Annyi egészen bizonyos, s ezt még a legelszántabb elledrukkerek sem vitathatják: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció megmozdította az MSZP-t.

A történet ott kezdődött, hogy hat másik platfom évek, évtizedek óta létezik a szocialista pártban. Maga, a jelenlegi pártelnök is vezet egy ilyet, Harmadik Hullám néven. Tehát amikor Gyurcsány úgy döntött, hogy a Szociáldemokrata Platform és a Progresszív Platform közös kezdeményezésére és felkérésére ezekből egy közös és új képződmény élére áll, a párt megújításának egyetlen belső és legitim útját és esélyét választotta. A cél az volt, hogy az akkor már fél éve ellenzékben levő szocialisták számára megpróbáljon új távlatot nyitni, egyúttal szembesítve az örök és megbonthatatlan vezetést a cselekvési kényszerrel. Hogy nem lesz elég mindent változatlanul hagyni, csak azért, mert Orbán pocsék kormányfő, még nem lesz újra 2,5 millió szavazója az MSZP-nek.

A párt vezetői nem örültek a Demokratikus Koalíció létrejöttének. Először az volt a gond, hogy egyáltalán miért jön létre - szenzációnak számított, hogy Mesterházy Attila odament az október 22-ei alakuló ülésre. Aztán előjött a következő álprobléma: szabad-e a párttagokon kívül pártoló tagokat is befogadni, mintha nem éppen az lenne az MSZP érdeke, hogy a párton kívüli, de baloldali érzelmű embereket közelebb hozza önmagához. Megindult az iszapbirkózás, hogy megfelel-e az új platform az MSZP alapszabályának, végül a választmány erre egyhangúlag igent mondott. Előkerült még egy hazugság: párt épül a párton belül... Mert? A többi platform nem rögzíti hány tagja van? Nem ülnek össze időnként?

Persze, a kedélyek nem nyugodtak meg. A párt felső és középvezetése, amely egyszerre kezdte el szégyellni saját 8 éves kormányzását - összesimulva a Fidesz mélyen hazug érvelésével - és kezdett aggódni a közel húsz éves belső status quo esetleges megbomlása miatt, ma leginkább a Fidesz sajtójában üzenget saját volt miniszterelnökének és pártelnökének, hogy minimum nem értenek vele egyet. Szerintem ez kínos - a Fidesz és sajtója pedig röhög a markába.

A Demokratikus Koalíció eddig azonban elérte, amit akart. Azt javasolta, hogy az MSZP ne vegyen részt az alkotmányt előkészítő vita megaláztatásában. Ez is történt. Megalakulásakor azt mondta: legyen végre vita rról, hogy merre tartson a párt, helyezze el magát az ellenzéki térfélen, mint az Orbán-rendszer ellenzékét, egy év után legyen végre karaktere a szakmapolitikai állásfoglalásainak.

Végül a DK eljutott a pártszavazásig, amely minden ellenkezés dacára mégis megvalósul. A voksolás elé betett rendkívüli kongresszus fontos vitahelyszín lesz például a 2002 és 2010 közötti korszakról. Nyilván meg kell beszélni, hogy az MSZP előbbre jutott-e, mióta Gyurcsány Ferenc két éve nem elnöke a pártnak - előtte is csak két évig volt az... Szerintem a kongresszus - bár nyilván erre lesz szándék bármiféle határozattal - nem lezárja, hanem elindítja a párbeszédet, ha úgy tetszik, a vitát. Ha egy év eltelt érdemi cselekvés nélkül, az útkeresés aligha zárulhat le három hét alatt. Arról a vitáról beszélek, amely nem személyi, hanem belső kulturális, morális kérdésekről, pártdemokráciáról, ellenzéki stratégiáról, az Orbán-rezsim leváltásának lehetséges útjairól szól.

