A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik. Meg kell kezdeni a felkészülést a visszaszámlálásra. Ráadásul a visszaszámlálást olyan körülmények között kell az országnak megtennie, hogy már a mai szabályok szerint sem lesz szabad és demokratikus a választás.

A feladat mérete emberes, ha úgy tetszik, embertelen. Ezt az országot meg kell szabadítani a zsarnoktól. Attól az embertől, akiről tudható: soha semmi mást nem akart, mint hatalmat és vagyont. Magyarország soha nem érdekelte. Ha érdekelte volna, ma nem így állna a nemzet. Ennek az embernek a vagyona ma minimum sok százszorosa annak, mint amennyit az elmúlt 22 évben a magyar adófizetők pénzéből kapott mint pártelnök, miniszterelnök, képviselő, bizottsági elnök és frakcióvezető. Honnan ez a pénz? Az ember, aki soha semmi mást nem csinált, mint politikus volt, és állítólag sosem üzletelt,mitől lett ilyen gazdag? Ez tényleg senkit nem érdekel?

Magyarország ma fogoly. Orbán Viktor foglya, aki elárulta az alkotmányt, amelyre hat választáson felesküdött. Kiépítette egyszemélyi hatalmát, amelyben mindenről ő dönt, az utolsó helyi kinevezésről is. Politikája a Jobbiké, annak választási programját valósítja meg. Márpedig az antidemokratikus, kirekesztő és antiszemita program. Mi lettünk újra a Wass és Aczél országa. Nyilas írók az alaptantervben, és "három T" Fekete Györggyel a kultúrában.

Akarunk-e ilyen országban élni? Muszáj ezt a kérdést feltenni, és még mielőtt a fideszes bérkommentelők megjelennek, hogy elhúzhatok, és mindenki más is, akinek ez nem tetszik, előre jelzem: magyar vagyok. Vagyok annyira magyar, mint ők. Csak éppen nem olyan országban akarok élni, ahol kilométeres sor kígyózik egy tál ételért, ahol a katolikus egyház egyre gazdagabb, miközben egyre több a szegény. Meddig szolgálhatja a Fideszből élő sajtó azt az embert, aki szétverte az országot és tönkre tette, bóvli alá silányította a magyar gazdaságot? Meddig szolgálható az az ember, akinek országlása idején a cimborákból lex-ek és földesurak lesznek, és akinek uralma idején mi lettünk a hárommillió közmunkás országa?

Tényleg jó ez így nekik? Tényleg tetszik, hogyan fojtogatják az ellenzéki rádiót? Tényleg tetszik nekik a hírhamisító "közszolgálati"? Meddig tartoznak hűséggel a vezérüknek, aki mindent szétvert maga körül? Lesz-e köztük majd bárki, aki egyszer bocsánatot kér, mint azok közül néhányan, akik Rákosit szolgálták a Szabad Népben?

Felismeri-e az ellenzék, hogy nincs hova hátrálni? Aki itt a másikat méregeti összefogás helyett, az Orbánt segíti. Ki merik-e mondani, hogy Orbánnal és a Fidesszel nincs alku? Hogy nincs többé mutyi Simicskával, hogy nincs többé magánzsebbe vándorló közpénz, hogy hiába védi Orbán az ügynököket, hogy akkor sem egyezünk ki Lázárral, Navracsiccsal, Pokornival, ha egyszer mégis csak ledöfik Orbánt... Ugyanis valamennyien minden gyalázatot megszavaztak. Mindent, amivel a maguk javára csalták a 2010-ig fennálló demokratikus rendszert, és mindent, amely megnyomorította milliók életét jövőjükben, anyagilag, erkölcsileg, emberileg és magyarságukban.

Van-e erő az ellenzékben ennek kimondására? Ez a kérdés. Tudnak-e együtt a rendszert blokkoló ellenzékké válni? Képesek-e arra, hogy élére álljanak egy folyamatnak akkor is, ha tudják: Orbán ezt a hatalmat önként, választáson sosem fogja átadni?

Ebben ugyanis biztosak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr304987356

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irodayaaak · https://szabad-szo.hu 2012.12.30. 10:17:15

Deákék passzív ellenállással győztek. Van-e ma bátorság ahhoz? Bojkottálni a rendszert? Vagy a 80000 nettó féltése erősebb? "Gyáva népnek nincs hazája!"

kublerek · www.vasalobolt.hu 2012.12.30. 10:38:50

Nem vagyok Gyurcsáy barátja de azt kell irnom, hogy Zsóti most igazad van!!!!
Sajnos nagyon nagyon rossz irányba mennek a dolgok!!!! A megélhetés szinte lehetetlen és a jövőkép az nincs. Sokan itthagyják az országot. Nekik lessz igazuk!!! Ők már szavaztak!!! Orbán ellen!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 11:05:28

"Mi lettünk újra a Wass és Aczél országa"

- Ez nagyon el lett találva, lájk :)

tisztítottVihar 2012.12.30. 11:06:48

Most azok is ajvékolnak, akik két éve még hozsannáztak és fülkeforradalmat vízionáltak?
Igaza volt Déry Tibornak, csőcselékünk csak egy van...

Doberdo 2012.12.30. 11:11:17

Hozzáteszem, hogy ma a magyar alaptörvénynek nevezett mű csak mintegy
8,5 millió embernek biztosít jogokat, a
többiek jogait megsemmisíti, és őket
feudális függésbe taszítja.... Ebben a kérdésben van szükség elsősorban szolidaritásra azokkal kapcsolatban, akiket kirekesztetek a "magyarok" közül és rabszolgaként élhetnek csak ebben az
országban!

Egyallampolgar 2012.12.30. 11:13:32

Összefogás? A szocik biztosan ki mernek majd mondani bármit. Például majd olyat hogy: "Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse, nem lesz gázár emelés."

Én nem vagyok hajlandó rosszabb és rossz közül választani. Amikor van elképzelés a jóról is. Nincs értelme. Vagyis nincs értelme egy szocialista párttal megvalósuló kormányváltásnak. Szerintem.

2llkedő 2012.12.30. 11:18:53

@Egyallampolgar: "Vagyis nincs értelme egy szocialista párttal megvalósuló kormányváltásnak."

Van értelme. Mégpedig egy olyan kormányváltásnak van, amelyikben benne vannak a szocialisták, a fideszesek (nem Orbánisták), liberálisok stb.

Az a kormányváltás, amelyik kirekesztésen alapul, nem az ország érdekét nézi.

Gerilgfx 2012.12.30. 11:21:09

szerintem nem az a probléma orbánén programjával, hogy saját programjuk nem révén, a jobbikét valósították meg.

hanem éppen az, hogy ezt a bizonyos, jobbikos programot nem teljesen valósították meg, ugyanis nem is értik. ugyanis a jobbikos ideológia, világnézet nem valósítható meg úgy, hogy inkohézívan innét-onnét 1-1 csipetet össznépileg megcsinálunk, persze nyilván lépésről-lépésre kell megoldani, de pont nem ilyen formában, ahogy a fidesz megcsinálja.

például annélkül kísérelte meg átalakítani a gazdaságot, hogy a gazdaság alapjaihoz hozzányúlt volna,

nem lépett ki az unióból, ami a jobbik gazdaságprogramjának megvalósításának egyik alapfeltétele (hisz az eu keretei között nem lehet pl államosítani a bankrendszert, ami követelménye lenne egy ilyen programnak) hanem csak külsőségeiben, látszatában hasonlít a program a jobbikéra. ez így természetesen nagy baj, hisz így azok a választók, akiknek ez amúgy tetszene, kihátrálnak a fidesz mögül, a pénzvilág embereit és a tőkéseket viszont ígyis-úgyis elborzasztja, másfelől pedig így a gazdasági programuk fedezete is veszélybe kerül, két szék közé esnek, hisz koncepciótlan, logikátlan, társadalmi és vagyoni bázis nélkül kerül végrehajtásra.

tehát ez így kurvára nem lesz jó.

ha lett volna vér a pucájukban, nyíltan, bevallottan odaadták volna az ideológiai vezetést a jobbiknak, elismerve, hogy ez az ő asztaluk, persze nyilván az egy hatalmas presztízsveszteség lett volna számukra.

kérdés, hogy mi a nagyobb veszteség:

világrendek között lavírozva, a jobbik és az úgynevezett európai értékrend között lebegve, mindkettő hátrányait sikeresen egyesítve tovább szopatni magukat és a népet végtelenségig, vagy nyíltan közölni, hogy a helyzet kezd kicsúszni a kezükből, és nyíltan odaadni az ideológiai vezetést a jobbiknak

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 11:29:41

@Egyallampolgar: Ennyire szarban van a fidesz, hogy már ez a nemleszgázáremelés is előjött?

Emlékszel még, hogy az mi volt?

A fidesz elhíresztelte, hogy ha szocik hatalomra kerülnek, akkor azonnali és nagyarányú gázáremelés lesz.
Erre mondta valamelyik nő, hogy nem lesz gázáremelés.

Aztán két év múlva emelkedtek az árak.
De igazából csak a szokásos mértékben.

És azóta is ezzel revolverezik a szocikat.

Kúl a Bácsi 2012.12.30. 11:31:59

Hát, tényleg ennyire szar az élet? Az eszébe se jut senkinek, hogy valakik megválasztották a Fideszt, méghozzá soha nem látott fölénnyel?

Ha ekkor az elégedetlenség, akkor minek a hisztéria, simán leváltja a nép a Fideszt majd 2014-ben, nem?

Ja, és Aczéllal mi a baj? Azt hittem, az MSZMP jó volt, hiszen ma is létezik, csak már nem munkás.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 11:32:21

@Gerilgfx: A bankok államosítása után a boltok államosítása jön, aztán a gyáraké-földeké.

Az a világvége.
Egy latorállam születése.

Ez lenne a Jobbik programja?

Az igazi sztrovacsek 2012.12.30. 11:33:30

@Gerilgfx:

"nem lépett ki az unióból, ami a jobbik gazdaságprogramjának megvalósításának egyik alapfeltétele"

Már többször kérdeztem de soha senki nem válaszolt rá.
Talán most Te.
Tegyük fel, hogy kilépünk az unióból, köröttünk mindenki más viszont benne marad.
Mi lészen akkor a Jobbik másik nagy vezér vonalával, a határokon túli magyarokkal?
A trianoni határok visszaállítása, hogyan egyeztethető össze az unión kívüliséggel?

Egyallampolgar 2012.12.30. 11:33:31

@kolbászoszsömle:
Lendvai Ildikó volt az nő, és MÁSNAP lett.

Andráska8 2012.12.30. 11:33:58

Sajnos az MSZP-t már kilóra megvették (Puch-Mesterházy), így sok esély nincs az összefogásra.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 11:36:35

@Kúl a Bácsi: Az baj, hogy a fidesz jelenleg olyan rendszert épít, amit a választások után nem lehet lebontani.
A fidesz 4 évre kapott hatalmat.
Ha össze is jön egy alkotmányozó többség, és nekiállnak visszabontani a fidesz túlhatalmát, akkor is azt az üzenetet küldik a világba, hogy itt aztán semmi nem biztos, nincs jogállam,mert azt senki nem tartja tiszteletben.
Orbán szétkúrta, de durván -saját alkotmányát módosítgatja, mert olyan hülye, hogy még azt sem tudja olyanra megírni, ami megfelel neki-, aztán jön a visszarendeződés, majd a vissza-visszarendeződés.

Egyallampolgar 2012.12.30. 11:38:02

"Az a kormányváltás, amelyik kirekesztésen alapul, nem az ország érdekét nézi."

Tehát akkor annak van értelme, hogy rekesszük ki Orbánt, annak nincs hogy rekesszük ki a szegény szocialistákat. Én másként látom.

Nem fogok elmúlt 8 évezni. De ha az olyan marhára siker sztori lett volna, Orbán max 51%-ot kap. Nem 68-at.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 11:38:41

@Egyallampolgar: nem másnap lett, hanem két év múlva.

Ha másnap lett, akkor azt a fidesz csinálta, mivel ez az ominózus mondat a kampányban hangzott el, a fidesz regnálása alatt.

Gerilgfx 2012.12.30. 11:39:10

@Az igazi sztrovacsek: és vajon az unión belüliséggel hogy egyeztethető össze? ha például a feldivéki magyarok számára szeretnénk elérni egy módosítást, akkor ígyis-úgyis a szlovák kormányhoz kell fordulnunk, nem az unióhoz. ha a jövőben ez jelentősen megváltoztna, és felszámolná az unió a tagállamok szuverenitását, akkor viszont az unióhoz kell majd fordulnunk ilyen ügyekben, és kész.

sem így, sem úgy nincs fölöttük nagyobb kontrollunk, az eu tagságunk ebből következően a határon túli magyarok problémájával kapcsolatban valószínűleg semmilyen szinten sem releváns a véleményem szerint.

rókafogta 2012.12.30. 11:40:29

Orbán nélküli Magyarország? He-he! Ez az embernek nevezett senki még 80 éves korában is a nyakatokon fog űlni Magyarország örökös egyszemélyi vezetője én sajnos 9 évvel idősebb vagyok tehát nem valózínű ,hogy megélem a távozását az örök vadász mezőkre (ha csak az örmények be nem segítenek)ami valjuk be sok mindent megoldana bár igazából nem másoktól kellene várni a probléma megoldását, de azt hiszem még ha az örmények oldanák meg a kérdést akkor is megtorlás következne.

öregek 2012.12.30. 11:41:22

tisztelt zsolt gratulálok a cikkhez,ami a baj hogy ezt csak sokan elolvassák kommentálják és nem történik semmi,pedig csak az azonnali váltás segítene nem szabadna megvárni a 2014-et.Orbánt és Matolcsyt diliházba kellene zárni

csilisav 2012.12.30. 11:45:51

sajnálatos,hogy idáig jutottunk.Túl a 6.X-n azt mondom,ha anyagilag megengedhetnék egy új kezdést,már nem ebben az országban élnék.Bocsánat,de idáig juttatott a jelenlegi rendszer,hogy ezt kell gondolnom!!!No nem a szadesz hiányzik!!!!!!!

Az igazi sztrovacsek 2012.12.30. 11:46:29

@Gerilgfx:
Úgy egyeztethető össze, hogy gyakorlatilag nincsenek határok. Hivatalos ügyet az adott ország területén annak nyelvén kell intézni, de az utcán vagy otthon mindenki olyan nyelven beszél amilyenen akar, hagyományait kultúráját megőrizheti, népszokásait gyakorolhatja, oda költözik ahová akar, ott dolgozhat ahol munkát kap, csupán be kell tartania az adott ország törvényeit.
Az unióból való kilépésünk a vasfüggöny újra építését vonná maga után, de a szlovákok minimum a vízumkényszert bevezetnék szerintem.
"sem így, sem úgy nincs fölöttük nagyobb kontrollunk,"
Nem is kell hogy kontrollunk legyen felettük.
A szlovákiai, és a romániai magyarok is bebizonyították a legutóbbi választásukkor, hogy nem kérnek a magyar kontrollból. Tudják ők, hogy mi a jó nekik, nem innen kell az észt osztani.

epresgulyas 2012.12.30. 11:52:30

Magyarorszag nem Orban Viktor foglya, hanem a saját lakosainak foglya... ez egy res, demagóg irás, csak arra jó, hogy ne a valós problémákról szóljon, hanem Orbánra kenje azokat a problémákat, amikről egy személyben nem tehet. Ideje lenne abbahagyni a hazudozást... Na, ja. Csak erre nem képes a magyar társadalom már vagy 2OO éve... Majd jön keked Gyurcsány, vagy a Jobbik Orbán helyett és akkor remélem orgazmusod lesz...

Gerilgfx 2012.12.30. 11:53:03

@Az igazi sztrovacsek:

-tehát hivatalos ügyet annak az országnak a nyelvén kell így is-úgy is?

-tehát otthon olyan nyelven beszél mindenki, amilyenen akar?

akkor ennek semmiféle relevanciája nincs az unióval kapcsolatban, hisz szlovákia uniós volt, amikor bevezette például a magyarokat hátrányosan érintő reklámtörvényét

-azért a külföldre távozni kívánó emberek határon való lelövetését ne hasonlítsuk már egy útlevél igényléséhez szűkséges procedúrához. arról nem is beszélve, hogy az utazási törvényeket elsősorban kétoldalú szerződések szabályozzák, és nem kell ahhoz tagnak lenni

-ha meg szerinted tudják, hogy mi a jó nekik, és nem kell innen az észt osztani, akkor viszont eleve semmi értelme van az általad eredetileg feltett kérdésnek.

tiborc2008 2012.12.30. 11:58:30

Való igaz, vityka egy jellemtelen, hitvány fosember.
Viszont amíg szemkilövöldöztető ocsmánycsótány él, nem ő leghitványabb, legjellemtelenebb fosadék.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 11:59:29

@epresgulyas: Nem tehet arról Orbán, hogy hülye, ellop mindent, és dilettánsok lilaködös vízióit próbálja megvalósítani?
Nem tehet arról Orbán, hogy a Magyar Művészeti Akadémia lett a kultúra pénzosztója?
Nem tehet arról Orbán, hogy le el lett nyúlva, és el lett tőzsdézve a nyugdíjvagyon?
Nem tehet arról Orbán, hogy azt sem lehet elhinni a kormánynak, amit kérdez? Hogy a fidesz rezsim még alvás közben is hazudik?

Ne röhögtess!

2llkedő 2012.12.30. 12:10:06

@Egyallampolgar: "Tehát akkor annak van értelme, hogy rekesszük ki Orbánt, annak nincs hogy rekesszük ki a szegény szocialistákat."

Azt írtad, hogy szocialistákat. Tudod szocialisták sokan vannak. Van ilye, és van olyan. Te ezzel általánosítottál.
Tulajdonképpen mondhattad volna azt is, hogy a barna hajúakat, vagy a szőkéket rekesszük ki. Vagy a keresztények, zsidók kirekesztése. Ezek mind általánosítások. Nem aszerint nézed, hogy ki mit csinál, hanem aszerint, hogy kinek milyen a bőre, milyen a vallása, milyen a...

Vitéz László 2012.12.30. 12:21:23

fidesmafia és hazaáruló doktorok nélküli új évet kívánok !

remélem a kubatovlista pontos, mert az alapján kell narancs pöttyöt festeni a 2 706 292 birkának a homlokára...
7köznapi életben a jövőben is érdemes ezeket a lúzereket minimum elkerülni

a párt (azaz mafia) tagok meg lógni fognak (szerintem)

profilo 2012.12.30. 12:21:23

@Csehszlovák Kém:

Gondolkodj el azon,hogy anno "Aczél országában" Zsolt ezen írása megjelenhetett volna-e?!
Ugye,hogy nem.

Tehát ez alapján vonj párhuzamot.
Szomorúnak tartom,hogy Zsolt az E2014 DK-val szembeni fenntartásit,permanens armageddon-vizióival próbálja kisebbíteni.
A már megszokott "itt szenvedünk minden idők legborzasztóbb diktatúrájában" lemezt talán felválthatná egy olyan,melyről az szólna,hogy mivel járulhat a DK az Összefogás sikeréhez.Mit adna,mit vállalna önzetlenül,tisztán...
Célok,javaslatok,programok...

Mert ezek nélkül az E2014 nem lájkolja a DK-t,és ezek nélkül csak egy CSK lájkolja Zsolt írásait.

Mária 2012.12.30. 12:25:49

"Meddig szolgálhatja a Fideszből élő sajtó azt az embert, aki szétverte az országot és tönkre tette, bóvli alá silányította a magyar gazdaságot?"

*

Az ellenzék és az ellenzéki sajtó is a Fideszből él. Csakszólok...

Ezért nincsenek Orbánék még mindig, minden botrányuk ellenére sem elzavarva, és ezért esélyes, hogy nem is lesznek elzavarva a következő ciklusra sem.

nepszava.com/2012/12/velemeny/a-diktatura-vamszedoi.html

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 12:28:26

@profilo: NIncs is kész még a rendszer.
Még tákolják az Alaptörvényt, még nincs többség az Alkotmánybíróságon.

Majd, ha ott is minden meglesz, majd akkor jön az igazi keménykedés.

ephart 2012.12.30. 12:31:36

"Akarunk-e ilyen országban élni?"

igen állatka.akarok.most haragszol rám?

mojszipupi 2012.12.30. 12:32:39

Zsolti te nagyon bebejgliztél :)

Az a baj h nem mernek nekimenni a választásoknak szemtelen, fiatal, teljesen ismeretlen arcokkal. Majd ha arra kapjuk fel a fejünk h ki ez a pimasz fiatal aki élesen, megalapozottan érvel, magyaráz, meggyőz, majd akkor Zsolti. A 60-70 körüli sziklaszilárd pártszavazók édes kevés, őket nem kell meggyőzni mert ők akkor is mszp fanok maradnak ha újra visszajön a kenyér jegy. A mszp mint név nem örök bélyeg, megújítható lenne, lett volna! ...

SPYD3RM4N 2012.12.30. 12:35:16

"Meddig szolgálhatja a Fideszből élő sajtó azt az embert, aki szétverte az országot és tönkre tette, bóvli alá silányította a magyar gazdaságot? Meddig szolgálható az az ember, akinek országlása idején a cimborákból lex-ek és földesurak lesznek, és akinek uralma idején mi lettünk a hárommillió közmunkás országa?"

Magyarországon? A végtelenségig.

Mária 2012.12.30. 12:36:01

@ephart:

"Akarunk-e ilyen országban élni?" -
igen állatka.akarok.most haragszol rám?"

*

Azt hiszem, neked tökmindegy lehet, hogy milyen ország van körülötted, ha megkapod a napi "kész pina - meleg málé" kombót, akkor az államforma és a berendezkedés mellékes.

ephart 2012.12.30. 12:38:44

@Mária:

te már csak tudod.
nos zsidó-mszp vezetést soha

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.30. 12:42:27

@Mária: Azért be kell látni, ha ezt a kombót az ember megkapja, akkor elég sok mindent meg tud bocsájtani.

Csak a sajnálatos helyzet az, hogy lófaszt kap pina helyett, a meleg málé meg le van szarva...

Szevasztok 2012.12.30. 12:43:15

@Kúl a Bácsi: "Azt hittem, az MSZMP jó volt, hiszen ma is létezik, csak már nem munkás."

...hanem fideszes.

Pukkandur 2012.12.30. 12:43:47

@epresgulyas: ne haragudj de akkora marha vagy, hogy edesanyad lapattal etet es apad vasvillaval takarit alolad...

Szevasztok 2012.12.30. 12:45:56

@tiborc2008: "nem ő leghitványabb, legjellemtelenebb fosadék."

Bánom is én, felőlem lehet az övé az ezüstérem. Most hogy ebben megegyeztünk, beszélhetünk valami értelmes előremutató dologról is?

SPYD3RM4N 2012.12.30. 12:49:43

@tiborc2008: "Való igaz, vityka egy jellemtelen, hitvány fosember.
Viszont amíg szemkilövöldöztető ocsmánycsótány él, nem ő leghitványabb, legjellemtelenebb fosadék."

Szerintem értelmetlen ez a szembeállítás, két okból is.

Egyrészt nem az a lényeg, hogy ez vagy az a személy, politikus személyes tulajdonságai milyenek. Hanem az, hogy ez vagy az a személy politikusként milyen cselekedeteket hajt végre. Örömmel látnám a világ legfosadékabb emberét az ország élén, ha a cselekedetei erkölcsösek lennének és az ország javát szolgálnák. Orbánékkal - és nem Orbánnal! - az a baj, hogy nagyon erkölcstelen, hazaáruló, magyarellenes cselekedetek jellemzik őket. Szinte minden egyes kormányzati cselekedetük ilyen. Minden egyes fideszes magyarellenes hazaáruló.

A másik, ami miatt értelmetlen ez a szembeállítás, hogy önmagában teljesen szükségtelen az ilyen jellegű dolog. Nem kisebbíti a norvég tömeggyilkos tetteit az, hogy a szept11-es merényletnél több ember halt meg, mint az ő merényleténél. Teljesen rossz, tévútra visz, ha ilyen típusú szembeállításokkal próbáljuk jellemezni egy ember bűncselekményeit. "A norvég tömeggyilkosra szavazok, a norvág tömeggyilkos legyen Magyarország miniszterelnöke, mert sokkal több embert ölt meg a nem tudom melyik amerikai iskolai lövöldöző, tehát a norvég tömeggyilkos jobb ember, jobb vezetője lesz Magyarországnak." Mekkora baromság. Az ilyen gondolkodás, az ilyen hozzáállás miatt van az, hogy a szaros kenyérre és a hányásos kenyérre szűköl Magyarországon a választási lehetőség az emberek fejében, amikor a politikáról van szó. Ahelyett, hogy lenne mondjuk ötven párt a magyarországi Parlamentben...

