Az ember, aki 1989 óta folyamatosan hazudik, pontosan olyan, mint Stirlitz. Orbán Viktor már akkor tudta, hogy a túloldalon csak Gyurcsány számít. Bizonyíték a Fekete Doboz videója, amelyre most megint egyre többen kattintanak.

Mert mi másra gondolhat az ember, amikor a szerfelett ostoba Selmeczi szerint ők nem félnek a törpepárttól, mármint a Demokratikus Koalíciótól. Ha ennek fáradt bizonygatásához megint kellett egy huszonkettedik közlemény, akkor bizony a sas igencsak kapkod a légy után. Valószínűleg mert ha valaki, ő tudja, hogy a légy nem légy, ő meg már régen nem sas.

Orbán érti, hogy Gyurcsányon kívül csak Dopeman, Mesterházy-Puch-Szanyi, a vezetetlen LMP és saját volt polgári köröse, Vona Gábor a választék. Más nincs a placcon. Lehet ugyan nyavalyogni, hogy miféle kínálat ez, de Orbán, a zelmúlthuszonkétév köpönyegforgató veteránja tudja: a politikai szerencse forgandó. Márpedig Gyurcsány 2002-ben kampányfőnökként, 2006-ban pedig miniszterelnökként vett részt a két egymást követő buktájában. A már 1989-ben is rettegett Gyurcsány Ferenc az egyetlen olyan magyar politikus, aki kormányon választást nyert.

A parlamenti kétharmad, amely ma az összes választó ötödének támogatását sem élvezi, megértette: 2014-ig itt már nem lesz életszínvonal-emelés. A ciklusnak annyi. Nem kicsit, nagyon. Az MSZP pedig addig határolódik el saját kormányzati teljesítményétől, míg a gazdátlanul hagyott zelmúltnyolcév - amikor a zemberek jobban éltek, magánnyugdíj ellopás nélkül volt hiánycsökkentés és épült az ország - szépen Gyurcsány ölébe hullhat.

Így aztán visszamenőleg változtatnak a szabályokon, hogy Orbán egyetlen riválisának ne lehessen frakciója, a kordonbontó, hídlezáró bagázs elvonult háborítatlanul, az alkotmányos blokádot emlegető (!) ellen pedig feljelentést tesznek. Gondolom, már castingon keresik a sukorói Vida vérbírót is, aki kimondja a koncepciós per előre megírt ítéletét is.

Köszönet tehát a feljelentőnek, hiszen visszaemelte a zsúfolt március 15-ei programból a DK-elnök beszédének néhány elemét a politikai és kommunikációs térbe. Köszönet Selmeczinek, hogy a sötétben fütyülve megfogalmazott közleményben bizonygatja, hogy ők nem félnek.

Jó lenne, ha politológusék, elemzőék lassan megértenék: Orbán nem azért nem száll le Gyurcsányról, mert ezzel össze tudja vagy akarja tartani a táborát. Ez a maszlag. Ha így lenne, miért csökken hónapról hónapra a támogatottsága? Ha így lenne, nem tűnhetett volna el egymillió Fidesz-szavazó.

Nem erről van szó. Orbán tudja, hogy a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik gyűlöletétől és gyanakvásától körbevéve három hónap alatt 5 százalékig eljutni, micsoda politikai teljesítmény. Azt is tudja Orbán, hogy a közte és Gyurcsány közötti mintegy tizenöt pontos népszerűségkülönbség egy százas skálán, amikor két pont javulással, illetve romlással öt-hat helyet lehet egyszerre javítani, gyakorlatilag nem létezik. 

Most tehát a diktátor, aki azt is észrevette, hogy érdemi politikai cselekvést csak Gyurcsány beszéde tartalmazott március 15-én, abban bízik, hogy újabb feljelentésekkel, frakciómegvonással meg tudja állítani a gyarapodást.

Ám a legjobban attól retteg Orbán, hogy amikor majd veszít, legyen az bármikor, Gyurcsány ott fog ülni a bejutottak és összességében a győztesek asztalánál.

Hát így, kedves barátaim.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr654327480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:43

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Ilyenek vagyunk? Tényleg? 2012.03.20. 14:28:22

Milyenek vagyunk, mi magyarok? Ha kívülről látnak minket, vajon szimpatikus országnak a szimpatikus népe vagyunk, csikós, gulyás, gyógyfürdő, vagy csak egy - enyhén szólva - érdekes kis nép valahol Európa perifériáján, ahol szabad a pálinka- és sörfő...

Trackback: Orbán tudja, hogy csak Gyurcsány 2012.03.20. 08:54:01

Jó lenne, ha politológusék, elemzőék lassan megértenék: Orbán nem azért nem száll le Gyurcsányról, mert ezzel össze tudja ,vagy akarja tartani a táborát. Ez a maszlag.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lajos0 2012.03.20. 07:29:21

"Orbán érti, hogy Gyurcsányon kívül csak Dopeman, Mesterházy-Puch-Szanyi, a vezetetlen LMP és saját volt polgári köröse, Vona Gábor a választék. Más nincs a placcon. Lehet ugyan nyavalyogni, hogy miféle kínálat ez"

Hát ezért tart ott Vona is, ahol Feri csak szeretne, de szerintem Dopeman is simán verné.

rocksztar 2012.03.20. 09:04:52

Zsóti, köszönjük az újabb gyöngyszemet, örülnék, ha naponta friss poszttal jelentkeznél, mert remekül szórakozom az üleptisztításaidon:)

leponex 2012.03.20. 09:23:44

Drága Jó Bárdunk!
Megesik a mezei kommentelő szíve, egyre jobban kijő rajtad a páni félelem: lehet hogy mégse Ferenc testvérünk lesz a befutó 14-ben? Szerintem csak Te nem tudtál eddig erről.

Amikor az első mondatodban folyamatosan hazudik a Patás, a következőben meg igazat mond a számító Feriről :)
Akitől már 89-ben rettegett a Patás, aki nemrég még neked is biztató demokrata volt a rendszerváltáskor, csak aztán Despota, Diktátor És Önkényúr lett belőle.
Lehet, hogy a Feritől való permanens rettegés tette azzá? :))

Kedves Bárdunk, egy közönséges blogger sem ír le egy (neki bármennyire is unszimpatikus ) fiatal, kisgyereket nevelő nőről olyat, hogy: "szerfelett ostoba".
Bár egy dopeman fantól ez kötelező lehet ma már.

Mennyire lehet Téged komolyan venni, amikor 8 ezer MRD államadósságnövelés után le mered írni:
"amikor ... magánnyugdíj ellopás nélkül volt hiánycsökkentés"

Vészes megzakkanásod aktuális állapotát mutatja e sorod is:
"az MSZP, az LMP és a Jobbik gyűlöletétől és gyanakvásától körbevéve "
A Zorbán retteg 22 éve, a Fidesz, Mszp,Lmp,Jobbik gyűlöl és gyanakol immár.
Mindezt természetesen a Feri miatt. Akit a nép láncait csörgetve vállain cipelne a bársonyszékbe.

Nemrég még a négyszögletű kerek erdőt, akarom mondani ellenzéki kerekasztal lábait farigcsáltátok volna egybesülve a gaz Patás ellen, most meg már gyűlölködtök?

Valahol azért megértelek, Ferenc testvérünknél is kezd elszakadni a cérna. Ezzel a habókos alkotmánybírósági blokáddal kétségessé tett, hogy beszámítható-e még egyáltalán a mi kis politikai tényezőink közé.
Néhány hétig megint mulathatunk azon, miképpen kommunikáljátok majd a demokrácia megmaradt őrének molesztálási szándékát.
Hajrá Zsolti! Jobbulást!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.20. 09:42:18

@rocksztar: ha csak nevetni lehetne rajta, de sírni sajnos ugyanolyan sűrűn...

kalmik 2012.03.20. 09:42:23

@leponex: Kár az erőlködésért, tartalékoljatok,mert jön a megmérettetés és keserű lesz a szátok íze. A köztársaság győzni fog, szeretett Viktátortok megy a diliházba, ti pedig járhattok hozzá látogatóba.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.03.20. 10:01:23

A helyzet az, hogy majdnem 10 millióból stabilan 1 millió akkor is Fideszes, ha sorba lövik őket a Dunába, és még akkor is vigyorogva tapsolnak és hiszik azt hogy Gyurcsány miatt van ez is.
A Fidesz nem párt, hanem vallás.

A többi szavazókorú 95 %-a pedig nem vonulgat az utcára Millára, vagy demonstrálja bármilyen módon az ellenszenvét, hanem két év múlva elsétál a szavazófülkébe és szavaz a Fidesz ellen.
Addig majd kitalálja, hogy kire. Van még rá két éve.

Én is ezt teszem, meg nagyon nagyon sokan. Addig meg hadd ugráljon egy a kis pocok, meg a sleppje.

A Gyurcsánynak pedig ki kellene állni, és programot nyújtani:

1. Közjogilag érvénytelenítani minden törvényt, amit ez a banda hozott.
2. Visszaállítani a köztársaságot.
3. Kinevezéseket visszavenni.
4. Ügyészséget megtisztítani a Fidesz pártkatonáktól.
5. Személyesen felelősségre vonni Orbánt és Matolcsyt az önmagát szíven szúró ember haláláért.
6. Személyesen felelősségre vonni Orbán Viktort és Matolcsyt a magánnyugdíjpénztári vagyon ellopásáért.
7. Személyes felelősségét kimondani a Viktornak az ország jó hírnevének lerombolásáért.
8. stb stb.

Ez a jólelkű, nyakkendős "mi nem vagyunk bosszúállók" politizálás nem vezet sehova.

Most már a baloldali tömeg is elszámoltatást akar, és arra fognak szavazni, aki ezt kínálja.

kalmik 2012.03.20. 10:39:07

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára: Azért csak ki kellene menned néha egy DK-s rendezvényre, vagy elolvasni Gyurcsány írásait, ott választ kapnál az általad felvetettekre.

Anselmo 2012.03.20. 11:03:42

"érdemi politikai cselekvést csak Gyurcsány beszéde tartalmazott március 15-én"

Kár, hogy míg a nyurga szemüveges miniszterelnök volt, érdemi politikai cselekvésnek a nyomát sem tudta felmutatni. A beszédei jók, azt mindenki elismeri, és Magyarország hihetetlenül sokat nyert volna azon, ha megmarad beszédírónak, és nem próbál miniszterelnök lenni. Az államadósság mindenesetre kisebb lenne.

leponex 2012.03.20. 12:14:52

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
"Most már a baloldali tömeg is elszámoltatást akar, és arra fognak szavazni, aki ezt kínálja. "

Ebben lehet valami, mert a legutóbbi meghökkentően nagyarányú fideszre adott szavazatok mögött is felfedezhető ez a motívum.
A Vona Gabi meg kifejezetten erre is utazott.
Szóval hajrá, eddig a 'jobboldali csőcselék' kívánt el/leszámolni, két év múlva a 'baloldali csőcselék' is csatlakozik ehhez a programhoz;-)
Pompás, pompás!
Érdekes, a 8 pontod viszont kísértetiesen hasonlít azokhoz a lépésekhez, amelyekben épp a köztársaság lebontását, diktatúrát, zsarnokságot, önkényt és egyéb csacskaságot vélsz felfedezni:))

"Ez a jólelkű, nyakkendős "mi nem vagyunk bosszúállók" politizálás nem vezet sehova."
Na végre egy européer megnyilvánulás! :))
Szóval a NER után jöhet a 'Nemzeti Bosszuállás Rendszere', mint a Haza És A 4.Köztársaság Megmentésének Demokratikus Koalíciója.

