Hamar rosszkedvűek lettek a demokratikus ellenzéki összefogás hívei. Ami a DK-s éhségsztrájk lezárásaként megrendezett sokezres tüntetés után oly egyszerűnek tűnt, most ismét bonyolulttá vált. Az Orbán-rezsim alatt nyomorodó, szenvedő magyarok tömegei legszívesebben azt szeretnék, ha már holnap összeállna az összes párt és civil szervezet, és néhány hét alatt megtartott százezres tüntetésekkel buktassák meg a nemzetpusztító kormányt. Ez több okból is lehetetlen, de igény lenne rá.

Nem megy ez ilyen egyszerűen, és nem csak azért, mert a pártok órája másképp jár, mint a zembereké. A pártoknak nem csupán Orbán és zsírosodó barátainak menesztése fontos - nyilván ez is eltérő mértékben -, hanem majdani 2014-es pozícióik kialakítása is.

Ma úgy fest, Magyarország fővárosának lakossága október 23-án négy tüntetés közül is választhat. Vélhetően rendez egy, a békemenet hazugságát megismétlő vonulást a Fidesz. Annyira romlik a helyzet az országban, hogy muszáj valamivel előállni a fogyatkozó csapat megmentése érdekében. Nem kétséges, hogy a Jobbik is elindul valahová a Corvin közből, így szokták. A Milla sem hajlandó lemondani a saját, úgynevezett civil megmozdulását. Ezzel nagy szívességet tesznek a Fidesznek, hiszen megosztják az ellenzéket, egyúttal menekülő útvonalat adnak az ellenzéki pártok összefogását folyamatosan akadályozó LMP-nek. A Milla, pártokat negligáló érvelése azért súlyos tévedés, mert nem gondolhatják komolyan, hogy - mint állítják - a Fideszből kiábránduló százezrek majd elsétálnak a Millához, hogy szinte szó szerint ugyanazt meghallgassák a rezsim rémtetteiről néhány civil szónoktól, amit, a pártpolitikusoktól és a civilektől együtt is meghallgathatnának. A Milla ott is hibázik, hogy egybemossa 20 év kormányait. Ők is olyanok, mint a mai kormányfő, aki azt ajánlja, ne azt figyeljük, amit mond, hanem azt, amit tesz. A Milla nyilatkozói interjúkban elismerik, hogy látják, érzik, tudják a különbséget a 2010 előtti és utáni időszak demokráciához való viszonyáról, azonban a múlt teljes megtagadásának plakáton hirdetésével ennek az ellenkezőjét teszik. Ezzel felmentik a Fideszt az elmúlt két év brutális bűnei alól, de legalább is relativizálják a gyalázatot, és ami még ennél is rosszabb: a pártok távol tartásával, ezáltal az ellenzék megosztásával, kifejezetten a Fidesznek dolgoznak.

Ott van még a negyedik demonstráció, amelyet az éhségsztrájk sikerét megértő Szolidaritás szervez. Itt szívesen látnak minden pártot és civil szervezetet. A DK, amely egyedüliként vállalná a teljes összefogást, már elfogadta a meghívást. Az LMP nyilván a környékre sem megy el. Az MSZP még nem nyilatkozott. Dilemmájuk mögött az áll, hogy ha részt vesznek a Szolidaritás tüntetésén, nem az ellenzék vezető erejének tűnnek majd fel, hanem egy pártnak az összefogók sűrűjéből. A regisztráció parlamenti vitájára adott ide-oda-válaszuk is ezt bizonyítja,. Először közlik, hogy egyetértenek Gyurcsány Ferenccel, hogy bojkottálni kell, két nap múlva visszakoznak, holott tudják, érzik, hogy csak a vita teljes megtagadása ad legitimációt a szükségszerű totális tiltakozásra. Ha az MSZP igent mond a Szolidaritásnak, lehet egy rendezvény Kónyával, Gyurcsánnyal, Mesterházyval, amely egyfajta erőközpont lehet. Ha az MSZP külön ünnepel, nem megy el oda még a saját párttagjuk sem. Tehát mindkét lépés fájna, hamarosan dönteni kell.

Az LMP áll a senki földjén, házon belül 8-7-es és 6-6-os szavazataránnyal. Úgy érzik, hogy identitásuk veszne oda, ha együtt tüntetnének az előző, ugyan szerintük is demokratikus kormányok vezetőivel. Marad nekik a Milla környéke, csak éppen ők is párt, akik - elvileg - nemkívánatosak azon a rendezvényen. Így hát keresik a konfliktust - most éppen Gyurcsányt hazugozzák, hogy összehozta őket és a kopogtatócéduláikat a Fidesszel. Pedig mindenki emlékszik, hogy mi történt 2010 őszén. A cédulák leadási határideje előtt három nappal Jávor Benedek még arról beszélt, hogy rettenetes baj van, nem gyűlnek a szelvények, aztán az utolsó pillanatban világgá kürtölte, hogy "csoda történt." Márpedig ilyen csodák nincsenek. Látja bárki maga előtt a választók tízezreit, hogy az utolsó órákban a homlokukra csapnak, hogy tényleg, az LMP?! Az a párt tett csodát 48 óra alatt, amelyik a "nép érdekeit" megfogalmazó népszavazási kérdéseire heteken át sem volt képes összeszedni az aláírásokat? Ki hiszi ezt el?

Mai tudásunk szerint tehát lesz négy tüntetés, talán több is. Kell-e máris temetnünk az ellenzéki összefogást? Ha belegondolunk, hogy az elégedetlen tömegek mit akarnak, van ok a szomorúságra. Ha figyelembe vesszük, hogy még másfél év van a ciklusból, akár hagyni is lehet a pártokat, hogy passzírozzák egymást. Azt biztos, az érdekek ma még távol állnak.

Ám a végén, amikor az lesz a kérdés, Orbánnal, vagy nélküle megy tovább az ország, aki nem áll be a sorba, azt a választók egész biztosan megbüntetik. Kérdés, mekkora árat fizetünk érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr184789468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.09.20. 09:58:23

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.20. 09:55:17

Lehet próbálni, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Észrevetted már, hogy pár napja a Fidesz az első vonalba tolta a jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az MSZP kommunikációját, hogy a “leleplezéseket”, ...

Trackback: A fogyatékosok még kétharmadot sem érnek 2012.09.20. 09:41:57

Ez is kimondatott végre! A fogyatékkal élők kevesebbet érnek ép társaiknál. Nincs több köntörfalazás, nincs több political correctness. A fogyatékkal élők örüljenek, hogy élnek, a paralimpikonok pedig annak, hogy végre nem hangszórót kapnak jutalmul ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdelyik 2012.09.20. 13:52:51

Azért, mert az egyetlen jelölt volt a gazdasági miniszter, miközben jelentősen nőtt az államadósság, sorra valótlan adatokat közölt a kormány az unióval, stb. Az igaz, hogy amikor összeomlott a gazdaság, akkor bajnai szépen végrehajtotta azt, amit az IMF diktált, de ezen kívül semmit nem tett hozzá a dologhoz. Kibekkelte, amíg jött az új kormány.

lajos0 2012.09.20. 14:11:53

@leponex: Én sem sajnálom annyira, de a tahó blogger ékes példája, hogy mit gondol a nép kábé. Meg, hogy milyen szinten arra is.

lajos0 2012.09.20. 14:28:30

@hegyilány: "Az a nagy probléma, hogy politikusok nélkül nem fog menni. Szerintem."

Politikussá válni a legegyszerűbb. El kell indulni a választáson, aztán máris politikus lehet akárkiből. Ész, gerinc, meg egyéb ilyesmi nem kell hozzá. És jó ha nem ismeri senki a fizimiskád, azzal egy választást már szinte lehet is hozni.

lajos0 2012.09.20. 14:31:02

@hegyilány: "A Bajnai Gordon kellene, hogy alapítson egy új pártot, s aki nem csatlakozik az lemarad."

Hát csak gondolom félő, hogy Feri azonnal csatlakozik, és maradt minden a régiben.

m6beütő 2012.09.20. 14:40:18

@erdelyik:
Melyik az igazi neved?
matolcsi, szíjjártó, giró,selmeci
Melyik vagy a kétharmadból?

Andráska8 2012.09.20. 15:19:08

A Milla bejelentette, hogy párttá alakul, nos akkor most ezt hogy.., más pártokat viszont nem látnak szívesen, sőt egyenesen levetetik a pártos jelképeket.
Megy a faszom ezek után.
Eddig minden Millán ott voltam.

ancsika3114 2012.09.20. 16:00:41

mielőtt olvasni kezdenék:
mariablogja.wordpress.com/2012/08/06/120-ok-ami-miatt-nem-szavaznek-a-fideszre/
és a 120-on kívül még egy csomó okot felsoroltak a hozzászólók!
az a helyzet, hogy ennek már a tizede is elég, hogy ne szavazzak a fideszre!

erdelyik 2012.09.20. 16:18:05

@m6beütő: Miből következtettél arra, hogy valamelyik lehetek a felsoroltak közül? Ne gondold, hogy mindenki olyan, mint te lehet és nincs önálló véleménye.

lajos0 2012.09.20. 16:46:59

"egyúttal menekülő útvonalat adnak az ellenzéki pártok összefogását folyamatosan akadályozó LMP-nek."

