Hát, ennek is vége. Legalább is Gyurcsány Ferenc szempontjából. Persze, máris jönnek a cinikusok, hogy a sukorói koncepciós vád ejtése a volt miniszterelnöknek veszteség, hiszen nem lesz tárgyalás, "kevesebb a műsorperc." Az illető nyilván belegondolt, hogy milyen érzés négy gyermeknek három éven át folyamatosan azt olvasni az ártatlanul meghurcolt apjukról, hogy "rács mögött", hogy "rárohad a bilincs", hogy "lopott, kárt okozott az országnak"... Nyilván a Demokratikus Koalíciónak is tiszta nyereség lett volna olyan elnökkel nekimenni a kampánynak, aki vádlottként van megbélyegezve. Szóval, a hülyeség azért tombol...

Van itt azonban számos más tanulság is. Nem csak az, hogy a most megvádoltak egyike sem követett el semmit. Nem csak az, hogy a két hitvány, Schiffer András és Budai Gyula most egymásra mutogat. A feljelentő és a pribék. Tényleg, mire gondolhat valójában az LMP-s Schiffer, aki tudta ugyan, hogy nem történt bűncselekmény (ha csak az nem, hogy nem épült meg a kaszinó, és odalett több millió euró, ezernyi munkahely és a hatalmas adóbevétel), mégis elballagott egy papírral az ügyészségre. A feljelentő bélyege már ott marad Schifferen, az LMP-n, és mindjárt más fénytörést kap a nagy különállásuk a másik két demokratikus ellenzéki párttól, nem is beszélve a 2010 őszi rejtélyesen megérkezett kopogató cédulákról. Schiffer a Fidesznek tett gesztust Gyurcsány feljelentésével...

Az sem mellékes, hogy 306 képviselő megszavazta Gyurcsány mentelmi jogának elvételét. Tiszta most a lelkiismeretük, ha van nekik ilyen egyáltalán?

Polt Péter ügyészsége pedig befogadta a képtelen feljelentést, megtette a gyanúsítást, éveken át meghurcolt egy ártatlan embert. A tanúkat, gyanúsítottakat folyamatosan Gyurcsányra kérdezték. Összegyűjtöttek 40 ezer oldal anyagot valamire, amelyben nem érte kár a magyar államot. Polt döntése, a vádemelés elutasítása sokaknak most sem azt fogja bizonyítani, hogy mégis csak létezik igazságszolgáltatás és demokrácia. Inkább azt, hogy inog az Orbán-rendszer. A ciklus felén túl, egy erősen megkopó és szemmel láthatóan leépülésben levő Orbán Viktort már nem érdemes kritika nélkül kiszolgálni. Mi van, ha mégis mennie kell?

A döntés mögött az is ott lehet, hogy itt tárgyal az IMF-küldöttség, Európa és a világsajtó erősen figyeli a magyarországi fejleményeket. Más sem hiányzik most Orbánnak, mint egy szaftos koncepciós per a 2006-os legyőző, az ellenzék egyik meghatározó politikusa ellen. 

A plágiumvád megbukott, a Sukoró-vád megbukott. Gyurcsány "politikai teste" tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett. Ki fogja mindezért kárpótolni? Ki fog bocsánatot kérni? A feljelentéssel kollaboráns Schiffer, az "leszámoltató" Budai, a fideszes képviselőjelölt Polt, és a szorult helyzetében már minden kontrollt elveszítő Orbán? Ugyan... Ehhez minimális erkölcsi érzékre lenne szükség.

Annyi bizonyos, hogy egy meg nem vádolt Gyurcsány nyilván máshogy készül az őszre. A ciklus második fele elkezdődött.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr744668114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szinte szavanként vághatta össze a Hír TV az iskolaigazgató szavait Gyurcsány plágiumbotrányához 2012.07.21. 10:49:06

A vágásokról árulkodik a fény-árnyék váltakozása, és hogy a vágásoknál a férfi mintha levegő után kapkodna. Az arc ki lett takarva, így nem tűnik fel, hogy nincs folyamatos arcjáték az összevágott mondatfoszlányok alatt. (Videó a poszt végén.) * * Az i...

Trackback: Hullanak, mint a legyek a magyar pártok 2012.07.21. 10:45:45

117 darab pártot fogyasztottunk el az 1990-es országgyűlési választások óta. Közülük csak öt pártnak sikerült a jelöltállítás minden egyes – vagyis összesen hat – országgyűlési választás alkalmával. Kisgazdákat próbált mozgósítani 20 párt, ...

Trackback: Schiffer, Orbán, Sukoró 2012.07.20. 15:27:01

Gyurcsány „politikai teste” tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett. Ki fogja mindezért kárpótolni? Ki fog bocsánatot kérni?

Trackback: Schiffer, Orbán, Sukoró 2012.07.20. 15:24:01

Gyurcsány „politikai teste” tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett. Ki fogja mindezért kárpótolni? Ki fog bocsánatot kérni?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baum · http://reflektor.blog.hu 2012.07.20. 15:05:07

"Ehhez minimális erkölcsi érzékre lenne szükség." - :))) Amióta Gréczy blogot ír, leszoktam a Hírcsárdáról.

Anselmo 2012.07.20. 15:46:14

Hüp-Hüp

index-címpalra vele!

Viktus 2012.07.20. 15:53:34

Sajnos a Fidesz nem mert elszámoltatni ők is lopnak eleget, de ettől ne lelkesedj Zsolti ami késik nem múlik.

vénasszony 2012.07.20. 15:57:21

Mindenképpen örülnünk kell. Hiszen már temettük az igazságszolgáltatást.
Újra van REMÉNY, hogy nem az igaz emberek mocskolása lesz a világ hazánkban!

leponex 2012.07.20. 16:29:08

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, Ferenc testvérünk örökös Főtanácsolója, Baloldal Tábori lelkjésze, II. Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, kedvenc mókamesterünk !

Dehogy van vége, még csak most kezdődik ! .-) A Miklós, a Zsolt, az Andrea, ... bizony perbe lészen fogva, és némi fény derül majd a sukorói projekt néhány aspektusára, hogy művelt legyek :)
Azt senki nem gondolta, hogy Ferencünk majd konkrét írásos dokumentumot hagy maga után ... 'Tegyék a dolgukat ...' valahogy emígyen inspektálta Feri a dolgozókat ... Szegények most egyedül kell, hopgy megküzdjenek a vérszomjas orbánpribék bírákkal, és Ferinek valóban kevesebb fellépési lehetősége leszen :))

Hogy a négy gyereknek mi köze van a sukorói csalafintaságokhoz, azt legfeljebb néhai Csurka bácsitól lehetne megkérdezni, ő szokott ezen a vonalon lovagolni .-)

'Polt Péter ügyészsége pedig befogadta a képtelen feljelentést'
2009-ben azért ekkora hatalma még nem volt Poltnak, hogy Kovács Tamás helyett is intézkedhetett

' a vádemelés elutasítása sokaknak most sem azt fogja bizonyítani, hogy mégis csak létezik igazságszolgáltatás és demokrácia. Inkább azt, hogy inog az Orbán-rendszer. '

Hát persze. Ha vádemelés, akkor diktatúra, önkény, autokrácia, meg ilyenek, ha mégsem emel vádat a zsebfőügyész, akkor meg diktatúra, önkény, autokrácia, meg ilyenek, csak épp recsegnek a zeresztékek :)

'Más sem hiányzik most Orbánnak, mint egy szaftos koncepciós per a 2006-os legyőző, az ellenzék egyik meghatározó politikusa ellen. '

Már hiányoltam a legendás 2006-os Győző megfele említését, enélkül elvész a sava-borsa posztodnak, Kedves Bárdunk! Bár most már kezded Te is alább adni, a Demokratikus Ellenzék vezéréből már csak a zellenzék EGYIK meghatározó politikusa leszen. Mire ez a kishitűség, Kedves Bárdunk??

'A ciklus második fele elkezdődött.'

El, Drága Bárdunk. És?

lidia3 2012.07.20. 18:37:36

Nagyon találó ez a cikk!
Remélem Gyurcsány Ferenc ha nehezen, de lassan kiheveri az eddig megélt mocskolódást, rágalmazást ami ha tetszik, ha nem de alaptalan volt!
A Fidesznek ez koppanás az biztos hogy velem együtt örülnek sokan , ismét nem volt fogás a miniszterelnökünkön!

laci0011 2012.07.20. 19:07:35

Érdekes jogrendje van az országnak ahol 1 tyúktolvajt el lehet itélni,de olyanokat akik hozzá nemértésükkel és a rájuk bízott,vagyon elsinkófálásával 1000 milliárdos károkat okoznak,nem lehet mit kezdeni...

leponex 2012.07.20. 19:07:43

Bizony találó, példának okáért:

"Jogszerűen járt el, miután kiterjesztette a jogszerűség határait

Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán, bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy jogállam kontra, mindenkori aktuális kormány játszma lenne.
A sukorói beruházással a fő probléma nem az volt, hogy Gyurcsány lopni akart - már ha akart, vagy valaki az érdekköreiben. A sukorói beruházással az volt a probléma hogy az akkori miniszterelnök és azóta bármelyik miniszterelnök azt mondhatja, hogy van olyan fontos beruházás, ahol ki lehet kerülni a jogállam bizonyos elemeit. Ez a kiemelt beruházásokról szóló törvény.

A kiemelt beruházásokról szóló törvény arról szól, hogy ha a miniszterelnök úgy dönt, akkor egy beruházásnál nem kell szakhatósági engedély, nincs társadalmi kontroll, nincs civil ellenállás, 30 nap alatt mindent le kell zavarni. A beruházás környéki városok lakosságának nem kell megismernie, hogy beruházás zajlik a környékükön, és panasszal sem élhetnek ellene. Akik ma Gyurcsány Ferencet ünneplik, azért, mert az ügyészség nem tudott elég bizonyítékot összegyűjteni ellene, így csupán az ügy összes többi szereplőjét helyezték vád alá, azok ezt az eljárást ünnepelik. A civil kontroll kivégzését, azt, hogy a politikus azt csinálhat amit akar, ha éppen úgy kel fel. Sukoró volt a kiemelt beruházásokról szóló törvény tesztverziója, ami akkor elbukott, most pedig ezt a törvényt, és beruházást utólag is legitimálja az ügyészség, és ünnepli Gyurcsány és köre.

Akinek hatalma van, bármit megtehet, mondja ki az ügy. És persze jól láthatjuk, könnyen jár el az jogszerűen, aki megteremti a lehetőségét annak, hogy kitágítsa a jog határait (ismerős az elmúlt két évből?), például azzal, hogy kiemelt beruházássá nyilvánít valamit, és az ügyben kinyírja a civil kontrollt.

Reméljük, az ünneplő tömeg nem fog meglepődni, ha holnap a törvényt azóta kiterjesztő Fidesz-kormány - a megkérdezésük nélkül - egy veszélyes-hulladék lerakót vagy egy autópályát épít a kertjük mellé.

Az pedig külön elszomorító, hogy valakiknek ünnep az, hogy egy gyanús ügy nem tud eljutni a bírósági szakaszig, nem derül ki az igazság, csak mert kevés a bizonyíték."

a kettős mérce szerint

lajos0 2012.07.20. 19:09:28

"Nyilván a Demokratikus Koalíciónak is tiszta nyereség lett volna olyan elnökkel nekimenni a kampánynak, aki vádlottként van megbélyegezve."

Nem jönne össze akkor a 2,5 %, csak a 1,5 ? A DK szavazóit a legkisebb mértékben sem zavarná, törénjen Ferivel bármi. A hithű
fideszes is inkább hisz Viktornak, mint a szemének, nincs ez másként ebben a pöttömpártban sem.

"Nem csak az, hogy a most megvádoltak egyike sem követett el semmit."

Ilyet senki sem mondott Feri nagyon sok mindent elkövetett, de most ebben az ügyben ettől függetlenül nem emelt ellene vádat az ügyészség. Ennek az igazsághoz sok köze nincs. Ha elítélték volna, Zsolt szemében akkor is ártatlan lenne, ennek nem volt tétje. Hát mártír nem lett Feri most sem, na bumm.

"Tényleg, mire gondolhat valójában az LMP-s Schiffer, aki tudta ugyan, hogy nem történt bűncselekmény"

Történt, csak nem Feri van kínpadra vonva miatta. Ő ártatlan, mint Al Capone.

"A feljelentő bélyege már ott marad Schifferen, az LMP-n, és mindjárt más fénytörést kap a nagy különállásuk a másik két demokratikus ellenzéki párttól"

Hát ha kullancs Feri nem próbálkozik velük többet, simán megérte.

"A plágiumvád megbukott, a Sukoró-vád megbukott."

Hát a plágiumvádat nem lehetett látványosan bizonyítani, mivel a szakdolgozatot eltüntették. Hogy gonosz békaemberek, vagy az S-komplex munkatársai azt sem fogjuk talán soha megtudni. Ettől még elég egyértelmű.

"Polt Péter ügyészsége pedig befogadta a képtelen feljelentést, megtette a gyanúsítást, éveken át meghurcolt egy ártatlan embert."

Ezen háborgott hasonlóan Budaházy György is, akiről szintén kiderült, hogy ártatlan és koncepciós per áldozata volt :-) Vagy az egész más ?

"Polt döntése, a vádemelés elutasítása sokaknak most sem azt fogja bizonyítani, hogy mégis csak létezik igazságszolgáltatás és demokrácia. "

Azt nem tudom, hogy Polt döntése volt-e, szerintem nem. Részemről meg sosem gondoltam, hogy Magyarországon valaha is demokráciának vagy a független igazságszolgáltatásnak, akárcsak a lehetősége is felmerült volna.

mákos lecsó 2012.07.20. 19:21:19

Némelyik FIDESZ-et most megüti a guta.
Gyurcsány megeszi reggelire a nagyvezírt 2014-ben, de hogy bejut a parlamentbe, az biztos. Ettől meg a nagyvezírt üti meg a guta.
Tiszta nyereség, és már két évet sem kell rá várni.
Visszaállítjuk a köztársaságot, a demokráciát, és minden fideszesnek adunk ajándékba egy szalvétát, hogy legyen mivel törölgetnie a szája szélét, amikor a fagyi visszanyal.

dr. jenőke (jenőke) 2012.07.20. 19:38:15

@leponex:

Ezt teszed fel mindenhol, amerre tévedsz?
Praxis blogot is ajánlom.

baranowicze 2012.07.20. 19:46:38

@mákos lecsó: A teljes lakosság körében mért 1-2%-kal, vagy a biztos szavazók között mért 2-3%-kal tervez bejutni a messiásod az Országgyűlésbe?

pánpéter 2012.07.20. 20:24:40

@mákos lecsó:
"de hogy bejut a parlamentbe, az biztos" - mivel jut be a parlamentbe? az összlakosságban márt 2,0%-os támogatottságával vagy mivel? :)

pánpéter 2012.07.20. 20:30:25

"A plágiumvád megbukott, a Sukoró-vád megbukott. Gyurcsány "politikai teste" tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett."
A plágiumügy ferenc testvérnek több volt mint ciki. a baloldalon messiásnak kikiáltott megmentőről kiderült, hogy még egy rendes szakdolit sem tudott összehozni. ez az emberekben így maradt meg zsoltikám, ha hiszed ha nem. Sukoró-vád meg bizonyítottság hiányában lett ejtve, ez így pontos, ne csúsztass már folyamatosan!
A karcolásokról, zúzódásokról meg annyit, hogy
1, ha majd lesz pár perc szabadidőnk, a könnycseppet az arcunkról letöröljük.
2, az a 12.0000 milliárd Ft, amit államadósságban itt hagytak a komcsi féreg haverjaid zsoltikám, a magyar nép testén is komoly zúzódásokat okozott.
3, mindezeket összevetve Feri még mindig a parlamenti küszöb alatt van vastagon, és azért az is tisztán látszik, hogy a "feljelentő" LMP nem fog odadörgölőzni a nagy elkúróhoz. Ergo még mindig a víz alatt vagytok, és az óra csak ketyeg, csak ketyeg.

márta)) 2012.07.20. 23:37:05

Ugyan, ugyan!
Miért (is) olyan nagy probléma, hogy felmentették a Gyurcsányt.
??
Az a nagy probléma, hogy vélt, koholt vádakat kitalálva, némelyek, másokat" tesznek ki a meghurcoltatásnak.

Előbb talán, gondolkodni kellene, esetleg kutakodni, nem pedig holmi koholmányokat" kreálni, s így meghurcoltatni másokat.
Vonatkozna ez egyébként nem csak politikusokra.
hm???

márta)) 2012.07.20. 23:38:36

A plágiumvádról meg csak annyit) Annak kell/kellett volna bizonyítani aki vádol.
hm?

márta)) 2012.07.21. 00:05:25

Egyébként jelezném) Én nem vagyok elfogult egyik irányban sem, ami a politikai pártokat illeti.
De a Gyurcsányozás lassan, de biztosan már kezd szánalmas" méreteket ölteni.
Nem kellene. Ebből politikai tőkét vajmi keveset lehet már kovácsolni, elismertséget, elfogadottságot, pedig egyáltalán nem. Úgy gondolom.
hm?

hegyilány 2012.07.21. 00:22:23

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120720_gyurcsany_sukoro_bukta#rss

"Elszámoltatás: sírás lesz a vége "

***
Részemről kommentár nélkül. Ebben a cikkben minden? benne van. Szerintem.

jócccakát!
:)

Imadom a trapistát 2012.07.21. 01:25:52

Gyurcsányt kárpótolni? Hiszen van egy csomó vagyona, nem igaz?

Azt honnan szerezte? Ha a saját tehetségéből, akkor - kérdem én - az országot miért nem tudta sikeresen vezetnie? Hogy lehet az, hogy a magánvagyonát szépen felszaporította, az államot meg kishíján csődbe vitte 2008-ra?? Ezt az egyet nem tudom megérteni.

illaim 2012.07.21. 02:15:40

@leponex: te mint a fidesz tablettás,0,01 bites szószólója, az Orbán aranykoszorús seggnyalója,ha Gyurcsány ellen a hivatali hatalommal való visszaélésre gyanakodtak,
akkor szerinted ez mi?
Július 3-án, a Magyar Közlönyben jelent meg az az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat, amely felszólítja a nemzeti fejlesztési minisztert arra, hogy intézkedjen, hogy a négy zsámbéki helyrajzi számon lévő ingatlanok állami kézbe kerüljenek, majd rögtön továbbadják vagyonkezelésre a Premontrei Kanonokrend Gödöllői Perjelsége számára. A rendelet az is megszabja, hogy a maximum 472,3 millió forintos vételárból az épületek tulajdonosainak, a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek szerzetesrendnek a budapesti és pilisborosjenői rendházát újítsák fel a nővérek igényeinek megfelelően.

www.origo.hu/itthon/20120710-a-zsambeki-zichykastely-tortenete-premontrei-iskola.html
Orbán milyen jogon rendelkezik a Magyar állam tulajdonával? Na te szellemi toprongy hogy is van ez?

lorantka_a_gall 2012.07.21. 03:11:53

@illaim: a bit az ön által használt értelemben az információ alapegysége, értékei 1 vagy 0 lehetnek, így ön igen műveletlennek hat, amikor a bit törtrészével dobálózik.