Runciter 2012.12.30. 12:51:38

@Egyallampolgar:

hazudsz, Lendvai arra válaszolt, hogy a Fidesz egyszeri nagyarányú gázáremelést jósolt. Ezután másfél évig nem volt gázáremelés.

Persze mi fizettük azt is, és ezt a mostani rezsicsökkentést is mi fogjuk. Ahogy a telkóadót, a csekkadót mind-mind áthárították, ezt is át fogják. Dehát a magadfajta kommunista ezt nem veszi észre.

profilo 2012.12.30. 12:56:34

@SPYD3RM4N:

Viszont abban szinte mindenki egyetért,hogy a rendszerváltás utáni idők legtöbb kárt okozó politikusai: Orbán és Gyurcsány.

Dirty Harry 2012.12.30. 12:59:39

"Orbán ezt a hatalmat önként, választáson sosem fogja átadni"

Hm, pedig egyszer már mintha megtette volna.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.30. 13:04:29

Kedves Fiatalok,

"Egy megfáradt, becsapott, kiégett, reménytelenségbe süllyedt, összezavarodott nép gyermekei vagytok.
Ti vagytok az a generáció amelyik már az EU ban a demokráciában a szabadság reményében nőtt fel. Ti látjátok azt amit az idősebb generáció nem lát és nektek van meg a fiatal erőtök, hogy véghez vigyétek amihez ők már erőtlenek.

Ma még csak hozzászólásokban kaptok biztatást de talán ez sem kevés, és ha erősen , okosan kitartotok, az egész ország mellétek áll erkölcsileg és fizikailag is.
Ti formáljátok már a köztudatot és nem az Orbán rezsim. Adjátok vissza az emberek hitét, adjatok nekik a fiatalos erőtökből, csöpögtessetek életet megfárad lelkükbe mert ti vagytok nemcsak a jövő, de már a jelen is.

Hatoljatok be Orbán és bandája legintimebb magánszférájába, vigyétek be otthonukba a szégyenüket, a megaláztatást, a kisemmizést és az egész koszos kis háborút amit kirobbantottak a saját népük és ifjúságuk ellen.

Mind veletek vagyunk, sokan és mi sem hagyjuk annyiban. Ez már nem csak rólatok szól!"

SPYD3RM4N 2012.12.30. 13:04:31

@profilo: Ezzel én is egyetértek. Pont ezért is hülyeség ez a szembeállítás köztük, a két emberrel jellemezhető kormányzás között. Azt sugallja a két kormányzás szembeállítása, mintha ez a két választási lehetőség lenne pl. a 2014-es választásokon.

(És még egyszer: persze azért is hülyeség az ilyen szembeállítás, mert nem személyekről, hanem kormányzásokról, politikák összességéről van szó. Nem GYF vagy OV személye, hanem az ő miniszterelnökségük alatti történések azok, amik a politikában valóban számítanak. Személyek, pártok színei, stb - ezek mind félrevivő dolgok egy politikai megítélésénél. Ezért hülyeség szerintem pl. Orbán személyével foglalatoskodni. Engem pl. egyáltalán nem érdekel, hogy ő milyen személyiség, milyen ember magánemberként. A cselekedetei, nem pedig személyiségjegyei alapján ítélem meg.)

Mária Solti 2012.12.30. 13:06:02

Amikor a sokak által tisztelt fidesz elnök( a kisbetűk nem nyelvtani hiányosságaim),először kijelentette,hogy:"Polgári Magyarországot akarunk!"evidens volt,hogy mi a szándéka!az,ami már napjainkra ki is alakult...Sajnos százezrek csápoltak ehhez,anélkül,hogy belegondoltak volna,hogyan is nézhet ki egy demokratikus országban működő polgári elv!Sehogy!Volt már ilyen a történelmünkben:maroknyi polgárral és nagy számú őket kiszolgáló cselédséggel működött.És sajnálatos,hogy ezt a mi közreműködésünkkel meg is valósította!Mindenki várja a 2014-es választásokat...hm! Az Alkotmányból a szavazati jogunkat egy ceruzával és radírral ki fogják addig venni,mert megtehetik!:((

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 13:07:17

@profilo: Totálisan értelmetlen a kérdésed, mivel Acél idejében nem létezett internet. Természetesen az akkori pártlapban nem jelenhetett volna meg ez az írás, miképp hasonlóan kritikus nem jelennek meg ma sem a fidesz-közeli médiában, itt van a párhuzam.

A fidesz-közeli médiában többnyire félretájékoztatják, dezinformálják az embereket - erről szól legújabb posztom a dotohon is - és ahol a fidesz politika háborús logikájának megfelelő ellenségkép gyártást folytatnak.

SPYD3RM4N 2012.12.30. 13:07:19

@Dirty Harry:

1. azóta radikális változás történt a választási rendszerben, tehát a két esemény nem összehasonlítható.

2. Orbánék onnantól, hogy elveszítették a választásokat, folyamatosan illegitim kormányról beszéltek.

kistukesz 2012.12.30. 13:16:17

Szívemből szólt az írás!

Múltkor beszéltem egy 80 körüli idős asszonnyal, aki csak annyit mondott, hogy "rohadjon meg az Orbán Viktor".

Mit mondhattam volna neki?

Azt mondtam, hogy a folyamat sokáig tartson és fájjon!

Miért?

Azért, miként a reklám mondja, "mert megérdemli".

profilo 2012.12.30. 13:16:28

@Csehszlovák Kém:

Na ja!
Szerinted,ha Aczél elvtárs idejében már van internet,akkor ott megjelenhetett volna?Következmények nélkül?
Ugye,hogy nem.(lásd: internet Kínában)

Felhívnám a figyelmedet,hogy nem Fidesz kormány idején a kormányközeli "nem-fideszes" sajtó hasonlóképen ferdítette a tényeket.
Médialakájok,udvari újságírók mindenütt voltak,vannak,lesznek.
Ha pedig az ellenségkép gyártásról beszélünk,akkor példának ez a blog,és szerzőjének eddigi munkássága is remek.

Önnek megyünk (törölt) 2012.12.30. 13:20:25

A nagy visszaszámlálás közben azért nem ártana készülni az újabb 4 évnyi ellenzéki/parlamenten kívüli időszakra is.

profilo 2012.12.30. 13:24:04

@SPYD3RM4N:

"Orbánék onnantól, hogy elveszítették a választásokat, folyamatosan illegitim kormányról beszéltek."

Ismered a mondást:A kutya ugat,a karaván halad.

Egyébiránt,amíg - ha regisztráció árán is - elmehetsz,és több jelöltből,a szavazófülke magányában titkosan és névtelenül választhatsz,addig felesleges antidemokratikus és "nem szabad" választásokról beszélni.
A tudatos és felelős állampolgár elmegy és szavaz.Aki a regisztrációra fogja távolmaradását,az reg. nélkül sem ment volna el,csak most kapott egy remek kifogást,indokot,magyarázatot.

Bodó László 2012.12.30. 13:28:16

Nehéz érzelmekkel vitatkozni. Azt senki nem vitatta, hogy Gréczy a bloggjában tényeket írt, más lapra tartozik a szóhasználata.
Or bán minden tulajdonságát és tettét ismerve, egy kiváló képességű politikus, aki a legfontosabbal, az előrelátás képességével rendelkezik. Ennek megfelelően építette ki és biztosítja hatalmát, akár tetszik valakinek akár nem.
Nem érdekli őt az őt megválasztók sorsa, megkapta a hatalmat. Megjegyzem, 53%-kal választották meg, csak a választási tb. értelmében aki 51% fölött nyer, viszi a maradékot, így mutathattak ki 68%-ot. (8 millióból 2,7 millióan szavaztak rá)
Arra még kíváncsi lennék, hogy a Jobbik által preferált, EU-ból való kilépésünk gazdasági következményeiről miért nem írt senki.
A más országokban élő magyarok gondoskodnak lehetőségeik szerint magukról, folytatják politikai közdelmeiket, mi legfeljebb szurkolhatunk nekik, vagy ronthatunk helyzetükön külpolitikánkkal. A gazdaság azonban más. Hiszen gyér beruházásain túlnyomó részét az EU által biztosított pénzekből fedezzük. Nekünk csak az önrészt kell biztosítani, ami 15% körül van. A hirtelen eltűnő pénzt a Jobbik vezérkara, vezetője honnan biztosítaná? Saját zsebből? Vagy csak széttárná a kezét és közölné, ezért is Gyurcsány a hibás.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.30. 13:28:24

hihetetlen szomorú, hogy elárulta a hatszorosan felesküdött alkotmányt, de tragikus, hogy a sajátját is elárulta.

Tragikus, mert olyan szintű következetlenséget jelent, ami már nem vallhat egészséges emberre.

baromArtz 2012.12.30. 13:30:34

I. Viktor Absurdistan uralkodója tegnap este titkos koronázási ceremónián esett át. Szeretett Népe kívánta, hogy így legyen. A nagy vezír sokat törődik alattvalóival. Önfeláldozóan különböző szabadságharcokat vív érettük, állandóan új adókat talál ki értük és nem ellenük, évközben módosít törvényeket és adókat, hogy az ellenség meg össze legyen zavarva, és minderről konzultál is népével. Ennek érdekében rendszeresen kéretlen leveleket küld számukra, hogy legyen biztos hivatkozási alap. Ezt a törődést az alattvalók erős érzelmekkel fogadták, és úgy gondolták, hogy megkoronázzák. Megkonzultálták, és kétharmaddal elfogadták, hogy szeretett vezérüket, a kéretlen levelek küldőjét, megkoronázzák, és Spam királynak, fenségesebben, Spam King-nek nevezik el.
I. Viktor Szpemkirály ajándékként egy orsós magnót kapott, ha álruhában keresné az igazságot, akkor fel tudja venni a történteket. Mert ugye kétség se merül fel igaz erényét illetően.

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 13:32:41

@kolbászoszsömle:
Ez megint egy kis ferdítés, sebaj már megszokhatta az ember...

kvadrillio 2012.12.30. 13:33:00

HMMM....AMIÉRT ÚGY CSONKÍTOTTA MEG A MAGYAR ALKOTMÁNYT, HOGY MINDEN JOGÁTÓL MEGFOSZTOTTA A MUNKAVÁLLALÓKAT, CSAK EGY SZELET SZÁRAZKENYERET ÉS EGY POHÁR VIZET KAPHASSON A ZORBÁN 2013-TÓL HALÁLÁIG ÉS AZ Ö9SSZES OFFSHORE-SZÁMLÁJÁT ZÁROLVA ADJÁK VISSZA A NÉPNEK EZEKET AZ ÖSSZEGEKET, AMIT KISÍBOLT AZ ÖSSZES ROKONSÁGÁVAL, HAVERJÁVAL EGYÜTT !!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 13:34:47

@profilo: Teoretikus kérdés, mi lett volna, ha. Egyébként példád hülyeség, a világ legnagyobb online közösségét - minden negyedik internetező a világon, kínai - egyáltalán, bármilyen online közösséget, lehetetlenség cenzúrázni.

Egyes esetekben biztosan előfordulhattak túlkapások, de pl. a jobboldali sajtóban tetten érhető, tömeges Brüsszel-ellenes agitációnak nincs párja!

Nem értem, mi a gond a posztban leírtakkal, várom a tételes cáfolatokat!

wektor77 2012.12.30. 13:39:58

@félázsiai 2llkedő:
Van értelme. Mégpedig egy olyan kormányváltásnak van, amelyikben benne vannak a szocialisták, a fideszesek (nem Orbánisták), liberálisok stb.

LOL Hat ez mar mekkora... Akkor ez most valami olyasmi lenne,hogy"Deritsuk ki mit nem sikerult meg szetb@szni/ellopni az elmult x ev alatt"
Mondjuk en szarok ra,de Te most feldobtad a napomat..komolyan..sirva rohogok :D :D :D

SPYD3RM4N 2012.12.30. 13:42:43

@profilo: Ezzel is egyetértek.

Azonban van egy másik, ugyanilyen helyes nézőpont is. Mivel a kormány részéről egyetlen elfogadható, valós indokot nem hallottam a regisztráció bevezetésére, ezért 100%-ig antidemokratikus, a választási jogot szűkítő SZÁNDÉKÚ intézkedésnek kell tekintenünk a regisztrációt.

Párhuzam: ahol a rendőrfőnöktől a "ja, ha a fotókon nem volt a rendőrökön azonosító, akkor biztos véletlenül leesett róluk" típusú mondatokat lehetett hallani 2006-ban, ott lehetett tudni, hogy szándékos dologról van szó. Nem lesz csekélyebb súlyú bűntett ez a részéről attól, hogy néhány évre rá lemondott a kormányfő, vagy hogy elvesztették a következő választást. Önmagában a szándék, a felelősségre vonás megakadályozásának szándéka, az arra utaló magatartás is elég ahhoz, hogy rossz dolognak számítsanak a 2006-os rendőri bűncselekmények. Ugyanígy, ha a választási regisztráció bevezetése ELLENÉRE nem lesz sokkal alacsonyabb a részvétel és mérhető módon nem befolyásolná a választási eredményeket, attól még a választási regisztráció egy teljesen értelmetlen akadályozó tényező a szabad választásokon való részvételben, amit a kormány direkt, tudatosan vezetett be. Össztársadalmi haszna nincs, szükségszerűség nem indokolja, stb. Tehát nem csak a végeredmény, hanem a kormányzati szándék is fontos egy adott kérdésnél.

2012.12.30. 13:46:12

@HUNaDiCanioBazsi: Mi az amit ferdít? Téridő?

2llkedő 2012.12.30. 13:49:19

@szist: "kihagytad a dk-t elvtárs!"

A kis zöld emberkéket is kihagytam (Marslakók)

dr kíváncsivagyok 2012.12.30. 13:49:33

"Ezt az országot meg kell szabadítani a zsarnoktól. Attól az embertől, akiről tudható: soha semmi mást nem akart, mint hatalmat és vagyont. Magyarország soha nem érdekelte. Ha érdekelte volna, ma nem így állna a nemzet. "

Némileg ellentmondanék :
Igenis érdekelte Magyarország, de csak az a réteg , amelyet orránál fogva vezet...
Orvbán úgy gondolja , a bákamenetes pár százezer ember Magyarország...
" A Haza nem lehet ellenzékben..."

lajos0 2012.12.30. 13:49:48

@Mária: "Azt hiszem, neked tökmindegy lehet, hogy milyen ország van körülötted, ha megkapod a napi "kész pina - meleg málé" kombót, akkor az államforma és a berendezkedés mellékes."

Ahogy a lakosság többségének is. Ezt azért bele nevelte a többségbe a Kádár-rendszer, csak ott legalább nem hitelből finanszírozták az erről szóló népszerű mítosz ellenére. Most persze lehet csodálkozni, hogy a rendszerváltás után demokráciának csúfolt rendszert, még mindig nem akarják elég sokan visszasírni. A magyar politikai elitnek nevezett csőcselék, meg a sajtónak csúfolt lakájseregnek elég döntő érdemei vannak abban, hogy a demokráciára többség csak legyint, és inkább zabálni akar, meg a törlesztőjét kifizetni.

2llkedő 2012.12.30. 13:50:37

@wektor77: ".sirva rohogok"

Örülök, hogy kínodban röhögsz.

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 13:51:08

Azért az elég kemény, hogy vannak emberek akik sajtószabadság hiányáról cikkeznek népszabitól népszaváig...Akkora az elnyomás e téren, hogy a média jelentős része nem éppen a nemzeti oldalnak van.Érdekes...Ja mielött valaki belekötne, nem vagyok fideszes és nem nem tartom a fideszt nemzeti pártnak.De ez a duma, hogy nyilasok meg nácik meg már nem is tudom micsoda nem csak nem igaz de nevetséges is.Csak sokan beveszik ezáltal meg síralmas lesz.Nehogy már a következő választásokon az mszp vagy valamelyik új kreálmányuk kerüljön hatalomra.Nem igaz, hogy tényleg idáig terjed a legtöbb ember szinvonala, hogy 4 évente csak ezt a két bizonyítottan alaklmatlan bandát tudja csak megválasztani...Most tényleg mit remélnek szoci-szavazók???Megint lesz 4 év amikor majd megint dugva vásárolják az újságosnál a szennylapjaikat???:D De vicces volt, mikor minden nap Bp-en a metrón azt láttam, hogy újság olvasók nyomultak a népszabikkal majd eljött a gyurcsányi ,,vallomás"(ez is csak szerintük volt az) és hopp csak néha-néha lehetett egy-egy internacionalistát aki nyíltan nyomulna kis sajtótermékével:DDDD Csak ne a bajnait!!!Nem kellene már felejteni ezt az egész brigádot, fidesz-mszp-lmp(új szdsz-az anyag nem vész el csak átalalkul), milla.Hagyjuk már ezt a színházat.Ja aki kicsit tud is valamit a 2.vh időszakáról azok nem veszik be ezt a nyilas dumát.Sajnos ez nem mondható minden diplomásunkról el, mint azt láthattuk Tomcaték kis videó összeállításán is.Ne vicceljünk a diákok egyszer azért is tűntethetnének, hogy ha már elvégzett egy egyetemet vagy egy főiskolát ne maradjon hülye mint a tök.Legalább alapvető dolgokat kellene tudni.Na meg ha már nyilasozunk tudjuk már, hogy kikről is beszélünk.Az is elég érdekes, hogy az az mszp amelyik magát az mszmp utódpártjaként határozta meg, ők beszélnek demokráciáról????VICC!!!

dr kíváncsivagyok 2012.12.30. 13:52:43

@wektor77:
"Van értelme. Mégpedig egy olyan kormányváltásnak van, amelyikben benne vannak a szocialisták, a fideszesek (nem Orbánisták), liberálisok stb."

A Fideszgyíkok helyett LMP - sek és E14 - esek....
A többi stimmel !
A Fidesz-- és szimpatizánsai - oly mértékben leszerepelt , hogy nincs helye a 2014 utáni politikában !

műproli 2012.12.30. 13:54:06

Mosmár takaroggyon e rohadék Zorbán mer ez így nem emberi ami megy!
Köszöncsék virágénekkel Gyurcsáni elvtársat az öregecskedő feleségek reggel éjszaka meg este!! Egész pártunk és népünk eregeti fohászát vöröslő ajakkal az égbe a mi hőn szeretet szabadítónk hősi nevével felső hangon behangolva Gyurcsánilag!!!!

dr kíváncsivagyok 2012.12.30. 13:54:28

@HUNaDiCanioBazsi:
A demagóg hazugságokon túl , Bajnai legalább ért hozzá és nem tapossa lábban a demokráciát...mint Orvbánod...

Domini 2012.12.30. 13:56:59

Mintha rossz lenne a memóriánk.
Talán jobb irányba vitte az országot a Gyurcsány, Bajnai Duó.

Talán jobb volt, mikor suttyomban kiárusították az országot.Miért lenne jobb, ha ezek visszajönnének. Továbbra is maradunk az EU-nak nevezett gittegyletnek a harmadrangú állampolgárai. Gratulálok.

Hát akkor csak előre,,,,, gondolom az unokáitok "áldani" fogják a neveteket.

lajos0 2012.12.30. 13:57:19

@Dirty Harry: ""Orbán ezt a hatalmat önként, választáson sosem fogja átadni"
Hm, pedig egyszer már mintha megtette volna."

Ez a kör akkor is lezajlott, amikor éppen Antall meg Boross Péter voltak főhortystaveszélyesnácik, és arról elmélkedett valami régóta jól fizetett újságírónak látszó tárgy, hogy majd azt fogják mondani, hogy berepült egy szerb vadászgép, ezért nem lehet választásokat tartani. Nem lett így, de ajvékolásnak megtette.

Gondolom a hasonló ócska retorikai túlzásokat sokan azért nem veszik komolyan. Ezt a mondatot például szerintem maga a szerző is mosolyogva írta:

"Ezt az országot meg kell szabadítani a zsarnoktól. "

:-)

profilo 2012.12.30. 13:58:36

@Csehszlovák Kém:

Hogy mi a a gondom a bejegyzéssel?
Az első neked írt válaszban érintettem,de nagyvonalúan elsiklottál felette.

"A már megszokott "itt szenvedünk minden idők legborzasztóbb diktatúrájában" lemezt talán felválthatná egy olyan,melyről az szólna,hogy mivel járulhat a DK az Összefogás sikeréhez.Mit adna,mit vállalna önzetlenül,tisztán...
Célok,javaslatok,programok..."

Már tényleg unalmas ez az állandó világvége hangulat.Elhiszem,hogy a hívők ezt szomjazzák,és hogy szükséges a harci kedv,az aktivitás fenntartása.
De ez nem visz sehova,legalábbis előre nem nagyon.Pláne nem az állandóan emlegetett összefogás fényében.Sajnálom,hogy valószínűleg 14-ig itt ebben változás nem várható.

"Egyes esetekben biztosan előfordulhattak túlkapások, de pl. a jobboldali sajtóban tetten érhető, tömeges Brüsszel-ellenes agitációnak nincs párja!"

Ez is a hívőknek,vagyis egy csoportjuknak szól.Nekik is legyen meg a mindennapi betevő.(lásd:Zsolt diktatúrázása írásaiban hasonló célból.)
Majd ha a kormányzati kommunikáció lesz nyíltan EU ellenes,akkor lesz érdemes ezzel foglalkozni.

Wagem 2012.12.30. 13:59:01

Liberálbolsi kutyák.
2013-ban is elmehettek a büdös kurva anyátokba gréczivel,lmp-vel,millával,e14-gyel a hibbanttal együtt.
Nincs számotokra hely a Magyarok között.
Persze álmodozni azért lehet.
Patkányok...!!

2012.12.30. 13:59:22

@HUNaDiCanioBazsi: Azt a videot is láttad ahol Tomcat Elődnek adott egy kegyetlen taslit? Csak azért kérdezem mert a Jobbikot nem csaptad oda a többi nemkívánatos párt mellé.
Én őket is odatenném, a többi nem kívánatos mellé

sobchak 2012.12.30. 14:00:01

"A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik."
ennyi igazságot sikerült összehozni a cikkben, a többi egy szánalmas hazugság okádás, ez Zsolti is tudja. Mindegy, ennyi pénzért annyit és azt hazudik amennyit szeretnének az eltartói. Zsolti egy kisstílű hazudozó, talán a legsötétebbeket megmalmozza, de az 1% bizonyítja, hogy ezek a szösszenetei nem a legéletszerűbbek...

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 14:01:39

@lajos0:
Nem hitelből ,,dolgozott" a kádár-rendszer????Akkor miből????Lakótelepépítés miből volt???:) Talán a mindenkit mindenhova benyomó rendszerből, mert ha nem volt munkahelye(nem munkája hanem csak munkahelye) akkor jött a rendőr és KMK.Szóval a építsük elvtársak a szocialzmust na abból nem futotta volna.Kedves baloldaliak, legfontosabb elveteket árulták el a balos politikusok amikor világbankkal egyezkettek és teszik ma is.Milyen baloldal az amelyik a bankok érdekeit szolgálja ki???:DDDD

Ludovikás Levente 2012.12.30. 14:02:25

Miként a sok itt kommentelő zavartelméjű, Gréczyzsóti is csak a saját formáját hozza. Egy dologra jók csak: időről időre bebizonyítják, hogy van még lejjebb

2012.12.30. 14:02:36

@dr kíváncsivagyok:

"A demagóg hazugságokon túl , Bajnai legalább ért hozzá és nem tapossa lábban a demokráciát...mint Orvbánod..."

Bajnai ugyanúgy nem való a parlamentbe mint Orbán. Bármennyire erőltetett és banális hangzású a libás sztori a népnemzetiesch sajtó tálalásában, akkor is igaz. Orbán a vödör, Bajnai a csöbör.
A maradékról meg ne is szóljunk.

profilo 2012.12.30. 14:03:01

@SPYD3RM4N:

Lehet szándék a kormányzat részéről a szavazók számának szűkítése,de ebben az esetben,ilyen "eszköz" használata esetén is csak rajtunk,szavazópolgárokon múlik.
Továbbra is azt mondom,a szavazó ha tudatos és akar változtatni,akkor a lehetősége még most is megvan erre.

2llkedő 2012.12.30. 14:04:24

@dr kotász: "Bajnai a csöbör."

Indokolni is tudod?

paragrafus 2012.12.30. 14:06:03

Ha már azt írja Gréczy zsolt, idézem: "A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik"....

akkor hadd kívánjak mindenkinek nagyon boldog, FIDESZMENTES újévet.

2012.12.30. 14:06:57

@profilo: "Továbbra is azt mondom,a szavazó ha tudatos és akar változtatni,akkor a lehetősége még most is megvan erre. "

Ez így nem igaz teljesen. Mo-n a többségi demokrácia legelvetemültebb változata van érvényben, gyakorlatilag nem sok esélyt ad a változtatásra. Ráadásul a választékban nincs demokratikus elkötelezettségű szervezet. Sem fidesz, sem mszp, dk, jobbik, az lmp meg olyan mint a duna sodrában a nyárfalevél.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 14:07:07

@profilo: "Majd ha a kormányzati kommunikáció lesz nyíltan EU ellenes,akkor lesz érdemes ezzel foglalkozni."