Vélhetően ez ügy érdekében szónokolt legutóbb oly boldogan a reménytelenül boldogtalan Kornis 'Mi jobban Gyűlölünk benneteket mint ti minket!' Misi bácsi a harmincezer egymillión.-)

Az igazi sztrovacsek 2012.03.20. 14:23:59

Nem kell félni, nem harap a Gyurcsány bácsi.
Sohasem harapott, nem ez a stílusa.

"...érdemi politikai cselekvést csak Gyurcsány beszéde tartalmazott március 15-én,.."

Nekem különösen tetszett a beszédnek az egyházakról szóló része.
Mélységesen egyetértek vele.

Az pedig vitathatatlan tény, hogy "Gyurcsány Ferenc az egyetlen olyan magyar politikus, aki kormányon választást nyert."
Mint ahogyan az is, hogy a FIDESZ 2,7 millió szavazattal kapott 2/3-ot, pedig ez semmivel sem több mint az eddigi hat választás átlagos győzelmeinem voksa.
/Nem véletlen a választási törvény manipulálása/

"Kedves Bárdunk, egy közönséges blogger sem ír le egy (neki bármennyire is unszimpatikus ) fiatal, kisgyereket nevelő nőről olyat, hogy: "szerfelett ostoba".
-Modja "csonterő"

Én meg ismerek egy magyar közmondást, amely szerint a pénz elköltésén kívül még két dolog van, amihez egyetlen csöpp ész sem kell. Azt minden hülye tudja. /máramennyiben egészséges/ Az egyik a gyerek "megcsinálása", a másik meg a megszülése.
És hogy ez tényleg így van, arra a legnagyobb bizonyíték, hogy egyáltalán létezik az emberiség.

Ezzel csupán azt akarom mondani - mert tudom hogy nem mindenkinek világos - hogy a gyerek megszülése és fölnevelése SEMMILYEN hülyeségre mentség nem lehet, és nem ok arra, hogy valalinek, - főleg nem politikunak - mentességet biztosítson a kritizálhatóság alól.

Aegean 2012.03.20. 15:18:59

Ez mind szép és okos dolog amit ki-ki a saját szemszögéből,pártállásából leírt,de azt mesélje már el nekem tudatlannak valaki,ki ellen folytat szabadságharcot?

Ki az ellenség?

Mi,vagy az EU,vagy a NATO? (utóbbi kettőbe úgy emlékszem mi kértük be magunkat,nem ők könyörögtek értünk...)

Az igazi sztrovacsek 2012.03.20. 15:45:58

@Aegean:

Hogy ki az ellenség?
Teljesen mindegy.
Ha nincs, hát csinál magának.
Hogy miért?
Mert fideszből van.
Tudod, az arab tanmese a skorpióról.
Ez ugyan az.
Lételeme a harc, és persze a győzelem. Bárki ellen, bármi áron.
A kisebbrendűségi érzését palástolja vele, és úgy vágyik a sikerre, az elismerésre, mint fuldokló a levegőre.
Mindemellett a legnagyobb baj vele,hogy küldetés tudata van. Szentül meg van győződve róla, hogy "CSAK A FIDESZ"
és csakis egyedül ő az, aki képes ezt az országot naggyá tenni, és ezzel örökre bevésni a nevét a történelembe.
Ez utóbbi valószínűleg sikerülni fog, mert arra nemigen volt még példa, hogy egy 2/3-os többség ne tudta volna hozni egy sima többségre a következő választást.

Szilárd bácsi 2012.03.20. 16:16:38

Magyarországról meg lehetne mintázni a bolondok országát. Itt az a "legokosabb", aki a leghülyébb. az mond igazat, aki még soha nem állított valós tényt, és az hazudik, aki megmondja a tutit. Azt, hogy ide jutott az ország, megérdemli ez a nép! Mert ahol a szavazóképes lakosság FELE a hülyékre bízza a döntést, az megérdemli a sorsát! Orbán egy közveszélyes őrült, aki más országban nem élvezhetné a Szabadságot! Ez a nép fogja még térdenállva KÉRNI GYURCSÁNYT: Ments meg minket a Gonosztól! De az IMÁDSÁG kevés! Tenni (kéne) a dolgunkat...elzavarni ezt az ingyenélő, vérszívó tetveket...

Aegean 2012.03.20. 16:36:52

@Az igazi sztrovacsek: Lehet hogy igazad van,de lehet hogy nincs...
Kétségem nincs,hogy kb.egy évvel a köv.választás előtt elkezdi majd szórni a pénzt a közszolgáknak mint az előző ciklusa végén ( akkor sem nyert..)
Viszont az ellentábor össze fog állni,ez tuti. Sok mindent lehet mondani Fletóról,de hogy bolond lenne,azt nem.Ő az egyetlen karizmatikus ember,aki tudja vinni a tömegeket magával....Hiába a féltemagyarázott öszödi beszéd,a magánnyugdíj ellopása tény! Ezért felelni kell,és ezt baromira meg fogja lovagolni.
Arról nem beszélve,hogy OV. persona non grata nyugaton,Fletó és Bajnai elismert figura....arról nem is beszélve,ha a republikánusok győznek az USÁ-ban,kíméletlenül megbuktatják Vityát...

ancsika3114 2012.03.20. 16:57:29

Nem értek a politikához.
De ki nem állhatom Orbán Viktort! Látszik rajta, hogy őrült!
A Fletó sokkal csinosabb! És nem látszik őrültnek!
A Bajnainak meg olyan szép szeme van!
Ha azt hiszitek, hogy vicceltem, hát nem!
Tudniillik nem egy ilyen véleményt hallottam, és akik ezt mondják, eszerint fognak szavazni!
Hogy melyik milyen snájdig, fess ember!
Úgyhogy Zsolti, gatyát felkötni, jól kinézni, szépen beszélni, (okosat mondani ott az Oszkó) és fog ez menni!
Ha mégse, az elég nagy baj, de "így jártunk".
Pedig sokan nem szeretnénk így járni!

Aegean 2012.03.20. 16:58:14

@Szilárd bácsi:
Elképzelhető,hogy a jelenlegi ellenzék(?) kiszúrja mennyire fél Fletótól,és észbekap...ha Fletó ennyire nagy falat,akkor nekünk is ő kell,rehabilitáljuk,oszt jónapot!
Ez a recept az egyetlen járható út,ha 2014-ben nem akarnak fityisz-kormányt!

Mariann19 2012.03.20. 17:19:46

Engem az írás kapcsán nem is Gyurcsány Ferenc jövőbeni sikere érdekel, hanem a személye ellen hozandó új jogszabály, mely szerint nem alakíthat frakciót.A bosszúálló törvénykezés ujra deklarálja a jelenlegi kormány szellemiségét, melyen megint megborzad a világ közvéleménye, látván, hogy itt mindent meg lehet tenni. A Fidesz számára félő, hogy ez a jogszabály kontraproduktív lesz. Ha koncepciós beütése lesz a Gyurcsány elleni fellépéseknek/pl:márc.l5-i beszéde miatt terror cselekmény elkövetésével is vádolják/ a közvélemény - az emberi természetből kiindulva -a bántott ember mellé áll, a nemzetközi felháborodásról nem is beszélve.

lajos0 2012.03.20. 18:42:21

@Az igazi sztrovacsek: "Nekem különösen tetszett a beszédnek az egyházakról szóló része.
Mélységesen egyetértek vele."

Csak akkor, ha a pápistákra vonatkoztatjuk, vagy netán akkor is, ha az ATV-t kontrolláló Hitgyülire ?

Az pedig vitathatatlan tény, hogy "Gyurcsány Ferenc az egyetlen olyan magyar politikus, aki kormányon választást nyert."

"Mint ahogyan az is, hogy a FIDESZ 2,7 millió szavazattal kapott 2/3-ot, pedig ez semmivel sem több mint az eddigi hat választás átlagos győzelmeinem voksa."

A többi még ennyit sem. A focit gólra játsszák, ráadásul ez a régi, másként manipulált szabályok szerint volt.

"Én meg ismerek egy magyar közmondást, amely szerint a pénz elköltésén kívül még két dolog van, amihez egyetlen csöpp ész sem kell. Azt minden hülye tudja. /máramennyiben egészséges/ Az egyik a gyerek "megcsinálása", a másik meg a megszülése."

Azért nem árt hozzá nőnek lenni, ha már szülni akar az ember :-) bár ebben a mai modern világban, már ki tudja. Mondjuk szememben a politikus nem ember, tehát kicsit furcsállom is, hogy hasonlóan szaporodnak.

lajos0 2012.03.20. 18:44:34

@Az igazi sztrovacsek: "Ez utóbbi valószínűleg sikerülni fog, mert arra nemigen volt még példa, hogy egy 2/3-os többség ne tudta volna hozni egy sima többségre a következő választást."

Mondjuk 98-ban, a korábbi 2/3-ad ellenzék lett, több alkalom ennek kipróbálására meg nem volt.

kalmik 2012.03.20. 19:28:04

@Mariann19: Az a törvény amiről írtál a lex- Gyurcsány névre fog hallgatni. Ugyan is nem csak megtiltják a frakció alakítást, de a törvény ki fogja mondani, hogy Gyurcsány nem lehet politikus.

lajos0 2012.03.20. 19:40:26

@Aegean: "Hiába a féltemagyarázott öszödi beszéd,a magánnyugdíj ellopása tény! Ezért felelni kell,és ezt baromira meg fogja lovagolni."

Hogy-hogy a közvélemény eddig nem látszik reagálni a magánnyugdíjak el-majd visszalopására. Lehet, hogy a többség már tisztában van vele, hogy semmiféle nyugdíjra nem számíthat, egyiktől sem.

"Arról nem beszélve,hogy OV. persona non grata nyugaton,Fletó és Bajnai elismert figura."

Fletó a Déli-áramlat támogatásával már szintén kihúzta a gyufát, viszont Bajnait támogatják az USA-ból, kérdés ez itt mire lesz elég. De Bajnaival érdemesebb számolni, a győztesként visszatérő Fletó a Monty Python kategória. Ennyi erővel a győztesként visszatérő Torgyán doktorról is lehetne vizionálni, hiszen csak pár százalékra van Orbántól ő is.

"...arról nem is beszélve,ha a republikánusok győznek az USÁ-ban,kíméletlenül megbuktatják Vityát..."

