Olvasom, hogy a Milla tüntetésén a szervezők rászóltak a felhívásukra a Kossuth térre fáradt emberekre, hogy tüntessék el pártjelvényeiket, zászlóikat. Érti ezt valaki?

Nem érti a Milla, hogy pártok nélkül nincs többpártrendszer? Nem érti a Milla, hogy inkább büszkének kéne lenniük arra, hogy egymással sok mindenben egyet nem értő polgárok az ő hívásukra mégis egy helyen, egy időben, egy ügy mellett kiállva tüntetnek? Nem érti a Milla, hogy manapság, amikor Orbán utolsó esélye az apátia, milyen szerencsétlen gesztus azt üzenni az országnak, hogy a pártok "rosszak"? Nem érti a Milla, hogy 2014-ben - bárhogy is nem tetszik nekik - pártokra szavaznak majd az emberek? Nem érti a Milla, hogy éppen az lehet az ellenzéki együttműködés egyik csírája, ha egy efféle - még ha nem is túl jól sikerült programon - aki körbenéz, felfedezi az MSZP, a DK, az LMP, a Szolidaritás és még ki tudja milyen szervezetek zászlóit és logóit? Nem érti a Milla, hogy milyen kínos lehet úgy vonulni, hogy egy néni, afféle önkéntelen öncenzorként rászól egy bácsira, hogy vegye le az általa kedvelt pártot népszerűsítő jelvényt, mert jönnek a millások és úgy is levetetik?

Nem érti a Milla, hogy itt akkor lesz százezres tömeg, ha végül egy színpadra áll - és most csak a három demokratikus ellenzéki párt vezetőjét nevezem meg - Gyurcsány, Mesterházy, Schiffer - és aki még képes lehet szavazókat bárhogyan mozgósítani? (Tudom, hogy ez ma lehetetlennek tűnik, de az orbánváltás ezt kikényszeríti majd. Aki pedig nem áll be, azt a választók fogják megbüntetni.) Nem érti a Milla, hogy egy ilyen tüntetésen éppen az a szép, hogy még vannak olyanok Magyarországon, akik nem félnek pártokhoz tartozni, pedig sokan közülük az állásukat, családjaik jövőjét veszélyeztetik a kiállásukkal? Elhiheti a Milla, hogy a pártok híveinek sem könnyű olyan szervezet hívására elindulni, amelynél egy Dopeman alternatív köztársasági elnök tud lenni....

Úgy tudom, a Milla október 23-ára is készül. Addig még van idejük gondolkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr1004758169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atila68 (törölt) 2012.09.06. 08:06:05

Kedves Zsolt!

Rajtad, és Koppány Bendegúzon kívül mindenki érti.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 08:44:36

Kedves Zsolt!

Lehet a Milla kérését meg a politikától távolmaradási szándékát szűzkurvaságnak tartani, nyígni, hogy nem lehet elővenni a DK-s zászlót (Anyám, tegnap volt szerencsétlenségem olvasni ezt a Bendegúzt, aki az írása kétharmadában a zászlóján nyafogott, durcizott meg a saját hátát lapogatta, hogy odavitt Xszáz embert; nyilván ezek a legfontosabb kérdések az örmény-ügy kapcsán!), de nem lehetne tisztelettel lenni egy CIVIL szerveződés kérésére, hogy a pártjelvényét mindenki hagyja otthon?!

Igen, mindenki tudja, hogy a Milla önmagában, a politikában nem tényező, mert szavazni csak pártokra lehet, bármennyien mennek is el a rendezvényeire, bármit szerveznek is. De engedtessék már meg feltenni a kérdést: ha a DK-nak ennyire nem tetszettek a keddi Millás megmozdulás körülményei, akkor miért nem méltóztattak felemelni a seggüket, és csináltak saját műsort, máshol, akár ezzel egyidőben, az összetartás hangsúlyozásaként kifejezve szolidaritásukat?

"...aki még képes lehet szavazókat bárhogyan mozgósítani". Igen, kedves Zsolt, lehet, hogy ezek lennének képesek "mozgósítani", de a nagy összefogósdi óhajtása mellett ideje lenne kitalálni, hogy az a "bárhogyan"-t mégis hogyan és mikor kívánják a pártok TARTALOMMAL megtölteni! Az úgy ugyanis minimum pofátlan húzás, hogy a Milla mozgósít, a DK beleül a tutiba, aztán meg nyíg, hogy még csak reklámozni se tudták magukat, nyafnyaf!

Saját pártrendezvények ORSZÁGSZERTE, szavazóbázis kiépítése, új potenciális szavazók megkeresése, új csatornák felfedezése a szavazók elérésére. Nektek, az ellenzéki pártoknak kéne végre elhinni, hogy Orbán leváltására baromira nem elég működtetni egy csini honlapot, blogokat írni, civil szervezetekhez dörgölőzni, néha csinálni valami idióta bulvárperformanszot (seggvillantás a metrón?!) és VÁRNI, hogy a majd a leendő szavazók megtalálnak titeket!

Igen, baromi nehéz munkával új szavazóbázist kell felépíteni, ahogy a Fidesz tette a polgári körök indításával, mert enélkül halálra van ítélve az ellenzék 2014-ben! Azt hinni pedig, hogy ezt elég 2013. végén elkezdeni, 2012. végén meg elég, hogy a saját szimpatizánsaik közül PÁRSZÁZ ember ott van egy ilyen megmozduláson, a legnaivabb tévedés, amit az ellenzék elkövethet!

HanSolo90 2012.09.06. 09:01:14

Azért népszerűek a civil kezdeményezések, mert politikamentesek. A DK legnagyobb hibája, hogy azt hiszi, új köntösben, régi emberekkel képesek mozgósítani tömegeket! Ez nem igaz! Eltelt egy év és jó esetben is csak épphogy elérik a parlamenti küszöböt. Azt kellene figyelembe venni, hogy a párt nélküliek már nem veszik be sem Orbánék, sem az MSZP sem pedig Gyurcsányék magyarázatait, elméleteit. Ennek komoly oka az internet terjedése, ahol bárki utánanézhet az állítások helyességének. Tehát ha valaki valótlant állít, az nagyon hamar lebukik.
Annak ellenére, hogy a DK az összefogást erőlteti, elég alpári stílusban pocskondiázza az MSZP-t és az LMP-t is. Ez főleg a pártszimpatizánsokra igaz, de blogírónk, Vadai és Molnár sem megy a szomszédba a kedves szavakért. El kellene gondolkodni, hogy miért nem akar a DK-val senki sem közösködni. Ennek talán oka van. És ezt nem azzal kellene lereagálni, hogy az MSZP a hibás, az a LMP hibás, a Milla a hibás, bezzeg szegény DK meg a jó, akit mindig csak bántanak. Ezt a függetlenek és bizonytalan szavazók már nem veszik be.

Scagnetti 2012.09.06. 09:07:58

Most már óvatosabbak Milláék is. Nem hagyják, hogy megjelenjetek, és a saját reklámozásotokra használjátok fel az ő rendezvényüket. Tanultak a decemberi esetből, mikor szerelmed ellopta a show-t az LMP-től.

"Nem érti a Milla, hogy itt akkor lesz százezres tömeg, ha végül egy színpadra áll - és most csak a három demokratikus ellenzéki párt vezetőjét nevezem meg - Gyurcsány, Mesterházy, Schiffer - és aki még képes lehet szavazókat bárhogyan mozgósítani?"

Ezt nagyon szeretnétek. Jó lenne magatok körül ennyi embert látni. Kár, hogy ebből ti legfeljebb pár százat tudnátok hozni, ennyi indul el szerelmed neve hallatán. A többit az MSZP-nek és az LMP-nek kellene szállítania. De azért te leírnád utána, hogy százezren voltatok egy DK-s rendezvényen. :)

Az a helyzet, hogy bűzlötök. Veletek senki sem akar egy platformon állni, senki sem akarja, hogy a rendezvényén olyan kínos dolgok jelenjenek meg, mint egy DK-s zászló.

Scagnetti 2012.09.06. 09:15:42

@HanSolo90: A DK ezért van halálra ítélve. A pártot Feri magának csinálta, az egész róla szól. Körbevette magát szintén bukott arcok tömegével, akik nyalnak neki. Ezekkel nem lehet tömegeket megnyerni, csak néhány fanatikust.

Egyébként a DK méltó utódja az SZDSZ-nek. Elképzeléseik és stílusuk is ugyanaz. Aki nem nyal be nekik, azt agresszív módon letámadják, mocskolják. Mert aki demokrata, annak kötelező elfogadni és imádni Gyurcsány Ferencet!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 09:25:08

Nem tudom egyébként, feltűnt-e, de az örmény-ügynek (az áldozat családja és nemzete felé jogosan megadott részvét, bocsánatkérés megadásán túl) volt egy nagyon jelentős, de szinte mindenki által kihagyott vonatkozása.

Az, hogy Orbán Viktor és/vagy Navracsics Tibor a döntésével olyan helyzet kialakulásának lehetőségét teremtette meg, ami Magyarország nemzetközi hírnevének romlásához, a magyar nép tagjainak lejáratásához, magyar jelképek rongálásához vezetett! Erről úgy nem nagyon hallottam beszélni senkit, talán Vona Gábor beszélt/írt erről egyedül. Pedig még az örmény elnök is fontosnak tartotta kihangsúlyozni "A magyar zászló nem a kormánypárt lobogója. A magyar zászló nem a magyar miniszterelnök szimbóluma."; akkor az ellenzék miért nem?! Engedtessék meg, hogy magyarként nekem fontosabb legyen az a kár, amit a magyar jelképek és kapcsolatok elszenvedtek ezen döntés miatt, mint az örmények lelkiállapota (ami szintén fontos!)! Ennyire ne rettegjen már a DK nacionalista árnyalatot adni a politikájának, mert akkor tényleg nehéz lesz megszólítania új szavazókat, és azzá válik, ami most is: Gyurcsány Ferenc Fan Clubbá!

Kedves Zsolt, ha a DK, és úgy egyáltalán az ellenzék erre a ziccerre nem tud ráfeküdni, ha erre a pontra nem tudnak átmeneti közös alapokat letenni, közös nyilatkozatokat kiadni, közös megmozdulásokat szervezni, akkor az összefogás óhajtása ÓHAJTÁS IS MARAD! Ha annyi éleslátás nincs az ellenzéki pártok tagjaiban, hogy ezeket a közös, egyértelműen megfogalmazható gondolatokat észrevegyék, és annyi potenciál nincs bennük, hogy ezt a baklövés nem tudják belpolitikai előnnyé kovácsolni, akkor mit?! Az ugyanis -higgyék végre el- nem lesz elég, hogy "De hát Orbán Viktort le kell szavazni!"; ez a hívószó nem működött az elmúlt két évben sem, ezután sem fog.

Például azért nem, és a magyar politikai apátiának ez a fő alapja, hogy "Oké, Orbán Viktort leváltják; aztán mi lesz a következő nap, amikor a Nap ugyanúgy felkel, és egy országot kell jobban működtetni?".

lajos0 2012.09.06. 09:26:53

"Nem érti a Milla, hogy itt akkor lesz százezres tömeg, ha végül egy színpadra áll - és most csak a három demokratikus ellenzéki párt vezetőjét nevezem meg - Gyurcsány, Mesterházy, Schiffer"

Nagyon vicces ez a demokratázás, de Gyurcsány Ferivel valahogy senki sem szeretne egy színpadon állni. Nem látják benne a demokratát valahogy. Másrészt Csurka egy időben simán szervezett 100 000-es nagygyűléseket és mire ment vele ?

"Nem érti a Milla, hogy egy ilyen tüntetésen éppen az a szép, hogy még vannak olyanok Magyarországon, akik nem félnek pártokhoz tartozni"

Hát minden kurzus szórta kifelé a nem kormánypártiakat az állami szférából, mindig is kockázatos volt ellenzékinek lenni az ilyen munkahelyek többségén.

De ennek ellenére én azon csodálkozom, hogy ezeknek a magyar pártoknak egyáltalán van tagságuk. Hogy bárki bármelyiket képes komolyan venni. Persze a tagjaik többsége valamit azért remél a tagságtól.

lajos0 2012.09.06. 09:37:26

Másfelől ha Orbán elfogadja ennek a tetves mocskos IMF-nek a feltételeit, nincs az a választási rendszer, amelyben még egyszer győzni tudna.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 10:25:46

@lajos0:
Vannak sajnos alapesetek, amit nem árt figyelembe venni:
1. Az ország, az állami ellátó és szociális rendszerek működtetéséhez pénzre van szükség;
2. Ezek finanszírozása jelenleg hitelből is történik, melyek folyamatosan lejárnak, ezért a megújításuk rendszeresen szükséges;
3. Hitelfelvételre jelenleg két módszer látszik valószínűnek: az IMF és az a kilincselés, amivel Orbán járja körbe az arab, kínai, vagy éppen az azeri népeket, akiknek az olajkészleteik, gazdasági növekedésük miatt jelentős befektetni való pénzük van.
4. A legtöbb ellenzéki pártnak nem opció a kilincselés, már csak azért sem, mert a "kilincselős" hitel 6-8%-os kamatra megy, míg a "tetves, mocskos IMF"-é 3-4%-ért. A kivétel a Jobbik, amelyik Oroszországtól és a keleti nyitást megideologizálva akar hitelhez jutni, de leginkább csak azért, mert nekik nyugaton túl sok a zsidó.
5. A baj az, hogy ezek a kilincselések eddig nem sok eredménnyel zárultak, ellentétben az arab, kínai és azeri ajtókkal, szűkítve Orbán (és egyébként az utódjai) lehetőségeit és tárgyalási pozícióját az IMF-fel szemben.

