Hosszú, közel négyórás vitát folytatott a Demokratikus Koalíció Országos Tanácsa és Elnöksége, hogy mi legyen a pártszavazással. Az már egyértelmű, hogy az MSZP platformja nem hátrált meg, azonban a döntés nem véletlenül született meg ilyen hosszú idő alatt.

Az aggódók azzal érveltek, hogy a gyalázatos módon a pártszavazás elé összehívott kongresszus elgyengíti az aktivitást, a párttagok egy része úgy gondolja, ha ez a testület ennyire nem tartja fontosnak, sőt ellehetetleníti a voksolást, akkor az eredeti szándék, bármilyen nemes is, eleve kudarcra van ítélve. Elhangzott az is, hogy mivel a pártelit 33 ezer tag létezését állítja - valójában mindenki tudja, hogy legfeljebb tízezer aktív MSZP-tag létezik -, nem lehet elérni az érvényességhez és eredményességhez szükséges küszöböt. (A körzetek több, mint háromnegyedében a bejegyzett tagságnak alig harmada-negyede vesz részt bármilyen belső fórumon, taggyűlésen.) Ezzel pedig a kongresszus által okozott ütést egy újabb, a netán a vártnál szerényebb aktivitást mutató szavazási kudarc követhetné. (Ha már ütés, akkor az amúgy a Gyurcsány Ferencről még soha egyetlen méltányos mondatot kiejteni nem képes Kiszelly Zoltán pontosan fogalmazott. Tényleg övön aluli ütés érte őt. Márpedig ez az ökölvívásban szabálytalan, az ellenfelet le is léptethetnék...)

Voltak, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy mivel nagy ravaszul nem engedélyezték a mozgóurnás voksolást, ezért az MSZP lakásához kötött, vagy nehezen mozduló tagjait - ez lehet a tagság akár negyede is -, eleve kiiktatták a szavazásból. Hozzájuk képtelenség eljutni, hacsak a DK-tagjai egyenként el nem mennek hozzájuk, és meg nem győzik őket, hogy ez az ügy fontos, üljenek be melléjük a kocsiba, és elviszik őket a pártirodába. Márpedig ez a módszer körülményes, időigényes és költséges is, a DK-nak erre nincs se autója, se pénze, hiszen csak a tagok adományaiból tartja fenn magát.

Olyan megszólaló is akadt, akit időt nyert volna azzal, hogy visszatolja a pártszavazás felelősségét az MSZP elnökségére, mondván, hívják össze ők újra a pártszavazást engedélyező országos választmányt, elvégre hivatalosan ők, mármint az elnökség, kezdeményezték a hat kérdésben a voksolást.

Mások a vita kezdetén nem foglaltak állást, csak a helyzetet igyekeztek leírni. Volt, aki kiabálva jelezte mély felháborodását az MSZP-elnökség szószegése miatt. Az illető azzal érvelt, hogy amikor a kongresszuson elhangzott a javaslat a pártszavazás visszavonásáról, Mesterházy Attilának fel kellett volna állnia, hogy kedves barátaim, én ezt nem támogatom, hiszen a szavamat adtam egy frakcióülésen Gyurcsány Ferencnek, hogy lesz pártszavazás, és azt nem is akadályozzuk. Egy volt országgyűlési képviselő azt vetette fel, hogy a DK-nak az MSZP Országos Etikai Bizottságához kellene fordulnia a szószegés miatt, majd hozzátette: a kongresszusi küldöttek szavazása erősen illegitim - morálisan mindenképpen az -, ugyanis ilyen voksolásra nem kértek és nem kaptak a tagoktól előzetes felhatalmazást, akik mit sem sejtettek a készülő turpisságról.

Megint más amiatt aggódott, hogy a Demokratikus Koalíció képviselője eljut-e minden pártirodára, hogy jelen legyen a szavazatok összeszámlálásánál, van-e ehhez elég ember és elszántság.