No akkor talán ennyit az ámerikai meg a hazai demokráciáról, meg a nagy demokratákról :-) Ha meg nem lesz hajlandó megbukni, majd jól leatomoznak.

lajos0 2012.03.20. 20:35:24

@Aegean: "Elképzelhető,hogy a jelenlegi ellenzék(?) kiszúrja mennyire fél Fletótól,és észbekap...ha Fletó ennyire nagy falat,akkor nekünk is ő kell,rehabilitáljuk,oszt jónapot!"

Úgy látszik itt ma tényleg Monthy Python nap van .-) Selmeczit egy tehetségtelen idiótának tartom, de egy pár százalékos párttól és közutálatnak örvendő főnökétől tényleg miért kellene tartani a Fidesznek ? A Jobbiktól vagy az LMP-től akkor már több félnivalójuk lenne.

Scagnetti 2012.03.20. 20:37:00

Ez az Zsolti, csak keményen! Mit nektek parlamenti küszöb, kétharmada lesz egyedül Gyurcsánynak. Mindenki őt akarja. Csak félnek a Zorbántól, és nem merik kimondani. :)

Tetszik, mikor keménykedtek. kifejezetten vicces egy 2%-os párttól. :)

"Orbán érti, hogy Gyurcsányon kívül csak Dopeman, Mesterházy-Puch-Szanyi, a vezetetlen LMP és saját volt polgári köröse, Vona Gábor a választék."

A felsoroltak bármelyike népszerűbb, mint Gyurcsány, szóval nem értem a nagy önbizalmat. Ferit még egy Dopeman is meg tudná verni, ami azért már tényleg a legalja. :)

"Az MSZP pedig addig határolódik el saját kormányzati teljesítményétől, míg a gazdátlanul hagyott zelmúltnyolcév - amikor a zemberek jobban éltek, magánnyugdíj ellopás nélkül volt hiánycsökkentés és épült az ország - szépen Gyurcsány ölébe hullhat."

Szép álom, csak semmi sem mutat arra, hogy így történne. A béka segge alatt vannak a szocik is, de hozzátok képest az egekben. Ez cumi, Zsolti. Szerelmed azt hitte, majd tódulnak hozzá a nyugdíjasok az MSZP-től, de csak néhányan mentek át, a többi meg marad a tökét vakaró szociknál. (Vagy elmegy jobbikosnak, ahogy néhány százezer egykori szoci szavazó tette korábban.)

"Orbán tudja, hogy a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik gyűlöletétől és gyanakvásától körbevéve három hónap alatt 5 százalékig eljutni, micsoda politikai teljesítmény. "

5%? És erről rajtatok kívül még ki tud? :)

"Azt is tudja Orbán, hogy a közte és Gyurcsány közötti mintegy tizenöt pontos népszerűségkülönbség egy százas skálán, amikor két pont javulással, illetve romlással öt-hat helyet lehet egyszerre javítani, gyakorlatilag nem létezik. "

Szóval Feri célja, hogy a népszerűsége odáig emelkedjen, ahol a mindenki által utált Viktor van. De Zsolti! Akkor még mindig csak a mindenki által utált szinten lesz. :)

lajos0 2012.03.20. 20:40:19

@Mariann19: "A bosszúálló törvénykezés ujra deklarálja a jelenlegi kormány szellemiségét, melyen megint megborzad a világ közvéleménye, látván, hogy itt mindent meg lehet tenni."

Azért a világ közvéleménye ( ha lenne ilyen) elég edzett, ahhoz hogy egy piszlicsáré balkáni ország törvénykezési gyakorlata ne igazán érdekelje.

"A Fidesz számára félő, hogy ez a jogszabály kontraproduktív lesz. Ha koncepciós beütése lesz a Gyurcsány elleni fellépéseknek/pl:márc.l5-i beszéde miatt terror cselekmény elkövetésével is vádolják/ a közvélemény - az emberi természetből kiindulva -a bántott ember mellé áll, a nemzetközi felháborodásról nem is beszélve."

A fidesz profi az önsorsrontásban, ezt viszont elismerem. Ez a terrorozás, most hülyeség, viszont amikor a szlovák terroristákkal riogatta a jónépet, akkor megfogható lett volna ilyesmiben. De Gyurcsány szabadlábon szerintem sokkal értékesebb a fidesznek, még ha készséggel el is ismerem, hogy ez az alakulat képtelen felismerni a saját érdekeit (is).

Az igazi sztrovacsek 2012.03.20. 20:42:44

@lajos0:

"Csak akkor, ha a pápistákra vonatkoztatjuk, vagy netán akkor is, ha az ATV-t kontrolláló Hitgyülire ?"

Tök mindegy.
Az egyetlen kivételt - amely erősíti a szabályt - esetleg a ferences rendi szerzetesek jelenthetik.

"Mondjuk 98-ban, a korábbi 2/3-ad ellenzék lett, több alkalom ennek kipróbálására meg nem volt."

Viccelsz, ugye?
Mert attól azért komolyabb vitapartnernek gondollak, hogy összemossál egy 2/3-os koalíciót, egy 2/3-os egypárti kormányzással.
Azt meg végképp nem tudnám elképzelni rólad, hogy a FIDESZ-KDNP formációt koalíciónak gondolnád.
Már csak azon egyszerű oknál fogva sem, mert a szavazó lapon egyetlen X behúzásával szavazhattál "mindkettőre".

lajos0 2012.03.20. 20:46:02

@Scagnetti: "Azt is tudja Orbán, hogy a közte és Gyurcsány közötti mintegy tizenöt pontos népszerűségkülönbség egy százas skálán, amikor két pont javulással, illetve romlással öt-hat helyet lehet egyszerre javítani, gyakorlatilag nem létezik. "

Torgyán és Gyurcsány között, viszont csak 5% a különbség, még ha Zsolti kissé eltúlzott vágyait készpénznek veszem is. Sőt ha a 2%-ot veszem, akkor viszont szívet melengető érzés, hogy a népszerűségem csak 2%-kal kisebb a zseniális Gyurcsány Ferencénél, és még nem is csináltam semmit, hogy növekedjen. Ha holnapra kitalálom mit ígérjek, akkor joggal retteghet tőlem Viktor és Ferenc is :-)

lajos0 2012.03.20. 20:50:18

@Az igazi sztrovacsek: "Az egyetlen kivételt - amely erősíti a szabályt - esetleg a ferences rendi szerzetesek jelenthetik."

No ők vajon miért ? Mellesleg a kivétel próbára teszi a szabályt a mondás eredetije szerint, és így van is értelme.

"Mert attól azért komolyabb vitapartnernek gondollak, hogy összemossál egy 2/3-os koalíciót, egy 2/3-os egypárti kormányzással."

Egy kétharmados párt milyen törvényszerűség szerint ne lehetne olyan hülye, mint egy 2/3-os koalíció ?

"Azt meg végképp nem tudnám elképzelni rólad, hogy a FIDESZ-KDNP formációt koalíciónak gondolnád.
Már csak azon egyszerű oknál fogva sem, mert a szavazó lapon egyetlen X behúzásával szavazhattál "mindkettőre"."

Hát a KDNP nincs szerintem sem, bár virtuálisan az egyik oka volt, hogy nem éltem a lehetőséggel, hogy rájuk x-eljek.

Scagnetti 2012.03.20. 20:51:48

@Aegean: "Kétségem nincs,hogy kb.egy évvel a köv.választás előtt elkezdi majd szórni a pénzt a közszolgáknak mint az előző ciklusa végén ( akkor sem nyert..)"

Szerintem aki Gyurcsányt imádja, az ne sírjon az osztogatás miatt, mert az imádott Feri is ezzel nyert 2006-ban. :)

"Viszont az ellentábor össze fog állni,ez tuti."

Tuti? És mitől olyan tuti? Mert eddig csak az látszik, hogy mindegyik menekül onnan, ahol a szocik vagy Feriék megjelennek.

"Sok mindent lehet mondani Fletóról,de hogy bolond lenne,azt nem."

Két évvel ezelőttig magam is túlzásnak tartottam az ilyen jellegű beszólásokat, de mostanában egyre inkább úgy gondolom, mégis lehet bennük valami. Hogy a realitásérzékét rég elvesztette, az tuti.

"Ő az egyetlen karizmatikus ember,aki tudja vinni a tömegeket magával...."

Tudta. De ma már ez sem megy. Ma már nem tömegekhez szól, hanem pár száz rajongójához.

"Hiába a féltemagyarázott öszödi beszéd,a magánnyugdíj ellopása tény! "

Nem kell azt félremagyarázni, elég kínos volt az úgy eredetiben is. A manyuppal kapcsolatban igazad van.

"Ezért felelni kell,és ezt baromira meg fogja lovagolni."

Ez garancia arra, hogy ne feleljen érte senki. Ami ügy mellé Feri odaáll, annak vége.

"Arról nem beszélve,hogy OV. persona non grata nyugaton,Fletó és Bajnai elismert figura...."

Ferit nagyjából leszarják, Bajnait sokkal inkább elismerik. De Bajnai egyelőre nem indul, és ha fog, jó esély van rá, hogy "balról" kapja az első támadást. Mert a Fidesztől sok szavazót nem tud elvenni, de a szociktól és a DK-tól annál inkább. Arról meg egy szó sem volt még, hogy ezekkel közösen akarná égetni magát.

"arról nem is beszélve,ha a republikánusok győznek az USÁ-ban,kíméletlenül megbuktatják Vityát..."

Amolyen demokrata módján, mi? Már bocs, de mi közük van nekik ahhoz, hogy itt ki nyer? És milyen alapon szólnak bele? Jó, láttuk, Irakban is leszarták, de az ott volt, nem itt.
Komolyan ilyen hülyeségekkel vígasztalják egymást a gyurcsányisták?

Aegean 2012.03.20. 20:59:07

Milyen gyurcsányisták??, Na ne...
Semmi közük nincs persze...de akkor miért olyan nagy baj,hogy OV-t nem fogadják ott? Igaz,az IMF ott van,de hát az ellen is szabadságharc van,nemde?
Amúgy meg mi a francnak minden csatát megnyerni? Elég a háborút....
Bajnai mind a mai napig a "sötét ló" a pakliban.
Hidd el nekem,2013-ban vagy egy új párt lép porondra,vagy leporolják Fletót....ne írd le..látod,Viktor is fél tőle..

Scagnetti 2012.03.20. 21:00:58

@Aegean: "Elképzelhető,hogy a jelenlegi ellenzék(?) kiszúrja mennyire fél Fletótól,és észbekap...ha Fletó ennyire nagy falat,akkor nekünk is ő kell,rehabilitáljuk,oszt jónapot!
Ez a recept az egyetlen járható út,ha 2014-ben nem akarnak fityisz-kormányt!"

Ez tényleg valószínű. Majd ott fog állni az MSZP, az LMP, a Jobbik, és mind együtt tapsolnak a Ferinek, mert belátják, hogy a népszerűségi lista végén csücsülő Fletó kell nekik a győzelemhez. :)

Scagnetti 2012.03.20. 21:11:07

@Aegean: "Semmi közük nincs persze...de akkor miért olyan nagy baj,hogy OV-t nem fogadják ott? Igaz,az IMF ott van,de hát az ellen is szabadságharc van,nemde?"