Ezért sajnálattal jelzem, hogy ha Orbán nem nyer, akkor a mostani ellenzék egyik első dolga lesz megkötni a megállapodást az IMF-fel. Kivéve Jobbik.

HanSolo90 2012.09.06. 10:40:54

@Rufus78: Lehet, hogy az IMF 3-4%-os kamatra ad hitelt, viszont kíváncsi vagyok mit szólnak majd az emberek a nyugdíjkorhatár emeléséhez (érzékeny téma), a nyugdíjak csökkentéséhez (szintén elég érzékeny téma), az ingatlanadóhoz, valamint családi pótlék csökkentéséhez. Az ingatlanadó mondjuk eleve elfuserált ötlet, mert nincs ember aki felmérje, mennyit is ér valójában az az ingatlan.
Az önkormányzatokat meg hova sarcolják még? Már egyesületeknek (zenei, sport) sem tudnak támogatást nyújtani.
Lajos0-sal értek egyet, ha Orbán ebbe belemegy, akkor biztos a bukás 14-ben.

Objektív007 2012.09.06. 11:09:55

Kurválkodni, és szűznek maradni nem megy. Ha valaki bele akar ugatni a politikába, akkor viselje el, hogy pártok is léteznek ezen a megkergült földön...

Scagnetti 2012.09.06. 11:13:28

@Objektív007: Hol mondta bármelyikük is, hogy nem viselik el? Ők csak keveredni nem akarnak velük. Ehhez joguk van, és elnézve a DK-t vagy az MSZP-t, érthető is.

Objektív007 2012.09.06. 11:22:15

@Scagnetti: Persze. Annak nagyon örülnek, ha a pártok támogatói kimennek tapsolni, esetleg a pénzgyűjtő dobozkába némi kp-t is elhelyeznek.
Észre kellene venni magát minden civilnek. Ez itt demokrácia állítólag, ahol pártok képviselői ülnek a parlamentben. A Milla ha szervezetileg így marad, nem ül be.
Akkor mi a f@szt akar?

SzaGyu 2012.09.06. 11:22:47

A "Milla" még csak tanulja a politikát, de megtanulni soha nem fogja.
A "főkolompos vezetőjük" ugyan értelmes ember, de a sok "zsűritag" hátránnyal van a szervezésre.
Na. Ezért vannak egyre kevesebben a tüntetésen.
Egyébként meg a "Milla" politikailag hullajelölt, bármennyire is szeretné a vezetőszerepet felvállalni.
A "civilek" azt hiszik, hogy majd ők megtudják mutatni. Pedig hát nem.
Ha párttá alakulna akkor végleg befellegzett nekik.
Mióta egyre többen vannak a vezetésben, annál inkább nem tudnak szervezni, mert annyi felé húznak amennyi felé csak lehet.

Scagnetti 2012.09.06. 11:47:50

@Objektív007: Annyira nehéz megérteni, hogy manapság senkinek sem jó reklám, ha Gyurcsány vagy Mesterházy áll mellette egy képen?

Semmivel nem lenne több támogatójuk, ha összeállnának a szocikkal, csak még azok is elfordulnának tőlük, akik eddig szimpatizáltak velük.

Objektív007 2012.09.06. 11:52:16

@Scagnetti: Nem, nem nehéz megérteni.
De mint írtam, szűznek is maradni, és kurválkodni is, egyszerre nem megy.

Elméletileg a baltásviktor leváltása a cél, vagy tévedek?

HanSolo90 2012.09.06. 12:29:40

@Objektív007: Igen, de ahhoz új, hiteles politikus kellene.
Viszont én nem fogom egy olyan pártra adni a szavazatom, ahol "agymosott fideszesnek" neveznek csak azért, mert eltérő véleményem van a dolgokról, mint Gyurcsánynak. Volt, hogy állításomat alá is támasztottam linkekkel, erre kimoderáltak :). Ezek lennének demokraták?
És sajnos az emberek többsége ezt látja.
Az MSZP meg egyelőre a saját morális válságából próbál kimászni. Leváltás, persze, de nem úgy, hogy ők a kisebbik rossz, akkor most legyenek ők. Jó lenne végre, ha a jó és a rossz között kellene szavazni, nem pedig rossz és rossz között. A jelenlegi pártokra csak a rajongói körök szavaznak, nem hiába nem menne el az emberek 60%-a szavazni. Ugyanazon politikus arcok új köntösben.....Így nem lehet a bizonytalanokat meggyőzni.

lajos0 2012.09.06. 12:31:16

@Rufus78: "Ezek finanszírozása jelenleg hitelből is történik, melyek folyamatosan lejárnak, ezért a megújításuk rendszeresen szükséges;"

Bizony 20 évvel ezelőtt is lehetett tudni, hogy a hitelből finanszírozott növekedést megette a fene. Szociális kiadásokat, nyugdíjakat hitelből finanszírozni, pedig gazdasági öngyilkosság. Ez kábé olyan, mint fizetés helyett bankhitelből élni, általában rövid ideig megoldható, és a hitel sokszorosát kell utána megadni.

"A legtöbb ellenzéki pártnak nem opció a kilincselés, már csak azért sem, mert a "kilincselős" hitel 6-8%-os kamatra megy, míg a "tetves, mocskos IMF"-é 3-4%-ért."

De amíg az államadósságra 150 %-ot rápakoltak addig az volt. A világgazdaság pénzbősége, meg az isteni szerencse ugyibár. Az első 1 milliárd dollár hitelünkre ( még Fekete Jánosnak köszönhettük) 11 milliárdot fizettünk vissza, és így is maradt belőle 35 milliárd. Nem a 4 meg a 6 % közötti különbség volt itt a döntő, hanem, hogy a felvett összeg többszörösét kellett visszafizetni. Ráadásul a pénzügyi szervezetek a tudatos eladósításra játszottak mindig is, a gazember politikusaink meg csak a választás szarból való visszahozásán gondolkodtak, kerül, amibe kerül az országnak.

"de leginkább csak azért, mert nekik nyugaton túl sok a zsidó."

No akkor Oroszországba jó helyre mennének. Viszont az IMF feltételei könnyen vezethetnek egy 2/3-os Jobbikhoz. Remélem annak is örülnek majd.

"Ezért sajnálattal jelzem, hogy ha Orbán nem nyer, akkor a mostani ellenzék egyik első dolga lesz megkötni a megállapodást az IMF-fel. Kivéve Jobbik."

Ha Orbán nem nyer, az messze nem jelenti az önmagát demokratikusként eladni próbáló ellenzék megerősödését. Egyébként, hogy bármit képesek lennének vakon aláírni a hatalomért az szerintem sem kérdés.

Objektív007 2012.09.06. 12:38:01

@HanSolo90: "Így nem lehet a bizonytalanokat meggyőzni. "

De úgy sem, hogy kirekeszted őket. Hadd mondja el mindegyik a magáét.

Scagnetti 2012.09.06. 12:53:50

@Objektív007: Egyelőre kurválkodni nem akartak, csak az MSZP és a DK próbálja rájuk erőltetni magát. Ők nem kértek ebből eddig sem, csak a két említett párt sértődik meg folyton, mikor elutasítják őket.

Ma a választók többsége nem akarja se a Fideszt, se az MSZP-t. Egy új politikai oldal egyszerűen nem égetheti le magát azzal, hogy bármelyik mellé odaáll, mert akkor végük. A szavazóik besorolják őket is az egyik vagy a másik szekértolói közé.

Azt meg ugye nem akarod mondani, hogy bármivel is előrébb lennénk, ha a Fidesz után visszajönne az MSZP-DK(SZDSZ)?

Scagnetti 2012.09.06. 12:55:44

@Objektív007: Elmondták már milliószor? Mi újat tudnának mondani?

Objektív007 2012.09.06. 13:03:42

@Scagnetti: Ok. Akkor minden rendben, minden szép, minden jó, mindennel meg vagyunk elégedve...

vénasszony 2012.09.06. 13:11:42

@Rufus78: Szerintem a Milla érdeke is, hogy akár egy ilyen ügyben, mint most ez a baltás gyilkos esztelen elengedése, de minden jóérzésű ember együtt tud lenni. A mozgalmak is, a pártok is.
Nem gondoltatok esetleg arra, mi lenne, ha ahelyett, hogy azt követelnétek, hogy senki se hozzon logókat, zászlókat, inkább az emelvényen egyforma nagyságban minden - az ügyet támogató - szervezet (Párt, mozgalom, szakszervezet stb...) logója ott legyen?
Én azt gondolom, hogy a Millának ez a dolog HASZNÁLNA. És nem ártana!!!

Scagnetti 2012.09.06. 13:12:53

@Objektív007: Nem vagyunk megelégedve. Csakhogy az, hogy a Fidesz szar, nem ok arra, hogy egy másik szart hozzunk vissza helyettük. Nehogy már mindenkinek kötelező legyen besorolni a szocik mögé, csak hogy leváltsuk a Fideszt. Az épp olyan undorító banda, mint ez.

És undorító az is, hogy az az MSZP, amely semmivel nem érdemelte ki, hogy bárki is mögé álljon a bizonytalanok közül, ilyen ócska kommunikációval próbálkozik. Komolyan azért kellene az MSZP-re szavazni, mert ők nem a Fidesz? (És ugyanúgy igaz ez a DK-ra is.)

vénasszony 2012.09.06. 13:14:54

@atila68: Én csatlakozom harmadiknak. De úgy látom, Objektív véleménye is ehhez passzol.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 13:21:46

@HanSolo90:
Sajnálom, de aki azt hiszi, abban bízik, hogy van olyan politikai erő, amelyik olyan megoldást tud találni a hitelek újrafelvételére, de akár csak a törlesztésükre is, amelyik nem okoz érdeksérelmet senkinek, annak ideje lenne kivenni a kezét a biliből.

Olyan a világon nincs, hogy csökken a hitelkitettségünk, főleg a kedvezőbb feltételekkel felvett hitelek rosszabb feltételekkel rendelkező hitelek cseréje mellett (márpedig a lejáró IMF hitel helyett felvett azeri hitel pont ilyen), de közben meg jobban élünk, mint "négy éve"!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 13:29:09

@vénasszony:
Nem tudom, hogy a Millások mire gondoltak, eleve azért, mert közöm nincs hozzájuk, ott sem voltam a tüntetésükön, így a kérdéseid inkább nekik tedd fel.

Én, egyszerű választópolgárként azt szeretném, hogy az ellenzéki pártok végre hagyják abba a hisztit, és kezdjenek ők maguk szervezkedni, hogy végre el tudjak menni egy nyíltan politikai tüntetésre, és ott hangot tudjak adni annak az elégedetlenségemnek, amit a kormány és tagjai, tettei iránt érzek! Civil rendezvényre nem megyek el ugyanezért, bármennyire is egyetértek a céljaival, különösen akkor nem, ha erre még külön meg is kérnek, egyszerűen azért, mert szerintem egy politikai vélemény és üzenet kifejezésének helye egy politikai rendezvény!

Az válna csak igazán az ellenzéki pártok hasznára, nem a Millához dörgölőzés meg a rinyálás!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 13:30:52

@Rufus78:
Bocsánat, a "lejáró IMF hitel helyett felvett azeri hitel" mondatrész helyett "a lejáró IMF hitel helyett felvenni tervezett, kívánt azeri hitel" mondatrész értendő.

lllilla- 2012.09.06. 13:33:03

@Scagnetti:

a francot igaz!
olvasom itt a kommenteket, és azt látom, hogy a dk-ról halvány lila segéd ismerete sincs az itt szólóknak.

Mondják , amit a fidesz ráragasztott program olvasata nélkül.

Miért is vált ki az mszp-ből?
Azért.....

és most mégis az mszp-vel egyenértékű?
No !Nemá!

A millának is az lenne a legjobb, ha már sikerül embereket kivinnie--legalább neki sikerül!--némi erőt felmutatva--legalább engedje megjelenni őket---hogy majdan amikor itt lesz az ideje legalább a programok némi versenye létrejöhessen.
Bár most azt sem tudom igazán még, hogy mi a baj az mszp-vel----mi a hiánya, amiért nem ildomos mellé állni---mi a lényegi probléma vele--mert az már látszik, hogy még most is jobban élünk , mint két év múlva!

Szóval méltányos megitélést!

Objektív007 2012.09.06. 13:42:21

@Scagnetti: Amit írsz, az a gyakorlatban ezt jelenti. Lehet szép hosszú postokat írni minden pártot fikázva, de az igazság 2014-ben derül ki a fülkékben.
Tetszik-nem tetszik, az Mszp-nek, DK-nak, LMP-nek, Szdsz-nek, stb.-stb. valamilyen mértékű támogatottsága van.
És ha a baltásviktort el akarja ez a nép kergetni, minden százalékra szükség van.

HanSolo90 2012.09.06. 13:46:58

@lllilla-: Kedves lllilla!