Zsóti meg rendkívül súlyos és nagyon vicces komplexusoktól szenved, de hát őt így szeretjük.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.07.21. 04:05:36

Ki fog minket, magyar embereket kárpótolni annak 8 évnek soha el nem évülő bűneiért?

TiZ 2012.07.21. 06:26:45

@lorantka_a_gall: Valószínűleg arra célzott, hogy az egyesek és nullák segítségével igen sok információ dolgozható fel, addig a 0,01 bit segítségével mindössze az elmúlt nyolc év. Ezért nem emlékeznek már a nemzeti oldalon pl. Torgyán József mezőgazdaság építő programjára. Gyurcsányék legalább Albertirsáról gondolták beszerezni a cseresznyét Dél-merika helyett. Azért ez nagy különbség!

épészmérnök 2012.07.21. 06:29:47

Gréczy, ha eddig még lett volna bennem egy kis jóindulat irántatok, ezzel vége.
Schiffer a meggyőződése szerint cselekedett. Környezetvédelmi szempontból a Sukoró-buli egyáltalán nem egyértelmű, most sem. A projekt kiemelése a normális ügymenetből ma sem védhető.
Rendben, Gyurcsány messze nem akkora gengszter, mint a mostaniak, ebben egyetértünk. De ebből nem következik, hogy a "mi kutyánk kölykét" akkor is védjük, ha a szőnyeg közepére készül pisilni.

2012.07.21. 07:09:11

Szegény Gréczy, már maga sem tudja, hogy mit ír. Polt Péter ügyészsége pedig befogadta a képtelen feljelentést? Pont az, hogy Polt Péter ügyészsége leállította a nyomozást, ami az elődje alatt indult.

"Más sem hiányzik most Orbánnak, mint egy szaftos koncepciós per a 2006-os legyőző, az ellenzék egyik meghatározó politikusa ellen."
Ha azt hiszed, hogy bárki a kisujját is mozdítaná Ferike érdekében, akkor nagyon keserűen csalódni fogsz.

"A plágiumvád megbukott, a Sukoró-vád megbukott. Gyurcsány "politikai teste" tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett."
Szegény Fletó politikai teste nem tudta bizonyítani, hogy ő írta a szakdolgozatot, sem azt, hogy tisztességesen járt el a Sukoró ügyben. Fletó nagy fegyvere az elévülés és a bizonyítatlanság, az, hogy a minden józan ész (Occam borotvája-elv) által tisztán belátott bűncselekményeket nem tudták rábizonyítani, nem jelenti azt, hogy nem követte el, ehhez neki kellett volna bizonyítania, elővenni pl. a szakdolgozatát. Ha új bizonyítékok kerülnek elő, Ferike mehet apja cellájába, az ajtóra már ki lehetne tenni a gravírozott táblát nekik, a fia is odaül, majd ha csoki helyett nagyobbat fog lopni.

Az meg, hogy Schiffert hitványnak nevezi Gyurcsány egyes számú "pribékje", meglehetősen kontraproduktív, szóval csináld csak Zsolti, jó lesz az!

Karipapa01 2012.07.21. 07:17:08

@nemorino: " Ha új bizonyítékok kerülnek elő, Ferike mehet apja cellájába, az ajtóra már ki lehetne tenni a gravírozott táblát nekik, a fia is odaül, majd ha csoki helyett nagyobbat fog lopni."

Ezt csak ilyen lazán le merted írni? Hogy te mekkora gazember vagy ! Elképesztő !

2012.07.21. 07:24:56

@Karipapa01: Miért ne merném? Én (is) fizettem az ámokfutása következményeit, csak nem gondolod, hogy ájult tisztelettel fogom kezelni ezt a bohócot. Az apja börtöntöltelék volt, ez tény, maga sem tagadja. Gyurcsány egy vagyont lopott össze az államtól, ez is tény, privatizációs bűnöző volt. A fia csokit lopott, ez is elég egyértelmű: hirszerzo.hu/hirek/2006/4/5/11053_gyurcsany_peter_par_hete_bajba_kerult

A gazemberezéshez meg csak annyit, hogy vagy Gréczy Zsolt másodnickje vagy, vagy úgy tűnik, minden Fletó-rajongó előszeretettel gazemberez-pribékez. Lelketek rajta, így sok szavazót fogtok nyerni :-)

fülesboci 2012.07.21. 07:35:02

ja. csak a beosztottjai gazemberek fletónak. az is minősit.

fülesboci 2012.07.21. 07:36:36

@épészmérnök: Gyurcsány, ha tényleg nem tett semmit, és csak a beosztottjai randaliroztak, épp oly alkalmatlan.

Pontos 2012.07.21. 07:58:53

Azért legyünk reálisak: Egyelőre Gyurcsány tartozik kárpótlással az ország lakosságának, - többek közt a kétharmadért. Ami Sukorót illeti: az egész bűzlik a korrupciótól, nehéz elhinni, hogy Gyurcsány süket is, vak is volt. Szóval lassan a szentté avatással!

Karipapa01 2012.07.21. 07:59:41

@nemorino: Azért írtam, mert mivel Gyurcsányon ismételten nem találtak fogást, a GYEREKÉT támadtad meg. Undorító! Ráadásul egy olyan cikkre hivatkozol "A kormányfő első házasságából származó, nagyobbik fiát áruházi szarkának nézték " , amelyik nem állítja, hogy lopott, de mindegy. Úgy látszik ez lesz az új LMP stílus, a MÁS politika!

Wagem 2012.07.21. 08:00:18

A csótány egy retkes parazita.
Nos ezért kell nyugdíjba küldeni a korrupt bolsevik bírákat.
Ki fogja kárpótolni??Majd a nép,ha meglincseli.
Nagyon ráférne már.
Veled együtt talpnyaló Geczi.

Csucsundra 2012.07.21. 08:02:48

Teljesen nyilvánvaló,hogy "lopott" meg az is,hogy "kárt okozott az országnak". Az a tény,hogy ezt annyira profin tette,hogy nem tudják rá bizonyítani, a tényen még nem fog változtatni. Persze a szerecsent azért lehet mosdatni...

Az igazi sztrovacsek 2012.07.21. 08:03:56

@nemorino:

"Én (is) fizettem az ámokfutása következményeit,"

Valamint minden lelkifurdalás nélkül elfogadtad és élvezted annak hasznait.
És ez így van rendjén.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.21. 08:04:07

@baum: Szívemből szóltál. Nem tudom, milyen pozíciót ígért a Feri Gréczy-nek, hogy ennyire fekszik.
Én örülök neki, hogy végre valaki külön kezel bennünket a két itt felejtett álbaloldali valamitől, akiknek hála kaptunk egy kétharmadot.

Arbet 2012.07.21. 08:07:01

@Karipapa01: Mit kell ezen csodálkozni? Gyurcsány vére akkor egy tolvaj pondró. Örüljön a kölke, hogy emberek közé mehet egyáltalán anélkül, hogy bucira nem verik az arcát. Az LMP meg nem releváns a Gyurcsányhaver Schifferrel. Ez a gyurcsányfenyítés csak annyit ér, mint mikor a tolvaj rácsap az egyik kezével a másikra, hogy ejnye. Röhej.

2012.07.21. 08:11:59

kíváncsi lennék a blogíró milyen szertől érzi magát ilyen alternatív valóságban? gyéeffet kárpótolni? lol..
szánalmasabb mint a fideszmosdatók ajvékolása. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 08:12:57

"milyen érzés négy gyermeknek három éven át folyamatosan azt olvasni az ártatlanul meghurcolt apjukról, hogy "rács mögött", hogy "rárohad a bilincs", hogy "lopott, kárt okozott az országnak"..."

Amíg kormányon volt, addig is ezt olvashatták. Különben 4 gyerek vs az ország többi része... khm...

"Az sem mellékes, hogy 306 képviselő megszavazta Gyurcsány mentelmi jogának elvételét. Tiszta most a lelkiismeretük, ha van nekik ilyen egyáltalán?"
Nem is kellett volna, hogy legyen neki. Különben Ferikének van lelkiismerete, amikor nem vallja be, amit tett?

" Gyurcsány "politikai teste" tele van karcolásokkal, zúzódásokkal olyanokért, amiket el sem követett."
Ó te ezt így tudod? :D De jó, miért nem te vezetted a nyomozást?
De ráadásul azért még nem kapott semmit, amit valóban el is követett : az ország eladósítása, és egy csomó ember életének romba döntése. Megérdemelné a börtönt, csak ezek a szerencsétlenek nem elég tökösek, hogy bevarrják.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 08:15:13

Ja meg, hogy megbuktak a vádak... Bizonyítottság hiányában buktak meg, nem azért, mert nem követte el őket.
Nem baj, nyald csak a seggét.

(Különben szerinted KISZ-esként, későbbi miniszterként, miniszterelnökként, mennyi erőfeszítésbe került eltüntetni egy szakdolgozatot?)

lajos0 2012.07.21. 08:16:26

@márta)): "Az a nagy probléma, hogy vélt, koholt vádakat kitalálva, némelyek, másokat" tesznek ki a meghurcoltatásnak.

Előbb talán, gondolkodni kellene, esetleg kutakodni, nem pedig holmi koholmányokat" kreálni, s így meghurcoltatni másokat.
Vonatkozna ez egyébként nem csak politikusokra.
hm???"

Igen. Valahogy a Budaházy vagy a Tomcat-féle esetek tükrében érdemes nézni. Ott terrorizmus volt a vádpont, meg bombagyártás, meg lázadás, ami önmagában is vicces. De ártatlanságuk bebizonyosodott, mégsem kért tőlük elnézést senki. Szegénykék.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 08:17:07

@épészmérnök: VAn akkora gengszter, csak sokkal ügyesebb.
Orbánék Közgépes bulijait egyszerű lesz bizonyítani, Feri jobban csinálta.

joskagyerek666 2012.07.21. 08:17:17

Mindazért a sok szépért és jóért amit Feri értünk tett, igazán nem ezt érdemelte!

Én amúgy bírtam Ferit, legalább lehetett röhögni rajta. Nagy forma volt, most meg Viktor ugyanúgy szart se csinál mint Feri és még csak röhögni se lehet rajta :(

lajos0 2012.07.21. 08:17:55

@márta)): "De a Gyurcsányozás lassan, de biztosan már kezd szánalmas" méreteket ölteni.
Nem kellene. Ebből politikai tőkét vajmi keveset lehet már kovácsolni, elismertséget, elfogadottságot, pedig egyáltalán nem. Úgy gondolom."

Hát had vágja maga alatt a fát a Fidesz, engem nem zavar, ahogy az Orbánozás sem.

Karipapa01 2012.07.21. 08:19:42

@Arbet: "Gyurcsány vére akkor egy tolvaj pondró."

Nem értelek téged sem! Mi az, hogy Gyurcsány vére? Mennyiben tudja ez a gyerek befolyásolni az apja politikai cselekedeteit? Vagy az lesz a jövő, hogy a bűnözőnek kikiáltott embereket családostól fogják lecsukni? Csak nem ezt a szabadságjogot biztosítaná az LMP, ha ők vennék át az ország irányítását? Ne haragudj, ez az én egy bites feldolgozókapacitásomnál túlcsordulást okozott!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 08:20:12

Ja tényleg! Ha nem történt bűncselekmény, akkor a többi sáros alakot miért perelik tovább?
Volt ott stikli, csak a Fecót kimosdatták, majd a kisebb halak elviszik a balhét. A végén a földhivatali ügyintéző meg börtönbe :D

Az igazi sztrovacsek 2012.07.21. 08:22:21

Nem sokat számít most már, hogy Gyurcsány ellen nem emeltek vádat hivatalosan.
Három év alatt annyira összeforrt a Sukoró és a Gyurcsány név, hogy bármi is történik még ez ügyben, Gyurcsány neve mindig szóba fog kerülni. De hát ez volt a cél. Erre volt kihegyezve az egész. Budai Gyula és a jobboldali sajtó ez ügyben megtette amit megtehetett, és el kell ismerni, kiválóan elvégezték a mocskos munkát. Ha én Gyurcsány lennék, most sokmilliós pereket indítanék. Budai Gyulának van már egy egymillás restanciája, hát akasztanék a nyakába még néhány millát.
Hibás tehát az a vélekedés, miszerint az elmaradt vádemelés Gyurcsánynak káros lenne, mert kevesebb lesz a média perce. Gyurcsány majd tesz arról, hogy meglegyen a megfelelő mennyiségű média perce, de ha nem tenne is meglenne, mert Sukorót és Gyurcsányt már nem lehet szétválasztani a politikai kommunikációban.
Szerintem.

Marós 2012.07.21. 08:22:59

@lajos0:
Az "ártatlanság" bizonyítvány csak azt jelenti , nem bízonyított.
Most az a kérdés, ki a fene döntötte el a nagyértékű telekcserét, ami valóban megtörtént, és törvénytelennek itéltetett.
Valószínű Fecónak volt annyi esze, hogy nem írásban utasított, hanem szóban.
Vagy volt annyira idióta a vagyonkezelős főnök, hogy a saját feje után menvén, cserélte a gagyi telket a vízpartira?

Arbet 2012.07.21. 08:28:12

@Karipapa01: Nem az a lényeg, hogy ki hogyan befolyásolja valakinek a politikai cselekedeteit, hanem az, hogyha egy politikus lop, csal, hazudik és egy utolsó féreg, akkor ne csodálkozzon azon, ha ez nem csak rá van kihatással, hanem a közvetlen családtagjait és környezetét is veszélyezteti.

Arbet 2012.07.21. 08:33:13

@Marós: gyurcsány "ártatlansága" azt jelenti, hogy a 2/3-os fidesz nem akar semmit sem tenni a bűnöző politikusok ellen. Nemhogy felelősségre nem vonja őket, de egy szalmaszálat nem tesz azért keresztbe, hogy normális nyomozás induljon és eredményeket mutassanak fel. Még a hagyót sem tudták lecsukatni. Böszme banda, ez bizonyítja, hogy ugyan abból van gyúrva mint az összes többi párt.

genyamagyar 2012.07.21. 08:36:03

Nos, ahogy már többször írtam, a következő kormányban Gyurcsánynak szánják a belügyminiszteri posztot.

Szóval jó ha f*stok, ge*i gyurcsányozók! Meglesztek f*ngatva! :)))))

Karipapa01 2012.07.21. 08:36:38

@Arbet: Ne haragudj, de még mindig nem értem! Azon kívül, hogy az a gyerek megszületett, milyen bűnt követett el, hogy bántani kelljen? De hagyjuk ezt! Ami felháborít az, hogy felnőtt emberek gyereket támadnak meg! Ez még bizonyos népcsoportok esetében is ritka. Úgy látszik, a jövőben ez lesz a trendi. Öreg vagyok én már ehhez!

genyamagyar 2012.07.21. 08:37:09

(Elnézést a stílusért, de "ezek" csak ebből értenek.)

:DD

genyamagyar 2012.07.21. 08:37:58

@ColT: "akkor a többi sáros alakot miért perelik tovább?"

Mert hülyék!

Marós 2012.07.21. 08:38:36

@joskagyerek666:

Konkrétan?
Mit csinált Fecó, amin lehetett röhögni és mit nem csinált Viki, amin nem lehet röhögni?

Én például nem röhögök, ha látom
- A Lehel téri romterületet (Nyugati romba döntése)
-Katonai Akadémia romjait az Üllői utón,
- A 87%-os adósságállományt, ami miatt az ország és az emberek teljesen blokkolva vannak, --A svájci frank-bulit, az idióta alapú eladósodást, amit nekünk, meg akik megszívták vissza kell fizetni..
-a 2006-os rendőrségi csatákat…a tömegek ellen
-És a hazudtunk délben, este , meg éjjel című beszéden…

Ez nem röhej, hidd el!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 08:38:59

@genyamagyar: Kik? Akik elkövették a telekcserét? Hűtlen kezelés? Sikkasztás? Azok persze, hogy hülyék.
Menjenek is börtönbe - de Ferivel együtt.

Karipapa01 2012.07.21. 08:42:36

@Marós: Igazad lehet! A
"-És a hazudtunk délben, este , meg éjjel..."
helyett azt kellett volna mondania, hogy:
"Uraim, ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok!"
Igy mindjárt szimpatikusabb...

Raka1885 2012.07.21. 08:45:09

Akkor most a szerző előveszi a felvételeket, amikor a kis kedvence össze-vissza makog, nem emlékszik, mikor a vizsgálóbizottság a Szalay utcai ingatlanról kérdezi. Rossz tanuló felel. Végül nem bizonyítottság hiányában mentik fel, egyszerűen csak elévült... Azt értem, amikor a csepeli nyugdíjas-otthon közönségét magával ragadja a személyisége. De hogy hogyan rajonghat érte ilyen vakon bárki, aki nem teljesen agyhalott, az nekem teljesen valószerűtlen.

Egyedül Gyurcsány képes, hogy 50%-ra mentse a fidesznek a következő választásokat.

Marós 2012.07.21. 08:50:08

@Arbet:

Ilyen a jog!! A bíró, akárcsak egy szabó, hozott anyagból dolgozik. Ki mit tesz le elé..
Jogszerűséget szolgáltat, nem igazságot!
Régen ki lehetett verni az igazságot a gyilkosból is.
Kádár azt mondta Moldovának, hogy őt nem verték és kínozták. Ugyanis nagyon félt a veréstől a sitten, mert ő is nagyon megverette, és kínozta az embereket 1949-ben, mint belügyminiszter. Tudja, hogy mi az! (Később 56 után is nagyon brutálisan verette a foglyokat…)
Ezért ő mindet bevallott, amikor Rákosi őt csukatta le. Ő egyből bevallotta az „igazat” és inkább bemártotta az elvtársait, ellenükre vallott. Ö egy karakán magyar volt!
Egyszóval, Fecót nem fogták meg, mert nyílván szóban utasított.

Arbet 2012.07.21. 08:50:56

@Karipapa01: Túl öreg vagy és túl sokat éltél egy olyan országban ami elszégyentelenedett. Túl sokáig nem tettél semmit és most nem érted, hogy mi a gond a világgal. A becsületes emberek megunták ezt a rendszert. Belefáradtak a kemény becsületes munkába és abba, hogy bármit csinálnak a politikai bűnözők fölözik le az általuk elért eredményeket és így nem jutunk egyről a kettőre.