Tessék, foglalkozzunk. Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, mondta: eskünkhöz híven nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből, vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk.

Közben Brüsszelben letérdel és a szájába veszi a faszt. Ez minimum kettős beszéd, de maximum egy ostoba politikus.

Nincs több kérdésem.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.30. 14:07:33

@profilo: Tökéletesen igazad van, ez a poszt annyira nevetségesre sikeredett, hogy már csak az hiányzott a végéről, hogy költözzünk Észak-Koreába, mert még ott is nagyobb demokrácia meg jólét van.
Értem én, hogy van probléma bőven, de a szerző csak magát nevetteti ki ezzel a síri hangulattal és a túlzóan hatásvadász szófordulatokkal.

Adalberto Gellenzeeri 2012.12.30. 14:08:20

Sok olyan blogot olvastam, melyik már kimondja kendőzetlenül az igazságot. orbánnal elveszik az ország, elveszünk mindannyian. Indok előkerült ezernyi. Tények, megdönthetetlen igazságok. És mégis vannak kik még acsarkodnak, múltba néznek, álérvelnek.
Meddig még ? Minek kell még bekövetkeznie, hogy a derék magyarok észrevegyék az ország valós helyzetét!
Az utolsó előtti percben vagyunk.
Eurót váltottam be tegnap. Mondom a hölgynek: -olyan magyar címletet kérek, amin még nincs orbán arcképe. Nevetett.
-Hát már nemsokára lesz ilyen bankjegy mondta. És nevetett. Én is. Mindketten keserűen, nagyon keserűen.

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 14:08:36

@dr kotász:
Láttam, nem is lepődtem meg a dolgon.A Jobbikot nem tettem oda annak ellenére, hogy sok minden van amivel nem értek egyet a Jobbikkal sem.De 1.Amit a választási programjukban felvázoltak az eddig a legjobb volt.Hiszen pl. fidesznek nem volt :D az mszp meg másról nem szólt mi a kisemberek pártja vagyunk(meg a multiké és a bankoké) és, hogy ajvék náci veszély van.2.A Jobbiknak vannak képviselői akiktől még sosem hallottam hülyeséget, gondolok itt pl.Volner Jánosra.Az első brigád volt akik mertek tabuként kezelt témákhoz is nyúlni.A mai felhozatalból még ők a legvalamire valóbb társaság.Persze semmin sem lepődök már meg.

ob.szerver 2012.12.30. 14:08:49

@Bodó László:

"Or bán minden tulajdonságát és tettét ismerve, egy kiváló képességű politikus..."

Ez a kiváló képességű politikus Amerikában vagy Nyugat-Európában semmilyen választott tisztségért nem indulhatna. A társadalom kiközösítené és legfeljebb a partvonalon túlról bekiabáló, amorális, komolytalan és szánalmas bohócnak tekintené.

Ahhoz, hogy "kiváló politikus" legyen, ahhoz az itteni magyar ugarra van szükség, ahol a gaz, a dudva és a muhar lehúz és befed, és ami felett már nem a szél kacag, hanem az Orbán/Simicska/Nyerges trió, mert úgy tudják kirabolni az országot, hogy másfél milliónyi idióta még mindig tapsol hozzá.

2012.12.30. 14:10:22

@félázsiai 2llkedő: Igen, Bajnai mögött ugyanaz a gazdasági holdudvar áll ami az mszp mögött is állt és a Kádár rendszerből örököltünk és ami némileg a fidesz holdudvarát is lefedi. Az ő érdekük nem az hogy Mo-n a gazdaság kizárólagos birtoklása kicsússzon a kezükből

ephart 2012.12.30. 14:10:57

azért a polgárháborút el kéne kerülni.Zsóti oké hogy állat vagy de azért azt még te is összetudod rakni hogy ez csak kampóséknak lenne jó

profilo 2012.12.30. 14:12:32

@paragrafus:

"éve következik"
...tehát a következő év.Amúgy azt írta volna,hogy Önök a második Orbán-kormány utolsó teljes évét látták!Köszönöm eddigi megtisztelő figyelmüket és türelmüket.Egy élmény volt...
De nem ezt írta.És csodálkozom,hogy miért nem?Azt tapasztalom,hogy régi humorát Zsolt elvesztette.Persze az ellenzéki lét megpróbáltatásai ebben szerepet játszhattak.
De hogy a reményt - egy esetleges kormányváltásban - is elvesztette,az már kétségbejtő.(lenne,ha érdekelne...)

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 14:12:40

@Csehszlovák Kém:
A kettős beszéd ebben az esetben is igaz.Magában amit akkor mondott az teljesen igaz, kár, hogy a tettek nem követik...

profilo 2012.12.30. 14:15:09

@Csehszlovák Kém:

Pontosan leírtad.
Akkor már csak azt nem értem,hogy miért zavar az,ha a lakájsajtó az etető kezet csókolgatja?Megszokott,nem de?

paragrafus 2012.12.30. 14:17:22

Egy csodálatos képet szeretnék megosztani a Tisztelt közönséggel:

Kövér László állandó belépője az MSZMP KB Politikatudományi Intézetébe.
Aczél György elvtárs aláírásával.

Ha már az Aczél országa lettünk.

m.cdn.blog.hu/or/orulunkvincent/image/k%C3%B6v%C3%A9r%20bel%C3%A9p%C5%91.jpg

2012.12.30. 14:18:22

@HUNaDiCanioBazsi:

"Láttam, nem is lepődtem meg a dolgon.A Jobbikot nem tettem oda annak ellenére, hogy sok minden van amivel nem értek egyet a Jobbikkal sem.De 1.Amit a választási programjukban felvázoltak az eddig a legjobb volt.Hiszen pl. fidesznek nem volt :D az mszp meg másról nem szólt mi a kisemberek pártja vagyunk(meg a multiké és a bankoké) és, hogy ajvék náci veszély van.2.A Jobbiknak vannak képviselői akiktől még sosem hallottam hülyeséget, gondolok itt pl.Volner Jánosra.Az első brigád volt akik mertek tabuként kezelt témákhoz is nyúlni.A mai felhozatalból még ők a legvalamire valóbb társaság.Persze semmin sem lepődök már meg. "

A Jobbik addig volt hiteles némileg amíg Kovács Dávidék nem léptek ki. Ők hárman alapították a jobbikot és inkább tisztán radikális párt volt mint antiszemita. Amikor Vona helyzete erősödött Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton lemondtak a vezetésről és kiléptek a pártból. Konkrétan azzal indokolták hogy a magyar gárdát nem lett volna szabad megalapítani és az antiszemitizmus erősödése miatt szalonképtelenné vált a párt.
Valójában Vona a fidesz segítésével puccsot csinált a jobbik vezetésében.

profilo 2012.12.30. 14:18:37

@dr kotász:

Ha esetleg a választék nem megfelelő az nem a politikusok hibája.
Az a miénk.
Hisz közülünk kerültek ki,társadalmunk ezt tudta nyújtani,ennyi tellett tőlünk.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 14:21:36

@profilo: Láthatóan tényleg nem zavar, hogy a kormányzati kommunikáció is nyíltan Eu-ellenes.

profilo 2012.12.30. 14:22:28

@paragrafus:

Olvasd végig a hozzászólásokat.
És ajánlom figyelmedbe a pecsétet,melyen ez áll:

Áldokumentum - Örülünk Vincent

:-)

2012.12.30. 14:23:52

@profilo:

"Ha esetleg a választék nem megfelelő az nem a politikusok hibája.
Az a miénk.
Hisz közülünk kerültek ki,társadalmunk ezt tudta nyújtani,ennyi tellett tőlünk."

Annyiban van közünk hozzájuk hogy ők is magyarul beszélnek. Azon kívül semmi.
Kádár éles törésvonalakkal darabolta fel a magyar társadalmat. Volt egy kiváltságos réteg, a magas értelmiség, akik a kiváltságos helyzetük miatt eltávolodtak a magyar társadalomtól. Jelenleg ők ülnek a nyakunkon, és nem közülünk valók. Ők Kádár "gyermekei". A parlamenti képviselők kb 85 %-a. De ez az arány nagyjából igaz a gazdasági háttérre is.

2llkedő 2012.12.30. 14:24:41

@dr kotász: "Igen, Bajnai mögött ugyanaz a gazdasági holdudvar áll ami az mszp mögött is állt"

Mert?

DezInf 2012.12.30. 14:24:59

@ephart:

Agymosott turbómagyar lennél ? Az vagy persze,vagyis annak álcázod magad. Félsz a polgárháborútól? Minden jóérzésű ember fél tőle, akkor mégis miért nyalsz be ilyen mélyre ? Kötelező? Parancsra teszed?
Meggyőződésből? Zsidózni a legegyszerűbb.
Nyálgép:)

profilo 2012.12.30. 14:26:34

@Csehszlovák Kém:

Te magad írtad,hogy:
"Közben Brüsszelben letérdel és a szájába veszi a faszt. Ez minimum kettős beszéd, de maximum egy ostoba politikus."

Ez csak kettős beszéd.Kenyér és cirkusz egy rétegnek,egy csoportnak.
Nyíltan Eu ellenesség nincs.Ha lenne,akkor nem szopogatnák a faszt olyan jóízűen a baksisért.

2012.12.30. 14:26:48

Ezt az országot csak radikális változással lehet megmenteni. A kompromisszum, puhaság eredménye a visszatáncolás lenne. Leisztinger, Simicska, Kóka birodalmát kell megingatni

2llkedő 2012.12.30. 14:27:57

@dr kotász: "Leisztinger, Simicska, Kóka birodalmát kell megingatni"

És ki mögé fognak felsorakozni azok a radikálisok?

HUNaDiCanioBazsi 2012.12.30. 14:29:32

@dr kíváncsivagyok:
Ezt már leírtam, de nem baj van türelmem leírom mégegyszer:Nem vagyok se fidesz szimpatizáns se fidesz szavazó.Bajnai meg a demokrácia????Nem mszp-s volt?Ez nem az az mszp amelyik 2006-ban rázavarta a rendőrséget a tüntetőkre????És csak, hogy igazságos legyek volt ilyen a diáktüntetésen most??? Na de menjünk tovább, még egyszer felhívnám a figyelmet arra, hogy ez az mszp egy diktatorikús rendszer és egy diktatorikús párt az mszmp utódpártjaként határozta meg magát.Tehát bajnai barátod tudjuk honnan is jön.Persze most új szinezetet kapott a brigád te a lényeg ugyanaz.Emlékszünk még milyen nagy hévvel dalolták ,,Fel-fel ti rabjai a földnek...fel te éhes proletár...":DD Elnézést ha tévesztettem de nem az én dalom.És ők pofáznak, hogy pl. a jobbik antidemokratikus és a fasiszták szellemiörökösei??A pofám leszakad hát köztük nem csak, hogy szellemiörökösök de részei voltak a kommcsi-szoci csermanek rendszernek.Bajnai is onnan jött, mitől lenne különb?

2012.12.30. 14:34:35

@félázsiai 2llkedő: Demokráciában nincsen személyelvűség. A diáklázadást is lehet akár radikálisnak nevezni, mivel az oktatás gyökeres átalakítását követelik. Az esetükben van valamiféle vátesz szerű alak az élen? Nem igazán, ott maga a csoport önszerveződik. Ez egy természetes folyamat. Olvasgass kicsit a rendszerek önszervező képességéről, persze csak ha van kedved hozzá.

DezInf 2012.12.30. 14:43:14

@HUNaDiCanioBazsi:

A Fidesz Horváth István védernyője alatt alakult meg és működött. A BM tudta mit tesz.
"igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását

További részletek: kuruc.info/r/9/94946/#ixzz2GXh5oNzB "
Ennek ismeretében kétségeim vannak,ki is az MSZMP utódpártja ?

2llkedő 2012.12.30. 14:47:37

@dr kotász: Valakinek azért csak kék miniszterelnök jelöltnek lenni, vagy nem?

profilo 2012.12.30. 14:49:47

@dr kotász:

Ha így is volna,akkor is a mi hibánk,hogy még nem tudtunk választható,értelmes alternatívát felmutatni.
Túl könnyű csak a politikusokra mutogatni.Mindenért őket szidni,de a megoldást csak tőlük várni...és közben várni azt a bizonyos galambot.

2llkedő 2012.12.30. 14:50:21

@HUNaDiCanioBazsi: "Bajnai meg a demokrácia????Nem mszp-s volt?"

Ha egy kicsit utána néznél, akkor tudnád, hogy nem volt mszp-s.

"még egyszer felhívnám a figyelmet arra, hogy ez az mszp egy diktatorikús rendszer és egy diktatorikús párt"

Mitől is az? Mert te úgy döntöttél?

Ha diktatórikus rendszerről és pártról akarsz mintát venni, akkor az éppen a fidesz, Piktor vezetésével.

lajos0 2012.12.30. 14:51:33

@Bodó László: "Arra még kíváncsi lennék, hogy a Jobbik által preferált, EU-ból való kilépésünk gazdasági következményeiről miért nem írt senki."

Hát mert a bennmaradásunk következményit éppoly nehéz felmérni. Arra az eshetőségre is készülni kell, ha az EU első sebességi fokozata nem lesz kíváncsi többé az EU-ra. Az angolok ezt már igencsak pedzegetik, de a nettó befizető államok lakossága minket többnyire csak koloncnak tart.

Szóval az is kérdés, hogy lesz-e miben bennmaradni egyáltalán, illetve, ha a jelenleg egyetlen kiútként reklámozott európai egyesült államok megvalósul, akkor ennek hány ország akar a tagja lenni. Mert 6-8-ról kapásból meg lehet mondani, hogy akkor inkább kilépnek, és nem a csóróbbak közül valók. Az meg nem lesz egy nagy truváj, ha arról szól majd az új Európa, hogy mondjuk mi szanáljuk a bolgárokat.

2012.12.30. 14:51:48

@félázsiai 2llkedő:

Mindig az első lépés után kell megtenni a másodikat:)

Az első a legnehezebb. Viszonylag békés úton egy új, konszenzusos úton működő rendszert tenni a régi helyére.

2llkedő 2012.12.30. 14:52:52

@dr kotász: "Olvasgass kicsit a rendszerek önszervező képességéről, persze csak ha van kedved hozzá."

Az emberek többsége nem szervezkedni, szerveződni szeretne, hanem élni, dolgozni, és négy évente elmenni szavazni. A többit pedig a megválasztottakra szeretné bízni. Mint ahogyan ez egy normális demokráciában szokás.

Tita nick 2012.12.30. 14:53:25

Már a szóviccért is megérte, mi Geczy?

lajos0 2012.12.30. 14:54:05

@kvadrillio: "ÉS AZ Ö9SSZES OFFSHORE-SZÁMLÁJÁT ZÁROLVA ADJÁK VISSZA A NÉPNEK"

Off-shore cégeket azért hoznak létre az adóoptimalizáló bűnözők, mert onnan semmiféle pénzt nem kell visszahozni. Ebben kár is reménykedni.

2012.12.30. 14:54:12

@profilo: Igen ebben igazad van. Ezért kell tenni valamit. Januárban bárkinek meg lesz a lehetősége. A srácok előkészítették a terepet, oda kell állni melléjük:)

2llkedő 2012.12.30. 14:54:54

@dr kotász: "Viszonylag békés úton egy új, konszenzusos úton működő rendszert tenni a régi helyére."

Most akkor radikálisan, vagy békésen?

Azt már tudjuk, hogy ez ezért nem jó, az azért nem jó, amaz amazért nem jó. De akkor ki a jó? Jó lenne, ha valami alternatívával is elő tudnál állni, nem csak tudományos fantasztikumokat vezetnél elő.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.12.30. 14:56:13

@profilo: Ezt pedig te írtad: "Majd ha a kormányzati kommunikáció lesz nyíltan EU ellenes,akkor lesz érdemes ezzel foglalkozni."

Az általam idézett Orbán tudathasadásos Orbán-mondat nyíltan Eu-ellenes, a magyar miniszterelnök jócskán elvetette a sulykot.

De Orbán politikája nemcsak kettős beszéden alapul, de kettős mércén is, mivel az államosító és a magánnyugdíj pénzeket einstandoló - sorolhatnám - politikája nyíltan Eu-ellenes elveket képvisel.

Mind szóban, mind tettekben Eu-ellenes a Fidesz politikája. Ezek után elmegy Brüsszelbe, ahol szájába rakják és beveszi a faszt.

2llkedő 2012.12.30. 14:57:14

@dr kotász: "A srácok előkészítették a terepet, oda kell állni melléjük"

Melyik srácokra gondolsz? A diákokra?

Kerek négyszög 2012.12.30. 14:58:43

@HUNaDiCanioBazsi:

"Ez nem az az mszp amelyik 2006-ban rázavarta a rendőrséget a tüntetőkre????"

Az ilyen gyújtogató terroristákat tüntetőnek nevezni, ez nem semmi.

Mit kellett volna tenni? Had gyújtsák fel egész Budapestet? Ez aztán a szép nemzeti hozzáállás...

profilo 2012.12.30. 15:00:06

@félázsiai 2llkedő:

A polgár csak akkor küzd valamely közérdekért, ha az saját érdekét is szolgálja. De sohasem azért küzd a saját érdekeiért, mert ezzel a közérdeket is szolgálhatja.

ephart 2012.12.30. 15:00:10

@dr kotász:

tudod kotász ez hiú ábránd.rögtön ott lennének El Qróék Novákék Szarháziék és legfőképpen a bukott és a politikából kiszorult Szdsz zsidók.aztán meg ha forrósodna a helyzet a mostani elégedetlenkedő fiataloknak is választania kellene.többségük jobboldali gondolkodású.tehát ez az opció elég valószínütlen

2012.12.30. 15:01:18

@félázsiai 2llkedő:

Leegyszerűsítve mondok egy példát. A farkasok pl ugyanúgy csak közösségben képesek létezni mint az emberek. Szocializálódnak, szerveződnek és nem akárhogyan. Senki nem mondta nekik hogyan kell hanem a körülmények ezt hozták ki belőlük. Viszont ha valamelyik falkában valami viselkedési hiba miatt az egyik falkavezető nem képes összetartani a falkát akkor elpusztulnak, jobb esetben más falkákhoz csapódnak.

Az emberi közösségek is szerveződnek, ez természetes folyamat. Már az is szerveződés ha a csajoddal (pasiddal) megbeszéled hogy amíg te mosogatsz, addig a másik porszívózik. Ez kiterjesztve úgy néz ki pl egy népben is megvan mindenkinek a feladata, de ugyanúgy a tortából is járnak a szeletek mindenkinek. Mo-n a torta szeletelést valami irgalmatlanul aljas módon elsummantották.

lajos0 2012.12.30. 15:03:12

@HUNaDiCanioBazsi: "De ez a duma, hogy nyilasok meg nácik meg már nem is tudom micsoda nem csak nem igaz de nevetséges is."

Ez tulajdonképpen nettó holokauszttagadásként is értékelhető.

"Nem igaz, hogy tényleg idáig terjed a legtöbb ember szinvonala, hogy 4 évente csak ezt a két bizonyítottan alaklmatlan bandát tudja csak megválasztani."

Az antidemokráciának az is hosszú évek óta része, hogy ezek az alakulatok a pénzzel és a kapcsolatokkal egyáltalán felszínen tudtak maradni.

"Csak ne a bajnait!!!Nem kellene már felejteni ezt az egész brigádot, fidesz-mszp-lmp(új szdsz-az anyag nem vész el csak átalalkul), milla.Hagyjuk már ezt a színházat."

Bajnainak itt a (számára) legjobb esetben is a Meddgyessy 2.0 szerep jutna. De egyelőre úgy néz ki, hogy az ellenzéki erők sem fogadják el vezető szerepét. Azzal meg, hogy az SZDSZ egykori potentátjai dongják körül, szerintem nem lehet sokra menni.

ephart 2012.12.30. 15:03:15

@kerek négyszög:

2006 október 23 a magyarok ünnepeltek.hiába a csúsztatás.békés polgárokat(időseket fiatalokat) vertek tömegével véresre politikai bátorítással.

2llkedő 2012.12.30. 15:04:06

@dr kotász: "az egyik falkavezető "

Tehát falkavezető. És ki legyen a falkavezető?

Egyébként pedig az ország nem úgy működik, hogy megbeszéljük, ki mosogat, ki porszívózik.

2llkedő 2012.12.30. 15:05:03

@ephart: ".békés polgárokat(időseket fiatalokat) vertek tömegével véresre politikai bátorítással."

Az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött.

Kerek négyszög 2012.12.30. 15:05:04

@ephart:

"elégedetlenkedő fiataloknak is választania kellene.többségük jobboldali gondolkodású."

Vagy pont nem. Mint a kollégiumi haverok bűnbandája hasonló korukban.

profilo 2012.12.30. 15:05:37

@Csehszlovák Kém:

Ismered a mondást az átkosból?

"A nyugati országokat a leghangosabban az onnan hozatott drága autókból lehet szidni."

2012.12.30. 15:06:39

@kerek négyszög: A kollégiumi haverok egy zárt elit közösség volt. Itt nem erről van szó.

lajos0 2012.12.30. 15:07:08

@dr kíváncsivagyok: "A demagóg hazugságokon túl , Bajnai legalább ért hozzá és nem tapossa lábban a demokráciát"

Mihez is ért Bajnai ? Mert ez így folyton hallom, de konkrétumok nélkül.

Demokráciát meg ott lehet lábbal taposni, ahol valaha volt.

De ahol ügyészségi felügyelet mellett lehetett szétlopni a nemzeti vagyont és hosszú évekig olajozni, az nem demokratikus ország.

2llkedő 2012.12.30. 15:07:08

@ephart: ".többségük jobboldali gondolkodású."

Milyen az a jobboldali gondolkodás?

Kerek négyszög 2012.12.30. 15:08:18

@ephart:
Ja, az elkötött tankot milyen nemzetiségű vezette? A gyújtogatásokat kik csinálták? Pont a mélymagyarok.

Akik meg nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, meg ne csodálkozzanak hogy így jártak.

Tudod a mostani jelszó is az: Rendnek kell lennie!!!! (Vagy ez csak most van így?)

lajos0 2012.12.30. 15:08:48

@profilo: "mivel járulhat a DK az Összefogás sikeréhez."

Hát egy combos -15 %-kal.

SPYD3RM4N 2012.12.30. 15:10:19

@Csehszlovák Kém: Megjegyzem, ez nem csak Orbánékra, de az EU-ra is elég jellemző...

Az EU ugyanis nem másból, csak és kizárólag ilyen Orbánokból áll. Orbán pl. a legnagyobb Európai Parlamenti frakció, az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) alelnöke. 10 éve folyamatosan. A szabadságharcot lényegében önmaga ellen vívja.

Az egyetlen szerencsénk, és a fő tényező számunkra az EU-ban, hogy ennyire általában nem lealjasodott és magyarellenes a politikai hatalom a többi európai országban, mint ami Magyarországon uralkodik. Ha ez nem így lenne, akkor onnantól érvényes lenne az EU-ra is a mondás: nem akarok olyan klubnak a tagja lenni, amely engem elfogad tagnak. Magyarország alulról súrolja az EU-tagságot.

ephart 2012.12.30. 15:10:27

@félázsiai 2llkedő:

oké.igazad van.így helyesebb Fidesz-Jobbik szavazó

lajos0 2012.12.30. 15:15:42

@HUNaDiCanioBazsi: "Nem hitelből ,,dolgozott" a kádár-rendszer????Akkor miből????Lakótelepépítés miből volt???:)"

Pedig nem. Itt kb. egymillió dollár nettó erőforrásbevonás volt, és nem abból épültek a lakótelepek.

"Talán a mindenkit mindenhova benyomó rendszerből, mert ha nem volt munkahelye(nem munkája hanem csak munkahelye) akkor jött a rendőr és KMK."

Igen volt bujtatott munkanélküliség bőven, de még ez sem került annyiba mint ma a szociális rendszer fenntartása. És amíg a munkahelyen csinálta a semmit, addig hasznot nem hajtott ugyan, de nem lumpenizálódott annyira, és kisebb eséllyel lett bűnöző.

"Kedves baloldaliak, legfontosabb elveteket árulták el a balos politikusok amikor világbankkal egyezkettek és teszik ma is.Milyen baloldal az amelyik a bankok érdekeit szolgálja ki???:DDDD"

Itt nincs baloldal, ahogy jobb sem. Ezek annyit jelentenek csak, hogy éppen kit utálnak jobban, de elvi tartalma már nincs. Az a Népszava mondjuk mitől lenne baloldali lap, amelyikben az állam fizetett hirdetésben keresett sztrájktörőket Ferihegyre. Nem kell ezeket az oldalakat komolyan venni, mindegyik mondott már mindent.