Az MSZP-nek legitim vezetése van. Elnöksége mandátuma körülbelül egy év múlva jár le, felhatalmazásukat a párt irányítására senki sem vitatja. A DK azonban pontosan azt teszi, amit a többi platformnak is kellene. Javaslatokat fogalmaz meg a párt számára. Lám, amióta a DK színre lépett, más platformok is mozgolódni kezdtek. Nem kell tehát ettől félni.

Remélhetőleg a pártszavazástól idegenkedő, a különböző fórumokon máris a részvételről lebeszélő vezetők is átérzik, hogy ez az út helytelen. Ha nem tetszenek nekik a kérdések, inkább arra buzdítsanak, hogy a híveik mondjanak nemet, de ne azt sugallják, üzengessék: ne élj a jogoddal, ne szavazz! Ha így tesznek, 2014-ben érdekesen visszhangzik majd, amikor országszerte mindenkit az urnákhoz szólítanának. Gyurcsány támadását pedig be kellene fejezni, mert árt az MSZP-nek, erodálja a szavazótábort.

És eközben még mindig van bőven tér és idő, hogy az MSZP minden nap fellépjen az Orbán-kormány ellen. Pártszakadás helyett pártszavazás. Új egység megteremtése az MSZP-ben. Itt tartunk jelenleg. Az utolsó esély még érvényben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr802940232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2011.05.29. 10:05:36

Mi lehet (minek kellene lennie) most az MSZP elsődleges célja:
1. Vissza csalogasson az elpártolt másfél millió támogatóból minél többet;
2. Új arculatot mutatni, amivel meg tud szólítani olyanokat, akik eddig közömbösek voltak a politikával szemben.
3. Perspektívát mutatni elsősorban a fiataloknak, azoknak, akik az Orbán-rendszerben nem látják a jövőjüket: az egzisztenciális kérdéstől egészen a szakmai-tudományos fejlődésig ( a mai napig előttem van az a kép, amikor Bajnai Gordon a most szétzilálásra szánt Közgázon tartotta előadását az ott tanuló fiataloknak);
4. Felkarolni azokat, akiket most az Orbán-rezsim a pálya szélére száműz- vagy egyenesen kiszorítja a pályáról;

Milyen arculat kell ehhez? Lamperth? Szekeres? Burány? Steiner? Baja? Push? Kovács L: Balogh A.?Tóbiás? A válasz nyilvánvaló. Hiteles, tiszta és tisztának látszó, ambíciózus fiatalok, de nem csak fiatalok, mert nem baj, ha ősz fejeket is látni a rendezvényeken.
Gyurcsány Ferenc ebbe az irányba szeretné kinyitni az MSZP-t. Befogadó pártot szeretne látni, amely képes lesz egy Orbán-ellenes közösséget létre hozni. Mindezt demokratikus úton és módszerekkel. A tagság véleményét meghallgatva és megfogadva. Ideje, hogy az MSZP-ben ne minden "felül" dőljön el.
Ehhez kívánok sikereket Gyurcsány Ferencnek és támogatóinak!

csoko20 2011.05.29. 10:14:32

Torgyánnak deja vu-je van tőletek:)))

high up!! 2011.05.29. 10:20:51

Nem csak a Fidesz röhög, hanem az egész ország. Röhögve nézzük, hogy hogy nyal vissza a fagyi. Visszagondolunk ugyanis azokra az idökre, amikor a maszop trónra emelte ezt az elmebeteg kalandor gyúrtányt, majd tüzön vizen át kitartott az ámokfutása meg az országrombolása mellett. Ma meg már verik a fejüket miatta, mert ott baszogatja öket a bukása után ahol csak tudja. És ezzel ott húzza vissza az amúgyis halottra ítélt népszerüségüket ahol csak tudja.

