van biztonságtechnika.
Aztán döncsük el, hogy a tyúk vót előbb vagy a tolyás? Hogyan lehetett volna elkezdeni a köztulajdonra alapított társadalmat, magán tulajdonnon alapuló társadalomra, ha nem változtatják meg a törvéneket.
Az nem jutott senkinek az eszébe, hogy pont Orbán lessz az áruló, aki elárulja a demokráciát. Orbán a kezdetek óta a saját hatalmát építi. Mindenkit elmart maga mellől akinek más elképzelése lett volna. Mindenkit maga köré gyüjtött aki mameluk módra engedelmes és gátlástalan végrehajtó.
Na ezért tartunk itt!

czjanos 2011.06.01. 19:07:27

@fludd: A Nemzeti Színház Demján pénzéből épült meg és Medgyessy kormánya fizette vissza.
Az Orbán kormány "hagyatéka" 500 milliárd forint eldugott hiány volt, amit a Fejlesztési Banknál dekkoltattak.

bájgúnár 2011.06.01. 19:19:12

@kvasztics47:
alapból egyetértek de énmár abba arendszerbe születtem amikor természetes volt hogy ami van az a népé.A szöveg szerint.Aztán mire felnőtt az ember,lassan elis hitte.Aztán amikor benőtt a fejelágya elkezdett gondolkodni.Aztán rájön mindegy milyen szépeket mondanak a vége az hogy őt megvezetik,kihasználják,és szarba hadják.
Mindegy minek nevezzük a rendszert amíg azok vezetik akik kiszolgálták a régit addig nemlesz itt jobb.Majd ha átveszi a stafétabotot az új nemzedék talán esélyünk lesz egy szebb életre.Ahoz a Fidesznek is elkell tünni ahogy a többi rendszerváltó pártnak.

fludd 2011.06.01. 20:10:25

@czjanos:
A nemzeti színház ugyan annyiba kerülne, mint a ferihegyi reptér?

czjanos 2011.06.01. 21:32:18

Olvasom az Indexen Kumin Ferenc: Mire készül Bajnai, és a Haza és haladás tárgyú írását. Pl. arra, hogy ha lehetősége lesz rá, vissza vezesse Magyarországot az európai útra. Pl. arra, hogy korrigálja azokat a történéseket, amelyek ma a demokrácia-, a modern gazdaság kárára történnek. Pl. arra, hogy vissza állítsa az egyensúly-közeli állapotot a politikai porondon. Pl. arra, hogy a leendő magyar miniszterelnöknek ismét legyen nemzetközi elfogadottsága, tekintélye. Pl. arra, hogy kikerüljön a napi szóhasználatból a háború, a harc, a küzdelem és helyükre lépjen az elszántság, az elkötelezettség, a sikeresség.
Kuminnak egy nagy csúsztatására is felhívnám a figyelmet: látja a lehetséges politikai riválist, ezért lejárató valótlanságot ír le: az MSZP tényleges és méretes vereségét a Bajnai-korszak nyakába akarja varrni.
Érdemes lesz figyelni a Haza és haladás alapítvány égisze alatt megjelenő publikációkat, amelyekben eddig a szakszerűség és a mértéktartás dominált, a "harc, a háború, a küzdelem " helyett.

orsosszar 2011.06.02. 05:31:24

Hiába no,...Gréczy nagy tehetség,...egy blogon sem hozzák ki az állatot ennyire a fideSS véglegényekből. Félreértés ne essék ez nem az én "komcsi" véleményem,...nem,..tessenek visszaolvasni ezeknek az orbán valagába szorult degenerált,magukat jobboldalinak mondó fideSS pszichopatáknak az írásait.
Ráadásul ez a leponex nevű mekkora egy marha,...150 Nicken végigszarja a blogokat és fórumokat,bizonyítandón ,hogy felcsút főcigánya az ország embere,ráadásul pénzért teszi ez a marha!
Mondják normálisak ezek ? Szerintem nem,...2014-ben bármilyen politikai formációnak dicsőségére fog válni,hogy ezeket az ország testén élősködő büdös fideSS tetveket elzavarja!
Ha nem a baloldalé lesz ezen dicsőség,akkor is az ország megdicsőülésére lesz eme tett!
ORBÁN TAKARODJ,..Lázár TE szar,mert annak szült kedves édesanyád !!!!!