Az, hogy ők kit fogadnak el, azt majd eldöntik. Ha érdekeik úgy kívánták, sokkal nagyobb ganékat is elfogadtak a mi politikusainknál. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy milyen alapon buktatnának meg ők itt bárkit is, és főleg hogyan? És miből gondolják, hogy a magyar nép szívesen látna egy nyíltan a fejünkre ültetett kormányt? Néha azért olvassatok már mást is a Népszaván kívül!

"Bajnai mind a mai napig a "sötét ló" a pakliban."

Az. De ennél sokkal érdekesebb az, hogy kinek fájna a legjobban, ha visszajönne. Orbánnak biztos, de gyanítom még sok másnak is a másik oldalról.

"Hidd el nekem,2013-ban vagy egy új párt lép porondra,vagy leporolják Fletót...."

Új pártnak már most kellene indulnia, mert egy év alatt nem lehet kiépíteni egy teljes szervezetet, és elég támogatót gyűjteni. Ezt az ellenzék már elkúrta.
Fletót nincs értelme leporolni, mert nem jó semmire. Dumálni tud, egy tévévitában ügyesebben hazudik, mint a másik, de a lényeg az lenne, hogy milyen miniszterelnökként. Ezt meg már láttuk.

"ne írd le.."

Az, hogy én leírom, egy dolog. De rajtam kívül még sokmillió másik szavazó is leírta, és ez a lényeg.

"látod,Viktor is fél tőle.."

Igazából nem látom. Azt látom, hogy a hívei ezt verik a fejekbe állandóan, de továbbra sem értem, miért kellene félnie egy olyan embertől, aki szétverte az egyetlen komoly ellenfelének számító pártot, most még meg is osztotta, és ő maga meg a népszerűségi listák végén ül. Ez az ember főnyeremény Orbánnak még ma is, mert most meg az ellenzéki összefogást lehetetleníti el pusztán a jelenlétével.

Az igazi sztrovacsek 2012.03.20. 21:22:10

@lajos0:

"No ők vajon miért ?
Mert nem az anyagi haszonszerzés motiválta a tevékenységüket.
(Vagy legalábbis vigyáztak arra, hogy ez így látszódjon.)

"Egy kétharmados párt milyen törvényszerűség szerint ne lehetne olyan hülye, mint egy 2/3-os koalíció ?"

Ugyan olyan hülye lehet, csakhogy én nem erre gondoltam.
Vagy esetleg hallottál már olyan esetről, hogy a FIDESZ összeveszett a KDNP-vel egy törvény javaslat miatt amit az egyik benyújtott, a másik meg az elvei miatt ellenzett?
Vagy kente már a balhét valamelyik a másikra?
Vagy voltak komoly egyeztetések közöttük meghatározó gazdasági, politikai, társadalmi, szociális vagy bármilyen kérdésekről?
Egyáltalán:
Egy párt ez, vagy kettő????

Választ ma már nem várok.(jó lesz holnap is)
Jó éjszakát!

lajos0 2012.03.20. 21:43:03

@Az igazi sztrovacsek: "No ők vajon miért ? Mert nem az anyagi haszonszerzés motiválta a tevékenységüket.
(Vagy legalábbis vigyáztak arra, hogy ez így látszódjon.)"

Ez igaz lehet, de hát ők is a pápa alá tartoznak. Pont egy korábbi blogban beszélgettünk róla, hogy Lukács György szerint meg igen, mert azért propagálta Szent Ferenc a szegénységet, hogy a parasztok ne lázadjanak. De ez a gondolata is felejthető.

"Egy kétharmados párt milyen törvényszerűség szerint ne lehetne olyan hülye, mint egy 2/3-os koalíció ?"

"Vagy esetleg hallottál már olyan esetről, hogy a FIDESZ összeveszett a KDNP-vel egy törvény javaslat miatt amit az egyik benyújtott, a másik meg az elvei miatt ellenzett?
Vagy kente már a balhét valamelyik a másikra?"

Esztergomban ez zajlik, ha jól hallottam. De állítólag az ügynöklisták nyilvánosság kapcsán is komoly vita van, gyaníthatóan sok hálózati személyről lehet szó akár a katolikusoknál, akár a mazsihisznél.

"Egyáltalán:
Egy párt ez, vagy kettő????"

Hát még ha kettő is, abból az egyik semmiféle támogatottsággal nem rendelkezik, ennek ellenére úgy viselkedik, mintha ők fingnák a passzát szelet. Sosem értettem mi szüksége Orbánnak erre a virtuális szövetségesere, de hát nekem sem kell mindent értenem.

Scagnetti 2012.03.20. 21:56:42

@lajos0: "Sosem értettem mi szüksége Orbánnak erre a virtuális szövetségesere, de hát nekem sem kell mindent értenem."

Több dologra is használhatók. Nálunk valamiért egy magát jobboldalinak valló pártnak kötelessége kereszténynek is lenni. Most abba ne menjünk bele, mennyire jobboldali a Fidesz, meg abba sem, miért kell ennyire kereszténykedniük. Ez sajnos valamiért elvárás lett, és tapasztalataim szerint a szavazótábor egy jelentős része komolyan igényli is. Orbán viszont gondolom nem akart ájtatoskodni, és a pártnak sem hiszem, hogy nagy kedve lenne hozzá, ezért beújították maguknak az épp elmúlóban levő KDNP-t. Ők kielégítik ezen igényeket, a szavazókat sem zavarja, hogy nem Orbán szenteskedik, hanem Semjén, hisz nagyjából tökmindegy. A KDNP ma már a Fidesz része, legfeljebb papíron különállók.

Semjén maga egyéb dolgokban is jól jön. Ő mondja el az olyan szövegeket, amelyeket Orbán már nem vállal be. Legyen szó kereszténykedésről, homofóbiáról vagy egyéb rázós, esetleg szánalmasan röhejes szövegekről, Semjén ideális arra, hogy ezeket elmondja, és mindezt úgy tálalják, hogy azért mégsem a Fidesz mondta.

Hasznos a KDNP, befelé megvan velük az egység, kifelé meg a különbség. :) És akkor még egy plusz frakció is, ami szintén hasznos.

A KDNP szempontjából meg a Fidesz a túlélést jelenti.

minorita 2012.03.20. 22:09:41

@Aegean: Milyen lopásról beszélsz? A magánnyugd. soha nem volt magántulajdon. Még akkor sem, hogy a saját nevedre történő számlára került befizetésre, és még akkor sem, ha örökölhetted. Éppen azért nem lehetett magántulajdonod, mert ugyanolyan befizetők is voltak mint te, és ők az államba fizettték. Már az is agyrém, hogy reálhozamot kaptak a magánpénztárosok. Miért, akik az államnak fizették azok mikor kapnak reálhozamot. Ha valamit kritizálsz, akkor ne részrehajló legyél, ne abból indulj ki, hogy neked mi volt, hanem összességében mindenkivel szemben arányos-e a döntés. Márpedig a belépés statutum volt, ez miért volt jogos? Ráadásul nagyobb az illuzió az emberekben, fogalmuk sincs, hogy egy magánpénztárból mit kaptak volna. Csak számolj, ha havonta minimálbéren befizetnek érted 6-7000 Ft-ot, akkor mennyi járadékra számolhatsz egy olyan pénztártól, amelynél csak a tiszta pénzügyi elvek érvényesülhetnek szolidaritás nem. Szóval aki ma ennyit fizet, az kb. jelenértéken ennyire számolhat. Ezt aztán hiányolni gondolkozásnélküliségre utal. Ráadásul a pénztárak sem tiltakoznak, nem mernek, mert a gazdálkodásukban enyhén szólva sulyos szabálytalanságokat állapítottak meg.

ájlesz 2012.03.20. 22:19:38

Néhány szerencsétlen fröcsköl,gyűlölkö-dik,ábrándozik a "dicső" közelmúltról.
Ez a dübörgés sajnos ide vezetett.De nincs önkritika, újabb álmokat sző a
a gyalázatos klientúra.Szélhámosok,kalan
dorok kellenének és lehetne ismét a zavarosban halászni.Na ezt nem szeretnénk!Különben "ceterum censeo/kommunisták/ esse delendam!!!

lajos0 2012.03.20. 22:33:47

@Scagnetti: "Nálunk valamiért egy magát jobboldalinak valló pártnak kötelessége kereszténynek is lenni. "

Hát szerintem ez a része mondjuk Böjte Csabának jobban összejött, mint Semjénnek.

"Orbán viszont gondolom nem akart ájtatoskodni,"

Hát már nehányszor sikerült neki. Jobban mint Semjénnek.

"Semjén maga egyéb dolgokban is jól jön. Ő mondja el az olyan szövegeket, amelyeket Orbán már nem vállal be. Legyen szó kereszténykedésről, homofóbiáról vagy egyéb rázós, esetleg szánalmasan röhejes szövegekről, Semjén ideális arra, hogy ezeket elmondja, és mindezt úgy tálalják, hogy azért mégsem a Fidesz mondta."

A helyzet ez, de kérdem én minek ? Ezeket sokkal egyszerűbb nem elmondani, vagy én látom rosszul ?

"A KDNP szempontjából meg a Fidesz a túlélést jelenti."

Hát addig sem kell kapálni pár embernek.
És ne feledjük Semjén Zsolt és Bayer Zsolt régi jó barátok.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.03.21. 08:10:05

@leponex:

Szerintem észrevehető a véleményemben, hogy nekem az ilyesfajta politizálás nem tetszik, de sajnos nincs más megoldás az Orbán Viktor ellen.

90-2002-ig nem volt ilyen vérszomjas hangulat az országban, ez azután alakult ki.

Lényegében Viktort csak a saját fegyverével lehet legyőzni.

Lassan Európát is megosztja. Szerintem a történelembe szégyenletes nyomokat fog hagyni.

Hidd el, nekem is az tetszik, ha egy miniszterelnökjelölt, megválasztásakor kezet fog az előzővel, megköszöni a munkáját.
Nem azt nyomatja éveken keresztül a választóknak, hogy egy bűnöző az ország vezetője.

El tudod azt te képzelni Amerikában, hogy mondjuk Obama büntetőjogi felelősségre vonná visszamenőlegesen a Busht, a Clintont, stb, hogy eladósították az országot?

Beteg a Viktor.

Mariann19 2012.03.21. 13:37:43

@kalmik: Egy ilyen döntés nagyon durva lenne, a cselekvési szabadság politikai okokból való sárbatiprását jelentené. szerintem a nemzetközi közvélemény felháborodásának nagyságában az is súlyosan esne latba, hogy egy volt miniszterelnökről lenne szó, aki ismert személyiség a világpolitikában.Bocs a késői válaszért!