Ma már minden bolsi párttag látja, hogy mennyire hülyék is voltak, amikor egységbe zárva kitartottak a 2006-os népátbaszó kampánya meg kormányzása mellett, az eü ellopása melett stb. Ma már tudják, hogy a kurva sok bor ivása helyett jobb lett volna azonnal megszbadulni ettöl a rákos daganatot hozó majomtól és akkor még lett volna három évük, hogy kevesebb áldozattal kapjanak ki. Csak hogy nem ezt tették, mert gyúrtcsány führer alatt is már EGYSZEMÉLYES DIKTATÚRA volt. Ami támaszkodott arra - az öszödi beszédben is megnevezett - mintegy egytucat felsö vezírre, akik kezükben tartották maguk alatt az egész párthierarchiát.

És most jön a húggyá szarrá vert gyúrtcsány és elkezd panaszkodni, hogy a maszopban egyszemélyes diktatúra van, meg nem a nép választja a vezért. Szegény hülye gyúrtcsány csak saját magát leplezi le és emlékeztet arra, hogy ö saját maga miylen módszerekkel tudta az államcsödbe vinni az országot.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.29. 10:21:14

Gyurcsánnyal sincs sok esélye az mszp-nek, neki is el kellene tűnnie a többi régi arccal együtt, és keresni kellene tehetséges fiatalokat, akik még nem használódtak el a politikai küzdelemben.

És tehetségesen természetesen nem a karizma nélküli Mesterházy-félék értendők.

high up!! 2011.05.29. 10:28:47

Becsületes, tiszta arc a maszopban??bruhahaha!! Aki ilyen, az a közelébe se ment ennek a pártnak soha. Vagy ha közelébe is ment, azonnal elzavarták öt, mint a provokátort.
Emlékezzünk, hogy a saját óluk kölykét, Németh Miklóst is hogy elzavarták, amikor ö már 10 éve hasonló igénnyel jött vissza a maszopba. Szóval jó nagyot bukik az, aki ilyen elvárásokkal hecceli ezt a velejéig romlott, erkölcsi hulla komcsi bagázst.

És azt is meg kell jegyezni, hogy Németh Miklósban - szemben gyúrtcsánnyal - még volt is valami becsület és egyszemélyben nem baszott át egy egész országot.

dr yetee 69 2011.05.29. 10:45:48

@high up!!: Akkor államcsődből vette a Molt a Fidesz?Narancsdroid!

high up!! 2011.05.29. 10:47:12

@yetee 69: A meglevö devizatartalékokból vett ki pénzt rá, te pénzügyi zseni!

Diocles 2011.05.29. 10:56:31

T. Gréczy úr!

Amire lehetett számítani, az be is következett, meglepő lett volna, ha a Puch-Szekeres-Lamperth-féle kiskirályok önként és dalolva átadták volna a hatalmat azzal, h meg sem próbálják elbagatellizálni a pártszavazást.

Ahogy látom, ebbe már Gyurcsány is beletörődött, a nyilatkozataiban az "aktív tagság" akaratáról beszél, magyarán a "tölteléktagok" miatt erősen kétséges, h meglesz-e akár a 25%-nyi igen voks.

Ami az Önök nagy előnye, h a kérdések támadása vállalhatatlan, hiszen Önök joggal mondhatják, h aki bojkottra, avagy nemre szólít fel, annak vaj van a fején, nem akar átláthatóságot, nem akarja, h a tagságnak nagyobb beleszólása legyen, stb.
Ez az Önök nagy esélye, felvenni a kesztyűt, rámutatni arra, h bőségesen vannak olyan személyek a pártban, amelyek (Szekerestől Puch-ig) Gyurcsánynál is jóval vitatottabbak, ezért jó taktika, h Gyurcsány beszólogat a "régieknek".

A magam részéről üdvösnek tartanám, ha a jobboldal is Önök mellé állna (természetesen a kulisszák mögött), hiszen, valljuk be, Önök most éppoly hasznot hoznak nekünk, mint anno Dávid Ibolya Önöknek. :) A jobboldalnak is az az érdeke, h Gyurcsány minél erősebb legyen a baloldalon (ha a jobboldal döntéshozói és médiamoguljai idővel racionálisan cselekednek), vélhetően semmit sem akarnak kevésbé a jobboldal döntéshozói, mint azt, h Mesterházyék megszilárdítsák a hatalmukat.
Akárhogy is nézzük, itt komoly érdekazonosság van, amit persze nyíltan egyik fél sem vallana be.

