Amit Lázár János művelt, az maga a gyalázat. Azzal indokolni és maszatolni a Fidesz kínos magatartását az ügynöklisták kérdésében, hogy az LMP politikusának kik a felmenői, igazi nyilas beszéd. Amúgy beleillik Orbán elmeháborodott március 15-ei zagyvaságaiba is.

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akarja az ügynöklisták nyilvánosságát. Ha ki kellene teríteni a lapokat, sok ember kiszabadulna a zsarolásukból. Kövér László ma ugyanazt képviseli, mint a hatvanas évek legelején vendéglátóipari góré Boross Péter. Borossnak nyilván nem volt kapcsolata a titkosszolgálatokkal, na persze... A kocsmárosok nem voltak megbízva, hogy gyűjtsék az adatokat. Az Astoria élére sem kerülhetett akárki, és ha Kuncze Gábornak igaza van - miszerint az 1990-es országgyűlésben az ügynököké lehetett volna az egyik legnagyobb frakció -, akkor bőven van ok az akták elzárására.

A Fidesz a múltat őrzi és védi, miközben saját diktatúráját építi.

A más kommunistája hazaáruló, a sajátja igaz magyar lett. A más ügynöke, függetlenül attól, hogyan került oda, elkövetett-e valamit, zsarolás áldozata-e, vagy önként is dalolva szolgált, az hazaáruló, a sajátja pedig akkor sem követett el semmit, ha a háromszoros olimpiai bajnok tribündíszletről minden adat nyilvánosságra kerül.

A Schiffer-Szakasits, amúgy többnyire inkább meghurcolt család belekeverése a Fidesz magyarázkodásába, egész egyszerűen vállalhatatlan. Senki nem tehet arról, apja, nagyapja, nagybátyja, ánja, napa ki volt. Orbánt sem azért utálják egyre többen, mert az apja párttitkár volt. Az LMP politikusa jogosan vetett fel egy kérdést - az ügynökakták nyilvánosságát. Erre nem válasz, hogy Kövér László szerint ez értelmiségi belügy, és az apák és fiúk emlegetése is elborzasztó. Rajtunk kívül minden volt "kommunista" ország túljutott a nyilvánosság okozta traumán, nekünk is illene.

Persze, tudom én, hogy nem lesz olcsóbb a kenyér, a villanyszámla és a benzin, ha megtudjuk, kik és miért, és kik fogták őket, de valami fontosat mégis csak elvégeznénk. Az LMP és a DK támogatja a III/akárhányasok nyilvánosságát, a Fidesz és az MSZP nem. Ebben az ügyben Schiffer András mellett állok akkor is, ha mélyen megvetem Gyurcsány Ferenc feljelentéséért és az LMP-ről is lesújtó a véleményem.

Orbán Viktor pedig miféle rendszert épít, igazat és magyart, ha vállalhatatlan törvényt hoz az MSZP megbélyegzésére, mondván, a múlt kártékony örökösei, miközben maga védi az árnyvilág embereit - ha kell, saját titkosszolgálattal. Ahogy az MSZP megbélyegzése is hazugság, ugyanúgy hazug a Fidesz magatartása az ügynökakták nyilvánossága kapcsán.

A hazug rendszerek pedig meg szoktak bukni. Hamarabb, mint névadójuk gondolná.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr24322358

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1322. Amiben Kövér László (valszeg?) téved 2012.03.19. 16:55:58

Kövér László házelnök péntek este a Duna TV Közbeszéd című műsorának vendége volt. Ebből a szlovmagy sajtó azt a részt kapta fel, hogy: Kövér László a szlovák választásokról szólva azt mondta: „amit Bugár Béla csinált, azzal, hogy megszakította s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2012.03.17. 20:08:38

Nemrég a Klubrádión Schiffer apja beszélt könyve okán a családjáról. Bizony nagyon is jó felmenőkkel rendelkező család.
A fiáról egy hangot sem ejtett, talán nem véletlenül.
Ő is szégyelli.

lajos0 2012.03.17. 23:04:58

"Azzal indokolni és maszatolni a Fidesz kínos magatartását az ügynöklisták kérdésében, hogy az LMP politikusának kik a felmenői, igazi nyilas beszéd."