Mariann19 2012.03.21. 13:51:56

@lajos0: Kedves LajosO! Az igaz, hogy egy ilyen kis országra nem figyelnek különösképen a világban. Az a tény azonban ránk irányítja a figyelmet, hogy nemcsak a demokrácia gyakorlásával jelentkeznek nálunk gondok, amely miatt már Európa velünk foglalkozik. Sokkal veszélyesebb az a szinte szélső jobboldali nacionalista retorika, melyet Orbán Viktor hangoztat.Tegnap bölcs szakemberek elemezték ezt a jelenséget, és megállapították, hogy van tere Európában bizonyos államoknál ez az ideológia, követeik Orbánt. Nekem viszont félelmet keltő a szélső jobboldal térnyerése. Azt írod, hogy Gyurcsány szabadlábon értékesebb a Fidesz számára. Gyurcsányt inkább Fideszre nézve veszélyesnek tartom. Figyelem fellépéseit, ismeri a tömegpsziché tudományát, és él is velük. Szónoki képességei által nagyon tudja mozgósítani a hallgatóságát, tud szenvedélyes hangulatot teremteni, remek szónoki nyomatékai vannak stb.Orbán Viktor tudja ezt, és megpróbálja a felszínről valamilyen módon eltüntetni. Ha már így van, akkor olyan módot kéne választania, hogy a Gyurcsány felé fordulást inkább gátolja meg, mint szítsa, pedig az eddigi gyakorlata nem így néz ki.

leponex 2012.03.21. 17:59:07

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
"90-2002-ig nem volt ilyen vérszomjas hangulat az országban, ez azután alakult ki."

- Gondolom nézőpont kérdése ez is, amikor Frei Tamás 2001-ben nyilvános tv-műsorban értekezhetett arról, hogy mennyiért bérgyilkolnák meg Orbánt, vagy Sicratman élvenyúzós éneke nem váltott ki különösebb rosszallást az emberi méltóságra oly érzékeny balliberális véleményformálók között.

Ha mondanál konkrét példát a 2002 utáni vérgőzre :)
2006 őszétől valóban radikális szövegkörnyezeti változások történtek, ennek mintha lettek volna indukáló okai, nem gondolod?

A mai 'vérszomjas' médiavircsaft meg jórészt annak a ballib 'értelmiséginek' a ténykedése, akik rettentően rettegő tolareniciájukkal képtelenek elviselni befolyásuk brutális eljelentéktelenedését. Még ha csak átmenetileg is.

"Lényegében Viktort csak a saját fegyverével lehet legyőzni."
:)

Helyes! 2002-es második forduló előtt emígyen noszogatta híveit Orbán:
"„És most, - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! – mielõtt elköszönnék Önöktõl, szeretném elmondani azt, ami a legfontosabb. és aminek az érvénye talán jóval erõsebb, mintsem csak egyetlen választásra vonatkozzék. Kérem, hallgassanak meg és ha tudják, vigyék magukkal a következõ gondolatot. Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében.

Isten áldja mindannyiukat! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!”
"

Lehet előszedni a 'fegyvereket' !

leponex 2012.03.21. 18:02:19

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
A 2002-es választási vereség óráibban a Millenárison ez a beteg Viktor mondta:

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Vesztettünk egy fontos csatát, de mint mondtam, az ügy jól áll. Tegyük fel a kérdést már így első este, bár talán ezzel megvárhatnánk akár a holnapot, de mégis, amíg így együtt vagyunk, tegyük föl a kérdést, miért történt mindez így. A következő napokban sok választ hallhatunk majd. Mindenkinek meglesz a maga válasza. Elemzők fogják majd ezekkel teleírni a lapokat. Nekünk is van egy válaszunk, nekem is van egy válaszom. Én azt gondolom, hogy mindig van egy magasabb értelme annak, ami az emberrel történik. Hogy pontosan mi is ez a magasabb értelem, az ma még nem világos. Ma még csak a büszkeséggel vegyes szomorúságot érezzük. A válaszhoz, mi volt mindennek, ami ma este történt, a magasabb értelme, nos ehhez a válaszhoz idő kell, és az idő el fog jönni. A történtek magasabb értelme velünk együtt világosodik majd meg. Van azonban, amit már most biztosan tudunk: tudjuk azt, hogy akiben van hit, remény és szeretet, annak a nehézség is javára válik. Tudjuk azt is, - és ezt biztosan tudjuk -, hogy csak a hitét vesztett embert lehet legyőzni. Azt is tudjuk, hogy amit létrehoztunk, az megmarad, tovább építik az emberek, még ha nehezebb is lesz nekik. Biztosan tudjuk azt is, hogy mi ellenzékben is a polgárok oldalán fogunk állni. A magot elvetettük, a palántákat kiültettük, ma már erősödőben vannak és termőre fognak fordulni. Nem fogjuk engedni ellenzékben sem, hogy a virágba borult fákat bárki is kivágja. Mindig ott leszünk, mindig figyelni fogunk mind a két és félmilliónyian. Mindig támogatni fogjuk a Parlamentben azokat a döntéseket - még akkor is, ha a mindenkori kormány összetétele számunkra nem igazán szívmelengető - de mindig támogatni fogjuk a Parlamentben az olyan döntéseket, amelyek az ország polgárainak érdekét szolgálják.

Megköszönöm mindenkinek a részvételt, a kitartást és a biztatást! Megköszönöm a hűséget, a munkát, és a hitet! Azzal a gondolattal szeretnék ma estére, és csak ma estére elköszönni mindenkitől, hogy ha becsukódik egy ablak, az azt jelenti, hogy valahol kinyitottak egy ajtót. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

leponex 2012.03.21. 18:13:16

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
"Lényegében Viktort csak a saját fegyverével lehet legyőzni."

De hogy ne legyek ennyire fennkölt ;-)

Szerintem a 2002-es de különösen a 2006-os ballib kampány ráeszméltette Orbán kampánynoszogatóit, hogy a ballibet a saját fegyverével lehet/kell legyőzni. Kíméletlenül, demagógiával, permanens médiakampánnyal, kitartóan.
Jó példa volt erre Ferenc testvérünk felszólalásainak parlamenti ignorálása.
Az alap meg volt rá, hiszen egyetlen európai országban sem maradt volna még egy napig sem miniszterelnök az öszödi rétorikai csúcsteljesítmény után.

A jelenlegi ballib médiahiszti a mostani kormány és orbán ellen láthatóan nem ér el ilyen átütő sikert itthon. Talán nem véletlenül! -írná a népszabi :))

leponex 2012.03.21. 18:20:03

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
"El tudod azt te képzelni Amerikában,"
Ott nem.
De azt igen, hogy ha egy elnökről nyilvánosságra kerülne egy hangfelvétel, és a hatalom megtartása érdekében elkövetett hazugságról, trükkök százairól, kurvaországról hallana, 150 évet biztosan kaphatna egy monstre per lezárásaképpen.

"Megkezdődött a volt izlandi miniszterelnök elleni büntetőper. Geir Haardét azzal vádolják, hogy a pénzügyi válság idején nem tett meg mindent az izlandi bankrendszer összeomlásának megakadályozásáért."

lajos0 2012.03.21. 19:00:43

@Mariann19: "Az a tény azonban ránk irányítja a figyelmet, hogy nemcsak a demokrácia gyakorlásával jelentkeznek nálunk gondok, amely miatt már Európa velünk foglalkozik."

A demokrácia gyakorlása az EU-nak éppúgy nem erőssége, mint az USA-nak. Nincs ezzel semmi baj, csak vicces őket bezzegországonként emlegetni.

"és megállapították, hogy van tere Európában bizonyos államoknál ez az ideológia, követeik Orbánt. "

Sőt van a hol a szélsőjobb támogatásával működik a kormány. Csak nehéz az európai szélsőjobb meghatározása, hisz egyfelől egymást is utálják, másfelől, itt mondjuk a Jobbik a zsidó tőke ellen harcol állítólag, a norvég szélsőjobbos tömeggyilkos Breivik nyíltan izrael-párti, sőt szabadkőműves is, aki az Izraelt fasiszta államként elkönyvelő norvég középbalos ifjakat mészárolta.

A francia szocialista elnökjelölt legfőbb ellenségének a nemzetközi tőkét nevezte meg, amit Orbán magát jobbosnak gondolva szintén ostoroz.

"Figyelem fellépéseit, ismeri a tömegpsziché tudományát, és él is velük. Szónoki képességei által nagyon tudja mozgósítani a hallgatóságát, tud szenvedélyes hangulatot teremteni, remek szónoki nyomatékai vannak stb."

Csak nincs mellé meg a tömeg valahogy. Szerintem eddig sem volt túl nagy az a réteg, aki bármiféle politikai szónoklatot komolyan vesz, most már azonban csak mutatóba ismerek néhány ilyen figurát.

Gyurcsány sokkal nagyobb mozgósító erő az ellentáborban, mint a saját oldalán, és ezt tudomásul kéne vennie.

Az igazi sztrovacsek 2012.03.21. 20:09:15

@minorita:

"Milyen lopásról beszélsz? A magánnyugd. soha nem volt magántulajdon. Még akkor sem, hogy a saját nevedre történő számlára került befizetésre, és még akkor sem, ha örökölhetted"

Háááát....
A legújabb fejlemények alapján nagyon úgy néz ki, hogy az a százezer ember aki a manyup tagja maradt, semmivel sem járt rosszabbul. SŐT! Ugyan úgy jogosult az állami nyugdíjra, mint mindenki más, és még az eddig befizetett pénzét is fölveheti amikor eléri a nyugdíj korhatárt.
Vagyis ők jártak jobban.
Másfél millió "hülyegyereket" /vajon mennyi VOLT belőle a fideszfan?/ meg át....tak , mint szart a palánkon.
Hát ez van fiúk, amikor a hit győzedelmeskedik a józan ész felett.

Az igazi sztrovacsek 2012.03.21. 20:42:36

@minorita:

"Éppen azért nem lehetett magántulajdonod, mert ugyanolyan befizetők is voltak mint te, és ők az államba fizettték."

Ha a butaság növesztene, már ülve nyalnád a holdat.
A nyugdíj pénztárba befizetett pénzedet TŐLED vették el (kötelező jelleggel) az ÁLTALAD megkeresett, ADÓZOTT jövedelmedből. Ha ezt nem vonják le tőled, - akár államiba, akár magánba - akkor ennyivel több pénzt kapsz havonta.
(Nyugdíjat viszont nem kapnál. Van néhány ország a világon ahol ez így működik)
Tehát ez MAGÁN TULAJDON.
TE kerested, TE adóztál belőle.