Ami az Önök Achilles-sarka, és a Mesterházy-féle pártvezetés jó okkal érzett rá, az a "konzervatívok" és "liberálisok" bevonása, amely az irányzatokhoz kötödő személyiségek nevei nélkül alighanem nehezen lesz eladható a párttagságnak.
Ez tipikusan olyan kérdés, ami marketing nélkül eladhatatlan, ha az kérdés, h jöjjenek-e a "liberálisok", akkor mindenki a levitézlett SZDSZ-re gondol, ám ha az a kérdés, h jöjjenek-e olyan szociálliberálisok, mint Vágó István, vagy Bajnai Gordon, akkor ez védhető.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.29. 10:57:32

"gréczyzsolt 7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Ez azt jelenti, hogy gréczy elvtárs nem kommunikáció képes. Fossa magából az ökörségeit, de arra sem képes, hogy reagáljon a faszságait kommentelők hozzászólásaira.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.29. 10:58:47

@high up!!: te seggarcú nácipalánta! Ha Gyurcsány alatt diktatúra volt, akkor ez most mi? Maga a kommunizmus? Apád is inkáb faszéket csinált volna gyerek helyett...

high up!! 2011.05.29. 11:00:17

Nem. Az IMF hitelt (az adósságot, az államcsödöt) gyúrcsányék csinálták. Orbán csak azt tette, hogy a kapott devizát átváltotta MOL részvényre. De az is lehet, hogy az utóbbi idökben kibocsátott devizakötvényekböl befolyt pénzekböl vette a MOL csomagot. Nem lehet tudni.
S a tartalékdevizát akár aranyra is átválthatta volna, az sem jelentett volna mást, mint hogy az adósságszint nem változott, csak a tartalékok összetétele.

high up!! 2011.05.29. 11:04:03

@al kotmány aláiro álamfö: szerencsétlen agymosott bolsikám, löje ki a te szemed is a gyúrtcsány náci bandája, utána majd harsogjad, hogy ez azután nem diktatúra.

Hurri Kán 2011.05.29. 11:30:12

Mi van Zsótika, veszélyben a segg, amit eddig nyaltál? Félsz, hogy kirakják a Pártból, oszt nem lesz tovább lóvé?

regress 2011.05.29. 11:30:52

@high up!!: te agyhalott,nem akkor kellett volna visszavásárolni,mikor még olcsóbb volt?akkor miért tettek keresztbe?

high up!! 2011.05.29. 12:04:58

@Droli: Azt még tegyük hozzá a cikkhez, hogy bár a devizatartalékok csökkentek, maga a tartalék szint nem változott. Az értékpapír ugyanis pont olyan aktíva, mint a deviza.

Az meg abszolút jellemzö ezekre az erkölcsi hulla komcsikra, hogy végig azt hazudták, hogy Orbánék miatt nem tudták megvenni a MOL-t. Minden bukásukat Orbánra fogják. Mert Orbán, a kisebbségben levö ellenzéki nem engedte.

Bezzeg amikor meg elherdeálják a pénzt, arról is Orbán tehet, mert akkor meg Orbán erre kényszerítette öket.
Tiszta elmebetegek ezek a komcsik a szünet nélküli hazudozásaiktól.

