A sok rettenetes hír közepette érkezett egy nagyszerű is. Jövőre, az István, a király harmincadik évfordulójára ismét bemutatják ezt a nemzeti kincset. A Boldizsár Miklós, Ezredforduló című drámája alapján írt rockoperát Alföldi Róbert viszi színre. Igen, az az Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója. És Szörényi Levente, a konzervatív gondolkodású művész. Ők együtt.

Az utóbbi napokban nyilván akadt már olyan, aki ezen felháborodott a jobboldalon, hogy a posztjáról folyamatosan kiutálni próbált Alföldivel "miért áll szóba" egy Szörényi Levente. Egy Bródy az hagyján, de egy Szörényi? Pedig a válasz egyszerű: két nagyszerű, a világ dolgairól vélhetően nagyobb részt eltérően gondolkodó művész izgalmas közös munkájáról van szó. Amikor egy nemzeti alapmű, amely immár generációk himnusza határon innen és túl, kaphat újabb művészi értelmezést. Alföldi Róbert kiváló színházat visz a Nemzetinél. Telt házakkal, izgalmas nagyszínpadi és kamarabemutatókkal, nemzetközi elismerésekkel. Egy tehetséges ember áll egy nemzeti kulturális intézmény élén. Szörényi Levente pedig most Bródy Jánossal együtt odaadja a művét ennek az invenciózus, náluk húsz évvel fiatalabb rendezőnek.

A helyzet, amikor az ellentétek vonzzák egymást. Gondoljunk bele, mennyire mást gondol Szörényi és Bródy. Kettejük életműve mégis az elmúlt ötven év megkerülhetetlen kultúrkincse. Ha úgy tetszik, a nemzeti kulturális örökség része.

Nem kétséges számomra, hogy az István, a király előadása az Arénában és a szegedi szabadtéren, rendkívüli érdeklődést fog kiváltani. Az emberek tódulni fognak, hogy lássák: hogyan értelmezi Alföldi Koppány ősi szenvedélyét és István gyilkos, mégis történelmi döntését Európa mellett. Kik játsszák majd a szerepeket, lesznek-e magyar zászlók, vagy létezik-e más típusú, a szívre és lélekre ható nemzeti, és színházi szimbólum.

Az István, a király az enyém is. Ott voltam a premieren a Királydombon, az 1990-es népstadioni bemutatón, sajtófőnöke lehettem a csíksomlyói, ötszázezres csodának, a színpad mellett én kiálthattam világgá és szólíthattam színpadra egy ki-kihagyó mikrofonba az ünneplés közben a szereplőket, a társulatos feldolgozásban a fiaim szereplők lehettek. 

Én már most, ünneplőbe öltöztetett lélekkel várom az István, a király új premierjét.

Szörény, Bródy, Alföldi. Zsenik találkozója.

Végre valami jó dolog is történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr214822745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.07. 11:16:39

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: A nácizmus szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri szoboravató beszéde 2012.10.07. 11:15:51

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. A Vasgárda “Mihály Arkangyal Légiója” ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rkrm 2012.10.07. 20:10:53

@kispestipeti: azt, h jobb, bal, nemtom. Sejtéseim vannak:) De!! Nem tettek keresztbe a nemzeti gondolkodásnak hoszzútávon sem. És nem gúnyolódtak...

Amocsok 2012.10.07. 20:11:57

@ekszvájzed: Hu bakker! Te ezeket a körmondatokat kopizod valahonnan, vagy ezt tanítják valahol?

2012.10.07. 20:19:25

@pokesz70:

Nem akadtam ki. Szeretem a rockoperákat, musicaleket, csupán az aggaszt bennük hogy ma már mindenből, nálunk pl. már az összes ált. isk. kötelező olvasmányból is :) azt akarnak csinálni mert annyira trendivé vált. (A következő talán a Tüskevár lesz? (Új film már van, az is vitatott))

És szeretem a fantasztikumot, a sci-fit, stb. Az IAK-ban pont az tetszett, hogy modern a kiszerelése, ahogy a Jézus Kisztus Szupersztárban, stb. Itt a bajom azzal van, ismétlem, hgy egy világnézet szerint CSAK az lehet a művészileg jó, ami MINDENÁRON bele akar túrni valamibe, ha muszáj, ha nem. Ezt mondom itt, mindvégig.

Mert sose értettem, hogy valamit azzal "porolunk le", hogy teljesen kiforgatjuk abból, amiről eleve szólna, mert vagy óvodás gyerekeknek, vagy plázacicáknak, vagy napi 30 percet erre szánó rohanó menedzsereknek, vagy már szellemileg kevésbé fogékony nyugdíjasoknak szánjuk, akik sokszor csak az előadó "celebek", meg a divatosság, a felkapottság miatt mennek be.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.10.07. 20:19:39

@Amocsok: Az igazat sokféleképp le lehet írni.
Igényesen egyszerűen, akárhogy...
Ezért vannak szarba, és ezért vannak leszarva magasról a libsik.

pereszke 2012.10.07. 20:19:48

@ekszvájzed:
szerintem olvass könyveket, járj el hangversenyre, esetleg színházba, nem tudom próbáltad-e már valamelyiket korábban.
ártani biztosan nem fog, bár nem gondolnám hogy a böfögésnél mélyebb gondolatok különösebben felkelthetnék az érdeklődésedet.
aztán ha túl vagy úgy kb harminc évnyi kulturális élményen, akkor gyere ide ugatni a kultúráról.
már megint libsizel, kis köcsög náci. :)

rkrm 2012.10.07. 20:21:13

@veracity: király vagy,megy a drukk, minél több nőt megdönthess. Csakhogy a nemzeti oldalnak nem lehet elfogadni a homoszexulatitást semmilyen formában:
1. a Biblia világosan fogalmaz ("Isten az embert férfinak és nőnek teremtette..."
2. a nemzethalál egyik oka. Nemcsak a szaporodás miatt, hanem az erkölcsi rend felborulásáért. Ami mellesleg az egyik különbség az ember és az állatok közt. Az ember oda tud figyelni, tudta régebben, mi a jó hosszútávon is.
3. a homoszexualitás divat. Nyomják minden lehetséges területen: ez normális, mindig volt, ugyanolyan ha férfival dugsz, mintha nővel. Holott ez nem igaz. Persze ma már ugye jobban lehet a történelmet nagy erőkkel hamisítani, mint régebben. Mindenki buzi volt: JÉzus, Szt István, Teleki (az összes:)), Petőfi, Mátyás király, megazorbán:) Vicc. Az nem, hogy az agymosott fiatalok meg kajálják.

Szóval ne féljetek (tudják akikeről írok), nyerésre álltok! Az új honfoglalásra.

Én viszont megyek, mert nem érek rá itt minden hülyeségre reagálni, meg jobb dolgom is van, minthogy kommentelgessek. Regisztráltam még régebben egy másik "cikk" miatt. Legalább tanulta vmit: tényleg 9 millió elbutított hülye van. A maradék maradhat.

Jó éjt!

2012.10.07. 20:23:16

@Amocsok:

Kidolgozom őket, odafigyelve rájuk, mégpedig a fejemben, ahogy anno liberális mestereimtől tanultam ... :)

Arról már nem tehetek, hogy a napjainkra elterjedt minimalista verbalitás hívei többször is neki kell fussanak néha ...

Amocsok 2012.10.07. 20:35:17

@ekszvájzed: Ha szabad javasolnom, próbálj kicsit tömörebben fogalmazni! Hogy valakit gyűlölsz, mert libsi, azt néhány szóban is el lehet mondani. Így egy kicsit erőltetett, izzadtság szagú. És valljuk meg őszintén, unalmas is.

2012.10.07. 20:36:41

@pereszke:

Nyitott kapukat döngetsz, kisgomba. Csak azért libsizek, mert te szeretsz nácizni, úgy látom, és hozzád igazodom, hogy felfogd a üzenetet, ha már ilyen szépen rontottál be ajtóstul ide. Inkább örülj. És érd be ennyivel, mert nem ovizok veled.

2012.10.07. 20:46:38

@Amocsok:

Nem azért, mert libsi, anem azért, mert ezzel együtt gyűlöli azt, aki nem az. Ettől pedig hányok, hisz nem tesz különbségeket, hogy ki és miért is, márpedig nekem anno épp ezt hirdették, hogy árnyalatokban kell szemlélődni, meg az embert látni. És a fenti válaszommal neki remélem most elég lakonikus voltam :)

pokesz70 2012.10.07. 20:46:55

@ekszvájzed: Én sem a Barátok Köztről beszéltem. Hanem arról, hogy attól bír maradandó értékekkel egy alkotás, ha az időn átívelve tud megszólítani embereket, ha a mondanivalója örökérvényű. De ettől még a formaisága változhat, átformálható, átvariálható -- ettől él és lélegzik és nem lesz belőle egy múzeumi darab. Sőt, így tud igazán hatni, így tudja az adott kor kontextusában is érvényre juttatni a mondanivalóját, az értékeit. Mint Jimi Hendrix és az amerikai himnusz. Mint a Csík zenekar vagy a Balkán Fanatik. Mint a West Side Story. Mint az István, a király. Uff, én befejeztem.