Kosa Oslo 2012.07.21. 08:53:00

Gréczy a zugiro, seggnyalo ökör, beszél erkölcsröl, ez a hét vicce!Egy bizonyitottan hazug, korrupt, csalo (ado, elévült?) volt bohoc miniszterelnökröl, diktatorikus intézkedésekkel (2006 okt 23)A Fidesz hibát hibára halmoz, de a szerencséje, hogy Gzurcsány és Gréczy félék diszitik az ellenzék táborát!A nemzet nem fogja elfelejteni a 2002-2010 közötti határtalan komcsi liberalbolsi fasiszta koruppciokat, ezért ök ábrándozzanak a kb 6-8% os támogatottságukkal , hogy vissza tudnak kapaszkodni a hatalomba.A szintén koruppt szenisli Suchmann, meg a Puskás Öcsi-Kosa Lajos Oslo dokumentum hamisitással, csalással,visszadátumozással ellopott, eladott Marcali gyárát (37 Mio -ert ami 1994 ben kb 200 Miot ért) téritse meg, ahelyett, hogy Fidesz-Mszp koaliciorol álmodozik.A Fidesz kormány meg döntse el , hogy mit akar, 2014 ben direkt vesziteni, vagy az átalakitásokat a nemzet érdekében folytatni!Mert ha nem lessz ELSZÁMOLTATÁS akkor bukik!Most csak a civilek polgári engetetlensége segitene, hogy a piszkos korupptok a lehetö leggyorsabban el legyenek DEMOKRATIKUSAN számoltatva. Pl Ado, vagyonvizsgálat és utána ha bünösök akkor barátságos cigány cellatársakkal ( ök mondták hogy azok!)megpuhitani a bünösöket!1-2 év liberalbolsi-cigány összebarátkozás csodákat hozna. Azonnal milliárdok visszakerülnének a nemzeti költségvetésbe!Kosa Lajos Oslo

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.07.21. 08:56:39

@Raka1885: "De hogy hogyan rajonghat érte ilyen vakon bárki, aki nem teljesen agyhalott, az nekem teljesen valószerűtlen."
Miért, szerinted miből él a Zsóti??? ;)

márta)) 2012.07.21. 09:01:19

@lajos0:

Ugyan már! Nem kell mindent összekeverni, illetve minden ügyet.
Ha kérhetem.
:(

genyamagyar 2012.07.21. 09:01:46

@ColT: Kik? Hát Polt és pribékjei... azok a hülyék! Ezt is megszívják.

Bilbo 2012.07.21. 09:05:41

Sukoró nagyon sötét ügy volt. Szerintem bizonyítani is lehetne dolgokat.

Valószínű, lett egy megállapodás ehelyett...

Marós 2012.07.21. 09:05:55

@Karipapa01:
Így van!
Nálam sem az számít , ki mit mond, hanem ki mit csinál...

Foglalkoztam volna Fecóval, ha látom, hogy penge a srác? Egy frász!!
De nála ez volt a pont az "i"-n. A hazudozásának beismerése. Meg a millió kis trükközés, amit most fizetünk vissza éppen az EU-nak. A száz milliárdot!
És Fecó szerencsétlenségére, a hazudozást folytatja is,
Nem akarok a szakdolgozati, meg egyéb ügyeivel foglalkozni, meg a három nősülésével, mert kár a billentyűkért...Tudod, 30 éves korra 3x nősülni, nem kis trükk…
Én is bírom Fecót, lényegében. De kurva egy link pali , nem számon kérő típus, nem következetes, az tuti…és ne legyen a vezetőm…

Csetepaté márki 2012.07.21. 09:06:30

Teljes szivemböl szurkolok Gyurcsänynak!Däniel Peterrel meg Dopemannal összeällva igy härman, mint a "demokratikus" ellenzek legismertebb arcai laposra verik a Fideszt.

Épelméjű 2012.07.21. 09:06:32

Nem értem az indexet, miért kell egy ilyen szánalmas posztot címlapra tenni?
Nincs ennél érdemesebb poszt?
Ezzel adóznak Gyurcsánynak vagy törlesztenek?

Gréczyről tudja a többség, hogy Gyurcsánynak egyik legnagyobb seggnyalója, tőle hiteles gondolat nem jöhet. Mégis kiteszik...

Ennyire hiányzik Gyurcsány? Vagy ennyire utálják Orbánt?

Ki az az idióta aki 2014-ben még Orbánra, Gyurcsányra, MSZP-re akar szavazni? Még vannak legalább 2-3 millióan, sajnos...

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.07.21. 09:06:42

Már nem azért, de a plágiumvád mióta bukott meg? Az még valahogyan mindig nem lett tisztázva.

Amúgy nem kell aggódni & valami Messiás-félének kikiáltani GYF-et, aki most már ráadásul mártír is, stb.

Politikai szempontból ő már sosem lesz olyan, mint 2006-ban volt. Ő és a DK nevű pártja nem fogja azt a támogatottságot megkapni, amit remél. Úgy az MSZP, mint a DK jellemzően az idősebb, nyugdíjas korosztálynak élvezi a támogatottságát. A fiatalok körében nem népszerű, ez ellen pedig nem lehet mit tenni.

Ha valaki bírja az olyat, elég csak belenézni, belehallgatni az ATV "Fórum" című műsorába, amit néha Zsolti is szokott vezetni, ahol aztán megmondja a tutit, a sok betelefonáló, idősebb korosztályból való pedig nem győzi ajnározni GYF-et & az ő, országért kifejtett áldozatos munkáját.

Az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. Inkább szánom őket.

Karipapa01 2012.07.21. 09:06:52

@Arbet: Ezek szerint te is tehetetlen vagy, pedig tudod, hogy hol a hiba:

"a politikai bűnözők fölözik le az általuk elért eredményeket és így nem jutunk egyről a kettőre."
És tehetetlenségedben a gyereke ellen fordulsz, pedig bizonyára tisztában vagy azzal, hogy nem fogsz elérni vele semmit. És hiába is vannak demokratikus választások, amikor nincs választék: van piros, narancssárga, kék, meg zöld trabant. Tessék választani!

genyamagyar 2012.07.21. 09:07:43

@Marós: Például röhöghetsz a 30%-os reáljövedelem növekedésen,többszáz km. autópálya építésen ami Gyurcsány alatt történt. A kiegyensúlyozott külpolitikán, az ország fejlődésen.

Ja, hogy egy mocsok csürhe kukákat borogatott? Na bumm, és?

eMJe 2012.07.21. 09:08:42

na, a blogketrecben pont egymás alatt van a két testvér blog :) ez meg a nívó :D:D:D

genyamagyar 2012.07.21. 09:10:32

@Kosa Oslo: Te fogsz először börtönbe kerülni. Az ilyen habzoszájú nettó nácik lopnak, csalnak, hazudnak, mint te.

genyamagyar 2012.07.21. 09:11:34

@Grabbe: "Már nem azért, de a plágiumvád mióta bukott meg?"

Talán azért, mert nem volt plágium.

Most meglepődtél?

genyamagyar 2012.07.21. 09:12:17

@dr. Kóser Malac: Schiffer egy idióta. Mi a gond?

Marós 2012.07.21. 09:12:50

@dr. Kóser Malac:

Ne provokálj a nettó zsidózással.
Semmi értelme, csak a hülyéket behozod a blogba.
És ne fasitázzál és ne kommunistázz, és ne magyarozzál.
Ez mind a hülyéknak a táptalaja..

söralátét 2012.07.21. 09:20:46

@mákos lecsó: gratulálok neked. különösen ahhoz a tervedhez, hogy visszaállítsd a köztársaságot. ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád az alkotmányt, akkor láthatnád, hogy Magyarország államformája köztársaság. sajnos sokan vagytok, akik hihetetlen energiákat fektettek hasonló dolgokba, amiknek semmi értelme.

Marós 2012.07.21. 09:22:54

@genyamagyar:

Jó, ok! erre 8 év volt.
De Viktorak még van 6 éve, hogy korrekt legyen az összehasonlítás..
( De hasonlítható a 2 év is, szerintem, Viktor állja a sarat e vonatkozásban.)

az M0-s épül, és Kelet-Magyarországon van pályaépítés. Nézd meg a statisztikát.

Marós 2012.07.21. 09:24:13

@genyamagyar:

Jó, ok! erre 8 év volt.
De Viktorak még van 6 éve, hogy korrekt legyen az összehasonlítás..
( De hasonlítható a 2 év is, szerintem, Viktor állja a sarat e vonatkozásban.)

az M0-s épül, és Kelet-Magyarországon van pályaépítés. Nézd meg a statisztikát.

Marós 2012.07.21. 09:26:13

@dr. Kóser Malac:

Ebben egyetértünk, csak nem szeretem , ha valaki normális stilusok közé , bevágja a tojásgránátot...

mi a fenének jössz elő a zsidózással, csak ennyi..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 09:27:52

@genyamagyar: Figyeld meg, a kishalakat elítélik, mert volt bűncselekmény, csak a Fletóra nem lehetett ráhúzni. Megvédik az emberei a nagyhalat... Hogy rohadjon meg...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.07.21. 09:29:27

@Marós: "Nem csak az, hogy a két hitvány, Schiffer András és Budai Gyula most egymásra mutogat."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 09:32:08

@genyamagyar: A többszáz km autópályapítésen, amit 2002 előtt hoztak tető alá (és amit azóta sem használok, mert fizetni kell érte, amiért az adómból felépítették).
A reáljövedelem növekedést nem igazán vettem észre, de sokan mások sem. Valami statisztika biztos kihozta, gondolom Gyurcsány jövedelme nőtt ennyit.
A kiegyensúlyozott külpolitika meg peeerszeee, a szlovákoktól eltűrni az arcon köpést, az az volt...

Karipapa01 2012.07.21. 09:33:01

@Grabbe: " a sok betelefonáló, idősebb korosztályból való pedig nem győzi ajnározni GYF-et"

Kicsit off lesz, de tudok jobbat:
Amikor az ország Sanyibácsija a Hir tv-n maszopozott, a vénasszonyok telefonon keresztül szidták neki a Kádár-rendszerből itt maradt kimmunistákat! Ő pedig mosolyogva bólogatott, hiszen ő nem az! (1986-tól az MSZMP XIII. kerületi pedagógus-pártbizottságának lett a titkára. Forás:wikipédia). Tényleg nem az :-))) . De megérte mosolyogni, mert a vénlányok úgy búcsuztak, hogy "szeretünk Sanyi bácsi!"
Imádtam ezt a műsort!

Marós 2012.07.21. 09:36:17

@dr. Kóser Malac:

Ez így rendben van!

Mind a kettő nyílván tehetséges ember,kalandorkodnak a politikában. Összecsaptak, nem baj , ha nem értenek egyet..

Marós 2012.07.21. 09:39:58

@ColT:

Szerintem is ez jön most...
A kishalak lepapírozták szerencsétlenségükre, így ott az anyag a bíró előtt. Nyílván jól elmeszeli őket.
Fecómeg most előugrik, mint az igazság bajnoka, és megvédi a gyengébbeket..

De lehet, hogy csak ejnye-bejnye lesz az ügyből...

Wagem 2012.07.21. 09:40:02

Gecyz..hétvégén is nyalod a valagát a patkány gazdádnak??
Persze igazad van,ezért fizet.
GYURCSÁNY TAKARODJ A BÜDÖS KURVA ANYÁDBA..
Beperelhetsz fasszopó..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 09:40:35

@Marós: Ha a kishalak mégsem olyan kicsik, akkor majd az is lehet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 09:41:41

@Karipapa01: A mostani orrmány visszásságai és bénasága miért is menti fel Ferit és a bandáját?
Max. majd együtt ülnek.

Marós 2012.07.21. 09:45:19

@genyamagyar:

Schiffer nem idióta, tehetséges srác, pechére, egy szörnyű családi háttere van, ez a peche..
A számára boldog múlt visszaüt.Soha nem lesz hiteles politikus.
És mindent eljogászkodik...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.07.21. 09:47:34

Gréczy, ez a hatásvadász ömlengés egyszerűen gyomorforgatóan undorító. És ez független az írás valóságtartalmától. Tényleg olyan, mintha szerelmes lennél Gyurcsányba...

Pedig nyilván érdekes dolog, hogy Budai Gyula Pintér rendőrségével Polt ügyészségén keresztül nem tudta Handó bíróságára citálni Gyurcsányt. Vagy nagyon bénák (mondjuk Budain látszik is, hogy zizi), vagy nem is akarták (same bussiness), vagy tényleg nem történt bűncselekmény. Akárhogy is, a sztori kínos a fidesznek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.07.21. 09:49:28

@Wegam: Amúgy tényleg jó lenne, ha valaki mostmár beperelné azt a mocskos káromkodós pofádat. Legalább kiderülne, hogy ki vagy, nem hitvány módon álarc mögül lenne ekkora pofád.

Karipapa01 2012.07.21. 09:49:37

@ColT:
Félreérthettél! Én ilyent soha nem írtam! Sőt, inkább dühít a 20 éven át folyamatosan elkövetett egymásra mutogatás! Aminek következtében én (meg te, meg mindannyiunk) állok a szopóág végén! Na ebből elég!

Karipapa01 2012.07.21. 09:52:24

@Marós: "Schiffer nem idióta, tehetséges srác, pechére, egy szörnyű családi háttere van, ez a peche.."

Itt már megint értetlen vagyok. Most Schiffer ül a parlamentben, vagy a családja? Ő szavaz, vagy nem szavaz meg törvényeket, vagy a családja? Le kellene már erről szokni !

márta)) 2012.07.21. 09:52:58

Most nem tudom? Itt nincs véletlenül moderáció? pardon) egyes kommentek kimoderálása, nem lehetséges?
Néha, nem lenne hátrány. Úgy gondolom.
:(

Marós 2012.07.21. 09:53:44

@genyamagyar:

A kiegyensúlyozttnak nevezett politika, lehet gyávaság is.
Látható volt , hogy a gyurcsányi külpolitikátés őt magát sem az USA, sem a környező országok a kutyába nem vették. A ravasz Ficó is bohocot csinált Fecóból. Hogy a szürkehajú növel, mint külügyminiszterrel, mi volt Fecó célja, nem értem ma sem.

Ennyit az akkori magyar béke külpolitikáról

Golgotai 2012.07.21. 09:58:51

De a magyargyűlölő, magyar lövető, verető tevékenységet elkövette a szlovákzsidó, amiért fegyházban a helye!

empatikus pszichopata 2012.07.21. 09:59:24

@lajos0: Az Budaházy-Tomcat-ügy még nem zárult le. Csak szólok.

Marós 2012.07.21. 09:59:30

@Karipapa01:

ő most ellenzéki. Ha egyetért a FIDESZ-el akkor már nem ellenzéki.
Most nagy párbajt látunk a Parlamentben, nyílván egymástól akarják a hívőket elcsábítani.
annyiból csak tehetséges, hogy bevitt egy pártot a Parlamantbe.
De én biztosan nem támogatom, az tuti

angyalföldi partizán 2012.07.21. 10:00:45

justice for Feri. nem hagyjuk annyiban,burzsujok,most végetek. minden haladó nyugdíjast megkérek a frontális,átölelő támadásra. lemossuk a szégyent marxista pofánkról. gyülekezzünk egy angyalföldi telefonfülkében, az pont elég lesz hős seregünknek.

Marós 2012.07.21. 10:01:31

@empatikus pszichopata:

A haveronak 11évig húzódott egy piti ügye a Nagykátai Bíróságon.

Elképesztő!

Karipapa01 2012.07.21. 10:02:47

@márta)): Hát téged meg mivel sértettek meg ezek a csúnya kommenterek Drága Mártika ?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.21. 10:03:37

milyen a gyerekeknek azt olvasni, hallani, hogy apjuk bűnöző??
olyan, mint azt hallgatni/olvasni, hogy diktátor...

empatikus pszichopata 2012.07.21. 10:04:02

@ColT: Talán meg kellene várni a "kishalak" elleni ítéletet - de ez persze ebben az országban nem szokás: ld. filozófusügy, na meg az összes további tengernyi budigyula-féle.
Egyelőre mutatkozzon be itt az, aki kristálytisztán mindent tud és lát Sukoro-ügyben - vagy bármelyik másikban. Hörgés helyett...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.07.21. 10:07:07

"Ki fogja mindezért kárpótolni?" Nincs börtnben, ez a kárpótlás. Örülhet.

Karipapa01 2012.07.21. 10:10:28

@Marós: Hú, most tényleg nagy igazságot mondtál:

"Most nagy párbajt látunk a Parlamentben, nyílván egymástól akarják a hívőket elcsábítani. "

Ebbe a 20 éven keresztüli kurva politikai adok-kapokba ment tönkre az ország! Egyetlen párt sincs, amelyiknek a szeme alatt ne lenne mokesz. Még csak véletlenül sincs összetartás a gazdaság fellendítése érdekében. Pedig egyetérteni is tudnak ám egymással pártfüggetlenül, például amikor a javadalmazásuk emeléséről kellett szavazni. Röhely!

HgGina 2012.07.21. 10:10:40

Még hogy tele van politikai zúzódásokkal.
Egy bűzlő szarkupacon nem látni a kék-zöld foltokat.
Tisztességes demokráciában már rég felakasztották volna. A gréciféle elvtelen -erkölcsi hulla szekértolóival együtt.
Remélem, megérem azt az ünnepnapot, amikor az utolsó komcsit (szocibőrbe bújtat is) akasztják.

Marós 2012.07.21. 10:12:10

@Karipapa01:

Szerintem Magyarország kis ország. Mindenki tudja, ki fia, kinek a borja.
Mindenki ismeri, ki honnan szerzett vagyont, ki élete árán. Ezek a sebek, nem gyógyultak be, már csak azért sem , mert nem REPRIVATIZÁCIÓ hanem PRIVATIZÁCIÓ valósult meg , más országokkal szemben.
És már a görög filozófusok is állították, minden összefügg mindennel..

Nehéz megállni szó nélkül, hogy valaki ott ücsörög a parlamentben mi pénzünkért, miközben apja, anyja vagy a nagyszülei abban a helyzetben voltak, hogy másokat fosztogattak, internáltak, agyovertek, akasztottak a vagyonukért.
Amíg ez nem rendeződik, nem lesz béke az olajfák hegyén…

Napraforgó53 2012.07.21. 10:14:47

@pánpéter: Mit "komcsiférgezel" most és vajon miért? Nem igazán erről volt szó, és miért kell tahónak lenni most is?

pizzaboy 2012.07.21. 10:15:07

Tele van zúzódással, és hogy ki fogja ezért kárpótólni?

Hát te fogod Zsolt, szájjal. :)

Roy 2012.07.21. 10:15:33

@Kara kán: Ki fog kárpótolni bennünket az elmúlt két év bűneiért?

Napraforgó53 2012.07.21. 10:17:31

@HgGina: Szégyellem, hogy ekkora bunkók is vannak az országban, mint te, meg még jó páran. Akasztófa, atyavilág, tudod te, mit beszélsz egyáltalán?

jweiss 2012.07.21. 10:17:43

@márta)): Nézzétek ezt a szólásszabadság ribi bajnokát.

Marós 2012.07.21. 10:18:12

@Karipapa01:

Hallgass bele a francia, angol , vagy német parlamenti politikába..
Sokkal különbeket mondanak egymásnak a pártok... Mi csak átvesszük ezt a stílust fáziskéséssel. Így jönnek be a nyugati választási szörnyű kampányötletek

Karipapa01 2012.07.21. 10:19:19

@Yooha: "Nincs börtnben, ez a kárpótlás. Örülhet."
Egy demokratikus jogállamban a megvádoltra nem ráfogni, hanem rá kell bizonyítani a bűncselekményt! Na itt van a kis bibi. És, ha ez a procedúra Gyurcsány "meghurcoltatásával" járt, akkor tényleg örülhet. A kártérítésnek :-)))

Napraforgó53 2012.07.21. 10:20:08

@Golgotai: Nem vagy normális, az biztos.

Marós 2012.07.21. 10:20:58

@Marós:

persze , persze .
itt vihar a pohárban -ről van szó és nem világot megváltó vitákról...