2llkedő 2012.12.30. 15:15:54

@ephart: "így helyesebb Fidesz-Jobbik szavazó"

Ezt se merném egyértelműen kijelenteni.

SPYD3RM4N 2012.12.30. 15:16:07

@kerek négyszög: A fideszes agyhalottak egyik lényeges ismertetőjegye a nyílt, őszinte kettős mérce. Gyurcsánynál látszólag arra háborodtak fel, hogy mit mondott, hogy hazudott. Orbánnál pontosan ugyanezek az emberek már engedelmesen bólogatnak ahhoz, hogy "ne azt figyeljék, amit mondok". Ennyire egyszerű. Ilyen emberekkel nincs mit beszélni, teljesen értelmetlen bármifajta párbeszédnek még a gondolata is, hiszen csak az érdekli őket, hogy szeretett Vezérük birtokolja a teljhatalmat. Ennyi a cél, ennél nem több, nem kevesebb. Célok, elvek, erkölcsök nincsenek, nem lehet ilyenekről szó a fideszeseknél.

lajos0 2012.12.30. 15:22:32

@ob.szerver: "Ez a kiváló képességű politikus Amerikában vagy Nyugat-Európában semmilyen választott tisztségért nem indulhatna."

Dehogynem. Romney is el tudott indulni az elnöki székért. Ott is idióták meg gazemberek vannak, talán annyi a különbség, hogy amikor ez már mindenkinek nyilvánvaló, akkor el kell ballagni, és jön egy olyan akiről még nem derült ki. De egyébként ez a magyar politikusi gárda még a csapnivaló nemzetközi mezőnyhöz képest is látványosan alkalmatlanabb, ami azért nem kis eredmény.

"az Orbán/Simicska/Nyerges trió, mert úgy tudják kirabolni az országot, hogy másfél milliónyi idióta még mindig tapsol hozzá."

Képzeljük milyen tapasztalatokkal gazdagította a népet a "demokratikus" ellenzék, ha ma még így is egy Fidesz vezet a felmérések szerint.

menőmano 2012.12.30. 15:25:39

Totális helyzet! Gazdasági- politikai zűrzavar, társadalmi morális válság.

Jövőre sem lesz jobb a helyzet, csak rosszabb. A szegények, szegényebbek - mások meg, gazdagabbak lesznek.
Szerintem.

menőmano 2012.12.30. 15:27:54

Nekem totálisan a magyar reménysugár, a politikai palettán, a Bajnai Gordon.
pont.
:)

2llkedő 2012.12.30. 15:30:52

@lajos0: "Képzeljük milyen tapasztalatokkal gazdagította a népet a "demokratikus" ellenzék, ha ma még így is egy Fidesz vezet a felmérések szerint."

Üdvözöllek Dicső Lovag!

Azért egy teljes agymosáson átesett társadalmat nem egyszerű észhez téríteni. Szükségesek hozzá az élet pofonjai.

Kerek négyszög 2012.12.30. 15:31:07

@SPYD3RM4N:

Igazad van, csak valahogy olyan természetellenes, hogy értelmes(nek hitt) emberek, ilyen eszméletlen módon képesek szembeköpni saját magukat, és ezt beállítani igazi nemzeti tudatnak. Döbbenetes!

menőmano 2012.12.30. 15:31:58

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni. "

Bezony.
:)

SPYD3RM4N 2012.12.30. 15:32:23

@lajos0: "Képzeljük milyen tapasztalatokkal gazdagította a népet a "demokratikus" ellenzék, ha ma még így is egy Fidesz vezet a felmérések szerint."

Én ezért örültem, mikor az előző kormány idején az emberek elfordultak, nagyon nagy arányban a kormánytól. De persze sajnos csalódnom kellett, ugyanis nem az előző kormány által képviselt elvekkel fordultak szembe. Most tapsolnak a hazugsághoz, most tapsolnak a korrupcióhoz. Tehát az előző kormánynál mégsem ez volt a gondjuk... ez igen szomorú, és eléggé lenézem emiatt a magyarokat (a saját fajtámat).

Ráadásul igen, Orbán CSAK azért lehet HATALMAS hazaáruló, korrupt, magyarellenes diktátor, mert néhány éve Gyurcsányék adtak neki erre felhatalmazást. Ha Gyurcsányék alatt nem pofátlanodik el ennyire az államhatalom a néppel szemben, akkor ma Orbánékkal sem itt tartanák. De hát így megy ez: először egy kis elnyomás, aztán mehet a nagyobb, azt már észre se veszi a nép... sőt, lehülyézi, lehazaárulózza, sőt, akár fizikailag bántalmazza azokat, akik felhívják az elnyomásra a figyelmét.

2012.12.30. 15:32:35

@menőmano: Gordonnal az a gáz hogy a szarvaitól nem férne rá a glória a fejére...

Tiborpapa 2012.12.30. 15:33:25

Valamire való kormány már régen megbukott volna, de ezek még erre sem képesek.
Ezt a kormányt meg kell buktatni. Mindenképpen. Nem csak azért, amit tettek, vagy nem tettek, hanem azért is, hogy ne tehessék meg később, amit tennének, ha ők nyernének a választásokon. Akárki lesz utánuk, megtanulhatják ebből, hogy a nép képes bárkit megbüntetni, akkor is, ha kizárólag ennek kivédésében munkálkodtak 4 éven keresztül. Nem hivatkozhatnak alkotmányra, melyet ők tákoltak össze, nem bújhatnak törvények mögé, miket maguk fabrikáltak , nem mutogathatnának másokra a saját hibáikért, nem menekülhetne senki a felelősség alól.
Ha a mindenkori hatalom végre megtanulná ezt, akkor talán értelmes felnőttként kezelne minden állampolgárt. Az emberek pedig méltó államférfiként tisztelnének minden politikust. Maga lenne a tökély.
Tanulni igen hasznos dolog. Az országnak és lakosainak egyaránt. Mindenkinek, nem csak a kiválasztottaknak. Engedjük tanulni gyermekeinket, mi meg tanuljunk magunk, és mások hibájából is. Ne úgy, mint ez a kormány.
Boldog új évet kívánok minden igaz, gerinces, tisztességes, becsületes, jóakaratú embernek, ezen kívül kormányunk tagjainak és híveinek is!

menőmano 2012.12.30. 15:34:10

Bajnai Gordon az "új politikai csillag".

Támogassa Ön is! ha kérhetem. (már aki olvassa).
:)

lajos0 2012.12.30. 15:35:52

@dr kotász: "Bajnai mögött ugyanaz a gazdasági holdudvar áll ami az mszp mögött is állt és a Kádár rendszerből örököltünk"

Itt inkább nemzetközi pénzügyi szereplőkről van szó, de az igaz, hogy a kádár-rendszer bejáratott lakájait nem cserélték le azóta sem. Ezek már bizonyítottak az ország elárulása terén korábban is, így a nagy részük a politikai vagy gazdasági elithez tartozik ma is. Nem tetszettünk forradalmat csinálni, amit azóta is bánok.

SPYD3RM4N 2012.12.30. 15:37:25

@kerek négyszög: Magyarországon sajnos a full természetellenesség dívik. Én régóta mondom, hogy a magyarországi lakosság elég nagy része egész egyszerűen mentálisan sérült, beteg. Illetve gonosz, őrült. Illetve gyermek, nem érett. Nem-betegként, hazafiként, felelősségteljes felnőtt emberként minden nap kín az ilyen emberek "tömegszavazatai között élni", az ilyen full abnormális, erkölcstelen, beteg, gonosz, gyermeki lelkek által legitimált hatalmat elviselni. Amilyen hülye vagyok, még mindig ennek a szar népnek akarok jót...

2llkedő 2012.12.30. 15:37:54

@dr kotász: "Gordonnal az a gáz hogy a szarvaitól nem férne rá a glória a fejére..."

Milyen szarvakra gondolsz?

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.30. 15:38:34

Wass és Aczél

Azon túl, hogy kiváló a szóvicc, sajnos a tartalommal is egyet kell értenem. Már ameddig a kultúráról szól.

A többit most inkább nem értékelem.

SPYD3RM4N 2012.12.30. 15:42:53

@Tiborpapa: "Boldog új évet kívánok minden igaz, gerinces, tisztességes, becsületes, jóakaratú embernek, ezen kívül kormányunk tagjainak és híveinek is!"

Én kormányunk tagjainak és híveinek egyáltalán nem kívánok semmiféle boldogságot. Nem kenyerem a műmosolygás. Ezen kívül teljesen egyetértek az általad írtakkal.

lajos0 2012.12.30. 15:44:01

@dr kotász: "A Jobbik addig volt hiteles némileg amíg Kovács Dávidék nem léptek ki."

Ebben egyetértünk.

"Valójában Vona a fidesz segítésével puccsot csinált a jobbik vezetésében."

Szerintem akadt itt érdekeltebb segítség is, de nem zárok ki semmit.

menőmano 2012.12.30. 15:49:48

@dr kotász:

Hát! Nem értem konkrétan mire gondol?

De az biztos, hogy a Bajnainak alapitania kellett volna egy új pártot, persze időt nem pazarolva, még megteheti.

Már csak azért is, mert a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja - a nagy összefogásban - nem fogja tudni, hogy kit kellene támogatni a szavazatával.

S lesznek olyanok", kik a Bajnai árnyékában akarnak majd politikai célokat elérni.

Egy új párt élén, mint pártvezér kellene megszólítani tömegeket, a halott vidéken is. Hogy mindenkihez eljusson a hangja.
S aki nem csatlakozik MÖGÉ! az lemarad.
Szerintem.
?

Jolka40 2012.12.30. 15:54:15

"2006 október 23 a magyarok ünnepeltek.hiába a csúsztatás.békés polgárokat(időseket fiatalokat) vertek tömegével véresre politikai bátorítással."
Láttuk a TV-ben. A saját szemünkkel láttuk a "békés polgárokat".

ephart 2012.12.30. 15:57:22

@Jolka40:

nagyon buta.ne zavarjon hogy tömeges kártérítések voltak rendőröket ítéltek el.

lajos0 2012.12.30. 15:58:04

@DezInf: "Ennek ismeretében kétségeim vannak,ki is az MSZMP utódpártja ?"

Minden alakulat tele volt és van ügynökökkel. Ezért lett bohózat a rendszerváltás. A Raskó György féle nemzetközi ügynökökre meg ki emlékszik ma már honnan is jöttek.

2012.12.30. 16:03:14

@lajos0: "Szerintem akadt itt érdekeltebb segítség is, de nem zárok ki semmit. "

Igen, nem csak a fidesznek áll érdekében életben tartani egy csomó álproblémát, rasszizmus, revizionizmus, stb

reszeg tengeresz 2012.12.30. 16:03:20

@menőmano: van vizioja. Az van. Mas mar nincs is a libasnak.

bigthereal 2012.12.30. 16:04:54

mi bajod van Wass Alberttel, te szerencsétlen idióta?

lajos0 2012.12.30. 16:05:30

@félázsiai 2llkedő: "Azért egy teljes agymosáson átesett társadalmat nem egyszerű észhez téríteni. Szükségesek hozzá az élet pofonjai."

Hát annyit mosták az agyukat ide-oda évtizedek óta, hogy szerintem erre sok esély nincs is. Akkor térnének észhez, ha ezt az elitet elzavarnák, de ne feledjük itt a legnézettebb műsor a valóvilág volt, a legolvasottabb sajtótermék meg a blikk ( aminek Rogán Tóni még szobrot is avatott .-).

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 16:09:51

Van egy kis probléma kedves író.

Mégpedig az, hogy mi lenne ha a következő írásában le írná a véleményét, hogy miért is került ekkora többséggel hatalomra a fidesz. Adok egy kis támogatást. :). A hatalmat a választók adták ugyan, de a baloldal dilettáns kormányzása tette ezt lehetővé. Az emberek belefáradtak a vörös szekfűs húzásokba. Döntöttek mert tudták, hogy ez így nem jó. Tehát a leváltásáról ne a baloldal papoljon hisz pont miattuk lett ekkora a hatalma a fidesznek. Ezt a a baloldali irományt már ha irománynak lehet nevezni kicsit túl lő a célon. Ha én túl költekezek mert vannak igényeim és hirtelen egy nem várt kiadással szembesülök akkor hitelt kell felvennem. Ha elvesztem a munkám mert folyton kések akkor nem lesz jövedelmem és a hitelt sem tudom fizetni. Jön a bank és mindent visz. A feleségem elválik mert megöli a kapcsolatunkat a létbiztonság hiánya. Ki a hibás? A feleségem aki jobbra vágyik? A munkáltatóm mert így döntött? A bank mert viszi a házam? Nem kedves olvasók! Én vagyok a hibás mert felelőtlen voltam és ennek vannak következményei. Ami történt a választások alkalmával az egy racionális döntés volt a polgárság szempontjából. A hibát a talaj alatt kell keresni a gyökérnél.
Végezetül pedig egy gondolat: Késő bánat, eb gondolat. A múlt hatással van a jelenre. A múlt hibái miatt van ez. Akik hibáztak azoknak van joguk papolni de nem célszerű és főleg nem etikus dolog.

menőmano 2012.12.30. 16:10:09

- Van abban logika, hogy most lépett elő. Lesz regisztrációs kampány, minden korábban indul. Arra lehet számítani, hogy 2013-ban valószínűleg úgyis belép a „piacra” egymillió szavazó, érdemes tehát addigra odaérnie Bajnai Gordonnak is. "

nol.hu/belfold/be_kell_hatolni_a_ketharmadhoz

Vagyis) "Lakner Zoltán: be kell hatolni a kétharmadhoz"

Nos hát, azóta" picikét változott a helyzet. De ez egy tartalmas olvasmány.

lajos0 2012.12.30. 16:15:12

@menőmano:" hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni."

Ezt víziót kereste Róna Péter is elmondása szerint a Haza és Haladás anyagaiban, de nem sikerült megtalálnia. Az meg, hogy Róna azóta pária lett a szemükben, őket minősíti.

A legjobb az volt, amikor a magyar "közgazdászok" közölték, hogy Róna nem is szakember .-) Mert Békesi vagy Draskovics mondjuk az. Rónának azért van közgazdasági diplomája legalább, ami mondjuk Oszkó Péterről nem mondható el.

reszeg tengeresz 2012.12.30. 16:15:39

@menőmano: hat programja, es valodi valasza az nincs. Akkor marad a vizio.

menőmano 2012.12.30. 16:15:54

Némelyek totális butaságokat írogatnak. De mindegy.
:(

menőmano 2012.12.30. 16:20:01

@lajos0:

Ezt az ügyet hagyjuk. Mondjuk megérne egy szentmisét!
:)

Álljon már meg a gyalogmenet! Arról nem a Bajnai tehet, hogy azt sem tudták ott" az lmp-ben, hogy miről kellene/akarnak szavazni, dönteni.
S aztán némelyek részéről beindult a sarazás, miegyebek.

menőmano 2012.12.30. 16:23:10

@reszeg tengeresz:

Oszt? Akkor mi?van?! Majd lesz.
:)

reszeg tengeresz 2012.12.30. 16:23:43

@menőmano: ja, ez magyarorszagon igy szokott menni. :)

LHedvig 2012.12.30. 16:28:01

Nem, nincs elegendő erő az ellenzékben. Sem. Nem akarok én senkit megbántani, de ebben az országban csak a szájkarate működik. Léptünk előre valamit? Nem. A diákok elkezdtek mozgolódni. Melléjük állt az ellenzék? Nem. Úgy értve, hogy fizikailag nem. Szóban, persze. Csakhogy az nem ér semmit. A nagyfőnök mindenkit leugat még saját pártjában is. Akinek nem tetszik, el lehet menni. Büntetéseket oszt s sallereket azoknak, akik nem értenek egyet vele. Mi meg tűrjük. A birka nép. Mondok valamit. Blogolni én is tudok. Ilyen ellenzéket a miniszterelnök helyében én is kiröhögnék. Hatalom? Persze. Gyurcsánynak nem ez kellett? Vagyon? Naná. Gyurcsány is milliárdos. És akkor ennek a kormánynak van képe azt mondani, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból? Honnan tudják..., próbálták már? Tudják, hogy 200 forint 1 l tej? Vagy mennyi a kenyér ára? Szófosó szemét banda. 10 évvel kellene fiatalabbnak lennem és vezetném a tüntetést. Nem a Facebookon kell dumálni. Dehát... ez sokkal kényelmesebb, ugyebár. Ezt a témát már alaposabban mellé- és túlbeszélni nem lehet. Most már a tetteknek kell/ene következni. De arra várhatunk...

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 16:31:39

@menőmano: Mondjon egy érvet ami miatt joggal gondolhatná az ember, hogy csillag. Maximum hullócsillag mert amit tett az másra nem jó csak csodálkozásra mint mikor Augusztusban a leonidák zápora az égbolton. Szépnek ugyan szép de ez azért mégiscsak kevés. Főleg a Békés megyei libásoknak akiknek úszott mindenük a "Csillag" megtépázott fénye miatt.
Ha egy pici meteor eléri a föld légkörét az igen hamar elég. Nem marad csak a fénye az is csak igen rövid ideig. Az ön által megnevezett csillag is igen hamar kialudt a választások alkalmával :)

2012.12.30. 16:36:29

@LHedvig:

"A diákok elkezdtek mozgolódni. Melléjük állt az ellenzék? Nem. Úgy értve, hogy fizikailag nem. Szóban, persze. Csakhogy az nem ér semmit. "

A diákmozgalom szervezői teljesen elutasították az ellenzéket, nem kértek a melléjük állásból. Hála istennek...
Az írott véleménynek viszont nagy szerepe van a változásokban, pl a blogoknak is, ha inkább objektív és némileg szubjektív a tisztesség mértékével...

Ringlósztár 2012.12.30. 16:36:32

@dr kotász:
Lehet, hogy a hajdúbét csődjében volt Bajnainak szerepe, de az nem zavar, hogy az ódonkból orbán évente 300 milliárdot játszik át simicskának és nyergesnek?
Leszarom a hajdúbétet, mert Bajnai idejáben még nem viltak Horthy, Wass és Nyírő nevű közterületek.

menőmano 2012.12.30. 16:42:10

@reszeg tengeresz:

Olvasgassa a "Haza és Haladás blogot".

osztjónapot!

Kerek négyszög 2012.12.30. 16:44:49

"A diákok elkezdtek mozgolódni. Melléjük állt az ellenzék? Nem. Úgy értve, hogy fizikailag nem. Szóban, persze."

Ha jól emlékszem a diákok kifejezetten kérték az ellenzéket, hogy maradjanak távol. Ezt tiszteletben is tartották. Ez a baj?

Kerek négyszög 2012.12.30. 16:48:32

@Ringlósztár:

"Lehet, hogy a hajdúbét csődjében volt Bajnainak szerepe..."

Na, kezdődik a szellemi fogyatékosok Bajnaizása. Az ész megáll ettől a troll bandától.

"Ezúttal a Hír TV ellen nyert helyreigazítási pert jogerősen Bajnai Gordon.

Helyben hagyta az elsőfokú ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla és kimondta, hogy a Hír TV idén január 20-án valótlanságot közölt, amikor azt híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyűlési választásokra időzítve készített egy filmet.
Pesty László ellen rágalmazási eljárást indított a volt miniszterelnök. A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie. Bajnai titkárságának közleménye megjegyzi: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnainak a bíróság. Hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet ellen már ötször nyert helyreigazítási pert a volt miniszterelnök."

DezInf 2012.12.30. 16:50:44

ELŐRE AZ ORBÁNI ÚTON !!!!!!!!
(wazze valaki fusson má előre,nézze meg mekkora az a gödör)

menőmano 2012.12.30. 16:51:54

@Joe Black05:

Ugyan, ugyan! Árulja már el Nekem, hogy a választások óta eltelt időszakban, hány élet dőlt romba, hányan veszitették el vállalkozásaikat. és még hányan lesznek?
Sokan, nagyon sokan.
Nem kellene vélt vádaskodásokat írogatni.

Egyébként sem akart indulni a választásokon. Ezzel nem árultam el titkot.

Nem Én találtam ki, de tetszik. S jó.
:)

""A kezdet méltó az új politikai csillaghoz" - olvasható az "Orbán már vesztésre áll Bajnaival" című ismertetésben, amelynek szerzője, Lubos Palata, a lap közép-európai témákkal foglalkozó kommentátora úgy véli, hogy Bajnai visszatérésének dátuma - október 23-a, a forradalom napja - jól volt megválasztva."

hvg.hu/vilag/20121110_Cseh_lap_Bajnai_az_uj_politikai_csillag#rss

2012.12.30. 16:52:38

@Ringlósztár: "Lehet, hogy a hajdúbét csődjében volt Bajnainak szerepe, de az nem zavar, hogy az ódonkból orbán évente 300 milliárdot játszik át simicskának és nyergesnek?
Leszarom a hajdúbétet, mert Bajnai idejáben még nem viltak Horthy, Wass és Nyírő nevű közterületek. "

A Wass és Nyírő fóbia inkább gerjesztett kommunikációs taktika, persze van valóságalapja is némileg, de az nem ad okot arra a hisztériára amit keltettek körülöttük. József Attila is kacérkodott Gömbös Gyulával és az irredentizmussal, igaz hogy egzisztenciális okok miatt, de mégis...
És? Hisztizett ez miatt valaki? Senki? Volt szó arról hogy József Attila náci, revizionista stb? Ja és sok utca, tér van elnevezve róla, méltán. Nyírőnek is vannak jó írásai és Wassnak is.

A közpénzel való technikázgatásról meg nincsenek pontos adatok, de a Bajnai ebből a szempontból ugyanaz mint Orbán...

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 16:52:46

@kerek négyszög: A bűn akkor is bűn. Lehet itt jönni a bírósággal. A bíróság nem Isten. A bírók is emberek, tehát hibázhatnak is. A bíróság annak idején ki mondta, hogy Nagy Imre bűnös. Akkor ön szerint bűnös volt?

menőmano 2012.12.30. 16:55:10

@Joe Black05:

Elnézést! Lefelejtettem)

Támogassa Ön is!

kész. ennyyyyyi.
:)

kela-bá 2012.12.30. 16:56:17

Orbán nélküli Magyarország ? Jó lenne, ha politikus mentes Magyarország lenne, tisztességes emberekkel, munkával és jövedelemmel. Nem igaz ? BUÉK Mindenkinek !

menőmano 2012.12.30. 16:57:03

Az irigység, némelyek részéről, a totális irigység.
Hát! Ja! Az nagy úr tud lenni.
:)

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:00:03

@kela-bá: A torkánál ragadta meg a témát. Többet ér mint az egész komment ami olvasható a témában. B.U.É.K egy igaz tiszta Magyarországért pártállástól függetlenül.

bigthereal 2012.12.30. 17:00:11

@Ringlósztár: neked is, mi bajod van Wass Alberttel, okostojás?

tanulatlan vagy, esetleg opportunista?

bevetted, hogy antiszemita? vagy csak fújod a fősodor ballib szart?

Mariann19 2012.12.30. 17:02:10

@dr kotász: "Bajnai ugyanúgy nem való a parlamentbe, mint Orbán."
Annak érdekében, hogy ne sommás véleményt alkossak, Bajnai újbóli megjelenése a magyar politikai életben arra ösztönzött, hogy tanulmányozzam a Haza és Haladásban megjelenő írásokat és egyéb forrásokat.
Elsőként Bajnai stábjának a felkészültsége meggyőzőnek bizonyul, miután fiatal, profi - főként gazdasági szakemberekből áll. Ez az általuk is megjelent írásaikból derül ki.
A HH-ban megjelent cikkek, esszék kristálytiszta logikával, szinte matematikai pontossággal íródnak.
Túlzásoktól mentesen vázolják a jelenlegi helyzetet a realitások talaján. Ami nem jellemző a nálunk megjelenő, kritikai hangvételű elemzésekre, az a Bajnai hangvételnél meggyőző értékkel bír.
Ugyanis nemcsak a kritika szintjéig ér el az ország analízise, hanem felvázolja a kivezető utat is, és ez a valami.
Márpedig aki képes a helyzetfelismerésén túl a megoldást is megtalálni, az hiteles és elfogadható politikus.

menőmano 2012.12.30. 17:02:17

@reszeg tengeresz:

Voltak már itt igéretek. Nyilván a Bajnai Gordon felelőtlenül nem fog igérgetni.

Mert egy esetleges nyerés esetén kormányozni kell és jól. Amit már be is bizonyitott egy éve kormányzása idején.