Tehát Jávor Benedek nem engedi a szocialistáknak, hogy összefogjanak a pár százalékos DK-val ? Az LMP bármelyikük irányában nyitna, akkor megszűnne. Ennek belátásához talán nem kell főkommunikációsakárminek lenni. Gyurcsány segítségétől meg érthető, ha félnek, ő a politikában a sportszeletes ember, aki inkább ne segítsen, azzal tesz a legjobbat.

lajos0 2012.09.20. 16:52:32

"Így hát keresik a konfliktust - most éppen Gyurcsányt hazugozzák, hogy összehozta őket és a kopogtatócéduláikat a Fidesszel. Pedig mindenki emlékszik, hogy mi történt 2010 őszén. A cédulák leadási határideje előtt három nappal Jávor Benedek még arról beszélt, hogy rettenetes baj van, nem gyűlnek a szelvények, aztán az utolsó pillanatban világgá kürtölte, hogy "csoda történt." Márpedig ilyen csodák nincsenek. "

Nincs bizonyíték erre Zsolt. Ha sántít is, nem jobban mint Feri szakdogája, úgyhogy könnyen kiperel a nadrágodból az LMP, ha úgy adódik.

leponex 2012.09.20. 17:05:30

@lajos0:
Természetesen lehetséges, hogy a 'nép' egyszerű fia/lánya/transzneműje/hetero-és-homofóbja,... is gondol ilyeneket, de szerintem a nyilvánosság számára mégis csak kellene valami minimum, amit saját önbecsülése érdekében sem lép át valaki a saját blogján.
Ugyanezt megfogalmazhatná kulturáltan is, de azon már dolgozni kellene egy kicsit.
Igen ócska dolog a névtelenség alatt ótvarkodni így a neten. Szerintem.

vakapad 2012.09.20. 17:19:02

T. Gréczy úr, javasolnám, hogy válogassa ki a bejegyzésére érkezett, racionális ellenérveket, és azokat válaszolja meg. Ezek pedig a következők ... khm ... izé ... hát ... de azért ne tessék gondolni, hogy ezek csak szitkozódni meg szidalmazni járnak ide, mert annyi eszük nincsen, hogy valamit mondjanak is, és nem annyira ostobák, mivelhogy ... hogyismondjam csak ... no ... lehet hogy mégis tévedek.

lajos0 2012.09.20. 17:19:15

@leponex: Az egyszerű néppel beszélgetve én már 20 éve az "atomot a parlamentbe, mikor ott van mind", illetve a "fel kéne őket kötni" megoldást hallom legtöbbször.

Egyébként a citált blogger is a tiszta tekintetű Bajnait várja, ha jól vettem ki a bejegyzésből, de talán ezzel is vannak így sokan. Az biztos, hogy Viktornak Gordontól lenne félnivalója, viszont ha Feri rácsatlakozik Gordonra, akkor hatástalaníthatja minden megnyilvánulását. Elég tré ügy ez Gordonnak, hiszen ott a régi jó kapcsolat még a KISZ-es időkig visszanyúlva, másfelől nagyon ciki lenne vele mutatkozni.

Dzsozef49 · http://www.mediatop.hu 2012.09.20. 19:09:22

A hozzászólásom elszállt később megismétlem.
Mert radart nyomtam mentés előtt:(
Bocsánat.
Egy vonatkozó érdekes link itt van.
www.mediatop.hu/demokracia_bekesseg_szabadsag_korrupcio_szegenyseg

leponex 2012.09.20. 19:10:12

@lajos0:
:)
Szerintem teljesen nyilvánvaló volt, hogy Bajnai régóta készül Csárlsz Gáti meg a zamerikai hátszél mentorálásával, csak még a belépő koreográfiát kell megfelelően intonálni.
Legalább lesz valami komolyabbnak tűnő alternatíva 2014-re.
A 'takarékos örömre' azért minden okunk meg lehet, mert azért annyira nem volt valami kiemelkedő a Gordon produkciója eddig.

vakapad 2012.09.20. 19:14:16

@leponex:

Hát nem. Ellentétben Viktor produkciójával, ami kiemelkedő volt. Csak a kiemelkedés irányával akadt egy kis probléma.

2012.09.20. 19:15:22

Gréczy úr! Ha van bizonyítéka az LMP választási csalására, akkor tárja elénk, mert ez így csak egy ocsmány vádaskodás, hasonlóan a főnökéhez.

Ezerszer elmagyarázta az LMP, hogy teljesen természetes az, hogy az utolsó pillanatig gyűjtött cédulák az utolsó pillanatban lettek megszámolva. Egyetlen más párt nem működtetett cédulaszámlálót, az LMP-t a nyíltsága miatt gyanúsítja csalással? Ha kapott volna bárhonnan cédulát, akkor vajon működtetett volna egy ilyen számlálót? Akkor vajon bizonytalanságban tartotta volna, dolgoztatta volna a híveit az utolsó percig? Ön a saját pártjából indul ki bizonyára, az LMP saját izzadságos munkájával jutott be a parlamentbe. A Fidesz nemhogy segítette, de maximálisan akadályozta ezt, leginkább azzal, hogy felporszívózta a cédulák jó részét.

Önök összefogásról papolnak és eközben a leendő szövetségest aljas módon hátba támadják. Nem csoda, hogy nincs kedve az LMP-nek ezzel a bandával bármilyen közösséget vállalni.

vakapad 2012.09.20. 19:30:15

@iii:

Úgy hallottam, hogy három nappal a határidő előtt az LMP azt nyilatkozta, hogy nagyon nagy a baj, a leadás napján meg azt, hogy csoda történt. Meghozták a cédulaszámlálókat?

Azt is hallottam, hogy a "leendő szövetséges" minden lehetséges fórumon és minden vezetője által sok-sok hónap óta áperte hangsúlyozza, kinyilvánítja, leszögezi, indokolja, és megesküszik rá, hogy Gyurcsánnyal nem. Ami érdekes, ehhez sohasem tették hozzá, hogy de az MSZP-vel igen. Ezek szerint az LMP már nagyon régen előre tudta, hogy "ezzel a bandával" ...

lajos0 2012.09.20. 19:57:14

@leponex: Bajnai szakértői attitűdjét egy pillanatra sem kellett komolyan venni. Még kormányfő volt, mikor valaki írt egy publicisztikát arról, hogy Bajnai beugrott valahonnan jövet egy paksi látogatásra. A végére emlékszem: "hogy ha Bajnai Gordon esetleg váratlanul, mégis felbukkan 2014-ben miniszterelnök-jelöltként, mi szóltunk.". Szerintem fején lett találva a szeg.

2012.09.20. 19:59:15

@vakapad: Mivel az országban mindenhol gyűjtötték az utolsó percig, ezért rengeteg cédula volt kinn, amiről nem tudott a központ, ez ilyen marha egyszerű. A többi érvet meg felsoroltam az előző hsz-ban, azt elegánsan kihagytad. Ismert szabály, ha valamire létezik egy egyszerű válasz, akkor az a valószínű, amíg azt meg nem cáfolják. Márpedig ilyen cáfolat, bármilyen bizonyíték soha nem létezett.

Gyurcsány úr meg pár nappal az interjú előtt újfent közösülni akart az LMP-vel. Igen, az LMP eddig se akart, most még eggyel több indoka van.

lajos0 2012.09.20. 20:03:29

@vakapad: "Úgy hallottam, hogy három nappal a határidő előtt az LMP azt nyilatkozta, hogy nagyon nagy a baj, a leadás napján meg azt, hogy csoda történt. Meghozták a cédulaszámlálókat?"

Az 'úgy hallottam' egy bírósági tárgyaláson ölég kevés lenne. Ahogy Ferink plagizálása is nyilvánvaló, de bizonyítani nem tudták közvetlenül, így ő nyeri a pereket. Én nem vagyok hasra esve a magyar bírósági gyakorlattól, de nem is hivatkoztam soha az ítéleteikre. Sok jogerősen felmentett vádlott bűnössége egyértelmű számomra is, de a jogszolgáltatás, meg az igazságszolgáltatás nem ugyanaz.

lajos0 2012.09.20. 20:05:13

@iii: "Ismert szabály, ha valamire létezik egy egyszerű válasz, akkor az a valószínű, amíg azt meg nem cáfolják."