orsosszar 2011.06.02. 05:43:51

@orgoványi erdőjáró:
Aztán te jártál e már a "nem létező" orgoványi erdőben ( ami valójában egy pár fával beszart homokbucka ma is),..mondd te igen nagy nyilas marhája a magyar honnak ?

orsosszar 2011.06.02. 05:49:25

@fludd:
Ja ,...nem orbán cigány apja volt a beszállító,...ellenben a kivitelező az ő bányájából vásárolta a követ,ahogyan a dunaújvárosi vasmű is 1999-től
De te ezt úgy sem bírod felfogni,fideSS bégető birkája!

Kalmár 2011.06.02. 06:27:21

2014-ben ugyanúgy bele lesz verve az orrotok a saját seggetekbe, mint 2010-ben. Jellemző, hogy egy kommenten belül cigányozol és nácizol is. Döntsd el senkifia, hogy melyikkel van bajod.

vgurgalaki 2011.06.02. 07:59:24

A csoda elmaradt, mérhetetlen kiábrándulás váltotta fel a várakozást.
OV elkulloghatna a csudába, de nem, ő és szakbarbár társai nap, mint nap új és új mélységeket tárnak fel a társadalom tagjai számára.
Fájdalom, de az idegen nyelvet beszélő diplomás fiatalok tömegesen hagyják el az országot.
Angliába, Németországba távozott ismerőseim rövid időn belül felelősségteljes pozicióba lavírozták magukat, már lakással is rendelkeznek.
Mi lesz veled Magyarország?

orgoványi erdőjáró 2011.06.02. 08:35:37

@orsosszar: hát persze...amikor apádat a gyilkos kommunistát élve elástam a földbe, de ne aggódj hamarosan te is mész utána bolsi hazaárulója!

előrelátó 2011.06.02. 08:59:48

@fludd: Azt gondolom, a hazugság, a ferdítés, a tények eltagadása a Te fegyvered. Ugyanis hazugság a 300 mrd +, amit az Orbán kormány hagyott, ezt mondták és Te ittad a szavaikat. Előttem már elmondták a Fejlesztési Bank történetét, de említek Neked egy másik tényt a kismamáknak fizetendő néhány száz milliárd, ami a zorbánék gondos jogszabályalkotása miatt történt, ugynis ott felejtettek egy elég érdekes bekezdést (képzeld el mennyi ilyen baki fog kiderülni a jogszabály dömping alkalmásakor, majd később)!
Az Orbán papa pedig igenis kőbeszállító volt az M7-es "felújításához". Bizony a tények makacs dolgok.Az Orbán kormány 3.4. évében már kúszott felfelé az államháztartási hiány ez is tény. Kár, hogy csak a MN-et olvasod, ajánlom a gazdasági lapokat is. A Grippenek vásárlását váratlanul egy éjszaka (vajon milyen történések hatására) döntötte el Orbán ez is tény. Hogy ki személy szerint, vagy szervezet, vagy párt mennyit kapott azt én is szeretném tudni, de mint Te is tudod a jelenlegi kormány 80 évre titkosította a svéd ügyészség által feltárt tényeket? Miért is? Talán azért, mert a jelenlegi kormány tagjait is lehetne láncon elvezetni? Vagy abból néhányat? Ki tudja? Minden esetre nem állítom hogy hazudsz, ahogy ezt Te tetted, de hogy csak azt hallod és látod amit Te akarsz az biztos, vagy nagyon tájékozatlan, vagy nagyon elfogult vagy. Egyik sem jó. Jelzem, ha reagálsz én már nem írok, mert aki a tényeket elferdíti, és valótlanságokat állít tényként azzal a vita értelmetlen.

fludd 2011.06.02. 10:47:31

@előrelátó:
A 300 milliárdot Megyó is mondta!
mandiner.hu/cikk/20110510_medgyessy_rendkivul_jo_allapotban_vettuk_at_az_orszagot
idézet egy kommentből:
"Medgyessy 2002-ben amikor átvette a kormányfői posztot a kasszában 300 milliárd forint volt. Ezt maga Medgyessy nyilatkozta akkor, meg is volt lepődve. De a Fidesz nem hitte, hogy kormány váltás lesz, így a szokásos lefosztjuk a kasszát nem játszotta el.