Itt van egy kis olvasmány)

www.stop.hu/belfold/erdekes-olvasmany-a-fidesz-2010-es-igeretgyujtemenye/897812/

:)

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:04:05

@menőmano: Támogassa aki rá van szorulva. Nem támogatok én senkit. Sem a jobb oldalt sem a bal oldalt. Ha lesz egy tiszta erkölcsös és a népért dolgozó erő akkor azt majd támogatom. Addig meg agitálhat engem bárki.

reszeg tengeresz 2012.12.30. 17:07:59

@menőmano: hat A bajnai gordon aztan nem. O az igazmondo juhasz. O genetikailag keptelen hazudni mi? Felelmetes, hogy egyes emberek mit elhisznek...

mákos lecsó 2012.12.30. 17:08:04

@bigthereal:
Csak annyi baj van vele, hogy kétszeresen megkapta a vaskeresztet, azt meg nem pusziért adták a nácik.
Kapiska, díszmagyar?
Orbánt elzavarjuk a búsba, a sleppjével meg megetetjük amit főztek.

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:09:00

@menőmano: Mutasson egy alakulatot aki nem ígérgetett a 22 év során? Miért lenne ez másképp 2014 ben. :)

lajos0 2012.12.30. 17:10:01

@menőmano: "Arról nem a Bajnai tehet, hogy azt sem tudták ott" az lmp-ben, hogy miről kellene/akarnak szavazni, dönteni."

Hát csatlakozási szerződést küldtek nekik.

Inkább az az ijesztő, hogy majdnem támogatták. Ez esetben egyszerűbb lett volna, ha megszüntetik a pártot.

Az MSZP viszont már mint a jelentősebb erő, azt akarja, hogy Bajnaiék csatlakozzanak hozzájuk. Ha ide még önsorsrontásnak beveszik a DK-t, meg Kunczééket is, akkor viszont el is tűnt a már így is igencsak megtépázott újdonság nimbusza is.

mákos lecsó 2012.12.30. 17:11:02

@reszeg tengeresz:
Te is külföldről osztod az észt?
Valószínű, mert ékezet nélküli billentyűzeten gépelsz.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.30. 17:13:24

@mákos lecsó:

"A Vaskereszt eredetileg kifejezetten katonai kitüntetés volt, de volt példa rá, hogy katonai erényeket felmutató civil személyt tüntettek ki vele. "

Nem tömeggyilkosoknak osztották, hanem katonai, harctéri teljesítményért.

Azért kapta, mert meghiúsított egy partizán merényletet, a másodikat pedig azért, mert megmentett 130 katonát egy ellenséges gyűrűből.

reszeg tengeresz 2012.12.30. 17:14:16

@mákos lecsó: ti tényleg annyira hülyék vagytok, hogy szerintetek ez bármit is jelent? Félelmetes.

mákos lecsó 2012.12.30. 17:19:13

@reszeg tengeresz:
Van másik is, vagy megtanultál közben magyarul?

reszeg tengeresz 2012.12.30. 17:20:19

@mákos lecsó: szerinted van ennek barmi lenyege? A libsik libsik maradnak, tokmindegy hogy hivjuk oket.

mákos lecsó 2012.12.30. 17:23:26

@közlekedési bűnöző:
Náci volt oszt jó napot.
"A román Néptörvényszék 1946 tavaszán Wass Albertet távollétében halálra ítélte háborús bűnökért és gyilkosságért. Azzal vádolták, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatoknak parancsba adta egy ortodox pap családjának és néhány románnak, a helyi zsidó kereskedőnek és családjának, valamint az ortodox román pópának és annak magyar szolgálójának a kivégzését."

márta)) 2012.12.30. 17:26:48

Segitek)

"Az LMP kongresszusa a hétvégén döntött arról, hogy a párt nem csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz, de felhatalmazást adott arra, hogy képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés más formáiról.

Bajnai Gordon a televíziós interjúban ezzel kapcsolatban elmondta: számára nem egyértelmű az LMP döntése, mivel a pártot nem csatlakozásra kérték fel, hanem arra, hogy tárgyaljanak a csatlakozásról. "

www.hirado.hu/Hirek/2012/11/19/20/Bajnai_mozgalma_tavasszal_targyal_mas_ellenzeki_partokkal.aspx

"Bajnai nem csalódott

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, "minden értetlensége ellenére" nem csalódott az LMP döntése miatt, szerinte a kongresszus színvonalas elvi vita után határozott, és a történtek azt mutatják, hogy van gerincük a győzteseknek és a veszteseknek is.

Arra a felvetésre, hogy a csatlakozást ellenzők nagyrészt épp az ő személyével magyarázták elutasításukat, Bajnai Gordon úgy reagált: álvitának tartja ezt, mert nem azt kérték az LMP-től, hogy álljanak be mögé, hanem azt, hogy álljanak a három alapító - az általa vezetett egyesület, a Milla és a Magyar Szolidaritás Mozgalom - mellé. Arról, hogy ki milyen szerepet tölt be, jövő nyáron érdemes beszélni - mondta. "

Nem is értem?! Mit nem lehet ezen érteni, vagy megérteni.

mákos lecsó 2012.12.30. 17:28:06

@reszeg tengeresz:
Most már csak azt nem értem, hogy mi köze az ékezetes betűk nélküli billentyűzetnek a libsikhez.
Ők találták fel?

babo81 2012.12.30. 17:28:31

@dr kotász: Totálisan egyetértek veled! Az egyik tizenkilenc... Kisöpörni mind,mert ezeknek egy céljuk van,mégpedig az,hogy megtömjék a saját és a talpnyalóik zsebét! Minden forint amit felmarékolnak azért mi dolgoztunk és dolgozunk meg!!!

márta)) 2012.12.30. 17:29:25

Magyarul) Azt sem tudták? miről kellene dönteni.

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:30:06

@mákos lecsó: Mert Antonescu Marshall nem volt náci?! Mégis utcákat neveznek el róla. A román kommunsta hatalom meg aztán annyira objektíven közelítette meg a dolgot hogy csak na. A románok számára ki nem bűnös aki magyar?

reszeg tengeresz 2012.12.30. 17:33:18

@mákos lecsó: semmi kozuk nincs. 2 kulon dologrol beszeltem.
1. lenyegtelen, hogy ekezettel irok vagy anelkul
2. dogoljenek meg a libas libsik

Ennyi.

lajos0 2012.12.30. 17:34:32

@Ringlósztár: "Lehet, hogy a hajdúbét csődjében volt Bajnainak szerepe, de az nem zavar, hogy az ódonkból orbán évente 300 milliárdot játszik át simicskának és nyergesnek?"

Szerintem nem volt benne különösebb szerepe, de a Wallis ( amely a rossz nyelvek szerint KGB-s gyökerekkel bír) amúgy is cégek felszámolásával és széthordásával foglalatoskodott. Azért beszédes, hogy Orbán a szintén Wallis- vezér Gansperger Gyulára bízta az APV rt.-t az első kormányzása alatt.

kis adalék:

"A személy pedig, akire fentebb már utalást tettünk, a Fideszhez ezer szállal kötődő Gansperger Gyula, aki a Hajdú-Bét és a Wallis egyik magas beosztású vezetője volt akkor, amikor a fent vázolt események zajlottak. Sőt, Gansperger személyesen írta alá a Hajdú-Bét székhelyáthelyezési kérelmét. A rossz nyelvek szerint ezen áthelyezés révén nyert annyi időt a cég, hogy azalatt kézen-közön eltüntethették a cégvagyont. Az áthelyezés után kezdeményezett felszámolási eljárást önmaga ellen a Hajdú-Bét. Mindennek az a jelentőssége, hogy ugyan a libatartók már korábban kérték a felszámolást, de eredménytelenül. Ha az ő kezdeményezésükre számolják fel a céget, akkor elsőként az ő igényeiket kellett volna kielégíteni, így azonban a sor végére kerültek. Ebben a gyalázatos eljárásban segédkezett a fideszes kötődésű Gansperger Gyula, aki a Fidesz-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. vezére is volt, egészen 2001-ben bekövetkezett lemondásáig."

Sajnálhatja a haladó baloldal, hogy szerintük a liba-ügy nem is volt, mert most a fidesz nyakába is varrhatnák.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.30. 17:35:03

Grécy országa már eljött egyszer, nem véletlenül szavaztam Orbánékra, nyilván a többiek sem.

Vitéz László 2012.12.30. 17:36:23

@Anti Anyag: orbán doktor pártyára szavaztál???

a fidesmafiára?

2 706 292 birka...

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.30. 17:36:28

@mákos lecsó:

Náci volt oszt jó napot.

Ja, mert az ATV aszonta, mi :-)

"A román Néptörvényszék 1946 tavaszán Wass Albertet távollétében halálra ítélte háborús bűnökért és gyilkosságért. Azzal vádolták, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatoknak parancsba adta egy ortodox pap családjának és néhány románnak, a helyi zsidó kereskedőnek és családjának, valamint az ortodox román pópának és annak magyar szolgálójának a kivégzését."

USA meg évtizedeken keresztül nem adta ki Romániának, mert tisztában volt vele, hogy mennyit ér a román Néptörvényszék ítélete.

De csak kajáld a hülyeséget, ne zavarjon!

mákos lecsó 2012.12.30. 17:37:06

@Joe Black05:
Még a végén bebizonyítjátok, hogy ha kap még egy vaskeresztet, megnyeri nekünk a háborút.
"ki nem bűnös aki magyar?"
Mit csodálkozol ezen?
A fajtátok tartott ki az utolsó leheletéig a nácik mellett.
Tán elvárod, hogy dicsérjenek érte?
Hányingert kiváltó népség vagytok.

menőmano 2012.12.30. 17:38:48

Pontositok)

Ott az LMP-ben felszinre kerültek e belső ellentétek, feszültségek.
Aztán meg a kifelé kiabálás, sivalkodás.

Egyébként az illyyen csatlakozás, feszettfejszenyele (lenne) egy fabatkát sem (érne). Szerintem.
A Bajnai Gordonnak, vagyis az E14-nek, nem "koloncokra" lesz szüksége, hanem olyan politikai erőre, mellyel megvan a közös cél, a program, hogy mást most ne emlitsek.
Szerintem. Ott a pont.
:)

menőmano 2012.12.30. 17:40:23

Szóval. némelyek picike tévedésben vannak.

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:41:37

@mákos lecsó: Nem mindenki képes arra, hogy 72 óra alatt átlépjen az antant oldalára. A románok ezt megcsinálták. Tudja hogy hívják ezt? Köpönyegforgatás. Mi legalább hűségesek voltunk. A hűség erény a köpönyegforgatás pedig gusztustalan.

lajos0 2012.12.30. 17:43:40

@Mariann19: "Ugyanis nemcsak a kritika szintjéig ér el az ország analízise, hanem felvázolja a kivezető utat is, és ez a valami.
Márpedig aki képes a helyzetfelismerésén túl a megoldást is megtalálni, az hiteles és elfogadható politikus."

Buék kedves Mariann !

No erre mondta Róna, hogy ő ezt nem találta meg bennük. A helyzetet akkor lehetne ismerni, ha legalább egy vagyonleltára lenne az államnak. Ezt a rendszerváltás óta sem sikerült elkészíteni, ami sokat segített a vagyonunk szétlopásában.

Róna véleménye szerint a HH anyagaiban továbbra is az a mítosz köszön csupán vissza, hogy majd a beáramló külföldi tőke az olcsó magyar munkaerővel karöltve kirántja az országot a gigantikus adóssághegy alól. Ezt a várakozást az élet már többször megcáfolta konjunktúra idején is, nemhogy az ilyen válságból válságba tántorgás idején.

Hátha az amerikai fiscal cliff következményei majd észre térítik azokat a naív optimistákat, akik ebben még hisznek.

kivisziat 2012.12.30. 17:44:54

Ahányszor rázendít ez a kórus
Minden kételyem elillan füstként
Meglehet zárlatos a másik pólus
Mágnesként kezd mégis vonzani tüstént

Szalmonella 2012.12.30. 17:45:41

@lajos0: Azért Oszkó Péter elég jó pénzügyminiszter volt. Meg a gaz multi Deloitte könyvvizsgáló céget is elég jól elvezette, annak ellenére, hogy szerinted nincs közgazdasági diplomája. Az adószakértőit azért elfogadod?

menőmano 2012.12.30. 17:47:21

Hát! ez jó. De inkább röhejes.
:))

Na megyek a dolgomra.

osztjónapot! kész. ennyyyi!

:))))

Joe Black05 (törölt) 2012.12.30. 17:49:06

@mákos lecsó: Más nemzetek ócsárolása nem az én tisztem. Meghagyom eme nemes feladatot a butáknak.

lajos0 2012.12.30. 17:58:07

@Joe Black05: Részemről én nem voltam hűséges, lévén pár évtizeddel később születtem. Így Kertész náci agymenését sem vettem különösebben magamra, legyen az a náci Bartus meg az ő ügye.

Viszont kik is harcoltak Hitler ellen: az az USA, ahol ezzel egy időben széleskörű társadalmi kampány folyt a fogyatékosok kasztrálásáért, és ahol ekkoriban még a négereket állatnak tekintette a WASP többség. Az indiánokat eddigre sikerült kiirtani, úgyhogy velük már nem volt gond. A pentagonban a mai napig meg lehet mondani, hol voltak a négereknek WC-k és a fehéreknek.

Aztán ott volt a feketeöves antiszemita Churchill Angliája.

Esetleg a saját népét ipari módszerekkel irtó Sztálin.

Bármennyire is szokatlan de nem volt ez egy egyértelmű manicheus háború, ahol a jó szövetségesek harcoltak volna a gonosz erőkkel.

kela-bá 2012.12.30. 18:03:36

@Joe Black05: B.U.É.K. !
Kösz.,hogy reagált a bejegyzésemre. Szerintem kár "marni" egymást. Az ilyen, meg olyan oldal marhaság, mondta minap egy gazdag magyar vállalkozó. A "elitnek" össze kellene fogni az ország érdekében. A mi kis hazánk egy csepp a tengerben, mondom én. (Amerika is gondban van.)

Segíteni kellene egymásnak, örülni a másik sikerének, úgy ahogy örültünk az idén a sportolóink kitűnő eredményeinek . Csak-hát a pénz... No ebből a lakosság többségének nem jut elég. Miért is ?

Azt írják, hogy a nyolcvanas évek elejétől napjainkig 242 milliárd dollár "ment" az adóparadicsomokba. (hetek.hu 2012.07.27-i archív.) Aztán a rendszerváltáskori 20 milliárd dollár államadósság most 140-t kóstál. Kit érdekel ez ?
No, de készüljünk az óév búcsúztatóra :B.U.É.K. !

A szomszédom mondta : "addig nincs túl nagy baj amíg a szemetes konténerek túlcsordulnak két szállítás között."
Azért jó lenne,ha nem lenne szemét-ség !
Reménykedjünk:
www.tudatraebresztes.blog.hu

Utóirat: Magyar pezsgők a legjobbak, még az is amelyiken orosz felirat van , mert az is itthon " termett"! Egészségünkre !

hegyilány 2012.12.30. 18:07:00

A második Orbán-kormány utolsó teljes éve következik."

Na.Ja. Az elszegényedési folyamatnak nincs nem lesz vége jövőre sem.
Tovább nyilik az a bizonyos társadalmi olló.
A nemzeti trafiktörvénnyel, további kiskereskedők, kényszervállalkozók fognak csődbe menni. Mert nekik a kiesett jövedelem is nagyon sokat számit.
Hogy csak ennyit írjak.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.12.30. 18:09:49

Látmo Gréczyzsolt, most jól kiadtad magadból, nem is szabad benntartani, mert akkor begyulladhat.
Kijött minden, jó ki simicskázás, szélsőjobbozás, a fidesz összemosása a jobbikkal. És adtál a klerikális reakciónak is:

"Csak éppen nem olyan országban akarok élni, ahol kilométeres sor kígyózik egy tál ételért, ahol a katolikus egyház egyre gazdagabb, miközben egyre több a szegény. "
Ó az a fenenagy gyurcsányis-medgyesis-bajnais-szocis szociális érzékenység! A katolikusok szopatása helyett inkább cselekedjél: add oda egyhavi bevételedet a szegényeknek.Kurátora vagyok egy gyermekvédelmi alapítványnak. Megadjam a számlaszámát?

dadddd 2012.12.30. 18:10:42

Zsolti - a vén szekus - tudja, mi volt az igazság Wass Alberttel kapcsolatban, mert feltétlenül megbízik a Ceaușescu-rendszer kommunikációjában.

centenárium 2012.12.30. 18:16:06

Nem hagyjuk,hogy egy ballib zsidó-posztkomcsi
uralom telepedjen az országra.
Minden eszközzel kiállunk a jelenlegi kormányért.

lajos0 2012.12.30. 18:18:18

@Szalmonella: "Azért Oszkó Péter elég jó pénzügyminiszter volt."

Azok a nemzetközi összehasonlítások, amelyeket ezt megítélendő citálni szoktak ( Matolcsy csak a 19.), oszkónak sem adtal jobb helyezést, sőt a gazdasásgi teljesítményét még Matolcsy is meghaladta. Persze lehet, hogy ezeket hülyék írják valójában, de a Lajtán túl.

"Meg a gaz multi Deloitte könyvvizsgáló céget is elég jól elvezette, annak ellenére, hogy szerinted nincs közgazdasági diplomája."

Melyiket is, jah amelyik a postabank mérlegeit hamisította :-) És amelyik elleni perben az állam véletlenül elfelejtette beterjeszteni a bizonyítékait véletlenül ? Gratulálok hozzá neki.

"Az adószakértőit azért elfogadod?"

Azt mindenképpen, nem kevés kreativitást mutatott fel eme területen. A másik nagy gazdasági szakembert, Kóka doktort idézném ennek kapcsán: "Ismerünk minden apró trükköt".

hegyilány 2012.12.30. 18:19:19

Nyugi, nyugi! Majd az idő eldönti.

hegyilány 2012.12.30. 18:24:23

privatbankar.hu/makro/matolcsy-gyorgy-az-egyszemelyes-torvenygyar-253816

Csak az a nagy probléma, hogy a fránya gazdaság mégsem akar működni.

Ó Év vagy Új Év . tök mindegy.

csikarcsi 2012.12.30. 18:28:07

@Dirty Harry: Hát ezen röhögnöm kell! Átadta? Nem választotta meg az ország, s ezen úgy megsértődött, hogy 8 évig jóformán nem is lehetett látni a parlamentben.Miről beszélsz?

Mariann19 2012.12.30. 18:32:57

@lajos0: " ha legalább vagyonleltára lenne az államnak."
Az egészen biztos, hogy a rendszerváltás előtti utolsó évben a Záró Mérlegek összesítése után nagyon pontos vagyonkimutatás létezett. Miután igen csekély számú - az állam kezében lévő - vagyonról van szó jelenleg, nem jelentene nagy munkát annak meghatározása, hogy mekkorára zsugorodott az állami vagyon, természetesen folyó áron és a megfelelő korrekciókkal helyesbítve.
Róna Péter hipotézise a beáramló külföldi tőkéről utópia, legalábbis középtávon.
Az egyik ok, a külgazdasági okok miatti kivárás, különösen az eu-t illetően. Elemzők szerint az eu-s válság csillapodása nagyban függ az olasz bel-és gazdaság alakulásától, emiatt a befektetők kivárnak a helyzet tisztulásáig.
A hazánkba netán befektetni kívánókat két dolog riszthatja el. Rendhagyóak a kormányzati döntések, emiatt a kiszámíthatóság, ebből következően a befektetés megtérülése is bizonytalan.
A másik a szakképzett munkaerő hiánya lehet a külföldi munkavállalás miatt. Kezdetben hazánk vonzó terület volt ilyen tekintetben a környező országokhoz viszonyítva, ma már megváltozott ez az előnyünk.
Az a befektető, aki mégis rászánná magát erre a lépésre, külföldi piacokkal kell, hogy rendelkezzen, miután a belföldi fogyasztás szintje nem reményteljes.
Kedves LajosO! Őszintén kívánok nagyon boldog újévet Neked!

ob.szerver 2012.12.30. 18:35:00

@Joe Black05:

"Ami történt a választások alkalmával az egy racionális döntés volt a polgárság szempontjából."

A választások óta semmi váratlan nem történt, amit ne lehetett volna előre tudni. Akinek volt egy kis esze, azt nem lepte meg ami azóta történt: dilettáns kormányzás, a demokrácia kiüresítése, állami szintre emelt korrupció, gazdasági ámokfutás. Vagyis mindaz, amiből az első orbánrendszer alatt már ízelítőt kaptunk, csak 2/3 hiányában kevesebb hatékonysággal. Racionálisan erre a rezsimre legfeljebb annak párszázezer kedvezményezettje szavazott, mindenki más csak amnéziából tudatlanságból, hiszékenységből és ostobaságból.

Lilla50 2012.12.30. 18:38:09

azóta sem a parlament hozza a törvényeket-- csak formálisan!

Anti Anyag (törölt) 2012.12.30. 18:39:35

@Vitéz László: Persze haver, dehogy is te lennél a birka, akinek jó, ha elverik az ellenzéket, megfelel a mérhetetlen korrupció, legfeljebb az IMF kölcsönért béget egy sort.

Rozsomák2012 2012.12.30. 18:47:22

@profilo: 12.56.34 meg az Antal és mindazk akik szétverték a gép és vegyipart,termelőszövetkezeteket, élelmiszeripart és az egyik legnagyobb gondjuk az utcák átnevezése volt!!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.30. 19:02:20

"Muszáj ezt a kérdést feltenni, és még mielőtt a fideszes bérkommentelők megjelennek, hogy elhúzhatok, és mindenki más is, akinek ez nem tetszik, előre jelzem: magyar vagyok."
Zsóti, B+! Bérkommentelők??? Tényleg? Muszáj matt részegen írni? :P

Rozsomák2012 2012.12.30. 19:09:37

@lajos0: miért is kerültek volna a hitelezői lista elejére a felszámolást kérők??Ez egy nagy hülyeség! Ha ilyesmit leír valaki ismernie kellene a felszámolásról szóló törvényt t.i. hogyan is sorolják be a hitelezőket! Na így keletkeznek a hülye legendák,szóbeszédek, amin azután jót lehet elménckedni és mindenféle rossz következtetést levonni.

kzoltana 2012.12.30. 19:15:11

Egyébként meg félnek Kósa Lajosék. Nem lesz Város Bálja Debrecenben.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3596_szegyellik_a_rongyrazast

lajos0 2012.12.30. 19:41:09

@Mariann19: "Róna Péter hipotézise a beáramló külföldi tőkéről utópia, legalábbis középtávon. "

Ez nem Róna víziója, hanem ő ezt tudta kiolvasni a haza és haladás szakanyagaiból. Ő szintén egy többszörösen tévesnek bizonyuló hipotézisnek tartja.

"A másik a szakképzett munkaerő hiánya lehet a külföldi munkavállalás miatt. Kezdetben hazánk vonzó terület volt ilyen tekintetben a környező országokhoz viszonyítva, ma már megváltozott ez az előnyünk."

Sok oka van még. De nálunk minimális hozzáadott érték jellemezte az exportot mindig is. Tehát tulajdonképpen folyik itt termelés, de mi csak a telket adjuk hozzá. Erről is sokat írt Róna, mint az egyik fő bajunkról.

Boldog új évet neked is.

Egy igaz ember 2012.12.30. 19:54:25

Zsoltikám, kezdjük az alapoktól: megvan az idolod szakdolgozata?

Egy igaz ember 2012.12.30. 19:58:22

Amúgy meg gratulálok: a cikk hangvétele vetekszik Fehér Klára negyvenes évek végén írt Szabad Nép cikkeivel :-)

lajos0 2012.12.30. 20:04:50

@ob.szerver: "dilettáns kormányzás, a demokrácia kiüresítése, állami szintre emelt korrupció, gazdasági ámokfutás. Vagyis mindaz, amiből az első orbánrendszer alatt már ízelítőt kaptunk"

És amiből az utána következő években is nagy kanállal jól lakhattunk. Ezen a demokrácián meg sok kiüresíteni való nem volt, hiszen mindig is kongott az ürességtől.

tiborc2008 2012.12.30. 20:22:19

Amíg a szervezett bűnözés működteti az államot saját hasznára - és ennek megváltozására minimális remény sincs - addig teljesen mindegy, hogy melyik nyomorult párt vagy személy vezeti ezt a szerencsétlen kifosztott országot.

Az igazi sztrovacsek 2012.12.30. 20:30:48

@kzoltana:
Háááááát...
Hogy is mondjam....
Érdekes.
Ilyen apró jelek számomra többet jelentenek a Századvég "közvélemény" kutatási eredményeinél.
Egyébként a "rongyrázással" semmi baj nem volna, ha lenne némi kultúrája.
Első - na jó, második - kézből úgy hallottam, az USA-ban pl. a milliárdosok kiutálják a klubból azt, aki nem jótékonykodik. Ott elvárás, íratlan szabály, ki nem mondott "törvény", hogy a milliárdosnak támogatni kell valamelyik árvaházat, alapítványt, segély szervezetet, stb.
Majd ha itt is így lesz, talán Kósáék is nyugodt lélekkel tartják meg a báljukat.
Vajon megérjük még, hogy így lesz?

lajos0 2012.12.30. 20:33:18

@Rozsomák2012: "meg az Antal és mindazk akik szétverték a gép és vegyipart,termelőszövetkezeteket, élelmiszeripart és az egyik legnagyobb gondjuk az utcák átnevezése volt!!"