Semmi köze a nyilassághoz, de a mellébeszélés ez esetben is szánalmas.
Pláne Kövér Lackó pedigréjével.

Ráadásul Schiffert az Echo tévén nemrég kérdezte erről Vámos, és elég egyesen közölte, hogy a listák teljes nyilvánossága ügyében nincs tekintetettel a családtagjai bűneire sem. Szakasits Árpád tevékenységét és mindenkiét ítéljék meg a felkészült történészek a listák és dokumentumok teljes nyilvánossága után. Ez egyenes beszéd, nem a Bauer Tamás féle mellébeszélés, mikor a kínzómester apuciról lenne szó, és nem a Dobrev Klára "Hogy lovagoltatott a nagypapi a térdén" féle mellébeszélés.

"Kövér László ma ugyanazt képviseli, mint a hatvanas évek legelején vendéglátóipari góré Boross Péter. Borossnak nyilván nem volt kapcsolata a titkosszolgálatokkal, na persze... A kocsmárosok nem voltak megbízva, hogy gyűjtsék az adatokat. Az Astoria élére sem kerülhetett akárki"

Hát ünnepi pillanat, de tökéletesen osztom Gréczy Zsolt véleményét. Bár a Gyárfás aktát eltüntető Kuncze Gábort nem keverném bele.

"A más kommunistája hazaáruló, a sajátja igaz magyar lett."

Bizony. Nem is tudom kit akarnak védeni ezzel a Lázár féle ostoba kenegetéssel. Martonyit, Pintért, Szitát, vagy netán magát Viktort. Amíg titkolózás van valamilyen ügyben szerintem jogos a legdurvább vagy meglepőbb feltételezés is.

"Senki nem tehet arról, apja, nagyapja, nagybátyja, ánja, napa ki volt."

Ez így van. Viszont, ha egy mocskos hazaáruló gyilkos volt, akkor mondjuk ki mielőtt nagy magyarként, vagy nagy demokrataként döngetni kezdjük a mellünk kasát.

"Kövér László szerint ez értelmiségi belügy"

A szinte nem is létező magyar értelmiségnek ne legyenek már ilyen belügyei. És mint mezei fizikai munkás azért ne kelljen már, hogy hülye is legyek, aki nem ütheti a nóziját a félművelt kollaboráns értelmiség dolgaiba.

"Ebben az ügyben Schiffer András mellett állok akkor is, ha mélyen megvetem Gyurcsány Ferenc feljelentéséért és az LMP-ről is lesújtó a véleményem."

Én is, pedig nem szerettem volna Zsoltival egy platformra kerülni. Egy feljelentésért megvetni valakit persze nettó ostobaság, és a Kohn Bendit barátságért, meg a szcientológus vonal miatt nagy fenntartásaim vannak az LMP-vel is. Amiért Gréczy Zsolt véleménye lesújtó róluk, azt viszont nagyon helyeslem.

"Orbán Viktor pedig miféle rendszert épít, igazat és magyart, ha vállalhatatlan törvényt hoz az MSZP megbélyegzésére, mondván, a múlt kártékony örökösei, miközben maga védi az árnyvilág embereit"

Az árnyvilág az odaát van, de nagy lóláb tényleg az orrunk előtt lengedez. Az MSZP 20 éve utódpártja az utolsó diktatúra vezető alakulatának, nekem nem hiányozna, ha eltűnne de Orbán erőlködése ez ügyben csakugyan hiteltelen.

"A hazug rendszerek pedig meg szoktak bukni. Hamarabb, mint névadójuk gondolná."

