Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal így elrontani egy országot, igazi diktátori teljesítmény.

Mivel nagy a baj - a devizahitelesek gondja áttolva egy következő ciklusra, bedőlt a költségvetés, a matolcsyzmus megbukott, a rezidensek tojnak a kormány fejére, az egészségügy haldoklik, az oktatás szétverés alatt, csak júliusban 160 milliárddal nőtt az államadósság, soha ennyi cég nem ment tönkre, már Chikán Attila is is beszól - hát, muszáj lépni az "elszámoltatásban." Itt az ideje az összegzésnek, hogy Orbán hányféle módot keresett eddig arra, hogy a demokratikus oldalon egyetlen politikai riválisát eltakarítsa az útból.

Van ugyebár Sukoró, a meg nem valósult beruházás, amely miatt éppen Amerikából perlik Orbánékat. Négy szakértői véleményből egyet, a neki tetszőt választotta az ügyészség, a befektetővel tárgyaló Orbánra nem kíváncsiak. Az országból kirepült több százmillió euró és néhány ezer munkahely.

Gyúrnak az államadósságra is, amely a rendszerváltás után Antall idején volt a csúcson a GDP-hez mérve. Nincs szakértő, és fekete szemüveg nélkül közlekedő magánember sem, aki ne tudná: a Bokros után újranövekvő folyamat Orbán idején indult, Medgyessy járatta csúcsra - MSZP, SZDSZ és Fidesz szavazatokkal -, majd csökkentett ütemben nőtt az első Gyurcsány-kormány idején. A második Gyurcsány-kormány, majd a Bajnai-kabinet olyan eredményesen dolgozott, hogy a világválság idején azok közé tartoztunk az Unióban, akiknek a legkevésbé nőtt az államadóssága. A második Orbán-kormány jóvoltából ismét nőtt az adósság, és ezen a magánnyugdíjak ellopása sem változtat.

Nem is értem, hova tűnt a napirendről a 2006 őszi rendbontás ügye, amikor a csőcselék szétverte a várost és a nemzeti ünnepet. Balsai István alkotmánybíró már arra vetemedett, hogy azt nyilatkozta, az alkotmányosság Gyurcsány idején sem volt veszélyben. Amúgy pontatlan a megfogalmazás: akkor nem volt veszélyben, most van. Végveszélyben.

Aztán nem hallani mostanában a moszkvai külképviseletről, pedig nyilván arra is dolgoznak a volt fideszes képviselőjelölt ügyészségi apparátusában.

És most felbukkant a morálbajnok, a mindenhez értő Kocsis István is, az egyetlen, akit a Fidesz a posztján hagyott - a BKV élén. Minő furcsaság! Őt Gyurcsány menesztette 2008-ban, mert rázott a villamosság, hiába lobbizott a maradásáért az MSZP néhány erős embere, amely nem lehetett ellenére a Fidesznek sem. Eljárás is az előző ciklusban indult Kocsis ellen, aki most tehát beszólt, közölte, hogy Gyurcsány, Szilvásy és Kóka miatt hiúsultak meg az ő nagyszabású tervei. Lehet, hogy ennyi elég, hogy őt felmentsék: csak nem a bűvös név kimondása kell hozzá?

Elnézést kérek az Olvasótól, ha valamilyen ügyet kihagytam volna Gyurcsány kapcsán, de ki tud ennyi mindent megjegyezni a nemzetépítés szakadatlan munkája közepette.

És akkor még kitérnék a romboló úri tatárra: Gyurcsány idején épült és/vagy újult meg - és most hagyjuk az általános számokat az autópályákról, iskolákról: A Richter új beruházása, a Szent Imre- és a Bajcsy-kórház, az ország több lakótelepe, a hajósi Érseki kastély, a hajdúszoboszlói, szegedi és a makói fürdő, a pannonhalmi apátság, a pécsi lézerközpont és őskerestény katakomba, a csányoszrói óvoda, a mezőhegyesi orvosi rendelő, a gyulai belváros,a miskolci ipari park, a Kemény Dénes-uszoda, a cigándi víztározó, az ELTE, a SOTE, a szegedi egyetem, a Corvinus új épülete, a szolnoki főiskola és a Tisza-híd, a győri hulladékfeldolgozó, a debreceni repülőtér, a veszprémi sportcsarnok, a marcali uszoda, a gyöngyösi biomassza erőmű, az esztergomi bazilika, a kisbéri művelődési ház, a salgótarjáni tehermentesítő út, a gödöllői kastély, a szentendrei skanzen, a vépi szélerőmű, a szombathelyi szennyvíztisztító, a zánkai kikötő, az ajkai ipari park,... stb. stb. stb. Több ezer ilyen van.

Időnként majd le is írom, még mielőtt Orbán azt is kitalálja, hogy ezek is az ő kormányzásához fűződnek, netán romosan vették át mindezt lassan másfél esztendeje...

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr473175207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.24. 13:06:12

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Trackback: Ki a góré? 2011.08.24. 12:26:15

   Nem tetszik a cím, bár a dal, amiből kölcsönöztem eszközeivel tökéletesen kifejezi írásom egy részének tartalmát. Kicsit debil, kicsit ellenszenves, kicsit taszító. Ki a góré?   Mint az akaratos, makacs gyermekkar éneke, aká...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2011.08.24. 20:25:24

"Azt is láttam, hogy a nem éppen gyengéden létre hozott TSZ-ek hogy virágoztak akkor és hogy verték szét pusztán azért, mert ami a szocializmusban született, az csak rossz lehetett."

Ennek a magánosítását, ha kifejtenéd, az Nobel-díjat érdemelne.

Rántott kard 2011.08.24. 20:25:25

Gyurcsányt, Gréczyt gyalázó, Orbánt éltető, komcsigyűlölő, elvakúlt, agymosott, Szíjjártón nevelkedett jobbfaszok!
Áruljátok már el, hogy az elmúlt másfél évben mi a jó büdös franctól lett jobb!?
Tán csak nem attól, hogy a "mezei munkás ember" rosszabbul járt, az egykulcsos adóval?
Vagy attól hogy már már nem épül drága hitelből autópálya, hanem drága hitelből vesszük a MOL részvényt?
Vagy attól lett jobb, hogy már nem tíz, hanem tizenhárom éves mentőkocsikkal mentenek bennünket, de a csomagot a posta új autóval hordja ki, és a kormánytagok is új autót kaptak?
Vagy attól lett jobb, hogy el akarják venni a délutános pótlékot, csökkenteni az éjszakás pótlékot?
Vagy attól lesz jobb, hogy megadóztatják a nyugdíjakat, de a magán repülő, és a kacsalábon forgó kastély továbbra is adó mentes?
Vagy attól lett jobb, hogy az államadósság az éves tervezet 126%-án van már most?
Vagy attól lett jobb, hogy leállt a gazdaság növekedése?
Vagy attól lett jobb, hogy "nesze semmi fogd meg jól" megoldást született a deviza hitelesek problémáira?
Vagy attól lett jobb, hogy a szófosópetike kijelenti, hogy a szakszervezetek a munkavállalók ellen lépnek fel, mert az érdekeiket képviselik?
(Ez a manus komoly esttanulmány lesz előbb utóbb valamelyik orvosi szaklapban)
A kérdéseket sorolhatnám, mert annyi van, hogy nem férne el erre a blogra.
A válaszokban kéretik mellőzni az "elmulnyolcévet" mert ezzel tele van a kis pöcs.
Ha esetleg arról lehetne valamit hadoválni, hogy mi változott előnyére - oktatás, egészségügy, közbiztonság, nyugdíj rendszer, nemzetközi megítélésünk stb, - azt nagyon megköszönném.
Mellesleg szerény véleményem szerint ennek a kormánynak van egy világszínvonalú teljesítménye.
Mégpedig az, hogy ekkora többséggel, ilyen szarul, kormány még nem kormányzott soha sehol a világon.

czjanos 2011.08.24. 20:31:09

@egosumviaveritas: "1990. június 7. A Varsói Szerződés tagállamai a kelet-európai kommunista rendszerek bukása óta először tartottak csúcsértekezletet. Magyarország szerint meg kell szüntetni a szervezetet. Antall József bejelentette: 1991 végéig kilép a Varsói Szerződésből."

