Úgy tűnik, nem csak a választók kezdik leértékelni Orbán Viktort, hanem a könyvkereskedők is. Persze, az is lehet, hogy csak homokszem került a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, vagy valakik még megütik a bokájukat a szabotázsért.

Az történt ugyanis, hogy a bookline honlapján már csak az eredeti ár húsz százalékáért kínálják az Orbán-könyveket. 

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Orban_Viktor_Rengeshullamok&id=88726&type=22

 

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Burger_Barna_Egy_kampany_kronikaja_Orban_Viktor_2010&id=87811&type=22

 

 

A Rengéshullámok című kötet fülszövege pedig valószínűleg egy paródia. A könyvet ugyanis így ajánlották: "Az elmúlt egy évben keletkezett írások és beszédek világos célokat jelölnek ki, s megelőlegezik az új kormányzati politikát, amely vissza akarja szerezni az ország nemzetközi tekintélyét, a gazdaság élénkítésével munkahelyeket kíván teremteni, s polgárainak biztonságot, kiszámítható jövőt ígér. Azt akarja, hogy az apátiába süllyedt nemzet visszanyerje életerejét."

Ne tessenek röhögni! Igen, az ország nemzetközi tekintélye, a gazdaság élénkítése, a munkahelyek, a biztonság és a kiszámítható jövő. No, meg apátia ellen szedjünk életerőt!

20 százalék a könyvesboltban, 20 százalék a közvélemény-kutatásokban. 

És még csak a ciklus felénél járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr344577948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Leértékelt Orbán - 20 százalék 2012.06.11. 08:54:01

A bookline honlapján már csak az eredeti ár húsz százalékáért kínálják az Orbán-könyveket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazi sztrovacsek 2012.06.11. 08:02:14

Kommunikációval nem lehet kormányozni.
A néphülyítés csak ideig-óráig vezet eredményre. A "zemberek" sok mindent elhisznek, de amikor ÉRZIK ÉS LÁTJÁK, hogy nem úgy van ahogy mondják, akkor már hiába a süketelés.
A nemzeti mázzal leöntött pávatánc és tündérmese megbukott.
Orbán presztízse, vagy az ország jövője?
Ez itt a kérdés.

istvankah 2012.06.11. 08:39:36

Az eddig rendben van,ha bukik megy a "kolbászba"!Mi lesz a "zsir"-os állásba ültetett,segg-tolókkal?Azért,hogy az ország és a NEMZETide jutott kellettek ilyen skicc-palik és kőtél-verők!

pánpéter 2012.06.11. 09:48:34

zsoca, a fönöködet a ciklus felénél a sajátjai zavarták el... nem ártana némi szerénység a részedről.

Peripetia 2012.06.11. 09:52:22

Nem győzöm hangoztatni, hogy ez a megveszekedett vezér mindenre képes. Igazából még mindig nem ismeritek. El fog jönni az az idő, amikor a polgárháborútól sem fog visszariadni, hogy a "nemzetet", azaz saját magát hatalomban tartsa.

menőmano 2012.06.11. 10:25:44

Mi történt? Mi a baj?

Hát.Ja. Picike ár, picike támogatottság. Totális a helyzet, se nem jó, hanem rossz.
szerintem.
oszt.ennyi.
:))

menőmano 2012.06.11. 10:37:56

Bocsika!
"s nem jó" így akartam írni.

Pontosan. A nemzetközi megítélésünk, elfogadottságunk olyan, amilyen.
A "fránya" gazdaság pedig nem akar működni.

De lehet otthon főzni "gyümölcspárlatot".

A huszonkilenc pontos csomag) a szeszadó eltörlése verte ki - először is - a biztosítékot, az IMF, EKB vezéreknél.
Nem kellett Őket "elzavarni", mentek maguktól is...... szerintem.