Általában magam szoktam véleményt alkotni egy adott "csapatról", a szerzett tapasztalatok alapján. És nincs szükségem sem a Fidesz, sem az MSZP, sem más párt véleményére, hogy meg tudjam ítélni a DK-t. Nekem elég annyi, ahogy azokkal bánnak, akik nem értenek velük egyet. És tekintettel arra, hogy kimoderálnak minden egyes olyan véleményt, ami nekik nem tetszik (még akkor sem ha igaz), nincs szükség lejáratásra. :) Megoldják ők maguk azzal, hogy nem "demokrata"-ként viselkednek. Röhejes, hogy ezen a Millás dolgon is hogy felháborodtak, persze rögtön jelennek meg az ármánykodó blogok. Érdekes sem az LMP, sem az MSZP nem problémázik ezen, a kivonuló SZDSZ és elrakta a zászlókat, mikor megkérték őket. Csak a DK játssza itt a sértett, megbántott "embert". Amúgy szokták mondani embert barátjáról. Na nekem a DK szimpatizánsainak viselkedése épp elég a megítéléshez. :)

HanSolo90 2012.09.06. 13:53:05

@Objektív007: Persze, de ahhoz össze kellene fogni. És mivel nem a farok csóválja a kutyát,tisztázzuk: a DK egy kis párt (3-4%), akinek szépen be kell állni az MSZP mögé. Ha az MSZP nem kér belőlük, azt meg el kell tudni fogadni. Nem pedig ujjal mutogatni és osztani az észt. Kissé eltévesztették a szerepeket, vagy csak megpróbálják eladni, hogy ők a kormányváltó erő.....

Scagnetti 2012.09.06. 13:54:51

@lllilla-: Ha valaki nem dugta a homokba a fejét nyolc éven át, akkor láthatta, miért nem jó az MSZP-SZDSZ. Mára az SZDSZ eltűnt, de a helyén ott a DK, gyakorlatilag ugyanaz, csak Gyurcsány vezeti. Egyik sem volt jó semmire, és most is kénytelenek lesznek együtt indulni. Legalábbis a DK mindenképp rá lesz szorulva az MSZP-re, mert nagyon úgy tűnik, az 5% túl magas nekik. Ezért nem tesz köztük különbséget senki. Bármelyikkel együtt kapod a másikat is.

Pedig ezekből egy is sok.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 13:56:04

@Objektív007:
Igen, akik le akarják váltani Orbán Viktort, azoknak választani kell a jelenlegi ellenzéki felhozatalból, legyenek azok bármilyen ellenszenvesek vagy visszataszítóak, nem is feltétlenül a programjuk, hanem a képviselőik múltja, vagy egyszerűen a töketlenkedésük miatt.

Azonban ha most lennének a választások, azt nem az ellenzéki pártok nyernék, még csak nem is a Fidesz, hanem a Szarom Le Párt és a Fosok Bele Párt koalíciója! 22 éve most a legmagasabb a bizonytalan ill. a deklaráltan nem szavazók aránya a választásra jogosul népességben. Tehát van egy jelentős tömeg, amenyiknek esetleg hányingere van Orbán Viktortól, de nincs meggyőzödve róla, hogy akármelyik párttömörülés képes lenne őt leváltani, vagy még ha képes is lenne rá, akkor azt nem hiszik, hogy a dolgok másvalaki irányítása alatt jobban mennének, mint Orbán Viktoré alatt.

És ezeket az embereket nem a Millának a feladata ennek az ellenkezőjéről meggyőzni! Ugye?

Scagnetti 2012.09.06. 13:56:21

@Objektív007: Kérdés, mit érsz az elkergetéssel, ha jön egy ugyanolyan tehetetlen kormány, mint amilyen az MSZP-SZDSZ volt. 2018-ra kinek hozzák össze a kétharmadot? Már csak a Jobbik maradt. Azoktól meg az isten mentse meg az országot!

lllilla- 2012.09.06. 14:03:23

@HanSolo90:

egyébként ott is csak annyit moderálnak, amennyit másutt.

a dk sem játsza a sértettet--csak azt mondja, hogy szavazni bizony csak pártokra lehet majd.

Merthogy ma még a képviseleti demokrácia elvei szerint vagyon választás.
abban igazad van, hogy az ellenzéknek --úgy amúgy nincs tisztességesen kifejtett jövőképe, mert a fidesz őrületet ellenezni kevés---
miközben a fidesz most etikai és morális fordulatot hajt végre a fejekben.
Hogy gazdaságilag megfeszülünk--még az is elviselhető a sszavazóknak, ha igazolva látják a "jobb ember" vizióját. Ma reggel hallottam egy beszélgetést a "180 perc" című műsorban az etika oktatásról és bizony ember nem lehetett aki azt nem helyesli és főleg nem köti a fideszhez---
miközben etika oktatás volt az iskolákban tantárgyiasítva is sokhelyütt, de még a szakma sem mondja, hogy a dolgot nem most találták ki.

Valahol itt van az elhantolt eb!
miért is ciki az mszp?
miért is ciki a dk?

csak ne fidesz szöveget--ha kérhetném!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 14:26:54

@lllilla-:
"A DK sem játsza a sértettet"?!

Olvastad te ennek a Bendegúznak az élménybeszámolóját, aki elméletileg a DK honlapja alapján a párt váleményét képviseli (mivel egyedül ő írt róla) a Millás megmozdulásról. Kétharmad dedós rinyálás a zászlójuk miatt! És ne tévesszük szem elől, hogy ez a poszt is ennek kapcsán íródott. Tudod, ebből mi jön le például nekem?! Hogy a DK-t magasan, legnagyobb terjedelemben az erdekelte a Millás megmozdulásból, hogy elővehették-e a zászlójukat és miért nem!

Meg úgy egyáltalán mi legyen a véleményem egy pártról, Gyurcsánnyal és a seggvillantással (DK Ifjúsági Tagozat, rémlik?) a háttérben, ahol a párt képviselője beleírja a beszámolójába, hogy hát, szóltak, hogy tegyem el a DK-s zászlót, de én bátran újra elővettem, amikor már nem néztek oda!!! Bazdmeg, nyilvánosan, bevallottan sunnyog meg lapít a gyerek, és akkor utána higgyem el, hogy nem ilyen az egész párt mentalitása?! Nem a zászlóval meg a lobogtatásával minősíti elsősorban a DK-t, hanem azzal, amit és ahogy tesz és leír, és baromira nagy baj, ha ezt ő nem veszi észre, meg senki a pártból!

Objektív007 2012.09.06. 14:42:50

@Scagnetti: A kormányképesség nemcsak a százalékoktól, hanem a gyakorlattal rendelkező szakemberektől is függ.
Vannak ilyenjei a Millának, és a többi civilnek?
Mert abban igazad van, hogy nem elég leváltani, viszont utána egy országot kell működtetni.

Objektív007 2012.09.06. 14:44:12

@Rufus78: A Szem ott lehetett. A Szoli ott lehetett.
Csak az objektivitás kedvéért...

Scagnetti 2012.09.06. 14:47:20

@Objektív007: Kizárt, hogy lenne. De azt sem gondolom, hogy ők 2014-ben nyertes alakulatként gondolnak magukra. Nem lehet 1-2 év alatt eltüntetni a régi pártelitet, ez sajnos hosszabb folyamat. Első lépés az, hogy egyre kevesebben szavazunk bármelyikükre is. Másképp nem megy.

Scagnetti 2012.09.06. 14:48:00

@Objektív007: De ezek nem is voltak tagjai rossz emlékű kormányoknak.

Epokit Drive 2012.09.06. 14:49:05

Nem érti a Gréczy, hogy az MSZP és a DK vérciki a mai napig?

Objektív007 2012.09.06. 14:54:10

@Scagnetti: Ha az rossz emlék, hogy a szegények és gazdagok közötti olló a Gyurcsány alatt kezdett záródni, lelked rajta.
Egyébként 2006-ban puccskísérlet zajlott, és már narancssárga volt az ország.

pánpéter 2012.09.06. 14:56:21

Zsolti Zsolti!

Ellenzéki összefogás? :) Ebben az egészben az a legtragikusabb - neked tragikus, mi meg csak röhögünk - hogy nem hogy megegyezni nem tudtok, ott mindenki utál mindenkit mint a büdös szart. :)
Az MSZP a dk-t, az LMP az MSZP-t, a Millia mindenkit, a dk-t meg mindenki. :)
Ferivel nem akar szóba állni senki, az MSZP nem fog senkivel közösködni, mert a régi komcsik ugye nem közösködnek, az LMP-ben megy a rumli, most éppen megint kihullik egy képviselőjük, a Milla egyre gagyibb, már csak hírértéke sincs, a Szolidaritás úgy szar ahogy van, és a DK.... no, hát a DK meg 3%-on, és az istennek nem mozdul onnan el.
És ti hívjátok magatokat demokratikusnak? :)) Vadai Ágnesre pl. választópolgár jóvoltából a parlament közelébe se mehetne, nemhogy képviselőként ott pöffeszkedjen. :)

Zsolti! Az az igazság, hogy 2012 végére elmondhatjuk, hogy jó nagy szarban vagytok, és ezt te is pontosan tudod. a dk nevű gittegylet nem lesz 2014-től parlamenti erő, és ez már most teljesen biztos!

Zsolti, Zsolti, ezt te jól megszívtad! És én ennek rohadtul örülök. :))

Na szia Zsoltikám!

lllilla- 2012.09.06. 14:58:48

@Epokit Drive:

még az mszp-t értem is
//ha nem mondja meg világosan mit is akar--kapitalizmust meghaladni
avagy e kérdés nem fontos már--de mégis--no meg--szóval valahogy így van a kérdésre adott válasszal, de a dk miért?
ott mintha eme kérdés már eldőlt volna amikor kiléptek.

Mit kéne tenniük, hogy az látszódjék?

Scagnetti 2012.09.06. 15:00:04

@Objektív007: 2006-ig legfeljebb hitelből zárult bármiféle olló. Aztán ennek is megfizettük az árát, és utána már nyílt az olló egyre gyorsabban. mindez úgy, hogy a válságról akkor még hallani sem lehetett.

Lehet, hogy puccsoltak Orbánék, de nekem akkor is az volt az érzésem, mint a 2006-os választáson, hogy ezek nem akarnak nyerni. De az is lehet, hogy ennyire hülyék voltak.

Az ország narancssárga volt, de ennek ugye voltak is okai. Nem is feltétlenül Őszöd, mert addigra már bőven narancsban volt minden.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 15:02:51

@Objektív007:
A Szoli nekem inkább a fénycsöves bőrbarnító készülék, de azt még csak tudom, hogy ez a Szolidaritást jelenti, az viszont, a Millához hasonlóan, tudtommal nem párt, hanem mozgalom.

De mi az a Szem?

Csak hogy én is objektívebb tudjak lenni:)...

Viszont ha már szóba került, jelzem, hogy nekem igencsak szánalmas kifogás, amit ovis kor után illik kinőni, hogy "Ha nekik lehet, akkor nekem miért nem?". Talán azért, mert ez különbözteti meg a tiszteletet és az önmérsékletet a sunnyogástól?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 15:03:56

@Objektív007:
A Szoli nekem inkább a fénycsöves bőrbarnító készülék, de azt még csak tudom, hogy ez a Szolidaritást jelenti, az viszont, a Millához hasonlóan, tudtommal nem párt, hanem mozgalom.

De mi az a Szem?

Csak hogy én is objektívebb tudjak lenni:)...

Viszont ha már szóba került, jelzem, hogy nekem igencsak szánalmas kifogás, amit ovis kor után illik kinőni, hogy "Ha nekik lehet, akkor nekem miért nem?". Talán azért, mert ez különbözteti meg a tiszteletet és az önmérsékletet a sunnyogástól?

lllilla- 2012.09.06. 15:09:42

@Rufus78:

hiba volt a dk honlapszerkesztőtől, hogy minden sszavát átvette a koppánymondja blognak.
Koppány igen lelkes fiatal--de van még tanulnivalója abban, hogy mit s hogyan fejezzen ki!

Bizony nem sunnyogott-----mert azt is leírta, hogy következetesen mindenkitől kérték a dolgot--párt azonosítót ne!--de számára ez nem volt érthető, ahogy én is azt tartom--minden ilyen rendezvényen legyen látható, hogy kinek van mozgósító ereje bármiféle csekély is--aztán majd jönnek a programok és végül meglátjuk. Ha most eleve kizárunk bárkiket, akkor miben különbözünk a jelenlegitől. Ott van---jöjjenek a programviták---de jöjjenek!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 15:24:25

@lllilla-:

Bocsi, de ez megint kifogásgyűjtemény.

Ha elmennék valahova, és a meghívóban megkérnének, hogy ne szarjak az asztalra (ne lobogtassak pártjelvényt), de nem érteném, miért ne lenne szabad az asztalra szarni (pártjelvényt lobogtatni), ezért csinálnám (pártjelvényt lobogtatok), majd amikor ismételten megkérnéneknek, hogy ne csináljam, akkor abbahagynám, de csak addig, amíg nem néznek oda, plusz meglátom, hogy mások is az asztalra szarnak (pártjelvényt lobogtatnak), ezért még bátrabban szarnék az asztalra (lobogtatok pártjelvényt)... nos, akkor az bizony sunnyogás lenne! Hogy ezt még meg is írom a blogomban, és ettől várom el, hogy emberek a pártomra szavazzanak, az meg ostobaság!

Ha pedig egy ilyen egyszerű utasítást nem képes megérteni, hogy "Lécci, tedd el a zászlód!", az meg azért baj.

Például ebben lehetne különbözni a jelenlegi kormányzattól, mert az nemcsak hogy az asztalra szarik, de le is tagadja, hogy az asztalra szart volna, és vagy felsorolja, hogy ki mindenkinek állt érdekében és lehetőségében az asztalra szarni, vagy megmagyarázza, hogy az nem is szar, hanem csokifagyi, és még te vagy a hibás, mert fintorogsz, amikor megkóstoltatják veled.