Rántott kard 2011.08.24. 20:45:51

@czjanos:"Azt is láttam, hogy a nem éppen gyengéden létre hozott TSZ-ek hogy virágoztak akkor és hogy verték szét pusztán azért, mert ami a szocializmusban született, az csak rossz lehetett. A magyar mezőgazdaság azóta nem tudott talpra állni és félő, hogy már nem is lesz esélye erre."

Ez valóban így van.
"Elszállt a zemberek agya" a rendszerváltozás eufóriájában.
"Nagyapán két lovat, meg egy szekeret vitt be a TSZ-be, kélt hold földet akarok érte".
"Vissza az ősi jussot!"
"Amerikai típusú farmergazdaságot fognak létrejönni"
Meg még sorolhatnám a hasonló röhejes mondatokat, amit komolyan gondoltak nagyon sokan.
A "Tovaris konyec" -ről már ne is beszéljünk, mert hát konyecnek konyec lett az igaz, csak hát nem tovarisnak.
Az ország termőföldjeinek zsebkendőnyi területekké való darabolása következett, kárpótlás címén. De akkor örült ennek falun a "paraszt", mint majom a farkának.
Csak azt felejtette el, hogy se gépe, se tőkéje, se tudása nincs művelni, és a földből való megélhetéshez nem elég egy-két hold.
Ahhoz legalább tíz hektár kell, gépekkel, induló tőkével, szaktudással.
Volt még tizenkét állami gazdaság, de hogy, hogy nem, valahogy eladta valaki valakinek. Azt ugyan lehet tudni hogy ki, csak azt nem, hogy kinek.
Na ezt a jobboldali balfaszságot valóban nem heverjük ki még sokáig.

röhögő 2011.08.24. 20:48:17

Igen, jobboldali balfaszok, tessék sorolni az Orbán ármány gazdasági eredményeit! A gazdasági válsággal ne tessék takarózni, mert az Gyurcsánynak is volt!

egosumviaveritas 2011.08.24. 20:49:34

@czjanos: Nato csatlakozás -1999. március 12
EU csatlakozás-2004. május 1

röhögő 2011.08.24. 20:51:39

@Blogger Géza: Aha! Csakhogy az adóbevételek - amik objektív és ellenőrizhető számok - eléggé sötéten festenek.

www.napi.hu/ado/sotet_kepet_festenek_magyarorszagrol_a_friss_adatok.493561.html

egosumviaveritas 2011.08.24. 20:51:47

@Rántott kard: Azt kellene elővenni aki kitalálta a kárpótlási jegyet és annak kereskedelmét!Ezzel teremtették meg a vagyonok átmentését és a gazdaság csődhelyzetét!

bebe tv 2011.08.24. 20:52:15

@Fell Bandi: Hát a sajtó nem egészen a jelenlegi himnuszt említette, de sebaj ha ti jobban tudjátok. Ehhez már kezdek lassan hozzászokni, mert megedződtem a Kádár érában. Olimpiát tudtommal úgy, hogy
a csapatban volt tartalék. Az, hogy valakinek a nyakába raknak egy aranyat nem jogosít fel senkit sem arra, hogy egy készülődő diktatúra szekerét tolja. A többit meg, hogy mind a 3 lánya miből járt egyetemre az USA-ban azt most hagyjuk. Az hogy a gyermekem kinn tanuljon kb. évi 50000 dollárt kóstál. Tandíj+egyéb megélhetési költségek. Három gyerek az ugyebár 3x5évx50000=
750.000 USA dollár. Na ez a nem semmi.
Mindezt az olimpiai aranyak utáni kegydíjból kalapálta össze. Mi? Tudod mit? Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa.

röhögő 2011.08.24. 20:52:30

@egosumviaveritas: A NATO csatlakozást melyik kormány is vitte népszavazásra?

röhögő 2011.08.24. 20:53:58

@egosumviaveritas: "Azt kellene elővenni aki kitalálta a kárpótlási jegyet és annak kereskedelmét!" - Megmondom ki az aki kitalálta. Az akivel valaki koalíciót kötött 1998-ban mert nélküle a szocik alakítottak volna kormányt.

nu pagagyí 2011.08.24. 20:56:16

@Blogger Géza: Nem mondom, hogy nincs olyan aki nyert a családi kedvezménnyel, de érdemben kis számú jó keresetű család járt jól, megfejelve az adócsöntés hasznával is. A többség csak a tévéből értesült róla, hogy jól járt. A háromgyerekes családi kedvezmény teljes összegéhez olyan család jut hozzá, ahol legalább 500 ezer forint a bruttó kereset. Mivel csak fiatal gyerekek után jár a kedvezmény, feltételezhető hogy szüleik is dolgoznak, így az ő terhükre részesednek a jóból, viszont a jótevő helyére Orbán furakodott be.
Elosztotta a család jövedelmét, nélkülük. A családi kedvezmény belepofázik a cégek életébe, ugyanolyan munkáért (bruttóbér) egyéni körülményektől függő nettófizetést jelent. A lelkiismeretlen vállalkozók előbb-utób sajátjuknak fogják tekinteni ezt a kedvezményt is.

Az is szép jelenet volt, hogy a félresikerült jótétemény helyrehozását a vállalkozásoktól várták el, mikor rájöttek hogy csekély az örömöt okoztak. Burkolt fenyegetésekkel körítve, a semmiért szipkázzák el a cégektől azt jövedelmet, amit Bajnaiék náluk hagytak a TB csökkentéssel, és amit a dolgozó nullásra hozása helyett inkább fejlesztésre költenének. És ez lesz még kb. két évig. Hazugság a jól járásról.

egosumviaveritas 2011.08.24. 20:57:08

@röhögő: Horn-kormány ezért írtam hogy kik az igazi bűnösök. Olvass vissza.

ugus 2011.08.24. 20:57:39

@Rántott kard:
"" Gyurcsányt, Gréczyt gyalázó, Orbánt éltető, komcsigyűlölő, elvakúlt, agymosott, Szíjjártón nevelkedett jobbfaszok!
Áruljátok már el, hogy az elmúlt másfél évben mi a jó büdös franctól lett jobb!? ""
.
Figyelj ide kardocska !
Nekem már attól jobb , hogy nem ez az idióta táncoslábu a miniszterelnököm .
A többit nem sorolom .
Úgyis bebizonyitod , hogy bezzeggyurcsányépitettautópályát ....
menthetetlen vagy , da maradj itt a gréciblogon ...itt a helyed !

czjanos 2011.08.24. 20:58:29

@röhögő: De finoman (mondhatnám, szőr mentén) fogalmaztál! Mondjad csak ki, hogy az "újpesti sztárügyvéd", aki nagyon jól látta, hogy ez zsíros falatja lesz az ügyvéd-társadalomnak!