Hát a spontán privatizációs nagy lopás 87-ben kezdődött. A nyereséges ágazatok szétverése is a privatizációs haditerv része volt, hisz így lehetett ingyen megszerezni a legnagyobb vagyonelelmeket. Ráadásul a "mindazok" körében nem elenyésző a baloldali potentátok száma sem, megkockáztatnám vitték a prímet ( meg a vagyont).

lajos0 2012.12.30. 20:39:28

@Rozsomák2012: "Ha ilyesmit leír valaki ismernie kellene a felszámolásról szóló törvényt t.i. hogyan is sorolják be a hitelezőket!"

Idéztem, és a jelzálogjog például csakugyan előzte volna őket.

Viszont illik ismerni a felszámolás, a csődeljárás meg a végelszámolás közti különbséget is. Csakugyan mindegy lett volna, hogy a hitelezők kérelmére indul egy eljárás, vagy a cég kéri maga ellen ? Ebben is lehet hinni, jogi végzettség nélkül talán nem is oly nehéz.

lajos0 2012.12.30. 20:43:13

@Az igazi sztrovacsek: "Egyébként a "rongyrázással" semmi baj nem volna, ha lenne némi kultúrája."

Szerintem akkor is lenne vele baj, de ennek tényleg nehéz a mi tájékunkon kulturális alapot találni.

"Első - na jó, második - kézből úgy hallottam, az USA-ban pl. a milliárdosok kiutálják a klubból azt, aki nem jótékonykodik. "

Ez kicsit összeesküvés-elmélet szagú, de nálunk is így volt kicsiben. Ezért ültették le Stadlert, Klapkát meg ezért nem .-)

Void Bunkoid 2012.12.30. 20:49:10

@HUNaDiCanioBazsi: a rendőrség rázavarása a tüntetőkre alapvetően egy olyan dolog, hogy ja, tényleg voltak kegyetlenkedő rendőrök, meg voltak olyan emberek, akik nem is tüntettek, csak éppen arra jártak, oszt' mégis kaptak egy tockost a gumibottal, de igazából ezek az emberek minek járkáltak arra? Unatkozó katasztrófaturisták?

Igazából a legtöbb "ártatlanul megvert járókelő" mind felnőtt, épeszű ember volt, aki mind nagyon jól tudhatta volna, hogy ha odamegyek egy zavargás kellős közepébe, ráadásul az első sorba, akkor a legnagyobb valószínűséggel megvernek a rendőrök. Miért nem kerülték el a helyszín nagy ívben, ha semmi közük nem volt a dologhoz?

Azonkívül szerintem azok a körúton/tévészékház környékén lakó vagy üzletet üzemeltető magyar állampolgárok, akik semmiféle pártkötődéssel nem rendelkeztek az MSZP irányába, sőt még lehet ellenezték is a dolgot, ennek ellenére valakik mégiscsak felborították és felgyújtották az autójukat/szanaszét b*szták-kifosztották a boltjuk kirakatát - szerintem ők igencsak üdvözölték a rendőri brutalitást :P

Az igazi sztrovacsek 2012.12.30. 20:51:59

"Felismeri-e az ellenzék, hogy nincs hova hátrálni?"

Félek, hogy nem. Egyeztetnek, tárgyalnak, "töketlenkednek".
Táptalajt biztosítanak a kommunikációs vereséghez. A FIDESZ minden részeredményről el fogja mondani, hogy miért NEM jó. És ők karakter gyilkolásban nagyon jók. Az összefogásnak elég lenne kimerülnie abban, hogy együtt és egyhangúan, a nap minden órájában, minden lehetséges és lehetetlen helyen kritizálni kellene a FIDESZ-t.
A többi ráér azután is, ha megnyerték a választást. 2010 fényesen bebizonyította, hogy a magyar társadalom nincs megérve a programok mentén való politizálásra.
Ha a FIDESZ csak a töredékét nyilvánosságra hozza a választások előtt annak amit eddig csinált, be sem kerül a parlamentbe. A saját fegyverükkel kellene megverni őket, mert az egyeztetések alkalmával felmerült legkisebb nézeteltérés úgy fog megjelenni a médiában, hogy veszekednek.
Ez az ország a populizmusra vevő, oszt jó napot.
Remélem tévedek.

menőmano 2012.12.30. 21:13:22

"Legyetek békések, de elszántak! Mondjátok el mindenkinek, hogy újra van remény. Mondjátok el, hogy vissza akarjuk kapni a hazánkat: a törekvő és gyarapodó országot.
Amely szerethető, és ahol bízhatunk egymásban. A hazát, ahol a józan ész az úr, és a valódi problémákra érthető válaszok vannak.
Ahol a teljesítmény jutalma, a megérdemelt biztonság.
Ahol nem az acsarkodásból épül politika, hanem a kölcsönös tiszteletből. "

**********

Üzenjük meg tehát együtt: Bennünk többé nem kelthet félelmet senki! És üzenjük meg azt is: Magyarországon nem kell többé félnie senkinek! Mert, így együtt már hangosabbak vagyunk a gyűlölet minden szavánál és együtt erősebbek vagyunk már a gyűlölet minden tetténél.

Magyarok vagyunk, megvédjük egymást és nem félünk!"

Tiszta szavak, egyszerű gondolatok, mindenki számára érhető mondatok.

Gondolom, ismerős? honnan/kitől jött az üzenet?

Nem félünk". osztjónapot!

:)

lajos0 2012.12.30. 21:18:15

@Az igazi sztrovacsek: "Ez az ország a populizmusra vevő, oszt jó napot.
Remélem tévedek."

Sajnos nem tévedsz. Itt mindig ezzel lehetett igazán választást nyerni. Az ellentétére, az elitizmusra egy demokráciában nehéz példákat találni, bár azért más egy norvég, vagy egy svájci populista, mint egy hazai.

De mondjuk Kínában is az elitizmus honos inkább, vitatható alapokon persze.

A Fidesz megérdemelné a leváltást, csak a magát "demokratikus"-nak nevező ellenzék nem minőségi csere. ( Persze itt is lehet variálni, mert van olyan demokratikus erő, aki az őt demokratikusnak tartó másik erőt viszont nem tartja demokratikusnak). Ferencék például azért alapították a DK-t, mert az MSZP nem volt elég demokratikus. A millás Juhász meg például Szanyinak és Vadainak mondta, hogy rájuk nem lenne érdemes lecserélni a Fideszt. Az egyelőre még aktuális LMP-s álláspont szerint ezek a "demokraták" az elmúlt 20 évért mind nagyban felelősek.

Viszont azt még egyiktől sem hallottam, hogy a zsarnok diktátor leváltása érdekében, én akár hátralépnék egyet a bödöntől, és nem kívánnám kompromittálni lejáratódott ( ha úgy jobban tetszik neki megkaraktergyilkolt) személyemmel a többieket.

Ha az első szempont Orbán leváltása, akkor felelőtlenség egy olyan koalíciót összehozni, amelyik összetételében garantálja hamarosan elkövetkező újabb 2/3-os visszatérését, lásd Szlovákia és Radicova példáját.

lajos0 2012.12.30. 21:22:25

@menőmano: "Gondolom, ismerős? honnan/kitől jött az üzenet?"

Tippelek, Németh Sándor ?

ephart 2012.12.30. 21:25:11

@Void Bunkoid:

ostobánszki. 2006 okt 23 Ünnep volt a magyaroknak.micsoda pofátlanok hogy kimentek az utcákra.na elmész te az a...

2012.12.30. 21:27:18

@menőmano:

Ez csak duma. A milla 100 ezres nagyságrendű tüntetése bágyadt szellő ahhoz képest amit pár ezer diák csinált. Ennek is megvan a miértje. Leginkább az hogy a milla is valami ellen tüntet, megoszt, konfrontációt keres és uszít. A résztvevők pedig passzívak, már-már a végletekig passzívak.

Ezzel szemben a hallgatók, diákok valamiért tüntetnek, minden egyes résztvevő aktív és tudja mit csinál, a beszédek nem ilyen kiüresedett közhelyekből állnak mint amit bemásoltál.

lajos0 2012.12.30. 21:27:35

@Void Bunkoid: "ennek ellenére valakik mégiscsak felborították és felgyújtották az autójukat/szanaszét b*szták-kifosztották a boltjuk kirakatát - szerintem ők igencsak üdvözölték a rendőri brutalitást :P"

Morvai Krisztina például nekem nem úgy tűnt, pedig a családi autó a székház előtt maradt, ha jól tudom :-). Persze sokan vagyunk, és sokfélék.

2012.12.30. 21:27:58

@lajos0:

"Tippelek, Németh Sándor ? "

:DDD

LHedvig 2012.12.30. 21:30:06

@dr kotász: Igen, tulajdonképpen hála istennek. Azonban az írott szó kevés, tettekkel is alá kell támasztani. Írhatunk bármit, ha nem moccanunk mellé...

lajos0 2012.12.30. 21:36:12

@menőmano: "Mondjátok el, hogy vissza akarjuk kapni a hazánkat: a törekvő és gyarapodó országot."

Ez mégsem lehetett Sándorunk, mert ezt az országot csak széthordták a rendszerváltás óta, inkább valami svájci illetőségre gyanakszom most, aki valahonnan ide tévedt. Langyos ?

menőmano 2012.12.30. 21:49:45

@lajos0:

Én nem kértem, hogy tippelni kell. Ugye? hogy nem?

hazaeshaladas.blog.hu/2012/10

:)

menőmano 2012.12.30. 21:54:34

@dr kotász:

Tényleg? Hát! Ha Önnek nem tetszik, akkor nem kell olvasni.
Én nem kértem, s nem is fogom kérni, de kényszeriteni sem.

2012.12.30. 22:15:15

@menőmano: Külön megköszönöm, ha nem kényszerít kedves Ms Menő :)

lajos0 2012.12.30. 22:15:17

@menőmano: Nem.Igen. Nem :-)

Csak ezek a nyilvános fórumok olyanok, hogy néha tippelni szoktunk rajtuk. Én például néha szoktam, akkor is ha nem kérik. De annyira nem lőttem mellé azért, csak nem találtam el elsőre :-)

antipityinger 2012.12.30. 22:20:21

Kedves grecyzsoltika! Ez a legmagasabb röptü iräs amit valaha olvastam, a nagyszerü hozzäszoläsokrol nem is beszelve! Szegyellem, hogy egy olyan orszägban kell elnem ahol ennyi agymosott balos barom van, szörnyü! Egyebkent ne is remenykedjetek balos testvereim mivel 2014-ben is Orbän fog gyözni!!!!

menőmano 2012.12.30. 22:27:55

@lajos0:

Na! És?! Látja? Legalább tud örülni.

Az Ön személyében egy boldog ember már biztosan van ebben az országban.
ennnyyi.

menőmano 2012.12.30. 22:30:59

@dr kotász:

Ms Menő :) "

Válogassa meg a szavait. Ha kérhetem.

menőmano 2012.12.30. 22:35:26

Nincs ebben semmi különös, s nincs ezzel semmi probléma) Nem kedvelnek itt" és más blogon sem.
De engem már nem érdekel, mert a magyar társadalom többsége illyyen, kirekesztő, utálkozó.
:(

menőmano 2012.12.30. 22:52:43

"Hópihécske száll az égen,
Kis csengettyű szolal szépen.
Az angyalok ma táncra kelnek,
Gyertyafényben énekelnek,
Mosolyogva mondják nektek:
BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET! "

:)

kela-bá 2012.12.30. 22:56:40

Későre jár, holnap kemény napunk lesz, lazítsunk: www.logoszvilag.hu B.U.É.K. !

Szúrófény 2012.12.31. 04:03:20

@Mariann19:
Abszurd mese:
Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995

Az igazi sztrovacsek 2012.12.31. 07:42:46

@antipityinger:
"Szegyellem, hogy egy olyan orszägban kell elnem ahol ennyi agymosott balos barom van, szörnyü!"

Aztán melyik ez az orszÁg?
Nem azért kérdezem mert érdekel, hanem azért, mert az előzőekben valaki fölhívta itt a figyelmemet arra, hogy miről lehet megismerni azokat a hozzászólókat, aki nem Magyarországról írnak. Arról, hogy nem magyar ékezetes betűket használnak. Egyszerűen azét nem, mert nincs ilyen betű az adott ország nyelvén, és ebből kifolyólag természetesen a billentyűzetet is a saját nyelvük szerint gyártják.
A dolog rendkívül kézenfekvő, és olyan nyilvánvaló, hogy eddig elsiklottam felette. De hát mindig tanul az ember valamit.
Mivel a magyar nyelvben pl. nincs olyan "a" betű amin két pont van, adódik a kérdés, honnan írsz?

Az igazi sztrovacsek 2012.12.31. 07:46:11

@lajos0:
"Viszont azt még egyiktől sem hallottam, hogy a zsarnok diktátor leváltása érdekében, én akár hátralépnék egyet a bödöntől,"

Azt kívánom, addig éljünk boldogan, amíg ilyet nem hallunk.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.31. 08:00:38

@Az igazi sztrovacsek:

"Nem azért kérdezem mert érdekel, hanem azért, mert az előzőekben valaki fölhívta itt a figyelmemet arra, hogy miről lehet megismerni azokat a hozzászólókat, aki nem Magyarországról írnak."

Nem feltétlenül. Okostelefonról is lehet kommentelni és ugyan én még nem próbáltam, de aszondják, hogy az ékezetes betűk használata meglehetősen szívás.

Az igazi sztrovacsek 2012.12.31. 08:15:27

@közlekedési bűnöző:

Okos telefonom nincs, és valószínűleg nem is lesz, de legalább megint tanultam valamit.
Kösz az információt.

lajos0 2012.12.31. 09:30:59

@Az igazi sztrovacsek: "Azt kívánom, addig éljünk boldogan, amíg ilyet nem hallunk."

Hät ebben van valami :-)

paragrafus 2012.12.31. 10:10:31

Ha átállítjátok a kalviatúra nyelvezetét, akkor tudtok más nyelv betűrendszerének betűivel is írni.
A két ponttal ellátott "a" betű a német nyelvben használatos.

paragrafus 2012.12.31. 10:12:47

Egyébként meg kívánok mindenkinek nagyon boldog FIDESZMENTES újévet.

2012.12.31. 10:25:38

@Mariann19: "A HH-ban megjelent cikkek, esszék kristálytiszta logikával, szinte matematikai pontossággal íródnak.
Túlzásoktól mentesen vázolják a jelenlegi helyzetet a realitások talaján. Ami nem jellemző a nálunk megjelenő, kritikai hangvételű elemzésekre, az a Bajnai hangvételnél meggyőző értékkel bír. "

Csak szemléltetésként egy apró példa. Az állami vagyon része volt anno a SZOT üdülőkbők átalakított szállodalánc a Hunguest Rt. Viszonylag rövid idő alatt, a szándékosan meghagyott kiskapukat kihasználva, manipulációk útján az egész Hunguest lánc az Eravis Rt és ezen keresztül az Arago Rt tulajdona lett. Az Arago pedig Leisztinger Tamás irányítása alatt áll. Mindez az mszp-szdsz szövetség bábáskodása segítségével ment végbe. Volt munkakapcsolatom az egyik Hunguest szállodával. Az alkalmazottak minimálbért kaptak, nekik kellett a pluszt kigazdálkodni. Ez a plusz abból állt hogy a készpénzzel fizető vendégek nem kaptak számlát és ezek a kifizetések saját zsebbe vándoroltak. Ez majdnem minden szállodában bevett gyakorlat különben... A forgalmi kimutatások így szinte csak a hitelkártyával fizetett vendégéjszakákat tartalmazták, és így küldték el a KSH-nak is. Tehát ez az apró példa is mutatja hogy a privatizációs csalások, és ezzel összefüggően és nem összefüggően is a fekete, szürke gazdaság miatt teljesen átláthatatlan nem csak a rendszer, de még a részterületek is.

paragrafus 2012.12.31. 10:42:28

@dr kotász:

Ezt te tényszerűen nem tudod állítani.
Ez csak teória, következtetés, vélemény.
(A spekuláció fogalmát szándékosan nem akartam használni, pedig nem kizárt, hogy helytálló lenne)

De még ha ilyen tényleg elő is fordult, ez nem általánosítható.
Mert a te megfogalmazásod azt sugallja, mintha ez általános gyakorlat lett volna.
Én viszont ezt kizártnak tartom.

paragrafus 2012.12.31. 10:56:25

@dr kotász:
...."Tehát ez az apró példa is mutatja hogy a privatizációs csalások, és ezzel összefüggően és nem összefüggően is a fekete, szürke gazdaság miatt teljesen átláthatatlan nem csak a rendszer, de még a részterületek is".....

Ami pedig a hozzászólásod ezen, idézet utolsó gondolatát illeti, ez a jelenlegi fidesz-diktatúra alatt sokkal inkább aktuális és helytálló, mint eddig bármikor és bármelyik korábbi kormány alatt is valaha.

A politikai korrupciót egyre nagyobb volumenben folytató fidesz hatalomra jutása óta folyamatosan módosítja a közbeszerzési szabályokat. Íme az egyes fokozatok:

- Az egyik törvénymódosítás következtében egyre kevesebb állami, illetve önkormányzati megrendelés esetében kell lefolytatni a közbeszerzési eljárást. Egyre több az egyedi elbírálású projektek, illetve a zárt körű, meghívásos tenderek száma, amelyeken még csak az sem kötelező, hogy több cég vegyen részt a megrendelésekért zajló versenyben. Emiatt az elmúlt két évben száz milliárdok tűntek el átláthatatlan módon a közös kasszából.

- A kormányrúd átvételét követően, a jogi szolgáltatások egy részét "vette ki" Orbán a közbeszerzési törvény hatálya alól, ami ahhoz vezetett, hogy a közintézmények, illetve az önkormányzatok tömegesen rendelnek meg ilyen szolgáltatásokat átláthatatlan és ellenőrizhetetlen módon. Ez pedig ellentétes az Európai Unióban elfogadott jogi normákkal.

- Orbán következő döntése szerint ma már azok a cégek is indulhatnak a pályázatokon, amelyek azok előkészítésében is részt vettek. Ezeknek a vállalkozásoknak pedig egyértelmű a versenyelőnye a többi jelentkezővel szemben.

- Ezt követően az újabb elképesztő intézkedése pedig az Orbánnak, hogy olyan módosítást hajtott végre a közbeszerzési törvényen, amely lehetővé teszi, hogy ne a legjobb ajánlatot benyújtó társaság nyerje el a megbízatásokat. Így hiába ad be valamelyik vállalkozó jobb ajánlatot a versenytársainál, nem biztos, hogy ő kapja a megrendelést. Ez pedig a korrupció melegágya, miután lehetővé teszi, hogy a kiíró elszámoltatás nélkül költse el a közpénzeket.
Mindezek megvalósulása után a közbeszerzések menetét előíró jogszabály további változtatása történt meg.
- Aminek következtében egyre több lett az úgynevezett meghívásos pályázat, amelyen már versenybe szállni is csak azok a vállalatok tudnak, amelyeket kiválaszt a megbízó. Ez ugyancsak ellenkezik az uniós versenyszabályokkal, miután a közbeszerzés eleve diszkriminatív alapokon indul.

Ezt követően Orbánék tovább lazították a jogi normákat:
- Amíg korábban kötelező volt legalább három társaságot meghívni egy-egy versenytárgyalásra, addig manapság - a legújabb módosítások következtében - már elegendő egy jelentkezőt kiválasztani. Az ilyen esetekben pedig, amikor egyetlen cég kerül az állami, illetve önkormányzati megrendelések közelébe, borítékolni lehet a végeredményt.

- Amikor meghirdették, hogy állampapírt akarnak eladni a lakosságnak, akkor már nyíltan szembementek a legalapvetőbb versenyszabályokat is, miután a közbeszerzési törvény megkerülésével kívánják az állampapírokat eladni.

- Az pedig már tényleg hab a tortán, hogy a legutolsó törvénymódosítás következtében a nemzetbiztonsági vagy különleges biztonsági érdekeket érintő, vagy annak titulált beszerzések egyes adatai tíz évre titkosíthatóak. (De nem is szükséges, hogy azok legyenek. Elég ha ezzel megcímkézik)
Ezeken a beszerzéseken pedig az "elit elitje", egy különleges listán szereplő vállalkozói kör vehet csak részt - szigorúan meghívásos alapon.

Na hát ezek a fideszes politikai korrupció stációi.

Ilyenek eddig még egyetlen egy korábbi kormány alatt sem történtek.
Megjegyzem, nem nehéz elképzelni, hogy mit csinált volna a fidesz, ha egy baloldali kormány tette volna mindezt a fidesz ellenzékisége alat.

2012.12.31. 11:42:15

@paragrafus: Azt a félreértést szeretném elkerülni hogy szándékosan a fidesz és mszp szembeállítása miatt, egyiket jobban, másikat kevésbé sárosan feltüntetve hoztam volna fel az előbbi példát. A SZOT üdülőkkel, a SZOT vagyonnal való manipulálás nem teória sajnos. Persze az egész hatalmi elitnek is van ebben felelőssége. Mindenki tudott róla, sehol nem merült fel vizsgálati szándék. A fidesz jelenlegi garázdálkodása valószínűleg annak tudható be hogy a Gyurcsány klikknek nem volt elég a 2 év amivel gazdálkodhattak a Medgyessy elleni puccs után, ráhúztak +4 évet, így kijátszva a váltógazdálkodáson alapuló fidesz-mszp viszonyt (szövetséget?). Addig megvolt egyfajta egyensúly a pártok között a korrupciós lehetőségekre, most Orbánék kiszorítottak szinte mindenkit.
Persze ez teória, de a lényeg az hogy a sár, piszok ugyanaz, ugyanannak az alomnak a kölykei.

lajos0 2012.12.31. 14:47:44

@paragrafus: "Ilyenek eddig még egyetlen egy korábbi kormány alatt sem történtek.
Megjegyzem, nem nehéz elképzelni, hogy mit csinált volna a fidesz, ha egy baloldali kormány tette volna mindezt a fidesz ellenzékisége alat."

Ez bevett gyakorlat volt 2010-ig is, ezen kellett volna változtatni. Ráadásul itt még annyira hülye volt az állam, hogy off-shore cégek indulhattak közbeszerzéseken, ami nonszensz. Sárközy nem lett piacellenes náci amikor közölte: ez Franciaország, itt a közbeszerzéseket francia cégek nyerik, és akinek nem tetszik elhúzhat.

Amikor a rendszerváltás ürügyén a korábbi elit szétlopta és kiárusította az országot bagóért, akkor általános volt, hogy ugyanaz a cég képviselte a vevőt, az államot, és még tanácsadó is volt. Gondolok itt a pricewater house-ra. És csodálkoztak utána, hogy töredék áron ment el minden, de az is gyakori volt, hogy az állam fizetett, hogy valaki szíveskedjék már elfogadni a vagyonelemeket, mert ő rossz tulajdonos.

Az igazi nagy lenyúlások ekkor történtek, és akkor még nem is beszéltünk az akkor 2000 milliárdra tehető kárt okozó, teljesen felesleges adósságcseréhez. Vagy a 60 tonnás aranykészletünk Surányi Gyurka féle aprópénzért eladásához " az arany már nem korszerű megtakarítási forma" felkiáltással, ami ma a 6-8-szorosát érné.

Nem annyira a tolvajok és a tisztességesek közti politikai rivalizálás volt itt, hanem egy nagy rakás közös buli mellett, volt több olyan ahol a tolvajt mi választottuk.

Jól jellemzi a helyzetet, mikor Dávid Ibolya bejelentette, hogy a Fidesz-MSZP lopási indexe 30/70 %. Aztán amikor Puzsérék a pont FM-en megkérdezték, hogy tessék mondani mekkora volt ez a lopási index az ön igazságügyminisztersége alatt, netán azt tetszik állítani, hogy a Fidesz ellenzékben kezdett el lopni, akkor lecsapta a kagylót, majd perrel fenyegetőzött.

Persze akinek van ebből a magyar politikai elitnek nevezett csürhéből kedvence, az annak a lopásai irányában elnézőbb valahogy.

Mariann19 2012.12.31. 19:21:32

@Szúrófény: 1995-ben jelent meg az általad lehozott cikk. Ebben egy alig leplezett fájdalmas kritika íródott a magyar vagyon eltűnéséről. Az évszám fontos, hiszen az állami vagyon elherdálásáért a szocikat vádolják, holott a privatizáció a rendszerváltás első éveitől intenzíven és rapid módon ment végbe.
Két fő vonulatáról érdemes beszélni. Az egyik a külföldi értékesítés, a másik a hazai privatizáció. Nem kétséges, hogy ez utóbbi nyertesei nagyrészt a még működő állami cégek vezetői voltak, hiszen ők voltak olyan informális helyzetben, hogy ezt megtehették. Azonban a felelősség terhe mindíg a vezető hatalomé. Ezért mindíg meg kell vizsgálni, hogy az adott időszakokban mely kormányok regnáltak. Ugyanis határkörüknél fogva ők voltak döntési pozicióban.

