Lassan olyan lesz a fejünk, pontosabban Orbán feje a sok kokitól és sallertől, mint egy cipó. Persze, a mi fejünk az nem más, mint Orbán feje. Ő Magyarország, ezt többször is kinyilvánította, teljesen elborult hívei pedig el is hiszik neki.

Pedig hiába jönnek a lengyel és az erdélyi statiszták, hiába közli majd újra a mi pénzünkből agyonstafírozott Mráz-Kumin kettős, meg Lászlóné cimborái, hogy a kormány jó, mindenki rájuk akar szavazni, aki pedig nem, az nem magyar. Ebből irgalmatlan bukta lesz. Orbán már annyira elborult, hogy nem érti: ha pénzt tarhálna a szomszédtól, előtte nem érdemes közölni a lakógyűlésen, lehetőleg a szomszéd rokonai előtt, hogy akitől kérni fogunk, az egy idióta, és egy vidéki kócerájt sem tud elvezetni. Egyrészt a gazdag szomszéd amúgy is tudja, hogy Orbán egy felelőtlen, korhely ember, aki szórja a családja pénzét, belenyúlkál a felesége pénztárcájába, időnként a gyerekek zsebpénzét is megdézsmálja. Másrészt azal is tisztában van a reménybeli hitelező, hogy ha Orbánon múlik, az sem biztos, hogy megadja a tartozást: egyik lázálmos éjszaka után bejelenti, hogy kicsivel több érv szól amellett, hogy kint legyünk az Unóból - és akkor annyi. Agymosott hívei ezt is elhinnék neki.

A szomszéd számára az sem kétséges - millió személyes tapasztalatuk van rá -, hogy az önmagát kodusbotra juttató szomszéd elviselhetetlen, kiállhatatlan ember. Folyton orbidál, mindenkinek beszól, amikor valami nem úgy alakul, ahogy ő akarja, áthallani a falakon, hogy csapkod és dobál, azt üvöltözve, hogy "de a kétharmad..."

A magyar miniszterelnök pedig most újabb sallerokat kapott, a reakciója tehát kiszámíthatatlan. Az is lehet, hogy betiltja Szlovákiát, amiért az MKP nem kellett senkinek. Lassan Romániában is hasonló lesz a helyzet, miután gondosan szétveri az egységes magyar képviseletet. Fico abszolút többségével nyilván könnyebb lesz elfogadtatni a kettős állampolgárság lehetőségét... Még egy bukta, és megint a határon túli magyarok micsodájával verte a csalánt a Fidesz elnöke.

Ám még ezzel sem lesz vége: leépítik az elitiskolákat, válságba sodorják a gyakorló gimnáziumokat. Az az igazság, Orbán tényleg kommunista. Ugyanazt teszi, amit Rákosiék 1948-ban. Akkor is háttérbe szorultak a kiművelt emberfőket képző intézmények, és most a Fidesz is megcsinálja a a saját foximaxiját, amit közszolgálati vagy milyen egyetemnek neveznek el. Oda bekerülhetsz, átmossák az agyad. A közgázról, a bölcsészkarról, a jogi pályáról ne is álmodozz. Kevesebb film, könyv és színház. Inkább húzzál el melózni 16 évesen. Addig sem tanulsz, művelődsz, épíccsé focipályáját a Vezérnek...

A zemberek rosszabbul élnek, mint két éve. A kétharmaduk biztosan. A többségük fél a jövőtől, a Kubatov-listától, a folyamatos vegzálástól. Ahhoz, hogy Orbán rendszere hosszú távon működjék, kiszórható pénzre lenne szükség, de az nincs. Nemhogy szárnyvonalakat nem nyitnak, de a fővonalakon is ritkítják a vasúti közlekedést. Jön a nyugdíjadó, csökken a kórházi ágyak száma, egész orsztályokat zárnak be. A korrpuciós index drámai emelkedése is Orbán szégyene, oligarchák és narancsbárók járják a vidéket a táskáikkal, lassan nem lesz olyan bírói ítélet sem, amely mögött a zemberek ne a Fidesz érdekét keressék, elvégre mindenhol az övéik ülnek.

Minden tüntetés évértékelés. (Orbán papírból, Gyurcsány fejből, Mesterházy súgógépről.) Persze, lehet most szomorkodni, hogy hányan voltak a Szolidaritás tüntetésén. Ha nem lennének mögötte gyanús pénzmozgások, Orbán menetére is lassan ennyien gyűlnének össze. A tegnapi beszédek többsége jó volt, a kokárda visszavételéről is szóltak már mások korábban. A tanulság az, hogy pártok nélkül nem fog menni. A civil mozgalmak fontosak és katalizáló szerepük lehet, de a végén úgy is pártok neve szerepel a választási listán. Aki akar és elég bátor, alapítson pártot, vagy fogadja el, hogy ha összefogás a cél, akkor nem érdemes távol tartani azokat, akik nélkül ez nem fog menni. Az LMP ehhez kevés. Mint látjuk, emberi erőforrásban is, hát még politikai minícióban. Aki összemossa a zelmúlt húsz évet, és közli, hogy az úgy, ahogy van, rossz volt, az egyrészt ugyanazt mondja, amit a Jobbik (meg az LMP és a Fidesz), másrészt egy teljes generáció erőfeszítéseit veszi semmibe. Aki 1989-ben mondjuk 20-30 éves volt, az ma középkorú, többnyire gyermeket nevelő ember, akinek miért kellene szégyellnie élete szinte legfontosabb szakaszát? Aki pedig a Kádár-rendszerben is élt és dolgozott, majd a rendszerváltás után is, és lett nyugdíjas, szintén csdőtömeg? Egy senki, akibe belebeszélhető, hogy ő is a rendszerváltás vesztese? Egy lúzer a sok közül? Aztán csodálkozunk és harcot hirdetünk az apátia ellen?

Teljesen új világ 2014 után, Orbán utolsó bukása után sem épülhet. A szép új világot nem lehet már 20 évenként megígérni. Orbáné sem az, meg a következő sem lesz az. Marad a sziszifuszi munka az ország szavahihetőségének helyreállításáért, hogy újra emberszámba vegyen minket a világ, hogy visszavezessük az országot a normális gazdaságok és pénzügyi rendszerek közé. Az 1990 és 2010 közötti korszak igenis vállalható. Elég lesz arra összpontosítani, ami azóta összeomlott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr274308917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pucoljuk tisztára Európát! 2012.03.11. 13:22:25

  A kormány kitűzött célja, hogy legalább 5,5 millió ember dolgozzon és fizessen adót, mert csakis így lehet a magyar gazdaságnak jövője (Selmeczi Gabriella, MTI) A Fidesz szóvivője ezzel a kijelentésével megerősítette, amit Orbán Viktor jelent...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pan Modry 2012.03.11. 13:30:12

@egerészölyv:

Ny-Europaban majdnem mindenhol (kiveve Spain, Portugal, Iceland), ezenkivul USA eastcoast, westcoast, midwest es mountain states)

egerészölyv 2012.03.11. 13:30:39

@morgás joga mindenkit megillet: nem hinném, hogy akkora erőre kapnátok, hogy ki tudnátok minket záratni az Unióból. Persze ha igen, akkor annál jobb.

egerészölyv 2012.03.11. 13:31:45

@Pan Modry: nagy barom vagy, hogy nem maradtál ott.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.11. 13:31:53

@egerészölyv: akarja a fene kizáratni magát ...
de bármi történik, az nem az én egyéni akaratomtól fog függeni, hanem megválasztott nagyjainkétól

egerészölyv 2012.03.11. 13:32:54

@morgás joga mindenkit megillet: mármint Gurmaitól és Görcs Kingától? Ki a franc választotta ezeket?

Senkifia 2012.03.11. 13:33:16

@Pan Modry: a románok kis visszaesés után még jobban visszaestek,legalábbis ami a közembereket illeti.ja hogy a statisztika, persze, amikor az állam kiadásait egy huszárvágással lemetszik, és a közszolgák minimálbér közeli fizuját visszanyesték 25%-al,meg a nyugdíjakat is, így könnyű statisztikákat állítani az IMF-nek... Képzeld el,milyen fasza lenne itt is az államháztartási hiány, ha 25%ot vágnának vissza a nyugdíjakból,meg a közszolgák béréből... Tiszta kánaán lenne,komolyan. csak a nagyanyád döglne éhen,vagy együtt mennétek koldulni,illetve mondjuk egy 100-150ezres nettó bérből(kész luxus-középosztály,hallod) hirtelen lenne 75-112,miközben az isteni eu-nak,meg az ő törvényeinek hála, 30ról 60 lesz egy tojás, és lassan nem lesz magyar csirke sem,mert nem tudnak megfelelni a magyar tenyésztők. És akkor majd ehetjük a "Früstök" nagyszlovák vizesfelvágott mellé a szlovák tojást, és mondhatjátok,hogy na baszki,bezzeg a szlovákok mennyivel jobban állnak a magyaroknál...fúj a rohadt orbán....
picit nézz utána az infóidnak...

Pan Modry 2012.03.11. 13:33:54

@egerészölyv:

Nem bazmeg, ha tudnal olvasni ruhellem gyurcsanyt is...

en csak azokat ertekelem akik eredmenyesek, olyan meg nem volt az utobbi 20 evben...

ti kommunistak hisztek a szemelyi kultuszban, en csak az eredmenyekben hiszek!