Utólag is bocs a sok szarozásért, de szemléletes példát akartam:)!

kzoltana 2012.09.06. 15:26:08

Eközben Debrecenben:
Brókerbotrányos cég ad tanácsokat Kósa Lajosnak 22 millióért?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2921_kosa_lajos_uj_szakertoceggel_szerzodott

lajos0 2012.09.06. 15:36:48

@Objektív007: "A kormányképesség nemcsak a százalékoktól, hanem a gyakorlattal rendelkező szakemberektől is függ.
Vannak ilyenjei a Millának, és a többi civilnek?"

Hát a közpénzlopásba, mutyizásba, mellébeszélésbe elég hamar bele lehet jönni autentikusan is. Én eddig ennyit láttam a szakértőként beállított figuráktól.

lajos0 2012.09.06. 15:38:28

@Objektív007: "Ha az rossz emlék, hogy a szegények és gazdagok közötti olló a Gyurcsány alatt kezdett záródni, lelked rajta."

?

"Egyébként 2006-ban puccskísérlet zajlott, és már narancssárga volt az ország."

2004-ben meg puccs, ha jól emlékszem a tettek emberének kommentárjára a hátbaszúrásáról.

Objektív007 2012.09.06. 15:40:46

@lajos0: "?"

Minden felmérés bizonyította, hogy zárul az olló.

2004-ben is, és 2006-ban is Kiss Péter szeretett volna beülni a székbe...

lllilla- 2012.09.06. 15:42:00

@Rufus78:

azért az egész blogbeírást el kéne olvasni, mert kiragadásokat lobogtatni tudjuk nem igen illendő---bár hatásos.
nem volt azonos a mérce, mert volt aki tartott transzparenst--igaz ő mozgalomnak mondta magát.
de mi a különbség a mozgalom és a párt között úgy amúgy ténylegesen , akkor--amikor az ide oda alakulás csak iratok kérdése!

de mi a baj a dk-val, ha kilépett az mszp-ből, mert tudta miért teszi.

Objektív007 2012.09.06. 15:51:04

@lllilla-: A Szem már párt.
A Szoli pedig készül rá.

Szóval a pálya lejt...

Objektív007 2012.09.06. 15:53:14

"Gréczy Zsolt
32 perce, mobil használatával
Lázár benyújtaná a választási regisztrációról szóló törvényt. Muszáj megérteni az országnak, hogy ez azt jelenti: nincs szabad választás Magyarországon. És ha nincs szabad választás, akkor Orbán és bandája marad... A többit gondoljátok végig..."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 16:05:30

@lllilla-:

Elolvastam. Ezért mondtam, hogy a kétharmada nyígás. Ha velem beszélgetsz, azt is el kéne olvasni, amit én írok.

Technikailag pont az a különbség, hogy az egyik pártnak hívja magát, a másik mozgalomnak. Felvetésed akkor lenne jogos, ha például a Szolidaritás párt lett volna, majd csak azért, hogy részt vehessenek a Milla tüntetésén, és ott zászlót lobogtathassanak, átalakulnak egy napra mozgalommá, és utána vissza:).

Ha meghívnak egy rendezvényre, ahol a meghívóban szerepel, hogy csak öltönyben mehetek, én meg beállítok egy szövetkabátban és pizsamában, arra hivatkozással, hogy mind a kettő ruhadarab, és az egész úgyis csak egy jó szabó kérdése, akkor jogos-e, hogy nem engednek be?

Értem én, hogy te azt szeretted volna, hogy a DK hadd lobogtassa szabadon a zászlóját a Milla tüntetésén, de a lényeg akkor is az, hogy a házigazda joga eldönteni, megszabni, hogy mit lehet a vendégeinek csinálni és mit nem. A Milla pedig egyértelműen kijelentette, hogy PÁRTmentes rendezvényt kíván tartani kedden! Ezen meg lehet sértődni, lehet elégedetlenkedni, lehet mégis becsempészni a zászlót, és úgy tenni, mintha süket meg hülye lennék, és lobogtatni azt, amikor a szervezők háttal állnak, mindezt lehet... csak ennek meglesznek a következményei, leginkább a szavazófülkékben.

Tudod, a nagy összefogósdi éppen akkor fog elkezdődni, amikor az egyes pártok képviselői, szimpatizánsai úgy tudnak majd elmenni EGYMÁS rendezvényére, hogy a közös témáknak szentelik az ottlétet, és nem annak, hogy zászlólengető versenyt tartanak. Ha mindenki a saját zászlójának lobogtatásához fog ragaszkodni, akkor az nem összefogás lesz, hanem katyvasz.

******

A DK-val nekem az a bajom, hogy nem kilépett az MSZP-ből, hanem Gyurcsányon keresztül, vele együtt kitúrták őket onnan, és azóta sem tud témát találni magának a "fújorbánon" kívül. Tudod, volt egy beszéd, úgy hat éve, és függetlenül attól, hogy mit mondtak róla, számomra az a beszéd nagyon fontos és tanulságos volt, iránymutatás, csapatépítő tréning egy tisztességesebb politizálás felé, egy a saját jólétükbe és módszereikbe beleragadt párt tagjainak. Kifejezetten sajnálom, hogy Gyurcsány a DK-ban nem ezt csinálja, amit Öszödön pozitív példaként hozott... Akkor talán még el is gondolkodnék rajta, hogy a DK-ra szavazzak...

Mitzimackó 2012.09.06. 16:09:24

@Scagnetti: "Aki nem nyal be nekik, azt agresszív módon letámadják, mocskolják." - ezt nem épp a fidesz(kdnp) csinálja már több, mint 10 éve?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 16:11:54

@Objektív007:

Már kérdeztem, de nem válaszoltál: a Szem az mi?

Scagnetti 2012.09.06. 16:18:09

@Mitzimackó: Ez nem zárja ki azt, hogy más is csinálhatja.

Mariann19 2012.09.06. 16:45:37

@Rufus78: Az IMF-en kívüli kilincseléshez:
Nem hinném, hogy a Safarov ügy kapcsán sor kerülhet bármilyen IMF-en kívüli hitel ügylet létrejöttére. Ez a külpolitikánkat tovább destabilizáló eset miatt Orbán Viktorral üzletelni bármely országnak nem comme il faut. A kapuk bezáródtak, ebből következően marad az IMF.
Nem ismerjük azt a körülményt, hogy Magyarország hitel nélkül meddig képes fennmaradni. Amennyiben 2014. márciusig, akkor jöhet Simor felmentése és a deviza tartalékok igénybevétele. Ez az egy kiút látszik a dráma elkerülésére, mely még megmentheti a Fideszt.
Az IMF szándékai és elvárásai miatt a Fidesz választási győzelme nem valószínűsíthető, mivel olyan megszorítások előírását helyezi kilátásba, mely az emberekből elkeseredett dühöt vált ki, és várható ezt mind a Fideszre zúdítja.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 17:05:29

@Mariann19:

Aha, kivéve, ha a Fidesz a teljes kommunikációs stábját arra állítja rá, hogy meggyőzze az embereket, a pénzt a Fidesz szerezte, de a feltételek miatt az IMF nyomorítja meg, zsákmányolja ki a lakosságot, hogy amúgy is gazdag tulajdonosaik még tovább hízzanak.

Két évig ezt csinálták. Miért pont a célegyenesben hagynák abba?

hegyilány 2012.09.06. 17:06:28

Nem érti a Milla,"

Mondjuk én sem értem. Az addig rendben van, s jó dolog, hogy civil szervezet/szervezetek tömegeket tudnak mozgósítani.
No, de ez így önmagában nem sokat ér.

Nem elég csak a fővárosban énekelgetni és kiabálni, meg kell tudni szólítani a nagybetűs népet.
Politikusok nélkül nem fog menni. Az ismertség, az elismertség szükségeltetik.
Sőt ! Nemzetközi elismertség, kapcsolatok sem hátrány. Szükséges.
Szerintem.

hegyilány 2012.09.06. 17:10:47

Szolidaritás . Milla....."

Országosan - kiket, ilyen, olyan okokból nem foglalkoztatnak a politikai események,- nem is ismerik.
Ha nincs országos háló, nincs ismertség "fabatkát" sem ér az egész.
Mondjuk) ezt is, meg kellene érteni.

Mariann19 2012.09.06. 17:20:55

@Rufus78: Két perce olvastam a Napi Gazdaság lapban, hogy az IMF nem nyilatkozott. A lap szerint ez egy kommunikációs fogás, mely az állampolgároknak és a frakciónak szól. Azért sem lehet a közölt IMF felsorolás valós a lap szerint, mert az abban foglaltak több ezer milliárdos megszorításokat jelentenének, a költségvetés egyensúlya miatt 300-400 milliárdra van szükség.
A hír kapcsán Orbán azonnal kijelentette, hogy nem engedi meg a nyugdíjak csökkentését, tehát ez jelzi, hogy a későbbiek során a saját fellépésének eredményeként fogja előadni a nyugdíjak stabilitását. Érdekes, hogy az egykulcsos adó kérdése nem jelent meg a felsorolásban, pedig korábban az IMF valóban utalt annak módosítására.

lajos0 2012.09.06. 17:26:18

@Mariann19: "Nem hinném, hogy a Safarov ügy kapcsán sor kerülhet bármilyen IMF-en kívüli hitel ügylet létrejöttére."

A befektetőket az ilyesmi nem érdekli. Mennyi profitot fog hozni az adott ország állampapírja, és mekkora a valószínűsége a fizetésképtelenségnek. Ha ez a rész rendben, akkor bármilyen tömeggyilkostól szívesen vásárolnak. Itt nincsenek etikai aggályok, mert ez a pénzről szól. Ha meg nem, akkor Gandhitól sem vennének.

"Ez a külpolitikánkat tovább destabilizáló eset miatt Orbán Viktorral üzletelni bármely országnak nem comme il faut."

No azért érdemes megnézni, hogy miféle rezsimekkel üzletelnek vidáman, miféle országok.

"A kapuk bezáródtak, ebből következően marad az IMF."

Hát ilyen feltételekkel nekem nem kéne. Legalább realizálódna a 2008-as államcsőd, aminek előbb-utóbb meg kell történnie, függetlenül az aktuális kormány színétől.

"Nem ismerjük azt a körülményt, hogy Magyarország hitel nélkül meddig képes fennmaradni."

Viszont előbb-utóbb ki kell próbálni. Én az előbb pártján vagyok.

"Amennyiben 2014. márciusig, akkor jöhet Simor felmentése és a deviza tartalékok igénybevétele. Ez az egy kiút látszik a dráma elkerülésére, mely még megmentheti a Fideszt."

Ezt a tartalékot a zavartalan tőkekivitel miatt tartják fenn, teljesen indokolatlan és drága. Ezt csak akkor lehetne felhasználni, ha a jegybank függetlenné válna a nemzetközi pénzvilág vezetőitől, és az eredeti feladatát látná el. Egyelőre sok esélyt erre nem látok.

"Az IMF szándékai és elvárásai miatt a Fidesz választási győzelme nem valószínűsíthető, mivel olyan megszorítások előírását helyezi kilátásba, mely az emberekből elkeseredett dühöt vált ki, és várható ezt mind a Fideszre zúdítja."

Szerintem sem. Viszont kedvező alkalom lenne egy totális elitcserére, és az elmúlt 20 év szereplőinek alapos elszámoltatására.

márta)) 2012.09.06. 17:48:07

Dopeman alternatív köztársasági elnök tud lenni...."

Ugye? ez csak egy rossz vicc??
hm?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 18:04:54

@hegyilány:

Bocsi, de fogalomtévesztésben vagy:

A mozgalom az, hogy közös véleményen levő emberek összejönnek, és énekelnek, kiabálnak, meg csinálnak, amit akarnak. A mozgalom az, amelyiknek elég arra várnia, hogy az új tagjai rátaláljanak.

A párt az, amelyiknek ez nem elég, amelyiknek országos háló kell, a nép megszólítása, ismertség, elismertség, politikusok, nemzetközi kapcsolatok, meg minden ilyesmi. A párt az, amelyiknek tevőlegesen toboroznia kell, hiszen a létszámából belpolitikai előnyt tud és akar kovácsolni.

Egy mozgalom, ha majd párttá akar válni, akkor majd megteszi az ehhez szükséges lépéseket, felismeréseket.

Jelenleg meg van egy DK, ami párt, amelyik nyíg azon (a szószólói által), hogy a Milla, ami mozgalom, nem hajlandó pártként viselkedni, ahelyett, hogy ő viselkedne pártként, pedig az, és mondjuk maga szervezné a saját megmozdulásait... Nincs egy kicsit fordítva ülve a DK azon a lovon?

Érdekes, konkrétan tudok LMP-sekről, akik elfogadták a Milla feltételeit, nem vittek pártzászlót, így nem is lobogtathatták azt, nem kérték ki maguknak, hogy miért nem lehetett pártzászlót lobogtatni, hanem egyszerűen azért voltak ott, amiért a rendezvényt a Milla meghirdette, és megköszönték a Milla szervezését.

A DK legfontosabb kommunikációs témája meg a nyafogás. Baj, hogy ez nem teszi őket szimpatikusabbá a szememben?