Marós 2012.07.21. 10:22:19

@persze , persze .
itt vihar a pohárban -ről van szó és nem világot megváltó vitákról... Karipapa01:

Napraforgó53 2012.07.21. 10:22:29

@jweiss: Akkor miért vagy itt? Menj másik portálra és máris lenyugodhatsz...

Karipapa01 2012.07.21. 10:25:43

@Marós: "Hallgass bele a francia, angol , vagy német parlamenti politikába.."

Nem az a bajom, hogy miket mondanak egymásnak. Legfeljebb jókat röhögök rajta. Az a bajom, hogy ezen kívül semmi olyan dologgal nem foglalkoznak, amiért a parlamentbe lettek küldve: a gazdaság fellendítésével, az egészségügy, az oktatás rendbetételével, a gazdasági válság túlélésével, stb. Ez mind belefullad a politikai cirkuszba. Ami van olyan izgalmas, mint egy bokszmeccs, csak szart sem ér!

empatikus pszichopata 2012.07.21. 10:25:56

@épészmérnök: A Varánuszon te írod épp, ha jól láttam:
""A kiemelt beruházásokról szóló törvényt a parlament 2006-ban fogadta el teljes MSZP-Fidesz egyetértéssel. A törvény gyorsítósávot enged a nagy beruházásoknak, rövidebb határidőt szab a hatósági engedélyezési eljárásoknak. Az LMP véleménye szerint a rövidebb eljárások és a kiemelt beruházássá nyilvánítók által kifejtett nyomás veszélyeztetik a közérdekek érvényesülését, az eljárás így magában hordozza a politikai korrupció veszélyét. Ha nem lenne ez a törvény, nem lenne többek között Sukoró-botrány sem!"

Napraforgó53 2012.07.21. 10:26:46

@Karipapa01: PL. saját fizetésük megszavazásában való egyetértés. És az egymásramutogatás miatti fantasztikus lecsúszásunk...

joskagyerek666 2012.07.21. 10:31:56

@Marós: Feri egy playboy, mindig ment a tánc, mosolygós CNN interjú (hát az csak füllentés volt kár, hogy az angolban nincs erre szó :D), nem egy képen elég jó milfekkel pimpesített, meg úgy maga a megjelenés volt egy stílusa... Viktor meg egy karótnyelt fasz állandóan csak a focimeccs meg "háhovamennekezekafiatalok", túl sok idejét leköti a gazdasági háború nem ad az imidzsre... Mind a kettő a szakmájának a szégyene, de mostmár cirkusz sincs... köszviktor!

jweiss 2012.07.21. 10:33:42

@Roy: Én foglak kárpótolni. Szájba foglak baszni kárpótlásként. Megfelel?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.07.21. 10:39:39

@Karipapa01: A nem igazán demokratikusnak számító Magyarországon viszont örülhet.

márta)) 2012.07.21. 10:47:34

@Karipapa01:

Nem sértettek meg! Csak nem szeretem olvasni, mikor némelyek másoknak már az anyját emlegetik.

Karipapa01 2012.07.21. 10:49:11

@Yooha: " A nem igazán demokratikusnak számító Magyarországon viszont örülhet."

Húha !!! Az, hogy Magyarország nem demolratikus jogállam... Ilyent még viccből sem írunk !

márta)) 2012.07.21. 10:49:13

@jweiss:

Tessék? Kifejtené bővebben?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.07.21. 10:51:43

@gréczyzsolt:

igazad van, illetve többek közt ráhibáztál a valódi okra:

"A döntés mögött az is ott lehet, hogy itt tárgyal az IMF-küldöttség, Európa és a világsajtó erősen figyeli a magyarországi fejleményeket. Más sem hiányzik most Orbánnak, mint egy szaftos koncepciós per a 2006-os legyőző, az ellenzék egyik meghatározó politikusa ellen."

azaz, pontosítva, hogy eggyel kevesebb
külföldről koncepciósnak látható per legyen(akár volt valós alapja, akár nem).
------------------

de összességében
ROSSZUL KÖVETKEZTETTÉL
- ebből nem következik semmi sem Fletó ártatlanságára - "éveken át meghurcolt egy ártatlan embert" - nézve, sem Schifferék és Budai ok nélküli (házmesteri, aljas) feljelentő mivoltára...

márta)) 2012.07.21. 10:51:56

Schiffer"

Egyébként ne essünk már át a ló tuloldalára.
Senki sem tehet arról - legyen az politikus, avagy sem- , hogy ki- mi volt az akárhányadik leszármazottja, rokona.
Csak szóltam.

Karipapa01 2012.07.21. 10:52:28

@márta)): agresszív trollok mindenhol vannak! Egyszerűen ignoráld és kész. Az anyázók saját magukat minősítik.

fonó 2012.07.21. 10:58:37

zsaroltak embereket hogy valljanak Gyurcsanyra, szegyen, ahogy a filozofusok ragalmazasa, meghurcolasa....

ec 2012.07.21. 10:59:16

@ColT: Ennyi marhaságot együtt, te jó Isten!

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.21. 11:03:41

Schiffert úgy kellene kidobni az LMP-ből, mint a léghajóból a homokzsákot szokás.

Nyilvánvaló, hogy a csóka nem találja a helyét a politikában, de miért nézik el neki, hogy emiatt tönkre tegyen egy jobb sorsra érdemes pártot?

Karipapa01 2012.07.21. 11:09:48

@szorokin: "azaz, pontosítva, hogy eggyel kevesebb
külföldről koncepciósnak látható per legyen(akár volt valós alapja, akár nem)."

Nana ! Ha lenne tényleg minden bíróság előtt megálló bizonyíték, éppen a külföld előtt lehetne demonstrálni, hogy a magyar jogállamban nem tűrik a törvénytelenséget. Az "akár volt valós alapja, akár nem" viszont aggályos lehet, mert most volt, vagy nem volt?

"ROSSZUL KÖVETKEZTETTÉL
- ebből nem következik semmi sem Fletó ártatlanságára - "éveken át meghurcolt egy ártatlan embert" - nézve, sem Schifferék és Budai ok nélküli (házmesteri, aljas) feljelentő mivoltára..."

Te következtettél rosszul: ugyanis ebből az következtethető, hogy Gyurcsány ártatlan! Ellenkező esetben el kell ítélni, amit a "külföld" jogosan követelhet. Az pedig, hogy "Schifferék és Budai" mi alapján tett feljelentést, nem azt a következtetést vonja maga után, hogy " (házmesteri, aljas) feljelentő "-k, hanem azt, hogy az információik alapján bűncselekmény történt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 11:09:48

A koncepciós pereknél hiányoztak a fiúk.

Azt, hogy hogyan kell egy koncepciós pert előkészíteni, legközelebb ne Virág elvtárstól tanulják, mert ő is elcseszte.

Marós 2012.07.21. 11:10:55

@Arbet:

Dehogynem, csak nem a kormány az ügyészség, és nem a kormány a bíróság..

A fehérgalléros bűnözőket a legnehezebb elkapni.
Így is kap az Orbán-kormány eleget a FÉKEK meg ELLENSÚLYOK miatt az un. nyugati demokráciáktól..
És ne felejtsd, Obán Viktot jogász és nem egy szocialista technokrata, akik megszokták a párthatározatokkal, és párttitkárokkal való kormányzást, amibe belefért anno a vagyonelrablástól az akasztásig minden a szocializmus és a nép nevében..

Karipapa01 2012.07.21. 11:13:26

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Azt, hogy hogyan kell egy koncepciós pert előkészíteni, legközelebb ne Virág elvtárstól tanulják, mert ő is elcseszte."

:-)))

Blogger Géza 2012.07.21. 11:16:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az fel sem merült bennetek, hogy szó sem volt koncepciós perről? Az LMP feljelentett, ezt az MSZP-s miniszter felügyelte alá tartozó ügyészség befogadta, most ejtetették a vádat - illetve a vádlottak körbe nem vonták be Fletót. Most akkor ki csinált itt és miféle koncepciót?

Karipapa01 2012.07.21. 11:17:49

@Marós: "És ne felejtsd, Obán Viktot jogász..."
Te se felejtsd el, hogy Orbán Viktor nem jogász, hanem jogi diplomával rendelkező politikus. Nem ugyanaz!

angyalföldi partizán 2012.07.21. 11:19:27

@márta)): Grétzy becsületére legyen mondva,ez nem a Vincent,Varánusz féle házi alom,ahol csak a saját vélemény mehet,a hasonszőrű cimborákkal.

Karipapa01 2012.07.21. 11:27:03

@Blogger Géza: "Az fel sem merült bennetek, hogy szó sem volt koncepciós perről?"

Megjegyzem, szigorúan magánvéleményem:
A koncepció ebben az volt, hogy Gyurcsánynak kell adni egy kemény házi feladatot, hogy saját védelmével foglalkozzon, ne a politikával.

" az MSZP-s miniszter felügyelte alá tartozó ügyészség befogadta.."

Teljesen mindegy, hogy milyen miniszter felügyelete alá tartozik az ügyészség, egy jogállamban kötelező befogadni! Na próbálta volna ne...!

salamander 2012.07.21. 11:29:24

Kedves Gréczy Zsolt!

Azért javaslom ne temessük még az ügyészséget.
Egy társadalom nézi ezt a macska-egér harcot, ami az ügyészség és a locsogó handabandázó s igen tehetségtelen exminiszterelnök között folyik, immár több éve.

Lehet azt mondani, hogy el a kezekkel az igazságszolgáltatás függetlenségétől, majd 1 perc múlva azt is, hogy az "orbánbírósága" és Polt maga hazudott.
Ebben már semmi logika nincs. Egy bűnöző vergődését látjuk aki ide-oda szaladgál a felelősségre vonás elől.
A tételes jog nehéz műfaj, mert az ügyészség akár egy helytelen mondat vagy visszavont tanúvallomáson is elcsúszhat. Mert az ügyészség csak törvényesen járhat el (ami igen szűk mezsgye), a bűnözőnek viszont ott a lehetőségek teljes tárháza: (hazudozhat, embereket tarthat sakkban, vagy lefizetheti őket, sőt még hamis dokumentumokat is bemutathat vagy eltüntethet valódiakat.)
Nem új dolgok ezek a nap alatt.
Az viszont biztos Gyurcsány Ferenc és társai ellen nem politikai háború folyik.
Gyurcsány politikai teste tele van kék-zöld foltokkal zúzódásokkal... amit saját magának okozott! Félholtra verte magát, és nem mellesleg pártját. Ezt a Fidesznek meg kell köszönni, s úgy látjuk, hogy bizony a Fidesz hálás is ezért. Emiatt a felderítés (elszámoltatás) csak ímmel-ámmal folyik.

Ha valaki vesztett ebben a ámokfutásban akkor az a magyar baloldal volt, s inkább azt a kérdést tenném fel, hogy ki fogja megfizetni azt a károkozást amit a MSZP-nek és tagságának Gyurcsány és bandája/munkatársai okoztak?

Mert egy biztos: a Fidesz 2/3-os győzelme csak neki köszönhető. (Remélem az ostoba MSZP végre rájön erre a turpisságra).

...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 11:41:02

@Blogger Géza:

Az LMP feljelentett,
- Kopogtató cédulák?

ezt az MSZP-s miniszter felügyelte alá tartozó ügyészség befogadta,
- Mely ügyészség vezetője fideszes képviselőjelölt volt.

most ejtetették a vádat - illetve a vádlottak körbe nem vonták be Fletót.
- S kettő nem ugyanaz!

Most akkor ki csinált itt és miféle koncepciót?
- Elszámoltatás, Hír-TV sukorózás, állandó lebegtetése GyF ügyének - jellemzően mikor szarul ment a szekér és nőttek épp az árak,........

Nem jött be.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 11:42:50

@Karipapa01:

A koncepció ebben az volt, hogy Gyurcsánynak kell adni egy kemény házi feladatot, hogy saját védelmével foglalkozzon, ne a politikával.

Illetve ma el lehet mondani, hogy bizonyítékok hiányában. Még véletlenül sem mondják ki, hogy

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N

salamander 2012.07.21. 11:45:07

Ja igen: én is szeretném megköszönni, hogy eltérő véleménynem megjelenhetett.

...

Karipapa01 2012.07.21. 11:50:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Azt nem lehet ! Az égő! Egyébként is a hozzám hasonló hülye parasztokban kérdések merülnének fel: bárkit lehet valamilyen gyanú alapján az ügyészség által vegzálni? Vagy: akkor meg minek öltöttünk ennyi pénzt valaki ártatlanságának bizonyítására? Schifferéknek politikailag is jobb nyitva hagyni a kérdést egy jó kis kabátlopási ügyben :-)

Kalmár 2012.07.21. 11:58:46

Ferenc testvér politikai testét nem karcolások borítják, hanem hullafoltok.
A gyilkosa pedig önmaga volt.

Hülye Gréczy

avionics 2012.07.21. 11:59:05

Kár ezen rugózni hogy Gyurcsányi most mekkora hős, meg a Polt így meg úgy... Egyszerű a képlet. Az IMF egyik feltétele volt... :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 12:00:39

@ec: Ez aztán érv volt.

Nekem a 35 oldalnyi egyezés azért több, mint gyanús.

@empatikus pszichopata: Miért kellene... bűnös ez mind, csak az EU csúnyán nézne, ha bevarrnák.

@Karipapa01: Dehogynem, itt ártatlanoztok, amikor nincs bizonyítva, és az orbáni lopásokkal példálóztok, mintha ebben az ügyben számítana. Számít mondjuk, csak az egy másik ügy.

lilalalilalázik 2012.07.21. 12:12:05

" Az illető nyilván belegondolt, hogy milyen érzés négy gyermeknek három éven át folyamatosan azt olvasni az ártatlanul meghurcolt apjukról, hogy "rács mögött", hogy "rárohad a bilincs", hogy "lopott, kárt okozott az országnak"..."

Dehogy gondolt bele. Biztosan Ő is egy a sok jóérzésű, ártatlan, mélyen hívő, mélynemzeti, szeretettel teli, igazimagyar jóemberből, akiknél alapból mindig ott az igazság, ők soha nem tévednek, soha nem bűnöznek, buzik sincsenek köztük és még szépek, meg okosak is. Gyurcsány lett az ő kivetített, belső mocskuk, akikbe mindig bele lehet egyet rúgni... Pedig Gyurcsányt nem kell félteni, nem egy ártatlan barika, de amit műveltek vele, az annyira undorító, hogy negál minden valós kritikát, amivel illetni lehetne...

Psyman 2012.07.21. 12:23:46

Gréczykém, ez nem azt jelenti, hogy imádott Ferenced nem szaros fejtetőig. Csak azt, hogy ügyesen tüntettétek el a bizonyítékokat.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 12:29:22

Gréczykém te megint olyan hülye vagy, hogy az már fizikai fájdalmat okoz minden 60 iq feletti embernek, csak neked nem tűnik fel.

Viszont a feltett kérdésedre, hadd kérdezzek már vissza; hogy a Gyurcsány által kilövetett szemű embereket ki fogja kárpótolni?

Golgotai 2012.07.21. 12:30:30

@Napraforgó53: Szerinted kiket lőttek és vertek a 2006 os magyar forradalomban, tán az eszkimókat? Nem, magyarokat!

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.07.21. 12:48:02

@lidia3: "Remélem Gyurcsány Ferenc ha nehezen, de lassan kiheveri az eddig megélt mocskolódást, rágalmazást"
Legyen úgy, de aztán fulladjon bele egy hordó takonyba. Nem Sukoró miatt nem szerettük Ferit, több oka is volt.

salamander 2012.07.21. 12:48:08

@DjZoNe:
A Fidesznek kellene kárpótolni:
1. első sorban úgy, hogy tisztességesen felderíti és nyilvánossága hozza mi történt, felelősöket pedig példás büntetésben részesíti.

2. A sértetteket pedig anyagi és erkölcsi kárpótlásban részesíti.

A Fidesz ennek reményében került ismét hatalomra, de ebből semmit nem hozott össze. Szépen elmaszatolják a kommunista rendszer bűnöseit, relativizálják a bűncselekményeit... A titkos iratokat tovább rejtegetik, miközben mindenki Gyurcsányt szidja.

Ők egy oldalon állnak, csak a nyilvánosságnak megfelelő cirkuszt szépen bemutatják... amíg lehet.
Érdekes volt, TV székház ostroma idején bizottsági ülésről készült hangfelvétel ahol is hallani lehetett ahogy az egyik fideszes képviselő hangosan követeli a tömegbe lövetést, akit az MSZP-sek csitítanak!

...

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 12:50:13

@salamander: tudod, aki azért szavazott a Fideszre, hogy elszámoltatás legyen, az csőlátásűbb, mint Gréczy.

radikalisviccek 2012.07.21. 13:36:51

Teljesen természetes, hogy gréczy örül a fejleményeknek. Nem hiszem, hogy tetszett volna neki, ha mások húzgálják fletókát, holott ő már olyan fényesre nyalta az ánuszrózsáját. :)

Kosa Oslo 2012.07.21. 13:51:47

@Csetepaté márki: Menj orvoshoz te liberalbolsi fasiszta!Kosa Oslo

Kosa Oslo 2012.07.21. 13:53:50

@genyamagyar: Te ökör liberalbolsi fasiszta diszno, jo a neved, te egy genyamagyar vagy!Kosa Lajos Oslo

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 13:54:17

@avionics: Szerintem a tegnapi szélviharért is a mocskos ájjemef a felelős, mert az egyik feltételük volt.....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 13:56:19

@DjZoNe: Azok, akik autókat gyujtogattak, összeszarták a Kossuth teret, boltokat fosztogattak.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 14:02:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ilyenkor csak azt felejted el, hogy minden egy jogszerűtlen és szakszerűtlen oszlatással kezdődött, amiben a békés emberekre rohantak rá ezek a kék majmok.

REBISZ saját állítólag eltűnt felvétele, az elévülési idő után valahogy megkerült:
www.youtube.com/watch?v=daBlOMgQb5Q

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 14:05:35

@DjZoNe:

Jó ez a felvétel! Mindjárt az elején felszólítják több alkalommal a csürhét, hogy puculjanak. Nem tették.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 14:08:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a probléma csupán az, hogy mivel a tömeg békés volt, nem volt a rendőrségnek intézkedési joga. Tudod, gyülekezési jog.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 14:10:20

@DjZoNe: Akkor miért a TV székházat verték szét, miért nem csak a rendőröket?
Vandálokat még akkor sem fogok védeni, ha a gonosz komcsik támadtak rájuk. Az egyik kutya, másik eb.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 14:17:28

@DjZoNe: Olvass utána! A gyülekezési jog nem azt jelenti, hogy gondolunk egyet, és nekiállunk kempingezni az Oktogonon.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 14:26:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: valószínűleg többet járok utcai rendezvényre, mint te. De nézzük csak mi áll az alaptörvényben:

VIII. cikk
(1) Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.

IX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Valamint az általam nem kimondottan tisztelt EU alapjogi chartájában foglaltakat is idézzük:

12. cikk

(1) Mindenkinek joga van a békés célú gyülekezés szabadságához és a másokkal való bármilyen szintű, különösen politikai, szakszervezeti és polgári célú egyesüléshez [...]

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 14:29:18

@ColT: nem volt célja a megmozdulásnak a rendőrök szétverése. Lásd ezzel kapcsolatban a sárban ragadt vízágyú rendőreinek esete, akiket nem agyonvertek, hanem kivezették a helyről és elengedték.