Amocsok 2012.10.07. 20:47:59

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Az igazat sokféleképp le lehet írni.
Igényesen egyszerűen, akárhogy..."
Nekem az "igényesen egyszerűen" tetszik igazán. A dagályosan dagonyázás kicsit avittas.

pereszke 2012.10.07. 20:53:18

@ekszvájzed:
ezért lehet jó ennyire tudatlannak és korlátoltnak lenni, mert így még büszke is lehetsz rá :)
azt azért majd egyszer vegyétek észre, hogy az értelmesebbjének nem számít ki jobb- vagy baloldali, az sem hogy honnan jött és hová tart, csak az számít mit tud hozzátenni a nagy közöshöz a melldöngetésen kívül.
a ti mércétek meg az hogy mennyire magyar meg nemzeti, és aki szerintetek nem üti meg ezt az értelmetlen nem létező szintet, az nem is ember tulajdonképpen.
sok boldogságot nektek a nagy magyar nemzeti öntudatban, de abban azért ne legyetek biztosak nem most basszátok tönkre újra m.országot hosszú évtizedekre

2012.10.07. 20:56:27

@pokesz70:

Nem is ezzel vitáztam, hanem egy divattal, és felállított, kötelező trenddel, ami nem szükségszerűen az egyéni alkotó tényleges közlési vágyából fakad, hanem arra kényszeríti azt, hogy parádézzon is vele, mert az idomítottak azt kajolják.

(Mint akár a Karinthy-novella cirkuszi zenebohóca, a hegedűvel, miután egy ingó tákolmány tetejére mászott a porond közepén, azzal a dallammal, ami világéletében szólt a lelkében ...)

Ég veled, harcos. Ne feledd, tényleg egyetértek azzal amit mondasz, nem erről van szó, de nem érted te sem, hogy én mit nem értek.

veracity 2012.10.07. 21:00:03

@rkrm: A Bibliát nem tudom vitatni, valószínűleg csak úgy lehet értelmezni, hogy az elítéli a homoszexuális cselekedeteket.

A nemzethalál víziója a melegek miatt nagyon erős túlzás. Ha arra gondolsz, hogy nem lesz elég nemzőképes férfi, akkor tévedsz. Egyetlen egészséges férfiú akár több ezer gyerek nemzésére is képes és még csak nehezére sem esik. Szóval a kieső melegek pótlását nyugodtan ránk bízhatod, heterokra!

Azzal persze egyetértek, hogy a mi társadalmunk a családi egységre épül. Ha a család mint alapelem szétzilálódik, a társadalom is bajba kerül. Sajnos a szocialista liberalizmus a legkevésbé sem értékeli helyén a családot.

Az általam óhajtott 90 %-os melegség persze szükségessé tenné a család, mint fogalom átértékelését. A többnejűség szerintem megoldás lehetne erre. Természetesen ez irreális. Az 5 % körüli melegségen nem változtat az sem, ha a liberálisok inkább 25 %-ot szeretnének és az sem, ha a konzervatívok 0 %-ot. Úgyhogy a nemzethalál még várhat, legalábbis emiatt bizonyosan.

Az hogy divat a melegeket dícsérni, az tény. Nyilván azért, mert aki meleg és megfelelő pozícióban van a médiában, az igyekszik a saját nemi helyzetét társadalmi szempontból stabilizálni. Érthető ez.

Én persze tudom, hogy amit én mondok, az csak vicc, és semmi jelentősége. Hiába szeretném én ha több lenne a meleg, attól még nem lesz több. Hiába szeretnék én egyszerre két jó nőt is, nincs rá sok reményem, már csak korom folytán se. De a lényeget próbáltam hangsúlyozni, kár ellenállni, hagyni kell, hadd tomboljon a homoszexuális média. Csak addig juthatnak el, ameddig a természet engedi őket, valahol az 5 %-os határ környékén neki mennek a falnak. Nincs tovább.
Nem lesz nemzethalál, ne félj!

Az igazi sztrovacsek 2012.10.07. 21:00:20

@ekszvájzed:
"...mégis mitől kéne hogy "nemzeti" legyen egy "nemzeti" színház?"

Semmitől. Vagy pontosan annyitól, amennyitől "nemzeti" egy nemzeti stadion, vagy egy nemzeti múzeum, egy nemzeti légi társaság, stb.
Ebben az esetben a nemzeti szó csupán annyit jelent, - kellene hogy jelentsen - hogy ez az adott ország központi, az állam által fenntartott és irányított ilyen jellegű intézménye.
Szerintem.

Amocsok 2012.10.07. 21:02:58

@rkrm: Fogalmam sincs, hogy kerül az eredeti hírhez ez a téma, de egy tévhitet feltétlenül el kell oszlatni.
"Isten az embert férfinak és nőnek teremtette..."
A Bibliában két verzió is van. Az egyikben valóban sárból gyúrta az egyiket, majd a másikat, vagy egyszerre, ez most mellékes. A másik verzióban viszont csak Ádámot teremtette. Majd kivette az oldalbordáját, és azt formálta nővé. Mai biológiai, genetikai ismereteink szerint így Éva génjei megegyeznek Ádám génjeivel. Ez pedig azt jelenti, hogy a nemük is megegyezik, mindketten hímek.
Úgy vélem, a két verzió nem teljesen fedi egymást, világos fogalmazásról egyáltalán nem beszélhetünk.
Abba most ne menjünk bele, hogy Ádám és Éva bibliai történetét már csak fundamentalista körökben szokás szó szerint értelmezni, továbbá, hogy aki buzizás közben a Bibliát emlegeti, annak nem sok köze lehet az istenhithez.

2012.10.07. 21:05:55

@pereszke:

Nem öntudat kell ide, hanem hogy a magadénak is érezd ezt a helyet, mindennel, ami hozzá tartozik, és ne bántsd azokat, akik itthon vannak benne, és általában akik semmi rosszat nem tettek neked, ahogy én sem tettem, és nem tenném.

Hidd el, a végtelenségig tudnám itt nyúzni ezt az atavisztikus öri-hari témát veled, de szerintem olvass visza itt engem egy kicsit ha ráérsz, és próbáld meg nem a moziban látott emberevő náci zombikat és démonokat vizionálni, legalább egy egészen icipicikét. Talán még sikerülhet.

Arról se nyissunk itt vitát, hogy ki mit (hogyan, miért, és mivel) baszott el, mert nekem azt megállapítani elég ez az elmúlt 22 év, hogy meglegyen róla a véleményem, az azt megelőző kb. negyvenről meg nem is beszélve.

2012.10.07. 21:15:18

@Az igazi sztrovacsek:

És a "nemzeti" intézményekben úgy kell megnyilvánulni, ahogy ezt az alföldi teszi? Szerinted nincs felelőssége? Ha már egyszer az állam fizeti, amit az ő munkájáról ítélnek meg ...

Különben is, az a komcsiknál volt, hogy "állami" de ha egyszer nemzetállam vagyunk? (Nem pl. únió, vagy törzsi szövetség)

Egy államot be lehet piszkolni azzal, mindenki más előtt, ahogy egy intézményében megnyilvánulunk, az lehet politikai eszköz. De azt, aminek ez az állama, talán nem annyira ildomos, mert nem az tehet arról, ami miatt lobeltánk a tagadás útjára lépett ...

veracity 2012.10.07. 21:20:16

A téma a hírhez Alföldin keresztül kapcsolódik.

Annyit még, hogy az említett biológiai 5 % lehet téves is.

A manifeszt homoszexuális arány erősen függ a társadalmi viszonyoktól, az elfogadottságtól és a társadalmi szerkezettől.

Régen, a magyar kis falvakban a manifeszt, nyílt melegség olyan ritka volt, mint a fehér holló. Ott mindenki ismert mindenkit, és a társadalmi (vallási) erkölcs erősen elnyomta a biológiai igényeket. Egyszerűen nem tudott meleg lenni az, aki meleg volt (szándékosan nem buzit mondok, eredeti megszólalásomat támogatandó).

Ha pedig a börtönökre gondolunk, világos, hogy a körülmények nyomására az arány akár 10 %-ot is elérhet.

Tehát nem lehetünk biztosak abban, hogy a biológiai plafon 5 % körül van, lehet több is a társadalmi elfogadottság, a divat hullámzása alapján.

Én ugyan könnyen viccelődök a nőkért folytatott versennyel, de ha arra gondolok, hogy a saját fiam is lehetne meleg, hát akkor mindjárt elmenne a kedvem a vicceléstől. De mások gyereke csak legyen bátran meleg! Azért a rokonságomban se legyenek melegek, inkább csak az idegenek gyerekei melegedjenek be. Ha arra gondolok, hogy mégis csak a magyarok állnak közelebb hozzám, akkor inkább legyen sok osztrák meleg, meg szlovák és román! Majd segítünk!

nu pagagyí 2012.10.07. 21:25:07

@ekszvájzed: Akkor halljuk mi tetszik neked. Mert azt részletesen eldadogtad, hogy mi nem. Talán az a baj veletek, hogy nincs semmi, amit adni tudnátok. Douma van és vinnyogás. Nem gazdagítjátok ezt az országot, csak pusztítjátok.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.07. 21:32:38

@ekszvájzed:
Alföldi is a nemzet része. Tetszik-nem tetszik, erre is van igény, - amit a telt házas előadások bizonyítanak - és az államnem teheti meg, hogy csak az egyik oldal híveit szolgálja ki. Ha már egyszer az állam fizet, vagyis azok az adófizetők is, akiknek tetszik amit csinál. Az nagy baj, ha egy államot egy színházi rendező munkájáról ítélnek meg.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.07. 21:40:08

Más.
Dunaföldvár után Sopronban is győzött az MSZP. Minkét helyen "hagyományosan" FIDESZ-es jelöltet vertek meg, nem kicsit, nagyon.
Korábban veretes értekezéseket olvastam itt arról hogy az időközi választások eredményei mennyire híven tükrözik a pártok éppen aktuális támogatottságát.
(Akkor sem értettem ezzel egyet, meg most sem.)
Vélemény jobbról?

kispestipeti 2012.10.07. 22:19:12

"Magyarok! Férfiak és asszonyok!" (no meg libsik és nácik, melegek és heterok) "Hallgassátok Koppány vezért! Nem kérdem én anyád miért szült világra. Nem kérdem én apád ki volt"
Hallgassuk meg a művet inkább, mindenki jobban jár, mint itt ennyit, ennyire egymásnak feszülgetni és ismeretlenül sértegetni csak a nekünk valamiért nem tetszőket.