Na jah. Az Ockhamnak a beretvája ugyibár.

vakapad 2012.09.20. 20:14:14

@iii:

Legyen. Levetkezve kihagyásos eleganciámat lássuk az érveket:
1./ "Az utolsó pillanatig gyűjtött cédulák az utolsó pillanatban lettek megszámolva."
Szóval egy darabig csak gyűjtötték, és nem számolták meg, azért mondták, hogy nagy baj van. Én megszámoltam volna, és nem nyilatkozom bajról (hogy "ne tartsam bizonytalanságban a híveimet"), nochdazu a cédulákról tapasztalataim szerint ránézésre látszik, hogy kb. mennyien vannak.
2./ "Egyetlen más párt nem működtetett cédulaszámlálót, az LMP-t a nyíltsága miatt gyanúsítja csalással?"
Senki nem kérdőjelezte meg az LMP nyíltságát, csak az volt feltűnő, hogy amikor nagy baj volt, akkor történt a csoda. A csoda a FIDESZ-nek és az LMP-nek tett jót.

Ezek után nem egészen értem, hogy milyen érveket nem vettem figyelembe. De sebaj. Azt is megértettem, hogy az LMP nem óhajtja leváltani Orbánt, ennek logikailag csak és kizárólag két oka lehet. Az egyik az, hogy Orbánt jobbnak tartja, mint a (ma már nem létező) "baloldali" összefogás bármilyen vezetőjét. A másikat nem mondom el, mert az dehonesztáló lenne.

vakapad 2012.09.20. 20:18:08

@lajos0:

Hadováltam volna valamit bírósági tárgyalásról? Egyébként abból, hogy "Mi tudjuk, hogy a Feri csalt, csak nem tudjuk bebizonyítani" egyenesen következik, hogy "Mi tudjuk, hogy az LMP és a FIDESZ összejátszott, csak nem tudjuk bebizonyítani". Hát ennek iii nem fog örülni.

lajos0 2012.09.20. 20:47:39

@vakapad: "Ezek után nem egészen értem, hogy milyen érveket nem vettem figyelembe. De sebaj."

Például a 'nagy a bajt' sem kellett túl komolyan venni ( politikus mondta), csak gondolom, azt nem okos dolog mondani egy ilyen gyűjtésnél, hogy 'kösz megvagyunk, ne hozzatok többet'.

"Azt is megértettem, hogy az LMP nem óhajtja leváltani Orbánt, ennek logikailag csak és kizárólag két oka lehet. Az egyik az, hogy Orbánt jobbnak tartja, mint a (ma már nem létező) "baloldali" összefogás bármilyen vezetőjét."

Viszont az is lehet, hogy valójában Gyurcsány nem akarja Orbán távozását, hiszen saját hasonlatosságával Piszkos Fredhez ilyen téren azért tisztában van. Ha tényleg ezt akarná, akkor csendben ücsörögne a szemlőhegyi villában, esetleg pénzt utalna az ügyre.

"A másikat nem mondom el, mert az dehonesztáló lenne."

Kár.

lajos0 2012.09.20. 20:53:23

@vakapad: "Hadováltam volna valamit bírósági tárgyalásról?"

Nem csak én vetettem fel, hogy a bíróság előtt Zsoltunk ezt az állítását nem tudná bizonyítani, így elkaszálnák. Hasonlóan a Ferenc plagizálását közvetlenül bizonyítani nem tudó sajtótermékekhez.

Egyébként abból, hogy "Mi tudjuk, hogy a Feri csalt, csak nem tudjuk bebizonyítani" egyenesen következik, hogy "Mi tudjuk, hogy az LMP és a FIDESZ összejátszott, csak nem tudjuk bebizonyítani".

Nem következik, csak ezt mindenki döntse el személyesen, hogy szüksége van-é közvetlen bizonyítékokra, ahhoz hogy állítson valamit. Zsoltnak az LMP esetében nincs erre szüksége, míg Gyurcsány esetében a közvetlen bizonyíték hiányát, a vád egyértelmű cáfolataként kezeli. No ez a kettő együtt nehézkes egy kicsit.

"Hát ennek iii nem fog örülni."

Szerintem fog. Olyan jó lenne :-)

lajos0 2012.09.20. 21:04:21

@lajos0: Egyébként én bőven beérem a közvetett bizonyítékokkal, sőt titkosítás esetén a titkosítás tényétől pusztán felhatalmazva érzem magam remek összeesküvés-elméletek kreáláshoz, amiket a titkosítás feloldásáig vagy egyéb cáfolatig hajlamos vagyok tényként kezelni.

Másik bibi, hogy Zsolt viszont a teóriára épít fikciót. Hiszen az sem lett bizonyítva, hogy az LMP-nek más párt aktivistái gyűjtöttek, hogy ez a feltételezett más párt a Fidesz lett volna, az meg még annyira sem. Miért ne kaphatták volna mondjuk a Jobbiktól, vagy akárkitől, ha az első feltételezést elfogadjuk.

leponex 2012.09.20. 21:07:44

@lajos0:
"hogy ha Bajnai Gordon esetleg váratlanul, mégis felbukkan 2014-ben"

Váratlan csak annak lesz majd, aki komolyan vette, hogy nincsnek további politikai ambíciói ;-)

Nem teljesen lehetetlen, hogy a háttérben megkötötték az egyenként esélytelenek az alkut Gordon személyében, a Princeton meg a John Hopkins tud nyomós érvekkel szolgálni, és akkor még akár ütős is lehet az olajfa.
Az esetleges választási győzelemig.

Persze ahhoz még elegendő választó is kellene, akik - mint olvashattuk itt nem egyszer - megvezetett birkák:)
Gumicsontnak addig elmegy ;-)

2012.09.20. 21:41:38

@vakapad:

1.) de számolták, de nyilván azokat, amik a központba beérkeztek. Amik kinn voltak különböző embereknél, gyűjtőpontoknál, azokat nem. A másik pedig hogy pontosan a paráztatás miatt az emberek felkeltek a fenekükről és mégiscsak leadták a cédulákat.

3.) Ez egy olyan csoda volt, aminek egy racionális magyarázata volt. Akkora csoda egyébként sem volt, túl van lihegve kissé. A Fidesznek nem értem, miért használt ez a csoda, éppen ellenkezőleg. Ha nincs az LMP, még többen szavaznak rá, nekik egyáltalán nem állt érdekükben, hogy egy párttal több legyen a placcon, ez nem igaz. Az LMP-re leadott voksokat egyáltalán nem lehet az MSZP-hez adni, sőt. Az LMP-re szavazók többsége protest-szavazó volt, akik nem szavaztak volna az MSZP-re.

lajos0 2012.09.20. 21:41:55

@leponex: Hát a háttéralkukat majd az onokáink az irattárban megnézik, ha fennmarad ebből valami. (Én külön meghagyom nekik, hogy ellenőrizzék majd a nagypapa régi vinyóin felvetetteket a történésekkel.)

Választó meg lesz, mert csak 4 évente egy napra van demokrácia, ha éppen van. Akkor már csak elmegyek, legyen a menete bármi is. Nem tesszük meg azt a szívességet, hogy ne szavazzunk, ha van eszünk. Legalább egy érvénytelent.

És itt a demokrácia újabb lehetőségét látom. Mert aki regisztrált és érvénytelent ad le, vagy regisztrál és nem megy el, az igazi rendszerkritikai voksot adhat le.

Kéne egy passzus, hogy mi a teendő, ha a szavazatok 2/3-a ilyen formában érkezik :-) Királyt kell választani, vagy mi a penész ?

2012.09.20. 21:48:39

@vakapad: Ez kimaradt:

Honnan veszed, hogy az LMP nem akarja leváltani Orbánt? Miből következteted ezt ki? Minden tettük, nyilatkozatuk pont az ellenkezőjéről tanúskodik. Orbánt is le akarják váltani és a régi rendszer se szeretnék visszaállítani, véget akarnak annak vetni, hogy nem tudunk mást elképzelni, mint A vagy B, ha nem A, akkor B. Pedig lehet C is.

A másik, hogy nem tartják célravezetőnek a nagy összeborulásos módszert sem. Gyurcsány úgy kell mint a falat kenyér a Fidesznek, bármely népfrontot lehet majd támadni a gyurcsányozással és megint ott tartunk majd, hogy Gyurcsány vagy Orbán. Elég, ebből nem kérek. A jelenleg passzív embereket nem egy olajfával lehet meggyőzni.

menőmano 2012.09.20. 21:53:18

Úgy látom, ha némelyek olvassák, vagy meghallják a Bajnai Gordon nevét, egyből totális lesz náluk a helyzet.
:))

Mi történt, mi a baj?

"A pálya szabad, tere, helye van mindenkinek".
Dolgozni kell a pártoknak, hogy eljusson az ország minden szegletébe" a hangjuk.
A békemenetelgetés, miegyebek kevés lesz, nagyon kevés.
Szerintem.
:)

2012.09.20. 21:55:58

@vakapad: A különbség, hogy Feri csalására több, kézzelfogható bizonyíték is van. Itt viszont egy sincs, csak szóbeli spekuláció.