Ezt a totális politikai-, gazdasági zűrzavart már józanul nem is lehet bírni. szerintem.
:(

Scagnetti 2012.06.11. 14:06:37

Az a hülye, aki magyar politikus könyvéért pénzt ad.

csikarcsi 2012.06.11. 14:14:43

Mikor döglik már meg?

öreg_répatorta 2012.06.11. 17:12:06

@pánpéter: Te ostoba még mindig nem unod a visszamutogatást. Csökött agyú, mát két éve a hűbérurad van a szemétdomb tetején, nem pedig Gyurcsány és az a mocsok teszi tönkre az országot. Bazdmeg, majd 20 év múlva is "emútnyócévezni" fogsz????

Mariann19 2012.06.11. 17:21:40

@Peripetia: A záró mondatodra reagálva a legrosszabb az lesz, ha megszünteti Eu-s tagságunkat. Erre azért gondoltam, mert az Eu,- Merkel asszonnyal az élen - meglehetősen centralizált és ellenőrzött gazdaságpolitikát tervez a hírek szerint.Orbán személyiségjegyeit ismerve,Ő semmiféle irányítást nem tűr el. Hozzá teszem, hogy egyre dühödtebb lesz néhány számára sikertelen és baljós jelenségek miatt. Gondolok itt az RMDSZ elsöprő győzelmére, Kövér László dicstelen kampányára, valamint arra, hogy a Néppárt Európában gyengülni látszik a választások alapján, mivel a baloldal nagyon tör előre.

Scagnetti 2012.06.11. 19:03:22

@öreg_répatorta: Mentségére legyen mondva, a szocik is visszamutogattak még 2010-ben is. Tudod ebben az országban mindig az ellenfél a felelős minden rosszért. :)

lajos0 2012.06.11. 21:35:49

@Mariann19: "Erre azért gondoltam, mert az Eu,- Merkel asszonnyal az élen - meglehetősen centralizált és ellenőrzött gazdaságpolitikát tervez a hírek szerint."

Ők azt is csináltak, és továbbra is azt akarnak. Viszont az IMF pálfordulását is le kell követni valahogy. Az Eu jelenleg kb. Merkel, mert a többi gazdaság a nyomába sem ér, viszont a dollár tartalékvaluta szerepe a németek meggyengítésével kapná a legnagyobb támaszt. Viszont a jelek szerint Merkel is bukni fog, mert a németek nem akarják tovább segíteni a görögöket, a spanyolokat, az olaszokat, a portugálokat, az íreket, meg minket sem. Igazuk is van benne.

"Orbán személyiségjegyeit ismerve,Ő semmiféle irányítást nem tűr el."

Dehogynem. Különben tényleg elballagott volna az IMF fiaskó után, ahogy nagy mellénnyel kijelentette. A politika élvonala nagyon ritkán áll autonóm személyiségekből, főleg nálunk.

"Gondolok itt az RMDSZ elsöprő győzelmére, Kövér László dicstelen kampányára,"

No ez tényleg vérciki volt Kövérnek, és nagyon megérdemelte az újabb pofont. Bár most már úgy vagyok vele, hogy akárhányat kapnak, fogalmuk sem lesz ettől még az erdélyi magyarok gondolkodásáról. Ahogy a hazaiakéról sincs sok.

"valamint arra, hogy a Néppárt Európában gyengülni látszik a választások alapján, mivel a baloldal nagyon tör előre."

Ezek üzleti körök pozícióharcai. Lehet itt jobb-meg baloldalazni, de sajnos ez olyan színezetet ad az egésznek, mintha bármiféle ideológiák, vagy elvek befolyásolnák az európai döntéseket, nem a pedig a puszta üzleti profit. Az Eu túllépett már a jobb-baloldali szerepjátékon. Már annyira nem hiszi el senki, hogy ciki is nekik ezzel érvelni. Nem is teszik sűrűn.