Blogger Géza 2011.08.24. 21:01:45

@röhögő: Az lehet, de ettől nem nyomorodik el senki. :) Én meg arra reagáltam. Egyébként az áfát leszámítva nem túl nagyok az eltérések. Hogy mi a nagy félretervezés, arra a cikk is rámutat, bár diszkréten nem jelzi (mily meglepő!, nem fér bele a ballib oldal új mítoszába), hogy ez az imádott Bajnai-Oszkó páros által összeeszkábált költségvetés:

"Összehasonlításképpen: tavaly jelentős buktát mutatott a büdzsé azzal, hogy mindössze 324 milliárd forint folyt be a tervezett 610 milliárd forint helyett."

De ennél is sötétebb képest fest Gyurcsányról és elvbarátairól Schiffer:

„Gyurcsány Ferenc elvbarátai és a '92-es demokratikus charta zászlóvivői egész egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy ma bárkit ebben az országban a jogállami normákról kioktassanak" – mondta Schiffer

index.hu/belfold/2011/08/24/schiffer_nem_ker_gyurcsany_barataibol/

egosumviaveritas 2011.08.24. 21:03:30

@czjanos: rákérdezhetek: Torgyán vezér?

röhögő 2011.08.24. 21:04:21

@egosumviaveritas: O.K.

@ugus: "Nekem már attól jobb , hogy nem ez az idióta táncoslábu a miniszterelnököm ." - Eléggé sivár lehet az életed ha ez neked már öröm. Én a helyedben sürgősen öngyilkos lennék.

@czjanos: Ó nem! Az újpesti sztárügyvédet a populizmusa vezette, nem az anyagi érdeke.

egosumviaveritas 2011.08.24. 21:06:51

Mindenkinek: Szép estét!
...kiszálltam...

Blogger Géza 2011.08.24. 21:12:30

@Rántott kard: Akkor most már csak azt magyarázd meg, hogy miért szavazna 58% most is a Fideszre (tavaly ugye 53% szavazott oda.)

nezopontintezet.hu/aktualis/az-lmp-lehet-a-furcsa-koalicio-otletenek-vesztese/

Nem lehet, hogy a közvélemény a gazdasági növekedés beindítását, a korrupció elleni harcot, a csökkentett (de a közteherviselés jegyében a minimálbéresekre is kiterjesztett) SZJA-t, a visszaadott családi kedvezményt, a csökkenő munkanélküliséget, a csökkenő pályára állított GDP-arányos államadósságot mégis inkább pozitívumnak fogja fel? És nem törődik az örökös károgók és vészmadarak hagymázas rémálmaival? És látja, hogy nincs komoly alternatíva? Sem a gazdaságban, sem a politikában?

Vagy te most úgy gondolod, hogy a közszféra soha az életben ne vegyen többé Skodákat, és várják meg, amíg szétesik az összes gépkocsi? Ilyen demagógiára csak az agymosott emberek vevők...

Fell Bandi 2011.08.24. 21:12:34

@bebe tv: nézz ide, aki szellemileg egy szint alatt van, és a tényeket sem fogja fel, azzal nehéz vitatkozni.
De a te kedvedért még egyszer:
Nincs két német himnusz, csak egy van, és azt játszották Szegeden az elejétől. A jelenlegi, hivatalos himnuszt. Érted? DE nem a 3. versszaknál kezdték, hanem az elsőnél. A Kajak-Kenu Szövetség elnöke Baráth Etele Maszop prominens, a többit beszéld meg vele.
Hiába ismételgeted nekem, hogy Schmitt Pál nem vívott az olimpián a csapatversenyben, a saját szememmel láttam a döntőben amint az első asszóban éppen ő kezdett Mexikóban. Gondolom, maradt nyoma az interneten is..
A lányairól pedig : ha nem tudnád, profi teniszezők nemcsak hogy tandíj nélkül járhatnak egyetemre, de még ösztöndíjat is kapnak...

Complementer 2011.08.24. 21:18:31

Nő itt a gazdaság?
Korrupció elleni harc? haha
Csökkentett közteherviselés?
Csökkenő munkanélküliség?

Az adatokat tessék nézni!!!!!
Ott nincs kecmec!!!

Rántott kard 2011.08.24. 21:19:07

@ugus: Csak te legyél egészen nyugodt, én itt vagyok évek óta (a STOP-on más névvel voltam, de azt ide nem engedte regisztrálni a rendszer) és ezután is itt leszek, hogy cseszegessem az elvakult jobbosokat.
(valami hobby nekem is kell.(
De hogy neked már attól is jobb, hogy nem "az idióta táncoslábu" a miniszterelnököd...
Hát nincsenek nagy igényeid, az biztos.

czjanos 2011.08.24. 21:20:48

@röhögő: elfogadom, de fenntartom azt, hogy sok ügyvéd vastagon meggazdagodott az ügyleten.

czjanos 2011.08.24. 21:28:40

@Rántott kard: Engem gond nélkül felengedett ide a rendszer azzal a névvel, amivel a Stopon is meg szoktam szólalni.

Rántott kard 2011.08.24. 21:29:10

@Blogger Géza: "Nem lehet,......?"

De lehet.
Mindent lehet.
Mindaddig mindenkivel mindent el lehet hitetni, meg lehet neki magyarázni, amíg a saját zsebén nem érzi a változást.
Sajnos egyre több ember érzi, és a piacon nem azt hallom, hogy "szívesen hozzájárulok az állam adósságának törlesztéséhez," hanem azt, hogy "szarok az állam adósságára ne velem fizettessék meg, mert nem én csináltam."
És hogy nincs komoly alternatíva?
Nem baj.
Mire kell, akkora lesz.
De az is lehet, hogy nem is kell.
Mert a 2/3 legnagyobb ellensége maga a 2/3.

bebe tv 2011.08.24. 21:29:22

@haggyadmá: Úgy látom azt sem veszed észre, hogy tulajdonképpen magadról beszélsz. Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa.Ezt nem a Lenin mondta hanem az egyház. Javasolom, ha teheted inkább értékes információk szerzésére használd a jövőben azt a számítógépet amit annak idején a szüleid azért vettek meg neked, hogy okosodj. Hát ez nem jött valahogy össze.
Látszik fingod nincs a diktatúráról, de tele szájjal komcsizol.Először kisöcsém a hőn imádott vezéredtől kérjed számon, hogy kik juttatták őt és még sokan másokat az egyetemekbe. Én azért arra nem lennék annyira oda magammal, ha hármas érettségivel csak azért kerültem a jogi karra, mert a párt káderek gyermekei ki tudja miért kaptak + 100 pontot a felvételi pontszámaikhoz.
Úgy látszik, hogy a vakok között a félszemű a király. Melyik vagy te a kettő közül döntsd el te magad. Valószínűleg az első.
Jelenthetsz a feletteseidnek, hogy találtál egy renitens elemet.
Fogadni mernék löveted sincs róla, hogy mikor volt a felvilágosodás kora, mert amiről te hablatyolsz az inkább a sötétség korát idézi.Mondhatnám, hogy meditálj el rajta egy kicsit, de úgy veszem észre te az észosztásnál nem nagyon tolongtál.