Én személyesen ismerek olyan történetet, hogy az Oktogonon egy ember pár tucat kitöltetlen, de aláírt kopogtatócédulát akart odaadni elempéseknek, és nem mentek bele, mert féltek, hogy provokáció.

menőmano 2012.09.20. 21:58:09

Az LMP. egy picike pártocska. Birálgatnak, s nem igazán lehet tudni, még most sem milyen politikai irányvonalat követnek, valójában mik a politikai, gazdasági célok. Szerintem. Konkrétumokat, én nem igazán tudok.
:)

menőmano 2012.09.20. 22:01:46

oppá" lemaradt)

Milla, amolyan bekiabálás a pálya széléről.
osztjónapot!

:)))

2012.09.20. 22:04:16

@menőmano: Mindent megtalálsz a honlapjukon. Ez egy zöld párt, a politikájuk szinte teljesen megfelel annak, amit a német vagy osztrák vagy angol zöldek csinálnak. Ott már ez 40 éve létezik, itt eddig nem tudott gyökeret verni, egyesek meg sikeresen lejáratták a rendszerváltáskor.

menőmano 2012.09.20. 22:09:11

@iii:
Tényleg? Nem mondod?
:(

leponex 2012.09.20. 22:16:06

@lajos0:
"Mert aki regisztrált és érvénytelent ad le, vagy regisztrál és nem megy el, az igazi rendszerkritikai voksot adhat le."
Valóban.

Viszont épp a kedvenc műsoromban a Sanda felmérését elemezte Závecz, miszerint több mint 40% szándékozik regisztrálni és szavazni, úgy 30% se regisztrálni, se szavazni nem hajlandó, és tizenvalahány % volt, aki elmenne szavazni, de csak ha nem kell regisztrálni.
Ami az eddigi hisztikre alaposan rácáfolt és valószínűsíthető, hogy inkább növelni fogja a részvételi hajlandóságot, semmint gúzsba kötni a választás szabadságát :)

Kedves Bárdunk feltehetően I. Éhező Ferenc performanszának és az azt lezáró tüntetés sok tízezernyi felvonulója drámai hatásának tudja majd be.

A rendszerkritikának magam is örülök, ezzel is nyilvánvalóbbá válik az egyetlen lehetséges jó megoldás, a királyság bevezetésének kívánatossága.
Magyarországért! A Királyságért!
:)

menőmano 2012.09.20. 22:16:20

Hát! Ja! Meg van! a totálisan helyes válasz) Az LMP. egy csodapárt. Szerintem.
Vagy mégsem?
:(

2012.09.20. 22:22:29

@leponex: Miután levezeted, hogy tizenvalahány százalék nem fog elmenni a regisztráció miatt, kijelented, hogy ez növeli a szavazási hajlandóságot. Fura egy logika. Tizenvalahány százalék az megfelel 2 pártnak a parlamentben, közel 600 000 szavazónak. És mindez miért? MERT CSAK.

Egyetlen épkézláb érv nincs a regisztráció mellett, kizárólag politikai számítás húzódik meg mögötte. Még a külföldi magyarokhoz se kell regisztráció, még az sem igaz. Ha ezt megszavazzák, az Magyarország újabb szégyene lesz, újabb lépcsőfok Belorusszia felé. Csak tapsikoljatok neki.

márta)) 2012.09.20. 23:01:54

Senki sem írt, beszélt választási csalásról, ebből adódik, hogy az LMP. (csalásáról ) sem.
Csupán arról van szó, hogy érdekes módon, szinte az utolsó pillanatban mégis sikerült összegyűjteni, azokat a "fránya" cédulákat.
hm?

leponex 2012.09.20. 23:13:05

@iii:
"Fura egy logika."
Engem is meglepett Závecz igazgató elemzése :) Mármint az, hogy messze nem olyan a regisztrációs lehetőség fogadtatása, mint ahogy Keves Bárdunk is elénk rémüldözött a maradék demokrácia ismételt elhunyásának vizionálásaként.

Saját vélekedésem már említettem, rákényszerítheti a pártokat (pfujpfuj .-) hogy dolgozzanak egy kicsit a szavazatokért.
Beszédes volt, amikor a zatévén Mészáros úrék elszólták magukat, hogy így ha kiderülne a válsztás előtti napokban hirtelen valami disznóság ( nyilván a Patáséknál ), akkor már nem gondolhatná meg az addig szavazni nem akaró magát ...
Bizony, az elhíresült 'Köteles beszéd' metodikát előrébb kell majd hozni, akkor viszont kiderülhet a turpisság, oda a remek verberi kampánystratégia :)
Valóban politikai számítás húzódik e vehemens ellenzés mögött :))

2012.09.20. 23:34:34

@leponex: Megint más dolog a fogadtatás, attól még a hülyeség hülyeség marad. Az emberek többsége a halálbüntetést is visszaállítaná és ha kellően felhergelik, kilépne az Unióból is. Mindkettő helytelen volna.

Ugye nem mondod komolyan ezt a súlyos ellenérvet, hogy ezért kell 600000 embert kizárni a választásból? Köteles beszéd jellegű dolog gyártásában a Fidesz éppoly profi volt. Abszurdum, hogy egy alkotmányos alapjog korlátozását egy ilyen hülyeséggel indokoljunk meg.

A vehemens ellenzés annak szól, hogy nincs mellette racionális indok. Ez nem az. Ha nem rakná bele a Fidesz ezt is az alkotmányba, úgy kivágná még a fideszes alkotmánybíróság is az egészet, mint a macskát szarni.

2012.09.20. 23:36:41

@márta)): De, kedves márta, ezt nevezik csalásnak. És hogy nem így volt, föntebb részletesen elmagyaráztam. De te, mint oly sokan mások, mint a verkli, csak ugyanazt hajtogatod, fittyet hányva a tényeknek.

leponex 2012.09.21. 00:17:48

@iii:
- az, hogy hülyeség, még nem igazán érv
- az angolok a mostani eset után vetik fel épp a halálbüntetés lehetőségét.
A Demokrácia és a Liberalizmus veteményeskertjében ölég gyakoriak a kivégzések, akár 20-30 év elmúltával is
- Svájc például be sem lépett. Az akkor most helytelen?

- nem korlátoznak alapjogot, különösebb nehézséget sem okoznak. Épp annyit, mint amikor a mostani rendszerben, ha nem kaptad meg a kopogtatót, akkor el kellett menned a hivatalba, hogy ellenőrizd, rajta vagy-e a névsoron.

- alapjogodat nem gyakorolhattad, csak állandó lakhelyeden, ha máshol kívántál szavazni, kérelmezned kellett.

- egy liberálisnak tiltakoznia kellett volna, hogy a mostani rendszerben, anélkül hogy hozzájárult volna, nevét, lakcímét kiadták bármelyik pártnak. Pénzért.

- Milyen ellenérv az, hogy kijelentést teszünk: 'Ez nem az.' ?.
De igen! De nem! De igen! ...

'A vehemens ellenzés annak szól, hogy nincs mellette racionális indok. '
:)
Lószart mama!
Valójában tényleg annyi lesz csak a tényleges hatása, hogy megnehezíti a szavazatvásárlást, csökkenti az utolsó pillanatban bepalizható szavazók számát, akik amúgy tojnak az egészre, de 23 millió piréztől esetleg hajlandók megrettenni.

Kicsit mulatságos, hogy egy korszerű, modern felfogásúnak öngondolt politika azok szavazatára alapoz, akik még két héttel a választás előtt sem szánnának kétszer egy órát a demokráciára szánni, és elmenni szavazni :)

De ahogy gondolod ;-)

márta)) 2012.09.21. 00:26:49

@iii:
Senki sem írta, hogy csalás.
Ugyan már. Nem én vagyok az, aki mindig ugyanazt írja.
Azok írják ugyanazt" kik elfogultak, akármelyik politikai erő iránt. S általában azokra jellemző, hogy csak a jót látják, írják.
Egyébként (már írtam sokszor) én nem vagyok elfogult, elkötelezett egyik, vagy másik "irányban" sem.
Igy hát megpróbálom látni a jót és a rosszat is.
"Erdőtől a fát". kedves @iii.

Egyébként nincs ebben semmi különös , s nincs semmi probléma. Mindenki azt lát, amit éppen akar.
Csak az a baj, hogy némelyek akarva, akaratlanul? esetleg megtévesztik a szavazókat. Sokszor azokat, kik nem igazán értik a lényeget! esetleg úgy gondolják, hogy valóban jobb lesz.
Szóval, ennyi. nem több- és nem kevesebb. Egyelőre igen.

márta)) 2012.09.21. 00:29:39

@iii:

Még annyit! Már bocsánat! De te vagy az kedves, aki minden blogon ugyanazt írja.
ott a pont.

2012.09.21. 01:08:12

@márta)): Én írom, hogy csalás, mert a kopogtatócédulával visszaélés az nem más, mint választási csalás. Dehogynem ugyanazt hajtogatod: "befútta a szél a cédulákat az utolsó pillanatban", ez a verkli dallama. Elmagyaráztam, hogy ez miért nem igaz.