A támogatók legfőbb érve az volt, hogy ha a párt megújítása a DK célja, akkor ezen az úton - a pártelit minden ármánya ellenére - végig kell menni. Akkor is, ha a pártvezetés által kommunikált létszámhoz képest nem lesz meg az elégséges voks. Muszáj a tagságot megszólítani, hogy lássák, nem tehetnek meg mindent a fejük felett. Nyilván jóval többen szavaznak majd, mint ahány DK-párttag van (mintegy 1500), márpedig az már komoly siker. Az első lépés az MSZP megújítása felé. Ha a DK meghátrál, szimpatizánsai csalódhatnak. Ha pedig esetleg jogi meccsbe bonyolódik, azzal árt a pártnak, az MSZP iránt amúgy sem igen fogékony közvélemény még inkább elfordulhat a baloldaltól, és nem a Fidesz bírálatával egybekötött pártreform lesz a téma, hanem a belső torzsalkodás viszi el az energiákat.

Tehát vigyük végig ezt az ügyet, döntött végül erős többséggel a DK vezetése. A hat kérdés igenis fontos, hiszen a közvetlen pártelnök-választás mellett a párt gazdálkodásának tisztítását, vezetői vagyonának átláthatóságát célozza. Arról nem is beszélve, hogy lássa a pártelit, hogy fondorlatokkal a Demokratikus Koalíciót nem lehet elrettenteni. A számháború pedig - bárhogyan is alakul - azt fogja jelezni, hogy több ezren támogatják az MSZP megújítását, márpedig ennyi ember akaratát nem lehet lesöpörni.

Az urnákat tehát holnap megnyitják.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr913002030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barragon 2011.06.21. 07:35:02

Az MSZP fennállásának 21. évében egy pártszavazás, amely a tagságnak LEHETŐSÉGET ad a DÖNTÉSRE, az elnökség és a "pártelit" (???) manővereinek következtében KÉRDÉSESSÉ válhatott!
Ha egy pártvezetés arra törekszik, hogy KIZÁRJA a párt tagjait a döntésekből, ha csak arra "érdemesíti" a párt tagjait, hogy ŐKET támogassák, akkor valami nagy BAJ VAN a demokrácia felfogással! Ráadásul KÉPMUTATÓ módon, ugyanakkor NÉPSZAVAZÁSI kezdeményezést jelentenek be! Azaz a közvetlen "demokrácia" alkalmazható a NÉP szavazásban de NEM a párt tagságánál!??? Valamennyire is magára adó MSZP tag ILYENKOR CSAK AZÉRT IS elmegy a pártszavazásra! Mer be kell bizonyítani , hogy IGENI SZÁMÍT a VÉLEMÉNYE, még akkor is ha a mostani vezetésnek ezt nem IGÉNYLI!

czjanos 2011.06.21. 08:08:07

@Barragon: nem tagként, csak szimpatizánsként írom: Mesterházy Attilát immár többszörös felelősség terheli. Az első az volt, hogy a miniszterelnök-jelöltsége oltárán átmentette azokat a régieket, akiknek már régen a háttérbe kellett volna húzódniuk. Akkor lett volna lehetősége ezt követelni, de a saját ambícióit helyezte előtérbe. Másodszor a Demokratikus Koalíció platform létre jötte körüli ellenséges légkört nem semlegesítette, hanem inkább szította. Harmadszor: megállapodott valamiben Gyurcsány Ferenccel, amit utóbb nem tartott be. Negyedszer a boríték-darálásra gondolok ( az inkriminált nevek amúgy már elhangzottak, igaz, nem az ő szájából ). Ötödször: a sebtében összehívott kongresszus okán. Hatodszor: a kongresszus befolyásolása a számára (és paktum-társai számára) kedvező döntés kicsikarása miatt. Hatodszor a közlemény egy mondata (nálam ez tette be a kiskaput), mi szerint ..." a Demokratikus Koalíció EGY TAGJA kezdeményezésére..." Az az " EGY TAG" Gyurcsány Ferenc, aki a DK kigondolója, alapítója, ideológusa, motorja. Egyenesen pofátlanságnak tartom őt "EGY TAG-nak aposztrofálni!
Drukkolok a Demokratikus Koalíciónak, hogy sikerre vigyék a pártszavazást!

Emiksz 2011.06.21. 09:46:30

Szép lenne a kezdeményezés, ha nem az ordítana belőle, hogy az x. kérdés segítségével a tagság direktben talán fel tudja szavazni a trónra Gyurcsány Ferencet. Amire a jelen alapszabály mentén évek kellenének neki.