2012.10.07. 22:31:49

@ekszvájzed:" Mert azt kérdeztem volt: ha egy művelődési intézmény nevében a "nemzeti" szó szerepel, az nem jelenti-e azt, hogy az ott dolgozók akármilyen genitáliáikból fakadt, ám a politika egyik, most épp ellenzéki oldala által lelkesen, és az erre kiképzett műkritikusok tekintélyének birtokában "művészetnek" nevezett végtermékeket talán mégsem szabadítanak el a saját perverz, "önmegvalósító" vágyaikból fakadóan az oda besereglett kultúrafogyasztók arcába? "

Nem, nem jelenti azt.

2012.10.07. 22:37:42

@veracity:" Az 5 % körüli melegségen nem változtat az sem, ha a liberálisok inkább 25 %-ot szeretnének és az sem, ha a konzervatívok 0 %-ot. Úgyhogy a nemzethalál még várhat, legalábbis emiatt bizonyosan."

Miért van az a téveszmétek, hogy az elfogadás egyenlő a támogatással? Eleve két külön fogalom . Gondolom, magyarul tudsz?

komplikato 2012.10.07. 22:42:17

@π/kőc: Lövésem sincs konzervatív vagy sem, de megkérdőjelezni azok után amit letett az asztalra, hogy művész, ahhoz nem elég tahó parasztnak lenni ...

leponex 2012.10.07. 23:09:46

@Az igazi sztrovacsek:
"Akit a NÉP le akar váltani, azt le fogja váltani, oszt jó napot."

Bezony, ezt mondta a Patás is :)

"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

Akkor mire fel ez a permanens rinyálás a diktatúráról, regisztrációról meg a betonozásról??

Nekünk királyságpártiaknak nem okozna lelki törést, ha egy másik, jobb kormányunk lenne ... De jelenleg nyoma sincs annak, hogy bárki más virítana a láthatáron ... Tán 2017-ben ...
;-)

2012.10.07. 23:13:51

Utószavam itten.

Hát akkor fetrengjetek a magatok dagasztotta mocsokban immár itt is tovább, drága libbancsok és higyjétek nyugodtan azt, hogy ezért majd mindenki becsülni fog benneteket. Az ember csak azt kérné tőletek, a lehető legnormálisabb hangon is, hogy ne sajátítsátok ki magatoknak azt, ami nem is biztos, hogy csak a tiétek.

És magatokból kikelten ugattok itt, még a korábban visznylag visszafogottnak megismert nickek is, arról, hogy mi a művészet, és bunkó, meg náci az aki szerint nem biztos, hogy az, és akik tovább is menve ennél, azt is tételezik, hogy az alföldi egy másokat is fertőző, beteg állat, aki pozícióját aberrációinak terjesztéséhez használja.

A művészetnek, legalábbis annak, amit amit ma, és régen is a világ lakóinak túlnyomó töbsége azzal azonosít, ehhez a kultúrszeméthez, a direktben buzulva másságmániákus, és abbéli mivoltát nyílt színen hirdető provokációhoz, ország elleni vádaskodásokhoz és általában az ezen a címen máshol, más libsi favoritok által is szétkent fikához annyi köze van, mint a budin kiszart, rothadó bélféreghez.

De ti csak imádjátok tovább, ész nélkül ezt a szent fétiseteket is, mert látom, ebben aztán végképp nem ismertek semmi irgalmat, ez a ti bálványotok.

Elvégre nem vonyítanátok ennyire miatta, ha csak egy bivalybasznádi pajtaszínház góréja volna. De nektek pont az kellett, ez a ti végtelen örömötök, hogy az ország fővárosában azt a szót, hogy "nemzeti" ez a majom csócsálgathassa, bármi kibacott nagy tehetsége is van bármihez is egyébként.

Fenének nem lehet itt szerintetek pusztán az "állampolgárnál" többnek lenni, más általatok jobban szeretett országokban másoknak meg igen ...

Már az nagy tett volna ezért az országért, ha valaki olyat szólna egyszer be nektek, amitől befogjátok a gyűlölettől izzó pofátokat. Annak örülök, hogy azért beszélhettem rendesebb fazonokkal is, mielőtt idegyűltetek volna állatkodni.

És ha nektek büdös az, hogy valakiknek, még van "nemzet" a szemében, meg az eszében, és ez a szó számukra nem lett "értelmezhetetlen", akkor továbbra sem értem, miért nem jobb nektek ott, ahol nem laknak ilyenek, és a pacifista megoldást választva, amit állítólag annyira szerettek, szépen otthagyni őket a francba, hadd nemzetieskedjnek saját maguknak.

Előbb-utóbb, ha az összes csápolója ennek az izének végül pont be is fér majd a nézőterére, csak megjön végül erre a kedvetek, és szerintem elég kevesen sírnának utánatok,

ahogy ti se most, énutánam, hogy megunva a magasan kvalifikált, színház-koncert-kiállítás-könyvtár csiszolta stílusotokat, erről a helyről távozásba léptem.

komplikato 2012.10.07. 23:18:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezt olyan országban elmagyarázni, ahol pl. olyan szó mint kompromisszum a teljes ellentété jelenti min más civilizált országban? Nem hiszem érteni fogják ... vagy akarnák.

komplikato 2012.10.07. 23:26:03

Baromi egyszerű a képlett. technokrata vagyok. Ha valami működik, akkor működik. Pont.
Egyenlőre az Alföldi színháza működik, nem kicsit jól.
Valahogy nem nagyon hallom mi történt a jól működött Új színházzal, mióta Dörnek "szakértő" kezei közé került. De erős gyanúm, hogy nem megy már úgy, sőt.
Ha véletlenül vagy idővel ennek ellenkezőjét vélném látni és hallani, akkor elhiszem, hogy a Dörner is jól működik a pozíciójában
Addig meg lehet valakinek a vélt vagy valós szexuális beállítottságával dobálózni, de én sem kérdem meg az itt posztolóktól, hogy asszonyt hányszor és milyen pózban döngeti vagy egyáltalán kivel és mikor csinálja. Mert semmi közöm hozzá. És mert semmi köze ahhoz, hogy az illető jól végzi a munkát vagy sem.

komplikato 2012.10.07. 23:36:40

@veracity: Nagy nemzetvesztés para közben esetleg lehetne olyan államapparátust odatolni aki nem úgy támogatja a gyerekvállalást, hogy valójában a gyerekvállalók nagyobb részével kiszúr. Esetleg feszegethetnénk, hogy miért nem tesz senki az ellen a nem normális állapot ellen, hogy kb. a párok 20-25%-nál legalább az egyik félnek problémát okoz maga a nemzés.

sugó 2012.10.08. 00:37:31

Stohl Buci majd meztelenül eljátssza valamelyik főszerepet, mondjuk Koppányt, ha a dramaturg benne hagyja István és Koppány szerepét!?
Lehet, hogy modernizálják és Gyurcsány jön a vörös iszapon át, fekete térdzokniban és izraeli zászlót lenget.

kúrórudi 2012.10.08. 01:17:22

@ekszvájzed:

te meghibbantál...

"Mi a francért akarjátok mindenáron elvetni a régi korok művészetét, és halottnak nyilvánítani, tényleg mint valami punk lázadók ... Mi annyira utálatos benne? Tilos szeretni, és máig elevenként nézni rá?"

egy 1983-as rockoperáról van szó! mégegyszer leírom: rockoperáról. milyen "régi korok"-ról beszélsz te archaizáló műkonzervatív idióta? egy operaimádó számára a rockopera már önmagában az, amiről te pofázol.

látod, a műkonzervativizmusnak itt a csapdája: melyik az az időpont ami az etalon. amihez betegesen ragaszkodni akarunk....

a poszt témája amúgy e tekintetben is zseniális. a keményvonalas jobberek pont az előbb említett origónak tekintendő időpontokkal amúgy is bajban vannak. lásd nagymagyarország esetét. istán viszont a legérzékletesebb példa a teljes belső önellentmondásra. istván az ősmagyar pogányságot cserélte a keresztény európára... koppány és az őspogányok szemszögéből maga a hazaáruló.... az abszurd az egészben a jobbosok istvánhoz való viszonya.... az enyhe jobbos keresztény nemzetalapítóként tekint rá. a keményvonalas rovásírásozók bár nem mind mondja ki, de számukra valójában euóra seggnyalója és a haza elárulója.... és ennek végiggondoláyakor a legtöbb jobber kussban marad. ha meg több jobber van egy társaságban akkor zavartam pislognak egymásra hogy akkor ez most hogyis van?? erre nem tartalmaz viktor és kommunikátora szijjártó pártkönyve előírásokat és tanácsokat....

az istván a királyban épp ez a zseniális és egyben a szomorú is: hogy ma is igaz.... és csak remélni tudom, ha alföldinek lesz annyi tehetsége és bátorsága hogy enyhe mai áthallásokat belevisz a darabba..

kúrórudi 2012.10.08. 01:22:17

@sugó:
értelme 0 annak amit produkáltal de gyurcsányoztál meg zsidóztál egyett. ügye vagy, ezért már jár egy szijjártó bögre... légy büszke rá.

hogy saját gondolataid nincsenek? nem számít. csak mosd meg a nyelved mert bűzlik a szartól....

kúrórudi 2012.10.08. 01:26:42

@ekszvájzed:

nem először nyomod a szánalmas önellentmondásokat:

1. "ne sajátítsátok ki magatoknak azt, ami nem is biztos, hogy csak a tiétek."