2012.09.21. 01:24:09

@leponex: De, korlátozza az alapjogot, elég keményen, ha 600000 embert megakadályoz abban, hogy éljen szavazati jogával, amivel amúgy élne. Ahelyett, hogy megkönnyítenék a szavazást, akadálypályát telepít a Fidesz, hogy a számára kellemetlen szavazókat kiküszöbölje.

Lehetne még fokozni, mondjuk csak az érettségit végzettek szavazhatnának, arra is mondhatod vállrándítva: nem akadályoztunk alapjogot, akárki megszerezheti az érettségit. Vagy csak 10 mFt fölötti vagyonnal rendelkezők szavazhassanak, végülis bárkinek jogában áll vagyont szerezni.

Nem értem, mi köze a címek kiadásának a liberálissághoz és pláne semmi köze a regisztrációhoz.

Hamis az a kép, hogy csak a liberális baloldal van ellene, a konzervatív, polgári jobboldal képviselői éppúgy ellenzik ezt a példátlan szemétséget, aminek, ismétlem, nincs racionális magyarázata, hogy miért kellene bevezetni, nincs rá európai példa se.

És akkor még nem beszéltünk arról az orbitális szemétségről, amit a mindezt vezénylő választási testületeket teszi totálisan a Fidesz kiszolgálóivá, úgy, hogy még a következő ciklusra is bebetonozza őket. Belorusszia készül, kis barátom, a hozzád hasonló apologeták pedig buzgón dolgoznak ennek elkendőzésén.

2012.09.21. 01:44:43

@leponex: Most megnéztem Závecz beszélgetését. Természetesen nem mondott semmi ilyesmit, hogy a regisztráció növelné a választási hajlandóságot. Ez egyébként is fából vaskarika, én viszont alábecsültem a lemorzsolódók számát, azt 1 000 000 főre teszi a kutató. Csak gratulálni tudok a Fidesznek ehhez.

Ráadásul a kutatások szerint az égvilágon semmit nem fog ezzel elérni, az LMP-nek meg éppen jól fog jönni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.21. 01:48:56

@iii:

"a lemorzsolódók számát, azt 1 000 000 főre teszi a kutató. Csak gratulálni tudok a Fidesznek ehhez. "
- Az alacsony részvétel mindig a fidesznek kedvez.

lajos0 2012.09.21. 07:39:16

@menőmano: "Az LMP. egy picike pártocska. Birálgatnak, s nem igazán lehet tudni, még most sem milyen politikai irányvonalat követnek, valójában mik a politikai, gazdasági célok."

Én a többinél sem tudom. A nagyoknál sem.

lajos0 2012.09.21. 07:42:39

@leponex: "Kedves Bárdunk feltehetően I. Éhező Ferenc performanszának és az azt lezáró tüntetés sok tízezernyi felvonulója drámai hatásának tudja majd be."

Hát van rá egy sansz. Bár ha Ferencnek nem osztanak lapot 2014-ben, akkor szerintem ő is belátja, hogy ez a hajó elment, még ha a többiek elvtelenségén, kicsinyességén, irigységén, stb-n, akkor is.

lajos0 2012.09.21. 07:47:34

@márta)): "Senki sem írt, beszélt választási csalásról, ebből adódik, hogy az LMP. (csalásáról ) sem."

Hát a választási rendszerünknek állandó része, hogy minden párt csalt eddig minden választáson valamilyen formában. Ők legalább csináltak egy nyílt kampányszámlát, bár nem tudom ez mennyire fedte a valóságot. A többiek meg forgatták a szemüket, meg lobogtatták a kamu javaslatokat, és mindig bejelentették, hogy mivel a másik nem akart megegyezni ezért kénytelenek továbbra is lopott pénzből kampányolni, meg illegálisan pártot finanszírozni. No ezek vergődnek itt a választások tisztasága miatt, és azt hiszik nem lesznek kikacagva a sopánkodásukkal.

lajos0 2012.09.21. 08:01:41

@iii: "Az emberek többsége a halálbüntetést is visszaállítaná és ha kellően felhergelik, kilépne az Unióból is. Mindkettő helytelen volna."

A demokrácia arról szól, hogy a többség dönt minden kérdésben, nem arról, hogy a többség helyesen dönt azokban a kérdésekben, amikben a hatalmat gyakorlók lehetőséget hagynak nekik erre. A kiválasztott tisztviselők által vezetett EU nagyon komoly demokráciadeficittel küzd. Lásd például az EU alkotmány antidemokratikus keresztülnyomása a rendszeren.

"Ugye nem mondod komolyan ezt a súlyos ellenérvet, hogy ezért kell 600000 embert kizárni a választásból?"

Ezek magukat zárták ki, ha jól olvasom.
Ha regisztrálni kell, és erre nem hajlandó, akkor ő ki van zárva ?

"Köteles beszéd jellegű dolog gyártásában a Fidesz éppoly profi volt."

Szerintem mindkettő bántóan amatőr szinten űzte a lejáratósdit, inkább szánalmas volt, mint felháborító. Az ember elgondolkozott, hogy micsoda balfasz tanácsadókra hallgathatnak ezek a nyomorultak, és vajon mennyi közpénzünkbe kerül mindez.

A regisztráció szerintem is egy baromság, de nem az itt felvetett érvek miatt gondolom ezt. De nem nagyobb baromság, mint a kopogtatócédula, az 5 %-os küszöb, vagy a csalásokat nem szankcionáló rendszer.

lajos0 2012.09.21. 08:07:22

@iii: "Én írom, hogy csalás, mert a kopogtatócédulával visszaélés az nem más, mint választási csalás."

Hát bizonyíték hiányában ez kicsit karcsú.
Olyat meg nem tilos nyilatkozni, hogy rosszul állunk, sőt célszerű, hiszen ezzel lehet mozgósítani. Viszont a kampányköltségek túllépése is választási csalás, tehát Fideszt, MSZP-t helyből ki kellett volna zárni, ha komolyan veszik.

lajos0 2012.09.21. 08:20:25

@iii: "És akkor még nem beszéltünk arról az orbitális szemétségről, amit a mindezt vezénylő választási testületeket teszi totálisan a Fidesz kiszolgálóivá, úgy, hogy még a következő ciklusra is bebetonozza őket."

Azért a tapasztalat, hogy ezek a bizottságok eddig is az éppen regnáló tolvajok igényeihez lettek szabva többnyire.

"Belorusszia készül, kis barátom, a hozzád hasonló apologeták pedig buzgón dolgoznak ennek elkendőzésén."

Nem az talán, de a valói demokráciától továbbra is fényévekre vagyunk. Mondjuk volt már pár évtizedünk hozzászokni.

lajos0 2012.09.21. 08:25:01

@iii: "Ez egyébként is fából vaskarika, én viszont alábecsültem a lemorzsolódók számát, azt 1 000 000 főre teszi a kutató. Csak gratulálni tudok a Fidesznek ehhez."

Ez abból a butaságból fakad, hogy a pártok azt képzelik birtokolják a szavazóikat, tehát azok le és felmorzsolhatók, összeadhatók, kivonhatók satöbbi. Ebből jönnek a szánalmas összefogásteóriák ( mennyit érne el az MSZP-SZDSZ-Milla-Szolidaitás-LMP-DK-MDF-Debreceni Jóska tengely), meg ebből jönnek a pártok listái, amik azon túl hogy illegálisak, semmire sem jók (Kubatov, Werber, stb, mert hogy mindegyiknek van afelől ne legyen kétség).

lajos0 2012.09.21. 08:27:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az alacsony részvétel mindig a fidesznek kedvez."

Főleg amikor buknak mellette :-)
A fidesznek itt Ferenc pár éves regnálásánál semmi sem kedvezett jobban.
A már többször buktázó Orbánt is képes volt 2/3-hoz segíteni, ami nem kis bravúr.

leponex 2012.09.21. 09:06:21

@iii:
'hozzád hasonló apologeták pedig buzgón dolgoznak ennek elkendőzésén.'

- Na, végre egy komoly érv.-)

- Miért is jó a fidesznek, hogy az érdektelen szavazók nem szavaznak rájuk?
- Miért jó az országnak, hogy adott esetben olyanok szavazatai döntsenek, akik amúgy lesz@rják az egészet, de alkalmi bónusz fejében bárkire hajlandók ?

- Milyen kormányzás várható egy olyan politikai konglomerátumtól, aki már a választások előtt két évvel azon sopánkodik, hogy nem fog tudni nyerni, mert az utolsó pillanat előtt két héttel már meg kellene győzni a lehetséges választóit?

Mert tényleg itt lóg ki a lóláb, ahogy a Závecz úr elemzéséből is kitűnhetett.

- lásd a fel és lemorzsolódás dialektikáját fentebb :)

( Nekem máig meg vannak azok a kézi kukoricamorzsolók, amivel gyerekkoromban tényleg dolgozni kellett;-) Majd kölcsön adom a pártoknak :))

De ahogy gondolod :)

lajos0 2012.09.21. 09:21:49

@leponex: "Milyen kormányzás várható egy olyan politikai konglomerátumtól, aki már a választások előtt két évvel azon sopánkodik, hogy nem fog tudni nyerni, mert az utolsó pillanat előtt két héttel már meg kellene győzni a lehetséges választóit?"