Gyurcsány bevallhatná, hogy a célja ez. A pártelnöki szék. De ő kapálózik, hogy nem, dehogy, ő csak megújítani akar.
Ha már becsületbeli ügy...

stulquec 2011.06.21. 09:59:15

Normális pártoknál az alapszervezeti taggyűlés akkor érvényes, ha azon legalább az alapszervezet tagjainak 50%-a részt vesz. Legalábbis a mi kis fasiszta, kirekesztő etc. pártunknál ez így működik. -Alapszabály írja elő.
Tudtommal az MSZP kurva demokratikus, haladó, progresszív pártnak tartja magát, példát vehetne a "fasiszta" Jobbikról és akkor egy csapásra megoldódna ez a vita.

böhömúr 2011.06.21. 10:06:40

Ajaj...

Először is úgy gondolom tök mindegy írok e ide vagy sem mert a véleményem nem túl sokat számít, hiába vagyok MSZP- szimpatizáns.

Még is egyetlen dolog az ami miatt úgy gondoltam leírom a véleményem, hogy a számomra egy picit belterjesnek tűnő igen tisztelt és bölcs MSZP párttagok olvassanak egy olyan véleményt is, ami egy "csak" oda szavazótól származik.

Őszintén szólva én sok mindent nem értek, ezt régebben azt hiszem úgy mondták politikailag képzetlen vagyok. Így józan paraszti ésszel: nagy unalmas amit csináltok.

Egyszerűen megfogalmazva én azért szavaztam rátok mert baloldali vagyok és ha bekapcsolom a TV-t és egy MSZP-s beszél, a mondandójával azt szeretném érezni, hogy érti mi a gondom, hogy el tudjam neki hinni, hogy engem tényleg tud képviselni...

Nos egy kongresszus meg ez a pártszavazási mizériából nekem, csak az jön le, hogy marakodtok a koncon. Amire meg senki nem kíváncsi. Igazat megvallva én azt sem értem mi ez a Platform... És hogyan lehet az, hogy az MSZP képtelem egy asztalnál rendezni a vitás kérdéseit és ezt a blogot éppen ezért a baloldal szégyenének tartom.

Nagyon nehezen tudom megérteni, ha blog írójának van véleménye miért nem ül le a nem tudom melyik illetékes vezetővel és mondja el neki? Miért tartózik rám MSZP szavazóra ez a sok izé amiből nekem még egyszer mondom annyi jön át az MSZP csak magával törődik velem most nem.

És az új MSZP ott kezdődik, hogy utálom a másik MSZP-st, mert ő másképp gondolkodik?? Tudjátok miről kéne párszavazás vagy kongresszus vagy mi? Hogy Gyurcsány meg nem tudom kik ne csatározzanak. Hát nincs ott az igen tisztelt tagság körében egy épp agyú ember aki megmondja nekik, hogy szánalmas amit művelte???

És még valami, ha azt hiszik a tisztel MSZP-s urak, hogy megengedhetik maguknak ezt a vesszőfutást, mert úgy is 2014-ben ők jönnek, akkor szerintem nagyon tévednek, mert az MSZP-vel szemben nagyon bizonytalanok a emberek az elmúlt 4 éves kormányzás miatt. És igazából szerintem az embereket kellene körbe udvarolni és őket meggyőzni, hogy az MSZP őket képviseli, de már én sem érzem ezt, pedig... Az MSZP nem, hogy nem fog 2014-ben nyerni, de el fog tünni... mindenki megy a lecsóba aki most a pártban van... lehet nem is baj...:(((

Szóval jöhet és azt hiszem jönni fog más párt az MSZP helyet, mert ez minden amit művelnek, de nem politizálás. Aztán Gyurcsány is meg a többi megy a süllyesztőbe... egyikőtök sem fasza gyerek... nekem és másoknak is mindegyikőtök csak "MSZP"-s... akik maguk alatt vágják a fát...

Én nem fogok a Jobbikra szavazni, pedig nagyon nyomulnak, az LMP-t meg nem tartom komolynak... de már lassan az MSZP-t sem. És szerintem nem csak én vagyok aki így látja.