Ekkor az államadósság (időarányosan) a GDP 53,8%-a volt (év végére ez 55,6% lett).
2004-ben amikor a Gyurcsány lett a miniszterelnök ez (időarányosan) 58,7% volt (év végére ez 59,1% lett)
2009-ben amikor a Bajnai vette át a kormányfői posztot ez (már) 78,4% volt.
2010-ben a kormányváltáskor időarányosan 79% volt az év végére 80,2% lett."

Így a nyolc év alatt (79-53,8=25,2) 25,2%-al nőtt az adósság. (alulról számolva közel 50%-al növekedett)

Tessék. A tények!
Szeretném, ha hasonló adatokkal és egyéb bizonyítékokkal alátámasztanád hazugságaidat! Nyilván nem tudod.

dVn · http://elvarazsoltkastely.blog.hu 2011.06.02. 12:08:53

Szép írás, csak egyet hagyott ki a szerző a számításból: nincs ellenzék, és ahogy látom a vajódást, jó ideig nem is nagyon lesz.

Anélkül pedig lehet bármilyen szar az Orbán kormány, nem fog megbukni.

előrelátó 2011.06.02. 13:14:15

2007 júniusában szenzációsnak gondolt hír röppent fel: a Gripenek beszerzésében
olyan jelekre bukkantak, amelyek a beszerzés befolyásolására utalhatnak. Svéd televíziók
adatai szerint a korrupciós szálak egy osztrák üzletemberen keresztül Csehországba
és Magyarországra vezetnek. Ez a szenzáció persze valójában nem is volt igazi
szenzáció, hiszen Magyarországon a Gripenek beszerzése már 2001-ben óriási meglepetést.Még a kormányban is.A fideszes kormányfı minden fontos ügyben egyszemélyi döntést hozott. Ilyen
volt katonai vonalon a tábornokok elbocsátási listája és persze a vadászrepülıgép-ügy.
2011. máj. 12. ... Drága lesz a miniszterelnöki mosoly, a kormány ugyanis egymilliárd forintot utalt át fogturisztikai célra az Orbán-család fogorvosának. ...

orsosszar 2011.06.02. 14:50:56

@orgoványi erdőjáró:

Te ganyé nyilas fasszopó,...anyád nem fröcsögött ennyire amikor telepakoltam veled a száját!
Tudjál viselkedni hormonzavaros,mert lehugyozlak !

Beke81 2011.06.02. 15:06:19

@megint:

Tisztelt Hallgatók!

A fenti szöveg a Schizophrenia Gyurcsaniensis tünetcsoportjainak demonstrációjával szolgál.

A Schizophrenia Gyurcsanyiensis RAGÁLYOS, ezért a patiens megközelítése, érintése SZIGORÚAN TILOS.

CSAK ÉRINTŐPÁLCÁVAL kezelendő, A fenti tünetek mindegyike alaposan megjegyzendő.

MERT EZ AZ A KÓR, AMELY EGY EGÉSZ NÉPET IS KÉPES MAGA ALÁ TEMETNI, HA NEM TÁVOLÍTJÁK EL IDEJÉBEN A KÓROKOZÓKAT.