2. "az ország fővárosában azt a szót, hogy "nemzeti" ez a majom csócsálgathassa"

mert a "nemzet" az csak a tiéd, tiétek ugye? amúgy sem tudom ki az a "mi", meg "ti", számomra egy magyar nemzet létezik...

kúrórudi 2012.10.08. 01:28:33

@veracity:

"Én ugyan könnyen viccelődök a nőkért folytatott versennyel, de ha arra gondolok, hogy a saját fiam is lehetne meleg, hát akkor mindjárt elmenne a kedvem a vicceléstől. De mások gyereke csak legyen bátran meleg! Azért a rokonságomban se legyenek melegek, inkább csak az idegenek gyerekei melegedjenek be. Ha arra gondolok, hogy mégis csak a magyarok állnak közelebb hozzám, akkor inkább legyen sok osztrák meleg, meg szlovák és román! Majd segítünk!"

te teljesen biztosan beteg vagy.

meg homofób.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.10.08. 01:55:39

@Alonee: Te fogyatékos vagy? Arról a köcsög rendőrről beszélek, aki majdnem kinyírt egy embert, aztán pár napra rá tévéshowban szerepelt.

Ejj!

algi 2012.10.08. 05:31:07

Ez marha érdekes, hogy a jobb oldaliak hogyan támadják azt, amikor összefogás van a két oldal között. Úgy látszik, ők megosztást akarnak, és a nemzeti egység valójában nem más, mint az, hogy mindenki azt követi, amit jobb oldalon mond egy ember.

Kaszáspók 2012.10.08. 07:06:48

@billy reed: "Mi az ami nemzeti érték, és mi nem? És ki dönti el,
Ön? Vagy én? Vagy Kedves Vezetőnk?"

Minden esetre ne egy lábszagú zsidó...

lajos0 2012.10.08. 07:43:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Miért van az a téveszmétek, hogy az elfogadás egyenlő a támogatással? Eleve két külön fogalom ."

Mondjuk én is ezt mondtam egykori buzgár kollégámnak:"Nézd, én némileg viszolygok is a buziktól, meg nem is tudom komolyan venni őket. Ezt be kell lássam, viszont azt, hogy ezt nem közlöm veled tízpercenként, úgy hívják, hogy tolerancia."

Persze buziban is van olyan akiről 20 év ismeretség után véletlenül derül ki ( ez a normál eset), meg van a kamionon tangában táncikáló véglény, akik nagyon jól kiegészítik egymást az ellentüntetőikkel. Meg a kettő között millió árnyalat.

lajos0 2012.10.08. 08:07:59

@kúrórudi: "látod, a műkonzervativizmusnak itt a csapdája: melyik az az időpont ami az etalon. amihez betegesen ragaszkodni akarunk."

Ez igaz. Ha tovább megyünk a régi korokban művész sem létezett a mai értelemben. Michelangelo vagy Leonardo a maga korában egyszerű iparosnak számított. Az, hogy a művész valami más embertípus, akinek sokkal mélyebb bepillantása van a valóságba, és valamiféle titokzatos összefüggések tudója lenne egy újkori hóbort. És azt sem tudom egy színészt lehet-e egy szintre hozni mondjuk egy íróval, vagy egy rendezőt egy sütemény sztájliszttal.

Jelent e valamit az a szó egyáltalán, hogy művész ? Én ezt sem tudom értelmezni a 'nemzeti' mellett.

Hohó60 2012.10.08. 08:29:56

@pokesz70:

Nektek mindenről ugyanaz jut eszetekbe.

De ha már bolybatod:
XII. kerületi turul szobor pl.
Nemzeti jelképünk, mégis a szélsőségesek részéről micsoda acsarkodás volt ellene. Még bírósággal is akarták bontatni.

2012.10.08. 08:46:33

@komplikato: Nem is gondolom, hogy el lehet nekik magyarázni ennyire bonyolulut fogalmakat. Látod, a libsi is szitokszó lett, de az, hogy mit jelent, teljes homályba vész számukra. A libsi zsidó-buzi. Tényleg? Ennyire primitív gondolkodással itt osztják az észt, művészetről, és azt sem tudja, mi az. Ez az a konzervatív embertípus, aki megáll egy festmény előtt, és azt mondja, ilyet ő is tud, bármikor. Aztán mégse.Valahogy Warhol, meg Kandinszkij sokkal bonyolultabb. De a művészethez kell ész, meg érzelem. Ez számukra foglalt fogalmak, nem lehet kiteljesíteni.

Bogyó 2 2012.10.08. 08:46:35

@lajos0: "Nem hiszem, mert az állatvilágban is gyakori."

Hát, hogy gyakori, az nem kicsit túlzás, annyira nem, hogy azt mondhatjuk, ritka.

Meg kell kérdezni pl. szarvas-marha tartókat, sertés-tenyésztőket, Mari nénit a baromfi udvarról, kutya-tenyésztőket stb. ismerek ilyeneket, de még sose hallottam, hogy két kandisznó egymásnak esett volna, bezzeg a nősténytől undorodva fordulnának el. Rengeteg embernek van mindennapi tapasztalata haszon- és hobbiállatokkal, s hogy gyakori lenne, hogy két azonos nemű megkívánná egymást, a más nemű meg nem érdekli? Ugyan!
Nemrég hatalmas örömmel kürtölték tele a világsajtót, hogy van egy homoszexuális pingvinpár egy állatkertben. Nyilván nem azért, mert gyakori eset.
Persze, kérdés, mi a gyakori. Szerintem a pár %-nyi az nem az, s nemrég az index cikke is 5%-nál húzta meg a felső határt.

"Szerintem a homokosság nem természetellenes"
Simán az. Nem is értem, hogy aki leérettségizett biológiából, miért tartja annak. A szexualitás a szaporodást szolgálja ösztönszinten, nemcsak úgy véletlenül van. Nem véletlenül vagyunk éhesek, szomjasak, nem véletlenül fázunk, ha hideg van, s nem véletlenül kívánunk szeretkezni a másik nemmel. Biológiai oka van. Nem véletlen az sem, hogy az emberek 80%-a nem homoszexuális, ugyanis a faj kihalna. Fel nem fogom, hogy ez miért nem világos, amikor ennek 8m általános után nyilvánvalónak kellene lennie, annyira egyszerű. AZ egy dolog, hogy ezeket az embereket is tolerálni kell, hasonlóan ahhoz aki albínó vagy valami más furcsasága van. Értem, hogy a túlkompenzálásos védelmük miatt már természetes dolognak hazudjuk a homoszexualitást, de nem az. Természetes lenne, ha nem akadályozná a faj vagy az egyed biológiai létét. Nem akadályozza a zöldszeműség, a ferde szem vagy a göndör haj. Ezért ezek természetes tulajdonságok, de a homoszexualitás nem az.

2012.10.08. 08:51:57

@lajos0: Eleve idegen nekem ez a kettős mérce: a buzikat útáljuk, de a leszbikus írónő az jöhet. Ő igaz magyar, mert jobboldali.
A zsidókat útáljuk, de azért az nem gond, ha nekünk is van, mert a mi zsidónk az jó zsidó.
Tudathasadás.
Mondjuk nekem is feláll a hátamon a szőr, mikor valaki kérkedik a másságával. És egyáltalán nem tartom a társadalom számára veszélytelennek.

2012.10.08. 08:55:01

@Bogyó 2: Keress rá a neten az állatok homoszexualitására. Meg fogsz lepődni. Nagyon.
Ha a szex pusztán biológiai alaptétel lenne, ha csak a fajfenntartást szolgálná, évente egyszer kívánnád meg az asszonyt, ő meg lerúgna magáról, mint a kanca.

Bogyó 2 2012.10.08. 08:57:08

@Az igazi sztrovacsek: "Alföldi is a nemzet része. Tetszik-nem tetszik, erre is van igény, - amit a telt házas előadások bizonyítanak - és az államnem teheti meg, hogy csak az egyik oldal híveit szolgálja ki."

Ez teljesen igaz, ezt kellene megérteni sok mindenkinek, nem lehet egyszínűre festeni azt országot.

"Dunaföldvár után Sopronban is győzött az MSZP. Minkét helyen "hagyományosan" FIDESZ-es jelöltet vertek meg, nem kicsit, nagyon."

13%-nyi különbség. Nem jelentéktelen, az tény, nem tudom mennyire lehet ebből országos következtetéseket levonni, de Sopron eléggé fideszes vár volt, eddig, elgondolkodtató.

Bogyó 2 2012.10.08. 08:58:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nos, akkor milyen biológiai szükséglet miatt alakult ki a szexualitás, ha nem a szaporodást szolgálja?
Csak úgy, a Jóisten ajándéka?

Bogyó 2 2012.10.08. 09:20:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Másik dolog, hogy ahogy körbenéztem, egyrészt egyfajta összeesküvésről beszélnek, hogy ez eddig nem volt téma. Most persze gondolhatjuk, hogy most meg a homoszexuális-propaganda része ez.
Harmadik dolog, hogy a példák marhára nem meggyőzőek. Nem egyszer olyan példákat hoznak fel, ami olyan mint a "börtön-homoszexualitás" amikor a másik nem hiánya váltja ki az ösztönök kiélését, illetve olyan példákat hoznak még fel, amikor azonos neműekkel is történnek dolgok, ami nem homo-, hanem biszexulitás. A homoszexualitás a másik nem kifejezett elutasítása. Ilyesmiről egyáltalán nem számolnak be gyakran, s az élettapasztalatok se erősítik meg. Ha ez az állatvilágban is olyan gyakori lenne, valószínűleg az emberek is másképpen állnának a kérdéshez, s Pista bácsi se furcsállaná ezt, ha látná, hogy a marhái, disznai, kakasai, kutyái is "gyakran" így tesznek. Amikor szaporítás céljából összeengednek nőstény és hím állatot, elég ritka, hogy nem jön össze a dolog, s azonos nemű állatot odahelyezve, meg egyből szexre kerül a sor. Konkrétan még csak nem is hallottam ilyenről.
Negyedikrészt meg van ilyesmi is a neten:
www.narth.com/docs/animal-hun.html

Aztán mindenki annak hisz, aminek akar, de leginkább annak érdemes, amit tapasztal, s ami logikus.