Dig, Lazarus! 2011.05.29. 12:16:21

Gyurcsán mára Orbány embere lett. Egyébként teljesen érdektelen lenne, mi folyik az MSZP-ben, de amíg meg nem szűnik, az egész párt is orcsányt szolgálja. Következésképpen az olyan posztok is, amelyek kényszeresen elemezgetnek egy kimúlt izét ...
Ezt kéne már belátni, és félreállni kicsit, hagyni hátha felszínre jut valami tisztességes alternatíva.
Ugyanolyan pitiánerség, mint kézfogással ellopni Messi DNS-ét ... bohócország!!

putyi8 2011.05.29. 12:38:58

Kételyeim vannak !Érték vagyok , hol ?Most szüneteltetek, lassan lejár az egy év- s amit eddig tettem az mindig azt váltotta ki ledarálni- vagyis amikor a Gy.F.blog kezdetétől fogva lelkesen tettem a dolgot akkor a most aktivnak tünő önkéntesek folytonos kiröhögését,megaláztatását kellett elviselnem.Nem napraforgónak hivnak,változást akartam és nem értettem egyet azzal amiért most harcoltok-de egy szervezeten belül hogy lehet továbbra is ott maradni és dolgozni olyanokkal akik most a régiekkel vannak- dk-ban látják a jövőt s már ott helyezkednek és ezen belül teszik a dolgukat és a helyi ügyekben döntenek, egyik ide húz a másik oda és egymás szemébe néznek !!!!Most pedig a kételyem menjek vagy maradjak

Tita nick 2011.05.29. 12:42:05

Lenni, vagy nem lenni
az itt a kérdés.

Szerintem nem lenni :-))))))))))))))

Mikrobi 2011.05.29. 12:42:25

Jaj, már megint itt osztja az észt, /yawn
Szerintem vedd feleségül a Fletót! A nászút remélem, minél hosszabb lesz, haza se kell jönni!

oscar dirlewanger 2011.05.29. 12:51:56

index.hu/kulfold/2011/05/29/tizenket_gyerek_halt_meg_egy_nato-legicsapasban/

rohadt gyilkos banditák!!kár, hogy a magyar nato gazemberek közül csak 2 döglött meg a héten!!!őljetek, tálibok!!őljétek meg az összes geci megszállót!!!

Fell Bandi 2011.05.29. 12:53:28

Elemző legyen a talpán, aki meg tudja mondani hogy ez a két idióta ( gyurcsótány meg a gréczy) melyik kapura játszik igazából...
Náluk többet még senki nem tett a Fidesz sikereiért. Az meg hogy ők ezt szándékosan teszik, vagy csak ennyire telik nekik, az eredmény szempontjából lényegtelen.

becike4 2011.05.29. 12:57:45

@czjanos: Új arculat kéne az MSZP-nek?Itt a seggem.Még az is sokkal jobb,mint ezek a pöcsök a hazudóssal az élen.

miszpopi 2011.05.29. 12:59:07

@putyi8:
"Most pedig a kételyem menjek vagy maradjak"

Nevess egyet, így utólag egy kis önkritikával ... :)
Megalázó legfeljebb az lehet, ha ezek után még mindig azt gondolod, jó ügy, ( és önzetlen, persze :)) ) ami mellett eddig kiálltál ...

putyi8 2011.05.29. 13:14:29

A hozzászólásokat elolvasva jegyzem meg amit leirtam nemcsak az Mszp-re vonatkozik-hanem Jobbikos ismerőseim is hasonló problémákkal küzdenek pontosan azért mert vannak emberek akik felvállalják többet szeretnének tenni a civil életben.Ez ugye nem baj- ha most vidéken élnék talán egyszerübb lenne a dolgom mert egy kisebb közösségben jobban rá vannak kényszerülve a közös dolgok megtételére. Én arról beszéltem lehetősége van mindenkinek azt a közösséget megkeresni ahol ezen tevékenységeit lakóhelyének szebbé tétele érdekében megtegye- vagyis az értékről beszélek !!!!Én hobbyként festek de nem lehet baloldali,jobboldaliként festeni a kép magáért beszél és mindenkinek szól amit én lefestek NEKED SZÓL ! NEKED TESZEM !Arról beszéltem hogy bármelyik pártközösségről van szó előbb vagy utóbb a helyezkedés a lényeg vagy mindig csak azt lehet hangoztatni jön majd másik nem baj ha elmegy !