Bocsánat, hogy politikailag képzetlen egyszerű szavazóként beleszóltam abba a magas szellemi munkába ami az MSZP megújítása kapcsán történik, külső tudatlanként remélem majd valaki elmondja miért látom rosszul, hogy megértsem mi történik ott a pártközpontban.

barli 2011.06.21. 10:24:30

Kéne még egy kérdés a szavazásra:

"Ön szerint elhúzzon-e Gyurcsány Ferenc a búsba a DK-jával együtt?"

high up 2011.06.21. 10:25:45

Maszop-gyúrtcsány-becsület???!!
Hát ez kész röhej!

Sodoma és Gomorra pártja meg akar újulni?
Hát ez kész röhej!

Ugye greci, érzed a gazdiddal, hogy hatalmas picsázást kaptok majd június végén? Ugyanis a büdös proli maszopos lumpennek pont a gazdid tanította meg Öszödön, hogy inkább nyomni kell a gombot az egységre havi 400-500 ezerért, mint lázadni és aztán elmehet dolgozni a maszopos - miközben ö olyat nem tud.
Szóval a lumpen prolik által lett gyurcsi bohóc átmenetileg király, most meg pont a lumpen prolik fogják öt a legnagyobb lúzerré tenni.
Mekkora röhej!!!

kicsijuti 2011.06.21. 10:35:49

@high up: nem gyurcsány tanította meg nekik, ezek mindig is szolgalelkűek voltak, józan ember már nem szavaz az mszpre, most is csak a nyugdíjasok meg a rokonok szavaztak rájuk, 2014re reméljük még az 5% sem lesz meg.

oscar dirlewanger 2011.06.21. 10:39:37

@high up: @kicsijuti: gyurcsány legalább magyar ember, nem ilyen cigány, mint orbán!!!

barli 2011.06.21. 10:49:47

@oscar dirlewanger: és még ti náciztok, gratulálok!

barli 2011.06.21. 10:51:43

@oscar dirlewanger: amúgy meg hogy jön ide a zorbánördög?

ui: gratulálok a nicknevedhez, te aztán valódi magyar ember vagy!

Diocles 2011.06.21. 11:04:57

Szerintem még maguk sem tudják, h mit akarhatnak, Gréczy úr.

Nekem most kívülállóként az jön le, h meg akarják várni a 2012-es tisztújító kongresszust, igen ám, de mi van akkor, ha ott sem tudnak eredményt elérni.

Márpedig az teljesen világos, h 2012-es kongresszuson a jelenlegi vezetés hűbéresei lesznek többségben, tehát lényegesen más erőviszonyok aligha várhatóak, mint a mostani kongresszuson.

Viszont akkor dobbantani már könnyen meglehet, h túl késői, hiszen a bázisuk már most is elégedetlen, türelmetlen, lásd Mihancsik Zsófia cikkét a Galamuson:

"Abban is egyetértek vele, hogy „ennek így nincs értelme tovább”. Nem most, már évekkel ezelőtt sem volt így értelme. Az nem „vitatkozó párt”, amelyben a tűz és a víz van összezárva: az egy életképtelen, bénultságra, örökös gyanakvásra, egymástól való félelemre, állandó helyezkedésre, mindent elkenésre, tehát cselekvésképtelenségre, tehát kormányzóképtelenségre kárhoztatott párt. Így is kormányzott.

Nagy bajnak tartanám, ha úgy gondolnák, hogy ez 2014-ben megismételhető."

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=74972:a-konfliktus&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79

barli 2011.06.21. 11:09:05

Aze még mindig nem értem, hogy ha a kongesszus 2/3-ada Gyurcsány ellen szavazott akkor hogy lesz abból pártelnökség (még ha az aktív párttagok között esetleg egy kicsivel több támogatója is lenne)?
Vagy szimplán zsarolják az mszpt, hogy oszoljon fel két részre?

amfiteatrum 2011.06.21. 11:26:31

Előre a lenini úton! Tisztára mint a mensevik-bolsevik időkben. Brávó, brávó, csak így tovább, van még népszerűségben lejebb is!