A kampány eddig is a hülyéknek szólt, ezután is így lesz, ebben nincs vita. De emlékszem én még a választási cetlin szereplő logó nagysága miatt sipákoló Áder Jánosra, aki ezek szerint annyit tételezett fel a saját választóikról is, hogy azt a logót próbálják beixelni, amelyik a legnagyobb, nem azt, amelyik a valamiért szimpatikusabb félé.

2012.09.21. 10:39:37

@lajos0: "Magukat zárják ki."

Így is lehet interpretálni, de ez fals. Ha az lenne az előírás, hogy mindenkinek Záhony-Külsőben levő irodában kell szerda délután 1 és 2 között regisztrálni és erre a lakosság 99.9%-a nem lenne hajlandó, akkor is ugyanezt mondanád?

Egy demokratikus alapjogot értelmetlenül, semmilyen racionális célt nem szolgálva korlátoznak, ezt pedig nem tudom másként értelmezni, mint hogy ezeket az állampolgárokat ki akarják zárni a szavazásból. Ez akkor is az, ha ezek köre nem meghatározható előre.

lajos0 2012.09.21. 10:53:20

"Ha az lenne az előírás, hogy mindenkinek Záhony-Külsőben levő irodában kell szerda délután 1 és 2 között regisztrálni és erre a lakosság 99.9%-a nem lenne hajlandó, akkor is ugyanezt mondanád?"

Hát az bizony még jobban szűkítené a kört, de arról sem lehetne előre megmondani, hogy kinek az érdekét szolgálta. Én a nagyon erős cenzus híve vagyok továbbra is, de a regisztrációt marhaságnak gondolom. Az a bajom vele, hogy nem korlátozza eléggé a választójogot, továbbra is minden idióta regisztrálhat :-)

"Egy demokratikus alapjogot értelmetlenül, semmilyen racionális célt nem szolgálva korlátoznak"

Én például 2010-ben egyéniben is LMP jelöltre akartam szavazni, de mivel az antidemokratikus kopogtatócédula-gyűjtés
miatt egyéni jelöltjük nem indulhatott, korlátozták a demokratikus alapjogomat. No bumm.

illaim 2012.09.21. 13:34:31

@lajos0: "továbbra is minden idióta regisztrálhat "
Gondolom ez a tudat megnyugvást hoz a számodra!:-))))))
Persze az ötperces memóriád már nem teszi lehetővé, hogy emlékezz a manyup nyilatkozattételi összkormányzati bohózatra, hogy hogyan kell "hivatalos"úton bojkottálni egy a hivatalos álláspontnak nem kedvező aktust!
Talán nézd meg, hogy minek alapján ellenőrzik a terv szerint, a regisztrálók adatainak a helyességét!
Ha az a lista létezik, akkor minek még egy? arról már nem is beszélve, hogy hogyan tudod meg, hogy elfogadták a regisztrációdat, és vesd össze az eddigi gyakorlattal! akkor miért is kell a regisztráció?

lajos0 2012.09.21. 15:06:13

@illaim:

"hogy emlékezz a manyup nyilatkozattételi összkormányzati bohózatra, hogy hogyan kell "hivatalos"úton bojkottálni egy a hivatalos álláspontnak nem kedvező aktust!"

Hát gondolom kötelezően léptették be őket a haveri manyup cégekhez, azt is leszarták, meg amikor visszaterelték a járulékukat az államkasszába, azt is.
Nekem viszont külön kellett még lépéseket tennem, hogy ne váljak taggá.
És az utolső évjárat voltam aki ezt megtehette. A fiatalabbaknak már kötelező volt ezeket a kasszákat pénzelni.

A visszalopásnál gondolom mindenkinek zokogni kellett volna, hogy ellopták a magánvagyonomat, de ez sokakat nem különösebben érdekelt.

Én nem gondolom, hogy bárhonnan is kapnék nyugdíjat 20 év múlva, de nem akartam, hogy magáncégek nyerészkedjenek a befizetéseimmel. Inkább csessze el az állam :-)

Hasonló baromság a fizetés kötelező bankszámlára utalása. Milyen alapon kötelez engem az állam, hogy bármelyik banknak ügyfele legyek ? Ha már demokráciát féltünk éppen.

"Ha az a lista létezik, akkor minek még egy? "

Hát elég nagy marhaság. Mint a népszámláláskor megkérdezni egy csomó olyan adatot, amit amúgy is tudnak. Az állam valamiért ilyen rossz adminisztrátor.

illaim 2012.09.21. 15:23:36

@lajos0: Megint sikerült mellé beszélni lajos akárhány! Azt azért sikerült elárulnod, hogy fogalmad sincs a manyup
lényegéről!De te mindig is ilyen opportunista voltál, és semmi remény a javulásra!:-)))

leponex 2012.09.21. 15:35:59

@lajos0:
Ha már ennyire korlátozónak vélik a regisztrációt, akkor vajon miért nincs háborgás a szavazati jog mellett a választhatósági jog durva korlátozása miatt?

Mert ugye a szabad választás joga együttjár a szabad választhatóság jogával.
Oszt mégis mindenféle antidemokratikus akadályokat húztak eddig a jelöltállítás elé.

lajos0 2012.09.21. 16:46:46

@illaim: "Azt azért sikerült elárulnod, hogy fogalmad sincs a manyup
lényegéről!"

Hú, pedig annyira el akartam titkolni :-)
Manyup ügyben biztos nem fogunk zöld ágra vergődni, és leponex már mindent leírt itt a témáról kábé ötvenszer, amit érdemes tudni. Kerekes Zsuzsa posztja "A magánnyugdíj pénztárakba terelt pénzek "államosításáról", ami a NOL,blog-on van, szintén be lett kopizva párszor. Ennek ellenére bátran hidd azt, hogy ellopták a magánvagyonodat, ha ez jobb érzés így.

Én már csak ilyen opportunista maradok, de szerencsére megmarad neked ettől még altruista Feri, a nép egyszerű fia, aki egy hétig is éhezik érted, ha ezt kívánja a hon.

lajos0 2012.09.21. 16:48:35

@leponex: Hasonló kérdés, hogy ha így jajgatunk a sosem volt sajtószabadság vesztén, akkor a tájékozódáshoz való jog sok csorbája, miért nem lett téma senkinél?

illaim 2012.09.21. 16:59:43

@lajos0: Megint egy filmszakadás, lajos akárhány? Elfogytak a soha nem létező érveid,lajos akárhány, hogy megint a Gyurcsány fóbiáddal hozakodsz elő?
Talán azzal kellene foglalkoznod, hogy a tehetségtelenséged, vagy a kishitűséged az oka, hogy elsők között ugrasz rá a Gréczy
blogjárára köpködni! Vagy csak egy személyes sértődöttség , mert valahol feltörölte veled valamikor a padlót?LOL

lajos0 2012.09.21. 17:31:27

@illaim: "Talán azzal kellene foglalkoznod, hogy a tehetségtelenséged, vagy a kishitűséged az oka, hogy elsők között ugrasz rá a Gréczy
blogjárára köpködni!"

Szerintem az érdeklődés hiánya. Mindig várok azért egy kis időt, hogy Anselmo barátunk első lehessen, aztán ha nem sikerül neki, akkor ám legyen.

"Vagy csak egy személyes sértődöttség , mert valahol feltörölte veled valamikor a padlót?LOL"

Igen. Én szerettem volna a zseniális Időkerék sajtófőnöke lenni, de tehetségtelenségem miatt inkább a rátermett Gréczyt bízták meg ezzel a nagyszerű feladattal, amit azóta sem bírok kiheverni. Remélem most már mindent tudsz :-)

illaim 2012.09.21. 17:47:50

@lajos0: Látod lajos tudsz te "őszinte" is lenni ha akarsz !
LOL

pánpéter 2012.09.21. 18:21:36

Zsolti Zsolti!
Nagy kópé vagy te!
"Vélhetően rendez egy, a békemenet hazugságát megismétlő vonulást a Fidesz." Zsoltikám, 500.000 ember volt ott, ennek még az 1%-át is képtelenek vagytok az utcára hívni, te meg az a csibész ferenced.

" tudják a különbséget a 2010 előtti és utáni időszak demokráciához való viszonyáról"
persze, zsoltikám, mert 2010. előtt pl. a Kossuth-tér műveleti terület volt ugye. mekkora különbség, hogy most meg remek léböjt kúrákat tartanak ott mindenféle bukott bohócok.