high up!! 2011.05.29. 13:36:12

Annyira borzalmas lesz, hogy a júniusi szavazás után megszünik gyúrtcsány bomlasztása. Le fogják szavazni 85%-kal, mert a hülye proli maszop tag pont töle tanulta meg Öszödön, hogy inkább nyomja 400-500 ezerért a gombot az egységre, minthogy bomlasszon, aztán visszamehet autófényezönek.
És akkor gyúrtcsány rájön, hogy a maszopban ö el van temetve, erre fel kilép, majd belép abba a pártba, ahova már belépett és marad egy 0,00000...1 %-os párt (még a torgyáni szintet se fogja elérni).
Onnantól kezdve már végképp nem fogja olvasni ennek a két nagyonmarhának a blogját senki.

m.logic 2011.05.29. 13:37:16

Megsúgom, mi az Mszp baja. Akárhogy is csoportosulnak, akárki vezeti is a pártot, a párt akkor is közpénztolvajlásra szakosodott, szar, antidemokrata emberek maffiája, melynek fedőtevékenysége a politizálás.

mirrmurrkandúr 2011.05.29. 13:53:33

újfent konstatálnom kell, hogy Gréczy egy idióta barom. Orbánt lehet pocsék kormányfőnek tartani, na de Gyurcsánnyal szemben???

Örülök, hogy ez a bolond és a nagyonmodernbeloldaligurcsányhaver hamarosan eltűnik, és talán lesz valami értékelhető párt lesz az MSZP-ből egyszer. Ez Magyarország, a baloldal, sőt, hosszútávon a Fidesz érdeke is.

orsosszar 2011.05.29. 14:11:19

2014-ban a baloldal szarrá veri (reméljük Gyurcsány miniszterelnök úrral) a választók többségét,az egyszerű embereket megalázó tolvaj gazember fideSS csűrhét !!!
Nyilasok,..újra kezdhetitek a közterületi nyilvános szarást,de reméljük minél többen szem nélkül maradtok majd!Az ilyen disznóknak nem kell szem.

orsosszar 2011.05.29. 14:13:49

Ez a "leponex" nevű fideSS gazember mekkora egy marha,...és ráadásul egy nagy orsós cigány seggnyalóka!
Ilyen állatokkal bontja szét a felcsúti cigány az országot,..remélem te disznó alkalom adtán majd tartod a hátadat egy kis masszírozásra !!!

orsosszar 2011.05.29. 14:19:27

@high up!!:
Te buzi faszfej nyilas hurka,...már megint nem kaptál pinát,ráadásul a rejszolás sem elégít ki?
Lehugyozunk,..talán attól megnyugszol köcsög.

mirrmurrkandúr 2011.05.29. 14:22:24

@orsosszar: "2014-ban a baloldal szarrá veri (reméljük Gyurcsány miniszterelnök úrral) a választók többségét" - nincs több kérdésem. Mind intellektuálisan, mind morálisan a kommunista hagyományok hithű követője. Még jó, hogy soha többé nem kerültök hatalomra ebben az országban. :-D

dtk74 2011.05.29. 14:40:33

@mirrmurrkandúr: A kommunista (gondolom szocialistára gondolsz, mert kommunizmus még nem valósult sem nálunk, sem máshol a világon) hagyományok, azaz szűk csoport által irányított erős állam, kontrollált média, felülről irányított gazdaság, oktatás, az állam szükségleteihez igazított törvények, ellenőrző szervek kikapcsolása, ellenfelek ellehetetlenítése, szükség esetén lecsukása, véleményed szerint Gyurcsányra jellemzőek?! Az ő hibája nem ez volt, épp ellenkezőleg, ott "kúrta" el, hogy gyenge kézzel kormányzott, nem mert szembemenni az állásukat féltő MSZP funkcionáriusokkal. Ellentétben Orbánnal, mert neki van mersze belelépni bárkinek az arcába. Tanár, rendőr, vállalkozó, vagy akár a Te arcod, mindegy. Ha útban vagy pórul jársz, a cél szentesíti az eszközt.
Ez a kis hazánkban megélt szocialista útra inkább emlékeztető módszer, amiről egyébként nem állítom hogy pillanatnyilag szükségtelen lenne. Nekünk tényleg Mohács kell.
Engedj meg még egy jóslatot, a Fidesz nem akar 4 év múlva nyerni, csak annyi a cél hogy ne veszítsen nagyot. Ezért biztosítja magát, befolyását, hatalmát gazdasági, ügyészségi stb. vonalon sok évre. Nem politikai hatalom a cél, az csak az eszköz. Fantáziátokra bízom , hogy mihez.