Bogyó 2 2012.10.08. 09:37:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ha a szex pusztán biológiai alaptétel lenne, ha csak a fajfenntartást szolgálná, évente egyszer kívánnád meg az asszonyt, ő meg lerúgna magáról, mint a kanca."

Nem pusztán biológiai alaptétel. Nem pusztán a fajfenntartást szolgálja. Persze, nem kell orális szex, csókolózás stb. a fajfenntartáshoz,de az ösztön a késztetés alapvetően a természetes mederben marad, nem változik a vonzalom tárgya, csak az ember igyekszik jobban kihasználni az ösztönei kielégítésének élvezetét.
A megváltozott életmód miatt bizonyos biológiai tulajdonságok is megváltoztak, nincs párzási időszak. De van, ami nem változott, továbbra is a két külön nem szexuális együttléte szükséges a szaporodáshoz. A két azonos nemű együttléte semmire sem jó biológiai szempontból.
Az sem szükséges az egyed fennmaradásához, hogy az ételt megsüssük, fűszerezzük, de az ember itt is kihasználja, fokozza az élvezeteket. Mégis, a vágy tárgya marad, azért alapvetően az éhségének kielégítésére és a szervezetének fenntartására szolgáló ételt kívánja és eszi meg, nem pedig a sódert vagy a homokot, ami nem alkalmas arra. Ha valaki ezt kívánja meg, akár sütve, akár nem, az már természetellenes, mert nem tudja az alapvető célt szolgálni.
Na, ilyen a homoszexualitás is. Lehet tolerálni, mint a féllábú embert, de attól még a félláb sem természetes, mert alapvető szükségletet (mozgás) akadályoz.
Ha mindenki kékszemű lenne lenne, semmiféle problémát nem jelentene, de az sem, ha mindenki barna szemű, meg az sem, ha mindenki göndör vagy sima hajú. Az sem, ha mindenki heteró lenne. Ellenben, ha mindenki homoszexuális lenne...
Ez választ ad a természetesség kérdésére.

Bogyó 2 2012.10.08. 09:45:13

"Dr. Antonio Pardo, aki a Bioetika Professzora a spanyolországi navarra Egyetemén:

Szorosan tekintve, az állatoknál nem létezik homoszexualitás... A túlélés miatt az állatok reproduktiv ösztöne mindig a másik nem egy egyedére irányul. Ezért egy állat nem lehet homoszexuális. Azonban más ösztönök (főleg az uralmiak) látszólagosan azonosnemű viselkedésekre vezethetnek. Az ilyen viselkedés azonban nem azonos az állati homoszexualitással. Ez csak azt jelenti, hogy az állati szexualitás több, mint a reproduktív viselkedés."

Összefoglalva,a homoszexuális mozgalom megpróbálja bizonyítani, hogy a homoszexualitás az emberi természettel összhangban van, s ezt az állati homoszexualitás elméletével próbálja elérni, melyeket mitológiai hitekre, téves filozófiai állításokra alapoz, nem pedig a tudomány adataira. A homoszexuális mozgalom kifejezés a nyomásgyakorló értelmiségi hálozatra utal, mely a szokások és törvények változtatását javasolja, hogy ne csak eltűrve legyen az azonos-nemű vonzalom, hanem a helyes és szabályos viselkedés részévé váljon. Ezért az aktivisták kitartóan ostromolják a hagyomány védelmezőit és nyilvánosan igyekeznek azonosnemű megnyilvánulásokat terjeszteni, köztük az azonosnemű házasságot.

lajos0 2012.10.08. 09:54:09

@Bogyó 2: "Hát, hogy gyakori, az nem kicsit túlzás, annyira nem, hogy azt mondhatjuk, ritka."

A természetben igen, és a minősítése is kérdéses sokszor, de a bonobóknál például bevett szokás.

Meg kell kérdezni pl. szarvas-marha tartókat, sertés-tenyésztőket, Mari nénit a baromfi udvarról, kutya-tenyésztőket stb. ismerek ilyeneket, de még sose hallottam, hogy két kandisznó egymásnak esett volna, bezzeg a nősténytől undorodva fordulnának el.

Mesterséges körülmények közt tartott állatoknál viszont van ilyen. A börtönökben meg kifejezetten gyakori, de csak az a "kecseg" valamiért, akin elkövetik.

"Persze, kérdés, mi a gyakori. Szerintem a pár %-nyi az nem az, s nemrég az index cikke is 5%-nál húzta meg a felső határt."

No ez igaz. Viszont 5 %-kal már parlamentbe lehet kerülni :-)

Nem is értem, hogy aki leérettségizett biológiából, miért tartja annak. A szexualitás a szaporodást szolgálja ösztönszinten, nemcsak úgy véletlenül van."

Az embernél ez csak az egyik funkció, még kettő van ezen kívül. Nem is beszélve róla, hogy többfajta buzeranciát ismer a tudomány is. Tehát a 120 kilós cellafőnök más motivációkkal bír, mint a szakállasan tangában táncikáló egyedek ( ez a felvonulásosdi mondjuk évente ugyanannak az 500 embernek a programja, a többségüket nem érinti, csak égnek ezek miatt).

"AZ egy dolog, hogy ezeket az embereket is tolerálni kell, hasonlóan ahhoz aki albínó vagy valami más furcsasága van."

Csányi Vilmos is ezt mondja:

"A homoszexualitásnak biológiailag is és kulturálisan is indokolható a funkciója. Ha van egy férfifölösleg és van a homoszexualitás, ami gátolja az agressziót, bizonyos értelemben visszafogja a populáció növekedését, akkor ez nagyon fontos tényező, és el kell fogadni."

Persze ettől még a két dolog számomra nem egyenértékű. Nem tudom ki bírta ki például röhögés nélkül Elton János esküvői fotóit, amiken fátyolban tüllszoknyában esik-kel a "művész" úr.

lajos0 2012.10.08. 09:57:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: Bizony, a homárparádén öklüket rázó kopaszok általában közlik, hogy nem szaladnának el két egymást kényeztető szilikoncica mellől.

Mondjuk aki kimegy egy ilyen felvonulásra, mint ellentüntető, azt azért belül nagyon mozgathatja a téma, ami nekem eleve gyanús.

lajos0 2012.10.08. 10:03:55

@Bogyó 2: "Nem egyszer olyan példákat hoznak fel, ami olyan mint a "börtön-homoszexualitás" amikor a másik nem hiánya váltja ki az ösztönök kiélését, illetve olyan példákat hoznak még fel, amikor azonos neműekkel is történnek dolgok, ami nem homo-, hanem biszexulitás."

Sőt azt minek kell minősíteni, amikor partiba dobják a nőcit, de vigyáznak azért, hogy ne koccanjon össze a zacsi ?

Szóval nagy az isten állatkertje, az biztos :-)

Csányi ír még egy érdekes dolgot:

"Van egy etnográfiai atlasz, a Murdoch-atlasz, amiben nagyon tömören négyezer archaikus és jelenlegi társadalom legfontosabb jellemzői szerepelnek. A társadalmak hatvan százalékában a homoszexualitás elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A másik negyven százalékból harmincban tolerált, tehát nincs beépítve a kultúrába, de nem csinálnak belőle gondot. És van néhány társadalom, amelyben a társadalom tiltja a homoszexualitást és mindenféle rendszabályokat hoz a megakadályozására. A zsidó-keresztény kultúra ilyen."

2012.10.08. 10:09:32

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az számít, hogy valaki szereti-e a hazáját, és annak boldogulását akarja, érdekeit nézi-e vagy sem. Hogy jelent-e neki valamit ez a hely egyáltalán, azonkívül, hogy itt eszik-alszik-szarik. Egyébként vastagon tojnék bele, buzi-e az, aki képes Széchenyi vagy Kossuth szintjén és erejével a hazája javára tenni, és annyi energiát megmozgatni, felőlem még vén vudu-hívő bantu nigger csajszi is lehetne, csak csinálja meg ...

Azok hibásak, akik a zsidó vagy a buzi, vagy mindakettő :) mivoltból azt következtetik ki, hogy akkor az ilyeneknek egyenesen kötelező szélballibsinek lenni, és azt az ideológiát szolgálni, ahhoz mit szólsz?

A balos aszongya: zsidók, buzik, cigók, drogosok, öreg- és ifjú szocik ide, a jobbos pedig azt: akinek fontos még az, hogy magyar(, és otthon akar lenni az országában, mert ez neki a hazája), az meg ide. Egyikbe születni kell, másikba meg érezni, no ez az, ami pusztán génekből nem megy - nektek, drága egykori kedvenceim ...

Egyébként neked is külön megköszönöm a tőled elég szokatlan lefasisztázásomat, te dicső, világura libbancs, amit csak azért kapok tőled, azért, mert merem nem szeretni, hogy pártutasításra már 12 éve a színpadon is megy az, amiről a melegmenet is szólni akar.

lajos0 2012.10.08. 10:10:58

@Bogyó 2: "Persze, nem kell orális szex, csókolózás stb. a fajfenntartáshoz,de az ösztön a késztetés alapvetően a természetes mederben marad, nem változik a vonzalom tárgya."