DFK 2011.06.21. 11:36:17

A végén lesz két, egymást kegyetlenül utáló balpárt belőlük. A régi Mszp viszi a pártinfrastruktúrát, a Demokrata Párt meg a szimpatizánsok felét. A frakció nagy kérdés, mert a szakadárok 6 hónapig a függetlenek közt kell üljenek, addig nincs paralmenti felszólalás, nincs médiafelület. Ráadásul a bizottsági helyeket is újra kell osztani, mert a Jobbik lesz a második legnagyobb frakció, ha a szocik frakciója szakad.

barli 2011.06.21. 11:46:37

@DFK: pedig az mszp egyetlen esélye a túlélésre és a gyurcsányt utáló bizonytalanok visszacsábítására, ha kirúgják a ferit, kerül amibe kerül. Szerintem gyurcsány nem akar menni, mert semmi kedve milliárdokat költeni a saját pénzéböl a struktúraépítésre. Meg aztán akkor ténylegesen kiderülne, hogy az elvetemült gyurcsány fanokon kívül nincs semmi támogatása se.

Diocles 2011.06.21. 11:48:44

"A frakció nagy kérdés, mert a szakadárok 6 hónapig a függetlenek közt kell üljenek, addig nincs paralmenti felszólalás, nincs médiafelület."

ez nincs feltétlenül így, lásd Dávid Ibolyát, aki frakció nélkül is állandóan a médiában lebzselt, max. annyi változott, h az ülésterem előtt mondta el a véleményét.

persze a frakció nagyon fontos, nem akarom alábecsülni, a komolyvehetőséget adná az új párt számára.

ha netán szakadásra kerülne sor, akkor már szerintem Mesterházyéknak is az az érdekük, h valamilyen szinten megkapaszkodjon a Gyurcsány-párt, és ne csupán arról szóljon, h elvisznek X százalékot a semmibe + nyernének egy potenciális koalíciós partnert, szövetségest, tehát szerintem pártolni fogják, h min. 11-en üljenek ki.

(Legalábbis az MDF szakadásakor így volt, Lezsákék biztosították Szabóéknak a frakcióalakításhoz szükséges létszámot.
Persze ez háttérmegállapodások kérdése, nem árt az ilyen előre letisztázni, garanciákkal.

high up 2011.06.21. 11:55:28

@czjanos: Tévedsz amikor azt állítod, hogy Mesterházit bün terheli, mert "a miniszterelnök-jelöltsége oltárán átmentette azokat a régieket, akiknek már régen a háttérbe kellett volna húzódniuk."

Tudod, fel kellene már ismerni, hogy a maszop megújulásra képtelen párt, mert ugyanaz a belterjes komcsi társulat menti át magát és a bolsi kultúráját ciklusról ciklusra. Csak a vezért cserélik maguk elött, ezt hívják ök megújulásnak. Mesterházi pont azért lehetett vezér, mert elfogadta a paktumot: nagykutyát csinálnak belöle az öreg komcsi Lendvaiék, cserébe azt csinálja, amit ök megkövetelnek töle.
Szóval lehetetlenség, hogy akárki is el akarná zavarni a komcsikat. gyurcsi bohóc is élvezte ezt a paktumot pár éve még, de most, hogy már nem kell többé az öreg komcsiknak, nagyon magányos lúzerré vált. Ezért csinálja a frusztrált busszúhadjáratát (mert az röhej, hogy egy nyugdíjas otthont akar ö új életcélokra lelkesíteni)

Ez a párt éppen ezért a kihalásra van ítélve: a párttagok/szavazók 80%-a 10 perccel a hamvasztás elötti életkorban van, a mai fiatalok meg vevök ennek a tudatlan és kultúrálatlan lúzer pártnak se a ripacskodásaira, se a hazugságaira. Na meg sem az "egyéniségeire". Az öreg komcsik gyerekei, meg unokái 2014 után még megcsinálják utoljára a 8%-os maszopot országosan meg helyileg, aztán 2018-ban ök is kihalnak - nem biológiailag, hanem agymosott szavazók hiányában.