"Kónyával, Gyurcsánnyal, Mesterházyval, amely egyfajta erőközpont lehet."
jah, erőközpont. :)) ezen nevettem a legnagyobbat! :)

te zsolti, ti nem érzitek, hogy azzal, hogy 2 éve csak a demokráciát féltitek, nem lehet kormányokat leváltani, főleg nem a fideszt. kormányzóképed erőt kellene mutatni, de erre teljesen alkalmatlan az egész csapat, kónyástól, feristől, attilástól. meg tudod váltó hangulat kéne, de nem úgy néz ki, hogy itt váltó hangulat lenne.
te még néha beleböfögsz a levegőbe, hogy csúnya rossz fidesz, de hát nem nagyon figyel rád senki. ami érthető, hallgattunk idiótákat eleget 2002-2010. között. :)
namost, zsolti, te azt elhiszed, hogy a kedves vezetőnek, ferencnek, meg az mszp-nek az emberek elfelejtették 2006. október 23-át, hagyót, hunvaldot, a bkv lenyúlásokat, meg hogy kb. mindenkibe belerúgtatok, akibe csak lehetett?
te ezt tényleg elhiszed?
de aranyos. :))

Afetu 2012.09.21. 23:23:20

@erdelyik: Ahhoz is vastag bőr kell, hogy azt ott békés ünneplésnek nevezi.Törtek, zúztak, autókat gyújtogattak. Támadták a rendőröket, kövekkel dobálták őket. Aki pedig békés szándékkal ment oda, mért nem lépett le, amikor látta, hogy ez már nem békés?Mit gondol, a mostani melnök mit tenne hasonló helyzetben?

márta)) 2012.09.21. 23:24:43

Hoztam, egy "kis" olvasmányt)

"a Fidesz 2014-es ellenfele jöhet a mai parlamenti ellenzékből, lehet annak egyik pártja, létrehozhatja akár több ereje is, de az sem teljesen kizárt, hogy egy ma még nem is látható formációval kell a kormánynak felvennie a harcot."......

1998 óta minden választás másnapján világos volt, hogy melyik politikai erő lehet a vezető kormánypárt kihívója a következő voksoláson. A kormányon lévők tudhatták, hogy kire kell figyelni, volt (lett volna) idejük riválist figyelni, elemezni, stratégiát tervezni és fontos ellenlépéseket tenni. Most azonban – ahogy egy vezető kormánypárti politikus fogalmazott szellemesen a minap egy háttérbeszélgetésben – egyelőre vakrandira készül a Fidesz, annak minden hátrányával. Nem tudhatja pontosan, hogy honnan, kiktől jöhet a kihívás, így nem is tud igazán felkészülni és ennek megfelelően cselekedni. Márpedig a mai, a kormánynak kétségtelenül kedvező helyzet az ellenzéki térfélen akár villámgyorsan is megváltozhat: ott, ahol a választók több mint fele nem tud vagy akar pártot választani, egy drámai politikai esemény, egy váratlan fordulat vagy bármi más könnyen újrarendezheti az erőviszonyokat. Lehet, hogy „soha” nem történik meg, de akár holnap, a jövő évben, vagy akár csak röviddel a következő választás előtt is megeshet."

torokgaborelemez.blog.hu/2011/05/13/361_vakrandira_keszulve

:)

márta)) 2012.09.21. 23:29:53

Bocsánat! lemaradt)

Mondjuk a politikai- és gazdasági helyzet elég "drámai".
A társadalom egy hatalmas csoportjának (is)... kik már mélyszegénységben, - szegénységben élnek, de azoknak is, kik lassan, de biztosan haladnak az elszegényedés felé.
Szerintem.

lajos0 2012.09.22. 18:49:06

@márta)): "Lehet, hogy „soha” nem történik meg, de akár holnap, a jövő évben, vagy akár csak röviddel a következő választás előtt is megeshet."

No ezért szép szakma a politológus. Bármi lehet, bármikor, bárhol. Nagyon lényeglátó elemzés, le a kalappal. Nem sokat kockáztatott Török :-)

leponex 2012.09.22. 20:45:09

@lajos0:
"Nem sokat kockáztatott Török :-)"

Valóban, mert ha a szocik hosszabb távra gondolnak, akkor bizony jobban teszik, ha egyedül indulnak. Igaz, most nem sok eséllyel, de ha a legnagyobb ellenzéki párt lesznek 2014-ben, akkor 2018-ra tényleg váltópárt lehetnek.

Ferivel az összefogás meg garantál bukta;-)
Ugyanígy a többivel is, akik most nem nagyon lelkendeznek értük.

Ámde Bajnai úr jön, ehhez sok kétség nem férhet. Hobbiból az amerikai 'barátaink' nem szoktak egyetemi hátszelet tolni senkinek.
Új pártot kreálni neki ölég kockázatos lehet ( gondolom ), leigazolni valamelyik formációba megint csak nem túl életszerű.
Marad valami pártok feletti modern Hazafias Népfront szerűség összegründolása, ahova lelkesen/fanyalogva/kényszerűségből csatlakozni lehet.
Implicite szerintem erre utalhat Török szóhasználata.
( Aki szerintem a normális, valóban elemző politológus hazánkban, aki ügyel arra, hogy az esetleges szimpátiája lehetőleg háttérben maradjon. )

leponex 2012.09.22. 20:48:55

Ha már Török Gábor...

"Ismétlem: korábban magabiztosabban mondtam volna, hogy előbb-utóbb úgyis megállapodnak, ma azonban vannak arra utaló jelek, hogy az a szakadék, ami elválasztja egymástól az MSZP-t és az új, a Fidesztől balra álló erőket, az mélyebb, mint az, amely az amúgy antikommunistának induló SZDSZ (vezetői) és az MSZP között volt. Lehetnek ennek generációs okai, lehet, hogy mindössze az MSZP megváltozott társadalmi megítélése az ok, de kétségtelen: hasonló helyzetben az SZDSZ már régen felismerte volna a Gerbeaud-liberalizmus történelmi küldetését. Az, hogy az LMP és csatolt részei még nem tartanak itt, mindenképpen figyelemre méltó és értelmezésre szoruló.

Ahhoz, hogy így is maradjon, szerintem két dolog kell. Egyrészt az, hogy a döntéshozók megfontolásait – miként ez az SZDSZ-ben megtörtént - ne uralja el a Fidesz-fóbia, hogy ne csak Orbán Viktor számítson, hogy ne írjon felül minden megfontolást a velük, vele kapcsolatos félelem, elutasítás. Másrészt pedig egy olyan támogatói bázis, amely elfogadja, megérti az önállóság, a különállás fontosságát, sőt, el is várja, hogy ne nőjön össze az, ami nem tartozik össze. Ebből a szempontból nem túl biztató az LMP számára az Ipsos adatsora: június óta hatról két százalékra estek vissza. Ha a párt nem tud fordítani ezen a trenden, a sikertelenségtől való félelem a választási rendszerből fakadó kényszerrel és a baloldali véleményformálók nyomásával együtt akár a mostani szándékok ellenére is SZDSZ kettőt csinálhatnak az LMP-ből."

mákos lecsó 2012.09.25. 12:13:03

Orbán: "
"Ha a Jóisten megengedi, hogy még egy-két évig dolgozzunk Magyarországon,"

"
Kiemelt juttatás jár a jövőben a hivatali ideje alatt elhunyt kormányfő özvegyének. A jogszabály gondoskodik arról, hogy a miniszterelnök halála esetén a havi kormányfői illetményt - ami jelenleg nagyjából másfélmillió forint - az elhunyt nyugdíjaként vegyék figyelembe a hozzátartozói nyugellátás meghatározásakor."

És mindez egyetlen napon.
Gyanús, nagyon gyanús....

atila68 (törölt) 2012.09.26. 10:57:28

Lássuk be; október 23-ra bármit szervezni úgy, hogy abban a DK, vagy Gy.F. szemály szerint részt vesz több mint nagyon durva szado-mazo perverzió.

Anselmo 2012.09.26. 11:46:03

@atila68: reméljük, a diktatúra nem vereti szét őket a rendőrséggel.

hegyilány 2012.09.26. 20:55:35

Tárki: a Fidesz és az MSZP népszerűsége is csökkent"

A Tárki szeptemberi pártpreferencia-kutatása alapján tovább emelkedett a nem választók aránya; kizárólag a Demokratikus Koalíció (DK) tudta növelni népszerűségét, míg a parlamenti pártok támogatottsága csökkent vagy stagnált az elmúlt hónapban."

www.portfolio.hu/vallalatok/tarki_a_fidesz_es_az_mszp_nepszerusege_is_csokkent.173404.html?u

Ez biztató és jó.
:)

hegyilány 2012.09.26. 21:19:52

Tündérmese helyett: vergődés vár Magyarországra"

www.168ora.hu/buxa/gki-iden-15-szazalekkal-csokken-jovore-08-szazalekkal-no-a-gdp-103055.html

Hát ! Igen! Ez viszont már nem biztató. Lehangoló, elszomorító.
Az újabb társadalmi csoport, kik most lassan , de biztosan haladnak az elszegényedés felé, s mindennapjaikban már csak vegetálnak) még szegényebb lesz......

lajos0 2012.09.26. 22:18:49

@hegyilány: "A Tárki felméréséből az derül ki, hogy szeptemberben a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül a júliusi 18 százalékról 15 százalékra csökkent szeptemberben, míg az MSZP népszerűsége 12 százalékról 11 százalékra mérséklődött. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 38 százalékról 34 százalékra, a szocialistáké pedig 25 százalékról 24 százalékra csökkent.