orsosszar 2011.05.29. 14:55:57

@mirrmurrkandúr:
nincs több kérdésem"

...megnyugtatsz,de nem gondolod komolyan,hogy ezentúl már csak a felcsúti cigány lesz a miniszterelnök?Ugye nem vagy ennyire hülye ?

Hurri Kán 2011.05.29. 14:58:03

@orsosszar:
Hű, te szörnyen feszültnek tűnsz, szerintem dobd el az egeret, menjél, ránts rá, hidd el, utána egész más lesz.

orsosszar 2011.05.29. 15:11:11

@gyvy:
Jó hokizni,..tényleg megnyugtat ? Mondd nő nem áll veled szóba?
Te tudod öreg,..a rejszolás magánügyed,de remélem orsós fényképére ejakulálsz .

orsosszar 2011.05.29. 15:12:56

Kedves jobboldal,..önöknek már nagyon hiányzik a Parlament KÖRBESZARÁSA,...másra nincs is igényük ?

Hurri Kán 2011.05.29. 15:12:59

@orsosszar:
Ja, nem, nekem nincs ilyen problémád... csak az a rengeteg feszültség meg idegesség, ami benned van, az előbb utóbb mindenféle csúnya betegséghez vezethet, érted. Aggódom miattad ezért.

orsosszar 2011.05.29. 15:20:44

Kedves jobbosok,..nekem annyira megható volt amikor 2006-ban leguggoltak a Parlament elé,..és szartak meg szartak,..kezükkel egy vekkert ráztak,..és kidülledt nyaki verőerekkel, eltorzult arccal üvöltötték :viktor,viktor,viktor,viktor,viktor,viktor,viktor, .stb,...nem semmi az ember az önök köreiben bolondokházában érezte magát !

orsosszar 2011.05.29. 15:22:25

@gyvy:
Mondom ,...nem érdekel, hogy rejszolsz,...magánügy !

oscar dirlewanger 2011.05.29. 15:27:12

akkor lesz jó ez az ország, ha eltakarítjuk a cigányokat, meg zsidókaat!!éljen a fajilag tiszta, árja magyarország!!!nem kell a demokrácia, kutyák!!!!

oscar dirlewanger 2011.05.29. 15:29:25

ha már szóba hozta valaki, én nem körbeszarnám, hanem fel is gyújtanák a parlamentet, azt a bűntanyát!!!

orsosszar 2011.05.29. 15:33:24

@oscar dirlewanger:
Akkor orbán viktor a tiéd,...Ö fajtatiszta !

oscar dirlewanger 2011.05.29. 15:46:07

@orsosszar: kit érdekel orbán, én hitlerista vagyok!!!

Kalmár 2011.05.29. 16:37:24

A cikk írójához és a firkálmányához is illik a vita színvonala.
Megyek is gyorsan mert összekenném a talpam. Jó hétvégét.

orsosszar 2011.05.29. 17:06:06

@oscar dirlewanger:
kit érdekel orbán, én hitlerista vagyok!!!"

..no,..annál inkább orbán a tiéd !

orsosszar 2011.05.29. 18:54:27

Orbán Viktor dolgozik ?
Péntek: zenehallgatás a pápával Rómában
Szombat: BL döntő Londonban

"Orbán Viktor - mint az 1:38-nál látható - az ezüstérmes Manchester United játékosaival még nem fogott kezet, majd - 4:12-nél - a Barcelona futballistáinak egyenként gratulált."
www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/komment/20110529-orban-viktor-parolazott-a-barcajatekosokkal.html?cmnt_page=1

Ennyit még a Torgyán se utazgatott közpénzekből.
Ez a bugris kikanalazik mindent, amit ebből a miniszterelnökségi buliból ki lehet, bennünket meg hajtana, mint a rabszolgát, az ingyenélője!