EZ AZ UTOLSÓ ÓRA! KIVÁGNI, KIÉGETNI, A SEBET FERTŐTLENÍTENI NEM HALASZTANDÓ FELADAT.

high up!! 2011.06.02. 16:43:57

Csupán gyúrtcsótány bukása gyorsult fel, semmi más. Június 18-án szembesülni fog azzal ez a féreg, hogy a büdös proli maszoposai jól megtanultak töle az öszödi leckét, miszerint inkább nyomják havi 4-500 ezerért a gombot a bünös egységre, mint hogy bomlasszák azt. A saját szarjában fog fetrengeni ez a két marha Stan és Pan (GyuFa meg GaZsi), na az lesz a nagy show, hogy mit fognak akkor ezek összenyivákolni. Még a végén a maszop lesz nyilas mef fasiszta nemk Orbán.

kvasztics47 2011.06.02. 17:02:43

@bájgúnár: "Majd ha átveszi a stafétabotot az új nemzedék"
Az a helyzet, hogy az evolúció a politikában is műküdik. A gének öröklődnek és csak a lassú kiválasztódás (nemesítés)útján fog változni a politikai kultúra. Meg kell előbb mérettetni mindnek. Mindet meg kell élnünk és azt nem lehet tudni menyi időt vesz igénybe. Egy reményünk van, hogy az EU tagjaként nem kell tartani erőszakos idegen hatalomtól. Saját magunkat kell legyőznünk.

orsosszar 2011.06.02. 18:53:24

@high up!!:
Nyilas fasszopó,...aztán véleményed is van,...talán kimerül orbán cigány orális kielégítésében ?

anoba 2011.06.03. 10:37:51

“Orbán azonban elbukott.“ Köszönjük! Ma is jót nevettünk Gréczy Zsolt fergeteges humorán!
Még kicsit be is nyal Orbánnak: “képes a hatalom megszerzésére”. Naná, hogy képes! Nyolc év alatt, az újfasiszták hatékony támogatásával! De még így se sikerült volna, ha az MSZP nem akarta volna! Ha felvállalta volna, hogy az újfasiszta Jobbik léte, működése, választásokon való indulása magyar törvénybe és nemzetközi egyezménybe ütköző. És ezért e választások eredményeként kormányra kerülő szélsőjobbos hatalom csak illegitim lehet.

orsosszar 2011.06.04. 09:29:58

Hatalmas egy nagy marha a "leponex" nevű keretlegény,...ráadásul fideSS a hülyéje!
Végül is ez jellemzi ezt a Parlamentet körbeszaró,gyújtogató csőcseléket,így aztán különösebben pozitív elvárásaink nem lehetnek eme jobboldali szellemi végtermékről!
Ahogy jöttek a hatalomba, rövidesen el lesznek zavarva m de legalább is visszahúzódnak mint lónak a fasza a bőrébe.

czjanos 2011.06.04. 12:24:29

Példás, és emberi ahogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kiállt Orbán Viktor családja védelmében! Különösen a tudósítás utolsó mondata ragadott meg: tessék embernek maradni!

orsosszar 2011.06.04. 15:58:25

Akárhogy is fáj ,....Gyurcsány a legnagyobb,...Ő egy "király",de itt van orbán aki Ferenc úr seggét nyalni is ocsmány !!!!

tápioság 2011.06.05. 09:15:24

SZEGÉNY FERKO MIT ÖSSZE KINLODIK A SEMMIÉRT.MÉG MINDIG ORBÁN A LEGNÉPSZERÜBB POLITIKUS,Ö VISZONT SEREGHAJTO:

orsosszar 2011.06.05. 12:26:14

@tápioság:
Ez csak a magad fajta hülyéknek,..meg a fideSS közvélemény manipulációjának köszönhető !

regress 2011.06.05. 15:41:14

@fludd: az orbán bánya,meg az orbán tokaj,felcsuti gripen focisuli miből?tombolán nyerték?ne gyertek már állandóan az elmúlt8-évvel,az ellenzék ugyanolyan sáros,az lett volna a dolguk hogy tiltakozzanak.helyette kussoltak

fludd 2011.06.05. 20:36:18

@orsosszar:
A vasmű már 1997-től vásárolt az Orbán apjától... Horn kormány ideje alatt...
Ne hazudozz kicsikomcsi!!!

fludd 2011.06.05. 20:39:33

@regress:
1, Nem tudom miből. Te tudod? Ha igen mond el! Ha nem, akkor ne gyanúsítgass senkit alaptalanul!
2, A kormány kormányoz nem az ellenzék! Miért lennének ugyan olyan sárosak? Mikor nem tiltakoztak?