Rántott kard 2011.08.24. 21:30:47

Emlékszem rá, hogy ott is "beszéltünk" párszor, és talán Te is emlékszel az öreg "sztrovacsek"-re!?

Blogger Géza 2011.08.24. 21:33:29

@Rántott kard: ""szarok az állam adósságára ne velem fizettessék meg, mert nem én csináltam.""

Igen, hát ezért kell minden alkalommal tudatosítani, ki is csinálta. :) Ha Gyurcsány nem hajlandó megfizetni, akkor marad a lakosság, sajna.

czjanos 2011.08.24. 21:34:32

@Blogger Géza: Arról, hogy Schiffer kiről, milyen képet fest, kár lenne vitát nyitni, mert Schiffer ( bár értelmes embernek tartom), rossz politikus. Vegyen példát Orbánról, hogy hány arcával tündökölt már a magyar politikai porondon! És ha bele gondolunk, hogy negyven évet taksál magának, hány arcát fogjátok még megismerni ( én már koromnál fogva, szerencsére ebből kimaradok). Majd fentről szörnyűlködök a helyzeteteken!

Rántott kard 2011.08.24. 21:36:39

@Blogger Géza:Az a lakosság aki a jobbat, és csakis a jobbat várta a kormányváltástól.
Mert hát a Szíjjártó minden este megígérte a híradóban.
Szegények, mekkorát csalódnak...

Rántott kard 2011.08.24. 21:39:41

@czjanos: Emlékszem rá, hogy ott is "beszéltünk" párszor, és talán Te is emlékszel az öreg "sztrovacsek"-re!?

Moan 2011.08.24. 21:40:50

@Zébácsi:

Ha tényleg hinnék abban, hogy egymás szapulása és mindenféle politikai ideológiákkal való azonosulás gőz kieresztés, nem inkább annak növelése, akkor igazat adnék ennek a létjogosultságában. :) De kétlem, hogy egy ilyen jellegű vita, sőt a média/poltika által generált gyalázkodás bárkit megnyugtat. :)
Persze a mazochizmusról már hallottam. :)

Blogger Géza 2011.08.24. 21:41:57

@Rántott kard: Vagy nem is csalódtak, hanem ti csalódtatok, akik az hittétek, hogy ebből a szarkupacból jó kijönni nem lehet, de egyelőre nem úgy néz ki, és inkább az MSZP-n belül nagyobb a válság és széthúzás, mint a Fideszben.

Én egy emberrel nem találkoztam még, aki itt csodát várt volna.

bebe tv 2011.08.24. 21:43:18

@Fell Bandi: Te sem voltál ott meg én sem. Minden esetre a németek az első versszakot 1949 óta nem használják, mert a hitleri időket idézi. De hogy ne halj meg bután Pubikám, még az osztrák himnusznak is ugyanaz volt a zenéje mint a németnek.
Visszatérve a Palira, te senkit nem láttál vívni Mexikóban, mert akkor még az édesapád hátgerincében vártad, hogy sperma lehessen belőled. Hát nem sokat változtál Mexikó óta.

czjanos 2011.08.24. 21:45:25

@Rántott kard: Persze, Rejtő Jenő jó összekötő kapocs!

ugus 2011.08.24. 21:46:36

"" És akkor még kitérnék a romboló úri tatárra: Gyurcsány idején épült : ...... a csányoszrói óvoda .....""
.
Sőt , a sógorom szomszédja vett egy hűtőt .
Ezt se felejtse el gréci úr ....ez mind , mind bizonyitja , hogy GYURCSÁNY FERENC minden percében a Köztársaságért harcolt , lankadatlan lelkesedéssel !!
Jött a GONOSZ Orbán ! , és ezt megakadájozza !

bebe tv 2011.08.24. 21:50:10

@Fell Bandi: Nehogy sérvet kapjak a röhögéstől.Profi teniszezők? Kapjál már a fejedhez. Milyen nemzetközi versenyen hallottál róluk, ráadásul mind a háromról? Gyanítom te összekevered a teniszt a nokedli szaggató versennyel.
Az USA-ban a fél ország elütöget azon a szinten mint a Pali bá lányai.
Tanulnod kell még gyerek nagyon sokat.

Rántott kard 2011.08.24. 21:55:15

@Blogger Géza:
Mondd Te ebben az országban élsz?
Jársz emberek közé is, vagy csak FIDESZ gyűlésekre?
Vásárolsz üzletben, utazol buszon és szoktál piacra menni?
Nézel a HÍR Tv-n kívűl mást is? Olvasol az interneten Gréczy blogján kívül mást is?
Mert nem úgy nézel ki.

czjanos 2011.08.24. 22:00:13

@bebe tv: Szerintem tök mindegy, hogy Schmitt Pál vívott-e vagy csak tartalék volt, mert nem ez minősíti a köztársasági elnöki szereplését, hanem önmaga a beszédeivel, az írásaival, a cselekedeteivel és ha ezek eredőjét nézem, akkor az bizony nem olimpiai aranyra predesztinálja, sőt, még a "futottak még" kategóriából is kiszorulna.

Blogger Géza 2011.08.24. 22:05:51

@Rántott kard: Pedig de. Évek óta nem voltam semmilyen tömeggyűlésen, és hírtévét sem nézek. :) Ellenben sok emberel tartom a kapcsolatot. És újra és újra meglep, még most is milyen ellenségesen tudnak beszélni Gyurcsányról, szinte tekintet nélkül arra, hogy melyik pártot támogatják.

ugus 2011.08.24. 22:21:54

És eme remek poszt is bizonyitja ,. hogy Magyarországon betilcsák a blogokat , itt kussban kell maradni , itt zorbánról már leirod , hogy ......egyből jön a fekete autó ...vissza az mszp-t ! a kormányba !Sukorón munkahelyeket ! azhogy féláron adtákk el a telket , hazugság !
majd bebizonyitsa most a gyurcsány ! gonoszfidesz kiadatja .....koholt vád !
bulykálni kell majd GYURCSÁNYNAK ??

haggyadmá 2011.08.24. 22:27:51

@bebe tv: Mert te aztán olyan kurva okos vagy, az a szerencse. Kérjed már számon, hogy Viktor egy telibevert kommer rendszerben ment egyetemre, mikor nem volt más lehetőség. A szocializmust nem mi választottuk magunknak, hanem a rohadék kádár és seggnyalói adták ránk, egy idegen hatalomnak behódolva. Ma szerinted hányassal mennek főiskolára egyetemre a te hülye gyerekeid például? Már kettessel is, mert anyuci kifizeti nekik és csak ki kell seggelniük, és tök hülyén kapnak diplomát. Ha te attól vagy ilyen rendkívül okos, hogy a gyurcsány seggét nyalod te is, akkor azt javaslom kapcsolódj rá közvetlenül az agyára és szívj tőle egy kis agyvelőt, attól még ennél is okosabb leszel. Idióta!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.24. 23:41:54

@Moan:

Köszönöm a választ, és nézőpontod szerinti véleményeddel egyetértek.