Minden rendszernek megvannak az alaphazugságai. A kádár féle hazugságszisztéma 40 évig üzemelt, a Gyurcsányferié pár évet élt meg, kíváncsian várom Orbáné vajon meddig húzza, ezzel a hozzáállással. Egyébként a gyenge és inkoherens rendszerek szoktak megbukni, a hazugságnak ehhez sok köze nincs. A nyugati, demokratikusnak hazudott, piacista szisztéma egész sokáig húzza, bár most azért ott is rezeg a léc. De a még régebb óta hazudó amerikai dinasztikus kormányzási metódus is elég túlélőnek bizonyult eddig. Sőt a kínai kommunista pártot is mintha kicsit igazolná az idő.

koksz 2012.03.18. 01:14:22

Jó lenne, ha kicsit tovább látnánk az órunknál.....nem a másod-harmad vonalbeli jelentéseket irogató mókusok a hunyok...hanem akik megrendelték, irányították a rendszert. Nos azek még itt vannak közöttünk, és aktívak. Az LMP pont ezekről tereli el a figyelmet azzal, hogy a csicskásokat hiszterizálja.

koksz 2012.03.18. 01:22:09

Itt olvasom......"igazi nyilas beszéd"....mi van? Tele a hócipőm már az úton-útfélen nyilasozó, fasiztázó értetlen, magukat roppant okosnak, sőt bölcsnek képzelő macskajancsiktól!

/manens 2012.03.18. 08:15:33

@koksz: A minősítéstől függetlenül, azt azért pártszimpátiától függetlenül megállapíthatjuk, hogy ez görény egy nyilatkozat volt egy olyan senkitől, aki vezetője annak a frakciónak, akik közt. elnöknek választottak olyant, aki nemcsak funkci volt, mint a Szakasics, de nagykövet is, ügynök is (Astória ) emberileg pedig egy marék szar. A többi kommunistáikról már ne is beszéljünk. A propaganda visszanyal.

leponex 2012.03.18. 08:17:50

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Szószólója és Örökös Főtanácsolója!

Végre valami értelmes témáról írsz, és nem teljesen csak szamárságot! Grat!

Kezdjük azzal, hogy nemrég még oly lelkesen védted azelmútthúszévet a Patás ellenében, aki szerint kissé félresiklott az egész projekt, újra kéne azt gombolni.
Oszt rögvest az elején emígyen indítasz:

" ha Kuncze Gábornak igaza van - miszerint az 1990-es országgyűlésben az ügynököké lehetett volna az egyik legnagyobb frakció "

Bizony Kedves Zsolt, így indult azelmútthúszév, és ezt azok állítják, akik Tudták, Merték és meg is Tették! 12 évük volt rá pedig, hogy ne így legyen.
Egy kis hezitálás csak a D-209 ügynök miniszterelnöki támogatásának kérdésében volt, de a rövid megingást követően gurulhatott a liberális demokrácia szekere tovább.

De még 2006-ban is tovább tolták a Feri szekerét ( a szakadékba, kajánkodhatunk már :) ), amikor az egész csúfság nyilvánvalóvá vált.

DE ha már elkergetett bennünket a Felséges Nép a hatalomból, akkor nosza végre szedjük elő a besúgókat!
Akik amúgy nekünk súgtak, Hornnak, Gálnak, Kovács Lacinak, Medgyessynek, Kunzciánnak, Gyurcsánynak is ...

Mert amúgy akár igazad is lehetne: hozzuk nyilvánosságra az ügynökök listáját!
Már persze csak azokét, akiknek jó okból a 4 + 8 év alatt meghagytuk a dossziéit.

Jó Bárdunk, ugye mégis csak a fejétől bűzös még a legkisebb hal is ebben a halastóban, hát akkor nem kellene / nem kellett volna az egész nyilvánosságosdit ott elkezdeni?
Valahogy így:
Az Mszmp és utódpártja az Mszp vezető garnitúrája, akik évtizedeken át megrendelték és felhasználták az ügynökök jelentéseit: ...
és itt egy jó hosszú névsort láthatnánk.

Aztán a megrendelők után jöhetnének a besúgószervezet irányítói, szervezői, majd a tartótisztek, akik pénzzel, karrierrel, zsarolással etc... életben tartották a piramis legalját.