Kalmár 2011.06.21. 12:32:48

Fletó tényleg hiszi, hogy amit Ő képvisel, az jó az országnak. Szerintem tényleg hiszi. Azt, hogy ezt a képzetet betegség, személyiségzavar vagy más anomália okozza e, nem tudom.
Mindenesetre mókás nézni, ahogy liluló fejjel fojtogatják egymást Feltó és Bikicsunáj Mekkmesterházy.
Mindkét politikai hulla úgy tesz, mintha élne. Igazi zombiszínház. A legmókásabb, hogy időnként Orbánnal akarnak vitázni, vagy legalább beolvasni neki, de a kutyaugatás nem hallatszik az égig. Szerencsére ez a 2 bukott szoci már nem lesz tényező soha.
Kiváncsi vagyok honnan bukkan majd fel egy új baloldal. Az biztos, hogy rátapad majd Mónika, hogy "had legyek miniszteeeer légyszilégyszi" és Baja Feri is megvillantja sörényét. Talán le tudják rázni majd magukról. Valószinűbb, hogy nem.
Vajon a szakszervezetekből jön majd az új baloldal?(ők próbálkoznak most, de full terheltek a jelenlegi vezetőktől) Esetleg a Szily indul kalandba? (nekem ez az esélyes)
Lehet, hogy egy eddig nem ismert, balos anarchista csoport fog civilizálódni kissé. Meglátjuk.
Mindenesetre számomra tény, hogy a jelenlegi gárdának már nem segít az újraélesztés. Már szaguk van.

jog-ász 2011.06.21. 12:41:59

sztem meg kellene magyarországon egy konzervativabb(nem szélsőséges)liberális párt meg egy normális szociáldemokrata modern párt, nem régi arcokkal, hanem alulról épitkezve, helyi népszerü emberekkel és hiteles arcokkal..az elmult husz év politikusai nem hitelesek, ezért nincs támogatásuk

czjanos 2011.06.21. 13:05:32

@high up: a bűn és a felelősség az két külön dolog. Nekem egyébként még 15 percem van, ne kurtítsd az életem!

czjanos 2011.06.21. 13:08:17

@Kalmár: Szili? Ne gyerekeskedj már! Szili annyiszor lejáratta magát, hogy már a kutyának sem kell. Csak az MSZP-től ellopott mandátuma tartja életben.

barli 2011.06.21. 13:37:43

@czjanos: remélem ezt fogod mondani akkor is, amikor Gyurcsányt is "Csak az MSZP-től ellopott mandátuma tartja életben"

czjanos 2011.06.21. 13:46:50

@barli: Igen! A listás mandátum azé a párté, amelyik a listát állította. Gyurcsány egyebek között ezért sem akar távozni az MSZP-ből, mert tudja, hogy amortizálódna, ha megtartaná a mandátumát. Az MSZP-ben csak két olyan képviselő van, aki saját jogon szerzett mandátumot: Dr. Tóth József XIII. kerületi sikeres polgármester (látjátok, ki is marad a vitákból!) és Szanyi Tibor, aki pedig meglehetősen ellentmondásos személy.

barli 2011.06.21. 14:01:32

@czjanos: igazad van. Szilynek is vissza kellene adnia, vagy bárki másnak.

barli 2011.06.21. 14:05:59

tényleg ha gyurcsány teszemazt kilépne az mszpböl köteles lenne kilépnie a frakcióból is? Van erre valamilyen párt/parlamenti szabály?

Diocles 2011.06.21. 14:17:07

@czjanos:

pártszakadásnál ez nem ilyen egyértelmű (pl. hivatkozhatnak arra, h legalább annyi baloldali szavazót képviselnek, mint az ellenfeleik, csupán ellehetetlenítették őket a pártban, stb.), de ez a kérdés egy újabb érv a "megegyezéses" szétválás mellett.

czjanos 2011.06.21. 14:22:41

@Diocles: ha legális megállapodás születik egy párt- és a pártot elhagyók között, akkor a megállapodás tartalma mérvadó. Ha ez kitér az átadott mandátumok számára is, akkor rendjén való az ügy. Nem gondolom, hogy ilyen megoldás bekövetkezhet.

czjanos 2011.06.21. 14:30:45

@barli: tudomásom szerint (amit az eddigi gyakorlat is alá támaszt) nincs ilyen szabály. Magam részéről a címhez illően, becsületbeli ügynek tekinteném.

barli 2011.06.21. 15:12:12

nem pörög a blog, mindenki a stohl bucit nézi :)

Diocles 2011.06.21. 15:13:21

@czjanos:

ez csakis attól függ, h Gyurcsányéknak milyen lapjai vannak.
nem gondolom, h eszköztelenek volnának, lásd a borítékos ügy.

czjanos 2011.06.21. 18:21:40

@Diocles: Abban biztos vagyok, hogy Gyurcsány Ferenc 20-ra nem kér lapot!
süti beállítások módosítása