Aha, nos igen, azt nem írtam, hogy lehetőleg vonatkoztass el a trolloktól és a hithű pártemberektől, önjelölt spin doctoroktól - sajnos van belőlük bőven, leginkább csak rontják a blogtérben levegőt.

Először engem is zavartak, de már megszoktam. Sőt, néha még vicces olvasni őket. Másrészt a hiba mindig része a rendszernek, jelenlétük egyfajta bizonyíték arra, hogy a cikk talált - ezt leginkább abból lehet tudni, hogy mekkora vehemenciával védik a védhetetlent...

A trágár kifejezések és gyalázkodások vonatkozásában igazad van, ez nekem sem tetszik.
Sajnos ez is "gőzkieresztés", viszont akiből a felesleg így jön ki, annál a nyugalmi állapotban tengerszinten mért nyomással is baj lehet...

Szép estés, Möszjő!

ugus 2011.08.24. 23:44:00

GYURCSÁNY csak a népért élt ! ezt azis bizonytja hogy lehet hogy évi százmilliót kersett , de azanyjának mindig kifizette a gásszámláját !És elkapta azta szóvivőt is ! Csupasziv ember ! És sukoróval sem akart rosszat , csak hogy a magyarembereknek legyen minél többmunkája !

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.24. 23:57:26

@Blogger Géza:
"Igen, hát ezért kell minden alkalommal tudatosítani, ki is csinálta. :) Ha Gyurcsány nem hajlandó megfizetni, akkor marad a lakosság, sajna. "

Igen, nagyon sok köze volt hozzá, de nem egyedül ő csinálta, voltak itt szereplők szép számmal, akiknek igazából nem lenne okuk oly könnyű álommal tölteni az éjszakát.
Neveket nem írok, mert van, aki már nem él, de balról és jobbról elég sok politikust lehetne azzal a váddal lecsukatni, amivel most Gyurcsányt üldözik.

Engem ez egyébként nem zavar, (sőt!), de akkor mérjünk egyenlő mércével!

Apropó, az hogy lehet, hogy Kocsis a kormányváltás óta - és különösen most - még mindig szabadlábon van?

Ne csak az egyik oldalra figyelj, mert így nem kapsz teljes képet, és félinformációkból, csúsztatásokból és hazugságokból vonsz le rossz következtetéseket.

Blogger Géza 2011.08.25. 00:06:33

@Zébácsi: "Kocsis a kormányváltás óta - és különösen most - még mindig szabadlábon van?"

Az igaz, de folyik az ügyben az eljárás. Mivel nem úgy néz ki, mint aki épp szökik, ez rendben is van, előbb jöjjön az eljárás, aztán az ítélet, aztán a végrehajtás - ha szükséges. Ez a normális sorrend.

zeddez 2011.08.25. 00:16:17

@haggyadmá: mert nagyon csinálhatott volna Kádár ám mást. Jó nem már üzent hadat a VSZ-nek bazzeg. Tudd már hol volt a helyünk akkor. Menj be Bronx-ba "nigger"-zni. Jó hosszú életű lennél.
Szerinted 68' nyarán Dubcsek ellenállsra szólítja fel a katonáit a bevonulók ellen, mennyi idő alatt takarította volna le Prágát VSZ egyesített hadereje a SZU-val az élen? 3nap? Aztán 10 évig lapátolhatták volna romokat, meg odaraktak volna 5x annyi katonáta nyakukra, mint ami addig volt ott.

Én nem is tudom, hogy padlásseprő Nagy Imrénk is mit is várt amúgy...komolyan.

czjanos 2011.08.25. 00:18:07

@Blogger Géza: Nem csak szabadlábon van, hanem vezérigazgató is, a legnagyobb fővárosi cégnél. Azt mondod, nem úgy néz ki, mint aki szökik. Ezt komolyan gondoltad?

ugus 2011.08.25. 00:19:38

@Zébácsi:
"" Neveket nem írok, mert van, aki már nem él, de balról és jobbról elég sok politikust lehetne azzal a váddal lecsukatni, amivel most Gyurcsányt üldözik. ""
.
Pajtás , konkrétumokat , mert ez igy eléggé vénasszony szagu
várom

zeddez 2011.08.25. 00:21:47

@Blogger Géza: sok mindeki más ellen is folyt aztán kiderölt, hogy csak hallomásból népmesei motivumokkal megszinesítve meg feltételezésekre alapozva volt indítva azért hogy rossz hírét keltsék xy-nak. Figyelmedbe ajánlom, az önkoris választások előtti telefonbeszélgetést, ahol vmi Fidesz támogatott fenyeget, hogy vmi megyei akárkinek hosszú ám a keze, és elég ha vmi vizsgálatot indíttathatna a konkurents jelölt ellen, az sem baj, ha fake ügy, csaka póóógárok fülébe jusson olyan suuttgó propaganda szerűen, amire a vizsgálat lefut, már a szavazás is lefut, akkor meg mind1, mert valszeg elég lesz nyerni.

Üdvözlünk az '50-s években...

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:32:29

@Blogger Géza: A fidesznek hálás oligarcháknál és a fideszhű bűnözőknél ez a sorrend, a vége pedig felmentés. A baloldaliak lánconelvezetése tv közvetítéssel
és aznapi kiengedés bűncselekmény híján a fidesz propaganda része.

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:35:04

@Fell Bandi: Nagy magyarként pedig külföldön élnek mind a hárman. Kár, hogy apukájuk nem ment velük.

Blogger Géza 2011.08.25. 00:35:24

@czjanos: Miért, hallottál valamit? Szökésben van?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.25. 00:36:25

@Blogger Géza:

Köszönöm a választ!

Ne haragudj, de milyen eljárás folyik ellene, nem vádolják semmivel sem vádolták meg, egyelőre csak gyanúsított!
(Megjegyzem, az ügyben , amiről beszélünk, 2009-ben tett feljenetést Kocsis utódja, Mártha Imre.)
Nincs is miért szabadlábra helyezni, hiszen még vád sincs.
Egy ekkora horderejű ügyben szerintem áll az összejátszás, összebeszélés lehetősége, el kellett volna zárni, már régen Hagyó mellett lenne a helye az előzetesben!
No és az az új aduász, Tarlós is hagyja ezt? egy Ilyen fickót tart a BKV élén több, mint egy éve??

Apropó Hagyó - mit tudni erről, hol tart az ügy? Mióta is, húzódik, ki is jelentett fel? (Kocsis)

Azért az nonszensz, hogy ilyen nehézfiúk szabadlábon rohangálnak, egy Zuschlag pedig vbiszonylag gyors eljárásban jogerősen 6 évet kap kevesebb, mint 100 Mió Ft elsikkasztása miatt.

Kissé aszimetrikus a gyanús ügyek Gauss-görbéjének függvényalakja, nem?

Csak így séróból:
Tocsik ügy, jogerős ítélet 6 év után, 400e Ft büntetés - vicc.
Princz (Postabank ügy), ítélet 11 év után, ítélet 2,6 Mió Huf büntetés.
Kulcsár Attila, K&H Bank bróker-ügy, 8 éve tart, most rendelték el az elsőfokú eljárás megismétlését.

Mit gondolsz, Kocsis úr ügye ügy lesz-e egyáltalán, s ha igen, akkor meddig fog tartani?
Ne felejtsd el, ő Csányi OTP vezér sógora.