Mariann19 2012.09.06. 18:49:47

@lajos0: Az IMF-en kivüli hitelfelvétel esélyeit tekintve meg kell nézni, hogy a várható hitel folyósítónak milyenek a poziciói és milyen kockázatai vannak az ügyletnek. Az az ország, amelyik tőke befektetésre vállalkozik, vélhetően tőkeerős, és ezért a nemzetközi pénzpiacokon gazdasági tekintéllyel rendelkezik.Miután Magyarország jelenleg a külpolitikában rendkívül hátrányos megitélés alá esik, kérdéses, hogy politikailag is célszerű-e megmutatkozni velünk a színtéren egy-egy államnak akárcsak gazdasági együttműködés keretein belül is.
Miután a tőke befektetés egy haszonelvű ügylet, a folyósító országnak mérlegelnie kell a megtérülés esélyeit. Kérdés, hogy milyen kamat kondíciókkal érné meg az adott államnak a velünk való megjelenés, és ez milyen terheket jelentene számunkra.Az elmúlt hónapokban békés körülmények között sem sikerült a finanszírozás támogatására több földrészen való megjelenésünk eredményeként pénzhez jutni, a jelenlegi külpolitikai státuszunk ezen a helyzeten nagymértékben rontott.
Az IMF mai sajtóban megjelent elvárásai a Napi Gazdaság szerint nem valósak, nincsenek is, ezért ebben a tárgyban az esély és következmények latolgatása akkor lesz aktuális, ha a konkrét tárgyalásokra sor kerül, ha sor kerül.
Az, hogy mikor kerül sor elit cserére, és kik lesznek az új szereplők, ebben az új helyzetben teljesen bizonytalan, csak találgatásokra vagyunk itélve, meg is tesszük. A bizonyosság tenné helyre zilált lelkivilágunkat.

lajos0 2012.09.06. 19:11:26

@Mariann19: "Az az ország, amelyik tőke befektetésre vállalkozik, vélhetően tőkeerős, és ezért a nemzetközi pénzpiacokon gazdasági tekintéllyel rendelkezik."

Az államok közti kölcsönadás ma már felénk a ritkább eset. Egyszerűen megveszik az állampapírt, akár a harmadlagos piacon, majd a kormány az adófizetők pénzéből kifizeti rá a 6.75 %-os kamatot ( ami önmagában egy nevetséges kamatszint), ha lejártak.

Nincs közös fotózás, meg sajtótájékoztató.

"Miután Magyarország jelenleg a külpolitikában rendkívül hátrányos megitélés alá esik"

A nemzetközi megítélésünk Megyó megpuccsolása óta zuhan ( addig nagyjából stabil államnak látszottunk, ahol mindenki kitöltötte a mandátumát), az össze vissza euróbevezetési tervek, Déli áramlat- Nabucco variációk, öszöd, zavargások, konvergencia program ( ez az EU szégyenpadja), szélsőségesek térnyerése ( a mérsékeltek tevékenységéből mondjuk egyenesen következett), stb..

"Az IMF mai sajtóban megjelent elvárásai a Napi Gazdaság szerint nem valósak, nincsenek is, ezért ebben a tárgyban az esély és következmények latolgatása akkor lesz aktuális, ha a konkrét tárgyalásokra sor kerül, ha sor kerül. "

Mindenesetre a liberalizálj, deregulálj, privatizálj az erre a bandára vall. Igaz még egy országot sem tettek soha prosperálóvá, és mindenhol ugyanazt a receptet próbálják elsütni ( kivéve otthon), de szerintem is érdemes a konkrétumokat megvárni. Én remélem nem jön létre a szerződés, legyen ennek az ára bármi is ( ezt az árat előbb-utóbb elkerülhetetlenül meg kell fizetni). Az meg, hogy az országunk hitel nélkül működésképtelen az előző 20 év köztörvényeseinek a lelkén szárad, akik egy gyenge, kiszolgáltatott országot csináltak belőlünk, amely önként adta fel iparát, piacait, nemzeti vagyonát, és olyan üzletekért nyalt a kedves beruházóknak, amik nekik kedvezőtlenek.

"Az, hogy mikor kerül sor elit cserére, és kik lesznek az új szereplők, ebben az új helyzetben teljesen bizonytalan, csak találgatásokra vagyunk itélve, meg is tesszük."

Remélem minél előbb, és az elmúlt 20 ( 50) év odakozmált arcai végleg eltűnnek a dutyiban, egy teljes vagyonelkobzás után ( tisztelet a kivételnek, bár most egy sem jut eszembe).

lajos0 2012.09.06. 19:21:13

@Mariann19: Egyébként a listáról el tudom képzelni, hogy tartalmaz kamu elemeket, amiket nem kértek, de Viktor majd bejelentheti róluk, hogy nem engedtük, megvédtük, bla-bla. De Romániában elég hasonló dolgokat kértek, a mi listánkhoz. Kedvencem a pénz a bankoknak. Minek. A bank egy üzleti vállalkozás, ha csődbe megy, hát puff neki, ez a kapitalizmus.

lajos0 2012.09.06. 19:23:35

@lajos0: Jah. És az utazási kedvezmények megnyirbálását nagyon üdvözölném. Ismerősöm Pécsről vezet távolsági buszt Pestre. Pár éve viszont elegük lett abból, hogy ingyen utazó nyugdíjasokkal volt tele, ezért most az a rendszer, hogy először a jegyes és bérletes, és ha maradt hely, akkor majd jöhetnek az ingyen utazók.

hegyilány 2012.09.06. 19:48:57

@Rufus78:
Dehogy vagyok semmiféle tévesztésben, de még tévedésben sem.
Ha csak mozgalom szintjén akarnak megmaradni, akkor valóban elég csak énekelgetni és kiabálni. :(
Ha pedig párttá akarnák kinőni magukat, akkor érvénes mindaz amit leírtam.

Viszont felettébb érdekesnek találom, ha újabban a mozgalmak diktálnak a politikusoknak? ha diktálják a politikát?

Ha ez így van, s netán így marad, akkor a fidesz győzelme már most borítékolható. Szerintem.

Érdekes, konkrétan tudok LMP-sekről, akik elfogadták a Milla feltételeit"

Na. itt a bibi. Pontosan fordítva kellene, hogy legyen.

Megismétlem)
"Az addig rendben van, s jó dolog, hogy civil szervezet/szervezetek tömegeket tudnak mozgósítani.
No, de ez így önmagában nem sokat ér."

hegyilány 2012.09.06. 19:51:37

Elnézést! "érvényes") Így akartam írni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 20:27:11

@hegyilány:
Amíg az ellenzéki pártok azt hiszik, hogy a civil mozgalmak vadászkutyák, amik majd összeterelik nekik az új szavazókat, és ők majd 2013 végén egy ígérethalmazzal meg a "dehálekőváttaniazorbánt!" szöveggel betalicskázzák ezeket maguk alá, akkor a Fidesz győzelme már most borítékolható. Szerintem.

- Miért baj, ha egy mozgalom mozgalomként viselkedik?
- Miért nem baj, ha egy párt nem viselkedik pártként?
- Jelenleg a pártoknak van szüksége a mozgalmak által összeszedett emberekre, és nem fordítva. Ha egy mozgalom később párttá kívánna válni, akkor miért elfogadhatatlan egyeseknek, hogy nem akarják ezt a lehetőséget azzal elvenni maguktól, hogy a tagságukat beolvasztják egy pártba? Már amelyik tag menne, hiszen a mozgalom tagjainak saját akarata van, nem adhatók-vehetők egységcsomagként.

Továbbra is az egész ügyből azt a sértődöttséget hallom ki, hogy a DK igényt tartana a mozgalmak által összeterelt emberekre, csak azért, mert ők a Naccságos Párt, és mi az, hogy a mozgalom nem adja sem a teljesítményét, sem az embereit az ő boldogulásukhoz. Mert hát azért mégiscsak jobban mutat, melldagasztóbb érzés ugye többezer ember között lengetni a DK-s zászlót, mint külön, egy buszmegállónyi "tömeg" közepén tenni ugyanezt...

És még egyszer ismétlem: az az LMP nem lobogtatott zászlót egy Milla-rendezvényen, amelyik ráadásul az Új Pólus keretében még stratégiai és támogatási szövetségre is lépett a Millásokkal. De még ők sem, mert tudják mi a rend...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 20:31:47

@Objektív007:
Kösz, azt sem tudtam, hogy ez az izé létezik.

Na, így ábrándozik Gréczy Úr összefogásról, hogy párezer fős mozgalmak sem tudják lenyelni a vezetőik, tagjaik személyes-hatalmi érdekeit, és kiválnak párszáz fős mozgalmak belőlük, akiknek a parlamenti patkóba kerülésről reménykedéssel -nekem legalábbis úgy tűnik jelenleg- vállizületig lóg a bilibe a kezük....

márta)) 2012.09.06. 20:42:03

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120828_orban_foto#rss

"Aki pedig ezt nem érti meg, az nem tudja helyreállítani mindazt, amit az elmúlt két (hat, tíz, akárhány) évben elrontottak. Ezért kurva nagy a baj."

hm?

márta)) 2012.09.06. 20:45:48

És még egyszer ismétlem: az az LMP nem lobogtatott zászlót egy Milla-rendezvényen, amelyik ráadásul az Új Pólus keretében még stratégiai és támogatási szövetségre is lépett a Millásokkal. De még ők sem, mert tudják mi a rend... "

Már bocsánat! Na! És? Na ebből sem lesz kormányváltás. Az tuti!
hm?
:))

menőmano 2012.09.06. 21:02:29

Hát! Ja!
Úgy látom, hogy némelyeknél változatlanul totális a helyzet.
Nem látják, vagy nem akaják látni, érteni, a lényege

********

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni. Nem világos, hogy milyen formában képzeli el a részvételét – lehet, hogy ő maga már tudja, de ez a nyilvánosság számára még nem egyértelmű. Én attól tartok, hogy párt nélkül ez nem nagyon megy. A modern politikai rendszerekben nem nagyon sikerült párt – vagy valamiféle nagyon komoly mozgalom – nélkül politikai választási sikereket elérni.

Azt gondolom, hogy itt előbb-utóbb valaminek történnie kell: ha nem pártalapításnak, akkor egy szélesebb támogatottságú mozgalom létrejöttének. Bajnai Gordon politikusként hiába viszonylag népszerű, ha nincs mögötte párt."

atv.hu/cikk/20120207_halmai_bajnai_az_egyetlen_alkalmas_szemely_de_kellene_moge_egy

"Mozgalomnak ott van a Szolidaritás, a Milla vagy épp a Tiszta Kezek. Ezek gyengék?

Egy választási sikerhez ma még ez kevésnek látszik."

Nagyon kevésnek.
osztjónapot!
:)

menőmano 2012.09.06. 21:08:15

Pontositok) Végül is ezt akartam kiemelni.

""Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni."

Egyébként nem lenne elég, csak kormányt váltani, kormányozni kellene és nagyon jól.

Szerintem.
kész.ennnnyyi.
:)

menőmano 2012.09.06. 21:12:36

@Rufus78:

Figyeljen már ide picikét!

Arról van szó, hogy vészesen telik az idő, s az ellenzéki "erő"?? pártok, olyanok, amilyenek.
Mit nem lehet ezen érteni, vagy megérteni?
Hát, komolyan.......
:)

menőmano 2012.09.06. 21:14:21

Mindig írom) Totális helyzet, káosz, politikai, gazdasági zűrzavar.
Szerintem.
Szomorú valóság.

lajos0 2012.09.06. 21:15:33

@menőmano: "hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni."

Vízióm nekem is van, de Bajnaiét hol olvashatom ?

menőmano 2012.09.06. 21:25:23

@lajos0:

Ajánlom átgondolásra, az egy éves kormányzását.

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány. Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását. A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

"Bajnai Gordon parlamenti búcsúbeszédében hangsúlyozta: (…) „a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt. Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért.” "

"Bajnai politikai szerepvállalásáról ezt mondta: ”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat.

Nem vagyok párttag. A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét." "

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

És ezt olvasásra.
Rendszeresen lehet olvasgatni a "Haza és Haladás" blogot is.
Szerintem.

menőmano 2012.09.06. 21:29:25

@lajos0:

"Vízióm nekem is van," Tényleg? Hát az csak jó lehet. Szerintem.
:)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 21:34:26

@márta)):

Bocsi, de a kormányváltás a pártok felelősségi köre, momentán ugyanis szavazni pártokra lehet. Ha nem lesz kormányváltás, az a pártok szégyene lesz, nem a mozgalmaké!

Talán ideje lenne a nyígás helyett új csinálni, mintha tagokat akarnának gyűjteni a bizonytalanok közül. Tényleg arra kéne ennyi energiát pazarolni, hogy egy párezer fős mozgalom tagjait be tudják-e szervezni, miközben MILLIÓSZÁMRA vannak bizonytalan, a politikából kiábrándult szavazók?!

Ébresztő már!

- Persze, kevesebb energiával jár a mozgalmi emberből pártembert csinálni, hiszen ha már ott van a mozgalomban, akkor nem kell még külön a politikai szerepvállalás fontosságát a fejébe verni, mert már benne van, értem én ezt.
- Persze, le kell nyelni az érzékenységüket meg a félénkségüket, és bizony annyira utált szereplővé kell válniuk, mint egy porszívóügynöknek, hiszen a pártember a bizonytalan szavazónak olyan terméket kell, hogy "eladjon", amire annak -legalábbis neki meggyőződése- nincs szüksége: a pártját.
- Persze, a következő választásnak az ellenzéki pártok részéről az az új vonatkozása, hogy nem elég tilitolizni a biztos pártválasztókkal, hogy majd a protestszavazók úgyis jönnek és megoldják a problémáikat, hanem a puszta létezésüket is indokolniuk kell a bizonytalanok felé, gyakorlatilag magát a többpártrendszer szükségességének társadalmi igényét kell újra felépíteni, mert jelenleg az emberek többsége azt látja, hogy egy párt is ugyanúgy el tudja baszni a dolgokat, mint ha többen ülnek a Parlamentben, akkor meg minek üljenek ott olyan sokan.