És aztán a besúgók, már persze, akikről elegendő dokumentum maradt ;-)

*********
Látod Kedves Bárdunk, hát ezért is lehet igaza a Patásnak, amikor a zavaros, félresikerült rendszerváltásról beszélt.
Ez a gumicsont már ugyanúgy része marad az elfuserált elmútthúszévnek, amit reménytelen vállalkozás lenne javítgatni.
De érzi ezt Ferenc testvérünk is, aki a titokzatos 89-es demokraták világát hozná vissza :)

Mindettől függetlenül természetesen előbb-utóbb nyilvánosságra kell hozni az egész hálózatot, a legelejétől a legvégéig. Lesz meglepi meg borzongás.
És a 89-es 'elit' nagy része megy a levesbe, Ferivel az élen :))

leponex 2012.03.18. 08:34:08

Jó Bárdunk!
Az ügynöklistázás őszinteségéhez az Acsádi ügynöktől idéznék:

"És eszébe jut ma valakinek (ne jusson), hogy hány „rendszerműködtető” MSZMP-tag ücsörög az Orbán-kormányban, vagy hogy Martonyi külügyminiszter édesapja az említett megtorlások idején a szegedi egyetem jogi karának dékánja volt? Eszébe az, hogy mit keresett id. Antall József Rákosi parlamentjében, miközben id. Schiffer Pál a siralomházban várta a kivégzését?

Az emlékezet szelektív, pláne, ha politikai érdek működik közre. Akkor mindjárt előbújik – persze csak a politikai térfél egyik oldalán – a papázás, nagyapázás."

lajos0 2012.03.18. 10:18:19

@koksz: "Nos azek még itt vannak közöttünk, és aktívak. Az LMP pont ezekről tereli el a figyelmet azzal, hogy a csicskásokat hiszterizálja."

Tehát az ügynökakták nyilvánossága figyelemelterelés lenne. Ha már 20 évvel ezelőtt nyilvánosak lettek volna, akkor ma már senkit sem lehetne hiszterizálni velük. De nekem nagyon gyanús, hogy amikor a Fidesz belemászott ilyesmibe, mindig kiderült, hogy bizony ők is érintettek.

Mindenkinek volt 20 éve, hogy elnézést kérjen, megmagyarázza mit keresett a listán, hogyan szervezték be és mit csinált mint beszervezett. Aki hallgatott magára vessen, ráadásul nem börtönnel fenyegetik őket, csak a nyilvánossággal.

Addig miért ne higgyek Kis Ernőnek, aki egyszer azt állította, hogy neki és Pintérnek van egy szekrénye, amiből bármely politikusról előhúzhatnak egy aktát, ha szükséges.

Viszont az, hogy ez az ócska mellébeszélés Kövértől nyilas lenne és is hülyeségnek tartom, mert ilyen alapon és ennyi erővel az ószövetség is csupán egy náci alapvetés lenne.

lajos0 2012.03.18. 11:38:54

@leponex: "Kezdjük azzal, hogy nemrég még oly lelkesen védted azelmútthúszévet a Patás ellenében, aki szerint kissé félresiklott az egész projekt, újra kéne azt gombolni."

Mondjuk a Patás is elfelejtett szólni, hogy gyerekek, amit én tizenpár évig szintén propagáltam nektek, az óriási tévedés volt.

"Mert amúgy akár igazad is lehetne: hozzuk nyilvánosságra az ügynökök listáját!
Már persze csak azokét, akiknek jó okból a 4 + 8 év alatt meghagytuk a dossziéit."

A mikrofilmes anyag állítólag jóval bővebb, mint az eddig napvilágra került listák. Ugyanakkor bennem felmerül a kérdés, hogy egy ilyen ügyben vajon miért éri meg a Fidesznek, hogy nyilvánvalóan égesse magát a következetlenségével. Kik lehetnek azok a figurák, akiket védeni próbálnak. Gondolok Pintérre, Martonyira, Járaira, Stumpfra de akár Kövérre és Orbánra is, és persze olyan kishalakra is mint mondjuk Németh Lászlóné. Netán kiderül, hogy a rendszerváltó fideszt is az állambiztonság hozta össze ? Ameddig titkolódznak én mindenesetre a Fidesznek legkedvezőtlenebb forgatókönyvet fogadom el valóságnak.

"Az Mszmp és utódpártja az Mszp vezető garnitúrája, akik évtizedeken át megrendelték és felhasználták az ügynökök jelentéseit: ...
és itt egy jó hosszú névsort láthatnánk.