Ha az lesz, amire én gondolok, akkor szerintem ennek okán akár le is lehetne szállni a Gyurcsány-témáról, mert finoman szólva is megmosolyogtató ez a fidesz-elszámoltatósdi...

Értem én, van és erős az igény GYF levadászására, de szerintem nem lesz ebből semmi.
Csupán addig lesz fontos a mantra, amíg véget nem ér a 2014-es választás. Abban a percben az egész mantra okafogyottá válik.

Pedig én nagyon szeretnék egy kevésbé hazug országban élni. Tök jó lenne.

A legjobbakat!

Blogger Géza 2011.08.25. 00:37:21

@Táskás Tóni: Jah, kérem, vádaskodni könnyű, azt be is kell bizonyítani. Ez már nem az 50-es évek, ahol előre megírták az ítéletet. Szegény Keller László ezt pl. nem fogta fel...

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:41:32

@Napkutya: A hazaáruló bunkó focistának soha semmi sem volt drága, ha a baloldalon gáncsot kellett vetni, na ezért undorító ő és a bagázsa és ennek fizetjük lassan 13 éve az árát bal és jobboldalon egyaránt. Ezért kár magát hónapról hónapra Grazban tuningolni.

zeddez 2011.08.25. 00:42:42

@Fell Bandi: A jelenlegi német himnusznak több szövegezése is van ugyanúgy, mint a jelenlegi orosznak is pl. De eredetileg a most német himnuszként ismert dallamot Haydn osztrák himnusznak írta, és az is volt egészen az I. VH utáni időkig. Osztrák himnuszként is változott a szövege itt-ott az idők folyamán

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:49:28

@himpellér: Megismerlek mocsok. Te szartál a parlament elé, majd szaros kézzel kezet fogtál a naponta beszédet mondó fidesz vezetőkkel.Láttam ahogy csuklyában követ dobáltál, kukát borigattál kocsikat gyújtottál és még mindig a helyén van a bárgyú szemed. Kár.

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:51:51

@Blogger Géza: Az állami szféra karcsúsodott? Ez most a hét vicce?

zeddez 2011.08.25. 00:52:15

@Blogger Géza: Egy Polt Péterrel nem is leheett volna. Meg kicsit sem volt furcsa, hogy a házkutatás előtt merő véletlenségből vkik betörtek éjjel és elvitték a Ezüsthajó kft összes papperját a telephelyről. De csak azt. Biztos nem kaptak vhonnan egy fülest vkik, áááá
Aztán hogy-hogynem, de bizonyítékok hiányaban megszünt a nyomozás sajnos. Kb, mint amikor vmi Kaya meg Josip nevű emberkék 360M HUF köztartozással átvették a mélymagyar mélynemzeti politikus cégeit, mert kellett nekik ez nagyon, és sajnos máris nem ő rajta kellett keresni a lóvét ezért.

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:53:53

@Blogger Géza: De bizony az ötvenes évek és a fidesz hozta vissza ezeket a szép éveket, legalább apáikkal tudnak nosztalgiázni.

Táskás Tóni 2011.08.25. 00:56:26

@zeddez: Ráadásul a mocsok fidesz oligarcha Simicska, aki mindent visz a kormánymunkákból, a farzsebéből ki tudta volna fizetni. Csak a fidesz dakota közmondása járta át Csalni jó.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.25. 00:57:37

@ugus:

Köszönöm a reflektálást!

Konkrétumot szeretnél?
Ilyennel nem szolgálhatok, nincsenek tulajdonomban olyan iratok, amik konkrét vád alapjait jelenthetnék.

De én nem is ezt írtam.

Hanem ezt:
"Neveket nem írok, mert van, aki már nem él, de balról és jobbról elég sok politikust lehetne azzal a váddal lecsukatni, amivel most Gyurcsányt üldözik. "

Vagyis amiatt, hogy növelte az államadósságot, másrészt, feltételes módot használtam. Bizonyíték hiányában nem véletlenül.

Szóval államadósság...

Szerinted emiatt például Medgyessy Pétert le kellene csukni? Ő ugyanis a 100 napos programjában ígértek teljesítésével jelentősen növelte az államadósságot.
Csak egy bibi van: ő ezt ígérte a választási programjában, a nép pedig őt választotta, ergo - fideszes terminológiával élve - neki erre felhatalmazása lett a néptől.

Lépjünk túl ezen, egészen az ellenzékig.
Mit gondolsz, ezt a programot, intézkedéseit megszavazta-e a fidesz 2002-2003-ban? Igen, megszavazta! Most akkor csukjuk el őket is?

De lépjünk vissza ismét, immár a provatizációig, ahol az állami vagyon értékének töredékéért lett eladva.
Akik aladták, most is ott ülnek a padsorok között, s akik erről tudtak, azok is.

Ha Gyurcsány az első számú persona non grata, akkor mit mondjunk a második számúról, harmadik számúról, az n-edik számúról?

Őket miért nem akarja rács mögött látni senki?
GYF ellen vannak bizonyítékok? Ha igen, miért nem vádolják meg, miért nem rabosítják, miért csak lebegtetik ezt az egészet?
Mondd ugus, te nem érzed, hopgy ez az egész így nem teljesen kerek?

Ha kicsit többet szeretnél tudni az államadósság alakulásáról, akkor, ha időd van, olvasgass itt:
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

Ha pedig arról, hogy talán mi miért van, akkor itt:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

A legjobbakat!

Blogger Géza 2011.08.25. 01:04:40

@Táskás Tóni: Nem, ezek a tények, mégha számodra hihetetlen is. :) Persze biztos hozzászoktál 2002 és 2010 közötti időszakban ahhoz, hogy ez csak szóban valósult meg...

Blogger Géza 2011.08.25. 01:08:39

@zeddez: Bármilyen hihetetlen, de teljesen mindegy volt, ki egy kiürült, vagyontalan kft. tulajdonosa, a tulajtól úgysem követelheted a kft. tartozását, ezt jelenti a korlátozott felelősség. Ha meg valaki bűncselekményre gyanakszik, akkor az ügyvezetőt kell elővenni aki irányította a céget. Az, hogy egy cég tönkremegy és felszámolják, nem bűncselekmény, sajna mindennapos dolog.

zeddez 2011.08.25. 01:15:56

@Blogger Géza: ügyvezetőt a papírok buktaták volna meg. Az meg véletlenül a házkutatások előtt hopp eltünt. Szóval ha ennyire egyszerű lett volna, hogy úgysem behajtható, akkor erre sem lett volna szükség

zeddez 2011.08.25. 01:57:42

@különvélemény: Nekem is úgy tünt, az a pár tucat kiégett civil autó a Ferenciek téri utcákban meg biztos vmi délibáb volt. A rendőrségnek felgyújtottakról pl nem is beszélve abból is láttam 5-6-t. Szóval ott akkor nem csak 1 autó égett ki a TV előtt, meg messze nem is csak egy kirakat tört be amerre jártak a bértüntetők. Meg amikor az Oktogon-nál többen sétáltak meg ugráltak a parkoló kocsik tetején az is eléggé könnyen javítható sérülés. Esetleg lehetne úgy is csinálni, hogy pl kifizetnéd Te nekik, aztán majd pár év alatt lefocizod a bértüntetőkkel vagy megbízóikkal a kárt.