A tévé székházhoz pedig azért mentek, hogy beolvastassanak egy követeléseiket. Emlékezz, így ment ez '56-ban is, csak akkor a rádiónál.

Ha beolvasták volna, akkor elkerülhető lett volna a balhé mindkét esetben.

mákos lecsó 2012.07.21. 14:30:20

Hiába szidjátok Gyurcsányt, sokkal különb ennél a pökhendi focistánál.
Lehet hogy voltak hibái, de legalább nem szabta meg a dinnye árát.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/21/dinnye/

A jó édes mamikáját annak a termelőnek, akinek 600 ezer haszna van hektáronként! Én HAT HÓNAPOT dolgozok ennyiért.
Velem ne fizettesse meg a napszámosokat éhbérért dolgoztató gazda hasznát.

Napraforgó53 2012.07.21. 14:32:01

@Golgotai: Aj de nagyon nagy magyar vagy! Hidd el, én is, csak nem verem a mellem, mint ti annyian. És 2006-on rágódni nagyon unalmas. Szerintem. Én nem voltam ott, és nem gyújtogattam, stb. Ergo nem lett semmi bajom. Nézz végig egy tüntetés leverését mondjuk Franciaországban. Kíváncsi lennék, a csürhe hamvas hazafiságát meddig tolerálja ott bárki is.
Mikor hagyjátok abba a gumicsont rágást? Valami mást találjatok végre...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 14:37:31

@DjZoNe: És ha nem olvassák be, akkor szét kell verni? Fel kell gyújtani?
Egyáltalán, autókat miért kellett felgyújtani?
Na ne.

@mákos lecsó: Ő is dolgozik érte. A felháborító az, amikor a nem dolgzásért kap valaki pénzt, vagy lop.

mákos lecsó 2012.07.21. 14:44:09

@ColT:
Az is felháborító.
De az is, hogy a minisztérium mondja meg, hogy mennyi legyen az ára.
Hol élünk?
A Kádár rendszerben?
Mi a baj az import dinnyével?
Az hogy a magyar gazda hülye ahhoz, hogy Gdanskban vagy Burgasban adja el a dinnyéjét?
Csak az állam csecsén lógni ugye? Az megy. Támogatásért nyivákolni, az igen. Ha sok a termés vegye meg az állam, vagy szabjon megfelelő árat, ha meg kevés a termés, pótolja a kieső bevételt.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 14:51:01

@ColT: ha a békés tömegre nem rontanak rá, és nem próbálják meg őket könnygázzal kiszorítani a térről, akkor nyilván ők sem kaptak volna kőzáport.

A pusztításról pedig csak ennyit:

"A tüntetők egy csoportja éjjel két óra tájban bejutott a magárahagyott székházba. A bejárat mögött óriási pusztítás fogadta őket. A behatolás megakadályozására rendőrök minden mozdíthatót (például bútorok, ajtók, automaták) a bejárathoz hányva, embermagasságú barikádot építettek."

hu.wikipedia.org/wiki/Az_MTV-sz%C3%A9kh%C3%A1z_ostroma

lajos0 2012.07.21. 14:53:53

@Karipapa01: "De megérte mosolyogni, mert a vénlányok úgy búcsuztak, hogy "szeretünk Sanyi bácsi!"
Imádtam ezt a műsort!"

A betelefonálós műsorok vonzzák a hülyéket. Nézni nincs rajzuk mit, de háttérműfajnak tökéletes. Azt szerettem legjobban, amikor Sanyi bácsi és aranyosbolgárúr műsora egyszerre ment.

Ebbe a típusú műsorban kiegyensúlyozottat csak Puzsértól hallottam, de az is vicces volt.

Golgotai 2012.07.21. 15:08:54

Az a lényeg, hogy a SAJÁT hazánkban SENKI nem adhat parancsot a népünk , a magyarság megveretésére, ezért felelni kell!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 15:11:20

@DjZoNe:

Boltok fosztogatása? Kocsik felgyújtása? Barikád építése a Ferenciek terén?

Amiből idézel, az 2006-ban hatályos volt?

Tudod mi állt a 2006-ban hatályos rendőrségi törvényben? Kuncze Gábor egyszer idézte: "A rendőrség a be nem jelentett gyülekezést feloszlatja."

Az meg egy külön vicc, hogy nem tiszteled az EU-chartát, de azért hivatkozol, mi több merítesz belőle.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.21. 15:13:41

@Napraforgó53:
Na ezzel nagyon egyet tudok érteni.
Csak még annyit tennék hozzá, hogy nem értem, minek ekkora feneket keríteni pár ezer pesti huligán hőzöngésének.
Ha legalább egy pofon elcsattant volna még valamelyik vidéki városban....
Vagy legalább Bp. valamelyik külső kerületében...
De nem.
Akkor talán a HIR Tv-s szabadságharc is nyert volna némi értelmet.
Na de így?

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 15:14:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Békés demonstrációt nem lehet feloszlatni pusztán azért, mert nem jelentették azt be - szögezte le a strasbourgi emberi jogi bíróság még egy 2002. december 1-jei Medgyessy-ellenes tüntetés kapcsán.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 15:17:35

@DjZoNe:

Aha.

2002-ben a hídfoglalókat is hagyni kellett volna amíg meg nem unják?

Ha rajtam áll, akkor a hídfoglalókat a második figyelmeztetés után a Dunába lőttem volna.

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 15:18:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ajaj :D

Dunába lövés megvolt. Mikor jön a tüntető holokauszt? :D

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 15:23:44

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: másrészt, azért olyat, hogy fegyvertelen tüntetőkre egy rendőr fegyvert ránt a világ nem látott. Azt az idegbeteg majmot kellett volna Dunába lőni, ha már itt a lövöldözésnél járunk.

Ugyanakkor, a taxis blokádba is bele kellett volna lővetni anno?

www.youtube.com/watch?v=z1DWmhn9mBk

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.21. 16:32:02

@DjZoNe:

A rendőr, ha veszélyeztetve érzi magát, kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Taxisblokádon ott voltam. Volt is olyan kormánytag, aki a tömegbe akart lövetni.
Amikor a rendőr azt mondta, menjek arrébb, arrébb mentem.

Törődj bele, hogy
G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

G Y U R C S Á N Y _ F E R E N C _ Á R T A T L A N ! ! !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 17:02:35

@mákos lecsó: Az a baj az import dinnyével, hogy az EU mesterségesen tartja alacsonyan az árát (mint sok minden másnak), hogy a nagyobb tagországok termelőinek szerezzen piacokat.

@DjZoNe: A rendőrök nem gyújtottak fel semmit. Hihetetlen módn ferdíti a tényeket mind a két oldal. Én mondjuk akkor a TV-ben néztem az élő közvetítést, nekem nem sok békés tömegről van emlékem.
Azon kívül az egész szarnak az árát az adófizetők fizették, és még véletlenül sem azokkal fizették ki a romeltakarítást, akik felelősek voltak érte. Köszönjük. Az országimázsról nem is beszélve.
A két oldal egy szinten van, ami nem sokkal magasabb az óvodánál.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az már az óvóodásoknál sem működik, hogy ha sokat mondogatod, elhiszik (vagy max. te hiszed el). És még kevésbé lesz igaz. Úgy ártatlan az, ahogy Gréczy Jobbik elnök.

márta)) 2012.07.21. 17:50:03

Egy kis olvasmány, arról, hogy esetleg, ki- mit- és hogyan)

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ban"

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten

****
'Társadalomtörténeti szempontból a tévéostrom jelentősége nulla'""

- Benne van a magyar társadalomban egy újabb tévéostrom lehetősége?

- Rengeteg indulat van a magyar társadalomban, de az apátia most erősebb.
A mai magyar társadalomnak nincsenek reményei. Ha valaha lesz valami hasonló, azt a szociális reménytelenség szülheti meg.

Milliók élnek beszorulva az otthonaikba, mert minden sok pénzbe kerül, az iskolákból kikerülő fiataloknak nincs állásuk, nincs a képzettségüknek megfelelő kifutási lehetőségük.
Egy olyan szociális válság felé menetel az ország, aminek később esetleg lehetnek indulati következményei. "

nol.hu/belfold/_tarsadalomtorteneti_szempontbol_a_teveostrom_jelentosege_nulla_

Nagyon remélem, hogy ilyen- és hasonló következményei nem lesznek........
De az tény, hogy a társadalom egy hatalmas csoportja él szegénységben. Ehhez társul a jövőkép hiánya, a reménytelenség.
Esetleg kirekesztettség, és némelyek irányába a gyűlölet.
A gyűlölet pedig csak gyűlöletet szit.
Társadalmi rétegződés) gazdagok és szegények. Esetleg valahol a köztes helyen) akik jól élnek.

Éppen ezért semmilyen formában, eszközökkel nem kell az "alvó elméket" feléleszteni. Mert Ők itt vannak (valahol) közöttünk.
Úgy gondolom.
hm???

Mariann19 2012.07.21. 18:47:11

@leponex: A Magyar Közlönyben megjelentek alapján a debreceni 20.000 fős csarnok kiemelt beruházásnak minősül.Gazdasági szakemberként arra jár az agytekervényem, hogy hány év lesz a megtérülési idő. Ugyanis úgy vélem , hogy egy válsághelyzetben vannak prioritások a fejlesztések világában is, melyek elsősorban a munkahelyteremtést veszik célba, és minden más szempont emögé szorul. Ugyanis termelő beruházások nyereséget hoznak létre, melyekből később mód van humán fejlesztéseket létrehozni.Nincs pártpreferenciám, csak józan eszem, Gyurcsány sem az első számú kedvencem. Sukoró ügyben azért azt könnyen elképzeltem, hogy lesz egy nemzetközileg is elimert létesítmény, mely profitot termel. Tessék ezen gondolkozni inkább, mint a mérgező nyilakat gyűlöletből lövöldözni a nagy semmibe, meggyőződés nélkül.Nálam a profittermelés és a matematika a nyerő, a pártok nem érdekelnek!

Mariann19 2012.07.21. 18:55:58

@mákos lecsó: Nagyon egyetértek veled abban, hogy dinnye ügyben meghatározzák az árformát. A kapitalizmus alapja a szabad verseny, annak megsértése drámaian gátolja a piac egészséges működését. Az állami beavatkozás látszik a tej árának erőszakos megállapításábanis. E két jelenség protekcionista, mely nem minden esetben hiba. Az azonban torz beavatkozás, hogy 16.000 dinnyetermelő érdekképviseletének arroganciája szabja meg a sok millió vásárló érdekeinek módját!

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 19:52:21

@márta)): szeretem ezt a magát mérsékeltnek mutató baloldali retorikát, ami közben lázít minden ellen, ami nemzeti, és éljenez mindent ami nemzetközi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 20:03:50

@Mariann19: Szabad verseny már jó ideje nincs. Versenytárs-figyelés van, az ruházaknál közvetlenül, az autók, műszaki cikkek árazásában pedig egyértelműen látszik, hogy egymáshoz igazodnak az egyes márkák árai. Csak ez törvényes.

Mariann19 2012.07.21. 20:31:39

@ColT: Jó, ne nevezzük szabad versenynek!Én azonban a piac szabályozó rendszerek törvényszerűségében hiszek. Ne térjünk már vissza a direkt gazdálkodáshoz!Ezt akartuk a rendszerváltással megszüntetni.Azért nem tudom elfogadni az állami beavatkozást, mert politikai háttér érdekekbők fakadnak, nem a gazdaság egészséges fejlődését tartják szem előtt, vagy olyan érdekviszonyok motíválják a beavatkozásokat, melyek a gazdaség és a politika összefonódását képviselik.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.21. 20:46:28

@márta)):
"Úgy gondolom.
hm???"

Jól gondolod.

high up! 2012.07.21. 20:48:00

greci, a Debil Koalíció támogatottságánál már csak egy dolog van ami kisebb: a te eszed.

Annyit nem bírtál felfogni te öszödi hazugságbeszéd társíró, hogy gyúrtcsótányról csak azt állapították meg, hogy nincs bizonyíték arra, hogy utasított vagy jobban mondva kényszerített volna az állam számára előnytelen sukorói telekcsere ügyletben.
A polgári bíróság azonban a telekcsere károkozását már jogerős ítéletben kimondta, úgyhogy Tátrai, Császy és a többi slepp bekasztlizása büntetőjogilag már csak formalitás.

Örülj, hogy a slepp nem köpi be gyúrtcsótányt, hiszen mindenkinek be volt ígérve a zsíros jutalom off-shore számlára, ha még sikerül a kormányváltás előtt kilopni ezt a maradék helyzetet. Érdekük tehát, hogy hallgassanak és ne duplázzák a büntetésüket.

Amúgy meg tudjuk, hogy Hagyó se kényszerített soha, erről papír nem volt. Kész pechje neki, hogy Balogh "Zsoltikám" nem volt szervilis a lebukások után és nem hallgatott, nem úgy mint a Tátrai slepp.
Na csak ezért nem ül majd Hagyó mellett gyúrtcsótány és nem azért mert ártatlan.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.21. 21:03:56

@Mariann19: Verseny igen, kéne, de nincs.
Az EU is belenyúl az árakba, meg különben sem a piac árazza a cuccokat már, hanem a gyártók. Akkor meg nem mindegy, hogy az állam belenyúl-e?

Az igazi sztrovacsek 2012.07.21. 21:10:32

@DjZoNe:

Én is szeretem ezt a magát mérsékeltnek mutató jobboldali retorikát, ami közben lázít minden ellen, ami nemzetközi, és éljenez mindent ami nemzeti.
Most éppen minden nemzeti. Az alaptantervtől a konzultáción át az együttműködésig.
Miközben a nemzetközi világ elhalad a nemzeti szuverenitásba zárkózottak mellet.
Szép dolog a nemzeti szuverenitás, meg a hazaszeretet, egy bizonyos határig.
Én például szeretem a hazámat. Pont annyira szeretem, amennyire Ő szeret engem. (Rambó II.) Azt mondják, a bajban ismerszik meg az igazi barát, a bajban tapasztalhatod meg ki az aki szeret, ki az akire számíthatsz.
Elképzeltem mit tenne értem az én hazám, ha bajba kerülnék. Mit tenne értem, ha önhibámon kívül tartósan munkanélküli lennék? Mit tenne értem az én hazám, ha szembe jönne a volánnál elalvó kamionos, és életfogytig tolószékbe kerülnék?
Mit tesz majd értem az én hazám, ha megöregszem, megbetegszem, és dolgozni - uram bocsá' az ágyból felkelni - éveken át nem tudok?

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2012.07.21. 21:18:42

@Az igazi sztrovacsek: esetleg, ha nem éljeneznénk ennyire a 0 GDP-t termelő szociális segélyekből élő kisebbséget, talán lenne esély arra, hogy még lesz nyugdíjunk. Persze, megint demagóg vagyok, de valahogy ez Kanadának sem tetszik, nyilván ők is rasszisták.

Ugyanakkor viccesnek tartom, hogy nektek tök normális a nemzeti szuverenitás feladása, mi több még keveslitek is. Az őseink meg a vérüket áldozták érte. Miért nem köpitek szembe magatokat, minden tükörbenézés alkalmával? Vagy már leszereltétek őket otthon?

márta)) 2012.07.21. 22:23:01

@DjZoNe:

Már bocsánat! De ezt nem igazán értem. Sőt azt sem, hogy ez egy személyre szabott, nekem szóló komment, vagy csak úgy általánosságban íródott/alkotott vélemény.
Nincs itt szó semmiféle lázitásról szó. A cél egy kellene hogy legyen.
Működjön a gazdaság, ne szegényedjenek el újabb tömegek, hogy csak ennyit emlitsek.

******
"A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.
A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon.

Hozzátette: Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat.

márta)) 2012.07.21. 22:25:15

Egyébként mi a probléma?

leponex 2012.07.21. 23:37:42

@Mariann19:
"Sukoró ügyben azért azt könnyen elképzeltem, hogy lesz egy nemzetközileg is elimert létesítmény, mely profitot termel."

:)
No végre egy komoly gondolat e tárgykörben :))

ANNAK, hogy netán magánberuházás keretében magánforrásból egy kaszinó épüljön Sukoróban, talán még lehetne is értelme, ha a környékbeli települések elfogadják.

De a történet NEM erról szólt, hanem arról, hogy egy kis tranzakció keretében miként lehet állami pénzeket magánzsebekbe irányítani. Semmi másról.
Kíváncsian várom a bírósági eljárás eredményét .-)

3000 embernek állandó munkát adó kaszinó a Velencei tó partján :)))
Vajon hány vendéget kellene fogadnia, hogy egyáltalán a beruházási és működési költségeket kitermelje?

"Nálam a profittermelés és a matematika a nyerő, a pártok nem érdekelnek!"

No, lássunk egy kis hevenyészett matematikai számítást erre vonatkozóan!

De ne olyan elméleti megközelítésben, hogy 'Tegyük fel ...'
:)

Marós 2012.07.22. 00:20:53

@leponex:

3000 ember/1 munkahely? Ekkora szamárságokat is csak politikusok blöffölnek nekünk…

Néhány hónapja nyugaton voltam egy erő-műépítkezésen. 20-an vagy annál kevesebb ember dolgozott egyszerre. Viszont elképesztő gépesítés volt. A csatornát pl. 2 ember építette., lapátos ember sehol, nem hogy brigád.. A technológiaszerelést, 2db blokk, mindössze 9 fő, a hegesztéseket az első körön 2 hegesztő és 2 csőszerelő, a tetőszigetelést ugyancsak 2 fő végezte. A villanyszerelést talán 4 fő, a samottozást 4 fő végezte.
De ismétlem, váltott napokkal ment a meló, soha nem volt több 15-20 főnél jelen.
Az épület kb, 100x50m alapterületű.

Nálunk ez úgy indulna, először felépülne a vertikális üzemegység szakmánként, mindenhol raktárosokkal, titkárnőkkel, meg takarítókkal, portásokkal, gépkocsivezetőkkel, stb.
Az erőműben csak 7-18H -ig van portaszolgálat, utána kóddal tudsz bemenni.

Még hogy 3000 ember...?!
Vége a hatalmas tömgek mozgósításának. Lejárt ennek az ideje mára.!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.22. 00:21:46

@ColT:

Mondj már egy konkrét dolgot, aminek az EU határozta meg az árát.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.22. 00:25:14

@leponex:

"ANNAK, hogy netán magánberuházás keretében magánforrásból egy kaszinó épüljön Sukoróban, talán még lehetne is értelme, ha a környékbeli települések elfogadják.

De a történet NEM erról szólt, hanem arról, hogy egy kis tranzakció keretében miként lehet állami pénzeket magánzsebekbe irányítani. Semmi másról.
Kíváncsian várom a bírósági eljárás eredményét .-)"

- Konkrétan milyen pénz került kinek a zsebébe?

- Úgy tudom, a befektető befizette a különbözetet.