Mariann19 2012.12.31. 19:45:52

@dr kotász: A Hunguest Rt-vel kapcsolatban leírt bevétel eltitkolásnál ártalmasabbnak kell minősíteni a vagyon átjátszását a Leisztinger Tamás irányítása alatt álló ARAGO RT javára. Ugyanis a volumenét tekintve nagyobb az anyagi veszteség, valamint a korrupció ismert figurája a kor jellemzőjeként bizonyítja a vagyonok átjátszását.
Vállalatok, komoly cégek kerültek ismeretlen útvesztőkön át a felelőtlen vagyonkezelés miatt.
Egy példa: Szakmai tárgyalóként vettem részt egy felszámolás alatt lévő könnyűipari vállalat értékesítési folyamatában, melynek jelentős hitele volt. A tárgyalás alatt világossá vált, hogy a cég eladása a hitelező bankoknak volt a célja elsősorban.
Röviden a megoldás: A vevő pénzmozgás nélkül hitelt vesz fel, a hitelből kifizeti a céget, a cég ebből a bevételből rendezi banki hitelét, mindez csak papíron, valóságos befektetés nélkül. A banknak így nincs behajthatatlan követelése, a felszámoló cégnek jár a sikerdíj, mert mintha eladta volna a céget, az adott vállalatnak pedig mindössze új tulajdonosa lett. Mindenki jól járt, kivéve az államot. Nem emeltem ki eléggé, hogy a vevő fillér nélkül jutott a vállalathoz, hiszen mindössze a hitelszerződést kellett aláírnia. Igaz, hogy a hitel őt terhelte, hamarosan csődöt jelentett, vagyona nem volt, a céget végleg felszámolták.
Vajon hány ilyen ügylet történt ebben az országban. Pedig volt vagyonkezelő szervezet.

Szúrófény 2013.01.01. 08:20:43

@kela-bá: A „Jobboldaliság” dicsérete:
Márai Sándor Naplójából:

Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s kereszténymagyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potyanyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a „jobboldaliság” igazi értelme. S ez a fajta nem tanul: Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rendszer előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a „jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett „előkelő közhivatalnok”-nak lenni és sérthetetlen, páncél-inggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak saját becses létezése tényét. Ez a fajta soha nem változik. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.

A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik. Lenin: Mi a teendő

lajos0 2013.01.01. 09:49:45

@Mariann19: "Az évszám fontos, hiszen az állami vagyon elherdálásáért a szocikat vádolják, holott a privatizáció a rendszerváltás első éveitől intenzíven és rapid módon ment végbe."

A folyamat előkészítése már a 80-as évek elején elkezdődött, a spontán privatizáció 87 és 90 között zajlott, ekkor az állami vagyon legalább harmadát hordták szét a nomenklatúra tagajai. Érdemes elolvasni Bokrost a kérdésről ( aki később nagy érdemeket szerzett a Budapest Bank elajándékozásánál):

www.m-ember.hu/hirek.php?id=24

Másik érdekes adalék a Bajnaiék által készített jelentés a privatizáció lezárásáról:

"A közvagyon eladása egyértelműen a szocialista kormányokhoz köthető: a jobboldali kormányok közül az Antall-kormány idején indult el a magánosítások előkészítése, de csak 1993-ban értek el jelentősebb eredményeket, míg az Orbán-kormány időszakában - a meghirdetett gazdaságpolitikának megfelelően - gyakorlatilag teljesen leállt az állami vagyon értékesítése, amit a Medgyessy-, majd Gyurcsány-kormányok pörgettek fel.

A legnagyobb értékű privatizációs akció a Mol 2006-os opciós értékesítése volt, akkor egy összegben 237 milliárd forinthoz jutott a vagyonkezelő révén az állam, ezt követi a Matáv 1997-es nyilvános részvénykibocsátása, ami 82 milliárd forintot hozott a konyhára.

Az állami vagyon lebontásának hasznosságát és eredményességét már korábban is sokan vitatták gazdaságpolitikai, stratégiai vagy akár társadalompolitikai szempontok alapján. Ám a kormány által most készített jelentésből kiderült, hogy pénzügyi szempontból sem volt fáklyásmenet a privatizációs folyamat."

index.hu/gazdasag/magyar/prije090122/
"

"Ezért mindíg meg kell vizsgálni, hogy az adott időszakokban mely kormányok regnáltak. Ugyanis határkörüknél fogva ők voltak döntési pozicióban."

Ahogy Csintalan mondta, gazdasági maffia az egy volt, még ha politikai több is. Mondjuk Szilvássy György, mint a MDF helyettes államtitkára vajon egykori MDF-esként írható körül legjobban ? Vagy Martonyi János egykori MSZMP-sként ?

Másfelől Antall József beszámolt arról egy kormányülésen, hogy őt megzsarolták. Mint mondja azért szólt erről a kormányülésen, hogy maradjon leírt nyoma is. Nem véletlen, hogy bár a vélt szövetségeseivel nem tudott megegyezni, míg az akkori SZDSZ-szel azonnal.

Az igazi sztrovacsek 2013.01.01. 10:03:27

@Szúrófény:
" államot kell építeni a cserepekből,"
És állam épült a cserepekből. Mert amit nem vittek el a visszavonuló németek, azt elvitték jóvátétel címén az oroszok. Apáink, nagyapáink csináltak egy élhető országot a semmiből, a két kezükkel, társadalmi munkában is, és igen, kommunista szombaton is, virsliért, meg sörért. És mit kaptak érte? Hogy kommunisták voltak. Hát lehettek volna mások?
" melynek nagy része megszökött már,"
A rendszerváltás után meg visszajött osztani az észt. De mielőtt elment, ég elhitette ezzel az országgal, hogy "Mária országa" meg hogy "nyugat védő bástyája". Elhitette, hogy van esélyünk egy háborúban, egy nálunknál hússzor nagyobb ország ellen.
"S ez a fajta nem tanul"
Ez a fajta most előszeretettel hangoztatja, hogy a FIDESZ 2/3-ot az előző nyolc év dilettáns kormányzásának köszönhetjük és eszébe sem jut, hogy ugyan ilyen alapon a negyven év kommunizmust meg a dilettáns jobboldali kormányzásnak köszönhetjük. Úgy tesznek, mintha azért lett volna kommunizmus, mert így akarta a többség, és nem azért, mert a győztesek a vesztesre kényszerítették az akaratukat.
" Mert ez volt a „jobboldaliság” igazi értelme."
És ma is ez.

B U É K !

lajos0 2013.01.01. 10:36:26

@Mariann19: "Igaz, hogy a hitel őt terhelte, hamarosan csődöt jelentett, vagyona nem volt, a céget végleg felszámolták.
Vajon hány ilyen ügylet történt ebben az országban. Pedig volt vagyonkezelő szervezet."

A bankok mérlegébe gyakran bekerültek az ilyen hitelek, de sok közülük behajthatatlan volt, hiszen a vagyont hetek alatt a többszöröséért továbbadták, az ügyletet bonyolító cégek pedig egyszerűen megszűntek. Ezután jött az adófizetői pénzből a bankkonszolidáció, mivel rossz volt a "hitelállomány". A Budapest Bankot például egy hétfői napon 12 milliárdért feltőkésítették, szerdán pedig 8 millió forintért eladták. Ez is bevett módszer volt. Az Állami Biztosítóba 50 milliárdot toltak be, majd pár napra rá 5 milliárdért adták tovább. De többnyire a vételár befolyása is másodlagos szempont volt, sokszor az aprópénznek minősíthető vételár be sem érkezett a vagyonkezelő számlájára, de feljelentések ilyenkor sem történtek.

A kárpótlási jegyekkel ügyeskedés pedig tovább csökkentette az állami bevételeket, mivel ezeket nyomott áron, tizedértéken felvásárolták, viszont a névérték felett használták fel a privatizáció során.

lajos0 2013.01.01. 10:44:41

@Az igazi sztrovacsek: "Apáink, nagyapáink csináltak egy élhető országot a semmiből, a két kezükkel, társadalmi munkában is, és igen, kommunista szombaton is, virsliért, meg sörért. És mit kaptak érte? Hogy kommunisták voltak."

Jellemző volt a jászberényi hűtőgépgyár esete, ahol kommunista szombatokon a melósokkal megépítették a jégpályát mellé. Aztán a gyárat bagóért átjátszotta a régi vezetés gorenjének, akik azonnal bezáratták, mivel ők csak piacot akartak venni. Idehozták a strapabíró Lehel helyett (nálam ma is az megy) az ócskább terméküket, viszont ha a melós gyereke el akart menni az apja által ingyen épített jégpályára akkor vaskos belépőt kellett fizetnie.

2013.01.01. 10:59:15

@Mariann19: "A Hunguest Rt-vel kapcsolatban leírt bevétel eltitkolásnál ártalmasabbnak kell minősíteni a vagyon átjátszását a Leisztinger Tamás irányítása alatt álló ARAGO RT javára."

Igen, nem is volt szándékos összehasonlítás. Siettem az írással, így csak egymás mellé pakoltam a gondolatokat. A lényeg hogy az állami szintű, politikai korrupció mellett az átlag emberek ügyeskedése is zavarossá teszi a helyzetet felmérő, kritikai elemzést. Persze ebben az esetben is sokkal többet nyom a latban a Hunguest kisajátítása.

lajos0 2013.01.01. 12:20:54

"ahol a katolikus egyház egyre gazdagabb, miközben egyre több a szegény."

Ezt kicsit bővebben ki lehetne fejteni talán. Mennyivel gazdagodott a katolikus egyház, mennyi volt a vagyona 2010-ben és most. Vannak erre tételes adatok, ha igen hol lehet utánanézni ?

Esetleg valamely hitközségek anyagi helyzete is nyomon követhető ott, netán a jelentős vagyon felett diszponáló és saját TV csatornával rendelkező Hit gyülekezeté ?

Vagy aki arra is kíváncsi, az bizonyítja-é elvetemült náciságát pusztán ezzel a kíváncsisággal ?

2013.01.01. 13:07:10

@lajos0: Az már a bomlasztás netovábbja hogy a hívők életét bearanyozó vidám vasárnapokat besároznád ezekkel a rágalmakkal:))

2013.01.01. 13:34:01

Emlékszem amikor 2011 januárban egyre izmosodtak Kairóban a tüntetések, az ATV először úgy adta le a híreket a tüntetésről hogy a snittekben a Tahrir teret egyáltalán nem mutatták, csak félreső utcákban sétáló embereket. Nagyjából ugyanúgy ahogy az M1 tv mutatta a 2012 év eleji tüntetéseket, amit az ATV nem egy műsorában erősen kritizáltak.
Tudom ezen nem kell meglepődni, az ATV is legyártja a saját szűrővel működő szemüvegét:)

lajos0 2013.01.01. 14:06:53

@dr kotász: Hát úgy gondolom nagyon jó felvetés Gréczy Zsolttól, hogy vizsgáljuk meg az egyházak vagyoni helyzetét, bevételeit, könyvelési szokásait, a hívek adakozásának volumenét. Illetve az egyházi vezetők vagyoni helyzete, lehetőségei is érdekes téma lenne.

"Az ember, aki soha semmi mást nem csinált, mint politikus volt, és állítólag sosem üzletelt,mitől lett ilyen gazdag?"

Ez szintén érdekes téma. De akkor is vizsgálható, ha mondjuk úgymond üzletelt, főleg ha ez a privatizáció címen lezajlott köztörvényes lopássorozatban való aktív részvételt jelenti. Hiszen kormányüdülőket is ritkán utal ki az állam mezei üzletembereknek, és arra sem volt sokaknak lehetősége, hogy mondjuk bagóért szerezzenek meg eredeti tulajdonosuktól egykor elkobzott, és addig is törvénytelenül bitorolt villákat, stb..

Ha már van erkölcsi felhorgadás a hirtelen támadt nagy vagyonok kapcsán, és jogosan, akkor ne szégyenítsük meg magunkat azzal, hogy ez csak egy irányba működik.

kela-bá 2013.01.01. 14:08:46

@Szúrófény: Köszönöm, hogy tartalmas írásával megtisztelt. B.Ú.É.K. !

márta)) 2013.01.01. 14:28:47

Így változik az életünk mától"

www.mfor.hu/cikkek/Igy_valtozik_az_eletunk_matol.html

Nyugi, nyugi! A szegény- elszegényedő réteg helyzete pozitívan nem fog változni. Esetleg) csak szegényebbek lesznek.

Mariann19 2013.01.01. 15:22:14

@lajos0: A Bajnai jelentés a privatizációs folyamat lezárásáról szól, hiszen az Antall kormány regnálása alatt indult be, az áthúzódás feladata a szocialistákra maradt. Nem vitás, hogy az Antall kormány magánosítási munkája főként a kárpótlásokra helyezte a hangsúlyt, bár ez is egyféle magánosítási jelleget hordozott magában.
Kár úgy bemutatni a szocik bűneként a fenti folyamatokat, hiszen a rájuk jellemző és a tulajdonviszonyokat illető ideológiájuk messze nem ennek a tulajdonformának az elismeréséről szólt.
A liberális gazdaságpolitika egyik alappillére a magántulajdon szentségének mindenekfelettisége, így a rendszerváltó pártok közül a liberálisok szorgalmazták a tulajdonviszonyok ily módon való változtatását.
A teljes folyamat értékelésénél két vonulatot érdemes értékelni. Az egyik az, hogy előkészítés és szakértelem nélkül ment végbe a magánosítás, a másik sokat emlegetett korrupció, mely azonnal felütötte a fejét olyan körökben természetesen, ahol a résztvevők egyben döntési pozicióban is voltak a magánosítás folyamatában.
Amely a privatizáció legnagyobb vétke volt, az a társadalom teljes kizárásának szándékában mutatkozott meg.
Nem szólva arról következményről, hogy a privatizáció miatt tömegesen szűntek meg a munkahelyek, az embereket ebben az új rendben magukra hagyták, és ez a magány a mai napig jellemző az országra.
LajosO: Fenti válaszomban egyben reagáltam a mai 10.36-kor írt kommentedre is.

Mariann19 2013.01.01. 15:37:03

@dr kotász: Megfigyelhető, hogy a magyar társadalom napi szinten visszatérő kritikája - jogosan - a korrupcióra, és a magánosítás folyamatára irányul.
Nem ismeretes előttem, hogy a történelem folyamán előfordult-e az a folyamat, amely Magyarországot és a többi szocialista országot jellemezte egy új politikai rendszer bevezetésénél. Egy olyan országban, ahol az ország háború utáni felépítésével kollektív vagyoni viszonyok alakultak ki, az állampolgárok tulajdonosoknak érezték magukat több évtizeden át a hazájukban, csoda-e, ha a mai napig megcsalatva, igazságérzetükben megbántva érzik magukat.
Tetézi ezt az e téren kialakult közhangulat, melyet tovább mérgezett és mérgez az erkölcstelenül végbement kisajátítás, melyben az állampolgárok kifosztva érzik magukat.
Erre hoztál fel példát, melyhez egyet magam is csatoltam, mely a fentieket alátámassza.

lajos0 2013.01.01. 16:43:26

@Mariann19: "A Bajnai jelentés a privatizációs folyamat lezárásáról szól, hiszen az Antall kormány regnálása alatt indult be, az áthúzódás feladata a szocialistákra maradt."

A privatizáció első szakasza, teljesen társadalmi kontroll nélkül 87 és 90 között zajlott. Ekkor történtek a legnagyobb lenyúlások és ezt főleg a regnáló nomenklatúra figurái hajtották végre saját zsebükre, közvagyonból.

A Bajaniék alatt készített jelentésből pedig az derül ki, hogy az MDF kormány legutolsó évéig tulajdonképpen csak az előkészítésig jutott, az igazi nagyüzem Horn-ék alatt indult be, és Meddgyessy megválasztása után is volt még egy végkiárusítás. A jelentés szerint a Fideszre nem volt jellemző a privatizáció, volt 12 állami gazdaság, meg ez-az, de azért az csepp a tengerben. A most fideszes színben pompázó potentátok némelyike viszont szintén főőalakja volt a spontán privatizációnak, Martonyi János például még MSZMP-s korában, de Pintér Sándor sem maradt ki belőle.

Az Antall-kormány alatti privatizáció fő haszonélvezői pedig szintén nem az MDF-esek voltak, bár Máté Lászlóról vagy Hujber Ottóról, vagy Puch-ról sokan hitték akkoriban, hogy MDF-esek. De mondjuk az ekkor milliárdos vagyont szerző Kapolyiról ( akinek kedvéért a népszerű kapolyi adót is bevezették) egyértelműen tudható volt, hogy az előző diktatúra egyik főalakja volt, és szakértelmével már korábban sok kárt okozott az országnak. A társaság a keleti-piacokért tevékenységét érdemes itt tanulmányozni, de köztük is voltak későbbi fideszes potentátok. Például :

"Hogy mekkora ellentmondás mutatkozik a döntés körül, akkor, amikor kitalálják, hogy a Fidesz jobboldali párt lesz, bizonyítja az is, hogy a Fidesz kormányra kerülésekori gazdasági miniszter, Matolcsi György, ebben az időben tagja még a legkeményebb, kommunisták alkotta
"Társaság a keleti piacokért" csoportosulásnak, a közgazdász Kopátsy Sándorral, Mezei Andrással, Horn Gyulával, Göncz Árpaddal egyetemben. Ekkor még, a későbbi Fidesz-kormány tagjai, az Andrássy út 122-be jártak, itt, a szovjet kultúra házában volt ugyanis az imént említett díszes társaság székhelye is, s együtt működtek a ma, úton-útfélen szidott kommunista-liberális csapattal. "

www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=2&id=771&lakatos-pala-fidesz-titkositott-valasztasi-szlogenje

"Kár úgy bemutatni a szocik bűneként a fenti folyamatokat, hiszen a rájuk jellemző és a tulajdonviszonyokat illető ideológiájuk messze nem ennek a tulajdonformának az elismeréséről szólt."

No azért saját magukat illetően nem bizonyultak a magánvagyon nagy ellenségének. De a magyar politikusra általában jellemző, hogy saját ideológiáját sem veszi túl komolyan.

"A liberális gazdaságpolitika egyik alappillére a magántulajdon szentségének mindenekfelettisége, így a rendszerváltó pártok közül a liberálisok szorgalmazták a tulajdonviszonyok ily módon való változtatását."

Az akkor még liberális fidesz is például. Viszont a magántulajdon szentségének szellemében az államosított és más eszközökkel elrabolt magánvagyonokat vissza kellett volna adni eredeti tulajdonosaiknak. A közülük még élők szemét szúrták ki a nevetséges, és szintén a már pozícióban lévő tolvajok érdekeit szolgáló kárpótlási törvénnyel.

"Az egyik az, hogy előkészítés és szakértelem nélkül ment végbe a magánosítás, a másik sokat emlegetett korrupció, mely azonnal felütötte a fejét olyan körökben természetesen, ahol a résztvevők egyben döntési pozicióban is voltak a magánosítás folyamatában. "

Nagyon is volt ott szerintem szakértelem, csak ezt a saját tollasodásuk érdekében vetették be, nem az országéban.

"Nem szólva arról következményről, hogy a privatizáció miatt tömegesen szűntek meg a munkahelyek, az embereket ebben az új rendben magukra hagyták, és ez a magány a mai napig jellemző az országra."

Igen. És sok olyan munkahely is megszűnt, ahol valódi termelés folyt és még profitot is hozott ( mondjuk Tatabányán a brikett ágazat ilyen volt).

Itt az volt a gyakorlat, hogy papíron veszteségessé tették ezeket a cégeket, és így könnyen lehetett aprópénzért privatizálni őket.

A magyar privatizáció tulajdonképpen a szervezett bűnözés egyik formája volt, amely a hatóságok együttműködésével és felügyeletével zajlott. Erre mondták azt, hogy beköszönt a demokrácia, és ennek haszonélvezői szólítják fel a lakosságot fokozott öngondoskodásra ( a nincs ingyenebéd álságos mantrájával), ahelyett, hogy börtönben ülnének.

lajos0 2013.01.01. 17:50:01

@Mariann19: "Nem ismeretes előttem, hogy a történelem folyamán előfordult-e az a folyamat, amely Magyarországot és a többi szocialista országot jellemezte egy új politikai rendszer bevezetésénél."

Magyarország egész más utat járt, mint a keleti-blokk többi országa. Általános gyakorlat az volt, hogy a szocializmus alatt elrabolt javakat az eredeti tulajdonosok, vagy örökösök kapták vissza. A magyar kárpótlás egyedi jelenség volt a térségben, amit a jogos tulajdonosok kizárására találtak fel. Mondjuk a volt szocialista országok többségében a diktatúra kiszolgálói és fenntartói politikai páriák lettek, csak nálunk sikerült tömegesen átmenteniük magukat és a lopott vagyont.

Lilla50 2013.01.02. 09:26:14

hafr.blog.hu/2012/12/31/politikai_mitoszok

a fenti is mitosz!

ugyanis senki semmit át nem mentett---itt bizony az 1989-es években minden készen állt---akkor előre

a mi ökör kárpótlási törvényünk
meg a még ökörebb Torgyánnak hagyott retorikánk elvezetett Orbánig.

Innen lesz szép a civilizáció helyes útjára lelni!

Mariann19 2013.01.02. 17:12:39

@lajos0: A privatizációs folyamatok szerinted miért kezdődtek 1987-1990. között? Akkortájt inkább bizonyos adóreformokat hajtott végre a regnáló kormány.
A rendszerváltás előtt inkább elméletben emlegették a direkt gazdálkodás megszüntetése utáni magánosítás szükségességét. Közgazdász vándorgyűléseken, konferenciákon akkortájt elhűlve hallgattuk előadásokon a várható jövőt, gazdaságilag a szokott üzemmódban mentek a folyamatok.
Új információ számomra a "Társaság a keleti piacokért" alakulat összetétele. Ez a társaság bonyolította a volt Szovjetúnióval kapcsolatos követeléseink tárgyalását? Ebben a körben volt szerepe Kapolyinak is, amikor belépett az energiaszektor egy tulajdonosaként is?
Azt nem lehet állítani, hogy a privatizáció érdekében először veszteségessé tették az állami cégeket.
Nyugodt derűvel eladták a stratégiai ágazatok vállalatait, és mindazokat a cégeket, amelyekre vevő jelentkezett.
Ne felejtsd el, hogy a privatizációs bevételekre számított a kormány, hiszen az Antall kormány által felvett hitelek sem voltak elegendőek a gazdaság stabilizálására.
A saját cégem is kb. tényleges, folyó áron számított vagyonértékének az 1/5-ért került eladásra, európai színvonalú technikával és technológiával, volt amelyik egy teljes rekonstrukció után közvetlenül.
Megjegyzem, stabil piaci pozíciók mellett. A külföldi vevő vagy profitérdekeltségből fektetett be, vagy piaci megfontolásból úgy, hogy kapacitásokat kívánt megszüntetni a kivásárlással./pl.cukoripar/
Abban van igazságod, hogy a többi szocialista országban a diktatúra kiszolgálói számkivetett helyzetűek lettek. Nálunk valóban sok példa adódott arra, hogy a vállalatok korábbi menedzsmentje lett a kedvezményezett ebben az undorító játszmában.

lajos0 2013.01.02. 18:10:45

@Mariann19: "A privatizációs folyamatok szerinted miért kezdődtek 1987-1990. között?"

A miértre tippjeim lennének, de a dolog ettől még így zajlott.