zeddez 2011.08.25. 02:10:32

@Blogger Géza: nézőpont az a Fidesz médiacsoportjának része, az egyik Fidesz promi feleségéé a cég, az persze hogy azt fogja mondani, hogy 2/3-l, hanem sőőőt, 4/3-l nyerünk.
Olyan, mint amikor a HírTV egy a Magyar Nemzet-ben megjelent cikkre hivatkozik a híreiben (vagy pl fordítva), vagy amikor Selmeczi kiflis Gabinéni is arra hivatkozott nyugdíjvédőbiztosként, hogy de a sajtóban is ez meg az jelent meg. Ja, de azt is csak ők írták, és csak saját magukra hivatkoztak. Mert ha vmi egy vki állít az még nem meggyőző, de amikor más is, az már de.
Fentről leszólnak, hogy kéne vmi kiindulási hírt generálni, a médiagépezet reagál, aztan másnap a másik szájuk meg már önigazolásként arra hivatkozik. Ebbe most bevonták a M1 M2 MTI-t is, mindet már egy-egy jóelvtárs vezeti.
Az sem igaz, amit kérdeznek.

zeddez 2011.08.25. 02:47:37

@különvélemény: mondjuk pl már rég kész lenne, ha '98-ban a nagy testvér nem mondja vissza hogy a ruszkik államadósságukból törlesztve megcsinálják. Csak úgy ott nem lett volna miből meg eleget lopni, aztán meg nem ők kerültek helyzetbe se, mert nem nyerték meg egyik következő választási orgyi és polgi menetet se.

kej 2011.08.25. 06:00:28

@Fell Bandi: ha ott voltál, akkor ugye arra is emlékszel, hogy a teljes vívócsapat full bebaszva állt fel a pástra, mert előző este benyomtak úgy 50 üveg coronitát. csak úgy tudták végigdülöngélni a szovjetek elleni döntőt, hogy hektószám nyomták magukba a kávét. és egyébként emiatt még a páston doppingolással vádolták meg a csapatot.

ezzel nem vonom kétségbe, hogy olimpiai bajnok lett, hogy vívott is két asszót. csak árnyalni szerettem volna a jelenlegi államfőről, a fiatal lányok nagy barátjáról, az astoria igazgatóhelyetteséről, a nob alelnökéről, a magyar nyelv védelmének felkent apostoláról, az életerős és szép ifjakat vizionáló tárogatóművészről, a sportolóról, mint példaképről kialakult képet.

ha egyébként a kérés nagy szégyen lenne, akkor most átdobom a linket:

www.mob.hu/engine.aspx?page=MOB_bajnokaink_olimpiai&spid=23742

és sajna nincs szerencséd, mert a cikk nem holmi kommunista ármány, hogy befeketítse ezt a feddhetetlen embert, hanem maga schmitt pál írta.

czjanos 2011.08.25. 06:58:33

@Blogger Géza: Mindenki szökésben volt, akiket sokkal kisebb összegű gyanúsítás alapján azonnal őrizetbe vettek és hónapokon át őrizetben tartottak?

Fell Bandi 2011.08.25. 08:46:53

@kej: na látod, akkor mi a probléma? Elolvastam a beszámolót, de nem értem, mi azzal a baj, ha megisznak előző este néhány üveg 2 decis sört, és még így is leverik a ruszkikat? Egyébként ha én egyedül iszom ezt meg, másnap akkor sem lennék attól negatívan befolyásolva, elég gyenge sör az...
Ez nem hogy nem csökkenti, de inkább növeli a siker értékét..

zeddez 2011.08.25. 10:45:11

@Fell Bandi: ha Te elhiszed, hogy ketten betoltak 50 üveg sört, akkor... még ha csak 0.25l-sek is voltak is fake. Főleg, hogy még oda mentek Skicc Paliék is velük, még inni. Az addig meg volt már 6 liter fejenként, 12 üveg hagyományos sör. Másnap meg megnyerik az olimpiát. Aha.

roczky 2011.08.25. 16:23:15

Csak néhány:
Az Alkotmány bírósághoz nem fordulhat az állampolgár!
Az ÁSZ elnöke a Fidesz egyik tagja, tehát nem független!
Az Ügyészség élére ismét Polt Péter került, akiről tudjuk, hogy Orbán legjobb barátja.
A PFÁSZ élére ismét Fidesz barát került.
A Médiatörvény felügyletét Fideszes irányítja.
A színházak élére csak fideszes igazgató került.
A sztrájk törvényt úgy alkották meg, hogy ne lehessen sztrájkolni!
A visszamenőleges törvényekkel jogsértést követtek el.
A magánnyugdíj tagokat bekényszerítették az állami nyugdíjakba, és elvették a megtakarításukat.
A köz tv-ben 99 %-ban csak kormány tagok és fideszesek szerepelnek, nincs lehetősége az ellenzéknek tájékoztatni az embereket.
Az alkalmazottakat indoklás nélkül ki lehet rúgni, ma úgy, hogy ha nem a feletteseinek az elvárása szerint mond véleményt, bármikor kirúgható.
Megszűnt az érdekvédelem, az alkalmazottak kiszolgáltatottá váltak.

Sorolhatnám még tovább, de gondolom ez is bizonyítja, hogy egy jogállamban ez nem lenne lehetséges!

szabogyula 2011.08.25. 22:40:25

@roczky: Azok ellenére amit irtál szted véletlenül ment ki pár tizezer ember 2006-ban az utcára ?
Pont arra jártak ?
Most miért nincsenek ?
okostojás ......

Táskás Tóni 2011.08.25. 23:58:29

@szabogyula: Mert éppen kormányon vannak a felbujtó hazaárulók.

roczky 2011.08.26. 10:00:36

Szabó Gyulának válasz:
Ha Gyurcsány Ferenc és kormánya tette volna ezt az emberekkel már kő kövön nem maradt volna. Itt látható, hogy a baloldal soha nem megy székházat felgyújtani, rendőrökre támadni, kukákt kocsikat felégetni, mert demokraták. Orbán és bandája minden eszközzel meg akarta buktatni a kormányt, ezért feltüzelte az embereket, sőt még fizetett is érte, hogy nap-mint nap ott legyenek és csinálják a balhét. Semmi nem számított, mert az volt a kiadott jelszó, hogy Gyurcsány Ferenc ellen minden eszköz megengedhető. Volt vekkerezés, volt 72 óra ultimátul, minden! 8 év agymosás most is érezteti hatását nálad, mert veled is bármit megtehetnek, akkor is őket imádod. Erről nem tehetek, hogy még mindig vannak, akik nem látják, hogy ez a rendszer a gazdagoknak van kitalálva.
Példa a mai helyzetre, egy egyedülálló hölgy panasza: Két ikergyermeke van, 80 ezer Ft-ból kellene megélnie, amíg a szocik voltak hatalmon a bölcsöde ellátás ingyenes volt, most elvették tőle a kedvezményt, mert van egy kocsija, amit 2,2 millióra értékelt az önkormányzat. Felajánlotta, hogy akkor eladja nekik, mert sehol nem kapna érte ennyit, sőt még a felét sem. A kocsi azért kellett idáig, mert olyan helyen laknak, hogy ha orvoshoz kell menni a gyerekekkel, busszal nehezen megközlíthető vagy csak hosszú gyalogolás árán.. Elutasították. Tessék nekem megmondani, hogy ez a családbarát kormány, vagy az, aki segített neki, hogy legalább a gyerekek ingyen étkezhettek? Erre mi a válaszod okostojás?

roczky 2011.08.26. 10:03:13

@Blogger Géza: lA mentőautók futási idejét 13 évre meghosszabbították. A 600 millió Ft új kocsi beszerzése a kormány és állami vezetőknek fontosabb, mint hogy időben elérjék a halálközelében lévő betegeket? Mi a fontosabb? A hatalmon lévők luxuskocsija vagy az emberek egészsége? Ez itt a kérdés!!!!