Aztán a megrendelők után jöhetnének a besúgószervezet irányítói, szervezői, majd a tartótisztek, akik pénzzel, karrierrel, zsarolással etc... életben tartották a piramis legalját."

Én biztos vagyok benne, hogy ha nyilvánosságra hoznák a listát, akkor a rajta lévő szereplék elkezdenék felfele is kenegetni a szart jó alaposan.

"Látod Kedves Bárdunk, hát ezért is lehet igaza a Patásnak, amikor a zavaros, félresikerült rendszerváltásról beszélt."

Igaza lehet, csak erkölcsi alapja nincs erről beszélni, hiszen ő ennek a félresikerülésnek nagyon fontos szereplője volt, ahogy az olajügyek elkenésének is. Ő állította le ott például Pallag Lászlót, amikor kiderült a fideszes potentátok részvétele is. Nekem Orbán ne jöjjön a félresikerült rendszerváltással, mert ki kell, hogy kacagjam.

"És a 89-es 'elit' nagy része megy a levesbe, Ferivel az élen :)"

Feri ebben az egyenletben szerintem a kiflispista volt csak, viszont az, hogy az Apró-klánnak, az S-complexnek, meg a Kossuth-holdingnak később kik dolgoztak az érdekesebb lehet.

leponex 2012.03.18. 13:40:50

@lajos0:
Azt hogy az egész politikai elit előbb-utóbb állami forrásokat allokált korrupciós csatornákon keresztül magához, gondolom senki nem vitatja. ( Ez ölég PC-s volt, ugye?)
De ahogy az ügynöklistázást is az elején kellene kezdeni, már az árnyalás végett is.
A derék szocialistáink az összedőlni látszó rendszerből tekintélyes mennyiségű pénzt, vagyont, infrastruktúrát kicsatornáztak magukhoz, majd az újsütetű demokráciában némi székháznak valót löktek a többieknek is, oszt indulhatott a demokratikus versengés egyenlő anyagi feltételekkel;-)
a hivatalos pártfinanszírozásból.
A többiek meg eldönthették, hogy a fair-play alapján majd jól kiröhögik őket a liberálkomcsik, vagy ők is összelopnak annyit, hogy esélyük lehessen.
A Patásék annyiban jobbak voltak, hogy többet hagytak ebből saját pártfinanszírozásukra, mint a többiek. Akik aztán el is süllyedtek később.

Természetesen igazad van akkor, ha kikacagod az 'erkölcsi alapokat', idealistaként én is ezt teszem.
(Magammal is :) )

De azt nem gondolhatod, hogy egy korrupcióra épült rendszert 'tisztességes' szabályok szerint lehet 'leváltani' - kivált, ha a rendszerváltók sokasága épp abban szocializálódott résztvevőként, együttműködőként, túlélőként, kék útlevéllel rendszeresen Párizsba üldözött szalonellenzékiként, meg néhány valódival együtt.

Nekem az LMP azért is nagy csalódás, mert ilyen médiaviszonyok közt lehettek volna valódi alternatívája a mostani polgári kormányzatnak - valós fenyegetést jelentve számukra a hatalmat illetően.
Én Schiffert a legjobbnak tartottam közöttük (Ifjúszocialista meg taszos múltja ellenére ), de a Vágó, Dorosz, Scheiring primitíven csacska közmegnyilvánulásai nem sok esélyt hagynak arra, hogy valaha értlmes formáció legyen belőlük.

A Lázár aktuális beszólása semmivel sem közönségesebb, alábbvalóbb a permanens diktatúrázásnál, zsarnokozásnál, ...