- Úgy tudom, a cserébe kapott földterület, pont egy tervezett autópálya nyomvonalában van. Mennyivel lassítja/drágítja a területkisajátítás az autópálya-építéseket?

leponex 2012.07.22. 07:04:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
:)

Nem is értem, akkor Bajnai mért kezdeményezett vizsgálatot .-)

Emígyen pl. a stopon erről :

"Oszkó Péter azt mondta, hogy ezért egyeztetést kezdeményeztek a befektetővel, s megpróbálták meggyőzni arról, álljon el a csereszerződéstől, s "közös szándékkal, közös akarattal" állítsák vissza a szerződéskötés előtti állapotot. Ettől azonban Joav Blum elzárkózott, álláspontja szerint ugyanis a cserével kapcsolatban minden szabályosan történt.

A telekcsere ügyében a 2009-ben kezdődött ügyészségi vizsgálat során, a független igazságügyi értékbecslő szakvéleménye alapján olyan értékbecslés született, amely megállapította a jelentős értékaránytalanságot Joav Blum albertirsai és pilisi, valamint az azokra elcserélt sukorói telkek között. Oszkó Péter közölte, hogy ezért "az állami vagyon védelme érdekében" 2009 novemberében arra utasította a vagyonkezelő zrt.-t: indítson polgári pert annak megállapítására, hogy feltűnő értékaránytalanság volt-e a telekcsere során, s ha igen, a bíróság mondja ki az ügylet érvénytelenségét. (Az erre vonatkozó polgári per 2010 februárjában kezdődött meg a Fejér Megyei Bíróságon.)

A bíró kérdésére a volt pénzügyminiszter elmondta: a befektetővel folytatott tárgyalás során felvetődött, hogy ha az állam kétségbe vonná a megkötött csereszerződés érvényességét, Joav Blum kártérítési igénnyel lép fel az állammal szemben. Hozzátette: miután pénzügyminiszterként a magyar állam vagyoni pozícióit kellett védenie, ügyelnie kellett arra is, hogy ne tegyen olyan lépéseket az állam nevében, amelyek miatt azt kártérítésre köteleznék."
***

sztrovacsek kolléga is hótt komolyan folytatná a végtelenségig a manyup sztori pingálását ...
***

Ha olyan remek profittermő projekt lenne a tervezett (?) kaszinó, akkor miért bíbelődtek mindenféle gyümölcsösök csereberéjével?
Kifizetem a telek árát a Zállamnak, oszt rögvest jöhetnek a markolók.

De ahogy gondolja a tisztelt fanklub :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 08:45:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyilván nem konkrétan, de jelentősen befolyásolták a magyar mezőgazdaság helyzetét azzal, hogy meghatározták, mire adnak támogatást, amivel ellehetetlenítették bizonyos cuccok termelését itthon - nyilván olyasmit, amiben Franciaország, Németország erős - így letörve a konkurrenciát. Így ezekből a termékekből a magyar drágább lett.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.22. 09:42:47

@leponex: NEm válaszoltál a kérdéseimre.

@ColT: Az EU támogatások tárgya (nem az összege!) országonként változik, vagy mi a szösz?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 09:44:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem az EU-nak pont van elég hatalma, hogy feltételeket szabjon.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.22. 10:23:47

@DjZoNe:
"Ugyanakkor viccesnek tartom, hogy nektek tök normális a nemzeti szuverenitás feladása,"

Nem normális.
Csak nem kell túlzásokba esni.
Meg kell találni a megfelelő arányokat.
Ez a politika "szépsége".

"Az őseink meg a vérüket áldozták érte."

Minden elismerésem érte.
De a világ változik.
Van ami volt, van ami van, és van ami lesz.
Amiről a jelenlegi kormány álmodik, az már csak volt.
Nagyapám kettő is volt.
Ma már sajnos egy sincsen.
A Horthy kultusz is csak volt.
Többé már nem lesz, ha bele szakadnak az erőlködésbe némelyek, akkor sem.

"Miért nem köpitek szembe magatokat, minden tükörbenézés alkalmával?"

Mert a tükör vissza köpne.
Széllel szemben pisálni lehet ugyan, de nem érdemes.

Roy 2012.07.22. 10:25:18

@jweiss: Gyönyörű a válasz. Kimondottan egy Fideszes vagy Jobbikos vadbaromtól mást nem is vártam.

lajos0 2012.07.22. 12:05:58

@Karipapa01: Ráadásul Schiffer kimondta, hogy a történészek feladata megvizsgálni felmenőinek politikai tevékenységét, és elítélni vagy felmenteni őket a tetteik alól, és ő szeretné, ha ez mielőbb megtörténne. Ilyet körmös Bauer fiacskájától még nem hallottam. Pedig csak ki kell mondani, hogy apám egy tetves mocskos kápó volt, aki agyonverte a volt igazságügy-minisztert és máris hitelesebben lehet aggódni a demokráciáért.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.22. 12:14:45

@Marós:
Ez SAJNOS így van.
És ami a legnagyobb baj, hogy egyre jobban így lesz.
A gépek, az automata gyártósorok, a robotok kiszorítják az élő munkaerőt.
Termelékenyek, hatékonyak, és nem kell utánuk tb-t, adót, járulékot fizetni.
Megoldás?
Pl. minden gépsor után annyi járulékot befizetni, ahány ember munkáját elvégzi.
Vagy az államoknak egyre több pénzt áldozni a munkanélküliek ellátására.
Mert munka az mindig csak kevesebb lesz.
Egyszer valahol, valamikor, majd elpattan egy húr.
Totális pusztulás egy világháborúban, azután kezdődhet minden elölről.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.22. 12:32:06

@lajos0: Marhaság!

Tégedet sem az apád tettei alapján ítéllek meg.

És nem érdekel mit gondolsz az apádról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 12:49:00

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ebben az esetben azonban már az üzemek tulajdonosai is érdekeltek voltak, mivel az unió fizetett annak a gyárnak, amelyik hajlandó csökkenti a termelését."

És volt ez így gyümölcstermelőkkel is...

lajos0 2012.07.22. 13:02:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Tégedet sem az apád tettei alapján ítéllek meg."

Hát ha az apám egy ÁVÓ-s gyilkos lenne, én meg közszerepelni akarnék, azért egy elhatárolódástól nehezen lehetne eltekinteni. Az elhatárolódás hiánya a saját döntése nem az apjáé. Schiffer ezt meg merte lépni, Bauer meg nem. Volt felszólalása az ügyben, de szerinte apja mint ÁVH-s kihallgatótiszt, csak két kihallgatáson vett részt és igenis nagyon rendes ember. Az áldozatai másképp emlékeznek.

lajos0 2012.07.22. 13:22:37

@empatikus pszichopata: " Az Budaházy-Tomcat-ügy még nem zárult le. Csak szólok."

Hát voltak már ügyeik, amik igen. És olyan is volt, ahol az ügyészség nem tudott vádat emelni. Ez Gréczy Zsolt logikája szerint fényes bizonyítéka, hogy ezek az emberek ártatlanul meghurcolt szerencsétlen állampolgárok csupán, akik ellen gonosz koncepcióst pert készített elő a hatalom, de nem jött össze.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.22. 13:53:22

@ColT:

Kevered a szubvenciót a kvótaeladással, de nem baj. Nekem legalább is nem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 13:55:01

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A hatása a lényeges, és az indítéka... Részleteknek annyira nem néztem utána, annyira azért nem érek rá.

Különben nem hinném, hogy ez kvótaeladás lett volna. Ez nem széndioxid.

Mariann19 2012.07.22. 14:13:41

@ColT: A véleményeinket abban kéne szintetizálni, hogy mit fogadjunk el az áralkalmazás gyakorlatában, és ezt milyen elvek alapján tartjuk napjaink gazdaságpolitikájában járható útnak. Mint már írtam, miután a kapitalista gazdaság útjára léptünk, megvalósulhatott a szabad áras piac, hő vágyaink egyike. Megvalósult a direkt gazdálkodás indirektté válása egyben, tehát a diktátumok megszűnőben lettek.Ennek fényében alakultak a dolgok, most már az a kérdés, hogy ezt a folyamatot szabad-e kormányzati beavatkozásokkal korlátozni, ha igen, mely esetekben. Szerintem a kormány most a rezsi szolgáltatásoknál kíván élni a maximált árformával, amit hajlandó vagyok elfogadni, mert népjóléti érdekekben történik egyrészt, másrészt ezek a szolgáltatók külföldi tulajdonúak nagyrészt. A kormány nyilván aa magyar nép elnyomorodásán szerzett profit kiáramlását szándékozza korlátozni a lakosság érdekei miatt.Kisszerű közös példánk a dinnye hatóságilag kötött árformájának kikötése, mert egyrészt nem alapvető termékről van szó, másrészt elvtelenül védi a dinnyetermelőket. Hozzá teszem, hogy az ügy fő korifeusa Simonka a dinnyetermesztők szövetségének érdekeit képviseli látszólag, azonban a megjelent hírek alapján személyében érdekelt az ügyben . Ugyanis nemcsak az eladási árban állapodott meg a kereskedőkkel, hanem a dinnyetermelők felvásárlási árait nyomottan állapította meg, mint a felvásárlók egyik szereplője. Így egy kicsit más a fizsőr, a jelenség már nemcsak elméleti, hanem nagyon is torzulásokkal tűzdelt gyakorlati is.

lajos0 2012.07.22. 14:18:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Bizony, tanuljanak inkább Nógrádi Ádám 2008-as elítéléséből, aki az olajügyek egy részét feltáró Nógrádi Zsolt öccse.

Meg tanulhatnak Kuzma Mihály meggyilkolásának elkenéséből is.

De Györgyi Kálmán hivatali idejéből is lehetne, "hogyan olajozzunk állami tisztviselők segítségével" című tanfolyamot szervezni.

Persze aki abban akar hinni, hogy volt itt valaha független igazságszolgáltatás, meg demokrácia az tegye nyugodtan.

Mariann19 2012.07.22. 14:30:25

@leponex: Kedves Leponex! Az, hogy Sukoró külföldi befektetők általi beruházás lett volna, kit zavar, nem ez lett volna az egyedüli. Tőlem jöhettek volna Alaszkából az inuit indiánok is, csak létesítsenek munkahelyeket. Arról nem is beszélve, hogy ha nem is direkte, de a kialakítással a nemzeti vagyont is növelték volna.A gazdaságosságáról meg vagyok győződve, mert egy befektető sem elmebeteg, hogy karitatív lelke miatt beruházzon. A környék lakói a várható munkahelyek reményében nem hinném, hogy nagyon ágáltak volna, abnormális feltételezéseknek nem szabad felülni. Érdekes módon - ha megfigyelted - az egész sukoró témában megjelentek nem tartalmaznak túlzottan gazdasági és foglalkoztatási érveket, hanem a vádak a terület eladása és vitatható értékelése körül csoportosulnak.Jómagam a megjelent információk fajsúlya szerint szelektáltam, persze lehet ezen vitatkozni, miért ne?Bíztattál humorosan a matematikai feladvány megoldására. Ehhez ezernyi adat lenne szükséges, kezdve a kisajátítás, tervezés, vagyon, pénzügyi terv, befektetés és még sorolhatnám, úgyhogy maradjunk matek témában a humorérzékünknél.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 14:57:39

@Mariann19: "Hozzá teszem, hogy az ügy fő korifeusa Simonka a dinnyetermesztők szövetségének érdekeit képviseli látszólag, "
Tulajdonképp miért gondoltam, hogy ebben sem lesz semmi személyes érdek :S

Áralkalmazás : nézd, kapitalizmus már a világon többet nem lesz, mert törvénnyel nem akadályozhatod meg, hogy ne nézegesse a Spar marketingese a Tescoban az árakat, és fordítva. Rájöttek, hogy jobb nekik, ha nem generálnak versenyt.
Hogy a kormánynak szabad-e korlátozni a versenyt? miután nincs verseny, szerintem ezt a kérdést felesleges feltenni.

leponex 2012.07.22. 15:23:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"NEm válaszoltál a kérdéseimre."
Gondolom, majd a bíróság ...

De fordulj bizalommal Bajnai, Oszkó urakhoz, akik 'hitvány alak' módjára a fideszes zsebben lévő fideszbérenc Kovács Tamás intézeténél bemószerolták Feriék bizniszét. Bár az igaz, hogy Feri ott sem volt ... :)

leponex 2012.07.22. 15:34:12

@Mariann19:
"A gazdaságosságáról meg vagyok győződve, mert egy befektető sem elmebeteg, hogy karitatív lelke miatt beruházzon. "

No ezért is gondolom, hogy tényleg nem a profittermő 3000 alkalmazottal dübörgő kaszinó effektív megvalósítása volt a cél.
Mert akkor nem szöszmötölnek lerobbant gyümölcsös megvásárlásával, majd annak csereberéjével,hanem megveszik a 70 Ha sukorói területet oszt legott építkeznek.

Természetesen még százszor el lehet mondani, hogy mekkora közérdek a kaszinó, meg milliárdokat hozott VOLNA a 'befektető' - akinek annyi pénze nem volt ezek szerint, hogy megvegye azt a nyamvadt hétvégi telket :)
De hát a fanklub ezért fanklub ...

leponex 2012.07.22. 15:36:13

@Mariann19:
' Érdekes módon - ha megfigyelted - az egész sukoró témában megjelentek nem tartalmaznak túlzottan gazdasági és foglalkoztatási érveket, hanem a vádak a terület eladása és vitatható értékelése körül csoportosulnak'

Így van, hiszen az egész projekt is CSAK erről szólt, lásd mint fentebb :)

Mariann19 2012.07.22. 16:01:04

@leponex: Vajon hány külföldi befektetésről lehet ezeket az ismertető jegyeket elmondani?Látod, itt van az eb sírhantja. Felesleges Sukorót kiemelni, mert megbízható források nincsenek a gazdasságosság számszerű alátámasztását illetően.Hányszor hallunk olyan megállapításokat, hogy a befektetőket a betelepedésük érdekében százmilliókkal "díjazzuk" , a profit meg fénysebességgel száguld a feladóhoz.Ezzel azt szeretném csak mondani, hogy a Sukoró ügy aktivizálásának politikai szinezete van és volt.Ettől függetlenül nem vagyok olyan korlátolt, hogy ne fogadjam el a befektetők jelenlétét, mert nélkülük lehet, hogy már a fákra visszamászván bogyóznánk.Sajnos, ez a perifériára szorult gazdaságok kiszolgáltatottsága, mi pedig jobbról-balról magyarázzuk a semmit.Jó a stílusod!

Mariann19 2012.07.22. 16:12:30

@ColT: Nem nagyon tudunk megegyezni az árverseny napi jelenlétében. Azért azt ne feltételezzük, hogy az áralkalmazásnak nincs verseny beütése akkor, ha alámegy a korkurrencia árnak. Különösen a kereskedelem egyik fő motívációja a forgási sebesség fokozása. Amennyiben alámegy a versenytárs árainak, az értékesités volumene növekszik, nem szólva a vásárlók betérésével járó egyéb áruk forgalmának növekedéséről. Nehogy azt hidd, hogy ezeket a hatásokat is figyelik és alkalmazzák.A másik gondolatom az az állami beavatkozást illetően, hogy a kartell által garantált árak nem generálnak orientációt a gazdaságos termelésre. Ígyis-úgyis hozzájutnak az áhított árbevételhez, ha nem a piac szabályai szerint, hát állami beavatkozással.Ez a jelenség viszont kártékony a gazdasági szereplők magatartását illetően.

márta)) 2012.07.22. 18:20:39

Az igazságszolgáltatás függetlenségét bizonyítja a sukorói vádemelés – hangsúlyozta Budai Gyula a hírTV Kontraszt című műsorában.
Az elszámoltatási kormánybiztos szerint bebizonyosodott, hogy a balliberális sajtó állításával szemben nem ő irányítja az ügyészséget. "

Az LMP nem kommentálja a Központi Nyomozó Főügyészség Sukoró-ügyben hozott határozatát, de a párt szerint az kiderült, hogy az emberek továbbra sem fognak tisztábban látni „az elmúlt kormányzati ciklusok zavaros ügyeiben” – mondta Schiffer András.
Az LMP országgyűlési képviselője kiemelte: nem tartja szerencsésnek, ha a politikusok konkrét nyomozati döntéseket kommentálnak, mert a politikának önmegtartóztatást kell tanúsítania az igazságszolgáltatás működését érintő ügyekben.
A Fidesz elszámoltatási politikája megbukott – vélekedett a politikus. Mint ismert, 2009-ben Schiffer András tett feljelentést Gyurcsány ellen"

mno.hu/ahirtvhirei/sukoroi-vademeles-bebizonyosodott-a-fuggetlenseg-1093671

Hát! Pedig elég sokáig kutakodtak bizonyítékok után.

Az társadalom egy hatalmas csoportja nem ezekben" az ügyekben akar tisztán látni. sőt, nem is érdekli Őket, többségüket nem.
Sokkal jobban érdekli őket miből tengetik mindennapjaikat, ki tudják e fizetni a számláikat, lesz e munkahely...........
hm?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.22. 18:47:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Neked is kéne :)

@Mariann19: Nem mennek alá egymás árainak jelentős mértékben. Ez nem véletlen. (Nézd meg bizonyos termékek árait különböző helyeken. Valószínű olcsóbban is lehetne adni, de nem tszik.)

Hogy nem ösztönzi a hatékony termelést? Szerintem jelen pillanatban a gazdák se állnak olyan jól, hogy ne termeljenek hatékonyan.

XXLGÉZA 2012.07.22. 20:38:11

@Golgotai: tudod mit! Akkor panaszkodhatnál, ha vízágyú helyett golyószóró lett volna a kocsi tetején!!

menőmano 2012.07.22. 21:48:47

Mi történt? Mi a baj?
Ja csak némelyeknek annyi, hogy felmentették a Gyurcsányt, ja, hogy bebizonyosodott, hogy vélt" dolog miatt vádolták meg?
Úgy látom némelyeknél totális helyzet állt elő.
osztjónapot!
:(

menőmano 2012.07.22. 21:51:32

"lopott, kárt okozott az országnak"..."

Még ilyet?! Hát nem gondolhatta senki sem komolyan, egy percig sem, hogy lopott.
Hát! komolyan........

menőmano 2012.07.22. 21:54:33

oppá" lemaradt. :)
Schiffer túllőtt a célon egy picikét, vagyis inkább nagyon?
:(

leponex 2012.07.23. 08:35:08

@Mariann19:
"Ezzel azt szeretném csak mondani, hogy a Sukoró ügy aktivizálásának politikai szinezete van és volt"

Nyilván, hiszen a telek-cserebere csak politikai szereplő(k) aktív közreműködésével volt lehetséges. Így annak kivizsgálása is politikai színezetű.
Merthogy tényleges 'befektetésről', építésről nincs szó.

lajos0 2012.07.23. 10:46:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az meg egy külön vicc, hogy nem tiszteled az EU-chartát, de azért hivatkozol, mi több merítesz belőle."

Én sem tisztelem az EU-chartát, mondjuk nem is hivatkozok rá, csak néha viccből. De hasonló dolog ez, mint amikor valaki nem tiszteli a rendkívül tiszteletreméltó magyar igazságszolgáltatást, meg a nagyon független ügyészséget, de azért hivatkozik a döntéseire. Mondjuk én sem tisztelem, de nem is kezeltem soha az ártatlanság bizonyítékaként, ha a magyar igazságszolgáltatás felment valakit.