Az olaszok nagyon megsértődtek, amikor az Utolsó tangó Párizsban elkészült, mert a darabban a férfi a hölgybe kicsit odébb teszi be. Ezt magukra vették, mivel a fogamzásgátlás pápai tilalma miatt mint hithű katolikusok gyakran így csinálták ők is.

Az viszont elég értelmetlen, hogyha két férfi úgymond férfiként szereti egymást , akkor miért kell a szerepeket a hagyományos módon leosztani ( ki a fiú meg a lány, leszbikáknál dettó), miért flangálnak női ruhában, miért akarnak házasodni meg ilyesmi.

2012.10.08. 10:12:52

@Bogyó 2: " A két azonos nemű együttléte semmire sem jó biológiai szempontból."

Ha utánaolvasol, a homoszexualitás szoros összefüggésben van a hímek túlzott arányával a csoporton belül.
Például a szerepe nem csak a fajfenntartás , hanem a vezető szerep, a dominencia kimutatása , nemi erőszak formájában (oroszlán), valamint az izgalom levezetése. Majmoknál például megfigyelhető, hogy akár etetésnél is először szexuális játékok vannak, majd táplálkoznak.

Amocsok 2012.10.08. 10:14:58

@Bogyó 2:
"A szexualitás a szaporodást szolgálja ösztönszinten, nemcsak úgy véletlenül van. ... Fel nem fogom, hogy ez miért nem világos, amikor ennek 8m általános után nyilvánvalónak kellene lennie, annyira egyszerű. "
Önmagában az, hogy az embereknél nincs párzási időszak, és hogy a szex pozitív emóciókat vált ki (még akkor is, ha a megtermékenyítésnek semmi vagy nagyon kicsi az esélye), a kijelentésed újragondolására kellene, hogy késztessen. Valóban sokat segíthet ebben az etológia, (az állat viselkedéstan is, amennyiben nem ragadtál le az "Isten férfinak és nőnek teremtette az embert"-nél), és ahogyan már itt ajánlotta is valaki, kezdhetnéd Csányi Vilmossal. Könnyen felfogható, olvasmányos ismeretterjesztő könyveket ír. Egy nyolcadikos számára is könnyedén feldolgozható.

2012.10.08. 10:17:41

@ekszvájzed:" Azok hibásak, akik a zsidó vagy a buzi, vagy mindakettő :) mivoltból azt következtetik ki, hogy akkor az ilyeneknek egyenesen kötelező szélballibsinek lenni, és azt az ideológiát szolgálni, ahhoz mit szólsz?"

Mi a kérdés?

"Egyébként neked is külön megköszönöm a tőled elég szokatlan lefasisztázásomat, te dicső, világura libbancs, amit csak azért kapok tőled, azért, mert merem nem szeretni, hogy pártutasításra már 12 éve a színpadon is megy az, amiről a melegmenet is szólni akar."

Ezért nem ítéllek el. Én sem szeretem Alföldi "művészetét", de nem azért, mert buzi.

Ja, és nem a balosok mondják, hogy buzik, zsidók ide.
A jobbosok taszítják ki őket, innentől kezdve determinált a politikai mozgás.

2012.10.08. 10:20:30

@ekszvájzed:" a jobbos pedig azt: akinek fontos még az, hogy magyar(, és otthon akar lenni az országában, mert ez neki a hazája), az meg ide. "

Lófaszt. A jobbos azt mondja, aki nem ért velem egyet, az nem magyar. Annak ez ne legyen a hazája. Egy balos sem mondja azt, hogy aki jobbos, és nacionalista, az húzzon vissza az Etel-közbe.

2012.10.08. 10:23:52

@ekszvájzed: A te gondolatmenetedet követve akkor Kossuth, Petőfi, és még sokan libbancs, hazátlan internacionalisták voltak, míg a Habsburgok, Benes nacionalista, követendő jobbosok.
Mert ők azt akarták, hogy a magyarok éljenek a hazájukban?

2012.10.08. 10:26:16

@kúrórudi:

Nem az IAK kapcsán mondtam ezt, amit szeretek. (Az ott (Királydomb), akkor (1983), úgy volt jó, ahogy volt, és SEMMIFÉLE feldolgozására SOHA nem is voltam kíváncsi).

Hanem kiszélesítettem a problémát már rég arra, hogy amiket az alföldi, vagy más színpadi rendező ma beledolgoz bármelyik darabjába, csak azért, mert trendi a modernizálás, az ocsmánykodás, meg a ki- és beszólogatás, nem biztos, hogy illik is bele.

Merthogy, hacsak nem paródiának szánja, vagy eleve gyűlóli átdolgozása tárgyát, az "újraértelmező" a módosításaival sokszor gátlástalanul durva erőszakot tesz a művön, és ezzel alkotóján, vagy annak emlékén is, az ún. "művészi szabadság" nevében, márpedig az általa megpiszkált munka akkor is valaki szellemi tulajdona, ha szerzője nevét nem is ismerjük.

Az zavar, hogy a szent és sérthetetlen "művészet" jogcímén azt tehetnek meg egy színházban, de bárhol másutt is, bármivel, és bárkivel, amit csak akarnak, mert az értő műítészek, és a szintúgy az ő almukból fajzott politikusok is erre áldásukat adták, és nemcsak szabad, de kötelező gyakorlattá tették.

2012.10.08. 10:27:04

@lajos0:" Mondjuk aki kimegy egy ilyen felvonulásra, mint ellentüntető, azt azért belül nagyon mozgathatja a téma, ami nekem eleve gyanús."

Nekem mindkét oldal gyanús. Aki rázza magát a kamionon, az se normális. Provokál. Minek? Az is visszataszító lenne, ha heterók párosodnának a nyílt színen. Nem oda való.
Minek hangoztatni, hogy éééén vagyok a buzi!

2012.10.08. 10:30:45

@ekszvájzed: Bármely művet dolgozol fel, abban meg fog jelenni a te gondolatvilágod. A te értelmezésed szerint a könyvek mozifilmre, vagy színházba vitele is durva belenyúlás az iromány értelmezésébe.
Sőt, ha két ember elolvassa ugyanazt a könyvet, nem érdemes róla beszélgetniük, mert máshogy értelmezik?

Egyébként igazad van, pusztán azért átdolgozni a mű mondanivalóját, kiegészíteni saját gondolatokkal, mert az "művészi" undorító magamutogatás.

lajos0 2012.10.08. 10:32:12

@Bogyó 2: "Összefoglalva,a homoszexuális mozgalom megpróbálja bizonyítani, hogy a homoszexualitás az emberi természettel összhangban van, s ezt az állati homoszexualitás elméletével próbálja elérni, melyeket mitológiai hitekre, téves filozófiai állításokra alapoz, nem pedig a tudomány adataira."

Nincs erről azt hiszem tudományos konszenzus, ahogy szerintem egységes homokos mozgalom sincs. Az állatoknál is megesik, csak nincs kulturális vonatkozása. A kettőnek ezért tényleg nincs sok köze egymáshoz, úgyhogy elismerem, hogy nem természetes. Mint ahogy a monogámia sem az az embernél, pedig van az állatvilágban is.

"Ezért az aktivisták kitartóan ostromolják a hagyomány védelmezőit és nyilvánosan igyekeznek azonosnemű megnyilvánulásokat terjeszteni, köztük az azonosnemű házasságot."

Ilyen nyomás szerintem is van, csak a hagyomány védelmezői sokszor maguk sem intaktak.

A katolikus egyháznak például volt ilyen villámhárító funkciója is, hiszen aki ilyen irányú defektussal bírt, az gyakran szerzetesnek vagy papnak állt régebben. Ezen hagyomány védelmezőitől viszont nehezen érthető, hogy miért próbálták eltussolni sokáig az ilyen eseteket.

Persze engedtessék meg nekem, hogy Az Angyalok Amerikában című darabot, amit Alföldi rendez a nemzetiben és ahol ez a téma elég naturálisan kerül terítékre, ne nézzem meg, mert kellemetlenül érezném magam, ha buzuló palikat látnék.
Biztos marha nagy művészet van benne, aki akarja fizessen be rá, oszt jónapot.

Mondjuk Csurka Hatodik koporsójával is hasonló a helyzet, akit érdekel mehessen el, akit nem, annak meg nem kötelező.

Dörner, meg Alföldi színháza így a művelt színházlátogató közönség minden igényét lefedi, mink meg nézhessük az X-faktort helyette, meg a Jóban Rosszbant .-)

lajos0 2012.10.08. 10:40:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: A te gondolatmenetedet követve akkor Kossuth, Petőfi, és még sokan libbancs, hazátlan internacionalisták voltak.

Kossuth később befutott szabadkőmíves is lett amerikában, elég dicstelen szerepben.
Az árvák borpénzét, meg egyebeket hagyhatjuk is. De az igazán tradicionalista körökben a 48-as forradalom egy illegitim belháború a rend ellen. Akárcsak a nagy franczia :-)

kúrórudi 2012.10.08. 10:43:28

@ekszvájzed:

"A balos aszongya: zsidók, buzik, cigók, drogosok, öreg- és ifjú szocik ide, a jobbos pedig azt: akinek fontos még az, hogy magyar(, és otthon akar lenni az országában, mert ez neki a hazája), az meg ide. Egyikbe születni kell, másikba meg érezni, no ez az, ami pusztán génekből nem megy - nektek, drága egykori kedvenceim ..."

kedves kirekesztő. a balos azt is mondja: hogy az is jöjjön akinek elege van abból egy társaság és elvakult / ostoba hívei azt hiszik hogy az ország, nemzet csak az övék, és ők az egyetlen igazság birtokosai, és elege van abból minden más vélemény káros, aljas, hazaáruló. és remélem egyre többen lesznek ilyenek....