2012.03.11. 13:35:27

@Pan Modry: ha lenne népszavazás, hogy csatlakozzunk németországhoz és merkel jelöljön ki kormányzót én megszavaznám,
szomorú, hogy önerőből csak egy orbánt tudunk kiizzadni

Pan Modry 2012.03.11. 13:36:04

@Senkifia:

''és lassan nem lesz magyar csirke sem,mert nem tudnak megfelelni a magyar tenyésztők''

az europai Meki es KFC legnagyobb csirkebeszallitoja is eppen magyar.
Csak epp az nem a toket vaakrja es sirankozik mint a kripli gazdag 90%-a, hanem dolgozik es erteket teremt.

tajekozodj jobban, lehet hogy a kripli haverjaid ertekelik az eszmefuttatasaidat, de az a helyzet hogy kilog a lolab.

egerészölyv 2012.03.11. 13:36:26

@Pan Modry: tudsz olyan eredményt felmutatni, amit egy ország a szorgalmával ért el?

egerészölyv 2012.03.11. 13:36:58

@h.kovacs: előtte meg a libás bajnait :(

Pan Modry 2012.03.11. 13:37:50

@h.kovacs:

En is megszavaznam, Merkel tud eredmenyeket felmutatni, nekem pedig ez a kriterium, nem pedig az illeto szarmazasa.

Pan Modry 2012.03.11. 13:39:28

@egerészölyv:

NSZK 20 evvel a masodik vilaghaboru utan mar a vilag egyik vezeto gazdasag volt.
Japannak erre 30 evet kellett varnia, bar ok kaptak 2 atombombat.

Nezd meg hogy Fukusima utan a japanok mennyira allitottak helyre a dolgokat, es utana nezd meg hogy a magyarok kolontar eseten mit ertek el.

Pan Modry 2012.03.11. 13:44:29

@egerészölyv:

ez aztan a tipikus kommunista megnyilvanulas.

Rosszak. Pont. Mert a te axiomad az hogy csak csalassal elhet eredmenyt elerni nem pedig munkaval, ami ennek ellentmond az rossz. Tipikus kommunista seggfej vagy, gondolom a kommer szuleidtol tanultad. kar csepelnem a szot, te mar nem fogsz megvaltozni, mert a szuleid kommunistanak neveltek, szar ugy...

lajos0 2012.03.11. 13:47:21

@Néhay: "Egy un. beismerő vallomás önmagában, még az igazságszolgáltatásban sem bizonyíték!"

Főleg ha a magyar igazságszolgáltatásról van szó. Mert Nógrádi vallomása a világon egyedülálló volt például, amikor maffia bűncselekménnyel megvádolta saját magát, meg a politikai elit sok tagját, Pintér Sándor, Boross, de azt hiszem Árpi bátyó is benne volt az ügyben, stb. majd a bíróság a kivizsgálás helyett közölte, hogy ne tessék már nagyzolni, és gyorsan rács mögé juttatták, szerintem vastag NBH-s segítséggel. Akkoriban aztán derekasan működtek a fékek meg az ellensúlyok. Az ügyészség, a VPOP-val, a rendőrséggel és a sok demokrata politikussal karöltve vígan együttműködött az olajozásban, véletlenül sem lett kivizsgálva semmi, ha valamelyik nyomozó kotnyeleskedett, akkor fura mód hamar öngyilkos lett ( Kuzma Miháy), vagy kirúgták ( Karancsi).
De ügyészek is hamar utilaput kaptak, ha komolyan vették esküjüket ( Szeszák Gyula).

“Szeszák Gyula olajügyész Hajdú-Bihar megye főügyészeként buktatta meg az állami vezetés által védett 66 vagon olajvonatot 1992-ben. Filmünkben arról beszél, hogy miután ügyvédi praxisából kinevezték megyei főügyésszé, hogyan és mik miatt került szembe Györgyi Kálmán legfőbb ügyésszel, aki 1990 és 2000 között töltötte be ezt a tisztséget – tegyük hozzá: nem véletlenül 10 hosszú éven át, amikor az olajszőkítések és az utcai robbantásos merényletek és leszámolások burjánoztak.

A magyarok olyan irdatlanul buták voltak, hogy 2000-ben történő indoklás nélküli lemondásakor még azt hitték, hogy Györgyi Kálmán a megtestesült jóság és becsület. Filmünkben érintjük a Szeszák főügyész által megbuktatott olajszőkítő ügy vonatszerelvényének tulajdonosának, Papp Imre akkori hajdú-bihar megyei rendőrfőkapitány nevét, valamint az állambűnözői szerelvény fő védnökeinek nevét: Györgyi Kálmán legfőbb ügyész, Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány, bűntetteinek lajstromáért később az Orbán-kormány belügyminisztere.”

Daliás idők voltak, akkoriban még volt rendes demokrácia, ami olajozottan működött, meg jogbiztonság :-))

ob.szerver 2012.03.11. 13:52:49

@l.atti:

"Mindenki amokfuto mi? Csak a mindent jol megmondo, mindent tudo kurcsanyi nem az mi?"

Tulajdonképpen mit csinált kurcsányi?

-lebontotta a demokratikus intézményrendszert?
- Kiközösítette az országot Európából?
- Pár hónap alatt elfüstölte 3 millió ember nyugdíjmektakarítását, egy egész leendő nyugdíjasgenerációt döntve nyomorba?
- Létrehozta a korrupció olyan szintjét, ahol az állam a gazdasági maffia szolgálatában áll és már a látszatra sem adva nyiltan magánérdekeket képviselő niemandokat nevezett ki minisztereknek?
- Szétverte a közigzgatást?
- Működésképtelenné tette az egészségügyet?
- Csődbe vitte a nemzeti légitársaságot és hamarosan a teljes tömegközlekedést?
- Ellehetetlenítette a tehetséges de szegény fiatalok bekerülését a felsőoktatásba?
- El akarta hallgattatni az ellenzéki médiát?

Melyiket követte el kurcsányi a fentiek közül?

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.11. 14:24:56

@ob.szerver: te demagóg állat. Szerencsére a magyar népnek helyén az esze, és imádott Gyurcsányodat mindörökre a derítőgödör fenekére vetette.

2012.03.11. 14:43:05

a@Szabó Zoltán fél évet kapott:
abban amit szerver felsorolt mi a demagógia ?
ha kihúznád a fejed orbán seggéből észrevennéd, hogy ez mind igaz.
A magyar népnek nincs esze, ha hagyja hogy orbán, az igazi elkúró 2014 után is a nyakán maradjon és szétbarmolja az országot
a labajnaizás, qurcsányozás, elmúlnyócévezés meg annyira szánalmas

2012.03.11. 14:44:04

labajnai=libajnai

hamisnero 2012.03.11. 14:56:19

nem az a kérdés, hogy az elmúlt 20 év vállalható-e, hanem az, hogy vállalni kell. mert az a húsz év a mi életünk (legalább is nekem) egyik jelentős darabja. meg talán tanulni is kellene belőle. senkinek nem szabad(na) hinni, aki azt mondja, az elmúlt ennyi-annyi év a hülyék jegyében telt, én viszont okos vagyok. ezért (csak ezért) most jobb lesz, mert az szar volt. a magyar mindig valami ellen szavaz, és nem valamiért. annak kell hinni, aki megmondja, méghozzá pontosan, mit fog csinálni, és pláne miért. nyilván, egy ilyen listával nehéz választást nyerni, mert sok keserű pirula kényszerű bevételével jár. de Churchill is azzal nyert választást, hogy vért, verejtéket és könnyeket ígért - és nem azt, hogy mire lehullanak a falevelek, hazajönnek a katonák. mondjuk az egy másik ország.

little.idiot 2012.03.11. 15:13:18

@ob.szerver: azta...

ezert valami kituntetest is kap az elvtars a jokai utcabol???
pffffff...

hogy is volt ez a malevos cucc???
csak mert a zorbannak irja fel...
oszko es tarsai???
hmmm???

az ellenzeki media elhallgattatasa???
nem 2002utan volt partutasitas az elenzeki lapok lemondasa,meg a malev gepein is???

korrupcio???
hogy is mondta a mad209gyesi???
nomentana,fittelina,kulcsar es most a bolgar vonal???hmmm???

mukodeskeptelen egeszsegugy???
korhazi szefek es baltaarcu molnar agika mond valamit???

folytassuk???
felesleges...
demagogiabol jeles...
szemellenzo mogul csak a kockacukor latszik,tudom...
:)
nyerithet tovabb...

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.11. 15:17:51

@h.kovacs: orbánozol, demagóg? Ha kihúznád a fejed Gyurcsány anusából, sok érdekeset látnál...

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.11. 15:21:04

@Pan Modry: jó a példád!
A kérdés tehát így vethető fel.
A japánok azért oldották meg szakszerűbben a fukushimai katasztrófahelyzetet, mint a magyarok a vörösiszapot, mert a japán nép különb a magyarnál? Ne kapkodd el a választ, mert utána rátérek a cigány nép minősítésére.

Néhay 2012.03.11. 15:21:30

@midnight coder:

Jó, de hol van itt a konkrét hazugság?

Néhay 2012.03.11. 15:22:23

@lajos0:

Jó, de hol itt a válasz a feltett kérdésre?

Néhay 2012.03.11. 15:24:36

@lajos0:

Csak úgy a rend és a játék kedvéért: beírnál egy konkrétan leírt, vagy elmondott adatot, amiről később bebizonyosodott, hogy nem igaz?!

Néhay 2012.03.11. 15:27:34

@little.idiot:

"nem 2002utan volt partutasitas az elenzeki lapok lemondasa,meg a malev gepein is???"

Ezzel elhallgattatták?

ledzep 2012.03.11. 15:28:15

@ursus artos:

"(Orbán papírból, Gyurcsány fejből, Mesterházy súgógépről.)"

Így van! Ennek megfelelően gyurcsány hülyeséget is beszélt!

Néhay 2012.03.11. 15:35:45

@l.atti:

"nem 2002utan volt partutasitas az elenzeki lapok lemondasa,meg a malev gepein is???"