Csak döntsük el előbb tényleg, mi a véleményünk és ahhoz igazodjunk. Ha felmentik valamelyik kedvenc politikusbűnözőnket, akkor na ugye, milyen ártatlan, ha elítélik akkor meg a gonosz pártvezérelt bíróság.

lajos0 2012.07.23. 10:48:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ha rajtam áll, akkor a hídfoglalókat a második figyelmeztetés után a Dunába lőttem volna."

Ez is egy vélemény, közel áll az enyémhez. Persze a taxisblokád idejére vonatkoztatva is hasonlóan gondolom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.23. 11:02:20

@lajos0:

Blokádon ott voltam. Mai napig nem értem, a rendőrség miért nem oszlatta fel. Illetve vannak sejtéseim.

A GyF felmentése ügyében azt belátom, akár milyen ártatlan, sikerült jó alaposan belekeverni ebbe a "kabátlopási ügybe", és a fidesznek már ez is elég, hogy egybemosták a nevét a sukorózással, valamint a diplomázással.

Azt sem tartom kizártnak, hogy az eredeti diplomamunka is megvan, csak még nem jött el az idő az előhúzására.

Tudom, sok embernek nem tetszik, de jelenleg egyedül GyF az a politikus, aki képes tömegeket megszólítani, képes hatni a tömegekre, és demokráciát akar.

Az sem elhanyagolható, hogy gazdagon érkezett meg a politikába.
A DK jelenlegi működése mögött nem láthatóak a később kielégítendő szponzorok sem.

lajos0 2012.07.23. 11:20:58

@Mariann19: "A kapitalizmus alapja a szabad verseny, annak megsértése drámaian gátolja a piac egészséges működését."

A kérdés az, hogy az exportáló országokban adott magas állami támogatás a termelőknek vajon nem szintén beavatkozás-é a piaci viszonyokba. Nem mellékesen a tökéletes szabad verseny az erőseket tovább erősíti a gyengék rovására. Ez a teljesen liberalizált világkereskedelem a tapasztalatok szerint futószalagon állítja elő az újabb és újabb válságokat. Az, hogy én mondjuk helyi gazdáktól veszem a dinnyét meg a tejet lehet, hogy sérti a szlovák tejtermelők érdekeit, de hát ez van ( mondjuk amit behoznak azt nehezen nevezhetjük tejnek, a magyar zacskós termékekhez hasonlóan).

lajos0 2012.07.23. 11:32:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"a fidesznek már ez is elég, hogy egybemosták a nevét a sukorózással, valamint a diplomázással."

A sukorózás szerintem mára hasonlóan érdektelen, mint a fittelina, nomentana, vagy a kaya ibrahim, ezüsthajós ügyek. Alig van választó, aki átlátná ezek miről is szóltak, mik az álláspontok, de azt mindenki tudja, hogy "hát a politikusok bizony lopnak".

"Azt sem tartom kizártnak, hogy az eredeti diplomamunka is megvan, csak még nem jött el az idő az előhúzására."

Hát, ha Ferenc előhúzta volna, akkor könnyen tisztázhatná magát a sejtetések alól. Nem tette.

"jelenleg egyedül GyF az a politikus, aki képes tömegeket megszólítani, képes hatni a tömegekre, és demokráciát akar."

Ez lassan inkább vallási kérdés, részemről nem látom ezeket a tömegeket.
Az utolsó felmérés amit olvastam 1%-ot mér a DK-nak a biztos választók körében.

"Az sem elhanyagolható, hogy gazdagon érkezett meg a politikába."

Hát a babettás, alföldi papucsos időszakban azért még csóró, de lelkes aktivista volt. Erről érdemes Debreczeni könyvét elolvasni. A meggazdagodása állomásairól úgy számol be, hogy ott azért minden jelentős lépésnél azért feltűnik egy-két bennfentes pártállami mókus.

"A DK jelenlegi működése mögött nem láthatóak a később kielégítendő szponzorok sem."

Szerintem nem fog kiderülni a valóság próbapadján, hogy vannak-e ilyenek. Eddig viszont mindenkinél voltak.

lajos0 2012.07.23. 12:16:58

@márta)): "a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon."

Pontosan.

"A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra."

Hát ha ehhez neki a krízis kellett, akkor kicsit későn kapcsolt. És a rendszerváltás óta ezt még semmiféle ellensúllyal nem sikerült meggátolni érdekes módon, mivel az ellensúlyokat már eleve így alakították ki ugyanezen tolvaj politikusok.

"Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon."

És amelyek nem voltak nyakig eladósítva kedves vezetőik által.

"Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."

Bizony ezt is régóta tudjuk, és Gordon is egy volt ezek közül a politikusok közül. És nem is fejlődést lassító, hanem a fejlődés lehetőségét is tönkretevő döntések születtek, kár szépítgetni a dolgot. Az inaktívak szavazójogának korlátozása nekem nagyon tetszene.

lajos0 2012.07.23. 12:39:20

@ColT: A magyar cukoripar leépítését és szétverését a hazai privatizátorok intézték, nem az EU.

lajos0 2012.07.23. 13:12:03

@ColT: "Valószínű olcsóbban is lehetne adni, de nem tszik."

Mert a piac nem úgy működik, mint a közgáz könyvekben vagyon, hogy majd kialakítja a legkisebb árat. A piaci szereplők célja a maximális profit, nem a minél kisebb ár.

Mariann19 2012.07.23. 15:00:14

@ColT: Azt írod, hogy a gazdák privát helyzete önmagában is ösztönzőleg hat a hatékony termelésre. A hatékonyság fokozásának azonban vannak gazdasági törvényszerűségei. Piac, kockázat, adózás a legalapvetőbbek. Nem szeretném egyenként túlragozni e három tényezőt, azonban azt látni kell, hogy a kormány olyan irreális védőernyőt tart ennek az ágazatnak a szereplői felett, hogy nincs ösztönző ráhatás az esetleges fiaskók kivédésére. A piacról állami közbelépéssel a konkurrencia kiszoríítva, elmaradt termelési hozam és eredmény esetén állami kompenzáció lép be, őstermelők kimentése az adózás alól.Az egész mezőgazdasági támogatás elviekben arról szólna, hogy a termelők mellett indirekt módon a fogyasztók támogatása is megvalósuljon. Ezzel szemben a vásárló lakosság ebből nemigen részesül, hiszen az árfekvés így is magasabb, mint az import élelmiszer áraké.Nem így van?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.07.23. 15:01:57

@lajos0:

"jelenleg egyedül GyF az a politikus, aki képes tömegeket megszólítani, képes hatni a tömegekre, és demokráciát akar."

Ez lassan inkább vallási kérdés, részemről nem látom ezeket a tömegeket.
Az utolsó felmérés amit olvastam 1%-ot mér a DK-nak a biztos választók körében.

- Értem alatta, hogy jó szónok, jól beszél, van karizmája.

Mariann19 2012.07.23. 15:06:21

@leponex: Látszólag egyetértünk, csupán az a különbség, hogy a leírtak alapján a Te véleményed ironikus, az enyém tényszerű. Jók ezek az ütközések, az elmék élesítésére pozitívan hatnak, szívesen veszem az ellenvetéseket is.

lajos0 2012.07.23. 15:18:12

@Mariann19: "a kormány olyan irreális védőernyőt tart ennek az ágazatnak a szereplői felett, hogy nincs ösztönző ráhatás az esetleges fiaskók kivédésére."

Ez a bankszektor esetében a legsúlyosabb, csak annak valamiért kisebb sajtója volt. Nem tudom elképzelni ezeket miért kellett világszerte adófizetői pénzből menteni, holott az adófizetőknek semmiféle hasznot nem hajtottak.

Dinnye ügyben igen a háttéralkuk gyanúja az aggasztó, nem is annyira a szabályozott ár. Például a ciginek az ára is szabályozott, mégsem lázadnak ellene. A taxisokat is ebbe az irányba terelgetik, de a szabadpiac ott is a hiénákat hozta helyzetbe valahogy.

"Az egész mezőgazdasági támogatás elviekben arról szólna, hogy a termelők mellett indirekt módon a fogyasztók támogatása is megvalósuljon."

Az EU-ban a mezőgazdaságot főleg az afrikai-ázsiai konkurenciával szemben támogatják, ami szintén protekcionista, de helyes lépés. Nem véletlenül megy el az EU költségvetés 75-80 %-a mezőgazdasági támogatásra. Csak ott azt is tudják, hogy a paraszti életforma önmagában is érték, bármilyen világégés esetén onnan tud újra megindulni az élet. Eddig Magyarország még nem jutott el, itt módszeresen számolták fel ezeket, és lehetetlenítették el az ezzel foglalkozók többségét.

leponex 2012.07.23. 15:27:10

@Mariann19:
"Te véleményed ironikus, az enyém tényszerű."
Aha.
Tehát ha mondjuk Bajnai, Oszkó urak által elrendelt vizsgálatról, az állam számára előnytelen telekcsere semmissé tételéről idézek, akkor az nem tényszerűség, hanem irónia :)
Legyen a kívánságod szerint .-)

leponex 2012.07.23. 15:30:50

@lajos0:
" Csak ott azt is tudják, hogy a paraszti életforma önmagában is érték, bármilyen világégés esetén onnan tud újra megindulni az élet."

No, ezt próbáld megmagyarázni a druszádnak, vagy Békesi úrnak :)
Amúgy elég lenne csak két évig 'sztrájkolni' a 'büdös parasztoknak', oszt meg lehetne nézni, hogy is nézne ki nélkülük a zország.

Mariann19 2012.07.23. 15:32:45

@lajos0: Valóban arról írtam, hogy a szabad verseny korlátozása drámaian gátolja a piac egészséges működését.Ebben a kérdésben Te úgy látod, hogy az állami támogatások is zavarhatják a piaci automatizmusokat.Én a támogatásokat két irányúnak látom. Az egyik a direkt támogatás, mely a mezőgazdaság szereplőinek a korszerű technológiák megteremtését célozza. Ez sima ügy. A másik a termékek ártámogatása, ezen el lehet gondolkozni, hogy mi a célja, és milyen célcsoport érdekeit szolgálja.Az egyik ok, a gazdák termelési költségeinek kiegyenlítése a konkurrencia árakhoz viszonyítottan az értékesítési veszteségek elkerülése érdekében. A másik magyarázat a fogyasztók közvetett ártámogatása, mely technikailag a gazdákon keresztül valósul meg. Nem vagyok ennek az ágazatnak a szakértője, csak a saját kútfejemet aktivizálom, hogy megértsem a folyamatokat.Azonban azt látom, hogy a támogatások mértéke óriási összegeket emészt fel, a napokban újabb 157 milliárdról szólt a fáma. Nem beszélve az Eu általi pénzekről, és nem látom az előrelépést. Gondolj csak a gazdatüntetések utáni hatalmas pénzekre, melyek a túlmodernizáció jegyében mentek végbe, mára az a technológia nemcsak műszaki, hanem erkölcsi "kopáson" is túlment, a helyzet a mezőgazdaságban gyökeres változást nem hozott.Némi személyes téma: Úgy látom, kezd újra felállni a nagy csapat ezeken az oldalakon, egy-két társunkkal már váltottam szót, remélem a nyári szabik után folytatódnak az elmés gazdaságpolitikai vitáink. Üdv!

leponex 2012.07.23. 15:37:49

@lajos0:
'Az EU-ban a mezőgazdaságot főleg az afrikai-ázsiai konkurenciával szemben támogatják, '

No meg a 'régi' tagországok mezőgazdaságát az 'újakkal' szemben. Egynegyedét kapták a támogatásoknak 2004-ben az újak, és egy évtized alatt érték volna el a régiek támogatási szintjét.
'Egyenlő pályák, egyenlő esélyek! '

Mariann19 2012.07.23. 15:45:01

@leponex: Kedves Leponex!Nehogy már komolyan vedd ezt a kis élcelődést! Kérlek, olvasd el LajosO-nak írt válaszom utolsó mondatát, abban Rád is gondoltam, mint korábbi "eszméző" társamra.Üdv.

Mariann19 2012.07.23. 16:04:23

@lajos0: A bankok visszatőkésítésére mindíg van ideológia! A gyógyszöveg a gazdasági szereplők átmeneti finanszírozása rövid lejáratú hitelekkel, a hosszútávuak a beruházásokat szolgálják. Arról nem szóltak hangsúlyosan a hírek, hogy a fedezetlen hitelek, a felelőtlen folyósítások miatti, meghiúsult törlesztések okán jött létre ez a banki tőkehiány.Másik téma: Persze, hogy a dinnyeár hatóságilag kötött árformába kerülése háttér alkuk eredménye. Simonka, mint a Dinnyeszövetség fő korifeusa a fő tárgyaló, aki egyébként személyesen érdekelt a bizniszben, a közbeiktatott értékesitő szövetség atyja.Nincs elég információ arról, hogy ebben az ügyletben az ÁFA milyen szerepet játszik. Ha pl: a Tesco-ban veszem, Áfa-t fizetek. Ki az adóalany ezen kívül? Az őstermelő szerintem nem , a Szövetség státusz ilyen szempontból ismeretlen. Azért érdekes ez a kérdés, hogy a büdzsé javára hoz-e valamit ez az alku.A cigi áralkalmazásához nem hasonlítanám ezt a kérdést, hiszen tudod, hogy a cigi mindíg is bizonyos mértékig és több szempontból is monopolizált áru volt, sőt az Eu. is részt vesz benne a jövedéki adó egységes alkalmazásának Eu-s szintű direktívájával.Az afrikai-ázsiai összefüggés nem ismert előttem, ha nem fáradtság, megírnád?

leponex 2012.07.23. 20:02:35

@Mariann19:
Hát hadd vegyek már valakit komolyan, ha már Kedves Bárdunkat nem lehet :))

" a szabad verseny korlátozása drámaian gátolja a piac egészséges működését"

Nagyon kíváncsi lennék arra, hol és hogyan működik az az 'egészséges szabad piac'!
Szerintem épp a korlátok nélküli 'verseny' az, amelyik menthetetlenül tönkretesz mindent.
A szabad piac és verseny legnagyobb élharcosa az USA, de épp az ottani erőteljes mezőgazdasági támogatás miatt (is) 'kénytelen' az unió is hasonlóra.
Így aztán az afrikaiak is olcsóbban importálhatnak élelmiszert, a saját termelésük kárára.
Még szerencse, hogy cserébe számtalan jogvédőt és önzetlen önkéntest kapnak a nyugatról, akik szívükön viselik nehéz sorsukat :( Még segélykoncertet is szerveznek nekik.
Ó be szép!

lajos0 2012.07.23. 20:51:30

@leponex: "Szerintem épp a korlátok nélküli 'verseny' az, amelyik menthetetlenül tönkretesz mindent."

Igen, mert ez igazából nem is verseny. Legalább is olyan, ahol a rajt nem ugyanott van mindenkinek. Különben nem kötne ki pár száz ember zsebében a világ összvagyona:

atlatszo.hu/2012/01/24/unortodox-leleplezodtek-a-vilag-gazdasagat-iranyito-szuperkapitalista-halozatok/

Ezt Drábiktól megjegyeztem, hogy a szélsőségesen igazságtalan egyenlőtlenségek rendszere helyett, az igazságos egyenlőtlenségeké lenne inkább kívánatos.

atila68 (törölt) 2012.07.23. 21:40:53

Négy gyerek?
Én eddig csak egyről tudtam, amelyik, részegen szétlocsova a töményet a szaunában, felgyújtotta a házat.
Sebaj, kicsit utána kerestem de rá nem jövök hány nőtől hány gyereke van Gyurcsány Ferenc középfokú bukott miniszterelnöknek.

De lényegre.
Ez a mártír szerep kurvára nem akar összejönni.

De lényegebbre.
Oda a demokrácia, oda a jogrend.
Vagy mégsem?
Még sincs diktatúra?

Akkor most - megint - ki hazudik?

Egyébként, ennyire, a jogállam képviselőivel szembeni tiszteletlenséget a legutolsó mátészalkai rendőrőrsön sem tapasztaltak sokat látott őrmesterek, mint Gyurcsány Ferenct, elévülés okán nem büntethető adócsalótól.

Lenne még de így sem olvassa el senki mert zöbb egy mondatnál.

márta)) 2012.07.23. 21:41:56

Botrány a TF-en: szabálytalanul kapott diplomát a fideszes képviselő fia? "

hvg.hu/itthon/20120723_botrany_tf_diploma#rss
****
Azonnali belső vizsgálatot rendelt a Semmelweis Egyetem rektora a testnevelési és sporttudományi kar idei diplomaosztójának ügyében, amelyről a hvg.hu írt hétfőn. Szél Ágoston hétfő este kiadott rövid közleményében azt írják: a cikkben említett rendőrségi feljelentésről a rektor a mai napig nem kapott hivatalos tájékoztatást. Az írásban „megfogalmazott állítások súlyosságára való tekintettel” rendelte el a belső vizsgálatot, amelynek eredményéről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot – tették hozzá."

hvg.hu/itthon/20120723_botrany_tf_belso_vizsgalat#rss

Hogy mik vannak? Milyen érdekes.
Részemről (most) kommentár nélkül.
hm?
:(

Napraforgó53 2012.07.23. 21:47:17

@ColT: Mindenesetre nekem időnként olyan érzéseim vannak, hogy Magyarországon a honfoglaláson kívül kizárólag 1956, és 2006 ősze létezik. Ennyit rágódni egy 6 évvel ezelőtti történeten, finoman szólva is ciki. Annyit azért még megkérdeznék, hogy ki is fizette a "szabadságharc" helyreállítási költségeit? És ki kárpótolta a megsérült rendőrlovat? Meg a rendőröket? Uff.

Napraforgó53 2012.07.23. 21:54:02

@atila68: Szerintem menj el aludni. Talán azalatt a helyesírásod is megjavul, mert a beteg gondolataid biztosan nem. Nem hiszem, hogy pont itt kéne ezeket leírnod. És nem tudom feltűnt-e, hogy Gyurcsány Ferenc lassan 3 éve nem miniszterelnök. Kár köpködni rá, mert ez titeket/téged minősít. Ugorgyunk.

lajos0 2012.07.23. 21:58:09

@márta)): Most jön az a lemez az újabb leleplezett csalótól, hogy "Én kérem politikai támadás áldozata lettem."

Ezeknek a kádergyerekeknek valahogy még a béka segge alatt lévő magyar oktatási rendszerben is plagizálni, meg csalni kell.

Napraforgó53 2012.07.23. 22:01:41

@atila68: És nem hiszem, hogy rád tartozna, hány gyereke van, kitől és kinek...Szerintem a saját dolgaiddal foglalkozz, mindannyiunknak jobb lesz.

lajos0 2012.07.23. 22:02:05

@Napraforgó53: "Ennyit rágódni egy 6 évvel ezelőtti történeten, finoman szólva is ciki."

Azért tudok jóval régebbi történeteket is, amiken még rágódunk. Itt van példul Csatáry úr, vagy a Mansfeld ügy ügyésze, mivel ők emberiség ellenesek sosem évülnek el. Az is igaz, hogy Gyurcsány Ferenc lassan 3 éve nem miniszterelnök, de ha nyalogatni aktuális, akkor várható, hogy rugdosni is fogják.

márta)) 2012.07.23. 22:08:01

@lajos0:
Na.Igen. Mi lesz ezután a megreformált oktatási rendszerben?
hm?