"Már az is agyrém, hogy reálhozamot kaptak a magánpénztárosok. Miért, akik az államnak fizették azok mikor kapnak reálhozamot"

Azért jár utána reál hozam,
mert a MAGÁN TULAJDONODAT kockáztattad a tőzsdén (bár nem egészen önként) tehát jár neked a törvényes hozama. Persze ha rosszul választottál pénztárt, akár bukhattad is a hozamot.
Ez benne van (volt) a pakliban. /Tessenek FELELŐSSÉGGEL dönteni/
Akik az államnak fizették, azok viszont nem kockáztattak semmit (bár fideszéknél ez még nem biztos)

Az igazi sztrovacsek 2012.03.21. 21:14:28

@leponex:

"De azt igen, hogy ha egy elnökről nyilvánosságra kerülne egy hangfelvétel..."
Vagy valami más.
Mondjuk valami olyasmi, hogy "Ne mi kapjuk a legtöbbet"
/Mert akkor ugye nem olyan feltűnő, hogy MAGUNKNAK OSZTJUK AZ ÁLLAMI PÉNZEKET.
/Századvég kettő milliárd, Közgép 34 milliárd, hogy csak a legfrissebbeket említsem/
Tudom, Gyurcsány hazudott meg lopott, meg megbukott, meg egyébként is a k... anyját, meg a zmszp ugyan ezt csinálta.
Na de nem azzal nyert a fidesz, hogy azt ígérte, ő nem csinálja?????

lajos0 2012.03.21. 22:24:42

@leponex: "Gondolom nézőpont kérdése ez is, amikor Frei Tamás 2001-ben nyilvános tv-műsorban értekezhetett arról, hogy mennyiért bérgyilkolnák meg Orbánt, vagy Sicratman élvenyúzós éneke nem váltott ki különösebb rosszallást az emberi méltóságra oly érzékeny balliberális véleményformálók között."

De igen. Freiről azért a szakmában már jó tíz évvel korábban is tudták, hogy notórius hazudozó, és Juszt az ügynöki kapcsolatait kihasználva, pont itt tette nevetségessé. Sickratman pedig ártalmatlan, akármilyen hülyeségeket is beszélt ott, de hogy úgy mondjam politikailag elképesztően alultájékozott. Ami annál is érdekesebb, mivel régen elég jó barátom volt a Miki, talán még ma is az, de politikáról mondjuk sok szót nem váltottunk. De ezeket az úgymond vérgőzös dolgokat semelyik oldalról nem tudom komolyan venni, a szar zenére sokkal mérgesebb tudok lenni.

"Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében."

Ez meg számomra csak egy patetikus lózung, ezeket sem kell túl komolyan venni talán.

lajos0 2012.03.21. 22:46:35

@leponex: "Szerintem a 2002-es de különösen a 2006-os ballib kampány ráeszméltette Orbán kampánynoszogatóit, hogy a ballibet a saját fegyverével lehet/kell legyőzni."

Mivel a Fidesz kampányokat lassan 20 éve ugyanazok szervezik, volt idejük minden opciót kipróbálni. Lovas Istvánnal 2002-ben már kénytelen voltam abban egyetérteni, hogy ilyen csapnivaló teljesítmény után Kubatov és Habony urakat úgy kellett volna seggbe rúgni, hogy lyukat üssenek a holdba. Ez elmaradt. A heti Válaszban nemrég furcsállotta is valamelyik fideszes államtitkár, hogy a kommunikációs stáb balfaszságait sosem követi számonkérés. Azt hiszem Kerényi gyengus festményeiről kérdezték, hogy ezt a hülyeséget mégis miért kellett erőltetni. Védeni nem akarta őket, hiszen ezen nincs mit.

"Kíméletlenül, demagógiával, permanens médiakampánnyal, kitartóan."

Ugyan oda fognak ekkor megérkezni. Most még Gyurcsányt sokan utálják, ez hozott 2/3-adot nem a fideszes stáb remek ötletei, pláne nem Viktor beszédei.

"Az alap meg volt rá, hiszen egyetlen európai országban sem maradt volna még egy napig sem miniszterelnök az öszödi rétorikai csúcsteljesítmény után."

No ez igaz.

"A jelenlegi ballib médiahiszti a mostani kormány és orbán ellen láthatóan nem ér el ilyen átütő sikert itthon. Talán nem véletlenül! -írná a népszabi :))"

Ebben is az a baj, hogy az úgymond ballib meg az ugymond jobboldal 35%-át sem fedi le a lakosságnak. Viszont ők minden támadást, kritikát ballib hisztiként élnek meg, netán a szélsőjobb áskálódásának. Fel sem merül bennük, hogy vannak normális emberek is.

lajos0 2012.03.21. 22:52:40

@Az igazi sztrovacsek: "A legújabb fejlemények alapján nagyon úgy néz ki, hogy az a százezer ember aki a manyup tagja maradt, semmivel sem járt rosszabbul. SŐT! Ugyan úgy jogosult az állami nyugdíjra, mint mindenki más, és még az eddig befizetett pénzét is fölveheti amikor eléri a nyugdíj korhatárt."

Akkor jól tettem, hogy én elintéztem magamnak a manyupot, és az erre szánt összeget egyből befektetési aranyra konvertáltam. Megkíméltem szegény államot egy csomó papírmunkától, a manyuposoknak sem kellett szenvedni velem,és most még úgy sem kell éreznem, hogy átcsesztem volna valakit.

lajos0 2012.03.21. 22:59:36

@Az igazi sztrovacsek: "Azért jár utána reál hozam,
mert a MAGÁN TULAJDONODAT kockáztattad a tőzsdén (bár nem egészen önként) tehát jár neked a törvényes hozama."

No akkor mégis a tőzsdére ment ? Mert az állampapír után meg az adófizetők dobják össze a hozamot, a nem manyuposok is. Persze ennek is van kockázata, de ez nem hivatalos.

"Persze ha rosszul választottál pénztárt, akár bukhattad is a hozamot.
Ez benne van (volt) a pakliban. /Tessenek FELELŐSSÉGGEL dönteni/"

No ez a felelős döntés azért kicsit a táskás játékra emlékeztet, amikor megkérdezi a műsorvezető, hogy jól meggondolta, melyik táskát választja. Mit lehet meggondolni egy olyan dolgon, amiről 0 információm van. Akik napi szinten tőzsdéznek, nagy tételben azok is gyakran buknak. Most képzeljük el Kovács 2 Gézát a maga felelős döntésével.

"Akik az államnak fizették, azok viszont nem kockáztattak semmit (bár fideszéknél ez még nem biztos)"

Ott sem, és senki más alatt sem volt biztos. Nézzünk meg egy korfát, aztán gondolkozzunk el, vajon ki finanszírozná a nyugdíjunkat, ha esetleg mégis megélnénk azt a kort, és ugyan miből. Hitelből ? Ki adna ilyesmire hitelt, mert az sem normális.

lajos0 2012.03.21. 23:18:21

@Az igazi sztrovacsek:

Még annyit, hogy ami a magántulajdonom, azt illetően megillett a birtoklás joga,
a használat és a hasznok szedésének joga, valamint a rendelkezési jog is. Ez azért a mások által fialtatott állítólagos magán nyugdíjpénztári befizetéseknél nem volt így.

A magántulajdonomhoz hozzáférhetek, elidegeníthetem, stb..

A másik fogós kérdés, hogy mennyiben volt alkotmányos az, hogy a lakosság egy része önrendelkezhetett a nyugdíj befizetései 25%-ával, a másik része nem.

Ezen megfontolásokból voltam kénytelen a saját magányugdíjpénztárosomnak felcsapni, és ez volt a lehető legjobb választás, még a gonosz Viktorék sem tudták elvenni. Megfogadtam a "Tessenek FELELŐSSÉGGEL dönteni" tanácsot, és nagyon jól tettem. Nem is beszélve arról, hogy az árfolyammozgásból eredően eddig lényegesen nagyobb haszonra tettem szert, mint az összes magán és állami nyugdíjpénztár együttvéve, (bár még nincs realizálva, és lehet, hogy szart sem fog érni az arany 25 év múlva).

Anselmo 2012.03.22. 08:10:56

Zsolt, konkurenciád akadt, mert Fodor Gabesz is elkezdett blogolni. Most aztán a bőség zavarával küzdök. Nem tudom eldönteni, melyikőtöket szeressem jobban.

lajos0 2012.03.22. 08:28:54

No ennyit az állítólag 5 %-os DK-ról, a baráti szonda is stabilan kettőre méri.
Persze a hibahatár is van, ahol az 5 % nem azt jelenti, hogy lehet, hogy ez valójában 7, netán -3.

"Az 1500, együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselő ember megkérdezésével készült, az MTI-hez szerdán eljuttatott elemzés szerint az összes választókorú körében a Fideszt támogatók 19 százaléka 1,5 millió hívet takar, a szocialisták 14 százaléka 1,1 millió lehetséges szavazót jelent. Az LMP támogatottságát egy szűk tartományon belül hullámzás jellemezte az elmúlt másfél-két évben, most ennek az intervallumnak a tetejére érkeztek: 5 százalékos, nagyjából 400 ezres táboruk van. A Jobbiknak az elmúlt negyedévben folyamatosan, kis lépésekben szűkült a tábora: decemberben 10, jelenleg pedig 7 százalékon áll, azaz most megközelítőleg 600 ezren állnak a párt mögött. A Demokratikus Koalíció hónapok óta ugyanazt a szintet hozza, a választásra jogosultak 2 százalékának, 150-200 ezer fő, támogatását élvezi."

Aegean 2012.03.22. 13:20:56

@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára:
Tudod nekem mindíg a TV-ben látott Norvég pasi jár az eszembe...egyszerú ember,melós. Mint nálunk Jóskapista bácsi....
Megkérdezték tőle,elégedett-e a miniszterelnökével.
Válasz: Ki az? Mit érdekel engem...tudok dolgozni,békén hagynak,megélek a munkámból......

Na ilyen nálunk?????????

Aegean 2012.03.22. 13:23:35

@lajos0: Szerinted,a lányom,aki idén lesz 18 éves (szavazó pőlgár) kire fog szavazni,amikor látja itthon,hogy egyre szarabbul élünk?
Amivel azt hiszem nem mi vagyunk egyedül...

Aegean 2012.03.22. 13:25:44

Új hír!
Addig szabadságharcolt Viktor,hogy az IMF beintett és nem jön tárgyalni...No akkor most???

Aegean 2012.03.22. 13:29:31

@Scagnetti: Igazad van,,,nem fél tőle,ez helytelen kifejezés...
1998 óta egyenesen retteg...na ez a helyes kifejezés.

Aegean 2012.03.22. 14:01:11

Azt azért megkérdezném a 2/3-tól:Erre adtak felhatalmazást?

lajos0 2012.03.22. 14:13:28

@Aegean: Norvégiában régóta nem szabad beadni hiánnyal záró költségvetést, na ilyen nálunk ? Az olajbevételeket nem a politikusok lopkodják el, hanem egy tartalék alapba megy az utolsó fillérig. Ez a mi olajos politikusainkkal vajon, hogyan menne ?

lajos0 2012.03.22. 14:15:00

@Aegean: Gondolom a demokratikus koalícióra és Gyurcsány Ferencre. Esetleg a Jobbikra vagy az LMP-re ? Honnan tudnám ?

lajos0 2012.03.22. 14:19:57

@Aegean: Itt még semelyik kormány nem csinálta azt amire felhatalmazták, szerintem nem esemény. Nyilván senki nem akart Nenyit, meg olajmaffiózót belügyminiszternek, mint ahogy nyakló nélküli eladósodást, meg az állami stratégiai vagyon elkótyálást sem. Mit érdekli ez a politikusokat. Ha megvan a választási győzelem, letojnak mindenkit, és a demokratikus felhatalmazásukra hivatkoznak. Ebben nincs különbség a pártok közt.