Ne aggódj, NEM fogunk IMF hitelt kapni! Legalábbis addig nem, amíg Orbán a miniszterelnök!
Az EU. addig fogja újabb és újabb kifogásokkal szívatni Magyarországot, amíg vagy mi magunk el nem távolítjuk, vagy össze nem omlik a magyar gazdaság!
A nyugdíjpénzek lassan elfogynak, a 8-9% - os kötvényhozamok pedig nem kitermelhetők.
A fizetésképtelenség már nincs messze!

Néhay 2012.03.11. 15:43:01

@Néhay: Ide becsúszott egy tévedés. A helyes hivatkozás:
"Ja, csak lehet hogy az IMF jotanacsai nelkul a 9% inkabb fizetheto lesz, mint az o jotanacsaikkal egyutt a maguk 4-5%a."

lajos0 2012.03.11. 15:43:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az államkötvény kibocsájtás ugyanis a maga 9% fölötti hozamával túl van a visszafizethető 8,3-8,4 %-on, amennyit a magyar gazdaság elbír!"

A 8,4-et mitől bírná el vajon, ha az elmúlt 20 évben, amire Zsoltunk nagyon büszke, még egyetlen szuficites költségvetést sem bírtak összehozni, sőt közben a nemzeti vagyon nagy részének is sikerült a seggére vágni, még az MNB aranykészletének is ?

"Majd figyeld: ha nem lesz IMF hitel, a forint elszáll. Május végén fogsz még 550-et fizetni a benzinért."

A görögöknek volt IMF meg mindenféle hitelük, meg adósságrendezésük, sokra mentek vele. Persze nem nekik szólt az adósságrendezés sem, hanem a magországok bankjainak, de mi miben különböznénk vajon.

Mindenki tudja, hogy a 20 000 milliárd forintra duzzasztott adósságot a büdös életben nem tudjuk visszafizetni, ahogy az USA sem a sajátját. Ki veszi ezt még komolyan ?

2012.03.11. 15:45:27

@Néhay:
ha orbán komolyan gondolná amit mond, vagyis nem hazudozna, akkor kiléptetné az eu-ból az országot és nem fizetné a hiteleket, de ez nem történik meg
mindkét fél érdeke a hitel, az eu érdeke hogy a kizsákmányolt ország tovább adósodjon, orbánnak meg hogy a klientúra ellophassa a pénzeket
egy nagy púder ez a haragszomrád
a jobberek meg benyalják hogy szegény orbánra rákényszeríti valamiféle nemzetközi összeesküvő szervezet a pénzt
ezt beszopni azért tényleg iq kell

szabogyula 2012.03.11. 15:45:37

Egy mellékszál : sztem a Facebook komolyabb liutát vezet rólunk , mint kubatov . Egyébként a kubatov listára van bizonyiték , vagy ez olyan jól hangzik ???
gréczy mindent bevet ?

lajos0 2012.03.11. 15:46:58

@Az igazi sztrovacsek: "Egyedül a "Clinton néni" jött ide, Ő is csak azért, hogy megpróbálja rendebe rakni egy harmadosztályú futballista gondolat világát."

Márpedig amit Clinton néni rendbe rak, az rendbe van rakva. De Bélának legalább kicsit nyugta volt ettől a szivolától otthon.

little.idiot 2012.03.11. 15:56:13

@Néhay: ti sikitoztok itt cenzurarol meg elhallgattatasrol elvtars,ennek ellenere az osszes hiszterolib media porog,gozerovel...

eddig erdekes modon csak "jobboldali" mediakat vegzalt az aktualisan regnalo kormany,kezdve a sajtoklub megszuntetesetol a hirdetok felszolitasaig,hogy hanyagoljak a nem balos lapokat...
ugye...

ropogtass tovabb kockacukrot,kicsi szemellenzos...

2012.03.11. 15:57:23

T. Gréczy úr!

Politikai beállítottságát figyelembe véve nem csodálkoztam eddigi bejegyzésein. Mint abszolút Gy.F. fan, magától értetődik, hogy milyen szemüvegen keresztül nézi a világot.

"Az 1990 és 2010 közötti korszak igenis vállalható. "

Nos nem, nem vállalható. Ahogy az azt megelőző 1948-1989 közötti időszak sem vállalható. Azon egykori "tábor- társaink", akik ezzel szembe tudtak nézni, azok semmilyen szinten nem itt tartanak, mint mi.
Ezt az én torkomon nem fogja letolni és úgy gondolom, vagyunk így ezzel még egy páran.
Az elmúlt húsz év valamennyi politikai szereplője felelős ezért, mert csak olyan össznépi mutyi volt, mint az előző negyvenegy év. Ha tetszik, ha nem.
És igen, a magunk szintjén is felelősek vagyunk érte mindannyian, mert nem azt tettük, amit kellett volna 89-ben.

Szóval ezen megállapítása számomra vállalhatatlan, csakúgy, mint az Ön által favorizált ex-miniszterelnök, a jelenlegi és velük együtt Ön is.

little.idiot 2012.03.11. 15:57:28

@szabogyula: ugyan,hogy lenne bizonyitek???
:)
nem eleg,ha OK azt mondjak???
keller,torokzsoti,nyaklo meg greczi meg toppant is egyet melle a kis labaval a hatas kedveert...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.11. 16:16:54

"Az 1990 és 2010 közötti korszak igenis vállalható."
Kinek? A sikkasztó-mutyizó olajszőkítőknek, és későbbi politikusoknak?
Kommunistáknak?
Kösz, nekem nem.

"Elég lesz arra összpontosítani, ami azóta összeomlott."
Hogy miért omlott össze, abba bele se gondolj. Talán ha nem a lopás mennie itt 20 éve, akkor nem omlik össze.

2012.03.11. 16:21:05

Fizetett politikai hirdetésünket olvashatták.

Scagnetti 2012.03.11. 16:36:24

Zsolti! Az nem lep meg, hogy számodra vállalható az a 20 év. Ugyan amit lehetett, azt sikerült is elbaszni a 20 év alatt, de persze a hozzád hasonló nyaloncoknak mindez vállalható. Persze mi mást is mondhatnál, hisz abból a 20 évből 12 a ti uralmatok alatt lett elbaszva. Vállald is, úgy korrekt! Hogy veled együtt még hányan vállalják, az majd kiderül a választáson. Túl sokra azért ne számíts!

"Minden tüntetés évértékelés. (Orbán papírból, Gyurcsány fejből, Mesterházy súgógépről.)"

Ez nagyon tetszett. :) Azon már régebben is csak nevettem, hogy Feri nagyságát azzal akarjátok hirdetni, hogy ő fejből mondja a hazugságait, míg Orbán papírból. Nem túl nagyok az igényeitek. Még talán Orbánt is imádnátok, ha ő is bemagolná a hazugságait a felszólalásai előtt. :) De hogy most már a szocikba is minden alkalommal belerúgsz, az még viccesebb. Úgy látszik, mostanra ti is beláttátok, hogy csak a közös szavazótáborban van keresnivalótok, és csak azokat szerezhetitek meg, akiket a szociktól elvesztek. Mert más nem kíváncsi rátok.

humanizmus 2012.03.11. 16:58:43

Kedves Zsolt!

Összességében jó amit írtál. Közérthető és nem sértő, mint egyes Fidesz-hívők bejegyzése. De azért jó lett volna pontosítani néhány kifejezést:
1) Ezt írtad: „Orbán tényleg kommunista. Ugyanazt teszi, amit Rákosiék 1948-ban. Akkor is háttérbe szorultak a kiművelt emberfőket képző intézmények, és most a Fidesz is megcsinálja a saját foximaxiját, amit közszolgálati vagy milyen egyetemnek neveznek el.”
Orbán egyáltalán nem kommunista! Soha nem is volt az, annak ellenére állítom, hogy KISZ-titkár volt, és a KISZ betűszó magában rejti a kommunista kifejezést.
Rákosi se volt kommunista. Főtitkár volt, semmi több.
Rákosi és Orbán ugyan önkényuralmi rendszert hoztak létre, de Rákosi szovjet (bolsevik) mintára, Orbán pedig Horthy és Rákosi rendszerét ötvözte. A kommunista szó pedig mára értelmetlenül szitokszóvá degradálódott a Fidesz és a jobboldal jóvoltából. Nem kell a jobboldalt utánoznod!
Foximaxi. Tudom, hogy mire mondták és miért, de ma jóformán senki sem tudja, illetve ismeri ezt a kifejezést. A Kádár-rendszerben terjedt el és ha nem is szitokszóként, de lejárató jelzőként alkalmazzák főleg azok, akik azt sem tudták és ma sem tudják, hogy milyen színvonalon (az ország legjobb egyetemi tanárai) oktattak a Marxizmus—Leninizmus Esti Egyetemén, különösen a Szakosító Tagozatokon!
2) „Minden tüntetés évértékelés. (Orbán papírból, Gyurcsány fejből, Mesterházy súgógépről.)”
Lehet, hogy Mesterházy súgógépről mondta a beszédét, de akkor ügyesen elrejtették, mert (igaz a tv közvetítés során) nem lehetett látni sem a pulpituson, sem a nézők mögött kivetítve. Nincs értelme ilyen megjegyzésekkel a baloldalt megosztani. A vezér primitív, de sajnos eredményes módon elvégzi ezt.
3) „Aki pedig a Kádár-rendszerben is élt és dolgozott, majd a rendszerváltás után is, és lett nyugdíjas, szintén csdőtömeg? Egy senki, akibe belebeszélhető, hogy ő is a rendszerváltás vesztese?”
Röviden: IGEN. Az ország lakosságának túlnyomó része vesztese a rendszerváltásnak! Nincs jövő (lassan már holnap sincs), nem lehet tanulni (ez is kihat a jövőre, nem is kis mértékben), jelentősen csökkent az életszínvonal, munkanélküliek száma aggasztó stb. De ezeket Te is tudod.
4) Figyelmesebben írhatnál! Legközelebb valakivel nézesd át az írásodat, mielőtt a netre felteszed! Több szem többet lát, és nagy valószínűséggel észreveszi a hibát: orbidál, csdőtömeg. Tudom, ezek az elütésből adódnak és a legjobb gépírónők is gyakran felcserélik a betűket, de a szerkesztő, a korrektor a kiadóban kijavítja ezeket.
5) Manapság elterjedt az értelmetlen leépítés szó. Lépten-nyomon hallani a létszámleépítést a létszámcsökken(t)és helyett. A megszüntették, bezárták, felszámolták ezt vagy azt a vállalatot stb. helyett egyszerűen azt közlik a hallgatóval/olvasóval leépítették. Hogyan lehet leépíteni valamit? Felépíteni bármit lehet, de leépíteni? Talán felrombolni kifejezés is létezik a magyar nyelvben?
Egy humán értelmiségitől, aki közel két évtizede újságíró is, pontosabb kifejezéseket várok el.
Hangsúlyozom, a blog nagyon jó!