2011.06.05. 21:38:50

@Kalmár: Most meg itt vinnyog pár töketlen pártot és anyját vesztett exszoci kommentelő és azon hisztizik, hogy nem kellett volna megvenni....

Miért szólsz bele, amihez nem értesz?
A MOL azért veszélyes, mert hitelt használt fel, a tőzsdén!
Emlékszel, mikor a '90-es évek végén börtönbe került több tőzsdei alkusz, ugyanezért?

Az ország sérülékennyé vált, ugyanazért, amiért annakidején az OTP. Támadható!
A MOL a magánszemélyek számára nem vonzó. Az állam ugyanis politikai szempontok alapján dönt. Például beruházásról, osztalékfizetésről.
Ez pedig azt jelenti, hogy az a ronda karvalytőke el fogja adni MOL részvényeit, tehát csökkenni fog a részvényárfolyam. Nem karvaly meg nincs annyi, hogy pótolja, különösen, mivel a magyar állampolgárok tőzsdei portfolió kezelőit kicsinálta a kormány.

Tehát: kamatot fizetni, hitelt törleszteni, miközben a részvény erősen ingadozhat, veszélyes pálya.

Előnyök: Politikai? Orosz befolyás eliminálása? 30% körüli arány mellett, miközben az aranypakett a kormány kezében? Eriggyé mán!

Pénzügyi: nő a MOL részvény árfolyama, mert... Új olajmezőt talál? Kiépíti a keleti szél vizet áraszt gázvezetéket?
osztalékot fizet?

Ha egyik se, pusztán demagógia. Kizavartam az Oroszt! Magyar vállalat a magyaroké!
Vagy: Ez az alap, hozzá lehet csapni a vegyipart, haveri kézben a stratégiai vállalatok köre.

2011.06.05. 21:44:49

@fludd: A vasmű már 1997-től vásárolt az Orbán apjától... Horn kormány ideje alatt...
Ne hazudozz kicsikomcsi!!!

Ha jól emlékszem, Orbán apja párttitkár volt. Kommunista/szocialista. Ahogy tetszik. MIÉRT NE VÁSÁROLT VOLNA TŐLE?
Viktor se utálja a szocikat. Nézz mögé! Kik vannak körülötte? Matolcsy(gazdaság), Pozsgai(ALKOTMÁNY!!!), ...
Látod, nem bűn az, ha valaki komcsi volt, csak időben tessék átállni!
A mi komcsink jó komcsi!

2011.06.05. 21:57:00

@fludd: Így a nyolc év alatt (79-53,8=25,2) 25,2%-al nőtt az adósság. (alulról számolva közel 50%-al növekedett)

Félre ne érts, nem vitázni akarok veled, a tények tények. De két dolgot nem vettél figyelembe:
Nem az államadósság, hanem a GDP-hez viszonyított államadósság nőtt. Tehát ha csökken a GDP ugyanannyi államadósság magasabb arányszámot (százalékot) fog eredményezni.
A másik: a gazdasági válság Angliában, Németországban, Kínában , Japánban... is a számok romlását hozták. Valami Izland bele is bukott. Tudom, nem csoda, elmaradott gazdaságilag fejletlen.

Ja, bocs, mégegy szempont: az államháztartási hiány nem forintban van nyílvántartva.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.01. 23:58:47

@fludd: "A vasmű már 1997-től vásárolt az Orbán apjától... Horn kormány ideje alatt...
Ne hazudozz kicsikomcsi!!! "

- Hülye vagy bazz, a Vasműben dolgoztam, az Acél XXI semmit nem vett Orbán papától.
98 után nyert tendert az orbán papa, de úgy hogy a beszállítást az Acélmű kocsijai végezték - mert csak azokat engedték be - és azok hogy hogy nem Orbán papának sokkal olcsóbb ajánlatot tettek neki, mint a többieknek.
Úgyhogy a Vasmű udvara egy időben Orbán dolomittal volt tele. Faszságokat beszéltél kisköcsög!

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.02. 00:00:25

@Beke81: Az Orbánc nevű kór pedig undorító.
süti beállítások módosítása