Mariann19 2012.03.22. 15:43:01

@lajos0: Írásodból a francia elnökjelöltnek a nemzetközi tőkétől való félelme ragadott meg.Túl azon, hogy az egyes országokban belső ellentétek fékezik a haladást, magam is osztom aggályaimat a nemzetközi tőke látens nyomulásának láttán.Abszolut hive vagyok az Európai Úniónak és a benne maradásnak, de nem vagyok gyengeelméjű, és látom, hogy a pénzpiacok irányítói hogyan terjeszkednek., hogyan irányítják a politikai szereplőket a központi hatalmakba beékelődve. Ugye nem véletlen, hogy Lagarde asszony, az új olasz és görög miniszterelnökök az amerikai Sachs befektető birodalom káderei voltak. Az IMF-ben az USA 2o% körüli tőkebefektetéssel vesz részt, Obama részt vesz az Eu gazdasági tárgyalásain. Mi ez, ha nem a nemzetközi tőke együttműködése?Közben az államok görnyednek a láthatatlan pénzmozgások, a virtuális pénzek nyomasztó következményei alatt. Ezek részemről csak kósza gondolatok, keresem az összefüggéseket és most örülök, hogy megoszthattam a gondolataimat. Remélem, hogy a jövőben sor kerül elméleteink folytatására, üdítő véleménycsere volt.

Aegean 2012.03.22. 16:47:18

@Mariann19:
Egyetértek,de ha ez a világ-tendencia,miért kell szembemenni vele direkt?

Mariann19 2012.03.22. 17:58:45

@Aegean: Arra gondoltál, hogy konkrétan a mi Eu ellenességünk jelzi a szembenállást?Amennyiben igen, arra a válasz az, hogy reménytelen törekvés . A helyzet az, hogy a pénzpiaci tőkén kívül a befektetői tőke legalább olyan dominancia. Létezik egy olyan vélemény, hogy az Eu legnagyobb nyertese Németország. Ezt a tény Merkel egy - az állampolgáraihoz intézett beszédében - le is szögezte abból az alkalomból, hogy állampolgárai zúgolódni kezdtek a görögök terheinek átvállalásában játszott szerepük miatt. Merkel elmagyarázta, hogy a gazdaságban a piacok megszerzése az alap,ezt hozta számukra az Eu, ezért befektethető tőkéjük eredménye oly módon realizálódik, hogy áldozatvállalásaik borús megitélése irreális. Közvetlen térségeink országai e befektetések nélkül életképtelenek, fennmaradásuk érdekében harcolnak ezekért, ergo szembe menni ezekkel a tényekkel nem lehet. Az ezzel kapcsolatos direkt ellenállás az ország elleni vétség kategóriája nem vitás, de mint a világgazdaság jellemzőjeként a tények fennállanak.

lajos0 2012.03.22. 19:15:09

@Mariann19: "A helyzet az, hogy a pénzpiaci tőkén kívül a befektetői tőke legalább olyan dominancia."

Az ugyanaz. Ha valaki vesz államapírt, és egy hónap múlva eladja, az is befektető. A beruházásokra fordított tőke viszont eltörpül a befektetett tőkéhez képest. A befektetőből sok olyan van, akinek az egy hónap már hosszútávnak számít. De az egynapos ügyletek sem ritkák.

"Létezik egy olyan vélemény, hogy az Eu legnagyobb nyertese Németország. "

Ez így is van, az ő gazdaságuk fel volt készülve az euróra, a többieké meg nem. Nekik nyereség az, ami a többieknek bukta.

Viszont a francia Hollande által hangoztatott tőkeellenesség, itt már élénk fasisztázást szokott kiváltani.

lajos0 2012.03.22. 22:16:23

@Mariann19: "Ugye nem véletlen, hogy Lagarde asszony, az új olasz és görög miniszterelnökök az amerikai Sachs befektető birodalom káderei voltak."

Hát nem. Ráadásul az íreknél a németeknél a franciáknál és Belgiumban is nagyon fontos pozíciókban ülnek az egykori Goldmanos figurák. Ha nem miniszterelnökök, akkor a jegybankokban, ami végül is nagyobb hatalom a miniszterelnökségnél is.

"Az IMF-ben az USA 2o% körüli tőkebefektetéssel vesz részt, Obama részt vesz az Eu gazdasági tárgyalásain. Mi ez, ha nem a nemzetközi tőke együttműködése?"

Szerintem csak a felszín.

"Közben az államok görnyednek a láthatatlan pénzmozgások, a virtuális pénzek nyomasztó következményei alatt."

A világon azoknak a birtokolható vagyontárgyaknak csupán a töredéke létezik, amit a piacokon havonta megforduló tőkéért meg lehetne venni. A chicagói gabonatőzsdén például egy évben annyi búza forog, amennyi az evolúció során még meg sem termett.

Scagnetti 2012.03.22. 22:17:17

@Aegean: Fokozhatod, akkor is csak magadat győzködöd vele. Fletónál nagyobb ajándékot nem kaphatott volna a szociktól. Ő megcsinálta azt, ami Orbánnak nem ment, egy középpártot csinált az addig legerősebb magyar pártból, és hosszú évekre elvette a kedvét a szavazóknak, hogy feléjük tévedjenek. Gyakorlatilag kinyírta a Fidesz egyetlen komoly ellenfelét, és ma is azon dolgozik, hogy ne tudjanak felállni. Nem mondom, hogy szándékosan tette, de az eredmény jól látható.

Ettől persze még félhet tőle Orbán, csak nincs miért.

Egyébként '98-ban még Feri sehol sem volt. Az MSZP-be is csak 2000-ben lépett be.

Mondom, a Népszava túlzásba vitt olvasása nem tesz jót a gondolkodásnak. És az sem, ha Klubrádióval hígítják.

Aegean 2012.03.23. 08:45:50

@Scagnetti: Bocs ha tévedtem a dátumot illetően,de OV-től hangzott el,saját nagyon értékes szájából: "Ott ezs a Gyurcsány nevű,arra nagyon kell figyelni"....
Ez most 1998-ban,vagy 2000-ben volt,nem tudom pontosan,de a tényen nem változtat.
Ha nem retteg tőle,-és szerinted is egy sokadrndű politikai figurává devalválódott,akkor mi a francnak szedik elő nap mint nap? Riogatni? Kit?
Félreértés ne essék és nem vagyok Fletó fan,ezt bocsáss meg,de kikérem magamnak.Ez nem az a fórum,ahol kampányolni léne.....
Visszatérve a nemzetközi pénzvilágaba,az elmúlt két évben a romboláson kívűl mi is történt pozitívum a gazdaságban azon kívűl,hogy a T.Ház meghozta futószalagon a megnyomorító törvényeket?
Nem tudom miért Matolcsy a gazdasági főnök,nem értem,hogy a pénzügyi tárcát miért nem Varga viszi...
Matolcsit nem jegyzik,Vargát igen.Az IMF-hez sem Fellegit küldtem volna,hanem Vargát,aki ért is hozzá...Ő sem szent,de szerintem egy jó pénzügyi szakember.

Aegean 2012.03.23. 08:51:35

Nem kell ezekhez sem a Népszavát sem egyéb sajtóorgánumot olvasni

Az nem megoldás,hogy úgy próbálják meg finanszírozni magukat,hogy ész nélkül nyomják ki hatalmas mennyiségben a magas kamatozású államkötvényeket,mert azt majd vissza is kell a futamidő végén vásárolni..ki fogja azt a horror kamatot kifizetni és miből?????
Ez az igazi ország kiárusítás,csak erre kevesen figyelnek.A tőzsde nem a hülyegyerekek játszótere.....

Scagnetti 2012.03.23. 12:53:42

@Aegean:

"Bocs ha tévedtem a dátumot illetően,de OV-től hangzott el,saját nagyon értékes szájából: "Ott ezs a Gyurcsány nevű,arra nagyon kell figyelni"....
Ez most 1998-ban,vagy 2000-ben volt,nem tudom pontosan,de a tényen nem változtat."

Ez még korábban volt, de a lényegen nem változtat. Feri 2000 előtt nem volt politikai tényező, utána lett az.
Eyyébként 2006-ig valóban volt miért tartania tőle, ezt a választási eredményekből is látni, csak azóta eltelt pár év, és ez ma már nem aktuális. Ferivel nem lehet kormányt váltani, több szavazatot visz, mint amennyit hoz.

"Ha nem retteg tőle,-és szerinted is egy sokadrndű politikai figurává devalválódott,akkor mi a francnak szedik elő nap mint nap? Riogatni? Kit?"

Minek mondjam el megint, ha oda se figyelsz rá? Feljebb már leírtam, nem is egyszer.

Vargával kapcsolatban egyetértek. Szerintem is sokkal kompetensebb, mint a szépszemű, és jobban járnánk vele. Sajnos valamiért háttérbe lett szorítva.

Scagnetti 2012.03.23. 12:59:07

@Aegean: A Népszavát speciel a hülye ballib legendák terjesztése miatt említettem. Ott olvasni állandóan ilyen baromságokat, amikkel a frusztrált szoci szavazótábort próbálják vígasztalni és egyben tartani.

"Az nem megoldás,hogy úgy próbálják meg finanszírozni magukat,hogy ész nélkül nyomják ki hatalmas mennyiségben a magas kamatozású államkötvényeket,mert azt majd vissza is kell a futamidő végén vásárolni..ki fogja azt a horror kamatot kifizetni és miből?????"

Valóban nem megoldás semmire. Időhúzás, semmi több.

"Ez az igazi ország kiárusítás,csak erre kevesen figyelnek.A tőzsde nem a hülyegyerekek játszótere....."

Az eszetlen hitelfelvétel is az volt, bármennyire próbálják elfeledtetni velünk, mert annak is most fizetjük az árát, és sajnos a nagyja nem fejlesztésre ment el, hanem ideiglenes jóléti tuningra, vagyis szavazatvásárlásra.

Az a baj, hogy most ez a két választható lehetőség van, és mindkettő rossz.

Mariann19 2012.03.23. 16:23:41

@lajos0: A befektetői tőkét illető megállapításaid azoknak a világgazdaságban való viselkedései azt a tényezőt foglalják magukban, amely a közgazdasági fogalomkörben a forgási sebességet jelenti.Emiatt jönnek létre az általad kíváló példaként említett gabonatőzsdei jelenségek. Remek hozzáértéssel elemezed az adott témákat, úgy érzem, nem vagyook szerénytelen, ha az elismerésemet elmondom. Tovább menve csak egy gondolat a magas forgássebességű ügyletekhez:megfigyelhető, hogy az ipari termelés, mint olyan, nem a befektetők kedvenc ágazata, mert a végtermék eléréséhez hosszú az átfutási idő, emiatt a nyereség képződésének intervalluma is elhúzódó. Kivétel persze a gépkocsigyártás, az ipari elektronika, távközlés, stb. Minden a gyors profit eléréséhez igazodik, elterelődés mutatkozik az új érték teremtésének szándékában.Szívesen cserélnék véleményt a globalizáció tárgyában, de túlságosan eltérne az itteni téma indulásától, nem lenne izléses elrugaszkodnom egy más területre.

lajos0 2012.03.23. 21:27:34

@Aegean: "Ez most 1998-ban,vagy 2000-ben volt,nem tudom pontosan,de a tényen nem változtat."