Az igazi sztrovacsek 2012.03.11. 17:06:51

Ha esetleg a zelmult két év eredményeiről kegyeskednének valamit elővezetni, tisztelt jobboldali hozzászólók.....
Mert a zelmulnyócévet már ki tetszettek csontozni, az már unalmas.

lajos0 2012.03.11. 17:51:33

@ob.szerver: "Az IMF-től akkor kapsz kedvezményes kamatozású hitelét, ha racionális, fenntartható pályájú gazdaságpolitikát folytatsz."

Gondolom akkor például a görögök racionálisan és fenntarthatóan zuhantak, ezért kapták a legalacsonyabb kamattal.

"A szabadságharcosokat és gazdasági ámokfutókat a piac csak méregdrágán hitelezi, mert a magas kockázatért magas hozamot várnak el, ami az államadóság növekedéséhez vezet."

A Fekete János gazdasági ámokfutó által felvett hiteleket az MNB adatai szerint 5400 %-os THM-mel kellett visszafizetni.
Elég kockázatos lehetett szegény befektetőknek :-)

De ezek szerint Ferencünk is gazdasági ámokfutó lehetett, így nőhetett a mostani cocialista érában 8000 milliárdról 20000-re az adósság.

Szerintem inkább az van, hogy a hitelből finanszírozott növekedést megette a fene.

lajos0 2012.03.11. 17:58:21

@Pan Modry: "ugyhogy paraszt, ha enni akarsz, dolgozz, egyebkent meg kuss a neved!!! ha nem tetszik az EU akkor meg huzz Eszak-Koreaba!"

Szép felvetés, én a zseniális politikai elitünknek helyezném ezt kilátásba, a sok ingyenélőre ráférne. A szétesőben lévő fostalicska EU helyett meg maradjunk inkább Norvégiánál, az igénytelenebbek meg Svájcnál ( bár hamarosan ott is kitör a válság sejtésem szerint ).

lajos0 2012.03.11. 18:00:57

@Pan Modry: " magyarorszagnak momentan az lenne a legjobb ha az itthona balfasz seggfejek helyett Angela Merkel jelolne ki egy kormanyzot."

Hát csak szegényke otthon is bukni fog talán, jelölje ki inkább a Goldman&Sachs, olyan még úgysem volt ( csak a görögöknél, meg az olaszoknál), nem kell itt a demokráciával bohóckodni.

lajos0 2012.03.11. 18:24:47

@Pan Modry: "Az EU-ba mindenkepp nagyon jo, hogy legalabb van lehetoseg elhuzni errol a kommunista-tolvaj bagazstol."

Amire nélküle is volt lehetőség 90-től.

lajos0 2012.03.11. 18:35:42

@ob.szerver:

"-lebontotta a demokratikus intézményrendszert?"

Azon már akkor sem volt mit nagyon.

"- Kiközösítette az országot Európából?"

Azért példul a déli-áramlat támogatásánál már vonogatták a szemöldöküket.

"- Pár hónap alatt elfüstölte 3 millió ember nyugdíjmektakarítását, egy egész leendő nyugdíjasgenerációt döntve nyomorba?"

A leendő nyugdíjasgenerációk nélküle is megszívták. Én 40 körül járok de tizenpáréve tisztában vagyok vele, hogy nyugdíjam nem lesz, hiába fizetek jelentős járulékot.

2- Létrehozta a korrupció olyan szintjét, ahol az állam a gazdasági maffia szolgálatában áll és már a látszatra sem adva nyiltan magánérdekeket képviselő niemandokat nevezett ki minisztereknek?"

Hát röviden: igen.

"- Szétverte a közigzgatást?"

Rajta volt az ügyön és jelentős sikerei is voltak.

"- Működésképtelenné tette az egészségügyet?"

Próbálkozott vele ő is, hogy van e lejjebb, csoda hogy működik még valahogy.

"- Csődbe vitte a nemzeti légitársaságot és hamarosan a teljes tömegközlekedést?"

Hát a kegyelemdöfés az volt amikor eladták Abamovicsnak, aki megvásároltatta a Malévval saját magát.Itt sem kell szerénykednie.

"- Ellehetetlenítette a tehetséges de szegény fiatalok bekerülését a felsőoktatásba?"

Ezt mondjuk pont nem hozzá kötném.

"El akarta hallgattatni az ellenzéki médiát?"

Gondolom el, de a net korában ez elég lehetetlen küldetés lett volna.

lajos0 2012.03.11. 18:51:21

@Néhay:

"beírnál egy konkrétan leírt, vagy elmondott adatot, amiről később bebizonyosodott, hogy nem igaz?!"

Amikor Mellárt azért rúgták ki törvényellenesen, mert előre szólt, hogy 10 % körül lesz az ÁHT hiány, akkor ők 3-4 %-ra tették. Mellárnak lett igaza. Most előkeressem tizedesre pontosan, vagy te is emlékszel erre ?

lajos0 2012.03.11. 19:04:32

@Néhay: "Ezzel elhallgattatták?"

Azért szól még a klubrádió, és ahogy hallgatom őket fog is. De a Népszavát, népszabót, narancsot stb. ugyanígy lehet olvasni. Tudsz olyat akit konkrétan elhallgatattak ? Még a kurucot sem sikerült, pedig azon sokan rajta voltak.

lajos0 2012.03.11. 19:05:43

@Néhay: "A fizetésképtelenség már nincs messze!"

No valamiben azért egyet is értünk.

lajos0 2012.03.11. 20:03:14

@humanizmus: "Rákosi se volt kommunista. Főtitkár volt, semmi több.
Rákosi és Orbán ugyan önkényuralmi rendszert hoztak létre, de Rákosi szovjet (bolsevik) mintára, Orbán pedig Horthy és Rákosi rendszerét ötvözte."

No azért ez elég nevetséges. Ha Rákosi alatt eresztettél volna el egy ilyen bejegyzést simán lelőnek családostól és teljes vagyonelkobzás.

"A Kádár-rendszerben terjedt el és ha nem is szitokszóként, de lejárató jelzőként alkalmazzák főleg azok, akik azt sem tudták és ma sem tudják, hogy milyen színvonalon (az ország legjobb egyetemi tanárai) oktattak a Marxizmus—Leninizmus Esti Egyetemén"

De az ország legjobb egyetemi tanárai azért nem ott végeztek :-) Azért a csillebérci 3 hetes képzettségek annyit sem értek, mint ma egy kommunikáció szak, vagy egy tanárképző.

"Nincs értelme ilyen megjegyzésekkel a baloldalt megosztani. A vezér primitív, de sajnos eredményes módon elvégzi ezt."

No ezeknek is annyi köze van a baloldalhoz, mint Rákosinak a kommunizmushoz. Az pedig vicces, hogy Orbán miatt nem tud egységfrontba kovácsolódni a haladó baloldal. Ferenc testvér, meg a többi prominens aurája azért sokakat taszít ettől a szövetségtől, viszont a szereplési vágy még most is buzog benne. Erről azért nem Orbán tehet, megvan neki a saját nem kis sara, amiről igen, az is bőven elég.

"Felépíteni bármit lehet, de leépíteni?"

Hát nyelvészkedés, de teljesen jogos. Ezért nincs megszorítás sem, hanem racionalizálás, meg ilyesmi. De egy huszárvágással lehetne mindent reformnak hívni, annak a kifejezésnek már úgyis mindegy :-)

szabogyula 2012.03.11. 20:24:49

@Az igazi sztrovacsek:
"" Ha esetleg a zelmult két év eredményeiről kegyeskednének valamit elővezetni, tisztelt jobboldali hozzászólók.....
Mert a zelmulnyócévet már ki tetszettek csontozni, az már unalmas."""
.
Na , akkor eccerüsiccsünk !
'zerkettöben oszt mennyiről jött a csekk az ájemeftől hó elsején ???
oszt ' kétezertizben ????
Csak nem közel duplaannyiról ?????
asztakurva !
na itt keresgéld valahol a megoldást ...

Az igazi sztrovacsek 2012.03.11. 20:56:35

@szabogyula:

"Na , akkor eccerüsiccsünk !"