Blogger Géza 2011.08.26. 10:14:54

@roczky: Az a kérdés (iletve nem is kérdés) hogy midnen autóbeszerzésnél tudsz-e találni egy demagóg másik példát, mire lehetne még elkölteni a pénzt vagy sem. :) Nyilván az MSZP alatt egy autót sem vettek és a politikusok inkább lemondtak az autóikról és szekéren jártak, csakhogy ne kelljen vizitdíjat fizetni a kisnyugdíjasoknak, ugye? :)

Táskás Tóni 2011.08.26. 11:08:01

@Blogger Géza: Populista , hazug és cinikus vagy, mint a bunkó focista. A kisnyugdíjasoknak soha sem kellett volna vizitdíjat fizetni, mivel rájuk vonatkozott a mentesség visszatérítéssel. A magadfajtának viszont nagyon nehéz lett volna kigazdálkodni azt a 300 ft-ot , ezért a szikkadt vénasszony Hegedűs ötlete alapján elmentél a hülyenépszavazásra és leszavaztad hazaáruló módjára a reformokat. Ennek a bandának még reformokra sem telik a lenyúlt 13 év megtakarítás felhasználásából. Viszik ki a pénzt Simicska révén az offshore cégeikbe.

Blogger Géza 2011.08.26. 11:21:24

@Táskás Tóni: "A kisnyugdíjasoknak soha sem kellett volna vizitdíjat fizetni, mivel rájuk vonatkozott a mentesség visszatérítéssel" Kár hogy erről a rokonaimat elfelejtettétek értesíteni, ugyanis kellett nekik. Menyit vagytok képesek hazudozni?

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.27. 07:48:22

Czjanos : “....rendszerváltáskor....abban az időben éppen Szegeden éltem (átmenetileg, 10 éven át) és láttam, hogy az egykor híres szegedi textilipar hogy ment az ebek harmincadjára."

Na szóval! A rendszerváltás egyik nem titkolt indoka az volt, hogy az állam nem jó gazda, nem tudja gazdaságosan működtetni az állami tulajdont, de majd a magántulajdonos! Az igen!
A tényekhez tartozik, hogy a szegedi textil már a hetvenes években sem működött gazdaságosan, aminek nagy valószínűséggel az elavult technológia, és a piac hiánya volt az oka. A szövőgépek pl. használtan kerültek oda kínából( új és modern gépekre nem futotta, vajon miért?), nem volt folyamatos a nyersanyag ellátás, és nem mindig tudták eladni, amit termeltek. Volt benne olyan is, hogy a jó szakemberek a pártnál nem álltak jól, elmarták őket jobban fekvő, de kevésbé jó szakemberek. Így került pl. az egyik legjobb szakember annak a kisvárosnak a textilüzeme élére, amit később egy volt fideszes országgyűlési képviselő privatizált, aki aztán csődbe is vitte. Azóta egy kisvárosban sokan "áldják" ezért a nevét.
Szóval nem kell visszasírni mindent a múltból, az oda van, mint az elmúlt 22 év is ( a nyóccal együtt). Előre kellene nézni, és arra kellene koncentrálni, hogyan osszuk el a megtermelt javakat úgy, hogy aki sokat dolgozik annak sok jusson, de közben nem haljon éhen senki azért, mert a világ, és a gazdasági környezet megváltozott. Délibábokat nem kell festeni a leváltott rendszerről, nem volt az annyira szuper.

yda 2011.08.27. 13:58:41

@Táskás Tóni:
"Őszbecsavarodott a természet feje,
Eltávozott tőlünk Apró Piros veje.
Lemondott ő gyorsan mindenféle posztról,
Kivéve csak talán az elrabolt koncról.
Azt ő megtartotta,megdolgozott érte,
Mikor síró szemmel,hamut szórt fejére.
félre ált az útból,jött az ikerborja,
Hogy a népet ő még mélyebre sodorja"

czjanos 2011.08.27. 19:37:25

@yda: Az általános ötödik osztályában volt egy költő-palánta ( amolyan Antal Imre féle Nyomasek Bobo), a fő műve így kezdődött:
" A WC költőjének aranyos a szája....
....................................."

yda 2011.08.28. 10:51:04

@czjanos:
Ha már végeztél öt elemit akkor, illene tudni ,hogy ha idézőjelbe van valami akkor az nem az én "alkotásom".
czjanosnak aranyos a szája,
de mehet a p..csába.

lofulu 2011.08.28. 14:38:47

@Darkhorse:

Pici tévedés. Mindenki orbán esélyes riválisa-csak Gyurcsány a legesélyesebb. Orbánt és is magasabb szinten hozzáértőbb módon tudnám kiváltani.

lofulu 2011.08.28. 14:38:47

@Darkhorse:

Pici tévedés. Mindenki orbán esélyes riválisa-csak Gyurcsány a legesélyesebb. Orbánt és is magasabb szinten hozzáértőbb módon tudnám kiváltani.

lofulu 2011.08.28. 14:38:47

@Darkhorse:

Pici tévedés. Mindenki orbán esélyes riválisa-csak Gyurcsány a legesélyesebb. Orbánt és is magasabb szinten hozzáértőbb módon tudnám kiváltani.

lofulu 2011.08.28. 14:43:42

@Blogger Géza:

nem hazugság ez,nem is álom,
a dobozdíjat is úgy visszakívánom, a koszorúnak megtartanám árát a Nagy Temetésre,
nahogy a Kedves Vezért csupaszon
tegyék sírhelyére!!

Táskás Tóni 2011.08.28. 17:37:14

@Blogger Géza: Kb 40%-nyi mentesség volt a törvényben és 10 alkalom után vissza lehetett igényelni az első ft-tól kezdve. Pontosan ez volt a baja , hogy túl humánus volt, nem úgy mint a fidesz kormány, a bunkó focista és a tehetségtelen jobbkeze.

Táskás Tóni 2011.08.28. 17:38:55

@yda: Remélem a bunkó focista volt az utód és nem Bajnaira gondoltál.

czjanos 2011.08.28. 18:31:54

@yda: Akinek nem inge, nem veszi magára.

Blogger Géza 2011.08.29. 22:10:51

@Táskás Tóni: "Kb 40%-nyi mentesség volt a törvényben" A valóságban meg 0. Ez a hülye 40% most meg miféle hazugsság már megint?

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.01. 22:56:29

@Lencsés István: Annyira nem nevetséges hogy bitorlod a nevemet.

Lencsés István 2011.09.02. 11:29:06

@igazi Lencsés István: Te bitorlod az enyémet , mert azt hiszed ezzel le tudsz járatni , de nem nagyon érdekel , nem tudom mi ezzel a célod ,de én mindenesetre nevetek rajtad ! :) ;)
süti beállítások módosítása