2012.10.08. 10:43:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Kérdés: Kinek a hazája? Tudtommal Benesé se, Habsburgoké se. Petőfi szerbként lett magyar, Kossuthot pedig, volt olyan szlovák, aki szlováknak tartotta ... Mégis ezen országért, ezért a népért éltek-haltak, éreztek.

Dehogynem mondják a szélbalon, hogy kortódjunk vissza, sőt ilyenkor még jól is jön nekik, hogy "félázsiai" ez a népség, (de persze mióta orbány mondja, valahogy el lett felejtve, jó, mi? :)

... és hogy a libsik ősei meg már a rómaiakkal jöttek ide, a borászat úttörőiként szőlőt művel(tet)ni, ami azt is jelenti, hogy még a híres magyar bor se csak a miénk ...

Hát azt mondom én is, hogy tojok bele, ha buzi. Egy rakás színész meg rendező, és egyéb is az, mégsem arról alar szólni az életművük. A régi korokban is egy rakás homokos csinált szebbnél-szebb, és okosabbnál-okosabb dolgot, az emberekben pedig nem az maradt meg, hogy "nahát, aki ezt-és-ezt csinálta, az volt az a fartúró" ...

kúrórudi 2012.10.08. 10:45:31

@kúrórudi:

ja és mégvalami: én magam pl. nem születtem egyik általad felsorolt balos kategóriába sem, de hozzád hasonlókból és főnökeidből meg a leírt hozzáállásotokból totál elegen van. és ebben nem születtem, hanem érzem...

kúrórudi 2012.10.08. 10:49:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Lófaszt. A jobbos azt mondja, aki nem ért velem egyet, az nem magyar. Annak ez ne legyen a hazája."

pontosan. lásd ekszvájzed. (jut eszembe, micsoda hazafihoz méltó nickje is van, nincs annál magyarabb mint az angol ábécé utolsó betűi angolul - de fonetikusan)

2012.10.08. 10:55:09

@kúrórudi:

Ha már a nickemmel kötexel, ez az anonimitás egyik régi szinonímája, és aztán hol van írva-mondva az, hogy hazafi nem tudhat angolul,. Minden mást meg magyarul írok. Nem vagy kicsit egybites abban, ahogy nézed te a magyart? Rég bele akartál ebbe kötni már, ugye? :)

Billy01 2012.10.08. 11:12:19

Zsolt!
Jobb ha te sem várod ezt a művet, mert és ezt nem felejtsd mi nem vagyunk magyarok. Minket orbán kitagadott a magyar nemzetből.
MI zsidó kommunisták vagyunk, csak ők a magyarok.

kúrórudi 2012.10.08. 11:23:01

@ekszvájzed:

a lényegre válaszolj ne a zárójeles megjegyzésre. szijjártótól tanultad a mellébeszélést?

Amocsok 2012.10.08. 11:24:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Egyébként igazad van, pusztán azért átdolgozni a mű mondanivalóját, kiegészíteni saját gondolatokkal, mert az "művészi" undorító magamutogatás."

De ugye erről semmit nem tudunk. Nem tudjuk, hogy a szerzők milyen szándékkal bízták művüket a rendezőre. Még az is előfordulhat, hogy ők maguk akarják aktualizálni, átértelmezni művüket, és a rendezőt csupán felkérték a megvalósításra. Hála a magasságosnak, vannak közöttünk olyanok, akik már most látják a végeredményt. :)

Amocsok 2012.10.08. 11:27:33

@Billy01: A világ forrong, változik. Várjuk ki a végét. Még Leventéből is lehet átkozott libsi. :)

lajos0 2012.10.08. 11:34:40

@kúrórudi: "a balos azt is mondja: hogy az is jöjjön akinek elege van abból egy társaság és elvakult / ostoba hívei azt hiszik hogy az ország, nemzet csak az övék, és ők az egyetlen igazság birtokosai,"

Az összes kirekesztő társaság szánalmas szerintem. Aki meg akarja mondani, hogy kik az igazi magyarok az éppúgy, mint aki meg akarja mondani, hogy kik az igazi demokraták.

kúrórudi 2012.10.08. 11:47:03

de azért az durvább ha egy országból, nemzetből akar valaki kirekeszteni mintha egy eszmerendszer esetében állítja valaki azt, hogy annak ő az igazi képviselője.

2012.10.08. 11:47:39

@kúrórudi:

Akkor csak azt kérdem: aki saját maga önmeghatározása szerint is ide tartozik, az hogy látja, mitől jó, mitől működő, erős, és tehetős egy ország, mitől van súlya és tekintélye, mikor intézheti a dolgait egyenrangú félként bármelyik más országgal szemben a földön saját maga, egyáltalán mikor lehet független, és mikor van szabad akarata?

És miért látják elég sokan úgy, hogy vannak konkrét pártok és politikusok, meg az ő gondolataikat híven tolmácsoló fórumos hitvitázók, akiknek egyáltalán nem céljuk, hogy ezt csinálják az országból, mert volt már erre 22 évük,

hanem valami igen érdekes okból minden "demokratikus hazafiasságuk" a "náciveszély" rémébe való állandó görcsös és habzó szájú harapdálásban merül ki?

... Mert akit meg az érdekel, hogy itt is csak ugyanolyan jó, élhető, civilizált élet, és kulturált közhangulat legyen, mint akármelyik gazdag, nagy hagyományú nyugati országban, az mégis hová álljon, mikor még libsiként is úgy gondolta, hogy szarik a pártokba ???

Bocsi, egyébként, ha szeretem az angol nyelvet, amit még 12 évesen kezdtem tanulni, tán jobb lenne a latin, mert egy kerkonzervhez az illik? Vagy jelöljem magam valami ősmagyar néven vagy jelképpel, mert akkor már tudsz a drága fejedben hová tenni? :)

Amocsok 2012.10.08. 12:00:51

@ekszvájzed:
"...mitől jó, mitől működő, erős, és tehetős egy ország, mitől van súlya és tekintélye, mikor intézheti a dolgait egyenrangú félként bármelyik más országgal szemben a földön saját maga, egyáltalán mikor lehet független, és mikor van szabad akarata?"

Kezdjük talán a végén! A "szabad akaratot", mint abszolútat akár el is felejthetjük. Ilyet állítólag Isten adott az embernek, hogy választhasson a jó meg rossz döntések között. De ha rosszul választ, menthetetlenül pokolra kerül. No, ilyen ez a mi szabadságunk is. Akkor lehetünk viszonylag szabadok, ha jó kompromisszumokat kötünk, kapcsolatokkal láncoljuk magunkhoz a világot (vagy fordítva, mindegy). Ellenkező esetben lebombáznak minket, mint a huzat. És ez magyarázat a többi kérdésre is. És nem csak makroszinten.

lajos0 2012.10.08. 12:06:10

@kúrórudi: "de azért az durvább ha egy országból, nemzetből akar valaki kirekeszteni mintha egy eszmerendszer esetében állítja valaki azt, hogy annak ő az igazi képviselője."

Hát a motiváció szerintem ugyanaz. Elő kell állítani a "mi" meg "ezek" csoportját. Engem mondjuk a legkevésbé sem érdekel ki tart eléggé magyarnak, vagy eléggé demokratának. Nem szoktam ilyesmiken fennakadni, inkább viccesek ezek a nyelvpolitikai küzdelmek, amikor harcolnak a szavakért meg a jelzőkért.

lajos0 2012.10.08. 12:35:34

@ekszvájzed: "Bocsi, egyébként, ha szeretem az angol nyelvet, amit még 12 évesen kezdtem tanulni, tán jobb lenne a latin, mert egy kerkonzervhez az illik?"

Egyébként a magát jobbnak nevező oldalon tényleg dívik, hogy ezt egységcsomagként kell megvenni. Tehát, ha jó jobboldali vagyok, akkor szeressem Ákost is meg Wass Albertet tartsam nagy írónak, stb.

Ugyanakkor több elkötelezett jobbikos ismerősöm van, aki rendszeresen jár drum'n'bass, meg dancehall partikra. Szóval a világ színesebb, mint gondolnák nehányan.

lajos0 2012.10.08. 13:00:57

@Billy01: "MI zsidó kommunisták vagyunk, csak ők a magyarok."

Ez inkább a Jobbik alapvetése volt, bár egy kis kirekesztésért magyar politikusok nem mennek a szomszédba többnyire semelyik oldalon. Szegedi Csanádnak viszont nem zsidósága miatt kellett távozni a Jobbikból, Zusinak meg Terror Házánál történt vicceskedése után sokáig helye volt az MSZP-ben.

Ez a téma egy ilyen belpolitikai pofozóbábú, amit nem érdemes túl komolyan venni. Ezt járja körül "A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció" c. film is, szerintem érdemes megnézni.

2012.10.08. 13:04:15

@Amocsok:

Azaz vegyen a világ bármilyen irányt, legyen az akár a totál felforgatása is mindannak, ami a kezdetektől fogva benne megesett, kövessük azt mindenképp, mert ha nem, lesz nemulass, dádá, meg a cukorka elvétele, ilyesmi ...

Megmaradnunk tehát csak úgy lehet, ha kitárt lábakkal fekszük, a Kárpát-medence közepébe beleverve, mert az összes jövő-menő itt adott egymásnak örökös puszipajtásságot ígérő randit, miközben velünk meg bekötött szemű gangbanget csinál?