Konkrétan LESZAROM, hogy "mennyiről jött a csekk az ájemeftől hó elsején"
Az viszont Qrvára érzékenyen érint, hogy 50 Ft egy tojás,(akciósan) 440 a benzin, 290 alá meg akar menni az euró. A piacról fölvett kölcsönöket ugyanis 8-9 %-os kamattal kell vissza fizetni, és valahogy az istennek sem akarja az erős állam kifizetni a saját zsebéből.
A nagybüdös magyarság tudatotokba esetleg bele férhetne az az egyszerű tény is, hogy kölcsönt attól kell fölvenni, aki kisebb kamattal, hosszabb lejáratra, előnyösebb föltételekkel adja.
Az ugyanis, hogy a piacok nem szabnak föltételeket, nem jelenti azt, hogy puszira adják a pénzt.
Őket nem érdekli - az ájemeffel ellentétben - hogy hogyan termeli ki állambácsi a 9%-os kamatot. De hogy behajtják rajtunk, az tuti. És mint mondottam nem állam bácsi fizeti ki, hanem Te, meg Én, meg Mi mindannyian.
Állam bácsinak ugyanis nincs pénze.
Csupán annyi van neki, amennyit Tőled, Tőlem, meg Tőlünk adók és járulékok formájában elvesz.
Kapiska a lényeget....?
Azt meg most és mindörökre felejtsd el, hogy ez az ország hitelek nélkül életképes.
/Legfeljebb középkori szinten az./

Az igazi sztrovacsek 2012.03.11. 21:00:46

@szabogyula:

Mindezek mellett nem derült ki a hozzászólásodból, hogy a "zelmultkétév" milyen eredményeket tud fölmutatni.

szabogyula 2012.03.11. 21:25:30

@Az igazi sztrovacsek:

A "zelmultkétév" olyan eredményt tud felmutatni , hogy elkezdtük visszafizetni a féleszü által felvett kölcsönöket , és még nem dögöltünk bele ,,, és amazok még nem a böriben csücsülnek , ami még egy pár százezer embernek nem nagyon teccik , köztük nekem se , de ez már egy másik történet ...

lajos0 2012.03.11. 21:26:56

@Az igazi sztrovacsek: "Konkrétan LESZAROM, hogy "mennyiről jött a csekk az ájemeftől hó elsején"
Az viszont Qrvára érzékenyen érint, hogy 50 Ft egy tojás,(akciósan) 440 a benzin, 290 alá meg akar menni az euró."

Pedig van összefüggés. A hazai SZJA befizetés hosszú évek óta szinte kizárólag kamatfizetésre megy el. No ezért érdemes SZJA-t fizetni ?

"A piacról fölvett kölcsönöket ugyanis 8-9 %-os kamattal kell vissza fizetni, és valahogy az istennek sem akarja az erős állam kifizetni a saját zsebéből."

Az állam mindent csak a mi zsebünkből tud kifizetni, és a 8-9% még baráti lenne, de ez úgy van mint a bankoknál, ahol a részletek köszönőviszonyban sincsenek a reklámozott árakkal. Nem árt tudatosítani újra:

"Az MNB hivatalos kiadványa szerint 1973. és 1989. között mintegy 1 milliárd dollár erőforrásbevonás érkezett az országba, ami viszont összesen 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt 1992. december 31-ig. (MNB Műhelytanulmányok, 2, "Külső eladósodás és adósságkezelés Magyarországon, 56. old., Kiadó: az MNB Információs Főosztálya, 1993). Ha eltekintünk az 1992 óta 2001-ig kifizetett kamatoktól és csupán a magyar gazdaság egészének (azaz az állami és nem állami szektornak) a jelenleg fennálló összkülföldi tartozását nézzük, akkor az 1 milliárd dollár forrásbevonás következtében keletkezett külföldi tartozásból - 11 milliárd dollár kamat kifizetése után - 2001-re még maradt 54 milliárd euró, azaz 52 milliárd dollár összkülföldi tartozás. "

"Az ugyanis, hogy a piacok nem szabnak föltételeket, nem jelenti azt, hogy puszira adják a pénzt.
Őket nem érdekli - az ájemeffel ellentétben - hogy hogyan termeli ki állambácsi a 9%-os kamatot. De hogy behajtják rajtunk, az tuti."

A görögök esetében felsültek vele a jelek szerint. Ráadásul kiderült, hogy a sokat emlegetett CDS-ek sem érnek egy kalap szart sem, mert senki nem fogja őket kifizetni, biztosíthattak itt akárkit akármire.

"Állam bácsinak ugyanis nincs pénze.
Csupán annyi van neki, amennyit Tőled, Tőlem, meg Tőlünk adók és járulékok formájában elvesz.
Kapiska a lényeget....?"

Ráadásul már vagyona sincs, mert ettől sikeresen megszabadították annak idején, természetesen a megkérdezésünk nélkül.

"Azt meg most és mindörökre felejtsd el, hogy ez az ország hitelek nélkül életképes."

Ha ez a dogma igaz lenne, akkor miért adna nekünk bárki kölcsönt ? Hiszen akkor örökké további hitelekre leszünk szorulva, nemhogy megadnánk az eddigieket. Még a földet el lehet mondjuk kótyálni, meg a szerencsejáték zrt-t, aztán bezárt a bazár.

lajos0 2012.03.11. 21:33:09

@szabogyula: "A "zelmultkétév" olyan eredményt tud felmutatni , hogy elkezdtük visszafizetni a féleszü által felvett kölcsönöket , és még nem dögöltünk bele"

Kifizethetetlen kölcsönt törleszteni is hülyeség. Egyszerűbb lenne elinni az erre szánt pénzt, mert ez úgy van kitalálva, hogy hiába törlesztesz, az adósság újratermelődik, sőt tovább nő. Elég a görög példát nézni. Ha Orbán nem döngeti a mellét a semmire, hanem szép csendben kivárta volna, míg a görögök után elkezd dőlni a többi európai dominó, akkor ugyanúgy leszarhatta volna az EU-s csatlakozáskor vállalt normákat, mint a többi rendes európai ország, (talán a németek kivételével).

szabogyula 2012.03.11. 21:56:21

@lajos0: Talán ebben igazad van , de erre játszani igen sanszos ,,,,,
e tekintetben nem tudok nem tudok mit mondani , bár arra már láttam példát , hogy a hangos / kissebbség/ az érdekérvényesitő képességénél / értsd: hangerejénél/ fogva ért el eredményeket ...
ha jól tudom , a görög államadósság több mint felét leirták .
Köszönjük mszp , szdsz !
Jó nyaralást demszky gábornak !

lajos0 2012.03.11. 22:09:32

@szabogyula: "ha jól tudom , a görög államadósság több mint felét leirták ."

Ez esetben ez technikai kérdés volt, az adósságuk nem igazán csökkent tőle. Pillanatok alatt újra fog termelődni, ez némi időhúzásra jó esetleg, hogy a tőke tudjon menekülni. A görögök a nekik adott csomagokból sem látnak semmit, azt szinte közvetlenül az őket finanszírozó német és főleg francia bankok kapják. Ráadásul most beindult az EKB-ban is a bankóprés, amit eddig teljesen józan megfontolásokból kerültek. Ha Orbán csendben marad, és nem indít verbális gazdasági szabadságharcot, akkor viszont nem jut az EU eszébe, hogy rajtunk próbáljon számon kérni olyan dolgokat, aminek szinte senki sem felel meg az EU-ban. Nekem semmi bajom nem volt az IMF elzavarásával, de egy gazdasági szabadságharchoz azért illett volna előbb felfegyverkezni, és nem ágyékkötőben nekiállni.

2012.03.11. 22:15:08

@lajos0: Tehát a megoldás az államcsőd? Hiszen akkor oly egyszerű az élet, a hitelezők leírják a kölcsönök egy részét, és minden megy tovább, mintha mi se történt volna?

Vagy ugyanúgy bezuhan a forint, nincs az államnak pénze fizetni a köztisztviselőket, tűzoltókat, tanárokat, rendőröket, buszvezetőket, orvosokat, mentősöket,nyugdíjasokat, stb... mivel államcsőd van?
Fosztogatások kezdődnek, tüntetések a bérek elmaradása miatt, gyilkosságok, rablások?
Szóval ez a jobb megoldás.
Lelked rajta.

2012.03.11. 22:24:24

@lajos0:" Ha ez a dogma igaz lenne, akkor miért adna nekünk bárki kölcsönt ? Hiszen akkor örökké további hitelekre leszünk szorulva, nemhogy megadnánk az eddigieket. Még a földet el lehet mondjuk kótyálni, meg a szerencsejáték zrt-t, aztán bezárt a bazár. "

Fordítva ülsz a lovon. Nem azért van gond, mert ne tudnánk visszafizetni a hiteleket. Amúgy se kérte senki holnaputánra. Ezt csak OV hirdette meg.
Az állam kiadásainak csökkentése a cél . Át kellene strukturálni a kiadásokat. Ezt várja el az IMF. Meg lehetne oldani az IMF-EU parancslata-elvárása nélkül is, ki lehetne termelni a kamatokat is, a gazdaság képes rá. De elmegy a megkeresett jövedelem másra. Na ez a gazdasági képesség a 8,4 %, ami kitermelhető. A 10-11%-os kibocsájtás, a 9% körüli kamat a szabadpiacon már azt jelzi, hogy csak az vesz, aki rövid ideig gondolkozik a magyar állampapírban. Na, ki az?
Aki tudja, hogy a legelső gyanús jelre dobni kell a lapokat. Mint az ultiban a hetest.
És akkor...kapaszkodj, kezdődik!

2012.03.11. 22:25:41

@szabogyula: "ha jól tudom , a görög államadósság több mint felét leirták .
Köszönjük mszp , szdsz !"
És ez igen sokba kerül majd a görög népnek.