ORBÁN ELVTÁRS, DOLGOZNI IS KÉNE NÉHA, NEM CSAK MUNKÁRÓL PRÉDIKÁLNI ÉS BULIZNI JÁRNI KÖZPÉNZEKBŐL!

Kosinva 2011.05.29. 22:02:04

Az a baja a magyar demokráciának, hogy az ellenzék nem valamilyen elv mellett határozza meg magát, hanem valaki ellen. Így jöttre a mostani Fidesz, ami egy konzervatív és liberális jobboldali pártból belesüllyedt 2004 után egy Gyurcsány-ellenességbe (ebből próbál kimászni a jobboldal mérsékelt fele, hogy valamiért létezzenek és ne valami ellen), a baloldal meg nem is változott, magukat Orbán ellen pozicionálják már 98-tól, hisz kommunisták már nem lehetnek, szociáldemokraták meg nem is voltak, ha mégis voltak ilyen kezdeményezések már régen megölte a párt. Magyarországnak az a szerencséje, hogy kedves exkommunista nénik és bácsik, ki fognak halni lassacskán.

cutcopy 2011.05.30. 13:02:13

"Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció megmozdította az MSZP-t"

Fletó már régebben is megmozdította az MSZP-t: 45 százalékos támogatottságról 17-re..

"szenzációnak számított, hogy Mesterházy Attila odament az október 22-ei alakuló ülésre"

Az remek bravúrja is volt a médiának amikor rögzítette Fletó lebiggyedt száját megtudván, hogy az ováció nem neki hanem Mesterházynak szól..)

"A párt felső és középvezetése, amely egyszerre kezdte el szégyellni saját 8 éves kormányzását"

Látod Zsóti arról van szó amire te meg nyolc évig büszke voltál..

"A Demokratikus Koalíció eddig azonban elérte, amit akart. Azt javasolta, hogy az MSZP ne vegyen részt az alkotmányt előkészítő vita megaláztatásában"

Ez csak természetes, Fletonovics már Őszödön bejegyeztette a "nem csináltunk semmit" munkastílust..

"az MSZP előbbre jutott-e, mióta Gyurcsány Ferenc két éve nem elnöke a pártnak"

Hát még mennyit jutott előre amikor az elnöke volt..)

"Lám, amióta a DK színre lépett, más platformok is mozgolódni kezdtek"

Erre mondja a vicc hogy én meg már csak egy sört kérek..!

orsosszar 2011.05.30. 15:43:25

Hatalmas egy marha ez a "leponex" nevű fideSS lepény,ráadásul orbán seggébe szorult a feje!

jenőke 2011.05.31. 02:39:03

@al kotmány aláiro álamfö:
A faszék nem két szó?
Helyesírás??...

orsosszar 2011.06.01. 05:21:24

A "szeretett" orsós vitya 48 éves lett állítólag. Szerintem ez biológiailag lehetetlen,...a szar nem bírja ki eddig !

orsosszar 2011.06.01. 05:21:24

A "szeretett" orsós vitya 48 éves lett állítólag. Szerintem ez biológiailag lehetetlen,...a szar nem bírja ki eddig !

mlaci54 · http://pacin.hu 2011.06.02. 08:00:26

@Kosinva: A Fideszből! :-) Egyébként azok a kedves exkommunisták szocialisták és köztük van az édesanyád, meg az édesapád. Egyébként pedig a nagymagyar jobboldal által két világháborúba sodort, tönkrevert
Magyarországot építették újjá - neked. Több tiszteletet fiacskám! Amennyit adsz, annyit kapsz.
süti beállítások módosítása