Történelmünk sorsfordulói, tragédiái mind-mind erre vezethetők vissza, mert az a makacs-nyakas magyar, Koppánytól máig csak nem akarta az "igazságot".

Mostmár csak az a kérdés, megérdemeltük-e ezeket mi, az itt élő nép, valóban (kéz a szívre téve, mint mindig :)).

És az "igazság" ismeretében, meg egy bármelyik másik nép, és bármelyik más nemzet hagyománya ismeretében is, vajon, félretéve a kötelező irány kiszabását, és annak bárkire való ráerőszakolását, ti mégis kinek szurkoltok?

2012.10.08. 13:15:20

@lajos0:

Így van, én pl. nem csipázom az Ákost, nem tetszik az "1984" c. száma sem, mert nem tükrözi az ihlető művet, csak ha a klipről leveszem a hangot ... :)Meg az "Indiántánc"-nak sincs semmiféle köze egy indiántánchoz, amúgy meg Ákikoma különben sem az én ízlésem. Még a gyepesmód-utánzó korából sem ...

Wasst konkrétan még nem olvastam, csak egy szörnyű dolgot ecsetelő novelláját, itt, a neten, arról, mit tettek (ha tettek pont akkor, úgy, és azt) a megszálló szovjetek 1945-ben egy falubolondja kislánnyal ...

No, az lelkileg elég kiborító, de irodalmilag, amennyire az irodalmat van szerencsém ismerhetni :) sem nevezném értéktelennek, azért meg különösen nem, mert egy a mai ballib oldal által kimondottan "tilos" témába nyúlt vele ... Mert ha teszemazt mindenki ilyet olvashatna, még az iskolákban is, tényleg mi értelme lenne hős felszabadítóinkat tovább lájkolni?

Alonee 2012.10.08. 14:57:45

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: Bocsi, annyira jelentéktelen lehetett a hozzászólásod, hogy nem emlékszem már rá, és visszakeresni lusta vagyok. Igen tudom, most jön az epés válasz. Na nyomjad.

sugó 2012.10.08. 15:02:31

@kúrórudi: Valóban buzizhattam is volna nem minden alap nélkül!
Hogy 0 volt amit írtam, hát nem egy "kúrórudi" -val akartam egyetérteni, vagy vitatkozni. Csak egy látomás, egy színpadkép, rémképként jelent meg előttem az Alföldi színházában színre kerülő mű kapcsán.Ismervén az Alföldi rendezte darabokat a fél, ha nem a háromnegyed színház kiürül olyan ragyogó rendező és ami a bárkában elment azt talán itt a Nemzetiben nem kéne. Nem szidtam én sem a Gyurcsányt sem a zsedókat megteszik helyettem bőven mások. Megsúgom ez csak egy kis csendes kis ügyetlen, dilettáns hozzászólásra sikeredett, de nem tudom és nem is akarom felvenni a versenyt az itt folyó parttalan és értelmetlen vitával és stilussal. Csak kúrogasson tovább én itt befejeztem ezt a magasröptű és tartalmas eszmecserét, ami bármilyen nívós is sehova sem vezet!

2012.10.08. 17:23:53

@Bogyó 2: elolvastam, amit belinkeltél. Hát van benne némi csúsztatás. A csecsemőgyilkosság csak az állatok sajátja, ezért nem lehet az emberrel összevetni a tudatlan, állati viselkedést, a homoszexualitást se? Ez azért abszurd. Esetleg el lehet godolkozni a háborúk sajátos erkölcsén. Imádom az olyan magyarázatokat, mikor valamit egyszer így néz, aztán úgy forgat, a lényeg hogy neki adjon igazat. Azt mondja, hogy állati homlszexualitás nincs, mert az állat ostoba ösztönlény. Később meg nem látunk bele az állat agyába, ezért nem tudjuk, mit érez a másik iránt.
Hülyeség, elavult, olyan indokokkal, hogy isten így teremtette az embert.
És ha isten homokos?
Nézd meg, kikkel él, és mennyire nőgyűlölő.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.08. 18:03:02

@leponex:
"Nekünk királyságpártiaknak nem okozna lelki törést, ha egy másik, jobb kormányunk lenne ..."

Mit nem mondasz?!
Nekünk demokrácia pártiaknak pedig kifejezetten lelki gyönyört okozott volna, ha egy jobb kormányunk lett volna.
De rosszabb lett, sajnos.
Pedig azt hittük a hazudósnál már nincs lejjebb.
Szomorúan kellett megtapasztalnunk az örök igazságot, hogy mindig van lejjebb.

lajos0 2012.10.08. 18:25:08

@Az igazi sztrovacsek: "Szomorúan kellett megtapasztalnunk az örök igazságot, hogy mindig van lejjebb."

És a következő garnitúra ennél is lejjebb lesz jó eséllyel.

Amocsok 2012.10.08. 20:50:19

@ekszvájzed:
Nos, én nem azt értem ésszerű kompromisszumon, amit te írtál. Igazából nem is vagyok szakértője az ésszerű kompromisszumnak. Csupán ismételni tudok másokat. Állítólag István kötött ilyet, meg pl. Horthy, meg Kádár. Lehet rajtuk vitatkozni, de valami ilyesmire gondolok én is. De lehet ez ellen lázadni, legfeljebb megint kapunk egy maflást, mint Trianon esetében. Mások nevében nem nyilatkozhatok. Én azért szurkolok, hogy nemzetem (és vezetői persze) legyen olyan előrelátó, hogy ne fusson bele hasonlóan nagy pofonba.

Az igazi sztrovacsek 2012.10.08. 21:14:29

@lajos0:
Még az is megtörténhet, bár ezt túlszárnyalni igen nehéz lesz.

2012.10.08. 22:53:05

@Amocsok:

"Ésszerű kompromisszum"-e az, amit maffiamódszerekkel, idegen hadakkal, az azok által ránk szegezett ládzsával-karddal-géppuskával-tankágyúval kényszerítenek ki, akér még a vörös szőnyeg, meg a zöld asztal melletti komédiát eljátszva is? ...

Hát akkor rossz helyet választottunk, bár ami azt illeti, egész Mohácsig egészen jól prosperált ez a projekt, némi belháborút, besenyőt-kunt-tatárt királygyilkot, karóbahúzást, lefejezést, etc. leszámítva, szép nagy lett, gazdag és erős annyira, hogy a török még Mátyás után még 40-50 évig is fosott tőle. Szulejmán Mohácsról azt hitte, valami hülye vicc, és az igazi balhé még hátra van ...

Tudni vélik, hogy azt megelőzőleg, az urak és királyaik tutyimutyiságát kihasználva, majd az azután kerekedett káosz zavarosában halászva a kor feltörekvő tőkepénzesei kaszálták a legnagyobbat, kihúzva a hasznot, és az értéket mindenből amiből tudták, amíg már ők is nem kezdték jelentősebb kockázati tényezőnek találni a továbbra is beözönlő török macerát.

És ezt az áldásos munkát, ahol csak tudták, folytatták később, a máig tartó időkön át, amikor épp nem lettek kizavarva innen-onnan, vagy érezték túlságosan rendben magukat ahhoz, hogy jó legyen itt minden épp úgy nekik, ahogy van ...

Ma viszont őnáluk a "fegyver", bár most a seregek nélkül, és megint itt van nekünk a válaszút. A durva az, hogy a világ addig süllyedt, hogy már az ilyenektől kell a pofont kapnunk, mert eddig legalább úgy győzettünk le, hogy valamit legalább felmutathattunk ellene, és/vagy ezzel együtt a magunk ügye mellett.

Amocsok 2012.10.09. 10:17:51

@ekszvájzed:
""Ésszerű kompromisszum"-e az, amit maffiamódszerekkel, idegen hadakkal, az azok által ránk szegezett ládzsával-karddal-géppuskával-tankágyúval kényszerítenek ki, akér még a vörös szőnyeg, meg a zöld asztal melletti komédiát eljátszva is? ..."

Kérdezd az István hívőket! Talán az új rendezésben erre is konkrétabb választ, vagy új megközelítést kapunk.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.10.09. 10:31:34

@Alonee: Leghőbb vágyam egy primitív tahóval diskurálni, aki még büszke is rá, hogy mekkora segg. :)

leponex 2012.10.09. 13:11:22

@Az igazi sztrovacsek:
Türelmetlen vagy vén 'gazember, a Patás még színre se lépett, amikor a demokrácia eltemettetésre, a várható nyomor bevezetésre került verbálisan - ha jő az Autokrata.
Kedves Bárdunk hányszor kijelentette már itt, hogy megbukott a Despota ...
Azért ha valaki egy kicsit körülnéz ejrópában, miféle történések zajlanak, szerintem egy kicsit visszavesz abból a permanens ballib habzásból.

Rövidest megjő Bajnai kolléga, (amint nemrég magam is felkonferáltam itt :) oszt meglátjuk, miképpen orvosolnák hazánk helyzetét. A körülményeket figyelembe véve, természetsen.
Mert eddig csak a meddő óberkodás ment, arról egyik ballibbant sem regélt, miképpen lehetne az irdatlan adóssággal a nyakunkban elmozdulni előre.

Ez a 'mindig van egyre lejjebb' ... népi bölcsesség természetesen elmondható bármikor, egy királyságpártinak ez nem nagy nóvum ;-)
Amúgy persze üres lózung így magában. Szerintem.

Fell Bandi 2012.10.11. 20:14:33

"Én már most, ünneplőbe öltöztetett lélekkel várom az István, a király új premierjét.

Szörény, Bródy, Alföldi. Zsenik találkozója."
hogy a gréci zsótit ki ne felejtsük a névsorból. a másik buzi mellé elfér ő is...
süti beállítások módosítása