"Spontán privatizációnak az állami tulajdon tömeges magántulajdonba kerülésének kezdetét, annak még pártállami keretek között kibontakozó 1987–1990-es szakaszát szokás nevezni. Ebben hazai és külföldi magánszemélyek és vállalkozásaik igen előnyös feltételek mellett, az állami vállalatok vezetésének segítségével, többnyire azokkal társulva szerezték meg az állam tulajdonában lévő vagyont. A spontán privatizáció során egyéni érdekek alapján használták ki az erkölcsileg ugyan elítélhető, de nem feltétlenül törvénybe ütköző lehetőségeket, a joghézagokat, a rosszul megfogalmazott törvényeket, a kialakulatlan jogértelmezést. A spontán privatizáció csak az állam szempontjából volt spontán, mivel az önkormányzóvá tett vállalat önkezdeményezésén alapult, amire a kormány nem tudott érdemben befolyást gyakorolni. A spontán privatizáció tudatos vállalati döntésen alapult, ahol a vállalat vezetői saját – és olykor a vállalat – érdekei alapján maguk választották meg privatizációs partnereiket, a privatizáció módját és feltételeit."

mek.oszk.hu/02100/02185/html/394.html

"Új információ számomra a "Társaság a keleti piacokért" alakulat összetétele. Ez a társaság bonyolította a volt Szovjetúnióval kapcsolatos követeléseink tárgyalását? "

Kis adalék hozzá Lakatos Páltól, akit nem szerettek perelni valamiért, inkább agyonhallgatták az általa leírtakat:

"Mondok egy példát: a Medgyessy-kormány több tagja Oroszországban járt az orosz államadósság-állománnyal kapcsolatban. Én láttam a küldöttség összetételét. A százötven üzletember jelentõs része nem üzletember, hanem egyszerûen gengszter. Az is közöttük volt, aki az elõzõ adósságállományt lenyúlta, mintegy 62,5 millió dollárral nem tud elszámolni.
• Kire gondol?
• Például Hujber Ottóra, aki egyéb olajmaffuiózókkal, a Társaság a Keleti Piacokért szervezettel összefogva, a gazdasági lenyúlásban oly fontos szerepet játszott. Õk annyira korruptak voltak, hogy még Horn Gyula is, aki nem éppen a tisztakezûségérõl híres, kénytelen volt ettõl a tolvajbandától megszabadulni. De hogy még 2002-ben is ugyanõk mennek ki az orosz adósságállományt rendezni, az egyszerûen felháborító. Amit szeretnék ebbõl kihozni: Magyarországon hatványozottan érvényesült az, hogy ellenõrzés nélkül a társadalmi javakat önmaguk javára fordították a bennfentesek úgy – és itt a politikusokra, bankárokra, gengszterekre gondolok –, hogy hatalmukat a Nyugatnak köszönve, egyúttal anyagi elõnyökhöz is juttatták õket. "

"Azt nem lehet állítani, hogy a privatizáció érdekében először veszteségessé tették az állami cégeket."

Hát pedig számtalan példa ezt támasztja alá, bár nem zárható ki, hogy volt olyan ügylet is ami mutyi nélkül bonyolódott, de én ilyenről nem tudok.

"Ne felejtsd el, hogy a privatizációs bevételekre számított a kormány, hiszen az Antall kormány által felvett hitelek sem voltak elegendőek a gazdaság stabilizálására. "

Ezek a bevételek sokszor be sem érkeztek, ha igen akkor általában a valódi érték tizedrészét jó ha kitették, ahogy te is írod. Másfelől szerintem nem lehet hitelből stabilizálni egy gazdaságot. Nem tudok rá példát.

"európai színvonalú technikával és technológiával, volt amelyik egy teljes rekonstrukció után közvetlenül.
Megjegyzem, stabil piaci pozíciók mellett."

Ez is általános gyakorlat volt.

A cukoripart illetően pedig tény, hogy volt magyar vevő is, ezeknek ilyenkor 2 napot adtak a teljes üzleti terv kidolgozására, persze angolul.

A növényolajiparra szintén volt magyar érdeklődő, őt ellehetetlenítették, és az a külföldi cég, amelyik végül a nyertes lett, az jóval a határidő után adta be a pályázatát, tehát érvényes sem volt a pályázása.

Ezek az esetek egy demokráciában elképzelhetetlenek következmény nélkül. Nálunk mondjuk ilyen nem volt.

Mariann19 2013.01.02. 19:11:20

@lajos0: Lehet, hogy a privatizáció berkein belül létrejöhetett a s p o n t á n privatizáció az 1987-1990-es években, azonban a Társasági és Cégtörvény 2000-bne jött ki. Ez azt jelenit, hogy korábban még a vállalkozási formák meghatározása sem volt törvényileg szabályozva.
dr. Sárközy Tamás prof. alkotta meg a Társasági törvényt, melyet sok módosítás követett. Spontán vállalkozások akadhattak, azonban ezt nem nevezném privatizációs folyamatnak.
Lakatos Pál Horn Gyulát nem éppen tiszta kezűnek minősíti írásában. Sok kritikát kapott Horn Gyula, de ez, mint jellemző, nem volt a köztudatban. Lakatos Pál nem inkább a bennfenntességét kívánta vajon igazolni ezzel a váddal?
"Szerintem nem lehet hitelből stabilizálni egy országot."
Kedves LajosO! A mi országunkban jelenleg is úgy gondolkoznak a hitel szerepéről, mint az egyszerű emberek, akik az adósságot emlegetik, és egyfajta leértélelődést látnak ott, ahol az létezik.
A baj nem a hitel felvételével van, hanem annak felhasználásával.
Amennyiben egy felvett hitel megtérül és nyereséget is termel, ott a hitel hasznosul. A mai Magyarország 80% körüli hitele abszolute nem kimagasló a nyugati államokhoz viszonyítva sem, mégis recesszió van, a kilábalásnak egyelőre esélye kevés. Persze, más a helyzet, ha az ország finanszírozása miatt növekszik a hitelállomány és más, ha profittermelő beruházásokra használják fel.

lajos0 2013.01.02. 20:32:56

@Mariann19: " a Társasági és Cégtörvény 2000-bne jött ki."

"Még a politikai rendszerváltás előtt született meg a Társasági törvény (1988. évi VI. törvény; rövidítve: Gt.). Némi túlzással ez a jogszabály teremtette meg a politikai rendszerváltás alapjait és feltételeit. Ha szabad némi iróniával Marxhoz visszanyúlnunk, az alap, azaz a gazdasági helyzet 1988 után valóban meghatározta a felépítményt, azaz a politikai struktúrát, hiszen a piacgazdasági modellt kiépíteni szándékozó társasági törvény mellett életidegennek tűnt a hazai politikai berendezkedés. Az 1988. évi VI. törvénnyel társasági jogunk újjászületett és bár a törvény alapvetően nem szakított a szocialista piacgazdaság koncepciójával, megkezdődött a piacgazdaság „visszahódítása”: lassan felbomlott a szocialista gazdaság hosszú évek óta konzervált struktúrája."

www.antiskola.eu/beszamolo_beszamolok_puskak/index.php?page=show_detail&come_from=list&id=24283&cast=2

"Lakatos Pál Horn Gyulát nem éppen tiszta kezűnek minősíti írásában. Sok kritikát kapott Horn Gyula, de ez, mint jellemző, nem volt a köztudatban."

A citált írásban Lakatos Kőrösi Imre egykori MDF-es képviselővel beszélget. Mondjuk a DOM Rt. és egyéb ügyekről már akkor is tudtam, de azért illúzióim nincsenek őt illetően sem. Ugyanakkor tényleges érdekes, és sokan akik tűzközelben voltak akkor osztják azt a véleményt, hogy az egykor vezető pozíciókban lévő állampárti garnitúra messze nem volt annyira pofátlan ezen a téren, mint a második vonalból előkerült garnitúra. De azért jelentős vagyon tűnt el Horn országlása alatt is. Nem mondom, hogy ő személyesen tette zsebre, de Suchmann Tamás ekkor adta el 6 nap alatt az energiaszektor jelentős részét ( államilag garantált profittal, ami nonszensz). A Postabank ekkor is szinte állami kifizetőhelyként működött ( VIP listáján többek közt Bogár Lászlóval).

"Amennyiben egy felvett hitel megtérül és nyereséget is termel, ott a hitel hasznosul."

Így van, feltéve ha többet termel, mint amennyi kamatot és tőkerészt vissza kell rá fizetni. Ez nálunk még sosem jött össze, a felvett hitelek többszörösét fizettük már vissza, és sok látszatja nem volt. Hallottuk azt is amikor egy miniszterelnök az ezek hollétét firtató kérdésre, az "ott van a nyugdíjakban, meg a bérekben" választ volt képes adni.

"A mai Magyarország 80% körüli hitele abszolute nem kimagasló a nyugati államokhoz viszonyítva sem."

Nem kimagasló, csak éppen kifizethetetlen. Ha már a GDP-hez viszonyítgatják, aminek sok értelme nincs, mivel az területi alapú mutató ( de a GNDI-t valahogy nem ismerik, vagy nagyon is tudják, hogy nehezebb vele manipulálni), akkor a 80 % önmagában nem sokat jelent. Például vannak ennél nagyobb arányok is, de a nyugati országok GDP-jének szerkezete is nagyon más. Náluk nem az ott termelő 10 külföldi cég adja a GDP döntő részét.

Nem mindegy az adósság szerkezete sem, mennyi része van devizában, és milyenben. Mennyire erős és stabil a hazai valuta. A magyar forintot 4-5 befektető gyakorlatilag tetszőleges árfolyamra beállíthatja. Ez az euró esetében ez kissé nehezebb ( de attól még bőven lehetséges, szándék kérdése).
És akkor még nem beszéltünk az exportszerkezetről, és hogy mekkora a hozzá adott érték aránya, mert ezeken a területeken siralmasak a mutatóink.)

Mi szinte kizárólag a saját finanszírozásunkra, illetve infrastrukturális beruházásokra vettük fel a hiteleket, de ennek az is jellemzője volt, hogy ezeket a beruházásokat nem hazai cégek végezték el, hanem külföldiek, tehát az ebből származó profit ott csapódott le, bár számszakilag a mi GDP-nket is növelték. Kár, hogy a GDP-t nem lehet megenni.

leponex 2013.01.03. 18:18:39

Szegény Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Ferenc testvérünk Örökké Bánatos Főtanácsnoka, ...

Mielőtt 'mi' is megemlékeznénk szokásos csacskaságaidról, idéznénk egy ma reggeli írásból:

'Az IMF és a költségvetési szigor: ideje újragondolni!
2013. január 3. 07:30:01

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) meghökkentő következtetésre jutott a szervezet legutóbbi éves közgyűlésén a fiskális politika válságban betöltött szerepével kapcsolatban. Maga a felismeréshez vezető út sem hétköznapi, miközben a főképp az eurózóna válságkezelését érintő tanulságok a sajátos pénzügyi és makrogazdasági helyzetben levő Magyarország szempontjából is rendkívül fontosak. Dedák István, a Károly Róbert Főiskola tanárának írása.

„The boom, not the slump, is the right time for austerity at the Treasury" - John Maynard Keynes, 1937.

Az események kiindulópontja, hogy az IMF gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzései azon országok számára, amelyek - többnyire külső nyomás hatására - jelentős költségvetési szigorítást hajtottak végre, tendenciózusan rossznak bizonyultak. Ennek hátterében pedig az áll - mint azt a világgazdaságról kiadott legújabb jelentésükben kifejtik -, hogy alábecsülték a költségvetési kiigazításból fakadó gazdasági visszaesés mértékét.

Az IMF előrejelzései ugyanis mindeddig azzal kalkuláltak, hogy a GDP-hez képest 1 százalékos költségvetési szigorítás mindössze 0,5 százalékos visszaesést idéz elő a gazdaság teljesítményében. A válság elmúlt 4 évének és közel 30 ország tapasztalatainak figyelembevételével készült legújabb IMF számítások viszont az mutatják, hogy a mindeddig használt kalkulációk hibásak: 1 százalékos költségvetési megszorítás nem 0,5 százalékkal, hanem átlagosan 1,3 százalékkal csökkenti a bruttó hazai terméket.

A költségvetési politika nem kezelte, hanem mélyítette a válságot

Az eredmény sokkoló: a tévedés nem parányi, hanem közel háromszoros! A költségvetési szigor következtében az elveszett gazdasági teljesítményben és kieső jövedelemben kifejezhető áldozat a valóságban háromszor akkora, mint amekkorára az IMF mindezidáig becsülte, s amelyre alapozva gazdaságpolitikai ajánlásait megfogalmazta.

Ez egyúttal magyarázatul szolgál arra is, hogy az Európai Unióban és az eurózónában a költségvetési szigort és az államadósság lefaragását előtérbe helyező válságkezelő politika miért vallott látványos kudarcot. Az EU gazdasági teljesítménye 2012-ben nem éri el a 2007-es szintet, miközben a munkanélküliségi ráta a válság kitörése után több mint 4 évvel is történelmi csúcs közelében van. Mindez kíméletlenül jelzi, hogy nem csak a gazdaság, hanem maga a válságkezelés is válságban van. Akár így is fogalmazhatunk: az országok többségében eddig folytatott költségvetési politika nem kezelte, hanem inkább mélyítette a válságot.
...

Tanul-e az IMF a saját maga által feltárt hibából? Elindul-e a damaszkuszi úton, amellyel a bajba került országok válságból való kitörést hatékonyan segítheti? Belátja-e végre, hogy az eddig folytatott politikája zsákutca? Minden bizonnyal ez lesz az előttünk álló hónapok egyik legfontosabb gazdaságpolitikai és globális stratégiai kérdése.

...

Dr. Dedák István a Károly Róbert Főiskola tanára'

leponex 2013.01.03. 18:42:27

Kedves Bárdunk!

"Meddig szolgálhatja a Fideszből élő sajtó azt az embert, aki szétverte az országot és tönkre tette, bóvli alá silányította a magyar gazdaságot?"

Őszinte csodálatunk, hogy képes vagy újra és újra az Orbánnak tulajdonítani az ország szétverését, tönkretételét, bóvlivá silányítását. Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai közö 8 éve után !

No, de csináljunk úgy, mint ha komolyan lehetne téged venni egy szemernyit is.
Lássuk akkor megint, hol voltunk 2002-ben, hol 2010-ben, és hol tartunk most.
( Nem baj, hogy sokszor olvashattuk, elégszer sosem lehet felidézni az igazság pillanatait :) )

Szóval 2002-ben a szocik azzal nyertek, hogy szemére hányták Orbánnak, miért nem ad több pénzt a zembereknek ( majd a zönkormányzatoknak), amikor remekül megy a gazdaság ( dübörgésbe csak később váltott .-) ).
Az Orbán kicsit szánalmasan pislogott, hogy a növekedés felét szabad csak további jóléti kiadásokra fordítani, a másik felét a gazdaság további ösztökélésére kell fordítani. Hiába, a száguldó benzinkutas remek cirkuszi mutatványával hajszállal, de 'tönkreverte' az akkori kormányt.

A többi kelet-európai ország viszonylatában 'éllovasok' voltunk, a közelgő uniós csatlakozásunk további növekedési eséllyel bíztattak, ugye, Kedves Bárdunk??
No, itt tartottunk 2002-ben.

leponex 2013.01.03. 18:52:43

Változatlanul Kedves Bárdunk!

Medgyessy urat aztán megpuccsolta Ferenc testvérünk, és beköszöntött a jólét kis hazánkba. Emlékszel ugye, az ugrabugra pumára, a bámészkodó francia, német túristára, akik Ferenc testvérünk csodatételétől voltak elájulva.

És eljövendett 2006, amikor maga Ferenc foglalta össze e négy év fejlődésének eszenciáját.
Emígyen:

'"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. '

Csak hogy világos legyen, az elmúlt másfél-két év , amit végighazudtak, AZ volt Ferenc testvér miniszterelnöksége.

Te Zsolt!
Mit tudsz kezdeni ezekkel a pőre mondatokkal, azok tartalmával?
Mi tudsz Te azzal kezdeni, hogy annyira eladósította Ferenced az országot, hogy azt maga sem hitte volna el??
Szerintünk te máig nem hiszel Ferenc igazságbeszédében.

leponex 2013.01.03. 19:00:34

Jó Bárdunk, Gréczy Zsolt!

De maradjunk magánál az akkori miniszterelnöknél, ízlelgessük vallomásának további részleteit:

'És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?'

Érted te a magyar szavakat Kedves Bárdunk?

Szerinted mit jelent ez két a mondat:

'És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. '

Zsolti, így értékelte Ferenc az ő saját munkáját.
SEMMI.

Feri még hozzátette:

'Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.'

Érted, kedves Bárdunk?
Érteted Te valaha is Ferenc saját szavait?

És ezeket?

'Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."'

MINT HOGYHA KORMÁNYOZTUNK VOLNA

Zsolti, bírod még??

No, ez volt ugye a 2006-os 'győzelem' mögött ...

leponex 2013.01.03. 19:34:25

Szegény Bárdunk!

Természetesen azért meg lehet érteni, hogy a permanens hazugságból kijönni sehogy sem lehet, így nincs mit tenni, folytatni kell.
Folytatni, a végtelenségig.
Feri vallomását idézzük megint:

'Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet.'

Szegény Gréczy Zsolt, ebbe Te már tényleg majdnem belegebedsz. Aztán lassan majd jön a bukás is ... Van még rá majd két éved :)

A Feri további szenvedéseit most ne idézzük fel, a havi reformjait, visszavont reformok reformlépéseit, a szánalmas vergődést, mígnem elérkezett az ország Ferenc testvérünk vezetésével a pénzügyi szakadék széléig.

No, nézz vissza, honnét indultunk Medgyessy 'Jóléti rendszerváltásával' és hogy érkeztünk meg a teljes csődig Gyurcsánnyal.

Az összeomlástól a szocialistákat megint csak egy IMF-hitelcsomag mentette meg ( immár harmadik alkalommal ) , a parodisztikus miniszterelnöki casting kiválasztottja ezzel a 25 Mrd rövidlejáratú hitellel elodázhatta a pénzügyi csődöt.
Másra nem volt se felhatalmazása, se képessége.

No, eddig tartott a közel 1500 napig tartó újabb dicsőséges szocialista népboldogítás.

*****

Hát ezt kapta gondozásba az Orbán, csináljon belőle két év alatt Kánaánt meg wellnest.

Ja, csak először fizesse vissza azt a hitelt, kamatostól, amiből a csodatévő Bajnai megmentette az országot.

Igazság szerint így a 'konszolidációt' is az Orbánéknak kell megfinanszírozniuk. Most.

Ez olyan nagyon dzsentris volt, nem?
A Feri meg a Gordon elkártyáztak 8 évet, aztán felállnak a kártyaasztaltól:
No, most Te jössz Orbán! Fizess!

***
Ha csak ennyit csinált volna Orbán, hogy a két dzsentrifiú tragikus eredményű 'kormányzásának' mégsem lett jóvátehetetlen következménye, már ezért megérdemel egy piros pontot :))

Hát így valahogy, Kedves Bárdunk!

Neked is békés Újesztendőt kívánunk!
A Királyságért! Magyarországért!

ajándékba Attilától:

'Magyarország messzire van.
Magyarország hegyeken túl van.
Onnan, rigókkal, éneklőkkel,
Jönne rövidke szoknyácskában,
Hajnal volna,
Szellős,
Világos,
Szép, tiszta üllők csengenének.

Uram, nem látta Magyarországot?
Tudom, nehéz a nyelve.
Tudom, nehéz a szívem.
Uram, nem látta Magyarországot?

Lányok, sokan, szaladnak,
Akár a reggeli szél,
Hajuk lobog a keleti égen.
Ő pedig kövér kalácsot fon,
Karcsúbb ő a liliomillat estéli árnyékánál.

Uram, nem látta Magyarországot?
Ott ősz van,
Kicsike kertjeinkbe
Zörgő, száraz virágokat ültet
Az Úr.

1925. okt.'

leponex 2013.01.03. 19:58:21

Kedves Bárdunk!

Most, hogy megint rám kényszerítetted elolvasni Ferenc Örökérvényűjét, nem tudom megállni, hogy két szövegrészlete közt elhagyva egymás mellett idézzem Ferenc autentikus önvallomásának kristálytiszta csillogását:

" Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. ... És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit.
...

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. "

Bizony, Ferenc történelmet csinált!
A Semmit.

Másfél évet végig hazudott, és ez volt élete legjobb része. Imádta.

'Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik.

Itt van, király, ki tetteidet
Elzengi, mond az agg; '

És várnánk az ősz bárd kemény szavait ...

De jött a modern Walesi Bárd, te magad, kedves Gréczy Zsolt, meg a többiek, Bitó, Esterházy, Nádas, ... és máig hozsannáztok ...
Történelmi tett volt ez is, bizony.

lajos0 2013.01.03. 20:51:11

@leponex: Hát az IMF zseniális közgazdászai is felfedezték a multiplikátor hatást.

lajos0 2013.01.03. 20:56:18

@leponex: "trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni"

Azért ez tényleg emlékezetes mondat, főleg egy demokratától. A szavazók által megválasztott és a kormányt megválasztó képviselőknek, nyilvánvalóan nem kell arról tudni, mit csinál a kormány :-)

Mert ugyibár egy asztalt 10-12 ember tud körül ülni. Ebben tökéletesen igaza is van Ferencnek, és én mint a konteók lelkes híve, ezek után mitől is ne gondoljam, hogy minden asztal felett újabb asztalok vannak, míg végül elérünk a nagy globális asztalig, amit szintén kábé ennyien ülnek körül.

lajos0 2013.01.03. 21:10:45

@leponex: "De jött a modern Walesi Bárd, te magad, kedves Gréczy Zsolt, meg a többiek, Bitó, Esterházy, Nádas, ... és máig hozsannáztok ..."

Azért a döntő különbség, hogy Bitó a saját szakterületén jó ( mondjuk a politikához ettől lehet hülye persze), Eszterházy és Nádas azért tud írni, még ha politikához szintén kissé vonalasan állnak is hozzá. De az úgymond művészek véleménye nem releváns. Manapság ők ilyen egykor papi funkciókat birtokolnak, hogy mindent meg kell magyarázniuk, akkor is ha éppen inkompetensek és tájékozatlanok.

Ami a maga puzséri egyszerűségében feltűnve akár iránymutató is lehetne, csak a kritikátlan nyalintás egy inkompetens művésztől szánalmas. Egyébként az aljas árulók által kiszivárogtatott nagy igazságbeszéd retorikai értékét talán megítélhetnék ( azért Feri nem egy Cseri Kálmán, szóval az elszállást ott sem értem), de a tartalmi rész erőltetett és bárgyú félremagyarázása gyermeteg próbálkozás volt.

leponex 2013.01.04. 00:17:42

@lajos0:
:)
Bitó Lászlónál épp tudományos munkássága miatt felfoghatatlan, hogy olyan érveléssel álljon Ferenc testvér önvallomásának kritikátlan és elv nélküli átlényegítése mellé.

Pedig Ferencünk bizony mondott keményet is, csak az ugye épp a szocialisták teljes amortizálását jelentette volna pillanatnyilag ha az igazságbeszédnek ezt a részét védelmezték volna meg.

Szerintem ordas nagy baklövés volt a ballib elittől az elvtelen nyalintás, szerecsenmosdatás, ahelyett, hogy az alkalmat kihasználva, az elmúlt évtizedekkel, az elfuserált izéváltással szembenézve végre egy valóságos önkritikával tették volna oda magukat. Nem félve a következményektől, az állami apanázs bizonytalanná válásától. Ahogy egy igazi demokratához illene.

Az Orbán még 2009-ben mondta:

"És itt most egy gondolat erejéig még vissza kell térni a jelenleg regnáló kurzus értékeléséhez. A fentiekből következőleg véleményem szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy egyfajta kormányzati leszereplés következett be a baloldalon, hanem a kormányzati leszereplés egyúttal diszkreditálta a szociálliberális értékrendű kultúrateremtő közösséget is. Lehet, hogy ez túl szigorúan hangzik. Lehet, hogy akik érintve érzik magukat, ezt a megállapítást nem tartják igazságosnak, mert úgy vélik: mindentől függetlenül ők azért még jó regényeket írtak. Ezt majd eldönti a szakma, illetve az olvasók.

Mindent egybevetve azonban valamilyen mértékben mégiscsak részt vettek annak a közgondolkodásnak a kialakulásában és kialakításában, amely ide vezette az országot, és most, amikor kiderült, hogy ez csődöt mondott, vállalni kellene, hogy ez bizony az ő tevékenységük csődje is egyben. Természetesen lehetséges, sőt valószínű, hogy íróként nem mondtak csődöt, de elitként - ahogy az előbb fogalmaztam Bibó István nyomán: mintaadó, az élet élésére mintát adó elitként - bizony, csődöt mondtak.
Meggyőződésem szerint tehát nem egyszerűen a kormányzat leszerepléséről van szó, hanem a kormányzás szellemi és értékalapjainak megrendüléséről. Az emberek ugyanis nemcsak azt gondolják, hogy a kormányzat leszerepelt, hanem azt is, hogy az a két gondolat, amire a maga szellemi identitását építette, ugyancsak megbukott."

***
Most, hogy az MMA kapta meg a bukszát, éktelen jajongás támadt ballibéknél.

Verebes úr be is jelenti, hogy az ismert színházi urak egyesületet alakítanak, és erkölcsi kérdésekben majd jól megnyilatkoznak.

És önkritikát fognak gyakorolni, ( kései Angi Veraként talán :) ), és megvizsgálják mi vezetett a mai szörnyűséges történésekhez.
Mert öt - tíz - húsz - negyven éve már ez megy, mondá Verebes.

Hogy ezt miért nem csinálták öt éve már? Csak mert más volt a csapos akkor?

****
Szóval a Cseri Kálmán ... ;-)

Pussy Riot (törölt) 2013.01.04. 21:55:04

Megfigyeltétek, hogy a blogban a kommentek száma a posztokban lévő jóindulattal fordítottan négyzetesen arányos?
süti beállítások módosítása