Felmérésük alapján a többi parlamenti párt népszerűsége lényegében változatlan: júliusban a Jobbikot a teljes népesség 10 százaléka, szeptemberben pedig 9 százaléka választotta, a pártválasztók körében pedig 22 százalékról 21 százalékra esett a támogatottságuk. Az LMP a teljes népességen belül júliusban és szeptemberben egyaránt 5 százalékot, a biztos pártválasztók körében 10-10 százalékot ért el.

A Tárki szerint a DK volt az egyetlen párt, amely növelni tudta népszerűségét, szavazóinak aránya ugyanis a teljes népességen belül 2 százalékról 3 százalékra, a pártválasztók körében pedig 3 százalékról 7 százalékra emelkedett."

Végül is csak 15 % ember hisz még a Fidesznek, ami a majdnem duplája csak a DK pártválasztókat illető eredményének.
Szerintem hamarosan lesz itt ünneplős bejegyzés. Gyerünk Feri :-)

Anselmo 2012.09.27. 15:46:42

Ha a DK népszerűsége 2-ről 3 százalékra ugrott, az 50% javulás. Gratulálok!

mákos lecsó 2012.09.27. 17:07:37

@Anselmo:
Köszönjük!
"a pártválasztók körében pedig 3 százalékról 7 százalékra emelkedett."
Ez meg több mint 100% javulás.
Mindösszesen 400 000 szavazat kell a parlamentbe jutáshoz.
Meg lesz, nem kell aggódni!
Majd tapsoltok még Gyurcsány Ferencnek!

menőmano 2012.09.27. 18:16:06

"A két volt miniszterelnök azért perelte be a kormánypárti politikust, mert 2010. július 28-ai sajtótájékoztatóján arról beszélt: a sukorói telekcsere ügyében dokumentumok igazolják, hogy Bajnai és Gyurcsány hamisan tanúskodott az ügyészségen.

Budai Gyula akkor arról beszélt, hogy a birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett egy izraeli befektető, valamint egy, amelyet Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek, továbbá a 2008. május 26-ai kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amelynek alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő "valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást" tett az ügyészségi meghallgatásán. Mindkét volt kormányfő titkársága már aznap visszautasította Budai állítását, később pedig megindították a személyiségi jogi pert.

A csütörtöki szóbeli indoklás szerint Budai Gyula a perben azzal védekezett, hogy mindez csupán véleménynyilvánítás volt, a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a nyelvtani szabályok és a szövegkörnyezet miatt egyértelműen tényállítás. Ugyanakkor mindeddig a felperesek ellen még csak eljárás sem indult hamis tanúzás miatt.

A bíró indoklásában kitért arra is, hogy amíg az alapügy - a sukorói telekcsere - miatt indult büntetőeljárás be nem fejeződik, csak az illetékes hatóság tehet feljelentést hamis tanúzás miatt, a személyiségi jogi perben eljáró polgári bíróság tehát tartalmilag nem is vizsgálhatja a hamis tanúzás kérdését.

A nem jogerős döntés szerint Budai Gyulának - aki jelenleg a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára - jó hírnév, becsület és emberi méltóság megsértése miatt kell megfizetnie a keresetben kért 3-3 millió forintból 300-300 ezer forintot a két volt miniszterelnöknek, továbbá saját költségén elégtételt kell adnia a hirado.hu-n, az Index és az Origo portálon, valamint sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie e szavakkal: "Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól és Gyurcsány Ferenctől amiért azzal gyanúsítottam meg őket, hogy hamisan tanúskodtak Sukoró ügyében"

atv.hu/cikk/20120927_birosag_budainak_bocsanatot_kell_kernie_gyurcsanytol_es_bajnaitol

Elnézést! Picikét hosszú a másolat. De totálisan jó! Szerintem.
:))

lajos0 2012.09.28. 09:10:42

@menőmano:

Én szeretném azért látni Budait egy sajtótájékoztatón nyökögni, ha már ilyen idióta volt. Kíváncsi vagyok a diktatúra kézivezérelt bírósága másodfokon is így dönt-é.

"Budai Gyula akkor arról beszélt, hogy a birtokába került több olyan angol nyelvű levél"

Gondolom véletlenül hozzá faxolták, mint Jimmy CT-jét a Blikkbe .-) De, hogy a kormányülés angolul folyt, az meglepő, vagy netán lefordították ? Nem is tudok olyat az akkori kormányból sem, aki bírta volna az angol nyelvet tárgyalási szinten legalább, ahogy a mostaniból sem.

"a bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a nyelvtani szabályok és a szövegkörnyezet miatt egyértelműen tényállítás"

A nyelvtani szabályok és a szövegkörnyezet pedig tényleg egyértelműsíti a dolgot. A legócskább politikusi próbálkozás, amikor elkezdik megmagyarázni, hogy az ő szavaikat valójában, hogy is kell érteni, mi is a valódi jelentésük. A szavak azt jelentik amit. Budai esetében éppúgy, mint mondjuk az öszödi beszéd esetében is. Tessenek úgy pofázni politikuséknál is, hogy ne legyen ilyen malőr, vagy vállalják a következményeket.

A jó hírnevét meg a becsületét persze igazából csak annak lehet megsérteni akinek van, de hát a jog már csak ilyen.

Én várom Gyula fellépését azért, illetve Papcsák kolléga beszámolóját is a zuglói közpénzlopásokról. Mert a több milliós tanácsadói szerződéseknél ugyancsak kár mellébeszélni, ez minden esetben lopás volt mindig is.

Anselmo 2012.09.28. 10:08:11

@mákos lecsó: nem tudom, érezhető volt-e soraimban az irónia...

Scagnetti 2012.09.28. 11:05:04

@mákos lecsó: "Majd tapsoltok még Gyurcsány Ferencnek!"

Ezt inkább meghagyjuk nektek. Ti képesek vagytok odáig süllyedni, hogy hazug politikusainknak tapsoljatok.

menőmano 2012.09.30. 10:42:01

Hát! Már elnézést! De mi történt? Mi a baj? Miért nem ír már új posztot? Kedves Gréczy Zsolt!

:)

Anselmo 2012.10.02. 04:16:52

"Az LMP... Úgy érzik, hogy identitásuk veszne oda, ha együtt tüntetnének az előző, ugyan szerintük is demokratikus kormányok vezetőivel"

Mennyire demokratikus egy olyan kormány, amely lopja az adófizetők pénzét? Vagy a lopás egy demokratikus döntési folyamat eredménye volt?

mákos lecsó 2012.10.02. 21:37:16

@Scagnetti:
Hazug politikus......
Mármint Gyurcsány....?
hihihihihihihihihi....
hahahahahahahahahah....
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu....
hehehehehehehehehehehehhe....
Megszakadok a röhögéstől, ha összehasonlítom Orbánnal.

Scagnetti 2012.10.03. 08:53:22

@mákos lecsó: "Megszakadok a röhögéstől, ha összehasonlítom Orbánnal."

Itt követed el a hibát. Nem kell összehasonlítani, mert attól, hogy Orbán hazug, még Gyurcsány is lehet az. Az egyik nem zárja ki a másikat. Csak a hívők gondolják úgy, hogy ha a másik hazudik, akkor az ő kedvencük ezzel bocsánatot is nyert.

Ha tapsolsz az ilyeneknek, csak magad égeted. De ez már legyen a te bajod.

mákos lecsó 2012.10.04. 21:06:48

@Scagnetti:
Ekkora baromságot! Már miért ne kellene összehasonlítani!? Ez benne a lényeg. Ha nem hasonlítod össze az egyiket a másikkal, akkor mi a búbánatos lópikulának mész el egyáltalán választani?
Hogyan dönthetsz bármiben is, ha nem hasonlítod össze a dolgokat? Vagy neked minden mindegy? Bizonyára, azért írsz ilyeneket. Te csak ne aggódj amiatt, hogy én kinek tapsolok. Van neked éppen elég aggódni valód enélkül is.

Scagnetti 2012.10.05. 08:29:34

@mákos lecsó: Tökmindegy, hogy az egyik esetleg feleannyit hazudik, mint a másik. Attól még hazug marad. Összehasonlítani akkor van értelme, ha találsz olyat, amelyik becsületes, mert az lényegi különbség lenne a hazudozóhoz képest.

Nem érdekel, kinek tapsolsz, az legyen a te bajod. Csak ne találd ki, hogy más kinek fog tapsolni, mert nem mindenki rajongó, mint te! A többségnek van annyi esze, hogy egyiknek se tapsoljon.

Fell Bandi 2012.10.05. 20:52:50

ceterum censeo: gyurcsányi takarodj!!!
süti beállítások módosítása