Részemről természetesen egyik sem elfogadható.

powerfet 2012.03.18. 13:44:33

Az a vonat elment 20 éve!Most amikor a kamerák figyelnek mindent, percre megmondják mikor szálltál fel a 6 -ra,kivel, de lehet azt is tudják mit beszéltetek , nincs szükség tartó t.-re. T.szolgálatokra volt, van, s lesz igénye minden államnak.Csak emlékeztetőül- a Francia lányról is kiderítették percre mikor lépett a hídra- ez csak korszerűsödött,elhihetitek!Gumicsonton, meg rágódjunk, jóllakni nem fogunk.

atila68 (törölt) 2012.03.18. 18:46:31

Drága Zsolt!
Lassan a kutyát nem érdekli mit mond.
Nehéz szívvel írom ezt, hiszen sokat hoz személye az emelt díjas betelefonálós műsorokkal.

lajos0 2012.03.18. 19:53:24

@leponex: "A többiek meg eldönthették, hogy a fair-play alapján majd jól kiröhögik őket a liberálkomcsik, vagy ők is összelopnak annyit, hogy esélyük lehessen."

Erre az időszakra én is emlékszem, amikor azzal nyugtatták egymást a gazdasági holdudvarban, hogy "Nekünk is lopni kell, hogy versenyképesek legyünk velük". Aztán hosszú évekig mégsem voltak azok. Feri nélkül valószínűleg a szocialisták még ma is komoly ütőképes erőt jelentenének.

"Természetesen igazad van akkor, ha kikacagod az 'erkölcsi alapokat', idealistaként én is ezt teszem.
(Magammal is :) )"

Az erkölcsi alapokat inkább hiányolom. Már sokszor megkaptam, hogy nihilista vagyok, mert nem veszem komolyan egyik politikai erő lózungjait sem, de ez nem nihilizmus szerintem, mert nem ezeket az értékeket tagadom, hanem éppen a hiányukat lehet megállapítani mindenhol.

"De azt nem gondolhatod, hogy egy korrupcióra épült rendszert 'tisztességes' szabályok szerint lehet 'leváltani'"

Egyelőre a korrupcióra épült rendszer leváltására nem látok erőteljes próbálkozásokat. Átcsatornázásokról van szó.

"de a Vágó, Dorosz, Scheiring primitíven csacska közmegnyilvánulásai nem sok esélyt hagynak arra, hogy valaha értlmes formáció legyen belőlük."

No attól a Dorosztól én is hideglelést kapok, de a nagy különbséget nem látom a színvonalban. Kövérnél rákérdezett valaki az echo-n erre az ügynökügyben folyó mismásolásra, és a mi Lacink annyit tudott felelni, hogy irigyli a riporter problémáit, mert neki ennél sokkal fontosabbak vannak.

"a permanens diktatúrázásnál, zsarnokozásnál"

Szerintem itt belföldön ezt komolyan senki nem veszi, még azon kevesek közül sem, akit érdekel. Viszont az ügy elkenése engem arról győzött meg, hogy a
fidesz nyakig sáros ügynökügyekben, és tőlük sem komolyan vehető a múlt árnyaival, és az itt maradt hálózatokkal folytatott állítólagos harc.

Kövér meg harcos antikommunistaként eddig is vicces volt, ezután is az lesz. Ahogy Kövér mama ballag karon fogva Katussal a pápai MSZP taggyűlésére...

Andráska8 2012.03.18. 20:40:08

@atila68: Ha a kutyát sem, akkor most ön ugat?

Andráska8 2012.03.18. 20:40:59

"Eszébe az, hogy mit keresett id. Antall József Rákosi parlamentjében, miközben id. Schiffer Pál a siralomházban várta a kivégzését?"
Ha idézünk, adjuk meg a forrást is:

nol.hu/velemeny/aczel_endre__nagypapa__szegyen

leponex 2012.03.19. 15:39:01

@lajos0:
Azért az is egy kis eredmény lesz/lenne, ha az átcsatornázás után kevesebb folyna el. Bár ez tényleg nagyon minimum lenne.