Napraforgó53 2012.07.23. 22:12:43

@lajos0: Nem hiszem, hogy nyalogatja bárki is, maximum szeretik. Mindahogy én is. Ez független az alkalmasságától, egyszerűen szimpátia. Épp ezért nem jó, ha szerintünk igazságtalanul vádolja bárki is. Az eredeti blog is efféle érzésekből született, amihez pedig senkinek semmi köze nincs. Véleménye esetleg lehet, de véleményezni már nem muszáj.

Napraforgó53 2012.07.23. 22:15:31

@lajos0: És tudod, emberek ezreinek megöletése Csatáry által, stb., nem igazán jó párhuzam. Hivatkozási alap meg pláne nem.

Mariann19 2012.07.23. 23:20:30

@leponex: A szabad verseny korlátozása szerinted nem valósul meg abban, hogy a támogatások miatt nem fejeződik ki az igazi versenyképesség?Egy-egy ország gazdasági ereje torzítja az állami támogatások által a törvényszerűségek érvényesülését. Amivel érvelsz, az a valóság, amit én mondok, az az elvekre irányuló megállapítás.Szerintem itt van közöttünk a vélemény eltérés.E tárgyban az az elgondolkodtató, hogy az agrártámogatások elvtelen nyújtása milyen érdekeket képvisel?Természetesen elsősorban a piacok megszerzését, mint az egyik legfontosabb tényezőjét a gazdasági fennmaradás érdekében, mely alapot ad a foglalkoztatás növelésére, a minél több profit termelésére.Amennyiben ez az adott országon belül valósul meg, eredményeit vagy ennek ellenkezőjét az adott társadalom viseli. Ezt azért részleteztem egy kissé, mert Te az USA és az elmaradott országok közötti /Afrika/ exportra utaltál.Valóban, az agrártámogatással kisért exporttal különféle gazdasági és politikai célokat lehet elérni, egy biztos, hogy az exportot fogadó országokat indirekt módon, de gazdaságilag biztosan hátrányba kényszeríti.Ugyan nem támogatások okán, de ez zajlik a Kína általi terjeszkedő export tevékenység nyomán Európában is pl. a textil termékek behozatalánál. Az eu.piac 30%-át teríti be Kina ezekkel a termékekkel, hamarosan ez a mérték ilyen ütem mentén az 50%-ot fogja elérni.Elképzelhető, hogy ez mit jelent az emiatt beszűkült Euurópai termelésben, és ennek hatása miatt a munkanélküliség további fokozódásában.Ez utóbbi példa ugyan nem a támogatások miatt mutatja be a hatásokat, hanem az olcsó előállítás miatti piaci behatolásról szól, a hazai gazdaságokra gyakorolt következmények azonosak. Tehát a törvényszerűségek és ezek érvényesülése között nincs összhang, melyeknek a fenti tapasztalatok a következményei.

leponex 2012.07.24. 01:01:29

@Mariann19:
"A szabad verseny korlátozása szerinted nem valósul meg abban, hogy a támogatások miatt nem fejeződik ki az igazi versenyképesség?Egy-egy ország gazdasági ereje torzítja az állami támogatások által a törvényszerűségek érvényesülését."

- a 'szabad verseny' szerintem finoman fogalmazva illúzió, a valóságban netto hazugság. Addig, amíg a 'termelő kapacitások' valós szükségletek kielégítésére termeltek valódi használati értékkel bíró árut, és a tényleges előállítási költséget is meg kellett fizetnie a vevőnek, addig akár elfogadhatónak is tekinthetnénk.

A 'globális piacgazdaság' a profitról szól, nem valós szükségletekről. Magyarul ezt úgy mondják:
' Eladásra lesz, nem használatra!'
Viccesen hangzik, de igaz.

Természetesen a 'profittermelő' a tényleges költségek egyre nagyobb részét áttereli a 'közösségi' teherviselés felé, így torzítva el például a 'szabad verseny' lózungját.
Hogy konkrét legyek, a globális piac feltétele az áruszállítás globálissá tétele. De ennek költségét természetesen az adófizetők állják, például az autópályák építésének erőltetésével.
Menj végig hazánkban, és mindenhol találkozhatsz a brutálisan balesetveszélyes nyomvályúkkal, amit kizárólag a kamionok okoznak. Mert a fele szélességű kerekek a fuvarozónak költségcsökkentő tényező, az adófizetőnek pedig költségsokszorozó.
Ha a szállításban a tényleges költséget kellene megfizetnie az exportőrnek, akkor kiderülne, hogy például az amerikai kukorica sokkal drágább, mint az európában termelt.
De ez csak egy triviális példa a 'szabad kereskedelem' hazugságára.

De ugyanezt elmondhatnánk az ízetlen fos spanyol paradicsomra is, ha esetleg ettél már valódi paradicsomot, talán nem kell ragozni.

***
Az ésszerű szubvenciók valamelyest csökkenthetnék ezeket a károkat, de az aktuális dinnyemizéria is mutatja, mekkora az ellenérdekeltség.

A minimális ár elfogadása azt jelentené, hogy a vásárló nem kizárólag az ár, hanem a minőség alapján is dönthetne. Az agyonszuvencionált import a magasabb áron elvileg még nagyobb profitot termelhetne - ha azonos ár esetén a minőség alapján azt venné meg a fogyasztó.
De valamiért ez nem olyan vonzó a szabad verseny számára.-)

leponex 2012.07.24. 01:24:47

:)

"A világ arra való, hogy szép legyen, békés legyen, jó legyen. Hogy élni lehessen benne, fáradsággal, de haszon nélkül. Mert az élet értelme a szép. És a haszon a leghaszontalanabb szó, amit az ember valaha is kitalált. "

Wass Albert: A funtineli boszorkány (részlet)"

lajos0 2012.07.24. 10:06:46

@Napraforgó53:

Ezért nagyon könnyelmű kijelentés, az hogy ne foglalkozzunk a múlttal.

Csatáry által megölt emberek ezreiről egyelőre nem tudni, Karsai szerint 5-6 évet kapott volna a háború után, mint kis hal. A szövetségesek állítólag sokáig szintén nem tudtak a koncentrációs táborokról. Persze bűnhődjön Csatáry, ha bűnös, de mondjuk az IBM-et mikor állítják bíróság elé a népirtásban történő aktív részvétel miatt (EDWIN BLACK Az IBM és a holokauszt ) ?

"Csak a zsidókat
azonosították: ők lettek a célpontjai a
vagyonelkobzásnak, a gettóba zárásnak, a
deportálásnak, a kényszermunkának és végül a
megsemmisítésnek. Ez olyan hatalmas nyilvántartási és
szervezési munkát igényelt, amihez számítógépre lett
volna szükség, ezt akkoriban az IBM Hollerith
rendszere helyettesítette. Ennek segítségével
tudta `automatizálni` Hitler a zsidóüldözést.
Mostanáig szinte megfejthetetlen volt, hogyan tudták
a nácik olyan gyorsan és pontosan azonosítani az
európai zsidóságot. Black kutatásaiból kiderül: az
IBM technológiáját használták a zsidók összeírására,
nyilvántartására, osvizsgálatára, majd a
koncentrációs táborok kényszermunkájának
megszervezésére. Az IBM és németországi képviselői
nem egyszerűen eladták a gépeket, és továbbálltak,
hanem hatalmas bérleti díjért kölcsönözték őket, és
több billió lyukkártyát készítettek Hitlernek. "

Mellesleg ez nem rossz betekintés a kapitalista etika nívójába. Akkor is profitot maximalizáltak, ahogy most is. A környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás, meg a fenntarthatóság viszont nem több üres lózungnál, ma is megtennék, sok helyen meg is teszik.

Az igazi sztrovacsek 2012.07.24. 11:52:18

@leponex:
Mi a haszon?
A haszon az bármilyen előny, ami bárhogy és bármiből keletkezhet.
Haszon az is, amikor a fáradságos munka jól megérdemelt gyümölcseként megterem a nappi betevő falat.
Haszon nélkül nem lehet élni.
Mi értelme a fáradságnak, ha nincs semmi haszna?
A haszon jó.
Mert miértelme szép helyen, békében éhen halni?
Wass Albert keveri a haszon és a mértéktelen birtoklás, avagy a fölösleges tulajdon fogalmát.
AZ EMBER A MUNKA HASZNÁÉRT DOLGOZIK.
Az meg már egy másik kérdés, hogy kinek mennyi elég a haszonból.

márta)) 2012.07.24. 13:42:21

"A Sukoró-ügy büntetőügynek álcázott politikai ügy - mondta Császy Zsolt az Egyenes Beszédben. Az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatója szerint olyannal is megvádolták, amivel korábban nem gyanúsították meg. "

atv.hu/cikk/20120720_csaszy_zsolt

Zamecsnik: nemzetközi fórum elé lehetne terjeszteni Gyurcsány ügyét
A Sukoró-ügyben a politikust védő ügyvéd szerint védencének kell dönteni, kíván-e élni ezzel a lehetőséggel."

atv.hu/belfold/20120723_zamecsnik_peter

Úgy gondolom, hogy az ilyen" ügyekből, mondjuk ebből az ügyből politikai tőkét nem igazán lehet kovácsolni.
Vélt" vádaskodásokból meg főleg nem.
hm?

Mariann19 2012.07.24. 14:03:41

@leponex: A szabad versenyt addig ismered el, amíg a termelő kapacitások valós szükségletek kielégítésére termeltek valódi használati értékkel bíró árút, és a tényleges előállítási költséget is meg kellett fizetni.Ez a helyzet kristálytisztán az egyszerű árúcserét jellemezte, az értéket a befektetett emberi munka határozta meg.Már itt hozzátenném, hogy a termelési költségek árakban való megtérülése szerintem teljes körű, a végső ár kialakulását az árakba beépitett nyereség, napjainkban profitnak hívott tényező módosítja. "A profittermelő a termelési költségek egyre nagyobb részét átterheli a közösségi teherviselés felé." Mikor nem terheli át a költségeit, mikor nem érvényesíti az árakban?Amennyiben nem hárítja át a költségeit, működése veszteségbe menne át.Ha olyan körülmény adódik, hogy az árait lefelé kell módosítania, ezesetben az árképző tényezők közül a profit beállítását mérsékli.Az általad felvetett árufuvarozás kérdése érdekes gondolatot vett fel valóban. Az autópályák létesítése és használata valóban főként az áruk továbbítására használatos, létesítésük költségei a beuházó országot terhelik.A fuvarozást a termelő - mint szolgáltatást - megfizeti, és be is állítja az áraiba. Azonban az autópálya amortizációját is teljesítményarányosan el kéne számolni. Erre vannak kitalálva az autópálya díjak, de a tarifák kialakításával kapcsolatban nemigen hallottam arról megfogalmazást, hogy kizárólag gazdasági szempontok motíválnák az árak mértékét.A szubvenció kérdésénél eretnek gondolataim támadnak.Amennyiben az adott állam támogatásra érdemesnek itél meg terméket, árút, napjainkban megelőzi-e az a vizsgálat, hogy a támogatott szervezet milyen költséghatékonysággal működik. Jogos-e veszteségeinek kiegészítésére a szubvenció, ennek mekkora lehet a mértéke, ha pl. normatív előállítási költséggel lehetne számolni.Ki lehet mutatni a költségek elviselhetetlen nagyságát, a kérdés a költségek tartalmát illeti.Példaként engedd meg ábrázolni, hogy mire gondolok. A rendszerváltás körül egy konferencián az előadó arról beszélt, hogy a vízművek hatalmas állami támogatással működnek. Ironikusan hozzá tette, hogy e műveknek vannak a legdrágább kerítései és luxus kivitelezésű és felszereltségű irodaházai, bérszínvonaluk jóval magasabb az átlagnál.Ezesetben az ártámogatás mértéke meddig elfogadható?Végülis a luxust a lakosság fizette meg, részben a költségek felmerülésekor, részben ártámogatás formájában.Számtalan tényező befolyásolja az ár- értékarány egészséges kialakulását, napjaink erőteljes jellemzője, és minél inkább romló a gazdaság és az életszinvonal, annál erőteljesebb az árak alakulása felé forduló figyelem.

leponex 2012.07.24. 17:20:49

"Wass Albert keveri a haszon és a mértéktelen birtoklás, avagy a fölösleges tulajdon fogalmát."

Ja.
Mit is várhatunk egy haszontalan 'nácitól' ?
Lehet hogy el kellene olvasni ezt a könyvet nekem is?

Az igazi sztrovacsek 2012.07.24. 18:32:07

@leponex:
Neked nem könyvet kellene olvasni, hanem haszon nélkül élni.
A kettő ugyanis kizárja egymást.
Mert ha elolvasol egy könyvet, akaratlanul is hasznod lesz belőle.
Mellesleg mi köze ehhez annak hogy náci volt vagy sem?
Tévedni, hülyeséget beszélni, minden embernek alanyi joga.
Még nekem is. :)

leponex 2012.07.24. 18:49:13

@Mariann19:
"Mikor nem terheli át a költségeit, mikor nem érvényesíti az árakban?Amennyiben nem hárítja át a költségeit, működése veszteségbe menne át."

Ha áttereli a tényleges költségek egy részét az adófizetőkre, akkor azt nem is kell érvényesíteni az áraiban, 'olcsóbb' lehet a piacon. Azaz torzítja a szent versenyt. Ráadásul ez rejtetten történik, ahogy például a szállítás valódi költségeire hoztam példát.
Az említett nyomvályúsodás kizárólag az újabb kamionok, teherszállítók okozzák, mégsem ők finanszírozzák a nagyobb terhelhetőségű utak építését. Áraikba ezért nem is kell beépíteni ezt a költséget, helyettük viselni kénytelen mindenki.
Ha az áraikban ez megjelenne, akkor csak drágábban tudnák eladni. Ez így lenne versenyszerű:)

De hozhatnám példának a profittermelő alkalmazottját is.
Annak felnevelési, taníttatási költségeit megint csak a közösségi teherviselés állja.
Jellemző példája ennek az amerikai, nyugat-európai gyakorlat, amikor a kész, magasan képzett más országbéli munkavállalót befogja saját profittermelésébe, de annak előállítási költségeiből semmit nem vállal át.

leponex 2012.07.24. 19:06:15

@Mariann19:
A vizműves példáddal nem nagyon lehet mit kezdeni, egyrészt semmiféle adat nincs ennek valóságtartalmára vonatkozóan, másrészt meg nem esik a szabad verseny körébe, lévén hogy természetes monopólium.

De arról még nem hallottam, hogy privatizálásuk óta a szent verseny miatt bekövetkezett alacsonyabb vízdijakkal, szerényebb kerítéssel, irodaházzal és visszafogottab menedzseri díjjal lepték volna meg a fogyasztókat .-)

***
A szubvenció meg kikerülhetetlen, hiszen egyrészt 'mások is ezt csinálják' ( lásd fentebb az Usa), másrészt meg a vámok leépítésével elvesztették befolyásoló eszközeiket az uniós országok.
E globális 'versenyben' az erősek még erősebbek lesznek, és még nagyobb befolyásuk lesz a számukra kedvező döntések noszogatására.
Lásd a mai Uniós huzavonát például ...
Vélem én :)

leponex 2012.07.24. 19:09:09

"Tévedni, hülyeséget beszélni, minden embernek alanyi joga."

Kedves Bárdunk posztjait követve, ez már-már inkább elvárásnak tűnik itt :)

lajos0 2012.07.24. 22:20:11

@leponex:

Egy újabb érdekes adalék, hogy miért is tart itt a gazdaságunk. Csak tiszta forrásból :-)

atv.hu/cikk/20120724_soha_nem_latott_mereteket_oltott_az_offshore_ozas_magyarorszagon

"A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: a világranglista 12. helyét foglaljuk el. Mint ismeretes, 2008-ban az IMF és a Európai Unió 20 milliárd euró (mintegy 24 milliárd dollar) mentőcsomagot nyújtott Magyarországnak. Az offshore számlákon a brit szervezet összesítése szerint ennél tízszer nagyobb összeg rejtőzhet.

„Hatalmas összegek kerültek ki Magyarországról a nyolcvanas évektől kezdve. A tőkepiaci liberalizáció pedig még könnyebbé tette a magánvagyonok kimentését, amint azt más országok esetében is láttuk” – mondta John Christensen.

A kutatás adatai szerint Európából senki nem előzi meg Magyarországot, például a sokat bírált európai válságállamok - Görögország Spanyolország vagy Olaszország - nincsenek benne az első húszban sem."

Blogger Géza 2012.07.26. 11:01:40

Zsótikám, szóljál már as kenyéradó gazdádnak, hogy tanuljon már meg jogszabályt olvasni, és ne nyilatkozzon úton-útfélen hatalmas baromságokat.

Ha egyszer a Be. 190 b alapján szüntetik meg a nyomozást, akkor az bizony bizonyítottság hiánya miatt van, és nem azért, mert nem történt bűncselekmény. Nevetséges is lenne, ha azt mondanák, nem történt bűncselekmény, miközben 5 ember ellen elkészült a vádirat...

index.hu/belfold/2012/07/26/gyurcsany_szerint_alavalo_az_ugyeszseg/

Amit ő szeretett volna látni, az az a) pont lenne, de hát nem erről van szó, ugye, ezért az ügyészség nem is mondhatott ilyet értelemszerűen.

"190. § (1) Az ügyész a nyomozást határozattal megszünteti,

a) ha a cselekmény nem bűncselekmény,"

Rántott kard 2012.07.26. 11:30:44

@Blogger Géza:

Attól hogy Gyurcsány esetében nem történt bűncselekmény, a másik öt személy esetében még történhetett.
Gyurcsányt hivatali visszaéléssel gyanúsították, ami nem történt meg - állítólag - viszont ez nem zárja ki azt, hogy a másik öt ember elkövetett valamilyen másik bűncselekményt.
Nem hallottál még olyanról, hogy egy bizonyos ügyben több embert vádolnak más-más bűncselekménnyel?
Mondjuk egy kocsmai verekedésnél az egyiket fölbujtással, a másikat súlyos testi sértéssel, a harmadikat emberölési kísérlettel, a negyediket, könnyű testi sértéssel, az ötödiket bűnsegédlettel, a hatodikat segítségnyújtás elmulasztásával, stb.
Pedig mind ugyan annak a verekedésnek a résztvevői voltak.
Tájékozódj, mielőtt hülyeséget beszélsz!

Rántott kard 2012.07.26. 11:36:51

a) amikor a cselekmény egyértelműen megtörtént, de nem minősül bűncselekménynek

b)amikor az eset bűncselekménynek minősülne, de nem történt meg

c)amikor a bűncselekmény megtörtént, de az elkövető személye nem bizonyítható

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:03:04

@Napraforgó53: Tudod a hejseríráson polemizálni, nyílvánvaló elgépelések okán igen nagy taplóság, de lelked rajta.
Én nem köpködtem senkire.
Felsoroltam pro, és kontra.

Ennek a párbeszédnek itt vége.

atila68 (törölt) 2012.07.27. 20:04:28

@Napraforgó53: Jól hiszed.
Ja! Most nézem te már megvoltál.
Bocs!
Egy trollal egy bejegyzést váltok, de veled most kivételt tettem.
Bocs!
süti beállítások módosítása