Nagyon remélem, hogy akik esetleg ezt olvassák az ellenzéki pártok tagjai, szimpatizánsai közül, azoknak semmi újat nem mondtam, mert borzasztóan kétségbe lennék esve, ha másfél évvel a választások előtt ők erre még nem jöttek volna rá!

Ha viszont már rájöttek, akkor miért kell hozzá játszani a fürdőskurvát?

menőmano 2012.09.06. 21:35:16

Na. Megyek. Megnézem még mik a hírek.
Habár sokszor olyanokat olvasok, hogy totálisan égnek áll a hajam tőle.

jócccakát!

:))))

lajos0 2012.09.06. 21:45:13

@menőmano: "Ajánlom átgondolásra, az egy éves kormányzását."

Már beszélgettem róla itt valakivel, de az előtte viselt dolgait sem tudom figyelmen kívül hagyni. Igaz, hogy nagy fordulat volt, hogy 7 év után elkezdett valaki kormányozni is, és még el is hiszem neki, hogy " a szakadék széléről rántotta vissza a magyar gazdaság szekerét", csak azért az odakormányzásában is kormányzati szinten vett részt, mint Gyurcsány egyik régi, bevált kollégája. A kormányzása nagyjából annyi volt nekem, hogy tökéletesen végrehajtotta, az IMF és Brüsszel utasításait.

"A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

Hát a további eladósodásra már nem volt lehetőségünk, mert ezt konjunktúra idején megtettük, ők meg nem. Persze sokra nem mentek vele, de ez más kérdés.

"Bajnai Gordon parlamenti búcsúbeszédében hangsúlyozta: (…) „a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt."

No ez borítékolható volt, egyet is értünk, bár nagy vátesznek nem kellett lenni hozzá.

”Nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat."

Ezeknél a részeknél már azért kissé tamáskodom, mivel elég sok jelét véltem felfedezni, az óvatos imágóépítésnek, de hogy ezt sokkal tehetségesebben csinálja, mint Gyurcsány az biztos. És sokkal felkészültebb szakértőkkel is dolgozik, már bocs kedves bárdunk.

"Nem vagyok párttag. A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét."

Hát ez a párttagság csak a bokréta a kupacon, Megyó sem volt az, de azért a független szakértő, meg a kívülálló technokrata póz kissé átlátszó.

Rendszeresen lehet olvasgatni a "Haza és Haladás" blogot is.

Szoktam olvasgatni néha, vannak rajta érdekes elemzések.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 21:57:41

@menőmano:

Ja, tehát ez a felhozatal, és mivel eszük ágában sincs az ellenzéki pártoknak alkalmazkodni az új helyzethez (a bizonytalanok magas száma, az átalakított választási rendszer, szűkülő médiafelületek, elapadó, csökkenő anyagi források, stb.), ezért tulajdonképpen nekem kutya kötelességem elfogadni ezt, és még én örüljek, hogy egyáltalán szavazhatok rájuk, ők meg ezt kegyeskednek elfogadni?!

Ennyire messze nem gurulhatott az a gyógyszer:)!

Jelenleg én ugyanis azt látom, hogy:
- akik elég karakteresek ahhoz, hogy vezetői legyenek egy pártnak, azoknak nincs pártjuk (ez lenne ugye az, hogy sokan a Bajnai-messiásra várnak, pedig ha nincs párt a háta mögött, akkor rá sem lehet majd szavazni), de legalábbis próbálnak a háttérben maradni;
- akikre lehetne szavazni, a pártok, azok béna kacsaként lavíroznak a mélypontjaikon, mert nincs mögöttük tömeg, és a politikai civil szerveződések felhasználásán kívül erre nem is keresnek más módszert;
- akik a "már nem bizonytalan - még nem pártszavazó" határmezsgyéjén mozognak, vagyis a mozgalmak pedig egyfelől a saját politikai ambícióik miatt, másrészt azért, mert mozgalomként akarnak megmaradni, és a tagjaikra bízzák a szavazatokat, nem jelentenek reális politikai tényezőt.

Ebből kéne másfél, de inkább egy év alatt kormányváltó erőt építeni, olyan karakteres figurával a tetején, amelyiket Orbán Viktor nem fal fel egy politikai vita során, és akit a Fidesz kampánystábjának piranhái nem csontoznak ki öt perc alatt, továbbá amelyik egy választási győzelem után egységes elvek mentén, összehangoltan, az egyéni és pártérdekektől függetlenedve tudna jobb megoldást találni a környezeti-gazdasági kihívásokra, mint a Fidesz.

Az pedig egy baromi szar üzenet lenne a bizonytalanok felé, hogy csak azért, mert ez képtelenség, vagy mert nem volt senki, aki felállt volna, az asztalra baszott volna, és nekikezdett volna az egésznek, azért NINCS MÁS VÁLASZTÁSUK ORBÁN VIKTOR ELLEN, mint erre az életképtelen, széthúzó, szervezetlen, diszharmonikus masszára szavazni! Igen biztosan lesznek olyanok, akik esetleg csak azért elmennek szavazni, hogy Orbánt leváltassák, de akkor abból másnap olyan belpolitikai viszály lenne, amilyet még nem látott ez az ország!!!

Mit nem lehet ezen érteni?

márta)) 2012.09.06. 22:09:49

@Rufus78:

Na. Igen. önnek van némi,- vagy esetleg sok igazsága. Mármint abban , amit itt leír.

Egyébként a problémákat" a gyökereknél kellene először is keresni.
Nem kell visszamenni, csak a zseniálisan? levezényelt rendszerváltásig. S ki is volt a nagy rendszerváltó párt?
Mert ami, most (is) van a hatalmas munkanélküliséget, maga a rendszerváltás termelte ki. No és azt, hogy sikeresen, folyamatosan szétverték a vidéket. (amit most nem akarok részletezni).
Vannak ügyek, problémák, melyeket minden kormányok , ilyen-olyan okokból? csak tologattak maguk előtt.
Egyébként tudjuk mit rontottak el a szocialisták, azt is tudjuk, hogy mi van most.

Egyébként, továbbra is az a véleményem, hogy nem lenne elég csak kormányt váltani, kormányozni kellene, hitelesen- és jól.

Tetszik, nem tetszik, emlitett civil? szervezetekről, a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja, nem is tud igazán semmit, vagy legalább is nagyon keveset.

Nagyon fontos lenne, hogy felébredjenek az ellenzéki pártok, de legjobb lenne, ha létrejönnek egy új politikai erő, kik megszólitanák, meg tudnák szólitani a kilátástalanságban, élőket is, kiknek már szinte egyáltalán nincs jövőképe.......

Csak remélni tudom, hogy végre történik már valami.

Politikusok nélkül nem fog menni.

bizony annyira utált szereplővé kell válniuk, mint egy porszívóügynöknek,"

Mondjuk, ezt nem igazán értem. Miért kellene utálni. Csak azokat" szokták utálni, kik tesznek érte, vagy, mert megérdemlik.

"Ha viszont már rájöttek, akkor miért kell hozzá játszani a fürdőskurvát? "

Meg kell kérdezni Őket, biztosan megadják rá a választ. Gondolom.

Andráska8 2012.09.06. 22:17:59

Na ezért lesznek egyre kevesebben a Millán. A szolidaritásra miért is nem szóltak rá?

márta)) 2012.09.06. 22:27:54

Az a nagy probléma, ami meg is volt mindig! Hogy, a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja azt sem tudja, hogy a politikát eszik e vagy isszák.
Még a napi politikai események értelmezéséhez sem nőtt fel.
Nagyon fontos lenne, hogy a politikusok elmagyarázzák, nekik", hogy mi miért (is) van. Többek között..
Szerintem.

lajos0 2012.09.06. 22:29:36

@Rufus78: "Ebből kéne másfél, de inkább egy év alatt kormányváltó erőt építeni, olyan karakteres figurával a tetején, amelyiket Orbán Viktor nem fal fel egy politikai vita során"

Ha felfalja netán az semmit nem jelent, az illető támogatottságára nézve. Megyóból hülyét csinált szinte, mégis kikapott tőle. Gyurcsánnynál már visszafogottabb volt, hogy ne az erőszakos, akarnok képe maradjon meg, tőle is kikapott. A jelen helyzetben szerintem mondjuk egy Balogh András is simán verné, de elég sokan. De mindenképp kevéssé ismert arc kell hozzá.

"az egyéni és pártérdekektől függetlenedve tudna jobb megoldást találni a környezeti-gazdasági kihívásokra, mint a Fidesz."

Hát ez az ábrándozás kategóriája. Egyébként a következő kormányfőnek egy csődbiztos lenne a legfrappánsabb, mert a helyzet az lesz.

"mert nem volt senki, aki felállt volna, az asztalra baszott volna, és nekikezdett volna az egésznek, azért NINCS MÁS VÁLASZTÁSUK ORBÁN VIKTOR ELLEN, mint erre az életképtelen, széthúzó, szervezetlen, diszharmonikus masszára szavazni!"

Ez pedig a Jobbiknak kedvez, bármennyire szánalmas ás átlátszó társaság is. Ahogy az EU agóniája is nekik jó.

"Igen biztosan lesznek olyanok, akik esetleg csak azért elmennek szavazni, hogy Orbánt leváltassák, de akkor abból másnap olyan belpolitikai viszály lenne, amilyet még nem látott ez az ország!!!

Szerintem a helyzet az lesz, hogy majd goldman&sachsék ide is kineveznek egy alkirályt, és nem kell bohóckodni a választásokkal, meg demokráciásdit játszani tovább. Ha görögökkel, olaszokkal, vagy az EKB-val megtették, nálunk sem fognak szórakozni. Persze mindezt a mi érdekünkben szigorúan.

Az is megfordult a fejemben, hogy Bajnai esetleg nem az ő jelöltjük-é, mert ha igen, akkor pillanatok alatt meglesz mögötte az a szervezettség, amiről jelenlegi félamatőr szerencsétlenekből álló pártjaink nem is álmodhattak soha. Egy választásra elég lesz, utána meg jöhet az özönvíz.

lajos0 2012.09.06. 22:32:01

@Andráska8: "Na ezért lesznek egyre kevesebben a Millán."

Mennyi van még az egymillióból ? Nem követem a tábor alakulását.

lajos0 2012.09.06. 22:33:37

@márta)): "Az a nagy probléma, ami meg is volt mindig! Hogy, a nagybetűs nép egy hatalmas csoportja azt sem tudja, hogy a politikát eszik e vagy isszák.
Még a napi politikai események értelmezéséhez sem nőtt fel."

Nem ez a baj, hanem hogy ezek szavazhatnak is. Szerintem. Hm ?

márta)) 2012.09.06. 22:42:23

A The Wall Street Journal is megemlékezett cikkében a mai magyarországi fejleményekről, kiemelve, hogy tegnap még Orbán Viktor azt jósolta, hogy már ősszel születhet megállapodás, hozzátéve, hogy alternatívákat ajánlanak majd a két szervezetnek, amelyek a rövid távú megszorítások helyett a hosszú távú megoldásokra fókuszálnak majd. A lap meg nem nevezett forrásoktól úgy értesült, hogy az IMF nem fogalmazott meg konkrét kéréseket Magyarországhoz, inkább csak gazdaságpolitikai változásokat ajánlott, amellyel az ország kikerülhetne a recesszióból.

A The Wall Street Journal által megkérdezett elemzők szerint Orbán mai beszéde inkább a megszorítások miatt aggódó magyar szavazóknak szólt. "

www.portfolio.hu/gazdasag/rakaptak_a_magyar_imf-ugyre_kulfoldon.172447.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggreg

Ja Igen! A megszoritásokat megélni, tulélni kell. Persze, nem a "felső tíz"-nek.

Olyat soha sem kért az IMF. , hogy az a társadalmi csoport, kik eddig úgy , ahogy megélt, teljesen elszegényedjen, hogy mást ne emlitsek.(így egyszerűen).
Elképesztő, egyébként.

márta)) 2012.09.06. 22:45:35

@lajos0:
Nem az a baj, hogy szavazhatnak. Miért ne szavaznának. De még mennyire, hogy szükséges!!!!!!!
Hanem, az, hogy el kellene magyarázni, a történések" lényegét. Nem pedig ígérgetésekkel, bekaszálni a szavazatokat.
Így egyszerűen, tömören.
hm?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 22:49:03

@márta)):
("...bizony annyira utált szereplővé kell válniuk, mint egy porszívóügynöknek..."

"Mondjuk, ezt nem igazán értem. Miért kellene utálni. Csak azokat" szokták utálni, kik tesznek érte, vagy, mert megérdemlik.")

A magyarázat ott van a mondat folytatásában: "...hiszen a pártember a bizonytalan szavazónak olyan terméket kell, hogy eladjon, amire annak nincs szüksége: a pártját.".

A bizonytalan szavazó jellemzően olyan ember, akit...
...vagy eleve nem érdekelt a politika, esetleg annyira sem, hogy érdekelje, ki és hogyan irányítja az országot, hogy milyen elvek és célok mentén teszi ezt, és hogy milyen módszereket alkalmaz a céljai elérésére;
...vagy a korábbi időszakok kormányzati vagy ellenzéki döntései miatt annyiszor vagy akkorát csalódott a politika sorsjobbító képességében vagy szándékában, hogy azért fordult el a politikától.