2012.03.11. 22:30:47

@lajos0: "Ráadásul most beindult az EKB-ban is a bankóprés, amit eddig teljesen józan megfontolásokból kerültek. "
És most józan megfontolásokból beindították. A kézben tartott infláció ugyanis jó a gazdaságnak. Ez éppen az Orbán-Matolcsy féle elképzelés.
Csak más a gazdasági háttér.

2012.03.11. 22:38:31

@Szabó Zoltán fél évet kapott:" hazudtunk reggel, éjjel meg este - ez igaz vagy hazugság?"

Ne légy demagóg! Még a csecsemő is hazudik! OV is hazudik. Te is hazudsz. Itt az a kérdés, miért mondta ezt Gyurcsi? Talán azért, hogy a sok lepusztult mszp-és végre magába szálljon, észre vegye, hogy nyakig ér a szar, és más utat keressen? Tévedett: a sok szarházi inkább kiszivárogtat, és felrobbant mindent.
Gyurcsi nagy tévedése volt, hogy messiasztikus küldetéstudattal rendelkezve, meg akarta változtatni a szarul működő mszp rendszert.
OV ilyen hibát nem követ el. Sose mondaná ki, hogy hazudtunk. Ő más hibákat követ el.

lajos0 2012.03.11. 22:52:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tehát a megoldás az államcsőd?"

Nem megodás csak szvsz (is) elkerülhetetlen ( nem az elmúlt 2 év miatt csupán, 2008-ban már egyértelmű volt. Ez sajnos nem kívánságműsor, bár lehet egy kicsit tologatni ( tesze-toszáskodni), és ugyan melyik kormány szeretné,hogy pont őalatta .

2012.03.11. 22:58:22

@lajos0: Semmi nem indokolja a csődöt. Csak végre tényleg karcsúbb állam kéne. Ki lehet váltani a drága hiteleket is, olcsóval. Miért kellett elmenni ebbe az irányba? ha a vége úgyis a gazdasági összeomlás?
Mert nem kell feltétlen összeomlani az országnak? Mert egy vélt európai fellendülés reményére alapozta gazdaságpolitikáját Matolcsy?
Nézd, az ország gazdasága bevételt termel. Jók a mutatóink. Mitől válnak mégis rosszá? Mert többet költünk. Egyre többet. teljesen indokolhatatlan, hogy miért nő az államadósság a fidesz alatt, ha tudjuk, hogy gáz van! Nagy gáz!

lajos0 2012.03.11. 23:10:45

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Nem azért van gond, mert ne tudnánk visszafizetni a hiteleket."

Kicsit tágabb a dolog szerintem is. Ettől persze még nyilvánvaló, hogy nem tudjuk őket visszafizetni, esetleg valakitől kapunk hitelkiváltó-hitelt ( mennyire hülye kifejezés önmagában is, majdnem mint a karaktergyilkosság :-)), egyre nagyobb felárral.

"Az egyik legnagyobb amerikai alapkezelő, a Franklin Templeton, mely tavaly hatalmas mennyiségű magyar állampapírt vett, most eladta részvényeinek csaknem harmadát."

www.origo.hu/gazdasag/20120310-megszabadult-magyar-reszvenyeinek-harmadatol-a-templeton.html

Mondjuk az ilyesmik miatt is tart ott a kamatszint ahol.

"Át kellene strukturálni a kiadásokat. Ezt várja el az IMF."

Az IMF-t annyi érdekli, hogy a végén a pénzéhez jusson ( vagyis azok a piaci szereplők ne faragjanak rá, akik őt finanszírozzák), a többi számára mellékes.

"Na ez a gazdasági képesség a 8,4 %, ami kitermelhető. "

Had kérdezzem már meg, ezt az adatot ki számolta ki előre ilyen pontosan ?

"Aki tudja, hogy a legelső gyanús jelre dobni kell a lapokat. Mint az ultiban a hetest.És akkor...kapaszkodj, kezdődik!"

Aki az első gyanús jelre dob az inkább befektető, viszont mi inkább a spekulánsoknak vagyunk érdekesek. A spekuláns nem dob az első gyanús jelre, lásd most a Barings, vagy a JP Morgan. Sőt.

És szerencsére kapaszkodom, mert tizenpáréve számítok rá. Amennyire tudok, meg sikerül :-)

lajos0 2012.03.11. 23:20:45

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A kézben tartott infláció ugyanis jó a gazdaságnak."

No az igen, csak kíváncsi leszek a görög csőddel elinduló folyamat mellett, meg az amerikai támadásokkal szemben ki fogja ezt kézben tartani. Az EKB-nek amúgy új vezetése van, új szelek fújdogálnak Goldman&Sachs-ék felől, véletlen egybeesés:

"Az Európai Központ Bankot jelölték meg az eurozóna megmentőjeként, ami majd megsegíti az olaszokat, a franciákat, a spanyolokat…és ki az EKB elnöke? Mario Draghi korábbi Goldman Sachs elnökhelyettese."

Ráadásul ezek az összeesküvésesdik egyre kevésbé tűnnek hihetetlennek .-)

aranykor.freeblog.hu/archives/2011/11/15/Bankarcsiny_a_Goldman_Sachs_atveszi_a_hatalmat_Europa_felett/

lajos0 2012.03.11. 23:29:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Semmi nem indokolja a csődöt. Csak végre tényleg karcsúbb állam kéne."

No az elég karcsú lesz mire kiizzadja a 20000 milliárdot, meg amennyivel még több. Emiatt nem kell félni .-)

"Ki lehet váltani a drága hiteleket is, olcsóval. Miért kellett elmenni ebbe az irányba? ha a vége úgyis a gazdasági összeomlás?"

Hogy névleg 9,1-re vagy 5,2-re vesszük fel az a bokréta szerintem már csupán a kupacon.

"Mert egy vélt európai fellendülés reményére alapozta gazdaságpolitikáját Matolcsy?"

Hát az nem egy biztos szikla, lássuk be.

"Nézd, az ország gazdasága bevételt termel. Jók a mutatóink."

Javultak, de inkább a területi alapú mutatók. A bevételeknek ilyen arányú javulásának jobban örülhetnénk. Amúgy a mutatóink nagy része szerintem tré, de hát kinek mi tetszik.

"Mitől válnak mégis rosszá? Mert többet költünk. Egyre többet. teljesen indokolhatatlan, hogy miért nő az államadósság a fidesz alatt, ha tudjuk, hogy gáz van! Nagy gáz!"

Ez már a szabadesés dinamikája szerint megyen .-)

lajos0 2012.03.11. 23:51:02

@lajos0: komlomedia.wordpress.com/2011/11/15/hogyan-alakul-europa-jovoje/

Azért még Rumpoy urat a világ globális menedzseléséről had javasoljam megtekintésre. Szerintem olyan sok összeesküvés-elméletet olvasott, hogy elkezdte komolyan venni. Mondjuk tényleg sáros vagyok ez ügyben kissé magam is, úgyhogy nem vetek szegénykére követ...

humanizmus 2012.03.12. 06:52:25

lajos0 2012.03.11. 20:03:14

„No azért ez elég nevetséges. Ha Rákosi alatt eresztettél volna el egy ilyen bejegyzést simán lelőnek családostól és teljes vagyonelkobzás.”
Miért nevetséges egy valós állítás? A fizikai megsemmisítés igaz, — nem ezért igaz az állításom :-) —, de a vagyonelkobzás az én (és szüleim) esetemben nevetséges. :-)

„De az ország legjobb egyetemi tanárai azért nem ott végeztek :-) Azért a csillebérci 3 hetes képzettségek annyit sem értek, mint ma egy kommunikáció szak, vagy egy tanárképző.”
Nem állítottam, hogy a legjobb és nem a legjobb tanárok ott végeztek. És hogy kerül ide a 3 hetes csillebérci képzések és mik azok? :-)

„No ezeknek is annyi köze van a baloldalhoz, mint Rákosinak a kommunizmushoz.”
Mégis elismered, hogy Rákosi nem volt kommunista? :-)

„Az pedig vicces, hogy Orbán miatt nem tud egységfrontba kovácsolódni a haladó baloldal. Ferenc testvér, meg a többi prominens aurája azért sokakat taszít ettől a szövetségtől, viszont a szereplési vágy még most is buzog benne. Erről azért nem Orbán tehet, megvan neki a saját nem kis sara, amiről igen, az is bőven elég.”
Nem azt írtam, hogy „Orbán miatt nem tud „egységfrontba kovácsolódni a haladó baloldal”, hanem az Ő propagandája elvégzi az emberek megosztását, nem kell még ezt fokozni! ("Nincs értelme ilyen megjegyzésekkel a baloldalt megosztani. A vezér primitív, de sajnos eredményes módon elvégzi ezt.")

lajos0 2012.03.12. 09:10:15

@humanizmus: "Miért nevetséges egy valós állítás? "

Mert a Rákosi-féle, az Orbán-féle, a Kádár-féle, meg mondjuk a Gyurcsány-féle önkény azért csak négy különböző dolog volt. Ez esetben az önkény kifejezés már szintén nem jelent semmit, hasonlóan a demokratához, vagy a reformhoz. Azért a nagy fekete autók mostanában szerintem nem jönnek senkiért.

"a vagyonelkobzás az én (és szüleim) esetemben nevetséges"

Mondjuk akkor már a miénkben is ( bár egy házikó megmaradt, de két ruszki kényszerbérlő azért jutott bele. 97-ben tudtam kidobni őket csak nagy nehezen). De vannak akik a mai napig államilag elkobzott villából osztják az észt a demokráciáról.

"Nem állítottam, hogy a legjobb és nem a legjobb tanárok ott végeztek."