lajos0 2012.06.11. 21:54:44

@Scagnetti: Sőt a mai napig is visszamutogatnak. Ezzel egyébként nincs is baj, csak a Fidesz visszamutogatóitól sem érzem azt, hogy másképp csinálnák a dolgokat. Nekem a fülkeforradalommal is az a fő bajom, hogy ha elfogadjuk a nevetséges forradalmi retorikát, akkor hol vannak a forradalmi lépések. Az, hogy most a mi kutyánk kölykei is lophatnak egy kicsit, és ők becsületesen kevesebbet lopnak, bennem lehorgasztja a forradalmi lelkesedést. Ez még mindig csak módszerváltás 2.0, köze nincs a valódi rendszerváltáshoz vagy forradalomhoz.

pánpéter 2012.06.12. 06:50:08

@öreg_répatorta: húúú haver, te nagyon vidéki lehetsz... egyszerűséged gyönyörködtet.

Mariann19 2012.06.12. 17:00:05

@lajos0: Merkel meghatározó szerepe még markánsan érvényesül az Eu-ban, azonban legfőúbb támaszát elveszítette Sárközy személyében. Státuszát tovább gyengíti Európa egyes országaiban a választások utáni baloldali előretörés, valamint a német tartományokban is látható Merkel csökkenő népszerűsége.Ennek ellenére úgy tűnik, Európa egyben tartását erős kézzel favorizálja, elfogadta a költségvetés betartásának mindenhatóságának prioritását, úgy néz ki, hogy már kidolgozás alatt áll a gazdasági növekedés jövőbeni mechanizmusa is. Utóbbi az országok bevételeinek ellenőrzése lesz elsősorban, a kiadások nem fajsúlyosan kerülnek a látókörbe.Túl sokat nem tudtam még meg a részletekről, azonban egy-két jelenség aggasztónak tűnik minden erőfeszítés ellenére.Görögország vasárnapi választásának eredményétől függ pl:Bulgária és Románia bankrendszerének helyzete, mivel eddig a görögök is szereplői voltak ezeknek a bankoknak, melyek meggyengülnek.Ennek a gazdasági hatásait ismerjük. A másik új belépő a "katasztrófa sújtotta" zónába Ciprus. A spanyol és portugál gazdaságot nem is kell említeni.Nekem még egy aggályom van, hogy Anglia fenyegetve érzi magát, mint pénzpiaci központ, bevételeinek és nemzeti jövedelmének csökkenése miatt.Elképzelhető valami ellenlépés a részéről, és az milyen lehet?Az RMDSZ ha az előzőekhez mérsékelten is, de győzött a két másik párttal szemben. Ebből nekem az jön le, hogy a határon túliak a többségi társadalommal való együttműködést látják eredményesebbnek. Bölcs döntés, különösen a Ponta kormány irányvonalát tapasztalva. Az európai Néppárt uniós jelentősége csökken a baloldali pártok nyomulása által, igazad van, a legfőbb kérdésben - mármint a gazdasági vonalon - a pártosság nem annyira meghatározó, mint a tőke,és ennek makro szintű érdekérvényesítése.

Mariann19 2012.06.12. 17:07:04

@lajos0: Bocsáss meg, átolvasván az általam leírtakat, helyesbítek:"elfogadta a költségvetés betartásának , mindenhatóságának prioritását" helyett a helyes, máskénti fogalmazásban:Elfogadta a költségvetési hiány csökkentése helyett a gazdasági növekedés prioritását.

Scagnetti 2012.06.12. 17:34:33

@lajos0: Lopni lop mindegyik. Még nem is lenne olyan nagy baj, ha közben az országot nem küldenék padlóra.

öreg_répatorta 2012.06.12. 17:46:38

@pánpéter: A vidékiek emelték hatalomra ezt a féregzsákot, aminek a tartalma ott ül a parlamentben. Bár leszarom mit gondolsz rólam. Viszont vigyázz, hogy a nagy gyönyörködtetésben nehogy a nacidba csorogjon (mondjuk az ostobaságod alapján a magodnak ott lenne a legjobb helye).
süti beállítások módosítása