Tehát a politikus a bizonytalan szavazó által alapállapotban "utálva van", és az a minimum, hogy ha meglát egy politikust az utcán, akkor a bizonytalan szavazó átmegy a járda másik oldalára, ha pedig még elkezdi győzködni őt a politikus a saját fontosságáról, jól fejbe is vágja, vagy elküldi melegebb éghajlatra:). Persze ez az utálat lehet a politikus korábbi tetteinek vagy hanyagságának is az eredménye, mert mondjuk nem védte meg magát kellően, amikor egy rivális politikai erő egy pejoratív jelképet ragasztott a nevükhöz (tipikusan ilyen az a kormányzati lejárató-hadjárat, hogy az LMP-re azért ne szavazzon senki, mert az csak az lejáratódott SZDSZ-arcok új ruhája).

A politikusnak, akárcsak egy porszívóügynöknek, ezért egy kicsit tukmálnia kell a portékáját, de nem lehet túl erőszakos sem, hiszen az "visszaüthet". Ráadásul a "tukmálás" kényelmetlen, de a fennmaradáshoz szükséges szerep, hiszen a politikus, mint ember, maga sem szereti, ha ügynökök zargatják a legújabb "visszautasíthatatlan ajánlatukkal".

"Csak" ennyit akart jelenteni a "porszívóügynöközés":).

márta)) 2012.09.06. 22:56:20

Az Unióból cáfolták az IMF-lista részleteit - így Orbánt is"

"A lista nem tükrözi pontosan a megtárgyalt kérdéseket.

Más szavakkal: a listán szereplő reformok egy része szóba sem került, más része pedig nem úgy került szóba, ahogy az a sajtóban megjelent" - tudatta az MTI-vel egy uniós forrás."

www.mfor.hu/cikkek/Az_Unio_is_cafolta_az_IMF_lista_reszleteit___igy_Orbant_is.html

Az Európai Bizottság csütörtökön nem kívánt a miniszterelnök sajtóban megjelent kijelentésére reagálni."

És ott", ott" mindent lenyelnek??
mert "én nem tudom". De, hogy elképesztő, azt. Igen.

márta)) 2012.09.06. 23:04:18

@Rufus78:

Ha Ön azt hitte, hogy az "ügynökösdi" gondolataival kapcsolatban, én valamiféle világmegváltásra? gondoltam.
El kell, hogy keserítsem. Ön téved.
Csak ennyit akartam írni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 23:05:36

@lajos0:

"Ha felfalja netán az semmit nem jelent, az illető támogatottságára nézve.".

Azt, hogy mi volt 2002-ben meg 2006-ban, két okból sem érdemes összehasonlítani a 2014-ben várható helyzettel:
- Medgyessy és Gyurcsány is egy igéretversennyel tudott csak Orbán fölé kerülni, ráadásul egy másfajta választási rendszerben;
- 2014-ben azonban egy négy évnyi kétharmadban megerősödött Fidesszel és Orbán Viktorral kell majd megküzdeni, ami azt jelenti, hogy a Fidesznek sokkal-sokkal több eszköz van/lesz a kezében, mint a nevezett két évben;

"Hát ez az ábrándozás kategóriája."

Természetesen az, de ha ez nem teljesül, akkor racionális szempontból a legtöbb bizonytalan azt fogja gondolni, hogy "Ja, hát ha azok se tudnák jobban csinálni, mint a Fidesz, akkor miért ne maradhatna a Fidesz?!", és az ellenzék már el is bukta a szavazást, mielőtt az megkezdődött volna. Elhitetni, hogy az ellenzék jobban csinálná, mint a Fidesz, az egyszerűen a választási verseny MINIMUMFELTÉTELE (szükséges, de nem elégséges), hiszen ha ezt sem tudják teljesíteni, akkor csak azokat a szavazókat tudják megnyerni, akiknek tényleg mindegy, ki van kormányon, csak ne a Fidesz... és a közvélemény-kutatások szerint az bizony nem elég.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.06. 23:11:11

@márta)):

Ön azt írta, hogy nem érti, miért hasonlítottam a politikusokat porszívóügynökhöz, és pusztán csak ezt szerettem volna jobban megvilágítani. A világmegváltásról beszélni nem állt szándékomban, ahogy az sem, hogy az Ön gondolatait találgassam.

Lehet, hogy tévedtem ezügyben, de attól még nem keseredek el:)...

márta)) 2012.09.06. 23:29:13

@Rufus78:

Ez nem az a hely, ahol önnek el kellene keseredni.

El keseredik ön helyett (is) az a társadalmi csoport, kik nagyot buktak most is a kormány intézkedéseivel.
S azok kiket meg lehet vezetni.
Mondjuk én nem tartozom közéjük, nem is tartoztam soha.

A "kísérlet járja be". De inkább a kísértet. (álruhában)?

Egyébként nem kell megvilágítani, nekem nem.

lllilla- 2012.09.06. 23:31:03

@Rufus78:
mondjuk a dk sem lobogtatott zászlót--csak legfeljebb zácslócskát--láthattad, ha megnézted.-
a vita vita marad egy képviseleti demokráciában---ahol pártokra szavazunk.

"A DK-val nekem az a bajom, hogy nem kilépett az MSZP-ből, hanem Gyurcsányon keresztül, vele együtt kitúrták őket onnan, és azóta sem tud témát találni magának a "fújorbánon" kívül. Tudod, volt egy beszéd, úgy hat éve, és függetlenül attól, hogy mit mondtak róla, számomra az a beszéd nagyon fontos és tanulságos volt, iránymutatás, csapatépítő tréning egy tisztességesebb politizálás felé, egy a saját jólétükbe és módszereikbe beleragadt párt tagjainak. Kifejezetten sajnálom, hogy Gyurcsány a DK-ban nem ezt csinálja, amit Öszödön pozitív példaként hozott... Akkor talán még el is gondolkodnék rajta, hogy a DK-ra szavazzak..."

Ezzel mondjuk én is egyetértek--a dk-nak nem kéne egy jobb mszp-nek lenni, hanem másnak --egy baloldali értékrendű "nyugati demokratikus pártokat" formázó nyugodt polgári pártnak---bár magát így is balközépnek tartja- Torgyán rihegése-- röhögése--viszont a baloldali "ethoszt" is tönkretette--és most a helyzet emiatt baromi nehéz------

Amit viszont hiányolsz az lenne az az alternatíva, amit Orbánéval szemben valaki képes volt megalkotni. Remélem a dk lesz az!

márta)) 2012.09.06. 23:32:51

@Rufus78:

Már bocsánat! Persze, ha ön a felső tíz, vagy fölötte, akkor nyilván nem zavarják ezek a kísérletek, de még a kísértetek sem.

leponex 2012.09.07. 00:04:40

@Rufus78:
"Vannak sajnos alapesetek, amit nem árt figyelembe venni:
1. Az ország, az állami ellátó és szociális rendszerek működtetéséhez pénzre van szükség;
2. Ezek finanszírozása jelenleg hitelből is történik, melyek folyamatosan lejárnak, ezért a megújításuk rendszeresen szükséges;"

Eddig nem korrigálta ezt senki, nézzük akkor a valóságot kicsit közelebbről.

1. - valóban, erre pénzre van szükség

2. - valóban ez volt évekig a gyakorlat, különösen Ferenc testvérünk áldásos uralkodása alatt.
A 2010-es évben az államháztartás hiánya 1000 Mrd körül volt, miközben az elődök által felvett hitelekre kifizetett kamat már 1300 Mrd körül járt.
Azaz nem hogy TÖBBET költött volna az állam 'magára', mint amennyi bevétele volt, hanem kevesebbet.
Az éves hiányt a kamatfizetési kötelezettség okozta.

- Elgondolkodtató, hogy az MNB-nél 'tartalékban' lévő mintegy 36 MRD deviza 5-7 %-os kamatra kapott hitelből lett 'felhalmozva', amit természetesen rögvest külföldi banknál kell elhelyezni, de már csak 1-2%-os kamatra.
A két kamat közti különbözet folyamatosan megy ki az országból, anélkül, hogy ez a rengeteg pénz bármiféle hasznot hajtana itt.
Merthogy ehhez a tartalékhoz nem szabad hozzányúlni! Azért, mert ez a felvett hitelek visszafizetésének a fedezete.
Annak a hitelnek a visszafizetésére, amiből 'felhalmozták'.
Ezt egy közgazdász természetesen helyesnek tartja, a nép egyszerűbb teremtése csak annyit mondana: 'Ögyes!'

Ennél azért cifrábbat mond valójában.

Ez a trükk köszönt be az elhíresült manyup esetében is, még brutálisabb következményekkel. Ezt még sikerült valamelyest csökkenteni az elsikkasztott nyugdíjjárulék nagy tészének 'visszaállamosításával'.

- Bajnai úr látszólag 'remek' kondícióban hagyta itt a kormányzást másra, elegánsan meg nem említve, hogy az a hitel, ami számára a konszolidációt jelentette egy rövid időre, az a következő kormány számára visszafizetendő tartozás lesz, kamatostól együtt. Tovább növelve az ország terheit.

Hát így valahogy, ugye?

leponex 2012.09.07. 00:29:13

Szegény Megkeseredett Gréczy Zsolt, Walesi Bárdunk, megkopott hangú Weimari Mesterdalnokunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, ...

"Olvasom, hogy a Milla tüntetésén a szervezők rászóltak a felhívásukra a Kossuth térre fáradt emberekre, hogy tüntessék el pártjelvényeiket, zászlóikat. Érti ezt valaki?"

Persze hogy érti, rajtatok kívül mindenki;-)

De Zsolti, Drága Bárdunk!

Itt volt a nagy alkalom, két éhenhalásos éhségsztrájk közt Ferenc tetsvérünk végre összehívhatta volna lelkes táborát, és egy toronyórát lóbálva adhatta volna tudtul a Patásnak, hogy lejárt az ideje!
Ehelyett néhányan odasündörögtetek a csegevarafanokhoz, oszt még azok is elhajtottak benneteket ...
Nem lehet nagy élmény Grécvzy Zsoltnak, meg Ferenc testvérnek lenni manapság, már a barátok közt sem :)

Hogy lesz ebből nagy demokratikus összefogdosás ?
Azért Hajrá Zsolti :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.09.07. 07:07:56

@leponex:

Szerintem nagy általánosságban mondott mondataimon ezek nem változtattak.

Azért megnéznék egy olyan családot, amelyik azt mondja, mondhatja, hogy "Ja, hát lehet, hogy húszezer forinttal több a kiadásunk, mint a bevételünk, de ennek egy része annak a hitelnek a kamata, amiből a tévét vettük meg a lakást újítottuk fel, úgyhogy tulajdonképpen kurvajók vagyunk!". Attól még a hiány a lényeg, és hogy azt hitelből mindig újra kell pótolni.

És bizony ez a hitel meg a kamata teher lesz a későbbi kormányokon, például az a hitel is, amit Orbánék vettek fel 9-10%-os kamatra dollárban 25-30 évre.

Az MNB tartalék refinanszírozásának problémája stimmel, de aki azt hiszi, hogy az a megoldás, hogy ezt a malacperselyt is feltöri, szerintem csúnyán téved.

lllilla- 2012.09.07. 07:42:34

@leponex:

a dk más--nem javított mszp
ezt tudomásul venni tényleg nehéz!

de a dk még nincs egy éves!párt.

leponex 2012.09.07. 09:46:48

@Rufus78:
"Szerintem nagy általánosságban mondott mondataimon ezek nem változtattak."

??
Ez egy kicsit olyan érvelés, mint ahogy a manyup 'megtakarításairól' beszélünk.
7-8 %-os kamatra veszünk fel MOST hitelt, és azt ingyen, költségek és kockázatvállalás nélkül odaadjuk külföldi alapkezelgetőnek, hogy majd abból fizessen húsz-negyven év múlva nyugdíjat, és akkor majd az államnak csökkennek a nyugdíjterhei ;-) De ha esetleg beüt valami, majd a zállam végül mégis fizet. Ismét.

A költségvetés hiányát döntő mértékben a kamatfizetési kötelezettség okozza, ez tényszerű.
És amíg ez a pénzügyi rendszer marad, a fentebb vázolt kamatszivattyú a végtelenségig szivattyúzza ki az ország jövedelmét a 'pénzügyi befektetőkhöz'.
Akik amúgy már igen régóta semmiféle befektetést nem 'eszközölnek', amire royalista kommenetlőnk számtalan alkalommal hozta az adatsort.

- Valóban, a Zorbánék által felvett hitel kamatát is ki kell majd fizetni, hiszen a rendszer 'így lett kitalálva'.
A Zorbánék hitelfelvétele ugye épp arra kell, hogy a Bajnai bácsi mentőakciójának esedékessé váló visszafizetését valamiből teljesíteni lehessen.

- Az MNB-s malacpersely hasonlat szerintem sántít.
Egy rendes malacperselybe apránként beledobálod a pénzt, amit szükség esetén kivehetsz.
Az MNB malacperselyébe viszont hitelből raktak pénzt, aminek kamatait ezentúl fizetned kell, de a perselyhez nem nyúlhatsz, mert az a 'garancia'.
Magára a hitel visszafizetésére.
Vagy van még más célja is? Mert hozzányúlni tilos még ideiglenesen sem!

No, de akkor mi értelme ennek a 'tartaléknak'?? De tényleg!