Valahogy 89 tájékán. És Gyurcsányt azért a másik oldalon említette meg, tehát a 89-es demokratákhoz sok köze nem volt. Más kérdés, hogy az egész ellenzéki kerekasztalt egy antidemokratikus mutyizásnak gondolom.

"Matolcsit nem jegyzik,Vargát igen."

Szerintem egyiküket sem jegyzik, ahogy Verest, Drazsét, vagy Megyót sem. Kopátsyt, vagy Lámfalussy Sándor jegyzik.

lajos0 2012.03.23. 21:31:49

@Aegean: "Az nem megoldás,hogy úgy próbálják meg finanszírozni magukat,hogy ész nélkül nyomják ki hatalmas mennyiségben a magas kamatozású államkötvényeket,mert azt majd vissza is kell a futamidő végén vásárolni..ki fogja azt a horror kamatot kifizetni és miből?????"

Szerintem senki. És az észnélküli államkötvény kibocsájtás 2002-től 2010-ig jellemző volt, hiszen ettől nőtt az államadósság a két és félszeresére.

"Ez az igazi ország kiárusítás,csak erre kevesen figyelnek."

Bizony, meg a jövő felélése. És erre szerintem senki sem kapott felhatalmazást.

"A tőzsde nem a hülyegyerekek játszótere."

Azért van belőlük bőven, bár általában hamar meg lesznek kopasztva.

lajos0 2012.03.23. 21:54:12

@Mariann19: "megfigyelhető, hogy az ipari termelés, mint olyan, nem a befektetők kedvenc ágazata, mert a végtermék eléréséhez hosszú az átfutási idő, emiatt a nyereség képződésének intervalluma is elhúzódó."

A befektetőnek mindegy. Ő olyan részvényt vesz, amiről úgy gondolja, hogy az ára hosszútávon emelkedni fog. A beruházás viszont macera, gyárat építeni, embereket felvenni, piacot keresni, adózni, stb. Csupa olyan dolog, amire egy befektetőnek nem kell figyelni. Persze valahol a beruházás is befektetés, de beruházónak lenni nehezebb talán.

"Minden a gyors profit eléréséhez igazodik, elterelődés mutatkozik az új érték teremtésének szándékában."

És ebből kifolyólag óriási különbség van a reálgazdaságban, illetve a pénzpiacon forgó tőke mennyisége között, nem meglepő módon az utóbbi javára.

Mariann19 2012.03.23. 23:24:50

Az értékteremtő munkáról jutott eszembe az emberi munka meghatározása, már nem tudom betéve a definiciót, valahogy leegyszerűsítve úgy szólt, hogy az emberi munka a természet folyamatos átalakítása a szükségletek kielégítése érdekében.Hozzátenném saját kútfejemből kiegészítésént, hogy az emberi faj fennmaradása érdekében.Ebből az következik, hogy az értékteremtő munka az alapvető szükségszerűség és mégis a tőke működtetése nem erre a területre koncentrálódik, sőt stagnál.Emiatt találom veszélyesnek a pénzpiacok előre törését a reálgazdaság hátrányára. Ugyanis az új érték teremtése indukálja a műszaki, a technológiák fejlődését, a kapcsolódó kutatásokat, tehát a haladást egyrészt. Másrészt napjaink egyik legfontosabb problémáját feloldását jelenthetné a foglalkoztatás felgyorsításában, amennyiben kiszorítaná a jelenlegi tőke befektetési gyakorlatot.Mit gondolsz erről? A felvetés nagyon elméleti?

Aegean 2012.03.24. 08:12:57

@Scagnetti:
Visszatérve a Fletótól való rettegésére...
Szerinted miért akadályozzák minden ezközzel,hogy frakciót alakítson?
Szemét dolog amit művelnek,nagyon távol esik a demokrácia fogalmától....

Aegean 2012.03.24. 08:17:24

@lajos0:
Ne beszélj már badarságot....persze hogy volt kötvénykibocsájtás akkor is,hisz minden országban van....De nézd meg annak a kötvönynek a kamatát és a mai kötvénykibocsájtás kamatát és számolj...A regnáló kormány két (!) év alatt nagyobb államadósságot csinált mint az előző...persze időarányosan...ja és ne felejtsd el,Fletó-Bajnai kormányok derékba kapták a gazdasági válságot is!!!!

Scagnetti 2012.03.24. 09:12:17

@Aegean: Mert a szavazótábor az elszámoltatásra vár, és mivel az valószínűleg sosem fog megtörténni, maradnak helyette az ilyen akciók.

Egyébként egyetértek azzal, hogy ciklus közben a Parlamentben ne alakulhasson új frakció. Mert arra senki sem szavazott. Ha ki akarnak válni, menjenek el függetlennek, és majd a következő választás után, ha bejutnak, alakíthatnak frakciót.

lajos0 2012.03.24. 09:38:08

@Aegean: "De nézd meg annak a kötvönynek a kamatát és a mai kötvénykibocsájtás kamatát és számolj."

Hát számolhatunk, de ne csak a kamatot számold, mivel a tőkerész érdekesebb. 2002-2010 között 1811 milliárd forinttal nőtt évente átlagosan, ha a 13.491 milliárdos növekedést veszem. Ráadásul emellett voltak privatizációs bevételek is, amiket elnyelt a költségvetés, a MÁV-Cargónál például szintén 100 milliárdos a nagyságrend.

8000 milliárdról sikerült 2002 és 2010 között 20000 milliárdra feltornázni. Az már a bokréta a kupacon, hogy 6 % kamatot kellett fizetni egy papírra vagy 9-et, mivel a magyar gazdaság még 0 %-os kamatra sem tudná ezt a mennyiséget kitermelni, nemhogy a kamatos-kamat törvényei szerint növekvő adósságnál.

"A regnáló kormány két (!) év alatt nagyobb államadósságot csinált mint az előző."

Ezt hogyan számoltad ki ?

"és ne felejtsd el,Fletó-Bajnai kormányok derékba kapták a gazdasági válságot is!"

A helyzet még ennél is siralmasabb, hisz a Fletó kormányzása ( és Bajnai nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztersége idején) előállított saját magyar válságunk ( ha a GDP-vallás hívei emlékeznek, ekkora már 1 % közelébe sikerült leküzdeni a területi alapú növekedést) kellős közepén tört ki a 'sosemlátottnagyvilágválság'. Nem véletlen, hogy a térség országai közül mi kerültünk szinte azonnal az államcsőd szélére, míg a csehek, szlovákok, de akár a románok is jóval tovább bírták, a lengyeleknek meg még növekedni is volt pofájuk. Ráadásul a nagy világválság Európában azóta csak mélyült, tehát Orbánék is egy válság közepén kezdtek kormányozni, és ember legyen a talpán aki megmondja, hogy válságba még befelé megy az európai gazdaság, vagy kifelé jön belőle ( szerintem most kezdődik csak az igazi haddelhadd).

Aegean 2012.03.25. 17:16:24

@Scagnetti:
"Az a baj, hogy most ez a két választható lehetőség van, és mindkettő rossz. "

Sajnos jelenleg nagyon így áll a helyzet...tudod én azért tartok attól,hogy a Jobbikra többen fogmak majd szavazni mint kellene...

Aegean 2012.03.25. 17:19:52

@lajos0: ". És az észnélküli államkötvény kibocsájtás 2002-től 2010-ig jellemző volt, hiszen ettől nőtt az államadósság a két és félszeresére. "

Mert a regnáló kormány mit is csinál épp?????
Had emlékeztesselek arra a ragyogó és zseniális húzásra,amikor megvették a MOL plakettet...azon mennyit is buktunk?
----és sorolhatnám....Malév,BKV,MÁV,stb,stb....

Aegean 2012.03.25. 17:24:16

@Scagnetti: Evvel azért egyetértek...de avval nem,hogy csak és kizárólag ezért törvényt alkossanak.....

Scagnetti 2012.03.25. 20:02:48

@Aegean: A Jobbiknak sokat segít az, hogy mára a Fidesz is leégette magát, és fogy a tábora, és az is, hogy a szoci-Fletó páros sem lett vonzóbb semmivel a szavazók számára. Viszont ellenük szól az, hogy a radikális szövegük sok embernek nem tetszik. Ezért nem hiszem, hogy a Jobbik akár felfelé, akár lefelé nagyot mozdulna a választásig. Arra viszont bőven elég lesz a tábor, hogy egy 20-25% körüli eredményt hozzanak, amivel ha elsők nem is, de másodikok simán lehetnek. Ez könnyen vezethet hárompólusú Parlamenthez, ahol egyik oldalnak sincs egymagában többsége, viszont bármelyik kettőnek együtt lenne, ami sajnos nem szerencsés dolog. Főleg ha a három közül egyik sem közeledhet a másikhoz arcvesztés nélkül.

Scagnetti 2012.03.25. 20:09:37

@Aegean: Lehet, hogy korrektebb lett volna, ha a következő ciklustól lép életbe a törvény. De az alapjaival egyetértek, mert ezt már rég meg kellett volna csinálni. Fletó kis csapata az MSZP hátán mászott be a Parlamentbe, és miután nem sikerült elfoglalniuk a pártot, kilépnek és frakciót követelnek maguknak. Mire föl?

lajos0 2012.03.25. 21:29:19

@Aegean: "Mert a regnáló kormány mit is csinál épp?????"

Nekem sem tetszik a további eladósodás sem, ahogy az eddigit is egy ostobaságnak tartottam.

Had emlékeztesselek arra a ragyogó és zseniális húzásra,amikor megvették a MOL plakettet...azon mennyit is buktunk?

Egyelőre semennyit. Egy pozícióról a záráskor derül ki mennyit ér, ha nem kifejezetten a birtoklás a cél.

"sorolhatnám....Malév,BKV,MÁV,stb,stb...."

Hát a Malév az jó történet, de a sírja már meg volt ásva nagyjából. Pláne ahogy tátott szájjal nézték, ahogy az Abramovics nevű oligarcha megvette a céget saját magával. Majd kilopták belőle ami érték volt benne.

BKV ügyben sok újdonságot nem tudok, de azért ez sokáig egyértelmű politikai kifizetőhely volt (talán most is az, bár erről nem olvastam még), a négyes metróról nem is beszélve, amit méltán választottak be a legkárosabb uniós beruházások közé.

A MÁV-on mikor buktunk és mekkorát, az is jó kérdés. A MÁV-Cargo volt benne az egyetlen nyereséges ágazat, ha jól emlékszem, azt sikerült elkótyálni szintén, a Geuronet és a Gulya család szíves közreműködésével.

Aegean 2012.03.31. 00:13:04

@Scagnetti: Végülis vihar egy pohár vízben...ha akar és tud,2014-ben megmutathatja....
süti beállítások módosítása