Egyébként apám a kor oktatását szintén nagyra tartotta, mert ő elmondása szerint középiskolában tudott a legjobb egyetemi tanároktól tanulni, mivel az egyetemről elzavarták a gerincesebbjét.
Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy a marxizmus-leninizmus nevű áltudományt, hogyan lehetett komolyan oktatni. Ennek inkább az asztrológia, a feng-shui, meg a radiesztézia mellett van a helye. Nem csoda, hogy a szocializmus nemigen termelt ki nemzetközi hírű filozófusokat.

"Mégis elismered, hogy Rákosi nem volt kommunista?"

Rákosiéknál is csak egy fügefalevél volt az eszme, senki sem vette komolyan. Akik komolyan vették volna, azok jelentették a legnagyobb belső veszélyt. Ennyiben hasonlít is a mai demokráciához.
Hát ez szerintem nem is kérdés.

"Hanem az Ő propagandája elvégzi az emberek megosztását, nem kell még ezt fokozni"

Hát ha a haladó baloldal az orbáni propagandát használja szellemi iránytűként, akkor úgy kell nekik. Az ország megosztását pedig 90 óta tapasztalhatjuk, emlékszem én még arra mikor Antall József volt a hortysta-náci a magyar sajtó egy jelentős részében, és Boross Péter jelentette a legnagyobb veszélyt a demokráciára. Előtte legalább össznépi egyetértés volt a rendszer utálatában. De hát a demokrácia megosztottsággal jár, ez a lényege, bár hogy az Orbán vagy Gyurcsány kérdésen vérre menő viták voltak, az azért tényleg szánalmas valahol.

Vajon Orbán, ez a rendkívül eredményes és megosztó propagandista, hogyan tudott elbukni ennyi választást ? Akkor még okosabb volt az istenadta nép, vagy voltak nála is eredményesebb propagandisták és megosztók ?

humanizmus 2012.03.12. 10:12:10

lajos0 2012.03.12. 09:10:15

„Azért a nagy fekete autók mostanában szerintem nem jönnek senkiért.”
Ez igaz, de amiért nincsenek fekete autók nem jelenti azt, hogy az Orbán-féle önkényuralom lényegi jegyei nem hasonlítanának Rákosi és Horthy rendszerére.

„De vannak akik a mai napig államilag elkobzott villából osztják az észt a demokráciáról.”
Lehet, nem vitatom, mert sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom.

„Egyébként apám a kor oktatását szintén nagyra tartotta, mert ő elmondása szerint középiskolában tudott a legjobb egyetemi tanároktól tanulni, mivel az egyetemről elzavarták a gerincesebbjét.”
Két állítás rejlik ebben a mondatban, ami nem következik egymásból, bár mind a kettő igaz (lehet). Az ideológiai hovatartozást nem szabad keverni a szakmai tudással! Egyébként jelentős volt a nemzetközileg elismert tudósok száma az egyetemi oktatók között. Tény, hogy volt, akit eltiltottak (nem sokan voltak) az oktatástól, szó szerint AZ OKTATÁSTÓL, de ezek az emberek (a sors fintora) „magánzóként” jobban jártak. Pl. az egyik (szándékosan neveket nem említek) (volt) kutató-oktató úgy élte meg az előző rendszert, hogy nagysikerű tudományos, tudományos-ismeretterjesztő könyveket írt. Pontosan negyvenet. A rendszerváltás után ismét oktatott. Egy másik volt oktató pedig a modern kapitalizmust tanulmányozta. Ezt engedték. Ő is nagysikerű könyveket írt. Vagy a Kádár-korban egy vezető kutatót elbocsátottak a munkahelyéről, mert 1956-ban megválasztották a munkahelyén a Forradalmi Bizottság vezetőjének, de a Műszaki Egyetemen taníthatott, sőt tanszéket kapott. Egyik fia disszidált, aki a világűrbe is eljutott két alkalommal. Másik két fia kiváló kutató ill. tanár lett. Itthon! És még sorolhatnám.

„Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy a marxizmus-leninizmus nevű áltudományt, hogyan lehetett komolyan oktatni. Ennek inkább az asztrológia, a feng-shui, meg a radiesztézia mellett van a helye.”
Meg kell ismerni a tudományos nézeteket és utána lehet cáfolni egyes tételeit vagy az egészet, de ismeretlenül kritizálni nagy bátorság. Így a vízzel együtt kiöntjük a gyereket is! :-) Nyugaton, azok a tudósok, kutatók, akik a marxizmust bírálják sem mondanak ilyeneket! Egyébként a az asztrológiát, a feng-shuit, meg a radiesztéziát stb. is komolyan oktatják, ha nem ezt tennék, akkor nem hódítanának a félművelt emberek tömegében.

„Nem csoda, hogy a szocializmus nemigen termelt ki nemzetközi hírű filozófusokat.”
Hány százat mondjak/írjak? (Természetesen nem csak magyarokat értek alatta.) Üsse kő egy-két magyart említek: Lukács György, Lukács József, Ancsel Éva stb. De vannak olyanok is, akik az akkori politikai ideológiával szakítottak (nem a baloldaltól) és nem csak nyugaton, de nálunk is elismertek maradtak: „Lukács tanítványok”.

„Vajon Orbán, ez a rendkívül eredményes és megosztó propagandista, hogyan tudott elbukni ennyi választást? Akkor még okosabb volt az istenadta nép, vagy voltak nála is eredményesebb propagandisták és megosztók?”
Ez jó kérdés, de messzire vezetne erről beszélgetni. Nem ez a téma, hanem a blog, annak stílusa, igazságtartalma, mondanivalója, (sugalmazása) stb. Én úgy érzem, mindent elmondtam erről az írásról.

lajos0 2012.03.12. 12:18:59

@humanizmus: "Ez igaz, de amiért nincsenek fekete autók nem jelenti azt, hogy az Orbán-féle önkényuralom lényegi jegyei nem hasonlítanának Rákosi és Horthy rendszerére."

Egyébként nagy fekete autók mindig is lesznek, csak kicsit szofisztikáltabban megy a dolog, de nem tudom melyik lényegi jegyekről lehet szó, mert azért a kínzással kicsikart vallomások, meg az internálótáborok némileg ritkábbak, bár igény biztos lenne rá. Az USA kormányzata és a Rákosi rendszer szerintem több hasonlóságot mutat, bár ez is erőltetett lenne.

"Az ideológiai hovatartozást nem szabad keverni a szakmai tudással! "

Ha ideológiailag nem volt elég képzett, akkor a szakmai tudásával olyan sokra szerintem nem ment, bár a reálterületeken ideológiailag megbízható emberek is alkottak nagyot.

"Egy másik volt oktató pedig a modern kapitalizmust tanulmányozta. Ezt engedték."

Hát ismerd meg az ellenséget alapon. A jezsuitáknál is jellemző volt, hogy jobban vágták a marximust meg a dialektikát, mint maguk a marxisták.

"Meg kell ismerni a tudományos nézeteket és utána lehet cáfolni egyes tételeit vagy az egészet, de ismeretlenül kritizálni nagy bátorság."

Szerintem Karl Popper például járatos volt benne valamennyire, mikor kimondta, hogy a tudománynak ehhez semmi köze. Mondjuk ő a pszichoanalízist szintén ide sorolta, ami szintén vitatható. Arra alapozott, hogy ezeknek az elméletek úgy vannak megalkotva, hogy cáfolhatatlanok legyenek. A marxisták jóslata szerint a proletárforradalmak minden alkalommal sikeresek, amikor egy belső ellentmondásaitól kellőképpen meggyengült kapitalista rendszerben törnek ki. Ha a proletárforradalom valahol nem volt sikeres, akkor az illető kapitalista rendszer nem volt kellőképpen meggyengülve, és kész. Mivel Popper szerint a tudományos nézeteknek cáfolhatónak kell lenni, ezért ezeket nem tartotta annak.

"Egyébként az asztrológiát, a feng-shuit, meg a radiesztéziát stb. is komolyan oktatják"

Ettől még áltudományok maradnak.

Lukács György, aki még leginkább komolyan vehető, mint filozófus, bár az esztétika azért egy elég homályos területe a filozófiának. Ha jól emlékszem Lukács utolsó írásai között volt egy feljegyzés 'Keine Ethik, ohne Ontologie'. Ez a mondat Lukács írásainak nagy részét zárójelbe teszi. Lukács élete végén elismerte, hogy a szocializmus sem mentes az elidegenedéstől. 'Ontológiájának' munka című fejezetében úgy vélekedik, hogy a tudat nem epifenomenon ( vagyis tagadja a visszatükröződés nevezetes tanát). Sőt elvetette Engels tételét, hogy a materális változások minőségi változásokba csapnának át. Heller Ágnesék állítólag a halálos ágyánál is ostromolták, hogy ezt vonja vissza. de Lukács megtagadta. Szóval Lukács György kissé más tészta. Lukács Józsefet itthon is alig ismerik, még szakmai körökben is. Ancsel Éva meg mint filozófus még magyar vonatkozásban sem méltó említésre szvsz, bár persze ez is vitatható.

lajos0 2012.03.12. 12:34:03

@humanizmus:

Lukácsnak azért remek levelet írt Faludy György, amit elég ritkán említenek. Az utolsó strófája:

"Mikor hazaérsz, jutalomjátékot
rendeznek néked. Valamely nagyobb
helységben tartod a felolvasást.
A díszhelyen Rákosi trónol; lába
nem ér a földig, bár nyakunk helyett
a levegőt tapossa; tőle balra
az őszülő szájvíz-reklám, Gerő,
Barcelona hóhéra; a gonosz
Andics, pár oldal tokaszalonnával
dereka körül és csöcse alatt;
a hitvány és kegyetlen Farkas; hátul
az ávósok közt sarja, Vladimír,
aki a rabok szájába vizel:
ez Magyarország szellemi elitje!
A hallgatóság többi része alszik;
ismernek már. Te pedig szónokolsz
a fetisizált tőkéről, hogy Nietzsche
nagy náci volt; hogy Flaubert a puccsista
Boulanger-val ebédelt (borzalom!);
hogy Szent Ferenc azért hirdette meg
a szegénységet, nehogy a jobbágyok
dúsgazdag feudális uraikra
lázadjanak – feltarthatatlanul
hányod marxista bukfenceidet
s a történelmi szaltókat, míg végre
elkészülsz. Taps. A hallgatóság ébred.
Te meg csíkos nadrágocskádban gyorsan
a pártpáholy elé szaladsz – hadd lássák,
hogy fürge vagy még! – és mélyen meghajtod
talpnyalástól elgörbült hátadat."

lilla- 2012.03.12. 14:59:15

@egerészölyv:
az a baj, hogy nem GyF-től, hanem a kötelezettségétől.
Medgyessyből kikényszerítette a 100 napos programokat,
GyF-et belehajszolta az igéretversenybe

Bajnai rendet tett majdnem

a fidesz pedig elcseszte ismét és komenista módon igérget és osztogat.

ugyhogy a honpolgár, aki menekülni akart---jól beleszaladt!

dehogy GyF okozta volna??!
No ez a fidesz legnagyobb hazugsága!

apacsfiu 2012.03.12. 21:00:30

Te Zsóti fiú! Te magadtól vagy ennyire hülye, vagy gyakorolsz is hozzá?

debreceni.blog 2012.03.13. 10:35:42

Két év múlva már mindegy lesz, ki nyeri a választásokat, addigra a piacot is elfoglalják. Ott meg nincsenek választások.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1677_kie_lesz_magyarorszag

debreceni.blog 2012.03.14. 11:43:03

Selmeczi Gabriella az ostobaság oligarchája

„…miután Svájcban az antiszociális népszavazás nyomán válság fenyegeti az országot, gondolom, égető szükség lehet egy ilyen felkészült szakemberre, aki majd a svájciaknak is megmagyarázza, hogy mit és hogyan kell megvédeni a nemzetköz baloldaltól.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1866_selmeczi_gabriella_az_ostobasag_oligarchaja

lajos0 2012.03.14. 12:14:24

@debreceni.blog: "Vagy csak egyszerűen ezt a mélységét a politikának senki nem meri vállalni, akit mondjuk az is érdekel, hogy mi lesz a sajtótájékoztató után 10 perccel, ha kiderül, hogy tiszta hülyeségeket kellett beszélni az imént a kamerákkal szemben?"

Szerintem ez a kulcsmondat, szóvivőnek Magyarországon általában idiótákat választanak. Selmeczinek a hitelessége ez ügyben 0, de hát egy olyan álláshoz, ahol hazudni meg mellébeszélni kell, minek alkalmaznának többre hivatott potentátokat. Az is nagy kedvencem volt, amikor a Demcsák nevű fitnesszmuffból akartak ilyet faragni, aki már a kinevezése előtt képes volt megbukni.

Egyébként a szóvívőség olyan állás, mintha én a főnököm pénzén fogadnék valakit, aki elmagyarázza neki, hogy milyen faszán dolgozom.

Ezek a kommunikációs állások szinte 100 %-ban közpénzlenyúlási lehetőség haveroknak címszóval futnak itt is, bár hallottunk persze folyékonyan hazudó szóvívőket az élenjáró demokráciákból is. Kinek van annyi bőr a képén, hogy ezt beválallja, szerintem ezen múlik.

A svájci az antiszociális népszavazás viszont példaértékű lehet Európa regnáló urainak is, akik általában semmitől sincsenek jobban betojva, mint ha valamiről valaki a népet akarja megkérdezni. Tanulhatnának onnan egy kis demokráciát.

Csetepaté márki 2012.03.14. 12:32:49

@lajos0: „A görögök a nekik adott csomagokból sem látnak semmit, azt szinte közvetlenül az őket finanszírozó német és főleg francia bankok kapják“

Nagy tevedes, a jonep ezt csak feltetelezi, mert ez lenne a normälis: ezert öl bele az EU több szäz milliärd eurot a görögmentesbe.
A valosägban a görögök 360milliärd euros adossägäbol 27 milliärd a görög bankoke, 15 milliard (nem tevedes!) az összes europai orszäg( nemet, francia, oszträk,olasz,holland stb ) bankjainak, a többi kölcsön a „magänbefektetöke“. Neven nevezve rotschild-rockefeller-goldman&sachs egyebek nagyjäbol. Ez nem egyeb, mint fedezetlen kölcsönzött magänpenzek mentese Europa kontojära.

lajos0 2012.03.14. 12:49:51

@subrik: "Ez nem egyeb, mint fedezetlen kölcsönzött magänpenzek mentese Europa kontojära."

Köszönöm a pontosítást, ezek szerint még túl rózsásan is láttam a helyzetet.

"Ez nem egyeb, mint fedezetlen kölcsönzött magänpenzek mentese Europa kontojära."

A lényeg viszont tényleg ez az ügyben.

Csetepaté márki 2012.03.14. 13:09:17

@lajos0: Itt akär össze is szämolhatod. Egy hetes cikk az indexröl. Persze a jonep a täbläzatot mär nem nezi meg pontosan, egyebkent leesne a szekröl.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/03/08/ma_estig_ujra_a_gorog_csod_a_tet/

lajos0 2012.03.14. 15:04:02

@subrik: Ha a magánbefektetők kétszázakárhány milliárdja tényleg a rotschild-rockefeller-goldman&sachs befektetéseit takarja elsősorban ( ami nem igazán lepne meg), akkor szerintem simán beleegyeznek az adósság részleges elengedésbe. A fő céljuk inkább a görög erőforrások megkaparintása lehet, és a csomagért cserébe a privatizáció beindítása. Kérdés, hogy ha áprilisban a görög kommunisták nyerik a választásokat, és azt mondják, hogy kedves EU egy f.szt fogjuk privatizálni a görög állami vagyont, akkor mit lépnek. Azért az idő nagyon rövid, és hiába delegálta a mostani alkirályt vagy miniszterelnököt a Goldman, ezt nehéz lesz lenyomni a lakosság torkán. Én mindenesetre drukkolok a szélsőbalnak a jelen helyzetben. Persze az sem lesz meglepő, ha hirtelen kiderül, hogy a görög baloldalon is vannak, akik ezeknek az érdekköröknek dolgoznak. Inkább az ellenkezője lenne nem várt fordulat.

lajos0 2012.03.14. 15:15:09

@subrik:

És persze megvan a megfelelő összeesküvés-elmélet ( ami szerintem a részükről inkább gyakorlat) is arra, hogy a Goldman@sachs tulajdonképpen csak egy a sok Rotschild cég közül, ami előbb-utóbb akár a FED-ről is kiderülhet.

behind-the-matrix.blogspot.com/2009/04/how-goldman-sachs-rothschilds-took-over.html

Csetepaté márki 2012.03.14. 16:18:27

@lajos0: Kisse le vagy maradva, hogy netän magäntulajdon a FED. Mivel köztudott, hogy az. Tulnyomoreszt az emlitett jeles csaläde. Ennyit az itt sokat hangoztatott jegybanki függetlensegröl.

lajos0 2012.03.14. 17:18:08

@subrik: Hát kissé álnaívan is kérdeztem, de a végéről lehagytam a szmájlit :-) Ha jól tudom 8 magánbank tulajdona, amiből 5 közvetlen Rotschild tulajdon, 3-ról meg sejthető. De hát erre a jegybanki függetlenségre még sosem hallottam hihető érvet. Azt szokták felhozni, hogy ahol nem volt kormánybefolyás, ott alacsonyabb volt az infláció. Vagy igen, vagy nem. A másik véglet, hogy deklarált céljuk, az aranytartalékok begyűjtése, ha a dollár esetleges összeomlása miatt újra arany alapú pénz kerül bevezetésre, akkor ennek bázisa egy kézben legyen. A BIS-t valami ilyesmire is hozták létre mondjuk eredetileg.

lajos0 2012.03.14. 19:13:16

No félretéve a csúnya összeesküvés elméleteket és gyakorlatokat, milyen érdekes, hogy az MNO hosszan ekézi Francois Hollande francia szocialista elnökjelölt ideküldött emberét, aki a millásokkal fog demonstrálni demokrácia, sajtószabadság, meg hasonlók miatt.

Másfelől Francois Hollande Bayer Zsolt személyes kedvence, mivel szintén utálja a nemzetközi tőkét, és ilyen kijelentésekre ragadtatja magát:

„Az én ellenfelem nem egy ember, nem egy párt. Az én ellenfelemnek nincs arca, mégis ő uralkodik rajtunk: ez pedig a nemzetközi tőke.”

Előre röhögök ezen a március 15-én, mert szerintem senki sem fogja tudni ki kivel focizik éppen, meg ki miért is tüntet.

Minket királypártiakat mondjuk nem érint az egész cécó .-)

leponex 2012.03.16. 09:45:29

@lajos0:
"Minket királypártiakat mondjuk nem érint az egész cécó .-)"

Már akit :)
Mert a királypártiak egyik része tisztában van azzal, hogy ezen ideálisnak tekinthető államformára jelenleg nincs reális esély, ezért aztán a valóságos alternatívák közt kénytelen választani. Nézőpont kérdése, hogy a rossz és a mégrosszabb vagy a rossz és a kevésbé rossz között.-)
Nálunk szerintem elég egyértelmű, de ahogy a görög szélsőbalos víziót említed, bizony egy magamfajta antikommunista liberális királyságpárti kénytelen lenne a görög baloldal mellé állni:)
süti beállítások módosítása