Egy közgazdász ezt nyilván megérti, egy földhözragadt honpolgár kételkedik.

leponex 2012.09.07. 09:52:36

@lllilla-:
"a dk más--nem javított mszp"
:)
Kétségem nincs afelől, hogy a dk nem jobb az mszp-nél.
Igazad van, nem hogy javított lenne, inkább rosszabb;-)
Azért valahogy csak túltesszük magunkat ezen a nehézségen.

atila68 (törölt) 2012.09.07. 10:22:15

Ez az összefogni olyan ismerős.
Aztán persze lehet nemzetközivé válni.
Nos, ez nem jött össze, ideje alternatívát nyújtani.

mákos lecsó 2012.09.07. 12:31:27

@leponex:
Hát így valahogy, ugye?

Javasolnám neked dilibogyó, hogy húzd ki a fejed Orbán seggéből, állj elé, és közöld a javaslataidat. Rögvest meneszti a kuszaszemű jobbkezét. Biztos állásod van, nekünk meg olyan mindegy, hogy Matolcsy a gazdasági miniszter, vagy egy olyan aki a minden esste bevett gyógyszeréről váaszt bologoló nevet.
Alternatíva, emeld a napi adagot!

mákos lecsó 2012.09.07. 12:33:00

Majd tapsolnátok még Gyurcsány Ferencnek, de akkor már késő lesz.

mákos lecsó 2012.09.07. 12:34:25

@atila68:
Az alternatívát megkaptuk.
Kend a hajadra!

Mariann19 2012.09.07. 16:49:23

@lajos0: Kedves LajosO!Valóban nincs nagy reklám a hitel ügyletek körül, de nem is lehet titokban tartani pl. a kötvénykibocsájtás tényét. Már az elsődleges kötvénykibocsájtáskor nyilvánossá válnak a felek, ezért gondolom azt, hogy Magyarországgal nem szíveseb kötnek üzletet a jelenleg kialakult külpolitikai helyzetünk miatt. Igaz, hogy ennek ellentmond a pénzpiacokon jelenleg felhalmozódott tőke, emiatt nem ez a prioritás, hanem a tőke kihelyezés.Kissé bizonytalanná tettél a saját véleményeddel.
A tegnapi napon közzé tett IMF megszorításokról szóló lista az esti hírek szerint nem valós, mindössze a kormány jól megszervezett kommunikációs fogása. Ez a trükk annak jegyében született, hogy a tényleges tárgyalásokon a felsoroltak nem fognak szerepelni, és úgy lehet eladni a most kilátásba helyezett megszorítások elmaradását, hogy ez a Fidesz diadala, mely megmentette az állampolgárokat.

Ebben az egész ügyben /és nemcsak ebben/ az az elfogadhatatlan, hogy az állampolgárok kötelező informálása folyamatosan hiányos, kétségeket felvető, bizonytalan érzeteket keltő. Lassan ez a kirekesztő atmoszféra az alattvaló lét kifejezőjévé kezd válni, ami megalázó. Milyen tájékoztatás, kommunikáció az, amely nem a tényekről szól, hanem a kormány és az ellenzék vitájáról, ki miben és mekkorát hazudott. Azt veszem észre a köreimben, hogy elmaradnak az állásfoglalások, a vélemények kialakítása egy-egy kapcsán, mert nem lehet megbízni a közölt tények igazságtartalmában.

LajosO!Rossz hírem van!Ne reménykedj, hogy a jelenlegi elit arcai eltűnnek a közéletből, hiszen tevékenységük java a helyzetük megerősítésére irányul.

lajos0 2012.09.07. 21:58:01

@Mariann19: "Már az elsődleges kötvénykibocsájtáskor nyilvánossá válnak a felek, ezért gondolom azt, hogy Magyarországgal nem szíveseb kötnek üzletet a jelenleg kialakult külpolitikai helyzetünk miatt."

És hol lehet ennek utánanézni vajon ? A másodlagos és harmadlagos piacon meg pláne bármi elintézhető, no name.

"A tegnapi napon közzé tett IMF megszorításokról szóló lista az esti hírek szerint nem valós, mindössze a kormány jól megszervezett kommunikációs fogása."

Hát ezt is simán feltételezem róluk, mindenesetre a románoknál bevezetett lépések nagyon hasonlónak tűnnek.

"Lassan ez a kirekesztő atmoszféra az alattvaló lét kifejezőjévé kezd válni, ami megalázó."

Üdv a klubban. Huszonpáréve így érzem.

"Milyen tájékoztatás, kommunikáció az, amely nem a tényekről szól, hanem a kormány és az ellenzék vitájáról"

Bizony. Viszont a hosszú MSZP-Fidesz versengés idején egyikük sajtójában sem jelent meg sok információ és vélemény, amely egyiküknek sem volt érdeke. Azért nem volt itt soha igazi sajtószabadság, mert annak szerintem része a tájékozódás szabadsága is. Márpedig ha valamit nem akartak témává tenni, arról a nagyon szabad sajtó hallgatott, és nem volt a demokrácia őrzője, ami alapvető feladata. 20 éve minden médium lefeküdt kenyéradó gazdáinak, és a kritikái mérsékeltek voltak. Ezért örültem a Puzsér féle vonal felbukkanásának 6-7 évvel ezelőtt, de komoly hatása egyelőre nem lett. Most a retekklubbos szereplése óta kezdtek el forogni a korábbi anyagai is. Itt ezek alapján igény sem volt az objektív tájékozódásra tömegesen.

"Ne reménykedj, hogy a jelenlegi elit arcai eltűnnek a közéletből, hiszen tevékenységük java a helyzetük megerősítésére irányul."

Hát aki ezekre elmegy szavazni, nem is érdemel jobbat.

lajos0 2012.09.07. 22:03:50

@márta)): "Nem az a baj, hogy szavazhatnak. Miért ne szavaznának. De még mennyire, hogy szükséges!!!!!!!"

Amiért a kiskorúak meg a szellemi fogyatékosok sem szavazhatnak. Ennyi erővel a tudományos tényekről is rendezhetnénk szavazást, mennyi legyen a gravitációs együttható meg ilyesmi. Ettől még maradna annyi amennyi.

"Hanem, az, hogy el kellene magyarázni, a történések" lényegét. Nem pedig ígérgetésekkel, bekaszálni a szavazatokat."

De ha valaki azért szavaz mert Deutcht nagyon sármosnak tartja, vagy tetszik neki Nyakó frizurája, akkor ennek mit lehet elmagyarázni ? A kampány persze a hülyéknek van kitalálva, azokat is lehet ilyesmivel meggyőzni.

lajos0 2012.09.07. 22:17:37

@Rufus78:
"Medgyessy és Gyurcsány is egy igéretversennyel tudott csak Orbán fölé kerülni, ráadásul egy másfajta választási rendszerben"

A rendszer szinte mindegy. Nem lehetett volna olyan rendszer, melyben az MSZP 2010-ben nyer. Hasonlóan fog járni a Fidesz is.

"2014-ben azonban egy négy évnyi kétharmadban megerősödött Fidesszel és Orbán Viktorral kell majd megküzdeni"

Akkor most 3 harmaddal nyernek majd. Szerintem inkább egy csomó szavazót vesztettek.

"Hát ez az ábrándozás kategóriája."

"Ja, hát ha azok se tudnák jobban csinálni, mint a Fidesz, akkor miért ne maradhatna a Fidesz?!"

Bizony. Ráadásul már az ellenzék jelentős része ezt bizonyította is.

"Elhitetni, hogy az ellenzék jobban csinálná, mint a Fidesz, az egyszerűen a választási verseny MINIMUMFELTÉTELE"

Hát ehhez kellenének új arcok. Mert a régiek már bizonyítottak, ebből lett a Fidesznek kétharmad.

"csak azokat a szavazókat tudják megnyerni, akiknek tényleg mindegy, ki van kormányon, csak ne a Fidesz..."

A helyzet ez. A Fideszt is azok emelték hatalomba, akiknek mindegy volt, csak ne az MSZP és szatelit-szervezetei. Én mindkettőt eléggé utáltam már akkor is ahhoz, hogy befogjam az orrom és LMP-re szavazzak. Nem vártam tőlük semmit, ezt maradéktalanul meg is kaptam. Ha a kétfarkúak nem indulhatnak, akkor most is kénytelen leszek rájuk szavazni, ha viszont összeállnak bármiféle MSZP-Gyurcsány vonallal, akkor viszont ".szátokanyátok" alapon Jobbik, oszt jónapot. Pedig őket egy teljesen hiteltelen, sőt undorító formációnak tartom.

lllilla- 2012.09.08. 13:25:10

@leponex:

mióta Torgyán rihegése röhögése elhitette, hogy komenisták, azóta olvasom ezt a hülyeséget.

Azóta a "baloldal" tartalom nélkülivé vált hangsor.

Pedig bizony nem így van!
A baj az leginkább, hogy pontosan nem tudjuk a fanyalgók ingerküszöbét áttörni, hogy egyáltalán azt elmondják, hogy mivel nem értenek egyet?!

a dk más, mint az mszp.
nem rosszabb--ki nem próbált más!

a szociáldemokrácia értékeit vallja
a. választások
b.plurális állam
c. kapitalizmus--ebből törvényekkel szabályozottan szolidárisan a lehető legjobbat kihozni.

Hogy Orbánék megcsúfolták és hogy a demokrácia nem tudta eme értékeit megvédeni?!
Nos ez volt a közös buktánk!

a dk-nak abban éppen nem volt szerepe--sem platformként sem pártként-----

Mariann19 2012.09.08. 15:19:57

@lajos0: Az IMF lista - mint kiderült -a júliusi tárgyalások szemelvénye, mégis úgy jött le, mintha a jövőbeni tárgyalások alku-képtelen követelése lenne az IMF részéről.A magyarázatok szerint ez arra volt jó, hogy az abban foglalt megszorítások egyes elemeinek tarthatatlanságát Orbán Viktor kiharcolta, mellyel maga mellé állíthatja a családi pótlékban részesülőket és a nyugdíjasokat. Nem találom ésszerűnek ezt a lépést a szavazók megnyerésére, miután ez a szándék nyilvánosságra került, és emiatt okafogyottá is vált.

Az IMF Romániai fellépése után ott valóban volt nyugdíj és közalkalmazotti bércsökkentés, melyet aránylag hamar korrigáltak az eredeti állapotra. Nincs elég információ annak megértéséhez, hogy párhuzamot tudjunk vonni a hazai tapasztalatokkal.

Az állampolgárok egzakt tájékoztatása egyre hiteltelenebbé válik.Nemcsak az elzárkózó, kirekesztő kommunikáció miatt, hanem a kormány és az ellenzék folyamatos ellentmondásokba bonyolódó hírmagyarázatok miatt is. Emiatt a bizonytalanságok miatt találgatásra vagyunk ítélve, ennek egy előnye van, hogy a blogok kommentjeiből legalább több szempont megismerése adhat némi megvilágosodást.

lllilla- 2012.09.08. 18:53:15

Orbán által elővezetett lista hajaz a romániai intézkedésekre--de ott sem az IMF kérte ezt. Varga Mihály mondta, hogy az ajánlatuk(kormányé) a hónap végére készül el.
Gondolom eddig szabin voltak! :(

hegyilány 2012.09.08. 21:41:51

. A választási szakértő szerint a Fidesz érdeke, hogy minél több kis párt induljon a választáson, hogy elaprózza az ellenzéket."

atv.hu/cikk/20120907_laszlo_robert

Mondjuk ez világos kell legyen, mindenki számára, vagyis ezt tudnia kell politikusnak, s választónak egyaránt.
Ezért nagyon fontos lenne, hogy minél előtt világos kép alakuljon ki a választók előtt is. Merre" is tartanak a pártok.
Lesz e összefogás, vagy (esetleg) lesz e egy új politikai erő?
Szerintem.

hegyilány 2012.09.08. 21:43:48

Ja! lemaradt) Sok kis párt pedig külön-külön, be sem fog jutni a parlamentbe.

hegyilány 2012.09.08. 21:46:50

Dopeman alternatív köztársasági elnök tud lenni...."

Tessék mondani? Nevetni kell, vagy netán sírni?!

(de az is lehet, hogy írtam már, csak nem tudom betelni,- pardon) mit kezdeni "ezzel".
:(

lajos0 2012.09.08. 22:36:30

"Az IMF lista - mint kiderült -a júliusi tárgyalások szemelvénye, mégis úgy jött le, mintha a jövőbeni tárgyalások alku-képtelen követelése lenne az IMF részéről."

Hát azt mondták legutóbb, hogy nem teljesen passzol. De vannak olyan pontjai, ami rájuk vall szerintem. Még ha ilyesmi nekik soha nem is jutott volna eszükbe. Kíváncsi lennék a tételes listára, és hogy mi az amit Orbánék tettek hozzá. Az állami finanszírozású vállalatok vezetőinél, tanácsadóinál, meg a kormánynál, azért egy jelentős bércsökkentést például hiányolok.

A görögöknél ez közalkalmazotti formában valósult meg. Mondjuk nem kerestek rosszul.

"Nem találom ésszerűnek ezt a lépést a szavazók megnyerésére, miután ez a szándék nyilvánosságra került, és emiatt okafogyottá is vált. "

Meg összességében is hogy néz ki: elzavarjuk, aztán kuncsorgunk náluk, aztán az asztalra csapunk, hogy így nem, egy napra rá, meg közöljük, hogy most egy jó megállapodást akarunk kötni.

Viktor kimaradt a svájci frankos átverés megértéséből, itt nincs jó megállapodás.
Mindenféle hitel az ördögtől való és kész :-)

A történés az lesz, hogy megrángatják a forintot, és máris megint belemegyünk mindenbe. Lenne rá egy fogadásom.
süti beállítások módosítása