***
Nem gondolnám, hogy nihilistaként igényelnéd az erkölcsöt a politikában, csak mintha túl szigorú lennél.

Az atv-n Boross Péter szerintem komolyan nmegfontolhatóan beszélt arról, miért nem szabadna ma már matatni a zügynöklistákat, és hajlok arra, hogy ez lenne a legbölcsebb. Függetlenül attól, melyik párt mennyire lehet benne sáros.
Boross úr a végén elég konkrétan, kissé megemelt hangon tette azt a megjegyzését, hogy számára különösen visszatetsző, hogy épp egy védett környezetben élő ifjú tette az újabb javaslatot.
Van abban ráció, hogy a zelvtársak nem a saját megbízható környezetükben kerestek megzsarolható jelentéstevőnek valót. És egy kicsit tényleg már szánalmas, ahogy a koruknál fogva 'érinthetetlenek' annyira szeretnének szörnyülködni apjuk/anyjuk generációjának múltján.
Ki lesz ettől boldogabb, elégedettebb? -kérdezte Boross úr, és igaza van.
A Patás a beszédében mintegy mellékesen említette az 'irgalmat', amit remélhetőleg gyakorolni is fog .-)
Szerintem ránk férne mindannyiónkra.

leponex 2012.03.19. 15:43:33

@lajos0:
" "Nekünk is lopni kell, hogy versenyképesek legyünk velük". Aztán hosszú évekig mégsem voltak azok. Feri nélkül valószínűleg a szocialisták még ma is komoly ütőképes erőt jelentenének."

Ebből is látszik, milyen irdatlan sokat lophattak a ballibek eddig ;-)

Az óvodások egymillió HUF-os kakaóbiztos számítógépe lehetne talán ennek a kornak a legadekvátabb jelképe.
És ezt rezzenéstelen arccal, teljes szakmai alázattal lehetett kommunikálni, még jó hogy akkor legalább médiaszabadság volt.

lajos0 2012.03.19. 18:18:47

@leponex: "Az atv-n Boross Péter szerintem komolyan nmegfontolhatóan beszélt arról, miért nem szabadna ma már matatni a zügynöklistákat"

Hát Boross azért hazabeszél ez ügyben, szerintem nyilvánvaló, hogy komoly ügynökmúlttal rendelkezik.

"hogy számára különösen visszatetsző, hogy épp egy védett környezetben élő ifjú tette az újabb javaslatot."

Hát ezt is mellébeszélésnek tartom. Pláne egy védett környezetben élő öreg olajostól.

"a koruknál fogva 'érinthetetlenek' annyira szeretnének szörnyülködni apjuk/anyjuk generációjának múltján."

Ez nem egy generáció múltja, hanem néhány emberé. Nem volt ez ügynökgeneráció, csak voltak ügynökök, meg olyanok is akikről jelentéseket írogattak. Meg gondolom az ügynökök egymást is figyelgették néha.

"Ki lesz ettől boldogabb, elégedettebb? -kérdezte Boross úr, és igaza van."

Hát legyünk már túl rajta egyszer, még ha mindenki szomorúbb és elégedetlenebb lesz is.

"A Patás a beszédében mintegy mellékesen említette az 'irgalmat', amit remélhetőleg gyakorolni is fog .-)
Szerintem ránk férne mindannyiónkra."

A Patás a szerénységet és az alázatot is említette a választások éjszakáján, nem nagyon jött össze neki. Irgalmat meg a dolgok nyilvánosságra kerülése után lehet gyakorolni, de mivel büntetőjogi következményeket nem helyeztek kilátásba ezért ez talán irgalomnak is tekinthető.
Mellesleg volt 20 éve ezekről a dolgokról beszámolni azoknak, akiknek ez a lelkiismeretét esetleg bántotta, akinek meg nem az magára vessen.

leponex 2012.03.19. 21:25:09

@lajos0:
"Hát legyünk már túl rajta egyszer, még ha mindenki szomorúbb és elégedetlenebb lesz is."

Lehet hogy igazad van ...
***
Az irgalomgyakorlást én önmagára értettem, szmájlit kellett vón tennem :)
Ha már a szerénység és az alázat annyira azért nem jött össze.

2012.04.03. 08:58:47

"Amit Lázár János művelt, az maga a gyalázat."
Lázár János maga a gyalázat! Az az önelégült, pökhendi, cinikus stílus ... Empátiának, szociális érzékenységnek, úgy általában a dolgok iránti alázatnak a legapróbb jelét sem mutatva kommunikál. Állandóan. (Mintha tanítanák
valahol, ez sajnos többekre jellemző politikusaink között.)
süti beállítások módosítása